MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.680 HET FATSOEN IS UIT DE WETSTRAAT ELVEEBEE

    zondag 18 maart 2012

    680 HET FATSOEN IS UIT DE WETSTRAAT ELVEEBEE

     

     

    Zo d’Ouden zongen……

    ************************

    Wat is het goed, neen, is niet bedoeld datgene wat Allice Nahon bedoelde, met in het eigen hart te kijken, maar om af en toe eens een brok echte onvervalste journalistiek onder de neus geschoven te krijgen. Onze vereerde vriend Luc Vaqn Balberghe serveert ook deze keer geen opgewarmde pulpschotels en fastfood, maar zoals altijd fijn verzorgde smulkost met echte pluk-verse natuurproducten. Even gewoon en spontaan lijk TV-Jeroen altijd doet, maar dan op een totaal ander plan, en liefst zonder kook- en kletskoek daarbij….

    Wat ik mij afvraag : zou er een Franse vertaling van die tekst bestaan? Dat zou dan iets geweest zijn voor LDL, Louis De Lentdecker Zaliger, want ik denk dat die twee zeer dicht met elkaar verwant zouden geweest zijn. Liefst nog zag ik, met het oog op de internationale verspreiding ervan, een vertaling in het Engels willen, van de hand van Paul Beliën. Zeker weten dat deze vertalingen uitsluitend via het Internet zouden verspreid geraken : alles wat in Belgicistan aan waarheid moet verspreid worden, dient inderdaad bijna uitsluitend in de quasi-clandestiniteit te gebeuren….De regime-media is allergisch voor de waarheid, inzonderheid de Vlaamse waarheid : één enkel artikel over de waarheid in Belgicistan zou als een schok van 10.000 Volt door het land gaan.

    De Grote Geesten staan wel voor euthanasie, maar toch niet voor hun eigen!

    ************************

    Het fatsoen is uit de Wetstraat

    Een ei hard koken duurt zes minuten. Heb je meer tijd, kan je ’t even laten afkoelen om het daarna gemakkelijker te pellen. Wacht je geen zes minuten, kan je wel de dooier soppen, maar onmogelijk gebruiken op een koude schotel. Kwaliteit heeft recht op tijd. Dat is in de keuken zo. Dat is in het leven zo. Dat is in de politiek niet anders. Er geldt maar één wetmatigheid: alles heeft zijn tijd. Nooit te snel, nooit te traag.

    Om het in modetermen uit te drukken: als een kok tijd verliest aan een te gedetailleerde mise-en-place terwijl de klant al zit te wachten, zal hij die daarna moeten winnen ten koste van de cuisson.

    “Niet te vreten”

    Vandaag zien we in de Wetstraat derderangskoks aan het werk. Meer dan anderhalf jaar lang hebben ze gediscussieerd over wie de koude en wie de warme keuken voor zijn rekening zou nemen, en op het ogenblik dat de klant dreigt op te stappen, hebben ze snel een pan op het fornuis gezet en de halfgare inhoud ervan op het bord gegooid. Ze weten dat hun gerecht waardeloos is, maar terwijl de klant proeft en zijn beklag maakt, hebben ze tijd gewonnen om een nagerecht voor te bereiden. De hoofdschotel wordt desnoods nog even in de microgolfoven geplaatst om verder te garen, en wellicht gaat er een potje nieuwe instantsaus overheen.
    Niet alleen de Smaakpolitie en de Chef in Nood ergeren zich blauw aan dit boerenbedrog, maar de klant zelf stemt deze ploeg van Mijn Restaurant genadeloos naar huis.
    Het ergste is, dat de klanten van Restaurant Wetstraat nergens anders terecht kunnen dan bij een keukenbatterij die alleen bedorven junkfood opwarmt. Deze mentaliteit jaagt ook de toeleveranciers van basisproducten op, zodat het binnen de kortste tijd in de Firma Martelarenplein eveneens een heksenketel wordt, met alle risico’s en kunstgrepen van dien.

    Pappen en nathouden

    De fouten stapelen zich op en dat is niet toevallig. Ons kiessysteem dwingt politici om rekening te houden met de volgende verkiezingen. Er hangt niet alleen hun broodwinning van af, maar tevens de kwaliteit van hun kabinet. Welke bekwame cabinetards engageren zich nog voor een minister, als die hen niet minstens een normale legislatuur werkzekerheid kan verschaffen, terwijl parlementsleden onzindelijk vergoed worden - ook als ze zelf opstappen?
    Het kan niet anders, dat deze regering er een is van gemiste kansen en dure blunders. Het regeerprogramma werd niet geschreven naar de noden van de maatschappij, maar op het voortbestaan van het land, het koningshuis en de PS.
    De blauwe nieuwkomer die zogenaamd, en terecht, 2 jaar geleden ‘de stekker uit de regering trok’, stond nu te smeken om met de handen voor de ogen en met dichtgeknepen neus, die stekker er toch maar opnieuw te mogen insteken, in ruil voor nog geen tien zilverlingen.
    Een andere neofiet liet zich voor ‘de goede zaak’ ongemanierd buiten spel zetten, nadat hij eerst als nuttige idioot het vuilste werk had opgeknapt. Dehaene had datzelfde spelletje al eens eerder gespeeld met zijn partij. Hoe noemt men een sukkel die zich wél twee keer aan dezelfde steen stoot?
    De enige Vlaamse partijvoorzitster zwoer trouw aan haar Waalse zusterpartij, want de eigen partij had haar al lang opgegeven. Haar opvolger stond al te dringen om de pluimen van haar werk op de eigen hoed te steken.
    En dan was er uiteindelijk nog de laatste koorknaap van Vlaanderen, die eventjes weerwerk had geleverd, maar nadat Story de seksuele uitspattingen van zijn partijboegbeeld uit de doeken had gedaan, toch maar snel onderdanig werd aan de wensen van het Hof. Achteraf (zie De Standaard 28/01/2012) gaf hij toe dat hij de (Franstalige) teksten van het BHV-akkoord niet gelezen of minstens niet begrepen had, maar wel mee goedgekeurd.
    Op die basis een regering vormen, die een jaar tijd nodig heeft om de lijken uit de kasten op te ruimen en daarna een jaar om de volgende verkiezingen voor te bereiden, is het zuiverste volksbedrog.
    Deze regering kàn niet werken en werkt dus ook niet. Het enige wat ze doet is, met behulp van angstverhalen, bedreigingen en afpersingen, de boel pappen en nathouden.

    Misbruik van briefgeheim

    Niet te verwonderen dat de ene blunder op de andere volgt en dat de hele beleidsverklaring slechts bestaat uit een nietszeggende wolligheid die moet ingevuld worden met ondoordachte ad hoc maatregelen waarvoor men proefballonnetjes lanceert, die om de haverklap worden afgeknald door een betrokken belangengroep.
    Met blunders bedoel ik dan nog niet eens ongelukkig geformuleerde e-mails. Het feit dat vertrouwelijke correspondentie tussen personen, in de media komt, zegt meer over de onbetrouwbaarheid van de klokkenluiders dan over de opstellers ervan. Voor een vertrouwelijke e-mail geldt evenzeer het briefgeheim. Moreel alleszins.
    Het badinerende stijltje waarin de adviseur van Caroline Gennez aanraadde om hun ‘kroonprins’ te dumpen, was alleen voor de voorzitster bedoeld en was duidelijk een soort van overlevingscynisme, maar zou wellicht nooit gehanteerd worden om iemand rechtstreeks te kwetsen. Dat Ingrid Lieten het over teflon en beton had, betekende vooral dat zij beter is in de keuken en sterkere banden heeft met de bouwwereld, dan met haar portefeuilles. In sommige gevallen was ze er nog niet eens zover naast. Ook begrip voor Philippe Muyters. Het is klein om jaren later, een minister af te rekenen op een interne mail tussen medewerkers.
    Akkoord, ik gebruik niet het woord ‘smeerlappen’ om naar concurrenten te verwijzen, maar ik durf in een vertrouwelijke mail, bepaalde collega’s ook wel eens als analfabeten, pipo’s of perskeutels omschrijven. Nochtans ben ik - naar het schijnt - een beminnelijk man met veel empathie. Een mail is vaak een manier om even stoom af te laten, zonder dat het echt kwaad bedoeld is. En wie het woord ‘gelogen’ niet kan relativeren als het gevolgd wordt door een lachebekje, is gewoon van slechte wil.

    Weloverwogen bedrog

    Dit zijn echter maar stijlfoutjes uit de Vlaamse Regering. Ondertussen houdt de Minister-President er zijn ploeg samen - soms met velpon, soms met patattenbloem, soms alleen nog met wat speeksel -, en ziet met lede ogen hoe de kroonjuwelen van onze Vlaamse economie genadeloos hun activiteiten opdoeken of uitvlaggen, omdat ze de nationale pesterijen en rechtsonzekerheid kotsbeu zijn.
    Echte blunders zijn wel, het aankondigen van een verlaging van de ministerweddes, terwijl ze verhogen. Oeps, rekenfoutje en weggevaagd dat ongemak. Of het triomfantelijk uitbazuinen dat zelfs de koninklijke dotatie verlaagt, terwijl ze stijgt. Oeps, een vergissing en de plooien weer gladgestreken. Of het aankondigen van een indexsprong die er niet komt, het verhogen van de pensioenleeftijd die toch lager zal uitvallen, het negeren van wetten omdat ze niet in het regeerakkoord staan vermeld, het bewust angst zaaien voor ingrijpende maatregelen om achteraf te kunnen pronken dat ze door hun ‘beleid’ toch nog beter meevallen  (een oude marketingtruc), een één-tweetje met de vakbonden waarmee overduidelijk afgesproken was dat de verzameling verliezers die zich regering noemt, grootse maatregelen zou aankondigen om de internationale markten te sussen en daarna zonder gezichtverlies kan terugkrabbelen onder zogenaamde druk van vakbondsterreur,…
    Het zijn geen menselijke foutjes meer, het is zelfs geen onbekwaamheid. Het is weloverwogen bedrog.
    Deze regering doet niet aan beleid, maar aan manipulatie.
    Deze regering is geen regering en moet dus ook niet als dusdanig erkend worden. Zoals dit land nooit een land is geweest.
    De dames en heren federale ministers en staatssecretarissen kan ik maar één goede raad geven: grijp naar jullie laatste kans om nog even een zweem van fatsoen te tonen, houd ermee op en ga koken!
    Maar let op de cuisson.

    Luc van Balberghe

    De auteur is een onafhankelijk, niet-partijgebonden journalist, oprichter en ex-uitgever van AchterhetNieuws en oud-voorzitter van de Vlaamse JournalistenVereniging.

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Voor de lezers die deze blog lezen, en begot hoe is ’t mogelijk! niet eens zouden omkijken naar ‘Angeltjes’ heb ik U van daar uit de Meester gerserveerd zoals hij is : direct, hard, correct en met een gevoel van ‘Allez, vooruit : wat doen we d’er aan’?

    Voor de zoveelste keer in mijn Internauten-bestaan heeft de Meesdter mij deze keer ook weer verrast. Het weze hem vergeven, desnoods met een weinig arsenicum. Want wekenlang ga ik dagelijks langs op zijn blog, en er is altijd niets. Zodra ik het dan opgegeven heb, is het weer raak.

    Maar afsluiten met een daverende optimistische noot, kan ik deze keer moeilijk. De schuld van ELVEEBEE zelf! Uitleg is niet nodig. Ga gewoon langs bij de Meester, en bekijk de uitslag van zijn lezers-enquête…. http://www.vrijvanzegel.net/ en stel vast met mij, dat wij een uitstervend ras zijn. De gedrukte of via PDF /Adobe verspreide versie van een eventueel nog op te richten weekblad haalt daar met moeite 500 geïnteresseerden…..Zelfs Goedele doet beter!

    Het is dus hoog tijd dat de jeugd ontwaakt uit de verdoving van hun luxe-leventje. Zo d’Ouden zongen, zo piepen de Jongen : zou de houdbaarheid-datum van dit spreekwoord misschien vervallen zijn?

    Wat er ook van zij : geen volk ter wereld kan blijvend zijn veerkracht bewaren bij de voortdurende plundering van zijn rijkdom door vadsige buren. Zonder dat (algemeen erkend minstens) één miljard euro per maand zou de Francofonie van de overkant der taalgrens al vele decennia slechter af zijn dan Griekenland en Spanje samen. Dat zijn twee landen van de vele in Europa die geruïneerd uit het georganiseerd socialisme komen en thans als eersten door Europa, zo lang het duurt, ‘gebelgiceerd’ worden. Wallonië hoeft dat niet, want zij zijn de uitvinders van dat ‘belgiceren’ : het is gewoon een ander woord voor…de Leer van Marx.

    Ooit was ‘socialisme’ geen scheldwoord, maar synoniem van strijden voor de kleine man. Sedert de laatste oorlog ’40-’45 staat ‘socialisme’ voor vulgair profitariaat op rug van diezelfde kleine man.  Socialisme zoals het in Vlaanderen gepredikt wordt, is, met de meest verfijnde versluieringen omschreven, gewoon alles afnemen van een ander, om er zelf beter van te worden…. Anders gezegd : leer de mensen schulden maken, en ze eten uit Uw hand….. Kan de politiek van de Eurocraten beter getypeerd worden?

    De Oude Romeinen waren ietwat vernuftiger. Brood en spelen scoort beter want heeft het voordeel niet te verbloemen. Of zoals het klinkt bij de Rode Muzelvrienden :’Ge moet mijnen vriend zijn, of ‘k sla op Uw muile’…..

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     





    18-03-2012, 13:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.679 DE MUZELMANNERIJ ONDER HET ONTLEEDMES

    zondag 18 maart 2012

    679 DE MUZELMANNERIJ ONDER HET ONTLEEDMES



     

    De Mahgeb

    -----------------------

    Hieronder volgt, van de hand van mensen met een klare kijk op de dingen van elke dag, de vivisectie op een duivels samenlevings-model dat stoemelings op kousevoeten onze eigen samenleving is komen binnensluipen, gretig gebruik makend van de lacune tussen onze door Verlichte Geesten verguisde Christelijke Beschaving en het tegennatuurlijke alomtegenwoordige Niets.

    Het is een boekbespreking die iedereen zou moeten gelezen hebben. Het is alsof de schrijver de blinddoek van voor Uw ogen aftrekt. Meer nog : het zou, liefst met vertaling in hun  eigenste spagetti-slierten-geschrift van de Muzelmannen, verplichte lectuur moeten zijn voor iedere Muzelman, iedere Muzelvrouw en ieder Muzelkind. Het is een boek dat, boven op hun Koran zou moeten liggen want het kan hen ineens 1400 jaar verder in de beschaving brengen.

    Als tegenprestatie zouden ze dan afstand moeten doen van de fabel dat zij een ‘godsdienst’ aanhangen : laat hen dan rechtuit zeggen en belijden, te staan voor de overheersing van de hele wereld. Dan weten we tenminste waar we aan toe zijn!

    Voor wat betreft onze Grote Geesten, de half-Muzelvrouwen Onkelinx en Milquet op kop : ze zouden allen dit boek blad per blad met de voorhamer en zonder verdoving, in hun verstand moeten geklopt worden.

    Hoe de Muzelmannerij kan worden terug gedrongen, lees verjaagd worden? Tja, dat is een probleem waarvoor zelfs de woorden van Winston Churchill niet zullen volstaan. Er zal meer nodig zijn, veel meer, dan zweet, bloed en tranen! De soldatenlaarzen van Hitler waren tenminste nog mensen van vlees en bloed, en geen voorgeprogrammeerde bommen dragende zombies.

    *************************

    De islam volgde Constantijn’

    09-03-2012 - Henk Rijkers itv. Tom Holland - katholiek nieuwsblad

    ISKANDER

    ****************************

    Eerst was er de profeet. Toen was er het woord van die profeet. Toen was er de godsdienst en ten slotte het grote rijk. Althans, zo geloven moslims dat. Modern wetenschappelijk onderzoek draait die volgorde om. In het machtsvacuüm tussen twee moegestreden rijken, het Romeinse en het Perzische, zag het onaanzienlijke nomadenvolk van de Arabieren – door beide partijen ingehuurd en bewapend voor de grensverdediging – kans op te komen en een nieuw rijk te stichten. Daar zochten ze in de zevende en achtste eeuw een bindende godsdienst bij, eentje die kon concurreren met het prestigieuze monotheïsme dat het Romeinse rijk bezielde. De Arabieren keken daar het nodige van af, maar gingen ook te rade bij de godsdiensten - heidense, maar ook christelijke en joodse varianten - waarvan het in het Midden-Oosten wemelde. Men stelde een eigen definitieve, orthodoxe versie vast en schreef die ‘openbaring’ toe aan Mohammed. Ter ondersteuning daarvan werd een heilig boek samengesteld: de Koran.

    ‘De islam volgde Constantijn’ De reconstructie van dat wordingsproces beheerst nu de academische discussie, verzekert Tom Holland (44). “Al zou je dat niet zeggen als je de studieboeken ziet.” Hij kan het weten, want hij heeft juist voor Channel 4 (“het stoute broertje van de BBC”, volgens Holland) een documentaire gemaakt. Alle grote deskundigen heeft hij daarvoor geïnterviewd. Holland: “Ik schat dat de helft van de specialisten nog in het traditionele verhaal gelooft, de andere helft is revisionist. En de laatste groep wordt steeds groter.”

    Wat heeft je bewogen na je boeken over de Oudheid nu de islam onder de loep te nemen?

    “Wat ik fascinerend vind, is dat in deze periode alles open ligt. Als je historisch onderzoek doet, zijn de vaste waarden daarvan gewoonlijk bekend. Als het gaat om de Reformatie of de Franse Revolutie ken je de essentie van wat er gebeurd is. De bronnen zijn bekend. Dat is hier niet zo. Bewijzen zijn schaars. Voor iedereen is duidelijk dat de oplossing niet ligt in de geschriften van moslims uit de negende en tiende eeuw, maar in de culturele context van de late Oudheid. Tenzij je een gelovige moslim bent, natuurlijk. Dan heb je ook geen probleem.”

    “Dat God zich vanaf 610 in de woestijn aan de analfabeet Mohammed uit Mekka openbaarde. Die woestijn, dat analfabetisme en Mekka zijn belangrijk. Mekka is een plaats waar niemand van had gehoord. Zelfs de Koran kent die niet. Die afgelegen plaats moet net als de ongeletterdheid van de profeet puurheid garanderen en vreemde invloeden uitsluiten. Maar dat een godsdienst die doorschoten is van christelijke en joodse invloeden door engelen wordt aangereikt, mag voor de gelovigen een oplossing zijn, voor de niet-moslim is het juist een probleem. Het duidt erop dat de islam tot stand gekomen is op een kruispunt van invloeden en dus niet in Mekka. Eerder in de buurt van Palestina.”

    Hoe kun je die invloeden aantonen?

    “Het klassieke voorbeeld is de straf op overspel. De Koran schrijft zweepslagen voor. Maar de traditionele straf is steniging geworden. Dat is joods en komt uit de Tora. De Koran schrijft voor dat je driemaal daags moet bidden. Maar moslims doen het vijf maal per dag. Dat is zoroastrisch, de Perzische vuurgodsdienst. We hebben een ooggetuigenverslag van een rabbi die beschrijft hoe zoroastriërs zich tot de islam bekeren en assimileren. Dat duurt een paar generaties en laat sporen na.”

    Waarom neem je in je boek zo’n lange aanloop? Pas voorbij de helft kom je toe aan het begin van de islam.

    “Omdat als voorbereiding van de islam het Perzische rijk net zo belangrijk is als het Romeinse. Wat opkomt als Arabisch rijk is in feite een gearabiseerd Perzisch rijk. Een interessante vraag is wat er gebeurd zou zijn als de Arabieren erin geslaagd waren Constantinopel te veroveren. Die stad wilden ze boven alles. Ze bleven het maar proberen. Dat bewijst hoe diep ze de Romeinse propaganda geslikt hadden dat je de wereld alleen maar vanuit Constantinopel kunt regeren. Als hun dat gelukt was, had het kalifaat een Romeinse vorm aangenomen. Je kunt die ambitie nog zien bij de Syrische dynastie van de Omayyaden (661-750), die de moskee in Damascus en de Rotskoepel in Jeruzalem bouwden. Dat zijn – architectonisch gesproken – totaal Romeinse gebouwen. Wanneer die dynastie in 750 omvergeworpen wordt, verplaatst het zwaartepunt van het hart zich naar Irak, waar in 761 de nieuwe hoofdstad Bagdad wordt gesticht. Die verschuiving betekent dat het rijk definitief een Perzische vorm aanneemt.”

    Je spreekt nu over de islam alsof die – meer nog dan een godsdienst – de rijksideologie is van een expansief imperium.

    “Dat is hij ook, denk ik. De focus van mijn boek is de relatie tussen een rijk en een religie als georganiseerd geloofssysteem. Keizer Constantijn stond aan de overheersende christelijke factie toe dat in zijn rijk te worden. Dat constantijnse christendom vestigt een prototype, dat de Arabieren zullen navolgen.

    En volgens jouw boek is kalief Abd al-Malik (685-705) de Constantijn van de islam. Tot dan is de islam geen eenduidige doctrine. Deze kalief construeert de islam, reorganiseert die in zijn huidige vorm.

    “Abd al-Malik is de Constantijn, maar ook de Sint-Paulus van de islam. (lacht) Het is alsof Paulus een zak geld had om mooie gebouwen te laten optrekken. Dat is de fascinatie van de Rotskoepel (waarin de inscripties nadrukkelijk doctrinair zijn, bijvoorbeeld de Drie-eenheid aanvallen - hr). Het gaat allemaal om het nieuwe idee van één God en diens enige afgevaardigde, die aan het hoofd staat van één rijk. Dat zette de heerser op een fantastisch voetstuk. Het stelt je in de gelegenheid jouw rijk voor te stellen als de afspiegeling van de hemel. En natuurlijk moet heel de wereld onder jouw bewind komen, net zoals de hemel onder het bewind van God valt.”

    Maar het christendom huldigt toch juist armoede en nederigheid?

    “Precies. Zowel christendom als islam staan eerder kritisch tegenover de machtigen en rijken. Terwijl Abd al-Malik in zijn rijke paleis zit, worden vanuit alle hoeken van de aarde slaven aangesleept en gedumpt in Irak. Zij ontmoeten elkaar en lezen bij de profeet dat die juist tekeer gaat tegen onrecht en de pretenties van de rijken. Zij keren het geloof van de Arabieren tegen hun meesters.”

    En zij lenen daarvoor de juridische intelligentie van de joden, begrijp ik uit je boek?

    “Zo kun je het zeggen. Er wordt van onderop een wetssysteem ontwikkeld, dat tegen de kalief kan worden ingezet. Er zitten dus twee lagen in de islam. Enerzijds de imperialistische idee, anderzijds de egalitaire, die gedragen wordt door de overwonnen volken. Uiteraard schrijven die de laatste via de soenna, de mondelinge traditie, eveneens toe aan Mohammed. Dat stemt precies overeen met wat het rabbijnse jodendom al eeuwenlang aan het doen was met de Talmoed, die uit Mozes’ tijd zou dateren. En dat hebben de joden gedaan in Sura, ongeveer 30 kilometer van Kufa, het grote juridische centrum van de islam. Dat kan toch geen toeval zijn?”

    Tom Holland, Het vierde beest. God, de strijd om de wereldmacht en het einde van de oudheid. Uitgeverij Athenaeum, 508 pp., geb., € 29,95, ISBN 978 90 253 6908

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     





    18-03-2012, 10:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.678 DE MMISLUKKELINGEN ZIJN ZIENDE BLIND

    zaterdag 17 maart 2012

    678 DE MMISLUKKELINGEN ZIJN ZIENDE BLIND

     

     

    ********************

    Voor de derde keer op rij voert het drama van de Zwitserse schoolbus mij mee, ver van wat reeds enkele dagen in kladversie op papier stond, klaar om te worden toevertrouwd aan het Net. Machteloos toezien maakt een mens opstandig. De overdreven sensatie komt over als ordinair ramptoerisme. De nabestaanden houden zich in de schaduw en het is alsof de Pers het daarmee moeilijk heeft…. Voor wanneer de eerste verhalen in de roddelbladen, want hoernalisten zijn lijk lastige vliegen. Verdriet verkoopt goed en men moet het ijzer smeden als de lijkjes nog warm zijn. Dat was tenminste de mening van de progressieve Liesbeth Van Impe van Het Nieuwsblad die door dik en dun verdedigt dat de 28 foto’s op de voorpagina ‘in zwart-wit gezet’ (dat mankeerde er nog maar aan!) getuigen van diep respect voor de betrokkenen, en niet van sensatie…. Die foto’s werden waarschijnlijk verzameld volgens de werkwijze van The Sun : alle moet kunnen, als ’t maar opbrengt…. Had het gekund, de gazetten hadden tegen elkaar op geboden om ter meest slachtoffers.

    Hier op deze blog zoals trouwens overal door bloggers, wordt geschreven van uit de ziel, of het geweten, en zonder de minste geldzucht! Het verdriet van elke ouder is ons eigen verdriet. Wat volgt is gewoon een eerder onbeholpen poging om niet opstandig te worden. Om niet met drek en stenen te werpen naar de Zachtmoedige, met de vraag waarom Hij heeft toegelaten dat deze jonge levens zo onbarmhartig vroeg naar de Eeuwigheid werden terug geroepen.

    Maar kijk, de doden uit Sierre zijn thuis gebracht

    (al dat tumult was zelfs een godsgeschenk om o toppunt van sarcasme, bijna geruisloos de Grondwet - pour le besoin de la cause - in het Parlement tijdelijk buiten werking te stellen. Dank zij de doden in de schoolbus : Art 195 is door het parlement ‘Gebelgiciseerd’, wat gelijk staat met ‘er door gesleept. In normale omstandigheden zou Vlaanderen, het verkochte land in brand hebben gestaan. Denk aan de hypocriete Boudewijn die door de abortus-zaak een dag ongeschikt werd verklaard om te regeren…. Deze keer kon de wereld luisteren naar een homo-clown die met veel tremelo’s in zijn stem op de beeldbuis onverstaanbare klanken stond uit te stoten. Wat hebben wij als Vlaming de Hemel toch misdaan, zodat hij niet op staande voet werd weggebliksemd?

    en het volle leven herneemt stilaan zijn rechten. Hier in Italia is men met een trieste blik op de situatie, gewoon aan het werk gebleven…Juist : het drama van Prins Friso haalde hogere kijkcijfers…..

    De Hovaaredigheidsbekleders komedianten-belgafonen hebben in het thuisland hun vertoning opgevoerd gekregen. Als één of twee kinderen verongelukken op straat, hebben de politici daar geen boodschap aan…. De nabestaanden moeten het nu verder maar op hun eentje zien te rooien. Met hier en daar wat goedkope compassie, als een pleister op een houten been… Het is zelfs niet eens meer een troost, dat er bij de buren ook lege plaatsen zijn : elk voelt zijn eigen leed het best. En, als er al troost gezocht en gevonden wordt in liturgische plechtigheden, dan doet de media daar schamper over. Met een ondertoon van lichte spot en verwondering. Tiens, zouden er toch nog christenen bestaan die troost vinden in die ouderwetse rimram? Terwijl het zeldzame woordje van begrip uit die ene Muzelmond opgehemeld wordt als zijnde het ultieme bewijs van intens medeleven.

     

    In paradisum deducant te angeli;

    in tuo adventu suscipiant te martyres

    et perducant te in civitatem sanctam Jerusalem.

    Chorus angelorum te suscipiat

    et cum Lazaro, quondam paupere,

    aeternam habeas requiem.

     

    (vertaling)

     

    Mogen de engelen u geleiden naar het paradijs;

    dat de martelaren bij uw komst u zullen ontvangen

    en u binnenleiden in de heilige stad Jeruzalem.

    Moge het koor van de engelen u ontvangen

    en moge u met Lazarus, eens een arme,

    de eeuwige rust ontvangen.

     

    Deze woorden zijn haast ‘n relikwie geworden uit lang vervlogen dagen. Zonder de hulp van Wikipedia zou het bij een vage herinnering gebleven zijn met voornamelijk de bekende melodie die is blijven hangen, samen met de herinnering aan waaiende kledij van priesters en misdienaars met het opgeheven kruis, naast een open graf op een koud verregend kerkhof. Zwarte rouwkledij en donkere sluiers, wijwater-kwispel en ingehouden gesnik met daarboven uit de trieste toren, het trage gestamp van de uitvaartklok : dit alles is thans in deze seculiere maatschappij haast overal vervangen door het strooivat in de handen van een ceremonie-meester in zwart habijt. De dodenakker is een stukje gazon geworden naast een ‘colombarium’ (!) met op de vertrapte randen wat verregende en verwaaide ruikers. De hoge schouw van het crematorium aan de gemakkelijk bereikbare straatkant rookt onverdroten. Zouden de engelen in het Paradijs hoog boven die rookwalm nog weten waar en aan wie deze dodelijke efficiënte aangeleerd werd?

    Wacht eens! In sommige streken gebruikt men voor lijkverbranding de boorden van de Ganges. Men laat dan de heilige rivier de asse meevoeren naar de oceaan. Hier mag daarvoor van de Meloenen geen druppel water bezoedeld worden. Maar, o God : hoe zal de lieve dode dan aan de overkant der Hades geraken?

    ************************

    Net zeepkissies in een lege legerloods….Juist zoals toendertijd toen de Boers met de moed der wanhoop dienden te vechten tegen de Roiineks in Zuid Afrika  : die zeepkissies, zei de dichter, waren in Engeland gemaak : om zeep in te doen, maar niet om de lijkjes van hun kinderen in te begraven… Zeepkisies en ziekenkas-kartonnen dozen in de laadruimte van een verhakkelde bus….

    Ach! Vaders en moeders wenen in alle tijden om hun dode kinderen….en het stopt niet!

     

    **********************

    Terug naar onze schaapjes…..

    De ‘Mislukkelingen’ uit bovenstaande titel, dat zijn de taalkundige Nederlands sprekende politici en de lager geplaatste Grote Geesten uit Laag België die samen met Nicht Di Rupette hun eigen volk stelselmatig uitverkopen aan de Franstaligen. De genothebbers van die verkoop dat zijn niet staatsburgers van de Franse Taalrol, maar de Parijse bankiers en/of de Franse elektriciteitsproducenten. Het zijn de 60 jaar aan de macht gebleven ‘kleurpartijen’ waarvan de hoofdschuldigen straks in de hersentjes van het nageslacht voor eeuwig zullen dienen gehamerd te worden, als zijnde de profiteurs die na de Bevrijding werden opgehangen. Dat ophangen zal, in rangorde van verantwoordelijkheid gebeuren : aan de hoogste boom met de breedste en de sterkste takken, die zijn gereserveerd voor de Tjeven die ooit eens de volstrekte meerderheid hadden. Daar onder, als rijpe kalebassen, de weinig nog overgebleven Roden. Nog daar onder, bijna de grond rakend, de Blauwen. Ecce Homo! Het spreekt vanzelf dat de boom overladen vol zal dienen te worden gehangen, zodat die misschien ondersteund moet worden. Hiervoor zijn de Groenen voorzien. Goed vastgesjord zullen ze aldus op elkaars schouders staande, hun steentje bijdragen aan een betere wereld.

    Deze uitvoerige uitleg over de ‘Mislukkelingen’, om tot de volgende categorie, de ‘Rekkelingen’ te komen. Zij vormen de hoofdmoot van mijn onderliggende bedoeling. Dat zijn de Geel-Zwarte politici die, om België te kunnen in stand houden, hun eigen moeder zouden verkopen en dus voornamelijk politiek bedrijven als promotie van de tegen-natuurlijke suprematie van de Franstaligen. Ze worden gegroepeerd voorgesteld als NV-A, zijnde de Naamloze Vennootschap Anders. Daar ze momenteel stijgen in de peilingen, zullen ze des te beter kunnen rekken in alle richtingen. Vandaar de benaming : de Rekkelingen.

    Hier op dit blog zullen ze vanaf heden en tot nader order aangeduid worden met VR (Vlaming Rekkeling) eerstens vanwege de non-gelijkenis tussen de kopie en het origineel, (VB = Vlaams Belang) en secondo uit deernis met de jeugdige verstandjes van gezegde achter-achter kleinkinderen, bij wie hun namen zullen moeten in gehamerd worden als de politici die hun land verkochten voor niet eens 30 zilverlingen.

    Dat deze classificatie onvermijdelijk uitkomt bij het Vlaams Belang, dat de politieke belichaming vormt van het Eigen Belang, is meteen bewezen : het zijn de politici die met eigen handen terugnemen wat ons in bijna 181 jaar ontstolen werd : de band met de Noorderburen in een Vrij en Zelfstandig Vlaanderen, bestuurd door eigen mensen, naar het voorbeeld van de Zwitserse democratie van en door het Volk.

    Maar Nicht Di Rupetto is reeds 3 maand bezig met het land leegmelken. Al zijn getreuzel en chi-chi staat reeds voor 3 miljard van de 12 die jaarlijks onrechtmatig bij de Vlamingen worden gestolen door Francofoon België. Met dit bedrag had men reeds alle autosnelwegen in en rond Antwerpen kunnen voorzien van een futuristisch verdiep à la JM DeDecker, die de haven als waarachtig wereldwonder voorde volgende eeuwen had kunnen ontsluiten.

    Laat dus de vuren branden! Als wij onszelf niet redden, zal God het ook niet doen!

    **************************

     

     

    08-03-2012 - Piet Deslé - Opinie de redactie

    ISKANDER

    Het vreemde aan Vlaamse politici is dat ze in hun onderbroek op de markt kunnen staan, en nog niet merken dat ze werden uitgekleed. Niets anders gebeurt nu met artikel 195 van de grondwet. Met Vlaamse politici bedoel ik natuurlijk die van de vier ‘klassieke’ partijen die het België van morgen zullen uittekenen, en die in de Kamercommissie net hun fiat hebben gegeven voor een zeer bizarre hervorming van de grondwet. Het doet me blozen hoe zo’n verstandige mensen zich in het ootje laten nemen door hun Franstalige collega’s, en er dan nog fier op zijn. Het spreekt vanzelf dat de grondwet, en zeker de geest van een constituante wordt verkracht als er grondwetsartikelen worden aangepast, zonder dat er een verkiezing over gaat. De redenering is zeer simpel. De grondwet is zo belangrijk, het sluitstuk van de staat, dat de auteurs niet wilden dat een toevallige meerderheid, ook geen toevallige tweederde meerderheid er zomaar wijzigingen aan kon brengen. Daarvoor moet de bevolking ten minste één keer de kans krijgen om zich over uit te spreken. Democratie in zijn oervorm. Daarom moeten alle artikels van de grondwet die worden gewijzigd, twee keer worden ‘genomineerd’. Zo kan de kiezer tussenin aan een tweederde meerderheid van de parlementsleden volmacht geven om door te gaan, of net niet door te gaan. Nu heeft de Kamercommissie een draak van een interpretatie gegeven aan deze zeer eenvoudige en begrijpelijke stelregel. Er wordt nu besloten om een resem artikelen ‘onverwijld’ aan te passen, dus zonder een tweede lezing van een nieuw samengestelde Kamer. Die artikelen die dus ongrondwettelijke worden aangepast slaan op de rechten van de Vlamingen in Brussel, over het taalstatuut van de Franstaligen in Vlaams-Brabant, over het gerechtelijk arrondissement Brussel (met Halle-Vilvoorde) dat nooit meer kan worden gesplitst, en over een nieuwe grondwettelijke grendel over fiscaliteit die de Vlamingen veroordeelt tot eeuwige transfers van miljarden euro per jaar. Dat moet nu allemaal zo overhaast omdat de Vlaamse V-partijen bij een ontbinding van de Kamers een derde van alle Belgische zetels veroveren, en die zouden deze absurde en excessieve voorrechten voor Franstalige Belgen nooit aanvaarden. De Franstalige partijen zijn zich daar zeer sterk van bewust want voor hen betekent dit het einde van het Belgische sprookje, waar een numerieke minderheid de meerderheid systematisch in haar macht houdt. Zij worden daarin meesterlijk begeleid door hun grondwetspecialisten, genre advocaat Meneer Onkelinx (PS) en senator Delpérée (CDH) die heel hun academische carrière hebben gebouwd op het uitmelken van grendelprocedures, om bijvoorbeeld de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde decennia lang tegen te houden. Nu zijn het Franstalige eisen die snel snel door de grondwet moeten worden gesluisd, en daarom worden alle constitutionele schotbalken eventjes opgehaald. Eventjes, want zodra de punten binnen zijn, moeten de Franse en de Duitse Gemeenschap, het Waalse en het Brusselse Gewest, en daarna nog eens de Franse Gemeenschap in Brussel zoals van oudsher de minste Vlaamse verzuchting opnieuw voor jaren kunnen blokkeren. Als den uil niet zienen wil... Wat bezielt Vlaamse onderhandelaars, die toch ook hebben gestudeerd, zelfs advocaat zijn, om dit soort juridische nonsens en doorzichtige spelletjes te slikken? Als politiek de kunst is om compromissen te sluiten, dat hoeft dat toch niet altijd ten koste van dezelfde gemeenschap te zijn? Zien CD&V, Open VLD, SP.A en Groen niet in dat alle punten waar zij als Vlamingen hebben moeten op toegeven nu in een drafje in de grondwet worden ingeschreven? Zien zij niet dat ze in ruil nog niets hebben bekomen, en dat hun voorstel van gedeeltelijke splitsing van BHV nu al een lege doos is, nu het gerechtelijk arrondissement er grondwettelijk wordt van uitgesloten? Zien ze niet dat de verfransing van Vlaams-Brabant nog beter wordt gefaciliteerd? Zien ze niet dat de bevoegdheden die worden doorgeschoven aan gewesten en gemeenschappen alleen uitvoerend zijn, en dat alle financiële sleutels federaal worden opgeborgen? Zien ze niet dat die sleutels in de straks nog zwaarder bewaakte kluis van de grondwet voor goed verdwijnen, aangezien Vlaanderen zelfs geen belangenconflict meer in kan roepen, als het voor de zoveelste keer wordt gedupeerd door een fiscale of parafiscale maar nog altijd federale maatregel, en ze een nieuwe transfer naar Brussel en Wallonië willen voorkomen? De koehandel rond artikel 195 betekent dat de grondwettelijke grendels straks maar van één kant meer zullen open kunnen, als het de Frantaligen uitkomt. Hoe kan een Vlaamse meerderheid zich steeds opnieuw laten chanteren, met een verkeerd begrepen staatsbelang, een economische of een bankencrisis of met Belgisch Koningshuis als versleten stok achter de deur? De zesde staatshervorming dreigt voor Vlaanderen de meest desastreuze van alle staatshervormingen te worden , omdat de Vlaamse vertegenwoordigers niet door hebben dat de strategie van zowel PS als CDH fundamenteel zijn gekanteld. De basisfilosofie blijft dat Belgische melkkoe onmisbaar is , maar van een halsstarrig NON, zijn ze naar een enthousiast OUI geschakeld, omdat ze zagen dat de boel op springen stond. Het ‘non werd een ‘oui’ voor elke hervorming die de financiële belangen van het anders failliete Brussel veilig stelt, een ‘oui’ voor elke maatregel die de olievlek van de verfransing rond de hoofdstad verder uit laat vloeien, en vooral een ‘oui’ voor het eeuwig verankeren van de financiering van een verpillend, want onverantwoordelijk en zo dikwijls corrupt collectivisme dat onze Zuiderse landgenoten zo dierbaar is. Mocht er nog iemand twijfelen, dan is de pantomine die nu rond de ‘usurperende’ bevoegdheden wordt opgevoerd, een zoveelste illustratie. Natuurlijk weet Di Rupo nog niet goed welke van die bevoegdheden verder moeten worden gefinancierd. Die ‘misplaatste’ financiering is namelijk nooit zomaar uit de lucht komen vallen. Het ging telkens om ‘misbruik’ van bevoegdheden door de federale meerderheid, omdat Wallonië en Brussel de tred van Vlaanderen niet konden volgen. Zo werd de federale kas herhaaldelijk aangesproken voor de steun aan de grote steden, telkens als Brussel het hoofd niet boven water kon houden. Luik, Charleroi, en vooral Antwerpen en Gent moesten alleen voor de schijn van de kruimels delen. Maar hoofdzaak was dat het hoofdstedelijke monster verder uit de federale kas werd gevoederd, in tegenspraak met de geldende financiering van de deelstaten. Begrijpelijk dat Di Rupo en Milquet dat appeltje tegen de dorst nog niet zomaar lossen. Daarom is het boeiend om te zien waar die andere ‘misplaatste’, zeg maar ‘misbruikte’ miljoenen terecht zullen komen, en of de Vlaamse ministers andermaal de andere kant op zullen kijken? Vlaamse ministers vinden het belangrijker dat ze die misbruiken uit het verleden kunnen herbenoemen als ‘fantomen’ die de Vlaamse kiezer beter niet onder ogen krijgt. Er is anders geen magie of hekserij van doen om de logica van de Franstalig politicus te doorgronden: suivez l’argent! Wordt jammer genoeg vervolgd,

    ************************

    Diagonaal herlezen

    De Gemeenteraadverkiezingen in Groot Antwerpen zullen de proef op de som zijn :  BDW, net zoals een kokette dame het zou willen (te verdikken op de juiste plaatsen : zijn persoon wordt met de dag slanker maar zet uit met de borst vooruit in volgelingen) : tegen 14 oktober zullen de VR (de Vlaamse Rekkelingen) zodanig uitgerokken zijn, dat het met hen alle kanten op kan, maar altijd in stralend evenwicht met de A van Antwerpen.

    BDW zal zich zodanig uitrekken, dat de Stadspartij van Janssens als geheel er zich veilig kan in nestelen. Dat zal vervolgens voorgesteld worden als de grote overwinning van de compromis-bereidheid van de Grote Staatsman, die zich vanaf dan voorbereidt op de Verkiezingen van de Laatste kans in 2014. Als Rekkeling kan hij, net als Petrus, voor de haan 2 maal zal kraaien, zijn Meester (Vlaanderen) driemaal verlocchend hebben.

    BDW is, om August Vermeylen te parafraseren, namelijk in de eerste plaats Belziekenaar in de hoop ooit Europeër te worden. Wie weet, om zelfs, met tijd en boterhammen, de Eerste Echte Gekroonde President van Europa te worden. De nieuwe en verbeterde uitgave van de Leider-met--de-Bles….Na een smalle Natte Dweil, met vogelkopje, nu een Dikke Droge Dweil met een lange snuit. En ’t vertelselke is uit……

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    18-03-2012, 10:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.677 ONDER INTERNAUTEN

    donderdag 15 maart 2012

     

    677 ONDER INTERNAUTEN

     

     

     

     

    Dit stukje gaat in principe over een oproep van

    http://agriffon.blogspot.com/,

    maar zoals het past in gedachten te vertoeven bij het leed dat onbekende maar goede vrienden uit Lommel en uit Heverlee is overkomen, nog even stilvallen aan het begin van hun lijdensweg.

    Dit kan m.i. best door terug te gaan naar de plaats des onheils : een liefelijke bergflank in een ontoegankelijk gebied, waar de landmeters en de bouw-ingenieurs halfweg de berg een doorsteek hebben geboord waar men in Antwerpen alleen maar kan van dromen. Eerder is men in het nijvere Zwitserland in staat om 3000 meter hoge bergen te bedwingen, dan in Anterpen een molshoop. Met dank aan het loden Stadsbestuur dat slechts begaan is met de eigen glorieol en niet in het minst met de welvaart van gans Vlaanderen. Dat men bij wijze van spreken door Zwitserland haast van tunnel naar tunnel rijdt, is eigen aan het land. Wat niet vermeld wordt, is dat deze snelwegen (met een jaarlijkse eenmalige wegentaks van circa € 40) over en doorheen de afgrond - de valleien - de kloven - de diepten van alle slach en soort, deze spelonken de dodentunnels als parels aan een bidsnoer rijgen…. Eén enkele Sint Cristoffel volstaat niet op deze wegen : er zouden er minstens vier moeten zijn, een op elke hoek van de wagen, zoals sommige Grote Geesten zo’n vlaggetje zo graag zien op hun voorbumpers als ze onder politie-begeleiding onderweg zijn…Als die 4 Sint Cristoffles dan nog even voor automatische piloot hadden willen spelen, zodat wij als in Abrahams schoot veilig van A naar B hadden kunnen reizen? Niet dus, want Sint Cristoffel mag opgeborgen worden bij het groot huisvuil! Hij heeft zijn tijd gehad!

     

    ***********************

     

    Deze tweede bijdrage is ook om de waslijn aan loshangende stukjes van enkele dagen ver uit te zuiveren. Zie hieronder. Door hiermee bezig te zijn, kan ik verder de struisvogel uithangen : op die manier het beeld van de dubbele wijde vismuil-gaten  van alle bestaande Zwitserse konijnenpijpen proberen te vergeten. Ze ogen, bij het naderen, nochtans zeer elegant, zo zwierig, zo veilig, bedoeld waarschijnlijk om de naderende wagens bij het binnenrijden vertrouwen in te boezemen voor ze worden opgeslokt.

    Het is zo al erg genoeg, voortaan altijd dat ene beeld op het netvlies te krijgen van die vooruitspringende verlichte schuine gaten in de rotswand, versperd door de nadars op de voorgrond, versierd met een bosje bloemen.. Weer een vaste datum voor de menselijke vaste schijf : na 11 september (op veilige afstand), nu ook nog 13 maart, en o zo nabij! ….

     

    ONDER INTERNAUTEN

     

    Wir werden weiter marschieren
    Wenn alles in Scherben fällt,
    Denn heute da hört uns Deutschland
    Und morgen die ganze Welt.

    ---------------------------------------------

    Wil AUB niet overhaast besluiten en afhaken : de tekst van bovenstaand marslied is het refreintje uit Es zittern die morschen Knochen, en, U hebt het al kunnen raden, het stamt uit de onzalige tijd van de opmarcherende soldatenlaarzen van het Nazi-Socialistische Hitler-leger. Het wordt U hier geserveerd, zeker niet uit nostalgie naar die dagen, wat trouwens sedert Frau Führerin Angela Merkel de wereld regeert, niet eens meer zou mogen kwalijk genomen worden. Verre van. Want zelfs de nieuwe Léon Degrelles, in de persoon van sommige Waalse Leiders (Marcourt & Cie), lokken en flemen om nà de Belgische Periode 1830-20.. te mogen aansluiten bij datzelfde Duitsland. Straks is het weer zo ver: Deutschland über Alles!r Voor ons, Vlamingen van de Harde Lijn, geldt als voorheen : onver-franst, onver-engelst, onver-duitst. Wij zijn een fier volk, dat al eeuwen onder vreemde dwingelandij zucht, en nu eindelijk op het punt staat onze welstand en dus onze vrijheid te bevechten.

    De reden waarom ik deze versregels hier bovenaan heb gezet, is louter vanwege de wervende kracht van de laatste zin, waar we Duitland (met een diepe zucht van verlihting!) vervangen door Dietsland : “Vandaag beheersen wij (bijna) de Vlaamse heimat, en morgen is de ganse wereld onze handelspartner.

    Wij, dat zijn alle mensen van goede wil, en niet de malloten van de schrijvende of de beeldende pers die voorkauwen wat we mogen denken. Nu kunnen ze ons alleen maar in een mediatiek cordon opsluiten, straks, als we niet opletten, achter echte pinnekesdraad onder 10.000 Volt, en met wachttorens om de 10 meter. De roeptoeters à la Vrhfstdt en Napoleon De Gucht staan klaar! Maar als prooi kunnen ze voorlopig maar Geert Wilders en Marine Le Pen besluipen….

    En ja, ik val weer een beetje in herhaling. Ben dus 12 dagen afwezig geweest wegens intrieste familiale omstandigheden. Er is weer iemand weggevallen (84 jaar) en meteen is nog maar eens een vertrouwd ankerpunt om van Vlaanderen te houden, weggevallen. We zijn verleden week vrijdag weer vertrokken uit Antwerpen (een vast ankerpunt in de Suikerrui, de Preud’homme, is ook al van de kaart!) met de eerste dag mooi weer van ons verblijf vol vaderlandsche regen en sneeuw, om hier de zaterdagmiddag aan te komen in prima lente-weer. En het eerste dat ik te lezen kreeg was onderstaande oprisping van Antoon Griffon, die ik volgaarne help verspreiden. De oprisping, niet Antoon. Want om hem te verspreiden, moet iedereen maar zelf bijna dagelijks de blog gaan lezen :

    http://agriffon.blogspot.com/

    ****************************

    Aan het Journaille van Het Nieuwsblad

     

    From: nieuwsblad@promotie.nieuwsblad.be
    To: a.griffon@hotmail.com
    Subject: Uw reactie op Nieuwsblad.be
    Date: Mon, 5 Mar 2012 19:00:01 +0100

     

     

    Geachte A Griffon,

    Dit is een automatische mail van Nieuwsblad.be.

    Wij hebben vastgesteld dat u de spelregels van het forum op nieuwsblad.be hebt overtreden. Daarom hebben wij u een gele kaart gegeven. Dat betekent dat uw reacties vanaf nu altijd nagelezen zullen worden door onze moderator.
    Als we vaststellen dat u de regels van het forum opnieuw overtreedt, zullen wij genoodzaakt zijn u een rode kaart te geven. Vanaf dan kan u geen enkele bijdrage meer posten.

    We moedigen onze lezers aan om te reageren. Maar om dat voor iedereen aangenaam te houden, gelden er enkele regels.  Die regels kan u hier nalezen.  
    Over de reden waarom we u een gele kaart hebben gegeven, wordt niet gecommuniceerd. Opgelet: het gebruik van een onvolledige naam of een schuilnaam valt onder de overtredingen van de spelregels en het gebruik van een valse naam leidt tot onmiddellijke uitsluiting.

    Met vriendelijke groeten,

    De redactie van Nieuwsblad.be.


    Beste journaille,
    Uw e-mail verwees niet naar een specifiek artikel of een specifieke reactie die ik zou hebben geplaatst. 

    Als jullie dan toch inzake journalistiek en vrije mening zoals voetbal willen spelen en menen de scheidsrechter te mogen uithangen, dan hier mijn overeenkomstig antwoord:

    Of u dit nu zult willen of niet, denk in de toekomst bij elke klant die u verliest, bij elk rood cijfer in uw balans, aan deze e-mail en mijn niet aflatende beloofde ijver. 

    Ik geef jullie een rode kaart, ik vertik het om voortaan nog uw krant te lezen of te kopen. Ik bespaar hiermee gelijk ook de moeite om nog een reactie te plaatsen, ook al omdat ik weiger gecensureerd te worden door het poco-journaille van dienst, dat wilt bepalen wat anderen mogen lezen, denken en schrijven. 

    Jullie kranten hebben hun tijd gehad. Dat zullen jullie in de toekomst toenemend merken aan de daling van de verkoopcijfers en de inkomsten. 

    Jullie banen zullen misschien enkel nog gered  kunnen worden door subsidies, maar helaas (of gelukkig) zijn de kassa's leeg. De inkomsten uit reclame en advertenties: die inkomsten lijken ook niet meer terug te keren, zeker niet als mensen toenemend jullie websites toenemend links laten liggen ook.

    Misschien kunt u nu een andere afzetmarkt aanboren wanneer jullie morgen in bvb het Arabisch verschijnen. Weliswaar zal daar een enorme personeelswissel voor nodig zijn, en onder voorwaarde dat uw nieuwe doelgroep al voldoende kan lezen. Dan kunnen jullie de spreekbuis worden van Abu Imram, die al meer plaats krijgt in uw krant dan een Vlaming met een kritische mening.

    Maar ik vrees dat ook dan de schotelantennes op het zuiden /zuidoosten zullen gericht blijven en vreemde, meer heilige lectuur de voorkeur zal genieten. 

    Hier heeft u geen plaats en geen toekomst meer, bevindt u zich in de zelf-geïnduceerde neerwaartse spiraal, en verbranden jullie geld. Zelfs met het wegschenken van gratis gadgets bij uw krant, of met  het vervalsen van CIM -cijfers en pseudo verkopen zal het slechts een tijdje nog houdbaar blijven voor de aandeelhouders van Corelio. 

    Inmiddels hebben jullie steeds meer klanten voor altijd verbannen en verbrand naar een nieuwe nieuwsgaring en journalistiek die is ontstaan met het internet: die van de vrije zelfdenkende mens,   waarop jullie geen greep hebben.

    Ik wil u tot slot nog beloven dat ik vanaf nu mijn tijd ga besteden aan het louter promoten van het internet-alternatief, en aan het vergruizen van uw krantje, dat dateert uit vorige eeuwen toen jullie nog meenden invloed te mogen uitoefenen op wat mensen mochten denken, zeggen en schrijven.

    Jammer genoeg zijn daarvoor te veel bomen moeten sterven. 

     

    Zonder enig respect,

    A.Griffon 

     

    Beste bloggers en internauten,

    Niet enkel bannen de regimemedia elke hun niet bevallende  commentaar uit de kranten, radio en TV, ze trachten ook het internet en de nieuwsverspreiding toenemend onder controle te krijgen. Het is tijd om onze vrijheid te verdedigen en onze plaats op het internet te vrijwaren.

    Er is maar één regel die ze goed verstaan, en dat is die van het geld. Mag ik jullie verzoeken voortaan geen krant ( om te beginnen geen Nieuwsblad of Gentenaar meer te kopen, hun websites zoveel mogelijk links (dat is de hoek waarin ze allemaal horen) te laten liggen.

    Boycot de kranten! 

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Persoonlijk hebben alle bazen van alle gazetten (ook de TV) niet het minste besef van mijn nederig bestaan : ze hebben dan ook aan mij geen cent meer verdiend, al meer dan 30 jaar, zowat sedert ik gelijktijdig gestopt ben met roken. Zo is het gemakkelijk te onthouden : geen vergift meer sedert 30 jaar! Wel overloop ik dagelijks de fauna en flora op www.vandaag.be. Liefst zo kort mogelijk, zodat hun tellers om hun eigenwaan niet te strelen, zo weinig mogelijk oplopen.

    Hoe ik dan verder van alles op de hoogte blijf? Daar zorgen de collega’s voor door vuur te spuwen. Of <we openen zelf onze oren en onze ogen.

    Voorbeeld van desinformatie : het NB kopte onlangs over Italië : Mario Monti, die de Roerende Voorheffing terug heeft ingevoerd, zet thans de beuk in nu al meer dan 11.000 bouwmisdrijven in Italia.

    Ongewild afgeluisterd gesprek op de Grote Markt in Antwerpen : plaats : verwarmd terras van ‘t Ogenblik : ‘Net zoals in Griekenland, zal heel Europa en dus ook wij, dan moeten helpen om de schulden van die vele Italiaanse foefelaars te betalen’. Negers in de brousse worden beter ingelicht door hun tam-tams!

    De feiten : Berlusconi schafte een paar jaar geleden de Onroerende Voorheffing af, waarmee hij vooral de kleine man met slechts een enkel huisje, gelukkig maakte. Met veel bombarie, en op last van ‘Brussel’, trekt Monti, de agent van Goldmann Sachs, deze gunst nu weer in. Resultaat : Gans Italië spuwt Europa en meteen Monti uit! Die werd niet eens verkozen, maar door ‘Brussel’ opgedrongen om de sympathieke Berlusconi te vervangen, wiens amtstermijn niet eens verstreken was…. Maar wat wilt U : Il Cavaliere heeft de Roden naar het verdomhoekje gekregen, en is dus voortaan de peer voor alle Eurocraten…..

    Tweede feit : de Italianen zijn geboren sjacheraars. Vooral in het Zuiden, de maffia- en geboortestreek van ons aller Ruffe di Calabria. Ook wij in Centraal Italië kregen persoonlijk een paar weken geleden inspecteurs van het Kadaster over de vloer : ons schuurtje was er niet bekend. Was nochtans ‘vergund’ en de Gemeente had zelfs een ‘taks’ gevorderd die hoger uitviel dan het hele zootje. Veel excuses! Bij een praatje met deze heren, die benieuwd bleken te zijn om van een goede bron te leren hoe het in ‘Belgio’ zat, bleek dat er bij een routine helicopter-controle van 4 jaar voordien, dat akkefietje was ontdekt : een stip tussen de uitgestrekte olijfgaarden….. Ja, Berlusconi was al lang bezig met orde op zaken stellen, na meer dan 50 jaar communistisch en socialistisch potverteren. Met een kopietje van het stortingsbewijs aan de Gemeente van deze speciale bouwtaks was voor ons de zaak OK. De rest was een zaak van de Gemeente met de Diensten van het Kadaster… Ziet U : op de Provincie zitten nog een paar oude potentaten uit de pre-Berlusocni-tijd….

    Nog meer desinformatie? Lees het verslag over de begrafenis van de betrapte overspelige vrouw van de tuinaanlegger in Waregem, de zogezegde ‘sauna-moord’ : och arme, de vrouw is begraven onder algemene verzoening tussen de familie van de vermoorde en de minnaar-met-het-houten-been. Volgens een collega van de vrouw in de kerk, was deze, het zonnetje in huis, een opgewekt karakter, ja, zelfs een ‘zotte doos’….. De bedrogen echtgenoot? Dat is een vuige moordenaar die niet kon verdragen dat de zon in het water scheen….!

    Verder over die man : geen woord. Over het door-en-door slecht gedrag van de vermoorde : geen woord. Omdraaiing der waarden?

    Voilà : dat is in De Schandaard de hoernalistenpraat Anno 2012. Dat is wat de lezers moet ingepompt worden over een hardwerkende brave vader van 2 schatten van kinderen die door het lint ging : er stak geen grammetje kwaad in de echtbreuk, het slachtoffer was een goede moeder, een zonnetje in huis, ja ze was zelfs ‘een zotte doos’…… Volgens mij was de uitdrukking ‘een hete doos’ beter geweest!

    Maar inderdaad, bij aanhouder Wim Met-het-Houten-Been was het geen gewone aanhouderij, hij was ’n para-olympiër en bovendien bankdirecteur, en zij was een voorbeeldige bankbediende, beiden collega’s bij de normenloze ACW-bank, van Diksia.

    Bij Diksia werd en wordt er gestolen tegen astronomische snelheid, en (denk aan Martens, aan de Geitenboer, aan Ilse-op-den-Toren) aangaande de vrouwtjes : ‘zou men armoe lijden, om een mondje meer’?

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     

     





    15-03-2012, 17:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.676 ZONDER OORLOG DE ISLAM KWIJT RAKEN WERELDWIJD

    donderdag 15 maart 2012

    676 ZONDER OORLOG DE ISLAM KWIJT RAKEN WERELDWIJD

     

     

    Voorwoord.

    Onderstaand stukje over de dodelijke Muzelmannerij waar wij nooit meer onderuit zullen geraken, stak in de pijplijn (!) op 3 maart, de dag dat we naar de Heimat moesten wegens het overlijden van een geliefd familie-lid. Onze lieve sriefmoeder, de allerliefste stiefmoeder ter wereld, was eindelijk, na een lange ziekte, verlost uit haar lijden. We voelden wel de pijn, mede in naam van onze hoogbejaarde vader, maar we troostten ons met de gedachte dat de lieve dode toch een stokoud vrouwtje was geweest. Het waren dagen van herhaling van de opgedane levens-ervaring : doen alsof het niet om de eigen miserie gaat, maar om het verdriet van een ander, waarnaar je slechts van op afstand naar kijkt…. Het is…struisvogelachtig, maar het helpt….

    We zijn pas terug thuis en bijna op onze gewone plooi. En dan komt het verhaal van al die tragische doden in dat bus-accident in die Zwiterse tunnel. Wie van Vlaanderen naar Italië (en omgekeerd) noodgedwongen reist per wagen, weet dat er onderweg ontelbaar vele tunnels zijn, de ene al luchtiger en veiliger dan de andere. Niemand komt de Gothard door (17,4 Km), zonder daarbij ongewild terug te denken aan de brandramp van enkele jaren terug, waar tientallen mensen als uitgerookte ratten hulpeloos in de val zaten. De treinverbinding Trans Alp (van Lausanne tot Milaan en verder) komt volgend jaar in voege. Dan zal de verkeersstroom van Noord naar Zuid via een soort Shuttle aan 200 Km/uur onderdoor de Alpen razen. Voor ons een ideaal vooruitzicht, want, de veiligheid ten bate, zal het de reisduur gevoelig verkorten. Want, eenmaal voorbij Lausanne (of Milaan), zijn de meeste hellevaart-tunnels voorbij en zijn al die hoge bergen telkens weer, slechts een nare herinnering. Besneeuwde bergtoppen zijn mooi, maar daar ze het zicht beperken, bederven ze…. de weidsheid van het panorama….. Schrijf deze wat ongewone omschrijving van het Zwitsers landschap toe, aan de persoonlijke ingesteldheid van een (met hart en ziel verknochte) vlakke land-bewoner….. Weerral struisvogel-politiek, als U wilt, maar zeer comfortabel voor iemand met hoogtevrees!

    Och! Men schijnt het te zijn vergeten….Scholen bestaan, niet in hoofdzaak, maar uitsluitend om er zoveel mogelijk wijsheid in de jonge koppen te timmeren. Niet om op kosten van de gemeenschap aan bergbeklimming of bos-verkenning te doen…. Daar heeft iedereen de rest van zijn leven nog tijd genoeg voor.

    Ja, ik weet het : weeral een zeer persoonlijke benadering van deze ramp. Noem het weeral struisvogel-politiek. Ofwel helpt men waar het kan, ofwel zwijgt men. Aan verdriet ‘deelnemen’ is kletskoek. Mag ik terzake verwijzen naar Het Treurend Ouderpaar van Kate Kollwitz op het Duits kerkhof van Vladslo? Zie afbeelding hierboven. Het is niets meer dan in steen gekapt verdriet. Daar gaat het om het verhakkeld en kapot geschoten lichaam van hun zoon. Ook in het bus-accident gaat het om  de verhakkelde lichamen van hun kinderen : wat is het verschil?

    Weegt het genot van alle ‘sneeuwklassen’ ter wereld, op tegen het verdriet van ook maar één ouderpaar wiens kind niet meer terugkeert?

    Bespaar ons tenminste de defilé van al die Hovaardigheidsbekleders, die samen hokken om hun medeleven te komen betuigen, in de hoop daar munt te kunnen uit slaan. De vlaggen bij Van Hool, die halfstok hangen, zijn duidelijker want ze zijn tenminste gemeend en zeker niet publicitair bedoeld.

    ******************

    En zondag zal De Witte Mars voor die ene haatbaard-immam uit Anderlecht die door een andere haatbaard gedood werd, doorgaan, ipv bijvoorbeeld stille gebedswaken in alle kerken van het land? Daar zou kunnen betoond worden, dat iedereen, gelovige en ongelovige, van uit de traditie, in onderlinge samenhorigheid, nog het meest troost vindt in de gewijde stilte van de eeuwigheid.

    **********************

     

     

     

     Islam = Onderwerping

    -------------------------------

     

    Een film over Mohammed: Een idee waarvoor de tijd rijp is

    Posted on 1 maart 2012 by E.J. Bron

    (vertaald door vederso)

    Jaren geleden had Ali Sina het idee een film te maken over het ware leven van Mohammed. Hij is nu van plan om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Als hij er hierin zou slagen, zou dat de vernietiging van de islam dichterbij brengen dan ooit.

    Ali Sina:

    Ik begon over de islam te schrijven in 1998. Toen ik de koran en over het leven van Mohammed las, werd het me duidelijk dat de wereld in gevaar is. De islam is een bedreiging voor de mensheid en deze bedreiging zal niet eindigen, totdat we ons allemaal hebben overgegeven aan de sharia-tirannie, de sharia, de meest draconische wetgeving sinds Hammurabi. Onderschat nooit het fanatisme van domme mensen.

    Toen ik mijn campagne startte, was het internet nog nieuw en afgezien van AnsweringIslam.org en enkele artikelen van Ibn Warriq op Isis, waren er geen andere waarheidsgetrouwe bronnen over de islam online. Er waren ook experts als dr. Daniel Pipes, die over “islamisme” schreven. Zij verkondigden de boodschap dat het probleem niet per se de islam is, maar een kleine, geradicaliseerde minderheid van extremisten.

    Dat klonk voor mij als schaduwboksen. Ik ben opgegroeid in de islamitische wereld en had nog nooit gehoord van het woord “islamisme”, tenzij in ongunstige zin om ijveraars in diskrediet te brengen. Ik wist dat het categoriseren van moslims in gematigden en radicalen misleidend is. In de woorden van Erdoğan, de premier van Turkije: “Deze beschrijvingen zijn lelijk. Ze zijn beledigend en een belediging voor onze religie. Er is geen gematigde of extreme islam. Islam is islam, en dat is het”.

    Radicalisme is de zuivere islam. Islamitisch terrorisme is een symptoom. De ziekte is de islam. Mijn boodschap was niet politiek correct. Hoewel veel mensen mijn artikelen lazen, werd ik door de MSM aan de kant geschoven als zijnde een randfiguur.

    Maar de waarheid is eigenzinnig. Die boodschap uitdragen, zoals veel ex-moslims doen, zoals Wafa Sultan, Ayaan Hirsi Ali, Nonie Darwish en anderen begonnen te doen. Vandaag de dag zijn er duizenden blogs en sites, die deze zeer politiek incorrecte boodschap brengen. Ik ben opgetogen dat zoveel niet-moslims zich bij deze kruistocht hebben aangesloten. Mijn speciale dank gaat uit naar Robert Spencer en Pamela Geller voor de bewustmaking van miljoenen mensen en natuurlijk naar Geert Wilders voor het tillen van de discussie op een politiek niveau. Ik kan mijn tevredenheid niet verbergen over wat er in zo’n korte tijd is bereikt, het stroompje is veranderd in een fikse stroom en is nu niet meer te stoppen.

    Maar de missie is niet volbracht. In het eerste jaar van deze eeuw voorspelde ik dat de islam nog tijdens ons leven zou worden uitgewist. Oppervlakkig gezien lijkt het echter alsof de islam sterker is geworden. Seculiere despoten in islamitische landen worden vervangen door extremistische moslims. Maar de schijn bedriegt. Dit is een noodzakelijke stap in de de-islamisering. Moslims moeten eerst de bitterheid van de islamitische werkelijkheid proeven, voordat ze het voorgoed zullen uitspuwen. Dit proces heeft al plaatsgevonden in Iran. Als het vrij zou zijn, zou Iran vandaag het enige land zijn dat de islam zou afwijzen. In het land van Cyrus de Grote is de illusie van de islam allesbehalve kleiner geworden. Andere islamitische landen moeten door ditzelfde reinigingsproces. Ze lopen slechts drie decennia achter.

    Om ons te ontdoen van de islam moeten we de waarheid erover onthullen. Het internet is als door de goden gezonden voor de critici van de islam. Echte islamkritische sites worden in islamitische landen geblokkeerd en zelfs als dat niet gebeurt, de grote meerderheid van moslims is analfabeet. We moeten de boodschap bij die massa zien te krijgen.

    Massa’s kijken naar films. Als een foto meer zegt dan duizend woorden, wat is dan de waarde van een film? We moeten een film over Mohammed maken – een film, die de details van zijn leven laat zien. De duivel zit in die details.

     

    Het waargebeurde verhaal van Mohammed wordt nu niet verteld. Het is te vinden in de sirah’s, maar dat zijn dikke boeken. Samen zijn het duizenden pagina’s. Ik heb ze allemaal gelezen en ze ingekort tot een filmscript. Deze filmbiografie begint met de jeugd van Mohammed. Net als alle tirannen en psychopaten kende hij een liefdeloze jeugd. Dit is van wezenlijk belang om zijn karakter en zijn meedogenloosheid in zijn latere jaren te kunnen begrijpen.

    De film toont de invallen, de plunderingen, moordpartijen, verkrachtingen en andere misdaden van Mohammed. Deze film is geheel op de feiten gebaseerd. Waar mogelijk heb ik het letterlijk overgenomen uit de koran, de sirah en de hadith. Het is een meeslepend verhaal. De waarheid over Mohammed is nog schokkender dan fictie.

     

    De wereld kent de islam niet. Wat er van bekend is, is een afgezwakte en verbloemde versie ervan, die niet overeenkomt met de werkelijkheid. De waarheid is, dat Mohammed een sekteleider was, ongeveer zoals Jim Jones, Shoko Asahara en Charles Manson. In tegenstelling tot hen slaagde hij, omdat er in het Arabië van de 7e eeuw geen centrale macht was om hem te stoppen.

    Het andere goede nieuws is dat mij een ruimhartige financiering is beloofd. Ik heb gedurende tien jaar over deze film gedroomd. Het was deze toezegging die mij in beweging deed komen. Ik zette voor vijf maanden alles opzij, las alles mogelijke over mijn hoofdpersoon, koos de meest opvallende episodes en schreef het script.

     

    Het zaad wordt nu gezaaid. Nu is de tijd om het goed te verzorgen. Wat ik nodig heb, is een ervaren uitvoerend producent, iemand die mijn waarden deelt om het met professionaliteit en missionaire ijver voor elkaar te krijgen. Ik denk niet aan een film met een groot budget, maar gezien het onderwerp kan het uitgroeien tot één van de meest bekeken films ooit (denk aan de Deense cartoons). Er zijn honderden miljoenen mensen over de hele wereld die bang zijn dat hun vrijheid wordt aangevallen. Zij zullen de eersten zijn die de film gaan zien en ook de film zullen promoten.

    Ik denk niet dat de film veel zal moeten investeren in reclame. Mensen in de filmindustrie weten dat bijna de helft van het budget van een film wordt besteed aan reclame en marketing. Daar zullen we geen behoefte aan hebben. We hebben een miljoenen leger, dat gratis reclame zal maken voor deze film.

     

    Precies zoals het internet ons in staat stelde om onze boodschap te verspreiden, kunnen we met deze film dezelfde boodschap aan honderden miljoenen mensen sturen. Als de wereld de waarheid over de islam ontdekt, zijn z’n dagen geteld. Ik heb duizenden moslims uit de islam geleid. Ik weet dat de waarheid mensen vrij maakt.

    Nieuwe technologie stelt ons in staat om de identiteit van de acteurs te verbergen. En we kunnen de film over de gehele wereld uitbrengen, zelfs in islamitische landen. Dit alles zou een paar jaar geleden onmogelijk zijn geweest.

    Mijn belang in het maken van deze film is niet financieel. Ik wil dat de waarheid bekend wordt. Echter, gegeven de controverse en het rumoer dat de film beslist zal doen ontstaan, en het feit dat het een onbekend en fascinerend verhaal is over de meest invloedrijke man in de geschiedenis, voorzie ik een enorm rendement op de investering. Als ik meer zicht heb op het benodigde budget en de rechtsposities geregeld zijn, zal ik geïnteresseerden de kans geven in het project te investeren. Als u vragen heeft, kunt u een email sturen aan faithfreedom2@gmail.com In het vak onderwerp schrijft u: “Movie Investment”.

    Hoewel deze filmbiografie over Mohammed gaat, ligt de nadruk op zijn slachtoffers. Ik wil zijn vergeten slachtoffers een gezicht geven. Ik huilde bij het lezen van hun verhalen en ik wil dat de wereld huilt ter herinnering aan hen.

    De waarheid zal de mensheid vrij maken. Een film is de snelste manier om de waarheid te verspreiden.

    ************************

    Diagonaal herlezen

    O Ja, juist! Om af te sluiten over dat struisvogel-gevoeld (met kop of zonder kop) : de titel bovenaan dit verhaal was in feite een vraag. Maar het is een vraag die helemaal niet te beantwoorden valt. Ook ik weet het antwoord niet. Misschien dat de Muzelmannerij vanzelf weggaat, zoals die ook vanzelf is gekomen? Over een paar duizend jaar bijvoorbeeld…

    Dat ondertussen de fijne en hoogstaande beschaving die we van onze voorouders geërfd hebben, voorgoed zal verdwenen zijn, samen met alle Geloof in een betere wereld, nemen wij er dan ook best bij. Als we iets doen, moeten we het goed doen ook!

    Het is dàt, of Het Beest te lijf gaan! Uitkijken naar de dag dat het zichzelf opvreet, te beginnen aan de staart, is verhopen dat de Sji-ieten de Stalag-mieten en de Stalag-tieten, samen met de Salafisten de Alawieten (Asssad in Syrië) overvallen, om dan gezamenlijk de Soemnieten van Saoud Arabië uit te roeien. Zodanig, dat alleen nog de bietekwieten overblijven. Och : geloof me, met al die nieuwe begrippen, als ‘negatieve groei’ en ‘positieve krimp’ : het is om er het noorden ofte de bovenkant bij kwijt te raken. Tenzij men tot het Ras der Rechtlijnige Stijfkoppen behoort, die weten en eernaar leven, dat Vlaanderen eeuwig is.

    Trouwens : wanneer komt die film over Vuile Mong en de Kleine Meid in de zalen? Zal die, teneinde volk te trekken, omschreven worden als ‘Kinderen Niet Toegelaten’? Mogen daar Deense Cartoons over verwacht worden? Zullen er wereldwijd koppen over de straatstenen rollen?

    Wie speelt de rol van La Rupetta/Le Rupetto, die met het hoofd voor, naar beneden van het hoogste dakterras zal geworpen worden?

    Of, vanwege de actuele noot : zijn er voor hem ook 72 maagden voorzien bij de aangekondigde landing binnenkort van de Regering Jeanetto I? De PS in vrije val : te mooi om waar te zijn!

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    15-03-2012, 12:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!