MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    23-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1833 - DE GESCHREVEN PERS ALS BAROMETER VOOR DE WAARDERING VOOR ONZE POLITIEKE GENIĆ«N

    *

    Zondag 23 februari

    Zon 7u40-19u13

    Z Odilla van Mombeek

    *

     

     

    *

    *

    In het Zadel

    In ‘tSCHELDT van gisteren stond onderstaande reality soap over De Teleurgang van de Waterhoek in Dagblad-land. Waarlijk hallucinant. Triestig zelfs, al heeft men dat daar zelf gezocht. Wie op zijn eigen duim slaat en blijft slaan, is geen sukkelaar, maar een dommerik. Of een geperverteerde. Genre ’t Cleen Toebzckske, geen sjiek toebak meer waard.

    Waa heen rijdt die waâ? Onnodge vraag, want U vraagt naar de bekende weg.

    The point of no return. Dat is een uitdrukking die meestal wijst op een of andere gang van zaken naar een beslissende fase. Voor onze media ligt dat punt gewoon op de dag van morgen, waar de baten (exploitatiewinsten + subsidies) kleiner zullen zijn dan de kosten? Als dan de lobbyisten in dienst van een ‘hoger doel’ geen heil meer in zien om de aandeelhouders te blijven bewerken, dan zal het wereldschokkend drama gebeuren.

    Dat raakt in ieder geval van zeer dichtbij de technocraten van de BEU, die we al zo lang beu zijn. Met BEU is bedoeld zowel de Belgische als de Europese Unie-geniën, die zich dezer dagen een punthoofd hebben gelopen tegen de Zwitserse volkswil. Wat te vergelijken valt, met een bemoeizieke overbuur die zich in mijn huishouden wil opdringen. Chacun pour soi, et Dieu pour tous, U weet wel: zo is het altijd geweest en zo moet het altijd blijven.

    In de blogwereld moeten wij ons echter minder bezig houden met zaken die toch gaan verdwijnen (dat soort pers en dat soort politiek), dan met zaken die ècht belangrijk zijn voor de eigen toekomst. We moeten niet zo zeer begaan zijn met de ‘staatsdragende kleurpartijen’, maar met de slechte gezondheid van de hoofdman der BDW-ers. In 1302 hadden we 2 kopmannen die aan hetzelfde zeel trokken: ze staan gestandbeeld op de Grote Markt in Brugge. Nu hebben we 2 kopmannen, waarvan de ene een ijzersterk maar kleiner zeel trekt, en de andere een dikker zeel met daaraan een volgeladen visnet vol profiteurs van alle slach en soort.

    De Vlaamse onafhankelijke toekomst is dus minder zeker dan eerst gehoopt. Want een doodzieke stemmentrekker in het heetste van de strijd zal eerder stemmen verliezen dan winnen. De verjongde ploeg van Annemans moet zich dus gereed houden om de vrijgekomen plaats in te nemen.

    *

    MEDIAHUIS-TITELS SCOREN SLECHT

     

    Inclusief de digitale exemplaren ging de Vlaamse dagbladmarkt vorig jaar ‘slechts’ met 0,45 % achteruit. Bij het Mediahuis (Corelio,Concentra) kijken ze wat sip, omdat al hun titels achteruit boeren.

    Daarnaast trappelt Het Laatste Nieuws uit De Persgroep-stal surplace, terwijl De Morgen een half procentje stijgt. De enige echte overwinnaar blijft De Tijd.

    Maar zeggen die gecumuleerde verkoopcijfers (print + digitaal) wel voldoende?

    Op basis van de gedrukte exemplaren blijft Gazet van Antwerpen bij de krantenboer alleszins bedroevend scoren (- 3 218 ex. in vergelijking met 2012). De 2 130 verkochte digitale abonnementen halen de Frut duidelijk niet uit de… rode cijfers.

    Het Belang van Limburg doet het met een verminderde verkoop van 3 032 ex. nauwelijks beter. Ook hier redt de digitale verkoop de boel niet, waardoor ’t bronsgroen eikenhouten blad zelfs de grootste daler wordt.

    De andere Mediahuis-bladen, Het Nieuwsblad en De Standaard, zien in 2013 respectievelijk 2 752 en 711 exemplaren minder over de toonbank gaan dan een jaar voordien. Inclusief de digitale versies kunnen zij de schade beperken tot achtereenvolgens - 0,68 % en - 0,30 %.

    Bij De Persgroep verkocht Het Laatste Nieuws gemiddeld 847 gedrukte kranten minder dan in 2012 en De Morgen zelfs 1 295 exemplaren. Met de digitale verkoop trappelt de grootste titel van ons land ter plaatse en wint De Morgen 0,50 %.

    De Tijd blijft een geval apart. Vorig jaar boekte deze krant met zijn print uitgave een verlies van 1 138 exemplaren. Toch wisten zij alweer 1 159 nieuwe abonnees te strikken waardoor zij cumulatief een positief resultaat van + 1,07% konden neerzetten. Daarmee is De Tijd de sterkste stijger binnen de dagbladmarkt.

    Over het algemeen zit de digitale verkoop stilaan in de lift. De groei is grotendeels te danken aan de iPad en navolgers. In de nabije toekomst zal het nieuws de lezers meer en meer bereiken via verschillende kanalen geheel volgens de wens van de afnemer.

    Oh ja, de Franstalige dagbladmarkt scoorde in 2013 met - 3,16 % unisono negatief. Uitschieter van dienst was La Dernière Heure met - 7,97%.

    M. Altweg

    Redactie: Mediahuis meldt (13/2) bijkomend nog 150 ontslagen...

    *

    De teugels strak aantrekken

    Eerst de ‘Verzorgingskerk’, nu de ‘verzorgingsstaat’ what’s next?

    De kerk onderwees, verzorgde en stond bij, enz, maar later dwong de Staat, net als een mager varken weggedrongen wordt aan de eetbak, door een ander (vet) varken, zo groeit de verdenking dat het mager varken verder weg mor kwiijnt. Kerk en Staat zijn nu gescheiden, da’s juist. Het mager varken werd verjaagd, en weer werd het ‘The winner takes it all’. Maar kijk, daar dient zich reeds een derde varken aan, om met geweld de ganse voederbak voor zich op te eisen. De twee eerste varkens hadden nog een krul in hun staart, deze voert geen krul, maar twee K’s als venijn dat in de start steekt: de de K van Koran en de K van het kromzwaard.

    Het beeld van die varkenstrog is misschien wat brutaal, maar het is een brutaliteit die niemand doodt. Denk alleen nog maar aan dat overvolle visnet van de zieke BDW, met allemaal kleine slokkertjes die staan te dringen om zich vol te vreten, niet om hun land te dienen.

    De Goden konden misschien in de toekomst kijken als in een open boek, mensen kunnen dat (nog) niet en daarom werd al wat naar Goddelijk ruikt, dan ook afgeschaft. Wegens te irrationeel. Waarop prompt andere en nieuwe irrationele dingen werden uitgevonden. Een daarvan is het EU-monster, dat net als God-de-Vader vroeger, alles hoort en ziet, maar vooral een God die alles elektronisch opschrijft in 101 databanken, die stilaan allemaal met elkaar gelinkt geraken tot één groot boek met alle Kennis van Goed en Kwaad.

    Het klinkt bijna als het Bijbels verhaal, dat aan de basis lag van de verdrijving van Adam en Eva uit het Aards Paradijs.

    Wat dit alles te zien heeft met de dalende oplage van de geschreven Pers of met de Götterdämerung van BDW? Dat we altijd gevoeliger moeten zijn voor één voel in de hand, dan voor 10 in de lucht.

    Één vogel In de hand is een sterke Vlaams Nationalistische pers, hoe bescheiden ook, en een sterke politieke vereniging, het Vlaams Belang, hoe klein ook. De 10 vogels in de lucht zijn de ten dode opgeschreven regime-mdia en de politici van zij die ooit wel eens iets ‘zullen’ doen. En die, na bijna 20 jaar bla-bla-bla, de verkeersstroom rond Antwerpen eindelijk zullen oplossen door het bouwen van een brug…. onder de grond.

    Hallo, BDW, ook al eens bij een gif-specialist geweest? Of tenminste al eens geïnformeerd waar en hoe Il Terminatore indertijd zijn rattenvergift heeft binnen gekregen? Vergeet niet: bij leven bent U een gevaar voor het Koningshuis en alleen doden verkopen geen (onoverkomelijke) last meer.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    23-02-2014, 18:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1832 - OVER HANS JANSEN, KAMERAAD POETIN, DE ISLAM EN ONZE EEUWIE ZIELEZALIGHEID

    *

    Zaterdag 22 februari

    Zon 7u42-18u11

    Sint-Petrus Stoel

    Petrus’Stoel bevroren, een droog jaar geboren

    .

    *

    *

    Wat baten kaars en bril

    .

    Als de uil niet voelen wil….

     

     

    *

    In het Zadel

    Dat de Nederlandse Islamol1oog Hans Jansen bij die Engelse monnik Willem van Ockham die leefde in de jaren van de Gulden Sporenslag (1302) terecht komt, mag wel illustratief zijn voor de zoektocht van deze moderne Kruisvaarder om niemand al te zeer met dat scheermes te kwetsen, om toch maar niet hetzelfde lot als Pim Fortuyn te ondergaan.

    Het opvallendste raakpunt is, dat deze verre voorloper van de moderne filosofie, toen al beweerde dat Geloof en Wetenshap niet samen gingen. De man diende daarvoor in Avignon bij de Paus zelf uitleg te komen verschaffen (1324) waarop hij kort daarop gevangen werd gezet, maar kon ontvluchten naar München waar hij in 1347 aan de pest overleed.

    Die dodelijke pest over geheel Europa, was afkomstig uit wat we nu de pietrol-landen noemen en was na de 9de en Laatste Kruistocht, mee gereisd met de zich terugtrekkende ridderlegers. Die onbekende ziekte werd als De Vloek der Tempeliers gezien, waarvan de laatste Abt in Parijs op last van de Franse Koning Filips de Schone, op de brandstapel stierf omdat hij hun fabelachtige schat niet wilde afstaan. De koning was dus een ook als goede socialist; een voorloper avant la lettre om het geld te halen waar het zat. Na de nederlaag tegen de Vlamingen op de Groeninghe-kouter zat de Franse schatkist (net als de Euro Zone nu) inderdaad dringend verlegen om vers geld.

    Wie in het waar gebeurde verhaal van de pest over Europa enig verband ziet met de huidige tijd, is van slechte maar klaar kijkende wil. Toen was die vloek der Tempeliers heel eenvoudig de uitroeiing van de kat in Europa, omdat dat beest in hoog aanzien stond bij de Tempeliers, omdat het rattenverdelgers waren. Het verband tussen het Oosten, de rat en de pestbacil werd eerst ruim 500 jaar later, eind de jaren 1800 door Marie Curie in Parijs ontdekt.

    Zou dat willen zeggen dat wij nu ook nog 500 jaar lang op de redengeving en de oplossing van de huidige pest zullen moeten wachten? Wie bindt hier, buiten het Vlaams Belang, de kat de bel aan?

    .

    HANS JANSEN - SHARIA ALS SCHEERMES

     

    Postmoderne zeurkousen weten geen raad met de islam (of met Poetin, maar dat is een ander verhaal met andere voorbeelden). Kijk, er zijn bij tijd en wijle moslims die dingen doen die ons tegenstaan. Dat willen we verklaren en begrijpen, want zo zijn wij qua progressieve eigentijdse postmoderne intellectuele goedmensen. We stapelen de ene verklaring op de andere, terwijl alle boekjes die het verzinnen van verklaringen onder de loep nemen, uitleggen dat hoe eenvoudiger een verklaring is en hoe minder theorie er in een verklaring zit, hoe beter dat is. Grote mensen noemen die aanpak ‘het (scheer)mes van Ockham’. Dat ‘scheermes’ is bedoeld om bullshit mee weg te snijden. Het principe dankt zijn naam aan een middeleeuwse filosoof, de Franciscaan Willem van Ockham, die in 1347 aan de pest stierf. We plegen, bijvoorbeeld, in diepzinnig gepeins te verzinken over de vraag wat de islam toch tegen sport heeft, want moslims die aan de Olympische spelen meedoen gooien geen hoge ogen. En ja, dat heeft een reden: de islam heeft andere idealen dan sportwedstrijden winnen.

    Vrije eerlijke competitie tussen mensen, ongeacht hun nationaliteit, godsdienst of ras, is geen islamitisch visioen. De islam, leert de islam, is per definitie al de eerste en de beste. Wie geen moslim is, hoort trouwens volgens de regels van de sharia moslims voor te laten gaan — bij wedstrijdsport is dat een onhandige regel. Natuurlijk zijn er moslims die zichzelf de ontberingen en de discipline opleggen die bij topsport horen, maar de islamitische cultuur stelt discipline en ontberingen liever in dienst van een ander doel: de bevordering van de islam.

    Islam, vrouwen en sport zijn een verhaal op zich. Ook hier kunnen we ons desgewenst suf piekeren over ‘gender’-kwesties, maar het is weer heel simpel. Naar de normen van de sharia lopen vrouwen die sportkleding dragen, ’naakt’. Beroepsmoslims hebben bezwaar tegen naaktloperij, zeker als die ook nog wereldwijd op de tv te zien is.

    Voor wedstrijdsport moeten oefenwedstrijden en competities worden gespeeld. Dat brengt reizen met zich mee maar nette islamitische meisjes brengen geen tijd door buiten de controle van hun mannelijke gezinsleden omdat dan hun maagdelijkheid niet meer gegarandeerd kan worden. Zeker een nacht wegblijven kan niet. De sharia verklaart volledig waarom de dames niet kunnen oefenen, en dus niet meedoen.

    Vrienden en vriendinnen van de islam spreken zulke verhalen van ‘islamcritici’ (maar in werkelijkheid gaat het gewoon om ‘islam-watchers’) tegen door te zeggen dat die meisjes en hun vaders heus geen sharia-fanaten zijn die in de handboeken gaan zitten napluizen wat wel en niet mag. Dat klopt, maar zo’n verdediging van de islam wordt uitsluitend gevoerd om ons zand in de ogen te strooien: ook zonder sharia gestudeerd te hebben, weten ze dat naaktloperij verboden is.

    Sporten die nuttig zijn voor de Jihad worden door de beroepsmoslims wel goedgekeurd — waaruit blijkt dat Jihad niet (zoals de vrienden en vriendinnen van de islam wel eens beweren) een vorm is van zelfverbetering door zelfonderzoek en meditatie, maar brute strijd. Hardlopen, worstelen, schieten, paardrijden zijn toegestaan. Tegenwoordig ook voetbal, omdat het 1) niet is tegen te houden, en 2) amateurvoetbal een omgeving schept waarin gerecruteerd kan worden voor de daadwerkelijke strijd tegen de ongelovigen.

    Wat kan er nog meer verklaard worden met behulp van de sharia? Radio Ghurabaa, een internet-radiozender, verheerlijkt ‘op geniepige wijze’ islamitische terreur door preken, liederen en koranteksten uit te zenden, schrijven de goedmensen van de Nederlandse NCTV, de Nationale Coördinatie Terreurbestrijding en Veiligheid. Beste mensen van de NCTV: breek uw kostbare ambtenarenhoofdjes niet te lang over dit raadsel. Mes van Ockham: Radio Ghurabaa (een Arabisch woord dat ‘vreemdelingen’ betekent) propageert toepassing van de sharia, en roept dus op tot Jihad, door het uitzenden van preken, liederen en koranteksten.

    Is de islam een godsdienst of een fascistische ideologie, vragen de grote denkers van het huidige tijdsgewricht zich gewichtig af. Mes van Ockham: Verheerlijkt de sharia geweld? Roept de sharia om een krachtig Leider die ons vastberaden naar een stralende toekomst voert? Wil de sharia de democratie afschaffen? Propageert de sharia discriminatie, bedrog, roof, moord of doodslag?

    Waarom willen moslimjongemannen zich bij de strijdende partijen in het Midden-Oosten voegen? Mes van Ockham: Wat zegt de sharia over het te hulp schieten van moslims die worden aangevallen?

    Het is heus niet zo moeilijk zelf op te zoeken wat de sharia voorschrijft. Trek er eens een dag voor uit. Zet er een stagiaire aan. Maar doe iets, behalve peinzen en om de hete brei heen draaien. Scheer uw postmoderne opvattingen af met het mes van Ockham. En doe eens een beetje respectvol over het pre-moderne zelfvertrouwen van de islam, en dat van Poetin.

    *

    De teugels strak aantrekken

    O Ja, Kameraad Poetin. Bijna vergeten. Lezers reageren verwonderd over mijn begrip tegenover die man. 1° de man is Westers; van buiten en van binnen 2° hij is geen Islam-vriendje zoals de rest,3° hij is de gedroomde nieuwe zakenpartner om de huidige pietrol-boeren een hak te zetten 4° Rusland is een enorme afzetmarkt in volle ontwikkeling, 5° doorheen de Geschiedenis (buiten de Sovjet-periode) is Rusland altijd een trouwe bondgenoot van het Westen geweest 6° om Obama de Moslimbroeder een neus te zetten zou men bij de duivel te raden gaan, 7° de man vertoont geen afwijkende of ziekelijke seksuele neigingen, en last but not least, 8° ik heb liever geen Russische bom op mijn kop, want als het tot een gewapend conflict komt, zullen wij weer, als slippendragers van de USA, de pineut zijn.

    *

    Ik ben Hans Jansen meer dan dankbaar voor dit stukje, vooral omdat hij klare wijn schenkt over wat elke Moslim aan de Islam bindt. Bij de geboorte is ieder mensenkind daar een pas geboren zuigeling, hulpeloos en moedermens alleen in een grote vijandige wereld, nog uitgestrekter dan alle oceanen ter wereld samen. De alom tegenwoordige Islam is in zijn ogen (met paardenbril) zijn enig stukje wrakhout waarmee hij het hoofd boven water kan houden. Hij grijpt die met beide handen en beide voeten, en met de hem aangeboren kuddegeest moet hij die reddingsboei heel zijn leven blijven koesteren en verdedigen voor anderen.

    Tja, hoe daar inzicht en/of verbetering in aanbrengen? Antwoord; op dezelfde manier als men een walnoot eet: door de schaal open te breken.

    Maar ik denk dat Bush Jr na 9/11 (11 september) de notenkraker heeft verloren gelegd. De Europese Beschaving heeft de Renaissance en de Verlichting overleefd, het Oosten zou zo ‘n paar atoom-dingetjes ook overleven. Indien niet als geheel, dan toch gedeeltelijk.

    Mr Jansen is iet of wat subtieler in zijn woordkeuze. Hij spreekt van het scheermes van Willem van Ockham. Laat het mij zò stellen: in de jaren 1300 was het scheermes zowat het fijnste maar efficiënste middel om iets weg of open te snijden. Maar moderne wereldverbeteraars gebruiken toch moderne middelen. Dat is niets nieuws voor Amerika! Integendeel, na Hiroshima en Nagasaki is het de gedroomde gelegenheid om hun verouderde stocks op te ruimen…..

    *

    Ach en Och! Wij Vlamingen maken gewoon een spreekwoord van heek die dramatiek, en vervolgens doen we gewoon ons ding.

    De Islam? Wat baten kaars en bril, als de man in de straat niet zien en wil….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    22-02-2014, 17:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1831 - SNELCURSUS OVER ZWARE ZITSERSE GOUD FRAKEN

    *

    Zaterdag 22 februari

    Zon 7u42-18u11

    Sint-Petrus Stoel

    Petrus’Stoel bevroren, een droog jaar geboren

    *

     

     

    *

    De zware Zwitserse Goudfrank

    Tegenover de lichte papieren Euro-illusie.

    *

    In het Zadel

    Bij de vrienden elders kon U gisteren een bijdrage lezen die verscheen in ’t Pallieterke van deze week. Allen daarheen dus, en vooral de gouden raad opvolgen voor wie goed en degelijk wil geïnformeerd blijven. Als bijkomend argument doe ik er hieronder nog een gebaar bij. Eerstens helpt het de goede naam van ’t Pallieterke verspreiden, en tweedens komt Het Gentse Liegebeest, de Natte Opneemvod en Generalissimo Barbarosso er bekakt uit. Ha, die opgeblazen kikkers zouden de Willem Tell-zonen durven bedreigen! Het zijn kikkers die naar de maan kwaken!

    Dat die EU-bonobo’s door hun reactie op de Stem van het Volk in Zwitserland hun ongelimiteerde onbekwaamheid bewijzen, kunt U hieronder niet tussen, maar bovenop de lijnen, lezen.

    .

    De Zwitsers hebben de EU economisch in hun greep

    *

    Het Zwitserse anti-immigratiereferendum is geen gevaar voor de economie van het Alpenland. Het is de Europese Unie die straks op haar tellen moet letten.

    Het zal niemand verwonderen dat liberaal fractieleider Guy Verhofstadt er als eerste bij was om de Zwitsers vanuit het Europees Parlement collectief te excommuniceren omdat een meerderheid onder hen gekozen heeft voor immigratiequota. “Een bedreiging voor de Zwitserse economie”, aldus eurofiel Verhofstadt, want nu zullen verschillende bilaterale verdragen tussen EU en Zwitserland moeten worden herzien. Gezien de dreigende taal van de Europese kopstukken zou dat wel eens kunnen betekenen dat de intensieve handelsrelaties tussen de EU en Zwitserland worden afgebouwd.

    Waarschijnlijk maken figuren als Verhofstadt er zich al vrolijk over: de zeer succesvolle economische trein die Zwitserland is, zal stil- vallen. Want de confederatie aan de Alpen is inderdaad een na te volgen voorbeeld voor andere ontwikkelde economieën. Het bbp per kop in Zwitserland bedraagt bijna 60.000 euro op jaarbasis, dat is het dubbele van de eurozone. Het land heeft een overheids-schuld waar we hier enkel van kunnen dromen. De werkloosheid bevindt zich onder 4 procent, dat is zowat drie keer minder dan het Europese gemiddelde. Het overheidsbeslag bedraagt er 37 pro-cent van het bbp. In het EU-gidsland Duitsland is dat 48 procent, in België 54 procent en in Frankrijk zelfs 56 procent. Zwitserland is economisch kerngezond.

    Komt daar straks een einde aan, als de verdragen over de deelname aan de eenheidsmarkt worden opgeschort? Zullen er dan geen goederen vanuit Zwitserland naar de EU worden getransporteerd, wat in Bern en Zürich tot algemene verarming zal leiden? Dat valt nog te bezien.

    Zwitserland, een belangrijke handelspartner van de EU, voert jaarlijks voor 90 miljard euro aan producten naar de EU uit. Maar de export van de EU naar Zwitserland is veel belangrijker. Het gaat om 108 miljard euro. Dat is bijna driekwart van de Zwitserse import. Veel heeft te maken met de sterke Zwitserse frank - en de door de eurocrisis zwakker geworden euro - die de import voor Zwitserland goedkoop maakt.

    Als de Europese Commissie beslist de handel met het in hun ogen balorige bergland te beperken, dan snijdt de EU eerder in eigen vlees dan de Zwitsers te straffen. Eigenlijk kunnen de Zwitsers de Europese Unie bij een heronderhandeling zwaar onder druk zetten. Voor de exportregio die de EU is, is Zwitserland van levensbelang.

    De Commissie geeft een andere indruk. Op een onbewaakt moment verklaarde Commissievoorzitter Barroso dat de Zwitsers niet langer toegang zouden krijgen tot de EU om er te werken. Wel, dan heeft Bern nog iets in petto dat als represaille kan dienen: een verstoring van de Europese energiemarkt.

    Dat zit zo: Zwitserland en de EU voeren onderhandelingen om tot een gezamenlijke elektriciteitsmarkt te komen. Het Alpenland zou integraal deel gaan uitmaken van het Europese stroomnetwerk. Dat is al deels het geval. Zwitserland is momenteel goed voor 3 procent van het Europese stroomverbruik, maar tegelijk wordt over het Zwitserse grondgebied 11 procent van alle elektriciteit vervoerd. Italië, dat sinds de ramp in Tchernobyl in 1986 zijn vier kerncentra-les heeft stilgelegd, is afhankelijk van Franse elektriciteitsimport, en dat elektriciteitsnetwerk loopt over Zwitserland. Als Bern beslist die doorstroom zwaar te belasten, zitten twee van de belangrijkste eurolanden met een probleem. Verder is het zo dat de Europese Unie, en dan vooral Duitsland, profiteert van de energie uit Zwit-serse waterkrachtcentrales. Eigenlijk hebben de Zwitsers de EU economisch in hun greep.

    Niettemin is een vaak gehoord verhaal dat multinationals door de strengere immigratiewetgeving hun hoofdkwartieren uit Zwitserland zouden wegtrekken. Maar Patrick de Maeseneire, de Vlaamse topman van het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco, was in een gesprek met De Morgen duidelijk: Zwitsers zijn pragmatisch en zullen hoog-geschoolden op zo’n hoofdkantoor altijd binnenlaten. Critici vergeten in dit debat één ding: de lage Zwitserse vennootschapsbelasting van 21 procent. Dat trekt bedrijven aan, ook al zijn er immigratie-quota’s. In andere landen ligt het nominaal tarief van de vennoot-schapsbelasting al snel 10 tot zelfs 15 procent hoger. Internationale bedrijven hebben in dat geval snel hun rekening gemaakt.

    Angélique VAnderstrAeten

    *

    De teugels strak aantrekken

    Kijk, mensen, wat U hier voorgeschoteld hebt gekregen, is bikkelharde beton. Geen enerzijds en geen anderzijds, maar real-politiek.

    Moest U nog niet overtuigd zijn, ga dan bij Uzelf eens na waarom Zwitserland tot twee keer toe gespaard is gebleven van de Duitse expansie-drang. Het had voor de Wehrrmacht en de Luftwaffe een koud kunstje geweest, om dat stukje bergland, dat totaal ingesloten lag tussen omringende landen, grijpensklaar voor de grijpgrage klauwen van het Nationaal Socialisme, te annexeren. Hitler moet tandenknarsend hebben toegekeken, hoe voor veel Duits menselijk kapitaal de Zwitserse grens de vrijheid betekende. Wie betrapt werd, kreeg so wie so de doodstraf.

    Hoe zouden de schooljongetjes in Brussel, de wormen die nog niet tot aan de schoenzolen van Hitler reiken, meer macht hebben dan hij? Vergeet niet, dat voor de jonge J.F. Kennedy deze Hitler de meest geniale mens was die ooit geleefd heeft, maar omdat te zien, de haat eerst moest zijn uitgestorven… Dit ter illustratie van de nietigheid van de EU-bonobo’s die hetzelfde verdergelijk Nationaal Socialisme van Hitler, met de hukop van de Islam, willen heropnemen.

    We mogen ze dus niet laten doen, want hand-in-hhand met de Islam zouden ze op de duur het Nazi-kwaad nog overtreffen. Op 25 Mei gaan de slagbomen dicht, om nadien weer open te gaan om onze welstand binnen te laten. Bern ligt ver en hoog, maar de Vlamingen kunnen op gelijke hoogte in gesprek gaan met de Zwitsers. Wij hebben honderden jaren verknechting doorstaan en op de drempel van onze heropstanding, mogen wij ons niet laten afleiden.

    Wij hebben geen krachtcentrales en geen ski-velden, maar dat kunnen wij compenseren door onze hersenen, door inze werkkracht en door onze vrijheidsdrang. Zwitsers weten waarom!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    22-02-2014, 10:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1830 - O JA DIE WERELD OMVATTENDE EUROPESE GRENSBEWAKING EVEN VERGETEN?

    **

    Vrijdag 21 februari

    Zon 7u44-18u10

    H Pepijn van Landen

     

    *

     

     

    *

    De Islam-wachttoren

    Voor de kust van Marbella

    *

    In het Zadel

    In het zonnige vacantie-oord. Deze eenzame wachttoren, als een donkere vlek op ieders netvlies. Hoe een oude landschapsfoto zonder woorden, kan aansluiten op de actualiteit. Het is een verhaal van angst, woede en onmetelijk lijden in steen gevat. En toch weer vergeten. Twee keer vallen over dezelfde steen, dat doen zelfs de grootste ezels niet.

    De telkens terugkerende naam voor die invasie is afgunst, onder de misleidende benaming van godsdienst, en gebracht ofwel door het zwaard, explosieven of listigheid. En listigheid is een goddelijk gebod, in afwachting van moord en doodslag.

    Maar gewoonlijk gebeuren die dingen omgekeerd, zoals in onze dagen. Eerst onderdanige listigheid, dan beredeneerde overtuigingskracht gelinkt aan infiltratie, en eenmaal vaste voet aan land, gevolgd door met alle middelen, grijpen naar de macht. ‘Landinwaarts’, dat is al jarenlang een verkeerd begrip, want de Islam is overal. Onze Geniale Grote Geesten hebben hem zelf binnen gehaald, in de vaste overtuiging dat er deze keer vreedzaam zou kunnen mee samengeleefd worden. Neen, het was zelfs geen overtuiging, maar een zekerheid: de wereld onder hun leiding was er immers op vooruit gegaan. Immigratie moest en zou een leuke verrijking worden…. Hun maatschappij moest maakbaar zijn.

    Hoe verkeerd gegokt zij hebben, zal blijken van zodra ze de put willen dempen, eenmaal ook dat kalf zal verdronken zijn.

    Dat dezelfde Geniale Grote Geesten inmiddels de eigen mensen grandioos beliegen en bedriegen, moge blijken uit onderstaande cijfers die ze zelf hebben vrijgegeven.

    .

    Illegale immigratie in de EU stijgt dramatisch

    De illegale immigratie in Europa is duidelijk toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwste statistiek van het “Europees Agentschap voor het beheer van de operationele samenwerking aan de buitengrenzen van de lidstaten van de Europese Unie” (kortweg Fronde), die betrekking heeft op het 3e kwartaal van 2013. Volgens de statistiek werden er in die periode meer illegale grensoverschrijdingen geregistreerd dan op het hoogtepunt van de zogenaamde “Arabische Lente” in het jaar 2011. Er werden ook nog nooit zoveel asielaanvragen in Europa ingediend. De meeste vluchtelingen kwamen in Italië aan. Ze zouden grotendeels afkomstig zijn uit Syrië, op de vlucht voor de burgeroorlog aldaar. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat dit beeld op de korte of middellange termijn zou veranderen, schrijft Frontex.

     

    In het 3e kwartaal 2013 werden 42.618 illegale grensoverschrijdingen in de EU geregistreerd, wat bijna tweemaal zoveel waren als in hetzelfde kwartaal een jaar daarvoor en viermaal zoveel als in het begin van 2013…

    Het aantal asielaanvragen in de EU-landen steeg in de genoemde periode “met een alarmerende snelheid”, aldus Frontex, naar 97.207. Dit was het grootste aantal gemeten asielaanvragen in een kwartaal dat ooit in de EU werd geteld. Aanvragen van Syriërs maakten daarvan 13.963 uit, wat een verdubbeling van hun sowieso al hoge aantal aanvragen uit het vorige kwartaal betekent. Meer dan tweederde deel van de Syrische aanvragen werd in Zweden, Duitsland en Bulgarije gedaan. Als je naar de nationaliteit van alle asielzoekers kijkt, dan is er sprake van een “toenemende concentratie” op Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië, staat er in het bericht. (aldus de FAZ!).

    Bron:

    www.pi-news.net

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    De teugels strak aantrekken

    Drie reclame panelen die in onze steden als verkiezingsstunt wat rondrijden (als ze zoals door Yvan Mayeur in Brussel niet in beslag worden genomen): juist, Filip DeWinter heeft gelijk zoiets slechts als een symbool te zien. Maar het is als symbool zelfs nog geen mini-mini druppel op een kokend hete plaat. Want een aanklacht is nog altijd geen ultimatum voor opdracht aan de ‘gewapende arm der Wet’, om de wetteloosheid te doen ophouden. Hetzelfde gebeurt in Engeland, maar erger, want daar gebeurt het zelfs bij Staatsmacht van dezelfde Staat die de verdomde plicht heeft door iedereen de Wet te doen respecteren.

    Vandaag sluit men de ogen voor deze illegaliteit, morgen misschien ook voor misbruik van kinderen, voor drigs, voor inbraak en struikroverij, voor groepsverkrachting, enz. Want als het hek is van de dam, zoals nu, dan sluit men de ogen voor alles wat ook de Islam niet verbiedt.

    En ik vrees dart dààr de lijn getrokken wordt. De wetgevers in Europa willen of durven de islam niet mishagen, en zo komen er naast de Islam, ook een groot deel avonturiers die meteen door de mazen van net glippen.

    Gisteren vond ik een reportage over de niet-bestaande riolering in de Arabische landen die de menselijke fecaliën uit de grootsteden gewoon met citernewagens uitrijden naar de naastliggende lege woestijnen. En neen, ik weet niet of die reportage wel 100% juist is. Maar het geeft wel te denken over het verschil met de Westerse Beschaving. De toevallige serie-toerist die Pompeï bezoekt kan zich daar ter plaatse overtuigen, hoe duizenden jaren geleden de Romeinen al de waterspoeling hadden…

    *

    Ik zou zeggen: vertel mij over Uw lichaamshygiëne, en ik zal U zeggen wie gij zijt….

    Deze laatste bedenking kwam bij mij op als ik in een straat bij ons de groezelige gevels zie in de straten waar immigranten wonen. Ik hoef ze niet te beschrijven, U kent ze ook. Veel van die vrouwen staan de godganse dag in de deuropening geleund, terwijl hun mannen in de moskee of het théhuis zitten.

    Net als hun eigen landen, wonen ze n u het onze omver.$ door er souks van te maken. O ja, juist. Ze zijn te arm om proper te kunnen zijn….maar ze sturen wel zoveel mogelijk geld naar de thuislanden.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    21-02-2014, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1829 - WHAT THE HELL ARE YOU DOING MR PRESIDENT?


     

    *

    Vrijdag 21 februari

    Zon 7u44-18u10

    H Pepijn van Landen

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Een nieuwe Koude Oorlog? Ik had al iets in die zin vermoed. Want er zit in de Oekraïne geen addertje onder het gras, maar geheel de onmetelijke valsheid van een natie op haar retour, die daarenboven geleid wordt oor een geniepige ‘Gelovige’ van een ‘Religie’ die uit is op werelddominantie. En neen, ik heb het niet over het sympathieke Oekraïne, waar een ‘straatoorlog’ heerst, maar over de Joenaaitid Steets.

    Eerst hebben ze daar op dat continent de Indianen uitgemoord, dan zijn ze tot tweemaal toe tussenbeide gekomen om de vechtende Europeanen te kunnen overheersen, en nu willen ze de wereld onderwerpen met behulp van de Islam.

    .

    Crisis Oekraïne Amerikaanse poging tot ondermijning Rusland

    *

    Veel Oekraïense demonstranten worden door Amerika betaald om zoveel mogelijk chaos te creëren.

    De 'opstand' of 'revolutie' in Oekraïne, die ondanks een aangekondigde wapenstilstand gewoon door lijkt te gaan, werd zoals we recent al kort aangaven door de Verenigde Staten voorbereid, gefinancierd en ondersteund, en heeft als doel de ondermijning, isolering en omsingeling van Rusland. Ook het Amerikaanse raketschild maakt deel uit van het plan om Rusland uiteindelijk ook militair te kunnen uitschakelen.

    De afgelopen jaren is vast komen te staan dat de 'Oranje Revolutie' in Oekraïne in 2004 werd georganiseerd en gefinancierd door onder andere de overkoepelende Amerikaanse organisatie The National Endowment for Democracy (NED), Freedom House en het links-extremistische Open Society van miljardair George Soros.

     

    Eén van de grootste oppositiegroepen destijds, Spilna Sprava ('De Juiste Daad'), was een integraal onderdeel van Soros' Open Society. Ook toen was het doel een Moskou-vijandig regime te installeren.

     

    Wereldpubliek misleid met fakevideo's

     

    Anno 2014 is het maken van fakevideo's en deze op YouTube plaatsen een uiterst belangrijk onderdeel van het manipuleren en misleiden van de wereldopinie. Oekraïne vormt daarop geen uitzondering. Zo werd een filmpje waarin een aantrekkelijke jonge vrouw het opneemt voor de demonstranten al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

     

    Iedereen kan opvragen dat het filmpje werd gefinancierd door een of andere Marokkaanse prins, en 'geïnspireerd' door Larry Diamond van de Stanford Universiteit. Diamond zit in een internationaal forum van dezelfde NED die in 2004 de Oranje Revolutie financierde en ondersteunde, zodat de pro-Westerse Viktor Yushchenko aan de macht kon komen.

     

    Zwaar bewapende militanten

     

    Net zoals de zogenaamde opstandelingen in Libië en Syrië, die uiteindelijk explosieven, zware wapens en raketten inzetten, gebruiken de 'demonstranten' in Oekraïne grof geweld tegen de politie en overheidsgebouwen. In het Westen zouden dergelijke zwaar bewapende militanten eveneens hard worden aangepakt.

     

    Vergeet dus de 'burgerlijke protestbeweging' waar de media het over heeft. Dit is niets anders dan een Amerikaanse poging regimeverandering te bewerkstelligen. We schreven al eerder dat de 'demonstranten' contant krijgen betaald om hun gewelddaden voort te zetten.

     

    $ 5 miljard voor 'democratisering'

     

    De Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken voor Europa, Victoria 'Fuck the EU' Nuland, gaf in december 2013 toe dat Amerika $ 5 miljard heeft gepompt in 'democratische instellingen' in Oekraïne. Eén van de doelen was letterlijk het 'realiseren van een goede regeringsvorm' - met andere woorden, een regering die loyaal is aan en gecontroleerd wordt door Washington.

    Het 'gelekte' telefoongesprek tussen Nuland en topdiplomaat Geoffrey Pyatt in Kiev -met daarin haar gewraakte 'Fuck the EU' opmerking- ging over welke politici het Witte Huis na de fakerevolutie aan de macht wil helpen. Pyatt merkte op dat de Russen er alles aan zullen doen om deze regimeverandering te voorkomen.

    Nuland bood later haar excuses aan voor haar grove anti-EU opmerking, maar niet voor het feit dat ze was betrapt op de Amerikaanse samenzwering tegen Oekraïne en Rusland. De protesten ontstonden toen Oekraïne een handelsovereenkomst met de EU afwees, ten gunste van Rusland.

     

    Corrupte regering inruilen voor nog corruptere EU?

     

    Het is absoluut waar dat met name in West Oekraïne veel mensen Rusland haten, met name vanwege het Sovjet verleden. Aan de eerste protesten zouden dus wel degelijk mensen kunnen hebben deelgenomen, die oprecht hun onvrede uitten over wat als het 'buigen' van de wil voor het Kremlin werd gezien.

    De burgers klagen terecht over de corruptie in de Oekraïense regering. Maar waarom zouden ze dan bij de EU willen, die op wereldschaal hét toonbeeld van schaamteloze corruptie en machtsmisbruik is? De jaarlijkse kosten van de gigantische corruptie in de EU zijn bijna net zo hoog als het totale BNP van Oekraïne. Met andere woorden: het lidmaatschap van de EU zou de corruptie in het land alleen maar verergeren.

     

    Amerikaanse bemoeizucht

     

    Obama's Republikeinse 'asskisser' John McCain was net als Nuland in december in Oekraïne, en verklaarde dat Amerika het onacceptabel acht als Rusland zich bemoeit met de protesten. McCain stond eerder achter het afzetten van de Libische leider Gadaffi ten gunste van moslimjihadisten, en liet zich in Syrië zij en zij en lachend met Al-Qaeda terroristen op de foto zetten.

     

    Uit Nulands telefoongesprek blijkt onomstotelijk dat het juist de VS is die zich bemoeit met de interne aangelegenheden van een land, dat ver van zijn eigen grenzen verwijderd is, maar wel grenst aan Rusland. Hoe zou Washington reageren als het Kremlin een anti-Amerikaanse opstand in Mexico zou steunen?

    De EU leek zich aanvankelijk uit angst voor Rusland niet te willen bemoeien met de situatie -er loopt immers een belangrijke Gazprom aardgaspijpleiding via Oekraïne naar Europa-, maar lijkt na Amerikaanse druk toch actie tegen Oekraïne te willen ondernemen. De grote vraag is nu of Washington de situatie naar een burgeroorlog wil doen escaleren, waardoor een groot conflict en mogelijk een nieuwe Koude Oorlog met Rusland dreigt. (1)

     

    Militaire omsingeling Rusland

     

    Ondertussen wordt ook de Amerikaanse militaire omsingeling van Rusland langzaam maar zeker strakker aangetrokken. Op 11 februari arriveerde de eerste van vier fregatten met het Aegis antiraketsysteem in Spanje. De USS Cook is het volgende onderdeel van het Ballistic Missile Defense plan (BMD), naar verluid bedoeld als verdediging tegen raketaanvallen uit Iran op Europa.

     

    In Moskou ziet men het BMD, dat reeds deels functioneel is in Polen, Bulgarije, Tsjechië, Turkije en Israël, als een Amerikaanse poging het Russische nucleaire arsenaal te neutraliseren. Het Kremlin heeft een punt, aangezien Iraanse raketten tot op heden geen kernkoppen kunnen vervoeren, en hooguit het uiterst oostelijke deel van Oost Europa kunnen bereiken.

     

    VS wil Russische kernwapens preventief kunnen uitschakelen

     

    Onder president George Bush sprak het Pentagon al van 'Full Spectrum Dominance', het streven naar absolute militaire dominantie over de hele wereld. Dat kan alleen worden bereikt als het enorme Russische nucleaire arsenaal kan worden geneutraliseerd. In een Foreign Affairs artikel werd letterlijk gesuggereerd dat de VS de mogelijkheid wil creëren om door middel van een preventieve aanval dit arsenaal grotendeels uit te schakelen.

     

    Rusland vreest dat het raketschild in en rond Europa juist bedoeld is om zo'n preventieve aanval mogelijk te maken. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom de Russen in snel tempo hun nucleaire wapens moderniseren en uitbreiden. In Moskou werd men extra wantrouwig nadat het voorstel van Putin om een gezamenlijk raketschild tegen Iraanse raketten te bouwen, door de NAVO werd afgewezen.

     

    De Amerikaans-Duitse auteur en politieke analist F. William Engdahl noemt dit streven van Washington, en het automatische volgen van de EU, ongelooflijk dom. 'Men is er zich duidelijk niet van bewust dat de Russische beer, ook als hij slaapt, altijd zijn ogen open houdt.' Hij is bang dat de Westerse oorlogsstrategie in Irak, Afghanistan, Libië en Syrië, samen met de opbouw van het raketschild, uiteindelijk zal uitmonden in de Derde Wereldoorlog. (2)

    Xander

    (1) Infowars
    (2) KOPP

    *

    De teugels strak aantrekken

    Ja, ik weet het. U leest hier vaak dingen die U misschien niet altijd bevallen. Maar ze moeten U toch aan het nadenken zetten. Ik pretendeer niet dat ze de asolute waarheid zijn, maar ze werpen toch een ander licht op wat rondom ons gebeurt.

    Zeg nu zelf: wie of wat kan de man in de straat zodanig opdraaien dat hij/zij wekenlang op straat blijft komen? Wie zijn de agitatoren? Door wie worden ze betaald? Komen ze uit dezelfde richting als de aanstokers van hun vuile oorlog, door onze media zo sympathiek mogelijk omschrijven als een frisse Arabische Lentewind?

    Als we bij onszelf eens nagingen, wie voordeel haalt van al deze opstanden/misdaden, komen we dan niet als vanzelf uit bij de schuldige?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    21-02-2014, 10:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1828 - DE WALG VAN JP SARTRE IS GELUKKIG BIJNA OVER EN OOK WIJ KUNNEN SPOEDIG WEER HERADEMEN

    **

    Donderdag 20 februari

    Zon 7u46-18u08

    H Amata van Assisi

     

    *

    Bij deze groet ik op haar naamdag de bijna 90-jarige Zr Amata van het Clarissenklooster in Boom, die wij vele jaren geleden hebben leren kennen en waarderen in Eeklo. Als ‘buitenzuster’ bedelde zij dagelijks de ‘nooddruft’ van haar medezusters bijeen en was derhalve vele jaren het gezicht en de stem van de Zusters Arme Claren van het Meetjesland. Armer maar opgewekter en eenvoudiger mens hebben we zelden ontmoet. Wat maakt dat, als de laatste van deze eenvoudige zielen zal overlijden, dat de wereld voor altijd wat armer zal zijn.

    Ik weet niet

    Waarom mij hierbij eenzelfde gevoel bekruipt als van een mijnwerker die als laatste op 800 meter diep het licht uitdoet, en de lift neemt naar omhoog, wetende omdat de mijn sluit, dat na hem nooit nog een mens deze ruimte zal betreden, weet ik niet. Het ene rijmt niet met het andere, tenzij de peilloze diepte van een hemel op aarde.

     

    *

     

     

    *

    *

    In het Zadel

    Daar in mijn land gedraagt zich de Linkxse Elite (een r-Rechtse Elite is er niet) als het opzittend schoothondje van Parijs dat daar alleen zit om pootjes te geven.. Altijd geweest in alle eeuwen der eeuwen. Amen. De hoofdschuldigen daarvoor zijn de Tsjeefse slappelingen en de désastreuse ontwikkelingen die we zien bij Dexia en bij Electrabel. Die zijn daar het zuiverste (en kostelijkste) bewijs van. Parijs is doorheen de Geschiedenis onze Russische Roulette geweest. Denk hiervoor aan de Duitse pletwals die tot twee keer toe via ons landje Frankrijk heeft geprobeerd binnen te dringen langs de achterdeur: zij zagen ons gewoon – met reden - als verlangstuk van hun Franse vijand.

    Maar de Parijse croupier van die Russische Roulette in Parijs heeft al een eindje terug ‘Rien ne va plus’ geroepen, ‘Les yeux sont faits’ en Ja! iedereen is naar huis gestuurd. In Parijs regent het niet meer, maar in Brussel zal het nog lang en slap nadruppelen.

    Derhalve serveer ik jullie met veel binnenpretjes het heugelijk nieuws dat het in Hollande-land met de Pers nog slechter gaat dan bij ons. Allez, ik wil zeggen, ‘On en a marre’, van al dat Linx gedoe. Het voelt een beetje aan alsof Jeanne D’Arc uit de doden is opgestaan en iedere minuut tegen het raam kan tikken.

    JP Sartre blijkt dus slechts een nare droom te zijn geweest, waar men, net als uit de Franse Revolutie, uitsluitend ontwaakt als na een slechte bezatting, met een slechte smaak in de mond.

    .

    Linkse krant in Frankrijk kan slechts met hulp van de staat in leven worden gehouden

    *

    Het links-liberale Franse dagblad “Libération”, politiek te vergelijken met onze “Volkskrant”, is aan zijn einde. Zoals nu bekend werd, is de krant op grond van te weinig lezers failliet en kan nog slechts met subsidies van de staat en een enorme herstructurering in leven worden gehouden. Het blad werd als nawee van de 68´er-beweging in het jaar 1973 o.a. door de Franse filosoof Jean-Paul Sartre en andere maoïstisch-marxistische geestverwanten opgericht. Al in 1981 werd de krant na een drie maanden durende staking door het personeel met sluiting bedreigd, maar kon door een vervanging van het bestuur en royale subsidies van de staat gered worden.

    Personeel verzet zich tegen herstructureringen

    De linkse journalisten van de krant verzetten zich nu tegen herstructureringsmaatregelen en willen het verdwijnen van de lezers en de betekenisloosheid van het blad niet toegeven. Investeerders willen echter het merk o.a. in een cultureel centrum en een café veranderen en er eveneens een sociaal netwerk van maken. De redacteurs reageerden met protesten op de plannen en deden van zich horen met de leuze: “Wij zijn een krant.” Een feit is, dat de “Libé”, zoals de Fransen de krant noemen, ooit een wereldwijd gerenommeerde – in ieder geval in links-liberale kringen – krant was. Toen in 1980 in Duitsland het eveneens zeer linkse dagblad “taz” (Tageszeitung) werd opgericht, was “Libération” het verklaarde voorbeeld. Maar al jarenlang raakt de krant massaal lezers kwijt. Dit houdt vermoedelijk ook verband met het feit dat de ooit als niet conform geldende linkse meningen van het blad zijn aangekomen in een steeds minder populair wordende mainstream. Ook de impopulaire socialistische staatspresident van Frankrijk, François Hollande, zou de verkoopcijfers wel eens geen goed kunnen doen. Alleen al in 2013 daalde de oplage met 5% naar 100.000 exemplaren. Dat betekent een verlies van meer dan een miljoen euro en een totale schuld van ongeveer zes miljoen euro voor de krant. Nu verzetten de aandeelhouders zich tegen de opname van nieuwe schulden en eisen in plaats daarvan bezuinigingen ter waarde van vier miljoen euro.

    Het is op dit moment nog onduidelijk of en hoe de linkse krant met zulke meningsverschillen gered kan worden. De Franse staat zal daarbij vermoedelijk een wezenlijke rol spelen, want zoals nu bekend werd, worden juist links-liberale media in Frankrijk royaal gesubsidieerd. Het dagblad “Libération” behoort na het communistische dagblad “L´Humanité” en het links-liberale culturele magazine “Télérama” met 27 cent per exemplaar tot de zwaarst gesubsidieerde kranten van het land.

    Bron:
    www.unzensuriert.at

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    Beoordeel dit:

     

    De teugels strak aantrekken

    Is Linxks dan werkelijk helemaal ten dode opgeschreven? Ik hoop het maar wil toch niemand met een dode mus blij maken. Heel misschien gloort er nig een sprankeltje hoop als de bocht naar ‘Democratisch Linxks’ lukt. Al is dat een grove belediging voor wat vroeger wel Linxks was, maar niet-democratisch dus dictatoriaal. JaJa, van Uw vrienden moet ge ’t hebben! Net zoals de weggestemde PS al een klein mirakel zou zijn in dat eigen kl-land, zouden de nieuwe partijen die zich DL - Democratisch Linkxks – noemen, al een grote verbetering zijn. Er zijn geen Socialisten meer, maar Sociaal Democraten. Enne, niet te vergeten, als Linxks weggeveegd wordt, is het Lied van de Islam meteen ook aan zijn laatste strofe toe.

    Ik was niet zinnens er de Italiaanse binnenlandse politiek bij te halen, maar deze morgen is vriend Guido, ook een Italië-lover, mij te vlug af geweest. Zijn omschrijving op http://blog.seniorennet.be/guvaal/ sluit naadloos aan op wat in Frankrijk staat te gebeuren met Marine Le Pen, die alleen maar ‘Centrum’ denkt en al helemaal niet Linkxs is. De nieuwe Italiaanse Premier, de piepjonge RENZI, samen met de Forza Italia van Silvio Berlusconi en met de zweep van de Lega Nord als een stok achter de deur, wil het verschil maken. Zaterdag e.k. hoopt hi zijn regering in het zadel te hebben, en wil vervolgens in galop elke maand één fundamentele hervorming van de Instellingen doorvoeren. De man (39) is nu al Burgemeester van Firenze en Firenze, de Bloemenstad, is zoals U weet de bakermat van de Europese Wedergeboorte, die wij Renaissance noemen. De VRT zal er dus ofwel helemaal niets over berichten, ofwel iedere gelegenheid te baat nemen, om te schieten op de pianist. Ha ja: ook hier zijn hun spitsbroeders immers bezig met Dolf onder het spit te delven en derhalve is objectiviteit niet eens mogelijk. Zie Liberation.fr

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    20-02-2014, 16:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1827 Ā– LAMPEDUSAĀ… O U WIST HET AL

    ***

    Donderdag 20 februari

    Zon 7u46-18u08

    H Amata van Assisi

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Eigenlijk wist U het niet, maar U hebt het kunnen raden van zodra de naam van die paar vierkante Km rots in zee onder Uw ogen kwam. De naam Lampedusa wordt weldra zo bekend als de naam met net dezelfde lugubere bijklank van dood en vernietiging als dat vriendelijk stadje in Duitsland, Buchenwald of het onbekende Auschwitz in Polen. Duizendmaal vervloekte relieken uit een ander tijdperk.

    Zelfs in Italië valt zo’n bagatelletje als 1.000 nieuwe drenkelingen, tussen de plooien van de sport of de politieke actualiteit. Het valt weg, zoals de ‘vluchtelingen’ zelf wegvallen in de wijde wereld.

    Deze week in een middelgrote stad in Italië. Geen grootwarenhuis, of er staan 2, 3 zwarte verkopers van zonnebrillen of van bretellen te bedelen om het muntje in uw legeg gemaakte winkelkar te mogen krijgen. Ze dringen bijeen aan Uw auto, rollende ogen, smekende stem, en betwisten elkaar de buit. Ze staan daar licht gekleed in zon, in regen en in wind, zodat er na sluitingstijd de oogst kan doorgesluisd worden naar overzee. Waar er wèl bedelaars genoeg zijn, maar geen warenhuizen met lege winkelkarretjes om terug te rijden. Sedert er regelmatig tumult is geweest omdat niemand zonnebrils of bretels wilde kopen, staat nu een 112-carabinieri autootje aan de enige in- en uitrit van de parking. Zo te zien heeft het geholpen….

    Riskeer AUB niet om nog een tweede muntje in dat zwarte kinderhandje te stoppen, want dan staat de halve stad een seconde later aan Uw opengedraaid autoraampje. En kunt U bij Uzelf denken; hier komen ongelukken van.

    *

    Ach Lampedusa! Iedereen weet wat er zou moeten gebeuren, maar ieder weekend is het weer van dat. En de zomer moet nog beginnen…. En wat nieuws over de kusten in Griekenland, of in Spanje? Misschien in heel het kader van de Middellandse zee alle mensensmokkelaars als piraten behandelen, zodat ze, na het lossen van hun laatste vracht, gewoon kunnen gekelderd worden? Voor de prijs van die paar torpedo’s moet men dat toch niet laten!

    O! De eind-verantwoordelijken? Die vergaderen in een verre stad, in hun ivoren torens van glas en van staal, want als de ‘securety’ waterdicht is, zullen ze er wel in slagen, binnen enkele maanden, om te besluiten dat ze het ook niet meer weten. De wereld is on the move, Afrika loopt leeg en Europa loopt over….

    *

    De leerling-tovenaars zijn er in geslaagd de boe in gang te zetten, maar verder kennen ze geen enkele formule. Dus laten ze maar Gods water over Gods akker lopen.

    Wanneer, in ’s Hemelsnaam, houdt deze waanzin eens op?

    .

    Meer dan duizend alleen al in één weekend!

    (Door: Andreas Unterberger)

    *

    Ondanks de schrikbarende aantallen worden de feiten überhaupt niet geregistreerd. Want de linkse leugenmachine beheerst immers bijna volledig de media. Alleen al het afgelopen weekend werden er meer dan duizend “vluchtelingen” voor Lampedusa “gered”. Dat lees je daar, waar er überhaupt over wordt bericht. Maar in werkelijkheid was het aantal deze keer bijzonder groot. En de goedmenschelijk gecamoufleerde immigratiemachinerie functioneert uitstekend.

    - Zoals altijd lezen we, als we het überhaupt al te lezen krijgen, over “vluchtelingen”. Daarbij gaat het bijna uitsluitend om welvaart en werk zoekende immigranten uit Afrika en Arabische landen, die illegaal Europa binnenkomen.

    - Zoals altijd wordt er over “redding” geschreven, hoewel men daarmee de beslissende hulp voor de cynische handel van mensensmokkelaars bedoelt: de mensensmokkelaars troggelen eerst het geld van de migranten af, waarna deze heel bewust op volle zee in nood worden gebracht; waarop Italiaanse en EU-schepen de immigranten redden (de mensensmokkelaars zelf willen zichzelf en hun schepen liever niet uitleveren aan de Italiaanse autoriteiten).

    - Zoals altijd zullen deze migranten enkele dagen later uit de Italiaanse kampen verdwijnen en in de steden van het land illegale handelsactiviteiten gaan ontplooien of sowieso direct naar het noorden doorgesluisd worden. Het komt echter bijna nooit tot uitzettingen, maar hoogstens tot door de “vluchtelingen” en de vele NGO´s die de smokkelaars helpen tot oneindig lang durende asielprocedures. Uiteindelijk zegt dan zelfs na een negatieve beschikking het koor van de goedmenschen: Desondanks moeten ze hier blijven, want ze zijn hier nu al zo lang.

    - En eveneens zoals altijd worden door de goedmenschen al deze feiten in de media gecamoufleerd. Of kunnen we ergens deze feiten lezen, die gewoon een beetje anders zijn dan de altijd dezelfde leugen over “vluchtelingen” en “reddingen”? Kunnen we ergens iets lezen over de verbazingwekkende statistiek dat Oostenrijk nu al het op één na grootste islamitische bevolkingsaandeel in de hele EU heeft? Hoewel Oostenrijk voor zover ik weet, in tegenstelling tot veel andere Europese landen, nooit een koloniale macht was…

    Maar dat is immers allemaal in werkelijkheid niets nieuws. Maar gewoon zoals altijd. Alleen de aantallen worden steeds groter…

    Bron:
    www.andreas-unterberger.at
    Auteur: Andreas Unterberger

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

     

    De teugels strak aantrekken

    Och, het is nog allemaal zo erg niet. In vroeger tijden vond men in zoiets zelfs de inspiratie om er meesterwerken van te maken. Denk maar aan Danse Macabre van Saint Saëns, waar op een verlaten kerkhof om klokslag middernacht de graven opengaan, en de geraamten een beetje rammelig de dans inzetten tot het eerste hanengekraai in de lucht zit. Waarna iedereen kaastig weer netjes onder zijn eigen zerk verdwijnt. Precies alsof er niets gebeurd is.

    Hoe en wat er over onze dagen op muziek zou kunnen gezet worden, is niet moeilijk te raden. De Man met de Zeis die de muziek maakt, huist in Brussel en zaait zijn dodenakkers zelfs tot aan de achterdeur van Kameraad Poetin. We mogen het niet weten, maar net als in Centraal Afrika zijn het de Christenen die eindelijk paal en perk willen stellen aan de Moslim-wreedheden jegens hen. Ho maar, Digitalia, dat zijn toch maar gewone burgeroorlogen’, zoals de regeime-media dat omschrijven.

    Vroeger maakte men er zich ook soms van af, door te schrijven ‘Cherchez la femme’. Nu zou dat dus eerder zijn ‘Cherchez l’Islam’, maar alleen veel en veel erger. Het is niet voor niets dat die de Godsdienst van de Wrede genoemd wordt.

    Als op 25 Mei de verkiezingen (of zijn dat eerder referenda?) geen fundamentele veranderingen meebrengen, zou men dan beter niet het ‘Alle Menschen werden Brüder’ van het Europees Volkslied vervangen door de Danse Macabre? In minder dan 100 dagen is het zo ver. Eerst nog de carnavals-sotternijen overleden. Met, aan de onderbuik van Europa nog enkele tienduizenden bedelaars die aankloppen om binnen te mogen, en het is zover.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    20-02-2014, 09:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1825 Ā– BRUSSEL, LĀ’OEIL DE MOSCOU IN DE OVERTREFFENDE TRAP EN MET GRIJPGRAGE KLAUWEN: NIETS NIEUWS DUS.

    *

    Woensdag 19 februari

    Zon 7u47-18u06

    H Bonifaas van Brussel

     

    *

     

    *

    Hey mensen, wakker worden!

     

    Het Vlaams Belang klopt op de deur. Volgende keer is het misschien Pietje-de-Dood.

    *

    In het Zadel

    Nrussel is de stad waar het krioelt van illegalen, die ongestoord naar harelust kunnen stelen, bedelen, inbreken, verkrachten, zonder dat de Stad ingrijpt. Het is er zelfs gevaarlijk om een taxi te nemen, want de serie-verkrachter kan maar niet gevonden worden. In PS-land allemaal geen uitzondering, want het is een vorm van sociale herverdeling. Het zal Uw kind maar wezen, dat hulpeloos en vernederd tot in de ziel, ‘s nachts achtergelaten wordt in het bos. Ee, ‘simple fait divers’ was dat volgens Freddy Beulemans vroeger. Freddy, de naam van een tam konijn als Burgemeester van zijn stad die tot voor kort een boerengat was in het Payottenland… Geuze Lambik en de Boerinnekensdans naast een Koningshuis, drie elementen die thans Vlaanderens schande uitmaken.

    Brussel, de misdaad-hoofdstad van de EU-Socialistische Sovjet Republiek, is het universum van de omgekeerde wereld, waar de Overheid de wetteloosheid niet bekampt, maar deze juist in bescherming neemt. Deze vaststelling is geen klop op de deur meer, maar een regelrechte fusillade van schoten voor de boeg.

    Onder valse voorwendsels onwettelijkheid (=illegalen) beschermen in plaats van de Wet te (doen) respecteren: ziedaar het machtsmisbruik waarvoor de Blogs met het vrije woord al jarenlang voor waarschuwen. In Brussel lopen inderdaad al te veel illegale (of legale) gelukzoekers rond die, waar ze kunnen, als wederdienst voor de Linxe Elite stemmen. Dat soort avonturiers is hun omnium-verzekering voor het rijden naar de vette postjes die ze zich van vader op zoon hebben toegeëigend. Die onwettelijken zouden zich ‘beledigd’ kunnen voelen door op de Wet te worden gewezen, en dus overgaan tot straatgeweld.

    Waar is de tijd, dat Lewie van Leuven hen vergeleekl met meeuwen op een stort. Dat beeld is al lang geen sjiek toeback niet meer waard, want hun geluk hebben ze ondertussen gevonden in de OCMW’s. Of in onze portemonnee, die ze nu vinden door zich via de bovenverdieping toegang te verschaffen tot onze slaapkamers.

    En voor een nog niet eens uitgesproken dreiging, wordt ge-antiipeerd, wel wetend dat hun stunt een staartje krijgt, waarbij gratis reclame ten koste komt van het verdomde Vlaams Belang.

    Elders las ik vandaag (bij http://blog.seniorennet.be/guvaal/ ) dat dit kl-land àl te lang bij Parijs die al lang geen Lichtstad meer is heeft geleefd. Dat wij dus meegesleurd worden in de ellende van een vergane post-socialistische heilsstaat, in plaats van de blik (en de handen) naar Belijn te richten. Waarbij men zich kan afvragen waarom wij die in ’44-’45 het land hebben uitgejaagd, om na 70 jaar te moeten kiezen tussen de Duivel of zijn Moer.

    Als piepkleine en gemakkelijk te overweldigen regio is Vlaanderen natuurlijk altijd een beetje de speelbal van zijn machtige buren geweest. Tenminste, dat is altijd zo geweest, zo lang hier geen volk leefde met harde Zwitserse kwaliteiten.

    *

    PS-dictatuur in Brussel

    Het Vlaams Belang neemt kennis van het feit dat de politie bij bevel van Brussels burgemeester Yvan Mayeur de campagnewagen met de affiche ‘Illegaal? Ga naar huis of naar de gevangenis’ van het Vlaams Belang in beslag heeft genomen en de chauffeur van de wagen administratief heeft aangehouden. Mayeur schendt op die manier artikel 10 van het EVRM en artikel 9 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: "Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige arrestatie, detentie of verbanning."

    Het Vlaams Belang stelt vast dat de Brusselse burgemeester er niet voor terugdeinst de Brusselse politie te gebruiken als privémilitie, om eigen partijpolitieke en privébelangen te behartigen. We kunnen alleen maar hopen dat de politie in Brussel even efficiënt illegalen zou vatten als ze hier ageerde op de Vlaams Belang campagne. Het tegendeel is echter waar: als illegale Afghanen in deze stad al dan niet gewelddadige protestacties organiseren, krijgen zij van burgemeester Mayeur politiebegeleiding. Blijkbaar geldt vrije meningsuiting wél voor illegalen, maar niet voor het Vlaams Belang.

    Door zijn actie toont de kersverse burgemeester van Brussel niet veel respect te vertonen voor de mensenrechten. Artikel 10 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens zegt: “Een ieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te koesteren en de vrijheid om inlichtingen of denkbeelden te ontvangen of te verstrekken, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.”. En in artikel 9 van de Universele Verklaring ven de Rechten van de Mens staat: “Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige arrestatie, detentie of verbanning.”

    De actie van de Brusselse burgemeester is een democratie onwaardig.

     

    Filip Dewinte, Campagneverantwoordelijke

    Frédéric Erens, Lijsttrekker Vlaams parlement

    Dominiek Lootens-Stael, Lijsttrekker Brussels parlement

    Hilde Roosens, Lijsttrekker Kamer

    *

    De teugels strak aantrekken

    ‘Administratief aangehouden’ : wil AUB deze term goed in het hoofd prenten, we zullen hem in een zeer nabije toekomst nog meer dan ons lief is te horen krijgen. Hij past ook in het plaatje ‘Burgertje Pesten’ dat overal opgevoerd wordt: GAS-boetes om op een bank in het park een broodje te eten, te pas en vooral te on-pas wegcontroles uitvoeren om vooral deftige burgers de beurs te snijden, overal dag en nacht camera-bewaking tegen van alles, uitgenomen om de veiligheid te bewaken, enz. Twee derde van dat soort boetes wordt nooit betaald (wordt gezegd), wat dus wil zeggen dat de Overheid wel wil, maar niet kan, en secundo, wat belangrijker is, nooit zegt welke soort ‘burgers’ niet betaalt. Het zullen wel dezelfde zijn die een controleur op de bus blamot slaan, omdat ze zich gekwetst voelen als ze zich als zwartrijder betrapt zien en daar ook ongestraft voor wegkomen..

    Om in de sfeer van deze Mayeur-soap te blijven: het zal wel de soort zijn, die Mayeur in de Brusselse misdaad-wijken wil beschermen tegen de beledigingen door de reclame-wagen van het Vlaams Belang, die aandringt om de wettelijkheid te herstellen.

    *

    Hoe lang nog laten wij, vrije burgers, die Rode leerling-tovenaars aan de knoppen? Wij realiseren ons toch dat ze zich ondertussen dik aan het ingraven zijn? Dat, als de democratische middelen niet meer helpen, want afgeleid, of uitgeput zijn wege,s nutteloosheid, of erger (maar logisch) verboden zullen zijn, de Vrijheid deze zal zijn zoals mensen als Mayeur die zien…. De vrijheid om te denken zoals hij en zijn zetbazen-dictators in hun ivoren torens van glas en staal.

    Waarbij men zich op dit ogenblik kan afvragen, waarom de Rechtbank bij hoogdringendheid niet wordt ingeschakeld. De zaken op hun beloop laten en daarover steen en been klagen, kan toch niet de stijl van een zweepparrtij als het Vlaams Belang zijn. Er zijn op dit ogenblik al meer dan 24 iir verlopen en de tijd dringt voor het beloofde kortgeding….

    In wijlen de Sovjet Unie waren er de tot de tanden gewapende volkscommissarissen, die manu militare optraden waar het hen pasten, om er met ijzeren vuist te waken over de bevelen van Moskou. In crisistijden konden die zelfs voor ‘onvaderlands gedrag’ standrechtelijk doodvonnissen voltrekken, zoals de Jiah-strijders voor oefenen in Syrië. Het moet een verre herinnering zijn voor de Brusselse nomenclatura om in die voetstappen te treden….

    PS

    Het kan toch niet zijn dat er in de Heer Yvan Mayeur een zekere voorbestemdheid schuilt!!! Die volkscommissarissen in de USSR werden in de volksmond bij ons Yvans genoemd. Net zoals de Brusseleirs ‘Kiekefretters’ zijn, waren de Russen toen….de Yvans.

    Wat zei ik; een klop op de deur?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    19-02-2014, 16:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1825 - IMMIGRATIE IS EEN DOOD SPOOR EN WIE OP EEN SPOOR LOOPT KOMT ONDER DE TREIN TERECHT

    **

    Dinsdag 18 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 7u49-18u04

    H Bernadette Soubirous

           *

     

     

    *

    *

    In het Zadel

    De actualiteit bracht mij dwarsdoor het sfeerbeeld van de moderne schooljeugd, die een der hunnen zo ver krijgt, dat hij uit wanhoop op het spoor de aanstormende trein tegemoet loopt. Abrupt einde van een droom die o zo mooi had kunnen worden.

    .

    Integratie is Processie van Echternach

    “Nee, we willen geen muur rond Vlaanderen maar we willen wel een stevige voordeur.” Dat zei Gerolf Annemans gisteren in een pittig radiodebat over 50 jaar immigratie.

    Op wat naïeve zielen na, zullen er wellicht niet veel Vlamingen zijn die vinden dat 50 jaar Marokkaanse en Turkse immigratie een feestje verdient. Het feit dat Radio 1 daarover een debat op poten zette met Gerolf Annemans, Meyrem Alamaci (Groen) en Sarah Smeyers (N-VA) geeft al aan dat het behoorlijk is fout gelopen met de integratie. Volgens Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans dragen de traditionele partijen daarin een verpletterende verantwoordelijkheid en moet de regering eindelijk eens het signaal geven dat allochtonen zélf een inspanning moeten leveren om ‘Vlaming onder de Vlamingen’ te worden. Dat integratie- en assimilatiebeleid, zo stelde Annemans scherp, is “te nemen of te laten.” En het moet maar eens gedaan zijn met de “ideologie van het slachtofferschap.” Maar dat had Meyrem Almaci duidelijk niet gehoord.

    Vlamingen moeten zich aanpassen

    Meyrem Almaci had wat (allochtone of linkse) supporters in de zaal en graaide onder luid applaus nog eens in de grabbelton van allochtone alibi’s: uitsluiting, discriminatie, racisme. Nu de multiculturele samenleving is mislukt, grijpt ook Almaci naar het nieuwe toverwoord: ‘superdiversiteit’. Het ontslaat allochtonen van elke verantwoordelijkheid en enige plicht tot aanpassing. “Integratie is een voorbijgestreefd begrip,” beweert Almaci, “tweerichtingsverkeer.” Of zoals haar oude partijgenoot Hugo Geysels ooit in een openhartig moment zei: “Het wordt tijd dat de Vlamingen zich aanpassen.” Tja. Dat lijkt ons toch geen goed recept. Misschien wel om allochtone stemmen te ronselen, maar niet om een vreedzame samenleving op te bouwen. Sarah Smeyers (N-VA) probeerde wat tussen Gerolf Annemans en Meyrem Almaci te laveren en gaf toe dat het integratiebeleid te vrijblijvend is en dat er “te weinig eisen” worden gesteld. Die open doelkans liet Gerolf Annemans natuurlijk niet liggen. Want de N-VA zit toch in de Vlaamse regering, niet?

    Vlaamse regering laat het afweten

    Ja, beklemtoonde Annemans. Het fameuze ‘inburgeringsbeleid’ van de Vlaamse regering is veel te slap en vrijblijvend. Er is geen resultaatsverbintenis, er is geen inburgeringsexamen aan het einde van de rit. “We trappelen achteruit. Het is een ‘Processie van Echternach’. Als allochtone jongeren zich hier vandaag nog minder thuis voelen dan hun ouders is het integratiebeleid dus wel mislukt.” Annemans pareerde de wat domme vraag ‘wanneer iemand nu goed geïntegreerd’ is, met de nuchtere opmerking dat iedere Vlaming zeer goed wéét wie geïntegreerd is en wie niet. “De integratie-industrie kost de Vlaamse belastingbetaler 60 miljoen euro per jaar. Genoeg is genoeg!”

    Tot slot wees Gerolf Annemans er nog eens op dat er niet alleen die 50 jaar immigratie uit Marokko en Turkije is, maar dat we ook met de gevolgen van een tweede immigratiegolf kampen. En die werd veroorzaakt door asiel en gezinshereniging. “Wij willen geen muur rond Vlaanderen bouwen, maar er moet wel een stevige voordeur in. Want tegen dat we nu aan het einde van het ganzenbord komen, moeten we telkens weer opnieuw naar start,” merkte Gerolf Annemans terecht op. Inderdaad, zolang we in Vlaanderen een beleid van open grenzen voeren, zal het nooit lukken met de immigratie. In Vlaanderen is er maar één partij die dat luidop durft zeggen.

    *

    De teugels strak aantrekken

    Om in de sfeer van het verhaal Annemans te blijven, denk ik dat het veel te laat is voor die muur, en zonder muur bij definitie ook voor een stevige voordeur. Maar ja, meer wensen kan de man niet, hij zit zo al stevig genoeg achter zijn ‘cordon sanitaire’ en moet dus ‘braaf’ blijven.

    Wat er ècht nodig is, is geen stevige voordeur, maar een brede wijd openstaande achterdeur, wat zeg ik, een achterPOORT als de schuur van Lapscheuure om de druk op de ketel te verlichten.

    Druk aflaten kan op verschillende manieren. Door inzake stemrecht/stemplicht de klok terug te draaien voor al wie buitenlandse vaders of moeders heeft. Bezoekers moet zich ook niet moeien met hoe we ons huishouden willen geregeld zien. Langs die kant geen stemmen meer kunnen lospeuteren, zou wel eens een politieke aardverschuiving kunnen teweeg brengen.

    Variante: om de pil te vergulden, deze mensen alleen laten stemmen (op vrijwillige basis, geen stemplicht) voor de Gemeenteraadsverkiezingen.

    Vervolgens: Wie niet werkt, moet ook niet eten.

    Enigszins aangepast zou dit kunnen zijn, dat voor iedere ‘eter’ een elektronische fiche kosten-baten wordt bijgehouden. Akkoord zelfs met een bepaald krediet. Maar aan de gestelde grenzen wordt er streng de hand gehouden: dit land zorgt in de eerste plaats voor zijn eigen burgers tot het budget helemaal is opgebruikt, behoudens een vooraf afgesproken gedeelte, bestemd voor liefdadigheid. Het eigen thuisland, dat toch nooit de banden wil verbreken, kan dan regelmatig de schulden bijpassen.

    Vrij verkeer van personen, goederen en diensten? OK Big deal! Maar wij blijven verboden goederen verbieden (drugs, wapens) en diensten (maffia, prostitutie). Voor het vrij verkeer van personen eisen wij gezondheidscertificaten, een bepaalde graad van scholing en/of ontwikkeling, maar bovenal een loyaliteits-contract, waarin staat dat wie tegen de bestaande wetten handelt, zonder meer uitgewezen wordt als ongewenste vreemdeling. Gezinshereniging in omgekeerde richting werkt ook.

    Het ligt allemaal een beetje ingewikkeld om deze dingen van het gezond verstand met terugwerkende kracht in te voeren. Al kan het altijd minstens geprobeerd worden. Want de ‘goede’ vreemdelingen zullen niet beter vragen dan rechtszekerheid. Voor de tegenwringers kan er altijd een tussen-oplossing gevonden worden. Doorverwijzing naar een ander continent, bijvoorbeeld.

    Zo zou er tijdelijk, zolang het georganiseerd Islam-geweld overal in de wereld aanhoudt, kunnen bepaald worden, dat deze ideologie overal in Europa verboden is. Het zou de heethoofden en vooral ook de ‘sponsors’ waar ook ter wereld, doen nadenken.

    *

    Net voor de publicatie van deze bijdrage, kreeg ik in extremis Miet Smet, weduwe Wilfried Martens, op de TV, in verband met de ‘viering van 50 jaar immigratie. Ik zal maar niet herhalen wat het mens allemaal kwijt heeft gewild, maar het was één lofzang op haarzelf, haar vader en haar werk om hier dat soort ‘arbeidskrachten’ blijvend in te voeren. Vergeet vooral niet, dat het haar vader is geweest, die de Islam als ‘godsdienst’ heeft doen erkennen. Moge Satan haar spoedig halen! Kunnen ze in de hel eens duchtig demonstreren hoe een bejaard koppel publiekelijk de liefde bedrijft na een leven van aanhouderij naast het wederzijds huwelijksbootje.

    Het interview past perfect in de beste Arco-traditie, om de laatste kiezers met een trap onder de billen buiten te stampen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    18-02-2014, 16:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1824 - MET ONS ALLEN KOPEN WE VOORTAAN BETER ZWITSERSE PRODUCTEN EN LEZEN WE VOORAL ZWITSERSE BLADEN

    *

    Dinsdag 18 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 7u49-18u04

    H Bernadette Soubirous     

    *

    18/02/1546 Overlijden Maarten Luther Geboren 10/11/1483, die met reden, op dat ogenblik katholieker wilde zijn dan de Paus, waar op dat ogenblik het celibaat alleen nog van toepassing was op de lagere geestelijkheid, niet op de Kerkelijke Hovaardighiedsbekleders. Die leefden van de verkoop van aflaten (rappere toegang tot de Hemelse Zaligheid!) als koningen en keizers, omringd door alle mogelijke praal en pracht. Vandaar dat Luther het leergezag van de toenmalige Kerk verwierp en hij zich uitsluitend baseerde op de eenvoud van de Bijbel, als zijnde het Woord van God, waardoor hij meteen de mening van het overgrote deel der bevolking vertolkte.

    Vooral in de Lage Landen had deze broedertwist rampzalige gevolgen, omdat het politiek gedwongen, partij most blijven kiezen voor Rome en hierdoor verstoken bleef van de welvaart die De Gouden Eeuw meebracht voor het ondernemende protestantse Noorden.

    Deze toestand va    n slaafse onderdanigheid smeet vervolgens voor vele eeuwen over de Zuidelijke Nederland een verstikkende deken van uitbuiting en leegroof, die duurt tot de huidige dag. Even is er, tot twee keer toe, een kleine hoop geweest dat de twee wereldoorlogen daar verandering zouden in gebracht hebben, maar die hoop werd weggeschoten door de vele vuurpelotons. Maar heden ten dage zijn er vele volkeren in Europa die op het punt staan hun ketenen te verbreken en van die mogelijkheid moet Vlaanderen profiteren om eindelijk, na meer dan 500 jaar, weer aansluiting te krijgen met de oude fierheid der Vaderen. De landkaart kleurt al geel, sedert 2007, zij het nog met ranzige roze-rode kantjes. 2014 wordt het jaar waarover in de Geschiedenis zal geschreven staan, dat de mensen die toen leefden, terug aansluiting hadden gevonden met hun glorieus verleden, zodat dit verleden eindelijk herboren en nieuw als nooit tevoren, terug kon herleven.

    *

     

    *

    Wat ’n geluk dat hier geen Schelde stroomt

     

    Want dan zou er hier geen tunnel of een brug zijn, maar alleen bla-bla-bla…..

    *

    In het Zadel

    Een goede alliteratie voor Zwitsers is… zwanzers, die ik hieronder gebruik om de tegenstelling dik in de verf te zetten. Moest Willem Tell zo’, Euro-zwanzer geweest zijn, dan was die nu nog aan het discussiëren over het soort appel die hij moest afschieten.

    Ik denk dat die zwanazers ‘From Brüusels with Mussels’ aan denken een groot kruis te maken over hun mooie plannetjes. Een Zwitsers kruis, zo vrezen ze.

    Het volk van de AlpenTransit Tunnels laat zich blijkbaar niet meer ringeloren door een bende papieren stadhuisklerken, en zal in zijn opmars vele volgers meetrekken, die zien, dat de grote roeptoeters in Brussel tenslotte machteloos zijn terwijl de een na de ander er de brui aan geeft. Dit Europa is net als een autosnelweg, dringend aan een nieuwe toplaag toe. Ze hebben hun kans gehad, maar deze grandioos verkwanseld voor een bord linzensoep uit de stinkende pietrol-landen.

    Of we iets daarover zullen lezen in onze bladen? Zien op onze TV? Ha, neen hé! Veel te veel schrik dat dergelijk goed nieuws zou aanslaan!

    Europa zal nu Zwitserland de duivel aandoen, door de Zwitsers uit te sluiten van de Erasmus hogeschool-uitwisselingen. Erg, hé! Vooral als we bedenken, dat er voortaan geen indoctrinatie meer zal kunnen gebeuren…. Al contact gehad, Heren, met Uw Zwitserse bankiers?

    Ja, die Zwitsers zijn toch uit een ander soort hout gesneden!

    Mag ik op deze blog nogmaals verwijzen naar de werkkracht en het genie van de gewone Zwitser, en heel in het bijzonder van de Zwitserse Spoorwegen, die zo goed als klaar zijn met hun Transit Alpen-tunnel van 57 Km lang, de langste ter wereld, onderdoor het grootste bergmassief van Europa. Daar zullen de shuttle-en vrachttreinen aan 250 Km/u alle vervoer overnemen van en naar Italië, tussen Zurich en Milaan. En verder per Fyra (ja ja die rijdt hier zeer goed, dankoewel) tot Rome en verder. Aan dit kunstwerk zal gewerkt zijn van 1999 tot ergens in 2016, zijnde 1/3de van de tijd die men al bezig is met…de plannen voor de bovengrondse Ring rond Antwerpen. Als men nu eens, om iedereen content te stellen, een tunnel voorzag, met daarin een brug over de ganse lengte, en een rijdende vijver met eendjes die zwemmen op het water en vogletjes die zingen in de bomen….. Dat kan voor zwanzers toch zo moeilijk niet zijn!

    Zie https://www.google.be/#q=ALPTRANSIT+TUNNEL voor verdere informatie.

    .

    Zwitserland neemt eerste (oude) maatregel: criminele vreemdelingen kunnen hun valiezen pakken!

    Door Bert Deckers • 17 februari 2014

    *

    Nog maar net werd middels een referendum in Zwitserland beslist om de immigratie in te dijken, of een eerste effectieve maatregel wordt van kracht. Deze maatregel werd echter eind 2010 al genomen, maar werd op de lange baan geschoven.

    Tijdens dat drie jaar oude referendum werd met 52,9% van de stemmen van de bevolking beslist om criminele vreemdelingen het land uit te zetten. Moord, geweld, diefstal, het schenden van de mensenrechten, drugs verhandelen, alsook misbruiken van de sociale zekerheid: al deze feiten gepleegd door vreemdelingen zijn per definitie voldoende om de bewuste crimineel het land van de Alpenhoorn uit te zetten. Het bijzondere aan deze wet was dat zelfs vreemdelingen die in Zwitserland geboren zijn eveneens hun valiezen dienen te pakken. De Zwitsers hadden en hebben er duidelijk nog steeds genoeg van.

    De linksen in Zwitserland trokken de emotionele toer op en haalden aan dat “mensen het land uitzetten voor ‘dagdagelijkse’ feiten” een schending van het internationaal recht zou zijn. Ze kregen daarvoor steun van de meerderheid van het parlement en de regering. Een bewijs dat het ‘volk’ en zijn ‘verkozenen’ niet noodzakelijk één zijn.

    De initiatiefnemer van het referendum liet het hier niet bij en verzamelde in 2012 opnieuw 154.000 handtekeningen voor eenzelfde referendum, kwestie van de druk op de ketel te zetten. 100.000 handtekeningen waren voldoende om een nieuw referendum af te dwingen. Dit schrok de regering toch enigszins af en deze besloot in 2013 om ‘ietsje’ strenger op te treden tegen vreemdelingen met een vreemde afkomst. De beslissing werd nu in handen gelegd van de magistratuur.

    Met het pas gestemde referendum rond de immigratie is de zaak echter volledig gekeerd. Een parlementscommissie wil nu dat de beslissing van de regering en parlement om te uitslag van het eerste referendum tijdelijk te negeren wordt opgeschort en dat er toegegeven wordt aan de eisen van het volk. Criminelen van vreemde afkomst zullen dus voortaan onmiddellijk het land worden uitgezet. Ook zullen deze criminelen geen minimumstraf kunnen krijgen, wat hun uitzetting uitstelt. Zelfs de rechters wordt gevraagd om niet langer ‘vage’ uitspraken te doen: crimineel als vreemdeling in Zwitserland is hetzelfde als een ticket richting thuisland.

    Uiteraard is het ook nu even afwachten, maar desalniettemin kunnen we deze evolutie enkel maar toejuichen.

    Bron: Rechts Aktueel

    *

     

    De teugels strak aantrekken

    Eerst waren het koekoeksklokken, later precisie kwaliteits uurwerken/ Toen maakte en in Génève die ‘deeltjesversneller’ die indirect een Waal aan de Nobelprijs hielp, waardoor men zo goed als aan het fabrieksgeheim van God-de-Vader is geraakt.

    En als de Zwitser dan eens zegt: tot hier en niet verder, dan is het kot te klein.

    Goed dat het land militair gezien, één groot risico is, anders hadden daar al UNO-troepen in witte pantserwagens rond gereden, nadat alle autoriteiten opgepakt zouden zijn. Is het toeval of opzet, dat het Zwitsers Leger een tijdje geleden een reportage vrij gaf met de meest onmogelijke boobytraps ter wereld? Een berghut op een Alpenweide, waar het schuine kelderluik bleek te kunnen wegschuiven, om de muil van een reusachtig kanon te laten zien..

    Maar wat wilt U! Berglucht waar er tussen twee bergflanken adelaars vliegen, of Brusselse rioollucht waar alleen ongedierte zich goed voelt.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    18-02-2014, 10:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1823 - HET GROTE EUROPESE KEGELSPEL GAAT BEGINNEN. WIJ SPELEN IN POLE POSITION

    ***

    Maandag 17 januari

    7u51-18u03

    H Silvin

    Klaar weer op Sint-Silvijn, het kan nog zes weken winter zijn  

    *

     

     

    *

    Het wordt een kegelspel tot op de graat….

     

    *

    In het Zadel

    Commentaar uit het OKW der Nat. Socialisten in Gross Brüssel.

    Natuurlijk mag Barbarosso, als vrij burger, ook een eigen vrije mening hebben. Maar als een man op zijn positie iets officieel zegt, mag men redelijkerwijze aannemen, dat zoiets het standpunt is van de ganse kliek.

    De Europeanen aller landen weten het dus: in de ogen van dat handvol technocraten is de eigen vrijheid een illusie, er wordt alleen gedanst op de tonen van de Brusselse Orkestmeesters.

    Laten we dus uitkijken naar het beginsignaal van het Grote Kegelspel op 25 Mei. Wie gaan er uit; de Schotten, de Catalanen, de Bretoenen, misschien zelfs gans Frankrijk, enz, of misschien wel die omhoog gevallen politieke uitbollers die zich als Goden op de Olympus gedragen.

    .

    Barroso bedreigt de Schotten

    Dreigementen aan het adres van de Zwitsers en nu ook opnieuw aan de Schotten. De EU-leiders zijn flink bezig het gelijk van de eurosceptische partijen te bewijzen.

    Meteen nadat de Zwitsers zich in een volksraadpleging hadden uitgesproken voor quota om het aantal buitenlandse inwijkelingen aan banden te leggen, reageerde het EU-establishment met forse uitspraken en zware sancties. Het is niet echt van aard om die koppige Zwitsers op andere gedachten te brengen. Amper een week later zijn de Schotten de schietschijf van de EU. De Portugees José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, liet andermaal verstaan dat het “zo goed als uitgesloten” is dat Schotland lid van de EU kan blijven of worden als de Schotten zich na een referendum onafhankelijk zouden verklaren. Dat laffe schot voor de boeg zet het autoritaire en ondemocratische karakter van de EU nog maar eens in de verf.

     

    Schotland niet, Turkije wel… Bespottelijk

    Het Zwitserse referendum en het Schotse referendum gaan in wezen over hetzelfde: het zelfbeschikkingsrecht van volkeren en naties. Zwitsers, Schotten, Catalanen en ja ook de Vlamingen willen zélf beslissen over hun eigen toekomst en dat zint de eurocraten niet. Zij menen te weten wat goed is voor ons. In Schotland wordt met ongeloof en onbegrip gereageerd op de arrogantie in ‘Brussel’. “De Schotten maken al decennia deel uit van de Europese Unie. En straks zou dat plots niet meer kunnen? Bespottelijk.” Inderdaad. En dat is niet het enige…

    Schotland ligt in Europa en voldoet aan alle voorwaarden om lid te blijven of te worden als onafhankelijke lidstaat. Turkije daarentegen ligt niét in Europa en veegt de voeten aan zowat alle voorwaarden om lid te worden, maar niettemin willen de EU-leiders dat het land straks lid wordt van de club. Leg dat maar eens uit! Gewoonweg belachelijk.

    Niet de Schotten moeten eruit getrapt worden. Maar het is tijd om Barroso, Verhofstadt, Van Rompuy en dat hele ondemocratische zootje eruit te kegelen. Gedaan met de dictaten van de EU. Zelfbestuur!

    *

     

    De teugels strak aantrekken

    Ze krijsen fel en schel, net als eksters die vrezen verjaagd te worden van boven op het muurtje waar ze buurvrouws goudewerk zien blinken..

    Laat ons, met dat beeld voor ogen, de kiesstrijd ingaan. Want we weten dat eksters alles meepikken dat blinkt. Onze onze pensioenen hutje bij mutje bijeen gespaard, ons appeltje tegen de dorst, onze bankrekening, onze hang naar veiligheid. Zij brachten ons reeds ‘zinloos geweld’ en een wereld van nooit aflatende gelukzoekers.

    Och, zeggen ze, onze bedoelingen (zie Dexia) waren goed. Ze wilden gewoon tegen betaling onze welstand exporteren, maar waren te lomp om uit te kijken naar de gevaren. Ze hadden onze miljarden veil voor die paar goede banketten waarop ze toen uitgenodigd werden, gevolgd door intieme gezelligheden in schaars verlichte achterkamertjes.

    En natuurlijk, net als met alle misdadigers, ging het van kwaad naar erger. In plaats van tot inkeer te komen na een ‘bankencrisis’, een wereldwijde recessie, wereldwijde werkloosheid, enz, gaan ze er van uit, dat het èchte spel pas nu begint. Het Turkse roversnest moet op z’n geheel aan boord worden gehesen, om daar steun te vinden voor hun megalomane bedoelingen. Zij willen dat Moslimland gewoon gebruiken. Waarbij ze gemakshalve vergeten, dat het met Moslims altijd anders an gepland uitvalt.

    Het volstaat de ‘Verbondenen’ van Wereldoorlog I te overlopen, waar de Ottomanen naast de Duitsers streden tegen de rest van de wereld. Om samen de nederlaag te lijden. Maar vooral dàt moet zoveel mogelijk worden stilgehouden…. Oude liefde roest niet….vooral niet tussen imperialisten die er op uit zijn om op kap van anderen, hun gebied uit te breiden.

    Gewoon een kwartiertje gratis Googelen, en triestigaards als Barbarosso & C° liggen als gefileerde vissen zonder graten op Uw snijplank…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    17-02-2014, 15:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1822 - ONGEWAENDE BURGERWACHTEN OP POLITIEPAD TEGEN INBREKERSPLAAG

    **

    Maandag 17 januari

    Zon 7u51-18u03

    H Silvin

    Klaar weer op Sint-Silvijn, het kan nog zes weken winter zijn  

    *

     

     

    *

    het Zadel

    Neen, ‘burgerwachten’ al-dan-niet gewapend, mag niet gezegd worden, het zijn dus buren-informatie-netwerken. Burgers mogen criminelen geen strobreed in de weeg leggen, en al zekerlijk niet ’het recht in eigen handen nemen’ , zij mogen alleen elkaar informeren. De ‘gewapende arm der Wet’ komt er zelfs niet aan te pas, tenzij (volgens de meest recente CAO) morgenvroeg bij het aantreden van de nieuwe shift.

    Hallo Irma, sory voor het storen - hebde gij dat ook gezien? Een inbrekersduo is aan het werk bij Gerard, van nummer 67, die dus waarschijnlijk vast slaapt, of niet thuis is. Gade gij dat ook doorgeven zoals voorzien? Dikke mercie, Irma en tot de volgende keer!

    (Ander land, op een andere planeet.)

    Haloo? Buro van polies? Ha, ze zijn al onderweg.

    *

    Het kan natuurlijk ook anders. Want als, ja als zelfverdediging naast op personen, ook zou slaan op eigendommen, dan zou er een trieste tijd komen voor criminelen. Gerard van daarnet hoorde wat, trok het bovenraam open en schoot op iets dat wegliep. ’s Anderdaags persoonlijke huldiging op ’t Stadhuis, Gerard in de bloemen. Getroffen leefloner op brancard (zonder bloemen) in het eerste beste vliegtuig, dat minstens 12 uur ver vliegt.

    Nu is dat wel even anders! Gerard voor jaren in den bak en de leegloper op diens kosten met bloemen in een 5-sterren hotel.

    Vijftig jaar onbeperkte immigratie mag toch wel even in het zonnetje gezet worden, nietwaar? We zijn hier per slot van rekening niet in Zwitserland!

    .

    Al 574 Vlaamse buurten houden zelf oogje in het zeil

    17/02/14 - 02u54 Bron: Het Laatste Nieuws

    *

    Vlamingen, en vooral Antwerpenaren, maken zich ernstige zorgen over hun veiligheid. Dat blijkt uit cijfers over het aantal buurtinformatienetwerken (BINs). Op 1 januari van dit jaar waren er exact 574 in Vlaanderen, een verdubbeling tegenover 2007, met alles samen een kleine 45.000 leden.

    Wallonië en Brussel - nochtans ook geplaagd door inbraken en diefstallen - tellen dan weer amper 37 BINs. "Daar hebben ze schrik om dieven te verklikken", zegt een politiebron.

    Begin 2007 waren er 359 in ons land, waarvan ongeveer 95% in Vlaanderen. En het aantal blijft toenemen. Intussen zijn er in het hele land 611. Daarvan zijn er slechts 36 opgericht in Wallonië en 1 in Brussel - meer bepaald in Ganshoren, met in totaal 320 leden. In Vlaanderen zijn maar liefst 44.680 particulieren en handelaars aangesloten.

    *

     

    De teugels strak aantrekken

    Stel U even het leven bij de polies voor, the day after. In 9 op de 10 posten is er spoedbijeenkomst van de gradués met maar één onderwerp: wie heeft er bij de Telefoondienst het meeste oproepen gehad van die buurt-waarnemers’. Absoluut noodzakelijk voor het bijhouden van zo accuraat mogelijke statistieken. Na de middag is er siësta voor de man- en vrouwschappen, terwijl de korpsoversten naar de provinciehoofdsteden moeten voor overleg met de Gouverneur. Er zijn, zo blijkt, teveel klachten binnen gekomen van het Inbrekrs Syndicaat over afgerichte herdershonden n de wijken der bewoners. Die maken het leven van elke inbreker tot een hel en derhalve heeft de Vreemdelingen Raad een ultimatum gesteld. Weer een moskee bij, of ze zullen de pan uitrijzen.

    Tegen sluitingstijd is er nog altijd geen overeenkomst mogelijk tussen de diverse korpsen, want het moet gezegd, ook daar is de integratie al een heel stuk gevorderd. Maar het ziet er naar uit, dat in een nabije toekomst alleen nog namaak-herdershonden zullen toegelaten worden, die wel via afstandsbediening kunnen blaffen, maar niet bijten. Hierdoor zou de werkgelegenheid van de politie niet in gevaar komen, want met échte herdershonden, dreigt er voor hen, maar ook voor het Gild der Inbrekers, werkloosheid.

    *

    Even onderbbreken, want er wordt gebeld. Of ik even wil komen want onze Nerone houdt, zoals hem geleerd werd, een louche individu in een Nelson Mandelgreep. De man is zelfs niet meer proper, zoals zijn Moeke hem wel zal geleerd hebben, om niet in de broek te doen. Maar dat stoort de hond niet. Hij staat met zijn 63 Kgr bovenop dat arme roerloze lichaam die tegen de grond geplakt blijft. ‘Weg ji’j, zeg ik in m’n beste Italiaans tegen de man, en ‘Goed zo, jongen, tegen de hond, die meteen kwispelstaartend naar mij komt toegelopen. Hij ikkebaart nog na, bij het zien van zijn afdruipend slachtoffer die met beide handen op de gescheurde boek, wegstrompelt. De sukkelaar zal wekenlang noch zitten noch liggen kunnen….

    Racisme, zegt U? Nee hoor, alleen een aangeboren rechtvaardigheidsgevoel omgezet in honden-code.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    17-02-2014, 15:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1821 - RESPECT MOET MEN IEDERE DAG VERDIENEN - OF DE NODIGE CONCLUSIES TREKKEN

    *

    Maandag 17 januari

    Zon 7u51-18u03

    H Silvin

    Klaar weer op Sint-Silvijn, het kan nog zes weken winter zijn  

    *

     

     

    *

     

     

    *

    In het Zadel

    Eigenlijk zouden onze brave burgers eens een snelcursus moeten volgen over het begrip ‘Jihad’ ofte ‘Heilige Oorlog’. Wat eigenlijk een ‘contradictio in termini’ is. Want hoe kan een bij definitie smerige werkzaamheid als mensen doden en verwonden, het adjectief ‘Heilig’ meekrijgen?

    Psst! Psst! Walter ik weet het. Mag ik het AUB zeggen? Wel, dat soort bezigheid moet volgens mij uit een door en door verwrongen geest komen die al eeuwenland vol is van moord en doodslag, en daardoor de begrippen omdraait. Het slechte wordt goed, en het goede wordt slecht. Om dat aanvaardbaar te maken, moet men er wel de naam van God bij betrekken, want menselijkerwijze moet dat iedereen met afgrijzen vervullen….

    Dat wij, Westerlingen, doorheen de Geschiedenis en zo lang er Moslims zijn, en na miljoenen doden, geleerd hebben dat inferieure wezens levensgevaarlijk zijn, is niet onze schuld. Net als het niet onze schuld is, dat we – op zijn zachtst gezegd - geen sympathie voelen voor inbrekers en moordenaars. Alhoewel dat ook, net als Moslims, mensen zijn van vlees en bloed.

    Heb ik nu gezegd dat Moslims altijd inbrekers en moordenaars zijn? Verre van! Ik heb alleen gezegd, dat onze vrees voor beide specimen, dezelfde is, omdat beide categorieën zichzelf die roep op de hals hebben gehaald. En al zitten er in mijn tuin 100 brave schorpioenen, niemand zal ooit één van hen betrouwen….

    Dat New Yorks Molimaatje uit onderstaand artikel doet de juiste vaststellingen, ze trekt de juiste conclusies, maar moet, om van de reputatie van een schorpioen af te komen, zich wenden tot de Schepper zelf. Hopen op verbetering en dus ondertussen de zaken op hun beloop laten is gewoon de houding van… een bezettende invasie-soldaat. Dat heb ik niet uitgevonden, het staat in de Koran, hun Heilig Boek.

    Nogmaals, als kind heb ik binst de oorlog alleen kennis kunnen maken met alleen maar brave Duitsers-grootvaders, en als volwassene heb ik van horen zeggen, geweten dat het allemaal tegenover de vrouwen echte gentlemannen waren geweest. Maar ondertussen wist ik al, dat die medaille nog een donkere keerzijde heeft gehad. Waarbij moet gezegd worden, dat de overwonnene doorheen de Geschiedenis altijd ongelijk heeft gehad. Het heeft er niets mee te maken, maar, wordt gezegd, de grafstenen op de Duitse oorlogskerkhoven zijn alleen horizontaal, zo dicht mogelijk tegen de grond, de grafzerken van de Geallieerden als overwinnaars, zijn fier rechtopstaand. Zelfs in de Dood zijn ze duidelijk elkaars vijanden….

    *

    Vreemde lichamen in een levend lichaam inbrengen, dat lijkt op een virale infectie, en aan virale infecties daar gaat men van dood, als men er niets aan doet.

    .

    Wat er gebeurde toen deze vrouw geen hoofddoek meer droeg

    *

    Het duurde een tijdje voor de Amerikaanse Leena Suleiman besefte waarom de mensen haar plots vaker opmerkten. Deze moslima had tijdens de koude wintermaanden in Chicago haar hoofddoek bedekt met een sjaal en muts om zichzelf warm te houden. Leena stond echter versteld van de gevolgen.

     

    De 25-jarige architect zette haar bedenkingen online in een blogpost, die meteen viraal ging. Het meisje had nooit zo een grote belangstelling voor haar verzuchtingen verwacht. Ze legt de grote veranderingen in haar leven door de kleine ingreep zelf uit op haar blog: "Ik heb onbewust mijn hoofddoek uitgedaan door meer lagen toe te voegen. Door er een muts over te dragen, wilde ik mezelf warm houden, maar het effect ervan heeft me verbaasd. Plots begonnen mensen tegen me te praten. Mannen keken naar me alsof ik benaderbaar was. Ik kreeg plots het gevoel dat ik van dezelfde planeet kwam als zij, alsof ik erbij hoorde."

     

    De moslima gaat verder: "Maar de taxichauffeurs, die vaak ook moslims zijn en me vroeger vriendelijk begroetten, deden plots koel tegen me. Geen aangename gesprekjes meer, ze deelden enkel nog de prijs mee aan het einde van de rit. Eerst vroeg ik me af of ik veranderd was, ik wist totaal niet waarom sommige mensen vriendelijker werden en anderen zich plots van mij afkeerden."

     

    Hippe vrouw

    "Toen ik plots andere dames met een hoofddoek tegenkwam, was het alsof ik niet bestond. Terwijl we elkaar voordien begroet zouden hebben. Ik besefte dat mijn hoofddoek nu niet zichtbaar was. Je zag enkel nog mijn ogen achter een hippe bril en mijn jeansbroek die in mijn laarzen zat. Die dames wisten niet dat ik een moslim was. Plots viel me op hoe anders mensen me behandelden. Het was leuk, stiekem keek ik ernaar uit om de koude te trotseren, omdat het betekende dat ik 'in een normaal leven stapte'. Ik werd steeds zelfzekerder tijdens mijn wandeltochten door de stad. Mensen noemden mij mevrouw, iets wat ik voorheen nooit gehoord had. Mannen hielden de deur voor me open. Vrouwen maakten mopjes met me", aldus Leena.

     

    Hoofddeksel is bepalend

    "Ook begon ik me vragen te stellen. Was ik met mijn hoofddoek dan niet respectabel of geliefd? Kon ik dan niet aanvaard worden? Plots besefte ik dat ik jaren gepest werd en dat ik nu pas aanvaard werd door de gemene meisjes. Er was niets veranderd, ik leefde gewoon voor een seizoen in een andere wereld. De kracht van dit experiment was dat het toevallig gebeurde. Door de koude. Maar blijkbaar bepaalt het type van hoofddeksel hoe je behandeld wordt. Ik heb voorheen nooit in vraag gesteld of ik minder respect en liefde kreeg, of dat ik niet aanvaard werd. De manier waarop ik behandeld werd, was gewoon hoe de wereld in mekaar zat. Ik wist niet dat mensen vriendelijker konden zijn. Ik hoop ooit dat mensen gewoon raken aan alle culturen en religies. Zodat ze niet meer bang of gereserveerd zijn. En dat ze me niet opmerken door wat ik op mijn hoofd draag, maar dat ik opval door mijn glimlach", besloot Leena in haar blog.

    Bron DM

    De teugels strak aantrekken

    Ooit was het in onze samenleving een Wet van Meden en Perzen: wat God verenigd had, dat scheide geen mens. Maar sedert de Grote Verlichting van Mei ’68 die de Verlichting van de Franse Revolutie nog beter verlicht heeft, werd dat afgeschaft. Een koppel die nu datzelfde engagement aangaat als vroeger, krijgt sedert kort meteen de gebruiksaanwijzing mee hoe er mee te kappen. De overigen hokken zo laar bij elkaar als wilde konijnen die het ook doen zonder God noch gebod.

    De Muzelse mannen doen het nog simpeler. Die zeggen drie keer na mekaar dat ze haar verstoten, en voila, Kees is, in alle eer en deugd, klaar voor een nieuw avontuur.

    Zo ziet U maar dat de Islam en onze Beschaving uiteindelijk zeer dicht bij elkaar zijn gaan liggen. Kan alleen maar verinnigen. Niet alleen in het scheiden zijn ze elkaar bijna evenwaardig, maar ook in het samenbrengen. Evengoed van individuen en zelfs van ganse gemeenschappen. Men heeft er zelfs voordien al een naam voor uitgevonden. Dat heet ofwel integratie, of anders etnische verrijking. Zien we ook bij de wilde konijnen, en het is nog goed tegen de inteelt ook.

    Alleen weet men nog niet goed waar dat zal eindigen…. Het verhaal van de Toren van Babel zou een lichte indicatie in die zin kunnen zijn. Maar wie hecht er nu nog geloof aan de waar gebeurde verhaaltjes van de Christelijke Bijbel!

    Het zal onze tijd wel duren!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    17-02-2014, 09:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!