MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    21-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIJNA VANAF VAN HET BLAUW-GREOENE FEDAYLSPOOK

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZATERDAG 20 AUGUSTUS 2022

    **

    **

    863– - WE ZIJN ER BIJNA VANAF VAN HET BLAUW-GREOENE FEDAYLSPOOK

    *

    I N H O U D

    *

    Om te beginnen, verrast Vriend GUVAAL ons met ’n fris VTMmeke die het waard is om 24/24 zonder onderbreking te worden uitgezonden op Tomorrowland. Want dit is het Land van de Toekomst!

    De Blauwe Zender, vroeger van uit Vilvoorde, maar nu al een tijdeke vn ergens in de buurt van het Antwerpse hoerenkwartier, samen met het nog blauwere Laatste Nieuws, die in tegenstelling tot zijn eigen titel, maar blijft verschijnen, proberen met vouuw en met macht zowel Ergbert-de-Leugenaar als het Blauwe Fabriekje zelf van de ondergang te redden. Dat alles tevergeefs, want al de Oost-Vlaamse Dikke Nekken Families ten spijt, zijn ze haast onder die kiesdrempel van 5% verdwenen.

    Nog even volhouden, en niet Driss van Langehove & C° maar Verhofstadt & C° zullen in de door FGEDASYL bedachte Uitroeiïngskampen terecht komen.

    Het is dus nog marr eens bewaarheid gebleken, dat AL wie ademt en leeft in de grdachtenwereld van Links, ervan uitgaat dat andere meningen op de brandsta   pel moeten terecht komen.

    We zullen wel zien wat het wordt na 2024. Mijn persoonlijke voorkeur gaat iuit naar de Geoalgs, omdat die na de Val van de USSR toch meestal leeg staan, en dringend aan herbevolking toe zijn. En wie anders an Fedasyl is in omvolking het meest bevoegd in?

    *

    DREMPELVREES

    *

    et gaat niet goed met Open-VLD, die volgens de laatste peilingen onder de 10% grens is gezakt en richting kiesdrempel spoort. De partij wil daar iets aan doen en vond niets beter dan voorzitter Lachaert te laten interviewen op VTM, de bevriende zender die ook Het blauwe Laatste Nieuws onder haar hoede heeft.

    Wat Lachaert op VTM ook verklaard heeft, niemand gelooft die man nog en zeker de eigen blauwe achterban niet meer die door diezelfde Lachaert bij zijn verkiezing tot voorzitter een Verhofstadtje deed en koos voor een federale centrumlinkse regering i.pl.v. de centrumrechtse die hij beloofd had. Wat toen ook meespeelde was, dat Crootje achter hem stond en zo meer kans maakte om federaal premier te worden, zeker na de toezeggingen aan de PS. Als Gwendolientje had gewonnen, was zij misschien zelf wel première geworden.

    Men vergeet ook niet dat de Vlaamse liberalen de laatste 20 jaar in zowat alle regeringen hebben gezeten en daardoor mede verantwoordelijk zijn voor zowat alles wat er is misgelopen. Het is gewoon een postjespakkerspartij geworden zoals duidelijk werd bij de verkiezing van de nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen, die de post kreeg o.w.v. haar partijkaart nadat ze pas als vierde was geëindigd in een proef die door de partij zelf was gevraagd. Dat dat in Oost-Vlaanderen kon gebeuren, is trouwens omdat het de enige provincie is waar de partij nog iets te vertellen heeft. Niet omdat ze het daar beter doet, wel o.w.v. de invloed van de plaatselijke politiek belangrijke families, zoals die van De Gucht, De Declerq, Verhofstadt en Decroo. Daarbuiten zijn er misschien nog de Bartjes Somers en Tommelein, beiden niet toevallig afkomstig uit de Volksunie waardoor ze soms nog een Vlaamse reflex schijnen te hebben.

    Kortom, Open VLD zal meer moeten doen dan een ‘Lachaertje ‘ om te vermijden dat ze straks helemaal irrelevant wordt.

    *

    FRONTALE AANVAL VAN TREZEBEES BIEKE VANUIT HAAR IVOREN FEDASIL-TOREN OP ‘TSCHELDT

    **

    19 augustus 2022 D. De Bekbroeder

    Een Twitter-incident tussen Theo Francken en Bieke Machiels leidde tot een satirisch artikeltje over Bieke Machiels op ‘tScheldt. U vindt het artikel HIER..

    In het kort: Bieke Machiels is een topwijf bij FEDASIL, de grootste immigratieorganisatie-miskleun die België ooit gekend heeft. Bieke Machiels is eigenlijk een linksextremiste die denkt dat ze de minister van migratie van België is. Haar persoonlijke doel is om van België een schoon opgeblonken ingangspoort voor leefloners wereldwijd te maken. In plaats van chocolade, bier en voetbal wil Bieke dat België het keurmerk voor salonmigratie wordt. Bieke haalde haar mosterd bij Tomorrowland. “Migratie naar België moet aanvoelen als thuiskomen in een huis dat voor jou gekuist werd en waarin de ijskast vol lekkers zit bij aankomst”, aldus Machiels. “België moet niet alleen het Tomorrowland zijn van de muziek maar voor alle verworpenen der aarde, en vooral zij die voor de rest van hun leven gratis willen leven en wonen in ruil voor stemmen op Groen”, aldus een gedreven Bieke.

    Om plaats te ruimen voor alle gelukzoekers uit alle hoeken en kanten van de wereld, moet er plaats geruimd worden in België. Volgens Bieke moet er minstens ‘opgeruimd’ worden. Om haar strategie een stem te geven die niet de hare is vanuit FEDASIL, opende Bieke een twitter-account onder de naam Bieketreesje. Zo roept Bieketreesje op om bijvoorbeeld iemand als Dries Van Langenhove en zijn ‘fascistische vrienden’ het land uit te zetten en te deporteren naar concentratiekampen voor rechts-gezinden. Eenmaal dat rechts uitschot uit Belgiê verdwenen is, plant Bieke de Fedasil-poort helemaal open zetten voor ‘op de vlucht zijnde’-schotelantenne-jongemannen die op zoek zijn naar blanke meisjes die makkelijk kneedbaar en penetreerbaar zijn.

    ‘tScheldt schilderde gisteren een portretje van de topambtenaar Bieke Machiels. Dat leverde massaal veel reacties op.

    Bieketreesje, eigenlijk Bieke Machiels, deed de voorbije 24 uur niet anders dan iedereen op Twitter te blokkeren die het artikel van ‘tScheldt positief apprecieerde.

    Vervolgens schakelde Bieke Machiels vanuit FEDASIL haar deugnetwerk in om ‘tScheldt ge-elimineerd te krijgen. Dat was ook de reden waarom het gisteren zo’n chaos was aan de poort van het Klein Kasteeltje. In plaats van zich bezig te houden met slaapplek voor de ‘vluchtelingen’ te organiseren

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Zowel VTM als HLN fungeren als roeptoeters ide alle hens aan dek willen roepen voor het te laat is.

    Schip + alle meelopers en wieljeszuigers in Hoge Nood. SOS! SOS! SOS! Redt onze zielen, maar vooral redt onze portemonnee.

    Dat het voor zoiets laakbaars ruimschoots te laat is, dringt nog altijd niet door.

    Net als in Amerika, hebben de Liberals, de Democ Rats zoals die dar meestal genoemd worden,, hun tijd gehad.

    Sleeping joe stluit daar der ij en bij ons dpet Crootje dat, samen met de kurk Boucez.

    Hoop voor hen dat hun bijeen gestolen fortuin in veilige handen is, want als Vlaming hebben we zelf voor zuur bijeengespaarddzweetgeld, veel geleerd bij de Epuratie van de jaren ‘44-’50. Ook nu moet het land heropgebouwd worden. Maar eerst moet The Golden Gate naar Europa op slot. We doen wat ons Moeder van uit haar jeugd altijd heeft meegedragen: wue niet werkt, moet ook niet eten.

    Mij Arabisch is niet sterk genoeg, anders zou ik dat in ’t Arabiers geschreven hebben!

    A bon entendeur, demi mot siffit ! Et ppur les Flamands, la mème chose.

    *

     

    Digithalys

     

    21-08-2022, 11:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.862– - MET ZIJN ALLEN ZIJN WE HIER HIT VLAAMS BELANG

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2022

    **

    862– - MET ZIJN ALLEN ZIJN WE HIER HIT VLAAMS BELANG

    *

    I N H O U D

    Er is geen andere keus, omdat wij nu eenmaal op deze plaats, met dank aan onze Ouders, zijn geboren en er alles moeten aan doen om er samen het beste van te maken. Dat de Vlamingen reeds vele eeuwen als Volk door vreemdee hersers als werkwillige slaven worden behanld, danken we alleen aan onszelf en an onze aangebore,n neiging voor orde en regelmaat.

    Maar met het Verkiezingsjaar 2024 in aantocht, zijn er precies als uit het niets, andere vooruitziochten gekomen. Die straks al 45 jaar blijken te bestaan, wat leind September ang en luid zal gevierd worden in Bibbejaanland, zoals U weet of minstens toch zou moeten weten…

    De oide versleten gewaden worden stilaan door alle Partijen afgelegd worden, waardoor ons Volk dag-na-dag de Oude Glorie die VVlaanderen ooit op kop ztte in de vaart der volkeren., teruig ontdekt wordt.

    Als een vrsleten pantoffel, wèg de Fransdolle pretetie van anderen. Eerst nog even tussen gelijkgezinden de violen gelijk stemmen om samen de Macht te delen.

    Dit zou het best kunnen door zonder uitstel samen op hetzelfde ogenblik, op de Dodenvelden, bijeen te komen zowel in Steenstreaete als in Kaaskerke. Als bewijs dat we samen aan één en hetzelfde zeil trekken. Dewever woert het woord in Steenstraete en Dewinter doet dat in Kaaskerke. Dit alles onnder de Algemene Leiding van …. Schild & Vriend.

    De volgende dag zullen de meeste Regeime Bladn de boeken moeten neerleggen…

    Ik zou zelfs voorstellen, dat Vriend Guvaal – als prototype van de goede bedeolingen -instaat voor te te brengen teksten op beide vieringen.

    Hij hemmeemt namelijk ‘Vmandeeren de Leeuw’, maar enig gebril zoals bij ondeergetekende is daar niet bij. En dat schept banden die de tand des tijds weerstaan.

    19-08-2022

    .tIMMEREN AAN DE WEG

    *

    In ’t Pallieterke van deze week verscheen in de brievenrubriek mijn blog van 12 dezer: ‘Radicaal Jong-N-VA’. Ik weet het: eigen lof stinkt, maar het is dit jaar reeds de vierde keer dat een van mijn blogs die rubriek haalt. Eerder waren dat mijn blogs van 3 mei (‘Aan alle Vlamingen’), die van 18 juni (‘Het heft in eigen handen’) en die van 13 juli (‘Draaiboek voor 2024’).

    Het ‘rioolkrantje’, zoals stichter Bruno De Winter zijn blad noemde, mag dan niet het einde van de wereld zijn, het heeft in elk geval een veel ruimer aantal lezers dan mijn bescheiden blog. Het is mijn bedoeling die trend aan te houden om reeds vanaf nu alle Vlaamsgezinden te blijven overtuigen van de belangrijkheid van de volgende verkiezingen, in de eerste plaats die voor het Vlaamse gewest. Met een mogelijke Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement krijgen we een unieke gelegenheid om een eerste échte stap te zetten naar een Vlaamse onafhankelijkheid en daarvoor moeten alle Vlaamsnationalisten bereid zijn daartoe bij te dragen. Daartoe wil ik ook mijn eigen bescheiden stapje zetten onder de noemer van Albrecht Roodenbachs onsterfelijk gedicht::

     

    ‘Strijden eeuwig, strijden leeuwig.

     Strijden, makkers, ’t is ons lot.

     Strijdt het heden, strijdt ’t verleden.

    Strijdt de toekomst, rust bij God’.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    WAREGEM, DE WEREKDVERMAARDE 175 JAAR BESTAANDE PAARDENKOERS STAD IN GROOT ORNAAT….

    *

    Eern zijwaartse nevenblik naar mijn eigen verleden in die omgeving.

    Ongeveer een halve eeuw geleden werd hde historische Dorpskern tot ieders verwondering tot een puinhoop herschapen. Ee waren historische tijden op komst. Bloeiende handelszaken, horeca   en iuigangwerelden vppr simpele zielen werden gesloopt of na janrenlage gerechtelijke procedures gewoon verboden. Gezegd Centrum moest één immense besloten handelsbuurt worden, liefst zo modern en archtectonisch zo lelijk mogelijk. Tussen 18 uur en 09 uur de volgende morgen, daarentegen, was alles er zo stil, zo akelig en zo verlaten als in een woestijn. Watnt…. Er ws ondertussen Verplichte

    Sluitingstijd voor de Middenstand. Ja Ja, de Vooruuigang staat niet stilç Maar de aanvraag was al binnen, om zichzelf tot STAD te mogen bevorderen en om bijgevolg te dienen als ‘Pilootgemeente‘ in de nakende fusiegolven. Van ‘Dorpje’ aan de Gaverbeek, tot ‘Grootstad’. De Bbewoners Statistieken gingen met sprongen de hoogte in.

    De plaatselijke politiek is er dus welvarend door geworden en dat is hen aan te zien ook….

    En aldus geschiedde naar hun woord. Tot, met de jaren, het hele zaakje leeg bloedde en via leegstand, in verval geraakte.

    Maar voor de drugswereldverval werd het intussen wel ongezien voor de buitenwereld, ‘the pace top be’..

    Een leeg Centrum parkeerverbod onder zware politie bewaking…. Daar waar integendeel het reusachtige St Amandus kerkgebouw, dat 3/4de van de Openbare Ruimte in beslag neemt al even rap leeg liep als Het Pand zelf. Maar bleeef staan en zwaar onderhoden werd, want Dekenij. Ach, de mensen hebben wel even andere zaken, ja zelfs bourkas of andere kopvodden aan het hoofd.

    En nu vandaag is er daar dus feest, want na tweejaar rommelen, is het Nieuwe Pand ’n feit waarvoor er woorden, volgens de op de politeke vlucht slaande Burgermeester, tekort schieten.

    -

    En straks is er daar dus ook Waregem Koerse, die de eer moet kunnen redden.

    Benieuwd hoe de Geschiedenis over dit alles zal oordelen. Mij om het even, als de Economie maar blijft draaien zoals de laatste 50 jaren. Want er zijn nu al handen te kort….

    TWEE SCHRIJVERS, TWEE FATWA’S

    **

    JK Rowling / Salman Rushdie.

    foto: ©Wikimedia

    Er zijn overeenkomsten tussen de religieuze fatwa van Salman Rushdie - na 33 jaar op een haar na uitgevoerd, en de woke fatwa van Harry Potter schrijfster JK Rowling, uitgevaardigd door de transgenderbeweging…

    Commentaar - 18/08/2022 -

     

    Eén van de minder prettige ideeën die de woke-ideologie onze samenleving heeft gebracht, is dat woorden en geweld gelijkwaardig zijn. Rechtenstudenten willen niets meer over verkrachtingszaken horen omdat ze daar mogelijk stress van ondervinden. Bibliotheken verwijderen boeken waarin ‘kwetsende’ passages zouden staan. Personeel van uitgeverijen eist dat hun werkgever bepaalde boeken niet meer uitgeeft en dat van Netflix en Amazon wil inspraak in welke films er worden vertoond, respectievelijk welke boeken er worden verkocht. Van het inzetten van politie om online haatspraak op te sporen en de daders te straffen, kijkt niemand nog op. Inmiddels maken overheden het nog bonter door zogeheten ‘misgendering’ strafbaar te stellen: zoals ‘hij’ zeggen tegen een man die zich vrouw voelt.

     

    De beruchte Ayatollah Khomeini van Iran was in dat opzicht zijn tijd vooruit toen hij in 1989 een fatwa uitvaardigde tegen auteur Salman Rushdie. Die zou in zijn roman De Duivelsverzen de islam beledigd hebben. Moslims gingen wereldwijd de straat op. Niet omdat ze het boek hadden gelezen, maar omdat hen was wijsgemaakt dat de islam in het geding was. Wat best meeviel. De steen des aanstoots is vooral dat enkele prostituees in de roman namen dragen van vrouwen van de profeet Mohamed.

     

    Intussen werd de Japanse vertaler van het boek vermoord, de Italiaanse vertaler neergestoken en de Noorse uitgever voor dood achtergelaten. En vielen er doden bij een anti-Rushdie rel in Mumbai, de geboorteplaats van de auteur. In Turkije werd een hotel in brand gestoken waar de Turkse vertaler verbleef – Aziz Nesin, zelf een bekende schrijver. Hij wist aan de vlammenzee te ontsnappen maar 37 anderen kwamen om…

     

    In Londen blies een terrorist zichzelf op met een bom bestemd voor Rushdie. Er staat nu in Teheran een monument voor hem, met: ‘De eerste martelaar die deze missie wilde volbrengen’.

    Progressieve liberalen

    Minstens zo stuitend als het gedrag van Iran is dat van de zogenaamde progressief liberalen in het Westen, die er altijd begrip voor hebben getoond. Zelfs nu, met Rushdie vechtend voor zijn leven, staan de sociale media vol met de bekende bedenkingen als: ‘Hij had dat boek ook beter niet kunnen schrijven,’ en ‘Je kunt toch niet zomaar alle moslims beledigen…’

     

    Rushdie’s collega schrijvers willen hem op een handjevol na niet publiekelijk steunen. Een bekende auteur als de Amerikaanse Joyce Carol Oates zei dat ‘Rushdie beter geen religie had kunnen schofferen’. Je vraagt je af of ze het boek überhaupt heeft gelezen.

    Prins Charles, misschien ooit nog koning van Engeland, liet kort na de afkondiging van de fatwa al weten dat hij niet iemand wenste te steunen die ‘de diepste overtuigingen van anderen beledigt’. Die iemand was onderdaan van het Britse rijk, al heeft Rushdie inmiddels de Amerikaanse nationaliteit.

    Vrijheid van meningsuiting

     In 2014 verscheen de schrijver na 25 jaar afzondering weer in het openbaar. Hij en zijn adviseurs dachten kennelijk dat het gevaar nu wel was geweken. In een interview met het Franse opinieblad L’Express liet hij weten de tijdgeest aanmerkelijk somberder te vinden dan voor zijn gedwongen isolement. Opmerkelijk, voor iemand die eindelijk weer naar buiten dacht te kunnen. Wat hij bedoelde was dat het Westen aanzienlijk minder belang leek te hechten aan waarden als vrijheid van meningsuiting.

    Als die fatwa nu was uitgevaardigd, zou niemand me hebben geholpen. Ik zou alleen van islamofobie zijn beschuldigd

     

    voor dit interview had de massamoord door islamisten op de redactie van Charlie Hebdo plaatsgevonden. De Amerikaanse schrijversbond PEN wilde het blad een prijs toekennen om de journalisten postuum te eren, maar een flink aantal bekende Engelstalige schrijvers had hiertegen geprotesteerd. In hun ogen waren de cartoons van Charlie Hebdo ‘aanstootgevend en islamofoob’.

     

    Dat terwijl Rushdie destijds al had benadrukt dat het hem niet om moslims of de islam ging, maar om de strijd tegen islamistische fanatici: ‘Ze zijn goed georganiseerd en gefinancierd, en erop uit iedereen te terroriseren en het zwijgen op te leggen. Moslims net zo hard als niet-moslims.’

    Doodsbedreiging

    Meteen na de aanslag op Salman Rushdie werd Harry Potter schrijver J.K. Rowling per tweet bedreigd door een moslim: ‘Don’t worry you are next’ (Geen zorgen, jij bent de volgende). Op geen stukken na de eerste doodsbedreiging voor deze auteur, maar toch opmerkelijk omdat de overeenkomst tussen een religieuze fatwa en een woke-fatwa zich onvermijdelijk opdringt.

    De acteurs uit de Harry Potter films maken Rowling bij iedere gelegenheid voor rotte vis uit en haar naam werd door verschillende Engelse scholen van hun gebouwen afgehaald

     

    Rowling durfde ooit te zeggen dat ‘seks tussen man en vrouw echt bestaat’, voor transgenderfanaten en social justice warriors de ultieme blasfemie. Die hadden haar het liefst voorgoed het zwijgen opgelegd of gecanceld, maar daarvoor is ze net iets te beroemd. Niet dat haar volstrekt onschuldige tweets geen gevolgen hadden: op de sociale media wordt ze onafgebroken beschimpt, haar huisadres werd op internet gezet en net als Rushdie kan ze zonder bewaking de deur niet uit. De acteurs uit de Harry Potter films maken Rowling bij iedere gelegenheid voor rotte vis uit en haar naam werd door verschillende Engelse scholen van hun gebouwen afgehaald.

    En net als Salman Rushdie lijkt het liberale establishment ook Rowling als een hete aardappel te hebben laten vallen: ze werd bijvoorbeeld niet eens uitgenodigd voor het feestelijke jubileum van de eerste Harry Potter film. De voorzitter van de Engelse schrijversbond, die naar eigen zeggen zelf een transgenderkind heeft, weigert Rowling categorisch te steunen.

     

    Overigens bleek deze voorzitter – schrijfster Joanne Harris van de bestseller ‘Chocolat’ – één dag na de aanslag op Rushdie en de doodsbedreiging van Rowling een lollige poll daarover op Twitter te hebben gezet. Ze vroeg collega-auteurs of ze wel eens met de dood waren bedreigd, en gaf vier melige antwoorden als keuze. Het laat goed zien hoe een fors deel van het literaire establishment dit soort geweld niet serieus neemt en kennelijk als uitgelokt beschouwt.

    Satansverzen

    Rowlings Harry Potter boeken zijn al meer dan eens publiekelijk verbrand. Net als de Satansverzen – dat niet alleen in bijna alle islamitische landen op de brandstapel ging, maar ook in Engeland. In 1989 bijvoorbeeld, waar duizenden moslims bijeenkwamen om te protesteren in Bradford bij Leeds. Hetzelfde stadje dat later als eerste nieuws maakte wegens grooming-schandalen, die zich als een olievlek over Engeland zouden verspreiden. Jarenlange verkrachtingen door Aziatische moslims van autochtone meisjes uit kindertehuizen.

     

    Rowling is de Rushdie van de woke-ayatollahs. In de ogen van de transgenderbeweging maakt zij zich schuldig aan blasfemie, net als Rushdie volgens de Iraanse ayatollahs

     

    Rowling is de Rushdie van de woke-ayatollahs. In de ogen van de transgenderbeweging maakt zij zich schuldig aan blasfemie, net als Rushdie volgens de Iraanse ayatollahs. Soms lijken social justice warriors nauwelijks te verschillen van deze bloeddorstige geestelijken.

    Overigens blijft het verwerpelijk dat een regime met na olie terrorisme als belangrijkste exportproduct altijd maar met alle egards wordt behandeld. Zelfs als het zonder voorbehoud burgers van andere landen ter dood veroordeelt. Of de eigen onderdanen in binnen- en buitenland laat vermoorden. Of bij herhaling laat weten dat een ander land van de aardbodem moet verdwijnen. Zal de bijna-moord op Salman Rushdie ook maar iets veranderen aan de diplomatieke relaties met het Iraanse regime?

    Alexander van der Meer

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    U kreeg dus – eerder onverwacht - een blogje met twee uitersten.

    Eerst het normale leven, en dan, net als bij Dante, de   afdaling naar het onderste her Hel. Moeten we daarom nu ook de Diviia Comedia gaan vrbranden?

    Duidelijker onderscheid tussen Beschaving en Islammerij kan er niet zijn.

    Mar, zo sprak Moeder Lisa ooit in “n sylpathieke TV-reeks: ‘we    staan erveur, en we moeten erdeur’….

    U vraagt zich daarbij ingetwijfeld af,of al deze dingen gaan gebeuren vóór of nà Het Einde van de Wereld.

    Het atwoord is zeer simpel: wie slaagg verwacht verliest best geen tijd meer om als eerste wereldwijd in actie te treden.

    Of is het weer wachten op Godot of Trump om nagels met (atoom)koppen te slaan? Toeslaan van uit de ruimte is voor de Mensheid toch maar ’n keine stap?

    *

     Digithalys

    20-08-2022, 18:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.680 – RIJDT JUSTITIE WAALIJK NOG MET DE TRAM OF IS DIE DIGITALISERING OOK MAAR ’N FABETLJE?

     

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DONDERDAG 18 AUGUSTUS 2022

    *

    680 – RIJDT JUSTITIE WAALIJK NOG MET DE TRAM OF IS DIE DIGITALISERING OOK MAAR ’N FABETLJE?

    *

    I N H O U D

    De werking van Het Mysterie van Just-is-Just valt inderdaad het best te vergelijken met ons Openbaar Vervoer dat al even zeer rammelt als rijdt. Beiden, zowel Justitie als het Openbaar Vervoer, zijn hopeloos ouderwets, zijn overbemand ùet lucratieve jobkens en draaien bergafwaaerds in hun opgang. Op z’n Belgisch dus, maar brstuurrd door ijk betaalde ‘geliojkgezinden’  

    En de dag dat daar verandering komt ( 20224?), breekt de Revolitie uit.

    En zoals naar gewoonte, zal die in de schoenen geschoven worden vcan Exreem Rechts, die inderdaad staat voor verandering.

    In Franstalig België zullen de trams vanzelf rijoden met het geld van de Vlaamse Boerkens. Terwijl de Paleizen van Justitie half-om-hald zullen opgebouwd worden tot Detentie Huizen en/pf Asielcentra.

    Want zo zal de Europese Unie er boi,enkort uitzien= een en al gastvrij voor al wie leeft van de criminamogie. Door ofwel die te bedrijfen, of precies dor die te bestrijden.

    Tenzij 2024 en de Vrioje Verkizeingen daar anders over besclisse,.

    17-08-2022

    IS JUST NOG JUSt?

    *

    Een klein berichtje in onze media: Het parket van Brugge vraagt de doorwijzing van advocaat Walter Van Steenbrugge naar de correctionele rechtbank. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie i.v.m. de ontdekking van een groot drugslab in Lendelede, waarin hij advocaat was van een der verdachten.

    Nu is het af te wachten of het allemaal zo ver zal lopen, maar zolang iemand niet veroordeeld is, gaat hij vrij uit en dat geldt ook voor advocaten. Feit is wel dat het advocatenkantoor van Walter Van Steenbrugge, waar tegenwoordig ook Johan Vande Lanotte* werkt, bekend staat om risicovolle zaken aan te pakken en het niet de eerste keer zou zijn dat hij een proces verliest. Volgens Kaaiman was hij de advocaat met de meeste verloren zaken in België.

    *Vande Lanotte presenteerde zichzelf als de advocaat van El Kaouakibi in de ‘Keuken ribbedebie’ zaak. In hoever het advocatenbureau van Walter Van Steenbrugge daarin betrokken is, hebben we het raden naar. Daarover horen we niets meer. Het lijkt eerder een doofpotoperatie te worden, die voor Open VLD wel eens slecht zou kunnen uitvallen in een volgende peiling of verkiezingscampagne.

    ---

    En dan nog dit: ons mateke dreigde ermee zijn schepenen terug te trekken uit de meerderheid die Ieper bestuurt, als er een toelating zou gegeven worden voor het Vlaamsnationalistisch Frontnacht festival op 27 dezer. Feitelijk een logische beslissing voor belgicist ‘King Conna’, die ooit gezegd heeft van België, niét van Vlaanderen, het beste land ter wereld te maken!

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

         De Korrtrijkse Quickie die nu al lang stinkend rijk moet zijn geboerd, laar er, met meer dan 50 jaar vertraging, geen gras over groeien. Niks geen papieren justitie meer, maar gecomputuriseerde rechtspraak.

    Niemand is dus schuldig tot het op computer staat!

    Erg, zeer erg voor de adcocatenwereld. Geen (dure) dikke dossiers meer om overal mee naartoe te slepen.’n mini laptop van € 650 kan duizenden dossiers van cliënten bevatten die ze gratis en voor niks bij de Griffie hebben overgetapt. Zelfs zonder ze eerst te lezen….

    Maar ’t een gezegd lijk het andere: voor criminelen breken er droeve dagen aan, gezien -Justitie nu eindelijk à jour is om hen op de hielen te zitten….

    Column

    *

     JE VINDT TEGENWOORDIG SNELLER GOUD IN DE SCHELDE DAN DIENSTVERLENING IN VLAANDEREN.

    17 augustus 2022 Mo Vanelders

    *

    Om humanitaire redenen schaft De Lijn zichzelf gedeeltelijk af. Tijdens de hittegolven vallen de oude PCC-trams in Antwerpen na 12u ’s middags gewoon weg. Omdat die beestjes niet tegen de temperatuur bestand zijn mogen ze op non-actief. Begrijpelijk, ware het niet dat men dit euvel vermomt als een sympathieke geste die de passagiers moet beschermen tegen het zompige klimaat. De antieke trams beschikken namelijk niet over airco. Intussen staan de reizigers wel te vergaan van ellende op al die plaatsen waar geen wachthokje en bijgevolg geen schaduw is. En vooral omdat die ritten niet worden vervangen. Koppel dit aan de lijnen die maanden niet rijden door spoorwerken en je ziet zo De Lijn alweer uitblinken in de topservice die we met z’n allen zo waarderen.

    Trouwens, meer en meer ritten verdampen omdat er gewoon geen chauffeur kwam opdagen. Ach, dat personeel van tegenwoordig, hè. Wanneer wordt eindelijk die augiasstal bij De Lijn eens grondig uitgemest? Toch geen onmogelijkheid om openbaar vervoer te runnen, want in andere landen kan het wel. Het publieke transport is bij ons een zoals Russische roulette: het is inderdaad een vorm van gokken geworden of de bus-tram-trein opdaagt. Bovendien bevind je je op het stedelijk vervoer vaak te midden een roedel onmensen die elke fatsoensnorm ontberen. Dat is dan één iets waaraan de Lijn onschuldig pleit. Het is overigens zeldzaam geworden dat een normale Vlaming zich tegen abnormaal gedrag op het openbaar vervoer verzet. De kranten staan al jaren vol van de geweldplegingen door ‘jongeren’. Maar goed, daarmee heeft de klimaatopwarming niet noodzakelijk te maken.

    Ziekenhuis

    ‘Sinds die corona zijn we nog niet helemaal weer opgeschaald, meneer’, luidt geheid het hapklare excuus. Van vakbonden tot banken, van providers tot ziekenhuizen: minder openingsuren, minder mensen van vlees en bloed om je bij te staan, minder verantwoorde dienstverlening. Recent nog hoorden we hoe een bejaarde dame met een acute blaasontsteking uren in de ambulance aan de ingang van een kliniek lag omdat men wel een kamer maar geen voldoende verpleegkundigen had om haar te helpen. Uiteindelijk werd ze naar een ander ziekenhuis vervoerd. Een ander voorbeeld is van een dame die tien uur in akelige pijnen door een schouder uit de kom op de Spoed moest doorbrengen. Niet door personeelsgebrek maar door een overvloed aan ambetante (meestal geen blanken) zeurpieten met een banaal doch gedramatiseerd akkefietje die de Spoed als dokterskabinet gebruiken.

    Proximus

    Een laatste voorbeeld is van iemand die dertien dagen zonder internet of televisie zat omdat de provider (u raadt het: Proximus) het euvel niet opgelost kreeg. Tot zeven technici waren nodig om te ontdekken dat de glasvezel verfrommeld in het kelderkastje zat met daardoor een verbuiging die het signaal afknelde. De klant die ettelijke dagen thuis wachtte (‘tussen 8 en 17u komen ze langs’) kreeg tijdens zijn telefonische knopjesmarathon (‘druk dan vier, druk dan twee, druk dan zes’) doodleuk van de hulpbalie te horen kreeg dat hij maar van provider moest veranderen mochten ze het niet opgelost krijgen. Het werd wel opgelost door een ervaren (Vlaamse) technicus die niet zoals de voorgaande ‘collega’s tot een onder-aanneming behoorde. Echt bespaard werd wellicht niet, als je alle interventies optelt.

    Dienstverlening wordt in onze contreien een avontuur. Je verveelt je als klant/patiënt geen moment.

     *

    *

    Allemaal de schuld van Dries van Langenhove die er met kop en schouders boven uit steekt. Het zou dus nog maar logisch zijn dat de revolutie verloopt volgens de instructies van de vroegere Hitler Junge André Leysen van De Schandaard. En dat die dus gelijk krijgft daar waar er weer zoals voorheen geschreven staat, dat de Vlaams Nationalissten het einde van dit Apenland betekenen.

    Logischer wijze, als de Heren Leysen verder nog rijker willen worden, zullen ze verplicht zijn hun vroeger emlbleem AVV-VVK te hernemen.

    Zals al moesten tegen die tijd mijn dagen

    geteld ziuden zijn, ik zuu recht springen om de Vlaamse Groet te brengen aan De Standaard.

    *

    Digithalys

    19-08-2022, 14:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.681 - SALEM ALYCUM EN DOE ZE NPG EENS VOL, MADAM

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    WOENSDAG 17 aUGUSTUS 2022

    681 - SALEM ALYCUM EN DOE ZE NPG EENS VOL, MADAM

    **

    I N H O U D

    Voor de gewone lezer is de Arabische aanspreektitel misschien wel wat voorbarig, maar als we De Scahndaard en vooral Tom lanoye waardig willen blijven, is er gteen andere keus. ‘Elk zijn goedendag’ is inderdaad iets dat meer thuishoort bij 1302 en da’s toch al zo lang geleden!

    Eerst was dat – volgesns Dichters en Liedjeskwelers… ‘te Kotrijk in de beemden’. Vanaf nu is dat dus in Steenstraete, ook n de bbemden maar nu voortaan tussen de koetjes en de kalfjes.

    Dus nog even op de tanden bijten. Na 2024 zou het best kunnen, dat het Monument van tussen de koeien verdwijnt, naar ’n ereplaats op de IJzerweide in Kaaskerke. War er dan weer miljoenen samenstromen om te getuigen hoe fier ze zijn om Vlamingen te mogen worden genoemd.

    Ieper, ’n vredesstad die vol oorlogsgetigenissen staat?!!! Schaf af, dat dagelijks geschal van The Last Post van onder The Menin Gate. Het sroot de doden en van de levenden komt er toch geen kat meer af.

    -

    Maar wat en hoe die Ijzerwake ern dan wel zal uitzien? Tjan da’s iets voor de Regome Media, daags nadien. Er zal vel volk komen naar kijhken. Maar drugs? Da’s iets voor de Koekestad.

    Te noteren voor wie de Wrsthoek zo ’n beetje kent: zelfs te voet staat men binnen het uur in Diksmuide en is de ons ontstolen Jzertoren weer voor euwig van ons.

    18-08-2022

    *

    AMERICAN DREAMS

    *

    Ik hou me al langer niet te veel meer bezig met de Amerikaanse politiek, waarin wij als buitenstaanders toch niets te vertellen hebben en waarbij ‘over there’ soms heel anders gereageerd wordt dan wij hier gewend zijn. Toch zijn er af en toe van die momenten, dat het loont er eens bij stil te staan. Een daarvan is de populariteit van Slow Joe’, Amerika’s oudste president, die er toch beter lijkt uit te komen dan halvelings verwacht en dat was voor hem nodig in het vooruitzicht van de tussentijdse verkiezingen dit najaar.   Met de goedkeuring van IRA (‘Inflation Reduction Act’, de eerste Amerikaanse Klimaatwet, niet te verwarren met het ‘Irish Republican Army’ van de kruiswoordraadsels) heeft de eerder onpopulaire president na twee jaar bewind toch al meer verwezenlijkt dan het wetgevend palmares van de democratische collega’s Obama en Bill Clinton in acht jaar.

    Die IRA is het sluitstuk van een hele reeks verwezenlijkingen. Daarvoor was er reeds zijn wetgeving i.v.m. corona en het land weer te voorzien van functionele wegen, bruggen, breedbandverbindingen en energievoorzieningen. Daarbij kwamen daarna nog een nieuwe wapenwet, een opwaardering van de halfgeleiderproductie en onderzoek in eigen land.

    De terugtrekking van de NATO uit Afghanistan, nu één jaar geleden, was geen beslissing van Joe Biden, maar van Donald Trump, die daarover in 2020 een akkoord bereikte met de Taliban in Doha. Die beschamende terugtrekking onder Biden was er misschien wél dc oorzaak van dat Poetin Oekraïne binnenviel, omdat die dacht dat de NATO te zwak en te verdeeld was geworden. Een grove misrekening blijkt nu.

    Het is nu wel afwachten wat het in november wordt bij de tussentijdse verkiezingen in de States om te weten of Slow Joe’s democraten hun krappe meerderheid in de parlementen zullen kunnen behouden. Trumps kandidate won zopas al wel overtuigend de plaatselijke republikeinse voorverkiezingen in Wyoming, maar zo’n 30% stemde nog voor Liz Cheney, die Trump weg wil. Vraag is maar of die 30% straks nog republikeins zal stemmen. Het laatste woord daarover is nog lang niet gevallen.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    Bij de Gewestelijke ws men vandaag tegen de avond voor de zoveelste keer het Noorden weer even kwijt. Ik zweer de (knappe) Ieperse burgemeesteres voor de camera’s te hebben horen zeggen, dat de Stad in laatste instantie de weigering had ingetrokken, precies omdat Ieper het wereldbeeld van de Vrede wil blijven uitstralen.

    Of staat integendeel de Tweede dynamitering van het Ijzermomument reeds gebudgeteerd?

    Rechts-Identitair ‘Frontnacht’-Festival Gecanceld

    Koeien in Steenstraete, PVDA en Tom Lanoye reageren opgelucht

    Acta Sanctorum - 17/08/2022 Johan Sanctorum

     

    Op zaterdagavond 27 augustus had de eerste editie van het muziekfestival Frontnacht plaats moeten vinden, als opmaat naar de IJzerwake van zondag. Er waren een aantal muziekgroepen uitgenodigd die passen in de identitair-Vlaamse missie van de IJzerwake. Ik zei ‘had moeten’: de toelating die het comité van de stad Ieper kreeg, werd weer ingetrokken, wegens geruchten dat het om groepen en artiesten met een ‘neo-nazi’- signatuur zou gaan. Het IJzerwakecomité is nu van plan de reeds gemaakte kosten te verhalen op het Ieperse stadsbestuur.

     

    De affiche van Frontnacht

    Oké, de affiche is niet super, het ontwerp alles behalve hedendaags: de krijger met de knots lijkt zich toch nog met wat anders bezig te houden dan met gezang en getokkel. Toch gaat het bij nader inzien vooral om een goed opgezette beschadigingsoperatie, stigma’s en uitingen van politieke onverdraagzaamheid vanwege de andere kant, vooral vanuit extreem-linkse hoek. Dat procedé kennen we: alles wat niet extreem-links is, is fascistisch en moet dus gewoon verboden worden. Vervelender is, dat de mainstream media ook op die kar sprongen onder het motto ‘guilty by association’. Als je iemand kent of er ooit mee in aanraking bent gekomen, of erdoor geapprecieerd wordt, word je in dezelfde hoek geplaatst.

    In de koeiewei

    Tom Lanoye waarschuwt meteen voor een ‘identitaire zuiveringsoorlog’

    Een artikel in De Standaard geeft een idee van hoe die stemmingmakerij werkt. ‘Verscheidene van de aanwezige groepen of soloartiesten genieten enig aanzien in het rechts-extremistische milieu’, zo weet journalist Stijn Cools. Als dat zo zou zijn, is er dan een probleem? Moeten we de Brusselse band Stikstof in de ban slaan omdat ze op het PVDA-festival Manifiesta spelen en vermoedelijk het gedachtengoed van deze extreem-linkse partij niet ongenegen zijn? Moeten we de boeken van Tom Lanoye verbranden omdat hij op datzelfde PVDA-propagandafeestje als spreker is aangekondigd? Hoe kosjer is het feestje van een partij die heel genuanceerd denkt over het Noord-Koreaanse regime, en als enige fractie in het Vlaams Parlement weigerde de Russische inval in Oekraïne te veroordelen?

    Diezelfde Tom Lanoye tekende de petitie

    Gelet op wat zich zopas afspeelde op een podium in Chautauqua/New York zou Tom Lanoye zich beter op een andere ‘zuiveringsoorlog’ focussen

       die circuleerde om ‘Frontnacht’ te verbieden. ‘Geen fascistisch festival in vredesstad Ieper!’ luidde het motto. Hij waarschuwde meteen voor een ‘identitaire zuiveringsoorlog’. Gelet op wat zich zopas afspeelde op een podium in Chautauqua/New York zou Tom Lanoye zich beter op een andere ‘zuiveringsoorlog’ focussen.

    Dat Ieper een vredesstad is, willen we graag aannemen. Zoals het nabij gelegen Diksmuide, waar de IJzertoren staat met het motto ‘Nooit meer oorlog’, maar waarvan het comité gekaapt werd door Belgicistische revisionisten die met het Vlaamsvoelend karakter van het gebeuren korte metten hebben gemaakt. Waardoor, o ironie, radicale flaminganten naar een koeiewei in Steenstraete afzakten.

    Het is zeker zo dat de uitgenodigde groepen en kunstenaars tot de identitair-rechtse scène behoren. Dat zo’n groep ‘Fuck EU’ zingt, kan voor sommige mensen vervelend klinken, maar het is een louter politieke boodschap. OCAD heeft ze doorgelicht en al maanden geleden een ‘niet sluitend negatief advies’ gegeven. Anders gezegd: men liet het aan de organisatoren over. Die hadden eerst hun akkoord gegeven, maar hebben nu bakzeil gehaald onder druk van extreem-linkse stemmingmakerij en de echo’s daarvan in de media. Ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau rook publiciteit en dreigde zijn partij terug te trekken uit de Ieperse bestuurscoalitie (met Open-VLD en N-VA). Waarna Groen-covoorzitter Jeremie Eeckhout uiteraard niet kon achterblijven: de wei van Steenstraete zal euh… gezuiverd worden van ongewenst gespuis. Van politiek opbod gesproken.

    ‘Samen luisteren en meezingen’

     

    Nicholas Potter, neo-nazi jager en censor.

    De Standaard ging ondertussen in dezelfde stijl verder, en probeerde de uitgenodigde artiest Philipp Neumann te associëren met neo-nazi kringen: ‘Zo staat op de affiche van Frontnacht ‘Phil van Flak’ aangekondigd. Het gaat om Philipp Neumann, de frontman van de Duitse rockgroep Flak. Hij treedt nu solo op. Flak stond op de affiche van Hammerfest, editie 2019, het besloten muziekfestival van de Hammerskins. Er circuleert een foto van Neumann met een T-shirt met daarop Crew 38, een verwijzing naar het logo van de Hammerskins. Daarnaast bracht Flak muziek uit bij PC Records, een extreemrechts platen+label uit het Duitse Chemnitz.’

    Een foto van een T-shirt die verwijst naar een andere groep die…. Of als het over Flatlander gaat, waarover een rapport van de Anne Frank Stichting circuleert: ‘Binnen de neonazistische muziekscene kan Flatlander inmiddels op nationale en internationale belangstelling rekenen’. Van zo’n gemeenplaatsen zakt mijn broek af. Bestaat er zoiets als een ‘neonazistische muziekscène’? Ja, dus: Frontnacht. Quod erat demonstrandum.

    De Standaard lijstte niets meer op dan een verzameling geruchten en van-horen-zeggens, en voerde zelfverklaarde ‘experten’ op die de stemmingmakerij moesten voeden

    Verderop werd als autoriteit ene Nicholas Potter aangehaald, een ‘onderzoeksjournalist’ die op neo-nazi’s jaagt. Nicholas wie? Toch geen familie van… Over de deelnemende artiest Sacha Korn orakelt hij het volgende: ‘Hij probeert zichzelf te presenteren als een patriottistische singer-songwriter, maar er zijn linken met extreemrechts. Al wijst hij dat label zelf af’. Ook als je dus uitdrukkelijk afstand neemt van neo-nazi-ideologieën, ben je er toch een spreekbuis van. En ook als de IJzerwake zich expliciet distantieert van neonazi-toestanden, dan blijft het toch met dat etiket rondlopen omdat mijnheer Potter en Tom Lanoye dat willen. De Standaard lijstte niets meer op dan een verzameling geruchten en van-horen-zeggens, en voerde zelfverklaarde ‘experten’ op die de stemmingmakerij moesten voeden.

     De krant besluit met een ijzersterk argument vanwege dezelfde Potter tegen een festival als Frontnacht: ‘Het versterkt de mensen die er naar luisteren in hun ideologie. Samen luisteren en meezingen, geeft ze het gevoel niet alleen te zijn. Bovendien kunnen de tickets en de merchandising een belangrijke bron van inkomsten zijn.’

    Jeugdbendes

    Wim De Wit: ‘Als het Ieperse stadsbestuur alsnog toegeeft aan de politieke druk, dienen we een schadeclaim in’.

     

    Samen luisteren en meezingen! Schaf het Zangfeest dan ook maar af, en neen, ook massa-evenementen als Tomorrowland lijken me in dat opzicht, zeker de winstgevende ticketverkoop, heel verdacht.

     

    Het weze duidelijk: de linkerzijde vindt het heel vervelend dat de IJzerwake, met zijn comité van 70-plussers, naar verjonging zoekt en daartoe andere artistieke genres aanboort waarin, uiteraard, een politieke boodschap verpakt zit.

    Daar zit het echte kalf gebonden: rechts heeft de wind in de zeilen bij jongeren, die het kotsbeu zijn dat bijvoorbeeld in mijn gemeente Overijse Brussels-Marokkaanse jeugdbendes drugshandeltjes opzetten nabij middelbare scholen en er een soort straatterreur op nahouden. De politie treedt nauwelijks op, uit schrik om het etiket ‘racisme’ op zich geplakt te krijgen. Dààr zit de voedingsbodem voor radicaal rechts, niet in een tamelijk marginaal muziekfestival. Er mogen op school dan wel campagnes voor diversiteit opgezet worden, met veel regenboogvlaggen, de jeugd ervaart de realiteit enigszins anders. Allemaal mensen die in 2024 voor de eerste keer gaan stemmen, politici hou u vast aan de takken van de bomen.

    Het onderhoud van de soldatenkerkhoven en het blazen van de Last Post is misschien niet meer toereikend in een wereld waar de dreiging toch van een andere kant komt

    De ‘vredesstad Ieper’ moet zich dringend beraden wat vrede betekent en hoe zich dat vertaalt in de huidige maatschappelijke context. Het onderhoud van de soldatenkerkhoven en het blazen van de Last Post is misschien niet meer toereikend in een wereld waar de dreiging toch van een andere kant komt. Soms is de witte vlag niet genoeg om onze vrijheid te verdedigen, anders hadden we daar nooit twee wereldoorlogen voor over gehad.

    Johan Sanctorum


    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Hadden de harde Vlamingen na 1946 en de dynamitering van het eerste Ijzerkruis werkelijk geweest zoals die thans door inzonderheid De Schandaard worden afgeschilddrd, geen tweede PAX-monument herbouwd, maar een verbeterde Atlantik Wall. Niet met daarop ‘NOOIT MEER OORLOG’, maar met NO PASSERAN.

    Maar het is nu eenmaal de gepatenteerde werkwijze van al wat Slinkxs is, om hun eigen verkeerde denkwereld in de schonenen van anderen te schuiven. Wat meestal nog lukt ook en er zelfs ingaat als zoeetekoek.

    Het is zo’n beetje Voltaire achterna: lieg en blijf maar liegen, altijd blijft er wel iets van over.

    Aandacht echter: de tegenslag, het verbod voor het geplande ‘Festival’, betreft alleen de vooravond van de eigenlijke IJzerwzke. De dag zelf zullen we dus zien wat we moesten zien: succes & bijval voor Het Eigen Volk Eerst.

    *

    Digithalys

    19-08-2022, 09:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 679 – DE INTERNATIONALE DRUK LOOPT OP MAAR NOG NIET GENOEG OM HET FEESTEN TE DOEN VERMINDEREN…

    https://outlook.live.com/mail/0/inbox/id/AQQkADAwATY3ZmYAZS05Yzc0LTg2YzAtMDACLTAwCgAQAIjIlFfjxgtIvHvCgnfdJCs%3D/sxs/AQMkADAwATY3ZmYAZS05Yzc0LTg2YzAtMDACLTAwCgBGAAADphAE69OkxkGTNaIOtbIu0gcAs%2Bc0eysFEUuFiUl8jQVrJgAAAgEMAAAAHqG%2BfUW%2F6UmpsT%2FOp5RJKAAEz0ow3QAAAAESABAAgLSZFNhMQUiAcp7EqNrN2Q%3D%3D

    *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    MAANDAG 15 AUGUSTUS 2022

    **

     

    Dood Stijn Steuvels

    **

        679 – DE INTERNATIONALE DRUK LOOPT OP MAAR NOG NIET GENOEG OM HET FEESTEN TE DOEN VERMINDEREN…

    *

    I N H O U D

    *

    Bij hht ovrlijdeen van STIJN STREUVELS, Vlaanderens Grootscte Schrijver & Lteerkundigge voor dr Eeuwigheid, vandaag precies reeds 53 jaar geleden, 98 jaar oud geworden, zijn er in zijn geliefde Vlaamse Taalgeen woorden genoeg om aan zijn Nagdachtenis hele biblioteken vol te schrijven.

    Zelfs, na verloop van zoveel jaren in defitig Nederlands omgegoet, verliezen ze het grootste del vanhun aantrekkingskracht.

    Stijnn Streuvels is en blojft de figuur, net zo authentiek als de vele jaren waarin hij leefde en werkte. Zijn jaren waren uniek en zo was en is ook de naam van deze Vlaamse bard.

    Ik ervaar die naam haast dagelijks als een persoonlijke eer, mijn dagen te kunnen sliijten in de schaduw van dezelfde kerktoren die jarenlang ook de zijne was.

    De werelberoemde Russische Letterkindie heeft haar onsterfelikke .Tolstoi. Het kleiene Vlaanderen heeft, alle verhoudingen in acht genomen, een nog veel Grotere DSytruvels….

    * *

    DE DREIGENDE WERELDVREDE

    *

    Moesst U er niet op gelet hebben maar toch graag ingeliicht wilt blijven over Uw overlevingskansen, in geval van een eventieeel nakende wereldbrrand: gelieve dan de video te laten draaien onderaan de afbeelding van een of andere militaire parade….

    Ja Ja, zeg dat wel: een hete komkommeertijd…. 

    *

    15-08-2022

    HETE KOMKOMMERTIJD

    *

    Bij het KMI in Ukkel werd gisteren de warmste 14 augustus ooit waargenomen. Toch wordt dit het einde van de eerste en hopelijk laatste hittegolf van 2022. Dat einde ervan doet me denken aan het boek én toneelstuk ‘Dood van een handelsreiziger’ van de Amerikaanse schrijver Arthur Miller, die er in 1949 de Pulitzerprijs voor drama en de Tony Award voor het beste toneelstuk mee verwierf. ‘The hot spell is over’ was de laatste zin in de film uit 1985 geregisseerd door Volker Schlöndorff met in de hoofdrol Dustin Hoffman. Wat me is bijgebleven is dat zowel het boek, het toneelstuk als de film eindigden met diezelfde zin: ‘The hot spell is over’

    Ik moest eraan denken nadat zowat alle weerberichten het einde van de voorlopig laatste hittegolf voorspelden, met als sluitstuk een zgz Pride parade in Antwerpen, waarbij men als normale mens niet meer denkt normaal te zijn. Wie er niet genoeg van kreeg, kon altijd nog terecht bij een jazzfestival met de nu 75-jarige, maar nog altijd knotsgekke Iggi Pop of in Kortrijk waar men een metal band had ingeschakeld om sollicitanten te ronselen voor gevangenisbewaking. Met de bereidwillige medewerking van vakantiepremier Quicky die zich voor de gelegenheid vestimentair had bijgesteld.

    ---

    ‘Dood van een handelsreiziger’ is trouwens niet het enige boek dat dezer dagen in de belangstelling staat. Denk maar aan ‘De duivelsverzen’ van Salman Rushdie die de schrijver na een fatwa van meer dan 30 jaar geleden bijna een gewelddadige dood kostte. Voor zover nodig wijst deze daad er nogmaals op dat de islam geen godsdienst is. Een systeem dat oproept tot wraak en moord kan geen godsdienst zijn.

    Voor de liefhebbers: het boek wordt een dezer dagen opnieuw uitgegeven, ook in het Nederlands.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

           *Zwevegem. Intetenationale birtfeesten: 30 nieuwe biersoorten op de weremdmarkt & gebracht. Grote plaatselijke feesten. Veel internationale belangstelling.

    Zedelgem: viering + optocht 50 jaarr Majoretten…. Ach, die tijd van toen! !!U weet wel, die kort gerokte langbenige springertjes die voorop liepen bij elke dorpsfanfare…

    Bredene: ekele plaatselijke winkeliers verkopen op eigen initiatief , speciaal daartoe gemerkte frisdrankjes, biijkjes en flesjes, met 20 cent bijkmrernde waarborg voor wie het leeggoed niet terugbrengt mar achterlaat op het strand. En wonder boeven wondeer, het werkt. De sttranden bloijven proper en de winkelier verdient ’n aardige cent bij door de verkkop van per soort gesorteerd afval…

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Afghanistan: na amper één jaar, dag op dag. Heeft de Taliban er het beetje Beschaving dat er al was, teruggebracht naar de Profetische jaten zoals Mohammed de Verschrikkelijke het (voor anderen) wilde. Vrouwen zijn de kruising tussen lastdieren en wegwerpbare gebruiiksvoorwerpen.

    Als daar, buiten kanonnenvlees, maa  r geen vodden van komen!

    Mali: Al Quada heeft daar de vrije hand teug gekregen…. Frankrijk is ….rutte en de ndegertyjes daar moeten nu maar zien hun plan te trekken.

     

    ARBEIDER SCHEPT GELD UIT DE SCHATKIST.

    **

    NL Caetoonist Patricq Kroon, 1900 – 1940

    foto: ©Rijksmuseum

    **

    Belgische staatsschuld blijft groeien

    Bouwsector stuikt in elkaar volgens cijfers van de Nationale Bank

    Nieuws - 15/08/2022 Lode Goukens

    *

    De Belgische staatsschuld neemt in 2022 toe met 18 miljard euro. Momenteel is de schuld 471 miljard euro. Dat is ruim meer dan het ganse bruto binnenlands product (BBP), maar door de inflatie neemt de schuldgraad wel af. 30% van de staatsschuld steekt trouwens in het Eurosysteem van de Europese Centrale Bank (ECB).

    De federale schuld bedroeg op 31 juli 2022 liefst 469.470.260.682 euro. Dus 469 miljard euro. De huidige rente is 1,61% en de rating van de Belgische schuld is AA3/AA/AA-. Volgens het overzicht van vrijdag 12 augustus is de totale federale staatsschuld nu 471.587.039.611 euro of 471 miljard euro.

     

    Jean Deboutte van het Federaal Agentschap van de Schuld gaf zeer welwillend wat uitleg bij die cijfers en letters. De huidige rente van 1,61% is bij de betere in de Europese Unie en dus ook in de wereld. Let wel, Duitsland betaalt maar 1% en Nederland maar 1,3%. Toch doet België het met 1,61% zeker niet zo slecht want bijvoorbeeld Italië betaalt momenteel 3,08% volgens Deboutte.

    De ratings die de overheid krijgt als schuldenaar zijn goed, maar niet uitmuntend volgens Deboutte. AA- is beter dan A, wat eigenlijk slecht is. Zolang België AA heeft zit het veilig volgens Deboutte, maar landen als Noorwegen, Luxemburg of Nederland hebben wel AAA. Al kan een rating snel ineenstuiken zoals bij Griekenland ten tijde van de Eurocrisis, maar dat kwam vooral door fraude en een al zeer slechte toestand voordien, aldus Deboutte.

    Armlastige landen

    Op 9 augustus kon het Federaal Agentschap van de Schuld meedelen dat de Belgische Staat een totaalbedrag van EUR 1,805 miljard in Schatkistcertificaten aanbesteed had. Hoewel dat als een succes kan gelden, werpt dit enkele vragen op. Want andere armlastige landen zoals Italië geraken hun staatsleningen aan de straatstenen niet kwijt. Enkel de ECB koopt die nog.

    Dat paste vreemd genoeg in het plan van bepaalde topfiguren binnen de Europese Unie om alle staatsschuld op Europees niveau te concentreren om zo betere condities te bedingen voor de minder solvente lidstaten. Nadeel ervan is natuurlijk dat zo een Europees systeem van transferts van schulden ontstaat van budgettair gezondere lidstaten naar chronisch zieke landen waar begrotingen steevast ontsporen.

    ‘De ECB kocht inderdaad afgelopen week wat meer Italiaanse schulden en geen Duitse, maar op lange termijn kunnen ze dat niet volhouden’, aldus Deboutte. De Duitse financiële pers reageerde trouwens vernietigend op de aankopen van de ECB. Volgens Deboutte is de taak van de ECB ook om van alle landen gelijkmatig schulden te kopen. De vraag is in welke mate de nieuwe Belgische schulden door de ECB gekocht werden.

    Oude schulden

    Volgens Deboutte was de ECB ook actief qua korte-termijnschulden van België maar de ECB concentreert zich vooral op lange-termijnschulden (OLO’s). Volgens Deboutte is momenteel 27% van de Belgische staatsschuld in handen van de Nationale Bank van België en nog eens 3% zit bij de ECB. Dus 30% zit direct of indirect bij de ECB. Dat betekent dat eigenlijk ongeveer 130 à 140 miljard euro van de Belgische staatsschuld in het eurosysteem zit. ‘Ze gaan niet meer bijkopen’, schat Deboutte in.

     

    Wie het verslag van de ECB voor juni 2022 bekijkt kon vaststellen dat België in juni 2022 10,5 miljard euro nieuwe schulden had uitgegeven en amper 1,9 miljard euro had terugbetaald. In mei was de verhouding 12,8 versus 10,3. De andere maanden was het 10,3 versus 1,7 in februari, 22,2 versus 23,5 in maart en 13,6 versus 12,3 in april. Volgens Deboutte ziet men daar de weergave van het feit dat de Belgische staat elke twee maanden terugbetalingen doet van oude schulden en elke maand uitbestedingen doet van nieuwe schulden. Dat zijn niet noodzakelijk schatkistcertificaten zoals deze week, maar ook andere korte termijnschulden.

     

    De meeste staatsschulden zijn dus om andere staatsschulden terug te betalen, maar in 2022 zal de staatsschuld toch stijgen. Deboutte denkt dat er in 2022 zo’n 18 miljard euro schuld bij zal komen. Aangezien inflatie altijd goed is voor wie schulden heeft, daalt de schuldratio van België in 2002 wel door de inflatie.

    De schuldratio of schuldgraad is het percentage van het bruto binnenlands product (BBP) dat de staatsschuld vertegenwoordigt. In 2007 was die het laagste in de laatste decennia met 86,9%, maar in 2014 piekte de schuldgraat alweer op 107 procent om vervolgens te dalen tot 98,1% in 2019. In 2020 veerde de schuldgraad op tot 112,8% en in 2021 was het nog 108,4%. Dat betekent dat de Belgische staatsschuld meer is dan de waarde van alles wat in het land geproduceerd of verdiend wordt op één jaar.

    Bouwnijverheid

     

    De Nationale Bank stelde ook vast dat in 2022 de bouwnijverheid in vrije val lijkt. Dat de handel en dienstverlenende bedrijven ook een forse neergang doormaken en dat zelfs de verwerkende nijverheid fors lager zal uitkomen dan in 2021 (na het rampjaar 2020). Enige positieve noot is dat de industrie hoger omzetten haalt dan het ganse laatste decennium. Dat bijna dat gehele positieve deel van de energiesector afkomstig is illustreert hoe erg het gesteld is met de economie.

    Ondertussen stuurde de Nationale Bank op vrijdag ook haar wekelijkse rapportages uit. Volgens de Nationale Bank stegen de loonkosten in België met 6% terwijl het in de eurozone 2,3% is en de hele EU 2,5%. Dit komt door de indexering van de lonen in functie van de inflatie, maar schept op zijn beurt weer inflatie omdat de kosten van werkgevers stijgen en die indien mogelijk die zullen doorrekenen.

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Eindelijk zou er nu een einde komen aan die duvelse hitteholf die nu am degelang onze samenleving de adem afsnijdt. Maar het uitgangsleven kon niet op.

    Het is als dansen op een op uitbarsten staande vulkaan..

    Al die merde hierover luiostert echter naar de naam ‘Inflatie’. En meer is dfat niet. Weet U nog? Die is als vanzelf gekomen en zal dus ook weer als vanzelf weggaan.

    Oude rode Waalse wijsheid die de Vlamingen als naar gewoonte, wel zillen voor zorgen dat alles blofft draaien.

    Waar hebben we nog gehoord van eenzelfde soort Gouden Kalf waarvoor massa’s mensen stonden te dansen…

    Maar misschoen is ihet niet politiek-correct om daaraan te herinneren.

    Want morgen, das voor de Slinxen, ’n andere dag.

    *

     Digithalys

    17-08-2022, 10:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.– IS HET DE DREIGEBNDE WO III OF EERDER HETGEZOND VEERSTAND DAT DE MEDIA GAAT BEHEERSEN?

         DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZATERDAG 13 AUGUSTUS 2022

    Filip de Pillecyn

    25-3-1891-7-8-1962

    **

    Filip De Pillecyn (Hamme aan de Durme, was een Vlaams schrijver en actief in de Vlaamse Beweging. Hij was een van de medeoprichters van de IJzerbedevaart en werd vanwege zijn associatie met het VNV en DeVlag na de Tweede Wereldoorlog veroordeeld wegens collaboratie. Na zijn celstraf werd hij lid van het IJzerbedevaartcomité.

    Hij ligt, als bij mirakel, als gewezen VNVër begraven in Gent

    op het Campo Santo.

    678 – IS HET DE DREIGEBNDE WO III OF EERDER HETGEZOND VEERSTAND DAT DE MEDIA GAAT BEHEERSEN?

    *

    I N H O U D

    u als trouwe leeer, krijgt hierbij de unieke kans om hieronder open en bloot te lezen, wat ondergetejende al een half mensenleven dwars zit.

    We worden namelijk door de (afgedwaalde) Overheid en hun slippendragers van de Perts, behandeld als achterlijk vee dat naar de slachtbank wordt geleid. En wie prptesteert of de stem verheft, wordt meteen in het verdomhoekje gezet. Of erger; als Vlaams Extremist vzeweten onmenselijk te worden.

    Anders gezegd: dit, ons eeuwenoide Land, moet zo vlug mogelijk een andere meer goddeloze bevolking kijgen.

    Maar in Vlaandereren weet men al la,ger dan van vandaag, dt de soep nooit zo wam wordt gegeten, als ze op tafel worrdt geezet…

    Die andere, meer behoudsgezinde geluiden die nu beginnen te weerkllnkrn, zouden die soms iets te maken hrbbrn met de eerstvolgende verkiezingen die zò voor de deur staan?

    Tot voor kort werd er alom geroeptoeterd, dat 80% van de Vlmingen geen omvolking wil. Maar al vlug werd daar de domper op gezet. Vooral geen slapende honden wakker maken, hé…..

    13-08-2022

    DIPLOMATIE, ZEGT U ?

    *

    I.v.m. de oorlog in Oekraïne zijn er nog altijd mensen die het het Westen kwalijk nemen dat ze wapens levert aan dat land. Zonder die leveringen, zeggen ze, was die oorlog misschien al voorbij en door die leveringen neemt dat Westen de facto deel aan die oorlog. Dat laatste klopt niet.

     

    Luchtaanvallen uitvoeren of grondtroepen inzetten zijn oorlogsdaden, wapenleveringen zijn dat niet. Oekraïne had zijn reusachtig kernwapenarsenaal, dat het van de Sovjet Unie had geërfd, in 1994 aan Rusland overgedragen in ruil voor de belofte van datzelfde Rusland, maar ook van de Uk en de States, dat de dan bestaande grenzen zouden gerespecteerd blijven. Dat verdrag werd in 1997 én 2003 nog eens bekrachtigd tussen Oekraïne en Rusland in twee zgz vriendschaps- en samenwerkingsakkoorden. In dat laatste akkoord, nota bene mede ondertekend door een zekere Vladimir Poetin in zijn hoedanigheid van nieuwe president, werd ook uitdrukkelijk vermeld dat de Krim beschouwd werd als een ‘onlosmakelijk deel van Oekraïne’.

    Het is dus het Rusland van Poetin dat bovenvermelde akkoorden letterlijk aan stukken heeft geschoten en de schuld zal dragen van alles wat er nog van voortkomt. Als het Westen nl Oekraïne opgeeft, zullen straks de Baltische Staten, waar ook Russische minderheden zijn, aan de beurt komen en mogen de andere ex-Oostbloklanden het ergste vrezen.

    Dé vraag blijft wel: hoe kan men nog diplomatische akkoorden sluiten met een regime waar de hoofdverantwoordelijke zijn eigen handtekening daarna verloochent?

    Eerlijk gezegd, dit is een eerlijk gebracht verhaal. Maar het legt niet uit wat WIJ (de Navo), op aanstoken van de Amerikaanse Democ Rats, onder een dikke Rode onderlaag, Blauw van inborst & hartslag, vuurtje gaan stoken in Kiev, de Hoofdstad van een Russische deelstaat waarmee we verder geen voeling hebben Door, kort geleden bij monde van Zuster Ursula, letterlijk de hoogste Europees Gezagdraagster, openbaar en officieel het Lidmaatschap van zowel de EU aLs van de Navo op een gouden plateau aan te bieden. Waarbij ongenadig en hooghartig weg gekeken wordt van de plaatselijke traditioneel aangeboren Russisch-Orthodoxe volksziel.

    De Democ Rats van eigen bodem, onder de persoonlijke leiding van het Gentse Liegebeest, hadden, jaren geleden, zogezegd op eigen initiatief, al hetzelfde wezen doen. Gewoon als persoonlijke mening van de gewone Burger van ons Land, die terzake vol verrassing, bijna van hun stoel vielen. Op regelmatige tijdstippen gingen nadien alle andere Blaiwe Dikke Nekken, als Somers, Quickie ende Oostendse Wonderbare Visser deze uitnodiging ter plaatse in Die JOekrien herhalen. Kwestie van het eigen imago in de VS wat bij te stellen .

    Correctie. Die USA-vuurtje-stokers, waren dat nu feitelijk de gezegde Democ Rats, of waren het de Amerikaanse wapen-lobbyisten die dringend verlegen zitten om via de wereldbrand van het wapengelmetter de wereld kond te doen, dat zij het moment rijp achten om veel geld te verdienen?

    En weer is daar bij mij het déjà vu gevoel want als kind hebben wij WO II meegemaakt, waarvan wij gedurende de rest van ons leven met de eigenlijke gang van zaken hebben kunnen kennismaken. Gewoon andere namen, maar tot op het zesde ccijfer na de komma, identiek hetzelfde scenario.

    Groot verschil, maar net als toen weet men waaraan men begint, maar niet waar het zal eindigen. Gewoon even nadenken over de in te zetten wapens die wel eens het begin der Eeuwigheid zouden kunnen inluiden.

    Unbd dass hat mit Ihhren Singen, die Lorelei getan….

    *

    (Get) Digitalia

     

     

    VRT Raad van Bestuur Hekellied komt op 30 binnen met stip

    13 augustus 2022 Satierie Sus

    Allemaal op weg naar niets

    *

    Doen we zus of zo maar iets

    Soms net echt

    Maar meestal Kitsch

    Want wie speelt er nog zichzelf

     

    Weet je nog wanneer dat was

    Toen je nog geen ander was

    Niet in harnas of achter glas

    Maar je eigenlijke zelf

     

    Dikkerdoenerij genoeg

    Op kantoor en in de kroeg

    Wat moet je met die Januskop

    Daar schiet niemand iets mee op

    ‘t Is een kwestie van een knop

    Die moet enkel even om.

    De man die op zijn tenen loopt

    En alleen zichzelf verkoopt

    En nooit iets in zijn oren knoopt

    Die gaat nog eens lelijk dood - afgebroken : TWITTER CENSUUR

    TELEVISIE: DE KRUISTOCHT TEGEN AL WAT MOOI EN WAARDEVOL IS

    **

    **

    Het is niet fout om kwaliteit te verkiezen boven middelmatigheid .. helaas is the bottom the limit

    'Een dorre woestijn, waar middelmaat heerst en debiliteit de hoogste ambitie is'

    De treurbuis, zoals televisie al langer genoemd wordt, maakt zich elke dag waar. Met programma’s als Boer zoekt vrouw, Blind gekocht, Blind getrouwd, De Kampioenen (in oneindige herhalingen als was het voor de kijker druppelsgewijs een chinese marteling ) Temptation island, B&B zoekt lief, Saar in het bos, Buurman, wat doet u nu … is de bodem al lang bereikt.

    (Een programma als Ik wil een kind werd na vele verbolgen reacties toch maar afgevoerd.)

    The bottom is the limit

    Columnist Frederik De Backer houdt het voor ons in de gaten in een wekelijkse rubriek met als leidraad ‘VTM voert een kruistocht tegen alles wat mooi en waardevol is'.

    ‘Een criticus als De Backer’, schrijft onze medewerker Luckas vander Taelen in zijn recensie elders op Doorbraak, ‘durft er ons aan te herinneren dat het niet fout is om kwaliteit te verkiezen boven middelmatigheid. De Backer is onverbiddelijk in het neersabelen van wat niet anders dan slecht gemaakte en voorspelbare programma's genoemd moet worden. Zonder aarzelen beschrijft hij het tv-landschap van vandaag als 'een dorre woestenij' waarbij elke vorm van creativiteit het moet afleggen tegen de zoektocht naar de gunst van het publiek.’

    Zijn columns zijn overtuigend en bijzonder goed geschreven in een literaire barokke stijl en zijn niet vies van gewaagde vergelijkingen, maar op geen enkel moment vliegt hij uit de bocht, aldus onze recensent. De literaire lat van De Backer ligt niet bepaald laag. Dat maakt deze columns tot lezenswaardige blijvers, waar geen houdbaarheidsdatum op staat.

    Hij mag zich dan wel vrolijk maken over hoe slecht televisie wel kan zijn, aldus vander Taelen, hij ziet er toch een middel in om 'de debiliteit te ontstijgen in plaats van ze te omarmen.' 'Media bepalen de mensen, niet omgekeerd. Geef het volk inhoud, 'hoopt hij 'en wie weet geeft het daar ooit blijk van.'

    Ondertussen kijken jongeren al veel langer naar wat het wereldwijde net aan ‘content’ biedt - het saaie menukaartje van de televisieomroepen wordt al langer aan de kant geschoven en genegeerd. Televisie in zijn oude vorm is haast dood en begraven.

    Het boek is beter. Het televisielandschap omgespit is deze week ons boek van de week, verkrijgbaar tegen een tijdelijke voordeelprijs.

    Bestel hier uw exemplaar.

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Het gaat de supergeile Amerikaanse geld-graaiers & wapenlobbyïsten-grafdelvers diee krom lopen van pretentie en slechte smaak, allemaal

    veel te langzaam. Daarom ging Tante Pelozi alas venijnige Kop & Staart van de Democratische VS-Raterslangen vuurtje stoken aan huis, op Taiwan, het buurland dat al vele eeuwen bovenaan prijkt op hrt everlanglijstje van Het Hemelse Rode Rijk. Wat gelijk staat met op supergrvoelige tenen trppen van het supermachtige China.

    Och Taiwan: wat kan ons dat stukje rots schelen daar aan de andere kant van de wereld!!!! Tot ’n Verlichte Geest op de VRT er onnadenkend daaaan toevoegt, dat precies door die smalle zeestraat van 180 Km tussen het Chinese vasteland, de enige waterweg is voor alle scheepvaartverkeer op deze Planeet tussen Oost en West. En dat zowel voor het handelsverkeer als voor… de oorlogsvoering.

    Ach, die Media. Is dat nu warm of koud blazen. Of is het eerder de adem inhouden?…. Maar wete wa?

    Dat onze ‘Media’, al-dan-niet in opdracht, olie op het vuur aan het gieten zijn. En dat ze daarmee zonder dat te beseffen, aan de Verkeerde Kant van de Geschiedenis willen gaan staan.

    Want niet Amerika – dat is een wereldmacht van de vergane glorie uit het Verleden, mar China, misschien na de eindstrijd dmet Rusland – dat de beste moge winnen – is bepalend voor de volgende paar duizend jaar….

    En wat er dan uiteindelijk toch weer inzit voor Vlaanderen? Voor geval China het haalt en het hier voor het zeggen krijgt, is daar Pater Verbiest uit Pittem die door de Chinezen als een Heilige Onderkoning wordt vereerd. Is het echter Ruisland, dan kunnen we ons verschuilen achter de rug van Peter de Grote, de Stichter van St Petersburg, die nog bij ons in de Lage Landen op kostschool is geweest om er alles te leren over de Zee

    Zolas U ziet: (woorden van de Vlaams

     

    Verdinaso Stochter Van Severen) La Belgique? Quelle crève’.

    Het is dus weeral bewaarheid, het oude gezegde, dat de Geschiedenis zich voortdurend herhaalt. Na de Romienen, de Meden en de Perzern, de Amrtikanen, en na de Amerikanen, de Chinezen?

    Moge dfe Hemel ons genadig zijn….

    *

     Digithalys

    15-08-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!