MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500590 - VEEL G AZETTEN GELEUETER VANDAAA G OM POLITIEKE ONBEKAAMHEID TOE TE DFEKKEN

    ..

    .

    DONDERDAG 8 APRIL 2021

    500590 - VEEL G  AZETTEN GELEUETER VANDAAA    G OM POLITIEKE ONBEKAAMHEID TOE TE DFEKKEN

     

    INHOUD

    *

    EEN VOLKSJURY OM DE DIEPERE FIANCIËLE ACHTERGRONDEN VAN DE ASTRA ZENICA MOORDEN TE VEROORDELEN EN OM HOGERE LONEN IN TE VOEREN VOOR NEDERLANDSTALIGE AMNTENAREN. MOEILIJK KN DAT NIET ZIJN MET ONS VLAAMS OVERWICHT.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GRENSOVERSCHRIJDENDE VROUWONVRIENDELIJKHEID

    In zover dat nog nodig was, heeft Sultan Erdogan nog eens de puntjes op de ‘i’ gezet voor wat volgens hem de plaats van de vrouw in Turkije betreft. Bij een topontmoeting op het hoogste niveau Turkije-E.U. mocht onze nationale Charel op een stoel naast hem komen zitten, maar moest Ursula von der E.U. plaats nemen op een bescheiden bankstel wat verder weg, normaal de plaats voor zijn ministers. Na het recente uittreden van Turkije uit het Europees Vrouwenrechtenverdrag, is dit een nieuw grensoverschrijdend gedrag dat kan tellen. Dat het iets met het protocol zou te maken hebben gehad, zoals de Gentse professor Hendrik Vos op het avondnieuws bij VTM kwam vertellen, is een voorbeeld van kruiperigheid. Bij een vorige ontmoeting Turkije-EU, waren de EU-toppolitici twee mannen (Tusk en Juncker) en stonden er twee stoelen naast die van de sultan, nu maar één. Als zoiets hier zou gebeuren, zou het kot te klein zijn voor zoveel vrouwonvriendelijkheid.

    ‘In Turkije, dat is nu klaar

    Is de vrouw gelijk aan de man.

    Uitgezonderd hier en daar.

    zo nu en dan”.

    Waar wacht men in de E.U. nog op om eens en voorgoed op te houden met al die onderhandelingen met Turkije, die al decennia lang aanslepen? Dat geldt trouwens evenzeer voor de NAVO, nu Erdogan zijn nieuwe luchtafweerraketten in het Rusland van Poetin is gaan kopen, nota bene een land dat een potentiële bedreiging vormt voor de landen van het vroegere Oostblok, waarvan enkele nu lid zijn van diezelfde NAVO...

    *

    BEPERKT GEBRUIK ASTRAZENECA KAN VACCINATIES VANAF MEI VERTRAGEN

    ©Wouter Van Vooren

    Jasper D'hoore

    Het vaccin van AstraZeneca wordt de komende vier weken alleen nog ingespoten bij wie ouder is dan 55 jaar. Als de ban langer wordt aangehouden, dreigt vanaf mei vertraging.

    Het vaccin van AstraZeneca wordt de komende vier weken alleen nog ingespoten bij wie ouder is dan 55 jaar. Dat hebben de ministers die in ons land voor zorg bevoegd zijn gisteren beslist op een Interministeriële Conferentie. Doordat nu hoofdzakelijk 65-plussers worden ingeënt tegen het coronavirus, levert dat voorlopig geen vertraging op voor de vaccinatie campagne. Als de ban langer moet worden aangehouden, dreigt vanaf mei wel vertraging.

    "Het Europees geneesmiddelen bureau erkende gisteren voor het eerst dat er mogelijk een link bestaat tussen de vaccinatie en de tromboses. "

    Van de 25 miljoen prikken die in de Europese Unie met AstraZeneca werden uitgedeeld, is bij een kleine honderd mensen achteraf een zeer zeldzame trombose in de hersenen vastgesteld. Zo’n twintig mensen zijn daaraan overleden. De trombose lijkt zich vaker voor te doen bij jonge vrouwen, voorlopig is onduidelijk waarom.

    Enkele Europese landen, waaronder Nederland, Frankrijk en Duitsland, besloten vorige maand de vaccinatie met AstraZeneca kort op te schorten. Nadien werd ze er heropgestart, maar alleen bij 55- of zelfs 60-plussers. Ons land kende tot gisteren geen beperkingen op het gebruik van het vaccin.

    Het Europees geneesmiddelenbureau erkende gisteren voor het eerst dat er mogelijk een link bestaat tussen de vaccinatie en de tromboses. Het EMA blijft wel van oordeel dat de voordelen van een inenting veel zwaarder wegen dan de mogelijke bijwerkingen. ‘Er is een veel hoger risico om te overlijden aan covid dan aan de bijwerkingen’, zei topvrouw Emer Cooke op een persconferentie.

    Omboeken

    "Dit verandert weinig aan onze campagne, die onverminderd doorgaat. We focussen nu op de 65-plussers en op mensen die bepaalde ziektes hebben. "

    Frank Vandenbroucke

    Minister van Volksgezondheid

    Toch besloot de Interministeriële Conferentie AstraZeneca de komende maand niet meer te gebruiken bij wie jonger is dan 56 jaar. ‘Dit verandert heel weinig aan onze campagne, die onverminderd doorgaat’, verklaarde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan VTM Nieuws. ‘We focussen nu op de 65-plussers en op mensen die bepaalde ziektes hebben, dat zijn ook overwegend oudere mensen.’

    Er worden geen vaccinatie- uitnodigingen ingetrokken. Wel moet een beperkt aantal -55-jarigen die AstraZeneca zouden krijgen, worden omgeboekt. Voor Vlaanderen gaat het volgens minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om zo’n 6.000 mensen, die in de plaats een prik met Pfizer-BioNTech of Moderna zullen krijgen.

    De grens wordt op 56 jaar gelegd omdat mensen vanaf die leeftijd een stuk kwetsbaarder worden voor het coronavirus. Ze dreigen vaker ernstig ziek te worden, in het ziekenhuis te belanden en zelfs te overlijden. De Interministeriële Conferentie maakte ook de afweging dat de voordelen van het vaccin overduidelijk veel groter zijn dan het uiterst beperkte risico op een trombose.

    Een risicoafweging leert dat ook wie jonger is beter af is met een vaccin van AstraZeneca dan zonder. Maar zeker in Franstalig België is er veel weerstand tegen het Brits-Zweedse middel, waardoor Franstalige politici al langer vragende partij zijn om het jongere deel van de bevolking er niet langer mee in te enten. Vandenbroucke hield de boot lang af, maar vreest nu dat hij een eventueel overlijden van een jonge vrouw na een vaccinatie met AstraZeneca niet uitgelegd krijgt.

    Voorzorgsmaatregel

    De vaccinatiestop met AstraZeneca bij wie jonger is dan 56 jaar is zo voorlopig een voorzorgsmaatregel. Over vier weken wordt een nieuwe evaluatie gemaakt. De hoop is dat er tegen dan meer duidelijkheid is over de oorzaak van de tromboses, zodat ze kunnen worden vermeden.

     

    *

    *

    AANPASSING TAALWETGEVING NODIG

    *

    Brusselse Nederlandstalige meerderheidspartijen denken 'constructief' na over tweetaligheid van diensten

    Christophe Degreef

     

    Het aantal Nederlandsonkundige ambtenaren bij Brusselse gemeentebesturen is nog nooit zo hoog geweest als in 2019. Dat blijkt uit het recentste rapport van de Brusselse vicegouverneur. Voor enkele Nederlandstalige meerderheidspartijen in Brussel is dat het sein dat er meer over ‘pragmatische’ oplossingen moet worden nagedacht. Lees: tweetaligheid van de dienst in plaats van tweetaligheid van de ambtenaar. Met die instelling wordt er dan ook de komende staatshervorming ingegaan.

    Inbreuken op taalwetten

    3123 benoemingen, 1829 schorsingen. In 2019 ligt het aantal schorsingen door de Brusselse vicegouverneur historisch hoog. Dat staat te lezen in het recentste rapport van vicegouverneur Jozef Ostyn. De ‘vicegouverneur’ is eigenlijk een controlefunctie voor de naleving van de taalwetten in Brussel. Een gouverneur heeft Brussel niet, want het is geen provincie.

    Concreet gaat het in het rapport om inbreuken tegen de bestuurstaalwet van 1966. Die stelt dat gemeentepersoneel van de Brusselse gemeenten tweetalig moet zijn om de burger een goede dienstverlening te bieden. Vooral bij de Brusselse OCMW’s is de situatie problematisch: 1030 schorsingen op 1630 benoemingen. Benoemingen moeten hier in ruime zin worden geïnterpreteerd. Zo gaat het niet noodzakelijk om 3123 individuen, maar om wijzigingen aan tewerkstellings overeenkomsten, promoties, stages, enzovoort, en kunnen meerdere ‘benoemingen’ op eenzelfde persoon van toepassing zijn. Toch geven de cijfers aan dat er met de Nederlandskundigheid van Brusselse gemeenten een ernstig probleem is.

    Verschillende oplossingen

    Begin januari 2021 houdt vicegouverneur Jozef Ostyn over dit rapport een uiteenzetting voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie — zeg maar het ‘parlement’ van de Brusselse Vlamingen — en de commissie Brussel van het Vlaams parlement.

    Misschien moeten we evolueren naar een tweetaligheid van dienst

     

    Bij die toelichting blijkt dat de Nederlandstalige partijen in Brussel zich bewust zijn van het probleem. Het wordt echter ook al duidelijk dat er erg verschillende oplossingen naar voren worden geschoven voor dit taalprobleem. Vooruit-raadslid Hannelore Goeman zegt bijvoorbeeld dat ‘het niet evident is om tweetalige mensen te vinden. We moeten het probleem blijven benoemen. Maar schorsingen mogen ook niet tot gevolg hebben dat lokale besturen in het gedrang komen. Het is tijd om na te denken over pragmatische oplossingen. Misschien moeten we evolueren naar een tweetaligheid van dienst, met een goede controlegarantie.’ Goeman vraagt daarop aan Ostyn wat zijn standpunt hierover is.

    Geen echte schorsing

    Schorsingen door de vicegouverneur worden wel aan het gemeentebestuur gemeld. In de praktijk leiden ze echter zelden tot een daadwerkelijke schorsing van het betrokken individu. Tweetaligheid van dienst betekent dan weer dat bepaalde personen op een gemeentedienst tweetalig zijn. En dat een Nederlandstalige (mits het nodig geduld) wel in zijn taal kan geholpen worden, maar dat anderen niet aan deze tweetaligheidsvereiste moeten beantwoorden.

    Partijen zoals Groen en Open Vld zitten op dezelfde pragmatische lijn. Ze ontkennen het probleem niet, maar zien vooral de moeilijkheden die Brusselse gemeentebesturen tegenkomen bij aanwervingen. Er zijn gewoonweg te weinig tweetalige kandidaten. Voor Groen en Open Vld moet er dus vooral worden ingezet op beter onderwijs.

    Reageren na de feiten

    Dat onderwijs belangrijk is, geeft Ostyn tijdens de toelichting in januari ook toe. ‘Maar nu reageren we na de feiten. Dat we dit probleem op de agenda plaatsen, wil niet zeggen dat we erin moeten berusten. Alleen benoemingen schorsen is niet voldoende om een tweetalige dienstverlening af te dwingen. Je hebt daarvoor ook gewoon genoeg effectief tweetalig personeel nodig. Het onderwijs is daartoe de sleutel.’

    Ostyn geeft ook mee dat er geen wonderoplossing bestaat. Dat de Brusselse gemeentebesturen moeten evolueren naar een tweetaligheid van dienst, zoals Goeman suggereert, daarover zegt hij echter ‘dat hij daar niet over te beslissen heeft’ omdat zulks een wettelijke zaak is. Ergo: dan moeten de federale politici hierover maar nieuwe wetten maken.

    waar er een wil is om Nederlands te leren, ook een weg is

    Maar Ostyn zegt ook dat ‘ik persoonlijk denk dat om nauwe contacten tussen ambtenaren en burgers te garanderen, de individuele tweetaligheid belangrijk is. Kijken we naar de Brusselse gewestadministratie — waar tweetaligheid van dienst geldt, in tegenstelling tot de gemeenten —, dan zien we ook dat door een positief beleid mensen die hun carrière begonnen als Nederlandsonkundig, nu wel Nederlands hebben geleerd.’ Waarmee Ostyn natuurlijk zegt dat het ene het andere niet uitsluit, maar dat waar er een wil is om Nederlands te leren, ook een weg is.

    Controlerecht beter uitoefenen

    De N-VA bespreekt begin maart dan hun eigen resolutie in de VGC-raad. Daarin stellen ze voor om dat het College van de VGC zal aandringen bij de Brusselse regering om haar controlerecht op de taalwetgeving bij Brusselse gemeenten en OCMW’s beter uit te oefenen. Dat wil zeggen dat de Brusselse regering eentalige aanwervingen bij de gemeenten of OCMW’s zou kunnen vernietigen. Dat gebeurt vandaag niet.

    De resolutie wordt door de overige VGC’ers echter niet aangenomen. Volgens raadslid Guy Vanhengel (Open Vld) is ‘de taalwetgeving verouderd en zijn er aanpassingen nodig. Maar daar kan alleen aan gesleuteld worden op federaal niveau en op basis van een gesprek tussen beide Gemeenschappen. Een unilaterale positie innemen, is altijd een slecht begin van zo een gesprek.’

    Groen-raadslid Arnaud Verstraete is er een voorstander van dat de discussie tezamen met de Franstaligen gevoerd wordt op het federale niveau. ‘De reflectie mag echter niet tot dat niveau beperkt blijven, en moet ook in Brussel samen met de Franstaligen gevoerd worden,’ zo zegt Verstraete. Het N-VA-voorstel is voor Verstraete echter niet constructief.

    Vijandige en agressieve toon’

    Ook VGC-raadslid Fouad Ahidar (Vooruit) wil de discussie constructief voeren. Hij ondervraagt de bevoegde Brusselse minister Bernard Clerfayt (Défi) erover begin april in het Brussels parlement, voor Ahidar het meest geschikte niveau. Collega Mathias Vanden Borre van N-VA — die het resolutievoorstel dus verdedigde in de VGC — vraagt Ahidar er ook waarom hij zijn VGC-resolutie niet mee heeft aangenomen. ‘Mijn partij is niet per se tegen de resolutie van uw partij gekant. Wel hadden we problemen met de vijandige en agressieve toon van die tekst. Zonder een positieve en constructieve houding kan er geen vooruitgang worden geboekt. Bovendien is de VGC ter zake totaal niet bevoegd. Als er een nieuwe tekst zou komen, die constructiever is geformuleerd, zullen we die graag bekijken en eventueel zelfs goedkeuren,’ zo zegt Ahidar.

    Ontoerijkende taalvaardigheid middelbare scholieren

     

    Bernard Clerfayt zelf blijft hoffelijk, ook al probeert diens partijgenoot Christophe Magdalijns het debat te verbreden door te benadrukken dat het Nederlands een minderheidstaal in Brussel is. In goed Nederlands geeft Clerfayt aan dat ‘het echte probleem in Brussel de ontoereikende taalvaardigheid van de leerlingen is die de middelbare school verlaten. De Brusselse bevolking is over het algemeen onvoldoende tweetalig. Tweetaligheid van lokale ambtenaren wordt echter door iedereen terecht verwacht.’

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Over Sjieke Sjarel bij Erdogan kunnen we kort zijn.

    Eenmaal gestampte boer, altijd gestanmpte boer. Wat hij dan wel had moeten doen? Dat is wat iedere Vlaming aangeboren is: met veel omhaal zijn zetel onder het achterste schuiven van de bloot gedeelde Duitse deerne en zelf demonstratief blijven rechtstaan. Had U dan het smoelwerk van de Sultan moeten zien!

    -

    Brussel, na de loonsverhoging, overvol met tweetalige Ambtenaren? Het zou geen uur geduurd hebben, of de Franse chci-chi overcoat zou aan de kapstokken gehangen hebben en was op slag iedereen weer Vlaming dien God als Vlaming had laten geboren worden. En wqt meer is: het gaat tenslotte om het geld der Valmingen.

    En wat Brouckie & Consorten betreft, die zouden tegen die tijd allemaal al lang in verzekerde bewaring zitten, met als enig voedsel de miljoenen dosissen veel te gevaarlijk spul die ze al te roekeloos haden ingekocht tegen woekerprijzen maar met zware pecententjes...

    Die ze nu zelfs aan de straatstenen niet meer kwijt geraken…

    *

     

    Digitalia





    08-04-2021, 15:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500589 - COBURGIA WAAR VLAMINGEN ZICH IN EIGEN LAND MAAR MOETEN THUISVOELEN

    .

    WOENSDAG 7 APRIL 2021


    .500589 - COBURGIA WAAR VLAMINGEN ZICH IN EIGEN LAND MAAR      MOETEN THUISVOELEN

     

    INHOUD

    *

    AAN DE VLAAMSE KUST IN VEURNE WORDT ER INGEËNT TEGEN CORONA IN DE ‘FURNES VENT’. EEN GOEDE WIND VOERT ER U VANZLEF NAARTOE….

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    BRUSSELS VERVOLGVERHAAL

    Over Brussel kan men blijven schrijven.

    Zo is het een publiek geheim dat men als Vlaming best niet terecht komt in een Brussels ziekenhuis. De kans dat het verplegend personeel daar geen Nederlands kan of wil spreken is er zeer groot. Bij deze derde coronagolf kan men nog het geluk hebben dat een Brussels ziekenhuis – zoals gebeurd is met het UZ – vol ligt en men u dan doorstuurt naar de Vlaamse Rand of verder Vlaanderen in.

    Nu blijkt dat de Nederlands onkundigheid zich niet beperkt tot de ziekenhuizen, maar dat men eenzelfde schrijnende situatie ook kan meemaken in de pas opgerichte testcentra.

    In ‘ONAF’, de nieuwe naam voor het maandblad van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) staat in het aprilnummer een hele lijst van die mistoestanden.

    Zo maakte een kandidaat voor de corona-prik in het vaccinatie centrum aan de Heizel mee dat er niemand aanwezig was die Nederlands sprak of verstond. Hij werd uiteindelijk doorverwezen naar een webstek, maar wie daar op Nederlands of Engels klikte, kwam steeds bij de Franstalige tekst terecht.

    Bovenstaande was geen alleenstaand geval, maar eerder de regel, Het gebeurde o.m. ook in Etterbeek en zowat overal elders.in Brussel. In feite gaat het hier om schendingen van de taalwetgeving, waartegen niet genoeg kan geprotesteerd worden, maar, jammer genoeg, gebeurt dat niet..

    ---

    Klap op de vuurpijl is wel dat in de Vlaamse Rand, waar alles in het Nederlands zou moeten gebeuren, er wél gezorgd wordt voor Franstalig onthaal in de vaccinatiecentra, zelfs in die van de faciliteitengemeenten, Het blijft altijd hetzelfde liedje: de Vlamingen houden zich aan de gemaakte afspraken, de francofonen alleen als het hen uitkomt. We mogen al blij zijn als ze hier en daar in de Brusselse vaccinatiecentra al proberen minstens één verzorger ter plaatse te hebben die Nederlands spreekt en verstaat.

    *

    BIDEN: 'ALLE AMERIKANEN MOGEN VANAF 19 APRIL AANSCHUIVEN VOOR VACCIN'

    Jan De Schamphelaere

    In de Verenigde Staten komen de gefaseerde inentingen ten einde. Vanaf 19 april kunnen alle volwassen Amerikanen een vaccin-afspraak maken.

    'Vanaf 19 april heeft elke volwassene in elke staat, elke volwassene in dit land, het recht om in de rij te gaan staan voor een coronavaccin. Geen verwarrende regels en geen verwarrende beperkingen meer', zei Joe Biden in een toespraak vanuit het Witte Huis.

    De Amerikaanse president deed zijn uitspraken na een bezoek aan een vaccinatie centrum in Virginia, ter gelegenheid van het zetten van de 150 miljoenste prik. 'We hebben al meer mensen gevaccineerd dan eender welke natie op aarde'.

     

    Door het opheffen van de gefaseerde inentingen hopen de Amerikaanse autoriteiten dat er meer mensen sneller gevaccineerd kunnen worden, verklaarde woordvoerster Jen Psaki van het Witte Huis eerder al op een persconferentie. België zweert bij de vaccinatie wel bij de 'cohortes' op leeftijd, cohortes die ook bij de aanleg van de reservelijsten gerespecteerd worden.

    Joe Biden over de versnelde uitrol van vaccinaties in de Verenigde Staten

    Biden zette sinds zijn aantreden in januari een turbo onder de vaccinuitrol, onder meer door een samenwerking van farmareuzen Merck en Johnson & Johnson en 24/7 megavaccinatiesites in sportstadions.

    Biden voegt er aan toe dat andere landen over enkele maanden zouden moeten kunnen profiteren van het vaccinatiesucces van de Amerikanen. Hij hoopt dat de Verenigde Staten tegen het einde van de zomer over meer vaccins zullen beschikken dan nodig en dat het land dan arme landen zal kunnen helpen.

    Zolang het vaccin niet overal ter wereld beschikbaar is en het virus nog niet in alle landen verslagen is, 'zullen we niet helemaal veilig zijn', klonk het.

    *

    EEN REPUBLIKEINS THEEKRANSJE

    OVER DE WISSEL VAN DE WACHT IN DE GOP

    *

    Roan Asselman

    In 2012 werd Ted Cruz, de enige zoon van een Cubaanse vluchteling, verkozen als Senator voor de Amerikaanse staat Texas. Cruz werd verkozen als lid van de Republikeinse Partij, maar zijn campagne was in belangrijke mate een kruistocht tegen de eigen politieke familie. Steun kreeg hij bijna uitsluitend van de Tea Party-beweging, een gedecentraliseerd geheel van conservatieve verenigingen die de leiding van de Grand Old Party verweet de partijprincipes te hebben verloochend in ruil voor politieke macht in de hoofdstad.

    Tea Party

    Met weinig naamsbekendheid en nog minder geld begon Cruz aan zijn campagne. In de Republikeinse voorverkiezing moest hij het opnemen tegen de door de partijleiding gesteunde vicegouverneur van de staat, David Dewhurst. Dewhurst werd reeds vier keer verkozen in Texas (drie keer als vicegouverneur, één keer als landcommissaris) en was zegezeker. Maar Cruz, die omwille van zijn beperkt budget gebruik maakte van guerrillatactieken, bestookte Dewhurst non-stop vanop de rechterzijde. En met succes. De Washington Post noemde de uiteindelijke nederlaag van Dewhurst de ‘grootste verrassing van 2012’ en een overwinning van de partijleden op hun leiders.

    Dankzij deze overwinning werd Cruz, de conservatieve bommengooier, lid van de Amerikaanse Senaat, een instituut dat prat ging op collegialiteit en consensusbereidheid. Maar de nieuwste Senator uit Texas was niet de eerste Tea Party-gezant in de Senaat. Tijdens de tussentijdse verkiezingen van 2010 werden Marco Rubio (uit Florida) en Rand Paul (uit Kentucky) verkozen. Beiden versloegen door het Republikeinse partijestablishment gesteunde kandidaten.

    Golden Boy

    Paul, Cruz en Rubio zouden elk hun eigen weg zoeken in de Amerikaanse upper chamber. Paul werd de stem van de libertaire strekking binnen de partij. Hij focuste niet-aflatend op de ‘zinloze’ oorlogen in het Midden-Oosten, het ‘gefaalde’ antidrugbeleid en de opstapelende begrotingstekorten. Cruz positioneerde zich als de belangrijkste tegenstander van de gezondheidszorgwet van president Barack Obama (‘Obamacare’). Rubio, net als Cruz de zoon van een Cubaanse immigrant, werd een prominent criticus van Latijns-Amerikaanse autocraten. Ook zou Rubio in 2013 lid worden van de beruchte ‘Gang of Eight’ (‘Bende van Acht’), een groep Republikeinse en Democratische senatoren die een immigratie compromis uitdokterden.

    Dat Rubio zich te inschikkelijk zou hebben opgesteld tijdens de immigratie-onderhandelingen werd hem enkele jaren later niet in dank worden afgenomen door de partijbasis. In 2016 besloten Rubio, Paul en Cruz mee te dingen naar de partijnominatie voor het presidentschap. De kandidatuur van de telegenieke golden boy Rubio werd door verschillende partij-toppers gezien als een uitgelezen kans om een meer ‘divers’ electoraat aan te spreken. Met Hillary Clinton, de oude, blanke vertegenwoordiger van een politieke dynastie, aan Democratische zijde zou Rubio, de jonge Cubaans-Amerikaanse self-made man, een interessanter levensverhaal kunnen voorleggen aan de etnische minderheidsgroepen die in 2008 en 2012 massaal voor Barack Obama kozen.

    de aanbevelingen van het partijbestuur niet aansloten bij de wensen van de partijbasis

    Deze hoop sloot aan bij de ondertussen beruchte autopsie die de GOP had besteld na de overwinning van Barack Obama op Mitt Romney. Eén van de belangrijkste conclusies van dat verslag was dat de partij verzoenendere taal zou moeten spreken omtrent immigratie en integratie in een land met een toenemende etnische diversiteit. Dat Donald Trump die autopsie spreekwoordelijk de vuilbak in zou kieperen toen hij in 2015 zijn gouden roltrap afstapte, in niet mis te verstane bewoordingen zijn plannen over een grensmuur toelichtte en vervolgens omhoogschoot in de peilingen, doet vermoeden dat de aanbevelingen van het partijbestuur niet aansloten bij de wensen van de partijbasis.

    Cocktailfeestjes

    Donald Trump wist het Tea Party-vuur dat gedoofd was na het initiële succes van 2010 en 2012 opnieuw aan te wakkeren. De ideologische overlap tussen beide bewegingen was zeker niet volledig. Zo was er binnen de Tea Party een prominente rol weggelegd voor budgettaire discipline, iets waar The Donald niet in geïnteresseerd was. Maar de fundamentele drive was dezelfde: antipathie jegens Republikeinse carrière-politici die zich meer thuis leken te voelen op cocktailfeestjes met Democraten in Washington D.C. dan in hun eigen districten en staten.

    Maar net zo opvallend als Donald Trumps uiteindelijke overwinning was het relatief succes van de overige Tea Party-kandidaten. Ted Cruz en Marco Rubio zouden tijdens de Republikeinse voorverkiezingen respectievelijk het tweede en derde grootste aantal staten binnenhalen. Het oude partij establishment was daarentegen nergens te bespeuren.

     

    De neergang van de oude garde werd door niemand zo belichaamd als door Jeb Bush, op papier de topfavoriet voor de nominatie. Bush was de zoon van de voorlaatste Republikeinse president en de broer van de laatste. Als gouverneur (1997-2007) van Florida, de belangrijkste swing state, had hij bakken ervaring opgedaan als regeringsleider. Ook trouwde Bush in 1974 met een Mexicaanse vrouw en sprak hij vloeiend Spaans. Tot slot had de oud-gouverneur geen probleem met fondsenwerving, een essentiële gave in de money race die de Amerikaanse presidentsverkiezing is. Bush’ belangrijkste vehikel zamelde nog voor hij in de race stapte meer dan 100 miljoen dollar in, voornamelijk van de traditionele donoren van de partij.

    Theekransje

    De Tea Party-beweging was een uitdrukkelijke verwijzing naar de Boston Tea Party uit de begindagen van de Amerikaanse republiek. Als protest tegen de Britste belastingpolitiek in de kolonies kaapten de ‘Sons of Liberty’ enkele schepen aangemeerd in de haven van Boston en gooiden de geïmporteerde thee overboord. Deze daad van verzet was de logische conclusie van een vervreemding van de Amerikaanse kolonisten van hun politieke leiders in Londen. Zij voelden zich niet langer adequaat vertegenwoordigd — ‘no taxation without representation’ [geen belasting zonder vertegenwoordiging] — door een elite die hen als een vanzelfsprekend wingewest behandelde.

    een kloof de breedte van de Grand Canyon tussen Republikeinen in de hoofdstad en Republikeinen in de rest van het land

    De verkiezingen van Rand Paul, Marco Rubio, Ted Cruz en, enkele jaren later, Donald Trump waren in zekere zin een heruitgave van de 18de-eeuwse Tea Party. Conservatief Amerika — het hart van de Republikeinse Partij — zag haar leiders tijdens de Bush-jaren (2000-2008) een verkeerde weg inslaan. De idee leefde dat beroepspolitici tijdens hun (her)verkiezingscampagnes lippendienst bewezen aan de ideeën en bekommernissen van conservatieve activisten (de grassroots), maar dat zij eenmaal in Washington D.C. nog maar weinig aandacht besteedden aan de thuisbasis. Tijdens het Bush-presidentschap en in de eerste jaren erna ontstond er een kloof de breedte van de Grand Canyon tussen Republikeinen in de hoofdstad en Republikeinen in de rest van het land.

    ‘Daad van liefde’

    Een veelzeggend voorbeeld waren de aanbevelingen omtrent het partijstandpunt inzake immigratie in het eerder vermelde autopsierapport. Terwijl het partijhoofdkwartier bekommerd was om het onvoldoende ‘inclusief’ taalgebruik betreffende (illegale) immigratie, was het voetvolk de compromis bereidheid van de partijbazen grondig beu. Jeb Bush, blind voor deze shift binnen zijn partij, had te laat door dat de Bush-lijn inzake immigratie — met als pronkstuk een legalisering van de meer dan tien miljoen illegale immigranten — niet langer een Republikeinse voorverkiezing kon winnen.

    Toen Bush in 2014 de illegale grensoversteek van Latijns-Amerikanen omschreef als een ‘daad van liefde’, had niemand door dat (onder meer) deze attitude hem twee jaar later de partijnominatie zou kosten. Toen Bush tijdens een debat in 2015 gevraagd werd of hij daar nog steeds hetzelfde over dacht, antwoordde de oud-gouverneur bevestigend. Hij voegde eraan toe dat velen van hen ‘geen andere keuze hadden’ en dat er een ‘pad naar een legaal statuut’ moest komen voor de miljoenen illegalen reeds in het land. Donald Trump publiceerde daarop prompt een video waarin Bush’ ‘daad van liefde’-uitspraak afgespeeld werd over een slideshow van politiefoto’s van illegale immigranten die aangeklaagd of veroordeeld werden voor moord.

    Love it or hate it, maar voor de voorzienbare toekomst is dit de nieuwe Republikeinse Partij. Een theekransje met figuren als Trump en Cruz, aangevuld met nieuwe gezichten als Matt Gaetz (Huis van Afgevaardigden, Florida), Lauren Boebert (Huis van Afgevaardigden, Colorado) en Josh Hawley (Senaat, Missouri). En de uitnodiging voor Bush en co? Die ging wellicht verloren in de post.

    Roan Asselman

    Roan Asselman (1996) studeerde rechten (KUL) en vermogensbeheer (EMS). Voor Doorbraak schrijft hij overwegend over de Amerikaanse politiek. Omschrijft zichzelf als conservatief in temperament en dus in gedachtegoed.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Met wat wijsheden uit de Nieuwe Wereld kunnen we weer de hete brij koelen van de vernederingen in eigen land. Taalwetten zijn als fopspenen die de babymond moeten paaien om die – tegen het uithongeren - te doen zwijgen. Zelfs na bijna 200 jaar; d.i. na ruim 5 à 6 generaties van zogezegd harde Vlaa    mse tegenacties, is het enige resultaat dat wij in een ‘cordon sanitaire’ als achter prikkeldraad worden afgesloten.

    In een democratisch land, waar de meerderheid van de bevolking door een criminele bende vreemd-taligen als werkslaven geminoriseerd wordt.

    Hoelang nog, waarde landgenoten? Waarom komt er na de Brexit, geen, Vlamxit? Wat trouwens een hereniging zou zijn die Vlaanderen in het verleden altijd voorspoed en welstand heeft gebracht.

    Maar in Vlaanderen leven we nu eenmaal op de breuklijn tussen Germaanse werkzaamheid en Francofoon profitariaat….

    Misschien dat het uiteindelijk aan onze generatie is om netjes vóór de kaap van de 200-jarige eindmeet de boel de nek om te draaien? Btissel Hoofdstad aan de meest-biedende verkocht en luchtdicht afgesloten voor alle uitbreiding richting het Moederland. Na googsten zes maand staan die dan stamelend en bedelend aan de poort. Om AUB wee te mogen aansluirten..

    *

    Digitalia

     



    07-04-2021, 16:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500587 - HOE EEN GROOT VOLK DOOR DE EIGEN VALSE HERDERS ALS LAMMRTRN AAN DE GROND WORDT GEHOUDEN

    .

    DINSDAG 6 APRIL 2021

    500587 - HOE EEN GROOT VOLK DOOR DE EIGEN VALSE HERDERS ALS LAMMRTRN AAN DE GROND WORDT GEHOUDEN

     

    INHOUD

    *

    HET ANTWERPS GENIE HEEFT ALS MOSLIMVRIENDJE EINDELIJK DE MASKERS AFGELEGD. OM STRAkS – INCLUSIEF KROMZWAARD? - TOT SULTAN VAN VLAANDEREN TE WORDEN AANGESTEld?

    *

    *

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    EL KEUKENRIBBEDEBI

    In afwachting dat er meer klaarheid komt in de zaak rond ‘Let’s Go Urban’ en het net dat Sihame El Kaouakibi errond had gesponnen – en dat zou nog wel even kunnen duren – lijkt het er steeds meer op dat hier het principe geldt van ‘If you can’t convince them, confuse them’. Het gaat tenslotte om miljoenen euro’s, die wel niet allemaal verloren zijn – het gebouw waarin de stad Antwerpen 3,4 miljoen stak voor rennovatie bv blijft eigendom van de stad – maar daarbuiten waren er ook de werkingskosten die eveneens 1,8 miljoen bedroegen. En de stad was niet de enige gulle geldschieter, er waren ook nog de provincie, de Vlaamse overheid, Binnenlandse Zaken (tijdens de Zweedse coalitie), het bedrijfsleven, politieke partijen, BPost, Brussels Airlines, Coca Cola, Telenet, KBC, serviceclubs, liefdadigheidsinstellingen, sympathisanten tot zelfs de ambassade van de VS. Van een massale geldverspilling gesproken!

    Dat ‘Jogan’ uit Oostende in zijn nieuwe functie van advocaat stelt dat het ‘maar’ om een slordigheidje gaat, gelooft hij meer dan waarschijnlijk zelf niet. ‘Alleen al het feit dat hij het voor haar opnam, moest er wel ergens geld zijn blijven plakken’, aldus Jo Van Damme in zijn wekelijkse column in De Standaard van het weekeind, Van Damme’s column ‘Parbleu’ had het in de eerste plaats over de fameuze keuken van 26.000 euro, die al besteld was vóór er een bouwvergunning was afgeleverd. De ‘El Keukenribbedebi’, zoals die op de (a)sociale media wordt genoemd.

    De gerechtszaak is voorlopig uitgesteld omdat een van de advocaten van de verdediging de coronabesmetting zou hebben opgelopen. Hopelijk blijft het daarbij.

    -------

    En dan nog dit:

    In Rusland heeft president Poetin een nieuwe wet ondertekend die bepaalt dat vanaf 2024 de verkozen president voortaan nog slechts twee termijnen van zes jaar zal mogen uitdoen. Voor hem zelf, die daar nu al zo’n 20 jaar aan de macht is, wordt dan de klok terug op nul gezet, zodat hij – mits verkozen - tot 2036 president zou kunnen blijven (hij zal dan 80 zijn). Theoretisch kan hij die verkiezingen verliezen , maar de zaak Navalny heeft duidelijk gemaakt dat zoiets meer dan waarschijnlijk niet zal gebeuren. Oppositie voeren in het Rusland van Poetin kan uw gezondheid schaden...


    *

    MILJOENENCLAIM ROND FINANCIETOREN

    Lars Bové

    *

    De Nederlandse vastgoedbaron Frank Zweegers sloot een akkoord met de Bijzondere Belastinginspectie over miljoenenstromen die zijn weggesluisd van de Financietoren, het bekende overheidsgebouw in Brussel waar duizenden ambtenaren werken.

    De omstreden Nederlandse vastgoedbaron Frank Zweegers, die vorige week al opdook in het corruptieschandaal rond de Brusselse hoofdzetel van de federale politie, blijkt nu ook een deal te hebben gesloten met de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) over abnormale geldstromen rond de Financietoren. Dat grote kantoorgebouw aan de Brusselse Kruidtuinlaan kon Zweegers in 2001 kopen en opnieuw verhuren aan de Belgische staat.

    Begin vorig jaar verkocht hij de Financietoren voor een recordbedrag van 1,2 miljard euro, de grootste vastgoeddeal ooit in ons land voor één enkel gebouw. De BBI botste echter op abnormale betalingen aan Breevast, het vastgoedbedrijf van Zweegers.

    De essentie

    De Nederlandse vastgoedbaron Frank Zweegers deed een gouden zaak met de aankoop van de Financietoren van de Belgische staat.

    Hij kocht de Financietoren in 2001 voor 311 miljoen euro en deed een zware renovatie van 325 miljoen euro, maar kon de toren begin vorig jaar voor het dubbele verkopen.

    Maar Zweegers blijkt nu wel een regeling te hebben getroffen met de Bijzondere Belastinginspectie, die botste op miljoenen euro's aan abnormale betalingen van Financietoren nv naar zijn vastgoedbedrijf Breevast.

     

    In december 2001 kocht Zweegers de Financietoren van de Belgische staat voor 311 miljoen euro. Dat gebeurde via de bekritiseerde sale-and-lease-backdeals van de regering-Verhofdstadt, die op korte termijn de begroting spekten, maar de overheid op de langere termijn op kosten jaagden.

    De dag van de verkoop werd een huurovereenkomst afgesloten met de Regie der Gebouwen om de Financietoren terug te huren voor 25 jaar. De Financietoren, waar ruim 3.200 ambtenaren werkten, was het grootste gebouw dat de regering-Verhofstadt uit handen gaf.

    In 2008 werd de Financietoren na een zware renovatie opgeleverd aan de Regie der Gebouwen. Datzelfde jaar liet Zweegers een overeenkomst sluiten tussen Financietoren nv, zijn Antwerpse vennootschap om de Brusselse toren te beheren, en zijn vastgoedbedrijf Breevast. Daardoor gebeurden betalingen aan Breevast die werden verklaard als ‘borgstellingen’. Daarover was in 2011 wel een akkoord gesloten met de fiscus, maar al het jaar nadien, in 2012, stroomden de vergoedingen naar Breevast via een andere, nieuwe overeenkomst.

     

    De betalingen trokken de aandacht van de BBI. Die begon vragen te stellen over de constructie en besloot dat de betalingen aan Breevast ‘abnormaal en/of goedgunstige voordelen’ waren. De BBI verwierp de facturen ook als beroepskosten bij Financietoren nv en dreigde met een belastingverhoging van 50 procent.

    Weggesluisd

    Zweegers hield het been stijf en vocht de claim aan. Maar de rechtbank van Antwerpen gaf de BBI in april 2018 gelijk: er zijn op een abnormale manier belastbare winsten weggesluisd bij Financietoren nv via de betalingen aan Breevast, terwijl daar geen enkele prestatie tegenover stond.

    De rechtbank besloot dat de belastingverhoging van 50 procent terecht was. Zweegers ging echter in beroep, maar het hof van beroep kon nog niet beslissen omdat de rechtszaak tegen de verkeerde beslissingen gericht was. Zweegers zou dus een nieuwe rechtszaak in eerste aanleg moeten opstarten tegen de BBI.

    "Het dossier is naar de tevredenheid van de partijen geregeld. "

    Vincent Vercauteren en Christophe Dillen

    Advocaten Financietoren nv

     

    De belastingclaim was intussen, tot aan het laatste bekende boekjaar 2019, opgelopen tot 18,3 miljoen euro. Maar nadat Zweegers de Financietoren begin vorig jaar voor een recordbedrag had kunnen verkopen aan Zuid-Koreaanse investeerders, is er een regeling getroffen met de belastinginspectie.

    Hoeveel er is betaald aan de BBI willen de advocaten die optraden voor Financietoren nv, Vincent Vercauteren en Christophe Dillen, niet prijsgeven. Ze bevestigen alleen dat het dossier ‘naar de tevredenheid van de partijen’ geregeld is met de fiscus.

    Het BBI-dossier over de abnormale betalingen aan Breevast komt boven op een vroegere strafzaak over 5 miljoen euro aan zwarte commissielonen die via Luxemburg en de Britse Maagdeneilanden waren betaald aan consultants die de verkoop van de Financietoren hadden begeleid. Het parket-generaal van Brussel wilde destijds nog verder onderzoeken of er ook corruptie tot op regeringsniveau mee gemoeid was, maar de onderzoeksrechter weigerde dat, net als de raadkamer.

    Gouden zaken

    Over een ander gebouw dat Zweegers van de Belgische staat kocht, het Rijksadministratief Centrum (RAC), waar de federale politie haar hoofdzetel kreeg, heeft het gerecht wel aanwijzingen van corruptie onderzocht.

    Vorige week raakte bekend dat het parket ex-politiebaas Glenn Audenaert voor de strafrechter wil omdat hij er tegen betaling, op vraag van Zweegers, voor gezorgd zou hebben dat de federale politie haar intrek zou nemen in zijn gebouw. Maar in die corruptiezaak ontspringt Zweegers de dans omdat voor hem de feiten verjaard zouden zijn.

    Zweegers deed gouden zaken met de twee kantoorgebouwen die hij kocht en weer verhuurde aan de overheid. Breevast kocht de Financietoren in 2001 voor 311 miljoen euro en deed een zware renovatie van 325 miljoen euro, maar kon de toren begin vorig jaar wel voor het dubbele verkopen. Het langdurige huurcontract met de overheid, een kredietwaardige huurder, wordt automatisch geïndexeerd en de huurprijs is totaal uit de hand gelopen.

    Ook bij het RAC zijn tientallen miljoen euro’s belastinggeld verspild, besloot de Inspectie van Financiën al. Terwijl Breevast en mede-eigenaar Immobel een brutomarge van 100 miljoen euro konden opstrijken toen ze het RAC in 2013 voor 330 miljoen euro verkochten aan het Duitse Hannover Leasing en een Chinees staatsfonds.


     *

    *

    EL KAOUAKIBI DUWT N-VA NOG DIEPER IN DE CRISIS

    Julien Borremans

    *

    De soap rond Sihame El Kaouakibi (Open Vld) is zeker nog niet voorbij. Er wachten ons nog enkele adembenemende afleveringen… tot na het proces. De politieke schade is enorm. De brokstukken dreigen niet alleen op Open Vld terecht te komen, ook N-VA dreigt klappen te krijgen. Op het Schoon Verdiep in Antwerpen is Bart De Wever maar al te graag meegegaan in de sirenezangen van het oogverblindende godenkind. Sihame El Kaouakibi werd met awards en eerbewijzen overladen en vormde een niet te versmaden prooi voor de politieke predators. Ook voor de N-VA.

    De subsidiecultuur…

    El Kaouakibi vertelde gladde verhaaltjes over inburgering, zelfredzaamheid en empowerment. Ze zeurde niet over ongelijkheid en gemiste kansen, maar presenteerde zichzelf als een succesvol en integer ondernemer. Ze behoorde niet tot ‘het profitariaat’. De subsidies stroomden rijkelijk binnen. Schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) stelde Let’s Go Urban niet alleen een gebouw ter beschikking voor slechts €300 per jaar in plaats van €95.000, maar ook een renovatiebudget en werkingsmiddelen voor maar liefst €5,2 miljoen. Vanuit de Vlaamse Regering en de federale overheid werd haar ook nog wat extra’s toegestopt. In tijden van een steil oplopende staatschuld en een nakende recessie is het haast een halsmisdaad om met miljoenen te goochelen, terwijl heel wat Vlamingen in de armoede dreigen te vervallen.

    Waar heeft de Vlaams-nationale partij op gewacht om de subsidiestal eens flink uit te mesten?

    In De Afspraak op vrijdag klaagt minister van Onderwijs Ben Weyts de subsidiecultuur van de Vlaamse Regering aan. Terecht. Enerzijds worden organisaties overladen met geld, terwijl bijvoorbeeld culturele organisaties gestoffeerde dossiers moeten indienen om een peulschil te ontvangen. Intussen levert N-VA reeds voor de tweede maal op rij de minister-president. Waar heeft de Vlaams-nationale partij op gewacht om de subsidiestal eens flink uit te mesten? De N-VA liet zich maar al te graag meesleuren in de bedrieglijke communicatie en de valse schijn van snel succes. Het is niet de eerste keer dat de Vlaams-nationale partij over haar eigen voeten struikelt.

    Het El Kaouakibi-debacle moet in een veel breder plaatje worden bekeken. De partij heeft in een recordtempo haar eigen principes over boord gegooid voor deelname aan de macht. Ze maakt steeds meer deel uit van de particratie, die ze voordien verfoeide. In de Koningstraat denken ze de meubelen te kunnen redden door de magische communicatie van de voorzitter-voor-het-leven. Maar de electorale erosie is al een tijdje ingezet. Een snelle greep uit de recente kronieken van een tanende partij leert dat de ontsporing met El Kaouakibi niet uit de lucht komt te vallen.

    De vale indruk van Jambon I

    N-VA geeft in de Vlaamse Regering een vale, bleke indruk. Minister-President Jan Jambon kreeg al meermaals de wind van voren en weet niet te overtuigen. In het Overlegcomité liet hij zich aan de kant schuiven, waardoor het Vlaamse onderwijs een week voor de paasvakantie dicht ging. Minister van Onderwijs Ben Weyts klopt zich wel stoer op de borst, maar dreigt met de eindtermen voor de tweede graad van het secundair onderwijs de mist in te gaan. ‘Te veel eindtermen en te hoog gegrepen’, klinkt het steeds luider. Bovendien blijft het wachten op een omvattend Marshallplan om het verval van het Vlaams onderwijs tegen te gaan. Momenteel blijft het bij wat losse acties en heel veel retoriek, maar de achterstand in het onderwijs loopt op.

    dat heel wat huurders van een sociale woning niet over de vereiste kennis van het Nederlands beschikken

    Ook op het vlak van de inburgering blijft het wachten op een stevig beleid. Minister van Financiën, Begroting en Wonen Matthias Diependaele (N-VA) zal terecht de sociale woningfraude bij o.a. de huisvestingsmaatschappijen aanpakken. Hij zal laten controleren of mensen in sociale woningen over eigendommen in het buitenland beschikken. Anderzijds blijkt uit een vraag van Vlaams parlementslid Guy D’haeseleer (Vlaams Belang) aan bevoegd minister Matthias Diependaele dat heel wat huurders van een sociale woning niet over de vereiste kennis van het Nederlands beschikken, zoals dat decretaal wordt opgelegd. De minister onderzoekt de zaak, maar resultaten moeten we niet onmiddellijk verwachten.

    Intussen blijft het wachten op een nieuw, strenger en strakker integratie- en inburgeringsdecreet dat het oude uit 2013 moet vervangen. N-VA laat zich te veel paaien door de zacht pluche van de macht. De partij moest ‘aanvaardbaar’ worden voor de machtspartijen. Daardoor komt ze steeds meer in een onhoudbare spreidstand te staan. Het geflirt met El Kaouakibi toont andermaal aan dat de N-VA steeds meer op zoek is naar een profiel als consensuspartij. De scherpe kantjes moeten eraf. Onlangs verklaarde Bart De Wever dat zijn beste vriend een moslim is. Steeds meer schrijft hij zich in het cordon sanitaire in. Ook kunnen we ons van de indruk niet ontdoen dat Theo Francken met zijn harde en scherpe retoriek op een zijspoor is beland.

    Terug de partij van het Vlaamse volk

    Bart De Wever controleert als nooit tevoren de communicatie. Heikele communautaire kwesties worden zorgvuldig naar het lokaal niveau gedraineerd. Zo bewegen de Brusselse N-VA-mandatarissen hemel en aarde om het bestuurlijk onvermogen van de Brusselse regering en de flagrante schendingen van de taalwetgeving aan de kaak te stellen. De Schaarbeekse administratie wordt al zeven jaar geleid door een gemeentesecretaris die niet over de vereiste taalkennis beschikt. Bij zijn aanstelling werd hij door de vicegouverneur geschorst, maar de toenmalige Brusselse regering legde de schorsing naast zich neer. Het is een van de vele voorbeelden over hoe de Vlamingen in Brussel nog steeds worden geschoffeerd. De Brusselse regio en Vlaams-Brabant zijn sterk aan het internationaliseren, maar dat schijnt aan de aandacht van de N-VA-top te ontsnappen.

     

    De electorale afgang is reeds ingezet.

    N-VA heeft de barricaden verlaten en gekozen voor het compromis van de macht. De electorale afgang is reeds ingezet. Het gaat zelfs sneller dan eertijds de Volksunie. N-VA moet terug de partij van het Vlaamse volk worden, met haar principes als ruggengraat. Ze moet beseffen dat integratie en inburgering een lange en moeilijke weg zijn van geëngageerde medewerkers op de werkvloer en niet schijnbaar, snel succes van praatzieke, corrupte handelaars in sprookjes.

    Julien Borremans

    Julien Borremans is leerkracht, columnist en werkt mee aan verschillende internetfora.

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Bart El Tisseando heeft, in echte Nieuwe Wereld Orde-stijl, gezorgd voor geode papieren tegen dat de oude gewaden helemaal zijn afgelegd. Wat zegt U van dee uirqpraak?

    Onlangs verklaarde Bart De Wever dat zijn beste vriend een moslim is.

    Ooit, in de eerste maanden na Mei ’40, hadden we reeds het verhaal van de toen nog unitaire socialislistiscfe Partij, de Belgischhe Werklieden Partij (BWP), die na de Duitse Invasie het standpunt in nam dat de Bemgschje werklieden best, met onmiddellijke ingang, de geledern van de Duitse Arbeider zouden vervoegen, voor het welzijn der mensheid. Maar na de Duitse inval in Rusland (Jini ’41), viel die rap in ongenade en werd later, op die ene typische Slinxe wijze, uitgerangeerd na een dodelijk ‘ongeval’ in een ver vreemdland. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrik_de_Man#:~:text=Collaboratie%2C%20ballingschap%20en%20dood,-De%20Duitse%20inval&text=Terwijl%20de%20meeste%20socialistische%20leiders,bleef%20De%20Man%20in%20Belgi%C3%AB.&text=Op%2012%20september%201946%20veroordeelde,zijn%20collaboratie%20tijdens%20de%20oorlog.

    Over Hendrik de Man, want dat was zijn naam en verre voorganger van ons hedendaags Mateke.

    Waarmee ik maar wil zeggen zie de borstelstlen-verkoper) die allespprten steelen te koop anbood.

    Grpte stelen, klrine stelen. Grote stelen meest.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST



    06-04-2021, 16:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500588 - JUIST ONZE MUILBANDEN TEGEN DE CORONA HEBBEN ERVOOR GRZORGD DAT DE MASKERS VALLEN

    .

    DINSDAG 6 APRIL 2021

    500588 - JUIST ONZE MUILBANDEN TEGEN DE CORONA HEBBEN ERVOOR GRZORGD DAT DE MASKERS VALLEN

     

    INHOUD

    *

    VAN DE ‘GELEIDE DEMOCRATIE’ DIE WALTER ZINZEN OOIT PTOBEERDE WIJS TE MAKEN AAN WIJLEN PIM FORTUYNIS IS EINDELIJK DE VERBORGEN STRATEGIE AAN HET LICHT GEKOMEN…

    *

    *

    VIVALDI-DICTATUUR ONTHOOFD

    Een democratie zonder grondwettelijk aarding en parlementaire controle is een dictatuur

    *

    Toen ik vorig jaar in december het artikel ‘Arrest hof van Beroep legt een bom onder coronamaatregelen’ op Doorbraak publiceerde, kreeg ik van linkse pseudojuristen het verwijt van Cassandra of angstprofeet naar het hoofd geslingerd. Het vonnis van de Brusselse rechtbank van 31 maart 2021 wees de adepten van de Vandenbrouckedoctrine echter terug naar hun progressieve heimat.

    De Vivaldi-dictatuur

    Even het geheugen. Het arrest van het hof van Beroep van 28 oktober 2020 vermeldde expliciet: ‘ Vele coronamaatregelen raken, zoals appellanten zeer terecht aanvoeren, aan fundamentele rechten, zoals het recht op vergadering, onderwijs, privéleven of ondernemen. Een inperking van die vrijheden kan alleen bij wet, stellen zowel de grondwet als de relevante internationale verdragen zoals het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). Op die manier is er een fiat nodig van de – verkozen – wetgevende macht…’

     

    Ik gebruik bewust de term dictatuur

    Het vonnis benadrukte toen al dat de Vivaldi-regering handelde in strijd met het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en de Belgische grondwet. Maar omdat de rechtszaak gevoerd werd door gewone burgers, die zich verzamelden via de vereniging ‘Viruswaanzin’, kreeg het arrest geen media-aandacht. Jammer, want zo kon de Vivaldi-regering haar ongrondwettelijke dictatuur ongestoord verderzetten. Ik gebruik bewust de term dictatuur. Want hoe noem je anders een regering die de grondwet en het parlement negeert?

    Ere wie ere toekomt. Peter De Roover (N-VA), was bij mijn weten de enige politicus die de diepgang van het arrest naar waarde wist te schatten. In het parlement en tijdens interviews sloeg hij er de Vivaldi-regering meermaals mee om de oren. Maar De Croo, Verlinden en vooral Frank Vandenbroucke bleken Oost-Indisch doof.

    Hypocrisie of activisme?

    Op 22 februari dagvaardt de Liga voor Mensenrechten de Belgische Staat voor het ontbreken van een pandemiewet. Ze hanteert daarvoor krek dezelfde juridische argumenten als Michael Verstraeten (PV&V) bij zijn procedure die tot het arrest van 28 oktober 2020 leidde. Noem het justitiële hypocrisie of activistische rechtsgang, maar is het niet hoogst eigenaardig dat er pas een stringent vonnis mét financiële dwangmaatregelen komt, wanneer een vereniging met maatschappelijk aanzien de regering dagvaardt?

    een veeg uit de pan

    Nochtans. Het zou in onze rechtsstaat geen verschil mogen uitmaken. Hoe dan ook, de rechtbank te Brussel gaf de regering in haar vonnis van 31 maart 2021 een veeg uit de pan. Binnen de dertig dagen moeten de coronamaatregelen correct juridisch onderbouwd worden of de regering moet een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen.

    An accident waiting to happen

     

    De Vivaldi-regering verdedigde zich flauw en lauwtjes. Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden verwees naar de tientallen uitspraken van politierechters, burgerlijke rechters en Raad van State, die in haar voordeel oordeelden. Dat is uiteraard larie. Want de belangrijkste juridische aanklacht is het feit dat de Wet betreffende de Civiele Veiligheid van 2007 en de Wet op de Civiele Bescherming van 31 december 1963, een tijdelijk karakter hebben.

     

    De kortgedingrechter vond dat op 31 maart 2021 die grens wel was overschreden

    Ergo, hoe meer tijd er verloopt hoe hoger de kans op een veroordeling. In de vorige arresten werd kennelijk geoordeeld dat de grens van wat als ‘tijdelijk’ geldt nog niet overschreden was. De kortgedingrechter vond dat op 31 maart 2021 die grens wel was overschreden . Het was dus ‘an accident waiting to happen’.

    Illegaliteit

     

    Het tweede argument kwam van Alexander De Croo himself. Hij zei in de Kamer: ‘Het vonnis zegt niets over de grondwettelijkheid van de maatregelen zelf. Die worden niet in vraag gesteld en blijven ook gelden’. Strikt juridisch gezien is dit citaat juist. Het is niet omdat je brood op illegale wijze bakt, dat de ingrediënten illegaal zijn, maar het zet de verkoop van het brood wel op de helling. De Vivaldi-regering kan haar dictatuur verder zetten en ook 30 dagen na de betekening van het vonnis de maatregelen autoritair blijven opleggen. Maar de regering begeeft zich dan pas echt in de illegaliteit. Als dat zich voordoet heb ik volgende bedenkingen:

    Het is zeer de vraag hoeveel politierechters nog zullen oordelen dat boetes voor de handhaving van maatregelen genomen zonder enige rechtsgrond nog rechtsgeldig zijn? De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat politierechters ook dan nog steeds kunnen oordelen dat ze rechtsgeldig zijn. Maar het lijkt mij eerder plausibel dat ook zij het justitieel licht zullen zien en de ongrondwettelijke maatregelen van Vivaldi de wacht aanzeggen.

    De vraag rijst ook of een rechtszaak van pakweg de horeca, kappers of de cultuursector om de deuren te mogen openen nog zal afgewezen worden?

    Wat met rechtszaken tot schadevergoeding voor het ongrondwettelijk volledig of half sluiten van de bedrijven? Het vonnis opent daarvoor alvast de deur en juridische experten achten hen niet zonder slaagkansen.

    Juridisch massacre

    Voor juristen er mij mee om de oren slaan, wil ik duidelijk zijn: de drie bovenstaande vragen gelden nu reeds. Doch de slaagkansen ervan zullen naar mijn bescheiden mening exponentieel stijgen wanneer Vivaldi de deadline overschrijdt.

    Hun eigen falen toegeven, is dan weer een brug te ver

    Geloof me zoet, de Vivaldisten stellen zich bovenstaande vragen ook. Ze willen evengoed een juridisch massacre vermijden. Hun eigen falen toegeven, is dan weer een brug te ver. Ze zullen er alles aan doen om de pandemiewet nog voor het eind van deze maand in het parlement goed te keuren. Zo vermijden ze verdere blamages van rechtscolleges.

    De grondwettelijkheid van de maatregelen

    Ik keer nog even terug naar de al dan niet grondwettelijkheid van de maatregelen zelf. Daaromtrent waren er recent ook evoluties. Zo loopt er een procedure voor het Grondwettelijk Hof van de vereniging ‘Geen vodje papier’ waarvan eerstdaags een uitspraak gaat komen. Daarnaast wordt eind deze maand een arrest van het hof van beroep te Brussel verwacht over de zaak ingespannen door 200 burgers over de wettelijkheid van de coronamaatregelen genomen sinds 20 oktober 2020.

    Helaas laat een antwoord op dergelijke vragen doorgaans een tweetal maanden op zich wachten

    Last but not least zijn er de op 26 maart 2021 gestelde prejudiciële vragen over artikelen 182 en 187 van de Wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid. De politierechtbank van Charleroi wil duidelijkheid van het Grondwettelijke Hof over bepaalde aspecten van de maatregelen. Helaas laat een antwoord op dergelijke vragen doorgaans een tweetal maanden op zich wachten. Doch eenmaal het antwoord er is zou het voor x-aantal rechtszaken betekenen dat er geen boete moet betaald worden.

    De guillotine van Vivaldi

     

    Samengevat kunnen we stellen dat de rechtbanken in België de term ‘tijdelijk’ eindelijk afgelijnd hebben. Hierdoor krijgen de rechtszekerheid en het handhavingsbeleid van de coronamaatregelen een serieuze knauw. De Vivaldi-dictatuur is als het ware onthoofd. Het is goed om te weten dat in België de rechterlijke macht een barrière opwerpt tegen dictatoriaal bestuur.

     

    Het is geruststellend om vast te stellen dat zelfs een regering van liberalen, christendemocraten, ecologisten en socialisten niet weg geraakt met het flagrant overtreden van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en de Grondwet. Opgepast! Ik hoop van ganser harte dat Vivaldi het voorbeeld van de Poolse partij ‘Recht en Rechtvaardigheid’ (PIS) niet volgt en het probleem oplost met rechters te vervangen door handpoppen.

    Ignace Vandewalle

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Zo lang er een vrije (en betaalbare) meningsuitintg mogelijk blijft, is er geen clandestiene pers nodig. ‘Ondergronds’ kan dus nog altijd – zeer tot ongenoegen vn de Overheid - voorlopig nog altijd bovengronds. Zolang de Burger UIT eigen portemonnee maar alles betaalt.

    Anders is het gesteld met de openbare Mening, d.i. de dag- en weekblad wereld. Die geniet, naast de slokkopachtige mentaliteit van de Uitgevers, nog op ruime schaal van de subusudie-pot van Staatswege.

    Anders gezegd, wiens brood met eet, diens woord met spreekt.

    Vandaar de tegenstelling tussen Leugen en Waarhed. Tussen Opgelegde Meningen en Vrije Meningen.

    En dat is nog zacht uitgedrukt. Beter ware het te spreken van gedrukte doorgedreven hersenspoelingen tegenover de ware feiten die zich onder onze ogen afspelen.

    De MEDIA     zijn noch min noch meer, de pré-dictatoriale verschijnselen zoals we die gekend hebben in de Stalin-tijden in de USSR -DDR…

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST



    06-04-2021, 15:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500586 - WE VERGAAN PRECIES ALSOF ER HELEMAAL NIETS AAN DE AHND IS

    .

    .

    MAANDAG 5 APRIL 2021

    500586 - WE VERGAAN PRECIES ALSOF ER HELEMAAL NIETS AAN DE AHND IS

    INHOUD

    *

    VEEL EUROFIEL GEKWEBBEL MAAR IN DE MEESTE ONDERONTWIKKELDE LANDEN ALS MAROKKO WORDT CPRONA BETER BEHEERST DAN IN DE EU.

    *

    WARREM

    Warhem

    Locatie van de gemeente in de Franse Westhoek

    Warrem (officieel: Warhem) is een gemeente in de Franse Westhoek in het Franse Noorderdepartement. De gemeente ligt in Frans-Vlaanderen in de streek het Blootland. Warrem grenst aan de gemeenten Uksem, De Moeren, Hondschote, Killem, Rekspoede, Westkapel, Kwaadieper, Hooimille en Tetegem. In de gemeente liggen nog verschillende gehuchtjes, zoals Haeghe Meulen en Benkies Meulen of Beentjes-Meulen). De gemeente heeft ruim 2.000 inwoners.

    Geschiedenis

    Warrem werd voor het eerst vermeld in 938, waarin de burggraaf van Sint-Winoksbergen het gebied aan de Abdij van Sint-Winoksbergen schenkt. In 1067 is sprake van Warhem wat een combinatie is van een persoonsnaam en de -heem uitgang, dat woning betekent.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    ONZE DDR

    ‘Er waart een spook door Wallonië, genaamd: het communisme’.

    Bovenstaande opmerkelijke en weinig geruststellende vaststelling komt van Bert Kruismans, Vlaams stand-up comedian, die boeken geschreven en video’s gemaakt heeft over o.a. de Belgische politiek en die ook in Wallonië optreedt (in het Frans!). Van daaruit schrijft hij nu ook een wekelijkse column in De Tijd. Ik heb hem al een paar keer bezig gezien, ook op de Waalse Tv – o.a. in het komisch programma ‘Sois Belge et tais-toi’- en wil de lezers op tijd en stond ervan mee laten genieten. Misschien wordt hij een waardige opvolger van Kaaiman, die er vorig jaar mee gestopt is.

    Bert Kruismans is zijn artiestennaam. In werkelijkheid heeft hij Bert Hilda Van de Cruyssen. In zijn eerste column voor De Tijd, deze van het Paasweekeinde, heeft hij het over de ‘Parti du Travail de Belgique’ (PTB), de tegenhanger van onze PvdA, waarmee ze één nationale partij vormt.

    Bij de laatste peiling haalde de PTB in Wallonië nl 19% van de stemmen. Dat is niet veel minder meer dan de PS (22,8%) en de MR (20,1%). Het is dus niet voor niks dat Magnette – en hij alleen niet– zich daar zorgen over maakt. Een van de PTB-troeven is hun voorzitter Raoul Hedebouw, men zou kunnen zeggen een perfect tweetalige Waal, maar dat klopt niet helemaal. Hedebouw is nl de zoon van Vlaamse ouders die naar Wallonië verkasten, vandaar zijn tweetaligheid. De man is niet alleen welbespraakt in de twee talen, hij heeft ook het nodige charisma, iets wat zijn Vlaamse partijtegenhanger Peter Mertens, volgens Kruismans, helemaal niet heeft. Of, om met zijn eigen woorden te zeggen: ‘De dag dat het charisma onder de kameraden werd uitgedeeld, was die ongewettigd afwezig’! Daarbij komt nog dat de PvdA, net zoals de partij die tegenwoordig ‘Vooruit’ heet, niet veel meer kan doen dan haar wagentje aan dat van de grotere Waalse zusterpartij hangen,

    Enfin, we zullen zien of Kruismans gelijk krijgt. Ikzelf schrijf ook al langer dat Wallonië onze DDR is. Hoe linkser die regio wordt, hoe evidenter het zal worden om dit België te splitsen.

    *

    AKKOORD OVER EXTRA STEUN VOOR AIR FRANCE-KLM

    *

    Er is een 'principeakkoord' met de Europese Commissie over een nieuwe kapitaalinjectie in de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM. Dat heeft de Franse minister van Economie Bruno Le Maire zondag aangekondigd.

    De maatschappij, waarin Frankrijk en Nederland samen zo'n 28 procent van de aandelen bezitten, zal in ruil wel een aantal start- en landingsrechten (zogenoemde slots) moeten opgeven op de Parijse luchthaven Orly.

    Over de omvang van de nieuwe staatssteun deed de minister geen uitspraken. 'Het bedrag zal met Air France-KLM AF0,78% besproken worden', klonk het. 'Er is morgen (maandag, red.) een raad van bestuur bij Air France-KLM die het principe van dit akkoord moet goedkeuren.'

    De Europese Commissie eiste volgens Le Maire eerst dat er 24 slots zouden worden opgegeven op de luchthaven Orly, maar dat zouden er uiteindelijk minder zijn.

    Frankrijk en Nederland staken Air France-KLM eerder al ruim 10 miljard euro toe, in die vorm van leningen en garanties om de coronacrisis te kunnen overleven.

    Parijs en Amsterdam beschouwen het bedrijf en de tienduizenden jobs die ervan afhangen als strategisch van enorm belang. Le Maire benadrukte dat hij geen blanco cheque zal ondertekenen, en dat Air France-KLM ook inspanningen zal moeten doen om concurrentiëler te worden en om de CO2-uitstoot te verminderen.

    'Het was een lange en moeilijke onderhandeling, maar ik denk dat we een goede deal hebben bereikt met Margrethe Vestager, Europees Commissaris voor Mededinging', zei Le Maire. 'Het is heel goed nieuws voor Air France. Het is heel goed nieuws voor de luchtvaartsector.'

    In het annus horribilis 2020 leed Air France-KLM een nettoverlies van 7,1 miljard euro. De schuldenberg was eind 2020 aangedikt tot 11 miljard euro.

    *

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (134)

    Dominique Laridon

    -

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook veel vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

     

    Hoeveel ziekenhuisbedden hebt u al extra gecreëerd?

     

    (Aan Frank Vandenbroucke, die alweer een nieuwe onheilstijding brengt: ‘De ziekenhuizen zitten volledig aan hun limiet’. Vandenbroucke is nu al een half jaar volledig bevoegd om extra ziekenhuiscapaciteit te creëren. Waarom staat pakweg Flanders Expo niet vol met extra IC-bedden, waarom zijn studenten geneeskunde niet in sneltempo opgeleid om bij te springen? Meester Frank is goed in verbieden, maar in niet veel anders.)

     

    Hoe vaak gaan jullie de doelpalen nog verplaatsen?

    (Aan de virologen, die keer op keer nieuwe redenen bedenken om de coronamaatregelen langer aan te houden: we mogen ons niet meer vastpinnen op vooropgestelde datums, zelftests zijn geen poort tot de vrijheid, in het najaar komt er sowieso een vierde golf, zelfs massale vaccinatie zal ons niet redden… Er is een agenda om de crisis — en dus ook de crisismaatregelen — permanent te maken. Sommige virologen doen daar duchtig aan mee.)

    Waar zijn al de ridders van het vrije woord?

    (Aan de voorstanders van de vrije meningsuiting, die heel stilletjes blijven terwijl Sam Brokken ontslagen wordt omdat hij durfde twijfelen aan de vaccinatie campagne. Geen #jesuissam voor hem. Dat zwijgen is toestemmen: het is je neerleggen bij een verstikkende consensus, die geen enkele tegenspraak of zelfs vertwijfeling meer duldt.)

     

    Hoe ‘ziek’ bent u eigenlijk?

    (Aan Sihame El Kaouakibi (Open Vld), die als Vlaams Parlementslid officieel nog steeds op ‘ziekteverlof’ is. In haar facebookfilmpjes is van die ziekte niet veel te merken. Toegegeven, dit is niet het meest stuitende bedrog van El Kaouakibi. Maar eender welke gewone werknemer had wel al lang een controlearts over de vloer gekregen…)

    Wat valt er níet te herleiden tot N-VA?

     

    (Aan VRT-journalist Fabian Lefevere, die erin slaagt om N-VA vaker te vermelden dan Open Vld in zijn ‘analyse’ over de affaire El Kaouakibi. Ook bij andere opiniemakers zie je diezelfde neiging om dit liberale schandaal zoveel mogelijk te linken aan N-VA. Misschien zal schijnheilige Sihame nog eindigen als arm slachtoffer van stoute Vlaams-nationalisten.)

    Welk quotum is er voor woke nieuwtjes?

    (Aan de media die elke dag met een woke nieuwtje op de proppen komen: de ‘diverse toekomstbeelden‘ die Stad Gent vraagt aan architecten, de Antwerpse handjes die neokoloniaal zouden zijn, opeens is de transgendervlag een dingetje… Elke dag iets anders, tot het verdovend wordt.)

     

    Hoeveel medewerkers hebt u op uw kabinet?

    (Aan Klimaatminister Zakia Khattabi (Ecolo), die zich overwerkt voelt: ‘De klimaatcrisis is te alomvattend om alleen vanuit mijn kabinet aan te pakken. Elke minister zal klimaatminister moeten zijn’. Dat te kleine kabinet Khattabi telt anders 37 (!) medewerkers. Vraagje: als elke minister Klimaatminister moet spelen, waarom behouden we dan nog een aparte Klimaatminister? Vindt men voor Khattabi echt geen functie elders?)

    In welk model worden er het meeste vaccins geproduceerd?

    (Aan de Eurofielen, die nog altijd roepen dat het noodzakelijk was dat de Europese Unie namens alle lidstaten onderhandeld heeft met de vaccinfabrikanten. Individuele landen zouden zogezegd te zwak staan in die onderhandelingen. Nu doet zelfs Marokko het beter dan de EU. Wanneer gaat men toegeven dat meer competitie behalve een hogere prijs per dosis ook een hogere productie van vaccins en een snellere levering had opgeleverd? Een monopsonie is nooit een gezond model.)

     

    Wie droomt er nu van een permanente crisis?

    Welke kleur hebben al jullie uithangborden?

    (Aan De Morgen, waar ze een televisieprogramma met een blanke cast de les lezen: ‘Hoe is het zover kunnen komen dat zelfs jonge mediamakers de steeds kleurrijkere samenleving negeren?’. Iets over een splinter en een balk. Weinig plekken zo etnisch en sociaal homogeen als de Vlaamse krantenredacties.)

     

    Wie uitte nog nooit een onvertogen woord?

    (Aan de media die lange stukken en opgewonden opiniestukjes hebben gewijd aan een racistische uitspraak van Luc Asselman, echtgenoot van Maggie De Block. De uitspraak was vulgair en verkeerd, maar moet zo’n man nu echt vernederd worden voor heel Vlaanderen omwille van een — voor zo ver wij weten — eenmalige uitschuiver?)

     

    Sinds wanneer zitten jongerenpartijen ook in de coalitie?

    (Aan de voorzitters van Jong Groen, die een Whatsapp-groepje delen met de jongerenvoorzitters van de andere regeringspartijen: ‘Vivaldi, maar jong’. Dan kan je nog zoveel moeite doen om rebels en onafhankelijk te lijken: dat detail zegt alles. Jongerenpartijen bewegen zich braafjes binnen de begrenzingen die uitgetekend zijn door de moederpartij.)

     

    Welke nationaliteit mag je gebruiken als scheldwoord?

    (Aan sociologe Maryam Kolly, die toegeeft dat Brusselse jongeren ‘flamand’ hanteren als een scheldwoord: ‘Mooi toch hoe die jongeren een eigen terminologie verzinnen om ongelijke structuren in de samenleving bloot te leggen, het zijn net sociologen’. Er zijn voorlopig geen sociologen die het gebruik van ‘Waal’ of ‘Marokkaan’ als scheldwoord verdedigen.)

     

    Wat is de basis voor het recht in Soedan?

    (Aan De Standaard, waar ze een artikel wijden aan misdaden tegen meisjes in Soedan: ‘Vrienden bezoeken, onbehoorlijke kledij, betogen… Het zijn allemaal redenen voor geweld van mannelijke familie­leden op vrouwen’. Het Soedanese recht is nauw verweven met de sharia, maar dat staat er niet bij. Sterker: zoals intussen gebruikelijk bevat het artikel geen énkele verwijzing naar de religie van 97% van de Soedanezen.)

    Welke harde bewijzen zijn er tegen W. A. Mozart?

    (Aan de Britse minister van Onderwijs, die nieuwe eindtermen voor muziek heeft vastgelegd: ‘Leerlingen krijgen vanaf volgend jaar te horen dat Mozart misschien ook geniaal was in het plagiëren van de zwarte componist Joseph Bologne’. Er zijn slechts vage gelijkenissen tussen het werk van Mozart en enkele vioolcomposities van Bologne. Als er al sprake is van plagiaat, is het dan niet waarschijnlijker dat Bologne zich heeft laten inspireren door het unieke genie van Mozart? Waarom laten we eindtermen bepalen door de wensdromen van BLM-activisten?)

     

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    De Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Warrem

    *

    De verbondenheid met ons glorierijk verleden – zie deze kleine gemeente in Frans-Vlaanderen - dient als een pleister op de grote open wonde van de (uitzichtloze) mondialisering die ons dagelijks wordt ingepompt door de vele nieuwlichters die in korte tijd de Macht onderduims in handen hebben veroverd. Een nietig aandenken als een levend verwijt dat voorlopig de tand des tijds heeft doorstaan.

    Een volk dat zijn zifen heiligdommen vernieitigt, vernietigt na verloop van tijd zichzelf.

    We zagen het gisteren nog –overbelicht - in Vlaanderens Mooiste, de onmenselijke rittenkoers in het Oudenaardse, in Kerkhove

    Een dorpje dat voortaan Hove zal dienen te heten, want de kerk wordt met onmiddellijke ingang, van de aardbodem weggeveegd. Moet plaats maken voor een ‘Ontmoetings Centrum’. Met tapkast, drugs verdeelcentrum en aparte peeskamertjes voor waterpijprokets die de Coronna-maatregelen ferm aan hun kaftan lappen?

    Vraag vn de Eeuw.

    Heren Gemijterde Hovaardigheidsbekleders: nog nooit inspiratie gehad richting landelijk via de TV elke Zondag een H Mis uit te zenden? Over de kijkdichtheid en dus over de financiering hoeft U zich geen zorgen te maken. Jullie zullen na korte tijd door Rome tot de Kerkelijke Adelstand verheven worden wegens het wereldschokkend voorbeeld.

    De vraag is echter, of jullie van Overheidswefge ooit de ndige verginningen zullen kunnen in de wacht slepen, want puur racistisch, die uitzendingen.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    05-04-2021, 17:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!