MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5288

    .


    Zonder onderbewustijn

     

    Dagboek Aantekeningen

    7 september 2019

    Fairy Queen en Arnolfini

    **

    *

    foto: ©collage

    *

    Visdag

    We haten de Wandelende Jood omdat die ons herinnert aan de tijd voor we muren om ons heen bouwden; we haten de Jood die zichzelf verdedigt omdat hij ons beeld van de Wandelende Jood verstoort. Waarom speelt dat volk niet gewoon romantisch viool op een Russisch dak, tot de volgende pogrom? De gotspe!

    **

    *

    De haat van links tegen Israël neemt extreemrechtse proporties aan. Om moed te verzamelen luistert de superzionist maar weer eens naar Hatikva op YouTube.

     

    Sabbat

    (de sjabbesgoj heeft de     lampen ntstoken)

     

    ‘De taal is niet van ons’ lees ik in een vergeeld artikel van Joël De Ceulaer. Ik streep zo’n zin aan met een gevoel van lichte na-ijver.

    En kinderen, voeg ik eraan toe, zijn vaten waarin onze erfenis naar de toekomst wordt gerold – daartoe dient onderwijs allereerst.

     

    ’s Avonds

    (bij kaarslicht)

    De schrijfster Saskia de Coster (die ik bewonder) vraagt zich af waarom mensen, ook kinderen, niet geregeld naar de psycholoog gaan, net zoals ze halfjaarlijks de tandarts bezoeken. Dat zou volgens haar een onderdeel van de medische praktijk moeten zijn.

     

    psychologie

    Veronderstelt draken van premissen

     

    Maar psychologie veronderstelt draken van premissen, zoals het onderbewustzijn. Ik persoonlijk heb geen onderbewustzijn, ik ben tenslotte in mijn aard en aanleg nog een negentiende-eeuwer; en in mijn tijd waren wij Europeanen nog niet uitgerust met dat attribuut, dat als een grote zware sleutel aan een koord rond onze nek hangt – een sleutel die nergens op past, die zeker niet op onze boeien past, sterker nog, die de taak van de boeien heeft overgenomen. want zijn we niet geketend door de noties van dat grote, dwaze bijgeloof, de psychologie?

     

    ’s Nachts

    (in het donker, op de tast)

     

    In het tijdschrift ONZE TAAL staat dat de kennis van de Nederlandse grammatica de voorbije tien jaar in Vlaanderen sterk is achteruitgegaan.

    En dit schrijft Saskia, uit wier pen een bepaald werkwoord vloeit, aan welk werkwoord een lijdend voorwerp ontspruit dat een onderwerp zou moeten zijn, voorafgegaan door een onderwerp dat een meewerkend voorwerp verdringt: ‘Sommige mensen zijn blokken beton en gaan iedere confrontatie met zichzelf uit de weg omdat ze de tools of het geld ontbreken.’

    Cursivering van meester Pennewip.

     

    (Oplossing van dit kruiswoordraadsel: vervang ‘ze’ door ‘hun’.)

    Dag des Heeren

    **

    Jeffrey Epstein

    is dus dood, maar het proces gaat door. Vrouwen verklaren dat hij een ‘verderfelijk en laf mens’ was. Ja, maar hij is dood. De herinnering aan zijn handelingen knaagt aan hun ziel. Ik geloof ze. Maar hij is dood.

    De vrouwen beschuldigen Epstein ervan zijn straf te zijn ontlopen. Maar hij is dood. Hij heeft zichzelf de doodstraf gegeven.

    De therapeutisering van het gerecht. De therapeutisering van de pers: ieder nieuwsbericht over een zelfmoord wordt gevolgd door het adres van een hulplijn waarop de lezer of kijker zijn strop of slaappillen kan overhandigen.

     

    (Ik heb geen bezwaar tegen die hulplijn, ik heb bezwaar tegen de therapeutisering van alles.)

     

    Theetijd (It’s a Sunday afternoon, preferably before the war, schreef George Orwell)

     

    het voordeel dat overspel tenminste overspel is

     

    Nu ik het toch over seks heb: er staat een interview in het krantje (overgenomen uit Humo) over ‘swingen’. Dat betekent dubbel vreemdgaan met wederzijdse instemming. Dit speelt zich ‘buiten het relationele keurslijf’ af, zegt de tekst.

    Wat een deprimerende definitie van een rullaasie… Maar aldus draaien de tandraderen om hun as in het contemporaine denken: de zich ontspannende veer van een loos vrijheidsconcept duwt de behoeftebevrediging van de gepsychologiseerde mens voorwaarts, voorwaarts… Loze vrijheid! Die lellebel heeft zich in de armen van onze zwakke tijdgenoten gestort.

    Ik overdrijf. Ik daag u uit. Ik knor als een zure burgerman.

    En toch… ik ben het huwelijk gaande mijn huwelijk als een sacrament gaan beschouwen. Vreemder aan je eigen tijd kun je moeilijk zijn. Maar het is tenslotte zondag en de opvatting van het sacrament biedt het voordeel dat overspel tenminste overspel is, iets waar ik af en toe best zin in heb.

     

    (De interviews uit Humo bieden wel het niet te onderschatten voordeel dat ze door een kundige eindredacteur van taalfouten zijn ontdaan.)

    Wasdag

    de engelen in de hemel van de contemporaine ideologie

     

    Waar had ik het over. O ja, seks. In een Engelse krant lees ik over schandalen in transgenderklinieken in de Engelstalige wereld. Geestdrijvers praten daar de kwetsbare mens een transitie aan als middeleeuwse monniken de zondaar een aflaat. Red jezelf van het hellevuur der traditie en laat je helen! Hoor je dat gejuich? Dat, arme ziel, zijn de engelen in de hemel van de contemporaine ideologie…

    De volwassen vrouw die voortaan zonder borsten en met een opblaasbare penis door het leven wil… wie ben ik om dat te veroordelen. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen filosofische bezwaren mag koesteren tegen de cultus van het transgenderisme, die vreemde mengeling van narcisme en zelfhaat.

    Het zit wat mij betreft zo. Een homoseksueel die uit de kast komt – een eigenaardig beeld, waarom niet uit het televisiemeubel – aanvaardt zichzelf zoals hij of zij vervaardigd is. Juicht, mannen en vrouwen, iemand erkent de vluchteling in zichzelf.

     

    De transgender doet precies het tegenovergestelde. In plaats van zichzelf te accepteren, te weten als hybridisch wezen, als man met een vrouwelijk innerlijk of omgekeerd, kiest de transgender ervoor de als vreemd ervaren helft van zichzelf te forceren tot die lijkt op de als eigen ervaren helft – een geval van interne xenofobie dus. Omdat er geen operatie bestaat om het inwendig ervaren geslacht te wijzigen, knoeit de chirurg net zolang aan het lichaam tot het veranderd is in een namaakvrouw of namaakman (met opblaaspenis). Ik vind dat van een tragisch misverstand omtrent de homo sapiens sapiens getuigen. Moge er binnenkort een transgender opstaan die pleit voor de aanvaarding van de hybridische mens.

     

    Ongetwijfeld ben ik nu een ‘transfoob’. Ik kan ook roepen dat de anderen hybridofoob zijn, dat is even betekenisloos… Alsof ik bang zou zijn voor deze slachtoffers van de natuur, van een gewetenloze sekte en dito chirurgen!

    Maar de boeren in de wereld van de geest slachten altijd weer het verkeerde varken. Daarbij hanteren zij een eenvoudig criterium: als vetgemest geldt iedere opvatting die divergeert van hun eigen onwrikbare denken.

     

    Dinsdag

     

    Gezapig hobbelden de koeien door het weiland der middelmatigheid. Die aanblik bood het Nederland van mijn kindertijd en dat was niet eens zo slecht.

     

    Woensdag

     

    Veel regisseurs zijn vreselijke ijdeltuiten, of ze nu toneelstukken of opera’s onder handen nemen. Deze mislukte kunstenaars menen dat het publiek op hun openbaringen zit te wachten, terwijl ze het maar al te vaak op zouteloze flauwekul trakteren. Maar de tijd is een genadeloze rechter en zijn beul heet YouTube.

    Ik zet The Fairy Queen op, een voorstelling uit de jaren negentig. Halverwege snerpt er gedurende een eeuwigheid van miljarden versplinterde seconden een kettingzaag, die Purcell doodt, gevolgd door vele seconden waarin de opera in mijn oren uit elkaar blijft donderen.

    *

    ondag 8 September 2019

    08-09-2019, 10:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5287

     ’t Is Zaterdag en dus valt er overal niet veel te vinkenieren. Iedereen leeft op het tempo van het vogelvrije nietsdoen, want in het weekeinde wordt er voor het zuurverdiende dagelijks brood, niet gewerkt. Tenzij misschien wèl door al onze Verlichte Grote Verstanden die al maanden aan éen stuk bezig zijn met regeringen te proberen in elkaar te steken. Net kwajongens die van hun moeder, met het goede weer, even, mochten ‘buitenspelen’. Hinkelen of hoepelen en zo. Al heet dat tegenwoordig veel sjieker

    *

    hoolahoepen…

    **

    Een Belgische regering in 2019?

    *

    *

    36% gelooft er niet in.

    Over Elio en zo

    **


    https://doorbraak.be/een-belgische-regering-in-2019-36-gelooft-er-niet-in/

    *

    11 AUGUSTUS 2019 Dirk Laeremans

    Na de verkiezingen organiseerde Doorbraak een kleine enquête bij haar lezers. Wat was hun verwachting omtrent de komende formatie en wie gaat uiteindelijk met wie naar bed?

    Nu de Vlaamse formatie op een echte onderhandeling begint te trekken, is het allicht tijd om eens te kijken wat onze lezers dachten dat het eindresultaat zou worden. Omdat regeringsonderhandelingen wel eens een tijdje kunnen duren in dit land, kijken we naar het eindresultaat bij de vorming van de laatste regering of – als het blijft aanslepen – 31 december van dit jaar.

     

    Het gros van de voorspellingen (een kleine 1.000) is binnengekomen in de eerste helft van juli, toen er van formatiegesprekken nog überhaupt geen sprake was en iedereen nog naar iedereen keek.

     

    Is zo een peiling onder de eigen lezers eigenlijk wel wetenschappelijk verantwoord? Absoluut niet. Ze peilt geen meningen, maar wel een verwachting. En ze peilt natuurlijk alleen bij het meer intelligente en politiek geïnteresseerde deel van de Vlaamse bevolking. Maar laat dat vooral de pret niet drukken.

    Wie stapt in de Vlaamse regering?

    Wie stapt in de Vlaamse regering

    Niet verwonderlijk dat nogal wat mensen de N-VA zien toetreden en dat de PvdA wat minder de aandacht weet te trekken. Toch een beetje opvallend is dat het Vlaams Belang volgens onze lezers blijkbaar meer kansen had om in de regering te komen dan Groen.

    Begin juli kreeg de sp.a van onze lezer nog bijna 40% om ministers te mogen leveren in Vlaanderen. CD&V, OpenVLD en en N-VA halen allemaal meer dan 70% van de stemmen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Zweedse coalitie (N-VA, open-VLD en CD&V) voor niet minder dan 51% van onze kiezers de meest voor de hand liggende coalitie blijkt te zijn.

     

    Jammer voor Groen en het Vlaams Belang. We hadden die twee wel eens graag samen in een regering gezien.

     

    Wanneer komt er een Belgisch regeerakkoord?

    Met Sint-Juttemis, zo verwachten onze lezers. Niet minder dan 36% van de lezers antwoordt dat hij (of zij) geen witte rook meer verwacht voor 2020. We hebben niet gevraagd naar 2021, maar allicht zou dat ook wel wat stemmen gehaald hebben. Wie in juli of augustus een akkoord verwachtte (zo’n 6 procent van onze lezers) die is er intussen allicht aan voor de moeite.

     

    Of zijn we hier weer behoorlijk aan het “framen”? We hadden natuurlijk evengoed kunnen stellen hoe merkwaardig het is dat niet minder dan 64% van onze respondenten nog dit jaar een federale regering verwacht. Het hangt er uiteraard allemaal maar vanaf met wat soort bril men naar een peiling kijkt, nietwaar?

     

    En wat soort kop men boven zijn artikel wil zetten. Het had dus evengoed “Tweederde van de Doorbraaklezers ziet regering in 2019” kunnen zijn.

     

    Elio of zo

     

    Wie wordt premier in België

    Wat natuurlijk ook op iedereens lippen ligt, is de vraag wie de nieuwe premier zal worden (of dat op 31 december nog zal zijn). De vraag werd gesteld vooraleer onze premier een mooie job in Europa op de kop wist te tikken, maar blijkbaar gaat slechts 12% ervan uit dat dat nog steeds Michel zelf zal zijn.

     

    Dé race werd dus verwacht tussen Jan Jambon en Elio Di Rupo. En aangezien Jan de jongste dagen volop in de schijnwerpers komt voor het Vlaamse niveau, lijkt het bedje van Elio gespreid. Of komt er toch nog een wit konijn? Goedele Liekens for president?

     

    Overigens – en dit geheel terzijde – toch een interessante opmerking: Belgisch premier geweest zijn, is blijkbaar een enorme troef voor een topjob in de Europese hemel. Een Belgische regering op de been krijgen, wordt blijkbaar ook in het buitenland zo enorm moeilijk ingeschat, dat het onderhandelen tussen 27 vervelende lidstaten een makkie moet zijn. Misschien goed ter overweging van Elio of zo. Maar dan moet hij natuurlijk wel eerst gaan praten met die vermaledijde Vlamingen.

     

    Die regering hoeft overigens niet eens de rit uit te doen. Het is belangrijker om deel te nemen, dan de finish te halen.

    Jammer uiteraard voor wie federaal op Jan Jambon ingezet heeft. Blijkbaar is men ook bij de N-VA stilaan wanhopig aan het worden dat er nog überhaupt een Belgische regering komt, en dus wordt Jan allicht uit de koelkast gehaald om naar het Vlaams niveau te verkassen als minister-president. Waar is de tijd dat Jan nog naast ons aan de redactietafel zat?

     

    Minderheden

    Een Vlaamse meerderheid in belgië?

    We vroegen overigens ook of de federale regering ook een meerderheid langs Franstalige kant en/of Vlaamse kant zou hebben. 12.5% gelooft dat er langs geen kanten een meerderheid zal zijn. “Slechts 12.5%”, want niet minder dan 36% gelooft dat er op 31 december helemaal nog geen nieuwe regering zal zijn. Onze federale “de laatste doet het licht uit”-regering zal het misschien nog lang moeten uitzitten.

     

    Overigens ook heel opvallend is dat niet minder dan 45% van de mensen een nieuwe regering zónder Vlaamse meerderheid ziet. Merkwaardig toch, want zowat alle belangrijke Vlaamse partijen (behalve Groen en de PvdA) hebben al aangegeven dat dat geen optie is. Heel veel geloof hechten we blijkbaar niet aan onze Vlaamse politici.

     

    Een regering met alleen Vlaamse meerderheid is blijkbaar ook al geen realistisch scenario. Maar misschien kan men Elio toch wel verleiden als puntje bij paatje komt?

     

    En wat gebeurt er dan met Bart?

    Wel, Bart die wordt Minister-president. Onze respondenten hebben hem dus blijkbaar op zijn woord geloofd toen hij naar de kiezer trok. Of toch tenminste twee derde daarvan. We kennen die Bart blijkbaar toch nog niet zo goed.

     

    Of zijn we nu weer met framing bezig? Want niet minder dan een derde gelooft dat hij ondanks alles toch liever burgemeester annex partijvoorzitter blijft en het Vlaamse niveau aan zich voorbij laat gaan. Toch één derde die kritisch blijft bij wat politici zeggen.

    Het is maar hoe je het bekijkt.

     

     

    Ja Ja, langzaam maar zeker worden in mijn glazen bol uitsliotend voor zeer persoonlijk gebruik, die vooral in het weekeind werkt, de contouren zichtbaar van de lang verwachte Federale Regering die als laatste in de rij der Onsterfelijken, de deur dicht klapt. Die glazen bol van mij draait zeer ergonomisch en dus milieubewust, want ze wprdt in beweging gehouden op louter instinct. Dat kost niks en ligt zó voor het grijpen, waar men ook kijkt of wat men ook leest.

    Wat er verschijnt, en met de minuut duidelijker wordt, is zeer hoopgevend. Want het is, duidelijk zichtbaar, de schim van Bédéwé met een of andere soort werkruig achter zijn rug verborgen. Bij nader toezien onderscheid ik een soort korte licht gebogen steel die waarschijnlijk eindigt in een soort scherpe bijl. Zit daaar soms, in een dik fluwelen foedraal, een ouderwetse hakbijl, het werktuig waarmee de houthakker zijn dagelijks brood verdient, in verborgen? Ik mag het hopen, want die man is een bedreven tacticus.

    Zijn figuur staat duidelijk op de voorgrond, terwijl er rondom onder trappelende benen, niets anders te zien is dan vluchtende ruggen. Die rennen allemaal in de richting van de woestijn, tussen horden tot inzicht gekomen leden van de Bezettende 5de Collone op de thuisweg.

    Zand er over!

    Helemaal tegen de wand van die glazen bol, zie ik op de voorgrond alllemaal kleine collaboratievlaggetjes neerdwarrelen, precies zoals de sneeuwvlokjes in de door ons Ma van Lourdes meegebrachte nostalgische souvenir van de Grot van Massabiële.

    **

    *

    En in de lucht hoor ik onderwijl van onze Vlaamse Eeuwige Troubadour, dat ‘Hoop doet leven’…. Krek dzeelfde melodie die, vervuld van hoop, weerklonk op de begrafenis van Fabiola di Mora y Aragon.

    *

    ALS EEN DROL UIT DE GLAZN BOL

    Is bedoeld

    DE VADERLANDSE ‘BROL’

    zoals bedoeld door Prins Kkarel, nota bene Graaf van Vlaanderen, toen die als Stellvertreter van zijn broer Koning Leopold IIi diende op te treden in de repressiejaren na WO II

    **

    *

    Zaterdag 7September 2019

     

    08-09-2019, 08:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    06-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5286

     

     En dat ‘proces’ bij de buren boven de Moerdijk (tegen het eigen Volk eerst) blijft maar duren. Al 5 jaar lang. Terwijl de échte, meestal (voor 99%) gekleurde criminelen lustig in het zonnetje liggen te braden.

    **

    *

    Ach, Smidje van den woude: ik breng U vaders goede sweert. Ik smeek U het te hersmeden. ’t Is het hersmeden waard…

    Wilders: Wilt U de

    Waarheid soms niet

    weten?

    *

    *

    Geschreven: 06 september 2019

    **

     

     *

    De tekst die Geert Wilders vanochtend uitsprak in de rechtbank op Schiphol:

    **

    *

    Meneer de Voorzitter, leden van het Hof,

     

    Het besluit dat u net genomen heeft om door te gaan met deze rechtszaak en ons verzoek tot niet-ontvankelijkheid van het OM af te wijzen, is eenzijdig en onbegrijpelijk.

     

    U heeft alleen die stukken opgevraagd die Minister Grapperhaus na de ministerraad u had aangeboden te leveren. Erg toevallig allemaal. Maar u bent volstrekt voorbij gegaan aan de keiharde bewijzen die er inmiddels zijn dat het ambtenaren van het ministerie van Justitie en dus namens de minister zich inhoudelijk met de strafzaak tegen mij hebben bemoeid. Ze hebben suggesties over inhoudelijke verweren nota bene naar het OM gestuurd. Ze hebben persberichten aangepast waar de namen van mijn toenmalige collega’s Samson en Spekman moesten worden weggelakt.

     

    Ze hebben zich in strijd met alle regels van de scheiding der machten bemoeid met mijn strafzaak waarbij het totaal niet van belang is of ze dat nou voor of na de beslissing tot vervolging hebben gedaan. Want ze hadden dat nooit mogen doen!

     

    En u negeert dat volkomen, net als het OM dat gisteren totaal onweersproken heeft gelaten. Waarom heeft u die stukken niet opgevraagd? We hebben hierover gisteren nog een brief naar u gestuurd om u dringend te verzoeken ook die stukken op te vragen en niet alleen de stukken die minister Grapperhaus u aanbood.

     

    Als u een fair en evenwichtig besluit had willen nemen had u ook die en dus alle stukken moet opvragen. Het is onbegrijpelijk dat u dat niet heeft gedaan. Wilt u de waarheid soms niet weten? Hoeveel verder nog de arm van het departement in mijn zaak reikt blijft nu onduidelijk.

     

    Ik verzoek u daarom met klem die stukken over het sturen van suggesties voor inhoudelijke verweren door het departement van Justitie namens de Minister naar het OM en het aanpassen van het persbericht door politici van de PvdA er ineens uit te fietsen, alsnog op te vragen en volledig onderzoek te doen naar de volle omvang van de beïnvloeding en bemoeienis van het departement van Justitie met mijn strafzaak.

     

    Ik verzoek u ook alle stukken die we nog niet hebben en die er zijn zoals blijkt uit de bijlage van het antwoord van de minister op het WOB verzoek van RTL en overzicht van stukken dat minister Grapperhaus dinsdag meestuurde in antwoord op kamervragen ook op te vragen en de zaak aan te houden tot die stukken er zijn en dat onderzoek is voltooid.

     

    U heeft voor de pauze gevraagd of wij bij ons verzoek blijven dat we eergisteren hebben gedaan. Ik zal uitleggen waarom. Uit bladzijde 5, 10 en 14 van het ambtsbericht blijkt dat juridisch geen enkele zaak tegen mij en het dus een politiek proces is. Het OM vond dat zelf en sprak zelfs over een sepot.

     

    Het belang dat u ook die stukken opvraagt is bevestigd door de inhoud van het ambtsbericht van 10 september 2014 waarin tot mijn grote ontsteltenis staat dat het OM zelf voor mijn uitlating van 12 maart 2014 een sepot voorstelde. Maar dit niet aan de Minister aanraadde vanwege de grote kans op een artikel 12 sv procedure.

    Men was bang voor een stroom van kritiek op het sepot besluit. Er was juridisch dus eigenlijk geen zaak. Zo staat letterlijk in dit ambtsbericht.

    En waarom moest ik dan toch worden vervolgd? Dan heeft u hiermee dus de politieke reden.

    Het OM was van mening dat zowel de uitspraken op 12 maart als die op 19 maart onderdeel waren van het maatschappelijk debat. En ook het LECD vond dat er juridisch geen, ik herhaal geen, zaak was tegen mij voor de uitspraken op 19 maart 2014.

     

    Er staan nog veel meer voorbeelden in maar de slotsom van dit ambtsbericht is dat er juridisch dus geen enkele zaak was tegen mij, zo blijkt uit het ambtsbericht. En toch sta ik hier al vijf jaar.

    En dat betekent dat dit een politiek proces is.

    En dit betekent dat alle stukken op tafel moeten komen. Dus ook de stukken die we eergisteren aan u hebben gevraagd.

     

    Het is ongehoord en onacceptabel dat het ministerie van Justitie het OM helpt en zich inhoudelijk bemoeit met een strafzaak tegen de leider van de oppositie. Die bewijzen liggen er al. U negeert ze, u vraagt niks op, u onderzoekt het niet en lijkt het antwoord niet te willen horen. Dat kan toch niet. Inmenging vanuit het ministerie mag toch niet. In Noord-Korea of Cuba of Saoedi-Arabie gebeurt zoiets maar toch niet hier.

    Ik vraag u met de grootst mogelijke klem dat u mijn verzoeken vandaag honoreer

     

     

     

    Voor onze Noorderburen is dus nu het moment van de waarheid aangebroken. Het weergalmt over ons in diepe duisternis gehulde Avondland als een Laatste Oordeel. Zijn ze opnieuw een vrij land met vrije meningsuiting voor de eigen burgers (Moslim haatpredikers genieten al lang die vrijheid), of zijn ze de facto een vazalstaat geworden van de EU Nazistaat? Een ‘Staat’ onder de leiding van de DDR-Democrate Merkel, in staat van ontbinding verkeert?

    Niet vergeten: Sjarel Premier gaat er straks de laatste man de zak opgeven….Om zich aldus met eeuwige roem te kunnen bekleden…

    Ja, U leest het goed. Het kan geen toeval zijn dat in onze zoetgevooisde Nederlandse Taal de uitspraak van het woord ‘Natie’ zo goed als gelijkluidend maakt met ‘Nazi’, het vervangwoord dat zo graag gebruikt wordt als er de toenmalige Nationaal Socialisten mee bedoeld worden.

    Kop of munt: niet de Kiezer beslist, maar Het Hof.

    **

    *

    Vrijdag 6 September 2019

     

    06-09-2019, 16:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5284


     

    Moeten we met z’n allen in Vlaanderen nu echt tot Julius César teruggaan om duidelijke taal te kunnen spreken? Of volstaat het in een of ander aftands Museum voor Oudheidkunde enkele van hun wapenschilden te leen te vragen? Om, zoals wijlen de Oostfronters, een onoverwinnelijk Vlaams Legioen te vormen?

    **

    *

    Persoonlijk zou ik bijvoorbeeld liever dichterbij blijven in de tijd. Al is het wapen dat Sir Winston Churchill einde 1917 aan het IJzerfront inzette om definitief de Overweldiger te muilkorven Helaas is dat heden ten dage ook al totaal voorbijgestreefd. Maar vooral diepgaand vervolmaakt….

     

    Van twee dingen één! Want we willen – noodgedwongen – reageren als een beschaafde samenleving. Zij het ’n samenleving die de jongens van De Boerenkrijg niet is vergeten. Waar er toen ook ‘gegrepen werd naar vaders geweer’…

    A la guere comme à la guere, tu sais. Of moet ik eerder zeggen, om in de Vaderlandse klassieke stijl te blijven:

    **

    *

    Er ligt ’n lijk op sterven. Ik zal op d’uitvaart zijn!

    **

    Rene Declercq (1877-1932)


    VRIJE TRIBUNE

    **

    *

    ‘Vlaams Forum voor Democratie’: nieuw initiatief om de democratie te dienen

    **

    *

    5 SEPTEMBER 2019

    Thierry Baudets Forum voor Democratie krijgt navolging in Vlaanderen.

    **

    foto: ©Reporters

    *

    https://doorbraak.be/vlaams-forum-voor-democratie-nieuw-initiatief-om-de-democratie-te-dienen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

     

    *

    Het ‘Vlaams Forum voor Democratie’ is opgericht als een (politieke) denktank met de bedoeling om , zoals de naam het zelf zegt, Vlaanderen een forum voor democratie te bieden. Daarbij ligt niet alleen de nadruk op de democratische renaissance die we willen bewerkstellingen. Het forum ijvert ook voor een culturele heropleving, die een halt moet toeroepen aan het cultuurmarxisme dat onze identiteit oplost in een kosmopolitisch brouwsel waar geen mens zich nog in herkent.

    Een nieuwe, politiek niet-correcte wind doen waaien in de maatschappij

     

    ‘Vlaams Forum voor Democratie’ is gegroeid en opgericht vanuit de oprechte bezorgdheid voor de bedenkelijke staat van de democratie in ons land. In één woord te omschrijven als ‘vastgeroest’. De motor van de ‘kracht van verandering’ is tot stilstand gekomen. Het ‘Vlaams Forum voor Democratie’ wil die stilstand doorbreken. Een nieuwe, politiek niet-correcte wind doen waaien in de maatschappij, zoals ‘Forum voor Democratie’ in Nederland heeft gedaan. Met als eerste uitdaging: het partijkartel van het ‘cordon sanitaire’ doorbreken.

     

    Verkiezingen die niets veranderen

    Hoe het ook zij, de uitslag van de voorbije verkiezingen maakt duidelijk dat vele van de Vlaamse en Belgische politici ons land op de meest ondemocratische wijze in de vernieling aan het rijden zijn omdat ze geen rekening (willen) houden met de stem van de kiezer.

     

    elkaars vernietiging na te streven in plaats van een beleid te voeren

     

    ‘Vlaams Forum voor Democratie’ wil als politieke denktank de werking van de democratie aanzwengelen. De kiezer kan niet om de vaststelling heen dat vele politieke partijen niet aarzelen om, met een onstilbare machtshonger, enerzijds elkaars vernietiging na te streven in plaats van een beleid te voeren waar de burger voor gekozen heeft; dan wel anderzijds aan eigen carrièreplanning te doen op Europees vlak zoals de huidige minderheidsheidsregering (in lopende zaken) doet die feitelijk verworden is tot een outplacementkantoor van gebuisde politici. .

     

    Vlamingen buiten spel

    Enkele voorbeelden zijn hier op hun plaats. CD&V heeft de Zweedse regering gedwarsboomd om beweging.net te plezieren, zoals na de verkiezingen uit de berichtgeving is gebleken. N-VA heeft haar communautaire doelstellingen opzijgezet voor regeringsdeelname op federaal vlak. Er is op het einde van de legislatuur niets in huis gekomen van de zogenaamde spijkerharde garanties om tot een communautaire staatshervorming te komen.

    Vlaams Belang aarzelt ook niet om N-VA te bashen en omgekeerd. In plaats van een Vlaams front te vormen, vechten ze als twee honden om een been… Hoewel 85% van de N-VA-kiezers voor een doorbraak van het ondemocratische ‘cordon’ is. Intussen blijft men aan socialistische zijde gekant tegen regeringsdeelname met N-VA, zoals uit de uitspraken van Hans Bonte en Paul Magnette blijkt. Regeren met N-VA is geen optie, zo luidt het aan de socialistische zijde. Maar zelfs politiek analist Rik van Cauwelaert heeft al opgemerkt dat John Crombez geen gezag meer heeft om voor sp.a met Bart De Wever te onderhandelen. Er is binnen sp.a tegenstand tegen Crombez, die de verkiezingen zwaar verloren heeft.

     

    een petitie om het ‘cordon sanitaire’ te doorbreken

     

    We hielden niet voor niets een petitie om het ‘cordon sanitaire’ te doorbreken. Meer dan 2.130 mensen hebben zich daar openlijk voor uitgesproken (via #CordonSanitaireWegErmee). Maar wat baten kaars en bril als den uil niet zien en wil? We vragen ons af of deze spreuk in aanmerking zou komen voor de Vlaamse canon.

     

    Het ondemocratische cordon verzekert politieke partijen van de macht

    Zoals nu weer bij de regeringsvorming blijkt, is het ondemocratische ‘cordon’ dé garantie van de andere politieke partijen voor hun deelname aan de macht. Als zij op voorhand 18% van de kiezers kunnen uitsluiten, kunnen ze zich de macht toe-eigenen om te blijven regeren. De mensen kiezen voor verandering; maar ze krijgen meer van hetzelfde : opgewarmde oude prak. Is het echt de bedoeling dat de burger de verkiezingen als nutteloos zou ervaren? De politici zijn goed bezig om dat te bereiken.

     

    Niet links, noch rechts, maar vooruit!

    Op naar een hernieuwd Vlaams Front. Het is zeker niet de bedoeling om met het ‘Vlaams Forum voor Democratie’ voor versnippering te zorgen op ‘rechts’. Die versnippering op rechts is er feitelijk gekomen door Jos Geysels en de invoering van het cordon sanitaire dat aan zijn inspiratie is ontsproten.

     

    ‘Vlaams Forum voor Democratie’ is geen kopie-partij van de Nederlandse naamgenoot

     

    Meteen is daarmee aangetoond dat het ‘Vlaams Forum voor Democratie’ geen kopie-partij van de Nederlandse naamgenoot is, noch wil zijn. Immers, in Nederland bestaat zo’n ondemocratisch ‘cordon’ niet eens en laat dat nu net ons eerste strijdpunt zijn in Vlaanderen.

     

    Voor alle duidelijkheid: ‘Vlaams Forum voor Democratie’ is ook niet opgericht als een politieke partij, maar wel als politieke beweging: een denktank specifiek rond de werking van de democratie en de mechanismen die de democratische besluitvorming verstoren. Voor wie nog zou twijfelen: het moet toch zonneklaar zijn dat, indien wij de bedoeling zouden gehad hebben om ons als politieke partij te profileren, dat wij dan wel al maanden voor de verkiezingszondag van 26 mei naar buiten zouden zijn gekomen in plaats van erna! Dit neemt natuurlijk niet weg dat, indien ons initiatief zou aanslaan, wij wel de ambitie hebben om door te groeien naar een volwaardige politieke partij die aan de eerstvolgende verkiezingen zou kunnen deelnemen.

     

    Vlaamse regeringsvorming spuwt in het gezicht van de kiezer

    Op Vlaams niveau komt de kiezer bedrogen uit. N-VA pleegt kiezersbedrog door Jan Jambon, die opkwam op een federale lijst als kandidaat-premier, te droppen als Vlaams minister-president. Terwijl Bart De Wever zich blijft schuil houden in Antwerpen. Of zal hij nu federaal uit de kast komen? Waarom heeft hij dan op een Vlaamse lijst campagne gevoerd? Had N-VA dat niet beter voor de verkiezingen aan de mensen gezegd in plaats van erna? Dit is een puur politiek machtsspel waarbij (om pragmatische of opportunistische redenen) de idealen verdwijnen in de diepvries en de democratische principes voor de zoveelste keer zwaar met de voeten worden getreden.

    *

     de waakhond van onze democratie

     

    Het moge duidelijk zijn: ‘Vlaams Forum voor Democratie’ zal zich profileren als de waakhond van onze democratie en een kritische stem laten horen telkens de democratische principes in het gedrang dreigen te komen.

    *

     WERNER NIEMEGEERS & BART DE MEULENAER

     

     

     Wacht ‘ns even! Denk ik daar ineens aan Kareltje De Klucht, die als sneer naar de partij van TVG, er de jaren ’30 bijhaalde. Een rasechte Leliaard uit 1301 zou het niet beter hebben kunnen doen.

    En zo kom ik tot de begrippen ‘groepsbelediging’, ‘aanzetten tot haat’ en ‘uitsluiting’. Drie begrippen die sedert kort weer ‘op de tafel liggen’ bij de Noorderburen. Teneinde na 10/10/19 met de scalp van de PVV-Leider te kunnen zwaaien voor de gezichten van gans het Nederlandse Volk. Onfatsoenlijk, maar totaal verrechtvaardigd. Want daar gaat het om groepsbelediging van Marochaantjes en dat zijn allemaal lieverdjes. Net zoals trouwens alle Afrikaanse of Aziatische criminelen-drugdealers.

    Drugs namelijk zijn het Geheime Wapen van de 5de Colonne der Overweldigers. De Antieke Romeinen wisten het al. De Goden verdwazen eerst zij die ze willen vernietigen… En wat is er beter voor de individuele verdwazing dan alle soorten roesmiddelen?

    **

    *

    Enne, o ja. Bijna vergeten! In ons sedert1830 o zo dierbaar Vaderland gaat de groepsbelediging alleen maar tegen het eigen volk. En dat mag dus. Want dat blijft onder ons.

    Maar wat begot als de verhoudingen morgen eens totaal anders zouden liggen? Dat TVG of BDW Kareltje & C° aanspreken, ja zelfs hem behandelen als échte verdachten? Zou het kot dan niet vel te klein zijn?

    Ja, toch?! Het duurt al jàren en is een vast onderdeel van de nationale polletiek geworden. Vlamingen? Dat is toch dat minderwaardig boerenvolkje dat al bijna 200 jaar onder elkaar vechtend over straat rolt?!

    Of komt er nu rap een Aanklacht genre Wilders in Holland, maar wel tegen iedereen die ooit met een van de acht regeringsvormingen bezig is geweest?

    Komaan, Heren Advocaten & Medestanders! Allen als één man naar Den Haag. Voor het Hof van de Rechten van de Mens….

    *

     

     

    Donderdag 5 September 2019

     

    06-09-2019, 11:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    05-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5283

    .


     De Groene heil-brengers bootsen onderwijl zodanig goed de pietrol pomperij na, dat het lijkt alsof ze één en dezelfde pot verraderlijk nat zijn.

    En zeggen dat er bij ons in Vlaanderen, net als in Zweden, jong volk bestaat dat

    zich daaraan laat vangen. In plaats van bij de Chiro te gaan.. Ze doen die misstap vooral niet uit overtuiging, maar volgens mij omwille van de mogelijkheden voor een latere Hollywood carrière.

    **

    *

    Sjakossengevecht in de klimaatkerk


    https://www.tscheldt.be/sjakossengevecht-in-de-klimaatkerk/

    *

    Het heeft nog lang geduurd maar het zit er bovenarms op in de klimaatkerk.

    **

    Kyra Gantois

    en Hare Heiligheid Anuna De Wever kunnen niet langer door een en dezelfde deur.

    **

    *

    Kyra heeft het gevoel dat ze helemaal wordt platgedrukt door Anuna, bij zoverre dat ze dreigt te stikken.

    De besteller van Anuna De Wever en Kyra Gantois “Wij zijn het niet eens”. In sommige alternatieve winkels heet het boek “Wij zijn het klimaat”.

    **

     

    *

    Dat Youth For Climate het idealistische antwoord zou zijn op de vastgeroeste Belgische politiek, klopt voor geen centimeter. Net als aan de top van eender welke politieke partij knetteren de opgeblazen ego’s tegen elkaar aan. Gantois beweert zelfs dat haar wachtwoorden voor mailbox en sociale media buiten haar medeweten door Youth For Climate werden gewijzigd. Het type achterbaks gemanipuleer waar vader Louis en zoon Bruno Tobback een patent op hebben. Om de SP.A waar beiden have en goed aan te danken hebben finaal te gronde te richten. Kan het de Leuvense dynastie wat schelen. De zeilboot ligt in het droogdok. Het vetgemeste pensioenvarken hoest een veelvoud op van de kiesbelofte 1500 euro per maand voor elke arbeider. Net als eender welke politieke partij blijkt ook Youth For Climate een ordinaire krabbenmand van trekken en duwen, buitenmaatse ego’s, achterklap en leugen te zijn. Wat een ontgoocheling voor de duizenden die met een bord voor hun kop en een krijtje in hun schoenen in al die stoeten en processies hebben meegelopen. Zullen zij dit ordinaire sjakossengevecht net zo makkelijk verteren als een korte keten slaatje met een granola van inlandse, Vlaamse noten?

    Pukkelvlag

    Tegen de achtergrond van de landelijke commotie en verontwaardiging die is ontstaan na het vlaggenincident op Pukkelpop, gooit Kyra Gantois een wel zeer merkwaardig zinnetje in de groep. Mocht u vandaag pas uit vakantie terug zijn: tijdens de Pukkelpopeditie 2019 dook Anuna De Wever plots één van de podia op. Vergezeld van ‘frequent flyer’ en kalende Gentse bedelmonnik

    **

    Nic Balthazar.

    In de beste jezuïtische traditie staken ze een bezwerende donderpreek af teneinde het klimaat te redden. In een en dezelfde retorische ‘move’ probeerden ze te vermijden dat er op de Pukkelpopterreinen een paar honderd lycra-tenten, plastic strandstoelen, met schuimrubber gevulde slaapzakken, condooms met lokaal gerijpte bijensmaak en tienduizenden onaangeraakte blikken bier zouden blijven rondslingeren. Millenials houden van een reine en groene omgeving! Hun moralistische van dik hout zaagt men regenwoudplanken-interventie werd behalve op gejuich ook op boe-geroep onthaald. ’s Nachts zou een handvol jongelui, slechts gewapend met collaboratievlaggen en een fles urinezuur, op de camping naar Anuna hebben gezocht. Helemaal fout! Terechte verontwaardiging alom. Kyra Gantois corrigeert: ‘Anuna zegt dat ze van niets weet en heel de nacht heeft doorgeslapen, maar ze kon wel zeggen dat het ‘jongeren met een Vlaamse vlag waren’. (…) Dan kwam de frustratie over het feit dat Anuna een klacht ging indienen bij het parket en een onderzoek ging starten. Een terechte vraag: een klacht indienen tegen bedreigingen die je niet gehoord of gezien hebt?’

    Aandachtziek

     

    Gantois zegt en schrijft wat velen al langer vermoeden: mensen met een eigen mening zijn niet welkom in de kerngroep van Youth For Climate. Ongepolijst: ‘Ik zat gewoon vast in een one man show voor de aandacht (…) Ik had gehoopt dat ik dit verhaal nooit ging moeten doen, maar er is een punt waarop genoeg genoeg is en ik ben het beu om behandeld te worden als een stuk vuil.’

     

    Harde woorden die het met plasticbolletjes vervuilde zeewater tussen deze twee heilig verklaarde klimaatactivisten nog dieper lijkt te zullen maken. Benieuwd wat het effect hiervan is op de door Anuna aangekondigde schoolstakingen die volgend schooljaar – zij het tegen een lager toerental – opnieuw zullen worden opgestart. Benieuwd ook of het Anuna en Kyra lukt om een afspraak met een milieubewuste smid van oud-Vlaamse snit te maken. Om de fraaie trofee die bij de Arkprijs van het Vrije Woord hoort in twee gelijke stukken te zagen. Voor boven ons bedje. Naast de knuffeltjes.

    Suskewiet

    Youth For Climate: heb ik dat goed gezien?

    Nog gisteren gong deze blog over ‘bizenis as joezoewel’ doe een bepaald soort strontrijke snob-Americhanen hele fortuinen opleverde door binst alle 2 de moderne Wereldoorlogen (en ertussen door tot de dag van vandaag) van twee kanten bleken te hebben gesnoept. Naast Singer en Coca Cola, gisteren uitvoerig beschreven, was de lijst zo goed als onuitputtelijk. Ford. Opel. IBM. IG Farben. ITT. Höchst. AFGA, enz, enz.

    Iedereen die ’n beetje nadenkt, weet dat de USA gans de 20ste Eeyw wereldwijd oorlogje stookt. Op kleine of grote schaal. Maar het doet de wielen van hun geldmachines draaien.

    *

    Ziezo. Ook ik zit de rest van de dag te sjieken of de klimaathysterie weer haar oorsprong heeft bij The Democ Rats in de USA.

    Die kunnen werkelijk het stoken niet laten…Het is hun leven en welzijn. Ze leven ervan. En ze gaan ermee dood.

    **

    *

    Dinsdag 3 September 2019

    05-09-2019, 16:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5285

    .


    En neen, het is inderdaad geen lachertje. Vandaag worden er letterlijk levens verwoest en/of onsterfglijk gemaakt. Alles los uit de pols, maar a.h.w. via bol.com vooraf besteld. Alsof het in de sterren van de EU-vlag staat geschreven.

    In ieder geval zitten de Verkiezingen er aan te komen. En daar zitten de feiten waar men niet overheen zal kunnen.

    **

    *

    En er werd gehouden een groot banket, met het hoofd op de tafel gezet.


    Briefje van Jan

    Elke dag een knuffel of een schop onder de kont voor iemand die dat verdient

     

    Aan Geert Wilders

    Posted on 5 september 2019 by Jan Dijkgraaf 

    *

     

    Beste Meneer Wilders,

     

    Vandaag horen we of het Gerechtshof de zaak tegen u vanwege uw vraag aan uw kiezers of ze meer of minder Marokkanen willen verder gaat behandelen.

    We weten dat de politiebureaus, die doorgaans letterlijk en figuurlijk slechts zeer beperkt open staan voor het doen van aangifte, destijds extra openingsuren hadden om mensen de gelegenheid te geven aangifte tegen u te doen.

    We weten dat er op die bureaus voorbedrukte aangifteformulieren klaar lagen, waarop uiteindelijk 6474 mensen, aangejaagd door burgemeesters, de politietop (!), moskeebestuurders en de onvermijdelijke BN’ers, bij het kruisje kwamen tekenen.

     

    We weten dat een ambtenaar de toenmalige VVD-minister van Justitie Ivo Opstelten tegen diens naaste medewerker (daar is-ie weer: secretaris-generaal Joris Demmink) heeft horen zeggen dat u vervolgd moest worden, “want die loopt ons te veel voor de voeten”.

     

    We weten dat het ministerie van Justitie tot op de dag van vandaag documenten over deze zaak achterhoudt.

    We weten dat VVD-minister Ivo Opstelten en de toenmalige hoogste baas van het Openbaar Ministerie Herman Bolhaar tijdens getuigenverhoren acuut geheugenverlies veinsden.

    We weten uit een uitspraak van persofficier van Justitie Alexandra Oswald van 8 oktober 2014 dat VVD-minister Ivo Opstelten bij het getuigenverhoor, het Openbaar Ministerie bij de behandeling van de strafzaak tegen u én de huidige CDA-minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus tegen de Tweede Kamer liegen als ze zeggen dat voor 25 september 2014 al besloten was om u voor de rechter te slepen.

     

    Die data zijn belangrijk, omdat de partijen die tegen u samenspannen steeds zeggen dat VVD-minister Ivo Opstelten (de marionet van uw politieke tegenstander Mark Rutte) zich pas bemoeide met de zaak nádat de vervolgingsbeslissing was genomen, terwijl die beslissing volgens Alexandra Oswald dus weken later pas werd genomen.

     

    Ieder weldenkend mens (die door eventuele antipathieën jegens u heen kijkt), voelt aan zijn water dat dit proces tegen u een politiek proces is en dat er tijdens de rechtszaak werd en ook nu nog wordt gelogen alsof het gedrukt staat.

     

    Ieder Gerechtshof dat de rechtsstaat serieus neemt, zou dus vandaag het Openbaar Ministerie met een spreekwoordelijke schop onder de kont het bos in moeten sturen en zorgen dat dit politieke proces tegen u vandaag eindigt.

     

    Maar we weten wel beter.

    Groet,

     

    Is dat de spreekwoordelijke stilte voor de storm, of eerder de spreekwoordelijke storm voor de stilte? Is dit ‘se retirer pour mieux atttaquer’?

    Mischien zelf dat de bom op springen staat. Zie Catalonië. Zie Oost Duitsland. Zie Hongarije. Zie het Vlaams Belang. Zie deze op sterven na dode Europese Nazstaat, straks ‘geleid’ door sinistere helden als Sjarel Premier en Didjee Reyntjes-le-Wallon…

    Er staat wereldwijd weldra iets te gebeuren en onze Verlichte Grote Verstanden zien het nog altijd niet. Zien ze het niet, uit bezorgdheid voor het welslagen van de ijslammerij. Of is een doorstoken kaart?

    **

    *

    Gelukkig houden de Poet en den Donald, in weerwil van de Navo, de wereld nog ’n beetje in evenwicht….

    *

    Donderdag 5 September 2019

     

    05-09-2019, 09:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5281


    Niet dat ik erg mee inzit (‘mee begaan ben’, want als Opa op die manier spreken over een zeer jong meisje, kan iemand zwaar de das omdoen. En dat neel ik in geen geval!). Ik herneem dus: ‘niet dat ik ermee in zit’ en vervang deze suggestieve onkuise gedachte door ‘niet dat het mij mij geen moer kan schelenschelen’.

    Tja, wat kan mij geen moer schelen? Wel heu, wat er later als volwassene moet geworden van dit kind… Als het al zò is gesteld met het jonge groen, wat moet er dan van het oude geworden? Wat moet er later van dit kind geworden, nu het al zo jong zo strak op de poen is beginnen spelen, ipv met de poppen?

    **

    *

    Of moeten wij het eerder zoeken in de sfeer van ’n grotesk opgezette circusvertoning? Ik oordeel echter niet, om niet zelf veroordeeld te worden.

    Green for Africa

    23 augustus 2019 Ardy Beld

    **

    *

    *

    Gisteren tegen de avond liep het storm in de haven van Dublin. De kade stond bomvol mensen met groene en LGBT-vlaggen. Op een centraal geplaatst podium wachtte president Michael D. Higgins zij aan zij met de bekendste muzikant van het groene eiland: Bono Vox, zanger van de fameuze rockband U2, op de dingen die zouden komen.

     

    En wie kwam daar ziels-alleen in haar biervat de haven binnengeroeid? Op de voet gevolgd door het luxejacht Malizia II met papa, kapitein Boris Herrmann, koning van Monaco Pierre Casiraghi, filmer Nathan Grossman en een crew van 30 man aan boord? Natuurlijk! Ons aller Greta Thunberg!

     

    Het mag geen wonder heten dat Bono en zijn landgenoten wisten van de aankomst van Greta. Via hun personal assistants staan Greta en Bono in voortdurend contact. Bono, kompaan van Bob Geldof en medeorganisator van Live Aid in de jaren 80, heeft namelijk een nieuw liefdadigheidsproject op poten gezet: Green for Africa. Vrijdagavond trapt U2 zelf af met als special guest… Greta Thunberg. Wat velen niet weten, Greta is naast milieuactivist en begenadigd spreker een fervent gitaarspeelster. Ook zingt ze graag. De muziek van de Eskimo’s is namelijk traditioneel vocaal. De zang wordt soms begeleid door met een stok op een ontstemde gitaar te slaan.

    Toen ze gisteravond aanlegde, werd Greta door de menigte spontaan uit haar ton getild, op handen gedragen en op het podium gezet. Bono omarmde haar en zei: “I’m glad to meet one of the most talented musicians the Inuit people gave to the world. You could be my daughter, but it feels as if you’re my sister. God bless Ireland. God bless the Inuit people. God bless Africa!” Greta drukte naar oude Eskimo traditie haar neus op die van Bono. Het publiek was zichtbaar ontroerd en er volgde een staande ovatie. Daarop klonken de eerste tonen van With or Without You:

     

    See the stone set in your eyes

    See the thorn twist in your side

    I’ll wait for you

    Sleight of hand and twist of fate

    On a bed of nails she makes me wait

    And I wait, without you

     

    With or without you

    With or without you

     

    Through the storm we reach the shore

    You give it all but I want more

    And I’m waiting for you

     

    Het festival Green for Africa in de Ierse hoofdstad duurt van vrijdag tot en met zondag. Vanaf Zaventem en Schiphol zijn speciale vluchten met bestemming Dublin georganiseerd. Kaarten zijn online en via de bekende voorverkoopadressen verkrijgbaar.

     

    Greta Thunberg zal maandag haar tocht voortzetten en Ierland via de haven van Cork weer verlaten.

    Ardy Beld


    De attente lezer(es) kreeg hierboven ’n telloor opgewarmde koude pap voorgeschoteld, want het overgenomen bericht dateert van v[p1] ó[p2] ór[p3]  de zeiltocht op haar eentje helemaal over de Grote Stille Oceaan naar Newyork van het lieve Greetchen uit Zweden[p4] [p5] . Waar ze werd verwelkomd door (slechts) een handvol supporters.

    Zweden is quasi 200% geïslamiseerd en het ius dus logisch dat de aandacht daarvoor wordt afgeleid naar GEOEN. Wat in wezen hetzelfde is.

    De samenleving all over rhe world moet dus versprookeld worden. Sprookjes zijn van alle tijden. En als ze afgezaagd blijken te zijn geworden, dan maakt men er toch nieuwe bij?

    Als dat geen kindermisbruik is!

    **

    *

    Zondag 1 September 2019

     

    02-09-2019, 11:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5280

      Ach, al dat brossen en spijbeken zonder dat daartegen van Overheidswege ook maar iets gedaan wordt. Integendeel: die massa-hysterie brengt stemmen op voor Groen-Linx en voor de Zittende Macht. ‘Linx’ met de X van Karl MarX….

    Eigenlijk nooit geen twee zonder drie. Ja, ik heb het over Greetchen, dat onnozel Zweeds klimaat-zeurkousje die al een hele tijd het scherm teistert. Waarschijnlijk met de twee Vlaamse half-volwassene wandelende ‘hoopjes str.nt’, zoals de ene openlijk over de andere getuigd na Poppel Pik.. Voor die 3de truttebees, de (abnormaal) kleine Greta uit Het Hoge Noorden, volgt op dit (medium’ (met ’n serieuze verreaging) straks een apart ’kolommetje’.

    U vraagt: ‘waarom ‘met vertraging’? Pardon. Begrijp ik dat goed? Maar liefste lezer mijn. Daar kan allen op geantwoord worden zonder woorden!

    **

    *

    Maar U heeft per slot van rekening recht op enige opheldering. Door al die bergen luister-lectuur die de Braille Liga zo vriendelijk is mij mee te overstelpen, gaat veel van de actualiteit (een ander woord voor café-praat) op TV, aan mij voorbij. En U weet: ‘elk nadeel heb se voordeel’….

    Nog even volhouden, ik kom er zo. Op het klimaat-com^lpt; bedoel ik. Of moet ik erder zeggen op Georges Soris, due het hele zaakje financiert.

    Dat complot is, wereldwijd niets anders dan een mistgordijn waarachter de vergiftigde ‘Umvolkung’ wordt ingelepeld.

    ‘Omvolking’, dat is een pré-historisch begrip dat in de jaren ‘33-‘45 door de Nazi’s her-ontdekt werd. En nu nogmaals diievelings van onder het stof gehaald door de EU-Nomenclatura in Broeksèl, het Waterhoofd van Angelina Merkel.

    Ach Loontje, wanneer slechts kom je om je Boontje?

    **

    *

     Samen onszelf zijn

    *

    https://doorbraak.be/samen-onszelf-zijn/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    Els Van Doesburg (N-VA): Stel je voor, dat leerlingen niets meer zouden hebben om tegen te rebelleren!!!?

    Gisteren schreef studente

    **

    Aude Van Doorne

    *

    een opiniestuk in De Standaard waarin ze haar ervaring vertelt over haar school die geen piercings toelaat. Behalve de titel – ‘Verboden jezelf te zijn’ – bleven twee zinnen bij mij hangen: ‘Omdat de school de plek bij uitstek moet zijn waar je jezelf kunt ontdekken en een identiteit kunt vormen’ en ‘in een omgeving (de school) die een tweede thuis zou moeten zijn’.

     

    De school daarentegen is geen tweede tienerslaapkamer waar je zelf de regels bepaalt

     

    Waar is het eigenlijk het minst ‘verboden’ om jezelf zijn? Normaal gezien is dat thuis, in de eigen slaapkamer, waar ‘ik’ de maat van alle dingen ben. De school daarentegen is geen tweede tienerslaapkamer waar je zelf de regels bepaalt maar wel een plaats waar jongeren leren socialiseren en samenleven met een bredere groep dan de eigen familie. De maat is daar niet alleen ‘ik’ als individu maar het samen-zijn en dat betekent dat ‘jezelf zijn’ beperkt wordt.

     

    Regels en compromissen

    In groep leven vraagt duidelijk regels. Een schoolreglement valt niet zomaar uit de lucht maar wordt opgemaakt door mensen die een goede leeromgeving willen scheppen en daarbij putten uit hun ervaring en de school-tradities. Dat de persoonlijke opinie van jonge mensen daar mee kan botsen, is natuurlijk niet abnormaal. Op mijn eigen middelbare school was er elk jaar wel een protestactie tegen het verbod op het dragen van korte broeken voor jongens (waarbij ook elk jaar het, volgens ons, bijzonder originele idee werd geopperd om dan maar allemaal een rok aan te doen). Ook het verbod op nagellak en make-up werd uitgedaagd en ga zo maar door. Achteraf bekeken zat er meer wijsheid in dat schoolreglement dan in onze opstandigheid.

     

    Samenleven vraagt compromissen en dan moet je ook weleens doen wat je minder aanstaat

     

    Samenleven vraagt compromissen en dan moet je ook weleens doen wat je minder aanstaat. De mens is een gemeenschapswezen. Het is goed dat een school leerlingen daar mee op voorbereidt. De school is toch meer de voorkamer van de samenleving dan het verlengde van de huiskamer.

     

    Individualisme

    Het idee altijd gelijk te hebben en de eis altijd gelijk te moeten krijgen, wordt gelukkig in een schoolomgeving aan banden gelegd. Jongeren moeten zichzelf nog ontdekken, hun identiteit vormen. Dat doen ze niet op een eiland maar wel in confrontatie met de levende realiteit.

     

    ADVERTENTIE

     

    Het extreem individualistische standpunt ‘ik moet op school helemaal mezelf kunnen zijn’ komt natuurlijk neer op ‘alles moet kunnen als het mij past’. Een schoolreglement bepaalt nu net wat niet kan, bijvoorbeeld omdat het anderen niet past. Het starten van de schooldag om half negen botste alvast behoorlijk met hoe ik ben. Om te kunnen functioneren in groep moet je toch die inspanning doen. Ook heeft een schoolreglement tot doel dat jongeren geen slachtoffer mogen worden van groepsdwang.

     

    Waar juist de streep van niet kunnen ligt, is voer voor debat. Dát er een streep van niet kunnen moet zijn, kan echter niet betwist worden. Uiteraard heeft een vrije school, zoals die waar ik zat, meer ruimte om zo’n reglement in te vullen maar ook in het gemeenschapsonderwijs zijn schoolreglementen er om te volgen.

     

    wat is de zin van rebelleren wanneer er niets meer is om tegen te rebelleren?

     

    Het is goed en een onderdeel van de ontdekkingstocht naar volwassenheid wanneer jongeren rebelleren, bijvoorbeeld tegen schoolreglementen. Dat de school eist dat reglement te respecteren, is ook onderdeel van dat leerproces. Trouwens, wat is de zin van rebelleren wanneer er niets meer is om tegen te rebelleren?

    Els Van Doesburg

     

     

     

    U las hierboven iemands mening over dat onderwerp in De Schandaard, de vroegere cultureel hoogstaande en Vlaams Overtuigde Standaard die al vele jaren van kamp is verwisseld. Enne, zoals U heeft kunnen bemerken: het resultaat is er maar naar.

    Maar werewa? Tijd voor iets Nieuws.bEr lopen in Vlaanderen, zoals we allemaal weten, genoeg financuzzl geslaagde ondernemers rond, die oog zouden moeten hebben voor een goede culturele investering. Een krant die schrijft zoals de overgrote meerderheid der Burgers het graag ziet. Zonder tierelantijntjes en recht voor de raap. Motto: ’Eerlijk duurt het langst’.

    Alvast deze (gratis) suggestie om (ter lering van de broodschrijvende journalisten) alle lezersbrieven integraal in een aparte rubriek op te nemen. Liefst zonder ‘recht op antwoord’ want anders blijft er binnen de kortste keren alleen maar ‘n kikkerpoel over.

    Er zou ook een soort bloemlezing kunnen georganiseerd worden om bepaalde blogs en/of andere ‘sociale media’, zoals DOORBRAAK en TSCJELDT onder de publieke aandacht te brengen. Zodat ‘Het Volk’ verneemt wat er onder Het Volk leeft. Zo dat bijvoorbeeld in het Onderwijs, van Laag- tot Hoog, weer respect en discipline kan aangeleerd worden. Dat zijn inderdaad twee essentiële steunberen van een gezonde Samenleving.

    Behoudens DE TIJD ZIJN Kleurpartijen en Kleurgazetten allemaal één pot nat die De Kleine Man bij de neus naart de afgrond leiden. Hoog tijd dat daar ’n eind aan komt!

    **

    *

    Zondag 1 September 2019

     

    02-09-2019, 06:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!