MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    25-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4182

    *

    Voor dit stukje was geen verrekijker nodig. Want we staan, zitten of liggen er midden in. In de shit, wel te verstaan.

    Net als elk jaar komen de festiviteiten er weer aan. Eigenlijk een beetje ongepast, want ‘1302’ is net als de weggemoffelde ‘Boerenkrijg’ (1798, de Tijd der Spanbroeken) een verhaal waar de Zuiderburen maar magertjes uit komen. En dakannie. Da’s niet politiek-correct, want in de Europese Unie is het van ‘Alle Menschen werden Brüder’. Maar zoals ons de Geschiedenis leert, eenmaal in dit welvarend land, geïnstalleerd gedragen alle ‘Nieuwkomers’ zich als de Meesters.

    Vroeger, toen er nog ‘Geschiedenis’ op school werd gegeven, ja zelfs daarnaast ook ‘Gewijde Geschiedneis’ vanaf de Schepping (dat was dus vòòr de evolutieleer was uitgevonden) leerdenwe over allerlei ‘Tijdperken’, over invallen, over opstanden en vrijjeidsstrijders, teveel om allemaal te onthouden. Net zoals de ‘Mechelse Catechismus’ zijn de meeste mensen dat al lang allemaal ergeten. Ze weten eelfs niet eens meer hoeveel Goden er zijn….

    Het begon bij Julius César, al over de Fransen (1302) naar de Spanhaarden (Alva) en de Oostenrijkers. Dan weer de Fransen, Het Hollands Bewind om uiteindelijk in 1830 onder de ‘Belgen’ te belanden. De ‘Boerenkrijg’ was slechts een klein te verwaarlozen incident, want ‘O Kruise de Vlaming door Moeders hand, op ’t voorhoofd gedrukt en in ’t harte geplant’ klonk voor de vrijzinnigen bijlange niet progressief genoeg. Toen al.

    Vuisten maken bij Vlamingen gebeurt in de broekzak. Maar vuisten dienen daar niet voor!

    Achteraf, eenmaal het voorvaderlijk Christelijk Geloof zo goed als dood en begraven (of gecremeerd) was, werd de herinnering aan deze jongens, die vielen ‘Voor Ouer en Heerd’, zo goed als ‘verboten’ met daarbij net nog geen plakaatjes ‘Achtung. Minen’.

    *

    In plaats van ‘Helden’ werden deze ‘opsrandelinen’ stilaan ‘de Brigands’….

    Want inderdaad, wie anders dan ’n lompe boer verzet er zich nu tegen de vooruitgang?! Tegen Vrijheid, Gelijkheid en Broederlijkheid?

    Een beetje hetzelfde verhaal als we ons nu zouden verzetten tegen de Inval der Mohamedanen. Al is er in se een groot verschil. Sansculotten en Nazi’s waren tenminste nog min of meer ‘Beschaafde Lui’ (!!), in tegenstelling tot de primitieve armoezaaiers die we nu op onze nek geschoven krijgen.

    Maar dat is allemaal van geen belang. Want door het ‘blenden’ van de twee culturen, zal er lijk bij whisky, koffie of wol, een betere kwaliteit bekomen worden.

    *

    Daarvan moet U toch niet overtuigd worden? Water bij de wijn komt de gezondheid ten goede! En wie liever geen waterige wijn heeft, is een vuile fascist, ’n haatzaaier e misschien wel ’n gevaarlijke Blokker.

    Zelf willen die Mohamedanen in eigen land alleen de eigen zuivere wijn op tafel. Erdogan verbiedt in Turkije nu Darwin in het Middelbaar Onderwijs: het zou ze op verkeerde gedachten kunnen brengen.

    Darwin heeft misschien een kapitale fout begaan: hij had zijn theorie moeten beginnen met te schrijven dat hij in een droom Mohammed had ontmoet, die hem vroeg om een ‘Addedum’ te breien aan diens Meesterwerk.

    *

    Maa om terug te komen op T.A.K, de ontwerper van de affiche hierboven. Dat zij volgens mij de Brignads van tegenwoordig die weten waarvoor vuisten dienen.

    Een Volk dat zijn verleden vergeet, heeft geen andere toekomst dan de vergeteljheid. Precis alsof er van leeuwen ook apen kunnen gemaakt worden. En omgekeerd.

    Want dat is waar de hedendaagse evolutieleer van de globalisatie ons wil naartoe brengen.

    *

    (Digitalia)

    25-06-2017, 19:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    24-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4181

     OP DE IJTKIJK

    *

    De inkt van mijn vorig stukje was nog niet droog, of De Morgen - weer De Morgen – was daar met een nieuw schandaal dat in Bruxellabad in de maak zou zijn. Het is ‘een betalend artikel’ dus krijgt U er via deze blog alleen maar de inleiding van. Meer kan Bruintje niet trekken.

    Google zal binnenkort wel de rest voor het forum gooien. Hetzelfde voor

    http://www.vlaanderenzingt.be/

    waarvan ik, na 15 jaar leven in Italia, het bestaan niet eens vermoedde.

    Of dat concurrentie betekent of als steun geldt voor het ‘Zangfeest’ weet ik dus niet. Ik weet alleen dat zingen een wezenlijk deel is van de Vlaamse ziel, en dat zingen bij ons Moeder thuis quasi van uit de wig een dagelijks verzet was voor ons allemaal. Zelf op gezegende leeftijd maakt zingen in essentie ’n wezenlijk bestanddeel uit van ons en mijn dagelijks leven.

    Zelfs m’n hond is er aan gewend geraakt.

    Tot zover deze wel zeer persoonlijke uitweiding….

    *

    Ik hoop maar dat ik als nieuwe buur ’n beetje hardhorige omwonden heb, want mijn repertoire is zo goed als onuitputtelijk en een Caruso ben ik nu ook niet….

    Om kort te gaan: het leven is veel te mooi om de kop te laten hangen. Vooral nu, nu de Valse Meesters de grond onder de voeten weggetrokken voelen….

    En voor wat betreft die mondiale lijsten waarop 16.000 ‘verkeerde’ ‘landgenoten’ zouden staan: ik zie uit naar de publicatie ervan. Niet zozee uit nieuwsgierigheid (am is Kennis altijd e Moeder van de Wijsheid) maar vooral om te weten wie er niet op staat. Ik vrees daarbij met grote vreze, vomop terecht te zijn gekomen in de dodenlijst der Mohamedanen die tot het bittere einde strijden voor hun ‘geloof’…. Zeer tot spijt van onze Media die er niet kunnen over zwijgen, is hun laatste bolwerk Mossul wel gevallen, maar de lont brandt onderhuids wel verder en verplaatst zich naar onze streken. Over dat laatste echter, gebaart de Pers van krommen aas….

    Och, als ‘verkeerde’ burgers zich door de Overheid al zo gemakkelijk laten oplijsten, hoe moet het dan gesteld zijn bij al die ‘verrijkers’ die er op uit zijn onze samenleving naar hun hand te zetten?

    Maak gewoon het verschil van de differentie tussen het aantal van onze politiemensen inclusief het Leger, en het aantal Jihadisten die verdoken in de samenleving, gewoon wachten op het signaal om lijk in Syrië of Irak, de ‘burgeroorlog’ in te zetten…

    En dit is geen waarschuwing vor onze kleinkinderen, maar voor ons allemaal, de mensen die hier en nu leven.

    May God bles us all….

    *

    (Digitalia

    )

    Toch weer extra postjes en zitpenningen in Brussel?

    *

    Geplande Brusselse instelling is 'enkel nodig voor nieuwe postjes'

    *

    Leegstand in Brussel. Sinds de aanslagen gingen veel winkels, cafés en restaurants failliet. Tekst: Sven Spoormakers. ©Jan Aelberts

    Te veel mandaten en te hoge zitpenningen deden de Brusselse regering vallen, maar toch zou er nog een nieuwe instelling bijkomen: de openbare commerciële vastgoedmaatschappij. "Waar hebben we dat voor nodig? Juist, voor nieuwe postjes."

     

    Op de agenda van de commissie economische zaken van het Brussels Parlement staat de oprichting van de openbare commerciële vastgoedmaatschappij (OCVM). Vier Parlementsleden hebben daartoe een resolutie ingediend. Het gaat om PS, cdH, DéFI en sp.a.

     

    Dat schiet in het verkeerde keelgat bij Els Ampe (Open Vld), schepen van Stad Brussel, maar ook fractieleider van Open Vld in het Brussels Parlement. Op Facebook schrijft ze: "Terwijl Stad Brussel mandaten en structuren schrapt willen sp.a, cdH en DéFI er nieuwe invoeren. Waar hebben we dat voor nodig? Juist, om nieuwe postjes te creëren.

    Dit is een betalend artikel.

    https://www.demorgen.be/binnenland/toch-weer-extra-postjes-en-zitpenningen-in-brussel-b031611f/

    *

    24-06-2017, 15:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4180

    .

    OP DE IJTKIJK

    *

    Toevallig hoorde ik op TV het Antwerps Genie peroreren, dat ‘politek geen gemakkelijke stiel was’. Een uitspraak die regelrecht in tegenspraak was met zijn nieuwe ‘liil’: nors voorkomen, maar vooral papperige gezicht.

    Hoe in Gods Naam heb ik die man een paar dagen geleden op deze blog kunnen beschrijven als de nieuwe Jan Breydel die in 1302 de vreemde Meesters met bezems het land uitranselde. Nu zou dat gene waar meer zijn, want die Robert d’Artois, kopman van de Lelieaerts, die op het Groeningjeveld de loodjes legde, was toch ook ’n Europeaan! In onze dagen zou die zelfs in aanmerking gekomen zijn, om Burgemeester van Broekzele te zijn.

    De ‘Pers’ begint nu blijkbaar ineens de billen toe te nijpen van ’t verschot: ze dreigen meegesleurd te worden in de ondergang van hun Meesters, de Socialisten en, iets vroeger, de O zo Christelijke Bandieten. Wat niet mag verwonderen in ‘middens’: om zelf niet te verdrinken, gaan ze op de schouders staan van zij die al onder water naar de laatste adem snakken. Hoe zou het anders komen, dat er uitvoerig wordt bericht (vooral in De Schandaard) over de graaicultuur waarvan iedereen tot de baby’s in de wieg, al lang beseft had, dat het hoog tijd werd voor de definitieve grondige ‘Verandering’. Door ‘Bestuurders’ te kiezen die barsten van talent bvb die hun strepen meer dan verdiend hebben in de zakenwereld. Waarvan ‘leiding geven” hun tweede natuur is.

    Er moet inderdaad en einde komen aan deze soort ‘Bestuurders’ met een hemelsbreed gat in elke hand. Die in de polletek gaan in de eerste plaats omdat ze zichzelf belangrijk achten, en tin de tweede plaats omdat ze er rijkelijk kunnen van leven. Ze kunnen zich (kosteloos) verplaatsen in dure zacht-lederen zetels, wantdie zelfrijdende sleeën horen nu eenmaal bij de job als de wind bij de zee. Er kan vooral met andermans geld gegooid worden lijk de olesjeiks hen dat voordoen. Helemaal normaal dat ze er zelf goed, beter, best van worden. The sky is the limit.

    Nietsnut zijn, het goed kunnen verwoorden, de vaste wil hebben om op de voorgrond belangrijk te worden, meer hoeft niet om in Coburgia carrière te maken.

    De (uiterst zeldzame) uitzonderingen bevestigen de algemene regel.

    *

    Via deze link

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20170623_02939347

    kunt U mee genieten van de inkijk in de vaste geplogenheden die sedert 1830 heersen in dit on-land. Waarbij als voertaal het Fransoos beheersen wel degelijk recht geeft op absolute voorrang. Fransoos, de voertaal van Robert d’Artois, de Vreemde Meester in ’t Land, die quasi met de blote vuist e Vlamingen in 1302 eruit geklopt hebben…….

    *

    Er wordt heden ten dage druk ‘ge-congresseerd’ om er als drenkeling nog levend uit te komen. Wanhoopspoging, want de Verkiezingen komen er zo aan. Met so.a. open kansen om onze ‘Huizen van Bewaring’ te zuiveren van al dat crimineel vreemd gespuis en de cellen weer op te vullen met de gevallen Grootheden. In afwachting van hun berechting voor de Krijgsraad wegens landverraad.

    Om, samen met de vijand, de wapens te hebben opgenomen, niet in verre goddeloze streken, maar tegen eigen Land en Volk.

    *

    (Digitalia)

    24-06-2017, 10:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4179

    OP DE IJTKIJK

    *

    Ik wist het niet, dus pleit ik onschuldig, Meneer de Voorzitter.

    Kunnen we van nu voort niet meer zeggen, want E.J. Bron heeft os het bestaan onthuld van

    la 17e chambre correctionnelle du tribunal de grande instance de Paris.

    En dat is andere pâté dan ons bliedeigen CGKR-ke dat onlangs verpluimd is tot UNIA, dat zegt te staan voor gelijke kansen en nog wat.

    Eindelijk hebben wij, Vlamingen dus een officiële instantie die ons in dit land niet als tweederangs burgers wil zien behandelen. Maar waar we toch eerst nog moeten voorrang geven aan ‘nieuwkomers’. Die er notabene op staan bij ons en overal waar ze binnendringen, hun eigen herkomst met hand en tand, ja zelfs met bommen en granaten, te verdedigen, ja zelfs erop staan die achterlijkheid aan; op aandringen van de heersende elite, ons op te dringen als een ‘verrijking’.

    Dat komt op hetzelfde neer, als de wereldbol naar links te willen doen draaien: van West naar Oost. Met zonsopgang in het Westen en Sunset in het Oosten. Bij de pietrol-boeren. Wat dus zonder te embrayeren, moet gepaard gaan met een hels gekraak dat tot in de sterren te horen moet zijn.

    Dat heeft helemaal niets te zien met Beschaqving. Integendeel. Het heeft alles te maken met ‘Vooruitgang’.

    Wie dat anders ziet, lijdt aan ‘islamofobie’ en zaait haat in plaats van distelpluisjes Le Petit Larousse Illusré, ‘qui sème à tout vent’, is ook Frans en moet dus dringend op zoek naar een nieuw devies, want er mag allen gezaaid worden als de wind goed zit. T.t.z. Linx…. Anders zwaait er wat.

    *

    Onder druk van de Duitse Kanselikerster zal de nieuwe Macroni de zaken ‘laten ‘tis’. Integendeel de Parijse donkere wolken waaien altijd over naar bij ons. Wat het gevaar voor blikseminslag alleen maar acuuter maakt.

    Vraag: zou Mohamiofobie ook in de Petit Lrousse Illustré opgenomen staan? Indien niet, dan is ondergetekende safe.

    *

    En nu over naar de inspiratie-tekst Met erkentelijke dank aan http://cult.tpo.nl/2017/06/22/een-juridische-jihad-in-frankrijk/

    *

    (Digitalia)

    Er woedt een juridische jihad in Frankrijk, en ook islamkritiek buiten Frankrijk wordt berecht

    Of: de Europese gedachtenpolitie in Parijs

    Fransen waren vroeger gek op duelleren. Je hoefde maar iets te zeggen of iemand sloeg met een handschoen in je gezicht, als uitdaging voor een tweegevecht op leven en dood. Sinds het eind van de negentiende eeuw hoeft dat niet meer, maar kan de Fransman naar een speciale instantie om zijn eer te verdedigen: de 17e kamer van de Parijse rechtbank, voluit la 17e chambre correctionnelle du tribunal de grande instance de Paris. In plaats van die handschoen te gebruiken en je leven te riskeren, kon je voortaan zeggen: ik sleep u voor het 17e.

    Oorspronkelijk werd deze kamer in het leven geroepen als ‘Perskamer’, en zo wordt hij soms nog wel genoemd: een rechtbank die de vrijheid van de pers en de vrijheid van meningsuiting moest afbakenen en bewaken. Die moest oordelen waar opinie eindigt en laster begint. Chambre d’opinion wordt ook wel gebruikt.

    Kritiek op islam in de kiem smoren

    In deze eeuw is de 17e kamer vooral een zeer geliefd instrument geworden voor radicaal islamitische en antiracistische belangenorganisaties, om iedere vorm van kritiek op de islam in de kiem te smoren. De meest venijnige en fanatieke van dit soort clubs is het CCIF: het Collectif Contre l’Islamophobie en France, een salafistische groepering, algemeen gezien als de uitvinder van het onzinnige begrip ‘islamofobie’, en gelieerd aan de Moslimbroederschap, onder meer via de Egyptische familie Ramadan.

    Ja, die van Tariq Ramadan, kent u hem nog, de wetenschappelijke charlatan die de Erasmus Universiteit een flinke poot uitdraaide. Tariq is in Frankrijk veel en onaangenaam in het nieuws -Frans is zijn moedertaal-, op dit moment vanwege een tweet waarin hij zegt dat besnijden van vrouwen een ‘islamitisch cultureel dingetje’ is, waar moslims zelf over moeten discussiëren en anderen zich niet mee moeten bemoeien.

    De hoop dat Frankrijk over 30 jaar een islamitisch land zal zijn

     

    Om nog even verder de toon te zetten, de woordvoerder van het CCIF, een zekere Marwan Muhamed, deed deze uitspraak:

     

       Qui a le droit de dire que la France dans 30 ou 40 ans ne sera pas un pays musulman? Personne n’a le droit de nous nier cet espoir là. De nous nier le droit d’espérer dans une société globale fidèle à l’Islam. Personne n’a le droit dans ce pays de définir pour nous ce qu’est l’identité française.

     

    Het komt hier op neer: ‘niemand heeft het recht ons moslims de hoop te ontnemen dat Frankrijk over 30 of 40 jaar een islamitisch land zal zijn, of dat de hele wereld trouw aan de islam zal zijn, en niemand heeft het recht ons als moslims voor te schrijven wat de Franse identiteit eigenlijk inhoudt.’

    ‘Aanzetten tot haat

     

    In een vorig stuk noemde ik de Franse historicus Bensoussan, die zich voor de rechter moest verantwoorden. Hij had in een televisieprogramma de alleszins correcte opmerking gemaakt dat antisemitisme deel uitmaakt van de Arabisch-islamitische cultuur, en jonge moslims met de moedermelk wordt ingegoten(*).

     

    Die rechter was er vanzelfsprekend één van de 17e kamer, de aanklacht kwam van het CCIF, en luidde zoals gebruikelijk in dit soort zaken: aanzetten tot haat en discriminatie van moslims. In zo ongeveer de enige krant die niet altijd meedoet aan het knuffelen van de moslim, de Figaro, werd deze zaak een ‘juridische lynchpartij’ genoemd.

     

    Bensoussan werd vrijgesproken door de 17e kamer, maar het CCIF ging in beroep.

    Feiten zetten aan tot haat

    Robert Ménard, de Front National burgemeester van het Zuid-Franse Béziers, werd door de 17e kamer veroordeeld tot een geldboete, omdat hij in het openbaar had gezegd dat hij Franse schoolklassen met meer dan 90% islamitische leerlingen geen goed idee vond. Hij werd veroordeeld tot een boete van 5000 euro.

     

    De journalist van Algerijns-joodse afkomst, Eric Zemmour, werd twee keer door de 17e kamer veroordeeld, in 2006 en 2014. De eerste keer had hij in een discussie op tv gezegd dat Franse gevangenissen voor meer dan 70% vol zaten met volk uit Noord- en zwart Afrika, een statistisch gegeven waar niets op valt af te dingen, maar dat niet in het openbaar mag worden uitgesproken, omdat het dan aanzet tot haat en discriminatie, aldus de rechtbank.

     

    De tweede keer had hij in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera gezegd dat moslims zouden moeten kiezen tussen de islam en Frankrijk. Zoiets verschrikkelijks mag natuurlijk al helemaal niet worden gezegd, zelfs niet als het alleen maar de mening van iemand is.

    De straf was in beide gevallen een boete van een paar duizend euro.

    Antisemitisme, de bosbrand

    Ondanks het eerder gesignaleerde antisemitisme uit islamitische hoek, dat woekert als een bosbrand in Frankrijk en elders in Europa, is me niet direkt een geval bekend dat daar iemand voor werd vervolgd, in ieder geval geen moslim. De 17e kamer heeft wel ontkenners van de massamoord op joden aangepakt, een strafbare mening in Frankrijk en de meeste andere Europese landen, mits in het openbaar verkondigd, en mits door een niet-moslim, althans, zo lijkt het.

     

    Nog één gevalletje van vrijspraak, de Seine is niet alleen met tranen gevuld.

     

    De vooraanstaande filosoof en auteur Pascal Bruckner (lees die man!) werd door een paar radicaal islamitische organisaties voor het 17e gesleept, omdat hij had gezegd dat deze organisaties ideologisch medeschuldig waren aan de slachting bij Charlie Hebdo, door te weigeren die slachting te veroordelen, of door hem zelfs te vergoelijken. Daar zit natuurlijk wat in: als je zo’n massamoord weigert te veroordelen -zoals onze eigen clown Peter R. de Vries- gaat men in bepaalde kringen al snel denken dat er niets verkeerd aan is, en kun je wachten op het volgende abbatoir.

    In de Franse taal publiceren is al gevaarlijk

    Wat kan mij die 17e kamer schelen, hoor ik u denken. Het is hier Frankrijk niet en wij hebben al genoeg gezeur met die halfgare processen tegen de Geert.

     

    Luister en huiver: vorig jaar werd een Zwitser aangeklaagd voor het 17e, omdat hij op een Zwiterse site een Tunesische islam-apostaat aan het woord had gelaten, die nogal wat had aan te merken op diezelfde islam. De aangeklaagde journalist schreef voor de site Riposte Laïque, dat zoiets wil zeggen als ‘niet-religieuze repliek’. Een site die zich vooral tot doel stelt tegengas te geven aan de islamisering van Europa, volgens hen in volle gang. En een site die dagelijks uitgespeld wordt door iedere gesubsidieerde club ter bescherming van de moslim en/of ter bestrijding van racisme, om te kijken of er juridisch iets valt te ondernemen.

    De 17e kamer van de Parijse rechtbank achtte zich aldus bevoegd een Zwitserse journalist te vervolgen voor iets dat hij schreef op een Zwitserse site, en dat inhoudelijk niet direkt met Frankrijk had te maken. Hij gebruikte zijn moedertaal, Frans, en via het internet konden Fransen zodoende aangezet worden tot haat en discriminatie van moslims, volgens de redenering van deze rechtbank in Parijs.

     

    Tja. Hoeveel Fransen begrijpen er Engels, zou iemand zich af kunnen gaan vragen. Of Nederlands? Hoelang gaat het nog duren voordat Geenstijl of TPO in Parijs voor de rechter wordt gesleept? Ik zie de Nederlandse justitie daar nog wel likkebaardend aan meewerken, zeg maar net zo snel als ze dat ooit deden toen het om joden ging.

    * In feite had Bensoussan slechts een andere Marokkaanse geleerde geciteerd die deze wijsheden in een boek had opgeschreven.

     

    Er woedt een juridische jihad in Frankrijk, en ook islamkritiek buiten Frankrijk wordt berecht

    Of: de Europese gedachtenpolitie in Parijs

    Fransen waren vroeger gek op duelleren. Je hoefde maar iets te zeggen of iemand sloeg met een handschoen in je gezicht, als uitdaging voor een tweegevecht op leven en dood. Sinds het eind van de negentiende eeuw hoeft dat niet meer, maar kan de Fransman naar een speciale instantie om zijn eer te verdedigen: de 17e kamer van de Parijse rechtbank, voluit la 17e chambre correctionnelle du tribunal de grande instance de Paris. In plaats van die handschoen te gebruiken en je leven te riskeren, kon je voortaan zeggen: ik sleep u voor het 17e.

    Oorspronkelijk werd deze kamer in het leven geroepen als ‘Perskamer’, en zo wordt hij soms nog wel genoemd: een rechtbank die de vrijheid van de pers en de vrijheid van meningsuiting moest afbakenen en bewaken. Die moest oordelen waar opinie eindigt en laster begint. Chambre d’opinion wordt ook wel gebruikt.

    Kritiek op islam in de kiem smoren

    In deze eeuw is de 17e kamer vooral een zeer geliefd instrument geworden voor radicaal islamitische en antiracistische belangenorganisaties, om iedere vorm van kritiek op de islam in de kiem te smoren. De meest venijnige en fanatieke van dit soort clubs is het CCIF: het Collectif Contre l’Islamophobie en France, een salafistische groepering, algemeen gezien als de uitvinder van het onzinnige begrip ‘islamofobie’, en gelieerd aan de Moslimbroederschap, onder meer via de Egyptische familie Ramadan.

    Ja, die van Tariq Ramadan, kent u hem nog, de wetenschappelijke charlatan die de Erasmus Universiteit een flinke poot uitdraaide. Tariq is in Frankrijk veel en onaangenaam in het nieuws -Frans is zijn moedertaal-, op dit moment vanwege een tweet waarin hij zegt dat besnijden van vrouwen een ‘islamitisch cultureel dingetje’ is, waar moslims zelf over moeten discussiëren en anderen zich niet mee moeten bemoeien.

    De hoop dat Frankrijk over 30 jaar een islamitisch land zal zijn

     

    Om nog even verder de toon te zetten, de woordvoerder van het CCIF, een zekere Marwan Muhamed, deed deze uitspraak:

     

       Qui a le droit de dire que la France dans 30 ou 40 ans ne sera pas un pays musulman? Personne n’a le droit de nous nier cet espoir là. De nous nier le droit d’espérer dans une société globale fidèle à l’Islam. Personne n’a le droit dans ce pays de définir pour nous ce qu’est l’identité française.

     

    Het komt hier op neer: ‘niemand heeft het recht ons moslims de hoop te ontnemen dat Frankrijk over 30 of 40 jaar een islamitisch land zal zijn, of dat de hele wereld trouw aan de islam zal zijn, en niemand heeft het recht ons als moslims voor te schrijven wat de Franse identiteit eigenlijk inhoudt.’

    ‘Aanzetten tot haat

     

    In een vorig stuk noemde ik de Franse historicus Bensoussan, die zich voor de rechter moest verantwoorden. Hij had in een televisieprogramma de alleszins correcte opmerking gemaakt dat antisemitisme deel uitmaakt van de Arabisch-islamitische cultuur, en jonge moslims met de moedermelk wordt ingegoten(*).

     

    Die rechter was er vanzelfsprekend één van de 17e kamer, de aanklacht kwam van het CCIF, en luidde zoals gebruikelijk in dit soort zaken: aanzetten tot haat en discriminatie van moslims. In zo ongeveer de enige krant die niet altijd meedoet aan het knuffelen van de moslim, de Figaro, werd deze zaak een ‘juridische lynchpartij’ genoemd.

     

    Bensoussan werd vrijgesproken door de 17e kamer, maar het CCIF ging in beroep.

    Feiten zetten aan tot haat

    Robert Ménard, de Front National burgemeester van het Zuid-Franse Béziers, werd door de 17e kamer veroordeeld tot een geldboete, omdat hij in het openbaar had gezegd dat hij Franse schoolklassen met meer dan 90% islamitische leerlingen geen goed idee vond. Hij werd veroordeeld tot een boete van 5000 euro.

     

    De journalist van Algerijns-joodse afkomst, Eric Zemmour, werd twee keer door de 17e kamer veroordeeld, in 2006 en 2014. De eerste keer had hij in een discussie op tv gezegd dat Franse gevangenissen voor meer dan 70% vol zaten met volk uit Noord- en zwart Afrika, een statistisch gegeven waar niets op valt af te dingen, maar dat niet in het openbaar mag worden uitgesproken, omdat het dan aanzet tot haat en discriminatie, aldus de rechtbank.

     

    De tweede keer had hij in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera gezegd dat moslims zouden moeten kiezen tussen de islam en Frankrijk. Zoiets verschrikkelijks mag natuurlijk al helemaal niet worden gezegd, zelfs niet als het alleen maar de mening van iemand is.

    De straf was in beide gevallen een boete van een paar duizend euro.

    Antisemitisme, de bosbrand

    Ondanks het eerder gesignaleerde antisemitisme uit islamitische hoek, dat woekert als een bosbrand in Frankrijk en elders in Europa, is me niet direkt een geval bekend dat daar iemand voor werd vervolgd, in ieder geval geen moslim. De 17e kamer heeft wel ontkenners van de massamoord op joden aangepakt, een strafbare mening in Frankrijk en de meeste andere Europese landen, mits in het openbaar verkondigd, en mits door een niet-moslim, althans, zo lijkt het.

     

    Nog één gevalletje van vrijspraak, de Seine is niet alleen met tranen gevuld.

     

    De vooraanstaande filosoof en auteur Pascal Bruckner (lees die man!) werd door een paar radicaal islamitische organisaties voor het 17e gesleept, omdat hij had gezegd dat deze organisaties ideologisch medeschuldig waren aan de slachting bij Charlie Hebdo, door te weigeren die slachting te veroordelen, of door hem zelfs te vergoelijken. Daar zit natuurlijk wat in: als je zo’n massamoord weigert te veroordelen -zoals onze eigen clown Peter R. de Vries- gaat men in bepaalde kringen al snel denken dat er niets verkeerd aan is, en kun je wachten op het volgende abbatoir.

    In de Franse taal publiceren is al gevaarlijk

    Wat kan mij die 17e kamer schelen, hoor ik u denken. Het is hier Frankrijk niet en wij hebben al genoeg gezeur met die halfgare processen tegen de Geert.

     

    Luister en huiver: vorig jaar werd een Zwitser aangeklaagd voor het 17e, omdat hij op een Zwiterse site een Tunesische islam-apostaat aan het woord had gelaten, die nogal wat had aan te merken op diezelfde islam. De aangeklaagde journalist schreef voor de site Riposte Laïque, dat zoiets wil zeggen als ‘niet-religieuze repliek’. Een site die zich vooral tot doel stelt tegengas te geven aan de islamisering van Europa, volgens hen in volle gang. En een site die dagelijks uitgespeld wordt door iedere gesubsidieerde club ter bescherming van de moslim en/of ter bestrijding van racisme, om te kijken of er juridisch iets valt te ondernemen.

    De 17e kamer van de Parijse rechtbank achtte zich aldus bevoegd een Zwitserse journalist te vervolgen voor iets dat hij schreef op een Zwitserse site, en dat inhoudelijk niet direkt met Frankrijk had te maken. Hij gebruikte zijn moedertaal, Frans, en via het internet konden Fransen zodoende aangezet worden tot haat en discriminatie van moslims, volgens de redenering van deze rechtbank in Parijs.

     

    Tja. Hoeveel Fransen begrijpen er Engels, zou iemand zich af kunnen gaan vragen. Of Nederlands? Hoelang gaat het nog duren voordat Geenstijl of TPO in Parijs voor de rechter wordt gesleept? Ik zie de Nederlandse justitie daar nog wel likkebaardend aan meewerken, zeg maar net zo snel als ze dat ooit deden toen het om joden ging.

    * In feite had Bensoussan slechts een andere Marokkaanse geleerde geciteerd die deze wijsheden in een boek had opgeschreven.

     

     














    23-06-2017, 19:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4178

    OP DE IJTKIJK

    *

    Het Sjalooten Seizoen

    Maar eigenlijk had ik het willen hebben over Londerzeel, dat eigenlijk Wonderzeel had moeten heten, omdat daar vandaag het bijzonderste ‘nep-nieuws’ vandaan komt. Driehonderd (300) werknemers in dienst, wat niet niks is, integendeel, en de vakbonden die willen dat hoofddoeken niet mogen verboden worden, alhoewel er uren in het rond geen dragers daarvan voorkomen. Noch mannen noch vrouwen. Als ze maar werken, zegt het ACOD, en ook dàt os wonderbaar.

    Verder zijn in Brussel de duurst betaalde politici van de hele wereld aan het werk getogen, nou ja, ‘werk’, ze hebben de koppen bij elkaar gestoken, om de vereniging van het Verenigd Koninkrijk met het verenigd Europa zoveel mogelijk in stand te houden, nadat men Overzee democratisch had gekozen om te scheiden. En ik die dacht dat polletiekers er juist waren om te doen waarvoor het Volk heeft gekozen, en dat is uit elkaar gaan

    *

    Het ziet er dus naar uit als een soort ‘co-ouderschap’ bij een moderne echtscheiding: doen alsof.

    Of de Britten nu al-dan-niet alle Mohamedanen waardoor het land terug weggezakt was naar de Middeleeuwen, zal ‘uitburgeren’ t.t.z. zal overgaan tot wat in de jaren 1400-1500 gebeurde op het Iberisch Schiereiland, de Reconquista, waarbij de Islammerij na honderden jaren bezetting, de wacht werd aangezegd. Dat fenomeen blijft onbesproken. Want het is maar al te duidelijk dat eilanders gemakkelijker hun stranden afsluiten en verdedigen dan vastelanders hun slagbomen.

    Het Brits probleem ligt volgens mij voornamelijk bij de Britse Kroon. Al is het niet politiek-correct daarbij te verwijzen naar de huidige stokoude Queen Elisabeth, ook ’n Windsor, die als 12-jarig meisje samen met de hele familie, de Hitler-groet bregt. Wat haar Oom, de toenmalige King George was een uitgepsoken Nazi-fan. Reden trouwens waarom die werd afgezet.

    Samengevat: Engelsen zijn bij definitie hekkendraaiers en kiezen altijd (zoals de meeste mensen) voor de kant van hun eigen profijt.

    Ook dat is geen nieuws.

    Verder zijn de kranten van Het Media Huis waarvan de Stichter een voormalige Hitler Junge is, na bijna 14 dagen van tropische hitte, tot de vaststelling gekomen dat er van een hittegolf in de echte zin van het woord kan gesproken worden. Wat werkelijk een openbaring moet zijn voor elke van de bijna 900.000 lezers die Het huis dagelijks zegt te hebben. Zie

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Mediahuis

    Aandacht. Dat getal slaat op 2016 en biedt dus gee enkele waarborg voor volgende jaren met afkalvend publiek voor de Gevestigde Raddraaiers.…

    Verder worden we onledig gehouden, met de reis-perikelen van Crootje in de Afrikaans rimboe, lezen we voor de elfendertigste keer zeer uitvoerig, dat de dader van de mislukte aanslag van Brussel Centraal die vogens zijn familie in Marokkp het zò niet kan gemeend hebben, dat er verkoeling in de lucht (lang en breed uitgelegd) en dat vooral de boeren klagen over de droogte.

    En ja, niet te vergeten hoe er bijna met tranen in de ogen verhaald wordt over de Grote nu venieitgde Moskee van Mossul. Stel U voor: het ding, dat stamt uit de jaren 1200, is niet meer. Men is er zelfs nog niet aan uit of IS dat zelf heeft gedaan, of dat het de Amerikanen zijn. Of misschien wel die lelijke Russen, die de Kalief met de onmogelijke naam samen met maar liefst 300 ‘martelaren’ van IS in Rakkà hebben vermoord.

    Om af te ronden nog een denk-oeening uit de koker van een zeer geleerd man, Perfesser aan de VUB. Volgens hem kan elke gedupeerde Vlaming die 2 jaar na elkaar de on-wettelijke Turteltaks heeft moeten betalen, die voor de Rechtbank terugvorderen. Dat in tegenspraak met een post scriptum bij het arrest zelf.

    Wie dat zou doen, zegt de man, heeft enerzijds weinig kans op succes, maar anderzijds kan een ’groepsvordering’ wel vruchten dragen.

    Ja, ik zei het al zo dikwijls: het zijn niet alleen Gods wegen die… Wonderzeelachtig zijn.

    *

    Wedet U, beste mensen, waarmee Digitalia de rest van de dag zal mee bezig zijn? Met, in samenspraak met zijn trouwe Duitse Herder, voor de rest van de dag bezig te zijn met mijn lochting. Zelfs de spinazie valt dood waar ze staat, en de regenput is leeg.

    Verlà, dat is wat de mensen interesseert: geraken mijn boontjes er nog door en waarom is de openbare watervoorziening niet alleen zo slapkels, maar wordt ze bovendien verboden?

    *

    (Digitalia)

    23-06-2017, 12:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4177

    OP DE IJTKIJK

    *

    Is het met ogen of met haken, met haken of met ogen, den Belziek blijft aaneen klitten. Gewoon de normaalste zaak in de maffia-wereld, waar hoernalisten politiekers, criminelen en Mohamedanen elkaar als ‘brothers in crime’ beschermen.

    Ik overdrijf, zegt U?

    Maar wat zegt U dan van die terrorist van Brussel Centraal, die in dat wel zeer speciaal interview met zijn familie in Marokko, op TV kwam vertellen dat de feiten één groe vergissing zijn. Hun zoon en broer zou – snik - zelfs nog geen appel – snik -stelen die niet van hem was….En z

    o moeten neergeschoten worden zonder dat ie ’n woordje uitleg kon geven. Die par’s in de straten zijn echte moordenaars! Heel de Marokkaanse ‘Gemeenschap’ – Allah Akbar -zegt dat.

    Dat ‘beschermen’ en ‘elkaar rug krabben’ pleegt zo te zijn, zien we in de recente Coburger Franse ‘Geschiedenis’ met maar liefst drie ‘Regeringen’, tot voorbij de Taal-en Armoe-grens, de eerste dominosteen valt. U leest de kranten beter dan ik, dus weet U het ook beter. Want kranten liegen nooit. Toch niet zolang dat hen goed uitkomt. Of tot het Grondwettelijk Hof een onverwachte uitspraak doet die daarenboven de Vlamingen goed uitkomt. Allez, toch op het erste zicht.

    En dakannie. Freya zal in melkstaking aan, want het enige wat ze bezat, haar unieke twee uitstekende punten, zijn door die boemerang in volle borst, in gevaar gekomen. De Mohamedanen Executie Raad lijdt met haar. Evenveel handen op dezelfde buik. In nood kennen die hun vrienden en vooral hun Rode Vriendinnen.

    *

    De achtbare Burger doet er dus goed aan, zijn boontjes niet te rap in de week te leggen. Het Blauwe Fabriekje, bij monde van Bart Tommelein is nog zo rap niet klaar met de ontbrekende 2 miljard die aldus aan zijn neus voorbijgaan. Maarvan twee zaken één: het blijft in de Blauwe Familie.

    Maar waarom al dat lawijt? Freya heeft nog geen kik gegeven, want ze is van haar melk….

    Ge zoudt voor minder.

    Alles is bij har even echt, net zoals haar met eigen door andere handen gemaakte thesis opde Gentse Universiteit

    *

    Ook gehoord van de VRT Tanghe om 19 uur, dat er NIET wordt terugbetaald, maar dat er integendeel verwoed gezocht wordt naar een ‘veiliger’ formule, zodat de Vlaming kan blijven betalen tot in alle eeuwen der eeuwen. Amen

    Goed, hé….

    *

    (Digitalia)

    22-06-2017, 20:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4176

    D

    OP DE IJTKIJK

    *

    Net als, bij dreigend Noormannen-gevaar ’n eenzame schildwacht op de uitkijktoren om de thuisblijvers te waarschuwen: zo voel ik mij vandaag.

    Als peuter bij Grootmoeder gebracht toen onze Pa was overleden en Moeder het niet meer alleen kon bolwerken, was een van mijn opdrachten iedere avond bij het licht van de peroleum-lamp voor het slapengaan, de ‘Litanie van alle Heiligen’ voor te lezen uit het beduimeld ‘Gebedeboekje’ van Metje.

     

    Ik las, toen bijna nog woord voor woord, en na iedere nieuwe naam antwoordde in koor de rest van het gezin. Al naar gelang de aanroepen heilige, ‘Bid voor ons’, ‘Spaar ons Heer’, ‘Verlos ons Heer’, enz. Wat bij de ‘zuiende’ moor op de Leuvense stoof   echt wel slaapverwekkend overkwam. Wij, de kinderen, vlogen dan naar bed, begeleid door de mummelde stemmen der volwassenen die daarna nog ‘n ‘Kruisgebed aframmelden voor de zielerust van iedereen die ze keden en gestorven was. De oorlog (1944) was ver van ons weg, ergens aan de Normandische Kust, werd gezegd.

     

    U raadt het al. Een van die eigenaardige ‘aaroepingen’ uit dat Misboekje was ‘… ‘van de woede der Noormannen, verlos ons Heer’. En dat is altijd blijven nazinderen in mijn hoofd. Want ‘Noormannen, dat waren toen de Duitse soldaten, die ineens heel wat minder vriendelijk waren. Al waren die ‘invallen’ van vele honderden jaren geleden. Ze stonden nog altijd in het collectief geheugen der ‘Gelovigen’ geprint. En als kind zagen we de scbuwe blikken van onze familie-leden die voorbij zo’n troep zingende ‘Felfgrauen’ moest passeren.

     

    De ‘Noormannen’, kwam maar een enkele keer in vele jaren plunderend en moordend onze streken teisteren.

    Meet de Muzelmannen is het veel erger. Die zijn gekomen om te blijven.

    *

    Het is de lezer bekend: deze blog bestaat al sedert zjn ontstaan, telkens uit twee delen: een overgenomen tekst, met daarna de allerindividueelsre expresse van de aallerindividueeste emotie. Vandaag is het even anders. Ik verwijs alleen naar de link van 17/06/2017door admin op http://nageltjes.be/wp/ in de vaste overtuiging dat die niet neiuw is voor mijn eigen lezers.

    Daar leren we bij, dat de woorden ‘Islam’ – ‘Moslim’, enz, moderne uitvindsels zijn om de boel te belazeren. Tot 1928 was er over de hele planeet alleen sprake van ‘Mohamedanen’. In ’t Fransoos is dat trouwens nog altijd ‘Muzelmannen’, wat nauwer aansluit bij desze cultuur van roven en moorden. Griezelig!

    Slechts deze alinea…

    Mohammedanen, een perfecte definitie.

    Tot ongeveer 1930 sprak en schreef men in de beschaafde wereld niet over moslims maar over mohammedanen, zijnde de volgelingen van Mohammed. Een perfecte definitie. Vermits uit diens Arabische biografie bleek dat het een beruchte roofmoordenaar uit de zevende eeuw was, werd met deze definitie bijna alles gezegd. Onze schriftgeleerden hadden door het onderzoeken van de antieke Arabische koran achterhaald dat Mohammed daarin meer dan 90 keer vermeld wordt als rolmodel voor alle Mohammedanen. Hiermee was alles dus gezegd in 2 zinnetjes. Meer uitleg was niet nodig. Het woord van de enige God wordt niet tegengesproken en kan niet gecensureerd worden.

    Maar in 1928 veranderden de leden van het islamitisch broederschap in Caïro van strategie en noemden zich het moslimbroederschap en de leden ervan “moslims” of volgelingen van “Moslim ibn al-Hajjaj” de auteur van de tweede langste gezaghebbende (sahih) hadith, of verzameling overleveringen over wat de roofmoordenaar Mohammed allemaal gezegd en gedaan had. Met deze truc viel de connotatie met pure misdadigheid weg, en konden mohammedanen voortaan als moslims doen alsof hun neus bloedde.

     

    Erger nog, het westen nam deze nieuwe terminologie over waardoor het in het oog springend verband tussen deze gelovigen in de openbaringen van Allah en pure ideologische misdadigheid was weg geknipt. Sinds de Arabische chantage met een olie-bycot in de jaren ’70 besloot men er niet meer over te spreken.

    *

    Tot daar deze rechtzetting die alleen wacht op een academische erkenning door onze knappe koppen.

    Het mag U dus niet verwonderen, dat ook op deze blog voortaan de dingen nog alleen bij hun echte naam zullen vernoemd worden. Als de Inval der Mohamedanen o,de jaren ’60 van vorige Eeuw.. Niet zoals in vroeger tijden, te vuur en te zward. Maar door list en bedrog. Gewoon op uitnodiging van en gesteund door de Rode Elite. Die maar niet wilt inzien dat, eenmaal onafwendbaar, ze er zelf het eerste slachtoffer zullen van zijn. Verliezers zij bij Mohammedanen, al 1400 jar altijd ten dode opgeschreven.

    De tekenen zijn trouwens al duidelijk: in de meese landen smelt de Linxe aanhang als sneeuw voor de zon, komen er nieuwe politieke strekkingen in afwachting dat op uiterst korte termijn, de ‘verrijkers het heft in handen nemen en zelf onze Steden, Staten, Zeeën en Landen zullen willen besturen.

    Daarom herhaal ik de smeekbede uit dat oude Misboekje

    ‘Van de woede der Muzelmannen, verlos ons Heer’

    *

    Post Scriptum

    Ook gelezen met hoeveel deernis onze Leugenpers de vernietiging van die Grote Moskee in Mossul (Iran) beschrijft? Erg, héç En al die brave volgelingen van Mohamed de Woestijnrover die nu met de kont omhoog in open lucht moeten bijeekomen om te ‘bidden’ en te roepen dat Allah de Grootste is, voor ze elkaar naar de keel vliegen….

    *

    U realiseert zich toch, samen met mij, dat de algehele vernietiging (op een hoge uitzondering na) van het Christendom in de Westerse Wereld, deel uitmaakt van dat complot en inherent deel uitmaakt van de invasie-plannen?

    Zelfs de Kerk van Rome, die als een rots in de branding, weerstand diende te bieden (en dat al 2.000 jaar deed), heeft de kant gekozen van haar eigen ondergang. Christenen kunnen voortaan best terug de catacomben in. Voor zover ze niet, lijk in de tijd van Keizer Nerdo (en nu bij IS) gekruisogd en met pek ingewreven, dienen als straatverlichting.

    **

    Ja Ja, beste mensen, wie in een landschap voorbij de horizon wil of kan kijken, ziet veel meer dan iemand die in de loopgraven de kop en schouders intrekt voor de rondvliegende kogels. We konden dat i.v.m. WO I, tot vervelends toe lezen in de Regeime Pers. Daar worden geen doekjes meer rond gebonden. Dat komt niet allen wegens 100 jaar geleden en het gevaar dus geweken is, maar omdat het een bij uitstek goede militaire werkwijze is. De ogen mogen en kunnen open houden is zijn gewicht in goud waard.

    Waarom doen onze Verlichte Grpte Verstanden dan opzettelijk hun ogen dicht?

    *

    (Digitalia

    22-06-2017, 16:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4175

    OP DE IJTKIJK

    *

    Verijdelde terreurdaad in Brussel-Centraal zoveelste verwittiging

    *

    Uitburgering van wie zich hier niet kan voegen dringend aan de orde

     

    Het Vlaams Belang feliciteert de militairen die de terreurdaad in Brussel-Centraal hebben kunnen verijdelen en daarmee een nieuw ‘22 maart’ hebben kunnen voorkomen.

     

    Tegelijkertijd is dit gebeuren het zoveelste signaal dat deze regering de terroristische dreiging in dit land niet onder controle krijgt omdat zij weigert de oorzaken ervan te erkennen. Die zijn nochtans niet moeilijk te vinden. Het feit dat de dader een man uit Molenbeek is die niet gekend was bij de antiterreurdiensten, spreekt immers boekdelen: dit land zit door het criminele immigratiebeleid van de voorbije decennia opgescheept met grote groepen vreemdelingen, waarvan een niet onaanzienlijk deel zich niet wenst te integreren, maar hier integendeel een religieuze veroveringsoorlog wil voeren. Het is tijd dat men durft erkennen dat we in oorlog zijn met de radicale islam.

    De verijdelde aanslag in Brussel-Centraal toont ook aan dat het Kanaalplan, de opkuis van Molenbeek, alle deradicaliseringsprojecten en andere preventieve maatregelen, die ons al fortuinen hebben gekost, eigenlijk geen baat hebben bijgebracht om de terreurdreiging te bekampen. Zolang men dat niet wil erkennen en men niet bereid is meer doortastende maatregelen te nemen, zullen dergelijke terreurdreigingen of -daden zich in de toekomst dan ook blijven voordoen.

     

    Tom Van Grieken: “Dat is niet het toekomstbeeld waarmee wij willen dat onze kinderen en kleinkinderen moeten mee opgroeien en wij willen dus dat er krachtigere maatregelen komen. Wie hier woont, dient onze normen en waarden te respecteren en daarnaar te handelen. Wie dat niet wil of niet kan, die moet er onverbiddelijk uit. Het is daarom hoog tijd om werk te maken van een snel en krachtig uitburgeringsbeleid voor wie hier niet kan of wil aarden. Zet hen uit het land, neem hen desgevallend hun Belgische nationaliteit af en laat hen hier nooit meer binnenkomen. Het woekerende moslimfundamentalisme in dit land moet met wortel en tak worden uitgeroeid.”

     

    https://www.vlaamsbelang.org/verijdelde-terreurdaad-brussel-centraal-zoveelste-verwittiging/

    *

    NADER BEKEKEN

    Tob e or not tob e…. that’s the question

    *

    Wijlen Dr. Broms moet zich omgedraaid hebben in zijn graf. Borms en met hem alle Vlamingen van de rechte harde lijn die via de tandeloze mond van hun Rechters gevallen zijn doorzeefd met Rijkswachtkogels.. Denk daarbij ook aan hen die als straf voor hun Vlaamse Overtuiging tijdens de oorlog ’14-’18 in de voorste linies werden gestuurd om daar zo rap mogelijk hun leven te geen voor die schurkenstaat. Het zijn oude wonden die weer opengaan bij het zien wat er gebeurt met onze Vlaamse Vaderlandsliefde voor huis en haard.

    Een Antwerps satirisch digitaal tijdschrift gaf onlangs een bloemlezing op kap van de Eminente Grise van het VB. Uit respect voor de man zal ik daar verder niet op ingaan want die verdient beter.. Beter, ja dat wem. Maar toch geen standbeeld zoals ik hier kort geleden nog voorstander van was. Het is hoog tijd dat kerels uit één blok, zoals Filip DeWinter de teugels overnemen. Salonfähigkeit is des duivels en het zijn sterke benen die de parlementaire weelde kunnen dragen.

    Waarom zijn alle politiekers, zonder één uitzondering, in hetzelfde beddeke ziek? Heel eenvoudig, omdat het Land dat ze zeggen te willen vertegenwoordigen, nog zieker is aan dezelfde graai-ziekte. Hoe hoger op de politieke ladder, hoe zieker. Maar naar Frans model, altijd omgekeerd evenredig met de bekwaamheid. In het zakenleven dat draait op eigen geld, betekent dat het ene faillissement na het andere. In de politiek draait alles io andermans geld, en da is on-uitputtelijk.

    Ik heb er geen namen voor!

    Graaizucht zit, erger dan de Rode Hond in het systeem zelf ingebakken. Het is niet te genezen en wordt als vaste traditie van vader op zoon, van generatie op generatie doorgegeven. Allen amputatie zoals uitgeoefend bij de IS kan helpen.

    *

    Als er al een verschil opvalt bij de andere commentaren over dit net-vermeden drama, dan is het allen dat er geredeneerd wordt zonder medelijden voor… de dader. Zo ook wordt er niet eens gejankt voor de gekwetsten want er zijn er geen.

    Elk Volk heeft de Leiders die het verdient, wordt wel eens gezegd. Maar dat komt op hetzelfde neer als een ketel soep op het vuur die eerst moet opgewarmd worden om te kunnen smaken. Alleen mag het kookpunt niet overschreden worden, anders loopt de boel over.

    *

    De Coburger soepketel is heden ten dage niet alleen weer eens aan het overkoken, wat overblijft is aangebrand en alleen nog goed voor de mesthoop der Geschiedenis. De jonge generatie moet van meet-af-aan herbeginnen. Aanknopen met onze rijke Vlaamse traditie waar niet de Leiders belangrijk zijn, maar de Burger.

    Bij de Zuiderburen is het (bijna) gelukt: de versleten gewaden werden afgelegd en er marcheert ‘n nieuwe generatie voorop. Eens zien wat dat opbrengt. Volgens mij is die Macroni de softe versie van het compromisloze Front National. T.t.z. de overgrote meerderheid der Fransen wilde iets anders, maar was nog niet rijp voor de Grote Verandering. Wij in Vlaanderen zouden deze tussenstap moeten kunnen overslaan. De rechte weg is de kortste en die hebben wij: ‘n eigen Parlement dat bij gewone meerderheid de Onafhankelijkheid uitroept.

    Dan is ineens alles weer nieuw

    Of dat met de huidige tweedehands polletiekers lukt, is nog maar de vraag. Liever geen risico, maar andere en betere! Liefst zonder achteruitkijkspiegels.

    Doe wel en zie niet om!

    (Digitalia)

    22-06-2017, 13:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4174

    W

     OP DE IJTKIJK

    *

    Twee mislukte islamitische aanslagen op Britse kinderen en station Brussel

    *

    Veel media berichtten gisteren al snel naar de man die op moskeegangers in Londen inreed dat de dader ‘een blanke man’ was, en moslims zijn slachtoffers. In de 999 van de 1000 gevallen is de situatie andersom, maar dan wordt vrijwel nooit al zo snel van een aanslag gesproken, maar van een ‘incident’, veroorzaakt door ‘een individu’. Zo ook bij twee mislukte aanslagen binnen 24 uur, één in Engeland, waar een moslim/immigrant (immers: ‘individu’ en geen ‘blanke man’) al met zijn auto op zo’n 20 spelende kinderen inreed, en vanavond een moslim die met een bomgordel het centraal station van Klein Marokko Brussel binnenliep en volgens getuigen ‘Allahu Akbar schreeuwde. Agenten namen hem onder vuur, waarna een ‘kleine explosie’ volgde.

    15 politiewagens spoedden zich gisterenavond naar een voormalige legerbasis in Canterbury, waar kinderen aan het spelen waren. Een ‘ongeïdentificeerde man’ reed volgens getuigen met getrokken mes uit zijn raam op een andere man af, stapte uit en dreigde hem neer te steken. Daarna stapte hij weer in en reed vervolgens met hoge snelheid rechtstreeks op zo’n 20 spelende kinderen afreed, die in paniek wegvluchtten.

    Bij de mislukte aanslag werden naar verluid gelukkig enkel een aantal auto’s en een kinderfiets beschadigd. De politie zette een helikopter in om de auto van de man op te sporen. Het is onduidelijk of de man inmiddels gearresteerd is.

    Brussel: weer een aanslag, deze keer mislukt

    In één van de snelst islamiserende steden van Europa, Brussel, was vanavond weer een poging tot een aanslag. Volgens getuigen liep een man ‘Allahu Akbar’ schreeuwend het station binnen. Agenten openden vervolgens het vuur, waarna zijn bomgordel zou zijn geëxplodeerd.

    We moeten maar wennen aan aanslagen, is iedere keer de boodschap van de gevestigde orde. Geschokte verklaringen, kaarsjes, teddyberen, benefietconcerten, ‘het heeft niets met de islam te maken’, en we gaan weer gewoon door, wachtend op de volgende aanslag, die steeds sneller zal komen.

    Bij de spreekwoordelijke uitzondering op de regel gisteren, toen een blanke een aanslag op moslims pleegde, kwam diezelfde gevestigde orde woorden te kort om hun afschuw uit te spreken, en werd onmiddellijk alles en iedereen wat ‘blank’, ‘rechts’, ‘conservatief’ en ‘islamofoob’ was over één kam geschoren. Kortom: moslims mogen van politiek en media alleen slachtoffers zijn, en nooit daders.

    De conclusie: dit is het nieuwe normaal, het nieuwe Europa van Angela Merkel, Emanuel Macron, Theresa May, Mark Rutte, Jean-Claude Juncker, en al die andere globalisten die er keihard aan werken om onze ooit vredige, stabiele en welvarende samenleving – om niet te spreken de toekomst van onze kinderen, die de meeste van deze ‘leiders’ niet hebben - met massa immigratie en islamisering te verwoesten.

    Eerlijk is eerlijk: met de medewerking van veel van onze landgenoten, die in maart toch weer op dezelfde partijen hebben gestemd die dit alles mogelijk hebben gemaakt, en die daar de komende jaren bepaald geen einde aan willen maken – integendeel.

    Xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Express via Infowars

    *

    Overgenilebn bij http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/06/Twee-mislukte-islamitische-aanslagen-op-Britse-kinderen-en-station-Brussel

    *

    NADER BEKEKEN

    **

    Ja, beste Lezer, Lieve Lezeres, in ‘ Fransoos zegt men ‘A forge de forger’. Dat was in mijn jonge jaren ’50 ons eerste leerboekje Frans in het voorvaderlijk St Vincentius Colle in Ieper. Altijd op dezelfde nagel blijven kloppen, bleek dat te willen zeggen. Oefening baart kunst. Geduldig hetzelfde blijven herhalen. Tot het erin gehamerd zit.

    Dat is trouwens ook wat de Regime Pers doet , en gelijktijdig alle mogelijke andere meningen eerst in een ‘cordon sanitaire’ plaatsen om ze daarna te broodroven. Dat is de leefwereld van elke dag waarin we terecht zijn gekomen. Vrij om te zeggen wat we denken, als het maar netjes poco blijft

    Als lemmingen gefascineerd de speleman volgen…. Met daarbij, zoals Godfried Bomans het ooit verwoordde: ‘agge mo leut êt’.

    Daarom is het zo moeilijk voor en klein individu als ‘een roepende in de woestijn om gehoord te worden. Er zijn geen profijtjes te rapen, dus zijn er niet rap volgelingen.

    Maar dat wil niet zeggen, dat dit voor altijd zo moet blijven. Dat het gezond verstand alleen onder de korenmaat mag schijnen.

    Er moet dus van onderaan begonnen worden met opruimen. Door, om te beginnen, niet te zwijgen als een geslagen hond. Maar door gehoor te zoeken die de hamer op altijd dezelfde nagel blijft volgen. De vonk zal wel aanslaan om op zekere dag de juiste man op de juiste plaats te krijgen.

    Ik zeg u: de tijd is er rijp voor. Ongeveer 100 jaar na het eerste Bolsjevistisch-Communistische-Socialistisch, gerammel hapt de wereld naar adem. De nachtmerrie is zo goed als over, buiten de excentrieke leefwereld rond deze Europese Gedachte die ervan uitgaat dat Het Mensdom alleen kan overleven in een gladgestreken geglobaliseerde woestijn. Schone maar valse schijn, want het is de slavernij.

    *

    Elke revolutie begint onderaan, bij de Kleine Man. Het is maar als de wagen aan het rollen is gebracht, dat de geniën aan boord springen.

    Mag ik er aan herinneren, dat er eertijds een Volk heeft bestaan dat koningen deed beven? Dat dateert inderdaad van vòòr de verknechting. Zodanig dat zelfs de herinnering aan die glorieuze dagen vergeten is geraakt.

    Komaan, mannen, vrouwen: te wapen! Niet met bloederig geweld, zoals de vijand, maar met de rapier van Het Vrije Woord. Meet Gods hulp maar ook ’n klein beetje met de hulp van de2 machtigste mannen teer wereld: Trump en Poetin. Die de slang gemakkelijk onder hun hielen kunnen verpletteren.

    *

     (Digitalia)

    21-06-2017, 16:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4173

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Aanslag in Brussel-Centraal verijdeld:

    *

    Het Brusselse Centraal Station is gisteravond ontruimd na een kleine ontploffing. Een verdachte man werd door aanwezige militairen geneutraliseerd. De politie had de situatie snel onder controle. Het incident wordt behandeld als een terreuraanslag, zo heeft Eric Van Der Sypt van het federaal parket bevestigd. Betrouwbare bronnen melden aan De Morgen dat de aanslagpleger overleden is.

    Rond half negen vond een kleine explosie plaats in het Centraal Station. Er waren enkele luide knallen te horen. Verschillende bronnen melden aan onze redactie dat er een trolley of een laptoptas tot ontploffing gebracht zou zijn op de tussenverdieping tussen de inkomhal en de perrons 3 en 4.

    Daarop heeft de verdachte 'Allahu Akhbar' geroepen, iets wat bevestigd wordt door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). De minister bevestigt ook dat hij een zwaardere bom bij zich had, die niet ontploft is.

     

    De verdachte werd neergeschoten. Betrouwbare bronnen melden aan De Morgen dat hij overleden is, al wil het federaal parket dat niet officieel bevestigen. De identiteit van de verdachte is gekend bij het parket. Er zijn geen andere gewonden.

    Het station werd na het incident meteen geëvacueerd. Ook de omgeving van Brussel-Centraal werd volledig afgesloten. Politie en militairen waren massaal aanwezig.

    Bron. https://www.demorgen.be/binnenland/aanslag-in-brussel-centraal-verijdeld-dit-is-wat-we-nu-weten-b9435d3a/

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    De 36-jarige Marokkaanse vermoedelijke dader uit Molenbeek die volgens de Leugenpers, waar of niet, helemaal alleen handelde, leefde al jaren onder de radar. Zoals de meeste laffe honden. Aan uitleg zal het wel niet liggen. Deze zoveelste oorlogsdaad pur sang wordt in de Media nog niet goedgepraat. Allen DM bewaart zo te zien de nodige afstand. Zonder evenwel uitgesproken hun afschuw te laten doorschemeren.

    Allez, ik wil maar zeggen, dat hun spontane ‘onderwerping’ er zò van afdruipt. Er wordt niet eens gezocht naar medeplichtigen: neen, de dader, die trouwens mislukte, handelde moedermens alleen. Wat meteen als bewezen wordt verklaard door de vele teruggevonden schiettuigen, messen en meerdere gebruiksklare bommen. De man moet dus een soort van ’duizendpoot’ geweest zijn.

    De Federale Moslim Executie Raad zorgt (mits de nodige subsidies) voor de repatriëring van het stoffelijk overschot, waar de ter aardebestelling van deze moedige ‘martelaar’ één groot feest wordt.

    *

    Kijk, de mensen gewoon wat schrik aanjagen met de terrorist uit te hangen: meer was dat niet. Wat doe je er aan? Wat nog meer dan tot de tanden gewapende par’s door de straten te doen slenteren? We gaan die arme verdreven ‘bootvluchtelingen’ toch geen trauma’s bezorgen?! Die lopen hier, liest met de handen in de zakken, doelloos rond, bezield met de beste bedoelingen om ons ten gepasten tijde te ‘verrijken’.

    Zij ‘bidden’, en wij werken. Tenminste, dat is de bedoeling. Tot er eentje op zekere dag op de zaken wil vooruitlopen. En dan vliegen de spijkers in het rond…

    Meer weten we niet, 12 uur na de feiten. Want ‘het onderzoek is geheim’, en morgen is er weer wat anders. Niets om ons zorgen over te maken. De Nationale Sjarel zegt dat we ons geen zorgen hoeven te maken: de Regering is op haar hoede.

    (Digitalia)

    21-06-2017, 12:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4172

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    ‘Vreselijk incident’ is ‘mogelijke terreuraanval’

    *

    De Britse premier Theresa May en oppositieleider Jeremy Corbyn hebben maandagochtend hun medeleven uitgedrukt voor de slachtoffers van de aanrijding in de buurt van een moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park. De politie behandelt het incident als een ‘mogelijke terreuraanval’.

     

    De politie behandelt de aanrijding aan een moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park als een ‘mogelijke terreuraanval’. Dat heeft de Britse premier Theresa May aan persagentschap Press Association gezegd. Later deze ochtend vind een crisisvergadering plaats, aldus de premier nog. De politie meldde in een persbericht dat het incident wordt onderzocht door de antiterreureenheid van de politie. Volgens de Britse Moslimraad is de wagen opzettelijk ingereden op de gelovigen, en deed de bestuurder dat uit islamofobie.

    Bij de mogelijke aanslag viel één dode, tien anderen raakten gewond. Het incident doet denken aan de terreuraanslag van 4 juni aan de London Bridge, waarbij drie aanvallers eerst voetgangers aanreden en daarna mensen met messen aanvielen. Daarbij vielen, naast de aanvallers, acht doden. Volgens de Britse Moslimraad en getuigen zou een man opzettelijk gelovigen hebben aangereden, maar daarover werd nog niet officieel gecommuniceerd. Ooggtuigen melden dat het voertuig versnelde net voor de aanrijding.

    ‘Vreselijk incident’

    May sprak van een ‘vreselijk incident’ en voegde toe dat ‘al haar gedachten uitgaan naar zij die gewond zijn geraakt, hun geliefden en naar de reddingsdiesten die ter plaatse zijn’. Op Twitter stelt Corbyn dat hij ‘volledig geschokt is door het incident aan Finsbury Park’. ‘Ik ben in contact met de moskeeën, de politie en de autoriteiten van Islington. Mijn gedachten gaan naar de mensen en de gemeenschap die zijn getrokken door dit afschuwelijke evenement.’

    Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170619_02930866  

    **

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Als op afspraak, De Schndaard op kop, springt de Leugenpers op ’n dode mug om er een olifant van te maken. Het is daarenboven een mug die geconcipiïeerd is in de warrige geest van de Muslim Welfare mensen. Die in deze periode van het Rammen van Madammen te lang en teveel ‘gevast’ hebben en in opdracht van de Profeet zelfs de hele dag niet één keer de liefde hebben mogen bedrijven. Ge zoudt voor minder!

    Vandaar de bedenking van wat West-Vlamingen in hun sappig dialect uitdrukken als ‘een scheet in een netzak’… Maar allez kom: zij (de scheet) heeft luid en hard gekraakt in de dagbladwereld en ze siert, samen met een sliert papperige ontlasting, de Leugenpers ten voeten uit. Is trouwens helemaal de eigen on-navolgbare huis-stijl van heel de Corelia-Groep Leysen.. ’n Beetje slijmerig met een doordringende reuk van ontbinding die doet denken aan PS/cdH-kringen.

    Wat er eigenlijk van aan is, van de hele geschiedenis, dient U tussen de lijntjes door te lezen. Of elders. Het is dan ook al dagenlang zo tropisch warm dat ’n mens al van heel wat minder in een ‘delirium tremens’ zou geraken.

    Gelukkig kon zelfs de meest naïeve lezer ter wereld de volgende dag het ‘incident’ aan het nachtelijk Londense ‘Gebedshuis’ relativeren door de aanslag in volle daglicht aan de Parijse Arc de Triomphe. Daar ging het niet gewoon om ’n uitgeputte Mosim waarvan de stervensnood her-interpreteerd werd, maar om ‘n zwaar bewapende aanval op een rustige colonne politie-voertuigen, misschien wel onderweg om ’n Hoge Islam Piet te begeleiden naar het Middag-Gebed...

    *

    Och, en dat van die Tiende Kruistocht’ waarmee dit stukje begon: ik ben voldoende realist om te beseffen, dat zolang deze soort Verlichte Grote Verstanden aan de knuppel mogen blijven zitten, dat het van kwaad naar erger gaat.

    De remedie ligt anders om te grijpen: samen met het uitgeteerde ‘Scciaal-Democratisch Model’ terug naar de levensbron van elk volk. Eigen Grenzen en net zoals voor het Nazisme: verbod om zelfs nog maar te zwijgen over de Islam. Desnoods moet de wereld draaien zonder motor of pedalen, want van piedtrol hebben we onze buik vol.

    *

    (Digitalia)

    20-06-2017, 15:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4171

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    1917: totale oorlog in Vlaanderen

    *

    7 juni 1917. Na maandenlang tunnels graven tot onder de Duitse stellingen worden in Mesen 19 dieptemijnen tegelijk tot ontploffing gebracht. Deze Mijnenslag is de aanzet voor de verwoestende Derde Slag bij Ieper. Zes nieuwe tentoonstellingen in de Westhoek vertellen het verhaal van die oorlogswaanzin.

    De hel van Passendale

    De ‘groote oorlog’ woedt al bijna drie jaar. Ondanks het massale bloedvergieten en de inzet van alle middelen krijgt geen van de legers de bovenhand. Het wordt een einde

    loze uitputtingsslag. Toch houden de leiders in beide kampen vast aan de idee van een totale vernietiging van de vijand. Generaal Plumer beveelt de ondermijning van de Duitse stellingen over een lengte van 15 kilometer. Het objectief is de inname van de heuvelrug van Mesen. Op 7 juni 1917 worden 19 dieptemijnen tot ontploffing gebracht. De verrassing en de chaos bij de Duitsers zijn compleet. Tachtigduizend soldaten veroveren met geringe verliezen de heuvelrug. Deze Mijnenslag (‘The Battle of Messines’ voor de Britten) is de inleiding op de Derde Slag bij Ieper, beter bekend als de Slag bij Passendale.

    Op 12 juli 1917 bestookt het Duitse leger de Britten voor de eerste keer met een nieuw oorlogswapen: mosterdgas, ook yperiet genoemd.

    Vier dagen later begint het geallieerde artilleriebombardement. En op 31 juli start de Derd Slag bij Ieper. De Britten willen de havens van Oostende en Zeebrugge heroveren, omdat van daaruit Duitse duikboten de geallieerde aanvoerlijnen verstoren.

    Eind juli regent het pijpenstelen en het kapotgeschoten terrein verandert in een immense modderpoel. Manschappen en materieel raken amper vooruit. Grote en kleine aanvallen volgen elkaar op. De Duitse verdediging blijft grotendeels intact. Na honderd dagen zijn de Britten acht kilometer opgeschoven. De balans: een half miljoen slachtoffers en een totaal verdwenen landschap. Sindsdien is ‘Passchendaele’ synoniem voor de hel, voor de onbeschrijfelijke gruwel van de oorlog.

    Volledig beeld

    Honderd jaar later herdenken musea en sites in de zuidelijke Westhoek die maandenlange massaslachting. Dat gebeurt in zes tentoonstellingen. In het Flanders Fields Museum in Ieper krijgt de bezoeker een algemene introductie over de Mijnenslag in Mesen en over de Derde Slag bij Ieper.

    Aangrijpend zijn de werken van de legendarische Australische oorlogsfotograaf Frank Hurley, die wat zich toen heeft afgespeeld in de Westhoek in ons geheugen brandt (zie afbeelding). Het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke focust op de rol van het verwoeste landschap tijdens de strijd. De expo toont hoe de legers hun tactieken, aanvalsmethoden en logistiek dienden aan te passen.

    Ook de fysieke en psychologische impact van het zompige kraterlandschap op de soldaten komt aan bod.

    Het Bezoekerscentrum Het Heuvelland in Kemmel illustreert de materiële erfenis van de Mijnenslag en hoe er met oorlogserfgoed wordt omgegaan.

    Nog in Kemmel, in de Sint-Laurentiuskerk, loopt de tentoonstelling ‘Iers bloed en Vlaamse modder’ over dat merkwaardige moment waarop de katholieke 16th Irish Division en de protestantse 36th Ulster Division in Mesen zijaan zij hebben gevochten. De enorme impact van de Eerste Wereldoorlog op Nieuw-Zeeland (tien procent van de bevolking trok naar de andere kant van de wereld om er te strijden) krijgt in het Toeristisch Informatiepunt Mesen een gezicht aan de hand van honderd individuele verhalen.

    Ook de Maori’s die naar de Westhoek kwamen, hebben hier een plaats. Het Franse verhaal en de militaire luchtvaart tijdens de Slag bij Passendale zijn de thema’s van de dubbeltentoonstelling in het Guynemerpaviljoen in Poelkapelle.

    Aanvullend bij deze tentoonstellingen zijn er diverse infomodules op belangrijke sites in de zuidelijke Westhoek, zoals het Hooge Crater Museum in Ieper, de bezoekerscentra van het Tyne Cot Cemetry en het Lijssenhoek Cemetry. Het is dus een bijzonder goed gestoffeerd programma dat een volledig beeld schetst van de ‘totale oorlog’ die in 1917 in Vlaanderen woedde. Om het voor de bezoekers overzichtelijk te houden, zijn thematische dagprogramma’s uitgewerkt. Wandelroutes, fietstochten en autoroutes wijzen de weg naar de littekens in het landschap en naar de talrijke herd oroutes wijzen de weg naar de littekens

    in het landschap en naar de talrijke herdenkingsplaatsen.

    MMMV ‘1917: totale oorlog in Vlaanderen’ loopt tot eind 2017, volledig programma en gratis bezoekersgids

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Dit is de bijna vergeten Australische obelisk in het Polygone-veld in Zonnebeke, naast de ‘Nonnebossen’ van de Frezenberg. Dit is het zoveelste schrijnend lidteken dat voor de eeuwigheid de Vlaamse bodem ontsiert, waar iedere vierkante centimeter grond duizendvoudig met onschuldig bloed van over de hele wereld is doordrenkt.

    Gezegd Polygone-veld was het vooroorlogse oefenterrein voor de kanonniers van Leopold II, waar het dus niet op een kratertje meer of minder ging.

    Memento homo! Dezelfde inferno als toen in ‘De Verwoeste Gewesen’ staat ons te wachten, eenmaal de Islam het masker zal afwerpen….

    *

    Miel en Emma, dat waren mijn grotouders langs vaders kant, zouden nu ongeveer de gezegende leeftijd hebben bereikt van minstens 150 jaar. Onze Pa (°1904) zou er 120 kunnen zijn geworden, ware hij niet bij het uitvoeren van zijn opdracht voor de Bezetter, dodelijk ziek geraakt, aan 39 jaar gestorven zijn bij gebrek aan de nodige medicatie.

    WO I, met daaruit (volgens A.H.), logisch volgende WO II), heeft hun levens verwoest, en het onze getekend. Naast de vele honderden miljoenen doden die er allemaal het slachtoffer van werden. Megaomanie van een ’Koningsfamilie die hun ‘onderdanen’ als slachtvee behandelt.

    Bede oorlogen waren noch min noch meer, een soort verbeten familie-vete die elders werd uitgevochten. Met o.a. de gas-aanvallen, later massa-vernietigings wapens genoemd. Dat waren toen noch-min-noch-mar ‘Wunderwaffe’ (zoals de raket) ver hun tijd vooruit.

    Zonder die alles verwoestende jaren, zou mijn geliefde ‘Heuvelland’ tussen de Zee en de Schelde, er niet voor eeuwig zo pokdalig hebben uitgezien. Elders de boel kort en klein oorlogen: dat is wat grootheidswaanzin vermag te doen.

    *

    Die ‘Spanboroekmolen’ waarover ook Golbrekers het onlangs hadden, bracht mij op de link met de ‘Sansculotten’, de soldaten van de (dwerg) Corsicaan Buonaparte, bijgenaamd Napoleon De Grote (!) die zulke rond de billen spannende kledij droegen. De Westhoek namelijk had ook toen al te lijden van niet te dulden Vreemde Meesters in ’t land, en misschien was die hoge richel in het Wijtschaatse landschap het toevluchtsoord geweest van een der onzen, die in zijn sansculotten-kledij Waterloo had overleefd en teruggekeerd was naar zijn geboortestreek….. Tijl Uylenspieghel deed de rest.

    Neen, ik kan niet enthousiast zijn over dit ramptoerisme dat is losgebroken en zag zelfs veel liever de graven van al die Engelse, Franse, Duitse, Nieuw Zeelandse, Ierse, Australische sukkelaars overgebracht naar hun eigen land Waar ze tot in der eeuwigheid vereerd zouden mogen worden. Zodanig dat Vlaanderen weer het land wordt van weiden als wiegende zeeën en korenvedlden van horizon tot horizon. War ‘wereldoorlogen’ niets meer zouden zijn dan een vage herinnering aan vreemd geweld.

    Zodat meteen al die ‘memorials’ die als uitgebroken zweren kunnen verdwijnen. Zij ontsieren de rijke Vlaamse velen, bij de gewone mensen, die dat allemaal in hun achtertuin hadden/hebben Die zouden eindelijk van een kolossale nachtmerrie verlost zijn. Het protest van de toerisme-industrie zou rap verstommen bij het zien van de vorstelijke schadevergoedingen die door de aanstichters hadden moeten betaald worden…. Want de uitbetaalde ‘oorlogsschade’ was slechts een aalmoes in de uitgestoken hand van de onmondige Vlaamse bedelaars Zoals mijn grootouders die geruïneerd hun leven moesten heropnemen.

    Beide wereldoorlogen hadden nochtans spijts alles, één groot voordeel: ze brachten de Vlamingen eindelijk als Volk terug tot het de nodige zelfkennis.

    *

    PS

    De hedendaagse problemen rond de Brexit zijn nog veel zwaarwichtiger dan ‘De Moord van Sarajewo’ op twee koningskinderen, wat de directe aanleiding was voor de verwoestingen van ’14-’18. En toch vliegen er nu geen obussen in het rond, maar wordt alles ‘op tafel gegooid’. Volgens mij omdat men aan weerskanten heel wat wijzer is geworden, maar ook en vooral omdat de krachten moeten gespaard worden voor de onvermijdelijke confrontatie die ons te wachten staat de dag de ‘religie’ van de Wrede overgaat tot actie…. Want volgens hun ‘Heilig Boek’ is de opdracht is van iedere Moslim, oud of jong, om alle ‘ongelovige honden’ te doden waar ze kunnen.

    De SS-beulen v/d Nat. Socialisten van Het 3de Duitse Reich waren, in vergelijking, nog onschuldige Kerstekindjes.

    *

    (Digitalia)

    20-06-2017, 11:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4170

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Bombardement op markt in Jemen: 25 burgers gedood

    *

    Bij een luchtbombardement op een markt in het noorden van Jemen zijn zondag zeker 25 burgers om het leven gekomen. Dat melden ooggetuigen en ziekenhuisbronnen.

    *

    De Jemenitische oorlog woedt sinds september 2014. De Houthi-rebellen, gesteund door de aanhangers van ex-president Ali Abdallah Saleh, vechten er tegen milities trouw aan huidig president Abd Rabbuh Mansur al-Hadi. Sinds maart 2015 mengt zich ook een coalitie van soennitische landen onder leiding van Saoedi-Arabië in het conflict, die luchtaanvallen uitvoert op de Houthi’s.

     

    Het luchtbombardement van zondag op de markt in de provincie Saada werd vermoedelijk uitgevoerd door de Arabische coalitie geleid door Saoedi-Arabië.

     

    Jemen staat aan de afgrond door een burgeroorlog, Saoedische bombardementen, de aanwezigheid van al-Qaida (AQAP), hongersnood en een cholera-epidemie die al bijna 1.000 levens heeft gekost. Ongeveer twee derde van de Jemenitische bevolking, 19 miljoen mensen, heeft dringend nood aan humanitaire hulp. Bij het Jemenitische conflict zijn volgens voorzichtige tellingen al ruim 8.000 doden gevallen, een groot deel daarvan door Saoedische raids.

    Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170618_02929832

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    In de dierenwereld komt het zelden voor, dat soortgenoten (buiten de brontst-periode) elkaar naar het leven staan. Daarom spreken we ook van het dierenrijk. Terwijl de Mens, de Koning der Schepping, over zichzelf spreekt als over het mensdom.

    Een afgezaagd ‘aitem’ zegt U? JaJa, maar des te meer ten gronde echt gegrond, naarmate men zich van de (hedendaagse dus onze) Westerse Beschaving verijdert. Zelfs een aap leert bij naarmate hij ouder wordt….

    Iedereen die een Christelijke opleiging achter de rug heeft, weet dat broedermoord bestaat sedert het Begin der Tijden. Het gaat dan niet over ‘geesten’, engels of duivels die niemand ooit in levenden lijve heeft gezien, maar over Kaïn en Abel, de eerste nakomelingen van het erste mensenpaar Adam en Eva..

    Of de Joods-Christelijke Bijbel het nu al-dan-niet bij het rechte eind heeft, weet ik niet. Al vermoed ik van wel. Wat ik wel weet en niemand kan tegenspreken, is dat het een der oudste geschreven bronen is waarover onze Beschaving beschikt. Of men dat nu graag hoort of niet.

    In Italiano zegt men over dergelijke toestanden ‘ Si non è vero, è ben trovato’.

    Het is inderdaad zodanig goed gevonden, dat het, als we rond ons kijken, wel waar moet zijn. Waarbij ondergetekende nogmaals de nadruk legt op het feit dat het origineel (de Bijbe) altijd veel beter is dan de vele duizenden jaren jongere namaak (de Koran). De Bijbel verhaalt van het begin tot het einde over het Leven, en de Koran op elke bladzijde, over de Dood.

    In het Midden Oosten zelfs niet eens van bladzijde tot bladzijde, maar van minuut tot minuut.

    En deze helle-belevenis willen onze Verlichte Grote Verstanden nu – louter uit eigenbelang - enten op onze Welvaart.

    Het ons opgedrongen geweld anders willen uitleggen, is gewoon niet naïef, maar misdadig. Best te vergelijken met de bewakers van de Burcht, die massaal met handen en voeten de vijand binnehalen.

    Van al dat gespuis, verlos ons, Heer.

    *

    (Digitalia)

    19-06-2017, 15:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4169

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Italië: Bankencrisis breidt zich uit

    *

    Twee Venetiaanse banken staan voor de financiële instorting. Nu grijpt de Italiaanse staat hen onder de armen.

    Contra magazine

    Rome heeft de termijn voor de terugbetaling van minder belangrijke leningen van de enorm aangeslagen bank Veneto Banco verlengd. Het gaat om papieren met een volume van € 86 miljoen. Weliswaar slechts een geringe som, maar deze beslissing heeft symbolische waarde. De Italiaanse regering geeft daarmee te kennen dat zij de aangeslagen banken van het land zal ondersteunen.

    Alleen al de beide zieke Venetiaanse geldhuizen Veneto Banco en Popolare di Vicenza hebben in totaal € 6,4 miljard vers kapitaal nodig. Om aan (eigenlijk door de Europese Unie verboden) staatshulp te komen, moeten de beide banken in totaal € 1,2 miljard aan privékapitaal verzamelen.

    Maar nauwelijks iemand wil in de zieke kredietinstellingen investeren – de angst voor een totaal verlies is te groot. In zijn totaliteit staat het Italiaanse bankenlandschap er vanwege wanbeheer, corruptie, maffiacontacten enzovoort extreem slecht voor.

    Een instorting van de Italiaanse banken zou de hele financiële industrie van de EU mee de afgrond in sleuren, omdat veel andere banken (vooral Franse en Duitse) grote aandelen in de Italiaanse banken bezitten.

    Bron:
    www.contra-magazin.com
    Door: Marco Maier

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Met na vandaag, Macroni als succesvol (nu al, een paar uur na het sluiten der stembureau’s) Franse President, kan Cristine De Champetter er nu niet meer naast kijken. Ze moet alleen een nieuw kleedje – Merk Dior - aantrekken en de handen uit de mouwen steken om over de brug te komen…. Jawel, deze keer gaat het niet om Venetië, de oude ‘Dogenstad’ die in de late Middeleeuwen ooit de Bosphorus, de ‘Poort naar het Oosten’ in haar macht had. Maar dat lukt die Lagarde wel.

    Tenware dat de Kas ondertussen leeg zou zijn en de persen te versleten om nog nieuwe miljarden Euro’s te draaien. De ECB zit gelukkig dicht onder de vleugels van Moederkip Merkel. Het na-oorlogse Duitsland zwemt immers weer in de welstand.

    Het kan dus proberen voor de vierde keer (1870 –’14-’18- ’40-45) om Europa te domineren. Iets dat de overige Europeanen nooit hebben aanvaard. En dus ook deze keer niet.

    Dat de Italiaanse oorlogsmarine een geregelde gratis overzetdienst verzekert tussen Zwart Afrika er hun eigen land, dankt het Italiaanse volk niet de koekoek maar Merkel. Hitler luisde er Mussolini in, en nu herhaalt zich gewoon de Geschiedenis. Misschien doet Mekel wel de suggestie dat de schatrijke Arabische pietrol-bazn ineens de Italiaanse Staat overnemen? Om het te bevolken met Emirs, Kaliefen, Sultans en andere rokkenjagers.

    In een handomdraai is het Sint Pietersplein in Rome, dank zij de medewerking van deze Paus, omgevormd tot Nieuw Tahir en kunnen de poppetjes in de vuurhaarden beginnen dansen.

    Neem van mij aan, dat ik mij begin zorgen te maken. Mijn lieve wederhelft is nu eenmaal per ongeluk in dat land weerhouden. Ze danst wel heel graag, maar liefst niet dat soort dansen dat de Jihadisten graag horen.

    Vraag: verwondet het U ook, dat onze ‘Media’ Oost-Indisch stoof en dom blijven over deze dreiging? Zij zouden ‘de mesen’ immers kunnen aan het nadenken zetten, e dat is nefast voor de verkoopcijfers….

     

     

    (Digitalia)

    19-06-2017, 13:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!