MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    23-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2781

    *

    Sli?kx houdt ons de Duitse wortel voor…..

    *

    INLEIDING

    Zich wagen aan voorspellingen is dikwijls het beste bewijs van een schrijnend gebrek aan inteligentie. Niet echter, als het gaat om de eeuwenoude worsteling van de Islammerij om de wereld in handen te spellen van de Satan die zogezegd niet bestaat. Op dat gebied zijn dat geen voorspellingen, maar zakelijke zekerheden.

    In de 1400 jaar van hun bestaan, werden ze door ‘het Westen’, om de 2 à 300 jaar teruggeslagen. Wat hen niet belette elders uit te zwermen, zelfs tot bij de koewachters uit Amerika.

    Die gebruiken op dit ogenblik al hun macht, om ons van jezelfde laken een broek te geven, en onze Elite zingt dat liedje mee. Helemaal tegen beter weten in. Maar ze liggen aan handen en voeten (en met de onderbuik) gebonden aan The States die ze in alles willen naäpen.

    Laatst, maar toch al zo’n 25 jaar geleden, werden de Turken smadelijk verjaagd voor de Poorten van Wenen, en nu zijn ze daar terug. Met man, vrouw, kund en macht. Ze blaken van veroveringsdrift, en helemaal volgens de Koran, volgen ze de Taqiyya, de in detail in de Koran en de Hadith voorgeschreven verduldige bedot-plicht van iedere Moslimmer, in afwachting van de door geweld afgedwongen machtsovername.

    In die zin heeft Geert Wilders geen gelijk, om te wilen de Koran verbieden. Integendeel: de ergste paaes, bij de Islammers wegens hun wreedheid het meest geliefd, zouden dagelijks bij uittreksel in alle onze kranten moeten gezet worden. De plicht om een vrouw te stenigen, die door 3 mannen van hen van overspel wordt beschldigd. Waar of niet. De plicht om mannen of vrouwen met seksuele afijkingen van de hoogste daken met het hofd voor aar beneden te gooien. Deplicht om elke (ongelovige hond’ te doden.

    Mest dàt gebeuren, dan zouden er zaken zeoals weer in Leipzig, niet hoeven te gebeuren.

    Enfin, leest U maar hieroder wat daar vrijdagzvond is geschied in het plaatsje Heidenau.

    Hou daarbij inhet achterhoofd, dat in Leipzig, Dresden, enz, de Val van het Communisme ooit is ingezet.

    Stelt zich alleen de vraag, of wij daar wel klaar voor zijn. Mazar als ieder Volk zijn boeien afwerpt, de Meesters het land uitjaagt, dan is het verjagen van de Islammerij al lang geen voorspekking meer, maar een matematische zekerheid. De vraag moet dus zijn, niet òf het gebeurt, maar wel wanneer hetgebeurt.

    Aux armes, citoyens! Vrij vertaald:

    VLIEGT DE BLAUWVOET, STORM OP ZEE!!!!!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/opnieuw-rellen-aan-asielcentrum-in-dresden-a2432532/

    *

    Opnieuw rellen aan asielcentrum in Dresden

    *

    Het protest aan een noodopvangcentrum voor asielzoekers in de stad Heidenau, in het oosten van Duitsland, is gisteren voor de tweede avond op rij op rellen uitgedraaid. Extreemrechtse actievoerders waren slaags geraakt met de politie.

    Zowat 150 extreemrechtse betogers hadden in Heidenau, vlakbij Dresden, een optocht gehouden. Tegelijkertijd vond er ook een tegenbetoging plaats van ongeveer evenveel linkse manifestanten. De beide betogingen werden van elkaar gescheiden, waardoor er geen confrontatie tussen de twee groepen plaatsvond.

    Toch kwam het nog tot rellen, nadat rechtse demonstranten flessen en voetzoekers naar de politie waren beginnen gooien. Uiteindelijk slaagde de politie erin om de betogers uit elkaar te drijven.

     

    De politie kan voorlopig nog geen informatie geven over eventuele gewonden of arrestaties. "Het belangrijkste is dat de rust weer hersteld is", zo meldt een woordvoerder.

     

    Gisterenavond hebben ongeveer 120 nieuwe vluchtelingen het asielcentrum in Heidenau bereikt. De vier bussen konden ongehinderd tot bij het gebouw raken, aldus nog de woordvoerder. Vrijdag hadden honderden mensen de toegang tot het gebouw nog een tijd lang geblokkeerd.

     

    Duitsland zal dit jaar naar verwachting 800.000 asielzoekers ontvangen. De toeloop zet de lokale overheden onder druk om onderdak en verzorging te organiseren voor die mensen.

    *

    UITLEIDING

    Terwijl die 800.000 avonturiers zich nestelen in heel Duitsland, nestelen er zich evenveel in alle overige Europese landen. Maar wie daarover een opmerking durft te maken, is vanwege de Overheid, een vuile racist die maar alleen aan zichzelf denkt.

    In de kerken klinkt tegenwoordig zelfs overal het Verhaal van de Barmhartige Samaritaan, een door de Joden toen geminachte stam die leefde buiten de grenzen van het fatsoenlijke Jodendom. Die verzorgde het hem onbekende slachtoffer van een roofoveral, betaalde zijn hospitalisatieverzzekering en alles wat diens hartje verder beviel. Hij leidde vanaf dan, op andermans kosten, een veel beter leven dan voorheen. Echt de natte droom van iedere Socialist. Tot het geld op is. Enfin, hij was de goeie, terwijl de gewone Joden, net als die van Het Vlaams Belang, dat slachtoffer niet eens wilden bezien.

    Wat er in de kerken niet bij verteld wordt, en ook niemand luidop durft te vragen, wat er te doen staat met niet één, maar met miljoenen flinke gezonde Samaritanen die ons land als sprinkhanen komen leegvreten. Aan de Zachtmoedige zelf kunnen ze dat niet meer vragen, want die zit sedertdien ‘aan de Rechterhand zijns Vaders’.

    Persoonlijk denk ik, dat Die zou gezegd hebben; ‘Geef aan Cesar wat aan Cesar toekomt, en aan God wat aan God toekomst’.

    Vrij vertaald: menselijke wetten zijn ook maar wat ze zijn. En had men tijdig voor al die miljoenen in eigen land een goed leven mogelijk gemaakt, dan zaten we nu niet et de gebakken peren.

    ‘Gouverner, c’est prévoir’, maar met de Franse Reolutie is dat gezegde afgeschaft. Slinkse progressievelingen zijn ruiters die achterste voor in het zadel zitten. Ze lossen de problemen op, zo gauw die in zicht komen. Wat wil zeggen, als het te laat is om ze te kunnen vermijden. Achteruitrij regeerders dus. Die enerzijds en anderzijds naar hun lotsbestemming toe struikelen….

    Heer, vergeef het hen want zij weten niet wat ze doen.

    *

    Juist. Als zij dat niet weten, moeten wij hen dat in, de op inkloppen bij de volgende verkiezingen!

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    23-08-2015, 14:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2780

    *

    Zondag 23 augustus

    Zon 6u42-20u48

    H Rosa van Lima

    *

    23/8/1305

    Marteldood William Wallace in London. Hij kon Koning Edward I niet verraden hebben, want was nooit zijn onderdaan geweest. Zie 18/9 rEFERENDUM & Zie Blog 1730 van 23/01/201

     

    Daar stond, terwijl er ondertussen net zo bijster veel is veranderd

     

    We schrijven ‘Londen 23 Augustus 1305’ en de toenmalige Koning Edward I van Engeland & Wales kijkt glunderend en in de handen klappend toe, hoe zijn Schotse gevangene, Willliam Wallace in stukken gehakt en gevierendeeld, de marteldood sterft voor de Schotse Onafhankelijkheid. De massa, in toom gehouden door de soldaten van Edward, kijkt verbijsterd toe.

    Als verdediging voerde William tijdens zijn proces aan, dat hij de Engelse Koning niet eens had kunnen verraden, zelfs al had hij dat gewild, omdat hij nooit zijn onderdaan was geweest.

    Dat was exact twee jaar nadat de Franse Koning door de Vlamingen werd verslagen op de Groeninghe-kouter in Kortrijk. Het waren toen, net als nu, heroïsche tijden voor volkeren die opkwamen voor hun vrijheid.

    Op 18 September e.k. is het nu eindelijk zo ver in Schotland. Een grondwettelijke volksraadpleging over Onafhankelijkheid beslist gelijktijdig (maar dat wordt niet gezegd) over de zelfstandigheid tegenover Engeland en dus de vrijheid tegenover de Verenigde Staten van Europa.

    Dat de hel daarover al maanden vroeger losbreekt, is dus normaal. Mogen we ondertussen de hoop uitdrukken, dat aan de nagedachtenis van William Wallace de nodige aandacht wordt besteed? Want tussen Mei en September 2014 kan er in Vlaanderen ook al een en ander ten goede gekeerd zijn, en kunnen de Schotten zich warmen aan ons succes.

    Vervolgens weten we op 9 November de uitslag van het Catalaans referendum over Onafhankelijkheid. Tegen dn is het hek dus minstens op 3 plaatsen van den dam Dat er paniek begin uit te breken bij de Euro-Elite wordt ondertussen bewezen bij onze Noorderburen, waar de uitslag van ‘het bindend volksreferendum’ over meer, minder of helemaal geen Europa meer, ongrondwettelijk werd verklaard door de plaatselijke Hollandse Elite. Waarmee ik maar gezegd wil hebben, dat Vrijheid niet verkregen, maar bevochten wordt!

     

    *

    *

    Had Engeland nu nog maar helden als deze William Wallace….

    *

    INLEIDING

    Wat zei good old Shakespeare weer, de meest gevierde Engelse schrijver ter wereld? Dat er ‘something rotten was in the State of Danmark’? Waarom screef die zoiets niet in verband met Schotland, of met The Law Countries, die toch veel dichter lagen? Was die vent toen ook al benoemd met politieke voorspraak? Kreeg hij misschien een pensioen van de Windsors?

    Schrijven over Jihad John zou hij niet gekund hebben, want ondertussen (moest hij niet al lang gestorven zjn), zou zijn kop al lang in de goot hebben gelegen. ‘His Kingdom for a horse’…. Zou deze keer niet gewerkt hebben.

    Gewoon uit bezorgdheid, ook nog dit. De Italiaanse pers staat er vol van, van dat Johnneke, want voor hen is dat de Islamitische kers op de Europese taart (!): de dreiging dat de Allah-mannen reeds voor de Poorten van het oude Rome staan. De Jihadisten komen inderdaad, rapper dan de Nazi’s ooit Coburgia op 10 mei ’40 konden binnenvielen, met bootjes, vermomd als ‘bootvluchtelingen’, op de breed openliggende Italiaanse stranden aan. Waar ze als 5de Colonne het land overspoelen.

    De Italiaanse oorlogsvloot (in opdracht )van de Zwarte Kat in de Wastobbe (Washing ton) en dus van Bruxellabad, bij monde van Jean Fraude Juncker, verre van deze invasie te bevechten, vaart met man en macht uit om zoveel mogelijk van hen veilig aan land te brengen. Van Duitse Nazi’s naar de Verenigde Europese Nazies, is inderdaad maar een kleine stap.

    *

    En zie, Dear Old England is nu ook verwittigd: Jihad John verwoordt de échte bedoeling van de Islammers niet meer met woorden maar met daden. Veel massaler en vooral veel bloediger dan Hitler ooit had gedaan, gaan alle, maar dan ook àlle Britten, er aan. Het eiland van ‘The splendid isolation’ is voortaan eigendom van Mekka en van de pietrolpompers.

    *

    Besluit: hadden de Britten (en ook wij) maar zo geen weerstand geboden tegen Hitler, dan spraken we nu misschien allemaal Duits, maar wie de oorlog had overleefd zou tenminste zijn kop mogen behouden. En hij zou ook niet verplicht worden om 5 maal per dag, kont omhoog, kop tegen de vlakte, op de knieën te gaan om te bidden. Af en toe met de gestrekte rechterarm zwaaien had genoeg geweest. ‘Heil Hitler’ zou ons ook veel vlugger en veel gemakkelijker in de mond hebben gelegen dan ‘Allah Akbar’. Ach, wat kan het leven weed zijn!

    Maar ja, ‘à la guerre comme à la guerre’ nietwaar? En helden zoals die William Wallace zijn er ook al niet meer….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20150823_01829953

    *

     

    Jihadi John wil alle Britten onthoofden

    Mohammed Emwazi, beter bekend als de IS-beul Jihadi John, heeft zichzelf getoond in een nieuwe video. Deze keer zonder sluier maar met zijn gezicht in profiel. Op de video, die in totaal een minuut en 17 seconden duurt, spreekt hij meteen klare taal: ‘Ik kom naar jullie toe en hak alle hoofden af van jullie zondaars.’

    Jihadi John zou minstens zeven mensen onthoofd hebben, waaronder ook twee Britten, en staat bekend bij het grote publiek als de IS-beul die steeds opdraaft in de onthoofdingsvideo’s wijd verspreid door de media. Deze keer staat de man echter zonder sluier op de film en tuurt hij de woestijn in.

     

    In een langere video, die de Britse krant Mail on Sunday kon beluisteren, spreekt de man klare taal: ‘Ik kom terug naar Groot-Brittannië, samen met de leider van IS. En ik zal doorgaan met mijn onthoofdingen daar. Alle zondaars zullen eraan moeten geloven, ik hak al jullie hoofden af, een voor een.’

     

    Volgens experts gaat het wel degelijk om Emwazi in het filmpje, afgaande op zijn taalgebruik, zijn gebaren en zijn houding. De beelden zouden een tweetal maanden geleden opgenomen zijn. Waar Emwazi sindsdien verblijft, is niet geweten.

    *

    ITLEIDING

    Er zou moeten een Nobelprijs bestaan, voor degene die in de 1400 jaar oude geschiedenis van de Isslammerij, één land kan noemen waar de Islam na verloop van tijd de macht met geweld niet zou hebben gegrepen. Soms duurde het wat langer, soms wat korter, maar altijd vloeide daar in die landen ononderbroken stromen mensenbloed, worden er koppen gerold en vrouwen gestenigd tot de dood er op volgt.

    Alleen de huidige Westerse Verlicht Grote Verstanden weten beter. Volgens hen is spelen et vuur niet eens zo gevaarlijk, als iedereen maar vriendelijk is voor dat vuur.

    Het is een Wet van Meden en Perzen, dat wie het gevaar bemint, er ook door zal vergaan.

    Maar dat is een probleem dat zal aangepakt worden, als het zich stelt. D.w.z. als het te laat is.

    Vrijdag laatst had men nog zo’n voorval op de sneltrein naar Parijs, waar er normaal toch geen klootjesvolk op zit. Allemaal luyden zoals Ingetje Vervotje, naar het schijnt. De 24-jarige Marokkaanse bijna-dader werd, zoals alle teruggekeerde Jihadisten, nauwlettend door de Staatsvuiligjhed in de gaten gehouden. Allez, alles OK, zolang er niets gebeurde. Het zijn wel moordenaars met oorlogservaring, maar verder doen ze niemand iets, hé. Ze verleven hun ‘leefloon’, ze trekken hier en daar een saccoche, dealen wat drugs in de straten, en zijn trouwe Mosketen-bezoekers. Geen vuiltje aan de lucht. Hun wapens bewaren ze bij vrienden, want ge weet maar nooit.

    Hun uur komt wel.

    En als er dan toch iets gebeurt, dan zijn daar toevallig 3 jonge overzeese ‘helden’ die de dader konden ontwapenen. Iets wat helemaal niet nodig was, want de Staatsvuiligheid van minstens 5 landen hield de man in de gaten…..

    Één welgemikt en op tijd uitgesproken doodvonnis had al die minserie kunnen voorkomen. Maar neen: wij moeten tolerant zijn tegenover alles en iedereen die in wezen onherroepelijk intolerant is voor ons.

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    23-08-2015, 12:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    22-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2779

    *

    *

    zelfs: it is even not a reigion

    *

    INLEIDING

    Gaat Coburgia de weg op van Irak en van Syrië? De vraag stellen, staat in voorkomend geval gelijk met het antwoord geven. Onze Staatsvuiligheiod zit met de handen in het haar, want Djihadisten dat is andere koek dan onschuldige Vlaams Nationalisten in de mot houden, wat tot hiertoe de enige reden van bestaan van die ‘Dienst’ was.

    Als ik dat zò zie, beste Vlaamse medestaanders, dan is dit onze kans om Vlaanderen vrij te vechten! Wijl de Staatsvuiligheiod naar omhoog naar de Wassende Halve Maan kijkt, bijt de Vlaamse Leeuw in hun kuiten….

    Te mooi om waar te zijn!

    *

    Om geen paniek in mijn publiek te zaaien, zwijg ik voorlopig over de Italiaanse ‘stampa’ (de pers) die de mond vol heeft van de ISIS-maffia die wel zo slim is geweest om als arme ‘bootvluchteling’ direct naar het Stadhuis te trekken, om er te huwen met een echte Italiaanse mede-jihadiste die hier geboren is. Het land, vreest het met grote vreze, zou krioelen van de gelijkaardige gevallen en dus wordt er met zoveel mogelijk discretie gezapzeverd over hun wel en wee. Want als genaturaliseerde ‘Italiaan’ hebben die in gans Europa de grootste bewegingsvrijheid. Ja, die Mo Slims zijn nog van de domsten niet!

     

    Maar dat even terzijde.

     

    Over naar de eigen omgeving. Sinds jaar en dag staat op deze blog te lezen, dat wij door de opzettelijke schuld van onze bloedeigen Grote Verlichte Verstanden, boven op een kruitvat zijn gaan leven zonder het zelf te beseffen. Want teveel bezig met (verkochte) sporthelden, jeugd bedervende ‘festivals’, stompzinnige soap-verhalen, eindeloze herhalingen van herhalingen van des ter stompzinniger nooit eindigende verhalen, enz, enz. Zo dat er geen tijd meer rest om bewust te leven en te ademen.

    Ge zult maar met vrouw en kinderen in de Midi in Bruxellabad op de Thalys naar Parijs zijn gestapt, om enkele minuten later dezelfde vriendelijke jongeman die U hielp opstappen, voor U te zien verschijnen met de mond van een K-47 snelvuurwapen op U gericht. Het is heus geen speelgoedgeweertje, want daar begint het vuur te spuwen e beginnen er mensen te schreeuwen.

    Vandaag nog op de trein. Morgen in de bus of op de metro. Europa en nader bepaald Coburgia, is één groot Syrië aan het worden. Net als daar zal men de barbaarse Islammerij-executies (om niemand te kwetsen of ongerust te maken) als een ‘burgeroorlog’ blijven omschrijven. Om maar niet te moeten toegeven, dat de chaos de schuld is van Amerika, dat reusachtige zaken realiseert in de wapenindustrie die in hoofdzaak betaald wordt met ‘otwikkelingsgeld’ die wij als kaas van tussen onze boterham gepikt worden.

    Net als Hitler het hen voordeed, verjagen zij de depressie in hun land door massaal wapens te produceren, die ze dan slijten aan alle oorlogvoerende landen ter wereld. Zowel aan vriend als aan vijand. Om op zekere dag, net als Hitler, hun vrienden, wij dus, aan te vallen.

    Verre van een Amerika-hater te zijn, wil ik alleen waarschuwen om vooral niet langer blind te blijven.

    Persoonlijk zou ik aanraden, om heel dat Euro-zootje per 20 aan een touwtje, achter hun eigen oorlogsvloot te binden, om er mee het zeegat uit te varen en te blijven varen, tot zo lang er niets mee aan dat touwtje hangt. Dit verhaal herhalen zolang de voorraad strekt. Want doen wij het niet met hen, zullen zij dat binnenkort doen met ons. Hitler noemde dat ‘Vernichtung durch Arbeit’, gevolgd door een handel in menselijke organen om de eigen economie weer ‘auzukricken’….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/binnenland/explosie-van-dossiers-tegen-terroristen-a2431693/

    *

    Explosie van dossiers tegen terroristen

    *

    Het federaal parket heeft dit jaar al meer dossiers tegen terroristen geopend dan in heel 2014. En vorig jaar was met 195 terrorismedossiers al een recordjaar. Dat zegt federaal procureur Frédéric Van Leeuw vandaag in de krant De Tijd. De topmagistraat bevestigt voor het eerst ook openlijk dat er naast de terroristencel in Verviers nog meer aanslagen zijn verijdeld. Maar daarover wordt bewust niet gecommuniceerd, om de terroristen niet in de kaart te spelen.

     

    "Het gros van de terrorismedossiers is gelinkt aan Islamitische Staat (IS) en Syrië. Maar we vrezen ook gevaar vanuit Libië want de situatie is daar onstabiel", waarschuwt de federaal procureur in de krant. Maar daarnaast was er ook een dossier over de organisatie Al-Shabaab uit Somalië, en ook een uit Kenia. Tot slot wil het parket de Koerdische PKK vervolgen voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering.

     

    De explosie aan dossiers zorgt voor een toenemende werkdruk bij het federaal parket. "Gelukkig voorziet de minister van Justitie in zijn geplande wetswijzigingen in twee extra permanente terrorismemagistraten. Maar het kan zeker nog een jaar duren vooraleer die echt kunnen beginnen en dan nog volgt een inloopperiode".

    *

    UITLEIDING

    Het heeft dus niet veel gescheeld, of iedereen in die wagon was voor altijd Charie Ribbedebie geweest.

    En dan te bedenken, dat er van de soort van dit getaande schutter, duizenden vrij rondlopen in elke stad en in elk dorp.

    Maar opgepast; het is voorbarig om dit ‘schietincident’ te linken aan de Islammerij. Het onderzoek is nog volop bezig, en men schijnt al te weten, dat de dader een geestesgestoorde is. Kan ik inkomen, want de meeste Islammers zijn dat vanaf hun geboorte.

    En toch zijn dit maar alleenstaande gevallen. Een beetje vogelenpik spelen, zeg maar. Speldeprikken uitdelen, om de paraatheid van de uitgezonden Jihadisten e testen, in afwachting dat de ordewoorden getwitterd worden.

    *

    Ach, als men dat allemaal van op voldoende afstand bekijkt, blijken de woorden van wijlen Guy Mathot ook hier woderwel van toepassing te zijn. Bij hem ging het over de uit de pan gerezen Staatsschuld. Nu gaat het om een uit de pan gerezen wilde volksverhuizing, die vanzelf gekomen is, en dus ook weer vanzelf zal verdwijnen…..

    Als U dat niet gelooft, staan nog elfendertig andere uitleggen ter beschikking.

     

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    22-08-2015, 15:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2778

    *

    *

    Allemaal samen voor Sinterklaas spelen….

    *

    INLEIDING

    Weer werd er een prachtige kans om te zwijgen verkeken. Ooit was het Kardinaal Van Roey die zijn Beminde Gelovigen waarschuwde, dat stemmen voor de toenmalige Volksunie, een zware doodzonde was. Later hernam de Mgr Desmedt, Bisschop van Brugge bij monde van een ‘Herderlijk Schrijven’ dat voorgelezen werd van op de kansel, hetzelfde liedje. Er mocht alleen gestemd worden op de Tjeven, al vonden de Socialisten in zijn ogen wel enige genade. Maar de Volksunie van wijlen Hugo Schiltz was en bleef des duivels.

    *

    Al die Gemijterde Hoofden zijn volgens mij op zoek naar een nieuwe piedestal in elke (lege) kerk, om er zelf te gaan bovenop staan als nieuwe plaasteren heilige. Met als onderschrift: Hij leerde zijn volk de gastvrijheid voor hen die later ONVERDOOFD hun moordenaars zouden worden.

    Vandaag willen die moordenaars dat op wezens op vier poten, morgen op alles wat hen niet aanstaat.

    Heren Herders van Schapen: woorden wekken, maar voorbeelden trekken. Weten jullie nog? Als jullie maar ruim voordien alle kruisbeelden uit juli paleizen verwijderen (en zelfs de sporen uitwissen!), want daar kunnen hun wreedaardige Moslimzieltjes niet tegen. Graag ook voordien overal Korans leggen, zodat zij voortdurend zichzelf kunnen bijscholen in oude moordtechnieken.

    Neen, Heren Prelaten: jullie hebben een boemerang gelanceerd, die zeer binnenkort tegen jullie eigen domme kop zal terug keren.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    http://www.knack.be/nieuws/belgie/belgische-bisschoppen-roepen-huiseigenaars-op-asielzoekers-op-te-vangen/article-normal-595987.html?utm_source=Newsletter-21/08/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&M_BT=4938490654704

    *

    Belgische bisschoppen roepen huiseigenaars op asielzoekers op te vangen

    *

    'Wij vragen solidaire huiseigenaars om hun woning of appartement te verhuren als opvangplaatsen voor asielzoekers', stellen de Belgische bisschoppen en Caritas International.

    Belgische bisschoppen roepen huiseigenaars op asielzoekers op te vangen

    De Belgische bisschoppen en Caritas International lanceren een oproep aan 'solidaire' huiseigenaars met de vraag hun woning of appartement te verhuren als opvangplaatsen voor asielzoekers.

    'Vandaag dreigt een groeiend tekort aan individuele woningen voor asielzoekers', meldt een gezamenlijk persbericht van Caritas International en de Bisschoppenconferentie. 'Daarom wil Caritas International een beroep doen op het solidariteitsgevoel van huiseigenaars.'

     

    'Wij vragen congregaties, parochies en de christelijke gemeenschap in de brede zin van het woord om na te gaan op welke manier ze aan deze oproep gevolg kunnen geven, zoals ook paus Franciscus ons uitnodigt om onze deuren te openen voor de medemens die op zoek is naar de bescherming van een staat', schrijven de Belgische bisschoppen.

    Correcte huurprijs

     

    De huizen en appartementen die gezocht worden moeten bewoonbaar zijn, met de nodige sanitaire voorzieningen en een kookhoek en voor minstens zes maanden beschikbaar. Caritas International neemt het beheer over tijdens de verhuurperiode: de organisatie betaalt een correcte huurprijs en staat garant voor het goede onderhoud van de woning.

     

    'We kunnen momenteel de nodige sociale begeleiding verzekeren in Brussel, Mechelen, Antwerpen, Oostende, Luik, Seraing, Verviers en Charleroi', meldt het persbericht van de Belgische bisschoppen. 'Maar buiten deze steden zoeken we nog woningen voor mensen die erkend zijn als vluchteling.'

    *

    UITLEIDING

    Er is een tijd geweest, dat de ‘Kapelaans’ en de lagere clerus de kant van het Volk koos, tegen de Gezagsdragers in. Wat eens, na 1789, velde de vijand het Kruisbeeld te neer. Toen grepen ons jongens naar vaders geweer…. Niet één heeft het hoofd voor de kogel gebukt. Zij stierven het Kruis aan hun lippen gedrukt.

    Die tijd is toen de Geschiedenis ingegaan als de ‘Boerenkrijg’ maar volgens huidige officiële kanalen heeft die nooit bestaan. Onze ‘Priesters van te lande’ die het Nieuwe Goddeloze Regime niet wilden dienen, zijn nooit tot ze erbij stierven, naar de galeien gestuurd. O neen, dat zouden de Franse avantgarde socialisten nooit doen! Die Boerenkrijgers, dat waren gewoon muiters en brigands. In Mechelen werden er ooit, zo leerde ons de overlevering, enkele van die jongens tegen de muur van de kathedraal terecht gesteld en ter plaatse gewoon als naakt lijk in een put gegooid en met aarde bedekt. Tot korte tijd geleden er daar archeologische opgravingen gebeurden en de naakte geraamten werden ontdekt.

    Met grote luister opnieuw kerkelijk begraven? M’n voeten, Gérard. Een kort sensatieberichtje in de kranten, en klaar was Kees.

    *

    Of rekenen deze Hovaardigheidsbekleders soms op een riante benoeming als beloning voor bewezen diensten, als eenmaal de Satan de plaats van hun Goddelijke Meester zal ingenomen hebben? Een enige kans om weer nieuwe ‘Beminde Gelovigen’ onder zich te zien samentroppen. Kont omhoog, voorhoofd tegen de grond, in eeuwige aanbidding voor hun Allah die zal bewezen hebben de Grootste te zijn. Dank zij de bemoeienissen van de Coburgse Bisschoppen.

    PS

    Tegen die tijd moet de herinnering aan de Kruistochten volledig zijn weggewist, of omgedraaid en voorgesteld als een ‘Bevrijdingsbeweging’ om de tirannie der Christelijken te verbreken.

    Ja, maar via een ‘Herderlijk Schrijven’ zal dat niet eer lukken. Vrees ik..

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    22-08-2015, 12:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2777

    *

    Zaterdag 22 augustus

    Zon 6u40-20u50

    H Siegfried

    *

    *

    *

    INLEIDING

    Wat de TV en de Leugenpers slechts oppervlakkig willen mededelen, meestal een beetje (veel) Slinkx ‘geduid’, met veel suggestieve weglatingen, en nog meer uit de duim gezogen suggestieve toevoegingen, vindt U o.a. in wetenschappelijk verantwoorde uitgaven. Maar die worden meestal door ‘Het gezag’ onder de mat geveegd, of als ‘racistish’ aangemerkt, en is dus ‘te mijden’. Die zijn, zelfs vòòr ze geschreven zijn, ii de Kerkelijke Ban van de H. Marx & Kornuiten.

    Laat het ‘n troost zijn, dat het hen binnenkort tegen de kop zal waaien. Net zoals bij Honnecker in de laatste dagen van de DDR… De dag dat Het Volk voldoende ‘verrijkt’ is, en teruggrijpt naar de eigen rijkdom, onder het motto ‘geen rijker kroon, dan het eigen schoon’.

    Kunnen we misschien ‘en passant’ kerken en kathedralen gaan oprichten bij de Koningen van de pietrol delvers, zo dat daar ook Maria Processeis kunnen uitgaan. Met maagdekens als engeltjes verkleed en dus in die functie totaal dusdabig onbereikbaar voor de voortplantingsrituelen van de plaatselijke Elite.

    Nog even, en dan wordt datzelfde Absurdistan uitgebreid tot binnen onze dorpskernen.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    *

     

    Arabische Lente, Koerdische zomer?


    Staatsnationalisme en Koerdische onverzettelijkheid

    (Steven Janssens)

    *

     

    Bijna honderd jaar geleden, bij het einde van de Eerste Wereldoorlog, beloofden de overwinnaars aan de vol­keren binnen de overwonnen staten zelfstandigheid. Voor Oostenrijk-Hongarije gebeurde dat via het Verdrag van Saint-Germain en het Verdrag van Trianon, voor het Ottomaanse Rijk via het Verdrag van Sèvres. De Turken weigerden echter dit verdrag te ratificeren en in 1923 kwam er een nieuw vredesverdrag voor hen: de Vrede van Lausanne. Over de zelfstandige Armeense en Koerdische staten, beloofd in het vorige verdrag, werd met geen woord meer gerept. Bovendien werd in de na­sleep van de oorlog het Koerdische gebied opgedeeld: een groot gedeelte van de Koerden werd plots Turks staatsburger, maar grote aantallen Koerden werden ook “Syriër" of “Irakees”. En ook in Perzië leefde van ouds­her een grote groep Koerden. De Britten die Irak bestuur­den, de Fransen die Syrië bestuurden, de Turkse overheid en de Perzische overheid: ze hadden allemaal aanzienlijke Koerdische minderheden en deden er alles aan om de Koerden te “pacificeren”. In 1937 sloten Ankara, Bagdad en Teheran zelfs een “verdedigingspact” in die zin - van een eufemisme gesproken! Tijdens de Koude Oorlog zet­te deze evolutie zich hardnekkig door met overheden die op alle mogelijke en onmogelijke manieren trachtten het streven naar Koerdische zelfstandigheid te onderdrukken. <1) Gelukkig hadden en hebben de Koerden het voordeel een bergachtig gebied te bewonen, verspreid over vier landen, waardoor een verhevigde repressie in één land bv. gepaard ging met een zekere ontspanning in een an­der land. De Koerden zijn anno 2014 in totaal met 25 a 30 miljoen.C2)

    Iraaks Koerdistan: een lichtpunt

    De 4 miljoen Koerden in Noord-lrak hebben sinds de ver­drijving van Saddam Hoessein in 2003 hun eigen auto­nome regio, compleet met een parlement, een volkslied, een vlag, en eigen strijdkrachten. Die autonomie gaat hand in hand met een spectaculaire economische boorrr. de economie groeit jaarlijks met 8%, de begroting is ge­stegen van 100 miljoen dollar in 2002 naar dertien mil­jard (!) in 2013 en internationale investeerders zijn volop actief in de regio. Zeer illustratief is de evolutie van de Iraaks-Koerdische hoofdstad Erbil: in 2003 was dat nog een kleine stad, terwijl het nu op weg is om een tweede Dubai te worden, met tal van grote winkelcentra, nieuwe wijken, hoogbouw en snelwegen. Toeristen uit Irak, Iran en de Golfstaten komen maar al te graag naar Erbil om te ontspannen.(3> Die groei wordt ook gestimuleerd door de herinvesteringen van het lokaal verdiende geld in lokale projecten: een hemelsbreed verschil met Bagdad waar veel (corruptie)geld naar veilige Zwitserse bankrekenin­gen versluisd wordt.C4)

    De spectaculaire economische groei in Iraaks Koerdistan

    _____________ Steven Janssens

    wordt mogelijk gemaakt door een klimaat van relatieve veiligheid. De regio wordt nauwelijks geplaagd door de talrijke aanslagen die de rest van Irak onveilig maken. Dat heeft alles te maken met de sterke identiteit en groeps­geest van de Koerden, die alles heel goed in de gaten houden en verdachte personen of bewegingen kunnen melden aan betrouwbare ordediensten, een groot gebrek in de rest van Irak. “Vrouwen, die iedere dag de straat voor hun huis langdurig schoonsproeien, houden alles in de gaten”, aldus een Amerikaanse veiligheidsspecialist die al vijf jaar in Koerdistan woont en voordien in Bagdad werkte. Bovendien zien de Arabieren er ook anders uit dan de Koerden en worden zij zeer frequent gecontro­leerd in Iraaks Koerdistan.®

    Ook Syrisch Koerdistan relatief stabiel

    In Syrië is het Koerdische Noorden de minst instabiele regio van het hele land.C6) De Koerden leven er in relatie­ve autonomie met de 2 andere grote bevolkingsgroepen: de Arabieren en de christelijke Assyriërs. De relatie met het regime van Assad is ingewikkeld maar over het alge­meen niet slecht. De Koerden blijven min of meer neu­traal tegenover de regering. Op die manier voorkomen ze luchtbombardementen in hun eigen gebied.(7) Net als de Koerden in Turkije en Iran, kijken ze vol bewondering naar de spectaculaire economische groei in Iraaks Koerdistan en naar de grote mate van autonomie die de Iraakse Koerden hebben afgedwongen.

    De Iraakse Koerden schakelen een versnelling hoger...

    De politieke instabiliteit in Irak en de opmars van IS heeft niet alleen gezorgd voor een toevlucht van ontheemden en oorlogsvluchtelingen in Iraaks Koerdistan, het heeft de Koerden ook de kans geboden om gebieden die decennia lang zowel door Bagdad als door de Koerden opgeëist werden, in te lijven. De plaatselijke bevolking is maar al te blij onder de beschermende koepel van de Koerden terecht te komen. Opeenvolgende Iraakse regeringen hebben overigens de bepaling in de grondwet genegeerd dat deze gebieden, met o.a. de rijke oliestad Kirkuk, via volkstellingen en referenda moeten bepalen waartoe ze behoren.!S)

    En Massoud Barzani, de leider van de Iraakse Koerden, gaat nog verder. Hij stelt op korte termijn een referen­dum over onafhankelijkheid voor. “Irak is de facto al opgedeeld", zei hij recent tegen de BBC. "Alles wat de jongste tijd gebeurd is, toont aan dat het het volste recht van Koerdistan is om de onafhankelijkheid uit te roepen. Voortaan maken we er geen geheim van dat dat ons doel is. Of moeten we anders blijven hangen in de tragische si­tuatie waarin het land zich nu bevindt? "w Vrijwel niemand verwacht echter dat hij snel zal aansturen op volledige onafhankelijkheid, al was het maar omdat hij zijn goede relatie met Amerika niet in gevaar wil brengen. Een der-

     

    gelijke demarche zou ook de economische relaties met Turkije aanzienlijk bemoeilijken, terwijl Turkse bedrijven volop zaken doen in Noord-lrak. De olieaanvoer vanuit Iraaks Koerdistan is voor Turkije - dat voor zijn olie en gas momenteel (te) sterk afhankelijk is van Rusland en Iran

    -     een kans om energie te verwerven voor zijn groeiende economie. Het mag paradoxaal lijken, maar de Turkse re­gering die al decennia op gespannen voet leeft met de Koerden in eigen land, onderhoudt warme banden met de Iraaks-Koerdische president Barzani. De algemene ver­wachting is dan ook dat Barzani economische concessies wil loskrijgen van de overheid in Bagdad, met meer vrij­heid om akkoorden te sluiten met buitenlandse oliemaat­schappijen. De president wil ook eindelijk de 17 procent van de nationale olie-inkomsten, waar de Koerden recht op hebben. Momenteel krijgen ze slechts 10% van die inkomsten. Als Barzani dergelijke concessies weet los te peuteren, brengt hij het gedroomde einddoel, een onaf­hankelijk Koerdistan, weereen stap dichterbij.005

    ... en krijgen steun van Israël!

    Terwijl Irak aan het verkruimelen is, heeft Israël zich opgeworpen als pleitbezorger voor een onafhankelijk Koerdistan. Die eigen staat is onontkoombaar, is Israëls boodschap. De banden tussen Israël en de Koerden gaan zo'n drieduizend jaar terug - toen Joodse stammen door Assyrische legers naar de regio werden getransporteerd, en zijn na het vertrek van de meeste Koerdische Joden naar Israël blijven bestaan. De vestiging van Israël in 1948 is door Koerden met bewondering gevolgd: dat wilden zij ook! Vriendschapsbanden leefden voort tussen de rege­rende Barzanifamilie en Joden uit hun dorp Barzan. Zowel de huidige president Massoud Barzani als zijn vader heb­ben Israël bezocht. In het geheim krijgen de Barzani’s al sinds de jaren zestig Israëlische hulp, onder de vorm van informatie en trainingen voor speciale troepen en de ge­heime dienst.<11) De boodschap van Israël is vooral ge­richt naar de VS, die - zoals quasi alle Westerse staten

    -     stug vasthouden aan arbitraire koloniale grenzen.

    Wat nu?

    Lees er de krantenartikels op na bij het uitbreken van de Arabische Lente. Het enthousiasme was oorverdovend: de Arabische volkeren maakten eindelijk komaf met de oude, verkalkte dictaturen, en de verandering rolde over Noord-Afrika! Zeven jaar later blijft van dat optimisme niets meer over. De meeste landen zijn in een burgeroor­log verwikkeld, met een enorme verspreiding van wapens over verschillende rivaliserende fracties tot gevolg en de groei van een gewelddadig islamfundamentalisme. In dat broeinest is het aantal regimes dat én stabiel is, én een bondgenoot van het Westen op één hand te tellen. Terwijl de extreme instabiliteit de nood aan trouwe bond­genoten net veel dwingender maakt. Israël is zeker een dergelijke stabiele staat en een onvoorwaardelijke bond­genoot van het Westen. Turkije is dat ook, maar ontsnapt niet aan de evolutie naar een meer radicale islam. Dat Turkije, met zijn strategische ligging, binnen 10 jaar nog steeds die steunpilaar is van het Westen die het de af­gelopen decennia was, is bijlange niet zeker. De Iraakse Koerden hebben dan weer hun machtsbasis sinds de Eerste Golfoorlog van 1991 alleen maar versterkt. En het is paradoxaal genoeg de opmars van IS die het bondge­nootschap met het Westen en de zelfstandigheid van de Koerden in Irak naar een hoger niveau heeft getild. Door de implosie van het reguliere Iraakse leger, slaagde IS erin in bezit te komen van geavanceerd militair materi­aal, wat de zwak bewapende Koerdische strijders in het defensief drong. De grootste vijanden van het Westen hadden superieur Westers tuig! Door de inzet van dro- nes en de Europese en Amerikaanse wapenleveringen aan de Koerden, is aan deze anomalie een eind gekomen. Bovendien hebben de Iraakse Koerden de afgelopen maanden hun grondgebied gevoelig uitgebreid naar olierij­ke gebieden die traditioneel een twistappel vormden tus­sen de Koerden en de centrale overheid. Eerder dan de vraag of Iraaks Koerdistan formeel de onafhankelijkheid uitroept ja dan nee - het land heeft al een zeer grote mate van autonomie, wordt het echte strijdtoneel de komende jaren Turks Koerdistan. Daar leven 13 miljoen Koerden, die hunkerend en vol bewondering kijken naar de evolutie in Syrisch en vooral Iraaks Koerdistan. De Turkse premier Erdogan heeft enkele schuchtere stappen gezet richting Koerden maar VUB professor Jonathan Holslag stipt aan dat de Turkse premier tussen hamer en aambeeld zit: "Er bestaat geen optimale oplossing voor Erdogan. Hij zal moeten kiezen: ofwel op vreedzame wijze een deel van de macht afstaan, ofwel macht verliezen als gevolg van een langdurige strijd in een van de meest ontoegankelijke regio’s van het Midden-Oosten. "(12) Of Erdogan die keuze heeft, is nog maar de vraag. De wereld rondom hem is de afgelopen 10 jaar zo fundamenteel veranderd, dat hij de Koerdische vraag naar meer autonomie niet meer kan afdoen als de wereldvreemde vraag van een groep geïso­leerde “Bergturken”. En vervreemding van zijn Westerse bondgenoten of van Iraaks Koerdistan kan hij zich ook al niet veroorloven, want dit zou de al krakkemikkige Turkse economie nog verder ondergraven. Of hoe de Arabische Lente en de Amerikaanse inval onbedoelde gevolgen hebben tot in Turks Koerdistan!

    Noten

    1. Willy Kuijpers, Het Midden-Oosten en de Koerden, Wij, 11

    januari 1975

    1. Isabelle Lasserre, La crise irakienne rebat les cartes kur- des, Le Figaro, 12 augustus 2014
    2. Joanie De Rijke, ‘Irak moet een federale staat worden, of zal ophouden te bestaan.’ Premier Maliki gedoodverfde winnaar van de verkiezingen, Knack, 30 april 2014
    3. Judit Neurink, Het verschil tussen leven en dood. Veilig Koerdistan boomt economisch, rest van Irak verlamd door geweld, De Standaard, 19 oktober 2013
    4. Judit Neurink, Het verschil tussen leven en dood. Veilig Koerdistan boomt economisch, rest van Irak verlamd door geweld, De Standaard, 19 oktober 2013
    5. Isabelle Lasserre, La crise irakienne rebat les cartes kur- des, Le Figaro, 12 augustus 2014
    6. Joanie De Rijke, Waanzin en psychopaten aan de frontlijn. De harde strijd van de Koerden, Knack, 14 mei 2014
    7. Judit Neurink, Koerden ruiken hun kans om de grenzen te verleggen. Kirkuk onder Koerdische vlag. De Standaard, 16 juni 2014
    8. Erik Ziarczyk, Koerden Irak sturen aan op eigen staat, De Tijd, 2 juli 2014
    9. Arjen Van Der Ziel, Koerdische minderheid ruikt haar kans door chaos in Irak, De Tijd, 27 juni 2014
    10. Judit Neurink, Koerden krijgen steun van oude vriend Israël. Crisis in Irak voedt aspiraties voor onafhankelijk Koerdistan, De Standaard, 30 juni 2014
    11. Jonathan Holslag, De gok van Erdogan, De Morgen, 1 augustus 2014

    *

     

    UITLEIDING

    Daar dit artikel ongeveer één jaar geleden gepubliceerd werd, is het wel voor enige actualisering vatbaar. Waarbij meteen de rol van Kalief-Keikop Erdogan ietwat verduidelijkt wordt.

    Het werpt wel een speciaal licht op het Syrisch-Iraaks probleem, dat door de TV steevast ‘de burgeroorlog’ wordt genoemd. Daar waar het in feite gaat over de Islammerij-rebellie die de kans schoon dacht te zien om het Rijk van Allah gevoelig uit te breiden. Een procedé die ook in Europa op stapel staat en zelfs dicht bij het uitbreken.

    Nogmaals: Vader Bush, Conservatief-Republikein en en Tony Blair, de engelsman die Winston Churchill zijn overwinning op Hitler wil evenaren, zijn onder valse voorwendsels en met de steun van het Westen, Sadam Houssein, die vast in het zadel zat en zeker geen oorlogsstoker was, gaan uitroken, een soevereine en zelfstandige Natie. Idem dito met Libië, waarvoor Silvio Berlusconi in Italië eerst moest worden aan kant geschoven, daar deze sterke vriendschapsbanden met Kolonel Khadafi, Staatshoofd van de vroegere Italiaanse kolonie Libië, had weten aan te knopen. Iets dat uitstekend was voor de economie van beide landen, maar een doorn in het oog van Amerika.

    De Hoernalisten van de Leugenpers maakten ons ondertussen wijs, dat in die landen de democratie zou zegevieren, en dat zon van de Arabische Lente, goed voor ons allemaal, zou doorbreken.

    Herinnert U het zich nog? Vooral Frankrijk kon niet rap genoeg aan het bombarderen slaan, in de hoop zoveel mogelijk de Italiaanse belangen te kunnen schaden. Feiten die ook weeral rap-rap onder de at geschoven werden. Ook in Italië¨, waar Mario Monti, als handpop van Bruxellabad, de plak mocht zwaaien.

    Enfin, voor wat betreft Vlaanderen, hoop lk dat De Winter zo vlug mogelijk die Arabische Lente en die bloedige zomers daarna, zal overwinnen. Om op die manier zo rap mogelijk de verbruining terug te schroeven.

    *

    Elk op de plaats waar hij of zij staat, kan daartoe bijdragen. Vele handen maken licht werk. Er is voor iedereen plaats in de Christelijke, de Protestantse en Lutherse gebedshuizen. Waarom denkt U dat ze anders zo ruim, hoog en breed zijn gebouwd? Broedertwisten kunnen later nog altijd ter hand nemen. Gesteld dat de Islammerij ons niet te vlug af is…

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    22-08-2015, 11:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2775

    *

    *

    *

    INLEIDING

    Kort Manifes

    t

    Tijdschrift van het Vormingsinstituut Wies Moens vzw

    verschijnt zeswekelijks, 33e jaargang, nr. 220 juli - augustus 2015

    “Wir sind ein Volk.” “Wir sind das Volk.”

    Edwin Truyens

    Er wordt aan het geachte lezerspubliek in schuifjes onderstaande bijdrage geleverd. Hoofdbedoeling is, om via het recente verleden, het heden beter te begrijpen, en als het enigszins kan, ook de toekomst met open ogen te zien op ons afkomen.

    Meteen worden de nodige referenties verstrekt, om zelf abonnee te worden bij deze bij uitstek Vlaams Nationalistische organisatie. Kost de ronde som van € 10-, terwijl U als steunend lid daar zoveel nulletjes moogt bijzetten als U zelf wilt.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

     

    Verantwoordelijke uitgever: Edwin Truyens, Scheihagenstraat 54, 2550 Kontich, tel.: 03 457 13 51, webstek: www.wiesmoens.be Leesgeld (10 €) en steunbij dragen: IBAN-nummer: BE84 0011 3757 3459 - BIC-code: GEBABEBB van het Vormingsinstituut Wies Moens VZW, 2550 Kontich. Adres voor elektronische correspondentie: edwin.truyens@skynet.be

    *

    Zijn kerk loopt vol met rabiate tegenstanders, maar de dominee bevestigt niet alleen dat die kerk openstaat voor iedereen, hij heet die vijanden hartelijk welkom en prak­tiseert dus uitdrukkelijk de christelijke naastenliefde, die zich niet alleen richt tot vrienden maar ook tot tegenstan­ders. Het wonder voltrekt zich echter helemaal na 17.00 uur. De zowat 600 partijleden verstoren het vredesgebed helemaal niet. Zij geraken zo onder de indruk dat ze deel worden van het gebed, inzien dat de partijpropaganda een totaal vertekend beeld ophangt en velen 's anderendaags de dominee bedanken voor het vredesgebed. Alleen al daardoor wordt duidelijk dat het regime totaal vermolmd is en elke controle kwijt is geraakt.

    Volgens het stramien dat op dat ogenblik al enige tijd gangbaar was, mondt het vredesgebed van 9 oktober uit in een massademonstratie, waaraan uiteindelijk zo’n 70.000 burgers deelnemen. Tot dan toe was geweld en repres­sie steeds een onderdeel geweest van de manifestaties. Men had dus angst dat het regime, ondanks de massale opkomst, zou proberen om het burgerprotest met bruut geweld de kop in te drukken. Johannes Richter verwoord­de het aldus: “Wir erinnern uns an diesen Tag noch sehr deutlich. Uns stockte das Blut in den Adern. Was wir wus­sten, war so beängstigend, dass es uns fast die Sprache verschlagen hat. Dann haben wir gesungen, haben auf das Wort der Bibel gehört, haben gebetet und sind in eine Ungewissheit hinausgegangen, in der alles möglich sein konnte. (...) Und dann ereignete sich das Wunder von Leipzig. Eine überwältigend grosse Demonstration zog un­behelligt rund um die Innenstadt. Der Schatten vom Platz des Himmlischen Friedens in Peking war gebannt. (...)" <5)

    Het grootste wonder moest echter nog komen, want de diepe en terechte angst bleek ongegrond: de overheid gebruikte géén geweld. Men is niet helemaal zeker hoe men de terughoudendheid van het regime moet verklaren. Het lijkt wel vast te staan dat enkele leidende figuren van de SED te Leipzig zich aan de zijde van de demonstranten schaarden. Men had vanuit Leipzig Egon Krenz gecontac­teerd, maar naar verluidt telefoneerde die niet terug om een bevel tot ingrijpen te geven. Volgens anderen werd de beslissing om geen geweld te gebruiken in Leipzig getrof­fen. Wat er ook van zij, eigenlijk kwam het erop neer dat het regime op 9 oktober 1989 begon te capituleren en het was toen nog een kwestie van maanden vooraleer het vol­ledig in mekaar stuikte.

     

    Het is dank zij de kerken dat de protesterende burgers het zelf gehouden hebben bij een geweldloos protest, dat aanvankelijk wél met intimidaties, arrestaties en straf­fen beantwoord werd. De aanhoudende geweldloosheid vanwege de bevolking bleek echter een ontwapenend ef­fect te hebben t.a.v. de overheid. Horst Sindermann, een van de toplieden binnen de SED, verklaarde dan ook op zijn sterfbed dat men met alles rekening gehouden had, behalve met kaarsen en gebed. De boodschap van ge­weldloosheid, zeg maar de boodschap van vrede werd ook tot uitdrukking gebracht in een pamflet onder de ti­tel: “Wir sind ein Volk." Deze slogan werd nadien helaas omgevormd tot: "Wir sind das Volk." Nochtans drukken, zowel vanuit christelijk als vanuit nationalistisch oogpunt, de woorden “Wir sind ein Volk" véél beter uit waar het in werkelijkheid om ging. Natuurlijk ging het om de een­heid van West- en Oost-Duitsland, maar bij de protesten in de jaren tachtig drukte men daarmee ook uit dat de Volkspolizei, de communisten en hun leiders eveneens deel uitmaakten van dat volk. En dus mocht men geen ge­weld gebruiken. De slogan “Wir sind das Volk” roept in­tegendeel een scheiding op: wij vormen het volk, waartoe jullie niet behoren. Het is nochtans duidelijk dat een hou­ding zoals die van dominee Führer die de SED-Genossen hartelijk welkom heette en hen uitdrukkelijk in de kring betrok, juist tot gevolg had dat die partijmilitanten tot het bewustzijn kwamen dat ze zich volkomen ten onrechte te­gen hun volksgenoten opstelden.

    Heeft de lutherse kerk zich met het vredesgebed op het politieke terrein begeven? Ja en neen. Zoals boven ge­zegd, riep het succes van het initiatief binnenkerkelijke spanningen op, omdat het Vredesgebed zorgde voor een toeloop van ongelovigen en niet-kerkelijken, zodat het geen sinecure was om het karakter van een echte ge­bedsdienst te bewaren. Maar uiteindelijk slaagde men er wel in. Toen Friedrich Magirius door de SED onder druk werd gezet om het Vredesgebed af te schaffen, repliceer­de hij: “Das Friedensgebet als Gottesdienst kann nicht abgesetzt werden. ”(6) Om te kunnen overleven stond de lutherse kerk in dialoog met het communistische bewind. De SED hoopte dus gehoor te kunnen vinden bij bis- schop Hempel, maar ook die plooide niet: “Ich kann nur Gottesdienst absetzen, wenn er verfault ist, nicht wenn der Staat es will."m Dit raakt aan de kern van de zaak: vanuit de christelijke geloofsleer kon de lutherse kerk niet anders dan de zijde kiezen van een volk dat zich in wezen wilde losrukken van een onmenselijk, dictatoriaal politiek regime. Overal ter wereld en in alle tijden kan men vaststellen dat christelijke kerken in hun totaliteit of indi­viduele priesters en religieuzen op cruciale ogenblikken kiezen voor het verzet tegen onrecht. Het is geen toeval dat zowel in Polen, als in Tsjecho-Slowakije en Hongarije katholieke priesters en bisschoppen en andere religieu­zen het voortouw namen, zoals de lutherse kerk dit deed in Oost-Duitsland. Zoals bij ons priester Adolf Daens in de 19de eeuw de zijde koos van de Vlaamse Beweging en de uitgebuite arbeiders, toen tegen de kerkelijke over­heid in, maar intussen met de uitdrukkelijke instemming van de uittredende aartsbisschop mgr. Léonard. Zoals mgr. Oscar Romero in El Salvador koos voor het volk, de machthebbers trotseerde maar dit moest bekopen met zijn leven. Zoals de ETA, die aanvankelijk géén geweld­dadige organisatie was, ontstond bij de Baskische jezu- ieten. Zoals pater Juul Callewaert O.P., Dom Modest van Assche, pater Desiderius Stracke SJ en zovele anderen kozen voor hun volk, vaak tegen de kerkelijke overheden en zeker tegen de Belgische staat in. De grens tussen de gerechtvaardigde strijd tegen onrecht en de morele plicht om die strijd te voeren enerzijds en politiek engagement anderzijds is flinterdun. Waar dit politieke engagement voor het kerkinstituut taboe is (maar er werd en wordt maar al te vaak tegen die regel gezondigd) is dit voor de individuele bedienaar soms een te verdedigen houding.

    Het uithangbord aan de Nikolaikirche, “Offert für alle", was initieel slechts een aanduiding dat de kerk toe­gankelijk was niettegenstaande de restauratiewerken. Uiteindelijk werd dit bord echter een programma dat alle christelijke kerken veel meer in praktijk moeten brengen.

     

    Geyer wijst erop dat kerken in de middeleeuwen niet uit­sluitend voor religieuze maar ook voor profane doeleinden gebruikt werden. Hij stelt dat een stadskerk deel moet zijn van de stad. Het grote probleem is niet dat mensen niet meer om godsdienstige redenen naar de kerk komen, maar dat ze helemaal uit de kerk wegblijven. Het is een gevaarlijke stelling, maar ze is toch niet helemaal zonder grond. Een christelijke kerk moet uiteraard in de eerste plaats de ruimte zijn voor religieuze activiteit en het geloof moet er onversneden en onvervalst worden uitgedragen. Maar zoals een christen de plicht heeft om zijn geloof uit te dragen, is het even logisch dat het kerkgebouw inder­daad moet openstaan voor iedereen. Het is de plek waar de ongelovige en de niet-kerkelijke tot inkeer en bezin­ning moet kunnen komen. Katholieke maar ook lutherse en anglicaanse kerken hebben trouwens alleen al via hun onmetelijke kunstschatten gelegenheid te over om de christelijke boodschap over te brengen naar alle bezoe­kers. Men moet alleen de moed en de energie opbrengen om die gebouwen niet alleen open te stellen als museum, maar zowel met publicaties als geleide bezoeken en aan- spreekmomenten de bezoekers te confronteren met de christelijke boodschap. Als je 600 harde communistische SED-Genossen op één namiddag kan raken, dan kan dit ook met zoveel anderen.

    Heeft de toonaangevende rol die de lutherse kerk ge­speeld heeft in de jaren tachtig tot gevolg gehad dat ze na 1989 een nieuwe bloei tegemoet ging? Neen. Slechts 28% van de bevolking is lid van een Kerk: 23% evan­gelisch en 5% katholiek. Alleen Tsjechië doet het nog slechter. Het vroegere Oost-Duitsland en Tsjechië staan daarmee in scherpe tegenstelling met Polen, Hongarije, Slowakije en Roemenië. Men kan uitweiden over de oor­zaken, maar ontkerkelijking is zo’n complex gegeven dat een analyse niet zo voor de hand ligt. Als men het heeft over de oorzaken van de geloofsafval in West-Europa, krijgt men trouwens ook meestal een ongezonde menge­ling van Wahrheit und Dichtung voorgeschoteld.

    Voor de christenen zowel in West- als in Oost-Europa (en ook elders in de wereld) geldt dat zij in de eerste plaats moeten uitgaan van de kracht van hun christelijk geloof. Precies dat is het wonder dat in de jaren tachtig in Oost-

    Duitsland heeft plaatsgegrepen: die kleine minderheid van christenen is erin geslaagd een heel volk te raken dat ver­andering wilde. Die christenen hebben het gehele volk in beweging gebracht en de maatschappelijke verandering was totaal. Dat dit niet tot een massale bekering geleid heeft, is perfect te begrijpen: het volk wilde een grondige maatschappelijke verandering; het was niet op zoek naar religie. De demonstranten kwamen wel in aanraking met het christelijk geloof, maar dat contact bleef te oppervlak­kig om een innerlijke verandering teweeg te brengen.

    Zoals in de inleiding verwoord, was de impact van het maandagse vredesgebed en de daaruit voortvloeiende demonstraties van die aard dat het concept gekopieerd werd door de PEGIDA-beweging. Het is een afkorting die staat voor Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes.Het is niet zo verwonderlijk dat die be­weging succes kende in Dresden en in de rest van het vroegere Oost-Duitsland, waar de herinnering aan de de­monstraties van de jaren tachtig niet alleen nog zeer le­vendig is maar ook levend wordt gehouden. Toch zijn er ab initio twee belangrijke verschilpunten tussen de bewe­ging gegroeid uit het Vredesgebed en PEGIDA:

    • het vredesgebed bracht een positieve boodschap: bid­den voor vrede en maatschappelijke verandering. Het is misschien verleidelijk om in die beweging een viru­lent anti-communistische actie te zien, maar dat was ze niet. Het doel was niet het regime ten val te bren­gen. Er waren vooraanstaanden uit de lutherse kerk die dachten aan veranderingen zoals de perestrojka
      in de Sowjet-Unie. PEGIDA is echter tegen iets, nl. tegen islamisering. Uiteraard kunnen we dat een con­creet doel vinden, maar voor de meeste burgers is dit doel veel meer abstract, dan datgene waarvoor het Vredesgebed stond.
    • met het Vredesgebed beoogde men een verandering bij het eigen dictatoriale regime. Bij de strijd tegen isla­misering is veel minder duidelijk tot wie men zich richt. Natuurlijk draagt men een boodschap uit naar de eigen regering, maar het gaat evenzeer of nog meer om de Europese Unie en men zet zich af tegen een religie en de aanhangers daarvan.

    PEGIDA heeft intussen al zwaar aan uitstraling ingeboet en slaat in Vlaanderen helemaal niet aan, wat volkomen normaal is. Het toont aan dat het niet volstaat om een suc­cesvolle actie te kopiëren om opnieuw succes te behalen.

    Noten

    1. Voor deze bijdrage heb ik in de eerste plaats gegevens geput uit: Hermann Geyer, Nikolaikirche, montags um fünf. Die politischen Gottesdienste der Wendezeit in Leipzig, WBG, Darmstadt, 2007, 374 blz. Andere geconsulteerde bronnen: 25 Jahre Friedliche Revolution. 9. Oktober 2014. Veranstaltungsprogramm; Prof. Dr. U. Kühn, De Kerk in de Oost-Duitse maatschappij, voordracht RC Rotselaar, 29 mei 2001, www.rotary-rotselaar.be; Joost van der Vaart, Dominees inspireerden tot verzet tegen de staat, 07-11 - 2009, www.vorige.nrc.nl/achtergrond. Om dit artikel niet nodeloos te overladen met noten, heb ik alleen voor de citaten een preciese bronverwijzing vermeld.
    2. Massa(cultuur)toerisme. Praag en Dresden versus Decin en Leipzig, KM 214, okt. - nov. 2014, blz. 1 - 5
    3. Hermann Geyer, o.e., blz. 328
    4. Hermann Geyer, o.e., blz. 247
    5. Hermann Geyer, o.e., blz. 268
    6. Hermann Geyer, o.e., blz. 155
    7. Hermann Geyer, o.e., blz. 156

     

     

    De Nederlanden verenigd

     

    Lezing

    Op 23 juni jl. hielden prof. Alexander K. Evrard en Edwin Truyens een toespraak in het OC Kerkem te Aalter. De organisatie was in handen van de VVB-Meetjesland-Zuid en Vl@s - afdeling Aalter. Prof. Evrard had het over de grote verdiensten van koning Willem I en de periode 1815 - 1830, terwijl Edwin Truyens vanuit historisch per­spectief pleitte voor een staatkundige eenheid van de Nederlanden. Een avondvullend gebeuren en misschien een tip voor andere verenigingen.

    Vlagdag

    Op maandag 21 september mag u niet vergeten uw oran- je-blanje-bleu-vlag uit te hangen (of uw Vlaamse Leeuw of uw rood-wit-blauw-vlag). Waarom ook alweer? Wel op september 1815 werd Willem I als koning ingehuldigd te Brussel op het koningsplein. En al zijn we absoluut niet gesteld op monarchen, die datum staat wel symbool voor de kortstondige vereniging van Nederland en Vlaanderen binnen één staat. Die 15 jaar Verenigd Koninkrijk der Nederlanden heeft ons misschien wel behoed voor volle­dige verfransing. En dus is er héél zeker reden om die dag feestelijk te herdenken.

     

    *

    EINDE

    *

     

     






    21-08-2015, 19:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2774

    *

    *

    *

    INLEIDING

    Kort Manifest

    Tijdschrift van het Vormingsinstituut Wies Moens vzw

    verschijnt zeswekelijks, 33e jaargang, nr. 220 juli - augustus 2015

    “Wir sind ein Volk.” “Wir sind das Volk.”

    Edwin Truyens

    Er wordt aan het geachte lezerspubliek in schuifjes onderstaande bijdrage geleverd. Hoofdbedoeling is, om via het recente verleden, het heden beter te begrijpen, en als het enigszins kan, ook de toekomst met open ogen te zien op ons afkomen.

    Meteen worden de nodige referenties verstrekt, om zelf abonnee te worden bij deze bij uitstek Vlaams Nationalistische organisatie. Kost de ronde som van € 10-, terwijl U als steunend lid daar zoveel nulletjes moogt bijzetten als U zelf wilt.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

     

    Verantwoordelijke uitgever: Edwin Truyens, Scheihagenstraat 54, 2550 Kontich, tel.: 03 457 13 51, webstek: www.wiesmoens.be Leesgeld (10 €) en steunbij dragen: IBAN-nummer: BE84 0011 3757 3459 - BIC-code: GEBABEBB van het Vormingsinstituut Wies Moens VZW, 2550 Kontich. Adres voor elektronische correspondentie: edwin.truyens@skynet.be

    *

    Voorafgaandelijke opmerking. In de onderstaande bijdra­ge verwijs ik nagenoeg exclusief naar de lutherse kerk in Oost-Duitsland, terwijl de rol van de katholieken niet aan bod komt. De reden daarvoor is in de eerste plaats dat de lutherse kerk in dat gebied zo ongeveer vijf keer meer gelovigen telt dan de katholieke. Ten tweede is de belangrijkste door mij geraadpleegde bron een boek dat geschreven is door een lutherse theoloog. De katholieke kerk heeft heel zeker geparticipeerd in het verzet tegen het communistische regime, maar bij gebrek aan bron­nen ben ik niet dieper kunnen ingaan op haar rol.'11

    o-o-o-o-o—o-o

    Lezers van dit blad met een goed geheugen, herin­neren zich dat ik vorig jaar een bijdrage schreef over

    massa(cultuur)toerisme en daarbij ook enige aandacht wijdde aan de val van het SED-regime in 1989 in de toen­malige DDR.(2) Om meer dan één reden is het interessant om eens wat dieper in te gaan op die geschiedenis.

    1. De val van het communistische bewind in Oost- Duitsland is een schoolvoorbeeld van hoe een vreed-zame revolutie tegen een dictatuur kan slagen, als er maar een voldoende groot draagvlak is bij het volk.
    2.  Zelfs in een sterk geseculariseerde maatschappij met een grote meerderheid ongelovigen, kan een authen­tiek christendom een wezenlijke invloed uitoefenen op de samenleving.
    3.  Het succes van wat uiteindelijk een revolutionaire beweging bleek te zijn, was zo overweldigend dat de daaropvolgende generatie meende de actievorm gedeeltelijk te moeten kopiëren in de vorm van de Pegida-beweging. In het gebied van het vroegere Oost-Duitsland met enig succes. Elders in Duitsland, in Zwitserland en in Oostenrijk is het succes beperkt en in Vlaanderen is de kopie veeleer een mislukking.
    4.  

    In de geschiedenis van het communistische Oost-Europa zijn de meest markante gebeurtenissen:

    •  
    • de rebellie in Oost-Duitsland in 1953, begonnen met een staking van de bouwvakkers in Oost-Berlijn, on­derdrukt met brutaal geweld;
    • de volksopstand vanaf oktober 1956 in Hongarije, die begon met acties van studenten in Budapest uit solida­riteit met de inwoners van het Poolse Poznan waarin in juni van hetzelfde jaar een opstand was neergesla­gen. Hoewel het oproer uiteindelijk intern politieke steun genoot, werd het in bloed gesmoord door de Warschaupactlanden

     

    • de Praagse lente van 1968, toen Alexander Dubcek en medestanders probeerden het communistische regime een menselijker gelaat te geven. Dit door de nationale machthebbers gedragen veranderingsproces werd eveneens gewelddadig onderdrukt door de andere lan­den van het Warschaupact.

     

     

    • het ontstaan van de Poolse vakbond Solidarnosc in de jaren zeventig, gevolgd door de legalisering in mei 1981, de staat van beleg afgekondigd door regerings­leider Jaruzelski in december 1981 en het verbod van de vakbond op 8 oktober 1982.

     

    • de politiek van glasnost en perestrojka in de Sowjet- Unie onder Gorbatsjov vanaf 1986.

     

     

    • de val van de communistische regimes in 1989.

    1981 kan beschouwd worden als een scharnierjaar. Cruciaal voor het succes van Solidarnosc is de samenwer­king tussen arbeiders, intellectuelen en de katholieke kerk. De betekenisvolle rol van de in 1978 gekozen Poolse paus, Johannes-Paulus II is gekend. Maar voor de eerste keer in de geschiedenis van het communistische Oost-Europa geeft het volksverzet tegen het regime géén aanleiding tot een militaire interventie van de andere Warschaupactlanden. De staat van beleg gaat weliswaar gepaard met repressie, ge­vangenschap van vakbondsleiders en intellectuelen, maar men krijgt de geest niet meer in de fles.

    Het werkt inspirerend in de andere landen, ook in de DDR. Vraag me niet wie de allereerste steen gelegd heeft voor de revolutie in Oost-Duitsland, waar dit gebeurde en op welke datum. Als de Oost-Duitse hoofdrolspelers en historici het zelf niet weten, hoe zou ik het dan kunnen weten? Wie wat oppervlakkige kennis verzameld heeft over de geschiedenis meent dat de lutherse Nikolaikirche in Leipzig de plaats was waar de revolutionaire beweging ontstond. In mijn bijdrage van vorig jaar heb ook ik dat verkeerdelijk zo geschreven. Het is wel juist dat die kerk vanaf 1982 een toonaangevende rol heeft gespeeld, maar het prille begin situeert zich in de Oost-Duitse vredes­beweging. In een tijdvak dat ook hier massaal betoogd werd tegen de raketten (gesteund en gefinancierd door de communistische staten), ontstond er o.m. in Oost- Duitsland een vredesbeweging, die uiteraard niet ge­steund werd door het regime, maar integendeel een steen des aanstoots was voor de machthebbers.

    Die vredesbeweging opereerde onder de naam Schwerter zu Pflugscharen, naar het woord van Jesaja: “Dan sme­den zij hun zwaarden om tot ploegscharen. ” (Jesaja 2,4) Het merkwaardige is dat de officieel atheïstische Sowjet- Unie in 1959 een sculptuur schonk aan de VN die uitge­rekend dat bijbels citaat verzinnebeeldde. De Oostduitse vredesbeweging koos niet alleen een naam naar het woord van Jesaja, maar ontwierp een logo dat geïnspi­reerd was op de voormelde sculptuur. Men maakte dus gebruik van een communistisch symbool om het regime aan te vallen. Uiteraard wekte dit de woede op van de machthebbers, zodat repressie volgde.

    De idee van een vredesgebed ontstond en werd uitge­werkt in 1980 tijdens een tiendaagse voor de vrede, georganiseerd door Schwerter zu Pflugscharen. Zeven maanden na de tiendaagse voor de vrede in 1981, werd op maandelijkse basis een vredesgebed gehouden in Dresden. Dit vredesgebed wortelde in het initiatief soci­ale vredesdienst dat eind 1980 op gang werd getrokken door dominee Christoph Wonneberger. Deze naam wordt wel eens geciteerd als de man bij wie de gehele stroming ontstond, maar zelf wuift hij dit weg. Dat hij een rol van betekenis speelde, valt echter niet te ontkennen. Tien maanden na het ontstaan van het maandelijkse vredesge­bed in Dresden, startte men in de Nikolaikirche te Leipzig in 1982 met een wekelijks vredesgebed op maandag, om 17 uur, de overgang van de eerste werkdag van de week naar de vrije tijd.

    Eerste belangrijke vaststelling: de massademonstraties van 1989 in Oost-Duitsland staan op ons netvlies ge­brand, maar de aanvang van de rebellie situeert zich dus vele jaren eerder in een strikt religieuze, overwegend lu­therse kring.

    Het christendom was weliswaar niet verboden in Oost- Duitsland, maar was wel teruggedrongen tot de privé- sfeer. Wie bekend stond als belijdend christen, hypothe­keerde zijn toekomst. Wie wilde studeren, kreeg de drin­gende raad de christelijke godsdienst niet te belijden. In 1949 was 90% van de bevolking in de tot stand komende DDR lid van een kerkgemeenschap, overwegend van de evangelische kerk, maar al in de jaren vijftig werd die gro­te meerderheid gereduceerd tot een kleine minderheid. Het is bijgevolg duidelijk dat het vredesgebed op maan­dag in de vooravond aanvankelijk slechts een beperkt aantal mensen bereikte. En de woorden “een beperkt aantal” zijn hier wel erg letterlijk te nemen. Bij de aanvang in 1982 verzamelden zich in de Nikolaikirche vaak niet meer dan tien tot vijftien mensen die daar voor vrede en verandering gingen bidden. Via mond-aan-mond-reclame begon dat aantal langzaam te groeien. In de periode 1984 - 1986 was er nog sprake van een terugval, maar men hield vol. Op 14 december 1987 telde men niet meer dan twintig gelovigen in de kerk, maar op 1 februari 1988 was er een exponentiële groei tot 700. Van toen af werd het regel dat er op maandag tussen de 500 en 1.000 men­sen verzamelden. En in 1989 stond er uiteraard geen rem meer op:

    • 2 oktober 1989: 20.000
    • 9 oktober 1989: 80.000
    • 16 oktober 1989: 120.000
    • 23 oktober 1989: 250.000
    • 30 oktober 1989: 300.000
    •  

    In Leipzig alleen! Want, zoals het vredesgebed eigenlijk in Dresden op gang kwam, werd het ook daar in stand gehouden en deinde het initiatief uit over alle Oost-Duitse steden.

    Kurt Masur noteert hierbij: “(...) eigentlich ist es ein Wunder, wenn sich da ein paar Leute beginnen in der Nikolaikirche zu versammeln, setzen sich mit 10, 15 Leuten hin, beginnen hier zu beten für die Veränderung im Land, und am Schluss ist eine halbe Million auf dem Ring. Also, wenn das nicht ein Wunder ist."!3)

     

    Het moge echter ook duidelijk zijn dat men in een land dat zo gelaïciseerd is, waar de christenen tot een kleine min­derheid gereduceerd zijn, het onmogelijk is een dergelijke volksbeweging op gang te brengen op basis van christe­nen alleen. Vanaf het ogenblik dat het vredesgebed wat meer volk aantrekt, gaat het vaak ook om ongelovigen, minstens om niet-kerkelijken. Dit zorgt voor spanningen binnen de lutherse kerk. Hoe kan men immers op een zin­volle wijze een gebedsstonde organiseren, als 90% van de deelnemers geen belijdende christenen zijn? Er is dus ook binnen de lutherse kerk verzet tegen het initiatief, al zal het niet altijd duidelijk zijn of dit verzet gesteund is op zuiver religieuze motieven dan wel of sommigen hand- en spandiensten verlenen aan het regime. Want uiteraard was ook de lutherse kerk geïnfiltreerd door de Stasi.

    Als de beweging rond het maandags vredesgebed niet al­leen ononderbroken van 1980 tot 1989 kon volgehouden worden, maar uiteindelijk ook kon leiden tot de val van het regime, dan is dat niet alleen te danken aan de intrinsieke kracht van dit initiatief alleen. Zonder ook maar enigszins afbreuk te willen doen aan de kracht die van het gebed kan uitgaan (en Masur spreekt zeer terecht van een wonder), moet men tegelijk ook vaststellen dat er in geheel Oost- Europa culturele en politieke veranderingen op gang kwa­men die niet meer te stuiten waren. Het spreekt vanzelf dat de omwenteling die in Oost-Duitsland op gang kwam een extra stimulans kreeg door de perestroika in de Sowjet- Unie én de mededeling van het regime-Gorbatsjov in 1989 dat men militair niet zou tussenbeide komen. Integendeel, tijdens de viering van 40 jaar DDR op 7 oktober 1989 was Gorbatsjov te gast in Oost-Berlijn en maakte de commu­nistische leiders diets dat zij maar moesten hervormen. Erich Honecker was daar niet meer toe in staat en werd korte tijd later opzijgeschoven door Egon Krenz.

    9 oktober 1989, precies twee dagen na de plechtige en overdadige viering van 40-jaar DDR, is het beslissende moment geweest dat de rechtstreekse aanleiding vormde voor de val van het regime. Naar aanleiding van restau­ratiewerken aan de Nikolaikirche in 1988 werd daar een bord uitgehangen: “Offen für alle." Bezoekers moesten zich niet laten afschrikken, ook tijdens de werken was de kerk toegankelijk. Het bord was nadien blijven han­gen. De SED zag met lede ogen aan dat het vredesge­bed maar bleef doorgaan en toenemend succes kende, ondanks de aanhoudende repressie. Men wilde reageren en men gaf opdracht aan partijmilitanten om op maandag 9 oktober 1989 al in de namiddag plaats te nemen in de Nikolaikirche, om ervoor te zorgen dat de kerk zou vol­zitten met trouwe partijsoldaten en er dus geen plaats meer zou zijn voor gelovigen en andere burgers. Dominee Christian Führer (1943-2014) begroette de horde op een groteske, maar tegelijk magistrale wijze:

    “Die Nikolaikirche ist offen für alle, das gilt tatsächlich uneingeschränkt, herzlich willkommen in unserer Kirche, es ist nur das Besondere, dass Sie schon um halb drei hier sind, das arbeitende Proletariat (!) kann erst nach 16.00 Uhr kommen, deshalb halten wir erst um 17.00 Uhr unsere Friedensgebete. Aber das tut nichts, wir heis- sen Sie willkommen, aber Sie werden Verständnis haben, dass wir die Empore noch geschlossen halten, damit auch noch ein paar von der arbeitenden Bevölkerung (!) und ein paar Christen (!) in die Kirchen kommen können."(4)

    (wordt vervolg)

    *

    EINDE

    *

     






    21-08-2015, 18:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2773

    *

    Vrijdag 21 augustus

    Zon 6u39-20u52

    H Pius X

     

    *

    .

    20/8/1968

    Ziehier waar Sinkx de mosterd gehaald heeft om te spreken van de Arabische Lente…. Echte achterdoenders, dat zijn het, ja!

     

    20/8/1968 Begin v/dPraagse Lente. Inval Praag door tanks en troepen van het Warschau Pact : Operatie Donau. Het zal nog meer dan 30 jaar duren, voor het ‘Goddeloos Communisme’ definitief ten val wordt gebracht. Net als alle socialistische regimes, beloofde wijlen de Sovjet Unie de hemel op aarde. Als men maar braaf gehoorzaamde en nauwgezet binnen de lijntjes bleef kleuren. Iets wat tientallen miljoenen van hun eigen mensen met de dood moest bekopen. En dat duurde tot het geld op was en alles begon vierkant te draaien.

    Iets wat zich heden ten dage ook voordoet in de EUSSR van de Europese Verenigde Nazies.

    *

    Das één.

    Punt twee is, dat ons aller goede vriend Jos van http://blog.seniorennet.be/rechts/ in de patatten zit. Schijnt ziekskes te zijn. Wil dus voorzichtig zijn met het verslepen van Uw digitale stoelen in huis. En zet de klant van Uwen TV wat zachter. De Jos moet veel rusten.

    Via de link rechts op zijn blog kunnen we hem altijd een blommetje zenden, als riem onder het hart, of een doosje pralines sturen. Geen sterke drank, zegt zijnen doktoor. Vooral met hem meeleven om te zeggen dat we niet houden van flauwekul. Hij kan maar zorgen er vlug weer bovenop te zijn. Anders zwaait er wat!

    Want, Jos, je weet, de prijzen worden maar aan de meet uitgedeeld.

    In houwe, trouwe, goede vriend!

     

    *

    *

    De nieuwe Nazi-dokters wonen in Amerika….

    En weer is een mens niet mogen geboren worden…

    *

     

    Zowel de Islammerij als de ver-Amerikanisering is de Beschaving van de Dood. U bent gewaarschuwd voor het Nieuwe Nazi-dom.

    ver die Islamitische vriendjes van Obama, de Zwarte Ongelukskater die balanceert op de rand van zijn Wastobbe (Washing Ton) wil ik eerst en vooral kwijt dat de Moslimbroertjes in Syrië, een oud Christelijk klooster, gebouwd in de Vijfde Eeuw, onlangs hebben plat gebuldozerd. Als bewijs van hun hoogstaande non-cultuur. Een zeer progressieve daad, die waarschijnlijk luid toegejuicht wordt in heel de Slinkxe cultuurloze wereld. Vervolgens zijn er de berichten over de meest onmenselijke terechtstellingen van Christenen overal ter wereld, allemaal als evenvele signalen dat de ‘verrijking’ overal opduikt.

     

    In de Nazi-periode, d.w.z. tijdens Het Derde Rijk van de Duitse socialisten (1932-1945) waren de experimenten gestart om de Schepper en de God van hemel en aarde, concurrentie aan te doen. Door medemensen als proefkonijnen te gebruiken en open te snijden. Maar net als bij Frankenstein, lukte de wedersamenstelling heel wat minder. Geen erg. De oven in, en anderen en beteren. Ha ja, want de ‘Progressieven’ hebben nooit verlegen gezeten om zichzelf belangrijk te vinden.

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Nieuwe-gruwelvideos-Planned-Parenthood-Geaborteerde-babys-levend-opengesneden

    Ondergetekende kan heus wel tegen een stootje, en meer dan één ook. Maar wat U op deze link verneemt over wat heden ten dage in Amerika geschiedt met geaborteerde maar levende kinderlichaampjes, is zelfs voor ieder volwassen man of vrouw te veel. Zelfs de Hottentotten zouden zich vol walg omdraaien voor deze Amerikaanse ‘wetenschappers’.

    Of leest U het graag, hoe een nieuwe laborante daar opgedragen wordt, om met de schaar die ze in d e hand geduwd krijgt, het levend kinderlichaampje zo weggeplukt uit de moederschoot, open te snijden aan de neus naar omhoog, om uit het schedeltje, als uit een rijpe okkernoot, de hersentjes te plukken, die dan ‘gecommercialiseerd’ worden?

    Dat zijn de Amerikaanse wereldheersers ten voeten uit. Alle Dokters overal ter wereld verzinken erbij in het niet.

    Op deze blog wordt het doorgegeven, omdat het Kwaad nu eenmaal moet benoemd worden, vooraleer het kan vernietigd worden.

    *

    Duidelijker gelijkenis tussen Islamitische Staat en het Amerikaans imperialisme kan er niet bestaan.

    Dit is werkelijk het einde van alle beschavingen! .

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/is-sloopt-eeuwenoud-klooster-in-syrie-a2430390/

    *

    iS sloopt eeuwenoud klooster in Syrië

    *

    Strijders van IS hebben een klooster uit de vijfde eeuw in Syrië vernield. De militanten gingen het Mar Elian-klooster in de stad al-Quaryatayn te lijf met bulldozers. Op foto's is te zien dat het gebouw in puin ligt.

    De West-Syrische stad in de provincie Homs werd begin augustus veroverd door IS. De stad ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van de ruïnestad Palmyra, die IS sinds mei ook in handen heeft. De leider van het Syrische katholieke klooster is ontvoerd. Waar hij is, is onduidelijk.

    IS heeft de laatste maanden vaker cultureel erfgoed in Syrië en Irak gesloopt. Eerder werden bijvoorbeeld eeuwenoude beelden in het Iraakse Mosul aan diggelen geslagen.

     

    IS vernietigt overigens niet alleen kunst en cultuurhistorisch erfgoed, maar drijft er ook handel in om aan geld te komen.

    *

    UITLEIDING

    Ergens in De Bijbel is er het hoofdstuk ‘Jeremias’ voorzien, waar de Profeet, eenzaam en verlaten, op een mesthoop gezeten, overdekt met zweren en uitwerpselen, aan zijn wanhoop de vrije loop geeft. Dat soort klaagzangen vindt men in bepaalde Gregoriaanse psalmen terug, waar de tekst zegt:‘ Zie o Volk van Israël, of er een wanhoop groter dan de mijne bestaat’.

    De profundis clamavit at te Domine….

    Uit de diepten der verdoemenis roep ik tot U, o Heer….

    *

    Het dringt niet door tot onze Machthebbers, maar zij laden vrijwillig en onherroepelijk een schuld op zich, waar zelfs Atlas, die de wereld op zijn schouders torst, onder zou bezwijken. Zij doen dat al fluitend en met de handen in de broekzakken, want zij weten wel beter.

    Zijn ze inderdaad niet het product van De VerlichtingWaaralle regels van het fatsoen onder de guillotine zijn onthoofd? Aux armes, Citoyens, le jour de gloire est arrivé.

    *

    En inderdaad. De dag der glorie is gearriveerd, en ligt op straat, onder de voeten van de ‘bootvluchtelingen’, die in eigen land geen eigen ‘gloire’ konden vinden.En die dingen dus maar, in naam der gerechtigheid, komen roven bij ons die er zelf al lang geen meer hebben.

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    21-08-2015, 18:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2772

    *

    *

    *

    INLEIDING

    De H. Stoel, onfeilbaar inzake Geloof & Zeden, en dus niet inzake klimaatzaken en andere wereldse weetjewatje’s, schijnt weeral eens, in de ban van de Zwarte Amerikaanse Ingelikskater, op het verkeerde koerspaard te hebben gewed. In navolging van de de koewachters (cowboys) uit Amerika zijn ze dus op de dubbele wagen gesprongen: klimaat en planetaire ordening.

     

    Amerika, die de grootste vervuiler ter wereld is, eist nu van anderen, dat die zorg dragen voor het milieu. Want de ‘opwarming van de aarde’ komt er aan.

     

    Mis poes: dat blijkt een nieuwe IJstijd te worden.

     

    Aders gezegd: beide partijen slaan ernaar met hun klak. Warm, zeggen de enen? Koud zeggen de anderen. Maar onze Blauwe Planeet draait steeds verder…

    Tja, de mens wil nu eenmaal sinds het Aards Paradijs, even groot en zelfs groter als God zijn…. Eerst die ‘God’ afschaffen, en dan Hem naar de kroon steken. Logica is anders….

     

    Zal jet dooien of vriezen? Zullen we wel zien. Erger is het, als er in het domein met de menselijke Geest wordt geëxperimenteerd. Want dan zouden jakhalzen moeten verbroederen met leeuwen, vogels met vissen, en wie dat anders denkt of zegt, is een vuile racist. Wilde primitieve volksstammen moeten integreren in onze eeuwenoude Beschaving, en wie dat niet aanvaardt, wordt uitgesloten, gebroodroofd en achter tralies gezet. Voorlopig zijn dat nog maar de tralies van de ‘politieke correctheid’: wie denkt als zij, is hunne maat. Wie anders denkt, sloan z’op ulder muile.

    Dat is wat de Zwarte Ongelukskater in Amerika wil. Alles tot meerdere eer en glorie van hemzelf. Vroeger luidde dat in onze Bisschoppelijke Colleges: A.M.D.G. (Ad Majorem Dei Gloriam), nu zou dat moeten zijn: Alles tot meerdere Eer en Gloria van Amerika.

    .*

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Astronomen-waarschuwen-voor-nieuwe-kleine-ijstijd-tussen-2020-en-2040

    *

    Astronomen waarschuwen voor nieuwe kleine ijstijd tussen 2020 en 2040

    *

    Internationale astronomen zijn het er in toenemende mate over eens dat de wereld niet op ‘Global Warming’ afstevent, maar juist op het tegendeel, namelijk een nieuwe kleine ijstijd, die tussen 2020 en 2040 zal gaan beginnen. Dus ALS CO2 al een broeikasgas is, dan heeft de planeet daar niet minder, maar juist veel, véél meer van nodig, om nog enigszins op temperatuur te blijven. Een mini ijstijd zal namelijk de meeste oogsten doen mislukken, waardoor er massale hongersnoden zullen uitbreken en ontelbare mensen zullen omkomen.

    Tussen 2020 en 2030 zullen twee zonnecycli elkaar zo goed als zeker opheffen, zo blijkt uit recent astronomisch onderzoek. Dit zal een nieuw ‘Maunder minimum’ veroorzaken, de benaming van een mini ijstijd tussen 1646 en 1715, toen in Londen de Thames en in Nederland de grote rivieren en de Zuiderzee bevroor. Hele stukken lager gelegen land bleven in Noord Europa zelfs het hele jaar lang bedekt met sneeuw.

     

    97% nauwkeurig

     

    Het nieuw astronomische model blijkt buitengewoon nauwkeurig de zonnecycli te kunnen voorspellen. ‘We hebben ontdekt dat onze voorspellingen een accuraatheid van 97% hebben,’ verklaarde professor Valentina Zharkova, die de bevindingen van haar team presenteerde tijdens de National Astronomy Meeting in Llandudno.

     

    Het model, gebaseerd op de dynamo effecten in twee lagen van de zon –één dicht bij de oppervlakte, en één diep in de hittezone- bevestigt dat de 11 jarige zonnecycli niet perfect regelmatig verlopen, zoals veel mensen denken. De onregelmatigheid in de ‘golven’ zal de komende jaren zozeer toenemen, dat twee cycli, die elkaar normaal hadden moeten opvolgen, tegelijkertijd zullen plaatsvinden –de ene aan de noordpool van de zon, de andere aan de zuidpool-, waardoor ze elkaar zullen opheffen.

     

    Massale hongersnood door 60% afname zonne activiteit

     

    Het gevolg is dat de zonne activiteit tijdens cyclus 26, die tussen 2030 en 2040 optreedt, maar liefst 60% zal afnemen (1). Dit zal zeer ernstige gevolgen voor de Aarde hebben. De mini ijstijd die dan zal uitbreken, en die voor het laatst 370 jaar geleden optrad, zal veel oogsten doen mislukken. De oogsten die wel slagen zullen een veel kleinere opbrengst hebben. Met een geschatte wereldbevolking van 8 tot 10 miljard in 2040 zal dit leiden tot de meest omvangrijke en afschuwelijke hongersnoden ooit.

     

    Tegengesteld klimaatprobleem

     

    De generatie die deze ongekende ramp zal overleven, zal later dan ook met de grootste minachting terugkijken op de zogenaamde ‘wetenschappers’ en politici van onze tijd, die biljoenen zullen hebben uitgegeven om niet enkel een onbestaand –maar juist tegengesteld- CO2/klimaatprobleem tegen te gaan, maar daardoor ook nog eens zullen hebben meegeholpen om honderden miljoenen, maar mogelijk zelfs miljarden mensen te veroordelen tot de hongerdood.

     

    Misschien wordt het eens tijd het enige klimaatmodel dat wél betrouwbaar is gebleken serieus te nemen, want in plaats van afkoeling zullen we snakken naar opwarming.

    Xander

    (1) Daily Mail


    10-08: Klimaatverandering: de hoax die ons dagelijks $ 4 miljard kost

    *

    UITLEIDING

     

    Straks vindt U Iets op deze blog over een zekere

    Dr. Mengele

    die carrière gemaakt heeft in de ziekenboeg van o zovele Nazi-kampen, toen Duitsland zweette onder het juk van het Hitler Socialisme. Die is, na het uitbreken van de vrede, op 8 Mei 1945, ‘spoorloos’ van de aardbodem verdwenen. Al kan het best, voortgaande op wat sindsdien daar gebeurt, dat deze beul ondergedoken is veilig en goed beschermd ergens in de Amerikaanse brousse. Wat er ook van zij, de rest van zijn familie in Duitsland heeft sindsdien goed geboerd als machinebouwers van het wereldbekede merk Mengele.

    Zo ziet U maar, dat alles draait om de 3 G’s: God, Geld en Gat.

    God, omdat ze dat zelf willen zijn, en daarom alles vernietigen wat hen in de weg staat. Geld, omdat ze daarmee denken de wereld te beheersen. En Gat, omdat er, zoals in de Islammerij en bij de wilde konijntjes, er zoveel mogelijk nieuw gespuis op de wereld moet gezet worden waarover zij dan naar believen kunnen beschikken. Om te doden, of om ze in hun naam te doen doden.

    Duivelachtiger kan het niet. En het zwaard dat de engel boven op de Engelenburcht terug in de schede steekt, is een anachrnisme geworden: er moet terug met dat zwaard gezwaaid worde, tot Satan terug naast de Zwarte Ongeluks Kater uit Amerika, in de hel is beland.

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     








    21-08-2015, 14:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2774

    *


     

    *

    *

     

    Rechtlijnige politiek niet correcte boodschap

    *

    Deze warme oproep om U bij het gedenkteken van de Gebroeders Van Raemdocnk volgende zondag bij de vrienden in Steenstraete te voegen voor deze 14de IJzerwake.

    Het eigenlijk Vlaams Heiligdom, de IJzertoren en de weide in Kaaskerke (Diksmuide) is voor ons verboden terrein, omdat men er liever viert en kruipt onder de hoge bescherming van de Coburg driekleur. Met bier, friet en mayonaise op de tonen van hoempa-hoempa negermuziek. Of liever, hoe van op die plaats, nota bene van boven het gebeente van onze IJzerhelden, de valse boodschap verspreid wordt, dat de Vlaamse Beweging mag opgedoekt worden, want haar doel bereikt.

    Omdat ons volk van onderuit met ‘verrijkers’ wordt opgezadeld, die ‘recht hebben op een plaats in onze maatschappij’, denken de Grote Verlichte Verstanden in Bruxellabad dat de Nieuwe Verenigde Nazies nu al de ganse planeet beheersen.

    Wilt dus overdenken, hoe lang op de kruiskop de letters AVV-VVK nog zullen mogen uitbazuinen wie we zijn. Als deze tweede toren tenminste ondertussen niet gedynamiteerd wordt door ‘onbekenden’ zoals zijn voorganger. Misschien dat zelfs de Halve Maan en de letters ALLAH AKBAR voor elke windrichting al ergens in een Brussels magazijn klaar liggen. Net als barbaars ‘onverdoofd slachten’ is deze slogan immers al voorzien om ingeschreven te worden als.. Vlaams cultureel erfgoed.

    *

    Vergeten we niet hoe de vroegere DDR ooit ien val kwa. Ook de Vlamingen kunnen dit verraderlijk regime ten val brengen. ‘Wij zijn één volk’, en eenmaal onafhankelijk en vrij van vreemde smetten, zullen wij eindelijk onze eigen middelen in eigen handen kunnen houden. Zodat onze zieken, ouderen, behoeftigen, de zorgen kunnen krijgen die ze nu moeten missen, omdat wij onze Meesters beneden de taal- en armoegrens en in Bruxellabad de monden moeten open houden.

    Solidariteit, ja. Als die maar niet overgaat in georganiseerde diefstal.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.ijzerwake.org/index.php?option=com_content&view=article&id=208:30-augustus-15-1915-dodendraad-door-een-gebroken-staat&catid=48:ijzerwake-2015&Itemid=155

    *

    30 augustus '15: 1915 Dodendraad door een gebroken staat

    *

    Vlaamse vrienden,

    1915 was het tweede oorlogsjaar met een vastgelopen stellingenoorlog van de Vlaamse westhoek tot ver in de Balkan. Maar niet alleen aan het Front vonden gruwelijke slachtpartijen plaats, ook in het bezette gebied zal 1915 nog lang naleven in de grensgemeenten tussen Vlaanderen en Nederland, van Voeren tot de kuststreek. Het motto van deze IJzerwake zal bij de meesten onder u nu veel duidelijker worden. In dat jaar werd de grens met Nederland hermetisch afgesloten met een dubbele draadversperring, regelmatig onder elektriciteit gezet. Een zware tol aan slachtoffers en verminkten zal deze gruwel de verdere oorlogsjaren tot gevolg hebben.

    En net 100 jaar daarvoor werd het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden met de zegen van de grootmachten, na de val van Napoleon, tot stand gebracht, onder Willem I uit het Huis van Oranje. Ook al zou dit historisch gefundeerde Koninkrijk reeds 15 jaar later opgedeeld worden onder het mom van een 'Belgische Revolutie' - in werkelijkheid de Franse honger naar de aanhechting van de Zuidelijke Nederlanden -, toch willen wij bijzondere aandacht besteden aan deze verjaardag van ons vaderland.

    Wij heten daarom opnieuw en telkens weer u allen welkom met de prachtige woorden van Prof. Eric Defoort, uitgesproken als gastspreker op de IJzerwake; Als het om de natie gaat, zijn we één?.

    Wij zullen niet afstappen van ons doel: een onafhankelijk Vlaanderen. De Vlaamse Beweging blijft de bakens uitzetten! U die de dode soldaten uit zovele landen en continenten wil gedenken, u die in het bijzonder de Vlaamse soldaten wil gedenken, en vooral niet wil vergeten dat ze als tweederangsburgers en kanonnenvlees vielen voor een land dat hun bloed niet verdiende, u die het IJzertestament nog steeds in het hart draagt als een dwingende stem en een positieve boodschap, u die belang hecht aan identiteit en zelfbewustzijn als hoeksteen van een volksgemeenschap, u die graag oude en nieuwe bekenden wil ontmoeten op het IJzertreffen, u heeft IJzerwake nu met stip aangekruist in uw agenda? Tientallen vrijwilligers zullen zorgen voor een vlekkeloos verloop, zoals u dat van ons gewend bent.

    Tot in Steenstrate!

    *

    UITLEIDING

    Wij, ouderen, hebben de vuren brandende gehouden. De jeugd staat het nu vrij om de fakkel van de strijd om de Vrijheid over te nemen. De uitdaging is groot. Groter dan die problemen waarvoor wij ooit stonden. Eerst zijn het ‘de Grote Mogendheden’, waaronder wijzelf dus in de persoon van de Tsjeef, onze Minister van Oorlog, Crembo, die onder valse voorwendsels de soevereine staten van Noord Afrika zijn binnengevallen (Irak, Syrië, Libië, Mali,, enz) om de plaatselijke potentaten te verjagen. Zodat zij de volkeren daar hun rijkdommen honden roven. De barbaarse Islammerij heeft de kans gegrepen, en is daar in de leegte binnen gezwermd, om er te moorden en te verkrachten, in de hoop hun Arabische broodheren te dienen. En nu moet Europa medelijden betonen met de bedreigde bevolking, die massaal op ons grondgebied afkomt, als sprinkhanen naar de rijke oogsten om deze kaal te vreten.

    Deze uitgelokte volksverhuizing is de ergste oorlogsmisdaad sedert het begin der mensheid. Open grenzen zijn natuurlijk niet meer voldoende: er wordt zelfs een permanente overzetdienst georganiseerd. Waarbij er onderweg meer doden vallen dan er dode vissen in zee zwemmen..

    Terwijl de koewachters uit Amerika bij deze ver van hui bed show, gewoon als jakhalzen ronde de hete brij draaien. Terwijl deze brand nog volop woedt vuurtje gestookt wordt in de achtertuin van de volgende nieuwe vijand, Rusland. Die is in onze Geschiedenis, buiten de jaren van het goddeloos communisme, altijd onze wapenbroeder geweest. Iets waartagen de koewachters radicaal tegen zijn, en wij dus van de morgen tot de avond opgestookt worden.

    Amerika verrijkt zich op de rug van de vele duizenden ‘bootvluchtelingen’, want zij doen ons de rekening betalen, terwijl zij hun industrie oppompen door de productie van oorlogsmateriaal. Waarbij zij zelfs niet schuwen om toe te geven, aan beide partijen te leveren. Uiteraard tegen contante betaling. Met het geld van ‘ontwikkelingshulp’ die wij de sukkelaars toesteken.

    *

    O Ja, in Steenstraete is er plaats voor iedereen. Bidden, zelfs al helpt het niet van direct, kan nooit kwaad. Samen bidden (en zingen!) verenigt de mensen. Want als de Satan van één ding als de dood is, is het wel van een biddende menigte onder het teken van Het Kruis.

    Op jullie allen, in Steenstraete verenigd, rekenen wij, de erfgenamen van de Vlamingen die in 1302 voor Vlaanderen op het slagveld streden en daar hun leven gaven.

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    21-08-2015, 13:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2770
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    *

    Zondag 16 augustus

    Zon 6u31-21u02

    H Arnold van Tiegem, patroon van de brouwers

    *

    *

    Geduld is een mooie deugd

    *

     

    INLEIDING – HOOFDSCHOTEL – UITGELEIDE

    Ja, natuurlijk zijn er nog blijde dagen in het leven. Er zijn er zelfs heel veel, maar men moet ze willen zien. Mijn computer vertelt dat eigenlijk iedere dag bij het opstarten : ’Life is Good’ verschijnt dan altijd het eerst op het scherm. En vandaag ging het scannen van teksten weer zoals vroeger. U merkt dat wel binnen enkele dagen, als die ‘provider’ weer wil provideren. Het is een artikel uit KORT MANIFEST van de Stichting Wies Moens en handelt over de Val van de DDR. Qua geheugensteuntje meer dan de moeite waard.

    Maar voorlopig nog altijd Internet-loos. Reden te over ook voor mij om op Uw eigen zichzelf terug te vallen. Om daar terug de dingen van elke dag te zien. Vooral in Italia is alles daar, om te kunnen zegen ‘La vita è bella’. Zodanig zelfs, dat men er films kan over maken. Want na regen komt zonneschijn.

    Ondertussen is het wel andersom. Na de zonneschijn, krijgen we nu de regen. De lucht is overal even grijs en van het avondlicht en het pizza avondmaal aan de boorden van het meer, zal ook wel niet veel in huis komen. En sprekend uit ervaring, kan ik zeggen, dat de avond doorbrengen in een inheemse gelagzaal, een echte marteling wordt. Om er een blijvende gehoorstoornis van op te doen. Toeristen tussen echte Italianen krijgen dan inderdaad al rap de allures van een wilde competitie om ter luidst. Zelfs om Uw eigen te verstaan, moet er geroepen worden.

    *

    *In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

    20-08-2015, 17:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2769

    *

    Zaterdag 15 augustus

    Zon 6u29-21u04

    H Maria

    'Moederkensdag' in Antwerpen en omgeving

    *

    15/8 feragusto

    OLV Hemelvaart: 2013 Joel De keukeleire, ex favoriet van Aboe JaJa in DS wil deze dag voor Suikerfeest. Moeten we die toch eens goed inpeperen dat de Antwerpse MoederMaagd, ofte O.L. Vrouw van Vlaanderen, op dieet staat en, net als ondergetekende, geen suiker mag eten.

    Die dag gaat trouwens sinds een paar jaar de processie ook binnenskerkerks weer uit, zegt ATV zo halvelings met enig leedvermaak. Gratis toegang voor iedereen

    *

    *

    Blijf aan de lijn. Na deze nog twee opstelletjes te gaan…

    *

     

    INLEIDING – HOOFDSCHOTEL – UITGELEIDE

    *

    Er hangt weeral nog maar eens zo’n internetloze snikhete dag in de lucht, de zon is amper uit haar nest, en iedereen loopt al rond al blazen. Volgens de vrienden uit Antwerpen die gisterenavond laat zijn aangekomen, is het in Coburgia ook geen weer, maar dan om totaal andere redenen. Daar schijnt de wereld te vergaan, terwijl hij hier wegsmelt. Eerlijk is anders.

    Die vriend has een buien-radar dingetje op zak en die voorspelde deze voormiddag radar buien. Het zat waarschijnlijk nog niet op de goeie golflengte, ofwel is het verslaafd aan die Frakie De Boosere die er ook altijd mijlenver naast zit. Wat niet belet dat het gezelschap beslist heeft om te gaan zeilen. Moeilijke combinatie als U het mij vraagt, maar aan mij vraagt niemand iets.

    Ik kan niet eten, kan niet slapen, want ik kan je niet vergeten, o dierbaar printplaatje, al heeft die Antwerpse vriend beloofd van er na de koffie zijn Antwerpse verstand eens op te zetten. Heeft veel verstand van computers en dus ook van printplaatjes. Te mooi om waar te zijn en Massimiliano kan den boom in.

    *

    Rond 10 uur zijn er 2 auto’s met jong volk weggereden om te gaan zeilen. De staande klok zal 12 keer slaan voor ze terug zijn. En stoort dus de stilte niet.

    Vandaag dus, half Augustus, ook in het hotelwezen wisseling van de wacht. De eerste lading zonnekloppers trekt er uit, de tweede spreidt zijn matten. Het seizoen loopt dus af. Want nadien, in September, ziet men alleen nog grijze haren. Dan korten de dagen, en voor men het beseft, is het weer ‘Natale’ bij het open haardvuur. Maar dat is nog lichtjaren ver….

    *

    Twaalf dreunende gongslagen zinderen nog na. Ik moet dus al die tijd half gedommeld hebben, tijd die ik zo goed had kunnen gebruiken. Dedju! Valt te noteren hoe groot de amusementswaarde is van de VRT. Pas in de luie zetel, ogen dicht, en lap: de slaapluizen halen het op de wilde dieren. Een programma met wilde dieren is dus van goudwaarde voor de VRT. Maar ik had ook kunnen kiezen tussen ‘De Kotmadam’ of ‘FC De kampioenen’. Eigen schuld, dikke bult.

    *

    Allez, ik ben goed uitgerust om tussen pot ern pint de heldenverhalen te gaan aanhoren van de zeevaarders. ‘Goed’, zal ik zeggen, ‘dat in de Haven van Nieuwpoort de camerabewaking na jaren stilstand weer zal opgestart worden’. Ha ja, hé, de Autoriteiten moeten de zeiljachtjes die uitvaren kunnen tellen, om te weten hoeveel er niet zijn terug gekomen, wegens doorstart naar Dover. D’er hangt poen in de lucht om de overzetdienst, na Calais, ook hier ter hand te nemen. Maar ik vrees dat Nieuwpoort op dit ogenblik niemand zal interesseren…. Hoe het zit met Poppelpuk zal wel belangrijker zijn. Maar die Choukrout, als echte socialist, schept toch poen met hopen? Stoort zich niet aan het milieu, en al zeker niet aan de volksgezondheid en de lege ziekenkassen….

    *

    Wat krijgen we nu? Niet kunnen zeilen wegens geen wind? Tja. Dan maar de zoektocht door de streek, waar het bulkt van bezienswaardigheden. Ja, inderdaad, dit land is één groot openluchtmuseum. Tips in overvloed voor goedzienden zonder hoogtevrees. Dit hier is het land van de Farnèses, U weet wel, in Vlaanderen hebben wer er ooi ene gehad die namens Philips II van Spanje, het gezag uitoefende. Dat was de tijd van De Val van Antwerpen (1585) toen Noord en Zuid met bruut geweld uit elkaar werden gescheurd. Het Noorden werd Luthers, het Zuiden werd gedwongen in de Roomse tredmolen te lopen. Weeral eens een situatie waar de Kerk de verkeerde kant koos en de Vlamingen in de steek liet. Had men daar dan de Habsburger op zijn kop gezeten, dan was die fatale scheiding er nooit gekomen, en hadden wij verder samen met de Hollanders de Gouden Eeuw kunnen beleven. Een maand geleden werd de Akte van Verlaetingh (22/7/1581) herdacht waar De 17 Provinciën der Lage Landen, van Friesland tot in Kales (Calais) tot de Spaanse Monarch ‘Foert!’ zeiden. ’Wij willen Uw onderdanen niet meer zijn; wij verlaten U’.

    In de omgeving hebben we hier in Caprarola hun grootste en best bewaarde burcht. Dit wordt minutieus onderhouden en dient dan ook in vele films als droomdecor. Onder andere ‘De Borgia’s’ zijn er in opgenomen die deze zomer ’s avonds laat op het scherm is gekomen bij de VRT…

    Ooit reden in barre tijden de paardenkoetsen van op straatniveau via de brede wenteltrap tot op het hoogste verdiep. Kardinalen en Pausen hoefden dus niet uit te stappen, en liften bestonden er nog niet. Op alle tussenverdiepen wordt de (betalende) bezoeker geconfronteerde met het purper van kardinalen en met het goud van hun ceremoniekledij.

    Het stadje zelf ligt op een heuveltop, en nog hoger daarboven troont die burcht. Een stenen adelaarsnest die de hele streek beheerst. Want die hele streek was hun eigendom en het is dus heel normaal dat die Hoge Heren neerkeken op de kleine boertjes beneden hen.

    U wordt – op een loopje – door al die heerlijkheden gegidst, want op de seconde af, start na de U de volgende groep.

    Mij duizelde het toen de slotpoort achter ons met een daverende klap weer in het slot viel. En was die hangbrug over die afgrijselijke diepte wel veilig genoeg? Als die Alessando Farnèse van op deze plaats hier ooit zijn dulcinea vaarwel had staan wuiven, dan moet hij wel aardig geschrokken zijn, bij het aanschouwen van onze eindeloze laagvlakten, waar een molshoop al doorgaat voor een heuvel waar er nu renners tegenop moeten fietsen. Toen moest de velocipède zelfs nog uitgevonden worden….

    Het was ook een beetje de tijd van de Graven Egmont en Hoorne, die Bloedhond Alva liet onthoofden op de Brusselse Grote Markt. Een echte publiekstrekker, die waarschijnlijk binnenkort door ISIS meermaals per week zal herhaald worden. Kwestie van de ambitie in ere te houden

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    20-08-2015, 16:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.268

    *

    Vrijdag 14 augustus

    Zon 6u28-21u06

    H Werenfried

    *

    *

    Dit is het automatisch verdeelcentrum van Digitalia.

    Sorry. We zijn er even niet.

    *

    INLEIDING – HOOFDSCHOTEL - UITGEL

    *

    Om tureluur van te worden!! Het zal hier en daar wel iemand verwonderen, maar hier geraken we stilaan helemaal in de war. Om niet te zeggen dat we stilaan ‘geschift’. geraken Gisterenavond stond er plotseling een oude bekende aan de poort, op zoek aar de sukkelaars die al dagenlang zonder ‘provider’ moesten zien geproviderd te worden. Massimiliano is een dorpsgenoot die ooit geprobeerd heeft als zelfstandige voor computer tecnico te spelen. Wat hem wonderwel lukte, tot hij een Jamaicaanse trouwde, en van dan af nog uitsluitend voor huisvader spelde. ‘Had ik wel gedacht’, zei dadelijk: ’zal de printplaat zijn’. Kan de ‘Provider niet aan doen. En zie: heel zeker, het was onze ‘printplaat. Zijn voorgevoel, legde hij uit, faalde nooit. ‘Non de tonerre de Brest’ zei hij net niet, maar het had toch iets te maken met het onweer van enkele dagen terug. En neen, een nieuwke had hij niet bij, spijtig, hé, en de winkels in de verre grootstad waren al dicht. Geen wonder, dacht ik. Net als in het verre Coburgia mag na 19 uur iedereen met de billen bloot lopen: er is geen kat meer op straat, buiten hier en daar dat rabiate groepje getaande jongerenbendes op zoek naar ‘entertainmentt’ of, beter gezegd, op ‘schattenjacht’ ‘t Zal morgen wel in de gazet staan, daar waar vroeger de rubriek ‘Gebroken armen en benen’ stond. Zo alledaags mogelijk.

     

    De man zwoer dure eden, dat hij morgen, vandaag dus, zou terugkomen. Ofwel had hij zo’n hebbedingetje nog ergens thuis liggen (’n Italiaan pikt altijd wel ergens iets mee), ofwel reed hij morgen naar de grootstad naar de groothandel in printplaatjes voor Internetantennes. Zelf was hij ondertussen overgestapt naar vaste verbindingen want beelden die als heksen door de lucht vlogen, waren niet meer van deze tijd, zei die.

    Hij zou zijn best doen. Als die printplaatgroothandel tenminste niet zou gesloten zijn, vreesde hij, want de dag daarop was het zaterdag en ‘Fer Agusto’ – 15 Augustus – die in Italië enerzijds wel zeer heilig is, maar anderzijds als die op een zaterdag valt, helaas niet betaald en vervangen wordt.

    Tot hier ‘de Hoge Nood’, waarvoor in vroegere dagen de H. Rita van stal werd gehaald; die van de Hopeloze Zaken.

    Want in Italia is het zo, dat er veel zaken die de dag voordien spontaan onbetaald !!!) verlof organiseren, of die dat doen de dag daarop. Hangt van de vele schoonmoeders af. Maar aangezien de dag daarop een zondag is, zullen ze dit jaar mogelijks de maandag toch sluiten. Voelt U al waar ik naartoe wil?

    En na maandag duikt er een nieuw probleem op. Onze overdruk bezette computerspecialist werd na veel aandringen, eindelijk bereid gevonden om heel de installatie, inclusief de Hasseltse vooriees machine een complete revisie te geven. Want alles draait, na zoveel jaren gewoon vierkant. Alles zou dinsdag afgehaald worden, en teruggebracht na op-punt-stelling. Hoe lang dat duurt? Zolang als nodig, hé, Meneer!.... Here mijn tijd, dacht ik: maar een mens moet er wat voor over hebben, om met degelijk materiaal vooraan in de Vlaamse linies te kunnen strijden.

    *

    Ik blijf dus rekenen op vrijspraak, als ik binnenkort voor de volksjury moet verschijnen, wegens geweldpleging op alles en iedereen die het woord ‘Internet’ durft uit te spreken.

    *

    Het is ondertussen weer stinkend heet geworden. Met gelegenheid kip-aan-‘t-spit te bereiden, door alles gewoon tegen de muur in de zon te hangen. De vogels moeten allemaal al eerder uit de lucht zijn gevallen, want weer het is bladstil buiten. Zelfs de koele morgenbries is blijkbaar gaan liggen. Dus rap alles afsluiten, ramen dicht en blinden goed toe. Net alsof we gaan slapen. Mocht Massimiliano aanbellen, moet hij maar denken dat we met de Noorderzon zijn vertrokken.

    Ach die noorderzon…. Wat moet het zalig zijn, op dit uur te kunnen wandelen op de havenmuur van Zeebrugge. Gebukt tegen de waaiende wind in, om er niet af te waaien…. Met meeuwen die schreeuwen ‘Visser vaar naar huis’….

    Hier in dit Sahel-land weten we ook mooie plekjes aan zee. Daar liggen, naast meeuwen, talrijk als op een strot, evenveel bronzen prinsessen te zonnebaden als in de tijd van Hercules, hier als ‘Ercolo’ aangeduid. Toeristenfolders vertellen dat deze ooit hier aan wal kwam tijdens zijn zwerftocht tot helemaal aan De Zuilen van Gibraltar. Nog even geduld, en vòòr de winter zal het daar overal krioelen van Zwarte Hercuuls die dan allemaal luisteren naar Afrikaans-Arabische namen. Dan zullen de laatste zonnebaadsters in Port’Ercolo gewoon ‘Gefundes Fressen’ voor hen zijn.  Waarbij de hongerige meeuwen de restjes zullen mogen afkluiven. Neen, bij nader toezien: geen Port’Ercolo voor mij. Al zal Zeebrugge ook niet lang meer veilig zijn wegens de vele zwermen zwemmers richting God Old England.

    *

    Gisteren tegen de avond stond ineens een lange magere zwarte slungel voor de poort te glarieogen naar onze blaffende honden. Geen van beide kampen wilde wijken, tot wij zelf kwamen zien. Even meende ik Mohbama met de flaporen te herkennen, maar bij nader toezien, zei die, in tegenstellig tot die spraakwaterval, geen woord. ‘t Zal hem dus niet geweest zijn. Maar onze Neròne wilde van geen uitleg weten. Hij is de hele nacht aan de voordeur blijven slapen met één oog open. Ik mag het dier zeker niet beschuldigen van racisme, want ik denk dat zijn afkeer komt van die rollende witte oogballen die soms onverwacht achter de omheining opduiken.

    Het kan natuurlijk ook zijn dat de arme hond geen oog heeft kunnen toedoen van het lawaai bij onze buren. Dat is een koppel Noorse Jeanetten die zodanig goed ingeburgerd zijn, dat ze alle wetten van een goed nabuurschap aan hun vikinglaars lappen. Hoempa-Hoempa muziek tot de zon de volgende dag weer opkomt en dan aan ’t reclameren slaan als we om 19 uur als ’t weer wat koeler is geworden, de gazon beginnen te maaien. Geluidsoverlast, telefoneren ze naar de Polizia Comunale. Deze zomer is het erg. Want de Noorse Kroon is weeral eens gedevalueerd en dat maakt dat ze daar zo vlug mogelijk alles willen verteren voor Gut het komt ophalen. Volgens hun uitleg, is Italia nog altijd spotgoedkoop en kunnen ze dus komen ‘saufen’ tot ze ter plaatse in slaap vallen. Kris-Kras door elkaar want naar goede Noorse zeden, zijn dat allemaal, zowel vrouwen als mannen, ‘dubbeldekkers’ en in het donker zijn alle katjes grijs..

    **

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *






    18-08-2015, 12:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2767

    *

    *

    Even geduld. Busje komt zo…..

    *

     

    INLEIDING – HOOFDSCHOTEL - UITGELEIDE

    Er is een tijd geweest, trouwens nog niet zo heel l lang geleden, dat hier ezeltjes rondliepen. Letterlijk en figuurlijk werkezels. Gelukkig voor die beestjes, zijn die vervangen door dat soort rare bromfietsen met cabine en laadbakje. Je rijdt er het land mee rond, hebt geen rijbewijs nodig noch technische inspectie en zo lang het benzine opgegoten krijgt, blijft het rijden en lasten versleuren van A naar B..

    Ach, het is een beetje vulgair, maar in het verre West Vlaanderen bestaat er een gezegde, dat iets is om een ezel in zijn klokkenspel te bijten. Begrijpt ii waarom die beestjes zich gelukkig mogen achten hier uitgestorven te zijn?! Die ‘provider’ van ons, heb ik aan de telefoon gezegd, is de opvolger van zo’n ‘asino’.

     

    Bij die ‘Provider’ dus van het Internet neemt nu zelfs de telefoon niet meer op. Niet als we bellen met ons Italiaans nummer, en nog minder als we daarvoor, een en al valse hoop, ons Coburgs nummer gebruiken. Misschien helpt het als we eerst naar Canossa gaan?! Misschien is die man geen ‘asino’ (ezel), maar een ‘cretino’, een schurk dus.

    Deze middag zijn we, omdat de vrienden ons op een afscheidsmaal hadden uitgenodigd, uit eten geweest. Doen we heel zeker geen tweede keer. Drie keer duurder geworden dan verleden kaar. Kwaliteit? Zelfs de varkens daar bij jullie zouden zich vol walg hebben omgedraaid. Een geroosterd (verbrand) sneetje van een soort Frans stokbrood, doorweekt van de olijfolie met daarop vijf stukjes van 1 vierkante centimeter tomaat. E 5,-, service niet inbegrepen. Een soort gebakken (?!) visje, veel te jong slachtoffer geworden van zee-piraten in Bangladesh en een glaasje Classico d’ Orvieto: met dat geld eet je in de Pomme D’Or in Oudenaarde een koningsmaaltijd.

    Maar ja, de Holiday Dinges staan altijd een beetje chiquer.

    Och, normaal zouden wij dat ook zonder klagen ondergaan hebben, maar dat gebrek aan contact met de buitenwereld begin ons een beetje te doen hallucineren. Ofwer zie ik de groene lichtjes staan sleuteltjes van dezelfde ‘Provider’, daar waar bij ons thuis alles doofstom blijft, of hoogstens bij momenten oranje uitslaat.

    Wacht maar, denk ik bij mezelf: morgen tegen de middag komen er andere vrienden, waarvan de man communicatie-specialist schijnt te zijn. Ik zal die mensen bezweren, hier een zaak op te starten, die de Italianen eens zal leren wat ‘Providen’ is. En lang                                                                                                           voor de Guardia Fiancaria ons voor deze fraude zou op het spoor gekomen zijn, zouden wij, net als de vele bootvluchtelingen, al lang de pijpen en het land uit zijn. ’t Is toch waar!

    *

    En dan is er nog iets. Op Kos, dat is amper op 5 Km van de Turkse kust, blijven de ‘bootvluchtelingen’ met honderden toestromen. TV Vlaanderen bericht daar zeer uitvoerig over. Maar over wat hier 500 meter hoger op de hevelflank onder onze ogen gebeurt: geen woord. Wij vragen ons af: of die van hier soms per fiets naar hier komen, want sedert een paar dagen krioelt het in de velden van Negers die als een tang op een varken per fiets de omgeving verkennen. En dat is iets waar de Politie in Coburgia altijd voor waarschuwt: inbrekers hebben de slechte gewoonte, om voordien de omgeving te verkennen. Maar hier houdt de Gemeentepolitie zich voorlopig schuil, en de kazerne van de Carabinieri is opgeheven sedert die Mario Renzi aan het Roer van Staat hangt, zit of staat. Want Renzi is een trouw paladijn van Bruxellabad en Bruxellabad is een trouw paladijn van de Zwarte Amerikaanse Ongelukskater. Die geeft geld aan Bruxellabad om geen enkele Zwarte te weigeren, en Bruxellabad geeft daarvan een paar percentjes aan Renzi en dus aan het Italiaanse Volk. Negentig percent blijft aan de vingers plakken, en tien percent valt in de verkeerde handen….

    Gelukkig zijn hier nog Italianen die zonder IPad nog kunnen rekenen, zoals ‘Prroviders’ en ‘Holidays’ en dus, op kosten van hun levensreddende toeristen, voor zichzelf kunnen zorgen.

    Wees maar gerust: de dag dat ik Graaf Gaai Koe Herman ontmoet, zullen de gazetten weten wat schrijven!

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    18-08-2015, 11:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2766

    *

    Donderdag 13 augustus

    Zon 6u26-21u08

    H Wigbert

    *

    *

    Blijf aan de lijn. Al onze medewerkers

    zijn in gesprek….

    *

     

    INLEIDING – HOOFDSCHOTEL - UITGELEIDE

    Voortgaande op het beetje nieuws dat via TV Vlaanderen binnensijpelt, is tijdens de 4 dagen dat het Internet ‘plat’ ligt, WO N°3 nog altijd niet uitgebroken. Op het Griekse eiland Kos zijn de stranden geruimd en geveegd van de Afrikaanse vacantiegangers. Alle menselijk en ander afval is verwijderd en nu is het eiland weer paraat om het geld van de Europese échte toeristen in ontvangst te nemen. Het overzees tuig (God, wat ’n menselijke ellende, die 6.000 samengetroepte ‘bootvluchhtelingen’)!) is een nieuw dorp aan het inrichten achter de muren van het toegewezen sportstadium. Mensen zonder papieren, zonder manieren maar die toch een ‘verrijking’ gaan vormen, en dus zonder geld, doen daar driftig hun levensnoodzakelijke inkopen. Fruit en veel water. Daar staan echter evenveel vuilbakken (en toiletten) als in de brousse, dus mag er gevreesd worden voor een nieuwe golf van pest of cholera. Maar dat deert niemand, noch in het verre Bruxellabad, noch in het nog verdere en dus veiliger Amerika. Zullen ze wel iets voor doen, als het zo ver is. In het najaar of zo, na hun zuur verdiend verlof. Ondertussen op Kos de luidsprekers luid laten schalen, dat ‘Alle mensen broeders moeten worden’… Tot die overzeese broeders na het ontvangen van de juiste wachtwoorden, naar hun machetes of kromzwaarden zullen grijpen, om te grijpen wat ze denken volgens de Moslimmerij Leer, hun rechtmatige eigendom te zijn….

    Och, dat alles zal wel ‘Staatsmanskunst’ van de bovenste plak zijn. Om dat te begrijpen hoeft iemand zelfs niet eens Lid van de Loge te zijn. Gewoon als Vlaamse Excellentie in de Federale Regering geraken, dat is alles.

    *

    Evenzo omgekeerd is de rangorde in Landelijk Italia. In plaats van uit de regen in de drop te zijn geraakt, zijn we gisteren in de loop van de dag, uit de regen weer in de woestijnzon geraakt. ‘Brennend heisses Wüstensand’ uit de verhalen van Veldmaarschalk Erwin Rommels Afrikakorps is een tastbare werkelijkheid geworden. Niet dat er op motorkap een spiegelei zou kunnen gebakken worden, maar inderdaad smelten de kunststoffen onderdelen van de geparkeerde auto’s als … sneeuw voor de zon. Buitenspiegels, schokdempers: ze druipen er af als menselijke zweetdruppels en stromen de riool binnen. Touring meldt dat niemand zich tegen zoiets kan verzekeren… Blikschade door zonneslag….

    Mooi voorbeeld: ons zwemwater is in een paar uur van 35% op 25£ teruggevallen. Bitterkoud dus voor onze jonge gasten. Dus zagen die de oren van onze kop, om te kunnen gaan ‘shoppen’. Te simpel om aan de kiekens te geven. Maar in de winkelstraten loopt het vol jonge knappe Italiaanse jongens. Alles zit dus snor om een paar nieuwe ‘vriendjes’ op te doen waarmee dan op de ‘sociale media’ kan ‘gechat’ worden, als iedereen denkt dat ze slapen….

    Want op dat uur zitten wij, de oudjes, dan naar landelijke gewoonte, achter een fris glas ‘vino bianco’ en vertellen elkaar over 50-60-jaar geleden, toen we ook probeerden, buiten het zicht van Pa of Ma, hand-in-hand te lopen met dat lief snoetje van het naburige dorp.

    Doet er mij trouwens er aan denken. Die zagen we onlangs nog terug toe we voor een groot onderhoud naar het AZA in Edegem moesten. Onherkenbaar in een rolstoelgrijs en gerimpeld als een overjaarse appel op zolder,. Nog gebrekkiger en krammakkelijer dan ikzelf. Maar daar de natuur mij inzake het gezichtsvermogen wat barmhartiger had behandeld, liep ik haar bijna omver. Zij, integendeel was geen haar veranderd, snel en handig als vroeger, want subiet had ze weer mijn hand vast. Allez, louter vriendschappelijk, hé. Maardat maakte toch dat mijn lieve echtgenote, aan wiens arm ik liep, toch met enige achterdocht vroeg (toen we even later weer alleen waren), of wij dan elkaar zò goed gekend hadden, dat ze niet één hand gebruikt had om mij te begroeten, maar beide handen ‘als in een houdgreep’.

    Ach, dievrouwen toch!

    *

    Er is nieuws van de Internet Provider die ons al vier dagen niet van providing voorziet.. De gewone ‘tecnico’ is inderdaad nog tot maandag met verlof, en de plaatsvervanger is overstelpt. Wij zijn dan ook de enigen die te klagen hebben. Hoekandanaa? Die nieuwe echter was er ook niet. was gewoon even niet daar, want was ’n koffietje gaan slurpen in de nabije ‘Bar Central’. ‘Met dat weer, hé Meneer’ wist het secretaresje en het kon zelfs niet eens lachen, als ik zei dat die bij ons wel 10 koffietjes had kunnen krijgen. Ja Ja, voor hen in de grootstad zijn we nog altijd ‘stragnieri’ die na jaren herbergzaamheid, niets snappen van de Italiaanse leefwereld. Ha si, zeggen ze dan: Fiaminghi! Dat is toch het volkje met Bruxellabad als hoofdstad….

    Geloof me: daar komt, als dat nog blijft duren tot maandag, moord en doodslag van!

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *






    18-08-2015, 08:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2766

    *

    Nog even geduld AUB

    *

     

    INLEIDING – HOOFDSCHOTEL - UITGELEIDE

    Als het waar is, wat de Geschiedenisboeken vertellen (dat de Romeinse legioenen altijd hun tentenmap op het hoogste en dus de droogste plaats van de omgeving inrichtten, dan moeten die nu daar op de heuveltop hun legerkamp aan het opbreken zijn.

    De koks moeten daar de tafels aan het dekken en de koffie aan het zetten zijn, want er kringelt een spiraaltje rook omhoog, daar waar de kale lijn van de rotsen begint. Hoogst verwonderlijk denk ik meteen, want daar begint de werf van de grintwinning waar naartoe die vele dertigtonners gewoonlijk op en af rijden. Of zou de jaarlijkse concessie er op zitten, zo vroeg in het jaar deze keer?

    Neen, het is geen cohorte Legioensoldaten met blote kuiten die half verborgen achter hun schilden, de berg afkomt. Het is gewoon de aflossing van de wacht bij de ‘bootvluchtelingen’ die er aankomt.

    Had ik kunnen geweten hebben, want nergens in de Bello Gallico van Julius Caesare is er sprake van zwarte legeronderdelen of huursoldaten. Dat is maar schering en inslag geworden door de schuld van de Amerikaanse koewachters, zowel tijdens als na WO I en WO II. Reden waarom sedertdien dat dit continet één rokende puinhoop is geworden van zwartmenschen die overal op hun rechten willen staan. Om zo van op dat verhoog, beter te kunnen overzien waar de rechten van de Witmenschen beter kunnen aangepakt worden.

    Net hetzelfde als met die Amerikaanse technieken die, als alles meezit, ons hier via satelliet het Internet en de telefonie bezorgen. Zonder Amerikaanse wijsneuzerij hoog in de lucht om ons te bespioneren, zouden we nergens staan.

    Zelfs onze auto’s rijden op stinkende pietrol, hier gebracht door de brandstoffen maffia waar zij via hun Saoedische vriendjes, weer ferm de hand in hebben. Wegeniskaarten zijn zeer schaars geworden en zeer duur, want iedereen wil of kan niet anders dan ‘op de GPS rijden’. The Global Position System, de planetaire reisgids, die weeral steunt op Amerikaans geld. Die reisgids gaat er niet uit met één enkele vingerknip van God-de-Vader, maar van Mohbama, de Zwarte Moslimbroeder in de Washinng Ton. De Wastobbe dus, waar hij 7/7 en 24/24 probeert er het zwart af te frotten. Wat hem blijkbaar niet lukt, maar de oren aan weerszij die arrogante kop wel breder en breder van gaan uitslaan. Een olifant heeft er niets aan. Want zonder die antennes zou hij immers geen stand kunnen houden. Kennis is macht en veel weten, is veel macht hebben.

    *

    Zo is het evengoed mogelijk, dat in plaats van naar de maan te zijn gevlogen, dat de Yankees de zon zijn gaan kolonialiseren. Zodanig dat die nu danst naar de pijpen van Amerika. Zo is het hier vandaag, na eerst vele weken van verzengende hitte, en een paar helledagen (en nachten) als speelbal van de weergoden, weer volop koekenbak. Ik ga méér zeggen, Walter: het is halal-koekenbak want heter dan in de Sahara en de Sinaï woestijnen samen.

    Ja Ja, warm genoeg, maar nog altijd geen Internet!

    En zo gaan die dingen dan over van de ene woestijn naar de andere, zodanig dat ik Ben Weyts, nog zal moeten gelijk geven: onverdoofd dieren doen lijden om hun vlees meer smaak te geven, is niet meer van deze tijd. Daar zijn toch Liebig of chickensoep-blokjes veel beter voor. Bij de Zonen van Koning David kan ik dat nog begrijpen, want zij hebben daarvoor beroepsmensen. De pietrolpompers willen eigenhandig het dier doen lijden, vanwege het plezier van het doden dat overgaat van vader op zoon. Hun voedsel moet helemaal ‘Halal’ zijn, net zo halal als de Luikse Perenstroop de Liège.

    Denk maar aan de ‘kebab-vleestorens’ die dagenlang op de toonbanken prijken, en volgens Test Aankoop op zeker ogenblik voor 80% uit… varkensvlees bestonden. Nam Njam, lekerrr! Bacteriën, voedselinspectie? Ha neen, hé! Er valt niet t e tornen aan hun cultureel erfgoed! Hun magen zelfs bestand tegen mensenvlees, zijn hun harten, van ijzeren steen, ja zelfs van roestvrij staal als het erom gaat om het bloed van Christenen te drinken.

    *

    Het is dus die verrijkende ‘melange’ die in de lucht hangt, en zelfs de sedert de Romeinse Oudheid maagdelijk gebleven bossen bedreigt: Global Position van Interplanetaire constellaties die in de hand van Mo Met Ham (of is het Mo Ham Met?), de steenbokoude nieuwe Oppergod Jupiter, de plak zwaait met al die vele kromzwaarden en Kalasjnikovs.

    Ze gaan, qua valsheden, inderdaad goed hand in hand. Ze betrachten de wereldheerschappij onder het schild van de Verenigde Nazies, het codewoord voor de Interplanetaire Nieuwe Wereld Orde.

    In toepassing van het gezegde ‘If you can not beat them, join them’ sluiten de Gemijterde Hoofden in Rome bij deze Kruistocht tegen zichzelf, zich bij aan.

    *

    Stilaan groeit bij mij het besef, dat het misschien toch voordeliger zou zijn, om dat legeronderdeel der Oude Romeinen, daar op de heuvel, een signaal te sturen. De witte vlag, of zo. As ik maar zeker mocht zijn, dat het geen vooruitgeschoven afdeling van ‘asielzoekers’ is…

    PS

    Het Ieffrouwke van Antea, de internet-provider zoals dat luidt in de taal van Dante Allighieri, verzekert ons dat al hun techniekers in de weer zijn om het euvel te herstellen. Àl de techniekers, vraagt mijn lieve echtgenote, want de persoon die hier laatst is komen kijken, klaagde dat hij er helemaal alleen voor stond. Si Si, zegt het arme schaap: de directeur is ook in zijn auto gesprongen om te helpen zoeken, want die moest toch naar de garage voor een groot onderhoud. Maar ‘securo’: doppo daarop zou dat wel in orde komen.

    ‘Ciao Bella’, roep ik van op mijn plaats, maar die hoort dan al niet meer, La Bella Signorita is al aan een volgde oproep bezig. Nog maar goed ook dat ze me niet gehoord heeft. Want van een voorgaand bezoek ter plaatse bij haar weten we dat ze zeker geen ’Bella’ is, maar eerder een mislukte tweelingzuster van de aartslelijke Freya VDB van Gent, deze met de twee uitstekende punten en verder met een lege rattenkop. Ijdele kop, zei vroeger ons Ma altijd, in haar Oostends dialect, dat dan klonk als ‘iele leljke tote’. Haal U gewoon Van de la Liere voor de geest, en U begrijpt 100% wat ons Ma bedoelde met ‘leleijke iele tote’.

    Ja Ja, ons Ma had inderdaad een goed psychologisch doorzicht naast heel veel mensenkennis.

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    18-08-2015, 07:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2765

    *

    Woensdag 12 augustus

    Zon 6u25-21u09

    H Gorik

    *

    *

    Even Geduld…..

    *

    INLEIDING – HOOFDSCHOTEL - UITGELEIDE

    Hannibal

    Daar op de ruwe kant der Alpen

    Als een slang in pijnlijk zwoegen

    Opwaarts kronkelend

    Wild omstoven door sneeuwjacht

    Klimt het heir van Hannibal

    Reeds uren, urenlang.

    Wijl rang na rang bezwijken

    Hult de wind de sombre dodenzang.

    En ’t oproer zwelt,

    en ’t leger staakt de tocht naar boven….

    *

    Bij jullie, langs waar Hanibal er aankwam, aan de overkant der Alpen (of nog elders, de wereld is één groot rond gat) gaat het leven zijn gewone gang. Hier, in Landelijk Centraal Italië, Etruskenland en nog later in wat ooit bekend stond als ‘De Pauselijke Staten’, staat de tijd stil. Van het werkwoord ‘zomeren’ weten we onderhand alles, want het heeft hier weken aan een stuk gezomerd om alle zomers af te zomeren. Zelfs op VTM had men het door, ongelofelijk maar waar: daar kreeg men het woord ‘Italië’ over zijn lippen. Moeten jullie er eens op letten: de aversie van het Slinkx hoernalistenheir tegen wat lange tijd het land van Berlusconi is geweest, is niet te schatten. Spanje integendeel, dat net zoals Coburgia door de Socialisten naar de vaantjes is geregeerd, wordt ter bevordering van het massa-toerisme, om de haverklap vermeld. Wat echter Catalonië betreft: dat land bestaat niet volgens hen, tenzij als Barcelona weer eens een voetbalkampioenschap wint.

    Zou dat nu komen uit vriendschap voor de gewezen USSR, of uit vriendschap voor de komende Planetaire Wereld Orde van de Herboren Verenigde Nazies? Als dàt waar is, dan wordt Benito Mussolini toch grote oneer aangedaan, want de man was ooit een klein socialistisch schoolmeestertje, later een klein socialistisch hoernalistje van een Slinx rioolkrantje voor hij de Führer werd (il Duce, in Italianio) van het fascisme, waarvan na de oorlog ontdekt werd, dat het ‘au fond’ toch niet helemaal koscher was geweest.

    *

    In vroeger tijden moesten de boeren die quasi gratis hun schrale grond konden huren bij de Paus, hier aan de H. Stoel allemaal betalen voor ‘Hemelwater’ telkens het regende. Droge zomers waren voor hen dus een zegen! Zeg nu nog dat dit geen originele manier was om belastingen binnen te rijven. Een geluk dus, dat de ‘Bestierders’ in Bruxellabad totaal geen kaas hebben gegeten van de Pauselijke Geschiedenis, anders was er van direct van veem vroeger al, hiervoor een speciale taxshift ingevoerd. En smeren nu maar, en smossen met geld: de Vlaamse boertjes zullen wel betalen!

    *

    Ach, voortgaande op de presentatie van dit opstelletje, weten jullie het ondertussen evengoed als wij: van Oost naar West, en van Zuid naar Noord: heen regen, weer geen Internet. En, wat meer is, volgens de ingebouwde Voltmeter waar Enel zo vriendelijk is om mits on-oirbaar hoge maandfacturen, stroom af te leveren, staat… 180 Volt in plaats van 220, ja zelfs in het regenseizoen soms 240 en meer.

    Ondertussen is het buiten een weer als op Het Laatste Oordeel. Even donker, even vuil en even geschikt om te lijden als op een algemene sterfdag.. Alles volgens die goede oude Mechelse Catechismus, zoals de zielen der Verdoemden die dag zullen zijn.

    Het enig voordeel daarvan is, dat Het Scherm het zelf niet kan opbrengen, om de VRT Tang(he) te vertonen. TV-Vlaanderen is dus ook ondervoed.

    O, antwoordt Enel: er zijn inderdaad problemen, maar die zijn niet onze schuld, want veroorzaakt door ‘overmacht’. ‘Force Majeure’ zegt het Secretaresse, want ze weet dat we geen echte Italianen zijn. Maar… ‘er wordt aan gewerkt’, komt een andere stem op barse toon tussen. Als we dan ondertussen bij kaarslicht naar de TV moeten kijken, verstaat die niet en dus gooien ze beiden de telefoon dicht. Als we uren later nog eens progberen, dan antwoordt een andere meisjesstem ‘Allo, Enel Milano’. Ach ja, die moderne communicatie techniek staat voor niets. Milano ligt zowat 500 Km ver en daar beloven ze van direct iets aan te doen….

    Gelukkig kunnen ze die niet saboteren zoals de rest, want TIME S.A. dat is een andere Maatschappij. Die van de GSM, de ‘telefonino’ zoals ze hier zeggen. En die luisteren naar heel andere natuurwetten. Die luisteren zelfs graag naar Uw nnodoproep, Uw klachten, wensen of diepste zieleroerselaen, want elke communicatie is altijd op onze kosten… Ha ja, hé, want waarom zouden zij U opbellen, om te zeggen dat de telefoon gestoord is door weer andere ‘turbatione’…

    De dieven die verantwoordelijk zijn voor ons draadloos Internet, dat meer niet dan wel werkt, wie dat dan wel mogen zijn?

    Wel, Santa Maria Madre de Dio, (is Italiaans voor GVD), weten jullie daar dan helemaal niets wat er in die grote wereld rond jullie gebeurt? Ja, d’er is een ernstige ‘defetto’ opgetreden wegens weer eens een plaatselijk aardbevingetje. Er wordt aan gewerkt. Er komt – binnen de 48 uur – een technieker ter plaatse. Son contento?

    Neen, natuurlijk zijn we niet ‘contento’. Regelmatig gaan onze rekeningen omhoog en even regelmatig zijn er lange perioden waar er alleen ‘piep-piep’ uit de aansluiting komt. En wij betalen niet voor ‘piep-pieps’, maar voor een venster op de wereld.’Questo no capisco: un fenestro sull’ mondo’… Jaja, al goed. Inderdaad zij verhuren geen vensters, maar buitenaardse signalen uit de ruimte… En die komen helemaal uit… Venetië… Of uit Firenze. Zouden ze even moeten nakijken.

    *

    Erg vervelend. Maar niet zo voor onze drie dartele Duitse Dollemannen. Die kunnen hun vreugde niet op, dat de Baasjes tijd hebben voor hen. ‘Mee buiten spelen?’ staat in hun ogen te lezen. Tenminste, als die lelijke donderslagen wilden uitblijven. Want die zijn een concurrent in het lawaai maken, waar ze niet tegenop kunnen. De regen zelf deert hen niet in die lange winterjassen van hen, want ze happen omhoog als om prijs naar de regen.

    Rondom doen de stomme olijfgaarden nog stiller dan stomme vissen, me denken aan Felix Timmermans, daar waar hij schreef op de Lijdensavond, over Het Hoveken van Oliveten. Hier zie je niets anders, want de kleine wijngaardjes links en rechts verscholen, daartussen zijn buiten wat overjaarse takken, tegen de grond geslagen. Er zal voor de mensen in het dorp een lange, alcoholvrije winter worden…

    Waar wel dag en nacht felle verlichting is, is in en rond het leegstaande failliete B & B halfweg de heuvelkam. Daar huizen sedert verleden najaar een paar honderd gelukzoekers in een zalige weelde. De Provincie betaalt zonder morren alle rekeningen, en de Curator, die nu zijn ereloon voor langere tijd zeker is, ziet dat het goed is. De plaatselijke bevolking ook, die hoopt en zwijgt… Ze klagen niet. Nog niet. Want de plaatselijke Middenstand verkoopt beter dan ooit. Gelukkig maar. Want de gewone toerist van jaren ver; die houdt het voor bekeken… Ook de gemeente klaagt niet. Want de werklozen die ze moeten onderhouden, hebben een druk bestaan in het opkuisen van al dat vuil, waarvoor de Provincie de lonen betaalt… Eeuwigdurende werklozensteun zoals in Coburgia bestaat hier niet, zodat de Gemeenten als vanouds de rol van Openbare Onderstand moeten opnemen… Gelukkig is daar Bruxellabad, die met geleend geld de Provincie altijd verder geld ter beschikking stelt.

    *

    En nee, bedelaars aan de poort hebben we al lang niet meer. Want onze Herdershonden hebben het zo niet gezien met al dat vreemd onbekend gespuis. Zwarte Afrikaanders en al zeker Islammerij Zwarte Afrikaanders hebben iets met honden. Alleszins met zo’n beren zoals de onze. Een gespierd lijf op gespierde poten, met daarboven in een gespierde kop bliksem schietende ogen en blikkerende tanden in een gespierde muil: echt onvriendelijk van ons, dat wij die beesten niet korthouden. Zodat ze gemakkelijker en veiliger over de omheining geraken…

    En daar deze bevolking steeds maar wijzigt (wordt ons gezegd) zijn onze waarschuwingen inderdaad als dweilen met de kraan open.

    Ja, kijk, dat zijn allemaal kleine ongemakken, die we liefst onbesproken zouden laten, maar die nu, schuld zijn van het Internet, de druppel zijn die de beker doen overlopen. Al zou het natuurlijk ook kunnen, dat door die venijnige ‘terramotto’ de aardstralen dermate verstoord zijn, dat zelfs de atmosfeer er onder is komen te lijden? Afgoderij of bijgeloof: de Godenwereld is voor de Italianen nooit ver weg.

    Vandaar dat techniekers die werken aan draadloze straalverbindingen slechts 48 uur later tevoorschijn durven komen… Waarbij we soms moeten horen, dat ze (van horen zeggen, hé) vinden dat onder Mussolini de dingen allemaal veel vlotter verliepen. Zelfs de treinen reden dan op tijd!

    Als ge dan niet oppast, word U het hele verhaal uit de kleren gedaan. Hoe die arme man, samen met zijn lieveke (Clarette Petacci) met de blote billen omhoog, zonder ondergoed, opgehangen bleven aan dat benzinestation in Milano. JaJa, in datzelfde Milano waar Berlusconi van de Forza Italia bij A.S. de plak zwaait…

    Omdat wij weten, dat na de voetbal, onveranderlijk de ‘giro’ en Eddy Merkx aan bod komen, zijn we gewoonlijk ineens zeer gehaast om naar de ‘banjo’ (de WC) te moeten…

     

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    18-08-2015, 06:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2763

    *

    Dinsdag 11 augustus 2015

    Oogstmaand

    Zon 6u23-21u11

    H Clara van Assisi, patrones van het mooie weer en de televisie

    Eieren voor Klaartje, schoon weer voor het paartje

    *

    De H. Clara, co-patrones van Italië sinds Sint Franciscus (1227), heeft een paar dagen voor de Feestdag van O.L. Vrouw (15/8) haar eigen kleine bescheiden feestdag, midden in de week, om geen tijd te verliezen. Die zal dus waarschijnlijk mogen blijven bestaan, want als gebeurt vat De Standaard in 2013 durfde voor te stellen, dan zal 15 Augustus wegvallen, om vervangen te worden door het Suikerfeest, dan zijn we inderdaad al een heel stuk dichter bij onze ‘onderwerping’.

    De Schandaard is niet voor niets de vroegere AVV-VVK-krant.

    *

    *

    Zo Keniaanse Moslim-vader, zo zoon….

    *

    INLEIDING

    Aan de hand van onderstaande link krijgt U een droombeeld van waarmee de Zwarte Ongelukskater mee bezig is volgens zijn eigen verklaringen, en daarvan natte dromen krijgt. Want daarna hoopt hij zelf wereldwijd beroemder te worden dan de Profeet zelf.

    http://nieuws.tpo.nl/2015/08/10/video-isis-executeert-gevangenen-door-ze-op-explosieven-te-zetten/

    Attentie !!! Attentie !!! Is niet geschikt voor kinderen en gevoelige kijkers, wegens het gevaar daarvan te Obamitis krijgen en blijvende morele letsels.

    *

    Als U vooral maar niet denkt bij op deze blog een extremist van Het Vlaams Belang terecht te zijn gekomen. Integendeel, ik ben gewoon iemand die net als iedereen, zo lang mogelijk zijn eigen kop op zijn schouders wil zien staan, als hij in zijn eigen spiegel kijkt. Maar zoals dat er uitziet, zullen we binnenkort, om dat te mogen in de spiegel controleren, een aanvraag in 3 exemplaren moeten indienen bij de Moslim Executieve in Bruxellabad.

    Maar goed, zo ver zijn we voorlopig dus nog niet. Hangt ervan af, of we bij de volgende Verkiezingen genoeg spieren hebben, om de Islammers eens en voor altijd op de schopstoel te zetten. In hun heerlijke thuislanden waar ze naar hartenlust pietrol kunnen pompen, mogen ze dan mekaar uitmoorden zoveel ze willen. Hoe meer hoe liever zelfs. Desgewenst, en als zij daartoe de kans zien zullen onze Grote Verlichte Verstanden dan ook wel, mits een klein percentje, de nodige springstoffen lelveren. Uiteraard tegen contante betaling, dat spreekt vanzelf.

    Wat ons dan bespaard zou kunnen worden? Ach, er zijn zoveel voorbeelden, maar wat wel het meest tot de verbeelding spreekt is wat Het Broedervolk van Zuid Afrika de laatste 30 jaar ongeveer is overkomen. Het is natuurlijk politiek zo in-correct als het groot is, maar mij valt de gelijkenis met Zuid Afrika op van vòòr en nà de ‘Apartheid’. Voordien, als de Blanke Boeren de baas waren, was het land een der rijksten ter wereld. De Zwartjes hadden het relatief goed, maar de Blanken hadden voor iedereen strenge wetten, en die waren niet altijd even ‘zwart-vriendelijk’ als de Linxe proletariërs wel hadden gewild. Dus kwamen die onder het schreeuwen van communistische leuzen op straat, sloegen alles kapot, overvielen en slachtten ze de Blanken af waar ze maar konden, en, na verloop van tijd, konden ze inderdaad de Macht gijpen. Daartoe kregen ze wel de steun van Amerika en de ganse Slnkxe Westerse Wereld. Met als gevolg, dat de Blanken zo goed als uitgemoord zijn, terwijl de massa van Zwartmenschen armer en verdrukter is moeten gaan leven. Maar iedereen werd ervan overtuigd; ooit zou het wel beter worden. Is altijd zo, waar er ‘zullers’ aan het Bestuur zitten. Ze ‘zullen’ altijd dit en dat, maar ja, daar gaan vele lange jaren van ‘debatten’ aan vooraf. De Zwarte Elite echter, die heeft het goed.

    ’Pourvu que ça dure’, zegt de Fransoos….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Ex DIA directeur bevestigt bewuste steun Obama aan Al-Qaeda, Moslim Broederschap en ISIS

    *

    In een TV-interview met Al-Jazeera (de ‘Arabische CNN’) heeft Michael Flynn, voormalig directeur van de DIA (Defense Intelligence Agency) openlijk bevestigt wat wij al jaren schrijven, namelijk dat de Amerikaanse regering Obama doelbewust Al-Qaeda en de Moslim Broederschap is gaan steunen en daarmee de opkomst van ISIS mogelijk maakte. Omdat Obama nog steeds verafgood wordt door de Westerse media krijgen de uitlatingen van Flynn zoals verwacht kon worden geen enkele aandacht.

     

     

    In een ‘gedeclassificeerd’ document van de DIA uit 2012 stond al letterlijk te lezen dat het Westen de opkomst van IS(IS) toeliet om ‘het Syrische regime (van president Bashar Assad) te isoleren’. Volgens ex DIA-directeur Flynn heeft het Witte Huis heel bewust gekozen om radicale jihadisten te steunen, die later Al-Nusra (onderdeel van Al-Qaeda) en ISIS zouden vormen, die vervolgens een uitroeiingsoorlog begonnen tegen christenen en ‘verkeerde’ moslims.

     

    ‘Doelbewust besluit’

     

    Al-Jazeera interviewer Mehdi Hasan: ‘Feitelijk zegt u dat u op het moment dat u wist dat deze groepen bestonden, zelfs in de regering, u deze analyse zag, u er tegenin ging, maar wie luisterden er niet?’

     

    Flynn: ‘Ik denk de regering.’

     

    Hasan: ‘Dus de regering keek de andere kant op bij uw analyse?’

     

    Flynn: ‘Ik weet niet of ze de andere kant op keken. Ik denk dat het een besluit was. Ik denk dat het een doelbewust besluit was.’

     

    Hasan: ‘Een doelbewust besluit om een opstand te steunen met Salafisten, Al-Qaeda en de Moslim Broederschap?’

     

    Flynn: ‘Het was een doelbewust besluit om te doen wat ze nu doen.’

     

    Hasan toonde zich vervolgens verrast dat Flynn daar zo open over praatte. De interviewer citeerde tevens uit een kopie van het DIA rapport uit 2012, en las passages voor zoals: ‘Er bestaat de mogelijkheid dat er een verklaard of onverklaard Salafistisch vorstendom in Oost Syrië wordt opgericht, en dat is precies wat de ondersteunende machten van de oppositie willen om het Syrische regime te isoleren’.

     

    Deze passage hebben wij enige tijd geleden al aangehaald, toen deze nog door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werd gebagatelliseerd. Flynn deed echter het tegendeel, en bevestigde dat hij als DIA-chef juist aan dit rapport ‘zeer veel aandacht’ gaf, omdat de informatie van de inlichtingendiensten hierover ‘zeer duidelijk’ was.

     

    Wapentransporten naar islamitische extremisten

     

    De (teruggetreden) luitenant-generaal Flynn is de hoogste official ooit die erkend heeft dat de VS en andere landen welbewust politieke en militaire steun geven aan de moslimrebellen in Syrië en aan Al-Qaeda, enkel om de Syrische regering onder nog grotere druk te zetten.

     

    Hasan: ‘In 2012 hielp de VS wapentransporten naar diezelfde groepen (Salafisten, Moslim Broederschap, Al-Qaeda in Irak) te coördineren. Waarom heeft u die niet gestopt als u zo bezorgd was over deze ‘islamitische extremisten’?’

     

    Flynn: ‘Ik vind het vreselijk om te zeggen, maar het was niet mijn taak... Mijn taak was om ervoor te zorgen dat de informatie van de inlichtingendiensten zo goed mogelijk werd gepresenteerd.’

     

    Forensisch bewijs (zie o.a. het Britse Conflict Armament Research Report), video bewijs en recente erkenningen van betrokken hooggeplaatste officials (o.a. voormalig ambassadeur in Syrië Robert Ford, hier en hier) hebben bewezen dat het ministerie van Buitenlandse Zaken en de CIA in ieder geval vanaf 2012 ook materiële steun aan ISIS hebben verleend op het Syrische slagveld.

     

    Drie jaar geleden schreef de DIA in het genoemde rapport aangaande ‘ISI’ (in 2012 nog de ‘Islamitische Staat in Irak’ genoemd, later ISIS) de volgende, vernietigende samenvatting:

     

    * Al-Qaeda is de drijvende kracht achter de door het Westen gesteunde oppositie in Syrië (en niet ‘gematigde rebellen’, zoals de media en politici hier nog steeds beweren);

     

    * De Islamitische Staat (ISIS) kon enkel opkomen dankzij de (door de VS, Turkije en Saudi Arabië veroorzaakte) opstand in Syrië;

     

    * De oprichting van een ‘Salafistisch vorstendom’ in oostelijk Syrië is ‘exact’ wat het Westen, Turkije en de Arabische Golfstaten wilden, om daarmee de Syrische regering te ondermijnen;

     

    * ‘Veilige havens’ (zoals twee weken geleden ingesteld door de presidenten Obama en Erdogan) zullen volgens het Libische model worden veroverd door islamistische strijders, toen deze ‘veilige havens’ de eerste handeling waren voor een zogenaamde ‘humanitaire oorlog’;

     

    * Irak wordt overgegeven aan de ‘Shi’itische (= Iraanse) expansie’, omdat een Soenitische ‘Islamitische Staat’ verwoestend zou kunnen zijn voor een ‘verenigd Irak’, en tot een hernieuwde toestroom van ‘terroristische elementen’ vanuit de hele Arabische wereld naar Irak zou kunnen leiden’.

    Xander

    1) YouTube / Shoebat
    (2) Global Research

    *

    UITLEIDING

    “Wat we zelf doen, doen we beter” was ooit een gezegde van de eerste Vlaamse Minister President van de Vlaamse Deelregering. Dat was weliswaar nog altijd geen echte ‘Regering’, want onder de voogdij van Bruxellabad, die toen nog Brussel heette. Maar kom, de Vlamingen geloofden in de toekomst. Blijkbaar ten onrechte!

    En nu, zoveel jaren later, zingen we nog altijd vol vreugde, dat ‘Hoop doet leven’. Dat lied werd zelfs een wereld-hit, waardig bevonden en best geschikt voor de Brusselse beaumonde. Maar de Vlamingen, notabene de meerderheid in het Land, voeren nog altijd precies uit, wat de Franscoullonse Elite wil of uitdrukkelijk toestaat. Zij het weliswaar dat het wat ‘Vlaamser’ mag overkomen, met Wetteksten die in een Vlaams kleedje mogen gestoken worden en die dus ook niet gelden voor onder de taal- en armoe grens. Want onverstaanbaar, dat taaltje van die ‘Flamboches’….

    O, U weet niet wat een ‘Flamboche’ is? Wel, binst de oorlog heten de Feldgrauen daar ‘les Boches’, een soort verbastering van het woord ‘Bosjesman’. Een Vlaming werd dus nogal rap een… Flamboche, een ‘Boche’ van bij de Flamands…. wegens de bijna gelijkenis (voor Franse oren) van het Duits en het Vlaams. We werden dus beiden vergeleken met… blaffende honden.

    Voor vele Walen zijn wij, Vlamingen, ondertussen ‘Les Boches du Nord’ gebleven…..

    *

    Grenzen dicht? Onruststokers aan de deur? Verbod op ‘religieus geïnspireerde’ straatrellen of (schiet incidenten’? Worden holen waar er samenzweringen gesmeed worden, gecontroleerd? Verboden? Gesloten?

    Ach niet. Want mag niet van Bruxellabad, en Bruxellabad mag niet van de Nato, en de Nato mag niet van de Zwarte Ongelukskater uit Amerika.

    Er wordt ons voorgezegd, dat Poetin een lelijk ruziemaker is, omdat die weigert in te gaan op het oorlogsstoker van voornoemde Zwarte Ongelukskat. Die komt tot in de achtertuin van Rusland met geld munitie, raketten en manschappen voor die bediening, om daar de boel in brand te krijgen, en die Poetin die blijft maar weigeren om terug te schieten. Wat als direct gevolg heeft, dat de Muzel-invasie aan de grens stilvalt.

    Kijk, da    n voor mij liever dat andere spreekwoord. Wie ’t kleine niet eert, is ’t grote niet weerd. We beginnen, vanaf de volgende verkiezing, met de Macht, geheel de Macht en niets anders dan de Macht te grijpen in eigen land. Waar meteen duidelijk gemaakt wordt dat wij geen vreemden mee willen. Noch bruine, noch zwarte, noch dikke, noch dunne. We beheren zelf onze eigen geldmiddelen, zodat het Eigen Volk Eerst komt. Eerst Oompje zelf, en daarna Oompjes kinderen, en niet omgekeerd

    We vegen voor wat betreft het verre buitenland, voor eigen deur, en benoemen een ‘Onderzoeks Commissie’ om uit te pluizen waarom het werk van de Vlaamse Missionarissen in de Congo ondertussen zo goed als vernietigd werd. Men is er vele jaren lang gaan onderwijzen, gaan opleiden, gaan beschaven, en pas zijn de laatste Religieuzen daar vermoord of verjaagd, heeft de brousse haar rechten herwonnen tot op de binnenkoer van de collega’s of de pensionaten. Waarbij de massa ondertussen heeft geleefd wie Marx en Lenin zijn geweest, in afwachting dat de laatste sporen van een Christelijke Beschaving zou kunnen worden, vernietigd zijn.

    Daar herbeginnen, zegt U?

    Man lieve deugd, dat is onbegonnen werk! Alles is daar verfranst en het is nog moeilijker een Marxistische Maatschappij te benaderen, dan een bende wilde Bavianen. Want Bavianen kennen geen geld, en zijn content als ze voor de rest van de dag geen honger of dorst meer hebben. Wat niet het geval is overal ter wereld met Slinxe geldverslinderaars.

    *

    Daar in de Derde Wereld groeien toch de bananen vanzelf aan de bomen. Dus waarom zouden wij ons ongerust maken, dat er daar geen Internet is, geen elektriciteit of geen stromend water? Zelfs de milieu-jongens en meisjes kunnen er niet gaan uitrichten, want de Natuur is er even ongerept als in het Aards Paradijs!

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    17-08-2015, 18:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2764

    *

    *

    *

    INLEIDING

    Tut, tut tut: toateldag tutteldoek. Dat was, in mijn kinderjaren, vanwege een lieve oude man uit de buurt met een klein spraakgebrek, zijn manier van zeggen, dat het allemaal larie en apekool was. Eigenlijk zei die man: Tut tut Tut: we vegen op het einnde van de week, dus op zaterdag, al wat op het bord geschreven stond, weg met de schotelvod. Heel de buurt deed hem dat al lachen na, als er bedoeld werd dat iets niet de moeite waard was ‘om over naar huis te schrijven’..

    *

    Dus ook de schotelvod over (zie hieronder) hoe de Islammerij al dan niet in Holland denkt over de gelijkheid van man en vrouw. Al stenigden wij in onze Beschaving die nog net niet, het is nog niet zo lang geleden, dat in onze trouwboek gedrukt en geschreven stond, dat de vrouw de man moest onderdanig zijn. Tot eind de jaren ’50 van vorige eeuw, kon een vrouw trouwens geen handelsregister krijgen en dus een handelszaak opstarten, zonder de geschreven toelating van de man. Zij was, zoals dat toen heette, ‘wilsonbekwaam’. De toenmalige CVP, die lange tijd geregeerd had met volstrekte meerderheid, deed daar niets voor. Waarom ook een eeuwenoude formule veranderen, als daar niemand voor wakker lag? Maar, zo werd gedecreteerd: “Vader was de baas in huis, maar wat Moeder zei, dat zou geschieden’….

    *

    Wat de Noorderburen uitsteken, is hun probleem. Het onze in Vlaanderen is het onze. En da’s al erg genoeg.

    We schrijven in gedachten, volgens de kalender: een paar mand verder, en lezen dat de 2de sympathiekste Burgemeester ter wereld, den Termont van Gent en van de Genstsche Fieste, zoals jullie allemaal weten, herstellende van darmkanker, aan de Grootkalief van Bruxellabad, het Gravensteen, het voormaig stulpje van de Graven van Vlaanderen heeft toegezegd als veilige verblijfplaats voor de dagen dat deze ’t Stad bezoekt. Het is een soort erfpacht naar Islamitisch Recht, dus gratis, gas, water en elektriciteit, onderhoud en herstel ten laste van ’t Stad. Renovatie langs buiten en langs binnen volledig op kosten van de Gentesche Stroppen, had de man geëist. ‘Veiligheid voor alles’, zei die, als hij die on-inneembare burcht midden een slotgracht had gezien, in de hoofdstedelijke folders beschreven als het neusje van de zalm..

    Daar stond o.a. ook in, dat Vlamingen een koppig volkje waren, zeer gehecht aan Vorst en Vadderland. En derhalve was de verhoogde troonzaal overal afgesloten met spiegelglas voor alle onbevoegden, die naar binnen wilden kijken. Een oude Islammerij gewoonte, werd gezegd, alhoewel de eigenlijke bedoeling was, dat niemand dievelings iets kon afloeren, dus ook niet de bezigheden der haremvrouwen, maar dat de Hoge Gasten wel degelijk alles konden zien wat op de gewone verdieping gebeurde.

    ‘Het zekere dan maar voor het onzekere’, en met die slogan in het achterhoofd had deze Koninklijke Nobele Allahzoon besloten om de viering van de inname van de Stad der Stroppendragers daar te organiseren, eerst binnenskamers voor de voorname kring van kromzwaard-ver-eremerkten, met als apotheose de slotvertoning op de Kouter. De ‘Place d’Armes’ zoals Termont wist te zeggen, want als échte Geneneire kende de man zijn Pappenheiers. Temeer daar hij en het voltallige Stadbestuur als eregasten overal aanwezig mochten zijn.

    *

    Persoonlijk was ik daar niet bij (wat denkt U wel van mij!), maar aansluitend bij voorgaand opstelletje, onder de Hoge Bescherming van de Zwarte Ongelukskater uit de USA, heb ik het verhaal van een bevriende relatie die verder wenst onbekend te blijven.

    De man is inderdaad, helemaal en nog voor vele jaren, naar het einde toe overstuur naar buiten gelopen, maar hij geraakte niet tijdig weg uit de volksmassa op de Kouter. Verborgen achter de gesloten bloemenkiosk helemaal aan het andere uiteinde van de Kouter, had hij echter in alle veiligheid de openlucht-demonstratie van Turks-Arabisch volksvermaak kunnen volgen….

    *

    Zijn relaas over de feestelijkheden begin in de Spiegelzaal, waar jonge knaapjes verzameld rond de troon, de aanwezige Sjeiks op z’n Arabisch moesten ‘verlustigen’ met handelingen die in het Westen alleen voorkomen in de handboeken voor pedofilie. Wat trouwens niet zo erg lastig scheen te zijn, want enkele meter lager waren de meestal jonge vrouwen van de uitverkoren gevangenen, als om prijskamp de bewakers aan het verlustigen. De afspraak was, zo was hen wijsgemaakt, dat de 5 best geslaagden, in ruil daarvoor hun echtgenoot, die weer een verdiep lager mochten toekijken, konden vrijkopen. Een slim leugentje om bestwil, wisten de Hoge gasten, want het hele zootje zou later die nacht afgevoerd worden naar de Kouter. Maar de idee alleen al, dat ze daarmee iedereen bij hun pietje hadden, werkte behoorlijk opwindend. Echte Arabische lol, zoals op de uitnodigingen vermeld.

    De uitgehongerde mannelijke gevangen ondertussen, hadden hun buikje rond kunnen eten en rond gedronken. Wisten zij veel dat het malse stukjes geroosterd vlees tot op het bot waren weggesneden van hun eigen dierbaren, wier hoofden op palen gespiest, het feest op de Kouter mochten opvrolijken. Moslimistische humor, voor getoond door de ISIS-strijders in Christelijk Syrië (Mossul), weet U nog?! Zij kregen die feestelijke maaltijd aangeboden, omdat ze straks moesten meedoen in een bepaalde filmopnames, die daarna per ijlbode naar Mekka zouden overgebracht worden om opgesteld te worden rond de Zwarte Steen in de Kaaba.. Met een beetje meeval, zou hiermee een mooie filmcarrière bij de hoogste pietrol-pompers verzekerd zijn.

    Zij zouden dar echter een beetje geboeid naartoe gebracht worden, in groepjes van vijf. Zo had de scenarioschrijver het bedacht. Zij zagen wel, toen ze daar aangekomen en nog even moesten wachten, dat op bepaalde plaatsen iets onder de kasseien werd verstopt, maar zij dachten aan de klank- en lichteffecten die daar waarschijnlijk bij hoorden. Dat er een fijn draadje van hoopje tot hoopje liep, viel hen ook op, maar ze dachten dat zulks een Moslimerij-gewoonte moest zijn waarmee ze totaal niet bekend waren.

    Toen werden zij begeleid, met vijf, tot aan zo’n hoopje, waarop zij moesten knielen, terwijl de schijnwerpers van de omliggende daken op hen gericht werden. Krijgshaftig tromgeroffel weerklonk, toen het syntex met een oorverdovende knal uit elkaar sloeg. Zij hadden in die laatste seconden al lang hun ziel aan de Schepper terug gegeven.

    Van de weeromstuit zat ik meteen recht in bed.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/8/PVV-plaatst-Koran-teksten-op-billboards-in-Utrecht-2669132W/?masterpageid=158493

    *

    PVV plaatst Koran-tekst op billboards in Utrecht

    *

    De PVV in Utrecht heeft een citaat uit de Koran geplaatst op billboards langs de weg. De partij reageert daarmee op de 'positieve boodschap van de profeet Mohammed' die door stichting Tasmim op borden in de stad werd geplaatst.

     

    'De beste zijn degene die het beste zijn naar hun vrouwen - Profeet Mohammed,' luidt de tekst die sinds kort is te lezen op billboards in de stad Utrecht. De tekst is afkomstig van stichting Tasmim die graag 'positieve boodschappen van de profeet Mohammed' wil verspreiden onder niet-moslims.

    Andere tekst

    Sinds maandag krijgen inwoners van Utrecht nog een andere tekst van de profeet Mohammed te zien op billboards. Maar deze keer is de tekst niet afkomstig van stichting Tasmim.

    'Maar de vrouw van wie jullie ongehoorzaamheid vrezen, vermaant haar, laat haar alleen in haar rustplaatsen en slaat haar,' is te lezen op de billboards. Deze tekst is afkomstig van de PVV in de provincie Utrecht. 'Toen er in de straten van Utrecht posters verschenen met een tekst alsof de vrouw in de islam níet minderwaardig en onderdanig wordt behandeld, leek het ons wenselijk om dan op dezelfde manier aandacht te vragen voor deze misstanden via het plaatsen van billboards,' laat fractievoorzitter René Dercksen weten in een persbericht.

    Verborgen vrouwen

    De partij wil met de posters ook aandacht vragen voor de 'verborgen vrouwen' in Nederland. Uit het onderzoek 'Opgesloten in eigen huis' van het Verwey Jonker Instituut bleek dat 200 tot 250 vrouwen in gedwongen isolement leven in Den Haag.

    Fractievoorzitter Dercksen zegt in het persbericht: 'Het Verwey Jonker Instituut stelde vast dat een forse groep vrouwen in Den Haag elke vorm van mensenrechten wordt onthouden. Dat is in andere steden natuurlijk niet anders. Deze vrouwen zitten letterlijk gevangen in hun huizen, natuurlijk vooral als gevolg van de toenemende islamisering.'

    Stichting Tasmim was nog niet bereikbaar voor commentaar. Op de Facebookpagina van het project 'De Boodschapper' van de stichting is te lezen: 'PVV Utrecht heeft als tegenreactie (haatreactie) op onze borden, nu eigen posters door de stad laten hangen in Utrecht om de Islam in een kwaad daglicht te zetten.'

    *

    UITLEIDING

    Toen die nacht het meeste angstzweet was opgedroogd, dacht ik mij vergist te hebben. De Islamitische Islammers die wij kennen zijn toch allemaal zeer ‘gematigd’, want die brengen ons alleen maar ‘verrijking’…. En was dat wel in Gent, geweest? Of had die traumatische geschiedenis zich voorgedaan in Mechelen rond wat vroeger het Aartsbisschoppelijk Paleis was? Of in Brugge, rond de Bloedkapel? Of in Oostende, op het Kursaal? Want op al die plaatsen zijn de Socialisten inderdaad aan ’t Bewind. Niet in Mechelen, da’s juist, maar de Somers draait zijn hand niet om, om van Partij te veranderen.

    Ach, ik weet het niet. Ik moet in ieder geval nogal wat tekeer zijn gegaan, want mijn lieve echtgenote vertelde me, dat ze de rest van die nacht in de zetel was gaan slapen….

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    17-08-2015, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!