MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    27-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.874 - OVER DE NIEUWE TIJDEN – NA DE GROTE SCHOONMAAK DIE ER ZIT AAN KOMEN

           

    Zaterdag 26 november 2022

    &

    Zondag 27 november 2022

    *

    OM ONS GROOT VLAAMS VERLEDEN NOG MAAR EENS LEVEnDIG TE HOUDEN….

    ……..

     

     2 december Jan van Ruusbroec († 1381;

    15 december 1 juni Hadewijch   van Vlaanderen

    *

     

    874 - OVER DE NIEUWE TIJDEN – NA DE GROTE SCHOONMAAK DIE ER ZIT AAN KOMEN

    *

    I N H O U D

    *

    In Oost Europa gaan de temperatre;    als naar ouudee gewoontte, weer zakken tot -30°C…… Dat, terwijl de Russische raketten ovral in het land de electriciteits centrlales van de kaart vegen.

    Een moderne efficiënte manier voor volkerenmoord.

    Als sttaks in Oekraïne de Lente weer in het land is, zal, wat er nog rest van de overledende bevolking, dan eindelijk de Poet op de knieën gekregen hebben?

    De vraag stellen, is het antwoord geven dat U in geen enkele gazet zult terugvinden….

    Vergeten we ondertussen vooral ,niet, dat via de USA-Bidsprinkhaan, de Europese Unie – wij dus - deel uitmaaken van de onnderspit delvende oorloogsstokers.

    Het mag dan ook niemand verwonderen, dat na de grote opkuis, de wereld verder zaal moeten draaien…. Meto zonder Russisch gas….

    26-11-2022

    Schurkenstaten

    *

    Een grote meerderheid in het Europees Parlement heeft Rusland bestempeld als schurkenstaat, meer precies als ‘Staats sponsor van terrorisme’. De resolutie is eerder symbolisch en heeft hier (nog) geen juridische basis, die ze wél al heeft in de States, maar dat zou kunnen veranderen als het straks in Oekraïne helemaal fout loopt. De combinatie van het bombarderen van de Oekraïense energie-infrastructuur - waarvan in de eerste plaats de burgers het slachtoffer zijn - en dit dan nog bij het intrede van de winter – is een oorlogsmisdaad.

    Het Rusland van Poetin is momenteel trouwens niet het enige land dat als schurkenstaat in aanmerking komt. Voor mijn part mogen ze daar gerust het Wit-Rusland van Loekasjenko bij vermelden, het Turkije van Erdogan en het Iran van de Ayatollah’s. En dan hebben we het nog niet gehad over wat ‘k Zie Pingping’ in China allemaal uitspookt, niet alleen tegen de Oeigoeren, maar nu ook tegen zijn eigen Chinezen i.v.m. lockdowns van de Corona- besmetting, die – nota bene – in datzelfde China is ontstaan. Terwijl Covid-19 zowat overal elders onder controle is, worden er in China nog steeds duizenden nieuwe besmettingen vastgesteld als gevolg van het feit dat heel wat Chinezen zich niet lieten vaccineren en het land daarenboven de westerse vaccins niet massaal wil aankopen, terwijl hun eigen vaccins niet zo efficiënt blijken te zijn.

    Als dictators hun eigen mensen niet meer onder controle dreigen te kunnen houden, zoeken ze een buitenlandse vijand. Voor Rusland was dat het Westen (via Oekraïne), voor Erdogan de Koerden die – nota bene – ook 15% uitmaken van de Turkse bevolking. Voor China kunnen we alleen maar hopen dat Xi genoeg werk zal hebben met zijn eigen anderhalf miljard Chinezen vóór hij zich effectief gaat bezig houden met Taiwan.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

    Voor de vereenzaamde lezer, die W.T.V., de de plaatselijke

    West-Vlaamse TV-zeender, nog niet ontdekt zou hebben.

    In de tijdens Den Groten Oorlog VERWOESTE GEWESTEN, loopt er in Zonneke een particuliere expo die luistert naar de naam ‘Stolen Memories’…..

    Het gat om een uitgebreide verzameling persoonlijke voorwerpen: polshorloges, ringen, foto’s en familie-souvenirs waarvan de vroegere eigenaars op deze manier opgespoord worden.

    Deze 14 personen werden kort voor de Bevrijding door de Gestapo opgepakt om spoorloos te verdwijnen in Nacht und Nebel. Slechts één vroiw overleefde het, en toen ze terug thuis was, woog die nog 47 Kgr.

    STOLEN MEMORIES…. Of hoe het verleden telkens opnieuw terug op de deur klopt.

    BREAKING: toch ko

    loniale herstelbetalingen aan Afrika, maar dan in ’t geniep

    *

    26 november 2022 De Ziel

    *

    U dacht toch niet dat België GEEN herstelbetalingen zou organiseren voor ons foute zwarte koloniale racistische verleden? Politici doen ons geloven dat er absoluut geen sprake van kan zijn.

    Maar dat is dan buiten Frank Vandenbroucke gerekend.

    Via een omwegje versluist hij, val niet achterover, 84 miljoen euro dat integraal naar een ‘buitengewoon’ fonds gaat voor Afrika.

    Het omwegje heet in het lang en het breed het ‘Afrikaans Ontwikkelingsfonds’. Het is het ultieme schaamlapje voor Westerse politici om hun deugkneuzigheid in te etaleren.

    Het is niet dat Frank Vandenbroucke het helemaal in het geheim doet. De ministerraad ging akkoord met de zogenaamde ‘zestiende wedersamenstelling van de middelen van het Afrikaanse Ontwikkelingsfonds (ADF)’.

     

    Dat is een moeilijke zin om uit te leggen, dat België in dat fonds zat, maar nu, dankzij onze koloniale scheurbuik, er een extra lap van 12,08% tegen aangooit om te bewijzen dat we ons allemaal schuldig voelen voor de miserie die één van onze koningen in Afrika veroorzaakte.

    U kent dat wel, zo’n koning die er een privé-speeltuin op na hield, met heel veel zwart volk in onderdanige functies met witte handschoentjes aan. En daar moeten wij nu voor boeten. En niet zo weinig ook. We boeten tesamen voor 83.940.000 euro.

    Terwijl U samen met ons in ijskoude huizen vertoeft omdat onze politici onze kerncentrales verkochten moeten we nu ook bloeden voor een koloniaal verleden waar wij geen kl.ten mee te maken hebben.

    Omdat de Regimepers niet over deze ‘gift’ schrijft zal er de komende dagen vanuit de politiek alles aan gedaan worden om te zeggen dat het niet om een herstelbetaling gaat, maar om gelden ter ontwikkeling van Afrika.

    *

    *

    *

    macht in Zuid-Atlantische Oceaan uitbouwen

    * 

    Een 6-tal maanden geleden verscheen een interessante geopolitieke bijdrage over Brazilië in het Duitse conservatieve weekblad Junge Freiheit, een bijdrage van Jörg Sobolewski. Op dat moment had de bijdrage weinig actualiteitswaarde, maar nu, na de verkiezingen waarbij de rechtse liberaal Bolsonaro (weliswaar zeer nipt) de duimen moest leggen voor de sociaaldemocraat (en voormalige president) Lula, blijkt het belang van zijn bijdrage. Want hoe dan ook, en onafhankelijk van de verkiezing van een linkse dan wel de rechtse kandidaat: Brazilië zal in de komende jaren zijn geopolitieke positie in Zuid-Amerika en vooral in de Zuid-Atlantische Oceaan versterken.

     

    Brazilië is een gigantisch groot land, is één van de leidende BRICS-landen (opkomende ontwikkelingslanden) waar we weinig over horen of lezen. De geopolitieke ligging van Brazilië is belangrijk en zal aan belang winnen, en daar heeft de ligging aan de Zuid-Atlantische Oceaan, of “de Blauwe Amazone” zoals politiek Brazilië deze oceaan noemt, alles mee te maken. Een gebied van 3,6 miljoen km2, ongeveer de oppervlakte van de Amazoneregenwoud in Brazilië zelf. Rijk aan bio-diversiteit, aan grondstoffen en visgronden: het is één van de belangrijkste economische troeven van Brazilië en de kust is het hart en de longen voor ongeveer 90 procent van de 212 miljoen inwoners van Brazilië.

    Het zal daarom niet verwonderen dat Brazilië, naast de Verenigde Staten, de grootste vloot heeft in de beide Amerika ’s. De strategie van de VS om zich vooral te focussen op de Stille Oceaan zag Brazilië als een opportuniteit om vooral de eigen invloedsfeer in de Zuid-Atlantische Oceaan te versterken. Brazilië zet hierbij niet alleen in op militaire, economische, en ecologische macht, maar ook op cultuur- en taalbeleid.

    Dat zit zo: Eeuwenlang werd de Zuid-Atlantische Oceaan, in het oosten door Afrika begrensd en in het westen door Zuid-Amerika, beschouwd als een quasi Portugese binnenzee. Tussen Angola, Brazilië en het moederland ontstond een lucratieve economische driehoeks verhouding, met de militaire zekerheid van de Portugese haven op de Kaapverdische eilanden. In deze regio spreken vandaag 250 miljoen mensen Portugees, en is Brazilië nog steeds drijvende kracht achter de Lusofonie, het Portugeessprekende gebied op de wereldbol.

    Brazilië zal zijn plaats opeisen

     Er zijn niet alleen culturele contacten met Angola en Afrika, maar Brazilië versterkt zijn rol als Zuid-Amerikaanse reus ook onder andere tijdens de militaire oefeningen Guinex-II. Samen met Afrikaanse partners wou Brazilië “de goede samenwerking op het water versterken en de aanwezigheid van de Braziliaanse marine in de regio uitbouwen”, klonk het in een persmededeling van het Braziliaanse leger.

    Brazilië ziet de militaire oefeningen ook als “toonzaal” voor de eigen militaire industrie, die (onder andere dankzij Bolsonaro) in een opwaartse spiraal zit. Antischeepsraketten of het transportvliegtuig C-390 zijn in Europa wel gewild. Naast Portugal vertoonden ook Nederland en Hongarije interesse. Brazilië staat voor een echt kantel-moment: de technische knowhow voor de productie van oorlogsschepen kreeg ze tot hiertoe uit de noordelijke planeet, maar steeds meer levert de Braziliaanse industrie zelf alle knowhow. Het fregatschip Tamandaré wordt door Thyssenkrupp Marine Systems in Brazilië zelf helemaal ontwikkeld, de technologietransfer lijkt afgesloten. De verwachtingen zijn hooggespannen.

    R.I.P. Vivaldi

    België Bananenrepubliek

    *

    Eerst het goede nieuws. Hét oudejaarsboek voor 2022 is aangekomen. Vanaf begin volgende week is ‘Het jaar van de banaan 2022’ leverbaar voor de prijs van 23 euro inclusief verzending. Ook de editie 2021 en 2020 kan je nog altijd bestellen voor 17 euro inclusief verzendkosten. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van de laatste drie edities 2020-2021-2022. Drie boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen.

    *

    Je kan dit moois bestellen via https://boeken.cafe/lezer/jasmijn-walldorf/

    Kakelregering van gevangenen

    *

    18 maanden voor de verkiezingen zit Vivaldi gevangen in een celwagen zonder gps die rondjes rijdt in een carrousel van electorale schijterigheid. Ze is bovendien een zevenkoppige draak waarbij alle koppen constant elkaar de nek proberen af te bijten. Het is geen kibbelregering maar een kakelregering.

    Het kakelen begon met testosterontwitteraar Bouchez en Instagramstokebrand Conner Rousseau. Kort daarna sabelde Magnette alles ongenadig neer dat maar enigszins naar rechts beleid rook. Recent is kruisvaarder Mahdi in spijkerbroek ten strijde getrokken tegen de nihiliteit van hervormingen van Vivaldi. Het werd een flagellantistische boetetocht. De fiscale en institutionele hervormingen alsook de hervormingen in het asielbeleid zijn immers respectievelijk de taak van CD&V-pausen Vincent Van Peteghem, Annelies Verlinden en Nicole de Moor. Dat is jezelf in de voet schieten en de terugslag van het geweer in je smoel krijgen.

    Never waste a good crisis

     

    Vivaldi moest een hervormingsregering worden maar ze is blijven steken op een schuldgenerator van sinterklaaspolitiek. De crisis kan nooit het excuus zijn voor het niet realiseren van hervormingen. ‘Never waste a good crisis.’ Onder dat motto hadden we fundamentele hervormingen moeten doorvoeren. Ruimte creëren voor schuldverlichting, economische bloei en fiscale en sociale rechtvaardigheid via een her-ijking van de fiscaliteit, sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsmarkt, justitie, asielbeleid… Een crisis creëert net de ruimte voor een tabula rasa. We zijn nu krakkemikkig verder aan het bouwen op 19de-eeuwse houten funderingen waarbij talloze wettelijke uitzonderingen als houtwormen vreten aan de stabiliteit van het gebouw.

    De paars-groene partituren van Vivaldi zijn lafhartige angstliederen van particularisme die leiden tot een perverse overheersing van de partijbelangen boven het algemeen belang

    De paars-groene partituren van Vivaldi zijn lafhartige angstliederen van particularisme die leiden tot een perverse overheersing van de partijbelangen boven het algemeen belang. Het egoïsme van zeven dwergpartijen en de egocentrische profileringsdrang van hun ambitieuze partijvoorzitters met kiesdrempel zweetende faalangst, zijn de nagels van de doodskist van een lijk dat in coma geboren werd.

    De weeffout in Vivaldi

    Sinds 2012 kennen we federale regeringen die beleid proberen te voeren zonder de grootste partij aan beide zijden van de taalgrens erbij te betrekken. De Zweedse regering zonder de PS en Vivaldi zonder de N-VA. Dit is niet alleen een democratische anomalie, het bezorgt de grootste partij binnen de regering danig veel macht dat er een ideologisch schizofrenie en een stockholmsyndroom ontstaat bij de kleinere partijen. Een regering zonder een van de twee grootste partijen in elk landsgedeelte is een weegschaal zonder tegengewicht.

    De huidige bonte collage van lilliputterpartijen houdt het aanzienlijk langer vol. Het kiesdrempel zweet is de lijm

    Vóór de Zweedse regering was de laatste regering die daarmee experimenteerde de regering Martens VII (1987). Ze hield het 201 dagen vol. De huidige bonte collage van lilliputterpartijen houdt het aanzienlijk langer vol. Het kiesdrempel zweet is de lijm. De in de nek hijgende extreme partijen zorgen ervoor dat ze zich steeds verder terugtrekken in hun ideologische dogma’s en verkiezings slogans. Zo blijft er geen ruimte over voor het voeren van een beleid van algemeen belang. Het enige wat we van het stinkend lijk Vivaldi nog mogen verwachten zijn steekvlam scheten van cadeaupolitiek zoals de koopkrachtpremie voor werknemers.

    Rouwband ‘R.I.P. Vivaldi’

     

    Elke parlementair die de rouwband ‘R.I.P. Vivaldi’ in het parlement draagt krijgt een gratis cadeauxbox

    De regenboog armband ‘One Love’ zou beter vervangen worden door een rouwarmband met de boodschap ‘R.I.P. Vivaldi’. Voor zij die er nog mochten aan twijfelen, Vivaldi is dood en zolang er nog elektriciteit is voor de pacemaker strompelt ze verder naar de verkiezingen van 2024. Elke parlementair die de rouwband ‘R.I.P. Vivaldi’ in het parlement draagt krijgt een gratis cadeauxbox met de laatste drie edities van ‘Het jaar van de Banaan’ 2020,2021,2022 toegestuurd.

    *

    Dit was niet op de afbraak: 

     

       Fernand Huts wil van de Boerentoren een futuristisch vogelpik maken.

       Egbert Lachaert loopt weg van micro en camera terwijl Bouchez ze opzoekt.

       Meyrem Almaci geeft De Wever gelijk. Dit is de grofste belediging ooit aan het adres Bart De Wever.

       Op Black Friday krijgt de kleinhandelaar de zwartepiet toegestuurd en gooit Amazon roet in het eten.

    *

    Jasmijn Walldorf

    LICGT IRONNISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    Alle ondermaanse ‘Beschavingen’ smelten als sneeuw in de zon.

    Byzantium, de Meden & Perzen, de Egyptenaren, de Joden, de Romeinen, de Verenigde Europese Koloniale Gauwdieven, de USSR, das Dritte Reich. Es geht alles vorüber, es geht Alles vorbei.

    Nu is het de beurt aan de West- Europese Beschaving, samen met al haar uitzaaiïngen overal waar dd zon opgaat           …. Het Oosten staat in kleuren, en straalt van mmorgenpracht…. Zie Qatar.

    En wij, Het Westen, samen met de hele wereld, kijken ademloos toe.

    Inmiddels levert Coburgia aan Oekraïne een geheime voorraad onderwater drooms, naast             een 300 tal gerrainde ‘militairen’ die de plaatselijke groentjes daar zullen leren hoe best elkaaar te vermoorden. Op die manier gaat onze opgedane kennis niet verloren. Goed, hé?!!!!

     

    Digithalys


    27-11-2022, 17:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.874 - OVER DE NIEUWE TIJDEN – NA DE GROTE SCHOONMAAK DIE ER ZIT AAN TE KOMEN

           

    *

    Zaterdag 26 november 2022

    &

    Zondag 27 november 2022

    *

    OM ONS GROOT VLAAMS VERLEDEN NOG MAAR EENS LEVEnDIG TE HOUDEN….

    ……..

     

    2 december Jan van Ruusbroec († 1381;

    15 december 1 juni Hadewijch   van Vlaanderen

    *

     

    874 - OVER DE NIEUWE TIJDEN – NA DE GROTE SCHOONMAAK DIE ER ZIT AAN TE KOMEN

    *

    I N H O U D

    *

    In Oost Europa gaan de temperatre;    als naar ouudee gewoontte, weer zakken tot -30°C…… Dat, terwijl de Russische raketten ovral in het land de electriciteits centrlales van de kaart vegen.

    Een moderne efficiënte manier voor volkerenmoord.

    Als sttaks in Oekraïne de Lente weer in het land is, zal, wat er nog rest van de overledende bevolking, dan eindelijk de Poet op de knieën gekregen hebben?

    De vraag stellen, is het antwoord geven dat U in geen enkele gazet zult terugvinden….

    Vergeten we ondertussen vooral ,niet, dat via de USA-Bidsprinkhaan, de Europese Unie – wij dus - deel uitmaaken van de onnderspit delvende oorloogsstokers.

    Het mag dan ook niemand verwonderen, dat na de grote opkuis, de wereld verder zaal moeten draaien…. Meto zonder Russisch gas….

    *

    *

    26-11-2022

    Schurkenstaten

    *

    Een grote meerderheid in het Europees Parlement heeft Rusland bestempeld als schurkenstaat, meer precies als ‘Staats sponsor van terrorisme’. De resolutie is eerder symbolisch en heeft hier (nog) geen juridische basis, die ze wél al heeft in de States, maar dat zou kunnen veranderen als het straks in Oekraïne helemaal fout loopt. De combinatie van het bombarderen van de Oekraïense energie-infrastructuur - waarvan in de eerste plaats de burgers het slachtoffer zijn - en dit dan nog bij het intrede van de winter – is een oorlogsmisdaad.

    Het Rusland van Poetin is momenteel trouwens niet het enige land dat als schurkenstaat in aanmerking komt. Voor mijn part mogen ze daar gerust het Wit-Rusland van Loekasjenko bij vermelden, het Turkije van Erdogan en het Iran van de Ayatollah’s. En dan hebben we het nog niet gehad over wat ‘k Zie Pingping’ in China allemaal uitspookt, niet alleen tegen de Oeigoeren, maar nu ook tegen zijn eigen Chinezen i.v.m. lockdowns van de Corona- besmetting, die – nota bene – in datzelfde China is ontstaan. Terwijl Covid-19 zowat overal elders onder controle is, worden er in China nog steeds duizenden nieuwe besmettingen vastgesteld als gevolg van het feit dat heel wat Chinezen zich niet lieten vaccineren en het land daarenboven de westerse vaccins niet massaal wil aankopen, terwijl hun eigen vaccins niet zo efficiënt blijken te zijn.

    Als dictators hun eigen mensen niet meer onder controle dreigen te kunnen houden, zoeken ze een buitenlandse vijand. Voor Rusland was dat het Westen (via Oekraïne), voor Erdogan de Koerden die – nota bene – ook 15% uitmaken van de Turkse bevolking. Voor China kunnen we alleen maar hopen dat Xi genoeg werk zal hebben met zijn eigen anderhalf miljard Chinezen vóór hij zich effectief gaat bezig houden met Taiwan.

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

    Voor de vereenzaamde lezer, die W.T.V., de de plaatselijke

    West-Vlaamse TV-zeender, nog niet ontdekt zou hebben.

    In de tijdens Den Groten Oorlog VERWOESTE GEWESTEN, loopt er in Zonneke een particuliere expo die luistert naar de naam ‘Stolen Memories’…..

    Het gat om een uitgebreide verzameling persoonlijke voorwerpen: polshorloges, ringen, foto’s en familie-souvenirs waarvan de vroegere eigenaars op deze manier opgespoord worden.

    Deze 14 personen werden kort voor de Bevrijding door de Gestapo opgepakt om spoorloos te verdwijnen in Nacht und Nebel. Slechts één vroiw overleefde het, en toen ze terug thuis was, woog die nog 47 Kgr.

    STOLEN MEMORIES…. Of hoe het verleden telkens opnieuw terug op de deur klopt.

    *

    *

    BREAKING: toch koloniale herstelbetalingen aan Afrika, maar dan in ’t geniep

    *

    26 november 2022 De Ziel

    *

    U dacht toch niet dat België GEEN herstelbetalingen zou organiseren voor ons foute zwarte koloniale racistische verleden? Politici doen ons geloven dat er absoluut geen sprake van kan zijn.

    Maar dat is dan buiten Frank Vandenbroucke gerekend.

    Via een omwegje versluist hij, val niet achterover, 84 miljoen euro dat integraal naar een ‘buitengewoon’ fonds gaat voor Afrika.

    Het omwegje heet in het lang en het breed het ‘Afrikaans Ontwikkelingsfonds’. Het is het ultieme schaamlapje voor Westerse politici om hun deugkneuzigheid in te etaleren.

    Het is niet dat Frank Vandenbroucke het helemaal in het geheim doet. De ministerraad ging akkoord met de zogenaamde ‘zestiende wedersamenstelling van de middelen van het Afrikaanse Ontwikkelingsfonds (ADF)’.

     

    Dat is een moeilijke zin om uit te leggen, dat België in dat fonds zat, maar nu, dankzij onze koloniale scheurbuik, er een extra lap van 12,08% tegen aangooit om te bewijzen dat we ons allemaal schuldig voelen voor de miserie die één van onze koningen in Afrika veroorzaakte.

    U kent dat wel, zo’n koning die er een privé-speeltuin op na hield, met heel veel zwart volk in onderdanige functies met witte handschoentjes aan. En daar moeten wij nu voor boeten. En niet zo weinig ook. We boeten tesamen voor 83.940.000 euro.

    Terwijl U samen met ons in ijskoude huizen vertoeft omdat onze politici onze kerncentrales verkochten moeten we nu ook bloeden voor een koloniaal verleden waar wij geen kl.ten mee te maken hebben.

    Omdat de Regimepers niet over deze ‘gift’ schrijft zal er de komende dagen vanuit de politiek alles aan gedaan worden om te zeggen dat het niet om een herstelbetaling gaat, maar om gelden ter ontwikkeling van Afrika.

    *

    *

    macht in Zuid-Atlantische Oceaan uitbouwen

    * 

    Een 6-tal maanden geleden verscheen een interessante geopolitieke bijdrage over Brazilië in het Duitse conservatieve weekblad Junge Freiheit, een bijdrage van Jörg Sobolewski. Op dat moment had de bijdrage weinig actualiteitswaarde, maar nu, na de verkiezingen waarbij de rechtse liberaal Bolsonaro (weliswaar zeer nipt) de duimen moest leggen voor de sociaaldemocraat (en voormalige president) Lula, blijkt het belang van zijn bijdrage. Want hoe dan ook, en onafhankelijk van de verkiezing van een linkse dan wel de rechtse kandidaat: Brazilië zal in de komende jaren zijn geopolitieke positie in Zuid-Amerika en vooral in de Zuid-Atlantische Oceaan versterken.

     

    Brazilië is een gigantisch groot land, is één van de leidende BRICS-landen (opkomende ontwikkelingslanden) waar we weinig over horen of lezen. De geopolitieke ligging van Brazilië is belangrijk en zal aan belang winnen, en daar heeft de ligging aan de Zuid-Atlantische Oceaan, of “de Blauwe Amazone” zoals politiek Brazilië deze oceaan noemt, alles mee te maken. Een gebied van 3,6 miljoen km2, ongeveer de oppervlakte van de Amazoneregenwoud in Brazilië zelf. Rijk aan bio-diversiteit, aan grondstoffen en visgronden: het is één van de belangrijkste economische troeven van Brazilië en de kust is het hart en de longen voor ongeveer 90 procent van de 212 miljoen inwoners van Brazilië.

    Het zal daarom niet verwonderen dat Brazilië, naast de Verenigde Staten, de grootste vloot heeft in de beide Amerika ’s. De strategie van de VS om zich vooral te focussen op de Stille Oceaan zag Brazilië als een opportuniteit om vooral de eigen invloedsfeer in de Zuid-Atlantische Oceaan te versterken. Brazilië zet hierbij niet alleen in op militaire, economische, en ecologische macht, maar ook op cultuur- en taalbeleid.

    Dat zit zo: Eeuwenlang werd de Zuid-Atlantische Oceaan, in het oosten door Afrika begrensd en in het westen door Zuid-Amerika, beschouwd als een quasi Portugese binnenzee. Tussen Angola, Brazilië en het moederland ontstond een lucratieve economische driehoeks verhouding, met de militaire zekerheid van de Portugese haven op de Kaapverdische eilanden. In deze regio spreken vandaag 250 miljoen mensen Portugees, en is Brazilië nog steeds drijvende kracht achter de Lusofonie, het Portugeessprekende gebied op de wereldbol.

    Brazilië zal zijn plaats opeisen

     Er zijn niet alleen culturele contacten met Angola en Afrika, maar Brazilië versterkt zijn rol als Zuid-Amerikaanse reus ook onder andere tijdens de militaire oefeningen Guinex-II. Samen met Afrikaanse partners wou Brazilië “de goede samenwerking op het water versterken en de aanwezigheid van de Braziliaanse marine in de regio uitbouwen”, klonk het in een persmededeling van het Braziliaanse leger.

    Brazilië ziet de militaire oefeningen ook als “toonzaal” voor de eigen militaire industrie, die (onder andere dankzij Bolsonaro) in een opwaartse spiraal zit. Antischeepsraketten of het transportvliegtuig C-390 zijn in Europa wel gewild. Naast Portugal vertoonden ook Nederland en Hongarije interesse. Brazilië staat voor een echt kantel-moment: de technische knowhow voor de productie van oorlogsschepen kreeg ze tot hiertoe uit de noordelijke planeet, maar steeds meer levert de Braziliaanse industrie zelf alle knowhow. Het fregatschip Tamandaré wordt door Thyssenkrupp Marine Systems in Brazilië zelf helemaal ontwikkeld, de technologietransfer lijkt afgesloten. De verwachtingen zijn hooggespannen.

    *

    *

    R.I.P. Vivaldi

    België Bananenrepubliek

    **

    *

    Eerst het goede nieuws. Hét oudejaarsboek voor 2022 is aangekomen. Vanaf begin volgende week is ‘Het jaar van de banaan 2022’ leverbaar voor de prijs van 23 euro inclusief verzending. Ook de editie 2021 en 2020 kan je nog altijd bestellen voor 17 euro inclusief verzendkosten. Ook dit jaar is er terug een cadeaubox van de laatste drie edities 2020-2021-2022. Drie boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen.

    *

    Je kan dit moois bestellen via https://boeken.cafe/lezer/jasmijn-walldorf/

    Kakelregering van gevangenen

    *

    18 maanden voor de verkiezingen zit Vivaldi gevangen in een celwagen zonder gps die rondjes rijdt in een carrousel van electorale schijterigheid. Ze is bovendien een zevenkoppige draak waarbij alle koppen constant elkaar de nek proberen af te bijten. Het is geen kibbelregering maar een kakelregering.

    Het kakelen begon met testosterontwitteraar Bouchez en Instagramstokebrand Conner Rousseau. Kort daarna sabelde Magnette alles ongenadig neer dat maar enigszins naar rechts beleid rook. Recent is kruisvaarder Mahdi in spijkerbroek ten strijde getrokken tegen de nihiliteit van hervormingen van Vivaldi. Het werd een flagellantistische boetetocht. De fiscale en institutionele hervormingen alsook de hervormingen in het asielbeleid zijn immers respectievelijk de taak van CD&V-pausen Vincent Van Peteghem, Annelies Verlinden en Nicole de Moor. Dat is jezelf in de voet schieten en de terugslag van het geweer in je smoel krijgen.

    Never waste a good crisis

     

    Vivaldi moest een hervormingsregering worden maar ze is blijven steken op een schuldgenerator van sinterklaaspolitiek. De crisis kan nooit het excuus zijn voor het niet realiseren van hervormingen. ‘Never waste a good crisis.’ Onder dat motto hadden we fundamentele hervormingen moeten doorvoeren. Ruimte creëren voor schuldverlichting, economische bloei en fiscale en sociale rechtvaardigheid via een her-ijking van de fiscaliteit, sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsmarkt, justitie, asielbeleid… Een crisis creëert net de ruimte voor een tabula rasa. We zijn nu krakkemikkig verder aan het bouwen op 19de-eeuwse houten funderingen waarbij talloze wettelijke uitzonderingen als houtwormen vreten aan de stabiliteit van het gebouw.

    De paars-groene partituren van Vivaldi zijn lafhartige angstliederen van particularisme die leiden tot een perverse overheersing van de partijbelangen boven het algemeen belang

    De paars-groene partituren van Vivaldi zijn lafhartige angstliederen van particularisme die leiden tot een perverse overheersing van de partijbelangen boven het algemeen belang. Het egoïsme van zeven dwergpartijen en de egocentrische profileringsdrang van hun ambitieuze partijvoorzitters met kiesdrempel zweetende faalangst, zijn de nagels van de doodskist van een lijk dat in coma geboren werd.

    De weeffout in Vivaldi

    Sinds 2012 kennen we federale regeringen die beleid proberen te voeren zonder de grootste partij aan beide zijden van de taalgrens erbij te betrekken. De Zweedse regering zonder de PS en Vivaldi zonder de N-VA. Dit is niet alleen een democratische anomalie, het bezorgt de grootste partij binnen de regering danig veel macht dat er een ideologisch schizofrenie en een stockholmsyndroom ontstaat bij de kleinere partijen. Een regering zonder een van de twee grootste partijen in elk landsgedeelte is een weegschaal zonder tegengewicht.

    De huidige bonte collage van lilliputterpartijen houdt het aanzienlijk langer vol. Het kiesdrempel zweet is de lijm

    Vóór de Zweedse regering was de laatste regering die daarmee experimenteerde de regering Martens VII (1987). Ze hield het 201 dagen vol. De huidige bonte collage van lilliputterpartijen houdt het aanzienlijk langer vol. Het kiesdrempel zweet is de lijm. De in de nek hijgende extreme partijen zorgen ervoor dat ze zich steeds verder terugtrekken in hun ideologische dogma’s en verkiezings slogans. Zo blijft er geen ruimte over voor het voeren van een beleid van algemeen belang. Het enige wat we van het stinkend lijk Vivaldi nog mogen verwachten zijn steekvlam scheten van cadeaupolitiek zoals de koopkrachtpremie voor werknemers.

    Rouwband ‘R.I.P. Vivaldi’

     

    Elke parlementair die de rouwband ‘R.I.P. Vivaldi’ in het parlement draagt krijgt een gratis cadeauxbox

    De regenboog armband ‘One Love’ zou beter vervangen worden door een rouwarmband met de boodschap ‘R.I.P. Vivaldi’. Voor zij die er nog mochten aan twijfelen, Vivaldi is dood en zolang er nog elektriciteit is voor de pacemaker strompelt ze verder naar de verkiezingen van 2024. Elke parlementair die de rouwband ‘R.I.P. Vivaldi’ in het parlement draagt krijgt een gratis cadeauxbox met de laatste drie edities van ‘Het jaar van de Banaan’ 2020,2021,2022 toegestuurd.

    *

    Dit was niet op de afbraak: 

     

       Fernand Huts wil van de Boerentoren een futuristisch vogelpik maken.

       Egbert Lachaert loopt weg van micro en camera terwijl Bouchez ze opzoekt.

       Meyrem Almaci geeft De Wever gelijk. Dit is de grofste belediging ooit aan het adres Bart De Wever.

       Op Black Friday krijgt de kleinhandelaar de zwartepiet toegestuurd en gooit Amazon roet in het eten.

    *

    Jasmijn Walldorf

    *

    IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    Alle ondermaanse ‘Beschavingen’ smelten als sneeuw in de zon.

    Byzantium, de Meden & Perzen, de Egyptenaren, de Joden, de Romeinen, de Verenigde Europese Koloniale Gauwdieven, de USSR, das Dritte Reich. Es geht alles vorüber, es geht Alles vorbei.

    Nu is het de beurt aan de West- Europese Beschaving, samen met al haar uitzaaiïngen overal waar dd zon opgaat           …. Het Oosten staat in kleuren, en straalt van mmorgenpracht…. Zie Qatar.

    En wij, Het Westen, samen met de hele wereld, kijken ademloos toe.

    Inmiddels levert Coburgia aan Oekraïne een geheime voorraad onderwater drooms, naast             een 300 tal gerrainde ‘militairen’ die de plaatselijke groentjes daar zullen leren hoe best elkaaar te vermoorden. Op die manier gaat onze opgedane kennis niet verloren. Goed, hé?!!!!

     

    Digithalys

    *

     

     



















    27-11-2022, 15:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.873- DIT CRO(tJE) IS HET BEGIN VAN HET EINDE, TENZIJ DE VLAMINGEN EINDELIJK DE MACHT GRIJPEN WAAR OOK ZE MAAR KUNNEN

        

    .

    *

    Maandag 21 november 2022

    *

    23/11/1992 Overlijden Ward Hermans Vlaams Nationalist.

    *

    873- DITCRO(tJE) IS HET BEGIN VAN HET EINDE, TENZIJ DE VLAMINGEN EINDELIJK DE MACHTGRIJPEN WAAR OOK ZE MAAR KUNNEN

    *

    I N H O U D

    *

    DIGITHALYS is even van slach geweest. Niet op letten, want het leven gaat gewoon verder.

     

    Es geht alles vorübber. Es gejt alles vorbei….

    Nach jedem Dezember, kommt woedferein Mai….

    *

    Cro(t) & Co(Vervolgverhaal)

    *

    Dat het met de financiën van dit land slecht gesteld is, is een open deur intrappen. In verhouding tot het aantal inwoners heeft België momenteel zowat de grootste staatsschuld van de EU. De Sinterklaas-politiek tijdens de coronacrisis werd nog oogluikend toegestaan, maar is momenteel niet meer houdbaar door de nog steeds stijgende inflatie, waardoor lenen geen optie meer is. Als gevolg daarvan heeft Europa al gedreigd dit land een deel van het beloofde relancegeld niet te zullen geven, waardoor de put nóg groter zal worden.

    De bolwassing die de staatssecretaris van Begroting, Eva De Bleeker, dinsdag binnenskamers van, nota bene, haar partijgenoot Alexander De Croo (Open VLD) had gekregen, werd donderdag nog eens open en bloot overgedaan in de Kamer. Zonder meer een beschamende vertoning, met als orgelpunt dat De Bleeker vrijdag uiteindelijk haar ontslag als staatssecretaris heeft moeten geven en vervangen wordt door ene Alexia Bertrand, een MR-coryfee, als ik me niet vergis dochter van een bekende Waalse zakenman. Zij was MR-fractieleidster in het Brussels gewest, waar haar partij – nota bene – in de oppositie zit en heeft haar MR-partijkaart ingewisseld tegen een van Open VLD. Enig positief nieuws tot dusver is dat ze tweetalig zou zijn, al zal Paarsgroen+ gegarandeerd nóg wat minder Vlaams worden.

     ---

    Het is trouwens niet alleen bij Begroting dat er e.e.a. niet klopt. Zopas meldde het Rekenhof nog dat de instellingen die de Sociale Zekerheid beheren, er ook een zootje van maken. Zelfs bij de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) is er weinig transparantie. De Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (HZIV) moet blijkbaar de rekeningen voor 2019/21 nog opstellen en het Rijks Instituut daarvoor (RIZIV) blijkt nog geen rekeningen te hebben voorgelegd voor alle jaren tussen 2017 en 2021.

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    . Detentie of de bajes: wqt ’n verbetering.

    De gazetten stonden er maandenlang overvol van: de Blauwe Geschelpten zouden de misdaadwereld eens goed geven wat hen toekwam. Eindelijk een warm huiselijk gevoel grkoppeld aan de meest optimistishe vooruitzichten te kunnen herbeginnen !!!!!

    Weg de knellende enkelbanden, leve de vrijheid.

    **

    **

    Het eerste van de vele zogezegde ‘Detentiehuizen’ - dit zijn gewone bijjeen gekluste leegstaande bouwvallen waarvan het land nu al balkt, is in het Kortrijkse, een onverhoopt overweldigernd succes. Deze ‘tehuizen’ zijn uitsluitend bestemd voor aspirant-criminelen die ervan af kwamen mret minder dan viier jaar brommen. Ze zijn een VLD-ideetje

    waarmee Quickie – is die nu van de VLD of van de GVD: mijn slechte ogen oppennen inderdaad onverwachte perspectieven voor de komende kiesstrijd…… Dat Genie bleek het hele land daarmee te wllen uitrusten. Dan zou men in de gevangenissen niet meer op de blotr grond hoeven te slapen, met 3 op 1 matras in één en dezelfde cel.

    Maar zie: het werden dingen met open deuren, waar na een paar nachten uitslapen, niemand meer terug komt na de eerste ‘probatie-dag’….

    Of gaat het om criminelen die gewoon sneller zijn dan d Quickie himself.

    De oplossing? Van naam veranderen. Quivkie wordt Sloomy, in navolging

    Van Joe de Bidsprinkhaan, zijn grote roerganger.

    Voor een tweede keer veranderen van partij zit er niet meer in. Tom Van Grieken houdt de deur dicht voor kazakken-draaiers die op zoek zijn naar goede baadjes. Boj Het Vlaams Belang moet er gewerkt worden, en niet geparadeerd…..

    *

    **

    Zou het nu kunnen dat de c van cd&v geloofwaardiger begint te klinken dan de n van N-VA?

    22 oktober 2022 De Ziel

     

    De uitval van Valerie Van Peel richting Vlaams Belang was er eentje om door een ringetje te halen deze week. ‘Mentaal Welzijn’ is belangrijk de dag van vandaag, en zo hoort het. Maar de show die Meryame Kitir opvoerde op vraag van Conner Rousseau om onder het mom van ‘mentaal welzijn’ een stap terug te zetten omdat haar kabinet explodeerde, verdiende een parlementaire vraag. De show die Valeria Van Peel vervolgens opvoerde was even tenenkrommend als de show van Sihame El Kaouakibi.

    Het leek wel de week van de hysterische wijven in het parlement. Alhoewel… temidden van een oceaan aan kritiek, vooral gestuurd door Theo Francken, leek Nicole De Moor het hoofd koel te houden. Ze zoekt de camera’s niet op, wat we van Meryame Kitir, Valerie Van Peel en Sihame El Kaoukibi niet kunnen zeggen. Ze lijkt een welomschreven plan te hebben, wat we van Meryame Kitir, Valerie Van Peel en Sihame El Kaoukibi niet kunnen zeggen. Haar plan bestaat uit 3 pijlers: “instroom beperken, uitstroom versnellen en in tussentijd tijdelijke noodcapaciteit creëren om te vermijden dat mensen op straat slapen”.

    En in de realisatie van dit plan wordt de Moor door zo ongeveer alles en iedereen tegengewerkt.

    Europa werkt haar tegen, de regering werkt haar tegen, de politiek werkt haar tegen, de bevolking werkt haar tegen, de mensensmokkelaars werken haar tegen, ‘tScheldt werkt haar tegen, de migranten werken haar tegen en zelfs het weer wil niet altijd meezitten.

    Wat de politiek betreft: het geblaf van Theo Francken in de materie is zo ongeloofwaardig als ananas op pizza. De Moor pareert zijn digitale aanvallen met meesterlijke rust en een handen-uit-de-mouwen mentaliteit die we in de politiek al lang niet meer gezien hebben.

     

    Wat handen uit de mouwen betreft, Sammy Mahdi is de cd&v aan het het hertimmeren met een grondigheid die wel eens partijreddend zou kunnen zijn. We leren dat Mahdi Inge Vervotte terug naar de partij bracht. Als het op mensen helpen aankomt is Meryame Kitir als de clown van McDonald’s en Inge Vervotte als de Stefan Hertmans van de literatuur.

    Terwijl de pijlen over en weer vliegen tussen N-VA, Open Vld, Groen en Vooruit, lijkt de cd&v onder de waterlijn bezig aan een kentering waar vooral de N-VA de komende twee jaar wel eens veel last van zou kunnen hebben.

    **

    *

    Etienne de Callataÿ.

    foto: ©gf

    Etienne de Callataÿ: ‘Toekomstige historici zullen streng oordelen over Verhofstadt’

    Etienne de Callataÿ, econoom, bankier en ex-"cabinetard" van Jean-Luc Dehaene

    Horizon 2024 - 19/11/2022 Christophe Degreef - Leestijd 11 minuten

    2

     

     

    België is de zieke man van Europa. De begroting zal de komende jaren niet in evenwicht zijn. Wie ervoor pleit om de zaken scherp te stellen, wordt onmiddellijk aangepakt. Dat overkwam althans bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) deze week.

     

    De vraag of hij van Vivaldi houdt is hem niet gesteld. Maar voor Etienne de Callataÿ, econoom en voormalig adjunct-kabinetschef van Jean-Luc Dehaene, doet het een belletje rinkelen. ‘De liberale familie heeft de jongste decennia onorthodox begrotingsbeleid uitgevoerd. De N-VA is in die intellectueel oneerlijke aankondigingspolitiek meegegaan.’

     

    ‘Energie is te goedkoop. Ik maak me daarmee niet populair’, zegt econoom en Brusselaar Etienne de Callataÿ met een minzame glimlach.

     

    ‘Mijn ervaring is dat, als je zaken degelijk uitlegt, de mensen toch wel mee zijn. Energie betaalbaar houden voor de minder gegoeden is nastrevenswaardig. Maar laat ons eerlijk zijn: flink wat mensen kunnen hun huis ook verwarmen zonder overheidssteun.’

     

    Van mij mogen privéjets bijvoorbeeld verboden worden. Het gebruik daarvan draagt maar weinig bij tot de economie, en al zeker niet tot het milieu

    ‘In plaats van voor kortetermijnbeslissingen, ben ik meer een voorstander van een echte, degelijke regulering die op de lange termijn werkt. Van mij mogen privéjets bijvoorbeeld verboden worden. Het gebruik daarvan draagt maar weinig bij tot de economie, en al zeker niet tot het milieu. Alleen met zulke maatregelen verander je het gedrag van mensen. Daarnaast denk ik dat iedereen wint als je de belastingen op arbeid verlaagt, en die op consumptie en op kapitaal verhoogt.’

     

    Etienne de Callataÿ kan het zich permitteren, een uitleg die didactisch en doortastend lijkt. Als financieel onafhankelijke oprichter van zijn eigen investeringsfonds bouwt hij voort op een carrière bij onder meer de Nationale Bank van België (1987-1992) en het Internationaal Monetair Fonds (1992-1996). Maar het bekendst is de Callataÿ als adjunct-kabinetschef van voormalig premier Jean-Luc Dehaene (CVP).

     

    België is veranderd. Zeker wat betreft de financiën. En daarmee pikken we in op de actualiteit. Wat denkt de econoom en voormalige politicus-achter-de schermen van de btw-verlaging op elektriciteit, en de manier waarop staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) zich deze week liet terugfluiten door haar eerste minister Alexander De Croo? Toen zij het lef had om de kosten van de btw-verlaging op elektriciteit in de begroting in te schrijven, zonder dat die kost gecompenseerd wordt door een schimmige verhoging van de accijnzen, in een niet nader genoemde toekomst?

     

    Waardoor pijnlijk duidelijk wordt dat het begrotingstekort nu maar liefst 6% van het BBP bedraagt?

     

    Etienne de Callataÿ: ‘Ik ben geen fan van de btw-verlaging op elektriciteit. Die bevoordeelt grote verbruikers en houdt geen rekening met mensen die een klein huishouden hebben. Ze zal de grote verbruikers niet bewegen tot een gedragsverandering. Hoe kan de regering eigenlijk zoiets verdedigen?’

     

    ‘De gemiddelde Belg in loondienst is al deels beschermd tegen hoge inflatie door de gezondheidsindex gebaseerd op de gemiddelde prijsstijging. Die index is niet zaligmakend, want de gemiddelde Belg bestaat natuurlijk niet. Mensen als ik zijn door die index overbeschermd tegen prijsstijgingen, terwijl mensen met een laag inkomen onvoldoende beschermd zijn. Daarom zouden we de indexering beter hervormen. We zouden de index bijvoorbeeld niet meer kunnen berekenen op basis van de gemiddelde prijskorf, maar op basis van effectieve consumptie. Dat zal de energieprijzen voor de 25% armsten meer drukken dan een gemiddelde index plus een btw-verlaging voor iedereen.’

    Hebben de Nederlanders en de Duitsers een slechtere koopkracht dan de Belgen? Neen, wel integendeel. Leven zonder index is dus wel degelijk mogelijk

    ‘Hebben de Nederlanders en de Duitsers een slechtere koopkracht dan de Belgen? Neen, wel integendeel. Leven zonder index is dus wel degelijk mogelijk. Op korte termijn is koopkrachtgarantie door de indexering van de lonen tijdens een crisis schitterend. Maar op middellange termijn is zoiets niet houdbaar. Dus mag de automatische indexering op de lange termijn van mij afgeschaft worden. Want wie zijn de slachtoffers van de stijgende lonen? Oudere werknemers, die erdoor uit de markt worden geprijsd. Het verschil in kostprijs tussen oudere en jongere werknemers is in België veel hoger dan in het buitenland. Als we allemaal tot eenzelfde politiek-economische Europese club willen behoren, dan moeten we binnen Europa ook onze regels op elkaar afstemmen. België is nog vaak de uitzondering.’

     

    Als u de index wil veranderen, dan zal dat wellicht niet via het traditionele sociale overleg gaan?

     

    ‘Het is niet aan vakbonden en werkgevers om het algemeen belang te bepalen. Dat is het voorrecht van de overheid. Vakbonden en werknemers hebben eigen particuliere belangen. Dat is niet slecht. Maar die belangen stroken vaak niet met het algemeen belang. Dat wordt in een democratie nog altijd vertegenwoordigd door verkozenen. Niet door vakbonden of werkgevers.’

     

    U zegt dat de regels van de Europese club aanvaarden, betekent dat alle landen ook een gelijkaardig beleid moeten voeren. De Maastrichtnorm wordt wat betreft toegelaten schuldgraad echter nog maar door 13 van de 27 Europese lidstaten gehaald. Schulden opbouwen dankzij het huidige monetaire beleid gebeurt vandaag vooral ten gunste van de oudere Europese economieën. Is zo’n eenvormig beleid nog wel houdbaar voor de hele unie?

     

    Want wie wint er bij een economie met hoge rentevoeten? Renteniers, mensen die niet bijdragen aan de economie

    ‘Quantitative easing – de geldcreatie door de Europese Centrale Bank om staatsschulden op te kopen – is op zich geen slecht economisch middel, op voorwaarde dat het tijdelijk is. In een economische crisis kan het helpen om grote overheidstekorten zo op te vangen en de prijzen te stabiliseren. Op zich heb ik niets tegen een wereld met lage rentevoeten en goedkoop te lenen geld. Als dat geld tenminste in nuttige en duurzame zaken geïnvesteerd wordt. Onderwijs bijvoorbeeld, of degelijk openbaar vervoer. Want wie wint er bij een economie met hoge rentevoeten? Renteniers, mensen die niet bijdragen aan de economie.’

    ‘Lage rentevoeten zijn noodzakelijk voor de ecologische transitie, anders zou de overheid het echt moeilijk hebben om daarin te investeren. Maar er is altijd een maar. Je kan quantitative easing niet volhouden als je het niet koppelt aan begrotingsorthodoxie op de langere termijn. Anders schep je een mentaliteit waarin schulden opbouwen de norm wordt.’

     

    U bent adjunct-kabinetschef geweest van Jean-Luc Dehaene, de man die België wel met succes deed besparen en de overheidsschuld wist terug te dringen. Nadien werd dat beleid ondergraven door de regeringen vanaf Guy Verhofstadt (Open Vld). Alles wat België nog aan waardevolle eigendommen had, werd verkocht. Pijnlijk?

     

    ‘Jean-Luc Dehaene was de beste eerste minister van de afgelopen veertig jaar. Maar je kan toen niet vergelijken met nu. Toen waren er nog grote en machtige politieke families. Laten we ook niet vergeten dat Jean-Luc Dehaene de elektriciteitsmarkt gedereguleerd heeft. Dat is een zaak waar ik het grondig met hem over oneens was.’

     

    Alles wat de NMBS aan goede terreinen had en zou kunnen dienen voor een degelijk Brussels voorstads-treinnet, is onder Verhofstadt verkocht

     

    ‘Dit gezegd zijnde: ik denk dat toekomstige historici zeer streng zullen oordelen over Guy Verhofstadt, zeker wat betreft de begrotingen van zijn regering. Er waren alleen maar begrotingsevenwichten door eenmalige maatregelen, niet door structurele. Alles wat de NMBS aan goede terreinen had en zou kunnen dienen voor een degelijk Brussels voorstads-treinnet, is onder Verhofstadt verkocht. Wat er bij de verkoop van de financiëntoren in Brussel is gebeurd, is hallucinant, en iedereen binnen de Open Vld was daarvan op de hoogte.’

     

    ‘Jammer genoeg heeft de liberale familie dat soort onorthodox begrotingsbeleid steeds verder gezet. Ook Charles Michel was een slechte premier. De N-VA heeft daarin niet veel verandering gebracht. Michels financiënminister Johan Van Overtveldt heeft vooral een ideologisch beleid gevoerd. De belastingen werden officieel verlaagd, maar dat was louter aankondigingspolitiek. De uitgaven van de overheid zijn namelijk niet mee verlaagd. Dat was intellectueel oneerlijk. Het is beter om omgekeerd te werken: eerst besparen, en dan pas belastingen verlagen.’

     

    Goed. Maar waarom bleek uw economische kennis in 1999 niet opgewassen tegen mensen zoals Guy Verhofstadt?

     

    Dat is mogelijk een verklaring waarom de mensen voor Donald Trump hebben gestemd in 2016: economische theorie heeft geen aandacht voor de gevoelens onder de bevolking

     

    ‘Het probleem als econoom is dat je te vaak een beleid denkt te moeten voeren op basis van Key Performance Indicators (KPI’s), zogenaamd objectiveerbare doelstellingen. Maar KPI’s zeggen niets over de samenleving op zich. In de jaren ’80 was het beleid er bijvoorbeeld op gericht de werkloosheid te verlagen. Daarom werden er schulden aangegaan, en was er deregulering, waardoor de arbeidsmarkt flexibeler werd. Bij ons valt dat nog mee, maar kijk naar wat zulk beleid in de VS heeft gebracht: daar werkt iedereen, ook de armen. Dat is mogelijk een verklaring waarom de mensen voor Donald Trump hebben gestemd in 2016: economische theorie heeft geen aandacht voor de gevoelens onder de bevolking. Zijn de machthebbers te arrogant? Hadden en hebben zij te weinig respect voor de bevolking? Dat kan. Uiteindelijk denk ik dat we de voorbije decennia allemaal slachtoffer zijn geweest van het verhaal van de deregulering.’

     

    ‘Ik ben fan van de economische theorie van de Amerikaans-Turkse topeconoom Dani Rodrik. Die vat zijn lessen samen in twee woorden: it depends (‘het hangt ervan af’, red.). Deregulering is misschien goed in bepaalde sectoren, in bepaalde landen. Maar daarom niet in andere sectoren, en in andere landen. Ik denk dat ik uw vraag zo moet beantwoorden.’

     

    Is België uiteengevallen als beloftevol federaal land net door het beleid van Verhofstadt, en dat van zijn opvolgers, die de klok nooit hebben willen terugdraaien? En die bijkomend de Vlaamse grondstroom nooit hebben gegeven wat hij wilde: een efficiënte, ondernemingsvriendelijke en dynamische overheid?

     

    ‘Ik denk dat Franstalig België daarin meer verantwoordelijkheid draagt dan Guy Verhofstadt alleen. Ik snap de Vlamingen heel goed wanneer zij denken dat het economische beleid in dit land afgestemd moet zijn op het economische beleid van de meest succesvolle Europese economieën, en dat het niet kan dat België wat betreft belastingdruk en werkloosheidsuitkeringen zo anders is dan de rest van Europa. Ondanks het feit dat de Franstaligen de minderheid zijn, hebben ze de Vlaamse meerderheid niet toegestaan een structureel succesvol economisch beleid te laten voeren. Dat is een kapitale fout.’

    Gaat u akkoord met de analyse van Belfius over de Waalse financiën: de risico’s van de Waalse financiën zijn nu zo groot dat meer geld uitlenen aan Wallonië niet meer wenselijk is voor een staatsbank?

     

    ‘Wat Belfius heeft willen zeggen, is volgens mij dubbel. Het is voor een bank nooit goed om te veel kredieten uit te lenen aan een overheid die in de problemen dreigt te komen. Dat is de meest courante uitleg, die er mogelijk onder druk van de financiële toezichthouder in België is gekomen. Het is daarnaast vooral een signaal naar Waals minister-president Elio Di Rupo (PS).’

     

    Ik ben maar aan het gissen, maar mijn indruk is dat men bij Belfius na 2024 bang is voor een N-VA die Belfius zou willen verkopen

     

    ‘Ik denk echter dat de directie van Belfius ook een signaal heeft willen sturen naar de N-VA. Ik ben maar aan het gissen, maar mijn indruk is dat men bij Belfius na 2024 bang is voor een N-VA die Belfius zou willen verkopen. Belfius is voornamelijk een Waalse bank, en dus minder belangrijk voor de N-VA. Daarom denk ik dat men bij Belfius heeft willen zeggen dat zij niet getrouwd zijn met Wallonië.’

     

    Daarmee zou Belfius de facto geloven in een federale regering steunend op PS en N-VA in 2024. Gelooft u in het scenario waarin N-VA en PS België succesvol kunnen hertekenen?

     

    ‘Ik vrees dat in zo’n scenario meer autonomie voor Vlaanderen zal worden afgekocht met geld voor Wallonië. Een pure kortetermijnbeslissing, met andere woorden. Iedereen zal daardoor verliezen. Autonomie die op die manier tot stand komt, zal halfslachtig zijn en de zaken nog moeilijker maken, zoals de kinderbijslag en het gezondheidszorgbeleid nu. Dat zijn dan officieel wel bevoegdheden van de deelstaten, maar niet wat betreft de financiering en de coördinatie. Wat mij betreft mogen de deelstaten volledig fiscaal autonoom worden. Maar ik denk niet dat N-VA en PS zo’n deal gaan sluiten. N-VA en MR trouwens ook niet. Ook het beleid van de MR van de voorbije twintig jaar is niet overtuigend geweest, zelfs niet overtuigend liberaal. Kijk maar naar het gemak waarmee die partij en de Open Vld steun voor zelfstandigen tijdens de covidcrisis hebben goedgekeurd.’

     

    De sociale zekerheid is wat mij betreft meer een Europees dan een Belgisch verhaal

    ‘De sociale zekerheid is wat mij betreft meer een Europees dan een Belgisch verhaal: als er een politieke en economische unie is, zou het logisch zijn als alle inwoners van de EU dezelfde sociale rechten en plichten hebben. Sociale herverdeling werkt in mijn ervaring beter wanneer ze anoniem is. Alleen zo is er van duurzame solidariteit sprake.’

     

    ‘Solidariteit is nodig. Je weet nooit wat de toekomst brengt. Kijk maar naar Duitsland: het gaat momenteel niet zo goed met de economie van dat land. Wie had dat ooit gedacht?’

     

    LICHT IRONISCHNISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    Tot zo ver deze eerste haast normale aflevering van deze jaren aaslepend gezaag.

    Blijft overr: het probleem van de volharding.

    Allemaal goed en wel: in de volharding bewijst zich de Meester, zo wordt gezegd.

    De dag van morgen zal dus over mijn persoontje moeten oordelen.

    To be or npt tp be….. Ach Gottekes toch, wat wist die Engelse Schuddespirre af van onze moderne tijd……

    *

     

    Digithalys

    *

    26-11-2022, 16:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.872- ER IS LEVEN NA DE DOOD

    *

    SNELTREIN OP DOOD SPOOR

    **

     

    MAANDAG 22 OKTOBER 2022

    *

    872- ER IS LEVEN NA DE DOOD

    *

    I N H O U D

    Ten gronde zwaar depressief VOORBIJ zijnde, is bijlange nog niet hetzelfde als dood en begraven zijn. Maar voor een verslaafde blog-dwarsdoorkijker is het verschil nirt erg grot meer. Je ziet rond je de wereld maar verder links? DUS VERKEERD draaien, en zelf moet je al die dagen hulpeloos toezien.

    Maar in ieder geval, bedankt aan iedere lezer aoart voor de blijvende belangstelling.

    De datum hierboven had dan ook moeten

    En ijjn

    *

    Vrijdag 11 november 2022
    07:19:30

    *

    In ieder geval, de (lichamelijke) toestand van Broeder Ezel is – dank zij de goede zorgen hier - in jaren nooit meer zo goed geweest. Natuurlijk uitzondering gemaakt voor de opklimmende levesjaren en de toenemende slechtziendheid.

    **

    **

    Moreel echter zat ik er, om tal van huiselijke problemen, verooroozaakt door enerzijds mijn slecht kaeakrer, en anderzijds door de aanslepende Cororon-gekte, al maaden door.

    En dan is er npg overleven in een bejaarden tehuis….

    Dit wil zeggen in een sdterfuis Ineen goede gezondjeidh verkerende, is hier overleven trouwens

    geen sinecure. Dit jaar reeds 30 sterfevallen…… Vaarwel de huiselijke gezelligheid en de vertroiwelijke gezelligheid.Zels al worden we hier vertroeteld en vezorgd als baby’s in hun wiegje. Maaar je ziet en hoort niets anders dan hoogbejaarde rmenselijke wrakken in rolstoelen, achter rollatoren die ze voor zich uitrollen om niet omver te vallen, en krukkrn in alle maten en gewichten, mankepoten of erger.

    Senilitiet om ernij te vloeken uit medelijden. Het zijn uigeleefde wrakken. Zelfs van mensen met de nobeste beroepen. Doktrs, advoaten, oud-industriëlen.De ouderdom spaart niemand. Noch thuiswevers noch bandwerkers…

    Het best bewaard daarbij zijn zoals naar gewonte …. de vrouwen.

    Hoe zou dat toch komen? Die zijn toch, als van ouds, toch ‘het zwakek geslacht’…. Maar hier zijn ze in overtal…. Moet U hun kapsels eens zien! Voor en slechhtziende als ik, zijn die de bakens om niet verloren te lopen in de tot de nokken gevulde eetzelen… Waar er een lawaai van alle duivels heerst, veroorzaakt door de inhaal-communiocatie van allemaal slechthorendn die meestal voor de rest van de dag vrijwuiillig opgesloten blijven in hun kamer.

    Tot zover de leefomgeving die lastig, ja zelfs mensonwaardig overkomt bij de zeldzame nog normale ’Bewoner’ die om allerlei prsoonlijke reddenen hier is terecht gekomen….

    Memento homo…..Vandaag gij, morgen ik?

    -

    Persdoonlijk kom ik, na een golukkig huwelijk dat al 28 jaar duurt, uit en klein gezinsdrama dat nu in hoofdzaak is bijgelegd.

    Vandaar het hernemen van de vitaliteit die bij deze een nieuwe start meemaakt..

    Wapenstilstandag, zegt U?

    De Dames en Heren zakkenvullers-polletiekers zijn gewaarschuwd!

    *RECHTS (2)

    *

    Na Zweden wordt het nu wachten op een nieuwe, rechtse Italiaanse regering die geen gedoogsteun van enige oppositie nodig heeft, maar met drie partijen een meerderheid haalt in beide kamers. We kunnen alleen maar hopen dat Giorgia Meloni het er beter vanaf brengt dan Liz Truss in de UK en dat de Vlamingen tegen de verkiezingen van 2024 genoeg gezond verstand zullen hebben om de trend naar rechts in Europa te volgen. Wij moeten niet langer hopen dat we in dit land iets kunnen verbeteren zolang we dat samen moeten doen met partijen zoals de PS, die zinnens zijn het niét te doen. Vlamingen reclameren dat ze niet genoeg krijgen om te werken, Walen om niét te werken. Om uit die vicieuze cirkel te geraken moet men niet verder met die laatsten praten, maar gewoon de eigen voorwaarden stellen. Dat laatste kan alleen maar door te zorgen voor een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen Vlaamse parlement bij de verkiezingen van 2024. Ik heb dat al meermaals geschreven en zal dat blijven doen zolang het alternatief alleen maar verder aanmodderen betekent, waarbij Vlaanderen tenslotte weer de rekening zal mogen blijven betalen. 2024 kan voor Vlaanderen een historisch kantelpunt worden.

    **

    28-10-2022

    DE SUBSIDIES

    *

    Er is de laatste dagen heel wat te doen over het al dan niet toekennen, vermeerderen of verminderen van subsidies. Denk maar aan de hele heisa over de opschorting van een subsidie van de Vlaamse regering aan de KU Leuven voor de feestelijke viering van het 600 jarig bestaan van de universiteit in 2025. Zoals het hoofdartikel van ’t Pallieterke deze week stelde, was die opschorting een fout middel voor een goed doel. We hebben er zelfs een nieuwe uitdrukking bij: ‘een Zuhalleke doen’ voor het beschrijven van een emotionele reactie.

    Nu krijgt men soms wel het gevoel dat men niets meer georganiseerd krijgt, of het moet gesubsidieerd worden. Vooral in deze tijd van geldschaarste, is het maar de vraag of bepaalde subsidies nog wel gerechtvaardigd zijn. In principe zijn subsidies nu eenmaal een vervalsing van de kostprijs en de concurrentiekracht van allerlei activiteiten.

    Ik kan aannemen dat men in de gezondheidszorg en – in mindere mate – in de cultuursector niet meer zonder subsidies kan en het zou zonde zijn het kind met het badwater weg te kappen. Anderzijds zijn er de laatste tijd enkele misbruiken aan het licht gekomen – denk maar aan die van El Kaouakibi - waar paal en perk dient gesteld te worden.

    Subsidies die, volgens mij, best meteen zouden moeten afgeschaft worden zijn die aan onze overwegend linkse media, die Vlaanderen meer kwaad dan goed doen. In onze huidige steeds meer open samenleving zijn die subsidies niet meer nodig. Alles wordt bij manier van spreken op straat gegooid en dan verwijs ik nog eens naar ‘El keuken ribbedebi’.

    Juridische experten verketteren onbekwame beleidsvoerders (behalve Van Peteghem)

    19 oktober 2022 Anneleen De Bruyne

    *

    Juridisch geschoolde kenners van de sociale zekerheid die op regelmatige basis deelnemen aan officiële bijeenkomsten door de overheid georganiseerd, verkondigen ons hun oprechte frustratie over de geringe geschiktheid van diverse politici. Niet alleen bereiden die onvoldoende hun inzichten over de te behandelen materie voor, maar vaak hebben ze de samenvattende nota’s niet eens doorgenomen. De apathie van verscheidene Vlaamse excellenties gaat gepaard met een stuitende onbekwaamheid om dieper door te dringen tot belangrijke elementen van het stelsel. Daarbij gaat het niet enkel over specifieke details maar ook over de grote lijnen van het Belgisch wettelijk kader waarin het sociaal zekerheidsstelsel functioneert. Waalse ministers zijn gewoon niet geïnteresseerd in noodzakelijke hervormingen. Zelfs eenvoudige ingrepen ter vereenvoudiging die miljarden euro’s zouden kunnen opleveren, boeien hen niet. En dat nog los van hun starre tunnelvisie.

    De twee grote ‘staatsmannen’ Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene (toenmalige CVP-premiers) betonneerden in de jaren tachtig een mechanisme in de grondwet waardoor zonder wijziging nooit bezuinigd of hervormd kan worden. De Waalse halsstarrigheid om op realistische wijze miljarden weg-gutsend geld te redden wordt door de Belgische grondwet beschermd. Er kan eenvoudigweg niets worden gerepareerd omdat die loodgieter van de tsjeven en zijn voormalig baasje een ‘win for life’ hebben geschonken aan de Waalse kant. Dit heeft niets met solidariteit te maken, maar alles met inhaligheid. Om het land bijeen te houden en om hun eigen carrières veilig te stellen dropten Martens en Dehaene een pad in de Vlaamse korf. Wil men in 2024 de sociale zekerheid aanpakken, dan is een grondwetswijziging essentieel. Anders moet je er gewoon niet aan beginnen en glijdt dit land af naar Latijns-Amerikaanse situaties. De klok tikt en de politieke kaste leunt gelaten achterover.

    Neem nu de ziekenfondsen: elke partij heeft zijn zuil die moet gevoederd en gedrenkt worden. Het werk van de mutualiteiten is overbodig geworden in digitale tijden. Een doktersbezoek of een ingreep kan door de patiënt perfect worden afgerekend met enkel het remgeld zoals dat nu al gebeurt voor mensen met een sociaal tarief. Staatscomputers kunnen de overige kosten en erelonen regelen. Een ander voorbeeld betreft de vele elkaar overlappende commissies waarin oeverloos vergaderd wordt over politiek-technische kwesties. Ook hier een maximale zinloosheid die handenvol geld kan besparen bij afschaffing of rationalisatie ervan. De politieke onwil/onbekwaamheid blokkeert alles.

    De specialisten die we spraken zijn mensen met een vak-fierheid die meenden dat er op hen beroep werd gedaan om tot daadwerkelijke resultaten te komen bij het transparant en levensvatbaar maken van de sociale zekerheid en al wat daarmee samenhangt. Hun ontgoocheling verbittert hen. Naar 2024 toe zien ze weinig politiek pluimvee dat in staat is om een eetbaar ei te leggen. Van deze lieden valt geen oplossing voor onze problemen te verwachten. Partijcreaturen met een bijzonder bijziend horizongevoel willen hun persoonlijk comfort beveiligen. Onbetrouwbaarheid qua principes, een gegeven woord dat elk moment kan worden teruggevraagd, doffe ellende als het over dossierkennis gaat, een microscopisch zelfinzicht, een schrijnende afwezigheid van kennis omtrent de wereld om ons heen of van de geschiedenis die een vormt, voorspelbare hokjesmentaliteit: dit alles zorgt ervoor dat kleine geesten te hoge posten bekleden.

    In de federale regering zitten aan Waalse kant geen toppers. Partijvoorzitters zoals de buitengewoon labiele Bouchez (MR) en de waarheidsontrouwe Magnette (PS) saboteren waar ze kunnen. Bij de cd&v is enkel Vincent Van Peteghem intellectueel bekwaam, want Verlinden is een kip zonder kop. Over de Groenen kun je niets zinnigs zeggen en de Open VLD heeft ideologie vervangen door onbeschroomd carrièrisme. Bij Vooruit zit de immer mokkende fanaticus Vandenbroucke en de zwakke Kitir. Op Vlaams niveau zetelt een leider die aan luiheid lijdt en trappelt een ploeg amateurcoureurs ter plaatse. Crevits doet in de periodes dat ze niet onwel is haar best om een soort beleid te voeren, maar de rest van de regering is ondermaats (Peeters, Dalle..), hysterisch (Demir) of op heksenjacht naar fout gedachtengoed (Somers). Een rake analyse van de juridische experts die we volledig kunnen onderschrijven. Net als hen wensten we ons allen een kwalitatiever beleid toe. Intriest.

    **

    BOUCHEZ: ‘DE SLEUTEL LIGT BIJ BART DE WEVER’

    MR houdt Belgicistisch congres in Brussel, maar reikt de hand naar N-VA en de Vlaming

    Horizon 2024 - 24/10/2022

    *

    ‘De sleutel ligt in De Wevers handen. Ofwel voeren we samen economische hervormingen door, ofwel betaalt Vlaanderen een duur links politiek programma in ruil voor autonomie.’ Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez gezegd in de marge van zijn partijcongres ‘België 2030’ in Brussel.

    ‘Ik begrijp niet dat dat De Wever zijn bromance met Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voortzet. Al die moeite in de hoop op een groot institutioneel akkoord met de PS in 2024. Wij zijn een betere partner om sociaaleconomische hervormingen door te voeren. Hervormingen waarvan ik zeker ben dat ze zeker ook een meerderheid van de Vlamingen aanbelangen. Kiest De Wever echter voor een akkoord met de PS, dan betekent dit dat Vlaanderen zal betalen om in Wallonië, maar ook in Vlaanderen, een erg links programma uit te voeren. Of de sociale zekerheid gesplitst raakt, is dan ook nog niet zeker.’

     Aan het woord is MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Doorbraak vroeg hem in de marge van zijn partijcongres in Brussel afgelopen zondag of hij een boodschap had voor N-VA-voorzitter Bart De Wever. Bouchez hoopt nog altijd dat de N-VA met de MR kan samenwerken. Ook in 2024.

    Communautair

     Op de vraag hoe de communautaire problemen dan moeten opgelost worden, antwoordt Bouchez: ‘Ik begrijp het streven naar Vlaamse autonomie en het behoud van de Vlaamse cultuur. Maar het financiële is dringender. Daar kunnen we samen pas echt vooruitgang maken om mensen aan het werk te krijgen, om de belastingen te verlagen en om samen onze energiebevoorrading op orde te krijgen.’

     

    Het MR-congres “Belgium 2030” had een sterke Belgicistische ondertoon. Bouchez maakt er al langer geen geheim van dat hij regionale bevoegdheden opnieuw op het federale niveau wil brengen. Op het congres stemde dan ook maar liefst 95% van de aanwezige MR-militanten voor een herfederalisering van bevoegdheden, en voor federale arbitrage bij conflicten tussen de gemeenschappen of gewesten.

    ‘Modern België’

    De strategie van Bouchez om in Vlaanderen op campagne te gaan, heeft duidelijk vruchten afgeworpen, zo bleek op het congres. De MR-voorzitter verpakte zijn toekomstprogramma voor België handig met sociaaleconomische thema’s die de Vlaming inderdaad nauw aan het hart liggen. En die voor de aanwezige Franstaligen de enige dam zijn tegen een structureel (radicaal-)links Wallonië en Brussel.

     

    Meer dan 90% van de aanwezigen was ook voorstander van het beperken van de werkloosheidsuitkering in de tijd bij min-55-jarigen

    Zo stemde 85% van de aanwezigen voor het grondwettelijk verankeren van het verbod op een al te grote schulden-opbouw van de overheid. Meer dan 90% van de aanwezigen was ook voorstander van het beperken van de werkloosheidsuitkering in de tijd bij min-55-jarigen en voor het versterken van de rechten van de burger tegenover de fiscus.

    Nieuwe kerncentrales

     

    Bouchez wil de tweehonderdste verjaardag van België in 2030 aangrijpen om van België een modern land te maken waar het ‘goed werken en ondernemen is’. ‘Werk is altijd het thema geweest van links, maar daarover hoor ik hen niet meer. Integendeel: ik hoor hen alleen nog maar bezig over woke, uitkeringen en het beschermen van religie’, zei de liberale voorzitter.

     

    Het meest voluntaristisch was Bouchez wanneer hij beloofde om ‘de komende twee à drie jaar niet alleen de bestaande kernreactoren te verlengen, maar ook te beginnen met de bouw van nieuwe.’

    Komende week zou het alvast duidelijk moeten worden of de onderhandelingen met Engie Electrabel over het langer openhouden van de bestaande reactoren überhaupt iets hebben opgeleverd. Zo is al langer bij de MR te horen.

    Christophe Degreef

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    Volgens de kalender zou het volop Winter moeten zijn. Maar nu is alles anders. Zelfs de vissen in de Noordzee trekken naar andere oorden.

    Het weer blijft gord. Dank zij de nieuwe Waalse vacantie-reegeling blijft het toeristisch seizoen aan de Kist maar voortduren. KASSA! KASSA! KASSA! Voor het eerst in bijna   200 jaar tijd stroomt een micro-deeltje Waals kapitaal naar ons, die arme boerkens, God toch!

    Het zijn ook geen na-zomrrs meer lijk vroeger. Net als er ook geen oorlogen meer zijn als vroeger. Die duurden soms wel VIER jaar. Jaren nadien vierde mde men vervolgens de vfede.

    Die Joekrien, een voorspodig werkzaam en christelijk staatje dat liever bij ons zou aansluiten, wordt in de rug aangevallen door de Rus, maar dank zij de vredeievede USA Sprinkhaan, blijft het bij een soort van kat en muis spettje, inbegrepen de vele nodeloze massagraven van de tienduizenden oorlogsslachtoffers.

    Het sop dus de kolen niet waard? Huilen met de pet op? Inderdaad, maar de fantastische economische winsten, wereldwijd, buiten beschouwing gelaten, is dat een probleem die desnoods het einde van onze Beschaving kan betekenen.

    En ach, God nog aan tor, die ongeziene inflaatie van wel 14%, de gekke prijzen van gas en elektriciteit: dat zijn toch allemaal voer voor de Vakbonden ‘gefundnes Fressen’, en bladvulling voor de gazeetten!!!!!!

    Neen, neen, de Europese Unie: goed dat die er is. Want waar zouden we staan moesten er intussen weer Nazi’s zich beginen roeren?

    Maar opgelet hoor: straks komen er ook bij ons De Verkiezingen van De Laatste Kans.

    Hoe zouden de Conservatieven in Amerika hierover denken. Of wotft het, net als bij hen in deze Tussenliggende Verkiezingen, Kop of Munt?

    *

    Digithalys

    *

    22-11-2022, 16:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!