MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1303 - IN HEEL HALF MAANIË KOMT WELDRA DE NIEUWSTE ORDE AAN DE MACHT

    Zondag 24 maart

    Palmzondag

    Zon 6u36-19u02

    H Catarina van Zweden

    °°°

    Met al die inbraken tegenwoordig heb ik volgende tekst

    op mijn achterdeur geplaatst:

    داخل دون الاتصال

    الخارج دون الكرات

     Vertaling:

    “Binnen zonder bellen”

    “Buiten zonder ballen”

    °°°

    1303 - IN HEEL HALF MAANIË KOMT WELDRA DE NIEUWSTE ORDE AAN DE MACHT

    °°°

     

    De onderste helft van het Rijk van de Halve Maan

    °°°

     

    Natuurlijk is het Kalifaat van de Halve Maan, Half Maanië, nog zover niet, en de Turken zijn nog altijd beste maatjes met ons en met Amerika. Zitten we immers niet beiden samen onder de atoom-paraplu van de Yankees? De Amerikaanse B52-gers stijgen op van Turkse vliegvelden, evenals onze 2 à 3 eigen F16 Vergeten  we vooral niet, dat Turkije straks, als de EU nog zou bestaan, daar ook lid van wordt. Geruisloos binnensluipen heet dat.

    Ziet U ook hetzelfde scenario als ikzelf? Wijzelf verzwakt, zien met lede ogen dat onze machtige buurman uit het land van de Halve Maan beetje-bij-beetje zonder ook maar één schot te lossen, het laken naar zich toetrekt…. Hun 5de Colonne krijgt met één enkel SMS-berichtje de consignes om toe te slaan, vanaf IJsland tot Andalousië. Overal breekt de Arabische Lente door, en na een paar jaar van ‘burger-oorlog’ ontwaken onze landen op een mooie morgen, onder de sharia. Brussel, hoofdstad van de EU, blijft bestaan, maar staat onder curatele van Ankara. Wat vroeger te vuur en te zwaard mislukte, lukt nu wel door listigheid….

    En Amerika, zegt U, gaan die ons niet komen helpen? Daarop past maar één antwoord : Amerika zal, tegen dan verzwakt en leeggebloed, maar al te blij zijn, niet zelf van de brokken te delen? In afwachting dat het zelf ook de sharia vrijwillig toepast.

    °°°

    Een ramp-scenario?

    Dat hangt alleen af van onszelf. Onkruid wieden, als het nog maar pas boven de grond komt, is niet zo erg. Erger wordt het als de bramen en het struikgewas boven Uw hoofd zijn gegroeid…

    °°°

    Ter zake :

    Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus

    °°°

    Letterlijke boodschap aan Amerika en het Westen: Neo-Ottomaans Rijk wordt de nieuwe orde voor het Midden Oosten - 'Vorige eeuw was tussenfase die wij zullen afsluiten'

    De Turks-Ottomaanse vlag met drie halve manen wordt steeds vaker gezien in Turkije. Inzet: het Ottomaanse Rijk op zijn hoogtepunt (groen).

    Het Nederlandse en Westerse politieke establishment is er nog altijd compleet onbenullig over, maar de Turken komen er steeds openlijker voor uit dat zij streven naar een hersteld Ottomaans Rijk dat opnieuw zal heersen over het hele Midden Oosten en delen van Europa en Noord Afrika. 'Wij zullen Sarajevo (Bosnië) opnieuw met Damascus verbinden, Benghazi (Libië) met Erzurum (Turkije) en Batumi (Georgië)... Dit is het centrum van onze macht. Het mogen in uw ogen misschien verschillende landen zijn, maar Jemen, Skopje (Macedonië), Erzurum en Benghazi waren 110 jaar geleden delen van hetzelfde land,' legde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu onlangs uit aan zijn Amerikaanse collega John Kerry. (1)

    Davutoglu wordt als de belangrijkste architect van premier Erdogans heersende islamistische AK Partij gezien. In 2009 ontkende hij nog de neo-Ottomaanse plannen van de regering in Ankara, maar inmiddels schamen de Turken zich niet meer voor hun imperialistische veroveringsdrang. Davutoglu liet Kerry openlijk weten dat het Turkse neo-Ottomanisme de nieuwe orde voor het hele Midden Oosten zal worden.

    'Vorige eeuw tussen-fase die wij zullen afsluiten'

     'De vorige eeuw was slechts een tussenfase voor ons. Wij zullen die tussenfase afsluiten,' aldus Davutoglu. Met andere woorden: de Turken zullen hun seculiere maatschappij definitief omvormen tot een islamistische en deze tot ver over de huidige Turkse grenzen uitbreiden. 'Dat zullen wij doen zonder oorlog te voeren of iemand onze vijand te noemen en zonder grenzen te betwisten,' voegde hij er quasi-geruststellend, volgens de zo typerende islamitische 'dubbelspraak' aan toe.

     

    Dus geen oorlog - tenzij we het hebben over de Syrische president Bashar Assad, die door Erdogan onlangs een 'stomme duivel' werd genoemd. Hij moet natuurlijk eerst worden afgezet voordat de Turken 'geen oorlog' hoeven te voeren om Damascus te 'her'overen.

     En ook geen vijanden - tenzij we het hebben over de Koerden, waarover Erdogan recent opschepte dat het Turkse leger er in enkele dagen tijd zo'n 500 had vermoord. Net als de Armenen zullen zij eerst moeten verdwijnen voordat Turkije niemand meer 'een vijand' hoeft te noemen.

     Met respect voor andermans grenzen - tenzij we het hebben over het bestaansrecht van de Joodse staat Israël, dat door Erdogan onlangs met het fascisme werd vergeleken en zelfs een misdaad tegen de mensheid werd genoemd. Respect voor andermans grenzen kunnen de Turken natuurlijk pas hebben als die van Israël compleet zijn weggevaagd.

    'Nieuw Ottomanisme'

    'Dit noemen wij het nieuwe Ottomanisme,' zei Davutoglu. 'Degenen die heel Europa verenigden werden niet de nieuwe Romeinen (genoemd), maar degenen die het hele geografische Midden Oosten zullen verenigen worden wel de nieuwe Ottomanisten genoemd... Het is een eer om geïdentificeerd te worden met de Ottomanen en de Seljuken... De mensen die hier tijdens de hele geschiedenis bij elkaar woonden werden in de vorige eeuw uit elkaar gerukt en groeiden uit elkaar.'

     

    Turkije was in zijn ogen het centrale land dat de volken bijeen hield en zal dat opnieuw worden. Daarbij zal het geen tegenspraak en tegenweer dulden. 'Het is belangrijk om hier standvastig in te zijn. Als je vertrouwen hebt in je beleid zou je geen enkele concessies moeten doen. Het is belangrijk om op een kritiek en beslissend moment niet besluiteloos te zijn.'

    Het is natuurlijk de grote vraag wat de Turken zullen doen als de omringende landen en volken weigeren mee te werken aan de wederoprichting van het Ottomaanse Rijk. De genocide op de Armenen begin vorige eeuw en de jarenlange slachtpartijen onder de Koerden beloven in ieder geval weinig goeds. Hetzelfde kan gezegd worden over de Turkse steun aan islamitische terreurbewegingen zoals Hezbollah, Hamas en de aan Al-Qaeda en de Moslim Broederschap verbonden Syrische rebellen.

    Rijk van de Antichrist

     

    Volgens de Bijbel zal er in de laatste fase van de eindtijd een achtste wereldrijk komen dat een wedergeboorte van het zevende rijk zal zijn en dat geregeerd zal worden door de Antichrist. Veel Westerse Bijbelgeleerden beweren al tientallen jaren dat dit het herstelde Romeinse Rijk in Europa -de EU- wordt. Daarbij worden echter teksten genegeerd die duidelijk vermelden dat dit Antichristelijke rijk in het Midden Oosten zal ontstaan. Zo zal de Antichrist volgens het Oude Testament afkomstig zijn uit het gebied van het voormalige Assyrië: (delen van) het huidige Syrië, Irak en Turkije.

    Onder andere de Bijbelse profeten Joël en Zacharia schrijven dat Israël in de eindtijd zal worden aangevallen door de volken 'van rondom'. In diverse teksten worden de buurlanden die Israël zullen aanvallen met name genoemd. In onze tijd betreft het hier zonder uitzondering moslimlanden, inclusief Turkije. Davutoglu wil in ieder geval zo snel mogelijk terug naar de tijd dat de Turken heersten over een gebied dat het huidige Zuidoost Europa, Noord Afrika en het hele Midden Oosten -inclusief Israël en het zuidelijk gelegen Jemen- omvatte.

    Islamitische Kalifaat in wording

    Met de opkomst van de Moslim Broederschap in Egypte, Syrië en andere landen, die openlijk zweert op een dag de Joodse staat te zullen aanvallen en vernietigen, lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat deze aanval niet ver in de toekomst zal plaatsvinden. Het herstelde Ottomaanse Rijk is dan ook het islamitische Kalifaat in wording. Natuurlijk zullen de Turken dat (nog) niet openlijk toegeven - totdat ze zich sterk genoeg wanen om hun imperialisme met militaire kracht bij te zetten. Niet voor niets wordt het Turkse leger verdubbeld naar 1 miljoen man en ontwikkelt het land in het diepste geheim kernwapens (zie links hieronder).

     

    °°°

    Onderwijl heeft onze media het veel te druk, met het zich bezig houden met beuzelarijen.

    We hebben gelukkig nog altijd niet alleen de spreekwoordelijke kraaien die iets uitbrengen, maar vooral het Internet die als het moet, de onderste steen kan bovenbrengen. Danig ongemakkelijk voor de Overheid, die ons liefst dwingt naar wat ze zelf denkt. Bijna even ongemakkelijk als dat algemeen stemrecht, die om de zoveel tijd het werk en de roestige vastheid van onze heerlijke Overheden door elkaar gooit.

    °°°

    Straks begin 2014 komt er weer zo’n kans, om al die kegels omver te blazen. Zodat er iets nieuws kan georganiseerd worden op ieder niveau, van Provinciaal tot federaal tot Europees. Zodat we eindelijk baas worden in eigen huis en al het oude kunnen meegeven met het klein gevaarlijk huisvuil.

    Misschien zelfs dat er een begin kan gemaakt worden, aan het repatriëren van die vele honderdduizenden ontheemden uit arme landen, die naar hier zijn gekomen, aangelokt door valse beloften van te kunnen leven als God in Frankrijk. Misschien zelfs dat we genoeg hebben van die ‘ethische verworvenheden’ en dat die homo-gekte kan teruggesch0ioefd worden. Dat misschien elk menselijk leven, in liefde geconcipieerd, terug mag ter wereld komen, om op te groeien tot volwaardige leden van ons eigen volk in een gezonde samenleving. Dat er eindelijkweer gezocht en gevonden wordt wat productief werken kan verwezenlijken.

    Dat er misschien eens weer kan geleefd worden naar de  10 Geboden, waarvan het bijzonderste luidt : bemin Uw evennaaste gelijk Uzelf.

    °°°

    Vandaag, Palmzondag, om het thuis-gevoel te beleven, op de TV de RAI opgezet voor de plechtigheid met de nieuwe Paus op het zonnige St Pietersplein in Rome, dat weer zwart van het volk zag. Stevige kost met een begeesterende toespraak van Zijne Heiligheid, een beetje oneerbiedig onderbroken door het gejuich van de aanwezige jeugd. Hier was geen oude man aan het woord, maar een jonge Kruisvaarder.

    Ik kan het maar aan iedereen thuis aanraden, zelfs als U niks begrijpt van al dat Italiaans : geniet van het moment. Zet voortaan de zondag voormiddag de RAI op in plaats van VTM of Een. Bij het ingaan van de Goede Week kunnen wij U verzekeren, dat bij ons, meer dan ooit, zal afgestemd worden op de Staatszender RAI UNO.

     

    °°°°°°

    De Leiders die we jarenlang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

    De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders met

    hoofdzetel Parijs, in coalitie met de IF, zijnde de Inheemse Frasncouillons en hun Vlaamse collaborateurs van de kleur-partijen.

     

    De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

     

    De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

    Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie. Het zijn al lang geen ’gastarbeiders’  meer; zefs geen allochtonen. Dus zijn het Jam-m’n-Klotens…..

      

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

    24-03-2013, 18:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1302 - OOK ZIJ WISTEN WAT GOED WS VOOR HUN VOLK

    .

    1302 - OOK ZIJ WISTEN WAT GOED WS VOOR HUN VOLK

    °°°

    De weg die de EUR-Overheid ons voor toont

     

    Het spoor is gewoon te volgen op de reuk……

    °°°

    Ik wil het even niet hebben over Keizer Nero, noch over Stalin of over Hitler. Dat zijn figuren als borrelnootjes in de geschiedenis van de mensheid. Ik wil de zaken in de diepte aanpakken. Structureel zelfs, even structureel als bij het opmaken van een begroting, als U begrijpt wat ik bedoel. We moeten dus terug naar de bron, naar de dieren-wereld zoals die leefde in het Aards Paradijs. Wat echt goed is voor de paarden, is het oog van de Meester. Wat geldt voor het dierenrijk, geldt mutatis mutandis voor het mensdom. Stel U even voor, dat de Overheid, verkleed als oude heks, uit de voorraad Cruella Onkelyncken bijvoorbeeld, ieder moment van de dag of van de nacht rond Uw oren flappert, om bij de minste verkeerde zucht en harde tik op Uw dikke kop te geven : het zuchten, ja zelfs het ademhalen  zou rap gedaan zijn. Iedereen zou perfect in de pas denken en in de pas doen, en de Overheid zou, gevreesd als de Duivel en zijn Moer, vettige dagen beleven.

    Dat van die vettige dagen, dat is wat ons te wachten staat. Alleen nog bij de geboorte een chip verplicht maken,  en Kees staat in het volle daglicht.

    Voor wie groot gegroeid is met de Christelijke Catechismus is volgende vergelijking misschien duidelijker : iedereen wordt geboren met de chip van de erfzonde, en geraakt daar levenslang niet meer van af. Via de antennes van die Erfzonde controleert de Schepper, Darwin even daar gelaten, geheel de Schepping.

    Begrijpt U? De Overheid die moet als een vergramde Allah heersen over de wormen aan zijn voeten….

    Het enige dat ons nog zal kunnen redden, is ons laten terug flitsen naar ergens een verlaten gat, in de tijd van de ruilhandel, waar we kunnen leven van de jacht en de visvangst. En waar de briefdrager Uw huisnummer vindt door het tellen van het aantal mesthopen in de straat.

    °°°

    Ter zake :

    Bankrun-angst: Duitsland eist pin- en pukcodes burgers op en maakt einde aan online anonimiteit

    °°°

    Verplichte afdracht 'a-la-Cyprus' wordt ook in de rest van de eurozone voorbereid

    Stapsgewijs worden we een cashloze samenleving ingevoerd waarin de overheid totale controle over ons heeft, zelfs over onze bankrekeningen.

    De angst dat de crisis in Cyprus zich over heel Europa verspreidt groeit met de dag. In Duitsland wil het parlement een eventuele bankrun meteen in de kiem smoren en wordt vandaag een nieuwe wet aangenomen die telecomproviders verplicht om de pin- en pukcodes van hun klanten ter beschikking te stellen aan de overheid. Hiervoor wordt er een speciale elektronische interface opgezet, zodat de autoriteiten direct toegang krijgen tot alle bankrekeningen. Als kernland Duitsland al dermate extreme maatregelen wil nemen, kunt u er donder op zeggen dat in andere landen van de eurozone hetzelfde wordt voorbereid.

    Over de hele wereld spraken talloze analisten hun verbazing en verbijstering uit over de Cypriotische 'bankroof' door de EU, de ECB en het IMF. Het toonde eens te meer aan dat de overheden zich in alle stilte toegang hebben verschaft tot vrijwel alle privé gegevens van de burgers.

    Inzage overheid in bankrekeningen

    De Duitse overheid leidt de weg door nog een stap verder te gaan en zichzelf theoretisch de macht te geven op ieder gewenst moment in te grijpen in bankrekeningen. Gisteren nam de Commissie Binnenland van de Bondsdag een wetsvoorstel aan die telecomproviders verplicht om privé informatie van hun klanten aan de overheid te geven en die de bestaande bescherming van deze gegevens afbouwt. Politie en douane krijgen vanaf nu directe inzage in iedere gewenste bankrekening, ook als hier geen directe aanleiding toe bestaat.

    Einde anonimiteit op het internet

    Bovendien maken de Duitsers de facto een einde aan de anonimiteit op het internet door wetshandhavers toestemming te geven de identiteit van internetgebruikers bij providers op te eisen, zelfs als deze slechts verdacht worden van een gering vergrijp (zoals bijvoorbeeld illegaal downloaden). De geheime diensten hoeven hiervoor niet langer aan te tonen dat er sprake is van een 'concrete dreiging', zoals tot nu toe het geval was.

    Het is niet te controleren of en wanneer pincodes en wachtwoorden van email accounts door providers aan de overheid worden gegeven. Hier is weliswaar nog de goedkeuring van een rechter voor nodig, maar dat is onder de nieuwe regeling slechts formaliteit. Het echte gevaar is de elektronische interface. Zodra deze is geïnstalleerd is een simpele aanpassing van de wet voldoende om de autoriteiten ongelimiteerde toegang tot de bankrekeningen van burgers te geven.

    Bankrekeningen straks geplunderd voor nieuwe 'reddingen'

     Gezien de snel verergerende eurocrisis is het waarschijnlijk dat vergelijkbare maatregelen in alle eurolanden zullen worden doorgevoerd. Dat betekent dat als er nieuwe 'reddingen' van landen en banken nodig zijn, of het permanente ESM noodfonds uitgeput raakt, de politiek meteen een greep kan doen in de bankrekeningen van alle burgers in de eurozone. Met andere woorden: wat politici op dit moment ook beweren, ook in de rest van de eurozone wordt een verplichte afdracht 'à-la-Cyprus' voorbereid.

    Totale controle door afschaffing cash geld

    Om de totale controle over al het geld van de burgers te krijgen wordt cash geld stap voor stap afgeschaft, zodat u straks alleen nog maar elektronisch kunt betalen. In bijvoorbeeld Japan betaalt bijna iedereen inmiddels met zijn mobieltje. Hoe meer mensen elektronisch afrekenen en online bankieren, des te beter is dit voor de autoriteiten, die straks met één druk op de knop burgers totaal kunnen afsluiten van 'kopen-en-verkopen' en alle andere betalingen als zij u zelfs maar verdenken van een misstap of ongewenst gedrag.

    In principe zullen burgers pas achteraf door de autoriteiten op de hoogte worden gesteld als hun gegevens door de autoriteiten zijn opgevraagd. Dit geldt ook voor personen die achter dynamische IP adressen werken. Door de nieuwe wet wordt het ministerie van Justitie in Duitsland omgevormd tot een soort FBI, die in de VS al langer onbeperkte toegang heeft tot alle online op te vragen privé gegevens van de Amerikaanse burgers. (1)

     

     

    °°°

    Ook ondergetekende zal zo’n soort officiële van Hoger hand aangestelde ‘engel bewaarder’ op zijn dak krijgen om boven op zijn klavier te komen zitten. Telkens een niet in-de-pâs lopende gedachte ook maar opduiken, zullen er pijnscheuten in zijn vingers schieten tot aan zijn elleboog. Lof, eer en wierook op de Overheid zullen zonder schrijven op het scherm vliegen, terwijl  golven van zachte parfum iom zijn hoofd zullen vliegen.

    Boven aan ieder stukje zullen vanzelf de letters groeien die de vrije menings-uiting bejubelen en in de bloemen zetten.

    Doet mij denken aan die twee flikken in het vroegere Sovjetrijk. Vraagt de ene aan de andere wat die denkt over de Overheid. Ja, zegt de andere, bedachtzaam en ten zeerste op zijn hoede, wat ik denk? Tja, hetzelfde als gij, zeker? – In  dat geval zegt de eerste, moet ik U arresteren wegen het verspreiden van subversieve meningen….

    °°°

    We zullen over dit hele verhaal meer ernemen, eenmaal de Cyprusaga tot de laatste letter is verteerd….

     

     

    °°°°°°

    De Leiders die we jarenlang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

    De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders met

    hoofdzetel Parijs, in coalitie met de IF, zijnde de Inheemse Frasncouillons en hun Vlaamse collaborateurs van de kleur-partijen.

     

    De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

     

    De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

    Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie. Het zijn al lang geen ’gastarbeiders’  meer; zefs geen allochtonen. Dus zijn het Jam-m’n-Klotens…..

      

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

    23-03-2013, 18:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1301 - IN VREDE LEVEN MET DIE HALVE WILDEN

    ***

    Zaterdag 23 maart

    Zon 6u39-19u01

    H Ethelwald

     

    1301 - IN VREDE LEVEN MET DIE HALVE WILDEN

     

    °°°

    Na de zondvloed kan iedereen zwemmen

     

    En zullen er weer geen god-loochenaars meer zijn….

    °°°

     

    Vandaag laat ik mijn lezers mee genieten van mijn theologische kant. Let wel : niet de Theo loogi-ische maar de theologische kant. Het wordt ’n gesprekje waarvan de Duitsers zeggen ’etwas plauderen’. Wat kletsen onder vrienden dus.

    °°°

    Laten we wel wezen : met halve wilden wordt hierboven in de titel van dit stukje bedoeld zowel fanatieke Muzelmannen als rabiate ‘anders gelovigen’. Zij die elkaar al eeuwen lang proberen te overtroeven met alle mogelijke liefst doodslag gevende argumenten. Met hen valt alleen maar mee samen te leven, als een der partijen aan of liefst in de grond zit.

    Het Gods-verlangen dat in elk mensenhart ingeplant ligt vanaf de con ceptie, sterft af, of het groeit naar de en e of naar de andere kant, en die hang wordt gecultiveerd door handigaards die er zelf beter van worden. Tot ze, uit hebzucht  zichzelf hebben vastgereden, en dan zit het er bovenarms op. Meestal volgens de wet van actie en reactie. Zie de Kruisvaarten. Zie de Godsdiensoorlogen. Zie de Muzelmannen in vorige eeuwen. En zie de huidige invasie van arme dompelaars en avonturiers, die komen aangestormd om onze welstand weg te ritsen.

    Even komt er af en toe, lijk nu met Paus Franciscus, een glimp van gezond verstand om de hoek piepen, maar dan komen er profetieën en na-ijverige kwezelaars boven water over het Einde der Tijden, zodat de waanzin kan herbeginnen.

    Er zou sprake zijn om de Tempel van Salomon in Jeruzalem weder op te bouwen. Hoopvol, zucht de halve wereld. Daarbij vergetend dat precies daarna de wereld zal vergaan.

    °°°

    Ter zake :

    Paus Franciscus: Moslims aanbidden de ware God

    Islamitische uitroeiingsoorlog tegen het christendom genegeerd - Turkse TV-producent pleit voor herbouw Tempel in Jeruzalem voor Joden, Moslims en Christenen

     Er gaan steeds meer stemmen op om de Tempel van Salomo te herbouwen als symbool voor de samenvoeging van alle grote wereldreligies, die één en dezelfde God (/god) zouden aanbidden.

    Tijdens zijn toespraak afgelopen woensdag voor afgevaardigden van verschillende religies blijkt de nieuwe paus Franciscus letterlijk te hebben uitgesproken dat de moslims de ware 'levende en genadige' God aanbidden. Op de avond van zijn verkiezing schreven we al dat de paus zich naar Franciscus van Assisi heeft vernoemd omdat deze katholieke heilige toenadering zocht tot de islam en één van de eersten was die zei dat moslims dezelfde God aanbidden als de christenen.

    'Ik groet u en dank u allen hartelijk, beste vrienden van andere religieuze tradities: ten eerste de moslims, die de enige levende en genadige God aanbidden en Hem aanroepen in gebed,' begon de paus zijn toespraak. 'Ik zie een tastbaar signaal van de wil om te groeien in wederzijdse achting en samenwerking, voor het algemene welzijn van de mensheid.'

    'De Katholieke Kerk is zich bewust van het belang van het bevorderen van vriendschap en respect tussen mannen en vrouwen van verschillende religieuze tradities... Het getuigt tevens van het waardevolle werk dat de Pontificale Raad voor interreligieuze dialoog verricht. Ze beseft ook de verantwoordelijkheid die wij allemaal voor onze wereld hebben, voor de hele Schepping, die we zouden moeten liefhebben en beschermen.' (1)

    Islamitische uitroeiingsoorlog genegeerd

    Als moslims inderdaad dezelfde God (/god) aanbidden dan rijst de vraag waarom er dan al jaren in zoveel landen een islamitische uitroeiingsoorlog tegen het christendom gaande is. Dorpen en kerken in Pakistan (2), Nigeria en Syrië worden platgebrand en christenen worden bijna overal waar moslims het voor het zeggen hebben vervolgd of massaal afgeslacht. In Irak daalde het aantal Chaldeese kerken hierdoor van 300 in 2003 tot slechts 57 nu. En ook die overgebleven kerken zijn constant het doelwit van islamisten (3).

    'Paus voor alle christenen'

    Niettemin zoeken ook andere christelijke kerken toenadering tot de nieuwe islamvriendelijke paus. 'Een paus voor alle christenen,' wordt Franciscus op Christianity Today, één van de grootste christelijke sites in de VS, genoemd. 'De betrekkingen tussen Katholieken en Protestanten zijn warmer dan ooit... Wij willen christenen waar dan ook laten begrijpen dat een gezond en evangelie-uitdragend Katholiek orgaan enorm ten bate komt aan alle kerken - en aan de zaak van Christus,' aldus commentator Timothy Morgan. (4)

    Moslim TV producent pleit voor herbouw Tempel

    Maar ook van de kant van moslims is er toenadering. Sinem Tezyapar, uitvoerend producent bij het Turkse A9-TV in Istanbul en tevens vredesactivist, pleitte onlangs zelfs voor de herbouw van de Tempel van Salomo in Jeruzalem. Volgens Tezyapar is dat heel goed mogelijk zonder het Rotskoepelgebouw en de Al Aqsa moskee te verwijderen.

    Koning Salomo zou ook in de islam een heilige en geëerde profeet zijn, betoogde ze. Het weghouden van Joden en Christenen van de Tempelberg is 'afschuwelijk en wreed en niet alleen een misdaad tegen mensen, maar ook tegen de islam.' Tevens wees ze erop dat in de Bijbel staat dat Gods Tempel 'een bedehuis voor alle volken' zal heten.

     

    'We aanbidden allemaal dezelfde God'

    'Alleen al de gedachte dat Christenen, Joden en Moslims samenwerken om hand in hand dit huis van aanbidding te herbouwen en daar samen te bidden, is een vreugdevolle zaak... Hoe hebben we kunnen toelaten dat deze eindeloze oorlogen, sporadische botsingen, veiligheidsmuren, onnodige discriminatie en restricties hebben verhinderd dat wij elkaar als broeders kunnen omhelzen? Waarom beschouwen we het als vanzelfsprekend dat we verplicht zijn deze zinloze conflicten voort te zetten?... We willen allemaal een einde aan het lijden, en dat vrede in de regio zal zegevieren.'

    'Wij aanbidden allemaal dezelfde God en we zijn allemaal kinderen van de profeet Abraham. Laten we elkaar dan met respect en in liefde omhelzen... en ons verenigen in broederschap in dit Gebedshuis van onze gezegende profeet Salomo, en samen de glorie van de Almachtige God prijzen!' (5)

     In vooral evangelische verklaringen van de Bijbelse eindtijdprofetieën wordt ervan uitgegaan dat de Tempel inderdaad zal worden herbouwd en de zetel zal worden van de Antichrist, die met behulp van de Valse Profeet een één-wereld-religie zal creëren en dwingend zal opleggen aan de hele mensheid

    °°°

    Het probleem is dat Muzelmannen onze kop willen afslaan en dat het Joodse Volk ons veracht – klinkt brutaal maar is wel de kei-harde waarheid – omdat wij ons een God geschapen hebben naar ons beeld en naar onze gelijkenis, en niet omgekeerd. Wij doen dat door te spreken over de ‘menswording’. Waardoor de Moeder Gods zowat de status verleend wordt van Godin-Moeder. Allez, kom, een beschaafdere manier van vrouwen-verering dan de Ouden.

    Is dit nu gods-lastering? Of doet het de mensen gewon nadenken? Waarschijnlijk hondsdolle gods-lastering, volgens velen, maar ik zie er het respect in voor de Schepping, één en onveranderlijk, zijn de tastbare uitdrukking van Iets dat we nooit zullen doorgronden. Omdat ons verstand te klein is.  

    Daarom is de bepaling van ‘geloven’, eenvoudig dat men iets aanvaardt op he gezag van een ander. Net zoals men ‘gelooft’ in de liefde van de ander, die zegt U gaarne te zien. Bestaat die liefde dan niet, omdat ze niet zichtbaar is? Omdat ze niet meetbaar is? Omdat nog nooit iemand die gezien heeft?

    °°°

    Galgenlied

    Karel Vertommen

    °°°

    er stonden drie galgen op 't galgenveld

    de kraaien hebben het voortverteld

    en stom blauwden winterse bossen rondom

    ze kaatsten 't gekrijs van de kraaien weerom

     

    het volk stond zwijgzaam opeengehoopt

    drie mannen moesten opgeknoopt

    drie rechters lazen het vonnis voor

    de bossen bauwden het na in koor

     

    één had in eigen macht geloofd

    hij moest het bekopen met zijn hoofd

    één had gehoopt op een nieuwe tijd

    dat was voor het heden een scherp verwijt

    één had de waarheid te zeer bemind

    daarvoor ging hij bengelen hoog in de wind

     

            de kraaien krijsten : kwaad is kwaad,

            de bossen echoden : haat is haat

     

    de kring van het volk werd enger en enger

    't gelaat van de rechters werd strenger en strenger

    maar toen de koord in de hoogte ging

    in elke lus een rechter hing

     

    het volk stond zwijgzaam opeengehoopt

    drie rechters werden opgeknoopt :

    één had z'n eigen volk verraden

    één had z'n geldkist volgeladen

    één had de macht om haarzelf bemind

    drie rechters bengelden hoog in de wind

     

            de kraaien krijsten : kwaad is kwaad,

            de bossen echoden : inderdaad

             

    °°°°°°

    De Leiders die we jarenlang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

    De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders met

    hoofdzetel Parijs, in coalitie met de IF, zijnde de Inheemse Frasncouillons en hun Vlaamse collaborateurs van de kleur-partijen.

     

    De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

     

    De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

    Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie. Het zijn al lang geen ’gastarbeiders’  meer; zefs geen allochtonen. Dus zijn het Jam-m’n-Klotens…..

      

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

    23-03-2013, 16:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1300 - DE EUSSR = EUROPESE UNIE SOVJET SOCIALISTISCHE REOUBLIEKEN

    .

    1300 - DE EUSSR = EUROPESE UNIE SOVJET SOCIALISTISCHE REOUBLIEKEN

    °°°

    Ik ook, Reverend Martin Luther King, I have a dream

     

    °°°

    Kawouter Van Besien aan het woord hieronder, gekopieer’d van uit De Morgen.

    Wasdanaa meeaa?

    Krijgen we ineens steun uit het verborgen Groene Hoekje? Of klinkt er, net als in de ‘beleids-partijen,  een soort metaal-moeheid uit deze woorden door? Of is dat een slaafse invulling van het Rode Boekje, zoals de Tsjeven : half-om-half tussen de kool en de geit?

    Wat er ook van weze :  als het maar helpt de neuzen gelijk ter zetten in dezelfde richting. Naar de richting die ons beloofd was, voor het Europees ideaal gekaapt werd door de Linxe maffia

    °°°

    Ter zake :

    De traditionele politieke families ruïneren ons geliefde Europa

    °°°

    Groen-voorzitter Wouter Van Besien hekelt leiders uit traditionele politieke families die blijven inzetten op besparingen. .

    °°°

    Onze nationale politici uit de drie traditionele families spreken met dubbele tong als ze doen alsof dit de schuld is van ‘de Europese leiders’. Zijzelf bevolken de ministerraden en hun politieke families delen de lakens uit in de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank.

    Europa ligt de groenen nauw aan het hart: we hebben dit mooie en noodzakelijke project altijd vurig verdedigd. Dat project wordt nu te grabbel gegooid. Niet alleen door enkele onbekende leiders in ivoren torens, maar ook door onze Belgische leiders, de traditionele politieke families die samen de federale regering vormen. Dit is geen ver-van- mijn-bedshow. Onze leiders zitten mee aan de knoppen van het falende Europese beleid.

    De beslissing om kleine Cypriotische spaarders te laten meebetalen voor een bankencrisis waar ze niks mee te maken hebben, was een historische blunder die burgers in de hele Unie ongerust maakt. Als 'onze leiders' dit nodig vinden voor Cyprus, dan straks ook voor Spanje, voor Italië, voor... België?

    Net als Guy Verhofstadt gisteren in deze kolommen (DM 21/03), haasten tal van politici uit de traditionele families (christendemocraten, liberalen en sociaaldemocraten) zich om hier afstand van te nemen.

    "Het is duidelijk dat de Europese leiders hun les nog steeds niet hebben geleerd", aldus Verhofstadt. Helemaal mee eens, Guy, maar die leiders komen wel uit je eigen politieke familie (Rehn, Kroes, DeGucht,...) of uit de christendemocratische (Merkel, Barroso, Schäuble,...) of de sociaaldemocratische (Dijsselbloem, Asmussen, Moscovici,...). En onze eigen federale regering met CD&V, Open Vld en sp.a zat vorige vrijdag mee aan tafel bij de Cyprus-beslissing.

    Het Cyprus-debacle is het voorlopige dieptepunt van het brokkenparcours dat de Europese regeringsleiders en ministers van financiën, de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank nu al jaren rijden bij de aanpak van de financieel-economische crisis op ons continent. Die beslissing leert ons twee dingen over het functioneren van 'onze leiders'. Ten eerste hebben ze elke voeling verloren met hoe de burgers deze crisis beleven en overleven, als ze denken dat burgers bereid zijn om een heffing op zelfs de kleinste spaarboekjes te slikken. Ten tweede zijn ze volledig het spoor bijster in hun eigen rommelige aanpak van de crisis, als ze beslissingen nemen die onwettig zijn en indruisen tegen wetgeving op depositogaranties die diezelfde leiders eerder namen.

    Eerdere voorbeelden van dit brokkenparcours zijn legio. Hoewel er door de schuldencrisis steeds meer regels komen om de begrotingsdiscipline op te drijven, is er aan de kern van het probleem, een te sterk gedereguleerde en ongezond verstrengelde financiële sector nog niets gedaan. In 2008 pleitte zowat iedereen voor drastische hervormingen van de financiële markten, 5 jaar later staan die nergens. Dat is niet minder dan schuldig verzuim. Er was een groene politicus nodig (europarlementslid Philippe Lamberts) om eindelijk de excessieve bonussen in de banksector te beteugelen.

    De redding van de banken heeft dertig jaar besparingen in enkele maanden tenietgedaan, terwijl net nu de vergrijzing op kruissnelheid komt. Steeds opnieuw werd beslist om enkel rechtstreeks de banken te helpen. Had men met dezelfde bedragen landen en/of particulieren geholpen om hun verplichtingen ten aanzien van banken na te komen, dan waren de banken evenzeer gered, de private en publieke schulden niet zo ontspoord en was de gewone Europeaan wel ferm geholpen. Hoeveel dieper moeten we zakken eer eindelijk teruggegrepen wordt naar oplossingen die in het verleden bewezen dat ze werken, zoals de scheiding van spaarbanken, investeringsbanken en verzekeraars?

    En last but not least: de leiders uit de traditionele politieke families blijven al jaren hardnekkig inzetten op besparingen en nog eens besparingen. Terwijl de supervermogens blijven aangroeien en vrolijk verhuizen van de ene lidstaat naar de andere, treffen die besparingen volop de Europese midden- en lagere klassen. Terwijl intussen bijna ook de meest conservatieve economen dit besparingsbeleid veroordelen, gevolgd door het IMF en de Wereldbank, blijven 'onze' leiders uit de traditionele politieke families koppig dit pad bewandelen.

    Onze nationale politici spreken met dubbele tong als ze doen alsof dit de schuld is van "de Europese leiders". Het zijn diezelfde politici die de raden van ministers bevolken en hun politieke families delen de lakens uit in de Europese Commissie, bij de Europese Centrale Bank,... Met dat soort politieke spelletjes raken we niet uit de crisis. Wel door, zowel nationaal als Europees, het over een heel andere boeg te gooien. De strenge besparingen loslaten en resoluut kiezen voor een relancebeleid, de banken splitsen en de burgers en overheden steunen in plaats van diezelfde banken, dat is wat er moet gebeuren. Het is dringend, als we nog een greintje vertrouwen in Europa willen redden.

     

    °°°

    Samengevat : de Groen pot verwijt de Rode Ketel, U kent dat.  Bij de twee potten altijd maar de ‘sociaal-economische’ bezorgdheid achternalopen, zonder zelfs maar bij benadering te weten of te beseffen wat dat woord inhoudt.

    Vraag aan iedere huisvrouw of huisman wat de oplossing is, als het gezin jarenlang boven zijn stand heeft geleefd. Verder gaan met potverteren, nog schulden bij maken of terugvallen op een normaal bestaan!

    Mr Van Besien, Europa  en inzonderheid de Belziek heeft decennia lang geleefd in de overtuiging, wat zeg ik, in de zekerheid dat de bomen hoger dan de hemel groeiden. De redding  ligt dus nu in het omgekeerde : zoveel mogelijk sparen, de uitgaven beperken, en liefst evengoed zonder maat of getal als er gehandeld werd bij het graven van de putten.

    En daar, Mr Van Besien, bent U zo Tsjeefs als al de rest : en enerzijds omwille van het smeer, en anderzijds om de Heilige Koe van de immigratie niet op dieet te zetten, wil men de productieve helft van de samenleving weer doen opdraaien.

    Halo, Mr Van Besien, te moeilijk voor Uw groen verstandje? Of schrik dat Uw ruitjes zouden kunnen sneuvelen?

    Ga dan even, een heel klein beetje, te rade bij de Italiaanse Groene Krekel, de genaamde Beppe Grillo. Dat voor wat betreft het buitenshoppen van alle, ik herhaal, alle beroeps-politici. Is niet realistisch, da’s juist, maar dan zou ook Uw C4 moeten klaar liggen….

    Vet-vingeren en smijten met subsidiies door deuren en vensters : ook de Groenen zijn er niet vies van. Het Rode Dogma is immers: zorg dat het geld (vén anderen) in de eigen zaken komt.

    En vooral, Mr Van Besien : dat OCMW spelen voor de halve wereld : daar moet een einde aan komen! ‘Ontwikkelings-samenwerking’ is stilaan even erg geworden als de Kindermoord van Bethlehem op de eigen bevolking. De immigrati-tsunami is levensbedreigend geworden en valt bijna niet meer te stelpên.

    Niet besparen, daarop, Mr Van Besien, maar afschaffen, en dan besparen op al het overige, zodat de productieve sector weer op adem kan komen. Tot de politiek weet, dat elk Eurocent maar éénmaal kan uitgegeven worden. En mits men weet, dat niet heel de wereld, maar ‘Eigen Volk Eerst’ voorgaat. Als iedereen voor de eigen deur veegt, is heel de straat proper.

    Om te zien, Mr Van Besien, gewoon  de ogen open houden, en durven rechtuit uitkomen voor de Waarheid.

     

    °°°

    Gelegenlied,

     Karel Vertommen

    °°°

    er stonden drie galgen op 't galgenveld

    de kraaien hebben het voortverteld

    en stom blauwden winterse bossen rondom

    ze kaatsten 't gekrijs van de kraaien weerom

     

    het volk stond zwijgzaam opeengehoopt

    drie mannen moesten opgeknoopt

    drie rechters lazen het vonnis voor

    de bossen bauwden het na in koor

     

    één had in eigen macht geloofd

    hij moest het bekopen met zijn hoofd

    één had gehoopt op een nieuwe tijd

    dat was voor het heden een scherp verwijt

    één had de waarheid te zeer bemind

    daarvoor ging hij bengelen hoog in de wind

     

           de kraaien krijsten : kwaad is kwaad,

           de bossen echoden : haat is haat

     

    de kring van het volk werd enger en enger

    't gelaat van de rechters werd strenger en strenger

    maar toen de koord in de hoogte ging

    in elke lus een rechter hing

     

    het volk stond zwijgzaam opeengehoopt

    drie rechters werden opgeknoopt :

    één had z'n eigen volk verraden

    één had z'n geldkist volgeladen

    één had de macht om haarzelf bemind

    drie rechters bengelden hoog in de wind

     

           de kraaien krijsten : kwaad is kwaad,

           de bossen echoden : inderdaad

     

    °°°

    De Leiders die we jarenlang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

     

    De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders uit

    Parijs, in coalitie met de IF-D , zijnde de Inheemse Frasncouillonse Domineerders en hun collaborateurs van de kleur-partijen.

     

    De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

     

    De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

    Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie.

     

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

    22-03-2013, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 01 1299 GEGESELD MET DOORNEN GEKROOND DE WEG OPGEJAAGD OM GEKRUISIGD TE WORDEN

    ***

    Vrijdag 22 maart

    Zon 6u41-18u59

    H Reinhilde van Maaseik

    .

    21 01 1299 GEGESELD MET DOORNEN GEKROOND DE WEG OPGEJAAGD OM GEKRUISIGD TE WORDEN

    °°°

     

    °°°

    We naderen de Goede Week, waarin overal ter wereld de Christenen het Lijden en Dood van de Heer van 2000 jaar geleden herdenken. De 40-daagse Vasten is weer bijna voorbij, en omdat de media het daar nooit meer over hebben, maar over de progressieve  ‘Ram Madam’, doen we het dan maar zelf. ‘We’, wie zijn dat? Dat zijn de ‘alternatieve media’, heb ik ergens gelezen… Mooi woord. Klinkt een beetje zoals ‘alternatieve energie” en die doet mij denken aan de draaiende wieken van de rij ouderwetse windmolens aan de oever van de vliet….  

    En opeens is de Lente daar. Ick sie die bloemkens hangen, dies is mijn hert verblijd. Vrouwlief heeft vandaag de eerste paas-lelies uit de tuin in huis gebracht. Spijtig, zegt ze, dat we ze dit voorjaar weer niet zullen zien staan in het  Begijnhof in Kortrijk. Nog waar ook : zouden daar nu helemaal geen Plechtige Communicantjes, als kind-broudjes in wolken van witte tulle en kant, stoetsgewijs voorbijkomen? En dat melodieuze ‘Veni sacti spiritum’, zou daar nog iemand zijn die zich dat herinnert?  Daar in ons eigen mooie Vlaanderen is dat alles voltooid verleden tijd. Hier in het oude Italië hebben we de troost, dat een huwelijk voor de Pastoor in de kerk meteen ook geldt als burgerlijke trouw. Want, zegt mijn vrouw, zou dat geen mooi gebaar zijn van wederkerigheid inzake ‘ethische verworvenheden’? De Loge zou iets kunnen terugdoen, en ook de trouw voor de Kerk burgerlijk over te nemen. Wedden dat de Schepen van Burgerlijke Stand dan zo goed als werkloos wordt?

    °°°

    Ik vermoed, dat Paus Franciscus, net als Paus Woytila dat vroeger deed, de Kruisweg blootsvoets zal afleggen ergens in het antieke Rome. Misschien wel op het Forum Romanum, waar ooit de golven ter dood veroordeelde Christenen door liepen, met koorden aan elkaar gebonden, onderweg naar het Colosseum, waar ze voor de leeuwen zouden gegooid worden.

    °°°

    Waarom ik van die Kruisweg en ‘voor de leeuwen gegooid worden’, spreek? Omdat, nu Mohbama in Jeruzalem rondloopt, op zoek naar vrede, de mensheid tussen twee oorlogen in, ook altijd ergens onderweg is. Zij het iedere keer op een nieuwe kruisweg. Dat was grosso modo mijn reactie bij het lezen van de boodschap van vandaag van Premier Medvedev van Rusland, die de EU van nu vergelijkt met de vroegere USSR.

    °°°

    “Ge moet het maar doen’, zou BDW zeggen. Enfin, over Cyprus is het laatste woord nog niet gesproken, en nog minder is dat het geval voor de EUSSR. Maar daarover laat ik Xander aan het woord. Zie hieronder.

    Ik beperk me op dit blogje, om de ruwe realiteit van de Vlaamse Kruisweg te belichten. We moeten vooral de nagels in onze schoenen weten zitten, om ze efficiënt te kunnen plat slaan.

    Hoe en waar die ,nagels steken, zal nog een tijdeke kort samengevat, onderaan elk stukje blijven staan. Niet om ons in de miserie te blijven wentelen, maar om zoveel mogelijk mensen te doen nadenken, en vooral wat er moet gebeuren om met die 3 doodvonnissen te doen zoals in de Ballade van de Drie Rechters.

    °°°

    Ter zake :

    Crisis Cyprus: Russische premier vergelijkt EU met Sovjet Unie

    Xander 21-03-2013 03:29- in economie, eu, rusland

    °°°

    Spoedoverleg Barroso met Medvedev en Putin in Moskou - Duitse MinFin: 'Banken op Cyprus gaan mogelijk nooit meer open' - Cyprus doet mogelijk greep in pensioenfonds

    Zelfs in Moskou vindt men dat de Europese Unie als twee druppels water op de voormalige Sovjet Unie is gaan lijken.

    De Russische premier Dmitry Medvedev heeft zware kritiek geuit op de Europese Unie en Cyprus. Volgens hem zijn zij 'als een olifant in een porseleinkast' tekeer gegaan. 'Alles wat ze fout konden doen hebben ze fout gedaan... Ik kan sommige besluiten alleen maar vergelijken met de Sovjet autoriteiten, die eveneens niets gaven om het spaargeld van de bevolking.'

    'Dit is de 21e eeuw en we leven onder marktcondities. Iedereen heeft erop gehamerd dat de rechten van eigenaren moeten worden gerespecteerd,' vervolgde Medvedev. Hij waarschuwde dat het besluit de Cypriotische banken dagenlang te sluiten kan leiden tot het einde van de complete bankensector op het eiland. 'Het zal ophouden te bestaan.' Ook de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei gisteren dat de banken op Cyprus 'misschien wel nooit meer open gaan.' (6)

    De voorgestelde gedwongen bijdrage van alle bankrekeninghouders heeft volgens de premier 'duidelijk veel weg van een inbeslagname en onteigening. Dit is echt absoluut onvoorstelbaar.' (2) Eerder had ook president Putin de EU maatregelen scherp veroordeeld. Veel rijke Russen, waaronder de nodige maffiafiguren, hebben hun zwart verkregen vermogen weggesluisd naar Cyprus omdat de banken hier veel hogere rente gaven dan elders.

     Barroso naar Moskou

    Gisterenavond vloog EU Commissiepresident José Manuel Barroso naar Moskou voor spoedoverleg met president Putin en premier Medvedev. Omdat Cyprus openlijk hengelt naar financiële hulp van het Kremlin en de geruchten dat de Russen de Cypriotische banken willen kopen of zelfs al hebben gekocht aanhouden (5), wil de EU de vinger aan de pols houden. In Brussel is men namelijk erg benauwd dat de Russen te veel invloed krijgen op het eiland, dat rijk is aan gasvoorraden. (3)

    ECB schort noodkredieten op

     De ECB heeft de betaling van noodkredieten, waar Cyprus al sinds de herfst 2011 compleet van afhankelijk is, opgeschort. Hiermee komt het staatsbankroet van het eiland steeds dichterbij. De regering van Cyprus krijgt nog een paar dagen de tijd om met alternatieve maatregelen te komen en de totale instorting van het bankensysteem te voorkomen (4).

    Eén van de serieuze maatregelen die worden overwogen is een greep doen in het pensioen- en sociale verzekeringfonds, waar zo'n € 5 miljard in zit. Spanje heeft dit ook al gedaan en het geld van pensioenen gebruikt om de eigen staatsschulden op te kopen. (7)

     EUSSR

    Dat de 'EUSSR' het laatste decennium in steeds meer opzichten op de voormalige dictatoriale Sovjet Unie begint te lijken zal voor volgers van de alternatieve media geen nieuws meer zijn. Zo lijkt de compleet ondemocratisch aangestelde Europese Commissie als twee druppels water op het voormalige Sovjet Raad van Ministers, die op autoritaire wijze de lakens uitdeelde. Ook het Europese Parlement is een exacte afspiegeling van dat in Moskou: vrijwel zonder macht en slechts bedoeld om de democratische schijn van het systeem op te houden.

    'Dit eindigt altijd in bloedvergieten en oorlog'

    Vaste analist Tyler Durden van de onafhankelijke financiële site Zero Hedge constateert dat 'het concentreren van ongelimiteerde besluitvormende macht in de handen van een zeer klein aantal ruziënde individuen' zoals in de EU is gebeurd 'altijd, altijd eindigt in een absolute ramp, bloedvergieten en uiteindelijk oorlog. Triest genoeg kan nu niets meer iets veranderen aan het uiteindelijke gevolg van deze aan de gang zijnde systeemcrisis. We kunnen ons hooguit zo goed mogelijk voorbereiden en het beste ervan hopen.' (1)

    °°°

     

    Marianne Thyssen, het bleekscheetje van de Tsjeven, bijna nog het enige pronkstuk in voorraad, in Terzake bezig gehoord over het dor Cyprus afgeschoten Europees ‘diktat’? Daat was, zei ze eerst niks mis mee, maar er was wel verkeerd ‘gedommuiniceerd’. Even laten was het al, dat de Cyprioten zelf niet goed wisten wat ze wilden, want ze zijzelf hadden toch aan de Eiro-bonobo’s die regeling voorgesteld..

    Een 10/10 in de les Tsjeefs voor Dummies’.

    Een ander paar mouwen was die andere Tsjeven-teef, die Mia Barones Doornaert, in Terzake van de dag voordien. Een parel van een feeks, deze keer. Ja, ze was praktiserend katholiek en het was hoog tijd dat de katholieken wat mondiger werden. Dat was een klein debatje met de flaue plezante, de god-loochenaar van dienst, over de vraag waarom toch wereldwijd dat conclaaf zoveel aancahct had gekregen. De vraag werd gesteld maar het bleef daarbij.

    Ik denk als ik mijn steentje mag bijdragen) dat het was omdat de media vooral bij ons al jarenlang zodanige humbug verkopen, dat ze nu inzien, dat de mensen snaken naar iets zinvoller. Men heeft het Geloof afgebroken en geridiculiseerd, maar uitgeroeid, dat is wat anders. Komt daar nog bij, dat de meeste mensen hunkeren naar een vader-figuur zaosl de H. Franciscus, want diep in hun hart zijn ze Goede getrouw gebleven.

    Bewijs: meer dan een halve eeuw heeft het Communisme geprobeerd het Christendom te verdringen in Rusland, waarna de volgende generaties op de puinen van het Rode Regime, de eredienst in ere herstellen.

    De ‘Born-to-Kill”-generatie (zie uitleg onderaan kader) bij ons is een beetje een spelbreker geweest, maar samengaand met de de-generatie van de Parijse invloeds-sfeer, gazat de weg van de Lage Landen gewon door. Naar omhoog. De Euro-gekte gaat voorbij, maar een volk zal nooit vergaan.

    Gewoon niet vergeten waar ede vijand zit. Om vervolgens deze systematisch te bekampen. S

     

    °°°°°°

    De Leiders die we 70 jaren lang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

     

    De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders met

    hoofdzetel Parijs, in coalitie met de IF, zijnde de Inheemse Frasncouillons en hun Vlaamse collaborateurs van de kleur-partijen.

     

    De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

     

    De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

    Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie. Het zijn al lang geen ’gastarbeiders’  meer; zefs geen allochtonen. Dus zijn het Jam-m”n-Klotens…..

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     

     





    22-03-2013, 11:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1298 - NA DE KLUCHT NU DE KLACJHT TEGEN DE TSJEVEN

    ***

    Donderdag 21 maart

    Zon 6u43-18u57

    H Benedictus van Nursia

    °°°

    Op deze blog werd al veel reclame gemaakt voor ’t SCHELDT, maar wat vandaag in mijn mailbox binnenviel, is de perfecte illustratie waarom verwante zielen elkaar zonder veel woorden vinden. Ik kopieer gewoon….

    Het in 1921 opgerichte Algemeen Christelijk Werkersverbond bouwde in dit land mee de sociale welvaart voor de werknemers uit, dat is een feit. De macht van het ACW als koepel van organisaties als vakbond, ziekenfonds, vrouwengilde, reisagentschap, verzekeringsfonds, seniorenvereniging en zo veel meer is vandaag eerder mythisch. Velen uit de deelorganisaties morren al langer dat de ACW-toppers een koers varen die ver verwijderd is geraakt van wat ‘de basis’ denkt. De befaamde  caritas-gedachte is een lading gaan dekken die niet meer in de eerste plaats met welzijn te maken heeft, maar wel met het links-modieuze humanisme van de ‘culturele elite’.

    Het hypocriete profitariaat binnen Dexia en Belfius verfraaide bovendien niet echt het imago van deze  barmhartige Samaritaan. Waar is de tijd van Willy D’Havé om ‘De Beweging’ in de juiste banen te leiden?

    Hij was ook geen doetje, maar het was toch vooral Jef Houthuys van het ACV die samen met ABVV-collega Georges Debunne  het sociaal overleg domineerde. Luc Cortebeeck en daarna Marc Leemans konden over dergelijke impact hoogstens fantaseren.

    Toen Jan Renders na Theo Rombouts de voorzittersfakkel overnam ging het ACW helemaal de gauchistische toer op. Betweterigheid en betutteling in de behandeling van zowat elk maatschappelijk onderwerp werd de huisstijl. De ontzuiling overspoelde intussen Vlaanderen en het ACW onderging een onbewuste inflatie van zijn macht. Ten onrechte bleven nieuwsmakers, academici en politici zich blindstaren op de moloch die de arbeidersbeweging altijd was geweest.

    Natuurlijk zijn er de vele leden van de deeltakken, de (geslonken) gelden en het vastgoed, maar hoe sterk is het ACW nu echt in de politieke

    arena? ACV’ers beklemtonen buiten het oog van de camera dat er te vaak wordt gebogen voor de wil van eertijds Jan Renders en tot voor kort diens opvolger Patrick Develtere.

    Lokale ACW-voorzitters hebben mettertijd veel van hun pluimen verloren, doch nationaal leefde het ACW politiek boven zijn stand. De vakbond ACV en het ziekenfonds CM verzorgen vandaag een professionele service voor leden die hun klassieke CVP-trouw verdeelden over een waaier van partijen. Zoals men zich in de kerk laat dopen en begraven, zo haalt men zijn voordeel bij ACV en CM als waren ze een supermarkt.

    De ideologische saus schiftte en de christelijke waarden beperkten zich tot een rationele basissolidariteit.

    Na het terugtreden van Steven Vanackere laten de niet-ACW’ers in de CD&V hun virulente afkeer de vrije loop.  De ACW-waarden uit 1921 zijn uitgehold, niet omdat ze geen nobel nut meer hebben, wel omdat de leiding haar groen-linkse agenda wou doordrukken. 

    Al wie binnen de christendemocratie een vage ACW-stempel heeft, kan zich van alles veroorloven zolang ‘de Beweging’ hem dekt. De bemoeizuchtige machtshonger vertaalde zich uiteindelijk in een uitholling van de meest essentiële bestaansreden van de christelijke arbeidersbeweging : men verloochende zijn wortels (denk aan de Katholieke Arbeidersvrouwen die zich lieten ombouwen tot het fletse Femma), men gedroeg zich als een ordinaire graaikapitalist en vooral : men wilde zo graag een elite vormen die anders was dan de doordeweekse, onnozele volksmens op wiens verdiensten men wilde potverteren. “Schande”, zou oervader P.W. Seghers uitroepen.  De Landelijke Bediendencentrale en het socio-culturele KWB, altijd al mondiger dan de rest van de zuil, verzetten zich openlijk tegen de verdere afschilfering van de ACW-geloofwaardigheid. Een gezonde strijdvaardigheid voor een kansrijke deelname van elkeen aan de samenleving is onontbeerlijk voor elke gemeenschap die droomt van een toekomst. De glibberige ACW-octopus zonder ‘visie’,  die via zijn tentakels het doorstromen van verandering blijft verlammen, hoort thuis in een fossielenmuseum.

    De grijze parasitaire  stromannetjes en –wijfjes van het ACW in het parlement  hebben de opvolgersplekjes op de kieslijsten genoeg bevuild. Voorlopig blijven die zich warmen aan de mythe van de macht terwijl de electorale klappers liever een illusie rijker blijven.

    Met sociale rechtvaardigheid en duurzame ontwikkeling was alles toch ooit begonnen?

    °°°

    1298 - NA DE KLUCHT NU DE KLACJHT TEGEN DE TSJEVEN

     

    °°°

    Het zat er dik in,

     

    … dat het zou scheef lopen…..met alles en iedereen

    °°°

    Dat het zover is moeten komen! ’t Is Godgeklaagd!

    Nadat hun gekonkel uitkwam, zijn ze alles beginnen afliegen. De duurste strafpleiter – tiens, verwachten ze dan gestraft te worden? - hebben ze ingehuurd, vooral om indruk te wekken, en ook een beetje om hun leden een hart onder de riem te steken. Zij, die doortrokken zijn in de Wetten die ze meestal zelf hebben helpen maken, maken de buitenwereld wijs dat ze een onschendbaar parlementair voor de Rechter kunnen dagen. Niet omdat hij strafrechterlijke feiten zou gepleegd hebben (en dan nog!), maar omdat hij zo vermetel is geweest de knuppel in het hoenderhok te gooien. Meteen is de boodschap ook duidelijk : door zo te handelen, willen ze bewijzen zoals gewoonlijk, dat ze boven de Wet staan.

    Ze hebben voor die beslissing ruim de tijd genomen : van 14 Februari tot 16 Maart…. waarbij ze maar net op tijd waren om het Parket voor te zijn, die tegen hén een strafvordering opent, precies wegens de feiten door de NV-A knuppel aan het licht gebracht.

    Dat het van de kant van  de BBI ook zo angstwekkend stil blijft bewijst alleen dat de BBI (want ik ken hun methodes!) hun werk reeds af is. Want dat zijn specialisten die geen 36 keer rond de pot moeten zoeken, en normaal ook niet meewerken als er met hen 36 keer rond de pot gedraaid wordt. Twee + twee is vier bij hen. En daar heeft een team specialisten geen volle maan d voor nodig. Dat het zolang duurt, wijst er alleen op, dat het dossier gepolitiseerd werd.

    Als zoiets gebeurt met om het even welk fiscaal dossier, wil dat alleen zeggen, dat het via de hoogste Directie bij de Minister van Financiën werd opgevorderd. Daar krijgt het de gekende specifieke dienst-aanduidingen : L, LL of LLL.

    L staat voor ‘Later’. LL staat voor ‘Laten Liggen’. En LLL staat voor ‘Lange Laten Liggen’.

    En nu moogt U 2 x raden wie de Minister van Financiën is?  Toch wel niet die Kpen Geens, de vroegere advocaat van het ACW zeker!

    Gesnopen waarom deze ‘buitenstaander’ op die post moest geparachuteerd worden? Waarom Van Acro moest gedumpt worden?!

    Vooruit, hop! Naar de volgende vertoning!

     

    °°°

    Ter zake :

    Parket opent strafonderzoek tegen ACW

    20/03/13, 04u14  − Bron: Belga

    °°°

    Het parket van Brussel opent een strafonderzoek naar mogelijke fiscale fraude en schriftvervalsing door de christelijke werknemerskoepel ACW. Dat schrijven De Tijd en L'Echo. 

    Het strafonderzoek is een gevolg van het dossier dat de N-VA indiende over de manier waarop het ACW fiscaal omging met de inkomsten uit de winstbewijzen van het ACW in Belfius (ex-Dexia Bank België). Daarbij sprak de N-VA van valsheid in geschrifte, belastingfraude en misbruik van vennootschapsgoederen.

    Dossier weegt zwaar genoeg

     Dat er een strafonderzoek volgt, betekent niet dat die aantijgingen ook gegrond zijn, aldus de kranten, maar het Brusselse parket vindt dat het dossier zwaar genoeg weegt om het te onderzoeken op misdrijven. Voorlopig zou er geen onderzoeksrechter worden ingeschakeld, maar zal een parketmagistraat zelf een opsporingsonderzoek leiden.

    Peter Dedecker

     Het strafonderzoek komt bovenop het fiscaal onderzoek dat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) eerder al opstartte. De werknemerskoepel houdt vol dat hem niets te verwijten valt en heeft al een klacht ingediend tegen N-VA-parlementslid Peter Dedecker wegens laster. .

    °°°

     

    Beter dan in  ‘tSCELDT kan er niet worden weergegeven wat de meeste mensen denken over de zogezegde Christelijke Arbeidersbeweging. Waarvan de misbruikte dealen nu voor altijd besmeurd zullen blijven. BDW en nog meer het Vlaams Belang zullen weer zieltjes winnen! Gedeeltelijk zullen het foert-stemmen zijn, akkoord, maar de meesten toch omdat ze tot het juiste inzicht zijn gekomen. De Tsjeven, dat is sluipend vergift!

    ’t Is verdomme weer van hetzelfde zeker, als in ’29, dat de straatbengels mogen zingen, waar dat het geld van de Boerenbond is naartoe. Wel Marilou, ’t is gepikt en ’t is gepakt en  ’t is gestolen, ’t hangt van achter aan de Paster zijne zolen….

    Deze keer zijn het wel niet de pastoors zelf geweest, lijk die toen ijverden voor de coöperatie van de Raiffeisenkassen, want die zijn er niet meer. Noch Pastoors noch Raiffeisenkassen! En dat in hoofdzaak dank zij de Linxigheid van de mentors. Die zijn bekwaam om hun gevoeg in de kerk te doen, om daarna de schuld op de heiligen-beelden te kunnen steken. Maar ondertussen is de gewone mens daar, misschien uit fatsoen, wel weggebleven…

    °°°

    Zelfs de aangekondigde naamsverandering blijft in de pijplijn steken… Of zou, lijk bij het LBC en de KWB, het burgerlijk fatsoen zijn teruggekeerd? Sedeert die hun stem hebben laten horen, is het ACW toch afgestapt van de fiscale spi0s-ttecholigie waarvoor ze de multinationals veroordelen. Die notionele  interest-aftrek is, dank zij Het Blauwe Fabriekje, de officieel geïnstalleerde fraude-techniek van het Groot Kapitaal. Het woord alleen al : notioneel!!!!!

    Men had het beter de uit de duim gezogen interest-aftrek genoemd, maar dan uitgedrukt in een mooi Latijns woord .Om duidelijk te maken dat het niet voor de gewone man-met-de-pet was bedoeld.

    °°°

     

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

     

     





    21-03-2013, 11:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1297 - SALEM ALEIKUM ALZOZIE GE ZIJT ‘N BIJNA RAPPE AZZIZE

    .

    1297 - SALEM ALEIKUM ALZOZIE GE ZIJT ‘N BIJNA RAPPE AZZIZE

    °°°

    DITIS NEPIS POTETIS ENTIS NEGROTE

     

    Als ge ’t weet, is ’t nie moeilijk..

    °°

    Ergens had ik vandaag iets gelezen over ’n schaap en ’n Marokkaan, maar het was zeker niet bedoeld als inleiding voor  wat ik hieronder hoop te kunnen neerschrijven, als ik tenminste nog tot zo lang zal mogen overleven.  Want Muzels spotten graag met anderen, maar kunnen er niet tegen als hen hetzelfde overkomt. Dan is hun slagers-mes nooit ver weg…. Dus even geduld tot seffens voor de wereldberoemde schrijver van dat ‘Schapenboek’ dat waarschijnlijk boordevol symboliek steekt over.. schapen slachten.

    °°°

    Dat verhaal gaat zo. Marokkaan bij boer. Offerfeest nadert. Wil schaap kopen. Waar jij schaap zetten?  vraagt boer. Ik hofje hebben, zegt M. JaJa, zegt boer, maar wat als het regent? Ikke dan afdakje maken, zegt M. Ok, zegt boer, maar wat doe je dan als ’t koud wordt, en vriest? Ikke dan schaap bij mij in huis pakken, zegt M. – Allez, zegt boer, al die stank in huis halen, dat kan toch niet?  Zegt Marokkaan : schaap moet daar tegen kunnen’….

    °°°

    Hij (die Alzosè) deed me eerst even schrikken! Ik dacht : een Vlaming in stukken gehakt?! Het is dus zo ver – De consignes zijn  gegeven – we gaan er allemaal aan! Maar gelukkig : het ging deze keer nog niet over ons eigen ‘Bloed en Bodem’, dat is iets voor straks, want dat ze ons land willen afpakken, dat staat als een paal boven water. Ze zullen het doen een beetje zoals BDW de Vlaamse Onafhankelijkheid nastreeft : langzaam maar zeker, op basis van demografische achteruitgang van het origineel bloed. Ziet U, ‘le droit du sol’, die is al doorgedrongen tot in Rabat!  

    Hieronder gaat het dus alleen nog maar over een proef-balonnetje. Al moet ik toegeven, dat het gemakkelijker moet vallen, een volk zonder naam en individuen zonder naam te elimineren, dan  mensen van vlees en bloed. Goed opgelet, in de lessen ‘Endlösung’, moet ik zeggen. Een boekhouding ‘Burgerlijke Stand’ naast de gaskamers zou inderdaad nogal tijdrovend geweest zijn.

    °°°

    Maar ter zake. Sedert al de TV-uitzendingen van het Proces DeGelder heb ik kunnen vaststellen, dat er met mij een goed psychiater verloren is gegaan. Ik bedoel, ik had het minstens even goed kunnen doen als die 8 of 9 specialisten in de Rechtszaal. Ik zal dus de schrijver van dit heerlijk stukje onbenul aanspreken met Azzize, want ik vermoed, voortgaande op de uiterlijkheid en de rondingen van de zinsbouw dat het een ‘zij’ is. Een echte man zou nooit zo achterbaks op zijn doel afgaan.

    Van afgaan gesproken : de frivole strikjes overal, enfin de valstrikjes zijn dermate opvallend vrouwelijk, dat die ‘zij’ hoogstwaarschijnlijk zeer hechte inheemse wortels heeft. M.a.w. dat een minder leuke travestiet bij De Morgen eens extra leuk wil zijn. Het moet niet altijd uit de kleren gaan zijn!

    Dat soort m/v kan voortaan liefst aangeduid worden met de ‘t’ van Travestiet, want het transvestiet-iseren zal gegarandeerd eerstdaags een volgende ethische verwezenlijking worden. De ziekenbond draait toch op voor de transgender-operatie!

     

    °°°

    Ter zake :

    Het woord Vlaming moet dood

    column Fikry El Azzouzi is auteur van onder meer 'Het Schapenfeest'.

    °°° .

    Het woord 'Vlaming' moet dood. Zo niet, dan moet het gesplitst worden.

    Beste Vlaming,

    Het gaat niet goed met je en daarom wil ik je helpen. Ik heb er lang over gepiekerd, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat we het woord 'Vlaming' moeten afschaffen.

    Ook al is het voor sommigen moeilijk te vatten, ik ben zelf ook een Vlaming. Ik behoor zelfs bij de betere van de klas, want elk jaar kijk ik reikhalzend uit naar de voorjaarsklassiekers waar ik bij een overwinning van mijn favoriete renner roep: 'Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?'

    Meer nog, mijn vrienden noemen mij de Swa en had ik als kind genoeg geld voor een fiets, dan had ik de Ronde van Frankrijk al een paar keer op mijn naam geschreven. En de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Wellicht had ik de Ronde van Vlaanderen gewonnen en was ik officieel een Flandrien. Met de nodige doping, maar dat zou ik zoals elke waardige kampioen nadien staalhard ontkennen.

    Waar was ik gebleven? Welja, terug naar de afschaffing van het woord 'Vlaming'. We moeten niet bang zijn voor echte verandering. En in tijden van crisis is het zo erg niet, van een woord kun je niet eten.

    Begrijp me niet verkeerd, het is met pijn in het hart dat ik dit doe. Maar soms moet je je kind eens een goeie mep... sorry, in de hoek zetten om hem op het rechte pad te krijgen. En dat is wat ik wil doen, de Vlaming op het rechte pad krijgen.

    Geef toe, het woord 'Vlaming' dekt al lang de lading niet meer. Misschien neemt mijn verbeelding een loopje met me, maar ik heb het gevoel dat een verdwijning van het woord kan helpen tegen ruzies, lange tenen en de steeds weerkerende strijd om taal, cultuur en identiteit. We zijn dan ook van al dat vendelzwaaien af.

    Om de Vlaming op het rechte pad te krijgen, moeten we eerst van de loopgravenoorlog af. Is het niet de stamboom-Vlaming die zich geprovoceerd voelt, dan is het degene die zich moreel superieur voelt, maar tegelijkertijd met een minderwaardigheidscomplex zit. Is het niet de Vlaming waarvan de stoom langzamerhand uit de oren komt bij het lezen van deze tekst, dan is het degene die vijfmaal per dag zijn gebed verricht. Of de Vlaming die falafel eet - maar het eigenlijk niet lust - en op een bakfiets de wereld tracht te verbeteren.

    Daarom moet het woord 'Vlaming' dood. Ik stel voor om een wapenstilstand onder Vlamingen te houden. Die moet door een neutraal persoon ingevoerd worden. De Verenigde Naties moeten een speciaal gezant sturen. Ik denk dat Kofi Annan na zijn fiasco in Syrië wel geïnteresseerd zal zijn. Hij moet meteen een volksraadpleging houden over de verdwijning van het woord 'Vlaming'. Misschien moeten we niet zo ver gaan en enkel de splitsing van het woord eisen? 'Vla' klinkt overheerlijk en 'Ming' is bijna even geil als het woord allochtoon.

    De romantische zielen hoeven niet te panikeren, want ze zullen het woord nog altijd horen in theaters en tekenfilms. We houden een jaarlijkse herdenking en bouwen zelfs een museum met heroïsche beelden van vendelzwaaiers. Daarna moeten we ons afvragen welk woord in de plaats kan komen. Dat kan voor moeilijkheden zorgen. We zullen het aan Etienne Vermeersch vragen, die heeft toch voor alles een antwoord. Vriendelijke groet,

     

    °°°

    Het ‘salamiseren lijk ’n varkens-salami bij de slager van het woord ‘Vlaming’ is, moet ik zeggen, totaal mislukt. Marokkaan ‘salamiseren ‘ zou beter gaan, want dan bekomt men ’n Maroc haan en haantjes zijn echt lekker op het bord. Het woord ‘vla’, op zichzelf staande, is geen Vlaams, zelfs geen Hollands. Vla wordt alleen gebroekt in samengestelde woorden; zoals ‘pruimenvla’, of ‘kersenvla’. Vla is alleen te gebruiken in lekkere omstandigheden! Vlaaien bakken kan ook, al kan ik begrijpen dat een Marokkaanse die meervoud-vorm niet kent.

    Voor de ‘ming’ of de ‘ping’ moet men bij de Spleetogen zijn, maar dan zou het gaan over een zeer oude en zeer rijke dynastie, waarvan een Marokkaanse alleen maar kan van dromen.

    Verder zou het beroep dat die Azzize uitoefent, mij wel interesseren. Toch nooit geen ‘leefloner’ zeker, want daarvoor is speciale kennis vereist. Zijn er kinderen? Ook niet?!

    °°°

    Conclusie. Ik heb de patiënt inderdaad nooit ontmoet, en toch is mijn analyse klaar. Betrokkene is een psychopaat met destructief karakter, die dringend tegen zichzelf moet beschermd worden. Ik denk dat het aangewezen is, hem in dezelfde cel op te sluiten met Kim DeGelder, zodat zij elkaar als algebraïsche evenwichts-oefening lun nen vervolmaken.

    2x negatief is positief.

    Neen, Marokkaanse humor is zoiets al ’n witte neger. Die bestaat niet! Azzize moet werkelijk zichzelf kietelen om te lachen, en daar lachen wij om!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    20-03-2013, 17:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 9/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1296 - GEEN ZWARTE LEEUW BIJ DE NV-A MAAR EEN GRIJS GESTREEPTE IN BLAUWE PYJAMA

    ***

    Woensdag 20 maart

    Begin van de lente

    Zon 6u45-18u56

    H Wolfram

    Hoor je de koekoek op 20 maart, doof dan gauw de haard

    .

    1296 - GEEN ZWARTE LEEUW BIJ DE NV-A MAAR EEN GRIJS GESTREEPTE IN BLAUWE PYJAMA

     

    °°°

    Een draperie, of zelfs het behang

     

    Verbergt veel wat we niet weten

    °°°

     

    Er is de laatste tijd zo een beetje beweging achter het behang. Kawouter Beke, het omhoog gevallen voorzittertje van de Partij die de cash waarmee haar eigen leden via ARCO hun welvaart veilig stelden, heeft beroofd, weet te zeggen dat de Vlamingen hun welvaart op het spel zetten door de op-stervan-na-dode Velgische constructie te willen verlaten. Ge moet het maar doen! Hij zegt dat, omdat Geert Burger dit weekeind min of meer met dat motief de kiesstrijd voor geopend had verklaard. Die opening was wel niet min of meer, maar meer min dan meer : surtout niets bruskeren, was de boodschap. Het komt wel vanzelf. Net zoals de kat haar staart, en die is ook vanzelf gekomen….

    Hieronder vindt U een paar bedenkingen uit de ‘Dienst Mededelingen’ van het Vlaams Belang, waar een kat een kat genoemd wordt. Inderdaad, over vrijheid wordt niet onderhandeld.

    °°°

    Op een ander vlak kregen we vannacht een goed voorbeeld. In het Cypriotisch Parlement stemde slechts een (1) lid van de 56 voor het dictaat van de Brusselse Troïka : 36 stemden tegen en 19 onthielden zich. Ook zij wilden, zelfs met het mes op de keel, niet bedelen om vrijheid. Vandaag zijn ze gaan onderhandelen met Poetin. Ondertussen blijken er nog bobbels achter hun behang te zitten : Albion heeft deze morgen een vliegtuig gestuurd met 1 miljoen cash aan Euro’s, omdat het op Cyprus krioelt van Engelse militairen. Engeland heeft, zoals U weet, hele schatkamers vol overtollige Euro’s liggen! De Tommies hebben nog altijd meer Euro’s aan boord dan Arabieren….

    °°°

     

    °°°

    Uitgerekend deze morgen (woensdag) geraakte bekend, dat het Parket een straf-onderzoek opent tegen de malversaties van het ACW, dat is precies de tweede dag nadat het ACW bekend gaf dat haar top-pleiter, Hans Riedel, klacht zou neerleggen tegen … iemand die wegens zijn parlementair  mandaat totaal onschendbaar is. Dat zal dan wel de huidige invulling van het vroegere ‘Wahrheit und Dichtung’…..

    °°°

    Ter zake :

    Autonomie of onafhankelijkheid?

    18 maart 2013 • 09.45u

    °°°

     Werden ze bij de N-VA een beetje zenuwachtig nu het Vlaams Belang onder het voorzitterschap van Gerolf Annemans meer dan ooit de kaart trekt van de Vlaamse onafhankelijkheid? Of zat het geslaagde congres van de Vlaamse Volksbeweging er voor iets tussen? Ook daar werd onomwonden gepleit voor de ontbinding van België en de oprichting van een soevereine Vlaamse staat. Wat er ook van zij, afgelopen weekend liet minister Geert Bourgeois naar N-VA-verhoudingen klare taal optekenen. “Alles moet naar Vlaanderen komen: fiscaliteit, werk sociale zekerheid. Gewoon alles.”

    ‘Maskers vallen af’

    In Franstalige kringen, maar ook bij Open VLD en CD&V, klonken triomfalistische reacties. “Eindelijk, de maskers vallen af. De N-VA wil gewoon onafhankelijkheid.” “Bourgeois ramt de ‘flou-artistique’-strategie van De Wever en co,” reageerde Gerolf Annemans. Maar zo’n vaart lijkt het niet meteen te lopen. Bij nader inzien blaast de N-VA ook nu weer warm en koud. Warm: ‘autonomie’ (Geert Bourgeois). En koud: ‘geen commentaar’ (Bart De Wever).

     “50 tinten N-VA” of Vlaams Belang?

     Jan Segers (Het Laatste Nieuws) spot met de “bedrieglijke helderheid” van Bourgeois. “In de vijftig tinten zelfbestuur van N-VA blijkt autonomie niet hetzelfde te zijn als onafhankelijkheid. En is confederalisme geen separatisme. Of toch? Quo vadis, N-VA? Mogen we dat eindelijk weten? En weet de partij zelf wel waar ze heen wil en hoe ze daar wil geraken?” Het is een vlijmscherpe analyse die wij hier al vaker maakten. N-VA-politici weten nog altijd niet hoe ze genoemd willen worden. Autonomisten? Confederalisten? Independentisten of separatisten?

    “Verder dan dat België na 2014 moet evolueren tot een lege doos, is De Wever tot dusver niet gegaan. Wat er voorlopig nog mag blijven inzitten, in die doos, is onduidelijk. Defensie? Binnenlandse Zaken? Politie? Onderdelen van Justitie?,” schrijft Segers nog. Niks van dat alles, zegt Bourgeois. “Maar België opdoeken? Ha neen, dat dan ook weer niet,” aldus Jan Segers. “We willen Vlaamse autonomie, maar we zullen ons niet afscheuren.”

    Bart-geen commentaar-De Wever vreest dat hij een deel van zijn brave achterban zal verliezen als hij kleur bekent en hoopt de radicale flaminganten dan weer te lijmen met het beeld van een België dat als een bruistablet oplost in de Europese Unie. Ooit, binnen een jaar of twintig, dertig. Niet te snel.

    Bij het Vlaams Belang geen 50 tinten grijs. Wij zeggen waar het op staat en doen er geen doekjes om. Wij willen de ordelijke opdeling van België. Wij nemen geen genoegen met een confederaal tussenstation dat nadien het eindstation blijkt te zijn. Wij willen een onafhankelijke Vlaamse staat. Niet meer, maar zeker niet minder!

    °°°

     

    Samengevat kunnen we dus zeggen dat de koorts stijgt. Als er geen ongelukken gebeuren, zal hoe dan ook, de NV-A na Mei 2014 nooit meer in het verdomhoekje kunnen gezet worden. Zelfs de Sire, de Oude of de Jonge, zal dan voor Piet Snot staan. Les Flamboches, incontournables! Ça c’est le Jugement Final C’est l’enfer!

    En precies op dat ogenblik moet het Vlaams Parlement handelen lijk het Cypriotische : als uit één mond sprekend, weigeren om nog een federale regering met de Franscouillons te vormen, zonder dat in die gelederen, er geen ‘grilloo’tje toegepast wordt.

    O, U weet nog niet wat dat is, ‘een Grollootje doen’? Wel, net zoals voor Gerolf Annemans maar één soort onafhankelijkheid bestaat, zo bestaat voor Beppe Grillo in Italië maar één punt om aan politiek te doen : alle (mislukte) beroeps-pomitici naar huis sturen.

    Lang zal het daarna niet duren, of zowel de ‘Kiekenfretters’ als de overige Franscouillons, ontriefd van hun zuurstof, zullen naar adem liggen te happen.  Vermits de toenadering tot ‘la Mère Patrie’ met de dag nog meer belabbert, en de Euro-zone misschien nog rapper dan het land zelf is onder gegaan, zullen ze op eigen kracht moeten zien te overleven. Wat de IJslanders, de Ieren, de Portugezen, de Spanjaarden en de Grieken hebben gekund, moet het Waalse ‘Herrenvolk’ ook maar leren.

    Opzettelijk heb ik Italië weggelaten uit dat rijtje, omdat de doorsnee Italiaan al langer dan vandaag heeft leren leven met de broeksriem aangetrokken. Van een stuk overschot-pizza maakt hij een Pizza Marguertite, of een Pizza al Frute di Mare. Heeft hij het zeer krap, dan stelt hij zich tevreden met een Pizza Bianca, dat is een pizza met helemaal niets dan dat mager deegje van tarwebloem en water, gebakken op een houtvuurtje zoals 5.000 jaar geleden. Een Italiaan zoekt liever de ‘bellessa’ en zo komt het dat Paus Franciscus danig in de smaak is gevallen. Met een paar simpele woorden  is de wind uit de zeilen van de Groenen genomen.

    En al komt er maar een eenvoudige ‘Spaghetti Bolognese’ op tafel, warme vermicelli-slierten met toevallige restjes uit de frigo, de eeuwige natuur (De Schepping, zegt de Paus) en de fijne ‘vivo’ zijn nooit ver.

    Ach, over dat mooie Italië geraak ik niet uitverteld, nog in geen 10 mensenlevens. En dat komt, omdat ik van op een bevoorrecht plekje, kan vergelijken met ons eigen mooie Vlaanderen, even mooi zo niet mooier, maar anders. Vooral veel rijker, zelfs nadat de meeste rijkdom afgeroomd werd.

    °°°

    Een beetje in de marge (zie hieronder), mogen we van de media vernemen dat het met de Christelijke Naastenliefde op Cyprus beter gesteld is dan in  de PS-Staat die België is. Die hebben daar de smeekbede van Paus Franciscus niet afgewacht, om in ’s Hemels Naam de armen te helpen…Seffens zal het kot weer te klein zijn mocht Poetin bijspringen, en in ruil op Cyprus een oorlogs-haven krijgen. Poeetin, dat is begot ook een praktiserend Christen! En daar moet de Moslim Mohbama tegen opboksen!

    “Ook de Cypriotische kerk zou een inspanning leveren. Chrysostomos II, de aartsbisschop van Cyprus, heeft alvast de bezittingen van de kerk ter beschikking gesteld om de economische crisis op het eiland het hoofd te bieden”. .

    Zo ziet U maar, dat het Vlaams Nationalisme springlevend is, met een open oog op de wereld-politiek. Let wel, de Kerk van Mgr Leonard kan geen kerken wegschenken aan Di Jeanetto, want 99% van de kerken is al sedert de Franse Revolutie foetsie. Uit ‘broederlijkheid’ gewoon gestolen!

    Al-bij-al moet er bij ons dringend alleen maar een ‘Grillo-tje’ op stapel gezet worden. Om te beginnen, bij hen die ons al 16 maand aan het lijntje houden met de 6de Staats-hervorming, die dringend moest uitgevoerd worden. Dat stond toch in het Regerings-akkoord waarvan de Tsjeven nu zeggen, dat ze moet afgevoerd worden….

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    20-03-2013, 13:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 7/5 - (3 Stemmen)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1295 - POETIN WIL APHRODITE VOOR ZICH ALLEEN EN HIJ HEEFT GELIJK

    .

    1295 - POETIN WIL APHRODITE VOOR ZICH ALLEEN EN HIJ HEEFT GELIJK

     

    Cyprus, de Loreley van de Middellandse Zee

     

    ..und das hat mit Ihrem singen, die Loreley getan….

     

    Ja, dat en nog veel meer, heeft Goethe gedicht. “Sie kämmt mit goldbem Kamme Ihr Goldnes Haar”… en het bootje vaart te pletter op de harde rotsen. “Und das hat mit Ihrem Singen, die Loreley getan’….

    19 Maart : voor de katholieken het Feest van St Jozef, de brave timmerman, vader-in-naam van de Here Jezus. Weer een van die toevalligheden die blijkbaar het pontificaat van Paus Franciscus zullen kenmerken. Het leven van deze heilige is inderdaad ook een van weeg-gemoffeld worden in de plooien van de mantel van de Moeder Gods.

    Daar waren, net als de voorgaande dagen, weer enorme mensen-massa’s op de been, deze keer vooraf gegaan door een meute Hovaardigheidbekleders van over geheel de wereld, aangevoerd door de 114 kardinalen, waarvan er, zegt men 90 voor Bergoglio zouden gekozen hebben.

    De Italiaanse gazetten weten niet waar eerst kijken en de RAI stond rood-gloeiend van enthousiasme, waarbij het niet uit te maken viel of dat was wegens het goede weer, of wegens de luister van de viering van de nieuwe Paus.  Er hing vandaag zijnde de deze eerste zonnige dag sedert een volle week met niets anders dan regen, een soort stemming zoals die moet geweest zijn ten tijde van de glorievolle veldtochten van de onoverwinnelijke Julius Ceasar. De ogen van heel de wereld waren weer op Rome gericht. Was het niet voor de Paus, in Vaticano, dan was het voor het Premierschap en zelfs Presidentschap op het Quirinaal. Bersdani, de ex-commuist  dreigt scheep te gaan met de Grillini, eerder onder een onbestemde vlag, en Il Cav van de Pdl (Berlusconi) dreigt  met een revolutie op de straatstenen voor het Colosseum. Nee, op dezelfde balkon van het Quirinaal waar Mussolini ooit zijn bekende toespraken hield voor een opgezweepte menigte, zal Il Cavaliere wel nooit geraken. Daar heeft het vogel-kopje in Brussel, de grijze muis zogezegd, die nooit verkozen werd, voor gezorgd.

    °°°

    Heel verloren in een  hoekje is er tenslotte een ietsiepietsie  aandacht voor een ietsiepietsie van een landje dat al sedert de Oudheid zowat door iedere Koning as door iedere Keizer die ooit geleefd heeft, opgevreeën werd. Al zal dat wel niet specifiek niet geweest zijn voor de Godin van de Liefde, die daar op Cyprus huisde.  Zo ook Poetin, de Russische Kleine Beer, die het boeltje tot zich wil nemen en zelfs alles cash wil betalen, als hij maar daar mag… aan haar gas zitten.

    JaJa, die Aphrodite! Net als de Lorelei in Koblenz op de Rein, spreidde ze onbeschaamd haar schatten tentoon, om de argeloze hebzuchtige te verlokken. Eenmaal gevangen, heeft de Natte Dweil zijn kans gezien om hen, als een ordinaire straatrover, het vel over de oren te halen.

    In Italië moet hij voortaan, Haiku-Herman, niet meer proberen zijn verlof door te brengen, sedert hij in een vrij land de vrij verkozen Berlusconi onder dwang verplichtte af te treden, om vervangen te worden door de handpop van de EU, de GoldmanSachs-bankier Monti. Na morgen moet hij dat ook niet meer proberen op Cyprus.

    Ja, zo gezien weet ik helemaal niet meer waar de man ooit nog op verlof kan.

    Ter zake :

    Gazprom wil Cyprus overnemen, Rusland stuurt permanente oorlogsvloot

    °°°

    Russische Centrale Bank dreigt met instorting Cypriotisch bankensysteem door burgers te adviseren al hun geld weg te halen - Financieel specialist Mark Grant: 'De Europese Unie is het Europese Vierde Reich geworden'

     De fruitboom in het logo van Gazprom kan beter worden vervangen door een Russische raketkruiser.

     De Russische gasgigant Gazprom heeft Cyprus aangeboden de banken van het eiland te redden, zodat de door de EU afgedwongen bijdrage van alle bankrekeninghouders niet nodig is. In ruil daarvoor willen de Russen het recht om de aanzienlijke gasvoorraden van Cyprus te exploiteren. Ondertussen melden de Cypriotische media dat er vandaag diverse vliegtuigen uit Rusland en Oekraïne op de luchthaven van Larnaka zijn geland. Hun passagiers: steenrijke Russische olie- en maffiamagnaten, die alsnog hun miljarden willen veiligstellen.

     President Nicos Anastasiades zou gisteren al van Gazprom het aanbod hebben gekregen om het bankensysteem van het land met miljarden overeind te houden. De grootste gasexploitant van de wereld hoopt daarmee te voorkomen dat de Russische oligarchen die hun rijkdom naar Cyprus hebben weggesluisd tot 10% van hun vermogen aan de EU moeten afstaan. Niettemin komen deze Russen in vergelijking met bijvoorbeeld de vele malen hogere gedeeltelijke schuldenkwijtschelding van Griekenland heel goed weg.

    Gazprom en Kremlin azen op Cypriotisch gas

    Gazprom wil wel iets terug voor de redding van het crisiseiland: de rechten om de gasvoorraden van het land te ontginnen. Aanstaande woensdag wordt president Anastasiades in Moskou verwacht. De Russische staat is namelijk grootaandeelhouder van Gazprom. Het is dus niet zo verwonderlijk dat een woordvoerder van president Putin de EU maatregel oneerlijk, onprofessioneel en gevaarlijk noemde.

    De Cypriotische president zou het 'aanbod' van Gazprom echter al van de hand hebben gewezen. Wel kan hij het gebruiken om nieuwe onderhandelingen met de EU af te dwingen. Een anonieme bron uit de kring rond de president verklaarde dat Anastasiades het liefste een oplossing met de Europese Unie wil en daarom (nog) niet wil praten over het Russische plan.

    Centrale Bank Rusland dreigt Cyprus

    Als reactie zei Anatoly Aksakov, hoofd van de vereniging van regionale banken van Rusland en lid van de raad van bestuur van de Russische Centrale Bank, dat de Cypriotische banken door de dwangbijdrage niet meer te vertrouwen zijn. Hij dreigde de Russische burgers te adviseren al hun geld uit Cyprus weg te halen. Volgens kredietbeoordelaar Moody's staat er zo'n $ 19 miljard uit Rusland op de Cypriotische banken geparkeerd en nog eens $ 12 miljard op Russische banken op Cyprus. Als dit geldt wordt weggehaald dreigt het bankensysteem van het land compleet in te storten. (1)

    Russische oorlogsschepen permanent naar Middellandse Zee

    Hoogstwaarschijnlijk niet toevallig heeft de Russische admiraal Chirkov aangekondigd dat er voor het eerst een permanent oorlogseskader van 5 en 6 marineschepen in de Middellandse Zee zal worden gestationeerd, als onderdeel van de Zwarte Zeevloot. De Syrische havenstad Tartus bevat al een Russische marinebasis, maar ook Cyprus zou een nieuw Russisch steunpunt kunnen krijgen als het land alsnog capituleert voor de miljarden van Gazprom en de druk uit het Kremlin. (2)

    'Dit is niet de Europese Unie, maar het Europese Vierde Reich'

    Zoals we gisteren schreven wordt het Cyprusbesluit van de EU, de ECB en het IMF door een groot aantal analisten verketterd. Financieel expert Mark J. Grant, auteur van 'Out of the Box', sluit zich bij hen aan en schrijft dat de Europese garantie dat alle bankrekeningen tot € 100.000 zijn gegarandeerd nu 'nul en nietig' is verklaard. 'Als de EU deze verzekering in Cyprus kan ontmantelen, kunnen ze dat zeker ook in ieder ander land doen, wanneer ze maar willen. Niets is meer veilig!'

    'Let alstublieft op: De Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het IMF hebben zojuist ten bate van zichzelf privébezit in beslag genomen. Bankrekeningen zijn geen obligaties of aandelen, maar privébezit, net als uw huis of auto. Duitsland, Frankrijk en andere landen zeiden 'we willen het hebben en we nemen het omdat wij dat nodig vinden'. Deze landen hebben het niet van hun eigen burgers geëist - nog niet, al kan dat al spoedig gebeuren... Dit is niet een Europese Unie, dit is een Europees Vierde Reich!'

    'Op het moment dat aan het idee wordt toegegeven dat bezit niet net zo heilig is als de wetten van God, en dat er geen kracht of wet en publiek recht (meer) bestaat om dit te beschermen, zal de anarchie en tirannie beginnen.'  (John Adams, 2e president van de VS) (3)

     

    Xander

    °°°

    Na de middag hebben de bollebozen van Trends berekend, dat de taks misschien wel 13, ja zelfs 17 % zou kunnen bedragen. In Brussel had men namelijk de ‘onschendbaarheid’ door de Staat gewaarborgd van de kleine spaarders, over het hoofd gezien. Du, om 5.8 miljard op te brengen, moeten de groteren dus meer afdokken. Poetin zal blij zijn!

    Nicé; hé, zou Onslow zeggen!

    °°°

    Het hoofd-artikel hierover in Trends spreekt van een Europese miskleun. Persoonlijk zou ik het liever houden op een gewone kleun, een kleun waarvan de Euro Godfathers het patent schijnen op te bezitten. Er kan slechts sprake zijn van een miskleun, als de kleun alle voorgaande kleuns afkleunt.

    Enfin, optimist als we zijn, zien we ook de positieve kanten. Als Cyprus valt (wat ze zekerlijk niet wensen voor de gewone mensen aldaar), dan vallen ook de Euro-bonobo’s.

    °°°

    Al gehoord van het laatste Dexia-lijk uit de kast? De € 2.9 miljard die Van Acro in 2012 gebruikt had om de bad-bank te redden (het faillissement gewoon een beetje uitstellen) mag van Europa niet bij de Staatsschuld geteld worden, maar moest op de Begroting zijn meegerekend. Een drama voor de Begroting 2013 zeggen specialisten. Mis Piet,n weet de vroegere advocaat van Dexia/ACW, dat is maar een klein boekhoud-truukje. De moeite niet waard om over te spreken. Hoofdzaak is dat het geld weg is, en dat de Dexia-spaarders daar beter van zijn geworden. We leggen dat later wel eens uit.

    °°°

    Iedereen weet toch dat Pallieter-lezers een slecht karakter hebben? Wel; nog niet op gelet dat in Cyprus precies om 17 miljard gaat, eenmalig dan nog. Dat is op een kleintje na hetzelfde bedrag dat ieder jaar on-onderbroken en zonder uitzicht op beterschap, als gestolen onderhoudsgeld van Vlaanderen naar Wallonië gaat.

    De Vlamingen zouden dus beter ’n klapke gaan doen met Poetin! Kunnen we hem Antwerpen, of Zeebrugge verhuren als oorlogshaven, want gas, dat kopen we reeds bij hem.

    °°°

    Weet U het nog van die boer? Die kan niet anders dan voort te ploegen!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    19-03-2013, 17:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1294 - RIJKE RUSSEn MET PRIVÉ VIEGTUIGJES KOMEN CENTJES TERUGHALEN BI APHRODITEE

    Dinsdag 19 maart 2013

    Buienmaand

    Zon 6u47-18u54

    H Jozef, patroon van de goede dood, timmerlieden, schaliedekkers

    Is het met Sint-Jozef klaar, reken op een heel goed jaar

    .

    1294 - RIJKE RUSSEn MET PRIVÉ VIEGTUIGJES KOMEN CENTJES TERUGHALEN BI APHRODITEE

     

    Eerst waren het privé-vliegtuigjes

     

    En dan kwamen de slagschepen om hun geld te beschermen….

    °°°

     

    De zaken komen in een stroom-versneling. Want om hert uur rollen er nieuwe lijken uit de kat…. Ware het niet van de intronisatie van de nieuwe Paus die alle aandacht vraagt, de kogels zouden ons om de oren hebben gevlogen. De Nederlanders zullen het alvast geweten hebben, bij failissement verliezen ze 2 miljard Euro in Cyprus. Daar durft men er tenminste nog over schrijven. Bij ons verstopt men dat achter veel uitleg over totaal andere dingen. Misschien zelfs dat nu de hele CVP boter op hoofd zal hebben? Of, als ‘t een beetje meezit, ook het ABVV?

    Men zegt soms dat Gods wegen wonderbaar zijn, maar dat spreekwoord dateert van uit de tijd der ruilhandel : daar zag men tenminste de patatjes liggen die zouden geleverd worden in ruil voor die zijden spek. Geld echter in zijn moderne vorm, een uitvinding nog van de Florentijnen, is als een wild paard, dat alleen door ervaren ruiters kan bereden worden. Niet door stal-jongens…..

    Florentijnen (Lombarden) hebben ons de regels van het ‘Dubbel Boekhouden’ geleerd en daar is het al begonnen verkeerd lopen. Balansen worden getrukeerd, te beginnen met de warde-bepaling van de voorraden. Want balansen, voorradenen  geld in handen van bedriegers, zijn de beste wapens voor zelf-destructie van hele volkeren.

    Bij het ACW is het ook zo begonnen….

    °°°

    Ter zake :

    Twee miljard van Nederlandse banken op Cyprus

    EMSEVOER

    °°°

    President Nicos Anastasiades en het parlement stemmen dinsdag over het noodpakket. -

     Nederlandse banken hebben nog twee miljard euro uitstaan aan vorderingen op Cyprus, dat miljardensteun nodig heeft om een faillissement af te wenden. Dat blijkt maandag uit cijfers van De Nederlandsche Bank.

    Zaterdag ontstond er een bank-run toen spaarders massaal geld van hun rekening haalden. Het betalingsverkeer werd onmiddelijk stilgelegd. Banken blijven volgens een lokale televisiezender in elk geval tot dinsdag gesloten.

    Nivellering

    Reden voor de bank-run is het belasten van spaartegoeden op Cyprus, waarmee de Cyprioten moeten meebetalen aan de redding van de economie. Zo zouden aanvankelijk tegoeden tot 100.000 euro op Cypriotische banken belast worden met een extra heffing van 6,75 procent. Spaarders met meer dan 100.000 euro moesten 9,9 procent betalen.

    Maandag werd bekend dat de Cypriotische regering en de trojka (EU, ECB en IMF) deze heffing willen aanpassen. Voor spaarders tot 100.000 wordt de heffing 3 procent. Boven 100.000 euro moet het percentage worden verhoogd naar 12,5 procent.

    De stemming over het noodpakket en deze aanpassing is verschoven van maandag naar dinsdag.

    Hoewel het betalingsverkeer stilligt, zijn er privévliegtuigen van rijke ondernemers uit Rusland en Oekraïne gezien op het vliegveld van Larnaka.

    Zij proberen mogelijk hun geld van Cypriotische rekeningen op te nemen en zo veilig te stellen.

     

    141 miljard

    Vergeleken bij de posities van Nederland in andere landen stelt de twee miljard aan vorderingen op Cyprus niet veel voor. Alleen Malta is Nederland minder geld verschuldigd, namelijk 555 miljoen euro.

    In Duitsland heeft Nederland 141 miljard euro aan vorderingen en in het Verenigd Koninkrijk honderd miljard euro.

    °°°

     

    Van Rompuy en Barroso verlaten zinkend euroschip

    Crashgevaar in Cyprus: Banken mogelijk dagenlang gesloten

    Onder luid boegeroep verlaten de kopstukken van het door steeds meer Europeanen gehate eurosysteem het toneel.

    EU Raadspresident Herman Van Rompuy en EU Commissiepresident José Manuel Barroso stoppen er in 2014 mee. Ook Catherine Ashton, 'minister' van Buitenlandse Zaken voor de EU, houdt het dan voor gezien. Vooral de zeer vroege aankondiging van Van Rompuy dat hij in december 2014 aftreedt, terwijl het Cyprusdrama onderstreept dat de eurocrisis de politiek uit de hand begint te lopen, laat duidelijk zien dat men ook in Brussel begrijpt dat het euroschip onverbiddelijk aan het zinken is. De beide kapiteins op het schip zorgen er nu voor dat ze tijdig het roer verlaten, zodat ze van hun overdadige EU pensioen kunnen gaan genieten. (1)

     Stoppen op je hoogtepunt - het is een bekend en door veel celebrities gehuldigd credo. De 65 jarige Van Rompuy volgt, alleen kondigde hij uitgerekend op een nieuw hoogtepunt van de financiële crisis zijn afscheid aan. Goed, een nieuwe kandidatuur was sowieso niet mogelijk geweest, maar door al zo'n 21 maanden voor zijn aftreden openlijk te verklaren dat hij zich geheel uit de politiek zal terugtrekken heeft de Belg een krachtig signaal afgegeven dat de eurocrisis inderdaad veel erger is dan men in Brussel doet voorkomen.

    Van Rompuy heeft van zijn functie die door geen van zijn 'onderdanen' werd gewild een onoverzienbare, soms zelfs lachwekkende puinhoop gemaakt. Zijn kerstgeschenk in 2012 was een boekje over positief denken, en als ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede kondigde hij vol bravoure een 100 jarige vrede in Europa aan. Luis-in-de-pels Nigel Farage, de Britse Europarlementariër die de afgelopen jaren feilloos de enorme zwakte, hypocrisie en het opkomende fascisme in Brussel aan de kaak stelde, vergeleek hem ooit met een keukenapparaat, wat hem op ee boete van een paar duizend euro kwam te staan.

     EU dreigt uit elkaar te scheuren

    Het tijdstip waarop de EU president zijn aftreden aankondigde kon niet slechter worden gekozen. Door de afgedwongen bankroof van Cyprus heeft de EU samen met de ECB en het IMF de rode knop ingedrukt die de laatste countdown naar het einde van de euro heeft ingeluid. Nu zeker is dat zowel Van Rompuy, Barroso als Ashton van het toneel verdwijnen ontstaat er aan de top van de EU-dictatuur een ruim anderhalf jaar durend machtsvacuüm. In die tijd zullen zoals gebruikelijk andere in hun eigen land uitgerangeerde of mislukte politici lobbyen om de dikbetaalde functies van de Belg en de Portugees over te nemen.

     

    Wie hen ook gaat opvolgen, in diverse landen laten opiniepeilingen en verkiezingsuitslagen zien dat de EU door de vele tegengestelde belangen uit elkaar dreigt te scheuren. De volken hebben er overduidelijke genoeg van keihard te moeten bezuinigen en hun banen, sociale voorzieningen en hun toekomst kwijt te raken terwijl ze zien dat hun leiders ontelbare miljarden spenderen aan het redden van de failliete banken en het overeind houden van de euro, met stip de grootste boosdoener zonder welk de crisis in Europa lang zo ernstig niet zou zijn geweest.

     Is Cyprus de gevreesde dominosteen?

     Dat uitgerekend het piepkleine en economisch onbetekende Cyprus de gevreesde dominosteen die de rest zal doen omvallen kan worden had men in Brussel niet verwacht. Het Cypriotische parlement wil de naar vandaag verplaatste stemming over de verplichte bijdrage van alle bankrekeninghouders waarschijnlijk opnieuw uitstellen, waardoor de banken op het eiland mogelijk nog dagenlang dicht blijven om een nieuwe bankrun te voorkomen. (2)

     

    Midden in deze tot nu toe grootste existentiële crisis van de euro hebben de twee hoogste leiders van de EU impliciet laten weten het niet meer te zien zitten, waarmee ze niet alleen zichzelf, maar feitelijk het hele bureaucratische apparaat in Brussel buitenspel hebben gezet. Het wordt dan ook serieus tijd om aan de afschaffing en ontmanteling te denken van dit ondemocratische en geldverslindende systeem dat het hele continent naar de ondergang dreigt te helpen.

    Xander

     

    Als een minister zegt dat het brood of de elektriciteit in geen geval zullen opslaan, wees er dan van overtuigd, dat die dingen een paar dagen later wèl geberen. Een wijsheid die ik als kind niet kon vatten, maar toen was het ook oorlog. Een Minister, dat was toch een soort van God? Hoe kon die dan liegen? Ik heb er zelfs lang aan getwijfeld of die, net als ik, ook met dat vervelend toilet-bezoek moest rekening houden. Koningen en ministers, dacht ik, die staan daar boven! Meneer Pastoor, ja, maar een Minister! Vanaf toen ben ik een weinig later zelfs gaan twijfelen aan de onfeilbaarheid van de Paus!

    Ook hoorde ik toen, dat omdat de Hoge Pieten met hun hoge buishoeden teveel bij elkaar kwamen, dat zoiets niet goed kon zijn. Chamberlain beloofde na München in 1939 ‘vrede in onze dagen’, en een paar weken later was het oorlog. Een paar jaar later zei dezelfde Pastoor ook, dat mijn Papa niet zou sterven, en op 20 maart 1943 zagen wij hem, omringd doror vrouw en kinderen, zachtjes zoals men zegt, ‘in de Heer ontsllapen’. Dat is morgen op de kop 70 jaar geleden, maar sedertdien is wantrouwen mijn tweede natuur geworden.

    Zo ook nu weer met die o zo Christelijke Tsjeef.

    De Natte Dweil is er zeker van, dat het Cypriotisch model nooit op ons zal toegepast worden, maar hij trekt er ondertussen wel van onder, om voor de rest van zijn leven te genieten van een maandelijks pensioen dat hoger ligt dan een normaal mens in heel zijn leven kan verdienen met werken. Ik zou zeggen : die man heeft goed ge-Tsjeefd!

    Hoe zou een simpele blog-schrijverke met een honger-pesnioentje zicih daarbij goed in zijn vel kunnen voelen….

    Nog waar ook, dat spreekwoord, dat zegt dat het altijd gevaarlijk is met Hoge Heren kersen te eten…..

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    19-03-2013, 12:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1293 - HET NET SLUIT ZICH : WE ZITTEN IN DE

    ***

    Maandag 18 maart

    Zon 6u50-18u52

    H Cyriel van Jeruzalem

    .

    1293 - HET NET SLUIT ZICH : WE ZITTEN IN DE FUIK

     

    De afgebakende visgrond van een fuiken-visser. 

    De spaarcentjes dartelen vrij rond, als een vis in het water, tenminste …tot het eb wordt en het water wegtrekt…..

    °°°

     

    Van een één-tweetje gesproken. Dat is er pas eentje! En dan nog wel eentje op het hoogste niveau. Tussen het Vogel-kopje van de Europese Praatbarak en tussen Di Jeanetto van de Belgische Praatbarak. Dat de Cyprioten in de klem zitten mag, wordt gezegd, de in druk niet wekken dat ook wij eerstdaags zullen volgen. Op het Plechtige Communie-zieltje van dat Vogel-kopje = echt waar! En kijk, de dag daarop heeft Di Jeanetto – met de dood in het hart, dat spreekt vanzelf – reeds de fonderwater-uik in gereedheid gebracht. Nee, zegt hij die dient niet om grote vissen of kleine garnalen te vangen, zoals de fuik-vissers plegen te doen, maar om het ecologisch evenwicht te bewaren. Meteen zouden de 20 miljoen Euro van de 2.8 tekort op de begroting, dan binnen zijn. Louter toeval, maar mooi meegenomen. Ja Ja, meegenomen….!

    Di Jeanetto en zijn onder de kiesdrempel zinkende aanhangers van de Vlinder Regering die aan de macht blijven om het dode lichaam warm te houden, doen dat dus weeral op kap van de Vlamingen  Het is gewoon hun tweede natuur : zij halen het geld, zeggen ze zelf, waar het zit. In Uw en in mijn zakken.Ja Ja, mooi meegemen….

    Net als gif-mengers, weten ze dat beurzen-snijderij niet al te brutaal mag gebeuren Zelfs François Hollande, de Franse pinguin-president, stuurt een almacht van gendarmen omdat het moet ophouden in Marseille, de tweede stad van Frankrijk, dat er à volonté gemoord en geroosterd wordt op straat : zoiets baart inderdaad nogal wat ophef, ook internationaal Als culturele hoofdstad van Europa inderdaad geen publiciteit!  

    U gelooft het misschien niet, maar fuik-vissen was ooit ook aan de Vlaamse kust een druk uitgeoefend beroep. De risico’s vielen best mee, net zoals… de investeringen Het was de broodwinning van veel arme gezinnen, en werd dan ook door de echte vissers ietwat neerbuigend bekeken, al gebruikten beide categorieën dezelfde werkwijze : ze verschalkten de vissen. ..

    Zo ook de fuik-vissers van de Belgische Praat-barek. Zij verschalken de mensen. Eerst willen ze maar vissen beginnen te hengelen die meer dan per jaar 2.00 Euro interesten peuren, en dan zullen de mazen van de netten aldoor kleiner worden, tot zelfs de kleinste garnaaltjes er in vast geraken. Zie afbeelding hierboven. Ook Di Jeanetto heeft zijn visgrond afgebakend, en wel met een Centraal Aanspreekpunt (CAP) bij de Nationale Bank, waar de spaarboekjes van iedere inwoner vanaf geboorte tot dood zullen geregistreerd moeten staan, met rekening-nummer, spaar-tegoed en de gebeurde interest.

    We kunnen dus gerust stellen, dat iedereen straks een Cypriootje zal afgetrokken worden….

    °°°

    Ter zake :

    Regering wil databank met alle informatie van spaarders

    18/03/13 - 08u46  Bron: Belga Het Laatste Nieuws

    °°°

    De regering-Di Rupo wil paal en perk stellen aan belastingontwijking op spaarboekjes. Eén van de voorstellen die op tafel van het begrotingsconclaaf liggen, is de oprichting van een gegevensregister dat aangeeft hoeveel boekjes we hebben en wat er op staat. Het idee stoot op verzet van de liberalen, omdat het de deur openzet voor een vermogenstaks, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

     De rente op spaarboekjes is vrijgesteld van belastingen tot een bedrag van 1.880 euro. Van elke euro meeropbrengst, houdt de bank 15 procent roerende voorheffing af, die ze doorstort naar de fiscus. Om dat te vermijden, is het een veelgebruikte praktijk om meerdere spaarboekjes te openen bij verschillende banken. Strikt genomen moet dat in de belastingaangifte gemeld worden, maar dat gebeurt zelden. De regering probeerde dit achterpoortje de jongste jaren al te sluiten, maar bereikte daarover geen compromis.

     In de zoektocht naar 2,5 miljard om het tekort op de begroting 2013 onder controle te houden, komt de kwestie nu opnieuw op tafel, zo bevestigden verscheidene bronnen binnen de meerderheid aan Het Laatste Nieuws. Ofwel komt er een gegevensregister van spaarrekeningen, waarbij de banken alle informatie over de opgestreken rente doorspelen aan de fiscus. Ofwel laat de regering de banken meteen op elke euro rente 15 procent belastingen afhouden, waarna de te veel betaalde voorheffing kan teruggevraagd worden via de belastingaangifte. Ook dit voorstel is omstreden, omdat het de aangifte voor de burger complexer maakt. De vraag is of dit de geschatte opbrengst van 200 miljoen euro rechtvaardigt

     

    °°°

    In de Belgische kranten online vind ik niet veel over de beurs-indexen, maar des te meer in de Italiaanse. Die zouden tussen de 3.5 en de 5 % in vrije val zijn. Hier echter gaat de meeste aandacht naar de liefdesperikelen van een 16-jarig Marokkaans losbolletje, dat een centje wilde bijverdien door met anderen te gaan optreden bij privé soireetjes. Ze bracht ‘kunst’ van het zuiverste karaat en daar vallen de vijanden van Il Cavaliere nu toch wel over, sè. Die hebben, zoals alle Socialisten, geen greintje gevoel voor schoonheid. Ze moeten anderzijds toch weten, dat deze Marokkaanse met gemak de moeder kon zijn geweest van Aïsha, de 6-jarige bruid van de Haatbaard I – Ik moet die zuurpruimen anders aanraden, eens langs te lopen bij het Gallo Romeins Museum in Tongeren, om te zien hoe de voorouders hier (de Ertusken) gezellig aan tafel lagen, mannen en vrouwen onder (en boven) elkaar. Sarcofaag-deksels  met die in marmer gekapte liggende figuren vindt men hier, bij manier van spreken, langs de kant van de weg. In Tuscania bijvoorbeeld, trekken die nog alleen de aandacht van rare toeristen….

    Verder staan de Italiaanse gazetten vol de maandag,met sport, sport en nog eens sport, en vooral met de Prima Vera van gisteren die in het water is gevallen wegens teveel sneeuw. Filips Gilbert was van de partij, maar had te weinig  Cortisone-spuitjes gekregen om er iets van te maken. Veel te koud voor die veel-verdieners! 

    Ook wordt de lof gezongen van hùn nieuwe Papa Francesco, die met een groepje oude heren – kardinalen! - rondreed in een mini-bus taxi. Zij publiceren veterende foto’s van Zijne Heiligheid die na de Mis, zijn hotel-rekening gaat vereffenen. We zien de Paus, gemoedelijk leunend tegen de balie van de receptie, wachten op die afrekening, net als wij allemaal doen….

    Ik denk dat met die Paus er een eeuwenoud spreekwoord grondig zal moeten herzien worden, dat van die nief pataatjes. De wereld zal er niet moeten op wachten : met deze Paus zijn de nief pataatjes er al van de eerste dag!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     





    18-03-2013, 15:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1292 - OP CYPRUS WERD NIEMAND IETS GEVRAAGD

    .

    1292 - OP CYPRUS WERD NIEMAND IETS GEVRAAGD

     

    Cyprus, het geboorteland van Aphrodite, de godin van onder andere de liefde, de schoonheid, de seksualiteit en de vruchtbaarheid.

     

    Sedert de Turkse bezetting, meer dan 500 Christelijke klerken (Grieks-Orthodokx) in puin

     

    De Unesco wil wel, maar slaagt er maar niet in het cultureel erfgoed in kaart te brengen om het te kunnen beschermen…




    Werkelijk hemeltergend, maar daar trekt de EU-ssR zich niets van aan.  Cultuur & beschaving zijn immers opium voor het volk!

    °°°

     

    Met een brede zwaai (en een diepe graai) heeft de EU vrijdag-nacht voor 10 Miljard  geroofd uit de zakken van ons allemaal, de Europese burger, om het in het failliete Cyprus te storten (1). Ze deden dat, om het on-afwendbare… even uit te stellen. Ziet U, dat eerste domino-steentje mag in geen geval vallen. Daarnaast werd, voor de eerste keer in de Geschiedenis der mensheid, zo maar geld gestolen van de Cypriootse Jan-met-de-pet en zijn Liza, door er beslag op te leggen direct aan de bron, op hun bankrekeningen. Enfin, in feite gaat de maatregel maar dinsdag e.k. door, àls het al doorgaat, want het verzet is groot.

    Of dit geen vrij-geleide is wegens een of andere reden, om vroeg of laat hetzelfde te doen, bijvoorbeeld in Spanje of Italië? Waren we niet beschaamd om zo’n vraag ook maar te durven bedenken, vroeg het vogel-kopje op de 7de Dag., de aandacht meteen afleidend door zijn aftreden, eind 2014, aan te kondigen. Echt iets uit het krabben-mndje uit de PR-training van elke Tsjeef. Pareren en de aandacht afleiden, maar zeker geen antwoord geven….

    Als de EU spreekt over ‘Cyprus’ bedoelen ze niet Cyprus, maar de ene helft van Cyprus. Want de andere helft, de Noordelijken is korte tijd voordien (1983) veroverd en wordt bezet gehouden door het Turkse leger. We zouden dus best vergeten, dat het een conditio sine qua non was, zich terug te trekken uit Cyprus, vooraleer de inleidende gesprekken voor de Turkse toetreding tot de EU konden beginnen.

    Daaraan ziet U wat het woord van een bende charlatans waard  is.

    Enne, O ja! Een gewaarschuwd man is er twee waard. Als we dus niet hetzelfde willen ondergaan als de arm geworden Cyprioten die op de koop toe worden bestolen door Brussel, dringende oproep om deze potentaten in 2014 weg te stemmen.

     

    (1)       In mei 2004 werd het land lid van de EU en op 1 januari 2008 werd de euro als wettelijk betaalmiddel ingevoerd.

    °°°

    Terzake :

    Bank-run Cyprus na onteigening rekeninghouders blauwdruk voor hele EU'

    Xander 16-03-2013 16:35-

    °°°

    De EU smijt weer eens met miljarden belastinggeld, deze keer om de banken van het economisch volkomen onbelangrijke Cyprus te 'redden'.

    In Cyprus is een run op de banken ontstaan nadat de eurogroep van ministers van financiën hadden besloten om bankrekeninghouders te laten meebetalen aan de redding van de Cypriotische banken. Mensen met een saldo van onder de € 100.000 moeten 6,75% afdragen; bij hogere bedragen is de verplichte afdracht 9,9%. Volgens de Duitse economische nieuwssite DWN is deze gedwongen bijdrage een blauwdruk voor wat er straks ook in andere landen gaat gebeuren als de politici proberen om de euro te redden.

    Gisteren werd Cyprus 'systeem relevant' verklaard, ondanks het feit dat het eilandje maar 0,2% aan het BNP van de eurozone bijdraagt; vandaag meldde de Franse minister van Financiën Moscovici na het crisisoverleg van de eurogroep 'missie vervuld'. 'Voordat de banken weer opengaan zal de afdracht worden ingehouden,' kondigde ECB directeur Jörg Asmussen vervolgens aan.

    'Op vrijdagochtend besluit Brussel tot onteigening. Vervolgens wordt het online bankieren geblokkeerd. Zondags volgt de wet op nationaal niveau en op maandagmorgen is de gedwongen afdracht van je rekening gehaald.' Net zoals met Cyprus is gebeurd zal het volgens de Deutsche Wirtschafts Nachrichten ook in de rest van de eurozone gaan.

    Uitstekende deal voor Russische maffia

    Het is een koude onteigening, wat betekent dat niemand de kans krijgt zich er tegen te verzetten. Voor de Russische maffia-oligarchen, die de Cypriotische banken hebben gebruikt om miljarden zwart geld te parkeren, is de € 10- miljard kostende Cyprusredding een uitstekende deal; zij zijn immers veel minder geld kwijt dan de private partijen bij de gedeeltelijke schuldenkwijtschelding van Griekenland (50%), zeker omdat onduidelijk is hoeveel van hen hun geld over meerdere rekeningen hebben verspreid waarop bewust minder dan een ton op werd gezet. (2)

    Belastingbetalers moeten weer bloeden

    De maatregel moet zo'n € 5,8 miljard opleveren en was vooral gericht tegen de Russen, maar die hebben de afgelopen weken al massaal hun rekeningen leeggehaald waardoor nu vooral de gewone spaarder getroffen wordt (3). Minstens € 3 miljard zal moeten worden opgehoest door de belastingbetalers in de andere eurolanden, waaronder Nederland. Zonder de hulp van de eurozone en het IMF zou Cyprus bankroet zijn gegaan, reden waarom de Cypriotische regering uiteindelijk toestemde in de gedeeltelijke onteigening.

    Valse geruststelling

    Asmussen probeerde de rest van Europa gerust te stellen door te verzekeren dat er in andere landen geen vergelijkbare maatregelen nodig zullen zijn. Uit ervaring weten we immers dat dit soort beloftes van Europese politici en financiële officials van nul en generlei waarde zijn en dat ze 9 van de 10 keer juist dat doen waarvan ze gezworen hebben dat het nooit  zal gebeuren. Met andere woorden: als straks ook Italië en Spanje moeten worden gered, dreigen ook daar banken-runs te ontstaan die de hele eurozone zouden kunnen aansteken.

    °°°

    Tegen de middag stond on line bij De Morgen korte tijd het volgende, waardoor natuurlijk nu de aandacht getrokken wordt dat de soevereiniteit van Cyprus gewoon een formaliteit is, die niet eens bestaat in de ogen van de Brusselaars…

    Parlement Cyprus stelt zitting over bankentaks uit

    Het parlement van Cyprus heeft een spoedzitting die gepland stond voor vandaag uitgesteld tot morgen. Dat hebben de Cypriotische media bericht. Het parlement zou het Europees reddingsplan bespreken en de heffingen waaraan spaarders zouden moeten meebetalen. .

    Anastasiades hield gisterenavond spoedoverleg met de partijleiders van zijn centrumrechtse coalitie. Doel was het Europese reddingsplan morgen nog door het parlement aanvaard te krijgen, voordat dinsdag de banken weer opengaan. Morgen is het een feestdag in Cyprus. De coalitie die de regering steunt, heeft de kleinst mogelijke meerderheid van 29 van de 56 zetels in het parlement. De oppositie heeft al laten weten tegen het plan te stemmen, dat offers vraagt van de spaarders.

    °°°

     

    Wat ’n knappe man is dat vogel-kopje toch!  Jamais-nooit democratisch verkozen?  Is gewoon fantastisch! Is nooit tijd verloren met kopbrekens over verkiezingen. Moet trouwens zijn bôkes zelf maken, sedert de wederhelft ook in de polletiek zir. Waaruit we mogen afleiden dat Gemeente-politiek belangrijker is dan aan de stuurknuppel van een heel vasteland te zitten. Enne, ook niet treuren over dat gezette punt aan zijn rustige roestheid-carrière : zijn familie-leden zijn daar om Uw steun te vragen. Hij bedoelt vooral het zoontje, maar naar ouder Tsheven-spraak spreekt hij daar alleen over met tweezakkerigheid in de stem. Nog ’n Haiku-tje over alles heen gestrooid, en ze zijn weer verdiend. Hop nu naar rijk-gedekte tafelen in select gezelschap, met uiteraard, meer dan selecte spijzen. Stuur de rekening maar naar het Presidentiëel Paleis in Brussel!

    Het vogel-kopje vond de vraag over een nakende oorlog in Europa ook maar niets. Hij vond die vraag zelfs belachelijk : had hijzelf in eigen persoon in Oslo immers onlangs niet de Nobelprij voor de Vrede gekregen? Weer typisch Tsjeefs! Die jarenlange vrede was er al, lang voor de Eu gevormd was.

    Allez, mensen, ik doe net zoals de nieuwe Paus het na de zondagse Angelus op het St Pietersplein in Rome zo gemeend voor deed : ‘Buona Domenica’, en ‘ Buon Pranzo’ : Goede Zondag en smakelijk eten!

    Ik geloof niet dat ooit één gelovige of één toerist ‘Eet smakelijk’ is toegewenst door een Paus!

    Nog beter wat ik lees! Na Zijn Mis (vrdien) in de kleine Sint Anna-kek, bleef de man gewoon wat staan na-praten met de aanwezigen…

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    °°°

    18-03-2013, 09:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!