MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1174 - HET VLAAMS BELANG IS AAN ZIJN HEROPSTANDING BEGONNEN

     

    ***

    1174 - HET VLAAMS BELANG  IS AAN ZIJN HEROPSTANDING BEGONNEN

     

     

    ***

     

    Het is natuurlijk de natte droom van de belgicisten van over de gehele wereld, dat de klauwende Vlaamse Leeuw de verkeerde kant uit gaat. Op de terugweg zou zij. Ooit was er zelfs een afval-Vlaming, die naast de hinkstap-sprong der overtuigingen, het Zwarte Beest liever op de rug zag liggen. Bertje Bibberlip kneep naast de katjes in het donker, ook graag de kriebelende buikjes. Tot  hij tussen de lakens getrokken werd van het Rode Genee-ver wijf.

    Vandaag zult U lezen over de nieuwe Raad van Bestuur van het Vkaals Belang. Uiteraard werd dit doodgezwegen in de media. First things first, moeten ze gedacht hebben. Daarom mocht Mandoline Rutten van achter de brede rug van Maggie De Block, wat komen bazelen over koetjes en kalfjes, wat Kawouter Beke dunnetjes overdeed door de Tsjeven-partij vaster te klikken aan de zinkende boot van Di Jeanetto.

    ***

    “Waar men geen kleinheid ka n ontwaren”… Nooit pasten deze woorden van Priester-Dichter Cyriel Verschaeve zo goed als op huidige periode in de Vlaamse heropstanding. Annemans kennende, liet hij er geen gras over groeien : de nieuwe generatie is aangetreden. Lees hieronder eerst het verslag die niemand mocht weten….

    Ter zake :

    Vlaams Belang kiest nieuw en verjongd partijbestuur

     De partijraad van het Vlaams Belang heeft zaterdag met 77 procent van de stemmen ingestemd met het nieuwe partijbestuur waarmee voorzitter Gerolf Annemans de vernieuwings- en verjongingsoperatie wil doorvoeren. Het verkozen bestuur bestaat uit 24 leden, waarvan er elf nieuw zijn. Oud-voorzitter Bruno Valkeniers is het enige bestuurslid dat zijn mandaat niet verlengt. Het bestuur telt drie twintigers en vijf dertigers. Zoals aangekondigd zijn Barbara Pas en Chris Janssens ondervoorzitter.

    Het partijbestuur bestaat naast voorzitter en ondervoorzitters uit de fractievoorzitters Anke Van dermeersch (Senaat), Joris Van Hauthem (Vlaams parlement) en Dominiek Lootens (VGC), de diensthoofden Filip Dewinter (organisatie), Bart Laeremans (kenniscentrum), Philip Claeys (uitgeverij Egmont), Patsy Vallet (financiële dienst, penningmeester), Marijke Dillen (seniorenforum), nationaal secretaris Guy D'Haeseleer, personeelsdirecteur Yves Buysse, partijraadsvoorzitter Filip De Man en VBJ-voorzitter Tom Van Grieken.

    De jongerenafdeling VBJ telt daarnaast nog drie bestuursleden in het bestuur: Reccino Van Lommel, Dirk Verhaert en Bob de Brabandere. Het bestuur wordt vervolledigd met de kamerleden Annick Ponthier en Hagen Goyvaerts, en de Vlaams parlementsleden Stefaan Sintobin en Wim Wienen. Ook Kristof Slagmulders, de lijsttrekker in Denderleeuw die even in de schijnwerpers stond omdat de Denderleeuwse schepenen met Vlaams Belang-steun werden verkozen, en Steven Vollebergh, die instaat voor de organisatie van nationale partijevenementen maken deel uit van het nieuwe partijbestuur.

    ***

     

    Drie twintigers en vijf dertigers, dat zal waarschijnlijk een record zijn! Chris Janssens is nog niet zo bekend, maar Barbara Pas staat al in de schijnwerpers sinds de dag dat ze VB-Jongeren voorzitster werd. Dat broer Fré de huis-cartoonist is van het Vlaams Belang, zal er wel toe bijdragen om, zoals Annemans beloofd heeft, het VB vrolijker en minder grimmig te maken. Persoonlijk zal ik ontslagnemend Ere-Voorzitter Bruno Valkeniers missen, maar ik verhoop hem terug te ontmoeten op de barricaden waar er met meer zakelijke wapens wordt gestreden, Vlaanderen ter ere. Ons Rabarbaraatje za ondertussen wel de vlam in de pan doen slaan.

    Want dàt is, wat er moet gebeuren. De vlam in de pan, anders geraakt ‘die vette vis’ waarover BDW het ooit had, nooit klaar, maar blijft het bij borrelnootjes. We zijn verwittigd : de o zo christen democraten weigeren elke verandering aan de bestaande structuren : ook zij zijn ‘demandeurs de rien’ geworden.. Ik noem dat volharden tot aan de boord van de kiesdrempel…

    De vuren branden. En al is de oude garde stram en moe, de jongeren treden aan om de vlag, gescheurd ontvallen schier,  over te nemen en verder te dragen. Mozes (voor de Bijberl-kenners onder ons) mocht ook maar het Beloofde Land uit de verte aanschouwen. Maar wij weten dat zijn volk daar toch kwam, gezegend en wel. In Bijbelse Tijden duurde het allemaal wat langer dan nu, waar de Geschiedenis zich met astronomische snelheden voltrekt. In amper een paar jaar zijn de ‘gevestigde machten’ aan het wankelen gebracht en kan TAK aan de tralie-hekken van hun paleizen gaan zingen dat ‘de tijd de steden verslindt’, en ‘dat er geen tronen blijven staan’..

    Nu nog de Godsvrede onder de strijdmakkers, zodat we voortaan weer de Eed van Trouw kunnen afleggen boven de graven van de voorvaderen. Tijl Uylenspiegel heeft het ons voor gedaan. Met een lach en een luim, fris in de morgen, de zon op ’t gelaat. Weg alle zorgen en verdriet!

    Mei 2014 is amper nog 14 maand ver. Wat de Sossen in Antwerpen, na 90 jaar alleenheerschappij voor hadden met BDW, zo staat het Belgisch Establishment de ezelsstamp te wachten bij de Moeder Aller Verkiezingen. De absolute meerderheid begint aan 51% en daar zijn de V-partijen na al aan toe. Klare taal moet de rest doen. Solidariteit? Ja! Afpersing? Nee!

    De oude gewaden worden afgelegd. De ‘dragende staatspartij’ die naast spaargeld onze welvaart heeft verspeeld, moet daar worden voor afgestraft. De collaborateurs van de rampzalige Vlinderregering zullen boeten.

    Wij kijken met vragende ogen naar de nieuwe ploeg die nu in het veld komt. Hun begeestering moet het vuur aan de lont steken.

    De jeugd marcheert. ’t Verleden leeft in ons. De toekomst hoopt op ons. .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     





    27-01-2013, 13:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

    .

    VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

     

    Fictie of realiteit?


          

    Ach! Die mooie ziel van het kind de leerkracht! Maar wat, moest de schoolstrijd nu eens verloren ipv gewonnen geweest zijn?

     

    ***

     

     





    27-01-2013, 12:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1173 - VAN DI JEANETTO VERLOS ONS HEER

     

    ***

    1173 - VAN DI JEANETTO VERLOS ONS HEER

     

     

    ***

     

    Johan Van Overtveldt

    Is een naam om zich voortaan in vast te bijten. Wat die man schrijft zou moeten werken als anti-rimpelcrème in een bejaarden-tehuis. Het probleem is alleen dat de oudjes die zulks het meest nodig hebben, van geen zalf willen weten. Zij rijden liever op een fiets met het achterwerk dat aanvoelt als een rauwe biefstuk.

    Wie de boodschap ook begrepen heeft – voor zover hij die niet heeft voorgeschreven – is de man die Vlaanderen deed geel kleuren.

    Wat ik mij al heel lang afvraag is, waarom de ondernemerswereld bij monde van de aandeelhouders geen klacht indient voor de ondergane schade. Juridisch zou dit een klacht ‘tegen onbekenden’ moeten zijn, om uit te komen overal tegen de 2de  in bevel, want de Leiding zelf is ofwel onschendbaar (parlementariër), ofwel onaantastbaar (syndicaat-leider). Niet dat het allemaal veel zou opbrengen, maar alleen al voor de ruchtbaarheid zou dat fortuinen waard zijn.

    Ter zake :

     

    De echte lessen van Ford en Arcelor Mittal

    vrijdag 25 januari 2013 om 06u46 TRENDS

    ---------

    “Structurele oplossingen” vergen een gans nieuwe aanpak van het sociaal-economisch beleid.

    ***

    Iedereen toonde zich erg kwaad op de leiding van multinational Ford toen de beslissing tot sluiting van de fabriek in Genk viel. Nu hakken we met z’n allen in op de leiding van een andere multinational, Arcelor Mittal, naar aanleiding van de schrapping van 1300 jobs in het reeds zo zwaar geteisterde Wallonië.

     Er zit zeker een grond van waarheid in bepaalde van die verwijten en beschuldigen maar het zou ons allemaal veel meer helpen de echte realiteit rond deze debâcles inzake economische bedrijvigheid en tewerkstelling onder ogen te zien. De grote verontwaardiging die sommige politieke beleidsverantwoordelijken nogal ostentatief ten toon spreiden, stelt trouwens niet veel meer voor dan een goed doordachte poging om de aandacht van de eigen verantwoordelijkheden in dezen af te leiden.

    Terwijl, onder meer, onze geografische ligging en de kwaliteit van ons arbeidspotentieel ons land aanzienlijke perspectieven blijven bieden op het vlak van economische en industriële bedrijvigheid, komt steeds meer aan de orde dat ondernemers en ondernemingen met toenemende hinderpalen dienen af te rekenen.

    Onze hoge fiscale druk en de complexiteit en vaak ineffectiviteit van de reglementering zijn belangrijke handicaps. Hetzelfde geldt ook inzake onze relatieve loonkosten die onze ondernemingen opzadelen met een concurrentiële handicap van minstens 10%. En dan is er zeker ook nog de ronduit vijandige houding die sommige politici en vakbondsleiders aannemen tegenover ondernemers en ondernemingen. Gaat de economie in haar geheel in recessie, dan beginnen deze negatieve factoren extra zwaar door te wegen op de bereidheid van ondernemers om hier risico’s te nemen, jobs te creëren en te investeren.

    Minister van Werk Monica De Coninck liet onmiddellijk weten dat zowel regionaal als federaal, en liefst samen, moet gezocht worden naar “structurele oplossingen”. Twee mogelijke ingrepen horen daar zeker niet bij. Ten eerste, brugpensioenen en andere vormen van definitieve vervroegde uittreding zijn volkomen uit den boze. De simpele realiteit is dat we als gemeenschap gewoon niet meer de middelen hebben om dergelijke ingrepen te financieren. Bovendien komt de periode van systemische krapte op de arbeidsmarkt stilaan maar zeker dichterbij. Er dient dus te worden ingezet op herscholing en bij-training, liefst ondersteund door significante financiële prikkels voor alle betrokkenen.

    Ten tweede, één of andere vorm van verdere subsidiëring van of publieke investering in de installaties die Arcelor Mittal (AM) als niet meer rendabel beschouwt, is ook uit den boze. AM, en ook Ford, zijn bedrijven die winst willen maken en overeenkomstig dat principe handelen. Het is echt te gek er van uit te gaan dat zij rendabele entiteiten zomaar zouden sluiten.

    In het verleden dachten onze overheden wel eens meer dat ze het ook inzake industriële projecten beter wisten dan de private ondernemingen en investeerders. Dat liep nagenoeg steeds verkeerd af. Maatschappelijk bleek de kostprijs op termijn telkens veel groter dan het soelaas dat op kortere termijn werd verworven.

    Laat Ford en Arcelor Mittal een wake-up call zijn. De regering Di Rupo mag ons nog tot in den treure vergasten op allerhande variaties op haar goed nieuws show. De naakte realiteit is echter dat het concurrentievermogen van de Belgische bedrijven zwaar aangetast is, dat de tewerkstelling verder zal afkalven, dat de structurele gezondmaking van de publieke financiën hooguit voor 1/3de gerealiseerd is en dat wij niet echt meer aantrekkelijk zijn als investeringsgebied.

    België heeft nog altijd veel troeven, ook voor de Ford’s en AM’s van deze wereld maar dan wel op voorwaarde dat er nu werk gemaakt wordt van echte herstelmaatregelen die, helaas, een grondige hertekening vergen van het sociaal-economisch model waar bepaalde groepen binnen de maatschappij zich krampachtig aan vastklampen. Wat er dient te gebeuren, is, ondanks alle retoriek daaromtrent, bekend: doe iets substantieel aan de loonkosten, saneer de publieke financiën op een geloofwaardige manier, verlicht de fiscale druk op een verstandige wijze en plaats ondernemerschap niet in een verdomhoekje.

     

    ***

     

     

     

    De simpele waarheid is, dat heel het Belgisch systeem niet meer werkt. Zelfs niet met kunstgrepen, hart-massages, loodgieterij of … regendansen.

    De constructie heeft het 183 jaar uitgehouden, dank zij het geduld van de Vlamingen. En dat is nu uitgeput. Zo simpel is dat.

    Stelt zich de vraag of men moet blijven proberen om via kunstmatige be-ademing de dode tot nieuw leven te wekken. Er de stekker uittrekken is volgens mij de meest humane oplossing.

    Moest Mr Johan Van Overtveldt logisch durven (mogen?) doordenken, dan kwam hij uit bij De Ordelijke Opdeling van Gerolf Annemans. Al de rest is kosten op het sterfhuis.

     

    ***

    Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     





    27-01-2013, 12:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1172 - DE FYRA SAGA ANDERS BEKEKEN

    ***

    Zondag 27 januari

    Zon 8u25-17u26

    H Angela Merici, patrones van de onderwijzeressen

    ***

    1172 - DE FYRA SAGA ANDERS BEKEKEN

     

     

    ***

     

    Het mag ook wel eens gezegd worden : elke samenwerking met Nederland is voor de belgicisten in het Establishment, een echte nachtmerrie. Zij vrezen met grote vreze dat de klok tot voor 1830 wordt terug gedraaid. Zij hopen op die manier de toekomst te kunnen tegenhouden…

    Met recht en reden klaagt het Verbond van Vlaams Overheidspersoneel  de machinaties achter de schermen aan. Fyra is inderdaad het duidelijkste gevolg van weeral de schoonmoederlijke inmengingen van Europa in de normale handels-betrekkingen.

    Maar er is meer. De Agusta-helicopters kwamen ook uit Italië en waren gekocht bij de vriendjes van Willy Claes. Weet U nog?  Misschien moet er eens een rogatoire commissie naar hier afzakken om de boekhouding van deze vriend te onderzoeken op de uitbetaalde commissies…. Wat er ook van aan is; het zaakje stinkt.

    En toch kunnen de Italianen heel goed heel snelle treinen en, net zoals de Zwitsers ook snelle trein-verbindingen bouwen. In Zwitserland zoeft straks  een HS-trein aan 250 Km /u onderdoor de Alpen. Deze lijn wordt verder doorgetrokken tot in de hiel van Italië. Voor het traject tussen Milaan en Rome kunnen wij vivo et vero getuigen dat die al bestaat.

    Wij hebben in de meer dan 10 jaar dat we minstens 2 keer per jaar over-en weer reizen tussen Kortrijk en Bolsena (Italië) niet alleen de spoorlijn zien aanleggen, somtijds letterlijk door berg en dal. De ene keer ging het over duizeling wekkende viaducten en de volgende keer verdween het geheel in de open muil van een gapende tunnel in de bergwand. Soms sneed de lijn regelrecht door een open groene vlakte en spande ze onder sierlijke bogen over brede rivieren. Dan ineens was overal de bovenleiding afgewerkt, en reden er treinen, dikwijls rakelings parallel met de snelweg.

    Als we er nu passeren, is alles opgenomen in het landschap en zo goed als onzichtbaar. Niet te geloven dat daar zo’n immense werken zijn gebeurd!

    Soms, bij toeval, schiet er ons dan zo’n schicht voorbij. Het is niet meer dan een streep zacht zoevend blinkend staal die als een pijl uit een boog verdwenen is. Opgeslokt door het landschap. Dat is daar de streek rond Bologna, en de autostrade  biedt daar 4 rijstroken aan het industriële hart van Italië. Onze snelheidsmeter wijst daar gewoonlijk +130 en het gevaarte is ons voorbij gevlogen, alsof wij stilstonden. De Oosterweel is dan zoiets als de nachtmerrie van ‘n Trabantje in competitie met een statige Rolls Royce….

    Waarmee bewezen is, dat de Italianen kùnnen trein bouwen en er ook mee rijden. Maar of de over-verpolitiseerde NMBS/NS dat ook kunnen? Sta mij toe daar aan te twijfelen….

    Ter zake :

    FYRA, NIET ECHT IETS OM FIER OVER TE ZIJN

    ***

    Nieuw rollend materieel op het spoorwegnet introduceren is altijd een beetje avontuur. Ook in het verleden vertoonden nieuwe locomotieven en motorstellen meer dan gewone kinderziekten. De reden hiervoor: spoorwegmaterieel is geen serieproduct en kan dus niet, zoals auto’s of zelfs vrachtwagens, in grote industriële reeksen gebouwd worden. Steeds is het maatwerk.

     

    Om die handicap te beheersen onderhielden de spoorwegen traditioneel nauwe industriële en technische banden met bevoorrechte constructeurs. Een voorkeursbehandeling en oncontroleerbare prijsafspraken loerden daarbij natuurlijk om de hoek. Goedkoop was het systeem niet, maar spoorwegen en constructeurs wisten wat ze aan mekaar hadden.

     Europese aanbestedingen zijn, in theorie, rechtvaardiger en economisch voordeliger, maar er hangt, zoals nu blijkt met de Fyra-treinen een groot risico aan vast. Een constructeur die, op papier, voldoet aan alle voorwaarden van het lastenboek, kan, rekening houdend met de EU regelgeving, niet geweerd worden. Als hij dan de goedkoopste offerte indient moet men, ook al heeft men er geen vertrouwen in, met hem scheep gaan.

     Wij houden ons hart vast als straks Oost-Europese constructeurs ook daadwerkelijk zullen willen meedingen. Theoretisch wordt het goedkoper... maar in de praktijk? De kosten van de Fyra-miskleun lopen minstens in de tientallen miljoen euro.

     De EU zou er daarom o.i. goed aan doen haar regelgeving op dit gebied te nuanceren en pragmatischer te werk gaan.

     Dit gezegd zijnde, vinden we de houding van de Belgische en Nederlandse spoorwegbazen ronduit hypocriet. Nu doortastende maatregelen aankondigen met luid tromgeroffel komt ruim te laat. De stellen worden te laat geleverd en zijn technisch niet in orde. Ansalmo Breda betwist dit uiteraard en schrijft de problemen toe aan de gure winterse perikelen waar ook andere transportmiddelen last van hebben en maakt zich sterk dat deze problemen technisch gemakkelijk op te lossen zijn.

     Maar technisch niet in orde? Dat horen we nu. Maar wat heeft de NMBS en de NS tijdens het productieproces, dat 5...10 jaar aangesleept heeft, gedaan? Op hun twee oren geslapen? En dat terwijl ze nu komen zeggen dat ze nooit vertrouwen hadden in de constructeur.

     Is het niet de gewoonte dat technici van de klant het constructieproces ter plaatse opvolgen en de aangewende materialen en de constructietechnieken goedkeuren? Wat hebben zij gerapporteerd? Waarom werd er nooit gewaarschuwd voor komende problemen? Hebben ze die niet gezien of gingen ze op sightseeing naar de Vesuvius?

     Nu hard staan schreeuwen, wanneer de trein, kant-en-klaar afgeleverd wordt, is een beetje goedkoop. Tenslotte vinden we het bijzonder jammer dat heel dit misbaksel de treinverbindingen tussen Vlaanderen en Nederland grondig verstoort.

     De treinverbindingen tussen deze twee landen, die meer dan buurlanden zijn, werden, o.i. met opzet, altijd stiefmoederlijk behandeld. Naast de Beneluxtreinen en enkele verbindingen in de marge met Maastricht, kregen alle andere mogelijke verbindingen zoals Neerpelt-Weert of Hasselt Maastricht, nooit een kans. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat, althans de Belgische overheid, nog altijd anti Nederlandse gevoelens koestert en de samenwerking tussen Noord en Zuid nog altijd met een scheef oog bekijkt.

     Misschien zit er aan deze crisis toch een positief aspect vast. Nu zal men komen aandraven met een noodoplossing. Uiteraard, maar wat daarnaast ook nodig is, is een grondige studie van alle mogelijke treinverbindingen met Nederland, niet alleen met Rotterdam/Amsterdam, maar ook met Breda, Maastricht, Utrecht en Zeeuws-Vlaanderen

    ***

     

     

    Voor de trouwe lezer van deze blog is het verhaal van de TGV in de omgeving van Bologna waarschijnlijk een vervelend verhaal geworden. Daar kan ik alleen op antwoorden, dat waar het hart van vol is, de mond van overloopt. Anders gezegd : het steekt.

    Trouwens, heel de stad Bologna is als een frisse oase in de brandende woestijn van de alledaagsheid. Zeker, er is de oude stad, met een onvergetelijk ‘Centro Storico’, maar verder is alles er zo futuristisch nieuw,, dat het wel een heropgebouwde stad lijkt na een A-bom. Enfin, dat staat wel niet zo in de toeristische folders, maar het lijkt wel zo.

    Dat een boogscheut verder het dorpje van Don Camillo (Fernandel) en Beppone sluimert aan de oevers van de Pô staat er maar om het geheel op te vrolijken. Het is ook de streek van Mussolini, maar daar spreekt men liever niet meer over. Predappio met het familie-graf en het mausoleum : het wil maar geen bedevaarts-oord worden! En dat is maar best zo. Laat de doden de doden begraven!

    Waarom ik Mussolini betrek bij dit hoofdstuk over de Fyra? Wel, omdat zelfs zijn grootste tegenstanders vandaag de dag moeten toegeven, dat onder Mussolini tenminste de treinen op tijd reden…. Toen was er geen Lowie Tobback die ze ging ophouden door zelf op de sporen te gaan liggen!

    Misschien dat dergelijke aanpak uit de tijd van Mussolini ook geldt voor de Lage Landen?  Stipte dienstverlening onder alle omstandigheden. En gedaan met alle bijzondere voorrechtjes. De tijd van zowel het Verzet als van Mussolini is al lang voorbij! .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     





    27-01-2013, 11:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1171 – BARONES DOORNAERT OVER ONS ONDERWIJS

     

    ***

     1171 – BARONES DOORNAERT OVER ONS ONDERWIJS

     

    Werk aan de winkel voor de deurwaarder!

     

    Met het vonnis voor kindermishandeling…

    ***

     

    Het mens (ze schrijft in De Schandaard, is Barones en heet Mia Doornaert) trapt gewoon de open (school)deur in. Jaren te laat trouwens.

    Het is net hetzelfde als met de 3de en de 4de generatie vreemdelingen, waarvan men nu ontdekt dat de ‘integratie’ niet wil lukken. Als we onze EU-regerings-leiders willen geloven (Merkel) is ze zelfs volledig mislukt. Werd daar trouwens al iets voor gedaan? Aanpassen of opkrassen : zou dat geen goede leuze daarvoor kunnen zijn? Zal wel niet, wat afkomstig van achter de prikkeldraad van de fameuze schutkring. Kan pas als dat hernomen wordt door een kleur-partij. Binnen een jaar of twintig….

    Als mijn auto bij het normaal rijden ‘naar rechts trekt’, of naar links (wat erger is) en ik rij daar jaren en jaren mee verder, dan loopt het op zekere dag ronduit slecht af. Blijven ‘bijsturen’ is geen oplossing. Radicaal ingrijpen : dat is de boodschap.

    Hoog tijd dat een haast vergeten  spreekwoord terugkomt : ‘Wie de roede spaart, haat zijn kind’. Daar zou trouwens moeten bijkomen : “hij haat niet alleen zijn eigen kind maar hij vergiftigt  meteen de hele samenleving”

    Ter zake :

    Slordig onderwijs is sociaal onrecht

    24-01-2013 - Mia Doornaert - de standaard

    Overgenomen bij ISKANDER,

    de Persgroep rond Prof.Mathuas Storme

    ***

    Overschot van gelijk hebben ze, Kurt Monten en Jan Swerts. Het onderwijs heeft geen zin als het niet dient om kennis over te dragen. Het is lichtzinnig om uit het hoofd leren af te doen als een saaie en nutteloze bezigheid. Het onderwijs moet integendeel dat vermogen van jonge kinderen zoveel mogelijk benutten. Kennis-elementen zijn als zovele bouwstenen waarop je latere ontdekkingen en inzichten en redeneringen kan vestigen. Als die bouwstenen er niet zijn, zal het veelgeroemde internet wel een vloed van (echte en valse) weetjes, maar geen kennis en inzicht verschaffen. Als jonge mensen in een lerarenopleiding niet in staat zijn de Atlantische Oceaan op een wereldkaart aan te duiden, dan zegt dat alarmerend veel over het niveau van ons lager en middelbaar onderwijs – uitzonderingen niet te na gesproken.

    ‘Ik zien a gèren'

    Een belangrijke factor daarin is de heilloze onderschatting van taalonderwijs. Je mag van de kinderen niet meer vragen dat ze nog spraakkunst beheersen, en dat ze nog correct schrijven en spreken. Belangrijker is dat ze leren ‘communiceren'. De vorm heeft niet zoveel belang ‘als de boodschap maar overkomt'. Wel ja, waarom dan maar niet meteen alle liefdespoëzie afschaffen, en de boodschap beperken tot ‘ik zien a gèren'?

    Breder gezien is het gewoon onzin de vorm en inhoud te willen scheiden. Men kan niet denken zonder woorden, en niet genuanceerd denken zonder een genuanceerde taal. ‘Taal is een handschoen die strak om de huid van de inhoud zit', zei Godfried Bomans terecht, die woordkunstenaar die meesterlijk het hele palet van de taal bespeelde, van lichtvoetige ironie tot filosofische ernst. Dat geldt niet alleen voor de zogenaamde menswetenschappen. Ook voor wetenschapslui geldt dat ze maar echt begrijpen waarmee ze bezig zijn als ze hun werk in een klare taal kunnen toelichten, en zich niet verschuilen achter een duister jargon.

    Het is dan ook een schande dat onze scholen nog zo weinig aandacht besteden aan taal. Leraars mogen wel punten aftrekken als in een test Nederlands taalfouten staan. Maar als testen over geschiedenis of aardrijkskunde of welk vak ook wemelen van de taalkemels, dan mag daar niet het rode potlood door. Boodschap: Nederlands hoef je alleen in de taalles min of meer correct te gebruiken, daarbuiten heeft de taal geen enkel belang.

    Die verwaarlozing heeft naast een opvoedkundig ook een verstrekkend maatschappelijk belang. De school levert daardoor burgers af zonder weerwerk tegen de al of niet valse profeten ‘die het goed kunnen zeggen'.

    Ten slotte, en vooral, is verloedering van het onderwijs een sociaal onrecht. Kinderen uit een gecultiveerd milieu zullen thuis wel krijgen wat de school niet meer geeft: een mooie taal, kennis, belangstelling voor boeken, kunst, voor de boeiende ontdekkingsreis die het verwerven van kennis en inzicht is – of hoort te zijn.

    Er zijn echter veel gezinnen – zowel autochtone als allochtone – waar de ouders zelf niet in staat zijn goed Nederlands te spreken, waar geen boek of krant in huis komt, waar niet naar documentaires, reportages of debatten op tv gekeken wordt. Als die kinderen op school niet geprikkeld worden, niet de nieuwsgierigheid en de passie voor kennis en voor leren krijgen, dan versterkt de school de verschillen van geboorte en klasse in de plaats van ze te corrigeren. En dat laatste is toch de grondslag van het veralgemeend en verplicht onderwijs? De lat laag leggen in het onderwijs is dan ook een grof sociaal onrecht, in de eerste plaats ten aanzien van begaafde kinderen uit bescheiden milieus.

     

    ***

     

     

    De ‘schoolplicht’ is ook zo’n monstre sacré. Onze generatie en alle voorgaanden, zouden op hun knieën daar naartoe gekropen zijn, moest er gratis onderwijs geboden geweest zijn. Hadden die maar de kans gehad. Vandaar, voortgaande op de resultaten,  de stelling : als het niets kost, kan het ook niet veel waard zijn.

    On-populair maar extreem gezond zou zijn : niemand kan de schoolplicht aanvangen (vanaf 3 jaar?) indien niet Nederlandstalig. Wie vervolgens als tiener brosst, verliest na de 2de waarschuwing niet alleen het kindergeld, maar wordt ook de toegang tot verder gratis onderwijs ontzegd. Evaluatie van de studie-resultaten gebeurt zoals vroeger, op basis van …. punten. 49% is gebuisd. 50% is geslaagd.

    Wie aan 12 jaar niet correct leest, praat, schrijft en rekent is daarvoor niet minderwaardig, maar gaat over tot de technische vakken. Blijkt hij/zij daar niet verder te evolueren, beteknt dat zeker geen uitsluiting, maar die gaat per direct over naar de praktijk. Waar de specifieke vak-opleiding meteen begint. Uiteraard zonder kosten, maar ook zonder baten….

    Zelfs bij Ben Crabbé en ‘Blokken’ was het al opgevallen : over zingers, zangers, kwelers en fluiters, over festivals, flodder-figuren, helden van het witte doek of de vergoddelijkte sport : daar haalt men met gemak 100%. Maar over de actualiteit, huidige en vroegere, over kunst en cultuur, over wetenschap en letterkunde : dat alles ligt zeer dicht bij Köln am Rhein : zij horen het daar donderen. Over Bijbelse of Kerkelijke begrippen maakt het hele ploegje zich vrolijk, en nog vrolijker gaat het er aan toe, als naar de Vlaamse Beweging kan nagetrapt worden. De helden van de flikkerkastjes daarentegen! Die zijn vriend en vriendin aan huis. Bijna, met een knip-oog gepresenteerd, tot hun intiemste gedeelten toe.

    Madame La Baronne van dit artikel; laat de spreektaal een beetje te links liggen. En dat is nog het grootste gebrek. Altijd en overal dat tussen-taaltje! Iets dat zweeft tussen dialect en Beschaafd, maar afhangt van de graad van beneveling van de vorige dag. Lachsalvo’s om elkaars grollen en flauwe, meestal vulgaire grappen, gepresenteerd door hakkelaars (De Wereld Draait Doorrrrr) met spraakgebrek (warme patat in de mond – rollende rrrr). En vooral veel slape, want aan werke hebb ze een broertje dood….

    Als ik dan toch mijn gal mag uitspuwen : de choreograaf die de presentatie verzorgt (ik hoop dat die persoon van opstellingen toch iets of wat afweet. Anders moet hij maar eens komen stage lopen bij de Italiaanse TV). De dametjes die rechtstaande de programma’s aflezen van hun autocue, doen me denken aan het model van stijve stopnaalden die geen blijf weten met hun handen. Als ze zittend M/V het nieuws presenteren, zien ze er uit als vogelverschrikkers, om nog maar te zwijgen van de weer-specialisten die het midden vormen tussen een kapelaan en een weer-satelmiet.

    Vlot, vrij, ongedwongen, charmant : een mens zou heimwee krijgen naar de tijd van Armand Pien…...

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.


     





    26-01-2013, 13:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1170 - SAAB UIT DE ZWEEDSE AS HERREZEN

     

    ***

    1170 - SAAB UIT DE ZWEEDSE AS HERREZEN

     

    Hallo Ford Genk! Is Zweedse kwaliteit

     

    dan zoveel beter dan Vlaamse? Of ligt het eerder aan de betere handvaten?

    ***

     

    Het klopt natuurlijk niet helemaal, maar zich een auto aanschaffen is net hetzelfde als zich een nieuwe mix-soep kopen. Goedkoop is daarom niet beterkoop. Het is kwestie van de gulden middenweg te vinden.

    Om de 2 jaar een nieuwe goedkope mis-soep van € 50,- kopen kan duurder uitvallen dan van de eerste keer een duurdere te kopen die 10 jaar en meer meegaat. Daarbij nog even de inflatie in rekening brengen (alles wordt aldoor duurder) en het quassi nul-rendement op spaargelden.

    Saab is/was de betere middenklas-wagen met minstens 3 levens en een fin de carrière als veteran car of zelfs als waardevolle old timer. Perfecte lijn, beperkt verbruik, bedrijfs-zekerheid, robuust, weinig onderhoudskosten en – niet verwaarloosbaar – niet interessant voor autodieven.

    Vooral met dat laatste valt niet te spotten. Wie daar meer wilt over weten, moet maar eens de statistieken daarover nagaan.

     

    ***

    Ter zake :

    Vanaf de zomer opnieuw productie Saab in Zweden

    25/01/13, 08u48  − Bron: belga.be

    ***

    De Saabfabriek in het Zweedse Trollhättan wordt in augustus weer opgestart. Dan wordt begonnen met de productie van het model 9-3. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg, dat een brief van Saab aan een onderdelenleverancier in handen kreeg. 

    Saab, destijds eigendom van investeerder Victor Muller, ging in 2011 failliet. De autofabrikant was er op eigen kracht niet in geslaagd om de productie op gang te brengen en investeringen door Chinese partners werden gedwarsboomd door voormalig eigenaar en aandeelhouder General Motors. Na het faillissement werd het bedrijf doorverkocht aan een internationaal consortium van Chinese, Zweedse en Japanse investeerders.

     Het consortium NEVS (National Electric Vehicle Sweden), dat vorig jaar de belangrijkste activa van Saab Automobile en dochters Saab Automobile Powertrain en Saab Automobile Tools kocht, is van plan zich te profileren als maker van elektrische auto's, bestemd voor de Chinese markt.

     De productie zou opgestart worden in de hoofdfabriek van Saab in Trollhättan. In de Zweedse stad werkten vroeger 3.400 mensen voor Saab - dat kwam overeen met 7 procent van de lokale bevolking. Inmiddels is bijna 40 procent van de jongeren er werkloos.

    Het doel is om tegen 2016 per jaar 120.000 wagens te produceren.

    ***

     

     

    Ford Auto in Genk, Arcelor-Metall in Flémalle : 2 patiëntien die terminaal zijn aan dezelfde ziekte : belgicitis.

    Belgicitis is een complexe ziekte van dezelfde familie de beruchte ziekenhuis-bacterie. Een sluipende over-bemoeienis ligt aan de bron van deze problemen. De arbeid op de werkvloer is dermate door parasieten omringd, dat zelfs de sterkste eik eraan ten onder moet gaan. De ‘sociale partners’ zien de problemen, maar weigeren in eigen vlees te snijden.

    Charles Woeste en Priester Daens : wet U het nog? Ook toen was de arbeider de dupe, en toch heeft de textiel-nijverheid in Aalst het niet overleefd.  Want ‘arbeid’ en ‘kapitaal’ dat is een Siamese Tweeling die het best gedijt zonder pottenkijkers of bemoeizieke schoonmoeders.

    Als ik ooit ‘ns  5 minuten tijd heb, zou ik graag meer willen weten hoe onze voorouders dachten over de arbeids-verhoudingen met ‘het kapitaal’. Wedden dat het woord ‘syndicaat’ toen niet eens bestond? En, als er al iets bestond dat opkwam voor de rechten van de kleine man, was dat dan ook een spook-organisatie die er prat op gaat boven de Wet te staan?

    Curieus hoe de Zweden dat zullen oplossen. Of zouden die meer gezond verstand hebben dan wij?. Sidmar was een goed begin (Sidurergoe Maritime?) van de oplossing van de EGKS, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal : gelegen aan de kust en niet langer in de oude ‘kolen-bekkens’ heeft het kunnen overleven dank zij het goedkopere transport.

    De metaal-bekkens van Luik overbrengen naar de kust? Daar is het jaren telaat voor, en wat meer is : na de kolen was het staal de laatste strohalm waaraan Wallonië zich kon vastklampen. Zij hebben ‘geboerd’ op z’n Belgisch en nu zullen de Vlamingen de rekening gepresenteerd krijgen….

    Hoe zou dat toch komen, dat Waals ‘kapitaal’ niet meer wil weten van Waalse ‘arbeid’? Die vraag stellen, is ze beantwoorden!

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.


     





    26-01-2013, 12:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

     

    VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

     

    Uit de wereld der junkies en ander tuig van de straat

     


    Ze werden daarop ontvangen door Milquette die beloofde bijkomende kredieten uit te trekken. Uit de zakken der Vlamingen….

    ***

     

     

     





    26-01-2013, 11:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1169 - OVER DE KWADE TROUW VAN EEN ZEKERE WILFRIED MARTENS

    ***

    Zaterdag 26 januari

    Zon 8u27-17u24

    H Margaretha van Hongarije

    ***

    1169 - OVER DE KWADE TROUW VAN EEN ZEKERE WILFRIED MARTENS

     

     

    ***

     

    Het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen is een niet partij-gebonden vereniging die zich inzet, anders dan partij-politiekers, voor het algemeen welzijn van de eigen samenleving. Ons grondgebied kleurt meer en meer GEEL, en dat wordt eenvoudig weg de ‘grondtoon’ genoemd. Dat nieuwe woord, dat volgens De Dikke Vandaele niet eens bestaat (!) werkt in de bekende gevallen als een rode lap op een stier. Het volstaat de regime-pers daarover aan het woord te horen!

    Het artikel nu over ‘de kwade trouw van sommige Vlamingen’ van de Heer Johan Velghe (zie hieronder) is dermate striemend, dat het evengoed door Gerolf Annemans van het Vlaams Belang kon geschreven geweest zijn. Ik heb het, meegesleept door de aangename leesstijl, verschillende keren herlezen, en kan niet anders dan het hartelijk aan te bevelen aan iedereen die begaan is met de toekomst van reeds morgen. Vooral dat Priester Daensfonds mogen we niet uit het oog verliezen! Meer dan de moeite waard om daar lid va, te mogen worden….

    Dat precies Wilfried Martens over ‘kwade trouw’ moet beginnen, is wel het toppunt! Halfweg de jaren ’50 was ik een van zijn (kleine) luitenants in de ABN-actie van toen, waar hij de grote studentenleider van was, van de Gentse Hogeschool. Toen spring dezelfde WM op de barricaden voor de Vlaamse Zaak,  luidkeels roepend om wapens. Jaren later, eenmaal onderweg om goed deel uit te maken van het establishment, loochende hij dat niet, maar specifieerde dat hij ‘morele wapens’ bedoeld had.

    Oud en wijs geworden? Oud wel. Maar wijs?

    Ter zake :

    OPROEP TOT KWAADWILLIGHEID

    Standpunt van het Priester Daensfonds - 20 januari 2013

    Publicatie: 23 januari 2013

    Johan Velghe

    ***

    Even schrikken. Kwaadwilligheid is niet meteen een woord dat thuishoort in het daensistisch jargon, laat staab de combinatie met "oproep tot". Voor alle duidelijkheid, persoonlijk voel ik me pas in m'n sas bij mensen van goede wil. Nog duidelijker, met de vijf hefbomen (solidariteit, democratie, onderwijs, méér Vlaanderen en actief pluralisme) waarrond en waarmee gewerkt wordt, meet het Priester Daensfonds zich geen Outlaws- of Hell's Angels-allures aan. Toch wordt haar kwade trouw aangewreven door de voormalige Belgische eerste minister Wilfried Martens.

    Afschuw of geloof. De polarisatie wordt vandaag ten top gedreven. Voor of tegen en liefst zonder argumenten, maar wel met veel verwijten en uit hun context gerukte en vooral ongenuanceerde spookbeelden à la "de jaren dertig". Het voordeel van de twijfel wordt niet gegund. Nieuw is de sterke polarisatie niet. Koningskwestie, schoolstrijd... Hét beeld van die schoolstrijd werd op mijn netvlies als zesjarig jongetje gebrand: bovenop een boerenkar werd als climax van een zoveelste betoging een fors varken met "Collard" in rode verf op beide spekrijke flanken gekeeld. Dit alles ter verdediging van "de ziel van het kind".

    Hoe beter we ons verleden kennen, hoe beter we de hinderlagen herkennen op de weg naar de toekomst. Honderd en meer jaar geleden wees het establishment zijn vijanden aan: socialisme, daensisme, de groeiende Vlaamse beweging. Met Edouard Anseele paste de Belgische Werkliedenpartij zich in de machtsstructuren in. Na de eerste wereldoorlog restte de Vlaamse beweging, met de aan het IJzerfront gegroeide eis voor zelfbestuur, als staatsgevaarlijk.

    Bijna honderd jaar later, lees ik op dit eigenste ogenblik van het schrijven van deze bijdrage een Belga-tekst in De Zondag met het mantra van establishment-woordvoerder Elio Di Rupo: "N-VA is een zeer gevaarlijke partij". Als communicatiefout wordt deze zin wellicht een schoolvoorbeeld, maar ze schept anderzijds duidelijkheid. De aloude breuklijn tussen Vlaanderen en België is nooit weggeweest.

    De N-VA is groot genoeg om zichzelf te verdedigen. Het wordt uitkijken hoe deze partij het op de "werkvloer" van tal steden en gemeenten, waar ze tot de bestuurscoalitie behoort, zal doen. Als pluralistische en politiek onafhankelijke vereniging voelt het Daensfonds zich niet geroepen een partijkeuze te maken, maar het Priester Daensfonds is een geëngageerde Vlaamse vereniging die een sociaal rechtvaardige samenleving betracht en dat ziet méér Vlaanderen, in een sociaal Europa. Méér Vlaanderen, het zelfbeschikkingsrecht van volkeren, de aloude eis voor zelfbestuur, is volgens Di Rupo zeer gevaarlijk. In zijn kersttoespraak wees Albert II méér Vlaanderen aan als populisme. Wilfried Martens had het over "de kwade trouw van sommige Vlamingen" en die andere ex-premier Guy Verhofstadt over "een slag onder de gordel" en "kinderachtige reactie". Van polarisatie gesproken, om het niet te hebben over populisme. Hun woorden dragen bij tot het ondergraven van de Belgische context waarop zij zich net zo graag beroepen.

     

    Het establishment is geen fictie, maar levendiger dan ooit. Gevestigde politieke partijen bestempelen sowieso nieuwkomers als populistisch. Populisten zeggen in naam van het volk te spreken.

    Peter Mertens (PVDA+) stelt: "Als populisme wil zeggen dat je problemen op een begrijpbare manier wilt duiden, zonder in simplismen te vervallen, dan wil ik graag een populist zijn.'' Een rake definitie.

    Ben ik zo naïef te hopen dat alle partijen op een begrijpbare manier de stem van het volk laten horen, of dien ik CD&V-senator Rik Torfs te geloven wanneer hij stelt dat hij de traditionele partijen als gesloten machtsbastions ervaart, met aan de top een paar figuren die bepalen wat er gebeurt?

    Essentie

    Het is de essentie van de democratie dat Vlaanderen zelf zijn toekomst moet bepalen. Daar heeft het restant van de feodaliteit dat de monarchie vormt, geen uitstaans mee. De Vlaamse beweging is evenmin gediend met een populistische onafhankelijkheidskreet zonder invulling van wat onder een onafhankelijk Vlaanderen verstaan wordt. Enkel een eenzijdig verhaal voorhouden over wat afgewezen wordt (zoals de PS-staat, de eeuwige transfers) is té gemakkelijk. Visie én concrete plannen, daar moet het om gaan. Wat is de invulling inzake huisvesting, onderwijs, ruimtelijke ordening, duurzame energievoorziening, gezondheidsbeleid, mobiliteit, werkverschaffing, fiscale rechtvaardigheid, solidaire samenleving, hoe te reageren op de nefaste spiraal van de globalisatie...?

    Denkend aan de aanpak van Uplace, Oosterweel... om het bij Vlaamse dossiers te houden, zien we nog geen spoor van een toekomstgerichte invulling van méér Vlaanderen, niet door partijen, niet door de Vlaamse beweging. Méér in de betekenis van soevereiniteit, verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid, efficiëntie, zonder identiteit te vergeten. Kortom, méér moet beter zijn voor iedereen. Een solidaire Vlaamse samenleving, verbonden in een gemeenschapsdenken met andere volkeren.

    Wanneer dit als "de kwade trouw van sommige Vlamingen" aangewezen wordt door Wilfried Martens, dan roep ik met al mijn waakzaamheid voor de gespleten tong-taal van het establishment, op tot meer kwaadwilligheid.

    En ja, om het in Obama-taal te zeggen, we kunnen het. 2012 leverde het bewijs dat verzet loont. Electrabel plooide onder druk van de massale uittreding van boze klanten en de positieve reflex van de energie-groepsaankopen. Zo'n krachtenbundeling is jammer genoeg nog veel te sporadisch. Om in dezelfde sector te blijven moet nu gekozen worden voor een zelfvoorzienende toekomst. Waar blijft de druk van de Vlaamse beweging om ook hier de keuze voor onafhankelijkheid te maken? De Vlaamse federale regeringspartijen moeten de energie die ze stoppen in zelfvernietigingsstrategieën en polariserende betogen, ombuigen naar een toekomstgerichte energiekeuze. Zij zitten aan de beslissingshendels om het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) en het Federaal Planbureau te volgen in het voorstel om tegen 2050 energie-zelfvoorzienend te zijn. Kostprijs 13 miljard euro per jaar, gedurende veertig jaar. Veel geld, maar daar staat de gestage afbouw van de invoer van fossiele brandstof tegenover, zo ook de creatie van tienduizenden jobs in de duurzame economie, het verminderen van de CO2-uitstoot, de verbetering (minder fijn stof) van de volksgezondheid en meer onafhankelijkheid tegenover. Ook dat is een keuze voor méér Vlaanderen.

    Schop met vaste kwaadwilligheid alle partijen in 2014 een geweten opdat de federaal vastgestelde leeflonen (801,00 euro/maand voor een alleenstaande) eindelijk opgetrokken worden tot minimaal het Europese armoedeniveau (1.000,00 euro/maand). En daar zijn regeringspartijen bij die het nog altijd niet eens zijn over de invoering van een beperking van de salarissen voor managers van Belgische (semi-)overheidsbedrijven tot maximum 290.000,00 euro bruto per jaar. Méér kwaadwillig Vlaanderen opdat de veelomvattende strijd tegen armoede efficiënt en in hoog tempo kan aangepakt worden.

     

     

    ***

     

     

    Het voelt aan als met zevenmijlslaarzen terugblikken op die laatste 50 jaar. Heel de trage maar gestage ondergang van de gezonde sociale inspiratie, onder de vlag van de christen-democratie, het best weerspiegeld in de tragi-komische figuur van Wilfried Martens. Van studenten-leider met radicaal Vlaamse overtuiging via het Instituut Belgisch Eerste Minister en Biedermeier huisvader naar 80-jarige loverboy met potloodslijper-neigingen. Hoogstwaarschijnlijk met een volle brandkast Arco en Dexia-aandelen waarvan hij er elke avond een paar gebruikt om de open haard mee aan te maken.

    ***

    Hoog tijd dus voor ‘de verandering’, die besloten ligt in de ‘grondtoon’ die over Vlaanderen waart. Precies 100 jaar na de eerste Raad voor Vlaanderen, die in volle oorlogstijd ’14-’18 de Zelfstandigheid had uitgeroepen en daarvoor, na de oorlog, door het Belgisch Establishment, bestraft werd met de dood met de kogel.

    Met de naam René Declercq 5 minuten Googelen moet volstaan om die dagen te herbeleven en erdoor begeesterd te worden..

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.


     





    26-01-2013, 10:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.116 - DUBBELE POLITIEKE MOORD IN ANDERLECHT

     

    ***

    116 - DUBBELE POLITIEKE MOORD IN ANDERLECHT

     

    Anderlecht, Waar Vlamingen thuis zijn

     

    Maar Vlaams Belangers aan de deur vliegen  

    ***

     

    Hier treedt weer eens een andere (zwaar gesubsidieerde?) Vlaamse bla-bla vereniging naar voor : de Vlaamse Gemeenschaps Commissie, ofte VGC. Geen vergissing mogelijk : niet V.O.C., de Verenigde Oost Indische Compagnie, die een wereld-begrip was in vroeger dagen. Hier gaat het maar om politiek-correcte peanuts, met zware top-functies voor de vriendjes.

    Diezelfde VGC krijgt in Anderlecht nu een ‘Onvoldoende’ ivm de Koninklijke Broederschap van de H. Guido (°1631), die 2 Vlamingen met de verkeerde partij-kaart uit zijn rangen uitsluit. Precies hetzelfde als de kleur-syndicaten die leden-Vlaams Belangers als melaatsen en pestlijders aan de deur zetten. Niet omdat die crimineel of onzindelijk zijn, naast de pot doen  of zo, maar omdat ze een niet door hen gegeerde politieke mening hebben. Vlaams gezind zijn mag. Belang gezind zijn mag ook. Maar de twee samen gezind zijn : dat is des duivels….

    Ter zake :

    Vlaams-nationalisten worden uit Anderlechtse Broederschap Sint-Guido gezet.

    ***

    Vlaams Belang interpelleert in VGC over weerzinwekkende en discriminatoire houding van Anderlechts

     

    Reeds sedert de middeleeuwen is Anderlecht een bedevaartsoord, waar pelgrims het graf en de relikwieën van Sint-Guido komen bezoeken. In 1631 richtte de Anderlechtse geestelijkheid het Koninklijk Broederschap op ter ere van Sint-Guido om net die pelgrims en de vereerders van de heilige te groeperen. Vandaag de dag bestaat het Broederschap nog steeds; en wordt het ook financieel ondersteund door onder meer de Vlaamse Gemeenschapscommissie, het hoofdstedelijk gewest en de gemeente Anderlecht. Het broederschap bestaat uit een 80-tal actieve leden die met veel waardigheid optreden in de traditionele klederdracht.

    De interne reglementen van het Broederschap bepalen wie lid kan worden, en wie uit het lidmaatschap kan ontzet worden, en om welke redenen. Daarbij moet het Broederschap uiteraard rekening houden met de wettelijke bepalingen zoals de wet van 10 mei 2007, die uitdrukkelijk stelt dat uitsluiting en dus discriminatie op basis van een politieke overtuiging verboden is. Nochtans ziet het er naar uit dat het Koninklijk Broederschap van Sint-Guido – of beter gezegd haar Proost die tevens een Anderlechts CD&V-politicus is - zich net daaraan schuldig maakt. Leden met een bepaalde politieke overtuiging werd namelijk te kennen gegeven dat ze niet langer meer welkom zijn bij de vereniging.

    Zo kregen onlangs de heer Louis Bogemans en zijn echtgenote, trouwe leden van het Broederschap, vanwege het Anderlechts parlementslid een schrijven, waarin duidelijk stond dat ze uit de vereniging worden gezet omdat de heer Bogemans in Anderlecht gemeenteraadslid is geworden voor Vlaams Belang. Om te beginnen is een uitsluiting op basis van politieke overtuiging dus onwettig, maar ook de manier waarop – namelijk zonder overleg binnen het Broederschap, maar louter het dictaat van één persoon – is strijdig met de reglementen van het Broederschap zelf. Vlaams Belang stelt vast dat de CD&V’er het Koninklijk Broederschap van Sint-Guido misbruikt om politieke tegenstanders te intimideren en uit te sluiten, en dat hij hierbij de anti-discriminatiewetgeving flagrant met de voeten treedt. Het is trouwens niet de eerste keer dat deze politicus overheidsmiddelen aanwendt voor eigen gebruik en misbruik!

    Omdat de Vlaamse Gemeenschapscommissie het Broederschap subsidieert, zal Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens morgen (vrijdag 25 januari) tijdens de plenaire vergadering van de VGC hierover Collegevoorzitter Vanhengel pittig interpelleren. Het kan namelijk niet dat de VGC als partner fungeert van verenigingen die de anti-discriminatiewetgeving overtreden, en die door politici schaamteloos worden misbruikt voor platte partij-politieke spelletjes. Tenslotte vindt de Vlaams-nationale partij het een regelrechte schande dat desbetreffend CD&V’er via zijn onverdraagzame en dictatoriale houding het bloeiende Vlaamse verenigingsleven in Anderlecht tracht kapot te maken.

    De heer en mevrouw Bogemans zelf zullen tegen de Anderlechtse CD&V’er en Proost van het Broederschap een strafklacht indienen.

     

    ***

     

     

    Ergens kan ik die Eerw. Heer Proost niet goedkeuren, maar wel begrijpen. Want zoals in vroeger tijden een Kanunnik een kerkelijk benoemde prebende was voor het leven, zo hoopt hij, na de omvorming van dit Broederschap tot Moslimbroederschap van Anderlecht zijn postje te kunnen behouden.

    Die brave meneer en die nog braver madam die de buitenwacht gekregen hebben, moeten gewoon blij zijn het er levend van af gebrachte te hebben. Onder directe Moslim-interventie was er waarschijnlijk, als naar gewoonte, bloed gevloeid of zou er met bommen en granaten gegooid geworden zijn…..

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.


     





    26-01-2013, 08:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1167 - KIESSTRIJD IN ROULERS/ROESELARE

     

    ***

    1167 - KIESSTRIJD IN ROULERS/ROESELARE

     

    De man van de liggende accoladen, “iedereen inbegrepen” vooral de Muzelmannen, de Muzelvrouwen en de Muzelkiendjes…..

     

    Luc Martens, de Tsjeef van dienst in de Rodenbachstede

    ***

     

    Het heeft, zo deelt mijn allerliefste nichtje mij mee uit de Rodenbach-stede, heel wat Nieuwe Vlaamse Alliantie-voeten in de aarde gehad, om Luc Martens, een loense Tsjeven Tsjoler (*) toe te laten de tricolore sjerp rond zijn dikke pens te gorden. Het mailtje, met de voorgeschiedenis daarvan – in het Arabisch AUB – was er teveel aan voor de opslag-capaciteiten van mijn computer. Die ligt nu met ontwennings-verschijnselen op intensief. 

    Albrecht Rodenbach, de Grote Storinghe en de Blauwvoeterij zijn bij deze naamgenoot van Wilfried Martens, de Belg die ons, Vlamingen verwijt ter kwader trouw te zijn - zijn vriend, de Koning, hoort dat graag – zoekt het bij de Moslims. Of liever bij ‘les Muselmans’ zoals dat zoveel sympathieker klinkt in hun oren die open staan voor de Fracofonie.

    Want hij schreef ze aan, speciaal per open brief, voor de verkiezingen van oktober 20112. Hij deed dat in de Vloms, le Français en in het Arabisch-Muzelmans. Er zijn van de kant van de toekomstige burgervader : de belofte van een serieuze mosc om er te bidden en te samenzweren, en een opsomming van alle rechten die ze moeten & mogen opeisen. Alles gratis, uiteraard, met hier en daar nog wat geld toe. Over PLICHTEN wordt nergens gerept, want dat zou hen op hun lange tenen trappen kunnen zijn.

    Nergens een oproep (alleszins niet om hun hielen te laten zien) om de taal te leren, om diploma’s te halen, om deftig werk te zoeken, om hun kinderen een deftige opvoeding te geven. Neen! In Groot-Roeselare is alle uitschot van heel de wereld van harte welkom, want zij zullen de basis vormen voor het Nieuw Progressieve (wordt gehoopt) Roeselare die de Tsjeven eeuwigdurend aan de macht zullen laten.

    Het ‘Eigen Volk’? Dat dient om te werken, zodat de vreemdelingen kunnen leven als olie-sjeiks.

    ***

    (*) Tsjolen : dat kunnen alleen West Vlamingen doen, als ze sleuren en wroeten om tegen beter weten in iets te bereiken. Voorbeeld? Dat is precies wat Albert Coburg doet om zijn kroon te bewaren : met onmenselijke inspanningen en tegen beter weten in, vechten tegen het onvermijdelijke. Kijk ne keer hoe gecondenseerd het West Vlaams is!

    ***

    Ter zake :

    Roeselare, 8 oktober 2012

    Aan de leden van de Moslimgemeenschap in Roeselare

    Beste Famiüe,

    Misschien ben je verbaasd dat ik jullie aanschrijf. Of misschien toch ook niet. Want ik heb ook wel wat mat jullie gemeen. Ik heb persoonlijk een sterke levensovertuiging en daarom ook respect voor de sterke overtuiging van jullie gemeenschap. Jullie willen een goed leven in de stad voor jullie zelf en de ganse familie. Daarin wii ik jullie ook kunnen helpen. Als burgemeester - en misschien nog meer als burgervader — wil ik dat jullie alle kansen krijgen op een goede huisvesting, een vlotte toegang tot goed onderwijs of tot de arbeidsmarkt. Ik wil dat jullie voluit aan het maatschappe¬lijk leven kunnen deelnemen en tegelijk gerespecteerd worden voor de rijke traditie en de sterke overtuiging waar jullie voor staan.

    Met andere woorden, ik ben voorstander van een open stad, waarin jullie zich welkom en veilig weten.

    Ik heb me in het verleden alvast bij jullie steeds welkom gevoeld in de moskee in de Spinnersstraat. En de mensen die bij jullie voorgaan waren ook bij mij altijd welkom. Ze weten dat ik hen graag steun bij hun werk. niet het minst waar het gaat om het beleven van jullie religieuze overtuiging en het vieren van grote islamitische feesten als l'Aïd al Adha en l'Ard al Fitr.

    Samen met hen wil ik ook zoeken naar een betere locatie voor jullie gebedsruimte.

    Op 14 oktober gaan er verkiezingen door voor een nieuwe gemeenteraad. Met jullie steun kan ik mijn werk verder zetten en een open samen-leven in onze stad met respect voor diverse culturen en overtuigingen bevorderen. Maar daarom heb ik natuurlijk jullie stem en steun nodig.

    in het vertrouwen ook op jullie te kunnen rekenen, groet ik jullie.

    Luc Martens (°1946)

    ***

     

     

     

    Benieuwd welke brief de Moskee-gangsters in 2014 vanwege hun burgervader zullen krijgen. En in welke taal?! Al zal het ondertussen duidelijk geworden zijn, dat Roeselare noch in Marokko, in Turkije of in Patagonië ligt, maar als de parel in een oester, in harteputje West Vlaanderen.

    Dat kan hem het best duidelijk gemaakt worden door de stad te doen geel kleuren. En wat mij betreft : liefst zwart-geel.

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     





    25-01-2013, 16:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1166 - EEN VOETREIS NAAR ROME JAAR 1216

    ***

    Vrijdag 25 januari

    Zon 8u28-17u22

    Z Adelvina van Deinze

    Sint-Paulus’ bekering

    Op Sint-Paulus’ Bekering stijgt de winter te paard,
    of hij breekt zijn nek met een reuzenvaart

     

    ***

    1166 - EEN VOETREIS NAAR ROME JAAR 1216

     

    De XIIIe Eeuw – De ja ren 1200

     

    zijn terecht aangemerkt als “wonderbaar”, en zelfs 1302 hoort daarbij.

    ***

     

    Onderstaande boekbespreking werd ingescand van KORT MANIFEST, het tijdschrift van de Stichting Wies Moens. Daar vindt U op maandbasis voor de prijs van een pint bier èchte gezonde Vlaamse boerenkost die aan de ribben plakt. Wies Moens! Hoe kan het anders gekund dan belegen fijnheid paren aan waarachtigheid!

    Die Voetreis naar Rome heen en terug van uit de Nederlanden leest als een Jules Verne-verhaal van eigen bodem toen Vlaanderen groot was. Het legt de vinger op de wonde voor de fanatiekelingen van de scheiding van Kerk en Staat, door aan te tonen dat de macht van de Kerk reeds na Paus Innocentius III (*) gestorven is in 1216, gebroken was. En toch blijven zij ze bestrijden!

    Dat soort bestrijders willen blijkbaar niet gewoon de bovenhand, maar de vernietiging van alles wat Europa groot gemaakt heeft. Zij willen noch min noch meer de vroegere plaats van de Kerk in de samenleving innemen.

    We maken een reis door de landen, doorheen tijd en ruimte. Wij doen dat, zelfs vanuit onze luie vacentie-zetel ergens onder een parasolleke in het gezelschap van een lekkere pot Patersbier. Waarlijk een boek dat liefst deel zou uitmaken van de ‘Eind-termen’ van onze leerkrachten. Zodat hun leerlingen dan misschien de Atlantische Oceaan correct kunnen situeren op de wereldkaart….

    Ter zake :

    EEN VOETREIS NAAR ROME

    Pieter Moerman

    Dick de Boer was student aan de universiteit van Leiden bij Huub Jansen, hoogleraar mid¬deleeuwse geschiedenis. Deze Jansen was reeds gebeten door de Friese abt Emo. Na zijn vroegtijdig overlijden hebben studenten deze zoektocht voortgezet. Dit boek is daar de vrucht van.

    Emo is geboren tussen 1170 en 1175, en stamt uit een geslacht van hoofdelingen, dit is de lagere adel, uit de Ommelanden. Op zijn twintigste ging hij met zijn broer in Oxford studeren aan het Commune Studium. Zij kopieerden vele boeken van Romeinse schrijvers en deden er heel wat kennis op. Het was de tijd dat kloosters en orden als paddenstoelen uit de grond rezen en veel invloed uitoefenden op mens en maatschappij. Er waren reeds zoveel kloosters dat het een monnik mogelijk was geheel West-Europa te voet door te reizen en telkens in een klooster te overnachten, dikwijls zelfs toebehorend aan de eigen orde.

    Door de Friese gebieden liep een belangrijke scheidslijn. De stad Groningen en de gebieden ten westen van de stad behoorden tot het bisdom Utrecht. Deze gebieden waren nog gekerstend door Bonifatius. Maar de gebieden ten noorden en ten oosten, gekerstend door Liudger, die nadien bisschop van Münster werd, behoorden ook tot dit bisdom.

    Emo was abt van het klooster van Wierum in Friesland, wegens de witte monnikspijen nadien Wittewierum genoemd. Het klooster was nieuw en had nog geen naam, vandaar de aanduiding als Novum Claustrum of Nijeklooster en was nog niet formeel bij een orde aangesloten. Later zou het zich aansluiten bij de orde van de Premonstratenzers. Aan de monniken was een kerk geschonken als nieuwe vestigingsplaats. Tot verbijstering van de abt had de bisschop van Münster, op verzoek van een edelman, die schenking ongedaan gemaakt. Vermits in het aartsbisdom Keulen, waar hij die beslissing kon aanvechten, twee bisschoppen elkaar de waardigheid betwistten, zat ervoor Emo niets anders op dan de aangelegenheid aan de paus voor te leggen.

    Op het einde van de 12de eeuw werd in Europa heel wat gereisd: handelaars, diplomaten, studenten, pelgrims en abten maakten gebruik van hetzelfde wegenstelstel, maar hadden hun voorkeuren. Zo ontwikkelden kloosters hun eigen netwerken voor bezoeken aan een dochterkloos¬ter en door de gewoonte dat de abten geregeld moesten vergaderen in een hoofdkwartier van hun orde. Elke reiziger had evenwel een ander ‘teyken’ nodig, een (vrij)ge- leidebrief of een passe-partout, waarmee hij in vreemde steden werd toegelaten en tollen kon voorbijgaan.

    De wijdverbreide mythe bestaat dat volgens het wereldbeeld van de middeleeuwer de aarde plat was. Historici weten allang beter. De toen gekende wereld bestond uit drie werelddelen, Europa, Afrika en Azië, en was omgeven door water. De zeevaartkennis van de Vikingen, nl. dat ten zuidwesten van Groenland groene kusten lagen, bleef altijd bewaard. De overtuiging bestond dat wie ter hoogte van Noordwest-Afrika naar het westen      bleef varen, uiteindelijk in India uitkwam.

    De   betwisting over de vorm van de aarde was zelfs al zo’n 2.000 jaar eerder beslecht. In de Griekse wereld had de school van de Pythagoreeërs gezegevierd, die de aarde voorstelde als een bol die zich bevond in een heelal dat uit sferen was opgebouwd. Ptolemaios berekende zelfs de omtrek van de aarde op 29.000 km. Door die kleinere omvang miste niemand Amerika. Een tijdgenoot van Emo, John Halifax, vestigde zich in 1220 als docent arithmetica (wiskunde) in Parijs. Hij schreef een tractaat over de bolvorm van de aarde, dat in de volgende eeuwen voortdurend gekopieerd en bewerkt werd. Ook toen was al bekend dat als het hier dag was, het aan de       kant       van de     aarde nacht was. Hoewel de aarde nog als     het       middelpunt van het heelal werd aanzien, schreef Daniël van Morley (+ 1210) dat de banen van Venus en Mercurius alleen te verklaren waren als die om de zon draaiden. Reeds in 810 legde de Ierse geleerde, Dungal van Bangor, in een brief aan Karei de Grote uit hoe er in dat jaar twee zonsverduisteringen konden plaatsvinden, wat alleen kon als men aannam dat de aarde rond de zon draaide. Zij waren Copernicus zelfs eeuwen voor.

    Aan de hand van de geschriften van Emo, kaarten en gelijklopende reisverhalen, heeft de auteur getracht dezelfde reis te herdoen.

    Europa was voortdurend in oorlog verwikkeld. Op 27 juli 1212 vond de belangrijke slag bij Bovingen (Bouvines) plaats, die de macht in het voordeel van Frankrijk deed verschuiven. In het Duitse rijk verliep de strijd tussen de Welfen en de Staufen in het voordeel van de Staufen. Hierbij kwam dat de jonge paus Innocentius III het leiderschap van de paus over de geestelijkheid doordreef. Einde 1215 zat deze paus nog het groots opgevatte vierde Lateraans Concilie voor. Een half jaar nadien overleed hij. De Franse kruistochtenprediker Jacques de Vitry ging de volgende ochtend binnen om het lijk van de paus te begroeten. Tot zijn verbijstering stelde hij vast dat dieven die nacht alle kostbare gewaden hadden gestolen en het lijk van de kerkvorst vrijwel naakt hadden achtergelaten.(*)

    De auteur weidt ook uit over de ontspoorde vierde kruistocht. Op aanstoken van de Venetianen verovert en plundert het Kruisvaardersleger in 1203 Constantinopel, de hoofdstad van het toenmalige Byzantijnse (Oost- Romeinse) rijk. Het zal je maar overkomen als bondgenoot.

    Samen met zijn trouwe gezel Hendrik verlaat Emo Wittewierum op 9 november 1211, om in Rome aan te komen op 19 januari 1212. In het begin is de reisweg gemakkelijk te volgen.

    Verrassend is dat dat stukje Nederland in de late middeleeuwen reeds kon bogen op een boeiende geschiedenis. Ook daar waren vele kloosters in aanbouw of werden houten kerken vervangen door stenen. Waar de middeleeuwen bijzonder rijk aan zijn, zijn de heiligen- en mirakelverhalen, waarvan de auteur ons laat meegenieten. Aangaande de rechtspreek vernemen we dat in Anloo één keer per jaar, op de feestdag van Sint-Magnus (19 augustus), de Etstoel vergaderde, het hoogste rechtscollege van Drenthe. Uit elk van de zes dingspelen (rechts-distric ten) kwamen dan oordeelsvinders om onder het voorzitterschap van een drost recht te spreken. In Zweeloo lag schuin tegenover de kerk een voorchristelijke begraafplaats, waar de prinses van Zweeloo lag. Deze lag gehuld in bijzonder fijn weefsel, getooid met kostbare sieraden, om haar góden fier tegemoet te kunnen treden. De kerken werden aan een heilige gewijd. De kerk in Rolde, eerst gewijd aan de Syrische tweelingbroers Cosmas en Damianus, is thans gewijd aan Sint-Jacob. Keizer Otto I had in 944 de bisschop van Utrecht begiftigd met het jachtrecht van Drenthe. De bisschop moest voor het bestuur van dit onherbergzame gebied een beroep doen op tussenpersonen. Dit ging goed totdat dezen zich als eigenaars begonnen te gedragen, wat leidde tot oorlogen. Dat bisschoppen niet altijd de verhoopte vredebrengers waren, blijkt uit het verhaal van een kroniekschrijver. Otto van Lippe werd in 1215 tot bisschop gewijd, als opvolger van de vroeg gestorven Otto van Gelre. Zijn bewind begon in welvaart en vrede, maar smoorde in het bloed. De Drenthen versloegen in 1227 het bisschoppelijk leger met vele edelen. Dezen werden afgemaakt, dit tegen de erecode in ze vrij te laten tegen een losgeld. Een voora¬spiegeling van wat zich later zou afspelen in de Slag der Gulden Sporen.

    Emo deed ook Duisburg aan, waar een premonstratenzer-klooster was gevestigd. Dit kwam er op verzoek van de aartsbisschop van Keulen, die de uitvoering van dit plan overliet aan het klooster van Steinfeld in de Eifel. Niet geweten is dat later Gerard Mercator (of Gerard Cremer), die in 2012 ook bij ons werd herdacht (° 1512 te Rupelmonde) er de beroemdste burger werd. Deze geleerde is begraven in de Sint-Dionysiuskerk in het nabu¬rige Mündelheim.

    Langs Maastricht en Tongeren, Villers-La-Ville en andere steden komt Emo in het hoofdgebouw van zijn orde.

    Norbert van Xanten (de Nibelungenstad) was voorheen een adellijke jongeling die aanvankelijk een lustig leven leidde. Zoals Paulus hoorde ook hij een stem en hij bekeerde zich. Hij stichtte de orde van de Premonstratenzers, naar de plaatsnaam van het eerste klooster, Prémontré, de aangewezen weide, een vruchtbaar dal in de bossen van Saint-Gobain. Zij volgden hoofdzakelijk de regel van Sint-Augustinus. Het waren gemeenschappen van monniken die baden en werkten, sober leefden en hulpvaardig waren voor hun medebroeders en andere naasten. De toenmalige abt van het klooster, Gervasius, genoot een groot gezag in de kerk. Deze gaf aan abt Emo een aanbe¬velingsbrief mee voor de paus, en dat kon tellen.

    In Chatillon sur Seine, waar de ons bekende Jacques de Chatillon vandaan komt, was een kapittelkerk genaamd Sint-Vorles, waar omstreeks het jaar 1100 kasteelheer Tesclin Ie Roux zijn zoon lessen liet volgen, die nadien bekendheid zou verwen/en als Bernard van Clairvaux. Zij waren Cisterciënzer monniken, die naast noeste handen¬arbeid het gebed onderhielden en geestelijke arbeid verrichten. Robert zelf was een charismatische prediker.

    In de middeleeuwen waren relieken ongemeen belangrijk: een doorn van de doornenkroon van Christus, een splinter van het kruis, beenderen van heiligen, de vingers van Sint-Jan de Doper. Zij brachten een stroom van bedevaarders op de been en geld in de lade.

    De auteur vermeldt Arnault Amalric, abt in CTteaux. Hij was een vurige bestrijder van de Albigenzen. Bij de verovering van Béziers, waar zowel christenen als Albigenzen woonden, zei hij tegen zijn volgelingen: ‘sabel iedereen neer. De Heer weet wie de zijnen zijn’. De hele stad werd uitgeroeid.

    Emo deed ook Pavia aan, de stad met de honderd torens, waar de ijzeren kroon werd bewaard van de Longobardenkoning. Het Romaanse voorportaal behoort tot de mooiste van Lombardije en toont een eindeloze stoet van pelgrims.

    In Rome verbleven de reisgezellen vijftig dagen, zoveel tijd was er nodig om de gegeerde pauselijke beslissing te bekomen. Het verzoek moest vooreerst in de juiste vorm worden ingediend. Daarna doorliep het een hele administratieve weg, waar steekpenningen de beslissing konden beïnvloeden. Niet dat abt Emo hieraan meedeed, maar het waren toenmalige geplogenheden. Abt Emo volgde zoveel mogelijk de statiemissen die de paus elke dag in een andere kerk opdroeg, in de hoop zijn zaak eens voor de paus zelf te kunnen bepleiten. Tevergeefs, belangrijke re zaken van wereldlijke of geestelijke aard gingen steeds voor. Uiteindelijk ontving hij een gunstige beslising. De in- houd van die brief wordt helaas niet weergegeven.

    Dan vatten abt Emo en zijn reisgezel Hendrik de terugweg aan. Berooid als ze zijn, verpanden ze hun brief voor een som geld aan handelaars. Ze spreken af in Bologna. Abt Emo hoopte daar in een klooster voldoende geld te kunnen lenen om zijn schulden af te betalen en terug in het bezit te komen van de pauselijke beslissing. Eenmaal in Bologna zijn de handelaars de brief echter verloren. Spoorslags gaat metgezel Hendrik terug naar Rome, waar hij gelukkig snel een nieuwe bul bekomt.

    In de burcht Trifels, ten westen van Speyer, werden de rijkskleinodiën bewaard, waarmee vooral de rijkskroon, de scepter, de rijksappel, de mantel en de heilige lans werden bedoeld. Een Rooms-koning werd maar rechtma¬tig vorst als hij met de juiste eretekens op de juiste plaats (Aken) was gekroond. Nadien kon hij door de paus tot keizer worden gekroond. Dit laatste werd overbodig in 1338. Toen besloten de keurvorsten op een vergadering in Rhens dat degene die tot Rooms-koning was gekozen, vanzelf keizer zou worden.

    De terugreis verliep na de Alpen door het toenmalige Roomse Rijk van Duitse Natie, dat toen nog niet was op¬gedeeld in onafhankelijke staten als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en omvatte bv. ook de Elzas en een deel van het huidige Noord-ltalië. Op de terugweg volgde Emo vooral de Rijn per boot. Zo deed hij Straatsburg aan, waar kort tevoren, in 1210, Gottfried van Straatsburg het meesterwerk Tristan und Isolde had geschreven. Een weinig eerder, in 1200, was een ander meesterwerk, het beroemde epos bekend als het Nibelungenlied, geschre¬ven door een geestelijke, mogelijk aan het hof van de bis- schop van Passau. Hier vinden wij de feodale verhoudin¬gen terug zoals die bestonden aan het hof van de Duitse keizer Frederik Barbarossa. In het boek is ook een korte lofzang van de Duitse dichter Walthervon der Vogelweide aan de Duitse keizer opgenomen. Hoe fris en mooi klinkt die oude Hoogduitse taal, die nog dicht bij het Nederduits aanleunt. In Münster aangekomen overhandigde Emo de pauselijke bul aan de bisschop, die de beslissing van zijn ‘primus inter pares’ aanvaardde. Na acht maanden komt hij eindelijk terug in Wierum.

    Na een uitgebreide en verzorgde inleiding begint het reis¬verslag. Hiervoor is de bladschikking gewijzigd: de lezer moet het boek dwars leggen en een tekst van een dag¬reis loopt telkens over twee bladzijden of meer. Verder is een blad ingedeeld in drie stroken: links het reisverhaal, in het midden het schema van de gevolgde reisweg en rechts een anekdotisch verhaal, dit alles verlucht met vele prachtige foto's.

    De auteur heeft de meeste foto’s zelf gemaakt. Hij heeft de reis nagedaan, vele kerken en musea bezocht, archie¬ven en kaarten bestudeerd, met de bedoeling een verslag van de reis te brengen zoals de abt die zelf had beleefd. Als leidraad gebruikte hij de door abt Emo geschreven Kroniek van Bloemhof, waarin ook de reis naar Rome be-knopt staat opgetekend. Het is zowaar geen gemakkelij¬ke opgave dit tijdsbeeld getrouw weer te geven, gelet op de zeer vele veranderingen die zich in dit lange tijdsver¬loop hebben voorgedaan. De auteur is zeer uitvoerig in zijn verslag, en geeft tal van wetenswaardigheden weer. Het is boeiend geschreven maar leest niet als een roman. Daarvoor zijn de gegevens te overvloedig. Het boek heeft daarom iets van een naslagwerk, wat uitnodigt tot herle¬zen. Het sluit af met een uitgebreide bibliografie en een reisschema.

    ***

    Dick de Boer, Emo’s Reis, Noordboek & Davidsfonds, 2011,

     496 biz, ISBN 978 90330 07880 - 29,95 €

     

    ***

     

    Hier komt de 4de Kruistocht ter sprake, die buiten al het andere (o.a. de rol van de oorlogsvloot van de Stad-Staat Venetië daarin), de vinger op de wonde legt van het begin van de ondergang van de Oost Romeinse Kerk door toedoen van de West Romeinse Kerk, deze die we als enige nog kennen als die ‘van Rome’. De Oost Romeinse Kerk, is in 1483, na de val van Constantinpel (De Stad van de H. Constantijn, sedertdien Istemboul. Turkije) werd gesmoord in bloed en vervangen door de Volgelingen van Mohammed de Woestijn-Roverhoofdman.

    Als de Pausen al geen goede strategen blijken te zijn geweest op gebied van oorlogvoering (!), blijken ze ook de zogezegde ‘ketterijen’  alleen met brandstapels en marteltuigen te hebben kunnen bestrijden, en niet door de menslievendheid van hun Leerstellingen. Dergelijke vervolging was geen zaak van geloof en zede, maar van wereldlijke machts-ontplooiing. Zie de ketter-vervolging van de Albigenzen en de Catharen die ervoor gezorgd hebben dat ganse streken volledig ontvolkt werden.

    Anderzijds was er ook Clairvaux en Citeaux, die  als bakermat gelden voor onze beschaving. Maar die waren het werk van monniken, niet van Pausen…..

    Van de Abdij van Citeaux is sedert de Franse Revolutie niet veel meer overgebleven. De gloed die eens de wereld verlichtte, is voor altijd gedoofd en vervangen door de Rede.

    Coteau is het verlede. Taisé is de toekomst. Waar onder de asse het vuur is blijven smeulen.

     

    (*) Innocentius III is (op doorreis) gestorven in Perugia, en Perugia is in onze streek opeens weer een naam lijk een klok. Niet alleen omdat het, in de jaren van Sint Franciscus bedelaar-monnik en voorloper van Pater Daiaan uit Tremelo, de eeuwigdurende artsvijand van Assisi was, maar omdat daar onlangs een brave Marokkaan werd aangehouden, werkzaam rond de bagage op het nabije kleine internationale vliegveldje, waar Ryanair ons sedert kort oplaadt of afzet. Stil en ongezien had hij weken na-een op zijn eentje alles in gereedheid gebracht om op een bepaalde dag een berg springstoffen aan boord te smokkelen. Men was hem via teleoon-tap op het spoor gekomen n bleef hem observeren. Toen hij opgepakt werd, was dat een bom in zijn omgeving : niemand kon geloven dat…. Zo ne brave jongen! Hij zou zelfs geen appel stelen van iemand! De man bekende, dat hij zelf een proef-bom aan boord had gesmokkeld, die nergens opgemerkt werd. Hij wachtte alleen het juiste moment af, om de echte bom aan boord te smokkelen. O ja, die jonge Marokkaan handelde alleen en uit overtuiging. ’t Is maar dat ge het weet dat er nog zo’n kastaars bezig zijn, ook op Lilliput-vliegvendjes. We mogen dat echter niet veralgemenen, want dan maken we een wij-zij maatschappij die niet bevorderlijk is voor de integratie.

    Maar ik wilde het hebben over die Paus. Wel : die lag opgebaard in alle praal en pracht, bedolven en omringd door edelstenen, goud en juwelen. ’s Nachts werd die kerk dan afgesloten. Tegen de morgen vond de koster het naakte lijk achteraan in de kerk : beroofd tot op de huid.

    Als U ooit in dit door God gezegend land reist, vergeet dan niet het ‘Centgro Storico’ van Perugia te bezoeken. Een halve dag volstaat!

    ***

     

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     





    25-01-2013, 16:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1165 - HOEZO DE OESO BELGIUM WIN FOR LIFE

     

    ***

    1165 - HOEZO DE OESO BELGIUM WIN FOR LIFE

     

    Over de secreten van de Place Pigalle

     

    Mais si, Min Cher! Zoveel al je wilt!

    ***

     

    We kennen de man (rechts in beeld) als de ACW-vaandeldrager, die in Vlaanderen ooit 700.000 voorkeurstemmen uit zijn hoge hoed toverde, daarna al zijn kiesbeloften moest inslikken van de groot-graaiers binnen zijn partij, Belgicist werd uit berekening, en tenslotte als Determinator naar Parijs en de Place Pigalle  moest uitwijken. Een hele mondvol voor de mislukkeling die jaren na ondergetekende als laureaat afstudeerde op het Sint Vincentius College te Ieper. Een schande voor alle voorgaande en nakomende geslachten!

    Als een 2de de Châtillon speelde hij het spaargeld van de Vlamingen (Dexia) in handen van Parijs en kreeg als dank daarvoor een plaatsje aan het Franse Hof, afdeling OESO.

    Juister gezegd : hij komt voor op de loonlijst van de OESO met een vorstelijk salaris, maar gezien de locatie midden in en tussen de Parijse straat-madeliefjes, en in overweging genomen zijn betrachtingen om met BW voor de tweede keer tot een coalitie te vormen (deze keer direct zonder JKMDD), heeft de man vanzelfsprekend geen tijd om bij de pinken te blijven.

    Gelukkig is daar Trends en de Knack-Boem om hem tot de orde te roepen.

    Hé, Ief, heb je nu al weer Sixtus (*)?

    (*) Sixtus : is eigenlijk het Abdij-bier Sint Sixtus uit Westvleteren 5° – 8° 12° : al jaren na elkaar het beste bier ter wereld. Heert Goste maakte daar ooit een West Vlaamse woordspeling op, over seks thuis.

    ***

    Ter zake :

     

    Yves Leterme weet niet goed wat in de OESO gebeurt

    woensdag 23 januari 2013 om 14u45

    ***

    OESO: Zonder maatregelen moet pensioen in België naar 73 jaar

    Oud-premier Yves Leterme, een van de vier adjunct-secretarissen-generaal van de OESO, is blijkbaar niet goed op de hoogte van wat zijn instelling doet. Dat blijkt uit zijn bericht op Twitter over het exclusieve verslag dat woensdagmiddag op de websites van Trends en Knack verscheen over het recentste OESO-jaarrapport.

    Op de websites van Trends en Knack staat sinds woensdagmiddag het exclusieve verslag over het rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) over de Belgische economie. De komende dagen wordt dat rapport doorgesproken met de Belgische beleidsverantwoordelijken. Het resultaat van die deliberaties is dan het finale OESO-rapport.

    Op Twitter reageerde Yves Leterme, een van de vier adjunct-secretarissen-generaal van de OESO, met de boodschap dat we ons een beetje over het paard tilden. Onze rapportering sloeg volgens Leterme op studiewerk dat vorige week op de website van de OESO verscheen en waar de media vorige week over berichtten.

    Grondig nazicht van de mediaberichten van de voorbije dagen en de website van de OESO leert dat Leterme blijkbaar niet goed weet wat er in en rond de instelling die hij mee leidt allemaal gebeurt. Leterme verwijst naar de studie ‘Enhancing the inclusiveness of the labor market in Belgium’ (OECD working paper nr. 1009). Daarin staat onder meer dat de minimumlonen in België te hoog zijn. Daar berichtten de Belgische media inderdaad over.

    Onze meest recente berichtgeving is echter gebaseerd op het interne OESO-document ‘Belgium Survey/Tentative Outline’. Uiteraard komt een stukje van bovenvermelde studie over de Belgische arbeidsmarkt ook in de ‘Belgium Survey’ terug, maar tegelijk gaat het in die ‘Belgium Survey’ over veel meer dan alleen de arbeidsmarkt, wat wij ook schreven. Om u toe te laten de conclusies zelf te verifiëren, zetten we ook de tekst van het interne OESO-rapport op deze website.

    ***

     

     

    IK geef gaarne toe : zich steunen op de Knack-Boem is inderdaad geen referentie. Toch niet meer sinds hun bijzonderste twee tenoren er van onder getrokken zijn uit onvrede met de nieuwe hoofd-redacteur en zijn kleurtje.. Trends echter is heel wat beter, al komt het van dezelfde persen.

    Mr Rik DeNolf, als Grote Baas, zet blijkbaar zwaar in op de staatsbehoudende partijen. Je zou bijna denken dat daar waar een kapitalist zijn eikes te broeden legt, hij dat doet men een bepaalde voorkennis. Al zpo het ook kunnen dat het in  die middens ‘alle hens aan dek’ is.

    We gaan dat gauw weten. Regelmatig de thermometer van de oplage-cijfers nagaan AUB.

    Daar blijkt voorlopig dat het een betere gok zou zijn op ‘Geel’ te wedden..

     

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     





    24-01-2013, 14:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1164 - VOOR EIGEN REKENING RONDGAAN IN DE KERK MET DE SCHAAL WAAR LEERT MEN DAT?

    ***

    Donderdag 24 januari

    Zon 8u29-17u21

    H Franciscus van Sales, patroon van journalisten en schrijvers

    ***

    1164 - VOOR EIGEN REKENING RONDGAAN IN DE KERK MET DE SCHAAL WAAR LEERT MEN DAT?

     

    Hebt U de dagklapper hierboven wel degelijk goed gezien? In vroeger tijden was het vandaag feest- en rustdag voor al wie schrijft. Daar zal vandaag in de media wel niet veel aandacht meer aan geschonken worden. Echt niet slim, moet ik zeggen, want zo speelt men die dag kwijt als betaald verlof. Tja, voor de vooruitgang moet men ook iets over hebben, hé!

    ***

    Als belasting-betaler op wandel

     



    Terwijl het ACW uw zakken leegt

    ***

    Te midden van de donkere wolken van een wereld-crisis, doemt en nog donkerder onweerswolk op, speciaal bestemd voor ons eigen grondgebied dat al decennia lang gedomineerd wordt door de O zo Christelijke Volkspartij. De grootverdieners daarvan zijn als kerkbaljuws die voor eigen rekening jarenlang rondgingen met de schaal. Nu blijkt met de minuut meer en meer, dat het gewoon haaien zijn geweest die met open muilen bleven rondzwemmen om de omringende kleine visjes naar binnen te spelen. Witteboord-criminelen die nu gewoon willen overschakelen van de ARCO-gedupeerden naar ons allemaal, de belastingbetalers.

    Het zijn gewone oplichters geweest, die aandelen (van Arco) aan de man brachten onder de valse naam van spaarrekeningen. Omdat ‘sparen’ bij al die kleine (en grote) mensjes gelijk stond met opbrengst, gekoppeld aan zekerheid. Aandelen daarentegen, dat weet het kleinste kind, zijn speculatief. En inderdaad, Dexia speculeerde met dat geld. Het speelde, en…verloor in het moeras van de Zeuro-landen. Het speelde grof, en verloor grof.

    Ter zake :

     

    ACW zorgt voor Griekse toestanden

    woensdag 23 januari 2013 om 10u28

    ***

    Passeert het ACW de komende maanden twee keer langs het loket van de Belgische belastingbetaler?

    Net op het moment dat Belfius aankondigt dat het omwille van “de evolutie van de economische toestand en van de financiële markten” haar besparingsinspanning dient opvoeren van 210 naar 240 miljoen euro, lekt uit dat Belfius het ACW gaat bedenken met een laat kerstcadeau met grote strik rond. De constructie opgezet om via terugkoop van de winstbewijzen het ACW een jaarlijks inkomen van meerdere miljoenen euros te bezorgen, kan inderdaad onmogelijk anders geïnterpreteerd worden als een enorm cadeau aan de christelijke werknemerszuil. Voor het vooral door het Dexia-debâcle financieel zwaar gehavende ACW is dit een geschenk uit … de (politieke) hemel.

    Vermits de Belgische belastingbetalers eigenaars zijn van Belfius is het cadeau aan het ACW een cadeau vanwege de Belgische belastingbetaler. Waarom is de constructie rond de winstbewijzen een cadeau? Omdat er, ten gronde, iets in de plaats van niets komt. De winstbewijzen verworven door het ACW slaan op prestaties die het ACW zou geleverd hebben om vroeger vooral Bacop cliënten te bezorgen. Bacop ging vervolgens op in Dexia en Dexia ging frontaal de muur in. Vertegenwoordigers van het ACW (via Arco) zetelden mee in de raad van bestuur van Dexia en zijn dus mede verantwoordelijkheid voor de teloorgang van Dexia. Deze ACW-bestuurders keken er dus ook zeer onzorgvuldig op toe dat de winstbewijzen welke het ACW in Dexia bezat hun waarde zouden behouden. Het quasi-faillissement van Dexia haalde meteen de bestaansgrond onder de winstbewijzen uit. Het gebeurde onder de ogen van de ACW-mensen. Ze stonden erbij, keken ernaar, streken hoge dividenden op zolang de speculatiemachine van Dexia winsten uitbraakte en eisten prompt staatshulp eens het dak onder hun eigen gewicht op hun kop viel.

    De reanimatie van deze winstbewijzen komt er nu via een truc waar de Belgische belastingbetaler via Belfius voor op draait. De winstbewijzen zouden 100 à 200 miljoen euro waard zijn. Zou men het aandurven om de formeel taxatie van de waarde van deze winstbewijzen in de schuif te houden? Elke Belgische belastingbetaler heeft recht op inzage in deze taxatie. Uiteraard zal er juridisch wel een parcours kunnen uitgestippeld worden dat leidt tot de conclusie dat die winstbewijzen valabel zijn. Economisch en ethisch gaat het echter om boerenbedrog. Vermits het de bedoeling zou zijn om de 100 à 200 miljoen onder vorm van eeuwigdurende lening terug aan Belfius over te maken, gaat deze laatste daar een jaarlijkse vergoeding op betalen. 8% is een cijfer dat daaromtrent thans rond gaat. Dat zou onvoorstelbaar zijn want een staatsgegarandeerde eeuwigdurende lening levert op dit moment rond de 3% op.

    Kent men aan de winstbewijzen een waarde van 200 miljoen toe en zou de rente effectief 8% zijn dan betekent dit dat men eigenlijk de waarde van de winstbewijzen inschat op 500 miljoen euro. Dat zou echt van de pot gerukt zijn. Waar men met de rente op de eeuwigdurende lening ook uitkomt, op basis van pie in the sky kan het ACW dus een eeuwigdurende inkomstenstroom van x miljoen euro's per jaar tegemoet zien. Dat allemaal terwijl het voor Belfius zwaar knokken blijft, zowel qua rendabiliteit (cfr. het opgevoerde besparingsplan) als qua liquiditeit. Een belaagd Belfius is een belaagde Belgische belastingbetaler.

     

    Ondertussen blijft er natuurlijk ook nog de hele discussie rond de staatswaarborg voor de 800 000 Arco-coöperanten. Het gaat daarbij om een bedrag van alles bij elkaar 1,5 miljard euro. De Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs en Beleggers (VFB) vocht de door de regering Leterme in allerijl bij elkaar getimmerde staatswaarborg aan bij de Raad van State. De VFB argumenteerde in essentie dat de Arco-coöperanten aandeelhouders zijn en dus niet onder de depositogarantie van de overheid kunnen vallen. De auditeur van de Raad van State volgde de FVB nagenoeg over de hele lijn. Zoals de kaarten nu liggen zal er door de betrokken advocaten gepleit worden binnen ongeveer drie maanden waarna de Raad van State zelf klassiek nog eens een maand neemt om tot de finale beslissing te komen. Kortom, voor een definitieve uitspraak inzake de staatsgarantie voor de Arco-coöperanten is het dus wachten tot ergens eind mei, begin juni. Nu de winstbewijzen-hocus-pocus er door jagen, maakt dat het geheugen van de gemeenschap al terug wat “ontlast” is tegen dat de finale beslissing rond de status van de Arco-coöperanten valt.

     

    Is het denkbaar dat het ACW zowel de staatsgarantie voor de Arco-coöperanten kan binnenhalen als zichzelf ook nog eens via de winstbewijzen-constructie voorzien van een behoorlijk jaarinkomen gebaseerd op wind? Ja, inderdaad. Dit herschrijven van wetten, krom interpreteren van diverse omstandigheden en beleidsvoering à la tête du client roept onvermijdelijk vergelijkingen op met Griekse mistoestanden. Heel Europa vraagt aan Athene komaf te maken met flagrante mistoestanden en misbruiken in het staatsbeheer. Wij zien hier in Brussel onder onze eigen ogen heel vergelijkbare dingen gebeuren. Het ACW krijgt dezer dagen harde noten te kraken. Het voortbestaan van de organisatie is in het geding. De oorzaak daarvan ligt evenwel vooral bij het ontbreken van eigen verantwoordelijkheidszin in het Dexia-dossier. Alles wordt nu in het werk gesteld om de gemeenschap twee keer te laten opdraaien voor het eigen falen.

    Johan Van Overtveldt

    ***

     

    Moesten de groot-graaiers van ‘De Christelijke Zuil’ minstens de dwalingen hun weegs inzien, anders gezegd moeste ze nog een greintje eerlijkheid in zich hebben, ze zouden zelfmet eigen penningen de veroorzaakte schade vergoeden. Net hetzelfde als een berouwvolle dief dat zou doen, zelfs al zou die daarna tot de bedelstaf veroordeeld zijn.

    Kabouter Beke is op zoek naar herbronning voor zijn partij? Wel ventje : dat zou nog eens een herbronning zijn, helemaal naar de bronnen van de Christelijke moraal. Net als bij ‘een goede biecht’ : weet U nog? Daar waren 3 dingen voor nodig : het berouw, de belijdenis, en de voldoening. Goed ouderwets, dat wel! Maar degelijk en geldig voor alle tijden.

    Berouw zullen jullie wel niet hebben, en jullie fouten durven ‘belijden’, toegeven, daarvoor moeten we toch niet bij de Tjeven zijn, zeker! Voor die twee zaken beschikken jullie over zowel een individueel als overeen collectief geweten. Ik wil het hier hebben over ‘de voldoening’, de ‘penitentie’, het uitboeten.

    Voor Uw zalige penitentie aldus, 3 Onzevaders en 3 Weesgegroetjes, bovenop de integrale terugbetaling, kapitaal + intresten aan de gedupeerden. Gaat en zondig niet meer.

    À propos : U weet toch nog wat ook Judas toen deed? Hij gooide de 30 zilverlingen in het binnenhof van de tempel, ging heen en verhing zioch.

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     





    24-01-2013, 12:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

    .

    VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

     

    De NMBS zoekt voor uitbreiding van de volle maand stakingen per jaar

     

     

    1 dozijn in totaal Dir-Generaals. Is vereist Lidkaart SP-a/PS. Diploma bewaarschool volstaat. Moet deftig kunnen zitten op achterbank van auto-met-chauffeur.

    ***

     

    23-01-2013, 18:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1163 - WILLEN DE FANSCOUILLONS DE BELGISCHE FRANK TERUG?

    ***

    Woensdag 23 januari

    Zon 8u30-17u19

    H Barnard

    ***

     1163 - WILLEN DE FANSCOUILLONS DE BELGISCHE FRANK TERUG?

     

    Monsieur Wallonie, Oud & Nieuw

     


    Di Jeanetto met  de Voerense fruitboer

    ***

    Nee, ik geloof nooit dat ze, de Franscouillons, José Happart op kop, op hun eentje uit de Eurozone ‘heraus’ en weg willen. Maar hoe dat hunne frank dan wèl moet vallen?  

    Tja, vanzelf vallen, zal die niet doen. Hun heil ligt inderdaad bij een niet-gevallen frank, namelijk bij het status quo van de Vlaamse Euro : zakkelorum ad vitam aeternam. Amen. Met de goedkeuring van La Courr/Het Hof en met de zegen van de Kerk.

    ’t Manneke uit de Mane, U weet wel, dat West Vlaams deugnietje die zo graag Uw dag verblijdt, schrijft vandaag over de ervaringen van een Vlaamse toerist ergens rond Scharrelroi, de stad met de onovertroffen PS-ser Magnette als Burgemeester. Hij ziet 4 gemeente-werkers bezig rond één nog lege kruiwagen, lustig keuvelend met elkaar, lekker uit de wind, onderwijl om niet omver te vallen, gemakkelijk leunend. op hun schop. Op de rug van hun tenue prijkt van alle vier, hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, een ferme Vlaamse Leeuw. Op de vraag hoe dat komt, verneemt hij dat ze gewoon reclame maken voor hun hoofds-sponsor.

    Ook veel leesgenot, aan de keukentafel bij Knack-Boem, in gezelschap van deze oude Voerense boekanier en vriend van Koning Boudewijnn, Roi des Belges.

     

    Ter zake :

    José Happart: 'We moeten nú met De Wever onderhandelen'

    woensdag 23 januari 2013 om 05u47

    ***

    José Happart (PS), oudstrijder van de communautaire oorlogen uit de jaren 1980, pleit ervoor om onmiddellijk gesprekken met de N-VA over een confederale staatshervorming op te starten.

    ‘Doen we dat niet, dan wordt het in 2014 een bazar… niemand die dan nog weet hoe we eruit raken.’

    Hoe ziet u dat, zo’n confederaal België?

    Happart: In het huidige samenwerkingsfederalisme heft de federale staat de belastingen. Daarna worden die inkomsten volgens een vaak arbitraire sleutel over de gewesten en de gemeenschappen verdeeld. Het confederalisme houdt in dat alles naar de gewesten wordt overgeheveld, ook zaken zoals de personenbelasting en de vennootschapsbelasting. De gemeenschappen schaffen we af. Vervolgens beslissen de gewesten wat ze nog federaal willen houden.

    Wat zou er bijvoorbeeld nog federaal kunnen blijven?

    Happart: Denk aan het leger, de diplomatie, een stuk van de federale politie …

    Maar de sociale zekerheid en justitie bijvoorbeeld, dat gaat allemaal naar de gewesten?

    Happart: Precies. Over de financiën zal natuurlijk zwaar worden gebikkeld: geld is de zenuw van de oorlog. Er zal altijd nog een vorm van solidariteit tussen de gewesten blijven bestaan. Maar in een confederaal systeem zijn het de gewesten zelf die daarover beslissen. We zouden heel goed kunnen zeggen dat de drie regio’s volgens financiële draagkracht bijdragen tot een federaal fonds waarmee de staatsschuld en compensaties in de sociale zekerheid kunnen worden betaald. Na een periode van tien jaar kunnen die financiële afspraken worden herbekeken en zo nodig bijgestuurd.

    U zou dus als Waalse regionalist bereid zijn om met Bart De Wever gesprekken over confederalisme aan te gaan?

    Happart: Praten met Bart De Wever is onvermijdelijk geworden. We moeten nu onmiddellijk discrete gesprekken aanvatten. En de Franstalige politici zullen de Vlamingen ervan moeten zien te overtuigen dat het menen ditmaal, dat ze te goeder trouw zijn en echt heldere afspraken willen of de Vlamingen zullen gewoonweg weigeren te onderhandelen. (HR

     

    ***

    Vind ik een mooi artikel. Niet zo zeer vanwege de inhoud, eerder voor het gemak waarmee het uit de ‘clouds’ helemaal over de Alpen tot bij mij is gekomen. Ultra-montaans dus, met lange worden over conTfederalisme die me doen denken aan die paternosterbollekensmakerij van vroeger. Gewoon onleesbaar en een vloek voor onze taal. Bommelding : leest dat als bommel-ding, of als bom-melding?! Mag ik het zeggen, Walter?! Het lijkt me meer op tasten naar die bom dan lezen lezen over een bepaalde melding….

    Maar’ daar ging het niet om. Wel om BDW, die nu al,  twee jaar voor de verkiezingen van 2014, de bloedarmoedige partners 
    aan Vlaamse kant van Di Jeanetto, doet verschrompelen tot bijna onder de kiesdrempel. Die  graven elke dag gewoon hun eigen graf nog wat dieper. Denk aan de heisa rond Gouverneur Briers Si/No, waar de kiezer gewoon de kant kiest van het gezond verstand, namelijk BDW. Idem dito voor de paardjesmolen in Donderleeuw, waar het Vlaams Belang met de bloemen gaat lopen. Vandaar de omgekeerde wereld en wordt Denderleeuw voortaan hier Donderleeuw. De Gemeente met draaideur-schepenen. Vandaag benoemd, morgenafgenoemd….

    Net als De Vliegende Hollander vliegt BDW met volle zeilen over de golven van de volksgunst. Kunnen we als Vlaming alleen maar toejuichen. En, wie had dat ooit gedacht!, dat we die nog zouden toejuichen, samen met  en in het goede gezelschap van de rebel die ooit de hele francofonie achter zich mee kreeg, om zo de PS groot te maken…

    Ik moet dringend eens het bondgenootschap van 1302 hernemen, maar mij staat het voor, dat op Groeninge ook strijders aan onze kant stonden, uit het Prins-Bisdom Luik. L’Histoire se rérpète : zou dat dan toch waar zijn?

    Met José Happart en BDW arm in arm naar de verkiezingen?

    ***

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     

    23-01-2013, 15:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1162 - OVER DE SPELREGELS IN DE BROUSSE

     

    ***

    1162  - OVER DE SPELREGELS IN DE BROUSSE

     

    Hun begroting is op het droge

     



    1 Francofoon die de spelregels  bepaalt

    ***

     

    In een rechts-staat  verandert men de spelregels niet tijdens het spel. Waar men dat wel doet, is dat land ofwel een dictatuur, ofwel een banan-republiek. In dit land is valsspelen eerder de regel dan de uitzondering. Zie de soap inzake Mr. Briers, daar waar wij, Vlamingen tot tweemaal toe het slachtoffer werden van wetten zelfs met terugwerkende kracht. De 2de keer was het zo erg, dat een Waals minister met het hart op de juiste plaats in het Parlement kon uitroepen, dat deze repressie-wetten wetten waren ‘des Rois nègres : wetten zoals die gelden in de brousse. Gewoon de wet van de Sterkste.

    Ik ben er zeker van : het is NIET Noël Slangen die PR-man is bij BDW (wat ’n kans heeft die kerel laten liggen!) maar een zekere Dr. GV, want die heeft het altijd, net als De Slimste Mens, bij het rechte eind. Dr. GV (Gezond Verstand) is iemand met vele gezichten, die bij BDW altijd en overal de geschikte uitvoerder vindt.

    Nu ook weer met de heisa rond de nieuwe gouverneur : of die er nu komt of niet : BDW heeft reeds de vruchten van de situatie geplukt. De rest is bijzaak.

    Kunnen de regime-partijen rustig beginnen hun wonden likken.

    Ter zake :

    Patstelling rond benoeming Briers blijft

    22/01/13, 17u29  − Bron: belga.be

    ***

    De patstelling rond de benoeming van een nieuwe gouverneur voor Oost-Vlaanderen blijft voorlopig aanhouden. De Vlaamse regering wil op voordracht van de N-VA Jan Briers benoemen, maar Open Vld dringt aan op een kandidaat die zowel door de Vlaamse als federale regering gedragen wordt. Dat bleek vandaag in het Vlaams Parlement.

    Open Vld, die geen deel uitmaakt van de Vlaamse regering maar wel van de federale regering, vindt de voordracht niet kunnen. "Een gouverneur is commissaris van de Vlaamse en federale regering. De vertrouwensband met de twee regeringen is van cruciaal belang", zei Marino Keulen. "Iedereen praat over samenwerking-sfederalisme. Kan men nu niet in een modus komen om daarover te praten? De gevechtsmodus van N-VA kan ik begrijpen, maar van CD&V en sp.a niet".

     De liberalen claimen de post "niet op voorhand", zei Keulen, maar vragen dat er een nieuwe "open procedure" komt. LDD, Groen en Vlaams Belang zijn vragende partij voor duidelijke criteria en procedures voor de benoeming van nieuwe gouverneurs.

    Minister-president Kris Peeters (CD&V) merkte op dat geen enkele partij over die criteria repte toen de huidige regels rond de provincies werden goedgekeurd. Persoonlijk is hij bereid om die criteria voor de toekomst te wijzigen. Peeters deed twee suggesties: een legislatuurgouverneur voorgedragen door een meerderheid in de provincieraad of een gouverneur die voorgedragen wordt door de Vlaamse regering en, zoals eurocommissarissen, verplicht gehoord wordt in het parlement.

     Daarmee is de benoeming van Jan Briers nog niet rond. De federale regering moet nog een eensluidend advies geven. "Maar ik denk niet dat dat advies er komt als de Vlaamse regering geen inspanningen doet om het draagvlak bij de federale regering te vergroten", zei Keulen.

    ***

     

     

    BDW verklaarde op de laatste 7de Dag (was het maar waar!) dat hij >90 uur per week werkt, ingedeeld als 60/30 als burgemeester en als Voorzitter van N-Va. Mensen van het niveau als Rudy De Leeuw van het ABVV worden daar waarschijnlijk pisnijdig van, terwijl de Tsjeven dan godvruchtig een kruis slaan en zich afwenden, om te doen lijk over Petrus in de Hof bij Pontius Pilatus geschreven staat “hij draaide zich om en weende bitter”.

    Tussen haakjes, en dat mag ook el eens gezegd worden : hetgeen BDW per week presteert, is geen uitzondering voor wie in zaken staat of als zelfstandige door het leven gaat.

    Soms klinkt het dan ook als kak van een ander zonnestelsel, als geprotesteerd wordt (werd) voor de 36-urenweek. Hadden die mensen gewild dat ze geboren waren in Luilekkerland, waar de gebraden kiekens hen zo in de mond vliegen?

    Noch 90, noch 36 uren zijn normaal voor een gezonde en bezige mens. Daarom zou ik voorstellen : laat ‘volgens godsvrucht en vermogen’ iedereen zoveel uren draaien als hij zelf wil. De eerste verplichte 45 aan het normale tarief, volgens het gewone stelsel, want de intermenselijke solidariteit kost ook geld. De volgende uren zijn NETTO, zowel voor wie werkt als voor hem die dat betaalt. Dat is 3 x Win-Win. Want de grootste winnaar is de productiviteit, om nog maar te zwijgen van de sfeer.

    Wie met zoveel GV naar de verkiezingen durft stappen, die zal Vlaanderen de volgende keer nog geler doen kleuren.

    Doe ze nog ‘ns vol, Madam! Op de gezondheid van de nieuwe gouverneur! .

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.


    23-01-2013, 13:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

    .

    VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

     

    .

    De Flik h ad niet gezien dat het….

     

    Om ’n bijna-Coburger ging

     

    ***


     

    23-01-2013, 12:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1162 - DE DOODSTEEK VOOR VOLKSBEDRIEGERS VAN ALLE SLECH EN SOORT

    Dinsdag 22 januari 2013

    Vorstmaand

    Zon 8u32-17u17

    Z Walter van Bierbeek

    H Vincent van Valencia

    Vincentius met zonneschijn, geeft veel koren en veel wijn

     

    ***

    1162 - DE DOODSTEEK VOOR VOLKSBEDRIEGERS VAN ALLE SLECH EN SOORT

     

    Michel Angelo schilderde de Schepping in de Sixtijnse Kapel

     

    Hoe zou die geschilderd hebben wat nu gebeurt.

     

    ***

    Samen met het verstand, dat maar komt met de jaren, vliegt de elektronica erop vooruit bijna met de snelheid van het licht. Maar anders dan bij de mens, bliksemt de vooruitgang ons allemaal bijna onderuit. Wat gisteren met elkaar telefoneren en elkaar daarbij zien, een utopie bleek, doen we nu zelfs al wandelen aan het strand. Een foto is ook al een bewegend en sprekend beeld geworden, zelfs aan boord van een vliegtuig, als we met 800 Km/u door de wolken suizen. Zelfs een boek moeten we niet meer ‘ter hand’ nemen : de bladzijden staan geprojecteerd op het venster naar de tuin, terwijl een aangename stem daaruit voorleest. Of zwijgt, omdat we even de radio hebben willen horen : alleen al het bevelend denken aan iets doet het gebeuren. In real time….

    Duurt het echt nog lang voor we inter-actief TV kunnen kijken en inter-actief ons geliefd week- of dagblad kunnen lezen? Dat we zelfs geen duurbetaalde en nutteloze volksvertegenwoordigers meer nodig hebben, maar zelf de wetten onder elkaar overeenkomen?

    Het komt misschien ooit wel zover dat we tezelfdertijd op verschillende plaatsen kunnen zijn? Allez, kom! We hebben daarvoor zelfs al een uitdrukking, die luidt ‘zich in de geest verplaatsen’.

    Ach Ja! Michel Angelo. Een mens zou zich beginnen afvragen of die soms zijn tijd niet ver vooruit was!

     

    ***

    Ter zake :

    Omstreden internet-ondernemer lanceert Dropbox-concurrent

    De online opslagdienst Dropbox heeft er een nieuwe concurrent bij: Mega. Het is een initiatief van Kim 'Dotcom' Schmitz, de oprichter van de filesharingwebsite MegaUpload die vorig jaar door de FBI aangehouden werd wegens het schenden van auteursrechten. 

    Mega komt er precies een jaar nadat MegaUpload uit de lucht gehaald werd, omdat deze site de muziek- en filmindustrie van ruim 500 miljoen dollar beroofd had door het illegaal verspreiden van bestanden, aldus het Amerikaans gerecht. Stichter Kim Dotcom werd ook gearresteerd. Momenteel is hij vrij op borgtocht, en loopt er nog een gerechtelijke procedure tegen hem.

    Dropbox

    Dotcom gooit het nu over een andere boeg, en volgt met zijn nieuwe dienst het voorbeeld van Dropbox. Mega is een webdienst waarbij je bestanden kan opslaan in de cloud – je bezit deze bestanden dus niet echt, maar bewaart ze op het internet en wisselt ze uit met je verschillende (mobiele) apparaten. Mega biedt 50 GB gratis opslagruimte. Voor 10 euro per maand krijg je 500 GB, voor 20 euro 2 TB en voor 30 euro 4 TB. Mega zou enkele uren na de lancering al meer dan 250.000 gebruikers tellen.

    “Mega” is volgens Kim Dotcom een waterdichte dienst: door jou opgeslagen bestanden zijn versleuteld, zodat ze noch door Mega-medewerkers, noch door overheden bekeken kunnen worden. Wie tussen de lijntjes kan lezen, weet dus dat Dotcom op deze manier de verantwoordelijkheid voor het illegaal verspreiden van hun bestanden bij de gebruikers legt.

    Megabox

    Tijdens de lancering van Mega sprak Dotcom ook al over een toekomstige dienst genaamd Megabox, waaraan nog minstens zes maand gewerkt wordt. Dit wordt een dienst waar artiesten hun muziek kunnen uploaden. Telkens wanneer hun songs afgespeeld worden op de site, krijgen ze royalties.

    ***

     

     

    Hier wordt met GB gegooid alsof het kleine patatjes zijn…. Enfin, als Dr. Dotcom  met het Amerikaans FBI meer chance heeft dan Lernaut & Hauspie met hun spraaktechnologie, dan mogen onze kranten en de TV binnenkort de boeken toedoen.  De gebruiker surft dan naar het medium van zijn  keuze. Waar hij leest wat hij wenst, en niet wat hem opgedrongen wordt. Wie iets op dat medium platst, is 1° gekend met naam en toenaam en 2° is ervoor verantwoordelijk.

    Ik stel mij voor, dat het in die digitale wereld, die ‘cloud’, de weergave moet zijn van de reële wereld, waar mensen in levenden lijve binnen gehoor-afstand met elkaar spreken.

    Als dat dan nog lang duurt met dezelfde soort zever als vandaag de dag in de gazetten en op TV, zal ’t rap gedaan zijn! In de kortste keren zullen hun tellers stil vallen, bij gebrek aan bezoekers.

    Zo een beetje waarom de ene café leeg blijft, en de andere overloopt van ’t volk.. Goede wijn behoeft geen krans!



    ***

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     

     





    22-01-2013, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1161 – BRUK SèL UND KEIN ENDE

    Maandag 21 januari

    Zon 8u33-17u16

    H Agnes

    ***

    1161 – BRUK SèL  UND KEIN ENDE

     

    Verboden voor beesten – Defendu pour les animaux

     

    Verboden voor omo”s. – schapen toegelaten

    ***

     

    Vandaag, om te beginnen, geef ik het woord aan een oude vriend, omdat hij mij eigen ideeën veel gematigder onder woorden kan brengen.

    Ik heb er helemaal niets aan toe te voegen. Buiten misschien het onvolprezen woordje van Burgemeester Freddy Beuelmans van Brussel, die tegen volgende lente een nieuw verkeersteken in zijn Europese hoofdstad wil. Zie hierboven. Zijn bedoelingen schijnen in volgende bewoordingen kenbaar gemaakt te zijn. Maar dat we maar goed uit onze doppen kijken : niet zwanzen, hé! Noch met Beuelemans, noch met de borden!

    De woorden van de aankondiging in ieder geval zullen nog geschiedenis maken!

           “Enkele Brusselse gemeenten zijn van plan een speelstraat in te richten waar homoseksuelen niet welkom zijn. ‘Zo beschermen we homo’s tegen geweld en kinderen tegen moreel verderf. Iedereen wint”

    ***

    Zijn ze daar nu helemaal zot geworden? Over dus naar Guvaal.

     

    ***

    Ter zake :

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    Brussel, Vlaamse hoofdstad?

       De opmerkelijkste uitspraak van het voorbije weekeinde kwam van Gerolf Annemans. Die verklaarde op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang dat Brussel de hoofdstad van Vlaanderen moet blijven. Voor sommige Vlaamsnationalisten lijkt dat eerder vloeken in de kerk; wie Annemans al langer kent, weet beter. Vergeten we niet dat hij het was die, samen met Steven Utsi, het boek ‘De ordentelijke opdeling van België’ schreef, het enige tot nu toe door Vlamingen uitgewerkte plan B.

     

       Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, Vlaanderen en Europa, maar tevens de aantrekkingspool voor de internationale zakenwereld. De stad ligt nu eenmaal in Vlaanderen en we zullen er hoe dan ook mee moeten blijven samenwerken. Brussel moet een twee- of meertalig hoofdstedelijk gewest blijven, waarin het Nederlands op gelijke voet met de andere talen behandeld wordt, terwijl Vlaanderen een uitsluitend Nederlandstalig gewest moet blijven. Zoals de situatie nu evolueert, zal Frans misschien nog wel een tijdje de lingua franca blijven van Brussel, maar is de kans groot dat het straks Engels wordt. Dat is nu al het geval binnen de muren van de E.U. en de NAVO, zal het steeds meer worden binnen de grotere maatschappijen en langzaam maar zeker ook in de rest van de zakenwereld en het openbare dagelijks leven.

     

          In het Weekblad van De Standaard van hetzelfde weekeinde vertelde Francis Van de Woestijne, een verfranste afstammeling van een Vlaamse familie, nu journalist bij de Libre Belgique, dat – als België zou gesplitst worden – wij, Vlamingen, Brussel kwijt zouden zijn. Dit is een vaak gehoorde verklaring van Franstalige kant, die nergens op slaat. Brussel kan niet verder zonder een continue financiering die officieel via het huidige België loopt, maar in werkelijkheid door Vlaanderen wordt betaald (iets wat ook Annemans bevestigde in zijn nieuwjaarsboodschap). Wallonië is niet in staat zichzelf te onderhouden – de hoofdreden waarom de Walen persé België willen behouden – laat staan daarbij ook nog eens Brussel.

     

       Er was dit weekeinde ook een bijeenkomst van de SP.a, waarin Tobback Jr zegde niet te snappen wat confederalisme betekent. Hij kan er natuurlijk ook niet aan doen dat hij niet slimmer is en waarschijnlijk alleen maar omhoog is gevallen dank zij zijn familienaam, maar misschien kan iemand die ‘zoon van’ eens vertellen, dat hij eens de Belgische Grondwet zou raadplegen. Dan zou hij bij artikel 35, de eerste twee paragrafen, het volgende kunnen lezen:

       “De federale overheid is slechts bevoegd voor de aangelegenheden die de Grondwet en de wetten, krachtens de Grondwet zelf uitgevaardigd, haar uitdrukkelijk toekennen.

       De gemeenschappen of de gewesten zijn, ieder wat hem betreft, bevoegd voor de overige aangelegenheden onder de voorwaarden en op de wijze bepaald door de wet. Deze wet moet worden aangenomen met de meerderheid bepaald in artikel 4, laatste lid."

       Voor het geval hij het dan nog niet zou snappen: of men het nu confederalisme noemt of iets anders: de eigen Belgische grondwet geeft de mogelijkheid dat gemeenschappen en gewesten onder elkaar kunnen uitmaken wat ze nog al dan niet samen willen doen. Dit is niet het confederalisme uit de woordenboeken, wel een variant die bruikbaar kan zijn om dit land eindelijk eens te hervormen en efficiënt bestuurbaar te maken.

       In het licht daarvan zou ook een akkoord over en met Brussel kunnen gemaakt worden, waar zowel Vlaanderen als Brussel beter van kunnen worden. Wat er dan verder met Wallonië moet gebeuren zal dan in de eerste plaats niet meer een Vlaams, maar een Waals probleem zijn. We zullen ook dan met Wallonië blijven samenwerken, maar als buren, niet langer als geldschieters

    ***

     

     

    De kleine Muzel-kindjes bescgermen tegen moreel verval! Kardinaal Léonard had dat eens moeten durven zeggen, hij zou al lang aan het jruis zijn genageld door de goegemeente. Maar goed, dat is tenminste al dàt!  Linx (de tandem PS-SP) heeft op dàt gebied elkaar dus blijkbaar gevonden : heren-liefde is een afwijking die liefst moet worden voorkomen. De Moslim-kinderzieltjes moeten dus daartegen beschermd worden, zodat het spelen met lammetjes en later het bloedvergieten van schapen kan bevorderd worden. Samengevat : geen seks, wel bloed. Veel bloed.

    Een mens zou zich afvragen waar dat gaat eindigen! Toch nooit zoals recentelijk aan de gazng i in  Mali.

    O Ja! Juist! Daar zijn geen Moslims aan het werk, maar Moslim terroristen. Enfin, dat is de vocabulaire van de regime media. Enerzijds moeten ze de militaire uitgaven voor ‘onze jongens’ die daar ‘bijstand gaan verlenen’ tegen die ‘rebellen’ verdedigen, en anderzijds willen zij hun vriendjes niet tegen hen in het harnas jagen. M.a.w. zij sparen de geit en de kool; om toch maar nbiet de waarheid te moeten schrijven.

    De waarheid is, dat de mensen moeten weten, dat overal ter wereld Moslims, van het ogenblik af dat ze denken voldoende genoeg in aantal te zijn, hun omgeving met vuur en met bloed proberen te domineren.

    En Beulemans werkt daar dapper aan mee : als hun ontelbaar vele kiendjes maar speelstraatjes hebben waar ze mannen vieze dingen met elkaar zien doen.

    Zoals hand-in-hand over straat lopen….

     

    ***

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     

     

    21-01-2013, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!