MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1614 - DE GROTE OORLOG : DE HERDENKINGEN ZIJN BEGINNEN

    .

    1614 - DE GROTE OORLOG : DE HERDENKINGEN ZIJN BEGINNEN

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    De Krant van West Vlaanderen… Een stil weekeinde vol persoonlijke herinneringen bij ’t lezen van een werkstukje in dit weekblad uit de Knack-stel. Vòòr het was overgenomen, heette dat blad Het Iepers Nieuws, en nog vroeger ’t Iepertje. Maar helaas! Waar is der Oud’ren fierheid nu gebleven!!!

    Ons moeder (°1902) heeft de Grote Oorlog ’14-’18 van het begin tot het einde meebeleefd in het Oostendse hinterland, en is pas (om den brode) de Verwoeste Gewesen ingetrokken in 1919, toen de Tjangs (Chinezen) ofwel in de lucht gevlogen, ofwel gedaan hadden met het front te ‘effenen’. Ze had 3 van haar oudere broers vier en drie jaar in de loopgraven gehad o.a. bij Steenstraete in het Ieperse, en toen ze na de oorlog daar onze Pa ontmoette, wilde geen van deze Oudstrijders naar die vervloekte streek terugkomen om mee te lachen en te dansen op hun trouwfeest.

    Onze Pa (°1904. St Jan-bij-Ieper) was heel de oorlog met gans de familie met hebben en houden naar Amiens (Frankrijk) gevlucht en kende de streek, zelfs onherkenbaar verwoest,  dus op zijn duimpje. Zij waren het eerste trouwers dat in ‘de stenen kerk’ was kunnen trouwen (1924) want tot hiertoe waren alle openbare gebouwen, zelfs de kerk als de school, in houten barakken van ‘Wederopbouw’ gevestigd.

    Het duurde (zo heb ik altijd horen veertellen) tot de Menenpoort ingehuldigd moest worden (1929) voor die broers durfden/wilden terugkomen op de plaats waar ze die oorlogsjaren hadden doorgebracht. Als kind heb ik de vergeelde foto’s gezien, van die 2 Nonkels aan het Gas-Memorial der Fransen op ’t Wieltje, waar volgens het artikel hieronder, de eerste gasaanval heeft plaatsgevonden.

    In een recente uitgave van de Heemkundige kring van St Jan, staat een foto van mij en mij  klasje van het 1ste Leerjaar, op dezelfde plaats, genomen in 1942 op de toegangstrappen naar dat monument.

    Later heb ik gelezen, dat daar de beslissende wending van de oorlog op een haar na, NIET is gebeurd.  De Fransen, totaal verrast door die aanval met dat onbekend wapen, waren gedood, gevlucht of verlamd, maar de Duitsers waren (onbegrijpelijk) niet voorzien om in de bres te springen.

    Dagen voordien waren daar, onder strenge geheimhouding, die rare stalen cilinders in  de grond gestopt. Alleen de Duitse genie-officieren wisten wat er zou gebeuren, wnat om militair tactische redenen werd de eigen infanterie niet eens ingelicht. Wist er trouwens wel iemand precies wat er ging gebeuren, eenmaal die dingen werden open gedraaid?  

    Hadden ze wel de nodige voorzieningen getroffen om mankracht in de bres te gooien, dan konden de Engelsen in de vooruitgeschoven ‘Ypres Salient’ in de rug worden aangevallen, en was het front meteen opengebroken. Want een paar kilometer verder westwaarts waren de Duitsers er dezelfde nacht eveneens in geslaagd om Het Sas van Boezinge in te nemen (weeral onverwacht) en zouden de geallieerde troepen aan de IJzer van Boezinge tot in Nieuwpoort ook zijn omsingeld.

    Maar de Duitse troepen te velde geloofden niet meer zo sterk in de overwinning in 1917  als 3 jaar voordien. De echo’s van de Arbeidersopstand in Sint Petersburg (Pantserkruiser Potemkin) deden hun werk en ook de strijders van de twee partijen van het Westelijk Front waren moe.

    Herberg ’t Wieltje is al lang geen herberg meer, want verbouwd tot een mooie fermette in een of andere non-style. Nicolaas de Kanonnier, die van hieruit op deze hoogte in vroegere jaren de Franse koning die Ieper weer eens belegerde, bijna de kop afschoot (en daarvoor achteraf bevorderd werd tot Kanonnier des Konings), is een volksheld geworden, die alleen nog bij de Kattestoet tevoorschijn komt.

    Het gehucht ’t Wieltje van hooguit 20 huizen, ligt al jaren een beetje verloren in een bocht van de Oude Baan waar niemand nog komt, zodat het gras er tussen de kasseien welig groeit, omdat de weg naar St Juliaan en verder naar Roeselare er rechtgetrokken werd.

    Amper een paar honderd meter verder, meer Ieperwaarts, komt U op het gehucht De Potyze met op de Zonnebekesteenweg St Charles, de reusachtige Franse militaire Begraafplaats, die als inspiratie gediend heeft voor de versregel ‘row on row’ van het ‘In Flanders Fields-gedicht.

    II MIDDEN

    Yperiet zou eigenlijk Nieuwporiet moeten heten

    Nieuwpoort - Het gifgas zou enkele dagen voor het in Ieper werd gebruikt, ook al gebruikt zijn in Nieuwpoort, zo zou blijken uit een Australisch dagboekfragment.

    De vereniging Association for Battlefield Archaeology and Conservation (ABAC) kwam al in 1999-2000 in de media met de onthulling van de aanwezigheid van WOI-tunnels onder de voormalige frontstad Nieuwpoort. Vandaag, op de vooravond van de grote herdenkingen rond 100 jaar Groote Oorlog, dropt de vereniging een bommetje over het eerste gebruik van mosterdgas, beter bekend onder de naam Yperiet. Het gifgas kreeg die naam omdat het werd ingezet in de nacht van 12 op 13 juli 1917 tussen ‘t Wieltje en Hooge, Potijze en Sint-Jan bij Ieper.

    Enkele dagen eerder

    Kristof Jacobs en Bert Gunst visten evenwel uit dat het mosterdgas al op 10 juli 1917 gebruikt werd in Nieuwpoort. Het werd door de Duitsers ingezet tegen de Britse troepen tijdens de grote Duitse aanval op het Britse bruggenhoofd ten noordoosten van de IJzermonding. Deze aanval droeg de codenaam 'Strandfest'. De Australische geschiedschrijver C.E.W. Bean, vermeldde het eerste gebruik van mosterdgas op 10.07.1917, in zijn werk 'The Australian Imperial Force in France 1917,Appendix 2 - The 2nd Tunnelling Company in the Affair at Nieuport'.

    Dagboek bevestigt

    Een doorbraak naar het echte verhaal kwam er toen Kristof Jacobs tijdens zijn zoektocht via een Australische contactpersoon een pagina ontving uit een dagboek. De met de hand geschreven pagina kwam uit een dagboek van de Australische 36th Heavy Artillery Group, met daarin een duidelijke bevestiging van het gebruik van mosterdgas te Nieuwpoort op 10 juli 1917.

     

    Eerder al gas?

    Overigens maken de onderzoekers ook gewag van een eerdere gasaanval in Ramskapelle. De Vlaamse hulpdokter Joseph De Cuyper onderzocht op 14 februari 1915 zes soldaten van de 1st Legerdivisie die duizelden en braakten na een Duitse beschieting bij Ramskapelle. In zijn rapport verwijst hij dat de Duitsers een gasaanval hadden ingezet met mogelijk Xylylbromide.

    Jean Pascal Zanders, senior researcher at the European Union Institute of secutity schrijft bovendien in zijn werk “The destruction of old chemical munitions in Belgium” dat er in maart 1915 in Nieuwpoort al Franse troepen beschoten werden met gifgas.

    *

    III SLOT

    Toeval of niet, maar precies vandaag wordt er alarm geslagen voor de 35.000 ton gifgas-bommen die enkele  meter voor de vloedlijn van Heist, in 1919 op een zandbank werden gedumpt. De ‘Oorlogsschade’ die het verslagen Duitsland voor de opruiming betaald heeft, zal weeral, lijk in het Ieperse, naadloos in de verkeerde tricolore zakken zijn terecht gekomen. Vive la Belgique en de rest moet zijne kop houden! Elke boer in de Westhoek zal graag bevestigen wat hun land hen jaarlijks oplevert aan het achtergelaten oorlogstuig van straks 100 jaar geleden…

    Precies op die plaats in zee, voor de kust van Heist, leed de grootvader van mijn schoonpa daar in 1928 schipbreuk met zijn vissersloep, de N25. Weken later spoelde zijn verhakkeld lichaam aan in Knokke, terwijl nog veel later bericht kwam dat een onbekend lichaam van een jonge man, zijn zoon?, op Walcheren was aangespoeld en er in een massagraf was begraven. Walche’ren was tgoen, in 1928, aan de andere kant van de wereld…. Het duurde al een hele lange dag, om met de tramp van Lombardsydet in Knokke en terug te geraken….

    De N25 was geregisteerd in Nieuwpoort, maar de familie was afkomstig van Lombardsyde, de plaats Noord-Oost van de Ijzer-monding, die andere plaats zoals beschreven in bovenstaand artikel, waar er voor ’t eerst gifgas werd gebruikt.

    In de archieven van het Visserij Museum in Oost Duinkerke ligt het verhaal van de N25 bewaard met foto’s van het in Heist aangespoeld wrak, waarop het vastgebonden dode lichaam van de meevarende matroos. De dagbladen van toen vermeldden, weken na het ongeval, dat deze onder zeil varende vissersloep, vergaan was in een zwarte januarinacht vol storm en ontij. Maar Meetje heeft tot aan haar dood volgehouden, dat Pee, ervaren zwemmer en boom van een vent, een ervaren visser van vader op zoon, was uitgevaren via de IJzermonding bij stille maneklare vriesnacht. Maar het verhakkeld lichaam van haar man had niemand, toen het begraven werd in Knokke, niet meer mogen zien..

    Meetje heeft altijd beweerd dat er ‘iets anders’ was gebeurd, voortgaande op de uiteen gereten wrakstukken, maar de Pastoor van Lombardsyde die zei dat ze niemand of niets zonder bewijzen in opspraak mocht brengen, raadde  haar af daarover nog veel te vertellen. Dat ze in plaats daarvan regelmatig een Wees Gegroetje moest komen bidden in de kerk, voor O.L. Vrouwke, Sterre der Zee.

    De nagedachtenissen van de op zee gebleven vissers vindt U nog altijd links vooraan in de kerk van Lombardsyde. Met daarvoor, de zwijgende offerblok waarin zovele generaties vissersvouwen hun laatste bijeen geschraapte muntjes zijn komen offeren voor de zielerust van hun Geliefden. Zelfs vandaag brengt die offerblok nog rijke vruchten voort….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    09-11-2013, 12:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1613 - VLAANDEREN KLEURT WEER GEEL EN ZWART

    *

    Zaterdag 9 november

    Zon 7u48-17u04

    H Theodoor, patroon van de soldaten en het leger

    .

    1613 - VLAANDEREN KLEURT WEER GEEL EN ZWART

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    De Partij zelf (Het Vlaams Belang) spreekt harde taal, maar laat het bij een eerder onschuldig vliegenmeppertje van bescheiden afmetingen. Persoonlijk had ik liever een 5 kilonaar houten hamer gezien van de soort waarmee men vroeger de varkens doodklopte.  Thans echter worden dat soort hamers alleen nog maar door boeren gebruikt om weidepalen in de grond te kloppen.

    De bedoeling zou zijn, niet om weidepalen in de grond te kloppen, maar om de huidige politieke bonobo’s er in te kloppen, tot ze nog alleen met de kop boven steken. Oefenmateriaal voor de Rode Duivels, als U het zo wilt zien.

    II MIDDEN

    Geef er een klop op.

    Onder het motto ‘Geef er een lap op’ lanceert het Vlaams Belang vandaag zijn nationale najaarscampagne. Met meer dan vierhonderd 20m²-borden, folders in alle bussen van Vlaanderen en de verdeling van 220.000 geïllustreerde vliegenmeppers wil het Vlaams Belang de kiezers op een symbolische manier duidelijk maken dat zij het faliekante federale én Vlaamse beleid enkel kunnen afstraffen door een keuze voor het enige geloofwaardige alternatief: het Vlaams Belang.

    Di Rupo lapt het u

     Met de zesde staatshervorming hebben de federale regeringspartijen CD&V en Open VLD hun dure verkiezingseden van 2010 nog maar eens gebroken en laten zij Vlaanderen met een economische kater achter. Maar hun dolk in de Vlaamse rug snijdt nog veel dieper. Door maar 87 procent van de middelen over te dragen aan de deelstaten zadelt men de Vlamingen op met een bijkomende miljardenfactuur. Het VIVES-instituut becijferde dat de transfers door deze hervorming tot 2 miljard zullen toenemen bovenop de 16 miljard die Vlaanderen vandaag reeds betaalt. Voor de gemiddelde Vlaming betreft dit een reële kost van zo’n 300 euro per maand. Nadat Vlaams-Brabant en de Brusselse Vlamingen door de BHV-wetten op het altaar van de federale eenheid werden geofferd, moet Vlaanderen de Belgische recuperatie ook nog eens cash betalen. 

     De bevoegdheden die Vlaanderen in ruil krijgt, zijn niet meer dan de overgedragen bevoegdheden en - afgeroomde - middelen waarvan de federale overheid de beleidshefbomen strak in handen houdt. Zowel op het vlak van arbeidsmarktbeleid, gezondheidszorg als kinderbijslag wordt Vlaanderen onderworpen aan een onbuigzaam federaal kader, dat elke bewegingsvrijheid belemmert. Fundamentele domeinen zoals immigratie, justitie en sociale zekerheid blijven netjes federaal.

     

     

    Twee jaar Maggie: een mager beestje

     Naast het faliekante economische en institutionele beleid blinkt deze federale regering ook inzake asiel en immigratie uit in incompetentie.  De vele hoeraberichten van staatssecretaris De Block worden immers tegengesproken door de feiten. Zo werden er onder de staatssecretaris tot hiertoe jaarlijks 30.000 machtigingen toegekend tot gezinshereniging, wat overeenstemt met de volledige bevolking van een stad zoals Tienen. Ook inzake asiel oogt het plaatje alles behalve rooskleurig. Na twee jaar De Block komen jaarlijks nog steeds 20.000 asielzoekers België binnen.  Binnen de Europese Unie bekleden we met drie maal zoveel asielaanvragen dan het EU-gemiddelde nog steeds een weinig benijdenswaardige koppositie.

     

    Van een geloofwaardig en consequent uitwijzingsbeleid is nog altijd geen sprake. Zo worden er nog steeds meer illegalen geregulariseerd dan er werden gerepatrieerd. Concreet werd nog geen vijfde van de administratief aangehouden illegalen effectief gerepatrieerd. Indien het huidige non-beleid wordt voortgezet, staat de volgende massale regularisatieronde in de sterren geschreven.

     Om het dramatische asiel- en migratiebeleid bij te sturen, pleit het Vlaams Belang onverkort voor de opvang van asielzoekers in het eigen continent, de afschaffing van de open –en halfopen centra, het actief opsporen van illegalen, de verstrenging van de criteria voor gezinsherenigingen en de consequente uitwijzing van criminele vreemdelingen. 

    Ook Vlaamse regering lapt het u

     Hoewel Vlaanderen het tot nader order moet waarmaken met uiterst beperkte bevoegdheden, slaagt deze Vlaamse regering er niet in een deugdelijk beleid te voeren. Zo haalt het economische VIA-plan amper resultaat en getuigt het (im)mobiliteitsbeleid van een ongeziene besluiteloosheid en een totale afwezigheid van visie. De wachtlijsten voor de opvang van mindervaliden (22.000), senioren (16.3000) en sociale woningen (71.000) blijven beschamend lang. Ondanks een eigen minister van werk slaagt deze regering er bovendien niet in het recordaantal (8 procent) werklozen te activeren.

     De uitbouw van een eigen Vlaamse sociale zekerheid met een eigen hospitalisatieverzekering en kindpremie bleek dan weer een loze verkiezingsbelofte van de N-VA. Ondanks bij wijlen stoere verklaringen zorgde hun minister Bourgeois wel voor een moslimomroep en de massale erkenning van (radicale) moskeeën en dus toekenning van subsidies. Bovendien weigerde Bourgeois - in tegenspraak met de eigen partijverklaringen - een algemeen hoofddoekenverbod voor loketpersoneel in te voeren. Tot overmaat van ramp zaait de Vlaamse regering permanent verwarring over de woonbonus, waardoor steeds meer jonge gezinnen in totale onzekerheid leven bij het aangaan van een lening. 

    Geef een lap op de confederatie  

    De confederatie als antwoord op de aanslepende Belgische impasse is niet het antwoord van het Vlaams Belang. Het geeft immers blijk van een naïeve gehechtheid aan het Belgisch model. Het confederale principe gaat er immers vanuit dat Franstalige politici akkoord zullen gaan met een doorgedreven overheveling van de voornaamste bevoegdheidspakketten, niet in het minst de sociale zekerheid. Daarmee wordt achteloos voorbijgegaan aan het feit dat de voorziene grendels en het intussen gebetonneerde transfer-infuus de Franstaligen niet de minste stimulans geven om hierop in te gaan.

     

    Geen enkele staatshervorming zal Vlaanderen de broodnodige bevoegdheden geven die het nodig heeft om een beleid op maat te kunnen voeren. Bij de opeenvolgende staatshervormingen strompelde Vlaanderen van vernedering naar uitverkoop. Een Belgische staatshervorming blijft oplapwerk aan een ruïne. Wij geloven dan ook niet in de confederalistische sprookjes die niet meer zijn dan een nodeloze verlenging van de systemische Belgische ziekte. Wie gelooft dat België automatisch zal verdampen op het ritme van de Franstalige inschikkelijkheid heeft niets geleerd uit de politieke geschiedenis van de afgelopen vier decennia. Diegenen die nu pleiten voor de confederatie, maar een zevende staatshervorming verwerpen, huichelen. Het één is evident onlosmakelijk verbonden met het ander. Confederale engagementsverklaringen zijn zo mogelijk nog bedrieglijker. Ze roepen herinneringen op aan de ter ziele gegane COSTA-koelkastconferenties onder Verhofstadt die niet het minste resultaat genereerde.

     Daarom voor ons geen institutionele bricolage, geen confederalistische tussenstations die enkel leiden tot meer België. Wij willen dat Vlaanderen zijn eigen lot en al zijn bevoegdheden in handen neemt. Niet op het ritme van wat de Franstaligen aanvaardbaar vinden, maar op het ritme van wat nodig is voor de toekomst van Vlaanderen. Niet het mogelijke of het haalbare, maar het voor Vlaanderen noodzakelijke moet de leidraad zijn.

     Geef een lap op de EU

     Evenmin als wij ten onder willen gaan in België, willen wij ten onder gaan in de Europese Unie. De Europese moloch verwordt in snel tempo tot een Belgische transferunie in het groot. Net zomin als het in België zin heeft, heeft het zin de bodemloze schuldenputten van de EU te vullen met eindeloze miljardentransfers uit Vlaanderen. Als Vlaams-nationalisten zijn wij vurige bepleiters van de Europese identiteit, maar wij zijn geen voorstanders van het veelkoppige bureaucratische monster van de Europese Unie, dat regeert over onze centen, over onze welvaart en over ons welzijn zonder enige vorm van inspraak.

     Het roer dient daarom dringend te worden omgegooid. Dat kan alleen door resoluut te kiezen voor Vlaamse zelfstandigheid in een Europa van vrije volkeren.

    Praktische uitwerking van de campagne   

    Met de vliegenmepper als fataal symbool visualiseert de najaarscampagne ‘Geef er een lap op’ de kracht van een sterk Vlaams Belang als ultiem wapen tegen het nefaste beleid van de Vlaamse en federale beleidspartijen.  

    De verspreiding van het campagnebeeld- en boodschap ziet er als volgt uit:

    •       2.4 miljoen toelichtende brochures verspreid in alle brievenbussen van Vlaanderen

     •       483 20m² reclameborden

     •       Advertenties in De Zondag, Knack, Trends en P-magazine

     •       Verdeling van 220.000 ‘Geef er een lap op-vliegenmeppers’

     •       Verdeling van 10.000 raamaffiches

    *

    III SLOT

    Wat we vooral moeten onthouden uit bovenstaande, is dat de jaarlijkse transfers van bij ons naar onder de armoe-grens, waar men liever lui is dan moe, reeds 18 miljard bedragen, of de tegenwaarde van maar liefst 6 Oosterweelverbindingen per jaar. Maar als de Haven van Antwerpen, en meteen heel Vlaanderen, via slechts één Oosterweelverbinding voldoende zuurstof zou krijgen om de grootste zeehaven ter wereld te worden (kostprijs 6 miljard?), dan kon Vlaanderen per jaar nog é van de grootste vliegdekschepen ter wereld kopen, om binnen een paar jaar de grootste zeemogendheid ter wereld te worden. Maar neen, Vlaanderen moet het waterhoofd Brussel onderhouden, en alles wat daar Zuidelijker van ligt.

    Niet dat er nood is aan vliegdekschepen, het illustreert alleen maar wat 18 miljard per jaar betekent.

    Om nog maar te zwijgen van de verdoken miljarden die Vlaanderen jaarlijks aan de verspi-lmachine van de EUR UNIE als netto-betaler afdraagt.

    Vlaanderen is op zich een der welvarendste landen ter wereld, maar die wordt kunstmatig afgeroomd tot het zelf op de rand van de afgrond hangt. Met dank aan het ACW en de andere Rode Herauten die dat systeem louter in gang houden om er persoonlijk beter van te worden.

    Voeg daarbij de gestage instroom van avonturiers met alle kleuren van de regenboog, en U ziet zelf het plaatje als U even voor durft te dwalen in de straten van onze dorpen of steden. Tegenover de Kalsjikovs, de drugspuiten, de dolken, de springmessen  en de slagersmessen, hebben Jan-met-de-pet en zijn Liza alleen nog maar de eigen private aardappelmesjes. De PS heeft haar slag thuis gehaald : alleen zij en de vriendjes kunnen nog beurzen snijden!

    De tijd van Boerke Naes, die nog het geld had om in de stad een zevenschot te kopen, is al lang voorbij. Als Naes nu in het donker wordt vastgegrepen, hoeft er geen schot meer gelost te worden, door de kobbe van zijnen hoed : hoen en slippenjas zijn al op de rommelmarkt te gelde gemaakt, en het geld daarvan is verplicht besteed aan Ontwikkelingshulp.

    Daarom : geen ELF-ELF-ELF, maar ZELF-ZELF-ZELF, het Goede doel van TAK/VOORPOST. Met die opbrengst wordt het leed gelenigd van EIGEN VOLK EERST.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    09-11-2013, 09:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1612 - BARRY EN ELIO HAND IN HAND SAMEN OP STAP?

    .

    1612 - BARRY EN ELIO  HAND IN HAND SAMEN OP STAP?

    .

    God zegene Am.arab.europ

     

    Onder de sterrenkring, de gekleurde strepen  en beschenen door de Halve Maan.

    .

    I) INLEIDING

    Wie meer vertrouwd is met deze blog, weet dat er een tweelings-zuster bestaat, die actief is op een aparte site, namelijk http://www.golfbrekers.be/

    Hier houdt Mevr. Gerda gedeeltelijk de teugels, de overlevende lieve wederhelft van wijlen Ray De Bouverie van het Huis der Angeltjes. Niet te verwarren met Nageltjes (ook goede vrienden!)  of met Addertjes.

    Deze toelichting alleen maar om te benadrukken dat wat ik vandaag bij hen vond, geen kak is. Barack Houssein Obama een Mosimmer was al erg, maar …homo : dat is dan niet langer ‘God zegene Amerika’, maar ‘God zegene onze dinges’.

    Aldus is de Goddelijke Drievuldigheid van het ogenblik, compleet : Barry, Philippe, Elio. Zet er nog Stout Rogeetje bij, en ze kunnen kaarten.

    .

    II MIDDEN

    Heeft Elio een vriendje?

    Geplaatst door 8 november 2013  door  De Redactie    

    *

    De VSA gaan de laatste maanden door de hel.  Het ene probleem volgt het andere op.  Oorlogsdreiging, die door de historische vijand, Rusland, kon afgewend worden. Diplomatieke moeilijkheden vermits ze bevriende overheden afluisteren.  Financiële moeilijkheden – het faillissement naderde.  En daar bovenop de geruchten over hun president.  Geruchten over drugsgebruik, geruchten over zijn seksuele geaardheid.  Het houdt niet op.

     

    Niet dat wij willen beweren dat een homoseksuele president geen goede staatsman zou kunnen zijn.  Ver van.  Tenslotte is het land b méér dan tevreden over de prestaties van de premier.  Maar toch.  Barack Obama, de moraalridder, de liefdevolle echtgenoot en vader, die met zijn “God bless America” quasi de zegen geeft aan zijn volgelingen.  Het perfecte gezinnetje steeds in de coulissen als een back-up koortje van de grote solist. Als homo had hij geen schijn van kans gemaakt het Witte Huis te betreden.

    Gisteren plaatsten wij een kort artikeltje over de mogelijke geaardheid van Obama.  De verwijzing werd intussen door de betreffende webstek verwijderd.  Wij vonden nog een  video, die al deze zomer verspreid werd.  Hoewel het in hoofdzaak gaat over het drugsgebruik van de jonge Barry, wordt er tegelijkertijd geïnsinueerd over zijn seksuele voorliefde.  De reacties liegen er niet om.  Eentje stelt dat dit wereldnieuws zou zijn mocht het om voormalig president Bush gegaan zijn.  Bij “Barry” wordt dit in de doofpot gestopt.  Wie geïnteresseerd is, kan de film hier vinden:

    vinden: http://www.westernjournalism.com/obama-once-a-homo-always-a-homo

    ‘Gefundenes Fressen’ voor Studio Rony:

    III SLOT

    Elio, als Premier van het land b. schijnt het minst invloedrijk te zijn, uiteraard na Stout Rogeetje, die helemaal geen had. Invloed, bedoel ik.

    Philppe en Barry kunnen de geruchten de kop indrukken. Elio niet.

    Tenzij zij die hem weg willen,  de gracht met de vele oude koeien dicht gegooid laten. Het is ach ja zo lang geleden….De man was nog jong, zij het twee keer zo oud als de gastjes van 14 jaar die met de broek op de enkels door de politie in zijn auto betrapt werden….Zij, de politie, hebben het niet lang kunnen navertellen, want zij verdwenen uit het Korps. Omdat men een jong veelbelovend politicus niet lichtvaardig zomaar over van alles kon betichten. Zelfs over de bezoekjes aan de vele homo-bars schijnen tot de privé-sfeer te behoren…

    Wat juist is, want daar gebeuren alleen maar zaken met privé-dinges…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    08-11-2013, 13:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1611 - OVER DE KOMENDE EUROPESE STOELENDANS

    ***

    Vrijdag 8 november

    Zon 7u46-17u06

    HH Vier Gekroonde Martelaren

    *

    8 November 1946 : overlijden Priester-Dichter Cyriel Verschaeve in Sollbad Hall, zijn ballingsoord in Zwitserland, waar hij 2 jaar voordien naartoe was kunnen vluchten. Zowel de Belgische Staat als de Kerkelijke Overheid hadden hem tijdens de moordende repressie, voor zijn talenten willen bedanken, door hem de dood-met-de-kogel te geven. Zijn enige misdaad : zijn land en zijn mensen al te zeer te hebben liefgehad.

    Enkele jaren later (Operatie Brevier) werd zijn  lichaam door enkele overtuigde Vlamingen naar Alveringem terug gebracht, waar het, tussen de graven van enkele getrouwen, herbegraven werd. Onder toezicht van de Staatsvuiligheid, die het graf bedekte meet een meters dikke laag beton. Danig had de Belgische Staat schrik dat zijn geest had kunnen terugkomen om te spoken…..

    Vrijwilligers van de Plaatselijke Afdeling van de NV-A hebben (in mineur) de zorg op zich genomen zowel voor de begraafplaats, als voor het Verschaeve-Museum.

    Eenmaal Vlaanderen binnenkort vrij en onafhankelijk al zijn, mag er op de plaats waar nu het af te breken Paleis der Sex-en Coburgers staat, een mausoleum voor hem verrijzen, voor zijn nagedachtenis en voor zijn nagelaten persoonlijke voorwerpen. Want Priester-Dichter Verschaeve blijft in der eeuwigheid een van de hoekstenen van de funderingen van ons Vlaams Bewustzijn.

    *

    1611 - OVER DE KOMENDE EUROPESE STOELENDANS

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Naarmate de Wetenschap  ‘deeltjes’  blijft ontdekken zal het niet lang meer duren of het einde van de Eeuwigheid zal in zicht komen. Zo ook met de Grote Bonobo’s van de Noord Atlantische Wereldverbeteraars.

    Me dunkt, als ik onderstaand artikel lees, dat het tijd wordt om (weer) kippenvel te krijgen, net als in Mei 1940. De droom van de oude Bismarck om nu eindelijk de juiste schrijfwijze van de Elzas (l’Alsace) en van La Lorraine (Lotharingen) te kennen, heeft ons al 2 wereldoorlogen gekost, waarmee wij eigenlijk niets te zien hadden, maar waar we wel zwaar voor beboet werden.

    Allez, ze gaan het toch deze keer op een andere manier proberen. Zo sprak ook de vos : ik lust die druiven niet, ze zijn veel te groen. Maar hij kon er niet bij. Beide landsgedeelten gaan ze nu in een groter geheel verwerken, de EU en de Franse socialisten zullen de lusten krijgen, en wij allemaal, de DEUtschen op kop, de lasten.

    Oom Adolf moest dat nog beleefd hebben!

    Ik herinner mij een van de beroemde ‘Tisschgespräche’ van Oom Adolf, waarin hij beweerde altijd een fervent Anglofiel te zijn geweest, die daarenboven het beste voor had met die vedammte Franzosen, die hij, nach dem Krieg alleen maar het vacantie-land van Europa wilde geven, dat leefde van Wein, Weib und Gesang. Hij vond het maar niks, dat de Fransen zich daartegen  bleven verzetten!

    Met een beetje geluk (en ongeluk voor ons) is het nu zo ver tegen eind 2014. Tenzij wij er met z’n allen een stokje voor steken op 25 Mei. Afspraak na de verkiezingen!

    II MIDDEN

     

    Wordt Schulz de nieuwe Kapo van de EC?

    Door insiders al lang verwacht, maar vandaag toch officieel bekend gemaakt: de gewezen boekverkoper Martin Schulz, momenteel voorzitter van het Europarlement, wil Barroso opvolgen als Commissievoorzitter.

    De sociaal-democraat Schulz maakt in mijn ogen een gerede kans het nog te worden ook volgend jaar. Niet alleen maakt dat het vormen van 'de Grote Coalitie' tussen Merkel's CDU en de partij van Schulz, de SPD, aanzienlijk eenvoudiger, het herstelt ook het evenwicht tussen Duitsland en Frankrijk (Lagarde is baas van het IMF, Trichet was jarenlang ECB voorzitter) en instemming zal ongetwijfeld door de Fransen worden gebruikt om 'solidariteitssteun' te eisen en te krijgen. Want met Schulz aan het roer is dat geen vraag maar een uitkomst.

    Intussen is de Raad gestart met haar zoektocht naar een geschikte opvolger van Barroso. Er staan trouwens nogal wat veranderingen op het menu. Naast een nieuwe Commissievoorzitter zal ook Van Rompuy met pensioen gaan op 4 december volgend jaar en zal er ook een nieuwe Navo-topman benoemd worden. De Europese stoelendans voor topfuncties kan komend jaar beginnen.

    En vandaag heeft Schulz zich dus formeel kandidaat gesteld als nieuwe Commissievoorzitter. Merkel zei twee weken geleden nog dat het niet noodzakelijk zo hoeft te zijn dat de voorzitter van de Commissie dezelfde politieke kleur moet hebben als de grootste fractie in het parlement. Natuurlijk ontkende Schulz meteen dat Merkel zich met zijn kandidatuur bemoeid had, maar slechts weinigen die dat geloven.

    Wel is het zo, dat ditmaal voor de eerste keer de Commissievoorzitter door het Europees parlement gekozen zal worden, 'rekening houdend' met de uitslag van de verkiezingen van het Europees Parlement; althans zo staat het in het Verdrag van Lissabon. Maar dat staat een eventuele benoeming van Schulz niet in de weg, integendeel.

    Bovendien kent Schulz uit eigen ervaring de 'grensproblematiek' tussen Duitsland en Frankrijk, hij is er mee opgegroeid. Ook dit aspect zal zwaar meewegen bij de Fransen. Waren de drie 'aartsvaders' van de Unie, Robert Schuman,  Konrad Adenauer en Alcide De Gasperi ook niet allen opgegroeid in een grensstreek? Waren zij allen niet het Duits machtig en kenden zij niet uit eigen ervaring de grote, nationalistisch gedreven spanningen die er tussen landen bestaan?

    Schulz is op 20 december 1955 geboren in het Duitse grensplaatsje Hehlrath in de gemeente Kinzweiler, vlakbij Aken. Hij wordt dit jaar dus 58 jaar en als hij twee termijnen volmaakt is hij 68 en zijn zijn schaapjes op het droge. Niet gek voor een man, die van 1977 tot 1994 in een boekwinkel werkzaam was, waarvan de laatste 12 jaar als eigenaar. Naast voetbal is zijn grootste hobby dan ook lezen. En -uiteraard- de 'Europese gedachte'. Schulz is een uitermate gedreven voorstander van één Europa (onder zijn leiding).

    Schulz zal in elk geval een hele andere Commissievoorzitter zijn dan de zwakke Barroso, die feitelijk niets tot stand heeft gebracht en vele kansen om 'Europa' dichter bij de burger te brengen onbenut heeft gelaten. Een zeer zwakke voorzitter, die vooral de grote landen (Frankrijk, Duitsland, Italië; in die volgorde) heeft gediend. Dat zal Schulz niet overkomen. Hem kennende zal hij zich met grote vastberadenheid en met het hem kenmerkende fanatisme de Commissie leiden, al was het zijn eigen voormalige boekwinkel.

    Er staat ons nog wat te wachten als hij het inderdaad wordt.

    Bron De Dagelijkse Standaard

    III SLOT

    En dan is er nog ons Kareltje. Ge weet wel , Kareltje die hangt nu met z’n kl*ten aan een nageltje, zoals wij als kind zongen tegen dat moederskindje, dat Karel heette. Ook deze Karel hangt, en hij hangt er deze maand nog zelfs tweemaal, eenmaal op 19de, voor het Hof van Beroep in Gent, en eenmaal op 25ste, voor de Rechtbank van Eerste Aanleg, ook in Gent. Ja, ’t zijn drukke tijden voor de Raadsman van de Belse Staat, om de EU-onverlaat wegens fiscale fraude bij de lurven te vatten. En dat gaat dan nog maar om de winst bij de verkoop van aandelen met voorkennis. De volgende 2 partituren staan ook al op muziek, maar de Fiscus is er nog mee bezig, om orde op zaken te stellen. Het betreft de sale and lease back van het Veurnse Gerechtsgebouw, en de miljoenen-investering met zwart geld in het Italiaanse wijnkasteel.

    JaJa! Ge zijt EU-commissaris van Commerce, of ge zijt dat niet.

    Als zoon-lief Zaan Zaak dan bovendien nog wetten maakt, die kleuters van 5 jaar ‘wilsbekwaam’ wil doen verklaren dan is de ganse familie rijp om verschroot te worden….

    *

    Of daarmee de hele EU-draak moet worden afgeschoten? Hoh, dat heb ik niet gezegd! Maar als de Bazen niet deugen, wat dan met de rest? Het antwoord op die vraag krijgt ieder van ons voor de neus geschoteld, op 25 Mei 2014….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    08-11-2013, 11:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1610 - HET KOMINTERN VAN DE EU HAALTE DE HANDBOEIEN TE VOORSCHIJN

    .

    1610 - HET KOMINTERN VAN DE EU HAALTE DE HANDBOEIEN TE VOORSCHIJN

    .

    Wat de lezer nog niet weet….

     

    …is de dag en het uur dat het Mediahuis wordt aangevallen

    .

    I) INLEIDING

    Het ‘Mediahuis’, wie of wat dat wel mag zijn zal later wel eens duidelijk gemaakt worden, ontslaat aan de lopende band hopen beroeps-hoernalisten. Het baat dus niet dat die sukkelaars jarenlang de Elite naar de mond hebben gepraat : wat er teveel aan is, wordt weggeknipt, juist lijk bij de coiffeur eenmaal de beatle-mania voorbij was.

    .

    II MIDDEN

    EU wil welvaart Duitsland en Nederland op lager niveau Zuid Europa brengen

    Nieuwste statistieken: Situatie crisislanden, die weigeren te hervormen, verder verslechterd

    *

    Het neo-communistische gelijksheidsbeleid van de EU zal uiteindelijk alle lidstaten in de afgrond storten.

    Alles en iedereen gelijk, is het bekende -maar historisch altijd grandioos mislukte- credo van overtuigde socialisten en communisten. In Brussel, waar rasmarxist José Manuel Barroso mede de scepter zwaait, doet men er dan ook alles aan om de ongelijkheden tussen Noord Europa en Zuid Europa op te heffen. Let wel: niet Zuid Europa moet beter zijn best doen, de huishoudboekjes op orde brengen, stoppen met teveel uitgeven en harder werken, maar Noord Europa moet zich letterlijk verlagen naar het niveau van Zuid Europa, en minder sterk worden. Het beleid van de EU is er dan ook op gericht om de welvaart in landen zoals Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk permanent fors te verlagen. Immers: communisten kunnen alleen dan aan de macht blijven, als de bevolking arm, afhankelijk en weerloos is gemaakt.

    Eénrichtingssolidariteit: van Noord naar Zuid

    Keer op keer nemen EU-politici, en hun vazallen in de nationale parlementen, het woord 'solidariteit' in de mond. 'De EU is een gemeenschap van lotgenoten - geen land wordt in de steek gelaten,' klinkt het nogal eens.

    In de praktijk werkt deze 'solidariteit' maar één kant op: van Noord naar Zuid Europa. Uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Finland worden jaarlijks miljarden weggehaald, die vervolgens worden verspild aan corrupte schuldenlanden en hun even corrupte politici en banken. Ook de nieuwste statistieken bewijzen weer dat de situatie in de crisislanden verder is verslechterd (2)(3), vooral omdat deze landen weigeren echt te hervormen, omdat de miljarden uit Brussel -dus uit het noorden- toch wel blijven komen.

     

    Kijk bijvoorbeeld naar de Franse socialistische president Francois Hollande, die in korte tijd zijn land met torenhoge belastingen op de rand van de afgrond heeft gebracht. Hij eist de invoering van eurobonds en de vergemeenschappelijking van alle Europese schulden. Ondertussen kunnen de Fransen nog altijd 5 tot 7 jaar eerder met pensioen dan de Duitsers en Nederlanders, hebben ze een 35-urige werkweek, en werken 2 van de 3 werknemers voor de staat. Is dat 'solidariteit', dat Nederlanders en Duitsers ten koste van hun eigen welvaart de veel royalere sociale voorzieningen in bankroete lidstaten moeten bekostigen?

    Tot in het oneindige de schulden van anderen betalen

    Hoe kan men in Brussel ooit denken dat dit goed blijft gaan? Zelf binnen de lidstaten morren burgers dat veel geld naar armere, soms bijna failliete regio's stroomt. De Vlamingen hebben al jaren geen zin meer om de Walen te blijven financieren, de Catalanen willen onafhankelijk worden omdat ook zij in het bankroet van de rest van Spanje dreigen te worden meegesleurd, het rijkere noorden van Italië wil zich liever vandaag dan morgen afsplitsen van het zuiden, en in Duitsland rommelt het in Hessen, Bayern en Baden-Württemberg, omdat deze drie deelstaten de andere dertien financieel overeind moeten houden.

    Als burgers al moeite hebben om 'solidair' te zijn met hun eigen landgenoten, hoe kan Brussel dan van de Nederlanders, Duitsers, Oostenrijkers en Finnen verwachten dat zij tot in het oneindige de schulden en veel te hoge uitgaven van de zuidelijke crisislanden blijven betalen? Daarom heeft de EU het inmiddels onmogelijk gemaakt, dat de Europese burgers zelf kunnen beslissen wat er met hun belastinggeld gebeurt.

    Te goed presterende Duitsers en Nederlanders gestraft

     

    De EU stelt, dat de Europese binnenmarkt alleen dan goed kan functioneren, als alle ongelijkheden zijn gecorrigeerd. Brussel behoudt zich dan ook letterlijk het recht voor, om de welvaart in de Unie op grote schaal te herverdelen. Om dit mogelijk te maken voerde de EU in september 2011 het 'Economic Governance' pakket in. In een toelichting verklaarde Brussel dat ook exportkampioenen Duitsland en Nederland 'de reden van instabiliteit in Europa kunnen zijn.' En waarom? Omdat onze economieën te goed presteerden.

    In april 2013 bevestigde de Franse minister van Industrie deze krankzinnige Brusselse zienswijze, toen hij Duitsland verweet voor ongelijkheid te zorgen door de jarenlange matige loonontwikkeling in het land. De uit Hongarije afkomstige EU-commissaris voor Sociale Zaken Lásló Andor beschuldigde Duitsland er vorig jaar van, juist vanwege het Duitse economische succes, mede de crisis in Europa te hebben veroorzaakt.

     

    Kortom: uitgerekend landen die wél moeite gedaan hebben en offers hebben gebracht om hun economieën concurrerend te houden, krijgen nu de schuld van het feit dat de crisislanden weiger(d)en dit eveneens te doen, en verder op de pof willen blijven leven.

    De socialisten, linksen en groenen zijn juist heel blij met deze gedwongen neocommunistische gelijkschakeling. Sven Giegold, EU-afgevaardigde namens de Grüne (Duitse Groen-Links), zei er zelfs naar uit te kijken dat Brussel de matige loonontwikkeling in Duitsland, Nederland en Oostenrijk gaat aanpakken en zelfs gaat bestraffen.

    Communistisch beleid

    Te hoge begrotingstekorten mogen niet van Brussel, maar hetzelfde geldt voor begrotingsoverschotten. Zo hebben de schuldenlanden in de Europese Unie meer macht gekregen dan de geverlanden. 'Een ideaal, dat zo tegen de menselijke natuur ingaat, kan niet zonder geweld verwezenlijkt worden,' zei de voormalige Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken, overtuigd EU-Europeaan, al in 2008 over het communistische streven.

    Toch is dit communisme overduidelijk dé basis van de EU en de Europese Commissie, waar niet voor niets een overtuigde marxist, José Manuel Barroso, de scepter zwaait. Deze compleet van iedere economische, financiële en maatschappelijke realiteitszin gespeende Commissie bepaalt echter wel de toekomst van honderden miljoenen Europeanen.

    EU slacht kip met gouden eieren

    Het mag dus geen verbazing wekken dat de crisis in de EU -in tegenstelling tot alle propagandaberichten- alleen maar erger wordt. Uit de meest recente onafhankelijke statistieken (2)(3) blijkt nogmaals, dat het juist de crisislanden zijn waar de situatie verder verslechtert, en die de rest van de Unie met zich meesleuren. Desondanks zal het beleid van Brussel ertoe leiden dat de kip met de gouden eieren, Duitsland -en in zijn kielzog Nederland, Finland en Oostenrijk- zal worden geslacht.

    De vraag is echter, of Duitsland en Nederland ooit nog betaald krijgen voor hun export naar de rest van de EU. Het op deze site al vaker besproken Target-2 systeem heeft het de zuidelijke landen mogelijk gemaakt om jaren op krediet te kopen en te consumeren. Maar wat heeft het voor zin om je 'klanten' eerst geld te geven, waarmee ze vervolgens bij jou kunnen 'kopen'? De EU heeft het daarom zo geregeld, dat als deze rekeningen niet kunnen worden betaald, juist de burgers in de geverlanden, dus met name Duitsland en Nederland, hiervoor zullen moeten opdraaien.

    Misleid met vals mantra 'de euro is zo goed voor ons'

    Ondertussen worden we door onze eurofiele politici zoet gehouden met het bekende, maar valse mantra dat wij zoveel van de euro en de uitbreiding van de EU naar het oosten zouden hebben geprofiteerd. Als dat werkelijk zo is, waarom moeten wij dan keer op keer miljarden bezuinigingen en snijden in onze eigen voorzieningen, om die in de crisislanden overeind te houden? En wat te denken van de cijfers, waaruit blijkt dat bijvoorbeeld de Italianen nog altijd veel rijker zijn dan de Duitsers en Nederlanders?

    Bovendien heeft Duitsland in de eerste jaren na de invoering van de euro jarenlang de laagste economische groei van heel Europa gehad. Pas nadat fors werd gesneden in de lonen en sociale voorzieningen, ging het weer beter met de Duitse economie.

    Maar nu moeten landen met een handelsoverschot, zoals Duitsland, Nederland en Oostenrijk, dus rekenen op sancties. De schuldenlanden zullen juichen en de EU en Europese Commissie dankbaar zijn. Eindelijk worden de te goed presterende economieën en bedrijven van het noorden aangepakt. De Nederlandse economie is inmiddels vrijwel kapot gemaakt, nu de Duitse nog.

     

    Brussel hoofdstad van Absurdistan?

    'Wat de EU heeft besloten, luidt het begin van een neerwaartse spiraal van de nog enigszins krachtige EU-landen in,' wordt op de onafhankelijke financieel-economische nieuwssite DWN geconstateerd. 'Hierdoor zullen ook degenen die zouden moeten worden geholpen, moeten lijden. Dat is namelijk het enige wat deze naar beneden gaande geperverteerde 'gelijktrekking' betekent... Ligt Brussel soms in Absurdistan?'

    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2)
    Zero Hedge
    (3)
    Zero Hedge

     

    III SLOT

    Noch het kapitalisme, noch het communisme, zijn goed voor de mens. Niks doen is dat ook niet en zo is het nooit wel.

    Het zal dan toch de schuld van de Erfzonde zijn, zeker? Als straf, om Gode gelik te willen zijn, zijn brood in  het zweet zijns aanschijns te moeten verdienen. Wie had dat ooit kunnen denken? En nog is de mens nog altijd niet slem genoeg. Nog altijd moeten er ‘deeltjes’ ontdekt worden.

    Volgens mij moeten wij er iets ‘tussen-in’ leren doen. Een soort verstandig coöperatief denken. Met het oog op de realiteit van anderen, hard werken om er zelf beter van te worden. Geen PS-gedoe lijk bij het Brussels OCMW, niet als Alexander. Alles voor mij en niks voor een ander.

    Zo is het nooit goed. Die paters en die nonnekes van vroeger, zowel in de scholen als in de ziekenzorg : die werkten 24/24 en 7/7, zonder ooit maar één dag te staken en ze waren content met een ‘God zal ’t U lonen’…Ze hadden geen syndicaten, ze werkten hard, en ze waren content met een dooie mus. Maar ze leefden intens en gelukkig. Die gevoelens zijn echter dood en begraven, samen met de betrokkenen zelf.

    Want toen waren ze ineens niet meer goed genoeg. De Staat zou alles beter doen. Maar vooral alles veel duurder maken. En met syndicale vertegenwoordiging. Enfin, dat was de communistische plan-economie, al werd dat er niet bij gezegd. Als U bij de CM waart, of in de K.A.V., dan kon U via ARCO en het ACW bij Dexia Uw spaargeld kwijt raken en dat was dan tegenslag. Even in de Staatskas graaien, en U was er weer boenop! Ze hadden het zo goed bedoeld, om met woekerrente leningen toe te staan aan gebieden die hen  nooit zouden kunnen terugbetalen. Dan maar nog eens in de Staatskas graaien….

    Ziet U, dat was zo’n kapitalistisch foefke onder de dekmantel van welzijnswerk op een bedje van  socialistisch denken.

    Nog zo’n half-om-half socialistisch denken is de reactie van Minister Lieten-laat-geloten dat het pasgeboren ‘Mediahuis’, dat mensen op een mooie herfstdag zo maar C4 toestopt, in ieder geval moet zorgen zowel  voor de diversiteit als voor het welzijn van de werkers. Waarbij ze perfect aansluit op de golflengte van de Grote Bazen, die zelf niet voor de camera verschijnen, maar het vuile werk laten opknappen door hun knehten-hoofdredactoren.  Christiaan Leysen, de grote baas en zoon van de Hitler-Junge André Leysen is immers uit het goede hout gesneden waaruit echte belgicisten gepokt en  gemazeld worden. Groot Bijgaarden en Hasselt verdwijnen als werkplaats, alleen Antwerpen, hun vaderstad, blijft over als centrum voor het perswezen in België. Wedden dat de Leysens eerstdaags geridderd worden door le Palais/Het Hof?

    Als U ooit knecht of meid wilt worden bij dat rijke papaier-ridders geslacht, moet U goed ‘Uw Frans’ kennen, of U maakt geen kans. Zelf zijn ze hun moedertaal, het Vlaams, volledig vergeten….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    07-11-2013, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1609 - FILIP CLAEYS EEN VAN DIE ZELDZAME GOEDE EUROPEEËRS

     

    ***

    Donderdag 7 november

    Zon 7u45-17u07

    H Willibrord, apostel van Nederland, patroon van de herbergiers

    Sint-Willebrord zaait het koren

    *

    Berlusconi : onze familie wordt vervolgd, erger dan als wij Joden (Hebreeërs) zouden zijn…..

    .

    1609 - FILIP CLAEYS EEN VAN DIE ZELDZAME GOEDE EUROPEEËRS

    .

    Millet. Aardappeloogst.

     

    Symbool voor EU-landbouw subsidies

    .

    I) INLEIDING

    De verkwistingen bij de Europese Unie : waarover U elders niets gelezen hebt? Omdat er nergens niets  – of toch niet veel – over geschreven werd.

    Of er tussen dit soort verzwijgen en de in elkaar stuikende verkoop van dagbladen enig verband bestaat? Ikzelf ben nooit Moeders Slimste geweest, maar ik voel aan mijn linker kleine teen dat de lezers de Pers door hebben. Ze zijn te slum geworden om zich altijd voort bij de neus te laten leiden…

    Volgens de Nazi-denkrichting van de EU, mag er alleen positief over hen en hun systeem geschreven of bericht worden. Negatieve berichtgeving is het exclusieve voorrecht dat voorbehouden blijft voor alles wat de EU niet zint. Desnoods – als de gazetten dan toch vol moeten geschreven worden - schrijft men dan maar over ‘de opwarming van de aarde’ of over een aardbeving in China. Liefst met veel foto’s en met een verslag van de reporter ter plaatse….. Alles is goed, als de budgetten maar opgebruikt geraken….

    En daarom haakt het lezerspubliek massaal af. Waarom zou men zijn goede geld nog gaan besteden aan indoctrinatie, als dagvers het echte nieuws gratis en voor niks op het Internet verschijnt? Met bronvermelding en ondertekend, zoals hieronder! Eerlijk geschreven, en helemaal zonder ‘duiding’ van een of andere lettervreter….

    .

    II MIDDEN

    Een maand geleden trok Herman van Rompuy, permanent voorzitter van de Europese Raad, naar de Europese Rekenkamer om deze aan te manen niet al te kritisch uit de hoek te komen over de Europese uitgaven. Tevergeefs: het siert de Europese Rekenkamer dat zij vandaag in haar Jaarverslag 2012 onbetwistbaar de onkunde, de onbekwaamheid en de verspilzucht van de EU heeft blootgelegd. .

     De Europese Rekenkamer raamt het foutieve en/of onwettige uitgegeven bedrag op maar liefst 4,8% van het totaal van 138,6 miljard euro. Dat betekent dat zomaar even 6,6 miljard euro op een verkeerde of onwettige manier werd uitbetaald. Alle beloftes van de Europese Commissie van de vorige jaren tot beterschap blijken waardeloos: het foutenpercentage stijgt voor het derde jaar op rij.

     Het Jaarverslag 2012 legt ook de oorzaken bloot. "Bij het merendeel van de verrichtingen die fouten vertoonden op gebieden onder gedeeld beheer (bijv. landbouw en cohesie) beschikten de autoriteiten van de lidstaten over voldoende informatie om de fouten te kunnen ontdekken en corrigeren", zo klinkt het. Met andere woorden: het belastinggeld van de EU wordt in politieke deals verdeeld, daarna vooral uitgedeeld aan de netto-ontvangende lidstaten in het zuiden, en die hebben vervolgens geen zin om na te gaan of het geld wel correct besteed wordt. De lidstaten die het meest betalen, waaronder Vlaanderen via België, zijn daarvan het grootste slachtoffer.

     Het Jaarverslag 2012 stelt ook: "Er bestaat onvoldoende prestatiegerichtheid. De voorstellen voor de programmeringsperiode 2014-2020 inzake landbouw en cohesie blijven voornamelijk gebaseerd op input (georiënteerd op uitgaven) en zijn daardoor nog steeds eerder nalevings- dan resultaatgericht." Wat men hier zegt, is dat de essentie van de EU is dat het geld blijft stromen van de betalende lidstaten naar de ontvangende lidstaten; of dat geld ook enig resultaat oplevert is niet van belang. Zo is de EU inderdaad een perfecte kopie van België geworden, waar onder het mom van solidariteit de Vlaamse miljarden ook naar Wallonië worden overgepompt zonder dat daar enige prestatie tegenover staat.

     Dankzij dit jaarverslag staat het nu onbetwistbaar vast dat de EU voor het uitdelen van belastinggeld onbetrouwbaar is. België moet dan ook eindelijk, net als bijvoorbeeld Groot-Brittannië, een zware korting eisen op zijn jaarlijkse bijdrage aan de EU, in afwachting van de omvorming van de EU tot een Europees samenwerkingsverband tussen vrije naties.

     

    Philip Claeys

    Europees parlementslid

    *

    III SLOT

    Over dat niet-resultaat gericht, met andermans geld rondstrooien, is hier een voorbeeld uit Centraal Italië waar wij zijn terecht gekomen. Hier in het veld vindt U om de  10 meter het in steen en beton gegoten bewijs. In een gebied van ongeveer 20 x20 Km werden zo’n 25 jaar geleden de nodige irrigatie-kanalen met Europees geld, aangelegd waar nooit ook maar 1 druppel water is door gevloeid. Alles werd nochtans voorzien, zelfs op regelmatige afstanden de nodige electrische uitrusting voor reservoirs met pompinrichtingen. Tutto pico bello, inclusief niet alleen het noodzakelijke landmeterswerk en de nodige onteigeningen, maar ook de nucleaire centrale om he geheel van stroom te voorzien. Naast die centrale zijn zelfs vele hectaren glas-serres uit de grond gestampt (voor recyclage van het koelwater?), die na verloop van jaren, nooit gebruikt, tot puin zijn herleid.

    De bedoeling?

    De streek is inderdaad uitzonderlijk vruchtbaar, want vulkanisch van oorsprong, zeer heuvelachtig maar terrais-vormig doorheen de geschiedenis aangelegd door mensenhanden. Maar bij gebrek aan water kunnen er alleen maar quasi waardeloze olijven geteeld worden, met hier en daar enkele M² wijnranken, dank zij opgepompt water uit het meer. De mensen zijn er arm maar proper en gelukkig, want uren in de omtrek is er geen vervuilende industrie te hoen of te zien, zelfs geen inwijkelingen. Waarom zouden zij ook? Zelfs de groenten voor hun middagmaal zouden ze zelf moeten kweken. En uit gaan stelen gaat ook al niet, want de mensen hebben zelf niks.

    De redenering die achter de aanleg stak is zeer logisch : als wij bijvoorbeeld in ons tuintje de tomaten dagelijks flink begieten,  oogsten wij er gasten van ½ Kgr ’t stuk, weken aan een stuk. De tomaten komen ons dan ook de oren uit!

    Geef de streek hier 10 Vlaamse kei-kop boeren met vuisten aan hun lijf, en binnen de 5 jaar loopt de streek hier over van melk en honing. Op voorwaarde dat er…voldoende water is. Nu moeten de mensen content zijn met 2 à 3 maand per jaar dat toeristen-slippendragen, aangevuld met het normale rantsoen buikwrijvers. Iedere autocar met Santa Crisina-aanbidders op bedevaart, wordt dan ook met eerbied en ontzag onthaald. Het is gewoon de dagelijkse verderzetting van het Mirakel van het H. Bloed van 750 jaar geleden….

    Bij navraag waarom het irrigatie-systeem dan niet is doorgegaan, verwijst men naar de toen regerende Rode Partijen die vechtend over straat rolden, waarbij de ene ‘comune’ de andere het licht in de ogen niet gunde. De Forza Italia van Berlusconi toen, heeft er achteraf zijn tanden op stuk gebeten. Maar Europa? Die had het geld gegeven (zo wordt heden ten dage nog altijd meesmuilend geknipoogd) en de verkrijger moest maar zien zijn plan te trekken.

    Idem dito met het 10 Ha groot domein naast ons. Toen wij hier aankwam lag het er verwaarloosd bij. Toen verschenen er arbeiders die de ‘borgo’ (het kasteelgoed) resaureerden, afsluitingen plaatsten met om de 10 meter hoge cypressen met overal laurierhagen. Er kwam een plantage van 5 Ha nieuwe olijfboompjes en 5  Ha nieuwe wijnraken, die tot 4 x daags beregend werden door een druppelsysteem op 30cm van de grond. Op het domein zou er, zoals eeuwen geleden, olie geperst en wijn gemaakt worden. Maar’ haalo! Dat was ineens tegen de regels! Geen semi-industriële activiteiten in een landbouwzone!  

    Maar het geld was op! Nog één jaar werd de oogst elders ‘uitbesteed’ en toen verdween de eigenaar en verdwenen ook alle arbeiders. De ‘borgo’ bleef onafgewerkt, overgeleverd aan regen en wind want on-afgewerkt dak. Maar wel overal met nieuwe ramen en deuren. Er staat nu al 5 jaar een bordje Te Koop Maar het is, me dunkt, wachten op een nieuwe Cresus die hopelijk in ‘Brussel’ de nodige contacten heeft… Het geheel is namelijk niet alleen helemaal onderkomen, maar effenaf teruggeworpen naar de pré-historie.

    *

    Het klinkt belachelijk, maar het is niet anders!

    *

    M.a.w. tweemaal perfect gespeeld volgens de Sovjet-normen van de plan-economie. In theorie zou het moeten kloppen. Maar tussen droom en daad staan niet alleen wetten in de weg, maar vooral praktische bezwaren….En wat betreft ons dagelijks uitzicht, voornamelijk  de onbekwaamheid naast de hebzucht van de fucking belanghebbenden.

    Hier in de streek is het dorpsleven dan maar hernomen, zoals het al zovele eeuwen na eeuwen na eeuwen is verlopen. Als er geen opbrengst is, wordt operatie ‘centuur’ boven gehaald. Dan zie je inderdaad in de heuvels die van niemand zijn, weer de schaapherders opduiken en trekt de jeugd naar de grote steden. Om pas terug te keren als ze op pensioen zijn. Aardappels bijvoorbeeld, worden hier nog gerooid zoals ten tijde van Millet : te lijve.

    Ach, vertellen de oudjes dan, als ze bij elkaar zitten te zonnen na de siësta, in de vooravond dus  op een terrasje, waar de ‘patrone’ kregelig kijkt als hij al eens moet rechtstaan voor de bediening : toen we hier nog de Pauselijke Staten waren, moesten onze voorouders  alleen belasting betalen op de regen die ze kregen. Dat was de ‘Hemelwater-Belasting’, berekend op de maandelijkse neerslag. Iets anders om op belast te worden, was er niet……Paus content, iedereen content…

    JaJa! Er is zo weinig écht nieuws op deze wereld. Tenminste, dat was zo voor de EU-SSR zichzelf installeerde .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    07-11-2013, 13:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1608 - DAS VIERTE D…EU…TSCHES REICH IN WORDING ?

    .

    Berlusconi : I miei figli si sentono come ebrei sotto Hitler"

    Mijn familie voelt zich als Joden onder het Hitler-Regeome

    1608 - DAS VIERTE D…EU…TSCHES REICH IN WORDING ?

    .

    De waarheid komt altijd op het einde van het verhaal

     

    De Internationaal Socialisten Democraten staan van blijdschap in de hel te springen van hete ene been op het andere

    .

    I) INLEIDING

    De persoon die onderstaand artikel bij E.J.Bron heeft geschreven, was blijkbaar zeer kwaad. Er wordt nogal dikwjls gevallen. Ik bedoel in herhaling gevallen, precies of er wordt gewerkt met effectief doorslaande argumenten. Een soort van machteloze woede, als van iemand die op zijn vergrendelde celdeur bonkt.

    Maar is de Europese burger dan werkelijk zo machteloos? Of willen we ons van Mussolini en Hitler alleen maar het goede herinneren? Net als de EU in onze dagen hebben beide Heren bij de aanvang, vòòr hun ontsporing, veel goeds gedaan. Maar de massa heeft hen laten begaan en is maar wakker geschoten toen de zelfdestructie een feit was. Blijkbaar willen volksmenners niet leren uit het verleden. Dus moet de bevolking het doen. Vroeger bestond er geen Internet en waren er geen legertje kleine of grote bloggers om de mensen wakker te schudden. Vroeger werden de weinige enkelingen, die het gevaar zagen aankomen, gewoon ‘kalt gestellt’ d.i. ze verdween in ‘Nacht und Nebel’, of veel simpeler, ze werden ‘Auf der Flucht erschossen’. Eigen schuld, dikke bult.

    Zover mogen we het n iet laten komen, met de nieuwe Hitlers Van Rampaay en Barbarosso. Wij, de burger, kunnen ze straks met pek en veren beladen, de woestijn insturen. We mogen niet zo naïef zijn om lijk de Duitsers en/of de Italianen, die sympathieke dictators in hun glorietijd tot 94% van de stemmen te geven.

    Integendeel! Op 25 Mei aanstaande moet 94% van de Eurocraten/Parlementairen,/Kabinettards, enz, naar huis gestuurd worden. Lees : het land uitgejaagd, of in de gevangenis gestopt. De nieuwe generatie verkozenen moet schoon schip malen met de uitwassen, zodat de EU kan bestuurd worden zoals de bevolkingen dat willen, punt per punt in referenda ter stemming gebracht.

    De moderne computer-technieken moeten het mogelijk maken om binnen de 24 uur over heel het Continent concrete vraagstellingen concreet beantwoord te zien worden.

    Geen beslissingen meer die over onze hoofden en tegen onze wil genomen worden. Op ons Continent NOOIT MEER OORLOG. Omdat er nooit nog één dictator zal geduld worden.

    Twee keer een wereldbrand op ons grondgebied, maar geen drie keer!

    .

    II MIDDEN

    Ik schrijf dit naar aanleiding van:
    http://ejbron.wordpress.com/2013/10/30/eu-wil-intolerante-burgers-controleren/

    DE NAZI-LAARS VAN DE EU

    “Het Europees Parlement discussieert op dit moment over een verontrustend voorstel, dat regeringen ertoe verplicht om burgers, die als ´intolerant´ worden beschouwd, te controleren. Dit kan bijvoorbeeld tot een verbod van alle kritiek op de islam of het feminisme leiden.”

    Alle kritiek op de islam, waarbij de EU door de kranten is weggelaten, want het gaat namelijk eveneens over het strafbaar maken van kritiek op de EU..!

    Dit is een zeer gevaarlijke situatie! Dat dit plan doorgaat, is zeker..!

    Wij, de kleine groep demonstranten en aanhangers van Wilders, kunnen wel roepen: Dit zal nooit gebeuren, wij laten ons dat niet aandoen, wij blijven protesteren… het is ons recht!!! Nee, wij, U de bloggers hier en de rest van het Nederlandse Volk, wij hebben geen recht van spreken meer. Het is zover… Het gaat ons afgenomen worden en wel zeer, zeer binnenkort!

    Oh nee, niet direct, maar zachtjes…en onbemerkt door velen. In ieder geval komt deze Europa wet erdoor (als ik het zo mag noemen) en dan is dit het einde van onze vrijheid..!

    Het sluipend gevaar van de dictatuur door de EU is door velen onderkend..! Het werd vol verve als geweldig zijnde bij de Nederlanders in de strot geduwd, gelijk een gans die vetgemest wordt, en heeft het gewenste doel bereikt! Met open ogen zijn de meeste Nederlanders in de door de politieke leiders, met als aanvoerders Rutte en Samsom, in de val gelokt! Hierin bijgestaan door christelijke partijen… Allen tegen één: als het maar tegen Wilders was en is… Dát is het enige waarin zij geïnteresseerd zijn… Hoe stom en blind kun je zijn..?

     

    Begrijpt de Nederlander wat hier staat geschreven en is aangekondigd..?: Alle kritiek op de islam..! De meesten hebben het niet gelezen, staat het duidelijk in de Telegraaf of zo..? Werd het besproken bij P&W..?

    Wij allen worden monddood gemaakt, en zeg niet nee, dit sta ik niet toe, wij protesteren door… dan zijn wij één van de eersten (na Geert Wilders), die “politieke gevangenen” zijn. Misschien wel met terugwerkende kracht, want wij zijn geregistreerd en met ons alle anderen die in de ogen van de EU politiek gezien niet in orde zijn.

    Wat wil dit zeggen..? Dat er een breed begrip ontstaat over “politiek gezien” onjuist zijn. Er wordt hier een “recht” , een wettelijk recht, in elkaar gezet, dat een ieder die tegen de EU is, die ook maar enkele verkeerde opmerking maakt tegen de EU-wetten (over buitenlanders in het algemeen en moslims), gezien kan worden als tegenstander van dit recht..!

     

    We spreken niet alleen over Nederland, maar over Duitsland en België, over Frankrijk en…

    Is dit gebeuren eveneens te zien in het kader van de toetreding van Turkije..?

    Het nieuwe regime is daar..! Dit besluit gaat op dit moment volkomen onopgemerkt aan de burger voorbij. In het begin is het nog niet merkbaar, maar er gaat een “recht” vastgelegd worden, en dat wil zeggen dat iedereen, iedere burger of welke persoon dan ook binnen de EU kan (en zal worden) berecht die tegen de beslissingen van de EU is. Wij, die tegen de EU zijn, zitten eerder in de bak dan de allergrootste misdadiger, want ageren tegen “het regime” heeft voorrang boven alle andere rechtszaken.

    We staan nu op hetzelfde punt als waar Mussolini stond in de beginjaren ’20 van de vorige eeuw.

    Het sluipend gevaar, de EU, heeft zijn prooi besprongen en is “nu” de nieuwe wereldmacht..! Wie denkt U zal als eerste opgepakt worden..? In Nederland: juist… Geert Wilders, want vanaf het moment dat dit besluit in werking treedt, is het afgelopen met hem. Hij is immers een politiek  incorrecte man, die tegen buitenlanders is en haat predikt..? Hij is intolerant en beledigt het EU-gezag EN de buitenlanders… Moet ik nog meer zeggen..?

    Vanaf dat moment is Geert Wilders weg, wanneer hij nog één keer zijn mond in die richting opendoet… Hij is kapot..! Wordt een “politieke gevangene”… Oh nee, ze doen het niet opvallend direct, maar ze hebben het recht en hij zal aangeklaagd worden en aangeklaagd worden…

    En met hem al zijn aanhangers, dat wil zeggen: de kiezers, die dan ook wijselijk hun mond houden daarna… en ook wij, die tegen zijn en de gevaren proberen door te geven, zijn aan de beurt! In Frankrijk Marine le Pen en in andere landen… laten we zeggen: ieder die op eenzelfde wijze ageert tegen de EU.. die nu gaat vastleggen dat het strafbaar is…

     

    Denk niet dat ook wij, de bloggers en alle mensen die tegen zijn, hier mee wegkomen… Het is niet de bedoeling iemand bang te maken… Ik ben ook niet bang, anders zou ik dit niet durven schrijven… Ben ik een doemdenker… Nee een realist!

    Wij, dit zijn allen die tegen de EU zijn en tegen de islam en de islamisering, wij zijn de spin, ofwel de mier die vertrapt wordt door het regime van het EU-Reich. En met “wij” bedoel ik “allen” die voor Vaderland en Vrijheid zijn..!

    De tijd is daar..!

    Het boek van Orwell, geschreven in 1948 en zijn visie op de westerse wereld anno 1984,waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair bewind, is nu een feit geworden! Hij was zijn tijd ver vooruit, alleen was het niet 1984, maar werd het 2013, een 29 jaar later. Dit doet niets af aan het feit dat hij volkomen gelijk krijgt. Hij waarschuwt  tegen totalitaire regimes, zoals Nazi-Duitsland, dat net verslagen was, en Stalins Sovjet-Unie.

    De EU is dit nieuwe totalitaire regime..! Zeg niet, het zal niet gebeuren, het gebeurde en niet alleen de Nederlanders zijn er met open ogen ingelopen.  Mensen die begrijpen wat er aan de hand is, waarschuwden en waarschuwen, als belangrijkste persoon en aanvoerder in Nederland: Geert Wilders…! Maar dat is maar een raar mannetje, vinden de Nederlanders, opgefokt door de rooie haan media. Uiteraard staan deze kraaiers achter de EU en achter buitenlanders.. Zij zijn de helpers om de weg te effenen naar het rode regime dat EU heet, dat wil zeggen: de totale onderdrukking en overheersing van persoonlijke gedachten en idealen..!

    Ook wij Nederlanders zullen leren onze mond te houden en wel rap.

     

    Bedenk hoe het er in Noord Korea aan toegaat..! Denk aan Rusland… ben je tegen de leider, dan ben je weg, je verdwijnt… Een eerlijk proces..? Wat deed Stalin? Wat deed Hitler? Hoe gaat er aan toe in China, waar mensen protesteren..?

    Wij die achter ons Vaderland en VRIJHEID staan… VERGEET het maar..!

    Opnieuw heeft het Deutsche Reich gewonnen, want alle geld komt in principe van Duitsland (en Nederland), met Angela Merkel als aanvoerster. Bedenk wat haar oorsprong was en is en waar zij in haar jeugd voor stond en nog staat..! Let op de tweede en derde letter: D..EU..TSCHE REICH.

    Door:
    Martha N.
    (voor
    www.ejbron.wordpress.com)

    III SLOT

    Och, die Eurocraten zijn de meest doortrapte schurken die op Gods wereld rondlopen. Onder de mom van ‘diversiteit’ en ‘solidariteit’ proberen ze alleen maar hun eigen situatie te verbeteren. Al eens goed gekeken naar un maandelijke opbrengsten? Waarbij ze daarenboven Oost Indisch doof zijn voor de wildgroei van de ingevoerde criminaliteit. Om nog maar te zwijgen over die andere totalitaire doctrine die onder de mom van ‘Godsdienst’ werd binnen gesmokkeld en waarmee ze fijne zakjes regelen.

    Kijk eens aan, het gaat inderdaad niet goed met jullie   roepen ze, maar dank zij de EU zijn jullie al meer dan 70 jaar zonder oorlog.

    Nu blijkt dat dat eerder komt door het feit, dat iedereen nu iedereen zo intens bespioneert, dat er geen tijd of middelen meer overschieten om de burgers te verplichten elkaar uit te moorden : de Duitsers de Fransen en de Engelsen, en de kleinere volkeren als vliegen tussen hamer en aambeeld.

    Alleen Churchill was slimmer : de Engelsen hadden al in 1939 de Enigma-code gebroken waarmee de Duitsers met elkaar en op de slagvelden communiceerden. Maar ze zwegen stil. Ze wisten de dag voordien dat Coventry zou in brand gebombardeerd worden door de Luftwaffe, maar ze offerden die stad op, zodat Hitler zich wekenlang als Tarzan in de jungle, kon op de borst slaan. Toen Rommel (de Woestijnvos) het verdacht begon te vinden als hij de Füjrer Befehlen respecteerde, hij telkens op zwaar verzet botste van de Tommies (die via Enigma die bevelschriften vroeger bij Churchill op tafel konden leggen dan ze bij Rommel waren gedecodeerd), aan die bevelen prompt zijn voeten begin te vegen, en dus aanviel waar er in velden en wegen geen Tommies te bespeuren waren.

    En wat verordonneerde Churchill?

    Dat Rommel wereldwijd moest opgehemeld worden vanwege zijn bovennatuurlijke gave om de vijand overal te slim-af te zijn.

    En weer waren de Duitsers in slaap gewiegd. Want volgens hun eigen begrip van Duitse volmaaktheid, waren ze meer dan ooit overtuigd, dat de Enogma-Code onkraakbaar was.  Hadden ze maar geweten, dat die Poolse mathematicus zijn secreet op een eeuwig zwijgen, een tweede keer, en dan nog aan de Engelsen, had verkocht….

    Zelfs tijdens De Slag om Engeland in Juni 1940 toen de kleine R.A..F.-vloot jachtvliegtuigjes de machtige Duitse lucht-armada kon counteren, degradeerde Hitler zijn Luftwaffe-Held Maarschalk Goering wegens onbekwaamheid, want het kwam nergens in iemand op, dat die onnozele maar dodelijke Spitfierekes konden getipt zijn. Ze konden  (en dat wisten de Duitsers) amper voldoende tijd voor een kort gevecht in de lucht blijven, en toch verschenen ze juist op tijd en op juiste de plaats waar de Dorniers of de Junkers zouden aanvliegen…

    Ja, dat spannend verhaal over de Enigma-codeermachine vindt U vandaag terug op Wikipedia…. Maar in de jaren ’40 en zelfs tot een stuk in de jaren ’90 was dat Staatsgeheim Numero Uno.

    Hallo, NSA en  al die andere super spionage-staten, die zelfs van elkaar de bedgeheimen volgen…..

    Nog enkele maanden, en U staat voor een nieuw Europa. De paar honderd beleidsmakers in Brussel en in Straatsburg zullen opgeruimd zijn door de stembusuitslagen van de Europese burgers. Dan krijgen jullie af te rekenen met de mensen van Geert Wilders, Marine Le Pen, Nigel Farage, bijgestaan voor wat Vlaanderen betreft, door mensen van Het Vlaams Belang, en van die andere partij, die ook beweert dat ze het anders zouden doen. Alla, dat is dan zonder die Greta Brepoels gerekend, die in Straatsburg stilletjes maar zeer nadrukkelijk plein voor miljoenen nieuwe immigranten, maar tegenover haar kiezers daar zedig over zwijgt.

    Europa moet en zal één groot veilig en welvarend  Zwitserland worden, waar iedereen baas is in eigen land, en maar ‘Richtlijnen’ aanvaardt waarachter het voordien zelf stond. Misschien zelfs dat de Nieuwe EU zo slim zal zijn, om niet een ‘eenheidsmunt’ te kiezen, maar een ‘eeheidstaal’.

    Verstaan we mekaar?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    06-11-2013, 16:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1607 - BRÜSSEL HEIM INS REICH ? BAH NEIN BEGOT !!!!!

    ***

    Woensdag 6 november

    Zon 7u43-17u09

    H Leonardus, patroon van de fruithandelaars en gedetineerden

    Sint-Leendert jaagt de vliegen weg, zegt men op het land

    .

    1607 - BRÜSSEL HEIM INS REICH ? BAH NEIN BEGOT !!!!!

    .

    Door de NV-A via de NSA goedgekeurd model

    .

    Zoals in het confederalisme alle Brusseleiers

    M/V, oud of jong,  zullen moeten dragen

    *

    I) INLEIDING

    Volgens Prins Lorenzo di Belgio, gekend om zijn straffe uitspraken als het gaat over oude vrouwtjes met  veel geld, noemde hij zijn stokoude tante langs vaders kant, ‘De Spaanse Heks’ in de overtuiging dat hij haar op die maner rapper voor altijd in de koninklijke crypte zag verdwijnen. Wie had dat gedacht, dat ze ooit nog eens model zou staan voor de ‘Wiedergutmachung’ door Brussel jegens de Vlamingen! Nobiljons die mekaar de kop afbijten!

    *

    Hieronder neem ik het hoofdartikel over van het Lijfblad van alle Vlamingen met het hart op de perfecte plaats. Mijn eigen mening heeft U hier op deze plaats al voordien kunnen lezen, maar ’t Pallieterke brengt hetzelfde altijd met zoveel betere woorden. Daarom ook is ’t Pallieterke al een eeuwigheid het grootste onafhankelijk want niet gesubsidieerd weekblad van Vlaanderen, die de tegenvoeters nog met geen 1000 PK van zijn plaats kunnen krijgen.

    .

    II MIDDEN

    Nadat N-VA enkele weken van de ene mediastorm in de volgende perstegenwind terechtkwam, soms door eigen stommiteiten, soms door gefantaseerde incidenten, vond die partij het de hoogste tijd om de communicatie weer in eigen handen te nemen. Daarom werd beslist de teksten van het voorjaarscongres wat vroeger dan oorspronkelijk gepland de wereld in te sturen. De communicatiestrategen van die partij zagen wel wat in een tweetrapsraket.

    Eerst zou het sociaaleconomische pakket gelanceerd worden en daarna het communautaire. Zodoende bleef N-VA de voorbije week zowat elke dag voorpaginanieuws, maar dit keer wel met inhoud.

    Het heeft de kritiek op N-VA niet bepaald doen verstommen. Aan de radicale kant kan droefheid heersen omdat België niet wordt opgedoekt, alvast niet de komende vijfentwintig jaar, de tijd die nodig geacht wordt om de staatsschuld af te lossen. Dat er een rest-België blijft bestaan, kan evenwel niemand verbazen. Daar heeft N-VA nooit een geheim van gemaakt en anders was het begrip confederalisme waar die partij al maanden mee uitpakt ook totaal zonder inhoud. Het Vlaams Belang zal niet nalaten nadrukkelijk op die spijker te kloppen.

    Aan de andere, Belgischgezinde kant wordt gejubeld dat N-VA zich nu echt heeft laten kennen als een partij van ‘omfloerste separatisten’. Stefaan van Hecke, fractieleider van Groen, zei het met zoveel woorden: ‘Dit is gewoon separatisme.’ Hij was expliciet maar zeker niet de enige. De Standaard titelde: ‘N-VA maakt van België sterfhuis’. Ook de andere kranten en media vinden dat het land met dit plan (zo goed als) verdwijnt.

    Brussel

    Het luik waar het meeste kritiek op werd geleverd – en dat wil wat zeggen – was dat over Brussel. Ook dat was voorspelbaar, want Brussel blijft het struikelblok voor de meeste aanhangers van volwaardige Vlaamse zelfstandigheid. Brussel zorgt voor tweespalt in de Vlaamse Beweging.

    Openlijk wordt de oude stelling dat Vlaanderen Brussel niet loslaat doorgaans gerespecteerd. Alleen Frans Crols rekende enkele jaren geleden nadrukkelijk af met Brussel, dat we volgens hem best niet opnemen in die Vlaamse staat. In de wandelgangen krijgt de Crols-benadering veel meer aanhang dan wordt toegegeven. Maar N-VA kiest er net zoals het Vlaams Belang voor om Brussel aan Vlaanderen te blijven koppelen, tenminste deels. Daarmee staan die partijen voor de gigantische uitdaging een haalbaar model uit te bouwen dat zowel Brussel aan Vlaanderen kleeft én Vlaanderen volwaardig autonoom maakt. De poging van N-VA trekt eigenlijk de bestaande toestand radicaal door. Voor de grondgebonden aangelegenheden, de bevoegdheden van het gewest, blijft Brussel de lakens uitdelen. De lokale gemeentebevoegdheden komen daar bij, want N-VA wil een grote fusie. Voor de persoonsgebonden zaken krijgen de hoofdstedelingen de keuze tussen het Vlaamse en het Waalse systeem. Dat is al het geval voor bijvoorbeeld onderwijs en dat zou in dat confederale model ook zo zijn voor pensioen, ziekteverzekering, werkloosheidsuitkering, personenbelasting, justitie en stemrecht.

    Brussel zal geen volwaardige deelstaat zijn zoals Vlaanderen en Wallonië.

    Tweederangsburgers

    De reacties waren nog afwijzender dan op de rest van de N-VA-plannen. ‘Een Brusselaar kan niet kiezen tussen zijn moeder en zijn vader’, fulmineerde Guy Vanhengel (Open Vld), die vindt dat de Brusselaars ‘tweederangsburgers’ worden. PS’er Rudy Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, spreekt van een belediging voor 1,15 miljoen Brusselaars. Laurette Onkelinx noemt de Brusselaars ‘de daklozen van het confederalisme’.

    ‘De tijd van de kolonisatie is voorbij’, reageert Brussel-activist professor Philippe van Parijs. Op de sociale media regende het woorden als ‘apartheid’, ‘ondemocratisch’ en ‘democratie in Brussel afgeschaft’. Een mens zou bij al die onzin haast denken dat er geen ernstige kritiek is uit te brengen op de Brusselse N-VA-plannen.

    Uiteraard worden Brusselaars geen dakloze tweederangsburgers die gekoloniseerd worden. Antwerpen en Luik vormen eveneens geen eigen gewest, ook vandaag niet. Zijn Antwerpenaars en Luikenaars dan dakloos of gekoloniseerd? Net als Antwerpenaars en Luikenaars hebben Brusselaars gewoon stemrecht. Brusselaars zouden zowaar de keuze tussen twee systemen krijgen. Je zou dat discriminatie kunnen noemen, maar dan ten nadeel van de niet-Brusselaars. Misschien maakt het Grondwettelijk Hof om die reden wel bezwaar tegen die ‘Brusselkeuze’?

    Dat N-VA in de hoek wordt gezet als de partij die voor Brussel totaal van de pot gerukte waanideeën lanceert, leert hoe snel de gedachten evolueren. We citeren uit een tekst van 3 maart 1999: ‘… stelt als principieel uitgangspunt de tweeledigheid van het federale staatsbestel voorop met daarnaast een specifiek statuut voor Brussel dat door Vlamingen en Franstaligen op voet van gelijkheid moet worden bestuurd.’

    Voor die … staat ‘Het Vlaams Parlement’ en die resolutie werd goedgekeurd door de klassieke Vlaamse partijen.

    Wat toen in Vlaanderen unaniem als uitgangspunt naar voor werd geschoven, is vandaag blijkbaar onaanvaardbaar Extremistisch geworden.

    Bron : ‘t Pallieterke 5/11

    III SLOT

    JaJa, Vlaanderen laat Brussel niet los….Oprecht een schoon standpunt voor de 2 V-partijen, maar of ze op dat wangedrocht hun tanden niet zullen breken? Valt nog te bezien. Al moet ik toegeven dat Lieven Van Gils er ongewild veel goed aan doet, BDW op de praatstoel te krijgen. Iedere seconde van de zendtijd wint dier namelijk, tot spijt van wie ’t benikdt,  een paar honderd kiezers bij! Dat terwijl de Riberalen even voordien beloofden van miljarden te zullen besparen (weer die toekomstige belovende tijd!) na de verkiezingen. Goed gezien van den arbiter, maar waarom doen ze het niet binst ze in de Regering zitten? Zou dat nu al de uitgestoken hand kunnen zijn m BDW te helpen in het zadel zetten? Hij bespaart en zij besparen, dus laten we allemaal maar de overheidsuitgaven besparen!

    In ieder geval heeft BDW hopen ‘Gefundenes Fressen’ in de ruiven van de klassieke partijen gegooid. Alleman gebruikt die ruiven en dat Fressen nu als verhoog om op de kop van de Vlamingen te zitten die een andere mening hebben dan zij.  Brussel heeft inderdaad een te groot gedacht van zichzelf, al is het ondertussen dank zij de ‘integratie’ de hoofdstad van de criminaliteit geworden.

    Men kan, volgens mij, het spel in Brussel ook andersom spelen. Niemand is verplicht om daar te wonen of daar te gaan werken. Brussel is een bruine stinkstad, waar de Vlamingen alleen als kafzakken of melkkoeien behandeld worden. Ons onderwijs daar is alleen maar goed omdat het wat aanzien geeft door kwaliteit, maar het heeft ook als gevolg dat onze eigen kinderen er bijna geen plaats meer vinden. Men is er tegen Zwarte Piet, maar jet krioelt er van Zwarte Mietjes en Zwarte Pietjes!

    Dus zou ik zeggen, in plaats van Brussel te ‘kolonialiseren’, laat het ons zo vlug mogelijk ‘dekoloniseren”, door er weg te blijven. We weten allemaal wat er met zo’n gebieden of landen gebeurt. De Congo is er het beste voorbeeld van : na 6 maand reed er bijna geen enkele trein meer, en waren de snelwegen terug oerwoud geworden. Vreemdelingen Islammers en Francofonen zullen er in de kortste keren een echte souks van maken. Zowel de Walen als de Eurocraten zullen ze zien aankomen! Tirez votre planche, Messieurs, zou nog het beste antwoord zijn.

    De Vlamingen moeten leren weg te blijven waar ze niet gegeerd worden. Ze moeten niet persé staan te springen om overal te mogen helpen. En daarbij nog uitgemaakt worden voor het vuil van de straat. Neije! en de wind in ’t gat!

    Het FDF (Front der Frontalies) mag op het front geen tegenstanders meer vinden. Geen tegenstanders, en ook niet hun geld.

    Misschien dat de Brusseleirs een par Koningen en/of Koninginnen in  de solden kunnen steken? Of doen lijk het Parijs Gepeupel in 1792 : al hun eigendommen confisqueren en de laatste Monarch onder het mes leggen?

    Enfin : ze doen maar. Maar dat ze dan achteraf niet komen hengelen om geld, als de roulette is stil gevallen, omdat het balletje met een wijde boog op de grond is terecht gekomen. Mijn goede vriend Vladimir  zou dat Russische Roulette noemen, of een ‘Shluss Politik’, maar zeker geen Anschluss-Politik.

    Brussel kan blijven, als ze doen lijk die van Brugge bij wijlen Willy Lustenhouwer : van achter in de reke gaan staan…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

     

    06-11-2013, 13:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.160§ - DE TRICOLORE KORODILLEN KWISEPELEN MET WIJD OPEN KAKEN HUN VERDORDE STAARTEN

    ***

    Dinsdag 5 november 2013

    Slachtmaand

    Zon 7u41-17u10

    H Odrada van Balen

    .

    160§ - DE TRICOLORE KORODILLEN KWISEPELEN MET WIJD OPEN KAKEN HUN VERDORDE STAARTEN

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    De aanhef van dit stukje is, ik geef het graag toe, geschreven met het beeld als Janus-kop voor ogen van Eyskens en Van Rampaay. Vandaar de vergelijking met de verkeerde links aangezette scharrelpootjes van die kruipdieren.

    Voilà! Nus i het beeld uit de titel hierboven compleet. Hert waren, samen met Van Hengel, op RTBF, de als Vlaming geboren Tsjeven, die hu soortgenten, het Vlaamse volk, probeerden in te slikken met huid en haar, om hun Franstalige collega’s te plezieren.

    Een mens zou er Begot! nog lyrisch van worden! Den Stokouden Cleynen Eyskens schuimbekt als een betrapt vogelbekdier, den Dikken Van Rampaay toetert als een opgeschrikte torenwachter, en bij Kawouter Marckske uit het verre Leopoldsburg stroomt de hypocrisie zò in beken van zijn voorgevel.

     

    II MIDDEN

    Beke: "Na verkiezingen jobs redden, dan pas hervorming"

    *

    "Na de verkiezingen moet eerst werk gemaakt worden van economisch herstel. Pas later is er tijd voor een nieuwe staatshervorming." Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke op vtm en Radio 1 in een eerste reactie op de plannen van N-VA om het land te hervormen. .

     

    "2014 moet gaan over jobs", zegt Beke. "Tijdens de jaren daarna kan in het parlement dan onderhandeld worden over een nieuwe staatshervorming. Daarvoor dient de vernieuwde senaat, die de deelstaten rechtstreeks zal betrekken bij de volgende stappen van de staatshervorming."

     

    CD&V is voorstander van een ander soort confederalisme dan N-VA. "Een positief confederalisme", zegt hij. "Dat gaat niet uit van blokkering, maar van samenwerking. Onze filosofie is die van de uitgestoken hand, niet die van de opgeheven vuist."

     

    Tijdens het weekend namen ook CD&V'ers Eric Van Rompuy en Mark Eyskens al afstand van de congresteksten die de N-VA woensdag voorgesteld heeft. "Dit is onaanvaardbaar voor ons", zei Van Rompuy in 'Mise au Point' op de RTBF. "Hij zet zichzelf op het federale niveau buitenspel", oordeelde Mark Eyskens op RTL TVI over N-VA-voorzitter Bart De Wever.

    III SLOT

    Eigenlijk is hun boodschap : laat ons gerust. We doen wat we (maar) kunnen en klampen ons zo lang mogelijk vast aan onze waan-ideeën.

    Kawouter Markske bewijs dat hij het warm water weer dagelijks uitvindt. ‘De mensen’ moeten weten dat thuis de slimste is. Daarom is hij ee fervente ‘zuller’ : na de verkiezingen ZAL de CVP zorgen voor de socio-economische welvaart. Zeker weten! Altijd die toekomende belovende tijd! Ze ‘zullen’ dit, en ze ‘zullen’ dat : maar ze zijn verdorie al meer dan 60 jaar haast on-onderbroken aan de macht, waarom hebben zij het dan verdorie niet GEDAAN?

    *

    Het is klaar als een klontje rietsuiker : ze willen, om hun eigen vel te rede, BDW gewoon afslachten. Dat is geen oppositie meer, dat zijn een bende menseneters! Maar ik hoop, dat de meeste mensen nu wel inzien, dat dat alles een beetje van het goede teveel is, en dat samenzweerders eindelijk eens goed op hun plaats gezet worden.

    Er moet zich natuurlijk ergens een opportuniteit voordoen, om terug tge slaan. Hier moeten we BDW niks voorzeggen, maar ik denk zo een beetje aan de Russisch Beertje Poetin, die de opportuniteit greep om de machtigste oorlogsvloot ter wereld (de zijne) in het gat te sturen, dat Mohbama achterliet, toen hij met de staart tussen de benen afdroop uit het Syrië-avonduur. De Yankees zitten als ratten in de val, want om terug tekeren (denk aan Eyskens) moeten ze door vijandelijk vuur, of anders helemaal omvaren langs Gibraltar om in de Middellandse zee te komen. Want niet meer Brittannië, maar Russia rules the wavs.

    Zie http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/11/Grootste-Russische-vloot-ooit-in-Middellandse-Zee

    Waarom zendt BDW geen delegatie mee met Koning Willem Alexander op staatsiebezoek in Sint Petersburg? De 3 partijen zouden er alleen maar hun voordeel bij doen.

    AlsBDW sterke bondgenoten wil : niemand beter dan Poetin om de vijand (de belgicisten) en hun bondgenoot (Amerika) te verslaan. Willem Alexander en vooral Maxima zijn de slechtste nog niet : Oranje ziet, wiet weet, ook brood in een sterke bondgenoot aan hun Zuidergrens….

    Al moet ik toch; voor zover als nodig, waarschuwen voor digitale pottenkijkers. Daarom : GSM’s uitzetten of thuis laten, en alleen samenkomsten organiseren in de wijde natuur. Daar echter moet U dan weer continu op Uw hoede zijn voor ‘dromes’, wat Jörg Haider (Oostenrijk) niet deed en hem het leven kostte, benevens een nieuwe auto voor de weduwe.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    05-11-2013, 11:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1604 _- QUO VADIS VLAAMS VOLK IN BEWEGING ?

    ***

    Maandag 4 november

    Zon 7u40-17u12

    H Carolus Borromeus

    Is het op St-Carolus vochtig weer, sneeuwbuien volgen keer op keer

    .

    Letta-Grillo, è guerra sui giovani

    (Oorlog Letto-Grillo op de rug van de burger)

    1604 _- QUO VADIS VLAAMS VOLK IN BEWEGING ?

    .

    Met de groeten van T.A.K.

     

    .

    I)         INLEIDING

    Voortaan worden U af en toe, onder de dagklapper bovenaan, de meest sprekende titels uit de Italiaanse media geleverd. Gratis en voor niks. Als tegengif voor de dagbladen daar. U kunt er zelfs een woordje Italiaans bij leren…. En meebeleven hoe Il Cavaliere weer de teugels vasrt in handen neemt.

    *

    “De Wever steekt torenhoog boven alle andere partijkopstukken uit”. – “Is dat niet frustrerend”?

    Dar is, in vraagvorm in dat interview, de hoogst persoonlijke mening van Lex van het Molenhuis in ‘De Schandaard’, waar de overige BDW-ers verondersteld bekakt te moeten uitkomen. Dat omhoog gevallen stuk hoeren-nalist is voorwaar nog erger dan Bart Stinckman in zijn ergste doen!

    Goed : de BDW-er Kopstukken zijn niet de beste vrienden van De Schandaard wat alleen maar in hun voordeel spreekt, maar een spelletje kickboksen kan er altijd wel van af. Ze zijn daar niet de beste vrienden, en – no way - al zeker niet de mijne. Waarom niet gewoon toegeven, dat BDW gewoon een uitzonderlijke klasse is? Feiten blijven immers altijd feiten! De ma is zelfs ooit bijna de slimste mens ter wereld geworden, maar dat is hem nu niet meer aan te zien.

    Blijft over, dat er een enorme kei in de kikkerpoel gesmeten is, waardoor het Vaderlands Grondgebied in zijn geheel is gaan schudden en beven. Die kei ligt nu op de bodem en zal de volgende maanden een Zwart Gat branden doorheen het gloeiend magma van de aarde, waardoor alle kikkers maar ook het water van de Belgische poel zullen verdampen. Voor Vlaanderen breekt voortaan een Gouden Dageraad aan. Maar voordien worden ons nog eerst hete dagen beloofd, voor de Stomme van Portici verjaagd is. Met een van de 3 koninginnen als Italiaanse hoer (dixit de Lorre) wordt dat geen simpele klus!

    Hopelijk vallen er minder doden dan in die operette.

    Inhoudelijke argumenten tegen de vroegtijdige voorstellen van het Congres heb ik nog nergens gelezen. Zelfs niet gehoord op de RTBF. Het blijft bij blaffen tegen de maan.

    .

    II MIDDEN

    Of N-VA nu in Herberg Wetstraat zit, dan wel in Café Media, de partij is sedert enige tijd te vinden in de hoek waar de klappen vallen. De lijst ‘incidenten’ groeide de voorbije weken zowat dag na dag. In sommige gevallen moet de hand in eigen boezem gestoken worden. De brokken waar Bracke voor zorgt, met een bewonderenswaardige zin voor regelmaat, kunnen niet in de schoenen van één of andere onwelwillende journalist geschoven worden.

    Wie voor de flaters van de gewezen VRTcoryfee een zinnige uitleg kan verzinnen, beschikt over hogere gaven. Wij beginnen er niet aan.

    Bij andere ‘incidenten’ staan niet alleen gedreven partijaanhangers verstomd over de rol van de media. Eind vorige week werd het Wetstraatnieuws een tweetal dagen gedomineerd door ‘het geval-Jambon’. De fractieleider van de N-VA-Kamerfractie sprak in 2001 voor het Sint-Maartensfonds (SMF), op dezelfde zitting waar ook toenmalig VUminister Johan Sauwens van een nagerecht kwam genieten. Die taart is Sauwens allerminst bekomen, want het kostte hem zijn kop als minister. Sauwens (intussen bij CD&V) is die klap politiek nooit meer te boven gekomen.

    Jan Jambon was in die tijd niet partijpolitiek actief, maar wel in de Vlaamse Volksbeweging. Om de Lambertmontakkoorden te bestrijden, riep die vereniging in mei 2001 op voor een betoging in Gent. Jambon liep alle mogelijke zalen af om voor die betoging te gaan ronselen en hij verscheen achter het spreekgestoelte van het SMF. Stemmingmakerij

    Het uiterst rechtse Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) is niet meteen de vereniging die met standpunten en argumenten voortdurend de pers weet te halen. Toen ze foto’s lanceerde van Jambons optreden en één waarop Jambon luistert naar een toespraak van Jean-Marie Le Pen, kon die N-SA plots op de warme belangstelling rekenen van alle media. Het twaalf jaar oude non-nieuws – enkele jaren geleden al eens door Karel de Gucht de wereld ingestuurd – werd opgeklopt tot wat een schandaal moest heten. Dit verhaal toont nog maar eens aan dat een deel van de pers niet wacht op eventuele stommiteiten van N-VA om die partij over de hekel te halen. Schandalen worden desnoods uitgevonden.

    Het worden voor N-VA nog lange en zeer vermoeiende maanden tot aan de verkiezingen. Anderzijds, de N-VA-aanvallers dreigen stilaan op hun eigen grenzen te stoten. We kunnen ons niet van het gevoel ontdoen dat ‘de zaak-Jambon’ aangeeft tot waar de media kunnen gaan vooraleer ze alle geloofwaardigheid verliezen. Dit was nog net niet dan ene ‘schandaal’ te veel. Bij een volgende soortgelijke aanval op N-VA dreigen ze de sympathie voor die partij juist weer op te krikken, want dat dit soort opgeklopte stemmingmakerij niets meer met nieuwsgaring heeft te maken, wordt voor steeds meer mensen duidelijk.

    De partij probeert de regie intussen weer in handen te nemen en besloot de ontwerpteksten van het congres vervroegd bekend te maken. Misschien, wie weet, komt er op die manier ook nog eens een debat over de inhoud, zoals het in de politiek eigenlijk hoort.

    Het ontslag van een N-VA-lid van het eerste uur, weliswaar slechts bezig op lager niveau maar wel heel actief, zorgde vorige week voor weer een ander soort debat rond N-VA. De N-VA zou te veel de spreekbuis zijn van de werkgevers en haar sociaal profiel zou ernstige krassen vertonen.

    Blauwe invulling

    De partij ontkent in alle toonaarden, maar heeft wat dat betreft de indruk tegen. De voorbije jaren was N-VA bijzonder succesrijk in het leegmelken van Open Vld. De ravage die Verhofstadt bij dat kiespubliek had veroorzaakt, maakte het rijp voor de transfer naar een economisch rechtse Vlaams-nationale partij. N-VA rook die kans en greep ze met beide handen. Dat succes kan voeding geven

    aan het idee ‘met een beetje liberalisme winnen we een beetje Open Vld’ers; dus met veel liberalisme halen we veel Open Vld-kiezers binnen’. Die redenering is niet ongevaarlijk, want overgekomen Open Vld’ers alleen volstaan natuurlijk niet.

    Het Vlaams-nationalisme is altijd vooral een zaak van de middenklasse geweest. Het Vlaams Blok slaagde erin daar een meer volks publiek aan toe te voegen. N-VA probeert nu aan de andere kant van de economische ladder voor uitbreiding te zorgen. In beide gevallen dreigt het risico dat die middenklasse zich verweesd gaat voelen. Vandaag, zo is de overheersende indruk, zorgt de toonaangevende Vlaams-nationale partij ervoor dat het Vlaams-nationalisme erg blauw kleurt. Het Vlaams Belang heeft begrepen welke kansen dit biedt en koos voor een economische instelling die door sommigen ronduit links wordt genoemd en in elk geval een stuk volkser oogt.

    Belangrijker dan enkele al dan niet opgeklopte incidenten rond kopstukken zal de vraag zijn welke sfeer N-VA bij de kiezer oproept. Vandaag is dat een sterk liberale sfeer. Ofwel is die indruk correct, ofwel is het een zaak van verkeerde perceptie. In het eerste geval zal N-VA de kiezers uit de middengroep moeten overtuigen dat hun belangen – als flamingant én als deelnemer aan het economische proces – bij N-VA in goede handen zijn. In het tweede geval… ook.

    *

    III SLOT

    Zeg, is er iemand die weet wat er nu gebeurt met de vele grendels, belangenconflicten, 2/3 meerderhede,, enz? Moet dat nu als Klein Giftig Afval worden geruimd, of als Oud Metaal? Lood om oud ijzer, zoals dat heet.

    Er mag er toch niet worden van uit gegaan dat de Belgicisten zomaar zullen meedraaien aan de koord waaraan ze denken binnen redelijke termijnen te worden opgehangen?

    Alle begin is moeilijk. Om van die ‘concensus-democratie’ af te geraken, zal BDW toch nog vele bôokes moeten eten. Of uit een ander, straffer vaatje tappen. Anders blijft  die fameuze ‘pariteit’ zelfs bestaan in het con-federalisme. Of is er een andere reden, waarom de toekomstige mandaten 50/50 moeten verdeeld worden? Zodanig dat de Franstalige minderheid, mede door hun arrogantie, de facto de meerderheid wordt. Het enige correcte beeld zou dan ook zijn, dat zij 100% baas worden in hun eigen grondgebied, maar nul-de-botten te vertellen hebben bij ons. Jamaar, zegt mijn geweten, en wat gebeurt er dan met het Vlaams grondgebied dat ondertussen naar Wallonia gedetacheerd werd? Met Komen-Moeskroen, de Brusselse ‘Rand’ en langsheen de armoe-grens zo wat overal nog eens 10 Km verder landinwaarts? Vergeet vooral niet dat de Frascouillons zich altijd met medeweten van onze Vlaamse ‘Leiders’, gedragen hebben als kankercellen, die overal het gezonde weefsel aantasten.

    Ook die ‘solidariteit’ zoals die door  BDW gepredikt wordt, is boerenbedrog. Vlaanderen zou in lengte van jaren nog de Francofonen de mond moeten openhouden?! Misschien als vergoeding voor de 183 jaar dat zij zo goed geweest zijn ons te kolonialiseren door middel van uitzuiging?!

    Al eens gelet op welke futuristische stad Luik de laatste 10 jaar gelijkt? Daar zijn miljarden Vlaamse Euro’s aan opgegaan en nu prijken al die sieraden als juwelen op de platte boezem van die Franse hoer, maar ze zijn wel betaald met het zweet van de Vlaamse kleine man. Terwijl dat geld beter had kunnen gebruikt worden in en rond de haven van Antwerpen die nu en nog voor vele jaren gewurgd wordt door stilstaand verkeer. Harde woorden misschien, maar ze zijn gewoon de weerbots  van die gedwongen solidariteit, waardoor de gever armer achterblijft dan de verkrijger….

    *

    Het is goed, dat het Vlaams Belang ongezouten als altijd, op volle kracht blijft uitzenden. Zijn medespeler op het Vlaams Front is, wordt gezegd, een slechte kopie van het origineel, waar naartoe altijd voort nieuwe kopieën moeten beschikbaar blijven. Zonder origineel zou er rap geen sprake meer zijn van ‘België Barst’. Maar zou BDW terugkeren naar zijn veilige moederschoot waar het allemaal is beginnen.

    *

    Samengevat : ondergetekende mag verhopen dat BDW nog wat anders in zijn mars heeft. Anders kan hij nog altijd doen ijk de dichter ooit schreef : ‘Ween van spijt, en smijt Uw kroon naar Spiessens’. Want er bestaan mensen die niet voordien hun wapens neerleggen. Wie die zijn, zou ook U U best aanmerken op 14 Mei e.k.

    Dàt zou pas een aardbeving zijn!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    04-11-2013, 13:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1605 - BOOTVLUCHTELINGEN VOL BELANGHEBBERS OPGEPIKT

    .

    1605 - BOOTVLUCHTELINGEN VOL BELANGHEBBERS OPGEPIKT

    .

    Opgeleid als criminelen

     

    .

    I) INLEIDING

    Echte humor is ‘wenn man trotzdem noch lachen kan’. Al klinkt het stukje hieronder toch wat bitter voor iedereen die leeft in de ‘actieve welvaartsstaat’ en het moet doen zonder minister-wedde.

    .

    II MIDDEN

    Kustwacht Oostende deelt mede: “Dinsdag kreeg de kustwacht om 10:00 uur een melding binnen dat er twee stuurloze schepen op de Noordzee ronddobberden. Deze schepen bevonden zich op ongeveer 20 km ten noorden van Oostende.

     

    Tot onze verbazing troffen wij hier twee oude  niet zeewaardige schepen aan, vol  Vlaamse en Nederlandse bejaarden en gepensioneerden. De senioren zaten onder erbarmelijke omstandigheden op een overvolle boot. De kustwacht heeft de twee boten naar de haven van Oostende gesleept en de senioren ondervraagd.”

     

    Tot zover de versie van de kustwacht.

     

    De ouden van dagen verklaarden:

     

    “Wij waren van plan om onze paspoorten overboord te gooien en ons aan te melden als asielzoekers (!)… om op deze manier aanspraak te maken op betere voorzieningen dan die we nu hebben als correcte belastingbetalers…! Wij dachten bijvoorbeeld aan: gratis wonen, kleding, sporten, meubels, verzekeringen, medicijnen… en een uitkering!”

     

    Maar de kustwacht heeft alle senioren met een felle berisping en waarschuwing op een bus naar hun woonplaats gezet.

     

    Ik ben net weer thuis,

    Groetjes!

    *

    Overgenomen van E.J. Bron.

    III SLOT

    Mijn titel bovenaan is, ik geef het grif toe, heel wat misleidend. Want met die ‘Belanghebbenden’ was wel degelijk bedoeld : Vlaams Belangers, omdat het gewoonlijk maar zij zijn die dat soort directe humor durven uiten. Echt staatsondermijnend en een dolk in de rug van de ACW/ABVV-en PS-dirigenten van dit kl-land.  Het is inderdaad niet politiek-correct en dus niet geoorloofd kritiek te uiten op hun toekomstbeeld van Eigen Volk laatst. Of liever : het eigen volk via abortus en homo-praktijken laten uitsterven tot de laatste man. Er lopen genoeg gelukzoekers op de wereld rond, die staan te springen om hun kansen te wagen het land over te nemen, nadat de Ideologie van de Wrede er met ijzeren vuist heerst.

    Om dit neer te schrijven had ik niet eens mijn duim voor nodig. Het volstaat ogen en oren open  te houden, en af en toe eens een duik te wagen in de Geschiedenis.

    *

    Persoonlijk had ik de boodschap iet of wat brutaler verpakt. Gewoon om beter gehoord te worden. Van mij zou er gestaan hebben : de hele Noord Atlantische Vloot is gemobiliseerd om in de kortst mogelijke tijd tot de laatste man/vrouw/kind alle volksvreemde gelukzoekers af te voeren naar hun landen van herkomst, met de beste wensen voor de wind van achter. Het land van andere volkeren kan niet zomaar worden afgenomen! Als er daarbij een campagne zou gevoerd worden, liefst in het Frans en in koeien van letters (met vertaling in het Nederlands in kleine lettertjes) : ‘En nu allemaal terug aan de arbeid’ dan zou dat de best mogelijke impuls zijn als socio-econmische maatregel. Wie niet werkt, moet ook niet eten! Alleen de oudjes mogen, zalig genietend, daarvan profiteren.

    Maar dan staan we waarschijnlijk voor een verplichte naamsverandering. Ons land zou dan niet meer ‘Vlaanderen’ mogen heten, maar ‘Utopia’.

    *

    O, U zegt dat ik overdrijf?! Net meer dan de Overheid die volhardt in de boosheid en ons tot het elfendertigste geslacht opzadelt met de steuntrekkers uit de hele wereld. Om er zelf beter van te worden.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    04-11-2013, 12:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!