MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1923

    *

    1923 - IS DIT EUROPA DAN ERGER DAN STALIN HITLER NAPOLEON SAMEN

    *

    Een Europa derVolkeren?

    Daarvoor willen wij gaan!

    *

    lINMEDING

    De EU verwijt het Nationalismen overal, dus ook in Vlaanderen van oorlogszuchtige veroveringsdrang, en legt daarbij inderdaad haar eigen kwade geest in het nest van dat (kleine) Nationalisme. De EU zelf streeft echter sedert haar oprichting, naar uitbreiding en naar het ‘overnemen’ van de soevereine macht van de nieuwe Lidstaten. Laatst waren er de aanhechtingspogingen van de Oekraïne, en het bijeen klissen met Turkije staat al jaren op het verlanglijsje. Dat is Hitler in het kwadraat, zij het voorlopig nog altijd zonder wapengeweld. De dag is zelfs niet meer ver af, dat landen van de onderjant der Middellandse Zee zullen gevraag worden, om uit te treden uit 4donker Afrik’, om aan te sluiten bij het Rijke Noorden….

    Samengevat: een echte Tsjeventruuk, uitgevoerd op z’n Moslims, door spaarzaam om te springen met de Waarheid.

    Wij, de ‘Kleine Nationalisten’, hebben tot tweemaal toe kunnen ondervinden wat Groot Nationalisme ofte imperialistische neigingen, kunnen teweeg brengen. Opgegroeid zijnde in ‘Vlaamse Velden’, ttz? Op de geschroeide aarde van WO I, zou ik mijn doodsvijanden niet willen aandoen wat mijn land en mijn volk daar geleden heeft.

    En, over ‘Nationalisme’ gesproken: vreemde legers hebben op 11 November 1918 met hun voorraden niet gebruikte amumunitie gedaan lijk ’n hond van z’n str*nt niet meer omgekeken. Kan men nu, 100 jaar later, de troep niet gewoon ‘naar afzender’ terugvoeren? Elk naar zijn land van herkomst. Met vast contract: alles wat er nog ooit gevonden zal worden, zal in goud moeten vergoed worden?!

    Zo’n maatregel zou de Europese Grootmachten doen nadenken, en voor wat betreft de naambekendheid van Vlaanderen: waar ter wereld vindt men nog zo’n land dat na 4 jaar loopgravenoolrog, tot in der eeuwigheid met de gevolgen blijft zitten? En daarover zedig zwijgt omdat anderen altijd in hun plaats spreken?!!!!!

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/2014/04/27/natie-europa-nationalisme-in-een-nieuw-gewaad/#more-60803

     

    Natie Europa: Nationalisme in een nieuw gewaad

    Posted on 27 april 2014   door E.J. Bron

    (Vertaling: E.J. Bron)

    *

    Terwijl iedere vorm van nationalisme op grond van overdreven liefde voor het eigen vaderland fel wordt bestreden, bevorderen de eurocraten een nieuwe vorm van nationalisme: dat van het Europese betrokken op de EU.

     

    Eigenlijk moet men de “overtuigde Europeanen”, die bij ieder klein probleempje om “meer Europa” roepen en daarbij het klassieke nationalisme demoniseren, schizofreen gedrag toeschrijven. Juist na alle ervaringen in de afgelopen eeuwen, waarin de nationalistische gedachte niet zelden verbonden was aan grootheidswaan en de uitbreiding van imperia, moet dit eigenlijk een les zijn.

     

    Wat onderscheidt het Duitse, Franse, Griekse of Poolse nationalisme dan werkelijk van het Europese? Uiteindelijk nauwelijks iets. De eersten hebben betrekking op de desbetreffende volkeren en landen, de laatste gewoon op alle Europese volkeren en de Europese Unie. En zoals veel nationalisten in de verschillende landen van Europa expansieplannen hadden/hebben, grijpt Brussel ook steeds meer naar het oosten en zuiden.

    Je zou bijna kunnen denken dat het nationalistische gedachtegoed nog steeds in een groot deel van de Europese bevolking verankerd is. Alleen met dit verschil, dat men de verschillende nationale vlaggen gewoon verving door de Europese vlag met de sterren. Een echt verschil bestaat er echter niet. Men ruilde gewoon van gewaad – retoriek, ideeën, plannen en agressiviteit zitten er nog steeds onder verborgen.

    Het nieuwe nationalisme spreekt geen Spaans, Engels, Tsjechisch of Duits meer – het spreekt Europees. Wilden de Fransen vroeger over de Rijn, de Duitsers ver naar Oost-Europa of de Polen tot aan de Weser en de Elbe, in Brussel denkt men er al over om behalve Oost-Europa de Noord-Afrikaanse Middellandse Zeelanden in de unie op te nemen.

    Hoezeer doet de huidige Europese staatsretoriek herinneren aan die holle frasen die door de vertegenwoordigers van nationalistische partijen in de wereld gezet worden. Wat voor de Duitse nationalist de “anti-Duitser” is, is voor de Europese nationalisten de “anti-Europeaan”. Verafgood de ene nog de D-Mark, zo vergelijkt de ander de euro met het Gouden Kalf waar iedereen omheen moet dansen.

    Misschien moeten juist die mensen die iedere vorm van nationalisme afwijzen en de droom van een “verenigd Europa” dromen, zich eens een keer afvragen of ze met hun onvoorwaardelijke inzet voor de politieke unie de Europese landen niet net zo handelen als diegenen, wier geesteshouding zij toch zo sterk afwijzen. Per slot van rekening verschilt het moderne Euro-imperialisme in principe niet wezenlijk van dat in de nationale staten.

    Bron:

    www.buergerstimme.com
    Auteur: Marco Maier

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UITLEIDING

    Het ‘Nationalisme’ dat aan ons, Vlamingen van de Harde Lijn, verweten wordt, is dus iets uit de kleuterschool. Zo van ‘alles wat je zegt van mij, ben je zelf’. Het ‘Nationalisme waarvoor wij staan, stopt gewoon aan de grens, waar andermans eigendom begint. Krek hetzelfde met mijn tuin of mij erf: buurman komt niet bij, en ik niet bij hem, tenzij om een vriendschappelijk klapke te doen? Of om elkaar te helpen als dat moet. Maar niet om te stelen, zoals Sossen en Moslims doen.

    Liefst van al wil ik versleten worden voor een gewone Vlaming van recht-door-zee. Daarom pakt geen Tsjevenpraat noch Tobbacj-gezever meer bij mij. En al zeker geen oudewijvenpraat à la Mandoline Rutten. BDW moet ik bewonderen vanwege zijn scène-vastheid en zijn kwinkslagen. Maar of dat genoeg zal zijn om deze keer zijn en onze slag thuis te halen, betwijfel ik. Tegen cobra-gf baten geen kwinkslagen, maar een vangnet.

    Benieuwd wat Klaas Houten Been met het Gebarsten Klokkenspel ervan zal bakken, als er ‘onderhandelingen’ via hem moeten verlopen. ’t Is hij buis op de tafèl, parbeleu NdD!!!

    Koning Willem Alexander werd voor één jaar Koningschap gevierd (gisteren). Wedden dat die van ons al bronstig loopt van afgunst over wat er met ‘zijn’ verjaardag zal gefeest wordebn? Een 5de K.I. misschien?! Dat ‘Feest’ zou moeten vallen op 21 Juli, een kleine 65 dagen nà 25 Mei. We zullen zeker niet vergeten hem in onze gebeden te gedenken. R.I.P, voor Vorst en Land!

    Enne, ‘First things first’ voor hem: ‘Rome’ kon de pot op, met die 4 Pausen op één en dezelfde plateau. Liège-Bastogne-Liège was beter voor zijn populariteit. Ma Pette Maman Italieno à luim en zijn Père waren bij de Paus. Moet kenoek sijn om saam mê hêl family in de hemèl te kom.

    *

    Wie weet, is tegen dàn, de ganse ‘Laekense Brol’ (Dixit zijn groot-oom Karel van Vlaanderen, Prins Regent van België) al lang naar de bliksem!

    Heer ontferm U over ons (3x)

    EINDE

    27-04-2014, 18:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1922

    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UITLEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist archiveren voor de toekomst ten persoonlijke titel is zo leuk aan het commentariëren over politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memories’

    Ik jeune mij daarin, als ik een liedeke kan dichten

    Ik jeune mij daaran als ik dat liedeke kan.

     

    *

     

    *

    lINMEDING

    In Ryad (saoud Arabia) staat blijkbaar in de Grondwet ingeschreven vrouwen inferieure wezens zijn. Saoud Arabia is de Zetel van de Islam, met de steden Mekka en Medina aan de top. Saoud Arabia, zo rijk als Cresus geworden door de pietrol waarvoor wij ons blauw betalen, ondersteunt wereldwijd de terreur tegen (in volgorde van hun haat) 1° de Joodse Beschaving, 2° tegen de Westelijke Beschaving, Christelijk of niet, en 3° tegen alle soorten van ‘Ongelovige Honden en ‘Ongelovige Varkens’ wereldwijd. Tegen ons dus, de landen die hen onze rijkdom naar daar brengen.

    Het (Inter)-Nationaal Socialisme, dat na de val van het Communisme zijn kapstok verloor, op zoek gegaan naar wat nieuws, heeft nu overal de Islam aanvaard om zich aan recht te treken. Op aanstoken van de Moslimbroeder en Zwarte Ongelukskater uit Amerika, die op die manier zijn eigen Amerikaanse problemen probeert te verdoezelen.

    Wie ‘Islam’ denkt, denkt in den beginne eerst leugen en bedrog, vervolgens aan destabilisatie en oproer, en eindigt meestal met zijn afgesneden hoofd op de foto van een of ander Moslim-terrorist. Terwijl hele benden hersenloze Moslims, de kont omhoog, de straten onveilig maken door wat zij noemen te ‘bidden’.

    De andere Beschaving is die die we allemaal (buiten de VRT) vandaag zagen in Rome. Miljoenen zingende pelgrims op de been, van over de ganse wereld. Met hier en daar een of andere ‘VIP’ (o.a. Haiku-Herman en Barbarosso) die er waren voor de tribune.

    Philips de Schone (1268-1314), of liever zijn beenderen moeten hebben liggen klapperen van afgunst in zijn graf, vanwege die 2 Pausen terzelfdertijd op dezelfde plaats in beeld. Zijn scenario ‘Avignon’ flagrant ten schande gemaakt. Hetzelfde met Napoleon Bonapart, die zoveel eeuwen later ook een Paus naar Parijs wilde ontvoeren, wat gelukkig mislukte doordat Pius VI onderweg overleed… Een marmeren plaat op een gewoon burgerhuis in het dorpje waar we nu wonen, herinnert daaraan. Bij zowel Filips de Schone als bij Napoleon Bonaparte was de echte drijfveer de rijkdom van de Kerk te kunnen stelen. Wat hen niet gelukte, maar wel slaagde door de bietekwieten die de Franse Revolutie ook in onze contreien doorvoerden. Zij bestalen de Kerk en de Kloosters tot op de naakte huid en stelden hun ‘zedenleer’ in de plaats van de Leer van de Zachtmoedige. Zij ‘scheiden’ Kerk en Staat, tot er alleen maar Staat meer zou overblijven. Zo dachten ze. En sedertdien zijn al de’ staatsdragende partijen’ in datzelfde bedje ziek. Christelijke normen en waarden; buitenç Pastoors: buiten! Zedeloijk volk, groot volk : larie en aprekool!!!!! Verboden te verbieden!

    Maar ze ontkenden daarbij de natuurwet, die voorschrijft, dat elke vrijgekomen plaats automatisch ingenomen wordt door iets anders. In dit geval kwam stelselmatig in het Openbaar leven de islam, samen met de wilde massa-immigratie, op de vrijgekomen plaats.

    *

    Tot zover een kleine vergelijkende studie tussen 2 beschavingen, waarbij de gebeurtenissen van vandaag, ontdaan van alle fransjes, de essentie vormt van wat ‘Beschaving’ in de meest strikte zin van het woord, wil zeggen.

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Saoedi-Arabië: 150 zweepslagen voor autorijden

    Posted on 26 april 2014door E.J. Bron

    (Vertaling: E.J. Bron)

     

    Vrouwen achter het stuur zijn in Saoedi-Arabië heel moedig – want het is hen bij wet verboden een auto te besturen. In Riyad wacht een chauffeuse nu een harde straf: 150 zweepslagen en gevangenisstraf.

    Een vrouw in Saoedi-Arabië zal zweepslagen krijgen, omdat ze auto heeft gereden. Zoals meerdere Saoedische media vrijdag berichtten, veroordeelde een hof van beroep in de hoofdstad Riyad de aangeklaagde wegens verboden rijden en verzet tegen de staatsmacht tot 150 zweepslagen en acht maanden gevangenisstraf.

    Meerdere politieagenten waren in het proces als civiele partij opgetreden. Ze hadden verklaard dat ze de vrouw hadden aangehouden, die hen daarna uitgescholden en geslagen had.

    Het islamitische koninkrijk Saoedi-Arabië is het enige land ter wereld waarin vrouwen niet mogen autorijden. Van officiële zijde was er geen commentaar betreffende de zaak.

    Bron:

    www.focus.de

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UITLEIDING

    De Moderne Kerkgeschiedenis waarvan we vandaag een der hoogtepunten beleefden, doet mij denken aan een 3-trapsraket. Johannes XXIII, de vriendelijke dikkerd, lanceerde de moderne tijd, door het Concilie der Kerkvaders bijeen te roepen. Johannes Paulus II, de Drakendoder van het Communisme, was de tweede trap, door dat goddelmoos communisme af te schudden, en Franciscus is de derde trap, die het zaakje in een baan om de aarde brengt. Dat is het Grote Verhaal. Het Kleine verhaal is dan ook van een heel wat kleine aard.

    tot op het bot uitgeteerde Frankrijk heeft, na WO II, geprobeerd zich te handhaven als Grootmacht, door het Socialisme als bondgenoot te nemen. En in dat dwaalspoor zijn de Franscouillons bij ons dat land in die dwaling gevolgd tot voorbij het bittere einde. Zie de PS, die na een volle regeerperiode tègen de Vlamingen, stemmen verliest bij het eigen volk.

    Buiten enkele achterlopers (Tsjeven en Socen) zijn wij Vlamingen van een totaal andere aard dan de Fransouillons. Met hen blijven onderhandelen over om het even wat, is hopeloos in het eigen nadeel.

    Willen wij daar toch AUB over nadenken op 25 Mei e.k., want dan zou er een regeerperiode van 5 jaar aanbreken in de oude sleur. Maar in 2019 zal de Vlaamse meerderheid al tot onder de 30% geslonken zijn, gezien het aangroeiend getal van de wilde immigratie.

    Dit is alleen de Moeder aller Verkiezingen, het zijn ook de Verkiezingen van De Laatste Kans.

    EINDE

    *

    27-04-2014, 16:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1919 - TEWERKSTELLING IN WALLONIË STIJGT SPECTACULAIR DANK ZIJ HET GOEDE INVESRINGSKLIMAAT VAN DE PS

    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UITLEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist archiveren voor de toekomst ten persoonlijke titel is zo leuk aan het commentariëren over politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memories’

    Ik jeune mij daarin, als ik een liedeke kan dichten

    Ik jeune mij daaran als ik dat liedeke kan.

    *

     

    *

     

    INMEDING

    Als de verbeelding de werkelijkheid overtreft, dan kunt U er zeker van zijn in een of ander sprookjesland te vertoeven. Meestal blijkt dat dan een PS-systeem te zijn, die duurt tot andermans geld op is.

    Hieronder zult U (hoofdschuddend?) kunnen lezen hoe een bestaand ‘centrum’ verbouwd wordt tot een nieuw ‘centrum’, waar 20 illegale criminelen zullen bewaakt èn vertroeteld worden door 34 nieuw aan te werven personeelsleden.

    Besluit: we trekken bij bosjes criminele vreemdelingen aan, zij bevorderen de broodnodige tewerkstelling beneden de taal & armoe-grens. En dat alles betaald door die vriendelijke Vlamingen via de speciaal daartoe aangelegde pipeline van Magische Maggie.

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/

    *

    Centrum voor criminele illegalen gaat open

    26/04/14, 05u20 − Bron: Belga

     

    De eerste criminele illegalen kunnen over enkele weken in de aangepaste vleugel van het gesloten centrum in Vottem worden opgesloten. Dat schrijft De Standaard.

    In het gesloten cen­trum van de Dienst Vreemdelin­genzaken in Vottem, bij Luik, zul­len in totaal 22 criminele illegalen in een aparte, streng beveiligde vleugel kunnen worden opgeslo­ten in afwachting van hun repatri­ering. Momenteel worden de laat­ste aanpassingswerken uitge­voerd. De eerste personen kunnen er al over enkele weken naartoe, bevestigt het kabinet van staats­secretaris voor Asiel, Maggie De Block (Open Vld).

    Het gaat om zware criminelen die een straf hebben uitgezeten, en rechtstreeks van de gevangenis naar de vleugel in Vottem zullen worden overgebracht, maar even­goed om sans­-papiers die in de andere centra van Vreemdelingen­zaken de boel op stelten hebben gezet.

     

    Freddy Roosemont, directeur-generaal van Vreemdelingenzaken, spreekt niet van een gevangenisregime. Het is volgens hem niet de bedoeling mensen er langdurig op te sluiten. Vanuit Vottem moeten ze snel kunnen worden gerepatrieerd, luidt het.

    Vreemdelingenzaken werft 34 extra personeelsleden aan voor de vleugel.

    Staatssecretaris De Block had het centrum al ten laatste vorige zomer willen openen, maar de werken waren groter dan verwacht en liepen vertraging op.

    *

    UITLEIDING

    We moeten ook op deze blog durven toegeven: Olio di Jeanetto is een èchte uithaler! Zeg nu zelf: is dergelijke oplossing voor criminele vreemdelingen niet subliem? Dat is hoe het Zuiden des Lands van de nood een deugd maakt, om uit hun economisch moeras te geraken. Pas vrai?

    En outre, ’t is de systeem van de Jean Luc: de problemen oplossen als ze er zijn! Voordien niet aan denken! Welke grote unitaristische Staatsman zei ook weer ‘J’agis, puis je réflechis’. Dàt is pas staatsmanskunst!

    VOTTEM! Schrijf die naam met dikke viltstift op Uw kiesbrief, zodat U niet vergeet dat U op 25 Mei kiest voor de partij die volgens de ene peiling geruisloos uit haar as stijgt (4%), en uit een andere twee dagen later, met 4 à 6% zou achteruitgaan.

    PS

    Geen wonder dat ons land zoveel vreemdelingen aantrekt! Meneer de Directeur-Genraal van Vreemdelingenzaken is een zekere Freddy Roosemont.

    Deze Meneer moet na de Moeder aller Verkiezingen dringend met pensioen (of erger) gestuurd en vervangen worden door iemand met bvb. De naam Roger Quaghebeur. Zo’n naam trekt geen vliegen aan, maar stoot ze af.

    EINDE

    *

    26-04-2014, 10:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1921 - MORGEN IS HEEL DIT HEERLIJK LAND ITALË EEN GROOT FEEST

    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UITLEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist archiveren voor de toekomst ten persoonlijke titel is zo leuk aan het commentariëren over politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memories’

    Ik jeune mij daarin, als ik een liedeke kan dichten

    Ik jeune mij daaran als ik dat liedeke kan.

    *

    *

    INMEDING

    De stad Rome, zo luiden hier eenstemmig alle dagbladen, bulkt nu al van de pelgrims en de vele toeristen. Mér dan 1 miljoen gelovigen komen hier om deze historische dag te beleden.

    Twee Pausen, Benedictus Emeritus XVI en Franciscus zullen twee van hun voorgangers ‘de Eeerder Altaren’ toekennen, de hoogste Kerkelijke Onderscheiding mogelijk. Het gaat om Johannes XIII (Roncali) en Johannes Paulus II (Woytilla).

    Het is niet aan mij och is het hier de juiste plaats om herover commentaar te leveren. Alleen weet ik, dat 2 Pausen die samen 2 van hun voorgangers op het hoogst mogelijke voerstuk plaatsen, enig is in de 2.00jaar oude Kerkgeschiedenis. En dat mocht even onder de aandacht gebracht worden.

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

     

    Canonizzazione Papi, Roma invasa dai fedeli

    *

    UITLEIDING

    Hier beleven we deze indrukwekkende gebeurtenissen natuurlijk veel intenser dan in het verre Vaderland. Maar aangezien er overtalrijk regeringsleiders, keizers en koningen zullen aanwezig zijn, zal de VRT wel op de kar springen. Misschien zien we onze Stijve Hark met zijn Mattil wel op een ereplaats. Of die andere homo en Italiaan, die di Pipo, die sedert gisteren ruim de tijd heeft om ervan te profiteren.

    Alle Italiaanse TV-stations draaien vandaag reeds op volle toeren. Stel U voor: dit is niet alleen het verhaal van deze eeuw, maar ook het verhaal van vele eeuwen samen.

    *

    Misschien is het nu wel passend, eerlijk en billijk, nog eens Mgr Jan Schotte (Harelbeke) op te voeren, die begraven ligt in De Kerk der Vlamingen in Rome, een hospice nog gesticht door de Graaf van Vlaanderen ten tijde van de 1ste Kruisticht.

    Deze relatief jonge Kardinaal was de rechterhand van Woytila, en door zijn collega-kardnalen zo goed als voorbestemd om Woytila op te volgen, ipv de Duitser Benedictus. Jammer genoeg overleed hij op een paar maanden tijd, nog

    vòòr Woytilla. Het Kerkje der Vlamingen was wat men zegt, de ‘titelkerk’ van Kardinaal Schotte, waar hij vergeten door Jan en Klein Pierke, op de Eewigheid ligt te wachten.

    EINDE

    *

    26-04-2014, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1921 - MET DE GROETEN VAN DE TSJEVEN EN DE PARTI SCANDALE OP DE LAATSTE PARLEMETAIRE ZITTING WETEN WE GENOEG

    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UITLEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist archiveren voor de toekomst ten persoonlijke titel is zo leuk aan het commentariëren over politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memories’

    Ik jeune mij daarin, als ik een liedeke kan dichten

    Ik jeune mij daaran als ik dat liedeke kan.

    *

    *

    *

    lINMEDING

    Een kramakkige roeste oude schuit, de ‘Belgica’ wordt stilaan binnengaats gesleept en aan wal staan de slopers klaar om na onderlinge afspraak, er zoveel mogelijk buit uit weg te slepen.

    De Oude Tante heeft haar tijd gehad. Trouw aan het bondgenootschap met Paijs en de Marxistische heilskeer, wordt ze nu aan kant getrokken en op haar zij gelegd. Ze voer ooit onder bovenstaande vlag van Wjd naar Zijd naar verre stranden waar haar vlag stond gepplant.

    Op 25 Mei wordt zij, tot op de draad leeg geroofd, voorgoed uit de vaart genomen.

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.vlaamsbelang.org/

    *

    FRANSTALIGE STAATSGREEP

    Met de lijst van mogelijks aan te passen Grondwetsartikelen die de federale regering gisteren voorlegde, dreigen de Franstaligen de federale staat helemaal naar hun hand te kunnen zetten.

    Gedaan met grondwettelijke avonturen

    “Onze slag binnengehaald. Tijdens volgende regeerperiode voorrang aan sociale en economische maatregelen zonder nieuw grondwettelijk avontuur.” Deze veelzeggende frase prijkte donderdag op het twitteraccount van federaal minister Didier Reynders. En we moeten het Brusselse MR-kopstuk helaas bijtreden. De lijst met voor herziening vatbare Grondwetsartikelen die de federale regering voorlegde, is zo beperkt dat elk verder streven naar autonomie in het gedrang kan komen en de Franstalige positie danig versterkt wordt.

    Het fameuze artikel 63 inzake de federale kieskring, het absolute paradepaardje van de Franstaligen, ontbreekt natuurlijk niet. Het is immers de natte droom van Reynders, Milquet en Di Rupo om bij verkiezingen met unitaire lijsten te kunnen opkomen, om zo vooral de slagkracht van de V-partijen te fnuiken. Gans tevergeefs zoekt men naar artikel 35, dat bepaalt welke bevoegdheden best toebehoren aan Gewesten en Gemeenschappen en welke nog federaal kunnen blijven. Dit artikel zou de basis moeten vormen van elke “copernicaanse omwenteling”, iets wat men van de zesde staatshervorming hoegenaamd niet kan zeggen. Er staat voorts niks in de lijst over de artikelen m.b.t. het koningshuis en zijn totaal achterhaalde privileges. Ook het artikel 195, waarmee de procedure voor grondwetsherzieningen kan versoepeld worden, is niet weerhouden. Nochtans waren de Vlaamse partijen het er in 2010 unaniem over eens dat dit artikel de goede werking van de democratie ondermijnde en het dringend aan herziening toe was.

    Het Vlaams Belang bijt terug

    Het armtierige lijstje was allicht het laatste cadeau dat CD&V, sp.a en Open Vld hun Franstalige vrienden vóór 25 mei nog konden gunnen. Het Vlaams Belang liet deze provocatie echter niet zomaar passeren. Onze Kamerfractie nam het initiatief om de door Vlaanderen steeds gevraagde artikelen (o.m. art. 35 en 195) alsnog in de lijst op te nemen. Dat de andere partijen ons voorstel wegstemden valt enerzijds te betreuren, maar maakt anderzijds duidelijk welke partij zich als enige consequent blijft inspannen voor de Vlaamse belangen.

    Uiteindelijk is het ons niet te doen om “meer autonomie”, maar om Vlaamse onafhankelijkheid. Met een onbetamelijke Belgische grondwet is er dus nog geen man overboord. Want voor het Vlaams Belang is het niet de federale, maar de Vlaamse regering die de boedelscheiding van dit onzalige land moet inleiden. De Franstaligen die nu zegepralen met hun lijstje kunnen maar beter beseffen dat het krediet van het federale niveau, de grondwet incluis, bij de Vlamingen ooit op zal raken. Benieuwd wat Reynders dan via twitter de wereld kond zal doen.

    Bron: Secretariaat Vlaams belang.

    *

    UITLEIDING

    De Tsjeven beseffen (ruim te laat) dat het alle hens aan dek is, maar ze moeten roeien met de riemen die ze hebben, en die riemen zijn maar de splinters meer van hun vroegere gloriol. Rond 1960 verloren zij voor het eerst hun absolute meerderheid, en nu verliezen zij absoluut was nog overschiet. Het uur der waarheid nadert en de ARCO-misdaad tegenover hun oudste en trouwste supporters (denk aan de BAC-jaren) zal als een boemerang tegen hun dikke koppen slaan. 800.000 stemmen verliezen, dat moet iets zijn rond de 10% aan stemmenverlies. 20 minus 10 = 10 en aan dat dunne koordje kunnen ze zich dan maar liefst ophangen…. om het even wat Geens nu uit zijn hoge hoed belooft!

    En Weverken? Die zal, als Tsjeef in wording, dapper die 800.000 goels in open doel binnetrappen. 30% + 10% + van de resterende twijfelaars die maar op ’t laatste nippertje beslissen, nog eens 10 à 15 % en BDW kan moet en zal de Reupbliek uitroepen.

    *

    JaJa, ik weet ook dat dromen bedrog zijn. Maar wij van het Vlaams Belang zullen niet rusten voor hij ons, kop of munt, zijn duidelijke keus heeft gemaakt. Gaat hij ervoor, dan juichen we helm toe. Speelt hij de Tsjeef van enerzijds en anderzijds, dan zullen wij hel koejonneren tot de doom uit zijn ogen komt.

    En de Franscouillons genre Reynders, Milquette of Madam Cruella Onkelinx? Die doen we kado aan een nog grotere bananen-republiek dan de onze.

    EINDE

    *

    26-04-2014, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1920 - GAAN DIE TWEE WERKELIJK PAREN? GEENS VAN GEEN FINANCIËN MEER IN DEN TRAM MET HET WEVERKEN?

     

    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UITLEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist archiveren voor de toekomst ten persoonlijke titel is zo leuk aan het commentariëren over politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memories’

    Ik jeune mij daarin, als ik een liedeke kan dichten

    Ik jeune mij daaran als ik dat liedeke kan.

    *

     

    *

     

    *

    *

    l INMEDING

    Hieronder worstelt Mark Grammens met een wiskundig probleem waarvoor volgens hem alleen een politieke Judas-kus de oplossing kan bieden. Of lieever, het is geen wiskundig, maar eerder een syndicaal probleem van Tsjeven en Sissen. Plttas delict: de portemonnee van de belastingbetaler.   Stelt zich de vraag of de ene misdaad (ARCO) de andere (Electrawinds) opheft, of er juist een 4-dubbele misdaad van maakt. Hiervoor moet U ARCO & Electrawinds samentellen en delen door twee. Aan het bord, met ezelsoren op, staan de zoetwatervissers Geens & Van de lala, trla-la liere, tra-la la

    Anders gezegd: in dit theaterstuk wordt de grootste dief bijgelicht door de kleinere en beiden gaan de door hun onbekwaamheid opgelopen schade recupereren op U en mij. Zo moet ‘regeren’ niet moeilijk zijn! Op die manier leren ze niet uit hun slechte ervaringen, maar ze voelen zich juist gesterkt om opnieuw te beginnen. Dàt is pas de zin van heel dat huidige politiek theater. Alle mooie leuzen ten spijt.

    We worden genaaid door een stel gewetenloze schurken, onder aanvoering van die ene partij die in een goede 60 jaar tijd het land heeft kapot geregeerd.

    En de èchte Vlamingen? Die vervullen alleen de rol van vliegwiel, om de beweging erin te houden….Laat dat Weverken nu maar ter botermarkt gaan, onder de leuze Vivan den Belziek! Doe ze nog ne keer vol, Madam!

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    secretariaat@pallieterke.info.

     

    *

     

    Wat doet de CD&V op 26 mei?

     

    Wie overweegt voor CD&V te stemmen, moet er eens rustig bij gaan zitten en zich in gemoede afvragen of die partij op 26 mei, als de politieke machtsverhoudingen vorm krijgen, met zijn/haar stem zal doen wat het beste is voor Vlaanderen. Het is beter hierover na te denken vòòr de verkiezingen dan achteraf spijt te hebben van zijn stem.

     

    Het probleem is dit. Laten we uitgaan van de uitslagen van de provincieraadsverkiezingen die gehouden werden in 2012, op dezelfde dag als de gemeenteraadsverkie-zingen, en die een beter houvast bieden dan opiniepeilingen.

     

    Als straks op 25 mei op dezelfde manier gestemd zou worden als in 2012, dan haalt in het Vlaams parlement de N-VA 39 zetels en de CD&V 29. Dat is samen de volstrekte meerderheid, met zelfs zes zetels op over-schot. In het Belgisch parlement krijgt N-VA dan 28 zetels en de CD&V 20.

    Dat is de meerderheid binnen de Vlaamse taalgroep, met 4 zetels op overschot. Die twee partijen samen kunnen dus onmiddellijk de Vlaamse regering vormen, indien zij dat willen, en rustig wachten tot er zich aan Franstalige zijde een meerderheid aftekent om daarmee confederale onderhandelingen over de regeringscoalitie aan te gaan.

     

    De CD&V maakt de coalitie

     

    Dat is echter theorie. Het wordt alleen werkelijkheid als de CD&V, voor het eerst sinds Leterme een kartel vormde met de N-VA, principieel beslist dat Vlaanderen éérst komt. Men ziet het nog niet gebeuren, althans niet automatisch. In die zin had Yves Desmet gelijk toen hij (in De Morgen, 25 november 2013) schreef dat “de sleutel na de verkiezingen bij de CD&V ligt”, want de CD&V zal “voor de existentiële keuze staan of ze in Vlaanderen onmiddellijk een coalitie sluit met de N-VA”.

     

    De partij is hierover verdeeld, en dus : “De CD&V-fractie die het haalt bij de strategische keuze, bepaalt hoe de volgende vijf jaren eruit zullen zien”. Zal de CD&V bijvoorbeeld niet om te beginnen weigeren aan Vlaamse coalitievorming te doen zolang er geen Belgische regering wordt gevormd? Zal zij Vlaanderen gijzelen en het oordeel van de Vlaamse kiezer onder de mat schuiven? Zal zij uiteindelijk, na lange palavers, kiezen voor een Di Rupo bis? In ruil voor het eerste-ministerschap ten voordele van de razend ambitieuze Koen Geens, die zijn ongeduld om een Belgische rol te spelen niet meer kan verbergen? Het zou in de lijn van de CD&V liggen om als traditionele, staatsbehoudende partij, de voorkeur te geven aan een coalitie die de N-VA buiten sluit, te meer daar die òòk over een meer-derheid zou beschikken in het Vlaams parlement. Niet in de Vlaamse fractie van het Belgisch parlement?

     

    Maar de huidige regering heeft ook geen meerderheid in het Vlaamse gedeelte van het Belgisch parlement, en het protest tegen deze blijk van minachting voor Vlaanderen heeft zo zwak geklonken dat geen CD&V-voorzitter erdoor gehinderd zal worden om het opnieuw te proberen.

     

    De N-VA is zich uiteraard van deze toestand bewust, en doet zichtbaar pogingen om de CD&V ter wille te zijn. In de praktijk heeft de N-VA hiervoor haar eis om na de regeringsvorming te gaan praten over confederalisme opgeborgen. Zowel voorzitter Beke als Vlaams minister-president Peeters hebben er openlijk hun veto tegen gesteld, en de N-VA neemt daar akte van. Zij dringt niet meer aan. De Wever gaat het debat met Peeters uit de weg.

     

    Bovenal echter maakt de N-VA van het Arco-schandaal niet langer de staatszaak die het zou moeten zijn. Niet minder dan 800.000 hoofdzakelijk Vlaamse kleine spaarders werden door ACW en ACV misleid om hun geld te stoppen in de “veilige” bank “van de beweging”, BAC, later Dexia, waarvan Arco de maatschappij vormde waarin de spaarders zaten. De beleggingen waren alles behalve veilig, maar juist zeer risicovol en gevaarlijk.

    Al sinds enkele jaren probeert ACV-ACW de staat, dus de belastingbetaler, te doen opdraaien voor de opgelopen schade want het zaakje liep verkeerd.

     

    Het was naar verluidt de reden waarom voorzitter Beke van CD&V op een gegeven moment de N-VA uit de onderhandelingen na de verkiezingen van 2010 schopte. De N-VA zag de CD&V-eis in verband met de terugbetaling van de Arco-coöperanten niet zitten.

     

    Koen Geens wijst de weg

     

    Het probleem zal vanaf 26 mei opnieuw ter tafel komen. Koen Geens, die in een vorig leven de advocaat was van de vakbond ACV en haar ACW-koepel, heeft al te kennen gegeven dat hij en zijn partij een “regeling” ten voordele van de gedupeerden van Arco als voorwaarde voor regeringsdeelneming zullen stellen.

    Wat deels te wijten is aan bedrog, zal door de staat voor zijn rekening worden genomen, alleen maar omdat de heilige vakbond geen verlies mag lijden. Naar het schijnt – dat zegt althans de N-VA – zijn ACV en ACW rijk genoeg om de schulden die ze veroorzaakt hebben, op zich te nemen, maar willen ze van hun politieke macht gebruik maken om de betaling van hun schulden door te schuiven naar de belastingbetaler. Een bedrog bovenop het bedrog noemt men dat.

    Verwacht wordt dat de kwestie in een globaal pakket zal worden ondergebracht, tezamen met een financieel vraagstuk waar de sp.a zich heeft laten aan vangen (Electrawinds), en dat op overheidssteun wacht, en tezamen met het initiatief van de Waalse socialisten om een aantal van hun intercommunales, vooral in het Luikse, te laten samenwerken in een verband, Tecteo gedoopt, dat zich op de markt van de risico-volle beleggingen wil werpen. Klopt dit, dan heeft de aartssluwe Vande Lanotte zijn partij, en meteen ook de PS, al bij voorbaat goed geplaatst om de bevoorrechte coalitiepartner te worden van de CD&V, die alleen van de socialisten “begrip” mag verwachten voor de financiële miserie waarin het christelijk vakbondswezen, met mutualiteit, enz., verzeild is geraakt.

     

    Koen Geens speelt in heel dit verhaal een bedenkelijke rol. “Gene gewone”, noemt hij zichzelf in zijn kiespamflet, in wat hij denkt “volks” taalgebruik te zijn.

     

    Zijn pose is “steeds cabaretesker,” oordeelt Hugo Camps (in De Morgen, 21 december 2013). Hij is een verklaard tegenstander van Vlaamse zelfstandigheid of confederalisme. Als belangenbehartiger van ACV-ACW is hij geworden tot de spelverdeler in de rangen van CD&V. Hij is niet vies van wat politiek geritsel.

    Om zeker te zijn van de eerste plaats op de lijst van zijn partij voor de Kamer in Vlaams-Brabant, liet hij het pollreglement veranderen, zodat de tegenkandidaat, volksvertegenwoordiger Carl Devlies uit Leuven, de lijst die ten huize Van Rompuy werd opgesteld, niet meer kon betwisten. Devlies trok zich terug. Weggemanoeuvreerd door Geens, die haastig aan zoon van Rompuy het lijsttrekkerschap voor het Vlaams Par-lement aanbood. (Voor dit verhaal, cfr. De Tijd, 8 januari.)

     

    Graag traditionele coalitie

     

    En dus, nu begrijpt u wat we wilden zeggen als we onze vrienden die zich afvroegen of ze niet een keer voor CD&V zouden stemmen, de raad gaven rustig na te denken over wat de partij op 26 mei en de daarop vol-gende dagen met hun stem gaat doen. Kiezen voor Vlaanderen, door alvast een coalitie te sluiten met N-VA, als dit aritmetisch zou kunnen? Haast zeker niet.

     

    De N-VA overhalen om al haar beginselen op te geven? Misschien. De voorkeur geven aan een traditionele alliantie met socialisten en liberalen? Sommigen in de CD&V zeggen: liever de eerste in een coalitie met kleine partijen (sp.a en VLD) dan de tweede in een coalitie met N-VA.

     

    We zullen het gauw weten, maar herinner u dan dat we ons hier geen illusies hebben gemaakt. De tijd dat de macht van de toenmalige CVP in Vlaanderen steunde op Vlaamse principes en morele waarden is al lang voorbij.

    MARK GRAMMENS

    *

    UITLEIDING

    Al moet ik hem nog zozeer bewonderen, Mark Grammens is blijven hangen aan de bramen op de rand van de vorige eeuw. Hij volgt de vroegere tricolore gloriën met de hem eigen arendsogen en redeneert nog altijd in de termen van 1830. Wat misschien wel realistisch is, want buiten het Vlaams Belang zitten alle partijen nog altijd gevangen in het keurslijf van ‘moi d’abord’ et ‘pour les Flamins la même chose’.

    (Zucht)

    We zullen dus nog wat langer dan gehoopt de Sire op ons netvlies moeten verdragen. Als hij dan in ’t vervolg wat minder debiel kon kijken? En wat doen aan zijn klokkenspel, zodat hij niet meer moet lopen alsof daar een stel verdroogde distels hangen.

    *

    Ik kan me van de indruk niet ontdoen, dat Mark Grammens meer weet dan hij kwijt wil en dat het coalitie-overleg al lang afgesproken is. Net zoals de lijstvorming bij de Tjeven een werkstuk is dat ten huizen Haiku-Herman is tot stand gekomen. In dezelfde Roestige Vastheid zal de EUSSR-President wel gezorgd hebben voor rugdekking. Stel U voor, dat zijn eigen Partij met amper 15% van de stemmen, als eerste zou crashen en daardoor het hele EU-kaartenhuisje doet instorten.

    EINDE

    *

     










    26-04-2014, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1918 - DE FISCUS UW VRIEND

    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UITLEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist archiveren voor de toekomst ten persoonlijke titel is zo leuk aan het commentariëren over politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memories’

    Ik jeune mij daarin, als ik een liedeke kan dichten

    Ik jeune mij daaran als ik dat liedeke kan.

    *

    *

     

    *

    Lees ‘tSCHELDT

    o.a. Karel Anthonissen van de Gentse BBI is daar losse medewerker van…..

    *

    l INMEDING

    Ondergetekende is al >10 jaar uit de stiel, en alhoewel het kantoor onder Jr als opvolger nog altijd een stevige reputatie geniet, bestaat er geen enkele beroepsmatige interventie meer. Zeker niet vanwege een bepaalde dégôut, maar omdat zowel de situaties als de wetgeving dermate veranderden, dat elke tussenkomst een zinloos avontuur zou worden. De losse eindjes van een dossier zijn nu eenmaal niet gelijk aan een bol sajette…. En 10 Jaar is een eeuwigheid in de audit.

    De hieronder opgevoerde personaliteiten zijn mij derhalve totaal onbekend. Maar in dit geval zou ik eerder zeggen; onbekend, maar wel bemind. Zo als hieronder beweerd, had ik het altijd gewild. Als advocaat van de ‘Belastingplichtige’ die misschien niet altijd op het juiste pad is gebleven, maar die moet kunnen rekenen op een objectieve en vakbekwame Rechter-Fiscaal Ambtenaar.

    In mijn tijd waren het meestal autoritaire, zuipende en drinkende cowboys. De Heer hebbe hunne godvruchtige zielen.

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/

    *

    Jan Callebaut: De fiscus is sympathiek en intelligent

    OPINIE − 25/04/14, 09u22

    dm column. Je kan er al een tijdje niet omheen. Voor slow journalism met inhoudelijk rijke gesprekken ben je bij Veronique Goossens van Kanaal Z aan het goeie adres. Onderwerpen worden geduid, uitgediept en met een expertgast grondig besproken. De goeie voorbereiding proef je.

    •  

    Dankzij de media weten we dat de moderne, intelligente civil servant bestaat. Hij heet Hans D'Hondt

    •  

    Het voorbije weekend kwam daar nog een dimensie bij. Een ware ontdekking. Een tot nu toe repressieve, stugge, norse, angst inboezemende, zwijgende, gezichtsloze federale administratie van Financiën kwam met mevrouw Goossens praten. En zie, we ontdekten een volwassen denkende dialogerende voorzitter die begrip toont voor vele, vaak rechtsonzekere, situaties waarin de belastingplichtigen verzeild kunnen raken. Een fiscale topman die het gesprek met federaties van accountants en boekhouders als instrumenteel ziet voor de goede werking van een financiële publieke administratie. Helderheid en transparantie helpt de samenleving. Angst en heimelijkheid niet.

    De voorzitter van de FOD Financiën is een sympathieke man die dit interview zeer au serieux nam. Je zag hem waarachtig nadenken over de vragen die hij dan zo specifiek mogelijk probeerde te beantwoorden. Hij vond communiceren geen straf maar een fundamenteel deel van de publieke opdracht. Eerlijk gezegd, het was een verademend contrast met de meeste politieke vraaggesprekken die ons dezer dagen in overvloed te beurt vallen. Kanaal Z laat zijn gasten ook de ruimte om over een vraag na te denken.

    Een goed geformuleerde vraag toont de stielkennis van de journalist maar vergt dan ook heel wat van de geïnterviewde expert, die per definitie minder vertrouwd is met de media. Die paar seconden respect om even de gedachten te ordenen, om dan met een overwogen antwoord te komen dat gevat wordt in heldere woorden, is blijkbaar een luxe geworden. Snelheid en reflex worden te vaak verkozen boven reflectie en bedachtzaamheid. Degelijke argumentatie legt het af tegen de witzige geïmproviseerde soundbite. That's entertainment!

    Maar niets van dit alles, vorig weekend bij mevrouw Goossens van Kanaal Z. Een goed diepgravend gesprek hoeft geen duel te zijn met een winnaar en een verliezer. Nog minder is het een welles-nietesgebekvecht. We kregen meer dan drie kwartier de tijd om een administratiebaas te leren kennen die wenst te dialogeren met de burger en de bedrijven. En hij doet dat vanuit het volle besef van zijn delicate, fundamentele democratische opdracht. We leerden dat hij extern toezicht en zelfs controlerende audits maar normaal vindt. Dat zijn medewerkers ook niet geholpen zijn met onduidelijkheid en mogelijk gebrek aan uniformiteit.

    Dankzij de media weten we dat de moderne, intelligente civil servant bestaat. Hij heet Hans D'Hondt.

    Jan Callebaut

     

    UITLEIDING

    De Fiscus, zoals U hem hierboven leest, is dus in cassatie gegaan tegen het Arrest van Gent, dat Kareltje had vrijgesproken voor al zijn duivelse pomperijen. Logisch! Het Hof van Beroep in Gent bedient zelfs Pinocchio op zijn wenken, om wijlen het Vlaams Blok te veroordelen voor racisme…..

    Ook logisch is, dat nu een ander Hof van Beroep de zaak ten gronde moet herzien. Zodat het ook logisch zou zijn, dat er een ander arrest komt, dat zegt dat Kareltje deze keer wèl al zijn zakken moet leegschudden.

    Maar dedju, het spook der Verjaring grijnst al aan de kim….. Het meest logische van al wat logisch is, zou zijn dat men Kareltje zijn onschendbaarheid opheft. Liefst de dag nà de verkiezingen, want als dat daarvoor gebeurt, worde de Ribetalen helemaal weggeveegd tot onder de deurmat van de kiesdrempel…..

    Benieuwd welk voiiske Mandoline Rutten dàn zal fiedelen. Misschien iets over Charalke, Chrelke, hij hangt met zijn cl¨ten aan een nageltje… Het is een zeer muzikaal refreintje, dat aanzet tot gewoon meezingen. Je hort het vaak in de kleine uurtjes, op straat, als de zuipschuiten huiswaarts zeilen..

    En wij? We zullen heffen Hoog het Glas! Want pas dan zal gerechtigheid geschied zijn, als na de Navo-baa Claes, ook de EU-Commissaris De Gucht voor Handel & Nijverheid, met schande beladen, de woestijn wordt ingestuurd.

    Het wachten is dan alleen nog op ‘der Dritte im Bunde’, iemand van de Tsjeven dus. Misschien wel die Advocaat van het ACW, omhoog gevist tot Minister van geens-Financiën….

    EINDE

    *

     

     








    25-04-2014, 17:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1917 - FESTA DELLA LIBERAZIONE


    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UITLEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist archiveren voor de toekomst ten persoonlijke titel is zo leuk aan het commentariëren over politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memories’

    Ik jeune mij daarin, als ik een liedeke kan dichten

    Ik jeune mij daaran als ik dat liedeke kan.

    *

    *

     

    *

    Don Camillo & Bepone

    Symbool voor Italia

    *

     

    l INMEDING

    Vandaag is het officieel gedeelte van mijn nieuw en beter Vaderland in festa. D.w.z. dat het een ‘Betaalde dag’ is voor iedereen (uitgenomen voor de kleine zelfstandige winkeliers die met open armen de vele vitrine-dweilers trachten binnen te halen. Wie ook dankbaar van deze Vaderlandsche Uren wil profiteren, zijn de vele klusjesmannen thuis en elders. Terwijl de Hoge Pieten elkaar toeklinken, verdienen zij maar al te graag een Eurocentje bij.

    Het verhaal van die ‘Bevrijding’ in 1944 is zelfs voor Italianen een tamelijk verward verhaal van halve waarheden hele leugens. Meestal ook van waar gebeurde verhalen over ‘van horen zeggen’.

     

    Na de landing van de Amerikaanse mariniers op Sicilië (verdedigd door een entente cordiale van de geduchte Italiaanse Bersaglieri (Alpenjagers) en de Duitse Waffen-SS), viel dit eiland al rap helemaal in de handen van de ‘Bevrijders’. Dat dank zij de hulp van de Amerikaanse maffiosi, die als gids zowel het land, de mensen als de taal kenden. Die waren, na de jaren van Mussolini’s fascisme, allemaal uitgeweken naar de USA en die zagen nu hun kans schoon om wraak te nemen. Wat onder het fascisme was de maffia zo goed als uitgeroeid.

     

    In Rome verloor die nacht Benito Mussolini het vertrouwen van de Fascistische Hoge Raad en ging vroeg in de morgen aan Koning Vittore Emmaniele II van Savoye zijn ontslag als Premier en Legeraanvoerder aanbieden. Deze ‘beschermde’ Mussolini, door hem naar een verlaten hotel op de Gran Sasso in het hooggebergte van de Abruzen, te verbannen, bewaakt door een handvol gewone ‘carabinieri’ (=Rijkswachters). Daar werd deze enkele dagen later door de SS-Generaal Otto Skorzeny, met de hulp van een paar zweefvliegtuigen, bevrijd op last van Hitler, die zijn oude vriend niet in de steek wilde laten,. Mussolini kwam in Rastenburg, in Oost Pruisen, bij Hitler in het OKW aan, net de dag dat deze de aanslag op zijn lev en door Graf von Stauffenberg had overleefd.

    Ondertussen vorderden de Yankees meter per meter in de richting van Rome, waar ze op hun weg de meer dan 1.000 jaar oude Abdij van Monte Cassino, door beide partijen erkend als ‘vrij-zone’, op last van het Engelse Hoogerhuis en op uitdrukkelijk verzoek van Churchill, weg bombardeerden van de on-inneembare bergtop.

    Elke Duitse afweerlinie (zie Gustav-linie op Gogle) werd week na week ingenomen, en toen de Yankees Rome dreigden te naderden, en niet zinnens waren die stad als ‘vrijstad’ te erkennen, besloot Generaal Badoglio, de nieuwe opperbevelhebber van het Leger, eenzijdig de wapens neer te leggen in een eervolle wapensteilstand. Meer nog, toen Vittore Emmanuele II eenmaal afgetreden was in het voordeel van zijn zoon Umberto, gehuwd met Marie-José Coburg, de maitresse van Mussolini (!) verkoos Italië, samen met de Geallieerden, de strijd verder te zetten tegen… de Duitsers. Een volleerde volte-face volgens het libretto van een beroemde Drie Stuivers Roman…. Onder het moto ‘Liever Blode Jan, dan dode Jan….

    Hetgeen dus vandaag herdacht wordt….

    Punt aan de lijn. Alinea. En nu het verband met Het Edel land der Belgen!

    De nieuwe koning Umberto van Sovoye diende ondertussen een referendum toe te staan waar de Ittalianen, traditioneel koningsgezind, konden kiezen voor de ‘Republica’ of voor het Koningdom. Met een nipte meerderheid wonnen de (communistsche) Republikeinen, en het jonge koningspaar werd voor de eeuwigheid verbannen van het Italiaans grondgebied. Verbod dat rum 50 jaar heeft standgehouden…

    Mussolini, die met behulp van de Duitsers een nieuwe Italiaanse Regering van het Noorden had gevormd, trachtte toen bleek dat de oorlog toch niet meer te winnen was, als Wehrmachtsoldaat verkleed, in een konvooi van Duitse ravilailleringstroepn naar Duitsland te ontsnappen. Maar hij werd verraden, en viel op een zucht van de veilige Zwitserse grens, net voor Como, in handen van de partizanen, die hem en zijn vriendin, de nog altijd verafgoodde Claretta Petacci, standrechterlijk fusilleerden. Op uitdrukkelijke last van ‘Moscou’, wordt gezegd Want de tas met geheime documenten die de Duce op zijn vlucht had weten te redden, werd nooit teruggevonden…

    Het verhaal van de mooie Claretta leest als een nieuwe versie van het Verhaal van Romea & Julietta. Toen haar Benito, de borst vooruit, zou vallen onder het vuur van een 5-tal op hem gerichte stenguns, sprong zij voor hem, de armen gespreid, om de kogels op te vangen. Die doorboorden haar, en een meter verder ook de dodelijk getroffen Duce. Vervolgens werden hun lijken met het hoofd omlaag, opgehangen aan een bezinpomp in Milano. Waar ze dagenlang door het volk geslagen en bespuwd konden worden. Het was pas na tussenkomst van de Bisschop, dat de rokken van de kleiene Claretta opgebonden werden rond de knieën, om haar naaktheid te bedekken…..Want het paar was de dag van de moord ontijdig uit bed gehaald en geen tijd gekregen om zich deftig aan te kleden….

    Vandaag herdenkt het Establishment de val van het Fascisme, op kop de vroegere communist, thans President Napoliatno, meer dan 90 jaar oud. Maar op het graf van de Kleine Claretta, op de Campo Sato di Roma, staan vandaag heel zeker weer, net zoals elke dag trouwens, verse bloemen. En in de kleine kapel, waar Mussolini ligt bedragen, trekken in het halfduister, elke dag 2 ongewapende schildwachten de wacht op.

    Dat is het verhaal van een levend verleden.

    *

    Dat ‘kazak keren’ was na 6 juni 1944, de lading van de Geallideerden op de Normandische stranden, was in heel Europa een fluitje van een cent, maar nergens was het zo algemeen en zo schandelijk als in Italië….

    JaJa, en dat begraven van de strijdbijl moet hier eeuwig herdacht worden, want het was gewoon de wil van het hele volk, dat oorlogsmoe, het geloof in zijn Leiders definitief verloren was.

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://it.msn.com/

    *

    Berlusconi, offensiva in tv in vista del voto

     

     

    UITLEIDING

    O Ja, deze keer dus toch alleen maar de link, want aan een klein tekstje ‘in Italiano’ zou niemand veel gehad hebben. Vandaar deze korrte samenvatting…

    Silvio Berlusconi opent de vijandelijkheden van uit de vernederende situatie waarin zijn politieke vijanden hem gebonjourd hebben. Straf omgezet tot 4 maand ‘gemeenschapsdienst’, een paar dagen per week, in een bejaardentehuis. Voorlopig nog politiek onmondig, gebruikt hij de hefboom van zijn partij, de Forza Italia.

    Ondergrond: Berlusconi werd als Italiaans Premier aan kant geschoven door Haiku-Herman voor zijn Euro-sceptische reflexen, en vervangen door de GoldmanSachs bankier Monti, met de uitdrukkelijke opdracht van Broekzèl aan het Itaiaanse Establishment, om de Cavaliere met de grond gelijk te maken. Monti haalde 4% bij de daaropvolgende algeene verkiezingen…

    Die opdracht van Monti is, zoals U merkt, maar zeer beperkt kunnen uitgevoerd worden, en de kat met 7 levens i terug van nooit weg geweest.

    Voor alle mensen met een strijdersnatuur, is Silvio Berlusconi – for sure - een na te volgen voorbeeld. Hij ‘geniet’ veel tegenwerking van de Gevestigde Schare van Proditeurs, omdat hij de Schatkist niet hoeft te pluimen om rijk te zijn. Het is eerder omgekeerd: deze flamboyante gewezen quizmaster op cruise-schepen kan met zijn persoonlijk vermogen, alss het er op aan komt, gewoon de gaten in de lege Schatkist stoppen….

     

    Berlusconi i is de man die de fabrieken draaiende kan hoden!

    Enne, over zijn zogezegde ‘seksschandaaltjes’: ook van dàt front geen nieuws meer….

    EINDE

    *

     








    25-04-2014, 13:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1916 - DE EU EN DE WARE AARD VAN HET BEESTJE: GEEN PARLEMENTAIR WETGEVEND FORUM, MAAR EEN KOOI VOOR GEDRESSEERDE BAVIANEN

     

    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UITLEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist archiveren voor de toekomst ten persoonlijke titel is zo leuk aan het commentariëren over politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memories’

    Ik jeune mij daarin, als ik een liedeke kan dichten

    Ik jeune mij daaran als ik dat liedeke kan.

    *

    **

    Donderdag 24 april

    Zon 6u30-20u52

    H Egbert

     

    *

    *

    Wat het had moeten zijn…

     

    maar tot apenkooi ontspoorde

    *

     

    l INMEDING

    Goed gezien, op de dagklapper hierboven? Feestdag van St Joris, de Drakendoder. Draken zijn er genoeg, maar geen drakendoders meer….

    Die moeten we nochtans dringend vinden, om de slok-koppende Moloch van dit EUSSR-monster de kop af te slaan. Straks mogen we weer 751 rijk-betaalde tweedehands politici afvaardigen naar de Europese stem-automaat, ook wel eens bedrieglijk het ‘Parlemet’ aangeduid. De 751 Jolige Siermakers hebben geen enkele wetgevende macht, ze zijn daar alleen op bepaalde tijden bij elkaar om de dingen die hen worden voorgeschoteld, officieel voor de schone schijn goed te keuren. Om, na bij de prikklok te zijn gelopen, zo vlug mogelijk weer hun strikt private besognes te kunnen waarnemen. Soms ook van die dingen, waar Moeder de Vrouw thuis niets over hoort te weten….

    Goed dat zulks eens kan gezegd worden in het volle daglicht, want de meeste mensen denken dat die ‘parlementairen’ hun wetgevend werk zelf hebben bedisseld, beknabbeld en bedaan.

    Ziezo. Jullie zijn weer een illusie minder. Lees nu gerust bij E.J. Bron hieronder hoe het er verder aan toe gaat.

     

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Officiële peiling: Eurosceptici zijn kansloos bij de Europese verkiezingen

    Posted on 22 april 2014   door E.J. Bron

    *

    De sociaaldemocraten beschikken over de beste kaarten voor de Europese verkiezingen. Op de foto v.l.n.r.: Sigmar Gabriel, de Franse minister-president Manuel Valles en Martin Schulz. Schulz hoopt dat hij voorzitter van de Europese Commissie wordt.

     

    De sociaaldemocraten zullen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement als overwinnaar tevoorschijn komen – als een peiling in opdracht van het Europees Parlement tenminste klopt. Interessant: de vaak bezworen machtsovername door eurosceptici zal er niet komen. Zij blijven een kleine minderheid in het 751 zetels tellende parlement.

     

    De sociaaldemocraten zullen als overwinnaar uit de Europese verkiezingen tevoorschijn komen. Uit een actuele peiling van het opinieonderzoeksbureau TNS Opinion in opdracht van het Europees Parlement blijkt dat de sociaaldemocraten met 210 zetels voor de EVP zullen eindigen, die op 209 zetels komt. Daarmee zouden de sociaaldemocraten 15 zetels winnen, de EVP zou een dramatisch verlies van 65 zetels lijden.

    De sociaaldemocraten profiteren van de Eurosceptici, die in de regel stemmen afpakken van de conservatieve partijen. Maar het vooral door de linkse partijen bezworen horrorscenario van een Eurosceptische meerderheid in het Europees Parlement ontpopt zich gezien de TNS-cijfers als pure propaganda: De Eurosceptici, die het nu nog niet eens met elkaar eens zijn over een gezamenlijke fractie, zouden in totaal op maximaal 150 afgevaardigden uitkomen. De liberale ALDE komt volgens TNS uit op 57 zetels, de Groenen op 40. Voor beide groeperingen zijn dit teleurstellende cijfers. Ze tonen aan dat het noch de liberalen noch de Groenen is gelukt om zich voldoende te onderscheiden van de conservatieven respectievelijk de sociaaldemocraten.

     

    Het Europees Parlement heeft geen wetgevende competentie. Desondanks worden 751 Europese politici voorzien van functies op kosten van de belastingbetaler. De beslissingen worden genomen in de Europese Commissie en in informele commissies zoals de “Trilog”. De leden van de Europese Commissie en vooral de voorzitter van deze commissie worden strikt vertrouwelijk door de regeringschefs uitgekozen. Een motivering of transparantie voor deze manier van doen is er niet.

    Bron:
    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com

    *

    UITLEIDING

    Het crapuleuze van heel het geval is, dat de ‘denktank vol brais’ achterkamertjeswerk is, waarvan de makers niet bekend mogen zijn. De grootste ‘Regeringsleiders’ zetten dan ook dààr hun mannetjes in. Zo worden situaties bijeen gedacht in nog andere meer plaatselijke achterkamertjes, bij Merkel of bij Hollande voornamelijk, die dan geconcretiseerd worden in de EUSSR-achterkamertjes door zogezegde ‘kabinetsmedewerkers’, die meestal, buiten hooguit een paar fanatici, niets meer zijn dan hun vet gesmeerde Masrters Voice. Een van de vroegere fanatici, bij de totstandkoming van de EU, weten we nu, was een der top-theoretici van de Duitse Socialisten in de jaren ’30-’40. Dr. Halstein (Galsteen), was de naam, een naam om nooit meer te vergeten. Want nog duizend keer hallucinanter dan die van A. Hitler, de F*ujrer Aller Germanen, die per slot van rekening ook maar een poesjenel was van die wel zeer vooruitstrevende leer-en denktank. Na de verloren oorlog om de wereldheerschappij, werd die poesjenel gewoon verbrand, en Duitsland kon vervolgens, met hulp van de Yankee, overgaan tot de orde van de dag. Net alsof er niets gebeurd was. Doden inderdaad, spreken niet meer. En zij die het overleefd hebben, sterven toch ook uit?!

    En met dàt Duitsland worden we nu, via Broekzèl, geconfronteerd.

    *

    Zoals U merkt, is men nu al de koek aan het verdelen. De Verenigde Tsjeven verliezen veld, wat alleen maar toe te juichen is. De vrijgekomen plaatsen worden, net als ten tijde van de Nationaal Socialisten in Duitsland in het begin van de jaren ’30, ingenomen door Linxen van alle slach en soort. En terwijl, ter wille van deze onderlinge strijd, worden de messen geslepen door de vernieuwers. Terwijl zij allemaal Rechtsn, Linxen en hun opposanten, weten dat zij maar het behangpapier zijn in dat Euro Parlement. Maar de schijn moeten worden opgehouden, anders kunnen de bevelen van de achterkamertjes niet door de strot van het volk worden geduwd.

    *

    De wereld is een schouwtoneel,

    Elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel….

    Joost Vanden Vondel heeft weer eens gelijk, alhoewel dat over ‘elk die zijn deel krijgt‘ een al te vrijblijvende benadering is van de hoegrootheid van dat deel.

    De oplossing? Laten we al die ‘achterkamertjes’ verbranden, vòòr het te laat is, en geef per land hoogsten 5 Euro-parlementsleden die zonder de hulp van een legertje nietsnutten, zèlf het werk moeten doen waarvoor ze betaald worden. Hun werk zal overzichtelijker worden, honderdduizend keer goedkoper, en vooral Europa zal dan bestuurd worden als ‘goed huisvader’.

    EINDE

    *

     

     








    25-04-2014, 09:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1913 - EEN GELIJKGEZINDE OVERDE OEKRAÏNE DIE O WONDER SCHRIJFT DAT OEKRAÏNE TOEBEHOORT AAN DE OEkRAÏNIERS….
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    *

    Donderdag 24 april

    Zon 6u30-20u52

    H Egbert

    *

    *

    Deze INLEDING bovenaan, zowel als de UILEIDING onderaan zijn van de hand van ab.digitalia.it. Zoek niet, ik ben een illustere onbekende en zou dat graag, uit lijfsbehoud, zo houden. Het elders overgenomen MIDDENSTUK staar er dan weer integraal, omdat ik linken zo link vind en vooral onbetrouwbaar inzake het archiveren. En juist ten persoonlijke titel archiveren voor de toekomst is zo leuk aan het bloggen over de politieke actualiteit. Het is zo een beetje als ‘Making Memiories’

    *

     

    *

    Is het dàt dat de EUSSR wil?

     

    Of erger?

    *

     

    INMEDING

    Haiku-Hermannetje, de beste van zijn klas!, zal dat niet graag horen! Hij had toch zo graag voor hij wegging, zijn EU-speeltuintje vergroot door wat speelgoed weg te ritsen bij de buren, van onder de poot van de Russische Beer. Nonkel Barry uit het vere en veilige Amerika had gezegd dat dat mocht! Nog even, en het zal hem duur te staan komen, want Mama, de Moeder aller Verkiezingen, zal haar vlegel bij de oren naar binnen willen. Misschien wel zonder eten naar bed!

    MIDDEBSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Wij hebben niets te zoeken in Oekraïne

    Geplaatst door Leon de Winter op 21 april, 2014 - 10:14

    **

    Het behoort tot de vele illusies van EU-leiders dat etniciteiten en culturele tradities geen rol mogen spelen in de paradijselijke federatie waarnaar we op weg zijn, maar de feiten op de grond vertellen continu een geheel andere waarheid: er zijn volken met hun eigen kenmerken en hun eigen kernwaarden, en sommige volken zijn zelfs bereid te vechten en te bloeden voor hun autonomie en waardigheid.

    Vladimir Poetin heeft zeker bijgedragen aan de crisis rond Oekraïne, maar het verleggen van de grenzen van de NAVO en de EU moest op een dag stuiten op de grenzen van het grote Russische rijk. Die grenzen vallen niet samen met de nationale grenzen van Rusland. Het gaat ook om culturele, religieuze en economische grenzen, grenzen die men geopolitieke grenzen noemt. De roekeloosheid van onze leiders heeft tot een onnodige confrontatie met het huidige Rusland geleid – een confrontatie waarbij Poetin de held met de spierballen kan spelen en het Westen zinloze gebaren aan het maken is met het verplaatsen van F-16’s naar het oosten.

    Is ons kabinet echt bereid tot een luchtoorlog met Russische jets? Zijn wij echt bereid om een militair conflict met Rusland te wagen over het lot van Oekraïne, een land waarvan tot voor kort zo goed als niemand enig benul had en dat net zo’n kunstmatig land is als bijvoorbeeld Syrië?

    Retoriek

    De leiders van de EU pochen al jaren dat de EU voor vrede in Europa zorgt. Na de ineenstorting van de SovjetUnie heeft de EU bijgedragen aan een weerzinwekkende burgeroorlog op de Balkan, en nu provoceert de EU een crisis in een land dat al duizenden jaren lang een overgangsgebied vormt tussen het Westen en het Oosten. Maar laten we niet de retoriek van politici als de huidige NAVO-secretaris-generaal Anders Rasmussen wegwuiven. Wie een hamer heeft ziet overal spijkers, zo luidt het gezegde, en dat lijkt ook op te gaan voor Rasmussen. Hij is samen met de permanente vertegenwoordigers van de NAVO de civiele beheerder van een enorme legermacht, en met die legermacht als hamer ziet hij nu ontelbare spijkers in Oekraïne. Zijn taalgebruik is opruiend.

    Wij hebben niets te zoeken in Oekraïne. Wij hebben geen verantwoordelijkheid voor de democratie daar, geen verantwoordelijkheid voor de economie. Voor universele mensenrechten moeten we altijd en overal pleiten, maar die rechten lijken op de Krim juist door de Russen te worden gesteund aangezien de meerderheid van de bevolking aansluiting met Rusland zocht.

    Poetin is een autoritaire heerser met ranzige hobby’s zoals het steunen van tirannieën, maar dat betekent niet dat hij per definitie ongelijk heeft, zoals Bashar al-Assad niet per definitie ongelijk heeft als hij zich verzet tegen de islamistische rebellen die hun veroverde gebieden nu aan het terugvoeren zijn naar de middeleeuwen. Pater Van der Lugt is door zijn hoofd geschoten door een islamist, niet door een volgeling van Assad. De Krim is door een gril van Chroesjtsjov aan de Oekraïne geschonken, maar in religieuze en culturele zin bleef het schiereiland deel van Rusland. Waarom zouden de EU en de NAVO zich in dat onmogelijke conflict storten? Welke belangen zijn daar te verdedigen?

    De uitbreiding van de NAVO tot dicht op Ruslands geografische huid is een gevaarlijk spel geweest. In plaats van het afbouwen (of het ombouwen tot internationale interventiemacht) van de NAVO, die primair een alliantie was om een aanval van de Sovjet-Unie af te schrikken, en daarin dus perfect is geslaagd, moest de NAVO worden uitgebreid, zo vonden onze leiders, en de Russische leiders konden niet anders dan die uitbreiding als een bedreiging ervaren. Daarmee heeft de NAVO een verse vijand gecreëerd.

    Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie, zo beseffen we nu, hebben wij in het Westen de Russen met enig leedvermaak aan hun lot overgelaten. We hadden een Marshallplan voor de voormalige Sovjetalliantie kunnen aanbieden en aan een totaal nieuwe relatie kunnen werken. Maar in plaats daarvan hebben we de Russische argwaan ten aanzien van het Westen, van waaruit voor de Russen al eeuwenlang dreiging en geweld verschenen, laten doorwoekeren. De vondst van grote energiereserves bood de Russen de kans nieuwe waardigheid te vinden, en Poetin is daarvan de zelfingenomen personificatie. Wat er al aan argwaan bestond, hebben we zelf versterkt door onbezonnen de NAVO en de EU uit te breiden.

    Grootste bek

    Laten we de retoriek voor wat die is: hete lucht. Maar een ongeluk is altijd mogelijk, en dan zal blijken wie de grootste bek heeft, onze bureaucraten of de bewoners van het Kremlin. Een Europese landoorlog om Oekraïne zou een volstrekte absurditeit zijn. En wie denkt dat het veroveren van grote gebieden met grote bevolkingen voor het huidige Rusland uitvoerbaar en wenselijk is, maakt zich net als de Russen schuldig aan propaganda. De Sovjet-Unie werd gedreven door de universalistische ideologie van het marxisme, en deze is door de nieuwe Kremlinbewoners begraven. Hun belangen zijn van economische aard. En hun waardigheid is etnisch en religieus gekleurd.

    De grenzen van Oekraïne zijn niet heilig. Misschien ligt een oplossing in referenda die in elke provincie worden gehouden. Als dat tot gevolg heeft dat Oekraïne in zijn huidige staat ophoudt te bestaan en een federatie wordt, soit.

    De kans bestaat dat binnenkort ook Groot-Brittannië na vele eeuwen verenigd te zijn uiteen valt en Schotland zelfstandig verder gaat (in Spanje en Italië dreigen soortgelijke fenomenen), dus met een gereduceerd Oekraïne valt best te leven, ook voor de Oekaïners zelf. Waarom zouden ze zoveel Russen binnen hun landsgrenzen willen houden die zich niet met de staat identificeren?

    Graag wat meer rust en bezinning in de ophitsende retoriek van onze politici en in de media.

    Bron De Dagelijkse Standaard

    *

    UITLEIDING

    Zeer juiste diagnose= rust en bezinning. Maar vooral langs de kant van de EU/Navo een klein beetje besef van de werkelijkheid.

    Of wet denkt U van het volgende? Gisteren woensdag, rond 14 uur op Canvas een stuk documentaire gezien over Stalin. Gewoon niets dat we al lang niet wisten. Alleen viel mijn mond open van verbazing, de hoernalist op zeker ogenblik te horen zeggen, dat Statin de ‘goelags’, echte concentratiekampen, in gebruik had, lang voor de Nazi’s deze hadden uitgevonden. Op de VRT, anno 2014….

    Geen lapsus, maar een uitzonderlijk tijdsdocument, omdat in Rode Kringen, meer dan 70 jaar lang, dat soort vernietigingskampen de exclusieve ‘verdienste’ werd genoemd van Hitler en zijn Bende.

    Met deze officiële herziening van de Geschiedenis als basis, kunnen wij ons gemakkelijk indenken wat er werkelijk op dit ogenblik gebeurt in de Oekraïne.

    *

    En dat soort misdadigers vraagt om een nieuw mandaat per 25 Mei, terwijl de aflossing van de wacht als een stok achter de deur, klaar staat om over te nemen?! Men moet inderdaad durven oorlogsmisdadigers en volkenmoordenaars aan de galg laten bengelen, vóòr ze in actie zijn getreden.

    Doen we dat niet, dan zijn we geen haar beter dan die miljoenen brave Duitsers die de excessen van de Nationaal Socialisten hebben mogelijk gemaakt.

     

     

    *

     

    *

     

     

    24-04-2014, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1915 - HOU ONZE STRADEN REIN

    AMUSEGUELE

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    In de vaderlandsche media wordt er ofwel met niets dan minachting gesproken over Italië, ofwel wordt de minste gebrekkigheid uitvergroot tot monster-proporties. De waarheid is, dat Italië een heel gewoon land is, met als nadeel dat de mensen er ook heel gewoon van deze tijd zijn, maar met voordeel dat de Moeder Natuur hier zo mild is al een moederschoot kindvriendelijk is. Waarmee ik alleen maar wil zeggen, dat de Natuur hier het leven uitstrooit als was het één groot bloementapijt op straat. Om die beeldspraak te begrijpen moet men, desnoods via Google, eerst de straatkunst leren kennen van een devote massa die een hele binnenstad omtovert in een bloementapijt. Veldbloemen uiteraard, met een artistieke volmaaktheid die zelfs bij een Jan Hoet een ‘Dedju’ had kunnen uitlokken. Italië dus. En over Zuiverheid.

    In het bergmeer, dat we stilaan ‘ons meer’ zijn gaan noemen, omdat wij er nooit over uitverteld geraken, verbiedt de Wet dat er honden of paarden pootje baden. Op deze hygiënische leefregel kijkt de guardia forestale naulettend toe. Wordt gezegd. Zelfs met verrekijkers van uit de bergen. Derhalve als beleefde mensen, schikken wij ons volgaarne naar de gewoonten van dit land waar we ook maar gasten zijn.

    Eerlijk gezegd, taferelen zoals op bovenstaande afbeelding hebben we hier nog nooit gezien. Dames met zonder badpak worden onverbiddelijk op het droge en in den donker gebracht. Zegt men. Maar dames met kleren an al!

    Of de foto hierboven écht aan het Noordzeestrand genomen is? De vertellers (http://nageltjes.be/wp/) zijn van hun eerste goed gelukte grol niet doodgegaan. Waar of niet, ik die hier onderteken, ben ze er dankbaar voor en 1° ben ik hen nog meer dankbaar voor de inspiratie (zie verder), en 2° hoop ik dat het waar is, zodat er verzet kan op gang komen. De Noordzee is, bij mijn weten, nog altijd niet gelijk aan een Dode Zee… en we moeten de zee met of zonder Groen! beschermen tegen alle schadelijke besmettingen.

    *

     

    De teugels strak aantrekken

    Als Martin Luther King een grote doom mocht hebben, dan hebben wij, Vlamingen, ook recht op een soort wensdroom. Daarvoor zijn een paar honderd man nodig, een paar tientallen Duitse Herders (mogen desnoods vervangen worden door border collies), één grote stalen drijf-ketting en een kleine batterij badhuisjes.

    Werkwijze. De dames worden goedschiks kwaadschiks bijeen gedreven en voor de keus gesteld: die vodden ter plekke op een hoopke en badpakken aan lijk iedereen, of de camion in en het vliegtuig in naar om het even welk Moslimland. Bedenktijd: 10 seconden.

    Verhoopt resultaat: het Noordzee Strand zoals door God geschapen. Met dames in normale badpakken. Of (wat de voorkeur wegdraagt) dat soort dames allemaal terug naar afzender.

    Ik verwacht de grootste bijval voor deze werkwijze van de kant van de geitenwollensokkendragers. Want God weet wat al vuiligheid er onder die lange gewaden steekt! Om nog maar te zwijgen van de luchtvervuiling als die dames zich omkleden!

    Wie ook content zou moeten zijn, zijn de Mietjes en de Pietjes van de Staatsvuiligheid. Want onder een badpak kunnen ongezien geen bommengordels meer gedragen worden.

    *

    JaJa, ik geloof dat de Belgen nog vee moeten leren van de Italianen, inzake geestelijke en lichamelijke gezondheid. Wie mij niet gelooft, mag altijd eens Googelen naar ‘Monte Amiata’, dat is het hooggebergte op de uiterste rand van deze preé-historische vulkaan-krater. Enne o ja: op de hoogste top van deze berg prijkt een reuzengroot crucfix die heel de omgeving omarmt.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    23-04-2014, 16:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1914 - OVER - Inch Allah - DE BEDREIGING VAN DE BINNENLANDFSE VEILIGHEID IN LA DOUCE FRANCE

    **

    Dinsdag 22 april 2014

    Zon 6u34-20u49

    Leonidas

     

    *

     

     

    *

    Borst vooruit,

    bom-gordel op de ingetrokken buik

    *

     

    Le bleu-blanc-rouge en deuil….

    *

    In het Zadel

    Een schande is het! Bij de baard van de Profeet, een echte levende schande is het! Frankrijk behoort al sedert het begin der tijden, niet aan de Franken, niet aan de Fransen, maar aan de Arabieren, dat weet toch het kleinste kind!. En pas op, hé! Zie wat ge zegt, of ook Uw kop gaat er af! Daar pochen onze jongeren graag, ee, met z’on mensenkop als trofee, met toeë ogen als om de pijn niet meer te voelen…. Islammers gedragen zich daar anders uiterst beschaafd, zeer sociaal en multicultureel. Toch worden ze geviseerd door de Sécureté, die in plaats van wat nog rest aan ‘Ongelovige Honden’ te deporteren, de brave Islam-kindjes blijft achtervolgen met al lang afgeschafte wetten die in de weg staan van de Sharia.

    In het Huis van Marianne stelt men verkeerdelijk maar al te dikwijls nog de eigen Franse Wet boven het word van Allah, de onvolprezen Almactige: hoe kunnen wij dan ooit hier van dit land een trouwe bondgenoot en voorvechter van de Islam maken? Die Pucelle d’Orleans, dat was geen Christen-trut, maar een miskende moedige Moslima die nu bij Allah het jammer genoeg wegens teveel zelfmoordenaars, schaars wordend leger der Maagden bestuurt. Jonge en bevallige Moslima, schrijf U in op de website van de plaatselijke Imanm. Deze zal U met veel plezier voorbereiden op Uw latere taak om voor eeuwig de vele martelaars terwille te zijn. Uiteraard, in alle eer en deftigheid. Via een oneindig aantal elkaar ononderbroken opvolgende tijdelijke huwelijken van hoogstens 10 minuten.

    Wie niet wil horen zal dus moeten voelen. Hooguit nog een paar jaar, en dan zal het Arabisch en/of het Turks hier de voertaal zijn. A bas la calotte! Long live the Turky’s! En al wie dat anders ziet, slaan we in kip-kap. Weg met het Socialisme dat ons aan de macht heeft geholpen. Allahu Akbar, en Mohammed is zijn Profeet. Of hoorde niet goê?!

    Onze religie IS de Staat, en de Staat is ons Religie. Op alle kerken maar ook op alle Overheidsgebouwen moeten de kruisen of de Franse vlaggen vervangen worden door de Halve maan. Geef mild. Allah zal ’t U lonen!

    Wat zegt U? De verkiezingen van 25 Mei zouden daar eens anders kunnen over oordelen? Wie verkiezingen? Wat verkiezingen? We kloppen, kerven en snijden die verkiezingen er wel uit!

    *

    Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bijhttp://ejbron.wordpress.com/

    *

    Moslims ontduiken de scheiding van staat en religie op Franse scholen

    *

    In een vertrouwelijk rapport van de Franse binnenlandse veiligheidsdienst, dat het dagblad “Le Figaro” werd toegespeeld, wordt de tendens van de islamisering op Franse scholen bekritiseerd. Frankrijk heeft een sterke republikeinse traditie van scheiding van kerk en staat, zodat bijvoorbeeld op openbare scholen geen duidelijk zichtbare religieuze symbolen gedragen mogen worden.

    Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst wordt nu precies deze strenge scheiding door de handel en wandel van de moslims op Franse scholen bedreigd. Op veel Franse wordt het verbod op het zichtbaar dragen van religieuze symbolen door islamitische meisjes met hun hoofddoeken eenvoudig genegeerd. In een regelrechte afschaffingoorlog gedragen de jonge jongens zich als zelfbenoemde wachters van de islam en geven die medeleerlingen die het wagen niet het halal-menu te kiezen dat op de Franse scholen wordt aangeboden, een draai om de oren. Islamitische meisjes doen niet mee aan het zwemonderwijs en de meeste islamitische scholieren boycotten de lessen seksuele ontwikkeling.

    Leraren machteloos

    Op islamitische feestdagen, die in Frankrijk niet als officiële feestdagen gelden, blijft tot 90% van de islamitische scholieren weg van de lessen. Dat het wegblijven niet goed is voor het sowieso slechts schoolsucces van islamitische scholieren, hebben hun ouders blijkbaar tot nu toe niet begrepen. De leraren op de Franse scholen staan hulpeloos tegenover zoveel opstandigheid en religieuze ijver. Het ontbreekt aan personeel, sancties en vooral aan de ondersteuning door de politiek om tegen zulke uitwassen te kunnen optreden.

    Integratieonwillig

    Frankrijk heeft in de loop van haar geschiedenis de meest verschillende groepen immigranten met behulp van haar sterke nationale cultuur, de Franse taal en het openbaar onderwijs in haar samenleving geïntegreerd. Deze integratiemechanismen werken echter niet met het oog op de zelfgekozen afgrenzing van de moslims van de rest van de samenleving. In plaats daarvan ontstaan er in de voorsteden van de grote steden steeds meer parallelsamenlevingen, wat de Fransen “communautarisme” noemen. Aan de hand van het feit dat de binnenlandse veiligheidsdienst met deze kwestie bezighoudt, is te zien dat het om een maatschappelijke ontwikkeling gaat, die dus zelfs door de geheime dienst als een bedreiging van de binnenlandse veiligheid wordt beschouwd. Deze vrees is gezien de gewelddadige onlusten in de afgelopen jaren, die de Franse voorsteden teisterden, niet geheel ongegrond.

    Bron:
    www.unzensuriert.at

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    De teugels strak aantrekken

    Vroeger kenden we bij ons een term waarvan ik al vele jaren de juiste betekenis ben vergeten. “Beloken Pasen” heette dat toen. En het was een tijd, hoe kan het anders, van boete doen en van hopen op een beter leven in het Hiernamaals.

    Wel, ik denk dat wij, Moslims, die term moeten beginnen opzoeken en overnemen, om hem op te blinken, om de Moslim-Verlichting des te beer te doen schitteren. Zij, de ‘Oorspronkelijken’, zullen ondergronds moeten gaan om (voor nog een kort eindje) hun levens veilig te stellen. Denk in die zin liefst even verder aan een ‘Beloken (verdoken) Beschaving. Als op 25 Mei deze EUSSR niet aan diggelen gaat, gaan wij allen op korte termijn gewoon voor de bijl. Er zullen nòg meer (Moslim) vreemdelingen komen, die zullen nemen wat ze niet meer krijgen, omdat wij het niet meer kunnen missen voor onszelf. De andere verarmde volkeren uit Donker Afrika of verpauperd Oost-Europa zullen hun deel van de buit opeisen van wat dievenbendes hebben moeten laten liggen, omdat het te heet of te zwaar was.

    Maar als wij op 25 Mei allemaal aan hetzelfde zeel trekken, dan valt jet Belgisch kaartenhuisje in elkaar, en kunnen we beginnen bouwen aan een rijk en welvarend Vlaanderen waar we baas zijn in eigen land. Immuun voor de dictaten uit Parijs. Waterdicht tegen de verlokkingen van de Franscouillons die ons al 184 jaar de duivel hebben aangedaan.

    *

    De ‘Vredesmact’ die wij nodig hebben, is het zoeven van de wentelende wielen in onze fabrieken, waar niet één politieker nog één poot mag binnen zetten op straffe van in kokende olie te worden gefriteerd. Ondernemers met dingen aan hun lijf, zoeken zelf hun weg door het leven. Zij maken winst, geven aan Cesar wat aan Cesar toekomt, maar ook niet meer, verschaffen werk en betalen daarvoor een eerlijk loon. Zij onderhouden geen leger betweters of ‘vrijgestelden’. Wie niet (productief) werkt, moet ook niet eten. We moeten geen fezelende of prevelende kardinalen, maar een leger volgelingen van Priester Daens, die de geldwisselaars met zweepslagen uit de tempel jagen.

    Wij moeten geen zeemzoete ‘Minister-Presidenten’ die, zelfs in de ‘spertijd’, van het scherm niet zijn weg te slaan om altijd in de belovende toekomende tijd te spreken. Wij moeten geen ‘staatsdragende’ mouwfrotters, geen Rode, geen Blauwe en al zekerlijk geen Groene. Ha ja, val al die kleuren van de regenboog zien we graag hun gezichten, de morgen na de verkiezingen, als ze bont en blauw murw geslagen, komen uitleggen, ‘dat ’t jammer is van hen, en van hun lief, en van de blaân’(A. Rodenbach). Jongens, wat is dat spitig! En thuis waren ze al zo gevierd op dat optrekje aan zee….

    Ja Ja, ik weet het, ’t is niet mooi, maar mooier dan de dichter René Declerck kan ik het niet zeggen:

    “Eer ligt een Staat te sterven.

    “Ik zal op d’uitvaart zijn”…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    23-04-2014, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1914 - DE VLGENDE GRONDWET HERZIENING HOEFTSLECHTS EEN ENKEL WOORD TE BEVATTEN: FOERT

    **

    Dinsdag 22 april 2014

    Zon 6u34-20u49

    Leonidas

     

    *

    Ben wat ziekskes geweest. Zelfs mijn goede vrienden van en voor de Goede Zaak zeiden we niets. Toch geen burn-outje, zeker? want hier in Italia bestaan daar weinig recepten voor! En de Ziekenkas komt ook niet tussen! ----- Tot ik deze morgen vroeg ’t allenkante de koekek hoorde lament geven. Was die nieuw misschien? Hoie kan danaa, maar ’t is verdorie bijna 1 Mei….. Toen dacht ik ineens: ligt dat misschien aan dat hoorapparaat? Al een volle week niet willen bekijken! Toen was de lucht ineens vol vogel getierelier, en waarachtig, in de naburige velden hoorde ik de als ieder voorjaar de vele benden fazanten als om prijskamp kokken. Als in een VTM-show, maar dan vele keren zoeter. Lap, dacht ik, die vrouwtjes liggen met eieren. En ik naar binnen! Ik moet ook mijn ei kwijt!

    *

     

    *

    Een leeuw leer je geen pootjes geven

     

    Een hond wel…

    *

    In het Zadel

    Rik Van Cauwelaert (De Tijd) is een zeer erudiet man. Zo moesten er meer zijn. Maar hij komt h o p e l o o s te laat om op tijd te zijn. Of de volgende ‘regeringsvorming’ er nu komt na 541 dagen, na 5410 dagen of helemaal niet meer, het doet er niet meer toe. Dit land leeft al jaren als een zombie aan het infuus uit Vlaanderen. De Tsjeven hebben, door decennia lang om hun postjes te kunnen behouden alles toe te geven, en zelfs een eindje meer. Het land is kapot geregeerd. Punt aan de lijn. En wat kapot is, is êbroken, en nie êkrakt hé Menère.

    In Ieper, de kattenstad, eigenlijk nog altijd mijn vaderstad, weet men zeer goed het verschil tussen êbroken en êkrakt. Zie maar wat Leterme heeft êwrocht: êm êt als beslût doodsimpel…‘z’n puste êscheurd’.

    Dust, Tsjeven-Kadodders: doe lik nêm en bol het af! Neem de eerste de beste tjeke-tjoeke treintje – enkele reis - naar Tjakkamakka. Tûût! Tuû! zei de tren en de statie reed voort. En tot nooit meer. Op deze roulette is er geen herkansing mogelijk.

    De Republiek uitroepen is maar ‘n woord. Tenminste als BDW deze keer van zijn woord is en ver weg blijft van tactische spelletjes. Wat men aan de overkant van de armoe-grens doet, zal de volgende dag wel in de gazetten staan.

    *

    Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bij

    http://www.politiek.net/iskander

    *

    Artikel 195, de laatste afrit

    21-04-2014 - Rik van Cauwelaert - De Tijd

    *

    Als de kiezer de jongste peilingen bevestigt, dan wordt het federale koninkrijk verder uit elkaar gestemd. De beproefde Belgische overleg schema’s om tot de vorming van een federale regering te komen, gelden dan niet langer. Het staatshoofd wacht een erg hobbelige rit.

    ‘In een land met twee gemeenschappen, met een meerderheid en een minderheid, kan men de zaak maar bijeenhouden als de meerderheid zich inhoudt (wat steeds de rol van de CVP is geweest). (...) Het probleem van het leiderschap zal zich in al zijn scherpte stellen als we zouden verliezen.’

     

    Die passage komt uit bedenkingen die Jean-Luc Dehaene neerschreef tijdens de verkiezingscampagne die voor zijn partij naar de pijnlijke stembusuitslag van 24 november 1991 leidde. De CVP, die bij de verkiezingen van december 1987 al zes Kamerzetels had ingeboet, verloor op die Zwarte Zondag nog eens vier zetels. De partij bleef de grootste in het land, maar Dehaene vergiste zich niet. In de CVP werd het probleem van het leiderschap meteen gesteld. Het discrete gemanoeuvreer van toenmalig partijvoorzitter Herman Van Rompuy om Jean-Luc Dehaene naar de Wetstraat 16 te loodsen, leverde hem na een woelig congres zelfs de hoon van zijn jongere partijleden op. De formatie nam goed honderd dagen in beslag, iets minder dan de periode die Dehaene in 1988 nodig had om Wilfried Martens tegen zijn zin nog een laatste keer in het zadel van een rooms-rode regering te hijsen. Dat leek toen ontzettend lang. Na de verkiezingen van 10 juni 2007 zou het net geen 290 dagen duren om Yves Leterme als premier te installeren. Drie jaar later waren 541 dagen van intensief onderhandelen nodig vooraleer de regering van Elio Di Rupo (PS) van de kant kon worden geduwd. In het grote debat met N-VA-voorzitter Bart De Wever liet PS-voorzitter Paul Magnette verstaan dat als de peilingen worden bevestigd, de formatie na de verkiezingen van 25 mei wel eens een pak langer zou kunnen aanslepen. Bouwers van communautaire noodbruggen zoals Dehaene zijn in de Wetstraat niet meer te vinden. Lang geleden voorspelde Robert Houben, de laatste voorzitter van de unitaire CVP-PSC, dat het ooit onmogelijk zou worden een Belgische regering te vormen. De jongste peiling van La Libre en de RTBF, die alle vorige tendensen bevestigt en nog verscherpt, lijkt het voorgevoelen van Magnette te bevestigen. De drie Vlaamse traditionele regeringspartijen halen in die peiling samen amper 44 procent. In CD&V-kringen valt nu al te vernemen dat een federale regering zonder een Vlaamse meerderheid niet voor herhaling vatbaar is. Wat maakt dat de aanwezigheid nodig is van de N-VA, die zich in de peilingen boven 30 procent handhaaft. In Franstalig België echter blijft de PS incontournable, zelfs na een stevig verlies tegenover het resultaat van 2010. Maar als het grote debat tussen De Wever en Magnette al iets heeft aangetoond, dan wel dat de N-VA en de PS samenbrengen in een federale regering de werking van het federale land dreigt te blokkeren. In het meest optimistische scenario moet de volgende federale regering 14 miljard euro besparen om aan de Europese verplichtingen te voldoen. Pessimisten houden het bij 23 miljard euro. De precieze toedracht zal blijken als na de verkiezingen de exacte cijfers op tafel komen, en op andere bestuursniveaus de lijken uit de kasten rollen. Zelfs 14 miljard wegsnoeien is een kolossale opdracht voor de stilaan uitgemergelde federale staat. Dat is eigenlijk niet mogelijk zonder aan de sociale zekerheid te raken. Tegelijk moet de zesde staatshervorming worden doorgevoerd. Toen Waals minister-president Rudy Demotte (PS) eind vorig jaar tijdens een bijeenkomst van het Overlegcomité even opperde dat het voor Wallonië schier onmogelijk is om én te saneren én de staatshervorming met de nieuwe bijzondere financieringswet te implementeren, schoot premier Elio Di Rupo in een Franse koleire die zelfs de Vlaamse ministers om de tafel even van hun melk bracht. In die zesde staatshervorming zit bovendien zoveel conflictstof dat het Overlegcomité, waar de federale en regionale regeringen hun meningsverschillen regelen, een soort van permanente veiligheidsraad wordt. Zulke bevoegdheidsconflicten waren in het verleden altijd aanleiding voor nieuwe staatshervormingen. Eerder deze maand organiseerde het Instituut voor Constitutioneel Recht van de KU Leuven een colloquium over de zesde staatshervorming. Wie nog de illusie koesterde dat de communautaire dossiers voor een tijd onder de mat kunnen, zoals Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten, raakte daar snel ontnuchterd. Een opgemerkte tussenkomst was die van de jonge grondwetspecialist Stefan Sottiaux. De Leuvense docent vindt dat een volgende staatshervorming noodzakelijk is omdat de bevoegdheidsverdeling volkomen gefragmenteerd is en het federale niveau onvoldoende gelegitimeerd. ‘Omdat’, zei Sottiaux, ‘de grendel-grondwet - met haar paritaire ministerraad, taalgroepen, bijzondere meerderheden en alarmbelprocedures - geleid heeft tot een uitholling van de beginselen van evenredige vertegenwoordiging en meerderheidsbesluitvorming, in het voordeel van de bescherming van de rechten van de Franstalige minderheid.’ De democratie eist, volgens Sottiaux, dat de bevoegdheden van het federale niveau zoals dat vandaag bestaat, naar de deelgebieden worden overgeheveld. ‘Hoe kleiner de groep waarin collectieve beslissingen worden genomen, hoe groter de mogelijkheid van elke burger om met zijn individuele stem het beleid te beïnvloeden en hoe dichter het bestuur bij de burger staat’, argumenteert hij. Om tijdens de komende jaren nieuwe communautaire aanrijdingen te voorkomen zal de volgende regering bijkomende constitutionele hefbomen nodig hebben. Destijds reikte Dehaene, daarin gesteund door de PS, er zo één aan: het fameuze artikel 35 van de grondwet. Dat artikel is ‘de grondwettelijk vertaling van het basisprincipe van een confederale benadering’, zoals Dehaene het bestempelde. Volgens artikel 35 komen alle bevoegdheden toe aan de deelstaten, het federale niveau is maar bevoegd voor de domeinen die daaraan expliciet worden toegewezen. Maar de kans dat deze echte copernicaanse revolutie in het Belgische federale model werkelijkheid wordt, acht professor André Alen zeer gering. De inwerkingtreding van dat artikel werd vakkundig afgegrendeld. Momenteel beraadt de regering zich over een mogelijke herziening van artikel 195 van de grondwet. Dat voorziet in een strakke procedure waarbij het parlement enkel die grondwetsartikelen kan wijzigen die door het vorige parlement voor herziening vatbaar werden verklaard. De huidige regering heeft in 2012 dat artikel 195, dat voor herziening vatbaar was, heel even ‘aangepast’ om artikelen die niet voor herziening werden aangestipt toch te kunnen wijzigen. Waarna het snel weer in zijn oude rigide vorm werd vastgeklonken. Maar daarmee werd wel een precedent geschapen, dat nu door sommigen wordt aangegrepen als laatste uitweg. Wil men de komende jaren institutionele impasses vermijden, dan zal artikel 195 moeten worden gewijzigd en vooral versoepeld, om toe te laten dat een grondwetswijziging indien nodig en op voorwaarde van de vereiste meerderheid meteen kan worden doorgevoerd. Bovendien moeten gemeenschappen en gewesten door hun toegenomen gewicht en om hun belangen te kunnen behartigen voortaan bij elke nieuwe grondwetswijziging worden betrokken. Sottiaux suggereerde een ‘Belgische Conventie’ naar Europees model in het leven te roepen. Daarin kunnen dan behalve de federatie ook vertegenwoordigers van de deelstaten - die eveneens initiatiefrecht hebben - mee beslissen over grondwetswijzingen. Bijzondere omstandigheden vergen bijzondere maatregelen. De volgende federale regering zal dat snel beseffen, als ze al overeind geraakt.

    De teugels strak aantrekken

    Hoe het dan moet?

    Denken die Franqcouillons en hun slippendragers nu echt dat de Vlamingen niet weten hoe ze een land moeten besturen? Ze hebben 184 jaar moeten aanzien hoe het niet moest en slechter dan besturen zoals voorheen zal wel niet mogelijk zijn.

    Als de Dames en Heren gazetten-kakkers nu eens eindelijk willen wakker worden! Want wiens brood zullen die morgen eten? Gesteld dat er überhaupt nog brood bij hen op tafel komt!

    Aan BDW kan ik nog deze suggestie meegeven: leg het Ministerie van Binnenlandse Zaken in handen van families die zoals U, geleden hebben onder de repressie. U zult gevangenissen tekort komen; net als toen. Voorzie dus dat er zo een beetje overal in het land ‘Hechteniskampen’ zullen mogen. Met prikkeldraad rond, 3 meter hoog. Met onverwarmde houten barakken en op elk willekeurig tijdstip appèl op de modderige binnenplaats, waar men tot aan de enkels in het slijk staat. Oefen dat appèl tot de ziekenboeg vol teringlijders ligt. ’s Morgens ‘de Groet aan de Vlag’. Uiteraard aan die van ons. Niet aan die versleten vod van hen.

    Hun vrouwen en dochters mogen twee keer per week vers wasgoed en pakjes brengen. Zij die de bewakers terwille zijn, mogen hun pakjes achterlaten. De andere worden weggeranseld.

    *

    En dan de Seks- en Coburgers. De lotgevallen in WO II tengevolge van hun groottante, Marie José in Italië: zij en al hun nazaten voor de rest van hun dagen verbod om het Vlaams grondgebied te betreden. Torenhoge herstelbetalingen boven op de afbraakkosten van alle monumenten waar ergens een Courger van ver of van dicht bij betrokken is. En toppunt van vernedering: verbod om in de vleesindustrie ooit nog het woord ‘courger’ te gebruiken, buiten voor het vlees van varkenstrepen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    23-04-2014, 12:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1912 - OEKRAÏNE EN DE MEDIA, VRT OP KOP: DE LEUGENKRAAN WORDT STILAAN OPEN GEDRAAID NAAR VOLLEN BAK

    *

    Dinsdag 22 april 2014

    Zon 6u34-20u49

    Leonidas

     

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    De leugenkraan, de kraan met het grootste debiet van Belgenland, gaat steeds meer en mee open, al waren ze daar  vroeger ook niet dood van een leugentje zo groot als de Basiliek van Koekelberg. Anders lag het daar al van vele jaren ver vol lijken… Maar allez, Oekraïne is ook voor hen een nieuw onbeschreven blad... Maar goed ook, want Hugo Vra kx moet voordien nog veel Googeen over dat onderwerp om met kenis van zaken te kunnen rapporteren.

    In Oost-Oekraïne vielen er dus schoten, en geloof het of niet, de VRT weet er op slag alles van. Met de natte vinger, zegt U? Maar neen, want hun mannetje stond erbij. Zowel voor als achter de Kalalsjnikovs. Echt waar. Hij kon de kogels met de hand voelen op hun vlucht, ja zelfs bijna meesprinten in hun dodelijke baan. Meer nog, als een échte Baron von Münckhausen vloog hij met ze mee. In Broekzèl weten ze het dus uit de eerste hand, met in de lucht, opgestoken middenvinger en niet ‘van horen zegen’. Deze man (die wenst onbekend te blijven?) kan dus getuigen dat het ‘nationalisten’ waren die geschoten hebben en niemand anders.

    Dwars door hun maskers heeft hij ze dus herkend, maar nergens de waarheid niet gelezen dat het… Moslims waren…..die in Moslim-middens op het Internet lopen te pochen met hun heldendaad…

    Correctie dus op conto van de VRT: een handvol daartoe opgeleide Moslim-extremisten heeft geprobeerd het vuur te doen in de pan slaan, door uit zogezegd Anti-Russiscjhe overtuiging Pro-Russische militanten aan te vallen. En dan begaat de VRT de volgende dag een tactische fout: ze tonen de (Christelijke) begrafenis van de slachtoffers….

    Toegegeven: voor het niveau van TV-hoernalisten een te hoog gegrepen interpretatie van de waarheid. Want hoe rijmt men dat tesaam, dat het weer Moslims zijn die bloed doen vloeien, met de bedoeling om door de escalatie van geweld, hun hand te leggen op dat gebied. Pas dan is de Islam in zijn sas, als er bloed vloeit en de aarde brandt of beeft onder een regen van aanslagen op onschuldige burgers. Wat door hun heethoofden bij ons luidruchtig aangemoedigd wordt, maar ook stilzwijgend goedgekeurd door de naamloze massa van ‘brave’ Moslims. Deels uit vrees voor hun opgewonden extremisten, maar meestal in de stille hoop dat om het even hoe, het uur der wraak op de hen omringende ‘Christen-honden’ naderbij komt.

    *

    Hou AUB goed in het oog, dat beide strijdende partijen in Oekraïne fundamenteel Russisch Orthodox zijn en dat de Islam daar in principe op dit ogenblik geen schijn van kans maakt. Niet bij de Poet en al zeker niet in het Westelijk deel van Christelijk Oekraïne. Daar zouden ze bij de minste aanleiding de Islammers levend kunnen villen, ja zelfs koken om de beentjes af te kluiven. Tenzij er natuurlijk tòch geweld zou uitbreken, want dan zien ze hun kans schoon om overal bommen te laten ontploffen. Omdat Allah dat zo wil….

    *

    Recht van antwoord op deze rechtzettingen, vanwege de VRT? Ach man, voor er reactie komt, is de situatie in Oekraïne al lang weer normaal…..

    *

    Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bijhttp://xandernieuws.punt.nl/

    *

    VS drijft conflict verder op door Putins privévermogen te willen blokkeren

    *

    Amerikaans schaliegas voor Europa komende 10 jaar geen alternatief voor Russisch gas – Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar van breken bestand

    Bij Slavyansk vond gisteren het eerste echte vuurgevecht plaats waarbij 2 tot 3 doden vielen. Rusland en Oekraïne geven elkaar de schuld.

    Van de afgesproken de-escalatie van het conflict in en rond Oekraïne is nog altijd geen enkele sprake. Het Witte Huis van president Obama is niet alleen blijven dreigen met nieuwe sancties, maar wil volgens de Times of London nu ook het privévermogen van de Russische president Vladimir Putin, die zo’n $ 40 miljoen op Zwitserse bankrekeningen zou hebben staan, blokkeren. ‘Dit betekent oorlog,’ is de conclusie op Zero Hedge. (1)

    Het Witte Huis heeft nog geen officiële reactie op het bericht in de Times gegeven, maar maakte opnieuw duidelijk dat Russische individuen, officials, leidinggevenden en oligarchen potentieel het doelwit van sancties kunnen worden.

    Het Westen dreigt tevens met verdergaande economische sancties als Rusland geen stappen onderneemt om de spanningen te verminderen. Afgelopen week gebeurde juist het tegendeel; nadat de VS aankondigde militairen naar Polen te sturen, verklaarde het Kremlin dat het zijn troepenmacht aan de grenzen met Oekraïne verder heeft versterkt.

    Weinig effect

    Tot nu toe hebben de Amerikaanse en Europese dreigementen niet veel effect. Economische sancties zouden het Westen namelijk minstens zo zwaar treffen als Rusland zelf. Zo zullen de Russische gasleveranties via Oekraïne in gevaar komen, en vreest Bulgarije dat de South-Stream-Pipeline door de EU zal worden geblokkeerd. (2)

    Amerikaanse schaliegas geen optie

    President Obama kondigde onlangs aan om in het geval van een Russische gasblokkade Europa te compenseren met Amerikaans (schalie)gas, maar analisten hebben dat idee onmiddellijk weggewuifd. Voordat de VS überhaupt in staat is om grote hoeveelheden schaliegas naar Europa te exporteren, zullen er minstens 10 jaar zijn verstreken. Daarnaast worden steeds meer schaliegasprojecten opgegeven omdat ze onrendabel zijn. (3)

    VS niet langer enige wereldleider

    Enkele dagen geleden zei Putin tijdens een open Vraag&Antwoord debat op TV dat ‘de VS... op een bepaald moment de enige wereldleider in een unipolair systeem was. Dat lijkt nu niet het geval. Alles in de wereld is afhankelijk van elkaar, en zodra je iemand probeert te straffen, dan snij je uiteindelijk je eigen neus eraf om jezelf in je gezicht te spugen.’ (1)

    Eerste vuurgevecht, Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar

    Gisteren vonden bij Slovyansk de eerste vuurgevechten plaats sinds het uitbreken van het conflict in Oekraïne. Oekraïense militanten van de Rechtse Sector vielen een pro-Russische controlepost aan. Hierbij zouden twee tot drie mensen om het leven zijn gekomen. De Oekraïense geheime dienst beweerde echter dat de aanval in scene was gezet door ‘buitenlandse provocateurs’ die zouden bestaan uit ‘Russische special forces’. (4)

    De pro-Russische militanten lijken niet van plan hun wapens te willen inleveren, zoals enkele dagen geleden was afgesproken. Rusland en Oekraïne geven elkaar de schuld van het breken van het bestand. (5)

    Xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (3) KOPP
    (4) CTV News
    (5) Reuters (via Infowars)

    *

    De teugels strak aantrekken

    Barry de Poot (*), die zoals U weet als Islammer ‘zuinig met waarheid’ moe omspringt, weet zeer goed dat de bacil van de Religie van de Wrede best gedijdt in een giftige omgeving. Vandaar zijn werkwijze: het Westen de illusie van ‘groeiende grootsheid’ voorspiegelen, om die uilskuikens voor zijn kar gespannen te krijgen. De EUSSR muss grosser werden! So gross like the ‘Big Apple’ zelf.

    En, uilskuikens onder elkaar, die Haiku-Herman van het ACW ziet in dat concept, vooral zijn eigen onsterfelijkheid groeien. Hij moet en zal als Eerste President van de Verenigde Staten van Europa, op gelijke voet staan met Abraham Lincoln, de Eerste President van de Verenigde Staten van Amerika. Hij ziet al een mausoeum voor hem opgericht! Het ACW, van oorsprong gedreven Christelijk, is immers al lang verworden tot een heerszuchtige clan van Marxistische machtswellustelingen. Hun ‘Europa’ sluit, als de tijd er voor rijp genoeg is, Turkije in en de helft van Azië. Zij zullen de Islam een aaibaar uiterlijk geven, zeker weten,en as dat niet lukt, samen met heel de Westerse Beschaiv terug donderden in de vroege Middeleeuwen.

    Dàt is in een notedop, waar het om gaat. Niet ‘Back to the Fuure’, maar ‘VoIruit! Achteruit! In volle galop naar de Duistere Middeleeuwen!

    *

    (*) Een ‘Poot’ is in het Bargoens, de taal die best past bij Obama, een vuile flikker, zoals men dat zo mooi zegt boven de Staatsgrens voor iemand die eindelijk uit Moeders’ kast is gekropen. Zo lang hij dat niet deed, en dus discreet bleef, is hij in diezelfde taal µeen ‘binnenbeer’ en dat woord gaat meteen terug naar de varkenshouderij, waar het vlees van dergelijk beest niet meer voor menselijke consumptie geschikt is. De ‘Barry’ uit Amerika is een kruising van de twee, want alles van daar is altijd ‘bigger’ dan elders. Kortom: deze Barry voornoemd brengt Amerika en vooral zijn zwarte lotgenoten, helemaal en voor jaren ver, in de schande... Waarvan nota.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    23-04-2014, 10:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1911 - DEN BOAS IS NE GROTE SMEERLAP MAAR DIE VRIJE DAG OP ZIJN KOSTEN IS WEL FIJN

    *

    Maandag 21 april

    Zon 6u36-20u47

    Paasmaandag

    H Anselmus

    *

     

     

    *

    Paasei voor de Vurige Tongen op Sinksen

     

    Op 8 juni, als de resultaten van 25 Mei echt zijn doorgedrongen…..

    *

    Restjes rapen waar de Paasklokken

    nog wat lekkers hadden verloren gestrooid….

     

    Ja, die fameuze ‘the day after’, die dikwijls zoveel koppijn met zich meebrengt… Ja Ja, die betaalde dag van 2de Pasen: hij is een ‘sociale verworvenheid’ uit vroeger tijden, toen arbeid nog een tijdrovende en vermoeiende bezigheid was. Nu wordt er al jàààren in hoofdzaak gewerkt tegen de jeukte, want de hobby’s: gaan vissen aan de waterkant, gaan kijken naar de velokoers, of bij Jetje op den hoek gaan pintelieren,… is belangrijker. Onderwijl kan (zie (Thuis’ en ‘Familie’) ’t wuvetje een zijsprongetje maken, twee desnoods, als ze dat wil, en meestal wilt ze dat. Daarvoor toch dient de moderne tijd, hé Walter! Voorwaarde is wel, dat men de Hoge Heren van ’t syndicaat goed vet mest, zodat die als ’t moet zelfs in Uw plaats voor de Arbeidsrechter verschijnen, om te bewijzen dat gijzelf ziek zijt van miserie sedert de dag dat ge Uw C4 zijt mogen gaan afhalen op den buro. Het kon niet rap genoeg gaan: de décolleté van de vrouwelijke ‘assustant-manager’ is een ‘no gone’-zone voor het lagere personeel. Het is een ®-merk met full options voor de centenbaas. En ook een beetje (in ’t geniep) van de personeelsdirecteur.

    Dergelijke toestanden zijn meteen de (verdoken) hoofdreden voor de massa-immigratie: de nieuweling kan voor een klein prijske Uw plaats gaan innemen, en zal - noblesse oblige – dan ook voor de partij van die vriendelijke meneer van ‘t Syndicaat stemmen. Vier keer een win-win situatie, op kap van Uw werkgezellen die aldus gepluimd worden tot op het vel.

    Enfin, ik bedoel maar: geniet ervan, want er staan met Barry barra tijden in ’t verschiet. Eerst zal de lapsmeer zijn fabriek moeten sluiten, dan iedereen op straat met of zonder ‘Sociale Bescherming’, dan iedereen naar den ‘disch’ (dop) en als ’t op is, is ’t eten gedaan…. Een vriendelijke Meneer van ’t Syndicaat, vraagt U? Wel, die gaat op de lange duur ook niet meer ‘werken’, maar die geniet nu van een zonnige vakantie op een tropisch standje, voor de lagere échelons, die staat naast U aan het loket van het OCMW…. Dat klinkt wel mooier, maar ’t is ‘den disch’ van vroeger dagen, den Openbare Onderstand. En nog vroeger was dat de ‘Misericorde’, maar dat is een begrip uit de tijd der Pastoors.

    Dan hervalt de Geschiedenis in de plooit die we alleen nog kennen uit ‘van horen zeggen’. Hongersnood in de grootsteden, met dievenbenden die de streek afschuimen. Als later dan, dank zij het sociaal-democratisme de tijden overal in de landen rond ons, even ‘bar’ zijn geworden, dan wordt er gegrepen naar de wapens. Of zal de ‘Regering’ ingrijpen, zoals in Amerika nu, of zoals in Duitsland, ten tijde van de Partij van de Arbeid aldaar. De bewapenings-industrie op volle toeren lanceren. Iedereen gelukkig, want iedereen weer aan het werk en in staat om iedere dag weer beefstuk te eten. Héla, en waar waren dan de kleur-syndicaten dan gebleven? Allemaal verzameld in dat Overheids Syndicaat der Dictatuur, één groot ACW als het ware.

    *

    Och, het is een verhaal zo oud als de straatstenen, of zelfs erger: zo oud als de aarde onder de straatstenen…. Daar dacht ik aan, als ik op het einde van de voormiddag over de “Cassia’ liep, de nu geasfalteerde kassei, de heerweg die vanuit Rome naar het Noorden leidt, waarop de legioenen van Julius Césare in gesloten gelederen marcheerden om onze voorvaderen, de dappersten aller Galliërs, te gaan ringeloren. Zij die zouden terugkeren, zouden dan, samen met de keuterboertjes die hen zagen voorbijstappen op de heenreis, elk een stukje grond mogen be-drichten die ze van Cesar zouden gekregen hebben. JaJa, er was ook een win-win situatie van een andere ‘syndicale samenwerking’ dan nu, 2.000 jaar geleden. Maar een samenwerking als vergoeding vanwege het Gezag voor bewezen diensten… De stad Fiorentina (Florence, Firenze nu) is er groot door geworden, want in die heerlijke heuvelruggen was het echt goed om leven. Dante Allighieri wist er alles van! Daar was toen ook al de Chianti-wijn, dezelfde als die waarop Kareltje van ons Mireille, de politierechter, is verliefd geraakt. Al heeft hij op dat landgoed nog veel aan Julius Césare kunnen terugdenken, denk ik, maar meer aan Karel Anthonissen van de BBI. Die blijft maar als een lastige horzel rond de oren van deze Césare-Grote Politicus, zoemen….

    Daar dacht ik aan, zelfs een stukje verder, op weg naar huis, tussen de schrale verlaten wijngaardjes en de lege olijfgaarden. Geen kat te zien, vandaag. Ik voelde mij bijna als in ‘Den Bloeyenden Wijngaard des Heren’, en als vanzelf kwam ik, bijna gesublimeerd, op het Front National, en de familie Le Pen. Ergens las ik dat het Duinkerkenaren waren, maar ik vind nergens bevestiging. Jean-Marie is een Bretoen en Marine is een bijna-Parisienne. Ik had in gedachten: Duinkerken: er bruist toch nooit geen Vlaams bloed in hun aderen? Want wie Duinkerken zegt, zegt Jean Bart, en wie Jean Bart zegt, zegt Groeninghe 1302, alwaar een verre voorvader van hem sneuvelde, volgens de oude kronieken in het Groeninghe Museum in Kortrijk. Maar neen, dus. Bij het FN moeten we eerder denken aan Hastings en Willem de Veroveraar, die met de hulp van veel moedige Vlamingen van Brittannië, Groot Brittannië maakte. Groot Brittannië, of Groot Bretagne? Zou ik toch eens moeten nakijken. Maar misschien eet Nigal Farage daar al iets meer over, en zwijgt hij nog tot na 25 Mei….

    *

    Thuis gekomen, hadden mijn 3 Duitse Herders al van ver hun baasje herkend, want ze stonden kwispelstaartend achter de poort. Dikke vrienden, zijn het, ja?

    Die tot de tanden gewapende vriendschap kan ik best gebruiken, voor wat nu volgt. Heeft U ook gelezen dat Barry Obama een cocaïne gebruikende seks-verslaafde homo zou zijn? Nu ge ’t zegt: de manier waarop hij als een krolse kater het podium opwipt, doet me denken aan onze bloedeigen ‘landgenoot’, Dhr. Olio Di Jeanetto: typisch die bekakte heupwiegingen als van een slingerend slangenlichaam op weg naar andermans verboden appelboom.

    Helemaal in tegenstelling tot onze almost nieuwe Sire, die gerust met voorgaande twee exemplaren een triootje zou kunnen vormen in een of andere porno-film. Al stapt de onze altijd een beetje als een vermoeide slungel, alsof er met het klokkenspel tussen zijn benen wat schort. Ik denk dat het blauw bloed vroeg of laat op die plek uit hem zal uitbreken. Reden waarvoor die vent pampers draagt?

    *

    Och, het zijn bedenkingen als vijgen nà Pasen. Niet meer zo vers dus, en elders al afgelikt tot op de pitten. Want, stil, wees stil en stoort de stilte niet: vandaag rust de wereld uit, om morgen met des te meer ijver te kunnen om zijn as draaien….

    Op! Naar Pinksteren nu en naar de H. Geest, in de vorm van een kaarsvlammetje boven op ieders verstand. Hopelijk is die kaars van extra kwaliteit, want ze moet zeker meegaan tot na 25 Mei… Dan kan ze als lont dienen, om de Paasei-koppen van al die Grote Geesten met een luide knal te doen in rook, velletjes en beentjes opgaan……

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

    *

    21-04-2014, 16:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!