MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.715 DE OORZAAK VAN HET GEKLOP IN DE MOTOR

    A.D. zondag 8 april 2012

    715 DE OORZAAK VAN HET GEKLOP IN DE MOTOR


    Tegen het onweer helpt….

     

    Geen lievemoederen…..

    *******************************

    Inderdaad, de mens staat machteloos tegen de elementen. Is maar de vraag hoelang hij de natuurwetten kan trotseren. Tenzij men de Mare Nostrum laat leeglopen, zodat Afrika weer deel uitmaakt van het Europees vasteland. Vervolgens de thermostaat van Helios wat lager gezet en een beetje zoetwaterlopen aangelegd. Kees zal dan klaar zijn, om heel Afrika te voeden.

    Neen, de wereld zit niet goed in mekaar! De technocraten van de EU-SSR zullen dat in de gauwte even bijpassen!  


    Kroniekje over
    hoe een verstandige chauffeur die een mankement vaststelt aan zijn auto, naar de garage gaat en daar de oorzaak  wordt uitgelegd : overbelast. Meneer rijdt teveel en te lang in 4de, en daar is die motor niet voor gemaakt

    Tableau.

    **************************

    Probleemgezin kost overheid jaarlijks 40.000 euro

    zaterdag 7 april 2012 09:06 Elsevier

    **********************

    De zorg voor een probleemgezin kost de overheid gemiddeld 40.000 euro per jaar. Dat is een optelsom van een bijstandsuitkering plus de kosten van maatschappelijk werk, jeugdzorg, schuldhulpverlening, geestelijke gezondheidszorg of andere aanbieders van opvoedondersteuning.

    De berekening is gemaakt in opdracht van de gemeente Woerden door onderzoeksbureau State Advies, meldt de Volkskrant zaterdag.

    Budget
    Gemeenten draaien op voor de kosten die een gezin met veel hulp met zich meebrengt. Vanwege de
    benodigde bezuinigingen hebben zij hiervoor een beperkter budget. Gemeenten willen kijken of hulp efficiënter en goedkoper kan.

    De gemiddelde kosten liggen waarschijnlijk hoger omdat bij het onderzoek de kosten van het gemeentelijk apparaat bij de hulpverlening buiten beschouwing zijn gelaten. In opdracht van minister
    Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid) wordt ook een landelijk onderzoek gedaan.

    Totaalplan
    Volgens de onderzoekers ligt er een taboe op het noemen van bedragen. Hulp kan veel
    efficiënter. Gezinnen zijn nu nog betrokken bij tien instanties die nauwelijks weten van elkaars inspanningen. Een totaalplan ontbreekt.

    Gezinnen moeten bij elke hulpinstantie een formulier invullen dat voor hen zo ingewikkeld is dat ze hulp nodig hebben bij het invullen. Een derde
    van de kosten gaat naar dergelijke bureaucratie.
     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Elsevier schrijft natuurlijk niet over den Belziek, gelukkig maar, want het zou nog veel desastreuzer overkomen. Want boven de Moerdijk bestaan geen ‘transfers ad 12 miljard Euro per jaar naar hangmat–landgenoten. Daar speelt slechts de gewone solidariteit, wat volgens ons een ander woord is voor naastenliefde en waar een normaal denkend mens niet kan tegen zijn.

    Maar als de chauffeur van mijn voorbeeld hierboven verder dezelfde rijstijl blijft aanhouden, loopt die krakende wagen niet ver meer.

    Wat zegt U, in de States anderhalf miljoen dakloze kinderen? De States, volgens de BBC het rijkste land ter wereld….. waar er niet eens een ziekenkas bestaat die voor iedereen betaalbaar is!? Amerika, dat is toch de Natie die glansrijk de Tweede Wereldoorlog gewonnen heeft?

    Om bij die kaduke auto te blijven : staan er daar in de Staters nog wel wielen onder?  

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     





    08-04-2012, 08:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.714 ALS DE MENS DE NATUURWETTEN SCHENDT

    A.D. zaterdag 7 april 2012

    714 ALS DE MENS DE NATUURWETTEN SCHENDT

     

     

    Er was eens een boer die origineel wilde doen. Op de landbouwschool had hij geleerd, dat zijn tarwe, om te groeien, het voedsel uit de grond moest halen. Daarvoor draaide hij de plantjes, zodra ze aren droegen, onderste boven, en plantte ze met de wortels in de lucht : zo was het graan toch dichter bij het voedsel, dacht hij. De stengels die tussen de wortels en de aren zaten, dat waren toch maar nutteloze omwegen, dacht hij….

     

     




    Kroniekje over Genesis
    , het Boek der Schepping, het eerste boek van de Bijbel, waarin de kinderlijk-naïeve geschiedenis verhaald wordt van Adam en Eva in het Aards Paradijs. En hoe ze daaruit verjaagd werden, omdat ze Gode gelijk, verleid door de slang, gegeten hadden van de appel van de boom van kennis. En sedertdien zitten wij et de gebakken peren!

    Niet alleen moet het mensdom sedertdien het dagelijks brood verdienen in het zweet ons aanschijns en onze kinderen in barensnood ter wereld brengen, maar naarmate we slimmer worden, volharden we in  de boosheid om de weg te volgen die de slang ons aanwijst.

    Voor zover deze tamelijk Bijbelse woordkeuze, om te zeggen, dat hoe meer de wetenschap vorderingen maakt, hoe dieper we wegzinken in het moeras tussen goed en kwaad. Hieronder wordt betuigd dat iedereen met de Dood naar eigen inzicht mag handelen, lijk in een politieke democratie. Zou dat dan meteen willen zeggen, dat zij die tegenover het menselijk leven niet barmhartig genoeg wensen te zijn, de permissie krijgen om kwaad te doen? Dat moord, onder bepaalde voorwaarden, met de zegen der Wet, geen kwaad meer kan zijn?

    *********************

    Is het redelijk om te doden?

    06/04/12, 14u23

    Artikel overgenomen uit De Morgen (diep in de zorgen)

     

    Broeder René Stockman, generale overste van de Broeders van Liefde, mengt zich in het euthanasiedebat: we zullen alle leven respecteren, van conceptie tot de natuurlijke dood.

     

    Een man, psychiatrisch ziek, lijdt onder zware hallucinaties. Hij hoort stemmen die hem zeggen dat hij zijn buurman moet vermoorden. Ondanks herhaalde aanpassing van zijn medicatie blijven de hallucinaties duren. Op de afdeling waar hij verblijft, vraagt hij voortdurend zijn plan te mogen uitvoeren. Dit wordt herhaaldelijk besproken binnen het multidisciplinaire team tot men beslist op de vraag van de patiënt in te gaan, hem een wapen te geven en toe te laten de gesloten afdeling te verlaten om zijn buurman te doden."

    Iedereen die dit 'geval' leest, zal dit absurd noemen. En dat is het ook. Maar enige dagen geleden las ik een artikel waarin het voorstel werd geformuleerd om euthanasie te verlenen bij psychiatrische patiënten die zwaar psychisch lijden en vragen om uit het leven te stappen (Wanneer het op is, DM 31/3). Euthanasie als waardig alternatief voor suïcide, klonk het. We weten dat de huidige euthanasiewetgeving in België deze mogelijkheid onder bepaalde voorwaarden ook toelaat. Ditmaal vraagt de patiënt niet om zijn buurman te doden, maar wel zichzelf. En daar zou men uit "barmhartigheid" wel op ingaan.

    Daar de oren voor sluiten, zou zelfs als zeer onbarmhartig worden beoordeeld. In beide gevallen wordt de vraag gesteld om te doden, en wat in het ene geval totaal absurd klinkt, wordt in het andere geval als redelijk beschouwd. Of om de woorden van Prof. Herman Nys, vermeld in een ander artikel, te gebruiken: "De redelijkheid is eindelijk teruggekeerd." En er wordt daar zelfs gesproken over de mogelijkheid van "preventieve euthanasie" voor mensen met een beginnende dementie. Natuurlijk wordt dan naar Hugo Claus verwezen, die de moed had tijdig uit het leven te stappen vooraleer hij volledig in de mensonwaardigheid zou zijn verzeild.

    Nukkige buitenbeentjes
    Sommigen vinden deze redenering helemaal niet redelijk, en met name de Broeders van Liefde worden ervoor met de vinger gewezen. Ze zouden binnen de gezondheidszorg de nukkige buitenbeentjes blijven die krampachtig vasthouden aan hun ideologie, terwijl andere katholieke ziekenhuizen ruimdenkend meegaan met de medische evolutie en dus met hun tijd. Deze laatsten zouden zich destijds alleen maar verzet hebben om politieke redenen en niet omwille van hun overtuiging. En bij hen is de redelijkheid nu teruggekeerd, terwijl de anderen zich vastzetten in hun fundamentele, volgens sommigen, fundamentalistische ideologie.

    Onvoorwaardelijk respect voor het leven is voor mij inderdaad een fundamentele optie die ik haal uit mijn religieuze overtuiging. Ik blijf hier het woord "natuurwet" gebruiken waarin wordt gesteld dat we het leven, alle leven, zullen respecteren vanaf de conceptie tot de natuurlijke dood. En daarom wijs ik fundamenteel abortus en euthanasie af. Tegelijk stel ik dat we alles moeten doen om menswaardige alternatieven te zoeken en te ontwikkelen om mensen te helpen die in een zogenaamd uitzichtloze situatie zijn terechtgekomen.

    Tegelijk begrijp ik dat er andere overtuigingen zijn, niet gebaseerd op een christelijke visie op de mens en op het leven, en begrijp ik dat men anders aankijkt tegen de dood als men niet gelooft dat er nog een leven is na de dood. In een democratisch land hebben deze mensen evengoed het recht om hun mening te zeggen en er ook consequent naar te handelen. Dat is ook zo wettelijk vastgelegd. Of men dit voor alle aspecten van het leven kan doen, is een vraag die ik hier in het midden laat.

    Maar ze mogen zich niet het recht toe-eigenen de redelijkheid alleen in pacht te hebben. Zoals zij het recht hebben voor hun mening uit te komen, blijven ook wij dit recht opeisen en zullen er ook consequent naar blijven handelen. En voor ons is de barmhartigheid voor alle leven een grondwaarde die we niet wensen los te laten.



    ************************








    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : “preventieve euthanasie…. Het zat er aan te komen! We willen niemand de les lezen (aan ons eigen geweten hebben we al ruimschoots genoeg), maar wat gisteren de universele waarheid was, moet dat vandaag ook zijn. Het werd allemaal al vele duizenden jaren geleden opgeschreven, in de woorden van die tijd. Zie het Scheppingsverhaal, of voor mijn part de evolutie-leer. Al klinken die vandaag in onze ogen betuttelend en ouderwets, de kern ervan is zo waar als de hemel hoog is : de eigen soort moedwillig doden gebeurt alleen bij het mensDOM, niet in het dierenRIJK.

    Dank zij de voortschrijdende menselijke kennis, die we de wetenschap noemen, leven we allemaal langer. Maar over de kwaliteit van dat leven laten de vorsers ons lelijk in de steek. Is het dan zo moeilijk om een soort aspirientje op de markt te brengen, die dementie en vooral ouderdoms-dementie kan verhelpen?

    Of speelt de Wetenschap een beetje voor de nieuwe Adem en Eva en gaat het in dat huishouden ook om ‘begrotingen’, waarbij de lasten tegen de baten niet opwegen? Anders gezegd : er is meer te verdienen aan zieke patiënten dan aan kerngezonde…. Dood gaan ze toch allemaal.

    Waarbij als besluit blijft : het kan niet blijven duren, de mens zoekt zijn eigen ondergang.

    Naschrift

    U kent het spreekwoord wel : ‘le choc des idées jaillit la lumière’. ‘t Is wel in ‘t Fransoos, maar ‘t rolt goed uit de mond (vooral boor zij die de rollende R graag horen), en wat meer is : het is nog juist ook ! Een paar dagen geleden had iedereen het over de Noorse hoernalisten en hun geheime afspraken om de wereld naar hun hand te zetten, en kijk : de voorschriften voor de onzen bestonden al veel langer…..Bij ‘Angeltjes’ rolden die zo van de band.

    Die eigen ‘voorschriften’ die officieel niet eens bestaan, zouden wij, gewone burgers die de journalisten-taak beter en objectiever benaderen dan de beroeps, voor altijd, eeuwig en een dag en nog langer, bovenaan onze blogs dienen te zetten….

    Als we met de vrienden daarover eens aan afspraak konden maken? Die hoeft zelfs niet eens geheim gehouden te worden…. Onze blogs zijn zo opgevat, dat er voor ‘altijd bovenaan’zelfs een speciaal plaatsje is voorzien.

    Wedden dat die dames en heren er niet mee zullen opgezet zijn? En al zeker Seppe Weiss van het CGKR niet!

    Vooruit met de geit! Ze mogen gerust weten dat we hen door hebbenç

     

    Politiek-Correcte  berichtgeving in Noorwegen ?   Wij waren eerst 

    Aanbevelingen berichtgeving betreffende allochtonen : deze Aanbevelingen zijn al in 1994 door de AVBB (Vlaams Vereniging Journalisten) in samenwerking met het Centrum voor Racismebestrijding op papier gezet na uitgebreid media-onderzoek.

    De Aanbevelingen hebben niet het karakter van formlel deontologische normen, wat niet belet dat de Raad voor Deontologie van de AVBB ze desgevallend wel in zijn beoordelingen betrekt.

    1. VERMELD NATIONALITEIT, GEBOORTELAND, ETNISCHE AFKOMST, HUIDSKLEUR, RELIGIE OF CULTUUR ALLEEN ALS DEZE INFORMATIE RELEVANT IS VOOR HET BERICHT. Een mogelijke test om de relevantie van de informatie na te gaan, bestaat er in de betreffende eigenschappen te vervangen door 'tegenhangers', of nog door kenmerken die verband houden met autochtonen. Meer in het algemeen zou men volgende twee zaken tegen elkaar kunnen afwegen: de schade voor het bericht wanneer de informatie niet gegeven wordt, en de schade voor de betrokkenen wanneer de informatie wel wordt vermeld.

    2. VERMIJD ONVERANTWOORDE VERALGEMENINGEN -POLARIZERINGEN

    2.1 Veralgemeningen

    Aanbevolen wordt, de berichtgeving over allochtonen waar dat relevant is te nuanceren. Een mogelijkheid daartoe is de vermelding dat wat op zeker ogenblik in algemene termen wordt gesteld, niet noodzakelijk voor alle allochtonen geldt. Of de vermelding dat zeker niet alle allochtonen het eens zijn met dit of dat standpunt.

    2.2 Polarizeringen (wij-zij perspektief) Aanbevolen wordt dergelijke polarizeringen zoveel mogelijk te vermijden. Eerder dan een overdreven beklemtoning van de verschillen, dringt zich meer aandacht op voor de gelijkenissen tussen mensen.

    3. VERMIJD NODELOOS PROBLEMATIZEREN EN DRAMATIZEREN

    3.1 Aanbevolen wordt, allochtonen vaker in 'gewone' situaties aan bod te laten komen in de media, zodat ze meer als 'gewone' burgers in de samenleving worden aangezien.

    3.2 Daarnaast wordt aanbevolen dat migranten meer op een positieve manier in de media aan bod worden gebracht. Een mogelijkheid daartoe is het geven van meer duiding en achtergrondinformatie, die toelaten het weergegeven nieuws adekwaat te begrijpen. Nieuwsitems moeten niet alleen een antwoord formuleren op wie-, wat-en waar-vragen, maar zoveel mogelijk ook op vragen over het hoe en waarom.

    4. ZORGVULDIGHEID, WEDERWOORD EN RECHTZETTINGEN

    4.1 Aanbevolen wordt, de grootst mogelijke zorgvuldigheid aan de dag te leggen in de berichtgeving over allochtonen. Met de basisterminologie, schrijfwijze van allochtone namen, cijfermateriaal en bronnen moet zorgvuldig worden omgesprongen.

    4.2 Voor wat lezersbrieven betreft, wordt aanbevolen om lezersbrieven die allochtonen betreffen, systematisch vooraf voor te leggen aan een redactielid dat met het onderwerp vertrouwd is.

    5. EXTREEM RECHTS EN RACISME KRITISCH INKADEREN

    Aanbevolen wordt, duidelijk te maken van wie de betreffende uitspraken of standpunten afkomstig zijn en in welk verband ze dienen geplaatst. Waakzaamheid is ook hier geboden voor het stelselmatige desinformeren vanwege extreem-rechtse groeperingen. Een stapje verder is, racistische uitspraken aan te vullen met tegengestelde opvattingen. Lezersbrieven met racistische inhoud kunnen ook niet zonder meer gepubliceerd worden.

    6. EEN BERICHT IS NIET AF ALS HET GESCHREVEN IS

    Aanbevolen wordt, de definitieve vormgeving van elk bericht, en met name de keuze van titels en beeldmateriaal, zo goed mogelijk op te volgen. Deze rubriek is nog in opbouw.

    Stradi

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     





    07-04-2012, 17:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.712 DE GESJEESDE NOBELAAR MET HET BLOTE GAT

    A.D. zaterdag 7 april 2012

    712 DE GESJEESDE NOBELAAR MET HET BLOTE GAT



     

    Zonder woorden

    *********************** 

     

    Over literaire kleinheden als die van de gesjeesde Nobelprijswinnaar Tommeke Lannootje, zou ik graag verwijzen naar een poëtisch epos uit de vroegere‘Zuid en Noord’  van Priester-Dichter  Cyriel Verschaeve : De Rijn te Schaffhausen (Zwitserland). Daar stond in de goede oude studententijd een versregel centraal bij het ‘aanschouwen’ van die machtige stroomversnellingen en watervallen :

    ‘Daar war men geen kleinheid kan ontwaren….

    Voor Lanoye had er moeten staan : ‘Daar waar men geen grootsheid kan ontwaren…. Ach, een land eert de groten die het verdient! Door den Cleynen Eyskens geloofd worden (zie artikel), is daarvan het ultieme bewijs!

     

     

    Kroniekje over een kladschrijver en een kladschilder, dat kan doorgaan als omschrijving van het onderwerp van een echte Breughel. Als Vlaming zijn wij inderdaad een volk dat alles wat een kunstenaar schiep schiep, in beelden en doeken en zangen, als met tover omhangen, zo innig gevoeld en zo diep : ik denk aan de blinden die een lotgenoot als gids kozen. Breughel moet ongetwijfeld aan  dergelijk duo als deze twee helden gedacht hebben, als inspiratie  voor zijn doek met de blinden die onder leiding van een blinde in de gracht sukkelen

    Ach die Cleynen Eyskens is al genoeg onsterfelijk door als Minister in functie zijn eigen Vaderland als apen-land in de ruimte te hebben geslingerd. Laat zijn ster rustig doven in de asse van zijn klote-land.

    ***********************

     

    Tom Lanoye toch geen kandidaat voor Nobelprijs

    Bewerkt door: Astrid Snoeys − 05/04/12, 15u30  − Bron: belga.be

    Artikel gevonden in De Morgen (diep in de zorgen)

     

    In tegenstelling tot wat minister van Staat Mark Eyskens gisteren beweerde op radio 1, draagt ons land Tom Lanoye dit jaar niet voor als kandidaat voor de Nobelprijs Literatuur. Dat heeft de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) vandaag laten weten.

    De KANTL erkent "de grote kwaliteiten van het schrijverschap van Tom Lanoye, maar wil de suggestie tegenspreken dat zij Lanoye zou hebben voorgedragen voor de Nobelprijs", luidt het.

    Begin dit jaar hebben de drie academies - de KANTL, de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) - Leonard Nolens en Cees Nooteboom voorgedragen.

    Eyskens zei gisteren in het Radio 1-programma "Nieuwe feiten" dat hij gehoord had dat het de bedoeling was om Lanoye voor te dragen. "Vanuit Vlaanderen, maar eventueel ook vanuit Nederland, wat natuurlijk meer gewicht geeft aan de kandidaatstelling. Een heel goede keuze, want Tom Lanoye is toch uitgegroeid tot een van onze allerbelangrijkste schrijvers."

    De KANTL laat nog weten dat ook in januari 2013 zal gestreefd worden naar een gemeenschappelijke voordracht.

     

     

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : me dunkt het is al genoeg bewezen : in den Belziek is alleen een Frans-schrijnde Vlaming (Maeterlynck – St Amazndsberg) in staat geweest een Nobelprijs voor de Letterkunde waard te zijn geweest. Vlaams of Nederlands schrijvende letterkundigen, schrijvers of dichter, komen niet in aanmerking, en Walen hebben geen talent.

    Bewijzen, vraagt U? Als we voor deze ene keer beneden de Moerdijk blijven : Guido Gezelle, Stijn Streuvels, Felix Timmermans, Ernest Claes, om er maar een paar voor de vuist weg te noemen. En dan vergeet ik Willem Elsschot en Gerard Walschap en nog zoveel anderen.

    O ja, naast vuilik Lanoye en Hugo Claus wordt in het Onderwijs en in de media ook nog met een zekere Brusselmans geschentevent. Inderdaad drie schoolvoorbeelden hoe het niet moet. Noteer dat ‘schenteventen’ een Streuveliaans woord is, hic et nunc ter plaatse uitgevonden om mijn West Vlaams gemoed te luchten.

    Kijk, hier ligt weeral een reden voor een zelfstandige Republiek Vlaanderen : zo gauw de Brusselse stiefmoederlijke bemoeienissen zullen over zijn, zal ons vergeten zijn, ook…vergeten zijn.

    Ach Lode Zielens : U had gelijk : Moeder, vertel ons eindelijk waarom we leven…..

    Toemaatje Via via kon ik mij vandaag verheugen (!) over het Groot Licht in GVA die van een artikel bevallen is over de herdenking van het Amerikaans bombardement op 5 april 1943 op Mortsel. Ik doe dat niet om in de marge aan te stippen, dat er, tot op de dag van vandaag, nog altijd geen excuses zijn gekomen, laat staan  enig aanbod van schadevergoeding, maar om de draak te steken met de rekenkunde van dat genie : exact 62 jaar geleden rekent de man voor. Neen, komt er reactie : van 1943 tot 2012 is 70 jaar.

    Vraag : is er een dokter in de zaal?

    Vaststelling : het bombardement greepplaats om 15 u 30 in de namiddag : kan er eens iemand navraag doen naar een luchtfoto van toen, want er moet, zelfs voor een Indiaan op oorlogspad, toch een groot verschil bestaan tussen een volksbuurt en een industrieel complex, dat de vroegere Minerva-site toch was. Akkoord dat de Duitsers wel niet de letters ‘BITTE HIER ERLA’ op het dak zullen geschilderd hebben, maar daar liepen toch hopen spionnen van de Witte Brigade rond?! Hebben er misschien andere motieven meegespeeld, en was het inderdaad geen ‘friendly fire’, maar een bewuste grondige vernietiging van de burgermoraal? Op last van ‘Londen’?

    Maar als men bij GVA niet eens kan tellen tot 3, hoe wilt U dan meer intelligentie verwachten om aan onderzoeksjournalistiek te doen?

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     





    07-04-2012, 17:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.711 ALLAH BREIDT UIT VAN NOORD NAAR WEST AFRIKA

    711  ALLAH BREIDT UIT VAN NOORD NAAR WEST AFRIKA

     

     

     

     

    Kroniekje over de normaalste zaak van heel de wereld : de zon draait immers ook van Oost naar West. De Islam is ontstaan in wat wij zeggen het ‘Nabije Oosen’ in 532 na Christus, heeft aan de ene kant Zuid Europa veroverd tot aan de Pyreneeën (tot 1492, toevallig het jaar van de Ontdekking van Amerika…) en aan de andere kant tot een stuk over de Alpen (tot 1683, het Beleg van Wenen) ingenomen, maar werd telkens weer verjaagd. Ondertussen was wel het hele Oosten besmet.  Daar waar de ‘bekering-oorlogen’  overheen heel Noord Afrika met ups en downs tot op de huidige dag zijn verder gegaan. Maar om verder door te stoten naar West Afrika was daar de Sahara, en wegens verschillende redenen, ook ietwat moeilijker. Want daar was het Christendom een natuurlijke barrière, en…daar waren de Touaregs, de ‘Blauwe Mannen’ die boven alles de vrijheid liefhadden. Geheel de woestijn was hun thuis, want ze leefden en werkten op hun schepen. Skoesie : op hun kamelen, want er wordt toch gezegd dat een kameel het schip is van de woestijn….Het waren handelaars, die alles wat niet te heet of te zwaar was, verhandelden en vervoerden met hun fameuze kameel-karavanen. Ook slaven….

    Worden ze nu misschien in de bres geduwd door de Islam, omdat ze fameuze vechters zijn? Die na te zijn misbruikt, zullen kunnen afgedankt worden? Maar O wee! Allah is deze keer niet alwetend geweest, want Touaregs laten zich niet temmen, niet door de Franse, niet door de Italiaanse Koloniale Grootmachten. Touaregs, en ‘Lawrence of Arabia’ : voorwaar twee epossen die gerust naast elkaar en met meer verve (blauw indigo) mogen gezet worden!

    Er is nog meer, dat Allah over het hoofd heeft gezien : de Touareg-vrouwen. Mag ik het zo stellen, dat men pas het geslacht van een Touareg-strijder kon achterhalen, door deze nadat die gesneuveld was, te ontkleden…. Dat belooft voor de Mietjes en de Pietjes van de Arabische Lente!  Kolonel Kkadafi van Lybië (nu puntje bij paaltje komt moeten de media tegen hun goesting toegeven dat die nog zo geen slechte was, dat vriendje van Berlusconi) heeft de Touaregs in zijn leger goed bewapend achter gelaten…. Een vergiftigd geschenkje aan de Navo?

    Allah had zich ook beter eerst gerenseigneerd op Wikipedia : daar staat dat hun naam de letterlijke vertaling is (in hun taal) van ‘Nobel en vrij’…. Ze gebruiken anderzijds blijkbaar het Romeins geschrift, wat wijst op een Boven-Arabische Beschaving. Ook zouden wij beter het gezegde van Timbouktou, ‘the middle of nowwhere’ aanpassen aan de post-koloniale tijd : de stad en har Muzel-bibliotheken staan op de UNESCO lijst van het Werelderfgoed….

    Spijtig boor Allah!

    ***************************

    Chaos in Mali: Toeareg-islamisten voeren de sharia in

     

    In Mali spitst de situatie zich toe na de militaire putsch: 90.000 mensen bevinden zich volgens informatie van de VN op de vlucht. Omdat de buurlanden economische sancties hebben opgelegd, staan e mensen in de rij voor banken en benzinepompen.

    Bovendien wordt het West-Afrikaanse land bedreigd door een splitsing. Toeareg-rebellen en rebellen, die affiniteit hebben met het terreurnetwerk Al Qaida, zouden bijna het volledige noorden controleren, zei de onderstaatssecretaris van de VN Lynn Pascoe dinsdag volgens diplomaten in New York.

    Een islamistische groepering, die samen met Toeareg-rebellen vecht voor de onafhankelijkheid van Noord-Mali, wil in de historische stad Timboektoe de islamitische rechtspraak sharia invoeren. Inwoners vertelden dinsdag aan het persbureau dpa, dat de groepering radiostations ertoe zou hebben opgeroepen om geen internationale muziek meer uit te zenden. Bovendien zouden vrouwen geen broeken, maar alleen nog rokken en jurken moeten dragen.

     

    Frankrijk eiste ´s avonds een vastberaden optreden van de internationale gemeenschap tegenover het “islamistische gevaar” en sprak zich uit voor een nieuwe verklaring van de VN-veiligheidsraad. “Veel rebellen zouden genoegen kunnen nemen met de controle over de gebieden in het noorden. Anderen zouden samen met Al Qaida in de islamitische Maghreb een verovering van alle gebieden van Mali kunnen plannen om daar een islamistische republiek te stichten”, zei Minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé tegen het persbureau AFP. De op dit moment Timboektoe controlerende groepering “Ansar Dine” zou nauw verbonden zijn met de Noord-Afrikaanse tak van de terreurorganisatie.

    Volgens de huidige Duitse VN-ambassadeur Miguel Berger is de splitsing van het land een “zeer reëel gevaar”. Vooral het risico, dat aan Al Qaida gelieerde groeperingen delen van Mali zouden controleren, zou aanleiding geven tot zorg.

     

    De cultuurorganisatie van de VN toonde zich uitermate bezorgd over de mogelijke effecten van de gevechten op Timboektoe, dat tot het wereldcultuurerfgoed behoort. De onder bescherming staande moskeeën, mausolea en begraafplaatsen zouden onder alle omstandigheden bewaard moeten blijven, liet de cheffin van de Unesco, Irina Bokowa, in Parijs meedelen.

    De rebellen hadden het afgelopen weekend eerst de steden Gao en Kidal ingenomen en waren daarna Timboektoe binnengedrongen. In 60 privébibliotheken bewaart de stad de grootste verzameling handschriften van West-Afrika. Veel manuscripten zin tot nu toe nog niet gedigitaliseerd. Het kwam in de stad tot zware plunderingen.

     

    De groepering “Ansar Dine” vecht samen met Toearag-rebellen van de MNLA (Nationale beweging voor de bevrijding van Azawad0 voor een afscheiding van het noorden. Het gebied, waarop de rebellen aanspraak maken, reikt van de grenzen met Algerije en Niger tot aan de rivier de Niger, die buiten Timboektoe stroomt.

    Intussen werd ook het SOS-kinderdorp Socoura in de stad Mopti geëvacueerd. De 140 kinderen en moeders, die daar woonden, zouden zijn verdeeld over de beide in het zuiden van Mali gelegen SOS-kinderdorpen, deelde de organisatie in München mee. “Omdat Mopti een strategische belangrijke havenstad aan de Niger in het centrum van Mali is, is men bang, dat ook deze stad in het vizier van de rebellen komt”, wordt er in de mededeling gezegd. Maandag had het Ministerie van Buitenlandse Zaken alle Duitse staatsburgers in Mali dringend geadviseerd om het land onmiddellijk te verlaten.

    Het leger van Mali zou zich grotendeels uit het noorden hebben teruggetrokken, nadat op 22 maart muitende militairen d.m.v. een putsch in de hoofdstad Bamako aan de macht waren gekomen en president Amadou Toumani Touré  hadden afgezet. De opstandelingen motiveerden de putsch met het onvermogen van de regering om de Toeareg-rebellie onder controle te krijgen.

    Zie ook:

    http://ejbron.wordpress.com/2012/03/25/de-staat-mali-bestaat-niet-eer/

     

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : dat de Muzelmannerij ergens moet groeien tot die barst, is zeker. De media berichten over ‘Mali’ als naar gewoonte net als kiekens zonder kop…. D.w.z. ze nemen de blutsen met de builen, als ze maar de partij kunnen kiezen van hun vriendjes. De rebellen zijn de goeden, want het zijn Moslims…. En kijk eens aan : de Touaregs willen een eigen staat. Als daar maar geen vodden van komen, want hun gebied strekt zich uit over wel vijf andere staten….En die dateren allemaal, net als den Belziek, uit de 18de-19de Eeuw….

    Wat zegt U : Muzelmannen slaan elkaar de kop niet af? Wait and see!

    O Vader, vergeef het hen, want ze (de media) weten niet wat ze doen!

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    07-04-2012, 16:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.710 EUROPA STILAAN IN DE BAN VAN HET NATIONALISME

    .

    A.D. zaterdag 7 april 2012

    710 EUROPA STILAAN IN DE BAN VAN HET NATIONALISME

     

     

    Voor het origineel artikel, inclusief de beklemmende video : http://ejbron.wordpress.com/2012/04/04/de-islamisering-van-groot-brittannie-video/#more-17773

     

    Kroniekje over de situatie in de volksverlakkerij in Engeland. Het gazat dus wel degelijk om de voorbeeld-natie die in onze beschaving die  voorbeeld mag dienen voor wat onder onze eigen neus in eigen land gebeurt. Bij Angeltjes stond vandaag (vrijdag) van Stradi onderstaande fantastische omschrijving in de lezersrubriek . Onwillekeurig denk ik daarbij aan de ontsporing van Meneer Breivik (*), die moegetergd, uiteindelijk door het lint is gegaan.

     Net als vele andere intellectuelen heeft Theodore Dalrymple in een van zijn analyses van de paleo-progressieve Euro-intelligentsia een prachtige observatie gedaan. De politieke correctheid, zei hij, is weliswaar een machtig wapen in de strijd om de monopolisering van de gewetensvrijheid, veel meer nog functioneert het als instrument ter vernedering.

     

    In totalitaire en semi-totalitaire samenlevingen gaat het er niet zo zeer om de waarheid te verhullen, als wel de burger tot in het diepst van zijn waardigheid aan te tasten. Dat gebeurt door hem in het gezicht voor te liegen over wat voor iedereen zichtbaar is. Het gevoel van machteloosheid dat op die manier teweeg wordt gebracht is ongetwijfeld de meest effectieve manier om de wil van een mens te breken zonder tot geweld over te gaan.

    Stradi

    (*) Meneer Breivik : met evenveel recht als de media die (meestal)  buitenlandse criminelen met dezelfde achting tt binnen de gevangenispoorten blijft bejegenen, gebruik ik hier voor deze gelegenheid Breivik als achtenswaardig burger. Het is hun eigen stelling. Niemand is schuldig tenzij na veroordeling! En zelfs dan nog, dient ten allen tijde de privacy te worden gerespecteerd. Zelfs in sharilanden wordt de privacy van de gehangene gerespecteerd : hij krijgt toch een kap over het hoofd? De misdadiger van Utöya, is dus de genaamde Meneer Andres Behring B., een ‘man’ uit de voorsteden van Oslo.

     

    **********************

    De islamisering van Groot-Brittannië

    “Er zijn 50 miljoen moslims in Europa. Er zijn signalen, dat Allah in Europa een grote islamoverwinning zal schenken. Zonder zwaarden, zonder geweren, zonder verovering zal hij Europa binnen enkele decennia veranderen in een moslimcontinent.”

    Deze huiveringwekkende woorden werden uitgesproken door de voormalige Libische dictator kolonel Gaddafi en hij heeft absoluut gelijk: dankzij de lage geboortecijfers onder de autochtone Britten, de hoge geboortecijfers onder de etnische minderheidsgroepen en de ongecontroleerde massa-immigratie zullen wij Britten binnen een paar decennia de minderheid in ons eigen land worden.

    Onze gehersenspoelde, geïndoctrineerde mensen hebben geen idee van de catastrofe die hen binnen een paar jaar te wachten staat en dankzij een zielloze wegwerpcultuur opvoeding in onze egoïstische liberale samenleving interesseert hen dat waarschijnlijk niet in het minst.

     

    Het “Britain First” multimediateam heeft een vernietigende video gemaakt, die de ware aard van de islam in Groot-Brittannië onthult. Als u deze video bekijkt, besteed dan vooral aandacht aan de citaten tussen de verschillende clips, omdat die de bron van de agressieve, gewelddadige en intolerante natuur van de islam laat zien.

    Deze video werd gebruikt op de recente “National Road Show” in het voorjaar van 2012 om onze medestanders de hachelijke situatie te laten zien die wij het hoofd moeten bieden.

    Met vriendelijke groeten,

    Paul Golding, voorzitter van Britain First

     

     

     

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

     

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : hier moet toch wel weer naar de  bekende weg gewezen worden! Het volstaat de slogan “Eigen Volk Eerst” van nabij te bekijken. Op politiek vlak staat de realisatie van het eerste luik ervan voor de deur : baas in eigen land, om het even de weg er naar toe. Als ’t maar niet lang meer duurt!

    Ideologisch, namelijk vreemd volk niet eerst, krijgt het Vlaams Belang ook gelijk. Het volstaat tussen de lijntjes te lezen in de media : oudjes van eigen volk worden aan hun lot overgelaten (er is geen geld voor), de gevangenissen voor in hoofdzaak vreemdelingen moeten luxe-hotels zijn of worden (desnoods verklaart men ze onbewoonbar), de ziekenhuizen zijn overbelast door de toevloed van pas-aangekomen ‘gezins-herenigden’ uit de brousse, de eigen mensen moeten geaborteerd in de moederschoot of ze moeten de genade-dood krijgen, want ze kosten teveel….

    Spijts al het gekonkel om in het belgië-gevoel terug de vlam te doen slaan, is onder de asse, dat vuur gedoofd. Maar de media gelooft altijd maar verder haar eigen leugens. De massa weet wel beter…. Als deze regering de warme hete zomer overleeft, zie ik al de gezichten, de avond van 14 oktober 2012. Als de laatste getrouwen van het ACW nu eindelijk eens hun intuïtie zouden volgen? Hun entjes zijn ze nu al kwijt, maar hun eer die kunnen ze nog redden….

    Weet U, zoiets noemt men ‘de eer aan zichzelf houden’…..

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     





    07-04-2012, 13:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.709 NINE ELEVEN EN DE APOCALYPS

    A.D. zaterdag 7 april 2012

    709 NINE ELEVEN EN DE APOCALYPS


    Het brein achter de aanslag op de Twin Towers

     

    Kroniekje over hoe straks de racistische Westerse wereld enkele lieve, onschuldige dappere Moslim-onderhorigen die zo eerlijk zijn, dat ze zelfs nog geen appel zouden stelen, naar de elektrische stoel zal zenden, om de heel eenvoudige reden dat zij wraak willen nemen omdat hun New Yorkse megalomane torentrots (in tweevoud) die een belediging waren voor de Arabische wereld, werd neergebliksemd door Allahs toorn. De ongelovige honden – moge Allah hen voor eeuwig verderven – zullen straks over geheel de wereld om hulp roepen als de Muzel-wereldbevolking  als één man recht veert om bloedige weerwraak te nemen voor die blanke wraakneming op gezegde Muzelmannen, die voor hun vermetele daad zonder voorgaande, van het leven beroofd zullen worden.  Snik. De ongelovige honden wezen gewaarschuwd : Allahs wraak zal zoet zijn, en de wereldzeeën zullen rood kleuren van hun bloed.

    Als deze strijd zal beslecht zijn, zal de Muzelman overal ter wereld in het bezit gesteld worden van de aardse goederen en van de ontelbare ongesluierde jonge vrouwen van de ongelovige honden. Zodat deze dapperen niet meer zullen moeten wachten tot ze in de hemel bij Allah zijn, om de hen beloofde 72 maagden toegewezen te krijgen.

    *********************

     

    VS vraagt doodstraf voor verdachten van 9/11

    Overgenomen van V°RT website

     

    wo 04/04/2012 - 23:32 De Amerikaanse militaire justitie zal de doodstraf vorderen tegen vijf Al Qaeda-leden. Ze worden ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen van 11 september 2001. Vandaag zijn de aanklachten officieel ingediend.

    Het vijftal "is ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de voorbereiding en de uitvoering van de aanslagen van 11 september 2001 in New York, Washington en Shanksville (Pennsylvania)", luidt het in een mededeling van het Pentagon.

    Ze zullen verschijnen voor een militaire uitzonderingsrechtbank in Guantánamo Bay op Cuba. De zaak heeft 2 jaar stilgelegen omdat men onderzocht of de verdachten voor een civiele rechtbank zouden kunnen berecht worden. Maar dat zal dus niet het geval zijn.

    De vijf worden beschuldigd van terrorisme, kaping van vliegtuigen, samenzwering, moord en oorlogsmisdaden. Als ze worden veroordeeld, riskeren ze de doodstraf. Het proces start wellicht binnen enkele maanden.

    De bekendste van de vijf, Khaled Sjeikh Mohammed, heeft volgens het Pentagon toegegeven dat hij het brein is achter de aanslagen, waarbij bijna 3.000 mensen omkwamen. Hij werd opgepakt in Pakistan in 2003 en zit sinds 2006 in de gevangenis van Guantánamo.

    ************************

    Diagonaal herlezen+

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : dit kroniekje is tot stand gekomen dank zij de uitzending van Terzake van gisteren, waar een zekere Maarten Van Rossem commentaar leverde op de Amerikaanse voorverkiezingen. Als gelijkgezinde mocht die telkens uitspreken en werd op geen enkel ogenblik onderbroken. We vernamen dat Obama reeds zo goed als herverkozen is, al kwam die in geen uren in beeld, want het ging om het bashen van de Republikeinen. Die Romney, stel U voor dat die zou verkozen worden, is een Mormoon die met zijn vastgeroeste denkbeelden nog de Paus met beschaamde kaken zou zetten.  Hij zou de klok 50 jaar terugdraaien, en het fijne werk van de geliefde Obama vernietigen.

    Zeker : van op deze set is Romney heel zeker gebuisd. Nu nog Amerika daarvan overtuigen!

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     





    07-04-2012, 12:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.708 OVER SOCIALISTISCH EN FRANSTALIG BELGIE

    A.D. woensdag 4 april 2012

    708  OVER SOCIALISTISCH EN FRANSTALIG BELGIE


    Socialisme moet gezellig zijn….

     

    …was ook het standpunt van Steve Stevaert

    *********************

    Kroniekje over de tegenslag van de Franse Socialisten, naar de Presidentsverkiezingen te moeten trekken met François Hollande, minder dan 2de  keus als kandidaat. De Numero Uno, de Weledele Heer Strauss Kahn werd inderdaad bij zijn pietje gepakt in New York door een ordinair kamermeisje, eentje dat bovendien te lang in de zon had gelegen. Zonder al de daaruit voortkomende ongewenste negatieve publiciteit hadden de progressief-linxen in Frankrijk een president gehad die (op privé-domein), met kop en schouders had uitgekomen boven de Italiaans-Belse loverboy, Premier Elio Di Jeanetto van de Parti Scadale. Cervantes met zijn knechtje, twee schalkse ruiters, op zoek naar rode gezellige luchtspiegelingen….

    Waarlijk : het Koningrijk der Sexen-Coburgers had een waardige nabuur gehad als president!  

    Et vive les étudiants, ma Mère, vive les étudiants.

    Et on s’en fou, des femmes des femmes, en on s’en fou

    des femmes qui n’’ont pas d’ trou !

    **********************

     

     

    Di Rupo mag niet op campagne met Hollande'

    Liberaal verzet tegen steun aan Hollande

    • woensdag 04 april 2012
    •  
    • Auteur: Fabian Lefevere. Artikel in Le Standaer/De Scandaard

    *********************************

    De Franstalige liberalen hebben een groot probleem met de aanwezigheid van premier Elio Di Rupo (PS) op de verkiezingsmeeting van de socialistische Franse presidentskandidaat François Hollande. 'Di Rupo is geen PS-voorzitter meer, maar premier.'

    Elio Di Rupo heeft nooit een geheim gemaakt van zijn voorkeur voor Hollande. Hij ontving hem in november 2011 al in Brussel, en hoopt dat een socialistische president in Frankrijk de balans in Europa kan doen overhellen van rechts naar links. Die politieke verzuchting wil hij ondersteunen met zijn fysieke aanwezigheid op de meeting in Rijsel op 17 april. Maar het is plots twijfelachtig dat hij er ook echt naartoe trekt. 'We moeten de beslissing nog nemen', klinkt het op de zijn kabinet.

    Want de MR heeft bezwaren. Kamerlid Denis Ducarme vindt dat het programma van Hollande 'duizend mijl verwijderd ligt van wat we in België willen doen op het vlak van veiligheid, immigratie en financiële stabiliteit'. Hij staat daarmee niet alleen in zijn partij. 'We zijn niet allemaal socialisten in de regering', klinkt het bij MR. 'Bovendien moeten we opletten dat onze diplomatieke relatie met Frankrijk er niet onder lijdt. Want wat als Hollande verliest? Zal Sarkozy Di Rupo's bezoek dan in dank afnemen?'

    Het liberale protest is niet verwonderlijk. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders afficheert zich graag als een vriend van Nicolas Sarkozy en er is hoe dan ook een felle ideologische verwantschap is tussen diens UMP en de MR.

    De Vlaamse liberalen zijn toleranter in deze kwestie. Open VLD-voorzitter Alexander De Croo: 'Zolang Di Rupo het centrumrechtse programma van de regering maar uitvoert... Hij moet natuurlijk niet overdrijven, maar Guy Verhofstadt heeft in het verleden Sarkozy ondersteund en Yves Leterme deed hetzelfde met Jan Peter Balkenende. We kunnen van Di Rupo niet verlangen dat hij plots van politieke kleur verandert.'

    Een Franstalige regeringsbron zegt dat het allemaal sterk gerelativeerd dient te worden. 'Het is toch niet omdat Di Rupo Hollande steunt, dat Sarkozy niet meer tegen hem zou willen praten?' De premier is op dit moment trouwens in New York voor een bijeenkomst van de socialistische internationale. Daar maakte niemand bezwaar tegen.

     

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

     

    Alles samengeteld en gedeeld door twee :

    Als Noorwegen tien jaar op ons voorloopt, wordt het Breivikproces, dat 16 april begint, heel interessant om te volgen. Zo is het volgens mij al zichtbaar hoe Breiviks’s eigen advocaat zich publiekelijk volledig distantieert van zijn cliënt en volledig binnen het politiek correcte verhaal blijft dat in Noorwegen gangbaar is. Samengevat is de vraag, krijgt Breivik wel de verdediging die elke beschuldigde in het Westen verdient? Ik heb daar zo mijn twijfels.

    Daarbij wordt het ook interessant om te zien hoe de Noorse media verslag gaan doen van het proces. Dat wordt een moeilijke kwestie gezien de “Richtlijnen voor Noorse Journalisten,” die zijn uitgegeven door de Noorse Vakbond voor Jounalisten (NJL). Daarin staat, dat alles moet worden gedaan om negatieve stereotypering van immigranten te voorkomen. De negatieve aspecten van immigratie waren in de ogen van Breivik juist het belangrijkste motief om tot zijn onbegrijpelijke, gruwelijke daad te komen. De Noorse pers bevindt zich in de vreemde situatie, dat van objectieve verslaggeving al geen sprake meer kan zijn nog voordat er een woord geschreven is. Dat is niet alleen in het Breivikproces het geval, maar ook in z’n algemeenheid, daar waar het gaat om immigratie en integratie. Om een idee te krijgen hoe dat er in de praktijk straks gaat uitzien, hier de vertaling van die richtlijnen (via The Observer).

     

    Richtlijnen voor Noorse Journalisten uitgegeven door de Noorse Vakbond voor Journalisten (NJL):

    §  Wees bewust van de taal die u gebruikt. Probeer woorden en zinnen te gebruiken die een juist en correct beeld geven van de Noorse samenleving. Vermijd het gebruik van taal die onnodig verschillen tussen etnische groepen creëert.

    §  Vermijd generaliseren bij het schrijven over immigranten; dit zal alleen maar negatieve stereotypen van mensen van niet-Noorse afkomst versterken.

    §  Bij het schrijven over de multiculturele samenleving, probeer u te richten op de gewone immigranten en hoe zij het dagelijks leven in Noorwegen ervaren.

    §  Noem nooit iemands religie, etniciteit of culturele achtergrond als het niet absoluut relevant is voor de zaak. Wees voorzichtig met deze gegevens bij het schrijven over incidenten met betrekking tot misdaad.

    §  Controleer altijd de feiten en statistieken. Wees erg voorzichtig met statistieken die negatieve stereotypen van etnische minderheden kunnen versterken.

    §  Voel je vrij om te schrijven over negatieve incidenten waarbij allochtonen betrokken zijn, maar vermijd invalshoeken die de gehele immigratiepopulatie een slechte naam geven.

    §  Probeer zoveel mogelijk bronnen in de allochtone populatie te vinden. Dit geeft een breder perspectief bij het schrijven van verhalen over immigranten.

    §  Probeer patriottische retoriek in de sport te voorkomen. Dit geeft ruimte aan negatieve stereotypering van immigranten. Probeer in plaats daarvan te concentreren op de bijdragen van buitenlanders in de Noorse sporten.

    §  Vermijd kritiekloze meldingen van racistisch geweld. Controleer altijd zorgvuldig de informatie die van racistische organisaties afkomstig is. Verkrijg altijd informatie die racistische propaganda zal tegengaan.

    §  Probeer uit de buurt te blijven van politieke retoriek die de immigratiefobie en vijandigheid tegenover immigranten doet toenemen. Probeer het schrijven van verhalen te vermijden die vijandelijkheden tussen Noren en immigranten doen toenemen.

    §  Probeer te beschrijven hoe immigranten discriminatie, racisme en immigratiefobie ervaren en probeer te richten op hoe deze dingen hun leven beïnvloeden.

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     





    06-04-2012, 18:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.713 KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG MODERNE VERSIE

    A.D. vrijdag 6 april 2012

    713 KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG MODERNE VERSIE

    Jezus hangt aan het Kruis



    Kruisweg 'Van op een Afstand'

    ************************

    Kroniekje over een Christus-oud verhaal, een verhaal zo oud als de straat, maar nog altijd even nuttig als straten meestal zijn. Stel U voor, dat wij een samenleving zouden hebben zonder straten, als de rimboe. Ondenkbaar! We zouden terug gekatapulteerd worden naar de woestijn : daar zijn ook geen straten. Het passie-verhaal is een verhaal van elke dag, dat de mensen niet beoogt te onderwerpen, maar dichter bij elkaar te brengen. Tot spijt van de machten die de Maatschappij ‘maakbaar’ willen verklaren, en hun overtuiging iedere dag door onze strot wringen.  Er moet integendeel worden vastgesteld, dat de tijd waarin ons voorvaderlijk Geloof  ‘mismeesterd’  werd, voorgoed voorbij is. Vandaag wil ik mijn steentje bijdragen, door dit ontroerend werkje door te geven. Ik vond het op

    http://via-paulina.jouwweb.nl/vasten/de-kruisweg

    en het klinkt dus wel een beetje Hollands. Hieronder vindt U alleen de Eerste Statie. Voor de overige verwijs ik naar de site van de makers….

    De Kruisweg

    Voorwoord

     

    De velden en boomgaarden in het Limburgse land tussen Gronsveld en Heer zijn sinds 1977 geweken en bevolkt door duizenden kinderen en jonge mensen samen De Heeg vormt een nieuwe stadswijk in het oude Maastricht. Is daar plaats voor Christus en zijn kruis?

    Op die uitdaging zijn mensen ingegaan. De katholieke parochie van de heiligen Monulfus & Gondulfus ontkiemde en leeft. En in die gemeenschap schildert een van ons,
    Theo Kuypers, tussen 1979 en 1983 Jezus' Kruisweg, Hem volgend op de voet, met ons állen als toeschouwers. In een intrigerende stijl die 't midden houdt tussen heerlijk naïef en secuur miniatuur,
    toegankelijk voor groot en ook heel klein. Wie raakt niet geboeid door het frisse koloriet, door de eigen Kruisweg van dieren en planten door de vragen aan de kijkenden toen en nu? Door de tocht van Jezus door de eeuwen heen? Open uw ogen, op úw afstand. Open uw hart, op úw afstand.
    Dan voelt u het leven zinderen - vlinderen.

     

    1e Statie: Jezus wordt veroordeeld

     

    Zijt gij koning?
    Ja, koning ben Ik.
    Een blote-voeten-koning
    zonder maarschalken
    zonder troon en zonder hermelijn.
    Een koning, die aan de wet
    geen jota of stipje verandert,
    maar komt om hem aan te vullen.
    Een koning die gevangenen vrijlaat,
    armen de blijde boodschap brengt.
    Een koning, die schuld vergeeft
    en God zijn vader noemt.
    Een koningschap
    dat niet van deze wereld is.

     

     

    Statie I: Jezus wordt veroordeeld

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : is het toegelaten te verwijzen naar die terminaal zieke oude man, die in de O.L. Vrouw Kathedraal in Antwerpen wens te worden begraven met een seculiere dienst? De Morgen gaf hem vandaag, op Goede Vrijdag, een Vrije Tribune. Ze deden dat, dat spreekt vanzelf, helemaal zonder bijbedoelingen. Natuurlijk heb ik alle respect voor de laatste wens van een stervende. Meer nog, moest ik invloed hebben bij Mr Pastoor daar (quid non) ik zou zelfs zijn publieke oproep steunen. Al zou ik meteen aanraden toch liever Het Schoon Verdiep te reserveren, dan het Hoogkoor van de kathedraal.

    De kathedraal is van iedereen, beweert de man. Het Stadhuis toch ook?

    Misschien dat er kans bestaat, dat hij furore maakt met zijn vraag, zodat hij een praalgraf krijgt in de Raadszaal en bijgezet wordt in de galerij der Antwerpse Groten? Achteraf kan daar nog altijd plaats voorzien worden voor de Crack der Criminelen van ’t Stad!


    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     





    06-04-2012, 17:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.707 OVER DE SHARIA WIE BANG IS KRIJGT OOK SLAAG

    707 OVER DE SHARIA WIE BANG IS KRIJGT OOK SLAAG


    Niet “schoolbaar”? De “Endlösung” voor wie 
     

     

    niet Islamiseer-baar is….

    ************************

    Vindt U deze omschrijving te brutaal? Bent U geschokt? Het is nochtans een vrije vertaling van wat in de Koran staat. Islam = Onderwerping.

     

    Kroniekje over de werkwijze van de regime-media om hun vriendjes van de Islam in bescherming te nemen. Deze keer : wat niet kan geloochend worden (de Muzelmannen voor Poitiers (732), (waarbij achteloos aan de 700-jarige verovering van Spanje wordt voorbij gegaan : het zou wel eens te duidelijk kunnen worden…) de Muzelmannen voor Wenen (1783), de Val van Constaninopel (1483)  wordt aangehaald om averechts te worden gebruikt: wie zich blind kijkt op de aard van het beestje en dus met reden vreest voor herhaling in het heden, is een vuile racistische extreem-rechtse domkop.

    Besluit : wie niet bang is, krijgt ook slaag!

    ******************

    Islamfobie vertroebelt de geest

    04/04/12, 06u30

    Artikel uit De Morgen (diep in de zorgen)

    (na verwijdering notabene door ’n slechtziende,

    van de grofste taalfouten)

    ******************************

     

    dm BRIEF VD DAG Wie de Moslimbroeders verdedigt is niet naïef. Zo stelt Koert Debeuf, die de Europese liberale fractie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vertegenwoordigt. Dat doet hij vanuit Caïro.

    In een reactie op een stuk waarin ik de vergelijking maak tussen Moslim broeders en Amerikaanse Republikeinen, slaat Europees Parlementlid Derk-Jan Eppink (LDD) wild om zich heen. (DM 22/3) Ik zou gevaarlijk naïef zijn omdat ik de Moslimbroeders een kans wil geven om zich te bewijzen. Volgens Eppink zullen zij immers overal de sharia opleggen naar Saoedisch model. Bovendien zouden ze de slavernij voor vrouwen invoeren. Tot slot beweert Eppink dat in tegenstelling tot in de VS een vrouw in Egypte geen kandidaat kan zijn voor de presidentsverkiezingen. Kortom, wie niet bang is voor de Moslimbroeders, kan niet anders dan dom zijn.

    Ik moet eerlijk toegeven dat ik wat verrast ben van het venijn van de heer Eppink. Wanneer ik de Moslimbroeders vergelijk met de Amerikaanse Republikeinen, dan is dat geenszins als een aanval bedoeld op de blijkbaar goede Republikeinse vrienden van Eppink. Nee, wat ik wil zeggen is dat het voor seculiere Europeanen niet eenvoudig is om Moslimbroeders te begrijpen, net zoals het vaak moeilijk is om de standpunten van de Republicans te begrijpen. We hoeven het niet eens te zijn met hen, maar dat is daarom geen reden om er bang voor te zijn. Venijnige vergelijkingen trekken tussen Guy Verhofstadt en de salafisten of de sp.a linken aan de Tunesische dictator Ben Ali, getuigt bovendien van weinig smaak of stijl.

    Wat me evenwel nog meer verraste in het stuk van Eppink, was het verbazingwekkende gebrek aan kennis waarop hij zijn stellingen baseert. Hoezo vrouwen mogen geen presidentskandidaat zijn in Egypte? 

    Buthaina Kamel is er al maanden presidentskandidate. Ze was overigens in november te gast in het Europees Parlement in Straatsburg, op uitnodiging van de liberale fractie. Als Europees Parlementslid had Eppink dit toch moeten weten. Dat Moslimbroeders en aanverwanten overal de sharia willen invoeren naar Saoedisch model, is evenmin op feiten gebaseerd. Nog deze week kondigde Ennahda, de Tunesische islamitische regeringspartij, aan dat er in de nieuwe grondwet geen verwijzing naar de islamitische wet komt. En in Egypte zullen de Moslimbroeders de grondwet van Sadat van 1971 als basis nemen en er slechts weinig aan veranderen. In Libië geldt voor de verkiezingslijsten overigens de verplichting, net als in België, van het ritsprincipe voor mannelijke en vrouwelijke kandidaten.

    Dat de Moslimbroeders de slavernij voor vrouwen zullen invoeren, is al helemaal van de pot gerukt. Kijk, ik woon al lang genoeg in Egypte om te weten dat het leven daar voor een vrouw een stuk minder leuk is dan bij ons. Het is ook juist dat de samenleving er erg conservatief is en dat dit in de komende jaren niet echt lijkt te zullen veranderen. Maar dat is niet nieuw. Dat is een tendens dat al bezig is sinds de jaren zeventig. Tijdens het presidentsschap van Sadat en van Moebarak. Deze tendens is overigens in de hele streek merkbaar en heeft complexe gronden, die niet met wat slogans te verklaren zijn.

    Irrationele angst
    Het probleem is evenwel niet het venijn of de onwetendheid van Eppink. Het probleem is dat er grote groepen zijn in de westerse samenleving die er alles aan doen om al wat islam is, te demoniseren. Het zit zelfs in de details. De Noorse massamoordenaar Breivek noemen we een gek, wie hetzelfde in Bagdad doet, is een terrorist. Als Amerikanen bepaalde scènes in een film censureren zijn het conservatieven, als de Moslimbroeders het doen, zijn het moslimextremisten.

    Eigenlijk heerst er in het Westen een irrationele angst voor alles wat islam is. Een historische angst die lijkt terug te gaan tot de tijd dat het de islam was die 'onze christelijke hoofdsteden' Jeruzalem, Alexandrië, Antiochië en later Constantinopel veroverden. De tijd dat ze tot in Poitiers en aan de poorten van Wenen stonden. De angst voor het einde van onze cultuur. Het is op die irrationele angst dat extreem-rechtse partijen al decennia surfen. Het is diezelfde angst die  meer en meer centrumrechtse populisten misbruiken om op de korte termijn zelf groot te worden. Vijand beelden zijn immers gemakkelijk. 

    Wij tegen zij. Het moderne Westen tegen het barbaarse Oosten. Het verlichte christendom tegen de achterlijke islam.

    Wordt het niet eens tijd dat we die eeuwenoude Freudiaanse angst van ons afgooien? Het vertroebelt immers onze geest en beperkt onze denkkracht. Wat vandaag gaande is in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is een enorm debat tussen moslims van allerhande strekkingen. Een debat over hoe ze de samenleving moeten inrichten, hoe ze democratie en islam kunnen verenigen en waar de grenzen liggen tussen religie en politiek. Het is een debat van historische proporties. In plaats de Arabische wereld alsmaar te veroordelen en doembeelden van een grote 'clash of civilizations' te creëren, zouden we misschien eens kunnen proberen om dat debat te volgen en het trachten te begrijpen. Dat zou in elk geval veel interessanter zijn en intellectueel uitdagender dan het schrijven van stukken vol goedkope en smakeloze slogans.

    Er is een historisch debat aan de gang tussen moslims van allerhande strekkingen. Over hoe ze de samenleving moeten inrichten, hoe ze democratie en islam kunnen verenigen en waar de grenzen liggen tussen religie en politiek.

    In plaats de Arabische wereld almaar te veroordelen zouden we misschien eens kunnen proberen om dat debat te volgen

    2 reacties

    (opgevist wegens de vaststelling dat DM met een klein visje probeert een grote snoek te vangen…)

    Willy De Paepe

    Het pleit voor DM dat de redactie tussen alle dagelijks binnenkomende brieven toch ook zulke brieven als hierboven wil opnemen. Tientallen jaren geleden verscheen er een bundel 'Nederlandse nonsens op rijm'. Laten we dit 'Gemoedelijke Blablabla' noemen en ons onwetend tonen over wat buitenlandse zenders als CNN, RT, Aljazeera enz ons dagelijks laten zien.

    04/04/12 10u52

    Marijke Snoeck

    Toeval bestaat niet, zegt men wel eens he. Gisteren kreeg ik een update van mijn youtubeabonnement op ICNA (Islamic Centre North America), met daarin de opname van een redelijk lange sessie over die o zo vreselijke Sharia: wat die inhoudt, hoeveel verschillende leerscholen en opvattingen er zijn, hoe DEMOCRATISCH Sharia is enzovoort... Voor wie de raad van de auteur wil opvolgen: gebruik de zoekterm "demistifying shariah" voor een fiks uitgewerkte verheldering van BINNEN uit.

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : de Muzelmannerij is zo een beetje overal ‘in debat’ om een nieuwe moderne identiteit bij mekaar te sprokkelen…. Laten we zeggen, dat dit sprokkelen nogal bloederig gebeurt waarbij bommen en granaten als doorslaggevend argument het meest in trek zijn. Wapens, tanks, vliegtuigen, bommen, granaten, wapens : daar varen die andere meer elitaire vriendjes van de media goed mee, en neen, daarmee is niet alleen de Waalse Regering (FN) bedoeld! Als die debatten zo al  tussen de ‘Broederschap’ onderling zo hevig zijn dat de kruitdampen en het bloed van de schermen onze huiskamers binnendringt, wat mag men dan niet verwachten, als dezen zich keren tegen ons, ongelovige honden?

    Mag ook niet onbesproken blijven, zo wordt ons gezegd : de irrationele angst voor de Islam en het demoniseren ervan : dat zal de bevolking van Montauban en van Toulouse graag horen! Tenzij dat daar zo vakkundig in de vergeethoek wordt gedraaid als de Luikse granaatwerper op de Place Saint Lambert : neen : dergelijke individuele voorvallen worden vakkundig en met kennis van zaken gepareerd door de gebeurtenissen op Utöya….

    Luister : het is niet omdat de anderen moorden en branden, dat wij dat ook mogen doen. Neen, die Breivik is en blijft een doorgedraaide gek (zijn tijd ver vooruit?), die met verwerpelijke middelen een goed doel heeft willen dienen. Voor wie de ijzeren vuist kent waarmee ‘Rood’ geheel het land Noorwegen bij de keel heeft, zijn er wel verzachtende omstandigheden, waarbij voor een goed begrip, de symboliek van de daad centraal staat : niet de Muzelmannerij zelf moest  er aan geloven, maar de Linxe jeugd, de toekomstige nomenclatura der potentaten tegen wie later, eenmaal volwassen, geen verhaal op grote schaal meer mogelijk is …. De man komt voor de Rechtbank vanaf 16 april en bewijst ondertussen met alle mogelijke middelen, dat hij geestelijk gezond is. Hem een psychiatrische gek noemen zou voor hem de ultieme belediging zijn, zo deelt hij mee…. Benieuwd of de Rechters zijn stem zullen kunnen smoren….

    Och : onderstaand besluit zal wel weer te Bijbels overkomen, maar wie ogen heeft om te zien, en oren om te horen…. Te beginnen met ‘War on Terror’ : of bent U, samen met de media, van mening dat straat-terreur en woonstschennissen in onze steden geen terreur is? Als onze steden branden, onze politie-kantoren overvallen worden : dat zou gewone ‘criminaliteit’ zijn? Goed! OK. No problem. Maar is men dan akkoord dat wij ons mogen beschermen daartegen? Dat wij onze gevangenissen, die voor 75 % vol zitten met a-sociale vreemdelingen, mogen ledigen, retour à domicile?

    Laar ons dat tenminste Islam-criminaliteit noemen : zo moeten we ze, uit frustratie, niet omver schieten. Op die manier zit onze argumentatie voor en tegen al een stuk dichter bij mekaar, en kan de “clash’ der Beschavingen ietwat langer uitblijven.

    Islam is niet ‘vrede’, maar “onderwerping’. Zit in dat woord soms niet altijd en overal een zekere vorm van geweld, afhankelijk van de bereidheid om zich te laten doen?

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     





    06-04-2012, 12:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NR 706 ZONDER FRANSE VERKIEZINGEN GEEN MUZEL-OORLOG ?

    NR 706 ZONDER FRANSE VERKIEZINGEN GEEN MUZEL-OORLOG ?


    Achmed 007


    Achmed, met de A van A tot Z….

    ***********************

    Kroniekje over de racistische Frans politie en de eerlijke, vriendelijke maar kansarme, gedienstige, werklustige en brave immigrantenzoontjes die op willekeurige gronden brutaal van hun bed gelicht en hun speelgoed-geweertjes werden afgenomen. Het zijn allemaal brave jongens, die zelfs nog geen appel zouden stelen. Maar ze worden als boeven geboeid weggevoerd! Dat is een schande die slechts; naar echte Saracenen-traditie, met stromen bloed kan uitgewist worden! Zij wachten alleen hun tijd af!

    ***********************

    Tien arrestaties in radicaal islamistische kringen in Frankrijk

    Bewerkt door: Karen Van Eyken − 04/04/12, 08u12  − Bron: belga.be

    Artikel uit De Morgen (diep in de zorgen)

    ****************************

     

    In verschillende Franse steden is vanochtend opnieuw een politie-operatie aan de gang in radicaal islamistische kringen. Daarbij werden al tien mensen opgepakt. Dat melden bronnen die het onderzoek van nabij volgen.

    De operatie is gericht tegen mensen van wie gedacht wordt dat ze naar Afghanistan of Pakistan trokken of naar een van beide landen wilden gaan om de jihad te voeren, luidt het.

    De politie trad onder meer op in Roubaix, in het noorden van Frankrijk, en in de noordelijke wijken van Marseille, in het zuiden van het land, zo stelden journalisten van het Franse persagentschap AFP vast. In het zuiden van de republiek en in het zuidwesten, namelijk in Carpentras (Vaucluse), Valence, Pau en in het departement Lot-et-Garonne, zijn ook operaties aan de gang, preciseerde een politiebron. De operatie vindt plaats in het kader van een vooronderzoek van het antiterrorisme-parket in Parijs, zo stelt de Franse binnenlandse inlichtingendienst DCRI.

    Op 30 maart werden al leden van de salafistische groepering Forsane Alizza opgepakt. Dertien van hen werden gisteravond voor onderzoeksrechters geleid in verband met hun inverdenkingstelling voor wapenbezit en bendevorming in het kader van een terroristische organisatie.

    Er is geen verband tussen de twee onderzoeken. Presidentskandidaat Nicolas Sarkozy liet wel weten dat de politie-operaties in radicaal islamistische kringen zouden worden voortgezet, na de moordpartijen in Toulouse en Montauban door Mohamed Merah, in naam van al-Qaida.

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het gaat om alleenstaande gevallen van goed geïntegreerde vreemdelingen die wat onvoorzichtig zijn geweest op het Internet en met de keuze van slechte vrienden. Ze werden preventief opgepakt om daarover in alle gemoedsrust te kunnen overleggen met de politie. Ook in afzondering wordt hen alle mogelijke faciliteiten geboden om hun godsdienst te beleven. Ook worden er in zo wat van alles bijscholingen georganiseerd, waaraan ze, betaald, kunnen deelnemen, zodat zij, bij hun ‘terugkeer in de maatschappij’ het nodige kapitaaltje zouden bezitten om een kleine handel in exotische roesmiddelen te starten.

    Het huidige Franse Staatshoofd laat zijn houding afhangen van de verkiezingen. Haalt hij het (wat weinig waarschijnlijk is) dan zal hij hen, stuk voor stuk, een Kärcher meegeven om hun omgeving te zuiveren, hieraan toevoegend dat ze dat nooit meer mogen doen. Hij zal verbioeden zo van die schietgeweren collectioneren aks rariteiten…. Wordt hij integendeel opgevolgd door Linx, dan worden deze jongens vrijgelaten, om overal als helden te worden gehuldigd.

    Voor geval Rechts wint, wordt nu al gefluisterd dat de wielen zullen rollen voor de eindoverwinning…. Die Le Pen verzamelt nu reeds uit die rangen haar kampbewakers-e treinbegeleiders- medeplichtigen!

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     

     





    06-04-2012, 12:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.705 EEN TWEEDE MUZELVERHAALTJE OM WAKKER TE BLIJVEN

     

    woensdag 4 april 2012

    705 EEN TWEEDE MUZELVERHAALTJE OM WAKKER TE BLIJVEN

     

    In Lybië, na de ‘bevrijding’

     

    wordt een militaire begraafplaats gezuiverd van Joden.

    en van Christelijke symbolen.

    Dank U, Navo, Dan U Crembo…..

    Neem deze URL op Uw klembord en plaats deze : http://www.youtube.com/watch?v=l9WkrEo1O6k&feature=my_favorites&list=FLh_M45v5kiADNP72fhwBPYw

    ************************

     

    Mijn stukje N° 701 ging over een ‘Muzelverhaaltje voor het Slapengaan’. Dit stukje N° 705 gaat over een ‘Muzelverhaaltje om wakker te blijven’. Als U het filmpje op Youtube gezien hebt, zal U het verschil tussen de twee kroniekjes nooit meer vergeten. Is het niet bloedstollend dat een bende barbaren zich  ongehinderd urenlang voor het oog van de camera kan overleveren aan grafschennis op een Engels soldatenkerkhof. Right or wrong, die hebben in hun land gevochten voor de vrijheid…. Want wie Lybië zegt, zegt Afrika Korps van Generaal Rommel (kant As-Mogendheden), en het zoveelste Britse Expeditieleger van Generaal Auschinleck onderweg naar de overwinning van El Alamein. De Commonwealth kennende, die graag vecht tot de laatste huursoldaatoldaat, zal op datzelfde kerkhof ook wel een stuk of wat gesneuvelde Muzelmannen hebben liggen. Die vochten in de strijd dus zij-aan-zij met Zionisten. Hopelijk werden tenminste die graven gespaard….

    Van het toneel van de bloedige Tweede Wereldoorlog nu via het heden naar de aanloop van de Derde Wereldoorlog…..

    GENERAAL CREMBO van de o zo Christelijke Belgische Volkspartij heeft dus op zijn beurt soldaatje gespeeld met zijn dodelijke straaljagers, en zo van uit een veilige positie, tienduizenden onschuldige burgers gedood : het resultaat : verwoestingen, gekwetsten en doden moge hem levenslang op zijn netvlies gebrand blijven als hij als straf voor zijn hoogmoed door de Hemel met blindheid wordt geslagen. Als U deze video gezien hebt, zult U begrijpen waarom ik, met de vuisten gebald in de zakken, aan mijn geliefde ‘Verwoeste Gewesten’ heb moeten terugdenken, waar, row on row in Flandres Fields, the puppies blow, en de witstenen zerkjes op de Engelse kerkhoven staan. Dezelfde zerkjes als in Lybië, met datzelfde kruis van eer, hoog in de lucht, wakend over deze sukkelaars, die er ook niet om gevraagd hebben…. ‘They liveth for evermore’ – ‘A soldier of the great war’ ‘Only known by God’…. Straks honderd jaar geleden werden ze daar geplant in Vlaanderens zompige tot stervens toe gemartelde bodem, toen op 11 november daar de kanonnen zwegen. Deze nog altijd netjes verzorgde parken, want dat zijn ze, hebben op andere plaatsen, perfect gescheiden van hun gewezen vijanden, de sombere Germaanse heldengraven. Twee soorten helden, allebei even dood. Gestorben denn Deutschland leben sollte. Met, als een beetje in de marge (toen al !!!) de Franse soldatenkerkhoven. Symbolisch? Honderden Engelse ‘graveyards in het Ieperse, één enkel bijeengeharkt Duits Studenten Friedhof (Langemark) en één enkel Frans kerkhof : St Charles op de Potyze, dicht bij The Ypres Sallient. Daar was inderdaad, vier jaar lang, gelegenheid te over om de heldendood te sterven. Dat alles als een versteende herinnering aan de oorlog zelf : de ‘Belgen’ liggen elders weggemoffeld (het zijn maar meestal Vlamingen). Neetjes allemaal met een foto en met de tricolore…. Mort pur la Patrie…. De Duitsers liggen aan hun kant van het front, de Fransen aan de andere kant, de Engelsen lagen overal daar middenin…. Want het was tenslotte hùn oorlog. Tot op de huidige dag vergaan ze van de nostalgie….

    To the point. De Hunnen die ons 4 jaar lang bezet hebben, hebben tamelijk vlug de opgefokte romantiek van de werving voor hun ideaal in ‘Langemarck’ overgeplaatst van het terrein naar de naam van een divisie nieuw kanonnenvlees. De overige begraafplaatsen, de eigen zowel als die der ‘vijanden’, lieten ze aan hun lot over. Muzelmannen zouden hun haat op de doden hebben bot gevierd. De Duitsers onderhielden ze niet (wel in de eerste jaren via hun fameuze verplichte tewerkstelling), maar lieten ze gerust en het gras stond nadien hoger dan de zerkjes. In de jaren ’50 verzamelde de Duitse Kriegsgrabendienst  alle kleinere kerkhoven op 2 plaatsen : Langemark (Poelkapellestraat) en Vladslo. De Engelse en de Franse waren ondertussen al  lang in hun oude glorie hersteld….Het zijn tot op de huidige dag, juweeltjes van tuin-architectuur….

    Nu smijt de Vlaamse Deelregering een miljoen of 3 tegen de 100-jarige herdenking (viering?) van deze oorlog aan de IJzer, de Waalse laat het heel wat breder hangen : daar wordt 35 miljoen voorzien. Om er aan te herinneren dat de Belziek zeer glorieus was in de Overwinning. Ach, de doden in de ‘Buyau de la Mort’ in Kaaskerke kunnen er maar deugd van hebben. Pour les Flamands la même chose! Wellicht waait op de IJzertoren heel die tijd de driekleur! En als nu nog een bataljon van Di Jeanetto’s landgenoten-homo’s een paar maanden de erewacht rond hun volksjongen kunnen komen opfleuren, zal dat geld wel opraken, zeker? Die 3 Bereden Motards : daar is de man toch al lang op uitgegeken!

     

    ****************************

     

    Global March to Jerusalem

    mrt 30 2012

     

    Vandaag 30 maart zou de grote dag zijn, waarop miljoenen mensen vanuit de Arabische buurlanden naar Israels grenzen zouden marcheren en zouden proberen Israel binnen te dringen om verder te lopen naar Jeruzalem. Het doel is volgens Arabische leiders om ”Palestina en Jeruzalem uit de handen van de zionisten bevrijden”. Irans opperste religieuze leider Ali Khamenei riep op 26 februari de islamitische wereld op tot deze mars en was gastheer voor een voorbereidende vergadering. In de organisatie zitten verschillende mensen uit Hamas en Hezbollah, zoals de mediacoördinator in Libanon, Dr. Abdul Malik Sukayreh, die in een interview op een website van Hezbollah onder andere het volgende zei:

    “Is ‘Israel’ going to massacre us? What is the international price for such an “Israeli” step? How much would “Israel” massacre, a thousand, or 10,000 civilians. This would be genocide, a real Holocaust not a pretended one.”
    “The history of the Zionist entity is full of crimes and terrorism. We won’t be surprised if “Israel” attacks the peaceful protesters but we aren’t afraid and nothing will defeat our will even if the “Israeli” fulfilled its threats of air striking the rally.
    We are to continue,” the media organizer stressed.

    (Uiteraard heeft “Israel” nooit met luchtaanvallen op de demonstranten gedreigd.)

    Ahmed Abu Halabiya, lid van Hamas en mede organisator van de GMJ, zei in 2000 het volgende over Joden:

    “Have no mercy on the Jews, no matter where they are, in any country. Fight them, wherever you are. Wherever you meet them, kill them.”

    Radikale figuren zoals sheik Raed Saleh van de islamitische beweging in Israel (ook bekend van diverse antisemitische uitspraken), George Galloway (bevriend geweest met dictators als Saddam Hussein) en antisemiet Gilad Atzmon steunen de mars, net als een van de organisatoren van een zelfmoordaanslag in Jeruzalem.

    Ondanks de radikale doelen en mensen achter de organisatie, steunen een aantal gematigde mensen en politici het initiatief via een Nederlandse Facebookgroep. Onder de 71 vrienden zijn verschillende mensen uit PvdA, GroenLinks en de SP waaronder Jan Pronk. Daarnaast steunen ook Paul Haenen, Fransisco van Jole, Liliane Peters (Protestantse Kerk Nederland) en Kathleen Ferrier dit vredevolle initiatief, naast de usual suspects zoals Anja Meulenbelt, Mieke Zagt (ICCO, pleitte voor een boycot van Israel), Mohammed Cheppih (AEL), Inge Neefs (Gaza Flotilla) en organisaties als Gate48 (Israeli’s in Nederland die tegen Israel zijn) en BDS (Boycot, Divestment en Sanctions) Nederland. Niemand van hen heeft er blijkbaar een probleem mee naast Moslim Broederschap activist Amin Abou Rashed te staan, om nog maar te zwijgen van de steun van voornoemde extremisten en hun uitspraken. Fransisco van Jole is (mede)beheerder van Joop.nl, waar ik weer een paar fraaie comments zag staan, zoals:

    het wrange is dat het al volop herhaald ,en er ook al ergere ethninsche zuiveringen zijn anno nu
    alleen spreken gaskamers wat meer tot de verbeelding als clusterbommen ,howitzers,drones en sealteams maar qua aantallen doden was de holocaust een vakantiekamp in vergelijking met de WAR on TERROR van nu die door rechts wordt gevoerd en wereldwijd gesteund door de onnozelen en onwetenden.

    Van mij is indertijd een comment verwijderd omdat ik verwees naar een artikel waarin werd gezegd dat Joop-columnist Peter Edel bedenkelijke dingen heeft gezegd en een ietwat bedenkelijk boek heeft geschreven. Dat was nogal een aantijging, zei van Jole nadat een gastcolumnist hem had gevraagd waarom hij de zo ongeveer enige positieve reactie op zijn stuk had verwijderd. ‘Streng doch rechtvaardig’, die Joop moderatie.

    Ik geloof derhalve niet meer zo makkelijk dat die mensen het niet weten, dat ze niet weten dat antisemieten bij deze mars betrokken zijn en het doel is om Israel te provoceren en beschadigen en niet om vrede en verzoening een stapje dichterbij te brengen. Net als dat ze bij Joop heus wel weten dat Peter Edel een antisemiet is, maar zij vinden het gewoon gerechtvaardigd om zo over Joden te praten. Maar je blijft je verbazen. Wat doet iemand als Ferrier tussen de notoire antizionisten? En Paul Haenen? Zijn die erin geluisd? Kregen ze zo’n berichtje ‘Fransisco van Jole suggests you like Global March to Jerusalem’? Van Jole, die was columnist bij de Leugen Regeert, wel een leuk programma, dus dat zal wel goed zitten. Als zo’n berichtje van een vriend komt is de kans groot dat je het doet, en niet eerst uitgebreid onderzoek doet. Facebook is niet voor het uitgebreide onderzoek maar het liken en chatten en delen van leuke dingetjes en soms ook goede doelen. Het is een makkelijke manier jezelf het gevoel te geven dat je sociaal bent en iets goeds doet. Ik heb vandaag Natuurmonumenten geliked. Heb ik weer wat goeds gedaan voor de natuur.

    Sinds 1976 is 30 maart de jaarlijkse landdag, waarop de Palestijnen herdenken hoe ze hun land zomaar aan die wrede zionisten verloren. De aanleiding waren protesten op die dag in 1976 tegen de onteigening van land in Galilea waarbij zes Israelische Arabieren omkwamen en tientallen mensen aan beide kanten gewond raakten, maar de protesten richten zich breder tegen landonteigeningen en het ‘inpikken’ van steeds meer land door de zionisten. Het is een verhaal dat er tegenwoordig ingaat als koek: ‘Het land was eerst van de Palestijnen (helemaal groen kaartje) maar toen kwamen de zionisten en die pikten het land geleidelijk in en dreven die arme Palestijnen bijeen op een steeds kleiner stukje van hun oorspronkelijke land. Dat proces van langzame etnische zuiveringen gaat nog steeds door met de land confiscaties door de kolonisten, het wegpesten van Palestijnen, het afbreken van hun huizen, het bouwen van hekken en muren en speciale wegen waar alleen Joden op mogen etc.’

    Tot zover de antizionistische lezing. De werkelijkheid is uiteraard anders. Zo nam het aantal Arabieren in Israel, in de Palestijnse gebieden en in Jeruzalem juist toe onder Joods bestuur. Er is zeker discriminatie en wederzijdse animositeit en wantrouwen, maar op bijna alle gebieden (bepaalde beroepen uitgezonderd) hebben Arabieren gelijke rechten en ze studeren, werken en zijn actief in de politiek naast Joodse Israeli’s. Sinds de Oslo Akkoorden hebben de Palestijnen ca. 40% van de Westoever onder eigen beheer, en sinds 2005 is de Gazastrook in Palestijnse handen. Israel heeft ook de gehele Sinaï teruggegeven aan Egypte in ruil voor vrede. Er zijn geen speciale wegen voor alleen Joden, er zijn wel wegen voor alleen Israeli’s, vanwege de vele beschietingen en andere incidenten op deze wegen waardoor het voor Israeli’s in feit onbegaanbaar waren geworden. De hekken en muren zijn een antwoord op de honderden terroristische aanslagen in Israel.

    Helaas zijn er wel nederzettingen op privé grond van de Palestijnen gebouwd, ondanks een verbod daarop door het hooggerechtshof. Het omgekeerde gebeurt echter ook: Arabieren in Galilea en de Negev die hun Joodse buren wegpesten en hun vee stelen, en een islamitische begraafplaats in Jeruzalem die met nep-stenen haar territorium steeds verder uitbreidde. Ook probeert de Palestijnse Autoriteit zich Joodse heiligdommen toe te eigenen, zoals Rachels graf. Men ontkent de Joodse geschiedenis van Jeruzalem en stelt het als puur Arabische stad voor. Op de afbeeldingen van Jeruzalem die voor de Global March zijn gebruikt waren Joodse plaatsen zoals de begraafplaats op de Olijfberg letterlijk weggepoetst. De Islamitische Waqf, die het dagelijkse bestuur heeft over de Al Aqsa Moskee en de Tempelberg, heeft jarenlang waardevolle Joodse artefacten die bij opgravingen naar boven kwamen op het stort gedumpt. Er wordt dus van twee kanten om het land gestreden, en hoewel Israel (als je de Arabische wereld niet meerekent) de sterkere partij is, is het ook aan talloze regels gebonden en zijn er honderden kritische organisaties van binnen en buiten Israel, en evenzovele kritische, om niet te zeggen vijandige journalisten, die iedere Israelische misstap onder een vergrootglas leggen. Palestijns wangedrag daarentegen wordt genegeerd, vergoelijkt of gebagatelliseerd.

    De Global March heeft, net als de diverse flotilla’s naar Gaza, niks met vrede te maken en is een doelbewuste provocatie waarbij men aanstuurt op Israelisch geweld om zo internationale media-aandacht en verontwaardiging op te roepen. Het zou mooi zijn als de media zich eens niet voor dit soort zaken zouden lenen en de ware aard van dit initiatief en de organisatie erachter zouden beschrijven.

     

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

     

    Dit artikel is overgenomen van een Nederlandse website (moest U daar niet op gelet hebben), maar wel degelijk via

    http://www.bloggen.be/roeland/

    Ik ben benieuwd wie er allemaal zou vermeld worden, moesten er namen van bij ons hebben gestaan. Het zullen wel grosso modo dezelfde soort namen zijn, maar wel echt niemand uit ‘extreem-rechtse hoek’ ttz. uit de hoeo van wat het volk wil.

    A propo : die ruitenbreker van de Reyerslaan : is die al opgespoord? We horen daar zo weinig van! Ja, die V°RT : dat zijn toch allemaal echt goei mensen, hé! Zo maar die kleine held en bewonderaar van Tommeke, Tommeke toch! Die in de bloemen durven zetten! Die massa Vlaamse Leeuwtjes (allemaal zonder rode tong of rode klauwen) zo maar in beeld brengen : ze moeten daar werkelijk met de kramp in hun kl*ten hebben gezeten om dat over hun hart te krijgen!


     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    04-04-2012, 18:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.704 WORDT OORLOG VOEREN EEN GEZELSCHAPSPEL ?

    woensdag 4 april 2012

    704 WORDT OORLOG VOEREN EEN GEZELSCHAPSPEL ?

    Noorwegen

     

    ************************

    Kroniekje over de diepere achtergronden van het drama op Utöya.

    Wat Hitler en de nazi’s probeerden te bereiken door het gebruik van gaskamers en concentratiekampen, proberen Noorse culturele marxisten te bereiken door middel van intimidatie, propaganda en een tsunami van geïmporteerde Derde Wereld immigranten naar Noorwegen, vermomd als politieke asielzoekers. Deze nieuwe fascisten dragen geen nazi-uniformen, maar chique pakken. Ze hebben een valse, altruïstische persoonlijkheid aangenomen en controleren het Departement van Propaganda, ook wel bekend als de onafhankelijke Noorse media. Hun uiteindelijke doel is om de traditionele eigenaars van Noorwegen te vervangen door een sociaal geconstrueerd “superras”, bestaande uit nakomelingen uit alle hoeken uit de wereld. De oorspronkelijke nazi’s noemden hun fokprogramma “Lebensborn”, de nieuwe nazi’s noemen het hunne de multiculturele samenleving, die, naar ze hopen, duizend jaar zal bestaan.

    De culturele marxisten zijn bezig met een genocide tegen hun eigen volk door opzettelijk te werken aan het uitroeien van datzelfde eigen volk en in dat proces alle sporen van zijn cultuur uit te wissen. Normale mensen, die niet zijn aangetast door een mentale lepra, zijn vervuld van liefde als ze naar hun kinderen kijken, de culturele marxisten voelen alleen haat en walging bij het zien van jonge, blanke, etnisch Noorse kinderen, omdat voor hen deze kinderen een obstakel vertegenwoordigen op weg naar hun krankzinnige droom van een wereld zonder Noren. Zij faciliteren de verkrachtingen van jonge Noorse meisjes, de aanvallen op Noorse kinderen en het terroriseren van de etnische Noorse bevolking, waarbij deze tactieken een belangrijk doel dienen in het proces van de uitroeiing van alles wat Noors is.

     

    Voor deze culturele marxisten is het nogal logisch om deel te nemen aan genocide op de Noren, omdat zij niet erkennen dat er zoiets bestaat als een aparte Noorse cultuur en een Noorse etnische groep. Voor hen is alles in Noorwegen een gevolg van invloeden van buitenaf. De haat voor hun eigen land is zo intens, dat zij zelfs het bestaan van zo’n inheemse bevolking zouden willen ontkennen; zelfs de nazi’s waren niet zo extreem. Tienduizend jaar geschiedenis en nationale identiteit wordt voorbereid om te eindigen op de vuilnisbelt van de geschiedenis als zij hun zin krijgen.

    Ze vertonen duidelijk kenmerken van psychopathisch gedrag in de wijze waarop ze meedogenloos intimideren, bespotten en dissidenten proberen te verpletteren, verwant aan de manier waarop Stalin de dissidenten in de Moskouse processen verpletterde. Voor deze culturele marxisten is het niet genoeg om de mensen hun wortels en erfgoed te laten vergeten, ze willen dat de mensen actief hun erfgoed verachten en leren dat het volledig onacceptabel is om trots te zijn op alles dat er mee verbonden is.

    De slachtoffers van deze giftige campagne van het teniet doen van de geschiedenis zijn voorbije, huidige en toekomstige generaties van de Noren. Het historisch revisionisme is in volle gang en het proces van uitroeiing is tot nu toe zeer succesvol geweest. Ze beginnen met een geestelijke indoctrinatie op jonge leeftijd, zodat ze gemakkelijk de ideeën van de beïnvloedbare jeugd kunnen vormen. Daarbij vertrouwt men zeer op bewustmakingscampagnes in juiste doseringen om een gevoel van “blanke schuld” bij te brengen. Elke kritische opmerking over de nieuwe orde wordt vervolgd onder het voorwendsel van rassendiscriminatie, het ware doel van de wet is echter te voorkomen dat iemand kritiek heeft op de afgebakende weg door de multiculturele
    fascisten. In de woorden van Thomas Hylland Eriksen:

    “De belangrijkste uitdaging is nu om de meerderheid van de bevolking te deconstrueren en wel zo grondig dat deze nooit weer kan worden aangeduid als de meerderheid van de bevolking.”

    In Noorwegen is het in deze dagen meer een taboe om je eigen liefde voor Noorwegen en de Noorse cultuur uit te spreken en om je eigen land lief te hebben dan dat het een taboe is om publiekelijke haat uit te spreken tegen een volk dat de nazi’s eigenlijk probeerden uit te roeien. Zo ziek is de Noorse samenleving op dit moment.

    Het zogenaamde Noors Antiracisme Centrum heeft zelfs geprobeerd om vermeende gevallen van anti-immigratiegevoelens en gedrag in de directe nasleep van de 22/7 aanslag in Oslo te documenteren, voordat duidelijk werd dat een Noor de aanslagen had gepleegd. Het idee achter het project, zo wordt aangenomen, was om te laten zien hoe slecht en hoe racistisch de etnische Noren zijn. De antiracisten zijn zo vastbesloten om alle pogingen van Noorse assertiviteit te stoppen, dat ze niet eens de allerkleinste uitbarsting van spontane frustratie en Angst kunnen tolereren als een terrorist, waarvan iedereen veronderstelde dat het een moslim was, een gebouw in het centrum van Oslo opblaast en daarbij verscheidene mensen doodt en verwondt. Dat is hoe erg het is in Noorwegen en het gaat nog veel erger worden. En dat allemaal dankzij de psychopathische, marxistische fascisten. En het echt trieste is, dat er vergelijkbare (culturele) genociden plaatsvinden in de hele westerse wereld.

    ************************

    Diagonaal herlezen

     

    Er is duidelijk ierts ‘rotten in the State of Norway’… Ja, ik weet dat Shakespeare niet Norway, maar Danmark heeft gezegd, maar die man is niet meer mee met zijn tijd. Denemarken, Zweden, Noorwegen : het zijn de 3 Viking-landen (zonder IJslan) die in zijn tijd nog onder één Kroon zaten.

    Die landen zijn, broederlijk naast elkaar gelegen, ook geen lid van de EU-USSR en zo te zien legt hen dat geen windeieren. De levensstandaard ligt er, alleszins in Noorwegen, naar het woord van God Stevaert, ‘socialistisch gezellig’, quasi het dubbele van Italië. Even op adem komen en via een omweg kom ik to the point.

    Onze buren hier zijn Noren. Vriendelijke vrolijke vrijgezellen met een levensstijl die duidelijk laat merken dat het geluk ondermaans moet gezocht en gevonden worden. Als ze al eens in de hemel zijn, heeft dat andere oorzaken. Onder andere samen met hun Noorse gasten. het overdadig alcoholgebruik. Ooit hebben we bij ons thuis hetzelfde meegemaakt met Amerikanen, die letterlijk smeten met hun groene biljetten van 50 dollar.

    Toch jammer (ook voor ons) dat het niet is blijven duren…

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     

     





    04-04-2012, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.703 HOERA DE SOSSEN LEREN SPAREN

    maandag 2 april 2012

     

    703 HOERA DE SOSSEN LEREN SPAREN

    Voor naast Uw TV :

     

    De wan-molen, nostalgie uit een ver verlelden

    ********************

    Hieronder vindt U een praktische toepassing van zo’n wan-molen, voor zij die het vergeten zijn, of voor zij die het nooit geweten hebben. Maar vooraleer het te hebben over het eigenlijk gebruik van zo’n ding, eerst iets over de TV.

    De Nederlanders zijn ons, als naar gewoonte, weer voor. Uit reenen van geen geld meer, ontslaan ze onnutte overtollige omroep onnozelaars. Elsevier bericht daarover en bij ons zal men in de media dergelijk ‘aitem’ wel niet spontaan uit hun eigen brengen. De kraaien zullen het dus moeten uitbrengen. In afwachting binden wij, ‘burgerjournalisten’  de kat de bel aan, zodat de goegemeente tenminste weet waarover het straks zal gaan, als er bij ons ook ‘bespaard’ moet worden door de Vlinderdas-achtigen.

    Er worden bij ons, gevolgd door veel tramelant, al peanuts bespaard op kunstsubsidies, zodat ‘artiesten’ voortaan net zoals elke ambacht, zullen moeten zorgen voor kwaliteit, willen zij nog volk over de vloer krijgen. Het betrokken Ministerke, dat Schoorsteenvliegje, wordt nu al bijna dood geklopt in Vlaanderen. Wat het wordt als de TEEVEE zal aangepakt worden, daar mogen we niet aan denken!  Nochtans, als men de rotte delen uit het socialisme wil slopen, moet begonnen worden met hun sterkste burcht.

    Om te beginnen, inderdaad : 2 correcties op mijn titel. De Sossen ‘leren niet sparen’, is foutief. Ze worden het geleerd door Wilders. Secundo : het blijde nieuws komt alleen uit Holland, en dus doet men bij ons zoals voorheen : blijven andermans geld door deuren en vensters gooien….

    Madame Liet, laat, geloten kijkt zedig maar met vertroebelde blik de verkeerde kant op…. Misschien dat Bart Stinckman van de Knack, ex De Schandaard, kan bijspringen? O! Als eieren zo groot, als die mooie jobkens voor haar 3de Net dat in de lucht hangt…. Ze hoopt, ze bidt, ze smeekt, ze kruipt op haar buik als dat ander ongewerveld dier : Elio Mio : kom en zie mijn smart, want haar almachtige Limburgse Broodheer is er geweest… Allemaal de schuld van een niet-bestaande video die het Hasselts Gerecht nooit heeft kunnen vinden, spijts al hun speurwerk. Nogal wiedes, want Steve is daar nooit geweest! Hij zegt het zelf!

    En nu moet Hilde Claes via de Stad Hasselt nog nieuwe en deze keer sterkere bomen ronde Pukkel-weide laten planten, terwijl die arme socialistische grootverdiener Sjoekie Choukri minstens 300.000 euro schadevergoeding moet betalen….

    Er volgt nog meer uit hetzelfde vaatje….

     

    Maar eerst moet U lezen tot wat die Wilders allemaal in staat is! Stel U voor dat DeWever, of o! gruwel! : DeWinter bij ons aan de bak komt! Alle hens aan dek : de Rode Kopstukken voelen de dreiging nu al naderen : hun achterban is al grotendeels overgelopen. Want de aflossing van de wacht aan de kop van de V°RT is veel te laat begonnen…. Bij HUMO hebben ze die man veel te lang weerhouden : de imago-schade aan de Socialistische Internationale is enorm, en het zal niet hebben kunnen baten : HUMO gaat so wie so toch failliet!

     

    *********************

    Honderden banen verdwijnen bij publieke omroep

    maandag 2 april 2012 08:23 elsevier

    De komende jaren verdwijnen naar verwachting 620 voltijdbanen bij de publieke omroep. Een groot aantal werknemers wordt gedwongen ontslagen. Ook verandert er veel in de programmering. Zo maken Nederlandse programma's plaats voor buitenlandse producties.

     

    Veel gedoe over fusies omroepen, maar een structurele oplossing komt er niet. De publieke omroep blijft vals concurreren

    Commentaar Ron Kosterman: Fusies omroepen zijn lood om oud ijzer

    Dat staat in een brief van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) die binnenkort naar minister Marja van Bijsterveldt (CDA, Media) wordt gestuurd.

    Nadelig
    Op de publieke omroep wordt de komende jaren 200 miljoen euro bezuinigd. Hierdoor stijgt het aandeel van in het buitenland aangekochte producties van 12 naar 17 procent, meldt dagblad Trouw.

    De NPO vindt meer buitenlandse producties niet per definitie nadelig. Volgens een woordvoerder worden in het buitenland 'prachtige producties' gemaakt die voor commerciële omroepen niet aantrekkelijk zijn.

    Efficiënt
    De omroepen zijn verder van plan minder korte producties uit te zenden. Voor elke serie uitzendingen moet een redactie worden ingericht, een decor worden gebouwd en promotie worden gedaan. Het is daarom efficiënter om meer programma's uit te zenden die langer lopen.

    Uit de plannen van de NPO blijkt dat door de maatregelen Nederland 3 kan blijven bestaan. De zender zou verdwijnen als de publieke omroep er niet in slaagt om de kwaliteit te waarborgen.

    Bezuinigingen op de publieke omroep worden maandag in de Tweede Kamer besproken. Onlangs meldden ingewijden dat er meer wordt bezuinigd op de omroepen, vanwege de extra miljardenbezuinigingen.

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Wat bij de regime-zender de laatste tijd gebeurt, Joost mag het weten. Ik bedoel die nietszeggende beeldverhalen uit verre vreemde landen, met al die vreemde talen en de ondertiteling in het Nederlands : uit wiens koker komt dat ineens? Het wordt niet gezegd, maar overal is er Muzelmannerij in het spel. We hebben (in ’t kort) bij elke nieuwslezing, het verhaal moeten aanhoren in de inleiding. We kregen over hetzelfde een uitgebreid verslag, liefst meteen specialist in de studio die nogmaals (voor de 4de keer) herhaalt wat we al wisten. We zien eventueel een verslaggever ter paste die details verstrekt die we ook al wisten. Dan komen de beelden (meestal wansmakelijke) met blaffende stemmen van mannen in maatpak en/of mannen vermomd als militairen die hetzelfde aan de bron en in hun taal verteld, brengen. Dan volgen nog een paar ‘aitems’ met een verhelderende draaiende aardbol, die op dezelfde manier gebracht worden als de vorige, zodat de nieuwslezer kan afsluiten met een kort samenvattend overzicht van wat er in al die aitems werd verteld. Dan is de zendtijd om, en krijgen we de trut (M/V) of het mietje (M/V/O) van de sport op ons bord. Enfin : we kregen de dagelijkse potpourri multicultuur ingelepeld.  Om via ‘Man bijt Hond’ en ‘Thuis’ verder in te dommelen. Ons protest tegen dat alles is : een avondwandeling in de tuin met de 3 Duitse Herders. Een advies lijk van de Pastoor met zijn Colaatje, aan het chro-meisje dat wilde weten vòòr of na. Neen, zei de pastoor, in de plaats van….

    Want om werkelijk nieuws te zien, moet men het uurrooster kennen van de meeste buitenlandse zenders. Duurt om ze allemaal te volgen bijlange geen half uur, zoals bij de V°RT en men heeft tenminste telkens iets geleerd.

    Wat meer is : de wan-molen van de afbeelding hierboven. Lijk in de graanschuur vroeger, als er koren ge-want werd, waarbij men het kaf van het koren kon scheiden. In Bokrijk kan men die handgewijze werkwijze nog elke dag bewonderen : het uigevlegeld koren wordt in een afgeplatte mand in de lucht omhoog geschud, en de wind blaast het kaf weg, terwijl het koren terugvalt in de wan-zeef…. Bij ons thuis had men een (okkazie) wan-molen, wat toen zeer modern was, omdat het hele wan-verhaal binnen in de schuur kon gebeuren….Een met mankracht ronddraaiend rad met schoepen blies het kaf omhoog, terwijl het koren via een schuin afhellende trillende zeef naar binnen de molen werd gevoerd, waar het in zakken werd opgevangen. De Rolls Royce daarvan, een duurdere veriante van zo’n molen was uitgerust met een soort ‘versnellingsbak’ : via een vernuftig systeem kon op de as de draaibeweging naar een of twee andere tandwielen getrokken worden. Zodat men met dezelfde beweging traag kon aanzetten, maar na korte tijd eenmaal het vliegwiel liep, een echt gezwinde loop kon aanhouden.

    Ik wenste begot dat iedere nieuws-uitzending eerst door zo’n wan-molen kon gehaald worden. Voor mijn part zou dan één man volstaan om de Nieuwsuitzending te brengen : de nieuwe grote baas, wiens naam ik maar niet kan onthouden. Is trouwens niet eens de moeite : de man zal nu vlugger weg zijn dan hij gekomen is.

     

    Te Noteren.

    Als op deze blog gekapt wordt op ‘de socialisten’ is daar niets mis mee.  De gewone man, die het is uit verveling of uit gewoonte, heeft mijn volle begrip. Had hij al die jaren gekozen voor de Tsjeven of de Blauwen, dan zaten we nu nog altijd met kinderarbeid. Ik zal mijn best doen om voortaan te spreken over de Slechte Socialisten, de SS, wetende dat hiermee bedoeld wordt de geldzakken die leven op kap van de kleine man. Type-voorbeeld : Notte (Vandela) den Baard uit Oostende met het oplichtersgezicht, en met hem, iedereen die linx lult, maar rechts zakken vult. Van Ackere van de Tsjeven is er ook zo ene, maar die noemt zich sociaal democraat. Dat is dan geen SS, maar een SD : een Scihersheits Dienst-man.

    Ten tweede : laten wij elkaar goed verstaan. Als de Nederlanders, met hun typisch Hollandse koopmansgeest, ’n goede 600 banen moeten doen verdwijnen, is het equivalent daarvan gerekend met de Belgische megalomane vergelijking, liefst het dubbele, zijnde 50 % van de V°RT-effectieven. Zie ik al die massa mensen dan aan de dop gekegeld? Ben ik zo’n onmens?

    Ben blij dat U die vraag stelt, want ik zie voor hen een ander beroep wenken, aangepast aan de graad van hun bekwaamheid. Geef hen een straatkeerder in de hand en maak de verloning afhankelijk van de kilo’s binnengebracht zwerfvuil op het einde van de werkdag. Niemand kan klagen : de Publieke Omroep is gezuiverd, meer : hij draait in vrijloop, want de bazen zijn nu ploegbaas bij de Groendienst, iedereen is aan het werk, de verdienste is naargelang de persoonlijke inspanning, en last, but not least : het milieu vaart er wel bij en de wan-molen mag weer naar museum!

    Enne… een beetje verder doordenkend, is het goed tegen de opwarming van de aarde!

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

    maandag 2 april 2012

     

    703 HOERA DE SOSSEN LEREN SPAREN

    Voor naast Uw TV :

    De wan-molen, nostalgie uit een ver verlelden

    ********************

    Hieronder vindt U een praktische toepassing van zo’n wan-molen, voor zij die het vergeten zijn, of voor zij die het nooit geweten hebben. Maar vooraleer het te hebben over het eigenlijk gebruik van zo’n ding, eerst iets over de TV.

    De Nederlanders zijn ons, als naar gewoonte, weer voor. Uit reenen van geen geld meer, ontslaan ze onnutte overtollige omroep onnozelaars. Elsevier bericht daarover en bij ons zal men in de media dergelijk ‘aitem’ wel niet spontaan uit hun eigen brengen. De kraaien zullen het dus moeten uitbrengen. In afwachting binden wij, ‘burgerjournalisten’  de kat de bel aan, zodat de goegemeente tenminste weet waarover het straks zal gaan, als er bij ons ook ‘bespaard’ moet worden door de Vlinderdas-achtigen.

    Er worden bij ons, gevolgd door veel tramelant, al peanuts bespaard op kunstsubsidies, zodat ‘artiesten’ voortaan net zoals elke ambacht, zullen moeten zorgen voor kwaliteit, willen zij nog volk over de vloer krijgen. Het betrokken Ministerke, dat Schoorsteenvliegje, wordt nu al bijna dood geklopt in Vlaanderen. Wat het wordt als de TEEVEE zal aangepakt worden, daar mogen we niet aan denken!  Nochtans, als men de rotte delen uit het socialisme wil slopen, moet begonnen worden met hun sterkste burcht.

    Om te beginnen, inderdaad : 2 correcties op mijn titel. De Sossen ‘leren niet sparen’, is foutief. Ze worden het geleerd door Wilders. Secundo : het blijde nieuws komt alleen uit Holland, en dus doet men bij ons zoals voorheen : blijven andermans geld door deuren en vensters gooien….

    Madame Liet, laat, geloten kijkt zedig maar met vertroebelde blik de verkeerde kant op…. Misschien dat Bart Stinckman van de Knack, ex De Schandaard, kan bijspringen? O! Als eieren zo groot, als die mooie jobkens voor haar 3de Net dat in de lucht hangt…. Ze hoopt, ze bidt, ze smeekt, ze kruipt op haar buik als dat ander ongewerveld dier : Elio Mio : kom en zie mijn smart, want haar almachtige Limburgse Broodheer is er geweest… Allemaal de schuld van een niet-bestaande video die het Hasselts Gerecht nooit heeft kunnen vinden, spijts al hun speurwerk. Nogal wiedes, want Steve is daar nooit geweest! Hij zegt het zelf!

    En nu moet Hilde Claes via de Stad Hasselt nog nieuwe en deze keer sterkere bomen ronde Pukkel-weide laten planten, terwijl die arme socialistische grootverdiener Sjoekie Choukri minstens 300.000 euro schadevergoeding moet betalen….

    Er volgt nog meer uit hetzelfde vaatje….

     

    Maar eerst moet U lezen tot wat die Wilders allemaal in staat is! Stel U voor dat DeWever, of o! gruwel! : DeWinter bij ons aan de bak komt! Alle hens aan dek : de Rode Kopstukken voelen de dreiging nu al naderen : hun achterban is al grotendeels overgelopen. Want de aflossing van de wacht aan de kop van de V°RT is veel te laat begonnen…. Bij HUMO hebben ze die man veel te lang weerhouden : de imago-schade aan de Socialistische Internationale is enorm, en het zal niet hebben kunnen baten : HUMO gaat so wie so toch failliet!

     

    *********************

    Honderden banen verdwijnen bij publieke omroep

    maandag 2 april 2012 08:23 elsevier

    De komende jaren verdwijnen naar verwachting 620 voltijdbanen bij de publieke omroep. Een groot aantal werknemers wordt gedwongen ontslagen. Ook verandert er veel in de programmering. Zo maken Nederlandse programma's plaats voor buitenlandse producties.

     

    Veel gedoe over fusies omroepen, maar een structurele oplossing komt er niet. De publieke omroep blijft vals concurreren

    Commentaar Ron Kosterman: Fusies omroepen zijn lood om oud ijzer

    Dat staat in een brief van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) die binnenkort naar minister Marja van Bijsterveldt (CDA, Media) wordt gestuurd.

    Nadelig
    Op de publieke omroep wordt de komende jaren 200 miljoen euro bezuinigd. Hierdoor stijgt het aandeel van in het buitenland aangekochte producties van 12 naar 17 procent, meldt dagblad Trouw.

    De NPO vindt meer buitenlandse producties niet per definitie nadelig. Volgens een woordvoerder worden in het buitenland 'prachtige producties' gemaakt die voor commerciële omroepen niet aantrekkelijk zijn.

    Efficiënt
    De omroepen zijn verder van plan minder korte producties uit te zenden. Voor elke serie uitzendingen moet een redactie worden ingericht, een decor worden gebouwd en promotie worden gedaan. Het is daarom efficiënter om meer programma's uit te zenden die langer lopen.

    Uit de plannen van de NPO blijkt dat door de maatregelen Nederland 3 kan blijven bestaan. De zender zou verdwijnen als de publieke omroep er niet in slaagt om de kwaliteit te waarborgen.

    Bezuinigingen op de publieke omroep worden maandag in de Tweede Kamer besproken. Onlangs meldden ingewijden dat er meer wordt bezuinigd op de omroepen, vanwege de extra miljardenbezuinigingen.

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Wat bij de regime-zender de laatste tijd gebeurt, Joost mag het weten. Ik bedoel die nietszeggende beeldverhalen uit verre vreemde landen, met al die vreemde talen en de ondertiteling in het Nederlands : uit wiens koker komt dat ineens? Het wordt niet gezegd, maar overal is er Muzelmannerij in het spel. We hebben (in ’t kort) bij elke nieuwslezing, het verhaal moeten aanhoren in de inleiding. We kregen over hetzelfde een uitgebreid verslag, liefst meteen specialist in de studio die nogmaals (voor de 4de keer) herhaalt wat we al wisten. We zien eventueel een verslaggever ter paste die details verstrekt die we ook al wisten. Dan komen de beelden (meestal wansmakelijke) met blaffende stemmen van mannen in maatpak en/of mannen vermomd als militairen die hetzelfde aan de bron en in hun taal verteld, brengen. Dan volgen nog een paar ‘aitems’ met een verhelderende draaiende aardbol, die op dezelfde manier gebracht worden als de vorige, zodat de nieuwslezer kan afsluiten met een kort samenvattend overzicht van wat er in al die aitems werd verteld. Dan is de zendtijd om, en krijgen we de trut (M/V) of het mietje (M/V/O) van de sport op ons bord. Enfin : we kregen de dagelijkse potpourri multicultuur ingelepeld.  Om via ‘Man bijt Hond’ en ‘Thuis’ verder in te dommelen. Ons protest tegen dat alles is : een avondwandeling in de tuin met de 3 Duitse Herders. Een advies lijk van de Pastoor met zijn Colaatje, aan het chro-meisje dat wilde weten vòòr of na. Neen, zei de pastoor, in de plaats van….

    Want om werkelijk nieuws te zien, moet men het uurrooster kennen van de meeste buitenlandse zenders. Duurt om ze allemaal te volgen bijlange geen half uur, zoals bij de V°RT en men heeft tenminste telkens iets geleerd.

    Wat meer is : de wan-molen van de afbeelding hierboven. Lijk in de graanschuur vroeger, als er koren ge-want werd, waarbij men het kaf van het koren kon scheiden. In Bokrijk kan men die handgewijze werkwijze nog elke dag bewonderen : het uigevlegeld koren wordt in een afgeplatte mand in de lucht omhoog geschud, en de wind blaast het kaf weg, terwijl het koren terugvalt in de wan-zeef…. Bij ons thuis had men een (okkazie) wan-molen, wat toen zeer modern was, omdat het hele wan-verhaal binnen in de schuur kon gebeuren….Een met mankracht ronddraaiend rad met schoepen blies het kaf omhoog, terwijl het koren via een schuin afhellende trillende zeef naar binnen de molen werd gevoerd, waar het in zakken werd opgevangen. De Rolls Royce daarvan, een duurdere veriante van zo’n molen was uitgerust met een soort ‘versnellingsbak’ : via een vernuftig systeem kon op de as de draaibeweging naar een of twee andere tandwielen getrokken worden. Zodat men met dezelfde beweging traag kon aanzetten, maar na korte tijd eenmaal het vliegwiel liep, een echt gezwinde loop kon aanhouden.

    Ik wenste begot dat iedere nieuws-uitzending eerst door zo’n wan-molen kon gehaald worden. Voor mijn part zou dan één man volstaan om de Nieuwsuitzending te brengen : de nieuwe grote baas, wiens naam ik maar niet kan onthouden. Is trouwens niet eens de moeite : de man zal nu vlugger weg zijn dan hij gekomen is.

     

    Te Noteren.

    Als op deze blog gekapt wordt op ‘de socialisten’ is daar niets mis mee.  De gewone man, die het is uit verveling of uit gewoonte, heeft mijn volle begrip. Had hij al die jaren gekozen voor de Tsjeven of de Blauwen, dan zaten we nu nog altijd met kinderarbeid. Ik zal mijn best doen om voortaan te spreken over de Slechte Socialisten, de SS, wetende dat hiermee bedoeld wordt de geldzakken die leven op kap van de kleine man. Type-voorbeeld : Notte (Vandela) den Baard uit Oostende met het oplichtersgezicht, en met hem, iedereen die linx lult, maar rechts zakken vult. Van Ackere van de Tsjeven is er ook zo ene, maar die noemt zich sociaal democraat. Dat is dan geen SS, maar een SD : een Scihersheits Dienst-man.

    Ten tweede : laten wij elkaar goed verstaan. Als de Nederlanders, met hun typisch Hollandse koopmansgeest, ’n goede 600 banen moeten doen verdwijnen, is het equivalent daarvan gerekend met de Belgische megalomane vergelijking, liefst het dubbele, zijnde 50 % van de V°RT-effectieven. Zie ik al die massa mensen dan aan de dop gekegeld? Ben ik zo’n onmens?

    Ben blij dat U die vraag stelt, want ik zie voor hen een ander beroep wenken, aangepast aan de graad van hun bekwaamheid. Geef hen een straatkeerder in de hand en maak de verloning afhankelijk van de kilo’s binnengebracht zwerfvuil op het einde van de werkdag. Niemand kan klagen : de Publieke Omroep is gezuiverd, meer : hij draait in vrijloop, want de bazen zijn nu ploegbaas bij de Groendienst, iedereen is aan het werk, de verdienste is naargelang de persoonlijke inspanning, en last, but not least : het milieu vaart er wel bij en de wan-molen mag weer naar museum!

    Enne… een beetje verder doordenkend, is het goed tegen de opwarming van de aarde!

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    02-04-2012, 17:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.702 NIEUWE VLAAMS BELANG ALLIANTIE ?????

    zondag 1 april 2012

     

     

    702 NIEUWE VLAAMS BELANG ALLIANTIE ?????

     

     

    Met Pasen….

     

    Hangt, als een klad duiven, de hoop in de lucht….

    ------------------------

     

    Dit stukje gaat over de V-partijen : de NV (B) A :

    de NieuweVlaams Belang-Ammiantie.

     

    ************************

    Vandaag, fantastische lentedag, Palmzondag, de dag van de ingehouden adem voor de Goede Week die komt. Het Lijden en Dood van de Heer wordt herdacht, met in het achterhoofd de Glorievolle Verrijzenis van Pasen. Victimi Pascalii laudes : de Opstanding uit de Doden, voornaamste geloofspunt voor alle Gelovigen. Maar vooral voor de Gewezen Gelovigen die nu wel moeten vergaan van heimwee. Pasen… Weet U nog hoe zelfs de meest verstokte anti-christ toen ‘zijn Pasen’ ging houden?! Neen, in de kerk kwamen ze niet meer, maar ‘zijn Pasen houden‘ was heilig!voor eenieder die zijn vader en moeder niet vermoord had…. Een ‘Goede Biecht’ en ‘Ter H. Tafel naderen’: voor die ene keer in het jaar was dat een heilige plicht. Nu komt men alleen nog in de kerk om te trouwen : voor de mooie foto’s. Zelfs tussen 4 planken liggend, volstaat de burgerlijke dienst in een lelijk multiple choice gebouwtje naast de strooiweide. De ceremonie-meester leest een zo neutraal mogelijk tekstje van zijn briefje ,waaraan niemand zich kan storen, en that was it.  “Je bent niet gestorven zolang we je niet vergeten zijn”. Maar ons geheugen is kort. We onthouden maar meer van 12 uur tot de middag. En dan moet het nog rap slaan ook!....

    De ‘Paasplicht’, een ander bijna folkloristisch klinkend begrip, is voer voor de simpelen van geest, zullen we maar zeggen. Al weten die beter! Want ‘geloven’ is lijk een mooi schilderij bewonderen; dat bij sommigen toch niet in de smaak valt. Die beweren ook beter te weten. Voor de meesten is de Hoogdag van Pasen synoniem van het Paasverlof en, spijts de ‘slechte tijd’, van de Paas-uittocht naar de zon. Al zal men in de media (is bedoeld de regime-media, er is trouwens geen andere) wel op vele onderduimse manieren verwijzen naar de Ram Madam en het ‘Suikerfeest’ van de Muzelmannen, om nogmaals indirect de wreedaardige onwettige sluikslacht-partijen goed te praten. De Klokken van Rome voor de kinderen zullen weer vergeleken worden met het Suikerfeest om zoveel mogelijk geesten te verwarren. Alle gelegenheden zijn goed, om de vervangende  ‘godsdienst’ gelijk te stellen met de andere, zonder vooral daarbij te raken aan het begrip 5de Colonne dat onlosmakelijk samengaat met de ‘algehele onderwerping’ aan de Muzelmannerij.

    Neen : wij hebben niets tegen de individuele vreemdeling als dusdanig, maar we zien die dingen liever op hun eigen plaats. Net zoals wij Vlamingen zijn, die God ons Vlamingen heeft geschapen. Het ‘Belg’-zijn, is maar een harlekijn-hoedje op onze kop, dat we liefst zo vlug mogelijk aan de kapstok hangen. De kapstok van de geschiedenis. Om te ontluizen…..

     

    ********************

    Moest het vandaag nu geen ‘verzenderkensdag’ zijn (1 april) we zouden vandaag reeds in Paas-stemming verkeren : de V-partijen zouden samen gaan, te beginnen in Antwerpen, waar ooit alles begon. En het weer is ook goed! Laat de duiven vliegen!

    Maar voor de ‘fond-vluchten’ moeten we toch nog wat wachten. Dus ook voor deze. Trouwens, het zit er dik in, dat in Barcelona de begeleiders nog lang zullen mogen wachten, daar de duiven niet zullen kunnen gelost worden. Omdat ze op de borden van de hongerige Spanjaarden zijn terecht gekomen….

    *********************

    Er hangt nochtans iets anders in de lucht over de Niveanen. Iets zeer belangrijks, dat na bijna 14 dagen nog altijd niet voluit in de media is gekomen : de apparatsjiks van de EU-USSR hebben de Niveanen geclassificeerd als extreem-rechts. Nog even, maar toch niet lang voor de begeleiders van de verkiezing deze duiven zullen lossen, zal de storm losbarsten. Waarschijnlijk aangevoerd door de Vlaming-haters van de Soir,  de Schandaard en Seppe Weiss van hert CGKR : de ene extreem-rechtse partij hoort bij de andere, beiden in het cordon sanitaire…..Zelf op gemeentelijk niveau zal de strijdkreet der Vlaming-haters zijn : ‘geen coalitie met extreem-rechtse partijen’…. BDW staat quasi machteloos tegen dergelijk manoeuvre : zijn populariteit is nu al aan het dalen…. ten voordele van Meneerke Peeters. Nee, is niet bedoeld de stripheld Meneerke Peeters met de ballon)buik, maar de bergbeklimmer, de paardenjockey en de Temende Tsjeef en wereldreiziger Kris Peeters van de Vlaamse Parochieraad. De Spa en de Tsjeven zullen niet beter vragen, en Di Rupetto zal fortissimo en uni sono leuren met zijn volle steun aan de naar adem snakkende ‘regeringspartijen’.

    Vlaanderen zal kreunen en mekkeren onder de last, en Tsjeven Vanackere zal komen preken dat we moeten samenwerken tegen de recessie, en dat in de eerste plaats het land moet gered worden…..Waarmee hij bedoelt : mijn ACW-partij en hemzelf.

    Hoog tijd dat wij, de ‘gelijkgezinden’ , het Oud-Nederlandse Epos weer afstoffen dat gaat over ‘Van den Vos Reynaerde’ : alle daarin voorkomende verhaaltjes staan, in een moderne vorm, iedere dag voor een stuk in de media. Maar over een geslaagde en vooral blijvende alliantie tussen Koning Nobel (de leeuw) en de andere, lagere diersoorten, daar heb ik in dat epos nooit iets over gelezen. Immers, ’der Starke is tam mächtigsten alleine’.

    Ach, de fiere Vlaamse Leeuw moet inderdaad niet samenwerken met vossenjongen, die denken omdat ze dezelfde kleuren in hun pels hebben, ze ook vroeg of laat voor leeuwkens zullen kunnen doorgaan. Spijtig. Echt spijtig!  

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Och : ‘Wahrheit und Dichtung’ : dat is werkelijk (zie verder) het jammerlijke aan iedere mooie droom : het ontwaken. Onlangs schreef een of andere Uylenspiegel op zijn blog : als…als… als mijn kat een koe was, kwam ze binnen en kon ik ze melken…

    Zo is er evenveel afstand tussen de dikke ego van BDW en de melk van de Vlaamse huiskat-koe die ad vitam eternam afgeroomd wordt naar de Francofone hangmat-ettertjes.

    Laat mij, om af te sluiten, terugkomen op Pasen en de Verrijzenis : van de doden niets dan goed, maar moest La Morel kunnen terugkomen, zou ze in de eerste plaats opheldering mogen geven over de non-romance of de romance met BDW en haar overstap naar het Vlaams Blok, gevolgd door haar machinaties eenmaal ze, bijna onmiddellijk daarop, FVH aan de haak had geslagen.  Want ik blijf erbij : had die romance anders verlopen, ttz zoals BDW snotterend verklapte op haar begrafenis, was zij, (naast hem als Koning?), met klank de hoogste koningin in Vlaanderen geworden. Had ze mogen blijven leven, was ze dat toch geworden want zij was goed onderweg om het cordon te slopen… Het had zo mooi kunnen zijn, als trait-d’union tussen alle bestaande groupuscules : een soort Vlaamse Marine Le Pen die De Stomme van Portici uit Laeken al lang onttroond zou hebben.

    Ach die mannelijke testosteron, daar is geen kruid tegen gewassen! Misschien dat de kinderen van de drie protagonisten ooit het verschil zullen maken? De Republiek Vlaanderen, onder matrimoniaal zelfbestuur : Juffr. DeWever, Juffr. DeWinter en Juffr.VanHecke….

    U weet toch dat Marine Le Pen ook een beroemde kei-koppige vader had….

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    02-04-2012, 11:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!