MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    10-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.512 - HET GENTSE LIEGEBEEST EN BLAUW ZWAAILICHT IN HET ZWERK ZIJN ALIJD EEN GEVAAR OP DE WEG

    .

    ZONDAG 10 APRIL 2022

    *

    Het Verhofstadt Verhaal in latere tijden

    Een verhaal dat ooit in Kiev begon toen hij daar ging uitleggen hoe die zichzelf het best konden vernietigen….

    *

        512 - HET GENTSE LIEGEBEEST EN BLAUW ZWAAILICHT IN HET ZWERK ZIJN ALIJD EEN GEVAAR OP DE WEG

    *

     I N H O U D

    Het zogezegde Neo- Liberalisme is gewoon verzuurde oude wijn in nieuwe kunst-verpakking. Wegwerp lactic, zeg maar. Zeer vervuilend voor het Milieu… Fundamenteel een andere benadering om de economie naar hun eigen zak te zetten. Deze werkwijze scihjnt zelfs de toegangspoort te zijn geweest tot de Brakelse Betere Porno Industrie voor Gevorderden in de materie van de Vleselijke Lusten.

    Maar gezien deze poging voor de Gewone Mens maar al te doorzichtiig was, werd die algauw ontmaskerrd en bloot gelegd. Vooral op het niet onder controle te brengen Internet die door de verkochte Regime Pers als nep-nieuws wodt omschreven. Op het Intrnet leest U nochtans wat iedereen vrijelijk voelt en denkt. Men sataat daar voor de Volks Tribune als voor een Volks Jury. En dzt ziet er niet goed uit voor het bestaande Systeem dat ons al jaren lang door een bonte bende zakkenvullers opgrcrongen wordt.

    Deze uitspraak doet me ineens denken aan de boer die verder ploegt, altijd in rechte voren vooruit. Om het even wat er rondom hem gebeurde.

    Want de Naruur wacht immers niet. En de aarde moet vruhten voortbrengen, dus moet het werk verder gaan.

    Want de Verkiezingen van de Laaste Kans komen er aan.

    In het Voorjaar 2024 kunnen er dan, met Nieuwe handen aan de ploeg, andere veile Vlaamse velden bewerkt worden.

    Ja Ja, en de boer, die ploegde voort… Voor na voor. Blog na blog….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    10-04-2022

    DE MAGERE JAREN

    *

    De automatische Belgische index is weer in het nieuws. Het is een van mijn stokpaardjes en staat niet voor niets op plaats één van mijn lijst ‘Only in Belgium’.

    De Belgische lonen gaan dit jaar stijgen met liefst 7%. Dat lijkt een goede zaak voor de werknemers, ware het niet dat dat percentage zowat het dubbele is van dat van onze buurlanden.

    In 1996 besefte men reeds dat het geen goede zaak was dat de verschillen met de buurlanden zo hoog opliepen en kwam er een wet op de concurrentiekracht, die bepaalde dat de lonen hier niet sneller mochten stijgen dan in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Mede als gevolg daarvan konden Belgische bedrijven de laatste jaren niet meer loonopslag geven dan 0,4%. Iets waar de vakbonden het niet eens mee waren. Vraag is maar wat die nu gaan zeggen als er straks helemaal geen extra opslag zal mogen gegeven worden. Nul komma nul procent.

    De komende loononderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers dreigen dan ook te gaan zorgen voor sociale onrust bij de vakbonden en nervositeit in de federale regering. Die kon vroeger als bemiddelaar optreden en eventueel hier en daar wat bijpassen. Dat zal, misschien zelfs voor de eerste vijf jaar, niet meer kunnen, want ze zit zelf tot over haar oren met een staatsschuld* die in verhouding meer dan het dubbele bedraagt van die van onze buurlanden.

     

    * In het interview dat Rik Torfs gaf aan ’t Pallieterke van deze week (mijn blog van 9 dezer), verklaarde de hoogleraar o.m. dat ‘de regeringen van Verhofstadt rampzalige jaren zijn geweest, waar we nu nog een zware prijs voor betalen. Sindsdien zijn we nooit meer uit de impasse geraakt.’ Net wat ik hier al jarenlang schrijf. Zo hoort men het ook eens van een ander (en wat voor ander!).

    CULTUURCOMMISSIES F**K VLAAMSE KUNSTWERELD

    8 april 2022

     *

    Bij ‘tScheldt verdedigen we wat Vlaanderen groter maakt en bestrijden we wat Vlaanderen verkleint. Betutteling op cultureel vlak is van alle tijden maar werd zelden zo zuur opgediend als vandaag.

    **

    Een complot-denker zou er een flinke kluif aan hebben om uit te spitten hoe de schimmige figuren uit allerhande cultuurcommissies Vlaanderen beschouwen als privéstrand waar onuitputtelijk aan putjes scheppen kan worden gedaan. Niet verkozen deskundigen en arrogante ambtenaren paren in dit proces betweterigheid aan bedilzucht. In hun visie moet Vlaanderen kleiner worden omdat de wereld groter wordt. Terwijl de werkelijkheid buiten hun bubbel het tegendeel bewijst met een oorlog aan onze veiligheidsdrempels en een stijgende verzuchting naar een huiselijk herkenbare identiteit, schuifelt men in de commissies amechtig heen en weer op zoek naar een ontblote rug om cultuurvijandige dolken in te planten. De ‘deskundigen’ koesteren een hoogst individueel en zielloos belevingsgenot. Hun ondersteunende ambtenarij gniffelt op haar beurt een pervers genotsnot bijeen bij het vernederen van hoogstaande cultuurhuizen. Die zouden immers te ‘middelmatig’ zijn.

    Van orkesten tot theaters moeten ze aantonen hun subsidies waard te zijn. Akkoord. Op waardige wijze dienen deze elders in Europa gewaardeerde cultuurbrengers dan ook lijvige dossiers in met solide werkingsargumenten geserveerd op een bedje vol programmatieperspectieven. Hoe luidt het onverbiddelijk verdict van de kenners: middelmatig! Kan ambitieuzer. Een lamgeslagen bestuur of een verbouwereerde intendant kan die commissie niet even bellen zoals vroeger. Neen, je mag een zoombabbel afsmeken die na exact een kwartier wordt afgebroken met je tegenpruttelingen nog voor de helft in de bek. Wat betreurt men in die commissies eigenlijk? Dat Bach blank was? Dat er iets minder Zoeloe-opera’s bestaan? Dat de maatschappelijke mestpacht onvoldoende uitgesmeerd dreigt te worden op het te propere podium? Dat er teveel emotionele snaren worden betokkeld? Dat het cerebraal besef in een klotewereld te leven er bij bepaalde producties niet dik genoeg op ligt? Het is normaal dat het beleid qua betoelaging wat meer stil staat bij pseudo-artistiek geneuzel in de marge. Vlaamse vaklieden hun strijkstok bedwingen is echter zowel onrechtvaardig als triest.

    Het mangelt wel aan meer. Steeds vaker stellen commentatoren vast hoe de openbare media sector telkens weer dezelfde kwelgeesten aan het woord laat. De vooringenomenheid is zo tergend dat het zelfs een comapatiënt de kracht tot ontwaken belet. Het toppunt dat we recent vernamen? Wie als artiest op pakweg Radio 1 ook eens aan bod wil komen met zijn fraaie nieuwe album en vriendelijk om wat aandacht bedelt, krijgt te horen dat het computeralgoritme zoiets niet toelaat. Wat zitten al die praatjesmakers op antenne dan te verrichten dat het hen een sterrenstatus oplevert? De kille computer kiest uw plaatjes. Eén grote autocue om u het leven voor te lezen. Hoe middelmatig, niet?

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Ondertussen kantelt bij de Zuiderburen het Noodlot in de goede richting. Mogen we toch hopen. Al breek ik daar, op dit uur in de namiddag, mijn pen niet over.

    Macron zijne gebakken tongfilet braadde niet bij de Poet, hoe die ook zijn best deed om gehoor te krijgen. Had de Poet soms een bepaald voorgevoel? Kersen eten samen met verliezers: de pitten worden U zo in het gezicht gespuwd.

    ’t Kan dis vriezen of dooien. Maar most Het Ftont het halen, wie weet, zijn de tijden dan rijp om aan Vlaanderenterug te geven wat ons 300 jaar geleden werd ontstolen.

    En dan is Duinkerke weer van ons en hoeven we nooit meer van een Caele reis terug thuis te komen van Calais….

    Natoionalisten onder elkaar, hé. Die geven aan César wat aan César toekkomt en aan God wat aan God toekomt….

    *

    Digithalys

    10-04-2022, 15:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 511 – BARBERTJE MOET HANGEN. ALLEEN: WIE IS BARBERTJE?

    .

    ZATERDAG 9 APRIL 2022

    *

    Rechtvaardige Rechter? Uit de tijd….

    *

         511 – BARBERTJE MOET HANGEN. ALLEEN: WIE IS BARBERTJE?

    *

    I N H O U D

    Net als het verhaal van de buffel van Adinda’s vader - Zie Multatuli, die ook veel geleden heeftt - wordt het verhaal van de (aanespoelde & lesbische schoonhrid: hoe daarft die!!!!) Antwerpse Blalwue Engel, een beetje eentonig.

    Vallrn xert opdyzzn rn terug schieten. Tot er, bij gebrek an vechters, de strijd welmoet stilvallen.

    Faute de combatats, le combat cess  a, lijk bij Chimène, de Franse heldin uit Molière..

    Of is het misschien eerder zo, dat zowel dat Hune Hovaardigheden Lachtaert als ’t Zomrke van de hopeloos wegzakkende naar beneden pnder de kiesdrrempel wegeakkende Open VLD, haar ‘Bescherm Engelen’, zich via Sihameke in het kruis getast voele, en zock kost wat kost – en dat is nogal wat – om de schijn te redden?

    En wannneer komen al die vele miljoenen weggemoffelde en dus gestolen subsisidies nu eindelijk terug naar de Staatskas?

    Ach, wat geeft het ook. Het wordt immers stiaan een mooi vervolgverhaal dat met een beetje toeval ooit nog op VTM komt als vervolg op Slisse & Cesar….

    Als ge ’t weet, waarom vraagde et dan?

     

    *

    BREAKING NEWS

    **

    **

     

    Sihame El Kaouakibi SPRINGLEVEND… NIET TE ZIEK OM ‘TSCHELDT AAN TE VALLEN

    9 april 2022

    De Ziel

    *

    Waarom we niets horen over de juridische beslommeringen van Sihame El Kaouakibi? Dat weten we nu… justitie heeft het te druk om samen te werken met het uitmuntende parlementslid. U weet wel de dame die haar parlementair werk vanuit haar bed verderzet.

    Justitie kwam opnieuw langs bij een partner van ‘tScheldt in opdracht van Sihame El Kaouakbi en haar advocaten.

    Mensen rond ‘tScheldt worden door de recherche één voor één gecontacteerd om ondervraagd te worden de komende dagen.

    De klacht?

    U zal gehoord worden over als misdrijf omschreven feiten strafbaar met vrijheidsbeneming die u ten laste kunnen worden gelegd, meer bepaald:

    – Laster en eerroof

    – Beledigingen (Wanbedrijf)

    – Andere inbreuken strafwetboek : Artikel 145 §3bis van de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie

    – Belaging

    – Andere inbreuken strafwetboek : Artikel 22 van de Wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van de bepaalde vormen van discriminatie naar aanleiding van twitterberichten.

     

    Zo nu weet U ook waarom Sihame El Kaouakibi geen haar in de boter wordt in de weg gelegd. Het satirisch blaadje dat de oplichting van Sihame El Kaouakibi aan het licht bracht moet gebroken worden. Dank justitie! Dank overheid!

     

    STEUN ‘tSCHELDT

    *

     

     

     

     

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Eo zo draait de wereld verder. Met een vleugje romantiek en wat scheve smoelen. Met in het geval van de zieke Shiame, och arme, veel bomnarie en koortsig wapengekletter ùry beel besmettingsgevaar.

    Maar voor de Open VLD is het ’n kwestie van to be or not o be….

    *

    Digithalys

    *

















    10-04-2022, 08:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.511 – BARBERTJE MOET HANGEN. ALLEEN: WIE IS BARBERTJE?

    .

    ZATERDAG 9 APRIL 2022

    Rechtvaardige Rechter? Uit de tijd….

    *

         511 – BARBERTJE MOET HANGEN. ALLEEN: WIE IS BARBERTJE?

    *

    I N H O U D

    Net als het verhaal van de buffel van Adinda’s vader - Zie Multatuli, die ook veel geleden heeftt - wordt het verhaal van de (aanespoelde & lesbische schoonhrid: hoe daarft die!!!!) Antwerpse Blalwue Engel, een beetje eentonig.

    Vallrn xert opdyzzn rn terug schieten. Tot er, bij gebrek an vechters, de strijd welmoet stilvallen.

    Faute de combatats, le combat cess  a, lijk bij Chimène, de Franse heldin uit Molière..

    Of is het misschien eerder zo, dat zowel dat Hune Hovaardigheden Lachtaert als ’t Zomrke van de hopeloos wegzakkende naar beneden pnder de kiesdrrempel wegeakkende Open VLD, haar ‘Bescherm Engelen’, zich via Sihameke in het kruis getast voele, en zock kost wat kost – en dat is nogal wat – om de schijn te redden?

    En wannneer komen al die vele miljoenen weggemoffelde en dus gestolen subsisidies nu eindelijk terug naar de Staatskas?

    Ach, wat geeft het ook. Het wordt immers stiaan een mooi vervolgverhaal dat met een beetje toeval ooit nog op VTM komt als vervolg op Slisse & Cesar….

    Als ge ’t weet, waarom vraagde et dan?

    BREAKING NEWS

    **

    Sihame El Kaouakibi SPRINGLEVEND… NIET TE ZIEK OM ‘TSCHELDT AAN TE VALLEN

    9 april 2022

    De Ziel

    *

    Waarom we niets horen over de juridische beslommeringen van Sihame El Kaouakibi? Dat weten we nu… justitie heeft het te druk om samen te werken met het uitmuntende parlementslid. U weet wel de dame die haar parlementair werk vanuit haar bed verderzet.

    Justitie kwam opnieuw langs bij een partner van ‘tScheldt in opdracht van Sihame El Kaouakbi en haar advocaten.

    Mensen rond ‘tScheldt worden door de recherche één voor één gecontacteerd om ondervraagd te worden de komende dagen.

    De klacht?

    U zal gehoord worden over als misdrijf omschreven feiten strafbaar met vrijheidsbeneming die u ten laste kunnen worden gelegd, meer bepaald:

    – Laster en eerroof

    – Beledigingen (Wanbedrijf)

    – Andere inbreuken strafwetboek : Artikel 145 §3bis van de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie

    – Belaging

    – Andere inbreuken strafwetboek : Artikel 22 van de Wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van de bepaalde vormen van discriminatie naar aanleiding van twitterberichten.

     

    Zo nu weet U ook waarom Sihame El Kaouakibi geen haar in de boter wordt in de weg gelegd. Het satirisch blaadje dat de oplichting van Sihame El Kaouakibi aan het licht bracht moet gebroken worden. Dank justitie! Dank overheid!

     STEUN ‘tSCHELDT

     *


    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Eo zo draait de wereld verder. Met een vleugje romantiek en wat scheve smoelen. Met in het geval van de zieke Shiame, och arme, veel bomnarie en koortsig wapengekletter ùry beel besmettingsgevaar.

    Maar voor de Open VLD is het ’n kwestie van to be or not o be….

    *

    Digithalys

    10-04-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.509 – OVER TWEE FATALITEN: WALLONIË EN DE JOEKRIEN DIE ALS EEN MOLENSTEEN OM ONZE HALS HANGEN

    .

    ZATERDAG 9 APRIL 2022

    *

    509 – OVER TWEE FATALITEN: WALLONIË EN DE JOEKRIEN DIE ALS EEN MOLENSTEEN OM ONZE HALS HANGEN

    *

    I N H O U D

    Wallonië, de eerste fataliteit, dat wij als Vlamingen door de speligen van het Noodlot op onze nek kregen, is vandaag de dag haast VVT, Voltooid Verleden Tijd geworden. Rest ons daar nog alleen de brokken te lijmen. Om vervolgens eens goed orde op zaken te stellen op de grijp- en

    graaizucht van onze Zuiderburen die doorheen de Gesschidenis, dank zij de Francofonie, steeds maar verder is aangegroeid..

    Anders is et gesteld met de door de Navo aangestuurde opkomst van de Derde Wreldoorlog. Daar komt geen Marchalplann bij te pas, maar eerder een vrij van alle Sovjet smet, een Kremin Plan Nieuwe Stijl.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    09-04-2022

    MARSHALLPLAN UIT VLAANDEREN !

    *

    In ’t Pallieterke van deze week verscheen een uitgebreid interview (2 bladzijden!) met Rik Torfs, hoogleraar aan de KU-Leuven, waar hij zelfs 4 jaar rector was én oud-senator voor CD&V. Rik is altijd interessant om horen en dat was ook nu het geval. Zo zei hij o.m. dat hij zich niet meer politiek actief zag worden, ‘tenzij in een vlaag van zinsverbijstering en die heb ik in mijn leven al vaker gehad’!

    Waar ik me wel vraagtekens bij stel, was zijn verklaring dat er voor het voortbestaan van België slechts één oplossing is en dat is, volgens hem, de economische heropleving van Wallonië. Tot daar kan ik hem volgen, maar niet meer als hij stelt dat dit zou moeten gebeuren via een Marshallplan ... vanuit Vlaanderen!

    Ze hebben in Wallonië zelf al een half dozijn Marshallplannen gehad en die hebben niet geholpen. Misschien zou dat vanuit Vlaanderen meer succes kunnen hebben, maar dan wel aan ónze voorwaarden, vastgelegd in een allerlaatste staatshervorming. Wij zijn trouwens al decennia bezig met de beruchte transfers, grotendeels via de Sociale Zekerheid, maar ook bij het aflossen van de staatschuld, wat wel eens vergeten wordt. Nu daarbovenop nóg een Marshallplan vanuit Vlaanderen zou dan wel de ultieme transfer betekenen.

    HOE STILLER HET KREMLIN, HOE SPRAAKZAMER DE RUSLANDKENNERS EN EXPERTS

    Ex-kolonel Roger Housen, vaste gast in De Afspraak.

    Spreken is zilver, zwijgen is goud, aldus het gezegde.

    -

    In de nieuwe documentaire ‘Chernobyl: the new evidence’ (VRT Canvas) krijgen we dankzij prijsgegeven KGB-archieven een bevestiging van wat eerder onderzoek al uitwees: de toenmalige Sovjetleiding wilde de ramp vooral stilhouden ‘om paniek te vermijden’. Deze zwijgcultuur is inherent aan autoritaire regimes die quasi volledige controle op de pers handhaven. Dat druist in tegen onze meest fundamentele waarden: de pers moet onafhankelijk informeren. Dat lukt lang niet altijd, ook niet in het ‘vrije’ westen. De politiek correcte zelfcensuur is voor ons een bron van ergernis, we leggen de lat hoog. Veel meer dan slaafs geleuter en de attitude van een ‘regimepers’, verwachten wij van journalisten dat ze op zoek gaan naar wat niet zomaar voor het rapen ligt, en de onderste steen optillen.

    De Vietnamoorlog en het Watergateschandaal hebben die onthullingsjournalistiek de vorige eeuw een enorme boost gegeven. In het eerste geval ging het om een oorlog in Indo-China waar embedded journalisten vrijelijk aan het Amerikaanse publiek konden tonen wat voor een absurde oorlog ze daar uitvochten, met grote verliezen, en in een jungle waar de vijand heer een meester was. Een oorlog die Amerika niet kon winnen en uiteindelijk ook moest beëindigen onder druk van de geïnformeerde publieke opinie.

    Watergate anderzijds was, zoals bekend, hét politieke schandaal uit de jaren ’70, waarin bleek dat Richard Nixon en de Republikeinse Partij de opdracht voor een inbraak hadden gegeven in het hoofdkantoor van de Democraten, onder andere om afluisterapparatuur te installeren. Het schandaal leidde tot het aftreden van president Nixon en vestigde de reputatie van onderzoeksjournalisten Bob Woodward en Carl Bernstein van The Washington Post.

    Kakelbordeel

    Ontegensprekelijk zijn dat overwinningen voor de vrije pers die wij, als erfgenamen van de Verlichting, mogen claimen. Maar er zijn ook nadelen aan dat systeem. Het is niet altijd opportuun om alle informatie op straat te gooien, omdat ze dan ook beschikbaar wordt voor wie er minder goede bedoelingen mee heeft. Maar dan zitten we snel in het straatje van de censuur.

    Vanaf welk moment vormen vrije nieuwsgaring en verspreiding een probleem? Criminelen hoeven bijvoorbeeld niet te weten hoe speurders te werk gaan, er worden embargo’s opgelegd in het algemeen belang. Een hellend vlak, want wie maakt precies uit wat wij wel of niet mogen weten?

    De Oekraïnecrisis, die ons in een bijna-oorlogssituatie plaatst, stelt dat probleem op scherp. Het is opvallend hoeveel Ruslandkenners zich opeens aandienen vanuit de vier windstreken. Zoals corona een eindeloos topic was, is er nu de Oekraïne-overkill aan meningen en visies, elke dag een andere, in alle media. Er is mogelijks zelfs een verband tussen de Russische stilte en de westerse babbelzucht: hoe harder het Kremlin zwijgt, des te gretiger vinden de koffiedikkijkers de weg naar de televisiestudio’s en de opiniebladzijden. In het Westen heerst nu eenmaal de debatcultuur of, oneerbiediger gesteld, het kakelbordeel.

    In die zin hebben analisten als David Criekemans en Jonathan Holslag ons al veel stof tot nadenken bezorgd, zonder dat Vladimir Poetin er vermoedelijk zijn slaap voor laat. Anders is het wanneer militairen, in het bezit van inside-informatie, vrijuit hun zegje komen doen om hun moment de gloire te beleven. Vooral de openhartigheid van gepensioneerd kolonel Roger Housen valt op.

    Op de vraag van Bart Schols hoe hij dat allemaal weet, lacht kolonel Housen eens fijntjes, en verklaart tussen neus en lippen dat hij in contact staat met informanten op hoog niveau in het Pentagon

    In alle praatprogramma’s krijgen we hem te zien, De Afspraak vooraan. In menig opiniestuk en interview wijdt hij uit over welk soort wapens er aan Oekraïne moet geleverd worden, hoe de NAVO zich in het conflict kan moeien zonder van echte inmenging beschuldigd te worden, tot en met de inzet van Amerikaanse spionagetechnologie in de stratosfeer boven Oekraïne. Op de vraag van Bart Schols hoe hij dat allemaal weet, lacht kolonel Housen eens fijntjes, en verklaart tussen neus en lippen dat hij in contact staat met informanten op hoog niveau in het Pentagon. Wow.

    Tanks en denktanks

    D-day in Normandië: voor de Duitsers een verrassing.

    Zoiets zou in een land, dat echt in oorlog is, als verraad beschouwd worden. Vermoedelijk weten de Russen dat van die onbemande spionagevliegtuigen ook wel zonder dat Housen het in De Afspraak komt vertellen, maar zijn verklaringen alleen al kunnen Poetin propagandamunitie opleveren. Waarbij het gevaar niet denkbeeldig is dat de loslippige kolonel misschien ook wel eens echte militaire geheimen zomaar aan de pers cadeau doet.

    Housen is geen alleenstaand geval. Een grote schare van experten en liefhebbers volgt de zaak op de voet en blogt er lustig op los. De denktanks maken overuren. In alle kranten staat te lezen dat NAVO-lid Tsjechië nu ook offensief materiaal aan Oekraïne levert zoals tanks, ironisch genoeg van Russische makelij. Weer geven experten zoals ene Samuel Ramani van het Britse Royal United Services Institute (RUSI) tekst en uitleg, met alle details over types en aantallen, en waar ze ingezet kunnen worden. Wow.

    Helaas, militaire strategieën werken slechts naarmate ze geheim blijven voor de vijand, en dus meteen ook voor het thuisfront

    Dat was al zo toen oorlogen nog met speren en katapulten werden uitgevochten, het staat te lezen bij Machiavelli, en in de moderne oorlogvoering is het niet anders. Voorafgaand aan D-day op 6 juni 1944 hadden de geallieerden de Duitsers maandenlang wijsgemaakt dat de invasie in Calais ging plaats grijpen. Daarvoor werden zelfs complete nep-troepenbewegingen geënsceneerd, naast het verspreiden van fake news in de Britse pers. De Duitsers trapten er met twee voeten in, en concentreerden hun verdediging op de verkeerde plek.

    Een dilemma

    Dit soort slimme leugens beslist over winst en verlies, en het kan natuurlijk zijn dat kolonel Housen als mistspuiter is ingehuurd om iedereen, van Bart Schols tot Vladimir Poetin, wat wijs te maken. Maar ik vrees ervoor: Housen is gewoon een tetterwijf, en wie weet hoeveel van die gepensioneerde kolonels er nog rond lopen die via-via een en ander hebben opgevangen en ook eens op tv willen komen. Het dogma van de vrije informatie, gekoppeld aan de sensatiezucht van de journalistiek, de jacht op primeurs, én de mediageilheid van alle mogelijke al dan niet zelfverklaarde deskundigen, analisten en tutti quanti, maakt dat de Russen eigenlijk alleen maar de krant moeten lezen, of de betere actualiteitsprogramma’s bekijken.

    Dat plaatst ons, voorvechters van de vrije meningsuiting die voor het grootste deel nooit een oorlog hebben gekend, voor een dilemma. Er is het recht op informatie, maar in sommige gevallen zijn transparantie en vrijheid van informatie gewoon zelfdestructief. Stel maar eens dat de NAVO een verrassingsaanval te lucht vanuit Polen beraamt, en het staat morgen in de Washington Post, twee dagen later in De Standaard en de dag daarop in Pal Nws, waarop Poetin volgens ingewijden een abonnement heeft.

    Welke offers willen wij, nieuwsverslaafden, brengen om het de Russen toch niet té gemakkelijk te maken?

    Welke offers willen wij, nieuwsverslaafden, brengen om het de Russen toch niet té gemakkelijk te maken? Zouden wij georganiseerde censuur en zwijgplicht in het landsbelang pikken? Een embargo op ‘militair gevoelige’ informatie? Of straffer nog, zou de pers zich lenen tot een partijtje ‘bedot de vijand’, waardoor ook de lezer bedrogen wordt?

    Ik stel de vraag gewoon. Als we accepteren dat persvrijheid ‘gemoduleerd’ kan worden al naargelang de omstandigheden, is China niet zover meer af. Waarbij het ongemakkelijk vermoeden blijft: misschien houden machthebbers wel van oorlog en crisis, om die persvrijheid ‘on hold’ te kunnen zetten. Zie hoe snel er bij ons in coronatijd naar een pensée unique werd afgegleden, met volle steun van de mainstream media. Er moet genoeg kritische massa blijven om hier niet klakkeloos in mee te gaan. Maar plaats en uur van D-day op prime time televisie meedelen, een dom idee. Niet iedereen moet alles weten, op elk moment. Toegegeven, ik ben verbaasd dat de vorige zin uit mijn pen is gevloeid.

    Soms moet je, om de vrijheid te heroveren, een tactische stap terug zetten. Geef kolonel-op-rust Roger Housen misschien een doos speelgoedsoldaatjes cadeau.

    Johan Sanctorum

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Een 3de Wareldoorlog staat gelijk met minstens vier keer de totale vernieitiging van dze Blauwe Planeet. En dan zien we wel, oordelen de Democ Rats. Waarlijk, zo dom is volgens welingelichte bron, de Poet niet. Wat niet kan gezegd worden van de Bidpsrinkhaan en de rest van de Navo- EU zakkenvullers-meelopers.

    Hopelijk komt morgen vanuit Franrijk met Marine Le Pen ’n siginaal dat det tanker gekeerd is. Zodat een herhaling van Neurenberg voor de begane oorlogsmisdaden kan geschrapt worden. Dan doet den Donal wel de rest.

    Tot ziens dus op de drink tussn de twee wereldredders….

    May God bless America and Russia.

    *

    Digithalys

    09-04-2022, 14:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 508 – ZWEDEN: DE NOORD ATLANTISCHE WELZIJNSZONE ZO VLAK ONDER NEUS VAN MOSKOU….

    .

    ZATERDAG 9 APRIL 2022

    *

    Koningin Asrrid

    1905-22/8/1935

    *

    *

          508 – ZWEDEN: DE NOORD ATLANTISCHE WELZIJNSZONE ZO VLAK ONDER NEUS VAN MOSKOU….

    *

    I N H O U D

    Zweden der Vikings is al sederrt mijn vroegste kinderjaren voor mij gelijk aan een soort buitenaardssprookjesboek uit het land der Elfen. Heeft niets te zien met Pipi Langkous, maar alles meet de veel te vroeg overleden Koningin ASTRID, verongeluukt (vermoord,wordt gefluisreerd…) in de vroege morgen in Küssnacht aan de overs van het meer van Génève. Met Lepold III aan het stuur, na een nachtje van heftige echtelijke ruzie.

    Ons Ma brandde toen haast iedere avond kaarsjes voor haar zalige zielerust… En wij baden mee.

    Later werd Zweden voor mij de bron van alles at sprookkjesactig was en nog later werdi k verliefd op de Noors-Zweedse muziek. Om nog later nog verberliefder te worden op de Saabs doe ook ineens vandaar bkeken te komen…

    De munteenheid is daar nog altijd de Kroon. En da schept ’n band….

     

    WAT STAAT ER TE GEBEUREN MET ZWEDEN EN DE NAVO?

    foto: ©WikiMedia Commons

    **

    **

    Zweedse NAVO-toetreding hangt af van onzekere verkiezingsuitslag

    Analyse - 08/04/2022

    -

    De huidige Zweedse koning heeft als spreuk ‘Sverige i tiden‘ of ‘Zweden in de tijd’. Inderdaad, het land moet mee met zijn tijd en heeft zijn soevereiniteit al deels afgegeven (bijvoorbeeld met betrekking tot handelsbeleid) aan de Europese Unie met de desbetreffende toetreding in 1995. Voor Zweden, met zijn enorme buitenlandse handel en zijn industriële onderbouw, is de toegang tot deze interne markt erg belangrijk.

    Gaat dit Scandinavische land naar de NAVO? Het antwoord hierop is evenwel afhankelijk van de verkiezingsuitslag van september aanstaande

    Inderdaad, dit land kent nogal wat mondiale economische spelers: ABBA, Atlas Copco, Björn Borg, Ericsson, Electrolux, H&M, Ikea, Saab, Scania, Verisure, Volvo, enzovoorts. Maar het monetair beleid blijft wel grotendeels nationaal doordat het wegblijft uit de eurozone. Gezien de Oekraïne-oorlog is vooral het neutrale militair-politieke statuut van Zweden een vraagstuk. Gaat dit Scandinavische land naar de NAVO? Het antwoord hierop is evenwel afhankelijk van de verkiezingsuitslag van september aanstaande. Want dan herkiest de bevolking het Zweedse parlement: de Riksdag met zijn 349 leden.

    Politiek

    Momenteel vormt een minderheidskabinet van de sociaaldemocraten (100 zetels) en de groenen (zestien zetels) onder leiding van Magdalena Andersson de regering van Zweden. Zij kan maar overleven met de parlementaire steun van de liberalen (twintig zetels) en de centrumpartij (31 zetels). Op basis van de laatste peilingen gaan de Socialdemokraterna erop vooruit 32 à 33% (2018: 28,3%). De Centerpartiet met Annie Lööf zakt naar 7% (2018: 8,6%). Maar de groenen en de liberalen zakken beiden maar liefst onder de kiesdrempel van 4%, waardoor deze combinatie uitgesloten wordt na de electorale hoogdag van september.

    En hoe zit het met de oppositie? De conservatieve partij (Moderaterna) met 70 zetels onder leiding van Ulf Kristersson stijgt tot 21,5% (2018: 19,8%). De christendemocraten (22 zetels) met Ebba Busch zakken naar 5% (2018 : 6,3%) en de Sverigedemokraterna (62 zetels) met Jimmie Åkesson winnen tot 18,5% (2018: 17,5%). Dan rest nog de linkse partij (Vänsterpartiet) met zijn huidige 27 zetels blijft hangen rond 8% van de stemmen.

    Het resultaat is wel dat er twee partijen (liberalen en de groenen) dreigen te verdwijnen uit het parlement in Stockholm. Aangezien een regeringsdeelname van de linkse socialisten alleen maar bespreekbaar is voor de sociaaldemocraten en de groenen, is deze partij niet bruikbaar voor een regering. Daarnaast zijn er ook vele veto’s tegen de Sverigedemokraterna omwille van hun migratiestandpunten. Alleen de conservatieven en de christendemocraten overwegen wel om een minderheidskabinet te maken met steun van die partij. Maar die geraken er dan ook niet! Dus zit de situatie, naar regeringsvorming, erg vast en dat op basis van de laatste peilingen.

    NAVO

    De enige partijen die in het verleden wilden praten over een NAVO-toetreding waren de Moderaterna, de liberalen en de christendemocraten. De linkse socialisten blijven tegen. Bij de sociaaldemocraten, de groenen, de centrumpartij en de sociaaldemocraten raken de meningen verdeeld. Het is niet uitgesloten dat zij na verkiezingen in september toch een meerderheid zullen vinden in de Sverige Riksdag voor de opheffing van de neutraliteit en de toetreding tot de NAVO. Een opiniepeiling van de krant Aftenbladet begin maart kwam uit op 51% voorstanders onder de kiezers. Dat was een sterke toename met januari (42%).

    Zweden heeft een niet onbelangrijke defensie-industrie

    Zweden heeft een niet onbelangrijke defensie-industrie, met onder andere Saab en Bofors, en de meeste vliegtuigen en schepen worden in Zweden zelf gemaakt. Het kroonjuweel is de JAS 39 Gripen van Saab, een uiterst modern vliegtuig. Dit vliegtuig is al geëxporteerd naar Zuid Afrika, Brazilië, Thailand, Hongarije, Tsjechië, en andere landen. Zweden kent sinds 2017 opnieuw een dienstplicht voor de beide geslachten. Het land zag zich daartoe verplicht omwille van de toenemende dreigingen vanuit Rusland. Het militair budget van 2021 bedroeg 6 miljard euro en dat wordt tegen 2023 op 10 miljard gebracht of 2% BBP. De Zweedse regering kondigde ook een bijkomend militair investeringsprogramma af van liefst 30 miljard Zweedse kronen (drie miljard euro).

    Conclusie

    Een mogelijke Zweedse toetreding tot de NAVO zou historisch zijn. Daardoor wordt de noordelijke flank van het bondgenootschap verstevigd en Zweden heeft een meer dan goed uitgerust leger. Een bijkomende vraag is hoe Poetin zal reageren en ook wat Finland dan gaat doen. Maar alles zal afhangen van de keuze der kiezers op 11 september 2022.

    Herman Matthijs

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    In *de vroege Herfst weten de Zwedend dus hoe laat het is. Ook wij zullen dat geweten hebben en vooral gevoelen in onze portemonn.

    Hoe buurland Finland zal reageren? Met hoop en vrees denk ik, want die komen dan in het oog van de storm terecht.

    Al kan het natuurlijk ook anders. Net als met Alaska, waar Rusland zo goed als aan Amerika grenst. En waar er, naar mijn weten, tussen beide landen nog noot ‘conflicten’ zijn geweest….

    Al moet gezegd, dat Alaska nog nooit kandidaat is geweest om toe te treden tot de Europese Unie…

    En dus heeft de Poet geen reden om vanwege Alaska van zich af te bijten ter bescherming van een van zijn bloeiendste levensaders…..

    *

     

    Digithalys

    09-04-2022, 09:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.510 – EEN LES IN HOREN ZIEN EN ZWIJGEN

    .

    ZATERDAG 9 APRIL 2022

    *

    510 – EEN LES IN HOREN ZIEN EN ZWIJGEN

    *

    I N H O U D

    Neen, veel woorden zal ik er niet meer aan vuil maken. Straks begrijpt U wel waarom….

    Prof. Cees Hamelink, voormalig adviseur van de VN en naaste medewerker van Kofi Annan, heeft fundamentele bedenkingen bij de coronajaren

    foto: ©Wikimedia

    Prof. Cees Hamelink: ‘Waarom zijn er nooit factchecks over het narratief van de massamedia?’

    Fundamentele basisrechten zet je niet zomaar opzij

    Interview - 09/04/2022

     

    Prof. Cees J. Hamelink is emeritus-hoogleraar communicatie wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds zijn emeritaat houdt hij zich daar bezig met mensenrechten. Hamelink is een gediplomeerde theoloog en filosoof, terwijl hij ook de studie klinische psychologie afmaakte. Als autoriteit in de relatie tussen media en Mensenrechten is hij dé geschikte man voor een gesprek over wat ons is overkomen tijdens de corona crisis.

     

    Cees Hamelink is een moeilijk te bevatten menswetenschappelijke duizendpoot, al vat hij het zelf graag bondig samen: ‘mijn vakgebied is communicatie wetenschap, de werkelijke interesse en bewogenheid ligt op het terrein van de Rechten van de Mens.’ Als verdediger van de Mensenrechten is hij altijd al politiek actief geweest. Hij adviseerde verschillende overheden, waaronder de Verenigde Naties als nauw medewerker van Kofi Annan.

    Slaafs volgen

    Hamelink: ‘In Nederland heb ik gedurende zes jaar als journalist gewerkt bij IKON, VARA en VPRO. Eenmaal journalist, altijd journalist. Die nieuwsgierigheid, de wil om te weten, de zoektocht naar de achterkant van Het Gelijk, daar kom je nooit meer los van. Ik kom uit een tijd waarin de journalistiek op een kritische, professionele manier werd beoefend. Wanneer je onze programma’s herbekijkt merk je dat ook. Wij werden niet door een hoofdredacteur teruggefloten die vond dat we het beleid van de overheid slaafs moesten volgen. Dat deden wij bij voorkeur níet. En daar kregen we ook de ruimte voor.’

    Het beleid van de overheid slaafs volgen lijkt nu net wat de laatste twee jaren vooral is gebeurd. Dat mag misschien ook niet verbazen, als je ziet dat de grote mediagroepen bij ons door die overheid worden gesubsidieerd. Ook de Nederlandse media zijn in handen gekomen van Belgische persreuzen zoals DPG. Heeft dat een rol gespeeld bij het bepalen van de redactionele lijn?

     

    De zestiger en zeventiger jaren waren goed voor de journalist

    Hamelink: ‘Dat denk ik wel. Follow the money is een belangrijk journalistiek advies. Zie waar de centen vandaan komen en dan ontdek je waar de belangen liggen. Maar het is toch gecompliceerder dan dat. De afgelopen decennia zie ik een duidelijke kentering van een radicaal sociaal-democratische benadering van maatschappelijke vraagstukken naar een eerder conservatieve richting. De zestiger en zeventiger jaren waren goed voor de journalist. Toen werd er kritisch nagedacht. Ook in de wetenschap. Er werd toen veel aandacht besteed aan de analyse van structuren en de macht. In de jaren ’80 begon dat wereldwijd te veranderen met de wending richting neo-liberalisme en een nieuwe vorm van kapitalisme.’

    ‘Het wonderlijke duo Thatcher-Reagan heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Die hebben de maatschappelijke trein op een ander spoor gezet. Vanaf dat moment zijn de meeste media de Establishment Blues beginnen zingen (Hamelink is een groot Jazz-kenner, nvdr). Ze volgden allemaal het advies van Margaret Thatcher, die beweerde dat er enkel individuen bestonden en dat er geen alternatief was voor onze manier van samenleven: TINA, There Is No Alternative, was haar favoriete uitspraak. Dat klimaat is steeds meer gaan heersen: het post-politieke tijdperk. Wij bedrijven geen politiek meer maar scharen ons allen achter het establishment. We zijn nog wel kritisch op kleine gebieden, zoals boek- of filmbesprekingen en voetbal. Maar over hét systeem, de kapitalistische belangen, dat staat niet meer ter discussie. Het heeft geen zin meer om over de maatschappij te praten, want die is af.’

    Weinig kritisch

    ‘Dat zie je niet enkel in de Mainstream Media (MSM), maar ook in de wetenschap. In mijn eigen vakgebied heb ik gemerkt dat de werkelijke kritische stemmen in de media rondom bijvoorbeeld eigendomsrechten verstomd zijn. In de jaren ’60 en ’70 was dat een groot thema, met figuren als Herbert Schiller en Noam Chomsky. Die spraken over de manier waarop de media ons manipuleerden op grond van de belangen van de eigenaren. Hoe internationale banken een grote rol speelden in de informatie-industrie. Dat soort overwegingen zie je ook in de communicatiewetenschap niet meer. Wie zijn nou eigenlijk nog de kritische collega’s? Wel, die zijn er niet meer wanneer je kijkt naar hoe de mediawetenschap wordt bedreven.’

     

    In de journalistiek is het ook zoeken naar kritische geluiden…

     

    ‘Ik heb in elk geval bitter weinig kritische commentaren gezien in de berichtgeving over de coronacrisis. Diegenen die het onderwerp kritisch benaderden – zoals ikzelf – werden al snel uitgerangeerd en mochten dan enkel nog hun zegje doen op Café Weltschmerz of blckbx.tv. Daar werd je dan vervolgens weer op afgerekend. Je werd van de mainstream media verbannen. Omdat je dan toch meent een bijdrage te kunnen leveren, neem je het forum aan dat je geboden wordt via sociale media. Dan krijg je te horen dat dat allemaal niet deugt. Nou ja… (zucht).’

    Woke

    U had het over de Macht en het kapitalistische establishment, maar ik zie eigenlijk weinig verschil met de neo-marxisten van Woke. Die willen gewoon zelf de macht om hun autoritaire regeltjes op te leggen en te bepalen wat we nog mogen lezen, schrijven, eten, drinken…

     

    ‘Tja, dat hangt natuurlijk samen met onze menselijke soort. Mijn goede oude vader, die rechter was, zei altijd “weet je, het probleem is dat de soort niet deugt”. We blijven aanmodderen.’

    Wanneer je kijkt naar de Russische veiligheidsraad, zit die vol met doorwinterde oude Stalinisten. Die zijn nog erger dan Poetin

    ‘Maar ik ben het met je eens. Meestal is het doel om de ene machtsstructuur in te ruilen voor een andere. Die is niet noodzakelijk beter. We zien dit nu ook weer in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Joe Biden zegt dat we van Poetin af moeten, maar hij realiseert zich niet dat wat voor Poetin in de plaats komt echt niet beter is. Wanneer je kijkt naar de Russische veiligheidsraad, zit die vol met doorwinterde oude Stalinisten. Die zijn nog erger dan Poetin.’

    Ik zie het gevaar wel in van wat u beschrijft. Dat is steeds het probleem geweest met revoluties: je zet de piramide op z’n kop waardoor wie onder lag het voor het zeggen krijgt. Van zodra dit gebeurt, begint het hele spel opnieuw. Dat is het drama van de menselijke geschiedenis.’

    ‘Maar wat ik eigenlijk wil benadrukken is dat de wetenschap en de journalistiek het thema “macht” niet mogen veronachtzamen. Het gaat tenslotte over wie de macht uitoefent, ook in het coronaverhaal. Macht, andere mensen iets laten doen wat ze zonder jou niet zouden doen, het angst aanjagen door de media, de enorme financiële macht van de farmaceutische industrie, dat alles heeft zeker een rol gespeeld. Daar is in de MSM veel te weinig aandacht aan gegeven.’

    Dossierkennis

    Voor mij is het kritisch bevragen van de macht dé kerntaak van de journalist.

     

    ‘Kijk, je hebt een samenleving, een structuur waarin macht wordt uitgeoefend. Dan heb je ons als burgers. Daar moet iets tussen zitten zodat je als burger zicht krijgt op hoe alles functioneert. Dat zouden de media – dat woord is belangrijk – moeten zijn. De media als bemiddelaar. We hebben behoefte aan betrouwbare bemiddelaars. Goede onderzoeksjournalisten met een degelijke dossierkennis. En daar ontbreekt het ons aan.’

    ‘Op de persconferenties van het wonderlijke gezelschap van Rutte en De Jonge in Nederland (in de vorige regering Rutte respectievelijk premier en minister van Volksgezondheid, nvdr) werden er nooit kritische vragen gesteld. Niemand vroeg op basis van een grondige dossierkennis ”ja, maar…”. Dat missen we heel erg. We missen die groep van professionele bemiddelaars die probeert uit te zoeken wat er eigenlijk aan de hand is. De modale burger kan niet op zoek gaan naar de belangen van de farmaceutische industrie, naar die van de regering en vooral hoe die met elkaar verweven zijn. De onderzoeks journalistiek is in het sukkelstraatje aanbeland. Niemand heeft nog de tijd om zich stevig in een dossier in te werken.’

    ‘Journalisten kiezen nu voor de gemakkelijke weg. Ze bellen de eerste de beste voor commentaar. Bij jullie is dat Marc Van Ranst, bij ons Marion Koopmans. Die zaten al naast de telefoon te wachten en werden een soort mediasterren. Het valt te betwijfelen of dat wel een goede rol is voor een wetenschapper. Want zo wordt je een onderdeel van het mediacircus, dat niet geïnteresseerd is in een lange en genuanceerde uitleg maar duidelijke en liefst nog een beetje spannende antwoorden wil. Je zou ook op zoek kunnen gaan naar experten met een andere mening, desnoods in het buitenland. Maar dat kost moeite, tijd en dus ook geld.’

    De factcheckers

    Wij brachten in juni ’21 Robert Malone, een Amerikaanse expert met een kritische stem. Dat werd ons niet in dank afgenomen en kwam ons op een factcheck te staan die, niet gestoord door enige kennis van zaken, spijkers op laag water ging zoeken. Op sociale media werden toen mensen in de ban geslagen omdat ze ons interview deelden. Dit soort factchecks noem ik wel eens de dood van de journalistiek…

    ‘Die hele heisa rond fake news en factchecks is vooral gericht tegen sociale media. In de kringen van machthebbers is in toenemende mate onrust ontstaan omdat er ineens media opdoken waarop iedereen kan zeggen wat-ie er van vindt. Het revolutionaire karakter van het internet is dat iedereen nu een toeter heeft om mee te roepen. Dat werd erg snel als buitengewoon ongewenst aanzien.’

    Wanneer je ziet hoe we de afgelopen decennia massaal zijn misleid – ik denk aan de massavernietigingswapens in Irak – kan je je afvragen wie nu eigenlijk de democratie bedreigt

    ‘Alle discussies over het nep-nieuws dat de democratie zou ondermijnen gaan steeds over de sociale platformen en nooit over de mainstream media. Wanneer je ziet hoe we de afgelopen decennia massaal zijn misleid – ik denk aan de massavernietigingswapens in Irak – kan je je afvragen wie nu eigenlijk de democratie bedreigt. Waar zitten de werkelijke gevaren?’

    ‘Onze ministers – en dan vooral onze minister van Binnenlandse zaken Ollongren (nu minister van Defensie, nvdr) – liepen steeds voorop om te roepen dat we nepnieuws moesten bestrijden. Maar dan spraken ze nooit over NRC of de Volkskrant. Het ging steeds over ‘het internet’. De hele censuur is gericht op sociale media, waar zij geen vat op lijken te hebben. Meer specifiek op geluiden die ingaan tegen het officiële narratief. Dat wordt nooit door factcheckers in vraag gesteld, ook al is herhaaldelijk gebleken dat daar veel aan rammelde. Er werden onwaarheden verkondigd op het moment dat de verkondigers donders goed wisten dat het onwaarheden waren. Ik heb daar vroeger al een boek aan gewijd, Regeert de leugen?, waarin ik een resem voorbeelden opsom.’

    Het grote probleem is dat de media meezingen met de politiek en de grote bedrijven in plaats van hen kritisch te bevragen

    ‘Wie liegt en geeft leugens door? Die discussie heeft in Nederland nauwelijks plaatsgevonden. Het grote probleem is dat de media meezingen met de politiek en de grote bedrijven in plaats van hen kritisch te bevragen. Wanneer je beweert dat de sociale platformen de democratie bedreigen ben je aan het verkeerde adres. De MSM, waar de meeste mensen hun nieuws vandaan halen, zijn wat dat betreft veel schadelijker. In de afgelopen twee jaar is er nooit een kritische discussie geweest over dit onderwerp. Nu, tegen het einde van de coronacrisis komen er wat barsten in het narratief en zie je ook al eens een kritisch stuk in NRC Handelsblad. Het grote narratief rond het virus en de noodzaak van algemene vaccinatie werd enkel in kleine kring ter discussie gesteld. Die werd dan ook nog weggezet als wappie of extreem rechts. In die kringen wil je natuurlijk niet gezien worden.’

    Belangenvermenging

    Over de factcheckers en hun betaalde betrokkenheid bij censuur op sociale media stelde ik een vraag op het Lentesymposium. Zij werden door de voorzitter van de Belgische journalistenbond uit de wind gezet. Dat inspireerde één van hen om met het ultieme argument af te komen – op Twitter in een oneindig lang draadje – dat er meer dan 80 internationale mediaorganisaties meewerken aan die factchecks, waaronder Reuters. Net Reuters heeft een bestuurslid –James Smith– dat ook in de board van Pfizer zit. Als dat geen belangenconflict is…

    ‘Dat is natuurlijk het eerste probleem: de mogelijke belangenvermenging. Ik vind die factcheckerij een vreemde ontwikkeling. In de journalistiek check je toch wat je opschrijft? Je tracht het zo nauwkeurig mogelijk op te schrijven. Dat gaat dan niet altijd goed, want als journalist parafraseer je de werkelijkheid. We hebben maar een beperkt vermogen om die werkelijkheid waar te nemen.’

    ‘Er is geen journalist ter wereld die geen last heeft van vooroordelen. Dat zit gewoon zo in onze hersens. Je moet daar natuurlijk zorgvuldig mee omgaan. Wanneer ze nu gaan factchecken, zou dat betekenen dat je slechte journalistiek bedrijft. Maar dan moeten ze dat ook doen voor de grote mediabedrijven, en niet enkel voor sociale media. Waar waren de factcheckers toen Colin Powell zijn rede hield voor de veiligheidsraad?’

    Waarheid in pacht

    ‘En dan is er nog het grote filosofische vraagstuk. Zijn er eigenlijk wel eenduidige feiten? Het is geweldig arrogant om te poneren dat jij degene bent die de waarheid in pacht heeft. De oude Romeinen waren verstandig. Die noemde feiten “facta”, de dingen die gemaakt zijn. Die zijn altijd gemaakt door mensen met bepaalde belangen, ideeën en vooroordelen. Je moet dus steeds op zoek gaan naar de achtergrond. Waarom zeggen mensen de dingen die ze zeggen? Welke belangen zitten daar achter. Ik vind het heel ongewenst om te doen of je alles weet.’

    ‘Tenslotte gaan dit soort factchecks steeds om censuur die bedoeld is om het dominante narratief steeds de boventoon te laten voeren.

    ‘Tenslotte gaan dit soort factchecks steeds om censuur die bedoeld is om het dominante narratief steeds de boventoon te laten voeren. Het is geen oprechte poging om mensen zo goed en zo breed, gevarieerd mogelijk te informeren over de werkelijkheid.’

    ‘Al van in de negentiende eeuw wordt journalisten geleerd om het antwoord te formuleren op de vijf grote W’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Die laatste is de grote valkuil. Wat de wezenlijke motieven zijn is voer voor degelijke onderzoeksjournalisten en historici. Vaak weten we pas járen later wat de ware toedracht was. Het is dan ook geweldig aanmatigend wat die figuren menen te moeten doen. Ik denk dat vele jonge bekwame journalisten dat ook beseffen, maar wanneer ze bij de hoofdredacteur aankomen met de boodschap dat ze het niet weten, kunnen ze een andere baan gaan zoeken.’

    Die arrogantie zwengelt ook de polarisatie aan. Wij, de weldenkenden, tegen de anderen, de wappies en extreem-rechtsen. Terwijl helemaal niet elke kritische stem tot die laatste groepen behoort.

    ‘Die geweldige polarisatie is mede door de media veroorzaakt. Dat is een buitengewoon gevaarlijk fenomeen dat in de geschiedenis vaak tot grove geweldsuitbarstingen heeft geleid. Zodra je mensen tegen mekaar opzet, zie je het conflict uit de hand lopen. De standpunten komen zo radicaal tegenover elkaar te staan dat je ruzie krijgt binnen gezinnen en families, dat mensen vriendschappen opzeggen. Het lijkt wel alsof de media teren op het bijdragen aan crises. Dat leidt tot grote ongerustheid in de samenleving. We zijn geneigd om te denken in tegenstellingen, waarbij wij de goeden zij en die anderen de slechten, de oorzaak van de crisis.’

    De slordige werkelijkheid

    ‘De media had daar afstand van moeten nemen. De samenleving is namelijk nooit zwart-wit. De werkelijkheid is ingewikkeld, een beetje slordig, de dingen lopen door elkaar. We hadden behoefte aan berichtgeving die ons hielp om dat onder ogen te zien. Maar de krantenkoppen hebben alleen maar meer angst opgewekt. Er gingen steeds maar meer mensen dood, elke dag werd het erger en er was maar één oplossing. Talloze mensen hebben enkel voor vaccinatie gekozen omdat ze angstig waren.’

    ‘Nu zie je weer hetzelfde bij het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De kwaliteitskranten schrijven dat het misschien wel uitloopt op een nucleaire oorlog. Of dat Poetin misschien wel chemische en biologische wapens zou inzetten. We worden weer bang gemaakt. Ik vind het verontrustend dat de media dat spel van angst aanjagen steeds weer meespelen. Het is stilaan tijd dat we eens om de tafel gaan zitten om te kijken hoe we weer goede kwaliteitsjournalistiek kunnen krijgen.’

     

    De politiek hield zich ook niet in en maakte handig van de angst gebruik om bepaalde grondrechten terug te schroeven.

    ‘Daar heb ik me grote zorgen over gemaakt. Wat me het meest getroffen heeft tijdens de crisis is het gemak waarmee we op een hellend vlak terecht kwamen bij de omgang met fundamentele basisrechten. Nederland heeft altijd vooropgelopen in het pleiten voor respect voor de mensenrechten, vaak met het opgeheven vingertje. Ineens duikt er een probleem op in de samenleving en zonder er goed over na te denken kwamen we op een punt waarbij we vonden dat er verschillende rechten ingeperkt mochten worden: het recht op vrij bewegen, onderwijs, om te schrijven en zeggen wat je denkt: het ging allemaal zonder veel discussie voor de bijl.’

     

    ‘Ik heb steeds gezegd dat de mogelijkheid om grondrechten in te perken net de zwakte is van het internationaal recht. Overheden hebben nooit de fundamentele rechten van hun burgers willen erkennen. Sinds 1948 heeft men gepoogd om binnen de VN allerlei condities te bedenken waarin je als overheid kan ingrijpen en die rechten kan terugschroeven. Dat verzwakt het systeem.’

     

    ‘Voor mij is het simpel: fundamentele rechten zijn fundamenteel. Wanneer je zegt dat ze soms wat meer en dan weer wat minder fundamenteel zijn, neem je ze niet ernstig.’

    Sommige respectabele juristen beweren dat grondrechten nooit absoluut zijn…

    ‘Dat is fout. Ik heb steeds geponeerd dat ze dat net wél zijn. En daar moeten we aan hechten. Het probleem is dat de toenmalige regeringen de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens slechts node hebben aanvaard onder druk van de Kerken, vakbonden en Joodse organisaties. Zij hadden nooit het gevoel dat die nodig waren voor een democratische wereldsamenleving. Van zodra de kans zich voordeed werd daar dan ook voorbehoud bij gemaakt. Als er grote conflicten zijn in de wereld willen ze kunnen ingrijpen. Al die juristen die nu beweren dat de grondrechten niet absoluut zijn zitten dus in datzelfde schuitje.’

    Schurkenstaten

    ‘Als je zegt dat je grondrechten kan inperken, komen weer terug bij het thema macht. Wie is daar dan toe bevoegd? Verloopt dat via een democratisch proces waarbij burgers onderling bepalen dat het verstandig is om even de mond te houden in plaats van te zeggen wat je vindt? Of zijn het overheden, staten, die dat gaan bepalen. De meeste staten zijn per definitie onbetrouwbare partners. De meeste staten in de wereld zijn failed states of schurkenstaten. Er zijn maar weinig echte democratieën. Die staten behartigen slechts zelden de belangen van de bevolking. Als je dus zegt dat de grondrechten mogen ingeperkt worden door diegenen die het op dat moment voor het zeggen hebben, zit je op een gevaarlijk spoor.’

    In het recht is er een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Uw standpunt dat de grondrechten absoluut zijn heeft telkens in de rechtbanken het onderspit gedolven, en dat overal in de Westerse wereld.

     

    ‘Dat heeft mij ontzettend teleurgesteld. Ik was betrokken bij verschillende van die rechtszaken. Al die zaken zijn verloren omdat de landsadvocaten het belang van de staat bepleitten en de rechters daar kritiekloos in meegingen. Ik heb steeds gehoopt dat het tij zou keren, maar dat bleek onterecht.’

    Overheidsinterventie in de rechtspraak

    ‘Nou ja, één bestuursrechter in Den Haag vond dat de avondklok niet deugde. Die werd dezelfde dag nog via een versneld hoger beroep teruggefloten. Dat was een duidelijke overheidsinterventie in de onafhankelijke rechtspraak. Elke keer wanneer een rechter bij zo’n zaak toch aandachtig luisterde naar de argumentatie werd die teruggefloten en overwon het officiële narratief.’

    ‘Wat daarbij heel verontrustend is, is dat advocaten pleitten dat er verschillende wetenschappelijke inzichten waren maar dat de overheid slechts één inzicht voor waarheid hield. De rechter bleek dan telkens te stellen dat er maar één wetenschappelijke waarheid was: die van de enige echte experten en dat zijn dan die van de overheid.’

    Wetenschap in beweging

    ‘Dat is natuurlijk nonsens. Net dat heb ik altijd zo prettig gevonden aan de wetenschap: dat ze steeds in beweging is, dat we het voortdurend met mekaar oneens zijn. Dát is de kracht van de wetenschap! Om dan één autoriteit -en dan nog een beperkte autoriteit- aan te wijzen is toch absurd? Van in het begin is er op gewezen dat je om een goed beleid te voeren je niet alles mag overlaten aan virologen. Je moet daar sociaal psychologen, filosofen, economen, allerlei deskundigen bij betrekken om goed te begrijpen wat de mogelijke schade is van de maatregelen. Daar werd in Nederland nooit over gesproken, want in de beleids organen zaten geen deskundigen die daar over konden oordelen. Dat hebben we laten liggen en ik vrees dat we er ook niets van geleerd hebben.’

    ‘Er was even een moment dat ik met een zekere romantische naïviteit dacht dat we hier uit zouden leren. Dat we voortaan een breder kader van adviseurs, meer openheid in de discussie, een grotere rol voor het parlement zouden zien. Daar is niets van terecht gekomen. Dat is wel begrijpelijk, want wij zijn de enige soort die weigert te leren van de eigen fouten. Wij zijn namelijk dwazen.’

    Die rechters zingen eigenlijk net zoals de media de establishment Blues. We zijn terug bij uw basis kritiek.

     

    ‘Tja. Ik zie de laatste jaren bijzonder weinig kritiek op het kapitalisme in zijn huidige roofzuchtige vorm. Dat wordt op geen enkele manier meer in vraag gesteld. De weinigen die dat nog doen zijn oude knarren zoals Noam Chomsky. Maar die zie je nooit in onze kwaliteitskranten opduiken.’

    Net Noam Chomsky heeft me tijdens de coronacrisis diep teleurgesteld toen hij zei dat ongevaccineerden maar uit de maatschappij verwijderd moesten worden…

    ‘Daar had ik het ook heel moeilijk mee. We kennen elkaar namelijk goed. Ik heb hem toen een briefje geschreven met de vraag of het nog wel goed met hem ging. Ik vond dat hij er slecht uitzag. Hij mocht zijn haar wel eens kammen en ook wat aan zijn hersens doen…’

    ‘Die uitspraak van hem kwam hard bij me binnen. Ik begrijp niet hoe hij dat heeft kunnen bedenken. Hij heeft nog niet op mijn brief geantwoord, maar daar neemt hij misschien ook best wat tijd voor.’

    ‘Wat ik eigenlijk wou zeggen is dat zijn fundamentele kritiek over hoe we onze maatschappij, onze democratie en onze economie ingericht hebben wel blijft staan. Alleen past die niet in het dominante narratief. Daar moeten we terug meer bij stil staan.’

    Winny Matheeussen

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    In feite kon U dat hele verhaal gewoon overslaan, door te bedenken, vooral in deze digitale tijdern, dat U alleen Uw eigen ogen moogt geloven. Want anders wordt U als ruggelings op een zeleltje gezeten, de wereld rond gereden.

    *

     Digithalys

    09-04-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.507 – NOG EVEN DE ADEM INHOUDEN EN DE BEVRUCHTING BEWRIJGING IS GELUKT…. EN KUNNEN VAN ALLE TRANSEN DE LEEUWEN DANSEN

    VRIJDAG 8 APRIL 2022

    *

          507 – NOG EVEN DE ADEM INHOUDEN EN DE BEVRUCHTING BEWRIJGING IS GELUKT…. EN KUNNEN VAN ALLE TRANSEN DE LEEUWEN DANSEN

    *

    I N H O U D

    Quicky is radeloos want hij ziet de bui al hahngen. Ooit in het Kottrijkse begonnen als Advocaatje-van-Niemendalle - na   een mislukte start als nationalist-secondant van Hugo Schilz van de Volks Unie, kan die na de

    Verkiezingenen van Mei 2224 maar best naar de Balie terugkeren. Om daar nog geen honderddui

    zendste te vrrdienen van de gage van een omhooggevallen Vaams Minisrerke…Het is hem van harte gejeund.

    Hoe goed de ‘Specialstenter zake’ ook hun best doen, om in de recente Verrijnenis- Peilingen hun eigen wensen voor werkelijkheid te aanzien: het resultaat is maar povertjes. Niettegenstaande de ‘Peilers van Dienst’ zelf die, zoals algemeen gekend, van doorstoken herkomst zijn, gaan De Vier Weverkens erop vooruit. Met Zuhal Demir daarbij zouden ze zelfs al met VIJF    zijn. Samen goed voor 32 zetels op de 124 van Het Vlaams Halfrond.

    118+6 =124

    118:2 = 54

    32 +29 =61 of +7 zetels in meerderheid.

    -

    Het is dus een Zwijneboel wat daar in Zwijndrecht met de grodevervuiling gebeurde. Ons Zuhalleke haalde er ern naast de mosterd, haar strepen door! Van 25 naar 32 zetels. Terwijl de échte Vlamingen van 29 zetels terugvallen op…… 29 zetels!!!!

    Dat heet hieronder dat ze terugvallen met 2 zetels…. Hoee daarft die!!!!!

    Prof. Herman Matthijs kan op Doorbaak hieronder vertellen wat die wil en nog zo zeer de Federale Vivaldisten verwarren met de Vlaamse Regering: de Nieuwlopers, eerst van het Boljsevisme, daarna van het Fascisme, het Nazisme of de Islamo Idioterie: de Oer

    Oude Vlaamse traditie is terug na de eeuwenlange verdrukking te hebben overleefd.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    08-04-2022

    Blauw Vuur, Flauw Vuur

    *

    In De Tijd verscheen er vorig weekeind een interview met Vincent Van Quickenborne dat veel weg had van een noodkreet. Quicky heeft ondertussen ook gezien dat de blauwe haring in VlaaNderen niet meer braadt. Voor zover hij dat nog niet wist – Q is niet van de domste – werd hij eraan herinnerd door de laatste peiling, waarbij Open VLD onder de iconische grens van de 10% zakte. Genoeg om zich af te vragen of de partij misschien niet beter zou veranderen van naam, programma én ‘figuren’.

    Jammer genoeg vielen er bij die ‘figuren’ geen namen en ben ik zo vrij dat in zijn plaats te doen. In de eerste plaats Egbert Lachaert, die het vertrouwen van de blauwe achterban is kwijtgespeeld nadat hij het programma, waarop ze hem tot voorzitter verkozen hadden, compleet verloochende. Aan zo iemand geeft men zijn stem geen tweede keer. Onze Open-VLD’ers zijn ook niets met verkozenen die om een topjob te krijgen, bereid blijven hun liberale overtuiging ondergeschikt te maken aan een linkse meerderheid, zoals dat gebeurt met Decroo Jr bij Paarsgroen+ en erfgenaam De Clercq bij Groenlinks in Gent. Ook al komt dat hun persoontje ten goede, de partij haalt er geen voordeel bij.

    Open VLD zou beter een voorbeeld nemen aan de liberale familie in Wallonië, waar Georges-Louis Bouchez van zich afbijt, wat hem geen windeieren oplevert. Zijn MR zit in Brussel tegen de 20% en in Wallonië er zelfs boven. Van Belgicist Bouchez kan men denken wat men wil, maar hij komt tenminste steeds op voor zijn achterban, zowat het tegenovergestelde van wat Lachaert in Vlaanderen heeft gedaan.

    ‘Blauw vuur’? ‘Flauw vuur’; ja.

    DE PAASPEILING EN DE WEG NAAR DEMIR I

    Zuhal Demir en Jan Jambon.

    *

    -Prof. Herman Matthijs bekijkt de recente paaspeiling van DPG-RTL-Le Soir in het kader van een eventuele coalitie na de verkiezingen van mei 2024.

    Electorale hoogdag

    De 118 zetels van het gewest en de 6 Brusselse zetels in het Vlaams halfrond zouden als volgt worden verdeeld. N-VA krijgt 30 zetels plus 2 dus 32 (min 3 in vergelijking met 2019), Vlaams Belang krijgt op haar beurt 28 plus 1 dus 29 zetels (plus 6), Vooruit krijgt er 17 en niets te Brussel (plus 4), CD&V krijgt 13 zetels (min 6), Open Vld zou er 11 en 1 hebben dus 12 (min 4), PAB krijgt er 10 (plus 4) en groen krijgt 9 en 2 dus 11 zetels (min 3).

    Maar wat zou dat geven voor een eventuele coalitie na de verkiezingen van mei 2024? Deze Vlaamse electorale hoogdag wordt zeker tezamen gehouden met de verkiezing van een nieuw Europees Parlement.

    Resultaat

     

    N-VA is terug op de eerste plaats terechtgekomen in deze peiling en dat is een nieuw gegeven na verschillende peilingen met Vlaams Belang aan kop. Als men de hoogste en de laagste standaardafwijking bekijkt van 3%, dan zit N-VA tussen de 20,4% en de 26,4%. Dat geeft het voordeel dat N-VA psychologisch niet onder de 20% zit en zelfs boven de 25% kan eindigen.

    Vlaams Belang haalt met 22,2% een ondergrens van 18,2% en kan ook boven de 25% eindigen. Dus beide partijen hangen zeer dicht bij elkaar. De vijf andere partijen hangen tussen de 8,4% (Groen) en de 14,2% (voor de nieuwe socialisten). Dat betekent wel dat Groen met een bovengrens van 11,4% en Vooruit met een ondergrens van 11,2% elkaar kruisen (mits toepassing van de standaardafwijking). Met andere woorden: de rangorde is in deze groep nog niet echt vastgelegd.

    Demir één?

    De burgemeester van de belangrijkste economisch stad van Vlaanderen, alsook eeuwige N-VA voorzitter – Bart De Wever – schuift Zuhal Demir naar voren als toekomstig Vlaams regeringsleidster. Deze Limburgse dame met nogal wat Antwerpse contacten is duidelijk het populairste lid van de Vlaamse regering en dat steekt erg af vergeleken met de lage score voor minister-president Jan Jambon. Bovendien is die verklaring van De Wever het politiek – en economisch establishment van dit land niet ontgaan. Maar wat zijn de mathematische mogelijkheden voor Zuhal Demir om een Vlaams kabinet te maken na mei 2024?

    De Zweedse coalitie van Jambon zakt weg van 70 naar 57 zetels en de kans dat we deze drie nog samen zien is erg klein

    Maar ook in deze groep verschuift er wat. In 2019 was de N-VA groep met 35 zetels even sterk als de optelsom van de twee anderen. Maar op basis van deze peiling wordt dat 32 versus 25. De Vivaldisten bereikten in mei 2019 samen 62 zetels op 124, net niet genoeg om N-VA naar de Vlaamse oppositie te sturen. Maar die vier zakken, op basis van deze peiling, naar 53 zetels en zijn daardoor zeker niet bruikbaar voor een Vlaamse ‘Vivaldi’-regering.

    Mogelijkheden?

    Wat rest er dan nog aan mogelijkheden? De Bourgondische coalitie (N-VA met de liberalen en de socialisten) komt uit op 61 zetels en dat is evenveel als N-VA samen met Vlaams Belang. Maar 61 zetels is net niet genoeg. Dat laatste geldt ook voor de coalitie N-VA met Vooruit en CD&V (62 zetels).

     

    Toch zou het best kunnen met een iets hoger resultaat voor deze drie. Op basis van deze peiling zou N-VA al moeten besturen met de drie klassieke partijen tezamen, wat 74 zetels geeft. Dat geeft dan een verhouding 32 N-VA tegen 42 voor de ’tripartisten’. Uiteraard is dat een zware coalitie naar programma en uitvoering toe. Ook zal het bijzonder moeilijk worden om negen ministers en de parlementsvoorzitter te verdelen over vier partijen!

    De vraag stelt zich welke achterban zich gaat herkennen in zo’n coalitie? We moeten er dan al vanuit gaan dat er te weinig partijen willen besturen met de groenen net zoals met de communisten, waardoor beide partijen uit de regeringsboot vallen. Ook is het niet duidelijk wat de N-VA gaat doen met Vlaams Belang als er tussen die twee partijen een meerderheid zou zijn. Of moet Zuhal Demir zich laten inspireren door Scandinavië en zoeken naar een minderheidskabinet met steun vanuit de oppositie? Dat zou dan betekenen dat de N-VA met een tweede partij gaat besturen, die samen niet aan een meerderheid geraken en rekenen op steun vanuit het halfrond onder de glazen koepel ?

    Staatshervorming

    Er zijn zeer zeker veel argumenten te geven voor een Zevende Staatshervorming. Maar deze peiling bewijst nog eens dat het behalen van 2/3 alsook bijzondere meerderheden een ‘Tom Cruise’-scenario wordt, ‘mission impossible‘. Bovendien laat deze peiling ook zien dat de Vivaldisten een federale meerderheid behouden met 79 zetels.

    Weliswaar zakken de vier Vlaamse Vivaldi-partijen van 42 naar 35 zetels, maar door het Franstalige resultaat zou men kunnen verder besturen. Kortom, genoeg stof voor de partijen om zich voor te bereiden op vervoegde federale verkiezingen?

    Herman Matthijs

     *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Dat onder de Taal- Armoede en Preetegrens ’n zekere armoezaaoier BOUCHEZ van de MR steeds ’n grotere baccussen opentrekt, is ’n beetje inherent aan zijn nam. Nen grote bek opzetten: het impoeert de mensen. En streelt vooral de eigenwaan. Tenminsrtetoch op korte termijn.

    M  aar Mei 2024 is nog een eeuwigheid ver verwijderd in de toekomst.

    Wat er ook van kome: de Akte van Verlaetinghen 2de Versie, ligt klaar op de drukpersen. Met z’n allen nu nog in Mei 2024 alleen nog het juiste bolletje inkleuren.

    “Er ligt een Staat op sterven. Ook ik zal op d’uitvaart zijn”….

    *

    Digithalys

    08-04-2022, 14:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.506 – WIE GAAT EERST DOOR DE KNIËN SLEEPY JOE EN WIJ OF DE POET?

    .

    DONDERDAG 7 APRIL 2022

    *

    Charles Daewin

    HMS Beagle (1831-1836)

    *

          506 – WIE GAAT EERST DOOR DE KNIËN SLEEPY JOE EN WIJ OF DE POET?

    *

    I N H O U D

    In deze bijdrage wotden -     abstractie gemaakt van de vele honderden doden en gekwtssten langs beide kanten - de huidige gebeurtenisssen in Oekraïne tegen het spiegelsbeeld der Geschiedenis gehouden. Zelfs Wareloo komt er aan te pas en dat is al heel dicht bij ons… U kunt de nattigheid zo al voelen…

    Lang kan het dus niet meer duren. Al is de Russische Ziel voor ons wel nog altijd een ongeschreven boek.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    07-04-2022

    HET BELIRIS-FONDS

    *

    Ooit al eens gehoord van het Beliris-fonds? Dat blijkt een instelling te zijn die zorgt voor de financiering van de hoofdstedelijke functie van Brussel, met een federale dotatie van 125 miljoen euro per jaar. Het wordt beheerd door een ‘samenwerkingscomité’ bestaande uit liefst 8 ministers: 4 Brusselse en 4 federale en doet daarmee denken aan onze Gezondheidszorg die ook door zo’n verzameling ministers en staatssecretarissen wordt bevolkt.

    Dat Beliris-fonds wordt beheerd door Karine Lallieux (PS), federaal minister van Pensioenen. Die Lalieux, die al eens in opspraak kwam toen ze haar plannen voor de pensioenhervorming in de media bracht vóór er enige overleg daarover had plaatsgevonden. Bij mijn weten is daaraan ook later niets meer gewijzigd, waarbij nog maar eens duidelijk wordt welke partij bij Paars-groen+ de lakens uitdeelt.

    Nu, om terug te komen op dat Beliris-fonds, diezelfde minister Lallieux verklaarde vorige week aan een vergadering met PS-partijleden, dat ze de miljoenen van het fonds vooral reserveert voor de Brusselse gemeenten met een rode burgemeester. Voor één keer kreeg ze niet alleen de Vlaamse partijen over zich, maar meer nog Ecolo en MR, die zich en hun Brusselse burgemeesters – misschien wel terecht – tekort gedaan voelden.

    Tenslotte zal het geld ook voor dat fonds wel op e.o.a. manier uit Vlaanderen komen, maar daarvan ligt in Brussel niemand nog wakker.

    WORDT OEKRAÏNE HET WATERLOO VAN HET WESTEN?

    foto: ©Belga Image

    *

    Hoe een moreel hoogdravende kortetermijnpolitiek ons zuur kan opbreken

    Analyse - 06/04/2022

    -

     In het dagboek dat hij bijhield tijdens zijn reis met HMS Beagle (1831-1836) noteerde Charles Darwin op 18 november 1835 dat de oorspronkelijke inwoners van Tahiti de voor hen onbekende dieren die wij paarden noemen omschreven als ‘mens-dragende varkens’.

    Het illustreert twee zaken: we vergelijken het nieuwe altijd met het vertrouwde en die analogieën en metaforen kunnen, hoe behulpzaam ook, behoorlijk misleidend zijn. Om maar iets te zeggen: een varken heeft slagtanden als voornaamste wapens en een paard hoeven.

    De nieuwe Hitler

    De courante vergelijkingen tussen Poetin en Hitler zijn daar ook een goed voorbeeld van. Ja, er zijn zeker gelijkenissen. Beide mannen kwamen bijvoorbeeld op een wonderbaarlijke manier aan de macht, daarbij ongetwijfeld geholpen door een psychopathische persoonlijkheid. Zoals Hitler, lijdt Poetin verder misschien aan een verborgen drang tot zelfvernietiging, is hij gefascineerd door wonderwapens en houdt hij er een Eva Braun op na.

    Vernedering

    De voornaamste parallel bestaat er ongetwijfeld in dat Poetin, zoals destijds Hitler, voornamelijk handelt uit een gevoel van vernedering en frustratie. Hitler maakte als simpele frontsoldaat niet alleen het pijnlijke verlies van Duitsland in WO1 mee maar moest vervolgens ook leven in een interbellumwereld die gedomineerd werd door de overwinnaars. Daarbij onderging Duitsland ook nog eens een bijzonder pijnlijke periode van hyperinflatie en een brutale, Frans-Belgische bezetting van het Ruhrgebied.

    Poetin ervoer van zijn kant, als tweederangs KGB-agent aan het ‘front’ (Dresden), het verwarrende einde van de Koude Oorlog aan den lijve. Niet lang daarna kreeg ook Rusland te maken met een hyperinflatoire economische crisis.

    Een westerse wereldorde

    Vervolgens kwam Poetin, zoals destijds Hitler (mutatis mutandis), in een nieuwe wereld terecht die steeds meer gedomineerd werd door de triomferende overwinnaars van de Koude Oorlog. Denk maar aan de neoconservatieve oorlogen in het Midden-Oosten of de enthousiaste reacties van het Westen op de door Poetin als bedreigend ervaren Arabische Lente (meer liberale democratie!).

    Om nog niet te spreken over het drieste opschuiven van de NAVO naar Oost-Europa, flagrant tegen de in 1990 gemaakte beloftes in. Of over de al even weinig doordachte, enthousiaste reactie van George Bush op de volksopstand in 2008 in Georgië (meer liberale democratie!). Ze leek een pijnlijke bevestiging van Poetins paranoïde vermoeden dat die opstand aangestookt was door de CIA.

    Een lidmaatschap van Oekraïne was zelfs een rode lijn voor de hele Russische elite (niet enkel voor Poetin en zijn ‘haviken’)

    In 1997 tekenden 50 prominente specialisten in buitenlandse politiek trouwens al een petitie waarin ze toenmalig president Clinton waarschuwden dat de door hem aangevoerde expansie van de NAVO een ‘beleidsfout van historische proporties’ was die de ‘Europese stabiliteit zou ondermijnen’. Een lidmaatschap van Oekraïne was zelfs een rode lijn voor de hele Russische elite (niet enkel voor Poetin en zijn haviken).

    ‘Project Rusland’

    In een inmiddels beruchte speech, die Poetin in 2007 hield tijdens een veiligheidsconferentie in München, liet hij, tot verbazing van de aanwezigen, duidelijk zijn grote onvrede blijken met die post-1989 gang van zaken. Dit was twee jaar nadat de veiligheidsdienst FSB een anoniem pamflet, genaamd ‘Project Rusland’, verspreid had. Daarin werd het Westen afgeschilderd als de grote boeman en de westerse democratie als een rabiaat gevaar. Sindsdien schopt een balorige Poetin steeds wilder om zich heen, met als voorlopige climax de brutale en, voor ons, bijna onbegrijpelijke inval in Oekraïne.

    De verschillen tussen de huidige situatie en het conflict met het nazi-Duitsland van Hitler zijn echter veel belangrijker dan de gelijkenissen. Om te beginnen is Rusland anno 2022 in niks te vergelijken met het Duitsland van 1939. Tot 1871 was dat Duitsland slechts een idee geweest. Ze werd door Bismarck in realiteit omgezet met behulp van ‘bloed en ijzer’.* Ook daarna teerde het prille land op een ‘chronisch dieet’ van conflicten teneinde de fragiele eenheid te bewaren.

    WO1 was goeddeels een gevolg van die agonistische drive achter Bismarcks Frankenstein creatie: de Grote Oorlog begon als de als ‘onvermijdelijk’ geachte Europese oorlog waarop de Duitse militaire top zich in 1914 al vele jaren aan het voorbereiden was. WO2 ging vervolgens op dat elan verder, met vernedering als bijkomende katalysator.

    Een slavofiel spook

    Rusland daarentegen, is een oude, imperialistische natie waarin, ondanks de verwestersing van de jongste paar eeuwen, nog altijd een antiwesters, slavofiel spook rondwaart. Het einde van de Koude Oorlog en het blind-triomferende Westen bracht die oude demon opnieuw tot leven en rakelde zelfs de dwaze droom van een door Rusland geleid Euraziatisch rijk op.

    het jonge Duitsland van de eerste helft van de twintigste eeuw staat in schril contrast met het vermolmde en economisch zeer zwakke Rusland van het begin van de eenentwintigste eeuw

    Het is echter een stokoud, weinig levenskrachtig en maatschappelijk allesbehalve breed gedragen denkbeeld en gebeuren: het jonge Duitsland van de eerste helft van de twintigste eeuw staat in schril contrast met het vermolmde en economisch zeer zwakke Rusland van het begin van de eenentwintigste eeuw.

    Boemerang

    Een tweede belangrijk verschil is natuurlijk dat dat fragiele Rusland anderzijds over voldoende kernwapens beschikt om de wereld een paar keer in de as te leggen: daar waar Duitsland haar imperialistische agressie als een boemerang terug in het gezicht kreeg, kan dit onmogelijk (op die manier) gebeuren met Rusland. Dat betekent echter niet dat het aloude boemerang principe niet van toepassing gaat zijn op dit conflict, wat me bij een derde belangrijk verschil brengt.

    De meest waarschijnlijke uitkomst van de oorlog in Oekraïne is dat Poetins versleten en corrupte Rusland als een overrijpe vrucht in handen valt van die andere oude en zich door het Westen vernederd voelende natie: China.** Anderzijds dreigt het in morele zelfgenoegzaamheid zwelgende ‘woke’ Westen zichzelf in de voet te schieten met zijn edelmoedige maar wellicht van weinig realpolitik of veel visie getuigende escalatie van zware economische en financiële sancties.

    Ze zorgen niet alleen voor zware economische schade in het Westen maar gaan allicht ook de modale Rus van het Westen doen vervreemden en de afbouw van de westerse economische, financiële en politieke wereldorde versnellen.

    Waterloo

    Het potentieel gevaarlijke China zal dus allicht, als de spreekwoordelijke derde hond, dubbel profiteren van het Oekraïense conflict en/of er zich door gesterkt voelen. Mede doordat we Poetin als een nieuwe Hitler zien, focussen we met andere woorden allicht teveel op de rotte Russische slagtanden, en zijn we te weinig beducht voor de blinkende Chinese hoeven.

    Het is voorlopig niet veel meer dan een pessimistische speculatie, maar misschien wordt de oorlog in Oekraïne door historici zodoende ooit omschreven als het Waterloo van het Westen (als dominante macht in de wereld).

    -

    * Zie Blood and Iron: The Rise and Fall of the German Empire (1871-1918) (2021).

    -

    ** In zijn Day of the Oprichnik (2006) portretteert Vladimir Sorokin het Rusland van 2028 als een barbaars land waarin een tsaar de bevolking onder de knoet houdt met moderne technologie. Het is ook geïsoleerd van Europa en ondergeschikt aan China.

    Koen Tanghe

    *

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    Breaking News

    **

    Knack-journalist Jan Stevens misbruikt oorlog om individuen aan Rusland en Putin te linken met als doel hen in een slecht daglicht te stellen

    -

    5 april 2022 De Redactie

    -

    Politici en journalisten die vandaag derden willen beschimpen zijn teruggevallen op een oeroude techniek die in het schoon Vlaams ‘hineininterpretierung‘ heet. Met man en macht wordt er gegraven in het verleden van derden om vervolgens trots te kunnen melden dat de een of de ander toch wel niet ooit op de foto met Putin poseerde of Godbetert op een meeting in Rusland was geweest om te onderhandelen of om de toerist uit te hangen. Bart De Wever kreeg van de deugpers al een laken van dat pak aangemeten omdat hij ooit in Rusland was geweest. De duivel. Hoe durfde hij.

    Dat er zoiets bestaat als een Antwerpse haven die een niet onaanzienlijke rol speelt in de wereld, wordt door de deugkwallen handig vergeten. Dat het deugpubliek haar huizen verwarmt of met haar auto’s rijdt dankzij olie en gas uit Rusland, wordt evenzeer vergeten. Dat de perenindustrie in Limburg jarenlang leefde op Rusland, vergeten. Dat Tinne Van der Straeten haar carrière kon uitbouwen dankzij Gazprom. Vergeten.

     

    Nu doen alsof Belgen die in het verleden contacten hadden in Rusland, of met Rusland zaken deden, even ‘slecht’ zijn als Putin, is een schabouwelijk infantiel schouwspel. Laten we vooral NIET vergeten dat terwijl alle deugzwijnen in Europa Rusland verketteren, er NU nog elke dag voor 660 miljoen euro aan gas en olie wordt gekocht door Europa in Rusland. Elk dag. Moest het de deugpolitici ernst zijn om Putin te treffen dan zouden ze dat per onmiddellijk kunnen realiseren door deze giga-aankopen hier en nu te stoppen. Maar dat doen onze hypocriete veeldeugers niet. Die deals, die men niet wil afzeggen noch stoppen, zijn daar - by the way - niet zomaar gekomen in het verleden. Ze werden onderhandeld. Dus ja, er waren contacten tussen Europa en Rusland.

    Het toppunt van deze kwalijke strategie mag KNACK op haar naam schrijven…

    De kwakende deugtermieten die zich aan ‘hineininterpretierung’ bezondigen, willen vanuit een soort ‘moral highground’ iedereen die ooit banden had met Rusland verketteren wegens onoorbare linken met een massamoordend land of haar President.

    Het toppunt van deze kwalijke strategie mag Knack op haar naam schrijven.

    Knack-journalist Jan Stevens heeft er ondertussen een volle dagtaak aan om ‘tScheldt via zijn gesubsidieerde Knack-baantje te bashen. Jan Stevens is heeeeeeeeel boos op ‘tScheldt. ‘tScheldt speelde namelijk een spelletje met deze deugjournalist vorig jaar. We lieten via via in het oor van Jan Stevens fluisteren dat ‘tScheldt door de machtige Vaticaan-organisatie Opus Dei financieel werd gesteund. Een grap waar we intern hartelijk om hebben gelachen. Zonder enige bron te checken publiceerde Jan Stevens twee dagen later een groot artikel in de Knack waarin hij op 100 % leugenachtige wijze de these ontwikkelde dat ‘tScheldt gesteund werd door Opus Dei. Jan Stevens toch! Kip! U leest het verhaal HIER..

     

    De deug-kontdraaier van Knack, Rien Emmery (Arbiter of Tweets) kreeg tientallen vragen op sociale media om het artikel van Jan Stevens te factchecken, maar Rien gaf nooit thuis. Niet moeilijk, gesubsidieerde factcheckers komen niet graag tussen in de wraakjournalistiek van een collega.

    Dus wat deed Jan Stevens deze week? Hij ging snuisteren in het verleden van mensen die hij ervan verdenkt iets te maken te hebben met ‘tScheldt.

    Zo vond hij een website waarop een conferentie werd aangekondigd in Jalta. De conferentie dateerde van 2019. Jan Stevens kreeg een erectie van jewelste toen hij besefte dat de website waarop de conferentie beschreven werd, kon gelinkt worden aan Gert Van Mol, de man die hij elke dag op twitter wegzet als de eindbaas van ‘tScheldt. In zijn eerste 1500 tweets over ‘tScheldt beweerde Jan Stevens trouwens dat ‘tScheldt geen redactie had en dat ‘tScheldt een éémans-operatie was. Die bovennatuurlijke Gert Van Mol deed volgens Jan Stevens àlles. En de artikels schrijven, én de cartoons tekenen, én de marketing verzorgen, én de abonnementenafdeling runnen, én de Facebook verzorgen, én alle Tweets versturen.

    Na 1500 tweets werd Jan Stevens intern bij Knack teruggefloten toen bleek dat een collega van Knack in zijn vrije uren vermoedelijk meeschreef aan ‘tScheldt, met name artikelen die Knack niet meer wenste te publiceren omdat ze ingingen tegen het linkse mantra van haar bebaarde hoofdredacteur Bert De Buil Bultinck.

    Het werd erger toen bleek dat ‘tScheldt al 25 jaar een redactie van een twintigtal mensen bleek te hebben. Dus begon Jan Stevens te twitteren dat de ‘tScheldt-redactie bestond uit rechtsextremisten. Dat bekte goed en het bezoedelde het karakter van ‘tScheldt en de mensen erachter zoals Jan Stevens graag zag. For the record, ‘journalist’ Jan Stevens heeft NOG NOOIT met iemand van de redactie van ‘tScheldt contact gehad, noch ermee gesproken. Stevens publiceert tot op vandaag steevast het eerst het beste verhaaltje dat in zijn hoofd opkomt met als doel de mensen rond ‘tScheldt te verbasteren en te verpauperen. Want Jan wil wraak wegens het Opus Dei debacle.

    Toen Jan Stevens de website zag met daarin een verwijzing naar een conferentie op Jalta en een mogelijk link naar Gert Van Mol kwam hij nagenoeg instant klaar achter zijn computer. Zonder nadenken, de modus operandus van Jan Stevens, stuurde hij een tweet de wereld in om de zogenaamde eigenaar van ‘tScheldt te linken aan de stoutste boze wolf van deze eeuw, Vladimir Putin. Niet alleen werd ‘tScheldt volgens Stevens ondersteund door Opus Dei, maar waren er banden met het Kremlin. Dat was de satanische boodschap van Jan Stevens.

    Stevens was glashelder in zijn tweets de afgelopen 48 uur Hij schreef onomwonden dat de zogenaamde eigenaar van ‘tScheldt in 2019 in Jalta op de Krim was geweest op de door Putin gesponsorde conventie. En dat de capo van ‘tScheldt Putin had onderhouden over ‘fake news’, implicerend dat Putin deze wijze levenslessen over fake news vandaag toepast in zijn vuile oorlog. Je moet maar durven, als ‘journalist’ van Knack.

    Het wordt allemaal een beetje misselijkmakend wanneer nu blijkt dat de zogenaamde eigenaar van ‘tScheldt NOOIT op deze conferentie van Jalta aanwezig was, laat staan dat Gert Van Mol ooit in Rusland of omstreken is geweest. Dat weten wij omdat wij iets doen wat malariajournalisten als Jan Stevens niet meer doen, rondbellen, in café’s gaan zitten, praten met mensen, en nogmaals rondbellen, notities maken, en terug rondbellen…

    There is something rotten in the state of Flanders

    Met andere woorden Jan Stevens lapt zowat alle regels van de deontologische code van de journalisten aan zijn laars. Jan Stevens en bij uitbreiding Knack doet aan wraakjournalistiek. En dit allicht met glimlachend goedkeuren van de meeste politici die elk jaar tientallen miljoenen euro subsidies naar Roularta laten vloeien, de uitgever van Knack. Politici die de laatste 3 jaar geconfronteerd werden met de ironie, het sarcasme, de humor of de zwartgalligheid van ‘tScheldt. En die dus maar wat blij zijn dat de luis in de pels van de Vlaamse journalistiek op alle mogelijke manieren wordt gecovidprikt, vooral als Jan Stevens van Knack de spuitjes zet.

    Het doelbewust valselijk linken van mensen aan Putin om hen in een slecht daglicht te stellen maakt dat Knack en Jan Stevens het niet waard zijn om als journalist of als journalistiek medium beschouwd te worden. Jan Stevens is schrijvend schorremorie. En Knack is een aanfluiting van wat het ooit geweest is.

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    Het is al lang dat de ‘Nack’ mij op de zenuwen werkt. Ik was er, jaren geleden, een trouw lezer van, toen het nog veel, zo niet alles, betekende, ja  zelfs haast leiding gevend was in de Vlaams- Bewuste wereld van serieuze politici. Tot ik rond de jaren ’80 Roularta zelf leerde kennen, waar de toenmalige Directie inderdaad plots over lijken ging.

    Meer zeg ik niet. Beroepsgeheim. Maar de tijd heelt alle wonden en de getroffenen rusten allemaal al lang in Vrede.. Totaal geruïneerd. Enfin, de Hoofdzetel grenst sedertdien, in Roeselare centrum, direct aan de hoofdweg ipv in het achtergelegen goedkope volkswijkje.

    Voor mij i s deze aan de gang zijnde o zo progressieve teloorgang het zoveelste bewijs, dat Loontje altijd en overal om zijn Boontje komt…

    Misschien dat een heropstart in de metaalconstructie toch nog redding kan brengen?????

    *

    Digithalys

    07-04-2022, 15:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 505 – VLAANDEREN AAN DE OVERKANT DER SCHREVE: OOK DAT IS NOG ALLTIJD ONS LAND

     

    WOENSDAG 6 APRIL 2022

    *

         505 – VLAANDEREN AAN DE

    OVERKANT DER SCHREVE: OOK DAT IS NOG ALLTIJD ONS LAND

    *

    I N H O U D

    La récapitlation est la mère de l‘étude…   Nog even kort recapituleren wat U hier op dit medium (…..) reeds zo dikkwijls kon lezen..

    Hoe de klassieke stinkende Francofoe Pretentie altijd en overal de afwezigen - want op dat moment hard aan het werk zijnde Vlamingen, hen – bij manier van spreken - de beurs afsneed. Terwijl ze erbij stonden.

    Eigenlijk zijn die lijkenpikkers sedertdien nog van geen haar verandeerd. Eigen zakken eerst, en de rest kan de pot op!!!!!!

    Maar terzake, wnat et is haast, op een paar dgen na, een vernederende verjaardag.

    We scjrijven dus 11 April 1713 in Utrecht, op neutraal terrein, bij de 17 Verennigde Proviniies (!!!!) waar de Zudelijke Nederlanden toen deel van uiotmaakte, komen de oorlogvoerende naties na bijna 200 jaar strijd op leven en dood, rond de tafel bijeen. Uit alle hoeken van de Beschaafde Wereld, komen ze afgezakt.

    Van Gibraltar tot de Noordpool. Ze komen overeen om de wapens neer te leggen en om terug aan het werk te gaan.

    Vlaanderen is niet eens partj in om het even welk geding terzake.. Maar de Noorderburen daar in Utrecht zijn nu eenmaal aan zet…

    De wegens liefdesperikelen niet eens aanwezige Franse Koning Lewie de Veertiende laat zijn Minister Melchior de Polignac – heb ik opgezocht – met een hautain lachje een welvarend deel van Vlaanderen en rijkdom opeisen als Frans grondgebied, met de historische woorden Nous traiterons sur vous, chez vous, sans vous….

    Vergeten we, zo lang er een God bestaat, en er ook nog maar één Vlaming leeft, dat nooit.

    -

    En nu lezen we bij Doorbraak, dat er daar al ’n heel tijdeke een begin van gewetenswroeging zou begonnen zijn… ’t Is ineens niet allemaal meer Frans dat de klok slaat. Vloms? OK. Elzassees? OK… Zo oraklelt Parijs de dag van vandaag.

    Anders gezegd: het Europa van wijlen August Vermeylen (Vlaming zijn om Europeër te worden) begint eindelijk te werken. Alle mensen worden broeders…. Zou de Poet dat ook beseffen?

    In de nome van de Vodre, de Zeune en den eiligen Heest. Amen.

    Groeten aan Heert Goste…..

    KAFKA IN FRANS-VLAANDEREN

    **

    De erkenning van de Frans-Vlaamse streektaal en gevolgen

    Interview - 06/04/2022 Wido -

     

    Jan Vanhille* is een geboren Frans-Vlaming, goed geïntroduceerd in onderwijskringen in de regio. Wij maken met hem een punt over het onderwijs van de streektaal in Frans-Vlaanderen nu het Frans-Vlaams erkend is als regionale taal in Frankrijk.

    Onderwijs

    Hoever staat men met het onderwijs van de streektaal. Is men er al mee gestart?

    ‘Zoals geweten werd enkele maanden geleden le Flamand occidental als regionale taal erkend door de Franse onderwijsinstanties. Het gaat om een variant van het West-Vlaams dat nog gesproken wordt in de Franse Westhoek. Laat ons dat het Frans-Vlaams noemen om geen verwarring te stichten met het West-Vlaams van West-Vlaanderen.’

    ‘De spelling van dat Frans-Vlaams berust op de creativiteit, of juister gezegd, de fantasie van één vereniging: de ANVT ofwel Akademie voor nuuze Vlaemsche taele. In het Frans noemt deze vereniging zich een “Instituut”, en in het Frans-Vlaams, een “Academie”.’

    Wat is het probleem?

    ‘Weet dat deze vzw in werkelijkheid niet beschikt over enige erkende taalkundige- of academische competentie om de streektaal te onderwijzen. De ANVT is enkel een ‘politiek waterdrager’ van Xavier Bertrand, voorzitter van de raad van de Hauts-de-France en (inmiddels afgevoerd) kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen.’

    Wordt het Frans-Vlaams al onderwezen in het officieel onderwijs?

    ‘Sinds februari is men gestart met een initiatie Frans-Vlaams in vier verschillende secundaire scholen. Let op het begrip “initiatie”. Het gaat in realiteit grotendeels om een introductie tot het gesproken erfgoed en niet over het onderwijzen van een taal. Een taal, laat staan de streektaal, kan je op deze wijze niet leren.’

    Tevredenheid

    Misschien is dat wel een ludieke manier om de streektaal te leren?

    ‘Onderwijs mag best leuk zijn. Tot daar. Maar men maakt deze jonge mensen en hun ouders iets wijs als ze voor ogen hebben dat hun kinderen hier ooit mee kunnen studeren en/of werken in West-Vlaanderen of elders in Vlaanderen of Nederland.’

    Iedereen tevreden met deze start?

    ‘Niet onmiddellijk. Men doet maar alsof. Het rectoraat in Rijsel (dat de leiding van het onderwijs coördineert voor de regio) en ook de betrokken schooldirecties zijn niet gelukkig met de situatie. Ze beseffen maar al te goed welke politieke beïnvloeding zich achter de schermen afspeelt. Ze voorzien een minimaal programma – omdat ze niet anders kunnen – met gemengde gevoelens. Het is een kwestie van in gesprek blijven met de politieke bemoeiallen.’

    Waarom kunnen ze niet anders?

    ‘Hoe vind je goede leraars met de nodige pedagogische diploma’s, die lessen Frans-Vlaams kunnen geven?’

    De vraag stellen is de vraag beantwoorden. Maar hoe gaat het momenteel in zijn werk?

    ‘Zulke leraars bestaan niet. In februari waren er, naar het schijnt, een twaalftal kandidaten. De meesten konden zelfs geen pedagogisch diploma voorleggen, laat staan dat ze Frans-Vlaams konden spreken. Ze kwamen sowieso niet in aanmerking. Een kleine minderheid bezat wel de nodige algemene pedagogische kwalificaties. Maar ze konden amper twee zinnen in het Frans-Vlaams uitspreken om hun kandidatuur te verdedigen. Vervelend: het zullen de taalleraars van je kinderen maar wezen.’

    Hoe moet het verder?

    ‘Men zal het voorlopig hiermee moeten stellen. Het rectoraat doet zelf niets om deze leraars te vinden. Het is aan de ANVT, die nochtans pedagogisch niet bevoegd is, om deze leraars te zoeken. Er is een projectleider aangeduid, lid van ANVT, voor het Frans-Vlaams.’

    Nederlands is volgens de Hauts-de-France een vreemde taal en volgens de ANVT zelfs niet verwant met het Frans-Vlaams

    ‘Leuk is te noteren dat de inspectie Nederlands in Noord-Frankrijk achter de schermen is gevraagd te volgen hoe dit project zal worden geïmplementeerd. Men is niet aan een contradictie minder of meer. Nederlands is volgens de Hauts-de-France een vreemde taal en volgens de ANVT zelfs niet verwant met het Frans-Vlaams. Maar het rectoraat vraagt wel aan een inspecteur Nederlands om een advies te geven over het onderwijsproject van het dialect. Kafka in Frans-Vlaanderen.’

    Staatsscholen

    Over welke scholen gaat het?

    ‘In februari werd door het rectoraat aan vier staatsscholen gevraagd een cursus Frans-Vlaams te organiseren. Twee lagere scholen in Kassel en Wormhout, bieden nu deze opleiding. Je moet je dit voorstellen als een initiatie Vlaamse cultuur in het algemeen, doorspekt met het leren van enkele woorden in het dialect. Voor de twee secundaire scholen, betreft het eveneens een school in Kassel en een andere in Hazebroek. Het werkt als volgt: beschikbare geldmiddelen zijn niet voorzien, alleen een klaslokaal. De leerlingen zijn vrijwilligers mits het akkoord van de ouders.’

    Ik sprak onlangs met de verantwoordelijke van een van deze scholen. Men stelt zich inderdaad veel pertinente vragen. Zijn voorkeur voor het Nederlands was duidelijk en een initiatie Frans-Vlaams werd als een gedoogbeleid benaderd.

    ‘Inderdaad. Deze directies beseffen maar al te goed dat, op termijn, het onderwijs van het Frans-Vlaams in concurrentie komt te staan met de lessen Nederlands die reeds worden aangeboden in het normale lessenrooster. Voorlopig gaat men dit laten begaan, maar van zodra het in het vaarwater komt van de lessen Nederlands zijn de schooldirecties bevoegd en niet meer het rectoraat. Vroeg of laat gaat er in die scholen een clash komen tussen beide opleidingen. En dat is een spijtige zaak, in het nadeel van beiden op een ogenblik dat het onderwijs van alle talen in Frankrijk achteruitgaat ten voordele van het Engels.’

    Bedreiging

    Kan dat op termijn het onderwijs van het Nederlands bedreigen?

    ‘In elk geval verstoren. Het punt is dat enkel de vereniging ANVT officieus erkend is als gesprekspartner bij de Hauts-de-France. Deze vereniging heeft ervoor gezorgd dat het Nederlands door de politici van de Hauts-de-France als een vreemde taal wordt benaderd. Alle subsidies gaan naar de werking van de ANVT. Over het Nederlands als regionale taal, of als taal van regionaal belang, wordt op het niveau van de regio Hauts-de-France niet gesproken.’

    Hoe komt dat de leraars Nederlands zo stil zijn in het debat?

    ‘Voor de jonge leraars zelf is het niet altijd makkelijk om een standpunt in te nemen. Dat komt omdat veel van die leerkrachten niet zeker zijn van hun baan. Ze verkiezen daarom te zwijgen. Stel je even in hun plaats. Daarom zie je in Frans-Vlaanderen enkele militante verenigingen die actief het Nederlands verdedigen, los van de officiële onderwijsmiddens.’

    Is een verzoening tussen partijen denkbaar?

    ‘De ANVT wist op slimme wijze in de laatste jaren van de Frans-Vlaamse streektaal en van de tweetalige bewegwijzering in de gemeenten een monopolie te maken. Surfend op de wateren van de (in taalmateries onkundige) Noord-Franse politiek beantwoorden ze perfect aan de bekende leuze: in het land der blinden is de eenoog koning. Men zal die “entente cordiale” moeten afdwingen tenzij deze vereniging inziet dat de door haar bewandelde richting op termijn niet leefbaar is.’

    In de Elzas is men er na een decennia lange strijd uiteindelijk in geslaagd naast het Elzassich, ook het Duits als regionale taal te laten erkennen. Waarom kan dat niet in Frans-Vlaanderen?

    ‘Frans-Vlaanderen is veel kleiner en kan het gewicht van de Elzas niet in de schaal leggen om dit zo maar af te dwingen. De Elzas heeft er trouwens 70 jaar over gedaan om dit te bekomen. Maar dit is inderdaad het voornaamste streven van de Frans-Vlaamse verenigingen inzake taal.’

    De oplossing, zoals in de Elzas, is te eisen dat het Nederlands als regionale taal wordt erkend naast en met de Frans-Vlaamse streektaal

    ‘De oplossing, zoals in de Elzas, is te eisen dat het Nederlands als regionale taal wordt erkend naast en met de Frans-Vlaamse streektaal. Bovendien dient men ook voor het Nederlands de status van zogenaamde taal van regionaal belang (langue d’intérêt régional) te bekomen. De taal van de buren is cultureel en economisch van strategisch belang voor een betere samenwerking tussen beide regio’s.’

    Vlaanderen

    Al gesproken met de Vlaamse regering over deze plannen?

    ‘Spijtig genoeg is Vlaanderen zo goed als afwezig in de strijd voor erkenning van het Nederlands als regionale taal, op het politiek niveau van de regio Hauts-de-France. De Taalunie duikt alleen maar op in onderwijsmiddens. Blijkbaar is men in Brussel en Den Haag vergeten dat de streek ooit een dialect van het Nederlands sprak en dat de inzet voor de redding van het Frans-Vlaams een eigen leven is gaan leiden en een brug kan maken met het Nederlands.’

    ‘Het is dit dossier, politiek gesteund door de voorzitter van de Hauts-de-France, dat geleid heeft tot de erkenning van het Frans-Vlaams als regionale taal. En het is deze trein die de Vlaamse regering en de Taalunie compleet hebben gemist.’

    Kan Vlaanderen helpen?

    ‘De Vlaamse regering zou permanent moeten lobbyen op het niveau van de raad van de Hauts-de-France. Maar het blijft bij oppervlakkige en zeldzame contacten. Dat terwijl er zo veel te doen is en niet alleen op cultureel gebied. Ook alle Vlaamse instanties in de grensstreek, of het nu gaat om werkgelegenheid of over toerisme, moeten er over waken dat ze geen foute boodschappen richting Frans-Vlaanderen verspreiden. En dat loopt wel eens mis.’

    ‘Niet het West-Vlaams maar het Nederlands is de taal van de bedrijven, van het onderwijs, van de kranten, van de horeca, enzovoort. Ruten ’98 was een leuk programma op televisie, maar zal de Frans-Vlamingen niet echt helpen om aan een baan te geraken in Vlaanderen.’

    * Jan Vanhille is niet zijn echte naam. Op verzoek van de betrokkene gebruiken we een pseudoniem.

     *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Om een lang verhaal kort te maken: er zijn daar dus veel handen te kort. Werk aan de winkel dus voor wij aan onze kant van De Schreve.

    En nu spreek ik even uit ervaring: er wordt naar ons uitgezien. Ga naar Cassel (Julius Cesar is daar trouwens ook nog geweest), bestel, liefst luid-op, in Plat WestVlams ’n ferme pinte bier, en binnen de kortste keren bent U de meest welgekomen allemansvriend van uren in ‘t rond….

    Dergelijk succes belffde ik reeds in mijn opfreoeien, maar toen wa   ren dat meetal bejaarde mensen. Nu sxcjin t fagt vooral de JEUGD re zijn, die maar net genoeg krijgt van boklessen in sa   t o zo typsch West-Vlaams van ons.

    Goy giee nu ol no rus? Nikne, weie.

    Impossible n’est pas Français… En leite dasse ên…..

    *

    Digithalys

    07-04-2022, 08:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 504 – NOCH BLOEMEN NOCH KRANSEN WANT NET ALS IN 1581 WORDT DE AKTE VAN VERLAETINGJE DOOR DE DADERS ZELF OPGESTELD

    .

    WOENSDAG 6 APRIL 2022

    *

        504 – NOCH BLOEMEN NOCH KRANSEN WANT NET ALS IN 1581 WORDT DE AKTE VAN VERLAETINGJE DOOR DE DADERS ZELF OPGESTELD

    *

    I N H O U D

    Wie het verleden ,iet kent, beleefft zijn eigen toekomdt als een slaapwandelaar, total afhnkelijk van wat de – uitgekcohte - Regime Pers ons wil wismaken. Al naargelang hun humeur van de dag, al is en blijft die islamo-ùarxistich van boventoon.

    Maar af en toe eens achterom kijken, kan wonderen doen. Elke terugblik fungeert dan als een opkikkerje.

    Dus, in het licht van de aan de gang zijnde uiteenrafeling van bepaalde Heilige Huisjes der Vaderlandse ‘Instellingen’ wertkt bevrijdend voor zij die het goed menen. ‘De ziel van het Kind’, weet U nog? Daarmee is de ontkerstening begonnen. Van ‘Cristelijk’ nar ‘Neitraal’, en Neutraal als voorbereidiing voor de sliupende haast voltooiede islamisering.

    Enfin de Francofoniet doet dan maar wat ze niet laten kan. Leees Doorbraak hoeronder, dat toevallig toch, precies verschint op de dag dat de Noorderburen terublikken op DE ACTE VAN VERLAETINGHE, het Uinteenvallen der Zeentien Prpvincies. Die voor hen het begin waren van een Nieuwe Guden Eeuw, maar voort het Kathokieke Vlaanden der onderwerpign meerbracht aan de de Spaanse tirannie. Zij het nog onder het alziend oog van Keuzer Karel V, de Habsburger ‘in wiens Rijk de zon nooit onderging’….

    Maar de eeuwenlange leemelking van het rijke Vaalderren was voorgoed begonnen…

    Inderdaad, toen was De Niwue Wereld pas opegegaan. In Amerika lag het goud der Inca’s en der Azteken voor het rapen… Daar kon men de plaatselijke bevolkin gewoon doodslaan, wt in Vlaanderen toch niet zo simpel was..

    Vanddag is de Francofone Staatskas inderdaad weer goed gevuld. Dank zij de oorlogsmisdaad door Di Rupo van wapenleveringen aan een oorlogoerend lalnd, nls het door het Westen tot opstand opgrstookte Oekraïne….

    Wie zei daar ooit weer dat misdaad nooit looont?

    Die bekocht dat mrt Zijn dood aan jet Kruis….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    6-2022

    Mijn Naam Is Haas*

    *

    Om in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te geraken, moet ge een flink stukje kunnen liegen. Liegen dat ge zwart ziet. Dat is althans mijn conclusie nadat ik de vertegenwoordiger van Rusland hoorde vertellen dat ze – weer eens – helemaal niets fout gedaan hebben daar in Oekraïne. Dat het vermoorden en zelfs terechtstellen van Oekraïense burgers allemaal opgezet spel was. Alle vierhonderd en zoveel, tot nu toe. Dat de burgerdoelwitten getroffen waren omdat de Oekraïeners vlak ernaast raketwerpers, tanks en geschut hadden geplaatst., naast 90% van alle gebouwen in Marioepol dan, want zoveel ligt daar nu plat. Dat de mensen die willen vluchten, dat zouden kunnen, terwijl ze amper de kans krijgen, zeker uit datzelfde Marioepol. Dat ze daar nog nazipraktijken hebben en fascistisch denken zoals in de vorige eeuw, 75 jaar geleden. Inbegrepen de joodse president.

    De waarheid zal eerder zijn dat ze zich daar in het Kremlin vreselijk misrekend hebben. Dat die oorlog die na 5 dagen gedaan had moeten zijn – wat kon worden afgeleid aan de rantsoenen die de Ruski’s hadden meegekregen   - nu al meer dan 5 weken duurt. Het grootste land ter wereld blijkt ook de grootste valsspeler te zijn of, om het juister te stellen, geleid te worden door een bende valsspelers, die niet alleen de wereld, maar ook de eigen bevolking wat wijs maakt. Met die laatste kunnen we alleen maar medelijden hebben.

    *"Mijn naam is haas" is een gezegde dat betekent dat iemand van niets weet. Dit gezegde wordt vaak gebruikt als iemand zegt van niets te weten, maar eigenlijk de schijn ophoudt.

    “Ja, mijn naam is haas, ik weet van niks. Is hier wat gebeurd, dan weet ik daar niks van”. (Refrein van het liedje van het Lowland Trio).

     *

    IS HET EINDE VAN BELGIË SCHRIKBAREND NABIJ?

    **

    **

    Doet nieuwe schoolvakantie regeling in het Zuiden ons geliefde vaderland barsten?

    Satire - 05/04/202

    *

    Onze vaderlandse politici (m/v/x) hebben het niet onder de markt. Nadat in 2012 eindelijk een oplossing was gevonden voor ‘probleem 177’ – de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde – en naar het woord van wijlen Steve Stevaert op slag de overige 176, wél belangrijke problemen opgelost konden worden, leek België op weg een koninkrijk van peis en vree te worden.

    Rampspoed

    Helaas, driewerf helaas! Sindsdien doken tal van nieuwe problemen op, als daar waren: het aftreden van koning Albert II, de aanslagen in Zaventem en Brussel, de afstand van 13,28 hectaremorzels vaderlandse grond aan Nederland, het Marrakeshpact, de defenestratie van Gwendolyn Rutten door het trio De Croo-Lachaert-Van Quickenborne, de coronacrisis en de kernuitstap. En alsof er daarmee geen rampspoed genoeg over ons dierbaar België was neergedaald, kwam Vladimir Vladimirovitsj Poetin in februari op de onzalige gedachte om op het Europese continent een oorlog te ontketenen die zich ook in het heilig land der vaa-aad’ren laat gevoelen.

    Al deze kommer en kwel is evenwel klein bier bij hét probleem dat nu de kop opsteekt en dat wis en waarachtig het predicaat ‘majeur’ verdient: het parlementair reces, vulgo de vakantieweken van de vertegenwoordigers des volks. Een majeur probleem waar, opmerkelijk en toch ook niet, in de vaderlandse pers nog met geen letter over geschreven is, laat staan dat er in Terzake of, godbetert, De Afspraak al over gepraatprogramma’t is.

    Opgeblazen

    Zoals de meeste andere, om niet te zeggen alle problemen in dit land, is ook dit majeur probleem door de Franstaligen verwekt. Het heeft het Parlement van de Franse Gemeenschap, pardon: le Parlement de la Fédération Wallonie-Bruxelles, bestaan op 30 maart jongstleden een ontwerpdecreet goed te keuren ‘relatif à l’adaptation des rythmes scolaires annuels’. Met één druk op de groene stemknop heeft een ruime meerderheid van zijn leden een van de schaarse pijlers onder het Ene en Ondeelbare Vaderland opgeblazen: de schoolvakantieregeling.

    De unitaire regeling die sinds 1831 in voege was, zorgde ervoor dat alle Belgen, Vlamingen zowel als Walen, Nederlandstaligen evenzeer als francophones en deutschsprachigen Ostbelgier, waardige mitsgaders onwaardige, op één en hetzelfde ritme van de schoolvakanties leefden. Deze regeling is op 30 maart door le Parlement de la Communauté Wallonie-Bruxelles schaamteloos gedynamiteerd. Vanaf volgend schooljaar is de vakantieregeling in de Franstalige landshelft niet langer dezelfde als in de Vlaamse.

    Dramatisch

    Voor de onderwijswereld zelf vormt dat geen enkel probleem. Voor (Brusselse) ouders die om een of andere reden hun schoolgaande kroost over het Nederlandstalige en Franstalige onderwijsnet spreiden, is de nieuw geschapen toestand lichtelijk vervelend. Werkelijk problematisch, om niet te zeggen ronduit dramatisch, zijn de gevolgen van bovengenoemd decreet voor de leden van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en voor de ministers en staatssecretarissen van de federale regering.

    Hoe, in hemelsnaam hoe moeten onze federale parlements- en regeringsleden (m/v/x) voortaan reces nemen? En dan bedoelen we niet het zomerreces, de acht of negen vakantieweken van de vertegenwoordiger des volks – het dubbele van de wettelijke vakantieweken des volks –, maar de overige, over het jaar gespreide arbeidsvrije weken.

    Vrijstelling

    Om pedagogische redenen worden de peuters, kinderen en tieners die op de schoolbanken kennis en wijsheid vergaren, tijdens het schooljaar vier keer van lessen vrijgesteld: in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie en de paasvakantie.

    Om onbekende maar zeker geen pedagogische redenen stellen de parlements- en regeringsleden, die nochtans geacht worden kennis en wijsheid te bezitten of ten minste te doen alsof, zichzelf tijdens het parlementair jaar vier keer van werken vrij: in het herfstreces, het kerstreces, het krokusreces en het paasreces, die telkens samenvallen met de gelijknamige schoolvakantie.

    Uitzichtloos

    In het tot nog toe unitaire stelsel heerst over die recesregeling volstrekte unanimiteit over alle taal- en fractiegrenzen heen. Nu, tien jaar na BHV het schoolvakantiestelsel is gesplitst, doemt het uitzichtloze probleem op hoe de federale politici (m/v/x) voortaan reces zullen nemen: volgens het Nederlandstalige of volgens het Franstalige regime? (De gedachte dat ze beide regimes cumuleren en hun royale recesregeling nog meer oprekken, is zo pervers, dat we ze hier niet durven te vermelden.)

    Over zes maanden is het al prijs. In het Franstalig onderwijs begint de herfstvakantie op 24 oktober, in het Nederlandstalig pas op 31 oktober. Kunnen de Kamerleden vergaderen in de week van 24 tot 31 oktober? Na de gemeenschappelijke veertiendaagse kerstvakantie, rijst hetzelfde probleem met de krokusvakantie: die begint op 20 februari 2023 en duurt in Vlaanderen één week maar in het zuiden des lands twee weken.

    Nadien wordt het helemaal leuk. In Vlaanderen is er van 3 tot 16 april paasvakantie, in het Franstalige landsdeel niet. Kunnen de Kamerleden en federale ministers al of niet met reces? Van 1 tot 12 mei zijn de Franstalige scholen dicht wegens de lentevakantie, de Vlaamse niet. Is er in die periode ja dan neen parlementair reces?

    Grootviroloog

    Het is zonneklaar: de vaderlandse politiek staat voor een majeur probleem waarvoor dringend een oplossing moet worden gezocht. In de wandelgangen is reeds sprake van de oprichting van een GEMR (Groep van Experts voor Recesstrategie). Siegfried Bracke, die als gewezen Kamervoorzitter om advies is gevraagd, zou naar verluidt de Grootviroloog als voorzitter naar voor schuiven. Elders fluistert men ons in het oor dat de ministers van Democratische Vernieuwing Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR) overwegen over de kwestie een burgerbevraging te houden.

    Ten slotte vernemen we van een andere betrouwbare bron dat op het Paleis de vrees begint toe te slaan voor een zware communautaire confrontatie. Sommigen sluiten niet uit dat ze kan uitlopen op de splitsing van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en gevolglijk van het koninkrijk zelf.

    Nieuwsbrief

    Nieuws van DBNL - april 2022

    *

    Omslag van het boek ‘Plakkaat van verlatinge’.Het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581 is een van de belangrijkste documenten uit de Nederlandse geschiedenis. Het werd ook wel ‘Akte van Verlatinghe’ genoemd. Met deze akte verlieten de Noordelijke Nederlanden na een vergadering in de Staten-Generaal het Habsburgse Rijk en verklaarden ze niet langer bestuurd te willen worden door de koning van Spanje. DBNL brengt het Plakkaat van verlatinge online in de editie van historica M.E.H.N. Mout uit 2018, met een uitgebreide inleiding en aantekeningen.

    *

    Polydoor en Theodoor en andere novellen en schetsen (1883) is een uitgave met negen stukken van de toen reeds overleden Rosalie Loveling en één langere novelle van haar twee jaar jongere zus Virginie. Die novelle, Polydoor & Theodoor, verhaalt over een gezelschapsjuffrouw die terechtkomt in een gezin waarin een te lakse opvoeding heeft gezorgd voor onuitstaanbare karakters. Ook de negen schetsen van Rosalie behandelen elk in haar opmerkzame, sobere stijl verschillende facetten van opvoeding en onderwijs.

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ach, die Gezusters Loveling, de Tatens van wijlen, CYRIEL BUYSE, wereldberoemd tot in Parijs met HET GEZINN VAN PAEMEL…

    De beide Loevelings, met hun geheim dagboek van en tijdens de jaren ’14-’18. MOEST HET UITGKOMEN ZIJNN? DAN HAS Vlaanderen er tsee artelaressen bij. Zelf Stijn Streuvel wist het: ooelofqdagboek bijhiudeb sribd gekijk let hoogverraad….

    En beetje zoals nu….

    En och Cyrielk Buyse had maar één fout. Hij was ’n naturalist. Zijn tijd ver vooruit.

    Zo zijn er geen meer. Voorloppig ltovh niet.

    Is ook minder nodig, want de wereld is veranderd in de door deze geniale Ziener gewenste richting. Los van alle beperkingen enerzijds, maar anderzijds veel te dicht bij

    de Ballade des Peenus.

    **

     

    Digithalys

    06-04-2022, 11:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.503 - ELECTRICITEITSPALEN ZIJN ALS WURGPLAEN DIE ONZE ZUUVERDIENDE SPAARCENTEN DOORSLUIZEN NAAR DE MOILIN ROUGE

    .

    DINSDAG 5 APRIL 2022

    *

    De 1312 Zelfmoord Hulplijnn

    EDF als ideal zelfmoortmiddel…..

    *

        503 - ELECTRICITEITSPALEN ZIJN ALS WURGPLAEN DIE ONZE ZUUVERDIENDE SPAARCENTEN DOORSLUIZEN NAAR DE MOILIN ROUGE

    *

    I N H O U D

    Och Amerikaansedi electrscihe stoel… Is gewoon kinderspel. Die kietelt wel even, maar ’t is rap over.

    Met EDF duurt de aftapping van ons bloed en onze Vlaamse welwaart nu al haast 200 jaar, nameijk zo lang als dit Kloteland al bestaat.

    Gewoon via ht Vlaams Parleetnt via OnTEIGENENIG, de banekn doorlknippen: dat is toch niet meer dan het bewijs van VIJF minuren polutieke moed!!!!!

    Achteraf kunnen we oze voerten dan gewoon bijwamen aan de gloed van onze spaarcenten in die kussensloop aan onzz voeten.

    Laat de vervlaamsing van ons stroomverbruik mzar eens het speeerpint worden van de volgende verkiezingen, en ge zult zien!!!!! Jele karavanden Frans sprekdnede Rijkaards zullen hals over kop de grens oversteken.. Blij dat ze het er levend ja zelfs ongestraft van af gekomen zijn…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    05-04-2022

    MOET ER NOG STROOM ZIJN ?

    *

    Er is ook weer minder goed nieuws over het plan om het Europees wagenpark te elektrificeren. Om dat te verwezenlijken, zouden tot in 2030 elke week 14.000 laadpalen moeten worden geplaatst. Momenteel is dat maar de helft, wat nog veel is maar niet genoeg. Zelfs mocht het aantal verdubbelen, zijn we er nog niet, want om al die wagens rijdende te houden zou de Europese elektriciteitsproductie moeten verdubbelen, wat voorlopig niet zal lukken wegens o.m. de Green Deal en de energie problemen.

    Via het personeelsblad van DAF-Trucks, dat ik als oud-medewerker nog steeds krijg, verneem ik dat het bedrijf zijn eerste elektrische vrachtwagen, de DAF CF Electric, heeft geleverd in Vlaanderen aan het transportbedrijf Snel uit Deinze. Het voertuig heeft een actieradius van 200 km en zal ingezet worden voor sportgigant Nike uit het Limburgse Ham. Voor ritten naar bv Venlo houdt men er wel rekening mee om, indien nodig, een laadstop in te lassen ergens halfweg. Om maar te zeggen dat zware elektrische vrachtwagens voor internationaal vervoer op lange afstand nog niet voor morgen zullen zijn. Dat wordt meer dan waarschijnlijk wachten op een doorbraak i.v.m. de waterstofontwikkeling.

    . RECORDAANTAL VLAMINGEN WISSELT VAN ENERGIELEVERANCIER

    ©Photo News

    Vandaag om 01:00

    *

    Nu de energieprijzen pieken veranderen meer Vlamingen dan ooit van leverancier. Ruim een op de vier gezinnen ging in 2021 elders op zoek naar een minder duur stroomcontract.

    Meer en meer gezinnen bekijken of ze bij een andere energieleverancier niet goedkoper af zijn nu de facturen voor elektriciteit in een jaar zijn verdubbeld en voor aardgas verdrievoudigd. Een recordaantal Vlaamse gezinnen stapte in 2021 over naar een andere energieleverancier, leert het jaarrapport van de Vlaamse energiewaakhond VREG.

    760.000 Vlaamse gezinnen veranderden vorig jaar van elektriciteitsleverancier, of 6 procent meer dan in het vorige piekjaar 2019. Dat betekent dat ruim een op de vier huishoudens overstapte naar een ander energiebedrijf. Voor aardgas ligt het verloop nog hoger. Daar stapte 29 procent van de huishoudelijke klanten, of 570.000 gezinnen, naar een nieuwe leverancier over.

    Bij de professionele afnemers, zoals zelfstandigen en kmo’s, is de toename van het aantal leverancierswissels nog meer uitgesproken. Terwijl gewoonlijk jaarlijks zowat 25 procent van de bedrijfsklanten van elektriciteitsleverancier verandert, was dat vorig jaar net geen 30 procent. Voor gas sloot 40 procent van de bedrijven vorig jaar elders een contract af.

    Faillissementen en overnames

    Door de grote aandacht voor de oplopende energieprijzen bekijken meer mensen of hun energiecontract nog wel voldoet. Een recordaantal gezinnen en bedrijven simuleerde in 2021 via de V-test, de prijsvergelijker van de VREG, welk energiecontract voor hen het voordeligste is.

    netto

    analyse

    Wat als het echt misloopt op de energiemarkt?

    Een belangrijk deel van de leverancierswissels gebeurde ook buiten de wil van klanten om, door overnames en omdat enkele energiebedrijven overkop gingen. Zo werd in de zomer de overname van de Belgische klantenportefeuille van Essent afgerond. Het energiebedrijf Luminus kreeg er plots 164.000 gezinnen bij als klant voor elektriciteit en 113.000 voor gas. Het omvallen van Vlaamse Energieleverancier en Watz leidde er in december toe dat heel wat klanten onverwacht bij een andere leverancier belandden. Zo kwamen 100.000 elektriciteitsklanten bij de noodleverancier Fluvius terecht. Een groot deel van hen switchte nog diezelfde maand met terugwerkende kracht naar een andere leverancier. Ook in de eerste maanden van dit jaar moest nog een deel van de gedupeerden op zoek naar een nieuw commercieel energiecontract.

    Dat maakt dat ook in januari en in februari het aantal leverancierswissels zeer hoog lag. Voor elektriciteit stapten in de eerste twee maanden van dit jaar al 220.000 klanten over, de helft meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal wissels voor gas lag in de eerste twee maanden van dit jaar een kwart hoger, met 150.000 klanten die overstapten. Bij de klantendiensten van energiebedrijven staan de telefoons al maanden roodgloeiend.

    220.000

    leverancierswissels

    In de eerste twee maanden van dit jaar veranderden 220.000 klanten van elektriciteitsleverancier, de helft meer dan in diezelfde periode vorig jaar.

    Ook 2022 lijkt op weg een recordjaar voor leverancierswissels te worden. Sowieso neemt het aantal overstappen sinds de liberalisering van de Vlaamse energiemarkt in 2007 toe. De concurrentie tussen leveranciers is toegenomen met stelselmatig meer consumenten die regelmatig shoppen waar het op dat moment het goedkoopst is.

    Vaste prijzen worden schaars

    De marktdynamiek kan de komende maanden verder toenemen naarmate meer energiecontracten met vaste prijzen aflopen. Wie voor de zomer van vorig jaar een vast contract afsloot was gedurende een tot drie jaar beschermd tegen de prijsstijgingen op de groothandelsmarkt en had er weinig bij te winnen een nieuwe leverancier te zoeken. Maar naarmate meer en meer vaste contracten aflopen, wordt het ook voor die consumenten aantrekkelijker om naar een andere leverancier over te stappen.

    Veel meer gezinnen met afbetalingsplan voor energierekening

    Omdat de risico’s door de volatiele markten te groot zijn, is behalve Luminus geen enkele leveranciers nog bereid contracten tegen een vaste prijs aan te bieden. Terwijl begin vorig jaar 71 procent van de Vlaamse gezinnen met een vast contract ingedekt was tegen prijsschommelingen, was het aandeel vaste elektriciteitscontracten begin dit jaar gedaald naar 63 procent. De verwachting is dat stelselmatig meer en meer gezinnen in contracten met variabele prijzen belanden.

    Engie en Luminus domineren markt

    De grootste winnaar vorig jaar was Luminus. Diens marktaandeel sprong dankzij de overname van Essent België van 18 naar 25 procent. Het dochterbedrijf van het Franse EDF verstevigt zijn positie als het nummer twee op de Vlaamse elektriciteitsmarkt, na Engie Electrabel, dat een stabiel marktaandeel behoudt van 40 procent.

    Voorts waren er vorig jaar weinig wezenlijke veranderingen bij de grootste elektriciteitsleveranciers in Vlaanderen. Het nummer drie Eneco behield een marktaandeel van 12 procent en kreeg er 15.000 huishoudelijke klanten bij. TotalEnergies, het vroegere Lampiris, wist 18.000 extra gezinnen aan te trekken en behield een marktaandeel van 7 procent. Het nummer vijf, het Luikse Mega, moest het met 29.000 gezinnen minder stellen, waardoor het marktaandeel zakte tot net onder 5 procent.

    Tobe Steel

     

     

     

    Tandengeknars

    *

    Mijmeringen over een sluimerende islamisering

    Openlijke Islamisering

    **

    Dat onze samenleving aan een razend tempo islamiseert, is iedereen met een stevig koppel kijkers in de kop al wel opgevallen! De knieval voor de islam verbrijzelt zowaar de meniscus van onze beschaving! Straks is het immers weer ramadam, het vreetfestijn bij nacht en ontij. Het valt nu al met een meer dan meteorologische zekerheid te voorspellen dat de kranten flink zullen aandikken met allerlei artikels die het schransen van duiding moeten voorzien; schoolhoofden zullen zich voor de camera’s vertrappelen met aankondigingen van privileges voor moslimkindjes die ’s morgens, tomeloos volgevreten en stijf van de suiker, niet bij de les kunnen blijven; politici van schier alle partijen zullen zich alweer voor diezelfde camera’s uitsloven om geen iftar te moeten missen en hun ‘solidariteit’ met de geveinsd uitgehongerde islamitische gemeenschappen te betuigen en de complete culturele sector zal alle acteertalent weer uit de kast moeten halen om die ene traan over hun bolle wangen te laten rollen als bewijs van een gluiperig mededogen met zoveel religieuze opoffering.

    De knieval voor de islam verbrijzelt zowaar de meniscus van onze beschaving!

    Maar als er ergens, meestal besmuikt in een hoekje, een ‘obsolete’ katholiek zijn geestelijke vasten houdt, zullen diezelfde overgesubsidieerde artistieke acrobaten, met eenzelfde meteorologische zekerheid, alles in het werk stellen om het gammele geweer met zwier van schouder te veranderen en de verder voor niemand overlast bezorgende katholiek te honen en belachelijk te maken met zijn pseudo-seculiere levenshouding. Ach, wat weten ze het toch allemaal zoveel beter in hun door het klootjesvolk betaalde tempels van cultuuur-marxistische pezenweverij!

    Even openlijk verscheen er, naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Boeh’ (Baas Over Eigen Hoofd), een artikel in De Standaard Weekblad van 26 maart dat voor de elfendertigste keer de uier van het hoofddoekenverbod tot een vacuüm getrokken vleeszak uitmelkte. Aan het woord komt Samira Azabar, sociologe en ‘onderzoekster’ aan de UA, die in de rivier der jammerklachten – of is het al een oceaan? – een steentje wil verleggen met de uitspraak: “Als vrouw met een hoofddoek mag ik geen maatschappijkritiek geven, maar wel poetsvrouw zijn.” Het vergt een door DPG-Media geformatteerd journalistenbrein om hier een graat in te zien. Wie zich tooit met een vrouwelijkheid beteugelende hoofddoek, zet zich immers ‘buiten de samenleving”, steekt er onverbloemd de middelvinger naar op en heeft niks te zeggen; wie zich echter, zelfs als een ten onrechte gebagatelliseerde poetsvrouw, inspant en meewerkt aan de samenleving, heeft natuurlijk ook iets in de pap te brokken. Nochtans krijgt Azabar bijval van Ida Dequeecker (78), eveneens lid van Boeh en ‘Dolle Mina’ van het eerste uur, die ongetwijfeld decennia geleden haar BH verbrandde om haar borsten de vrije loop te laten maar nu het hoofd gewillig wikkelt in het nauwsluitende textiel van de oppressie. Betere beschrijving, tevens ridiculisering, van het onsamenhangend feministisch gezwets is moeilijk denkbaar!

    Sluimerend islamisering

    Maar er is ook een veel minder opzichtige kant van de stellige islamisering. Veel meer verdoken, ja zelfs bijna clandestien! Laten we, met uw permissie, toch even bij de ‘vrouwenborst’ blijven. In november van vorig jaar verscheen bij uitgeverij Borgerhoff en Lamberigts het nieuwe vuistdikke boek “Dit is Europa” van de verfomfaaide professor Hendrik Vos, zoeteliefje van de openbare omroep en klaarblijkelijk ‘enige stem’ als het over de EU moet gaan. Op de kaft prijkt het schilderij van Erasmus Quellinus II (1607-1678), “de Verkrachting van Europa”; in volle glorie te zien in het Prado te Madrid. Quelllinus is geen onbekende! Hij was leerling, later naaste medewerker, van ‘onze’ onovertroffen Pieter Paul Rubens, meester van de Antwerpse Sint-Lucasgilde en telg uit een bekende artistieke familie.

    Op het doek ziet men de stevige Fenicische prinses, in al haar barokke zwaarte, gezeten op de ietwat zelfingenomen witte stier, waarin Zeus zich had veranderd om nader tot haar te komen zonder dat zijn jaloerse eega, Hera, dit door had. Quellinus schildert Europa met ontblote borst, waarop, van in het midden, een knoertharde, bolle tepel je uitnodigend in de ogen kijkt! En net daar heeft de uitgeverij, op de kaft van het boek, een sterretje geplaatst, ongetwijfeld een referentie naar de ‘sterren’ van EU. Edoch, ik heb het boek met overtuiging niet gekocht. Omdat dat sterretje, net op die frivole maar kwetsbare plek, meer zegt over de huidige EU, dan Vos zelfs met een splijtende pen had kunnen beschrijven. De lectuur van het boek scheen plots volslagen overbodig!

    Kleinigheidje zegt U? Mogelijk. Maar dan is er de reclame van het beddenbedrijf Magnitude, Handmade Bedding. Iedereen kent de publiciteit van dit bedrijf wel: een vrouw ligt lang uitgerekt en genietend te slapen op de fluwelen vacht van tientallen wolven (vroeger zelfs negers, als ik me niet vergis) die zich in een ondersteunend imbroglio hebben gewenteld. Eertijds was de vrouw naakt tot het middel; ‘l’origine du monde’ kuis bedekt door een warme wolvenkop. Nu werd de vrouw een baby-dolletje aangemeten; gewis om de tere moslimhartjes – tenminste als het op bloot aankomt – niet te kwetsen.

    En dan is ook nog die fameuze SPA-reclame! Het water, voor alle duidelijkheid, niet de opgeheven naam van de (alles behalve nog) socialistische partij van Vlaanderen. Drie zwart-wit foto’s van Linda Deplacie prijken onder of naast elkaar, de borsten ontbloot (althans in de ‘boekskes’). Op openbare plaatsen werden de foto’s reeds pudiek boven de tepelhof afgeknipt. Echt veel verschil tussen de drie foto’s, op de wat doffere ogen na, is er niet. Linda, nu 61, werd al eens op dezelfde manier gefotografeerd in 1985 en 2002; die foto’s staan nu zusterlijk naast elkaar geprojecteerd. De boodschap is duidelijk: wie SPA drinkt, blijft eeuwig jong! Nochtans, zelfs tegen de gecastigeerde openbare campagne kwam protest, volgens GVA, van ‘verschillende groepen jongeren’. Jongeren … waarvan ondertussen iedereen weet wat dat woord in journalistieke code betekent! Toch?

    Net als 37 jaar geleden poseert Linda (61) naakt, maar daar zie je nu minder van: “Ik was ooit het Spa-meisje, nu ben ik de Spa-tante” | Het Nieuwsblad Mobile

    Sluimerende Islamisering overal en “tout court”!

    Tot hiertoe ging het over de sluimerende islamisering in de bedrijfswereld: een uitgeverij, een beddenbedrijf, een fabrikant van water. Wie, zoals vanouds, de bedrijfswereld nu nog als “rechts” verslijt, heeft de laatste jaren op Mars gewoond – op Venus heerst de laatste tijd sowieso al een verstikkend zuurstoftekort! Rechts is de mercantiele sector echter geenszins nog! Eerder nog likken de handelshuizen, gretig en wars van elke culturele eigenheid, het grootste globalistische gat waaruit het meeste geld gutst: de ‘homo economicus’ in al zijn glorie! Maar ook elders is die sluimerende islamisering merkbaar! Neem Suzanne (pseudoniem, naam bekend bij de redactie), een kleuterjuf met een hart. Ze leek voor de job in de wieg gelegd; tot haar collega (niet in dezelfde school), juf Magalie van de Blokkendoos, door drieste islamitische ouders onterecht en zonder enige grond werd beschuldigd van kindermisbruik. Juf Magalie werd vrijgesproken, bewijzen ontbraken volledig, en toch kunnen de moslimvrouwen het mekkerend islamitisch gejodel ten gehore brengen op hun overwinningsfeest, want de juf zal voor het leven getekend blijven. Deze gruwelijke zaak zal haar blijven achtervolgen. Sindsdien censureert Suzanne zich, houdt dossiers bij, voelt elke spontaneïteit vlieden. Altijd waakzaam, ook waar het niet zou hoeven!

    Een andere collega (in weer een andere school) had een hele poos geleden de jaarlijkse attractie “soep maken met de kleuters” al afgevoerd omdat de vader van een eenkennig kind, een Indische moslimfundamentalist, stennis had gemaakt toen de juf geen bevredigend antwoord bij elkaar wist te verzinnen op de vraag of de kip, in het kippenbouillonblokje, wel halal geslacht was … (Nee, we vinden dit echt niet ter plekke uit!)

    Op een willekeurige bouwwerf in Antwerpen dan. De sfeer is voortreffelijk tussen de uitsluitend Vlaamse bouwvakkers: er wordt hard gewerkt maar ook gelachen, gezongen, althans verwoede pogingen daartoe ondernomen, bijwijlen warempel een Antwerpse schone “op haar retour” nagefloten die zich, heel toevallig, de niet meer verhoopte aandacht alleszins laat welgevallen en haar pas zelfs even matigt om de genieting te rekken. En ook de buren zijn tevreden: de bouwvakkers doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Tot de afwerking van het gebouw nadert en de Vlaamse metsers bijstand krijgen van vreemde “chef d’oeuvres”. De bouwwerf metamorfoseert spoorslags tot een Babel waar de eertijdse spontaneïteit razendsnel uitkookt tot een rechten en plichten-discours over miskende (witte) privileges en de vanzelfsprekendheid verteerd wordt tot het ruïneuze residu van collisie en conflict.

    Subtiele, sluimerende, welhaast onzichtbare islamisering is overal om ons heen. Misschien dat het hoog tijd wordt om toch eens na te denken over welke wereld we aan onze kinderen en kleinkinderen willen achterlaten.

    Spietse De Vleeschouwer

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    En natuurlijk is de stijgende levensduurte bij ons in hrt hele Westen, nog Klein Bier vergeleken met wat er ons Slavisch Christelijk broedervolk in Oekraïne is overkomen. Al bijft het gissen naar het oorzakelijk verband tussen beide gebeurtenissen. Wie was er namelijk

    het eerst:

    de kip of het ei.

    Zal later nog wel blijken, eenmaal de tijden er rijp voor zijn.

    Anders gezegd, Vriend Poetin: stop daarmee. Wees; zoals Peter de Grote, groot in de Vrede. Niemnd anders op de hele wereld dan het machtige Rusland is daartoe in staat, want de rest van de ‘Wereldleiders’ zijn in mijn ogen niets anders d  an verkapte Islamo-Marxistishce onderkruipers.

    *

     Digithalys

    05-04-2022, 09:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.’SONDERBEHANDLUNG LUNG’ VAN DE ISAM IN RUSSICHE UNIFORMEN, EN MORGEN VAN HETZELFDE IN SCOTEN BIJ ANTWERPEN?

    .

    MAANDAG 4 APRIL 2022

     

         502 – VANDAAG KIEV ONDER DE ‘’SONDERBEHANDLUNG LUNG’ VAN DE ISAM IN RUSSICHE UNIFORMEN, EN MORGEN VAN HETZELFDE IN SCOTEN BIJ ANTWERPEN?

    *

    I N H O U D

    De Regeime Media huilen in koor als een roedel losgebreooekn boswolben, die wel bloed ruiken, maar niet goed weten van waar de wind komt. Ze tareren er dus maar op los. Zoals Voltaire het in de jren 1700 ooit uitdrukte: Lirg er maar op los, altijd zal er wel iets van overblijven…. Vooral in de diditale werld zijn de mogelojkheden onbeperlt. Liegen als God in Franlrijk…. Waar men van Micro(s Marcro’s maakt….

    Als later oooit deze oorlogmiosdadigers – want dat zij het - voor de Rechter zulen vershijnen, zullen die raddraaiers hoogst waarschijnlij het geweer van schouder moeten veranderen.

    Neemt ondertussen niet weg, dat Moskou daar in Oekraïne met vuur speelt. Die criminelen immers - Tsetsjeense Moslims? - droegen immrs het Russidh Uniform…

    Goed geprobeerd, Dames en Heren Slinxen. Goed gerpbeerd. In de ijdele hoop dat wie niet waagt, ,oet wint?. Christernrn die andere Christeren als hondena fslachten?! Hebde ze nog wel altijd allemaal op ‘ tij?

    In he Duits heet dat HINEIN INRTERLE¨RETEIREN’…

    Gelukkkg is daar nog TSCHELDT op hun manier tijdig de Virr Weverkens – méé aijn er niet meer - te waarschuwden… Want, (zie afbeelding bij jet artikel) de aantrekkelijke wijad is in ons midden. Zij hrt ‘, n beetje, naar onze smaak, te diep ingeduffeld…. Liever open en bloot, kaarten op tafel….

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

       

    04-04-2022

    DE SPECIALE MILITAIRE OPERATIE

    *

    Vorige week wist António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, te vertellen dat het hoog tijd werd een einde te maken aan wat hij ‘de absurde oorlog in Oekraïne’ noemde. De man vergiste zich blijkbaar want, volgens het Kremlin althans, is er daar helemaal geen oorlog, alleen maar een ‘speciale militaire operatie’.

    Wat die operatie inhoudt, dacht men dat dat te maken had met het willekeurig bombarderen van woonblokken, scholen, crèches en hospitalen, zoals we dat al kennen van wat het laatste decennium is gebeurd in Grozni, Aleppo en nog zo’n paar onrustige plaatsen, waar men de Russen ter hulp had geroepen.

    Nee, een ‘speciale militaire operatie’ houdt blijkbaar in dat, wanneer de ‘ordehandhavers’ ergens moeten vertrekken, ze ‘en passant’ ook even zowat iedereen doodschieten die op straat komt en – als dat laatste niet gebeurt – ook wie niét op straat komt. Zelfs het martelen en terechtstellen van burgers in hun eigen woning of achtertuin hoort blijkbaar daarbij: handen op de rug vastgebonden en dan een kogel door het hoofd.

    Zeg niet, dat het niet waar is, want de beelden zijn de hele wereld rond gegaan, behalve in Rusland waarschijnlijk en misschien niet op de officiële Chinese zenders.

    ‘Slow Joe’ kreeg heel wat kritiek toen hij – voor eigen rekening, zei hij daarna – stelde dat men beter van Poetin vanaf geraakte. Ik hoefde daar niet meteen op te reageren, want dat had ikzelf eerder ook al gesuggereerd in mijn blog van 19 maart (‘Toch maar Europa’).

    Nooit meer oorlog? Dat valt nog te bezien. Als het maar geen ‘speciale militaire operatie’ wordt

     *

    EU BEREIDT EXTRA SANCTIES VOOR NA GRUWELBEELDEN UIT VOORSTEDEN KIEV

    **

    De straten in Boetsja, op 25 kilometer van Oekraïne. ©REUTERS

    Vandaag om 07:29

    *

    De Europese Unie bereidt nog meer sancties tegen Moskou voor, na berichten dat het Russische leger bij de terugtrekking uit de voorsteden van Kiev massagraven en straten bezaaid met lijken van burgers achter zich laat.

    In Europa en de Verenigde Staten wordt met afschuw gereageerd over berichten dat het Russische leger bij de terugtrekking uit de regio rond Kiev massagraven en straten bezaaid met burgerlijken achter zich laat.

    Oekraïne vond in de regio rond de hoofdstad Kiev de lijken van 410 inwoners, schreef procureur-generaal Irina Venediktova zondagavond op Facebook.

    De beelden veroorzaakten een brede golf van afschuw. VN-topman Antonio Guterres zei 'diep geschokt' zijn. 'Wat we tot nu toe weten, roept duidelijk ernstige en veronrustende vragen op over mogelijke oorlogsmisdaden en zware schendingen van het internationale humanitaire recht', zei het mensenrechtenbureau van de VN. Human Rights Watch spreekt van 'vermoedelijke oorlogsmisdaden'.

    Bart Haeck

    Breaking News

    EEN BEELD IS NOOIT ONSCHULDIG

     

    Alsof het de meest normale zaak van de wereld is hangt de AP Hogeschool Antwerpen de stad Antwerpen vol met posters met een gehoofddoekte mevrouw die blijkbaar model staat voor de school.

    De AP Hogeschool (Artesis Plantijn Hogeschool) is een door en door gepolitiseerde school met in de Raad van Toezicht allemaal extra euro’s verdienende politici. Bart De Wever heeft zelfs een eigen ‘onderwijsexpert’ afgevaardigd in de Raad van Toezicht zodat er op kan toegekeken worden dat de islamisering op correcte wijze kan verwerkt worden in de marketing van de school. Het gaat om Greet Valck. We kennen haar bij ‘tScheldt maar al te goed. Ze heeft verschillende klachten ingediend tegen ‘tScheldt nadat ‘tScheldt onthulde hoe ze als directrice in het Stedelijk Onderwijs ontslagen werd wegens volslagen incompetent, machtsgeil en lichaamssapoverschrijdend gedrag op school met mannen anders dan haar eigen man. Ze werd in diezelfde materie ook door de Raad van State veroordeeld. Als beloning voor haar schorsing in het Stedelijk Onderwijs beloonde Bart De Wever haar met een topfunctie in zijn kabinet als verantwoordelijke voor…. het onderwijs in Antwerpen. Vandaar dat Greet Valck in de Raad van Bestuur van het Stedelijk Onderwijs zit én in de Raad van Toezicht van de Artesis Plantijn Hogeschool. Greet Valck nam advocaat Walter Damen onder de arm om ‘tScheldt een beetje te kloten en de artikels rondom hare heupwiegendheid verwijderd te krijgen. Een onderzoeksrechter zette de recherche in beweging en de recherche doet nu, as we speak, onderzoek naar de auteurs van de artikelen rond het breedborstige karakter van Greet Valck en haar relatie tot Bart De Wever.

    Wij vinden bij ‘tScheldt dat Greet Valck en haar politiek gekleurde collega’s allemaal een excellente job uitvoeren in het in de markt zetten van de AP Hogeschool als een overgesubsidieerde kaliefenschool in het wereldwijde moslimmarketingnetwerk Diyanet. Het kan dan ook niet anders of Greet Valck wacht binnen afzienbare tijd een koninklijke onderscheiding op de weelderige boezem geprikt door Koningin Mathilde wiens kinderen ondertussen al een aardig mondje Arabisch kregen aangeleerd.

    Om dat wat hierboven staat een akelige grond van waarheid bevat volgt hier de lijst van toezichthouders van de AP Hogeschool Antwerpen. Al die mensen, we herhalen al die mensen, vonden het een waanzinnig goed idee om hun school te vermarkten met een gehoofddoekte juffrouw op de foto. Navraag bij het duur betaalde marketingbureau dat de campagne met Uw geld maakte, leerde ‘tScheldt dat we spijkers op laag water zochten. “Onze campagne legt helemaal geen nadruk op gehoofddoekte meisjes. We wilden eigenlijk een blonde blanke leuke jonge meid met blauwe ogen en enkele sproeten om de neus om op de affiche te zetten. Maar die zitten gewoon niet meer op school in de AP Hogeschool Antwerpen”, aldus het marketingbureau. “We stelden toen aan de school voor om een aap met mortarboard (vierkante academische pet of Oxford baret) te gebruiken op de foto omdat de school in dezelfde stad ligt als de zoo van Antwerpen.” “De school besliste toen dat een meisje met hoofddoek niet noodzakelijk beter was dan een aap, maar allicht beter aansloot bij het kiespubliek van de politici in de Raad van Toezicht.”

     

    Raad van Toezicht en lekker binnenrollende zitpenningen:

     

    Vanderpoorten, Marleen – voorzitter

    De Groote, Pascale – algemeen directeur

    Samson, Erwin – algemeen beheerder

    Beels, Jinnih

    Blavier, Fabienne

    Caals, Tom

    De Meerleer, Helena

    Deridder, Jim

    Goyvaerts, Peter

    Jacques, Ilse

    Lemmens, Luk

    Rombouts, Jan

    Stevens, Lili

    Valck, Greet

    Van Ast, Daniëlle

    Verboven, Hans

    Verhaeven, Eddy

     **

    Voor de geïnteresseerden, ‘tScheldt kreeg een opname toegestuurd van de kinderopvang voor de kinderen van de lesgevers op de AP Hogeschool. Een AP Hogeschool-onderwijsexpert kwam de kinderen van de lesgevers uitleggen wat ze met muziek in hun leven moeten doen.

    La musique expliquee aux enfa nts....en France ! Honte !

    watermark

     

    Voor de fans, hier enkele artikels op ‘tScheldt over Greet Valck, rechterhand Bart De Wever:

     

    Greet Valck, rechterhand Bart De Wever, intervenieert in onderzoek naar ‘tScheldt na onthulling over schorsing in onderwijs. Klik HIER

     

    Greet Valck, rechterhand Bart De Wever veroordeeld door Raad van State maar toch in Raad van Bestuur Stedelijk Onderwijs (2). Klik HIER

     

    Hoe een opera een atoombom werd op het stadhuis van Bart De Wever. Erik Van der Paal dagvaardt ‘tScheldt. Klik HIER

     

     

    Atoombomdossier over rechterhand Bart De Wever in beslag genomen (1). Klik HIER

     

    Opera in 5 bedrijven: “Van de N-VA en het zieke vogeltje Erik Van der Paal”. Klik HIER

     Roski

     **

     U las dit alleen op ‘tScheldt. Steun ‘tScheldt met een abonnementje:

     

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Dat van die Tjetjeense Moslim massa-moordeaars in Kiev is maar een losse gedachte, opgekomen bij jet reeds dagen aan ’n stuk aanslepende reportages, dat in Hongarije de Zittende President VICTOr ORBAN in geen enekel geval herkozen zou worden. Zowel de Europese Unie als de Regime Media waren daar tegen….

    Maar Dedju, eens te meer stoden die aan de verkeerde aknt van de Geschiedenis…

    *

    Digithalys



    04-04-2022, 10:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!