MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    17-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4366

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    Ja, voor U het vergeet Australië is een der laatst overgebleven Koninkrijken van het ter ziele gegane Britse Gemenebest. Nog altijd zo te zeggen, een ‘Kolonie’ van ex-slaven die er alleen maar zijn om de uitstraling van de Meesters te beklemtonen.. Inzake (verpllichte) opvang van ‘verrijkers’ loopt het enigszins een klein beetje heel veel achter op het ‘Moedermand’ waarvan de hoofdstad nu al ‘Klein Mekka’ kan genoemd worden. Dus moet ‘al over the waves’, de overzeese islamisering een ferme ruling worden toegestoken….

    Dat is, geloof me vrij, de achterliggende gedachte voor de internationale hetze in de Media over ‘Kerkelijk Kindermisbruik’ in dat verre werelddeel.

    *

     

    Ach dat heerlijke land Australië! Met de ruim 90-jarige Kwien Elisabeth (zie foto hierboven uit haar kindertijd: het Coburger bloed kruipt waar het niet lopen kan) als Staatshoofd van al die Aboriginals, oorspronkelijke en nieuwkomers, nakomelingen van Britse avonturiers..

    Vandaar de oubollige omschrijving ‘Koninklijke’ Commissies’. Hoe, en met wie van welke gezindheid die zijn samengesteld, weet geen kat en dat speelt voor een ‘grote’ krant dan ook geen rol. Want die exacte gegevens zijn, net als onder Das Dritte Reich, gewoon ‘Staatsgeheim’.

    De rest laat zich raden.

     

    We mogen dus gerust zijn. met deze ‘Commissie’ waait er voortaan bij onze Tegenvoeters een nieuwe (woestijn)wind.

    In een globalistische wereld moeten de vroegere tradities moeten, net zoals bij ons, eerst zoveel mogelijk ondermijnd, ja zelfs weggewerkt worden ,vooraleer er iets helemaal nieuws kan aarden. Voor Australië is dat tamelijk eenvoudig, want het binnenland bestaat al sedert mensengeheugenis grotendeels uit… woestijnzand. De verdere islamisering is dus verzanding, ‘back tot he future’.

    *

    Allez, deze interpretering speciaal voor de gedrukte %edia, heeft toch zeer openlijk de onderliggende bedoeling zoals die van de HLN. Noem het een nieuwsfeit brengen, niet met een laagje zout, maar met hele wagonladingen zout.

    Dat zout is anderzijds, hoe raar het ook moge klinken, in wintertijden het gedroomde middel, tegen uitglijden, of zelfs tegen het fataal wegglijden in het snelverkeer…

    Zand in de ogen strooien is misschien een betere omschrijving. Zand, veel zand. Zoveel zand als er in alle Sahara’s ter wereld voorhanden is. Die HLN doet dat en is daarmee geen uitzondering op al de rest. Want de media zijn ervan overtuigd, dat de gewone Burger te dom is om hun spelletjes te doorzien. Al is daar nog altijd Voltaire, met de uitdrukking om te liegen en te blijven liegen, omdat er altijd wel iets van overblijft.

    Dat ze daarbij geen heiligschennis uit de weg gaan, moge blijken uit de aanval op het Biechtgeheim.

    *

     

    Ja, inderdaad, net als voor opgroeiende jeugd, het Sinterklaas vertelseltje, moet opgehelderd worden, moet ook dat sprookje van de Overspelige Vrouw met haar Biechtvader ontluisterd worden. Met vooral het ontkennen van de diepere betekenis ervan. Zichzelf vernederen in het duister van de biechtstoel door de eigen misstappen vrijelijk te ‘belijden’ om daardoor verlichting te krijgen: het is zo geniaal als de dag. Niet alleen wegens de betoonde zelfkennis, maar vooral vanwege de volgende stap, namelijk het herstel van het veroorzaakte Kwaad en ‘het vaste voornamen’ om niet in herhaling te vallen.

    Biechtstoelen zij nu     a.h.w. vervangen door psychologen, psychiaters en andere zielenknijpers. Of door het vrolijke ‘noodnummer’ 1813 van de zelfmoordlijn. In de ergste gevallen door de strafrechter. Of door allerlei ‘therapeuten’ die er maar op los peuteren.

    Maar goed. Iedereen heeft recht op een eigen mening, al is die nog zo geest-dodend of mensonterend…

    *

    PS

    Hieronder leest U over ‘de Kerk’, dat zij zijn verontschuldigingen heeft aangeboden. Het is dus niet alleen de inhoud van dit artikel die stoort, maar ook de vorm is amateuriristich….

    *

     

     

    “Seksueel misbruik is nationale tragedie in Australië

          

    Tussen 1950 en 2015 zijn in Australië tienduizenden kinderen misbruikt in openbare en private instellingen. Dat is de conclusie van de koninklijke commissie die vijf jaar lang onderzoek voerde naar de misbruiken. De Australische premier Malcolm Turnbull noemt de onthullingen “een nationale tragedie”. De katholieke Kerk heeft zijn verontschuldigingen aangeboden.

     

    De zes leden van de commissie hoorden duizenden verhalen van kindermisbruik die plaatsvonden tussen 1950 en 2015, onder meer in katholieke kerken en scholen en in jeugdinstellingen. Het zou gaan om in totaal 4.000 instellingen. Het is onmogelijk om een exact cijfer te geven, maar volgens de onderzoekers komen zowat 60.000 misbruikslachtoffers in aanmerking voor een compensatie.

    Kerk in Australië betaalde 200 miljoen euro aan slachtoffers pedofilie

     

    “Het eindrapport vertelt het verhaal van institutioneel kindermisbruik in Australië, en voorziet aanbevelingen om de toekomst voor kinderen veiliger te maken”, aldus de voorzitter van de commissie Philip Reed. “Ons werk is afgerond. Het is nu aan de overheid en de instellingen om stappen te ondernemen en de aanbevelingen te volgen.”

    In totaal gaat het om 189 aanbevelingen, waaronder wetsaanpassingen om het niet melden van misbruik strafbaar te maken en het verplicht rapporteren van bekentenissen rond misbruik die tijdens de biecht worden gedaan. De commissie raadt de Australische Bisschoppenconferentie bovendien aan om aan het Vaticaan te vragen om van het celibaat een vrijwillige keuze te maken. Volgens een hoge Australische geestelijke zou dat mogelijk moeten zijn.

    Daarnaast wordt aan de overheid gevraagd om een nationale strategie op poten te zetten om kinderen te beschermen, en om een minister bevoegd te maken voor kinderbescherming. De regering heeft van de commissie zes maanden de tijd gekregen om een formeel antwoord te formuleren op haar bevindingen, en een jaar om een rapport op te stellen over de implementatie van de aanbevelingen.

    Begeleiding

    Premier Malcolm Turnbull kondigde aan een taskforce op te richten om de acties te coördineren. De regering maakt ook 52,1 miljoen Australische dollar (34 miljoen euro) vrij voor de ondersteuning en begeleiding van de slachtoffers.

     

    De katholieke Kerk heeft zich al verontschuldigd voor het seksueel misbruik door geestelijken, en laat weten de onthullingen “zeer ernstig” te nemen. “Namens de katholieke bisschoppen en religieuze leiders, herhaal ik onze onvoorwaardelijke verontschuldigingen aan de betrokkenen voor het leed dat hen berokkend werd”, aldus de aartsbisschop van Melbourne Denis Hart.

    In totaal hadden 16.000 mensen de commissie gecontacteerd, en werd meer dan 8.000 hoorzittingen gehouden. Op 440 dagen kwamen 1.200 getuigen aan het woord. Meer dan 2.500 mensen werden doorverwezen naar de politie.

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-seksueel-misbruik-is-nationale-tragedie-in-australie-hard-oordeel-na-vijf-jaar-intensief-onderzoek~a133e2c4/

     

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    Hoe lang zou dat nog duren, denkt U, dat onze ‘voorlichters’ hun uiterste best blijven doen om hun eigen ruiten in te gooien? Antiklerikaal zijn, tot daar, Ons Heer moet van elk Zijn getal hebben, maar met voorhamers naast de Overweldigers, de fundering wegslaan van onze Beschaving, is ggemene misdadigheid. Als dit daarenboven gedaan wordt omwille van het smeer (de eigen portemonnee), is dit hoogverraad. Waarop, in oorlogstijd zoals de facto nu, de doodstraf staat.

     

    Dat, terwijl de hoofdverantwoordelijken van de Kerk zwijgen als vermoord. Ze zijn dat wel nog niet, maar dat komt.

     

    Begrijpe wie kan. En dan doet men verwonderd over het verminderd kerkbezoek. Over de in ons land zo goed als verdwenen ‘priester-roepingen’. Over de uitstervende vertroosting zoekende oudjes die uitsterven samen met de uitstervende Kerk.

    Kroniek van een uitstervende Beschaving. Het zou de geschikte titel zijn van ‘Anno 2.000, een oorlogsverhaal’. Een verhaal waar straks, lijk van de Farao’s, alleen nog ten gerieve van het toerisme, de onsterfelijke Pyramiden overblijven. Of, lijk in het verwoeste Palmyra, de tempelruïnes van een verdwenen Romeinse Beschaving.

    *

    PS

    Er zouden dagelijks kilo’s bedrukt papier kunnen besteed worden aan de inherente seksuele afwijkingen bij de ideoligie van de ‘verrijkers’. Die is hen zelfs voorgeschreven door hun ‘Heilig’ Boek, de Koran. Inveel gevallen hebben bosnegers een betere houding ten overstaan van de vrouwen; de moeders, de dochters, de kleinkinderen. Bosnegers zijn misschien wat pimitiever, maar ze zijn vrij van ‘godsdienstijver’. En bovenal, ze zijn vreedzamer en al helemaal niet belust op wereldheerschappij.

    Ook onze voorouders waren geen heiligenprentjes. Nog minder de Jatholieke Kerk. Het grote verschil is, dat wij NU leven, en niet honderden jaren terug.

    Voor de vele miljarden drommen Kontheffers en pietrol-boeren in hun rijke gewaden is er dus nog hoop….

    *

    PS 2

    Mij is vooral opgevallen, dat tot hiertoe de Media, d.i. de Gevestigde Nieuwe Wereld Orde waarvan onze Media o zo bereidwillig de spreekbuis willen uithangen, over Australië vooral de nadruk legden op de weigerachtige houding van dat continent tegenover de ‘verrijking’ van overzee aangevoerd met volle bootladingen vluchtelingen.

     

    Een schande waarover zij van de Meesters niet kunnen of mogen zwijgen. En boven op die schande komt nu de schandalige Katholieke Kerk die dus een goede veeg uit de pan verdient… Dat komt, zo denken ze, de islamisering ten goede waarvan zij denken onrechtsreeks mee te kunnen profiteren…

    Denk aan de Franse Revolutie, die o.a. bedoeld was om de fabelachtige rijkdommen van diezelfde Kerk te kunnen in handen krijgen.

    Ja Ja, beste mensen, best toch even nadenken vooraleer U dat allemaal gelooft!

    *

    Hemelreiker)

    17-12-2017, 18:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4365

    v

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    Wie gaat er nu ISIS verslagen is, zo maar vrijwillig aan de galg gaan hangen?

    2de Bedenking

    Drugsgeld dat naar mosketen zou gaan? Waarom verwondert dat niet?

    3de Bedenking

    Wie is er baas in het doorsnee moslim-gezin: de slavin in de persoon van gekopdoekte meid-des-huizes of de zonen (zoontjes) die liever op straat hangen dan hun huiswerk te maken… Per maand daarbij (onder het onvermogend oog van de Overheid) € 10.000 verdienen - in ’t zwart - is niet niks.

    4de Bedenking

    Meer dan 20 jaar geleden kregen wij op TeeVee een ‘reportage’ opgediend, waarin dat soort jeugdige ‘verrijkers’ bluften, dat ze, eenmaal tot de leeftijd gekomen waarop ze konden worden ‘binnengedraaid’, hun jongere broertjes het vuile werk lieten opknappen. Uiteraard onder hun leiding en hun … gezag.

    *

    Natuurlijk weren BDW en de anderen dat ook. Ook zij hebben daarover nachtmerries. Ze weten zelfs veel meer. Over misdaden waar bloedgeld aan kleeft en dus in de doofpot blijven. Maar ‘mandaat-dragers’ zijn aan handen en voeten maar vooral met hun tong gebonden aan de ‘zwijgplichtt’ van Burgemeester of van Politieman.. Vooral in Coburgia zijn Burgemeesters er voor iedereen. Zelfs voor overgewaaide Maroc-haantjes die willen bovenkraaien in dit voor hen lui-lekkerland. Waar ze ‘dealen’     als in Allahs schoot.. In het heerlijke land Coburgia, waar de eigen Overheid de eigen oudjes die heel hun leven hard hebben gewerkt, in diepe armoe laten creperen omdat hun ‘leefloon’ minder dan de helft bedraagt van het kostgeld in de overleef-kazernes..…

    *

    Komt daarbij, dat ondergetekende, er helemaal niet zeker van is, of de partij die volgens de peilingen aan de winnende hand is, de Merkel doctrine om de halve wereldbevolking te adopteren, wel degelijk ongenegen is. Me dunkt dat de NVAërs voorlopig niet anders kunnen (willen) dan mee dansen op de golven van de tijdsgeest. Al is die uit de USA overgewaaide tijdsgeest alleen maar uit op zelfdestructie. Zie nogmaals dezelfde afbeelding hieronder.

    *

    Bart De Wever: "De oorlog tegen drugs kan je niet winnen"

    *

    In het één-programma Pano heeft de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) enkele uitspraken gedaan over de cocaïnehandel in de stad. "De effecten van de cocaïnehandel voel je overal in Antwerpen", zegt De Wever. "We zien dat de gewelddadigheid van het drugsmilieu ook steeds toeneemt. Je kan de oorlog tegen drugs niet winnen, maar het is het wel waard om hem te voeren."

     

     

    In de Antwerpse haven is dit jaar 29 ton cocaïne onderschept door de politie. Dat cijfer toont volgens de reportagemakers hoezeer de stad een internationale draaischijf is geworden voor de cocaïnehandel. 20 tot 25 procent van de cocaïne, bestemd voor Europa, zou langs de Antwerpse haven binnenkomen. Een getuige, die vroeger in het milieu zat, heeft aan de redactie verklaard dat hij 800.000 euro verdiend heeft door vier jaar lang te dealen.

    De Wever heeft het verder nog over een "tegencultuur" die hele gemeenschappen in de stad in zijn greep houdt. "De opstootjes in onze stad zijn ook niet zo spontaan als ze lijken", zegt De Wever. "Op beelden van het laatste optstootje zien we dat 80 procent van de jongeren die daarbij betrokken waren, bekend zijn voor drugsfeiten. Er is dus een link tussen de drugswereld en het geweld tegen de politie. We zijn het perspectief op een volledige generatie jongeren aan het verliezen."

    *

    https://www.demorgen.be/binnenland/bart-de-wever-de-oorlog-tegen-drugs-kan-je-niet-winnen-b652914b/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=ochtend&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    Zoals U ziet en vaststelt samen met mij, is de Grote Politiek, zoals naar gewoonte, bezig met zoeken … om te zoeken. Ze breken zich allemaal het hoofd in het zoeken en blijven zoeken naar de oplossing van de gevolgen van altijd wel iets anders, maar nooit naar de oorzaken daarvan. Doe zijn maar al te duidelijk voor de gewone Burger, maar worden voorgewend als totaal onbekend bij de Centrum-Linkse Overheid. Die volgt daarin blindelings de tentakels van de USA-Poliep met de Clinton kop.

    De drugs-sluikhandel is er, net lals de oplopende Staatsschuld, niet vanzelf gekomen. Ze is de schuld van de overbevolking gepaard aan de destabiliserende bandeloosheid van de ‘verrijkers’. Dat zijn 2 zaken die volgens de Mäekel Doctrine onbespreekbaar zijn. Het gebeurt onder de neus van onze Verlichte Grote Verstanden, maar ze zien het niet. Want ze kijken verder….

    Criminaliteit, drugs, verloedering, zedenverwildering: allemaal toevallige maar meestal opzettelijke gevolgen van iets. Die worden, omwille van het zoete smeer, behandeld door te ‘kurieren am Symptonen’.

     

    Brutaliteit tegen het Gezag wordt beantwoord met het bouwen van almaar meer ‘penitentiaire inrichtingen’. Geen ‘gevangenissen’ want dat zou een schande zijn voor heel de familie in Marocco.

    Dat later iedere keer die dingen weer te klein blijken te zijn, is dan mooi meegenomen voor de tewerkstelling….

    Aan de oorzaken zelf roert men niet, want de ‘verrijkers’ zouden zich wel eens beledigd kunnen voelen en in opstand komen. Dus worden die behandeld met een fluweelzachte hand in een fluwelen handschoen… Ze groeien op zoals een spreekwoord zegt, voor galg en rad. Het valt alleen te bezien of later aan die galg en dat rad eervollle dealers zullen hangen, of ‘ongelovige honden’.

    **

    (Hemelreiker)

    15-12-2017, 11:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4364

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    Het begrip ‘Deep State’ in de USA wil vrij vertaald zeggen, ‘De Verborgen Tegen-Staat’. Deze is het waard om er een Shakesperaiaans Drama over te fantaseren, met de sluwe Clinton-slang in de hoofddrol…

    De hoofd-drol (****)

    *

    Het is weeral Xander die met dit artikel de kat de bel aanbindt. De tekst hiervan is zoveel mogelijk door te geven, na gewaarschuwd te hebben dat het de gezondheid kan schaden. Want het opent zoveel vreemde horizonten dat de niet-gewaarschuwde lezers er duizelig zouden kunnen van worden.

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/12/Oud-CIA-directeur-geeft-toe-dat-Deep-State-politieke-oorlog-voert-tegen-Trump

    *

    (****) Schrijven over een hofddrol is de Clintons teveel eer aandoen. De doordeweekse platte drol van ’n vulgaire straathond zou al volstaan. Maar dan zou de bijeen gestolen luxe waarin dat soort mensen leeft, niet tot uiting komen. Het is dus beter over een luxe-uitdraai te spreken, die omwille van de Wereld Volksgezondheid en het Klimaat, best zo spoedig mogelijk dient opgeruimd te worden…

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    En toch duimen de Media hier te lande, in stomme bewondering voor hun (verkochte) Amerikaanse collega’s, den Donald de ene drol na de andere in de broekzakken.

    In de hoop op bijval, doen ze dat zelfs niet in ’t geniep, maar in de volle glorie van hun door het gewone Volk betaalde eigen schijnwerpers. In de hoop van ‘return on investments’?

     

    Laat hen dat dan duidelijk zijn: dat is een valse hoop. Want wie recht in zijn schoenen loopt, wordt niet door hondendrillen, koe-vlaaien noch door kiekenstronten geremd. Integendeel zelfs. Het kan zelfs niet beter gesmeerd lopen….

    Net als Hitler-Duitsland na Mei ’45 van de Nazi’s diende te worden gezuiverd met o.a. het Proces van Nürnberg, dient de USA te worden gezuiverd van de na-oorlogse achterdoenders van de Nationaal Socialisten. Wat toen, in de vroegere jaren vele tientallen jaren vergde, vóór het Internet, moet heden ten dage in een mum van tijd kunnen worden opgelost.

    *

    De zaak ten gronde aanhangig maken voor de Hoogste Rechtbank moet volstaan. Ratten verlaten altijd haastig het zinkend schip!

    Net als in de winter de bladeren vanzelf van de bomen dwarrelen, zo zal de aanhang van de criminele Clinton Clan Club (C.C.C.) wegsmelten als sneeuw in de zon….

    *

    Met als ‘collaeral damage’, het terug in zijn hol kruipen van het moslim-monter dat, in afwachting ooit volwassen te worden, de Vrije Wereld bedreigt.

    *

    (Hemelreiker)

    14-12-2017, 00:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5463

    see!                                                                                        

     

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    Ze draaien gelukkig in Madrid hun plaat nog niet helemaal op de golflengte als iHitler-Duitsland in de jaren ’30. Maar dat komt nog. Vooral als we hen overal aan de Macht laten. En meer zeg ik niet.

    Madrid draait inderdaad dezelfde melodie als voorgezongen door de Broekzèlse lapzwanzers van de EU Verenigde Natie-Staten. Want daar weet men zeer goed (want Nazi-Globalisten aan de top), waar eerst, na Catalonia, de poppeetjes aan het dansen zullen gaan.

    *

    De krant ABC-XYZ zou dus het Begin van de Wijsheid zijn, moest het Spaanse graan de orkaan hebben kunnen weerstaan. In onze Lage Landen weten seedert De Spaanse Furie (1576 en volgende) daar alles van. Het begon met Keizer Karel, notabene een der onzen, zogezegd, en het eindigde met Bloedhond Alva. Al was de latere ‘remake’ met in de hoofddrol Fabiola di Mora y Aragon heel wat genuanceerder. Geen onthoofdingen meer op de Brusselse Grote Markt, maar in de persoon van de H. Boudewijn, ontmanning van der Coburger Voortplant-obsessie op vreemde bodem.

    Deze meest recente Spaanse Furie, had, zoals algemeen bekend, had een ongewenste koningszoon met Italiaanse rots als neef. Deze bedacht voor haar het koosnaampje De Spaanse Heks.

    Erg, hé! En wij, we zitten er maar mee

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    Spaanse krant: "'Vlaams-nationalisten met heimwee naar Hitler beschermen Puigdemont" De Spaanse krant ABC brandt in een artikel dat gisteren verscheen de N-VA helemaal af. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) atie deelt het bewuste stuk vandaag op zijn twitterpagina en zegt in het Spaans als een neonazi te worden geportretteerd. Hij herinnert de krant eraan dat er nog steeds Catalaanse politieke gevangenen in Spaanse gevangenissen zitten opgesloten.”

     

    Di korte citaat ut het openings-artikel van De Morgen, moge duidelijk zijn: de inktzwarte Spaanse ABC-pot verwijt de lelieblanke Vlaamse leiding dat die zwart ziet. Zelfs ‘n krant als DM vindt dit… van de pot gerukt. Want die brengt alleen de feiten, zonder deze keer de minste commentaar. Wat uitzonderlijk is.

    M.a.w. zelfs al mislukt Catalonia om met vreedzame middelen zijn Vrijheid te bevechten, in Vlaanderen houdt het in tegendeel de rijzende ster van Francken Theo niet tegen. Meer zelfs: diens ‘ster” is als de zon in het sterrenstelsel van de anders al zo bekwame Weversgilde.

    Ja, U las dat goed, want het is de mening van een overtuigde traditionalist-realist, die met boekhoudersverstand heeft vastgesteld dat in dit on-land, op een zucht van de ontknoping, de Vrijheid moet bevochten worden met de voorhanden zijnde wapens personen. Te midden van de uit onmacht in de modder wegzinkende politieke stromingen, staan de leden van die Weversgilde als bakens in de riviermonding van de IJzer.(****).

    *

    (****) Dit soort meerpalen in de monding van de IJzer in Nieuwpoort zijn in de volksmond de ‘duc d’albes’, omdat die daar oorspronkelijk op bevel van de Hertog van Alva (Alba) werden geplaatst. Zo ziet U andermaal dat elk nadeel (de Spaanse terreur) se voordeel heb (een veiliger scheepvaart) ….

    Die ‘scheepvaart’ d.i. het ’s Lands Bestuur, kan ‘veiliger’ met sterke mannen die zowel de in- als de uitstroom zo veilig mogelijk loodsen naar de open zee, ttz naar de Welvaart.

    (Hemelreiker)

    13-12-2017, 13:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4362

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    “Arabische Liga eist dat Trump zijn beslissing over Jeruzalem ongedaan maakt”…

    U las dat goed. De prestigieuze pietrol-boeren EISEN dat ‘hèm’, de President van het Machtigste werelddeel van deze planeet, hun (verkeerde) kant kiest, de kant van de land-dieven die andermans gebieden aan de lopende band binnenvallen. Die daar stelen als de raven, door onze ‘sociale kassen’ te plunderen. Eens gestolen, blijft gestolen, is de leuze.

    Om er schrik van te krijgen.

    *

    De juiste kwalificatie van dergelijke uitspraak, uitspraak notabene onvoorwaardelijk toegejuicht en aangemoedigd door de Overheid en de Media, ontsnapt mij. Pretentie is niet het juiste woord, want veel straffere kost. Hoogmoedswaanzin lijk Hitler is beer. Een recept à la Hitler, maar met een ferme uitdraai daar bovenop van de Stalin pepermolen.

    Wat heel wat verhelderender zou zijn, is dat onze Media zouden zeggen, dat deze EIS klinkt als het blaffen van een totaal bedorven keffertje tegen de maan. Wat dan weer keeraafs is, daar halve manen het geliefkoosde nachtmerrie-symbool zijn van de Arabische Liga..

    *

    Ergo: de Verengde Europese Potentaten uit Broekzèl hebben daarop officieel dezelfde kant van de Halve Maan gekozen. Wat impliciet hetzelfde is als wat Hitler voorhad met de Josen…

    Alles Judenfrei machen!

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    Moesten er in de dagen van WO II bloggers bestaan hebben, dan had achteraf geen enkele Duitser kunnen zeggen ‘Das haben wir nicht gewusst’.

     

    Ondergetekende voelt zich als Ahasverus, de ‘wandelende Jood’ die wandelt en niet eens weet of er mensen zijn die hem horen. Allemaal woorden in de woestijn-wind, tot er weer eens ’n peiling gebeurt. Waaruit blijkt dat de sinds mensengeheugenis aan de macht zijnde meningen als vulgaire kiekens achteruit scharrelen. De modale Burger heeft de rug gerecht en roept ze ter verantwoording.

    Volgend jaar wordt de kippenren vernieuwd, met een soort die niet graait noch scharrelt, maar die eieren legt!

     

    *

    (Hemelreiker)




    12-12-2017, 15:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4361

     O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    Me dunkt de ware bedoeling van de eigen Grote Verlichte Verstanden, maar ook van de Hoger Geplaatste EU van gans het Avondland te hebben doorgrond. Zoals in voorgaande stukje aangetoond: bij de Brexit Michel Banner, een Fransman,  benoemen als onderhandelaar met de erfvijand Engeland: als voorbeeld van wereldvreemdheid kan dat tellen!

     

    Tot hiertoe dacht ik dat ‘Weg met ons’ een van die later nog met de dood te bestraffen slogans was van Het Eigen volk Eerst, maar blijkbaar zit de kwaal veel dieper. Eenmaal Europa herleid tot een soort Land vol Torens van Babel, waar niemand nog iemand verstaat, is de weg geëffend voor Iets Nieuws. Waar we nog blij zullen mogen mee zijn, als het enkel een soort Amerikaans wordt met de warme patat in de mond. Maar de tekenen wijzen p veel erger. Van de meer dan 200 ‘nieuwe’ talen, is er niet één met Angelsaksische roots…

    Daarbij vrees ik voor ofwel het Arabisch of het Turks voor volgende generaties. Het wordt dus, na de Toren van Babel, de Zondvloed…

    Toch raar dat alles wat vandaag voor de deur staat, reeds voorkomt in dat vervloekte Boek der Wijsheid…

    *

    Andere taal op School

     

     

    “U spreekt thuis toch wel Nederlands met uw kind? ”, vroeg de lerares Nederlands hautain aan de moeder van een Joegoslavische klasgenoot. Het was in 1982, en de lerares was nog bezig haar studie Nederlands af te ronden – een pijnpuntje voor de vrouw die op het gymnasium lesgaf onder voorwaarde dat ze haar doctoraal examen zou halen.

    De klasgenoot was een afgestudeerde biologe. En echtgenote van een arts. Vloeiend in meerdere talen – maar niet in het Nederlands. Toch zette ze de lerares op haar plek: “Mijn echtgenoot en ik spreken thuis met onze dochter de taal waarin wij zijn afgestudeerd.” En die taal was niet het Nederlands. Exit lerares.

    Het is het domste wat je van migranten

    kunt eisen: dat ze thuis een taal spreken met hun kinderen die ze zelf niet beheersen. Hoe kun je communiceren met je kind, als je zelf geen basiswoordenschat hebt in wat ook voor jou een vreemde taal is? Als je het verschil tussen ‘hebben’ en ‘zijn’, ‘de’ en ‘het’ niet weet? Kinderen leren met gemak meerdere talen tegelijk, maar als ze die leren met de hulp van mensen die zelf de taal niet beheersen, wordt er meer kwaad dan goed gedaan. Het leren van de taal moet je overlaten aan de plek en de mensen waar die foutloos geleerd kan worden: op school, door kundige leraren. Tot mijn schrik woedt in

    Vlaanderen de discussie of vreemde talen een plaats moeten krijgen op het schoolplein en zelfs in het klaslokaal. De verplichting om op school Nederlands te spreken, zou contraproductief werken. Je vraagt je af of mensen die dit soort waanideeën ontwikkelen, enig verstand van communicatie hebben. Of ze niet misschien toch contactgestoord zijn? Dé manier om te communiceren, dé manier om te integreren, dé manier om succesvol te zijn, is door de taal van het land waarin men woont, te beheersen. Het is een misdaad dat kinderen grootgebracht worden zonder dat ze die taal foutloos spreken en behendig zijn in het vinden van woorden, het maken van zinnen en het communiceren met hun landgenoten. Voor de goede orde: met landgenoten bedoel ik niet alleen mede-migrantenkinderen maar ook andere Vlamingen.

    In Nederland valt het iedereen op, zelfs politici van migrantenpartijen, dat de jonge generatie   migrantenkinderen   slechter Nederlands is gaan spreken. Je kunt er trots op zijn dat je de taal van je ouders’ land van herkomst goed beheerst en ‘schijt’ hebben aan je Nederlandse taalbeheersing, maar het helpt je niet voort in de maatschappij.

    Dat kinderen en hun ouders daar niet bij stilstaan, is één ding. Dat politici en onderwijzers daarin meegaan in plaats van te hameren op correcte en voldoende beheersing van het Nederlands, is een schande. Sterker nog, ik durf te stellen dat het kindermishandeling is om je kind de Nederlandse taal niet bij te brengen. Hoe moet hij/zij later in de samenleving functioneren? Hoe gaat hij/zij een opleiding volgen? Hoe denkt hij/zij later een baan te vinden? Meertaligheid is een zegen. ‘Elke taal die je spreekt maakt dat je een extra mens bent’ luidt een Turks gezegde. Nou ja, iets in die trant in ieder geval. Elke Europeaan ervaart hoe fijn het is om het Duits, Frans of Engels te beheersen alleen al als je in die landen met vakantie bent. Is het dan niet vanzelfsprekend dat je op school de taal leert spreken die de voertaal is van het land waarin je woont? Hoe

    kan het dat in het onderwijs besloten wordt om ook andere talen in het klaslokaal te onderrichten? Hoe kan het dat leraren niet ferm optreden tegen dit besluit? Hoe kan het dat politici zelfs maar denken hier goed aan te doen? In Nederland kregen migrantenkinderen in de jaren zeventig OETC – oftewel Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur. Dit omdat er een veronderstelling heerste dat migranten ooit zouden teruggaan naar hun land van herkomst; we weten allemaal wat

    de werkelijkheid is geworden. OETC is afgeschaft. In plaats daarvan hadden migrantenkinderen natuurlijk extra Nederlandse taallessen moeten krijgen. Dat was in die jaren niet nodig, we leerden het vanzelf wel. Er was nog geen satelliet-tv die de hele dag Turks het huis in straalde, er was geen internet dat Turkije dichterbij bracht en er waren gewoon geen andere kinderen met wie je Turks zou kunnen spreken. Mijn generatie is goed terechtgekomen – ik beheers deze taal dusdanig dat ik er zelfs mijn brood mee

    kan verdienen. Ook de jongere generatie verdient die kans. En die kans krijgt ze alleen als op de enige plek waar kinderen Nederlands kunnen leren, op school, alleen Nederlands wordt gesproken.

    Ebru Amar

    *

    T E  O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    In die zin heeft een zekere Ebru Amar (zie artikel hierboven), zo te zien, zelf een vreemdeling, nog gelijk ook. Gratis hoog opgeleide immigranten kunnen (bij uitzondering) een zegen zijn voor hun Gastland. Het probleem is alleen dat die dan de plaats innemen van eigen mensen die misschien niet de kans zullen gekregen hebben die studies te betalen…

    Hoog opgeleide immigranten zouden er mijns inziens dus best aan doen, de bij ons opgedane ‘verrijking’ aan te wenden in hun herkomstanden. Om daar deze ‘verrijking’ te verspreiden onder zoveel mogelijk begaafde mede-landers.

    Op die manier kunnen de Europeanen best de openstaande schuld van de vroegere roof-kolonisatie afbetalen. Het goud blijft geroofd, maar we geven er talent voor in de plaats terug…

     

     

    *

    (Hemelreiker)

    12-12-2017, 10:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4360

     7

    O U V E R T U R E  

    OPUs B A R D O L LI N O

    (A N DANTE)

    Van ‘Deelstaten’ gesproken…

    Vlaanderen en Wallo/brux zijn dat ook. Drie zelfstandige ‘Staten’, met 3 handen op één en dezelfde buik. Waar de 1ste hand wijd open gespreid geeft, en de 2 andere… alleen maar scharrelen. Eenzelfde situatie als het welvarende Catalonia zich geplaatst ziet tegenover het hebberige Madrid.

    In de twee gevallen verkondigt Broekzèl op voorhand, ‘No Passeran’, lijk in de tijd van Franco. Geen sprake van doorkomen richting Vrijheid. Vuisten ballen kan alleen in de broekzakken! Ze Daar buiten, tonen of zelfs maar erover spreken of schrijven, mag niet. is voorlopig alleen maar niet politiek-correct. Nog even, en dat zal zwaar bestraft worden. Precies als onder Stalin, Mao of Hitler, met vrijheidsberoving, verbanning en verbranding na vergassing. Om de zoveel jaren kiezen we zonder dat te beseffen, voorgelogen voor dat systeem..

    Is het niet zó, dat elke vooruitgang zijn eigen prijs heeft?

    *

    Het houdt niet op. Het rommelt tegenwoordig overal. Zoals het waarschijnlijk altijd al gerommeld heeft, daar waar mensen alles altijd beter willen weten. Elkaar de kop willen afbijten om als God (Allah?) zelf de grootste te zijn.

    De 19de-Eeuwse en zelfs nog vroegere teennatuurlijke ‘natie-vorming’ uit de tijd van het kolonialisme is aan het afbrokkelen. De buit daarvan is binnen en door de Groten der Aarde zo goed als opgesoupeerd. De natuurlijke rijkdommen van verre vreemde landen zijn daar weg gesleept en de opbrengst, druipend van het bloed, werd overgebracht naar onze Europese Hoofdsteden. Dat beetje ‘Ontwikkelingshulp’ dat die thans bieden, is als een klontje smeltende boter in een gloeiend hete braadpan.

    De te bakken beefstuk volgt nog wel.

    Van de (Rechtse?) Goddelijke Boodschap om ‘te gaan en te onderwijzen alle volkeren ter Wereld’ is niet veel van in huis gekomen.

    Van Links is er ook ‘n beetje verbetering gekomen. Sedert Hitler slacht men elkaar niet meer zo veelvoudig af. Enfin, toch niet in de jaren vòòr de Jihadisten hier binnenvielen. Het plaatje uit 1938 is dan ook voor herziening vatbaar..

    1938

    Chamberlain, Daladier, Hitler, Mussolini met schoonzoon Graaf Ciano

    *

    T E   O N T H O U D E N

    OP ONZE VASTE SCHIJF

    "Ik ben voldaan over de eerlijke deal die we hebben bereikt", zei Juncker. "Als de 27 lidstaten het eens zijn met onze inschatting, dan kan EU-onderhandelaar Michel Barnier (UMP) onmiddellijk met de tweede fase van de onderhandelingen aan de slag."

    *

    Wie zegt ‘Union pour un Mouvement Populaire’ (UMP) Nederlands: Unie voor een Volksbeweging, zegt Graaf Nicolas Sarkozy. En wie Graaf Sarkozy zegt, zegt stoelendans. En wie stoelendans zegt, ‘zallulorum’. Michel Banner is dis ’n nòg gewiekster geboren politicus. Gewiekster zelfs als onze bloedeigen Gentse Konijnentand. Die moest ongaarne de duimen leggen voor deze Fransman. Honi soit qui mal y pense is niet voor niets het spreekwoord voor de Angelsaksische Ridders van de Kouseband …

    *

    (Hemelreiker)

    11-12-2017, 15:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!