MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5325

    5

    **

    *


    Deze ‘Redder van zijn Vaderland’ uit de klauwen van Het Monster, werd inderdaad voortijdig buiten spel gezet bij de vervroegde verkiezingen die door hemzelf werden uitgelokt. Een soort van Russische Roulette, waarvan hij heel zeker de positieve uitslag op voorhand zeker was. Het kón niet verkeerd gaan! We zullen wel nooit te weten komen welke machinaties er nadien met de uitslag zouden gebeurd zijn.

    **

    *

    Net als bij ons, en in nog vele andere ‘Apenlanden’ of ‘Staten’ (****), zijn de gevestigde R/L Kleurpartijen en vooral de ‘Klimaatsjacheraars’ als vraatzuchtige hyena’s in het donkere struikgewas van een préhistorisch regenwoud. In die optelsom vooral niet inbegrepen Beppe Grillo, de bedenker van de 5Sterren Beweging. Die was en is voor den brode een beroepskomiek die om het even welke politicus in het verdomhoekje wil. Zijn partij is dus qua verkiezingsresultaat zo goed als tegen zichzelf. Om het even. Non te preoccupare! Als ’t maar goed opbrengt. En ja, die zijn ook zwaar anti Europa. Waar dat al niet goed voor is.

    Afbeelding hierboven. De naam is wel degelijk Grillo en niet Grisley

    **

    *

    Dat alles weet ik inderdaad van uit goede bron, want zijn opkomst ter plaatse meegemaakt op de RAI en in de Corrière della Sera die, toen we daar volledig woonden, regelmatig in huis hadden.

    Getrouwe lezers van deze Blog zullen zich nog wel DIGITALIA, de alias van toen, herinneren. Hi Hi, denk ik nog altijd: ik mocht schrijven wat ik wilde, de Staatsvuiligheid kon toch niet aan mij…

    *

    Maar dedjù voor onze vriend Il Salvatore: hij werd niet herkozen. Met verdacht nipte cijfers. Maar wat wilt U. De Sterren stonden zeker niet goed. Zijn intenties nochtans waren zo klaar als pompwater…

    Stel U even voor, dat er binnenkort na de Brexit, ook nu nog ’n Itexit uit de bus had gekomen! Mensenlievedeugd: dat woord klinkt als ’n vloek van de Goden van de Olympus: Itexiet….

    Rien ne va plus.

     

    Het is – even voor de goede orde herhalen - wel aan hem te danken, dat er, tot opluchting van geheel normaal denkend Europa, lange tijd geen enkel ‘bootvluchteling’ nog terecht kon in geen enkele Italiaanse haven.

    **

    *

    Salvini echter kent heel zeker – dat hoop ik tenminste voor hem en voor ons allemaal – dat spreekwoord, als zou een kat altijd op haar pootjes terecht komen.

    **

    *

    Zo niet, dan wil ik nog altijd in mijn beste Italiaans het verhaal doen over dat Iepers kattenliedje, van die kat met zeven levens.

    **

    *

    “Maar die kat kom weer – ze kon nie langer wag. De volgende dag was die kat weer daar.”

    En Salvini is niet eens ’n kat, mar ’n Leeuw! Te oordelen naar zijn daadkracht, bijna zelfs ’n Vlaamse Leeuw.

    *

    (****) Voor ondergetekende is er een enorm verschil tussen de begrippen ‘Land’ versus ‘Staat’. Even nadenken en U bent er zó.


    Matteo Salvini, de redder van zijn volk.

    Geplaatst op 03/12/2019 door admin

     

    De EXTREEM LINKSE pers kotst haar walging uit over wat zij HAAT: respect voor het eigen volk en de eigen (Europese en Vlaamse) cultuur!

     

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/matteo-salvini-ontvangen-als-een-rockster-bij-vlaams-belang-in-antwerpen~a5eb9895/

     

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/matteo-salvini-ontvangen-als-een-rockster-bij-vlaams-belang-in-antwerpen~a5eb9895/

     

    https://www.standaard.be/cnt/dmf20191202_04747625

     

    https://www.demorgen.be/politiek/de-linksen-zijn-de-echte-racisten-matteo-salvini-haalt-in-antwerpen-hard-uit-naar-europese-elites~bf16f1a1/

     

    https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/vreedzaam-protest-tegen-bezoek-van-italiaanse-fascistische-politicus-matteo-salvini~a249de12/

     

    de beeldbuis-criminelen doen ook hun duit in het linkse zakje: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/02/voorzitter-matteo-salvini-van-italiaanse-radicaal-rechtse-partij/

     

    En “KNACK” maakt er meteen een zakje vol stront van! https://www.knack.be/nieuws/wereld/hoe-gevaarlijk-is-matteo-salvini-een-portret-van-een-bullebak/article-longread-1181643.html?cookie_check=1575405453

     

    Alle betrouwbare websites brengen objectief verslag uit.

     

    Nageltjes was ter plaatse ooggetuige en in feite niet echt onder de indruk van wat Salvini zei. Dat publiceren we hier regelmatig zelf en zonder ophouden. Wég met de verraders van ons volk! Als je een eurocent inzit met het lot van je nageslacht (kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen) wéét je gewoon wat je moet doen!

     

    De hamvraag is alleen hoe overtuigen we de resterende massa gehersenspoelde en geïndoctrineerde imbecielen?


    Namens al onze wapenbroeders - de actieven en de stilzwijgend maar goedkeurend toekijkenden – mijn hartelijkste dankbetuiging aan http://nageltjes.be/wp/

    We horen of zien in ieder geval elkaar allemaal terug binnen de 24 uur na de volgende Verkiezingen. Als Overwinnaars, samen misschien met opnieuw in ons midden… Matteo Salvini.

    *

    Naschrift.

    Een speciaal woordje van dank aan onze Antwerpse vrienden van ‘Nageltjes’ om, één per één, met naam en toenaam de geldzakken op te sommen, die liefst van niemand nog ooit ook maar één minuut aandacht verdient, na lezing van hun kak-en pis reactie op het bezoek van Matheo Salvini aan zijn Vlaamse geestesgenoten. Geldzakken die bezeten zijn door winstbejag maar daarbij de belangen van hun Eigen Volk verraden, zijn het best te raken in hun portemonnee. Al ben ik overtuigd dat – eenmaal uit die portemonnee, hunne frank wel rap zal vallen….

    De kaarten spreken deze keer wel een zeer duidelijke taal!

    *

    Zondag 8 December 2019

     

    08-12-2019, 15:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5324

    **

    *

    U vraagt het mij niet. Niemand vraagt het mij ooit. En daarom zeg ik het maar zelf.

    Niet in een Apenland, maar in elke normale ‘Democratie’ horen Keizers of Koningen niet thuis: ze zijn in onze tijd het allergrootste en vlees geworden anachronisme. In een democratie is alle macht in exclusiviteit voorbehouden aan het Volk, of beter gezegd, aan – in een eerlijke verkiezing - de soeveraine Verkozenen des Volks. En dat zijn per definitie NIET de Voorzitters van om het even welke ‘Kleurpartij’ die achter de schermen, achter de rug en in den donkeren, de lakens uitdelen…

    De ‘Ouaarde Ouwielfriede’ (dixit Sire Baldwin onzaliger gedachte) versprak zich daarover in het openbaar, toen hij het had over ‘Geleide Democratie’. Tja, dat was tussen haakjes ongeveer ook de werkwijze van Stalin Mao en Nonkel Dolf.

    En geloof mij: deze Verkozenen des Volks zijn helemaal NIET de zogezegd verkozen Leiders van een of andere ‘Kleuren-Partij’. (Herhaling om dit goed te laten doordringen, want de mee-lopende Kiezer is ’n beetje ‘dur de comprenure’….).

     

    Vraag dat maar na, bij manier van spreken, bij uw bloedeigen buurvrouw/buurman. Zowel die van rechts als die van links van Uw eigen voordeur.

    Vraag het vooral na bij

    **

    *

    Dat is een Antieke Griek en bovendien daar de uitvinder van dat goddelijk gewaande systeem. Maar, AANDACHT AUB, voorzichting zijn, want de man is er na die jaren zelf nog altijd niet goed van….

    *

    Moeten wij dan medelijden voelen als ooit die dingen worden rechtgezet?

    « Chacun pour soi et dieu pour tous ».

    *

    Weer ga ik bij ons Ma te rade. Haar favoriete gezegde – heb ik hier al dikwijls gezegd – was altijd ‘da wie niet werkt, ook niet moet eten’. Ons Ma was een lieve gezonde huisvrouw, met handen aan haar lijf, alleen gevallen met 5 kleine kinderen in volle oorlogsstijd. Ze kon het dus weten, van dat werken en zo, en ze heeft het ons alle vijf meer dan genoegzaam aangeleerd. Desnoods met doorslaande argumenten. Wat toen zekerlijk nog geen kindermishandeling was. En ja ja,    al is de oudste onlangs overleden, de andere vier hebben ze nog alle vijf….


    Ne koning spreken we aan met ‘Sire’. Dat is een tong-draaisel (tongwrong?) ‘à la Française’ van het Engelse ‘Sir’. En ‘Sir’ dat is dus het Engelse woord voor het Vlaamse ‘Mijnheer’.

    Aldus is het beter te spreken van Mijnheer de Koning. (****) Maar nee, comme d’habitude : pour les flamands la même chose. ‘t Is altijd van ‘t oud’ en ‘t zelfde !

    Ons Ma zei altijd van ‘ ‘t oltend van ’t zeiste. Het lieve mens was namelijk – ook reeds meermaals gezegd en geschreven - van aan ‘’t zèèètje…

    Ach, où sont les jours d’Antan….

    Maar over die leeglopers van Coburgers van ons, daar in hun poepsjieke gratis paleizen & buitenverblijven, de Heer des Huizes aldaar is de Sire. Zijn nobele gemalin is de Sirène, het oudste dochtertje is het Sirèneke en de 3 knechten zijn echte ‘seuls’ want die vallen buiten het subsidie-manna. Uit besparingsredenen is dat hemelwater namelijk afgeschaft sedert de voorgaande generatie van Alberto, Poalini en hun 3 mee profiterende nazaten.

     

    Ja, inderdaad, want verder ging die deal niet bij heet bombarderen als troonopvolger van Albert Primo en Zaan Loek Haantjes, de grote dik en welgedane der Tsjeven voorzitter van toen…

    **

    *

    Rond die ‘koninklijke dotaties’ die we gemakshalve en voor alle duidelijkheid beter als ‘leefloon’ of zelfs als ‘onderhoudsgeld’ zouden benoemen, zit er aldus schot in de zaak. ‘Zaaien naar de zak’ heet zoiets. Maar ‘t zit er hiertoe nog altijd niet in. Noblesse oblige.

    Wacht maar af tot de Nieuwe Vlaamse Arrogantie en het VB elkaar gevonden zullen hebben. Zelfs als dat niet van een leien dakje zou lopen, is daar Le Nouveau CVP qui est arrivé die in die combinatie haar laatste overlevingskansen zou willen zien…

    **

    *

    Revenons à nos moutons: de Coburgers uit het Utopia-land Coburgia genaamtekend..

    **

    *

    (****) Mijnheer de Koning: AUB trompeert U zich niet. Want er zijn Deconincks en Deceunings met die familienaam van dertien-in-een-dozijn.

    Zeggen wij ook niet Meneer Coburger, want dan zou hij zich - de macht der gewoonte - wel eens kunnen vergissen en Hamburger verstaan.

     


    Het gespreide bedje

    van Betje

    *

    https://doorbraak.be/het-gespreide-bedje-van-betje/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    Koninklijke Schenking

    **

    *

    Het koninklijke gezin

    foto: ©Reporters / DPA

    *

    De vraag rees. De vraag rees in de gedachtegangen van uw spelbreker. Waarom is juffrouw Elisabeth van Saksen-Coburg plots een prominent gebruiksvoorwerp van het hof?

    **

    *

    Het gebruik van het oudste kind des konings, Betje voor de vrienden, neemt zulke proporties aan dat het naar moreel misbruik ruikt. Tot het schandaal rond de Koninklijk Stichting losbarstte. Toen wist iedereen het antwoord op de vraag. De hofkringen voelden aan hun onfris water wat er aan stond te komen. En ziedaar, de achttiende verjaardag van de jongedame loerde om de Lakense poort. Waarom dat facet van de menselijke evolutietheorie dan niet als oorzaak gebruikt om de tegenaanval in te zetten.

     

    Een blinkende jongedame haalt altijd artikels als tennisvelden zo groot

     

    Oogst applaus bij de burgers met een verstandelijke handicap tot de handen er rood, zwart en geel van zien. Wat vooral opviel bij haar publieke optredens was, dat de spreektaal van de juffrouw vertaald Frans is. Dat ze zeer goed voorgekauwde teksten uit het hoofd kan leren en zich iets minder houterig beweegt dan haar vader. Maar elegant is ze lang niet. Ze is en blijft een boerendochter. Van nobel bloed, dat wel, maar dat vormt niet iemands attitude.

     

    Ongetwijfeld is de familie Coburg een modelgezin. Met wat je gratis toegeworpen krijgt is het niet moeilijk je kinderen graag te zien en te verwennen. Hulp in hoe en wat een gezinsleven is, kreeg de vader van Betje niet van zijn ouders. Albert en Paola hadden geen oudergevoel. Wat mij is aangedaan wil ik mijn kinderen besparen, moet Filip gedacht hebben. De enige gedachte die hij ooit zelf bedacht heeft. Wat hij denkt kan je raden, want de man heeft geen eigenheid. Met één oogopslag heb je het door, als hij buiten de poort komt: dit is een familievader die denkt dat één plus één drie is.

    Haar lichaamstaal is afkomstig uit een sociaal kookboek en geplakt op haar huid

     

    Het familiegevoel dat het koninklijk gezin heeft – voor het eerst in de Belgische geschiedenis – is te danken aan madame Mathilde. Dat verdient applaus, ware het niet dat haar opleiding als logopediste doorslaggevend was om zowel Filip als de bevolking te behagen. Haar lichaamstaal is afkomstig uit een sociaal kookboek en geplakt op haar huid, want diep zit die niet. Na het strelen van een arm kinderhoofdje en de schijn van het aandachtig luisteren naar de lasten van doven en blinden, keert ze terug naar haar kasteel, ploft op een rustbank en laat een zucht die te horen is tot in Tokio. Ik heb hem al een paar maal gehoord, toen hij dankzij een gunstige wind mijn hut passeerde.

    Banner flieger

    In XXL Luxe wordt Betje voorbereid op de taak die haar te wachten staat. Een voordeel wat geen Belg heeft. Die moeten solliciteren voor een baan. Dat blijft Betje bespaard. Dan is het niet moeilijk om te zeggen dat het land op haar kan rekenen. Aan wat de Koninklijke Schenking heeft en haar ter beschikking stelt, is het makkelijk het resultaat van haar rekenkunde te vinden. Je moet er geen algebra voor gestudeerd hebben. Er wacht haar nog veel meer lekkers. Zo moet ze niet kamperen om een plaats op te tribune te krijgen voor de uittocht van ’t Ros Beiaard, in de file staan, of wachten op Godot.

    Voor de duidelijkheid, Godot is wat een mens ergert in het leven. En wachten is de meest voorkomende ergernis. Gevolgd door het ontkennen van het godsbestaan. Heel wat mensen, waaronder een pak ongelovigen, vinden dat erger dan de holocaustontkenning. Wat ben ik toch een literaire knutselaar! Geen artikel of ik dwaal af. Maar ik troost me bij een van de vele prachtige gedachten van Benno Barnard. Hij staat in zijn versgebakken boek Zingen en kreperen, en luidt, ‘afdwalen is de enige manier om ter zake te komen.’

     

    De schijn van het zijn heeft Betje al onder de schone knie. Te doen alsof men begaan is met het klimaat en het erfgoed. Wat valt er anders te besluiten door het wanbeleid van de Koninklijke Schenking. Dat de schuld doorgeschoven wordt naar de Koninklijke Schenking, naar de bestuursleden Paul Buysse en zijn bendeleden, is om de vorst uit de wind te zetten. In werkelijkheid weet Filip precies hoe de vork aan de steel zit en de steel in de vork. En met hem dochter Betje. Kunnen ze applaudisseren voor activisten si en la, terwijl ze zonder verpinken de boel laten verkommeren. Gewetenloos de kosten van het onderhoud doorschuiven naar wie er niet mag van genieten.

     

    Betje, om ter zake te komen, heeft dringend een ‘ami’ nodig. Voor bed en bad en bord. Een intimus op straat gevonden. Die haar, desnoods met pruik en zonnebril op – om de Bernadette Soubirous van zich af te houden, niet alleen recepties en paleizen toont, maar ook voedselbanken en banlieues, waarvan geen hoekje schoongemaakt is, zoals gebruikelijk bij hoog bezoek. Oorden waar het leven is wat het werkelijk is: leven als Job, op een mestvaalt.

     

    Of ze na een trektocht met een straatartiest haar visie over haar leven en het welzijn van de burger zal wijzigen, valt te betwijfelen. Het profitariaat is een erfzonde. Van die geur en smaak raakt een mens slechts verlost als hij in een rijtjeshuis gaat wonen en afstand neemt van zijn omgeving. Zoals Ludwig Wittgenstein deed om zijn pacifisme massa en macht te geven. Betje zie ik dat niet meteen doen. Je moet er een eigen mathematica voor hebben; niet een gespreid bedje.

    Guido Lauwaert

     

     

    *

    Het tegen alle logica in, in stand houden van een (onbetaalbare) en boven zijn stand levend verarmd buitenlands adellijk geslacht heeft de modale Vlaming uitsluitend aan der Tsjeven- geldzucht te danken. Zij en zij alleen hebben, met vooral het eigen belang als leidraad, in hoofdzaak sedert WO II deze Staat eigenmachtig bestuurd. Dit is notabene meer dan 70 jaar… Dat die luyden zich vooral niet verrast tonen, en daar nu eindelijk voor afgestraft te worden. Door straks misschien onder de kiesdrempel te moeten zakken…

    Nieuwe Landelijke Voorzitters verkiezen met hoop en al 3% stemmen op overschot, is een veeg teken aan de wand. Oef, op het nippertje ’n jonge gekleurde vers aangespoelde niet aan de Macht.

    Wie zei daar ooit weer dat de Tsjeven de Immigranten Partij geworden was. De I.P. Een ‘Partij’ die dan al snel als R.I.P. zal kunnen betreurd worden.

    Ook, die koningskwestie is nog maar het begin van de aanklacht die hopelijk binnenkort voor het Hooggerechtshof komt.

    Daar is ook de waarlijk criminele volksverlakkerij van het misdadig duo Kris Peeters (nu lid geworden van de Opperste Sovjet in Bruxcèlles en de Pakbonden altegaar één pot nat, in verband met de opkomst van de zogenaamde wereld omvattende E-Commerce. De Dames en Heren waren tégen overuren, tégen ‘nachtwerk’ en dus tégen de onstuitbare vooruitgang. Snapten ze het dan niet? Waren ze er te dom voor? Zagen zij ‘de Tekenen des
    Tijds’ niet?

    Of wilden ze integendeel, net als zoveel jaren terug, na de elektrificatie van de NMBS en het verdwijnen van de stoom- locomotieven, op alle lijnen nog ‘stokers’ blijven op de loonlijsten zien staan. ‘Verworven Rechten’, ziet U…

    **

    *

    Nu roepen ‘de Media’ moord en brand over 8 Miljard

    (€ 8.000.000.000)

    Verloren omzet door buitenlandse concurrentie die ons te rap af was, over 1030 gesloten handelszaken, over 45.000 verloren gegaan werkplaatsen ‘op de arbeidsvloer’…. Om nog maar te zwijgen over omvolkte steden en ‘ontvolkte‘ winkelstraten. Gevolgd door ‘ghetto’s vol ’Nieuwkomers’…. Meestal gevolgd door dringende investeringen die de Tand des Tijds moeten trotseren en dus uitermate kostelijk zijn, zoals verkeersvrije steden en wegen met daarop ‘Fietsers mogen Alles’.

    **

    *

    En dan, aansluitend bij het désastreuze beleid inzake de allernieuwste E-Commerce, de ‘verplichte nachtrust’ die moet voorbehouden blijven voor het uitgangsleven, de vele winkelsluitingen, het verlies aan omzet en aan tewerkstelling, is er in onze streek het geval. ‘CARREFOUR’, met in hoofdzaak Franse producten. Nogal wiedes, want al die supermarchés zijn al-dan-niet op zelfstandige basis, gewoon succursales van de Franse moederfirma.

    De huidige aanslepende stakingsgolf in La douce France heeft als logisch gevolg, de vele bevoorradings-problemen en dus de leeg lopende rekken.

    Hallo, geacht clientèle van dat soort vreemde ‘Warenhuizen’: is het de moment niet om eieren voor Uw geld te kiezen. Koop dus alleen dààr waar de aangeboren manie van de Francofone stakingsdrift U niet langer parten kan spelen. Koop bij voorkeur de eigen producten. Die zijn trouwens veel lekkerder en minstens gegarandeerd volgens ‘de normen’ gekweekt of geproduceerd.

    En zie: welke antigeur komt daar opnieuw om het hoekje kijken? Wie geeft er op zondag toelating om trouwens met veel succes, open te zijn aan tal van Carrefours-markets? Toch weer niet dat stuk onbenul van een Kris Peeters…

    *

    Si Si, mon cher ami. Het zijn meestal de eigen geliefden die iemand aan de galg helpen. Denk daaraan als U binnenkort brandt in de hel van de Vlaamse Verdoemenis.

    **

    *

    Zaterdag 7 December 2019

     

    07-12-2019, 16:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5323

     Mooi religie-neutraal toch vanwege de Geert…

    *

    Het ziet er naar uit dat de haring van Popo Magnikske niet zal braden. Nogal logisch. In het Walenpaleis zit er toch geen vis uit de Noordzee! Die moet eerst door de Vlamingen gevangen en op het droge gebracht worden. Om eventueel na het pan-klaar maken ervan, naar daar te worden door gesubsidieerd. En trouwens, zelfs om het even wat hen in de schoot geworpen wordt, gaan hun ‘Bonden’ daartegen in grève. Trop fatigeant, n’est-ce pas? En outre: daar onder de taal- en armoegrens is men niet gemaakt om handarbeid te presteren, maar om dat door anderen te laten doen.

    Wâ zee Mitterand weer over slechte ingesteldheden zoals vreemdgaan? “Et Alors?”? Waarmee ik zekerlijk niet het vreemdgaan van Magnikske wil suggereren, maar de ingeboren afkeer van de meeste Francofonen om hun handen of hun verstand moe te maken.

    **

    *

    De huidige EUSSR-Führer & Bundeskanzler Merkel voor de eerste keer in Ausschwutz (Polen)

    *

    Méér dan (geschat) 1,1 miljoen Nazi Natie-slachtoffers worden ‘herdacht’.

    Nu vraag ik m’n eigen af, of dat ‘herdenken’ verband houdt met het oolrogsverleden, of als deze ‘herdenking’ dient als geheugensteuntje en/of bedekte waarschuwing voor zij die het moeten horen. Waarbij mijn slecht karakter mij doet denken aan de ‘populiesten’ die heden ten dage de hegemonie van het De Nieuwe Wereld Orde zouden bedreigen.

    Jan ’t is memorabel en ’t herdenken echt waard.

     

    Die Deutschen hebben blijkbaar de kwalijke gewoonte om, buiten hun eigen grondgebied, de buurlanden te misbruiken voor duistere zaken. Voor het moorden had de vorige Führer (die we allen bij naam goed kennen), o.a. de Polen nodig. Dat waren uiteindelijk toch maar ‘Untermenschen’.

    Nu koos de nieuwe Natie Staat EUSSR voorzichtigheidshalve niet Berlijn als Hauptstadt van Het Reich, maar het hen goedgezinde naburige Broeksèl. Ge weet maar nooit. Met platgooien en zo, als het op zekere dag begint te stinken….

    **


    Wie schreef daar ooit weer gedichten over, over ‘de dagen die trager waren’. Dat waren ‘de dagen in het huis zijns vaders’, ‘die te sterven lei, met wat late zon op zijnen baard’. Voor ondergetekende zijn de dagen, doe nochtans allemaal nog altijd lijk vroeger vóór de €, 24 uren tellen, veel te kort. Is trouwens (nà mijn collegejaren!) al m’n hele leven zó geweest. Om de haverklap weer ‘avond en rustensrecht’, terwijl, van horen zeggen, de morgenstond altijd goud in de mond bleek te moeten hebben. Een gezegde die pertinent in tegenspraak is met de laagte van mijn zelfstandigen-pensioen.

    Maar we mogen niet klagen. Tenslotte is er, in geval van uiterste nood, nog altijd de Commissie Onderbare Openstand….

    Kijk maar, U krijgt als week-overzicht pas morgen geserveerd, het nieuws van vorige week op de volgende vrijdag, het einde van de volgende week … Tja, da’s oud zijn, hé….

    Oud zijn, ja. Tot daar aan toe. Was het maar dàt. Ook kreupel, half doof en quasi helemaal blind. Hartlijder, diabeet en 6 cm ingekort bij in mijn jeugdjaren. Gevolg: zere rug. Door alle ‘discus intervertebralis’ door ouderdom verdwenen tussenvoegsels. Maar anders: kerngezond. Één en al vitaliteit. Vooral ’s middags aan tafel..

    Moedertje Rusland en vadertje Poetin

    **

    *

    https://doorbraak.be/moedertje-rusland-en-vadertje-poetin/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    President Poetin in Sint Petersburg tijdens de Kerstviering van 2018. Trekt hij zich na actieve dienst terug in het klooster?

    foto: ©Reporters / Abaca

    *

    Vorig jaar net voor de Russische presidentsverkiezingen ontmoette ik in de Universiteit van Sint-Petersburg een aantal collega’s. We praatten natuurlijk over de toekomstige winnaar van de verkiezingen, Vladimir Vladimirovitsj Poetin.

    Het zou zijn vierde presidentieel & mandaat worden.

     

    Sint-Petersburgse connectie

    Ik wist dat hij geboren en getogen was in Sint-Petersburg, waar hij rechten had gestudeerd en tot de KGB toetrad. Als medewerker van zijn vroegere professor Anatoli Sobchak, de eerste gekozen burgemeester, nam Poetin er zijn eerste politiek mandaat waar. Hij is en blijft in de eerste plaats een Sint-Petersburgs patriot en rekruteert er bij voorkeur zijn medewerkers. Dmitri Medvedev is daar een voorbeeld van: zijn eerste minister en gedurende vier jaar (2008-2012) zijn plaatsvervanger als president. Ook zijn trouwste vrienden, zoals de Rotenbergs, zijn Sint-Petersburgers.

     

    Poetin had slechts node en onder sterke druk toegestemd opnieuw kandidaat te zijn

     

    Wat mijn Russische collega’s vertelden verbaasde me: Poetin had slechts node en onder sterke druk toegestemd opnieuw kandidaat te zijn. Hij was de verantwoordelijkheid en het jachtig leven moe en wou zich liever in een orthodoxe abdij terugtrekken om er – ten minste tijdelijk – een spiritueel leven te leiden.

    Wij in het Westen dachten dat Poetin een onverbiddelijke machtswellusteling was die zich tot zijn laatste snik aan de macht zou vastklampen. Zijn flirten met de orthodoxe kerk zagen we als een vorm van politiek theater. Het was bekend dat zijn vader een overtuigd communist was maar dat zijn moeder, een gelovige vrouw, de jonge Poetin stiekem had laten dopen. Maar om lid van de KGB te worden, moest hij partijlid zijn en ook atheïst.

     

    Mijn gesprekspartners geloofden echt dat Poetin een gelovige was en dat zijn verzuchtingen over zijn toekomst — toevertrouwd aan een aantal intimi — eerlijk waren. Ik heb er nog altijd het raden naar of dit verhaal klopt, maar ik heb sterk de indruk dat Poetin zijn huidig presidentschap met minder enthousiasme en ook minder gezag uitoefent dan voorheen.

    De machtigen

    Cui bono? Wie had en heeft er belang bij dat Poetin president blijft? Wie zijn dus de machtigen die samen met Poetin, als symbool en machtsfiguur, de Russische Federatie besturen en exploiteren? Of houden deze machtigen hem misschien gegijzeld?

    Vriend en vijand zijn er van overtuigd dat de siloviki, de geheime diensten en bij uitbreiding ook het leger en het gerechtelijk apparaat, veel invloed hebben op de president.

     

    Naast het behartigen van hun corporatieve belangen zijn ze er op uit om zich via machtsoverschrijding en corruptie te verrijken. Daarnaast bestaat er zoals in de Verenigde Staten ook een machtig militair-industrieel complex dat natuurlijk streeft naar uitbreiding. De Russische wapenindustrie is zeer performant en een bron van inkomsten door uitvoer. Ook de machtige leiders van de grote olie-, gas- en andere staatsbedrijven hebben Poetin nodig om hun posities en fortuinen te behouden, naast natuurlijk de klassieke oligarchen die hun macht en bezittingen danken aan corruptie en misdadige activiteiten.

     

    Hij is dus nog steeds de leider van ‘de geleide democratie’

     

    Over deze groepen presideert Poetin en hij probeert aan hun wensen te voldoen. Omdat hij nog over de siloviki kan beschikken, kan hij naar willekeur eender wie beschuldigen, tot een ongezellig strafkamp laten veroordelen en bezittingen aanslaan. Hij is dus nog steeds de leider van ‘de geleide democratie’.

     

    Het einde van Poetin

    Maar toch is niet alles als voorheen. Hoe eigenaardig dit ook voor ons klinkt, wankelt zijn positie omwille van het feit dat de grondwet bepaalt dat hij in 2024 moet aftreden en zich na twee termijnen van 6 jaar niet meer kandidaat kan stellen. Zonder Poetin en het Poetinisme vrezen velen voor hun machtsposities en hun fortuinen. Er wordt druk gespeculeerd of hij na die tweede termijn nog een machtspositie zal willen uitoefenen, en zo ja, hoe men dit zou moeten ‘regelen’: de grondwet aanpassen of opnieuw een truc bovenhalen zoals destijds met het interim-presidentschap van Medvedev waarbij hij zelf als eerste minister aan het hoofd van de staat kon blijven.

     

    Sommigen denken aan een ander scenario en bereiden zich voor om zelf aan de macht te komen. Ze trachten gunstig in de kijker te lopen, zoeken bondgenoten en spreken kwaad over mogelijke concurrenten. De voorzitter van de doema, Vyacheslav Volodin, bereidt zich duidelijk voor hoewel de race nog meer dan 4 jaar duurt. Een geduchte tegenstander is de minister van economische ontwikkeling Maxim Oreskin die nu reeds een bijna openlijke kandidaat is. Maar er zijn er nog veel meer.*

     

    iedereen is ontevreden over het fors verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd

     

    De partner van Poetin in zijn spelletje ‘presidentje’ wisselen, eerste minister Dmitri Medvedev, is natuurlijk een voor de hand liggende gegadigde, maar hij is momenteel weinig populair. Sinds 5 opeenvolgende jaren daalt de levensstandaard. Bijna iedereen is ontevreden over het fors verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd. Medvedev en zijn regering en in mindere mate Poetin worden daar verantwoordelijk voor gesteld.

     

    Medvedev wordt bovendien geplaagd door de eeuwige opposant en bestrijder van corruptie Alexei Navalny. Die heeft op YouTube enkele van Medvedev’s paleisachtige woonsten getoond en daarmee bewezen dat ook de eerste minister tot de corrupte klasse behoort. Meer dan 30 miljoen personen hebben de bijna 50 minuten durende film bekeken.*°

     

    Medvedev revisited

    Verwacht wordt dat Poetin Medvedev na lang aarzelen misschien zal durven vervangen. Beiden kennen elkaar door en door en hebben geen geheimen voor elkaar. Bovendien heeft Medvedev een zekere machtspositie als leider van de regeringspartij Verenigd Vaderland. Mocht die partij verlies lijden bij de Doemaverkiezingen van 2021 zou Medvedev kunnen vervangen worden. Zo’n verlies is zeer waarschijnlijk.

     

    Poetin kan dan als partijleider zijn plaats innemen of een gunsteling aanstellen. Deze zou dan meteen eerste minister worden en dan vrijwel zeker Poetin opvolgen. Hij was zelf ook eerste minister van president Boris Jeltsin. Toen Jeltsin op 31 december 1999 onverwacht aftrad slaagde Poetin erin hem gedurende drie maanden als waarnemend president te vervangen, geheel conform de grondwet. Vanuit die bevoordeelde positie kon hij daarna gemakkelijk tot president verkozen worden.

     

    Geen genade voor zwakke tsaren

    Poetin aarzelt en durft niet meer beslissen. Daarom ook heerst er in zijn regering onenigheid over talrijke kwesties. Publicist Andrej Sinitsyn illustreerde dit in een artikel met de veelzeggende titel ‘Luistert nog iemand naar de president?’ Veel aanbevelingen die hij in de kabinetsraad doet, worden niet opgevolgd. Illustratief is dat hij in niet mis te verstane bewoordingen verbood Jehova’s Getuigen te vervolgen. Het gebeurt toch!*** In een lange tirade verweet hij zijn ministers dat vele honderden miljoenen bestemd voor de bouw van een reusachtige cosmodrome voor raketten en een nieuwe stad voor 35.000 inwoners in het oosten in de handen van verantwoordelijken waren blijven plakken. Enkelen werden veroordeeld maar de toestand raakt niet gesaneerd. ****

     

    Zijn kabinet is een krabbenmand en is zeer verdeeld over oplossingen voor de toch weinig benijdenswaardige economische toestand. Er zou 4% groei moeten zijn om het verlies aan welvaart te compenseren, maar de voorspellingen komen maximaal uit op 1%. Ook over de kwestie Oekraïne en de Krim is men het verre van eens. Poetin zit er bij en kijkt er naar. Met het voorbeeld van Gorbatsjov voor ogen zou hij moeten beseffen dat de Russen geen genade kennen voor zwakke tsaren!

    Yvan Vanden Berghe


    Kijk, Moskou is al lang geen ver van mijn bed show meer. Integendeel, de Poet, samen met Den Donald in Amerika, waren samen de beste waarborg voor een soort van eeuwigdurende vrede. Maar aan alles komt een eind: zelfs aan de kat haar staart en die is zó lang.

    Maar laten we zeggen, dat de mening van die ene man, de schrijver van bovenstaand artikel toch niet de gehele waarheid van de hele wereld bezit.

    **

    *

    Hoe dikwijls horen we het Ben Crabbé iedere avond niet zeggen, als aanmoediging bedoeld: ‘Laat ‘m toch doen’ * ‘Laat ‘m toch doen’… Wat in ’n domme ‘quiz’ normaal is, is toch nog veel normaler in de wereldpolitiek!!!!

    Wat men daarenboven in het Westen vooral niet wil zien, is de Macht van de sterker dan ooit zijnde Russisch-Orthodoxe Katholieke Kerk. Alleen al hun kledij is overduidelijk. Het zijn in het straatbeeld goed herkenbare ‘Popen’ en geen ‘Clergymen’ die beschaamd zijn zelfs over een kruisje op hun revers. Laat staan voor het dragen van een ‘Romeinse col’….

    Voor Moedertje Rusland is het heel normaal dat… het oog ook wat wil.

    **

    Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is er de STERKSTE van het land

     

    **

    *

    Tot slot nog iets over wat mij als beschaafd en welopgevoed Christenmens zwaar op de maag blijft liggen: de 3-dubbele opeenvolgende VTM reportages over het reilen en zeilen in de Koerdische uitroeiïngskampen waar vele duizenden krijgsgevangen IS-moordernaars van onschuldige burgers, met hun – meerdere? - vrouwen + hun kinderen, al meerdere maanden opgesloten zitten.

    Waarom duwt men deze gruwelen door onze snot, wij die daar helemaal niets mee te maken hebben. Is ’n puur islamitisch probleem. Zo van ‘Wat zegt de Koran hierover’?

    Want dat zijn allemaal ‘Kalifaatiesten’ en geen Belgen, Fransen of Afrikaanders meer. Hun zogezegd kalifaat is om zeep. So what?

     

    Het Dritte Reich van de Nationaal socialisten, dat was toen eveneens om zeep. En hoe!

    Vraag. Hoe hebben de Overwinnaars van toen dan gereageerd op de vele honderdduizenden SSërs en/of gehersenspoelde Wehrmacht-soldaten die gans Europa te vuur en te zwaard hebben willen ‘overnemen’?

    Holla, Paus van Rome, is U nog daar? En U, alle Democrats ter wereld? Wo bist du blieben?

    Nooit gehoord van (humane) heropvoedings-kampen?

    Nooit ergens een groot onbewoond eilandje gevonden?

     

    Los uit de mouw van mijn vrouw (!) dan deze persoonlijke mening over een doenbare oplossing.

    Haal ze terug. Ontneem hen alle eventueel bestaande nationaliteiten om hen tot ‘Kalifaatiesten’ te bombarderen, de door hen gewenste nieuwe nationaliteit.

     

    Geef de mannen jarenlange maar wel voor de Maatschappij winstgevende dwangarbeid. Ietske minder zwaar voor de vrouwen, die hun kinderen, lijk de gewone penitentiaire moeders van bij ons, slechts tot ze een paar jaar oud zijn bij zich kunnen houden. Plaats die kinderen dan bij zorgvuldig uitgekiende en veilige opvang-ouders tot hun 18de jaar. Liefst nog bij de Maseurkes, moesten die nog ergens als bij toeval voorhanden zijn…

    Één grote voorwaarde voor de drie categoriën, mannen, vrouwen en volwassen kinderen. Alle extremistische vodden achterwege laten en op het voorhoofd de letters IS of Allah gebrandmerkt krijgen.

    **

    *

    Dergelijk brandmerk des duivels is erger dan de Jodenster en hu nummer? Et alors?

    Hun misdaden waren en zijn ten minste écht en ze stoppen nooit.

    *

    Vrijdag 6 December 2019




    06-12-2019, 16:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5320

    De zilvermeeuw..

    Is verdorie nog blauwer dan de blauwvoet….

    *

    En nu we dan toch aan de stoef-tafel aanzitten

    **

    Ief Vanhonacker is de kersverse WERELDKAMPIOEN

    MAÎTRE D’HOTEL.

    *

    Leraar aan de Hotelschool Ter Duinen (Koksyde ****) maar geboren in Moorsele (42 jaar oud).

    Deze ‘ZAAL-MEESTER’ is zekerlijk niet aan zijn proefstuk toe. Als culinair hoogstandje, behaalde hij deze mondiale titel in Auxerre (ergens in ’t Fransche), waar het daar zeker niet op handgeklap zal onthaald geweest zijn. Nen ‘sale Flambosshe’ die beter zou zijn dan la Très Grande Cuisine Française!

    Dakanie. C’est une très grande honte à leur konte….

    Of komt per hasard daar soms iets om het hoekje kijken van de vroegere wereldvermaarde Vlaams-Bourgondische grootheid?

    Mon Dieu! Où on va vers, avec ces sales Flaming(i)ants!

    Enne, o ja, daarover toevallig iets meer vernomen in de ‘Vlaamse Media’, onder leiding van ene Leysen Jr van DS, zoon van vader André Leysen, de voormalige Hitlerjunge? Wij hoorden het hier zeer uitgebreid op WTV.

    Elk zegge ’t voort! De Vlaamse keuken is wereldklasse!

    *

    (*****) Om ’n beetje de etymoloog uit te hangen: een ‘yde’ of ‘ide’ in ’t West-Vlaams is synoniem van ‘ijlte’, laagte, inham. Ons Ma namelijk was ’n Eernegemse. Speciaal taaltje, dat Ostènds van ’t Vis-traptsje…

    De ijlte van de koks…. Koksyde. Ge moet er maar aan denken!

    Si non è vero è ben trovato…

    **

    *

    Hieronder krijgt U verder in dezelfde stijl nen beroemde Fransoos-Filosoof & Landjonker opgediend (de Benoist is de naam) met op een of andere manier, roots in Vlaanderen…Of in Bourgondië…

    *

    Kijk,, als men niet stoeft met z’n eigen zichzelf, dan doet niemand anders dat ook niet.

    *


     

    30 jaar VAL VAN DE MUUR

    **

    *

    Alain de Benoist over de val van de Berlijnse muur en de gevolgen ervan

    **

    *

    Het komt niet vaak voor, maar sommige evenementen hebben een dermate impact dat je nooit zal vergeten waar je je bevond en wat je aan het doen was, toen je er de eerste keer van hoorde. Dat is ongetwijfeld het geval voor de val van de Berlijnse Muur. Het is dan ook niet te verwonderen dat de dertigste verjaardag van deze gebeurtenis (de muur werd begonnen op 9 november 1989) niet onopgemerkt voorbij ging. Zeker omdat ze voor een plotse en diepgaande verandering van de politieke verhoudingen in Europa en mutatis mutandis van deze van gans de wereld heeft gezorgd.

    De bedenkingen die de Franse politieke filosoof Alain de Benoist hieromtrent formuleerde tijdens een interview dat verscheen op de blog van zijn vriendenkring (Les Amis d’Alain de Benoist) vond onze redactie dan ook interessant genoeg om ze voor u te vertalen en hier in extenso te brengen.

    Vraag: U hebt vaak geschreven dat de Berlijnse muur nog niet in de hoofden van iedereen gevallen is. Bent u nog steeds die mening toegedaan?

     

    Alain de Benoist: Dit was vooral bedoeld voor al wie nog steeds niet begrepen had dat de val van het Sovjetsysteem in 1989 tegelijkertijd het einde van een bepaalde wereld betekende (die van na WO II en van de twintigste eeuw) en ook van de grote cyclus van de moderniteit waardoor de mondialisering als het ware werd uitgelokt.

     

    Vandaag gaat mijn kritiek echter vooral naar diegenen die niet beseffen dat het IJzeren Gordijn door een culturele grens vervangen is.

    Ondanks de hereniging bestaan er in Duitsland nog twee verschillende naties: een Rijnlands-Beierse en een Pruisische. In vele opzichten vertoont het vroegere Oost-Duitsland meer verwantschap met zijn buren uit het Oosten dan met wat men gewoonlijk en ten onrechte “de vrije wereld” noemde.

    De eenmaking van Duitsland die met die van Europa gepaard ging, betreur ik uiteraard niet. Maar wel de wijze waarop een en ander is gebeurd. De hereniging had de aanleiding kunnen zijn van een vorm van ‘zichzelf overtreffen’ dat er zou voor gezorgd hebben dat het beste van beide systemen werd behouden en het slechtste verworpen werd. In de plaats daarvan zagen we een doodgewone annexatie van de vroegere DDR door de Bondsrepubliek tot stand komen. Deze laatste heeft van de omstandigheden gebruik gemaakt om via de ‘Treuhand’ het voormalige Oost-Duitsland letterlijk op te kopen en het een liberale schoktherapie te laten ondergaan: een regime van kapitalistische uitbuiting waarvoor het nog steeds de prijs betaalt. De hereniging ligt nu dertig jaar achter ons maar de mensen uit Thüringen en Brandenburg voelen zich nog steeds tweederangsburgers

     

    Vraag: Er is in dertig jaar toch veel gebeurd…?

     

    Alain de Benoist: Uiteraard, maar toch kan het algemeen gevoelen met slechts één woord worden weergegeven: ontgoocheling. Toen het Sovjetsysteem in mekaar zakte, ontstond er bij de Oost-Europeanen een immense hoop. Ze waren overtuigd dat ze in een Eldorado van weelde en comfort zouden terecht komen. Daarna ontdekten ze de vervreemdingsmechanismen van het post-modernisme. Het stijgen van de opbrengst van het kapitaal maar niet die van de arbeid, de strijd van iedereen tegen iedereen, kortom een wereld die veel harder was dan ze hadden gedacht. Ze ontdekten ook de immigratie en het multiculturalisme die voor hen weerzinwekkend overkwamen. Hieruit ontstond een zekere ‘ostalgie’. Gisteren was alles grauw en heerste er armoede. Vandaag zien ze dikke winsten naar de rijken der aarde vloeien en tegelijkertijd de armen in de miserie wegzakken met een algemene onzekerheid daar bovenop. Gisteren leefden ze onder een regime dat de vrijheid sterk aan banden legde, vandaag in een systeem dat zelfs een privatisering van de censuur heeft ingevoerd en alles in het werk stelt om het officiële gedachtegoed op te dringen. Die in alle opzichten zo verwerpelijke Muur bood tenminste bescherming tegen de logica van de markt, de deregularisering van de prijzen, de willekeurige privatiseringen en de sociale atomisering.

    Aan de overkant zag men zich geconfronteerd met een symmetrische ontgoocheling in de andere richting. Francis Fukuyama had na wat te oppervlakkige lectuur van Hegel menen het einde van de geschiedenis te mogen voorspellen en de triomf op planetair vlak van het liberaal kapitalistisch model: de verdwijning van de natie-staten, en in de plaats daarvan een soort wereld-supermarkt. De geschiedenis is echter terug aanwezig en tegelijkertijd ook de geopolitiek en de machtsverhoudingen. Het resultaat is een botsing van de beschavingen, klimaat dreigingen, een sluipende financiële crisis op wereldniveau, oorlogen die omwille van zogenaamde ‘humanitaire’ redenen worden gevoerd, terrorisme en angst voor wat de toekomst zal brengen.

     

    Het Westen was er absoluut zeker van dat het enthousiasme dat de inwoners van voormalige Oost-Europese landen voor hun ‘bevrijding’ hadden betoond er zou voor zorgen dat ze zich als brave leerlingen van de liberale democratie zouden gedragen. Vandaag stelt men echter vast dat de verschillende landen uit Centraal-Europa helemaal niet op ons willen lijken, wel integendeel. Vandaar de keuze van Viktor Orban

    voor een ”liberale democratie“ en zijn felle kritiek op de dogma’s van de “Westerse ideologie”. Vandaar de triomfantelijke herverkiezing van

    **

    Jaroslaw Kaczynski

    in Polen. Vandaar het dubbele electoraal succes van de ‘populisten’ van de AfD (waar veel over gesproken wordt) en van Die Linkse (waar te weinig wordt over gezegd) in de Länder van de voormalige DDR.

     

    Vraag: Is uw conclusie dat Europa opnieuw in twee gedeeld is?

     

    Alain de Benoist: Ja, en ik vind dit helemaal niet jammer. Maar laat ons eerst en vooral vaststellen dat de Europese Unie haar naam geen eer aan doet. Ze verenigt het continent immers helemaal niet. Integendeel, ze zorgt voor een dubbele verdeling ervan. Enerzijds een noord-zuid splitsing ten gevolge van de invoering van een eenheidsmunt die op de Mark geïnspireerd was en fatale resultaten oogstte in het Middellandse Zeegebied (van Griekenland tot Portugal). Anderzijds een oost-west tweespalt die veroorzaakt wordt door de migratiestroom die in het westen steeds grotere proporties aanneemt en waar ze in het oosten niets van willen weten.

     

    Hoog tijd om te beseffen dat de politieke cultuur en de geschiedenis van Oost-Europa totaal verschillend zijn van die van West-Europa. Het gaat daar om landen die meer belang hechten aan het volk en aan de natie dan aan de staat. Ze zijn immers niet uit de staat ontstaan. In het westen daarentegen is de staat de natie voorafgegaan en heeft zo uiteindelijk het volk gegenereerd. De Oost-Europese landen voelen zich ook niet aangesproken door de ideologie van de Verlichting. Ze stellen vast dat het liberalisme het product is van een geschiedenis die niet de hunne is en dat de staat niet de beste waarborg biedt voor het vrijwaren van de volkse soevereiniteit en voor het overleven van de naties. Onder de Sovjetoverheersing kwam hun identiteit zwaar in het gedrang. Ze willen die niet vernietigd zien door de Westerse decadentie en door de liberale eisen van “vrij verkeer van mensen, goederen en kapitaal”. Er bestaat bijgevolg geen enkele reden om te betreuren dat ze zich willen organiseren om Europa in een andere vorm te gieten. Laat ons dit als een teken van hoop beschouwen.

    *

    Vertaling: Francis Van den Eynde

    Alain de Benoist

    *


    Heb ik dat allemaal wel even goed begrepen als het werd uitgelegd? Ben namelijk al vele jaren in den Echt verbonden met ’n ex-schooljuffrouw van niveau, en daar is het altijd van ‘en nu gaan we dat samen nog eens traag en duidelijk overdoen’. Goed articuleren, wil je?.

    À mon avis… beschrijft dit interview méér dan waarheidsgetrouw de rauwe werkelijkheid waaronder we gebukt gaan. Wel zien we met ons allen de suggesties tegemoet hoe we hieruit met z’n allen kunnen vrijkomen.

    *

    NU op een correcte wijze de correcte diagnose is gesteld, ligt de correcte ingreep voor het grijpen.

     

    (Op Radio Klara hoorde ik net de Australische remedie inzake ‘asiel’ en ‘migratie’ uitleggen. En afkeuren. Dat spreekt vanzelf. Ze kunnen ook daar niets anders!

    Tot het kleinste kind wordt opgeraapt op de stranden, maar alles en iedereen gaat naar (onmenselijke) opvangkampen waar er om beurt gerepatrieerd wordt. Indien gewenst)…

    *

    Ziehier de aller individueelste expressie van de aller individueelste emotionele overtuiging. Er komt dringend, zo niet subito presto, een (verplicht) referendum in gans Europa,

    (om truckage te voorkomen, liefst NIET anoniem. En met de centrale tel-computer ergens op een onbewoond maar streng bewaakt eiland. (Ge weet mar nooit!) Na sluitingstijd één (beveiligde) kopie naar ieder afzonderlijk land. O, in het stemlokaal heeft iedereen op zijn stembiljet een volgnummer gekregen om op die manier per land op de verzamelstaat de exacte weergave van de uitgebrachte stem te kunnen controleren. Zij die moeten bleek worden daarbij, gelieven nu daaraan te beginnen. De stemming is dus algemeen voor iedereen tussen 0 en 150 jaar, verplicht en blijft op die manier volstrekt geheim, onder de waarborg van een zo goed als wiskundige zekerheid.

    *

    Het kiesprogramma? Dat moet kort en bondig zijn. Ja of neen over alle punten. Een tussenweg is er niet. Anders herbegint het Slinx, Schots en Scheef gejank opnieuw.

    *

    Welke onderwerpen?

    Ondergetekende houdt zich in alle nederigheid maar met bekwame spoed beschikbaar om deze te helpen opstellen. Wie nog? Komaan, nie neuten, hé.

    *

    Heeft U al eens nagedacht hoe eenvoudig alles, ja werkelijk alles, kan zijn?

    Tel dan de woorden op van De Tien Geboden Gods, die van de Amerikaanse Grondwet, de Grondwet in ieder afzonderlijke Staat en maak de vergelijking.

    Bedenk dan ‘de jaren dienst’ van elk en U zult vaststellen dat iets zeer eenvoudig niet alleen zeer duurzaam is, maar meteen ook niet vatbaar voor.. malversaties.

    **

    *

    Persoonlijk Naschrift.

    Waarom zendt de TeeVee op het Avondnieuws beelden uit van bepaalde uitroeiïngskampen voor gevangen genomen IS-Moordenaars, maanden nà de opstand tegen het Wettelijk Gezag in Syrië? Dat de ijslammerij mensonterend is, wisten we al lang. Al meer dan 1.400 jaar. Wereldwijd. Tegen alles en tegen iedereen. Ook tegen zichzelf onderling.

    De Bijbel zegt ‘Ge zult niet doden’. De Koran zegt: doodt ze allemaal. Alles en iedereen. Agge mô leut êt, zoals Wijlen Godfried Bomans het ooit onder woorden bracht…

    De bijbedoelingen van de TEEVEE liggen er inderdaad vingerdik op. ’t Zijn toch ook maar mensen, geen beesten (sic) en daarenboven, ze spreken goed Vlaams. Het zijn er van d’onzen. Och arme.

    Hebben die compassie-hebbers meteen ook gedacht aan de Vlaamse ‘Oostfronters’ die ‘gekozen hadden voor Rome en niet voor Moskou’, die in 1945, dus na de oorlog, bij hun spontane terugkeer eenvoudig ‘tegen de muur werden gezet’?

    *

    Algemeen Naschrift

    Morgen 6 December, Feest van Sinterklaas. Schoentjes onder de chauffage klaar gezet?

    Opgepast: Mo Slimmerds & hun slippendragers zijn tégen. Een ‘SuikerFeest’ is hun dada. Als dàt geen algemene verbetering is! Gedaan met die vuile stinkende schoentjes overal in huis!

    Zelf doe ik dat van die schoentjes al vele jaren niet meer. Want samen met wijlen Toon Hermans zeg ik ook dat de Goede Sint nen klootzak is. Slaat al jaren, sedert men pensionering, ons deurtje over. Maar bij de buren, hé, daar is er dezen avond ’t allenkante wafelen-bak met veel bruine suiker…

    Zoudt ge in die omstandigheden niet…. beginnen stemmen voor de Blauwen?

    *

    Donderdag 5 December 2019

    05-12-2019, 17:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5316

    *

    *

    Theo Francken heeft verleden weekeind weeral eens een open deur ingetrapt, door in Maastricht er op te wijzen dat de Coburger Rechtbanken in hun vonnissen het Dictaat van Marrakesh dievelings toepassen in hun nieywe vonnissen. Niet alleen verlenen zij hieraan dus hun volle medewerking, maar het is een Europese Verplichting waar zelfs de Dames en Heren Advocaten er het zwijgen toe doen.. Van een soort bijvoegsel – zoals ons werd wijsgemaakt – is er dus weinig of geen sprake meer. Kak of geen kak, de pot op!

    **

    *

    **

    *

    Met voor het volksbedrog, als ‘democratisch’ mistgordijn, de opgeblazen zogezegde levensbedreigende ‘opwarming der aarde’. Met als bedenker daarvan, de zieke verbeelding van een stinkend rijke soort afgod die één en al goor is..

    **

    My Inconvenient Truth

    *

    Albert Arnold Gore jr was

    Vice-President (’93-01) voor de Democ. Rats in de USA.

    Grotendeels gefingeerde klimmaatfilm - staat tot op de dag van vandaag zó op Wikipedia - wereldwijd gepropageerd door de Machthebbers en verspreid + boek in ontelbaar veel landen Staten. Die allemaal in het gelid lopen. De Leider (Führer?) weet het allemaal.

    **

    Albert Einstein. Klug. Kluger. Klugst?

    *

    Al Gore, oder Albert Gore: Klinkt daar iets Einsteins-achtig door?

    *

    Ach, die Deutschen! Altijd Übermenschen geblieben. Arisch of Arabisch: who cares?.

    *

    Von der Leyen of von der Leyen? Hertogelijke of Adellijke Kinderwieg? O cares?…

    **

    *

    of ‘n buurtje-leen naam van de gescheiden ex-echtgenoot zoals Merkel? Who cares?

    Angeline, de blonde seksmachine, zoals in de jaren ’70 dat meezingertje van Peter en zijn Rockets. Who cares?

    **

    *

    Dat wijf (that wife) haar meisjesnaam als Dominees dochter met Poolse roots, is toch… Angelina Dorotea KASMER (°1954) gescheiden sinds 1982 van Ulrich Merkel. Zeven-en-dertig (37) jaar lang zich verschuilen achter iemand anders naam: is valse naamdracht. Wat in de Hoge Hemel mag hiervoor wel de ware reden zijn?

    Pas in 1998 (na 16 jaar) hertrouwde ze met ene Joachim Sauer, hoogleraar.

    Ja Ja, Sauer en Sauerkraut met bruine Bohnen. M‘n voet‘n, Gérard. Die Deutschen sind immer befasseungslos….

    Mevrouw Angelina Sauer.. Sauer. Sauer…. Dezelfde basisuitgang als Hitler.

    Tot zover (de lichtjes opgemerkelde) Wikipedia.

    Over haar verleden bij de Stasi hangt er een waas van goedpraterij. Lees mee.

    “In 1978 weigerde ze actief voor de Stasi te werken, volgens andere informatie zou zij echter (Informeller Mitarbeiter) “Erika" zijn. In haar Stasi-dossier zijn haar DDR-kritische houding en haar sympathie voor het Poolse Solidarność.”

    Tot zover weer Wikipedia.

    *

    We schrijven 1933 Een zekere A.H. neemt de macht over. Berlijn. Recht door zee. Nu we 2019 zijn: van hetzelfde laken eenzelfde broek door Ursula. Deze keer in Broeksèl om de aandacht af te leiden. A.h. is jong, mooi en charmant. Maar de réïncarnatie is voltooid. Via Merkel naar Ursula. Onder een andere gedaante ist ‘Das Viertes Reich’ uit zijn as herrezen. Oer-Germaans als tevoren, maar sedert vele jaren druk bezig zich via massa-immigratie aan het ‘umvolken’.

    Ursula behaalde een riante 2/3de meerderheid, zo leest U hieronder AH behaalde zelfs 96% na de Anschluss met Oostenrijk. Woorden wekken, maar voorbeelden trekken.

    L’Histoire se répète.

    *

    Elders las ik dat het Diktaat van Ursula als twee druppels water gelijkt op dat van de DDR, onzaliger gedachtenis. Ook is in Coburgia de uitgelekte machtsgeile formateursnota van Popol in datzelfde bedje ziek. Al is het woord ‘potverteren’ hiervan de definitieve ondertoon.

    *

    Allemaal luchtspiegelingen?

    Dat kan natuurlijk. Maar dat DE LUFTHANSA ondertussen SABENA BRUSSELS AIRLINES heeft ingepikt, kan gerust vergeleken worden met de veroveringstocht van de Luftwaffe in Mei ‘40.

    **

    *

    https://doorbraak.be/links-en-eurofanatiek-eu-programma/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Links en euro-fanatiek EU-programma

    *

    Europese technocraten nemen de macht

    (France), Straßburg: Ursula von der Leyen (CDU), President-elect of the European Commission and member of the Group of the European People's Party (Christian Democrats) and European Democrats, will address the European Parliament before the vote on her Commission.

    **

    *

    Photo: Philipp von Ditfurth/dpa Reporters / DPA

    **

     

    *

    Deze week kreeg de EU-Commissie onder leiding van de Duitse Ursula Von der Leyen het licht op groen in het Eu-Parlement. Ze kreeg zelfs een riante 2/3-meerderheid achter zich vanwege de traditionele liberale, socialistische en christendemocratische fracties. Maar deze drie traditionele partijen stellen in Vlaanderen niet al te veel meer voor. Van de 12 Vlaamse EU-parlementsleden gaven er amper 4 hun steun aan deze Europese commissie, amper één derde!

    Links manifest

    De agenda van Von der Leyen leest als een links manifest. Ze wil lidstaten verplichten asielzoekers op te nemen en wil meer (gecontroleerde) migratie. Ze wil bindende klimaatwetten en -doelstellingen opleggen aan de lidstaten. Ze wil meer uniformisering van de lidstaten en centralisering van macht.

    Deze agenda is links en EU-fanatiek omdat ze niet alleen de wil van de Vlamingen negeert, maar ook het overduidelijk signaal van de kiezer in tal van ‘landen’ gegeven heeft door op conservatieve en nationalistische partijen te stemmen.

    Op een totaal van 751 EU-parlementsleden telt de fractie Identiteit en Democratie waartoe Vlaams Belang behoort maar liefst 73 leden en vertegenwoordigt zo 21 miljoen kiezers.

     

    Daarnaast is er de ECR-fractie waartoe N-VA behoort met 62 leden en 15 miljoen kiezers. Bovendien zijn er nog tientallen volksvertegenwoordigers bij de niet-ingeschreven leden, waarvan de Brexit party de bekendste.

     

    In plaats van te luisteren naar de kiezer, schakelen ze een versnelling hoger

     

    De fracties en partijen verschillen, maar het gemeenschappelijk signaal van de kiezer is wel duidelijk. Minder migratie. Controle van de grenzen. Meer vrijheid voor de nationale staten, minder macht voor de EU. Minder eurocentralisme en meer soevereiniteit en subsidiariteit. Maar Von der Leyen negeert dit signaal en kijkt naar de linkse fracties en de EU-fanatici van de liberale fractie om haar meerderheid te vormen. Het cordon sanitaire sluit tientallen miljoenen kiezers uit en zowat 20% van het parlement. In plaats van te luisteren naar de kiezer, schakelen ze een versnelling hoger. Het verschil tussen waar burgers voor stemmen en wat voor beleid ze terugkrijgen is hemelsbreed. Een eerste democratisch deficit.

    Anonieme EU-technocraten

    wie kent die anonieme technocraten eigenlijk?

     

    Met 27 Europese commissarissen zijn ze in haar Europese commissie. Didier Reynders die net zoals Charles Michel een EU-topjob scoorde kennen we maar al te goed. Maar pakweg Joseph Borell of Margaritis Schinas. En waar zijn zij eigenlijk voor bevoegd? De eerste voor buitenlands beleid- en veiligheid. De tweede voor migratie waarbij hij ‘onze manier van leven moet promoten’. Eerst moest hij onze manier van leven beschermen, maar links vond dat een te gevoelige omschrijving. Terwijl het de logica zelve is dat politici hun burgers en onze identiteit beschermen, dit geheel ter zijde. Maar wie kent die anonieme technocraten eigenlijk? Wie heeft ooit van hen gehoord? En zijn we niet tevreden over hen, kunnen we ze niet eens wegkrijgen. De democratische legitimiteit van deze eurocraten is zeer bedenkelijk. Een tweede democratisch deficit.

     

    Ondertussen wordt zowat 70% van onze nationale regelgeving niet langer in ons parlement beslist. Daarover beslist de EU ondertussen in onze plaats. In een – waarachtige -democratie ligt de macht nochtans bij het volk. Zij verkiezen vertegenwoordigers om wetten te maken, om die macht uit te oefenen. Maar de EU overvleugelt onze nationale democratie en beslist in onze plaats.

    We kunnen, zelfs als we daarvoor kiezen, niet langer ons eigen beleid kiezen

    Hoeveel keer heeft Theo Francken al niet met het argument zitten zwaaien dat hij wel maatregelen wil nemen die de bevolking vraagt, maar hij dat niet mag van de EU? Eigenlijk geeft zo’n politicus elke keer toe dat hij onmachtig is, enkel doet alsof hij de staatsmacht draagt en tevreden is met de rol van gedomesticeerde provinciegouverneur die gehoorzaamt aan de EU-superstaat. We kunnen, zelfs als we daarvoor kiezen, niet langer ons eigen beleid kiezen. Een derde democratisch deficit.

     

    De rekening is voor Vlaanderen

    We kiezen voor een bepaald beleid, maar krijgen precies het omgekeerde. Postjes worden versjacherd door een elite die zeer ver staat van waar de mensen van wakker liggen en die we in vele gevallen zelfs niet eens kennen. Hoeveel Vlamingen zouden weten wie François Bellot en welke bevoegdheden hij als minister in de regering-Michel had?

    Tenslotte moeten we nog opmerken dat de Vlamingen de grootste nettobetaler zijn in de EU. Elk jaar betaalt elke Vlaming €339 voor deze EU. Ook hier zijn de transfers van Noord naar Zuid reëel. Dit herkennen wij Vlamingen maar al te goed. De EU is België in het groot! Net zoals België is het een fundamenteel ondemocratische constructie met tal van politici en beleidsniveaus waar niemand een boodschap aan heeft. Net zoals België houdt de EU ons tegen een beleid te voeren op maat van wat de Vlamingen willen. Gaat het over pensioenen, migratie of veiligheid, net zoals België biedt de EU geen oplossingen voor ons. Wat we wel weten is dat net zoals in België moeten de Vlamingen betalen. Hoe lang nog?

    TOM VANDENDRIESSCHE

    *

     

    Blauwvoet

    Al jaren prijkt deze beroemde strijdleuze bovenaan al mijn epistels op TinterneT.. Niet dat er iets is gewijzigd aan mijn diepste overtuiging, maar het gesjoemel van die Blauwe Geschifte Geschelpten de laatste tijd doet er mij aan twijfelen als die Blauwvoeterij nog wel kan. Ben dus op zoek naar een passende vervanging. Uit sympathie voor de volksgenoten daar rond dat Hutje op de Heide, een ‘Zilvermeeuw’ misschien?

    **

    *

    Om af te ronden nog even de cijfers van dat wijf Ursula

     

    15+21miljoen = 36 miljoen zijn tegen (o.a.NVA & VB)

    *

    En als er dan toch een eenheidsmunt voor de EUSSR moest komen: waarom geen D-Mark ipv €.

    Of zou dat àl te duidelijk geweest zijn voor mensen die, spijts alles, toch nog ’n beetje helder willen denken?

    **

    Die Räder sollen rollen für den Sieg.

    *

    Woensdag 4 December 2019

    04-12-2019, 18:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5319

    *

    *

    Theo Francken heeft verleden weekeind weeral eens een open deur ingetrapt, door in Maastricht er op te wijzen dat de Coburger Rechtbanken in hun vonnissen het Dictaat van Marrakesh dievelings toepassen in hun nieywe vonnissen. Niet alleen verlenen zij hieraan dus hun volle medewerking, maar het is een Europese Verplichting waar zelfs de Dames en Heren Advocaten er het zwijgen toe doen.. Van een soort bijvoegsel – zoals ons werd wijsgemaakt – is er dus weinig of geen sprake meer. Kak of geen kak, de pot op!

    **

    *

    **

    *

    Met voor het volksbedrog, als ‘democratisch’ mistgordijn, de opgeblazen zogezegde levensbedreigende ‘opwarming der aarde’. Met als bedenker daarvan, de zieke verbeelding van een stinkend rijke soort afgod die één en al goor is..

    **

    My Inconvenient Truth

    *

    Albert Arnold Gore jr was

    Vice-President (’93-01) voor de Democ. Rats in de USA.

    Grotendeels gefingeerde klimmaatfilm - staat tot op de dag van vandaag zó op Wikipedia - wereldwijd gepropageerd door de Machthebbers en verspreid + boek in ontelbaar veel landen Staten. Die allemaal in het gelid lopen. De Leider (Führer?) weet het allemaal.

    **

    Albert Einstein. Klug. Kluger. Klugst?

    *

    Al Gore, oder Albert Gore: Klinkt daar iets Einsteins-achtig door?

    *

    Ach, die Deutschen! Altijd Übermenschen geblieben. Arisch of Arabisch: who cares?.

    *

    Von der Leyen of von der Leyen? Hertogelijke of Adellijke Kinderwieg? O cares?…

    **

    *

    of ‘n buurtje-leen naam van de gescheiden ex-echtgenoot zoals Merkel? Who cares?

    Angeline, de blonde seksmachine, zoals in de jaren ’70 dat meezingertje van Peter en zijn Rockets. Who cares?

    **

    *

    Dat wijf (that wife) haar meisjesnaam als Dominees dochter met Poolse roots, is toch… Angelina Dorotea KASMER (°1954) gescheiden sinds 1982 van Ulrich Merkel. Zeven-en-dertig (37) jaar lang zich verschuilen achter iemand anders naam: is valse naamdracht. Wat in de Hoge Hemel mag hiervoor wel de ware reden zijn?

    Pas in 1998 (na 16 jaar) hertrouwde ze met ene Joachim Sauer, hoogleraar.

    Ja Ja, Sauer en Sauerkraut met bruine Bohnen. M‘n voet‘n, Gérard. Die Deutschen sind immer befasseungslos….

    Mevrouw Angelina Sauer.. Sauer. Sauer…. Dezelfde basisuitgang als Hitler.

    Tot zover (de lichtjes opgemerkelde) Wikipedia.

    Over haar verleden bij de Stasi hangt er een waas van goedpraterij. Lees mee.

    “In 1978 weigerde ze actief voor de Stasi te werken, volgens andere informatie zou zij echter (Informeller Mitarbeiter) “Erika" zijn. In haar Stasi-dossier zijn haar DDR-kritische houding en haar sympathie voor het Poolse Solidarność.”

    Tot zover weer Wikipedia.

    *

    We schrijven 1933 Een zekere A.H. neemt de macht over. Berlijn. Recht door zee. Nu we 2019 zijn: van hetzelfde laken eenzelfde broek door Ursula. Deze keer in Broeksèl om de aandacht af te leiden. A.h. is jong, mooi en charmant. Maar de réïncarnatie is voltooid. Via Merkel naar Ursula. Onder een andere gedaante ist ‘Das Viertes Reich’ uit zijn as herrezen. Oer-Germaans als tevoren, maar sedert vele jaren druk bezig zich via massa-immigratie aan het ‘umvolken’.

    Ursula behaalde een riante 2/3de meerderheid, zo leest U hieronder AH behaalde zelfs 96% na de Anschluss met Oostenrijk. Woorden wekken, maar voorbeelden trekken.

    L’Histoire se répète.

    *

    Elders las ik dat het Diktaat van Ursula als twee druppels water gelijkt op dat van de DDR, onzaliger gedachtenis. Ook is in Coburgia de uitgelekte machtsgeile formateursnota van Popol in datzelfde bedje ziek. Al is het woord ‘potverteren’ hiervan de definitieve ondertoon.

    *

    Allemaal luchtspiegelingen?

    Dat kan natuurlijk. Maar dat DE LUFTHANSA ondertussen SABENA BRUSSELS AIRLINES heeft ingepikt, kan gerust vergeleken worden met de veroveringstocht van de Luftwaffe in Mei ‘40.

    **

    *

    https://doorbraak.be/links-en-eurofanatiek-eu-programma/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Links en euro-fanatiek EU-programma

    *

    Europese technocraten nemen de macht

    (France), Straßburg: Ursula von der Leyen (CDU), President-elect of the European Commission and member of the Group of the European People's Party (Christian Democrats) and European Democrats, will address the European Parliament before the vote on her Commission.

    **

    *

    Photo: Philipp von Ditfurth/dpa Reporters / DPA

    **

     

    *

    Deze week kreeg de EU-Commissie onder leiding van de Duitse Ursula Von der Leyen het licht op groen in het Eu-Parlement. Ze kreeg zelfs een riante 2/3-meerderheid achter zich vanwege de traditionele liberale, socialistische en christendemocratische fracties. Maar deze drie traditionele partijen stellen in Vlaanderen niet al te veel meer voor. Van de 12 Vlaamse EU-parlementsleden gaven er amper 4 hun steun aan deze Europese commissie, amper één derde!

    Links manifest

    De agenda van Von der Leyen leest als een links manifest. Ze wil lidstaten verplichten asielzoekers op te nemen en wil meer (gecontroleerde) migratie. Ze wil bindende klimaatwetten en -doelstellingen opleggen aan de lidstaten. Ze wil meer uniformisering van de lidstaten en centralisering van macht.

    Deze agenda is links en EU-fanatiek omdat ze niet alleen de wil van de Vlamingen negeert, maar ook het overduidelijk signaal van de kiezer in tal van ‘landen’ gegeven heeft door op conservatieve en nationalistische partijen te stemmen.

    Op een totaal van 751 EU-parlementsleden telt de fractie Identiteit en Democratie waartoe Vlaams Belang behoort maar liefst 73 leden en vertegenwoordigt zo 21 miljoen kiezers.

     

    Daarnaast is er de ECR-fractie waartoe N-VA behoort met 62 leden en 15 miljoen kiezers. Bovendien zijn er nog tientallen volksvertegenwoordigers bij de niet-ingeschreven leden, waarvan de Brexit party de bekendste.

     

    In plaats van te luisteren naar de kiezer, schakelen ze een versnelling hoger

     

    De fracties en partijen verschillen, maar het gemeenschappelijk signaal van de kiezer is wel duidelijk. Minder migratie. Controle van de grenzen. Meer vrijheid voor de nationale staten, minder macht voor de EU. Minder eurocentralisme en meer soevereiniteit en subsidiariteit. Maar Von der Leyen negeert dit signaal en kijkt naar de linkse fracties en de EU-fanatici van de liberale fractie om haar meerderheid te vormen. Het cordon sanitaire sluit tientallen miljoenen kiezers uit en zowat 20% van het parlement. In plaats van te luisteren naar de kiezer, schakelen ze een versnelling hoger. Het verschil tussen waar burgers voor stemmen en wat voor beleid ze terugkrijgen is hemelsbreed. Een eerste democratisch deficit.

    Anonieme EU-technocraten

    wie kent die anonieme technocraten eigenlijk?

     

    Met 27 Europese commissarissen zijn ze in haar Europese commissie. Didier Reynders die net zoals Charles Michel een EU-topjob scoorde kennen we maar al te goed. Maar pakweg Joseph Borell of Margaritis Schinas. En waar zijn zij eigenlijk voor bevoegd? De eerste voor buitenlands beleid- en veiligheid. De tweede voor migratie waarbij hij ‘onze manier van leven moet promoten’. Eerst moest hij onze manier van leven beschermen, maar links vond dat een te gevoelige omschrijving. Terwijl het de logica zelve is dat politici hun burgers en onze identiteit beschermen, dit geheel ter zijde. Maar wie kent die anonieme technocraten eigenlijk? Wie heeft ooit van hen gehoord? En zijn we niet tevreden over hen, kunnen we ze niet eens wegkrijgen. De democratische legitimiteit van deze eurocraten is zeer bedenkelijk. Een tweede democratisch deficit.

     

    Ondertussen wordt zowat 70% van onze nationale regelgeving niet langer in ons parlement beslist. Daarover beslist de EU ondertussen in onze plaats. In een – waarachtige -democratie ligt de macht nochtans bij het volk. Zij verkiezen vertegenwoordigers om wetten te maken, om die macht uit te oefenen. Maar de EU overvleugelt onze nationale democratie en beslist in onze plaats.

    We kunnen, zelfs als we daarvoor kiezen, niet langer ons eigen beleid kiezen

    Hoeveel keer heeft Theo Francken al niet met het argument zitten zwaaien dat hij wel maatregelen wil nemen die de bevolking vraagt, maar hij dat niet mag van de EU? Eigenlijk geeft zo’n politicus elke keer toe dat hij onmachtig is, enkel doet alsof hij de staatsmacht draagt en tevreden is met de rol van gedomesticeerde provinciegouverneur die gehoorzaamt aan de EU-superstaat. We kunnen, zelfs als we daarvoor kiezen, niet langer ons eigen beleid kiezen. Een derde democratisch deficit.

     

    De rekening is voor Vlaanderen

    We kiezen voor een bepaald beleid, maar krijgen precies het omgekeerde. Postjes worden versjacherd door een elite die zeer ver staat van waar de mensen van wakker liggen en die we in vele gevallen zelfs niet eens kennen. Hoeveel Vlamingen zouden weten wie François Bellot en welke bevoegdheden hij als minister in de regering-Michel had?

    Tenslotte moeten we nog opmerken dat de Vlamingen de grootste nettobetaler zijn in de EU. Elk jaar betaalt elke Vlaming €339 voor deze EU. Ook hier zijn de transfers van Noord naar Zuid reëel. Dit herkennen wij Vlamingen maar al te goed. De EU is België in het groot! Net zoals België is het een fundamenteel ondemocratische constructie met tal van politici en beleidsniveaus waar niemand een boodschap aan heeft. Net zoals België houdt de EU ons tegen een beleid te voeren op maat van wat de Vlamingen willen. Gaat het over pensioenen, migratie of veiligheid, net zoals België biedt de EU geen oplossingen voor ons. Wat we wel weten is dat net zoals in België moeten de Vlamingen betalen. Hoe lang nog?

    TOM VANDENDRIESSCHE

    *

     

    Blauwvoet

    Al jaren prijkt deze beroemde strijdleuze bovenaan al mijn epistels op TinterneT.. Niet dat er iets is gewijzigd aan mijn diepste overtuiging, maar het gesjoemel van die Blauwe Geschifte Geschelpten de laatste tijd doet er mij aan twijfelen als die Blauwvoeterij nog wel kan. Ben dus op zoek naar een passende vervanging. Uit sympathie voor de volksgenoten daar rond dat Hutje op de Heide, een ‘Zilvermeeuw’ misschien?

    **

    *

    Om af te ronden nog even de cijfers van dat wijf Ursula

     

    15+21miljoen = 36 miljoen zijn tegen (o.a.NVA & VB)

    *

    En als er dan toch een eenheidsmunt voor de EUSSR moest komen: waarom geen D-Mark ipv €.

    Of zou dat àl te duidelijk geweest zijn voor mensen die, spijts alles, toch nog ’n beetje helder willen denken?

    **

    Die Räder sollen rollen für den Sieg.

    *

    Woensdag 4 December 2019

    04-12-2019, 18:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5325

    Deze ‘Redder van het Vaderland’ uit de klauwen van de EUSSR werd voortijdig buiten spel gezet bij vroegde verkiezingen die door hemzelf werden uitgelokt. En neen, we zullen wel nooit te weten komen welke machinaties er nadien gebeurd zijn. Maar hij werd niet herkozen. Met verdacht nipte cijfers.

    Het is wel aan hem te danken, dat er, tot opluchting van geheel Europa, lange tijd geen enkel ‘bootvluchteling’ nog terecht kon in geen enkele Italiaanse haven.

    Maar Salvini kent heel zeker – dat hoop ik vurig - dat Iepers kattenliedje, van die kat met zeven levens. Zo’n kat valt altijd op haar pootjes. Maar die kat kom weer – ze kon nie langer wag. De volgende dag was die kat weer daar.

    En Salvini is niet eens ’n kat, mar ’n Leeuw! Te oordelen naar zijn daadkracht, bijna zelfs ’n Vlaamse Leeuw.

    Matteo Salvini, de redder van zijn volk.

    Geplaatst op 03/12/2019 door admin

     

    De EXTREEM LINKSE pers kotst haar walging uit over wat zij HAAT: respect voor het eigen volk en de eigen (Europese en Vlaamse) cultuur!

     

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/matteo-salvini-ontvangen-als-een-rockster-bij-vlaams-belang-in-antwerpen~a5eb9895/

     

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/matteo-salvini-ontvangen-als-een-rockster-bij-vlaams-belang-in-antwerpen~a5eb9895/

     

    https://www.standaard.be/cnt/dmf20191202_04747625

     

    https://www.demorgen.be/politiek/de-linksen-zijn-de-echte-racisten-matteo-salvini-haalt-in-antwerpen-hard-uit-naar-europese-elites~bf16f1a1/

     

    https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/vreedzaam-protest-tegen-bezoek-van-italiaanse-fascistische-politicus-matteo-salvini~a249de12/

     

    de beeldbuis-criminelen doen ook hun duit in het linkse zakje: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/02/voorzitter-matteo-salvini-van-italiaanse-radicaal-rechtse-partij/

     

    En “KNACK” maakt er meteen een zakje vol stront van! https://www.knack.be/nieuws/wereld/hoe-gevaarlijk-is-matteo-salvini-een-portret-van-een-bullebak/article-longread-1181643.html?cookie_check=1575405453

     

    Alle betrouwbare websites brengen objectief verslag uit.

     

    Nageltjes was ter plaatse ooggetuige en in feite niet echt onder de indruk van wat Salvini zei. Dat publiceren we hier regelmatig zelf en zonder ophouden. Wég met de verraders van ons volk! Als je een eurocent inzit met het lot van je nageslacht (kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen) wéét je gewoon wat je moet doen!

     

    De hamvraag is alleen hoe overtuigen we de resterende massa gehersenspoelde en geïndoctrineerde imbecielen?

    Namens al onze wapenbroeders - de actieven en de stilzwijgend maar goedkeurend toekijkenden – mijn hartelijkste dankbetuiging aan http://nageltjes.be/wp/

    We horen of zien in ieder geval elkaar allemaal terug binnen de 24 uur na de volgende Verkiezingen. Als Overwinnaars, samen misschien met opnieuw in ons midden… Matteo Salvini.

    *

     

    Woensdag 4 December 2019

    04-12-2019, 11:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5318

    *

    Dr Livingstone, I presume….

    *

    Rudi is de naam en hij sluit voorlopig de rangen van zijn illustere voorgangers, de Stanleys, de Livingstones, de Debruynes, de Lippensen,enz, enz.

    **

    *

    Alle Zuid- en Noordpolen zijn blootgelegd, de loop van de Nijl is bekend…

    Dus gaat het nu meer in de richting van Dhengis Kahn, Attila de Hun en andere Helden van de Linxe Wereldkerk. Vooral niet vergeten! Het gaat tenslotte over de VRT, weg ermee.

    **

    Die toren staat toch wel Slinx in beeld, zeker!

    *

    Hém, de Rudi, en zijn achtergronden zijn effenaf adembenemend vanwege de doorstoken kaart die ze uitbeelden. In één woord: dok af zoveel dagge kunt, want die sukkelaars van de andere kant van de wereld moeten geholpen worden om bij ons een beter leven te komen zoeken.

    **

    *

    “Komt allen tot Mij – dit is maar bij manier van spreken, de Slinxe ‘draai’ aan het algemeen menselijk gevoel van medelijden, om het geld te halen waar het zit. Is voor de Rudi zekerlijk NIET persoonlijk bedoeld – “gij, die belast en beladen zijt, en Ik zal U verkwikken”.

    Klinkt mij bekend in de oren. Heel zeker dat hém ook dààr de mosterd heeft geschept. Tot daar aan toe. Maar het is wel erg, dat hij die mosterd uit een bloedrode mosterdpot heeft gehaald. Een pot ‘als een wereld zo groot waar zijn vlag staat geplant’ van waaruit het bloed onophoudelijk overloopt.

    Och, ver moet men niet zoeken. Want bij de TeeVee gaan allen op dezelfde pot om er door hetzelfde gat hun gevoeg te doen.

    **

    Moederliefde en kinderlijke onschuld

     

    Doet Rudi Vranckx aan 'framing'?

    **

    foto: ©Reporters

     Vranckx: Framing van een crisis

    **

    https://doorbraak.be/vranckx-framing-onschuld/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Rudi Vranckx is wereldberoemd in Vlaanderen. Op Canvas is hij zo ongeveer alomtegenwoordig. Zijn persoon heeft de statuur van een merk. Dat komt onder meer omdat hij al jarenlang een programma onder zijn eigen achternaam heeft geniet. Wat ook helpt is dat hij in al die programma’s nadrukkelijk zelf in beeld verschijnt. Vaak wordt in zijn reportages een contrast geschapen tussen moeders die voor hun baby’s of peuters zorgen en een achtergrond van maatschappelijk geweld. Het lijkt een beetje op het kerstverhaal: de pasgeboren Jezus omringd door de zorg van Maria en Jozef, tegen de kille achtergrond van een volkstelling uitgevoerd door de vijandige Romeinse bezetter. Bij Vranckx is die achtergrond een internationaal conflict.

    Jemen

    In een vraaggesprek met Vranckx in Maastricht brengt hij de burgeroorlog in Jemen ter sprake. Die is uitgegroeid tot een internationaal conflict waarbij ook Syrië en Saoedi-Arabië betrokken zijn. Het filmfragment tijdens het vraaggesprek bevat scènes die terug te vinden zijn in een reportage voor Het Journaal en in een reportage voor Terzake. Vranckx – daar is hij tijdens het vraaggesprek heel open over – is in Jemen op zoek naar een verhaal dat de kijker herkent, waarmee de kijker zich kan identificeren en dat de kijker emotioneel raakt. Het verhaal dat Vranckx in het geval van Jemen tevreden stelt, betreft moeders die falen hun kinderen op te voeden: de kinderen groeien niet in gewicht en niet in lengte omdat er geen voedsel voor hen is.

     

    strijdende partijen verhinderen dat het voedsel bij de bevolking komt

     

    De kinderen zouden ondervoed zijn, omdat de strijdende partijen verhinderen dat het voedsel bij de bevolking komt. Wat mij opvalt, is dat de moeders er niet ondervoed uitzien. Een van de moeders wordt zelfs volgepropt met voedzaam voedsel, zodat ze weer melk kan geven om haar kind te voeden. Waarom het kind niet gewoon de fles krijgt, blijft onduidelijk. Maar kennelijk is het probleem op dat moment niet dat er geen voedsel beschikbaar is. Zo wordt het echter niet gepresenteerd. De kijker krijgt de indruk dat het hier louter om gebrek aan voedsel gaat. Dat is de hoofdboodschap.

     

    Honger: wie krijgt er voedselhulp?

    In de reportage voor Terzake is trouwens duidelijk te zien dat het ene kind sterk vermagerd is, terwijl het ander kind bolle wangetjes vertoont. Ook is er een volwassen man te zien die nadrukkelijk toont hoe mager hij is. Om hem heen staan andere volwassenen die helemaal niet zo mager zijn. Maar als de een is uitgehongerd, en de ander niet, dan kun je je toch afvragen wat hier nu eigenlijk aan de hand is. In het geval van de sterk vermagerde man bestaat de mogelijkheid dat het om ziekte en niet om honger gaat.

     

    Met betrekking tot een geruchtmakende foto uit de Balkan-oorlog heeft zulk een misverstand daadwerkelijk bestaan. De gefotografeerde man heeft naderhand laten weten dat hij zo mager was vanwege een ziekte. Een andere mogelijkheid is dat een deel van de plaatselijke bevolking wél voedselhulp ontvangt en het andere deel van de bevolking niét. Die mogelijkheid doet me denken aan het sprookje van Hans en Grietje. Hans laat steeds een kippenbotje zien als de heks controleert of hij aankomt. Als westerlingen in Jemen informeren naar de voedselsituatie, dan is men wellicht geneigd door ziekte of honger verzwakte mensen naar voren te schuiven. Dat vergroot immers de kans dat de westerlingen tot het oordeel komen dat er meer voedsel aangevoerd moet worden.

    Andere oorzaken?

    een bodempje pap van meel

    Ongeloofwaardig zijn ook de scenes waarin snel in een pannetje een bodempje pap van meel wordt bereid. Je ziet vervolgens dat de pap heel knoeierig met de hand in de monden van de kinderen wordt gevoerd. Iedereen krijgt een beetje binnen, maar het merendeel gaat door het geknoei verloren. Waar echt voedseltekorten bestaan wordt ervoor gezorgd dat niets verloren gaat. Bekend is overigens dat er in diezelfde regio voorraden voedselhulp bevinden waar 3,5 miljoen mensen een maand lang van kunnen eten.

     Het probleem is dat de hulpinstanties niet meer bij die voedselvoorraden geraken, omdat de infrastructuur ernaartoe vernietigd is. Dan acht ik het waarschijnlijk dat die voorraden allang door strijdgroepen zijn geconfisqueerd. Die zijn verdeeld over hun strijders en over dat deel van de bevolking waartoe hun aanhang behoort. Dat zou dan tevens verklaren waarom de honger ter plekke ongelijk is verdeeld.

     

    De methode Vranckx wreekt zich…

    Zo wast hij zijn handen in onschuld.

     Hier wreekt zich mijns inziens de methode Vranckx. Hij waakt er weliswaar over dat hij zelf geen onware beweringen doet, maar hij toont zich weinig kritisch over de beelden die hij toont. Als hij de plaatselijke bevolking aan het woord laat, moeten de televisiekijkers maar voor zichzelf uitmaken of zij die uitspraken al dan niet te geloven. Zo kan Vranckx niet eens verweten worden dat hij naïef is. Zijn eigen mening formuleert hij niet als beweringen, maar als retorische vragen. Zo wast hij zijn handen in onschuld.

     

    Maar het achterwege laten van kritisch commentaar en kritische vragen komt bij de kijker toch zo over, dat dit blijkbaar niet nodig is. Als Vranckx geen bedenkingen bij de beelden heeft, dan hoeft de kijker die ook niet te hebben. Vranckx was immers ter plaatse. Hij heeft alles van dichtbij gezien. Hij weet dus beter wat er gaande is dan de kijker. Vranckx legitimeert dus de beelden en de uitspraken van de plaatselijke bevolking door kritische vragen en kritisch commentaar achterwege te laten.

     

    Maar ook áls we ervan uitgaan dat de geïnterviewde Jemenieten altijd de waarheid vertellen, en dat de beelden laten zien wat ze suggereren, dan nóg blijft het de vraag in hoeverre inzoomen op hongerende kinderen en hun moeders het conflict waarheidsgetrouw weergeeft. De suggestie is dat over de hoofden van moeders en kinderen heen een ingewikkeld conflict wordt uitgevochten, waar ze zelf part nog deel aan hebben. Het beeld zoomt dus in op hoe onschuldige kinderen en hun moeders te lijden hebben onder de oorlog. De vraag is of zulk een inzoomen een vorm van ‘framen’ is die de werkelijkheid geweld aan doet. Vranckx meent van niet. Ik meen van wel.

     

    De boze buitenwereld en het gezin

    kiest die wél partij?

     

    Vranckx zoomt dermate op de zorg voor het kind in het gezin in, dat het nog maar enkel gaat over de invloed van de boze buitenwereld op het gezin, en niet meer over de posities die het gezin zelf in die buitenwereld inneemt. Wat is bijvoorbeeld de rol van de vader? Onttrekt die zich aan de strijd, of kiest die wél partij? En als een moeder zich niet uitlaat over de strijd, komt dat dan omdat zij enkel maar is geïnteresseerd in het (op)voeden van haar kind, of is dat omdat zij als vrouw geacht wordt zich niet over politiek uit te spreken?

     

    En wat is de rol van religie? De getoonde Jemenitische vrouwen zijn ongetwijfeld religieus, waarschijnlijk islamitisch, en dus soennitisch of sjiitisch. De toestand in Jemen is in 2015 geëscaleerd toen een sjiitische minderheid de macht greep in het overwegend soennitisch land. Hoe staan de getoonde moeders in dat conflict? Wat wordt er over dat conflict verteld in hun moskee? Zijn er ter plaatse verschillende moskeeën, van verschillende stromingen? Dat vertelt Vranckx allemaal niet. Zo gomt hij het belang van religie uit het dagelijkse leven.

    Relativering

    In politiek correcte kringen, waartoe ik Vranckx ook reken, bestaat de neiging de rol van de islam weg te relativeren. Dat geldt met name voor de tegenstelling sjiisme en soennisme. In 2015 werd nog verwacht dat de sjiitische minderheid die in Jemen de macht had gegrepen, zelf wel zou inzien dat haar machtsaanspraken in een overwegend soennitisch land beperkt zijn. Gevaar was enkel dat de tegenstelling sjiitisch en soenitisch zou gaan werken als een selffulfilling prophecy.

     

    Arabist Chams Eddine Zaougui duidt in 2015 deze selffulfilling prophecy als volgt: ‘De tweespalt tussen soennisme en sjiisme binnen de islam is eeuwenoud, maar door jarenlange verdeel-en-heers-politiek van Arabische leiders is de situatie vergiftigd. Het wantrouwen zit diep en huidige leiders blijven dat op cynische wijze uitbuiten. Een gevaarlijke situatie die snel kan escaleren tot een regionale oorlog.’

     

    Selffulfilling prophecy

    Is een illusie, door de leiders in leven gehouden

     

    Door van een selffulfilling prophecy te spreken wordt de suggestie gewekt dat hier sprake is van een illusie, door de leiders in leven gehouden. In feite gaat het echter om een diep ingebrande, en daarom niet te loochenen werkelijkheid waar bevolking én leiders gevoelig voor zijn. Uit Zaouguis woorden trek ík de conclusie dat de eeuwenoude tegenstelling tussen sjiisme en soennisme onder de oppervlakte nog steeds springlevend is. Er hoeft niet veel te gebeuren of de veenbrand gaat weer branden.

     

    Wat Zaougui selffulfilling prophecy noemt, zou ik ‘altijd te activeren gebrouilleerdheid’ willen noemen. De verwachting van Zaougui en anderen dat de sjiitische minderheid in Jemen haar machtsaanspraken wel tijdig zou temperen, is trouwens niet uitgekomen. In plaats van op een herstel van de binnenlandse verhoudingen is juist aangestuurd op grensconflicten met het soennitische Saoedi-Arabië, wat aantoont dat de gebrouilleerdheid zich ook van beneden naar boven beweegt.

    Enkel slachtoffers?

    Wat hij knap doet, is dat hij schrijft met filmmateriaal

     

    Vranckx portretteert de Jemenitische bevolking enkel als slachtoffer, niet als dader. Wie zijn reportages bekijkt, ziet daardoor lang niet alles. De kijker ziet vooral wat Vranckx wil dat je ziet. Zijn faam als reporter is erop gebaseerd dat hij je met beelden kan laten denken wat hij wil dat je denkt. Wat hij knap doet, is dat hij schrijft met filmmateriaal, met monteren als belangrijk instrument. Zijn beelden sluiten nauw aan bij wat hij wil zeggen.

    Nadeel is evenwel dat hij zijn verhaal op basis van filmmateriaal zó knipt dat nog maar één conclusie rest. Zo kan Vranckx het zich kan permitteren de conclusie aan de kijker over te laten. Het gevaar van zijn methode is juist de inherente overtuigingskracht van de gemonteerde beelden. Veel kijkers zijn geneigd zijn filmbeelden zonder meer als waarheid te accepteren: ik heb het gezien, dus het is waar.

     PAUL HEKKENS

    *

    Paul Hekkens is cultureel antropoloog en algemeen econoom. Hij woont in Maastricht. Zijn publicaties zijn terug te vinden via The Post Online, De Limburger, de Volkskrant en Trouw.

     *

    Heb ik misschien iets tegen Vranckx?

    Teergevoelige lezers denken mogelijkerwijze misschien wel iets in die zin, maar ze vergissen zich schromelijk. Als goede christen weet ik maar al te goed dat ik mijn vijanden moet beminnen. Dat doe ik ook. Maar ze blijven mijn vijanden. ‘k Moete d’er ne van éên.

    Al wat die vent doet, is gewoon tendentieus. Naar zijn eigen hand gezet. Het is een overbekende manier van indoctrineren, namelijk van maar half de waarheid te zeggen.

    **

     

    Maandag 2 December 2019

     

    02-12-2019, 17:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5322

    Magnette's rampenplan

    *

       In Le Soir van vorige week verscheen er een dubbelinterview met Marc Uyttendaele en Vincent de Coorebyter, twee ULB professoren en niet van de minste. De eerste is ook gekend als ‘monsieur Onkelinx’ en is – dank zij de vele opdrachten via de PS - een van de duurste advocaten van dit land (hij onderhandelt ook mee in de zaak Boël/Albert II). De tweede stond jarenlang aan het hoofd van het onafhankelijk Waalse studiecentrum CRISP. Beide geleerde heren geven toe dat België zich in een bestaanscrisis bevindt en er niet uit zal geraken met de plannen van Magnette.

     

       Ze vinden dat het een fout was van de regering Michel om niet meteen af te treden na Marrakech en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Bij de crisis van de 541 dagen in 2010/2011 werd er tenminste ook nog onderhandeld over de zesde staatshervorming, terwijl juist de Franstalige partijen ze nu geblokkeerd hebben en er een nieuwe federale regering nodig is om er na de volgende verkiezingen iets aan te doen. Volgens Uyttendaele wordt het tijd dat er nagedacht wordt ‘om in een confederale logica het gezamenlijk beheer van de federale belangen over te laten aan de deelregeringen’. Dat is net wat ik hier al jaren schrijf.

     

       Alhoewel de partij stoemelings blijft vasthouden aan paarsgroen, zijn er zelfs bij de Open VLD die vinden dat een federale regering op basis van het plan Magnette een lawine van nieuwe lasten zal betekenen. Dat laatste is ook de mening van econoom Ive Marx (UA) die zich afvraagt wie dat allemaal gaat betalen. Alleen al het voorstel om de vrijstelling van belastingen uit te breiden van één naar drie nieuwe aanwervingen zou twee miljard euro extra kunnen kosten en dat is nog maar een voetnoot in het hele plan.

     

       Magnette’s plan is zelfs voor doorwinterde socialistische proffen niet meer dan een wanhoopspoging. Een mogelijke volgende federale regering moet een gat in de begroting van bijna 12 miljard euro dichten, plus de extra kosten van de klimaattransitie, de vergrijzing en de sociale zekerheid. En dat terwijl men de kiezer hemel op aarde blijft beloven.

     

       Tenslotte nog dit: Uyttendaele stelt voor een referendum te houden, maar dat is geen oplossing. Als dat dan ongeveer uitvalt zoals de laatste verkiezingen, met een meerderheid van links in Wallonië en een van rechts in Vlaanderen, dan verandert er driemaal niks aan de huidige patstelling

    *

    02-12-2019, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!