MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1842 - GOED BEGONNEN IS HALF GEWONNEN IS ZO TE ZIEN AL GOED BEZIG IN BRABANT (NL)

    **

    Woensdag 26 februari

    Zon 7u33-18u18

    H Mechtild

     

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Äch! Helmond in N-Brabant (NL)! De moorddadige Islam heeft zich dus ook daar als een koekoeksjong in het veilige nest gewurmd waar ooit een soort Zichemse ‘De Witte’, Bartje die geen bruine bonen lustte, is opgegroeid.

    Samen met dat Bartje (boek van Anne De Vries), de Indianenverhalen over Winnetou (Karl May), de leefwereld van Guido Gezelle, de Pallieter-verhalen van Felix Timmermans; en nog zoveel andere Meesters, ben ik opgegroeid, zo’n 60-65 jaar geleden. ’n Beetje John Keats OF Mord Byron, of Lamartine en De La Fontaine en Schiller of Heinrich Heine deden de rest. Is niet uit te leggen, maar als buitenjongen voelde ik mij het meest verwant met het Hollands buienjongentke Bartje van Anne De Vries; die ook zo vroeg zijn vader had verloren. Reeds toen had ik de stadsbibliotheek plat gelopen om alles uit te vissen over dat Helmond in Noord Brabant, datzelfde Brabant dus als òns Brabant waardoor ik van kindsbeen af in de problematiek verzeild geraakte van de Hereniging der Beide Nederlanden, die toch één en hetzelfde land uitmaakten. In Helmond en omgeving kon ik mij zelfs net als in het Ieperse, thuis voelen… want ook daar schepte ons Ma voor het avondmaal, bij gebrek aan beters, bruine bonen op…. Ik was er a.h.w. bij, toen Bartje een lap rond zijn oren kreeg, omdat hij zijn bord wegtrok, net toen zijn moeder opschepte, zodat heel de kloerie op tafel terecht kwam. Ons Ma ‘lapte’ niet, ze nam allen het bord weg totdat we, van de honger, erom vroegen…

    Van zelfsprekend is dat allemaal romantiek uit de Oude Doos, maar het houdt een mens jong. Want wie zal er, als onze generatie eenmaal zal verdwenen zijn, zich nog ooit de tijd van vòòr de Islamitische invasie herinneren?

    .

    Marokkaanse ‘Jihad’ in Helmond

    (Door: Henny Eekhof)

    *

    De Marokkaanse gemeenschap in Helmond bezorgt de Brabantse stad enorm veel problemen. Marokkaanse jongeren hangen doelloos rond in de stad en houden zich bezig met geweld, intimidatie en diefstallen of overvallen. Kennelijk hebben de jongeren weinig anders te doen: niet naar school of aan het werk, maar eenvoudigweg het inkomen vanuit de Sociale Dienst aanvullen met wat ‘handeltjes’ hier en daar.

    De overlast in Helmond is inmiddels zo erg geworden dat plaatselijke ondernemers een ‘brandbrief’ hebben gestuurd aan de Gemeente om hun ongenoegen kenbaar te maken. Dit moet lokale politici rauw op het dak zijn gevallen, want over de volle breedte van partijen heeft men laten weten ‘hevig geschrokken’ te zijn. Kennelijk zijn deze lokale politici zich totaal niet bewust van wat zich in Helmond onder hun neus afspeelt. Nog gortiger maakte een politiewoordvoerder het: “We onderzoeken de incidenten en verwachten daar op korte termijn resultaat van”. Tot het zover is, moeten ondernemers en burgers het kennelijk zelf maar uitzoeken. De gemeenteraad van Helmond steunt een plan van aanpak om deze overlast van de Marokkaanse hangjongeren aan te pakken. De jongeren zouden onder andere een ‘coach’ krijgen. De uitvoering van het plan kost ruim twee ton. Een flink pak op hun sodemieter en een jaar lang in de bossen werken zou hen ongetwijfeld veel beter doen.

    De problemen in Helmond met Marokkanen staan niet op zichzelf. Vrijwel dagelijks valt in kranten of via radio en televisie kennis te nemen van de enorme problemen die deze bevolkingsgroep ons land oplevert. Het loopt werkelijk de spuigaten uit. Als bij toverslag ook staan er telkens allochtone politici op om de ‘helpende hand te bieden’ teneinde deze ‘kansenjeugd’ te benaderen. Ook moskeebesturen staan onmiddellijk in een hun kennelijk natuurlijk voorkomende ‘bijstandshouding’ klaar. Het beste zou natuurlijk zijn, zeker als moskeebestuur, om de Marokkanen die kennelijk zonder uitzondering bijzonder gelovig zijn, op vrijdag maar eens een ander verhaal voor te houden dan de aaneengeregen oproepen tot ongebreideld geweld jegens andersdenkenden. De problemen met allochtonen, in het bijzonder allochtonen uit moslimgemeenschappen, zijn niet alleen een gevolg van een falend integratiebeleid van maar liefst 40 jaar. Ook de islamitische cultuur draagt in aanzienlijke mate bij aan de afkeer die dergelijke Marokkanen kennelijk van ons land hebben, behoudens de royale sociale voorzieningen. Het wordt tijd dat niet alleen zijzelf dat erkennen, maar ook de autochtone burgers en vooral de politici.

    De overlast van deze bevolkingsgroep is zó ontzettend groot geworden dat exceptionele maatregelen nodig zijn. In de eerste plaats moet maar eens gekeken worden of de islam als religie nog wel gehandhaafd kan worden in ons land. De mate waarin deze ‘religie’ op wereldwijde schaal bijdraagt aan geweld en conflicthaarden nopen zowel de VN als de NAVO/EU voortdurend tot het uitzenden van troepen. Uiteraard om de slachtingen die onder het mom van de ‘religie’ worden verricht nog enigszins te beperken. Thans is het dan zover dat ook in ons land dezelfde religieuze groeperingen, met name Marokkanen, zich te buiten gaan aan roof, verkrachting en soms inderdaad moord en doodslag. Zonder hard ingrijpen wordt dat steeds erger. Wanneer het nodig is, zullen wij zelfs zo ver moeten gaan om degenen die over een tweede paspoort beschikken het Nederlandse paspoort af te nemen en hen uit te wijzen.

    Door:

    Henny Eekhof
    (voor www.ejbron.wordpress.com)

    *

    De teugels strak aantrekken

    Jaren later, waren we met ons viertjes, de kinderen waren toen nog klein, in Calais en in Duinkerke, om hen van jongsafaan Frans-Vlaanderen te leren kennen, toch ook een stuk van ons eigen land. De kanaaltunnel naar Dover moest toen nog gebouwd worden, maar met de Hoovercraft konden wij reeds in zeer korte tijd de overstap naar Dover doen, en verder met de boemeltrein naar Londen. De grote sensatie echter was Jean Bart in Duinkerke, zogezegd een verre voorvader, het standbeeld van de wereldberoemde Vlaamse zeerover, om den brode in dienst van de Franse koning.

    Zijn standbeeld vonden we gemakkelijk, maar we konden er niet bij in geen uren, want bezet door half bruine gedrogeerde (?) Algerijnse jeugd die daar op straat gedeeltelijk lag te slapen, te vrijen of muziek te maken, of te zingen en te dansen. Geen sprake van daar een gezinfsfoto te maken, we konden alleen maken dat we daar zo rap mogelijk weg waren. Och, was onze uitleg aan onszelve, het is Zondag, en waar moet die stadsjeugd anders naartoe.. wij, we komen wel eens terug. Dan maar op de terugweg het historische Rijsel bezocht: zelfde verhaal, maar erger. Afzakken dan maar naar Belle, dat wondermooie Vlaams gebleven stadje dicht bij de grens, waar de tijd is blijven stilstaan.

    Daar kregen we van een paar bejaarde grootvaders op ons terrasje, die warempel blij waren om nog eens te kunnen een ‘e bitje Vlems kouten’ (babbelen) de nodige uitleg. Dat soort belhamels waren nu de meesters op straat in gans Frankrijk. Ze kenden God noch Gebod, en de Politie liet hen begaan uit vrees voor erger. Ze leefden op straat en in de (vuile) dancings waar ze de meisjes gingen lastig vallen. Ha ja, want de eigen zusters of nichtjes, die mochten uit vrees voor hun maangdelijkheid, niet buiten. Gevolg; vecht- en steekpartijen alom. Dat moet zo 1975 geweest zijn, en sedertdien kwamen wij nooit meer verder dan de Vlaams Bergen, waar wij lijk Mozes, aan weerskanten de Schreve, ons mooie schilderachtige Vlaanderen zagen liggen als in de palm van Gods hand.

    Ongerust en verbouwereerd zijn we daar dus nooit meer geweest, blij als we waren dat Kortrijk toen nog een vredige stad was zonder parkeerproblemen en zonder grote en alleszins kleine criminaliteit. Wat ondertussen zo is gebleken, zijn alle parkeerplaatsen verdwenen en verboden door het Stadsbesuur, en dus komen we daar nooit meer. En de criminaliteit, vraagt U? Wel, die hebben we alleen van horen zeggen. Maar veel dringt er niet door, tot hier in Centraal Italië…..

    *

    Of dat ooit weer goed komt? Daar vraagt U me nu naar mijn eerste hemd! Ik heb geen glazen bol. En moest ik het weten ik zou het U niet zeggen. Alles op zijn tijd. Niet dringen. Uw tijd als ‘ongelovige hond’ komt wel.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

    *

    26-02-2014, 14:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1841 - BRUSSELS WATERHOOFD SCHIJNT TIJDBOM TE ZIJN. WIE HAD DAT OOIT KUNNEN DENKEN?

    *

    Woensdag 26 februari

    Zon 7u33-18u18

    H Mechtild

    *

     

     

    *

    Eindelijk! De magie van 1001 Nachten

     

    Staat op uitbreken in wat de hoofdstad van Europa had moeten worden.

    *

    In het Zadel

    Als de lont brandt op een tijdbom, is het alleen nog maar kwestie van seconden voor dat de hel losbarst. Maar wat voor de enen de hel is, is voor de anderen het Paradijs.

    Aan U de keuze op 25 Mei a.s. Stemt U voor dezelfden, dan blijft alles bij hetzelfde: van kwaad naar erger. Stemt U voor de V van Verandering, dan kan het tij nog gekeerd worden. Met bloed, zweet en tranen. Maar zoals Churchiill zei, de Overwinning is het dubbel en dik waard.

    Wat er in die tussentijd met tijdbommen moet gebeuren? Misschien dat de generatie van Miet Smet de oplossing in petto heeft? Misschien wij allemaal op De Vlucht naar Egypte, en de Egyptenaren samen met andere Noord Afrikaanders de baas in ons door Goed en Klein Pierke verlaten vaderland? Kunnen wij daar de piramiden eindelijk eens een groot onderhoud gaan geven en kunnen zij Manneke Pis eindelijk eens manieren leren.

    .

     

    OCMW's: 'Brussel staat op ontploffen'

     

    De Brusselse OCMW's trekken samen aan de alarmbel. De jeugdwerkloosheid in hun gemeenten ligt een pak hoger dan in Vlaamse grootsteden. Dat gaat mis, waarschuwen ze.

    "De sociale situatie in Brussel staat op ontploffen", luidt het in De Morgen, Le Soir en La Libre Belgique. Werkloosheid is een acuut probleem in en rond de hoofdstad. "In 2013 heeft het OCMW van Ukkel 2800 mensen geholpen. Daarvan kregen er 1500 een leefloon. Ukkel telt evenveel leefloners als Leuven en Mechelen samen", zegt Jean-Luc Vanraes (Open Vld), OCMW-voorzitter van de gemeente in de krant. In de Brusselse gemeente Schaarbeek klopten vorig jaar 6000 mensen aan voor hulp. Schaarbeek alleen al telt daarmee dubbel zoveel leefloners als Antwerpen, meldt lokaal OCMW-voorzitster Dominique Decoux (Ecolo).

    Tijdbom

    De negentien centra trekken voor één keer eensgezind aan de alarmbel. Ze maken zich vooral zorgen over de hoge werkloosheid bij jongeren. "In veel wijken is een op de twee jongeren werkloos. Iedereen moet beseffen dat dit een tijdbom is die op ontploffen staat. Alle ingrediënten zijn aanwezig", waarschuwt Michel Colson (FDF), voorzitter van de Brusselse federatie van OCMW's.

    De OCMW's pleiten in hun memorandum voor meer en betere opleidingsmogelijkheden. "Vijftig procent van de Brusselse jongeren spreekt thuis een andere taal dan op school. Als we die niet op jonge leeftijd meekrijgen, is het op hun achttiende eens zo moeilijk om hen aan een job helpen", besluit Vanraes. (Belga/TV)

    *

    De teugels strak aantrekken

    Een paar dagen geleden heb ik op deze blog nog mensen flink tegen de schenen gestampt, door neer te schrijven dat de Islam het systeem der profiteurs-achterdoenders is. Bovenstaand artikel is daar een mooie illustratie van.

    Die Islam-jongeren (en ouderen) dragen nergens bij aan de algemene welstand, zij profiteren er alleen van. Net als een wolk sprinkhanen de velden leeg vreet, zo vreten zij de sociale kassen leeg. Waarbij ze zich dan nog benadeeld voelen en ook òns deel opeisen.

    Maar wie houdt hen tegen om verder te trekken? Of om terug te keren, als hun thuisland dan zoveel beter is. Er zijn daar bij hen nog woestijnen of oerwouden zo groot als werelden, om ontgonnen te worden.

    Of zouden zij met die wegzending uit het Aards Paradijs en het veroordeeld zijn tot het verdienen van het dagelijks brood in het zweet ons aanschijns, niets te zien hebben? Moslims kennen zo dat verhaal niet, zodat zij zich nog steeds bij ons as in het Aards Paradijs wanen, waar de gebraden kiekens hen zo maar in de mond vliegen.

    Kijk, dat is het erge aan het Socialisme, dat ze geen oplossing weten, voor als het geld van anderen opgebruikt is. Dan laten ze, net als voorheen, Gods water maar weer over Gods akker vloeien…

    Mag ik het zeggen, Walter? Als na 25 Mei de Euro-Nazi’s het land uitgejaagd worden, vragen wij dan meteen de UNO om het gespuis gewapenderhand uit te zetten? Brussel en Parijs zijn niet op één dag gebouwd, maar ze zouden toch op één dag kunnen gezuiverd worden?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     

    26-02-2014, 13:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1840 – SEBASTOPOL? NAPOLEON BONAPARTE IN DE HEL SPTIST ZIJN OREN

    ***

    Dinsdag 25 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 7u36-18u17

    H Walburgis

     

    *

     

     

    *

    Oud Duits kanon nabij Sebastopol

     

    *

    In het Zadel

    Sebastopol is de stad bij uitstek waar het Oude Avondland Europa de Grote Oorlogen heeft uitgevonden. Hoe het komt en welk verband er was tussen de vele Vlaamse herbergen te lande die maar al te dikwijls de naam droegen ‘In Sebastopol’ weet ik niet. Het moet terug gaan tot de triomftocht (of de roemloze terugtocht) van de Keizerlijke Franse legers in het oneindige Russische achterland, waarvan vele Vlaamse dienstplichtigen het slachtoffer waren. Onder andere Jan Pieter Gezelle, de vader van Guido Gezelle (°1830) had deze campagne geheel of gedeeltelijk meegemaakt, voor hij op latere leeftijd in Wingene zijn jonge bruid ging zoeken. Raar maar waar: de eeuwige optimistj hield er niet eens nare herinneringen aan over.

    Nu komt de Krim en de oorlog daar weer ter sprake. Als de Ongeluks Zwarte Kater nu maar rap opkrast, anders dreigen wij, dank zij de Euro-Nazi’s, in het Westen weer tussen hamer en aambeeld terecht te komen.

    Na de ‘Winterspelen’ nu de vuurspelen met gloeiend staal?

    .

    Russische troepenbewegingen nabij grens Oekraïne bevestigd

    *

    Russische militairen met transportvliegtuigen en landingsschepen naar Oekraïense havenstad Sevastopol

    Het Russische landingsschip Nikolai Fil'chenkov (foto) is met 200 mariniers op weg naar Sevastopol. Daarnaast zijn er nog vier andere schepen met militairen richting de voor Rusland cruciale havenstad vertrokken.

    Wat eerder een gerucht was, is nu bevestigd door Israëlische inlichtingenexperts: nabij Belgorod, 40 kilometer vanaf de grens met Oekraïne en slechts 70 kilometer vanaf de Oekraïense stad Kharkiv (Charkov), zijn militaire activiteiten gesignaleerd. Tevens worden op de Rostov on-Don basis bij de voornamelijk Russisch sprekende stad Donetsk enorme Russische luchttransporttoestellen en snelle interventietroepen in paraatheid gebracht.

    Daarnaast zijn de Russische troepen die de Olympische Winterspelen in Sochi beveiligden naar de marinebasis in Sevastopol op de Oekraïense Krim, thuishaven van de Russische Zwarte-Zeevloot, overgevlogen. Rusland heeft het leasegeld voor het gebruik van de zeer strategische haven tot 2042 betaald.

    Volgens de Russische site Flot.com is er ook een landingsschip met 200 mariniers naar Sevastopol onderweg (2). De Izvestia Kiev meldt dat uit Kubinka vier schepen met special forces naar Anapa vertrokken zijn, vanwaar ook zij zullen doorreizen naar Sevastopol. (3)

    Op het schiereiland is bijna 60% van de bevolking Russisch. Als de situatie in Oekraïne in de ogen van het Kremlin verder verslechtert, dan zou president Putin kunnen besluiten om het leger het schiereiland op te sturen. Ook in Charkov spreekt de meerderheid van de bevolking Russisch en is men voornamelijk op Moskou georiënteerd. In de hoofdstad Kiev heeft men juist meer affiniteit met Europa.

    Zoals we in het eerste artikel van vandaag al schreven noemde de Russische premier Medvedev de regeringswisseling in Oekraïne het gevolg van een 'muiterij' of opstand, en kenschetste hij dit als een serieuze bedreiging voor de Russische bevolking en belangen in Oekraïne. De Israëlische inlichtingenexperts van DEBKA beschouwen zijn opmerkingen als een voorbode van een eventuele Russische militaire interventie.

    Xander

    (1) DEBKA
    (2) Zero Hedge (/ Flot.com)
    (3) Izvestia Kiev

    Zie ook o.a.:

    24-02: Geruchten over Russische pantservoertuigen richting Oekraïne
    23-02: Reporter in Oekraïne: Dit is geen revolutie, dit is oorlog
    20-02: Crisis in Oekraïne Amerikaanse poging tot ondermijning Rusland

    *

    De teugels strak aantrekken

    Op Ned2 zijn altijd heel andere geluiden te horen dan op de VRT/VTM, waar niet anders dan mist wordt gespuid. En spelletjes tussen bulderlachende clowns. Of reportages, gebracht door regime-slaven, over panda-beren in verband met Di Poeppo.

    De realiteit? Dat kan toch niet! Men is toch in de sperperiode?!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     

    25-02-2014, 18:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1839 - DE ISLAM IS (BEWEZEN) GEËNT OP DE BESTIALITEIT DER PRIMITEVE MENS

    **

    Dinsdag 25 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 7u36-18u17

    H Walburgis

     

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    De eigenheid van de Islam nu ook in Engeland. Lees en huiver.

    Een Nederlands hoogleraar in deze materie: die zou het toch moeten kunnen uitleggen, en daarom onderstaande bijdrage aan het gruwelijk begrip FGM, de ‘Female Genital Mutilation. Door dit begrip mitsgader de juiste context te helpen verspreiden, hoop ik bij te dragen om zonder sensatie, klaarheid te scheppen. Zoals Mie Vol-Vogels het ooit zei: geen bla bla, maar boem-boem!

    Dat hiermee nogmaals de ‘achterdoenderij’ bj de Islam mag blijken, wordt graag aangenomen. De Islam heeft in totaal niets in origineel, maar bouwt alleen verder op wat reeds bestond. Hier is het door overnemen van primitieve wreedheden zoals onthoofden, elders is het door het zich toe-eigenen van een traditie/ideologie (het Joods-Christelijke van de Bijbel), nog elders is het door het zich toe-eigenen van de rekenkunde, de cijfers, die wij Arabisch noemen, doch die zij hebben gestolen van andere beschavingen in het Verre Oosten. Nog elders is dat door veroverde Westerse kennis als de hunne te declameren (Andalusië), of zelfs hun steden vol te bouwen met de grootste en de hoogste torengebouwen ter wereld, waarbij de namen van die architecten zedig verzwegen worden.

    De Islam is aldus nergens origineel, maar uitsluitend parasitair. Vandaar de fanatieke bezetenheid om overal het origineel te vernietigen of het zich mits bepaalde aanpassingen, toe te eigenen. Met het jammerlijk gevolg, dat er niets in stand wordt gehouden, omdat hen de nodige kennis ontbreekt. Niet omdat de Moslim daartoe niet in staat is, maar omdat hem met de paplepel is ingegeven om niet slimmer te willen worden dan Allah, die toch de Grootste en dus de slimste is.

    Het volstaat de namen te overlopen van de Nobelprijswinnaars:

    Zo goed als geen Arabische, naast vele honderden Joodse of Westerse namen. Bij uitbreiding gaat deze vaststelling ook op voor de sport. Allah is de Grootste, dus waarom daartegen willen concurreren?!

    Al die dingen zijn zekerlijk geen wetenschappelijk bewijs, maar ze geven toch stof tot nadenken….

    .

    Ja, meisjes besnijden is islamitisch' [ISKANDER]

    22-02-2014 - Maurice Blessing – Trouw

    *

     

    Zoë was vijf jaar oud in 2009, toen ze kort in het nieuws was. Haar clitoris was weggesneden. Net als een deel van haar schaamlippen. "Papa heeft geknipt", luidde haar verklaring bij de politie. Daarbij zou een botte schaar zijn gebruikt, wat het ruwe, halfslachtige resultaat kan verklaren. Haar vader, een 29-jarige Nederlander van Marokkaanse herkomst die zich op het islamitisch geloof had gestort, werd door het Openbaar Ministerie in staat van beschuldiging gesteld.

    …/…

    Dat kunt u zelf eenvoudig controleren. Neem een koran ter hand, of google een vertaling op het internet. Gaat u vervolgens bij uzelf na welke sharia-voorschriften ('islamregels') u kent, en probeert u deze regels eens in uw koran terug te vinden.

    Daar gaan we: de plicht van vrouwen om hoofddoekjes te dragen ... Nee, helaas, staat er niet in. Eens kijken ... het bestraffen van overspelige vrouwen door steniging! Nee, ook niet. Gek is dat ... Besnijdenis van vrouwen dan?

    Neen. Helemaal niets over terug te vinden! Ziet u wel? Waarom zou deze eenvoudige methode nu niet werken bij opiniemakers?

    Nu wilt u natuurlijk weten waar de grote meerderheid van de islamitische leefregels dán wèl vandaan komt. Het eenvoudigste antwoord luidt: uit het gewoonterecht van het pre-islamitische Midden-Oosten. Dit werd voor de komst van de islam, in de zevende eeuw, in het Arabisch sunna genoemd, 'het voorbeeld dat nagevolgd dient te worden'. En inderdaad werd dit begrip later geïslamiseerd tot wat de Palestijns-Amerikaanse wetenschapper Wael Hallaq, 's werelds meest vooraanstaande kenner van de klassieke sharia, 'de profetische sunna' noemt: het voorbeeldgedrag van 'de Profeet' en zijn metgezellen.

    Deze laatste, geïslamiseerde sunna werd door de religieuze elites van de vroege moslimgemeenschappen overgedragen in de vorm van vrome anekdotes over de tijd van de profeet: de zogenaamde 'hadiths'. Het is in deze hadiths - waarmee oude, pre-islamitische normen en regels die niet in de teksten van de Koran voorkwamen konden worden 'geïslamiseerd' - dat we de eerste 'schriftuurlijke' verwijzingen naar vrouwenbesnijdenis terugvinden.

    Wat daarbij opvalt is dat in de betreffende hadiths niet zozeer tot vrouwenbesnijdenis wordt opgeroepen, maar dat de ingreep als heersende norm wordt voorondersteld. Zo wordt de seksuele daad vaak omschreven als 'wanneer de twee besnijdenissen elkaar ontmoeten' of 'als de ene besnijdenis de andere raakt'. De schriftgeleerden gingen er dus vanuit dat zowel de moslimse man als vrouw besneden was. Dat dit ook in de praktijk bij in ieder geval een deel van de Arabische vrouwen het geval was, blijkt uit andere, niet-religieuze bronnen. Zo komen we in de klassieke Arabische literatuur de grove belediging 'zoon van de clitorissnijder' tegen.

    Niet alle middeleeuwse juristen behandelen het onderwerp vrouwenbesnijdenis. Maar wanneer zij dit wél deden - en dat waren niet de minsten onder hen - dan waren ze bijna zonder uitzondering enthousiast over het gebruik. Zo noemde de middeleeuwse Hanbalitische rechtsgeleerde Ibn Qayyim (tegenwoordig vaak aangehaald door salafisten) het besnijden van de clitoris 'een bewijs van dienstbaarheid aan God'. Het besnijden van vrouwen paste dan ook binnen het meer algemene streven van de, zonder uitzondering mannelijke, rechtsgeleerden om de seksualiteit van de vrouw te beteugelen. Zij had recht op haar seksueel genot - zij moest wel gemotiveerd blijven om kinderen te baren en haar man te bevredigen - maar het mocht niet al te gek worden. Een 'gelimiteerd' wegsnijden van de clitoris paste binnen dit ideaalbeeld.

    En zie: ook voor dit doel bleek een hadith te zijn overgeleverd. Zo zou de profeet een besnijdster in Medina hebben opgedragen: "Haal het niet helemaal weg, want dat is beter voor de vrouw en heeft de voorkeur van de man." Dat zelfs de schriftgeleerden erkenden dat deze hadith op discutabele wijze was overgeleverd, weerhield hen er niet van hem als bron voor de Wet te gebruiken. Zo kwamen zowel soennitische als sjiitische geleerden uiteindelijk tot de conclusie dat de besnijdenis van islamitische meisjes ofwel sunna (aanbevolen dus) dan wel 'verplicht' was.

     

    Dat brengt ons bij de vraag hoe bovenstaande kennis, te vinden in bijna iedere universiteitsbibliotheek in Nederland, voor het grote publiek zo lang verborgen heeft kunnen blijven. Veel onderzoekers zijn waarschijnlijk misleid door het taboe waarmee het gebruik ook in de moslimwereld zelf nog altijd wordt omgeven. Arabische bedoeïenen gebruikten niet voor niets het woord sirr ('geheim') voor vrouwenbesnijdenis. En waar de besnijdenis van jongetjes in de islamitische wereld in het openbaar wordt gevierd, speelt die van jonge meisjes zich geheel in de privésfeer af. Geen man of buitenstaander mag erbij zijn.

    Ook racistische vooronderstellingen zullen een rol te hebben gespeeld. Zo gingen antropologen er automatisch van uit dat een dergelijk 'barbaars' gebruik uit 'donker Afrika' afkomstig moest zijn. Nog altijd wordt door antropologen beweerd dat de term 'faraonische besnijdenis' (de meest ingrijpende vorm) op een Egyptische en dus Afrikaanse herkomst wijst.

     

    Opvallend genoeg zien de Soedanezen die deze versie toepassen dat zelf anders. Voor hen bewijst die benaming juist dat de traditie oorspronkelijk uit het nóórden komt. Uit de Arabische wereld dus.

    Maar de belangrijkste reden voor de onbekendheid is waarschijnlijk de huiver onder activisten dat hun strijd tegen vrouwenbesnijdenis zal worden beschouwd als een strijd tegen de islam als geheel, zodra er een link tussen die twee wordt gelegd.

    Zoiets hebben we de afgelopen decennia vaker gezien: bij djihad en islam. Politiek geïnspireerde wetenschappers, auteurs en activisten hebben zich enorm ingespannen om de relatie ertussen te ontkennen. De gedachte daarachter: als we 'islam' en 'djihad' ontkoppelen, dan kunnen we het laatste fenomeen veel effectiever bestrijden. Eén blik op het huidige Midden-Oosten is genoeg om het failliet van die redenering aan te tonen

     

    Het bespreekbaar maken van de relatie tussen de sharia-traditie en vrouwenbesnijdenis of djihad maakt niet van iedere moslim automatisch een 'besnijder' of 'terrorist'. Waar het wel toe zal leiden is iets waar een enorme behoefte aan bestaat in onze samenleving: namelijk het vergaren van meer inzicht in het proces van identiteitsvorming door moderne moslims. Zoals bekend gebruiken velen de eeuwenoude sharia-traditie (vrij toegankelijk via internet) als grabbelton om een 'unieke', vaak expliciet niet-westerse, 'moslimidentiteit' te creëren. En daarbij zijn natuurlijk die elementen het interessantst die haaks lijken te staan op 'westerse' waarden en normen. Misschien verklaart dit waarom wereldwijd onder moslims de populariteit van vrouwenbesnijdenis lijkt toe te nemen, juist op het moment dat het gebruik volgens de statistieken áfneemt onder niet-moslims.

     

    En, ook niet onbelangrijk, het verschaft ons informatie waarmee vrouwenbesnijdenis via de rechtbank effectief kan worden bestreden. De vader van Zoë werd vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs. Bij die beslissing speelde, volgens een verslag in Trouw, mee dat hij nota bene als Nederlands-Marokkaanse born-again moslim geen overtuigend motief had. De rechter had vast anders geoordeeld als hij meer inzicht had gehad in het verband tussen de islamitische sharia-traditie, moslimse identiteitsvorming en clitoridectomie (en ook als de verdachte een 'zwarte' Afrikaan uit de officiële 'risico-categorieën' van de overheid was geweest.

     

    Ook de preventie zou gebaat zijn bij meer openheid over de relatie tussen vrouwenmishandeling en religieuze tradities. Vanwege het zware taboe op dit onderwerp tasten hulpverleners hier vaak in het duister. Want wat is nu precies een religieuze traditie en hoe ontwikkelt die zich? Wat voor rol speelt een dergelijke traditie in het krachtenveld van 'actoren' binnen een gezin, of een gemeenschap? Waarom worden tradities door sommigen binnen die gemeenschap bestreden en door anderen juist gepromoot?

    Dit leer je niet op de opleidingen voor maatschappelijk werk of op de huisartsenopleiding. Want wie zou dat moeten doen? En op basis van welke informatie? De universitaire studie van de sharia houdt zich, weet ik als sharia-docent, niet met zulke vragen bezig. Theorieën over de rol van sharia-tradities in moderne samenlevingen worden er (nog) niet ontwikkeld, laat staan toegepast. Terwijl die bijzonder waardevol zouden zijn.

     

    Als de overheid écht werk wil maken van de bestrijding van vrouwenbesnijdenis, dan zal ze universiteiten moeten stimuleren om dit thema unverfroren te gaan bestuderen. Nederland geeft vanouds prioriteit aan onderzoek naar de relatie tussen sharia en staat, of de ontwikkeling van een 'liberale islam'. Maar bij relevant onderzoek horen ook hete hangijzers, zoals de relatie tussen sharia en vrouwenbesnijdenis (en die tussen religie en eerwraak).

    De feiten erover zijn zoals ze zijn. Grondig onderzoek ernaar zal zeker wrijvingen opleveren. Maar we hoeven niet bang te zijn dat het gesprek erover 'over de hoofden van de moslims heen' wordt gevoerd. Want veel jonge moslims - de vrouwen in nóg groteren getale dan de mannen - melden zich aan de laaglandse universiteiten. Zij kunnen, net als iedere andere betrokken Nederlander, volop deelnemen aan discussie en onderzoek.

    *

    Maurice Blessing (1968) is arabist en publiceert over geschiedenis en het Midden-Oosten. Hij doceerde sharia (islamitisch recht en moraal) aan de UvA.

    *

    De teugels strak aantrekken

    Heeft U hier nu gelezen dat de Moslims als groep minderwaardig zijn? Dat was in ieder geval niet de bedoeling. Moslims zijn ook niet achterlijk, of dom. Hun fanatieke ideologie maakt hen alleen zo.

    Nederland haalt een karrevracht medailles binnen op de Winterspelen. Zijn Nederlandse spierbundels dan zoveel beter dan deonze, of dan Moslimse? Het verschil zit hem m.i. in de koppekes! Ha nee, zegt WDRn de Russische atleten waren alleen zoveel beter, omdat ze onder de EPO zitten.

    Waarom gebruiken Moslims dan geen EPO?

    *

    In de primitieve leefwereld is seksualiteit uitsluitend gericht (net als in de dierenwereld) op procreatie, op jeugd die de toekomst moet veilig stellen in de jacht of de visvangst. Afwijkingen worden met de dood gestraft, in het belang van de groep. Eenzelfde situatie dus als bij de Islam, die ook weer dat primitieve geassimileerd heeft.

    In Oeganda in ‘Donker Afrika’, een ontwikkelingsland, wordt homoseksualiteit onverbiddelijk met de dood bestraft, waarover veel ophef. Het Westen zal nu als straf voor deze schending van ‘de mensenrechten’ alle Ontwikkelingshulp stopzetten. Maar nergens heb ik het woordje ‘Islam’ gevallen….

    *

    FGM, eremoorden, uithuwelijken, enz, allemaal tekenen van niet-beschaving, zullen dus nog vele jaren meegaan, net als het trekken van zere kiesen….Al die dingen hebben wij in het Westen al vele honderden jaren achter de rug….al komen bepaalde bestialiteiten (want abortus is dat toch) op een moderne manier, terug in de mode.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     

    25-02-2014, 17:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1835 - KIEV IN NOORD-GRIEKENLAND: EEN ILLUSTERE ONBEKENDE OUDE BEKENDE

    *

    Dinsdag 25 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 7u36-18u17

    H Walburgis

     

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Het opgesmukte verhaal van WO II in authentieke beelden onder ogen krijgen en daar toen voor het eerst kennis maken met KIEV, een stad ergens in het Oosten….

    Van een stokoude kloosterzuster kreeg ik jaren geleden van de zolder gehaald, vier stuks van 10 cm dikke ingebonden A3 formaat tijdschriften SIGNAAL, jaargangen ’38-’44. Stevig glanzend papier, kleurendruk, prachtige foto’s, luxueus verzorgd. Naar het einde toe werd dat wel goedkoop dagbladpapier, dun, onverzorgd met zeer sporadisch zwart-wit foto’s. Met vooral veel bla-bla-bla over de nieuwe ‘Wunder waffe’ van de Führer. De laatste nummers waren van begin September 1944. Stuk voor stuk werden dan door mij die dingen later ‘uitgeleend’ aan vrienden wier naam allang vergeten is. Foetsie ¾ van dat tijdsdocument.

    Ik herinner mij de triomfantelijke reportages, in het zog van de ene keer de Krigesmarine of de Luftwaffe, de volgende keer van de Wehrmacht of van de SS of de SA, die in de eerste weken van Operatie Barbarossa (de inval in Rusland) op de voet volgden. Die verslaggevers waren meesters in het fotograferen van de al-dan-niet nagespeelde waarheidsgetrouwe oorlogstaferelen waar de kogels U letterlijk om de oren floten.. We zagen beelden van de standrechterlijke executies van vrouwen en kinderen door Rode ‘volkscommissarissen’ van de KGB, met het pistool in de blote vuist. We zagen haveloze dorpjes en angstige boeren die schuw rond de machtige Duitse pantsers kwamen draaien, bedelend om voedsel, maar we kregen voornamelijk bladzijden lang kleurrijke beelden met triomfantelijke teksten, hoe de voertuigen van de SS-voorhoede in Kiev door de massa met bloemenslingers werden onhangen. Daar was men buiten zichzelf van vreugde, eindelijk verlost te worden van de Sovjets. Als poropaganda meer dan doorzichtig, maar toch impressionant. Zelfs jaren nà die verloren oorlog.

    Want in September ’44 had ik met eigen ogen, dat zelfde soort beelden gezien van vrouwen en meisjes die boven op de Canadese tanks met grote witte ster, om de hals vlogen van die vuile en bezwete “Bevrijders’, die die dag al bijna 100 Km hadden afgelegd en de vluchtende Feldfgrauen op de hielen hadden gezeten. Daar in Kiev waren het glad geschoten en flink uit de kluiten gewassen SS-helden geweest, die als speelse jonge Goden èn de massa èn de bloemen van zich dienden weg te houden.

    De naam Kiev, een stad mij verder onbekend gebleven, is mij anderzijds toch altijd van reputatie bij gebleven, precies door die wrede ‘Einsatz Gruppe’ die in het begin van de campagne nog ongenaakbare jonge goden bleken te zijn geweest.

    Kiev is dus ook voor mij de grote Onbekende, en ik zal dus maar voorzichtig zijn om een mening te formuleren. Al vind ik het toch curieus dat onder de huidige revolutie, weer een EU-aanbidder opduikt, die in onderstaand artikel het etiket krijgt opgekleefd een ‘Mussert Nazi collaborateur’ te zijn. Mussert, van de Nederlandse KSB, was de Quisling der Lage Landen die ons definitief wilde inlijven in het Grote Germaanse Wereldrijk van de Übermenschen.

    Ik benoem in de titel hierboven Oekraïne misschien een beetje voorbarig als het Griekenland van het Noorden, waar de Euro-Nazi’s met ons geld de sympathekerds willen uithangen, want de persoonlijke contacten die wij hier hebben met Oekraniniërs-immigranten, zijn meer dan uitstekend: werkzaam, goede Italianen geworden, diep gelovig en vooral vol heimwee en tezelfdertijd vol afkeer voor al wat Russisch is.

    *

    EU zet de Mussert van Oekraïne op de troon

    (Door: Joost Niemöller)

    *

    Er waren filmpjes te zien van Lenin-beelden die door heel Oekraïne heen van hun sokkel gingen. Mooi. Maar welke ‘held’ komt er nu voor in de plaats? Op een via Twitter verspreide foto is te zien dat er inmiddels een enorm portret van Stepan Bandera  boven het parlementsgebouw in Kiev hangt. Een man die te vergelijken is met Mussert. Hij collaboreerde met de nazi’s, en werd zo de zeer dubieuze stem van het Oekraïense nationalisme. Ook elders in de stad hangen nu enorme portretten van Bandera, zo is via Twitter te zien.

    Niet zo vreemd dus dat men zich in Israëlische kranten zorgen maakt over de Joden in Kiev. Al helemaal toen te zien was hoe portretten van Bandera meegedragen werden in de demonstraties. Guy Verhofstadt hitste de menige in Kiev op, en de EU en het IMF beloofden al miljoenen voor het ‘nieuwe Oekraïne’. Maar dit is dus het prominente gezicht van dit ‘nieuwe Oekraïne.’

    Zo zet de EU weer een oude nazi op de troon. Zou Verhofstadt wel beseft hebben voor wie hij zo liep te schreeuwen? Je hoopt dan maar van niet.

    Bron:
    http://joostniemoller.nl
    Auteur: Joost Niemöller

     

    De teugels strak aantrekken

    Oekraïne was tot een stuk in de 15de Eeuw een deel van het katholieke Polen, maar sedert het Communisme werd het volgepompt met Russische intelligentsia die zich daar gedraagt als bij ons de Franscouillons tegenover de Vlamingen. Voor de rest: gedwongen volksverhuizingen die het bloed doen kruipen waar het niet kan gaan. Volksverhuizingen zijn van alle tijdenen zijn best te vergelijken met vulkaan-uitbarstingen die lang blijven natrillen.

    Ik kan dus maar toejuichen dat het volk daar naar vrijheid smacht. Weg van de ex-USSR, weg van de regen, om vervolgens bij de EU Sovjetska in de drop te ontwaken?

    Volgens mij moet dat land niet zomaar geld toegestopt ‘krijgen’, maar moet deze enorme afzetmarkt zonder verder tijdverlies door onze wakkere ondernemers a.h.w. belegerd worden, om er (met Europees geld?) ondernemingen uit de grond te stampen. Goedkope maar goede werkkrachten genoeg. En eenmaal dan door de nieuwe welstand de consumptie op gang gekomen is, komt er een onafzienbaar afzetgebied bij. Rusland heeft (voor zijn gas) Oekraïne nodig, en wij hebben Rusland nodig. Al ware het maar om de Saoudische pietrol-boeren een poot uit te draaien.

    Als de lezer zich de moeite zou getroosten om via Google eens te zoeken naar de vroegere handelsbetrekkingen tussen De Lage Landen en het onmetelijk Russische Rijk van de Donau tot de Oeral, dan zou men daar tussen iedere bladzijde enorme mogelijkheden ontdekken. Maar sedert het einde van de 15de Eeuw en de ontdekking van Amerika (1492), zijn alle ogen gericht op jet goud van de Nieuwe Wereld. Terwijl men De Oude Wereld, die nochtans veel meer rijkdom biedt, compleet vergeten is. Een fout die de eerste 100 jaar nog niet zal rechtgezet worden….

    In Oekraïne verdwijnen thans de laatste standbeelden van Lenin. Wedden dat er bij de echte Euro-Nazi’s stemmen opgaan om deze binnenkort naar bij ons over te brengen?

    Last Minute.

    Na het strijken van de Olympische vlag van de Winterspelen zondag laatst, schijnt de Russische Beer eindelijk uit zijn winterslaap te zijn ontwaakt. Ziet er niet goed uit voor de Westerse ‘globalisten’ die alles op alles hebben gezet om dat land in hun richting te doen wankelen. Als het waar is, dat Russische tanks oprukken naar de grens, dan verdient de Zwarte Ongelukskater uit Amerika met beide oren genageld te worden aan de hoogste bol van het Brussels Atomion. Als hij dan even rondblikt, dan ziet hij bijna niet één land ter wereld meer, waar zijn land geen oorlog is gaan stoken. Maar met Poetin zou hij wel eens zijn meerdere hebben gevonden. God-zij-dank, zou ik zeggen, moest dat niet meteen in de eerste plaats weer onze eigen kop kosten. Zoals precies 100 jaar geleden….

    Having a big time, haast U Jan Kees om tot Uzelve te komen, nu het nog kan.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *



    25-02-2014, 11:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1834 - IN 1096 WAREN ER HEEL WAT MINDER GRUWELDADEN NODIG OM KRUISRIDDERS TE WAPEN TE ROEPEN

    *

    Maandag 24 februari

    Zon 7u38-18u15

    Z Ameel van Ter Duinen

     

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

     

    Op 22 Februari, twee dagen geleden, was het precies 71 jaa   r geleden, dat een groepje jonge mensen onder de oorlog in München werden terecht gesteld, omdat zij in naam van de Vrijheid, de Hitleriaanse dictatuur hadden aangevochten onder het teken van Die Weisse Rose.. Hieronder krijgt U een lange bloemlezing over de verrijkende weldaden van de Islam, als inleiding tot dit verhaal van ‘Die Weisse Rose’, een kleine maar dappere verzetsbeweging in Duitsland in de jaren ‘42-‘43.. Die jonge intellectuelen die uit nobele beweegredenen de Nationaal Scoialistische Arbeiders Partij van Duitsland (de Nai’s) bestreed en het met de dood moesten bekopen.

    Vandaag staat de Islam in Europa gelukkig nog niet ze ver als de Nazi’s toen in Duitsland, al wordt het toch al op eieren lopen. Even Googelen op naam van De Witte Roos en U zult begrijpen waarom 22 Februari 1943, de dag van hun onthoofding, in naam van onze eigen vrijheid, best nooit meer vergeten wordt. Wan t onthoofding is weer in.

    De tijd dringt, willen wij niet het volgende land zijn, dat het lot van Syrië ondergaat; waar Moslims elkaar uitmoorden, en passant ook alle ‘Ongelovigen’ opruimt.

    .

    Oorlog tegen christenen: Lijst gruweldaden moslims wordt dagelijks langer

    *

    Syrisch meisje geëxecuteerd vanwege Facebook-account - FBI vernietigt de door dominee ingezamelde kleren voor christelijke wezen in Soedan

    Vernielde kerk in Homs, Syrië. Als het zo doorgaat, blijft er in het Midden Oosten straks niets over van het christendom.

    Terwijl de Nederlandse regering zich de afgelopen weken vooral druk maakte over de rechten van Russische homo's, wordt de islamitische uitroeiingsoorlog tegen het christendom in het Midden Oosten en Noord Afrika nog altijd compleet genegeerd. De lijst gefilmde en gedocumenteerde gruweldaden van moslims tegen christenen is sinds onze laatste update weer fors langer geworden. Afgelopen woensdag slachtten moslims in Nigeria 115 mensen af, vernietigden 400 auto's en staken 1500 gebouwen in brand. De jihadist die de bloedpartij organiseerde, Abubakar Shekau, zei in een video dat 'wij tegen christenen vechten waar we ze maar tegenkomen. Iedereen die in democratie gelooft is een ongelovige en mijn vijand.'

    Degenen die hun kinderen een 'Westerse opvoeding' geven moeten eveneens worden gedood, aldus Shekau, leider van de terreurgroep Boko Haram. 'Wij vergieten met plezier hun bloed. De Koran moet het hoogste zijn, wij moeten de islam in dit land vestigen.' (1)

     

    Afgelopen zondag bestormden Nigeriaanse moslims het christelijke dorp Izge. Onder luide 'Allahu Akbar!' kreten werd een ware slachting aangericht: 93 mensen werden in koele bloede vermoord en veel anderen verwond. (5)

    Soedan

    In Soedan gaat de strijd van president Omar al-Bashir tegen het christendom onverminderd verder. In het afgesplitste Zuid Soedan verwoestten moslims een kerk met 300 leden. Zoals we al vaker hebben laten zien wordt al-Bashir, die christenen arresteert en deporteert omdat hij Soedan geheel wil islamiseren, gesteund door president Obama's broer Malik. (2)

    Het Witte Huis heeft dan ook duidelijk de kant van al-Bashir gekozen. Dat bleek toen de FBI het huis van Sam Childers, bekend als de 'Machine Gun Preacher' die vorig jaar de Moeder Teresa Prijs ontving, binnenviel, en alle ingezamelde kleren voor de christelijke wezen in Soedan vernietigde. (14)

    Egypte: Bus met christelijke toeristen opgeblazen

    De bus die in Egypte door een aan Al-Qaeda verwante jihadgroep werd opgeblazen, was gevuld met Zuid Koreaanse christenen. Drie passagiers kwamen om het leven, veel anderen raakten gewond. In een verklaring zeiden de moslimstrijders van Ansar Bayt al-Maqdis dat de aanslag was gericht tegen de (christelijke) 'Zionisten'. (3)

    Syrië: Meisje geëxecuteerd vanwege Facebook account

    In het Syrische Homs werden de 62 jarige Nafeh Toume en zijn 34 dochter Abeer door moslims vermoord en verbrand omdat ze christenen waren. (10) Ruim 600.000 christenen zijn voor het jihadistische geweld op de vlucht geslagen. Als ze niet weg kunnen, lopen ze groot risico te worden doodgeschoten of onthoofd. (11)

    Een meisje -waarvan niet duidelijk is of ze christen was- uit Al Raqqa werd op heterdaad betrapt terwijl ze op haar Facebook-account zat. Moslims leverden haar uit aan de rechtbank, die haar op grond van de Koran ter dood veroordeelde. Facebook zou een vorm van overspel zijn, redeneerde de rechter. Het meisje werd vervolgens gestenigd. (12)

    In deze video wordt een ander jong onschuldig Syrisch meisje midden op straat langzaam door moslims gewurgd. Let op: schokkende beelden. (13) Elders deden moslims hun behoefte in een kerk, scheurden pagina's uit de Bijbel, vuurden op kruizen, en overgoten een christelijke man met benzine en staken hem in brand (16). Zo'n 30% tot 40% van de Syrische kerken is inmiddels verwoest.

    In Aleppo werden twee Armeense christenen door moslims uit een bus gesleept. De jihadisten keerden even later met een doos terug, waar 'cakejes' in zouden zitten. Toen de doos werd geopend, lagen daar echter de twee hoofden van de christenen in. (18)

     

    Al-Nusra / Al-Qaeda zweert christendom uit te roeien

     

    Het aan Al-Qaeda verbonden Jabhat al-Nusra waarschuwde in een verklaring alle christenen dat 'in jullie eigen huizen de getrokken zwaarden van de islam in jullie nekken zullen worden gezet... Wij zullen de dageraad met ons bloed kleuren. De nacht van het polytheïsme (waarmee de christelijke leer van de Drie-eenheid wordt bedoeld) en het atheïsme zullen voor altijd verdwijnen.' (19)

    De Republikeinse senator John McCain, die zich vorig jaar in Syrië lachend met Al-Qaeda terroristen op de foto liet zetten, wil echter geen enkele kritiek horen op de Amerikaanse steun aan de moslimterroristen. Tijdens een hoorzitting van een parlementair comité liep hij schreeuwend van woede weg, omdat hij vond dat enkele Syrische kerkleiders niet eens in de zaal hadden mogen worden toegelaten, laat staan dat ze hun verhaal mochten doen. (20)

     

    Irak

     

    In Irak, waar het overgrote deel van de christenen inmiddels is verjaagd of vermoord, vielen moslims een bakkerij binnen en stopten de medewerkers vervolgens in hun eigen ovens - een gruwelijke herinnering aan de miljoenen Joden, die hun einde vonden in de ovens van de Nazi's. (21) Van de 300 kerken in Irak zijn er nog maar 52 overgebleven. De overige 248 zijn verwoest door moslims (23).

     

    Pakistan

     

    De kreupele, vanaf zijn middel verlamde Pakistaanse christen Shagufta Kausar en zijn vrouw werden door een bende moslims naar de gevangenis gesleept, enkel vanwege hun geloof. Rescue Christians vangt hun kinderen op. De moslims eisen dat de man wordt geëxecuteerd, en de vrouw 35 jaar gevangenisstraf krijgt. (6)

     

    Een andere christen kreeg een pistool tegen zijn hoofd, en kreeg te horen dat als hij zich niet bekeerde tot de islam, zijn kinderen zouden worden ontvoerd. Vervolgens werd hij zo erg in elkaar geslagen, dat hij bijna stierf. (7)

     

    Er is gelukkig ook goed nieuws: in hetzelfde land wist Rescue Christians gedeeltelijk vrijspraak te krijgen voor Sajjad Masih, een christen die vanwege 'godslastering' tot levenslang was veroordeeld. De organisatie werkt er nu hard aan dat ook de andere aanklacht wordt geseponeerd. (4)

     

    Rescue Christians wist een andere christen met dezelfde achternaam, Younis, vrij te krijgen. In 2005 werd ook hij vanwege het beledigen van de islam ter dood veroordeeld. Jarenlang zat hij gevangen en gemarteld, zodat hij bijna het leven liet. Zelfs na zijn vrijspraak werd hij weer door moslims mishandeld. Inmiddels verblijft hij in een safehouse van Rescue Christians (15).

     

    Hand Indiase professor afgehakt

     

    In 2010 werd in India de christelijke professor TJ Joseph door een groep moslims aangevallen omdat hij Mohammed zou hebben beledigd. Zijn rechterhand en een deel van een arm werden afgehakt. Pas eind vorig jaar werd de man vrijgesproken van het belasteren van de islam, en kreeg hij zijn baan terug.(8)

     

    CAR

     

    In de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) werd christen Polin Pumandele door moslims gegrepen en neergestoken, waarna zijn keel werd doorgesneden. Zijn lichaam werd in een greppel gedumpt. 'De moslims gaan ons allemaal vermoorden,' zei een van zijn familieleden. Een woedende christelijke vrouw dreigde dat juist het tegenovergestelde zal gebeuren. (9)

     

    Elders in Afrika, mogelijk ook in de CAR, maakten moslims deze video, waarin ze laten zien hoe een vrouw onder het gezang van Koranteksten in een kuil wordt ingegraven en wordt gestenigd (24).

     

    Straks ook in Europa?

     

    Ook in Europa beginnen moslims en christenen incidenteel met elkaar te botsen. Tijdens een intergeloofdienst in een reformatorische kerk in het Duitse Speyer, een speciaal monument ter nagedachtenis van Maarten Luther, begon een imam de islamitische gebedsoproep te zingen. Heidi, een Duitse christin, stond vervolgens op, riep dat Jezus Christus de Heer van Duitsland is, en zei 'ik verbreek deze vloek!'. Ook waarschuwde ze het publiek dat wat er gaande was -namelijk de implicatie dat Allah en Jahweh dezelfde God zouden zijn-, een leugen is. Daarop werd ze de kerk uitgezet.

    Miriam is lid van de 'Witte Roos' beweging, die dezelfde naam draagt als de groep die in de Tweede Wereldoorlog de Nazi's bestreed. 'De Witte Roos' richt zich nu tegen de islam, die in veel opzichten een vergelijkbare ideologie heeft. (17)

     

    Westerse wereld en kerken zwijgen

     

    Bovenstaande is slechts een greep uit de berichten van de laatste paar weken. Patrick Sookhdeo, voorzitter van het Westminster Institute, waarschuwde dat 'de kerk mogelijk wordt uitgeroeid, niet alleen in Syrië. We hebben het eerder gezien in Irak, en ook in Libanon kan de kerk vallen.' Bisschop Julian Dobbs bevestigde dit, en veroordeelde het trieste feit dat 'het grootste deel van de Westerse wereld, de kerk en de media, zwijgen over deze situatie' (22).

    Xander

    1) Al Jazeera (via Shoebat)
    (2) Aina (via Shoebat)
    (3) Christian Today / YouTube (via Shoebat)
    (4) Shoebat / YouTube
    (5) Nigerian Tribune (via Shoebat)
    (6) Shoebat / YouTube
    (7) Shoebat / YouTube

    (8) AsiaNews (via Shoebat)
    (9) The Washington Post (via Shoebat)
    (10) The Voice of Truth  (via Shoebat)
    (11) Fox News (via Shoebat)
    (12) Shoebat
    (13) LiveLeak / Shoebat
    (14) The Blaze (via Shoebat)
    (15) Shoebat / YouTube
    (16) Shoebat / YouTube (Journeyman TV)
    (17) CBN (via Shoebat)
    (18) Christian Today (via Shoebat)
    (19) Al-Monitor (via Shoebat)
    (20) Judicial Watch (via Shoebat)
    (21) Alalam / YouTube (via Shoebat)
    (22) World Net Daily (via Shoebat)
    (23) Catholic (via Shoebat)
    (24) LiveLeak (via Shoeb

    De teugels strak aantrekken

    De gruwel van de Europese Eenmaking onder het Nationaal Socialisme is amper 70 jaar voorbij, en reeds dient zich de volgende aan, die net als toen, door een bende nieuwlopende technocraten wordt uitgedokterd. Net als toen moet als verweer de behoudsgezinde gedachte gebaseerd zijn op de eeuwenoude Christelijke Beschaving, die iedere dag nieuwe horizonten opent.

    Net als toen, zo lang Hitler zijn ware aard kon verbergen (totdat na verloop van tijd de omstandigheden hem tegen zaten), zo begint de Europese Unie zich te gedragen. Zie de houding van alle Euiro-bonobo’s na de vrije keuze van Zwitserland, dat niet eens deel uit maakt van de Unie. Net als Hitler zich door Italië en Japan tegen de rest van de wereld gesteund wist, zo weten de EU-technocraten zich gesteund door de Islam, waarmee ze als twee handen op één buik zijn. Waardoor weer, net als toen, vele, van ons door een poort zullen moeten, waarop staat ‘Arbeit Macht Frei’, om als grondstof te dienen voor de zeep-fabricatie…..

    Met de ervaring van die jonge mensen van Die Weisse Rose in ons achterhoofd, mogen we nu niet wachten tot de dag waarop de onthoofdingen ook bij ons, zoals in Syrië, zouden beginnen. Wij willen elkaar geen ‘tot ziens in de eeuwigheid’ wensen op het ogenblik dat ons doodvonnis zou voltrokken worden. Wij willen de vrijheid om te leven. En om te leven zoals wij zelf willen, niet zoals wij gedwongen zouden woorden om te buigen voor een primitieve mensensoort, die kleine meisjes stenigt omdat zij op Facebook staan.

    Voor ons part mag Allah altijd en overal de Grootste zijn, maar niet bij ons! Al dat vreemd ‘goddelijk’ gedoe door mensenhanden gebracht heeft ons al kwaad genoeg berokkend. Wij willen geen ‘God’ die ons beveelt andere mensen de kop af te slaan. Wij willen een God die we kunnen danken voor het dagelijks brood dat we met eigen handen verdienen. Dat we niet moeten gaan roven bij andere volkeren. Wij   willen een Goed die iedereen VRIJ laat in zijn denken en doen. Zodanig vrij, dat iedereen zelfs vrij is om te leven alsof Hij er niet zou zijn. De Witte Roos is daar het mooiste symbool van.

    sGeschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     

    24-02-2014, 14:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!