MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1375 - MARC GRAMMENS LOOPT VOORGOED DE HAVEN BINNEN

    ***

    Zaterdag 11 mei

    Zon 6u00-21u19

    H Estella

    .

    1375 - MARC GRAMMENS LOOPT VOORGOED DE HAVEN BINNEN

    °°°

     

    °°°

    Ja, U leest het goed. Marc Grammens legt er de blok op. Wie er nog het meest onder lijdt, is de man zelf. Hier op diet blogje geen grote woorden, maar een gemeend ‘Tot ziens’.

    Wie weet? Misschien meren we ooit ons bootje eens aan juist naast U. Misschien duurt dat nog jaren, maar het zal precies zijn of we elkaar daags voordien nog hadden gesproken.

    Wat ik (ongevraagd) nog voor Uw vrienden achter de schermen kan doen? Uw Uitgever, Drukkerij Groeninge in Kortrijk, wordt warm aanbevolen voor echte Nederlandse lectuur, Nederlands in  de zin van vòòr Alva de Spaanse Bloedhond.

    Beste Meneer Grammens. onder veel woorden, kunnen twee Vlaamse vrienden ook levenslang elkaar blijven begrijpen. Ik zou ze niet graag eten geven, al Uw Vlaamse vrienden!

    Arrivederci, Heer Grammens! En rust nu wat. Anderen zullen de vlag wel overnemen….

    *

    Het ‘opstelletje’ over Liberalis onderaan wordt U geserveerd gewoon als toemaatje.

    °°°

    Ter zake :

    25.04.13 Er is geen Vlaams politiek "links" meer (Mark Grammens) o, Nieuw Pierke.

    *

    Wat zichzelf "links" noemt, blijft verbazen. Nu weer, naar aanleiding van het overlijden van Margaret Thatcher, waarschijnlijk de grootste politica van de twintigste eeuw, een vrouw die boven alle mannen van haar tijd uitstak. En wat doet "links"? In plaats van te zeggen: natuurlijk waren we het met haar niet altijd eens, maar aan haar grootheid valt niet te twijfelen, - misschien zelfs: we erkennen in haar een tegenstander van formaat. Maar neen, zoiets kan er niet af. Het is schelden en roepen en tieren dat de klok slaat, "heks" is nog de beleefdste uitdrukking van ... ja, van wat? Grofheid, zeker, gebrek aan beschaving, ongetwijfeld, en onmacht, dat zeker. En vervolgens laat men de geschiedenis vervalsen, iets waar de Europese Linkerzijde een meester in is, ook in Vlaanderen. En dan "vergeet" men bijvoorbeeld te vermelden in de Vlaamse media, dat de grootste binnenlands-politieke prestatie van Thatcher is geweest dat ze in Engeland de enige eerste minister van de twintigste eeuw is geweest die drie opeenvolgende parlementsverkiezingen op rij heeft gewonnen, telkens met een programma waarin ze heel nauwgezet aankondigde wat ze als eerste minister allemaal ging doen. Ze hield al haar beloften, - een fenomeen waar "links", ook en vooral bij ons, niet mee omkan. …

    Er is een tijd geweest dat ik me graag "links" liet noemen. Ik ben daarvoor in de jaren vijftig ooit beloond met het erelidmaatschap van de Britse Labour Party. Mooi. Wie zich nooit vergist, leert ook nooit iets bij. Ik kwam gehavend uit de Belgische naoorlogse situatie, en smachtte naar recht, naar rechtvaardigheid en een vredelievende samenleving, die onveranderlijk rustgevend zou zijn, naar een omwenteling. Geen tronen mochten blijven staan….

    Echter, "links" bleek, althans in Vlaanderen, al even weinig revolutionair te zijn als de Volksunie, maar integendeel zo behoudend en konservatief en carrièristisch als een politieke firma Tobback, vader en zoon, zoal kan zijn. De ontmoeting met leidende socialistische figuren en vakbondsleiders was even ontgoochelend als die met leiders van de Volksunie. Het inzicht dat ze me allebei bijbrachten, was dat dit mensen waren die nooit datgene zouden verwezenlijken waar ze schijnbaar voor gingen. De Volksunie zou Vlaanderen niet tot stand brengen, het socialisme zou geen socialisme brengen. Beide waren aan elkaar gewaagd in hypokrisie en oneerlijkheid.

    Het probleem met "links" is dit. Wat is socialisme? Gemeenschapsbezit van produktiemiddelen. Wat is sociaal-demokratie of demokratisch socialisme? Het door demokratische meerderheidsbesluiten onderbrengen van produktiemiddelen in gemeenschapsbezit. Hoeveel socialisten zijn er nog? Op enkele uitzonderingen na, geen. Wat doen ze dan? Voor zover bekend, twee zaken. Ten eerste, met behulp van goedklinkende slogans die tot niets verplichten (zoals "gelijke kansen", iets waar nog geen enkele samenleving toe overgegaan is) zorgen voor de politieke tewerkstelling en zo nodig budgettaire ondersteuning van de kliek die zichzelf socialistisch noemt. Ten tweede, het beklemtonen van vrijzinnigheidsidealen die het samenzitten van socialisten met kapitalisten binnen de vrijmetselarij sublimeren. "Links" gaat dan ineens niet meer over sociaal-ekonomische onderwerpen maar over een oud tema van het nazisme als euthanasie, over homohuwelijken, enz….

    In Vlaanderen is "links", zowel de rode als de groene variant, geworden tot de vloermat van het Hof en het Waalse socialisme, dat alleen eigen belangen, geen Vlaamse, behartigt, en is gedevalueerd tot een macht die funktioneert ten nadele van het eigen volk. "Links" is slechts een woord dat de gebruikers ervan het gevoel geeft trendy te zijn - daar zorgen hun accolieten in de media wel voor -, en ook iets dat macht, invloed, postjes en mandaten oplevert. Men zoekt de Vlaamse volksgunst niet meer, want het volstaat om "Belgisch" te zijn en de Walen van PS en Ecolo te dienen, om macht te verwerven. Demokratisch Vlaanderen heeft nood aan een linker- zowel als aan een rechterzijde. Ze moet (her)opgebouwd worden vanuit het niets. Het is een werk voor de volgende generatie.

    (Mark Grammens in Journaal nr. 651. Het 'Slotnummer'. Aan 80 jaar stopt Grammens ermee. Voor- en tegenstander zullen zijn scherpe artikels missen.)

    *

    19.04.13 Gesluierde beginselen (Etienne Vermeersch)

    Het project van de beginselverklaring Het Vlaanderen van morgen (van SP.A) wijkt wel heel ver af van het hooggestemde model van Quaregnon. Ongetwijfeld vinden we er hier en daar nog analyses en voorstellen in die blijk geven van behoorlijk onderzoek en argumentatie (bijvoorbeeld inzake fiscaliteit of fraude). Maar wat moeten we denken van een nieuw ‘charter' van een Vlaamse partij, meer bepaald een socialistische, dat blijkbaar onze institutionele problemen ‘rechts' laat liggen, maar een markante plaats toekent aan… de ‘hoofddoek'? De indruk over die klemtoon wordt overigens door de reacties in de media bevestigd. Uit eerlijke schaamte wordt die topic wel ingebed in een onderdeel ‘diversiteit', maar de uitwerking daarvan geeft blijk van een pijnlijke intellectuele armoede. Men begint met: ‘In onze diverse steden en gemeenten moeten we vertrekken van wat ons verbindt. We hebben te lang gefocust op onze verschillen…'. Als er één maatschappelijk fenomeen is dat de laatste twintig jaar nadrukkelijk ‘focust op onze verschillen', dan is het wel de hoofddoek….

    In verband met de hoofddoek in openbare besturen horen we alleen holle slogans: ‘Bij het verkrijgen van een bouwvergunning heeft het geen belang welk hoofddeksel de ambtenaar draagt, als die zijn werk maar goed doet'. Maar ook in de rechtbank is het essentieel dat de rechter optreedt zoals het hoort; daar volgt nochtans niet uit dat het irrelevant is of er al dan niet een kruisbeeld aan de muur hangt. ‘Een persoon met een hoofddoek kan iedere burger correct behandelen.'

    Niemand betwist dat; maar is de volgende overweging absurd? Op vier plaatsen in de koran staat uitdrukkelijk dat homoseksualiteit afschuwelijk is en de unanieme soenna bevestigt dat. Mag ik dan niet verwachten dat tenminste enkele mensen die vinden dat de koran de hoofddoek voorschrijft, zo consequent zijn dat ze tevens op dat andere gebied de koran volgen? Hoe moet een homoseksueel zich voelen als hij voor zo iemand meent te staan? Tot in den treure moeten we hier herhalen: wij zeggen niet dat mensen met een hoofddoek niet neutraal kunnen handelen. Wij beweren wel dat men zelfs een vermoeden van partijdigheid onmogelijk moet maken.

    Wat de scholen betreft, vernemen we dat veel meisjes uit eigen beweging de hoofddoek dragen. Wie betwist dat? Wel is het zo dat hier geen individuele, maar een collectieve ‘identiteit' wordt uitgedrukt. Men draagt met andere woorden een uniform en zoiets leidt tot uniformisering en ‘communautarisering'; niet tot de echte diversiteit, namelijk persoonlijke identiteit. Een via gemeenschappelijke kledij uitgedragen ‘identiteit' bevat altijd het risico van collectieve druk op individuen en niemand heeft ooit een middel voorgesteld dat efficiënt tegen deze druk in kan gaan. Het aantal argumenten tegen de hoofddoek in het basis- en secundair onderwijs is zo groot dat ik ze hier niet eens kan vermelden (zie echter op mijn website het artikel De islam en de hoofddoek, met de breedhoeklens  ).

    Gepubliceerd op 19 april ’13 in de Nieuwsbrief van Liberales. Deze tekst verscheen eerst in De Standaard van 2 april 2013.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    12-05-2013, 10:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1374 _LEVENSBESCHOUWELIJKHEDEN ZO BEKAKT MOGELIJK (MOEILIJK)

    ***

    Vrijdag 10 mei

    Zon 6u01-21u18

    H Damiaan, Jozef de Veuster, patroon van melaatsen en aidspatiënten

    ‘Belg’ van de Eeuw (volgens de Vlamingen, want de Franscouillons verkozen daarvoor Jacques Brel.

    .

    1374 _LEVENSBESCHOUWELIJKHEDEN ZO BEKAKT MOGELIJK (MOEILIJK)

    °°°

    Deze sympathieke jongeman

     

    Was ooit een SS Totenkopf Verbände-Lid : zoude niet zeggen, hé?! Zeg mij wat ge draagt, en ik zal U zeggen wat gij zijt!

    °°°

    Passief pluralisme > actief pluralisme > diversiteit.

    Vrij vertaald : ik >ik+ >ik³

    Mijn mening > enig juiste mening > opgelegde mening

    *

    Ik leg uit, de stelling van Abicht & C° voor Dummies. Waarin het vermeende ‘vertrekpunt’ (premisse : passief pluralisme) beknabbeld wordt tot gezegd vertrekpunt als bewijs aangevoerd wordt, dat de premisse bewezen is (meer diversiteit, want dat is goed voor de mensen)

    1ste positie : passief pluralisme : wij, die van onszelf zeggen dat wij pluralisten zijn (waarbij we slimweg  verzwijgen wat en wie die anderen dan wel mogen zijn, achterlijke dwazen waarschijnlijk), hebben ons klakkeloos laten verdringen. We zijn niet voor onszelf opgekomen (ge moet maar durven) en nu gaan we een tandje bijsteken sè!  Eerst moest de scheiding van Kerk en Staat een feit zijn, nu gaan we door tot ze (de anderen o.a. de Kerk) volledig onderworpen of vernietigd zijn.

    2de positie : actief pluralisme : nadat wij dus bewezen hebben dat we niet assertief genoeg zijn geweest, gaan wij met het oog op de aanzwellende golven ‘diversiteit-aanbrengers’, de anderen (de achterlijke non-pluralisten) meer en beter te lijf gaan.

    Roept bij ons, die WOI II gekend hebben, een gevoel van ‘déjà vu’ op. Op cursus geweest bij de Abwejr, Abichtt?

    *

    Enfin, dat was mijn mening na amper een paar lijnen lezen van onderstaand artikel. Maar wie ben ik, om dat voor te zeggen….

    °°°

    Ter zake :

    Zo Gezegd - mei '13

    03.05.13 De burger is vrij, ook aan het loket (Ludo Abicht e.a.)

    Overgenomen bij http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/

    *

    Geachte premier, geachte heren minister-president, geachte burgemeesters,

    We hopen dat u het opiniestuk van Jurgen Slembrouck en een aantal prominente intellectuelen aandachtig gelezen hebt. Zij verdedigen de erfenis van de verlichting en het humanisme, die tientallen jaren lang vertaald werd in de verzuiling van onze samenleving, het ‘passief pluralisme’ waarin de rechten van de levensbeschouwelijke minderheden beschermd werden.

    Maar die tijd is voorbij. We zijn tot de vaststelling gekomen dat een ‘actief pluralisme’ een betere en beschaafdere manier is om met diversiteit om te gaan. Een wereld waarin de burgers een mening hebben en een morele code, maar net daarom open kunnen staan voor de meningen en codes van hun medeburgers. In een actief pluralistische maatschappij is de dialoog tussen mensen uit de verschillende religieuze en levensbeschouwelijke groepen juist mogelijk omdát men een opinie moet hebben om andere opinies op zijn minst te begrijpen. Waarom zou een ambtenaar die moslim, rooms-katholiek, atheïstisch, joods en/of homoseksueel is daar niet fier op mogen zijn en dat ook tonen? Waarom zouden wij ons bedreigd voelen door een politieagent met een tulband, zoals je die vaak in Groot-Brittannië ziet? Betekent die tulband dan dat hij niet-sikhs veracht en daarom ongelijk en onrechtvaardig zal behandelen? Indien er op zich niets verkeerds is met diversiteit, waarom moeten ambtenaren dan plotseling ‘neutraal’ worden? Wij kunnen ons geen ergere samenleving voorstellen dan een ‘neutrale’, een met vijftigduizend en meer tinten grijs in een wereld die om kleur en verscheidenheid schreeuwt. Nee, de neutraliteit van de ambtenaar is geen ‘positieve uiting van dienstbaarheid’ , maar een besmuikte terugkeer naar de veilige en saaie tijd van toen. En wij die dachten al in de eenentwintigste eeuw te leven.

    (De Standaard, opiniestuk, 03.05.13. Ondertekenaars in de krant: Ludo Abicht, (UA), Naima Charkaoui (Minderhedenforum), Pascal De Bruyne, (UGent). Meyrem Almaci (Groen), Guido Vanheeswyck (UA, KU Leuven), Yamila Idrissi, (SP.A). De volledige tekst en alle ondertekenaars zou men moeten vinden op www.standaard.be/opinies, maar daar is niets méér te vinden)

    03.05.13 De vrije markt versmoort het vrije woord (Een hondertal schrijvers)

    Ziehier de paradox: de crisis van de afgelopen jaren maakt een vrije kwaliteitspers meer dan ooit noodzakelijk, maar meer dan ooit zien we hoezeer die pers deel is van de crisis. Zij bericht niet enkel over het roekeloze casinokapitalisme, maar neemt eraan deel. Net zoals de banken zich in de vernieling hebben gereden door blindelings een marktlogica te volgen, zo zijn de media zichzelf aan het verwoesten door cijfers te laten primeren op relevantie. Dit is erg omdat banken en kranten ook een maatschappelijke rol vervullen, en dus nooit alleen maar commerciële instellingen mogen zijn. Zoals een gezond bankwezen essentieel is voor de economie, zijn vrije media cruciaal voor de democratie.

    Net daarom zijn we zo bezorgd. In de praktijk zijn de media niet langer de vierde macht, maar de eerste. Politici worden er gemaakt en gekraakt, misdaden worden er berecht en beslecht, de politieke agenda en de publieke opinie krijgen er grotendeels vorm. Maar wat betekent het als die macht hoofdzakelijk wordt bepaald door de markt? ….

    Omdat wij schrijvers dagelijks met teksten omgaan, hebben we enkele suggesties. PEN Vlaanderen pleit voor:

    1. meer onderzoeksjournalistiek, minder steekvlamjournalistiek

    2. meer duiding (kaarten, dossiers, infographics, achtergronden), minder opiniëring (columns, tweets, polls)

    3. meer buitenland- en Europaberichtgeving, minder tunnelvisie op Wetstraat: de macht is verschoven

    4. meer zelfregulering (factchecking, ombudsman), minder aversie voor externe kritiek

    5. meer inzicht in reële conflicten, minder opkloppen van futiele conflicten

    (Een honderdtal Vlaamse auteurs uiten in een petitie hun bezorgdheid over de toestand van de media in Vlaanderen. Ze vinden dat de media de persvrijheid uithollen door zich 'te onderwerpen aan een losgeslagen vrijemarktdenken." Onder de ondertekenaars zijn Wouter Deprez, David Van Reybrouck, Bart Moeyaert, Kristien Hemmerechts, Anne Provoost en Josse De Pauw. Allen zijn ze lid van PEN Vlaanderen, de Vlaamse afdeling van de auteursvereniging die pleit voor vrije meningsuiting. Volledige tekst in De Morgen hier ..... )

    02.05.13 Open brief/petitie: De burger is vrij. Aan het loket noch God noch partij. (Jurgen Slembrouck en vele anderen)

    .. Dat respect manifesteert zich in de neutraliteit van de overheid. Door levensbeschouwelijk en ideologisch onbevooroordeeld te zijn en elke zweem van partijdigheid te vermijden, plaatst ze de menselijke vrijheid centraal.

    Precies daarom moet de overheidsambtenaar er van afzien om zijn eigen levensbeschouwelijke of ideologische voorkeuren te etaleren. Hij moet er zich van bewust zijn dat dergelijke symbolen de vrijheidsbeleving van de burger negatief kunnen beïnvloeden en de indruk kunnen wekken dat de geboden dienstverlening er door gekleurd is. De ambtenaar staat ten aanzien van de burger in een relatie van dienstbaarheid. Zijn persoonlijke visie is tijdens de duur van zijn werkzaamheden ondergeschikt aan die van de burger. Door zijn levensbeschouwelijke en ideologische overtuigingen tussen haakjes te plaatsen, betuigt de overheidsambtenaar intercultureel respect ten aanzien van de vrijheid van de burger….

    Om onze vraag kracht bij te zetten, organiseren we een petitie waarin we het volgende vragen:

    1. Installeer een verbod op het dragen van levensbeschouwelijke en ideologische symbolen door overheidsambtenaren bij het uitoefenen van hun ambt.

    2. Waardeer de neutraliteit van de overheidsambtenaar als een positieve uiting van dienstbaarheid.

    3. Versterk het seculiere karakter van de overheid.

    De volledige tekst van de open brief staat hier ....  waar u ook kan doorklippen om de petitie te tekenen

    (Brief gepubliceerd op 2.05.13 in De Standaard

    °°°

    Juist. Bij de pers primeren winst-cijfers op relevantie. Ze doen aan bankiers-casino. Maar dat is niet het geval bij de TV.  Daar zorgt het Staats-manna voor alles, als er maar niet teveel r wordt gereleveerd.. Door andere meningen aan het woord te laten, bijvoorbeeld. Maar dat van de pers zou wel eens Aaai! de nagel op de kop kunnen zijn. Al is het dan niet helemaal in de zin zoals bedoeld hierboven. De media zijn lijk lemmingen die als in afspraak, allemaal naar dezelfde afgrond hollen. Inderdaad : het wachten is lijk wachten op Godot : we wachten op een relevante minstens objectieve pers, met, als top of the bill, hier en daar een rechtse uitschieter….

    *

    Over vermomming ‘in de publieke sector’. Het is nochtans zo simpel en klaar als een klontje pompwater. Muzelmanse kledij roept de associatie op van  geweld en verdrukking, en daar houden wij niet van. Iemand met een hoofddoek achter de balie heeft de bedoeling ons daaraan te doen denken, en dat willen we niet. Iemand met een keppeltje (tiens, zijn er dat zoveel?) of met een kruisje roept dat soort associaties niet op. Spijtig, hé?!

    Dat heeft niets te zien met ‘godsdienst’ of zo. Een Swastika is, om dezelfde redenen, voor altijd totaal ongewenst, ja zelfs met recht en reden verboden : het is in feite een onschuldig Noors afgoden-teken, maar (door associatie) is het verworden tot een symbool van angst en verdrukking. Net zoals de Islamitische hoofddoek, in wezen een onschuldig kledingstuk dat ook one grootmoeders droegen….. Zie zelfs de regen-kaapjes van on ze meest preutse dametjes…. Die roepen alleen de associatie op van de gelukkig uitgespaarde coiffeuze-kosten!

    Tja, en wat een homo kan drijven om fier te zijn op zijn afwijking, moeten die heren mij toch eens een tekeningetje bij maken, in het licht van hun egoïsme tegenover de natuurwet van ‘gaat en vermenigvuldig U’. Een beetje nadenken, mag het?

    Over Oom Agent verkleed als Sihk kunnen  we bij ons voorlopig nog niet veel meespreken. ’n Boom van een vent als Bobby met een speciale ingewikkelde kopvod en geen helm zal wel niemand schrik aanjagen, eerder ver- en bewondering. Maar stel U eens voor, dezelfde uit de kluiten gewassen vent met aan Swastika-armband, en met op dat hoofd een zwarte kepie met doodskop… ie de jonge SS-man op de afbeelding hierboven….

    Wij zeggen in ons taalgebied terecht, dat de klederen de man maken. Of is dat gezegde niet levensbeschouwelijk genoeg meer, en dient het te worden verboden?

    Ach jongens en meisjes van de Linkxe kant, volgt toch eens jullie buik-gevoel. En doe als ik, ga op tijd naar de badkamer! Scheidt uit die bol op jullie maag en spreek vrij-uit. Jullie kunnen aan de rand van de maatschappij wat prutsen, maar om de fundamenten te veranderen, moeten er mannen met ballen komen.

    Morgen, 10 Mei, is het precies 73 jaar geleden dat hier mannen met ballen rondliepen om dood en vernieling te zaaien.Laat dat volstaan. Probeer liever iets te bedenken, om de gestage stroom vluchtelingen ui zowel Donker Afrika als uit de pietrol-landen op andere gedachten te brengen. Laat die hun diversiteit bij hebn thuis ontwikkelen. Breng ze vooral de verzuchtingen van de Verlichting. Dat zal hen helpen om uit hun achterlijke ideologie te ontsnappen  en om mens te worden.

    Kunnen wij zelf ook over meepraten, of niet soms?

    Ik zie jullie ideale wereld als volgt. Jullie staan voor emigratie en lotsverbetering via volksverhuizing? Wel, wat houdt jullie tegen om zelf persoonlijk de beweging in gang te zetten? Beginnen in de pietrol-landen, om de scheiding van Kerk en Staat in te voeren, gevolgd door het invoeren van democratische spelregels. En, niet te vergeten, door jullie hemse zoete en zaligmakende Verlichting. Breng daar het onderwijs op ons niveau. Geef de mensen daar geen vissen, maar leer ze te vissen. Toon hen dat het bij ons iedere dag regent, dat er geen bergen zijn om naar te verwateren, dat we zelf zo arm als luizen zijn geworden.

    Doe dat, maar doe het AUB dringend. Zodat de gammele bootjes met op elkaar geplakte vluchtelingen uit blijven. Dat we hier geen zielige hoopjes ellende meer zien aanspoelen, ver weg van hun eigen paradijselijke stranden.

    Ik zou bijna zeggen (maar dat is natuurlijk zeer on-pluralistisch) Lievenheerken, bliksem de vrienden van onze Besierders weg van hun tronen en hun vele vrouwen. Trommel het overschot van Uw Paterkes en Nonnekes bijeen, om nog eens, zoals vroeger, gratis en voor niks, ja, zelfs tegen beter weten in, de Zwartjes te gaan bekeren. Het was toen, lijk in Suid Afrika voor de negers onder de Apartheid, geen hemel op aarde, maar het was in ieder geval niet de hel die Donker Afrika zowel als het land van My Sarie Mareis, thans doormaken.

    En voor wat betreft die pietrol-landen, daar moet eerst en vooral een gezonde  Hebreïsche zandstorm gewoed hebben. Oog om oog, en tand om tand, of zoiets. Als Christenmens kan ik dat niet zo goed onder woorden brengen….Maar eenmaal de olie-sjeiks daar verdwenen zouden zijn, zullen er wel voldoende lente-winden komen om de mensen daar te doen ontwaken na een duizendjarige slaap…. Ik zou het moeten nakijken, maar daar was men, vòòr Mohammed en diens bloedstroom, toch in hoofdzaak Oosters Orthodox? Staat er niet geschreven, dat de Oost Romeinse Kerk onder leiding van Byzantium veel groter en sterker was dan de West Romeinse, onder leiding van Rome?  JaJa, de Ideologie van de Wrede heeft goed geboerd, hé! En nu zijn wij, als we niet oppassen, aan de beurt.

     

     

     

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

    ihk





    12-05-2013, 10:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1273 - OVER DE HOUDBAARHEISDATUM VAN DE SOCIAALDEMOCRATEN

    ***

    Donderdag 9 mei

    Zon 6u03-21u16

    Hemelvaart van de Heer

    H Carolina

    .

    1273 - OVER DE HOUDBAARHEISDATUM VAN DE SOCIAALDEMOCRATEN

    °°°

    Noah Karrouche (1984), historice

     

    Ongesluierd, maar verwant met Hortensia Kherrbache.

    °°°

    Hieronder wordt U een werkje opgediend van bovenstaande academische schoonheid, nauw verwant blijkbaar met de Antwerpse troela Yasmina Kladeradacha. Denk eraan : BDW is ook een academisch geschoolde historicus, whatsoever die titel verbergt : de politiek is blijkbaar stilaan gaan toebehoren aan clevere geesten die het verleden beter beheersen dan het heden Het stukje gaat eigenlijk niet zozeer over de politiek, maar over Den Bleiter. Ik denk dat die (Bert Anciaux) het nog ver gaat schoppen als ‘her-noemer’ van politieke partijen. De Volksunie van Hugo Schiltz, onzaliger gedachte, her-benoemde hij tot er niets meer van overbleef en de partij die hem daarna wegens zijn aanhang (in stemmen uitgedrukt) in huis haalde, laat hem net hetzelfde doen. De SP is inderdaad aardig onderweg om alleen maar meer wat ‘Anders’ te zijn.

    Ik ben de eerste om te beklemtonen dat die partij, die ik trouwens nooit gemogen heb, volledig naast haar houvast gegroeid is. Het is een klimplant die tegen de grond voortwoekert. Ze zal nu door Den Bleiter gewoon worden  kapot gesnoeid. Om te beginnen zijn alle 1 Mei-toespraken van de kopstukken nu al als reactionair bestempeld…. En het heil zit voortaan in de bommengordels.

    *

    Soyons sérieux. Die Franse koning, die van het gezegde  ‘Sois belle et tais-toi’  kan ik, zij het met tegenzin, bij het lezen van onderstaande ontboezemingen (Hmmm), volledig bijtreden. Ware het niet dat daar zodanig veel grote stadhuis-woorden in voorkomen, dat het zeker niet voor proletariërs bedoeld kan zijn, maar voor hoogopgeleid kaderpersoneel

    Wat de juffrouw wel degelijk klaar en ontboezemd in beeld brengt, is het onvermogen van Linkx om ooit eens de geschikte doctrine te vinden. Zelfs Marx wordt weggezet bij het Klein Gevaarlijk Afval, met een lichte ondertoon van jeugdige nostalgie naar revolutie.

    JaJa, den Bleiter zal nog carrière maken. Als hij in de politiek alles zal gezien hebben wat er ooit zal te zien zijn, wacht hem dan een T2de leven, met lange zwarte haatbaard en zwaar geringde vingers, gekleed in lange kaftan, met wapperende wijde witte mantel, boven op het hoofd bij elkaar gehouden onder dat bekend zwart gordeltje. Sjeik Abdullah Ansjo-Vischu

    °°°

    Ter zake :

    Links in Europa kan niet langer aan dat cultureel complexe heden ontsnappen

    OPINIE − 08/05/13, 08u50

    dm column Noah Karrouche (1984) is historica door de week en schrijft in haar vrije tijd.

    *

    De zichtbaarheid van een religieuze minderheid in Europa of de doden in Bangladesh zijn twee zijden van een zelfde fenomeen: westers imperialisme

    Wat volgt is oud nieuws maar nog geen geschiedenis. Op de vooravond van 1 mei vroeg de voorzitter van de socialisten in de Vooruit zijn publiek niet terug te blikken op het verleden, maar te kijken naar de toekomst. Op die manier liet hij maar weinig ruimte voor de nostalgie waar mensen doorgaans zo van houden. 1 mei staat nochtans bol van referenties aan het verleden. Voor de collectieve herinnering, zeker in een internationale beweging als die van het socialisme, geldt echter een eenvoudige wetmatigheid: hoe kleiner het residu, des te groter en te grijzer de vervlakking.

    Dat wisten marxistische denkers in de jaren zestig in Parijs ook al. Daar groeide de bewustwording dat het marxisme vanuit geschiedfilosofisch oogpunt had gefaald en dat het vanuit de praktijk niet vol te houden was. Excessen te over, en geen enkele denker kon ontsnappen aan de geslotenheid van een systeem, een structuur waar geen ruimte was voor de bewegingsvrijheid van individuen.

    Het marxistische denken was daarnaast uitermate eurocentrisch. Zo kon het de groeiende ongelijkheid tussen de oude metropool en de nieuwe wereld niet interpelleren en wist het geen weg met niet-westerse, lokale culturen.

    Ook de sociaaldemocratie lijkt geen afdoend antwoord op vraagstukken over culturele eigenheid te kunnen formuleren, al krijgt de onderklasse in Vlaanderen steeds meer kleur. Links in Europa kan dus niet langer aan dat cultureel complexe heden ontsnappen. Dat besefte Anciaux maar al te goed toen hij Vermeersch afgelopen dinsdagavond trachtte te pareren door te stellen dat die nieuwe Vlaamse realiteit in de eerste plaats gaat over de keuzes van mensen, en niet over ismen.

    Een aantal sociaaldemocraten, zoals Anciaux, is begrijpelijkerwijs wars van nostalgie naar de traditionele invulling van een begrip als neutraliteit omdat ze maar al te goed beseffen dat de houdbaarheidsdatum ervan al even is verstreken. Het maakt socialisten die gesteld zijn op de democratische verworvenheden uit het verleden bijzonder zenuwachtig.

    Volgens liberale buitenstaanders echter heette de herziening van neutraliteit in de publieke ruimte een heuse coup, en wel een 'totalitaire', 'regressieve' en 'electoraal opportunistische'. Dat geeft dan weer blijk van de mate van wanhoop onder de grote Verlichtingsbakens van de Vlaamse politiek.

    Of ze zijn potdoof en blind, of ze moeten wel helemaal walgen van wat zich bevindt in hun middens. Het was nu ook niet meteen een Paul Magnette die tijdens de vooravond een aantal keren compulsief 'Où sont les conservateurs?' door de microfoon kwam roepen, of fier de nieuwe kijk van de Vlaamse socialisten op die neutraliteit extra in de verf kwam zetten. Misschien was dat wél op zijn plaats geweest. Bijzonder radicaal is de interventie van de sociaaldemocraten nu ook weer niet.

    Niet het radicale linkse denken of de culturele assertiviteit zijn hier de wetmatigheden. Of het nu gaat om de fysieke zichtbaarheid van een religieuze minderheid in het oude machtscentrum Europa, of de doden in een fabriek in Bangladesh, het zijn twee zijden van een zelfde fenomeen: het westerse imperialisme. Allicht zien vooruitgang en welvaart er anders uit dan geanticipeerd. Misschien hebben ook zij een humaan gezicht, laten ze de menselijke waardigheid intact.

    Nostalgie is dus zeker misplaatst wanneer ze het verleden wil restaureren. Maar niet wanneer ze de sociaaldemocratie in staat stelt haar eigen verleden te reflecteren.

    In een van de vergeten uithoeken van dat verleden situeert zich de kortstondige opflakkering van het tricontinentalisme, een antikoloniale stroming die eind jaren 60 vorm kreeg op het kruispunt tussen Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De visie binnen het marxisme op vooruitgang was hen te westers, het antikoloniale nationalisme te benauwend. Zij wisten het gedachtegoed over de klassenstrijd te verzoenen met een open culturele geest. Twee werelden die elkaar voorheen niet vonden, voor even bevangen door een zeker revolutionair optimisme.

    Dat optimisme wist een lid van die beweging, de Haïtiaanse dichter en schrijver René Depestre, in 1968 in een enkele zin veel beter te vervatten dan eender welke toespraak, open brief, manifest of televisiedebat: 'Je fais la révolution, donc je suis, donc nous sommes.'

    Geen geschiedenis maar oud nieuws dus, en wel vanop een ander eiland dan het Vlaamse. De sociaaldemocraten kunnen daar nog wat van leren. .

    °°°

    De mannelijke helft van dat soort beperkt zich tot kopstoot-uitdelers, saccochen—trekkers, groepsverkrachters, drugdealers en hangjongeren. (Tiens, waarom hangen die niet? 10cm boven de grond is al voldoende…) De vrouwelijke helft staat in voor de reproductie op grote schaal en de beteren onder hen  doen zoals elke huismoeder ter wereld : zij trachten de boel bijeen te houden en, waar het kan, tot een hogere intelligentie-graad op te trekken. Hun ideologie wordt gevaarlijker naarmate ze knapper koppen hebben.  En onze eigen politici werken daaraan mee, in de vage veronderstelling dat er op die manier een menselijker Islam komt die de Koran Linkx laat liggen.

    Allez, ik wil zeggen : dat is wat wij iedere dag meer en meer leren over de inwijkelingen. Moest het anders zijn, ik zou het ook zeggen. Er is misschien wel een zwijgende brave meerderheid, maar als ze blijven zwijgen, is dat dan geen medeplichtigheid? Vòòr de 2de wereldoorlog liep de wereld ook vol brave Duitsers…. Dat werd wel even anders toen hun gevangeniswezen later in volle daglicht werd gezet….

    Wij, hun ‘gastland’, dat stilaan in hun ogen hun eigendom is geworden, is immers bevolkt door ‘ongelovige honden’, en dat wordt in hun scholen onderwezen van in de kleuterklas. Het wordt zelfs door onze tolero samenleving in de verf gezet als zijnde hun  ‘koeltoer’.

    Alleen laten ze af en toe ietske teveel in hun kaarten kijken. Maar zelfs die les (Syrië) gaat er niet in : we worden dringend gebeden het door hen aangebrachte leed te willen verzachten.

     

    PS. Ach lieve Mevrouw met die vreemde naam! Heeft U er nog nooit op gelet, dat de boer, als hij zijn land omploegt, altijd de grond naar rechts omdraait? Op die manier verkrijgt hij ieder jaar een verse nieuwe bovenlaag. Maar waarschijnlijk kent U niet veel van den   boerenstiel, anders waren Uw ouders niet kunnen emigreren uit dat kloteland van U. Dat is toch wat jullie denken van Marokko, anders waren jullie niet naar hier gekomen….

    Nog nooit aan gedacht om daar voor goed terug te keren? De arme Marokkaanse geitenboer kan best, na eeuwen en eeuwen dor bestaan, wat emancipatie gebruiken. Maar denk er aan : dorre bovengrond wordt altijd en overal naar rechts bewerkt. En niet omgekeerd.

     

     

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°





    09-05-2013, 10:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    08-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1372 - HOE IN IEPER LEERKRACHTEN ISLAMOFOOB GETIMMERD WORDEN

    ***

    Woensdag 8 mei

    Zon 6u04-21u15

    H Ida van Nijvel

    .

    1372 - HOE IN IEPER LEERKRACHTEN ISLAMOFOOB GETIMMERD WORDEN

    °°°

     

    °°°

    Kijk, in mijn voorgaande stukje had Prof. Vermeersch het over Darwin. Die man – U moogt kiezen dewelke – werkt op mij als een rode lap op een stier. Natuurlijk zijn de mens en de natuur voortdurend in evolutie. Zelfs na zijn dood kan hij tot zeep verwerkt worden. Die dan via allerlei omwegen in zee geraakt, waar de cyclus kan herbeginnen. Zie Boek Genesis : “ en Hij scheidde de wateren van het land”. Zal wel niet in één dag de Dag rustte Hij….gebeurd zijn, want de 7de Dag rustte Hij…..

    Wat er ook sindsdien is bijgekomen, dat zijn de muggen. In potjeslatijn zijn dat de Nematocerae. Zie afbeelding hierboven. Het zijn, zegt Wikipedia, zeer fragiele gevleugelde insecten, met uiterst gevoelige geur-sprieten met zuig-slurf. Een soort vliegende minii-Dumbo’s dus.

    Sedert wij hier in Centraal Italië in een waterrijk gebied wonen, bezoeken zij ons meer dan ons lief is. Maar ge-evalueerd zijnde, kopen wij bij de Apotheek in een dorp daartegen een beschermend zalfje die ons bloed voor hen afschuwelijk slecht doet smaken. Wij verdelgen geen enkele mug, en al zeker de mannetjes-muggen niet. Want mannetjes-muggen steken niet. Ze zijn alleen daar om te zorgen voor vrouw en kroost…. De laatste jaren zijn er van over de Middellandse Zee een soort hardnekkige moordenaars-muggen bijgekomen. Ze zijn gekend als ‘tijger-muggen’ en kweken zelfs in Uw bloemschaaltjes waarin een paar druppeltjes stilstaand water.

    *

    Maar leest U eerst gerust het artikel hieronder over de schoolse ervaring van een zwangere leerkracht in Ieper, met een eveneens van de overkant der Middellandse Zee afkomstige Marokkaanse ‘jongere’. Ondertussen zoek ik de nodige woorden bijeen, om Prof. Vermeersch tegemoet te komen, waar die daarjuist zei dat hij de mensen gaarne ziet, maar niet hun achterop lopende ideologie. Want ik weet dat woorden kunnen kwetsen. Zij het in mindere mate dan de kopstoot van een 16-jarige knul in de zwangere buik van een boven hem geplaatste jonge vrouw.

    °°°

    Ter zake :

    Leerling (16) slaat zwangere lerares in ziekenhuis

    ® Vandaag.be

    *

    Een 16-jarige leerling van Marokkaanse afkomst heeft aan de schoolpoort enkele rake klappen en een kopstoot gegeven aan een zwangere lerares en probeerde haar gsm te stelen.

    De jongeman wachtte de vrouw op aan het VTI in Ieper, nadat hij definitief van school gestuurd werd. Hij had het slachtoffer eerder al bedreigd, schrijft Het Nieuwsblad. De vrouw, die vijf maanden zwanger is, werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

    "Het gaat intussen beter met haar", laat haar familie weten. "Uit de eerste onderzoeken blijkt dat ze het goed maakt en dat er ook niets aan de hand is met de baby."

    waar gaat dat naar toe zeg ??????? als je véél kinderen , ZELFS KLEUTERS nu al bezig ziet kun je al zeggen dat het er niet beter op zal worden !!! de agressie die bij sommigen van die kleine kinderen voorkomt doet mij vragen stellen , het jammere eraan is dat sommige ouders er geen oor naar hebben als ze erover aangesproken worden . als ze als 13 jarige al messen verkopen op school ........ ik weet het niet hoor , het enige wat ik WEL weet is dat ik geen leerkracht zou willen zijn !!! véél sterkte aan de zwangere leerkracht , dat moet schrikken geweest zijn zeg !!!!!!!

    Goe bezig ... een gangster in spe, een klant voor Justitie

    Je kan "Belg" zijn maar het verschil in mentaliteit en opvoeding haal je niet zo weg

    °°°

    Muggen, Mr. Vermeersch, zijn nare besten. Meer in het bijzonder zijn de malaria-muggen de grote boosdoeners die zelfs over een nijvere bevolking de slaapziekte, gevolgd door de dood, kunnen brengen. Gelukkig is de mens van nature muggofoob!

    Het zit zo, dat in de jaren 1700 de armen vissers-bevolking hier rond het meer, bijna aan het uitsterven was, want toen had men het verband tussen malaria en deze muggen nog niet ontdekt. De toenmalige Paus, Pius VI, vol compassie met zijn onderdanen die goed opbrachten, bekostigde toen de bouw van een nieuw dorp, zo’n 150 meter hoger in de bergen, waar die vervelende muggen niet meer kwamen. Sedertdien zijn die muggen stilaan weggeleven, en zijn de mensen, waaronder wij, teruggekomen. Het oude dorp werd verlaten. Jaar na jaar verdween  het onder struikgewas en werd stilaan ingenomen door het ongedierte.

    En meer zeg ik niet, want Seppe Weiss van het Spionnencentrum ligt op de loer.

    Maar als U doet lijk Klein Duimpje, de weg teruggaan waar er hints neergeschreven staan, vindt U wel de bedoeling. Alleen nog dit : de mug is een nietig diertje, maar het vernietigt gehele continenten.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    08-05-2013, 12:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1371 - BERTJE EET UW BÔKE OP EN EN ZWIJGT

    .

    1371 - BERTJE EET UW BÔKE OP EN EN ZWIJGT

     

    °°°

    De Gansendoncks bij Reyers Laat 

    °°°

    De zeer Belgische Socialistische Partij (BSP) die al jaren onder de valse vlag vaart als SP Anders, de spiegelpartij van  de Parti Scandale, heeft in de persoon van Den Bleiter een muis gebaard.  Als een partij van ‘lozers’ een partij-hopper (spring-kikker?) als mede-lozer naar voor schuift, dan is het met hun aanhang maar triestig gesteld. Van echte voormannen is er al lang geen sprake meer, daarom mag een nitwit op de barricaden.

    Daarom ook heet het programma ‘Reyers Laat’ en nog net niet ‘Reyers tè laat’. Want wie stemt in Vlaanderen nu nog voor de Socialisten, de partij der lozers, buiten de vele door de Partij tewerk gestelde meelopers en  de talrijke Allahzonen die hun heil van die kant verwachten? Net als bij hun gelijkgezinden (maar anders), de Tsjeven, al even gelijk voorbij gestreefd maar recht gehouden door hun eigen structuren. Met het Eigen Volk lopen ze niet hoog op, want het verlaat hen in massa. Zij bakken zoete broodjes bij de in golven aanspoelende vreemdelingen, in de hoop dat die hun cijfers zullen ‘aufkricken’….

    En de zwijgende meerderheid, verwonderd dat ze Vlaanderen hebben kunnen doen geel en zwart kleuren, wordt onzeker en twijfelt. ’t Zijn slechte tijden zonder veel vooruitzichten. We zien dat de Leiders ons maar ook elkaar blaaskes wijsmaken. We zijn dus aangewezen om uit onszelf de uitgang te vinden.

    Inderdaad, zo’n paar lijntjes om verslag uit te brengen over een academische discussie, werken zeer verhelderend. Een blik op de klok zegt genoeg….Het is inderdaad …Reyers laat.

    °°°

    Ter zake :

    Anciaux: "Meneer Vermeersch, u bent onvoorstelbaar aan het zeveren"

    07/05/13, 06u54  − Bron: Reyers Laat

    *

    Het zat er gisterenavond in het Canvas-programma 'Reyers Laat' bovenhands op. Bert Anciaux (sp.a) pleitte ervoor dat de regering werk moet maken van de strijd tegen islamofobie, maar professor emeritus Etienne Vermeersch was niet akkoord. "Er bestaat voor mij een onderscheid tussen de mensen, die ik liefheb, en een systeem, dat moet bestreden worden", pleitte de filosoof. .

    "In de Amerikaanse cultuur neemt 40 procent de evolutietheorie aan", argumenteerde Vermeersch. "Die cultuur heeft zelfs voor minderjarigen de doodstraf. Die cultuur is achterlijk, zal ik ook zeggen. Wanneer ik nu zeg dat in de islamlanden maar twintig procent of minder de evolutietheorie aanneemt. Dan mag ik toch ook zeggen dat die nog meer achterlijk zijn? En volgens punt drie in uw resolutie mag ik dat niet zeggen."

    "Meneer Vermeersch, je bent onvoorstelbaar aan het zeveren", antwoordde de sp.a-fractieleider. "Ik heb het gevoel dat meneer Vermeersch alles doet om islamofoob over te komen." "Het is volkomen misplaatst om individuele mensen te minachten", zei Vermeersch daarop. "Maar het is iets helemaal anders om een godsdienst te bestrijden. Ik ben anti-katholiek, maar niet tegen katholieken." Waarop Anciaux benadrukte dat hij geen enkel probleem heeft met kritiek op een godsdienst.

    "Je hebt een hemels genoegen om mensen te kwetsen", zei Anciaux tegen Vermeersch. Waarop die dan weer: "De islam is geen mens, maar een systeem. Ik denk dat ik meer gelovige vrienden heb dan jij. Er bestaat voor mij een onderscheid tussen de mensen, die ik liefheb, en een systeem, dat moet bestreden worden." .

    °°°

    De graad van beschaving afmeten aan het aankleven van he Darwinisme, zoals de Prof doet, is zoals een blinde die uitlegt hoe hij de zon ziet opkomen boven de bergtoppen. Er zit zelfs, als we hem horen, een tikkeltje hulp zijnerzijds in, precies alsof de zon dat niet alleen aankan.

    Och, het is niet meer dan een gesprekje tussen twee lantaarns.  De ene is groot en geeft licht in verhouding. De andere denkt dat hij groot is, maar heeft een lichtje in verhouding… Enfin, daar moet niemand zich veel van aantrekken. Als ‘ons Damienne’ maar content is.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    07-05-2013, 11:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1370 – MORAAL IN DE KERK, OF KERK IN DE MORAAL. MISSCHIEN ZELFS KERK ZONDR MORAAL.

    ***

    Dinsdag 7 mei 2013

    Bloeimaand

    Zon 6u06-21u13

    H Stanislas

    Als het regent op Sint-Stanislas liggen de patatten in een plas

    .

    1370 – MORAAL IN DE KERK, OF KERK IN DE MORAAL. MISSCHIEN ZELFS KERK ZONDR MORAAL.

    °°°

     

    °°°

    Dit stukje gaat weer over een ongemakkelijke waarheid. Nee nee, niet over de opwarming van de aarde of het smeltend ijs van de Noordpool. Deze keer ook niet om te wijzen op VRT-nieuws en ander ramptoerisme, maar om – spijts de vele donkere wolken - te wijzen op de zonnige kant van het leven. In de Bijbel – ach weer niet die oude zak – staat helemaal bij ’t begin het verhaal van de Boom van Kennis van Goed en Kwaad. Daar is Darwin nog altijd niet aan toe gekomen : die is blijven steken in het materiele. Van die Boom van de Kennis van Goed en Kwaad mochten Adam en Eva zelfs geen afgevallen appel van opeten. Wat ze dus – goddank - toch deden, meer nog, ze zaten aan den boom zelf. Als straf werden ze weggestuurd uit het Aards Paradijs. De gevolgen zij gekend! Ze zouden voortaan hun brood eten in het zweet huns aanschijns, en hun kinderen (op de vrouwen-afdeling) in pijn en smarten ter wereld moesten brengen. En vele duizenden jaren lang is dat zo gebleven….Al is zelfs daarin de laatste tijd verbetering gekomen : Darwin heeft gelijk! De gebraden kiekens vliegen ons bijna in de mond, en voor kinderen is er de in vitro fertilisatie.

    Goed, hé, zo’n boom! Nu zou bij elke appel al vlug een paswoord horen, zonder dewelke geen toegang. We zijn dus op goede weg, want we krijgen (zie hieronder) reeds van alles te horen om uit te leggen, dat paswoorden inzake ‘Geloof en Zeden’ al lang uit de mode zijn. Moraliteit heeft zelfs de letters www. niet nodig om op Internet toegankelijk te zijn. Gewoon downloaden wat men lust, en het ander deleten . Een soort van ‘Freies Manöver-Befehl, waardoor het de U-Boote op het einde van het Dritte Reich toegelaten werd hun eigen schip tot zinken te brengen, zodat het niet in handen van de vijand viel. Freies Manöver dus in de diepzee van de moraliteit.

    Om in zeevaart-termen te blijven : ik dacht dus verkeerdelijk tot hiertoe dat ‘de mensheid’ toch o zo blij was met de uitvinding van het kompas en de sextant, twee toestelletjes van eerder bescheiden afmetingen, die een vaste richting aangaven. Het kompas wees altijd en overal, over alle oceanen, naar het magnetische Noorden, en met de sextant kon men de sterren ‘schieten’, d.i. de eigen positie bepalen ten opzichte van de sterren in het firmament. Anders gezegd :  het schip had , om zijn bestemming veilig te bereiken, vaste anker-punten nodig, al kon het natuurlijk ook ‘op de reutel’ gevaren hebben, met alle gevolgen vandien. Met het GPS-systeem gaat alles veel vlugger en veel accurater, maar het systeem  beschikt nog altijd over een vast punt in de ruimte  Mensen die ‘op de reutel’ door het leven gaan, d.i. zonder houvast, zijn geen zeevaarders, maar zelfmoordenaars. Met een ankerpunt voor ogen, zouden er volgens mij geen ‘hulp-lijnen voor jongeren’ meer nodig mogen zijn.

    Ja, natuurlijk! Voor individuen met beperkte vaar-routes tussen een paar kerktorens (huiske, tuintje, kindje), zijn er geen kompassen nodig. Zolang ze de schijn mar ophouden en vooral niet teveel nadenken. Voor hen volstaat de VRT en de gewone gazet. Bezorgd zijn om de leefbaarheid van die grote wijde wereld na hen, of rond hen, zit er niet in. Vroeger heette dat  ‘Chacun pour soi, et Dieu pour tous’ maar nu die ‘Dieu’ is afgeschaft, is het alleen nog ‘Chacun pour soi’, tenzij De Drie Musketiers er worden tussen gegooid. ÉÉN VOOR ALLEN, EN ALLEN VOOR ÉÉn…. Dat de ‘ethische verworvenheden’ (abortus, homo-huwelijken, euthanasie van de wieg tot het graf, de losse zeden, het neerhalen van een de normale gezinswaarden) in feite op termijn de uitdrijving uit het Aards Paradijs betekenen – door uitsterving – zal hen worst wezen. ‘Après nous, le déluge’…

    °°°

    Ter zake :

    Maatschappij zal modernisering Kerk nooit genoeg vinden 

    05-05-2013 - Herman de Dijn – tertio

    ® Iskander, de denktank van Prof. Mathias Storme

    *

    Hoever moet de Kerk aan de in de samenleving breed gedeelde morele mentaliteit en sensibiliteit tegemoetkomen? Herman De Dijn, emeritus hoogleraar wijsbegeerte en voormalig vicerector van de KU Leuven, beschouwt dit als een fundamenteel vraagstuk waarmee ze te maken heeft. Hij antwoordt alvast dat wat de kerk ook doet, het voor de maatschappij nooit genoeg zal zijn.

     Velen in en buiten de Kerk hopen dat na de doctrinaire rechtlijnigheid van Benedic­tus XVI met Franciscus eindelijk de klemtoon zal komen te liggen op zaken die minder choquerend zijn voor de hedendaagse mentaliteit. De aandacht dient verschoven van ‘harde’ morele stand­punten die verdeeldheid zaaien, naar thema’s waarin iedereen zich kan vinden: de optie voor de armen, nadruk op sociale rechtvaardigheid en dergelijke. Wan­neer iemand als aartsbisschop André Joseph Léonard die nieuwe vriendelijke geest dan doorkruist met ‘ongepaste’ uit­spraken over homo’s, en dat nog wel in volle paastijd, kri­jgt hij zelfs kritiek uit eigen rang. Maar zelfs als Rome om al dan niet oppor­tunistische rede­nen klemtonen anders zou gaan leggen, blijft er een hemelgroot probleem.

     

    Franciscus lijkt in vele opzichten toch ook een ‘conservatief’ die zeer waarschijnlijk niet zal toegeven op punten zoals de wijding van vrouwen, abortus en euthanasie, problemen rond echtscheiding en homoseksualiteit. Zelfs indien er enige toegev­ing komt bijvoorbeeld over de aanvaarding van condooms of de communie van uit de echt gesche­den partners, blijven er talrijke thema’s over die vroeg of laat weer grote ergernis zullen wekken.

    Er is trouwens een fundamenteler prob­leem dat volkomen losstaat van concrete figuren. Vele Vlaamse katholieken ergeren zich blauw aan de conservatieve roomse standpunten die volgens hen mijlenver afstaan van de morele gevoeligheid van moderne, geëmancipeerde individuen. De kerke­lijke moraal loopt een paar eeuwen achter, zoals wordt gezegd. Wat kan dat echter betekenen? Dat de kerk haar moraal ‘up to date’ maakt? Hoever zou ze moeten gaan in de aanpassing aan de hedendaagse morele gevoeligheid? Moet kunnen: ook euthanasie, ook abor­tus na prenatale diagnos­tiek of postnatale ‘abortus’? Moet de kerk niet ook drin­gend een voorvechter worden van de dierenrechten of vegetarisme aanprijzen? Dit is duidelijk: het zal nooit genoeg zijn.

    Ons fundamentele probleem heeft te maken met de aard zelf van de huidige breed gedeelde morele mentaliteit en sensibiliteit. Het is de mentaliteit van het expressieve individualisme. Elk individu is geroepen om het eigen leven zelf vorm te geven vanuit eigen creativiteit en autonomie. Die mentaliteit impliceert dat iedereen ongehinderd zelf moet kunnen bepalen wat goed of kwaad is en daarnaar mag handelen, zolang we tenminste het recht van anderen om hetzelfde te doen aanvaarden en anderen niet schaden in het uitoefenen van hun recht. Het individu respecteren is die vrijheid en haar voorkeuren eerbiedigen. Het wordt dus onmogelijk een ander nog te beoordelen vanuit een gemeenschappelijke of voorgegeven moraal: alle expressies van zichzelf, alle levensprojecten zijn fundamenteel evenwaardig. De mentaliteit ‘Wie ben ik om een ander voor te schrijven hoe te leven’ is totaal vanzelfsprekend geworden.

     Vandaar dat allerlei zaken ‘moeten kun­nen’ die vroeger totaal ‘not done’ waren. Denk aan de aanvaarding van euthanasie – nu zelfs opgeëist als een recht – of van sado­masochistische praktijken, mits wederzijdse instemming en respect voor de open­bare orde natuurlijk. In zo’n context is er geen plaats voor instanties die openlijk het subjectieve karakter van wat moreel on-aanvaarbaar is, verwerpen of die openlijk waarden zoals exclusieve monogamie of de ‘heiligheid’ van het menselijke lichaam prediken.

    Instanties zoals de kerk, die ‘objectieve’ morele eisen verdedigen of transcendente waarden affirmeren – “Jezus is de ware weg naar het heil” –, kunnen in een wereld zoals de onze alleen overkomen als sektarische instanties die het op onze vrijheid gemunt hebben. Door ‘objectieve’ morele eisen te prediken, door niet akkoord te gaan met de idee dat ieder maar voor zichzelf kan beslis­sen wat goed en kwaad betekent, plaatst de kerk zich buiten de huidige consensus – wat ook de concrete moraliteit mag zijn die ze centraal stelt. Ze zal in de huidige context altijd overkomen als een instantie die de vri­jheid van het individu negeert, dat individu dus niet respecteert en haar mening aan anderen wil opdringen.

    Als de kerk zich, zoals zovelen wensen, werke­lijk wil aanpassen aan de huidige tijd, dan rest haar maar één oploss­ing: zich plooien naar het expressief individualisme, rad­i­caal de kaart trekken van het eerbiedi­gen van de post­moderne idee van individuele vrijheid en zelfcreatie, en tegelijk volledig stop­pen met het beoordelen van de levenswijze van individuen vanuit een overgeleverde moraal. Hoe kan de kerk dat? Door zich met haar traditie van meditatie, rituelen en symbolen ten dienste te stellen van de individuele zoektocht naar spirritualiteit; door zich dus ten dienste te stellen van ‘de religieuze behoefte’ die er zeker bij bepaalde individuen nog altijd is. Daarbij moet ze dan – zoals sommi­gen niet ophouden te bepleiten – volop gebruik maken van de moderne communicat-ietechnieken en vooral van de nieuwe sociale media. Uit het arsenaal van de chris­telijke spiritualiteit, mede door de media gepropageerd, zal elk individu of groep dan kunnen plukken wat het voor de eigen zingeving nodig en nuttig acht. Zoals nu al gebeurt met de joodse kabbala of het boeddhisme bijvoor­beeld.

    Als de kerk zich niet kan vinden in de huidige mentaliteit en zich dus niet aanpast aan de post­moderne sensibiliteit zal ze onvermijdelijk in de marge van de samenleving gedrukt worden – tenminste in de westerse wereld. Trouw blijven aan het eigen erfgoed – wat bepaalde aanpassingen niet uitsluit natuurlijk – kan en moet dan gepaard gaan met de idee dat, ook al zit ze in de marge, ze toch tegelijk op een tegendraadse manier tot de eigen tijd behoort: “In de wereld maar niet van de wereld.” Of zoals ik recentelijk (Ter­tio nr. 688) in een citaat van Gilbert Keith Chesterton las: “De Kerk is de enige instantie die de mens er kan van weerhouden louter kind van zijn tijd te zijn.” Tijden zijn zelden of nooit monolitisch, noch eeuwig­durend

     

    °°°

    Andere landen, andere zeden. Andere zeden is totaal andere Staatszenders.

    Hier in Italië is het de gewoonste zaak van de wereld, dat de Staatszender Rai Uno, in het Nieuws een kort sfeerbeeld geeft van het zon-overgoten Sint Pietersplein in Rome op Zondag. Laatst zagen we een kwieke oude man, helemaal in ’t wit, gewonnen-verloren afstappen van de paus-mobiel midden die honderdduizenden aanwezigen, om een paar kinderen in de menigte een kruisje te geven, of zo. Toen hij galant en minzaam de hand drukte van een oud vrouwtje, viel iets op de grond. Rapper dan rap had de oude man zich gebukt, om het terug te kunnen geven aan dat oud vrouwtje op haar stoel.

    JaJa, Paus Benedictus XIV was niet perfect (hij is ooit (n Hitlerjunge geweest), en Franciscus was in Argentinië ooit de bezem van Dictator Pinochet : hoe kan hij dan deugen! .

    *

    Nee, we mogen niet zeggen ‘ze doen maar’, al die slimme grote koppen in en buiten de Kerk. Dat is, op termijn maar ook subito, medeplichtig zijn aan massa-moord. Ieder van ons heeft een ingebouwd kompas voor normen en waarden, met een naald die altijd wijst naar het Absolute Goede. Voor zij die wat meer geheugen-werk verkiezen, kan ik verwijzen naar De Tien Geboden, die misschien zonder het zelf te weten, in ieder hart gegrift zijn.  In deze moderne tijd moet niemand ver zoeken : Google zet ze zò voor U op een rijtje. En op rijm.

    Ooit komen de Darwinisten daar nog wel op. Eerst nog veel bôkes eten!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    07-05-2013, 10:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1569 - DE PS (PARTI SCANDALE) GAAT VECHTEND TEN ONDER

    .

    1569 - DE PS (PARTI SCANDALE) GAAT VECHTEND TEN ONDER

    °°°

    Over de erosie, in overdrachtelijke zin

     

    De wetmatigheid van elke kunstmatige ideologie

    °°°

    Het is geen prettig schouwspel, om uitgeleefde reuzen te zien wankelen op hun benen. Maar de Goden op de Olympus wisten het reeds : zij die ze wensen te verdelgen, slaan ze eerst met verdwazing. De PS/SP volharden in de boosheid en rollen vechtend op straat de dieperik in.

    Arme knappe Paul Magnette, ‘encore si jeune et déjà si corrompu’… Maar ja, met wie men verkeert, wordt men vereerd!

    Ik mocht van ons Ma niet vloeken, en heb me dus altijd beperkt tot het tweetalig woord ‘Merde’, zodat mijn Franssprekende vrienden mij ook konden begrijpen. ‘Shit’ in modern taalgebruik, een woord dat het Vlaamse ‘kak’ is komen te vervangen. Ik beperk mij dus tot het overnemen van een knap stukje vakwerk van de grote meneer Rik Van Cauwelaert uit De Tijd. Die mensen komen er recht voor uit, zwaar geïnvesteerd te hebben, om zo maar iedereen gratis toegang te geven tot hun druksels. Kan ik inkomen. Ik weet hoe zwaar het leven van een ondernemer kan zijn. Maar U ziet (heb ik nu ook al die Tsjeven-manieren?) dat elk enerzijds ook een anderzijds heeft. Het artikel hieronder komt niet uit De Tijd, maar uit Iskander ® en Iskander ® heeft het uit De Tijd via ‘Doorbraak’. Als modale Vlaming moet men toch ergens kunnen door breken om aan zijn trekken te komen.

    *

    Heeft U een beetje de stijl van Dhr. Koen Geens ontdekt in bovenstaande volzinnen? De man is, naast huisvader, ook advocaat en Minister in één en dezelfde Drievuldigheid, dus zal zijn stijl wel de juiste zijn om in authentieke Tsjeven-stijl zaken aan de man te brengen die de facto niet kunnen…..

    Eigenlijk, Meneer de Jugepee, wil ik door dit clandestien overtappen de belangen van de werkgever van de Heer Van Cauwelaert helemaal niet schaden. Bewijs : ik dien alleen opgewarmde kost op, dagen na de actualiteit van 1 Mei. Integendeel, Meneer de Jugepee, in plaats van (enerzijds) die belangen te schaden, kunt U (anderzijds) vaststellen dat ik ze verdedig, door te stoefen op de prestaties van de Heer Van Cauwelaert voornoemd. Zelden of nooit hebben we de kans om dergelijke kwaliteit onder onze neus te krijgen. Besluit (Cfr het ACW) centen kwijt voor De Tijd, maar het Algemeen Belang van mijn lezers heeft er baat bij.

    PS. Zouden de Heren Franscouillons voldoende de taal van de meerderheid van hun onderdanen beheersen, om Rik Van Cauwelaert te genieten, of zullen ze een beëdigde vertaling in de taal van Marianne eisen, op kosten van de Belastingbetaler?

    °°°

    Ter zake :

    De slechte kameraden van Magnette

    27-04-2013 - Rik Van Cauwelaert - De Tijd

    Via Iskander ®, uit de denktank van Prof. Mathias Storme.

    *

    De toespraak van PS-voorzitter Paul Magnette voor het jongste congres van zijn partij had iets van het praatje van een tapijtverkoper. Duidelijk geïnspireerd door de Franse kame raden beloofde Magnette zijn mili tanten een linkse sixpack, daarbij even ver getend dat zijn partij deel uitmaakte van de federale regeringen die al die drastische Europese begrotingsmaat regelen mee goedkeurden.

    Tegenstanders van het nietsontziende Europese saneringsbeleid lijken hun gram te halen. Want het ziet ernaar uit dat Europees commissaris voor Monetaire Zaken Olli Rehn België tot begrotingsfatsoen dwingt op basis van een rekenfout van twee Harvard-economen. Carmen M. Reinhart en Kenneth S. Rogoff, de auteurs van de wereldwijde bestseller ‘This Time is Different’, berekenden in hun studie ‘Growth in Time of Debt’ dat een staatsschuld als die van België van meer dan 90 procent van het bruto binnenlands product (bbp) de groei wegdrukt. Drie jonge academici, die wezen op fouten in hun berekeningen, dwongen Reinhart en Rogoff tot academische boetedoening. Het is bijzonder vermakelijk te zien hoe vooraanstaande analisten dezer dagen laten verstaan dat ze altijd al weinig fiducie hadden in het werk van Reinhart en Rogoff. Een van hen is Martin Wolf die ‘This time is Different’ in zijn krant Financial Times aanprees als ‘a masterpiece’. Reinhart en Rogoff zijn niet de eerste economen en marktspecialisten die verstrikt geraken in hun eigen modellen. Wie herinnert zich nog Robert C. Merton, topeconoom en Nobelprijswinnaar? Hij kreeg de onderscheiding in 1997 voor de methode die hij uitdokterde om de waarde van aandelenopties te bepalen. De methode was zo onfeilbaar dat Merton, een goede vriend van ECB-voorzitter Mario Draghi, in het hefboomfonds Long-Term Capital Management stapte. Tot het in 1998 fout ging. LTCM verloor in amper vier maanden ruim 4,5 miljard dollar als gevolg van de financiële crisis in Rusland. Zo’n crisis paste niet in het model van Merton, die naderhand deemoedig toegaf dat het ‘onvolledig’ was. De Federal Reserve moest tussenbeide komen om Wall Street voor een uitslaande financiële brand te behoeden. In 2000 werd LTCM opgedoekt. Misschien zegt de naam David X. Li u iets. Ooit werd Li door Financial Times gezalfd tot meest invloedrijke actuaris op wereldschaal. De Chinese wiskundige ontwierp een methode die banken en andere beurstijgers toeliet hun CDO’s met rommelhypotheken met de grootst mogelijke nauwkeurigheid te prijzen. Li’s methode was zoiets als een licentie om zelf geld te drukken. Intussen kennen we het resultaat. In 2008 bleek het model ‘niet perfect’, om de woorden van Li te gebruiken. Dat is nu net het probleem met de meeste economische en politieke theorieën. Pogingen om ze in de praktijk te brengen draaien, vaak door externe onberekenbare factoren, faliekant uit. Sommigen lijken nu te denken dat het torpederen van de theorieën van Reinhart en Rogoff ook de voorzitter van de Europese Commissie Manuel Barroso op betere gedachten bracht. Want die liet zich onlangs ontvallen dat het Europese besparingsbeleid - ‘in de grond het juiste’, zei hij er snel bij - op veel vlakken zijn grenzen heeft bereikt. Maar het windhaangedrag van Barroso heeft niets te maken met het falen van Reinhart en Rogoff, wel met de angst voor het aanrollende anti-Europese sentiment dat breder wordt gedragen dan alleen door partijen die door Barroso in populistische en nationalistische hoek worden gezet. De euro drijft gelukkig niet op de theorieën van Reinhart en Rogoff, wel op de veronderstelling dat tussen de lidstaten sprake is van een vergelijkbare economische orde en beleidsdoelstellingen, gemeenschappelijke monetaire besluitvormingsprocedure en instellingen. Vandaar de verdragsrechtelijke vastlegging van de verhouding tussen het overheidstekort van de eurolanden en hun overheidsschuld op respectievelijk 3 procent en 60 procent van het bbp. Sixpack, twopack en fiscal compact zijn maatregelen, goedgekeurd door de lidstaten en het Europese parlement om overheidstekorten en overheidsschulden binnen de vastgestelde perken te houden. Tijdens het jongste PS-congres spiegelde voorzitter Paul Magnette zijn achterban andere vooruitzichten voor: die van een links sixpack. Magnettes toespraak had iets van het praatje van een tapijtverkoper. Want de invulling van zijn beloftes kan pas na de verkiezingen van 2014. En tegen dan zullen weinigen zich die belofte nog herinneren. Wie de dagboeken leest van de Nederlander Max Kohnstamm, een naaste medewerker van Jean Monnet, weet dat men in de Europese cenakels al heel vroeg besefte wat de gevolgen waren van de invoering van een muntunie voor de systemen van sociale zekerheid in de lidstaten. De PS deelt al sinds 1988 in de federale macht. Bijgevolg waren de politieke, economische en sociale consequenties van een muntunie de partijbonzen niet onbekend. Maar vandaag schuilen federaal premier Elio Di Rupo en PS-voorzitter Magnette achter de rug van de Franse kameraden die de Europese begrotingsdiscipline verwerpen. De Fransen hebben daarvoor zo hun eigen redenen. Sinds 1974 heeft geen enkele Franse regering een begroting in evenwicht afgeleverd. Ook president François Hollande zal daar de eerstkomende jaren niet in slagen. Of hij zou al zijn prijzige verkiezingsbeloftes moeten inslikken. Frankrijk, opgezadeld met een zwaar overheidsbeslag, zit dan ook tussen hamer en aambeeld. In een recente toespraak in Londen trok ECB-directeur Jörg Assmussen de aandacht op het acute probleem waar Frankrijk mee kampt: de tanende competitiviteit. Een probleem waar Frankrijk in 1992-1993 al mee worstelde onder president François Mitterrand en dat het einde betekende van het oude Europese Monetair Stelsel (EMS), de voorloper van de Europese Monetaire Unie. Frankrijk had toen al alle moeite van de wereld om Duitsland, dat nochtans net de hereniging had verstouwd, concurrentieel bij te houden. De Franse frank kwam onder druk. Waarop de Franse regering eiste dat Duitsland, omdat de Bundesbank weigerde de rente te verlagen, uit het EMS zou stappen. Nadat de Beneluxlanden hadden laten verstaan dat zij in dat geval samen met Duitsland het systeem zouden verlaten, werd naar goede Europese gewoonte een krakkemikkig compromis uitgedokterd. De fluctuatiemarge voor de EMS-valuta werd opgerekt tot maar liefst 15 procent aan weerskanten van de spilkoers. Zo ontstond finaal een feitelijk mark-blok, met landen als België die hun munt aan de Duitse mark gekoppeld hielden. Wat overigens een belangrijke factor was in het succes van het Globaal Plan van premier Jean-Luc Dehaene, dat België in de eurozone bracht. Ook België kampt met een concurrentieprobleem. Eurostat-tabellen tonen dat de loonkosten in België tussen 2008 en 2012 met ruim 13 procent stegen. De loonkosten per uur in de Belgische industrie zijn gemiddeld 24 procent hoger dan in de drie buurlanden. Vooral Vlaanderen, met z’n open economie, kampt met de gevolgen van de tanende looncompetitiviteit. In die mate dat zelfs federaal vice-premier Johan Vande Lanotte (sp.a) zich opeens zorgen maakt over het behoud van Volvo in Gent. Alleen heeft de Vlaamse Gemeenschap, tot dagelijkse ergernis van minister-president Kris Peeters, geen enkele bevoegdheid om daar wat aan te doen. De linkse sixpack van Paul Magnette zet geen zoden aan de dijk. Om het Europees sociaal model te handhaven, waarschuwde bondskanselier Angela Merkel, moet de Europese competitiviteit gevoelig worden opgevoerd, want de welvaarts-staat is op groei gebouwd. De Duitse en Nederlandse socialisten wachten zich wel haar tegen te spreken. Het zou het federale koninkrijk tot voordeel strekken mochten Di Rupo en Magnette hun kameraden wat beter kiezen.

     

    °°°

    U vergeeft mij natuurlijk de vergelijking, maar Rik Van Cauwelaert bezit de kunst, om beter dan Jeroen Meus, een uitgeteerde droge haring op te dienen, en hem te doen lijken op een malse sappige Noordzee-tong in botersaus. Wat niet wegneemt, dat op Uw bord een mager sprotbeestje ligt, dat blij is uit zijn lijden te zijn verlost. Of moet ik, in het geval van Paul Magnete, eerder spreken van een Noordzee-duivel (lottte) ipv een Noordzee-tong….

    Wat ik wil zeggen (als ik Van Cauwelaert goed begrijp) dat het erg is, als voormannen hun  ideaal verloren hebben, en alleen nog vechten uit lijfsbehoud. De werkende mens verdient beter. Anders is het nutteloos dat iedereen tot 18 jaar en langer heeft kunnen studeren. Wie zich nu nog proletariër-oude-stijl voelt, kan beter uitwijken naar de Zuidpool, tussen de pinguïns. Daar vindt hij misschien die andere pinguïn (dixit Carla Bruni, Mecr. Sarkozy), Mr. Hollande terug om met hun twee ploeg te vormen.

    Of deze generatie Di Jeanetto het verder zal uithouden? Ik denk aan het socialisme van die François Hollande in Frankrijk, opvolgers van Le Roi Soleil, met het maantje van de PS/SP rond die zon. Het kan lang duren, maar de erosie slijt zelfs de hoogste bergen tot molshopen. Als het maar lang genoeg duurt. En agge mô leut êt!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    06-05-2013, 10:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1368 – OVER JONGEREN ALS VERDWAALDE MARS BEWONERS OP DE PLANEET AARDE

    ***

    Maandag 6 mei

    Zon 6u08-21u12

    H Dominiek Savio, patroon van de studerende jeugd

    .

    1368 – OVER JONGEREN ALS VERDWAALDE MARS BEWONERS OP DE PLANEET AARDE

    *

    Werkzoekende op de Planeet Mars

     

    Universitair Pol & Soc en nog wat

    °°°

    Een paar dagen geleden kwam hier een ervarings-deskundige in de tewerkstelling aan het woord, als onderdeel van  het breed gedragen productie-proces waarvan ik het begin bij het eindpunt, de bestemming, had geponeerd. Puur kapitalistisch dus en dus puur vergif voor het proletariaat/profitariaat.

    Arbeid is een on-ontbeerlijk onderdeel van het productie-proces maar geen doel op zichzelf. Dat besef sloeg als een dum-dumkogel in mijn grijze massa, de dag dat ik hier kennis maakte met een Poolse immigrant, overigens een zeer werkzaame immigrant hier in Berlusconi-land. Die bleek hier vooral het communisme te missen en hij bewees meteen waarom, in een poging om mij te overtuigen. Onder het communisme werkte hij in een kolenmijn, samen met 10.000 anderen.  Achteraf waren dat er maar 4.000 meer en de anderen zaten dus zonder werl. Hij bezag me stomverwonderd toen ik informeerde naar de productie, de hoeveelheden opgedolven kolen. Die was dezelfde gebleven en hij begreep niet wat dat cijfer te zien had met de 6.000 werklozen.Alle verdere uitleg was (wederzijds) nutteloos, en dan ben ik maar overgeschakeld op de Poolse vaderlandsliefde, en dat wij, in ons land, geweldig fier en dankbaar ware op de Poolse soldaten die ons op 4 September 1944  bevrijd hadden. De man was meteen weer trots op zijn vaderland en is nog lange tijd mijn vriend gebleven. Hij kon mij geweldig helpen om deze eeuwenoude jungle leefbaar te maken. Tot hij steeds meer en meer wilde betaald worden, want hi had ondertussen de eerste stelregel van het kapitalisme ontdekt : de wet van vraag van aanbod.

    Als de wereld geen kolen meer nodig heeft, omdat die draait op pietrol, dan zakt de prijs van de kolen, en stijgt de prijs van de pietrol.  Ga datzelfde prin ciope maar eens na van jaar tot jaar met de prijs van de pataten bij den boer.

    *

    Zou het slimmeke, dat columns schrijft voor DM (zie hieronder) misschien nog nooit gehoord hebben van dat principe? Arbeid moet kunnen inschuiven als er vraag naar is. Teveel aanbod = overtal, en op de Veiling gaat het overaanbod aan appels ja, naar waar? Vul zelf maar in.

    Alles, of het meeste toch, zit hem in de vooruitziendheid. “Gouverner, c’est prévoir, zeggen de Fransen, waarbij ik verwijs naar zowel gekozen studie-richtingen (historicus…), maar vooral naar de kleur-partijen, die regeren als kiekens zonder kop. En waar dat niet gebeurt, moet men op de blaren zitten. De boer moet de oogst ook niet willen binnenhalen, als hij niet eerst in het voorjaar heeft gezaaid. Of ondertussen’den boel’ niet goed heeft onderhouden.

    Ik den k dat ik nu ongewild de hoofdreden heb aangegeven van de ondergang van de Sovjet Unie. Verslagen door het simpele principe dat bij ons het stomste boerke kent. Aanbieden wat gevraagd wordt, ipv van vragen waar geen vraag naar is.

    °°°

    Ter zake :

    De schande van Europa: willen werken maar de kans niet krijgen

    *

    San F. Yezerskiy (1983) is columnist voor De Morgen. Hij combineert een voltijdse kantoorjob met een prille carrière als schrijver. "In de hele periode tussen mijn eigen worsteling en vandaag heb ik nog geen enkele politieke partij een degelijk voorstel horen formuleren om het probleem van de jeugdwerkloosheid aan te pakken." .

    Donderdag opende deze krant met verontrustende cijfers over de jeugdwerkloosheid in Europa. Ruim 5,6 miljoen twintigers zitten zonder werk. Met 22,4 procent werklozen onder de min-25-jarigen doet België nauwelijks beter dan het Europese gemiddelde. Opvallend ook: voor het eerst zijn het de hooggeschoolde jongeren die deze stijging het hardst voelen. Een diploma biedt nauwelijks nog garantie op een job. Daarmee tonen nu eindelijk ook de officiële cijfers aan wat al bijna een decennium lang onderhuids aan het kiemen is - en waaraan nooit iemand aandacht heeft geschonken.

    Zeven jaar geleden ben ik zelf afgestudeerd. Toen ik op zoek ging naar werk, ontwikkelde zich al snel hetzelfde patroon als bij zo veel van mijn studiegenoten. Ik heb een honderdtal brieven uitgestuurd, waarop ik steeds hetzelfde antwoord kreeg: voor de grote jobs had ik niet genoeg ervaring, voor de kleinere was ik overgekwalificeerd. Bedrijven konden het zich permitteren om kieskeurig te zijn: voor iedere vacature stonden tientallen, soms honderden kandidaten klaar.

    Dus zwierf ik van de ene interimjob naar de andere. Ik nam alles aan wat mij werd aangeboden: ik heb vliegtuigonderdelen gescand in een magazijn op de luchthaven. Ik heb verzekeringsdossiers gedigitaliseerd voor een leasingbedrijf. Ik heb dossiers gesorteerd in stoffige, door stroompannes geteisterde archieven. Ondertussen bleef ik afwijzingsbrieven verzamelen. Pas na twee jaar kon ik mijn eerste contract van onbepaalde duur tekenen: een deeltijdse bureaujob, nog steeds ruim onder het niveau waarvoor ik was opgeleid en waarvoor de maatschappij vier jaar lang zwaar in mij had geïnvesteerd.

    Altijd maar je best doen

    Het is niet dat ik aan mijn zoektocht begon met onrealistische verwachtingen. Ik wist dat ik niet meteen mijn droomjob zou vinden. Ik had geen overdreven looneisen, ik hoefde geen gsm of bedrijfswagen. Ik wilde alleen werken.

    Ik was de eerste in de familie met een universitair diploma. Dat betekende iets. Mijn hele jeugd lang was mij op het hard gedrukt dat ik maar beter goed mijn best kon doen om dat diploma te halen. Dat heb ik ook gedaan, alleen was het het verkeerde diploma. De hooggeschoolden die het nu zo moeilijk hebben, zijn net als ik politieke en sociale wetenschappers of taalkundigen, journalisten of historici. Jongeren die de pech hadden dat zij niet goed waren in exacte wetenschappen, maar wel in talen, geschiedenis en cultuur. Deze talenten zijn niet direct om te zetten in economische winst, dus kijken bedrijven er niet naar om.

    Dit is geen klaagzang van een gefrustreerde loser. Ik heb twee uitstekende jobs ondertussen, voor mij het ergste voorbij. Maar binnenkort wordt het juni en studeert er opnieuw een lichting jongeren af die net zoals ik geen echte stiel hebben geleerd, alleen maar hoe ze moeten nadenken. Een steeds groter deel van hen zal al gauw het deksel op de neus krijgen. Zij zullen hun vrienden die meer geluk hadden steeds verder zien opschuiven en aan het leven beginnen, terwijl zij zelf blijven stilstaan en bij elke afwijzing iets minder geloven dat de maatschappij ook op hen zit te wachten. Dat gevoel van overbodigheid is loodzwaar om te dragen.

    De afgelopen dagen heb ik vaak teruggedacht aan een meisje dat in 2010 één dag de voorpagina's van alle Britse kranten heeft gehaald, en daarna meteen weer is vergeten. Het meisje heette Vicky Harrison, en zij had zelfmoord gepleegd nadat zij na twee jaar intensief zoeken en meer dan tweehonderd sollicitatiebrieven nog steeds geen job had gevonden. Niet omdat ze een probleemgeval was, of zelfs maar lui of dom, maar simpelweg omdat niemand haar kon gebruiken. Het was haar droom om lerares worden, of tenminste secretaresse op een school. Toen dat niet lukte, probeerde ze het als winkeljuf, serveerster en lunch lady, telkens zonder succes. De wachtuitkering die ze ontving was zo krap dat ze het zich niet meer kon permitteren om af en toe iets leuks te doen met haar vrienden. De vervreemding en voortdurende afwijzing zijn haar te veel geworden.

    Het ligt niet aan de crisis

    Vicky Harrison had de pech dat zij de eerste was. Haar verhaal werd als een alleenstaand geval gezien, in plaats van als een droevige uitwas van een veel breder maatschappelijk probleem waarvan we nu pas de duidelijke cijfers zien. Als wij niet nu meteen ingrijpen en dit nog verder laten ontsporen, zitten we binnenkort met een volledige generatie van gedesillusioneerde twintigers die wel willen werken, maar daartoe de kans niet krijgen. Zij zullen horen dat er zelfs geen interimwerk meer is, dat het aan de crisis ligt en dat zij gewoon geduld moeten hebben, maar dat is een leugen. Het ligt niet aan de crisis. Dit probleem bestaat al veel langer en het zal niet uit zichzelf weer verdwijnen.

    Nochtans lijkt iedereen daar wel van uit te gaan. In de hele periode tussen mijn eigen worsteling en vandaag heb ik nog geen enkele politieke partij een degelijk voorstel horen formuleren om het probleem van de jeugdwerkloosheid aan te pakken. Zij laten hun young potentials niet hierover nadenken, maar stoppen ze liever vier maanden in een denktank om hen tachtig pagina's te laten volschrijven met nietszeggende frasen en een paar proefballonnetjes over de zomervakantie. Misschien kunnen alle 25-jarigen hun diploma's terug inleveren, als kladpapier voor een volgende sessie? Dan worden ze tenminste nog ergens voor gebruikt. .

     

    °°°

    Waar er dan wel vraag naar is?

    O! Er zijn oneindig veel schoen-herstellers te kort. En probeer maar eens een loodgieter in huis te krijgen. Of ’n elektricien! Of, zoals in mijn  jonge jaren, een student om wat bij te klussen in de tuin. Of, meer voor meisjes, hulp te bieden in het huishouden van een alleenstaand oudje, de was en de plas. Of gewoon voor de babbel en de strijk., want met een mager pensioentje loopt men niet ver. Nee, stinkend rijk zal men er niet van worden, maar dat ’n beetje werk op normale uren even ontspannend, en zelfs meer, kan zijn, dan een nachtje fuiven, dat weet men alleen bij het ouder worden.

    Ik zou zeggen, “Arbeit macht Frei’, maar dat heerlijk gezegde hebben de Nationaal Socialisten van de PvdA in Duitsland in vroeger jaren naar de kloten geholpen. Ik maak er dan noodgedwongen maar ‘Arbeid maakt Blij’ van. Want VnV, Vrij en Vrolijk : is een slogan die nog altijd zijn waarde moet bewijzen.

    *

    Ziezo. Dat heeft mij opgelucht. En meteen heb ik mijn steentje bijgedragen in de kakafonie van de klagers-voor-de-vorm. Mijn lieve Moeder zei altijd: ‘Geef de boffers een brood, de klagers hebben geen nood’. En gelijk had ze!

    *

    Nog 2 bedenkingen uiteindelijk zijn : 1° zoveel vacatures en zoveel werklozen : dat is geen hogere economie, maar hogere wiskunde in de praktijk der kleur-partijen. En 2° zoveel en zoveel jongeren-werklozen : ik wacht al jàren op de namenlijst, liefst per taalgebied, alleen maar om de schapen van de bokken te scheiden. En om er Pier van Lieske uit te pikken, om hem te vragen waarom hij geen ‘agrariër’ is willen worden. Onze landbouw is een heerlijk ‘product’ zoals ik het geschetst heb, en niemand wil de uitgevallen schakels oprapen! Alles per boot uit Amerika laten overkomen, is in. Partij kiezen voor het eigen volk is uit. Familie-bedrijfjes moeten ‘delocaliseren’ omdat de loonkosten (niet de lonen zelf!) hier een normaal productie-proces onmogelijk maken. Maar dedju, dan wordt de arbeid hier ter plaatse overbodig! Dat er daar niet werd aan  gedacht!  Geen boeren  = geen landbouw-machines en geen landbouw-machines  weer zoveel techniekers-arbeidskrachten die anderen het werk afnemen …. Als de mensen ons hiervoor maar niet weg stemmen! Kom, laten we vlug spreken over de opwarming van de aarde…

    Bijna vergeten : doden gaan begraven waar de Arabische botten op uitbreken staan : geen bezwaar. Maar ter plaatse helpen om die doden te voorkomen… ho maar! Nochtans zoeken die mensen daar ook maar een beetje beter leven. Ze moeten alleen nog leren waar het productie-proces begint. In hun geval is dat ook bij het einde, bij hun onmetelijke bodem-rijkdom, hun delfstoffen, hun teelten, enz. Voor mij zijn het onwetende maar stinkend rijke dompelaars, die van honger vergaan boven op hun schatten. En de Sjeiks, of de Stamhoofden, lachen in hun vuustje….

    De Krijgsheer Mohammed had ze niet moeten leren omgaan met het blanke zwaard, maar met de blanke spade.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    06-05-2013, 08:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!