MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    28-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4405

    IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    In onderstaand verhaal zien we de eerste zwaluwen van een Nieuwe Lente en een Nieuw Geluid. Al is de herleving en bevrijding en van Europa - van de islammerij - nu precies niet wat Herman Gorter (1864-1927) met deze versregels bedoeld heeft. Maar dat vers geeft wel zeer duidelijk het verlangen weer naar een wetmatige natuurlijke wending.

    Nog romantischer echter klink het in de taal uit een recent verledenn waar tussen pot en pint en in groepwerd gezongen, dat….

    „Es geht alles vorüber,

    es geht alles vorbei

    Nach jedem Dezember,

    kommt wieder ein Mai’….“

    *

    De huidige met mathematische zekerheid op til zijnde Tweede ‘Reconquista’ zoals deze op het Iberisch Schiereiland van de jaren 1400 tekent zich stilaan af tegen de horizon. Deze keer gaat het dan ook om de halve wereld en quasi het terugdraaien van de in gang gezette ‘her-volking’ van Europa en het Centrum van de Beschaving door de Religie van de Wrede.

    *

    Islamisering: Duitse rechtsstaat bestaat volgens rechtbank niet meer; Zweden wil leger inzetten tegen migrantenbendes

    Stefan Lofven

    Zweedse Sociaal Democratische Arbeiders Partij

    *

    Zweden balanceert dankzij volledig open grenzen voor de islam op de rand van anarchie. Zelfs premier Stefan Lofven erkent nu dat er een crisis is, en suggereert de inzet van het leger tegen de vele criminele migrantenbendes.

     

    Klein bericht, maar met schokkende inhoud voor iedereen die nog enige waarde hecht aan begrippen zoals vrijheid en democratie: de Duitse kantonrechtbank in Koblenz heeft in een uitspraak letterlijk gesteld dat de Duitse rechtsstaat sinds 2016 niet meer bestaat, omdat illegale migranten niet langer strafrechtelijk worden vervolgd. Dit is een nog net niet expliciete gerechtelijke bevestiging van het feit dat Duitsland onder Merkel niet langer een democratie is, maar een totalitaire links-dictatuur is geworden.

     

    Het Jugendamt, zeg maar de Duitse variant van Jeugdzorg, had in een rechtszaak de voogdij geëist over een ‘onbegeleide’ illegale immigrant uit Gambia, die in november 2016 in Duitsland kwam en toen nog net geen 18 was. Deze tiener wordt er in zijn thuisland ‘valselijk’ van beschuldigd zijn werkgever te hebben beroofd, en zou bij een afgewezen asielaanvraag daar in de gevangenis belanden, zo werd gesteld.

     

    De bezwaren van Jeugdzorg, dat stelde dat de tiener voor de Gambiaanse wet pas op zijn 21e volwassen wordt, werden echter afgewezen. De rechtbank constateerde dat hij illegaal in Duitsland verblijft, en daarmee volgens diverse wetsartikelen strafbaar is. Toen volgde deze onthutsende conclusie: ‘De rechtsstatelijke ordening in de Bondsrepubliek is wat dit betreft sinds ongeveer anderhalf jaar buiten werking gezet, en de illegale binnenkomst in het Bondsgebied wordt momenteel de facto niet meer strafrechtelijk vervolgd.’ (1)(2)

     

    Merkels machtsgreep doet denken aan...

    *

    In vroeger tijden had de hele Bundestag op zijn achterste benen gestaan vanwege het buiten werking zetten van de rechtsstaat, maar anno 2018 klinkt er alleen vanuit de fractie van de door de rest verguisde AfD protest. Alle andere partijen zijn min of meer stilzwijgend akkoord gegaan met Angela Merkels autocratische wijze van regeren, en houden dus in feite enkel nog een schijnparlement in stand.

     

    Voor degenen onder u die nog enig historisch besef hebben: inderdaad, Merkels machtsgreep lijkt verdacht veel op die van Adolf Hitler, wiens Nazi partij aan het begin van de jaren ’30 op vergelijkbare slinkse wijze aan de macht kwam, en vervolgens stap voor stap alle oppositie de mond snoerde en buitenspel zette.

     

    Dit is het nieuwe, opwindende, multiculti paradijs Zweden’

    *

    Zoals bekend is de islamisering van Europa in Zweden het verst gevorderd. De criminaliteit in migrantenwijken loopt dermate snel uit de hand –zo werd vorige week in het beruchte Malmö nog een handgranaat gegooid naar het zwaar bewaakte ommuurde fort dat fungeert als politiebureau-, dat zo’n 4,7 miljoen huishoudens een overheidsbrochure kregen met de waarschuwing dat de Zweden zich moeten voorbereiden op oorlog.

     

    Voor het eerst in bijna drie decennia werd daarbij de term ‘totale defensie’ (van de samenleving) weer uit de kast getrokken. Eerder hield de linkse regering in Stockholm vol dat de brochure enkel over een eventuele oorlog met Rusland gaat, maar vorige week woensdag erkende premier Stefan Lofven dat de overheid ‘alles zal doen wat nodig is’, inclusief het inzetten van het leger, om de criminaliteits- en geweldsexplosie in de steden, die uitsluitend door moslimbendes wordt veroorzaakt, te lijf te gaan.

     

    ‘Mensen worden doodgeschoten in pizzeria’s, mensen komen om door handgranaten die ze op straat vinden,’ zei Jimmie Akesson, de leider van de Zweden Democraten, de Zweedse variant van de PVV, en de enige partij die de massale immigratie wil stoppen. ‘Dit is het nieuwe Zweden: het nieuwe, opwindende, dynamische multiculti paradijs waar zovelen in dit parlement vele jaren voor gevochten hebben,’ voegde hij er sarcastisch aan toe.

    Xander

    (1) Danisch
    (2) Landesrecht online

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/01/Islamisering-Duitse-rechtsstaat-bestaat-volgens-rechtbank-niet-meer-Zweden-wil-leger-inzetten-tegen-migrantenbendes

    *

    AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

    KENT MEN DE BOOM

    *

    Dit is een prachtige gelegenheid om, tot vervelens toe, nogmaals Sint Augustinus (358-430), Kerkleraar, te citeren als die zei, dat het Berouw altijd nà de Zonde komt, en nooit ervoor.

    Deze woorden zijn bijna 1700 jaar oud, ze klinken vanzelfsprekend iet of wat oubollig, maar ze zijn verdorie nog altijd springlevend. Het geeft voor velen dan ook meer pas buiten deze gevoeligheden te treden.

    Wij zouden dan ook beter zeggen:

    ’Bezint, eer ge begint’..

    Maar dat is aan onze hedendaagse Verlichte Grote Verstanden niet besteed. Hun machtshonger kent geen grenzen. Toch niet zolang ze leven.

    De schrik zit er in tot dagen, weken en maanden na hun dood.

    *

    Weet U, dat niemand, eerst bij de stervende doodzieke Stalin durfde binnen te gaan en later ook niet in de sterfkamer, tot dagen na zijn dood? In die zin deed Hitler het beter: die ruimde onverwacht maar kort en goed zichzelf uit de weg.

    De vraag is alleen: waarom storten machtshebbers altijd eerst de wereld rondom zich in het verderf (de zonde), om pas op te geven bij hun laatste ademtocht en voor hen alles voorbij is? Zelfs geen tijd meer om tot het juiste inzicht te komen (berouw)…

     

    Maar da’s waar ook! Niet iedereen kan zo maar (geschidenis-bepalend) door z’n eigen naaste omgeving afgeknald worden, lijk J.F. Kennedy in Dallas. Als vurige bewonderaar van Nonkel Dolf zou die hoogst waarschijnlijk – en op superieure Amerikaanse leest geschoeid - diens sociaal-democratische wereldheerschappij hebben heropgenomen en verder gezet. Kennedy moest dus dit Aardse Tranendal verlaten, nog voor hij zich kon bezinnen. Om niet te beginnen….

    Dallas ging dan maar de Geschiedenis in, niet dank zij deze mood, ùaar dank zij zijn Silicon Valley die de wereld zou veroveren…

    *

    Hemelrijker

    28-01-2018, 10:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4404
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Dit ‘kolommetje’ benadert op kousevoeten een beetje de de motivatie waarom onze ‘Media’ zo weinig bezig zijn met Italiën het land van zon & zee, enig ter wereld.

    Spanje gaat hen beter af, omdat daar meer gelijkgezinden de pap mee helpen roeren. De Spaanse ‘Cava’ is een stuk minder van kwaliteit dan de Italiaanse “Proseco’’, de productie ervan is ook veel kleiner, en toch geeft de Elite de voorkeur aan het Land van Franco…

    Iedereen wordt opgejut om met vakantie naar ¨de costa’s’ te vliegen, waar men dan als sardientjes in een doosje bijna in elkaars schoot lligt te zonnebaden. In Italië schijnt dezelfde zon, maar zijn de landschappen er veel romantischer. Met daar bovenop tot in de kleinste dorpjess, de schoonheid en de cultuur waarop onze Samenleving gebaseerd is. De Italiaan heeft in doorsnee meer gevoel voor elegantie in zijn kleine teen, dan de Spanjaard in heel z’n lichaam.

    ItaliPe is altijd een beetje als thuiskomen na een verre reiis.

    *

    Verkiezingen Italië: Oppositieleider belooft half miljoen migranten het land uit te zetten

    Franse president Macron erkent dat het Franse volk in een referendum uit de EU zou stappen

     

    In Italië is het anti-immigratie en anti-EU sentiment groter dan waar ook in West Europa, reden waarom de globalisten in Brussel de Italiaanse verkiezingen op 4 maart met de nodige spanning afwachten.

    Matteo Salvini

    is de leider van de rechtse oppositiepartij Lega Nord, en belooft dat als hij premier wordt, hij ‘de rotzooi’ in Italië gaat opruimen door een half miljoen migranten het land uit te zetten, ieder jaar 100.000.

     

    ‘Italianen Eerst’ is de verkiezingsslogan van Lega Nord, waarmee Salvini hoopt hoge ogen te gooien bij de kiezers, waarvan er velen de enorme problemen die de vele migranten uit Afrika veroorzaken, spuugzat zijn.

     

    ‘In Italië zijn er veel te veel illegale migranten die er een zootje van maken,’ aldus Salvini, die mikt op een rechtse coalitie met Silvio Berlusconi’s Forza Italia. ‘Sommigen gebruiken vliegtuigen om migranten naar Italië te halen. Ik zou ze juist gebruiken om ze weer terug te brengen.’

     

    Salvini, wiens partij volgens peilingen op zo’n 13% van de stemmen kan rekenen, belooft de kiezer dat hij als premier ieder jaar 100.000 migranten het land zal uitzetten, oplopend tot een half miljoen als hij zijn regeerperiode kan afmaken (wat in Italië zelden het geval is). Dat betekent dat het leeuwendeel van de huidige 600.000 migranten in het land gedwongen zullen moeten vertrekken.

    Italiaanse volk is ‘verraden’; ‘Italië Eerst’

    Zijn politieke opponenten zijn volgens hem schuldig aan ‘het verraden’ van het Italiaanse volk, ook omdat ze Italiaanse bedrijven aan buitenlandse multinationals hebben verkocht. ‘Het centrum-rechtse programma bevat de herziening van de Europese verdragen,’ merkte hij op. De principes van de Italiaanse ‘grondwet komen vóór die van Brussel en Berlijn. Ik heb de plicht om deze regels te veranderen, want mijn land komt eerst.’

     

    Salvini hoopt met zijn variant van ‘America First’ het succes te herhalen van de Amerikaanse president Donald Trump, die eveneens werd gekozen vanwege de grote zorgen die steeds meer mensen hebben over de globalisering, massale immigratie, groeiende criminaliteit en de islam. (1)

    Globalisten blijven zich niets aantrekken van het volk

    Tijdens het World Economic Forum in Davos trok de globalistische Nieuwe Wereld Orde elite zich wederom helemaal niets aan van wat een ruime meerderheid van de Europeanen wil, namelijk hun grenzen en landen, en daarmee hun samenlevingen, behouden en beschermen.

     

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel noemde het opkomende nationalisme en ‘populisme’ zelfs ‘vergif’, en dat terwijl ze zelf als een arrogante en autoritaire dictator over haar land heerst, en zelfs zonder instemming van het parlement ingrijpende besluiten nam, zoals de grenzen openen voor miljoenen moslimmigranten, die een ware criminaliteitsexplosie hebben veroorzaakt. (2)

    President Macron: Franse volk zou voor uittreding uit EU stemmen

    De links-liberale Franse president Emanuel Macron gaf tijdens een TV interview toe dat als het Franse volk de kans had zich in een referendum uit te spreken, een meerderheid voor uittreding uit de EU zou kiezen, oftewel een ‘Frexit’. Volgens Macron zijn de middenklasse, de arbeidersklasse en de ouderen de afgelopen decennia de grote verliezers van de globalisering geworden, en hebben zij in Groot Brittannië voor een meerderheid voor het ‘Brexit’ gezorgd.

    *

    Veel Fransen reageerden op Twitter dat Macron hier in feite toegaf dat hij ‘niet naar zijn eigen volk luistert’, omdat de president weigert om zo’n referendum te houden. (3)

    ander

    (1) Russia Today
    (2) Infowars
    (3) Express

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/category/view/algemeen-nieuws

    *

    AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

    KENT MEN DE BOOM

    *

    Veel valt hier niet aan toe te voegen. Zelfs Macroni stijt in mijn achting!

    En neen, in Italië is iedereen gelijk voor de Wet. Daar bestaat er geen ‘cordon sanitaire’ Daar zijn vrouwen geen tweederangsburgers, maar integendeel: ze zijn er het zout op de patatjes!

    Of, om het met de woorden van Trump in Davos te zeggen= “America First’ wil daarom nog niet zeggen ‘Amercia alone’.

    Komaan zeg, late we wereldwijd samen zaken doen… Is dat geen betere manier om de wereld van Pool tot Evenaar te omvatten, dan die te globaliseren in een eenheidsworst?

    *

    Hemelrijker

     

    27-01-2018, 07:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4403

     IEDER VOLGELTJE,ZELFS HET KLEINSTE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Over demagogie en empathie.

    Vandaag gaan we effe geleerd doen. Empathie isn reeds van op de schoolbanken verondersteld algemeen gekend, maar het begrip demagogie is een ander paar mouwen! Het is nu eenmaal politiek van de allerhoogste plank!

    Vraag: wat is een demagoog?

    Antwoord: een demagoog is iemand die nog nooit loog.

     

    Allez, toch volgens mij. Maar ook volgens de Mechelse Catechismus van de politieke correctheid.. Ons aller Wiki-de-Wiek daarentegen weet beter. Die zegt dat demagogie het opdringen is van verkeerde meningen aan de hand van misleidende argumenten.

    Voorbeeld: iedere dag komt de zon op, omdat het dag wordt. Dus niet het wordt dag omdat de zon opkomt.

     

    Enfin, onze Ouaarde Oulfried Martens in illo tempore had het bijvoorbeeld over ‘geleide democratie’, die het allerbeste zou zijn, maar hij en was genen demagoog. Huh was Tsjeef. Wat, voortgaande op de feiten, in wezen hetzelfde is.

    *

    In deze bespreking op een artikel in DM wordt U nogmaals meegenomen, typisch voor Marx en Linx, in het omdraaien der argumenten. Precies alsof de kiezers allemaal automaten zijn. Op een demagogische manier verwijt men BDW demagogisch te zijn met niets anders dan demagogische stellinen. Maar om de schone schijn te redden, verschuilt men zich achter de rug van een Tilburgs Hoogleraar, die met veel woorden zijn cirkel-redenering besluit met de woorden dat hij gelijk heeft, zoals hi alls inleiding had gesteld.

    Voorbeeld: onbeperkte immigratie vernietigt onze welvaart. Dus immigratie vernietigt onze welvaart. Zwart-wit. Inderdaad.

    Diir de strot te duwen pil: immigratie is, net zoals zuurstof in de lucht, een onvervreemdbaar mensenrecht. En wie daaraan twijfelt is een vuile vieze populist….

    In Gent zou men ‘op zijn muile sloan’!

    De Chef heeft gelijk. Waarom heeft de Chef gelijk. De Chef heeft gelijk omdat hij altijd gelijk heeft. Zelfs al heeft hij ongelijk! De Chef heeft altijd gelijk omdat hij de Chef is.

    *

    De demagogie van De Wever

    kent geen grenzen meer.

    Volgens Ico Maly

    gebruikt N-VA de erfenisvan filosofe Hannah Arendt om uitgerekend dat te verdedigen wat zij aanvocht

    25-01-18, 06.00u - Ico Maly

    *

    Ico Maly. © Karel Duerinckx

    Ico Maly is docent digitale media & politics aan de universiteit van Tilburg en hoofdredacteur van Diggit Magazine. Hij schreef het net gepubliceerde boek Nieuw Rechts (Epo).

    *

    Voorafgaande toelichting over de opgevoerde reeds in 1975 overleden fuguur:

    Hannah Arendt (1906-1975)

    **

    Was als volbloed Joodse, ontsnapt aan Dachau, ee’n ver-Amerikaanste filosofe en denker. Nog vòòr de oorlog gevlucht voor het Hitler-Regime. Ddie zich verdiepte in totalitaire politieke systemen. In haar levensbeschrijving vindt U, naast een encyclopedie van mannen, o.a. ook Jaan Paul Sartre en Kafka terug. Zij was een veel bereisde Dame met heel wat levens achter zich.

    Het is mij niet zeer duidelijk waarom BDW deze figuur voor het voetlicht zou brengen. Is dit uit loutere demagogie? Of gebruikt BDW voor de ‘Geleide Democratie’ van de Europese Naziestaat bij voorkeur een van haar meest illustere slachtoffers die aan de Holocaust is ontsnapt? Wat, in voorkomend geval, zou willen beduiden dat Linx, Groot Linx of Klein Linx, gelijk is aan, of eindigt met…. concentratiekampen….

    *

    N-VA krijgt de jongste weken klappen. Het wordt duidelijker dat onder het gematigd jasje een radicale politieke ideologie schuilgaat. Als N-VA in de hoek staat en de mindere goden het verknoeien, dan daalt de keizer van Antwerpen neer om de oppositie het zwijgen op te leggen. En zoals altijd is ‘het migratiedebat’ het strijdtoneel.

    De val

    De Wever wil het debat terugvoeren op eigen terrein. Hij tracht het frame uit te tekenen waarbinnen het debat de komende weken moet worden gevoerd. De val is doorzichtig. Zijn openingszet creëert een valse tegenstelling. Er zijn maar twee opties: open of gesloten grenzen. Partijgenoot Francken staat voor de bescherming van de welvaartsstaat; wie voor open grenzen kiest (het fictieve links in De Wevers wereld) helpt de welvaartsstaat naar de verdoemenis. Zwart-wit.

     

    Dit discours heeft een lange staat van dienst. Het werd in dit land door zowel links als rechts gebezigd. Dat migratie de welvaartsstaat ondermijnt, is evenwel een mythe. Die sociale zekerheid wordt uitgekleed binnen de neoliberale wereld van eindeloze concurrentie. Het wordt onder andere georganiseerd door N-VA zelf. Niet de welvaartsstaat wordt verdedigd, maar een aanval op mensenrechten. In naam van de welvaartsstaat, van onze waarden, en godbetert filosofe Hannah Arendt, wordt opgeroepen om de rechten van anderen te schenden.

     

    Het recept is bekend. Creëer een klimaat van angst, mobiliseer een massa en beschuldig de gutmensch ervan onze dierbare welvaartsstaat naar de knoppen te helpen. Overgiet dit demagogisch recept met een sausje van humanisme, empathie en intellectualisme. En, uiteraard, claim de verlichting; zeg dat je opkomt voor ‘onze manier van leven en onze waarden’.

    Schaamteloze recuperatie

    De Wever positioneert zich in het debat als de empathische intellectueel, de man die heroïsch opkomt voor zijn land en tegelijk links zijn denkers leert kennen op een volstrekt originele manier. Deze keer wordt dus Arendt voor de N-VA-kar gespannen. De intellectuele erfenis van de Duits-Amerikaanse filosofe gebruiken om uitgerekend dat te verdedigen wat zij aanvocht: schaamte kent geen grenzen meer. Alles voor de partij en de Vlaamse natie.

    *

    Hannah Arendts eerste bekommernis lag bij de strijd tegen totalitaire regimes en de strijd voor mensenrechten. Ze benadrukte dat mensenrechten het gevolg zijn van menselijke organisatie. Ze kunnen maar gegarandeerd worden als er daadkrachtige instellingen zijn die ze toepassen en bewaken. Het probleem, in het begin van de 20ste eeuw, was dat de (natie)staat de enige speler was om die mensenrechten te garanderen.

     

    Arendt wijst erop dat de natie in het begin van de 20ste eeuw de staat had veroverd. 'Rechtvaardig' raakte verengd tot 'rechtvaardig voor het eigen volk'. Mensen die door denaturalisatie of migratie staatloos werden, verloren in een wereld van naties hun rechten. Ze werden illegaal verklaard. Arendt klaagt dus aan dat de staat niet meer functioneerde als een instrument om recht te spreken, maar om het nationaal belang voorrang te geven.

    Het hemdje is altijd nader dan het rokje….

    *

    De Wevers partij is uitgerekend een illustratie van Arendts these: ze laat geen gelegenheid voorbijgaan om te wijzen op het primaat van de natie. N-VA is een partij die over migratie spreekt in oorlogsmetaforen en pleit voor een bufferpolitiek. Een partij die de Conventie van Genève ondergraaft. Die prat gaat op de wet-Francken, die toelaat om mensen die hier geboren zijn uit te wijzen. Die inzet op denaturalisatie en uitwijzing als je de verkeerde overtuiging hebt of verdacht wordt van een crimineel feit.

     

    N-VA realiseert dus wat Arendt pijnlijk illustreert: dat je als migrant in een wereld van naties geen rechten hebt als de staat ze niet toekent. Ze presenteerde die analyse als een probleem, niet als een goede zaak. De demagogie van De Wever is, kortom, grenzeloos.

    Geen lessen te krijgen

    Democraten hebben geen lessen te krijgen van De Wever, wiens partij humanisme en mensenrechten offert voor het nationaal belang, en die onze sociale zekerheid kapot wil besparen voor de economie.

     

    Mensenrechten, sociale zekerheid en de welvaartsstaat moeten juist met vuur worden verdedigd. Migratie en diversiteit zijn de norm. Democraten moeten in tijden van globalisering en superdiversiteit zoeken naar structuren die de mensenrechten garanderen. De lessen van Arendt zijn leerzaam. Onvervreemdbare rechten zijn maar onvervreemdbaar als ze democratisch afdwingbaar zijn.

     

    De eerste strijd ligt nog altijd op het niveau van de bestaande staten. De scheiding der machten moet daar gevrijwaard worden. Er moeten voldoende garanties zijn om de mensenrechten te waarborgen voor iedereen op ons grondgebied.

     

    De tweede strijd ligt op Europees niveau. Zoals begin 20ste eeuw stelt migratie uitdagingen voor de universele mensenrechten en de relatie staat-burger. Het antwoord ligt nu, net zoals toen, niet in het primaat van de natie, maar in dat van de mensenrechten. Dat vraagt schaalvergroting: de creatie van een reële Europese democratie, die de mensenrechten niet alleen predikt, maar realiseert.

    Handen uit de mouwen, links.

    Ico Maly: "Mensenrechten, sociale zekerheid en de welvaartsstaat moeten juist met vuur worden verdedigd." © Karel Duerinckx

    https://www.demorgen.be/opinie/de-demagogie-van-de-wever-kent-geen-grenzen-meer-b189a289/

    *

    AAN DE VRUCHTEN GROOT OF KLEIN

    KENT MEN DE BOOM

    *

    Ze werden illegaal verklaard. Arendt klaagt dus aan dat de staat niet meer functioneerde als een instrument om recht te spreken, maar om het nationaal belang voorrang te geven.’

     

    Zoals deze Tilburgse Hoogleraar dat uitlegt, heeft een individu die het avontuur verkiest boven een goed of een slecht leven in het land waar hij geboren werd, voorrang op alle bestaande Wetten. Hij zoekt elders een beter leven (of vlucht vwegens allerlei redenen, vaak criminele) en heeft dus het RECHT om elders te gaan meeëten van een spoeling die met de dag dunner wordt….

    Linxe logica, die bewijst wat bewezen wil worden….

    *

    De waarheid is veel eenvoudiger. Linx wil hetzij door het ook hedendaagse ‘Goddeloos communisme’, hetzij door de islammerij, de wereld, Staat of Natie, ordeloos door elkaar gooien. Om op de puinen een Nieuwe Wereld Orde uit het Grote Niets op te bouwen. Waar zj uiteraard de Bazen willen van zijn… Alle excuses om dit doel te bereiken zijn dus goed.

    Van demagogie gesproken!

    *

    PS

    Toch even gaan neuzen op Google over deze Ico Maly, de Tilburgse Hoogleraar. Daar lezen we o.a.

    ‘Ico Maly (1978) is doctor in de cultuurwetenschappen, licentiaat in de Vergelijkende Cultuurwetenschappen en postlicentiaat in de Ontwikkelingssamenwerking, optie politiek en conflict (UGent). Hij is coördinator van Kif Kif en gastprofessor Politiek en Cultuur aan het Rits. Hij schreef o.a. 'N-VA | Analyse van een politieke ideologie' (EPO, 2012) en 'De beschavingsmachine. Wij en de islam' (EPO, 2009). Op 20 februari 2014 stelt hij samen met Jan Blommaert & Joachim Ben Yakoub het boek 'Superdiversiteit en Democratie' voor.

    *

    Ja Ja! Aan de vruchten kent men de boom!

    Hemelrijker

    26-01-2018, 17:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4402

     IEDER VOLGELTJE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Het zal de lezer al wel zijn opgevallen dat ieder ‘kolommetje’ op voorliggend logboek doordesemd is met dezelfde rode draad. : zeggen wat uit het hart komt of op de tong ligt.

    Zonder daarbij hoogmoedig te willen doen, een gevoel (als U mij dat toestaat) dat best te vergelijken valt met’

    ‘Een Mens Van Goede Wil’

    van Gerard Walschap.

    *

    Tegen beter weten in, altijd maar strijden voor het goede in iedere mens: het is om er de kriebels van te krijgen.

    Nog maar kort geleden hebben we de azijnpissers als Kaiser Willem II, Adolf Hitler en Vadertje Stalin mitsgaders nog ’n paar van die plezanterikken overleefd, of daar melden zich al, in de persoon van vooral Angelina Merkel, andere dreigende ongelukken aan. Haar anti-Trulop speech van gisteren namiddag in Davos is daar het begin van. Maar da’s voor straks! Eerst de lovende woorden hierover van de Officiële Media trachten te doorgronden!

    En zeggen, dat ondergetekende Hemelrijker, bij manier van spreken, het geluk heeft om ter zake zonder enige uitvoerende verantwoordelijkheid te spreken. Uitereraad ook zonder het minste gevolg. Op z’n eentje is de Kleine Man inderdaad zo goed als machteloos.

    Blijft over, toch ten aanzien van de lezer, het kloppen met steeds dezelfde hamer op steeds dezelfde nagel. Niet als bezigheidstherapie, maar als de Stem van het Geweten van een gans verknecht Volk.

    *

    Het Vierde Reich grijpt in: Eerste critici van regime Merkel gearresteerd’

    *…

    Duitsland heeft weer een gedachtenpolitie

    zijn de nieuwe censuur-wetten van minister Heiko Maas van kracht geworden. Analisten in binnen- en buitenland hebben het over een ware ‘gedachtenpolitie’, over een ‘volk-opvoedings-programma’ en over ‘censuur door een staat, die in het verleden vreselijke ervaringen heeft met gedachtenpolities.’ Daarmee wordt gedoeld op de

    *

    Nazi tijd en op de DDR, de ‘Stasi’,

    waar Angela Merkel zelf ook actief voor was, en wier totalitaire methodes ze stap voor stap in het verenigde Duitsland –i nmiddels cynisch DDR 2.0 genoemd - aan het invoeren is.

    Gelukkig zijn er nog mensen die de werkelijke gebeurtenissen en informatie op het internet durven zetten. Het zijn degenen die nog goed het verschil weten tussen een echte democratie en een dictatuur. In de Tweede Wereldoorlog waren dat de makers van de verzetsblaadjes en de leden van verzetsgroepen, waarvan niet weinigen de strijd om de vrijheid met hun leven moesten bekopen.

     

    Net als toen krijgt de nieuwe dictatuur volop steun van studenten, academici, media en bedrijven. Allemaal werken ze mee aan het onderdrukken van de ‘verkeerde’, niet-politiek correcte mensen en meningen. Negatieve berichten over het regime en het beleid, vooral ten aanzien van de massa immigratie, islam en de EU, worden niet langer getolereerd. Feiten doen er niet langer toe; de overheid bepaalt wat ‘waar’ is, en wat niet.

     

    Vrijheidsactivist Sven Lieblich vreest voor zijn leven

    *

     

    Oliver Flesch en Sven Lieblich zijn twee van de eerste slachtoffers van de censuur van het regime Merkel. Lieblich is een criticus en activist uit Halle, en verwierf landelijke bekendheid door zijn geniale provocatieve satirische acties, zoals zijn optreden als islamitische haatprediker, werver voor de Bundeswehr, en ‘demonstrant’ voor ‘meer vluchtelingen’. Hij was spreker op 168 demonstraties, en had zijn eigen populaire kanaal ‘Svens Welt’.

     

    Linkse activisten riepen al vaak op hem te vermoorden. YouTube verwijderde zijn video’s, en vervolgens zijn complete kanaal. Inmiddels zou Lieblich door de politie worden opgejaagd, en werd ook zijn woon- en werkomgeving op de korrel genomen en doorzocht. Er zou ook al een arrestatiebevel tegen hem klaar liggen. Lieblich vreest het ergste, zo stelde hij in een video op 16 januari. Hij sluit niet uit dat hij uit zijn huis wordt gehaald en wordt vermoord (en men het vervolgens op een zelfmoord of ongeluk doet lijken, zoals in de VS al meer dan 100 tegenstanders van de Clinton-Deep State is overkomen).

    *

    Lieblich benadrukte daarom dat hij niet suïcidaal is, en riep alle collega activisten, bloggers en verzetsstrijders op om standvastig te blijven vechten voor de waarheid en de vrijheid, en het regime Merkel met alle mogelijke middelen onder druk te blijven zetten. (1)

     

    Staatscensuur DDR 2.0,

    ook in Europa en Nederland

    *

    En als u denkt dat deze staatscensuur en –onderdrukking alleen voor Duitsland geldt: de Europese Unie heeft inmiddels besloten om zijn eigen ‘gedachtenpolitie’ afdeling op te zetten, die in de loop van dit jaar met ‘aanbevelingen’ zal komen om het zogenaamde ‘nepnieuws’ hard aan te gaan pakken. Dat betekent zonder twijfel dat critici van ‘Brussel’, van de islam(isering), de massa-immigratie en van het anti-Rusland beleid van het internet zullen worden verwijderd, zodat alleen nog de goedgekeurde propaganda-kanalen van de officiële media zullen overblijven.

     

    DDR 2.0 – niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa, ook in Nederland, met

    D66 minister Kathy Ollongren(*****)

    als fervente voorstander en nationale uitvoerder van de nieuwe staatscensuur/propaganda (2). Het is daarom niet overdreven te stellen dat het Vierde Reich inderdaad is opgericht, en het vanaf nu nog veel sneller bergafwaarts zal gaan met onze vrijheid en democratie.

    Xander

    (1) Journalistenwatch
    (2) The Post Online

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/01/Het-Vierde-Reich-grijpt-in-Eerste-critici-van-regime-Merkel-gearresteerd

    *

    Kathy Ollongren(*****): zie

    https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/wilders-motie-van-wantrouwen-tegen-ollongren/

    waar uitgelegd wordt dat deze madam zowel de Zweedse als de NL-Nationaliteit heeft en volgens Wilders bijgevolg de post van vie-premier in de Regering Rutte III onwettig bezet. In Australië werd om dezelfde reden een Minister met ‘dubbele nationaliteit’ uit het Parlement gezet.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DE BOOM

    *

    Eerst alle andere meningen tegenwerken om die daarna buiten de Wet te stellen. Ordning muss sein!

    De Nazi’s pasten in hun Strafwetboek heel sarcastisch de beginletters ‘N & N’ toe voor hun tegenstanders die ze, louter voor de schone schijn, voor de Rechter sleepten. Nog vóór de zitting begon, stond het vonnis reeds vast, omdat de Gestapo bovenaan het dossier in dikke rode stift deze letters had gezet, het code-woord voor ‘Nacht und Nebel’, zijnde de straf om helemaal te verdwijnen zonder het minste spoor na te laten.

    *

    Pas na de oorlog is de volledige betekenis hiervan doorgedrongen…

    De uitschakeling van hun vijanden op deze manier was van meet-af aan de bedoeling van de Duitse Rode Nationalisten, maar dat hielden ze zoveel mogelijk verborgen. Adolf Hitler werd zelfs in zijn glorie-periode door de overgrote meerderheid der Duitsers toegejuicht.

    Een succes dat Merkel nooit zal evenaren. Met alle gevolgen vandien Eenmaal aan de macht gekomen zal het dus nog sneller moeten gaan dan onder de Nazi’s. Vandaar haar streven om overal in Europa zoveel mogelijk mo-slimmerds om haar heen te hebben…’Verroklers’ zijn inderdaad de Kiezers voor de Nieuwe Wereld Orde.

    Als gewezen leidster bij de Staci kent ze inderdaad de regels van het spel.

    *

     

     










    25-01-2018, 12:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4401

     IEDER VOLGELTJE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Ze, de Verlichte Grote Verstanden van de Grote Naziestaat zijn weer bezig!

    Vooraleer verder te lezen, eerst en vooral de eis op tafel leggen van de Moslims ‘all over the world’ om van Jeruzalem hun hoofdstad te maken. Denk aan het lot van Constantinopel, dat nu al vele eeuwen Istanbul is moeten worden. De gestolen hoofdstad van dat gefingeerd land der Palestijnen. Daar is, vergeten we ook dàt niet, dat Servisch landsgedeelte, Kosovo, dat in de kortste keren ingevolge de vossenstreken van de EU, die onafhankelijkheid naar het hoofd gesmeten kreeg. Omdat Mo-Slimmerds overal ter wereld – met of zonder geweld - altijd en overal hun zijn krijgen.

    Verla. U bet nu voldoende ont- gehersenspoeld, om samen op weg te gaan naar de belevenissen van een Spaans landsgedeelte, dat na eeuwen verslaving, eindelijk de ketenen wil afwerpen. En neen, spijtig genoeg, dat Volk zijn (nog) net de Vlamingen, maar de Catalanen. Die zijn op vandaag pas bevrijd van de dictatuur van Generalissimus Franco, maar kwamen daarna gewoon in een feitelijke nieuwe dictatuur terecht, die van Generalissimus Rajoy, de handpop van Broekzèl.

    zelfstandig past niet in het concept van de Europese Naziestaat. Daarmee is alles gezegd. Enerzijds kan het totaal niet, maar anderzijds mag het zonlicht toch ook niet eeuwigdurend geloochend worden.

    ‘Entre les deux, mon coeur balance’ 

    *

    Ach ja! De Verenigde Staten van Europa zijn het nu eenmaal aan zichzelf verschuldigd om alle vermolmde artificiële constructies uit de tijd der Koloniale Waren in stand te houden. Zodat die als gebalsemde mummies het fundament kunnen vormen voor één en dezelfde stevige centraal bestuurde Natiestaat. Iets in de zin van ‘n moderne Icarus die in het tijdperk der intercontinentale raketten, te dicht bij de zon wil gaan vliegen.

    ****

    Twee maten en twee gewichten.

    *

    Een echte circus-vertoning van de vulgaire hoogste plank. Zie het Eerste Nazi Rijk (1932-1945) van Gross Deutschland onder Hitler. Gebeurde gewoon onder het oog van ieder weldenkend mens. Is nu het werk van ’n kudde omhoog gevallen clowns van gebuisde nationale figuren van het niveau van het Gentse Liegebeest.

    Dan is daar de evidentie van de feiten als het om de islammerij gaat.

    De hele wereld (uitgenomen Onzen Donald) roept moord en brand om eindelijk!!! het Palestina van top-gangster

    Yasser Arafath

    te erkennen, ja misschien ineens welkom te heten als volwaardig Lid van de EU. Het is – ik val in herhaling - een landsgedeelte dat bij mensengeheugenis nooit heeft bestaan mar sedert vele eeuwen deel uitmaakt van wat wij in het Westen kennen als Het Heilig Land. Het Beloofde Land van het Godsvolk, de Joden. Die er in vrede en welstand leefden tot hun vijanden hen verdreven in ‘de diapora’, d.i. verspreid over de hele wereld. Vandaar naar de ’Holocaust’ is maar een kleine stap.

    Even om het hoekje kijken naar Wikipedia…

    “De Palestijnse Gebieden ontstonden na de Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948 toen op 14 mei 1948 een groot deel van het Britse Mandaatgebied Palestina (westelijk van de Jordaan) door zionisten als de 'staat Israël' werd uitgeroepen. Als reactie daarop werd het overgebleven deel, de later zo genoemde Westelijke Jordaanoever, door het toenmalige Transjordanië bezet en de Gazastrook door Egypte”.

    Het weze dus duidelijk, dat na WO II, dank zij de Overwinnaars, eindelijk gerechtigheid geschiedde, zij het in zeer beperkte mate.

    Het is toch wel bedenkelijk, dat geen ekele onderzoeks-hournalist de moeite doet om op Tinternet de ware ‘Geschiedenis’ (begonnen in 1988), van het ‘Land’ Palestina, na te gaan…

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Palestina_(regio)

    *

    ‘Retournons à nis moutons’.

    *

    Zal nodig zijn, want het gevaar bestaat dat de Yasser-Pest kortelings ook uitbreekt in Broekzèl, wat in feite de aanleiding is geweest voor onderhavig kolommetje.

    Stel nooit uit tot morgen, wat ge vandaag kunt doen.

     

    Mocht Broekzèl, Hoofdstad van Groot-Europa in de Madrileense vuurlinie komen te liggen voor Catalonië, zou het misschien lukken dat de vlam overslaat naar Berlijn, nu La Märkelina daar terug de lakens mag uitdelen.

    Het uur ‘U’ voor Vlaanderen nadert.

    ****

    De Catalaanse hoofdstad Brussel

    19 januari 2018  Bart Maddens

    *

    De separatisten mogen dan wel de verkiezingen gewonnen hebben op 21 december, de vraag blijft of ze die overwinning zullen kunnen omzetten in politieke macht. Het helpt daarbij niet dat de twee grote onafhankelijkheidspartijen, Junts pel Catalunya en ERC, het grondig oneens zijn over de te volgen strategie. ERC kiest eerder voor een gematigde koers. De absolute prioriteit is het herstellen van de vroegere autonomie en het ongedaan maken van artikel 155. Junts pel Catalunya daarentegen wil een institutionele normalisering vermijden. De partij wil absoluut dat Carles Puigdemont wordt aangesteld tot president, ook al moet dat via delegatie en dus op een juridisch betwistbare wijze gebeuren, zoals al uitgelegd door Christophe Bostyn. In dat geval blijft Catalonië op ramkoers met Madrid. Rajoy kondigde al aan dat artikel 155 dan gewoon van kracht blijft. Maar ook dat zou juridisch al even betwistbaar zijn.

    155 monedas de plata

     

    De toenemende spanning tussen ERC en Junts pel Catalunya houdt ook verband met de gebeurtenissen van eind oktober. Toen was het Carles Puigdemont die wat gas terug wou nemen en een uitweg zocht uit de impasse via vervroegde verkiezingen. ERC daarentegen bleef toen de radicale lijn aanhouden en probeerde Puigdemont weg te zetten als de Judas van de onafhankelijkheidsbeweging. ‘155 monedas de plata’ tweette ERC-congreslid Gabriel Rufián toen op 26 oktober bekend raakte dat Puigdemont vervroegde verkiezingen zou aankondigen, in ruil voor het niet activeren van artikel 155 door Madrid. Mede onder druk daarvan is Puigdemont op het laatste moment van koers veranderd en heeft hij toch de onafhankelijkheid laten uitroepen. Hij wist daarbij goed genoeg dat dit een fiasco zou worden. Het is dan ook erg bitter voor Puigdemont en de zijnen dat uitgerekend ERC nu de matiging predikt.

    Dubbele regering

     

    Een compromis moet wellicht gezocht worden in de richting van een zogenaamde dubbele regering.

     

    Enerzijds de legitieme regering in Brussel, onder leiding van president Puigdemont. Anderzijds een constitutionele regering van technocraten in Barcelona, onder leiding van een low profile separatistisch politicus. Het was voormalig CDC-minister Andreu Mas-Colell die dit scenario vorige week lanceerde. De technocratische regering zou alles volgens het boekje moeten doen, zodat Madrid geen enkele formeel-juridische reden meer heeft om artikel 155 aan te houden. Maar het politieke en symbolische leiderschap zou moeten berusten bij de legitieme regering in Brussel.

    Semi-president Puigdemont

    Je zou dit ook kunnen zien als een overstap naar een semi-presidentieel systeem, zoals in Frankrijk. Puigdemont wordt dan het staatshoofd van de Catalaanse Republiek. De volgens het Spaanse boekje aangestelde regeringsleider zou dan eerder een rol van eerste minister spelen. Die is dan de formele regeringsleider, maar politiek ondergeschikt aan de president. Het autonomiestatuut van Catalonië biedt daartoe trouwens een aanknopingspunt. In artikel 69 daarvan is sprake van de functie van eerste minister (‘conseller primer’) naast de functie van president. Maar dat bleef tot nu toe grotendeels dode letter. De nieuwe regeringsleider, ook al is die dan formeel gezien president, zou zich die rol van ‘conseller primer’ kunnen aanmeten.

    Regeren per videoconferentie

    Zo een constructie zou politiek enkel haalbaar zijn onder twee voorwaarden. Ten eerste moet de constitutionele regeringsleider (verplicht een parlementslid) echt bereid zijn om politiek een laag profiel aan te houden en in de schaduw te blijven van de legitieme president. Men moet erop kunnen vertrouwen dat dit effectief het geval zal zijn. De naam van Elsa Artadi doet hiervoor de ronde. Zij leidde de campagne van Puigdemont en zou zijn volledige vertrouwen genieten. Ten tweede moet de legitieme president echt de belangrijkste politieke rol kunnen blijven spelen. De feitelijke ministerraad zou dan via videoconferentie moeten plaatsvinden, onder het voorzitterschap van president Puigdemont. Vervolgens zou de formele ministerraad dan nog eventjes moeten vergaderen, onder het voorzitterschap van de constitutionele president. Daar bekrachtigen ze de eerder genomen beslissingen. Dat zou niet meer dan een formaliteit zijn, die ervoor zorgt dat Madrid juridisch gezien geen been heeft om op te staan.

    Brussel tweede hoofdstad

    Brussel wordt dan voor lange tijd de zetel van de feitelijke president van Catalonië.

     

    Als het daarop zou uitdraaien, en die kans lijkt echt wel te bestaan, dan zou dat ook voor de Belgische politiek een aantal consequenties hebben. Brussel wordt dan voor lange tijd de zetel van de feitelijke president van Catalonië. Het wordt dan als het ware de tweede hoofdstad van de Catalaanse Republiek. Het is niet zeker dat iedereen in België zo een scenario met vreugde tegemoet zou zien.

    **

    Overgenomen bij DOORBRAAK.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DE BOOM

    *

    Voor de zeldzame lezer die deze zelfverzekerde stelling van Maddens nog kan volgen, even de ‘Heim ins Reich’ theorie van Nonkel Dolf in herinnering brengen. Die verschilt geen jota van die andere de inlijvingspolitiek van die andere manipulator Keizer Napoleon Buanaparte. Het is gewoon de aanbeden Oppergod Europese Superstaat die ter wille van het eigen profijt, wild graaiend om zich heen, de Vrijheidsgedachte wil de nek omwringen.

    Hetzelfde fenomeen doet zich voor, zij het op bescheidener schaal, bij de fusie van onze eeuwenoude als vanzelf gegroeide Gemeenten, die ook elke eigenheid de nek omwringt.

    Het is de manier waarop elke geforceerde samenleving, groot of klein, zichzelf uiteindelijk ten gronde richt. Alleen gaat die vlieger niet op waar de islammerij bij het spel betrokken is. Dan gelden er, net zoals bij het Communisme, andere wetten.

    Als den Donald zijn eigen Ambassade van locatie wil veranderen (van Tel Aviv naar Jeruzalem), dan dreigen de Palestijnse gangsters en dieven van Joodse eigendommen met oorlog.

    *

    Heb ik gelijk of heb ik gelijk, Walter?

    Een traditionalist blijft traditionalist tot in de kist. Of anders gezegd met de woorden van Grootmeester Guido Gezelle::

    Wees Vlaming dien God U Vlaming schiep!

    *

     









    24-01-2018, 07:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4400

    IEDER VOLGELTJE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Als aperitiefje voor dorstige zielen volgt nu dit voorsmaakje uit de uitgeverswereld van de Stad a/d Stroom.

    Naast in deze onleefbare dicht geslibde ‘Metropool’ de riool-wereld van de politiek, is er dus ook de rioolwereld van ‘journalisten’ die nu eenmaal graag en in alle omstandigheden op Het Scherm komen.

    Tot daar deze totaal onbelangrijke feiten. De echte reden waarom U dit verhaal opgediend krijgt is de virtuositeit van de taal waarin het geschreven is. Echte Sinjorentaal met rijke woordenschat en rake typeringen. Arme Barones Doonaert, bekend tot in de kleisnte kroegjes van het Schipperskwartier, als de roze zonder doornen .

    Voor minder dan een frisse pint per week krijgt U trouwens in Uw meelboks wekelijks een karrevracht van dergelijke snoepjes …

    *

    RIJP VOOR ‘T ZOTHUIS: MICHAEL FREILICH

    *

    ‘Ik volg dat, ik ben journalist’.

    Aldus Michael Freilich, hoofdredacteur

    van Joods Actueel , op de VRT , op 6 december om 20u40, in De Afspraak. Daar zat hij dan, pronkend als een kerstkalkoen.

    Hij kwam op TV ! Mama, ben je aan 't kijken ? Heb je de buren verwittigd ? Neem je 't op, poezeke poes ? Het ging bovendien over Jeruzalem, en daar weet hij alles van. ‘

    Den Donald’ had gezegd dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël was, Freilich had daarom al spontaan vier orgasmes gehad en mocht nu met zijn plakkerige gulp nog eens op TV. Feest in de family Nobody! Als zelfverklaard, niet aangeduid en niet-gesteund woordvoerder van de Joodse gemeenschap zat hij daar weer.

    Talrijke wél onderlegde Joodse medeburgers hielden alweer hun hart vast voor het aankomende gezever. Uiteindelijk viel het nog mee. Freilich wauwelde wat en werd net niet opgegeten door mede tafelgenoot Jean-Marie Dedecker die uiteraard een ander standpunt in nam. Anders zat hij daar niet. De moderator was zo verstandig geweest om

    Mia Doornaert ook van De Schandaard

    tussen de twee te zetten, als lijfelijke imitatie van het IJzeren Gordijn, maar dan in een grimmiger versie. Tante Mia krabde net Jean-Marie zijn ogen niet uit, toen die het woord 'mensenrechten' en 'Westelijke Jordaanoever’ in de mond nam. Wist Jean-Marie dan niet dat in het jaar 1215 voor Christus, op 6 april, de Filistijnen ambras gezocht hadden met het Uitverkoren Volk vanwege twee verdwenen schapen (waarvan er één teruggevonden was, op een welbepaalde plek gepenetreerd nog wel), en dat ze daar nu nog de gevolgen van moesten dragen? Freilich

    glorieerde. Zijn pafferige lichaam, wanhopig bezig druk transpirerend nog wat zaadcelletjes makend teneinde alweer een explosieve opwaartse golf van gelukzaligheid te produceren, nestelde zich steeds dieper in de caféstoelen van de VRT, geprikkeld door Tante Mia waarvan het heftige pleidooi, in samenzang met haar penetrante lijfgeur hem tot een hemels genoegen dreef. Wat een luxe. Toen hij zelf even later in het nauw gedreven werd, kwam dan het ultieme argument. Hij keek Jean-Marie recht in de ogen, richtte zich lichtjes op, daarbij met zijn stijve pikkie bijna de VRT tafel optillend en sprak met een stem die alleen maar verachting en misprijzen inhield tegenover alle medemensen die het aandurven af te wijken van zijn mening de historische woorden ‘ik volg dat, ik ben journalist’.

    Neen meneer Freilich. U bent geen journalist. U geeft met uw mama een boekske uit. That's it. U heeft geen opleiding in de journalistiek, U praat maar wat. Louter namens uzelf.

    En als u toch iets pittigs wil schrijven in

    Joods Actueel, verontschuldig u dan voor al die mensen die een voorschot betaald hebben voor ramen die u, zelf

    verklaard ramenboer (‘Windowplace’), niet geleverd heeft na uw faillissement.

    Wanneer treedt de Vlaamse Journalistenbond op tegen mensen die zich wederrechtelijk een titel van journalist toeëigenen, wanneer ze dat niet zijn?

    Blatt Leser

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DE BOOM

    *

    Ook in Antwerpen, verkiezingen in aantocht, zegt U? Met de partij ‘Samen’, d.i. de rode Linxen samen met de Linxe groenen, elk apart living together naar de Kiezer: is dat niet wat raar? Akkoord, hebben is hebben, en krijgen is de kunst. Ieder postje die ze kunnen krijgen, is er eentje minder -voor den Bart.

    *

    De wereld is om te delen, en waarom zou een rode graaier moeten onderdoen voor een groenere die nog alles moet leren…?

    Oktober ligt nog ver in ’t verschiet. Dus kan ‘tSCHELDT wekelijks nog veel hoofdvogels afschieten. Te beginnen met ‘Onafhankelijken’, die noch Rood noch Groen noch Vlaming zijn. Die dus totaal helemaal niets zijn en juist om die redenen opkomen.…. Wat meebrengt dat de ‘demiocratei’ door het bos de bomen niet meer ziet…

    *

    Hoe meer er in een bos bomen gehakt wordt, hoe meer splinters er vallen. Das waar. Maar juist daardoor krijgen de sterke gezonde bomen wel extra lucht en ruimte…

    *

    22-01-2018, 12:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!