MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    10-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2762

    *

    .

    .

    *

    .

    Voor zij die heimwee kennen

    *

     

    *

    INLEIDING, Hoofdbrok en UITGELEIDE

    Ja, lieve mensen: ik weet het. Maar we gaan niet zagen, hé !!!!! Al zijn er van die dagen, dat een mens aan het strand van De Panne, of Zeebrugge zou willen zijn. Liefst na een beetje gezellig tafelen in Lissewegjhe, in ’De Goedendag’, daar waar Vlamingen thuis zijn. En waar U, bij het wegrijden moet oppassen om niet in het ‘varretje’ te sukkelen, dat soort Middeleeuws beekje voorzien van sluizen, dat de haven van Lisseweghe ooit verbond met de Noordzee….

    Ach, als ik op dagen als deze daaraan terugdenk, voel ik mij ineens als door duizend horzels gestoken….

    Na vele véle dagen van zonebrand, erger dan in de Hel, blijven in de regen, de bootvluchtelingen maar toestromen. Het weer is goed, zeggen ze, en Obama betaalt de overzetdiensten. In Allah’s schoot zijn ze allemaal even bloot. De Italianen geven zelfs hun laatste hemd weg om die jonge wrakken zo spoedig mogelijk verder Europa binnen te krijgen. Maar het helpt niet: hoe rapper ze daarbij worden geholpen, hoe rapper er nieuwe aangevoerd worden. Net zoals op Kos, of Lesbos, eilanden met veel bloot of de reputatie daartoe, want daar zijn de beelden veel fotogenieker. Wie maalt er nu om Palermo op Sicilië !!! Moest dat nu nog Palermo aan de Maas zijn geweest, dan konden de Waalse Pakbonden tussenbeide gekomen zijn met meer dan genoeg B, B, B en nogmaals B. Tot er zefs bebés van voortkwamen die dan recht geven op dubbel kiendjesgeld..

    *

    Sedert een paar uur ligt Italië in het oog van de storm. Regen en hagel zwiepen tegen de ramen en hoger in de atmosfeer zijn er weer die klassieke ‘turbulenties’ die hier als uitleg gelden voor de amateuristische wijze waarop men omspringt met draadloze internetverbindingen.

    Het scheelt niet veel, of men haalt er de Oppergod der Romeinen bij, de goede zoude Jupiter, die met welgemikte hamerslagen de mensengolven uiteen slaat. Hij slaat er inderdaad bijlange niet naast, want af en toe trillen de ruiten…..

    Zelfs op het middaguur is het pikdonker.

    Mijn huisgenoten, klein en groot, zijn op strooptocht in de naburige stad, en onze drie herdershonden liggen als voetmatjes daar waar een streepje frisse lucht onder de deuren tracht binnen te komen.

    Met nog minder textiel aan, durf ik niet voor het scherm te zitten, want die webcam bovenaan vertrouw ik voor geen centiem. Want de boekskens maken ons wijs, dat Poetin daarmee binnenkijkt in onze diepste zieleroerselen. Ik wil namelijk helemaal niet, dat men mij in het Kremlin dat ik langs hunne kant sta, als er ooit slaande ruzie komt tussen hen en de Amerikaanse cowboys. Wodka is inderdaad niet mijn ding, en whisky al helemaal niet.

    *

    Martine Tanghe van de VRT blijkt om 13 uur sterker te zijn geweest dan de vergramde weergoden. Ze is dus in haar gewone doen, zullen we maar zeggen. De slagregen is min of meer overgegaan in gewone regen, recht naar beneden en de hondjes dartelen op de gazon als jonge veulens in de wei, dankbaar voor deze onverwachte verfrissing. Morgen zullen de apothekers weer een goede boterham verdienen aan al die verkouden zonnekloppers. In toepassing van de oude waarheid, dat de ene zijn dood, de andere zijn brood is.

    En zo is daar stilaan het uur der zaligmakende ‘siësta’. De dubbele trappist als aperitief begint zelfs al te werken…

    ‘Lasagne’ heet die warme Zuiderse huitsepot waardoor Italië wereldbekendheid verwierf. Goedkoop, simpel, met liefde bereid en dus opperbest. In Lissewegje zou dat, voortgaande op het uitzicht, varensvoer zijn geweest…. Maar hier lokt de geur oud en jong.

    *

    Begrijpen jllie nu, waarom al die ‘bootvluchtelingen’ die op Lampedusa voet aan wal op Italiaanse bodem zetten, zo vlug mogelijk willen verder reizen? Als die de keuken zien van die ‘Italiaanse Mama’s, dan willen die ofwel zo snel mogelijk ofwel terug naar hun eigen vuurpotten in de brousse, of (nog liever) naar de culinaire vetpotten van de veel bezongen Bourgondiërs van Brughe..

    Ach, Brugge-die-Scone, waar zelfs een Maeterlinck door weemoedig werd….

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-08-2015, 15:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2761

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Laten we met z’n allen als Vlamingen ondereen maar niet te hoog van de toren blazen. Dat Vlamingen de Bourgondiërs van het Noorden worden genoemd, gaat terug tot de (korte) periode in onze Geschiedenis waar beide regio’s onder één en dezelfde Kroon vielen.

    Voor wijsneuzen onder ons: zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Bourgondische_tijd waar er o.a. te lezen staat :

    “De Bourgondische tijd is de periode waarin een groot deel van de Lage Landen werd geregeerd door de hertogen van Bourgondië, die verschillende afzonderlijke gebieden bijeen voegden en tot een grotere eenheid begonnen te maken. Deze periode begon in 1384 en eindigde in 1482, toen de regering overging naar de vorsten uit het huis Habsburg als de Habsburgse Nederlanden”.

    *

    Ooit waren wij in de streek van Dyjon waar we op de Saône varend, de mooiste (er goedkoopste) verlofdagen doorbrachten, in volle eenzaamheid met het water, de in het landschap kronkelende rivier, de weiden, de koeien, de bosrijke omgeving, onze Rex, Duitse Herdershond van afstamming, even trouw als een paladijn, en de 6 flessen ’Bourgogne Alligoté’ die we, varend van sluis tot sluis, fris uit de frigo konden kopen bij alle sluiswachters. Een lucratief maar spotgoedkoop handeltje waarop geen BTW noch inkomstenbelasting werd betaald… Samen met (voor een habbekrats) kilo’s tomaten, augurken, abrikozen, druiven, enz. Gezapig puffend gleden we fris en monter over sommige bruggen door, waarop rijen auto’s in de brandende zon bijna stilstaand stonden aan te schuiven.

    Niets staat jullie in de weg, om op www de Blue Line te contacteren om zo’n woonboot(je) voor 2; 4 of 6 te huren. Je haalt er gemakkelijk 5 Km/uur mee, dank zij dat kleine Perkin Diesel binnenboordmotortje.

    Dyjon! Blijde maar ook droeve herinnering. Daar waar wij, Vlamingen, ooi fier waren op de 600 ‘Gulden Sporen’ na de Slag bij Grroeninge (1302), zijn die van Dyjon fier op onze Kortrijkse uurslagers ‘Manten en Kalle’ die ze uit weerwraak enkele jaren later van op de Kortrijkse lakenhalle zijn komen stelen, na weer eens een andere veldslag, waar de Franzonen dan wonnen. Dat was in 1382, na de Slag bij West Rozebeke. Dat verguld beeld staat nu daar op hun O.L. Vrouw kerktoren. Nog altijd. Manten en Kalle zijn van ‘uurslagers’ gewoon gedegradeerd tot vader en moeder van een hele bonte bende nazaten…. Goed voorbeeld voor vele nazaten bij de mosterdmakers van daar.

    *

    Op een avond waren we – nota bene in gehuurde gala-kledij - in die stad naar een klassiek concert gegaan, waar we door vriendelijke omstaanders uitgevraagd waren, waarschijnlijk omdat op ons Fans wel een beetje haar stond. Als land van oorsprong zeggen wij al heel lang dat dat ‘La Flandre, dans les Pays Bas Réunis’ was, maar dat was blijkbaar Chinees voor die echte Bourgondiërs. Dan zei ik maar, een beetje om ons te laten gelden in dat hoog intellectueel gezelschap waarin wij pasten als een vlieg op een olifant, dat wij ‘des Bourgognais du Nord’ waren, waarop iedereen zich zonder de minste reactie omdraaide om elders aan te klampen. Soirée kledij of niet.

    Dat alles om maar te zeggen, dat alle Fransen, dus zeker die uit de Bourgogne, echte chauvinisten zijn…

    *

    En neen, de Heer Louis Jado van dat wijnetiket hierboven, hebben we niet ontmoet. Wel de eigenaar van een nabij gelegen ‘Chateau’ in de Graves-steeek die jare ver zijn wijn was komen verkopen in… het Kortrijkse.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20150808_01810047

    *

    Duurste wijn ter wereld is een Bourgogne

    De Côte de Nuits uit de Franse Bourgogne is de duurste wijn ter wereld. Per fles kost de wijn 14.254 euro. De beroemde Petrus uit de Bordeaux-streek komt pas op plaats 18 in de ranglijst van specialist Wine Searcher.

     

    Het Londense Wine Searcher maakte een klassement op met de 50 duurste wijnen ter wereld. Het baseerde zich daarvoor op gegevens van meer dan 50.000 wijnkelders, handelaars en producenten over de hele wereld. In totaal werden de prijzen van meer dan 7 miljoen flessen geregistreerd.

     

    Opvallend is hoe hoog de wijnen uit de Bourgogne-streek scoren. Zo bekleden ze niet alleen de eerste drie plaatsen, maar zijn ze ook goed voor 40 van de 50 opgelijste topwijnen.

     

    Het is bovendien geen Romanée-Conti die met de ‘eer’ van duurste wijn gaat lopen, maar een wijn van de in 2006 overleden wijnbouwer Henri Jayer. Het gaat meer bepaald om diens Richebourg Gran Cru, Côtes de Nuits. Jayer staat bovendien ook met een andere wijn op plaats drie, meer bepaald met zijn Cros-Parantoux uit het domein Vosne-Romanée Premier Cru. Wie zo’n fles wil kopen, moet daarvoor gemiddeld 8.072 euro neertellen.

    *

    UITLEIDING

    Maar samen met Albrecht Rodenbach (1856-1880, 24 kaar oud dus) moet ik dit Bourgondisch Intermezzo afsluiten met de zin ‘Helaas! Waar is der Oud(ren fierheid nu gevaren’….

    Niet alleen is de afkomst als Vlaming meteen de aanleiding om te spreken over ‘slechte Belgen’ (wat bij definitie de enige juiste uitleg is) maar ook de directe vingerwijzing dat de ‘Belgische Recuperatie’ meer dan dringend aan de orde wordt gebracht.

    Het Egyptische Suez-kanaal, daar waar er drie jaar voorzien was, werd in minder dan één jaar her-aangelegd Fijne job door die 2 Antwerpse baggeraars die meteen door de Verkochte Pers tot ‘Pelgen’ werden verheven.

    De nieuwe Paus van het Belgisch Voetbal? Een eentalige Waal die geen woord Nederlands over zijn lippen krijgt, dus een goede Belg, die Enzo Scifo….

    Neen, meisjes en jongens, wij maken al lang geen reclame meer voor Franse wijnen, al-dan-niet Christelijk ‘gedoopt’. Wij lusten wel zeer gaarne, vooral in zulk hondenweer van 35° in de schaduw, een glaasje diep onderkoelde Italiaanse ‘Proseco’. Waarvan de pareltjes tot in Uw neusgaten kriebelen. Met soms, als Bruintje even bij ’t begin van de maand, goed wil optrekken, een glaasje EST! EST! EST! van Montefiascone, die andere nabije Pausenstad. Kost voor Moeder-de-Vrouw in het grootwarenhuis € 4.50 en is het waard om als godendrank op Uw Laatste Reis te worden bestempeld. Made in Italy. Bijna even goddelijk als de ‘Entre Deux Monts’ die we ooi op de Zwarte Berg konden proeven. Ook die was – goed geweten - ‘Van Eigen Kweek’…..

    À propos, de wijncultuur in Vlaanderen is aan een ‘remonte’ toe. Wist U, dat tot Napoleon alle niet-Franse wijncultuur buiten Frankrijk verbood, de Vlaamse wijnen hun voet naast de meest beroemde Franse wijnen konden zetten?

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-08-2015, 15:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2760

    *

    .

    .

    *

    INLEIDING

    Ook hier in het oververhitte Zuiden zijn er gisteren een paar druppels hemelwater gevallen, begeleid door felle bliksemschichten en rollende donderslagen. Ook bij De Schandaard moet men waarschijnlijk de bui hebben zien hangen, want in onderstaand artikel over ‘onze”’ Blauwhelmen klikt enige doorschijnende bezorgdheid door. In een aanslepend conflict, (een schiet-incident dus) staat in dat artikel (dat is de code-taal voor moordende en plunderende Moslimmers die het vooral - op basis van de dwingende voorschriften van de Koran, het Heilig Boek waarop onze eigen Moslimmers ook verzot zijn - de Christenen gemunt hebben in de Centraal Afrikaanse Republiek. Een der zeldzame Afrikaans landen dus waar de Blanke Beschaving blijkbaar niet heeft aangeslagen.

    Een veel te lange zin om een veel te lang aanslepend conflict te ‘duiden’. U heeft tweemaal gelijk!

    Blauwhelm schiet collega-Bauwhelmen af. Een spijtig incident. Punt aan de lijn. Heel in de verte wordt er ge-opperd dat er misschien wel een ideologische achtergrond voor is, al kan het ook een psychische afwijking geweest zijn. Wordt verder onderzocht.

    Mijn ideetje?

    De UNIO wil het voorbeeld geven voor de hele wereld en omliggende planeten, dat er niet mag gediscrimineerd worden op basis van ras of godsdienst of huidskleur. Werkt altijd zeer inspirerend, maar is hopeloos. Aldus lopen er gewapende Moslim-fanaten met Blauwe Helmen op, andere moordende Moslimmers zouden moeten in bedwang houden. Maar dat zijn verdoerie hun beste vrienden. Moslimbloed kruipt immers waar het niet gaan kan. Maar aangezien die waarheid niet past in de waangedachte van het wereld Marxsme, mag daar niet aan toegegeven worden. Alles in functie van het Goede doel. Want ook hier heiligt het doel de middelen.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20150809_01810525

    *

    Blauwhelm doodt vier collega’s

    Een Rwandese blauwhelm heeft vier andere blauwhelmen gedood en acht anderen verwond tijdens een schietpartij in de Rwandese basis in Bangui, hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). Vervolgens doodde de soldaat zichzelf, aldus een verklaring van het Rwandese ministerie van Defensie. De schietpartij deed zich zaterdagochtend vroeg voor.

     

    'Er is meteen een onderzoek gestart om te achterhalen wat de motieven waren voor deze betreurenswaardige schietpartij', aldus brigadegeneraal en legerwoordvoerder Joseph Nzabamwita. 'We vermoeden terrorisme maar sluiten een psychische aandoening ook niet uit.'

     

    Het gaat om het zwaarste incident bij de VN-macht sinds de oprichting ervan in september vorig jaar. In december 2013 was het wel tot schoten gekomen tussen Tsjadische en Burundese soldaten die deel uitmaakten van de missie van de Afrikaanse Unie in de CAR. Daarbij vielen geen slachtoffers.

     

    Minusca telt nu 10.800 soldaten, uit Burundi, Congo-Brazzaville, Democratische Republiek Congo, Equatoriaal Guinea, Indonesië, Gabon, Kameroen, Marokko, Pakistan, Rwanda en Senegal. De VN-missie wordt gesteund door de de Franse interventiemacht Sangaris, en is bedoeld om een einde te maken aan het zware geweld tussen de moslims en christenen in het land.

     

    Toen president François Bozizé in maart 2013 werd afgezet door een rebellie van overwegend moslims, de Séléka, kwam het Afrikaanse land terecht in de ergste crisis sinds de onafhankelijkheid in 1960. Het overgangsregime dat geïnstalleerd werd nadat de Séléka begin 2014 verjaagd worden, probeert intussen de orde te herstellen. De Belgische Claire Bourgeois, humanitair coördinator voor de VN in het land, zei in april dat de problemen in het land een 'vergeten crisis' dreigen te worden.

    *

    UITLEIDING

    Zou het kunnen, dat de dag nadert (wat God verhoede!) dat de met hellebaarden Gewapende Zwitserse Wacht van de H. Stoel binnenkort dat kleurrijk maar hopeloos verouderd uniform (design de grote Michelangelo) moet inruilen voor camouflagepakken à la NATI? Dat de speren, hellebaarden en zwaarden tezelfdertijd ingeruild worden voor – om Vriend Poetin te vriend te houden - snelvuur tweedehands Kalasjnikovs en dat de manschappen allemaal schuil gaan onder een Blauwe Helm? Ook de H. Vader, maar dan onder een Blauwhelm met daarop de vier sterren van Brigade Generaal….

    Andere tijden, andere zeden.

    Alhoewel. De UNO, de NAVO of hoe die dingen verder allemaal mogen heten, doen me dikwijls denken aan Cervantes en de Spaanse Edelman die te paard het land doorkruiste om de schaduw van de wieken van windmolens in de verte te gaan bestrijden. In onze tijd zou hij daarvoor ‘drones’ nodig gehad hebben, want de hedendaagse windmolens malen hoog in de wolken, geen graan meer, maar de wind. Die brengen ze dan, voor 10% wind en 90% subsidies, onder de vorm van elektriciteit naar de mensen.

    Moest er in de schoot van de Generale Staf van het Vaticaan ooit een zitje voor mij vrij komen, ik zou rondom die beroemdste van de 7 heuveltoppen van Rome, overal als windmolens voor elektriciteit vermomde minaretten laten oprichten. Met drones die van wachttoren-minaret naar wachttoren-minaret vliegen, voor de veiligheid natuurlijk, maar ook om op te roepen voor de 5 dagelijkse gebedsstonden voor Moslimmers. De stock aan de 72 dagverse maagden voor hun martelaars zou ik laten opslaan in San Pietro ipv daar hoog en ver bij den goeden ouden   Allah die zelf het bepotelen nooit heeft kunnen laten. Vertrouwen hebben is misschien wel goed, maar wat mij betreft, liever een gecontroleerd vertrouwen. Zie maar wat er allemaal met ‘onze’ Blauwhelmen kan voorvallen. Ze krijgen wat speelgoed, en van subiet beginnen ze de held uit te hangen.

    En daarbij: wie heeft er wat aan allemaal die beloftevolle ‘maagden’, als die vele lichtjaren ver daarboven zitten? Liever één vogel in de hand, dan tien in de licht, is niet voor niets een oud Vlaams gezegde, waar Moslimmerse-Blauwhelmen nooit zullen kunnen aan tippen.

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-08-2015, 15:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2759

    *

    Maandag 10 augustus

    Zon 6u22-21u13

    H Laurens, patroon van de boekhouders, heemkringen en koks

    Sint-Laurens hangt de regen op de haag

    .

    *

    .

    Hij ook vloog te dicht bij de zon….

    *

    INLEIDING

    Het is natuurlijk een der oudste dromen van de mensheid, dat alle mensen in vrede met elkaar en met de dieren, ja zelfs met de planten, zouden kunnen leven. Dat heeft helemaal niets te maken met de wereldwijde Nieuwe Orde, noch met Unicef of Amnesty International. De ideale wereld om in te leven heeft zelfs ooit in werkelijkheid bestaan, allez, ik wil zeggen in de Traditie der oude Christelijke Waarden, meestal als ‘de Bijbel’ voorgesteld. Maar die is nu niet meer van onze tijd. Dat heette toen ‘Het Aards Paradijs’ en het was de tijd dat de dieren nog konden spreken. Maar dat hebben Adam en Eva van direct vercloot, door gelijk te willen zijn aan God, door te proeven van de vruchten van de Boom van Kennis van Goed en Kwaad. Allez, ge verstaat wel. Ze hadden wel geen ‘deeltjesversneller’, maar hun grijze massa wel behoorlijk.

    Met hun Icarus moeten de Antieke Grieken daar ook een idee over gehad hebben, dat al evengoed desastreus eindigde als dat van het Eerste Mensenpaar.

    Ook onze Beschaving is er na de Verlichting lichtelijk over. Zie de homo-parades die meer volk trekken en succes kennen dan ooit de Processie van het H Hart kende. Zie de ontelbaar vele ‘festivals’ waar de jeugd in dichte drommen de extases wilt leren kennen van opzwepende wilde oerwoudklanken, van roesmiddelen van over de ganse wereld, van leven in het wild als konijntjes in het veld, maar dagen later naar huis komt met – op kosten van de Ziekenbond of van de Werklozenkas, barstende hoofdpijn, blijvende gehoorstoornissen en met voor altijd een soort benevelde geest. Dat alles natuurlijk tot de grote spijt van veel ouders, die dikwijls geen raad weten met de vele vruchtafdrijvingen…..

    Zie de vergoddelijking van de vele sportkampioenen, de fortuinen die daar de pan uitswingen, aan urenlange na-beschouwingen op het scherm, enz.

    Zie de almaar door ergere en stijgende criminaliteitscijfers, de werkonwilligheid die zwaar gepropageerd wordt door Linkx, Uiterst Linkx en Extreem Linkx.

    Zie jammer genoeg de laatste stuiptrekkingen van ons Voorvaderlijk Geloof, de leegstaande of opgestookte kerkgebouwen en de sluipende vooruitgang van een zekere barbaarse woestijn-‘godsienst’ waarvan het voornaamste punt van geloof is het afslaan van andermans hoofd. Om ondertussen, kont omhoog, onze straten te komen afzetten met hun gebogen ruggen, verstand op grondniveau.

    *

    Als we dat allemaal zo zien, dan heeft de H. Stoel misschien wel gelijk met de zoveelste poging om voor alle mensen van zowel boven als onder de Evenaar, van Pool tot Pool, de hemel op aarde te willen. Gewoon de hand, of liever beide handen in het vuur van de hel steken. Want het is inderdaad schandalig hoe de rijkdommen der aarde allemaal dezelfde kant blijven uitstromen. Wat niet wil zeggen, dat negers of pietrol-pompers minder intelligent kunnen zijn. Alleen zijn die gewoon een paar duizend jaar achter op ons, Blanken. Zij mankeren alleen maar wat tijd, om even beschaafd of zelfs beschaafder dan wij te worden.

    Eenzelfde soort riskante onderneming als de Planetaire Nieuwe wereldorde, hebben wij de laatste jaren ook beleefd of zelfs persoonlijk meegemaakt of weten, ja zien gebeuren. zowel bij Engels, Marx, Lenin en Stalin, als bij Hitler en de Nationaal Socialisten in Duitsland. Ook zij wilden, weze het op hun eigen uitzichtloze manier, het beste voor hun volk, ja zelfs voor de hele wereld. Zij zongen uit duizenden kelen ook in onze straten, dat zij ‘de ganse stad beheersten’, ‘und Morgen die ganze Welt’… Die Helden van het Volk werden door miljoenen op de handen gedragen, tot zij stilaan hun ware aard als despoten lieten zien. Voor de enen was dat de Goelags, voor de anderen de ovens. Allemaal met de beste bedoelingen hoor! Want de massa moest en zou de weldaden van de Nieuwe Orde opgedrongen worden.

    *

    Ook de plannen voor de Planetaire Nieuwe Wereld Orde van Rome in samenwerking met Het Pentagon, becommentariëerd in vorig opstelletje, gaan in dezelfde richting. Laten we daarbij vooral niet spreken over de vergeten tijden van de Inquisitie, waar het duidelijkste argument voor de Goede Zaak de… brandstapel schijnt te zijn geweest.

    Nee, nee, met de koewachters uit de Wastobbe wordt dat iets helemaal anders. Die werken niet met plaatselijke lapmiddeltjes. Die werken direct in ’t groot; zoals de Japanners een paar dagen geleden nog herdachten. Want voor hen was die vlieger de Enola Gay, zekerlijk helemaal niet vrolijk….

    Dit alles doet me denken aan onze Grote Keizer Karel, als Vlaming geboren in Gent. Eenmaal die de Macht had geërfd, hebben hij en zijn zonen; de latere Phlipsen, continu oorlogen gevoerd, om wereldwijd de vrede en het gezag van Rome te bevechten. Hij was een Habsburger, die toe al, zijn en ons Land aan vreemde Meesters toespeelde. Ha ja, want toen bestonden er nog geen Coburgers, en hadden de Habsburgers het voor het zeggen.

    Ook onze bloedeigen Leopold met den Baarde, zoon van zijn vader, Leopold I, ging aan de Zwartjes in de Congo de Beschaving brengen. Als die daarvoor al eens niet happig bleken te zijn, deed hij aan handje-kap, in plaats van handje-klap. Allemaal vanwege en uit bekommernis voor hun bestwil.

    Dat hij er zelf wèl bij voer, is gewoon een storende voetnota van de Geschiedenis.

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *






    10-08-2015, 10:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2758

    *

    Zondag 9 augustus

    Zon 6u20-21u15

    H . Edith Stein co-patrones Europa

    *

    H. Edith Stein, co-patrones van Europa: iets dat heden ten dage tot ’n goed bewaard geheim is geëvalueerd! Deze jarenlange verdoezeling als zoveelste bewijs van de sluipende Islamisering en her (Nazi)-ficering van onze Gewesten.

    Waarschijnlijk was, bij de tot standkoning van Het verdrag van Rome (1957, EEG), de H. Stel vol goede bedoelingen, aanwezig bij de protocollen. Net zoals nu bij de Planetaire Nieuwe Orde 2030 die op ons afkomt. ets wat een vergeefse poging is gebleken, om blijvend een steentje bij te dragen in de eenmaking van de Westerse Wereld. Ziehier wat Wikipedia in alle objectieve eerlijkheid over dezeGrote Dame bericht

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Edith_Stein :

    Edith Stein of Teresa Benedicta van het Kruis (Breslau in Silezië, 12 oktober1891Auschwitz-Birkenau, vermoedelijk 9 augustus1942) was een Joods-Duitsefilosofe en heiligverklaardekarmelietes.

    Weeral een voor Moslimmers beledigende herdenking dus die bewijst dat de oorspronkelijke Europese Gedachte gekidnapt werd door de Linkxe Nieuwe Verenigde Nazies. Linkx met de x van Marx.

    Gelukkig is daar TSCHELDT met zin jaarlijkse DAGKLAPPER om ons er tenminste eenmaal per jaar aan te herinneren.

    .

    *

    Daar zal veel volk komen naar kijken…..

    .

    Twee handen op één 2030-buik

    van ‘t Vaticaan en Unicef samen rond de wereldbol

    *

    INLEIDING

    Twee duizend jaar na de eerste (relatief goed geslaagde) gedeeltelijke humanisering-christianiseering van de Blauwe Planeet, gaan ze dat met z’n allen (Kerk en Staat) nu nog een grondig overdoen. Het resultaat is dus op voorhand bekend. Kerk terug naar de catacomben, en de rest de oven in. Hedendaags Christendom à lz Bildeenberggtoep met hedendaags Communisme. Als U het mij vraagt, een explosieve materie. Want tot staznd te komen buiten de gekende specialisten terzake van explosieve materies, zoals syntex, molotov-coctaiis, kalasnikovs en zo.

    Vooral als U leest wat in dat rapport (zie hieronder) staat, zult U begrijpen waarom.

    Bij mij voelt het aan, of dit ‘De Eindtijd’ betekent, waar Engelen op de vier hoeken der wereld met hemelse trompetten op Goddelijk bevel zullen uitbazuinen dat ‘the game is over en out’. Onze geliefde planeet schiet daarna meteen als een drietrapsraket in de ruimte, voor een paar duizend lichtjaren verre reis in het Heelal. Es gehtt alles vorüber, es ist alles vorbei, maar d’er komt nooit geht meer ene Mai…..

    Kunt U nog volgen?

    Allez, ‘k zal het nog eens proberen. Na jaren van stille oorlog, gaan Kerk en Staat nu, als echte ‘zullers’ samenwerken. Ze zullen Het Rijke Westen door uithongering op de knieën dwingen (dedja, daar gaat mijn pensioentje als kleine zelfstandige!), ze zullen ons uithongeren om de arme Zuiderlingen levenslang aan de tutterfles te krijgen, ze zullen dit en ze zullen dat. Maar ze zullen surtout zorgen voor hun eigen zichzelve. In de zin zoals er ooit eens gezegd werd, dat Jezus Christus de eerste ware Communist ter wereld is geweest. Sorry Here 0gods voor deze godslastering.

    Kijk mensen, ik wil het U verder blijven uitleggen, maar ik begrijp er zelf geen snars meer van….. Wat waarschijnlijk de bedoeling is. Want de Oude Grieken, dat zijn de Grieken die zelf nooit last hebben gehad van vele duizenden immigranten) wisten het al: ‘Zij die de Goden willen vernietigen, verdwazen zij eerst’…..

    Wat ik wèl weet, is dat ik er grandioos naast zat met ‘De Nieuwe Orde’ uit jaren ’30-‘45 (waarvoor zoveel Vlamingen hopeloos veel leed hebben gelden), heden ten dage De Nieuwe Wereld Orde’ meende te bespeuren. Mijn blik reikte bijlage niet ver genoeg. Het is de Planetaire Nieuwe Wereld Orde geworden. Anders gezegd: buiten die ene ‘Planetaire Orde’ is er geen plaats meer voor om het even welke andere ‘orde’. Het wordt dus kiezen of de oven in…..

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    VN en Vaticaan lanceren ‘Agenda 2030’ plan voor wereldregering

    *

    De Verenigde Naties zullen met steun van het Vaticaan op een conferentie in New York eind september ‘Agenda 2030’ lanceren, de opvolger van ‘Agenda 21’. Dit plan komt op niets minder neer dan de stapsgewijze oprichting van een planetaire ‘Nieuwe Wereld Orde’ regering, door de elite in New York en Rome omgelabeld tot ‘Nieuwe Universele Agenda’. ‘Agenda 2030’ is in nog sterkere mate dan zijn voorloper een project waarmee voorgoed een einde wordt gemaakt aan de democratie en soevereiniteit van landen en volken, te beginnen in Europa en Amerika, en de rijkdom van het Westen op socialistische wijze wordt ‘herverdeeld’ in het armere Zuiden.

    Agenda 21 werd in 1992 door 178 landen ondertekend op een conferentie over Milieu en Ontwikkeling in Rio de Janeiro. Sinds die tijd werd het project in 1997, 2002 en 2012 fors bijgesteld. Omdat de resultaten tot nu toe tegenvallen gaat de VN op de ‘Duurzame Ontwikkeling Top’ tussen 25 en 27 september in New York een nog radicalere opvolger presenteren: Agenda 2030.

    Enkele dagen geleden werd het basisdocument van Agenda 2030 afgerond. Bij iedere Westerse burger die ook maar iets geeft om zijn vrijheid en welvaart zouden alle alarmbellen af moeten gaan bij het lezen van de extreemlinkse doelstellingen van dit alomvattende plan voor de hele mensheid.

     

    Mooie taal verbloemt keiharde maatregelen

     

    Officieel klinkt het allemaal zo mooi, het ‘uitroeien van armoede en honger’, het ‘versterken van universele vrede in meer vrijheid’, het bereiken van ‘gelijkheid voor alle seksen’ en het zorgen voor ‘moderne energie voor iedereen’. Wie wil dat nu niet?

     

    Vervolgens komen de Marxistische-socialistische termen: alle landen zijn ‘aandeelhouders’ in een ‘samenwerkend partnerschap’ en moeten akkoord gaan met het ‘collectief plan’ dat ‘onze planeet geneest en veilig maakt’. Hiervoor zullen ‘moedige en transformerende stappen’ nodig zijn die urgent moeten worden gemaakt om ‘de wereld om te zetten op een duurzaam en veerkrachtig’ pad, zodat er ‘vreedzame en omvattende samenlevingen voor duurzame ontwikkeling’ ontstaan.

     

    Dat gaat gebeuren door onder andere het ‘reduceren van de ongelijkheid tussen landen’. Dit kan alleen worden afgedwongen nadat ‘de middelen voor implementatie worden versterkt, en het globale partnerschap voor duurzame ontwikkeling nieuw leven wordt ingeblazen’. De afgelopen jaren lieten we regelmatig zien dat een van de belangrijkste instrumenten daarvoor de ‘Co2 / Global Warming Agenda’ is, waarmee onder het mom van ‘klimaatverandering’ aan het Westen torenhoge en welvaartsvernietigende milieubelastingen zullen worden opgelegd.

     

    Individuele vrijheid ‘gevaarlijk’ en ‘slecht’ voor de planeet

     

    ‘Duurzame ontwikkeling’ blijkt voor de VN enkel te bereiken te zijn door het leven van iedere man, vrouw en kind op deze planeet werkelijk tot in alle details te regelen en te controleren. De algemene boodschap van het plan is dat individuele vrijheid en het zelfbeschikkingsrecht van volken ‘gevaarlijk’ en ‘slecht’ voor de planeet zijn. De VN wil de groei van de wereldbevolking daarom vooral laten plaatsvinden in mega agglomeraties, die zullen bestaan uit aan elkaar gegroeide steden.

     

    De niet genoemde achterliggende gedachte is dat een dicht op elkaar gepakte bevolking eenvoudig te controleren en te besturen is, zeker als er zoals nu overal camera’s worden opgehangen en ieders leven totaal gedigitaliseerd is, van elektronisch betalen tot ‘slimme’ energiemeters tot geautomatiseerd vervoer.

     

    De globalisten in New York en Rome en hun trouwe uitvoerders in Brussel en Washington willen dit ‘grand project’ voor de hele mensheid eerst omzetten in Europa en de Verenigde Staten. Onze economie, onze overheid, onze communicatie, onze bewegingsvrijheid, onze ontspanning, onze sociale contacten, onze gezinnen en zelfs onze religieuze overtuigingen zullen straks ondergeschikt worden gemaakt aan één gemeenschappelijke agenda.

    Massa immigratie

    Een van de reeds in uitvoering genomen maatregelen is het overspoelen van Europa met miljoenen moslim immigranten, bedoeld om ‘multiculturele’ samenlevingen te creëren (zie ook artikel 5 augustus). Door de massa immigratie zullen de sociale systemen in de EU uiteindelijk instorten, waardoor de gewenste ‘gelijkheid’ (= gelijke armoede) zal worden bereikt. In de VS gebeurt hetzelfde met het openzetten van de grenzen door Obama voor miljoenen illegalen uit Mexico en Latijns Amerika.

    Verplaatsing welvaart van West naar Zuid

    Om de plannen te realisteren kondigt het document letterlijk ‘fundamentele veranderingen’ aan in de producerende en consumerende economieën, die verantwoordelijk worden gemaakt voor de ontwikkeling van de economieën en samenlevingen in de ontwikkelingslanden, waar alle armen het recht krijgen op ‘sociale maatregelen’.

     

    Vertaald: het Westen zal permanent biljoenen dollars en euro’s naar het armere zuiden moeten overmaken. Tegelijkertijd zal het gebruik van water en energie worden gerantsoeneerd om de –in realiteit niet bestaande- opwarming van ‘Moeder Aarde’ te beperken tot maximaal 2 graden.

     

    Totalitair wereldsysteem

     

    Laat u daarom niet misleiden door alle oppervlakkige mooie taal over het opheffen van armoede, honger, ziekte, ongelijkheid en geweld, zaken waar iedereen het vanzelfsprekend mee eens is. De ‘linksgroene’ Agenda 2030 van de VN, die persoonlijk door paus Benedictus zal worden ‘ingezegend’, is in werkelijkheid nog veel gevaarlijker dan het toch al radicale Agenda 21, en zal als het gewone volk zich blijft laten misleiden en in slaap laat sussen een totalitair wereldsysteem in het leven roepen dat met ijzeren hand zal worden geregeerd en afgedwongen.

    Xander

    (1) End of American Dream (via Infowars)

    *

    UITLEIDING

    Ik weet het: het is niet meer van onze tijd. Maar de Zachtmoedige sprak graag in parabels. Die waren inderdaad zeer bevattelijk, en bleven dus ook door iedereen goed geamortiseerd. Vandaag de dag worden ze geminiaturiseerd. Verkleind. Naar de achtergrond verdrongen.

    Maar als de essentie te duidelijk is, wordt daar door de Gekroonde en de Gemijterde Hoofden omheen een grote bocht genomen Neem nu de vraag van Zachtmoedige, over een vader die zijn kind in plaats van brood, een steen geeft?!!!! Stilte in de zaal, want dat is een ongemakkelijke vraag.

    *

    Zeker en vast, de Paus is onfeilbaar inzake geloof en zeden. Dat staat onfeilbaar vast omdat het zo en niet anders is. Wordt ook niet betwist. Zijn goede bedoelingen in voormeld handvest worden evenmin betwist. Waarmee wij (kleine) Katholieken wel worstelen, is het feit dat Rome met de Duivel in zee gaat, om de Duivel te bestrijden. Dat is vuur met vuur bestrijden. Als dat lukt zou dat dan een nieuw mirakel zijn….

    Dat Paus Franciscus (Il Romano) de laatste Paus zou zijn, werd al dikwijls in veel voorspellingen vermeld. Voorspellers verkopen inderdaad ook graag hun waar. Maar deze keer komt het Noodlot toch een beetje dicht.

    Gelieve te noteren, dat mens ons de Hemel op aarde belooft. Morgen wordt U zelfs gratis geschoren! De nuchtere Vlaming laat zich daar niet aan vangen. Hij heeft de Duitse kampen en de ovens overleefd, en kan dus nu ook nog even overleven tegen hun opvolgers.

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     

     






    10-08-2015, 07:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!