MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.834 DE NIVE(H)ANEN VAN BINNENUIT ONDERWERPEN

    A.D. zondag 15 juli 2012

    834 DE NIVE(H)ANEN VAN BINNENUIT ONDERWERPEN

     


    PLUTO, de Zwart-Gele Leeuw der Niveanen

     

    Altijd met rode leiband

    ***

     

    In de Partij Vlaams Belang bleek lange tijd een grote nagalm aanwezig van de Heilige MRM, in navolging van het gezegde Vlaanderen zendt zijn zonen uit. Op zich is dit niet verkeerd, want eenmaal VB-er, altijd VB-er.

    Gelukkig blijft de Partij zelf koelbloedig, en weet ze, dat ‘Der Starke am mächtifgsten allein’ is. Geen sterker menselijke afkeer dan deze voor de afgewezen minnaar! Het is dus enerzijds spijtig dat het Vlaamse Heer niet in  slagorde kan optreden, sterk door de macht van het getal, maar dat bewijst alleen dat wie blijft nog radicaler moet worden. Als immers de stok van achter de deur weg is, komt Pluto de Leeuw (zie afbeelding) nooit meer weg van zijn voetmatje.

     

    ***

    Kroniekje over : Tuinkabouter, Jantje Peumannetje, die van ‘Je vous ai compris, cher ami Wallon’ heeft ze doorzien, de 5de Colonne van de MRM-strijders, die beetje bij beetje met sterke moed de rangen van de Lauwen kwamen versterken. De partij is te groot geworden, in hoofdzaak door de vreemde mossel-noch-vis gelukzoekers uit andere partijen, die aangelokt door de mooie vooruitzichten, tijdelijk Niveaan zijn geworden. Maar met mensen uit één stuk (die van het Vlaams Blok/Belang), kunnen ze niets doen. Hun partijkaart is niet plooibaar genoeg. De Niveanen zijn wel voor open grenzen, overal in Europa, maar niet als het om hun eigen partij gaat : zo groot in aantal zijn de te verdelen postjes nu ook weer niet.

    Maar alla : alle argumenten zijn goed om de Geel-Rode Tsjeven (en de Heel Rode Tjeven) in de pluimen te zitten bij de komende verkiezingen. Vlaanderen zal dus eerst confeddraal licht-geel moeten kleuren, voor het echt Goud en Zwart kan worden.  Ondertussen kan de tijd nuttig gebruikt worden, om Europa om te turnen  in een Noord Atlantische Alliantie, waar de zelfstandige Staten, waaronder de laatst bijgekomene, Vlaanderen, bestuurd worden zoals het model-land der Zwitsers. Dan kunnen wij de Zuiderse Latijnen ondersteunen door als toerist massaal van de aangeboden heerlijkheden ter plaatse te gaan genieten. Want die landen zijn inderdaad mooi, laat daar geen twijfel over bestaan. De zon schijnt er bijna dag en nacht en we zullen er, naarmate we er meer geld kunnen gaan uitgeven, altijd maar vriendelijker ontvangen worden.

    Dat laatste is een principe overgenomen van God Stevaert, toen die nog echt God was. Die verkondigde breed lachend en met blozend gelaat, waarin de alcohol nog nastraalde, op TV, dat zij, de Rode Elite eerst zelf rijk moest worden, om daarna de rijkdom te kunnen uitdelen aan het plebs. Voorwaar, een nobel en sociaal standpunt, dat bij de Roden jammer genoeg altijd beperkt blijft tot Deel I : eerst zelf rijk worden.

    Wat ik wil zeggen voor die Zuiderse landen is heel eenvoudig : laat die mensen leven zoals zij dat zelf willen. Ze zijn  arm, maar tevreden. Hun voeding is sober en vetarm, dus leven ze gezonder en vooral: ze leven langer. Ze kennen geen stress, tenzij de maankalender, want ze hebben dit jaar, omdat de Europese Richtlijn dat zo wilde, sla gezaaid bij de verkeerde maan-stand….

    Bijkomend voordeel van dergelijk zelfbestuur door de Noorderse Entiteiten : de Groot-Europese Eenheids-Gedachte zal niet meer bestaan, over de ‘maankbaarheid van de mensen’. Ieder zelfstandige Staat zal spontaan willen waken over zijn eigen voortbestaan. Gedaan dus met de ‘open grenzen’ en de onbeperkte wilde immigratie. Net zoals bij de Zuiderse landen, zullen we deze sukkelaars het best kunnen gaan helpen door hun eigen landen te organiseren. Een tweede soort ‘Vlaanderen zendt zijn zonen uit’, maar deze keer niet alleen met jet Kruis is de Vuist, maar met de Blote Vuist. Om te beginnen, op Mekka en Medina vanwege Uncle Sam een soort Hiroshima/Nagasaki-verrassings-pakketje om 11/9 te wreken, zodat er kort en goed wereldwijd effen werk kan gemaakt worden van de wilde Islammerij. U leest het heel goed : wij doen net hetzelfde als zij het met ons willen doen, zoals bejubeld in de slogan ‘Islan will dominate the world’. Men moet inderdaad niet wachten om eventueel terug te slaan bij iemand die Uw leven bedreigt. Wie in deze atoomtijd eerst lacht, best lacht.

    Wedden dat er daarna van die tolerante Ideologie van de Wrede voor eeuwen en eeuwen niet meer zal gehoord worden? Want zoals de Mo Slimmerij thans geëvolueerd is, moet men de grote middelen inzetten. Denk aan de al even ruwe godsdienst van onze voorvaderen in de Germaanse bossen : had men die ook bestreden met mondjesmaat, zaten wij misschien nu ook nog als Druïden verkleed in de boomtoppen marentakken te snijden.

     

    De USSR heeft er grosso modo 3 keer 20 jaar over gedaan vooraleer te imploderen. De eerste perioder om te groeien, de tweede keer om met geweld stand te houden, de derde keer om stilletjes te sterven. De EU zal korter over de 3 perioden doen, want we leven ondertussen in het Elektronisch Tijdperk. Vijf jaar om te groeien, vijf jaar om stand te houden (want er wordt geen geweld gebruikt : de vrije meningsuiting is niet volledig afgeschaft) en vijf jaar om te sterven…..

    We zijn nu dus ver aan het einde van die 15 jaar…..

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het Rijk van Bart I zal dus van korte duur zijn. Het wordt gewoon een voetnota in de Geschiedenis. A.h.w. de eerste zijn van de Kroniek van de Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden. Dat zou zo kunnen gaan :

    In het begin van de 21ste Eeuw konden onze voorouders eindelijk ontkomen aan de bezetting der Francofonen, die handelden als onderhorigen van de Franse Hoofdstand, nadat het Rijk van Bart I, die deze toestand vereeuwigd wilde zien, omver was geworpen. De man, die ondertussen maar een schaduw van zichzelf was geworden, werd, samen met zijn Liz-a-bed verbannen naar een wildernis waar er zwartjes leefden van hun eigen niveau die het koppel in staat achtten om door hen te worden geregeerd.

    Er zal daar in confederaal model veel vergaderd worden met de naburige stammen, onder de nationale leuzen NON BIS IN IDEM, vrij vertaald als ‘Men zal mij geen tweede keer een kloot aftrekken’. De Zwartjes zijn, tot meerdere eer en glorie van hun Koning, laaiend enthousiast over deze wijze woorden die ze niet begrijpen. Hoeft ook niet, want in Het Land der Blinden is Eenoog Koning’….

     

    ***

    15-07-2012, 18:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.831 BHV DE SLUITSTEEN OP HET GRAF

    A.D. vrijdag 13 juli 2012

    831 BHV DE SLUITSTEEN OP HET GRAF


    De woordvoerder der Tjeven

     

    Servais Verheirstraeten.

    ***

     

     

    Den Baard is geslepener, maar de Tjeven lopen met open ogen in hun ongeluk. Ze sluiten de grafsteen op hun eigen graf door de verraderspluim op hun eigen hoed te steken, i.p.v. in het gat van de Francofone belgicistenclub. Neen, we zullen het niet vergeten!

    Naarmate nu de vernederende toegevingen zullen belicht worden, en de verkiezingen naderen (eerst oktober 2012 als voorsmaakje), zal de kiezer wel oordelen. Neen, we zullen het niet vergeten!

    Deze vrijdag de 13de, een ongeluksdag voor Vlaanderen, heeft in hoofdzaak de CVP gewild. Om op die manier laffelijk aan de macht te kunnen blijven. BHV hangt voortaan als een molensteen om hun nek. Wij kunnen er niet om juichen. Maar neen, we zullen het niet vergeten!

     

    Kroniekje over :

    BHV is opgelost. Punt"

    Door: Steven Samyn − 13/07/12, 07u02  − Bron: De Morgen

    ***

     

    CD&V doet er alles aan om haar rol in de splitsing te benadrukken. Servais Verherstraeten plaatste zelfs een advertentie in de krant.

    CD&V spaart kosten noch moeite om haar rol in de splitsing van BHV te belichten. Alleen lijkt niemand meer wakker te liggen van deze historische gebeurtenis. "Het was de kiezel in de schoen van de politiek. Maar als de kiezel weg is, denkt niemand er nog aan", benadrukt sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte. .

    Na jarenlang de politiek te hebben verlamd en ons land aan de rand van de afgrond te hebben gebracht, is B-H-V al lang vergeten Met de splitsing van de kieskring BHV, die normaal gezien vanavond wordt goedgekeurd in de Kamer, komt een eind aan 40 jaar discussie. De burgemeesters uit Halle-Vilvoorde kunnen eindelijk hun 'Splits BHV'-spandoeken opbergen. Maar niet voor de gemoederen in de Kamer nog een keer oplopen voor de obligate discussies tussen voor- en tegenstanders.

     

    Ben Weyts (N-VA) haalde gisteren uit naar "de speciallekes voor de Franstaligen die in de Grondwet worden gebetonneerd". Hij sprak over "apartheid aan de Zenne" en vroeg zich af of het om "een lege doos", dan wel "het paard van Troje" gaat. Michel Doomst, de CD&V-burgemeester van Gooik die van de splitsing zijn levenswerk heeft gemaakt, vergeleek de N-VA dan weer met een krokodil: "een geweldig grote bek, maar veel te korte pootjes om tot resultaat te komen".

    En zo ging het wat over en weer. Maar na jarenlang de Belgische politiek te hebben verlamd, ligt niemand nog echt wakker van het communautaire symbooldossier. Dat BHV ons land aan de rand van de afgrond bracht, is al lang vergeten. Niet iedereen wil dit historisch moment zomaar laten passeren. Vooral CD&V doet haar uiterste best om deze pluim op haar hoed te steken. Kosten noch moeite worden gespaard. Een advertentie in Het Laatste Nieuws ondertekend door de CD&V-mandatarissen uit Vlaams-Brabant, een met staatssecretaris Servais Verherstraeten in Gazet van Antwerpen, nog een met voorzitter Wouter beke in Het Belang van Limburg. Die laatste geeft dit weekend ook een aantal interviews over het onderwerp. Verder waren er promoaffiches met de slogan "BHV? AUB." en een brief naar de inwoners van Vlaams-Brabant.

     

    Maar levert dat allemaal ook iets op? "Dit is de week van de splitsing", klinkt het op het CD&V-hoofdkwartier. "BHV is ons thema. Het zijn wij die er het hardst voor zijn gegaan." De partijtop beseft dat het niet voldoende zal zijn om terug te groeien. "Maar het is een element. Het is dan ook logisch dat we dit in de verf zetten."

    Niet iedereen is dezelfde mening toegedaan. "BHV is opgelost. Punt", klinkt het droog bij sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte. Het lijkt hem onwaarschijnlijk dat de partijen die de splitsing gerealiseerd hebben, hieruit electoraal garen zullen spinnen. "BHV was de kiezelsteen in de schoen van de politiek. Maar eens de kiezel uit de schoen is, denkt niemand er nog aan. Misschien geeft het een zekere grondlaag van een regering die doet wat ze zegt. Mensen zijn daar niet helemaal ongevoelig voor. Uiteindelijk stemmen mensen echter niet voor het verleden. Het is duidelijk dat het stormt. De burger verwacht dat je de storm bedwingt, maar daarom kiezen ze nog niet voor politici die daarin geslaagd zijn. Bij verkiezingen word je afgerekend op de toekomst." .

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het is goed dat de Tjeven voluit blijven gaan voor het knoeiwerk dat Vlaanderen grondgebied, geld en faam zal blijven kosten, in eeuwigheid. Amen. Van onder deze zware grafsteen zullen ze dus op korte termijn het einde van België meemaken. Dat zal in hoofdzaak het resultaat zijn van 60-70 jaar ‘staatsmanschap’ waar Vlaanderen zonder onderbreking werd uitverkocht ten voordele van de Coburg-dynastie en het overwicht van de minoritaire Francofonie.

    Wij Vlamingen van de harde lijn, moeten ons elk een boom in gedachten houden, zoals Witse er een had. Niet om daar onder, verloren in de velden, over het leven te gaan mediteren om tot rust te komen, maar om er onze voorkeur-polletieker er (symbolisch) te zien wiegen in de wind.

    Dat klinkt oorlogszuchtig, zegt U? Op een dag als vandaag zou een mens voor veel minder zo beginnen redeneren. Ik denk trouwens, dat zoete broodjes net zoveel helpen als de klassieke muziek die ’t Stad Kortrijk nu wil laten spelen om ‘hangjongeren’ weg te houden van het Begijnhofpark. De collaborateurs-volksverraders, schuldig aan het instandhouden van dit land dat hun eigen volk op een anti-democratische manier onderdrukt, moeten beginnen voelen dat hun dagen geteld zijn. Zouden die nog hun eigen logica herinneren uit de jaren ’44-’45?

    Misschien moeten onze Volksvertegenwoordigers maar eens in de EU-praatbarak beginnen roepen: ‘Help! Wij worden bezet’, zodat er UNO-Blauwhelmen kunnen ingezet worden om de schuldigen te straffen?

    Neen, we zullen niet vergeten!

    ***

     

    Uit Knack onderstaand tijdsdocument, uit de mond van de Chef der Samenzweerders. Waarlijk, de onheilsberichten stoppen niet op deze vrijdag de 13de…..

     

    'Een van de grootste Vlaamse eisen vervuld' (Di Rupo)

    donderdag 12 juli 2012 om 20u58

    ***

     

    CD&V, Open Vld, sp.a en Groen voeren uit "wat de Vlaamse kiezer al zolang beloofd werd. Ze vervullen één van de grootste Vlaamse eisen", aldus premier Elio Di Rupo over de stemming over de splitsing van BHV.

     

     

    "De stemming van morgen is een stemming van verandering, hoop en vertrouwen." Dat verklaarde premier Elio Di Rupo na de algemene bespreking van de wetsontwerpen die het eerste luik van communautair akkoord uitvoeren dat de zes meerderheidspartijen en de groenen vorig jaar overeenkwamen.

     

    "We zijn erin geslaagd", stak Di Rupo van wal. "BHV wordt gesplitst. PS, CD&V, MR, Open Vld, sp.a, cdH, Ecolo en Groen zorgen voor een definitieve oplossing voor een probleem dat al sinds de jaren zestig bestaat." Nu voeren CD&V, Open Vld, sp.a en Groen uit "wat de Vlaamse kiezer al zolang beloofd werd. Ze vervullen één van de grootste Vlaamse eisen". De premier prees ook de staatszin van PS, MR, cdH en Ecolo. Samen met hun Vlaamse collega's hebben ze evenwichtige oplossingen gevonden om de stappen vooruit te zetten waar de Franstaligen sinds lang op wachten.

     

    Donkere toekomst

     

    De premier voegde er aan toe dat BHV het grootste obstakel was geworden tussen Vlamingen en Franstaligen. Door BHV was er na de verkiezingen van 2007 zes maanden geen regering, viel de regering in april 2010, kwam ons land in een politieke crisis van 541 dagen terecht, raakten ons land en onze instellingen quasi volledig verlamd, gingen alle indicatoren die de toestand van ons land aangeven in het rood en werd het begrotingstekort een levensgroot probleem. "Kortom, ons land ging een donkere toekomst tegemoet", sprak Di Rupo.

     

    "Er zijn er die praten, er zijn er die doen", ging de premier voort. Hij herinnerde aan de moeilijke politieke en economische toestand waarin ons land zich een jaar geleden bevond. "Een jaar geleden had de wanhoop ons land in zijn greep. Vandaag hebben we een nieuwe dynamiek tot stand gebracht. Defaitisme is niet langer op zijn plaats", sprak de eerste minister.

     

    Economische indicatoren

     

    Daarbij stond hij stil bij de economische indicatoren die sinds de vorming van de regering een pak fraaier ogen dan voordien. De rente die ons land moet betalen op obligaties met een looptijd van tien jaar lag toen op 5,86 procent en stond donderdagmorgen op 2,64 procent. "Ten opzichte van de eerste voorspellingen hebben we dit jaar dus al 441 miljoen euro gewonnen", dixit de premier, die ook naar de spread met Duitsland verwees. Voor de vorming van de regering lag die op 3,6 procent. Nu bedraagt die 1,42 procent, ofwel minder dan de helft.

     

    "We worden beschouwd als één van de meest betrouwbare en geloofwaardige landen in Europa. Natuurlijk moeten we waakzaam blijven en het werk verder zetten. Maar ik vraag de intellectuele eerlijkheid op te brengen om onze resultaten te erkennen", verklaarde de eerste minister. Hij blikte nog vooruit naar het volgende luik van de staatshervorming. Daar zal met "dezelfde krachtdadigheid" aan worden gewerkt, beloofde hij. "Eens te meer zullen we de komende maanden bewijzen dat we onze beloftes voor verandering nakomen."

     

    Kantelpunt in de geschiedenis

     

    Hij stelde nog dat elke inwoner recht heeft op politici die zich inzetten om verschillen te overstijgen, "die zich focussen op datgene dat ons sterker maakt. Ik ben er zeker van dat de grote meerderheid van de Vlamingen, Walen en Brusselaars niet het einde van België willen. Het is niet het einde van België dat de Vlamingen, Walen en Brusselaars rijker zal maken", luidde het.

     

    Samen zijn we volgens Di Rupo in staat een dynamischer en welvarender land te bouwen. Bij de stemming vrijdag maken de Kamerleden "een keuze voor of tegen een oplossing die onze burgers toelaat naar de toekomst te kijken en ons land verder te hervormen, met aandacht voor iedereen". "Op dit kantelpunt in de geschiedenis, in België, Europa en de wereld, loont het niet zich terug te plooien op zichzelf, op de eigen gemeenschap, op een eenvormige identiteit." (Belga/TE)

    ***

    13-07-2012, 17:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.830 DE BESTE WIJN WORDT LAATST UITGESCHONKEN

    A.D. donderdag 12 juli 2012

    830 DE BESTE WIJN WORDT LAATST UITGESCHONKEN


    Frans Crols,

     

    De kers op de taart op 11 juli 2012

    ***

     

     

    Het is niet voor ’t laatst dat het beste gereserveerd wordt tot laatst. Vandaar het spreekwoord van die kers op de taart. In mijn sappig West Vlaams zou ik zeggen : hoe later de avond, hoe schoonder volk!

     

     

    Kroniekje over :

     

    De ene 11 julitoespraak is de ander niet. Hier de échte, die van Frans Crols

     

     

    In het stadhuis van Brussel, kroop Janneke Peumans  achter een katheder op een voetbankje om er bovenuit te piepen en tijdens een zogenaamde 11 juli toespraak, de Walen en hun land te loven. Vous ne me  croyez pas ? U mij niet keloven ?  Ecoutez, ik citeer uit een onverdachte bron, de Morgen : Peumans had het in zijn speech bijna uitsluitend over Wallonië. Volgens Peumans heeft Wallonië veel om trots en jaloers op te zijn en klopt er niks van "die onzin van de luie Waal en andere vooroordelen". Peumans toonde onder meer bewondering voor de manier waarop de Waalse economie heropleeft na het Marshallplan en het latere Marschallplan 2.vert. Als het van de Vlaamse parlementsvoorzitter afhangt, moeten Vlaanderen en Wallonië op politiek en economisch vlak nauwer en directer gaan samenwerken.

     

    En dan was er gisteren in Antwerpen op de helaas verregende 11 juliviering van de Gulden Sinjoren, een rede van Frans Crols die wij integraal en met genoegen publiceren : een Vlaming die wij aan ons hart drukken, een man met wie wij ons nauw verbonden voelen, zijn Vlaamsgezindheid staat boven alle twijfel verheven, zijn kijk op de politieke realiteit reikt veel verder dan het klassieke geweeklaag (waar ook wij ons al eens aan bezondigen).

     

     

     

     Dames en heren, oud en jong, Lieve mensen,

     

    Voor u staat op deze 11 juli van het jaar 2012 een optimist en dat optimisme stoelt op twee redenen. Ten eerste is het mijn natuur om zonnig naar het heden en de toekomst te kijken, en ten tweede, en veel belangrijker, de tijd is rijp voor doorbraken.

     

    Ik citeer een Bekende Vlaming van de oorlogs- en de naoorlogse generatie: André Leysen, vele tientallen jaren een topondernemer in binnen- en buitenland. Zijn lijfspreuk was: “Crisissen zijn uitdagingen”, en gelijk had en heeft hij met die zin.

     

    Tot groot geluk van iedereen in Vlaanderen die andere tijden wil, is het crisis. Enkel in tijden van crisis beginnen de zaken te schuiven en te kantelen. Waarom zou men zich druk maken om rechtvaardigheid voor Vlaanderen, confederalisering en independentisme op het moment dat men zich in slaap kan laten wiegen door groeiende tewerkstelling, groeiende inkomens, groeiende bestedingen voor meer scholen, groeiende files aan de incheckbalies van de chartervluchten naar Spanje, Turkije, Madeira of de Caraïben ?

     

    2012 en de volgende jaren zullen krimpende tewerkstelling, krimpende inkomens, krimpende budgetten voor scholen/ziekenhuizen en seniorieën laten zien en de files aan de incheckbalies zullen korter worden ten voordele van dichtbijvakanties in Blankenberge en La Roche in de Ardennen.

     

    Bij krimpende economische omstandigheden moeten grondige keuzes gemaakt worden. En deze grondige keuzes zijn voor Vlaanderen beperkt en eenvoudig. Ik som er drie op:

    1. willen wij blijven leven met minderwaardige nationale regeringen als die van Yves Leterme en Elio di Rupo ?

    2. Willen bij blijven leven met een minderwaardige Europese Unie die voor een deel bestaat uit liegende landen die de rest mee in het economische en politieke en monetaire moeras duwen ?

    3. Willen wij blijven vegeteren in een kromme verhouding tot Nederland dat onze natuurlijke bondgenoot is en dat geboycot wordt door de Belgisch-Franstalige elite ?

     

    In ’t kort : wij denken veel te weinig na, binnen de Vlaamse Beweging, binnen de Vlaamse regering en in Vlaanderen over onze internationale positie.

     

    Zoals aangetoond werd in boeken van het Davidsfonds, waaraan ettelijke economische en politieke journalisten in de jaren negentig van de vorige eeuw meewerkten, is Vlaanderen, en dat is sedert de publicatie van die boeken niet verminderd wel integendeel, een Franse kolonie, een protectoraat van Parijs, en dat met de steun en instemming van PS, MR, CDH en Ecolo. De Franstalige partijen stappen met genoegen mee in de Parijse strategie, om hun overmacht over Vlaanderen te handhaven. Dat leidt tot onschuldige anekdotiek als het bekronen door de huidige regeringsleider van een Franse tweederangsacteur als Jean-Paul Belmondo met de hoogste Belgische onderscheiding, waarbij mooie Belmondo tranen van vreugde huilt. Dat leidt tot schuldige manoeuvres als de manipulatie door Parijs, de Franse regering en de Franse economische elite van dossiers als Dexia, Electrabel, BNP Paribas Fortis en dat met instemming van de huidige regering en regeringsleider Elio di Rupo.

     

    Het economisch slappe en politiek steeds slappere Frankrijk, en dat zal er onder de “Petit monsieur” en zijn zelfzuchtige “Premier Maîtresse” in het Elysée niet op verbeteren, beoefent eeuwig zijn aloude wens om machtig te zijn tot aan de Rijn, dus België politiek, mentaal en economisch in te lijven. Frankrijk tot aan de Rijn is een Frankrijk dat beter in evenwicht is met het overheersende Duitsland.

     

    Los van Frankrijk is een strategie die Vlaanderen NU al moet voorrang geven en dat houdt in: 1. de monopolies, de pretentie, het anti-Vlaamse beleid van “grandes boîtes” als Dexia, Electrabel, BNP Paribas Fortis tegen te gaan, 2. stevig nadenken over de toekomst van de Europese Unie, 3. kiezen voor een stevige relatie met onze natuurlijke bondgenoten in Europa, en dat zijn in stijgende orde van belangrijkheid Nederland, de Scandinavische landen en Duitsland.

     

    Ik pik in op punt 2 van het opgesomde trio en dat slaat op Europese Unie.

     

    De Europese Unie is een droom die een nachtmerrie geworden is. Ooit is de Europese Economische Gemeenschap met zes landen begonnen als een nieuwe communauteit die de terugkeer van de miserie van twee wereldoorlogen definitief zou verhinderen. Een welmenende elite heeft zestig jaar vergaderd, geknikkerd, gefoefeld, gelogen om de honderden miljoen Europeanen achter één vlag, één Brussel, één ambtenarencorps, één president (hij weze, zoals Herman van Rompuy, van gekleurd papier), één parlement én één munt te scharen. Zoals voor enkele dagen nog getoond met een prachtige documentaire op de Duitse televisie was list en bedrog en gemakzucht daarbij een constante. Dat de Griekse regeringen wetens en willens, met instemming van Europees Brussel, hun entree in de eurozone mogelijk gemaakt hebben met leugens, grove leugens, leugens die tot vandaag blijven duren werd daarin snoeihard bewezen. En dat op basis van gesprekken met ministers, bankiers, experts die het als actoren van dichtbij hebben meegemaakt.

     

    Uw euro, uw euro in uw portemonnee is stilaan een munt aan het worden zoals de Duitse marken tussen de twee wereldoorlogen, goed om met een kruiwagen vol papier naar de bakker te gaan voor uw wittebrood, of zoals de assignaten in Vlaanderen en Brabant van onder de Franse Revolutie.

     

    De as François Hollande-Elio di Rupo is daarbij politiek, intellectueel en menselijk van marsepein. Wie wat leest over Hollande weet dat hij een bange vent is die in de schaduw staat van zijn partij en zijn opeenvolgende vrouwen. Wie wat leest over Elio di Rupo, buiten de verhalen van de vazallen op radio en televisie en in de kranten, weet dat hij een bange vent is die zijn provincialistische Bergen uitbouwt met overheidsgeld, dus hoofdzakelijk Vlaams geld, en de “belles phrases”. Hollande, en zijn tandemzitter van Bergen, trachten in de Europese Unie een zuiders front te vormen tegen het gezond verstand en de gezonde economie van Mutti, mevrouw Merkel.

     

    WAT TE DOEN?

     

    Vlaanderen moet twee oriënteringen volgen, twee keuzes maken: een buitenlandse en een binnenlandse

     

    Eerst de BUITENLANDSE ORIENTERING:

     

     

    Vlaanderen dient openlijk en zonder terughoudendheid rekening te houden met het verdwijnen van de euro zoals wij die vandaag kennen. Wat zijn de alternatieven: 1. een euro voor een kleiner Europees gebied waar de geopolitieke, geo-economische en geoculturele samenhang veel sterker is dan in het eurogebied van nu met zijn 17 leden die nooit, never, jamais, niemals erin zullen slagen om een gezonde muntzone te zijn. In dat kleinere en gezondere Europese gebied wat in feite zal samenvallen met het noordelijke part van ons continent hoort Vlaanderen thuis, en hoort Wallonië niet thuis. 2. een Neuro, een noordelijke euro, cirkelend rond de kracht van Duitsland en de Bundesbank en haar natuurlijke lotgenoten, en dat zijn, ik haalde het reeds aan, wij van Vlaanderen, Nederland, de Scandinavische landen en Duitsland, 3. een uittreden van Vlaanderen uit de Europese Unie, een herinvoering van een munt op basis van onze economische troeven, en een toetreding tot de Europese Vrijhandelsassociatie met landenleden als Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. De Europese Vrijhandelsassociatie heeft verdragen met de Europese Unie over een gemeenschappelijke markt en mist de pretentie en de schone schijn van de politiekere Europese Unie om zijn elite van apparatsjiks, lokale politici die zichzelf zien als goden of halfgoden, ik denk aan lachwekkende figuren als Guy Verhofstadt, toe te laten internationaal mee te tellen als zij de chefs van de VS, China en India mogen opzoeken of begroeten. Stuur de ambtenaren als de heer Barrosso die heersen als onverkozen, halfgelegitimeerde commissarissen van een ondemocratisch, autoritair Brussel terug naar hun Portugese of Griekse of Italiaanse gehuchten.

     

    Er is sprake van een GREXIT, de exit van Griekenland uit de eurozone, er is sprake van een BRIXIT, een exit van Groot-Brittanië uit de Europese Unie. Laten wij hier al zeggen dat een WALLIXIT, een uittrede of verwijdering van Wallonië uit de unie met Vlaanderen, op zijn plaats is.

     

    Parallel aan het herdenken van onze relatie met Wallonië en met het verstikkende Euro-Brussel dienen

     

    a) wij onze houding te hertoetsen met in de eerste plaats Nederland.

     

    Ollanders plassen tegen de barokkerk aan mijn zijde, Ollanders plassen tegen de gotische kerk een paar straten verder. Dat wil de anekdote en het is deels ook werkelijkheid. Dat belet niet dat wij één cultuur, één taal, één economie, één geschiedenis, één toekomst delen. Het feit dat noch de Vlamingen noch de Nederlanders daar vandaag bewust mee bezig zijn, verandert niets aan de werkelijkheid dat een economische hereniging vandaag en een politieke hereniging in een confederatie van de Lage Landen in de toekomst voordelen heeft voor de beide landen. De Vlaamse Leeuw moet ooit gezongen worden in Amsterdam, zoals het Wilhelmus in Antwerpen.

     

    b) Wij dienen ook onze verhouding met de Navo, de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, te hertoetsen. Haast een eeuw gaat Vlaanderen op bedevaart naar Diksmuide en de jongste jaren ook naar Steenstrate. Op die twee plekken wordt gezongen en gesproken over Nooit Meer Oorlog, een essentieel deel van het IJzertestament. Een volk en een beweging die dat menen, dienen zich serieus te bezinnen over hun lidmaatschap van de Navo. Wij kunnen een les leren van het neutrale Zwitserland, het neutrale Zweden, het neutrale Finland. Vlaanderen kan beter vredessoldaten, blauwhelmen produceren, dan vechtmachines om ergens op verre plekken te beletten dat soennieten, sjiïeten, alawieten en wahabieten mekaar decennia zullen blijven vermoorden.

    Vlaanderen moet verzwitseren of verzweedsen of verfinlandiseren.

     

    Ten tweede de BINNENLANDSE ORIENTERING:

     

     

    Als de rol van een land is uitgespeeld: gom het weg, schaf het af. Dat is geen letterlijke zin uit het partijmanifest van het Vlaamse Belang of het partijmanifest van N-VA. Het is een letterlijke zin uit een hoofdredactionele commentaar in 2009 van The Economist, het beste weekblad ter wereld én een weekblad dat gelezen wordt in het White House, in het Kremlin, aan het Plein van de Hemelse Vrede in Peking, in Brasilia, Tokio en New-Delhi.

    De raad “als de rol van een land is uitgespeeld, gom het weg, schaf het af” sloeg op België.

     

    Met frisse moed staat ons dat te doen, gommen en schrappen, en er bestaan hiervoor twee ritmieken:

     

    1. de confederalisering die door de tweeledigheid van België, onafwendbaar leidt naar het einde van deze staat,

     

    2. het independentisme dat kiest voor de korte pijn. Laat u voor dit laatste niet afschrikken door een van de vele nepargumenten tegen onafhankelijkheid. Het nepargument luidt: ook dan moet je onderhandelen met Wallonië, met de Franstaligen. Laten wij grimlachen: als er zou onderhandeld moeten worden voor een land zijn onafhankelijkheid uitroept, dan zou Belgisch-Congo vandaag nog steeds Belgisch-Congo heten, met blanke chefs in Leopoldstad, en zou het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden van 1815-1830 vandaag nog steeds het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden heten, met Noord-Nederlanders en Zuid-Nederlanders in het bestuur in Brussel. Onafhankelijkheid vraagt men niet, onafhankelijkheid neemt men. Uiteraard bereidt men dat NEMEN goed voor door studie en overleg. Na de onafhankelijkheid onderhandelt men over de praktische gevolgen: zo ging het met de Belgische onafhankelijkheid, zo ging het met de Congolese onafhankelijkheid, zo ging het met de Tsjechische onafhankelijkheid, zo ging het met de Sloveense onafhankelijkheid en zo ging het altijd gedurende de voorbije twee eeuwen met de nieuwe onafhankelijke landen in Latijns-Amerika, Afrika en sedert de val van het IJzeren Gordijn ook in Europa.

     

    De Vlaamse Zelfstandigheid laat toe, wat de Vlaamse onzelfstandigheid in België nooit zal toelaten:

     

    =met name te werken aan een beter land, een eerlijker land, een land waar de grondwet niet aan de kant geschoven wordt om kromme Belgische situaties te bestendigen. Elk nieuw land begint met een utopie, met de hoop op een beter huis voor de kinderen en de kleinkinderen; het versleten, zwak democratische, verrotte land België is geen waardig huis voor een volk dat in waardigheid wil leven,

    =zelfstandigheid laat toe de BHV akkoorden terug te draaien, die nu, o schande, voor 21 juli zullen goedgekeurd worden door deze Franstalige regering, met de collaboratie van de Vlaamse minderheidspartijen in die nationale regering,

    =zelfstandigheid laat toe Electrabel vandaag, niet morgen, op zijn nummer te zetten door met een gemengde energieonderneming met Vlaams overheidsgeld en Duits privé-geld een duopolie tegen het monopolie op te richten,

    =zelfstandigheid laat toe het huis Saksen-Coburg vandaag, niet morgen, op een welverdiende rust te sturen naar haar luxeboten op de Middellandse Zee,

    =zelfstandigheid laat toe een normale inwijkingspolitiek te voeren, en geen open deur te houden voor 20% échte sukkelaars, en die zijn onder voorwaarden welkom, én 80% asielzoekende slimmerikken die met de platste verdraaiingen van hun werkelijkheid hier naar het OCMW, de sociale woningen, de stadsscholen trekken. Een normale immigratiepolitiek houdt bijvoorbeeld in dat het kadaster van Vlaanderen akkoorden sluit met het kadaster van Marokko en het kadaster van Turkije om te zien welke steuntrekker hier welke huizen daar bezit. Nu is bijvoorbeeld elk realistisch toezicht op hun vermogen onmogelijk. Wat telt voor de Oude Belgen telt voor de Nieuwe Belgen.

    =zelfstandigheid laat toe dat de vakbonden van Vlaanderen vandaag, niet morgen, hun rol terug opnemen als verdediger van de werkenden en niet als staat in de staat die parallel de macht uitoefent,

    =zelfstandigheid laat toe dat solidariteit niet langer in dit land een woord is met een pornografische kleuring, wij zullen namelijk gul kunnen zijn voor wie het waard is, en rechtvaardig voor wie het niet waard is,

    =zelfstandigheid laat toe de miljardentransfers van Vlaanderen naar Franstalig België met een versneld uitdoofscenario te schrappen; Vlaanderen is het beu om tot voorbij 2100 de Openbare Onderstand te zijn voor een traag en profiterend Belgique Francophone,

    =zelfstandigheid laat toe de verkennende gesprekken en later de onderhandelingen te voeren voor een Europa Light waar Vlaanderen zich veel beter bij zal voelen in de vorm van een toetreding tot de Europese Vrijhandelsassociatie. Dan kunnen de Hermannen, de Karels, de Guys, de Jean-Lucs van dit land niet als vermomde europotentaten handen gaan drukken in Washington of Moskou, maar dat is hun probleem, niet het probleem van de hardwerkende Vlamingen die hier op dit plein en op vele pleinen van Vlaanderen staan voor de viering van 11 juli.

     

    In een tijd van versuffing door ononderbroken welvaart is een doorbraak NIET mogelijk, in een tijd van crisissen als uitdaging, is een doorbraak in België en de Europese statenbond WEL mogelijk.

     

    Dames en heren, jong en oud,

    Lieve mensen,

     

    Blijft of wordt optimistisch.

     

    Leve het Vlaanderen van een Noord-Europese Unie,

    Leve het pacifistische Vlaanderen,

    Leve het realistische Vlaanderen met minder regimevakbonden, minder regimejournalisten, minder regimeintellectuelen.

     

    Kortom: leve het Vrije Vlaanderen.

     

    Frans Crols

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : U heeft toch al door dat deze redevoering gewoon overgenomen werd van bij Angeltjes? Heb ik niets aan toe te voegen. Tenzij deze kleine verwijzing : gisteren dichtte men voor de havenmonding van Rotterdam de afsluitdijk van een gebied van zo maar eventjes 2000 Ha, waar de zee teruggedrongen werd, zodat de haven van Rotterdam kan uitgebreid worden, om deze terug de grootste ter wereld te maken. De werken zullen beëindigd zijn halfweg volgend jaar en men mikt er vooral op de traffic die nu bediend wordt door Antwerpen en Zeebrugge. Bij ons wordt er ondertussen driftig gebakkeleid over de sluiting van kerncentrales en het ‘terug geven aan de natuur’ van kostbaar landbouwgebied.

    Moeten we Frans Crols dan geen gelijk geven, dat weelde slaapverwekkend is? De kansen liggen als ’t begint te nijpen! We zijn er wel mee, dat de NV Averechts haar succes te danken heeft aan het Vlaams Belang : wat doen we met die halfbakken bangerikken? Is hun Frans n u al goed genoeg om er een kleine discussie mee te voeren zonder belachelijk te worden? Of zouden ze nu al geleerd zijn om Vlaams te spreken?

    Tot nog eens, waarde vriend Crols, en moest er eens een echte Keizer van Vlaanderen nodig zijn : mijn stem heeft U.

    ***

    12-07-2012, 18:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.829 IN APRIL 2013 KOMT BERLUSCONI TERUG

    A.D. donderdag 12 juli 2012

    829 IN APRIL 2013 KOMT BERLUSCONI TERUG

     

     

     

     

    Om deze Vlaamse Hoogdag toch nog met een feestelijk lintje te laten eindigen, deze bovenstaande titel, die echter betrekking heeft op mijn nieuwe (en betere) vaderland. Kortom, deze bijdrage is zeer persoonlijk, en, ik geef het grif toe, een beetje bij het haar getrokken.

    Een mens zou voor veel minder!

    Al weken aan een stuk beleven we hier tropische temperaturen boven de 35°, en U weet wat de boeren dan beginnen doen.  Gelukkig beschikken we op 500 meter beneden ons over het grootste vulkanisch meer van Europa, 18 Km doormeter, dat helder en proper water bevat waarvan de vissers nog altijd vissoep maken voor de toeristen. Bootje varen is dus een zalige verpozing.

    Neen, U bent dus niet in de verkeerde rubriek terecht gekomen : verder gaat het weer over 11 Juli en de ongeluksdag voor het Vlaams Belang. Tweede voltreffer van vandaag : dat pedofilie schot voor de boeg in Evere. Niemand is schuldig tot bewijs van het tegendeel, maar waar rook is, is er meestal vuur. Of moeten wij zeggen : ‘Et alors’? Met een Premier als notoir pedofiel (wat ’n groot staatsgeheim schijnt te zijn) mag dat wel, zeker? De man uit Evere is niet zo bekend als bvb Cohn Bendit, dus mag die vermalen worden….

     

    Kroniekje over : de Vlaamse Hoogdag in De Tijd. ‘De fine fleur’ van de Vlaamse politici in de gothische zaal van het stadhuis in Brussel. Zou dat geen lapsus zijn? Wat daar bijeengetroept was, was zeker niet ‘de fine fleur’, maar de roeptoeters van het politiek correct denkend. De echte ‘fine fleur’ was niet uitbenodigd, want dat is de partij van de comromis-lozen, van de rechtlijnigen die maar één zaak voor ogen staat : noch eieren noch jong, maar recht voor Eigen Volk.

     

    11 julitweespalt

    Deze 11de juli lijkt niet op de vorige.Meer dan ooit is de Vlaamse beweging verdeeld tussen zij die dromen van het einde van het federale België in 2014 en zij die nu al chaos vrezen.

    Zoals de traditie het wil, zal het vandaag wellicht weer veel te warm zijn in de gotische zaal van het Brusselse stadhuis, waar de fine fleur van de Vlaamse politiek verzamelt om 11 juli te vieren.Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) zal speechen.En omdat er in de historische zaal veel volk zal zijn en te weinig airco, zal iedereen zich intussen te pletter zweten.

     

    En toch is er dit keer iets anders. Het moet lang geleden zijn dat de Vlaamse regering en bij uitbreiding de Vlaamse beweging zo verdeeld een 11 juli vierde. Het Vlaams Belang en het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen vinden ronduit dat er niets te vieren valt. Aan het andere uiterste staan Vlaamsgezinde politici als Eric Van Rompuy (CD&V). Hij vindt dat de christendemocraten, socialisten, liberalen en groenen te weinig erkenning krijgen voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, een dossier dat jarenlang de politieke besluitvorming blokkeerde en nu eindelijk van de baan is.

     

    Op zich is die tweespalt niet nieuw. Ze deed zich voor bij ieder akkoord over de staatshervorming, waarbij de Vlaamse beweging telkens uiteenviel in twee kampen: de radicalen en de verraders. Of zij die hun principes trouw blijven en zij die via compromissen het land draaiende houden.U mag kiezen.

     

    Wat wel nieuw is aan de tweespalt, is dat ze dit keer dwars door de Vlaamse regering loopt.Aan de ene kant staat N-VA-voorzitter Bart De Wever, van wie een kwart van de 14-jarigen blijkbaar verkeerdelijk denkt dat hij al Vlaams minister-president is.Aan de andere kant staan de sp.a en CD&V van de echte minister-president, Kris Peeters.

     

    Bovendien loopt meer dan ooit een tweede breuklijn door de Vlaamse regering: die tussen een sociaaleconomische linkse koers en een rechtse koers.Ook die kloof is op zich niet nieuw, maar ze wordt in moeilijke economische tijden groter. Hier staat de N-VA tegenover de sp.a, met CD&V oncomfortabel in het midden.

     

    Het resultaat is een Vlaamse regering die onder spanning staat. En die nervositeit heeft niet alleen met de gemeenteraadsverkiezingen te maken.Er is namelijk nog niet begonnen met de uitvoering van de zesde staatshervorming of er wordt al openlijk gespeculeerd over wat in 2014 zal gebeuren, als de N-VA van de federale verkiezingen een referendum over het einde van het federale België zal proberen te maken. De ene zal daarin de kracht van verandering zien, de andere een recept om Vlaanderen in chaos te storten. Dáárover gaat het, meer dan ooit.

     

    De Vlaamse feestdag is doorgaans een dag waarop politici zulke meningsverschillen begraven. Dit jaar lijkt dat minder dan ooit het geval.De politici in het wellicht veel te warme stadhuis zullen in twee kampen te verdelen zijn: zij die vinden dat de huidige staatshervorming op dit moment een felbevochten stap in de goede richting is, en zij die vinden dat het al lang vijf voor twaalf en zelfs later is. Die breuklijn zal de Vlaamse beweging en de regering verder verdelen, naarmate de Vlaamse en de federale verkiezingen van 2014 naderen.

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ook hier dus is de voorzichtigheid de moeder van de porseleinwinkel : een Zwitsers weerhuisje door vrees geblokkeerd : noch het regenvrouwtje noch het zonne-mannetje komen buiten ; ze blijven in hun deurtje staan, wachtend tot ze iets met zekerheid kunnen voorspellen…..Maar dat het de chaos zal zijn, dat hangt in de lucht….

    Natuurlijk heeft het poltiek-coreecte denken liever de zekerheid van het bedrogen zijn, dan de zekerheid dat na de eerste chaos de problemen als vanzelf zullen opgelost geraken. Neem nu ‘Tihange’ : moet 10 jaar langer open blijven, zegt Wathelet. Uiteraard, met een paar miljardjes onderhoudswerken. Jamaar, komt later uit; Tihange is zo lek als een nuclaire zeef….

    Zo’n realiteit is inderdaad geen chaos, maar de zekerheid van een een ramp…..

    En precies vandaag volhardt de Kamer in de boosheid : BHV, dat grondwettelijk had moeten gesplitst worden zonder ook maar één enkele prijs, wordt gesplitst, volledig op kosten van de Vlamingen. Door de 3 collaboratiepartijen, met de Waalse PS, die samen minder stemmen vertegenwoordigen aan bvb de NV Averechts….

    Trouwens, laten we het vooral niet vergeten, die toegevingen zijn bijna uitsluitend dezelfde als die van de Opper Wever, toen die nog dacht met slijmen aan de macht te zullen komen…. Waarop het historische antwoord kwam : ‘Comment il ose?!’ : hoe durft die man ons zulke voorstellen doen!  Want het stond in Laeken en in de sterren geschreven, dat de PS het land moest ‘redden’….

    ***

    12-07-2012, 18:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.828 ALS DE REGEN OVERGAAT IN HAGEL BESTE GERDA

    A.D. woensdag 11 juli 2012

    828 ALS DE REGEN OVERGAAT IN HAGEL BESTE GERDA

     

    Muur van de Juridische Dienst van het Vlaams Belang

     

    Pictogram besteld na het vertrek van J.Ceder. Heeft blijkbar niet goed gewerkt.

    ***

     

     

    Knack bericht (blijkbaar met enig leedvermaak) als eerste op deze Vlaamse Hoogdag de vaandelvlucht uit de rangen van het Vlaams Belang van ene Gerda Van Steendinges uit Erpe Mere, gewezen medewerkster van die andere vaandelvluchtige, J. Ceder, hoofd van de Juridische Dienst, die samen met FVH en zoon Dillen de lijkkist van MRM mocht dragen. Anders een knappe weduwe, daar niet van. Ze blijft wel zetelen (ook thuis) als onafhankelijke, maar dat heeft niets te zien met overtuiging, wel met centjes.

    Zo zijn ze, die Frank Van Hecke boys and geurelkens : Erst das Fressen, und jetzt die Moral….

     

     

    Kroniekje over :

    Bepaade vaandelvluchtigen die houden van

    een beetje symboliek. En bombarie.

    ***

     

    Normaal staat op vaandelvlucht oog in oog met de vijand, op Vlaanderens Hoogdag dus, de zwaarste straf. Het mens is nog van niets en niemand beschuldigd, maar reeds speelt ze haar eigen advocaat : het is de schuld van de ‘polarisatie’ van de partij, in wiens voorste gelederen zij reeds 3O jaar heeft gestreden. Het Vlaams Belang richt  zijn pijlen eenzijdig veel te veel op de Islammerij!

    Juist, lieve Gerda, en hoe zou dat komen, denkt U?

    Als de vijand sterker wordt, moeten wij dan… vluchten? Als de regen overgaat in hagel, voorziet men zich toch van een sterkere papaplu? En wat als de hagel, zoals meer en meer gebeurt, over gaat in rondvliegende stenen, kapotte flessen en heuse kasseien?

    Maar akkoord : bij de Gilde der Wevers is het gras voorlopig veel groener en er is meer geld te verdienen met platte broodjes bakken dan met stand te houden. Enfin, toch op korte termijn. En dat gooien met stenen : is dat dan zo gevaarlijk? Gevaarlijker dan in Kabul?

    Wat er verkeerd is aan polletiek in het algemeen? Dat er geen financiële consequenties verbonden zijn aan dat partij-hoppen. Dat worst stilaan een Olympische Discipline! Zo kan men ongestraft jaren lang via de schouders van gelijkgezinden  omhoog klimmen, tot men hoog genoeg zit om ineens vast te stellen dat men op de verkeerde ladder is geklommen. Zulke mensen horen niet thuis in het Parlement, maar in Geel.

    Rechts Actueel stelt het zo :

    Net als Marie-Rose Morel, Frank Vanhecke en zovele anderen was zij van mening dat een Vlaamsnationale partij onverzettelijk moet zijn in de principes, maar soepel moet zijn in strategie en stijl.  Zoals bekend wordt dat volledig afgewezen door het huidige partijbestuur, dat zweert bij bikkelharde, ongenuanceerde campagnes ‘om het verschil met N-VA te maken’.  ’Die campagnes zijn misschien goed voor een stad maar kompleet ongeschikt om in een landelijke gemeente campagne te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen’, aldus Van Steenberge.

     

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : lieve Mevrouw Gerda Vansteendinges, dag lieve Mevrouw met de soepele inborst : ik wens U veel sterkte om voortaan Uw derrière te wringen op het fluweel naast en tussen Uw ex-strijdmùakkers die de banier wèl trouw zijn gebleven. Er moet toch niet gevreesd worden dat er misschien onthullingen volgen van het torenhoge niveau niveau van de Burgermoeder van Aalst? Maar aangezien U zich ’n volgelinge verklaart van FVH, waar men voor toestanden van ‘chercherz la femme, altijd paraat staat, vrees ik met grote vreze voor de nare gevolgen. Enne, o ja, bij de Weverkens is de etiquette ook wat minder streng : men loopt er veel losser bij, zowel inwendig als uitwendifg : meer souk-achtig, losse hemdkraag, slodder pullover, ongekamd en misschien zelfs wel ongewassen. Want ook dat is een essentieel verschil met de mensen van het Vlaams Belang. Ook in die kleine details wensen die zich te onderscheiden van, ja, van wie eigenlijk? Want als dat hier moest te lezen staan, zou dat weer iets zijn dat tegen de immigranten gericht is.

    Kortom : gefeliciteerd, lieve Gerda, voor Uw overstap naar de goeden…..

    ***

    11-07-2012, 17:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.827 WAT WE ZELF STOKEN STOKEN WE BETER

    A.D woensdag 11 juli 2012

    827 WAT WE ZELF STOKEN STOKEN WE BETER

     

     

     

     

    Onderstaand hoofdartikel in De Morgen vandaag is het openbaar  gewetensonderzoek van de rabiate elite der belgicistische super-proletariers. Het analyseert haarfijn hun dagelijks gestook om de Vlaamse overtuiging van hun eigen volk zoveel mogelijk tegen  te werken. Niemand beter dan de politieke verantwoordelijke van die krant kan beter hun bedoelingen actualiseren, door hun wensen als realiteit op deze Vlaamse Hoogtdag te omschrijven.

    De Tjeven moeten, als Staatsdragende Partij, uit de wind gezet worden. Zo kunnen de Fanscouillons rond Di Jeanetto verder ongestoord hun mollenwerk verder zetten. Dat de Opper Wever meteen een paar pluimen uit zijn gat worden getrokken, is mooi meegenomen. In één woord : al dat Vlaams gedoe is gewoon belachelijk!

     

    Kroniekje over :

    Waar we zelf ruzie stoken, stoken we beter. Het wordt een vrolijke bedoening op de officiële 11 juli-receptie

    OPINIE − 11/07/12, 07u14

    ***

    .

     

    Politiek werkt in golven. Zo is het altijd geweest en zo zal het ook altijd blijven. What comes up, must come down. Iedereen in het wereldje weet het, de ervaren rotten in de Wetstraat in de eerste plaats. Maar als je in een opwaartse golf zit is het waarschijnlijk net iets comfortabeler om erover te filosoferen dan wanneer je op een roetsjbaan naar beneden zit. Dan begint iedereen zaken die anders nooit het nieuws hadden gehaald in het licht van die ene neerwaartse trend te zien.

     

    Vlaams minister-president Kris Peeters kan ervan meespreken. Jarenlang was de Vlaamse regering een baken van stabiliteit in een land dat op de rand van de onbestuurbaarheid balanceerde. Een betere illustratie van de noodzaak om tot een staatshervorming te komen was moeilijk denkbaar.

     

    Ja, er werd natuurlijk wat smalend gesproken over het Vlaamse halfrond, het saaiste der parlementen. Over een regering die de schandaalbarometer slechts zeer occasioneel in het rood zag slaan. Een beleidsniveau met weinig ingebakken conflicten dat politiek voortkabbelde terwijl hun federale collega's permanent op een wildwaterbaan zaten.

     

    Dat was toen, dit is nu. Na een hele resem kleinere akkefietjes en grotere conflicten is zelfs de Vlaamse feestdag vandaag al een aanleiding om de gemoederen in de coalitie te verhitten. Terwijl Peeters hoopte de toon te zetten met een discours dat Vlaanderen ook in Europa meer in de pap moet te brokken hebben, werd een groot deel van de aandacht gekaapt door de speech van Bart De Wever.

     

    De N-VA-voorzitter, de gedoodverfde uitdager van Peeters in 2014, ontkent met klem dat hij voor hommeles zorgt om het 'goed bestuur'-imago van de minister-president in de gracht te rijden. Bij Peeters is dat gevoel echter steeds latenter aanwezig. Meer dan één Vlaamse CD&V'er is ervan overtuigd dat de aanvallen niet toevallig zijn. De persoonlijke populariteit van Peeters, die voorlopig nog niet afstraalt op zijn partij, is immers behoorlijk groot.

     

    Ondertussen probeert diezelfde regering een oplossing te vinden voor de dichtslibbende wegen, in de hoop dat u wat minder in de file moet staan. Probeert ze het onderwijs te hervormen, in de hoop dat er wat minder zonder diploma eindigen. Probeert ze capaciteit in de welzijnssector op te voeren, in de hoop dat er wat minder mensen met beperkingen op een wachtlijst blijven staan.

     

    Alleen is dat verdomd moeilijk te zien, tussen al het geruzie door. Waar we zelf ruzie stoken, stoken we beter. Het wordt een vrolijke bedoening vandaag op de officiële 11 juli-receptie in het Brusselse stadhuis.

     

    Steven Samyn

    Chef politiek

     

    .

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : als deze leugens maar vaak genoeg worden herhaald, zal er altijd wel ergens wat van overblijven. De Vlamingen zouden het eens in hun hoofd moeten halen om ONS op droog zaad te zetten door de gedwongen ‘solidariteit’ met onze Rode Broeders  af te schaffen! Als ondertussen de EU ‘gebelgiciseerd’ is, m.a.w. als de rijkere landen van het Noorden eenmaal onbeperkt en vooral ongecontroleerd ten voordele van de luiere Zuiderse landen zullen kunnen leeggemolken worden, zullen die 12 à 13 miljard + 1 miljard voor B ruksèl van Noord- naar Zuid België niet eens meer opvallen. Alles zal even vast ‘gebetoneerd liggen als de ‘faciliteiten’. La Belgiek sera donc Latine pour l’éternité!

    Laten wij, Chef Politiek van De Morgen, vooral NIET spreken over GDF/SUEZ, DEXIA en het spook van de massale werkloosheid aan de horizon. Ook niet dat wij er de voorkeur aan geven om steeds nieuwe proletariërs (immigranten) te blijven aantrekken om ze in de watten te kunnen leggen, zelfs al moeten wij daarvoor de eigen bevolking tot de bedelstaf dwingen. Dat zal ze leren om niet als wij te denken! En ons onderwijs, dat altijd een der beste ter wereld is geweest, zullen we ‘hervormen’ tot de werkelijke waarde van een diploma, t.t.z. tot niets. Wij zullen de samenleving hersmeden naar onze hand! Dat het Mensdom voor deze zonde van hoogmoed al eens flink werd gestraft, is larie en apekool!

    Tot een Staatssecretaris (die nog van de slechtste niet is, wel van de zwaarste) zich oeps! lichtjes verspreekt! Hoe zou het daar in Afghanistan gevaarlijk zijn! Hier is het ook gevaarlijk! Kom maar eens buiten op straat, ’s avonds….

    Voor de partij die resoluut de Vlaamse kaart trekt, zijn dergelijke versprekingen en al zeker dergelijke ‘gewetensonderzoeken’ niet eens mogelijk. “Eigen volk eerst’ : dergelijke slagzin laat immers niet veel geschipper toe. Eerst en meest het eigen volk, en als er wat overschiet : wij Vlamingen zijn altijd al een genereus volk geweest…

    Ach Meneer Steven Samyn, Chef Politiek van De Morgen, U had het met veel minder woorden kunnen zeggen, en toch even duidelijk blijven : wij willen Belg blijven, zelfs al groeit het haar van armoe door onze muts!

    ***

    11 Juli boodschap

    11-juliboodschap van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen

    Elf juli 2012: er valt niets te vieren!

     

    Vlaanderen heeft de traditie om op 11 juli feest te vieren, want op die dag, 710 jaar geleden, beslisten burgers dat het graafschap Vlaanderen niet zou ingelijfd worden in het machtige Franse koninkrijk.

     

     

    Op 11 juli 2010 vierden we feest omdat de Vlamingen op democratische wijze duidelijk hadden gemaakt dat Vlaanderen voortaan zelf zijn toekomst zou moeten en kunnen bepalen. Het oude België gaf zich echter niet gewonnen.

     

    Op 11 juli 2011 vierden we feest want Vlaamse partijen hielden sinds ruim een jaar stand tegen alle pogingen om de Belgische structuren met hun verworven voorrechten en historisch onrecht in stand te houden.

     

    Op 11 juli 2012 kunnen we echter geen feest vieren. Velen dachten dat de stem van de Vlaamse kiezers duidelijk genoeg weerklonken had om de nodige hervormingen door te voeren. Velen dachten dat de Vlaamse politici zouden stand houden. Maar na ruim vijfhonderd dagen werden ze de les gespeld. Politieke partijen, die een minderheid in Vlaanderen vertegenwoordigen, kozen niet voor het algemeen belang van Vlaanderen.

     

    Zullen we op 11 juli 2013 en de volgende jaren opnieuw feest kunnen vieren?

     

    Wij blijven geloven in de onwrikbare wil van onze Vlaamse volksgemeenschap om zichzelf als een zelfstandige natie te besturen en om met andere volkeren samen te werken aan de opbouw van een beter Europa en een betere wereld.

     

    Namens het dagelijks bestuur van het OVV,

     

    Robrecht Vermeulen - Voorzitter

    ***





    11-07-2012, 16:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.826 11 JULI VROEGER ALI HALLO NU HALLO ALI

    A.D. dinsdag 10 juli 2012

    826 11 JULI VROEGER ALI HALLO NU HALLO ALI

     

    Toekomstbeeld in Beersel (Lot) : Salafisten-vriend

     

    Na voldoende succes voor de nieuwe moskee?

    ***

     

     

    Mijmeringen eigen aan de (gewezen) textielstreek

    We waren in Vlaanderen op goede weg om eindelijk een eigen zelfgemaakt weef-stuk af te leveren, helemaal zelf gemaakt als kroon op het werk. Toen kwam een valse achterbakse Wever op de werkvloer, die te laf was om het gekregen vertrouwen in daden om te zetten. Om bij de Elite in het gevlij te komen, verketterde hij omwille van twee vrouwenogen (*) niet driemaal zijn eigen vrienden, maar drieduizend keer driemaal.

    Het zingen op de Vlaamse Hoogdag van Ali hallo is door zijn schuld nu voorgoed Halo Ali geworden. En waar vroeger Fatima deed denken aan een godvruchtige schare gelovigen in een ver land, moeten we ons nu een gesluierde gestalte voorstellen die schuw wegduikt tegen de huizen. Rachid, Ali, Fatima : het klinkt bijna lijk de naamafroeping in een of ander penitentiair verblijf…..

     

     

     

    Kroniekje over :

    "Velen dachten bij de federale verkiezingen van 2010 dat de stem van de Vlaamse kiezers duidelijk genoeg weerklonken had om de nodige hervormingen door te voeren. Op 11 juli 2011 vierden we feest, want Vlaamse partijen hielden sinds ruim een jaar stand tegen alle pogingen om de Belgische structuren met hun verworven voorrechten en historisch onrecht in stand te houden. Velen dachten dat de Vlaamse politici zouden stand houden. Maar na ruim 500 dagen werden ze de les gespeld", aldus het OVV.

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ach en och, zelfs het Vlaams Belang roert de trom in mineur. Het klinkt (in HLN) bijna als de dodenmars!

    ***

    VB viert 11 juli in mineur

    11 juli Vlaams Belang ziet geen reden tot vieren op de Vlaamse feestdag morgen. De VB-parlementsleden zullen dan ook niet afzakken naar de traditionele viering in het Brusselse stadhuis. "De drang naar zelfbestuur weerklonk nooit zo hard als bij de laatste stembusgang. Dat exact 710 jaar na de Guldensporenslag die oude Vlaamse eis in de kiem wordt gesmoord, geeft aan dat dit wellicht de meest cynische 11 juli-viering ooit is", hekelt voorzitter Bruno Valkeniers.

     

    Volgens Valkeniers gaat de nakende staatshervorming lijnrecht in tegen de wil van de kiezer. "Terwijl Vlaanderen massaal stemde voor meer Vlaamse autonomie wordt de artificiële Belgische constructie versterkt, krijgt Brussel een blanco cheque, worden de Brusselse Vlamingen geliquideerd en worden de Zes electoraal bij Brussel gevoegd", stelt de voorzitter in zijn 11 juli-boodschap.

     

    Boedelscheiding

    Nochtans leken de geesten voor Valkeniers rijp om de "finale stap" richting een "zelfstandig en vrijgevochten Vlaanderen" te zetten. Hoog tijd dus dat de Vlaamse partijen hun koudwatervrees overwinnen, oordeelt hij. "Hou op met kostbare tijd te verspelen aan een staatshervorming die opnieuw de kiemen van een volgend conflict in zich draagt, en bereid in het Vlaams parlement de boedelscheiding voor."

    Het confederalisme vindt Vlaams Belang immers "totaal achterhaald". "Dat deze weg slechts kan bewandeld worden bij gratie van de Franstaligen is denkwerk waar bepaalde politici zich duidelijk nog niet aan hebben gewaagd", besluit Valkeniers.

    ***

    Om 16 uur waren er 4 reacties, waarvan één zo stom als maar mogelijk : het VB, de enige partij die nooit verandert van kleur, werd vergeleken met en cameleon…. Geschreven garantie door een gefrusteerde Niveaan! Dezze ene reactie is waarrschijnlijk de reden waarom de andere 3 mochten blijven staan, waaronder deze :

    klarius • Maaseik

    Zeer groot is het aandeel van de N-VA in het tot stand komen van deze slechte staatshervorming. In "plan Dewever" zaten nagenoeg dezeldfe onverantwoorde toegevingen aan de franstaligen.,zoals het behoud van de geldstroom naar Brussel en Wallonië,de slechte hervorming van het arrondissement BHV.enz. Het was een grote tactische fout van BDW dit meteen aan de Franstaligen aan te bieden. De N-VA had haar kiezers, voor de verkiezingen,geen enkele toegeving beloofd Ze werden daarna meteen bedrogen..

    10/07/12 15u21 

    (*) Twee vrouwenogen : MRM, de mooie intrigante, die hij verloor aan het Vlaams Belang, maar voor wiens dode en dus ongevaarlijke lichaam  hij een ontroerende liefdesverklaring in de Antwerpse kathedraal mocht afsteken. Daar ineens was haar (recentste) echtgenoot en Ere-Voorzitter van het Vlaams Belang, een ‘Grote Meneer’…. Die later op TV bij Liekens snotterend verklaarde dat zij, als elders getrouwde vrouw, reeds jarenlang zijn minnares was geweest. Die treurende echtgenoot loopt nu momenteel ondertussen op vrijersvoeten met Madame de Dokter die MRM tot op het laatst heeft bijgestaan. Van hondstrouwheid gesproken!

     

    ***

    10-07-2012, 17:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.825 LAAT MIJ GERUST ER WORDT INGEBROKEN

    A.D. dinsdag 10 juli 2012

    825 LAAT MIJ GERUST ER WORDT INGEBROKEN

     



    ***

     

    Seppe Weiss van het CGKR zal deze keer content zijn : de titel hierboven is politiek 100% correct. Maar daar stopt het dan ook mee. De rest van het opstelletje is ‘uit het leven gegrepen’, en dus had er eigenlijk moeten staan : Help! Er wordt ingebroken.

    Meester! Meester! Als ik nu verder ga op deze weg, is het de schuld van ene René bij Angeltjes : die bracht mij op goede gedachten. T.t.z. de brave man toonde de weg (de poster zoals hierboven op de brievenbus) maar 1° waar vindt men dergelijke dingen zonder in opspraak te komen of in verdenking te worden gesteld ? 2° wat als onverlaten de poster roven? 3° hoe zullen de buren reageren? 4° wat als de inbreker deze keer geen Mo Slimmer is? 5° hoe houdt men in voorkomend geval de VB Jongeren van de deur weg?

    Allemaal dingen waar onze René wel zal aan gedacht hebben, maar die hij, vredelievend als hij is, linx heeft laten liggen.

     

     

    Kroniekje over :

    Wat te doen bij inbraak ?

     

    Het wordt hoog tijd, om de brave onnozele burgers in een regeringsbrochure  duidelijke richtlijnen te geven  wat zij wel en niet mogen doen , bij ongewenst bezoek . Het is reeds duidelijk dat het eigendom NIET met geweld mag beshermd worden !

     

    Bij bepaalde reacties die ik las in de online krant , zijn er super beschaafden , die stellen dat een beetje inbreken geen mensenleven waard is. Met andere woorden, dat moet kunnen. De enigste toelaatbare vorm van verdediging is de politie bellen !

     

    In afwachting van de komst van onze waakhonden (zonder tanden) moet je gewoon rustig toezien hoe ze je huis leegplunderen. Heb je tegenslag en de daders zijn al weg voor de komst van de pakkemannen, geen probleem. Je kunt je frustaties en onmacht luchten in een proces-verbaal met de garantie dat je wordt opgenomen in de statistieken als troostprijs, want je bent niet de enige en met velen zijn we sterk.

     

    In bepaalde buurten van grootsteden waar veel "privé" verrijkers wonen zou een klever op je deur  Islam will dominate the world" moeten volstaan als beveiliging.

     

    René

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : de vraag is dus : wat doen bij inbraak?

    Voor de vuist volgen hieronder een paar doorslaande oplossingen

    1° Schaf U desnoods (liefst met veel tramelant), een wapenvergunning aan + wapen + lidkaart schietclub. Die lijsten worden geraadpleegd veel meer dan U denkt, en dat niet alleen door de politie. Schietoefeningen in Uw achtertuintje mogen wel niet, maar ze zijn zeer verhelderend. Er zijn gevallen bekend, dat dergelijke knallen als gunstig neven-effect hebben, dat in de buurt ook het saccochen-trekken en de groepsverkrachtingen zijn stilgevallen.

    2° Bij het minste onraad (dreiging van inbraak) lost een paar losse flodders en desnoods een paar projectielen met scherp, maar dan naar de vloer gericht. Is ongevaarlijk, tenzij de kogels richoteren en van richting veranderen, maar dan heeft U pech gehad want (zal er in het proces verbaal genoteerd worden)  U wilde alleen maar wat lawaai maken.

    3° U hebt een bang hartje voor vuurwapens, maar U bent werkelijk knapper dan een circus-artiest in het messen werpen : oefen U vooral daarin en tracht in deze tijden Olympisch Goud te halen. Zo bent U zeker van Uw worp, wat achteraf niet te bewijzen valt en altijd als louter toeval kan uitgelegd worden door een goede advocaat.

    4° Ach z! U wilt bij de Grote Jongens horen! Tja, de hondenrassen die U zich kunt aanschaffen heb ik op deze blog al vele keren vermeld, maar ik zou het toch houden op ’n flink uit de kluiten gewassen Dobberbeest, ’n vrolijk Rotweilertje op leeuwenpootjes, ’n loebas van een St Berbardshond waaraan U zelfs in het hooggebergte Uw leven kunt toevertrouwen, en last but not least, ’n vriendelijke huishond ofte Duitse Herder. Met die kuitenbijter kunt U werkelijk overal komen! Hij is zelfs zeer goed voor Uw fysiek, want hij houdt van veel beweging in de vrije natuur. Iedere hond, van klein tot groot, is tevens een goede speelkameraad voor Uw kinderen en hij houdt de meeste Mo Slimmerds uit Uw huis. Zelfs Uw vrouw zal tevreden zijn, want voortaan zal zij ontslagen blijven van de stofzuiger-karwei, daar U dat op U zulr willen nemen. Van Duitse Herders weet ik proefondervindelijk dat ze, mits een beetje training, op commando, hun prooien grijpen waar ze het geleerd zijn. Als U begrijpt wat ik bedoel. Als Uw inbreker of inbrekers (tot 4 man max) gepakt zijn daar waar ik het bedoel, zal de productie van kiendjes-inbrekers voor geruime tijd onderbroken blijven, misschien wel voor altijd.

    5° de ongevaarlijkste maar meest efficiënte methode is die van het varken. Maar die is alleen geschikt voor inbraak-locaties op den boerenbuiten met veel beloop. Heb ik nog niet uitgeprobeerd. Een varken is, zegt men, een zeer intelligent dier, dat het dichtst de mens benadert. Ook voor de hygiëne hoeft U niet te vrezen, want Knorretje is van nature een zeer proper beest. Het spreekt vanzelf dat deze afweer-methode alleen werkt tegen Mo Slimmerds, met het risico dat anders-gelovigen de bewaker voor eigen consumptie zouden kunnen meevoeren….

    Maar voortgaande op de gevangenis-bevolking, is daar weinig risico voor….

    Slot : voor tabakpruimers is er ook nog de methode van de varkensblaas. Die is eerder omslachtig en doet denken aan de manie van mijn grootmoeder om overal aan de binnenkant van de deurposten ‘relikiwies’ van hijgen te hangen om te genieten van hun beschermong. Die methode heeft haar nut en goede werking bewezen, want nooit werd er ingebroken! Maar om vruchten af te werpen, zou de varkensblaas eerst moeten ge- en bekend zijn bij de Ware Gelovigen. En precies daar knelt hem…de blaas.

    ***

    10-07-2012, 17:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.824 GOOD OLD ENGLAND

    AD dinsdag 10 juli 2012

    824 GOOD OLD ENGLAND

     

     

     

    http://englishdefenceleague.org/

     

    In hoc signo vinces…. Waar hebben we dat nog gehoord?

    Zou het kunnen, dat onderstaand verhaal wel verzwegen wordt in de media, maar doordringt tot in de hoogste regionen van onze politie-scholen?  De massa mag inderdaad niet opgeschrikt worden : het zou wel eens kunnen dat er nog meer ‘prachtige gezinnen’ plotsklaps in het oog springen, en dat er wordt overgegaan tot spontane volkswoede, zoals dat heet.

    Mijn woorden zijn nog niet koud, of daar heeft de Spaanse politie ook al prijs…. Twee Jihadisten hebben daar 2 ‘afvalligen’ naar de hel gestuurd : zij willen in Spanje het Kalifaat der Salafisten vestigen.

    Er is mij een oud verhaal bekend, waarin de deurlijsten van de uitgezochte doelen ’s nachts voorzien werden van merktekens, , zodat de uitvoerders niet hoefden te zoeken. Overal waar dat bloedteken voorkwam, steeg er de volgende morgen gehuil en gekerm ten hemel. Uiteraard is dit een verhaal uit de Joods-Christelijke Voorgeschiedenis, de Is Lammers Mo Slimmerds doen dat niet, zoals bekend. Die gooien ineens de hele straat plat, en liefst zelfs de hele stad….

    Ziet U, dat te zeggen is helemaal niet racistisch, want ik bedoel de Islam en niet de Is Lammerds die dat geloof aanhangen….

     

     

    Kroniekje over :

     

    Waren moslims met Taliban-bommen in hun auto op weg naar een EDL-demonstratie in Dewsbury

    ***

    De antiterreurpolitie onderzocht of twee moslims,  bij wie in de auto een bom werd gevonden, op weg waren om een demonstratie van de English Defence League aan te vallen. Ze ontdekte het explosief in Taliban-stijl puur toevallig toen ze een auto aanhield op de M1. Een theorie is dat twee mannelijke islamitische inwoners van plan waren om een mars van de beruchte anti-islamitische beweging aan te vallen en slechts enkele uren daarvoor werden aangehouden. Politiemensen ontdekten twee dagen na het in beslag nemen van de auto voor het niet hebben van een verzekering de geweren en bommen. Op dat moment had de politie de bestuurder en de passagier al laten gaan.

     

    Detectives traceerden de eigenaar van de auto en gewapende politie voerde deze week invallen uit in Birmingham en West-Yorkshire. Er werden zeven moslims gearresteerd. Het is de eerste keer dat een dergelijke geïmproviseerde bom, zoals ook gebruikt door de Taliban tegen Britse troepen in Afghanistan, in het Verenigd Koninkrijk is gevonden.

    Bijna 500 leden van de patriottische EDL demonstreerden afgelopen zaterdag in Dewsbury, waar een van de verdachten woont. Ze hadden op grote schaal ruchtbaarheid gegeven aan het evenement – schepten op dat ze de “Islamitische Republiek van Dewsbury” kwamen overnemen. Het is niet bekend hoe groot het verdachte apparaat was of welke vernietiging het zou hebben veroorzaakt als het ontploft zou zijn.

     

    Het incident begon zaterdag, toen geüniformeerde politie een auto aan de kant dirigeerde die op de M1 tussen de afslagen 33 en 34 in Zuid-Yorkshire op weg was naar het zuiden. Het nummerplaat herkenningssysteem waarschuwde hen dat het voertuig niet verzekerd was. Men neemt aan dat een van de nietsvermoedende politiemensen de auto naar een lokaal politiebureau reed, waar de bestuurder en de passagier in vrijheid werden gesteld. Het was pas op maandag toen de auto volledig werd geïnspecteerd toen de wapens, de munitie en de folders, die “ongelovigen” waarschuwen om de EDL, David Cameron en de koningin niet te volgen, werden ontdekt.

    Dit leidde tot de enorme antiterreur actie in de Midlands op zoek naar de inzittenden en mogelijke handlangers. De politie van West-Midland arresteerde dinsdag drie mannen, onder wie vermoedelijk de bestuurder en de passagier – leeftijden 23, 26 en 27 jaar - in Sparkhill, Birmingham.

     

    Een 23-jarige en twee moslims van 22 jaar werden de volgende avond aangehouden na invallen in de Alum Rock, in de wijken Smethwick en Moseley van de stad. Een man van 43 werd op donderdag gearresteerd in Dewsbury. Een antiterreur eenheid bracht gisteren de dag door met het doorzoeken van een huis in die stad, dat eigendom is van Mohammed Mohazim Akbar. Een buurman zei: … ”Ze zijn een prachtig gezin en dit moet een grote vergissing zijn”.

    Alle verdachten die werden opgepakt, werden gisteravond ondervraagd over ondersteuning, voorbereiding of uitlokking van daden van terrorisme. Men denkt dat twee van de in Sparkhill gearresteerde mannen broers zijn van een terreurverdachte die gevangen zit in afwachting van de rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk.

     

    De 20-jarige wordt beschuldigd van het inzamelen van geld voor terrorisme, het reizen naar Pakistan voor een terrorismetraining en het naar het buitenland reizen om terroristische daden te plegen.

     

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : bendevorming met het oog de samenleving eerst te ontwrichten, om deze daarna des te gemakkelijker te kunnen overnemen : hebben onze voorvaderen destijds zoiets wel voorzien om het op te nemen in onze Strafwetboeken? Of zou dat hun bevattingsvermogen te boven zijn  gegaan, dat het zelfs niet voorkomt in de Oorlogswetten?

    We zouden het hen kunnen vergeven, want nog nooit in de Geschiedenis is het voorgekomen, dat onze landen overspoeld werden door vreemde kostgangers, die, eenmaal ze er goed en wel waren gevestigd, pas dan hun ware bedoelingen stilaan hebben laten blijken. Ze hebben die niet alleen stilzwijgend laten blijken, maar hebben ze de laatste tijd ook luidkeels verkondigd voor al wie het horen wilde. Erdogan, de Opper Turk, heeft zichzelf onsterfelijk willen maken, door luidop in Duitsland (zonder daarvoor te zijn aangehouden) te verkondigen dat hun vrouwenbuiken de soldaten waren, en de minaretten hun bajonetten. Soldaten en bajonetten : zou die daarmee soms de vredesduiven van Allah bedoeld hebben?

    Dus toch overschakelen naar zelfverdediging, zonder acht te slaan op de misleidende ‘brood en spelen’ die ons doorlopend worden opgedrongen? Als er zelfs aan onze achterdeur in het nachtleven al Kalasnikovs en jachtgeweren moeten aan te pas komen!

    U kon hier reeds meermaals lezen, hoe er een vreemde rilling over mijn rug liep, toen wij op een gedenksteen tegen de gevel van een kerk in Orvieto, ooit residentie-stad van de Pausen, lazen, dat van op deze plaats in 1096 Paus Urbanus VI voor het eerst van uit het zadel opriep voor de Eerste Kruistocht? Pieter de Kluizenaar, ook een Vlaming, moet toen onder de toehoorders hebben gestaan, want vanaf die dag doorkruiste hij de landen om op te roepen voor deze Kruistocht. Wij weten ondertussen, dat de Christelijke invulling, bedoeling van deze veldtocht, slechts het schaamlapje is geweest voor de gebiedshonger van Rome, die, nu de Moren in Jeruzalem onderling in ruzie lagen, de kans schoon zag door hulp te sturen tegen hen,  om de Patriarch van Oosterse Kerk terug onder het gezag van Petrus te brengen.

    Die Kruistocht om de Heilige Plaatsen terug te winnen op de Arabieren was dus dat fameuze leugentje om bestwil, maar het werkte. Vierhonderd jaar na Karel Martel in Poitiers, waren de Arabieren (Moren) weggebleven uit Europa, en het zou duren tot 1453 voor zij in Byzantium voet aan wal konden zetten (Constatinopel, de Stad van de H. Constantijn, werd toen voorgoed Istembul). Pas in 1688 riskeerden de Moren (Turken) zich opnieuw tot voor de poorten van Wenen, waar zij n glansrijk werden verjaagd, dank zij de legers van de Christelijke Polen en Hongaren die de Oostenrijkers kwamen bijstaan.

    Amper 400 jaar later is de Islam weer daar, machtiger en talrijker dan ooit. Deze keer gaat het immers niet om Europa alleen, maar om Azië, Amerika, Australië en Afrika, over de hele wereld. Als de ordewoorden knallen (Facebook, Twitter, GSM en Internet) staan binnen het uur over de hele wereld de slapende cellen (zoals in Birmingham) op en ontketenen een bloedbad van Pool tot Evenaar en van Evenaar tot Pool. Hun aanhang zit overal, en binnen enkele uren staan ze van uit de Lage Landen aan de Noordzee aan de Noord…pool bij de Eskimo’s.

    Wat zeg ik, binnen enkele uren? Manlief : ze staan er nu al!  En mensen zoals Tsjeven Vanackere zullen dan niet meer spreken als ministerke van het kleine francofone België, maar als Onder-Sultan van het Kalifaat Anda Lousia. Het zal niet lang duren voor we dan Mekka weten liggen : aan de tegenkant van onze eigen omhooggerichte kont.

    Helemaal zeker van dat Onder-Sultanaat ben ik niet, want in de Geschiedenis ben ik niet bekend met een fenomeen als de CVP (oud) en CVP (nieuw, alias de NV Anders) Tenzij wij hen de rol mogen toedichten van de enkele overlevende Leliaarts in het verhaal van de Nacht der Brugse Metten.

    O Ja! Ooit al eens in Hastings geweest? Moet U zeker eens doen. Eerst de shutle vanuit Wissant en dan met de (huur)wagen en de GPS over the dales van Zuid Oost Engeland. In de pub ‘The Tickled Trouth’ daar ergens in de omgeving kunt U lezen hoe ter plaatse de forellen met de hand te vissen zijn, gewoon door het water te kietelen. Het beest ligt trouwens op Uw bord nog te kronkelen, maar dat komt vermoedelijk niet meer door het lachen, vermoed ik!

    U komt er misschien wel niet Willem de Veroveraar in persoon tegen, maar zeker zult U zijn geest herkennen. Het mag U dan ook niet verwonderen dat hier Vlamingen (boogschutters) vochten in het leger van de Normandiër. Ze staan trouwens ook afgebeeld op het tmuurapijt van Bayeux en zijn te herkennen aan de wimpels met Zwarte Leeuw op Gouden Veld. Als U langs en in het estuarium van dat onbekende riviertje staat met die forellen, zult U gemakkelijk begrijpen, hoe de landing ongestoord verliep : de heuveltop waarop de slag werd uitgevochten, ligt een heel eind verder. Op de memorials in de omgeving zult U o.a. kunnen lezen, dat dit trotse eiland sedert The Battle nooit meer met succes is betreden door vijandelijke legers. Heb zo het vermoeden dat daar iets niet meer klopt. Want ook daar krioelt het van de moskeeën…. Waarlijk, The Eglish Defense League heeft har naam niet gestolen!

    ***

    10-07-2012, 17:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.823 DE WEG TERUG VERLOREN ?

    A.D. maandag 9 juli 2012

    823 DE WEG TERUG VERLOREN ?

     

    Ieder verband tussen de woorden Mosquito en Moslimo

     

    Is voor rekening van de slechte verstaanders.

    *** 

    Klein Duimpje gebruikte in hetverhaal, om de weg terug te vinden, broodkruimels M.a.w. hij gebruikte de middelen die hem ten dienste stonden, want terug gaan, dat wilde hij met m et elke vezel van zijn ziel. De Allahtonen echter…. Die zijn langs die kant Oost Indisch ja zelfs Oost Arabisch doof.

    Het komt er dus op aan, hen een goed gehoor terug te geven. Voor mijn part bindt men hen eeuwigdurende voetzoekers aan de hielen….. Of is het voldoende, nu ze zien dat de sociale kassen stilaan leeg gefret geraken? Dat gaat hen toch nooit inspireren om ons er uit te werken in de hoop op die manier van ons te erven, zoals Is Lammers Mo Slimmers gewoonlijk doen…..? 

     

    Kroniekje over :

    Ga toch ergens anders heen!

    Posted on 8 juli 2012 by E.J. Bron

    ***

    Als jullie hier in Duitsland ons recht niet respecteren, omdat jullie geen recht van de Duitsers en geen gelijkheid voor de wet respecteren, omdat jullie alleen je eigen speciale recht respecteren, dan zouden alle rechters in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland jullie eisen stellen, omdat jullie weer eens een keer iets niet bevalt, omdat dit weer eens niet in jullie straatje past, omdat ons land anders is dan jullie geliefde vaderland, dan zouden alle politici, alle presidenten, alle ministers, afgevaardigden en regeringschefs in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie hier in Duitsland in de rij staan om de hand op te houden en zo de staatsschulden de hoogte injagen, omdat jullie zonder staatssteun jullie bestaan hier in Duitsland niet kunnen betalen, omdat jullie zonder staatssteun hier helemaal niet zouden zijn, dan zouden alle ambtenaren en staatsdienaren in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland eisen de pers te knevelen en de censuur weer willen invoeren, omdat jullie maar één kant van jullie medaille geprezen willen zien en de schaduwkant willen verzwijgen, omdat die zo duister is, dan zouden alle krantenmensen en televisieredacteurs, alle journalisten in Duitsland moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland ophitsen tegen christenen, omdat zij niet tot jullie god bidden, omdat ze tot een God om vergeving bidden, dan zouden alle christenen in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland Joden pesten en Joden bedreigen, omdat Joden voor jullie ongelovig zijn en Joden Joden zijn, dan zouden alle Joden in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland een wolfsteken van jullie vuisten maken, jullie je overgeven aan jullie nationalisme, de volkerenmoord op de Armeniërs ontkennen, omdat jullie niet met schuld kunnen leven, omdat jullie eer een andere eer is, dan zouden al diegenen in Duitsland die genoeg hebben van nationalisme en mensenmoord jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland uitlatingen gebruiken dat “ieder” van jullie “als soldaat geboren” zou zijn, omdat men jullie zo heeft opgevoed, omdat men wil dat jullie als soldaat geboren en opgevoed worden, dan zouden alle vredelievende mensen in Duitsland, al diegenen, die genoeg hebben van strijd en krijgsgehuil, jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland drugs smokkelen en met jullie gif het leven van duizenden vernietigt, omdat het immers maar Duitse levens zijn, dan zouden alle drugsverslaafden in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En als jullie in Duitsland ophitsen tegen homoseksuelen, omdat jullie geen afwijkingen van de norm dulden, dan zouden alle homoseksuelen in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland onze kinderen voor “aardappelen” uitschelden, omdat jullie neerkijken op onze kinderen, omdat zij Duitsers zijn, dan zouden alle kinderen in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie in Duitsland jullie Duitse buren pesten, omdat jullie geen Duitsers als buren willen hebben, omdat jullie in huizen willen wonen zonder Duitsers, omdat jullie in steden zonder Duitsers willen wonen, dan zouden alle buren in Duitsland jullie moeten toeroepen: Ga toch ergens anders heen!

     

    En wanneer jullie er in Duitsland van dromen om een eigen staat binnen de staat op te richten en het land over te nemen, omdat jullie vermoeden dat jullie je staat in een staat kunnen oprichten en ons land kunnen overnemen, omdat jullie weten dat wij geregeerd worden door een meute die alles doet om ons alles aan te doen, dan zouden alle Duitsers in Duitsland jullie moeten toeroepen: GA TOCH ERGENS ANDERS HEEN! En neem die meute tegelijk mee!

     

    Bron:

     

    http://www.pi-news.net/2012/07/wandert-doch-woanders-hin/#more-264259

     

    Auteur: Leo

     

    Vertaald uit het Duits door:

     

    E.J. Bron

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : toch spijtig dat die voorbeeldige jonge Afghanistaan vanmorgen tegen zijn goesting is teruggevllogen naar zijn eigen Prachtland! Hij was nochtans goed ingeburgerd, was goed gemanierd, had gestudeerd en zelfs in het zweet zijns aanschijns gewerkt als lasser, maar hij was Moslim. Onderverzwegen besluit : was hij dat laatste niet geweest, dan had hij mogen blijven…. Enfin, dat is wat de media ons voorknabbelen. Er was verder ook nog wel iets niet in regel met de Immigratiewetten en zo, maar wie maalt daar nu om? Nu is hem de kans ontnomen om hier een lief te vinden om mee te trouwen om op die manier een solide inburgeringskaart te krijgen en te zorgen voor een overtalrijk nageslacht van vele kleine Islammertjes-lassertjes…. Weer een stukje Aghanistan-in-Vlaanderen dat mislukt is! Moge Allah – Wrede zij met Hem – hen straffen, en de 72 in de hemel voor hem bestemde maagden nasturen naar dat Prachtlad dat overvloeit van bommen en granaten!

    O Ja! Is het niet jammer dat juist een van die knelpunt-beroepers het land wordt uitgestuurd? Het was nog wel een knaap, maar toch! Hij had een goede lasser kunnen worden!

    ***

    09-07-2012, 13:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.822 EUROPA WIL HET BEGLISCH CHEQUEBOEK - FEDERALIMSE

    A.D. maandag 9 juli 2012

    822 EUROPA WIL HET BEGLISCH CHEQUEBOEK - FEDERALIMSE

     

    Merkel in Reims, met Hollande, tot Keizerin en Koning va Europa gezalfd, met de zegen van de Kerk…..

     

    Bruxelles vaut bien une messe, n’est-ce pas?

    ***

    Al de tijd dat ondergetekende zijn frustraties op deze blog kwijt kan, heeft U kunnen lezen dat de Tjeven (en hun medeplichtigen) niet eerder zullen rusten, voor zij van Europa één groot België hebben gemaakt. Elders vond ik daarvoor de juiste term ‘belgiciseren’ en omdat die onmiddellijk aan Congo en Leopold II deed denken, vond ik het zo gepast voor deze woelige tijden.  Omdat er straks, neen geen handen zullen afgekapt worden van onwillige negertjes, veel erger, omdat de Witte Negertjes van bij de Noordzee gewoon zullen gewurgd worden. Om reden dat de lucht die ze verbruiken levensnoodzakelijk is voor de vrienden van François Hollande.

    Als U mij niet gelooft, lees dan hieronder wat Trends schrijft. En bedenk meteen : het gaat hier om de tweede versie van de ter ziele gegane USSR, met de communist Barosso en de Natte Dweil  als hoofdverantwoorddelijken….. Barosso heeft zijn ervaringen met het communisme, en de Natte Dweil is groot geworden in de Tjeverij, dat is de zachte vorm van datzelfde communisme.

     

     

    Kroniekje over :

    Europa neigt naar Belgisch transfermodel

    donderdag 05 juli 2012 om 08u31

    ***

     

    Euro-obligaties en een gezamenlijk Europees schuldbeheer zonder echte budgettaire unie maken van de eurozone een transferunie naar Belgisch model.

    Op de laatste Europese top wisten Italië en Spanje een embryonale bankenunie tot stand te brengen: het Europees noodfonds krijgt de mogelijkheid om de wankele banken direct van kapitaal te voorzien. En de eurolanden kunnen voortaan onder voorwaarden obligaties van probleemlanden opkopen. De perifere schuldenlanden moeten dan wel de saneringinspanningen verderzetten en de Europese begrotingsregels respecteren. De Angela Merkel benadrukt dat hier het principe van ‘geen prestatie zonder tegenprestatie’ gehandhaafd blijft.

     

    Daarom ook dat Duitsland zich met hand en tand blijft verzetten tegen de invoering van euro-obligaties, schuldpapier dat gezamenlijk door de eurolanden wordt uitgegeven, en niet langer door elke lidstaat afzonderlijk. Het gevolg van de invoering van eurobonds is dat de sterkere landen zoals Duitsland zich dan borg stellen voor de overmatige schulden van de Zuid-Europese landen die dan op hun beurt goedkoper zullen kunnen lenen op de internationale markten end dus meer financiële ademruimte krijgen. Maar in dat scenario zal de intrestkost op de schulden herverdeeld worden ten nadele van de competitieve Noord-Europese landen. “Duitsland is bang dat intrestlast op haar schulden zal stijgen,” zegt Annelore Van Hecke (KU Leuven, Vives) die rond het thema onderzoek heeft verricht en er aandacht aan besteedt in haar net gepubliceerde doctoraat, “Er is een besmettingseffect waarbij de schuldopbouw bij de ene overheid de kredietwaardigheid en dus de intrestvoet van de andere overheid beïnvloedt.” Een effect dat versterkt wordt bij zogenaamde bailout-verwachtingen. Met euro-obligaties weten investeerders dat de sterke Europese landen op dat moment impliciet borg staan voor de schuld van de Zuid-Europese lidstaten. Dit zal de zwakkere landen in het zuiden er niet toe aanzetten voor meer budgettaire discipline te kiezen. En dat kan dus enkel via de invoering van een echte budgettaire en fiscale unie waarbij er bijvoorbeeld Europese belastingen worden geheven.

     

    De gelijkenissen met België

     

    De huidige discussie over de noodzaak van een goed werkende Europese federatie vertoont gelijkenissen met de Belgische federatie. In België krijgen de deelstaten niet echt een prikkel om een verantwoordelijk beleid te voeren. De federale overheid geeft obligaties uit –Belgisch staatspapier- en via die weg worden zonder tegenprestatie middelen getransfereerd van de sterke regio naar de zwakke. François Hollande en co willen deze vorm van Belgische fiscaal federalisme dat amper responsabiliseert toepassen op heel de eurozone.

     

    In België draagt de federale overheid het gros van de staatsschuld. Wanneer een regio zichzelf in de schulden steekt wordt die niet gestraft. In het huidig Belgische fiscaal federalisme is er immers een bailout of uitkoopoptie waarbij de federale overheid bijspringt voor een armlastige regio. Dat is in het verleden bijvoorbeeld het geval geweest toen de federale overheid moest bijspringen om de Franse Gemeenschap te helpen die zich in financiële moeilijkheden bevond. In België kunnen deelstaten hun schulden en tekorten bij de overheid parkeren. De nieuwe staatshervorming met extra fiscale autonomie verandert daar amper iets aan, want de deelstaten worden slechts in zeer beperkte mate geresponsabiliseerd. Een eurozone met euro-obligaties zonder een volwaardige budgettaire unie kiest ook voor dit chequeboekfederalisme.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee :

    Merkel wil samen met Hollande crisis te lijf

    Bewerkt door: Annelies De Becker − 08/07/12, 00u54

    ***

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gisteren beklemtoond dat Duitsland samen met Frankrijk moet handelen in de bestrijding van de gevolgen van de schuldencrisis. Frankrijk en Duitsland werken daar al aan, zei Merkel voorafgaand aan een ontmoeting met de Franse president François Hollande. .

    Hollande heeft in een gisteren gepubliceerd vraaggesprek Merkel bekritiseerd en gewaarschuwd dat hij niet samen met Duitsland de rest van Europa wil leiden. Hij wil geen Frans-Duitse Europapolitiek zoals die van Merkel en zijn voorganger Nicolas Sarkozy. "Ik weet niet of het de bedoeling was, maar soms konden landen zich buitengesloten voelen of werden ze gedwongen tot een compromis dat al door onze twee landen was uitgewerkt.''

    Beiden vieren samen vandaag in het Noord-Franse Reims dat de twee naties zich vijftig jaar geleden hebben verzoend en de hoeksteen vormen voor vrede, voorspoed en samenwerking in Europa. In 1962 stelden de Franse president Charles de Gaulle en de Duitse bondskanselier Konrad Adenauer samen vast dat Frans-Duitse vriendschap onmisbaar is op de weg naar een verenigd Europa. De twee staatsmannen woonden in de kathedraal van Reims een rooms-katholieke 'mis voor de vrede' bij.

     

    De kathedraal werd in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) als gevolg van de tweede Duitse inval in Frankrijk in minder dan 35 jaar tijd, zwaar beschadigd door Duitse beschietingen. De restauratie duurde bijna 20 jaar. Het herstel van de kathedraal werd in Reims gevierd van 8 tot 10 juli 1938. Veertien maanden later was Duitsland opnieuw in oorlog met Frankrijk. In een klein schoolgebouw in Reims gaf op 7 mei 1945 de Duitse bevelhebber generaal Jodl de Duitse troepen aan de Geallieerden over.

    .***

    Derde keer, goede keer? Het ziet er niet naar uit, daarvoor verschillen die landen te veel. Hun onderlinge vetes verschroeiden reeds twee keer de wereldvrede zodat het in de sterren geschreven staat dat een van de twee uiteindelijk het onderspit zal moeten delven. Ware daar niet…de Is- Lammerij! Want als twee honden vechten voor een been, loop de derde er dikwils ee heen…. Beide landen zijn maar een schaduw meer van zichzelf en zijn beiden van binnen uit vermolmd door de Mo-Slimmerij.

    Het was in Reims dat Jeanne d’Arc de Franse Koning liet kronen.  Echt symbolisch kan dat niet genoemd worden, want korte tijd nadien stierf ze, in handen van de Engelsen, op de brandstapel in Rouaan. Haar executie-peleton stond onder leiding van de Heer van Wakken, hoofdman van de Vlamingen in het leger der Engelsen. Die rol blijft in heel het verhaal van de brandzaak in Rouaan gelukkig onderbelicht, net zoals de Duitse Generaal Jodl maar een klein  rolletje speelde in het verhaal van Hitler.

    Wat beide verhalen (de Heer van Wakken en Generaal Jodl) ons leren? Dat de Geschiedenis zich afspeelt tussen kleine mensjes, maar dat Grote Heren altijd het verhaal naar hun hand zetten.

    ***

    09-07-2012, 13:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.821 ZIELEROERSELEN BIJ WEER EENS EEN 11 JULI

    A.D. maandag 9 juli 2012

    821 ZIELEROERSELEN BIJ WEER EENS EEN 11 JULI

     

     

    ***

    Hier onder neem ik vandaag een stukje over van de Heer ROELAND, en ik moet zeggen dat het mij spijt deze heerlijke man niet persoonlijk te kennen. Voortgaande op zijn blog http://www.bloggen.be/roeland/  is hij een Vlaamse vechtjas van het zuiverste kaliber. Moesten er zo een paar duizend meer zijn, dan was Vlaanderen al lang uit de miserie.

    Vandaar volgende bedenking : heeft het volk van Vlaanderen niet zoiets als het Joodse volk, een soort Klaagmuur vandoen? Om een vuist te maken hebben we al de IJzerwake in Steenstraete. De perfecte Klaagmuur zou bijvoorbeeld ergens in de omgeving van de IJzerweide (die nog altijd de onze is!) in Kaaskerke kunnen stan. Liefst een overblijfsel van een half stukgeschoten bunker, waar op de achtergrond het IJzerkruis torenhoog ten hemel rijst.

    Dan kunnen beelden de wereld rondgaan, zoals van Jeruzalem, waar de Joden geen toegang hebben tot het hoger gelegen Tempelplein met de Gouden Moskee-koepel, omdat daar op die heilige grond. de Palestijnse straatjeugd voetbal moet kunnen spelen. Op onze IJzerweide wordt (voorlopig nog) geen voetbal gespeeld, maar jaarlijks draait daar een tingel-tangel soort discotheek met exotische ‘muziek’, de diversiteit ter ere.

    ***

    Kroniekje over :

    Bescheiden 11-juli mijmeringen

     

     

    Het is weer bijna zover, 11 juli komt eraan. Naar slechte gewoonte valt er weinig of niets te vieren. Nochtans zullen, ‘wij eisen dit’, ‘wij eisen dat’, massaal in de respectieve parochiezalen van Vlaanderen weeklinken. De lauwe tak van de Vlaamse Beweging zal er bovendien voor zorgen dat die woorden niet door een ‘extremist’ worden uitgesproken. Het zou eens moeten choqueren.  

     

    In 2010 stonden we dicht bij een aanzet tot een onafhankelijk Vlaanderen, of ten minste, de perceptie was er.  In het Franstalig landsgedeelte maakte de verbindingsdrang plaats voor verlatingsangst. Vlaamse’ BV’s, of wat er moest voor doorgaan, organiseerden allerlei activiteiten om de meerwaarde van het land ‘b’ te accentueren!  Deze initiatieven kregen uiteraard de volledige steun van het linkse journaille en de Reyerslaan.  Maar successen werden het niet!

     

    Het ging echter de goede kant uit, zo dachten we!

     

    Tot de ‘grote leider’ van een zeer grote partij,  achterbaks besliste om de onafhankelijkheid van Vlaanderen uit zijn partijprogramma te weren. Dit land zou vanzelf verdampen, confederalisme volstond plots. De gesprekken in de luxueuze ‘Villa Hellebosh’ in Vollezele brachten de ‘grote leider’ op andere gedachten. Het enig wat we daarvan onthouden is dat de socialist  Di Rupo,  volgens de ‘grote leider’ althans,  een charmante man was . Tussendoor mocht de ‘grote leider’ enkele malen op de koffie in Laken.

     

    Maar het regime, waar de ‘grote leider’ zo graag deel van uitmaakte, is onverbiddelijk! Even was hij aan zet, maar het lukte niet. Bertje van Laken maakte zich boos en de ‘grote leider’ mocht naar de zijlijn verhuizen. Daar staat hij nu samen met zijn zelfuitgeroepen vijanden van het Vlaams Belang! De zijlijn wordt alsmaar groter!

     

    De ‘grote leider’ heeft ondertussen zijn prioriteiten gelegd!

     

    Zijn grootste prioriteit werd het terugdringen van ‘extreemrechts’. Het Vlaams Belang werd vijand nr.1. Op RTL uitte de ‘grote leider’ zijn ongenoegen, omdat hij daarvoor onvoldoende geprezen werd!  Op dezelfde zender mocht één van  de luitenanten van de ‘grote leider’, Siegfried Bracke, vertellen dat hij Maingain (FDF) boven Bruno Valkeniers van het Vlaams Belang  verkoos!

     

    Tussendoor worden in het Vlaams Parlement alle voorstellen (belangenconflicten enz.), die louter Vlaanderen aanbelangen, door de ‘grote leider’ en zijn partij weggestemd, alleen omdat ze door het Vlaams Belang werden ingediend.

     

    De ethiek in de politiek is volledig verdwenen. Zelden werd het spel zo vuil gespeeld. ‘Mestkevers’ werden gerehabiliteerd en kregen prominente plaatsen op de lijsten van de ‘grote leider’! Meestal ging dat gepaard met een ‘geënsceneerde’ ontluizingperiode. Parlementsleden zetelen nu in fracties  waarvoor ze niet verkozen werden. Is dat de democratie, waar ze de mond van vol hebben?

     

    Maar het kan nog vuiler. Dat ik me hiermee ik me op glad ijs beweeg, besef ik maar al te goed. Door het lijstduwerschap van de Antwerpse N-VA lijst toe te kennen aan vader Morel, heeft de ‘grote leider’ alle bruggen van het fatsoen opgeblazen!  Zoiets doet men niet. De ‘grote leider’ weet perfect dat een welopgevoed persoon daarop niet kan reageren. Maar bon, hetzij zo.

     

    Maar wat heeft de ‘grote leider’ nu gerealiseerd?  Weet u het?

     

    Het ‘verdampen’ zal veel tijd in beslag nemen !

     

    Toch een prettig 11-juli feest

     

    Roeland

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ja, het IS zo : de Hoofdwever zweeft op de golven van de volksgunst. De winden (en de wateren) zijn hem gunstig, zodat de golven steeds hoger reiken…. Hijzelf hoopt dat ze straks een tsunami zullen worden, zodat hij boven de andere partijen kan uitstijgen, om van uit die verheven positie…. pootjes te zitten geven. Want de Hoofdwever is een belezen man die graag doorgaat als de Bijna Slimste Mens ter Wereld in … Antwerpen en omgeving. Als historicus kent hij de Geschiedenis op zijn duimpje, maar blijkbaar verstaat hij er geen snars van. Iets weten en iets begrijpen, dat onderscheid is niet aan deze man besteed.

    Doorheen de maskers priemt echter stilaan de ware aard van het Beestje door : het is le CVP Nouveau qui est arrivé. De oude Tjeven-gedachte, die 60 jaar en meer samen met de Sossen Vlaanderen heeft uitverkocht aan de Franscouillons, is herboren in deze nieuwe VU. Het volk wil eens iets anders, ziet U…. Maar zal een broek krijgen van hetzelfde tricolore laken, met even lege zakken als voorheen. Op, voor Vorst en Vaderland, naar de volgende 100 jaar verknechting! Leve België, zoals wijlen Hugo Schiltz ooit jubelde. Vive le Roi et son Femme!

    O Ja! Bijna vergeten! Boven op de Klaagmuur die ik in gedachten heb, zouden TRANSEN waarop de Leeuwen dansen moeten staan. Want wie daar ooit aan die Klaagmuur als klagend lam heeft gestaan, moet er als leeuw kunnen vertrekken. Of hij moet minstens de beiaard horen klingelen. Zelfs zonder te weten waar de klepel hangt…..

    Toemaatje : de letters AVV-VVK op de kruiskop van de IJzertoren zullen tegen deze 11 juli d.i. binnen de drie dagen, worden vervangen, zulks op uitdrukkelijk aandringen van de Opperwever. Pater Siegheil Bracke zal ze inzegenen en toelichten. Het wordt AVD-DVV wat staat Alles voor Diversiteit – Diversiteit voor Vlaanderen. Bij de inwijding zal de eerste omhaling geschieden om fondsen in te zamelen voor de bouw van twee minaretten, weerszij de IJzertoren, die ruim 10 meter hoger zijn. De crypte wordt geruimd en ingericht als moskee. De kandidatuur van Immam staat open voor elke gegadigde mits die een lidkaart kan voorleggen van de juiste partij. De IJzerweide samen met de Toren zal iedere vrijdag voorbehouden worden voor de Muzelmannerij en het Vrijdag-Gebed. Iedere eerste vrijdag van de maand is voorzien voor de publieke terechtstelling van  overspelige vrouwen. Om een bewijs van overspeligheid van zijn vrouw te bekomen : zich wenden burelen Secretariaat IJzerbedevaart gedurende de werkuren. Twee mannelijke getuigen zijn voldoende en er is geen beroep mogelijk. De crematie gebeurt ter plaatse.

    Er wordt verhoopt op deze manier vele bekeringen te zien gebeuren, terwijl de werkdruk op de Echtschedings-Rechtbanken gevoelig zal dalen.

    ***

    09-07-2012, 12:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.820 MONSTERS WERKEN NU EENMAAL MET MONSTERBOETES

    A.D. maandag 9 juli 2012

    820 MONSTERS WERKEN NU EENMAAL MET MONSTERBOETES

     

    Veel erger dan Ali Baba :

     

    Deze heeft bijna 700 rovers, evenveel als alle ministers van alle regeringen samen

    ***

    De Nobele Gilde der Belastingsconsulenten/Accountants is in de meeste gevallen wat de sterke vrouw is achter elke sterke man. En dat moogt U letterlijk nemen. Zij zijn de commando’s in de vuurlinie en dat vooral ten bate van de KMO : de Kleine en Middelgrote Ondernemingen. Die zijn, zoals iedereen weet, de ruggengraat van de welvaart….

    Dat deze mensen nu Te Wapen zijn gelopen, waarbij vooral de Tjeven de hebbigaards blijken te zijn, is illustratief. De Genkse initiatiefnemer verdient een medaille voor moed en zelfopoffering. En wat mij betreft, een Ere-Lidkaart met gouden rand van het Vlaams Belang.

    U heeft toch ook die petitie getekend? Zie http://www.stopdefiscaleonzin.be/engine/

    Kroniekje over :

     

    Website maakt regering zenuwachtig

     succes van de website stopdefiscaleonzin.be, opgestart door ‘uitgeperste' ondernemers, zorgt voor zenuwachtigheid binnen de regering Di Rupo en wrevel bij staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A). Hij is de gebeten hond, ‘terwijl dit niet mijn beleid is', beklemtoont hij.

     

    2.500 ondernemers hadden gisteren op de website stopdefiscaleonzin.be de petitie tegen de ‘fiscale inquisitie' van de regering Di Rupo ondertekend. De website, amper een week geleden opgezet door de Genkse fiscalist Eddy Claesen, kreeg ondertussen ook de steun van middenstandsorganisaties Unizo en NSZ.

     

    ‘Aanleiding voor deze website is toch vooral de invoering van monsterboetes van 309 procent, sinds 1 juli, voor ondernemers die privé-uitgaven aangeven als beroepskosten', zegt initiatiefnemer Eddy Claesen die deze hoge boetes ‘totaal buiten proportie vindt. Fraudeurs moeten terecht worden gewezen. Maar vooral jonge belastingcontroleurs passen deze boete sindsdien ‘rücksichtlos' toe, ook wanneer de ondernemer een vergissing maakte, of wanneer er over bepaalde onkosten onduidelijkheid bestaat.'

     

    De website viseert staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A), wat een beetje vreemd is omdat deze regeling door voormalig minister van Financiën Didier Reynders is uitgewerkt, en onlangs werd bijgestuurd door diens opvolger Steven Vanackere (CD&V).

     

    ‘We viseren eigenlijk de hele regering, maar een communicatiespecialist had ons aangeraden de campagne te personaliseren', zegt Eddy Claesen.

     

    Feit is dat Crombez zelf ook niet helemaal is opgezet met de nieuwe manier van werken van de belastingcontroleurs en van financiënminister Vanackere actie verwacht. ‘Financiën wacht naar mijn mening te lang om deze regeling voldoende te verduidelijken, ook naar de belastingcontroleurs toe', aldus Crombez die deze monsterboete enkel wil voorbehouden voor fraudeurs. ‘Wanneer ondernemers zich vergissen, of er over bepaalde onkosten discussie bestaat, is het wat mij betreft voldoende dat ondernemers dat rechtzetten.'

     

    Op het kabinet van Vanackere wordt naar verluidt tot volgende week aan een meer redelijke en transparante regeling gewerkt', en probeerde men gisteren ook partijgenoot Rik Torfs tot bedaren te brengen na een volgens het kabinet Vanackere ‘totaal misplaatst' Twitterbericht van hem.

     

    ‘Toppunt van wantrouwen: Crombez geeft zelfstandigen de indruk dat wat ze na belastingen overhouden, eigenlijk ook gestolen is', had Torfs getwitterd. Crombez reageerde not amused. ‘Als dit beleid u stoort, belt u beter naar uw eigen bevoegde minister', antwoordde hij Torfs.

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ik vind het fijn nogmaals de Socialistische voormannen onder de aandacht te brengen die allemaal via schijnvennootschappen de Staat bedriegen. In de eerste plaats is daar Di Rupetto zelf in Mons, en Den Baard van Oostende. Er wordt wel op John Crombez geschoten, als Staatssecretaris voor Fraudebestrijding, maar de daders zitten in het Kabinet van Tjeven VanAckere, waar ze gewoon een punt aan het potlood van Reynders slijpen…. Voilà, weer een reden waarom Rupo di Jeanetto het uitschot der Tjeven kon gebruiken : ze hebben in dank de rol van beulen van de Vlaamse middenstand opgenomen! Di Jeanetto en de Franscouillons kunnen hun handen in onschuld wassen!

    Het is voor mij, als gewezen vakman, een fantastische droom, om samen met jongere collega’s uitgestuurd te worden om die mesthopen op te kuisen. Twee accountants op rust per polletieker : we hoeven zelfs niet betaald te worden, want ons werk zo perfect mogelijk doen is altijd onze grootste voldoening geweest. Geef aan elk team dat ter plaatse gaat, twee rijkswacht-jeeps mee, samen met een celwagen : voor de dag om is, zal die met volle lading kunnen terugrijden! Binnen de maand zijn hun rode, gele en groene zitjes in de plenaire leeg! Een zoete weerwraak voor al die verdwenen bedrijfswagens : voortaan hebben die dienstwagens van al die Excellenties een tweede maar veel gezonder leven voor zich!

    Als er niets gebeurt, zijn er straks geen KMO’s meer, en dat treft vooral Vlaanderen. Dan wonen we, zonder ook maar één grammetje CO²-uitstoot op een groot rood kerkhof, zoals Wallonië. Wat natuurlijk de natte droom is van het sujet hierboven…..

    ***

    09-07-2012, 12:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!