MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.668 SPELEVAREN TUSSEN LAMPEDUSA EN AFRIKA

    zondag 26 februari 2012

    668 SPELEVAREN TUSSEN LAMPEDUSA EN AFRIKA

     

     

    Patrouilleboten van de Carabinieri en van de Italiaanse Marine doorkruisen de Italiaanse territoriale wateren rond het eiland Lampedusa, dat als een stapsteen in zee de eerste halte moet worden voor weer een lading van een paar honderd menselijk afval. Men tracht ze daar weg te houden, zodat de bootjes blijven dobberen in de Internationale Wateren. Wat iets is dat niet eeuwig kan blijven duren….

    Het vervolg laat zich raden….De mensen hier zouden nog geen hond laten verdrinken….Wie wel?è!

    Moest er onderzoek gedaan worden naar het verhaal van iedere individuele ‘vluchteling’, als die wil of durft te praten, ik denk dat Europa als één man recht veert. Zelfs de felste voorstanders van immigratie zouden afhaken. Gewoon eens nagaan wie hen geronseld heeft en/of het reisgeld heeft voorgeschoten en vooral voor wie het Kassa!Kassa! is geweest. Volgens (van horen zegen) een tarief van 5.000 $ per kop moet dat aardig aandikken zijn voor de organisatoren! Het is noch min noch meer de jongste vorm van slavendrijverij! Met dit verschil, dat er bij aankomst geen slavenmarkten meer gehouden worden, (met alle ‘comfort’ vandien voor de betrokkenen (!), maar dat ze, als konijntjes, in het wilde weg, losgelaten worden in ded brousse. Moeten ze maar zien te overleven!

    Waarom eenieder moederziel alleen het avontuur aangegaat, wordt op die manier een beetje duidelijker : het reisgeld is voor hen een klein fortuin. Bruid, familie, kinderen en verwanten worden later opgewacht, of hopen in eigen land van de verwant in het verre Land van melk en Honing financieel goed gesponsord te worden. Heel de familie heeft hutje bij mutje gespaard en/of geleend, en dat moet nu terugbetaald worden. Desnoods door in het Beloofde Land te dealen of uit roven te gaan, bovenop het leenloon dat uit de OCMW-hemel neerdaalt.

    Hebben ‘welzijnswerkers’ daar ter plaatse het voorgaand leven van die gelukzoekers onderzocht? Worden daar geen studies over gemaakt? Waarvan leefden ze? Wat zou de echte reden kunnen geweest zijn voor de vlucht uit het vaderland? Graad van scholing? Graad van godsdienstwaanzin?

    En voor de weinigen onder hen (5%?), die het zullen ‘gemaakt hebben’ en hier leven van een normaal arbeids-inkomen, na studie en zo, zou hen niet veel meer verdienste toekomen om terug te keren om daar verder te leven, mede ten bate van hun eigen land en volk? Is hier blijven niet parasiteren?

    Of is dat allemaal van geen belang, in het licht van de latere plannen?

    ***********************

    Het Geweten (EHRM) heeft vandaag de mazen in het asielnet weer wat groter gemaakt.  Italië – en alle andere Europese landen – is het niet toegestaan vluchtelingenboten op zee (in internationale wateren) te onderscheppen en ze te verplichten terug te keren naar hun vertrekplaats.  Integendeel: men is verplicht alle minderbedeelden van de wereld op te nemen en elke asielzoeker apart een dossier te laten indienen.  Uiteraard moet men een positieve benadering hanteren: ervoor zorgen dat ze zich welkom voelen en hen ervan overtuigen dat de financiële crisis in Europa niet van toepassing is op ieder die onze cultuur en levensstandaard wil ondergraven. 

    Als motivering voor hun oordeel wordt o.a. de kans op een slechte behandeling in hun oorsprongsland aangevoerd.  Aan zo’n vonnis hangt een prijskaartje: Italië moet per hoofd € 15.000 betalen en € 1575.74 voor kosten en uitgaven.  De jury bestond uit 17 rechters, o.a. Françoise Tulkens voor het land b.  Deze dame is ondervoorzitter en, zoals het in een internationaal gremium hoort, Franstalig. 

    Floriaan Terbeke

    Bron: http://www.echr.coe.int/echr/

     

    ********************

    Turkije en de Koran

    Een zoet gif, dat al 1400 jaar met succes mensen verleidt. Een einde is niet in zicht, want in de omgang met de islam wordt zelfontkennend appeasement steeds populairder. Als hieraan niet spoedig iets verandert, staan de tekens op lange termijn op ondergang van de westerse civilisatie. Niet meer en niet minder.

     

    Maar een kreet van verontwaardiging bij partijen en het publiek is uitgebleven en al helemaal dreigen door het leger, dat zichzelf ongeacht zijn eigen verzwakking nog steeds ziet als de garantie van de seculiere grondwet. Velen voelen zich onwel met het oog op de aankondiging van een “religieuze generatie”, veel AKP-tegenstanders ontvingen Erdoğan´s uitspraak met een grimmige tevredenheid (“het masker is gevallen”), de reikwijdte van de zin kan niemand goed bepalen.

    Dat wordt nog akelig wakker worden met de AKP, Erdoğan & Co. Net zoals met de “revoluties” van de “Arabische Lente”. En ook net zoals met de “democratiseringsprocessen” in Irak en Afghanistan. Net zoals met Iran, dat steeds vastberadener werkt aan de bom voor de ultimatieve Jihad tegen Israël. Of Saoedi-Arabië, dat achter de coulissen de islamitische terreur moet bevorderen. Men zou over ieder islamitisch land zoiets verontrustends kunnen schrijven. Achter alles zit de oerkracht van deze schier onbedwingbare ideologie, die haar aanhangers met goddelijke zegen de sleutel tot de macht over andere mensen in handen geeft. En mannen de macht over vrouwen. En tegelijkertijd een gemeenschappelijke sterke identiteit en een overdreven eigendunk creëert.

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     





    26-02-2012, 18:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.667 OVER COMPUTERS IN DE POLITIEK

    zaterdag 25 februari 2012

    667 OVER COMPUTERS IN DE POLITIEK

     

     Over hoe een deftige computer-firma in belgisch politiek vaarwater geraakt…..

     

    De Belgische ziekte, in computer-bytes uitgedrukt…..Mter Uytendaele, oftewel Meneer Onkelinx, de Jef Vermassen van de Parti Scandale, vaart er wel bij….UNISYS bij Justitie : wie is hier de melkkoe van wie geweest? Het had de titel kunnen zijn van een vervolgverhaal op RG’s ‘Tintin au Congo’…

    ***************

    Trouw de consignes opvolgen, om op die manier vooraan te staan in het gild der regime-getrouwe flikflooiers : Het Laatste Nieuws is niet alleen een gazet in het peloton der bonte bende papier-marchands, het is ook een gazet die goed luistert naar haar sponsors. “Marchandising’ heet dat tegenwoordig. Waarbij het begrip ‘marchandising’ staat voor mystiek huwelijk tussen indoctrinatie en geldgewin, in de mening dat in de moderne tijd dat soort kruiken voor eeuwig en altijd blijven te water gaan. Eeuwig en altijd, net zoals de Staatsschuld die stilaan de allures van een Zwart Gat begint te krijgen. Zwarte Gaten hebben geen begin, maar ook geen einde, en dus zijn ze er niet. Zo simpel is de Lynxe logica! Wijlen Guy Mathot van de PS had gelijk, zoals U kunt zien : gaten in de begroting komen er vanzelf, en, voor geval ze niet willen vanzelf weggaan, moeten wij leren er  mee te leven. Leven lijk Kuifje in Negrolandia.

    Af en toe zijn die papier-marchands onderling wel tegendraads, de hoernalisten, als die hun politieke ‘vrienden’ een loer kunnen draaien. Neem nu onderstaand artikel waarin een poging gedaan wordt (Toerteldinges van de PVV is aan zet!) om de gewezen Paarse Regering van VHFSDT/ONKELINX in de schijnwerpers van Het Kwaad te plaatsen. De redenering is de volgende : het zal nu toch uitkomen, laat ons de eersten zijn om daarover te berichten : het zal de aandacht van ons wegleiden.

    Ja, kijk, dat is mijn persoonlijke mening, niets meer. Lees gewoon het artikel hieronder, en trek dan Uw eigen besluit.

     

    *********************

     

    Draait belastingbetaler op voor 28 miljoen mislukking informatisering Justitie?

     

    De belastingbetaler verloor 28 miljoen euro toen de informatisering van Justitie in 2007 roemloos mislukte, maar van de belofte om de miljoenenschade terug te krijgen van de computergigant Unisys komt niets in huis.

    Volgens De Tijd heeft de advocaat van Unisys al vier jaar niets meer gehoord van de advocaat van de minister van Justitie. Sindsdien is het volledig windstil in de rechtszaak.
     
    In maart 2007 verbrak minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) het Phenix-contract met Unisys om de computers van het Belgische gerecht van kop tot teen te moderniseren. De toenmalige regering-Verhofstadt beloofde een fikse schadeclaim in te dienen tegen Unisys, dat het project volgens de regering mismeesterd had. De claim werd in juni 2007 ingediend bij de Brusselse rechtbank.
     
    Maar nu blijkt dat er sinds april 2008 niets meer is gebeurd in de miljoenenzaak. Unisys wacht nog altijd op een antwoord van de advocaat van de regering hoe het verder moet. Het bedrijf heeft al verschillende herinneringen gestuurd naar de advocaat, maar tevergeefs.
     
    Het bedrijf heeft een tegenclaim van ongeveer 20 miljoen euro ingediend tegen de Belgische staat. Hoe het verder moet, zoekt huidig minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) nu uit. (belga/mvl) HLN

    24/02/12 05u39 ds

    ************************

    Diagonaal herlezen

     

     En zo kom ik op de Dikke van Diksia als dader en op Diksia als mededader zelf. Iedere kleurpartij heeft zo haar eigen schandaal, maar bij de Tjeven is dat een verhaal rechtevenredig met hun dikke nek en de jaren dat ze de scepter gezwaaid hebben. Daar hoeft geen tekeningetje bij, niet van de nek van De Dikke, en al zeker niet van het aantal nullen achter het bedrag van de miljarden oplichterij.

    Ik wil alleen de aandacht trekken, hoe de Vlamingen voor de zoveelste keer het knechtje blijven spelen van parijs. Al valt het minder op, als de Franscouillon Di Rupo daarover met Sarkozy onderhandelt : hij doet precies alsof het zijn eigen geld is dat hij is komen uitbesteden….Twee keer fout : het is NIET zijn geld, en hij had niets te besteden : hij was gekomen om het af te staan.

    Nu zal Dexia een andere naam aannemen. Net zoals de eerste de beste gangster een gezichts-transplantatie zou laten uitvoeren, om niet herkend te worden op zijn volgende rooftocht. De ‘Bad Bank’ blijft zijn naam behouden en wij genieten met z’n allen heet voorrecht daar de vele miljarden schulden te mogen betalen.

    Maar wat ik niet begrijp (ik laat hier even de schuins gemarcheerde  verdeling onbesproken) : jaren geleden ging het ineens slecht en de Overheid zelf haalt de 2 goede stukken, een voor Parijs – de beste brokjes – en voor Brussel, uit het geheel, en laat de gefailleerde massa voor wat ze waard is : vele miljarden onder nul. Verzachtende omstandigheid : de tewerkstelling is grotendeels gered…..

    Moest een ondernemer hetzelfde doen : de vette brokjes wegsnoepen, en de rest laten waaien : de man zou voor de rest van zijn dagen achter de tralies vliegen. Verduistering van activa, heet zoiets in de  Faillissementswet.

    Zo komt het, dat De Haene straks en hopelijk zo laat mogelijk, (zodat zijn afgang goed doordringt), op zijn bed zal sterven, en dat men hem ondertussen een standbeeld zal oprichten. Hopelijk (voor het beest), niet lijk voor andere ‘nationale helden’ op een steigerend paard. Maar er onder liggend, vertrappeld door de paardenpoten…..

    Opschrift :

    “ACW-Vriend des Konings,  leerde zijn volk stelen in ‘t groot”….

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     

     





    25-02-2012, 16:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.666 GRENZEN WORDEN NIET BEPALD DOOR DE TAAL

    zaterdag 25 februari 2012

    666 GRENZEN WORDEN NIET BEPALD DOOR DE TAAL

     


    Het verband tussen de woordjes ‘Grens’ ‘Douane’ en ‘Zoll’ is mij nooit heel duidelijk geweest. Stond daar ‘Tol’ (=geld aftroggelarij) omdat men aan de grens was, of was dat een tol-post zonder eigenlijke gresovergang? Alleen wanneer er stond ‘Halt’ (lijk bij de péages op de autosnelwegen) was ik/ben ik op mijn weerhouden : dat was voor mij, die de bezetting ’40-’44 en de vele ‘Sperregebieten’ gekend heb, hetzelfde als ‘Achtung! Minen’ met daar onder in rare gotische letters ‘Es wird geschossen’. Iets wat ik van die gemoedelijke dikkerd die daar toen op post dik tegen zijn goesting stond, niet voor mogelijk hield (*). Toen wij hem voorbij kwamen en ik aan de hand van ons Moeder, achterom kijkend hem bleef volgen, wuifde hij vriendelijk met zijn hand. Ik bewonderde zeker niet hem of de stalen pispot op zijn kop, want ik had al eens ondervonden dat de Stieffels aan hun voeten harde toppen hadden, maar deze had zo’n mooi blinkend geweer  in ruststand voor hem, dat ik graag was teruggelopen en gevraagd om mee met ons te komen soldaatje spelen. Wij hadden alleen zelfgemaakte houten geweertjes om ‘Pang’ mee te doen. Toen ik dat aan ons Ma vertelde, was mijn beloning een ferme oorveeg. Ons Ma verstond blijkbaar beter de reglementen van de bezetting dan ik.

    Zo hem ik van jongsaf geleerd waarvoor slagbomen staan : als je niet oppaste, sloeg men er U rond de oren!

    Maar sedert de Europese Unie in de tweede helft van mijn leven de grenzen heeft uitgeveegd, is dat veranderd. Niemand hoeft nog schrik te hebben van slagbomen, zelfs de grootste bandieten niet. Ik weet dus echt niet, of zoiets een verbetering is! Ze zijn wel op papier blijven bestaan, en wat meer is, het zijn onaantastbare heilige huisjes geworden. Ze zijn een beetje lijk God-de-Vader of de Heilige Geest : men ziet ze niet, maar ze zijn wel overal almachtig tegenwoordig.

     

    *************************

    HET STOCKHOLMSYNDROOM VAN DE VLAMINGEN

     

    Grenzen worden niet bepaald door taal

    De Ieren spreken Engels. Is dat een argument om Ierland terug bij England in te lijven? Zijn de Ieren minder Ier omdat ze Engels spreken? De Verenigde Staten worden geconfronteerd met een niet aflatende immigratie van Spaanssprekende “latino’s” in hun zuidelijke staten zodat deze staten binnen afzienbare tijd een Spaans sprekende meerderheid zullen tellen. Moeten die staten dan worden afgescheiden van de VS en ingelijfd bij Mexico? Toegegeven, twee aberrante voorbeelden, maar illustratief voor het feit dat taalgebruik of verschuivingen in dat taalgebruik internationaal niet kunnen ingeroepen worden om verschuivingen van grenzen te verantwoorden. In het bijzonder binnen de EU houdt de internationale gemeenschap angstvallig vast aan dat princiep. Mocht men de bestaande Europese grenzen willen aanpassen aan het taalgebruik dan moet ¾ van die grenzen hertekend worden met een onvoorspelbare reeks van conflicten tot gevolg. Een zekere A. Hitler dacht daar, in de vorige eeuw, anders over, maar we nemen aan dat men dat niet als een na te volgen precedent zal willen inroepen.

    De Belgische Franstaligen denken daar anders over

    De Franstaligen in België houden er een mening op na die haaks staat op dit internationaal toegepast princiep. Komt er ergens in België een meerderheid aan Franssprekenden tot stand, dan beschouwen zij dat gebied als “veroverd” en moeten de gewestgrenzen direct aangepast worden. Tot de jaren 60 van vorige eeuw beschikten ze zelfs over een officieel instrument om deze “anschluss” politiek te sturen, de “10 jaarlijkse talentelling”. Op basis van, al of niet vervalste, talentellingen werden o.m. Brabantse gemeenten bij Brussel ingelijfd. Zo heeft Brussel zich “ontwikkeld”, niet met innovatie, niet met de creatie van welvaart, maar met een brute annexatie-politiek.

    Alle Vlaamse politieke partijen lijden aan het Stockholmsyndroom

    Het is merkwaardig dat ALLE Vlaamse politieke partijen, van links tot uiterst rechts, dit princiep, hen opgedrongen door hun tegenstanders, aanvaarden. In die zin moet men spreken van een Vlaams Stockholmsyndroom. Het Stockholmsyndroom is het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt, ook voor zijn opvattingen. De splitsing van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde is wat dit betreft illustratief. Franstaligen eisen een “corridor” in de beste nazi-traditie omdat ze de Franstaligen in Brussel willen verbinden met het Franstalige Wallonië. Hiervoor maken ze handig gebruik van sociologische verschuivingen en doen ze alsof hun eis, om Vlaams-Brabantse gemeenten aan te sluiten bij Brussel, de normaalste zaak van de wereld is. En het Vlaams verweer tegen deze gebiedsroof neemt, heel merkwaardig, juist die argumentatie over en spreekt over de “verloren” faciliteitengemeenten omdat ze vaststellen dat in die gemeenten een meerderheid van Franstaligen is tot stand gekomen. Waarom gedraagt het Vlaams gezag zich zo zwak? Waarom laten zij zich de les spellen door een stelletje ruziestokers. In plaats van zich kordaat te beroepen op de internationale praktijk, met name: nota nemen van de sociologische veranderingen en deze zelf beheren zonder inmenging te dulden van om het even wie en zeker niet van pruts organisaties als de Raad van Europa.

    De internationale dimensie

    Bekeken vanuit Berlijn, Londen of Washington lijkt dat natuurlijk allemaal op niet meer dan de klassieke storm in een glas water. Maar het wordt andere koek wanneer België straks uiteenvalt en Brussel, hoofdstad van de EU, de twistappel wordt tussen Vlaanderen en Wallonië. Dan zal de internationale gemeenschap optreden. De Vlamingen moeten dringend hun Stockholmsyndroom afschudden en zelfbewust de toepassing van de internationale regels vragen zoals deze gelden in de beschaafde wereld. Of keren we terug tot de praktijken van Louis XIV, Napoleon en Hitler? Sociologische verschuivingen kan men niet altijd bedwingen. Brusselaars, in hoofdzaak Franstaligen, zullen verder blijven uitwijken uit het verloederde Brussel. Allochtonen volgen nu al.. Europese ambtenaren en medewerkers van internationale bedrijven zullen zich bij voorkeur in de Rand vestigen. Dit fenomeen uitschakelen kan niet. Het beheren en zo goed mogelijk begeleiden, kan wel. Het is geen ramp wanneer er zich een meerderheid anderstaligen vestigt in een Vlaamse gemeente. Die gemeente houdt daarmee niet op tot Vlaanderen te behoren. Dit princiep moet eens klaar en duidelijk gesteld worden. En uiteraard is het onaanvaardbaar dat malafide Franstaligen uit Brussel of Wallonië gebruik van maken van die verschuivingen om zich te bemoeien met de zaken van een ander gewest en openlijk het Vlaams bestuur komen tegenwerken. De Vlaamse regering heeft dus overschot van gelijk en het internationaal recht aan haar kant, als ze de incivieke kandidaat burgemeesters in sommige faciliteiten gemeenten weigert te benoemen.

    Het randgebied zeker niet opgeven

    De Vlaamse overheid mag zich hoe dan ook uit dit randgebied niet terugtrekken, maar moet integendeel de sociologische verschuiving ordelijk begeleiden door: • de autochtone bevolking te ondersteunen opdat ze zich als gemeenschap zou kunnen handhaven; • het straatbeeld Nederlandstalig te houden. Tweetalige straatnaamborden en een tweetalige bewegwijzering zijn nergens goed voor. De grenzen tussen de gewesten moeten duidelijk en blijvend op het terrein gematerialiseerd worden; • de nieuwkomers beleefd maar kordaat er op te wijzen dat iedereen welkom is, maar dat er niets te veroveren valt; • zelf oplossingen te zoeken voor de specifieke ongemakken die deze sociologische verschuiving veroorzaakt op het gebied van: wonen, onderwijs, werkgelegenheid....

    In de afgelopen jaren heeft de Vlaamse regering zich op dit gebied veel te voorzichtig en te weinig ambitieus opgesteld. Buiten enkele cultuurcentra en wat gerommel in de marge stond de Vlaamse regering erbij, keek er naar en liet begaan. Waar blijven de gerichte en substantiële investeringen in Nederlandstalige kinderkribben en scholen, in de sociale huisvesting, in de renovatie van de oude dorpskernen zodat deze niet ten prooi vallen aan verloedering. Het levert minder problemen op als de nieuwkomers opgevangen worden in een goed functionerend Vlaams milieu. Slecht bestuurde gemeenten vormen een gemakkelijke prooi.

    En wat Brussel betreft

    Of men nu in Brussel Frans, Nederlands, Engels of... Arabisch spreekt, de stad behoort historisch, sociologisch, economisch en verkeerstechnisch tot Vlaanderen (in zijn hedendaagse definitie) en dat is altijd al het geval geweest. Brussel was de hoofdstad van de Zuidelijke (of Koninklijke) Nederlanden en haar huidige functie als Hoofdstedelijk gewest is daar enkel de logische voortzetting van. Brussel is ook, tot spijt van wie het benijdt, de hoofdstad van Vlaanderen. Omdat Brussel, in die zin, een “Vlaamse” stad is, moeten Brussel en Vlaanderen een ad hoc regeling uitwerken om de stad optimaal te laten functioneren. Brussel zal moeten geholpen worden door een welvarend, open en op uitvoer gericht Vlaams gewest. Hoe denkt men anders de immense sociale problemen van Brussel en in het bijzonder de torenhoge jeugdwerkloosheid op te lossen? Op eigen kracht? Of met een Wallobrux luchtkasteel waarin het armlastige Wallonië Brussel ter hulp komt? De Brusselaars zijn blijkbaar vergeten dat de Brusselaar Pieter Bruegel de Parabel van de Blinden schilderde De Vlaamse overheid moet in al haar publicaties Brussel voorstellen, weliswaar als een bijzonder administratief gewest, maar deel uitmakend van de Vlaamse ruimte. Een detail? Inderdaad, maar het kost niets en het is bepalend voor de internationale perceptie. De internationale gemeenschap zal daar snel mee akkoord gaan want die opstelling komt overeen met de internationale praktijk. Een mooi voorbeeld is Hong Kong. We moeten dus niets uitvinden. Andere wegen leiden tot internationale spanningen en avonturen.

    Een Engelstalige en een Duitstalige versie van deze tekst vindt u in bijlage. Aarzel niet om deze door te sturen aan uw anderstalige vrienden of kennissen in binnen- of buitenland

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Kan men bijvoorbeeld nergens een tekstje in een of andere Vlaams ‘decreet’ tussen foefelen, dat anderstaligen verbiedt op Vlaams grondgebied een politiek mandaat uit te oefenen? Twijfelgevallen verschijnen voor een ad hoc-commissie. Willen die lapzwanzen aan politiek doen, moeten ze maar naar een land gaan waar iedereen de door hen gewenste taal spreekt. Bij ons moeten ze zich voegen! Aanpassen of opkrassen, lijk we zeggen!

    Overgansmaatregel : voor zover een Waalse gemeente op de taalgrens (die vroeger ooit Nederlandstalig was) een delegatie Vlaamse Gemeenteraad + Burgemeester + Schepenen aanvaardt, kan er een gelijkaardige geste gedaan worden voor dezelfde termijn op Vlaams grondgebied. Aan ‘Europa’ leggen wij uit dat dit het gedroomde principe is van de ‘wederkerigheid’….

    Wedden dat de Franscouillons subito presto een nieuwe Brabantse Omwenteling in gang zetten? Wedden dat dit weerom zal gebeuren met steun uit Parijs? Zelfs al zit Parijs, net als in 1830, zelf op zijn tandvlees? Wedden dat La Cour/Het Hof, met de hulp van de hogere clerus, naar de Paus snelt om hulp en bijstand? Doe alle Vlaamse katholieken in de Ban AUB, Heilige Vader?! Wedden dat de Tjeven en de andere Loge-partijen de internationale gemeenschap in rep en roer zetten? Dat Crembo bijstand vraagt van de Nato om precisie-bombardementen uit te voeren om slechte burgers te treffen tussen de goede?

    JaJa, wedden dat dat alles in gang schiet, tenzij we zelf de wapens opnemen? Als alles en iedereen voor voldongen feiten gesteld worst, zijn er niet eens grenzen meer nodig. Want : stel de mensen van dicht over de taalgrens voor de keus : verder verkommeren, maar dan in ’t Frans, of meehelpen aan  onze gezamenlijke welvaart : ik denk dat nu nog de vraag stellen gelijk staat met ze beantwoorden!  Als daarmee nog een generatie gewwcht wordt, zal iedereen daar helemaal ver-Waalst zijn, en liever gaan doppen dan gaan werken….

     

    (*) Het ging in  feite (maar dat wist ik toen niet) om de fameuze ‘Atlantikwall’ van de Pyreneeën tot Spitsbergen in het Hoge Noorden, de buitengrens van ‘Festung Europa’.  Bedoeld ‘Sperrgebiet’ was o.a. tot zo’n 10 Km diep in het binnenland, geheel het Vlaams kustgebied, van De Panne tot Knokke, waaronder Eerngem, de thuisgemeente waar de familie van ons Ma woonde. Die kon daar af en toe heen, mits er voor familie-bezoek een speciale ‘Schein’ werd aangevraagd bij de ‘Kommandatur’ op het Stadhuis in Ieper. Om welke reden dan ook, was ik, hoe klein ook, altijd de aangewezen reisgezel van ons Ma. Kon ze mij in de gaten houden, zei ze. Ik denk dat zo’n reis de hele dag in beslag nam, want we hadden ons boterhammen mee. met zeker 3 à 4 keer ‘changeren’ van trein Kortemark / Lichtervelde /Torhout, met tussenin veel tevoet gaan en veel wachten op de ‘correspondence’. Die wandelingen waren een goede afwisseling na het uren zitten in die houten wagons op harde houten banken. Ergens in Wijnendale (eindpunt van het boemel-treintje) van bij de familie in de Sparappelstraat mochten wij niet verder door de bossen richting Ichtegem/Aartrijke en zo verder, maar moest iedereen langs de Steenweg Torhout-Oostende, om de ‘Schein’ te laten afstempelen. De controle-post was aan de afslag van de baan naar Diksmuide. Van daar naar het volgeend kruispunt, waar we rechts de baan naar Aartrijke moesten nemen, was ‘De Halve Barriere’ en daar werden we opgewacht door mijn Nonkel, om verder te voet naar de Kriekestraat te trekken, ik op buis van de fiets en onze bagage op het staantje. Bij Metje van Eernegem daar in de Kriekestraat, vlak voor ‘Biebuycks Campagne, aan de herberg ‘De Drie Gapers’, heb ik later heel de Koningskwestie rond Leopold III moeten beleven : moest er even voordien geen vliegende bom op de knechtenschool gevallen zijn in ’t dorp, ik had waarachtig daar naar ’t school gemoeten. Een geluk zit dikwijls in een klein gaatje…..

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    25-02-2012, 11:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.655 DE PRAKTISCHE KANT VAN DE JIHAD

    donderdag 23 februari 2012

    655 DE PRAKTISCHE KANT VAN DE JIHAD

     

    In het prachtland Iran

     

    Afvallige v/d Islam, na de strafuitvoering

    --------------------------------

     

    Om een beetje kleur te geven aan  de voorspellingen van de oude Malachias (1132) over de verwoesting van Rome, de Stad der 7 Heuvelen, (zeg, dat is hier kortbij, weet U!) een kort actualiteitsverslagje uit het Prachtland Iran. Heeft niets te zien met de oorlogsdreiging aldaar, maar functioneert alleen als bliksemafleider om ons een beetje vertrouwd te geraken met dood en vernieling.

    Het gaat hier dus niet niet om bangmakerij, maar om een zaak die morgen of volgend jaar gemeengoed kan worden/zijn in eigen land. Denk er om, dat nu reeds in het Nederlands leger, een Imam van de MUzelarij als kolonel de Ster met Gouden Halve Maan op zijn kraagspiegels draagt…. Ook onder het voorwendsel van hen niet te willen discrimineren, zijn er bij ons in Leger en Politie Muzelmannen in dienst Natuurlijk zijn ze geen terroristen en al zeker geen wolven in schaapsvacht. Het kunnen best gedreven en eerlijke mensen zijn  met het hart op de juiste plaats. Maar stel (echt in de voorwaardelijke wijze) dat er een gewapende invasie komt van hun geloofsgenoten-landgenoten uit Turkije of uit Marokko, een soort van Verbonden Arabische Alliantie : wat en hoe zullen die dan doen, denkt U? Men zal ze achteraf niet eens kunnen vonnissen, want …het zijn dubbeldekkers….Ze hebben dubbele paspoorten en spreken onder elkaar een taal die voor ons Chinees is! Hebben we gisteren nog geleerd bij Blokken : Arabisch is een eenheidstaal van de Zwarte Zee tot de Westkust van Noord Afrika…. Islam = Arabisch en Arabisch is Islam.

    Over al die zaken echter kan in ’s Lands Belang en het belang van de Koning, niet gecommuniceerd worden. Was net zo was het ten tijde van de hoogdagen van de Gestapo : alleen zij die om klokslag 05 uur in de morgen op hun  deur hoorden bonken, dienden te weten dat er stront aan de knikker was. Wij weten uit de verhalen van de ouderen, en ook uit films, dat die ‘Feldgendarmen’ zich meestal verplaatsten in die fameuze zwarte 4-deurs Citroëns ‘traction avant’. in het komend conflict zullen die nu zeker vervangen worden door kamelen?

    Maar laten wij ons verder rustig in slaap wiegen, in de opgedraaide overtuiging dat er inderdaad een vreedzame variant bestaat van de Europese Islammerij…..Meer zelfs, dat wij dat ding hier hebben gemaakt en uitgevonden…. Na de Belgische en de Europese ziekte, nu de Muzel-ziekte! Om het even hoe hun gefoefel uitvalt, men blijft het ‘democratie’ noemen. Persoonlijk meen ik meer trekjes te herkennen van de feodale tijd…..

     

    **************************** 




    IGFM: Iraanse predikant kort voor terechtstelling

    Posted on by E.J. Bron

     

    Een bekeerling tot het christendom, voor de executie….

    ********************

    De vanwege “afvalligheid van het islamitische geloof” en “verbreiding van niet-islamitische leren” in Iran ter dood veroordeelde evangelische predikant Youcef Nadarkhani schijnt kort voor zijn terechtstelling te staan. Volgens informatie van de “Internationale Gesellschaft für Menschenrechte” (IGFM) heeft de hoofdgevangenis van Rasht aanwijzingen gekregen om Nadarkhani de komende dagen te executeren.

    Op haar website schrijft de organisatie:

    De vanwege het ruilen van geloof in Iran ter dood veroordeelde predikant Youcef Nadarkhani zal een van de komende dagen terechtgesteld worden, aldus IGFM. De hoofdgevangenis van Raht, waar Nadarkhani gevangen zit, zou van justitiële autoriteiten opdracht hebben gekregen om de spoedige uitvoering van het bevel voor te bereiden. Nadarkhani werd op 20 december 2011 vanwege “verbreding van niet-islamitische leren” en “afvalligheid van het islamitische geloof” tot de dood door ophanging veroordeeld. Nog op 20 december 2011 had de rechtbank opdracht gekregen om een jaar te proberen hem terug te brengen tot de islam.

    Iran lijkt zich niets aan te trekken van de internationale golf van verontwaardiging. Ook door haar ondertekende bindende volkenrechtelijke verdragen laten haar koud: geloofwaardige bronnen berichten over de aanstaande executie van de predikant. Mocht het doodvonnis daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zou dit “niet alleen de eerste executie met de officiële motivering ´afvalligheid van de islam´ zijn, maar een stap terug naar de duistere Middeleeuwen”, aldus Martin Lessenthin, woordvoerder van het bestuur van IGFM. Tot nu toe werden in Iran steeds opnieuw mensen terechtgesteld, ook zonder executiebevel en zonder dat de familie werd geïnformeerd. Ook de familie van predikant Youcef Nadarkhani kreeg niet zo´n executiebevel.

     

    Predikant Youcef Nadarkhani (geboren 1977) werd in december 2006 voor het eerst gearresteerd. De IGFM benadrukt, dat hij met zijn overgang tot het christendom en zijn werk als predikant slechts aanspraak heeft gemaakt van zijn recht op godsdienstvrijheid. Dit recht heeft ook Iran bindend erkend. Op 12 oktober 2009 werd Nadarkhani opnieuw gearresteerd. Sindsdien zit de predikant in een gevangenis van de geheime dienst in de stad Lakan.

    Naast de IGFM hebben ook de CDU en het petitiecomité van het Duitse parlement zich voor de vrijlating van Nadarkhani ingezet.

     

    ‘s Mans Misdaad…

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     







    24-02-2012, 14:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.662 EEN RANZIG NV Averechts VENTJE

    woensdag 22 februari 2012

    662 EEN RANZIG NV Averechts VENTJE

     

     

     

    Uit Het Nieuwsblad : een paar zinnetjes die ik graag voor rekening laat van de twee betrokken politieke standlichtjes (geen koplampen) die elk een andere richting uitschijnen. Daar gelaten dat Freya deze keer niet haar twee enigste uitstekende punten gebruikt als voornaamste argument (het mens wordt ook al een dag ouder en vooral scherper), maar van Sturm Staffel-kop Dedecker die voorwaar ergens als bladvulling op een kiezerslijst is geraakt, hadden we toch wat meer klasse verwacht. Nummer 7 staan op de lijst der Lauwen : het moet wel een zeer lauwe Volksgenosse zijn.

    Dat hij liever in het gezelschap verkeert van Freya, dan van Rechtlijnigen van het Vlaams Belang, zegt meer over de NV A dan over ’20 Blokkers dat is veel Blokkers’….Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat de man een flierefluiter is : we horen hem wel fluiten, maar niet flieren!

    Als de dame uit dit verhaal met haar partijtje nog boven de kiesdrempel geraakt volgende keer, willen we nog wel eens  naar haar luisteren. En als BDW nog iets of wat feeling bezat, dan zou hij best die N° 7 op zijn lijst definitief afvoeren naar het kotsputje.

     

    **********************

     

    Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A) heeft op twitter haar mening gegeven over het aantal ex-Vlaams Belangers op N-VA-lijsten. N-VA-kamerlid Peter Dedecker ging niet met haar akkoord

     

    Vandaag raakte bekend dat de N-VA van Grimbergen en de N-VA van Zemst elk een ex-lid van Vlaams Belang hebben opgenomen in hun rangen. Ook in Aalst staan bijvoorbeeld ex-Vlaams Belangers op de plaatselijke N-VA-lijst.

     

    N-VA-kamerlid Peter Dedecker gaf met een tweet commentaar op mogelijke verwijten over overloperij.  'Er hebben slechts +/- 100 mandatarissen van andere partij de filter overleefd, waarvan slechts een twintigtal VB', luidde het.

    In een eerste reactie wees Dedecker de SP.A-minister fijntjes op de forse 'groeispurt' van zijn partij om het aantal te relatieveren. Waarop Van den Bossche herhaalde: '20 VB'ers zijn veel VB'ers. Draai en keer het hoe je wil'.

    Toch leek ook de N-VA'er zelf erg blij met de 'filter' die zijn partij hanteerde om overlopers te aanvaarden. 'VB = meest ranzige praat waar ik van kots, maar mensen veranderen', stuurde hij immers even later de twitterwereld in.

    **********************

    Annemans in Knack : nagels met koppen. Het klinktt als de dichterlijke omschrijving van de logica van de alledaagsheid der dingen…

    Uw partij heeft het zeer moeilijk om te herstellen van de verkiezingsnederlaag van vorig jaar. Maakt u zich zorgen?

    Annemans: De N-VA is nu eenmaal aan haar opgang begonnen op een moment dat mijn partij problemen had, en dat heeft ons veel stemmen gekost. Maar ook Bart De Wever heeft het eeuwige leven niet. De laatste peiling zag er trouwens alweer beter uit: de N-VA ging evenveel achteruit als wij vooruit.

    Maar de N-VA houdt wel nog altijd 37 procent over terwijl uw partij dezer dagen amper boven de 10 procent uitkomt.

    Annemans: Natuurlijk staat de N-VA nog altijd sterk. Maar uiteindelijk zal die partij wel moeten bewijzen dat ze het verschil heeft gemaakt en haar beloftes aan de kiezer heeft kunnen inlossen. Voorlopig staat de N-VA nog altijd aan de zijlijn. Net als wij. Het grote verschil is dat De Wever wel degelijk geprobeerd heeft om mee te onderhandelen. Wel, straks mag hij aan zijn kiezers uitleggen wat zijn methodiek om tot een confederaal België te komen – want dat is blijkbaar wat hij tegenwoordig nastreeft – heeft opgeleverd.

    Het Vlaams Belang heeft anders ook niet zoveel bereikt.

    Annemans: Maar wij zijn wel altijd trouw gebleven aan ons standpunt: met België zal het nooit lukken. We zullen nu echt niet van gedacht veranderen om kiezers terug te halen bij de N-VA.

    Uw voormalige partijvoorzitter, Frank Vanhecke, zei onlangs dat het Vlaams Belang een afspraak met de geschiedenis heeft gemist door geen samenwerking op te zetten met de N-VA.

    Annemans: Frank Vanhecke roept tegenwoordig op om op de N-VA te stemmen en is in mijn ogen dus niet meteen een betrouwbare analist. (lacht) De N-VA heeft samenwerking met het Vlaams Belang trouwens altijd afgewezen en dat is een keuze die ik respecteer. De Wever wist heel goed dat hij aan de overkant van de taalgrens geen gesprekspartners meer zou vinden als hij met ons in zee ging. Uiteindelijk heeft de N-VA een halfslachtige houding aangenomen ten opzichte van het Belgische systeem. Aan de ene kant deed ze alsof ze er niet toe behoorde maar aan de andere kant werd ze wel groot dankzij dat systeem. Ik ben ervan overtuigd dat die tweespalt op den duur onhoudbaar wordt. De N-VA zal dus een keuze moeten maken: in het systeem stappen ten koste van haar verkiezingsbeloftes of erbuiten blijven.

    ***********************

    Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter reageert alvast smalend op de hele commotie. "'VB vertelt ranzige praat' zegt N-VA, maar VB-kiezers willen ze wel. Bezig met lijst 'the best off' citaten overlopers. LOL", twitterde hij.
     
    Dewinter zegt ook dat huidig N-VA'er Karim Van Overmeire destijds meeschreef aan het 70-punten-plan van het Vlaams Blok. (belga/mvdb)

     

    ***************************

     

    Waarom denk ik nu aan stofzuiger-verkopers die ooit hun broodwinning zochten door in weer en wind van deur tot deur hun koopwaar aan te prijzen? Vandaag hemelden ze hun stofzuigers op, morgen waren het tapijten of encyclopedieën en de dag daarna zelfs zeep en borstels. Gewiekste kerels waren het, en (volgens de politie) vaak ook verkenners voor inbrekersbenden….Als West Vlaming denk ik daarbij onveranderlijk aan de plezierige kant van het verhaal, ‘Peegie’ van de Roeselaarse Nieuwmarkt van Willem Denys, een vervolgverhaal dat in diverse elkaar opvolgende delen zeer populair was in de jaren ‘50-’60. De Nieuwmarkters trokken jaarlijks voor lange tijd op den ‘triem’ doorheen verre en dichte streken, en konden daarvan rijkelijk leven. Peegie zijn specialiteit was…schoenblienk aan de man brengen.

    Vooruit dus, venters van schoenblink : den boer op! Lukt het niet bij BDW, riskeer U dan gerust bij den Cleynen Toeback. Zelfs de kleine Croo-co-dil kan gerust nog wat volk gebruiken! Maar voor mandaatdragers van het Vlaams Belang die tegen hun verwachting in, partij-loos blijven, ziet het er niet goed uit! Bij Roosie aan de borst gaan uithuilen, of bij al haar venten gaan klagen, gaat ook niet meer! Als de rij van alle partij-voorzitters is afgebeld; kunnen jullie in uiterste nood in Brussel altijd een doktersbriefje vragen voor werkonbekwaamheid : kost slechts 5 Euro!

    ************************

    De kampioen in het hip-hop partijspringen is, we mogen het nooit vergeten, de voormalige Chiro-jongen , alias den Bleiter, Bert Anciaux, die van uit zijn (beweerde) Vlaamse roots, eindelijk de veilige haven vond in de vetpotten der Sossen. Anders : goed volk, hoor!, die Familie Anciaux. Zijn bejaarde Brusselse Père, de Vic, die ooit zijn wettige maar bejaarde inruilde voor jonger vlees,  beviel het onlangs in een interview liever te wonen tussen Marokkanen dan tussen Vlamingen of Walen, waarmee bewezen is dat hij heel en gans goed geïntegreerd is.

    ************************

     

    Diagonaal herlezen

     

    Natuurlijk is het getetter en gekwetter een soort opgeklopte café-praat, die (het vervolg bewijst het) slechts de aanleiding zijn om de dikke legumen zoals BDW in stelling te brengen om op hun hardste tegenstanders te kloppen. Aanleiding en gevolg : het is zo duidelijk dat het gênant is! Over de overlopers : het zijn lijk vet betaalde werknemers die zelfs nadat ze 20 jaar en meer bij dezelfde patroon (Het Vlaams Blok/Belang) waren, en daar beperkt waren door hun eigen falen, ineens tot de vaststelling kwamen dat de kans bestaat om elders meer en beter te verdienen. Dat heeft niets, of heel weinig te maken met Vlaamsvoelendheid, maar alles met poen.

    Tenslotte had Judas bij het verraden van zijn Meester ook de beste bedoelingen : hij wilde alleen dat de tegenstanders wel zouden varen maar hijj wilde zeker niet de fysieke eliminatie van zijn mentor. En dat hij daar bovenop 30 zilverlingen verdiende : mooi meegenomen, toch? Dat de carrière van verraders-overlopers meestal slecht afloopt : ook dat is daar begonnen. Hij had zelfs de vrije keus in het kiezen van de boom waarin hij zichzelf zou ophangen….

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     

     

     

     





    24-02-2012, 14:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.664 OVER ZWEEDSE VERKEERSBORDEN

    donderdag 23 februari 2012

    664 OVER ZWEEDSE VERKEERSBORDEN

     

    In de provincie Uppsala in het oosten van Zweden leidde een willekeurig decreet van enkele verwarde ambtenaren ertoe, dat een moderne variant van een verkeersbord werd verbannen. Het verkeersbord laat het silhouet zien van een vrouw tijdens het oversteken van de straat, quasi de vrouwelijke tegenhanger van het poppetje in het voetgangerslicht in Zweden.

    Het bord werd gemaakt door onafhankelijke designers en werd door het Zweedse Ministerie van Verkeer uitgekozen, maar desondanks door de plaatselijke autoriteiten afgewezen.

    Het verhitte de gemoederen van enkele locale politici en journalisten, omdat het bord een wezenlijk jongere vrouw met grotere borsten in een kortere rok en een fermere pas laat zien dan het tot nu toe gebruikte verkeersbord.

    Volgens de locale “Uppsala Nya Tiding” (UNT) waren de borsten van het vrouwelijke silhouet te groot. Deze mening maakte zich ook meester van de stedelijke ambtenaren, die zich toen ook afvroegen wat voor gevolgen het bord op straat wel niet zou kunnen hebben.

    Het in 2008 vernieuwde “Fru-Garman”-bord werd daarop na een zogenaamde golf van protesten afgewezen, omdat het “te vrouwelijk” was en niet in overeenstemming met de regel, dat een nieuw verkeersbord niet mag prikkelen, omdat het met een bestaand design verwisseld zou kunnen worden. Als gevolg daarvan worden nu overal in en rondom Uppsala de “Fru-Garman”-borden verwijderd, hoewel er geen bezwaren van inwoners waren.

    Wie weet, misschien zien de “Fru-Garman”-borden in Uppsala er straks wel zo uit

     

    Bron http://ejbron.wordpress.com/

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     





    23-02-2012, 16:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.662 DE OPRICHTING VAN MUZEL KALIFATEN IS GESTART

    woensdag 22 februari 2012

     

    662 DE OPRICHTING VAN MUZEL KALIFATEN IS GESTART

     

     

     

    Waarom het Arabisch woord Tahir een bijzondere bijklank begint te krijgen….

    Midan Tahrir (Bevrijdingsplein) : het beruchte plein in Caïro dat niet meer uit onze Journaals is weg te slaan. Alleen Jef Vermassen heeft momenteel meer succes! Of het zou ‘Athene’ moeten zijn, waar ook volksopstanden in de aard wordt gehoopt) van een ‘Arabische Lente’ aan de gang zijn…. Heel in de marge worden en met half afgewend hoofd worden wij voorgelicht over het ‘kapitalisme’ dat ook daar gefaald heeft en hoe wij allemaal, Europese burgers, met de glimlach moeten verarmen omdat Griekenland er maar op los heeft geleefd : geen woord over de Muzel-achtergronden noch over het Parti Scandale-gedrag in het vierklant aldaar. Maar niet Allah, maar de God der Christenen komt terhulp….Komen daar toch zeker die ‘popen’ in beeld, die orthodoxe priesters, die de mensen ongevraagd en ongepland bijspringen : een lelijke streep door de rekening van zij die willen Griekenland doen verlangen naar de Islam-bevrijding….

    Ach, de wereld zit zo raar in  mekaar! Waarom willen wij dat toch niet aanvaarden? De Muzel-leer is toch zo gekant tegen het kapitalisme (waar hebben we dat nog gehoord?), en over de fameuze Westerse ‘democratie’ denken ze (maar dan op andere gronden) net als wij : is totaal verwerpelijk.

    Krijg ik daar vandaag toch een tekst onder ogen, die gaat over Hizb ut-Tahrir (weer dat woord dat doet denken aan de Arabische Lente!), en neen deze tekst komt niet uit de regime-media. Want als op commando zwijgt men daar over zoiets : het zou de mensen maar ongerust maken, en wie weet, zelfs doen nadenken zodat ze overlopen naar het Vlaams Belang.

    Toen rinkelde de Belgische GSM…. ‘Moet familie zijn’, riep mijn halve trouwboek uit de keuken. ‘Neemt gij eens op? Mijn handen zitten onder de deeg’. Zeer clevere vrouw, die vrouw van mij, want ze weet dat ik liefst van al nooit meer een telefoon zelfs maar aanraak. Maar sinds ze kijkt naar Jeroen Meus, hebben wij nog nooit zo goed gegeten…. Begrijpt U de gedachtensprong? Langs waar gaat de liefde van de man, denkt U?! En neen : het was geen familie maar een of andere lookbol.

     “Ikke kwaad zijn”, zei de Turkse man aan de lijn, “Ikke nix gevind in gazet over kalifaat in Hasselt.” en zoekend naar de juiste Turkse woorden die hij probeerde te vervlaamsen, besloot hij “Vuil racisten gazet alles, ja, waarom wij niet mogen eigen kalifaat bereiden voor, in Hasselt, waar heel veel Toerken?”

    Val nu dood, dacht ik! Heeft die kapitalist zoveel zakgeld over van zijn OCMW-leefloon om naar een onbetenende gepensioneerde kleine zelfstandige in Italië te telefoneren? Maar ik rook (op zijn kosten) de mogelijkheden. Toen ik hem traag en tamelijk uitgebreid uitgelegd had, dat de voorbereiding van die Turkse overheersing, waaraan hij dringend wilde meewerken al bestond van lang voor hij geboren werd, was zijn nieuwsgierigheid meteen gewekt.  Ik hoorde hem bijna tot hier knorren als een varken  van blijdschap. Al had hij er toch wat moeite mee dat het zo gemakkelijk zou zijn : een rode partijkaart kopen  als steun voor de Muzelmannerij!. Een foto op Internet van Hilter naast de Groot Moefti van Jeruzalem was voldoende bewijs hoe het socialisme en meer bepaald het Duitse Nationaal Socialisme  toen al dezelfde doelstellingen verdedigde als de Muzel-leer van toen en nu. Weg met Israël en het Joods kapitalisme, leve het socialisme van ‘ge moet mijne vriend zijn of ‘k sla op joen mule’…..

    Toen hij daarna ook nog hoorde dat de Haseltse festival-weide onder de hoge en geldelijke bescherming stond van de Partij der Rode Paladijnen, en dat deze (het festival, niet de partij) georganiseerd werd door een Marokkaanse Muzelman, verzekerde hij direct dat volgens hem de Moskeet de weide niet langer als zondig mocht beschouwen. “Rood festival is koet”, besloot hij.

    Daar ‘zij die mijn zorgen deelt’ inmiddels buiten was gegaan met de honden, ben ik dievelings in de keuken gaan snuisteren naar dat heerlijks waarmee ze bezig was geweest : maar  even zo goed als bij Aster Berkhofs ‘De Commissaris gaat uit stelen’ kon ik niet eens meer pulken aan de klomp gehakt. Die was namelijk verwerkt tot balletjes voor in de soep en ze stonden in de koelkast, netjes gestapeld op een bord, en…. geteld…..

    De Turkse lookbol was gelukkig weg, anders had ik hem nog graag mijn cholesterol-cijfers in de maag gesplitst door ze voor te stellen als mijn bloeddruk na zijn gesmaakte oproep.

     

     

    ***************************

     

     

     

    De grondwetvijandige partij Hizb ut-Tahrir wilde begin maart niet alleen in Oostenrijk een conferentie houden om een islamitische Godstaat op te richten, maar ook in België. Zes dagen voor de “kalifaatconferentie” in de ruimtes van een Turkse vereniging in Vösendorf bij Wenen planden de aanhangers van de partij op 4 maart in het ontmoetingscentrum van de deelgemeente Godsheide van Hasselt ook een bijeenkomst. Anders dan in Oostenrijk werd deze manifestatie door de plaatselijke burgemeester echter prompt verboden.

    Sinds bekend werd, dat de zelfs in veel islamitische landen verboden Hizb ut-Tahrir op 4 maart in de Limburgse provinciehoofdstad Hasselt het kalifaat als alternatief staatsmodel wilde voorstellen, heerste er onbehagen in de bevolking. Per slot van rekening proclameert de multinationale islamitisch-extremistische organisatie de ineenstorting van de westerse wereld, de vernietiging van het kapitalisme en de overname van de wereld door de islam.

     

    De burgemeester van Hasselt, Hilde Claes, van de Vlaamse Socialisten heeft de bijeenkomst echter onmiddellijk verboden. Ze beriep zich daarbij op informatie van de politie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

    Claes motiveerde het verbod o.a. met wetten, die het ontkennen van volkerenmoord en racisme strafbaar stellen. Bovendien zou de stad Hasselt de openbare orde en veiligheid niet in gevaar willen brengen. Tegelijkertijd wees de burgemeester er op, dat de moskeevereniging Hasselt niets van de geplande bijeenkomst wist en dat de moslims van deze vereniging zich heftig zouden distantiëren van deze organisatie.

    Vlaams Belang wil verbod bewerkstelligen

    Filip Dewinter van het Vlaams Belang, die vanwege de “kalifaatconferentie” in het parlement vragen stelde aan Minister van Justitie Annemie Turtelboom, eist nu als volgende consequentie een wettelijk verbod op Hizb ut-Tahrir in België. “Wij denken, dat een organisatie zoals Hizb ut-Tahrir extreem gevaarlijk is, zodat deze geen kans mag krijgen om zijn activiteiten in Vlaanderen te ontplooien”, zegt Dewinter. Het Vlaams Belang zou daarom eisen, dat deze islamitische haatinstelling, een organisatie, die openlijk democratievijandig zou zijn en de hoofden van de moslims zou willen voorbereiden op de heilige oorlog, naar het voorbeeld van andere landen ook in België verboden zou worden.

     

    Bijeenkomst in Oostenrijk zou door de autoriteiten kunnen mislukken

    Intussen is het houden van de “kalifaatconferentie” in Vösendorf bij Wenen afhankelijk van ambtelijke behendigheden. Zaaleigenaar Yusuf Yildiz wil de verhuur namelijk niet intrekken. Hij zou “niets geweten” hebben van de ideologische opvattingen van Hizb ut-Tahrir. Wat er precies op de conferentie besproken zou worden, “interesseert me niet”, aldus Yildiz. Volgens informatie van het districtsbestuur Mödling bezit de exploitant van de vergaderzaal “Efsane Dügün Salonu” echter nog geen geldige bedrijfsvergunning. Dit zou men nu kunnen gebruiken om de bijeenkomst te verhinderen. De aanvraag voor een bedrijfsvergunning zou “nog bij het districtsbestuur worden behandeld”, aldus de plaatsvervangende voorzitster van het districtsbestuur Mödling Verena Sonnleitner tegenover het dagblad “Die Presse”. Er zou nog geen beslissing zijn genomen door het districtsbestuur Mödling. Men zou wat betreft deze “gevoelige aangelegenheid” met meerdere instanties overleg voeren

    Bron http://ejbron.wordpress.com/

    *********************************

    Hizb ut-Tahrir

    Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

    Hizb ut-Tahrir (HT of HUT) (Nederlands: Partij van de bevrijding) is een internationale, Soennitisch-islamitische politieke organisatie die als doel heeft alle moslimlanden te verenigen in één islamitische staat of kalifaat, die wordt geregeld door een islamitische wetgeving, gebaseerd op de Sharia, en wordt geleid door een verkiesbaar hoofd of kalief.

    Hibz ut-Tahrir zegt met die staat een serieuze tegenbeweging willen te vormen tegen het beleid van Bush en Blair en een einde wil maken aan "Amerikaanse interventies, door energie geïnspireerde oorlogen, moslimregeringen die als een marionet behandeld worden en westerse waarden die doorgevoerd worden met de loop van een pistool".HT is sterk anti-zionistisch en roept op tot "de afbraak van het illegale bestaan van Israël".HT gelooft dat een kalifaat zorgt voor "stabiliteit en veiligheid voor ieder mens in de regio, moslims of niet-moslims".

    De organisatie werd opgericht door Taqiuddin al-Nabhani, een islamitische jurist en geleerde in 1953. Hizb ut-Tahrir strijdt sinds zijn oprichting voor heroprichting van het kalifaat: een islamitische eenheidsstaat onder de strenge, orthodoxe shariawetgeving. Om dat doel te bereiken zal er een ideologische strijd gevoerd worden. Dus is er geen sprake van geweld.

    De HUT is vandaag de dag uitgegroeid tot een multinational, verspreidt zijn boodschap in zeker veertig landen en telt ongeveer twee miljoen leden. Het ’zenuwcentrum’ bevindt zich in Londen en het hoofdkwartier in Jordanië. In de moslimwereld wordt gestreefd naar de terugkeer van Islam in haar staatsvorm, in het Westen poogt HuT de moslims te verenigen om assimilatie te voorkomen. Kapitalisme en democratie zijn goddeloos en moeten fel worden bestreden.

    In sommige Arabische en Centraal-Aziatische landen waaronder Pakistan is de organisatie verboden maar nog steeds actief. In het Westen is de beweging zeer actief, vooral in het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland is de organisatie verboden vanwege de antisemitische uitdragingen. In Nederland wordt de organisatie door de AIVD radicaal islamitisch genoemd. De beweging opereert volgens de AIVD bijzonder heimelijk en kent een cellenstructuur met een bijna militaire hiërarchie. „De ideologie kenmerkt zich door een virulent antizionisme, een intense afkeer van seculiere regeringen en westerse filosofieen en ideologieën, het volledig mijden van andersdenkenden en het voorschrijven van een confronterende en sterk polariserende boodschap”, aldus de veiligheidsdienst.[8] De organisatie is in Nederland echter niet verboden.

    Hizb ut-Tahrir timmert al meer dan vijftig jaar aan de weg en opereert in meer dan 40 landen, en is ook in sommige Aziatische landen immens populair. Onlangs vulde Hizb ut-Tahrir een voetbal-stadion tijdens hun conferentie in Indonesië. Hoeveel Britse leden de beweging telt, is onduidelijk.

    Hizb ut Tahrir roept Britse islamitische studenten op naar Irak te reizen en een idiologische strijd te voeren tegen de Verenigde Staten.[bron?] Een van de mannen(Kafeel Ahmed) die op 30 juni 2007 met een brandende auto het vliegveld van Glasgow op reed, zou binnen HuT zijn geradicaliseerd, aldus een plaatselijke HuT-leider (Shiraz Maher) [9], die zelf afstand genomen heeft van de beweging na tot inkeer gekomen zijn, tevens wordt Hut er sterk van verdacht de inspiratie te hebben geleverd aan de daders van de aanslagen in Londen. Maar aangezien Hut geen openbare ledenlijst heeft, is bewijsvoering lastig.

    "HuT manipuleert de geesten van mensen, die zich vervolgens aansluiten bij groepen als Al-Qaida", aldus Zeyno Baran, een wetenschapper die in het Amerikaanse Congres gepleit heeft voor een ban op HuT in de Verenigde Staten. "Hizb is een springplank naar terrorisme. Deze organisatie laat zich niet in met geweld, maar haar radicale ideeën zorgen ervoor dat volgelingen daar uit eigen beweging wel toe overgaan."

    In augustus 2007 organiseerde de HuT in Djakarta de Internationale Kalifaat Conferentie, de grootste islamitische bijeenkomst in de wereld. Er waren een grote 100.000 deelnemers, die invoering eisten van de Sjaria en tot herstel van het kalifaat.

    De jongeren van Hizb ut Tahrir in Nederland verspreidden in december 2007 in verschillende steden een pamflet dat moslims opriep de Islam te verdedigen tegen 'een film over de Edele Koran'. Hoewel niet bij naam genoemd was het duidelijk dat het pamflet was gericht tegen PVV-leider Geert Wilders, die juist in die periode werkte aan een film over de Koran.[10][11][12][13]

    Hizb ut Tahrir is regelmatig aanwezig op bijeenkomsten en lezingen van islamitische organisaties. Op 16 januari 2009 wilde de islamitische studentenvereniging van de Universiteit van Amsterdam 'Al Furqan' een lezing organiseren waarbij ook een spreker van Hizb ut Tahrir aanwezig zou zijn. De lezing had als onderwerp het conflict in de Gazastrook 2008-2009 waarbij de spreker van Hizb ut Tahrir zou betogen dat de enige oplossing voor het conflict de stichting van een islamitische staat is. De UvA annuleerde de bijeenkomst omdat mannen en vrouwen gescheiden moesten zitten. Het afgelasten van de lezing vond Al Furqan discriminerend.

     

    ************************

     

    Diagonaal herlezen

     

    Ik wil besluiten met een ‘tweet’ op de blog van ons aller vriend Karthuizer. Hij rodeert dezer dagen, schrijft hij, een nieuw klavier en daar zit blijkbaar meer inspiratie in dan in het vorige.

    Zie http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    Waarom ik dat zeg? Omdat het hier in Italia ook gonst van de geruchten over ‘einde loopbaan’ van de Paus. Vooral over zijn opvolger. Die moet, zegt men, deze keer weer een authentieke geboren en getogen Italiaan zijn. Precies alsof een persoon die als kandidaat-paus (papabile) het Concilie binnengaat, er bij definitie als Paus zou buitenkomen. Mij niet gelaten : Mgr Leeuwenhart, de schijtkont, heeft het verbrod en dat niet alleen bij mij!

    Samengevat. Daar is de thans dreigende conflict-situatie tussen Israël en Iran, daar is de openlijke bedreiging van de Opper-Ayatollah dat de Islamvlag binnenkort zal wapperen hoog op de koepel van de St Pieter in Rome, en daar komt daar bovenop de ‘tweet’ van Karthuizer (die al bekend heeft geen echte Karthuizer te zijn, maar (beter) alleen te leven als een echte kluizenaar) als de sluitsteen van iets dat Nostradamus waard zou zijn. Ik heb het voor ons gekopieerd :

    …/…
    In April zou er in Rome een nieuwe paus komen, volgens verschillende berichten zou Benedictus ofwel aftreden of sterven. De volgende paus zou dan Petrus Romanus zijn en de laatste. Ik heb hier de profetieën van Malachias voor mij liggen, Malachias was in 1132 aartsbisschop van Armagh, hij voorspelde het lot van de pausen vanaf het jaar 1143 tot nu, welke naam ze zouden kiezen en welk wapen en spreuk. Deze voorspellingen zijn tot nu toe merkwaardig genoeg alle uitgekomen, over de voorlaatste paus, de huidige Benedictus voorspelde hij dat hij de De Gloria Olivae zou zijn, dat betrekt zich op het wapen en inderdaad het wapen van Benedictus beantwoordt daaraan als ook de naam Benedictus, de Benedictijnen heten ook wel olivetanen. Na hem zal Petrus Romanus de kerk regeren tenmidden van vele beproevingen, dan zal de stad op de zeven heuvels verwoest worden en zou Christus op de aarde terug keren.

    Niemand kan nog ontkennen dat we in een merkwaardige tijd leven, alles staat op zijn kop en de leugen en het bedrog vieren hoogtij. De onrust in de wereld was nog nooit zo groot als nu, merkwaardig genoeg worden in de moslimlanden de Christenen medogenloos afgeslacht en ook in ons Europa trachten de moslims heer en meester te worden. Ik weet niet hoe het verder zal gaan, maar het ziet er niet goed uit.

    Wie meer over Malachias wil weten verwijs ik naar Xander nieuws waar ook uitvoerig gesproken wordt over satanisme in het Vaticaan sinds het tweede Vaticaans concillie. Dat de vrijmetselarij sindsdien in het vaticaan vaste voet gevat heeft wist ik al lang, daarom ben ik ook priester geworden in de Oud Rooms-Katholieke Kerk, daar ik trouw wou blijven aan de leer van Jezus van Nazareth.

    Kartuizer.

    Brrrr! Waarde Vriend Karthuizer : al aan gedacht dat ook de Maya-kalender iets in dezelfde richting voorspelt?

    ************************

     

     

     

    We zijn met z’n allen niet lichtgelovig, en al zeker niet meer bijgelovig. Al zijn de christelijke waarden die de meesten van ons met de paplepel zijn ingelepeld  voor mij meer lijk het bewonderen van een mooi schilderij. Wat de een mooi vindt, laat de andere koud en daar is niks mis mee. Mijn schoonpa nadert de 90 jaar, en weet de maandag alle voetbaluitslagen  in heel het land; van hoog tot laag. Moest de man café-hanger zijn, hij zou zelfs die uitslagen van jaren geleden kunnen discuteren met andere liefhebbers. Idem dito voor de wielrennerij. Op dat punt zijn we al lang geen vrienden meer, sedert hij bijna flauwviel over mijn mening over die dingen : uitgekochte geldklopperij. Maar tegenover mij is de man verstandiger dan ik tegenover hem : over politiek wil hij niet eens praten Langs zijn neus weg wil hij wel eens kwijt dat hij genoeg gezien heeft binst de oorlog…..

    Dit terzijde. Want uiteindelijk weten we het allemaal : een schilderij os alleen verf die een bepaalde impressie van de werkelijkheid weergeeft. Het is niet de werkelijkheid zelf.

     

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     

     

     

     





    23-02-2012, 15:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.661 VLAANDEREN ZENDT ZIJN ZONEN UIT

    dinsdag 21 februari 2012

     

    661 VLAANDEREN ZENDT ZIJN ZONEN UIT

     

     

    De jonge Madam Coburg van Hoedegem begroet en eert een oud lid van de Dietsche Meisjes Scharen, bij de repressie ontsnapt aan de vleesmolens van de Vlamingenhaat.

    --------------------

    Net zoals men van Pater Damiaan van Tremelo, in Vlaanderen verkozen tot Grootste Vlaming aller tijden, een belg gemaakt heeft, zo steelt men thans de eer van een jeugdige strijdbaar Vlaams Nationaliste… De Franscouillons van dit land roven niet alleen ons zweet, ze roven ook onze eer om er zelf beter van te worden.!

    *****************

    Jozefa de Buysscher (Borgerhout 10.03.1923-Brussel 19.02.2012)

     

    Het Brusselse Sint-Jansziekenhuis was – voor de komst van het vrijzinnige AZ-VUB in 1978 – het enige ziekenhuis in Brussel waar wij als Vlamingen terecht konden. Ingewijden wisten dat er zelfs een zekere Vlaamsgezindheid bestond. Vele repressieslachtoffers kregen er zelfs een baan aangeboden.

    Waarom dit verhaal?  Wel, omdat een zekere Jozefa de Buysscher, geboren in het Antwerpse Borgerhout op 10 maart 1923, er de lakens uitdeelde. Jozefa was de jongste telg uit een gezin van acht kinderen. Jozefa was in haar jongere jaren actief in de 'Dietsche Meisjesscharen’ (DMS) van Jetje Claessens. In 1949, op 26-jarige leeftijd,  trad Jozefa in het klooster van de hospitaalzusters  Augustinessen. Pas later ging ze geneeskunde studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze in 1964 promoveerde. Daarna werd ze directrice van het Sint-Jansziekenhuis. Ze gaf ook nog les aan de door haar opgerichte verpleegsterschool te Brussel, en was lid van de beheerraad van het Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen. In 1990 begon Jozefa in ‘haar’ Sint-Jansziekenhuis de eerste residentiële eenheid voor palliatieve zorgen.

    Jozefa de Buysscher overleed op 88-jarige leeftijd in ‘haar’ Sint-Janziekenhuis.

    Jozefa was niemand minder dan ZUSTER LEONTINE! Zuster Leontine werd wereldwijd geprezen voor haar inzet voor terminale patiënten.  Haar Vlaamsgezindheid heeft ze nooit onder stoelen of banken gestoken.

    Het gerucht, dat ze zich aan het Oostfront inzette voor de gewonde Vlaamse soldaten, kunnen we niet hard maken

    Rust in vrede, grote madam.

    Weet iemand meer over haar jeugdjaren?

     

    Roeland  http://www.bloggen.be/roeland/ 

     

     

    ************************

     

    Diagonaal herlezen

    Of het nog ooit nader bekend wordt, hoe een DMS-meisje van 17 jaar (in 1940) de oorlog en vooral hoe ze de ‘bevrijding’ die daarna uitbrak, heeft meegemaakt, is vandaag voor het grote publiek een grote onbekende. Misschien zelfs dat de ouder wordende Jozefa daar ook niet eens meer wilde aan herinnerd worden : het was tenslotte allemaal zo pijnlijk! Ze werd daarna kloosterlinge in het St Jan Ziekenhuis in Brussel, dat blijkbaar algemeen gekend is, dat men daar milder is geweest voor de gebroodroofden der repressie dan de Just-is-Just der Coburgers.

    Hoe Jozefa daarna directrice is kunnen worden, is waarschijnlijk een boeiend verhaal die het waard is (als voorbeeld voor de jeugd) op zekere dag tot op het bot te worden uitgezocht. Ge moet het maar doen : op de leeftijd waar de meeste werkers alleen nog aan rust denken, begin deze Grote Dame een nieuw verhaal, waarover zelfs de V°RT-mensen met respect moeten spreken….Al betitelen de regime-media deze ‘palliatieve zorgen’, zijnde de meest menselijke begeleiding uit het leven, gewoon als…..alternatieve manier van moorden (=euthanasie). Op die manier denken ze de moord op medemensen (10.000 per jaar) een humaner tintje te kunnen geven. Weten ze trouwens de herkomst van het woord ‘palliatief’? Moeten ze gewoon het verhaal van de mantel (de palio, ofte in ’t Brussels de ‘palto’) van Sint Maarten eens grondig herlezen. 

    Weet U, voor een St Jan-naar (St Jan-bij-Ieper, ook gezegd St Jan-Hoge-Zieken, omdat in de Middeleeuwen de melaatsen en de stervenden daar een goede verzorging genoten) is het St Jans Ziekenhuis in het verhaal van Zr Leontien, gelinkt aan het verhaal van Sint Maarten, de kinderheilige die in de ‘Verwoeste Gewesten’ van het Ieperse op 11 november (niet op 6 december) Sint Niklaas met glans vervangt, een zoete wenk voor de dag die onvermijdelijk ook voor ondergetekende nadert….. Is dat nu een opwekkende, of een treurige gedachte, begraven te worden onder de Leeuwenvlag?

     

    Hoe Zr Leontien zaterdag in het Finisterre-kerkje in de Brusselse Nieuwstraat zal ten grave gedragen worden? Waarschijnlijk even eenvoudig zoals ze geleefd heeft. En hoogst waarschijnlijk, om geen enkele Hovaardigheidsbekleder te krenken, zonder de minste verwijzing naar de drijvende kracht achter haar (en ook mijn) gehele leven….

    Ach Ja….Vlaanderen zendt zijn beste zonen uit. Ze zijn (ook hun dochters) wel genoeg om te wroeten tot ze erbij vallen, om op die manier post mortem door de bloedzuigers van hun volk te worden geëerd….

    Neen, Zr Leontien, ik zal er niet lijfelijk aanwezig zijn, nu zaterdag, en U weet best waarom. Maar ergens boven de hoofden der aanwezigen, zullen velen U toefluisteren : “Bedankt dat gij er voor ons geweest zijt, als wij U nodig hadden”. Mensen moeten sterven, de Liefde nooit.


     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     





     

     

     





    23-02-2012, 13:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.659 HITLER VERBETERDE DRUK IN OPMARS

    maandag 20 februari 2012

     

    659 HITLER VERBETERDE DRUK IN OPMARS

    Hitler II

     

     

    Hoe een wereld-droom voor de ene totaal anders kan zijn dan voor de andere…. De Duitse Nationaal Socialisten, uit schaamte door hun ex-medestanders later omgedoopt tot ‘Nazi’s’, droomden ervan de wereld (eigenlijk alleen maar Europa en de meegaande koloniale rijken) te onderwerpen. Ik krijg het aan mezelf niet uitgelegd, waarom de man Job Cohen, partijleider van de PvdA in NL, mij altijd aan Hitler doet denken. Hitler had toch zo geen dode vissen-ogen? Rik Torfs van de Tjeven heeft die wel, doch die doet mij –gelukkig voor hem – niet aan Hitler denken. Hij is meer een Pontius Pilatus, van ‘ik weet het ook niet’ –‘ Laat mij gerust, want ik heb slecht geslapen’

    Hitler toen, en nu die Ayatollah uit Iran, die jongleert met de wereldbol onder de Halve Maan…

    Weet U nog? Hitler was de gedroomde gelegenheid voor de Yankees om daarvan een parodie te maken, met Charlie Chaplin in de hoofdrol : dansend en springend van het ene been op het andere, de Blauwe Planeet altijd maar als een luchtballon omhoog gooiend. Of ondertussen van razernij in het tapijt bijtend…. Heerlijk, toch! Hebben we gelachen! En we vergaten er op slag compleet onze eigen miserie mee onder het leed van de Duitse soldaten-laarzen! De oorlog werd herleid tot een ‘Kriegspiel’….. En zoiets kan, na 70 jaar, weer her beginnen, dat gooien met de wereldbol…..…..

    JaJa, variété-artiesten zijn de Amerikanen altijd geweest. Ook nu weer – en de media verzwijgen het nogmaals, net zoals in de late jaren ‘30 : hun oorlogsvloot ligt voor anker in de bedreigde wateren. En deze keer is het niet om te lachen. Hetzelfde scenario dreigt als in 1915 op de Doggersbank (Noordzee) : Zie Wikipedia. Toen zat het spel al volop op de wagen. Nu zijn de oorlogvoerende partijen nog maar stilletjes elkaar aan het besluipen…..

     

    Het Voorspel  is verleden week donderdag begonnen : Iran sluit de oliekraan voor Frankrijk en Engeland. De wereldeconomie slabakt en de brandstofprijzen (petrol, gas) zijn stilaan niet meer menselijk. Nu nog de Straat van Hormoes afsluiten en er kan geen druppel olie meer naar Europa. Meteen zijn we met z’n allen terug gekatapulteerd in het Stenen Tijdperk. Met de groeten van Mo!

     

    Straks kunnen we, naar het voorzichtige voorbeeld van onze voorgangers tijdens WO II, beginnen landkaarten tegen de muur te spijkeren, en ons een voorraad vlaggetjes met spelden aan te schaffen. Om op die manier de komende  Zesdaagse Oorlog N°II  in het Oosten van uur tot uur te volgen, in de hoop dat die beslecht wordt binnen de 6 dagen, en beperkt blijft tot het Oosten. Met Israël als schildwacht aan de poorten van West Europa…..

     

    Had Europa, na de Val van de USSR, maar beter zoete broodjes gebakken met de Russische Beer, om daar ook petrol van te betrekken, dan waren we nu niet totaal afhankelijk geweest van de Haatbaarden. Hoort Rusland inderdaad, gezuiverd van het bolsjewisme, niet meer tot Europa dan die Haatbaarden?

    Maar er is hoop. Nu Uncle Sam binnenkort uit zijn krammen zal moeten schieten met zijn oorlogsvloot om Israël nucleair bij te staan, kunnen ze meteen een bommetje gooien op The Inner Circle van het wespennest, de centrale As van het vliegwiel van Het Kwaad. Zo kan niemand na 10 jaar zeggen dat na 9/11 op een ondoordachte manier wraak is genomen….. Net zoals na Pearl Harbour valt niemand Amerika ongestraft aan op eigen grondgebied!

    Het zou natuurlijk veel te simpel zijn, over twee petrol-boeren  (Rusland en Arabia) te beschikken, zodat ze tegen mekaar kunnen uitgespeeld worden. Dan betaalden we aan de pomp straks geen 80 Bef per liter, maar 80 centiemen….. Dat er dan noch oliesjeiks noch Russische multimiljonairs meer zouden zijn : mooi meegenomen, niet?

     

    **************************

    Israël en Iran aan de vooravond van vernietiging in een nieuwe Zesdaagse Oorlog

    Posted on 19 februari 2012 by E.J. Bron

    Zo moet het een beetje gevoeld hebben in de maanden voor de Zesdaagse Oorlog van 1967, toen Israël de zeer succesvolle preventieve aanval tegen Egypte en zijn bondgenoten lanceerde. Vijfenveertig jaar later heeft het kleine land, dat de meest oostelijke voorpost is van de westerse beschaving, Iran in het vizier.

    Er zijn vijf redenen (is mij verteld) waarom Israël Iran niet moet aanvallen:

    1. De Iraniërs zouden woedend terugslaan, de Straat van Hormoes afsluiten en de terroristen   van Gaza, Libanon en Irak de vrije hand geven.

    2. De gehele regio zou door woedende moslims in brand worden gezet en de Arabische Lente zou veranderen in een Arabische Winter.

    3. De wereldeconomie zou een klap krijgen in de vorm van hogere olieprijzen.

    4. Het Iraanse regime zou worden versterkt na te zijn aangevallen door de Zionisten, waar de Iraanse propaganda zo vaak tegen tekeer gaat.

    5. Met een nucleair bewapend Iran is niets aan de hand. Staten worden meer risicovermijdend vanaf het moment dat ze eenmaal atoomwapens hebben verworven.

     

    Laten we de argumenten één voor één doornemen:

    De dreiging van Iraanse vergelding

    De Iraniërs zullen zeer waarschijnlijk worden geconfronteerd met niet één, niet twee, maar met drie Amerikaanse vliegdekschepen. Twee zijn er al in de Perzische Golf:  CVN 72 Abraham Lincoln en CVN 70 Carl Vinson. Van een derde CVN 70 George Bush wordt gezegd dat het op weg is vanuit Norfolk, Virginia.

    Ja, ik weet dat president Obama een nobel en heilig man van de vrede is, die gebruik maakt van dronen, alleen om de vijanden van Amerika in ongekende aantallen te vermoorden na een worsteling met zijn geweten gedurende…10 seconden. Maar stelt u zich de volgende situatie eens voor,  zoals deze aan mij door een viersterren generaal werd beschreven. Het is niet het spreekwoordelijke drie uur ‘s nachts, maar elf uur ‘s avonds (zeven uur in Israël) en de telefoon gaat:

     

    De voorzitter van de Joints Chiefs of Staff: “Meneer de president, wij hebben betrouwbare informatie dat de Israëlische luchtmacht in de lucht is en binnen het uur vermoedelijke nucleaire installaties in Iran zal aanvallen”.

    President: “Verdomme, wat moet ik doen?”

    JCS: “Meneer de president, ik wil u aanbevelen de Israëli’s alle benodigde steun te verlenen om de effectiviteit van de Iraanse vergelding te beperken”.

    President: “Maar die (krachtterm verwijderd) hebben dit nooit met mij overlegd. Ze doen dit achter mijn rug om, verdomme”.

    JCS: “Ja, meneer”.

    President: “Waarom zou ik in godsnaam een vinger uitsteken om hen te helpen?”

    JCS: “Omdat, als de Iraniërs de Straat van Hormoes afsluiten, we de olieprijs tot boven de 200 dollar per vat zullen zien stijgen”.

    President: (na een pauze) “Moment a.u.b. (gefluister) Hoe sta ik er in Florida voor?”

    David Axelrod: “De peilingen zijn slecht”.

    President: “Oké generaal, zet de bunker-busters in slagorde

    De uitbarsting in de gehele islamitische wereld

    Alle krokodillen in Afrika zouden niet evenveel (nep)tranen kunnen produceren als zouden worden vergoten door de soennitische machthebbers in de regio als de nucleaire ambities van Iran onder controle worden gebracht.

    De double-dip recessie

    De olieprijzen dalen als gevolg van een gezamenlijke inspanning van de Europese leiders om de Grote Depressie te voorkomen. Een Israël – Iran oorlog zou de olieprijzen doen stijgen, maar de Saoedi’s staan klaar om extra olie te leveren om tekorten te beperken.

     

    De theocratie van de nieuwe legitimiteit

    Stuur me een lijst van alle regimes die een dergelijke vernedering hebben overleefd. Saddam Hussein’s voortbestaan na de eerste golfoorlog is de uitzondering en de tweede keer kregen we hem te pakken.

    Een verantwoordelijk nucleair Iran

    Wacht. We worden verondersteld te geloven dat een revolutionaire sjiietische theocratie plotseling een sobere, calculerende volgeling van de realistische richting in de diplomatie is geworden….omdat zij definitief massavernietigingswapens heeft verworven? Vermoedelijk kan men dit (idee) vergelijken met wanneer Duitse wetenschappers net zo snel een atoombom zouden hebben ontwikkeld als het Manhattan Project, dan de Tweede Werldoorlog beëindigd zou zijn in een onderhandelde oplossing onder auspiciën van de Volkenbond.

    Het grootste gevaar in het Midden-Oosten is niet het risico van een Zesdaagse Israëlische oorlog tegen Iran. Het grootste gevaar is het “wishful nonthinking” van de westerse wereld dat de moellah’s van Teheran de handen vrij laat om nucleaire wapens te verkrijgen, omdat ik er van overtuigd ben dat ze optimaal van een dergelijke dodelijke gelegenheid gebruik zullen maken. We zouden ingestemd hebben met het creëren van een “Rijk van de Afpersing.”

    Oorlog is een kwaad. Maar soms kan een preventieve oorlog een kleiner kwaad zijn dan een politiek van appeasement. De mensen die dit niet weten, zijn diegenen die nog steeds ontkennen wat een nucleair Iran ons allen uiteindelijk zou kosten.

    Het voelt als de vooravond van een soort van creatieve vernietiging.

    Niall Ferguson is hoogleraar geschiedenis aan de Harvard Universiteit. Hij is ook als senior research fellow verbonden aan het Jezus College, Oxford University en als senior fellow aan het Hoover Institution, Stanford University. Zijn laatste boek, “Civillization: The West and the Rest”, is onlangs gepubliceerd door Penguin Press.

    http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/02/05/israel-and-iran-on-the-eve-of-destruction-in-a-new-six-day-war.html

    Auteur: Niall Ferguson

    *********************

    Diagonaal herlezen

    Neen, denk nu niet dat, omdat ik hier over oorlog spreek, ik daarover enthousiast ben. Maar iedereen weet het : alleen struisvogels steken hun koppen in het zand omdat ze dan het gevaar niet meer zien.

    Kijk wat er gebeurt in Nederland met Wilders en de PVV : alleen maar de onrust van de mensen kanaliseren om de overlast veroorzaakt door de Oost Europeanen aan te klagen, waartegen de Overheid onvoldoende wil optreden : neen, dat mag niet, want dat is populistisch racisme. Is weer zo’n typische Lynxe reactie : naast de kwestie redeneren & reageren. De PVV is tegen de overlast, maar neen,volgens de poco’s wil dat zeggen dat de PVV tegen de Oost Europeanen is. Op die manier kunnen ze scenario II aanhouden : de PVV in diskrediet brengen in de hoop de overlast te kunnen doodzwijgen. Zo moet er niet opgetreden worden, want het belastingsgeld kan zo maar niet uitgegeven worden aan politie-werk : in de hoop dat het koelt zonder blazen,(wat het niet doet!) :  het weinige geld dat er nog rest, houden ze liever voor hun eigen leiders- en ambtenaren-kliekjes….

     

    En dat hebben de mensen onderhand wel door : een beetje overal in Europa komt er reactie. Om het met de woorden van de Geitenboer te zeggen :’Wiegelooft die mensen nog’….Hij had het wel anders bedoeld, maar het blijft toch maar gezegd!  

    Nu weer over de Grieken, daar waar iedereen weet dat het ook gaat over Portugal, Spanje, Wallonia : al die volkeren werden misleid en hebben geleerd zich te voegen naar de weg van de minste weerstand. Het Links Bestuur heeft echter al lang, uit persoonlijk belang, zijn idealen verloochend om aan de macht te blijven en krijgt nu, nu het geld op is en er nergens meer kan geleend worden, de rekening gepresenteerd. Dat er, in hun radeloosheid, overal in Europa naar de Haatbaarden wordt gelonkt om daar in de gratie te komen, zal op het einde hun complete ondergang worden. Want de mensen voelen dat ze sprookjes worden wijs gemaakt. Ali Baba was/is geen wilde weldoener, ook geen arme azielzoeker, maar een roverhoofdman.

    En daarom moet Wilders zwijgen, en wordt het Vlaams Belang in de verdommenis gereden : zij zijn de stemmen van het volks-geweten. En als er iets is, waar Lynxen niet tegen kunnen, dat is tegen de stem van hun geweten. Voorbeeld : Rudy De Leeuw, voorvechter-profiteur.

    Wij moeten, voor zij het nog persoonlijk hebben beleefd, de les van ons eigen Vlaams verleden indachtig zijn : niet meelopen met de een of andere denkwereld, maar gewoon onszelf blijven : on-verfranst, on-verengselst, on-verduitst : wij zijn  rije Vlamingen jammer genoeg in een on-vrij land. En dat moet onze eerste bekommernis zijn!

    Dank zij het Internet, hebben wij thans recht van spreken en van weten. We kunnen onze krachten bundelen. Nu nog zoeken zeker te spelen, zodat de verkiezingen niet kunnen vervalst worden, en het wordt Bye Bye Belgium : tot nooit meer!

     

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     

     

     

     

     





    21-02-2012, 15:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.658 OVER WREEDAARDIGE ROOFDIEREN

    maandag 20 februari 2012

    658 OVER WREEDAARDIGE ROOFDIEREN

     

    Toelichting bij de titel hierboven.

    De omschrijving ‘wreedaardige roofdieren’ slaat voor die ene keer niet op Muzel-fans, noch op aanhangers van de ‘eredienst’ van de Wrede, maar op de aanhangers van ‘Links’, sinistro volgens de Italiaanse woordenschat. Het hier opgevoerde woord-speeltje Linx, Lynx, Onkelinx vormt eigenlijk een ode aan de half-om-half Limburgs-Algerinse toverknol die, naar Amerikaanse begrippen, de Sterkste Madam van den Belziek zou zijn. Na die andere toverknol, Donna Fabiola di Mora y Aragon dan. Ere dus wie ere toekomt.

    Ho LaLa! Di Mora y Aragon : zou dat Spaans kunnen zijn voor ‘De Moorse uit Aragon’? Nu weet ik ineens, nota bene op mijn ouderdom, vanwaar die afkeer voor ‘die Spaanse Heks’ (dixit Laurent) …..

    **************************

     

    Lynx gefotografeerd in loofbos in Nederland

    Gisteren is in een loofbos in het Nederlandse Margraten, nabij Maastricht, een euraziatische lynx gefotografeerd door natuurliefhebber Larse Claessens. Het is de eerste keer dat een lynx in de Benelux kan worden gefotografeerd. Na meer dan drie eeuwen wordt het dier hier opnieuw gesignaleerd. De man zette zijn foto op de natuursite Waarneming.nl. (belga/dea)

     

    -------------------

    Diagonaal herlezen

    De man heeft ’n loslopende lynx gezien! Dat is een katachtige allevreter met onverzadigbare honger! Goede God : lopen er in ons land Lynxen rond van dergelijk kaliber die alleen op rood vlees uit zijn, en niet op het geld van een ander? Lynxen dus, die daarbij met alle geweld op de gevoelige plaat moeten? En in de nabijheid van Maastricht, zegt U?!!!

    Ik had eerder gedacht dat die roofdieren zouden gesignaleerd zijn in de omgeving van Gent! Want daar worden de Lynxen in massa opgejaagd. Zoals de Jos schrijft  op  http://blog.seniorennet.be/polkun/  :

    Op vrijdag 17 februari startte het Vlaams Belang Koepel Gent met de campagne "Al eens in Gent geweest? Socialisme maakt meer kapot dan je denkt !".

    Het doel van deze campagne is de Gentenaar duidelijk te maken dat het beleid van sp.a-burgemeester Daniël Termont verantwoordelijk is voor de verloedering van Gent. Het socialistisch bewind in Gent heeft immers gezorgd voor nog meer overlast, sluikstorten, krakers, vervreemding... in onze stad.

    Het is daarom voor het Vlaams Belang duidelijk dat, ondanks de BV-status en goed-nieuws-show van burgemeester Termont, socialisme meer kapot maakt dan de Gentenaar denkt.

    Om deze campagne kracht bij te zetten zullen niet minder dan 10.000 balpennen met de roltekst "Al eens in Gent geweest? Socialisme maakt meer kapot dan je denkt !" de komende periode onder de Gentenaars worden verdeeld. De eerste uitdeelacties vonden al plaats aan het Sint-Pietersstation, Vrijdagsmarkt, Van Beverenplein en de markt op Ledeberg.

     

    Die ene Lynx die gezien werd in het Maastrichtse : dat is toch nooit Rode Daniël Termont? Amaai! Moet die hebben kunnen lopen, zeg! Was die misschien onderweg naar Luik, om steun te zoeken bij de Francouillonse medebroeders? Zonder, in hogen nood zijnde, te beseffen dat de Lynxe Opper-Teef, Cruella OnkeLINX, al geruime tijd in Broexele huist? De is al lang de bosjes van de Borinage ontvlucht, en woont nu bij de mensen in stenen huizen. Oei! Nu heb ik toch wel Meneer OnkeLINX beledigd, zeker! Dat is de machtige advocaat van de Parti Scandale, de partij der mensachtige roofdieren, en die weet als geen ander de weg om iemand de broek van het gat te procederen….

    Verder ben ik het op mijn beurt grondig oneens met ‘Marekske’, het dik-bebrilde Kieken van de Tjeven : die Rik Torfs kan voor mijn part de boom in (heeft die dezelfde vader als Job Cohen van de PvdA, die andere bos-aap uit de Linxe Kerk? De fysische gelijkenis en het komma-neuken is veel te treffend om toevallig te zijn!) maar hij slaat minstens die ene nagel op de juiste kop : hadden de ‘Christelijken’ zich in woord en vooral in daad als Christeklijken gedragen, en niet als mossels, dan zouden ze meer respect afdwingen. Wat, mutatis mutandis, nog meer geldt voor de Herders van de kudde schapen. Want het is nog altijd zo, dat de vis begint te rotten aan de kop! Als onze samenleving zonder slag of stoot want zonder kerstballen aan hun lijf, in handen valt van de Muzel-fans, dan is zulks niet de schuld van de man in de straat, maat van de Herders, de wolen in schaapsvacht.

    Wij zullen hen op 14 oktober 2012, in de kieshokjes, in onze gebeden gedenken. Samen met het gros van de meelopers (zie tabel) moeten we ze met de neus op de kiesdrempel duwen, terwijl de V-partijen ‘Per astrum ad astra’ als een  raket naar de absolute meerderheid schieten….
    .
     

     

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     





    21-02-2012, 11:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.650 JOB IS VERGETEN HET LICHT UIT TE DOEN

    dinsdag 21 februari 2012

     

    660 JOB IS VERGETEN HET LICHT UIT TE DOEN

     

    Geen handelsmerk……

     

    De loense Hitler-blik was voorbehouden voor strikt privaat gebruik.

    -----------------------------

     

    Exit Job Cohen

    21/02/12, 06u39

    De Nederlandse sociaaldemocratische leider Job Cohen nam gisteren abrupt afscheid van de toppolitiek. De aftredende PvdA-fractieleider zegt dat hij er niet in geslaagd is "de weg naar een fatsoenlijke samenleving geloofwaardig voor het voetlicht te brengen".

    Die droom van een fatsoenlijke samenleving was al jaren Cohens handelsmerk. Zijn politieke streven was erop gericht om een dam op te werpen tegen de verharding en de versplintering van de Nederlandse samenleving. "De boel bij elkaar houden", was het credo waarmee hij als Amsterdams burgemeester uitgroeide tot een gerespecteerd staatsman. Het Amerikaanse blad Time omschreef hem als een Europese held.

    Het was dan ook de logica zelve dat de PvdA hem in 2010 naar voren schoof als de toekomstige premier van Nederland. Meer dan 50 procent van de bevolking zag hem als favoriet voor het premierschap, zijn directe tegenstanders Balkenende en Wilders bengelden daarachter met 17 en 15 procent. En toch ging het mis. Bij de verkiezingen strandde Cohen op dertig Kamerzetels, één te weinig om de liberale VVD van Mark Rutte te verslaan. In plaats van een linkse regering kreeg Nederland een uitgesproken rechtse coalitie die staande wordt gehouden met gedoogsteun van de xenofobe Wilders.

    Bijzonder frustrerend voor de sociaaldemocraten waarvan enkelen toen al vragen stelden bij Cohens radicaal zachte imago. "Mag je in de politiek dan niet af en toe hard uithalen naar een tegenstander?", luidde het. "Wat is er mis met een goed gerichte oneliner?" Ondanks de nipte en pijnlijke nederlaag bleef Cohen de onbesproken PvdA-kopman. Met het nodige geduld zou Job de rammelende gedoogcoalitie wel uit elkaar rijden. Hij was toch de geloofwaardige incarnatie van de strijd tegen Wilders, niet?

    Maar ook de strategie van het geduld mislukte. Hoewel Wilders voor tal van gênante situaties zorgde, slaagde Cohen er nooit in om de regering Rutte in ademnood te brengen. Cohens ultrabeschaafde aanpak leek hem opnieuw parten te spelen. Het handelsmerk werd stilaan een karikatuur. De zenuwachtigheid in eigen PvdA-rangen nam toe. Zeker toen uit recente peilingen bleek dat de radicaal-linkse SP goed is voor 31 zetels en de PvdA doet wegsmelten tot 21 zetels.

    Natuurlijk is het grootmoedig dat de terugtredende Cohen zijn eigen tekortkomingen scherp analyseert. Maar wat zou er gebeurd zijn als Cohen zich iets minder puriteins aan zijn zachtmoedigheid had vastgehouden en af en toe met scherp had geschoten op de Ruttes en Wildersen van deze wereld?

    De kans is reëel dat hij vroeg of laat premier was geworden en Nederland echt had kunnen veranderen. Harde oppositie is geen teken van verval.

    Bron De Morgen Virtueel

     

     

    ************************

     

    Diagonaal herlezen

     

    Daar de man en zeker zijn optreden geen reclame is en trouwens nooit was voor de Lynxe roofdieren bij onze Noorderburen, is er vandaag over ’s mans vertrek weinig of niets te vinden in de Vlaamse virtuele gazetten. Hij is dus weg (was niet meer zo zeker van zijn job…) maar heeft het licht achter zijn rug niet uitgedaan. Zal dus vanzelf moeten doven. Goed zo, zijn we dus daar van af. De Nederlandse boel zal dus op een andere manier moeten bij elkaar gehouden worden….. Of misschien juist niet!

    Ook op gelet dat de Sossen ook boven de Moerdijk beschaamd zijn voor hun afkomst, net als bij ons trouwens?! Ze worden nu liever sociaal-democraten genoemd. Dat is lijk een aangenaaide bonten halskraag op hun wintterse frak : het helpt geen zier tegen de koude, maar het staat chique….

    ‘De boel bijeen houden’ was de slogan waarmee Cohen naar de laatste (verloren) verkiezing trok en die door Wilders op het discussie-platvorm geen verkiezingsbelofte werd genoemd, maar een bedreiging. Nederland is daar dus mooi aan ontsnapt! Spijts de Koninklijke bemoeienissen om van de man de Nieuwe Eerste Minister te maken.

    Hoe het nu verder verloopt, is voor ons, Vlamingen, alleen van belang om te zien hoe Geert Wilders de nieuwe situatie aanpakt. Als er nu, in plaats van de verdwenen grote duivel, maar geen 10 kleine duiveltjes in de plaats komen!

    Alhoewel, Job Cohen enig gewicht toekennen om van hem een grote duivel te maken : ik denk dat dàt een zonde is van lichtvaardig oordeel. We zullen zien : als er voor zijn zieltje in veel moskeeten een nadienst gevierd wordt, is het voor de Muzel-fielen een heilige geweest. Wordt hij integendeel niet gevierd, dan is de man niet eens een voetnoot in de Geschiedenis geweest.

    Tenzij, tenzij…Men weet maar nooit! Als men daar ooit een Kaliefaat der Nederlanden opricht, zien we hem misschien nog wel terug als harem-houder  i.p.v. stadhouder van Amsterdam.

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    21-02-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!