MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.961 REUZE VERRASSING OMDAT BRUSSEL INEENS TERRORISTEN BLIJKT TE HUISVESTEN

    A.D. zondag 23 september 2012

     

    961 REUZE VERRASSING OMDAT BRUSSEL  INEENS TERRORISTEN BLIJKT TE HUISVESTEN

     

    Op de Brusselse Grote Markt,

     



    Als toerist en in vermomming

     

    ***

     

    De berg heeft een muis gebaard! Waarbij de berg staat voor de Staatsvuiligheid, en de muis voor die paar veel-plegers die bommen leggend en mensen doodschietend, door het leven gaan : het topje van de ijsberg….

    De ovrheidsdiensten die instaan voor onze veiligheid, hebben na 30 jaar of zo omtrent, ineens inspiratie als ’n bliksem-inslag gehad. He zou namelijk wel eens kunnen zijn, dat er gevallen zich voordoen, waarbij er gedacht kan worden, dat er zich onder hun neus rare dingen voordoen. Echt waar : ze gebeurden, en ze konden hun ogen niet geloven!

    Al die brave Jan-m’n-Kloten hadden een dubbele bodem!

    Hallo, Madam de Minister, heeft U mijn boodschap van gisteren goed ontvangen? Gij werkt ook niet voor niks. Ik ook niet. Na vandaag stuur ik U mijn factuur voor het copy-right op de term ‘Jan-m”n-Kloten’ die het begrip “allochtoon’ voortaan zou moetent vervangen..

    Na betaling, kunt U die ad libitum verdelen, waar en hoeveel U maar wilt. Vrijgevig als altijd, krijgt U er nog gratis het recept die in de branche geldt bij om die lieverdjes van een bepaalde plaats weg te houden…..

    Er al aan gedacht, dat de Staatsvuiligheid, zonder al die Jan-m’n-Klotens, dan aan de dop staat? Of dacht U die opnieuw in te zetten tegen de Chhiro-jongens van het Vlaams Belang?

     

    ***

     

    Ter zake :

    Speurders rollen netwerk jihad-strijders op in Brussel

     

    ***

    Brusselse terrorismespeurders hebben een netwerk ontdekt dat jonge moslims uit ons land als jihad-strijders naar oorlogsgebieden als Somalië en Syrië stuurt. In Brussel en Parijs werden zeven aanhoudingen verricht, aldus het federaal parket. De verdachten verschijnen maandag voor de raadkamer. .

    Twee jaar geleden ving het gerecht geruchten op over het bestaan van een dergelijk netwerk in het Brusselse. Vooral de bestemming klonk de speurders nieuw in de oren. Tot dan werden kandidaat-krijgers vooral naar Afghanistan en Irak uitgestuurd. Maar plots ging het richting Somalië.

    Een eerste groep strijders zou in april 2011 vertrokken zijn. Een tweede groep is eerder dit jaar afgereisd. Maar het gerecht was intussen voldoende over het netwerk te weten gekomen om zeven kandidaat-jihadisten te laten onderscheppen. De twee jongste aanhoudingen vonden woensdag in het Brusselse plaats tijdens een reeks van huiszoekingen, schrijven de kranten van Sud Presse.

    Twee mannen werden aan de grensovergang tussen Bulgarije en Turkije aangehouden omdat zij geen geldige papieren konden voorleggen. Een van hen, een Algerijn, had bij ons intussen het statuut van politiek vluchteling gekregen.

    ***

    Diagonaal doorlezen : ach man! Het zal maar beteren de daag dat er grote kuis wordt gehouden aan de top van de Overheid. Zeg nu zelf : is het niet beter Zwitser te wsorden? Daar wordt nu een referendum d.i. volksraadpleging gehouden over het rook-verbod in openbare plaatsen.  Misverstanden zijn niet mogelijk : een openbare plaats is een plaats die voor iedereen toegankelijk is, en het antwoord kan allen Ja of Neen zijn. Bij ons in dit ‘klote-land’ werd het rook-verbod ingevoerd van boven-op, in Sovjet-stijl, zonder inspraak.

    En het gaat maar door! Nu blijkt dat zo’n Jan-m’n-Kloten zelfs is kunnen tewerk gesteld worden in de Ministeries! Fantastisch landje toch, waar de toekomstige beulen en koppen-snellers als Staatsambtenaar kunnen aan de kost komen…..

    Lees en geniet meer :

     

    Het Brusselse kopstuk van Shariah4Belgium heeft nog gewerkt op een ministerieel kabinet. Zo bericht de krant Het Laatste Nieuws. .

     

    Kamal Afettat, die zich nu Abu Abdullah laat noemen, was in 2005 bode voor de toenmalige Vlaamse minister Fientje Moerman. Lang hield de man het niet uit. Hij moest na zijn proefperiode weg omdat hij te eigenzinnig was en weigerde om bevelen van een vrouw uit te voeren.

    Zijn doortocht kwam aan het licht bij een onderzoek van de krant naar de figuren achter Shariah4Belgium. De organisatie telt nu al 400 à 500 actieve volgelingen.

     

    ***

     

    Mientje Foerman!

    Wie had dat ooit kunnen denken dat ze deze eer nog zou te beurt gevallen zijn : als armlastig Bels ministertje, nog de bazin geweest te zijn van de Sharia Sous-Sultan van Bruxellabad!

    Waarschijnlijk weet ze op dit ogenblik nog niet, dat ze precies daardoor recht heeft om Eerste Echtgenote, boven alle andere, te worden, de dag dat de Islam de macht heeft overgenomen….

     

     

    23-09-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.960 DE SOLOVLUCHT DER ALLOCHTONEN IN DE MORGEN

    A.D. zaterdag 22 september 2012

    960 DE SOLOVLUCHT DER ALLOCHTONEN IN DE MORGEN

     

    De Jan-van-Gent naamgever (ten naaste bij) voor de allohtoon

     



    Eist respect, maar geeft er geen, en vliegt er in!

    ***

     

    Waar en hoe de wachtwoorden in die donkere achterkamertjes gegeven worden, en in welke richting, van wie naar wie, zal ons nooit onthuld worden. Is het de Elite die de media heeft gebriefd, of is het de media die in geheim conclaaf het initiatief gestalte heeft gegeven?

    Gods wegen, zei de Pastoor vroeger altijd, zijn  wonderbaar. De Pastoors zijn grotendeels uitgestorven, en nu wordt hun taak om de mensen op het rechte pad te houden, waargenomen door de gazetten. Pastoors waren een stuk geloofwaardiger, omdat ze met zaken schermden die niet te controleren waren. Nu krijgen we de opgewarmde kost, waar niemand noch het begin noch het einde ziet….

     

    ***

     

    Ter zake : wie in heel de discussie in z4n blootje gezet wordt, is ons aller Wikipedia. Daar is men nog altijd druk doende, om zoveel mogelijk rond de pot te draaien, zonder er in te vallen. Ik voel niet de minste sympathie voor Truttemie Onkelinx, of Zurkeltrien Milquette (zie hieronder) maar in hun plaats zou ik aanraden daar eens goed te gaan roefelen. Wie denken ze wel dat ze daar zijn! De Nationaal Socialisten van België, vooral de  PS maar ook de SP-a, eisen stante pede dat het gedaan is. Als dat nog lang duurt, zal ’t rap gedaan zijn!

     

    ***

    Waarom wij, De Morgen, 'allochtoon' niet meer gebruiken

    OPINIE − 20/09/12, 06u28

    ***

    Is 't Stad nu wel of niet van iedereen? Dit is in een paar dagen tijd het onderwerp geworden dat de lokale verkiezingen kleurt. Aan de vooravond van een stemming over het lokale beleid is het noodzakelijk om die vraag naar een hoger niveau te tillen: is dit land van iedereen die er woont, of niet? Bekijken we onze samenleving door een exclusieve of inclusieve bril? En als iedereen erbij hoort, hoe krijgen we dan iedereen mee? Of, als niet iedereen erbij hoort, wie dan niet en waarom? .

    De kernvraag is: kun je per definitie aan goede journalistiek doen met 'allochtoon' als term in de berichtgeving? Goed beseffende dat het stigmatiserend en uitsluitend werktOnze journalisten en fotografen gebruiken woord en beeld om die samenleving, met al haar problemen en successen, in kaart te brengen. En om dat goed te kunnen doen, snijdt uw krant een semantische en vooral lastige discussie aan: het gebruik van de term allochtoon.

    Letterlijk betekent allochtoon 'iemand die van elders afkomstig is' en autochtoon 'van de oorspronkelijke bewoners afkomstig' - het zijn woorden met Griekse roots, afkomstig van allos, wat 'andere' betekent, chtonos, wat 'bodem' betekent en autos van 'zelf'. De terminologie stamt van een Nederlands regeringsrapport uit 1971, voor wie het zou willen weten.

    Los van wat het woord in de huidige praktijk betekent, staat het buiten kijf dat dit een erg uitsluitende, zelfs binaire manier is van mensen labelen: je bent altijd één van de twee, maar nooit beiden. Je kunt niet een beetje allochtoon zijn, het is erbij of er niet bij horen.

    Nochtans is het gebruik van het woord allerminst binair, maar net erg vaag. Hoewel het per definitie mensen zijn die 'niet van hier' zijn, gebruiken we het in de praktijk niet voor Nederlanders, Fransen of Duitsers. Het is een codewoord, een containerbegrip, waar een niet gelimiteerd aantal kwalificaties in passen. Moslim. Laagopgeleid. Kansarm. Arabier. Noord-Afrikaan. Niet-Europeaan.

    Meteen valt op hoe problematisch de non-definiëring is. Een Iraniër is zeker geen Arabier, maar ons buikgevoel zegt dat we hem als een allochtoon zien. Een Filippijn is al een, alweer op buikgevoel, twijfelgeval, een Chinees dan weer niet. Dat is een Chinees, geen allochtoon.

    Tegelijk moeten we erkennen dat 'allochtoon' een handige manier is om een belangrijke minderheid in ons land en zeker in onze steden te duiden. Zelfs zo handig dat het een linguïstisch uniek fenomeen is: in het Engels en Frans bestaat de terminologie gewoonweg niet. Niet dat Frankrijk of Groot-Brittannië geen grote samenlevingsproblemen hebben met hun etno-religieuze minderheden, alleen wordt de groep nooit als één geheel onder hetzelfde afdak benoemd.

    En zo komen we tot de kernvraag: kun je per definitie aan goede journalistiek doen met 'allochtoon' als term in de berichtgeving? Goed beseffende dat het stigmatiserend en uitsluitend werkt. Met een bovendien veel te vage definiëring van het woord in het dagelijks gebruik. Is handigheid geen excuus voor een simplistische, veel te ongenuanceerde labeling van een groep mensen?

    Als antwoord op de eerste vraag, het stigmatiserende: we hebben als taalgebruikers en krantenmakers al een weg afgelegd. We hanteren het woord 'neger' niet meer, terwijl dat in de jaren 50 zonder problemen aanvaard werd. Dat geldt net zo goed in het Nederlands als in het Engels of Frans.

    Wat de problematische definitie betreft: ze is intellectueel oneerlijk. Een Belg van wie de grootouders in Emirdag, Turkije geboren zijn, past zonder problemen in het containerbegrip allochtoon. Zijn kinderen hebben grote kans om ook het label 'allochtoon' te krijgen. Wanneer stop je dan ooit allochtoon te zijn?

    Deze krant kiest ervoor niet langer die terminologie te hanteren. Daarmee willen we de problemen van het multi-etnisch en multireligieus samenleven allerminst onder de mat vegen. Het immigratiedebat verdient in alle hevigheid gevoerd te worden, elke dag opnieuw.

    Het is en blijft relevant om te schrijven dat het groepje mannen dat kortgerokte vrouwen lastig valt in de Brusselse straten van Maghrebijnse afkomst is. Net zoals je moet melden dat de aanstokers van de rellen in Borgerhout extremistische moslims zijn, en de jonge relschoppertjes evengoed moslims. Dat zwakke leerlingen in het onderwijs zwak zijn omdat ze anderstalig zijn, of anderstalige ouders hebben. Of dat we melden dat een succesvolle ondernemer Gentenaar of Antwerpenaar is, of een Turkse Belg.

    Dit impliceert meteen dat we niet de ambitie hebben om het ene containerbegrip te vervangen door het andere. Allochtoon als label verdient net nuancering, geen nieuw etiketje. Daarmee beseffen we maar al te goed dat we aan een lastige oefening begonnen zijn, die ongetwijfeld tot moeilijke en soms zelfs wat geforceerd ogende keuzes zal leiden.

    Nadrukkelijk moet gesteld worden dat wij geen beleidsmakers zijn. We leggen niemand anders iets op. Bronnen die het in onze krant over 'allochtonen' hebben gaan we niet censureren. Wel willen we onze overheid en al haar medewerkers oproepen het debat aan te gaan. De overheid heeft overigens al een weg afgelegd. In 2006 beloofde toenmalig minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke om het woord allochtoon door een groepje wetenschappers te laten definiëren, het is er nooit van gekomen. In 2009 schrapte de vorige Vlaamse regering uiteindelijk doelbewust de term uit haar integratiebeleid, net omdat de vlag de landing niet dekte en het gebruik alleen maar contraproductief werkt. Helaas betekent dit niet dat beleidsmakers de terminologie hebben afgezworen.

    Samenleven in onze steden gebeurt vandaag multi-etnischer en multireligieuzer dan ooit. In een paar generaties hebben we een solide blanke, katholiek gedomineerde maatschappij ingeruild voor een bonte mix aan inwoners met andere roots, andere overtuigingen en heel andere leefpatronen. Tegelijk is de sociale en materiële ongelijkheid frappant, onze minderheden zijn lager opgeleid en hebben minder kansen op de hypercompetitieve arbeidsmarkt.

    Dat de instroom van nieuwe burgers niet zonder slag of stoot verloopt, is een open deur intrappen. Net daarom is het niet toevallig dat de discussie rond wie behoort tot 't Stad zo veel mensen beroert. Wij nemen afscheid van 'allochtonen', het Nederlands is rijk genoeg om u veel accurater te informeren over wat er speelt in uw samenleving.

    Wouter Verschelden

    Hoofdredacteur .

    ***

    Het klinkt als een sprookje! En de volgende dag, zo ‘toevallig’ als maar kan, om heel zeker te bewijzen dat het geen doorstoken kaart is, neemt heel de reutemeteut die hele reutemeteut over. Want heel die reutemeteut is heel zeker niet een ‘Widergutmachung” voor de arme zieltjes van de Muzelaars, die door die anti-islamfilm, waar nu eens letterlijk niets aan goed is, tot in het diepste van hun onschuldige moslim-zieltjes zijn geraakt …

    Alle hens aan dek, iedereen inbegrepen : op zoek naar vervangwoordjes. Niemand aan gedacht : als ‘allochtoon’ niet meer mag, wat doet men dan met hun antipoden, de autochtonen? Niet meer over spreken, waarschijnlijk, want die zullen vroeg of laat toch verdwijnen….

    Vooral niet vergeten : Linx denkt vooral, nu het stilaan dringend wordt,’ met de eerstvolgende twee verkiezing(en) : als ze deze keer nu nog de…??? ‘aangespoelde?’ – de  ‘Nieuwelinge’ – de “Nieuwe Belgen?’? - de ????… langs hun kant krijgen, zijn de Flaminganten voor de eeuwigheid in de minderheid. De anti-islam-film is dus een godsgeschenk voor ze geweest. De contracten tussen Hollande in het Zuiden, en en Samsom in het Noorden, worden in Brussel, de Euro-hoofdstad,  in een veilige dubbele Nelson gelegd : het socialisme is begot bijlange nog niet verslagen! Is er nog iemand daar die zich herinnert hoelang de doodstrijd van het Sovjet-rijk heeft geduurd?

    Hop! Over naar De Morgen van vrijdag 21 september….

    ***

    Regering: "Gebruik 'allochtoon' niet meer"

    ***.

    Joëlle Milquet (cdH), minister van Gelijke Kansen in de federale regering, stuurt een brief naar alle Belgische kranten, weekbladen, en radio- en tv-omroepen, inclusief de openbare. Ze vraagt daarin de hoofdredacteurs om het initiatief van De Morgen te volgen en niet langer 'allochtoon' te gebruiken.

    "Een mooi en moedig initiatief." Zo noemt premier Elio Di Rupo (PS) de beslissing die De Morgen gisteren nam. "Niemand heeft mij ooit meneer de allochtone eerste minister genoemd. Waarom zouden andere mensen wel zo'n stempel moeten krijgen? Ik hoop dat het initiatief van De Morgen kan helpen om een mentaliteit te veranderen. De strijd tegen elke vorm van discriminatie is een dagelijks gevecht. De keuze van woorden speelt daarbij een belangrijke rol." Di Rupo, zelf van Italiaanse afkomst, heeft zich naar eigen zeggen evenwel "nooit iets aangetrokken van de manier waarop anderen mij bekeken". "Ik werd wel eens 'macaroni' genoemd, maar daar heb ik nooit onder geleden."

    Binnen de federale regering wordt het initiatief opvallend positief onthaald. Minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) had al een tijdje een uitnodiging klaar liggen om de hoofdredacteurs van alle kranten, weekbladen en radio- en televisieredacties samen te brengen. "Ik wil van gedachten wisselen over de rol van de media in de perceptie van minderheden en in de racismebestrijding. Zo kunnen we praten over eventuele nieuwe initiatieven."

    Milquet staat duidelijk niet alleen. Ook vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil actie ondernemen. "Ikzelf spreek al jaren van nieuwe Belgen, Vlamingen, Brusselaars of Walen. Dat brengt een andere dimensie. Dat betekent dat die mensen van een andere afkomst zijn maar ook dat ze deel uitmaken van onze maatschappij. Die mensen kunnen een toegevoegde waarde hebben. Ik ben er voorstander van dat we binnen onze regeringscommunicatie nooit nog de woorden allochtoon en autochtoon gebruiken."

    Mentaliteit veranderen

    Vicepremier Laurette Onkelinx (PS) wil zelfs nog verder gaan en alle ambtenaren opdragen om de term te mijden. "Dat zou kunnen lukken via een rondzendbrief", meent ze. "We moeten vooruitgang boeken op dit vlak. Ik vind dat superbelangrijk. Ik wil vechten om een mentaliteit te veranderen. Ik geloof dat woorden dingen kunnen veranderen. Ik ben de moeder van de wet rond de vervrouwelijking van de namen van alle functies. Ik ben ervan overtuigd dat taal een spiegel van de werkelijkheid is. Taal kan helpen om een betere maatschappij uit te bouwen.

    Wat denkt Hendrik Bogaert eigenlijk?"

    Bogaert (CD&V) is als staatssecretaris bevoegd voor Ambtenarenzaken, maar hij tempert toch wat het enthousiasme van zijn collega's. "Ik ben er niet van overtuigd dat een ander woordgebruik iets zal veranderen aan de integratie van nieuwkomers. Ik ga geen ambtenaren verbieden om bepaalde woorden te gebruiken."

    Partijgenoot Steven Vanackere, vicepremier, zit op dezelfde lijn. "Als je overschakelt naar een fase dat iedereen moet volgen, krijg je sowieso tegenreacties. Laat dit nu gewoon zijn wat het is." Een vraag aan andere krantenredacties om te volgen, vindt Vanackere evenmin een goed idee. "Never ever. Er is nog altijd zoiets als persvrijheid. Dat zeg je beter niet." Hij steunt het initiatief van Milquet dus duidelijk niet.

    Anderzijds vindt Vanackere het initiatief "niet dwaas", zo schreef hij ook op Facebook. "Volgens Confucius is het 'herstellen van de waarde van de woorden' de belangrijkste bijdrage aan meer geluk in de samenleving. En 'allochtoon', zeker als zelfstandig naamwoord (en dus als etiket), gaat zo fundamenteel voorbij aan de diversiteit van mensen, dat je er nauwelijks iets zinnigs mee kunt aanvangen."

    Nieuwe Vlamingen

    Opmerkelijk: ook Didier Reynders (MR) die kritisch staat tegenover de integratie van de nieuwe Belgen in Brussel, vindt het initiatief "positief".

    Vlaams minister voor Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) ten slotte vindt het heel goed dat dit debat aandacht krijgt. "Ik gebruik al een paar jaar die begrippen niet meer. In beleidsbrieven heb ik het over nieuwe Vlamingen of mensen met een migratieachtergrond. 'Allochtoon' is een containerbegrip, en die zijn niet relevant. Nu, het belangrijkste uiteindelijk zijn niet de woorden, maar het beleid dat je voert."

     

    ***

    Diagonaal doorlezen : de Weledele Hoog Geboren Heer Jozef DeWitte, op deze blog vriedschappelijk-gemoedelijk afgekort tot de ene keer Seppe Weiss, de volgende keer Sepke Weiss, al naar gelang de graad van de uitgekraamde stomiteit, maar vooral wegens zijn band met de werkwijze van de Gestapo  van de Duitse Nationaal Socialisten, zal het niet graag horen, maar de gewone mens beschikt al jaren over een batterij woorden ter vervanging van het woord ‘allochtoon’. Net zoals trouwens de regime-media die heeft. Die spreken over ‘jongeren’ – ‘een man’ – ‘twee mannen’, ‘een ‘inbreker’,  een car-jacker’, ,’Begische jongeren’ ’enz; allemaal omschrijvingen om het gebruik van het woord ‘allochtoon’ te vermijden. Het gewone volk spreekt van ’een tafelschuimer’ – ne bruine’ - ‘een Turk’ – ‘een Marokkaan’ – ‘een neger’, enz, zodat wat de gazetten schrijven als ’een jongere’ in de volksmond automatisch omgezet wordt in ‘een criminele Marokkaan’, enz.

    Waarom de zaken gemakkelijk maken, als moeilijk ook gaat!

     

    ***

    Wat Di Jeanetto hier komt vertellen over de ‘Maccaroni’s’ is van een heel andere orde, en bewijst alleen maar dat hij zich na al die jaren nog altijd als een vreemdeling beschouwt. Wat verdorie nog correct is ook. Temeer daar de criminaliteit in de familie (zijn broers) mee is ‘ingeweken’….

    ***

    Zelf niet van de slimste zijnde, zie ik dat noch Elite, noch Hovaardigheidsbekleder, noch Hoernalist, een vervang-term aanreikt voor het woord ‘allochtoon’ : ik zal het dus maar proberen, zeker? Zou er iets te verdienen zijn, als ’t lukt?

    Alle niet-Europese inwijnkelingen zou ik aanspreken met de troetelnaam Jan-m’n-Kloten of Mie-m’n-Kloten, en dat zonder de minste bijbedoelingen, zoals niemand er erg in heeft te spreken over een vogel, een soort meeuw, die Jan-van-Gent noemt.

    Proef-lancering : een licht getinte dubbele paspoorter Jan-m’n-Kloten met roots in Marokko werd betrapt enz….

     

    Wedden dat Tine Tanghe op de VRT liever zal spreken over een ‘allochtoon’? Maar dat zal dan, bij definitie, al lang na 2013 zijn….

    Het zal dat zijn, of Tine Tanghe, gesluierd van kop tot teen, zal mummel dat er een overval of een inbraak is gepleegd door een Niet-Vlmaing, of een Niet-Waal.

     





    22-09-2012, 18:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.959 NA VERBOD OP VARKENSVLEES NU OOK VERBOD OP RUNDSVLEES?

    A.D. zaterdag 22 september 2012

                                                                                                                                                                        959 NA VERBOD OP VARKENSVLEES NU OOK VERBOD OP RUNDSVLEES?

     

    De koe, heilig bij de Hindoes…

     



    Koe-vlees eten is Hindoes beledigen…

    ***

     

    Zouden Hindoes misschien braver van inborst zijn dat Moslimmers? Niemand heeft die zwaar racistische vraag ooit gesteld, want volgens de Linxe heilsleer van Marx en Engels, ook dapper nagestreefd bij ons, zijn alle mensen gelijk? Zelfs hun kleur speelt geen rol, we hebben allemaal hetzelfde rood bloed, zelfs de blauwbloedigen. Zoals van iedereen de ‘ingang’ langs boven is, en  de ‘uitgang’ langs onder, krek op dezelfde plaats van onze anatomie.

    Het moet zijn, dat de Moslimmers zich iets gelijker voelen dan de anderen, want overal waar zij komen, willen zij dat iedereen zich aan hen aanpast, of anders zit het er tegen.

     

    ***

     

    Ter zake :

     

    Altijd trammelant met Mohammed: Nu ben ik ook een keer beledigd

    Posted on 18 september 2012 by E.J. Bron

    ***

    (Door: Udo Ulfkotte)

     

    De discussie rondom de beperking van de vrijheid van meningsuiting door een verbod op het uitzenden van de islamkritische videofilm “De onschuld van de moslims” heeft in Duitsland tot een heftig debat geleid. Bondskanselier Merkel (CDU) liet doorschemeren sympathie te hebben voor een verbod op de openbare uitzending van de film. Maar wat gebeurt er eigenlijk als we rekening houden met iedereen die zich beledigd denkt te voelen?

    Voor vreedzame gelovige Hindoes is het een diepe religieuze belediging dat wij Europeanen rundvlees eten. Per slot van rekening zijn runderen voor Hindoes heilige dieren. Hebben we ooit ook maar overwogen om de consumptie van rundvlees te staken – alleen maar om de religieuze gevoelens van Hindoes niet te beledigen? Het Hindoeïsme is, in tegenstelling tot de islam, een vreedzame religie. We hoeven niet bang te zijn voor oproepen tot moord of golven van haat als we rundvlees eten. En daarom stoort het ons niet dat we Hindoes elke dag diep beledigen. Heel anders is het bij moslims. Dan buigen we ons zo diep als het maar kan en beven van angst voor hun haat.

    Een simpel filmpje, dat zich bezighoudt met de historisch onomstreden figuur Mohammed, houdt de wereld in spanning. Deze keer werd er noch een koran verbrand noch een moskee geschonden. Een afbeelding van Mohammed, die moslims niet bevalt, was voldoende om de wereld in spanning te houden. Diegenen, die nu snel een verbod op de uitzending van het filmpje in het Duitstalige gebied eisen en veel begrip voor beledigde moslims schijnen te hebben, kennen de koran blijkbaar net zo slecht als die moslims, die vervuld van haat en gewelddadig tegen een film protesteren die ze waarschijnlijk niet hebben gezien. Ze vallen mensen aan, die hen niets hebben gedaan. In soera 5, vers 8 staat in de koran: “O, gij die gelooft, weest oprecht voor Allah en getuigt met rechtvaardigheid. En laat de vijandschap van een volk u niet aansporen, om onrechtvaardig te handelen. Weest rechtvaardig, dat is dichter bij de vroomheid en vreest Allah, voorzeker, Allah is op de hoogte van hetgeen gij doet.” Met rechtvaardigheid heeft het optreden van die moslims, die over de hele wereld rellen schoppen, dus zeer zeker niets te maken. In werkelijkheid gaat het immers ook alleen maar om chantage, waaraan wij niet-moslims (“ongelovigen”) niet moeten toegeven. Zoals altijd. Per slot van rekening geven we immers altijd toe, als moslims maar hard genoeg brullen. Men mag hen zogenaamd niet beledigen. Daarvoor moeten wij zelfs onze vrijheden beperken.

    Maar hoe zit het eigenlijk als wij beledigd worden? Nu ben ik ook een keer beledigd, omdat mijn christelijke religie beledigd wordt. In een Duitse stad zoals München geldt het per slot van rekening als “kunst” om een gekruisigde kikker met een uitgestoken tong en een bierpul in de hand openbaar tentoon te stellen. De religieuze gevoelens van ons christenen werden met deze gekruisigde kikker in het “Huis van de Kunst” in München zeer zeker beledigd. Het blasfemische werk was daarvoor ook al in Bolzano te zien. Een andere kunstenaar, Andres Serrano, heeft een kruis in een bak met urine gezet. Uiteraard moeten christenen ook dat slikken. Hij noemde het kunstwerk “Piss Christ”. De publiekrechtelijke zender ARD verbrandde voor draaiende camera´s een Bijbel – was er toen sprake van een discussie in de regering om de desbetreffende ARD-film niet meer in het openbaar te laten uitzenden, omdat hij zeer zeker christenen beledigde?

    Als jonge moslims in het Duitstalige gebied in het doopvont van een kerk pissen en het altaar met stront besmeuren (bijvoorbeeld in Zwitserland), dan mogen wij christenen niet beledigd zijn. En een vermoedelijk tamelijk achtergebleven en veeleer kleingeestige Brusselse pastoor liet zijn kerk door de Belgische politie te ontruimen, nadat vele Afghanen deze als vanzelfsprekend als openbaar toilet gebruikten. Uiteraard werden de islamitische kerkschenders niet tot een gevangenisstraf veroordeeld, zoals die op individuele titel handelende Duitser, die enkele koranverzen op toiletpapier drukte.

    Moslims verbranden steeds opnieuw heel officieel openlijk honderden christelijke Bijbels. Bijvoorbeeld in de Islamitische Republiek Iran. Dat gebeurt vaak. Moslims zijn er trots op als ze onze christelijke Bijbels verbranden. Hebt u ooit gehoord dat de regering daar tegen protesteerde? Hebben er ooit moslims in het Duitstalige gebied voor gestreden dat in hun landen van herkomst onze religie niet langer meer wordt beledigd? Had je gedacht!

    Die moellahs in Teheran, die onze christelijke Bijbels verbranden, kregen van de Duitse regering een militaire Airbus – ondanks alle sancties. Ik voel me dan door de Duitse regering behoorlijk verneukt – excuses voor het woordgebruik. Maar het is wel de realiteit.

    En wat leren we hiervan? Laat de omstreden Mohammed-film in zijn volledige lengte op de publiekrechtelijke zenders zien, net zoals ze ook trots de verbranding van een christelijke Bijbel lieten zien. En tegelijkertijd verbieden we de consumptie van rundvlees om de Hindoes niet langer te beledigen. Of we worden weer normaal en leven in de realiteit. Dan echter zouden we respect voor onze eigen cultuur moeten hebben en niet alleen voor moslims.

    ***

    Diagonaal doorlezen : nu we ongeveer aan den lijve ervaren hebben wat de ‘integratie’ van Moslimmers inhoudt, kunnen we voortaan gerust een koe een koe noemen : geen Hindoe die ons daarom scheef zal bezien. Integratie wil dus zeggen, de rekenkundige gelijkschakeling van gans de bevolking van een  bepaald land volgens het principe van het grootste gemeen veelvoud. Dat is de geleerde omschrijving van : wie de grootste muil opzet (zoals de Moslim-heethoofden die heeft het voor het zeggen. ’n Speciale soort democratie dus. Maar omdat we over heel de wereld horen roepen en tieren, dat Moislimmers geen democratie willen, maar de ‘scharia’ en ‘de godsdienst’, vrezen we dat stilaan gaan naar iets anders. Net zoals in de jaren ’30-’40 wordt er geroepen op ‘iets nieuws’. Toen was dat geroep omdat men ‘een sterke leider’ wilde, nu wil men hetzelfde, onder een andere naam…..

     

    ***

    De Overheden, hier op deze blog gewoonlijk zeer vriendelijk aangesproken met onze ‘Grote Geesten’ omdat ze al jaren regeren van vandaag op morgen, proberen ons wijs te maken, dat ze ‘de Islam zullen ‘verzachten’ tot die aaibaar is.

    Voorwaar een nobele bedoeling, ware het niet dat de feiten totaal tegengesteld zijn : de Islam wilt altijd bovenkraaien, boven alles en iedereen, en lukt dat niet meteen, dan gaat men onderhuids werken. Tot de gelegenheid tot geweld zich voordoet : een domme spotprent over de Profeet bijvoorbeeld…..Het is sterker dan henzelf, en het is daarenboven een punt van hun ‘Geloof’.

    En wij, de  Vlamingen? We zijn, laten we dat niet verten, een groot en fier volk. Gaan we mee die mallemolen in van de ‘ondererping’, of hoe kunnen we eraan ontsnappen? Ik weet het ook niet, maar zeker niet door onze kop in het zand te steken. Een betere ‘Overheid’ kiezen zou al een goed begin zijn….

     

     





    22-09-2012, 16:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.958 14 OKTOBER : DE HERFST OF DE WINTER

    A.D. donderdag 20 september 2012

    958 14 OKTOBER : DE HERFST OF DE WINTER

     

    De winter op komst?

     



    Laat het eens goed uitvriezen, dat het ongedierte weg is,

    terug naar de warme landen….

    ***

     

     

    Zij, de Scherpe d’Anvers en de Smalle d’Anvers, hebben samen hand in hand zes jaar lang de mooiste stad van Vlaanderen slecht bestuurd, zo goed als ze konden, en nu het heet begint te worden onder hun achterste, schuiven ze de schuld over alles wat verkeerd liep, op elkaar af. Juist : elkaar de schuld geven, dat is ook de verdediging van misdadigers, als ze voor de Rechter staan.

    De lachende derde (waarschijnlijk niet DeWinter, alhoewel : U weet wel : 5 Tsjeven, 5 Sossen, 1 Blauwe Geschelpte die dan Burgemeester wordt). In dit geval zal de Blauwe wel geen Blauwe zijn, maar een Getaande….mmers, die nu al lacht in hun vuistje… Wie van de twee lichtgewichten (letterlijk en figuurlijk) ook wint, de voorrechten van de getaanden zullen niet alleen bestendigd, maar ook uitgebreid worden…Want die wezensvreemde elementen zullen de weegschaal steeds meer en meer doen doorslaan. Dat is de begin-vorm van de “Onderwerping’, in afwachting dat de 5% excentriekelingen bij hen het helemaal voor het zeggen krijgen….

     

    ***

     

    Ter zake : noem per slot van rekening één stad in het land, waar de zaken anders verlopen dan in Antwerpen, die niet voor niks de hoofdstad van Vlaanderen genoemd wordt. Overal hengelt men naar de stemmen van de ontelbare want geheim gehouden aantallen tafelschuimers die naar hier gekomen zijn, in de vaste overtuiging dat de gebraden kiekens hen hier in de open mond zullen vallen.! De ene laag in de elite al uitdrukkelijker dan de andere, de progressieven op kop.  En wie dat niet doet, is een ‘verzuurde’, een islam-hater en een extreem-rechtse domkop.

    Enfin, zij die dezelfde  “verrijking” door de kruisbestuiving van de invasie der Nat. Socialisten hebben meegemaakt in de jaren ’40, kennen dat fenomeen der meelopers. Net als nu, hadden ze allemaal een reden, om de Nieuwe Orde aan te hangen. Nu is de nieuwe Nieuwe Orde de bezettingsmacht van een ‘geloof’ dat geworteld   is in een 1400 jaar oude woestijn-remigie, waarvan de basis  een soort dierlijke wreedheid is.

    Elders lees ik, dat de woede voor de promotoe-film van de Islam, niet zozeer om de inhoud gaat, maar om het feit dat de Profeet en zijn huisgenoten worden afgebeeld, wat in de Islam streng verboden is. Een bekentenis van formaat, die dan ook zo snel mogelijk onder het tapijt moet geveegd worden. Door o.a. het filmpje als ‘anti-islam’ te benoemen.

    Och mensen, wat zou dat ons eigenlijk moeten kunnen schelen?! Iedereen loopt achterna wat hij of zij zelf wil. Als ze dat maar in eigen land doen : wij overvallen hen in hun land toch ook niet met onze gevoeligheden? JaJa, de ‘gastarbeider’ van den beginne heeft zijn ware aard getoond, en onze Grote Geesten, die zijn er in gelopen… Omwille van de petrol, lijkt men de kat haar hol….

    ***

    Ter zakze :

    .

    Burgemeester Patrick Janssens duwt Bart De Wever in hoek van Vlaams Belang

    ***

     

    'Als de stad niet van iedereen is, moet je een alternatief formuleren. Dan kom je uit bij 'eigen volk eerst' van het Vlaams Belang.' Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) haalt fors uit naar zijn concurrent Bart De Wever (N-VA). 'Laag-bij-de-gronds', reageert die. .

    Wat De Wever nu doet is van deze slogan dezelfde karikatuur maken als Filip Dewinter al jaren doet

    "Ontkennen dat de stad van iedereen is, is de essentie van een stad ontkennen", vindt burgemeester Patrick Janssens. Hij reageert daarmee op de uitspraak van Bart De Wever die de slogan ''t Stad is van iedereen' wil afvoeren omdat die volgens hem niet klopt. Aanleiding daarvoor waren de rellen met allochtone jongeren in Borgerhout van afgelopen zaterdag. De allochtone gemeenschap is op haar tenen getrapt door die uitspraak.

    "Ik vind het in alle eerlijkheid ook onbegrijpelijk dat De Wever dat gezegd heeft", gaat Janssens voort. "Hij heeft daar volgens mij ook al spijt van, want van wie is de stad dan niet? Voor je het weet bezondig je je aan uitsluiting en daar begint de discriminatie. Wat De Wever nu doet is van deze slogan dezelfde karikatuur maken als Filip Dewinter al jaren doet."

    Janssens benadrukt dat in Antwerpen alles zeker niet vlekkeloos verloopt. "Maar als de stad niet van iedereen kan zijn, dan moet je een alternatief formuleren. Dan kom je uit bij iets wat waar we bij voorkeur niet meer aan herinnerd worden: het 'eigen volk eerst'-discours van het Vlaams Belang. Ik kan me niet voorstellen dat het dat is wat Bart De Wever bedoeld heeft."

    De N-VA-voorzitter reageert ontstemd. "Zo'n intentieproces had ik van Janssens niet verwacht. Laag-bij-de-gronds is dat." Te meer omdat ik niets nieuws gezegd heb, aldus De Wever. "Ik vertel dit al jaren in de gemeenteraad. Ik heb ook altijd de indruk gehad dat Janssens het met me eens was: het gaat om een verhaal van rechten en plichten. En een alternatief voor de slogan heb ik nog niet. "'Iedereen is van 't Stad' is wel een leuke", maar de Antwerpenaren mogen altijd voorstellen doen."

    Politicoloog Dave Sinardet (UA) meent hoe dan ook dat het niet de slimste zet is van de N-VA-voorzitter. "Hij dreigt tussen twee stoelen te vallen: voor allochtonen en progressieven gaat hij te ver, voor Vlaams Belangers blijft hij een hypocriete kopie van Filip Dewinter."

    De campagne is nu in ieder geval echt begonnen, vindt ook N-VA. Alleen hadden ze niet verwacht dat Janssens dat op deze manier zou doen. "Het is een groot teken van zwakte dat de burgemeester zijn campagne eindelijk inzet met een aanval op mij. Nu, ik vertel mijn verhaal, als Dewinter en Janssens ook de hele tijd over mij willen praten, dat ze maar doen."

    Janssens, die gisteravond de toer van de tv-zenders deed terwijl De Wever in Londen is, spreekt tegen dat zijn campagne al begonnen is. "Zaterdag was daarvan het beste bewijs. Was mijn campagne al gestart, dan zou ik toen flyers uitgedeeld hebben en had ik mijn werk in de commandokamer niet kunnen doen als hoofd van de politie." .

    ***

    Ondertussen worden we dagelijks overspoeld door berichten die niet door de censuur zijn geraakt van de politiek-correcte filter. Er is inderdaad de vrijheid van menings-uiting, en die kan niet beperkt worden, buiten het aanzetten tot geweld (zie de boodschap van dit kleine kopvodden-kind) uiten mag men die zoveel men wil, maar men moet de consequenties aanvaarden. Iets dat  de Allahtonen niet aanstaat, kan U de kop kosten. Anex uitstapje met Uw dood lichaam voortgesleept door de straten van de stad, wat ooit eens een Amerikaans diplomaat voorhad, sipel door aanwezig te zijn op het verkeerde ogenblik, op de verkeerde plaats. Als er geen Allahtoon in de buurt is, zal U van Overheidswege gediscrimineerd, gebroodroofd of als parioa behandeld worden. Of, wat Theo Van Gogh die ene keer is overkomen : eindigen met doorsneden keel in de goot. Eigen schuld, dikke bult! Had maar in de goot moeten lopen, in plaats van Allah te beledigen

     

     





    Onthoofd iedereen die de profeet beledigt!

    ***

     

    Op de ‘Muslims Rise’ conferentie pleitte een 8-jarig meisje voor de ‘heilige oorlog’. Ruqaya prees de opstanden in de Arabische wereld en riep moslimjongeren wereldwijd op om te vechten voor de ‘umma’, een islamitisch kalifaat. Een mondiale moslimregering gebaseerd op de wetten van de sharia. Australië reageert geschokt.

     “De liefde van de umma is de jihad. Kinderen zo jong als ikzelf gaan mee de straten op tijdens de opstanden. Ze riskeren hun leven om voedsel, water en medicijnen naar hun gewonde familieleden te brengen. Sommigen van hen keren nooit meer naar hun moeder terug. Maar voor deze Heilige Oorlog is niemand te jong”, riep de 8-jarige Ryqaya.

    Beangstigend. Maar de gewelddadige betoging tegen de omstreden film roept nog meer verontwaardiging op. De socialistische premier van Australië Julia Gillard noemt het hallucinant dat in de betoging borden met haatboodschappen gedragen werden door jonge moslimkinderen. Slogans als “Onthoofd iedereen die de profeet beledigt” of “Onze doden zijn in de hemel, die van jullie in de hel.”

    Het politieke establishment in Australië heeft heel lang het sprookje van de multiculturele verrijking gekoesterd. Na dit weekend is Sydney met een fikse kater wakker geworden.

    Bron: Vlaams Belang

     

    ***

     

    Dat is de wereld van kleine meisjes in de Islam-wereld. Onbeschermd in het moordend vijandelijk vuur gejaagd worden, die de ‘strijders voor Allah’ hebben uitgelokt. In hun wereld van de volwassenen hebben ze geen andere keus. Het is dat, ofwel ‘uitgehuwelijkt’ worden aan een of andere ‘brave nonkel’l. Dat ‘uit-huwelijken’ mag in de Islam, vanaf 8 jaar. Alleen, als hete onder onze ogen gebeurt, mag er niet over gepraat worden : de ouders zouden uit hun ouderlijke macht ontzet worden, en de onbaatzuchtige ‘nonkel’ en trouw moskee-ganger  zou voor jaren achter de tralies gaan. Bij ‘hen’ mag dat officieel : de Imam kan zelfs (tegen een kleine vergoeding, uiteraard) zo’n ‘tijdelijke huwelijken’ inzegenen. Al naar gelang de hoogte van de ‘gift’, kan dat zijn voor een of meerdere dagen, zelfs weken. Wij noemen dat kinder-prostitutie….

    Beide kemphanen in Antwerpen verbinden nu                        hun lot aan dergelijke ‘religie’. Moge de duivel hen halen!

     





    20-09-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.956 ORIANA FALLACI MEMORIAL CONFERENCE IN FIRENZE

    A.D.

    956 ORIANA FALLACI MEMORIAL CONFERENCE IN FIRENZE

     

    Firenze is eigenlijk de enige juiste benaming van deze Stad der Steden, ooit het liefelijkste plaatsje ter wereld, waar de oud-gedienden van Julius Cesar hun oude dag mochten doorbrengen. Van een toegifte in maagden, om de tijd tre doden, zoals in de Islammerij, is niets bekend. Het wordt ook Fiorentina genoemd, naam waar doorheen U de hagelblanke lelies ziet schitteren in het milde zonlicht dat van de bergen stroomt. De Florentijnse vrouwen zijn de mooiste ter wereld, en het Firenze van de kunstenaars is de mooiste stad ter wereld, waar sinds Dante Allighieri, de Fiamibghi (de Vlamingen) bijna als huns gelijken worden aangezien. Ik heb wel gezegd de stad van kunstenaars, lijk Rubens en Van Dyck, niet van krabbekokers à la Fabre.

    ***

     



    (Firenze 1929-2006)

    ***

     

    Zij sprak en schreef, toen al, over het Islam-fascisme. Deze Grote Dame, vriendin van quasi de groten der aarde an alle slach en soort, zelfs als kunstenaar zeer inning bevriend met Kardinaal Ratzinger, moet ze wel een groot hart en een grote geest hebben gehad. Haar werken, vertaald in 21 talen, werden uitgegeven bij de Italiaanse geestesgenoot van Uitgeverij Egmont, U weet wel; dè Uitgeverij Egmont, er is er maar één.

    Zij heeft in haar jeugd gediend tégen het Italiaans fascisme(!), dus daarna maakte haar niemand nog wat wijs. Voor haar was het zeer duidelijk : van socialisme naar communisme, fascisme en Islamisme was in haar ogen één en dezelfde.

    Het siert Wikipedia bovenmate dat al dat bovenstaande zonder haat noch wrok gepubliceerd blijft.

     

    ***

     

    Ter zake :

    Oriana Fallaci Memorial Conference begint vandaag in Florence

    Posted on 16 september 2012 by E.J. Bron

    ***

    Mensen zijn in Florence gearriveerd voor de evenementen rond de jaarlijkse Oriana Fallaci Memorial Conferentie. Een ceremonie ter ere van Oriana heeft eerder vandaag al plaatsgevonden bij haar graf op het Cimitero Evangelico degli Allori. De ceremonie werd voorgegaan door Père Samuel, die in juli op onze conferentie sprak in het Europees Parlement.

    Mensenrechten activisten uit de hele wereld zullen aanwezig zijn op een bijbehorende conferentie. De International Civil Liberties Alliance (ICLA) heeft afgevaardigden gestuurd om te helpen het Proces van Brussel te promoten, dat we in juli in het Europees Parlement lanceerden. Vrijheid staat onder toenemende druk, vooral in het hart van de vrijheid – het Westen. Conferenties zoals deze zijn in toenemende mate noodzakelijk om ervoor te zorgen dat belangrijke zaken niet onder het tapijt worden geveegd door die machtige mensen die er een belang bij hebben de belangrijkste zorgen het politieke bos in te sturen.

    Oriana Fallaci was een oudgediende in de zaak voor de vrijheid en was betrokken bij het anti-nazi verzet van Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit weerhield haar critici er niet van om haar een nazi te noemen vanwege haar zorgen over islamitisch extremisme en de verspreiding van de sharia-filosofie, maar die het niet zouden hebben aangedurfd om tegen de echte nazi’s op te staan. Na de 9/11 aanvallen schreef ze twee bestsellers in relatie tot haar zorgen – De Woede en de Trots en De Kracht van de Rede . Ze werd vervolgd voor deze inspanningen op een manier die nu vertrouwd is geraakt voor andere pro-vrijheid activisten in Europa , waar de ware vrijheid van meningsuiting al een verre herinnering lijkt.

    Het is zeer toepasselijk voor mensenrechtenactivisten om in Florence bijeen te komen. In de eerste plaats is het de dag van het tragische overlijden van Oriana (gisteren) – ze was een inwoonster van Florence – en ten tweede is het evenement in een plaats die de hoofdstad van de Renaissance was. De Renaissance was een tijd dat de westerse beschaving haar klassieke wortels herontdekte en enorme artistieke en culturele stappen vooruit maakte. Vandaag is de westerse wereld wanhopig op zoek naar een nieuwe Renaissance na jaren van wanbeleid, moreel relativisme en zelfdestructief, cultureel marxistisch denken. Z’n instellingen zijn ineffectief en corrupt, z’n wetten worden ondermijnd en zijn cultuur wordt bewust gemarginaliseerd. In de afgelopen 500 jaar heeft het Westen nog nooit een grotere behoefte gehad om zichzelf te herontdekken. Die wedergeboorte zou kunnen worden versneld door de inzet van de aanwezigen in Florence.

    De Renaissance werd voor een groot deel mogelijk gemaakt als gevolg van de migratie van vluchtelingen na de val van Constantinopel in 1453 , mensen die wilden ontsnappen aan de ongelijkheid en vernederingen van de sharia. Net als diegenen die vandaag de dag de vrijheid liefhebben, wilden die vluchtelingen niet leven onder het juk van de sharia. Diezelfde liefde voor de vrijheid is wat mensen vandaag bij elkaar heeft gebracht in die grootse stad.

    Vandaag is het niet de val van een belangrijke stad die mensen naar Florence heeft gebracht, maar een krachtige politieke aanval op de filosofische hoeksteen van onze beschaving – de vrijheid van meningsuiting. Dit keer zijn het niet de Ottomaanse Turken die de vrijheid aanvallen, maar het is de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC), die in plaats van het gebruik van de Grote Turkse Bombard om de muren van de vrijheid te slechten, gebruik maakt van het Istanboel-proces. De muren zijn misschien beschadigd, maar zijn nog niet gevallen – er is nog tijd.

    Het Proces van Brussel is het tegengif voor het Istanboel-proces, maar het vereist dat alle verdedigers van de vrijheid samenkomen en samenwerken tegen de OIC en diens pogingen om de naleving van de sharia af te dwingen. Het Proces van Brussel heeft tot doel:

    1) Onderwijs en informeer het publiek om ervoor te zorgen dat de wetten die onze vrijheden ondermijnen worden ingetrokken en wetten die deze juist versterken worden aangenomen.

    2) Laat zien dat de naleving van de sharia tegen de mensenrechten indruist en niet omarmd zouden moeten worden als beslissingen m.b.t. de mensenrechten worden genomen.

    3) Stimuleer mensen die zich bezighouden met mensenrechten om uitspraken, zoals die door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in 2003 zijn gedaan te overwegen; dat zegt dat de sharia niet verenigbaar is met de democratie.

    4) Maak een kader voor individuen en organisaties om op te staan ​​en de vrijheid te beschermen tegen de bedreiging door de sharia.

    U hoeft niet direct samen te werken met ICLA om betrokken te zijn bij het ​​proces, maar ICLA zou met u samen willen werken als u onze waarden deelt. U hoeft zich alleen maar in te zetten voor vreedzaam verzet tegen de inspanningen van de OIC om de mensenrechten te ondermijnen.

    Bron:

    http://www.libertiesalliance.org/2012/09/15/oriana-fallaci-memorial-events-begin-today-in-florence-italy/

     

    Auteur: Aeneas.

    ***

    Diagonaal doorlezen : van beklijvende symboliek gesproken : Firenze is inderdaad de hoofdstad van de Renaissance, waar het Middeleeuws Europa geconfronteerd werd met de Klassieke Oudheid e het Humanisme, in feite met zijn eigen ontstaan. Tot op de huidige dag (en hopelijk tot in lengte van jaren) wordt ons Hoger Onderwijs ‘de Humaniora” genoemd, in weerwil van alle nieuwsoortige benamingen die men probeert op te dringen, A.S.O., om er maar één te vermelden… Waar we verder naartoe moeten met ‘Bachelors’ en met ‘Masters’ mag de duivel weten, maar het is zeker geen wedergeboorte (re-naissance) maar eerder een oudewufs-kerkgang. Het moet zo ver en zo vreemd mogelijk zijn, en liefst Amerikaans, of anders blijven we ’n onderontwikkelde ‘Afgevaardigd Bestuurder’ onder de kerktoren (die op een eerlijke manier zijn brood verdient), in plaats van CEO te worden van een Multi-National die gewoon waait waarheen de wind wil.

     

    ***

    Wat de Vlaamse Beweging bezielt, is mij een raadsel….Nog niet zo heel lang geleden liep men nog te wapen tegen de Franse benamingen en de Franse taal in het algemeen, of men gooit alles overboord, en grijpt naar een derde vreemde taal….

    Zou er echt in de jongere generatie geen soort Oriana Fallaci opstaan, die de Vlamingen, net als in de Renaissance, weer de voet naast de Fiorentijnen doet zetten? Iemand die bijvoorbeeld de lijn ziet lopen van het ontstaan der Tempeliers in hartje West Vlaanderen, over de herauten van de Renaissance bij ’t begin der Nieuwe Tijden, tot nu, op onze dagen, waar er met het Geloof van het Kwaad, een worsteling van wereld-formaat staat aangekondigd?

    “Ooit leefde hier een groot volk”… blijft dat spijtig genoeg voor altijd alleen de taal van dichters en schrijvers?

     





    19-09-2012, 11:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.956 ORIANA FALLACI MEMORIAL CONFERENCE IN FIRENZE

    A.D.

    956 ORIANA FALLACI MEMORIAL CONFERENCE IN FIRENZE

     

    Firenze is eigenlijk de enige juiste benaming van deze Stad der Steden, ooit het liefelijkste plaatsje ter wereld, waar de oud-gedienden van Julius Cesar hun oude dag mochten doorbrengen. Van een toegifte in maagden, om de tijd tre doden, zoals in de Islammerij, is niets bekend. Het wordt ook Fiorentina genoemd, naam waar doorheen U de hagelblanke lelies ziet schitteren in het milde zonlicht dat van de bergen stroomt. De Florentijnse vrouwen zijn de mooiste ter wereld, en het Firenze van de kunstenaars is de mooiste stad ter wereld, waar sinds Dante Allighieri, de Fiamibghi (de Vlamingen) bijna als huns gelijken worden aangezien. Ik heb wel gezegd de stad van kunstenaars, lijk Rubens en Van Dyck, niet van krabbekokers à la Fabre.

    ***

     

    (Firenze 1929-2006)

    ***

     

    Zij sprak en schreef, toen al, over het Islam-fascisme. Deze Grote Dame, vriendin van quasi de groten der aarde an alle slach en soort, zelfs als kunstenaar zeer inning bevriend met Kardinaal Ratzinger, moet ze wel een groot hart en een grote geest hebben gehad. Haar werken, vertaald in 21 talen, werden uitgegeven bij de Italiaanse geestesgenoot van Uitgeverij Egmont, U weet wel; dè Uitgeverij Egmont, er is er maar één.

    Zij heeft in haar jeugd gediend tégen het Italiaans fascisme(!), dus daarna maakte haar niemand nog wat wijs. Voor haar was het zeer duidelijk : van socialisme naar communisme, fascisme en Islamisme was in haar ogen één en dezelfde.

    Het siert Wikipedia bovenmate dat al dat bovenstaande zonder haat noch wrok gepubliceerd blijft.

     

    ***

     

    Ter zake :

    Oriana Fallaci Memorial Conference begint vandaag in Florence

    Posted on 16 september 2012 by E.J. Bron

    ***

    Mensen zijn in Florence gearriveerd voor de evenementen rond de jaarlijkse Oriana Fallaci Memorial Conferentie. Een ceremonie ter ere van Oriana heeft eerder vandaag al plaatsgevonden bij haar graf op het Cimitero Evangelico degli Allori. De ceremonie werd voorgegaan door Père Samuel, die in juli op onze conferentie sprak in het Europees Parlement.

    Mensenrechten activisten uit de hele wereld zullen aanwezig zijn op een bijbehorende conferentie. De International Civil Liberties Alliance (ICLA) heeft afgevaardigden gestuurd om te helpen het Proces van Brussel te promoten, dat we in juli in het Europees Parlement lanceerden. Vrijheid staat onder toenemende druk, vooral in het hart van de vrijheid – het Westen. Conferenties zoals deze zijn in toenemende mate noodzakelijk om ervoor te zorgen dat belangrijke zaken niet onder het tapijt worden geveegd door die machtige mensen die er een belang bij hebben de belangrijkste zorgen het politieke bos in te sturen.

    Oriana Fallaci was een oudgediende in de zaak voor de vrijheid en was betrokken bij het anti-nazi verzet van Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit weerhield haar critici er niet van om haar een nazi te noemen vanwege haar zorgen over islamitisch extremisme en de verspreiding van de sharia-filosofie, maar die het niet zouden hebben aangedurfd om tegen de echte nazi’s op te staan. Na de 9/11 aanvallen schreef ze twee bestsellers in relatie tot haar zorgen – De Woede en de Trots en De Kracht van de Rede . Ze werd vervolgd voor deze inspanningen op een manier die nu vertrouwd is geraakt voor andere pro-vrijheid activisten in Europa , waar de ware vrijheid van meningsuiting al een verre herinnering lijkt.

    Het is zeer toepasselijk voor mensenrechtenactivisten om in Florence bijeen te komen. In de eerste plaats is het de dag van het tragische overlijden van Oriana (gisteren) – ze was een inwoonster van Florence – en ten tweede is het evenement in een plaats die de hoofdstad van de Renaissance was. De Renaissance was een tijd dat de westerse beschaving haar klassieke wortels herontdekte en enorme artistieke en culturele stappen vooruit maakte. Vandaag is de westerse wereld wanhopig op zoek naar een nieuwe Renaissance na jaren van wanbeleid, moreel relativisme en zelfdestructief, cultureel marxistisch denken. Z’n instellingen zijn ineffectief en corrupt, z’n wetten worden ondermijnd en zijn cultuur wordt bewust gemarginaliseerd. In de afgelopen 500 jaar heeft het Westen nog nooit een grotere behoefte gehad om zichzelf te herontdekken. Die wedergeboorte zou kunnen worden versneld door de inzet van de aanwezigen in Florence.

    De Renaissance werd voor een groot deel mogelijk gemaakt als gevolg van de migratie van vluchtelingen na de val van Constantinopel in 1453 , mensen die wilden ontsnappen aan de ongelijkheid en vernederingen van de sharia. Net als diegenen die vandaag de dag de vrijheid liefhebben, wilden die vluchtelingen niet leven onder het juk van de sharia. Diezelfde liefde voor de vrijheid is wat mensen vandaag bij elkaar heeft gebracht in die grootse stad.

    Vandaag is het niet de val van een belangrijke stad die mensen naar Florence heeft gebracht, maar een krachtige politieke aanval op de filosofische hoeksteen van onze beschaving – de vrijheid van meningsuiting. Dit keer zijn het niet de Ottomaanse Turken die de vrijheid aanvallen, maar het is de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC), die in plaats van het gebruik van de Grote Turkse Bombard om de muren van de vrijheid te slechten, gebruik maakt van het Istanboel-proces. De muren zijn misschien beschadigd, maar zijn nog niet gevallen – er is nog tijd.

    Het Proces van Brussel is het tegengif voor het Istanboel-proces, maar het vereist dat alle verdedigers van de vrijheid samenkomen en samenwerken tegen de OIC en diens pogingen om de naleving van de sharia af te dwingen. Het Proces van Brussel heeft tot doel:

    1) Onderwijs en informeer het publiek om ervoor te zorgen dat de wetten die onze vrijheden ondermijnen worden ingetrokken en wetten die deze juist versterken worden aangenomen.

    2) Laat zien dat de naleving van de sharia tegen de mensenrechten indruist en niet omarmd zouden moeten worden als beslissingen m.b.t. de mensenrechten worden genomen.

    3) Stimuleer mensen die zich bezighouden met mensenrechten om uitspraken, zoals die door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in 2003 zijn gedaan te overwegen; dat zegt dat de sharia niet verenigbaar is met de democratie.

    4) Maak een kader voor individuen en organisaties om op te staan ​​en de vrijheid te beschermen tegen de bedreiging door de sharia.

    U hoeft niet direct samen te werken met ICLA om betrokken te zijn bij het ​​proces, maar ICLA zou met u samen willen werken als u onze waarden deelt. U hoeft zich alleen maar in te zetten voor vreedzaam verzet tegen de inspanningen van de OIC om de mensenrechten te ondermijnen.

    Bron:

    http://www.libertiesalliance.org/2012/09/15/oriana-fallaci-memorial-events-begin-today-in-florence-italy/

     

    Auteur: Aeneas.

    ***

    Diagonaal doorlezen : van beklijvende symboliek gesproken : Firenze is inderdaad de hoofdstad van de Renaissance, waar het Middeleeuws Europa geconfronteerd werd met de Klassieke Oudheid e het Humanisme, in feite met zijn eigen ontstaan. Tot op de huidige dag (en hopelijk tot in lengte van jaren) wordt ons Hoger Onderwijs ‘de Humaniora” genoemd, in weerwil van alle nieuwsoortige benamingen die men probeert op te dringen, A.S.O., om er maar één te vermelden… Waar we verder naartoe moeten met ‘Bachelors’ en met ‘Masters’ mag de duivel weten, maar het is zeker geen wedergeboorte (re-naissance) maar eerder een oudewufs-kerkgang. Het moet zo ver en zo vreemd mogelijk zijn, en liefst Amerikaans, of anders blijven we ’n onderontwikkelde ‘Afgevaardigd Bestuurder’ onder de kerktoren (die op een eerlijke manier zijn brood verdient), in plaats van CEO te worden van een Multi-National die gewoon waait waarheen de wind wil.

     

    ***

    Wat de Vlaamse Beweging bezielt, is mij een raadsel….Nog niet zo heel lang geleden liep men nog te wapen tegen de Franse benamingen en de Franse taal in het algemeen, of men gooit alles overboord, en grijpt naar een derde vreemde taal….

    Zou er echt in de jongere generatie geen soort Oriana Fallaci opstaan, die de Vlamingen, net als in de Renaissance, weer de voet naast de Fiorentijnen doet zetten? Iemand die bijvoorbeeld de lijn ziet lopen van het ontstaan der Tempeliers in hartje West Vlaanderen, over de herauten van de Renaissance bij ’t begin der Nieuwe Tijden, tot nu, op onze dagen, waar er met het Geloof van het Kwaad, een worsteling van wereld-formaat staat aangekondigd?

    “Ooit leefde hier een groot volk”… blijft dat spijtig genoeg voor altijd alleen de taal van dichters en schrijvers?

     





    19-09-2012, 11:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.955 FONS WANNEER IS ‘T AAN ONS ?

    A.D. maandag 17 september 2012

    955 FONS WANNEER IS ‘T AAN ONS ?

     

    “De amokmakers konden teruggedrongen worden tot op de Drink, waar ze administratief werden aangehouden", zegt woordvoerder Fons Bastiaenssens”, aldus de regime media.

    ***

    Weggeplukt uit de media….

     



    ’n welgedane Sharia-prediker uit Antwerpen

    ***

     

    Bart De Wever na de rellen: 'Antwerpen is niet van iedereen'

    N-VA,  SP.A en Open VLD betreuren de rellen in Borgerhout bij protesten tegen de anti-islamfilm 'The Innocence of Muslims'. 'Antwerpen is niet langer het stad van iedereen,' zegt Bart De Wever.

    Na de rellen in Borgerhout die uitbraken bij protest tegen de anti-moslimfilm trekt kandidaat-burgemeester Bart De Wever (N-VA) een duidelijke conclusie voor het volgende stadsbestuur. "De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren."

    Pssst : de anti-Islamfilm : die film is integendeel pro-Islam, want hij beschrijft op een ludieke manier het WARE leven van de Profeet, dat inderdaad maar zo zo is geweest…..

     

    ***

     

    De Smalle d’Anvers heeft, dank zij de opstoot van de Muzelmannerij, het warm water weer eens uitgevonden. Het ventje zit nu met de warme pies, want het ziet nu ineens waarvoor Filip DeWinter al gewaarschuwd heeft van toen het ventje nog in korte broek rondliep :  de Stad moet gezuiverd worden van het gespuis.

     

    ***

     

    Ter zake : d’er zal nog evenveel water door ’t Scheld stromen, de O.L. Vrouwtoren hoog boven ’t Vlaamse land zal nog altijd half afgewerkt op maar één been staan en het verkeer zal nog altijd even strop zitten in en rond de stad, want er zal met de Smalle d’Anvers geen jota veranderen aan de huidige situatie. Zolang men niet met de luizenkam door al dat aangespoeld addergebroed gaat, zal Antwerpen verder verloederen. Het is lijk op een bob-slee de berg af roetsen! Men heeft het Arabisch, het Berbers, het Koeterwaals, enz, toegelaten, en het zullen de Antwerpenaren zijn die zich zullen moeten aanpassen. Tot ze op Sint Anneke in de rij mogen gaan staan om de kop te worden afgekapt.

    Conversatie in de rij die aanschuift tussen een geboeide en geblinddoekte buurman en de Opperflik : “Zeg Fons, wanneer is ’t nu aan ons?”

    ***

     

    Leden Shariah4Belgium naar protest Amsterdam

    16/09/12, 15u53  − Bron: anp

    ***

     

    De radicale beweging Shariah4Belgium roept op de website mensen op om zondag te gaan protesteren bij het Amerikaanse consulaat op het Museumplein in Amsterdam.

    'Protest ter verdediging van onze geliefde profeet' staat er te lezen, en 'Wees massaal aanwezig!'.

    Enkele tientallen mensen hebben zich tot nu toe verzameld op het Museumplein, zo meldt de politie. Er is ook politie te paard aanwezig op het Museumplein. Vooralsnog verloopt de demonstratie zonder incidenten, zegt een woordvoerder.

    De islamitische organisatie zit ook achter de rellen in Borgerhout van gisteravond. Daar werden 230 mensen opgepakt bij een betoging tegen de omstreden film.

    Het Antwerps parket onderzoekt of de radicaalislamitische organisatie zich schuldig maakt aan terrorisme. Shariah4Belgium zou via het internet jongeren ronselen voor de islamistische strijd in bijvoorbeeld Jemen, Somalië of Afghanistan. Tegen de beweging loopt al een onderzoek wegens het aanzetten tot haat. Ons land overweegt de omstreden beweging te verbieden. Onlangs werd leider Fouad Belkaçem tot 6 maanden cel veroordeeld, omdat hij zich onder meer schuldig maakte aan het aanzetten tot haat en geweld.

    Ook in Nederland doet de organisatie geregeld van zich spreken. Anderhalve week geleden verstoorden aanhangers een verkiezingsbijeenkomst in de Badr Moskee in Amsterdam. Vorige jaar bekogelden enkele tientallen aanhangers de Canadese schrijfster en activiste Irshad Manji, die voor modernisering van de islam pleit, met eieren.

    De Nederlandse afdeling heeft onder meer PVV-leider Geert Wilders impliciet met de dood bedreigd.

    ***

    Diagonaal doorlezen : het is weer van Bla – Bla – Bla : er wordt nog eens wat afgeblèird. Maar nagels met koppen slaan? Iets in de plaats geven voor hun maandwedde? De handen uit de mouwen steken? Ach man! Het is allemaal zo ingewikkeld en ze zijn ondertussen met zo velen! Jonge Muzel-broeders, die elders in den vreemde een jaar specialisatie in moorden en verkrachten gaan volgen : is dergelijke verplaatsing voor de Staatsvuiligheid dan staatsgeheim? De internationale vluchten, van om het even waar buiten Europa, moeten toch boekdelen spreken? De boekingen moeten een spinnekop-netwerk van reisschema’s van en naar de 72 maagden-hemel zijn….

    Nu heeft de Antwerpse politie 230 namen van kandidaat-criminelen genoteerd, door ze op te pakken zonder het minste respect voor hun ‘provacy’. Hun ‘onmogelijke) namen staan geboekstaafd in alle soorten data-bestanden : al iets gehoord van ‘mathes’ wegens elders al geseind? Geziocht door buitenlandse politie? Zouden de Heren gevangenen toegestaan hebben om foto’s te nemen (face and pill?) Werd er DNA genomen? Vinger-sporen? Wie weet zit daar geen schat aan informatie voor vroegere en toekomende identificaties….

    O Ja, en dan de Hoge Heren! Weet U, net voor WO II stonden de kopstukken van de Duitse Abwehr (Canaris) en de Belgische Staatsvuiligheid (Ganshof) voorturend met elkaar in verbinding, helemaal tot na de val van het Derde Rijk. Het waren vrienden geworden! Andere tijden, andere zeden, zegt U? Niet naïef zijn, hé! Het filmke van die flik in Oslo met zijn excuses in de moskee niet gezien bij E.J. Blog? En U acht de Fons daartoe niet in staat? Man, man, man! Wist U dan niet dat de vis bij de kop begint te stinken?

    Als men dat verhaal in Oslo zo ziet, zou men Breivik dan niet stilaan een beetje beter beginnen begrijpen? Hoe luidt die term ook alweer? Een aandrang waaraan niet was te weerstaan?

     

    ***

    Nu de relschoppers, correctie, de terroristen blijkbaar zelfs bij ons zo vlot met elkaar in contact staan, net als in de Prachtanden waar de Lente eerst is uitgebroken, is er volgens mij geen verder bewijs nodig dat ze de invasie vaste vorm willen beginnen geven. In hun hoofdkwartieren worden onze reacties grondig geanalyseerd en besproken. Het wachten is alleen tot er zich ’n nieuwe gelegenheid voordoet. Tot ze dan zo geweldig kunnen tekeer gaan, dat wij en onze politie-macht niet meer durven buitenkomen. Dan zullen de bloesems van de Arabische Lente uit de hemel neerdalen. Dan zal de ‘dhimitude’, de Onderwerping, ook in onze landen, een feit zijn. Inch Allah!

     





    17-09-2012, 15:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.954 ALWAYS LOOK AT THE BRIGHT SIDE OF LIFE

    A.D. maandag 17 september 2012

    954 ALWAYS LOOK AT THE BRIGHT SIDE OF LIFE

     

    Monty Python's Life of Brian

     

     


    Zijn de Christenen toen toch wel ‘vergeten’ zeker, wereldwijd te gaan keet schoppen.

    ***

    Somtijds kan De Morgen echt koddig doen. Zo ook door de publicatie van onderstaand artikel.

    O! U denkt dat ‘koddig’ geen Algemeen Beschaafd woord is? Uit de West Vlaamse krabbenmand, denkt U? Wel, hoe moet ik het zeggen!? “Koddig” : daarin zit het woordje “kodde”’ verwerkt; en wat dat wil zeggen, zoekt U best zelf eens uit. Ik wil het hier zo proper mogelijk houden,, ziet U….

     

    ***

     

    Dit is niet 'The Life of Brian'

    OPINIE − 16/09/12, 09u45

    ***

    Jef Lambrecht: Hoe een kwartiertje film het Midden-Oosten kan doen ontbranden. Lambrecht is journalist en Midden-Oosten- kenner. Hij is de auteur van De Arabische Revolutie en De heilige wereldoorlog.

    In Caïro gaan betogers aan de haal met een beschadigd politievoertuig na rellen in de buurt van de Amerikaanse ambassade. Meer nog dan de aanslepende chaos in Libië opent de dood van ambassadeur Christopher Stevens de ogen voor de ongewenste gevolgen van de NAVO-operatie die Kadhafi ten val bracht. Om het te zeggen met generaal Michael Hayden, tot 2009 directeur van de CIA: "We gingen naar Libië om redenen die zeer overtuigend schenen, maar zonder een ernstige inschatting van de gevolgen." Het ging om verdrukking, maar er waren ook andere verhaallijnen, Oost tegen West, tribale tegenstellingen, en dat het oosten van het land, waar de revolutie begon, de bakermat is van de terroristische Libische Islamitische Gevechtsgroep. Het resultaat is "controleverlies, draagbare luchtdoelraketten, wapens waarmee het noorden van Mali is veroverd op een regering die een vriend is van de Verenigde Staten. VN-resolutie 1973 ging nooit alleen om humanitaire bijstand, ze diende om het regime omver te werpen."

    De tragische dood van de ambassadeur en drie van zijn medewerkers in Benghazi, de gelijktijdige bestorming van de ambassade in Caïro, de doden in Sana'a, de steekvlam van Marokko tot Bangladesh... tonen hoeveel goodwill het Westen met zijn steun aan de Arabische revoluties heeft opgebouwd. Uit een peiling van Gallup twee maanden geleden bleek dat de interventie in Libië door de Arabieren werd afgewezen. Alleen in Libië zelf was een kleine meerderheid voor. Over de filmtrailer die de aanleiding is voor het onheil zei Hayden: "Daden hebben gevolgen en wie zo'n cascade van gebeurtenissen in werking stelt, draagt een zekere verantwoordelijkheid. Daar staat het fundamenteel recht op vrije meningsuiting tegenover dat hier op de proef wordt gesteld."

     

    Die vrije meningsuiting is voor de nieuwe regimes geen prioriteit. Zelfs in Turkije is ze in de verdrukking. Er is een onverenigbaarheid van sommige westerse waarden met gevoeligheden en tradities in de moslimwereld. Wanneer de Egyptische salafisten, goed voor een kwart van de kiezers, maatregelen eisen van de Amerikanen bedoelen ze dat we hun respect voor Mohamed tot het onze moeten maken. President Morsi zei hetzelfde in Brussel: "We beschouwen al wie onze profeet beledigt als een vijand." In Caïro riepen de moslimbroeders in het Arabisch op om te betogen en tweetten in het Engels naar de Amerikaanse ambassade, doelwit van het protest, hun 'opluchting' dat iedereen daar ongedeerd was. De ambassade antwoordde dat ze ook de Arabische tweets van de broeders las. Kritische stemmen in Egypte kennen de dubbelhartigheid van hun nieuwe leiders, maar Washington heeft wat dat betreft evenmin krediet.

    De broederschap was ook bij de eersten om de kopten te betichten en goot daarmee olie op het vuur. Dat een koptische veroordeelde oplichter uit Californië, die zich uitgaf voor een jood, achter Innocence of Muslims steekt, en het een kopt was die de bedenkelijke, in het Arabisch gedubde trailer van de film bekendheid gaf via zijn blog, is koren op de sektarische molen. Geen paus in Libanon kan de verdere stille exodus van miljoenen christenen uit het Midden-Oosten nog stoppen. Ze vertrekken met bitterheid en wrok.

    De dood van de ambassadeur toont nog maar eens aan dat enkele minuten op het vrije internet volstaan om sluimerende haatgevoelens te doen oplaaien. En ook dat haatgevoelens gevaarlijke beelden voortbrengen die zich als een virus verspreiden. Moet men ze daarom verbieden? En wankelt dan de heilige vrijheid? Is dat het wat 'de moslims' in de nieuwe wereldorde beogen en zullen ze niet rusten voor ze onze vrijheid hebben beknot? Is dat de essentie van het wereldomspannend kalifaat dat volgens dokter Jacques Beres, medestichter van Artsen zonder Grenzen en net terug uit Aleppo, de heilige strijders in Syrië begeestert? Het zijn vragen die rijzen nu de politieke islam de winnaar is van de omwentelingen.

    Sterven voor vrijheid

    Aan de vrijheden wordt plichtmatig herinnerd door westerse leiders. Ook nu, na Benghazi. Tegelijk beleeft het Westen een identiteitscrisis en lopen die vrijheden gevaar. De herinnering aan de Koude Oorlog en die tegen de nazidictatuur vervaagt. Censuur ligt bijna een halve eeuw achter ons. Vrijheid is vanzelfsprekend en niet meer iets waar men desnoods voor wil sterven. Zo'n bereidheid is er bij een voorhoede aan de overkant wél. De aanslag in Benghazi was niet 'spontaan', maar werd waarschijnlijk gepleegd door twee terreurcommando's na een oproep, enkele uren tevoren, van al-Zawahiri, de leider van Al Qaida. Een jaar geleden, tijdens de hoogtijdagen van de revolutie, werd de terreurorganisatie door westerse commentatoren dood verklaard. Vandaag is ze ineens overal. Men blijft moedwillig blind voor de vaststelling dat al dertig jaar elk westers avontuur in dit kruitvat van de wereld faliekant afloopt.

    "Waartoe dienen onze zinnen als ze niet geprikkeld mogen worden?", vroeg professor Nagel op een van de laatste grote censuurprocessen in Nederland. Enkele jaren later, in 1968, werd Gerard Reve vrijgesproken voor Nader tot U, waarin hij de liefde bedrijft met God in de gedaante van een 'eenjarige muisgrijze ezel'. Vrienden moslims, alles went. Volksgenoten, niets is onwrikbaar verworven. Waartoe dient de vrijheid als ze geen werkwoord is?

     

    ***

     

    Ter zake : curieus, hé, die 30 jaar dat het Vlaams Belang al heeft gewaarschuwd voor wat heden ten dage iedereen erkent, komen zowat overal voor. Perfecte timing, zo een kleine maand voor de verkiezingen, zou ik zeggen. Al kan het natuurlijk ook zo worden, dat men vandaag kiest voor wat morgen een ramp blijkt te zijn, zoals bij onze Noorderburen. Daar heeft men de kaarten zodanig geschud, dat alleen het kaf is overgebleven (Blauw en Rood) een formule die wij, Vlamingen, al minstens 20 jaar naar de hel hebben verwezen. Het is een formule gebleken, die haast dodelijk is geweest voor het Eigen Voplk, en er alleen voor gezorgd heeft, dat Europa nu opgezadeld zit met Verhofstadt, de godvader van al dat “Paars”.

    In Amsterdam zal de doorsnee ‘Kees’ zondag ook al een voorsmaakje gekregen hebben : hopla met de beentjes, en leve de Multi-Culti! Wat vuurwerk, hier en daar wat gebroken ruiten, enkele tientallen auto’s gemolesteerd, hier en daar wat winkels geplunderd, echt het gedroomde  frisse briesje van de Arabissche Revolutie in Nederland, en voilà : de poen van ons pensioen zit in the pocket van Mohammed.

    Ach Ja! Voor ik het vergeet! Amsterdam, dat was de stad van Job Cohen. Die was zodanig bekwaam, dat hij een andere job heeft moeten zoeken. Neen, bij het Kremlin wilde men hem niet en voor het Pentagon bleek hij een paar maten te klein. ‘Brussel’ zou nog wel iets voor hem in petto hebben, maar eerst moet zijn archie-slecht imago een beetje gesleten zijn in de collectieve memorie. ‘Brussel’ is inderdaad the place to be, voor alle gesjeesde en aan de kant gezette nationale helden.

    Voorlopig komt Diederik Samsom (niet dezelfde als de Samsom van Gerd, al had dat best gekund) niet erg in beeld, en we zijn al een week ver. Deze Samsom zal dus een laat-bloeier zijn. Of die moet eerst nog bij de Grote Baas in Parijs op colsult, samen met Di Jeanetto, om de Linxe violen te stemmen : de As v/h Kwaad waar rond Vlaanderen weer onnozel zal gedraaid worden.

    Nu vlug, Markske, voor de domme Burger het doorheeft, een paar tientallen miljardjes opzij geschoven voor “Brussel”, de nachtmerrie van Gert Wilders, en dan : zonder vaar noch vrees, de pees op de Kees!

     

    ***

    Diagonaal doorlezen : Eigenlijk feitelijk zouden we Mgr Bonny van Hand-worpen  als specialist ter zake en wat meer is, van ter plaatse,  moeten raadplegen : is deze vernedering van een symbool, zoals op het toneel met rotte tomaten gooien naar de Gekruisigde Christus, Kunst met grote K, of amusante heiligschennis? Is de schokkende maar waarachtige weergave van het leven van een ‘Profeet’ erger of minder erg?

    Wacht eens, Mgr : mogen we effe die 2 levens naast elkaar leggen? Heeft de Man van Nazareth geroofd? Heeft hij gemoord? Heeft hij..(ik wil niet voortdurend in herhaling vallen) : heeft Hij dat alles ook gedaan, en is hij er verdorie nog prat op gegaan om alles op schrift te bewaren?

    Monseigneur, waarom zwijgt U als vermoord, en waarom zwijgen al Uw gemijterde collega’s? In de dierenwereld blijft de herder bij zijn kudde : spreekt men daarom van het dierenRIJK en van het mensDOM?

    Monseigneur, heeft U misschien (zo lang dat nog kan : een ongeluk, met Islammers, zit soms in een klein gaatje…) nog niet als probatie Uw licht opgestoken bij ‘de wilden’ van het Vlaams Belang? Zeker doen, moest ik in Uw plaats zijn. U Weet nooit hoe een haas en koe vangst….

     

    ***

    “Koddig” zegt men ook van een peuter die met de pamper tusse de knietjes, zig-zag zijn eerste pasjes drentelt, weg uit Mama’s beschermende armen : ziet het lopen! Precies een waggel-eedje op blote pootjes….

     





    17-09-2012, 14:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.953 OM DIT TE VOORSPELLEN MOEST U GEEN PROFEET ZIJN

    A.D. maandag 17 september 2012

    953 OM DIT TE VOORSPELLEN MOEST U GEEN PROFEET ZIJN

     

    Borgerhout, 15/16 September 2012 : we zijn ingehaald 




    Door zowel het verleden als door de toekomst

    ***

     

     

    Zaterdag-nacht op zondag is de Overheid in de Koekestad de toestand amper meester gebleven : het was dan ook maar een test om te zien hoever die geestigaards ver konden gaan zonder te ver te gaan. Leuk zeg! We hebben ervan genoten. Voortaan zijn in Antwerpen alle betogingen toegelaten, omdat ze niet specifiek verboden zijn. Goed nieuws voor TAK en Voorpost!

    De omstandigheden zaten inderdaad goed : goed weer, veel onschuldige feestvierders, een verboden manifestatie, een leger flikken in volle ornaat, en vooral : in alle wereldsteden dezelfde hopsa tra la la : ons leven veil voor het vel van de Profeet!

     

     

    ***

     

    Ter zake : de Antwerpenaren zelf? Die stonden er bij, één hoog en keken er naar. Of op straat deden ze het in de broek! Of riepen ze op hun moeder. De flikken moesten het maar oplossen. Die worden daarvoor betaald. Als die er van langs krijgen, is dit een kleine weerwraak voor de vele PV’s voor hun ‘Burgertje Pesten’…. De verantwoordelijken van ’t Stad, vraagt U? Die zaten, nagelbijtend, veilig verschanst op t Schoon Verdiep, biddend tot de H. Brabo, de hand-werpende, op het plein voor hun raam : werp AUB dat ding zo ver mogelijk van ons weg! Of beter : stop daarmee, want seffens brengt gij, heilige man uit een ver verleden, die gasten nog op verkeerde gedachten! Het zijn namelijk van nature uit met hun scherpe messen, hand-en voeten-kappers. Want die kappen zij, op beval van hun Profeet, altijd af bij wie hen in…handen valt. Vooral voor Stads-graaiers, die jatten rond hun oren, zijn die mannen gevaarlijk! Die verdragen inaelijk geen concurrentie!

    Allez, zeg! Hoe is da naa meugelik? Seffens moeten die Hoge Heren nog beroep doen op de hulp van de Vlaams Belangers, die niet beter vragen, niet om die graaiers te bevrijden, maar om heel ’t Stad te bevrijden van die gekleurde overweldigers

    Enne, iemand al iets gehoord van ons wereldberoemde Spionnen Centrum? Heeft de Bevolking al bericht gekregen van de Staatsvuiligheid? Heeft het Hof al gecommuniceerd? Is er al een ‘Gebedswake’ voorzien in Koekelberg? Hoe zit het met de ‘Gestelde Lichamen’? Wat denkt Di Jeanetto van al die flink gebouwde heethoofden? Mais enfin! ’t Ies mijne harinck niet zal bradèn want homo niks koet voor Muslims. Spijtik!

    Allemaal vragen, die na twee dagen totaal onopgelost blijven. Want de wereld houdt de adem in…..Misschien moet er eerst een bom ontploffen in het Midden Oosten?

     

    ***

    Diagonaal doorlezen : mijn schoonmoeder, God hebbe haar godvruchtige ziel, had voor dergelijke gelegenheden een kort maar duidelijk versje, dat nog stamde uit de goede oude tijd van voor de Tweede Wereldoorlog. Het is iets of wat plat, want het mens heeft een half mensenleven onder de koeien gezeten, en daarom wist ze meer dan de meeste mensen. “Die Grote Pieten”, zei ze, want van de koe bij de stier ‘doen’ wist ze alles, “dronken een glas, ze plasten een plas en lieten alles gelijk het was”.

    ***

    Zeg eens : wie weet er raad? Ik wil de auteursrechten van dit gezegde wel doorverkopen aan de Smalle d’Anvers, maar verdorie, die vent kent mijn banknummer niet!

     

    ***

    Ach die lieve schoonmoeder! Het was een echte grote Dame voor wie het wilde zien. De dorpsschone, waar voor in haar jeugd menig jonkheid gaarne de helft van zijn fortuin had weggegeven! Krom gewerkt, dat wel, en met handen die stijf stonden van de reuma. Ze kon, met één oogopslag, in haar laatste levensjaren, zò uit het gedicht “Moederken’ van Guido Gezelle zijn weggestapt…. Ik weet er alles van, want ik was vele jaren met een van haar vele dochters getrouwd….

    U krijgt nog een toe-maatje, die ik onthouden heb uit de tijd dat ze haar boerenkeuken aan de noodwendigheden van de moderne tijd wilde aanpassen. Want geld had ze wel.

    De timmerman had een k-klein spraakgebrek, was niet van de rapste, was voortdurend zijn bril kwijt, enz, maar dat kwam alleen de kwaliteit van zijn werk ten goede. Moeder foeterde dan, halvelings ook voor hem bestemd “Pas en meet, dan vergeet, sigaretje ontsteek, weer pas en meet, en dan weer vergeet”….

    Ach Moeder! Waarom leven wij!

     





    17-09-2012, 12:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!