MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    22-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.51 – TSCHELDT CORONA MEPT GRETA & ANUNA K.O. – De Sproojes zijn over en uit – nu wijwater uiteen ander vatAUB

    51 - TSCHELDT

    *

    CORONA MEPT GRETA & ANUNA KO

    Naar verluidt zijn Greta hunberg, Anuna De Wever en tal van hun klimaat-medestanders in een collectieve depressie weggezonken.

    **

    Vanuit uit meerdere verre landen zijn gerenommeerde psycho-therapeuten per zeilboot, catamaran of olietanker onderweg om onze geliefde klimaat-engelen er bovenop te helpen. Te vrezen valt dat alle hulp te laat komt. maar toch niet helemaal vergeefs zal zijn. integendeel.

     

    Met de urgentie van een hoogdringende opname op de spoedafdeling, worstelen Greta en Anuna met een acute vraag naar zingeving en het toekennen van enige betekenis aan hun bestaan.

    Televisie kijken, lijkt het alleen maar erger te maken. van radio-nieuws moeten ze braken. Geen van beide durft een rinkelende GSM nog aannemen. de bodem is onder hun voeten weg geslagen. Op goed een paar weken tijd, kreeg het Corona voor mekaar waar duizenden klimaat-spijbelaartjes slechts kunnen van dromen. Dat door het massaal wegblijven van toeristen in Venetië opnieuw vissen in de gondelvrije kanalen zwemmen, zonder dat Greta of Anuna daar de hand in hebben, wordt als een streep door hun missionaris-houding beschouwd. En Corona heeft nog meer heilzaams in de aanbieding.

     

    Vliegtuigen blijven aan de grond (tel uit je CO²-winst!). Treinen worden geschrapt. Bussen worden vervangen door een bakfiets, daar in de regel toch slechts één passagier kan worden geteld.

    Zowel op het platte land, steden en grootsteden is het autoverkeer gedecimeerd. Burgers genieten van weldadige nachtrust. Ongevallen met zware letsels worden een zeldzaamheid. Zingende kinderen gaan te voet, met de fiets en de step naar school. fijn stof? nooit van gehoord! Het dagelijkse bestaan dat zich in stilte en eenvoud voltrekt, wint aan kwaliteit.

    De files richting shopping-centra zijn verdampt. Het is gedaan met het aanslepen van overbodige rommel en industrieel voedsel dat de aarde en ons lichaam vernietigt.

    Iedereen blijft thuis. de vakantie-industrie stort in elkaar. Het is voorgoed voorbij à 49 euro naar Barcelona, Zmsterdam en Genua te vliegen. Asfalt en beton van Europese en internationale luchthavens wordt door geëngageerde schoolkinderen weggekrabd en vervangen door een tapijt van biologische teelaarde.

    Hier-winkelen wordt de norm. Buurtwinkels die het hoogst noodzakelijke aan de man brengen, schieten als tere paddenstoelen uit de grond.

    Benzine-pompen gaan dicht. Auto-industrie in transitie. Huifkar en paard worden opnieuw de norm. Het kost u minstens vier weken en een voerman om bij uw Erasmus-lief in Bordeaux te geraken.

    Het is gedaan met het heen en weer transporteren van miljoenen flessen wijn en duizenden vaten bier. Elk gezin heeft recht op vijf theeplanten om feesten en partijen mee op te luisteren. Water uit de kraan wordt helemaal gratis.

     

    Bovenstaande lijst is verre van volledig. in de omgeving van Greta en Anuna kan wel worden vernomen dat beide Klimaat-Heiligen overwegen het roer helemaal om te gooien. Meer zelfs: ze broeden op een revolutionair, innovatief en urgent plan. Greta en Anuna hebben bij hoogdringendheid een audiëntie aangevraagd bij Eurocommissaris Frans Timmermans. Ze zouden deze goedbetaalde grijze baard willen vragen de 1000 miljard (!) die de Europese Green Deal ons de komende decennia zal kosten, om te buigen richting de Chinese provincie Wuhan. Een paar tientallen miljoen euro zullen overigens volstaan om openbare markten, slachthuizen en eet-stalletjes schoon te vegen en te desinfecteren. Chinese markt-kramers die toch nog worden betrapt achter aan een aanrecht dat doorbuigt van de niet-gespoelde darmkanalen, vleermuis-vleugels, kippen-magen, gebakken eekhoorn-pootjes, inktvis-schubben, wormen, sprinkhanen, gemalen tijger-kloten en gestoofde apen-hersenen, worden per direct op strafkamp gestuurd. net zoals in Mao’s goeie ouwe tijd!

    tibeert

    *

    Naschrift

    *kijk, er zijn nu eenmaal bij jonge meisjesdromen, veel soorten van. Maar bij ‘sprookjes’ weet iedereen dat deze een soort van positieve ervaring willen meegeven. Het kader is dan ook meesral schilderachtig. Zelfs bijna…hemels, bij manier van spreken.

    Misschien is sit de reden waarom ze in onze tijd niet meer zo gegeerd zijn. ik durf er zelfs nen Duvel op verwedden, dat geen van beide kliimaat-vijgen ook maar iets weet over boze heksen of zo. Noch over dappere ridders op witte paarden.

    Zeker wensen we hen nog een verder lang en gelukkig leven. Met misschien andere ‘vershijningen’, zo van meer religieuze aard. Waant daar zal veel vraag naar komen…

    En,e, wetewa, meistjes? Als het erop aankomt, zal ‘T

    Rome’ een veel vrijgeviger sponsor zijn dan die waar jullie nu fortuin mee maken.

    Odertussen, zodra het kan, ga

    terug naar de schoolbanken om er die ‘stringen van jullie te verslijten. Stringen BH’s, zijn zo hebben jullie al bewezen, de beste middelen om mooi weer mee te maken.

    .

    Onnozele truntekoesen! Rap were in ulder kot.

     

     

    22-03-2020, 19:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.104 - HET DAGELIJKS NIEUWS Corona Manie & Volwaardige Coburger Comedie

    1636

        104 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 22 maart 2020

    *

        Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE VOLWAARDIGE COMEDIE

    *

    De vorming van de federale noodregering, die zgz nodig was om het hoofd te kunnen bieden aan de coronacrisis, was helemaal niet nodig. Dat komt niet van mij, maar van Rik Van Cauwelaert, de eminence grise van de Vlaamse wetstraat journalistiek…./…voor CD&V ligt dat een stuk gevoeliger…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…


    Moesten de historisch Nederlanden dw.z. de originele bevolking van thans maar liefst drie ‘Staten, van de Oostzee tot aan de monding van de Zoom (La Somme) VRIJ-UIT kunnen mogen kiezen, dan zouden al lang op de torentransen, de leeuwen dansen. Alle ‘oude gewaden’ zouden zijn afgelegd. In hedendaagse bewoordingen zou betekenen dat PVV-VB het zakje besturen.

    ************

    Rood, Blauw en Groen incl. alle tussenschakeringen, worden bij Wet verboden (insubordinatie), met de steun van de van oorsprong tot Regeren bestelde ‘Christelijken’. De ‘Kiesdrempel’ staat aan onze kant; terwijl de CVP tot nader order halvelings uitgesloten blijft ter wille van het OCRA-Schandaal, en nog meest omwille van het onlangs gepleegde VERRAAD door mee te spelen in deze zgz ‘Noodregering’.

    *

    Met een propere lei beginnen aan de opgang in de vaart der volkeren, eiste ook nieuwe Leiders. Deze keer door het volk zelf gekozen.

    -

    Allemaal zaken die dringend op de agenda staan, voor wie deze CCC-aanval zal hebben overleefd. Afspraak na Mei 2024. Houdt de vuren brandende.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    -

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….


        TSF (en Flamand) 06 u-03.30 – 07 – ENZ

    naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.

    -

       Laat-avond-journaal van de dag voordien

    21 maart 2020

    Bij ons ‘in de Vlaanders’ zijn er OP EEN DAG maar liefst 30 doden bij, zodat het totaal nu op 67 staat. Er liggen meer dan 1000 gevallen in de ziekenhuizen waarvan 238 in IC. De verspreiding van de gestorven is: 33 in Brux., 10 in Vl en 24 in Wall., dus 6% van de gevallen moet dat bekopen met de dood (en niet zoals VRT meldde 3%)

    -

    Alle geplande niet dringende operaties zijn geannuleerd en ook zo de consultaties.

    In de meeste ziekenhuizen worden de afdelingen die leeg waren gekomen, verbouwd: Technici en zelfs medisch personeel helpen daarbij. Het is nu nog de stilte voor de storm, medische ploegen zitten thuis in stand-by.

    -

    Wat wel opvalt, is dat er op Spoed veel minder andere gevallen zijn, zoals hartfalen, breuken, … Waarom is nog de vraag!

    De grote bezorgdheid van de Overheid is nl. dat het toezicht op ouderen voor een groot deel wegvalt bij hun thuis! Eenzaam & verlaten…

    De eerste 2 weken zullen nu moeten uitwijzen hoe goed de bevolking de maatregelingen opgevolgd heeft.

    *

    Noord-Italia, vooral Lombardije, is catastrofaal: precies of er een tsunami doorgeraasd is. 1800 patiënten op IC. Militairen helpen de zware zieken vervoeren via de weg of zelfs via de lucht, naar andere mindere drukke hospitalen. Alle zorgverleners werken er 12u/d. En 't is wel zo dat Italia met méér dan 62 miljoen inwoners, veel minder IC heeft dan wij!

    De laatste 24u zijn er 800 doden bijgekomen. Totaal meer dan 4800.

    Zelfs Het Leger vervoert naar de crematoria… Meestal reeds in de eerste uren na het overlijden…

    -

    De burgemeesters in die regio eisen nóg strengere maatregelingen. Alhoewel, sedert Mussolini ‘in de pas lopen’ meer regel is dan uitzondering….

     

    De daklozen mogen niet op straat rondhangen: maar waar moeten ze dan heen??

    In een fabriek waar be-ademings-toestellen worden gemaakt, schakelt men het leger in om te helpen. Zo kunnen er meer de deur uit…

    Bij de koerier-bedrijven zingen de werknemers onder het werk. Op die manier willen ze ‘t volhouden.

    *

    Nederland. Heeft te weinig IC, en moeten eveneens patiënten overplaatsen naar andere ziekenhuizen onder begeleiding van het leger. Ook bussen dienen voor ziekentransport!

    *

    In de Elzas (L’Alsace) Frankrijk, krijgen we hetzelfde te horen. Mulhouse kan het niet meer aan. Alle AZ liggen vol, nood-hospitalen worden opgericht in veldhospitalen van het leger. Een militaire Airbus brengt patiënten over naar andere regio’s die minder getroffen zijn om daar in IC te kunnen geholpen worden.

    De medische staf van Mulhouse wordt zelfs ondersteund door psychologen zodat ze het kunnen vol houden.

    En dan kampen ze nog met een tekort van allerlei materiaal: mondmaskers … tot be-ademingstoestellen.

    *

    In Brux. controleert men met Drones: men heeft de indruk dat veel mensen de maatregelingen niet goed opvolgen. Of zou dat eerder een taal-probleem zijn??

    -

    In la Capitale is het, met dit mooi weer enorm druk in de parken: mensen sporten samen, en laten geen afstand tussen hen onderling. Reeds 48 PV’s opgemaakt.

    *

    Onze landgrenzen zijn dus potdicht sinds gisteren. Maar nog proberen mensen dit te negeren. Enkel mensen die naar hun werk gaan met een attest van de baas mogen door.

    Er werd ook bekomen dat de politie-controles niet gemeld worden via de GPS-systemen!

    In Kemseke was er geen controle, en zo gingen mensen te voet van Vl. naar Ned. om daar in de Albert Hein te shoppen. Waarom zou dat niet mogen, aldus die mensen zelf!!! Burgerzin??? Ook zag men op de beelden verschillende Ned. wagens bij ons binnenrijden.

    Op de E17 in Rekkem kwam een (getinte) ‘Fransman’ met vrouw in lange rok ook shoppen bij ons. A ja, hij was grensarbeider bij ons, en kreeg oa maaltijdcheques als loon, maar die kon hij niet gebruiken in La Douce France. Back home was de boodschap! Enz.

    *

    Aan zee had men ook zijn handen vol. En de zakken leeg.

    Knokke moest veel Nederlanders terugsturen. Allen kregen een PV want er was nu al genoeg verwittigd (zelfs tot op de grens met borden!!).

    -

    Blankenberge: 17 PV

    De Haan: daar controleert men met een drone.

    Daar zegt de burgemeester dat alle campings door de overheid dicht moeten. Maar… op die campings ‘wonen’ mensen permanent, dus die kunnen niet naar huis, want ze hebben er geen. Dat is al jaren een Wet dat men niet permanent op een camping mag wonen. Maar dat gebeurt overal, ook bij de Wallons.

    *

    AZ Groeninghe (Kortrijk) zegt dat ze voldoende bedden vrijgemaakt hebben op hun afdelingen. Ze zijn er klaar voor.

    *

    Haven (Antwerpen): nog 100% draaiende. Daar leveren ze goederen bv. bananen, voor de ganse EU. Wel wordt vastgesteld dat de aanvoer uit China nu daalt. Er is enkel hoop dat de dokwerkers niet ziek vallen, want dan is dat een nog grotere ramp…

    *

    Australië: neemt nog altijd geen drastische maatregelingen niettegenstaande het virus ook daar heeft toegeslagen. Men mag nog met max 500 mensen samen komen. Zo heeft men bepaalde stranden gesloten omdat er téveel volk was! Idioten zijn het!

    *

    China: geen nieuwe binnenlandse besmettingen meer, maar daar vreest men een mogelijke 2de golf vanuit het buitenland.

    Huwan is al 14d virus vrij!

    Hong Kong: stijgt het aantal CP. Nu moeten alle ambtenaren thuis blijven.

    *

    India: dat 1 miljard mensen telt, daar wilt iedereen nu naar huis. Uit vrees voor CV. Met als gevolg overvolle treinen, stations, bussen, pleinen…

    *

    Unizo vraagt aan de verhuurders van panden of ze niet 1 of 2 maanden huur kwijt willen schelden aan de ondernemers (die een flink budget krijgen van de Vlaamse Overheid). Zo zot had ik het nog niet bedacht!

    *

    Radio 2 ‘leeft mee met de mensen’: daar nu geen concerten meer mogen, brengen zij op hun app huiskamer-concerten van zangers/ressen

    *

    Het blijft een vraag of de Olympische Spelen dit jaar zullen doorgaan. De belangen daarrond zijn gigantisch. Bij de atleten zijn de meningen verdeeld.

    *

    Daar men vaststelt dat nog voor ‘veel mensen’ de maatregelingen niet duidelijk zijn, is er een nieuwe website: coronagame.be. Deze is gratis en is een spel dat men gemakkelijk met de kinderen kan spelen, bv. hoe was ik mijn handen goed?

    *

    In Oostende start maandag Daikin terug op: ze hebben op de werkvloer, alles aangepast zodat het veilig werken moet zijn met minder personeel.

    *

    Daarentegen sluit NV Deceuninck (Hooglede + Frankrijk) zijn deuren. Ze werken met duizenden arbeiders en zijn op de wereldmarkt, leider van PVC ramen en deuren

    *

    In Zeebrugge is er een 39 j verongelukt met de wagen, die uit de bocht vloog en uitbrandde. Hulp kon niet meer baten.

    *

    Door de CV ontdekken de Vlamingen terug hun buurtwinkels. Die herleven. Daar mensen zich niet te ver moeten verplaatsen voor verse producten, bv. Hoeve-boerderijen waar men verse zuivel, groenten, vlees... kan kopen.

    FINITO

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische  een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten

    -

    De Dag des Oordeels? De Dood komt als een dief in de nacht…

    Mei ‘40

    Toen was de lucht vol geronk.. ’t Gebuurte bij ons liep samen: die Rijkwachter-op-Rust van nr. 19 bezat als enige, ‘nen TSF’ waarop hij van minuut tot minuut luisterde naar zowel het NIR (Bx): die vent sprak Frans, als naar het OKW in de Deutsche
    Sprache want hij had nog in de jaren 20 in Duitsland ‘gediend’. Zo bleef iedereen dagenlang getrouw op de hoogte. Met de echo’s van de Libre Belgique als toemaat.

    Kijk, dezelfde seffer heerst deze morgen bij ons, aan de ontbijttafel. Met dat kleine batterij-dingetje dicht tegen ons oorschelpen. Acht uur. Van Het Westelijk Front geen Nieuws…

    *

    **










    22-03-2020, 19:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.103 - HET DAGELIJKS NIEUWS Hert CV in Italia bindt in daar waar het begon –maar de Corona Regering en het ECB staan erbij en blijven sabbelen op de kool. Met gesloten grenzen..

    1496

        103 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 21 MAART 2020

    *

        HAHA....je zult het maar tegenk

    omen er is nu geen W.C-papier in onze winkels. We zullen weer gazette-papier moeten gebruiken gelijk in de oorlog.

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    De corona regering

    *

    … En daarmee blijven de twee grootste partijen van Vlaanderen (én België) in het federaal parlement in de oppositie, wordt dit land bestuurd zonder een meerderheid in Vlaanderen en heeft het voor de derde keer op rij een francofone eerste minister.

    -     Nog even op de tanden bijten. Binnen de ‘afzienbare tijd’ van nog maar amper VIER jaar afzien, komen we er wel uit. Foetsie La Belgica, foetsie Michellie, foetsie La Muette de Portici…  

    …. hopen op nieuwe verkiezingen…./… moet gezegd dat het niet goed gaat met de N-VA…/…

    -     Ach ja, die NVA van ons Grootvava… Even Guvaal hernemen…

    2018 = het communautaire even de frigo in, JOBS zijn het gewin. VB fors omhoog en NVA… klein verlies.Valt nog mee dus doen ze mee.

    BOEM !!! BOEM !!!! BOEM !!!

    Drie keer is scheepsrecht. Hunne al zwak staande Euro is gevallen. Ze willen er uit en doen… de Regering vallen. Marrakesh is groot genoeg om zelfs ezels geen twee keer over dezelfde steen te doen vallen. Sjieke Sjarel grijpt in NY het voortouw, waarna hij beloond wordt met de Croon van de EUSSR. Waarop de Spleetogen op hun beurt ook hun troeven uitspelen. Het kan niet altijd TRIOMF zijn dat de klok slaat.

    -

    19 Mei 2019… De teerling stopt met rollen, het echte ‘gerold worden’ begint….

    Peilingen? Die zijn ondertussen hemels. VB gaat interstellair. Met de vlam in de pijp. NVA was bijna de pijpen uit.

    -

    Laat ze maar komen. De Bokma staat al koud.

    -

    …(‘Hij stond aan de goede kant van de geschiedenis’, waren zijn woorden)…

    -

    - U leest het goed, de Bokma en zelfs de PROSECCO staan klaar: Sjieke Sjarel heeft de kant van de Geschiedenis van zijn eigen goesting gekregen

    Maar wie laatst lacht, best lacht …

    *

    …Immigratie & Integratie…/… door de spijbelmarsen - eerder het klimaatgebeuren, waarmee de Groenen succes hoopten te halen…/… de volgende verkiezingen (ten laatste in 2024)…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    -

    Corona Crisis Club…

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

           de dag voordien

    De grenzen worden gesloten.

    Geen Benelux meer, geen Schengen meer… Geluk bij ongeluk?

    Zelfs ‘De Kust’ is opnieuw ‘Sperr-Gebiet’ geworden. Door de Ostensche Blauwe Stommelein duidelijk gecommuniceerd op alle mogelijke media. His Masters Voice? Felicitaties per kerende vanwege Doris Day Numero Twee….

    o-o-o-o-o-o

     

         deze morgen, bij ’t kraaien v/d haan…

    De Afspraak op Vrijdagavond Laat: BDW zal… voor de laatste keer en met de dood in het hart….MEEDOEN

    -

    WHO: (in Engels) snotneuzen moeten beter de neus afkuisen desnoods met de blote hand, want het kan niet zijn daarmee Oma & Opa dood te maken.

    o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

         TWAALF UUR IN DE MIDDAG…

    - 30 doden tussen oo.oo en 12.00 uur. Meestal… Brusseleirs.

    -

    Politie optredens ongeveer zo erg als de GESTAPO      …

    Deze keer echter betere keer. De Politie = Uw vriend…

    -

    Het kleine Italiaans dorpje in Lombardije waar voor het eerst de C-Hel uitbrak, al-dan-niet als 5de Colonne = daar komen voorlopig geen besmettingen meer bij…

    -

    Laten we dus met ons allen wat leren meer geduld te hebben. Keep on smiling. En vooral: KEEP LIVING.

                   Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

     

        20 maart 2020

    België Coburgia sluit al zijn buiten-grenzen: te land, ter zee en in de lucht!

    Wel héél moeilijk te organiseren (en te controleren) met die Schengen-akkoorden!!! Enkel grens-arbeiders en vrachtverkeer mag door!

    Crembeau, Min. BiZa erkent = vooral het toeristisch verkeer kwam uit de besmette gebieden (Ned, Dd). Dus hij – enerzijds - in overleg met deze landen, maar anderzijds zou het natuurlijk beter zijn als EUr-Opa een algemene beslissing oplegt!

    Ook luyden die per trein, Thalys, of vliegtuig komen om toeristische redenen, worden gewoon terug gestuurd. Men heeft nu voldoende personeel om dat te controleren, daar alle sportevenementen afgelast zijn.

    Er wordt voor komend weekend luidkeels mooi weer voorspeld, maar er zal extra toezicht op de wegen zijn. Alle campings zijn dicht! Niemand mag op straat komen (tenzij voor dringende zaken). In ons kot blijven, verdomme.

    De CCC

    Is nieuw begrip. Staat voor Corona Crisis Club. ‘Is soort laat nakomertje van de vroegere CCC, de                                                                                                                                                     

    Vandaag zijn er +6 doden wat het totaal op 37 brengt een 2260 besmetten waarvan 164 op I.C. (intensief). Waar maximaal 1900 bedden zijn voor 11 mio inwoners…

    De effecten van de getroffen maatregelingen door deze Nood-Regering kunnen pas eind volgende week zichtbaar zijn. Hopen en in Uw kot blijven…doet leven….

    De MS (Medische Staf) zelf krijgt bijscholing: praktisch vooral ivm be-demings-toestanden (b.v. hoe krijg je een buisje in een keel…), maar ook theoretisch à jour..

    -

    De 5.000.000.000 mondmaskerszijn net als de Beaujolais, zopas toegekomen. Maar er zijn er nog veel meer nodig. Voorbeeld kledij, beademings-materiaal,…

    Rozenkransen daarentegen…

    *

    Italia di mio Cuora… 600 doden bij in 1 dag. De teller staat nu reeds op… >4.000. Een cruise-schip wordt klaar gemaakt om aan wal besmette personen… op te vangen.

    -

    Spanje is ook erg getroffen. Madrid: een hotel (160 bedden) is opgeëist voor erg besmette getroffenen…

    -

    China geen interne besmettingen meer, maar wel 37 buitenlandse.

    Huwan, waar alles bugan, is nu 2 maanden in quarantaine, maar men ziet het einde van de tunnel.

    1. Hype?: Om 20u Iedereen op balkon of voor de deur: minutenlang applo + men zingt tevens het Nationale Volkslied voor de mensen in de zorgsector + voor de mensen die alles draaiende houden zoals vrachtwagen-chauffeurs. Wordt na ge-aapd door andere landen.

        Coburgia.

    De universiteiten hebben besloten dit schooljaar enkel nog lessen te geen via Internet.

    *

    Land- en tuinbouw : met de handen in het haar. Nu geen buitenlanders meer binnen mogen, heeft men ook geen seizoen-arbeiders meer... Voorbeeld: nu moeten asperges geteeld worden, maar… geen personeel. Enkel de seizoen-arbeiders die hier reeds waren, krijgen een verlenging van hun verblijfs-vergunning.

    *

    Torfs . De CEO roept op om enkel te shoppen op TiIternet bij alleen in-landse Webshops.

    *

    De eigen
    Vlaamse ‘Deelregering’.

    Voor wie ‘de zaak’ on hold staat: 4.000€ de eerste 3 weken. Vandaag heeft ‘men’ daar nog 1.600€ aan toegevoegd. In totaal dus € 5.600 om de ganse dag te luieren. Is € 1.633 per week, ofte exactement 73.946,50 BEF van vroeger…

    Gaan we dan seffens de IJzer, de Leie, de Schelde en de Maas, niet beter veranderen in Jordaan 1, Jordaan 2, Jordaan 3 en Jordaan 4…

    Zelfs Trulo zou even met de ogen moeten knipperen. Als er dan maar geen trubels komen wie de grootste (het hoogste getal) heeft..

    *

    De Europese beurzen stegen fors: + 5%, te danken aan de ECB die .. (invullen wat gewenst wordt) miljard ter beschikking stelde. Geld namelijk, stinkt niet en heeft ook …. geen kleur.

    *

    Doden & DC (=Doden Cultus)

    Bij begrafenissen mag er slechts 20 personen in Crematorium/Kerk zijn. Voor duizende afgestorvene ‘gaan groeten’ wordt ten sterkste afgeraden. Sopra tutto vooral geen WIJWATER geven. Nu worden doden ook veel vlugger niet begraven maar gecremeerd. ’n Soort welgekomen CV positief neven-effect die de aan de gang zijnde ont-kerkelijking nog verhevigt. Dàt, naast een Corona Regering, is er werkelijk teveel aan….

    *

    In onze veelgeprezen WZC probeert men zoveel als men kan, de bejaarden via video-boodschappen / skype / telefoon / brieven… in contact te houden met de familie. Ze moeten wel op hun kamer blijven, ook voor ’t eten.

    C & A 🐕🐕

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

        Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten

    *

    o-o-o-o-o-o-o-oo

    *

    EERST OVER ‘EIGEN HAARD’…

    (voor wat die is nog waard)

    -

    Toeval is dus dat wat in des sterren staat geschreven…

    Straks komen we nog uit bij het Orakel van Brakel Delhi en de Antieke Oude Grieken…

    Vlaamse Zelfstandigen Aller Landen: verenigt U en kom terug naar jullie kot. Hier smijt men met geld lijk voor hun eigen, in ’t Parlement.

    -

    ….Het jaar Onzes Heren 1957. Eerste ‘jobke’ ‘(= vast werk!!) in ’n Zuivel-zaakje met 14 man personeel, waar ik voor dergelijk bedrag 73.946,50 x 52 =3.845.731,10 BEF maar wel 100 mensenlevens had nodig gehad…

    -

    Leven we heden ten dage hier en nu al niet meer op ons kleine Blauwe Planeetje, of zijn we reeds per draagraket onderweg naar de sterren?

     

     

    22-03-2020, 03:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.163 – DOORBRAAK cultuur-marxisme een complot theorie?

    163 - DOORBRAAK

    *

    ZATERDAG 21 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Neen, de jaren van Witsneetje en de Zeven Dwergen is bijlange n og nier voorbij…Is not yet gone with the wind..

    Luister maar iedere morgen naar het gesproken pers-overzicht van de hand uit de mond van onze ‘Top Journalisten. Die dragen namen als om mee te vliegen met de wind….

    Als U het mij vraagt, ik had liever Hansje en Grietje, of

    Gebroeders Grimm - H. C. Andersen - Sprookjes van Moeder de Gans (Charles Perrault) . . Die stonden met de voeten geter in dee realiteit…

    Marxisme? De hersenspinsels van ’n Brussel-Duitse armoe-zaaier, die als enife verdienst had kunnen bogen op de sympathie van de mooie Lorelei (Bingen) moest die ooit geleefd hebben.

    Heinrich Heine, Van Ostayen, Frederik van Eeden: dar waren culturisten die er alles over wisten…

    Maar wacht eens, dat was toch diene Einstein, die alles relativeerde? Waarolm liet die dan Heinrich Karl Marx met rust?

    *

    *

    CULTUUR-MARXISME EEN COMPLOTTHEORIE?

    Links gebruikt de term zélf

    *

    https://doorbraak.be/cultuurmarxisme-is-een-term-die-links-zelf-gebruikt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    foto: ©Reporters

    21 maart 2020 Leestijd 11 minuten

    *

    Trent Schroyer (1936 – 2018) was een Amerikaans geleerde en internationale activist: een zelfverklaard links academicus die over cultuur-marxisme schreef en specifiek die term gebruikte. In 1973 publiceerde hij het boek ‘The Critique of Domination’, met als ondertitel: 'The Origins and Development of Critical Theory'. Dit boek is het zoveelste bewijs dat cultuur-marxisme geen complottheorie is. In 1974 was het zelfs finalist bij de National Book Awards.

    Sid Lukkassen

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Marxisme? Kapuchy? Et alors? Er wordt zo dikwijls gezegd dat Jezus Christus de enige échte uitvinder is geweest van het échte Communisme. ‘Bemint Uw evennaaste gelijk Uzelf. Om God… Of hoorde nie goe? Daarom juist werd die aan het Kruis genageld. Dat was het werk van ‘n verre voorouder van Sjeieke Sjarel. Zuivedre penisnijd…Karl Marx, samen met spitsbroeder Engels, hebben trouwens ongeveer hetzelfde lot ondergaan maar werden zo flagrant niet gekruisgd. Het ws wel de opportunist Lenin (en later Stalin) die met de buit is gaan lopen. Heb diens opgebaard gezicht nog gezien, in die crypte onderaan de muren van het Kremlin. Die lag daar goed. Enfin, na al die jaren….

            *

           

       

     

     

    21-03-2020, 18:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 – TSCHELDT Geert Wilders vraagt Rutte rekenschap – Vlaanderens Leiders kijken met belangstelling toe.

    -

    50 – PARTIJ VRIJHEID VOORUITGANG


    *

    SPOED SCHRIFTELIJKE KAMERVRAGEN

    20 MAART 2020

    *

    Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de Minister-President en de Minister van VWS over de capaciteit van IC-units en beademings-apparaten in Nederland i.v.m. de Corona-pandemie:

    1.)

    Hoeveel Corona-patiënten liggen thans op de Intensive Care in ziekenhuizen in Nederland?

     2.)

    Wat is de prognose over de stijging van het aantal Corona-patiënten op IC’s en hoe hoog zal de stijging daarvan zijn de komende weken volgens de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en volgens u?

     3.)

    Over hoeveel IC-units/bedden en beademingsapparaten beschikken Nederlandse ziekenhuizen nu? Tot hoever zal deze capaciteit worden uitgebreid en wanneer zal deze uitbreiding plaatsvinden en zal deze voldoende zijn?

     4.)

    Kunt u aangeven hoeveel intensive care units en beademings-apparaten er naar de huidige verwachting nodig zijn over een, twee en drie weken?

     5.)

    Kunnen ziekenhuizen en IC-afdelingen over tien dagen nog voldoende Corona-patiënten - en andere - patiënten helpen? En over drie weken? Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat dit zo is?

     6.)

    Wilt u deze vragen voor heden - vrijdag 20 maart 2020 - 17.00 uur beantwoorden?

    - GA NAAR DE WEBSIDE -

    Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws via:

            

        NASCJRIFT

    *

    Datbloed? Dat Neerlands bloed, dat bloed dat wond’ren doet….

    Neen, uit Bruxellabad bereiken ons hier in de vlaanders, geen dergelijke bezirgde berichten…

    *

    Is het dan wonder dat mijn gedachten spontaan uitgaan naar de Oost Vlaamse gemeente ‘Horebeke’, waar sedert 1815-1830 op de kerkhofmuren deze woorden prijken….”Zelfs in de Dood zorgt Koning Willem nog voor zijne onderdnaen’..

    Ddat bloedverwantschap zit er bij mijn sedert mjn kinderjaren, toen de ‘Hansjes’ van Abrahal Hans, bij manier van spreken, zowel mijn dagen als lmijn nachten vulden…

    Het heeft er naruurlijk weer niets mee te zien, maar wat God verbonden heefrt, waaronder de Lage Landen, dat zal de mens niet scheiden.

    Moet dat echt nog vier volle jaren duren tot 2024 voor er in ‘de Kamers +100 Vlaams gezinde pluchen zitjes zijn (2/3de merderhed v/d 150 Zetels) vooraleer er een einde kan gesteld worden aan deze Coburger drie-kleur Bananen Republiek? Inclusief die Corona herrie?

    Enne, Meneer Pastoor, naar Verre Lourdes op bedevaart gaan, kan ook al niet meer. Oostakker dan maar?

     

     

     

    20-03-2020, 16:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.153 - DOORBRAAK ALLES VOOR DE KUNST Berlinale - Cannes, Venetië Berlijn…

    .

    153 - DOORBRAAK

    *

    Vrijdag 20 maart 2020
    *

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Ook het culturele leven, uit gebrek aan Fondsen, betaalt zijn tol…CV of nie, ge kkrijgt het nie…

    **

    ALLES VOOR DEKUNST

    Berlinale

    *

    https://doorbraak.be/alles-voor-de-kunst-2/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Foto: ©Berlinale 2020

    18 maart 2020 - Leestijd 6 minuten

    *

    Van de Grote Drie prestigieuze filmfestivals, Cannes, Venetië is dat van Berlijn, meestal de Berlinale genoemd, de jongste. De eerste editie begon op 6 juni 1951 met de vertoning van de film Rebecca van Alfred Hitchcock. En dus was de Berlinale dit jaar aan zijn 70ste jaargang toe. Door de unieke ligging in West-Berlijn werd destijds gehoopt dat film de twee gescheiden werelden, het communistische oosten en het kapitalistische vrije Westen zouden kunnen verzoenen. Helaas. Met de bouw van de…

    uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

    Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Naar Cannes en ka  n ik nie. In Venetië was ik al, maar bleef aan wal. Lekker in de koelte van het parkje voor ons hotelletje waar al die vele sjieke limousines maar bleven af- en aan rijden. Ach, dat glaasje sprankelende ‘Proseco’, die knappe lieve garçeuse met àl de tijd van de hele wereld: ’t was wel geen Witte Broodstocht, maar dat mini-tripje op dat Canal Grande, heel dat verlengd weekeind was als één lang uitgesponnen sprookje. Droomprins onderweg met droom-prinses…

    O ja, vooraf vergeten te vermelden: op een van onze vele heimat-reizen Belgio/Italia en (met veel tegenzin), ook omgekeerd: het was een kleine omweg van nog geen 100 Km. Iets dat, met die Italiaanse droom-snelwegen, zelfs als luxe-reisje dient te worden geboekstaafd..

    -

    Und nach Berlin en geh’ich nie. Ben gene Kennedy. En wat meer is, aan de klanken van die naam hagen er teveel hakenkruis-herinneringen…

    *                 










    20-03-2020, 10:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102 - HET DAGELIJKS NIEUWS Circus Wilmès uit de startblokken, met aankomst in Neurenberg 2

    .

        102 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    VRIJDAG 20 MAART 2020
    *

    Heugelijke dag vandaag!

    Eindelijk is de LENTE in het land. Het weer buiten bewijst dat ten overvloede, temeer daar we zo goed als geen verkeer horen en er weinig treinen voorbijkomen. Rust dus, overal. En dat is goed voor de ziel.

    Vandaag (1943), ’n Zaterdag, was de sterfdatum van onze Lieve Pa. Pas de dag ervoor 39 jaar jong. Pneumonie. Fleuris, zei ons Ma later. Was veel simpeler en kwam op hetzelfde neer.

    En wete wa op zijn bidprentje stond? Dat het leven gewoon verder ging, maar dat ‘de ene de andere moest schragen en stutten’…

    Een oorlogs-erfenis die we met ons gevijven, tot aan de dood van ons Ma (1980) getrouw hebben nageleefd.

    -

        Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    WILMÈS WIL MEER

    *

    … van een regering in ‘lopende zaken’ nu een regering ‘met volheid van bevoegdheid’./… echter beperkt tot alles wat met de coronacrisis te maken heeft én in de tijd: drie tot zes maanden…./… de volgende verkiezingen, waarschijnlijk in 2024…./… Het vertrouwen in Sophie’s nieuwe club…/… zeker nu de voorzittersverkiezing o.w.v. de coronacrisis twee maand is uitgesteld…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhodenom hierio door te gaan…


    Dat Wilmès-dingetje daar in Bx is dus echt ’n speelgoedje om lapmiddletjes te kunnen leggen op dze meedogenloze wereldwijde pandemie…

    De Geschiedenis zal er schande over spreken. Alles achter de rug van de Meerderheid flikflooien op z’n Francofoons, oeverloos postjes creërenn dat alles om zogezegd de wereld te kunnen meehelpen redden. Inderdaad, faut le faiire.

    Bedeenking: zullen erin Vlaanderen ooit hoge bomen genoeg zijn?

    En wat, als net als in Juni ’44, de Yankees opnieuw voet aan wal zetten op de Normandische stranden? O Dio mio. Wat was het dan rap schluss damit… Met als orgelpunt…

    **

    NEURENBERG

    *

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    Radio TSF ‘UN’

    06- 06.30-07-07.30-08

    **

    Alibaba mondmaskers

    *

    Luik: de bestelde honderd duizendenden (5 mio) mondmaskers ALIBABA (ut het Land der Spleetogen) zijn eindelijk aangekomen. Op BruxelleSud. Vrienden ondereen, hé!!! Kassa! Kassa! Kassa! Bisenis as joezouwel.

    Ook gehoord? De Vlaamse Kust is dagjes-me,-vrij gemaakt, maar de Ardennen en de Hoge Venen, twee open en gezonde natuur-gebieden, tu sais, schreeuwen om aandacht. Et on y parle même le Flamand. Zelfs even verder, in Le Grand Duché, à coté, kosten tankbeurten bijna de helft minder…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien


    19 maart 2020

    Italia. meer doden dan in China…. waar er geen nieuwe besmettingen meer zijn. Wel is er nog altijd die ‘import’… Die worden gecontroleerd bij aankomst en gaan zo nodig in ‘n hotel in quarantaine.

    Italia 70 miljoen inwoners, heeft in het Noorden (Lombardije) een nood-ziekenhuis voorzien: tenten en veldbedden. Er is terug ‘medisch personeel’ en tonnen medicijnen uit China gearriveerd.

    -

    Vlaanderen: weer 309 gevallen + 21 doden. Er liggen 634 mensen in een ziekenhuis en 137 op intensieve.

    In Roeselare naast het AZ Delta: tent voor de 1ste check-up van mensen die naar de Spoed gaan.

    Duitsland & Spanje het aantal besmette stijgt angstrwekkend.

    1. het hamsteren neemt toe, rijen van honderd meters bij supermarkten. De scholen zijn nu dicht en de Queen is naar Windsor Castle (Schtoland) ‘uitgeweken’. Pas nu beseft men daar eindelijk de ware impact.

    De Noorderburen hebben meer en meer doden.

    **

    *

    Goed om weten. De psychologische impact van quarantaine mag niet onderschat worden. Dus bellen, mailen, skypen, kortom blijven contact houden…

    Structuur houden is noodzakelijk, zeker met kinderen. Vooral bewegen!

    -

    De Gaverstreek: ook bij ons blijven mensen massal hamsteren: echt niet nodig zegt ook hier de plaatselijke Ooverheid.

    -

    De Kustgemeenten sturen de ‘tweede-verblijvers’ terug naar weg. Onder politie–toezicht…

    Schoolse-opvang: enkel nog voor ouders die in de zorg werken. ‘Kwetsbare kinderen’ hebben voorrang. Mensen die thuis werken, moeten zelf op hun kinderen passen.

    -

    De dievelings ineen geflanste anti-Vlaamse (minderheids) Regering ‘krijgt STEELT het vertrouwen’: 84 Si 44 non.

    Enkel de fractieleiders mogen in het parlement ‘debatteren’. Geen camera’s.

    -

    TVG: de helft van Vlaanderen opzij gezet voor een Frans liberaal Diktat. De grootste partij van het land is de broek afgedaan: ‘il faut le faire’! Frans-Liberale machtshongergesteund door een links sociaal front!

    L’Histoire du dans le temps est revenu.

    Calvo: het zal hem noh onsterflijk maken…Corona is nog Links of Rechts: maar van leven of dood.

    -

    Kitir: niet het risico nemen om in crisis-tijd tijd te verliezen om snel maatregelen te kunnen nemen.

    De Roover: onnodig en verdacht onuitgesproken anti-NVA-coalitie uit te broeden volgens de methode waarmee men kikkers koopt, want een aantal partners beseffen dat ’t dient om ze in een fuik te zuigen.

    Lachaert: de opportuniteit om een regering te hebben die de nationale eenheid zou uitstralen, ging dit weekend verloren. Door politieke spelletjes, profileringsdrang of partijbelang.

    *

    Economic Risk Management Group: dit is een NIEUW advies-orgaan die de economische impact van het virus in kaart moet brengen, voorstellen formuleren of maatregelingen om de gevolgen van deze crisis te bestrijden.

    Wie zit daar in??? Ministers, Vakbonden, Voorzitter van de Nationale Bank… Geen ondernemers.

    -

    De Croo, min. Zonder financiën: stelt een paar maatregelingen voor om de economie te helpen: uitstel van 2 maanden om je belastingen te betalen zowel voor bedrijven als PB; jobs beschermen door de bedrijven die gezond waren, te beschermen (voor een faillissement) door met de Banken te praten en hun overbruggings-kredieten toe te staan. (risico’s worden gedragen door de Bank en de Regering!!)

    *

    LUFTHANSA, Afd. Brussels Airlines iq daie zo’n bedrijf?? (bestaat dat nog wel, dat is toch Lufthansa!) In 2019 maakten zij verlies zogezegd door dat Thomas Cook op de fles ging. Nu ziet het er nog veel slechter uit. Maar ook dat Sabene Spook eist die steun!!!

    *

    (Reeds gezegd) De ECB in Würzburg ‚am Main (Duirtsland)

    ‘pompt’ uit het niets 750 miljard euro in de banken.

    *

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Centrale_Bank

    *

    Het heeft wat Wioki-werk gekost, maar die ‘ALTE MAIN BRUCHE deed die strict geheim gehouden locatie de das om…

    “Die Alte Mainbrücke ist die älteste Brücke über den Main in Würzburg und ein Wahrzeichen der Stadt“…

    Dat is dus he verborgen rattenhol waar Cristina La Champêrre zich schuil houdt.

    -

    BPost blijft draaien: zelfs nu met minder brieven maar meer pakjes.

    -

    Er zijn merkwaardig veel brandjes in tuinen gesignaleerd, nu dat de containerparken dicht zijn??

    -

    Ook bouwwerven vallen stil door gebrek aan materiaal. Group Huyzentruyt en Hyboma stoppen hun activiteiten. De buitenlandse weknemers vertrekken naar hun land.

    *

    Ook de nachtwinkels moeten nu dicht iedere dag om 22u

    FINITO

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tinden dus niet vergeten

    -

    B

     

    *

     

     

     

    20-03-2020, 08:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.158 – DOORBRAAK Calamiteiten zijn opportuniteiten – Lamme Goezakkerij en Tijl Uylenspielelerarij uit bittere noodzaak… Vlaanderen, let op Uw saeck

    .

    158 - DOORBRAAK

    *

    DONDERDAG19 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Wat niet al lachende kan gezegd worden….

    En staat Francofonia, diene Wael op kop, nu niet voor de ver scheurende keuze, mee tellachen? Of gaan ze nu misschien die 13-koppige ongeluks-regering laten vallen?

    *

    Al is het natuurlijk beter, dat we dat zelf doen… Alles namelijk wat de Vlaming doet, doet hij beter. Wij zijn wel geen mos-slimmerds, maar het mes er in! Ge moogt zeker zijn.

    Sedes sapientiae

    *

    *

    https://doorbraak.be/cartoons/sedes-sapientiae/

    *

    18 maart 2020 Erwin vanmol - Leestijd 0 minuten

    *

    IEDER DOET ZIJN DUIT IN HET CORONA-ZAKJE!

    *

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak - steun doorbraak

    Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Doorheen de Geschiedenis der Lage Landen loopt een rode draad. Die datert al van lang vóór Marx en heeft het leven geschonken aan twee schilderachtige figuren: Tijl Uyenspiegel en Lamme Goedzak. En die zijn spijtig genoeg nietin één zak te… verpakken.

    Even ginnegappen, hen nen fermen geeuw lappen en de bladzijde dan maar weer eens draaien? Zelfs in deze dagen van Corona-juwelen?

    *

    Calamiteiten zijn opportuniteiten. ’t Geluik vliegt, en wie het vangt, heeft het. En wij, we hebben het. We hebben den Tom TVG… en met al de rest: weg ermee

    *

    *

                       







    19-03-2020, 21:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.101 - HET DAGELIJKS NIEUWS Namen noemend van het clubje Vlaams hatende samenzwweerders – Corona en Xavier Waterslagers

    .

        101 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERDAG19 MAART 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Lezerreacties

    *

    … hij stelde dat die herstart naar die zgz ‘volwaardige regering’ in feite een reden was om een deel postjes bij te maken…./…10 van de 13 …/… In De Standaard…/… De nieuwe opvolgers in het parlement zijn o.a. Sammy Mahdi, de voorzitter van de CD&V-jongeren , Bercy Slegers – ook CD&V, die Natalie Muylle opvolgt, Tania Dejonge (Open VLD), die in de Kamer de plaats van Crootje inneemt en Bram Delvaux die er op de plaats van Maggie De Block komt te zitten…./…over Poetin (‘Vlad van Leningrad’), waarin hij vindt dat ik ook wel eens meer iets mocht schrijven over die andere grote heerser, Xi Jinping, die eveneens voor het leven benoemd i…/… Wel, het Rusland van Poetin, het Turkije van Erdogan, het Syriê van Assad en het Iran van de Ayatollahs zijn voor mij allemaal schurkenstaten

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhodenom hierio door te gaan…

    -

    En ik die al altijd heb gehoord dat het getal 13 ’n ongeluksgetal was… Er zijn dus geennatuurwetten meer. Goeede tijden dus voor mensen die naar de maan willen vliegen….

    -

    En het is natuurlijk weer De Schandaard die het monster de bel moet aanbinden. Enne, juist llijk de kat van ons Omoe die moest jongen en het ging niet, probeerde ze nog ne keer en het gong. Dat soort samenzweerders krijft begot zelfs ‘de ‘meerderheid’ achter zich…

    -

    En dan komt er iets dat Guvaal door elkaar haalt. ‘De Poet’ en Assad naast de Ayatollahs en Erdogan zetten: dat is water boven op het vuur zetten. De eersten besturen elk hun eigen land op de eufen manier, maar ze laten ons gerust

    De andere twee daarentegen… Die doen zelfs de duivels tegen elkaar vechten.

    Enfin, die doen maar. Wil ik maar zeggen, dat vòór de Ayatollahs de dames in de straen van Teheran erbij liepen als Westersen. Lichtjes uitdagend zelfs. Maar ja, diene Sjah daar werd ineens ziek en ging piepe-dood. Wete nog van zijn Farah Diba, de Queen van de carwalk.. Ook onthouden hoe die Khomme Ny, terug uit Parijs, kwam, uit verbanning? Hoe die terug voet aan de grond zette in dat land? 24 uur later liep iedere vrouw met gebogen hoofd weer in jutezakken rond…


     Och, ’t is maar een gedacht lijk ’n ander. En wat koop je ervoor?

    **

    *

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    TSF (en Flamand) 006 u-03.30 – 07 – ENZN naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.

    -

    Scholen: vlg beroep ouders apartheid opgelegd – overal waar mensen nog gereglementeerd mogen komen: bakker, beehouwer: herrekederrie – Cristina de Champetter (ECB) 750 MILLIARD NIEUWE PESCHIJVEN. Om PANIEK TE VERMINDEN      - China : vrij van besmettingen tenzij ‘externen’ die terugkeren maar ziek zijn – meerderheid Chinezen zijn genezen – hier te lande eindigt het hamsteren overal pop rumoer – het ABL werd ingezet…

    -

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    -

    12 uur. Corona is zaak van leven of dood, geen zaak van Wlen of Vlamen – de broek afgedaan. Italië faat de weg op van China, maar dan duizend keer erger….

    -

    Mail van onze vrienden uit Italia. In het Italiaans van ’n Oekraïnse vrouw naar haar Vlaamse collega…

    Traagjes lezen, even Google Mappen, en U zit er meteen midden in… Bolsena, het stadje waar in de late jaren 1500 ons Margrietje Vande Ghinste haar laatste levensjaren sleet. Het is alsof ze daar, na 500 jaar, nog iedere dag op straat komt…

       Date: wo 18 mrt. 2020 om 15:00

    Subject: Re: La Salute?

    Ciao, la situazione non è buona, è stata prima morta a Bolsena, intorno ci sono alcuni contagiati. Io sono a casa con i bimbi, la pizzeria e chiusa come tutto resto, anche banca per farti capire che non c'è nulla fuori di alimentari. La spesa posso fare solo a Grotte di castro, perché rischiamo la multa sé vado a Acquapendente di 206€, esco una volta o due a settimana per farla da sola con mascherina e guanti. Yuriy ha avuto influenza, ora un po'si ripreso, loro ancora lavorano. Io ho ora un po'di tosse e mal di gola da due settimane, dottore dice che influenza. Un abbraccio.”


     Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    *

    NIHIL

    18 maart 2020

    *

    In extremis nog dit windje uit de zandwoestijn…

    Corona: nog 2 ½ weken thuisblijven zegt onze regering; ons sociaal leven een tijdje opgeven. Er geldt tevens een samenscholingsverbod en de politie controleert de naleving van de maatregelen. Nu ook geen openbare markten meer, containerparken dicht, en ook de doe-het-zelf-zaken (die nu goed draaiden), daar de Vlaming niet op zijn gat kan zitten als hij thuis is!.

    -

    Sporten mag nog (joggen) maar met max. 2 personen.

    -

    Aan supermarkten worden veiligheids-agenten ingezet om alles vlot te laten verlopen: 1 persoon/m2.

    Reeds 400.000 tijdelijke economische werklozen, en de 145.000 huishoud-hulpen willen ook dit statuut. Zij krijgen dan 70% van hun brutoloon. Zij kunnen dan op vrijwillige basis ingezet worden in ‘de Zorgsector om daar eventueel te helpen, al is het maar om te kuisen. Bij die tijdelijke werklozen wordt hun energie-factuur betaald door de Vlaamse Regering: nu voor 1/12 van de factuur van vorig jaar.

    -

    De Heer J.J. zegt dat de EU geld geeft voor de gevolgen van het virus: maar er gaat méér naar Wallonië dan naar Vlaanderen, niettegenstaande de Vlamingen met meer zijn en dat het virus ook hier meer mensen treft. Wordt nogal besproken!

    In ons land 1486 besmette personen, waaronder 889 in Vlaanderen en 597 in de rest.

    -

    In de Paasvakantie gaan er voor de jeugd geen kampen door.

    Bij ons zijn er nu 14 doden en 500 mensen in een ziekenhuis; 135 nieuwe besmettingen vandaag.

    -

    De eerste patiënt (reeds vermeld) was in AZ Brugge opgenomen en heeft nu de kliniek mogen verlaten maar moet nog 3 weken in quarantaine thuis. Hij plaatste een berichtje op de sociale media waarop hij zegt dat hij er eerst ‘mee gelachen had’, maar nu raadt hij iedereen aan… in zijn kot te blijven!!!

    *

    In Italia reeds meer dan 3000 doden: horror-toestanden in de ziekenhuizen, zegt een internist. Mensen die op intensieve moeten liggen, liggen op gewone afdelingen naast elkaar, zelfs op de gang, en sommige zelfs hebben geen bed, maar moeten aan een be-ademingstoestel ‘liggen’ op een stoel!!! En het aantal blijft maar stijgen…

    *

    Frankrijk: 2de lockdown-dag: je moet er een briefje hebben om je te verplaatsen.

    *

    De haven van Zeebrugge moet operationeel blijven: zoniet valt onze economie stil. Vrachtwagens worden extra ontsmet, vooral die voor de voedingssector.

    *

    Johnny Voners, een echte Tienenaar, is gestorven aan kanker op zijn 74ste. Ze hadden reeds de opnames van de nieuwe film ivm De Kampioenen stilgelegd.

    Hijwas enerzijds een gevierd acteur (De Collega’s, Axel Nort, ’t Pleintje…) Maar allen zullen hem blijven herinneren als Xavier Waterslaghers van De Kampioenen, die altijd om nen ‘dagschotel’ vroeg… Zijn gids was Nand Buyl, waarbij hij aan zijn zijde speelde in de Axel Nort, een detective-serie waarin een man gekleed als Sherlock Holmes, rijdend in een oud 2 peekaa'tje, misdrijven oplost.

    Anderzijds was hij een goede zanger, die vooral het repertoire van Charles Aznavour zong.

    *

    Het Euro Song Festival 2020 in Rotterdam moet voor de 1ste keer in zijn 64-jarig bestaan, afgelast worden.

    *

    USA: Joe Biden wint terug in 3 staten! Trumpy, are you there

     

    FINITO

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ja, thuis zitten heeft zo zijn eigen charmes. Maar dat zal U wel al gemerkt hebben…

    Alhoewel. De stilte op straat, bgint hinderlijk te worden. De wereld om ons heen lijkt nu al één groot kerkhof te zijn. Mar dan een ‘kerkhof’ met zonder kerken maar met vooral veel om de haverklap bom-lege mosketen..

    En de TSF laar blijven janken over altijd hetzelfde. Dat de ‘Dagschotel-binnenlapper’ dood is, is bijna het enige Nieuws dat de moeite waard is.

    Ja Ja, dat is zo. Als in ’t Parlement de Vlamingen tot op het bloot vel de broek afgestroopt worden: wat zie je dan?

    Je ziet helemaal niets. Want het is de herhaling van een herhaling van een verftoning die al bijna 200 jaar duurt. Geen Lamme Goesdzakken dus, maar Lamme Klootzakken…

    Maar voor Xavier Waterslaghers is dat geen probleem meer. En daar moeten we met z’n allen maar eens naartoe. Zeg dat de Wael het gezegd heeft….

    Skoll, Pascol en doe ze nog ne keer vól.

    *

     

     

    19-03-2020, 20:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.152 - DOORBRAAK Over Skakespeare naar Godot en de nief patartjes

        152 - DOORBRAAK

    *

    DONDERDAG19 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *Even verademen, mag het? Mondmaskers af, en de blikken binnenwaarts gekeerd..

    De nief patatjes planten? Dat kan straks ook nog wel, Bobbie.


     ALLES OV NIETS

    MIJMERING – CORONA

    *

    https://doorbraak.be/alles-over-niets/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©ZAK/De Tijd

    *

    18 maart 2020 - Leestijd 4 minuten

    *

    Alvorens van start te gaan een belofte nakomen. De illustratie wat hogerop is op vraag van ondergetekende bezorgd door ZAK. Met de uitdrukkelijke vraag om bij publicatie duidelijk te vermelden dat hij in De Tijd (van zaterdag 14 maart, gl) verschenen is. Wat dus met deze alinea het geval is.

     

    Eigenlijk vindt Socrates et cetera op deze zonnige zondagmiddag geen onderwerp geschikt genoeg om deze column te vullen. De reguliere media melken het gedoe rond ‘het virus’ met de mooie naam corona uit. Uit winstbejag. Corona, wat Socrates et cetera leidt naar Verona. De stad waar Romeo via het klimop naar een balkon klom om voorhuwelijkse betrekkingen te hebben met Julia. William Shakespeare kon het goed uitleggen. Samen met zijn klimkunst was het voor Romeo een makkie om in Julia’s bed te duiken, en tussen de benen van Julia. In normale tijden — een tijd zonder hamstering — staren een paar duizend toeristen elke dag naar het balkon, met het toneelstuk van Shakespeare in zowel het achter- als het voorhoofd. Allen misleid.

    Luister en zwijg.

     

    De stof voor zijn meest dramatische liefdesverhaal heeft de zatlap en vrouwengek opgeraapt in een kroeg.

     

    De Engelse bard heeft nooit een voet gezet op Europese bodem. Londen en Stratford-upon-Avon waren zijn territorium. De stof voor zijn meest dramatische liefdesverhaal heeft de zatlap en vrouwengek opgeraapt in een kroeg. In zijn tijd was de kroeg de plaats waar courante nieuwsjes werden verzameld. Van courant is het een kleine stap naar ‘krant’. Courant is een leenwoord uit het Frans. Niet zo verwonderlijk. De Franse cultuur is een babbelcultuur. Vandaar zijn grote schat aan schrijvers. Het lukt ze zelfs om alles over niets te schrijven. Het mooiste voorbeeld ervan is het toneelstuk En attendant Godot (Samuel Beckett). Een Ierse schrijver, dat klopt, maar hij schreef het stuk in Parijs, én in het Frans. In de jaren veertig. De tijd waarin roddel en babbel aan de macht waren. Dat is de boodschap van het stuk: de waardeloosheid van het kabaal.

    Bladvulling

     

    Eigenlijk is alles wat hierboven staat bladvulling. Wat eigenlijk best te begrijpen is. De columnist die niet aan het virus zit, heeft eigenlijk weinig te vertellen. Het land staat stil, de stad is leeg, de lucht verlicht, het virus is de slinger van het nieuws. Is het u opgevallen dat het woord ‘eigenlijk’ drie keer voorkomt in de beginzinnen van deze alinea. De laatste tijd ergert Socrates etc. zich blauw aan de veelvuldigheid van dit woord in de spreektaal van iedereen die door de media wordt gemolken. Terwijl het zowel te pas als te pas overbodig is. Makkelijk geschrapt kan worden zonder dat het een zin beschadigt. ‘Eigenlijk’ zou verboden moeten worden. Eigenlijk geschrapt worden uit de Nederlandse woordenschat. Een dialoog zou hier eigenlijk over gehouden kunnen worden. Het zou eigenlijk mooi staan op het digitaal toneel van Doorbraak.

     

    De massa wil altijd groeien.

     

    Ander onderwerp. Dat de Belgische inboorlingen massaal aan het hamsteren slaan, is niet meer dan logisch. De media leven van voor- en vooral tegenspoed. Is er geen dan maken ze van een windvlaag een orkaan. Dat elk product echter wegens het platleggen van het land in grote hoeveelheden gekocht wordt, is niet juist. Neem nu het hamsteren van wc-papier. Heeft niets te maken met de virus-rage. Fout! De werkelijke reden is niet ver te zoeken: het wanbeleid van de vorige regeringen.

    Samengevoegd met de aanslepende federale regeringsvorming heeft het gemaakt dat een niet onaardig aantal Belgen het aan de darmen kreeg. Het op alle zenders overvloedig tonen van de run op de rekken ‘Bed & Toilet’ heeft het deelnemersveld maar vergroot. De massa wil altijd groeien. Vraag het maar aan Elias Canetti. O, is hij al dood!? Lees dan zijn boek Massa en Macht.

    Slachtoffer-rol

     

    Tien doden in ons vaderland dankzij de corona. Een zucht van opluchting ging op bij de overheid. Stel je voor dat wij geen doden hebben, een zoveelste schandaal dat de wereld rond zou gaan. Enkel jammer dat het slechts oudjes zijn die sneuvelen. Een paar van de tweede leeftijd ware mooi geweest. Naar compensatie werd gezocht. Vlaams minister-president Jan Jambon liet zijn cultureel ambtenaar peilen of er een paar BV’s bereid waren om de slachtofferrol te spelen. Was niet moeilijk te vinden. Walter Grootaers mepte een paar kandidaten opzij en zette zich vooraan. Nauwelijks tien minuten nadat de minister-president het wist, pakte de show-redactie van Het Laatste Nieuws er breed mee uit. Gevolg: VTM en VRT schrapten een paar items en focusten op Grootaers. De aandelen van De Kreuners schoten de hoogte in en de agenda van de groep zwol aan.

     

    Elk nadeel heeft zijn voordeel, zei Johan Cruyff. Dat geldt niet enkel voor het voetbal. Het voordeel van de huidige crisis is dat er voldoende plaats is op de treinen naar de kust. Waar Socrates etc. blij mee is. Hij zal geen kaartje eersteklas moeten kopen om een zitplaats te bemachtigen. Hij is niet de enige, zo hoorde hij. Een tegenslag voor de kassa van de Belgische Spoorwegen, maar ja, zoals Johan Cruyff zei heeft…

     

    Hallo! Hallo! Merde! Socrates is spoorslags vertrokken richting kust. Voor lust en rust. Dan valt ook ondergetekende in panne. Enfin, het is beiden alsnog gelukt dan wel niet… alles over niets te schrijven, maar het komt toch dicht in de buurt. À la semaine prochaine, cher lecteur.

    Guido Lauwaert


     *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Geen woord aan rtoe te voegen.

    Doe zo voort, Lauwaert en fe wordt nog de eerste van de klas.

    Stond vroeger tijdens de Humaniora ook dikwijls op mijn weekeind-werk. Net met “Lauw”, maar met B geschreven…

                       

     




    19-03-2020, 12:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.151 – DOORBRAAK KONINKLIJKE VIVALDI-VERLEIDERS – Dewael & Laeuellemet de Tsjeven ls aanhangwangentje – Einde weel mer uitleg….

        151 - DOORBRAAK

    *

    DONDERDAG19 MAART 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Vandaag, net als op 10 Mei 1940 donderen, bij het eerste morgengloriën, de Stuka’s, met ratelende mitrailleurs, loeiende sirenes en brullende motoren, uit e donkere wolken op onze nog slapende landgenoten neer. Niet voor te stellen voor wie er niet bij geweest is.

    Maar deze keer doen de al evenn meedogenloze aanvallers het heel war geniepiger. Typisch op z’’n ….. Waels!!!! En dat, terwijl de bevolking de dag voordien compleet gegijzeld zit met een op voorhand afgesproken huis-arrest. Wegens ’n soort ‘griepje’, zoals eerst officieel aangekondigd. Een ‘aanoeninfskee’ dat nadien bleek uit te groeien tot een regelrechte 5de Colonne die de wereld-economie dreigt in Chinese handen t e spelen.

    Net als bij het begin van dat ‘Kriegspiel’ van ‘39-’45, de ‘hulp’ uit het Verre Oosten slechts het kleinere Japan was, zal men het ons proberen uit tt leggen. China is de toekost. Nier de VS, en al zeker niet de vroegere Sovjets, die nu diene Vladimir als kruipdieren moeten gehoorzamen.

    Maar, zoals Bredero het la zei, het kan verkeren.

     

    In 1940 was er eerst Leopold III, de koffiekletser aan huis bij de Führer Aller Grmanen op de Obersalzberg, later gevolgd ddoor dienne

    HENDRIK DEMAN, Paertij Leider van de BSP, die direct na de Overgave smeekte opdat de Belse arbeider, samen met de Duititse arbeider, zou samenwerken als broders van één en hetzlelde gezin..

    De letters BSP staan voor de toenmalige unitaire Belse Socialistische Partij…

    Ach, nog maar eens ’n inonvenient truth… Die, van Overheidswege, liever verzwegen wordt…

    -

    Larer, toen de krijgskansen achteraf keerden, vielen beiden in ongenade. Popol verdween achter de coulissen, en diene Deman moest vlucten vooor zijn leven. Want ‘de goeden’ hadden de oorlog gewonnen.

    Raad eens wie totaal onverwachts, die krijgskansen deed keren….

    Juist. De VS, samen met de Britten….

    Neen mensen, ’n klein kwartiertje bladeren bij de Wiki, en U zult niet meer twijfelen.

    Uiteraard liggen de kaarten nu eniigszins anders. De Jappen zijn nu de Speeltogen geworden en de Wernerr von Brauns, met hun atoom-rakketten staan deze keer langs onze kant. Alhoewel. Nucleaire oorlogvoering is zowat uit den tijd. Interstellair staan bacteriële wapens veel verder…

    -

    Moge de Hemel ons bijstaan.

     

    Echt waar, net als toen zullen onze Kerken misschien eindelijk weer eens vol lopen…

    -

    Dusse, Waarde Doorbraak, waarom nog mijn abonnement vernieuwen? Ben reeds sedert mijn prille jeugdjaren voldoende geoefend in het krebbebijten.

     

    KONINKLIJKE VIVALDI-VERLEIDERS, (DEEL 2)

    *

    https://doorbraak.be/koninklijke-vivaldiverleiders-deel-2/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©VRT

    18 maart 2020 Leestijd 5 minuten

    *

    Zo, het is gelukt. De koninklijke Vivaldi Verleiders, Kamervoorzitter Patrick Dewael ( Senaatsvoorzitter, Sabine Laruelle (MR), zijn in hun opdracht geslaagd: koning Filip heeft snel zijn regering, CD&V is losgeweekt van de N-VA, de ‘Vivaldi’-coalitie van socialisten, liberalen, groenen en CD&V staat in de steigers – een coalitie met een democratisch draagvlak in Wallonië, maar zonder stemmen-meerderheid in Vlaanderen. Peiling ‘De opiniepeiling die al enkele dagen door de Wetstraat waart – de cijfers zouden deze vrijdagavond vrijgegeven worden

    Mark Deweerdt –…

    *

    Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

    Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

     

    Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

     

    Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.

    -

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Voor wie sedert de Gouden Jaren ’60 volwassen is geworden, lijjt mijn beoordeling van de hedendaagse tijden inderdaad misschien wat traumatisch. Het zij zo. Maar ik zie mezelf nog altijd, het rechter polleke, dank zij de nodige ‘kletsen’ geklemd om de handgreep van de kinderwagen met klein broeerke, destraat optrekken. Voorop de zwaar beladen fiets fvan onze Pa, ons Ma al bleiten. Grote broer en zus klemden elaars hgandjes vast. En het regende bommen. Rondom lagen de grachten vol met kapot geschoten legermateriaal, boven en onder de dde slachtoffers…

    Ver teg aan hefden we niet, ant ondertussen was de Vrede uitgebroken en zagen we overal dode dieren liggen…

    ?Nofal ’n chance, dat de Koning, door die ‘Bedingslose Überegabe’ het leven van miljoen naar de Westkust gevluuchte landgenoten had gered…

    Enne, aan het Stadhuis in Ieper, aan de gevel dus van de ‘Kommandatur’ wapperdevoortaan vrolijk het Halenkruis…

    Toegegven, dit ‘Ophok-Bevel’ treeft wel iedereen, maar alhoewel er nog geen kogels rond e oren fluiten, treft deze toch den enen meer dan de andere….

    De ijzige stilte rondom, doet ee rest.

                       

     

     

    19-03-2020, 10:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.149 – DOORBRAAK In ons kot blijven? Dan zeker met ’n boekje in ’n hoekje. Of in de ‘Luisterhoek’? Zeker nog 19 dagen en nachen lang…

    *

    149 - DOORBRAAK

    *

    WPENSDAG 18 MAARTi 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Nu volgt een werkelijk lieve suggestie… voor wie het nog kan. En dan liefst zonder bril. Of loepe…

    Maar verdorie… nog waar ook. De LUISTERBIB van de Braille Liga…

    Juist, Ma. Danketje dat je me hebt leren…. leven….

    *

    BLIJF IN UW KOT-ACTIE

    **

    *

    Jy moe nie huil nie, jij moenie treur nie ...

    -

    Blijf in uw kot? Maar daarom gaan we niet zitten wegkwijnen in een hoekje. We bekijken het positief! We hebben plots allen meer tijd thuis.

    1. Bijvoorbeeld om de boeken te lezen die we altijd al wilden lezen, maar waar we nooit de tijd voor vonden. We trekken u mee over de streep met onze 'Blijf in uw kot-actie': op al onze Doorbraak-boeken ontvangt u 10% korting.

    Vanaf vandaag en tot en met …zondag 5 Aapril.

    Bekijk enkele van onze pakketten: Theo Francken en Joren Vermeersch over ‘Migratie en Continent zonder grens’ — ondertussen zowat een standaard geworden, Johan Sanctorum met ‘Na het Jjournaal volgt het Nieuws’, over de mainstream media, de ‘framing’ en de desinformatie, Sam Van Rooy en Koenraad Elst over De islam en de toenemende islamisering in ‘Voor Vrijheid, dus tegen islamisering’

    En zovele andere boeken over samenleving, politiek en geschiedenis van en in Vlaanderen.

    In onze web-winkel vindt u trouwens steeds meer boeken. Van Doorbraak-medewerkers, of omdat ze besproken zijn of worden op Doorbraak. En met élk boek dat u in onze webwinkel koopt, steunt u Doorbraak.

    Alvast veel leesplezier!

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Vanaf vandaag en tot en met …zondag 5 April = 19 dagen en 20 nachten om mert de neus inde bopeken te zitten.

    De soep? Laat maar aanbranden. Niet eens de moeite om uit bed te klimmen. Voor wie hoogtevrees heeft.

    *

    Corona? Ook die gaat ons niet… kisten. Met alle Chinezen, maar ne met den dezen!

                  

     

    18-03-2020, 19:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.49- EJ. BRON OUDEREN EERST JAREN AFGEDANKT EN DAN INEENS BESCHERMD TEGEN VAAG CORONA-VIRUS

    -

    49- EJ. BRON

    *

    OUDEREN EERST JAREN AFGEDANKT EN DAN INEENS BESCHERMD TEGEN VAAG CORONA-VIRUS

    *

    https://ejbron.wordpress.com/2020/03/18/ouderen-eerst-jaren-afgedankt-en-dan-ineens-beschermd-tegen-vaag-corona-virus/#more-233430

    De “specialisten en wetenschappers” van het RIVM . . .

    FOTO →  

    Ouderen eerst jaren afgedankt en dan ineens beschermd tegen vaag Corona-virus

    -

    Het zijn barre tijden voor de geloofwaardigheid van politici. Jarenlang is de zorg voor de ouderen, die onze welvaart hebben opgebouwd, door bezuinigingen en desinteresse steeds verminderd. Nu is er een vaag virus dat véél en véél minder dodelijk is dan een normaal griepvirus, en nu wordt heel Europa plat gegooid ter bescherming van de oudjes waar ze ineens zo zuinig op zijn. In één adem wordt diezelfde welvaart opgeofferd door in de economie een gigantische crisis te organiseren. Straks opnieuw bezuinigen dus. Het zijn dezelfde politici die onlangs nog een pleidooi hielden om de gezondheidszorg voor mensen boven 70 jaar te verminderen of zelfs openlijk pleiten voor bejaarden-euthanasie. Aan de andere kant zijn er partijen die als belangrijkste punt de vrijheid van de mensen hoog in het vaandel hebben staan en nú bijna smeken om zich collectief op te laten sluiten. Edoch, het meest verbazingwekkend is toch weer dat de politieke sterveling naast God op de troon gaat zitten.

     

    Naast God

     

    Voor wie het nog niet weet: we hebben politici die beweren dat ze het niveau van de zeespiegel kunnen regelen. De temperatuur op aarde regelen ze inmiddels ook. En vandaag de dag regelen ze eveneens de samenstelling van de lucht die we inademen. Minstens zo erg is echter dat een massa mensen dat ook nog gelooft. Het zal wel wat te maken hebben met het afdanken van het Geloof en toch niet zonder ‘geloof’ kunnen. Dat maakt politici overmoedig. Hoeveel onzin ze ook produceren, ze komen er mee weg. Ze worden daarbij natuurlijk flink geholpen door de corrupte media, maar dan nog: wie dat wil, kan zichzelf goed informeren en natuurlijk ook zélf nadenken.

    Het nieuwste ‘goddelijke huzarenstukje’ is dat deze politici een epidemie kunnen controleren. Een epidemie trekt zich natuurlijk nergens wat van aan en dan hoor je een ‘regering’ zonder blikken of blozen beweren dat de helft van de bevolking besmet gaat worden en dat zíj gaat bepalen wie dat wordt. En dat worden dan vooral de sterke mannen en vrouwen die er nauwelijks last van hebben, zodat de bejaarden en oudjes worden ontzien waar we zoveel van houden. Strak plan toch? Dit soort politici hoeven nooit heilig verklaard te worden, want ze zijn het al.

     

    Toch hebben deze politici ook wel wat duivelse trekjes

     

    Naast de huzarenstukjes die ze uithalen met de zeespiegel en de natuur willen zij ook beschikken over leven en dood. Neem D66 en Groen Links. Beide partijen hebben niks op met oude mensen, ieder om eigen redenen. Groen Links heeft eigenlijk een hekel aan alle mensen vanwege het simpele feit dat zij op aarde zijn en gebruik maken van deze planeet. De enige uitzondering zijn zij zelf, omdat ze zo verantwoord bezig zijn. Groen Links heeft onlangs nog de discussie aangezwengeld de gezondheidszorg voor mensen boven 70 jaar in te dammen. Voor deze partij is het dan ook duidelijk wie géén zorg krijgt in het geval van een pandemie: die van 70 jaar en ouder.

     

    Om opportunistische redenen gaat D66 daarin mee (samen staan we sterk), maar voor deze partij zijn oude mensen eigenlijk het afval van de samenleving. Ze hebben het productieve leven achter zich en komen nu in de fase dat ze vooral geld gaan kosten en een groter beslag gaan leggen op de gezondheidszorg. Maar D66 gaat, met instemming van andere politieke partijen, nóg verder. Deze partij moedigt middels wetgeving de oudjes aan bij “voltooid leven” gewoon zelfmoord te plegen. Om dat leven eerder voltooid te laten lijken, werken ze graag aan mee door bejaardenzorg en voorzieningen steeds verder af te bouwen. D66 smult van gezonde doden, want ze heeft een Wet gemaakt om organen in te pikken. De corona organen moeten ze helaas weg gooien.

     

    Naar buiten toe zijn al deze partijen nu echter een toonbeeld van zorg en solidariteit. “Samen met God organiseren we een gecontroleerde uitbraak van het Corona-virus zodat we de bejaarden kunnen ontzien van wie we zoveel houden en aan wie we zoveel te danken hebben”.

     

    Comfort-beleid en voltooid leven

     

    Dan denken we aan de mensonterende toestanden in de bejaardenzorg. Dan denken we aan het “comfortbeleid”, waarbij bejaarden met morfine platgespoten worden en hun levensfunctie op “menswaardige” wijze wordt beëindigd. Dan denken we aan de praktijk van levens-beëindiging die door halfslachtige wetgeving wordt ondersteund en nooit gestraft. En dan hopen we dat de hel écht bestaat.

    Door: “Weethetwel”

          NASCJRIFT

    *

    Krek hetzelfde, beste Meneer “Weethetwel” bij ons, jouw Zuiderburen, die dus onze onze Noorderburen zijn. We zijn dus loten van één en dezelde stam. Aalleen luiseren dee partijen due U daarjuist zo iefelijk typeeree”, bij osn ons naar compleet andere nqmen. Vandaar die ene pot kwalijk riekend nat die hier op dze Blofg steevat de ‘Kleuropartijen( worden genoemd. Alle kleuren fvan de regenboog, die dus volgens weer ’n andere Natuurwet, dan als GRIJS overkomen. ‘Naar elkaar luisereren’ maar gewon verder boeren naar ieders fGodsvricht en vermogen= daar kom ik straks op terig.

    ’Naar elkaar luisteren’ kopt dan overeen met ‘enerzijds’ en toch weer ‘anderzijds’. Vooral de Tsjeven bij ons zijn daar Meesters in. Maar kom, even nog herkauwen op Uw eigen tekst…

    -

    …het meest verbazingwekkend is toch weer dat de politieke sterveling naast God op de Troon gaat zitten…

    -

    Ik had ipv van ‘Politieke Sterveling’ liever PLITIEKE NITWIET zien staan.

    -

    …. En vandaag de dag regelen ze eveneens de samenstelling van de lucht die we inademen…..


    Kijk, ja: de lucht die we allemaal in-ademen…. Die ‘lucht’ die zit zelfs tussen onze boterham-met-confituur. Nog niet aan gedacht?

    Vroeger stopte men de dode lichamen van mens (en dier) onder de grond. Gekist en opgekiost staat netjs? Ja Ja, dat wel. Maar het was meteen voedsel voor de ondergrond. En de Ziel: die tegenwoordig aangesproken dient te worden als ‘Geest’, die kon gewoon verder bliven leven in de Geesten van wie generaties lang achterbleef. Zie het Campo Santo in Rome, het Père Lachèse in Parijs, Het Schoonselhof in Anwepen. Deze, en nog zoveel andere plaatsen, builken van de herinnering aan afgestorven talenten van andere stervelingen.

    Sedert Oom Adi de slechte gewoonte in gang heeft van lijkvrbranding doen vinden, ttz van oden op te stoken, hangt de lucht werldwijd vol, samen met andere verbrande fossiele zaken, vol van die o zo vervelende ‘roet-deeltjes’. Straal-motoren vele kilometers hoog in de lucht vermalen dat alles tot een atmosfeer- vullende microscopisch fijne maar onzichtbare ‘smog’, die dan langzaam – die vervelende zwaartekracht toch – langeaam naar dee aarde tergugzakt. Om daar te worden in-geademd door mens dier en plant. Met weer die verveldende cyclus van eten, drinken en weer … afscheiden.

    Me dunkt, dat er al genoeg natuurlijke kaners en overlijdens zijn, zodat de Mens zich niet hoeft te bemoeien met het Godswerk te… verknoeien.

    Me dunkt trouwens, dat er in de Bijbel NIET staat zoasl er tegenwoordig geleffd wordt, van ‘vermenigvuldig U en gaat’, maar ‘Gaat en vermenigvuldig U”…

    -

    En dan hopen we dat de hel écht bestaat….

    Of die dan wel of niet bestaat; is een zorg ‘voor later. Ondergetekende hoopt vurig dat die ‘opkuis’ niet zo heel lang meer zal duren. Liefst, zoals

    Ddante Alighieri dat zag, helemaal in het diepste der Hel….


     







    18-03-2020, 18:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0 - HET DAGELIJKS NIEUWS Feeststemming? – Alles ligt PLAT - Ook de Masabielle - Sofietje te paard - Belgen ,naar julder kot – typefout correcteurse ligt opok plat

        100 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Nummer 100….

    Al op gelet?

    Nikke Nook Niet…

    30 x ‘N?’ = Scheepsrecht

    -

     

    WPENSDAG 18 MAARTi 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Onzekerheid troef

    *

    …De discussie over de z.g.z. transformatie-regering is nog niet ten einde. Wat de ene dag beslist werd, wordt de andere dag ontkend en het wordt steeds moeilijker om te weten te komen wat er nu eigenlijk moet gebeuren…/…

         

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhodenom hierio door te gaan…

    -

    Vandaag dus bijna woordekijk dezelfde boodchao als de dag voordien. Vergissing? Processie van Echternach: 3 stappen vooruit, twee terug.

    Op ‘z’n Bels’ zou dat zijn een vooruit, drie achtruit. Met telkens voor de ‘vroendjes’ de nodife achterpoortjes om onopgemerkt in- of uit te stappe. Evenwel altijd en in ale omstandiugheden in een verhouding Fr-V aangepast aan de Francofone dringende behoeften van het moment.

    Enfin eigenlijk speelt dat allemaal zo gene rol. Want na de doortocht van dat Chinese ‘Wonderwapen’, het CV, zal de wereld er nooit meer uitzien als voorheen.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….


    Gisteren, Dinsdag 17/3 (17 uu)r….Radio TSF ‘UN’

    **

    Comme il faut.

    Le ‘Gouvernement de Secours’….

    Netjes op 1 meter van elkaar

    *

    Sophie Sjarlina Deux radbraakte devant La Tribune Parlementaire even voordien ‘de Vloms’. Nous nous reverrons. Ze zwoer fideélité au Koning, aan nog een en ander, o.a. aan de Grondwet. Meineed dus.

    How did she dare!!!

     

    De NVA, uit hun pluche tegen de zoldering aangevlogen, riposteerde. Mé hiel Aaantwaarpe mo nie mê maaai. Mais efin: en vain.

    ’n Bitje lijk destijds Olivier Mangain. Over zijjn dead body.

     

    Qui vivra, verra, zoals ze ons in Parijs geleerd hebben.

    En ze hieven het glas, vergaten ook de plas, en ze lieten alles zoals het was….

    *

    Bedevaartsoord Lourdes voor het eerst gesloten

     

    Het bekende bedevaartsoord van Lourdes sluit vanaf vanmiddag "voor de eerste keer in zijn geschiedenis", de deuren. Sinds 12 uur geldt in Frankrijk een verbod op niet-noodzakelijke verplaatsingen.

    De 30 kapelaans van het bedevaartsoord starten met ‘9 dagen’ (de beroemde Nobenen) metspeciale gebeden voor de wereld. Die zullen via katholieke tv-zenders rechtstreeks uitgezonden worden. Nog altijd trekken elk jaar miljoenen gelovigen uit de hele wereld naar Lourdes. Begin Maart had het bedevaartsoord al enkele maatregelen afgekondigd.

    -

    IEn dan de Nat Veil Raad over de Coronà Virùs…

    Voornaamste besluit: Belgen à l’étranfger: naar Juder kot..

    18 uur. Madame Sofia nog altijd bezig met bedelen naar volmachten. Blijft maar doorgaan. Porvu que ça dure…

    De ‘Lock Down’ is coling. Zitten de valse gebitten goed vast? Fasten Seat Belts.

    Heer, zijde Gij nog daar? Gelieve ons dan te reddeen.En haast U wadde, want ‘’t is nog altijd vroeg donker.

     

     

          Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    IN ONS KOT GEBLEVEN

    &

    Na Hèt Jounraal

    &

    Het Nieuws

    ……

    ALLES PLAT GELED….

    *

    FINITO

    *

     

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tinden dus niet vergeten

    -

    Zelfs de klassieke na-leester om de typefouten er uit te vissen lag plat….

    En neen, het is NIET wat U denkt…

    How do you dare!

    *


     

    100 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

     

    Nummer 100….

    Al op gelet?

    Nikke Nook Niet…

    **

    30 x ‘N?’  = Scheepsrecht

    -

     

    WPENSDAG 18 MAARTi 2020  Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    **

    *

    Onzekerheid troef

    *

    De discussie over de z.g.z. transformatie-regering is nog niet ten einde. Wat de ene dag beslist werd, wordt de andere dag ontkend en het wordt steeds moeilijker om te weten te komen wat er nu eigenlijk moet gebeuren…/…

    *     

    *Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhodenom hierio door te gaan…

    -

    Vandaag dus bijna woordekijk dezelfde boodchao als de dag voordien. Vergissing? Processie van Echternach: 3 stappen vooruit, twee terug.

    Op ‘z’n Bels’ zou dat zijn een vooruit, drie achtruit. Met telkens voor de ‘vroendjes’ de nodife achterpoortjes om onopgemerkt in- of uit te stappe. Evenwel altijd en in ale omstandiugheden in een verhouding Fr-V aangepast aan de Francofone dringende behoeften van het moment.

    Enfin eigenlijk speelt dat allemaal zo gene rol. Want na de doortocht van dat Chinese ‘Wonderwapen’, het CV, zal de wereld er nooit meer uitzien als voorheen.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    -

    Gisteren, Dinsdag 17/3 (17 uu)r….Radio TSF ‘UN’

    **

    Comme il faut.

    ????

    Le ‘Gouvernement de Secours’….

    Netjes op 1 meter van elkaar

    *

    Sophie Sjarlina Deux radbraakte devant La Tribune Parlementaire even voordien  ‘de Vloms’. Nous nous reverrons. Ze zwoer fideélité au Koning, aan nog een en ander, o.a. aan de Grondwet. Meineed dus.

    How did she dare!!!

     

    De NVA, uit hun pluche tegen de zoldering aangevlogen, riposteerde. Mé hiel Aaantwaarpe mo nie mê maaai. Mais efin: en vain. 

    ’n Bitje lijk destijds Olivier Mangain. Over zijjn dead body.

     

    Qui vivra, verra, zoals ze ons in Parijs geleerd hebben.

    En ze hieven het glas, vergaten ook de plas,  en ze lieten alles zoals het was….

    **

    Chmp

    *

    Bedevaartsoord Lourdes voor het eerst gesloten

     

    Het bekende bedevaartsoord van Lourdes sluit vanaf vanmiddag "voor de eerste keer in zijn geschiedenis", de deuren. Sinds 12 uur geldt in Frankrijk een verbod op niet-noodzakelijke verplaatsingen.

    De 30 kapelaans van het bedevaartsoord starten met ‘9 dagen’ (de beroemde Nobenen) metspeciale gebeden voor de wereld. Die zullen via katholieke tv-zenders rechtstreeks uitgezonden worden. Nog altijd trekken elk jaar miljoenen gelovigen uit de hele wereld naar Lourdes. Begin Maart had het bedevaartsoord al enkele maatregelen afgekondigd.

    -

    IEn dan de Nat Veil Raad over de Coronà Virùs…

    Voornaamste besluit: Belgen à l’étranfger: naar  Juder kot..

    18 uur. Madame  Sofia nog altijd bezig met bedelen naar volmachten. Blijft maar doorgaan. Porvu que ça dure…

    De ‘Lock Down’ is coling. Zitten de valse gebitten goed vast? Fasten Seat Belts.

    Heer, zijde Gij nog daar? Gelieve ons dan te reddeen.En haast U wadde, want ‘’t is nog altijd vroeg donker.

    *

    *

     

    *

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    IN ONS KOT GEBLEVEN

    &

    Na Hèt Jounraal

    &

    Het Nieuws

    ……

    ALLES PLAT GELED….

    *

    FINITO

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tinden dus niet vergeten

    -

    Zelfs de klassieke na-leester om de typefouten er uit te vissen lag plat….

    En neen, het is NIET wat U denkt…

    How do you dare!

    *

    *

    **

    *

     

    18-03-2020, 16:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.150 – DOORBRAAK Coburger Ophok Wet met afdwingend karakter…camoufleert de doortrapte Staatsgreep van Francofonia

    *

        150 - DOORBRAAK

    *

    18 MAARTi 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Naast het haast vernietigend bericht van deze zwans-regering inzake Los-Lopende Zaken, over dit ophok-project van elke hier levende ziel, is er ook de Staatsgreep van die kleine minderheids-partij. De jammerlijke Jaren’30 zjn inderdaad ooit ook begonnen met Dee Nacht der Lange Mesen. Wikiedia wijdt er zelfs een paar ellenlange bladzijden aan. Wat niet verhindert dat die nacht de NSDAP van Adolf Hitler van ‘33 tot ’45 de Tweede Weerld Oorlog met zich meebracht.

    Met Linxe, of die nu Rood, Blauw of Groen zijn, weet em altijd waar het gbegint, maar nooit waar het eindigt.

    Toenw s het Oom Adi opde foto, als Magere Hein, met d Dikke Herman Göring naast hem, nu is de beurt aan ’n pompeuze Bouché à la Reine…Koud op de nuchtere maag geserteerd…

    Deze keer, vrees ik, met, tegen de geur, de deuren dicht…


    En toch gloriët er al ’n streepke zonlichnt door al die Chineese hoestdruppels. In Brugge is de eerste genezing van het CV een feit. Glorieus bericht (19u) op WTV dat nog zijn weg moet vinden naar het OKW in Bx… Wedden op wiens hoed die pluim daarna zal steken?

    -

    We zullen wel zien, zei de blinde. Zeven jaar op zee gevaren en nog ltijd geen water gezien…

    Brugge dus…

    Btugge-die-Scone..

     

    Ja Ja, diene Brugse Zot, diene dichtende en zingnde troubadour (W. Lusenhower) heeft dus nog maar eens gelijk gekregen: Brugge is oltend schone…

    Enne, daarnaast, deze keer ook zeer veelbelovend, zeker?

    *

    *

     DE SCHOKKENDE SELFIE

    SPREKERSHOEK

    *

    https://doorbraak.be/de-schokkende-selfie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    De schokkende selfie van de liberale voorzitters Bouchez en Rutten.

    foto: ©Facebook G-L Bouchez

    *

    18 maart 2020 Leestijd 3 minuten

    Selfie

    Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat moeten vele mensen gedacht hebben toen ze de selfie zagen die de Voorzitter van de MR Georges-Louis Bouchez gemaakt had met Gwendolyn Rutten (Open Vld) aan zijn zijde gedrukt. In de achtergrond doet Meyrem Almaci (Groen) als een juichende derde er met een clowneske vreugdedans alles aan om op te vallen. Mensen worden besmet en gaan dood, maar politici maken vrolijke selfies. Almaci Waarom is Meyrem Almaci zo uitgelaten, mag men zich…

    Karl Drabbe

    *

    Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

    Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

     

    Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

     

    Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Pretentie stinkt. Uren in de wind. En vooral… als die Blauw-Greone Gewesten komt…

    Het is dus niet alleen dat Chinees CV die het Jaar 2020 van deze Eeuw met een zwarte band de betrokken bladzijde van de Geschiedenis zal doorstrepen. Di eal in de Lage Landen doorkruist worden met een tweede weliswaar dunnere streep. Die van het einde van dee Deemocrateie.

    Één troost in deze barre tijden. De zwarte dwarsbalk zal kunnen bijgekleurd worden met fonkelende gele sterretjes…

    De Vlaamse kleuren die, zeer bijiomstig, als basis zouden kunnn dienen voor de sterren in het nieuwe nog te ontwerpen embleem van de EU-Nieuw…

    En weer zou Johan Cruyff gelijk krijgen.elk nadeel heb se voordeel. En, deze keer, wat voor een!!!!!

                    









    18-03-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    17-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.48 – TSCHELDT De Hassans en het OCMW- Het CV temporiseert Marc Leemans – Sjeke Skarline II is verzworen – 1 koper per m²

    1115

    48 - TSCHELDT

    *

    OP TOURNEE MET HET OCMW (9): DE TRUC VAN DE PRO DEO ADVOCAAT

    *

    https://www.tscheldt.be/op-tournee-met-het-ocmw-9-de-truc-van-de-pro-deo-advocaat/?mc_cid=3296388a02&mc_eid=45fd342171

    *

    14 maart 2020

    *

    Elke week valt er ergens in Vlaanderen een dossier uit een groene lak-ijzeren kast van een groot OCMW. Alleen de vrijwillig medewerkende journalisten van ‘tScheldt verwaardigen het zich om te bukken en het dossier op te rapen. De betaalde en gesyndiceerde collega’s van de Regimepers halen hun neus op voor dergelijke dossiers want zij vinden - het ongepast om kritiek te hebben op beslissingen van een eerbiedwaardige instelling als het OCMW.

    **

    *

    Deze week het verhaal van de familie Hassan.

     

    De familie Hassan is een vluchtend gezin. Zij hebben iets wat een gewone Vlaming niet heeft, een pro-deo-advocaat. Het is ‘tScheldt nog altijd een raadsel hoe de familie Hassan in België kan arriveren uit oorlogsgebied zonder bagage, maar wel met een pro deo advocaat onder de arm.

     

    Dankzij hun pro deo advocaat verwerven de Hassans op een wip en een gauw het diploma van ‘erkend vluchteling‘. Het is na ‘burgerlijk ingenieur’ het meest interessante diploma in België want het levert ogenblikkelijk een riant inkomen op dat mits wat hulp van de pro deo advocaat kan omgezet worden in een permanente bron van inkomsten zonder dat de Hassans ooit maar één dag moeten werken in hun verdere leven.

    **

    *

    De Hassans zijn met 8. Papa, mama, 5 kinderen (waarvan 3 minderjarig) en een inwonende grootmoeder. Eigenlijk zijn ze met 9 want de pro deo advocaat is vastgelijmd aan elke aanvraag die de Hassans in ons systeem lanceren.

     

    De eerste truc van de pro deo advocaat is de Hassans te verdelen over drie verschillende hulpsystemen die de Hassans – zoals investeringsfondsen – Manna 1, Manna 2 en Manna 3 hebben genoemd naar de Bijbelse oorsprong van het ‘brood uit de hemel’, de ‘hemel’ zijnde Vlaanderen.

    De pro deo advocaat verdeelt de noden van de Hassans over: Manna 1 of de ‘leeflonen’, Manna 2 of de ‘hulpgelden’ en Manna 3 of de ‘gedelegeerde beslissingen’ een vanwege de Overheid opgelegd extra bingo-kassasysteem voor erkende vluchtelingen.

     

    Door de familie in 3 op te splitsen slaagt de pro deo advocaat erin om een installatie-premie van 1250 euro te bekomen voor mama Hassan én papa Hassan (2 x dus) via het systeem van de gedelegeerde beslissingen. Oma Hassan krijgt 1250 euro installatie-premie via het systeem van de hulpgelden. En waarom ook niet, de twee meerderjarige kinderen krijgen ook nog eens 1250 euro elk via het systeem van het ‘individueel recht’.

     

    De Hassans krijgen dus 5 x dezelfde installatie-premie. Normaal dient dit voor 5 onderkomens te installeren. Maar de Hassans gaan allemaal in één huis wonen met achter de kiezen dus 5 installatiepremie’s.

     

    Normaal kan je met deze premies bijvoorbeeld een wasmachine kopen. Van zodra het woord wasmachine viel, veerde de pro deo advocaat op en bezweerde de Hassans geen wasmachine te kopen. Nee, de pro deo advocaat wist ook daar een mouw aangepast. De pro deo ging eerst naar Eandis voor een energie-cheque van 200 euro, en ging daarna naar het ‘energie-fonds’ voor een extra 200 euro. Kassa voor de Hassans, opnieuw 400 euro.

     

    De pro deo heeft een soort van zwartboek bij getiteld ‘Hoe pluim je de Vlaamse samenleving’ en voor de Hassans hun eerste woord Nederlands kenden werd hun elektriciteit betaald, werd hun zorg-verzekering betaald, werden alle school-rekeningen van alle kinderen betaald door het OCMW en had elke meerderjarige in het gezin ‘leefgeld’.

     

    Het enige wat de Hassans voortdurend moeten doen is tonen dat ze werkwillig zijn. In de praktijk betekent dit: ‘naar de Nederlandse les gaan’. Dat is het enige wat de Hassans moeten doen.

     

    De Hassans die hier nooit een euro hebben afgedragen hebben binnen het jaar een gezamenlijk inkomen waar een gewoon Vlaams gezin nooit aan komt.

     

    De pro deo zag ook dat er in het gezin Hassan twee kinderen zijn die meerderjarig zijn. Zou het niet leuk zijn dat zij met een mooie wagen doorheen Vlaanderen kunnen rijden? Daarvoor heb je echter een rijbewijs nodig. Daarvoor met je eerst een theoretisch rijbewijs halen. En rijlessen nemen. In een normaal Vlaams gezin wordt daarvoor gespaard of gaan de kinderen ervoor werken. Allemaal niet nodig bij de Hassans. Zij hebben immers hun bijna inwonende pro deo advocaat. Die richtte zich tot geld-fonds Manna 2, het fonds van de hulpgelden dat beheerd wordt door de Robin Hoods van het OCMW (Robin Hood in de zin van, pak het geld af van gewone Vlamingen en herverdeel het onder de Hassans). Het duurde niet lang of er stond 300 euro op de rekening van de Hassans zodat twee kinderen naar de rijschool konden gaan.

     

    Lieve vrienden, Vlamingen en Anderen, laat dit tot U doordringen. Het OCMW betaalt de rijschool voor kinderen van erkende vluchtelingen.

     

    De drie minderjarigen hebben uiteraard ook vervoer nodig. Zij kregen uit het Manna 2 fonds 3 keer geld om een fiets te kopen. Zo kreeg een plus 12-jarige 130 euro en een min 12-jarige 75 euro. Na twee maanden werden beide fietsen gestolen. Het immer goedlachse OCMW ontving een nieuwe aanvraag van de pro deo voor opnieuw 130 euro en 75 euro. En zoals we het OCMW kennen, werd dit opnieuw gezwind gestort op de ondertussen uitpuilende rekening van de Hassans.

     

    En nu gij!

    De Bekbroeder

                      

    *

    NASCHRIFT

    *

    Wat niet al lachende kan gezegd worden, is de waarheid niet…

    Een waarheid als een koe. En inderdaad, koeien zijn er in hoofdzaak om gemolken te worden. Om, op ’t laatst, nog als soepvlees te worden opgefret…

     Soc. Verkiez. Uitgesteld

    **

    Superman M.L.

    *

    Merde alors! Dat WILMÈS-effect, van het niveau van haar Achtbare Voorgangster, de Weledele Heer Sjieke Sjarel, begint al van de eerste dag bij mij ook al door te slaan. Radio Klara zal dus voortaan de TSF heten. Poco difficile, no? Wot do joe stink?

    Daarnet op de TSF dus het heugelijk nieuws vernomen, dat, voor wat betreft ‘aan de verkeerde kant van de Geschiedenis staan’, de Vakbonden deze keer wèl prijs hebben…. Dat CV, joe now… Die Fijne Heren met propere handjes (ACV+ABVV) moeten voortaan ‘temporiseren’. Ten gevolge van het CV..

    Wat ’n echt ongemakkelijke kant van de dagelijkse realiteit zou zijn. Nen realistischen ‘Inconvenient Truth….

    Wat gij, Marc Leemans?

    -

    12u: Sofia Loren II (Sorry Sjieke Sjarel II) dat Serpent op de Constitution gezworen.

    Straks de ‘Nacht der Lange Messen’’?

    *

    IN EXTREMIS

    13 uur. Het is zo ver. In de winkels die nog mogen ‘open’ zijn: één klant per 10 m². Verder, onder politie-controle: iedereen blijft binnen. Zet, vanaf NU, geen poot meer buiten de eigen voordeur.

    En dàt, met als enig middel van ‘verzet’, Tinternet…

    Moeder, waarom leven wij nog?

     

    *

     

     

     

     

    17-03-2020, 19:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.99 - HET DAGELIJKS NIEUWS ONZEKERHEID TROEF -e Zeven Werken van Brmhartigheid – cv = Curriculum Vitae?

    1263

        99 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 17 maart 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

     

    *

    ONZEKERHEID TROEF

     

    … De discussie over de zgz ‘transformatie-regering’ is nog niet ten einde…/… is Sophie Wilmès naar de koning gegaan…/… om een zgz volwaardige regering te vormen…

    Ja, het staat er zo. ZIJ gong naar HEM, en niet ‘de Koning ging bij, Sophie’. Want als Koningen ‘naar de meskens gaan’ is niet om stif goeie regeringen te vormen, maar om andere stijfheden.

    ….. wat men moeilijk volwaardig kan noemen…/…‘If you can’t convince them, confuse them’,

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierin door te gaan…

    -

    …/…‘If you can’t convince them, confuse them’,….

    En dat is juist, onder dekking voor het CV-vuur, wat er nog maar eens met de meerderheid in dit land gebeurt. Blauw-Rood leidt, in erbarmelijk Nederlands, de dans.

    **

    La Danse Funèbre?

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

     Laat-avond-journaal van de dag voordien

    MAANDAG 16 MAART

    Roi Flippèr (Philibèr?) heeft ‘zijn volk’ toegesproken. Hij bedankte de mensen van de zorgsector en benadrukte dat elk zijn verantwoordelijkheid moet nemen, ook de jongeren.

    “Deze beproeving zal ons sterker maken”..

    Deze uitspraak, die in feite ’n citaat is van de hand (nou ja de hand…) van Oom Adi, maar dan in de oorspronkelijke Duitse Taal. Die trouwens, tot na WOI, de huistaal was van La Cour/Het Hof. Iedereen die ooit een boek over Adolf Hitler gelezen heeft, kan dat bevestigen. Want diens lijfspreuk was dat alles wat hem nicht kon ‘vernichten’, him stärker machte.

    M.a.w. dat was/is dus stoeffen met andermans pluimen.

     

    **

    Marie-Rose Morel

    *

    Een denkfout, die wijlen ons geliefde ‘Morelleke Forelleke’ (MRM) op de hoofding van haar webstek plaatste…

        

    Maar in het geval van de inspiratoren van Zijne Koninklijke Majesteit, is dat toch even anderzijds. Met wie men anderzijds verkeert, wordt men vereerd. Da moe Merkske toch weten! Alhoewel ik persoonlijk het nogal gewaagd vind, lome muilezels in verband te brengen met wrede Koningstijgers.

    Op die manier gaat den Cleynen IJskens nog zijne C4 krijgen aan het Koninklijk Paleis…

    *

    Reeds meer dan 1000 ‘gevallen’ bij ons en reeds 10 doden. Allemaal even oud of nog ouder….

    Het tekort aan mond-maskers is wraakroepend.

    Tandartsen: er is veel te lang onduidelijkheid geweest.

    How did they dare….

    De mondmaskers komen maar niet aan! Alibaba (China) leverde vandaag een deel van de 1 miljoen bestelde stuks. (dat is in feite nog niks!)

    Klein probleempje. Heb, van horen zeggen, dat Alibaba (= een M-Oosters begrip met toekomst op het overlevende gedeelte van deze Planeet?)… allez laat mij uitspreken, ’n soort succursale had/heeft ergens, waar weet ik niet, in La Wallonie?

    Veel Apothekers bedienen de mensen enkel via een luik, of achter glas. Safety First.

    In Genk bestaat er een C.C. (Corona-Consult): dat is ‘n locatie (plaats) waarop men alle gevallen bundelt met eventuele symptomen. Dit gebeurt enkel op afspraak.

    Werd er niet bijgezegd, maar de nodige tolken zijn voorzien. Tot haast 100 nationaliteiten.

    -

    In Nederland waren gisteren veel ‘zaken’ voor de laatste dag open: lange rijen stonden aan te schuiven. Ook voor …., cannabis,…

    -

    In Benidorm (Spanje) lapten een groep Britse toeristen alles aan hun laarzen... en feestende er lustig op los.

    Ho, jawohl. Deutschen sind jedoch Rücksihctlose Übermenschen. En trouwens, doodgaan kan men toch overal.

    -

    In China daarentegen gaan de scholen terug open.

    -

    Gr. Britt. Daarentegen trekt men er zich nog niet te veel van aan. Er was nog een grootse bokswedstrijd in voorbereiding voor de Olympische Spelen, van Tokio, maar die werd wel halfweg afgelast. Ook de ½ marathon in London ging nog door.

    Britse flegma? Denk daarbij aan die vulgaire scène op de barstenvolle Londense subway. Hij, rechtstaande: leest zijn Daily Mail. Omstaanders tikken hem aan, omdat zijn rits open staat. Hij zegt: ‘She is gone’.

    -

    De EU zal voor 30 dagen, alle buiten-grenzen sluiten. Dus tot einde van de paasvakantie.

    Waarbij we mogen denken, net als daarjuist in die Londense subway ‘Schengen? ‘He is gone’

    -

    1. Wereldwijd worden alle wedstrijden voor 6 weken gewoon afgeklopt.

    -

    Paus Franciscus I heeft tijdens het Angelus, dat doorging in de bibliotheek van het Vaticaan, zijn solidariteit uitgesproken met de zieken en de mensen die werken in de zorgsector.

    Dat dit ooit één der voor alle Christenen verplichte Zeven Werken van Barmhartigheid is geweest: wie spreekt daar nog van?

    En ja, in deze Elektronische Tijden kan dat best ook van op afstand. Draadloos. Via The Clouds.

    En daarbij, door dat CV kan het ook niet anders. Toch tot na de Paas-Vakantie.

    *

    ALGEMEEN BESLUIT. Het algemeen leven valt over het algemeen overal stil. Geen enkele file deze morgen.

    -

    In eigen land. Maar 10% leerlingen van de Basisscholen en 5% leerlingen van de Middelbare Scholen waren aanwezig.

    Veel winkels nemen zelf het besluit om te sluiten tot 3 April, maar er is wel verkoop via de websites.

    *

    Wilmès (De Blauwe Engel?) is nu officieel formatrice. Ze moet de huidige ‘Regering’ tot een ‘volwaardige’ proberen te vormen. Ze krijgt steun van quasi alle partijen uitgenomen VB en PVAB.

    Het is een regering ‘met volmachten’, dwz het Parlement geeft een deel van zijn beslissingsmacht aan de interimairs. Voor nieuwe Wetten is het Parlement nodig, dus dat kan nu niet. Kan enkel als de zaken verband houden met het C-virus. Het is ook een regering met een beperkte looptijd nl 3 tot max. 6 maand.

    Vl. Belang zegt dat onze Parlementaire Democratie wordt ‘aangetast.

    Is dit een volwaardige regering? Volgens Wilmès JA, alle anderen NEEN. Ze moet ‘in lopende zaken’ blijven uitgezonderd ivm het C-virus.

    Is dit grondwettelijk in een regering van lopende zaken volmachten te geven? NEE

    Gisterenavond zei Wilmès, de formatrice in aanloop als PREMIERE, dat ze het vertrouwen zou vragen in ’t Parlement; vandaag zegt ze dat vertrouwen krijgen, veel meer is dan werken met volmachten!

    Bouchez (PS) reageert - nogal woedend en dus in ‘t Franzoos – ‘nu spelletjes spelen is teleurstellend’!

    We hebben dus nu een ‘Regering met Volmachten’.

    M.a.w. een nep-regering van slaapwandelende profiteurs. Sjieke Sjarel aan de lijn gehad van uit een van zijn blindé’s onderweg tussen Merkel en Macron?

    **

    *

    En de rest van het verhaal, dat zien we dan morgen wel weer…

    *

           

          FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

        Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten

    -

    De Zeven Werken van Barmhartigheid…

    Och, om heel eerlijk te zijn ben ik even langs geweest bij Wikipedia. Het is ook al zo lang geleden… Nog bijna uit de Tijd dat de Dieren spraken..

    De hongerigen spijzen

    -De dorstigen laven

    -De naakten kleden

    -De vreemdelingen herbergen

    -De zieken verzorgen

    -De gevangenen bezoeken

    -De doden begraven

    -

    Hallo, Padre Papa? De voorschnriften zijn: de zieken verzorgen, en niet ze toespreken

    Ja, inderdaad, net zoals die Wilmès met haar ‘Nood Regering’, een ‘Nood-Interpretatie’ van de Paus, beiden zich verstoppend achter het CV….

    O Tempo, o Mores…

    *

    Ps:

    Laten we voor eens en voor altijd vooral duidelijk zijn: CV staat van af 2020 voor Corona Virus, en niet langer voor Curriculum Vitae.

    *

     

     

     

    17-03-2020, 11:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.144 – DOORBRAAK ‘HOOG TIJD VOOR MAATREGELEN VOLKSGEZONDHEID’ - ze waarschuwde al eind December

    353

         144 - DOORBRAAK


    *

    Maandag 16 maart 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Tik, na lezing van wat volgt, op ONDEERSTAANDE link, om het interview te beluisteren via dit soort verbinding…

    **

    https://doorbraak.be/radio/politiek-en-geloof-jeffrey-vansuyt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    KATHLEEN DEPOORTER: ‘HOOG TIJD VOOR MAATREGELEN VOLKSGEZONDHEID’

    *

    https://doorbraak.be/radio/kathleen-depoorter-hoog-tijd-voor-maatregelen-volksgezondheid/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    16 maart 2020- Leestijd 0 minuten

    *

    Kathleen Depoorter (N-VA) is Apotheker en zetelt sinds mei 2019 in De Kamer. Volksgezondheid is dus helemaal haar terrein. Ze waarschuwde al eind December dat er maatregelen moesten genomen worden op het terrein. Ze nam onlangs zelf initiatief om mondmaskers geleverd te krijgen.

    **

    *

     

    Om de patiënt te beschermen, heeft ze trouwens geijverd om de geheime farma-deals op een evenwichtige manier te controleren. Ze afschaffen zou in het nadeel van de patiënt geweest zijn, maar democratische controle is nu ook mogelijk na een uitspraak van de Raad van State. Verder ijvert ze voor een wetsvoorstel die de voorraad van geneesmiddelen moet waarborgen.

     

    Kortom, een gezond gesprek tussen David Geens en Kathleen Depoorter in volle corona-crisis.

    *

    David Geens


    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    ..... ze waarschuwde al eind December…

    -

         EinD December: dat is ruim 2 maand voor de epidemie zo goed als niet meer te stoppen is.

    Fat Maggie doet er, op TV, het zedig zwijgen aan toe. Da’s echt niet veel, maar minder kan niet. Tenzij verlegen de andere kant opkijken. Maar dat mogen we dan weer niet zien.

    Ja, PVV-Coriféé, de boodschap van TVH moet wel hard aankomen. Het VB (38%) samen met de NVA (19%)…. 38+19 = 57%. Hou dus de eer aan Uzelf.

    Met vriendelijke groenten naar Uw hoofd. Liefst rotte tomaten, maar spijtig is het daarvoor nog net iets te vroeg in het seizoen.

    Met Pasen misschien? Dan is de ponte van de quarantaine er wellicht al af, en kunt U gerust op ski-vakantie vertrekken. Liefst zo ver mogelijk. Is Timboektoe goed voor U? Of mag het Marrakesh zijn?

    Enne, o ja, voor ik het vergeet. Neem gerust de rest van Uw blauw partijtje mee, met diene Wael om de rij te sluiten. En de wind in ’t gat, hé.


         

     

     

     

    16-03-2020, 19:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.142 – DOORBRAAK Bisschoppen spreken - MAATREGELEN TEGEN HET HYSTERIEVIRUS - CORONA = Cowid-19 = EEN DER MOGELIJKHEDEN - SARS-CoV-2, beter gekend als het coronavirus…

    661

     

       142 - DOORBRAAK

    *

    Maandag 16 maart 2020

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Zoëven op de radio (Maandag 17 uur)

    Volgens de Zeer Eerwaarde Heren Bisschoppen, de Hovaardigheidsbekleders van Rome staat er niets, en zeker al geen samenscholingsverbod van Overheidswege, in deze weg om ‘onze doden’ te begraven. Wereldlijk of kerkelijk werd er niet bijgezegd. Ook niet als dat ‘begraven’ bedoeld werd in de aarde of in de ‘clouds’. M.a.w. als in de Catacomben- of de crematoria –tijd.

    Onder verzwegen (zoals Fat Maggie): alles mag, niets moet. Maar doe het AUB met mate..

    *

    MAATREGELEN TEGEN HET HYSTERIEVIRUS

    *

    https://doorbraak.be/maatregelen-tegen-het-hysterievirus/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    15 maart 2020 - Leestijd 6 minuten

    *

    Noot van de auteur: ‘Ik heb de indruk dat men dit leest als een relativering van het virus en als een protest tegen de strenge maatregelen. Dat is het niet. Het is een aanklacht tegen hypocriet gedrag. Ik wil mijn verantwoordelijkheid in deze crisis opnemen. Maar blijven we even voorzichtig na de Corona-periode? ‘

    **

     

    CORONA = Cowid-19= EEN DER MOGELIJKHEDEN

    *

    We noteren Vrijdag de 13de. Kan het symbolischer? Lange rijen paniekerige burgers aan de inkom-deuren van de supermarkten, wachtend totdat de deuren openen om zich te spoeden naar levensmiddelen met een lange houdbaarheidsdatum en praktische producten zoals toiletpapier, zakdoeken en handzeep. Hier en daar wat geduw, getrek en gegrabbel om toch maar die overlevings-kit te kunnen bemachtigen. Ontsmettings-gel is nergens nog te vinden.

     

    Het is de ochtend na de laatavond-aankondiging van zeer strenge maatregelen om, te neutraliseren. De verspreiding moet kost wat kost tegengegaan worden en dat kan alleen door menselijke contacten tot een absoluut minimum te herleiden. Scholen, winkels, horeca, recreatieplaatsen, enzovoort moeten de deuren sluiten voor onbepaalde tijd. Bezoek aan zorginstellingen is uit den boze. Begroetingen gebeuren vanop afstand. Thuiswerken voor iedereen die dat kan. Enkel de voedingswinkels en apotheken blijven volledig toegankelijk. Wie toch nog durft buiten te komen wast zijn handen en ontsmet ze tot onder de vingernagels.

    Krachtdadig optreden

     

    Het moet gezegd, na veel getreuzel, onduidelijke communicatie, geruzie en relativering hebben de overheden zich verenigd achter eenzelfde duidelijke visie in de strijd tegen het oprukkende virus. Experten pleitten al meerdere dagen voor de invoering van strengere en eenduidige maatregelen over het hele land. Onder druk van deze stemmen, maar ook van vele kritiek op sociale media, mainstream media en bij oppositie én partijgenoten bekeerden de overheden zich tot forse daadkracht.

     

    De samenleving wordt enkele weken op non actief gezet, of toch op een minimale graad van activiteit. Zulke extreme noodmaatregelen zijn nog nooit getroffen in België, zelfs niet tijdens de destijds fel onderschatte Spaanse griep die woedde aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.

    Perspectief

     

    Het SARS-CoV-2-virus zorgt klaarblijkelijk voor een erg gevaarlijke pandemie die ons allen tot extreme voorzichtigheid noopt. Alles wat een samenleving draaiende houdt is voor onbepaalde tijd ondergeschikt aan de bestrijding ervan, zelfs de economie. Wat staat er op het spel? Mensenlevens! Maar hoeveel, dat is natuurlijk de hamvraag.

    *

    John Croughs

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    CORONA = Cowid-19

    Dat heb ik ‘van horen zeggen’, want beroepsmatig was ik slechts ’n klein boekhoudkantoortje, en zeker geen viroloog.

    Trouwens, die ‘informatie’ was/is afkomstig van dat boekhoudkantoortje, en zoals U weet: experten in de Economische Praktijk, mogen niet liegen. Vandaar mijn stil protest tegen virus-leugenaars….

    -

    U las hierboven bij DOORBRAAK, dat iemand met kennis van zaken…. Iets beters beweert. Ja, dat kan ook. In deze onzekere tijden is alles mogelijk. Vandaag IK, morgen GIJ.

    Mij kan ’t verdomd weinig schelen, als ’t kind maar neen naam heeft.

    SARS-CoV-2, beter gekend als het coronavirus…

    Goed om weten: de Britten hebben op de binnen-muren van hùn Menenpoort in Ieper (‘Wypres’, op z’n Frans, zeggen die), vele duizenden namen gekerfd van ‘Soldiers, known unto to God’. De vergelijking loopt weliswaar ietwat mank, maar de kern der dingen, bij massa-evenementen, is altijd van minder belang.

    De Dood, Het Oordeel en de Eeuwige Verdoemenis zijn belangrijker.

    *

     

    BLIJF DUS IN UW KOT…

                    

     

    16-03-2020, 19:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.141 DOORBRAAK RELIGIEUZE DISCRIMINATIE: EINDELIJK AANDACHT IN VLAAMS PARLEMENT.. VB 38- NVA 19-SPA -10%….. MOH en WEREKEN?

    1249

         141 DOORBRAAK

    *

    Maandag 16 maart 2020*

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Wie het schoentje past trekke het aan..

    *

    Uw Abonnement is (bijna) verlopen.

    Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 8€ per maand bent u weer helemaal bij.

     

    Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser

    *

    RELIGIEUZE DISCRIMINATIE: EINDELIJK AANDACHT IN VLAAMS PARLEMENT

    *

    https://doorbraak.be/religieuze-discriminatie-eindelijk-aandacht-in-vlaams-parlement/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    15 maart 2020 Leestijd 3 minuten

    **

    *

    De meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement — N-VA, CD&V, Open Vld — hebben een ‘resolutie’ ingediend om de levensbeschouwelijke minderheden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika te beschermen. De belangrijkste vraag aan de Regering is het inspannen van een automatische vervolging voor het Internationaal Strafhof (ISDH) in Den Haag.

    Stelselmatige vervolging van minderheden wordt gelijkgesteld met volkenmoord en de verwoesting van gebouwen voor erediensten met een oorlogsmisdrijf.

     

    Die stelling is niet min. ‘Elke oproep om misdrijven tegen religieuze en levensbeschouwelijke minderheden door sektarische organisaties bij het ISDH aanhangig te maken nadat alle interne rechtsmiddelen zijn uitgeput, te steunen en bijgevolg ook landen in de regio ertoe aan te sporen om de jurisdictie van het ISDH te erkennen zodat het de misdaden van groeperingen als IS kan onderzoeken.’

     

    De Vlaamse Regering moet daartoe ook haar eigen diplomaten inschakelen en in overleg gaan met vervolgde minderheden.

    Staats-terreur

     

    In de motivering van de resolutie worden met name in Irak alle minderheden opgesomd, van Jezidi tot Chaldese Christenen, van Sjiïeten tot Koerden. In het licht van de definitieve uitspraak door het Hof van Cassatie dat de PKK geen terreur-organisatie is, is die laatste uitbreiding niet onbelangrijk. Het betekent dat ook elders politieke groeperingen aan dezelfde voorwaarden onderworpen zijn, en dat mogelijk ook staats-terreur tot vervolging voor het ISDH kan leiden.

     

    Dat geldt voor Assad in Syrië, maar ook voor Poetin en Erdogan, en — breder — voor Modi in India, die regelrechte pogroms op moslims aanmoedigt, of Xi Jinping in China voor de massale onderdrukking van de Oeigoeren. In de toelichting is het daarom betekenisvol dat mede-initiatiefnemer Bart Tommelein, kandidaat-voorzitter bij Open Vld, bij het dagelijks geweld tegen burgers om godsdienstige motieven uitdrukkelijk de Rohingya in Birma (Myanmar) vernoemt en de Oeigoerse concentratie-kampen.

     

    een groeiend besef van noodzakelijke solidariteit en nadrukkelijker verdediging van de mensenrechten

     

    Misschien klinkt zo’n resolutie aanmatigend voor een kleine Staat als Vlaanderen, maar het wijst wel op een groeiend besef van noodzakelijke solidariteit en nadrukkelijker verdediging van de mensenrechten wereldwijd. Volgens initiatiefnemer Joris Nachtergaele (N-VA) is de oorzaak van de toenemende onverdraagzaamheid de ‘grote politieke instabiliteit’. Hij heeft ook oog voor de vernietiging van cultureel erfgoed, zoals bleek bij de inname van Palmyra of bij de grafschennis van geleerden in Timboektoe. Hetzelfde gebeurde trouwens in de Joegoslavische oorlog: Kroaten én Serviërs verwoestten waar mogelijk eerst de kerken van de tegenstander.

    Christelijke minderheden Nabije Oosten

     

    Maar natuurlijk is de resolutie in de eerste plaats gericht tegen de decimering van de Christelijke minderheden in het Nabije Oosten. ‘Het gedoogbeleid ten aanzien van o.a. Christelijke minderheden in Syrië en Irak staat zwaar onder druk (…). Christenen worden dagelijks geviseerd en gediscrimineerd. Velen vrezen voor hun leven’, stelt Karin Brouwers (CD&V). In Irak is door de oorlog het aantal Christenen op vijftien jaar tijd gedaald van 1,4 miljoen naar 250.000. Brouwers hamert erop dat Vlaanderen de taak heeft die wantoestanden aan te kaarten bij de internationale gemeenschap.

     

    Bij die generaties rekenen zij ook atheïsten, die overal met de nek worden aangekeken

     

    Opvallend afwezig nochtans zijn verwijzingen naar Libië of de Sahellanden, die ondanks westerse steun met moeite radicale bendes onder controle kunnen houden. Maar hoe dan ook, als de sektarische cyclus niet doorbroken wordt dreigen ‘de komende generaties volledig verloren te gaan door migratie, geweld, en genocide’, zo besluiten de indieners van de resolutie. Bij die generaties rekenen zij ook atheïsten, die overal met de nek worden aangekeken, en geloofsafvalligen die hun leven nergens veilig zijn in radicaal-islamitische staten als Iran (sjiïeten) of Saoedi-Arabië (wahabieten).

     

    Ten slotte wijst de resolutie nog op de grote verantwoordelijkheid van de grootmachten. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat bijvoorbeeld Syrië is ‘afgegleden tot een ordinaire machtsstrijd tussen een aantal grote mogendheden die elk hun economische en geostrategische belangen willen consolideren, onder het toeziend oog van de internationale gemeenschap.’ Daar ligt een grote taak weggelegd voor Europa. Diversiteit schraagt solidariteit.

    *

    Lukas de Vos

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    … De meerderheids-partijen in het Vlaams Parlement…

    Bedoeld is: de “kleurpartijen” die ons arme Land al meer dan vijftig jaar naar de knikkoppen hebben ‘geregeerd’…

    -

    Eind-beoordeling

    Qua foutieve schrijfwijzen: alles OK.

     

    Te vermijden = paternosterbollekeswinkelvoordeur. De voorlezer was dicht bij de winkel waar er zaken voor de Rozekrans in de rekken liggen. Probeer het eens…

     

    Qua inhoud.

    Poco? Ja zeker. Maar compleet désinformatief. Want totaal voorbijgaand aan de laatste peilingen: VB 38- NVA 19-SPA -10%….. En meer zeg ik nie.

    Dat zijn toch toeren bij de boeren. Of soms niet?

    -

    Wat horen we nu? Enfin, beter laat dan nooit. Het Christendom elders (niet bij ons?!) te vuur en te zwaard onthoofd, mag niet meer? En van wat moet de islammerij dan leven? Kan toch nooit de bedoeling zijn van de Vlaamse lapsmeren om hen te doen WERKEN!!!! Werken en maar één vrouw mogen hebben, da’s het werk van Hindoes, Bramapoeters, Boedhisten, Joden en Christenen. Zou hun Profeet Mohamed ooit ‘gewerkt’ hebben? D.i. in het zweet zijns aanschijns het Dagelijks Brood hebben moeten verdienen? Ooit zijn handen gebruikt, anders dan om zijn broek weer op te trekken? Geen spoor van werken gemerkt hebben of gaan werken, terug te vinden in de Koran. Over de kling jagen, in de pan hakken, ja dat soort ‘werk’. Daar zijn ze trouwens sterk in. Al werd het zwaarste werk dikwijls door olifanten-dikhuiden gedaan.

    -

    Islammerij-aanhangers hebben lak aan dialoog, anders dan met de blanke wapens…. Zouden die dan niet weten, dat wie het gevaar bemint, er ook zal door vergaan? Zie Oom Adi. Al was/is die in de grond nog zo slecht niet geweest…

    **

    *

    Kijk, ik wil niet overdrijven. Weet ook dat er ooit goede mo-slimmerds zijn (geweest). Zie Sint-Franciscus die in de vroegere jaren 1200 ter plaatse ging onderhandelen, om Bethlehem eeuwig- durend ‘open te houden’ voor de alle God-Gelovigen. Hij bracht het er zelfs levend van af. Om bij de Geliefde Sinta Clara in Assisi verslag uit te brengen. Een reconstructie van gezegd beeldverslag is te zien in de Basiliek. Midden verdiep. De muren hangen er vol van. Maar de belichting laat veel te wensen over…

    -

    En da is het ook hier weer zo ver. Alles op één hoop. Enerzijds en anderzijds

    ….“Dat geldt voor Assad in Syrië, maar ook voor Poetin en Erdogan, en — breder — voor Modi in India, die via regelrechte pogroms op moslims aanmoedigden, of Xi Jinping in China voor de massale onderdrukking van de Oeigoeren”…

    -

    aanmatigend voor een kleine Staat als Vlaanderen….

    -

    -

    Heb de lezing stop gezet na de zin van ‘christenen in het Midden-Oosten’.

    Hopeloos!!!!!

    En het zijn net dezelfde ‘Kleurpartijen’ die bij ons de grenzen zodanig ver hebben geraaid, dat er, net als in de Schengen-Zone, geen grenzen meer zijn.

    Ja Ja, die Mei 68-ërs. Verboden te verbieden. Zodat iemand als in La Douce France (Kohn-Bendit van Groen om geen namen te noemen) zelfs met zijn eigen kleindochter kon slapen, zonder dat er opgetreden werd. En dan zeg ik het nog proper.

    *

                      

     

     

    16-03-2020, 13:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.47 – EJ. BRON Àf Haan op de loop voor zijn en ons aller lot in de gewezen DDR

    795

    47 – EJ. BRON

    *

    MET CORONA BESMETTE AFGHAAN MET ERNSTIGE ZIEKTESYMPTOMEN VERDWIJNT UIT AZC IN SUHL

    *

    https://ejbron.wordpress.com/2020/03/15/geen-zin-in-quarantaine-met-corona-besmette-afghaan-met-ernstige-ziektesymptomen-verdwijnt-uit-azc-in-suhl/#more-233171

    Geplaatst op 15 maart 2020

    *

    *

    Geen zin in quarantaine: met Corona besmette Afghaan met ernstige ziekte-symptomen verdwijnt uit AZC in Suhl

    **

    *

    De instelling voor eerste opvang in de stad Suhl in Thüringen.

     

    Zelfs in de crisis blijft in ‘Merkel-Duitsland’ het dagelijkse falen van de Staat een betrouwbare constante: in een Instelling voor 1ste opvang in de stad Suhl in Thüringen bevinden alle 533 bewoners zich sinds gistermorgen in quarantaine – nadat een “vluchteling” met ziekte-symptomen positief op Corona werd getest. En uitgerekend die is nu verdwenen.

     

    journalistenwatch

     

    Zoals “inSüdthüringen.de” bericht, zou de besmette persoon een Afghaan zijn, die compleet ongehinderd via Zweden Hamburg zou zijn binnengekomen en pas vrijdagmorgen in de Instelling voor Eerste Opvang in Suhl aankwam. Daar zou zijn toestand de hele dag “erg verslechterd” zijn, hij zou er “slecht uitgezien hebben, zwaar gehoest hebben en koorts gehad hebben”. ´s Avonds liet hij zich nog door de EHBO-post controleren – daarna verdween hij uit de Instelling en dook onder. De andere 533 bewoners zitten nu in quarantaine.

    **

    *

    Groene Minister van Migratie van Thüringen, Dirk Adams,

    *

    Daar kregen ze gisteren bezoek van de Groene minister van Migratie van Thüringen, Dirk Adams, samen met de verantwoordelijke president van het bestuurs-kantoor van de deelstaat en de Burgemeester van Suhl. De hele instelling wordt nu volgens “inSüdthüringen.de” beveiligd door de Politie, die “uit de hele Deelstaat werden samengetrokken”.

     

    Geen begrip van de “bescherming-zoekers” voor gezondheids-politieke maatregelen

    Reden: de “bescherming-zoekers” vonden het helemaal niet nodig om gevolg te geven aan de quarantaine-voorschriften – en moesten daarom “gehinderd worden aan het verlaten van de Instelling”. Anderen protesteerden luidkeels en gingen zelfs in hongerstaking. Ondanks Corona blijven ze denken overal aanspraak op te kunnen maken.

     

    Dat alleen al het meest primitieve begrip voor zulke preventieve maatregelen ontbreekt, spreekt boekdelen over de graad van socialisering en vooral over het constant beweerde “integratie-vermogen” van de zogenaamde vluchtelingen, die door Duitsland onverdroten, zelfs terwijl het hele land stap voor stap wordt stilgelegd, opgenomen en gehuisvest blijven worden. Wat er gebeurt wanneer nog meer Corona-positieve asielzoekers onderduiken, die niet de door de brave Duitser aan de dag gelegde volgzaamheid en bereidheid tot medewerking aan het overmeesteren van de crisis bezitten – daarover kun je maar beter helemaal niet nadenken.

    *

    Bron:

    www.journalistenwatch.com


    NASCHRIFT

    Minister? Of is het niet eerder Mini Ster

    KIJK….

    Ondergetekende is, zoals U weet, is ’n heel tijdeke gelden al tot de jaren van verstand gekomen. Enfin, hoop ik toch. Wat er ook van is, voor iemand die het tot Minister geschopt heeft, zal ik die altijd en in alle omstandigheden met ‘n Hoofdletter aanspreken. Is gewoon een zaak van spontane etiquette. Men zei toch ook niet “paus pius XII” i.p.v. Paus Pius XII . In de Lagere Jongensschool leerden we half de jaren ‘50 trouwens ’n lied dat ongeveer zó klinkt, als “Eviva Pio, Padre nostro, il Papa Pio Duodecimo.

    Dankie wel, Meester Daniël

    **

    *

    En ja, hoe de Geschiedenis ook eenmaal de huidige Paus (paus?) Francesco zal onthouden, is nog maar de vraag.

    -

    Anders goed gevonden, hé, van diene Groene Mini Ster, hoe heet die ook weer?, om het, zo jong nog, te hebben gebracht tot Chef van de Sraci, Afd. Op Voorhand Verloren Zaken. Het alternatief kan niet moeilijk zijn…. Zal waarschijnlijk daar al zijn nog voor dat virus is verdwenen…

    Angelina Märkallaina dan maar weer. Die is door al die trammelant rond de AfD reeds haar (op voorhand afgesproken wereldberoemde) opvolgster kwijt geraakt. Spijtig, hé.

    Misschien de voorbode, dat het met haar bijna ‘geschafft’ is met al dat ‘Das schaffen wir’..

    -

    Ook hierboven gelet om mijn aangeboren Hoofdletter-Manie? Zoveel verbeterwerk! Mijn wijsvingers doen er pijn van.

    How did they dare! Een regering blameren, daar waar er zou moeten staan dat deze Regering best een definitieve trap onder haar kont krijgt. Jawel, Kont, met kleine letter. Want zoveel zijn ze nu ook niet waard.

    En dan nog ’n tweede zaak: = al die rare bij-bedoelingen. Zo zeggen de mensen bij ons over ne lapzat, dat ie ‘popeloere zat’ is. Al eens dieper ingegaan op de oorsprong van dergelijke gezegden? Allez, Walter, ‘k zal het dan eens anders zeggen.

    “Dermate bedronken zijn, dat betrokkene begint te loeren”. En waar naartoe loert zo ne vent dan? Juist.

    Dat ‘dansen’ (bumpen) van daar straks bracht me deze volkswijsheid boven in mijn hoofd. En als ‘t in mijn hoofd zit, zit het ook in mijn kop.

    **

    *

    Goed, hé, Verastenhoven Bonaventuur …. Uit wijlen De Collega’s. Want het verschil maakt altijd de differentie uit.

    Hij haalt het in zijn hoofd, maar hij steekt het in zijn kop..

    16-03-2020, 12:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.98 - HET DAGELIJKS NIEUWS Nood-Regering of niet – zelfs cCorona weet het niet – Sofia Loren aan de Macht?

    *

        98 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 16 maart 2020
    (02:44:24)

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    EEN (TIJDELIJKE) DOORBRAAK ?

    *

    … Volgens het duo Dewael/Laruelle – dat vandaag rapport uitbrengt bij de koning…/…

     

     Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhodenom hierio door te gaan…

    -

    Weer op z’n typisch Belse wijze wordt het wijze hofd gebogen over enerzijds het ene, en anderzijds het andere.

    Noch mossel noch vis: een nieuwe ‘uitvging’ in dee onderwaterwereld

    ER is al bijna 1 jaar geenRegering eer in de echte zin van het woord, en men plat er een amalgaan oop van ongrondsettelijke afspraken. Eenn iet eens meer bestaande ‘Rgering’ die regeert door middel van volma  chten uit de oppositie.

    Wete wa, Géerard? Dat God-den-Here bij de Schepping van de Wereld, weer ’n flater van belang heeft begaan.

    **

    *

    Hij wil de dat er vissen zouden bestaa, en mosselsbovendien ook o.a. mossels. En kijk, daar heeft men nu in Coburgia, enig in dit Universum, ‘n mosselvis of ’n vismossel voor geschapen.

    De Koning is dood? Leve de nieuwe Kobing…

    *

    Het maakt mij zelfs ’n beeetje (politiek) moedeloos.Niet POCO, maar POMO

    Wete nog van diene kapotte auto die mordicus moet blijven rijden? Eersdt ’n nieiw zchterlictje, dan ’n nieuwe spiegel. Eerst Links, dan Rechts.. Maar zonder ons rijdt dat ding nooit. Daarom willen wij het wèg en willen we meewerken om op zoek te gaan naar ’n splinternieuw nieuw model. Aangepast aan de tijd, zo’n beetje lijk de TESLA rijdt onder intellectuele begeleiding.

     

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

                 

    ..

    ZONDAG 15 MAART 2020

    *

    Nog maar eens herhaling van de herhaling van alles wat er reeds wekenlang over CORONA gezegd is geweest geworden.

     

    V.V.T                                                                         

     

    En toch vinden sommige luyden het allemaal larie en fel overdreven: “Het is minder erg dan een griepje!” zeggen ze!

    Bij ons heeft men nu een N.N., een Nationaal Noodnummer ingevoerd en speciale website.

    Geen Sofia Loren, boordevol talent, AAAAA

    maar Sophie Wilmès

    heeft een video getwitterd speciaal in ‘de Vloms’ want speciaal tot de jongeren gericht: “volg AUB de maatregelingen strikt op, dus absoluut geen feestjes meer” Echt kanp voor een Eerste Minsiter in haar allereerste belangrijke rol.

    Nu 883 besmet, dus ongeveer 200 meer dan gisteren. In Wallonië praktisch geen, en O-en W-Vlaanderen het minst in de Vlaamse ‘Deelstaat’ Vlaanderen.

    Nu moet Maggie toegeven dat er een gebrek is aan mond-maskers: de (Waalse) productie ‘kan nie volg nie’ zee ze. Maar daarna verwijt ze Duitsland en Frankrijk die onze mondmasker geblokkeerd/opgeslagen houden. Volgens Inge Vervotte in ‘De Zevende Dag’ is hett ‘onbegrijpelijk’ dat er nu al geen voorraden meer zijn. In een ziekenhuis in Mechelen maakt men ze zelf, nl 1500 per dag!

    Tiens we daar niu inesn rerug hebben. Het motje Vervotje, het rechterhanddje van IEF IL TERMINATORE… Een slot-heroptreden net voor de finale?

    Ons aller Maggietje dan weer, zegt dat er 5 miljoen besteld waren in China en normaal reeds geleverd moesten zijn. Nu kon ze ineens toch nog ergens een 500.000 stuks bemachtigen. En dat voor hoeveel ziekenhuizen???

    Even na-reekenen. 11 Mio landgenoten voot 500.000 levensreddende mond-maskers. Wil dus zeggen, dat de overigen mogen verrekken.

    Ook ander wegwerp-materiaal is er tekort!!! En Maggie vorige week maar zeggen dat er van alles ‘genoeg’ was… ze waren voorbereid…

    -

    Endaar kraakt de EUSSR in al zijn voegen… Veel Europese landen sluiten hun grenzen: Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, ….

    Maar zegt Ursula van de EU, het vrachtvervoer moet doorgelaten worden, zo niet krijgen we nog andere problemen zoals lege winkel-rekken, geen medicatie, …

    Neen, µZuster Ursula het wel von der Lahnen, maar haar nu al de laan uitsturen? Is gewoon, dank zij Corona, enekle dagen te vroeg….

    In Italia di mio Cuora zijn er (in 24u) 368 besmettingen bij, en in totaal reeds 1800 doden. Waar hebben die arme Italiaantjes dàt verdiend?

    En wat meer is, waar is de EU-hulp gebleven?

    La     ar het ’n goede les zijn, om na d Brexit, ook werk te maken van Itxit.

    Gr. Britt. neemt momenteel nog weinig maatregels: er zijn 1400 gevallen en 35 doden. En toch hebben de mensen daar massal gehamsterd, want de schappen zijn leeg…

    -

    Frankrijk: sluit nu ook alle bars, resto’s, ciné”s… maar de (niet verplicjte) Gemeentelijke Verkiezingen gingen vandaag gewoon door!

    Want stel U voor zeg, dat bij ‘Einde Mandaat’ en dus van de ‘postjes’ ook al die exurbetante Bezldongenen zpuden stilvallen. Corona of geen corona, het ‘zakkelorummen’ gaat door.

    -

    In Nederland dan gaan nu eindelijk ook de scholen dicht en vanaf 18u vandaag zijn ook alle café’s en resto’s dicht. Tot 6/4. Maar Sluis (gemeentje juist over de grens naast Knokke) heeft niet gewacht op dit ‘bevel’, die hebben vanmorgen zelf besloten alles dicht te gooien wegens de overrompeling door… Belgen.

    O, watt zijn die ‘Open Grenzen’ van Scvhengen toch mooi…

    -

    Spanje heeft (in 24u) 2000 gevallen bij en maar liefst, spihtig geneog, 200 doden in 1 dag.

    En ja, van Hogerhand nog nergens gehoord, gelezen of zelfs maar geroken: in al die Zuiderse Landen is het veel vroegr ook veel… warmer. Wat goed is voor bacerië, is deze keer echt niet goed voor mens en dier….

    Prego!!!!

    En vooral zeer tussen jaajes: waarom wordt het Ddierenrijk gfepaard, en het Mensdom juist niet?

    -

    En als laatste China: daar her-ademt men. In de laatste 24u zijn er slechts 24 gevallen bijgekomen waarvan er 22 uit het buitenland kwamen.

    *

    Wegen& Verkeer

    Doordat veel wedrkgevers en werkmemers technische werkloos of thuis-werkenden zijn geworden, zullen er vanaf Maandag-morgen minder treinen rijden tijdens de spits: dus zet jullie maar lekker dicht bij elkaar!

    De wijk waar wij wonen lit geknemd tussen de driekheo van de IJzeren Weg en de Exprfess Weg. In de loop van de dag is het er be-angdtigend STIL geworden. Geen gedaver, geen geronkl, geen sdtank. Met die stilte, die rust, die blaiwe lichr en dat voorkaars-zonnetjen waanden wj ons terug, net als in de dagen van weleer, terug aan de Ovrerkant der Alpen.

    Zvh lieve vriend Raymondo, Smidje Smee zoals hij mijn Vlaams ook begreep, hoe zou t nu met jou wezen? Bija 90 jaar was je, maar van stilzitten wxas er (noodgedwongen) geen tijd…

    En jij; Allesandro, il Marechallo dei peccorini (=schaoen): jij ws het toch die osn die in Il Messagero als feulleton verschenen vervpmg-verhaal over de ‘Istoria Italiana’ cadeau deed, toenw e daar pas waren gearriveerd. En het was jij tocj, die met een knipoog bewerde, dat in de tijd vn Il Duce, de treinen tenminste op tijd reden…

    Alles Ok daar?

    *

    En dan als (uitgedoofde) kers op de taart… Een NOODREGERING.

    Die komt er waarschijnlijk dan ook juist NIET!

    PS + MR/PVV verwerpen elk voorstel van BDW. Magniette vindt het werkelijk ‘skandaleus’ dat BDW van deze noodsituatie gebruikt maakt om Premier te worden. Dit is zuiver tijdverlies! De PS wil (eist dat) de minderheids-regering van nu te steunen voor de maatregelingen die moeten worden genomen ivm het virus.

    MR, m.a.w. Monsieur Bouchez, ook hij, is effenaf furieus: niet te verwonderen hé. Ze hebben nu 5 Mini Sterren en de Première WILMÈS, en bij een noodregering zouden dat er zeker (allemaal) minder zijn…!

    -

    Alle Vlaamse partijen zijn dus nu ook kwaad, zélfs de SP.A!

    *

    FINITO😉🐕😉

     

     **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

     Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tinden dus niet vergeten

     

     

     

    16-03-2020, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!