MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5251

    .

      Wie zei daar ook weer, dat ‘wie niet sterk is, slim moet wezen’?

    Het is een hele tijd geleden dat ik Benno Barnard nogheb kunnen/mogen lezen. Maar het goede bloed kruipt waar het niet kan gaan.

    Er werd tijd noch moeite gespaard, om aldus als in echo op dit nietig blogje naar voor te brengen wat diepst in ieders hart leeft: spijt om het gedeelte van onze Vrijheid dat reeds voor altijd verloren is.


    *

    Zelfs alle samen getrommelde snelste en grootste vliegtuigen van de hele wereld volstaan niet meer om… orde op zaken te stellen.


    DE KLINIEK

    Bedlam (William Hogarth, 1733)

    foto: ©William Hogarth

    *

    https://doorbraak.be/de-kliniek/?utm_medium=push&utm_source=meldingen


    *

    Verwarrend genoeg zijn de krankzinnigen van tegenwoordig dikwijls hoogopgeleid en intelligent

    Liefst vermaak ik u met een reis-impressie, een kleine romantische schets of de berisping van een of andere antisemitische domoor, maar dit keer moet ik een opstel schrijven waarin geen plaats is voor luchtigheid of zoetigs.

    De door mij bewonderde

    August Strindberg

    noemde omstreeks 1900 de wereld ‘een kliniek voor schrijvers’, waarmee hij bedoelde dat menige Europeaan in een krankzinnigengesticht thuishoorde – en dat schrijvers in de kliniek van de westerse beschaving de psychische kronkels van hun soortgenoten verbaasd observeerden, om hun waarnemingen vervolgens in romans en dergelijke te verwerken.

    1900! Dat was nog voor Europa zelfmoord begon te plegen, wat zeg ik, nog voor de psychologie ons naar de rand van de afgrond had geleid.

    Ik verzamel al maanden uitspraken van patiënten uit die kliniek in de hoop een patroon te ontwaren, een soort gemeenschappelijk ziektebeeld. Verwarrend genoeg zijn de krankzinnigen van tegenwoordig dikwijls hoogopgeleid en intelligent – maar blijken ze, anders dan het gemene volk, niet in staat het voor de hand liggende te zien.


    *

    Dat verschijnsel gaat gepaard met het onvermogen zichzelf te aanvaarden als gewone mensen, met alle talenten, gebreken, schandalen en zenuwtrekjes vandien. Prevelend maar nog vaker schuimbekkend dwalen ze door de gangen van het instituut, op zoek naar zaken die ze de anderen kunnen verwijten, hun vinger geheven als die van een victoriaanse oude vrijster met knijpbril, knot, platte hakken en zure adem. Ze geven onvermoeibaar gestalte aan de dwingelandij van de radicale inclusie, maar ook aan de paradox van de banvloeken die ze uitvaardigen tegen iedereen die anders denkt.

    En zoals de meeste gekken hebben ze geen enkel gevoel voor humor0 Nee, de grap is niet besteed aan die arme schepsels.

    Wonderlijk is ook dat de therapeuten die hen behandelen zelf slachtoffer van hun toewijding aan de psychologie zijn. Deze geleerde mensen zijn ervan overtuigd dat het ‘Zelf’ van de zieke hoogst waardevol is, dat dit pathologische ‘Zelf’ permanent bevestigd moet worden, dat de gestoorde identiteit van al deze Narcissussen het grootst mogelijke respect verdient…

    Maar het ‘Zelf’ dat deze lieden voor zich uit projecteren is niets anders dan een schaduw in het water, een luchtbel van het brein. Wie de blinde en onderdanige ezel van zijn ‘Zelf’ wordt, buigt voor een afgod van eigen makelij.

    *

    De oudste bewoner van de kliniek is


    professor Noel Ignatiev (°1940).

    *

    Soms zie ik hem nog door een gang schuifelen, ik stap op hem af en veeg met een papieren zakdoekje het kwijl van zijn mond. En dan herinner ik me weer het inzicht dat hij nu haast twintig jaar geleden (kort na de aanslag op de Twin Towers) met de wereld deelde:


    *

    ‘Het doel om het blanke ras af te schaffen is al bij de eerste aanblik dermate aanlokkelijk, dat sommigen het misschien moeilijk zullen vinden te geloven dat er nog andere mensen dan overtuigde blanke suprematisten zijn die zich daartegen verzetten… Vergis u niet: wij zijn van plan de dode blanke mannen te blijven afbreken, en de levende, en de vrouwen ook, tot het sociale concept bekend als ‘het blanke ras’ is vernietigd.’

    Dit is als het ware de Oer-uitspraak, het


    Lasciate ogne speranza

    https://nl.wikibooks.org/wiki/Gedichten_uit_de_wereldliteratuur/Lasciate_ogni_speranza,_voi_ch%27entrate

    boven de toegangspoort van de kliniek, die inderdaad wel enige gelijkenis met de Hel van Dante vertoont.

    Duizenden verbazingwekkende uitspraken zijn daarop gevolgd. Welke daarvan heb ik opgetekend?

    Ach, tientallen, tientallen… waaruit hieronder een bescheiden selectie.

     

    De (Belgiscge) schrijfster (van Marokkaanse origine)

    Rachida Lamrabet (°1970)

    deed tijdens een thema-middag over literatuur en politiek aan de universiteit van Leiden haar beklag dat de bevooroordeelde westerse beschaving haar een glas water had gepresenteerd, en dat terwijl het ramadan was! En die feestelijk ingepakte fles die ze straks zou krijgen bevatte ongetwijfeld wijn. De organisatoren struikelden zowat over hun verontschuldigingen – hoezeer was de inclusie geschonden, had de boze witte man zijn Leitkultur opgedrongen, het racisme getriomfeerd!

    Daarna moest ze naar de WC, een genderneutrale plee, maar daar was zij als moslima niet van gediend, daar kon een als vrouw vermomde vent zitten

    Neemt u mij niet kwalijk, ik liet me even gaan: dat van die WC heb ik erbij verzonnen om u te vermaken, hoewel dergelijke klachten wel degelijk voorkomen, bijvoorbeeld aan de universiteit van Utrecht.

    *

    Een ‘Britse’ bibliothecaresse heeft haar beklag gedaan over ‘de witheid van boeken’. Ze beweerde dat ‘heteroseksuele cisgender witte mannen’ onze bibliotheken hadden volgeschreven en dat die bibliotheken bijgevolg fysieke manifestaties van ‘witte mannelijke ideeën’ waren.

    Het was alsof ze mijn schedel open zaagde en mijn hersenen kookte.

    Ik ontwikkel nu een plan voor een lege bibliotheek.

    *

    Filosofie-studenten in Cambridge moeten op hun boekenlijst 35 procent vrouwelijke auteurs zetten. Ook als je je onnozel moet zoeken om vrouwelijke filosofen te vinden van het niveau van Kant of Nietzsche. En die niet vindt. Misschien over honderd jaar – er zijn ongetwijfeld maatschappelijke redenen waarom zo weinig vrouwen zich op de wijsbegeerte hebben toegelegd.

    *

    87 procent van de Britten heeft een hekel aan hedendaagse architectuur, de karbonkels en fallussen ontworpen door


    Rem Koolhaas (°1944)

    Rotterdammer

    en de zijnen. (Wat zegt u? Ja, natuurlijk zijn er uitzonderingen.) Volgens The New Statesman is die kleinburgerlijke afkeer van lelijke gebouwen een vorm van hate speech. Het blad publiceerde daarover een essay met de titel ‘How Classical Architecture Became a Weapon of the Alt-Right’.

    De kolossale denkfout die ten grondslag lag aan het artikel was de vermenging van niet-verwante fenomenen. Omdat er bij die extremistische halvegaren ook mensen rondlopen die een hekel hebben aan hedendaagse architectuur is de argeloze ziel die niet van moderne gebouwen houdt een rechtse extremist. Omdat Hitler ademhaalde bent u een nazi.


    Schepen,

    al eeuwen vrouwelijk in het Engels, worden door sommige maritieme musea tegenwoordig als ‘it’ aangeduid. O, de verwerpelijke gedachte dat je als matroos gewiegd zou worden door een veilige moederschoot!


    *

    De zanger Daan vond dat het Eurovisiesong-festival niet mocht worden uitgezonden, want dat werd georganiseerd in Israël. Daan heeft niet alleen een hekel aan de kleine Satan maar ook aan de grote. Hij zei na 9/11 in een interview met De Standaard: ‘Het is raar genoeg een grappige herinnering. Ik lag met mijn vriendin en een vriend in bed, een beetje aan het luieren en bekomen van hectische dagen. CNN stond aan op de achtergrond. Toen het eerste vliegtuig insloeg, dacht ik “eindelijk!” en ben ik een bak bier gaan halen. Mijn eerste reactie was: “de Amerikanen krijgen een koekje van eigen deeg.” ’

    *

    Een bericht in de krant over


    Andrew Roberts

    (° Londen1963)

    historicus en biograaf van Churchill: ‘Zijn politiek label is conservatief. En alles aan hem: zijn nette kledij, zijn bijna overdreven zorg voor zijn taal zeggen hetzelfde.’

    Dus wie zijn uiterlijk en zijn taal verzorgt is een conservatief. Met conservatief wordt bedoeld: een witte man. Met witte man wordt bedoeld: een patriarch. Een racist. Een fascist. Een Vlaams-nationalist.

     

    U dus, mannelijke lezer.

    *

    Trouwens, dat u nog steeds man bent is ook bedenkelijk.

    **

    Een veganist verklaarde in een interview dat hij nooit een vrouw zou kunnen kussen die kaas at: ‘Dat is net zoiets als een racist kussen.’


    De regisseur

    **

     

    Luc Perceval

    (Lommel, 30 mei[1] 1957)

    ‘Als je Leopold II met Hitler vergelijkt, krijg je meteen te horen dat er toch nog een verschil is. En dan denk ik: wat is dat verschil? Dat de misdaden van Hitler hier in Europa hebben plaatsgevonden, en die van Leopold II 3.000 kilometer verder? Dat vind ik een choquerende gedachte.’

    De bijna kokette domheid van zo’n uitspraak – alsof de hebzuchtige schurk Leopold II een programma van genocide met behulp van gaskamers ten uitvoer bracht. Alsof je door op het verschil te wijzen de koninklijke misdaden zou vergoelijken.

    *

    Enzovoort. Ik geeuw. Die gekken zijn vermoeiend.

    *


    Sabrine Ingabire:

    ‘Ik vind het dus echt wel oké millennial te zijn. Ik zal mijn avocado op toast eten in mijn gehuurde appartement terwijl ik het kapitalistisch patriarchaat bestrijd en mijn vrienden tag in Surprised Pikachu memes. En ik wil een participation trophy omdat ik vandaag om 8 uur ben opgestaan.’

    De columniste is pas 23, maar ze bestrijdt het kapitalistische patriarchaat al, welks Engels ze klakkeloos heeft overgenomen, terwijl ze zonder kapitalisme geen avocado zou hebben gekend.

    *

    Enzovoort, ad finitum.

    Benno Barnard

    14 JUNI 2019


    Hoezeer (in de ogen van onze – in dik fluweel gehandschoende overweldigers) de onderwerping van de Westerse Beschaving aan de woestijn-ijslammerij reeds gevorderd is, vindt de oplettende lezer o.a. terug in het optreden van die moslima die haar mening letterlijk uitspuwt omdat zij de Westelijke gastvrijheid ervaart als in strijd met de Koran.

    In die zin nog iets over de vernietiging van de tijd-en ruimte omvattende bibliotheek van het antieke Alexandrië van Alexander de Grote. Die onderging (in 1453) hetzelfde lot als eeuwen later die van Constantinopel die van toen af Istanbul moest worden uitgesproken.

    Het zaakje werd in de fik gezet omdat er misschien iets zou hebben kunnen in gestaan hebben dat tegen de Koran was. Indien niet, was alles toch waardeoos, want alles wat de Mens moest weten stond toch in de Koran.


    *

    Gelukkig zijn de mensen van nu, vooral dank zij de digitalisering, ietwat beter ingelicht van 1400 jaar geleden. Zodat het menselijk intellect binnenkort de grootste negorij én de ijslammerij naar een hoger niveau kan tillen. Zodat er al eens ’n patatje mee kan gestoken worden uit onze keuken.

    *

    Zondag 16 Juni 2019

     

    16-06-2019, 13:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    14-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5250

    *

      In de oorspronkelijke versie van het sprookje van Het Aards Paradijs volgens de Joods-Christelijke Bijbel, gaat het om Eva”s drol.

    Hieronder gaat het dan ook niet om een drol in de gewone betekenis van het woord, de levensechte nog warme DROL maar om een hoofd-drol. Want deze bijdrage gaat mannelijk over en zeer progressief Italiaanse rol die zó afgekeken is van Le Beau Léin Degrelle. Geschapen om te behagen.

    Kortom: het is de mannelijk mooie verwijfde Di Rupo op het oorlogspad. Druipend van de nostalgie naar De Nieuwe Orde. Of naar Le Retour vers La Mère Patrie..


    “Heim ins Reich”

    *

    En het is, zoals van ouds altijd Olio di Poepo die het zelf zegt….Geen ‘Belgique’ zonder hem in e hoofdrol.

    Zet U dus schrap voor U verder leest. En houdt U vooral vast aan de takken van de mast.

    Dat is in ’s Lands belang, maar vooral niet in Uw eigen belang….

    Elio Di Rupo

    Que ce soit clair : le PS ne souhaite pas gouverner avec la N-VA.


    *

    Di Rupo zet puntjes op de i na opening richting N-VA: “We willen niet met hen besturen”

     

    Redactie 13 juni 2019 08u29 Bron: belga, De Morgen

    *

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/di-rupo-zet-puntjes-op-de-i-na-opening-richting-n-va-we-willen-niet-met-hen-besturen~a459687a/

    *

    Wil de PS nu wel of niet in een regering stappen met N-VA? Partijvoorzitter Elio Di Rupo zette vanmorgen eerst de deur op een kier, maar sloeg die intussen weer helemaal dicht.

     

    “Laat het duidelijk zijn: de PS wenst niet te besturen met de N-VA.” Op Twitter sluit Elio Di Rupo uit dat zijn partij samen met N-VA tot een federale regering toetreedt. De communicatie is opvallend, want vanmorgen leek Di Rupo bij RTBF de deur voor zo’n coalitie net op een kier te zetten.

    N-VA en de PS: al jaren gelden de partijen als gezworen vijanden. De afgelopen maanden zei N-VA-voorzitter Bart De Wever regelmatig dat zijn partij niet in een federale regering met de Franstalige socialisten zal stappen. Bij de PS werd eenzelfde veto gesteld.

    Op een kier?

     

    Maar nu leek Di Rupo de deur toch op een kier te zetten. “Als N-VA haar communautaire eisen laat vallen, wordt een coalitie tussen beide partijen wel mogelijk”, zei hij in La Première. “Dan zou het een heel ander universum kunnen zijn. Ik geloof dat de burgers vandaag vooral concrete oplossingen vragen voor hun alledaagse leven: koopkracht, extra inkomsten, gezondheidszorg... Ze vragen helemaal niet dat we ons in een nieuwe staatshervorming storten. We moeten er alles aan doen om dat te vermijden.”

    Tijdens de verkiezingscampagne sloot zowel de PS als de N-VA uit dat de twee partijen met elkaar zouden gaan regeren. Na 26 mei bleven de twee elk de grootste formatie in hun landsgedeelte: de N-VA in Vlaanderen, de PS in Franstalig België. “Ik neem akte van de politieke realiteit sinds de verkiezingen. Ik stel geen exclusieven”, zei Di Rupo op de radio. Hij verwees ook naar het werk dat informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders al gerealiseerd hebben. Hoe dan ook is samen met de N-VA het land besturen niet een optie waar de PS voor kiest. “Opdat het duidelijk zou zijn: de PS wil niet regeren met de N-VA”, verduidelijkte Di Rupo meteen na zijn radio-interview op Twitter.

    BELGA

    Waalse regering

    De PS-voorzitter werd ook op Bel-RTL geïnterviewd, waar hem gevraagd werd naar de gesprekken over de vorming van een Waalse regering. Daar gaan die verder zonder de PVDA, die deze week de deur dichtsloeg. Toch blijft die deur volgens Di Rupo open staan. Hij was scherp voor de ‘Hedebouw show’ van Kamerlid Raoul Hedebouw, die ervoor gezorgd heeft dat het ‘Politburo’ van de PVDA, met voorzitter Peter Mertens, een beslissing genomen heeft die de kiezers van de partij, en misschien zelfs ook haar nieuwe verkozenen, niet wilden. “Je krijgt de indruk dat je terug in de tijd van Stalin bent aanbeland”, hekelde Di Rupo.

    Welke partijen zouden kunnen toetreden tot de nieuwe Waalse regering, zei hij niet. Di Rupo wees wel op de sterke convergenties tussen de twintig voorstellen die Ecolo tijdens de gesprekken op tafel heeft gelegd en het partijprogramma van de PS. Maar die twee partijen beschikken samen niet over een meerderheid in het Waals Parlement en zouden dus minstens één extra partij aan boord moeten hijsen om een regering te vormen. Na het njet van zowel het cdH en de PVDA blijft enkel de MR over. Tenzij PS en Ecolo een minderheidsregering vormen en daarvoor de nodige steun zouden zoeken in het parlement.

    Zo progressief mogelijk

     

    Di Rupo wil naar eigen zeggen voor geen enkele democratische partij de deur dichtslaan. Hij herhaalde dat hij hoe dan ook een “zo progressief mogelijk” regeerprogramma wil uitvoeren, maar dat er bij “linkse mensen” een “zeer grote rancune ten aanzien van de MR” bestaat. De reden? Onder het bestuur van de liberalen is het sociaal evenwicht in de samenleving verstoord geraakt, aldus Di Rupo.

     

    Zijn partij is ook in Brussel aan zet. Daar lijkt de PS met Ecolo en DéFI in zee te zullen gaan en de komende uren kunnen de gesprekken een versnelling hoger schakelen. “De Brusselaars kunnen zeker vooruitgang boeken”, aldus de PS-voorzitter, die eraan herinnerde dat elke entiteit in België over de autonomie beschikt om een regering te vormen.


    Arme gewone Waalse medelens. Wij Vlamongen hebben met U te dien. Maar een Volk heeft altijd de Leiders die het zelf hebben gekozen. Kies Groen of Rood, en he verliest je brood!

    Dit geredeneer hierboven in HLN is niets anders dan het gekraai van een krolse Waalse Haan, hoog boven een enorme mestvaalt vol metersdiepe afgrinden. En dat weet betrokkene even goed als de eerste de beste man of vrouw in de straat. Bovendien vergist dir man zich dubbel: hanengekraai kondigt de nieuwe dag aan, maar voor de Francofonie in Coburgia gaapt de diepe stikdonkere nacht.

    Di Rupo! De verkeerde ma, op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.

    En haantjes die een toontje lager beginnen zingen, zijn rijp voor de kippenbouillon.

    *

    Vrijdag 14 Juni 2019

     


    14-06-2019, 07:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5245
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     

    ‘De Smaak van België’; zo lees ik op de website van IVOX.

    Voor mij volstaat dat. Alleen had ik nog graag de contracten voor deze opdracht gelezen. En natuurlijk ook de betrokken factuur en vooral wie deze betaald heeft. Boven of onder de tafel, het maakt niets uit….

    Maar waarschijnlijk is dot beroepsgeheim. Of wie weet, zelfs Staatsgeheim…

    Peiling: vooral jonge en laagopgeleide mensen hebben op Vlaams Belang gestemd

     

           DVDA 30 mei 2019 12u02

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/peiling-vooral-jonge-en-laagopgeleide-mensen-hebben-op-vlaams-belang-gestemd~a26394f6/

    *

    Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kreeg meer dan 122.000 voorkeurstemmen.


    *

    Belga/VTM NiEUWS

    75 procent van de stemmers van Vlaams Belang is laaggeschoold én het zijn vooral mannen, dat blijkt uit ‘een studie’ die VTM NIEUWS en HLN ‘konden inkijken’. Maar dat is niet de enige conclusie. Ook blijkt dat Groen de hoogst opgeleide stemmers heeft en dat vrouwen linkser stemmen dan mannen. Bovendien heeft 12 procent van de Vlamingen pas in het stemhokje beslist voor wie ze zouden stemmen.


    *

    In ‘een studie’ van iVOX die VTM NIEUWS en HLN ‘toevallig?’ konden inkijken, werd in beeld gebracht wanneer Vlamingen beslist hebben om te stemmen. Daarnaast zocht de studie naar overeenkomsten tussen het profiel van Vlamingen en de partij waarop ze hebben gestemd. De analyses van iVox zijn het resultaat van ‘onderzoek’ bij ????? 8.452 Vlamingen, met een foutenmarge van 0,81 procent.

    Late beslissers

    ‘Heel wat mensen’ hebben erg laat beslist op wie ze zouden stemmen. 12,2 procent van de Vlaamse kiezers heeft pas in het stemhokje zelf beslist welke partij uiteindelijk zijn of haar stem zou krijgen. Van die kiezers heeft ????? 20 procent uiteindelijk voor Vlaams Belang gekozen. Een andere 20 procent heeft dan weer last minute voor N-VA gekozen, 15,7 procent stemde CD&V, 15,2 procent ging op de valreep voor Open Vld, gevolgd door sp.a (11,2 procent), Groen (7,9 procent) en PVDA (6,5 procent).

     

    Maar ook ‘veel mensen’ wisten al lang naar wie hun stem zou gaan. Veertig procent van de Vlaams Belang-kiezers had zijn keuze al meer dan drie maanden geleden gemaakt. De extreemrechtse kiezer was daarmee, samen met de N-VA-stemmer, al het langst op voorhand overtuigd. Bij Groen wist zo’n dertig procent van de kiezers al meer dan drie maanden op wie te stemmen.

    ‘Jongeren’ kiezen Vlaams Belang of Groen

     

    Naast het tijdstip van stemmen, onderzocht iVox welke mensen op welke partij stemden. Opvallend daarbij is onder meer dat het extreemrechtse Vlaams Belang een pak meer jonge dan oude kiezers aantrok. Van alle mensen die op Vlaams Belang gestemd hebben, is dertig procent jonger dan 34. Enkel Groen had tijdens deze verkiezingen nog meer jonge stemmers. Veertig procent van hen was jonger dan 34. Sp.a heeft dan weer de minst jonge kiezers: slechts 18 procent is jonger dan 34.

    Vrouwen stemmen linkser

    Uit ‘het onderzoek’ bleek ook dat vrouwen gemiddeld linkser stemmen dan mannen. Van alle mensen die op Vlaams Belang gestemd hebben, is meer dan de helft (53 procent) een man. De partij heeft daarmee de meeste mannelijke kiezers. Bij Groen is 53 procent dan weer een vrouw. Enkel sp.a en PVDA trekken nog meer vrouwen aan.

    Diploma

    Tot slot blijkt zijn er ook ‘opvallende vaststellingen’ met betrekking tot het diploma van de kiezers. Van alle Vlamingen die vorig weekend voor Vlaams Belang hebben gekozen, heeft 75 procent alleen maar een middelbaar diploma. Daarmee heeft de partij de laagst opgeleide kiezers. Bij Groen zien we alweer het omgekeerde: 63 procent van de Groen-stemmers heeft een hoger diploma, daarmee heeft de partij de hoogst opgeleide kiezers.

     

    Ter info: het online onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX tussen 26 mei en 28 mei 2019 bij 8.452 Vlamingen representatief op geslacht, leeftijd en stemgedrag. De maximale foutenmarge bij 8.000 Vlamingen bedraagt 0,81 procent.

     

     Als Uw vijand U te sterk lijkt om hem meteen en met open vizier aan te vallen, begin dan met hem publiekelijk te beledigen. Liefst door te praten met de mond van anderen die zich daarvoor dan wel graag dik laten betalen. Om te begonnen doet U dat best in ’t geniep, in den donkeren en achter de rug. Zodat die zich niet kan verdedigen.

    *

    Laat het van meet-af aan duidelijk zijn: ondergetekende loopt niet hoog op met de voorbije klasse van polletiekers. Het waren of zijn cafébazen, plattelands coiffeurs, seks madammen of praatbazen.. U herkent ze aan hun slordig voorkomen, hun taalgebruik en hun maskers. Zulks in tegenstelling tot die van Het Belang, die altijd perfect geschoren gekamd en gekleed in beeld komen. Ach han met wie men verkeert wordt men vereerd!

    Voor de zeldzame lezer die mij in eerste instantie niet onmiddellijk begrijpt, verwijs ik naar de vele aanhalingstekens in de hierboven overgenomen oorspronkelijke tekst bij HLN. Die dingetjes zijn van de hand van schrijver dezes.

    *


    *

    Woensdag 29 Mei 2019

     

    14-06-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5243

    *

     

    Laurette    OnkeLINKS, kleindochter van die Kempische zaktivist uit de gemeente Jeuk, is ons beter bekend aks Laurette Mitraillette. Vraag me niet waarom, maar dat kreng is even dodelijk als ’n snelvuurwapen in de handen van de eerste de beste gekkin. Na een eerste drugshuwelijk deelt ze reeds enkele jaren het echtelijk bed met een ander zwaar kaliber die heel wat hoger staat op haar lucratieve loonlijsten bij alle soorten Waalse Ministeries.


    *

    Zijn naam? Die doet er niet toe. Want hoe minder over hem geweten is, hoe beter voor ons, Vlamingen.

    Hieronder leest U waarom. Aandacht: de daar aangehaalde tenoren zijn allemaal import-halfbloeden met meestal nogal verbrande moraliteit. Typische Wallonen dus.


     Professor Grondwettelijk Recht en echtgenoot Laurette Onkelinx pleit voor nieuwe verkiezingen en staatshervorming

     

    TT 29 mei 2019 10u30 Bron: RTBF

     


    *

    BELGA Marc Uyttendaele en Laurette Onkelinx.

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/professor-grondwettelijk-recht-en-echtgenoot-laurette-onkelinx-pleit-voor-nieuwe-verkiezingen-en-staatshervorming~a0a4697a/

    *

    Marc Uyttendaele, professor en advocaat Grondwettelijk Recht en echtgenoot van PS-politica Laurette Onkelinx, pleit drie dagen na de verkiezingen voor ... nieuwe verkiezingen. Maar dan wel een waarin de partijen duidelijk aangeven wat hun communautaire plannen zijn met het oog op een nieuwe staatshervorming. Dat zei hij vanmorgen op de RTBF-radio.

     

    Na de verkiezingen van zondag ziet niemand voorlopig goed in hoe er een werkbare federale meerderheid gevormd kan worden. N-VA en PS hebben veto’s tegen elkaar, en zowel N-VA als Open Vld willen geen regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant. Veel waarnemers verwachten dan ook een lange periode van onzekerheid en crisis.

    Voor Marc Uyttendaele hoeft het zo ver niet te komen. Hij ziet “een veelvoud aan onmogelijkheden, en de enige vraag is dan ook wanneer de politici zullen toegeven dat we opnieuw naar de stembus moeten. Dat is volgens mij de meest waarschijnlijke hypothese.” Voor Uyttendaele moeten die nieuwe verkiezingen dan wel plaatsvinden “zonder de lafheid waarbij men gezegd heeft: ‘We organiseren verkiezingen maar we blokkeren elk institutioneel debat.’”

     

    Doordat het daar in de campagne niet over is gegaan, zijn de verkiezingen volgens Uyttendaele eigenlijk vervalst en is er een conflict gecreëerd tussen Vlaanderen en Wallonië. “Bij de volgende verkiezingen zal het onvermijdelijk over de toekomst van de staat moeten gaan.” Hij voorspelt dat die nieuwe verkiezingen over een half jaar of een jaar sowieso zullen plaatsvinden.

     

     

    Wie, buiten de vos uit Van den vos Reynaerde, preekt er nog de passie? De mogelijkheden, buiten de muizen en de Democ Rats zijn zeer beperkt, dat weet U toch!

    Curieus, want ook van de 8 regeringsvormingen die momenteel al bijna 3 welen aanslepen, blijft het in alle toongaarden Van het Westelijk Front geen Nieuws.

    Dat ziet er dus goed uit. In Laeken zullen de koninklijke valiezen waarschijnlijk al kkaar gezet staan wachten. Het Vlaams Antwerps Nationaal weefgetoiw snort als noooit tevoren en de TVG blijft netjes op de sporrn. Binnenkort ontwaakt iedereen in een ander, beter en snelvuurloos Land.

    Op de Toekomst!

    *

    Woensdag 29 Mei 2019

     

    13-06-2019, 07:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5247


     Zelfs de kleinste druppel water die altijd op dezelfde plaats op een marmerblad valt, gaat er iop de duur dwars door.


    *

    Maar zelfs wat sedert alle tijden een simpele natuurwet voorstelt, wordt door onze Verlichte Grote Verstanden domweg over het hoofd gezien.

    Iets aan te doen?


    *

    Dat vraagstuk ligt op de tafel voor BDW en TVG die waarschijnlijk door het bos de bomen niet meer zien.

     

    WIE DE ISLAMITISCHE WERELD BINNENHAALT, WORDT ZELF DE ISLAMITISCHE WERELD

    Posted on June 6, 2019    by The Balkans Chronicles

    https://ejbron.wordpress.com/

    (Door: “Balkanske priče”)

    *

    De Canadese islamcriticus Christine Williams zei: „Islamisten komen heel vriendelijk je land binnen. Ze infiltreren sluipenderwijs in de sociale systemen en de politieke structuur. Ze doen alsof ze vrienden zijn, maar zijn feitelijk uit op de islamitische verovering.”… Overal in West-Europa zijn symbolen van islamitische overheersing zichtbaar: moskeeën, minaretten, islamitische scholen, straatprediking, halal-voeding, hoofddoeken, shariarechtbanken, jihadvlaggen tijdens islamitische marsen en aanslagen.

     

    Grootschalige immigratie en hoge geboortecijfers zijn een onderdeel van de strategie van moslims om Europa over te nemen…

    *

     

    Het streven naar de islamisering van Europa is veel meer gebaseerd op de Koran, waarin staat dat de Islam de enige ware godsdienst is voor alle mensen. En de islam heeft, waar het verscheen en dominant werd, culturen vernietigt en zo gaat het overal op de wereld waar de ISLAM voet aan de grond krijgt. En hoezo, zou de ISLAM in Nederland wel vreedzaam kunnen samenleven met de oorspronkelijke bevolking, terwijl dat op de hele wereld nergens lukt?… Het eigen superioriteitsgevoel en de superioriteitsovertuiging markeren de harde grens van een gesloten samenleving. De islamitische leer ons als minderwaardig bestempelt en moslims opdraagt en aanspoort om niet-moslims te bestrijden, te onderwerpen, te doden. Volgens Allah zijn ongelovigen/niet-moslims onbetrouwbaar, huichelaars, onrein, onwetend, hoogmoedig, kwaaddoeners, zondaars, verleiders en willen ze de gelovige van het rechte pad afleiden. Ongelovigheid wordt vereenzelvigd met alles wat slecht is; het zijn “de slechtsten der schepselen” (soera 98:6)…De gelovigen mogen geen ongelovigen tot vriend nemen (3:28, 3:118,5:51). Je mag als moslim zelfs niet meer bevriend zijn met je eigen familie als zij niet gelovig zijn (9:23)…Een boek dat zo veel intolerantie predikt jegens niet-moslims, is niet alleen niet bevorderlijk voor integratie, maar zorgt juist voor segregatie…

     

    Er is geen islamitisch land ter wereld, waarin onze kernnormen en -waarden worden gerespecteerd, laat staan dat getracht wordt ze na te leven in daden en in wettelijke regelingen.     Islam theologie beschikt over een primitief denkschema om het wonen van moslims in een niet-islamitisch land te interpreteren. Het is het schema van de tegenstelling van de dar al harb en de dar al islam: het ‘huis’ van de oorlog versus het ‘huis’ van de islam. Deze tegenstelling suggereert dat er voor moslims twee smaken zijn: als moslim wonen in een islamitisch land of in oorlog zijn met het niet-islamitisch land waarin je woont.Heeft de PVV dan toch gelijk?…Zolang de wereld nog gebieden kent die niet aan de ISLAM zijn onderworpen, bevinden de bewoners van die gebieden zich in het huis van oorlog, Dar al harb.En wanneer moslims van vrede spreken, bedoelen ze deze vrede: de praktische onderwerping van alle mensen aan de sharia en de islam. Helaas willen veel westerlingen dit niet zien…

     

    Wat betreft het verleden wordt de ISLAM geschat op 270 miljoen vermoorde andersdenkenden en de destructie van diverse culturen(volgens de harde islamcriticus Bill Warner, red.).Wat betreft het heden wordt de islam geschat op ruim 29.000 terreuraanslagen sinds 9-11. De islam is een absolutistische totalitaire ideologie die nog nooit neiging heeft getoond tot fundamentele correctie richting persoonlijke vrijheden, openheid voor rationele discussie en kritische zelfreflectie…Geen Islam/Islamisering,terreur,sharia enclaves hier, klinkt het in Oost-Europa. In de voormalige Oostbloklanden (Visegrad) is de situatie overduidelijk. De islam komt er niet binnen. En de voormalige Oostbloklanden willen geen moslims,omdat je van tevoren al wel weet dat die groepen zich nooit aan jouw cultuur zullen aanpassen. Integendeel: ze willen de wereldheerschappij(’De heerschappij is alleen voor Allah.’-Koran:12:40)!De geschiedenis geen gevallen vermeldt, waarin de integratie van islamieten binnen de niet islamitische samenleving geslaagd is!…

     

    Ik ben zat van de politiek correcte politici, die neerbuigende kritiek leveren op landen als Hongarije, Tsjechië en Polen, terwijl daar massa-aanrandingen noch jihad-aanslagen plaatsvinden. Ik ben zat van de moslims, die zichzelf standaard als slachtoffer presenteren en bij elke scheet richting de moslimgemeenschap moord en brand schreeuwen over ‘islamofobie’, en dat dan gelijkstellen met antisemitisme en racisme.Ik ben zat van de moslims en moslimorganisaties, die klachten indienen en juridische processen aanspannen met als doel de ‘kafir’ (‘ongelovige’) te pakken of islamkritiek te bestraffen (‘juridische jihad’). Ik ben zat van de politici,naïeve journalisten,academici en ‘experts’, die beweren dat alleen ‘het islamisme’ (‘de politieke islam’) of ‘de radicale islam’ het probleem is, wat slechts tot gevolg heeft dat de ‘gewone’ of ‘mainstream’ islam, die inherent politiek en radicaal is, buiten schot blijft.En ik ben zat van de geleidelijke islamisering van onze hele samenleving, via demografische, juridische, economische en politieke weg…Ik vrees voor een ramp. Als je toelaat dat de islam hier verder wortel schiet, rest er slechts één alternatief: een min of meer seculiere dictatuur, zoals Iran en Saudi-Arabië. Wie wil nu in een tirannieke maatschappij leven?…

     

    De afgelopen decennia West-Europa is een slagveld geworden. Een oorlogsgebied. Aanslag na aanslag. Bijna iedere week inmiddels. Doden, gewonden. Onschuldige mensen vermoord, platgereden en opgeblazen. Spijkerbommen, vrachtwagens en kalasjnikov´s.Het is verschrikkelijk.Deze aanslagen ,ook tijdens de Ramadan(betekent voor islamitische terreurgroepen ‘het begin van de strijd tegen ongelovigen’), zijn slechts het actuele hoogtepunt van een oorlog, die ondertussen al bijna 14 eeuwen duurt.Volgens de Koran zijn jihadisten die sterven niet dood maar levend (2:154), zullen zij “een ontzaglijk loon” krijgen (4:74) en in het paradijs komen (9:111). Het is niet verwonderlijk dat dit aantrekkingskracht uitoefent op fanatieke moslims…Een moslim is pas gematigd door de fundamenten van de islamitische leer expliciet overboord te gooien.

    Och, met ’n blogje van het zsevende knoopgat, zoals dit hier, moet het zijn als met die waterdruppel op dat marmerblad. Maar het mag geen eeuwifheid meer blijven duren. Daarom deze (gratis) sugggestie voor de Bazen van de zieltogernde schrijvende pers. Het zou niet alleen hun leescijfers drastisch ten goede komen, maar vooral De Goede Zaak van elke Burger. Wat meer is: al die diversiteit die ze op die manier onder ogen zouden krijgen, zou zelfs hun eeuwigdurende zielezaligheid kunnen verhaasten.

    Komt daarbij dat gezegd leesvoer totaal kosteloos zou zijn.

    We zien er naar uit…

    *

    Zondag 9 Juni 2019

     






    13-06-2019, 06:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5246

    .

    .

    Vooraf

    Weer teveel met mijn oren tussen de (luister)boeken gezeten: gebeten om te weten.

    *

    Het al bijna 100 jaar dooreenschudden op grote schaal van de wereldbevolking is grosso modo begonnen met WO I met het onderling afslachten van de bloem van elkaars toekomst. Waarbij dapper ingezet werd met koloniaal bloed. Daarna verdwenen Wereldrijken. Andere, niet noodzakelijk betere kwamen in de plaats. Maar het kwaad was geschied: Afrika had zijn boeien en zijn koloniaal verleden afgeworpen. Iets dat de politieke Verlichte Grote Verstanden onder impuls van de cowboys uit Amerika al meer dan 30-40 jaar in vervoering brengt. Want die tegennatuurlijke explosie is, zo denken zij ad vitam aeternam, de waarborg van hun rijk en comfortabel leventje als onaantastbaar Lid van de Elite.

    Het bijzonderste hulpmiddel van de Kiezer daartegen is, ‘in tegenstelling tot vroeger tijden, de wijd verspreide algemene intelligentie en vooral de o zo geriefelijke digitalisering… De bijeen gegaarde kennis ligt overvloedig binnen handbereik en ze reikt tot in de sterren.

    Vlaamse moslims en onaanraakbare homo’s


    *

    3 juni 2019 Jef Van As

     

    Om het gewone leven weer te geven vergasten de media ons op redelijk ongewone reality-reeksen. Deze programma’s helpen buitengewone academici, critici en zelfs politici om het dagelijkse leven te kunnen proeven. Vele verhalen zonder omlijnd scenario worden niet gehoord of gezien. Wij hoorden recent weer zovele weerzinwekkende getuigenissen die je in andere delen van de wereld verwacht maar niet hier. Als men het dan toch over homorechten wil hebben op de diversiteitspodia, waarom komen deze ervaringen dan zelden aan bod? ‘tScheldt geeft ze onverbloemd weer.

     

    Zo vernamen we van een oudere homo dat zijn Turkse buur hem minzaam toevertrouwde dat ‘de gemeenschap’ vragen had bij een homokoppel in de straat en hoe het kwam dat de Turk niet wat meer afstand nam. ‘De gemeenschap’ wilde best een handje toesteken om die smeerbossen de wijk de doen nemen. De schrik sloeg het homokoppel om het hart. Ze konden niet zomaar ergens anders heen. Wie hield hen in het oog? Wat kwam er op hen af? De gemene houding van ‘de gemeenschap’ komt niet ter sprake wanneer stoere opiniestukken worden gebaard.

     

    Een sympathieke halfbloed van een Vlaamse moeder en een Guinese vader werkt aan de kassa van een drukbezochte supermarkt. De jongeman is homo en hij zegt zelf het niet helemaal te kunnen verbergen. Voor wie moet dat dan? Wel, voor de gesluierde matrones die hem met de grofste minachting bejegenen en van verre hun geld op de toonbank werpen opdat ze niet in aanraking zouden komen met deze ‘viezerik’. De jongen is er kapot van. Telkens opnieuw gore praat over hem heen van de wanstaltige kobolden met een meerderwaardigheid uitwasemend air. Dat ze op hun beurt als minderwaardig worden beschouwd maakt hen des te giftiger. Ook zoiets niet in de media.

     

    Toen een jong meisje uit de moslimfamilie van naast de deur met de ambulance naar het ziekenhuis werd gevoerd mocht enkel de vader, de grootvader en de broer mee. De vrouwelijke familieleden bleven snikkend achter aan de voordeur. Een Vlaamse homo zag het verdriet van zijn buren en wou spontaan gaan troosten. Hij stapte op de ‘dames’ af en legde zijn hand op die van de huilende moeder. Op een wip snelden de verschrikte moslima’s krijsend naar binnen. De behulpzame buur had het niet meteen door tot hij de volgende dag van de vader te horen kreeg dat hij eigenlijk de dood verdiende. Als ‘christenhond’ had hij diens echtgenote ‘onrein’ gemaakt door de aanraking. Dit alles werd met een dreigende rust meegedeeld alsof er een reglement werd voorgelezen. De man was verbouwereerd door zoveel hardvochtig woestijngedrag in zijn eigen dorp. Zoiets wordt vlotjes onder het tapijt geveegd omdat het de nieuwkomers zou kunnen ‘stigmatiseren’. Te christelijk?

     

    Een lesbische politieagente wandelde in haar vrije tijd hand in hand met haar vriendin in een grootstedelijke winkelstraat. Een vijftal minderjarige Marokkanen omsingelde hen op klaarlichte dag en intimideerde hen, verweet hen beesten te zijn en wenste hen dood. Toen de agente dit aan een bevriende winkelier vertelde was hij intens geschokt omdat hij zich als homo in de rauwe angst van de geviseerde vrouwen kon verplaatsen. Toen hij dit gebeuren aan de toenmalige – vrouwelijke – burgemeester van zijn stad vertelde gooide de socialistische politica hem in het gezicht dat hij ‘over flink wat fantasie beschikte en daardoor best wel gevaarlijk was naar onze samenleving toe’. Dit laatste voorval is al wat ouder maar illustreert waarom na jaren van apathie rood intussen dood is.

     

    ‘De gemeenschap’ van vreemden kijkt vreemd op van onze tolerantie tegenover onaanraakbare homo’s en lesbiennes. Verdraagzaamheid verwordt tot lijdzaamheid indien woorden falen bij het zich omzetten in daden. Wie het echte leven niet louter vanuit een reality-reeks kent voelt zich positief geraakt bij elke rake analyse. De getuigen vertellen ons dit alles omdat hun verzet in tegenstelling tot dat van de beroepsgeëngageerden geen verzetje is.

    Is ‘tScheldt nog het enige medium in Vlaanderen dat zonder oogkleppen oploopt? Steun ‘tScheldt! Klik hier!

    Daarom betalen n.g.rs* hun rekeningen niet…

    6 juni 2019 Ben De Zwijger  

     

    Oude blauwe zakken versus nieuwe blauwe zakken

    6 juni 2019 Blatt Leser

    ***

    2 reacties op “Vlaamse moslims en onaanraakbare homo’s”

     

       Chr.W schreef:   

       3 juni 2019 om 11:19

    In de VRT soap Thuis wordt gehoerd en geboerd, bedrogen en bestolen, gezopen en drugs gebruikt door iedereen behalve door : Adil de model-moslim . Zo tolerant , doodeerlijk en werkzaam is geen enkele Vlaming. Een lachwekkende en doorzichtige Umwertung der Werte om ons alvast voor te bereiden op het Islamitisch paradijs dat de linkse kliek zo graag zou willen.

       Beantwoorden

    Lupis lupis schreef:

       3 juni 2019 om 19:20

    Het is een feit dat het gehersenspoelde woestijnvolk zelfs na jaren parasiteren in onze maatschappij ,uit een doorgedreven

    minderwaardigheidscomplex reageert volgens het bevel van de imam ,u weet wel die gesubsidieerde vol idioot vooraan in

    de tapijten hal. zijn wil is wet ,hun autoritaire houding jegens anderen is daar een gevolg van , ook een reden waarom ze steeds in groep aanvallen ,liefst in de rug, uit angst voor een pak rammel en eeuwige faalangst.

       Beantwoorden

    Geef een reactie

    **-**

    Naast de Verkochte Overheid hebben we vooral ook te lijden van hun Verkochte Slippendragers van de Media.

    Al zou het best wel eens kunnen lukken met de na de laatste Verkiezingen uitgezonden Vlaamse signalen.

    Veel speelruimte is er niet meer, willen wij de Vrede bewaren en veilig stellen voor de toekomst.

    *

    Ps

    Op https://ejbron.wordpress.com/2019/06/08/kapot-kapotter-spd/#more-214486 kunt U lezen hoe in Germania het voorstaat met de SPD… Van +40% gaapt daar de afgronddiepe kiesdrempel van 10%

    SP-A, PVDA (de 2 taalgroepen inclusief, zouden best eens nagaan waar de weg naar Canossa precies begint…

    Elkaar viirdien bevragen bij de CVP en de Riberalen. Kwestie van onderweg wat aanspraak te hebben.

    *

     

    Zondag 9 Juni 2019

     

    12-06-2019, 09:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5242

    .

    Het is voor mij hartversterkend telkens weer Vriend GUVAAL trouw op post te vinden. Iedere dag weer. Vooral met een heldere realistische reflex.

    Een reflex waarvan vooral de jongeren nog veel kunnen leren…

    Lees. Zo d’ouden zongen, zo piepen de jongen!!!!!!

    Stratego

    De regeringsvormingen worden een potje stratego. De uittredende Vlaamse deelregering met N-VA, CD&V en Open VLD zou aan bod kunnen blijven. De drie partijen hebben alle drie klop gekregen, maar hebben in Vlaanderen nog steeds een meerderheid. Reden daarvoor is dat na de vorige verkiezingen men de liberalen eigenlijk niet nodig had om een meerderheid te hebben, maar die wilden slechts meedoen als ze dat toen ook konden doen in de federale regering, waar men ze ook niet nodig had. Ook toen was er sprake van stratego. Door het gezamenlijke stemmenverlies heeft men ze nu wél nodig om een meerderheid te hebben. Daar komt nu nog bij dat zowel Crootje als Gwendolientje principieel weigeren samen te werken met het Vlaams Belang. Hetzelfde geldt voor CD&V, waar zowel ‘Markske’ Beke als ‘ons Hilde’ dat hebben verklaard. ‘Ons Hilde’ heeft er zelfs nog bij gezegd dat ze dan uit de politiek zou stappen. Een slechte verliezer, zeg maar, die het zowel in haar West-Vlaanderen als in haar eigen Torhout niet heeft kunnen waarmaken, net zoals vijf jaar eerder gebeurde met Marianne Thijssen, die toen ook door het partijbestuur over haar paard was getild. Komt daar nog bij dat Beke eindelijk ingezien lijkt te hebben dat hij er na negen jaar voorzitterschap niet veel meer van terecht heeft gebracht dan wat wollige slogans. De man zou op een volgend partijcongres geen kandidaat meer zijn om zichzelf op te volgen, iets wat waarschijnlijk ook het geval zal zijn met ‘den John’, voorzitter van de momenteel vijfde (!) partij in Vlaanderen. Ook Gwendolientje kreeg klop in de eigen streek, samen met Big Maggie, die tweederde minder voorkeurstemmen haalde dan bij de vorige verkiezing. Slechte tijden voor de ‘Doeners’.

       Heel de discussie over de samenstelling van de volgende regering wordt trouwens doorkruist door een voorstel van Di Pippo, die een federale regering wil samenstellen zonder de N-VA en het VB, dus zonder meerderheid in Vlaanderen. Daarvoor zouden Groen, CD&V, SP.a en Open VLD moeten meedoen. De groenen zijn daartoe in staat, maar als de traditionele partijen zouden toehapp*en, riskeren die de volgende keer de verkiezingsdrempel niet te halen. Zeker, mocht er ondertussen een Vlaamse deelregering zijn die de federale het vuur aan de schenen zou leggen. Het is trouwens de allereerste keer dat de zgn ‘Tripartite’, de drie traditionele partijen samen, geen meerderheid meer haalt.

    Où sont les neiges d’antan?

    *

    Wie herinnert zich nog de profetische uitspraak van een leidende Franstalige politicus uit Over-Over Grootvaders tijd?

    “La Belgique sera Latine, ou ne sera pas”.

    Welnu, : c’est le moment.

    *

    Ook wijlen Léon Degrelle Zaliger, Waal en officieus adoptie-zoon van Adolf Hitler, wordt in het Zuiden des Lands met een mokerslag bevorderd tot TVG II, door RTBF weer uit de kast gehaald. Als onze held inderdaad erin zou slagen om het o zo politiek correcte cordon blijvend te doorbreken, wordt …. Le Tombeau du Géant in Bouillon een echt bedevaartsoord waar o.a. een serieuze kerkelijke aflaat kan verdiend worden door de Francofonie voor een ‘Heim ins Reich’ bij La Mère Patrie…

    *

    Donderdag 30 Mei 2019



    12-06-2019, 05:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5249

    5249 - 11 juliactie 'Honderd keer Vlaanderen'

    Honderd keer Vlaanderen

    *

    *

    Binnen een maand viert Vlaanderen zijn nationale feestdag. Binnen een maand zullen er weer tientallen speeches ronken van plannen voor Vlaanderen. Velen zullen terugblikken op en vooruitkijken naar de politieke actualiteit. Anderen zullen het hebben over de plaats van Vlaanderen in de wereld. Over Vlaamse welvaart, of over Vlaamse identiteit.

     

    Vlaanderen is zo veel meer dan enkel wat ons elke dag als 6,5 miljoen Vlamingen bindt. Het is een gedeeld verleden en een gedeelde toekomst. Het is een land, een volk dat als een puzzel samenhangt van talloze verhalen. Honderd zulke verhalen — straffe verhalen — werden gebundeld in het rijk geïllustreerde boek Honderd keer Vlaanderen.

    Bananencollectie

    Waar de naam Vlaanderen vandaan komt, dat leest u in dit boek. Dat de huidige staatsgrens tussen Frans- en West-Vlaanderen het toneel was van levendige smokkel, dat leest u in dit boek. Dat Santa Claus Vlaamse wortels heeft, eveneens. Dat er nergens zoveel lintbebouwing is als in Vlaanderen, dat wist u al, maar hoe is dat ontstaan? Dat diamantslijpen een Vlaamse uitvinding is, net als cricket of golf. Dat de gin bij uw tonic eigenlijk Vlaamse jenever is, verneemt u hierin. En dat de Oostendse Compagnie even succesvol was als de Verenigde Oostindische Compagnie. Dat elk euromuntstuk de signatuur draagt van een Vlaamse ontwerper, wist u ongetwijfeld niet. En evenmin dat de grootste bananencollectie in Vlaanderen te vinden is.

    Deze en meer dan 90 andere verhalen kunt u lezen in Honderd keer Vlaanderen. Dit boek bevat Straffe verhalen over het volk tussen Noordzee en Maas en werd samengesteld door Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman en Maarten Vanderbeke. Ze willen hiermee de veelkleurigheid van heden en verleden van Vlaanderen schetsen. Volgens Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck zit racisme in het DNA van de Vlaming. In hun zoektocht naar het DNA van de Vlamingen, hebben de drie auteurs er geen spoortje van teruggevonden. Ze vonden wel een identiteit terug om trots op te zijn.

    Want daar gaat 11 juli toch ook om: om trots op de Vlaamse identiteit. En dat mag gerust met een kwinkslag en een knipoog beleden worden. Zoals in dit boek, dat u honderd redenen geeft om als Vlaming trots te zijn en om trots te zijn op Vlaanderen.

    20€ inclusief verzendingskosten.

    *

     






    11-06-2019, 11:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!