MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1103 - KIR ROYAL OPEDIEND MET KLASSE : IN T FRANS

    .

    1103 - KIR ROYAL OPEDIEND MET KLASSE : IN T FRANS

     

    De Emir van St Josse en Détresse

     

    in hoge nood. Zit zonder chauffeur. En wat erger is : de gang zit zonder Peetvader want de Emir houdt zich voortaan gedeisd….Gewoonlijk is de schatbewaarder  ook het hoofd van de bende. Dank zij Mr Onkelynx hebben de Rechters dat even over het hoofd gezien.Os ten zeerste bevorderlijk voor hun carrière….

    ***

     

    Excuses voor het waarlijk echt letterlijk citaat hieronder. Door de vertaling zou er m.i. teveel van de sappigheid zijn verloren gegaan. Daarom het verslag in de taal der feiten.

    Is weeral het zoveelste voordeel van een tweetalig land. Komt in beeld : misdaad – terrorisme – zware wapens – PS = voertaal Frans. En, vanzelfsprekend ook omgekeerd :Frans = PS = criminaliteit en al de rest. Dit is een vaststelling die zo oud is als de straat : soort zoekt soort. En het is niet omdat een kat in een viswinkel geboren is, dat ze schubben en kieuwen krijgt, zoals U weet. Curieus of le Roi/De Keuning voor zijn Kerstboodschap de juiste verbloemingen hierover zal vinden.

    Het zal in ieder gavel weer ‘hokjes-praat’ zijn, op kap van de Vlamingen

    Nog even de racistische tour opgaan. Rijdt U ook liever richting Scharrelroi, dan terug? Ikke wel, want op de heenreis heb ik nog m’n radio.

    Zijn er dan zoveel fabels in omloop op kap van onze landgenoten? Nee hoor, ik denk dat er maar ene is, al de rest is waarheid…

     

    ***

     

    Ter zake :

    Le chauffeur d'Emir Kir condamné

    Marie-Cecile Royen

    vendredi 21 décembre 2012 à 15h55

    Le Vif.

    ***

    La 61e chambre du tribunal correctionnel de Bruxelles a distribué, ce 21 décembre, les peines dans l’affaire du trafic international d’armes découvert en mai dernier à Saint-Josse-ten-Noode: tous coupables.

    La rapidité de la justice dans cette affaire s’explique par la présence de six détenus préventifs sur douze inculpés. Parmi ces détenus, pas le plus lourdement chargé par le parquet fédéral, mais, en tout cas, le plus remarquable par ses fonctions et sa famille: Kemal Camsari, chauffeur et parent par alliance d’Emir Kir (PS), ancien secrétaire d’Etat à la Propreté publique et nouveau bourgmestre de Saint-Josse. Libéré en cours de procédure, Camsari a depuis repris du service auprès d’Emir Kir. Le tribunal lui a infligé 30 mois de prison, dont la moitié avec sursis. Les deux responsables de la bande ont pris six ans. A l'exception d'un inculpé qui était en aveu (il avait été pris en flagrant délit) mais qui minimisait les faits, les condamnés iront sans doute en appel.

    Le parquet fédéral avait mis au jour un trafic d’armes entre la Serbie et la Belgique avec le concours de Serbes, de Belgo-Turcs et d’un Franco-Algérien, la plupart, originaires de la petite commune bruxelloise de Saint-Josse-ten-Noode. Des amis de jeunesse. Les armes et munitions étaient destinées aux milieux criminels de Bruxelles, Charleroi et Anvers. Les services de police sont intervenus lors du troisième trajet organisé par la bande. Des armes ont été saisies : 9 kalachnikovs, 10 grenades, des lance-roquettes, 600 cartouches pour armes de guerre. Défendu par Me Marc Uyttendaele, Kemal Camsari demandait l’acquittement. Il a justifié les 44 000 euros trouvés en sa possession par le remboursement d’un prêt qu’il aurait consenti à l’un des deux responsables présumés de la bande. Le tribunal a établi le rôle de chaque membre de cette organisation criminelle, y compris celui du chauffeur d'Emir Kir. L’enquête judiciaire n’avait pas décelé d’indices d’une connivence suspecte entre l'homme politique et son chauffeur. Le premier avait cependant gardé sa confiance au second puisqu'il l'avait repris à son service.

    ***

    Diagonaal doorlezen : ben er wel een beetje verwonderd over dat er in Bruksel maar liefst tenminste 61 Correctionele Rechtbanken nodig zijn.. Zou dat nu wijzen op de hoge graad van criminaliteit, of eerder op de traagheid van de magistraten. Al vrees is dat het ook komt, om magistraten buiten de werkloosheidsval te houden. Om het even.

    Ik zou zeggen : goed gewerkt van de Sécurité. Doe zo verder in dat milieu. Want er is geen rook zonder vuur.

    Waar ook nog ’n b erg werk te verzetten is, is in de clientèle van Mr Onkelynx, dezelfde die in bovenvermeld arti0ekl is ten tonele gevoerd. Al de chauffeurs van de Excellenties van de PS preventief oppakken, zou al een stap zijn in de goede richting.

    Meneer Onkelynx, een zekere Uytendaele schijnt trouwens van dezelfde origine te zijn als Marc Dutroux : beiden komen ergens van uit een diepte, hetzij uit een dal of uit een trou in de grond. Daar pleegt in ons collectief geheugen, de duvel te wonen….

    Duivels van boven, en duivels van bin’n. Maar boven die duivels zijn blommen gesprongen. Blommen van buiten en blommen van bin’n.

    ***

     

     Pssst :

    Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering had gekomen, L & O heeft blijkbaar geen voldoende hout gesneden. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij.

    De tweede poging, VnV ‘ dat met een knipoog naar vroeger dagen, stond voor Vrij en Vrolijk,  is ook niet in aanmerking gekomen.

    Laten wij alles dan maar zoals het was.

     


    ***


    23-12-2012, 16:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1102 – GEEN SANT IN EIGEN LAND

    1102 – GEEN SANT IN EIGEN LAND 


    Het Nieuwe Jaar

     

    Een stralende Blauwe Planeet, van RECHTS steunend omklemd door de Vlaamse kleuren, een wit onbeschreven blad voor 2013…..

    ***

     

     

    Moest Elsevier in ons land verschijnen, het stond morgen onder curatele vanwege het Spionnencentrum!

    Toen ik onderstaand berichtje ontdekte, dacht ik :’ ‘Straf van die Annemans om zelfs in een ander land binnen de week nagels met koppen te slaan’…. Niet dat ik hiermee ons Maggie onrecht wil aandoen, maar ik hoor de Pest Voor Vlaanderen  hier nog zo vlug niet van de daken schreeuwen, met die lichte ondertoon van opluchting in de stem, dat de illegalen nu wel vlug zullen verdwijnen…Heb het altijd gezegd, dat het zaakje van 1830 gene vette was!

    Alle begin is moeilijk, het goede voorbeeld is zeer nabij en misschien dat wij ook bij ons binnenkort openlijk mogen juichen als we ze bij bosjes zien verfrekken, zonder daarvoor door de Linxe progressieve Kerk voor misdadigers te worden aangezien.

     

    ***

     

    Ter zake :

    Teeven: Illegalen vertrekken uit zichzelf vanwege boete

    door Jeroen Langelaar 22 dec 2012 ELSEVIER

    ***

     

    Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Immigratie) hoopt dat illegalen sneller Nederland zullen verlaten nu zij een boete riskeren. 'Het gaat erom dat illegaal verblijf hier onaantrekkelijk wordt. Dan krijg je een verdrijvingseffect.'

     

    Dat illegalen vanaf nu een boete of gevangenisstraf riskeren, heeft volgens de VVD-staatssecretaris niet als gevolg dat zij zich zullen schuilhouden of ten prooi vallen aan uitbuiting, zoals linkse actiegroepen beweren.

    'Het begint ermee dat die mensen weg moeten gaan,' zegt Teeven nuchter. 'Als je gewoon vertrekt, word je ook niet uitgebuit.'

    Doodziek

    Hij wijst erop dat in de jaren negentig illegalen die strafbare feiten hadden gepleegd, ongewenst werden verklaard.

    'Die kregen drie maanden gevangenisstraf, en als ze buiten kwamen op de Dam kregen ze weer drie maanden. Net zolang tot ze naar Antwerpen gingen omdat ze er doodziek van waren.'

    De boete of, als ze die niet kunnen betalen een gevangenisstraf, noemt Teeven een 'normstelling'. 'Mensen worden met hun neus op het feit gedrukt dat ze echt Nederland moeten verlaten.'

    ***

    Diagonaal doorlezen : als toemaatje nog een bericht uit het Partij-Secretariaat. Gewoon maar om de ogen te doen opengaan…

     

    Linkse media onder vuur

    22 december 2012 • 15.35u

    ***

     Dat linkse media een bloedhekel hebben aan ‘rechtse rakkers’ of rechtse standpunten is algemeen bekend. Het ontslag van Haye van der Heyden bij de VARA is wat dat betreft een fraai staaltje van ‘Berufsverbot’. Intussen ligt de VARA ook onder vuur vanuit… linkse hoek. Jawel.

    “Karaktermoord”

    Nogal wat kijkers stelden in de aanloop naar de Nederlandse verkiezingen vast dat de openbare omroep zijn voor- of afkeur maar moeilijk kon verbergen. Of daar vaak zelfs geen moeite voor deed. De liberaal Mark Rutte werd in het populaire praatprogramma ‘De wereld draait door’ brutaal afgeblaft, zijn socialistische uitdager Diederik Samsom werd bejubeld en zowat heilig verklaard. Wilders werd niet eens uitgenodigd.

    Hetze is ongeoorloofd

    Het Nederlandse mediabestel en de eenzijdige berichtgeving zorgen voor steeds meer ongenoegen bij politici en kijkers. “Berichten is oké, zelf voor politicusje spelen is dat natuurlijk niet. De media is er om te rapporteren en te informeren. Niet om hetzes op te zetten tegen politici die niet de gewenste kleur hebben,” schrijft redacteur Tim Engelbart (De Dagelijkse Standaard). De meeste lezers zullen het daarmee wel eens zijn en misschien onwillekeurig aan de VRT denken… “Of je met belastinggeld televisie moet maken valt wellicht te betwisten, maar met belastinggeld de kant kiezen van één partij is echt uit den boze, het is een hoofdzonde tegen de journalistieke deontologie,” aldus Engelbart.

    VRT

    Over naar eigen land en de VRT. Ook de VRT gebruikt politieke lijstjes van ‘vrienden’ en ‘vijanden’. De vrienden dat zijn in de eerste plaats de socialisten, maar ook de groenen en nog wat linkse liberalen (Verhofstadt en co.). De tegenstander is ‘rechts’, het Vlaams Belang in het bijzonder. Vrienden worden op de koffie gevraagd, hebben een vaste stek in de praatprogramma’s of bellen zelf als ze geïnterviewd willen worden. Opponenten worden genegeerd, doodgezwegen, verdacht gemaakt of gedemoniseerd.

    Zes jaar geleden nog werden de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen verengd tot een duel tussen halfgod Patrick Janssens en Filip Dewinter, doorgaans afgeschilderd als de ‘baarlijke duivel.’ Janssens werd bejubeld en klein-links viel uit de boot. In oktober kregen we een heel ander plaatje. Omdat ze ook bij de VRT-redacties stilaan uitgekeken waren op Janssens? Of omdat ze hem het hoofddoekenverbod op Antwerpse scholen kwalijk hebben genomen? Feit is dat uiterst links deze keer niet mocht klagen over een gebrek aan aandacht. Meryem Almaci (Groen) werd bijna doodgeknuffeld (links én allochtoon, dat is dubbele winst) en hetzelfde overkwam Peter Mertens van de extreemlinkse en tot dan marginale PvdA. Je kan de impact van al die aandacht op het uiteindelijke stemgedrag moeilijk meten, maar de gratis reclame zal de campagne van de betrokken personen en partijen alvast geen schade berokkend hebben. Links stemde deze keer dan ook heel verdeeld. Misschien heeft de VRT er wel (mee) voor gezorgd dat Janssens naast de burgemeestersjerp heeft gegrepen. Au, dat moet pijn doen…

    ***

     Pssst :

    Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering had gekomen, L & O heeft blijkbaar geen voldoende hout gesneden. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij.

    De tweede poging, VnV ‘ dat met een knipoog naar vroeger dagen, stond voor Vrij en Vrolijk,  is ook niet in aanmerking gekomen.

    Laten wij alles dan maar zoals het was.

     

     

    ***

    23-12-2012, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1099 - DE UITGEZETTE LIJNEN VAN DE DICTATUUR

    ***

    Zondag 23 december

    Zon 8u43-16u40

    H Dagobert.

    .

    1099 - DE UITGEZETTE LIJNEN VAN DE DICTATUUR

     


     

     

    Met de dag kunnen we ze beter zien, de uitgezette grenzen waarbinnen de dictatuur ingevuld wordt. Men noemt zoiets zelfs de ‘gespierde democratie’, om in het jargon van BDW te kruipen. Er zit zelfs een zekere logica in. Eerst wordt met de beste bedoelingen, het buitenkader getrokken, waarbij ieders nationale individualiteit moet verdampen. Dat buitenkader, de Europese Unie, is echter zo waterdicht als een visnet, en de relatieve welstand trekt avonturiers en gelukzoekers aan van over de gehele wereld. Hoe meer volk, hoe liever, als het maar zo vreemd mogelijk is aan de plaatselijke volksaard. Politiekers en grootkapitaal, voor zover dat niet synoniemen zijn (of medeplichtigen) zijn van elkaar, op zoek naar eeuwige roem (Haiku Herman) maar vooral naar groot geldgewin, proberen daar overal munt uit te slaan (Dexia). Resultaat : ‘t allenkante duiken er bestolen dieven op (Frankrijk, Duitsland) die om hun risico’s in te dekken, zich verplicht zien de spelregels naar hun hand te zetten (Italië) . In die landen wordt de verkozen landsleiding gewisseld voor hun pionnen. (Griekenland, Italië, Spanje). Overal zien we ‘morrend volk’ opduiken, maar zie : daar is Amnesty International om dat protest te veroordelen….

    Vervolg en slot van dit verhaal?

    Tja, waarom zou dit verhaal uit onze dagen, anders zijn dan alle voorgaande identieke verhalen? De voorbeelden zijn legio. Maar eerst moeten we door de chaos.

    Ik weet het : mijn vergelijking trekt op niks : maar de mens moet, om gelukkig te kunnen zijn, weer weg uit de steden, naar het platteland.

    Laat deze bedenkingen een deeltje zijn van de Kerstwensen van ondergetekende….Een vis, die de mazen van het net ziet, laat zich zo gemakkelijk niet vangen. Zo is het ook met de uitgezette lijnen van de Eur Arabese-dictatuur die men ons wil opdringen, waarvan de initiatiefnemers de ‘christen democratie der Tjevebn’ is.

    Als het niet lukt met list en bedrog, zullen desnoods de Navo-troepen worden ingezet…. Want hen werd – prematur – de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

    ***

     

    Ter zake :

    "Asielzoekers en migranten in Griekenland door politie en extreemrechts opgejaagd"

    20/12/12, 06u30  − Bron: belga.be*

    **

    Griekenland slaagt er maar niet in de rechten van asielzoekers en migranten te respecteren. Asielzoekers kunnen met moeite een asielaanvraag indienen en worden systematisch in erbarmelijke omstandigheden voor lange tijd opgesloten. Verder neemt het racistisch geweld in Griekenland zienderogen toe. Dit zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een nieuw rapport. .

    Elk jaar komen tienduizenden migranten en asielzoekers uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika aan in Griekenland. Ze zijn op zoek naar veiligheid, bescherming of een beter leven in de Europese Unie. Weinigen vinden dit echter in Griekenland. "Griekenlands gebrek aan respect voor de rechten van migranten en asielzoekers begint stilaan uit te monden in een humanitaire crisis voor deze mensen. Het land blijkt zelfs niet in staat de meest elementaire vormen van veiligheid en onderdak te kunnen bieden", zegt John Dalhuisen van Amnesty.

    Doelwitten

    Griekenland heeft het niet gemakkelijk door de aanhoudende migratiedruk en de economische crisis. Maar dat is voor Amnesty International geen geldig excuus om massaal veel asielzoekers te weigeren een asielaanvraag in te dienen.

     

    Een in 2011 nieuw opgericht agentschap voor de verwerking van asielaanvragen heeft tot nu toe nog geen enkele aanvraag behandeld. Bij het 'Attika Aliens Police Directorate' in Athene worden ondertussen slechts twintig asielaanvragen per week geregistreerd. Het kantoor is maar één dag in de week open, klaagt AI aan.

    Volgens Amnesty International kende Griekenland in 2012 een "enorme" toename van racistisch geweld. "Asielzoekers, migranten, gemeenschapscentra, winkels en moskeeën zijn regelmatige doelwitten van racistische aanvallen. Sinds afgelopen zomer wordt er op dagelijkse basis dergelijk geweld gerapporteerd. De Griekse autoriteiten moeten het racistisch geweld uitdrukkelijk veroordelen en vervolgen", zegt Dalhuisen.

    ***

     

     Pssst :

    Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering had gekomen, L & O heeft blijkbaar geen voldoende hout gesneden. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij.

    De tweede poging, VnV ‘ dat met een knipoog naar vroeger dagen, stond voor Vrij en Vrolijk,  is ook niet in aanmerking gekomen.

    Laten wij alles dan maar zoals het was.

     

    ***





    23-12-2012, 12:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1101 - OVER DE WET DER WEDERKERIGHEID

    ***

    Zaterdag 22 december

    Zon 8u43-16u40

    H Franciska

    .

    1101 - OVER DE WET DER WEDERKERIGHEID

     

     

     

    Om zeker te zijn dat de wereld gisteren 24/24 heel de dag niet is vergaan, heb ik er nog eens een nachtje over geslapen. Het werd zelfs 1 hele en ½  nacht, want het was al tegen de middag voor ik er uit geraakte. Gewoon veel te zalig in de armen van die twee : van Morpehus en van mijn lieve wederhelft.

    Gisteren was er wel iets mis in het Huis van de Gouverneur in de Stad aan de Stroom. Ook daar wordt alles nieuw,  de hemel en de aarde, maar deze keer wel op de rug van de gewone man. De feiten hielden verband met het cijfer 45 maar of dat nu iets was rond de schoenmaat van de wel zeer Smal geworden Elexir d’Anvers, of rond de maat van zijn col, is mij ontgaan.  Over iets om zijn verstand te bedekken kan het ook niet geweest zijn, want daarvoor zou een kindermaatje volstaan hebben.

    Wat er ook van zij, aléa jacta est, en de gewone Antwerpenaar zal de worp wel betalen. Dr. August Borms draait zich om in zijn graf! Iedere rechtlijnige Flamingant kijkt, met tranen in de ogen, verweesd de andere kant op. De middelmatigheid viert weer hoogtij. De slaafsheid heeft een nieuwe naam gekregen.

     

    ***

     

    Ter zake : Yves Desmet van DM is, curieus hé, deze morgen tot dezelfde vaststelling gekomen als ik : Tiens Tiens, De Wereld draait door’…We zijn dus alle twee van de snuggerste soort, net als jullie allemaal die het door hebben, dat wilden zo maar uit hun nek kletsten. Geniet even mee van Snuggere Yves, waarna weer aan mij, de tweede snuggerste.

    Het was voor de krant aanleiding om trachten na te gaan hoe onze wereld en onze steden er in het jaar 2050 zouden kunnen uitzien. Want de toekomst ligt in de stad, nu voor het eerst in de geschiedenis van de wereld meer mensen in steden wonen dan op het platteland. Hoe maken we daar aangename plekken van om te leven, en vermijden we betonnen jungles? Hoe gaan we dan communiceren? Hoe zullen we het klimaat zien evolueren, de energievoorziening, de mobiliteit, ons werk, het milieu? Wie wint trouwens in 2050 de Ronde van Frankrijk?

    Goed, hé?! JaJan dank zij genieën als de terug opgeviste Desmet haalt DM inderdaad nog het volgend jaar. Of er dan misschien een einde aan komt vraagt U? Ik denk het wel. Want al verpakt hij zijn boodschap in mooie woorden, hij zit er weeral naast.  Allez zeg, hij hoopt dat het platteland verstedelijkt, zodat de verstedelijkte gebieden, want de mens heeft dat nodig, terug ruraal kunnen uitgebouwd worden.

    Vooilà, Le Credo d’un Paysan, zo progressief mogelijk in het vooruitzicht gesteld, een Maya-visie om uit te komen daar waar het allemaal begon, lang voordat die mega-steden er waren.

    O Ja, Smetje bedoelt waarschijnlijk dat onze steden allemaal ‘Big Appels’ moeten worden, om zoveel mogelijk woestijn- of oerwoud-bewoers te herbergen, die zich in onze straten met ezeltjes of kamelen voortbewegen. Basis voor de bedenking is bijvoorbeeld de parkeer-tarief in Gent : € 2,- per uur. Dat is toch om iedere normale mens daar weg te houden?!

    Wat als iemand dat gat in de markt ontdekt, en draag-dromedarissen verhuurt om winkelende dames terwille te zijn? Dromedaris-park in de groene rand, elk dier uitgerust met aan elke kant een ruime, warme, comfortabele draagzak en een bagage-rek boven-op, per halve dag te huur voor weinig geld. Net als golf-karretjes zijn de beesten vrijgesteld van parkeer-muntjes, en ze hebben, desgewenst tegen donker, een blauw zwaailicht op de kop. Met voor speciale gelegenheden, mits bijbetaling, dinglebels rond iedere poot.

    ***

    En nu over naar serieuze zaken, want we slepen onszelf iedere dag dichter bij 2014 en ‘de grootmoeder aller verkiezingen’, waar het conT-federalisme van de Gilde der Wevers ons bestaan zal verlevendigen. Enfin, voor diegenen waarvan het hoofd voorlopig nog uitsteekt boven het maaiveld, hoog boven al die manhaftige in de lucht opgerichte konten, met de neus bijna in elkaars achterste : speciaal voor hen, want de rest is al afgeschreven. Die, lopen, zoals Brueghel het schilderde, geblinddoekt, elkaar achterna. Onze steden zijn omkransd met aangroeisels. De nieuwe ‘bezetters’ volgens Marine Le Pen, maar dat is niet vriendelijk genoeg gezegd. Oneerlijk ‘vijandgevoel’ want geen abstractie gemaakt van  criminaliteit en/of bommenleggertjes-manie. Er zijn nergens Panzers  of Stucka’s omtrent. Alleen messen, kickboksers en een beetje handel in verdovende middelen.

    Het niveau van hun luxe-karretjes-park stijgt met de dag, maar de Rode Staatssecretaris voor Fraudebestrijding, de fiscale administratie en de mensenhandel-bestrijding zien meer brood in het benaarstigen van onze hard werkend middenstand.  Daar loop men inderdaad geen lijfsgevaar!

    ***

    Kijk, en daar zal dus, na 2014, verandering in komen. De PS zal als een melaatse teringlijder uitgestoten worden, wij zullen nu aan de beurt komen om de Franscouillons een verdere 200 jaar te mogen couilloneren en uitmelken, en als we braaf zijn, en ons gedragen, zal er de volgende dag een mooi niet-dingetje met een mooi rood strikje in ons schoentje liggen.

    ***

    Van Leterinator kon men het verraad verwachten : de zogezegd ‘christelijke’ zuil heeft van verraad van de volksaard haar handelsmerk gemaakt. Dat staat te lezen op elke bladzijde van de bijna 200-jarige geschiedenis van dit onzalig land. Hoe kon het ook anders verlopen, toen deze partij begon te verwateren, en versmolt met de opvolgers van hun concurenten-collega’s in het verraad, wijlen de Volks Unie, die naast Hugo Schiltz, de bokkenrijder en partij-springer Bert Anciaux in haar rangen telde.

    Zo nu ook de Averechtsen van de NV Alliantie, van wie de Grote Leider onlangs verklaarde af te willen van de Vlaamse Beweging, die hem niet meer dan een ballast was.

    ***

    Diagonaal doorlezen : wie kaatst, die mag de bal terug verwachten. Dat is de Wet der Wederkerigheid. Er worden mensen van het eigen volk uitgesloten, omdat, zo wordt gezegd, zij anderen uitsluiten. Waartoe ze niet eens de kans krijgen! Dat terwijl die anderen altijd maar verder binnenstromen, om in de watten te worden gelegd.

    Maar ’t is waar : met geld koopt men de boter. En die moet ondertussen eerst worden afgepakt.”t Is immers crisis voor iedereen, maar voor de Vlamingen meest.

    ***

     

     Pssst :

    Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering had gekomen, L & O heeft blijkbaar geen voldoende hout gesneden. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij.

    De tweede poging, VnV ‘ dat met een knipoog naar vroeger dagen, stond voor Vrij en Vrolijk,  is ook niet in aanmerking gekomen.

    Laten wij alles dan maar zoals het was.

     

    ***

     

     





    22-12-2012, 17:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1098 - FASTEN SEAT BELTS : DIT GAAT OVER ONZE MEDIA

    .

    .

    1098 - FASTEN SEAT BELTS : DIT GAAT OVER ONZE MEDIA

     

    Stil! Wees stil! Op zilveren voetjes schrijdt de stille nacht nabij

     

    Zeven op zeven wordt de hardwerkende burger bestolen om hem met de buit (zijn eigen geld) te bedriegen. Als Niet komt tot Iet, dan kent Iet zichzelve Niet.

    ***

    Erg! Heel erg! Dat ik, als Vlaams Nationalist, vredelievend van inborst, opgevoed naar de beste voorvaderlijke tradities, opgegroeid met de leuze die geen enkel ander volk ter wereld voert ‘Nooit meer Oorlog’ in 4 talen, bij het lezen van onderstaand artikel over de media, begrip voel opkomen voor het Teutonen-gevoel voor een ‘frisscher frölicher Krieg’.

    Inderdaad : om de zwijnenstal van de hedendaagse combinatie politiek/media uit te mesten, is alleen een vuurstorm of een neutronen-bom mogelijk. Of zelfs misschien een verbeterde en aangepaste uitgave van de Endlösung…. Alle druksels in de crematoria van de Geschiedenis, en de bedrijvers ervan verbannen naar Shakkamakka.

    Hou mij vast, of ik doe een ongeluk!

    ***

    Al de tijd dat deze blog bestaat, werd hier gesakkerd op de media. Ergo : zonder al die lamlendigheid in de media, zou deze blog zelfs geen reden van bestaan hebben gehad. Tenzij als ventiel om de dichterlijke lichtvoetigheid van betrokkene af en toe de vrije teugel te geven….

    En zo geschiedde, in die dagen, dat ik als het kleine pluisje aan de staart van een der kamelen van de Drie Wijzen, eerder ongewild de ster volgde, die leidde naar de stal met het kribbeke van een nieuwe goede vriend

    http://www.dewereldmorgen.be/

    Ik zette mij neer op de grond, tussen de herdertjes die daar bij nachte lagen te liggen in het veld, en keek bewonderend op naar de goede Sint Jozef, die bloosde van ootmoed en liefelijke deugd, wegens zo’n goed huishouden. Arm maar proper, en verduldig uitziend naar zijn, dank zij Meneerke Peeters, verhoogde geboortepremie en de eerste maand kiendjesgeld.

    Tja, dat zou wel eens de allerlaatste versie kunnen zijn van Het Kindeke Jezus in Vlaanderen. Want vandaag vergaat de wereld.

    Komt, vrienden, laten we onze schup afkuisen voor Koning Herodes Dewitte van het Spionnencentrum ons betrapt. De grens naar Egypte, om naar daar te vluchten, zal wel gesloten zijn, zodat  er andere wegen moeten bewandeld worden om in contact te komen met Bruno Valkeniers. Die was toch zinnens, om na een periode van bezinning, iets te ondernemen in de richting van de media?

    ***

     

    Ter zake :

    Kranten in crisis: alleen DeWereldMorgen.be blijft gratis

    ***

    Het nieuwe platform MediaID moet het mogelijk maken om artikels op nieuwssites van Nederlandstalige kranten achter een betaalmuur te stoppen. Probleem is natuurlijk dat er altijd wel ergens gratis nieuws te vinden is. Bij DeWereldMorgen.be bijvoorbeeld. Een analyse van de mediacrisis die de media zoals we die kennen grondig zal veranderen. ..

    .Op de ochtend na de Amerikaanse presidentsverkiezingen glommen Belgische krantenmakers van trots. Ze hadden met hun originele voorpagina's de Amerikaanse media gehaald. Omdat pas 's nachts bekend raakte wie de verkiezingen gewonnen had, moesten Belgische kranten wel creatief omspringen met hun voorpagina. Het Laatste Nieuws had een dubbele voorpagina: 'Het is Obama' en – een pagina verder – 'Het is Romney'. Beide met aparte artikels en commentaar.

    La Dernière Heure publiceerde een foto van een Amerikaanse president, waarbij het hoofd vervangen werd door een QR-code. Met die code kon je surfen naar een applicatie waar je kon te weten komen wie er gewonnen had.

     

    Zelden hebben kranten hun eigen onmacht meer in de verf gezet. Wie het 'Het is Romney' artikel leest, komt plots tot het akelige besef dat het Obama-artikel en de rest van de verslaggeving over de Amerikaanse verkiezingen in die krant even fake zijn. Met die QR-code schreeuwt La DH van de daken dat het echte nieuws elders te vinden is.

    Na de feiten

    Dat kranten een probleem hebben wordt daar mooi geïllustreerd. Ze komen – soms tot 24 en in het weekend zelfs 48 uur – na de feiten. Ze brengen een samenvatting van het nieuws dat iedereen met een gezonde nieuwshonger al via tal van andere kanalen tot zich nam. Twitter voor de nieuwsjunks, Facebook voor diegenen die willen weten wat hun vrienden er van denken, radiozenders met commentaar en zelfs al analyse, duizenden mainstream en alternatieve nieuwssites om artikels te delen, de originele bronnen voor de ongelovige en kritische lezers, tv voor de beeldjes (die natuurlijk ook al op tal van sites stonden) en voor de comfortabele zetel.

    De Vlaamse kranten slaan nu de handen in elkaar om het tij te keren. Er komt een platform MediaID waardoor je je in één keer kan registreren op alle commerciële nieuwssites en de VRT-site deredactie.be. Uit de officiële communicatie van het platform: “Dit zal de mediasector toelaten nieuwe diensten en een veel persoonlijker media-aanbod te ontwikkelen, op maat van elke gebruiker en diens interesses en behoeftes.”

    Door de voortvarende berichtgeving van De Morgen – 'Nieuwssites gaan achter betaalmuur' – leek het even alsof alle nieuwssites vanaf volgend jaar betalend worden behalve hier en daar een kortje over het nieuws van de dag. Zo'n vaart zal het niet lopen.

    MediaID moet in de eerste plaats toelaten aan datamining te doen. Als alle surfgedrag van nieuwsconsumenten over een lange periode in kaart kan gebracht worden, kan je hen een persoonlijker aanbod voorstellen. Een aanbod waar dan eventueel ook geld kan gevraagd worden. Iemand die elke dag op zoek gaat naar het allerlaatste filmnieuws kan je misschien verleiden met een betalende app die filmnieuws bundelt, zo gaat de redenering. Zeker als er dan een platform à la iTunes bestaat dat eenvoudige betalingen toelaat.

    Gratis op het internet

    De Morgen-hoofdredacteur Yves Desmet zag al meteen een systeem waarbij je voor een vast bedrag toegang zou krijgen tot een aantal artikels van alle bestaande kranten en weekbladen. Dat is heel verre toekomstmuziek. Zeker omdat alle kranten een eigen strategie hebben om inkomsten te genereren.

    In Nederland heeft men het al eens geprobeerd. Het platform eLinea kreeg tweemaal een subsidie maar geraakte toch niet uit de kosten. “Wat wil je ook, op internet is nieuws immers ‘gratis’. En ook op het gebied van opinie en achtergronden kom je (op internet) ruim aan je trekken”, besloot oprichter Wiebe De Jager. Toch wordt binnenkort een poging ondernomen om het platform nieuw leven in te blazen.

    De hardnekkigheid waarmee krantenbazen op zoek gaan naar manieren om nieuwssurfers te laten betalen, is een reactie op de diepe crisis waarin media verzeild zijn geraakt. Voor het vierde jaar op rij vreet de economische crisis aan de advertentie-inkomsten. Maar veel belangrijker nog is de erosie van de verkoop van papieren bladen. Lezers komen aan hun trekken op het gratis en oneindige internet. In Duitsland gaf de Financial Times Deutschland er na twaalf jaar de brui aan. De Frankfurter Rundschau zag haar aantal lezers in dik tien jaar tijd halveren en legde op 13 november de boeken neer. Als er geen overnemer gevonden wordt, is het ook met die krant gedaan.

    Le Soir herstructureert zich kapot

    In eigen land krijgt Le Soir de derde herstructurering in evenveel jaar te verwerken. Na deze snoeibeurt zal de redactie nog 94 journalisten tellen. Dat zijn er 36 minder dan in 2008. Die kleinere redactie moet ondertussen wel ook een site vullen en een digitale avondeditie volschrijven. Uit protest lag er dit weekend geen Le Soir in de rekken.

    Aan Nederlandstalige kant vallen de grootste klappen bij de weekbladen die hele horden lezers zijn verdwijnen. Maar ook bij de kranten – waar in 2009 al flink bespaard werd op personeel – staan de zenuwen gespannen. Bij De Morgen verslijten ze tegenwoordig sneller hoofdredacteurs dan de modale voetbalclub trainers.

     

    De paywall dan maar? Stop het nieuws achter een betaalmuur en de surfers zullen wel hun visakaart boven halen. Het is het credo geworden van de meestal iets oudere mannen die aan het hoofd staan van een noodlijdende krant of mediabedrijf.

    Meestal wordt dan meteen verwezen naar het voorbeeld van The New York Times, de krant die een paywall invoerde en dat draaide – kijk eens aan – niet op een mislukking uit. Door die betaalmuur zag The New York Times de inkomsten uit verkoop voor het eerst sinds lang weer stijgen.

    Maar in een jaar tijd verloor The New York Times website 20 procent van haar lezers en daardoor ook een pak reclame-inkomsten. De daling van de reclame-inkomsten (in de papieren krant incluis) blijft groter dan de stijgende inkomsten uit de verkoop van digitale abonnementen.

    De krant is nochtans zo slim om vrij toegankelijk te blijven via Facebook-verwijzingen of Google-opzoekingen. Zowat 30 tot 40 procent van de bezoekers van The Times komen immers onrechtstreeks. Dat zijn mensen die niet snel een abonnement zouden kopen als ze zien dat ze op een dode link hebben geklikt. Die ben je meteen kwijt. Op grote momenten, zoals de verkiezingen of de storm die over New York raasde, haalt de Times de paywall ook naar beneden, waarmee de redactie meteen toont dat ze niet echt gelukkig is met het systeem.

    Bovendien lijkt het ook voor The New York Times niet zo makkelijk om de surfers te overtuigen te betalen. Nog geen twee procent van de bezoekers aan de site kon verleid worden om een abonnement te nemen.

    Het is ook wat vreemd dat Vlaamse kranten zich spiegelen aan het vlaggenschip van de Amerikaanse journalistiek. Er zijn ook andere voorbeelden. The Boston Globe is de referentiekrant in New England, de regio in het noordoosten van de VS die 14 miljoen inwoners telt (toch nog meer dan dubbel zoveel als Vlaanderen). The Globe heeft 18.000 digitale abonnees.

    Of neem The Times in Groot-Brittannië. De nieuwssite van die krant uit de stal van Rupert Murdoch verloor 90 procent van haar bezoekers na het invoeren van de paywall. De reden dat een paywall een wankel model is in het internettijdperk is eenvoudig. 'There’s always someplace else to get the news', zoals mediaspecialist Jeff Jarvis schrijft.

    Uniek nieuws

    Dat zal ook in België zo zijn. Vandaar de zure opmerkingen van mediabonzen als Christian Van Thillo (De Persgroep) over het gratis aanbod op deredactie.be.

    Larry Kramer die aan het hoofd staat van USA Today gaf onlangs ootmoedig toe dat zijn krant niet achter een paywall kan omdat de inhoud niet uniek genoeg is. Bij een financieel blad kan dat nog wel lukken (natuurlijk zijn sommige beleggers bereid geld te geven aan nieuws waarmee ze geld kunnen verdienen) of bij een krant die over de hele wereld gelezen wordt als The New York Times. Maar hoeveel artikels bevatten Vlaamse kranten die zo uniek zijn dat je ze nergens anders vindt in een gratis vorm?

    Gratis nieuws maakt op het internet trouwens ook deel uit van een totaal nieuw mediasysteem. Mensen stellen zelf hun nieuwsaanbod samen via Twitter en Facebook of via newsfeeds. Ze nemen ook zelf deel aan de verspreiding van nieuws en geven er commentaar op. De betaalmuur sluit die mogelijkheden af.

    DeWereldMorgen.be blijft gratis

    DeWereldMorgen.be zal daarom gratis blijven. Omdat wij willen dat onze artikels door zoveel mogelijk mensen gelezen worden. Omdat we trots zijn telkens een artikel veel gedeeld wordt op Facebook en Twitter. Twintig procent van onze lezers komt via Facebook en nog eens twaalf procent via krantenkoppen.be.

    Omdat we ook denken dat de oplossingen waar de commerciële kranten op broeden de technologische vooruitgang eerder remmen dan stimuleren. De kranten gaan nu bij de overheid bedelen om hun platform te kunnen ontwikkelen. Een platform dat volgens sommigen moet dienen om dat hele nieuwe media-eco-systeem te verstoren.

    De subsidies die ze daarvoor gaan krijgen komen bovenop de honderden miljoenen overheidssteun die ze nu al krijgen. Zonder die steun waren er al lang geen kranten meer. In plaats van dat geld te pompen in noodlijdende bedrijven zou de overheid beter goede journalistiek stimuleren. Daar is nooit eerder zo'n tekort aan geweest in deze duistere en onzekere tijden.

    ***

    Mediaconcerns krijgen elk jaar 350 miljoen euro overheidssteun

    Tijd om wat conclusies te trekken over ons onderzoek naar de overheidssteun voor de kranten. Tijd ook om de optelsom te maken.

    De subsidies voor de kranten vormen een ingewikkeld kluwen. Sommige vormen van steun komen rechtstreeks de kranten ten goede zoals de 120 miljoen euro die De Post krijgt voor de vroege uitreiking van de kranten. Bij andere subsidiestromen is het moeilijker om te berekenen wat bij de kranten terechtkomt. Zo kost het btw-nultarief voor kranten en weekbladen 33,5 miljoen euro. Hoeveel dat voor kranten alleen is, konden we niet achterhalen.

    Maar eigenlijk is dat ook niet nodig. Alle mediagroepen zijn op verschillende terreinen actief: ze geven dag- en weekbladen uit en ze maken tv en radio. Bovendien zijn de concerns met elkaar verweven. De Persgroep is samen met Roularta eigenaar van VTM en Q-Music. Corelio (van De Standaard en Het Nieuwsblad) is mede-eigenaar van productiehuizen DeMensen en Woestijnvis en via Woestijnvis ook van Humo.

    Als de VRT veel betaalt voor de aankoop van Woestijnvis-programma's komt er dus ook een stukje van dat geld terecht op de bankrekening van Corelio. Met die stromen hebben we in onze optelsom niet eens rekening gehouden.

    Een cijfer dat we ook niet opnemen, is het bedrag dat de overheid voorziet voor de uitreiking van tijdschriften. In totaal is er voor de uitreiking van kranten en weekbladen 224 miljoen euro voorzien. De commerciële kranten krijgen 120 miljoen. Maar dat betekent niet dat de rest naar de commerciële tijdschriften gaat. Ook de tijdschriften van sociale bewegingen (denk aan Visie, De Nieuwe Werker of De Bond) genieten van kortingen. Niemand wou ons zeggen hoeveel er naar de commerciële tijdschriften gaat.

    Laten we dan eens de optelsom maken van de geldstromen richting Belgische kranten die ook door wetenschappers als steun worden beschouwd (onder meer door de mediaprofessoren Els De Bens en Karin Raeymaeckers in het standaardwerk De Pers in België).

    De rekensom

    Uitreiking kranten: 120 miljoen euro

    Btw-nultarief: 33,5 miljoen euro

    Overheidsadvertenties: 173 miljoen euro

    Directe steun: 1 miljoen euro (Protocol)

                         7 miljoen euro (directe steun Franstalige kranten)

                         1,26 miljoen euro (Kranten in de klas)

    Gratis abonnementen op trein en bus: 17 miljoen euro

     

    Totaal: 352,76 miljoen euro per jaar

     

    Sommige internationale onderzoekers onderscheiden nog andere vormen van steun. De Amerikaanse mediaprofessor Inger L. Stole toont in zijn werk aan dat de Amerikaanse overheid al heel vroeg de ontwikkeling van de reclamesector stimuleerde en zo de advertentie-inkomsten van tv, radio en de kranten de hoogte injoeg. Bedrijven kunnen reclame aftrekken van de belastingen.

    Ook in België is dat het geval. Heeft ook de Belgische wetgever die belastingaftrek ingevoerd om de mediasector te ondersteunen? Een student communicatiewetenschappen moet dat maar eens onderzoeken. De belastingaftrek kost de overheid in ieder geval handenvol geld: meer dan 400 miljoen euro per jaar. Dat is een schatting uit het jaar 2000.

    Elk jaar geven bedrijven in België meer dan drie miljard euro uit aan reclame. Een kwart van die som komt bij de kranten terecht. Als bedrijven door de overheid gestimuleerd worden om reclame te besteden, is dat dus ook goed voor de kranten.

    Zonder steun geen kranten

    De overheid en de belastingbetalers tasten dus heel diep in de buidel om de mediasector zuurstof te geven. Zonder die steun zouden er niet eens kranten bestaan. Je kan dat makkelijk aantonen. Volgens een onderzoek zou een verhoging van de btw tot zes procent de Britse kranten tien procent van hun oplage kosten.

     

    Het btw-nultarief kost de overheid elk jaar iets meer dan 30 miljoen euro, nog geen tien procent van de totale overheidssteun. Nog een cijfer dat tot nadenken stemt: de overheid legt via de goedkope tarieven van De Post bijna 88 eurocent op tafel per exemplaar. Het schrappen van die steun, zou de prijs van een krantenabonnement dus verdubbelen.

    Een goed bewaard geheim

    Geen kranten zonder overheidssteun en toch is het bestaan van die miljoenensteun een goed bewaard geheim. Ook mediaprofessoren (zoals De Bens en Raeymaeckers in De Pers in België) of politici slagen er niet in de subsidiestromen volledig in kaart te brengen. De steun zit vaak opgesloten in commerciële contracten waar de overheid noch de sector zelf over communiceren.

    Zowel bij De Post, de Belgische regulator voor de postdiensten en de telecommunicatie BIBT als bij het kabinet van de minister van Overheidsbedrijven vingen we bot toen we meer wilden weten over de overheidssteun voor de vervroegde uitreiking van de kranten. We kregen enkel een zeer algemeen bedrag. En van de woordvoerder van De Post kregen we dan nog een ander bedrag (100 miljoen euro) dan de minister van Overheidsbedrijven verklapte in de Kamer (120 miljoen euro).

    Verplicht tot onorthodox onderzoek

    Bij de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, verantwoordelijk voor een groot deel van de advertentie-uitgaven van de federale overheid, verwezen ze ons door naar het CIM (Centrum voor Informatie over de Media). De volledige cijferoverzichten van het CIM zijn echter niet openbaar. Die moet je dus op een onorthodoxe manier te pakken krijgen. Dat is ons ook gelukt. Zo achterhaalden we dat er elk jaar voor 173 miljoen overheidsadvertenties worden geplaatst in de media.

    Ontransparant en onvoorwaardelijkNO

    De steun is niet alleen totaal ontransparant. Er worden ook zo goed als geen voorwaarden aan gekoppeld. Pogingen om voorwaarden op te leggen botsen steevast op weerwerk van de mediaconcerns. De honderden miljoenen overheidsgeld dienen blijkbaar alleen om de kas te spekken van een handvol mediaconcerns en om zo een medialandschap in stand te houden dat almaar minder pluralistisch, kwaliteitsvol en onafhankelijk is.

     

    Dit dossier kwam tot stand met de steun van het Fonds Pascal Decroos

     

    ***

    Diagonaal doorlezen : in de Pers (hier in Italië heet die La Stampa wat al een heel stuk beeldrijker aanvoelt) is er al lang geen sprake meer van met letters in lood gegoten (Buchstaben) bedrukt papier, maar van papier vol geperst met prentjes. Liefst in kleuren, in 3D of HD, die zweven tussen schreeuwerige opschriften  verborgen tussen publicitaire halve pagina’s.                          Zeg maar : beeldvoer voor analfabeten.  Zinnige teksten, voor zover die al te vinden zijn, hebben dezelfde waarde als kostbare parels. Meestal vindt men die onderbedolven in politieke prietpraat in fuiken die wuiven op winden van list en leugen.

    Hier en daar sijpelt een zucht niet-gesubsidieerd privé-initiatief door, gekleurd, maar eerlijk. Het houdt de weg open voor een volledig vrije pers, die ooit moet komen. Net als in het landschap eerst een beekje, dat even verder uitmondt in een stroom of een rivier die het water verder voert naar de zee. Dit in tegenstelling tot de regime-pers, die best te vergelijken valt met een kunstmatig aangelegde waterweg, een kanaal gemaakt door mensenhanden, die wil concurreren tegen  de machtige vloed uit de hoge bergen door de vlakten naar de oceaan.

    Ook daar gaat de vergelijking op : kunstwerken door mensenhanden aangelegd, kosten veel geld. De aanleg van Schelde, Maas, Waal of Rijn, hebben voor hun aanleg nooit ook aar één cent gekost.

    Ieder die wil, kan de redenering verder doortrekken naar de aldoor oplopende Staatsschuld. Om kranten kunstmatig in leven te houden, worden aldoor groter schulden gemaakt. Daar waar een goede krant, een krant naar het hart van de mensen, vanzelf zou verkopen...Goede wijn behoeft immers geen krans!

    ***

     

    VnV  (Vrij en Vrolijk)

     

     Pssst : Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering komt, L & O maakt blijkbaar geen kans. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij. Misschien maakt de tweede opgave een betere kans?  Minder grimmig, maar grappiger, zegt onze Voorzitter. Vrij en Vrolijk is dus een goede slogan, en de knipoog naar het verlelden moet men er maar bijnemen.

    ***

    21-12-2012, 11:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1097 - PATIENT BDW OP MIJ SOFA

    ***

    Vrijdag 21 december

    Zon 8u42-16u39

    H Petrus Canisius.

    .

    1097 - PATIENT BDW OP MIJ SOFA

     

    De Neo Tjeef, betrapt door L’oeil de Moscou

     

    De gluiperigheid op ’t Schoon verdiep moet wel dik hangen.  De Smalle d’Anvers is nog niet eens geïnstalleerd, of hij heeft de ziekte van zijn voorganger al betrapt.

    ***

     

    Bij http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/ een klein beetje gespioneerd, en met veel moeite voor mijn slechte ogen onderstaande uittreksels van De Smalle d’Anvers in De Schandaard in mij op te nemen. Waarbij ik toch moet zeggen, niet geweten te hebben, dat er in mij een soort psychiater schuilging. Of laat het mij liever iet of wat nederiger zeggen : BDW is als publiek persoon, dermate stom dat hij zijn binnenste roerselen, zijn tactic,  zomaar voor iedereen (tegen betaling?) te grabbel gooit. Ja, zo is dat mij opgevallen.

    Zou de man echt niet weten, dat ‘wie ’t gevaar bemint (de media), er ook zal door vergaan’?  De Schandaard is de dagelijkse standaard voor de schande waarin Vlaanderen zich dagelijks laat busselen als een boreling in de natte luiers.

     

    ***

     

    Ter zake :

    … Bart De Wever, Voorzitter N-VA, toekomstig burgemeester van Antwerpen, in De Standaard

    Over de 'mars' op het stadhuis

    ‘Het was niet wat het moest zijn. Maar het was ook niet wat men er achteraf van gemaakt heeft. Zo gaat het vaak bij de N-VA.'

    ‘Ik weet niet of de triomftochten in Nürnberg ook door een plaat van een Australische homoseksuele deejay begeleid werden. Ik denk van niet eigenlijk. Ach, wat heeft men toch al allemaal geschreven over die avond? In de column van Paul Magnette in De Standaard las ik zelfs dat er fakkels werden meegedragen tijdens de mars naar het stadhuis. Die heb ik in ieder geval niet gezien. Het leek bijna het begin van de Kristallnacht. Na dat stuk dacht ik: nog twee artikels en ze zeggen dat we onderweg ook nog alle ruiten hebben ingeslagen.

    'Vraag : werpt de patiënt met deze redenering misschien doelbewust de schuld van zijn succes op de overgekomen VB-leden : ruiten ingooien, Kristallnacht, fakkels : die horen toch niet thuis bij de klassieke Averechtse?

    Te weerhouden diagnose : Patiënt is een gespleten persoonlijkheid. Wijst op een ernstige erfelijke schizofrenie

     

    Over het verschil met Patrick Janssens (Spa)

    'Janssens was een manager. Zijn bloed gaat niet koken van ideologie. Terwijl dat van mij wél kookt van ideologie, misschien zelfs iets te veel. Janssens heeft de stad vanuit een heel bedrijfsmatige logica benaderd. Vóór hem ging Antwerpen kapot aan politique politicienne: beslissingen werden genomen vanuit een partijpolitieke redenering, niet omdat ze logisch waren. Dat heeft hij gekeerd. En dat zal ik voortzetten. Alleen betwijfel ik of bedrijfslogica in de politiek eeuwig toepasbaar is. Ik vrees van niet. Ik zal het beleid dus op een andere manier articuleren.'

    Vraag : Hoor ik hier bij de patiënt geen spijt slechts een historicus te zijn geworden, en bvb geen handelsingenieur met CEO-ervaring in een van ’s lands grootste multinationals? Als historicus zou U slechts toegelaten worden in een of ander stofferig archief, of hoogstens voor de klas van een dozijn sproetige adolescenten. Ik stel alleen vast dat dit U steekt.

    Te weerhouden diagnose :traumatisch rancuneus minderwaardigheidscomplex.

     

     

     

    Over het verdriet in 'sommige Antwerpse kringen'

    'Het enige wat natuurlijk wél waar is, is dat hier een totaal andere coalitie aan de macht komt. Ik word elke ochtend wakker in het besef dat het verdriet daarover in sommige Antwerpse kringen onpeilbaar is. Ik wil daar in bepaalde mate zelfs rekening mee houden. Ik zal mijn mond uitwassen met zeep, echt waar. Maar ik ga echt niet voor elke beslissing de goedkeuring vragen van Lanoye: “En Tom, vind jij het ook goed?”'

    Vraag : klopt het dat U, als patiënt, de indruk wekt als een soort Messias boven de meningen te staan, maar dat U dat officieel niet wilt toegeven?

    Te weerhouden diagnose : het zuiverings-ritueel wijst nogmaals op de complexiteit van de vastgestelde labiliteiten die waarschijnlijk via de familiale stam(boek)-cellen zijn doorgegeven.

     

     

     

    Over mensen als Tom Lanoye

    ‘Elke dag krijg ik dat soort bruine saus over mijn kop gegoten. Dat is dan de merci voor het feit dat ik extreem-rechts heb teruggedrongen. Daarom zeg ik tegen die mensen: “U bent hypocriet, u vond Vlaams Belang eigenlijk fantastisch, dat was immers uw ticket naar de macht.” Moet ik dat echt zes jaar lang volhouden? (droog) Ja, ik moet dat zes jaar volhouden. Want die gáán dat natuurlijk ook zes jaar volhouden.'

    ‘Eigenlijk verwachten ze van mij een soort knieval. Ze willen dat ik hun morele superioriteit erken, en dat ik mijn spraakgebruik aanpas aan wat zij van mij verwachten. Tja, ik vrees dat ze nog lang zullen mogen wachten. Ik heb niet de ambitie om hun vriend te worden. Nooit gehad ook.'

    Vraag : de patiënt geeft dus toe er niet te zijn in geslaagd het Vlaams Belang de keel over te snijden, alhoewel hij nog altijd met dezelfde agressieve neigingen rond loopt.

    Te weerhouden diagnose : in deze patiënt schuilt een gevaarlijk psychopaat, die zijn slachtoffers als een tarantula beloert, om dan op het gepaste ogenblik toe te slaan.

     

    Over de overwinning van Patrick Janssens in 2006

    De Wever vergelijkt de reactie van Patrick Janssens op de verkiezingsnederlaag van Filip Dewinter in 2006, met zijn veelbesproken 'Mars op het Stadhuis' en zijn felle uithalen op de verkiezingsavond: "Toen werd de verliezer gewoon in zijn gezicht uitgelachen. Janssens zei: 'Er zal iemand [Filip Dewinter] vannacht slecht slapen, en dat werd tijd.' Waar was toen het respect?"

    Vraag : patiënt ziet dus overal rond hem verraad en bedrog om op die manier de eigen gevoelens te vertoken.

    Te weerhouden diagnose : hieruit volgt een niet te loochenen achtervolgings-waanzin die, samen met voorgaande vaststellingen, erop wijst dat Antwerpen een moeilijke periode tegemoet gaat.

    Derhalve moet deze patiënt zo vlug mogelijk gecoloqueerd worden, hetzij benoemd in een hogere functie waar hij totaal geen kwaad meer kan. Als Premier van België, bijvoorbeeld.

     

    ***

    Diagonaal doorlezen :  toegegeven, de man heeft over geheel het grondgebied, een golf van latent Vlaams Bewustzijn bovengewoeld, waarschijnlijk tot zijn eigen stomme verwondering. Want gestart als waterdrager bij de Tjeven, tot het zelfs voor die teveel werd. De macht van Het Hof/La Cour samen met de Francofone Domineerders heeft even gewankeld. Maar Hij is een Leider gebleken, die bang van zijn eigen schaduw, in het zicht van vijand, de wapens in het zand heeft gegooid en zich dan maar met een tweederangs positie  tevreden stelt. Het staat hem niet, maar het betaalt goed. We zijn hem dankbaar tot op zekere hoogte, omdat hij in Vlaanderens hoofdstad de zon heeft doen ondergaan voor de Rode Broederschap. En waar Madame ‘Non’ de gewaden heeft afgelegd, en zo goed als een wenende bruid is geworden…

    Maar in onze rechtlijnigheid van L & O, moeten wij benadrukken, dat het hem, zonder de overgekomen mestkevers, nooit zou gelukt zijn. Maar wat, als die nieuwe ‘achterban’ zich plotsklaps realiseert, dat ze verkeerd gegokt hebben? Komt dan, na de NV A, de NV B, met de B van Belang? En wat, als de Antwerpse Burgervader door de Brusselse bonobo’s zodanig wordt tegengewerkt, dat ’t Stadt daaronder begint te lijden?  Wat, moest het kunnen, is de Linxe Kerk nog veel rancuneuzer dan BDW en  zullen ze het hem nooit vergeven, dat zij na 70 jaar, gewipt werden uit de grootste stad van Vlanderen.

    ***

     

    VnV  (Vrij en Vrolijk)

     

     Pssst : Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering komt, L & O maakt blijkbaar geen kans. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij. Misschien maakt de tweede opgave een betere kans?  Minder grimmig, maar grappiger, zegt onze Voorzitter. Vrij en Vrolijk is dus een goede slogan, en de knipoog naar het verlelden moet men er maar bijnemen.

    ***

     

     





    21-12-2012, 09:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1096- OVER DE WEKE ONDERBUIK VAN EUROPA

    ***

    Donderdag 20 december

    Zon 8u42-16u39

    H Theofiel

    .

    1096- OVER DE WEKE ONDERBUIK VAN EUROPA

     

    Churchill, Roosevelt, Stalin



    De ontdekkers van de Weke Onderbuik van Europa

    ***

    Neem dat van die weke onderbuik van Europa maar met een korreltje zout.  Zoiets dat men mettertijd voor gezouten buikspek kan verkopen. Het begrip haal ik uit de woordenschat van wijlen de Bevrijders van Festung Europa. Zij vielen de As-Mogendheden Italië-Japan-Duistland binnen, om het met de woorden Chrurchill te zeggen, in de weke onderbuik aan : zij zetten voet aan wal op het zonnige Sicilië en  trokken langs de laars van Italië  over land naar boven, waar ondertussen de Landing op de Normandische stranden een feit was, zodanig dat alle Duitse kanonnen de verkeerde kant uitkeken, namelijk naar de zee, langs waar de vijand geacht werd aan te vallen.

    Strategie is inderdaad een raar beest. Zelfs als de Geschiedenis zich herhaalt, zoals nu. Zal de bevrijding van Europa deze keer ook daar worden ingezet? Griekenland voor de Grieken, Italië voor de Italianen, Spanje voor de Spanjaarden? En zien we vervolgens vele van die kunstmatige 18de Eeuwse constructies in elkaar stuiken?

    Catalonië, Baskenland, Stadsstaat Venetië, Schotland, Bretagne, Vlaanderen? Inderdaad, waarom moest door mensenhanden verbonden worden, wat God had gescheiden? Verbonden tegen wil en dank, dwars doorheen de volkeren en de de bloedlijnen van de Geschiedenis!

     

    ***

     

    Ter zake :

    Referendum over Catalaanse onafhankelijkheid in 2014

    woensdag 19 december 2012 om 01u35

    ***

    Twee separatistische Catalaanse partijen zijn het eens geworden om in 2014 een referendum te houden over onafhankelijkheid van de regio in het noordoosten van Spanje.

    Door het akkoord tussen de CDU en de meer radicaal-separatistische ERC kan de Catalaanse premier Artur Mas, de voorman van de CiU, aan het hoofd van de regering in Barcelona blijven. Zijn partij moest bij de regionale verkiezingen van 25 november aan steun inboeten, maar bleef de grootste partij. De ambitie van de CiU was echter een absolute meerderheid te veroveren.

    Als beide partijen het daarover eens zijn, kan het referendum ook afgeblazen worden, meldde ERC-leider Oriol Junqueras.

    Madrid is tegen

    De centrale regering in Madrid, onder leiding van de conservatief Mariano Rajoy, is tegen de volksraadpleging in Catalonië gekant. Rajoy wil het initiatief via het Grondwettelijk Hof blokkeren. Hij argumenteert dat enkel Madrid mag beslissen over het houden van refererenda over afsplitsing.

    Rijk-arm

    Het separatisme heeft in Spanje een serieuze boost gekregen door de economische crisis, die gezorgd heeft voor een werkloosheidspercentage van 26 procent. Als rijkste regio van het land vindt Catalonië dat het te veel moet afdragen aan de centrale staat om de kassen van Spanjes armste regio's te spijzen. Eenzelfde rijk-arm-fenomeen doet zich in vele Europese landen voor. (Belga/TV)

    ***

    Diagonaal doorlezen :  de loop der geschiedenis is zo een beetje lijk de winden die de molenwieken doet draaien. Als dat molenkruis niet kan gekeerd worden tegen de wind, is het machteloos. Heel de constructie is erop gericht frontaal de wind te vangen voor de beweging. Pakt men dat verkeerd aan, dan kan de wind zelfs het geheel bedreigen en vernietigen.

    Denk nu niet dat ik van molenwieken meer afweet dan de doorsnee burger. Zintuiglijke waarneming en een beetje gezond verstand, dat is alles. De wind waait, gelukkig maart,  waarheen hij wil. De natuur willen inrichten als een reusachtige wind-tunnel is onbegonnen werk. Wie dat wil, zoals de rijkbetaalde Euro-boniobo’s dat willen, denkt dat hij voor God kan spelen.

    Al is God dood verklaard, dat wil niet zeggen dat de mens zo maar willekeurig orde op zaken mag stellen. Wij hebben inderdaad de Aarde maar tijdelijk in brikleen. We zijn er niet de eigenaars van!

    ***

     

    VnV  (Vrij en Vrolijk)

     

     Pssst : Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering komt, L & O maakt blijkbaar geen kans. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij. Misschien maakt de tweede opgave een betere kans?  Minder grimmig, maar grappiger, zegt onze Voorzitter. Vrij en Vrolijk is dus een goede slogan, en de knipoog naar het verlelden moet men er maar bijnemen.

    ***

    20-12-2012, 15:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1095 - NOTTE VOOR KONING IN HET LAND DER BLINDEN

    .

    .

     1095 - NOTTE VOOR KONING IN HET LAND DER BLINDEN

     

    Opdat zijn (veel te grote) oogschelen mogen afvallen :

     

    Wij bidden U, verlos ons Heer.

    ***

     

    De ‘Pater Omnipotentis’ uit het Credo van de Mis heeft er een rode concurrent bij gekregen. Het is de omni-potente Pater Té uit Oostende, de levend geverfde opvolger van de dode Di Jeanetto. Deze laatste gaat er straks uit, wegens totale impotentie. Hij lijdt namelijk in het klein aan dezelfde impotentie als zijn Franse Voedstervader, de eerste Franse president die zijn onderdanen rapper verliest als een zieke boom zijn bladeren.

    De kopzieke Camps zwaait weeral met zijn wierookvat zoveel hij kan en de gestolde excrementen vindt U, netjes bijeen geharkt, hieronder. Het kost De Morgen waarschijnlijk weer een paar honderd abonnees…. Want Notte is een viespeuk, en daartegen helpt geen wierook meer.

     

    ***

     

    Ter zake :

    De omnipotentie van Johan Vande Lanotte is verbluffend

    OPINIE − 19/12/12, 06u44

    ***

    Terwijl Steven Vanackere in diepe wintercrisis zit, dartelt die andere vicepremier in de rondte alsof het lente is. Overal duikt hij op, elk uur van de dag. Nu eens achter de brede rug van Maggie De Block, dan naast het Afrokapsel van Annemie Turtelboom.

    Hij spreekt het laatste woord, de laatste bezwering.

    De omnipotentie van Johan Vande Lanotte is verbluffend. Je zou gaan denken dat hij nog het enige regeringslid is dat aan politiek doet.

    Staatsman hors categorie.

    Allicht horen we Bruno Tobback alleen nog uit de verte: Johan bestiert het hele circus: land, partij, Oostende. Hij zalft en slaat, is tegelijk libero en spits.

    Zou hij, sportfreak, zich de marathon voor vrouwen op de Spelen van Los Angeles nog herinneren? En in het geheugen de gruwelijke beelden hebben opgeslagen hoe Gabriela Andersen-Schiess strompelend, half verlamd, in spastische ontbinding de meet bereikte?

    Zo wil je niet eindigen als minister van Staat.

    Voorzichtig met het lichaam, Johan.

    In de kritiek op Justitie van partijgenoot Landuyt omarmde hij ostentatief collega Turtelboom. Eerder sprong hij Maggie bij die met haar asielbeleid onder de grond was geschoffeld door Daniel Termont.

    Ook bevriende backbenchers met te grote mond hebben zijn weerzin.

    Man zonder meesters, moreel superieur, ongegeneerd bemoeizuchtig.

    Kerkvorst bij geboorte.

    Hugo Camps .

    ***

    Diagonaal doorlezen : er werd blijkbaar in dit artikel over het hoofd gezien dat Lieve Johan naast het land, de partij en de stad Oostende, ook het Heelal bestuurt. Die doet dat zelfs al fluiten, en met de handen in de broekzakken. Johan is Kerkvorst bij de geboorte.

    Toch curieus dat de haters van het Kerkgebeuren o zo gemakkelijk vervallen in het taalgebruik van diezelfde Kerk. Waarbij gemakshalve vergeten wordt, dat met de wijwater-kwispel, gewoonlijk de Satan wordt uitgedreven. Hier wordt die gebruikt om de Satan binnen te halen. Tja, moest het I.Q van Camps op zijn voorhoofd staan, iedereen zou denken dat het zijn schoenmaat is, en dat hij dus…ver boven zijn stand, op te grote voet leeft.

    Neemt niet weg, dat zo’n artikel van mij een Tien/Tien krijgt, gesteld dat het zou deelnemen in de categorie Zwarte Humor.

    ***

     

    VnV  (Vrij en Vrolijk)

     

     Pssst : Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering komt, L & O maakt blijkbaar geen kans. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij. Misschien maakt de tweede opgave een betere kans?  Minder grimmig, maar grappiger, zegt onze Voorzitter. Vrij en Vrolijk is dus een goede slogan, en de knipoog naar het verlelden moet men er maar bijnemen.

    ***

    19-12-2012, 16:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1094 - IK EN MIJN COMPUTER OF MIJN COMPUTER EN IK

    ***

    Woensdag 19 december

    Zon 8u41-16u38

    H. Urbaan

    .

    1094 - IK EN MIJN COMPUTER OF MIJN COMPUTER EN IK

     

    Evolutie-leer : komt er ooit ’n einde aan?

     

    ***

     

    Net zoals de etiquette voorschrijft dat een welopgevoede Heer voor elk vrouwspersoon, aantrekkelijk of niet, de deur open houdt, haar laat voorgaan (niet op een trap naar omhoog, slimmeke!), of zelf de gootkant neem in het straatbeeld, zo moeten er straks regels bepaald worden hoe we moeten handelen tegenover onze computers met menselijke capaciteiten…

    Met huisdieren, honden bijvoorbeeld, wijst dat zichzelf. In normale huishoudens zitten de baasjes in de zetels, en liggen de hondjes op de mat, en niet omgekeerd. Waar bevindt zich dan onze computer in de te verwachten digitale evolutieleer?  De baasjes houden de hondjes aan de lijn, en niet omgekeerd. Quid onze computer? ‘Wie laat wie nu uit?’ Allez, ik bedoel, de uitzonderingen niet te na gesproken, nemen de macho’s de gootkant, met de computer aan hun rechterkant, dichtst tegen de uitstalramen.

    Maar wie moeten we nu eerst begroeten op straat, de baas of de computer? De mindere wacht tot hij door de meerdere wordt aangesproken. Allez : wie geraakt daar nog aan uit?  Hoeden zijn uit de mode, dus die kunnen we niet even oplichten…. Een oplossing zou kunnen zijn, dat elk, man/computer, zijn ‘bytes’ duidelijk zichtbaar op het voorhoofd draagt. Dan weet meteen elk laptoppeke zijn plaats in de wereld, even zo goed als elke eigenaar. Oei Oei! Daar gaat ieders privacy, want er zal natuurlijk een oorzakelijk verband bestaan tussen I.Q. en het aantel bytes.

    Ziet U, het is allemaal niet zo simpel als het eruit ziet.

    Wat ik wel weet, is dat Lernaut & Hauspie ver voor hun tijd door het Groot Kapitaal de kerkdeur zijn uitgewerkt voor het einde van de Mis. Hun spraaktechnologie ingeplant in al onze computers, had, ons aller portemonnee ten goede, de wereld kunnen veroveren. En de FLV (Flanders Language Valley, the holyest spot on earth!) was dan in de koppekes van mijn kleinkinderen blijven hangen onder die wereldschokkende naam, in plaats van ‘Kijk, mannekes, daar op die plaats stond ooit de boerderij van de Familie Comyn, waar Grootva als peuter binst de oorlog, samen met heel het gebuurte, tabak mocht komen naaien. En daar, in die glooiing van de groene weide, in de schaduw van die ene kopwilg, zag hij ooit Grote  Zus, later Tante Nonneke geworden, de liefde afweren van haar Canadese Be(v)rijder...’

    JaJa, daar was eerst van ’14 tot ’18 The Ypres Salient gelegen, met later de haastig toegewerkte bommen-trechters in de weiden, nog later het hoofdkwartier van L & H, en na het faillissement, de hoofdzetel van Weefautomaten Picanol met een sliert van losstaande neven-bouwsels. De speech is intussen al lang gone with the wind….

    Computers zullen dus kunnen horen, ruiken, zien en voelen. Maar kinnekes maken? Dat is iets, verhoop ik, waarvoor speciale vergunningen zullen blijven bestaan. Tenzij ook dat eerstdaags duidelijk wordt. Dan zullen we computer-robotten zien opduiken in het straatbeeld, met een rokje, of met een pantalonneke.  Awel, als Cristine Van Broeckhoven daar werk van mocht maken…..

    ***

     

    Ter zake :

    IBM: computer kan binnen vijf jaar horen, ruiken en voelen

    18/12/12, 16u52  − Bron: AD.nl – DM. Be

    ***

    Terwijl de meeste media op dit moment terugblikken op het afgelopen jaar, maakt technologiebedrijf IBM jaarlijks een lijst van trends die de komende vijf jaar worden verwacht. De voorspelling? Computers kunnen binnen vijf jaar ruiken, horen en voelen. .

    Elk jaar komt IBM met een '5 in 5' rapport, waarin vijf ontwikkelingen worden genoemd die het bedrijf de komende vijf jaar verwacht. Dit jaar ligt de focus op de manier waarop computers in de nabije toekomst informatie zullen verwerken. Dat kunnen ze volgens IBM straks op een manier zoals mensen nu doen met hun zintuigen.

    Volgens Bernie Meyerson, vice-president van IBM, zou dit een totale verandering van de architectuur van de computer betekenen. Bij het programmeren moet alle informatie nu nog steeds, bit voor bit, worden ingevoerd door mensen. 'Maar stel je voor dat een computer straks naar een voorwerp zou kunnen kijken, en op die manier informatie tot zich zou kunnen nemen', zegt hij tegen de Washington Post.

    Het idee is dat mensen en computers eenzelfde soort taal spreken. En volgens Meyerson is dat niet zo bizar als het klinkt. Geur en smaak hebben bijvoorbeeld een chemisch uitgangspunt. Als computers bepaalde moleculen van elkaar zouden kunnen onderscheiden, kunnen ze mensen bijvoorbeeld waarschuwen voor gif of voor voedsel waar zich ziekteverwekkende stoffen in bevinden. En als er uitgebreide geluidsanalyse wordt toegepast, zouden ze het verschil kunnen horen tussen een baby die huilt van ongemak of kraait van plezier. Computers zouden ook het verschil tussen bijvoorbeeld wol en beton kunnen 'voelen' door signalen van vibratie en temperatuur met elkaar te vergelijken. .

     

     

    ***

    Diagonaal doorlezen : ik ben er nog altijd niet helemaal uit : zijn zo’n computers wel mogelijk in de politiek? Moeten wij dan überhaupt nog om de zoveel jaar politiekers gaan kiezen? Met de bytes (of het I.Q) op het voorhoofd, duidelijk zichtbaar voor iedereen, weet het kleinste kind toch dat alle huidige potentaten meteen gezakt zullen zijn? Verder dan hun schoenmaat zullen ze niet komen!

    Voor de lagere I.Q’s zou er vrijstelling van publicatie-plicht moeten komen, zodat deze mensen niet publiekelijk zichzelf te schande maken. Die verplichte I.Q-dracht op het voorhoofd van mens en computer zou vooral in de zakenwereld veel tijd uitsparen. En zoals U weet : (time = money)

    Ook voor de wapen-lobby verschijnen er enorme groeimogelijkheden. Alle zevenschot-modellen met menselijke bediening worden vernietigd, en vervangen door wapentuig die te bedienen valt van op de centrale voor-geprogrammeerde dispatch. Elk individu bepaalt zelf de graden van alarm die hij of zij wenst, en welk gevolg daaraan moet gegeven worden. Zendt een brein bvb Red  01 (misdrijf met levensgevaar) uit, wordt dit in een nano-seconde gecheckt, en bij bevestiging beveelt de dispatch een dodelijke straal af op het gevaar. Alles zal controleerbaar zijn, en kan ten allen tijde seconde na seconde herdraaid worden. In feite het logisch gevolg zoals we zien bij ‘Opsporing Verzocht’ met de thans voorhanden zijnde bewakings-camera’s.

    Denk eens welk enorm werk er zou bespaard worden aan de Rechtbanken, en becijfer bij Uzelf hoeveel onschuldige mensenlevens er zouden kunnen gered worden door deze ogenblikkelijke gecomputeriseerde misdaad-bestrijding.

    Als we de cumul verbieden tussen  de bytes van de man  met die van zijn computer-vriend, zal alle bedrog uitgesloten zijn. We spelen de man, niet de bal. Want religie zal een rode knop zijn die slechts eenmaal (bij de geboorte) zou moeten kunnen bediend worden, en die met het individu mee het graf ingaat.

    Als het ooit zover komt, dan hoop ik, dat er een tweede groene knop zal voorzien worden, die staat voor de taalkeuze van elk individu : naast de moedertaal van zijn keuze, daarnaast wereldwijd, het Esperanto. Met een beetje verbeelding kan er dan een simultaan-vertaling van de ene taal naar de andere geprogrammeerd worden, zodat wij zingend en keuvelend  de wereld kunnen rondreizen.

    Jongens, jongens, dat wordt hier een hemel op aarde!

    ***

    Pssst : Bij het verlaten van deze droom : de uitvinder ervan niet vergeten AUB.

    ***

     

    VnV  (Vrij en Vrolijk)

     

    Pssst : Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering komt, L & O maakt blijkbaar geen kans. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij. Misschien maakt de tweede opgave een betere kans?  Minder grimmig, maar grappiger, zegt onze Voorzitter. Vrij en Vrolijk is dus een goede slogan, en de knipoog naar het verleden moet men er maar bijnemen.

    ***

    19-12-2012, 15:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1093 - EEN WEERSPIEGELING VAN DE SAMENLEVING ZEGT U?

    Dinsdag 18 december 2012

    Donkere maand

    Zon 8u41-16u38

    H Winibald

    .

    1093 - EEN WEERSPIEGELING VAN DE SAMENLEVING ZEGT U?

     

    Met een hart

     

    Lijk “n koekebroodje..

    ***

    Mijne Dierbaren,

    Mijn excuses voor deze dagenlange afwezigheid. Hang hier figuurlijk en letterlijk aan het zijden draadje van een straalverbinding. Door ‘hemelse atmosferische perturbaties’ was er enkele dagen geen straal en dus ook geen verbinding., Half Italië is van half december tot half januari half in slaap…. ‘Magniani’, dat is Espagnol, en ‘domani’ is Italiaans, maar betekent wel hetzelfde. D.w.z. ‘Nu niet’. Om U een gedacht te geven : het voelt echt apocalyptisch aan en al helemaal in overeenstemming met het aangekondigde einde v/d wereld op 21 december.

    Zal het nooit meer doen, Meneer de Jugepee, en zend Jef Vermassen nu maar naar huis, want die kan ik niet betalen met mijn klein pensioentje.

    André B.

    ***

    Rommelig, nietwaar, deze ‘samenleving’! Demente oudjes die opfleuren bij de Rozen van Margrietje uit hun jeugd, moeten nu in koor gaan optreden in Het Sportpaleis met teksten waarin ze zingen over  ‘Follow Me’ die ze niet begrijpen en zelfs niet eens kunnen uitspreken. Maar met de aftakeling waarmee ze ons opfleuren, zijn ze een weespiegeling van de maatschappij. Niet zo spectaculair maar veel intenser zou zijn, in elke seniorerie, na de siësta een zangnamiddag met oude schl0lgers en oude door iedereen gekende volksliedjes. Met, als kers op de taart, het gezelschap van de kleinkinderen.

    ‘De boekskens’ schrijven het ons voor : het script van ‘Thuis’ en van ‘Familie’ is levensecht en waterproof uit het leven gegrepen. Wat onze jeugd daar ingelepeld krijgt is de weerspiegeling van de samenleving. Een normaal gezin, 1 vader, 1 moeder, kinderen is ‘ouderwets’ want rondom ons moeten er normale homo’s zijn, normale lesbiennes en normale tussensoorten, moeten 1 man en 1 vrouw zo dikwijls van beroep, van partner en van overtuiging wisselen als van onderbroek. Liefst mèt gebruiksaanwijzing. Het leven is één (bier)feest, werken doen we in ons tussentaaltje met ronkende rrrrr’s in de overblijvende tijd, maar we leven en wonen royaal. Als we niet werke, dan slape we, of schuile we (notabene einde december) voor winterse buie. Tja, wat had U gewild? Dat het lente-buien zouden zijn? Dat kan natte rege zijn, of waaiende waaiende wind. Nooit niet-waaiende wind!

    Een dorp met maar een of twee nationaliteiten is een rariteit, en een stad moet minstens bijna 200 nationaliteiten kennen om ‘van iedereen’ te kunnen zijn. ‘Iedereen inbegrepen’, en als we dood zijn groeit er gras op onze buik….

     

    ***

     

    Ter zake :  Gelukkig is er nog een echte wereld, al wordt die ons zoveel mogelijk verborgen gehouden. De naam Poitiers in Zuid Frankrijk doet altijd een belletje rinkelen. Niet zozeer wegens de militaire overwinning op de legers der Barbaren in 732, maar eerder wegens de redding van onze Christelijke Beschaving.  Maar al die vele honderden jaren, is de aanvalsdrift blijven beuken op de poorten van onze veiligheid. Lukt het niet met geweld, dan wordt er list ingezet.

    En onze Leiders leiden ons niet met helder doorzicht, ze leiden ons in  het verderf, in de overtuiging er zelf beter van te worden. Het kind heeft zelfs een naam : politiek correct volgen en vooral geen eigen mening hebben. Dan komt een bericht als hieronder over als een straaltje lentezon in een donkere uitzichtloze winter.

    We zijn fier volledig achter deze gedachte te staan van de

    Génération Identitaire, die eind oktober de moskee van Poitiers bezette met 60 jongeren en vorige maand te gast was op de Uylenspiegelfeesten van het KVHV, hield afgelopen zaterdag 8 december (Maria Onbevlekte Ontvangenis) met honderden jonge nationalisten een fakkeltocht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Lyon, beschermheilige van de stad. Prachtig!

    Weggeplukt bij FB

    Robin Vandenberghe Zie http://www.bloggen.be/roeland/

    ***

     

    Heb ik iets tegen moskeeën? Om de dooie dood niet zo lang ik leef : elk vogeltje zingt en bouwt zoals het gebekt is en pootjes heeft. Maar laten we elkaar goed begrijpen : elk ion z’n eigen achtertuint. Ik niet bij mijn buur, en mijn vuur niet bij mij. Want na hun moskeeën, willen ze ook hun wetten.  Ook voor ons. Sharia 4 All. Willen andere volkeren hun eigen eredienst hebben : waar kunnen ze beter zijn dan in eigen rangen?

    ***

    Diagonaal doorlezen :  Marine Le Pen dreigt gerechterlijk vervolgd te worden, omdat ze (bijna) twee bezettings-mogendheden met elkaar heeft vergeleken. Tja, vriendelijk was dat niet, maar die bezettingen, die waren/zijn dat toch ook niet?

    Het is ook niet fair de Duitse Nationaal Socialistische Arbeiter Partei uit dat ene land, te vergelijken met een veelvoud van vreemde mogendheden, die in hoofdzaak maar één gelijkenis hebben, dat is de Arabische taal. Over eenheid van overtuiging of religie  mogen we zelfs niet spreken, want in hun eigen landen moorden ze elkaar uit lijk wilde volksstammen in het regenwoud….

    Die Duitsers waren beulen, maar ze waren tenminste even beschaafd, of zelfs beschaafder dan wij, want het was een volk met een hoogstaande cultuur. Spijtig dat het zo’n bloeddorstige leiders had.

    ***

                 VnV  (Vrij en Vrolijk)

     

     Pssst : Mijn favoriete partijnaam voor het Vlaams Belang, voor geval dat er een naamsverandering komt, L & O maakt blijkbaar geen kans. Law and Order : het zijn nochtans de fundamenten van deze partij. Misschien maakt de tweede opgave een betere kans?  Minder grimmig, maar grappiger, zegt onze Voorzitter. Vrij en Vrolijk is dus een goede slogan, en de knipoog naar het verlelden moet men er maar bijnemen.

    ***

     

     







    18-12-2012, 15:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!