MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.677 – EEN ‘DÉJÀ VU’ GEVOEL TOT IN DE KLEINSTE DETTAILS OPNIEUW ONDER ONZE NEUS

          

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DONDERDAG 11 AUGUSTUS 2022

    /8/1995   Bert Peleman

    Een ‘Déàjà   Vu’ Gevoel

    *

    Puurs, 13 april 1915 – Antwerpen, 5 augustus 1995) was een Vlaams dichter en schrijver.

     

     

    Peleman, zoon van een kruidenier, volbracht zijn humaniora in het Klein Seminarie van Hoogstraten, waar zijn leraars Ast Fonteyne en Remi Lens bij hem de belangstelling voor toneel en kunst opwekten. Hij vervolgde met anderhalf jaar politieke en sociale wetenschappen in Leuven, maar onderbrak die studie tijdens het tweede jaar. Hij had zich vooral onledig gehouden met het oprichten van een studentencabaret, waarmee hij optrad, onder meer voor de radio.

     

    In die tijd raakte hij, onder de invloed van Jef Van Bilsen, in de ban van Joris Van Severen en werd lid van het Verdinaso. Beroepshalve werd hij redacteur voor de cultuurbladzijde van De Courant en in 1939 werd hij medewerker bij het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR).

    In 1939 werd hij gemobiliseerd als luitenant in het Belgisch leger. Hij publiceerde een boekje, Wij, soldaten, met fervente lofbetuigingen aan het adres van het koningshuis. Krijgsgevangen na de Achttiendaagse Veldtocht werd hij tot in juli 1940 in Beieren opgesloten.

    Na zijn terugkeer werd hij lid van de Eenheidsbeweging-VNV. Hij werd hoofdreferent voor kunst en cultuur bij de door de bezetter gecontroleerde Radio Brussel en werd ondervoorzitter van de Duitsgezinde Brabantse kunstfederatie. In 1942 verliet hij de radio om de leiding te nemen van het departement Stijl en Vorming van de Dietsche Militie - Zwarte Brigade. Als gevolg hiervan liep hij vaak in het uniform van de Zwarte Brigade rond en reisde hij naar het Oostfront, waar zijn broer soldaat was. Hij schreef ook de Mars van het Vlaams Legioen, getoonzet door Karel De Brabander, met onder meer het volgende vers:

     Wij volgen het vaandel der leeuwen

    door sikkel en hamer onteerd

    Ons horen de komende eeuwen

    Te wapen voor outer en heerd.

    Wegens meningsverschillen verliet hij einde 1943 de Zwarte Brigade en werd tot aan het einde van de bezetting hoofdredacteur van het geïllustreerd weekblad De illustratie, een zusterblad van het collaborerende Volk en Staat.

    Na de bevrijding werd Peleman gearresteerd op beschuldiging van collaboratie met de vijand en in 1946 werd hij ter dood veroordeeld wegens hoogverraad en tevens van medeplichtigheid aan de plundering van de woning van de burgemeester van Sint-Kwintens-Lennik. Na zijn verblijf in het Hechteniskamp Lokeren, werd in maart 1947 de straf in beroep bevestigd maar in april 1948 omgezet tot levenslange hechtenis. Einde 1950 kwam hij vervroegd vrij, onder meer dankzij de inspanningen van verschillende letterkundigen, in de eerste plaats de Leuvense professoren Albert Westerlinck en Willy Peremans.

                    Hij hield zich voortaan afzijdig van actieve politiek en legde zich toe op de promotie van het toerisme in Vlaanderen, meer bepaald in de Brabantse Scheldestreek. Hij stichtte hiervoor verenigingen, zoals Mercatoria (1955) en Scaldiana (1957). In 1969 was hij de initiatiefnemer voor het Schelde-eiland in Rupelmonde.

     Hij werd de eerste directeur van de uitgeverij Mercatorfonds (1965-1966) en artistiek directeur bij de uitgeverij Buschmann (1966-1978). Hij leidde er de reeks publicaties onder de naam Flandria Illustrata. Hij werd ook lid en voorzitter van de Antwerpse Uilenspiegelgezellen (vanaf 1966) en van de internationale kunstenaarskring De 7 rond Tijl (vanaf 1977).

     In 1986 kwam hij nog in het nieuws omdat de hem toegekende benoeming tot ridder in de Orde van Leopold II werd ingetrokken, na protest van verzetsstrijders en Waalse socialisten

    **

          677 – EEN ‘DÉJÀ VU’ GEVOEL TOT IN DE KLEINSTE DETTAILS OPNIEUW ONDER ONZE NEUS

    *

    I N H O U D

    De Staatsmacht, in iedere democratie ter wereld, is, na Vrije Verkiezingen, de opdracht van het Volk om het Land te besturen volgend algemeen aanvaarde regels, waar willekeiu totaal uitgeesloten is en waar de Wet voor iedereen dzelfde is.

    Recentelijk konden we meemalen, dat een onbekwaaam partijleider zo maar deminstersjerp kon bemachtigen, om deze kort daarna, weeral uit onbekwaamheid, te moeten afgeven

    Nog recenter besloten twee Gereacherliike Procureurs aan elke ka,yba, hrt Land, vroegtijdig tot ‘buitrnverolgingsstelli,g’ zo dat de deksels op alle pojes bleven. Eersst de fraude in Middelerleke door het xwnderlen gestuurd zijnde vorioge Liberale

    Stadsnestuur i.v.m. de bouw van het nieuwe
    Casino. Instructies van ‘Hogerhand’?

    Hetzmfde verhaal rond miljoenenfraude i.v.m. Pukkel Flop. O, ’n simpele boekhoudjundife vergissing met her-opmaal vn aoz maar DRIE reeds neergelgdde Jarrekkeningen. Ge, fraude dus vanwege Kameraad Chouckri want metmisdrijf werd met terugwerkende kracjht rechttgezeet. Integendeeel= o,derwijl; terwijl het ondferzoek nog liep, opende zoich weeral zeer wijd de Staatskas opm de Corona-verliezen van het ventje te dekken….

    Als laatste bedrage een bloedstolle,d verhaal bij Doorbraak, uit de nadagen van de Ondergang van Hitlerd Derde Rijk….

    Ach, het heden en het verleden, dat is toch allemaal brtdr wijn in oiude akken.

    *

    *

    11-08-202

    .DE VOORZITTERSSAGA

    *

    In mijn blog van 7 dezer (‘De particratie’) had ik het er nog over dat in dit land de politiek grotendeels bepaald wordt door partijvoorzitters die zelf geen mandaat hebben, geen democratische verworvenheid noch wettelijke basis om te beslissen wie ons regeert. Daar komt nog bij dat de meeste van die voorzitters – zeker in Vlaanderen – weinig of niets meer voorstellen.

    Lachaert heeft zich bij Open VLD onmogelijk gemaakt door t.o.v. zijn achterban zijn woord niet te houden, Bij cd&v zit men al aan de derde voorzitter in evenveel jaren, nadat Beke zichzelf benoemd had tot Vlaams minister (en ondertussen al uit die functie is opgestapt). Bij De N-VA kan De Wever zich nog handhaven, bij gebrek aan beter, maar dat zou kunnen veranderen als de man – historicus, nota bene - in 2024 zijn afspraak met de geschiedenis zou missen. Zelfs als hij nu nog van mening zou veranderen en zou zeggen bij een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement, tóch te willen samenwerken met het VB, gaat niemand nog geloven dat hij ook na de verkiezingen zijn woord zal houden.

    Bij Groen is Almaci als voorzitster vervangen door een duo nobele politiek onbekenden. ‘Mateke’ Rousseau heeft de bloeding bij de Vlaamse socialisten voorlopig wel kunnen stoppen door zijn kiezers een ‘gauche caviar’ voor te spiegelen (‘denk links, leef rechts’), iets dat ook niet zal blijven duren. Alleen uiterst rechts en uiterst links houden stand, grotendeels omdat VB en PvdA zich houden aan een duidelijk partijstandpunt.

    Bij de Franstaligen lijken Magnette en Nollet, bij respectievelijk PS en Ecolo, jammer genoeg voor Vlaanderen, vaste waarden, maar Bouchez bij MR eerder een ongeleid projectiel en zijn de voorzitters van Défi en ‘Les Engagés’ zelfs nobele onbekenden voor wie niet tot die partijtjes behoort.

    Heel die verzameling voorzitters wil wel zijn zeg krijgen als er federaal wat beslist moet worden en zo komt men bijna automatisch tot regeringen van zes à zeven partijen en is er niets meer dat nog degelijk werkt.

    *

    Breaking News

    Hoe de Regimepers liegt over seponering van Pukkelpop: er was wel degelijk lek van miljoenen euro’s in boekhouding Pukkelpop

    6 augustus 2022 God

    Op 10 september 2021 publiceerde ‘tScheldt, U weet wel dat ding dat door de Vlaamse Vereniging van Journalisten beschouwd wordt als “niet-journalistiek”, een artikel over Chokri Mahassine en zijn Pukkelpop. U vindt het artikel HIER.

    Gisteren, 5 augustus 2022, blokletterden alle grote gazetten dat het onderzoek naar Pukkelpop werd geseponeerd. Het parket had aan de Regimegazetten laten weten dat er geen misdrijven waren gepleegd.

    Groot feest in de gelagzalen van de gesubsidieerde pers. “Oeawaa, kijk, die onnozelaars van ‘tScheldt staan voor paal. De Chokri, God hebben zijn Ziel, is onschuldig!!!”

    Alle gazetten kropen in hun pen en gaven een sneer in de richting van ‘tScheldt, bewierookten de maagdelijk onschuldige Chrokri en bedankten het parket wegens hun ‘doorgedreven’ onderzoek.

    De ‘journalist’ van De Tijd, Pieterjan Neirynck, ja, we noemen vieze dingen bij hun naam, schreef: “De satirische website ‘t Scheldt, die als nieuwsmedium geen beste reputatie geniet, …”

     Beste lezer, onthoud één ding, op 5 augustus 2022 bewezen alle grote gazetten dat ze Regimesoldaten zijn. Want ze VERZWEGEN allemaal 1 ding….

    Pukkelpop erkende dat ‘tScheldt gelijk had

     Op 22 december 2021 bekende Pukkelpop al dat ‘tScheldt gelijk had gehad door te schrijven dat er onregelmatigheden waren in de boekhouding van Pukkelpop. Dat klonk zo: “Uit eigen onderzoek bleek dat in 2018, bij aanpassing van de bedrijfsstructuur aan de groeiende uitdagingen van de organisatie, bepaalde reserves van CVBA-VSO verkeerdelijk niet werden omgeboekt naar onbeschikbare reserves”.

     

    Pukkelpop ging verder: “Het gaat over een materiële vergissing van boekhoudkundige aard”.

     Meer nog: “De jaarrekeningen van 2018, 2019 en 2020 werden gecorrigeerd door de raad van bestuur en opnieuw voorgelegd aan de algemene vergadering, die deze unaniem heeft goedgekeurd. Daarmee werd deze materiële vergissing rechtgezet.”

     

    U vindt het bewijs van deze erkenning van fout HIER.

    Beste lezers, Pukkelpop erkende dus zomaar eventjes ‘MILJOENEN euro’s’ verkeerd geboekt gehad te hebben.

    En dat is EXACT wat ‘tScheldt ontdekt had.

    U moet in Uw bvbaatje eens proberen ‘miljoenen euro’s verkeerd te boeken’. Gewoon voor de lol. De overheid zou U bvbaatje met één maai van de FOD-zeis met de grond gelijk maken.

    In het geval van Pukkelpop deden de tentakels van de macht exact wat Chokri hen vroeg. Namelijk het onderzoek, NADAT de fout was recht gezet in de boekhouding, seponeren.

    Op de een of andere manier zijn ALLE gazetten het bovenstaande VERGETEN te vermelden.

    Hiemee bewijst bijvoorbeeld het ONDING Pieterjan Neirynck, geen ‘journalist’ maar een staatsambtenaar, twee dingen. Eén: dat DE TIJD een slecht verliezer is. Twee: dat De Tijd geen knip van haar gesubsidieerde miljoenen waard is als er zoiets als ‘tScheldt nodig is, om een ‘materiële vergissing’ in de boekhouding van Pukkelpop te ontdekken.

    Hilde Crevits

     Door het artikel van ‘tScheldt in september 2021 besliste Hilde Crevits een subsidie van 1,8 miljoen euro aan Pukkelpop te bevriezen. U weet wel die subsidie om Pukkelpop NIET te organiseren.

     Straffe Hilde toeterde dat ze “het gerechtelijk onderzoek ging afwachten”.

     

    Uiteraard was dat een leugen.

     

    Op 4 mei 2022 kreeg Pukkelpop haar 1,8 miljoen euro.

     Het onderzoek werd afgerond op… 5 augustus 2022.

     

    Met andere woorden, Crevits heeft nooit het resultaat van het onderzoek afgewacht. Zij wist in mei 2022 al dat er van het onderzoek naar Pukkelpop niets ging komen. Waaarom? Omdat Pukkelpop ondertussen de miljoenen verkeerd geboekte euro’s al had herboekt in haar boekhouding.

    Moraal van het verhaal?

    Vertrouw nooit de grote gazetten en ‘nieuwszender’ VTM als ze Chokri Mahassine uit de wind zetten.

    **

    Illustratie: feestje voor Chokri Mahassine: Zijn politieke tentakels tot in het hart van justitie zorgen ervoor dat hij niet veroordeeld wordt. Zijn tentakels tot in het hart van de krantenredacties zorgen ervoor dat zijn onregelmatigheden met de mantel der liefde verzwegen worden.

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

              

    Vooral West-Vlaanderen kreunt onder de hitte.

    De verzengende hiite die maar blijft duren, tot iedereen tot diep onder de huid op het droge zit. Of door al dat ‘Zon & Zee’ kont-gedraai over-gefestivalst is. Kost hopen geld die de mensen toch al niet meer hebben wegens die nooit geziene ‘inflatie’, die men beter ‘woeker’ zou heten.

    En de Boer, die zal voort ploegen, als de spaarbekkens eindelijk weer eens de zorg krijgen die ze verdienen. Of als beken, grachten en rivieren weer eens hun normaal o,derhoud krijgen, geld dat nu weggegooid wordt om de achterstand in de ‘de adieopvang’ aufzukricken…

    *

     GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang organiseert een familiedag in Bobbejaanland op 24 september!

    Beste Vlaams Belanger,

    Onze partij bestaat 45 jaar. Vier daarom mee ons groot verjaardagsfeest op zaterdag 24 september in Bobbejaanland!

     Niemand minder dan Tom Van Grieken verwelkomt u graag om 10 uur aan de ingang van het attractiepark. U kan verder uw favoriete volksvertegenwoordigers zoals Barbara Pas en Chris Janssens ontmoeten in de vele standjes doorheen het park. Om 11u zien we u graag in de theaterzaal voor een congres over 45 jaar Vlaams Belang, maar ook over onze toekomst. Want onze mensen moeten eindelijk terug op de eerste plaats komen.

     Heel de dag is het volledige park natuurlijk open! Voor slechts 10 euro per persoon beleven we samen een spetterende dag in het pretpark. Kinderen tot 16 jaar betalen slechts 5 euro en kinderen jongeren dan 3 kunnen zelfs helemaal gratis deelnemen. Geen vervoer? Geen enkel probleem: onze partij legt over heel Vlaanderen bussen in. Klik hier voor een lijst met opstapplaatsen van het busvervoer (€2,5 per persoon).

     Bestel dus vlug uw inkomticket via onderstaande knop. De belangstelling is nu al enorm, dus snel zijn is de boodschap.

    Om in te schrijven heeft u uw lidnummer nodig: 23905.

    *

     

    *

    vlucht

    Journaliste Maria Frisé (1926-2022).

    foto: ©Schermafbeelding YouTube

    OORLOG EN VLUCHT ALS DÉJÀ-VUGEVOEL

    *

    Journaliste schreef over cultuur en verloren gegane heimat

    Portret - 04/08/2022 Dirk Rochtus - Op de dag van je huwelijk op de vlucht moeten slaan voor een vijandig leger, het overkwam Marie Frisé op 18 januari 1945. Het werd het begin van een nieuw leven. De jonge vrouw uit een adellijk geslacht zou later als journaliste aan de slag gaan bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

     

    In de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog was het Rode Leger het oosten van Duitsland binnengerukt. De val van het Derde Rijk was nog maar een kwestie van een paar maanden. Honderdduizenden Duitsers sloegen op de vlucht uit de oostelijke provincies van het Reich, uit Oost-Pruisen, Pommeren en Silezië (lees hierover). Vanaf april 1945 zouden er nog eens meer dan tien miljoen verdreven worden, waaronder ook ‘Volksdeutsche’ uit Centraal- en Oost-Europa.

    Adellijk geslacht

     

    Maria von Loesch, zoals ze met haar meisjesnaam heette, en nog maar net negentien jaar geworden, was een van die vluchtelingen. Ze stamde uit het geslacht van de graven van Zedlitz und Trützschler. Haar oom was Erich von Manstein (1887-1973), de veldmaarschalk die de Duitse troepen leidde tijdens de Slag om Koersk in juli 1943, de grootste tankslag ooit aan het oostfront. Ze groeide op in Breslau en Lorzendorf (thans het Poolse Woskowice Małe) in Neder-Silezië.

     

    moeilijke integratie in een omgeving die al genoeg vluchtelingen te slikken had gekregen

     

    Het leven van Maria Frisé (zoals ze na haar tweede huwelijk heette) weerspiegelt een groot gedeelte van de Duitse geschiedenis sinds de jaren ’30. Na een onbekommerde jeugd op het adellijke landgoed van Lorzendorf volgde samen met haar kersverse echtgenoot de vlucht in etappes naar het noordwesten van Duitsland. En dan de moeilijke integratie in een omgeving die al genoeg vluchtelingen te slikken had gekregen. Sleeswijk-Holstein aan de grens met Denemarken telde driemaal zoveel mensen als voor de oorlog. De gezichten van de oorspronkelijke bewoners werden stuurser, schreef Maria Frisé in het artikel Ein Volk auf der Flucht (FAZ, 30 april 2020).

    Economisch mirakel

     

    Het ‘Wirtschaftswunder’, het economische mirakel, van de prille Bondsrepubliek in de jaren ’50 had ook zijn weerslag op het wel en wee van haar burgers. Haar echtgenoot Hans-Conrad Stahlberg ging er volop in mee, bouwde onverdroten mee aan een economisch welvarende republiek. Maria Stahlberg zelf wilde meer haar geestelijk-literaire interesses nagaan. De vervreemding sloeg toe, de scheiding volgde.

     

    Maria leerde de journalist en schrijver Adolf Frisé kennen. De beiden huwden en zo nam Maria naar Duitse gewoonte de naam van haar tweede echtgenoot aan. Maria Frisé werkte samen met hem aan de eerste grote uitgave van het verzamelde werk van de Oostenrijkse schrijver Robert Musil (bekend van de monumentale roman Der Mann ohne Eigenschaften). Ze legde zich ook toe op journalistiek werk voor de radio en verschillende kranten. Van 1968 tot aan haar oppensioenstelling in 1991 schreef ze voor het Feuilleton, de culturele katern, van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Op bezoek bij de muzen

     

    Ook daarna bleef ze nog bijdragen leveren voor die Duitse kwaliteitskrant. Nog in haar laatste levensjaar — ze werd 96 — publiceerde ze zeven artikels in de FAZ. Haar bijzondere aandacht ging uit naar de geschiedenis van Pruisen, uiteraard ook omdat ze er middels haar eigen adellijke familie mee verbonden was geweest. Haar boeken Eine schlesische Kindheit (‘Kinderjaren in Silezië’) uit 1990 en Meine schlesische Familie und ich (‘Mijn Silezische familie en ik’) uit 2004 leggen daar getuigenis van af.

     

    Op 14 oktober 2021 publiceerde ze in de FAZ nog een artikel over ‘märkische Musenhöfe’. Dit zijn ‘Schlösser’ (kastelen) die ten tijde van de grote Pruisische koningen gebouwd werden in de ‘Mark Brandenburg’ en waar talrijke dichters en denkers het gezelschap van de muzen zochten.

    Actualiteit

     

    Wat betekende de vrede voor ons, zolang we haar hadden

     

    De oorlog van Rusland tegen Oekraïne en de daardoor teweeggebrachte vluchtelingenstroom van Oekraïners betekenden een schok voor de grote oude dame. Een déjà-vugevoel moet haar overvallen hebben. Niet voor niets betitelde ze haar recensie in de FAZ (17 mei 2022) van het oorlogsdagboek van de Zwitserse auteur Max Frisch als ‘unerwünschte Aktualität’ (‘ongewenste actualiteit’). Deze woorden van Frisch klonken haar meer dan 80 jaar later weer zo actueel in de oren: ‘Was war uns der Friede, so lange wir ihn hatten’ (‘Wat betekende de vrede voor ons, zolang we haar hadden‘.)

    Maria Frisé overleed op 31 juli 2022 in Homburg (in de Duitse deelstaat Hessen).

    *​

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    *

    Ach, die na-oorrlogse Bietekwiten-Z    kkenvullers van na de tijd van Leo Tindemans, zaliger gdachtenis: stop ze allemaal samen in één en dezelfde zak, en gen kat die weet wie daar best als eerste wordt bovengehaald! Na de vernederende Nazi-periode ’40-‘45 zinderden alle splinternieuwe partijen van elle mogelijke gezindten, maar ook in de nog niet gesubsidieerde media, inderdaad de hang naar resultaten die in eerste instantie, goed moesten zijn voor Het Volk.; de Man of de Vrouw in de straat. Wasme dat ’n verandring! Geen ‘Kampen’ meer, niet voor de Heropvoediong en al zeker niet voor d Uitroeiïng…

    Maar stilaan herwon; vooral bij de Roden, het Eigen Belang EErst, (niet het Vlaams Belang!!!!) zijn Nazi-Eigenschappen. Eerst IKKE en de rest kan STIKKE!!!!

    Met als koploper het Gentse Liegebeest, de Mont Je Ventout, die de Blauwe Schijn liet doorschemeren in het licht van… Vroeger Dagen op de Obersalzberg.

    Want de vroegere aanbidders van het Duitse Nationaal Socialisme hadden intussen dik hun kans geroken om in de kassa’s te geraken. Hin Hasseltse God-boven-God werd zelfs

    benoemd tot Navo Oppergod van Europa. Tot die neoliet even die te diep in het geld-glas had gekeken en voortaan alleen nog op z’n eentje piano mag spelen. Verder is bij Rood voorlopig de briuie weergalm tijdelijk verdwenen. Maar die komt

    op z’n kousevoeten wel terug. Zie ons Mateke, gepokt en gemazeld aan een dansende Aap met Pokken.

    Tja, en wat zijn de Tjeven nu eigenlijk geworden? Afval- Christelijken of Halal- Christelijken? Het onderscheid is zeer moeilijk te maken, vooral als de Voorzitter in beeld komt, wiens voornaamste

    bekommernis is, de omvolking in een hogere versnelling te brengen.

    Bij de twee herboren en gelouterde Vlaams Voelende partijen, zou de ene de andere wel de kop kunnen afbijten om zelf de grootste te blijven, daar waar deze laatste op het punt staat zichzelf overbodig te willen maken….

    Blijft over: ander Klein Gevaarlijk Groen Afval die elders netgens aan de (geld)bak komt en zich dan mar op eigen pootjes waagt. Wat nog aardig lukt ook. Tijdelijk toch.

    Verder blijven in Coburgia de dominante Führer Befehelen komen, net als vóór 1940, uit het Zuiden des Lands komen, ttz van Beneden de Taal- Armoe - en Pretentie Grens.

    Om nog een terug te komen op onze fameize Derde Macht, Jusitie….

    Vooral andere bovenkant van het land, ook geen reden tot Vervolging voor Pukkel Flop waar een betrapte dief na 3 jaar alles netjes terug legt, ook geen reden om een bevriende Kameraad lastig mee te vallen.

    Mens Lieve Deugd: na 2024 en de Machhtswissel, zal er nogal wat op tafel komen.

    Huiszoekingen bij de gazetten, bijvoorbeeld. Maar vooral, voor zover die jht land niet zijn ontvlucht, bij alle voorgaande gezagdragers. Voor zover tenminste die nog in leven zijn, daar ergens in de Goelags..

    **







    13-08-2022, 10:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.677 – EEN ‘DÉJÀ VU’ GEVOEL TOT IN DE KLEINSTE DETTAILS OPNIEUW ONDER ONZE NEUS

           DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DONDERDAG 11 AUGUSTUS 2022

     

     

     

     

    *

     

    /8/1995   Bert Peleman

    Een ‘Déàjà   Vu’ Gevoel

     

    (Puurs, 13 april 1915 – Antwerpen, 5 augustus 1995) was een Vlaams dichter en schrijver.

     

     

    Peleman, zoon van een kruidenier, volbracht zijn humaniora in het Klein Seminarie van Hoogstraten, waar zijn leraars Ast Fonteyne en Remi Lens bij hem de belangstelling voor toneel en kunst opwekten. Hij vervolgde met anderhalf jaar politieke en sociale wetenschappen in Leuven, maar onderbrak die studie tijdens het tweede jaar. Hij had zich vooral onledig gehouden met het oprichten van een studentencabaret, waarmee hij optrad, onder meer voor de radio.

     

    In die tijd raakte hij, onder de invloed van Jef Van Bilsen, in de ban van Joris Van Severen en werd lid van het Verdinaso. Beroepshalve werd hij redacteur voor de cultuurbladzijde van De Courant en in 1939 werd hij medewerker bij het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR).

    In 1939 werd hij gemobiliseerd als luitenant in het Belgisch leger. Hij publiceerde een boekje, Wij, soldaten, met fervente lofbetuigingen aan het adres van het koningshuis. Krijgsgevangen na de Achttiendaagse Veldtocht werd hij tot in juli 1940 in Beieren opgesloten.

    Na zijn terugkeer werd hij lid van de Eenheidsbeweging-VNV. Hij werd hoofdreferent voor kunst en cultuur bij de door de bezetter gecontroleerde Radio Brussel en werd ondervoorzitter van de Duitsgezinde Brabantse kunstfederatie. In 1942 verliet hij de radio om de leiding te nemen van het departement Stijl en Vorming van de Dietsche Militie - Zwarte Brigade. Als gevolg hiervan liep hij vaak in het uniform van de Zwarte Brigade rond en reisde hij naar het Oostfront, waar zijn broer soldaat was. Hij schreef ook de Mars van het Vlaams Legioen, getoonzet door Karel De Brabander, met onder meer het volgende vers:

     

    Wij volgen het vaandel der leeuwen

    door sikkel en hamer onteerd

    Ons horen de komende eeuwen

    Te wapen voor outer en heerd.

    Wegens meningsverschillen verliet hij einde 1943 de Zwarte Brigade en werd tot aan het einde van de bezetting hoofdredacteur van het geïllustreerd weekblad De illustratie, een zusterblad van het collaborerende Volk en Staat.

    Na de bevrijding werd Peleman gearresteerd op beschuldiging van collaboratie met de vijand en in 1946 werd hij ter dood veroordeeld wegens hoogverraad en tevens van medeplichtigheid aan de plundering van de woning van de burgemeester van Sint-Kwintens-Lennik. Na zijn verblijf in het Hechteniskamp Lokeren, werd in maart 1947 de straf in beroep bevestigd maar in april 1948 omgezet tot levenslange hechtenis. Einde 1950 kwam hij vervroegd vrij, onder meer dankzij de inspanningen van verschillende letterkundigen, in de eerste plaats de Leuvense professoren Albert Westerlinck en Willy Peremans.

                    Hij hield zich voortaan afzijdig van actieve politiek en legde zich toe op de promotie van het toerisme in Vlaanderen, meer bepaald in de Brabantse Scheldestreek. Hij stichtte hiervoor verenigingen, zoals Mercatoria (1955) en Scaldiana (1957). In 1969 was hij de initiatiefnemer voor het Schelde-eiland in Rupelmonde.

     

    Hij werd de eerste directeur van de uitgeverij Mercatorfonds (1965-1966) en artistiek directeur bij de uitgeverij Buschmann (1966-1978). Hij leidde er de reeks publicaties onder de naam Flandria Illustrata. Hij werd ook lid en voorzitter van de Antwerpse Uilenspiegelgezellen (vanaf 1966) en van de internationale kunstenaarskring De 7 rond Tijl (vanaf 1977).

     

    In 1986 kwam hij nog in het nieuws omdat de hem toegekende benoeming tot ridder in de Orde van Leopold II werd ingetrokken, na protest van verzetsstrijders en Waalse socialisten

    *

     

    *

          677 – EEN ‘DÉJÀ VU’ GEVOEL TOT IN DE KLEINSTE DETTAILS OPNIEUW ONDER ONZE NEUS

    *

    I N H O U D

    De Staatsmacht, in iedere democratie ter wereld, is, na Vrije Verkiezingen, de opdracht van het Volk om het Land te besturen volgend algemeen aanvaarde regels, waar willekeiu totaal uitgeesloten is en waar de Wet voor iedereen dzelfde is.

    Recentelijk konden we meemalen, dat een onbekwaaam partijleider zo maar deminstersjerp kon bemachtigen, om deze kort daarna, weeral uit onbekwaamheid, te moeten afgeven

    Nog recenter besloten twee Gereacherliike Procureurs aan elke ka,yba, hrt Land, vroegtijdig tot ‘buitrnverolgingsstelli,g’ zo dat de deksels op alle pojes bleven. Eersst de fraude in Middelerleke door het xwnderlen gestuurd zijnde vorioge L

    Stadsnestuur i.v.m. de bouw van het nieuwe
    Casino. Instructies van ‘Hogerhand’?

    Hetzmfde verhaal rond miljoenenfraude i.v.m. Pukkel Flop. O, ’n simpele boekhoudjundife vergissing met her-opmaal vn aoz maar DRIE reeds neergelgdde Jarrekkeningen. Ge, fraude dus vanwege Kameraad Chouckri want metmisdrijf werd met terugwerkende kracjht rechttgezeet. Integendeeel= o,derwijl; terwijl het ondferzoek nog liep, opende zoich weeral zeer wijd de Staatskas opm de Corona-verliezen van het ventje te dekken….

    Als laatste bedrage een bloedstolle,d verhaal bij Doorbraak, uit de nadagen van de Ondergang van Hitlerd Derde Rijk….

    Ach, het heden en het verleden, dat is toch allemaal brtdr wijn in oiude akken.

    *

    *

    11-08-202

    .DE VOORZITTERSSAGA

    *

    In mijn blog van 7 dezer (‘De particratie’) had ik het er nog over dat in dit land de politiek grotendeels bepaald wordt door partijvoorzitters die zelf geen mandaat hebben, geen democratische verworvenheid noch wettelijke basis om te beslissen wie ons regeert. Daar komt nog bij dat de meeste van die voorzitters – zeker in Vlaanderen – weinig of niets meer voorstellen.

    Lachaert heeft zich bij Open VLD onmogelijk gemaakt door t.o.v. zijn achterban zijn woord niet te houden, Bij cd&v zit men al aan de derde voorzitter in evenveel jaren, nadat Beke zichzelf benoemd had tot Vlaams minister (en ondertussen al uit die functie is opgestapt). Bij De N-VA kan De Wever zich nog handhaven, bij gebrek aan beter, maar dat zou kunnen veranderen als de man – historicus, nota bene - in 2024 zijn afspraak met de geschiedenis zou missen. Zelfs als hij nu nog van mening zou veranderen en zou zeggen bij een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement, tóch te willen samenwerken met het VB, gaat niemand nog geloven dat hij ook na de verkiezingen zijn woord zal houden.

    Bij Groen is Almaci als voorzitster vervangen door een duo nobele politiek onbekenden. ‘Mateke’ Rousseau heeft de bloeding bij de Vlaamse socialisten voorlopig wel kunnen stoppen door zijn kiezers een ‘gauche caviar’ voor te spiegelen (‘denk links, leef rechts’), iets dat ook niet zal blijven duren. Alleen uiterst rechts en uiterst links houden stand, grotendeels omdat VB en PvdA zich houden aan een duidelijk partijstandpunt.

    Bij de Franstaligen lijken Magnette en Nollet, bij respectievelijk PS en Ecolo, jammer genoeg voor Vlaanderen, vaste waarden, maar Bouchez bij MR eerder een ongeleid projectiel en zijn de voorzitters van Défi en ‘Les Engagés’ zelfs nobele onbekenden voor wie niet tot die partijtjes behoort.

    Heel die verzameling voorzitters wil wel zijn zeg krijgen als er federaal wat beslist moet worden en zo komt men bijna automatisch tot regeringen van zes à zeven partijen en is er niets meer dat nog degelijk werkt.

    *

    *

    Breaking News

    *

    Hoe de Regimepers liegt over seponering van Pukkelpop: er was wel degelijk lek van miljoenen euro’s in boekhouding Pukkelpop

    6 augustus 2022 God

    Op 10 september 2021 publiceerde ‘tScheldt, U weet wel dat ding dat door de Vlaamse Vereniging van Journalisten beschouwd wordt als “niet-journalistiek”, een artikel over Chokri Mahassine en zijn Pukkelpop. U vindt het artikel HIER.

    Gisteren, 5 augustus 2022, blokletterden alle grote gazetten dat het onderzoek naar Pukkelpop werd geseponeerd. Het parket had aan de Regimegazetten laten weten dat er geen misdrijven waren gepleegd.

    Groot feest in de gelagzalen van de gesubsidieerde pers. “Oeawaa, kijk, die onnozelaars van ‘tScheldt staan voor paal. De Chokri, God hebben zijn Ziel, is onschuldig!!!”

    Alle gazetten kropen in hun pen en gaven een sneer in de richting van ‘tScheldt, bewierookten de maagdelijk onschuldige Chrokri en bedankten het parket wegens hun ‘doorgedreven’ onderzoek.

    De ‘journalist’ van De Tijd, Pieterjan Neirynck, ja, we noemen vieze dingen bij hun naam, schreef: “De satirische website ‘t Scheldt, die als nieuwsmedium geen beste reputatie geniet, …”

     

    Beste lezer, onthoud één ding, op 5 augustus 2022 bewezen alle grote gazetten dat ze Regimesoldaten zijn. Want ze VERZWEGEN allemaal 1 ding….

    Pukkelpop erkende dat ‘tScheldt gelijk had

     

    Op 22 december 2021 bekende Pukkelpop al dat ‘tScheldt gelijk had gehad door te schrijven dat er onregelmatigheden waren in de boekhouding van Pukkelpop. Dat klonk zo: “Uit eigen onderzoek bleek dat in 2018, bij aanpassing van de bedrijfsstructuur aan de groeiende uitdagingen van de organisatie, bepaalde reserves van CVBA-VSO verkeerdelijk niet werden omgeboekt naar onbeschikbare reserves”.

     

    Pukkelpop ging verder: “Het gaat over een materiële vergissing van boekhoudkundige aard”.

     

    Meer nog: “De jaarrekeningen van 2018, 2019 en 2020 werden gecorrigeerd door de raad van bestuur en opnieuw voorgelegd aan de algemene vergadering, die deze unaniem heeft goedgekeurd. Daarmee werd deze materiële vergissing rechtgezet.”

     

    U vindt het bewijs van deze erkenning van fout HIER.

    Beste lezers, Pukkelpop erkende dus zomaar eventjes ‘MILJOENEN euro’s’ verkeerd geboekt gehad te hebben.

    En dat is EXACT wat ‘tScheldt ontdekt had.

    U moet in Uw bvbaatje eens proberen ‘miljoenen euro’s verkeerd te boeken’. Gewoon voor de lol. De overheid zou U bvbaatje met één maai van de FOD-zeis met de grond gelijk maken.

    In het geval van Pukkelpop deden de tentakels van de macht exact wat Chokri hen vroeg. Namelijk het onderzoek, NADAT de fout was recht gezet in de boekhouding, seponeren.

    Op de een of andere manier zijn ALLE gazetten het bovenstaande VERGETEN te vermelden.

    Hiemee bewijst bijvoorbeeld het ONDING Pieterjan Neirynck, geen ‘journalist’ maar een staatsambtenaar, twee dingen. Eén: dat DE TIJD een slecht verliezer is. Twee: dat De Tijd geen knip van haar gesubsidieerde miljoenen waard is als er zoiets als ‘tScheldt nodig is, om een ‘materiële vergissing’ in de boekhouding van Pukkelpop te ontdekken.

    Hilde Crevits

     

    Door het artikel van ‘tScheldt in september 2021 besliste Hilde Crevits een subsidie van 1,8 miljoen euro aan Pukkelpop te bevriezen. U weet wel die subsidie om Pukkelpop NIET te organiseren.

     

    Straffe Hilde toeterde dat ze “het gerechtelijk onderzoek ging afwachten”.

     

    Uiteraard was dat een leugen.

     

    Op 4 mei 2022 kreeg Pukkelpop haar 1,8 miljoen euro.

     

    Het onderzoek werd afgerond op… 5 augustus 2022.

     

    Met andere woorden, Crevits heeft nooit het resultaat van het onderzoek afgewacht. Zij wist in mei 2022 al dat er van het onderzoek naar Pukkelpop niets ging komen. Waaarom? Omdat Pukkelpop ondertussen de miljoenen verkeerd geboekte euro’s al had herboekt in haar boekhouding.

    Moraal van het verhaal?

    Vertrouw nooit de grote gazetten en ‘nieuwszender’ VTM als ze Chokri Mahassine uit de wind zetten.

    **

     

    Illustratie: feestje voor Chokri Mahassine: Zijn politieke tentakels tot in het hart van justitie zorgen ervoor dat hij niet veroordeeld wordt. Zijn tentakels tot in het hart van de krantenredacties zorgen ervoor dat zijn onregelmatigheden met de mantel der liefde verzwegen worden.

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

                *

    Vooral West-Vlaanderen kreunt onder de hitte.

    De verzengende hiite die maar blijft duren, tot iedereen tot diep onder de huid op het droge zit. Of door al dat ‘Zon & Zee’ kont-gedraai over-gefestivalst is. Kost hopen geld die de mensen toch al niet meer hebben wegens die nooit geziene ‘inflatie’, die men beter ‘woeker’ zou heten.

    En de Boer, die zal voort ploegen, als de spaarbekkens eindelijk weer eens de zorg krijgen die ze verdienen. Of als beken, grachten en rivieren weer eens hun normaal o,derhoud krijgen, geld dat nu weggegooid wordt om de achterstand in de ‘de adieopvang’ aufzukricken…

    *

     

    *

    *

    *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    Vlaams Belang organiseert een familiedag in Bobbejaanland op 24 september!

    Beste Vlaams Belanger,

    Onze partij bestaat 45 jaar. Vier daarom mee ons groot verjaardagsfeest op zaterdag 24 september in Bobbejaanland!

     

    Niemand minder dan Tom Van Grieken verwelkomt u graag om 10 uur aan de ingang van het attractiepark. U kan verder uw favoriete volksvertegenwoordigers zoals Barbara Pas en Chris Janssens ontmoeten in de vele standjes doorheen het park. Om 11u zien we u graag in de theaterzaal voor een congres over 45 jaar Vlaams Belang, maar ook over onze toekomst. Want onze mensen moeten eindelijk terug op de eerste plaats komen.

     

    Heel de dag is het volledige park natuurlijk open! Voor slechts 10 euro per persoon beleven we samen een spetterende dag in het pretpark. Kinderen tot 16 jaar betalen slechts 5 euro en kinderen jongeren dan 3 kunnen zelfs helemaal gratis deelnemen. Geen vervoer? Geen enkel probleem: onze partij legt over heel Vlaanderen bussen in. Klik hier voor een lijst met opstapplaatsen van het busvervoer (€2,5 per persoon).

     

    Bestel dus vlug uw inkomticket via onderstaande knop. De belangstelling is nu al enorm, dus snel zijn is de boodschap.

    Om in te schrijven heeft u uw lidnummer nodig: 23905.

    *

     

    *

    vlucht

    Journaliste Maria Frisé (1926-2022).

    foto: ©Schermafbeelding YouTube

    OORLOG EN VLUCHT ALS DÉJÀ-VUGEVOEL

    *

    Journaliste schreef over cultuur en verloren gegane heimat

    Portret - 04/08/2022 Dirk Rochtus - Op de dag van je huwelijk op de vlucht moeten slaan voor een vijandig leger, het overkwam Marie Frisé op 18 januari 1945. Het werd het begin van een nieuw leven. De jonge vrouw uit een adellijk geslacht zou later als journaliste aan de slag gaan bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

     

    In de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog was het Rode Leger het oosten van Duitsland binnengerukt. De val van het Derde Rijk was nog maar een kwestie van een paar maanden. Honderdduizenden Duitsers sloegen op de vlucht uit de oostelijke provincies van het Reich, uit Oost-Pruisen, Pommeren en Silezië (lees hierover). Vanaf april 1945 zouden er nog eens meer dan tien miljoen verdreven worden, waaronder ook ‘Volksdeutsche’ uit Centraal- en Oost-Europa.

    Adellijk geslacht

     

    Maria von Loesch, zoals ze met haar meisjesnaam heette, en nog maar net negentien jaar geworden, was een van die vluchtelingen. Ze stamde uit het geslacht van de graven van Zedlitz und Trützschler. Haar oom was Erich von Manstein (1887-1973), de veldmaarschalk die de Duitse troepen leidde tijdens de Slag om Koersk in juli 1943, de grootste tankslag ooit aan het oostfront. Ze groeide op in Breslau en Lorzendorf (thans het Poolse Woskowice Małe) in Neder-Silezië.

     

    moeilijke integratie in een omgeving die al genoeg vluchtelingen te slikken had gekregen

     

    Het leven van Maria Frisé (zoals ze na haar tweede huwelijk heette) weerspiegelt een groot gedeelte van de Duitse geschiedenis sinds de jaren ’30. Na een onbekommerde jeugd op het adellijke landgoed van Lorzendorf volgde samen met haar kersverse echtgenoot de vlucht in etappes naar het noordwesten van Duitsland. En dan de moeilijke integratie in een omgeving die al genoeg vluchtelingen te slikken had gekregen. Sleeswijk-Holstein aan de grens met Denemarken telde driemaal zoveel mensen als voor de oorlog. De gezichten van de oorspronkelijke bewoners werden stuurser, schreef Maria Frisé in het artikel Ein Volk auf der Flucht (FAZ, 30 april 2020).

    Economisch mirakel

     

    Het ‘Wirtschaftswunder’, het economische mirakel, van de prille Bondsrepubliek in de jaren ’50 had ook zijn weerslag op het wel en wee van haar burgers. Haar echtgenoot Hans-Conrad Stahlberg ging er volop in mee, bouwde onverdroten mee aan een economisch welvarende republiek. Maria Stahlberg zelf wilde meer haar geestelijk-literaire interesses nagaan. De vervreemding sloeg toe, de scheiding volgde.

     

    Maria leerde de journalist en schrijver Adolf Frisé kennen. De beiden huwden en zo nam Maria naar Duitse gewoonte de naam van haar tweede echtgenoot aan. Maria Frisé werkte samen met hem aan de eerste grote uitgave van het verzamelde werk van de Oostenrijkse schrijver Robert Musil (bekend van de monumentale roman Der Mann ohne Eigenschaften). Ze legde zich ook toe op journalistiek werk voor de radio en verschillende kranten. Van 1968 tot aan haar oppensioenstelling in 1991 schreef ze voor het Feuilleton, de culturele katern, van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Op bezoek bij de muzen

     

    Ook daarna bleef ze nog bijdragen leveren voor die Duitse kwaliteitskrant. Nog in haar laatste levensjaar — ze werd 96 — publiceerde ze zeven artikels in de FAZ. Haar bijzondere aandacht ging uit naar de geschiedenis van Pruisen, uiteraard ook omdat ze er middels haar eigen adellijke familie mee verbonden was geweest. Haar boeken Eine schlesische Kindheit (‘Kinderjaren in Silezië’) uit 1990 en Meine schlesische Familie und ich (‘Mijn Silezische familie en ik’) uit 2004 leggen daar getuigenis van af.

     

    Op 14 oktober 2021 publiceerde ze in de FAZ nog een artikel over ‘märkische Musenhöfe’. Dit zijn ‘Schlösser’ (kastelen) die ten tijde van de grote Pruisische koningen gebouwd werden in de ‘Mark Brandenburg’ en waar talrijke dichters en denkers het gezelschap van de muzen zochten.

    Actualiteit

     

    Wat betekende de vrede voor ons, zolang we haar hadden

     

    De oorlog van Rusland tegen Oekraïne en de daardoor teweeggebrachte vluchtelingenstroom van Oekraïners betekenden een schok voor de grote oude dame. Een déjà-vugevoel moet haar overvallen hebben. Niet voor niets betitelde ze haar recensie in de FAZ (17 mei 2022) van het oorlogsdagboek van de Zwitserse auteur Max Frisch als ‘unerwünschte Aktualität’ (‘ongewenste actualiteit’). Deze woorden van Frisch klonken haar meer dan 80 jaar later weer zo actueel in de oren: ‘Was war uns der Friede, so lange wir ihn hatten’ (‘Wat betekende de vrede voor ons, zolang we haar hadden‘.)

    Maria Frisé overleed op 31 juli 2022 in Homburg (in de Duitse deelstaat Hessen).

    *​

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    Ach, die na-oorrlogse Bietekwiten-Z    kkenvullers van na de tijd van Leo Tindemans, zaliger gdachtenis: stop ze allemaal samen in één en dezelfde zak, en gen kat die weet wie daar best als eerste wordt bovengehaald! Na de vernederende Nazi-periode ’40-‘45 zinderden alle splinternieuwe partijen van elle mogelijke gezindten, maar ook in de nog niet gesubsidieerde media, inderdaad de hang naar resultaten die in eerste instantie, goed moesten zijn voor Het Volk.; de Man of de Vrouw in de straat. Wasme dat ’n verandring! Geen ‘Kampen’ meer, niet voor de Heropvoediong en al zeker niet voor d Uitroeiïng…

    Maar stilaan herwon; vooral bij de Roden, het Eigen Belang EErst, (niet het Vlaams Belang!!!!) zijn Nazi-Eigenschappen. Eerst IKKE en de rest kan STIKKE!!!!

    Met als koploper het Gentse Liegebeest, de Mont Je Ventout, die de Blauwe Schijn liet doorschemeren in het licht van… Vroeger Dagen op de Obersalzberg.

    Want de vroegere aanbidders van het Duitse Nationaal Socialisme hadden intussen dik hun kans geroken om in de kassa’s te geraken. Hin Hasseltse God-boven-God werd zelfs

    benoemd tot Navo Oppergod van Europa. Tot die neoliet even die te diep in het geld-glas had gekeken en voortaan alleen nog op z’n eentje piano mag spelen. Verder is bij Rood voorlopig de briuie weergalm tijdelijk verdwenen. Maar die komt

    op z’n kousevoeten wel terug. Zie ons Mateke, gepokt en gemazeld aan een dansende Aap met Pokken.

    Tja, en wat zijn de Tjeven nu eigenlijk geworden? Afval- Christelijken of Halal- Christelijken? Het onderscheid is zeer moeilijk te maken, vooral als de Voorzitter in beeld komt, wiens voornaamste

    bekommernis is, de omvolking in een hogere versnelling te brengen.

    Bij de twee herboren en gelouterde Vlaams Voelende partijen, zou de ene de andere wel de kop kunnen afbijten om zelf de grootste te blijven, daar waar deze laatste op het punt staat zichzelf overbodig te willen maken….

    Blijft over: ander Klein Gevaarlijk Groen Afval die elders netgens aan de (geld)bak komt en zich dan mar op eigen pootjes waagt. Wat nog aardig lukt ook. Tijdelijk toch.

    Verder blijven in Coburgia de dominante Führer Befehelen komen, net als vóór 1940, uit het Zuiden des Lands komen, ttz van Beneden de Taal- Armoe - en Pretentie Grens.

    Om nog een terug te komen op onze fameize Derde Macht, Jusitie….

    Vooral andere bovenkant van het land, ook geen reden tot Vervolging voor Pukkel Flop waar een betrapte dief na 3 jaar alles netjes terug legt, ook geen reden om een bevriende Kameraad lastig mee te vallen.

    Mens Lieve Deugd: na 2024 en de Machhtswissel, zal er nogal wat op tafel komen.

    Huiszoekingen bij de gazetten, bijvoorbeeld. Maar vooral, voor zover die jht land niet zijn ontvlucht, bij alle voorgaande gezagdragers. Voor zover tenminste die nog in leven zijn, daar ergens in de Goelags..

    *

    *igithalys

    *

     



















    13-08-2022, 09:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.676 – WAT IS HET NU? DE BENDE VAN LAEKEN OF DE BENDE VAN NIJVEL….

    676 – WAT IS HET NU? DE BENDE VAN LAEKEN OF DE BENDE VAN NIJVEL….

     

       DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DINSDAG 2 AUGUSTUS 2022

    *

    I N H O U D

    Bijna 40 jaar intensief ????? Gerechtelijk Onderzoek, op vandaag zelfs met ‘n ploeg van meer dan 100 specialisten, volstaan niet on in een Kloteland die Ene verantwoordelijke hoofddader voor Zijn Rechters te brengen. De Volksjury is werkloos, omdat de Beklaagdenbank leeg blijft. En die blijft leeg, omdat de Dader(s) onschendbaar blijken te zijn.

    Het ligt er nochtans vingerdik op. Maar wat baten kaars en bril, als den uil niet zien en wil….

    De (voorlopig) laaTste 2 moorden op dat koppel op die parking van dat grootwarenhuis, leden van ’n groepje terugkerende sekstoeristen uit het zonnige Zuiden, bkijt een raadsel te zijn, nettegensiaande de koffer van hun wagen vol gestouwd met opgenomen video cassettes van die ‘feestjes’ het werkekijk doel van de overvallers schijnt te zijn geweest.

    Welk belangrijk personage er dan misschien niet meer incognito zou gebleven zijn is een deel van het Geheim van het Onderzoek.

    Ttouwens, alle verplaatsingen van alle Paleisbewoners en hun Aangestelden uit de Hoogste Militaire Kringen behoren nu eenmaal tot de provacy….

    Om de Speurders, maar vooral om de Publieke Opnie op een dwaalsppor te brengen, zijn er dan maar ‘en passant’ lukraak nog een paar dodeijke slovo’s op de menigte gelost, en de verwarring is compleet.

    Dat deze laatste rtactie wijst op doordacht specialistenwerk en zeker niet op amateursme, had normaal de fatale fout moeten zijn die elke misdadiger nu enmaal begaat. En die dikwijls de sleutel is voor een succesvol Gerechtelijk Dossier.

    Gemaskerde onzichtbare tot de tanden gewapende daders die uit net niets opduiken en daar ook weer verdwijnen.. Dat is toch de typische werkwijze van onze bloedeigen Para Commando’s. Het is hun stiel, ze zijn er spoeciaal voor opgeleid voor dergelijk soort zaken. Ze zjn er waarschijnlijk ,og schurkelijk rijk   goed voor betaald. De Bende van de Swiegende Ede. Voor Vorst en Vaderland.

    Is dat misschien de reden waarvoor het onderzoek hals-over-kop naar Wallonië, zo ver mogelijk van de plaats der misdaad, diende te worden overgebracht?

    Al die ‘colateral dammage’ als afldingsmaneuver om het gestoord afwijkdend seksueel gedrag van slechts één Laekenaar onder de mat te houden?

    Het is een Koninjlijk

    Mysterie met ’n oplossing voor ergens nà de Machtswissel van 2024….

    PS

    Dit alles gaat wel degelijk ovrer de Bende van Nijvel, en niet de Bende van…..Nijlen.

    Ach, errare humanum est en dat komt volgrns mij , als men als Kempenaar teveel bezig is rmet de brrem die op de heide groeit en bloeit en ander natuurtschoon.

    2-08-2022

    BENDE VAN NIJLEN. DE FINALE ?

    *

    In De Standaard van vorig weekeinde verscheen er een interview over een hele bladzijde van Eddy Vos (67). Eddy wie? Wel, ik kende de brave man ook niet, maar hij heeft de laatste 15 jaar aan het hoofd gestaan van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, gaat nu met pensioen en vindt het erg de naastbestaanden van de slachtoffers niet te kunnen geven hebben waarop ze hoopten. Nul komma nul. Om dezelfde reden is het al een tijdje geleden dat ik er nog over geschreven heb. Dat ik het nu wel doe, is niet uit leedvermaak maar het gevolg van een vraag van Yves Barbieux, de journalist van dienst, die op het einde van het interview vroeg wat er nog niét gebeurd was in het dossier van de Bende, waarop Vos o.a. de CCC vermeldde. En laat dit nu juist het thema zijn dat ik steeds bespeeld heb in deze zaak.

    Heel het onderzoek naar de Bende van Nijvel was gericht op de mogelijke, bijna zekere interventie van al dan niet militaire rechtse krachten, terwijl ik steeds heb volgehouden dat de CCC, de ‘Cellules Communistes Combatantes’ er iets mee te maken hadden. Het was té opmerkelijk om toevallig te zijn dat, nà het oprollen van de CCC, die bommen plaatsten waarbij doden vielen en openlijk ervoor uitkwamen ons democratisch systeem te willen ontwrichten, er door de zgz Bende van Nijlen geen enkele aanslag meer werd gepleegd. Maar zo’n idee paste niet in de complottheorie van de Belgische staatsveiligheid die zich liever bezig hield met het schaduwen van betogingen en vergaderingen van het Vlaams Blok. Het dossier van de bende werd, om redenen die nooit bekend werden gemaakt, van Dendermonde overgebracht naar Charleroi, waar het jarenlang stof heeft vergaard tot niemand er nog iets serieus in kon terugvinden. De verjaardagstermijn werd speciaal voor deze zaak van 30 op 40 jaar gebracht, maar meer dan een bezigheidstherapie – waaraan op een gegeven ogenblik zo’n 100 man ‘werkte’- is het nooit geworden. Over drie jaar verjaart het dossier definitief en is het ‘over and out’

    ---

    De zaak doet zo’n beetje denken aan de affaire Jurgen Conings, toen de staatsveiligheid ook meteen een rechts complot vermoedde en zelfs het leger inzette. Het enige slachtoffer werd tenslotte Jurgen zelf, terwijl de bende van Nijvel 28 dodelijke slachtoffers maakte, maar zelf buiten schot bleef.

    *

    VERVOLGVERHAAL, DEZE KEER MET DE BENDE VAN HADJA LAHBIB

     

    *king News

     

    BREAKING: Hoe Rusland de Belgische Overheid betaalde om te zeggen dat de Krim van Rusland is. En hoe Hadja Lahbib een Russische pion blijkt.

    28 juli 2022 BV

    We weten ondertussen dat België elk jaar weer enkele plaatsen wint op de lijst van corrupte landen. Soms vraagt men zich dan af, in welke zin is België corrupt?

    Wel vandaag werd weer een tip van de sluier opgelicht hoe macht, en vooral macht in de handen van de Belgische overheid corrumpeert.

    Het verhaal begint bij een journaliste, Hadja Lahbib.

    Hadja Lahbib werkte voor de RTBF, en werd recentelijk door Bouchez opgepikt om zomaar, vanuit het niets, minister van Buitenlandse Zaken van België te worden ter vervanging van Sophie Wilmès.

     

    Lahbib was nog geen dag minister of ze nam seinvlaggen en roeptoeters om richting Oekraïne te wuiven, te schreeuwen, te toeteren hoe cool Oekraïne wel niet was en dat ze heel snel uitgenodigd wilde worden in Kiev, want iedereen die meetelt in de bovenwereld mag er op de koffie komen met het Vogue-koppel Zelensky en zijn madam.

    Tot grote verbijstering van de Belgische overheid stuurde Oekraïne via diplomatieke kanalen de boodschap dat als Hadja Lahbib een stap zou durven zetten op Oekraïens grondgebied, we Lahbib mochten gaan opvissen uit de Zee van Azov.

    De Belgische diplomatie wist zich geen houding te geven, en tal van regeringsleden vroegen zich af welke lijken Bouchez had geïnjecteerd in de Vivaldi-regering.

    Vandaag vallen de lijkjes één voor één uit de kast.

    Lijkje 1

    Hadja Lahbib bekent dat ze vorig jaar in de Krim is geweest. Dat zou eventueel nog kunnen indien dat gebeurde via Oekraïense weg, want de Krim wordt beschouwd, ook door België, als Oekraïens grondgebied.

    Lijkje 2

    Hadja Lahbib moet bekennen dat ze de Krim bezocht via Rusland. Een illegale act wat Oekraïne betreft.

    Lijkje 3

    Hadja Lahbib haast zich te zeggen dat zij in de Krim was als journaliste op een muziekfestival. Twitteraars (geen regimepers-onderzoeksjournalisten) beginnen uit te vlooien wat Lahbib daar dan deed als ‘journaliste’.

    Lijkje 4

    Hadja Lahbib moet bekennen dat haar ploeg betaald werd door Rusland, om het festival bij te wonen.

    Lijkje 5

    Een videogesprek van een jaar geleden duikt op waarin Hadja Lahbib een vooraf ingestudeerde tekst voorleest waarin ze de lofzang op Rusland tuit en erg haar best doet om geschiedkundig uit te leggen dat de Krim Russisch is.

    Lijkje 6

    Die video was al lang gekend in regeringsmiddens in Oekraïne, waardoor Lahbib al een tijdje op de zwarte lijst in Oekraïne staat. Groot was de verbazing in Oekraïne toen plots bleek dat de Russisch gezinde Lahbib minister van Buitenlandse Zaken van België mocht worden. In diplomatieke kringen werd de laatste dagen keihard gereageerd tegen de aanstelling van Lahbib als minister van Buitenlandse Zaken.

    Lijkje 7

    Lahbib werkte voor de RTBF. De RTBF werd dus betaald door Rusland om een top-journaliste naar een Russisch festival te laten komen om het zogezegd ‘te verslaan’. Heu…. sinds wanneer wordt dit soort van journalistiek betaald? De regimepers doet niets liever dan kappen op ‘tScheldt, maar ho maar…. als er Russisch geld op tafel ligt, is de Belgische Mediaroverheid er als de kippen bij om het geld in haar zakken te laten glijden…

    **

    Bekijk hier ???????     de video die het begin van het einde van de carrière van Hadja Lahbib als minister van Buitenlandse Zaken inluidt.

    De video is alleen te zien door ‘tScheldt-abonnees.

     

    Indien U op de volgende lijn de knop ‘VIDEO LAHBIB’ niet ziet staan, betekent dat dat U geen abonnee bent, of dat U als abonnee niet ingelogd bent.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    HERBOREN WIJNBOUW IN DE WEST-VLAAMSE HEUVELS

    *

    Het is al e,kele jaren aan de gang: beperkt privaat initiatief, plaatslijk 5 Km verder reeds schouderophalend onbekend end us ongeloofwaardig. Maar de aanhouder, vooral als ’n West-Vlaamse keikop is, wint altijd. Er komen navolgers, ‘weters’ en ‘zoekrs’ en na enekele jaren volgt dan het ene succes op het andere. En, zoals het hoort, geen srake van cobcueeentie, maar samenwerking tot in de kleinste details.

    Gode wijn beheft nu eenmaal geen krans, dat is nu eenmaal een oeroud Vlaams spreekwoord. Wat ’n betere want veel poëtischer vertaling is dan het Franse origineel.

    Wereldberoemde wijnbouw uit Vlaanderen: jaren geleden schreef ik hier reeds over op deze blog, toen ik ontdekte wat normaal idereen diende te weten, maar compleet en met opzet uit ons gezamenlijk geheugen was gewist.

    En dat ongeluk en meteen een zwaar economisch midriijf, danken we zoals gewoonlijk aan onze hebzuchtige inhalerige Zuiderburen.

    Na de Franse Rebolitie en de bezetting-plundering door Franse Sanscuklooten van de totalitit der Lage Landen, komt Keizer Napoleon tot de vaststelling dat het beter ziu zijn voor de Nationale Trots Staatskas, als de wereldberoemde Vlaamse wijnen uit de rekken verdijjjnen. Vandaar het keizelijk bevel tot ogenblikkelijke vernietiging van alles die aan wijn doet denken. Alles op de brandstepel, zowel de plantages, de verwerkings instaalties als alle kennis terzeke.

    Na amper één generateie heeft die godendrank nog uitsluitend Franse namen met de daaraan gekoppelde financiëe bonusen.

    En nu, tegen einde 2022, zijn we met ’n kleine 300 zaken, stilaan weer op gang om onze rechtmatige plaats i de economie van de Goede Smaak weer in te nemen. Terwijl de meest prestigieuze Franse Chateaux meestal in handen zijn can rijke Amerikanen…

    *

    Ps

    Daarjuist op het van misplaatste fierheid overlopende Nationale Liegebeest vernomen dat Rijssel, geplakt tegen de Vlaamse Bergen zowaat het wereldcentrum wordt van de bestrijding van het Apen Pokken Virus. Vraag: waarom nu ineens weer Rijssel en niet Lille, want deze stad en trouwens de gehele gauw is al sedert 1783 ons ontstolen Frans grondgebied geworden.

    Tenzij Marine La Plume na 2024 met een vederlichte pennestreek de geschiedkundige tijdsklok terug op het juiste uur instelt.

    Met, van onze kant als lokmiddel,

    de EU-Hoofdsqrd als toegift bij Wallonië…..

     

    *GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    NANCY PELOSI, DE OPVOLGSTER VAN VRHFSTDT

    *

    3 augustus 2022 Telemacho

    *

    Het stond in de sterren geschreven. Na het al 8 jaar durende ‘grensconflict’ tussen de twee voormalige Sovjetrepublieken Rusland en Oekraïne, zou het nu de beurt zijn aan de Volksrepubliek China en het nationalistische Taiwan. Het vooruitzicht van een nieuw gewapend

    conflict bezorgde de internationale wapenindustrie, inzonderheid deze van de USA, een oorlogszuchtig orgasme.

    Het probleem was echter hoe men China zo ver zou krijgen om de afgescheurde provincie Taiwan – de Dombas van het Middenrijk – binnen te vallen. Even overwoog het Pentagon de heer GUY VRHFSTDT, gekend als dé liberale vredesstichter bij uitstek, naar de regio te sturen. In 2014 was het dit heerschap gelukt om op het Maidanplein in Kiev met succes stokebrand te gaan spelen. De gevolgen van zijn verzoenend optreden in Oekraïne voelen wij ondertussen op onze energiefacturen; en ook in onze winkelkarren, waar alle producten, van kokosnoten, over bananen, tot inlegkruisjes en plattekaas, gemiddeld al 10% méér kosten dan voor die regionale oorlog aan het Oostfront.

    Hét probleem was echter dat de heer Vrhfstdt enkel een soort ‘globish’ wauwelt dat in zijn bijziende ogen voor Engels moet doorgaan. De Taiwanezen zouden zijn opruiende boodschap niet begrijpen, want die democratische spleetogen spreken, naast Mandarijns, enkel echt Engels dat ze op school leerden. Ook in Zuid-Korea zou het hysterisch gebrabbel van ons Blauw Konijn het beoogde effect niet bereiken.

    Daarom besloot het Witte Huis een ‘native speaker’ naar Taipei te sturen in de persoon van NANCY PELOSI. Zij is én democraat én vrouw, wat van de heer Vrhfstdt moeilijk kan gezegd worden. Ze is wel even hysterisch als de Belgische Rammelaar, wat natuurlijk ook en pluspunt is om de boel daar te verzieken.

    En zo komt het dat de Amerikaanse hysterica naar Taiwan vloog, en straks haar provocatie in Zuid-Korea zal herhalen. De internationale wapenhandelaars hopen dat haar gestook hen eindelijk in staat zal stellen hun allernieuwste moordtuigen – inclusief hun modernste atoomwapens – op het terrein uit te testen, en te verkopen aan alle betrokken partijen, zowel vriend als vijand.

    Wij, dappere Belgen, hoeven echter niks te vrezen: ons vorstenhuis waakt, met gevechtspiloot sire PHILIPS, gevechtsduiker monseigneur LAURENT, en als koninginnenstuk supercommando kroonprinses ELISABETH. En mocht het hier toch uit de hand lopen, kunnen we altijd nog onderduiken in de catacomben van Le Palais de Justice de Bruxelles. Daar vindt geen vijand of kat ons ooit, zelfs geen slimme atoombom. Met dank aan LEOPOLD II.

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN…..

    Echt, ik heb er lang over nagedacht: doen zoals de Openbare Mening onder leiding van de regeime media, en dus de andere kant opkijken, of zoveel mogelijk de lezers zelf doen nandken door hen als op een shoteltje bepaalde feiten op ’n rijtje te zetten.

    *

    Digithalys

    11-08-2022, 17:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!