MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.647 – OVER DE DIVERSE SOORTEN MEDIA, DE VOORGELOGENE EN DE DIRECTE, DIE SAMENGAAN MET DE DIGITALE WERELD

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZATERDAG 25 JUNI 2022

    **

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    647 – OVER DE DIVERSE SOORTEN MEDIA, DE VOORGELOGENE EN DE DIRECTE, DIE SAMENGAAN MET DE DIGITALE WERELD

    *

    I N H O U D

    Mij moet jet van het hart, waarom de Francofonie in dit Kloteland aldoor maar blijft spreken van de Btuxelles-Vallonie Associeatie, die dus een Entente Cordiale vormt tuissen twee door allerlei malafide intriges, zich tot zelfstanidge ‘Deelstaten’ hebben gewroet. Uiteraard op kosten vn de Vlaamse boerkens.

    Parijs zou namelijk, als het er binnenkort op an komt, het doodzieke Wallonië in de armen willen sluiten. Gezien de failliete toestand enerzijds, maar nog meestal omdat ze hun Pappenheimers voldoende kennen. Vandaag willen die ’n vinger, en morgen de ganse arm… Om uiteindelijk zelfs het Hoofd te worden.

    Hebde al eens goed de kop bekeken van Magniette?

    Maar stel U voor, dat Brussel deel uitmaakt van de deal….

    Voorwaar een senario om de dode Boonaparte op slag weer spinglevend te maken….

    Parijs, weer de Hoofdstad van de Wereld!

    En wie is er voor de zoveelste keer de pineut? Drie keer raden en de eerste priijs is ’n pijp….

    25-06-2022

    **

    DE SOEVEREINITEITS VERKLARING

    Aandacht vooraf: Givaal heeft het hiernavolgend wel degelijk over onze blordeigen Belgique à Papa. Niet te veerwarren dus met de uitspraak van Emmanuiel Macron toen ode, vòór de verloren verkiezingen van Zondag laatst, luidop voor de caùera’s droomde om de souvereiniteit van Franrkijk dan maar liefst op te geven, omdat de allerhoogste Leiding van de EU op het pint stond hem in de schoot te vallen. Wishfull thinking, of course. 0 die Franse ‘Grandeur’ toch. En daar moeten wij me eleven. Precies alsof Loios XIV of Napoleon Bonaparte door dies mind spraken…

    Marine Le Pen moet het in Keulen hebben horen dondren!

    Raar toch, dat het woord ‘’eeigen soiuverniteit’ OUI of NON pas nu begint de persen te halen, nu het straks (2024?) om de afbraak of het verder bestaan van deze EU gaat. Want dan is de discussie inzake uitbreiding (=oorlog) in Oekraïne een maatje voor niks geweest. De zoveelste voetnota in de Geschiedenis….

    *

    Ik, Guvaal, kom even terug op mijn blog van gisteren, waarin ik ‘insider’ Rudy Aernoudt liet zeggen dat met de PS aan de macht, Wallonië er nooit bovenop zal komen. Ik voegde daarbij dat dat ook geldt voor België met de PS mee aan de macht. Als voorbeeld kan men de houding nemen van PS-voorzitter Magnette, die maandag deel nam aan een nationale betoging tegen de federale regering, waarin zijn partij de grootste is. M.a.w. hij betoogde – niet voor de eerste keer trouwens - tegen zichzelf.

    De financiële toestand van Wallonië, waarin de PS reeds enkele decennia mee de lakens uitdeelt, is rampzalig. Het verhaal van de failliete Franse Gemeenschap, die ze hoogmoedig ‘la Fédération Bruxelles-Wallonië’ blijven noemen, is bekend, maar niemand doet er wat aan en dat alles voor een entiteit die Vlaanderen al sinds het ontstaan der gewesten geïntegreerd had in haar gewest. Waarom doen Walen en Brusselaars dat niet? Gewoon omdat ze willen blijven genieten van de Vlaamse melkkoe die de door hen gemaakte schulden en de kosten van de extra overheidsjobs blijft bijpassen. Daaraan moet een einde komen en die gelegenheid kan zich voordoen bij de regionale verkiezingen van 2024.

    Als de N-VA en het VB dan een meerderheid behalen in het Vlaamse parlement kunnen die, al dan niet samen met een derde partij (cd&v bv*), Vlaanderen uitroepen tot deelstaat van het federale België (de zgz ‘Senelle doctrine’), met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlandse taalgebied. Dat verhaal is bekend. Er zou echter nog bij kunnen komen dat de francofonen, als ze consequent zijn met zichzelf, met dit Vlaanderen niet eens meer zullen willen praten omdat het VB er dan bij zal horen. Het afschaffen van het cordon sanitair, dat niet thuishoort in een democratie, wordt dan een conditio sine qua non. We doen Wallonië daarna cadeau aan la douce France, het land waar ze nu al naar kijken zoals konijnen naar een lichtbak, de Oostkantonners gaan terug naar hun Heimat en de Brusselaars zullen zelf kunnen beslissen wat ze gaan doen, maar er dan ook de gevolgen en kosten van dragen..

    Dat kan dan het einde van dit België worden, iets wat hopelijk binnen de EU zal kunnen worden opgelost..

    ---

    * Ik schrijf cd&v, als eventuele derde partij, omdat ‘Les Engagés’, vroeger PSC en daarna CdH, de christendemocraten in Wallonië dus, niet veel meer voorstellen en misschien straks de kiesdrempel niet eens meer zullen halen. Vooruit is federaal nog altijd een aanhangwagentje van de PS en in Open VLD gelooft niemand meer. Zelfs Crootje moest in de laatste peiling van Ipsos zijn eerste plaats afgeven. Zijn premierbonus doet het niet meer.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

        *

    Middelkerke, de Stad van JMDD, is dit werkeinde the place to be. Zon, zee, volle terrasjes en…. koers. Er worden in die paardagen meer dan 40.000 dagjesmensen verwacht.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    arbara Pas Retweeted

    *

    Tom Vandendriessche*·

    Sinds 1988 heeft de Volksunie en zijn opvolger

    @de_NVA

    geen ènkele stap gezet in hun evolutionair model van staatshervorming. 36 jaar stilstand, met als toppunt de communautaire diepvries terwijl ze 33% haalden. Wij Vlamingen verdienen beter!!!!!

    SCHONE SCHIJN

    Alexander De Croo en Guy Verhofstadt in 2012.

    *

    -

     Verhofstadt is terug, hij heet nu De Croo – alleen God zelf kan dat zo mooi regelen. Terug dus naar politieke akkoorden die dat eigenlijk niet zijn, maar de premier kan wel blijven zitten. En nog een andere gelijkenis: er wordt gul geld uitgegeven: geld dat er is en geld dat er niet is.

    Verhofstadt besliste in 2003 de atoomcentrales te sluiten, maar voorwaardelijk: als er iets tussenkwam, dan niet. Vandaag weten we dat er blijkbaar van alles is tussengekomen. Alleen het tegendeel zou verbazingwekkend zijn geweest.

    De Croo beslist dat het defensiebudget met vele miljarden zal worden opgetrokken, tenzij er iets tussenkomt. De mogelijkheden worden daarbij zelfs opgesomd: hoge klimaatkosten, de koopkracht van de mensen, ontwikkelingshulp ook. Maar als dat allemaal probleemloos verloopt, dan is er ook nog defensie.

    Niets nieuws

    De werkelijkheid is dat ons NAVO-engagement van 2014 wordt herhaald: in 2022 beloven we net als in 2014 dat we beslist ons best gaan doen. Dat is overigens niet onze, enigszins kwaadwillige interpretatie. Het is wat Ecolo letterlijk laat weten na dat zogeheten historische politieke akkoord: maak u geen zorgen, er is niets nieuws onder de zon.

    De werkelijkheid is ook dat in ruil voor dat cadeau – De Croo zal niet afgaan op de NAVO-top van Madrid – er wel harde afspraken zijn over bijkomende koopkrachtbescherming, en over de verhoging van onze uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking. Miljardeneisen van respectievelijk PS en Vooruit.

     

    Voeg daarbij de zogeheten arbeidsdeal, over de hervorming van de arbeidsmarkt. Stond vorig weekeinde trouwens ook in de krant: op bladzijde acht. Een typerend Vivaldi-akkoord: het was er al, negen maanden geleden, maar nu is het ook ter wereld gekomen. Grondige hervormingen die leiden naar meer jobs zaten daar in de eerste versie niet in; nu nog minder. Egbert Lachaert wou veel meer, heeft PS en Ecolo opgeroepen om, et cetera, maar helaas.

    Marchands de tapis

    Lachaert had vorige week ook aangekondigd dat de premier niet langer allerlei dossiers aan elkaar zou koppelen. Een wat hem betreft verfoeilijke gewoonte, en hij heeft daar onmiskenbaar een punt. Dat heeft bij het tot stand komen van de Vivaldi-regering geleid tot de beslissing om de kerncentrales te sluiten in ruil voor de niet-versoepeling van de abortuswetgeving. Maar de marchands de tapis kunnen het kennelijk niet laten.

    Al gaan die atoomcentrales uiteindelijk toch niet dicht. Of misschien toch wel. Is er iemand die het nog weet? We zijn daarover aan het onderhandelen met Engie. Zegt men. De voorzitter van de MR merkte vorige zondag terloops op dat er al drie weken geen onderhandelingen meer zijn. En het is toch ietwat dringend.

    Bij onderhandelingen weegt nooit elke partij even zwaar. Maar het feit dat een partij aan tafel zit, betekent wel dat ze nodig is. Anders zat ze er niet. Hoe slim is het dan dat a tijdens de onderhandelingen alom laat weten dat b hoe dan ook fors zal moeten bloeden? Hoe slim is het dus dat Tinne Van der Straeten laat weten dat ze de overwinsten van Engie fors gaat belasten? Of is er sprake van een strategie waarbij die centrales tenslotte toch maar worden stilgelegd, omdat aan de gang houden niet lukt?

    Degenen die u moeten waarschuwen of minstens moeten wijzen op dit soort schoneschijn-manoeuvres laten massaal verstek gaan. De keizer heeft geen kleren aan, maar ze doen alsof ze dat niet zien

    Nog erger? Degenen die u moeten waarschuwen of minstens moeten wijzen op dit soort schoneschijn-manoeuvres laten massaal verstek gaan. De keizer heeft geen kleren aan, maar ze doen alsof ze dat niet zien. Of mogelijk is het nog erger en doen ze niet alsof, maar zien ze het werkelijk niet.

    Nationale Bank

    Van der Straeten vraagt de Nationale Bank advies over die extra belasting. De Bank antwoordt dat ze dat niet kan beoordelen en bovendien geen zin heeft zich te bemoeien met politieke discussies. Maar ze doet dat in veel te veel woorden, waardoor Van der Straeten wel één of twee zinnen vindt die haar min of meer goed uitkomen. En van die zinnen maakt ze een jubelbericht dat ze prompt doorzendt naar bevriende journalisten.

    Gevolg? In De Standaard konden we vorige week donderdag dit lezen: ‘Nationale Bank schaart zich achter taks op overwinsten energieproducenten.’ Dat wordt niet gecheckt, wel gekopieerd. Het Nieuwsblad: ‘Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) krijgt steun van de Nationale Bank (NBB) in haar strijd om de overwinsten van energieproducenten af te romen.’ Belga: ‘De Nationale Bank is voorstander van een permanent systeem om de overwinsten van elektriciteitsproducenten af te romen.’ HLN: ‘De Nationale Bank is voor een permanent systeem om de overwinsten van elektriciteitsproducenten af te romen.’

    En die hele donderdagochtend verspreidt ook onze Vlaamse openbare omroep via al zijn kanalen dat heugelijke nieuws. Meer zelfs. Op Radio 1 wordt de hele zaak zelfs al geformaliseerd: Van der Straeten ‘krijgt van de Nationale Bank toestemming om een crisisbelasting te heffen op overwinsten in de energiesector’.

    Nepnieuws

    Alleen De Tijd en Wetstraat-kenner Wouter Verschelden nemen de moeite na te gaan wat de Nationale Bank echt schrijft. ‘Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zet door met het plan overwinsten te belasten, ook al is de Nationale Bank er een koele minnaar van,’ schrijft De Tijd. En Verschelden heeft ook gecheckt bij een andere regeringsbron: ‘In de begeleidende brief staat toch een heel andere uitleg, zo is te horen. Want daarin stelt de Nationale Bank dat ze “niet bevoegd en niet deskundig is” om een precieze aanbeveling te doen.’

    Merkwaardig: op de site van vrtnws is er een afdeling Desinformatie. Met daarin uitgebreide berichten over de Russen en Oekraïne, over de Verenigde Staten en Trump, over barbiepoppen, over Johnny Depp ook. Zeer interessant allemaal. Niets over het nepnieuws van eigen makelij.

    Hoewel… Drie lange dagen na de feiten verschijnt er ook op de openbare nieuwssite een lang stuk van de goede, oude Luc Pauwels waaruit blijkt dat hij de NBB wel heeft gelezen, en dat, anders dan eerst gezegd, van steun voor Van der Straetens plan geen sprake is, laat staan dat de Bank toestemming geeft.

     

    Schone Schijn-vertoningen zijn menselijk en herkenbaar, voor iedereen en dus ook voor politici. (Daarom was Hyacinth Bucket uit Keeping Up Appearances zo grappig.) Het wordt alleen gevaarlijk als politici zo sterk op Hyancinth beginnen te lijken, dat ze de schijn ophouden zonder het zelf door te hebben. Zoals Verhofstadt dus. De werkelijkheid kan immers worden ontkend, genegeerd, vervalst. Helaas voor Hyancinth trekt de werkelijkheid zelf zich daar niets van aan.

    Siegfried Bracke

     

    ISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Ooit was er een tijd, nog niet zo lang geleden, dat iedereen hoogstens eens de schouders optrok bij het spreekwoordelijk gezegde dat de wereld bedrogen wil worden. En ja, dat was inderdaad eeuwen nadat zelfs de dieren wijselijk ook niet meer spraken.

    Datzelfde bedrog van vroeger loopt nog altijd door, anders en zelfs beter. Maar vergeet zelfs, dat de mensen niet meer zo goed gelovig zijn. Integendeel zelfs.

    Dank zij het Internet die de wereld aan onze voeten neerlegt, zou dat beter moeten,

    vooral dank zij de mogelijkheden van de Sociale Media, door de Overheid steevast als ‘Nep Nieuws’ worden afgedaan.

    Uit pure broodnijd?

    Daarom deze (gratis) raadgeving aan de er aan komende Nieuwe Vlaams Regering. Stel Rechters aan die aan de hand van scherp omlijnde instructies, zowel de Regime Media als de Sociaele Media controleren op het waarheidsgehalte van hun proza. Ik verzeker U, na hoogstens 2 dagen zal 90% van de hedendaagse Regeime Media niet meer durven verschijnen omdat ze niet meer zullen weten wat te verzinnen zonder voor jaren in den bak te geraken.

    De Sociale Media? Die zullen met glans de lege ruimte invullen. En wie weet, komen er nog veel verborgen talenten aan de oppervlakte…..

    Tip voor een universitairgediplomeerd historicus-op-rust: leg eens uit aan het Groot Publiek, wat tijdens de Mobilisatie 1939-1940, de BSP precies wilde zeggen met Het Gebroken Geweer toen de Duitse Socialisten dreigden oorlog te beginnen….

    Maar Bart, AUB – denk aan het AVV-VVK op de grafzerk van Uw vader - maak er opnieuw geen Schone Schijn van. Want heel zeker, Grootvader Freddy Willockx, SP-A St Niklaas, die het allemal nog persoonlijk heeft meegemaakt, zal dat zekerlijk niet verklapt hebben aan ons Mateke…

    Of juist wel!!!????

    Erg! Heel erg!

    *

     Digithalys

    26-06-2022, 09:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45 – DE STRIJD OM DE NIEUWE WERELDORDE HEEFT ZELFS BIJNA ‘t PALLIETERKE DE KAZAK DOEN KEREN….

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    VRIJDAG 24 JUNI 2022

    *

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

    645 – DE STRIJD OM DE NIEUWE WERELDORDE HEEFT ZELFS BIJNA ‘t PALLIETERKE DE KAZAK DOEN KEREN….

    *

    I N H O U D

    *

    God, Geld of Gat: een van deze historische 3 G’s heeft, als we Guvaal (zie hieronder) mogen geloven, ‘n vaste stek veroverd bij de Redactie van wat jarenlang mijn lijfblad, ja haast mijn persoonlijke gids doorheen mijn ganse leven is geweest. En die ik nu jammer genoeg moet missen vanwege mijn dode ogen….

    Mijn bescheiden plaats in de pikorde vergemakkelijkt deze voorliggende vaststelling. Laat daar niet de minse twijfel over ontstaan: Leiders en Voorvechters horen thuis op hun door het Lot aangwezen plaats….. in de voorste linies.

    Verder hierover geen woorden vuil gemaakt. Want er staan veel zwaardere belangen op het spel. Namelijk wanneer geett Zuster Ursula aan Poetin de fatale laatste trap in de kont, vooraleer het vur n de pan slaat?

    Zou er nog tijd zijn, om het broedervolk in Oekraïne te waarschuwen dat straks bij hen de aarde ook zal opwarmen, dat het klimaat in gevaar is, en dat ¾ van hun landbouw dus zal moeten verdwijnen? Daar zal er, zodra hun lidmaatchap bij de EU vast ligt, ook teveel stikstof in de lucht blijken te zitten. Hun defensie-uitgevan zullen ze drastisch moeten verhoren, om nog maar te zwijgen over een onmmenselijk stijgende levensduurte. Gaskranen dicht gedraaid en van de kerken danstempels of culruurpaleizen gemakt.

    Dat men daar nu reeds van uit de wieg zal moeten leren kontheffen in plaats van knielen: of zou Zuster Ursula vergeten zijn dat in de overeenkomst te vermelden?

    Och, dat zijn allemaal vooroordelen waarop ’t Palliterke ooit niog wel zal terugkomen. Terwijl ondertussen zowel in Oekraïne als in Ruisland zelf de kerken vol zitten met biddende vollsmensen die God om erbarmen tsmeken…

    24-06-2022

    EEN INSIDER’S GETUIGENIS

    *

    ’t Pallieterke is de laatste jaren iets commerciëler geworden, wat volwassener zou men kunnen zeggen, maar ook wat minder Pallieter. Een van die veranderingen is, dat men ook wat minder Vlaamsgezinden, belgicisten zelfs aan het woord laat komen. Dat is niet verkeerd want het kan nooit kwaad eens een andere klok te horen, al blijft een zelfstandig en liefst nog onafhankelijk Vlaanderen het hoofddoel.

    Zo was er in ’t Pallieterke van vorig week een uitgebreid interview met Rudy Aernoudt, Niet meteen een flamingant, maar wel iemand die beroepshalve al wel meer dan 20 jaar de Belgische politiek meemaakt als voormalig kabinetschef op Waals, Vlaams, federaal én Europees niveau en nu nog steeds als Europees ambtenaar.

     

    In dat interview zegt Aernoudt o.m. dat ‘Zolang de PS in Wallonië aan de macht is, die regio er nooit bovenop zal komen’. Hij heeft niet alleen gelijk, maar had daaraan nog kunnen toevoegen dat dit ook geldt voor het huidige België. Dat komt er ook niet meer bovenop zolang de PS mee aan de macht blijft. Mét de PS haalt Wallonië nooit de 70% werkzaamheid dat een minimum minimorum is om België de 80% te laten halen, wat op zijn beurt een vereiste is als eerste stap om uit de schulden te geraken.

    Vlaanderen doet er dan ook best aan een eigen koers te varen zonder dat Waalse blok aan het been en daarvoor in 2024 een eerste stap te zetten richting zelfbestuur. Dat zal alleen maar lukken zonder de PS.

    ---

    Ik kom ook nog even terug op mijn blog over de terugkomst van de steenkool. Die zal bij ons en in Nederland niet meer gedolven worden, in Duitsland misschien nog wel maar dan hoofdzakelijk bruinkool. De steenkool zal worden ingevoerd i.pl.v. gas en olie, in de eerste plaats voor het aanmaken van elektriciteit. Dat zal de zaak niet goedkoper maken, maar wel garanderen dat de bevoorrading niet in het gedrang komt en we niet langer gechanteerd kunnen worden met olie en gas. Steenkool vindt men nl overal ter wereld.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    Wateroverlast tin Kortrijk. Geen erg: deze ws aangekondigd…. - Techniche samenwerking ipv concurrentie van West-Vlaamse top-bedrijven om zelfs de Chinezen te vlug af te zijn… Niet één motor om ’n weefgetouw aan te drijven, maar ’n paar duizend. Vol-automatisch en computer-bestuurd….

    Om er spmeetogen va te krijgen!!!!!

    Maar ook hier en daar soms ook ’n tegenslagje door over de kop te gaan. Misrekening?

    EU Biedt Oekraïne Perspectief, Geen Zekerheid

    Europese Raad zet licht op groen voor start onderhandelingen met Oekraïne

    -

    Europese staats- en regeringsleiders hebben gisteren unaniem beslist om Oekraïne en Moldavië officieel de status van kandidaat-EU leden toe te kennen. Die beslissing is niet bepaald onomstreden — ook niet binnen de EU — maar geopolitiek is ze wel begrijpelijk. Dit gezegd zijnde zal het nog vele jaren duren alvorens Oekraïne en Moldavië ook écht bij de Europese club kunnen aansluiten.

    Na 2014

    Weinigen zullen het zich nog herinneren, maar de Russische inval in Oekraïne wortelt grotendeels in de weigering van de toenmalige — en sterk Russisch gezinde — Oekraïense president Viktor Janoekovitsj om in 2013 een associatieverdrag met de EU te ondertekenen. Dat verdrag symboliseerde negen jaar geleden voor de meeste Oekraïners al de weg naar de Europese Unie. De protesten tegen de beslissing van Janoekovitsj liepen almaar verder uit de hand en mondden uiteindelijk uit in wekenlange betogingen en protesten op het Maidan-plein in Kiev.

    Nadat scherpschutters van het regime in februari 2014 een ware slachtpartij aanrichtten op het plein, sloot Janoekovitsj met bemiddeling van de EU een akkoord met de oppositie over de machtsoverdracht. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. De machtsoverdracht in Kiev was voor Rusland het signaal om militair in te grijpen. Het annexeerde zonder al te veel verzet het Oekraïense schiereiland de Krim.

    Kort daarna volgde er ook een zorgvuldig georkestreerde volksopstand in de zogenaamde volksrepublieken Donetsk en Loegansk. Hierdoor kwam ook een deel van Oost-Oekraïne de facto onder Russische controle. De eerste échte militaire krachtmeting tussen Oost en West na decennia van koude oorlog speelde zich dus op Oekraïense bodem af. Dat was geen toeval: de Russen beschouwden Oekraïne al sinds de onafhankelijkheid als een bufferstaat. Een toetreding tot de EU zou dat statuut op termijn steeds verder uithollen.

    Enorme kloof

    Dat Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen enkele dagen geleden het licht op groen zette voor de Oekraïense — en Moldavische — EU-kandidatuur was in eerste instantie een haast voor de hand liggend politiek signaal. Dat ook een aantal Europese sterkhouders zoals Frankrijk, Italië en Duitsland die kandidatuur prompt mee ondersteunden, was al een stuk veelzeggender. Hun politieke leiders beseffen maar al te goed de financiële, politieke en economische impact van zo’n uitbreiding naar het oosten voor de EU.

    Maar tegelijk heeft de nietsontziende oorlog in Oekraïne hen ook in ijltempo tot nieuwe inzichten gebracht: de geopolitieke wereldorde is in enkele maanden tijd drastisch veranderd

    Maar tegelijk heeft de nietsontziende oorlog in Oekraïne hen ook in ijltempo tot nieuwe inzichten gebracht: de geopolitieke wereldorde is in enkele maanden tijd drastisch veranderd . En dit kan ook voor de EU niet zonder gevolgen blijven. Intussen is de steun voor een EU-lidmaatschap bij de Oekraïense bevolking ook reusachtig groot geworden: meer dan 86 procent van de Oekraïners is nu voorstander van het EU-lidmaatschap. In Oost-Oekraïne — waar in maart vorig jaar amper 31 procent van de bevolking het EU-lidmaatschap steunde — toont ruim twee derde van de bevraagden zich in een recente opiniepeiling nu voorstander van dat lidmaatschap.

    Volgens het boekje

    Ook binnen de EU zelf heeft de Russische inval de geesten snel doen rijpen. Zelfs Hongarije, dat de voorbije maanden het meest op de rem stond als het op militaire steun aan Oekraïne of sancties tegen Rusland aankwam, steunde van meet af aan het toetredingsverzoek van Oekraïne. Nu ook de Europese staats- en regeringsleiders unaniem het licht op groen hebben gezet, kan het echte werk beginnen.

    En daarbij zal dan meteen ook de enorme kloof tussen de symboolpolitiek voor geostrategisch gebruik enerzijds en de immense uitdagingen op het terrein anderzijds blijken. Lid worden van de EU is immers niet zomaar een formele beslissing, zoals bijvoorbeeld een NAVO-lidmaatschap. Het is een proces dat vele jaren — vaak zelfs meer dan tien jaar — kan aanslepen en dat ook van de kandidaat-leden een stevig engagement vereist. Zelfs het kortste toetredingsproces tot nog toe — in 1995, toen Oostenrijk, Finland en Zweden lid werden — duurde drie tot vijf jaar. De onderhandelingen over de uitbreiding met enkele Oost-Europese landen en Malta in de periode 2004-2007 hebben meer dan tien jaar geduurd.

    Von der Leyen lichtte wat dat betreft zelf ook al een tipje van de sluier op. ‘Het hele proces zal strikt volgens het boekje verlopen’, kondigde ze vorige week aan. Daarmee wil ze niet enkel de Oekraïners waarschuwen voor al te veel voorbarig optimisme. Het was ook een signaal aan andere kandidaat-leden dat ze niet zomaar over het hoofd zullen worden gesprongen door Kiev.

    EU-acquis

    Het positieve advies van de Europese Commissie waarop de Europese raad gisteren voortging, is gebaseerd op de beoordeling van drie verschillende reeksen criteria voor toetreding tot de EU. Naast de puur politieke en economische parameters gaat het vooral om het vermogen van een land om de verplichtingen van het EU-lidmaatschap op zich te nemen, het zogenaamde EU-acquis. Hieronder vallen bijvoorbeeld alle verdragen en wetten van de EU, de wetgeving en rechtspraak van het Europees Hof van Justitie en de handelsovereenkomsten die Oekraïne de voorbije decennia met de EU sloot. Vooral op juridisch vlak en in de strijd tegen de diepgeworteld corruptie heeft Oekraïne nog een lange weg af te leggen.

    In heel wat domeinen werd de nationale wetgeving al aangepast aan de EU-regels, en als we de verklaringen van Kiev mogen geloven, werd intussen al 63 procent van die overeenkomst uitgevoerd

    Bemoedigend is dan weer dat het land, nadat in 2014 dan toch de associatieovereenkomst met de EU ondertekend werd, de voorbije jaren al een stevige weg heeft afgelegd. In heel wat domeinen werd de nationale wetgeving al aangepast aan de EU-regels, en als we de verklaringen van Kiev mogen geloven, werd intussen al 63 procent van die overeenkomst uitgevoerd.

    De Europese Commissie en de Europese Raad

    In een volgende fase komt de Europese Commissie eerst opnieuw aan zet. Zij is immers verantwoordelijk voor de echte onderhandelingen, binnen een door alle lidstaten goedgekeurd kader. Dat is een ronduit gigantische klus: ruim 60 jaar EU-beleid is onderverdeeld in ruim 30 hoofdstukken, gaande van het landbouwbeleid over de belastingen tot het vervoers- en transportbeleid. Daarna is het opnieuw de Europese Raad die unaniem akkoord moet gaan om een bepaald hoofdstuk af te sluiten. Dit, op voorwaarde dat de Commissie positief adviseert dat de kandidaat-lidstaat binnen een bepaald domein voldoende vooruitgang heeft geboekt.

    Pas nadat alle onderhandelingshoofdstukken zijn afgesloten, wordt een echt toetredingsverdrag aan de Europese Raad voorgelegd. Die moet dit unaniem goedkeuren, waarna ook het Europees Parlement én alle 27 lidstaten nog hun zegen moeten geven. Nee, een Oekraïens EU-lidmaatschap is heus nog niet voor morgen, en al evenmin voor volgend jaar.

    Filip Michiels

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Voor zover mijn herinneringen me niet in de steek laten….

    In de jaren ’30-’40 was er de vooral bolsjevistich-socialistische droom van een Nieuiwe Orde. Ee begrip dat vooral geïnspireerd en uitgewerkt werd door de Duitse ‘Eenheidspartij’ der Nationaal Socialisten. Bij ons was daar ’n zekere Hendrik Deman, Voorzitter van de BSP, de juisste….. man voor. Die smekte nameliijk, na Mei ’40, om samen met de Duite Arbeider, de handen in elkkaar te slaan ten einde De Nieuwe Orde verder uit te breiden….. Na de door de Geallieerden Aller Landen gewonnen 2de Wereld Oorlog, bleek dat ineens een totaal verkeerd begrip te zijn.

    Een ‘rechtzetting’ die in Europa pas begon in beweging te komen na de Duitse nederlaaag (Feb ’42) bij Stalingrad. Thans weer Kalingagrad geworden….. Net zoals Leningrad opnieuw Sint Petersburg is geworden… Toen namelijk bleek immers dat van die Nieuwe Orde de mening te zijn van zij die aan de verkeerde kant van de Geschiedenis zouden staan…

    Maar wat stellen we vandaag vast?

    Dat die Nieuwe Orde van toen vatbaar blijkt te zijn voor veel, heel veel verbeteringen en of aanpassingen aan de tijd. Maar een Nieuwe Wereld Orde wordt het, vast en zeker. Als er natuurlijk niets tussen komt. Waant diene Poetin, da’s toch ’n embetane lapsmeer!

    En dan zijn er nog e Chinezen en de Indiërs, die gewoon rustig hin tijd afwachten weklke kant ze zullen kiezen. Maar met wat wij in het Vesten weten over de anciënniteit van hun gedachtenwereld, is puur pedanterie. Hun beschavignen bewijzen inderdaad at zij al konden…. Vliegen toen wij nog moesten leren lopen….

    *

    Digithalys

    26-06-2022, 03:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPEN EN BLOOTVOOR HET GROTE PUBLIEK

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *DONDERDAG 23 JUNI 2022

     at Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

      644 – WAT TE VERWACHTEN VIEL LIGT NU OPEN EN BLOOTVOOR HET GROTE PUBLIEK

    *

    I N H O U D

    Terug naar Grootmordrs koolschop. Het net als in de ongeluksjren weer socialistisch geworden Duitsland geeft het goede voorbeeld. We gaan met z”n allen terug de mijnen in. Mijnen in de 2 betekenissen!

    Diene Poetin, dat is toch ne lapsmeer, hé. Zo de mensen in de kou zetten, als het straks weer winter wordt in heel Europa.

    En zggen, dat het van de kant van de Navo zowel als van de kant van de EU zo goed bedoeld was!

    Naast de groeiende vijandschap met Rusland, is er daat biovenop nog het overal flink groeiende nationalisme.

    Water en vuur, die net als in 1939, samen smelten om nogmaals de wereld te verwoesen?

    Het is het overwegen waard. Eeb gewaarschuwd man is er twee waard.

    Gelukkig zijn daar ook andere voortekenen. Waaronder vooral het feit dat in dit nieuw Nationalsime, Duitsland er niet eens aan te pas komt, maar een serie van andere volkeren die geen twede keer in dezelfde val willen lopen. Die willen allemaal gewoon zichzelf zijn, zonder daarom één Rijk en één Fuhrer te willen, de uropese Ubie, die al even oorlogszuchtig is als wijlen het Narionaal Socialistisch Duirsland.

    23-06-2022

     

    DE STEENKOOL REVANCHE

    *

    Om de volgende winters door te komen zonder grote bevoorradings- en energieproblemen, zullen we niet alleen zoveel mogelijk kerncentrales moeten open houden, maar ook opnieuw beroep moeten doen op de goede oude steenkool.

    De Duitse bondsregering heeft vorig weekeinde beslist hun steenkoolcentrales te heropenen en de Nederlandse regering is haar daarin gevolgd, terwijl ook Polen, Oostenrijk en Italië zeggen hetzelfde zinnens te zijn. Nu is het zo dat dit landje slechts voor 7 à 8% afhankelijk is van Russisch gas, maar als onze buurlanden er tekort zullen hebben, zal zich dat ook hier laten voelen in de prijzen.

    Steenkool is overal ter wereld te vinden en er is nog een voorraad voor enkele eeuwen als het moet. Zover zal het wel niet komen, maar dat het allemaal duurder blijft worden, is een feit. Rechtstreeks met steenkool verwarmen zal wel geen optie meer worden, maar het zwart goedje zal wel dienen als reserve voor de opwekking van elektriciteit en waterstof.

    Ondertussen zal Europa meer dan ooit moeten gaan voor hernieuwbare energie. Pas als we daarvan genoeg zullen hebben, kunnen we de steenkool weer pensioneren. Wat de kernenergie betreft, zal het wachten worden op de nieuwe generatie van kleinere modulaire centrales, die minder vervuilend zouden zijn en flexibeler gebruikt zullen kunnen worden, iets waaraan al gewerkt wordt en wat nu waarschijnlijk in een stroomversnelling zal komen.

    Een lichtpuntje in dit verhaal is, dat we voor enkele zomermaanden staan en dus de kans krijgen onze voorraden aan te vullen en alternatieven uit te testen. En hopelijk komt er een einde aan deze ‘drôle de guerre’ met zijn achterkamertjes politiek waarvan niemand beter zal worden.

     

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

        Waregem

    De CVP-Burgemeester ziet, na 27 jaae trouwe dienst, de bui al hangen en komt niet meer op. Hij verlaar de politiek als de zoveelste in de rij. Heeft op slechts 57 jarige ouderdom, trouwens ook nog andere, meer lichamelijke ambities op het oog.

    De jeugd, zegt hij, staat in drommen te springen, klaar om in zijn voetstappen te treden.

    Om die partij verder in de richting kuesdrempel te krijgen? Of om iets anders te proberen, dat veel belovendeer is?

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang

    @vlbelang

    *

    De tijd van wegkijken is voorbij, minister. Neem actie tegen het allochtone tuig in onze recreatie domeinen met effectieve straffen en snelrecht zodat het weer veilig wordt voor onze gezinnen!

    SCHOKKENDE RESULTATEN NA DE GROTE ZOMERPEILING

    *

    - -

    De peiling van het voorbije weekend heeft de electorale kaarten nog eens duidelijk op tafel gelegd. Deze peiling zal op de zomerakkoorden wegen en komt op het moment dat de electorale campagne al begonnen is.

    Federaal niveau

    De Vivaldisten behouden een zetelmeerderheid met 78 op 150 (45 FR en 33 NL). Weliswaar is er zwaar verlies met min negen zetels. Deze federale peiling valt mee voor de drie Franstalige regeringspartijen en Vooruit. Maar het verlies is zeer zwaar voor de groenen (min vier), Open Vld (min 5) en CD&V (min drie).

    Opvallend is dat de optelsom van N-VA (25 zetels ) en Vlaams Belang (21 zetels) een meerderheid geeft in de Nederlandse taalgroep met 46 zetels op 87. Daardoor komen deze twee Vlaamse partijen dicht bij de 50 zetels. Er zijn altijd minimaal 100 zetels nodig in de Kamer voor een staatshervorming. Op basis van deze peiling lijkt het ondoenbaar om aan de vereiste meerderheden te raken voor een staatshervorming: 2/3 en/of bijzondere meerderheid .

    Langs Franstalige kant valt de verdere afkalving op van de geëngageerden. Ook is de communistische familie (20 zetels) groter dan Ecolo/Groen (16 zetels) en de liberalen (22 zetels) blijven daar nog juist voor. Wie haalt er dan nog een meerderheid op het federale niveau? Vooreerst de Vivaldi-constructie met een Franstalig overwicht en eventueel aangevuld met de restanten van het CDH en/of DéFi. Maar ook de Bourgondische combinatie met vijf partijen (socialisten, liberalen en de N-VA) komt er met 78 zetels. De Zweedse combinatie is teruggevallen naar 56 zetels in de Kamer. Ook de linkse constructie (socialisten, ecologisten en de communisten) raakt er niet met 67 zetels, maar die heeft wel een ruime Franstalige meerderheid met 42 van de 63 zetels.

    Europees niveau

    In mei 2024 gaan we naar de stembus voor het Europees Parlement. Op basis van deze peiling behouden Vlaams Belang en N-VA elk hun drie zetels. Vooruit stijgt met één naar twee mandaten voor het Europees Parlement. Bij Open Vld en CD&V verliest men er telkens één en zakt men tot één mandaat. Groen behoudt haar ene zetel en PVDA bekomt ook één zetel. Daardoor gaat het dringen worden bij nogal wat partijen om de enige haalbare zetel te krijgen.

    Vlaams niveau

    In deze peiling is N-VA (24,9%) opnieuw de grootse partij, gevolgd door Vlaams Belang (22,6%). Weliswaar zitten deze beide partijen in dezelfde kring van de statistische standaardafwijking. Tezamen zijn ze goed voor 47,5%. Een stuk in de beklimming van de electorale berg volgt Vooruit (14,8%). Die staat ver achter de twee leidende partijen, maar heeft een ruime voorsprong op de het peloton der gelosten. Alleen de communisten kunnen tevreden zijn met hun 8,5% in deze peiling.

    Voor CD&V (10,1%), de liberalen (9,3%) en de groenen (7,9%) dreigt een zware verkiezingsnederlaag. Trouwens, de toepassing van de standaardafwijking leert ons dat de bovenste afwijking voor Groen over het gepeilde resultaat van de christendemocraten gaat. Met andere woorden: de volgorde van deze vier partijen kan nog alle kanten uit. Open Vld staat nog 0,8% voor op de communisten.

    Wat geeft dat alles in zetels voor het Vlaams parlementair halfrond? Voor de 118 Vlaamse zetels wordt dat: N-VA 34, Vlaams Belang 28, Vooruit 16, CD&V 12, Open Vld 11, PVDA 10 en Groen 7. De zes Brusselse zetels, die enkel mogen meestemmen voor de gemeenschapsmateries, zouden – op basis van deze peiling – gaan naar N-VA met 2, Vlaams Belang met 2 en Groen en de liberalen elk één.

    Zodoende is het finale resultaat voor het Vlaams Parlement als volgt: N-VA 36 (plus 1 in vergelijking met 2019), Vlaams Belang 30 (plus zeven), Vooruit 16 (plus drie), CD&V 12 (min 7), Open Vld 12 (min vier) , PVDA 10 (plus zes) en Groen 8 (min 6). Het Zweedse kabinet Jambon haalt nog 60 zetels op 124 en dus geen meerderheid meer.

    De slotsom is dus dat de enige partij met zekerheid voor een volgende Vlaamse regeringsdeelname N-VA is

    De combinatie N-VA met Vlaams Belang behaalt tezamen 66 zetels. De optelsom N-VA, Vooruit en CD&V of liberalen komt uit op 64 zetels. De vier Vivaldi-partijen zakken weg van 62 naar 48 zetels. De slotsom is dus dat de enige partij met zekerheid voor een volgende Vlaamse regeringsdeelname N-VA is. Zuhal Demir kan zich al voorbereiden om meer dynamiek te brengen in het Vlaams Minister-Presidentschap.

    En nu?

    De vraag is of de socialisten en MR na de zomer de stembus willen opzoeken. Want men zal geen twee jaar hoog blijven peilen. Bovendien is drie verkiezingen op één dag in mei 2024 te riskant voor nogal wat politieke partijen. Zeker omdat dan vijf maanden later de lokale verkiezingen volgen. De volgende weken zal het afwachten zijn op wat er nog aan akkoorden gaat gesloten worden en dat zowel op federaal – als op Vlaams regeringsniveau.

    In ieder geval de kans is meer dan groot genoeg dat dit land voor een lange periode in federale lopende zaken gaat. Maar een combinatie van dit laatste met de toepassing van de budgettaire regel van de voorlopige twaalfden kan nog een goede zaak zijn voor de staatsbegroting. Een andere vraag is of een vervroegde federale stembusslag, met dit resultaat, invloed gaat hebben op de verdere werking van de regionale regeringen?

    Herman Matthijse

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    De actualiteit van iedere dag is zowat altijd dezelfdde. Allen de détails veranderen wat, maar ze blijven draaien rond hetzelfde hoofdthema. Niet de vraag of het oorlog wordt ook bij ons, maar wanneer juist die begint.

    Ik bedoel, waaneer juist er begonnen wordt met schieten en bbombrdareren, want de economische oorlog is al lang bezig. Al wordt daarvoor nog altijd mildere en verdoezelender bewoordingen gebruikt.

    Mogen we dus straks weer woorden als ‘rantspenringszegels verwachten? Wordt het woord ‘hamsteren’ verboden? Komt er opnieuw een Zwarte Makt, waar van alles e koop is, zoals voorheen, maar dan tegen 10x hogere prijzen?

    Ja Ja, we kennen dat nog uit onze kinderjaren en de symptomen, regeringscrisis bvb, liegen er iet om..

    Één goed gevolg staat bij voorbaat reeds vast: de Kerken zullen, naar mate de kerkhoven vol geraken, weer vol lopen!

    *

    Digithalys

     

    24-06-2022, 17:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 – DE EUROPESE UNIE SPEELT – OP EIFGEN INITI TEF - GEWOON DE KLASSIEKE RUSSISCHE ROULETTE MET POETIN

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    WOENSDAG 22 JUNI 2022

     

    *

    *

    **

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

        623 – DE EUROPESE UNIE SPEELT – OP EIFGEN INITI   TEF - GEWOON DE KLASSIEKE RUSSISCHE ROULETTE MET POETIN

    *

    I N H O U D

     Eerst, ergere ‘maatregelen’ dan Statin ooit vermocht op te dringen in het immense Sovjet Imperium, worden in onze bloedeigen Euripese Unie door het aan de Macht geraakte Regime van door pro-omvolking bezeten dictatoren, de eigen mensen deskundig gemanipuleerd, zodanig dat die op huun doooie gemak de volgende wereldoorlog kunnen voorbereiden.

    De door het Regime toeglaten en dus uitgekochte ‘Media’ fungren in dit geheel als de perfecte orkstmeesters. De Danse Macabre kan beginnen.

    Jaren geleden werd er; als probatie, als ptoef, onder ingebeelde motieven, de jo-jo ingevoerd van het Zomer- Winteruur. Niemand verstond dat, maar iedereen volgde. Zelfs tot op de hidige dag. ondertussen waren we al volop gewend geraakt aan De Autoloze Zondagen en werdeen Vernieuwde Algemeen Belastingen, de BTW in gans Euroa ingevioerd. In 1970, en ook al vele jaren eerder, werd eerst daarover op alle mogelijke niveau’s een jaar lang zo officoeel mogelijk gepalaberd. Voor de gelijkvormigheid over het gehele grondgebied, ziet U. Zl zijn er geen twee landen met drzelfde tarieven of manieeren ven berekenen. Andere prooriteiten, ziet U. Of andere persoonlijke belangen. Maar wel overal een kolosaal grote nieuwe ‘Adminstratie’ die jarenlang naast de ouide bleef bestaan. De werkgelegenenheid, ziet U: daar kon toch niet aan geraakt worden. Anders hadden de Pakbonden de kat wel aangebonden! En er was toch geld in overvloed.

    Druikke tijden voor Parlementairen en cabinetards met als gevolg uit de pan rijzende verloingen.

    Morgen? Dat was toch ’n andere dag!

    En er lagen nog andere katten te geselen

    Later moesten dan ineens de Natioanle Munten, de trots van iedere echte Vadrlander, er ineens aan geloven, en werd boven ieders hoofd, de Euro ingevoerd, iets wat economisch nog uit te leggen valt.

    Ondertussen was de Islamitische Volksverhuizing al volop ingezet. Zogezegd om werkkrachten aan te trekken, alhoewel ‘werken’ wel een der laatste bekommernissen was van al die indringers. Werken hoefde trouiwens niet eens, want de ganse herenigde familie werd in een luxueus leven gedompeld door een gratis ‘leefloon’, gratisch huisvesting en dergelijke meer. Teveel was zelfs nog niet genoeg. Al die ‘Nieuwelinen’ dienden zich zelf niet eens aan te passen, het waren WIJ die ons, onder de noemer van “diversiteit’, moesten aanpassen aan hen.

    Nu nog op zoek gaan, (om de eigen fouten te verdozelen), naar een gelegenheids-vijand om dze – liefst zo vr mogelijk van huis - te bevechten en om door de bewapening, goed geld mee te doen verdienen door de eigen Elite.

    Van ook    l op veilige afstand, keeken de Rijke Nonkels uit Amerika toe, en zagen dat het geod was.

    China als tegenpartij zou wel misschien in aanmerking kunnen komen, maar dat land was al (gematigd) communistisch en dus op de goede weg. De Chinezen zijn daarenboven techinmologisch veel te ver geavanceerd om het nog met sussces aan te kunnen.

    Bloiijft over: het oneindige Rusland, misschien wel militair niet te onderschatten, maar door de opgedane ervaring van 70 jaar Sovjet Imperialisme, meer dan voldaan van het Comminisme. De Russische burger is in wezen Orhothodoks Crristelijk tot in de diepste vezel van zijn of haar ziel. Rusland is onmetelijk rijk an grondstoffen en is onmetelijk groot, zij jhet ietwat tweederangs, precies omdat het jarenlng uitgemolken werd door de onmenseelijke commiistiische Overheersing.

    Vòór het Marxisme stond in de Modrne Tijd Rusland altijd la,hs de kant van dezelfde Beschaving als wij. Zie Waterloo. Wordt, voor het gemak, even over het hoofd gezien….

    En daar in dat onmtelijk Rijk, o leeft er ndertusen terzelmfdertijd een andere Elite, de nakomelingen/profiteurs van de vorgere wereldverbheteeraars…

    En zo ligt het dodelijk speeltuig, voor het geplande kansspel, de Russiche Rouilette klaar om ter hand te worden genomen.

    En de gelegenhed, Oekraïne, miek de dief…

    Het is nu vooral de vraag, hoever het geduld van de Russen nog reikt. En of Poetin de vernedering zal kunnen blijven slikken dat hem een (klein) deel van zijn gebied wordt ontfutseld.

    Enfin, we zullen zien, zei de blinde. En hi had zeven jaar op zee gevaen en nog altijd geen water gezien…

    22-06-2022

    VEEL BELOVEN, WEINIG GEVEN ...

    *

    Voor het eerst in elf jaar verhoogt de Europese Centrale Bank (ECB) de rente. Daarmee zal vanaf juli het gratis uitdelen van geld en de tijd van het onverantwoord budgettair beleid voorbij zijn en tekent er zich in Europa een kloof af tussen het financieel gezondere noorden, waartoe ook Vlaanderen op zich zou kunnen behoren, maar binnen België meegerekend wordt met het met schulden beladen zuiden, de zgz ‘Club Med’.

    ---

    De 2% van het bbp die België tegen 2035 zegt te zullen besteden aan de NAVO zal grotendeels moeten komen van een verhoogde werkzaamheidsgraad. En waar gaan ze die vinden? Drie keer raden!

    Dé reden waarom het Paarsgroen+ kernkabinet de 2% verhoging goedkeurde, was om Crootje toe te laten ermee uit te pakken op de NAVO-conferentie eind dezer maand in Madrid. Daarmee hoopt hij persoonlijk te scoren in zijn zoektocht naar een internationale fin de carrière, net zoals onze nationale Charel dat kon doen na Marrakech. 2035 is trouwens in de Belgische politiek nog een eeuwigheid verwijderd, waardoor het allemaal zo’n beetje klinkt als ‘Na ons de zondvloed.

       Breaking News

     

    BREAKING: opnieuw IS-baarmoeders en hun kinderen op weg naar Brussel met gecharterd vliegtuig

    20 juni 2022 Roski

    Uit goede bron vernamen we dat er recentelijk een enorm probleem opdook in de schoot van de regering. Een duur onderzoeksbureau dat was ingehuurd om de stand van de door de overheid geleide omvolking te monitoren had aan de alarmbel getrokken. Er zou iets mislopen bij de import van moslims in ons land. Het bureau had middels anonieme bezoeken aan theehuizen en recreatiedomeinen geconstateerd dat de kwaliteit van de import nogal ‘vlak’ was. Bijna grijs zoals ze in het oude Vlaanderen zouden zeggen. Er zat nogal weinig pit in, in die import. Met de huidige import zou de omvolking eerder rustig kabbelend worden verdergezet. Het hoofdrekenbureau van de overheid had daarop berekend dat er een influks van zaaddragende supermoslimpower nodig was om de omvolking schoksgewijs een versnelling hoger te laten verlopen.

    Daarom besliste de overheid na rijp overleg met de CEO van Child Focus, Heidi De Pauw en met journalistiek consultant Bruno Struys van De Morgen een nieuwe lading IS-terroristen te bestellen bij de Koerden in Syrië en hen sito presto naar België over te vliegen. Volgens geruchten uit de IS-entourage van Bruno Struys zou deze tweede grote lading IS-gekeurde moslims vandaag, maandag 20 juni 2022, per gecharterd vliegtuig in Brussel toekomen.

    Net zoals bij de eerste lading IS-terroristen en hun kinderen bestaat de afspraak met de minister van Justitieverkrachting Vincent Van Quickenborne dat er zou gecommuniceerd worden dat de terroristen in de gevangenis zouden gestoken worden. In werkelijkheid is er al met door de politiek benoemde rechters bedisseld dat de IS-vrouwen uit de lading van vandaag binnen enkele weken al vrij door Vlaanderen kunnen rondtrekken ter promotie van de rasomwenteling. De onderscheiden OCMW’s van de oorspronkelijke verblijfplaatsen van de vrouwen in België hebben de papieren voor een levenslang leefloon al ingevuld. De kinderen van de IS-terroristen moeten zo snel mogelijk in de Vlaamse scholen geplaatst worden, het liefst deze week nog, zodat ze de omvolkingsdoctrine met kinderhand kunnen verkopen op de speelplaats.

    Het Rekenhof adviseerde de regering ook op zodanige wijze dat er eerst geld diende te gaan naar de repatriëring van de IS-vrouwen en hun kinderen, vooraleer de slachtoffers van de aanslagen op Zaventem en Maalbeek zouden vergoed worden. Het heeft immers geen zin om tegenstanders van het Vlaamse Koranrijk die toch al in het ziekenhuis lagen te ondersteunen met geld als de bedoeling was ze toch vermoord te hebben. In de creatonistische Darwin-visie is het helpen van slachtoffers van de aanslagen eerder contraproductief.

    Terwijl we dit schrijven zijn er vermoedelijk 5 IS-moeders en 16 kinderen onderweg naar België met een gecharterd vliegtuig dat de overheid laat betalen door de ongelovingen of kafirs die nog in Vlaanderen wonen en niet naar Hongarije zijn gevlucht wegens hun amorfe melancholie voor het Vlaamse platteland.

    Bart SSomers: “Ik ben blij dat er opnieuw 5 IS- vrouwen en 16 kinderen van terroristen naar België kunnen gehaald worden. Het zal de kruissnelheid van de umrassung verhogen.”

    Alexander De Vloo: “Ons beleid ligt in de lijn van wat de profeet, vrede zij met Hem, eigenlijk van ons wil. Wij hopen op veel sex met de 7 en 8-jarigen die we importeren, naar het voorbeeld van de profeet, vrede zij met Hem. Hoe sneller de tiener-bruiden de deur uit zijn en in Vlaanderen hun werk als draagmoeder van het moslimisme voltrekken, hoe groter de kans is dat wij een Koninklijke orde mogen ontvangen.”

    Heidi De Pauw: “De subsidies voor onze organisatie Child Focus bewijzen het nut van onze dienst moslimexpansionisme via IS-gerelateerde baarmoeders. Ook ik hoop op een snelle oorkonde van de Koning. Als hij tijd heeft om in de Koningin Elizabethzaal naar cello-gejank te luisteren, dan moet de Koning zeker tijd hebben om mij te belonen met een lintje.”

     

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

       

    Van dit Front vandaag weer geen speciaal nieuws.

    Werk! Werk! Werk!

    E amper één Waal die zich met moeite 5 à 10 Km moet verplaatsen om hier broodnodig aan de slag te kunnen. Daar waaar de Fransen, vanwege de beperlte werkloosheidsuitkering, soms wel van 50 Km ver komen om er thuis rijkelijk van tge kunnen leven.

    Misschien ’n goede reden om Frans-Vlaanderen terug aan te hechten in ruil voor Wallonië….

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Filip Dewinter

    @FDW_VB

    In #Brussel (binnenkort ook in #Borgerhout) is h/ eerste #islam-correcte (zgn cultuur sensitief) bejaardenhome http://saphir.be met aparte islamitische gebedsruimte, #halal-maaltijden (voor iedereen), Berbers of Turks gesproken… geopend. Islam-apartheid duurt tot de dood.

    *

    OEKRAÏNE: DE EU-GEMEENSCHAP IN DUBBELE STRESS

    Ursula von der Leyen: 'Jullie horen bij ons!'

    *

    De ‘spoed-opname’ van Oekraïne in de EU-gemeenschap

    -

    Het antwoord op mijn vraag aan een collega, wat zij van de kandidaatsstelling van Oekraïne als toekomstig lid van de EU vindt, maakte het probleem al duidelijk: ‘Rationeel nee, emotioneel ja.’

    ‘Jullie horen bij ons!’

    Nauwelijks hoort men zulke emotionele kreten — vaak aan de rand van het romantisch- dramatische — uit de mond van de voorzitter van de Europese Commissie. Al een maand geleden had zij Zelenski het vragenlijstje voor de start van de toetreding proces overhandigd met de woorden ‘Jullie horen bij ons!’ Dit statement werd door haar verleden week getopt met de overtuiging dat ‘de Oekraïners bereid zouden zijn voor het Europees perspectief te sterven’. En wij willen het hun mogelijk maken ‘de Europese droom te beleven’, voegde zij eraan toe.

    Kan EU-geopolitiek succesvol zijn?

     

    Met deze geopolitieke claims heeft Ursula de EU-voet duidelijk in Poetins voortuin gezet. Van hem weten wij niet hoe ver hij zich hierdoor verder geprovoceerd voelt en welke consequenties hieruit volgen. Net zo weinig voorspelbaar is het of en tot hoever het officiële EU-label de Oekraïne voor Rusland kan beschermen. Is uitbreiding het geopolitieke instrument om te zorgen dat de oorlog niet verder uitloopt?

    Kan de EU Oekraïne sneller naar binnen halen?

    Vrij goed voorspelbaar is dat de belofte om Oekraïne in enkele weken in plaats van jaren kandidaat-lidstaat te maken, een foute belofte is. Een toetreding is al onder simpelere politieke condities een moeizaam proces. Alleen Kroatië moest destijds acht jaren trappelen om rond de tafel te kunnen zitten. Achter Oekraïne (maar ook Moldavië en Georgië) staan nog Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Servië en Noord-Macedonië. Die landen zitten sinds 2003/2005 in onderhandelingen, en het Europees enthousiasme is er in de loop der jaren behoorlijk gekrompen. Ergens heerst het gevoel dat de EU de laatste uitbreiding door twaalf Oost-Europese landen (2004 en 2007) nog niet helemaal verteerd heeft.

    Maar haar interne politiek verlangt een stabiele gemeenschap met leden die zowel de democratie en de rechtsstaat als de mensenrechten en de minderheden respecteren

     

    Als geopolitieke doelstelling kan de Europese Unie zeker ernaar streven haar oostflank om acht nieuwe lidstaten (als men nog Moldavië en Georgië bij Oekraïne optelt) op te rekken. Maar haar interne politiek verlangt een stabiele gemeenschap met leden die zowel de democratie en de rechtsstaat als de mensenrechten en de minderheden respecteren. Landen die over een functionerende markteconomie beschikken en die in staat zijn 100 000 pagina’s EU-regelgeving niet alleen op zich te nemen maar ook nationaal in wetten om te zetten.

    Is Oekraïne rijp voor lidmaatschap?

     

    Zolang Oekraïne in oorlogstoestand verkeert, zal een lidmaatschap sowieso uitgesloten blijven. De vraag die zich hiernaast stelt, is in welke toestand Oekraïne zich bevindt zonder oorlog. Nog in 2021 heeft de Europese Rekenkamer een vernietigend oordeel over de grote corruptie in dit land uit gesproken. Ook Oekraïne moet zich de vraag naar de onafhankelijkheid van haar justitie laten stellen. En de monopolistische rol van haar oligarchen.

    Wat doet uitbreiding met de EU?

     

    Oekraïne is qua inwoners het vijfde grootste land van de Europese Unie. Een vol lidmaatschap zal in consequentie tot stemmen- en machtsverschuivingen in de Europese Raad leiden. Qua economische performance behoort dit land gemiddeld tot een van de armste in de EU. Dit betekent dat ‘rijkere’ landen en zogenoemde nettobetalers nog meer structurele en sociale fondsen naar het Oosten moeten overmaken.

     

    Volgens de statuten brengt iedere toetreding een nieuwe commissaris. Het is bekend dat men in Brussel nauwelijks nog onderwerpen kan vinden, om deze hoge politieke figuren bezig te houden. Een uitbreiding die van 27 naar 35 commissarissen zou gaan, maakt de zaak niet makkelijker. Vergelijkbare problemen ondervindt het Europese Parlement, dat nu al met 700 parlementariërs aan de rand van haar efficiency moet werken. Verdere uitbreidingen verlangen op zich naar verdragswijzigingen. Maar dit is een ander hoofdstuk van hoge sensitiviteit.

     

    de geopolitieke dimensie is een nog relatief nieuw actiegebied voor het onervaren Europa

     

    In het verleden was het doel een steeds nauwere gemeenschap op te bouwen wier leden elkaar tot economische voorspoed helpen. Op deze wijze zouden zij onderling een permanente vrede kunnen oprecht houden. Al lang voor het begin van de Russische agressies begon het duidelijk te worden dat de EU in een zich veranderende wereld niet langer naar haar eigen navel kan blijven staren. De interne vrede wordt bedreigd als de externe uit mekaar valt. Maar de geopolitieke dimensie is een nog relatief nieuw actiegebied voor het onervaren Europa. Voor deze achtergrond blijkt het emotioneel logisch, maar strategisch twijfelachtig of een kandidaat-lidstaat Oekraïne alleen met deze aankondiging de Russen het hoofd kan bieden.

    Ursula als Siegfried, de doder van de draak

     

    De prospectieve ‘lidstaat’ te worden blijft in ieder geval omstreden en hoogst onwaarschijnlijk. Het positieve advies gegeven door de Europese Commissie vorige week vrijdag is dan door een gelukkige Zelenski in ontvangst genomen. ‘Dit is de eerste stap tot toetreding tot de EU’, was zijn reactie. Blijkbaar zien de landen in het oosten van Europa de Europese Unie als een harnas tegen expansionisme en oorlog en Ursula van der Leyen als Siegfried, de doder van de draak.

    Elisabeth Altekoester

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Voorlopig kon U hierboven nog gewoon lezen wat morgen door Vivaldi, of hoogsten na de eerstvolgende bijeenkomst van de (woke) Europese Dictature Raad in Broeksalabad als ‘haat-speech’ ùet zowel wettelijke als onwettelijk maatregelen streng zal beteugeld worden. Gewoon omdat het de (ongemakkelijkeà waarheid is, of dat ze de feiten zelf zijn, die spijts alles, overal blijven doorheen schemeren. Aanslagen zijn inderdaad geen ongelukken, terwijl ‘ongelukken’ maar a te dikwijls verkapte aanslagen zijn. Hangt in hoofdzak af van de Ibninantie die eerst de vaststellingen of de sporen ter plaatse in handen keijgt. Of waren heet ‘jongere’n die een spelletje speelden met de trein?

    Wat vooral aandacht vraagt, is de van Oveerheiswege opzettelijke verwarring tussen godsdienst en poliieek regime. Al zal er op geestelijk vlak tussen iemand die knielt in een kerk, en iemand die kontheft in een moskee, in onze streken altijd en overal een reuzengroot verschil zijjn en blijven. Zolang die vreemden niemand kwaad doen, kan ik daar rog mee leven. Godsdienst beleven zit in het DNa van de meeste mensen. Al behoort het ene wèl tot onze cultuur en het andere al helemaal niet. Valt best te vergelijken meet de waarneming van een vis die vliegt, of een vogel die zwemt. Tegennatuurlijk, dus.

    Iets helemaal anders wordt het daarenboven als het gaat om de algemene menselijkheid. Knielen staat gelijk met eerbetoon. Kontheffen met slavernij.

    Rome heeft namelijk doorheen de eeuwen altijd andere principes gehad dan Mekka.

    Bemint Uw vijanden, is heel wat anders dan alleen een dode vijand is een goede vijand…..

    *

    Digithalys

    24-06-2022, 11:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.622 – WIE DE DODEN NIET EERT IS HET LEVEN NIET WEERD. ZAL DE HAAT IN DIT KLOELAND DAN NOOIT STIOOEN? OF MOETEN WE DAAR ZELF IETS AAN DOEN?

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    Dinsdag 21 juni 2022

    *

    DE LANGSTE DAG

    Morgen korten de dagen – en ook ons leven- weer…..

    **

    Wat Haat vernielde

    Heeft Liefde weer opgebouwd

    *

      622 – WIE DE DODEN NIET EERT IS HET LEVEN NIET WEERD. ZAL DE HAAT IN DIT KLOELAND DAN NOOIT STIOOEN? OF MOETEN WE DAAR ZELF IETS AAN DOEN?

    *

    I N H O U D

    Voor de zoveelste keer is de sspreekwoordelijke Laatste Rusplaats (op het kerkhof van Merksem) van Dr. August Borms, n moeilijke tijden Vlaams Volksvertegenwoordiger i, grondig geschonden. Uiteraard door ….. vaderlanslievende’ ‘Onbekenden’.

    Maar Burgemeester BDW wil dat onder de mat houden. Om geen golven te verwekken, zoals dat heet? Of omdat daar die ene alles verwoestende weerwraak zou kunnen op volgen?

    Of omdat het échte onsterfelijke Vlaandeen tot in het diepste van zijn ziel is ggetroffnen?

    Het begin van het einde van dit Regime moet ergens beginnen. Of is dit misschien de opzet om vervroegde Verkiezingen te voorkomen?

    Borms, op aijn srtervesuur, ouid, ziek en stervend, werd vastgebonden op een stoel, met de rug naaar het vuurplelton gedragen door Vaderandslminnende scherrprechters, die nipt op tijd van kamp waren gewisseld. De veroordeelde wist teveel dat hen de kop had kunnen kosten.

    Nu draait de nieuwe generatie van dezelfde soort zakkenvullers het mes nogmaals om, om wat er na al die jaren nog rest van zijn gebeente, opnieuw als trofee in de hoogte te steken.

    21-06-2022

     

    .ONLY IN BELGIUM (VERVOLGVERHAAL)

    *

    In deze zoveelste stakingsweek is nog maar eens duidelijk gebleken dat onze automatische index, waar onze politiek zo fier op is, het tegenovergestelde bereikt van wat in de andere landen gebeurt. Hier ligt alles vast, daar wordt dat per sector besproken. Bedrijven die grote winsten maken kunnen daar hun medewerkers extra belonen. Maar wie het niet voor de wind gaat is er niet verplicht hogere lonen te geven. Hier Krijgen ook medewerkers bij bedrijven waar het niet draait evenveel procent meer, met het risico dat die bedrijven zich zo uit de markt zouden prijzen en straks riskeren niet meer te kunnen concurreren, misschien zelfs ermee stoppen en de medewerkers zo hun job verliezen.

    Dit land met zijn 400.000 werklozen, evenveel langdurig zieken en 1,2 miljoen ambtenaren werkt niet meer. Daarbij komen nog de uitkeringen die automatisch mee stijgen met de index en zelfs daar houdt het niet bij op. In tegenstelling met de buurlanden, wordt de werkloosheid hier niet beperkt in de tijd. Dat laatste is de reden waarom bv Noord-Franse werklozen wel naar West-Vlaanderen komen werken – voor hen het buitenland - terwijl werklozen uit Henegouwen, België’s armste provincie die aan West-Vlaanderen grenst, dat niét doen in eigen land.

    Als het hier zoveel beter geregeld zou zijn dan in de buurlanden, zoals Crootje ons tracht wijs te maken, waarom wordt er daar dan niet gestaakt? Omdat daar ruimte is om tot een gesprek te komen tussen werkgevers en werknemers, wat hier niet kan, daar alles al vast ligt via die automatische index en er dus niet meer kán gepraat worden. De tijd dat de federale regering, bij een patstelling tussen de sociale partners, tenslotte bijpaste, is voorbij. Zelfs de gouverneur van de Nationale Bank heeft het gezegd: ‘Het geld is op.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    Oostkamp

    Daar is, AUB samen met de Roemeense partner, en zonder veel poeha, het nieuwe Netwerk N°4 opgestart. En liefst, om te beginnen zeggen ze, met de 5G Internet Verbinding. Dit in afwachting van het allernieuwste, de 6G, die nog honderd keer sneller is dan de bliksem.

    Daar gaan ze in het Hiernamaals nogal van opkijken, hé!

    -

    Dot was groot ieuws op de Gewestelijke Zender, maar de Regime Media deed alsof ze nog nooit hadeen gehoord van het cijfer ZES. Wat meteen bewijst dat Brussel eeuwen achteroploopt bij West-Vlaanderen. En dat dank zij weer eens zo’n vervloekt ex Oostblok Land als Roemenië. Ha, diene Poetin, da’s toch ne lapsmeer door aan Brussel dat niet voordien te verklappen!

    -

    Hoe dat, 6G, naaast supersnelle communicatie, zal verlopen? WTV wist alleen te vertellen, dat voortaan zelfs hersenoperaties op afstand zullen kunnen uitgevoerd worden…

    Het wodt dus stilaan tijd dat wij een ander gedacht krijgen van de Chinezen….Wat wees maar gerust, die gkunnen nog verder tellen dan tot 100…..

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    Filip Dewinter

    @FDW_VB

    **

    ·Graf v/d gefusilleerde activist #AugustBorms werd dit weekend vernield en met rode verf beklad op kerkhof van #Merksem. Antwerpse stadsbestuur wou de grafschennis toedekken voor de pers. 77 jaar na WOII blijkt verzoening nog altijd niet mogelijk

    Filip Dewinter

    @FDW_VB

    Deze ‘sympathieke’ juffrouw, Nora Verhoeven (haar islamitische #IS-naam was/is Oum Khattab) haalt de Belgische regering terug uit #Irak. Het is alleen nog wachten op de volgende aanslag… Is @alexanderdecroo

    vergeten wat er in #Brussel en #Zaventem is gebeurd op 22 maart 2016?

    *

     *

     

    STACHANOVIST STIJN STREUVELS: HARD WERKEN LOONT

    Stijn Streuvels

    **

    -

    Facebook

    Twitter

    Bij alle gekte rond Felix Timmermans, die met de heruitgave van zijn Boerenpsalm plots weer een renaissance beleeft, krijgt ook Stijn Streuvels (1871-1969) in de luwte van zijn Lierse generatie genoot meer dan terecht nog een late hommage. Stijn Streuvels 150 jaar. Een internationale auteur met universele thema’s fileert de rijkdom van zijn oeuvre.

    Streuvels en de Russen

    Verleden jaar was het voor de literaire connaisseur al Streuvels wat de klok sloeg. Met als uitschieters het Streuvels-offensief van uitgeverij Lannoo dat vijf klassiekers van Streuvels in een lichtjes hertaalde versie weer uitgaf: van De vlaschaard tot Het leven en de dood in de ast en De teleurgang van de waterhoek. En de mooie tentoonstelling uit het foto-archief van amateurfotograaf Streuvels in het Antwerpse Letterenhuis. De expo bewees nog maar eens dat diens unieke visuele, plastische stijl hem niet zomaar kwam aangewaaid maar dus echt in de vingers en het bloed zat.

    Het Stijn Streuvels genootschap pakte in oktober van dat jubeljaar 2021 met een colloquium uit en publiceert nu als 27ste jaarboek onder de titel Stijn Streuvels 150 jaar. Een internationale auteur met universele thema’s de belangrijkste bijdragen ervan. Opvallend hoe Streuvels, die een rasverteller was, toch ook de buitenlandse literaire grootheden ijverig las. De Nederlandse literatuurhistorica Jacqueline Bel verdiepte zich in de belangrijkste buitenlandse invloeden in Streuvels’ werk en komt daarbij onder anderen uit bij de Russen. Het is geweten dat Streuvels werk van de door hem zeer bewonderde Tolstoj in het Nederlands vertaalde maar Bel bewijst met verve dat Streuvels allicht ook door Fjodor Dostojevski’s romans was gefascineerd, en er alleszins mee verwant is.

    Vierkante kinnebak

    Chris Ceustermans, die onlangs een opmerkelijke biografie over de Antwerpse literaire netwerker Emmanuel de Bom maakte, vertelt in diezelfde context dat De Bom, Streuvels’ wegbereider en levenslange vriend, hem ook in contact bracht met het werk van Maxim Gorki. De Bom ontmoette Gorki ooit in levenden lijve en vertelde het Russische sociaal-realistische icoon toen over gelijkgezind werk van diens West-Vlaamse vriend. Streuvels zag er ongeveer net zo uit als zijn Russische voorbeeld, zo weet De Bom: ‘De vierkante forsche kinnebak, de stevige snor, den fijnen neus, den diep-starenden en in-goeden oogslag.’

    Bakkerszoon Streuvels was dus wel degelijk van alle literaire markten thuis, zeker van de Russische en de Scandinavische

    Uiteindelijk zou Streuvels één van Gorki’s verhalen in het Nederlands vertalen.

    Uiteraard dat ook het Streuveliaans aan bod komt, de heel eigen kunsttaal die Streuvels erop nahield en die vandaag wel eens als barrière werkt voor lezers om van zijn werk te kunnen genieten. Vandaar dat Lannoo er wijselijk voor koos om met respect voor Streuveliaans taaleigen vijf hoogtepunten uit zijn werk in moderne spelling uit te brengen. Streuvels’ visuele blik ligt aan de basis van zijn hoogste persoonlijke écriture artiste. Karel Platteau gaat dieper in op de receptuur van zijn unieke schrijverstaal met als voornaamste ingrediënten diens klankenspel (Streuvels hield van alliteraties), aparte woordvorming en eigen zinsstructuur.

    Versgewassen ondergoed

    Een scène uit De vlaschaard, Streuvels’ bekendste roman, spreekt in dit verband boekdelen. Streuvels beschrijft de aankomst van de wiedsters op ‘het hof’, het erf dus, van boer Vermeulen in zijn typische hypersensuele stijl: ‘Een maandagmorgen met ‘t hazegrauwen, kwamen zij van alle kanten opsteken. Kraaknet en pertig, in hun versgewassen ondergoed, bonte jakjes of zomerlijvetjes – bleekblauwe, roze, getjieperde, getikkelde of gebloemde katoentjes – verschenen de meisjes; ze zwaaiden de breedgerande strooienhoed of droegen de lichte kloefjes aan de hand en liepen vrij op blote voeten.’

    Literatuurprof Bel citeert ditzelfde fragment om Streuvels’ sensitivisme te linken aan de gelijknamige stijlrichting bij de Tachtigers, zoals die in het werk van Lodewijk van Deyssel en Jacobus van Looy op het einde van de negentiende eeuw tot uiting kwam. Die laatste auteur, nu bijna helemaal vergeten, was Streuvels’ grote Nederlandse literaire voorbeeld, zo blijkt. Zoals fotograaf-schrijver Streuvels, was schilder-schrijver Van Looy ook een dubbeltalent.

    Nee, Streuvels is geen geëngageerde maatschappijkritische auteur, zoals Louis Paul Boon dat was. Maar ook geen simpele fatalist

    Filosoof Antoon Vandevelde citeert diezelfde passage van hierboven uit De vlaschaard om aan te tonen hoe positief vitalistisch Streuvels – zoals Timmermans trouwens – de samenleving bekeek. Vandevelde heeft het over Streuvels’ ‘juichende zinnelijkheid’ als ultieme credo van de schrijver-mens Streuvels. Nee, Streuvels is geen geëngageerde maatschappijkritische auteur, zoals Louis Paul Boon dat was. Maar ook geen simpele fatalist.

    Pijn, zo Vandevelde, was onderdeel van Streuvels’ literaire universum en had voor de schrijver geen morele betekenis: ‘Zij behoort heel eenvoudig tot de menselijke bestaansconditie.’ Vandeveldes conclusie is opvallend: ‘Streuvels beschrijft ook de jubel van het harde werken (…). Hard werk is hier niet alleen een vloek, hard kunnen werken is ook een zegen, iets waarop men in Zuid-West-Vlaanderen nog altijd trots is.’ Feit is dat Streuvels in de schrijfkamer van zijn Lijsternest boven het raam met weids uitzicht over de velden het motto ‘Nulla dies sine linea’ liet aanbrengen. Geen dag zonder het schrijven van een regel dus. Over West-Vlaams werkethos gesproken.

    Luisteren in plaats van lezen

    Multatuli-specialist Philip Vermoortel breekt een lans voor een roman die nu eens niet de taaltovenaar of vitalist Streuvels aan het werk toont, maar de auteur die ook een diepmenselijk verhaal tot in de puntjes af kan brengen. Beroering over het dorp, een late Streuvels uit 1948 die eigenlijk een bewerking is van een vroeger verhaal uit 1914-15, weet ook een perfect gedoseerde warme vertelling te brengen van een verzurende vriendschap tussen twee dorpsnotabelen.

     

    Vermoortel vindt dan ook dat Streuvels’ aparte taalexpressie niet het probleem is voor de lezer van vandaag maar eerder de gebrekkige leescultuur zelf: ‘Wanneer ik aan mijn jonge vrienden vraag om een computerprobleem op te lossen, dan googelen ze, slaan alle geschreven tekst over, belanden bij een youtube-filmpje met demonstratie, spelen dat af in high speed en schakelen over op normal speed wanneer te horen en te zien is wat ze wilden weten. (…) Velen luisteren nog naar romans, maar weinigen lezen ze.’ Misschien moet een heruitgave van Beroering over het dorp dus eens worden overwogen, eventueel ook als luisterboek.

    Frank Hellemans

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Vandaag, voor de verandering, ‘n lichte wijziging van het decor. Gewoon om de sleur te breken. Maar ook om voorbereid te zijn op de Nieuwe Tijdeen.

    Tijd voor verzoenig iom in vrede elk zijn eifen weg te gaan?

     

    Zo is het ook niet toevallig dat voor de Plaatselijke Nieuwtjes, het Ijzertoren landschap voor even vervangen wordt door de kop van Stijn Streuvels, in wiens schaduw ondergetekende voor eeuwig jong, reeds een vol jaar zijn dagen slijt.

    Van achter mijn klavier hoor ik door het open raam zelfs de torenklok van ZIJJNnkerk de uren aftellen. Soms is het precies       alsof de Gevierde meewarig het hoofd schudt als die over mijn schouders mijn prpza meeleest.

    Maar ja, ik ben nu eenmaal geen bakkerszoon. Maar de 3de zoon van een veel te vroeg gestorven boer & briekenbakker uitt het Ieperse.

    Maar ik adem dezefde boerenlucht in als hij. Al ziet men er nergens nog vlas, maar met de opbrengst ervan, hele neiwboiw wijken met ka  teelen van buitenverblijven.

    En de mernsen zelf? Buiten een normaal leven, doen ze, lijk Boer Clercq het al zei, zz doen allemaal stille voort.

    *

    Digithalys

    22-06-2022, 16:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 621 – NA DE VERKIEZINFEEN KOMT HET EERSTE VLAAMS PARLEMENT SAMEN IN OPEN LUCHT ONDER DE IJZERTOREN *

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

     

    MAANDAG 20 JUNI 2022

    *

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

       621 – NA DE VERKIEZINFEEN KOMT HET EERSTE VLAAMS PARLEMENT SAMEN IN OPEN LUCHT ONDER DE IJZERTOREN

    *

    I N H O U D

    Het resultaat van deze eerste bijeenkomst, wordt gezegd, is nog maar het begin van de Vlaamse Wedergeboorte. De eerste weeën, zeg maar.

    Gezien het succes van de resultaten, wotdt er kordaat van wal gestoken. Zelfs verrassend doorslaggevend, zls U het mij vraagt, gezien het gedwongen pensioen van BDW. Er is nu, na meer dan 100 jaar, eindelijk weer de Godsvrede in Eigen Kamp.

    Alle vroeger gewezen snipperpartijtjes zijn, hoe minimaal ook, vertegenwoordigd in de Nieuwe Assemblé, maar de eensgezinde meerdereie van 80% deelt wel niet alleen de lakens uit, maar ook de bedden.

    Bijzonderste doelstellingen.

    De omvolking 180° omdraaien.

    Met; zoals HUN grote voordbeeld in China: overal camera-bewaking met gezichtsherkenning. Omgekeerde ‘repressie’ maar deze keer op een menswaaarige manier.

    Werk- en weddeloos geworden plitiekers && staatsambtena    ren werden herschoold bij de Reinigingsdiesnten. De werkloosheidsvergoedingen worden beperklt tot 30 dagen. De looninex wordt vervangen door een prestatie-barometer overeen te komen tussen partijen.

    In het Openbaar Leven primeert de Discipline en het Gezag, zodat Politie-optreden haast overbodig wordt.

    De Pensioenleeftijd wordt een vrije persoonlijke keuze maar de vergoeding blijft beperlt tot een levernsminimum.

    De Cultuur der Voorvaderen, aangepast aan deze digitale tijden. wordt zoveel mogelijk in ere hersteld. En alle afgoferij wordt ten sterenfste verboden.

    Vreemdelingn die om hzt even op welk terrein, een verrijking zijn, bliojven welkom. Maar dit is ONS land en hier gelden ONZE wetten!

    Vanzelfsprekend is op Hoger Niveau herzelfde gebeeurd met Chrstine Lagarde van de ECB en Consoorten, want de Europese Unie zoewel als de Navo staan nu onder Leiding en Toezicht van, op gelijk niveu, het Driemanschap Marine Le Pen, Geert Wilders en Filips DeWinter.

    De onderhandelingen, onder Leiding van Donald Trump, om Rusland Lid van zowel de Navo als van de EU te maken, staan op het punt om tot een goed einde te komen.

    20-06-2022

     

    .DE POLITIEKE VERRECHTSING

    *

    In de weekeindeditie van De Standaard stond een opinieartikel van Filip Rogiers, een redacteur van dezelfde krant, waarin die zich zorgen maakt over wat hij ‘de politieke verrechtsing’ in Vlaanderen’ noemt. Op zich niets opzienbarends, daar we weten dat onze media doorgaans linksgezind zijn. Wat ik wel gemeen vond, was een tekening bij dat artikel van het jaartal 2024, met daarachter de schaduw van het jaartal 1939. Een verwijzing dus naar het nazisme. Poetin zou het niet beter bedacht kunnen hebben. Nog een geluk dat dit land (nog) geen buurland is van Rusland, anders had die gestoorde in het Kremlin een voorwendsel te meer om ons te komen ‘bevrijden’ van de neonazi’s, die er de peilingen leiden. Een triestige zaak, als een redacteur van een zelfverklaarde kwaliteitskrant geen betere argumenten meer heeft.

    ---

    I.v.m. de reacties op het wegstemmen van het onverdoofd slachtverbod in Brussel, heb ik nergens gezegd of geschreven dat men de islam moet verbieden. Dat is gewoon onmogelijk. Wat men wel kan, is vragen dat wie hier komt wonen, zich aanpast en leeft naar de hier bestaande regels die, bij betwisting, voorrang moeten krijgen op alle religies en doctrines. Wie dat niet kan, hoort hier m.i. niet thuis.

    Persoonlijk vind ik de islam geen religie, maar eerder een doctrine die haat en wraak predikt, dit in tegenstelling tot bv ons Christelijk geloof dat voor liefde en vergiffenis gaat. Een systeem zoals de islam dat het liquideren van andersgeaarden en wat zij ongelovigen vindt goedkeurt, kan ik geen godsdienst noemen.

     

    WANNEER GAAN MENSEN TOCH EENS LEREN CHECKEN OF DIE MICRO UIT STAAT

    Herman Van Goethem, of de woke-knieval van een rector

    **

     Toen ik in december 2019 de verdediging opnam van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, die na een hilarische lezing aan de UGent een veroordeling opliep wegens discriminatie en ‘aanzetten tot haat’, werden hier en daar de wenkbrauwen gefronst. Komaan zeg, zo’n scheldtirade vanwege een misogyne brulboei, dat kon toch niet door de beugel?

    Ik heb toen benadrukt dat men niet akkoord moet gaan met iemand om hem het spreekrecht te waarborgen. En dat er in een cultuur van de vrije meningsuiting ook plaats moet zijn voor niet-mainstream ideeën en zelfs ronduit van de pot gerukte denkbeelden. En dat het vervolgen van Hoeyberghs, louter om het uiten van een opinie, een opstap is naar het censureren van andere, meer ernstige afwijkende meningen, allemaal onder de noemer van non-discriminatie en het verbod op beledigingen of ‘haattaal’.

    Remediëren

     

    Urbanus: op zijn oude dag gecanceld na één openhartig VRT-interview.

    Sindsdien is de zaak Eddy Demarrez gepasseerd, de VRT-sportjournalist die na wat geinigheden rond de Belgian Cats een remediëringstraject moest volgen wegens niet op de microknop gelet. Tussendoor werd de ‘blanke cisgender’ Urbanus ongeschikt bevonden om een mening te hebben over racisme, nadat hij in De Afspraak het n-woordje had gebruikt en had geopperd dat allochtonen ook wel positief gediscrimineerd worden en dat weten uit te buiten.

    Het werd wat serieuzer, toen VRT-journalist Lieven Verstraete een maand geleden in nauwe schoentjes kwam te staan, omdat hij aan de twee kersverse Groen-voorzitters een kritische vraag had gesteld rond Molenbeek en de integratieproblematiek. In de sociale media werd Verstraete verketterd als racist, de mainstream media sloten zich daarbij aan. De journalist haastte zich om zich door het stof te wentelen.

    Uitspraken worden door trollenlegers in de sociale media uitvergroot tot ‘haattaal’ waarbij de termen seksisme en racisme de vaste knuppels zijn. De bedoeling is, de persoon in kwestie sociaal en professioneel te isoleren, en een angstklimaat te creëren

    Deze voorvallen volgen een vast patroon. Uitspraken worden door trollenlegers in de sociale media uitvergroot tot ‘haattaal’ waarbij de termen seksisme en racisme de vaste knuppels zijn. De bedoeling is, de persoon in kwestie sociaal en professioneel te isoleren, en een angstklimaat te creëren. UNIA of een andere inquisitie-instelling worden ingeschakeld. Heksenjagers zoals het Anti-Fascistisch Front doen ook hun duit in het zakje. De media nemen finaal het discours over, waarna de ‘dader’ de keuze heeft tussen volharden en met pek en veren beladen worden, of tot excuses overgaan, eventueel zich laten ‘remediëren’. Meestal het laatste dus. Telkens is de moraal van het verhaal: let op de microknop, of beter nog, let gewoon op uw woorden, dat is het veiligste. In China weet iedereen de camera’s hangen, namelijk overal, en dat geeft zekerheid.

    Privacy schending

    Dat we op de academische wereld niet moeten rekenen om hier enige waakzaamheid aan de dag te leggen, weten we ondertussen: de woke-ideologie heeft zich in de universiteiten genesteld, zowel onder studenten als onder academisch personeel.

    Het is op eieren lopen, want één verkeerd woord en je belandt aan de schandpaal. De studenten organiseren de vervolging zelf, de academische overheid neemt ‘maatregelen’

    Het is op eieren lopen, want één verkeerd woord en je belandt aan de schandpaal. De studenten organiseren de vervolging zelf, de academische overheid neemt ‘maatregelen’.

    Een maand geleden deed zich weer zo’n ‘incident’ voor met twee vrouwelijke docenten aan de UAntwerpen, die off the record een gesprek begonnen over de taalproblematiek bij studenten met allochtone roots. Er wordt geopperd dat een andere thuistaal dan het Nederlands een handicap kan betekenen, en dat de gehanteerde tussentaal van Marokkaanse en Turkse jongeren deze van een subcultuur is van mensen die zich niet echt willen integreren.

    Helaas deden de twee een Eddyke, want om een onduidelijke reden stonden in die lege aula micro en camera aan, en kwam heel hun gesprek online, waarna weer het geijkte patroon opdook: een Twitterstorm, beschuldigingen van racisme, echo’s in de mainstream media, en het instituut in kwestie dat aankondigt ‘maatregelen te zullen nemen’. Waartegen? Tegen twee mensen die in een privégesprek beschouwingen uitwisselen over hun werkervaring?

    Negatieve spiraal

    Ja dus. Als ik in de plaats van de twee docenten was, ik diende klacht in wegens schending van de privacy. De woorden vielen immers niet eens tijdens een cursus, een debat of een online-meeting, in feite heeft niemand er dus zaken mee. Ten tweede echter, raakten de twee een probleem aan dat niemand kan ontkennen, namelijk dat de taalachterstand van jongeren met een migratie-achtergrond een pedagogisch obstakel vormt.

    Net nu we volop aan het piekeren zijn over de lamentabele toestand van het Vlaamse onderwijs, worden we ook weer met de neus op de feiten gedrukt. Uitgerekend in Antwerpen gebruikt volgens recent onderzoek 46,2 procent van de kinderen in het basisonderwijs en 36,8 procent van de leerlingen in het secundair onderwijs een andere thuistaal dan het Nederlands. Dat schept pedagogische problemen en leidt tot leerachterstand. De klas wordt opgedeeld in ‘hoekjes’. Het hoger onderwijs kan niet anders dan de negatieve spiraal volgen die zich in het lager en middelbaar onderwijs doorzet.

    Die twee stonden dus niet zomaar wat te zwetsen: er ís gewoon een verband tussen allochtone taalachterstand en pedagogisch kwaliteitsverlies, geen enkele zinnige onderwijsexpert die dat nog ontkent

    Niettemin houdt ook rector Herman Van Goethem zich aan het verdict van de hysterische twitteraars: ‘structureel racisme’.

    Woke-fascisme

    Misschien moet historicus Van Goethem eens een bezoekje brengen aan zijn eigen Dossinkazerne.

    In VRT-Terzake geeft Van Goethem een onvervalste, haast onderdanige woke-lectuur van het ‘incident’ ten beste. Het heet dat ook in privé-gesprekken ‘ons taalgebruik altijd correct en voorzichtig moet zijn’. Voorzichtig? Voor wie, waarvoor? Het is nodig, gaat hij verder, ‘dat we continu aan onszelf werken’, ten einde dit soort politiek incorrecte glijpartijen te vermijden. De rector besluit met nogmaals zijn spijt te betuigen, en te verzekeren dat de camera’s nuttig werk doen (‘We zijn oprecht goed bezig’).

    Er kan maar één conclusie zijn na dit spijtige voorval: er moeten nóg meer camera’s komen, om toe te zien op correcte conversaties, ook op de universiteiten

    Herman Van Goethem, die twee jaar geleden nog een door mij opgestelde open brief ondertekende tegen de cancel culture en de verwoking van de academische wereld, lijkt zich ondertussen helemaal bekeerd te hebben tot het systeem van censuur en zelfcensuur binnen zijn eigen universiteit. Mogelijk werd hij na de ondertekening geïntimideerd. Zijn volgzaamheid herinnert aan deze van de nazi-rectoren die na 1933 in Duitsland de dienst uitmaakten, iets wat bij een historicus en kenner van de Holocaust toch een belletje zou moeten doen rinkelen.

    De angst om voor racist door te gaan is de nieuwe trigger voor mensen om in hun schulp te kruipen. Vooral net in de academische wereld

     

    Het fascisme wisselt nogal eens van uitzicht. Vandaag is het de neo-Maoistische hysterie van de wokes. De angst om voor racist door te gaan is de nieuwe trigger voor mensen om in hun schulp te kruipen. Vooral net in de academische wereld. Dus loopt er iets grondig fout in het maatschappelijk debat, sterker, het wordt geannuleerd en vervangen door een akelig consensusdenken. De schrik om buitengesloten te worden zit er bij journalisten én academici goed in. Zou humor soelaas bieden? Vraag het Urbanus, of lees ‘Terug naar Malpertuus – Over humor en satire in woketijden’.

    Johan Sanctorum

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Ja, ik weet het: dromen zijn bedrog. Teznij ze een soort toekkostbeeld zijn, die met de dag steeds realistischer blijkt te zijn.

    Bewijs van deze stelling is DE SCHANDAARD, het vroegere AVV-VVK dagblad, ooit eigendom van André Leysen, Hitler Junge in zijn jeugd, waar er nu al paniek heerst dat de woke-tijden al voorbij zijn voor ze goed en wel bgonnen zijn.

    Ieder redelijk schepsel Gods voelt aan zijn ellebogen dat alles in het honderd loopt. Daarom ook is het te laat, als de zieke reeds koud ligt te worden, om nog kosten op het sterfhuis te maken.

    -

    En toen de koord in d’hoogte ging

    In emle lus ’n Rechter hing..

     

    Dit is een flard uit een gedicht dat vroeger ooit in onze Zuid & Noord stond, kort na de Represssie. We kregen er weinig uitleg over, want veel te explosief?

    Aan die versregels dacht ik, toen de Regeime Media met veel tam-tam er rond, de procesvoering ter sprake bracht tegen Schild & Vriend, de studentenvereniging uit Gent van Dries van Langnhove.

    U las het hierboven toch ook?

     

    en een angstklimaat te creëren….

    -

    Het is m.i. beter de dingen te durven onder ogen zien. Net als alle criminelen, is de huidige Overheid tot alles in staat om niet eelf aan de galg te eindigen die ze zelf aan het ineen timmeren zijn….

     *

    Digithalys





    21-06-2022, 17:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.620 –HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL. WORDT HET VOOR MACRON NU MACARONI OF MICRON? EN PERTANG NIET DE KIEZER HEEFT GELIJK MAAR DE EUROPESE UNIE

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

     

    ZONDAG 19 JUNI 2022

    *

    *

    *


    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

          620 –HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL. WORDT HET VOOR MACRON NU MACARONI OF MICRON? EN PERTANG NIET DE KIEZER HEEFT GELIJK MAAR DE EUROPESE UNIE

    *

    I N H O U D

    Tout va bien, Madame la Maquiqse. Feest ggij maar lekker verder en laat U maar goed gaan, daar in die hemelse sferen waarin jullee zich daar bevinden.

    Hier zijn van heinde en ver de boeren in opstand, legt het werkvolk alles plat, vallen de mensen op straat haast dood van honger en dorst, de politie kan het schorremorrie niet meer aan, maar verder hoor je ons niet klagen.

    Nog niet zo lang geleden klonk hun petest nog niet zo luid, zelfs niet als de nood nog groter was. HHet gezag was heilig, want het kwam van God.

    Maar nu jullie Die hebben afgeschaft staan we dus voor het einde van de wreeld.

    Na 2.000 jaar, met vallen en opstaan, Chirstemijke beschaving.

    Komt dat tegen!

    Al hun schibne beloften over een Verenigd Europa die zou maken dat alle mensen broeders werden, zijn dus niet meer gebleken dan één grote nachtmerrie met veel Schone Schujn en gescharrel tussen de lakens.

    Kijk eens, hoe we daar bij de eerstvlgende stembusgang, de vloer zullen mee aanvegen.

    Macron za  l de eerste zijn om de gang naar .aCnossa te gaan. Daarna volgt het Sanhedin van De Euro Airistocratie die zuch al jaren zit vol te vreten aan rijk gedeekte tafelen waarvoor de ene helft van de wereldbevolking aich dagelijks in hert zweet moet werekt. En de andere helft zicjh onderliong te pletter vecht in allerlei uitputtings oorlogen, waarvan de opbrengt in rechte lijn naar de bankrening vloeit van dezelfde potentaten.

    Zou dat soort van samenleving soms Het Rijk van Satan heten? Als dat zo is, zijn zelfs de namen bekend. Lucifer Liuos Michel (MR) en Frans Temmermansuit het Land van Maas en Waal. Onder leiging ban Beëlzebub van de overkaznt van De
    GrotePlas.

    En dat alles, trwijl Rusland; net als wijlen Boer Clercq van de Wielsbeekse Beaulieu Groep (sille voortdoet’. Dat deel vn de weereld heeft nemijk zijn bekomst gejhad van al die soort ‘

    Vernieuwungen’.

    19-06-2022

    BRUSLAMABAD

    *

    Het voorstel om onverdoofd slachten te verbieden in het Brussel Gewest, zoals dat eerder al gebeurde in het Vlaamse en het Waalse, werd vrijdag verworpen. Het werd daar ingediend door Groen, Open VLD en Défi én gesteund door de N-VA en het Vlaams Belang. PS en Ecolo stemden grotendeels tegen en dat laatste gebeurde ook door Fouad Ahidar, het enige lid van de One.Brussels/Vooruit fractie in het Brusselse parlement. Als motief gaf de man op dat Allah het hem verbood. Ons mateke had daarop, gelukkig maar, meteen een antwoord: hij zette Fouad met onmiddellijke ingang uit het partijbureau van Vooruit, de eerste keer dat een partijvoorzitter zo’n beslissing neemt. Als het goed is, zeggen we het ook.

    Sinds de Vlaamse linkse partijen veel van hun kiezers zagen vertrekken naar het VB, hebben ze steeds hun best gedaan het nieuwe proletariaat van moslim immigranten voor hun zaak te winnen. Nu zitten ze met de gebakken peren. Die Fouad Ahidar was zijn politieke loopbaan begonnen bij niemand minder dan Bertje Anciaux. Hij volgde hem via zijn VU-ID en Spirit naar De SP.a. met het nu gekende resultaat. Als ze er Allah bijhalen, hebben de Belgische wetten afgedaan. Ik heb het vroeger ooit al eens geschreven: ‘De vroomste moslim kan morgen een zelfmoord-terrorist zijn’. Het volstaat dat zijn Imam hem komt vertellen dat Allah het bevolen heeft en hij zal het doen.

    Tenslotte is heel de zaak van het onverdoofd slachten een zoveelste bewijs dat Vlaanderen Brussel best kan loslaten. Met zijn 185 en meer nationaliteiten kan daar nooit iets goeds van komen. Laat ze het zelf daar maar oplossen, desnoods mét het failliete Wallonië. Het enige wat Vlaanderen zich in Brussel moet aantrekken is de garantie op het behoud van het Nederlands als evenwaardige taal en de steun aan de Vlaamse Brusselaars op het vlak van Onderwijs en Cultuur. Daar hoeven we zelfs geen extra inspanning voor te doen, want dat doen we nu ook al.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

     

    *

    Vooral in de Westhoek De Dag der Miscontenten. Bomvolle treinen op uiistap naar Brussel om daar de Leiders voor de elferndertigste keer hertzelfde te horen schreeuwen door de muidscprekers. Lieders die vooraf mar al te goed weten, dat er aan de bestaande discipline geen joya zal kunnen verandferd worden. Wa,t aa die tirannie hebbenze zelf meeonderhandeld.

    Kortom: zelfs op Zaventem hecht men geloof aan de stellige belofte, dat er morgen gratis geschoren wordt.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET


    Vlaams Belang

    @vlbelang

    **

    "het enige waar de PS voor gezorgd heeft, is een economisch kerkhof. Een zoveelste herstelplan zal daar niets in veranderen. In het collectivistische Wallonië zijn die reddingsplannen gewoon ordinaire subsidiekorven voor Waalse bedrijven.

     

    SCHOKKENDE RESULTATEN NA DE GROTE ZOMERPEILING

    Alexander De Croo.

    De peiling van het voorbije weekend heeft de electorale kaarten nog eens duidelijk op tafel gelegd. Deze peiling zal op de zomer akkoorden wegen en komt op het moment dat de electorale campagne al begonnen is.

    Federaal niveau

    De Vivaldisten behouden een zetelmeerderheid met 78 op 150 (45 FR en 33 NL). Weliswaar is er zwaar verlies met min negen zetels. Deze federale peiling valt mee voor de drie Franstalige regeringspartijen en Vooruit. Maar het verlies is zeer zwaar voor de groenen (min vier), Open Vld (min 5) en CD&V (min drie).

     

    Opvallend is dat de optelsom van N-VA (25 zetels ) en Vlaams Belang (21 zetels) een meerderheid geeft in de Nederlandse taalgroep met 46 zetels op 87. Daardoor komen deze twee Vlaamse partijen dicht bij de 50 zetels. Er zijn altijd minimaal 100 zetels nodig in de Kamer voor een staatshervorming. Op basis van deze peiling lijkt het ondoenbaar om aan de vereiste meerderheden te raken voor een staatshervorming: 2/3 en/of bijzondere meerderheid .

    Langs Franstalige kant valt de verdere afkalving op van de geëngageerden. Ook is de communistische familie (20 zetels) groter dan Ecolo/Groen (16 zetels) en de liberalen (22 zetels) blijven daar nog juist voor. Wie haalt er dan nog een meerderheid op het federale niveau? Vooreerst de Vivaldi-constructie met een Franstalig overwicht en eventueel aangevuld met de restanten van het CDH en/of DéFi. Maar ook de Bourgondische combinatie met vijf partijen (socialisten, liberalen en de N-VA) komt er met 78 zetels. De Zweedse combinatie is teruggevallen naar 56 zetels in de Kamer. Ook de linkse constructie (socialisten, ecologisten en de communisten) raakt er niet met 67 zetels, maar die heeft wel een ruime Franstalige meerderheid met 42 van de 63 zetels.

    Europees niveau

    In mei 2024 gaan we naar de stembus voor het Europees Parlement. Op basis van deze peiling behouden Vlaams Belang en N-VA elk hun drie zetels. Vooruit stijgt met één naar twee mandaten voor het Europees Parlement. Bij Open Vld en CD&V verliest men er telkens één en zakt men tot één mandaat. Groen behoudt haar ene zetel en PVDA bekomt ook één zetel. Daardoor gaat het dringen worden bij nogal wat partijen om de enige haalbare zetel te krijgen.

    Vlaams niveau

    In deze peiling is N-VA (24,9%) opnieuw de grootse partij, gevolgd door Vlaams Belang (22,6%). Weliswaar zitten deze beide partijen in dezelfde kring van de statistische standaardafwijking. Tezamen zijn ze goed voor 47,5%. Een stuk in de beklimming van de electorale berg volgt Vooruit (14,8%). Die staat ver achter de twee leidende partijen, maar heeft een ruime voorsprong op de het peloton der gelosten. Alleen de communisten kunnen tevreden zijn met hun 8,5% in deze peiling.

    Voor CD&V (10,1%), de liberalen (9,3%) en de groenen (7,9%) dreigt een zware verkiezingsnederlaag. Trouwens, de toepassing van de standaardafwijking leert ons dat de bovenste afwijking voor Groen over het gepeilde resultaat van de christendemocraten gaat. Met andere woorden: de volgorde van deze vier partijen kan nog alle kanten uit. Open Vld staat nog 0,8% voor op de communisten.

    Wat geeft dat alles in zetels voor het Vlaams parlementair halfrond? Voor de 118 Vlaamse zetels wordt dat: N-VA 34, Vlaams Belang 28, Vooruit 16, CD&V 12, Open Vld 11, PVDA 10 en Groen 7. De zes Brusselse zetels, die enkel mogen meestemmen voor de gemeenschapsmateries, zouden – op basis van deze peiling – gaan naar N-VA met 2, Vlaams Belang met 2 en Groen en de liberalen elk één.

    Zodoende is het finale resultaat voor het Vlaams Parlement als volgt: N-VA 36 (plus 1 in vergelijking met 2019), Vlaams Belang 30 (plus zeven), Vooruit 16 (plus drie), CD&V 12 (min 7), Open Vld 12 (min vier) , PVDA 10 (plus zes) en Groen 8 (min 6). Het Zweedse kabinet Jambon haalt nog 60 zetels op 124 en dus geen meerderheid meer.

    De slotsom is dus dat de enige partij met zekerheid voor een volgende Vlaamse regeringsdeelname N-VA is

    De combinatie N-VA met Vlaams Belang behaalt tezamen 66 zetels. De optelsom N-VA, Vooruit en CD&V of liberalen komt uit op 64 zetels. De vier Vivaldi-partijen zakken weg van 62 naar 48 zetels. De slotsom is dus dat de enige partij met zekerheid voor een volgende Vlaamse regeringsdeelname N-VA is. Zuhal Demir kan zich al voorbereiden om meer dynamiek te brengen in het Vlaams Minister-Presidentschap.

    En nu?

    De vraag is of de socialisten en MR na de zomer de stembus willen opzoeken. Want men zal geen twee jaar hoog blijven peilen. Bovendien is drie verkiezingen op één dag in mei 2024 te riskant voor nogal wat politieke partijen. Zeker omdat dan vijf maanden later de lokale verkiezingen volgen. De volgende weken zal het afwachten zijn op wat er nog aan akkoorden gaat gesloten worden en dat zowel op federaal – als op Vlaams regeringsniveau.

    In ieder geval de kans is meer dan groot genoeg dat dit land voor een lange periode in federale lopende zaken gaat. Maar een combinatie van dit laatste met de toepassing van de budgettaire regel van de voorlopige twaalfden kan nog een goede zaak zijn voor de staatsbegroting. Een andere vraag is of een vervroegde federale stembusslag, met dit resultaat, invloed gaat hebben op de verdere werking van de regionale regeringen?

    Herman Matthijs

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    ‘La Belgique de demain sera latine ou ne sera pas’.

    *

    Het is dus weer eens zo ver. We zijn weer gepeild. Of is meer gepeld zijn? En deze keer met zeer veel details, precies alsof daarmee bedoeld wordt van geen valse hoop te koesteren.

    BDW (voorlppig voor binnen 2 jaar) aan de macht, en Schalulleke (voorlppig voor binnen 2 jaar) uit de gracht

    En als we dat niet geloven, dan maken ze ons wel wat anders wijs.

    *

    Digithalys

    21-06-2022, 03:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 619 – ZEVENONDRDRRD TWINTIG JAAR NA DATUM ZIJN DE VLAMINGEN EINDELIJK WEER ZO VER

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    ZATERDAG 18 JUNI 2022

    *

    DE VERING 11JULI 1302

    KOMT ER AAN.

    Waakt en bindt dat er mag gebeuren

    wat gebeuren moet

    **

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

       619 – ZEVENONDRDRRD TWINTIG JAAR NA DATUM ZIJN DE VLAMINGEN EINDELIJK WEER ZO VER

    *

    I N H O U D

    De voorbreidinen zijn alleen nog maar plaatselijk hoor. Eugen volk Eerst! Maar der historische personnages zijn er al klaar voor gestoomd,, de nagemaakte oorspronnkrlijke kledij is – zonder bloedvlekken - terug va     n de stomerij, de honderden nieuw-bestelde Goedendags hangen bij bosjes aan de bomen, klaar om ter hand en in de vuist te wiorden gevat. Zelfs de Vakbonden staan op de eerste rij. Dicht bij de kassa, als naar gewoonte dus die hoofdzakelijk rood of toch rose zijn gekleurd.

    Of, zie verder: zou de Europese Commuisie hier voor iets tussen zutten? Brood en Spelen: zelfs de Romeinen wisten het al.

    Koreijk, met Quickie als Tribuunn, kleurt weliswaar Baluw maar kan net bestaan zonder de breed openstaande portemonnee van de rode Gildebroeders.

    -

    Er staan offocieel een 7-tal opvoeringen gepland. In hoofdzaak gesponserd door Privé Kapitaal, want de Natioale Rehgring is blut en Du Rupo twijfelt om nog dieper in Het Rood te gaan….

    De herdenking gebeurt deze keer niet meer in de drassige Leiemeersen op de originele Groeninghekouter, maar op vraag vn de Wereld Media, in volle stdcentrum, op de verlaagde Leieboorden. “n Historische flater van belang dus. Maar Quickies roem gaat nu eenmaal boven de Waarheid.

    De hoefslagen op de kasseiren beloven wereldvermaard te zuillen worden. Niet te Kortrijk in de beemden, maar op de arduinen stoepen zal het pleit worden beslect Het is daar dat er gevochten wordt voor Vrijheid en voor ons Recht.

    Terwijl de figuranten in volle gang zijn om de Francofonen te verplettteren, zitten de aangrenzende overolle terrassen vol van het van heinde en verre toegestroomrde pibliek.

    Op alle transen, zullen de leeuiwen dansen!

    En neen, ziekenwagens, Rode Kruis of platte hooiwagens voor het wegbrengen van doden en gewonden, die zijn alleen voorzien vor noodgevallen. D.iin zwijm gevallen anderstaligen en zo.

    Maar veel Fransen of Fransgezinden zeullen er wel niet zijn. Want, wat wij De Gulden Sporeslag noemen, is voor hen Le Déa     stre de Courtrai. Zelfs de gewelven in Ridderzaal van de St Maartenskerk in Kortrikjk zijn weer Sporen-Vrij, want inndertijd kon de Frasnse Koning, ¨hmippe Le Bel al dat goud voor nieuwe Ridders niet lang missen.

    Of er deze keer, naar jaarlijksse traditie, voor het pubiek achrteraf namaak Gulden Sporen zulllen wiorden verkcht, staat zo goed als vast. Zelf hebben wij er in in de Familie ook noh zo ene die, in blnikend namaak goud, te pronk staat op de schouwmantel. Ontelbare keren is die al door kinderhanden gegaan bij het navertellen van het verhaal van dit heerlijke overwnningsverhaal door de uitgezogen gewone Burger op de, nert als nu weer, de fransdolle Bourgoisie. Alhoewel die hden ten dage niet meer pronkt met de Franse Lelie op hun brokaten mantels, maa met de weinige triolore cocaardes die ze nog over hebben van de Brabraantse Omwenteling uit1830.

    Tot spijt van wie het benijdt: op de dag zelf van 11 Juli valt er, buiten wat tricolore vlaggen, niets te beleven. Want heel de omgeving zal vergeven zijn door Agenten in burger van de Staatsvuiligeid. Want Blauwe Quickie wil wel de glorie én de centen, maar voor geeen geld ter wereld wil die dat daar op die dag, 11 Juli 2022, gebeurt ,wat in de sterren staat geschreven, namelijk de Geboorte van ons Onafhankelijk Nieuw Vaderland. Liefst zonder deze EU van lobbyïsten als blok aan ons been.

    18-06-2022

    VLAANDEREN 2024

    *

    81% van de N-VA-kiezers zou willen samenwerken met het Vlaams Belang. Dat gespecifieerd cijfer komt waarschijnlijk uit e.o.a. enquête, anders zou men een rond getal gebruikt hebben. Let wel op: die kiezers willen samenwerken met het VB, (nog) niet ervoor stemmen. Het zegt echter wel iets over de existentiële crisis die de N-VA momenteel meemaakt. Twee vicevoorzitters stoppen ermee, waardoor voorzitter Bart De Wever er twee jaartjes zal moeten bijdoen, bij gebrek aan beter. De vernieuwde eindtermen van Ben Weyts zijn, terecht*, door het Grondwettelijk Hof nietig verklaard Jan Jambon mag dan een 100% overtuigde Vlaming zijn - hij stond al in 2005 mee aan de wieg van het Manifest van de Warande – hij lijkt uitgeblust. Jambon werd Pasbon.

    Waar zit dan het probleem? Wel, er zijn nog steeds geruchten dat de leiding van de N-VA, meer bepaald Bart De Wever en zijn entourage – nog steeds met het plan rondloopt om na de regionale verkiezingen van 2024 geen meerderheid te zoeken met het Vlaams Belang, die dan meer dan waarschijnlijk als grootste partij uit de stembus zal komen, maar met het Vooruit van de ‘Gauche Caviar’ (denk links, leef rechts). De reden daarvoor is grotendeels de goede samenwerking van de N-VA en Vooruit binnen de stad Antwerpen, waardoor men denkt dat ook buiten de koekenstad te kunnen realiseren. Dat is wishful thinking. Ten eerste al omdat het VB na de verkiezingen van 2024 meer dan als waarschijnlijk grootste partij eerst aan bod zal komen om te trachten een nieuwe Vlaamse regering te vormen, ten tweede omdat nu al zeker is dat N-VA en Vooruit in 2024 nooit aan een volstrekte meerderheid zullen komen en er dus nog minstens een derde partij bij zou moeten nemen, waardoor Vlaanderen weer op de Belgische piste zou zitten, Zoals o.m. Theo Francken stelt, moet er voor meer Vlaamse zelfstandigheid ook een akkoord worden gemaakt met de Franstaligen. Als die straks – zoals ze zeggen – echter niet zullen willen praten met het VB – ook niet als die deel zou uitmaken van een nieuwe Vlaamse regering - maken zij en niet wij een einde aan dit België, iets wat vroeger al eens voorspeld was door Robert Houden, tot 1972 de laatste voorzitter van de unitaire Christendemocratie ‘CVP/PSC).

    En als De Wever t.o.v. het VB voet bij stek zou houden, dan schept dit inderdaad wél de kans dat die 81% van hierboven, of toch een groot deel ervan, in 2024 voor het VB zal stemmen.

    ---

    *De door Weyts en het GO (Gemeenschapsonderwijs) voorgestelde hervorming van de eindtermen was te veelomvattend. Het dreigde te eindigen zoals dat mopje over het verschil tussen specialisten en managers: ‘Die laatsten kennen iets van veel, komen steeds minder te weten van steeds meer en weten tenslotte niets van alles’.

       Breaking News

    BREAKING: Annelies Verlinden laat vermeende ‘tScheldt-medewerker uit zaal zetten vlak voor start conferentie

    18 juni 2022 D. De Bekbroeder

    Annelies Verlinden, U weet wel, onze onverkozen minister van Binnenlandse Politie Onderfinanciering, heeft al enige tijd een gênant probleemje. Ze haat ‘tScheldt zo hard dat ze er terug jeugdpuistjes van krijgt.

    Waarom Annelies Verlinden de satire van ‘tScheldt haat? We leggen even uit hoe deze 3-koppige draak werkt:

    Drakenkop 1

     

    ‘tScheldt beschikte over een natuurfilm-gegeven van Annelies Verlinden van voor ze minister werd. Laten we zeggen dat we over vurig materiaal beschikten, en weet hadden van wat Annelies met wie deed op een bepaalde parking van een bepaald advocatenkantoor. Echter, in een poging de Vlaamse Mohammedaanse samenleving te zuiveren van al te zuivere Vlaamse invloeden bedacht onderzoeksrechter Theo-ik-drink-mijn-pinten-in-de-bar-van-de-loge-Byl het snode plan om ‘tScheldt te torpederen. Hij was daar niet zelf op gekomen. Hij kreeg het kattebelletje waarop de vernietiging van ‘tScheldt gecommandeerd werd vanuit het blauwe ego-aftrekcentrum waar Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de Vrienden resideert. Dus liet Theo alles vallen, zoals een aantal grote financiële misdrijven, om zich te concentreren op het intimideren van een klein groepje ouderlingen die al 25 jaar ‘tScheldt als hobby naast hun echte job voltekenen - en schrijven. Theo deed veel meer dan intimideren, hij liet ook alles in beslag nemen wat niet te heet en te zwaar was bij mensen rond ‘tScheldt door zijn rechercheurs, zo ook het digitale meesterwerk van Annelies Verlindens sapuitwisselingsproject op een morsige, maar dure, parking.

    Theo Byl staat voor deze inbeslagname op de lijst van te decoreren rechters door het Koninklijk Paleis. En Theo Byl zal er niets aan gelegen laten mensen en dieren rond ‘tScheldt veroordeeld te krijgen, al was het voor het inademen van Vlaamse lucht zonder er belastingen op betaald te hebben.

    Drakenkop 2

     

    Een tweede kop van de draak behelst het Twitter-gebruik van Annelies Verlinden. Het was het Twitter-team van ‘tScheldt, dat 24 op 24, 7 op 7 opereert in een kleine ondergrondse kelder achter een verborgen boekenkast, dat als eerste opmerkte dat Annelies Verlinden haar tweets niet zelf schreef maar liet schrijven door een team van gesubsidieerde sociale media medewerkers. Onder het mom aan politiek te doen fungeert dat team als een zelfpromotie-barak van Annelies Verlinden.

    Drakenkop 3

     Het pittige is nu dat ‘tScheldt regelmatig een tweet van Annelies countert met een grap. De laatste maanden is het zo dat deze counters van ‘tScheldt vaak honderden likes meer halen dan de originele tweets van Annelies Verlinden zelf. Het is gebruikers van Twitter beginnen opvallen dat het kleine onafhankelijke ‘tScheldt veel meer likes haalt dan Annelies waardoor deze tweets een eigen leven zijn beginnen leiden. Gebuikers maken screenshots van dit tweet-verkeer tussen Annelies en ‘tScheldt waarbij ze niet nalaten eens goed te lachen met Annelies Verlinden.

    Dictatuur

    Afgelopen week gebeurde er dan iets opvallends. Annelies Verlinden stond geboekt om te spreken op een besloten conferentie. Vijftig minuten voor aanvang van de conferentie krijgt een vermeend medewerker van ‘tScheldt een telefoon van een niet nader te noemen top-advocaat uit het Antwerpse. Hij meldt dat er een probleem is. Kabinetsmedewerkers van Annelies Verlinden en schimmige figuren van de recherche hadden de gastenlijst nagegaan van de conferentie. Toen bleek dat er iemand in de zaal zat die mogelijks gelieerd was aan ‘tScheldt begonnen de sirenes in het kantoor van Annelies Verlinden te loeien. De vermeende medewerker van ‘tScheldt werd gezegd dat Mevrouw Verlinden zich bijzonder ongemakkelijk voelde en dreigde haar komst af te zeggen waardoor de besloten conferentie niet meer zou doorgaan. Uit respect voor de andere conferentiegangers liet de vermeende ‘tScheldt medewerker weten aan de organisatie dat hij/zij/het zou afzien van aanwezigheid.

    Dat op de conferentie gewerkt werd met de Chatham House Rules, die spreekster en aanwezigen beschermt, zal voor Annelies Verlinden van geen tel geweest zijn omdat ze vermoedelijk meent dat Chatham House Rules een wijn is uit Zuid Afrika.

    Wat er ook van zij, Annelies Verlinden heeft zich laten kennen als een klein kind. Bovendien is dit een erg kwalijk precedent. Landen waar mensen uit een zaal worden gepikt vooraleer een leider spreekt, zijn meestal dictaturen.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

            * 

    Over de Kort Rijke maar sedert de textiel-crisis al lang weer Lang Arme Stad Kortrijk las U al een (veel te lang) verhaal als inleiding op deze bijdeage. Het staat er wel niet, maar ik siidder en beef npg meer dan Zulalleke De Mier als ik voorize wat de boeren straks zullen doen met dat effenaf dodelijk EU stikstof-verhaal. Want het is ZIJ iof de EU die eraan moeten! An dan valt 11 Juli precies op tijd!

    -

    Enkele dagen geleden schetste ik hier al spontaan mijn zeer persoonlijk idee oveer hoe deze dingen kunnen rtot stand komen, boven de hoofden maar ook onder de voeten van de gewone Burger. Ik noemde ze op die plaats femanoeivreerde ‘experten’ à la Van Ranst, waar achter de Gezagdragers pooroberen zich te verschuulen.

    Maar hieronder zult U in DOORBRAAK lezen, dat het ‘lobbyïsten’ zijn. Een erge soort beeroeps-misdadugers dus

    Een geperctuineerd Regime afgekeken van de Nazi’s?

    **

          Ach, Kortrijk! Ween van spijt en werp Uw kroon naar Brussel

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    @tomvangrieken

    · Wat een walgelijke beelden van gisteren uit #Gent (Blaarmeersen). Hoe kan je zo zijn? Dit is ongelofelijk respectloos

    Na #Gent en #Merksem komen er ook steeds meer beelden binnen van gisteren uit #Mechelen (De Nekker). Opstootjes, vechtpartijen, agressief gedrag,… van oa allochtonen uit Brussel, maar de massamedia heeft het over “maximumcapaciteit”. Stop met wegkijken en pak dit tuig keihard aan!

    *

    DE LUCRATIEVE GROENE LOBBYCRATIE DE EU

    De Europese Commissie.

    foto: ©pixabay.com

    *

    Stikstofbeleid is vooral probleem omdat een elite er grof aan verdient

    -

    Met de artificiële stikstof crisis in Vlaanderen en Nederland vragen burgers zich ineens af waar die regelgeving vandaan komt en waarop ze is gebaseerd. Die regelgeving komt van de Europese Unie. Daar kan geen politicus in Vlaanderen ook maar iets aan veranderen. Maar hoe kwam de EU aan dat stikstofbeleid en andere milieuwetgeving?

    Professionele lobbyisten maken dienst uit

    Sedert de late jaren 1990 zijn het niet meer de vakbonden, de multinationals of diensten zoals de Vlaamse Dienst voor Promotie van Land- en Tuinbouwproducten (eertijds de gratis leverancier van eten op bijna alle recepties in het Europees Parlement) die de dienst uitmaken, maar professionele lobbyisten. Vooral dan lobbyisten die dat als een lucratief beroep zien en veel minder als een nevenfunctie binnen een vakvereniging.

    Naast een zeer professionele aanpak kunnen ze ook rekenen op geldschieters met heel diepe zakken zoals de Nederlandse Postcodeloterij en de stichtingen van valuta speculant George Soros

    Bij de vorige generatie lobbyisten was vooral economisch of sociaal belang de beweegreden om te lobbyen, maar in navolging van de Verenigde Staten kwamen de ideologische lobbygroepen rond het jaar 2000 onophoudelijk opzetten. Naast een zeer professionele aanpak kunnen ze ook rekenen op geldschieters met heel diepe zakken zoals de Nederlandse Postcodeloterij en de stichtingen van valuta speculant George Soros. De boerenbonden verbleken daarbij en komen over als een bende amateurs.

    Verandering van beleidsthema’s

    Dat had tot gevolg dat de onderwerpen van het beleid bij de Europese Unie drastisch veranderden van zaken als economie, harmonisatie en landbouw naar de ideologische thema’s van kapitaalkrachtige niet-gouvernementele organisaties of ngo’s met een bloeiende fondsenwerving. Organisaties als Greenpeace en het Wereld natuurfonds (WWF) kaapten als het ware de politieke agenda. Die ngo’s begonnen vervolgens samenwerkingsverbanden te vormen. Ze lanceerden denktanks en nieuwe op de EU gerichte lobbygroepen, die bovendien gespecialiseerd zijn in subsidie-melken bij de EU.

    Dit laatste konden die ngo’s omdat de Europese instellingen zelf in hun zoektocht naar meer aandacht voor hun werking vorstelijk EU-geld begonnen uit te delen. Enerzijds via subsidies voor Europese samenwerkingen en anderzijds voor het leveren van deskundigen of experten.

    De zogenaamde ontluizings periode om belangen verstrengeling te voorkomen blijft bijna altijd een dode letter

    Zo ontstond een symbiotisch systeem of biotoop waarin EU-ambtenaren via de zogenaamde draaideuren overstappen (met verlof zonder wedde) naar goedbetaalde banen binnen de lobbyorganisaties van die ngo’s, om nadien vrolijk terug te keren. De zogenaamde ontluizingsperiode om belangen verstrengeling te voorkomen blijft bijna altijd een dode letter.

    Lucratief systeem

    Er gaat bijzonder veel geld om in een bepaald segment van het gilde van de lobbyisten. De Europese Commissie kent de sector van de public affairs (een mooiere naam voor lobbying) zeer goed en misbruikt die ook om haar agenda door te drukken. Vaak fungeren lobbygroepen als pr-afdeling van de Europese Commissie en komen ze bij Europarlementariërs en Commissie lobbyen. Dit terwijl de Europese Commissie hen financiert via subsidies of honoraria voor het deelnemen aan expertgroepen.

    De Europese Commissie organiseert als het ware de aldus ontstane industrie van ideologische beïnvloeding

    Binnen die ontstane ideologische bubbel heerst bovendien een arrogantie die elk ander geluid uitsluit.

    Een mooi voorbeeld is het European Environmental Bureau (EEB). Ondanks de heel officieel klinkende naam is dit geen EU-instelling maar voor 100% een lobby. Maar wel een lobby die tien lobbygroepen van milieuactivisten zoals Greenpeace en het Wereldnatuurfonds vertegenwoordigt. Op vrijdag 17 juni houdt het EEB haar jaarlijks congres annex algemene vergadering in Brussel. Hoewel ze zelf niet in het EU Transparency Register staat (ze beweren van wel) betaalt het LIFE-programma van de Europese Commissie hun werking. Deze lobbyclub heeft een vinger in de pap bij liefst 43 andere lobbyorganisaties bij de EU. Tijdens het congres komen hoge EU-ambtenaren spreken op jaarvergadering. Ook de Duitse directeur-generaal (topvrouw van een directoraat-generaal van de Europese Commissie), Florika Fink-Hooijer, die eindverantwoordelijke is voor de subsidies die EEB ontvangt.

    Grof geld

    Hoe lucratief de symbiose tussen Europese Commissie en de milieu-lobbyisten is valt gewoon af te lezen in de ‘verplichte’ meldingen in het EU Transparency Register. He valt ook te lezen in de balansen die sommige van die vestigingen neerleggen bij de Nationale Bank van België.

    Een enorm budget voor amper zeven werknemers

    Het Italiaanse lid van deze ‘milieubeweging’, Legambiente Nazionale APS Onlus ontvangt, om bij de EU te lobbyen, 2,5 miljoen euro van de EU op een budget van acht miljoen. Een enorm budget voor amper zeven werknemers die 2,5 VTE werken. Dus 2,5 voltijds equivalente werknemers. Dat is een miljoen euro EU-geld per werknemer.

    Een ander EEB-lid, het Climate Action Network met zijn 47 werknemers, krijgt een half miljoen euro van de EU en zelfs 40 000 van de Belgische federale regering en 304 000 euro van Schwab Charitable. Schwab is een Amerikaanse organisatie die fondsen opzet waar fiscaalvriendelijk geld aan geschonken kan worden om ideologisch te lobbyen. Het zijn dus specialisten in het opzetten van ideologische geldfuiken als belasting aftrek. Datzelfde Schwab stopt dan weer een miljoen euro in de lobbygroep Transport & Environment (ook een EEB-lid).

    Vertakkingen in regering en EC

    Over de banden met de socialistische politici en hun invloed bij de EU schreef ondergetekende al in 2020. Terwijl de Europese Commissie bijna 900 000 euro uitdeelt aan Transport & Environment om bij haar te komen lobbyen voor groene ideologie. Dezelfde organisatie profileert zich via een afdeling ondertussen ook als adviseur mobiliteit van de Vlaamse regering.

    Naast het vergaren van veel EU-geld, en zelfs subsidies van andere overheden, plaatsen deze lobby’s mannetjes en vrouwtjes in expertgroepen van de Europese Commissie of andere overheidsdiensten

     

    Dit laatste is de nieuwste trend. Die experten bepalen vervolgens mede het beleid. Het Wereldnatuurfonds (WWF), bijvoorbeeld, zit in 21 expertgroepen over landbouw en andere thema’s. Als een boer zich nog afvraagt waar die stikstofnormen vandaan komen, dan weet hij het bij dezen. WWF ontvangt een miljoen euro van de EU om de EU te komen beïnvloeden. Een deeltje daarvan is EU-geld afkomstig uit het Horizon+-programma voor wetenschap.

    Zelfs Greenpeace bevolkt net als T&E en WWF expertgroepen, waaronder de expertgroep van de Common Agricultural Policy of CAP (het gemeenschappelijk landbouwbeleid) van de EU. De EU-lobbyafdeling van Greenpeace adviseert de Europese Commissie dus over beleid rond onder andere stikstof en landbouwsubsidies.

    Belgische en Nederlandse geldstromen

    Trouwens, ook de Belgische en Nederlandse overheden financieren de milieuactivisten. Wie al eens een infosessie van de Vlaamse overheid bijwoonde weet allang dat daar activisten van Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt opgevoerd worden. Alsof het deskundige ambtenaren van overheidsdiensten waren. Veel burgers en allicht ook ambtenaren van bijvoorbeeld het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA) beseffen daardoor ook niet meer dat dit kapitaalkrachtige belangengroepen zijn net zoals de Boerenbond.

    De Nederlandse regering subsidieert de groene lobbyisten van Friends of the Earth Europe (FoEE). FoEE krijgt driekwart miljoen euro van de Nederlandse Staat en uiteraard ook EU-geld (zo’n 1,5 miljoen euro per jaar). Ook FoEE post medewerkers in expertgroepen van de EU.

    De Belgische Federale overheid en Franse Gemeenschap sponsoren ook gul. Liefst 1,65 miljoen van de Fédération Wallonie Bruxelles en 90 000 euro van de federale overheid gaan naar Inter-Environnement Wallonie (IEW). IEW is een koepel van Waalse milieu-activistische verenigingen en wordt geleid door een ex-cabinetard van Ecolo. Secretaris-generaal is Sylvie Meekers. Het totaalbudget van IEW is 1,7 miljoen euro. Dus bijna 100% van de inkomsten komt uit subsidies. Hoewel er volgens de recentste neergelegde balans zestien personen zouden werken, meldt IEW een halftijdse kracht (0,5 VTE) aan de EU te besteden in ruil voor subsidies.

    Hopeloze strijd tegen EU-stikstofbeleid

    De tentakels reiken trouwens nog verder. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom alle persberichten van de Europese Investeringsbank (EIB) altijd verwijzen naar groene en ‘klimaatvriendelijke’ investeringen? Een ander EEB-lid is het CEE Bankwatch Network. Dat is de zoveelste koepel van ‘milieubewegingen’. Deze ontvangt 350 000 euro van DG Environment of het directoraat-generaal leefmilieu van de Europese Commissie op een jaarlijks totaalbudget van 1,5 miljoen euro. Waarom? Om de EIB te pushen elke financiering te koppelen aan ‘klimaatbeleid’. Dus om de EU-instelling te bewegen enkel geld te geven om te investeren in de klimaatindustrie. Dus om EU-geld te kanaliseren naar ‘groene bedrijven’ die uiteraard geleid worden door ‘groene ondernemers’.

    Gezien de enorme financiële belangen bij de duizenden activisten, ambtenaren en de ‘groene industrie’ is de strijd van de boeren tegen het stikstofbeleid van de EU hopeloos

    De groene lobbycratie in Brussel is heel andere koek dan de vermeende invloed van ArcelorMittal waar Europarlementariër Kathleen Van Brempt (Vooruit) zo over fulmineerde nadat ze zelf enkele klimaatwetten van de lobbycratie wegstemde wegens te weinig geld voor de EU-zakken. Gezien de enorme financiële belangen bij de duizenden activisten, ambtenaren en de ‘groene industrie’ is de strijd van de boeren tegen het stikstofbeleid van de EU hopeloos.

    Lode Goukens

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Elke nieuwe NGO is ’n nieuw Monster van Loch Ness dat opduikt als het er zelf zin in heeft. Het verordonneert ‘de buit’ in Wetten vast te leggen die bindend zijn voor de gehele Europese Unie.

    Een Unie, onstaan indertijd met de beste bedoelingen, maaar die gekaapt werd door een internationake bende van beroepsmisdadigers.

    Beide pattijen zijn onmissbaar vioor elkaar: zonder deze soort zichzelf aanstellebde ‘politici’ geen NGO’s en zonder ook ma      ar ene NGO, geen medeplichtige daders.

    War tSCHELDT meemaakt met Annelies Verlinde is daar een spijtig voorbeeld van. Maar het kan niet anders. Want in het zog van corrupte pio-oliticin lopen honderden horden van corrupte Rechters.

    Wie daar ooit beweerde dat misdaad nooit loont, moet wel in een andere tijd geleeefd hebben.

    Zelfs de Piolitie is machteloos om het schorremorrie in toom te houden.

    Moesten we dit alles als één geheel aan een groep onbevooroordeelde Deskundigen kunnen of duurven voorleggen, zou hun advies wel eens kunnen luiden, dat dit niet mogelijk had kunnen zijn onder het Hitler Regime.

    OMm maar te zeggen, hoe de Boeren gelijk hebben met hun srikstiof-oorlog, en hoe rap er Vrije Verkiezingen broodnodig zijn om niet onder dergeliojk Hirtler Regime iterecht te komen…

    Aan ieder van ons de keuze: een dode Soros of de Dood van onze Beschaving.

    **

    OP een eerder zeldzame keer komt de uitzichtloze situatie zelf spontaa in beeld. De naam Georges Soros las U reeds jaen geleden op deze blog. Dat was toen die enekle duizenden zielen op zijn privékosten afstuurde om Hongarije van binnenuit te proberen tegen zichzelf in opsttand te komen. Wat mislukte en dus werd doodgezwegen in de Regeime Media….

    Nu is die daar terug en met meer succes. De aardfe warmt op, het klimaat dans op en neer, de nacht volgt op de dag. En daar moet iers aan gedaan worden….

    -

    Hoe is het in Gods Naam mogelijk dat Hitler het zo veel verder zocht!

    *

    Digithalys

    20-06-2022, 16:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!