MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1367 - OVER VLAAMS RAMP TOERISME (VRT)

    .

    1367 - OVER VLAAMS RAMP TOERISME (VRT)

    °°°

    Uw voorkeur-zender, enig ter wereld

     

    Vlaams Ramp Toerisme

    °°°

    Vrijdag 3 Mei was de Dag v/d Vrijheid van Drukpers. Ik weet niet of U daar veel van heeft gezien. In ieder geval : ik verkies met klnk de Italiaanse versie van deze gloriol-dag : ‘Libertà della Stampa.’ Het stampen is vrij, in vrije vertaling….Unisono, unisono zoals in Belgio, vraagt U? Hier bestaat in de Laars van Italia geen tweetaligheid, zodat het aantal ‘stampi’ (druksels) beperkt kan blijven. En toch is er een grotere diversiteit dan in…Belgio. Ha, die Berlusconi, die ‘persmagnaat’ : die durft zelfs tegen de stroom in varen! Hadden wij maar een ‘Stampa’ die kon stampen als ‘Il Giornale’ van Il Cav!

    Waar zit die stamper van hetzelfde kaliber bij ons in Vlaanderen? Wij snakken ernaar lijk een brandende ziel in de vuurgloed van de hel, smekend om ook maar één druppel fris water op het puntje van onze tong.

    Voila. U wordt hieronder door ’t Scheldt op Uw wenken bediend, zodat Mevrouw weer weet waar de patat-schillen in kunnen gedaan worden. Er is keus genoeg, maar de kwaliteit  is zowat overal dezelfde. Allemaal onder zero.

    Maar terug naar onze schaapjes, zoals een Frans gezegde luidt.

    *

    Het logo van de VRT verdient iedere dag meer en meer als ondertitel Vlaams Ramp Toerisme te krijgen Wereldwijd kan er geen (ander woord voor) plat windeke verkeerd zitten, of we worden er uitgebreid over geïnformeerd, meestal met akelige beelden van verhakkelde lijken en huilende moeders. Meestal met tierende haatbaarden in tabbaard op de voorgrond. De pulp werkt dermate verslavend, dat Vlaamse vrienden op doorreis naar Rome, ons dringend informatie vorderen om op het nabije eilandje Giglio het wrak van de vergane cruise-boot, de Costa Concordia te gaan bezichtigen. Huiveringwekkend schouwspel. Precies alsof ze erbij zijn geweest. Even indringend alsof Rudy Vrankx een lezing geeft over de Opstand in Syrië : Soemnieten, Sjiïeten, Muskieten, Termieten, Meteorieten, Stalagtieten of Gewone Mieten, het is allemaal even geweldig. Net alsof de miserie van elke dag niet volstaat, het moet altijd ‘een maatje meer zijn’. Als de budgeten maar opgebruikt geraken, zodat La Lieten volgend jaar op de Begroting een substantieel supplement kan inschrijven.

    Wat integendeel geen maatje eer is, maar een maatje minder elke dag, is onze welstand. Dat heet dan dat de Vlaming steeds minder consumeert. Letterlijk dan. Hij bespaart op zijn voedsel. De jongeren-werkloosheid is ongehoord hoog? Namen AUB, zodat wij de bokken van de schapen kunnen (onder)scheiden.

    °°°

    Ter zake :

    M. ALTWEG

     

    De Frut met voorsprong de grootste daler

    ® ‘Tscheldt

    ACTUEEL

    SPECTACULAIRE DALING VERKOOPCIJFERS

    GAZET VAN ANTWERPEN

    *

    ONDER LEIDING VAN LEX MOOLENAAR

    RUDI COLLIER EN WIM DAENINCK VIEREN FEEST

    In tegenstelling tot wat Vlaamse mediagoeroes onlangs nog beweerden, ontsnapt onze pers blijkbaar niet aan de internationale recessie.

    In Vlaanderen krimpt de krantenmarkt (print +digitaal)met 0,8 procent. Over de taalgrens loopt de schade zelfs op tot 3 procent. Dit en veel meer blijkt uit de verkoopcijfers van de laatste twaalf maanden.

    In Vlaanderen stijgen alleen De Standaard (+ 1%) en De Tijd (+ 3,5 %) dankzij hun digitaal aanbod. In de papieren versie dalen alle titels. De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws kunnen de achteruitgang beperken tot om en bij de 1 procent. 

    De  Morgen (- 1,7%), maar vooral  Het  Belang van  Limburg ( - 3,4%) en Gazet van Antwerpen (- 4,2%) moeten in die printcontext  opnieuw de rol lossen.

    De Tijd blijft een geval apart, vermits de verkoop van de gedrukte exemplaren in die periode met 6,2 procent daalde, maar de krant dat verlies ruim compenseert via de digitale abonnementen.

    Op basis van de totale verkoopcijfers (print + digitaal) wordt  De Standaard met 99 124  exemplaren ( + 1%) de derde Vlaamse krant. Het moet enkel Het Laatste  Nieuws met  286 909  ex.( - 0,5%) en Het Nieuwsblad met 262 371 ex. (- 0,5%) laten voorgaan. Op nummer vier volgt dan Het Belang van Limburg met 95 030 ex.(- 2,9%). Gazet van Antwerpen zakt als grootste daler met 92 827 ex. (-3,9%) verder weg. De Morgen met 53 261 ex.(- 0,9%) en De Tijd met 39 465 ex. (+ 3,5%) sluiten de rij.

     

    Het is duidelijk dat De Tijd en De Standaard het digitale pad met succes verder  opwandelen. Zo werd zeer onlangs nog DS Avond - editie gelanceerd, zowel op tablet als online. De andere dagbladen hinken digitaal duidelijk achterop met Gazet van Antwerpen net voor de bezemwagen.

    Over de taalgrens blijft de situatie zeer precair. Geen enkele titel kan er positieve cijfers voorleggen. Wat de totale verkoopcijfers(print + digitaal) betreft, zijn La Dernière Heure (-5,9%) en de Sudpresse bladen ( o.a. La Meuse en La Capitale  -4,4%) de grootste slachtoffers. 

    Maar ook de regionale titels van Vers L’Avenir (- 2,3%), La Libre Belgique (- 1,7%) en het Duitstalige Grenz-Echo (-1,6%), dat nog steeds geen digitale versie heeft, scoren slecht. Enkel Le Soir (- 0,6%) en zakenkrant L’Echo (- 1,9%) kunnen de schade beperken dankzij een goede digitale verkoop.

    °°°

    De kruik, beste Vlaams Ramp Toerisme TV, gaat te water tot ze breekt.

    En  de stumperds van de Vlaamse stampada breken mee. Tenzij ze, samen met de wereldpers, sneuvelen op hun persoonlijk ‘veld van eer’,  ergens te velde, ttz in bevolen dienst, met achterlating van een treurende weduwe en wat bloeikes van kinderen. In 2012 waren dat, zoals de VRT met terechte fierheid opmerkt, er 121, voor 99.9999% daar waar de Hysterie van de Wrede aan gebieds-uitbreiding bezig is.

    Sharia4UK weegt zijn woorden op een apothekers-weegschaaltje, als hij voor de camera van de VRT de Jihad predikt in Engeland, zijdelings ons land waarschuwend dat het aangeraden is, dat ook wij, openstaan voor de Koran, zonder welke er geen leven op aarde mogelijk is.

    Echt waar! Dolf-met-de-Snor was terzake heel wat bescheidener. En hij liet God er buiten. Want het was zò al erg genoeg.

    *

    Denken jullie ook wat ik denk? Dat de Stampa van het Avondland met kleine schokjes het bedje spreidt voor het olie-archaat van de aanstormende Sultan. Dat Allah – Wrede zij met Hem – hem een lang en gelukkig leven moge schenken.

    Rekening te sturen naar de Lamme Goedzakken van tussen  de Noordzee en de Grote Stromen…..Inch’Allah. En Mohammed met de lieve Kleine Aïsha zijn Zijn getuigen.

    PS Ik ben zekerlijk geen fanaticus, wat bewezen wordt doordat ik 40 jaar en meer het beste heb voorgehad met de Allahzonen. Tevergeefs; zoals U ziet.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    05-05-2013, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1366 - DE CYCLUS DER VIER SEIZOENEN

    ***

    Zondag 5 mei

    Zon 6u09-21u10

    H Godehard van Hildesheim

    .

    DRINK RODE WIJN

         Nu blijkt dat de Antwerpse socialisten bij de gemeente-raadsverkiezingen in oktober toch net iets te veel water bij de wijn hadden gedaan, gaan sommige kopstukken meer klare wijn schenken. Patrick Janssens geeft alvast toe dat de Stadslijst met de christendemocratische coprolieten (zoek dat maar eens op) een stommiteit was.

    Huidig kopstuk Yasmine Uit De Kashba, excuseer, Kherbache, gaat een heus café openen op het beruchte De Coninckplein. Wie zoiets zou willen, krijgt dan een politiek betoog terwijl haar man van achter de toog het verbod op openbare dronkenschap verzacht. Op haar beurt gaat voormalig schepen Leen Verbist binnenkort een wijnbar op het Conscienceplein uitbaten. Is het wel een goed idee - met nog zoveel op de lever - aan overbelasting te doen? Juist omdat socialisten graag belasten is niets meer gratis, zeggen ze tegenwoordig in Hasselt. Een partij met een verdampte identiteit en een uitgedund kiezerskorps zou haar mandatarissen voor minder naar de drank drijven. Was dat niet een rode traditie die ’t Schoon Verdiep voorzag van kleur en geur? Pimpernel ®’tSCHELDT

    .

    1366 - DE CYCLUS DER VIER SEIZOENEN

    °°°

     

    Que sera sera?, toen ook al Amerikaans

    °°°

    Als nadenken het gevolg is van een beetje bibberen bij het lezen van een verstandig artikel, dan is 

    http://xandernieuws.punt.nl/

    er weer eens in geslaagd ons te waarschuwen. Pas op echter voor dit ‘Pas op’-alarm : het gaat niet over ons, maar over het verre Utopia, helemaal over Amerika, het To Morrow-land, en zoals U weet is dat het centrum van de wereld. Allez, volgens de Amerikanen toch. Alles is daar beter en vooral veel ‘bigger’. Grote monden en denkpatronen in evenredigheid. Wij, in ht Oude Avondland, zijn precies allemaal ‘van Brugge’ en mogen helemaal achteraan aanschuiven, we komen al langere tijd een beetje achter. Willy Lustenhouwer kon daarmee nog lachen!

    *

    Ooit was dat anders, en liepen wij duizenden jaren voor, want zij waren vòòr 1492 nog niet ontdekt. Toen bestond Amerika nog niet, buiten de cowboys en de Indianen, de verre voorouders van de huidige bewoners. Nu hebben die onze Europese achtertuin omgespit en daar dingen opgedolven die wij niet eens wisten. Aandacht AUB dus voor het artikel hieronder. Het heeft wel iets van een onrustbarende voorspelling en bewijst alleen dat alles al eens gebeurd is. Alleen altijd een beetje anders.

    Hij die de uitdrukking bedacht heeft, dat een ezel geen twee keer over dezelfde steen valt, wist misschien veel over ezels, maar toch niet veel over mensen….

    °°°

    Ter zake :

    Zenith 2016: Eindigt historische cyclus met een nieuwe Wereldoorlog?

    *

    'Nog voor 2025 crises zoals Grote Depressie, Revolutie en Wereldoorlog' Natuurlijk wil niemand er van horen, maar de aan de gang zijnde instorting van onze beschaving verloopt volgens historische wetmatigheden die niet te vermijden zijn.

    In het in 1997 gepubliceerde boek The Fourth Turning (Het Vierde Keerpunt) toonden auteurs William Strauss en Neil Howe aan de hand van 500 jaar Westerse geschiedenis aan dat de opkomst en ondergang van een beschaving volgens bepaalde wetten en patronen verloopt die niet vermeden blijken te kunnen worden. Deze historische wetmatigheden zullen ertoe leiden dat de Westerse beschaving, met name de Amerikaanse, nog voor het jaar 2025 totaal zal instorten, wat vrijwel zeker zal uitmonden in de Derde Wereldoorlog. Anno 2013 gaat het economische en morele verval van onze beschaving echter al zo hard, dat dit fatale 'Zenith' moment mogelijk al in 2016 wordt bereikt.

    Strauss en Howe voorzagen in 1997 vijf scenario's die de ondergang van Amerika in gang zouden kunnen zetten:

    1. Financieel-economische crises. De staat int steeds hogere belastingen, legt beslag op het geld van de burgers en installeert een totalitaire controlemaatschappij. Burgers verzetten zich, de regering zet veiligheidstroepen in, er ontstaat een Grondwetscrisis en mogelijk wordt de staat-van-beleg afgekondigd.

    2. Een terreuraanslag waarbij een vliegtuig is betrokken (4 jaar vóór 9/11 voorzien), waar de VS met militaire macht op reageert. Politie en veiligheidsdiensten krijgen steeds meer macht, mogen burgers en huizen zonder aanleiding controleren. Meer aanslagen lokken false-flag beschuldigingen tegen de regering uit (denk aan Boston).

    3. Beurscrash op Wall Street, banken storten in (2008), en een crisis rond de federale begroting, wat dit jaar realiteit is geworden.

    4. Virusuitbraak. Een nieuwe en zeer besmettelijke ziekte verspreidt zich razendsnel over het land, wat grootschalige quarantaine en evacuaties noodzakelijk maakt.

    5. Oorlog. Rusland herneemt de controle over tot anarchie vervallende voormalige Sovjet republieken, stuurt daar troepen heen en vormt een alliantie met Iran. Zilver- en goudprijzen stijgen fors. Militaire confrontaties over de hele wereld monden uit in felle oorlogen. Gedoemd fouten uit het verleden te herhalen

    Volgens de auteurs zijn generaties gedoemd de lessen van het verleden te vergeten en zullen daarom dezelfde fatale fouten maken. De opkomst en ondergang van iedere beschavingscyclus is daarom onder te verdelen in keerpunten, die ruwweg iedere 20 jaar optreden. Als de vorige generatie ouder geworden is en een nieuwe generatie het overneemt vindt er een grote wending plaats. Een volledige cyclus bevat in totaal vier van dergelijke keerpunten:

    1. Het hoogtepunt. (1945-1965) Iedereen werkt hard en enthousiast aan het opbouwen van de samenleving, waardoor er op alle terreinen een stormachtige ontwikkeling plaatsvindt. 

     

    2. Bewustwording. (1965-1985) Bouwend op de energie en de prestaties van de eerste fase vindt er in de samenleving steeds meer zelfonderzoek plaats en komt er meer ruimte voor spirituele zaken die buiten de algemeen geaccepteerde standaarden liggen.

     

    3. Verval. (1985-2005) Het 'Vrijheid blijheid' concept breekt door in de samenleving en cultuur, wat het begin van wanorde en verval inluidt. Mensen raken steeds meer op zichzelf gericht, het publieke vertrouwen neemt af en het toenemende pessimisme gaat langzaam maar zeker naar een nieuwe crisis toe.

     

    4. Crisis. (2005-2025) Dit is de met afstand de meest gevaarlijke fase voor alle beschavingen. In deze fase bevinden wij ons nu. Politici grijpen steeds vaker naar wanhopige middelen om de almaar groter wordende dreigingen en crises het hoofd te kunnen bieden (bankenbailouts met belastinggeld, EFSF/ESM noodfonds, gedwongen afdracht rekeninghouders, etc.).

     

    Decennia in stand gehouden wetten, regels en normen worden razendsnel aan de kant geschoven (bijv. de talloze gebroken verkiezingsbeloften en EU verdragen). De jongeren, verstikt door teveel bescherming en structuur, breken met de waarden van de ouderen en richten zich vooral op persoonlijk succes. De interesse voor spiritualiteit neemt af, mensen nemen steeds meer risico's, de greep van overheid, politie en veiligheidsdiensten op de samenleving wordt verstevigd. Uiteindelijk ontstaan er nieuwe, hevige oorlogen.

     Kwestie van overleven

     In 1997 voorspelden Strauss en Howe dat 'Amerika net na het millennium een nieuw tijdperk zal ingaan dat zal uitmonden in een crisis die te vergelijken is met de Amerikaanse revolutie, de Burgeroorlog, de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog. Het overleven van de natie zal vrijwel zeker op het spel komen te staan.'

     16 jaar geleden, toen de VS in grote welvaart en relatieve kalmte en vrede leefde, zagen de auteurs duidelijk het verval van de samenleving en de opkomst van het pessimisme over de toekomst, de kenmerken van het Derde Keerpunt. Op de één of andere manier kregen steeds meer mensen het gevoel dat het land van binnenuit aan het wegrotten was. 'Vervolgens zullen er echte ontberingen komen, met ernstig leed dat zowel rassen, klassen, de natie als het imperium zal raken.'

    'Totale oorlog voor 2025'

    'Ergens vóór 2025 zal Amerika vervolgens door een grote historische poort gaan die vergelijkbaar zal zijn met de Amerikaanse Revolutie, de Burgeroorlog en de gelijktijdige noodsituaties van de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog. Het gevaar van een catastrofe zal zeer hoog zijn. Het land kan uitbarsten in een gewelddadige burgeropstand, geografisch uit elkaar vallen, of bezwijken onder een autoritaire regering. Als er oorlog komt zal die waarschijnlijk met maximale inspanningen en risico's gevoerd worden - met andere woorden: een TOTALE OORLOG.'

    Alhoewel de auteurs stelden dat niet perse alle omschreven calamiteiten tijdens het Vierde Keerpunt hoeven op te treden, waren ze er wel van overtuigd dat de historische cyclus en deze keerpunten niet onderbroken kunnen worden, net zoals de vier seizoenen elkaar onverbiddelijk opvolgen.

    Faustische gok met onze kinderen

    'Daarom moeten we onze gevierde Amerikaanse Droom op een nieuwe, seizoenachtige wijze interpreteren. Ook zullen we moeten toegeven dat ons geloof in voortdurende vooruitgang vaak neerkomt op een Faustische gok met onze kinderen. Faust schroeft altijd zijn eisen op, en aan iedere gok kleven steeds grotere risico's. Het grootste deel van het Derde Keerpunt hebben we de afrekening kunnen uitstellen, maar de geschiedenis waarschuwt dat we dit niet tot na de volgende bocht in de tijd kunnen blijven doen.'

    Zenith in 2016

    In 2013 kan de conclusie worden getrokken dat arrogantie en roekeloosheid inderdaad zowel samenleving als overheid in hun greep hebben gekregen. In Amerika is de in 1961 geboren Obama de eerste president van de 'X-Generatie', de Dertiende Generatie die volgens Strauss en Howe de wereld opnieuw in totale chaos zal storten. Het 'Zenith' moment van dit proces lijkt al in 2016 bereikt te worden.

     

    (Wordt wellicht vervolgd) Xander

    °°°

    O Ja, en dan is er nog Het Rijk Gods naast, om maar iets te zeggen, de Dar-al-Islam, het Rijk dat achteraf aan Allah is gaan toebehoren. Het eerste Aardrijk stamt uit de nevelen der tijden, sedert Adam & Eva in het Aards Paradijs. Zie : de Bijbel. Het tweede is zich daar zo’n beetje overal als een kanker komen in nestelen, amper enkele eeuwen geleden, d.i. in de late avond van Het Rijk Gods.

    Die Allahzonen zijn zich de laatste jaren omwille van de Pietrol, even levensnoodzakelijk als ons hartebloed,  ook komen vestigen in onze achtertuin en zijn beginnen zich daar stilaan als mede-eigenaars te gedragen. Natuurlijk zijn dat allemaal brave mensen, die geen vlieg kwaad doen. Vliegen niet, neen! Dat is hun ‘koeltoer’ : ga maar eens zien op de levensmiddelen-markten aan de overkant der Middellandse Zee. En naar de gordijnen in hun huizen in onze straten.

    Hoe het dus gaat evolueren? Willem Alexander I van de geamputeerde (*) Lage Landen zei daarover onlangs op de dag van zijn kroning ‘dat geen mens dat weet’ en hij had gelijk. Want het ligt …in Gods handen.

    *

    (*) de Lage Landen na amputatie : de geamputeerde delen zijn het Graafschap Vlaanderen in wat nu door de Franstaligen wordt gedomineerd, en de Gebieden van ‘Vlaanderen in Vrankrijk’ die de laatste paar honderd jaar door Parijs zijn weg geroofd. Het geheel, van Friesland tot aan de Zomme, dat zijn de historische Lage of Neder-landen.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    05-05-2013, 13:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1365 - DIE ENE SLIMME SOCIALIST IS EINDELIJK GEVONDEN

    ***

    Vrijdag 3 mei

    Zon 6u13-21u07

    HH Apostelen Filip en Jacob de Mindere

    Als het op Sint-Philippus regent dan is de oogst gezegend

    .

    MARGARET THATCHER

        ‘The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money’. ® ‘tSCHELDT

    .

    1365 - DIE ENE SLIMME SOCIALIST IS EINDELIJK GEVONDEN

    °°°

    Les over het Productie-Proces

     

    Dat nog delicater is dan morgennevel in de bergen

    °°°

    Bij De Morgen is met als bij de kopstukken van de Rode Internationale, het Noorden kwijt. Is den Boas nu ne smeerlap, of juist niet? Niet te verwonderen : de man die hieronder aan het woord komt, is een gewezen collega van mij, die het klappen van de zweep kent. Hij weet waar Abraham de mosterd haalt. Economen zijn geboren met die wetenschap als merkteken op hun ziel. Wat meer is : hij handelt ernaar. Voor een deel toch.

    Want, sedert de tijd van Jezus Christus, zo’n kleine 2.000 jaar geleden,  weten we allemaal, dat ‘het geloof zonder de werken dood is’. Waarmee ik maar wil zeggen dat de man nalaat het enige mogelijk besluit op papier te zetten. Daarom oe ik het in zijn plaats. Zie verder. Ik geef toe : als schrijver ‘om den brode’ valt dat voor hem niet gemakkelijk!

    Wacht! Als econoom zal ik, om dat uit te leggen, beginnen bij het begin, en zeggen dat elke economie waar ook ter wereld begint bij het einde van de cyclus, en niet bij het begin. Een economie draait niet omwille van ‘de jobs’ waar de syndicaten zo om schreeuwen, maar omwille dat het product (ijzer, bloem, techniek) niet alleen graag gegeerd is, maar bovendien goed in de markt ligt, en, nog belangrijker, gunstiger onthaald wordt dan de concurrentie. Voldoet men niet aan deze wetmatigheid, dan geldt de Wet van de Jungle want die ligt continu op de loer onderweg.

    Elk ‘product’ bestaat uit een veranderlijk aantal componenten, de ne al belangrijker dan de andere. 1° kennis 2° basisgrondstoffen en hun beschikbaarheid 3° bewerkingskosten ttz man-machine-uren 4° kosten om het eindproduct aan de man te brengen 5° administratie van het geheel + vanzelfsprekend de billijke verloning voor de risico-dragers.

    Komt de hebzucht tussen op een van deze niveaus, dan is de cyclus verstoord en begint op ieder ogenblik de Wet van de Jungle.

    Hallo Ford Genk? Hallo Arcelor Mitall! Hallo warme bakker in de straat! Hallo kippenboer!

    O Ja. Even vergat ik bij deze opsomming de rol van de Overheid. Dat voor geval U de mening mocht toegedaan zijn, dat daar ergens een ondersteunende rol voor haar zou weggelegd zij, met subsidies en zo. Of met over-reglementering ivm met de arbeidskost…. Om nog maar te zwijgen van ‘protetie-maatregemen’…. Allemaal ingrepen van massa-manipulatie!

    Het is inderdaad zo, dat de ‘verzorgingsstaat’ handenvol meestal weggesmeten geld kost, die door de Belastingen moet opgebracht worden. Hoe dat bij ons is verlopen, leest U af in  de ‘Taks Liberation Day’, nu al 8 Augustus. Het is niet moeilijk raden, dat deze dimentie, de belastingen, het spel der samenstellende elementen van de productie, grondig verstoort. Voelt U mij komen? De natuur zorgt voor zichzelf, en dat willen bepaalde ‘filosofen’ in dat proces o zo moeilijk begrijpen. ’n Theorietje hier, een theorietje daar uittesten : dat komt toch zeer geleerd over. Of het helpt? Om er over te parlasanten, ja hoor!

    Maar deze blog is geen Klaagmuur. Net als Meneer Doktoor die Uw buik heeft onderzocht de medicatie voorschrijft, volgt nu :

    De remedie :

    maak de ‘ontduiking’ quasi ‘on-nodig’ door de Belastingen te verlagen.

    *

    Ik leg uit : aan een tarief van +60% is frauderen zeer lucratief, maar altijd met het risico van betrapping + het probleem dat de buit clandestien blijft ad vitam eternam.. Met een tarief van 20% loont het de moeite niet meer te frauderen + men kan in volle glorie officieel genieten van de buit. Resultaat: het geld rolt + al rollend groeit het aan…..want geld is de zuurstof van de economie…..

    *

    Simplistisch, zegt U? Inderdaad. Maar het leven zelf IS simplistisch. Waarom alles moeilijk maken, als het makkelijk ook kan?  Maar dan zijn  de syndicaten niet meer vandoen, noch die kaste van het profitariaat dat nu leeft als grote meneren op kap van de kleine man.

    *

    Dat zijn zo een beetje mijn gedachten, als ‘Spielerei’ rond de 100ste verjaardag van de Vooruit in Gent. Toen, 100 jaar gelden, waren er diverse gebreken in het productie-proces en waren de Vakbonden een gave Gods. Maar ze zijn ipv de remedie, nu het probleem geworden.

    °°°

    Ter zake :

    Wat de 1 meiboodschap had moeten zijn

    ® DM : de socialistische boodschap biedt geen oplossing voor de problemen van fraude en loonkosten. Dat vindt Michel Maus, fiscaal expert aan de Vrije Universiteit Brussel, advocaat en auteur van 'Iedereen doet het! Belastingontduiking in België'.

    *

    Het jaarlijks weerkerende Feest van de Arbeid is traditioneel de dag van de uitspraken van de gebalde vuisten. Ook dit jaar is dat niet anders. Op zijn 1 mei-toespraak stelde sp.a-voorzitter Bruno Tobback dat iedere euro die staatssecretaris John Crombez recupereert uit de fraudebestrijding of uit belastingparadijzen moet dienen om de lasten op arbeid te verlagen. Dat moet het ondubbelzinnig engagement worden van de sp.a, dixit Tobback. Ook ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw verkondigde een gelijkaardige boodschap. Hij stelde dat 150.000 jobs kunnen worden gecreëerd door 13 miljard euro te recupereren uit de strijd tegen de fraude.

    Het standpunt van de socialistische beweging is begrijpelijk. Het beleid van staatssecretaris Crombez werpt zijn budgettaire vruchten af en dit budgettaire succes moet dienen om de lasten op arbeid te verlagen. In de eerste plaats wil sp.a hierbij focussen op sectoren waar de productiviteit en toegevoegde waarde laag liggen en op sectoren die met zware internationale concurrentie kampen, zoals de horeca, de bouw en de transportsector.

    Op het eerste gezicht lijkt dit een zeer nobele doelstelling te zijn, maar het valt te betwijfelen of dit echt dé oplossing vormt voor het fraudeprobleem en de loonkostenproblematiek. Het socialistische standpunt lijkt immers uit te gaan van de stelling dat de fiscale fraude verantwoordelijk is voor de absurde fiscale loonkosten in ons land, en dat de opbrengst van de fraude kan worden gebruikt om die loonkosten te milderen. De vraag is of dit uitgangspunt correct is. Is de hoge en ongelijke belastingdruk in ons land het gevolg van de fiscale fraude, of is de fiscale fraude het gevolg van de hoge en ongelijke belastingdruk? Dit is natuurlijk een kip-en-eiverhaal, maar wel cruciaal in de zoektocht naar een substantiële oplossing voor ons fraudeprobleem.

    Hoe relevant en noodzakelijk de fraudemaatregelen van staatssecretaris Crombez ook mogen zijn, het blijven maatregelen van symptoombestrijding en zijn geen curatieve ingrepen. De primaire vraag in het fraudeverhaal is dan ook niet zozeer hoe de overheid de fraude optimaal kan bestrijden, maar wel hoe de overheid de oorzaken van de fraude kan wegnemen. Uitsluitend strenge fraudemaatregelen nemen zullen het probleem niet uitroeien, maar integendeel enkel voor een nog grotere vertrouwensbreuk zorgen tussen burger en overheid. Als men de fraude echt efficiënt wil aanpakken, dan moet men afstappen van de pure symptoombestrijding en primordiaal focussen op de oorzaken.

    Deze waaromvraag is werkelijk fundamenteel voor de probleemoplossing van de fraude en die boodschap lijkt blijkbaar niet echt door te dringen. Nochtans zijn er redenen waarom de Belgen zo allergisch reageren tegen belastingen en zo'n hoog fraudelibido hebben. Iedereen beseft dat belastingen noodzakelijk zijn voor het in stand houden van de verzorgingsstaat en toch gaat onze maatschappij gebukt onder een totaal gebrek aan fiscale burgerzin. De oorzaak van dit fenomeen ligt duidelijk in het gebrek aan vertrouwen in de overheid en die is daar zelf verantwoordelijk voor.

    Zelfs Niccolo Machiavelli zag reeds in de 16de eeuw in dat de legitimiteit van de overheid in belangrijke mate wordt bepaald door de manier waarop zij met belastingen omgaat. Een zorgvuldig en verantwoord belastingsysteem leidt onmiskenbaar tot een vertrouwen in de regering, en omgekeerd zorgt een onzorgvuldig en onverantwoord belastingsysteem even onmiskenbaar voor een maatschappelijke vertrouwensbreuk. Ook de 18de-eeuwse filosoof Adam Smith zag dat in en stelde dat een rechtvaardig belastingsysteem een maatschappelijke aanvaarding waarborgt. Een onrechtvaardig systeem daarentegen leidt tot een verwerping van het gezag van de overheid en zorgt ervoor dat de burgers de in hun ogen onrechtvaardige belastingregels zullen overtreden zodra zij dit kunnen. Tiens, tiens...

    Ongelijke belastingdruk

    Als de burgers in ons land zo massaal de nationale sport bedrijven, dan is dit een teken aan de wand, met name dat het Belgische belastingsysteem is verworden tot een gedrocht dat geen vertrouwen meer verdient. Dit is overigens terecht. Een overheid die een systeem heeft gecreëerd met een absurde ongelijke verdeling van de belastingdruk verdient geen maatschappelijk vertrouwen. Zelfs onze captains of industry, zoals Marc Coucke en Roland Duchâtelet, worden ongemakkelijk van deze vaststelling en stellen zich de vraag waarom de overheid dit systeem in stand houdt.

    Ons land heeft dan ook nood aan een fiscale revolutie en verdient een rechtvaardig belastingsysteem zodat elke burger en elke onderneming, rijk of arm, groot of klein, op een redelijke wijze bijdragen aan de financiering van onze verzorgingsstaat. Allen zo kan het vertrouwen worden hersteld. Dat hiervoor de fiscale privileges van de lobbyfiscaliteit zullen moeten sneuvelen is duidelijk. Eerder dan te zwaaien met de scalp van de fiscale fraude, had dit de 1 meiboodschap moeten zijn.

     

    °°°

    Collega Maus mag dus niet in zijn schelp kruipen, na bewezen te hebben dat 2+2  geen 5 is, en nog minder 3. Hij, samen met mensen van Goede Wil, moet met de Linxe ‘pret-makers’, met ’t Cleen Toebacksken zowel als met Kawouter Beekske op kop, doen lijk met de katjes die in huis gedaan hebben : ze met de neus in de feiten wringen en aan de deur zetten.

    Een ‘job’ zoeken is de ingesteldheid van een stoofdomme meeloper. Zinvol willen deelnemen aan ergens het bepaald productie-proces van iemands voorkeur : dàt is de uitdaging van vandaag! Spreek daar maar eens over met een gewezen vlasboer uit Zuid West Vlaanderen, later tapijt-fabrokant geworden, ook al gewezen, en nu initiatiefnemer van weer iets anders. Ga eens te rade bij een Lieven Gevaertn oif bij een Baron Bekaert…. Geef ons land 10 zo’n durvers, en er zijn geen Vakbonden meer nodig! Zelfs bijna geen ‘Ziekenkassen’ meer, want de werkende mens is een gezonde mens!

    En ‘jobs’ bij creëren die geen aarde aar de dijk brengen, dat is onszelf kietelen om te lachen! Zoiets kan plezant zijn als men met vacatnie is, Maar daar is het nu de tijd niet meer voor.

    Wordt er integendeel verder aangemodderd, met altijd maar dezelfde kleur-partijen, dan valt geheel onze Beschaving als een rijpe appel in de schoot van Mohammed. Ontwaakt, verworpenen der aarde : er is werk aan  de winkel. Proletariërs aller landen verenigt U. Tegen het Socialisme! Nog ergens iets van een 365 nachten slapen, en we stemmen met z’n allen het Vlaams Belang naar de top!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    04-05-2013, 10:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1365 - BRABO EN DE VROEGE JIHAD IN ANTWERPEN

    .

    1365 - BRABO EN DE VROEGE JIHAD IN ANTWERPEN

    °°°

     

    °°°

    De jongeling Chanmouf met Marokkaanse roots die in DM (zie rap hieronder) het woord krijgt zegt verstandige woorden. Hij heeft wel, objectief gezien, geen gelijk, maar hij spreekt ‘wijze woorden’. Bravo, we gaan er op vooruit. Het speet me wel voor hem, maar van de 11 gepubliceerde lezers-reacties, was er niet één lovende bij. Het werkstuk verdiende beter. Maar ik gun het DM niet om dat ook daar te zeggen!

    Wel vergeet hij (gemakshalve?) de logische consequenties te trekken uit zijn betoog. Tenzij hij natuurlijk bedoelt dat WIJ er beter zouden uittrekken….Dat is toch al eeuwen zo, dat Muzelmannen ‘wreedzaam’ vreemd grondgebied inlijven? Dàt of het blanke zwaard, dat weet U toch?!

    Het spijt me dus te moeten zeggen : die  flinke kater is niet welkom in onze viswinkel. Ga thuis maar vogeltjes vangen!

     

    En toch.

    Well, Chanmoufke, bedankt (en dat meen ik) voor de aangename kennismaking, maar vergeet vooral niet ’t Pallieterke van verleden week te kopen. Misschien dat het avontuur van de Fransen in Algerije vanaf 1962 U kan inspireren. Wikipedia vertelt dezelfde feiten, maar dan iet of wat meer in sourdine.. Het komt er op neer, dat op zeker ogenblik meer dan 1 miljoen Fransen daar de buitenwacht kregen. Ik spreek van de Pieds Noirs, en zo, alleen maar om de context te schetsen.

    °°°

    Ter zake :

    "Waarom ik mij (nog) niet wil integreren" -.

    ® DMYassine Channouf is 25 jaar en Borgerhoutenaar. "Zolang een dubbele stoandaard wordt gehanteerd, is mijn doel niet het conformeren aan de maatschappij, maar het veranderen ervan", schrijft hij.

    *

     Het is absurd dat veel moslims nog worstelen met het integratievraagstuk. Zeker als je bedenkt dat het bestaan van Antwerpen te danken is aan de sharia. Op school leerden we namelijk dat Brabo Antigoons hand afhakte omdat die laatste zich iets toe-eigende wat niet van hem was. Noem Antigoon maar een dief. Volgens de sharia zou zijn hand moeten afgehakt worden. De sharia was er dus al heel vroeg in Antwerpen.

    Tot zover de comic relief. Want buiten die humoristische associatie is er weinig reden tot lachen.

    Ik ben in Antwerpen geboren, maar heb me er nooit thuis gevoeld. Waarom? Omdat de dominante stroming binnen de maatschappij moeilijkheden heeft met mijn bestaan, met mijn 'zijn'. Omdat er altijd iets bovenmenselijk wordt geëist!

    Er wordt altijd verwacht dat ik me verantwoord voor de daden van anderen, dat ik me distantieer, en vooral, dat ik me opstel als veroordelende rechter telkens iemand van mijn 'soort' buiten de lijntjes kleurt. Mijn kleur en naam zijn mijn ergste vijanden.

    Zelfs de meest 'welwillende' opmerkingen komen racistisch over: "Jij bent anders dan de meeste Marokkanen", of: "Ik wist niet dat er Marokkanen zoals jij bestonden", of erger: "Gij moogt blijven, maar al de rest moet terug naar hun eigen land". Die opmerkingen zijn allesbehalve complimenterend, want ze verraden de vooringenomenheid en de vooroordelen die zich heer en meester hebben gemaakt van de modale 'welwillende' mens. Onze wereldstad is niet meer dan een uit zijn voegen gebarsten dorp, met de bijbehorende mentaliteit.

    Een Belg zou terecht geschoffeerd zijn mocht hij ergens op deze aardbol 'gecomplimenteerd' worden met zijn anders-zijn. Welke Belg zou tevreden zijn met de opmerking: "Ik wist niet dat er ook zulke Belgen bestonden, ik dacht dat alle Belgen pedofielen en fraudeurs waren?" Ik ben een kosmopoliet en weiger me te schikken naar die dorpsmentaliteit. De wereld is mijn thuis. Antwerpen lijdt aan sociale hypochondrie, en ik wil niet besmet worden.

    Kan het mij kwalijk worden genomen dat ik niets gemeen wil hebben met een mentaliteit waarin uitspraken als: "Wordt het niet stilaan tijd voor een (atoom?)bommetje op Mekka? Kwestie van iedereen zijn plaats te wijzen", weinig verontwaardiging uitlokken.

    Geen rechtsstaat

    Waarom zou ik deel willen uitmaken van 'een mainstream' die geen aanstoot neemt aan de karikatuur van een rechtsstaat. Een moord in de doofpot stoppen, frauderende diamantairs met de mantel der gerechtelijke liefde bedekken, maar o wee als een Marokkaan met een mooie auto rijdt. Dan is hij niet onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

    Enkele jaren geleden werd ik tegengehouden voor een pascontrole toen ik op de Meir wandelde. Toen de politieagent mijn identiteitskaart teruggaf zei hij: "Goed nieuws, je staat niet geseind." Dat verwonderde de jonge agent. Eigenlijk had ik toen moeten antwoorden: "Een jonge Marokkaan die niet geseind staat? Check nog eens! Want af en toe steek ik over bij rood licht." Waarschijnlijk neemt die agent verlof als hij toevallig met een Marokkaan moet patrouilleren.

    Deze maatschappij tolereert excessen waar ik niets mee te maken wil hebben. Daarom wil ik mij niet integreren. Ik wil zelf de criteria bepalen waaraan ik moet voldoen om een volwaardig mens te zijn. Ik hoef niet gekeurd te worden door een maatschappij die mij criteria oplegt waaraan ik moet voldoen om 'geïntegreerd' te zijn. Het huidige integratiediscours wordt gekenmerkt door één eigenschap: het gebrek aan keuzevrijheid. Take it, or leave (it).

    Samenleven

    Ongetwijfeld zullen sommigen deze brief zien als een racistische aanklacht op deze samenleving. Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat de eerste Marokkanen arriveerden om zich hier kapot te werken. Wegvluchtend van de armoede en een dictatuur waren ze blij een kans op een nieuw leven te krijgen. Toen stelden onderzoekers geen vragen of die generatie het terrorisme goedkeurde.

    Maar na de golden sixties kwam de recessie in de jaren zeventig. In zulke tijden gedijen extreem rechtse ideeën goed. In 1978 ontstond het Vlaams Blok. Migranten waren kop van Jut, ondanks hun harde werk en weinig geklaag.

    Daarna kreeg een heel nieuwe generatie het racisme over zich heen. Het discours ging over vreemdelingen die - een contradictie vanjewelste - zowel te lui waren om te werken en tegelijkertijd de jobs stalen van de brave Vlamingen. Dat discours zorgde voor een ware vervreemding bij de kinderen van die Marokkaanse migranten, die moeilijk migranten genoemd kunnen worden.

    In het onderwijs kregen ze weinig kansen. Het latente racisme maakte van hen 'rotjochies'. Ze werden buiten die maatschappij gezet, en je kunt bezwaarlijk stellen dat ze die maatschappij verwierpen. Er bestaan genoeg verhalen over de knokploegen van het Vlaams Blok die er straffeloos op los sloegen in Borgerhout.

    De maatschappij is selectief in het verwerpen van fenomenen die ze beschouwt als verwerpelijk. Zolang die selectiviteit bestaat, zolang die dubbele standaard wordt gehanteerd, is mijn doel niet het conformeren aan die maatschappij, maar het veranderen ervan. En dat doen we samen. Vandaar het woord: samenleven. In zo'n maatschappij ben ik wel geïntegreerd.

     

    Elke donderdag laten De Morgen en politiek filosoof Bleri Lleshi Antwerpse jongeren aan het woord over hun ervaringen en verhalen in de tweede stad van België. Ben je tussen 16 en 26 jaar en woon, werk of studeer je in Antwerpen? Mail je brief naar brievenuitantwerpen@gmail.com. Wie weet wordt hij gepubliceerd in De Morgen of op de blog van Lleshi. 

    °°°

    Kom, beste Chanmouf, laten we elkaar geen mietje noemen. Een van ons twee is er teveel. U ziet het, samen met mij. Compreso? De logica zegt dat WIJ blijven, gewoon uit het zelfde principe als de Muzelmannen heilig is : waar die ooit ‘gebeden ‘ heeft, is voor altijd het zijne. Wie laatst komt, laatst maalt.

    Julie roeping? Ach, man, dat weten jullie best. Maar volgens ons, is dat jullie met de opgedane bagage op zak, jullie eigen lnd en volk gaan beter maken. Noem het gerust de ‘omgekeerde immigratie’. Wij zeggen ‘dankoewel’ voor de bewezen  diensten, en bol het nu maar af. Salem Aleikum. Allah, de Wrede zij met Hem, zij met U.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    02-05-2013, 18:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1364 - DE GEMIJTERDE MUIZEN BRULLEN

     

    ***

    Donderdag 2 mei

    Zon 6u15-21u05

    H Walbert

    (Dagklapper overgenomen van ® ‘tSCHELDT)

    .

    1364 - DE GEMIJTERDE MUIZEN BRULLEN

    °°°

    Wind- en regenvrije rouw-ruimte in crematorium

     

    Met aanbouw (achteraan) met verbradings installaties die gelijktijdig 5 lijken aankunnen. Incl. bloemen en Kronen. Urnen vanaf 250 Euro.

    °°°

    De Bisschoppen zijn zich plotsklaps bewust geworden van de penibele situatie waarin zij hun schaapjes gebracht hebben. Zij verheffen zowaar hun stemmetjes. Want diep in hun hart ontdekten zij ineens hun historische zending van de zieken bezoeken en de doden begraven. Nog even doordenken, en misschien vinden zij zelfs de gehele doden-ritus terug, met de Sacramenten der Stervenden en zo. Al valt dat moeilijk te rijmen met de witte jassen en de genade-dood die thans veel van hun cliënten kiezen. allemaal tijdens dezelfde werk-uren.

    *

    Zouden zij zich nog wel de houding herinneren van hun Grote Baas, zo’n kleine 2.000 jaar geleden, die de kooplieden en de geldwisselaars met zweepslagen uit de Tempel verjoeg? Zij zijn dubbel zo oud als Hij, die toen niet eens 30 jaar was, maar er stak meer poer, zo vertellen de Schriften, in Zijn kleine teen dan in hun gemijterde koppen.

    Scheiding van Kerk en Staat is zo’n dooddoener waarmee alles kan uitgelegd worden waarvoor men te laf is geweest. In naam van de heilige diversiteit heeft de Kerk voetje bij voetje alles uit de handen gegeven. De industrie der dood heeft het grof geldgewin ontdekt en de Kerk op haar eigen terrein moeiteloos verslagen. De Madam van de Funeral Service (!) schikt de bloemen rond de dure lijkkist (heeft iedereen die wel gezien? Vroeger lag daar een zwarte pelerine over!), buigt vervolgens, de rug naar het publiek, zo diep, dat we de naad van haar kousen kunnen volgen tot ongeoorloofde hoogte en bladert vervolgens achter de lezenaar in de daar achtergelaten rommel. Juist. Hemel! Men heeft betaald voor de ‘afwerking’ een Kerkelijke Dienst, en nu is ze wel vergeten te kwispelen, zeker! De lijkbidders herstellen rap, discreet e stil de fout. Madam slaat de ogen ten gronde en schikt met een achteloos gebaar haar hoedje. Enfin, ze vindt eindelijk het goede papiertje, dat met een R.I.P erop, en een klein kruisje bovenaan. Ze begint met monotone stem de afgezaagde zinnen te lezen. Grote maar oppervlakkige woorden, bedacht door een varieté-artiest zon der inspiratie. Er hangt of staat in dat ‘lokaal A” zelfs geen enkel Christelijk Symbool, want die zouden ongelovigen of andersgelovigen kunnen kwetsen. Dat juist daardoor gelovigen wel gekwetst worden, valt niemand op. Het tocht verschrikkelijk, want de toeganspoort staat reeds naar omhoog, open voor de volgende lading rouwenden. Die andere rouwdienst-leider met zijn assistenten lopen zenuwachtig rond, want het begint te regelen. Wat duurt dat daarbinnen lang voor dat klootjesvolk! Hij wil de corbillard binnenrijden, want zijn klant heeft bij leven altijd en overal voorrang gehad, en nu moet zijn familie en hijzelf wachten als de eersten de besten! Dat is slecht voor de commerce, trekt hij de schouders op,  als signaal voor de collega die binnen nog bezig is met uitbollen..

    Dan wordt de dure lijkkist op de rijdende katafalk helemaal naar voor achter het gordijn gereden en gaan de deuren daar dicht. ‘Geen toegang voor onbevoegden’ staat er op. De genodigden van de dierbare overledene worden door de Firma ter klaarsteende rouwmaaltijd in de stad genodigd, met de verzekering dat de as-verstrooïng hoogstens een paar uur op zich zal laten wachten.

    Aan de achterkant van ‘Gebouw B’ zijn door de architect ruime magazijnen voorzien, met blinde ramen en volle ophaal-deuren. Daar wordt de vertrouwelijke commerce geregeld met altijd dezelfde lijkkisten met collega’s uit andere steden. Uw Oma wordt morgen misschien opgebaard in een lijkkist die aan haar 37ste experdie aan toe is. Het lijk vergaat in rook, bijna even bloot als het gekomen is.

    *

    O U had het koperen kruisje gewild van de kist? ’n Ogenblikje : U krijgt dat samen met de enveloppe waarin het rouwbeklag der aanwezigen, samen met de rekeningen. Neen Mevrouw en Meneer, wij aanvaarden geen kredietkaarten Alleen cash geld. O, U wilt dat andere beslag, de zware koperen handgrepen ook, dat niet in de oven is gegaan? Meneer zwanst, zeker? Of wil Meneer ook beginnen in de stiel? Ik zal zien wat we kunnen doen. U wordt nu verwacht in het kantoortje bij de toegangspoort, dat nu (we moeten van het syndicaat de werkuren respecteren!) op het punt staat te sluiten. Wel bedankt, Mevrouw, Meneer, en tot de volgende keer…..

    *

    En nu (zie hieronder) willen de Gemijterde Muizen het lijntje een beetje inhalen? Alleen maar op termijn, zegt U? O Ja. Juist. Eerst afwachten wat de Inburgeringsraad daarover dekt. Aan al die ‘kansarmen’ is inderdaad niet veel aan te verdienen. Die worden zo in de grond gestopt in wat textiel, of ze gaan na een schoonmaakbeurt in de Moskee, in herbruikbare dubbelwandige kisten het vliegtuig in, om in Allah’s schoot het hoofd te ruste te leggen tegen de warme boezems van de hen toegezegde 72  maagden.

    Voor ons, Ongelovige Honden, is er zelfs geen Gewijde Grond meer voorzien. Waarom ook : we worden toch allemaal op die paar vierkante meter grijs geworden pelouse uitgestrooid, de een boven de andere. Allemaal uit dezelfde strooi-bussen. In alle piëteit, dat spreekt vanzelf. En met weer een diepe buiging van de Funeral Service-Madam.

    Tenzij Meneer de as van de dierbare overledene (er zijn daar geen andere!) mee wil nemen naar huis? Dat kan, hoor. Tegen afgifte van een Bewijs van Burgertrouw en van Goed Zedelijk Gedrag en 250 Euro voor de urne, goedkoopste model. Tenzij Meneer een nog goedkoper maar toe-gesoldeerd model zou wensen? Ik moet dat vragen van de Wet : ‘Meneer is toch geen drug-gebruiker of cocaïne-snuiver?

    **

    Jullie gebrul, Zeer Eerwaarde Heren Gemijterde Muizen, komt eeuwen en eeuwen te laat. Too little and too late.

    Bij de kroning van Willem-Alexander werden de koninklijke attributen, tekenen van zijn waardigheid, alleen even vertoond, netjes uitgestald op een kussen zoals in Old England. Sedert de Staat de Kerk, verre van als Hogere Macht zelfs niet als gelijke Macht erkent, moeten de gekroonde hoofden zich maar als gekroond…veronderstellen. Die symbolen worden in ere gehouden, in afwachting van wat?

    °°°

    Ter zake :

    Kerk wil geen voorgangers meer voor uitvaarten in crematoria

    ® DM 01/05/13, 14u32  − Bron: Belga

    *

    In de crematoria die in de toekomst gebouwd worden, worden vanuit de katholieke Kerk geen voorgangers gemandateerd om er afscheidsplechtigheden te leiden. In de reeds bestaande crematoria zal de mandatering van voorgangers (priesters, diakens, gebedsleiders) voor het leiden van christelijke afscheidsplechtigheden tegen 1 januari 2015 worden afgebouwd. Een precies tijdstraject wordt per bisdom uitgewerkt na overleg met de directies van de afzonderlijke crematoria. Dat hebben de Vlaamse bisschoppen beslist. 

    Families die in een crematorium een laatste gebed willen bij het stoffelijke overschot van de overledene, kunnen daarvoor ook in de toekomst een beroep doen op de katholieke Kerk. Het gaat hierbij echter niet om een volledige afscheidsplechtigheid maar om een kort gebedsmoment dat te vergelijken is met het gebed dat op het kerkhof kan plaatshebben. De afzonderlijke bisdommen zullen afspraken maken met de crematoria over de concrete modaliteiten van dit gebedsmoment.

    "Uitvaartliturgie dreigt haar betekenis te verliezen"

     "Als bisschoppen erkennen wij het maatschappelijke belang en de eigen rol van de crematoria, waar mensen geholpen worden om afscheid te nemen van hun overledenen. Wij willen daarbij de huidige situatie van levensbeschouwelijk pluralisme ernstig nemen. Evenzeer zijn wij overtuigd van de blijvende waarde van de katholieke uitvaartliturgie. De uitvaartliturgie dreigt haar betekenis te verliezen wanneer ze helemaal losgemaakt wordt van de geloofsgemeenschap. Daarom wordt de uitvaartliturgie in principe gevierd in de parochiekerken. Wij roepen dus de families die een katholieke uitvaartliturgie wensen, op om zich te richten tot de parochies", aldus de Vlaamse bisschoppen.

     In 2003 erkenden de Vlaamse bisschoppen officieel de mogelijkheid om in de toen bestaande crematoria mensen te mandateren die daar in naam van de katholieke Kerk een gebedsmoment konden leiden. Dit was bedoeld als een parallel van de gebeden op het kerkhof, aansluitend op de uitvaartliturgie in de parochiekerk. In de praktijk is dit afscheidsgebed in vele gevallen echter uitgegroeid tot een meer uitgebreide plechtigheid die de liturgische viering in de kerk vervangt.

    °°°

    De uitvaart-liturgie was voor alle mensen een van de innigste momenten van het Christelijk Geloof. Na het ‘de profundis’ in de kerk, in processie achter de misdienaars voorop met het Kruis. de priesters, samen met het ‘In paradisum’.. Het was maar enkele meter ver, in de schaduw van de kerktoren.

    Maar toen ineens bleken al die graven zeer ongezond, en moesten ze dringend vervangen worden door asfalt : Koning Auto stelde zijn eisen. De kerkhoven werden ‘doden akkers’ ergens ver weg in de velden. Niemand repte nog over ‘Gewijde Grond of zo, want het Gemeentebestuur waakte over de ordening van zowel Hemelvaarders of van Ongelovigen. Geen protserige grafmonumenten meer : in de dood is iedereen gelijk voor de Wet. Niemand mag nog de rijkste van het kerkhof zijn! En toen bleven zondag na zondag ook de parkings rond de kerken leeg, want naar de kerk gaan viel uit de mode. En de Heren Gemijterde Muizen? Zij sloegen de ogen ten hemel, en leden in stilte.

    *

    Dat was zeker niet de lijdende Kerk, maar de Liggende Kerk. Zeker niet de Strijdende Kerk. Ha neen hé. De Kerk berust en de staat zaagt een voor een de poten van onder haar stoel.

    *

    God bless America, is een mooi gezegde. Maar welke God zou die Muzelman in het Pentagon bedoelen? Die met zijn on-uitputtelijke voorraad Maagden, of die met naast zich de Moeder Gods, die wij in deze bloemen-maand wegens Hun warme menselijkheid, eerbiedig gedenken?

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    02-05-2013, 17:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1263 - GEEN SJIEK TOEBACK WAARD AL DIE GROENE EN RODE VLAGGEN

    .

    1263 - GEEN SJIEK TOEBACK WAARD AL DIE GROENE EN RODE VLAGGEN

    °°°

    Met dank aan de syndicaten

     

    Tenminste, zo lang er nog werk is dat kan ‘genomen’ worden…

    °°°

    Het Cleynn Toebackske, in vol ornaat, heeft het weer eens gezegd gekregen. Met een eigentijdse invulling van het al-oude gezegde, ‘het geld te helen waar het zit’, namelijk altijd bij een ander. Deze keer bij de rijkaards die nog erger de Staat bedriegen dan zijzelf. Wat gij, Rode Rudy? Wat gij, ACW-klootzakken?

    Vandaag 1 Mei, precies op de dag van de Arbeid, verschijnt in Trends dat artikel over Taks Liberation Day en de belastingdruk in het edel land der Belgen : de hoogste van heel Europa : meer dan 60% en met volgende voelsprieten op de zwalpende zee-mijn van de arbeid : uurloon te betalen door de patroon : 58.25./u. Voor elke Euro die de werknemer krijgt, moet de werkgever  daar boven op 2.52 Euro aan lasten betalen.

    Of we daar iets in de media zullen over lezen of horen?! Zijde zot, ja!? Zoiets moet zoveel mogelijk geheim gehouden worden, net zoals alle overvallers automatisch ‘jongeren’ worden en het schuim van de richel herbenoemd wort tot ‘kansarmen’.

    Naast die twee hoger vermelde voelsprieten van de zee-mijn, zijn er nog de voelsprieten van de werkloosheid, van de lege sociale kassen, van de lege pensioenkassen, van de ontevredenheid onder de bevolking wegens allerlei plagerijen zoals GAS-boetes, flitspalen, slecht onderhouden wegen, hoererende en boelerende politici, aanpapperij met vreemde ideologiën, enz. Enfin, meer ontploffingsgevaar dan bij een bende Muzelmannen met allemaal op scherp staande bomgordels om.

    *

    Kijk, beste mensen : ik ben van nature, zoals de meeste van mijn landgenoten, opgewerkt van karakter. Maar teveel is tgrop, en trop is teveel.

    °°°

    Ter zake :

     

     

    Belgen betalen hoogste belastingen in heel Europa

    ® Hans Brockmans in Trends

    De Belgen betalen de hoogste belastingen en socialezekerheidsbijdragen in Europa.

    °

    De Tax Liberation Day, de dag dat een burger stopt met aan de overheid te betalen en voor zichzelf begint te werken, valt dit jaar op 8 augustus. Dat is een Europees record. Vorig jaar was ons land al de nummer één, toen die dag op 5 augustus viel.

    De gegevens komen uit de studie The Tax Burden of Typical Workers in the EU 27 van de conservatieve denktank New Direction – The Foundation for European Reform. De reële lasten – dus inclusief sociale bijdragen en btw – stegen in Europa van 44 ,89 procent in 2012 naar 45,06 procent in 2013. In België bedraagt de reële belasting 60,25 procent. Voor elke euro die een Belgische werknemer overhoudt, moet de werkgever 2,52 euro betalen.

    Hoewel de studie dat minder sterk benadrukt, blijkt er ook uit dat de Belgische werknemers de duurste brutolonen van alle Europese landen hebben (58.235 euro, RSZ-bijdrage inbegrepen). De Bulgaren zijn het slechtst af met een brutoloon van 3956 euro, waarvan ze 2470 euro overhouden. Na betaling van alle lasten eindigt de Belg op de tiende plaats in de Europese lijst.

    De vroegste Tax Liberation Day breekt aan in Cyprus op 14 maart. Daarna volgen Ierland en Malta. Frankrijk en Australië staan met België in de kopgroep van landen met het hoogste overheidsbeslag.

    “Zij die dachten dat de Belgische belastingen slechts in één richting konden bewegen, naar beneden, hadden het fout”, concludeert de studie. “Vooruitkijkend ziet het ernaar uit dat de Belgische leiders die koppositie willen behouden. In maart 2013 kondigde de regering-Di Rupo aan de schuldgraad van 100 procent van het bnp te verlagen door activa te verkopen, minder uit te geven en – uiteraard – de belastringen te verhogen.”

    °°°

    Net als bij de rattenvanger van Hameln, blijft de massa de goed-nieuw show volgen. Vooral op dagen als deze 1 Mei. Een beetje gelijkend op het avontuur van de 800.000 Brave Hendrikken die hun spaarcentjes toevertrouwden  aan de ACW-bazen, in de vaste overtuiging dat die het wel beter zouden weten.

    *

    Ach Toebackske, jongen toch! Het land heeft al die multinationals; die 45 miljard per jaar uit het land wegzuigen aan ontdoken belastingsgeld, even nodig al de vis het weter. waarin onze zee-mijn van burgerlijke onrust zwalpt. Dat het zover is kunnen komen, is alleen te wijten aan de jarenlange onbekwaamheid van ’s Lands bestierders. Nu is het te laat om de put te vullen : het kalf is verdrinken.

    Er blijft U dan ook niet anders over dan een goede biecht te spreken speciaal voor goede socialisten, en U vervolgens terug te trekken in een soort kluizenaarsbestaan. Wel bekome het U, Broeder!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    01-05-2013, 12:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1362 - MET AREDNSBLIK BOVEN HET GEWOEL

    ***

    Woensdag 1 mei

    Bloeimaand

    Zon 6u17-21u04

    H Jozef, patroon van de arbeiders

    Met den eersten van mei legt de patrijze heur ei

    .

    1362 - MET AREDNSBLIK BOVEN HET GEWOEL

    °°°

     

    °°°

    Eerst was ik in de tekst van Annemans (zie hieronder) begonnen met gele markeerstift. Maar algauw kleurde bijna alles geel. Net een Vlaamse vlag, waar alleen de Zwarte Leeuw ontbrak.

    “In een opiniestuk in het magazine Doorbraak stelde Economist Mohamed Talhaoui (wie is dat?) dat de politieke linkerzijde in Vlaanderen enorme kansen laat liggen door zich haast ‘allergisch’ af te zetten tegen elke Vlaamse verzuchting, laat staan Vlaamse zelfstandigheid. In zijn soms vreemde denkoefening wordt het Vlaams Belang per definitie uitgesloten, gezien ze zijn inziens, vooral focust op perfide vreemdelingenhaat en zich in ‘extreem-rechts’ vaarwater bevindt.

    Clair, dacht ik. Dat moeten we hebben : we spreken niet langer van de kat en de viswinkel, we zwijgen over ‘christelijke symbolen’, we doen gewoon ons ding. Net als vroeger. Maar anders. Hoofdzaak is dat het doel bereikt wordt. Vrij & Vrolijk, maar vooral Vrij. Onafhankelijk.

    °°°

    Ter zake :

    Gezocht en gevonden: republikeinse volkspartij

    Het opiniestuk van Mohamed Talhaoui werd druk aangeklikt en besproken. We vroegen een reactie van Gerolf Annemans (Vlaams Belang) en Zuhal Demir (N-VA). Vandaag Annemans, morgen Demir.

    Met de grootste belangstelling heb ik het opiniestuk van Mohamed Talhaoui gelezen.

    En raar maar waar: een aantal punten van zijn analyse zouden zo uit onze webstek kunnen geplukt zijn. Inderdaad blijft links verkrampt plakken aan de Belgitude en wordt zo een conservatief, systeemondersteunend kartel in Vlaanderen, met S.PA en Groen! in de hoofdrol.  Het is al jaren een bron van hilariteit binnen de brede Vlaamse beweging. En jawel, samen met ons stelt Mohamed Talhaoui, die zijn carrière ooit begon als VLD-politicus,  vast dat de N-VA gekozen heeft voor een donkerblauwe liberale koers. Dat geeft het voordeel van de duidelijkheid: de gewone Vlaming, die niets met de beurs van doen heeft en gewoon schrik heeft voor zijn job of zijn pensioen, heeft - laat ons zeggen- in de partij van Bart De Wever eigenlijk niet veel te zoeken. En zeker, er is ruimte in Vlaanderen voor een partij met een sterk sociaal profiel binnen een autonomistisch, republikeins perspectief. Die partij bestaat ook, alleen heeft Mohamed Talhaoui dat niet opgemerkt, omdat zijn analyse, met alle respect, door een aantal politiek-correcte clichés wordt bezwaard.

    Vooral het links/rechts-antagonisme speelt hem parten. Waarbij links, – ik neem aan: zijn positie -, uiteraard staat voor het sympathieke, progressieve, democratische, emancipatorische project, en rechts voor alles wat dat project belemmert, the Empire of Evil. Het gaat dus veeleer om etiketten en stigma’s, met vooral de term extreem-rechts als uitsmijter en vloekwoord, meer bepaald in de richting van mijn partij. Maar waar staan die termen concreet voor? Niemand weet het nog. De geschiedenis en de feiten vertellen een ander verhaal, vandaar de lichte consternatie in de persoon van Mohamed Talhaoui.  

    Assemblée Nationale

    De links-rechts-tegenstelling, zoals hij ongetwijfeld weet, stamt uit de periode van de Franse Revolutie, waar in de Assemblée Nationale de koningsgezinden rechts van de voorzitter zaten, en de rebellen, de tegenstanders van het Ancien Régime, links. Tot die fractie behoorden onder de meer de republikeinen en de volksnationalisten. Wel, wij zijn het dus beide: volksnationalist en republikein. Het Vlaams Belang zou toen zeker links gezeteld hebben, en de socialisten en groenen van vandaag rechts. Ideologisch ongemak, Mohamed?

     

    Inderdaad, een linkerzijde die een Belgicistisch status-quo verdedigt, inclusief de monarchie, de machtspositie van de vakbonden en hun betrokkenheid in het financieel-speculatieve netwerk, inclusief de Europese vrijemarktcultus,- in hoeverre is die nog links?  Anderzijds, een partij als het Vlaams Belang, die gaat voor méér democratie, een Vlaamse republiek onder een presidentieel regime, met sterke sociale accenten, en zeer kritisch is voor een religieuze ideologie die de vrouw onderdrukt en homo’s verbanvloekt - in hoeverre zou die partij anti-emancipatorisch of, godbetert, ondemocratisch wezen?

     

    Om het hem, en heel de Vlaams-Belgische linkerzijde nog moeilijker te maken, vaart het Vlaams Belang momenteel een koers die sterk gericht is op de sociale thema’s. Wij hebben ons altijd opgesteld als partij van de kleine man of vrouw en sinds een jaar of vijf gaan wij ook expliciet voor een zorgzame, solidaire samenleving met een sterk sociaal vangnet, uiteraard mits het elimineren van misbruiken, fraude en de onduidelijke en ongelimiteerde transfers naar altijd hetzelfde zuidelijke landsdeel. Het word-rijk-flamingantisme is aan ons niet besteed. Daarin verschillen we wezenlijk van de N-VA. Toch is onze sociale filosofie op haar beurt verschillend van de klassieke linkse recepten- en hier speelt weerom het gedateerde denkkader van Mohamed Talhaoui hem parten.

     

    Bewegingen als de Arabische lente, die bij de heer Talhaoui toch een belletje moeten doen rinkelen, laten (onafgezien van allerlei andere manipulaties) zowel emancipatiedrang als volksnationalisme ongegeneerd samengaan. De sterke vervreemding (een woord nota bene met marxistische wortels) die is opgetreden met de opkomst van de global village, het gevoel van ontworteling en onveiligheid, doet mensen terug verlangen naar een vaste stek, noem het maar een nestwarmte waar we elkaar herkennen rond gedeelde waarden en normen, om het woord identiteit niet te moeten gebruiken. Is dat conservatief? Rechts? Etiketten kunnen me eerlijk gezegd weinig boeien. De essentie zelf wél. Zoals Mohamed Talhaoui houdt aan zijn Berberse identiteit, zo houden wij aan onze Vlaamse. Met dien verstande dat het Vlaams Belang dit land als een stuk Europese cultuurruimte beschouwt, met een beschaving die zichzelf wenst te respecteren. Mag het nog?

     

    Vast staat dat de klassieke linkerzijde in Vlaanderen die behoefte aan plek en stek blijft negeren en dus ook daarom de autonomistische trein mist. Het Vlaams Belang erkent die behoefte aan een thuisgevoel en sociale cohesie wél als reëel en authentiek. En het is ook op dat niveau dat solidariteit primair moet georganiseerd worden: het niveau waarop mensen zich met elkaar verbonden voelen. Voor ons is dat het Vlaamse niveau. Geen regio, geen deelstaat, maar een volwaardige republiek, begrepen als Res Publica, een vrije én solidaire burgergemeenschap met een goed evenwicht van rechten en plechten. Zowaar het sociaal contract van de Verlichtingsfilosofen dus. De vraag, welke plaats het Vlaams Belang in die republiek voorbehoudt aan allochtonen en niet-Europese inwijkelingen, verdient een duidelijk antwoord, en is rechtstreeks op J.J. Rousseau geïnspireerd: wij zijn voor een pluralistische democratie, die grondwettelijk haar basiswaarden heeft verankerd waaraan niet te tornen valt. Zoals daar zijn: vrijheid van meningsuiting en pers, gelijkheid van man en vrouw, godsdienst als een strikte privé-zaak in een lekenstaat. Een leidcultuur dus, laten we maar een kat een kat noemen.

     

    Weerom: is dat nu links of rechts? Ik laat de heer Talhaoui er rustig verder over mediteren. De vraag is voor het Vlaams Belang zelfs niet relevant en waarschijnlijk ook niet voor de zes miljoen Vlamingen. Die liggen wel wakker van de crisis, de uit de pan swingende criminaliteit door de open grenzen en het groeiende moslimextremisme. We moeten niet ver gaan zoeken, de feiten en cijfers waaien ons dagelijks tegemoet. Uit het recente onderzoek, uitgevoerd door de Gazet van Antwerpen, blijkt dat één tiende van de moslimjongeren ronduit met het islamextremisme sympathiseert. 25% heeft de lokale Imam al haatpreken tegen de Westerse samenleving horen geven. En in Boston blijken de daders van de aanslag uit een moslimextremistische hoek te komen. Dat betekent dat er wel degelijk een probleem is, zoals het Vlaams Belang al decennia aankaart. En dat een zogenaamd multiculturele samenleving, die levenskansen geeft aan extremistische subculturen, op langere termijn haar eigen graf graaft. Dit werkt gewoon niet.

    Identitair verhaal

    Het Vlaams Belang is sociaal vooruitstrevend, zoals uit ons congres van 2 juni e.k. zal blijken, én institutioneel revolutionair: wij durven als enige partij dat woord nog te gebruiken. Maar het naïeve multiculturalisme van de jaren ’80 en ’90 van vorige eeuw is geen optie meer, dat begint nu zelfs bij de linkerzijde door te dringen, zie o.m. de columns van Groen-ideoloog Luckas vander Taelen.

    De zoektocht naar onafhankelijkheid en de eis tot sociale rechtvaardigheid zal dus, wat ons betreft, gepaard gaan met een identitair verhaal (wie zijn we, waar staan we voor?) én met een grondwettelijk debat (wat voor samenleving willen we? Met welke grondwaarden?). Links heeft hier bij voorbaat forfait gegeven, dat is dan haar probleem, en terecht ook de ergernis van Mohamed Talhaoui. De metapolitieke agenda van de Vlaamse Beweging is nochtans duidelijk: N-VA en Vlaams Belang komen hopelijk op het historische momentum tot één front, maar nadien, eens de onafhankelijkheid bereikt, vervullen ze in die Vlaamse natie een eigen, specifieke rol.

     Die profilering is nu reeds aan de gang en dat is een goede zaak. Terwijl het linkse politiek establishment in Vlaanderen zich hopeloos vast rijdt in de Belgicistische logica (en wie zijn wij om hen tegen te houden?) worden vandaag de krijtlijnen uitgezet van een politiek landschap, eens Vlaanderen onafhankelijk is. Daarin heeft de N-VA zich de rol toebedeeld van VOKA-spreekbuis en wat in de tijd van de Volksunie van weleer een dokterspartij  genoemd werd, terwijl het Vlaams Belang uitgaat van de brede volksklasse,  de werknemers, de kleine zelfstandigen, de bescheiden stadsbewoner en waarom niet, de fermette-Vlaming.

    Niets belet dan een groepje Trotzkisten, of groene jongens, of gedreven christenen, of voor mijn part zelfs een moslimpartij, om in dat post-Belgische Vlaanderen het politieke spectrum mee kleur te geven: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. ‘Een zeer kleurrijk pallet aan politieke oriëntaties’, precies zoals Mohamed Talhaoui het verwoordt . Voor de traditionele partijen van vandaag zie ik, eerlijk gezegd, de toekomst donker in. Het zijn de nieuwe partijen die het DNA zullen leveren van een politieke herverkaveling.

    Wie deze nuttige polarisatie vandaag niet bemerkt, is ziende blind. Dat er ‘geen alternatief is voor de ultra-liberale lijn van de N-VA’  is dus pertinent onjuist. Alleen wordt het Vlaams Belang als radicale onafhankelijkheidpartij door het Belgische systeem niet gedoogd en dat beschouwen wij, niet gehinderd door een kortetermijn-marketinglogica, als een voordeel.

     Als de Mohamed Talhaoui als wetenschapper heel eerlijk en onbevooroordeeld onze politieke geschiedenis van de laatste twintig jaar bekijkt, dan zal hij moeten toegeven dat de termen racisme, ondemocratisch en extreem-rechts pure stigma’s waren, gecreëerd door het Belgisch establishment en op het Vlaams Belang geprent, als staatsgevaarlijke onafhankelijkheidspartij. Er zijn politieke processen tegen ons gevoerd, men heeft Jean-Marie De Decker en nadien de N-VA naar voor geschoven als democratisch alternatief, maar de Vlaamse Beweging, de beweging in Vlaamse richting,  heeft in haar geheel nooit bakzeil gehaald en haar autonomistisch perspectief opgegeven. Dat moet traditioneel-links hoog zitten.

     En neen: een stem op het Vlaams Belang is geen verloren stem, maar een krachtig signaal. Dat was in het verleden zo en het zal ook zo in de toekomst zijn. Wij willen de kool en de geit niet sparen en rondjes draaien in een confederalistisch discours zoals de N-VA dat doet, om toch maar de grootste partij te kunnen zijn. Politiek gaat ook over principes, voor ons toch, en over maatschappelijke perspectieven. Over eerlijkheid en radicaliteit, sensibiliseren en overtuigen, niet alleen over marketing en het bestuderen van peilingen. ‘Niet prutsend zoals voorheen, maar daadkrachtig zonder omzien”, ik had het niet beter kunnen zeggen.

     Kort samengevat: mogelijk ben ik de voorzitter van de partij waar de Mohamed Talhaoui naar op zoek is. Hij zal het zich misschien anders voorgesteld hebben, maar zo liggen de politieke kaarten, en niet anders. De rest is academisch dagdromen.

    °°°

    Of ik iets toe te voegen heb, Waarde Heer Voorzitter? Tja, zal ik pas weten als ik Uw werkstuk nog zo een keer of tien heb herlezen.

    Wat zal ik zeggen. U bent inderdaad de Ridder die in de arena stapt zonder het botte mes van de uitdaging, maar met het fijne rapier van de loepzuivere argumentatie. Valt te bezien of Uw en mijn tegenstrevers dat zullen appreciëren. Willen appreciëren, wil ik, zeggen.

    Die tegenstrevers zijn wel niet van de slimsten, maar nog niet zo stom, dat ze de wijd gapende afgrond ‘Post Belgium’ niet zien. Ze zullen dus reageren zoals ze al altijd gedaan hebben  met leugens en met scheldpartijen om  het Vlaams Belang in het verdomhoekje te blijven drummen. Die drie “staatsdragende’ kleur-partijtjes vertegenwoordigen in Vlaanderen nog amper 3 keer 10 % en dat zijn in hoofdzaak dan kiezers uit hun goed gesmeerde en overbevolkte organisaties, die vechten voor het smeer van de kandeleer. De 70% meerderheid in Vlaanderen wordt geregeerd door de Waalse socialisten die het land in hun catch-as-you-can greep hebben.

    Al jaren  proberen de media en het Establishment om de Groenen op het voorplan te praten, in de mening dat ook deze keer de perceptie het haalt op de realiteit, maar die h   ring raadt niet. Wegens al te gortig.

    Maar gelijk heeft u : aan die 70% Vlaamse zwijgende meerderheid moet een stem gegeven worden. Met Uw glashelder discours moet U hen kunnen overtuigen. Als U nu uit de aantredende jeugd ook nog ‘staatsmannen’ (en vrouwen) kunt smeden, zal blijken dat Uw strategie de beste is. Bloemenkransen worden dan Uw deel naast blij festoen.

    Op hoop, nee, in de zekerheid van zege, bieden wij U alvast op deze heugelijke 1 Mei 2013 een boeketje muegetjes aan voor Uw dame.

    Heeft U ondertussen al enig nieuws van de Geert uit Holland? En met Dame Le Pen, uit het armlastige Vrankrijk, gaat  het goed? Ik weet uit vroegere contacten, dat Uw Frans meer dan behoorlijk is, en dat siert U. Altijd oppassen voor de Zuiderse land-honger, dat weet U beter dan ik. Al eens gepolst naar de omwisseling Wallonië/Frans Vlaanderen in een win-win situatie?

    Nederland is gisteren een nieuwe bladzijde van zijn geschiedenis begonnen. Misschien dat de nieuwe koning Willem Alexander er iets voor voelt, moesten jullie de Oranjes de kroon over de Zuidelijke Nederlanden aanbieden, indachtig het devies dat ’wat God verbonden heeft, de mens niet scheidde’….   

    Misschien dat de Coburgers dan eindelijk hun eigen droom kunnen waar maken, om bij Hollande de kroon op te eisen waarvan ze al vele jaren dromen…..Meteen zouden al hun huidige lakeien ook van straat zijn. Stel U voor : il Terminatore als directe hofmeier aan het Hof van de Franse koning.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    01-05-2013, 10:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1361 - NIE NEUTEN NONKEL MIELE

    Dinsdag 30 april 2013

    Grasmaand

    Zon 6u18-21u02

    Z Radolf van Affligem

    Mei-avondregen brengt veel steenfruit

    .

    1361 - NIE NEUTEN NONKEL MIELE

    °°°

    Mijmeringen

     

    Uit het land van een onbekende beschaving

    °°°

    Ons Mieleke is ziekskes. Fwiet! Wuift hij met koortsige knuist. La me gerust! - Lacht e bitje met joen Metje, zou men in West Vlaanderen zeggen….

     

    Ik ken dat verhaal, beste Miele! Mor ge stoat d’er veur, en ge moet d’er deur! Doodgaan is er bijlange nog niet bij : eerst moeten de Eurocraten op haar bek gaan, en moet Petrus Romanus zijn ding gedaan hebben. Voor geen geld van de wereld zouden we dat willen missen! Wat gij?

    Mag ik wat zeggen, Walter? Van den enen op de anderen dag is de zomer in ’t land. De ‘prma vera’ hebben we dit jaar overgeslagen. Van de gure natte winter, direct in de verzengende hitte van de Mediterrane zomer!

    Koeien in de wei zien in Italia is een wereldwonder op evenveel poten. Hier zijn namelijk geen weiden als wiegende zeeën, maar schrale vulkaangronden volgestouwd tot op de boord van de vele kloven, met eeuwenoude knoestige olijfbomen. En toch zag ik daarjuist een paar van die zeldzame koeien hun rondjes lopen op hun paddocks, de staarten in de lucht, met zotte sprongen net als pensionaats-meisjes met losse vlechten als ze den boer op mogen. Koetje-boe, zei de koe en ze beviel van een losse vlaai, vers van de pers. Hoe kan een mens dan ziek zijn?

    Toen ik vandaag om 08 uur buiten keek, was het al 25° in de schaduw. Door de overvloedige regen van het voorjaar, groeit het gras langs de straatkanten een halve meter per dag. Nog een week of zo, en de ‘forestiëri’ (boswachters) rijden weer rond met schreeuwerige waarschuwingen voor brand. Hoog droog gras en bottende olijfgaarden vol olie : geen gezonde combinatie, als U het mij vraagt.

    Wij, strangers in the night, ondergaan de sotternijen van dit voorjaar met stijgende verbazing. De ‘originals’ rond ons doen net alsof dit iedere dag gebeurt. ‘È caldo’ (wat ’n hitte) zeggen ze er alleen bij, dezelfde vaststelling als de bakker bij het openen van de oven. De dagen voordien hoorden we niets anders dan ‘Piove’, (van pleuvoir, regenen) de even droge vaststelling dat het regende dat het goot. Buitenmensen zijn inderdaad spaarzaam met woorden. Uw antwoord mag dan neen-schudend, of ja-knikkend, een kort en duidelijk ‘Si’ zijn. Na een half uur kent U al voldoende Italiaans om  deze conversatie te voeren. ’n “Buongiorno’ + gebarentaal is het Esperanto van de streek! Al moet U daarbij wel goed de oren spitsen. Want van ‘Schoon Italiaans’ heeft men in deze streek nog niet veel gehoord.

    Daarom is alles hier zo fris en zo spontaan. Zoals het al duizenden jaren is.

    Ik zou zelfs niet verwonderd zijn, moest hier ineens op deze landweg een cohorte Romeinse soldaten in looppas voorbijkomen. De cadans van hun sandalen, het rinkelen van hun harnassen en het blinken van de rijk versierde schilden en de korte brede zwaarden door de struiken aan mijn kant van de weg beneden mij, doen mij een ogenblik twijfelen. Maar ’t is verdorie de bereden cavalerie van het naburige B & B dat zijn vroege gasten een onvergetelijke rit heeft aangeboden door deze lusttuin. Wreed dat de rust der Etruskengraen overal in ’t rond daardoor verstoord moet worden.

    *

    Hallo, Mieleke, bent U nog daar? Voelt U zich al een beetje beter? Wil dan AUB overgaan tot de hoofdschotel van dit stukje…

     

    °°°

    Ter zake :

    Presiident Peres naar paus Franciscus voor vrede Midden Oosten

    *

    Nieuwe paus mogelijk nog dit jaar naar het 'Heilige Land'

    Zal paus Franciscus erin slagen de vlag van het Vaticaan boven Jeruzalem te laten wapperen?

    De Israëlische president Shimon Peres brengt volgende week een bezoek aan de nieuwe paus Franciscus in het Vaticaan in Rome. Eén van de belangrijkste doelstellingen van beide mannen is het vastgelopen vredesproces tussen de Joodse staat en de Palestijnen weer vlot te trekken. Tevens krijgt Peres van de burgemeester van het stadje Assisi de allereerste speciale Ere-medaille voor de Vrede uitgereikt voor zijn 'unieke bijdrage aan de dialoog en het streven naar vrede.'

    Net als Yasser Arafat en Barack Obama ontving Shimon Peres ooit de Nobelprijs voor de Vrede, en daarnaast nog een groot aantal andere 'vredes'prijzen. Vrede in het Midden Oosten lijkt anno 2013 echter verder weg dan ooit, maar dat weerhield Peres er onlangs niet van te zeggen dat hij gelooft dat Israël in 2018 eindelijk in vrede met zijn buurlanden zal leven.

    'Kans op vrede bijna verkeken'

    Zowel de Jordaanse koning Abdullah als de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry waarschuwden de afgelopen weken dat de kans op vrede bijna verkeken is. Kerry gaf het vredesproces nog maximaal twee jaar, en Abdullah zei dat alleen Obama nog voor vrede in het Midden Oosten kan zorgen.

    We horen echter al vele jaren dat de kans op vrede bijna verkeken is en dat er 'volgend jaar' een definitief vredesakkoord zal worden getekend. En ieder jaar opnieuw blijkt er niets van terecht te komen en geven de partijen elkaar steevast de schuld van het vastgelopen vredesproces.

     Franciscus nog dit jaar naar Israël?

    Naar verluid zal Peres de paus uitnodigen om nog dit jaar het 'Heilige Land' te bezoeken. Als provinciale leider van de Orde van Jezuïeten in Argentinië deed Franciscus dat al eens eerder, namelijk in 1973, pal na het uitbreken van de Yom Kippuroorlog.

    Journalist en econoom Tzvi Ben Gedalyahu constateert cynisch dat Peres, de paus en Kerry ongetwijfeld gaan proberen 'hun favoriete hobby, het vredesproces' nieuw leven in te blazen. 'Vooral (de quasi katholieke) Kerry heeft dat nodig, omdat hij zich anders met minder prettige zaken moet bezighouden zoals vrede sluiten met chemische wapens, de Moslim Broederschap leren wat democratie is en zichzelf overtuigen dat Iran gewoon zo'n moslimland is dat echt van Joden en Christenen houdt, maar vooral van Katholieken.'

    De Israëlische ambassadeur bij het Vaticaan, Etzion Evrony, had kort na de inauguratie een ontmoeting met Franciscus. 'De paus begroette hem in het Hebreeuws. Wow, hij zei 'Shalom'. Dat betekent 'vrede', maar ook 'hallo' en 'tot ziens',' merkt Gedalyahu sarcastisch op. (1)

    Tweede Vaticaan in Jeruzalem

    Eind januari sloot Israël na 20 jaar onderhandelen een historische overeenkomst met het Vaticaan, dat hiermee de gedeelde zeggenschap heeft gekregen over de bovenkamer waar Jezus met zijn discipelen het Laatste Avondmaal zou hebben gevierd.

    Al in 1992 sloten president Shimon Peres en andere hoge officials een geheim akkoord met het Vaticaan waarin werd beloofd dat de Oude Stad in Jeruzalem uiteindelijk aan de paus zal worden overgedragen, zodat er een 'Tweede Vaticaan' ontstaat waarin de drie grote religies van de wereld zullen zijn vertegenwoordigd, maar onder autoriteit van de pontifex maximus. Pas nadat dit akkoord werd gesloten knoopte het Vaticaan in 1993 -toen Israël al 45 jaar bestond- diplomatieke banden aan met de Joodse staat.

    Volgens sommige Evangelische Bijbeluitleggers was het in januari 2013 ondertekende akkoord, waar in de media nauwelijks enige aandacht voor was, van groot profetisch belang vanwege de theorie dat de volgende en laatste paus 'Petrus Romanus' de in de Bijbel voorzegde Valse Profeet zal zijn die in de eindtijd de Antichrist zal helpen. Om dit scenario mogelijk te maken is het nodig dat het Vaticaan inderdaad de controle krijgt over de Oude Stad in Jeruzalem. Het is niet ondenkbaar dat er dan een nieuwe Tempel zal worden gebouwd die zal worden opengesteld voor alle religies.

    Xander

    °°°

    O Ja! Ik vergat het bijna : de verdwenen Beschaving der Etrusken, waarvan de Feniciërs, dat zeevarend volk uit de Oudheid, getuigden, dat die ’s nachts in hun heuvels het vuur van de hel aanstookten, is met de jaren, niet verdwenen, maar is ondergronds gaan leven. Op de laaiende vuren, van einder tot einder weerspiegeld in de donkere sterrenhemel, onbereikbaar ver en veilig in hun eeuwige wouden, smeedden ze het staal voor de hardste zwaarden en de scherpste speerpunten ter wereld voor hun kopers, en daarnaast ook het fijnste goudbrokaat ter wereld, door vele koningen en keizers bevochten, en in onze dagen nog regelmatig weg geroofd uit de weer eens ontdekte sarcofagen, ergens in een onbekende grot, gewonnen verloren aan de rand van de weg.

    Het is geen verhaal die de voorjaars-moeheid verdrijft, maar het sluit wonderwel aan bij de geschiedenis van de Petrus Romanus uit oude voorspellingen. Want alles is al eens gebeurd. Dat bewijzen de hier ’t allenkante achteloos neergezette tomben waarvan het beeldhouwwerk uit hardsteen door de tand des tijds bijna helemaal is uitgevlakt. De harde lijnen zijn als door een kinderhand weggestreeld : het ouderpaar (zie afbeelding) dat geniet van de eeuwige rust, ligt gezellig aan de dis, leunend op elkaar. Als even zovele Sfinxen van Gizeh, raadselachtig, machtig en teder. Een stenen glimlach uit het verleden, als troost voor wat nog komen moet?

    *

    Ik blijf nog wat na-soezen. Fteewheelen als U wilt. Laat de gordijnen dicht, Vrouw-lief, en hou de honden stil. Hier is een genie aan het werk.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    30-04-2013, 16:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1360 - ALS HET VOLK SLIMMER IS DAN DE LEIDERS

     

    ***

    Maandag 29 april

    Zon 6u20-21u01

    H Catherina van Siëna, patrones van Italië en de lakenhandelaars. Co-patrones van Europa.

    Sint-Katarina draagt de roem van de boomgaard in de bloem

    .

    Kerkpilaren en andere Heiligen hebben zowat hun tijd gehad. Enfin. Tijdelijk toch. Het doet me denken aan dat stoffig porseleinen Lievevrouwbeeldje van ons Ma, dat ze ooit had laten instelleren in een kapelletje van 30cm hoog, boven de voordeur. De Pastoor was het komen ‘wijden’ en heel het gebuurt kwam in de Meimaand daar bijeen om te bidden voor de vrede. De kleuren zijn verbleekt, het gouden kroontje is vaal geworden. Maar toen het huis verkocht en leeggemaakt werd, kwam het samen met een hoop andere rommel die niemand wilde, mee met mij. Nu denken de mensen die het hier zien, dat het uit godsvrucht een plaatsje gekregen heeft in ons huis. Tja, Sint Franciscus die hier ooi in de geburen predikte voor de vogeltjes, is onze grote Maat en waarom zou die geen beetje gezelschap mogen hebben aan de Moeder Gods?

    *

    Ziezo, een beetje in de stemming? Misschien tijd nu om over het jonge meisje Catharina van Siena op Wikipedia te lezen, die gezegend met een scherp verstand en een nog scherpere tong, in haar tijd Keizers, Koningen en Pausen niet alleen rond haar vinger draaide, maar hen ook nog voordeed hoe die zich dienden te gedragen.

    Zeg dus niet te gauw, ’t is weer een vrouw, als er ergens een modern mirakel gebeurt. Waarom ik daarbij ongewild bij Pen & Pas aan de arm van Geert Wilders uitkom, staat in de sterren geschreven. De terugkeer van de Pausen van Avignon naar Rome stond toendertijd ook niet in het scenario, en toch veranderede het de loop der geschiedenis.

    .

    1360 - ALS HET VOLK SLIMMER IS DAN DE LEIDERS

    °°°

     

    °°°

    Over de voetbal, verkeersperikelen en over de toevloed van Franse werkkrachten aan de afrit E17 Waregem. Voor mij als Zuid West Vlaming is het al langer een streling voor het oog, zij het een streling met gemengde gevoelens tot gevolg Net alsof men een mooie vrouw ontmoet, maar dat die bij nader toezien een verlopen zwarte heks in boerka blijkt te zijn.

    Brutaal, zegt U? Eb gelijk heeft U!!!!

     Waregem. Werkdag tussen 7u30 en 7u45. Afrit E17. Het verkeer stokt en valt stil. De Heren van de Vlaamse wegenbouw hebben bovenaan waar het snelweg-verkeer moet inschuiven in het gewoon verkeer, niet zoals in de Limburg, ronde punten gepland, maar een serie verkeerslichten die nooit op elkaar afgestemd geraken. Aanschuiven. Bijna van in Deerlijk, richting Deinze. Allemaal Franse nummerplaten, met ‘58’, le Nord. Veel getaande gezichten. Onderweg om op tijd op het werk te zijn….Le patron n’est pas facile, tu sais!

    Kort voor 8 uur is de afrit vrij voor het gewone verkeer en voor de laatkomers….

    Die mensen, meestal met 4 in een auto,  hebben maximum 40 Km gereden, aan de grens is niemand moeten stoppen….Zij weten : goed loon voor goed werk. Mais pas de cartottentrekkers, hein!? En dat bidden op de werkvloer och men went aan alles.

    Dottgnies, Moeskroen, Waasten, enz, vroeger allemaal Vlaamse Gemeenten, zijn ondertussen grondig ‘verwaalst’ en de bevolking, tot ver over Doornik en Mons, vertikt het, om aan hun achterdeur, in de Vlaanderens te komen hun rood verdienen. T’est fou, non?! Op dat uur slapen zij nog, want de cafés zijn laat open gebleven, en die slapen dus ook lang uit. De dagen duren lang en iedereen is het al lang voorbij aan ‘werken’ nog maar te denken. Hoe ze de dag doorbrengen mag Joost weten, maar het is pas tegen de avond dat hun dag begint.. Dan gaan ze luisteren naar de Voorman van het  syndicaat in het Mauson Communal, die afgeeft over het Patronaat…

    U gelooft mij niet? De werkgevers smeken om volk, zij leggen bussen in om ze op te halen, de lonen zijn hoger dan in Frankrijk?? Tot dat, moegetergd, de een na de andere de deuren sluit.

    JaJa, het beleid van Di Jeanetto is een zegen….Hollande kan het ook mooi zeggen, zo, dat van het geld halen waar het zit. Maar de werkende mens  weet dat er brood op de plank moet komen en dat het geld niet aan de bomen groeit.

    °°°

    Ter zake :

    Franse grensarbeiders blijven komen

    *

    De invoering van het grensarbeidersstatuut remt de Fransen niet af om te komen werken in België. Dit blijkt uit een studie van Eureschannel.

    Volgens de nieuwe regeling op grensarbeid genieten Fransen niet langer van een fiscaal voordelig statuut, maar de hogere lonen in België blijven aantrekkelijk genoeg om de fiscale neutraliteit te compenseren.

    In de praktijk werken vijf tot zes maal meer Fransen in België dan omgekeerd. Volgens de laatst gepubliceerde cijfers van het Riziv werkten in juni 2012 meer dan 36.800 Fransen in België tegenover 6700 Belgen in Frankrijk.

    De nieuwe regeling voor grensarbeiders geldt sinds 1 januari 2012. Fransen die voor die datum al in België werkten, blijven in principe genieten van een fiscaal voordeel, en dat tot in 2034. De regelgeving geldt dus alleen voor nieuwkomers.

    Voka voerde promotie om de Franse arbeiders te blijven lokken met de campagne ‘Vous êtes les bienvenus’. Ook de hoge werkloosheidscijfers in Noord-Frankrijk bieden een verklaring. (KC)

    °°°

    Die verkeers-situati in Waregem aan de E17 over van zeer recente datum. Eerst was er de Ring, die eindigde pal boven de brug van de autostrade. Eerst heeft men, op de ring, net voor de brug, verkeerslichten geplaatst ten gerieve van ander buurtverkeer. Hadden die maar gesynchroniseerd geweest met hun collega’s die 20 meter eerder ander buurt-verkeer dienden te regelen. Maar helaas! Toen rees na korte tijd het lumineuze idee om het verkeer van de snelweg eveneens te kalibreren door middel van 1 verkeerslicht voor de oprti, en1 verkeerslicht voor de afrit.

    En het is gelukt : het verkeer zit niet meer in de war : het staat stil….

    Wij zijn géén deskundigenter zake, maar één rond punt op de Ring, een paar meter voorbij de brug over de autostrade, had alles opgelost, zonder 1 verkeerslicht. Daar is er plaats voor 5 voetbalvelden. Ieder voertuig had hoogstens 150 meter moeten omrijden, om vlot deze ‘verkeerswisselaar’ te wisselen….daar waar er nu, op die afstand 5 verkeerslichten staan

    *

    Wedden dat de Diensten van ’t Crevitske, ‘t Ministerske van Verkeer & Waterstaat,  niet eens weet, dat er in Waregem een afrit is van de E17…..Maar dat zal nu misschien gaan beteren, nu de boerkes van den EsseVee Zulte-Waregem in Hoogste Klasse kampioen speelt, en al die Hoge Heren en nog Hoger Madammen dat woud van altijd rode lichten moet overleven….

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    °°°

     





    29-04-2013, 17:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!