MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    23-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA EN TRUMP, ÉÉN FRONT?

    *

    N-VA EN TRUMP, ÉÉN FRONT?

    https://doorbraak.be/religieuze-minderheden-trump/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Sam Brownback, VS Ambassadeur voor internationale religieuze vrijheid spreekt als president Donald Trump, slachtoffers van religieuze vervolging verwelkomt.

    *

    foto: ©Reporters/ DPA

    *

    Wil België religieuze minderheden beschermen?

    19 februari 2020

    Een resolutie ‘over de bescherming van religieuze en levensbeschouwelijke minderheden in Noord-Afrika, in het Nabije Oosten en het Midden-Oosten’, dat dienden Peter De Roover, Michael Freilich en Theo Francken (N-VA) samen in. Een goede zaak. Al ware het misschien beter geweest, net zoals Nederland in de International Religious Freedom Alliance (IRF Alliance) te stappen.

    Religieuze minderheden

     

    Een resolutie die aandacht vraagt voor de bescherming van minderheden in het Belgisch buitenlands beleid is niet nieuw. Die was er ook in 2017. De N-VA organiseerde er zelfs een studiemiddag over in De Kamer. De resolutie bracht toen toch geen echte breuk in het buitenlandsbeleid van België. Resoluties vragen de regering iets, dwingen haar tot niets.

     

    Ook nu vraagt de resolutie de Belgische regering ‘om ook tijdens deze legislatuur ???? de bescherming van religieuze minderheden als een speerpunt van het buitenlands beleid te beschouwen. Dit door gevoelig te blijven voor het lot van deze minderheden in de contacten met deze landen in de regio en waar het kan, een rol te spelen in het stimuleren van pluralisme, in het bevorderen van het begrip rond verschillende religieuze identiteiten en in het helpen aanmoedigen van meer tolerante sociale attitudes. Wij roepen ook op voldoende bescherming te bieden aan religieuze minderheden, die reeds verdreven werden uit hun land door extremistische groeperingen en hen hoop op stabiliteit en ontwikkeling te bieden.’

    Moeilijk

     

    Op dit moment is natuurlijk alles moeilijk. Met een regering in lopende zaken kan je niet veel meer verwachten dan een resolutie. Maar als een regering in lopende zaken het Marrakeshpact kan goedkeuren, dan kan ze ook toetreden tot de ‘International Religious Freedom Alliance’ (IRF Alliance). Die wil precies doen wat de resolutie vraagt.

     

    Die IRF Alliance werd op 14 februari opgericht door de VS, samen met 27 andere landen, waaronder Nederland, maar ook Oostenrijk en Groot-Brittannië bijvoorbeeld. De oprichters willen zich inzetten voor de bescherming en bevordering van de religieuze vrijheid in de wereld.

     

    gerichte sancties tegen daders

     

    Het US Department of State, ‘kantoor voor internationale religieuze vrijheid’ publiceerde de Declaration of principles for the International Religious Freedom Alliance. De leden engageerden zich om de principes die zijn vastgelegd in die uitgangspunten uit te voeren. Dat betekent zelfs dat ze ‘waar nodig gerichte sancties tegen daders uitvoeren’ en slachtoffers van religieus geweld met ‘passende middelen’ helpen. Punt III a voorziet zelfs een regelmatige monitoring, het delen van de informatie en de gevolgen voor getroffen individuen en geloofsgemeenschappen.

    Liga van niet polcor landen

     

    Maar… de kritiek is er al natuurlijk. De Trump-administratie ‘die zelf moslims viseert’ zou nu opkomen voor religieuze vrijheid, dat moet ongeloofwaardig zijn. Trump doet het om zijn christelijke kiezers tevreden te stellen. Dat laatste speelt ongetwijfeld een rol, maar de principes laten niets aan twijfel over. De Trump-administratie pleit in die principes voor ‘intereligieuze dialoog om problemen op te lossen en een groter begrip te vragen inter- en intralevensbeschouwelijk.’

     

    Belgische politie correcte partijen zullen zeker terugschrikken als ze de lijst landen zien die in de alliantie gestapt zijn, we sommen ze even alfabetisch voor u op: Albanië, Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Colombia, Kroatië, Tsjechië, Estland, Gambia, Georgië, Griekenland, Hongarije, Israël, Kosovo, Letland, Litouwen, Malta, Nederland, Senegal, Slowakije, Slovenië, Togo, Oekraïne en Verenigd Koninkrijk.

     

    landen die de politiek correcte Belgische politicus weinig vertrouwen inboezemen

     

    Polen, Hongarije, Israël, Brazilië, … landen die de politiek correcte Belgische politicus weinig vertrouwen inboezemen. Nochtans landen die effectief werken aan het ondersteunen van de christelijke minderheden, in Irak onder andere. Concreet door steden herop te bouwen, huizen, kerken, scholen en ziekenhuizen incluis.

    Nederland

     

    In Nederland is Jos Douma sinds de zomer van 2019 als diplomaat een speciaal gezant voor religie en geloofsovertuiging. Ook Het VK, Denemarken, Duitsland en de EU hebben een gezant voor religie en levensbeschouwing. Die speciale gezanten hebben als taak de rechten van gelovigen en niet-gelovigen hoog op de internationale agenda te houden. En dat is nodig. Zeker over vervolgingen van christenen zijn we door verschillende NGO’s goed geïnformeerd. Maar ook niet-gelovigen of kleinere religies, zoals de Bahaï in Iran of fracties van andere religies zoals Alevieten, Sjiieten en Soennieten worden gediscrimineerd of vervolgd.

     

    De vrijheid van geloof en religie is een blinde vlek in de Belgische diplomatie. Die is de laatste jaren sterk liberaal gekleurd. De vrijheid van religie staat er niet hoog op de agenda. Terwijl net zij zouden moeten beseffen dat ook niet-gelovigen slachtoffer zijn van de wereldwijde inperking van de vrijheid van geloof en religie.

     

    In verschillende landen groeit het religieus nationalisme. Nationaliteit en religie worden er met elkaar verbonden, is het niet door de Staat dan door de inwoners, van Noord-Korea en China, tot Pakistan en Egypte. In andere landen kan de zwakke Staat de burgers niet beschermen en kiezen terreurgroepen hun slachtoffers op basis van hun religie, zoals in Nigeria, Burkina-Faso, Mali, Niger, …

     

    De resolutie van de drie N-VA’ers zet een spot op religie als blinde vlek van de Belgische diplomatie. Een goede zaak, maar er moet dringend meer gebeuren. Buurlanden doen het al, waarom zou België achterblijven?

    Pieter Bauwens

    *

    Kerk en Staat ooit op dezelfde maat?

    *

    *

    23-02-2020, 18:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1554

    70 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    *

    ZONDAG 23 FEBRUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    **

    *

    DE EUROPESE KATER

    *

    … als men weet dat het nieuwe voorstel dit land – dat al tot over zijn oren in de schulden zit - 1,2 miljard extra zou kosten…

    *-***-*-**

    … Of het nog goed komt, is een vraagteken….

    *

    Kijk, moest mij naam nu Franky Deboosere zijn, zou ik echt boos worden. De lucht is asgrauw, hele bomen vliegen door de lucht, en dan zou ne mens zich moeten afvragen of de zon er straks doorbreekt.

    Nee, mij beste, DEZE Europese Unie is om zeep. Sie ist KAPUT. Kaput gemacht door al dat Märkelianisme zonder begin en zonder einde. Al sedert Karl Marx is dat zo: Marxisme is opium voor het volk.

    Als U dat permitteert van ook maar eens de rollen om te draaien.

    Slinxen, Schotsen en Scheven gebruiken altijd een nog eerder normaal uitgangspunt, om het vervolgns vol te stoppen met niets anders dan met torens lijk die van Pisa.

    **

    *

    Ooit zetten de wereldberoemde Italiaanse Middeleeuwse Bouwmeesters, een authentieke klokkentoren recht. Volgens de Regels van de Kunst. Maar Moeder Aarde dacht daar anders over. Ze trok de buik in, beetje bij beetje. En het hele geval – in onze tijd - dreigde omver te vallen. Maar Bouwmeesters zijn slimmer dan ‘politici’. Ze deden iets. Bleven er niet al te lang over parlesanten. Met als gevolg dat die scheve toren nu vaster staat dan de rots van Petrus waarop de Roomse Kerk is gebouwd.

    *

    Waarmee ik maar wil zeggen, dat de Europese Gedachte een kei is van Goed Bestuur. Maar niet als die rots bestuurd wordt door dat soort ‘Wereldverbeteraars’ waarmee we nu gestraft zijn. Om economische rotsen te besturen, die de welvaart bestendigen, zijn er mensen nodig met handen aan hun lijf. Mensen die het misschien minder goed kunnen uitleggen, maar die het des te beter kunnen doen.

    Shakespeare had beter geboekstaafd, dat het ‘To do or not to do’, dan ‘to be or not to be’.

    Want zijn, zei ons Ma altijd, dat doen de strontbeestjes ook. Laat ons dus zingen en vrolijk zijn. De diagnose is gestemd, de remedie volgt.

    **

    *

     Ja, inderdaad, even in de arm knijpen. Want ’t is Karnaval. Zoals altijd, ligt er in elke sature een grond van waarheid. Wat niet lachende kan gezzegd worden, is de waarheid niet.

    Vandaar al die verkrampte gezichten bij het aflezen van al die autocue’s… Zelfs als ze het over Olscht hebben…

    **

    O, lasciate me cantare…

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    Zaterdag 22 FEBR. 2020

     

    **

    *

    In Italia loopt de spanning hoog op: reeds 2 mensen gestorven aan het coronavirus. Het dorpje Codogno is ‘in lockdown’: afgesloten van alles en iedereen. Het zijn drastische maatregelingen maar men hoopt op die manier de besmetting in te perken. Het virus is nu in de regio’s Lombardia en Veneto. Niet in 4 dorpen, zoals eerst gezegd, maar in minstens TIEN. Met meer van 400 op 2 benen wandelende besmettingshaarden. Alles startte – tussen pot en pint - in het restaurant met iemand die naar China gereisd was.

    In China dalen de besmettingen, maar daar buiten stijgen ze overal zoals in Z.Korea, Japan, Iran…

    De wereldgezondheidszorg is bezorgd, vooral daar mensen ziek worden die niet in China waren!

    Het dorpje Codogno, in de Po-Vlakte, ligt vlak aan de A1 naar Rome, net voor Piacenza. We kwamen er ontelbare malen langs. Het is de streek van de legendarische DON CAMILLO (Fernandel). Maar in de naam zelf zit iets onheilspellend, de gecodammeerden van Codogno

    **

    *

    Karnaval-weekend: de wind en de regen zullen (gelukkig) spelbrekers zijn. In Aalst gaat alles momenteel nog door, maar in Essen wordt het afgelast. Het wordt in Aalst de spannendste editie ooit!

    In Nederland worden wel veel stoeten afgelast, niet in Roosendaal.

    **

    *

    Zaventem: veel vertraging bij de vakantie-uittocht: de luchtvaartpolitie doet alles ‘volgens het boekje’ en daar bovenop werkten de elektronische poortjes een hele tijd niet waar het ticket gescand wordt. Hip Hip Hoera, ’t is weer van dadde, en… nog voor de hele week!

    *

    Dit weekend gaan de Democ Rats in de staat Nevada opnieuw de strijd aan.

    **

    *

    Verbrande Bernie Sanders ligt daar goed in de markt. De voddenmarkt???

    De Hoernalisten-heer in Bruxellabad zowel als in Antwerpen in de Rosse Stationsbuurt zal de champie rijkelijk vloeien. En wie weet, geraken er opnieuw wellustige seksspelletjes door. Want ’t is Karnaval en de kiendjes zijn, op kosten van de ziekenbond, ver weg, op ski-crocus in de Zwitserse/Italiaanse Alpen.

    **

    *

    Na 6 jaar burgeroorlog in Z-Soedan, is er eindelijk rust. Intussen zijn wel miljoenen mensen op de vlucht!

     

    **

    *

    Fessenheim is een Gemeente in het Franse departement Haut-Rhin waar de oudste kerncentrale ligt, die eigendom is van EDF. ELECTRICITE DE FRANCE, die ook eigenaar is van Electrabel, U weet wel.

    EDF heeft dus nu de stekker van één reactor uitgetrokken, in juni volgt de 2de. FINI.

    Deze kerncentrale ligt aan de Rijn, met name op de grens met Duitsland.

    En zeggen, dat bij al onze buurlanden de kerncentrales allemaal – uit voorzorg? - zo dicht mogelijk tegen onze grenzen leggen aangeschurkt. Terwijl al jaren aan ’n stuk, de Groen-Roden de poten van onder hun, je weet wel, lopen, om die aan onze kant weg te krijgen…

    Maar ja zot zijn doet geen zeer. Toch niet aan de zotten zelf. Maar wel aan anderen….

    De anderen die werken voor de ping-ping, en die zij o zo graag met hopen langs deuren en vensters weggooien…

    **

    *

    In Frankrijk zijn de laatste jaren 50% van BAR-TABAC’s gesloten. Dit vooral in kleinere Gemeenten. Gevolg: deze dorpjes zijn langzaam aan het uitsterven. Nu men zich dat realiseert, helpen de Steden/Gemeenten om terug gegadigden te vinden die een Bar-Tabac willen open houden: financiële steun + soms 6 maanden huur worden gratis aangeboden. Deze zullen dan ook als postkantoor functioneren, en instaan voor eventuele andere zaken zoals brood, fruit, groenten…

    Vraagstelling-belangstelling. Al die ‘centra’ hebben eeuwenlang gefunctioneerd. Toch raar dat daar na amper een paar decennia Socialisme/Progressiviteit/Vergroening, daar langzaam een einde aan is gekomen. Van ‘Hogerhand’ werd dus een soort samenleving opgedrongen die de burgers rap beu waren. Dusse…. Waarom iets ‘verbeteren’ dat perfect was? En nu, met er wat Overheidsmanna tegenaan te gooien, zou het terug moeten draaien?

    Of is de eigenlijke bedoeling, het hele zaakje te ‘om-volken’ via die vele duizenden ‘nieuwkomers’ die aan de grenzen staan te dringen?

    Dieu mercie. En vooral mercie die een paar Verlichte Grote Verstanden - ook wel eens politici genoemd - die ons een soort nieuwerwetse ‘Nazislamisme’ willen opdringen…

    Lieve Medeburgers Aller Landen, Verenigt U. Open toch de ogen vooraleer de Djihadisten U de wereld laten zien vanuit de hoogte.

    **

    *

    Allah – of Het Opperwezen - is namelijk geen zier beter dan Ons Heer, Boedha, Jahweh of om het even hoe men die Eeuwige Onbevattelijkheid ook noemt. Wat de mensen elkaar in Diens naam aandoen, is …andere koek.

    **


    *

    **

    *

    Kortrijk heeft dit weekend een ‘Gaming-beurs’ georganiseerd. ‘Gamen’ is bij de jongeren een ideaal tijdverdrijf. En bij sommige vloeit daaruit hun beroep: nl. zelf ‘games’ maken. De hogeschool ‘Howest’ heeft daar in Kortrijk opleidingen voor.

     

    Zelfs ‘Defensie’ is aanwezig, want bij enkele van hun opleidingen zit gamen ook inbegrepen. Zo kunnen ze leren – later op het slagveld - bepaalde situaties in te schatten, + snelheid om te reageren…

    Je kan het niet zotter bedenken, want Quickie, reisgezel van het Gentse Liegebeest die daarnet op de Radio verkondigde “dat de Blauwen de Belastingen gaan verhogen”, is de zotste.

    Kom dus gerust naar de Groeninge-Stede, om er te leren alert zijn tegen de volgende Verkiezingen. Kortrijk is, wete nog - de Stad waar in 1302 de grootste Vlaamse Overwinning Aller Tijden werd bevochten. Maar kom ‘per pedes apostolorum’, of met het Openbaar Vervoer, want uren rond het Centrum of den Expo vindt men geen plaatsje meer vrij voor auto en fiets. Of U wordt er weggesleept. Veel bla-bla, maar de Stadskas is leeg gevreten.

    **

    *

    In De Ronde van de Algarve was het de voorlaatste etappe: Evenepoel was 3de en blijft leider. Morgen is er een tijdrit van 20 km.

    *

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Van oudsher doen onze vrouwtjes tegen Pasen de Grote Kuis.

    Fantastisch. En meteen goed nieuws. Dat er dus meteen op alle vlakken werk gemaakt wordt tegen Pasen. Die valt gelukkig wel niet op 1 April, maar op Zondag 12 April. Laat er ons met z’n allen een Zonnige Dag van maken. Tegen dan zal de zoveelste Informateur gedaan hebben met ‘Informateren’. Dikke Nekke Sjarel kan tegen dan alle ‘Toppen’ afgetopt hebben, en er zijn dus in gans Europa verkiezingen. Niet zozeer omwille van de ‘Programma’s, maar van ’s wege om Nieuwe Leiders te kiezen. Namelijk niet zij die ons worden opgedrongen, maar van de soort die de Burgers willen.

    Proletariërs Aller Landen, verenigt U tegen het socialisme.

    *

    *

     

     

     

     

    23-02-2020, 17:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE TWEEDE PASTORIE DAGBOEK AANTEKENINGEN

    *

    .. ter wille van de boer die ploegt

    …besta de wereld voort.

    *

    DE TWEEDE PASTORIE

    DAGBOEK

    AANTEKENINGEN (15)

    *

    22 februari 2020

    https://doorbraak.be/de-tweede-pastorie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Leestijd 13 minuten

    Zijn al onze witte, mannelijke helden dan Gollums geworden?

    **

     

    *

    foto: ©reporters

    Zondag 26 januari

    *

    Dat bezoek aan Rozendaal en mijn kindertijd heeft me er weer eens op gewezen dat ik, opgegroeid in die oude romantische steenklomp van een pastorie, mijn hele volwassen leven heb gezocht naar een bewoonbaar alternatief. Heb ik dat nu hier gevonden, in de rustgevend om mijn werktafel heen gestapelde bakstenen van John & Mary West House?

    ‘s Avonds

     

    Een glas. Nog een. In epicurische doodsangst werk ik verder aan mijn notities bij de wereld.

    Maandag

     

    Gedroomd van New York. Nog in mijn droom dacht ik: een stad die overal torenflats neerzet, stort zichzelf in de diepte.

    Ik werd wakker en krabbelde deze uitspraak van mijn inwendige orakel op een papiertje; en terwijl ik dat deed, steeg de achtergrond van de droom (een soort screensaver) vanuit mijn onderbewustzijn voor mijn netvlies op: ik zag een veranda met een blonde vrouw in een strandstoel achter wier hoofd wolkenkrabbers verrezen.

    De wereld van Hopper is me vertrouwd, rijk volk aan de Oostkust, Joy is in zo’n milieu opgegroeid, even buiten New York, maar dan een paar decennia na Hopper.

    Op veel van zijn schilderijen is een jaren-dertig-versie van mijn vrouw afgebeeld: een niet onweelderige blondine met smaak en raffinement, een product van goede genen, geld en een dosis puritanisme die net groot genoeg is om vulgariteit te voorkomen.

    Geen idee wat dit alles betekent, maar het zou me irriteren als het niet iets onthulde.

    Maandagmiddag (gestage regen)

     

    In de Volkskrant schrijft Arjan Peters over Eliots Gedichten 1917-1930, vertaald en briljant geannoteerd door Paul Claes. Hij klaagt over de vele aantekeningen, alsof iemand hem verplicht die te raadplegen. Deze valse criticus op je nuchtere maag lezen is net of je gedwongen wordt je vorige braaksel op te eten.

    Dinsdag

     

    Hou toch op met kranten lezen, ouwe jongen! Als het oorlog wordt, merk je dat snel genoeg en voor de rest offer je de witte duif van je gemoedsrust op het altaar van de Columnistenkerk. Haar priesterkaste lispelt dat je een geboren racist bent, een zondaar die de verkeerde voornaamwoorden gebruikt, een man zo wit als de muur. Intussen vermoorden jihadi’s op grote schaal christenen in Afrika, maar die grote bloederige waarheid strookt niet met het credo van dat Vaticaan.

    Woensdag

     

    Ik correspondeer af en toe met een lezeres die ik nooit ontmoet heb. Dit schreef ze me vandaag over een bepaalde reeks gedichten: ‘Een glasheldere draaikolk is het, een mengeling van de fysische en geestelijke werkelijkheid, stof en gedachten, aards en kosmisch, wiskundig en filosofisch, materie en anti-materie, in een hemels opgediende cadans.’

     

    Ik was niet weinig ontroerd. Antwoordde: ‘Je wees me op dat vreemdste van het kunstenaarschap – als je me dit retorische snuiven toestaat – namelijk de genade, het door de muze van het lierdicht in een toestand van hoger schemerbewustzijn geschonken werkstuk.’

     

    Aan dit verheven geklets voegde ik toe: ‘Je zult het niet graag horen, want het komt helemaal uit de tijd overwaaien dat ik nog gewoon patriarchaal de deur voor je mocht openhouden zonder een cisgender koloniaal wit gedrocht te zijn – de tijd heeft de gentleman in een Gollum veranderd – maar ik krijg de indruk dat je een schat bent.’

    **

    Gudrum

    *

    30 januari

     

    Ik vind een oude brief van mijn vader terug en besluit hem niet uit zijn envelop te halen. Op de postzegel is in 2001 een stempel gezet. Aan mij, Allewaertstraat 12, 2000 Antwerpen. Mijn moeder is al dood, Herman is al dood, Anna is nog in India, Christopher is drie, de Twin Towers moeten nog instorten.

     

    Het is moeilijk voor mij zijn handschrift te lezen – niet in de zin van ontcijferen, maar bij dat artritisch verzwakte gekrabbel zou het mij te moede zijn alsof ik zijn brief net ontvangen heb, alsof hij nog leefde.

    31 januari

     

    Brexit. Zon. De elementen schijnen zich niets van de politiek aan te trekken.

     

    Nieuws van het continent: de SPD in München wil straatnamen veranderen. Vervreemd van zichzelf geloven de socialisten dat de geschiedenis verstopt moet worden. Columbus heeft Amerika op zijn geweten. De dikke Strauss heeft in Afrika op antilopen gejaagd en bovendien begon hij zijn dagen met het lezen van Horatius in het Latijn. Schopenhauer was gemeen tegen het vrouwelijk geslacht. Weg met hen.

     

    Arme Arthur! Maar ik denk niet dat zijn straat hem iets had kunnen schelen. Hoort u die knal? Dat is het schot dat hij honderdzeventig jaar geleden voor de boeg van de toekomstige socialisten afvuurde. Zijn nimmer door geslachtsdrift benevelde brein had toen namelijk in de Parerga und Paralipomena al een antwoord geformuleerd. Het komt hierop neer dat academisch geschoolde mensen hun natuurlijke denkvermogen verliezen en dus de evidentie niet meer zien; de volksmens roept: ‘Hé, straks vertrappelt die olifant de hele kamer!’ Maar de ontwikkelde mens heeft de dikhuid onzichtbaar gemaakt achter een berg redeneringen.

     

    Het verschrikkelijke is niet dat de socialisten van tegenwoordig niet meer zouden lezen, maar wel dat ze het gelezene niet meer begrijpen en dat die hele volksverheffing dus niets heeft uitgehaald.

    Bij een cognac

     

    Als kind heb ik een Walter Schopenhauer gekend, een vriend van mijn ouders, een knappe man, weelderige krullen, met de wijsgeer verwant als afstammeling van diens zuster. Paradoxaal genoeg was deze Schopenhauer een manisch-depressieve vrouwenminnaar. Mijn vader meende dat hij manisch was wanneer hij bezig was verliefd te worden en depressief wanneer hij het eenmaal was.

    Zaterdag

     

    De filosofe Alicja Gescinska over Roger Scruton, met wie zij goed bevriend was: ‘Hij probeerde vooral de ervaring van schoonheid die wij als mensen hebben, te begrijpen. De esthetische ervaring is een zingevende, eerder dan een zintuiglijke ervaring. Ze maakt dat we ons thuis­ voelen in de wereld, en biedt troost.’

     

    Welaan dan, Vlaamse kunstenaar, jij die als door een horzel gestoken reageerde toen een politicus zei dat hij schoonheid zocht in de kunst, neem jezelf toch niet zo serieus! Niemand heeft een boodschap aan je concepten en ideeën. Schilder nu maar, als je dat kunt tenminste, en zeker, schilder zo hedendaags mogelijk. Schilder, want je bent geen belangrijke denker. Dat is niet erg. Wel erg is dat de musea voor hedendaagse kunst overwegend strontvervelend zijn, niet omdat de kunst er hedendaags is, maar wel omdat zij lelijk en pretentieus is. Het geheim van de musea voor schone kunsten schuilt in hun adjectief.

    4 februari

     

    Gisteren is Charles Witte overleden. Joost belde me. Zijn vader was gevallen en had acht ribben gebroken. Sowieso had hij na meer dan negentig jaar geen zin meer in het zijn: ‘Ik zit hier maar wat voor me uit te koekeloeren,’ zei hij toen ik hem bezocht. Dat was een maand geleden. Nu moet de demente Alie naar een of ander verzorgingstehuis, waar ze angstig en weerspannig zal zijn tot ze met een volgend gebakje weer even wordt zoet gehouden.

    5 februari (Winters van mijn kindertijd, waar zijn jullie gebleven?)

     

    Het probleem tijd kent een onhandige oplossing: de dood. En naarmate we ouder worden, legt de onvermurwbaar dalende zon een steeds weemoediger glans over de achter ons liggende, ongrijpbaar geworden tijd.

     

    Mijn eigen ongrijpbare tijd begint in de jaren vijftig. Hoe ouder ik word (alleen mensen boven de vijftig beginnen een zin zo), hoe meer die jaren mijn tijd worden. In het Imperial War Museum in Londen kun je een interieur uit 1940 bezichtigen: bruin bloemetjesbehang, opengespreide krant ter grootte van een half strafschopgebied, pijp in asbak, trijpen leunstoelen, alleen mijn opa ontbreekt. In de keuken vind ik mijn moeders erfstukken, het gedeukte vergiet, de snijbonenritser met de metalen neusgaten, de houten stamper waarmee ze het wasgoed in de badkuip onder water dwong…

     

    O weemoedige sensatie dat mijn tijdgenoten, turend op een schermpje, de juiste meningen onder de hersenpan, lid van een nieuw-samengesteld gezin, mij vreemder zijn dan de bewoners van mijn kindertijd, die in de volksverheffing, Sinterklaas en het huwelijk geloofden! Ze zijn haast allemaal dood.

     

    Nostalgie, wat u zegt. U klinkt verwijtend, maar nostalgie is de enige manier om iets te ervaren van de tijd in zijn volledige omvang.

     

    Als je maar vaak genoeg toverformules tegen jezelf fluistert, ga je vanzelf in ze geloven: cis, wit, hetero, patriarchaal, reactionair…

    De combinatie van al die kwalen heet Bach, Flaubert, Nietzsche, Eliot, Picasso, Nabokov, Solzjenitsyn. Je lispelt je bezweringen en op wonderbaarlijke wijze veranderen genieën in gespuis.

    Zondagmiddag

     

    Zouden we het landsbestuur overlaten aan mensen met down?

     

    Ik opper die vraag omdat ik daarover een gesprek met Willem had. Hij en zijn ouders zijn op bezoek. Of hij mee mocht als ik met de honden ging wandelen. Het regende – het regent al weken – en hij was de enige van het gezelschap die mee wou.

    Willem is zestien en heeft downsyndroom. We laten de honden los, die zich de vriendelijke Somme van ons modderige dal in storten, en hij zegt opeens: ‘Ik zou het land niet willen bestuderen.’

     

    ‘Waarom niet?’

    ‘Dat kan ik niet.’

    ‘Ik ook niet.’

    ‘Maar ik heb een suddroom.’ Hij zwijgt plechtig. Het woord hangt wat in de vochtige winterlucht te hangen, vreemd accorderend met het verdrinkende landschap. Dan: ‘Ik heb ook verdriet.’

    ‘Verdriet? Waarom?’

    ‘Omdat er mensen zijn die kinderen als mij willen abbeteren… Dat betekent toch baby’s doodmaken?’

    ‘Ja, maar dat zijn wel baby’s die nog niet geboren zijn.’

     

    De honden apporteren gezeglijk hun stokken, maar Willem laat zich niet afleiden.

     

    ‘Denk je dat mijn papa en mama mij niet hadden gewild als ze wisten van mijn suddroom?’

    ‘Je bent hun favoriete kind.’

    ‘Ja, de makkelijkste!’ Hij kraait het uit.

     

    Thuis laat hij met een grijns zijn modderspatten aan iedereen zien. ‘Ik ben niet altijd de makkelijkste!’ Zijn moeder lacht vertederd. Ooit noemde ze hem haar mooiste moedervlek, maar toen was ze een beetje tipsy.

     

    Wat zou makkelijker zijn: een zoon als Willem of een zoon die naar het front vertrekt?

    Maandag

     

    Moe van de winter. Vondel verwarmt me even:

     

               (…) Het Noorden heeft geladen

               Al ’tgeen het Oosten teelt; al wat het hemels vuur

               Des zomers kookt en brandt, bewaart in dit gewest

               De kille wintervorst, die vuur uit peper kauwt.

     

    Vervolgens zak ik in nieuwe droefgeestigheid weg: die peper was in Nederlands-Indië geroofd, Joost; en loochen ik via dit citaat niet de klimaatverandering?

     

    Peripatetisch door de modder achter de honden aan sjokkend, zeg ik tegen de dode das die zijn laatste schuilplaats onder een struik heeft gezocht: ‘Ik ben moe van de modder, jongen. Maar niet zo moe als jij.’ Zijn vacht bestaat uit kleverige slierten, waartussendoor minieme beekjes stromen. Natter dan deze das kun je als schepsel niet worden.

    11 februari

     

    Ook Dirk Leyman weet geen zak van Eliot: ‘Claes wijst er op hoe de wanhoop van de dichter zijn bedding vond in The Hollow Men (1925). Ash Wednesday (1930) markeerde Eliots bekering tot het rooms-katholicisme.’

     

    Room-ka… enfin.

     

    Maar anders dan Arjan Peters is Leyman tenminste niet kwaadaardig. Dus niet getreurd, Paul, je moet die dingen door de bril van Machiavelli bekijken.

    12 februari

     

    In het krantje schrijft de columniste Julie Cafmeyer: ‘Heel ons denken is doordrenkt van witte, mannelijke, westerse filosofen. Je moet beter je best doen om andere denkbeelden uit de kast te halen.’

     

    U begrijpt dat mijn hele interne patriarchaat bij deze woorden in opstand kwam. ‘Julie, gansje van me’ mompelde ik, T.S. Vladimir Gustave Солженицын, denker met de hamer, ‘dan haal je toch zwarte, vrouwelijke, Afrikaanse filosofen uit je kast?’

    Visdag

     

    Struikelen over: de vergrotende trap van vinden.

     

    Ik bladerde wat in mijn Van Dale, dat beduimelde stuk archeologie uit de late Papiertijd, op zoek naar niets, toen mijn oog op de etymologie van ‘lady’ viel.

     

    De Angelsaksische boeren noemden de vrouw des huizes de hlaefdige: het oude Germaanse woord voor brood is hlaef (nog altijd chleb in de Slavische talen) en diga (verwant met deeg) is kneden. Moeder de vrouw de broodkneedster. Analoog daaraan is ‘lord’ een verbastering van hlaefwaerd, broodbewaarder.

     

    Van dit soort zinloze wetenschap raakt de veer van mijn zijn strak opgewonden.

    Omgekeerd begin ik te ratelen als een ouwe wekker wanneer ik het in het krantje gebezigde Nederlands

    Benno Barnard

    *










    23-02-2020, 05:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE TWEEDE PASTORIE DAGBOEK AANTEKENINGEN

    *

    .. ter wille van de boer die ploegt

    …besta de wereld voort.

    *

    DE TWEEDE PASTORIE

    DAGBOEK

    AANTEKENINGEN (15)

    *

    22 februari 2020

    https://doorbraak.be/de-tweede-pastorie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Leestijd 13 minuten

    Zijn al onze witte, mannelijke helden dan Gollums geworden?

    **

     

    *

    foto: ©reporters

    Zondag 26 januari

    *

    Dat bezoek aan Rozendaal en mijn kindertijd heeft me er weer eens op gewezen dat ik, opgegroeid in die oude romantische steenklomp van een pastorie, mijn hele volwassen leven heb gezocht naar een bewoonbaar alternatief. Heb ik dat nu hier gevonden, in de rustgevend om mijn werktafel heen gestapelde bakstenen van John & Mary West House?

    ‘s Avonds

     

    Een glas. Nog een. In epicurische doodsangst werk ik verder aan mijn notities bij de wereld.

    Maandag

     

    Gedroomd van New York. Nog in mijn droom dacht ik: een stad die overal torenflats neerzet, stort zichzelf in de diepte.

    Ik werd wakker en krabbelde deze uitspraak van mijn inwendige orakel op een papiertje; en terwijl ik dat deed, steeg de achtergrond van de droom (een soort screensaver) vanuit mijn onderbewustzijn voor mijn netvlies op: ik zag een veranda met een blonde vrouw in een strandstoel achter wier hoofd wolkenkrabbers verrezen.

    De wereld van Hopper is me vertrouwd, rijk volk aan de Oostkust, Joy is in zo’n milieu opgegroeid, even buiten New York, maar dan een paar decennia na Hopper.

    Op veel van zijn schilderijen is een jaren-dertig-versie van mijn vrouw afgebeeld: een niet onweelderige blondine met smaak en raffinement, een product van goede genen, geld en een dosis puritanisme die net groot genoeg is om vulgariteit te voorkomen.

    Geen idee wat dit alles betekent, maar het zou me irriteren als het niet iets onthulde.

    Maandagmiddag (gestage regen)

     

    In de Volkskrant schrijft Arjan Peters over Eliots Gedichten 1917-1930, vertaald en briljant geannoteerd door Paul Claes. Hij klaagt over de vele aantekeningen, alsof iemand hem verplicht die te raadplegen. Deze valse criticus op je nuchtere maag lezen is net of je gedwongen wordt je vorige braaksel op te eten.

    Dinsdag

     

    Hou toch op met kranten lezen, ouwe jongen! Als het oorlog wordt, merk je dat snel genoeg en voor de rest offer je de witte duif van je gemoedsrust op het altaar van de Columnistenkerk. Haar priesterkaste lispelt dat je een geboren racist bent, een zondaar die de verkeerde voornaamwoorden gebruikt, een man zo wit als de muur. Intussen vermoorden jihadi’s op grote schaal christenen in Afrika, maar die grote bloederige waarheid strookt niet met het credo van dat Vaticaan.

    Woensdag

     

    Ik correspondeer af en toe met een lezeres die ik nooit ontmoet heb. Dit schreef ze me vandaag over een bepaalde reeks gedichten: ‘Een glasheldere draaikolk is het, een mengeling van de fysische en geestelijke werkelijkheid, stof en gedachten, aards en kosmisch, wiskundig en filosofisch, materie en anti-materie, in een hemels opgediende cadans.’

     

    Ik was niet weinig ontroerd. Antwoordde: ‘Je wees me op dat vreemdste van het kunstenaarschap – als je me dit retorische snuiven toestaat – namelijk de genade, het door de muze van het lierdicht in een toestand van hoger schemerbewustzijn geschonken werkstuk.’

     

    Aan dit verheven geklets voegde ik toe: ‘Je zult het niet graag horen, want het komt helemaal uit de tijd overwaaien dat ik nog gewoon patriarchaal de deur voor je mocht openhouden zonder een cisgender koloniaal wit gedrocht te zijn – de tijd heeft de gentleman in een Gollum veranderd – maar ik krijg de indruk dat je een schat bent.’

    **

    Gudrum

    *

    30 januari

     

    Ik vind een oude brief van mijn vader terug en besluit hem niet uit zijn envelop te halen. Op de postzegel is in 2001 een stempel gezet. Aan mij, Allewaertstraat 12, 2000 Antwerpen. Mijn moeder is al dood, Herman is al dood, Anna is nog in India, Christopher is drie, de Twin Towers moeten nog instorten.

     

    Het is moeilijk voor mij zijn handschrift te lezen – niet in de zin van ontcijferen, maar bij dat artritisch verzwakte gekrabbel zou het mij te moede zijn alsof ik zijn brief net ontvangen heb, alsof hij nog leefde.

    31 januari

     

    Brexit. Zon. De elementen schijnen zich niets van de politiek aan te trekken.

     

    Nieuws van het continent: de SPD in München wil straatnamen veranderen. Vervreemd van zichzelf geloven de socialisten dat de geschiedenis verstopt moet worden. Columbus heeft Amerika op zijn geweten. De dikke Strauss heeft in Afrika op antilopen gejaagd en bovendien begon hij zijn dagen met het lezen van Horatius in het Latijn. Schopenhauer was gemeen tegen het vrouwelijk geslacht. Weg met hen.

     

    Arme Arthur! Maar ik denk niet dat zijn straat hem iets had kunnen schelen. Hoort u die knal? Dat is het schot dat hij honderdzeventig jaar geleden voor de boeg van de toekomstige socialisten afvuurde. Zijn nimmer door geslachtsdrift benevelde brein had toen namelijk in de Parerga und Paralipomena al een antwoord geformuleerd. Het komt hierop neer dat academisch geschoolde mensen hun natuurlijke denkvermogen verliezen en dus de evidentie niet meer zien; de volksmens roept: ‘Hé, straks vertrappelt die olifant de hele kamer!’ Maar de ontwikkelde mens heeft de dikhuid onzichtbaar gemaakt achter een berg redeneringen.

     

    Het verschrikkelijke is niet dat de socialisten van tegenwoordig niet meer zouden lezen, maar wel dat ze het gelezene niet meer begrijpen en dat die hele volksverheffing dus niets heeft uitgehaald.

    Bij een cognac

     

    Als kind heb ik een Walter Schopenhauer gekend, een vriend van mijn ouders, een knappe man, weelderige krullen, met de wijsgeer verwant als afstammeling van diens zuster. Paradoxaal genoeg was deze Schopenhauer een manisch-depressieve vrouwenminnaar. Mijn vader meende dat hij manisch was wanneer hij bezig was verliefd te worden en depressief wanneer hij het eenmaal was.

    Zaterdag

     

    De filosofe Alicja Gescinska over Roger Scruton, met wie zij goed bevriend was: ‘Hij probeerde vooral de ervaring van schoonheid die wij als mensen hebben, te begrijpen. De esthetische ervaring is een zingevende, eerder dan een zintuiglijke ervaring. Ze maakt dat we ons thuis­ voelen in de wereld, en biedt troost.’

     

    Welaan dan, Vlaamse kunstenaar, jij die als door een horzel gestoken reageerde toen een politicus zei dat hij schoonheid zocht in de kunst, neem jezelf toch niet zo serieus! Niemand heeft een boodschap aan je concepten en ideeën. Schilder nu maar, als je dat kunt tenminste, en zeker, schilder zo hedendaags mogelijk. Schilder, want je bent geen belangrijke denker. Dat is niet erg. Wel erg is dat de musea voor hedendaagse kunst overwegend strontvervelend zijn, niet omdat de kunst er hedendaags is, maar wel omdat zij lelijk en pretentieus is. Het geheim van de musea voor schone kunsten schuilt in hun adjectief.

    4 februari

     

    Gisteren is Charles Witte overleden. Joost belde me. Zijn vader was gevallen en had acht ribben gebroken. Sowieso had hij na meer dan negentig jaar geen zin meer in het zijn: ‘Ik zit hier maar wat voor me uit te koekeloeren,’ zei hij toen ik hem bezocht. Dat was een maand geleden. Nu moet de demente Alie naar een of ander verzorgingstehuis, waar ze angstig en weerspannig zal zijn tot ze met een volgend gebakje weer even wordt zoet gehouden.

    5 februari (Winters van mijn kindertijd, waar zijn jullie gebleven?)

     

    Het probleem tijd kent een onhandige oplossing: de dood. En naarmate we ouder worden, legt de onvermurwbaar dalende zon een steeds weemoediger glans over de achter ons liggende, ongrijpbaar geworden tijd.

     

    Mijn eigen ongrijpbare tijd begint in de jaren vijftig. Hoe ouder ik word (alleen mensen boven de vijftig beginnen een zin zo), hoe meer die jaren mijn tijd worden. In het Imperial War Museum in Londen kun je een interieur uit 1940 bezichtigen: bruin bloemetjesbehang, opengespreide krant ter grootte van een half strafschopgebied, pijp in asbak, trijpen leunstoelen, alleen mijn opa ontbreekt. In de keuken vind ik mijn moeders erfstukken, het gedeukte vergiet, de snijbonenritser met de metalen neusgaten, de houten stamper waarmee ze het wasgoed in de badkuip onder water dwong…

     

    O weemoedige sensatie dat mijn tijdgenoten, turend op een schermpje, de juiste meningen onder de hersenpan, lid van een nieuw-samengesteld gezin, mij vreemder zijn dan de bewoners van mijn kindertijd, die in de volksverheffing, Sinterklaas en het huwelijk geloofden! Ze zijn haast allemaal dood.

     

    Nostalgie, wat u zegt. U klinkt verwijtend, maar nostalgie is de enige manier om iets te ervaren van de tijd in zijn volledige omvang.

     

    Als je maar vaak genoeg toverformules tegen jezelf fluistert, ga je vanzelf in ze geloven: cis, wit, hetero, patriarchaal, reactionair…

    De combinatie van al die kwalen heet Bach, Flaubert, Nietzsche, Eliot, Picasso, Nabokov, Solzjenitsyn. Je lispelt je bezweringen en op wonderbaarlijke wijze veranderen genieën in gespuis.

    Zondagmiddag

     

    Zouden we het landsbestuur overlaten aan mensen met down?

     

    Ik opper die vraag omdat ik daarover een gesprek met Willem had. Hij en zijn ouders zijn op bezoek. Of hij mee mocht als ik met de honden ging wandelen. Het regende – het regent al weken – en hij was de enige van het gezelschap die mee wou.

    Willem is zestien en heeft downsyndroom. We laten de honden los, die zich de vriendelijke Somme van ons modderige dal in storten, en hij zegt opeens: ‘Ik zou het land niet willen bestuderen.’

     

    ‘Waarom niet?’

    ‘Dat kan ik niet.’

    ‘Ik ook niet.’

    ‘Maar ik heb een suddroom.’ Hij zwijgt plechtig. Het woord hangt wat in de vochtige winterlucht te hangen, vreemd accorderend met het verdrinkende landschap. Dan: ‘Ik heb ook verdriet.’

    ‘Verdriet? Waarom?’

    ‘Omdat er mensen zijn die kinderen als mij willen abbeteren… Dat betekent toch baby’s doodmaken?’

    ‘Ja, maar dat zijn wel baby’s die nog niet geboren zijn.’

     

    De honden apporteren gezeglijk hun stokken, maar Willem laat zich niet afleiden.

     

    ‘Denk je dat mijn papa en mama mij niet hadden gewild als ze wisten van mijn suddroom?’

    ‘Je bent hun favoriete kind.’

    ‘Ja, de makkelijkste!’ Hij kraait het uit.

     

    Thuis laat hij met een grijns zijn modderspatten aan iedereen zien. ‘Ik ben niet altijd de makkelijkste!’ Zijn moeder lacht vertederd. Ooit noemde ze hem haar mooiste moedervlek, maar toen was ze een beetje tipsy.

     

    Wat zou makkelijker zijn: een zoon als Willem of een zoon die naar het front vertrekt?

    Maandag

     

    Moe van de winter. Vondel verwarmt me even:

     

               (…) Het Noorden heeft geladen

               Al ’tgeen het Oosten teelt; al wat het hemels vuur

               Des zomers kookt en brandt, bewaart in dit gewest

               De kille wintervorst, die vuur uit peper kauwt.

     

    Vervolgens zak ik in nieuwe droefgeestigheid weg: die peper was in Nederlands-Indië geroofd, Joost; en loochen ik via dit citaat niet de klimaatverandering?

     

    Peripatetisch door de modder achter de honden aan sjokkend, zeg ik tegen de dode das die zijn laatste schuilplaats onder een struik heeft gezocht: ‘Ik ben moe van de modder, jongen. Maar niet zo moe als jij.’ Zijn vacht bestaat uit kleverige slierten, waartussendoor minieme beekjes stromen. Natter dan deze das kun je als schepsel niet worden.

    11 februari

     

    Ook Dirk Leyman weet geen zak van Eliot: ‘Claes wijst er op hoe de wanhoop van de dichter zijn bedding vond in The Hollow Men (1925). Ash Wednesday (1930) markeerde Eliots bekering tot het rooms-katholicisme.’

     

    Room-ka… enfin.

     

    Maar anders dan Arjan Peters is Leyman tenminste niet kwaadaardig. Dus niet getreurd, Paul, je moet die dingen door de bril van Machiavelli bekijken.

    12 februari

     

    In het krantje schrijft de columniste Julie Cafmeyer: ‘Heel ons denken is doordrenkt van witte, mannelijke, westerse filosofen. Je moet beter je best doen om andere denkbeelden uit de kast te halen.’

     

    U begrijpt dat mijn hele interne patriarchaat bij deze woorden in opstand kwam. ‘Julie, gansje van me’ mompelde ik, T.S. Vladimir Gustave Солженицын, denker met de hamer, ‘dan haal je toch zwarte, vrouwelijke, Afrikaanse filosofen uit je kast?’

    Visdag

     

    Struikelen over: de vergrotende trap van vinden.

     

    Ik bladerde wat in mijn Van Dale, dat beduimelde stuk archeologie uit de late Papiertijd, op zoek naar niets, toen mijn oog op de etymologie van ‘lady’ viel.

     

    De Angelsaksische boeren noemden de vrouw des huizes de hlaefdige: het oude Germaanse woord voor brood is hlaef (nog altijd chleb in de Slavische talen) en diga (verwant met deeg) is kneden. Moeder de vrouw de broodkneedster. Analoog daaraan is ‘lord’ een verbastering van hlaefwaerd, broodbewaarder.

     

    Van dit soort zinloze wetenschap raakt de veer van mijn zijn strak opgewonden.

    Omgekeerd begin ik te ratelen als een ouwe wekker wanneer ik het in het krantje gebezigde Nederlands

    Benno Barnard

    *









    23-02-2020, 05:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 68 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    2165

    68 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

     

    Vrijdag 21 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Mission impossible

    *

    … is mij een raadsel….

    **

    *

    Problemen?

    Voor dergelijke ‘raadsels’ hadden de Oude Grieken ‘Het Orakel van Delphi’ uitgevonden.

    **

    *

    Dat was toen, stond er in de geleerde boeken, een soort arendsnest op een ‘Eenzame Hoogte‘ ergens in de bergen. Waar er enkele Wijze Maagden er – beroepshalve - met de klak naar sloegen. Noch toeten noch blazen, maar offeren. Anders dan nu, werden er geen lichamelijke, seksuele noch geestelijke inspanningen gevraagd. De Goden wisten wel beter. En die handelden daar naar.

    Maar de Grieken werden, met het keren der jaren, van de kaart geveegd. Ideeën regeren weliswaar de wereld, maar het zijn de slagen en schoppen die meestal met het eindresultaat gaan lopen.

    *

    Eeuwen later, bij onze dichtste en liefste Oosterburen, onder Oom Adi, hadden de Duitse immitatie-Marxisten, die – om de mensen zeep aan den baard te smeren - zichzelf ‘Socialisten’ gingen noemen, een betere oplossing. Om hun oorlogs-intenties voor de vijand te verdoezelen, gebruikten zij de ‘ENGIMA’, een soort geheimschrift in code. Onbreekbaar, dachten ze, maar in Londen diep onder de grond, las WC, de Havannar tussen de dikke lippen, deze nog vóór die op de juiste plaats waren aangekomen. Want Oom Adi was verlinkt door de Poolse uitvinder van dat systeem, dat hij aan twee afnemers had verkocht voor veel geld.

    Kijk, het is juist zo ’n soort verbeterde Enigma waarover onze Sire, weliswaar van (verarmde) Duitse adel, zou moeten kunnen beschikken. Die is bijlange niet van hetzelfde intertekstueel niveau van zijn beruchte landgenoot uit Berchtesgraden, maar hij zou het wel kunnen proberen. Want we schrijven nu 2020, en niet 1920… Voor de meeste normale mensen scheelt dat een slok op de borrel, maar voor Hoge Hovaardigheidsbekleders is dat andere koek. Want ‘Kronen’ zijn, het zichtbaar bewijs van Middeleeuwse achterlijkheid.

    *

    Om via een bepaalde soort ‘informateurs’ boodschappen te doen overkomen, zijn er hersenen nodig. En geen partij-kaarten.

     *-*-*-*-

    … Blijft dan over: nieuwe verkiezingen…

    *

    Da”s just. Maar ik heb – bij nader toezien - iets tegen het woord ‘Verkiezingen’.

    ‘Rondjes draaiend’ zou een beter woord zijn, ’n soort van Vrije Carrousel Libre’ want van ‘Stemplicht’ is er al geen sprake meer. Wetten maken, dat is de geliefkoosde bezigheidstherapie voor onze Verlichte Grote Verstanden. Mijn honden doen dat al vele jaren: iets wettelijks deponeren en er niet meer naar omzien. Tenzij daarmee de Burger ’n cloot wordt afgetrokken. Als ’t maar goed rapporteert. Denk aan de emissie-boeten. Oude car? Geen vragen. Kak of geen kak, de pot op. Kassa! Kassa! Kassa!

    Stemplicht? Brengt alleen last op. Enne, wat meer is: who cares? De ver-computeriseerde uitslag staat immers op voorhand vast.

    *

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    Deze keer eerst geen overzicht. Waren afwezig wegens niet thuis.

    Hadden wel wat beters te doen. Zie hieronder.

    Maar zie, ineens schiet met ’n luide knal onze RETOUR-toets in gang. Oh, quelle chance. Onze Toverfee heeft het toch nog maar eens gefixt.

    DONDERDAG 21 FEBR. 2020

    **

     *

     In Hanau schiet een 46j Duitse burger 9 mensen neer. Merkel is geschokt.

    In 2 shisha-bars, waar waterpijpen gerookt worden, heeft de schutter toegeslagen. ’s Avonds was er reeds een ‘herdenkingswake’ waar veel prominente politiekers aanwezig waren: burgemeester, bondskanselier van de Bondsstaat e.a. + een 1000-tal andere nieuwsgierigen. Allen waren geschokt. De dader is terug gevonden in zijn huis, dood, samen met zijn eveneens dode moeder. De dader had volgens ‘hen’ zeer duidelijk racistische en rechts-radicale ideeën. ‘Racisme en haat’ zijn vergif zegt Merkel en de oorzaak van de vele misdaden in haar land. De stad wemelt van de vele nationaliteiten.

    Er komen dus in de Media weer oceanen van verwijten op onze bloedeigen Vlaamse radicalen, die met die gebeurtenissen evenmin te maken hebben als de poes van onze buren, die bij ons ook de muizen komen pakken. En dat Mârkel in alle staten is, daar kan ik best inkomen. Me dunkt dat het vooral haar geweten is, dat opspeelt. Want ZIJ en ZIJ ALLEEN is, samen met de Duitse ‘Kleurpartijen’ die notabene van hetzelfde allooi zijn als de onze, de hoofdverantwoordelijke. Als er al iemand recht heeft op halshechting, zijn het niet zozeer de gelukzoekers die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt, maar de uitvinders van deze haast voltooide om-volking.

    Als er nog Gerechtigheid bestaat, quid non?, dan moet er vroeg of laat een Tweede Neurenberg plaatsgrijpen..

    **

    Proces Neurenberg

    *

    Neen, Sjarel Michel zult U niet vinden op bovenstaande afbeelding. Al gaat die wel over de intelligentie van de medewerkers van Oom Adi….

    **

    *

     Israëlische Minister wil dat de Aalsterse karnaval verboden wordt: België zou zich moeten schamen om zo’n anti-semitische vertoning toe te laten. ‘Ik roep de Overheid op om deze stoet vol haat te verbieden’. De ambassadeur vraagt dat er geen antisemitische wagens zijn. Carnaval is een belangrijke gebeurtenis en we hebben daar zeker niks op tegen. Vorig jaar hebben ze de grens tussen humor en haat overtreden.

    De burgemeester vindt het ongepast wat die Minister tweette, de stoet is een verbindend volksfeest. Censuurmeester spelen wil ik echt niet doen. Hij roept wel op om die gevoelige onderwerpen uit de weg te gaan. Aalst is zeker niet racistisch of anti-semitisch. De karnaval gasten zeggen zelf dat ze dat niet zijn, en nodigen zelfs die Minister uit Israël uit. Zoontje De Gucht die daar schepen van Cultuur is, staat aan de zijde van de karnavalisten.

    Ik zou zeggen: ze doen maar wat ze niet laten kunnen. Inderdaad, de grens tussen SATIRE en MADNESS is flinterdun. Ik zou, weliswaar tegen hun goesting dat naar omhoog geschepte De Guchtje-schepentje willen steunen, als er in zijnen stoet ook ‘titels’ tegen de islammerij zouden meerijden. Ha Ja, oog om oog, tand om tand. Want er is notabene in gans onze Geschiedenis niet één ‘Semiet’ die gelest, gekalshnikovd of gewaard heeft. Van de islammerij integendeel….

    **

    *

    Leerlingen van de Tuinbouwschool in Melle hebben helmgras geplant in Oostduinkerke als bescherming van de duinen. Bedoeling: bescherming van de kust en het binnenland bij stormen.

    *

    Daar is (nog maar eens) een Europese Top in Brux. Om de begroting te bespreken van volgende 7 jaar. Nu de Britten er niet meer zijn, moeten de andere ‘Deelstaten’ volgens onze Sjarel Michel, als ze datzelfde bedrag als vroeger willen behouden: 1100 miljard €, meer bijdragen. Want met de Brexit zijn ze wel een rijk land armer. De andere landen staan echt niet te springen om meer bij te dragen. Enkel Wilmès ziet al een compromis! Maar verschillende landen (Ned., Oostenr., Denem. en Zweden = de zuinige) vinden dat ze nu met een partner minder, ook minder budget nodig hebben, en zijn het helemaal niet eens met Michelkes voorstel. Premier Rutte van Ned. denkt dat het nog gemakkelijker is een regering te vormen bij ons, dan een akkoord te bereiken hierover in de EU.

    Merde, Merde! Had ik niet voorspeld? Eersten de tering naar de nering zetten, da’s niks voor ne Waal. Hoe hoger ze zich op de kiekenkladder ge-elleboogd hebben, hoe meer kak op de hoofden van al wie daar onder slaapt.

    Tweedens: ook gelet op het woordgebruik? Al die domme EU-Länder zijn ‘Deelstaten‘ geworden van een soort Europees Super-rijk.

    Oom Adi zou dadde nog hebben moeten mogen meemaken. FESTUNG EUROPA.

    Één Rijk, één Volk (omvolkt), één Führer (Franstalig).

    Trump, Trump, wete gij nog wel waar die liggen, de Normandische Kusten?

    **

    *

    De boeren stonden buiten bij het Europees Parlement te betogen tegen de invoer van buitenlands (dieren)vlees. Volgens hen heeft het ras (wit-blauw) voor de ½ minder CO2 af dan die buitenlandse.

    De armere landen zeggen dat ze zeker de steun (de afname) van de EU nodig hebben om op hetzelfde niveau te komen van de andere landen.

    *

    De Sp.a schuimt de markten af, niet voor propaganda zeggen ze, maar om te zeggen dat het nu veel te veel gaat over wie met wie en niet over de inhoud. Zij vinden dat de onderhandelaars nu moeten proberen om Magniette zo ver te krijgen dat hij wil onderhandelen met de NVA.

    Hey jongens, waarom zeggen jullie ‘t hem niet zelf?

    In Jukkue kennen ze niet de aangewezen weg? Het zijn nochtans jullie die het meest afdoenende lied ter wereld hebben gelanceerd. En ‘t is direct in ’t Fransoos, zodat er geen tolkerij nodig is.

    Cordon Sanitaire.

    Jos Gheysels, een der Uwen, weet daar alles van. Werkt altijd. Kost niks en ge kunt de schuld altijd op de anderen steken.

    **

    *

    Morgen, de laatste dag voor de schoolvakanties, start de luchtvaartpolitie met stiptheidsacties. Dus voor die mensen kan het op Zaventem vooral wel eens stresserend worden. En de actie kan weleens de hele vakantie duren. Dus wees op tijd.

    *

    Tussen de 25 en 35j ‘knippen’ 15% de kabelverbindingen door, en kijken via streaming-platforms van spotty-fire, you-tube, naar wat ze zelf interessant vinden. En het is een heel pak goedkoper!

    Dus ze hebben nu alleen nog internet met een abonnement op Netflix of Vtm Go of … en kijken waar en wanneer ze maar willen…

    *

    Gisteren een TV-debat tussen 6 Demo Rats kandidaten in de USA, en ook het eerste waar Bloomberg aan meedeed, die onmiddellijk fel onder vuur kwam te liggen. Vooral omdat hij een miljardair is.

    **

    *

     Remco Evenepoel was de sterkste in de tweede rit en neemt dus de leiding van de Ronde van Algarve.

    Ach die Algave, ooit Het Land mijner Dromen in een voorgaand leven.

    Dat was toen enkele van mijn ‘dossiers’ er plotsklaps de brui aan gaven, en als op afspraak met vrouwen kind naar Portugal uitwerken.

    Jaren later heb ik ze weten – met hangende pootjes- terug keren.

    Wat ’n geluk dat ik nooit gevolg heb gegeven aan hun vriendelijk bedoelde invitaties om hetzelfde te doen. En zeggen dat al dat opzoekingswerk dan meteen nutteloos werd. Dagen en nachten gezwoegd om de huis-encyclopedie, want Tinternet moest toen nog uitgevonden worden….

    *

    In Pakistan, dat een kernmacht is en meteen het grootste Moslim-land ter wereld, wil de Premier de terreur uit zijn land bannen. Sinds hij 1 jaar aan de macht is, was het land het veiligst sedert 2011.

    *

    Amerika is in gesprek met de Taliban die in Afghanistan is, en daaruit kan een staakt-het-vuren komen en met daarop volgend een eventueel vredesakkoord.

    Ja Ja, en tegen dan begint het Jaar waarop de uilen opnieuw praten….

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Wanneer gaan onze mensen eens onderwezen worden in de realiteit van elke dag? En ja, het is mijn stokpaardje tegenover de ons opgelegde denkwereld.

    Niet de Burger, maar de Overheid, in ide eerste plaats de Kerkelijke, (want hun eigen domein), draagt hiervoor de verpletterende verantwoordelijkheid. Terwijl de overige Burgerlijke Hppgste Hovaardigheidsbekleders daarvoor de Doodstraf verdienen. Omdat zij (en dnek ik voor al aan de Duitse Adolfina als Leidster en aan het Waaltje Sjael Miche als al even duivelachtige Leon Degrelle)l daarvoor zijn verkozen, om te LEIDEN. Zoals herders doen in de dierenwereld van bokken en schapen. Met dit verschil slechts, dat in de dierenwereld de herders niet aan de leiding zijn gekomen door vrijwillige verkiezingen.

    Al van in den beginnen sedert Mohammed – het staat in de Koran zelf - de woestijnrover en kinderverkrachter in Het Jaar Onzes Heren 731 de loodjes legde, is de islammerij, onder de mom van ‘Geloof’ of van ‘Eredienst’ tekeer gegaan als wreedaardige massamoordenaar. Gewoon moorden branden en verkrachten als losgebroken helleduivels…

    En om dat verkopen en te blijven verkopen, heeft men er de God der Christen bijgenomen. Uiteraard, zonder de Goedmoedige kant ervan. En er werd gedaan zoals Links altijd doet: de rollen omdraaien. Ineens is God niet meer de God van Isaac, Abraham enz, ja, Hij is dat enerzijds wel, maar anderzijds is het niet meer Jahweh de Messias, of iets dergelijks dat de mensen MOED bijbrengt, maar voor hen moest het Allah worden. Een ‘God’ die langs hun kant stond.

    Van het goede in iets, met veel stoten en slagen, iets SLECHTS maken.

    Eeuwen later is net hetzelfde gebeurd met het Ideeëngoed van ene Karl Marx, notabene ‘nen vuilen Jood’.

    Als basis-idee is de rechtvaardige herverdeling van Rijkdom ’n goede zaak. En met deze wortel voor de neus van de ezel, heeft men er het Socialisme’ van gemaakt, en zelfs… het Nationaal Socialisme. Beter bekend als het Nazi-dom. Zelfs het begrip NAZI is ’n drol. Maar er zit klank in. NatSoc of         SocNat had de vlag beter gedekt, maar zou als nadeel gehad hebben, dat ‘de mensen’ het meteen zouden doorgehad hebben.

    Er is maar één God en die heeft geen begin en geen einde. Of we nu als ‘Gelovige’ Boedhisten zijn of Confusicianen, Hinduïsten of Jaïnisten: we zijn in de eerste plaats mensen. Zelfs Atheïsten of ‘Agonisten’ zijn in de eerste plaats… mensen.

    Bij de beesten doden, soort per soort, elkaar niet. Leeuwen–kolonies bevechten geen andere leeuwen-kolonies. Slangen ook niet. Noch minder de eekhoorns en de straatmussen.

    *

    Maar allez, ’t Is krokus en dan hebben de meeste mensen wel wat anders aan hun hoofd. De volgende verkiezingen, bvb…

    *

    **

     

     

     

    22-02-2020, 17:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.69 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    2155

    *

    69 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    Zaterdag 22 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    22-02-2020

    De floptop

    *

    … men spreekt van 70 miljard…

    *

    Leuke vondst, dat datum spelletje. Allemaal 2222222. om er duizelig van te worden. Wil nooit meer te vergeten. Want voor 11111 is het eeuwen te laat, en voor 33333 eeuwen te vroeg. Hebben dus juist op het goeie moment geleefd…

    Allelujah!!!!

    ***-*-*

    … Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Nederland zijn het echter daarmee niet eens….

    Tja, zelfs onze Linkse Premier is voor. En dat ze van dezelfde blauwe zelfde moederpartij is als Sjarel Michel: et alors? Ons aller wapenspreuk (sic) is toch dat de Union de Farce maakt?

    *-*-*-*

    … de Europese Begroting bedraagt ± één procent van de welvaart binnen de E.U…..

    *

    Miljarde de tonnerre de Brest!!!! Hoe is dat in Godsnaam mogelijk dat ik daar niet zelf ben op gekomen. Want, eerlijk gezegd, als ex Specialist-Boekhouder, ben ik altijd sterk geweest in het werken met nulletjes….

    En zeggen dat ik nu de loef moet afgestoken worden door een hibou van de soort Du Trou. Of hoorde dat liever in Italiano, zoals dat mondgemeen is in de Abruzzi? Please, don’t forget: Coburgia is, samen met Griekenland en Italia, de Minus Begroters. In die Godvergeten bergstreek van de Abruzzen, daar krioelt het van de di rupo, de afgronden. D’ene al dieper dan de andere. Vele miljarden dieper. Ge moogt gerust zijn. En ’t is daarom dat die smeerlappen naar ons afzakken. Om de gaten te vullen….

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    VRIJDAG 21 FEBR. 2020

    **

    *

    Ja! We hebben de Brexit nu al 22 dagen overleefd. En dus gaan in Bruxellabad de poppetjes aan het dansen. Moeilijke onderhandelingen op de EU-top, volgens Michel moeten slechts 1100 miljard ‘gevonden’ worden. De vier ‘zuinige landen’ willen niet méér geven. En toch zou er wel meer geld moeten op tafel komen. Voor landbouw, en voor de EU armere landen. De wereld (of de EUSSR?) vergaat! Save qui peut. Hij, Sjarel De Allergrootste Ooit, zou zelfs een paar ‘giften’ willen doen aan o.a. mijn goede vriend Rutte. NL zou bvb meer douane- & invoerrechten mogen behouden, veel meer dan zijn eigen Belgique à Papa. Oostenrijk zou 100 miljoen korting krijgen. Maar … men is er niet tot een akkoord gekomen, dus volgt er binnen een paar weken nog een 2de, 3de of 4de EU-Top.

    Het is dat, of verzuipen. Dat weet het kleinste kind. Maar niet De Top. Nog niet.

    *

    De Vlaamse Regering wil samen met ‘de werkgevers’ (=het kapitaal) en de vakbonden (= tegen in de wil van de Arbeid, de uitzuigers van de werkgevers) van 120.000 leeglopers waarvoor ze zelf door nalatigheid schuldig aan zijn, ‘aan de slag’ krijgen. Vooral ‘leefloners’, “jongeren’ zonder opleiding (lees zonen van gelukzoekers) en langdurige ‘zieken’.

    Deze oproep geldt zekerlijk NIET voor transmigranten die van onder de Taal- en Armoegrens naar hier zouden willen oversteken. Magniette zal daar wel zorg voor dragen. Alleen zouden die sakkerse ‘transfers’ dan nog wat moeten kunnen stijgen.

    **

    *

    Ach, dat varen in Hogere Sferen! Het zijn, op de vrije dagen, als echte volksverhuizingen. Samen gefladderd. Als benden straatmussen op een verse paardenvlaai. De hinder viel al-bij-al nog mee in Zaventem. Zeg dus Uw lieve plannen niet op, is de onderliggende boodschap. De ‘stakende’ luchtvaartpolitie nl. ze deden alles volgens het boekje. Volgens hen is er 100 man tekort. Altijd ontbreekt de vierde man.

    **

    *

    Ministeres Muylle heeft een brochure voorgesteld op een – zwaar gesubsidieerde - ‘studiedag’ voor “intersekte” ???? menselijke wezens, in ons land geschat op 200.000 ex. Bij intersekse vertoont een lichaam zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Kort na de geboorte wordt er meestal al ingegrepen via snij- en plakwerk (operatie) om door ouders het geslacht definitief te maken.

    Graag ‘n tekeningetje daarbij, want niet eenvouding. Er stelt zich de vraag: is dit allemaal wel nodig? De moderne wereld kickt toch op bi-seksualiteit. Vroeger hadden we op de kermissen toch ook dikke matones met baarden van hier tot ginder? Het was zelfs hun broodwinning.

    *

    Duitsland, ttz de Groen-Linxe Dictatuur die daar aan de Macht is, bindt de (frontale?) strijd aan tegen het rechts-extremistische verzet, na die aanslag in Hanau gisteren. Is voor die stad een echte tragedie. Die zeker niet in de lucht hing…. Er heerst veel ‘onbegrip’ en angst voor de toekomst.

    ‘Onbegrip’ en ‘angst’: het is maar hoe je het bekijkt. Maar voortgaande op de spreekwoordelijke Linxe omdraaierij, leest men eigenlijk beter ‘begrip en hoop’. Al moet het natuurlijk gezegd worden, dat dergelijke gruweldaden altijd een zekere algemene angst meebrengen. Wat in een gezonde samenleving menselijk is en heel normaal. Stelt zich echter nu de vraag: of dit het einde, of nog maar het begin? De Wet van Actie en Reactie?

    Was dat kort geleden, ook niet het gevoel in de boezem van dienen Assad in Syrië?

    Wettige Zelfverdediging, preventief of uit voorzorg?

    Wat er ook van is: dat soort zaken komt nooit alleen en waar er rook is, is er vuur. Om het even hoe men over dat soort zaken denkt. Islam = terreur en wie zelf slaat, mag ook slagen verwachten. Al zijn het dan ook altijd de kleinsten die de eerste slagen krijgen.

    Ja Jan roken schaadt de gezondheid!

    **

    *

    Ten zuiden van Milaan in Italia zijn in 3 verschillende gemeenten 14 personen besmet met het coronavirus. Reeds honderden zijn getest, en 300 personen zijn in afzondering. Men vraagt aan de bewoners van die gemeenten van thuis en binnen te blijven. Eén van die besmette personen had vorige week gedineerd met iemand die in China was geweest. Dus nu zijn alle werknemers waar die persoon werkte (Unilever) ook aan een test onderworpen. Ondertussen is die persoon ’ad patres’.

    Wie sprak daar ooit van De Zwarte Pest’ die zelf Europa versluisde naar de Andere Wereld?

    Allez, toe, Dames en Heren Hoernalisten, nog altijd geen eere naam bedacht voor dat nieuwe kroonjuweel? Moet ik het dan allemaal zelf doen? Wat zouden jullie denken van de Gele Pest? Of ziet U liever Geel met Rode strepen? Geel zou dan staan voor – zoals voor de islammerij – voor de Haat, en Rood zou staan voor het Post-Communisme.

    Kan meteen de EUSSR-vlag opvolgen?

    **

    *

    “Promo-jagers” : mensen de extra veel korting-bonnen verzamelen mogen in de Colruyt vanaf maart, max. nog 5 producten nemen van eenzelfde artikel. Zo hebben sommige een kar vol met die producten die in speciaal aanbod zijn, voor enkele euro’s.

    Wie niet slim is, mag ook niet heel dom zijn. En de verkoop van die voorraden aan de buitenwereld moet wel het neusje van de zalm zijn, bovenop het ‘Leefloon’.

    ’t Is van de pas: dat laatste is maar van horen zeggen….

    *

    De Belgische voetbal uitzend-rechten zijn nog nooit zo voordelig (=duur) verkocht. Maar worden ze eerlijk verdeeld??

    Who cares? Age mô leut êt.

    *

    ‘Lokeren’ is nog steeds in onzekerheid ivm het faillissement.

    **

    *

    Vanavond zijn er veel bussen vertrokken naar de skigebieden, sommige zelfs met (stapel)bedden. Velen trokken richting Italia en waren zodoende zeker van sneeuw, zeiden ze.

    **

       

    Monte Amiata (1732 m)

    *

    De Monte Amiata, ’n uitgedoofde vulkaan in Centraal-Italia (Toscane) is gewoon goddelijk. Vooral de Kapel in de plaatselijke Abdij, waar Vlamingen, louter uit culturele belangstelling, uiterst welkom zijn. Met daarop aansluitend, dat heerlijke eethuisje met die allerliefste charmante ‘Signora-Serveuse’. Vooral de plaatselijke en dus goedkope Vino Bianco (merkloos) was er heerlijk. En ik heb getuigen! Minstens éne. Die zelf haast zou kunnen doorgaan voor die Amiataanse haar jongere zus.

    Enne, voor ik het vergeet; wie Monte Amiata zegt, zegt Piënza, het geboorte-dorpje van Paus Pius II (Francesco Piccolomini (1458-1464).Van dat verlaten bergdorpje, dat toen – volgens Wikipedia - Corsignano heette, en dat nog altijd wereldbekend is voor zijn ‘Pecorino’ (geitenkaas) wilde hij een soort mini-Roma maken. Iets wat heel wonderwel is gelukt. Elke toerist kan er, om zo te zeggen, de Sint-Pieters Basiliek in zijn broekzak steken en zo meenemen.

    Wat echter ook goed is om te weten, is dat deze Piccolomini (=kleine mini) vóór die Geestelijke werd, ’n fameuze schriftelijke vuilspuiter moet zijn geweest, erger dan tien Brussekbeesten in één en dezelfde zak. Daar liggen namelijk in een soort ‘Eeuwigdurende Tentoonstelling’ van zijn boeken ten toon achter glas. Maar geen gevaar om een daarvan achteloos mee te smokkelen: ze wegen per stuk minstens 100 kgr. Er moeten minstens 2 à 3 man zijn om een daarvan van plaats te verwisselen. Alles in Latino. En in schoon schrift. Zelfs voor iemand die geen Latijn kent, de zuiverste pornografie.

    Ja Ja, de Monte Amiata en Piënza, dat zijn twee oorden die, ongelofelijk maar waar, in het ons Christelijk Italië lagen, en nog altijd liggen.

    *

    En wat nu nog volgt, is geen zwans maar pure sardonische waarheid. Aalst heeft nu ook nog zorgen ivm het weer: men voorspelt vooral hevige wind. Dus alles goed vastmaken jongens!

    **

    *

    De première van de musical ‘Daens’ geproduceerd door Studio 100, heeft vanavond plaats in Puurs. Daar speelde men ook de musical “’14-‘18”, en delen van die decors worden nu opnieuw gebruikt.

    **

    *

    Aandacht AUB. De Weledele Heer Adolf DAENS (1839-1907), Oom Adi voor de neefjes, armoezaaier van beroep, was/is Vlaams Priester, later Volksvertegenwoordiger in de exclusief Franstalige bedoening rond de Praatbarak.

    Maar hij was iemand die liever deed (van het werkwoord doen) dan praten. Toen ook al ongehoord in de politiek. Hij werd daar door zijn eigen woest geworden volksgenoten gepest en gehoond, de Kerk op kop, zodat hij stierf, nog niet aan het kruis genageld.

    En daar maken de Rood-Groenen nu de ene film/musical na de andere van.

    How they dare!

    ’t Is toch waar, zeker! Weer de kontekeer averaafse wereld. Weer hun gevoeg in de kerk doen, de vuiligheid dan op de heiligenbeelden te kunnen steken. En mensen knikken, en de Kerk staat erbij en kijkt ernaar. Ach, dat Onder-Pastoortje van te lande. Laat ons ons Gewijde Hoofd daar toch niet aan storen. Laat die kelk toch aan ons voorbijgaan, we hebben zó al werk genoeg om te overleven.

    **

    *

    Op de app ‘TIKTOK’ waar jongeren een filmpje kunnen op plaatsen, is er een gevaarlijk spelletje ontstaan: ‘breek je schedel’. Drie jongeren dicht tegen elkaar aan, springen een paar keer samen omhoog en plots gaan de twee uitersten op de kuiten van de middelste stampen, zodat deze keihard op zijn rug en hoofd tegen de vlakte gaat. Levensgevaarlijk volgens dokters, en je moet zelf geen dokter zijn om dat te zien. Maar leutig (?) is het wel…

    **

    *

    Saudië-Arabië wil zich tegen 2030 minder afhankelijk maken van zijn olie. Zal zich meer toespitsen op toerisme en het investeren in entertainment-sektor zoals pretparken en dergelijke. En dit niettegenstaande hun slechte reputatie ivm het schenden van de mensenrechten.

    Ja zeker, in het Land van DUIZEND en ÉÉN MOGELIJKHEDEN zal men binnen de 10 jaar op brandend heet woestijnzand kunnen skiën tussen de zandhopen. Of doen aan diepzeeduiken in de plaatselijke dorpsfonteinen. Deze moeten echter nog aangelegd worden. Maar daar zorgen de Bin Ladens wel voor

    **

    *

    Het museum van de wielersport in Roeselare nl. ‘Koers’ heeft 30 fietsen kunnen kopen van een 81 j Franse verzamelaar. Er werd 50.000€ op tafel gelegd. Er zit dan ook een fiets bij die bij de eerste Tour de France werd gebruikt.

    *

    Had nog iets kwijt gewild over ‘Tudor’, een soort Middeleeuwse ‘Heerlijkheid’ rond Brugge. Maar nu de Tudors geen deel meer uitmaken van de EUSSR, heeft dat ook gene zin meer. Maar 25 jaar geleden was de keuken er zeer goed. En in De Grote Zaal zaten/lagen of hingen wel 100 gegadigden. Fijne kost. Doorlopend buffet. Ideaal voor familie-bijeenkomsten. Toen we met z’n allen nog leefden. Of, wat had U wel gedacht?! Het was de Hemel, inderdaad. Maar dan wel de Hemel in het Brugse Vrije….

     

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    De teerlingen zijn aan het rollen. Zowel in eigen land als daarbuiten. Hier de Wallo/Broebelaars, ergens tussen Bruxellabad en Straatsboer, zweeft de Jeuro, ergens op de afstand van vele kuchtjaren van de Dollar, de roebel of het Pond. Zelfs de Taliban is gesprekspartner geworden met Trump.

    No more shooting, per favore. Inch Allah. Den Here zij geloofd en geprezen. In eeuwigheid. Amen.

    Als, nu de Nieuwe EU-Zevenjarige Begroting (= Boerenbedrog?) de boer maar niet vergeet zijn paard ook wat rust te gunnen. Want, van al dat werken, daar worde toch zo muug van…

    Vooral omdat het uitzichtloos is, en er nooit ’n einde aan komt.

    Allez, Fons d’Haentjes, zeg gij nu ook eens wat. De Tsjeven Zaan Loek hoort U toch niet meer.

    *









    22-02-2020, 17:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAANSE FRAMING: CATALAANSE INDEPES ZIJN SUPREMACISTEN

    *

    SPAANSE FRAMING: CATALAANSE INDEPES ZIJN SUPREMACISTEN

    **

    *

    https://doorbraak.be/spaanse-framing-catalaanse-indepes-zijn-supremacisten/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Quim Torra, supremacist? De Spaanse framing draait op volle toeren, ook in de Belgische media

    *

    foto: © Reporters / DPA

    19 februari 2020

    Christophe Bostyn - Leestijd 8 minuten

    *

    Om de zoveel tijd is het opnieuw van dat: in Spanje ontstaat een mediarel omwille van een uitspraak van een Catalaans pro-onafhankelijkheidspoliticus. Dikwijls gaat het over de Catalaanse taal en nieuwgekomen Catalanen of migranten die uit de rest van Spanje komen. De rode lijn: verwachten dat die nieuwkomers Catalaans spreken is racisme, Catalaans supremacisme en dergelijk fraais.

     

    Nochtans is de realiteit keihard: amper een derde van de Catalanen gebruikt het geminoriseerde Catalaans als dagdagelijkse taal, de rest het Spaans. In Spanje is één taal officieel: het Spaans of Castiliaans. Catalaans, Baskisch of Galicisch (Portugees zoals gesproken in Galicië) zijn co-officieel op regionaal niveau, een status die weinig meer om het lijf heeft dan dat de talen door de Spaanse staat getolereerd worden in die regio’s. Madrid vaardigt constant wetten uit in het nadeel van de minderheidstalen.

    ‘Verander niet van taal!’

     

    De rel van het moment draait rond het project ‘No em canviïs la llengua!’ (Verander niet van taal!). De burgemeester van Vic, Anna Erra (Junts per Catalunya), wou in het Catalaans parlement de aandacht vestigen op het project en verdedigde er ‘de bewustmaking van de autochtone Catalanen dat voor wie buiten Catalonië geboren is en Catalaans wil en moet spreken, een einde moet gemaakt worden aan de alomtegenwoordige praktijk, in bepaalde regio’s van Catalonië, om steeds naar het Spaans om te schakelen omwille van het uiterlijk of de naam van een persoon die ogenschijnlijk niet Catalaans lijkt.’

     

    Ze wijst op het minderwaardigheidscomplex van de Catalanen.

     

    Ze wijst op het minderwaardigheidscomplex van de Catalanen. Die gebruiken als eerste taal Spaans bij personen die ze niet kennen en al zeker indien die een buitenlands uiterlijk hebben. Elke Noord-Europeaan of ‘guiri’, elke Zuid-Amerikaan met een autochtoon uiterlijk, elk Aziaat weet het. Zelfs al spreek je vloeiend Catalaans, het is een continu gevecht om Catalaans te spreken met Catalaanstaligen. Vooral in het hoofdstedelijk gebied van Barcelona en de zones met Spaanstalige meerderheid, veranderen de Catalaanstaligen voortdurend van taal. Ze willen vooral niet tot last zijn met hun Catalaans.

    Ook Torra afgebrand als supremacist

     

    Van deze klinkklare evidentie brouwde El Mundo een politieke en mediarel, gretig overgenomen door de Spaanse politiek en pers. ‘No em canviïs la llengua!’, geleid door een Peruaanse en andere nieuwe Catalanen, wordt zo voorgesteld als een racistisch instrument van Catalaanse supremacisten. Deze tactiek wordt constant toegepast in de Spaanse politiek en media: beschuldig de andere van wat je zelf doet. Minister-president Quim Torra moest het zelf ook ondervinden. Hij werd met pek en veren overladen door binnen- en buitenlandse pers — deze laatste neemt meestal klakkeloos over wat er in de Madrileense pers verschijnt — omwille van een artikel dat hij in 2012 schreef.

     

    Torra deed toen nog niet aan politiek en werkte in Zürich. Toen hij op een dag een vlucht nam naar Barcelona, was er een Spaanse passagier die hysterisch werd omwille van het feit dat vluchtinformatie ook in het Catalaans werd gebracht. De passagier deed zelfs zijn beklag in een Zwitserse krant, argumenterend dat zijn rechten geschonden waren aangezien het Spaans ‘de eerste officiële taal van Spanje’ is. Torra, schrijver en uitgever, greep dit incident aan om deze haatvolle houding, algemeen verspreid in Spaans-nationalistische kringen, aan te klagen. In een artikel vergeleek hij de passagier of de Spaanse nationalist met een hyena, schuimbekkend van haat ‘bij elke uitdrukking van de Catalaanse taal of cultuur’. De vergelijking mag dan al straf zijn, hij drukte er inderdaad op een etterbuil: de irrationele en ‘ziekelijke fobie’ die behoorlijk wat Spanjaarden hebben voor alles wat Catalaans is.

     

    Flarden werden uit de context getrokken

     

    Toen Torra minister-president werd, ging de Spaanse pers aan het graven en vond het algauw het artikel. Flarden werden uit de context getrokken en het besluit was even duidelijk als unisono: Torra beschouwt de Spanjaarden als schuimbekkende hyena’s en beesten en is een Catalaanse supremacist. De buitenlandse pers nam de ‘framing’ gretig over. Wat te denken over de titel en inleiding van dit artikel van De Standaard? ‘De vuilgebekte marionet van Carles Puigdemont.’

     

    ‘Quim Torra wordt gezien als de loyale dienaar van Carles Puigdemont. Toch mag je zijn politieke engagement niet onderschatten: in oude teksten en tweets ventileerde hij zijn virulente haat tegen de Spanjaarden.’

    Castiliaanse suprematie

     

    Nochtans is Spanje als vanouds een staat die gedragen wordt door de Castiliaanse elite. Toen Castilië de Confederatie van de Kroon van Aragon annexeerde na de Spaanse Successieoorlog, werden de eigen (grond-)wetten van de Kroon van Aragon afgeschaft. Ook het Catalaans werd verboden als administratieve taal. Sindsdien werd de Catalaanse taal actief en via de wet bestreden vanuit de Spaanse overheid. Ook nu nog is het idee dat geheel Spanje Spaans of Castiliaans moet spreken, een dominant idee in de Spaanse politiek en samenleving. Nog in 2012 verzekerde de Spaanse minister van Onderwijs, José Ignacio Wert, expliciet dat zijn departement en nieuwe wet ‘het verspaansen van de Catalaanse kinderen’ tot doel had.

     

    elke geboren Spanjaard heeft de grondwettelijke plicht Spaans te kennen

     

    Sterker nog: elke geboren Spanjaard heeft de grondwettelijke plicht Spaans te kennen. Dat komt zo tot uiting in een Catalaans proces, waar geen enkele van de beschuldigden het recht had om te getuigen in hun eigen taal. Ook in Catalonië zelf is dat de gangbare praktijk: slechts 7,7% (2018) van de gerechtelijke procedures wordt er in het Catalaans gevoerd, een historisch dieptepunt sinds de democratie. In 2004 was dat nog 20,6%, wat wijst op een significante — en doelbewuste — verslechtering van de positie van het Catalaans. Catalanen hebben meestal schrik om te eisen dat hun zaak in hun taal behandeld wordt. Rechters worden centraal vanuit Madrid benoemd en naar eender waar gezonden. Taalvereisten zijn daarbij onbestaand. Spaanse rechters die in Catalonië recht spreken zonder een letter Catalaans te begrijpen, het is een dagdagelijkse realiteit.

    Wit is zwart en zwart is wit

     

    Denk echter niet dat het vragen in eigen taal bediend te worden door de overheid, of les te kunnen volgen in het Catalaans, als een recht gezien wordt in Spanje. Dat wordt steevast weggezet als discriminatie van de Spaanstalige. Wanneer op de Catalaanstalige Balearen bij regionale overheidsexamens gevraagd wordt dat medisch personeel het Catalaans machtig moet zijn, werd dat door enkele eentalige Spaanstaligen weggezet als discriminatie, een relaas dat opnieuw gretig overgenomen werd door de Spaanse pers. Het is een Goebbeliaanse tactiek: herhaal constant dat zij die institutioneel gediscrimineerd worden omwille van het feit dat ze een minderheidstaal spreken, de echte supremacisten zijn.

     

    Catalonië, een van Spanjes meest linkse regio’s, historisch verdraagzaam tegenover immigratie (ooit waren ze zelf vluchtelingen), wordt zo weggezet als supremacistisch en racistisch. Kenmerken die dan weer typerend zijn voor grote delen van het Spaanse unionisme.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

     

    steun doorbraak

    Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

     

    Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

    *

     




    22-02-2020, 15:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BART SOMERS EN THEO FRANCKEN GEFACTCHECKT OVER SCHADELIJKE EN NUTTIGE CIJFERS

    *

    BART SOMERS EN THEO FRANCKEN GEFACTCHECKT

    OVER SCHADELIJKE EN NUTTIGE CIJFERS

    **

    *

    https://doorbraak.be/bart-somers-en-theo-francken-gefactcheckt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    19 februari 2020

     

    Zal Bart Somers even stevig gefactcheckt orden als Theo Francken?

    **

    *

    foto: ©Reporters / GYS

     

    In een interview met De Zondag zegt de Mechelse burgemeester B iets opmerkelijks: ‘Wist u dat 37 procent van onze kinderen tot vijf jaar migratieroots hebben?’ 37 procent!

     

    Enkele weken geleden had Theo Franken op VTM Nieuws gezegd dat er 50 000 gezinsherenigingen per jaar waren. Hij werd onmiddellijk gefactcheckt op VRT NWS. Het was allemaal niet waar en overdreven, want het recht op gezinsleven wordt gegarandeerd door de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens, een deel van die gezinsherenigingen betrof kinderen die eigenlijk hier geboren waren en in bijna de helft van de gezinsherenigingen ging het om EU-burgers. En, o ja, het aantal gezinsherenigingen in 2018 bedroeg in totaal … 53 109. Het cijfer zelf was dus correct, dat wel.

    Is 37 procent overdreven?

     

    Komt er op VRT NWS nu ook een factcheck van de ‘37 procent kinderen met vreemde roots’ van Bart Somers? Gaan we kunnen lezen dat het allemaal niet waar is, en erg overdreven, want er staat iets in de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens — wat weet ik niet, maar er staat vast iets — een groot deel van die 37 procent kinderen met vreemde roots is geboren met de Belgische nationaliteit en veel van de ándere kinderen die niet de Belgische nationaliteit hebben, zijn EU-burgertjes. Verder, ook belangrijk, geldt die 37 procent voor België, voor Vlaanderen of alleen voor Mechelen?

     

    Die factcheck van Somers zijn bewering komt er, geloof ik, niet. Factcheckers zijn niet zozeer op zoek naar feitelijke fouten als wel naar ‘schadelijke’ beweringen. Dat is in elk geval wat Maarten Schenk, factchecker bij Facebook, verklaart in Humo van 14 januari. ‘Ons criterium is: we controleren boodschappen die schadelijk kunnen zijn.’ ’t Is overigens een heel begrijpelijk criterium. Beweringen over kabouters en de Kerstman moet je niet checken, want niemand, behalve Maarten Boudry, vindt ze schadelijk.

    Politieke thema’s

     

    Het wordt allemaal moeilijker als factcheckers zich met politieke thema’s gaan bezighouden, wat ze bijna altijd doen. Wat ‘nuttig’ is en wat ‘schadelijk’ wordt dan ingekleurd langs politieke lijntjes. Als Francken beweert dat er 50 000 gezinsherenigingen per jaar zijn, ondersteunt hij daarmee zijn wetsvoorstel om gezinshereniging voor een bepaald soort asielzoekers te beperken. Zo’n Wet zou ons land minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers. Ik vind dat een nuttige wet, maar groen-links, dat een ruime asielpolitiek voorstaat, vindt zo’n wet schadelijk. Op die manier worden de 50 000 gezinsherenigingen van Francken voor hen een schadelijk cijfer dat moet worden gefactcheckt.

     

    Maar hetzelfde groen-links zal de 37 procent van Somers niet schadelijk vinden. Somers gooit dat stevige cijfer over kinderen met vreemde roots op tafel met een heel andere bedoeling dan Francken dat doet. De boodschap van Somers luidt dat migratie niet positief of negatief is, maar een realiteit. ‘37 procent’ maakt van die realiteit een onontkoombaar gegeven*. ’t Is een realiteit waar de Oude Vlamingen zich volgens Somers moeten aan aanpassen. En ook groen-links wil graag dat die Oude Vlamingen zich flink aanpassen. Met zo’n boodschap wordt de 37 procent een nuttig cijfer waar geen factcheckende nuances bij nodig zijn.

    Ons aanpassen, maar hoe?

     

    En hóe moeten de Oude Vlamingen zich aanpassen aan nieuwkomers ‘met vreemde roots’? Johan Leman heeft enige tijd geleden veel kritiek gekregen toen hij uitlegde wat dat concreet betekende – hoe je je bijvoorbeeld als homo moest aanpassen aan een moslim omgeving in Molenbeek. Die fout zal Somers niet maken. Concreet zijn is gevaarlijk voor een politicus.

     

    Wanneer hij de vraag krijgt van De Zondag waarom en hoe Oude Vlamingen zich moeten aanpassen, blijft hij, zoals Polly Peachum in dat bekende liedje ‘ganz allgemein’. ‘Ik bedoel daarmee niet, zegt hij, dat Vlamingen hun manier van leven moeten aanpassen. Ik bedoel daarmee dat élke mens zich voortdurend aanpast. Toen ik vader werd, heb ik mij aangepast aan mijn nieuwe rol. Toen de sociale media opkwamen, heb ik mij als politicus aangepast aan de nieuwe realiteit. Als ik nieuwe buren krijg, dan ga ik mij ook aanpassen.’

    De neutraliteit van de staat

     

    Wat kun je daarop antwoorden? Weinig. Toen mijn zoon Jan geboren werd heb ik mij ook aangepast. De sociale media zijn ook van mijn leven een niet onbelangrijk deel geworden, al ben ik geen politicus. En als ik nieuwe buren krijg, en het zijn moslim fundamentalisten, met of zonder vreemde roots, dan zal ik de banden van hun auto niet kapot steken, ook al omdat ik bang ben dat zij hetzelfde zouden doen met de mijne. Ik zal, als ze hier legaal verblijven, hun ‘remigratie’ eisen noch suggereren. Dat laat ik over aan Vlaams Belangers als Sam van Rooy.

     

    Maar ik zal mij aan die nieuwe buren niet ‘aanpassen’ in een van de normale betekenissen van het woord. Ik zal mij ergeren, in stilte hopen dat hun kinderen later minder fundamentalistisch zullen zijn dan hun ouders, en ondertussen elke maatregel steunen die de neutraliteit van de staat bevestigt en uitstraalt**, en elke regeling die een dam opwerpt tegen de politieke ambities van welke godsdienst ook, maar zeker van de islam.

     

    * Weinig Oude Vlamingen maken zich zorgen over het aantal vreemdelingen in het algemeen, waaronder heel wat Nederlanders, Fransen en Italianen. Wel maakt men zich zorgen over de groei van de moslim gemeenschap sinds duidelijk is dat fundamentalisten binnen die gemeenschap ongeveer de helft uitmaken. Het aandeel van de moslims in ons land is nu ongeveer 6 procent, en zal nog stijgen. Maar als er een strikte immigratiepolitiek komt, is er weinig kans dat die ooit stijgt tot een landelijk gemiddelde van 37 procent.

     

    ** Somers vindt het niet nodig dat de staat neutraliteit uitstraalt. Hij is voorstander van een ‘andere stroming binnen het liberalisme’. Hij vindt het jammer dat het regeerakkoord stipuleert dat religieuze tekens, zoals de hoofddoek, verboden worden aan loketten en in het onderwijs. ‘Dat is voor mij de moeilijkste passage van het regeerakkoord,’ zegt hij.

    Philippe Clerick

    *








    22-02-2020, 12:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BART SOMERS EN THEO FRANCKEN GEFACTCHECKT OVER SCHADELIJKE EN NUTTIGE CIJFERS

    *

    BART SOMERS EN THEO FRANCKEN GEFACTCHECKT

    OVER SCHADELIJKE EN NUTTIGE CIJFERS

    **

    *

    https://doorbraak.be/bart-somers-en-theo-francken-gefactcheckt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    19 februari 2020

     

    Zal Bart Somers even stevig gefactcheckt orden als Theo Francken?

    **

    *

    foto: ©Reporters / GYS

     

    In een interview met De Zondag zegt de Mechelse burgemeester B iets opmerkelijks: ‘Wist u dat 37 procent van onze kinderen tot vijf jaar migratieroots hebben?’ 37 procent!

     

    Enkele weken geleden had Theo Franken op VTM Nieuws gezegd dat er 50 000 gezinsherenigingen per jaar waren. Hij werd onmiddellijk gefactcheckt op VRT NWS. Het was allemaal niet waar en overdreven, want het recht op gezinsleven wordt gegarandeerd door de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens, een deel van die gezinsherenigingen betrof kinderen die eigenlijk hier geboren waren en in bijna de helft van de gezinsherenigingen ging het om EU-burgers. En, o ja, het aantal gezinsherenigingen in 2018 bedroeg in totaal … 53 109. Het cijfer zelf was dus correct, dat wel.

    Is 37 procent overdreven?

     

    Komt er op VRT NWS nu ook een factcheck van de ‘37 procent kinderen met vreemde roots’ van Bart Somers? Gaan we kunnen lezen dat het allemaal niet waar is, en erg overdreven, want er staat iets in de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens — wat weet ik niet, maar er staat vast iets — een groot deel van die 37 procent kinderen met vreemde roots is geboren met de Belgische nationaliteit en veel van de ándere kinderen die niet de Belgische nationaliteit hebben, zijn EU-burgertjes. Verder, ook belangrijk, geldt die 37 procent voor België, voor Vlaanderen of alleen voor Mechelen?

     

    Die factcheck van Somers zijn bewering komt er, geloof ik, niet. Factcheckers zijn niet zozeer op zoek naar feitelijke fouten als wel naar ‘schadelijke’ beweringen. Dat is in elk geval wat Maarten Schenk, factchecker bij Facebook, verklaart in Humo van 14 januari. ‘Ons criterium is: we controleren boodschappen die schadelijk kunnen zijn.’ ’t Is overigens een heel begrijpelijk criterium. Beweringen over kabouters en de Kerstman moet je niet checken, want niemand, behalve Maarten Boudry, vindt ze schadelijk.

    Politieke thema’s

     

    Het wordt allemaal moeilijker als factcheckers zich met politieke thema’s gaan bezighouden, wat ze bijna altijd doen. Wat ‘nuttig’ is en wat ‘schadelijk’ wordt dan ingekleurd langs politieke lijntjes. Als Francken beweert dat er 50 000 gezinsherenigingen per jaar zijn, ondersteunt hij daarmee zijn wetsvoorstel om gezinshereniging voor een bepaald soort asielzoekers te beperken. Zo’n Wet zou ons land minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers. Ik vind dat een nuttige wet, maar groen-links, dat een ruime asielpolitiek voorstaat, vindt zo’n wet schadelijk. Op die manier worden de 50 000 gezinsherenigingen van Francken voor hen een schadelijk cijfer dat moet worden gefactcheckt.

     

    Maar hetzelfde groen-links zal de 37 procent van Somers niet schadelijk vinden. Somers gooit dat stevige cijfer over kinderen met vreemde roots op tafel met een heel andere bedoeling dan Francken dat doet. De boodschap van Somers luidt dat migratie niet positief of negatief is, maar een realiteit. ‘37 procent’ maakt van die realiteit een onontkoombaar gegeven*. ’t Is een realiteit waar de Oude Vlamingen zich volgens Somers moeten aan aanpassen. En ook groen-links wil graag dat die Oude Vlamingen zich flink aanpassen. Met zo’n boodschap wordt de 37 procent een nuttig cijfer waar geen factcheckende nuances bij nodig zijn.

    Ons aanpassen, maar hoe?

     

    En hóe moeten de Oude Vlamingen zich aanpassen aan nieuwkomers ‘met vreemde roots’? Johan Leman heeft enige tijd geleden veel kritiek gekregen toen hij uitlegde wat dat concreet betekende – hoe je je bijvoorbeeld als homo moest aanpassen aan een moslim omgeving in Molenbeek. Die fout zal Somers niet maken. Concreet zijn is gevaarlijk voor een politicus.

     

    Wanneer hij de vraag krijgt van De Zondag waarom en hoe Oude Vlamingen zich moeten aanpassen, blijft hij, zoals Polly Peachum in dat bekende liedje ‘ganz allgemein’. ‘Ik bedoel daarmee niet, zegt hij, dat Vlamingen hun manier van leven moeten aanpassen. Ik bedoel daarmee dat élke mens zich voortdurend aanpast. Toen ik vader werd, heb ik mij aangepast aan mijn nieuwe rol. Toen de sociale media opkwamen, heb ik mij als politicus aangepast aan de nieuwe realiteit. Als ik nieuwe buren krijg, dan ga ik mij ook aanpassen.’

    De neutraliteit van de staat

     

    Wat kun je daarop antwoorden? Weinig. Toen mijn zoon Jan geboren werd heb ik mij ook aangepast. De sociale media zijn ook van mijn leven een niet onbelangrijk deel geworden, al ben ik geen politicus. En als ik nieuwe buren krijg, en het zijn moslim fundamentalisten, met of zonder vreemde roots, dan zal ik de banden van hun auto niet kapot steken, ook al omdat ik bang ben dat zij hetzelfde zouden doen met de mijne. Ik zal, als ze hier legaal verblijven, hun ‘remigratie’ eisen noch suggereren. Dat laat ik over aan Vlaams Belangers als Sam van Rooy.

     

    Maar ik zal mij aan die nieuwe buren niet ‘aanpassen’ in een van de normale betekenissen van het woord. Ik zal mij ergeren, in stilte hopen dat hun kinderen later minder fundamentalistisch zullen zijn dan hun ouders, en ondertussen elke maatregel steunen die de neutraliteit van de staat bevestigt en uitstraalt**, en elke regeling die een dam opwerpt tegen de politieke ambities van welke godsdienst ook, maar zeker van de islam.

     

    * Weinig Oude Vlamingen maken zich zorgen over het aantal vreemdelingen in het algemeen, waaronder heel wat Nederlanders, Fransen en Italianen. Wel maakt men zich zorgen over de groei van de moslim gemeenschap sinds duidelijk is dat fundamentalisten binnen die gemeenschap ongeveer de helft uitmaken. Het aandeel van de moslims in ons land is nu ongeveer 6 procent, en zal nog stijgen. Maar als er een strikte immigratiepolitiek komt, is er weinig kans dat die ooit stijgt tot een landelijk gemiddelde van 37 procent.

     

    ** Somers vindt het niet nodig dat de staat neutraliteit uitstraalt. Hij is voorstander van een ‘andere stroming binnen het liberalisme’. Hij vindt het jammer dat het regeerakkoord stipuleert dat religieuze tekens, zoals de hoofddoek, verboden worden aan loketten en in het onderwijs. ‘Dat is voor mij de moeilijkste passage van het regeerakkoord,’ zegt hij.

    Philippe Clerick

    *







    22-02-2020, 12:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MY HOME IS MY CASTLE

    *

    MY HOME IS MY CASTLE

    **

    *

    https://doorbraak.be/keep-off-the-grass/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    De 'green' van Trinity College Cambridge

    **

    *

    Keep off the grass!

    Extinction Rebellion valt het heilige gazon aan

    19 februari 2020 Leestijd 4 minuten

     

     

    De Engelsen en hun onverstoorbare liefde voor hun ‘lawns’. De makers van de Asterix-albums beeldden het treffend uit in hun Asterix en de Britten. Ik was zelf eens getuige van deze Engelse liefhebberij. Op bezoek in de ouderlijke woning van een goede vriend, een woning die naar Vlaamse normen een postzegel groot was, zag ik hoe in de piepkleine tuin de vader des huizes naarstig zijn gazonnetje de gaafheid van een biljartlaken schonk met een speciale knipschaar. Hij deed het werk met de hand, rustig en met het geduld van engelen.

    Gras en regeltjes

     

    Sinds de 16de eeuw behoren strakke gazons tot het uitzicht van de Engelse universiteitsstad Cambridge. Het was het befaamde King’s College dat de aanzet gaf. Al vlug ontstonden er regels rond het gras. Reglementitis is een andere Engelse afwijking. Hoeft het te verbazen dat het de Engelsen waren die reglementen bedachten voor allerhande sporten? Alleen ‘fellows’ van de colleges of personen die in gesprek zijn met ‘fellows’ mogen de grassen betreden. En eenden, dat vertelt de regel.

     

    Personeel is onzichtbaar.

     

    Niemand vermeldt de tuinmannen die het gazon onderhouden, maar dat is dan weer een voorbeeld van het klassensysteem op het eiland. Personeel is onzichtbaar. De donkere bordjes met de witte letters ‘Keep off the grass’ vormen een symbiose met de groene vlakte waar ze in geprikt staan.

    Meegaan met de tijden

     

    In januari zond King’s College een revolutionaire persmededeling de wereld in. ‘The green’ van de befaamde kapel van het universiteitscollege zal na driehonderd jaar strak onderhoud veranderen van uitzicht. De ‘Head Gardener’ gaat de graszoden aan de rivier Cam omtoveren tot een wei vol biodiversiteit. ‘King’s moet meegaan met zijn tijd’, vertelde de hovenier aan het conservatieve dagblad The Daily Telegraph. In de lente en de zomer zullen er volop bloemen bloeien, nadien wordt er gehooid en dan begint de cyclus opnieuw. Studenten en bezoekers kunnen via paadjes door de bloemenweide wandelen. De ‘Keep off the grass’-bordjes worden verwijderd.

     

    Hier en daar klonk er ongeloof als reactie op de mededeling. Maar over het algemeen was er sympathie voor de beslissing. Met tuinieren scoor je sowieso op het eiland. Maar dan beging Extinction Rebellion heiligschennis op de graszoden van Trinity College, het grootste college van Cambridge.

    Wraakactie

     

    Extinction Rebellion is een wereldwijde beweging die op een agressieve manier de aandacht opeist voor de klimaatproblematiek. Voorbije zondag startte het met acties in de universiteitsstad door een belangrijk kruispunt te blokkeren. De actiegroep ageert tegen de banden tussen de universiteit en de industrie. Op maandag 17 januari doken activisten op de gekende ‘college lawn’ van Trinity College, opgericht door Henry VIII, en met spaden in de hand groeven ze putten in het gras. De aarde ervan dumpten ze in een bankfiliaal. De vlag van de beweging werd op het gazon geplant en actievoerders ketenden zich aan de bekende appelboom op het perk. Er wordt beweerd dat de appelboom afstamt van de boom waaronder Isaac Newton zat. ‘Dit is een wraakactie voor het vernielen van natuur door Trinity bij Innocence Farm (een boerderij in Suffolk, nvda)’, verklaarden de actievoerders. De universiteit is in onderhandeling met de haven van Lowestoft om het domein te veranderen in een bedrijvenpark.

     

    In shock sloot Trinity al zijn hoofdgebouwen voor de rest van de week af. Andere colleges sloten uit voorzorg — in de mate van het mogelijke — hun ‘greens’ voor het publiek. Op sociale media en in de pers las je ongeloof en ontzetting. Ook de lakse houding van de politie tijdens de actie werd op de korrel genomen. Met hun handelen roepen de actievoerders meer weerstand op dan steun.

    Wie het heilige gras raakt, raakt de ziel van de Engelsen.

    Harry De Paepe

    *





    22-02-2020, 05:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERMAGEREN. DEN DIKKE EN DEN DUNNE

    VERMAGEREN. DEN DIKKE EN DEN DUNNE

    **

    *

    https://doorbraak.be/vermageren-den-dikke-en-den-dunne/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    'Den dunne' en 'den dikke', respectievelijk

    **

    *

    foto: ©Wikimedia Commons/Hilton Teper

    21 febr 2020

     

    Jason Fung kreeg in De Morgen een forum om zijn dieetboek te promoten. Helaas bevat het slechte wetenschap, u leest hieronder waarom.

     

    Gelukkig ben ik van zowat alle markten thuis en kan ik het van de pot gerukte interview over vermageren, verschenen op 13 februari, strippen van alle onzin.

     

    Een zekere Amerikaanse dokter Fung beweert in zijn nieuwste boek De obesitas-code dat vermageren enkel lukt wanneer u een tijdje niet eet. Vasten dus. De veel beproefde methoden zoals sporten en diëten zijn volgens hem een maat voor niets. De belangrijkste basis waarop hij deze uitspraken fundeert, is de genetische bepaling van het metabolisme en dus van overgewicht.

     

    Metabolisme, of het spijsverteringsproces, werkt bij de ene persoon trager dan bij de andere. Bij vrouwen werkt het in het algemeen wat trager dan bij mannen bijvoorbeeld. Dit hele proces is een erg complex systeem waarop men nog steeds geen volledig zicht heeft. De vier belangrijkste factoren die de werking van dit systeem bepalen zijn het genetica, geslacht, leeftijd en de verhouding van spier- en vetmassa.

    De interviewster van De Morgen leek zich daar geen vragen bij te stellen

     

    Volgens Fung zou genetica 95% van deze vier factoren bepalen, maar dat lijkt mij een sterke overdrijving. De interviewster leek zich daar geen vragen bij te stellen, hoewel dit dr. Fungs hele thesis ondersteunt.

    Belangrijke lichaamsweetjes

     

    In het interview lezen we wel degelijk enkele belangrijke zaken over de effecten van voeding en beweging op ons metabolisme en/of op onze lichaamsvormen. Het ontbreken van deze kennis is volgens mij een niet te onderschatten factor van overgewicht bij heel wat mensen.

     

    De grootste fout die we weliswaar stilaan afleren is: vet wordt omgezet in spieren. Hoe hard je ook je bilspieren traint, het vet in je billen zal zich niet omvormen tot mooie rode spiervezels die je kont de gewenste vorm geeft in je nieuwste zomeroutfit.

    Insuline en honger

     

    Maar er zijn nog tal van andere misvattingen. Tijdens conditionele trainingen zoals lopen of fietsen verbruiken we veel koolhydraten wat op zijn beurt de suikerspiegel doet zakken met een hongergevoel als gevolg. Vaak is deze honger pas gestild na een omvangrijke maaltijd en in vele gevallen blijft na de zout- en vetrijke maaltijd nog steeds een zin naar zoet bestaan.

     

    Het drinken van cola, of het eten van chocolade na de maaltijd zorgt voor extra insuline productie, waardoor de suikers maar ook de vetten makkelijker worden opgenomen door de cellen. Dus niet alleen is het calorieverbruik door te sporten bijna tenietgedaan of zelfs overgecompenseerd door de maaltijd achteraf, er geschiedt zelfs een structurele opname van extra vetten.

     

    In sportclubs zoals tennisclubs zie je bijvoorbeeld redelijk wat mensen met overgewicht die toch een redelijk goede conditie hebben. De combinatie van suikers en vetten is trouwens één van de belangrijkste boosdoeners van de obesitas problematiek in de Verenigde Staten.

    Powertraining of joggen?

     

    Als het sportdoel vermageren is, dan is een goed evenwicht in types training erg belangrijk. Conditioneel, spieropbouwend en vetverbrandend. Een conditionele training verbetert de ademhalingscapaciteit, wat ervoor zorgt dat je enerzijds langer kan sporten en anderzijds efficiënter energie kan verbranden in de spieren en organen. De spierversterkende training versterkt en vergroot de spiermassa zodat je tijdens de training, maar vooral ook in rust (basaal) meer energie verbruikt.

     

    Tijdens een vetverbrandingstraining tracht je zoveel mogelijk vetten te verbruiken. Dit doe je door te bewegen aan een matig tempo waardoor je hartslag op zo’n 60% van het maximale ritme slaat. Hoe hoger de hartslag is, hoe minder vetten je verbruikt en hoe meer koolhydraten (suikers) verbrand worden. Bij een hoge hartslag krijg je namelijk minder zuurstof binnen, wat nodig is voor het verbrandingsproces. Suikers hebben mindere extern zuurstof nodig om verbrand te worden in de spieren. Anaeroob trainen heet dat.

     

    Zo merk je het belang van een goede conditie op een efficiënt metabolisme reeds.

    Schwarzenegger versus De Block

     

    Het verschil tussen een grote spiermassa in combinatie met een kleine vetmassa en het omgekeerde heeft een immense impact op het verteringsproces. Samen met de organen en de hersenen verbruiken onze spieren veel energie. Deze energie halen ze uit onze voeding. De weefsels van spieren zouden snel afbreken zonder dit voedsel, in tegenstelling tot vetweefsel.

     

    Tijdens het sporten, zeker wanneer we de spieren erg belasten zoals bij roeien, verbruiken de spieren van een spierbundel massaal veel energie. Tijdens dezelfde roeioefening, met exact dezelfde krachtinspanning (hoewel dat onmogelijk is), zal iemand met beperkte spiermassa veel minder calorieën verbruiken.

     

    Arnold Schwarzenegger en Maggie De Block samen in de zetel

     

    Maar belangrijker: niet alleen tijdens het sporten, maar ook in rust verbruikt het gespierde lichaam veel meer energie dan zijn ongespierde tegenhanger. Zo kunnen Arnold Schwarzenegger en Maggie De Block samen in de zetel naar een film kijken, waarbij degene die niet wil vermageren veel meer energie verbruikt dan degene wiens leven ervan afhangt!

    De weg naar een Grieks atletenlichaam

     

    Al deze theorie verdwijnt natuurlijk in het niets bij de fysieke inspanning die de praktijk vereist om een sportief en gezond lichaam te verkrijgen. Twee tot drie maal per week, elke week, maand en jaar moet je een aanzienlijke inspanning leveren, want geen enkele vorige inspanning, geen enkel vroeger resultaat is blijvend. En niet alleen de voortdurende fysieke arbeid is voor velen een onoverkomelijke opdracht. Elke minuut gespendeerd aan het lichaam is een minuut niet aan iets leukers of (op korte termijn) belangrijkers besteed. En laat de huidige generaties nu net niet uit de grootste doorzetters bestaan…

    Niet-religieus vasten

     

    Duiken we even in een ander gat van onze algemene biologische kennis: voeding. Niet alleen over wat we eten, maar ook over de smulfrequentie zijn nogal wat misvattingen. Dr. Fung zegt in het interview dat we de hele dag door eten en dat daar de oorzaak ligt van overgewicht. Tegelijk schrijft hij vasten als enige remedie voor. Structureel vasten wel te verstaan.

     

    Ik kan weinig of niets vertellen over dat structureel vasten, want ik ken de fysiologische processen niet die daarbij spelen. Wat ik wel weet is dat het regelmatig overslaan van een maaltijd een omgekeerd effect heeft omdat, zo zegt trouwens ook Fung in het begin van het interview, het lichaam dan bepaalde functies uitschakelt zodat er zoveel mogelijk energie gespaard blijft. Een soort overlevingsreflex. De energievoorraden die dan zoveel mogelijk gespaard blijven, zijn juist de vetreserves!

    Structureel eten

     

    Vóór het slapengaan is eten niet echt verstandig

     

    Een beetje haaks op de vastenvisie staat de wetenschap dat eten het metabolisme doet versnellen. het spijsverteringssysteem kan als het ware getraind worden en dat doe je door te eten. In plaats van in drie maaltijden per dag verorber je de nodige calorieën in vijf of zes keer per dag. Dit zorgt ervoor dat je spijsvertering de hele dag door actief is, meer energie en dus vet verbruikt én zichzelf ‘traint’ en zo efficiënter wordt. Vóór het slapengaan is eten niet echt verstandig in het kader van energieverbruik. Het aantal calorieën mag natuurlijk niet stijgen en wat je eet is ook van belang.

     

    Jammer genoeg liggen de rekken in de supermarkt vol lekkers en geraakt dat steevast tot in onze keukens. En als we onze eigen frigo vol vettigs en zoets niet opentrekken, begeven we ons naar een Vlaamse brasserie waar de calorie-inname elke fysieke inspanning overtreft. Of erger nog… naar het tetkot!

     

    John Croughs



    *


    22-02-2020, 05:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.67 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1650

     

    67 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    Donderdag 20 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Krokus job

    *

    …. de nummers 9 en 10… Doet me denken aan Die 10 Kleine Negertjes van Agatha Christie…..

    **

    *

    … belgicist Patrick Dewael en Sabine Laruelle….

    *

    Als geboren en gespogen rasechrte pursang Vlaming staat Dewael als levend verwijt voor dit apenland. Alles tonen wat het niet is. Precies alsof één van 10 Zwarte Negertjes vooraleer die in beeld kan komen, door een stortbad witte verf zou lopen. Verandert wel iets aan zijn uiterlijk, maar begot geen centiem aan zijn binnenste.

    En over ‘straatmadelieven’, in ’t Fransoos delarullen, wens ik mij al helemaal niet in te laten. Ben inderdaad beter opgevoed.

    Het siert echter wel de Sire, want die is inderdaad niet voor niets het Opperhoofd van die bende klootjesvolk dat eerst alles afbreekt, om vervolgens de wereld rond te doen, dat ze eigenlijk…bruggenbouwers zijn.

    Een stuk pretentie die bijna regelrecht uit de mond komt van Keizer Karel V, waarvan men zei dat in zijn wereldrijk de zon nooit onderging.

    Want zei die, wete wa? Om de vrede te bewaren moet ik eerst alle oorlogen winnen.

    En als Oom Adi 500 jaar later dat ook eens probeerde, miek hem dat tot de Grootste Socialist Aller Tijden.

    En daar had ‘Nationalislme’ niks mee te maken, maar het Marxisme integendeel alles.

    Nog ’n geluk dat we Trump hebben om de 3de WO te slim af te zijn. Trump & Poetin: T&P: the proof of the pudding is the eating….

    *

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    Woensdag 19 febr. 2020

    **

    *

    Dewael, voorz. Kamer (Open-VLD) en Laruelle (MR), voorz. Senaat: samen moeten ze de situatie proberen ‘af te koelen’. Hoe moet je ze noemen: informateurs, verkenners, ontmijners… FRIGO-RISTEN die M/V samenhokken in een ferm afgekoelde ruimte. Wat zou daar kunnen van voortkomen?) Tijd krijgen ze tot 9/3 (want het is de crocus, hé! En dan worden de bloempjes buiten en bij de bijtjes gezet…)

    **

    *

    Magniette roept op tot kalmte, hij probeert bruggen te bouwen, geen fronten. Rutten is het langst bij de koning. 5de Wiel aan de wagen?

     

    Verkiezingen moeten we nu vermijden want de meeste mensen zijn NU te KWAAD…

    Da’s just. De colère hangt o zó voelbaar tastbaar in de lucht. Want ze komt van omhoog uit de Hoogste Regionen. De ‘Postjes’, de ‘Vergoedingen’, de wenkende Nederlaag. De burgers zelf, Ma Chère, die vragen maar één ding en dat is VERKIEZINGEN, VERKIEZINGEN, VERKIEZINGEN!

    Want we leven gelukkig nu eenmaal in een RECHTSSTAAT met vaste wel omschreven regeltjes. Hoe belachelijk die meestal ook zijn.

    Konden de burgers, de echte democraten, die maar gemaakt hebben! Daar zouden zoveel geen achterpoortjes aan zijn.

    Wat gij, Jan Breydel en Pieter Deconinck? Jullie beiden zijn wel in brons vereeuwigd. Maar ‘Die Gedanken sind Frei’ (= Linxe stelling…) en we zijn nu toch in het Tijdperk van de Onbegrensde Mogelijkheden? De boodschap hoeft niet lang te zijn. Mag zelfs in ’n taal die thans iedereen begrijpt: ‘GO’..

    En dan kan, om Magniette/Kaniette te plezieren de letters van onze eigenste Armé Belge (ABL) omgedraaid worden tot BLA. BLA. BLA.

    Doordenkertje doorgedrongen?

    *

    Nieuws van het Invasie Front. Strengere voorwaarden voor invasie-immigranten (?) die naar Gr. Britt. willen ‘om te werken’: moeten om te beginnen de Engelse taal beheersen + een job+aanbieding - kunnen bewijzen voldoende cash geld kunnen op tafel (of op de bank) leggen. Die verdomde Engelsen willen alleen de besten, de verstandigsten en de slimsten.

    Voor elke ‘Arbeid’ treedt er een soort ‘puntensysteem’ in voege: gebaseerd op talent + vaardigheden.

    En dat moeten we allemaal door de Openbare Omroep aanhoren en tot in de puntjes uitgelegd worden. De bedoeling is overduidelijk. Denken ze, maar ze kunnen verkeerd denken.

    De Burger, volgens mijn denkt: miljarde-miljaar, waarom zijn die Engelsen, net als bij ‘De Bevrijding in September ’44’, op het Continent niet blijven hangen, om net als toen, ons te verlossen van die Märkeliaanse Verdwazing? Do You remenber? Die hadden in hun kielzog toen de Yankees en die strooiden met hun Dollars net als voorjaarskoeien met hun vlaaien op het frisse najaarsgroen.

    Ach en Och, wat zijn sedertdien onze Verlichte Grote Verstanden toch achterlijk geworden. Of moet den Donald eerst eens goed met de vuisten op tafel komen buissen? Desnoods met een Tweede Nieuwe en Betere Landing op de Normandische Kusten? Wedden dat op slag die Macroni hetzelfde lot ondergaat als wijlen de Vichy-Regering van tijdens de Duitse Bezetting?

    **

    *

    De directeurs van de Middelbare Katholieke Scholen trekken aan de alarmbel in een Open Brief naar Min. Weyts. Er zijn grote hervormingen voorzien, nu reeds in het 1ste jaar, maar minder geld. Ze klagen dat ze niks weten van hoe het verder moet met de leerstof voor de volgende jaren: geen leerplannen voor het 2de en de daarop volgende jaren.

    Het ‘Onderwijs’ moet jaarlijks 20 miljoen besparen, jaja, zegt dit Verlichte Groot Verstand aan de Top daarop ‘maar er zijn wel degelijk investeringen van 3 miljard € ‘voorzien’.

    Niet uit het oog verliezen: al deze sport van Verlichte Grote Verstanden zijn voor vooral ‘zullers’. Maar tegen dat Middernood daar is, is iedereen dat al lang vergeten. ‘Gouverner’ wel, maar Prévoir’ + uitvoeren, doet dat niet ’n beetje teveel aan Trump?

    *

    Vandaag was er een olympiade voor de 33ste keer om de taal- en leesvaardigheid in ’t Frans in kaart te brengen bij 15-16 jarigen. 8000 leerlingen deden mee uit alle onderwijsafdelingen: zowel de Kaloten als de Maloten. ASO-TSO-BSO. (dit op vrijwillige basis).

    Wat de aanwezige leerkrachten achteraf daarover dachten? Of wel waren de leerlingen minder fit. Precies of iedereen minder geslapen had.

    Men zou zich inderdaad best eens beginnen afvragen waarom de jeugd van tegenwoordig minder slaapt in bed. Dat komt toch nooit (voor de jongens meestal) door die vele leuke seksfilmpjes op hun smartphoons? De Pappa is ‘naar de voetbal’ en de slaperige Mamma zit te suffen voor het scherm. Waarop… voetbal, tennis of aangebrande smeuïge Hollywood love-stories te genieten zijn?

    En neen, aan de mosketen kan het niet liggen, want op dat uur zijn die allemaal dicht. Want reeds midden in de nacht schallen op de minaretten de luidsprekers, dat het tijd is voor het Gebed.

    Maar op dat late nachtelijke uur, zijn onze Verlichte Grote Verstanden amper thuis, na hun zoveelste uitgelopen ‘debat’ over wat ze nu feitelijk best eerst zouden moeten aan beginnen. Mantelzorgen of zorgen voor mantels?

    **

    *

    Na de ‘MIA’S’, de nog glorieuze ‘ULTIMAS’ werden vandaag in Brugge uitgereikt door Min. Jambon. Die voortdurend flink uitgejouwd en zelfs als apotheose met rotte tomaten werd bekogeld. Dit gaat dan wel om prijzen en ver-eremerkingen voor culturele hoogstaande projecten. Luc Tuymans (niet eens aanwezig) kreeg de hoofdprijs.

    Ach, die meestal vrijgevochten Vrijzonnge Jeugd van tegenwoordig. Die zijn waarlijk de sukkelaars van Morgen.

    Oude Vlaamse spreekwoorden bedriegen nooit. De slapeloze seksverslaafde jeugd van tegenwoordig, dat zijn de Dhimini van morgen. Maar waar maken we ons zorgen over?! Tegen dan zal er allang geen ‘fijn stof’ of ‘roetdeeltjes’ meer zijn, Want geen kat meer voorhanden om daarover te leggen zeveren….

    **

    FIJN STOF

    *

    De hoeveelheid ‘fijn stof’ beïnvloedt onze concentratie: dat hebben professoren bij 300 leerlingen vastgesteld. ‘Fijn stof’ komt vooral door de uitlaatgassen van auto’s en de verbranding van hout in kachels.

    Ook naast de ‘zullers’ zijn er dan de anderen die dit reeds hebben vastgesteld. Zo zijn of niet zijn, toen was dat ook al het probleem.

    **

    *

    In Antwerpen werd er een ‘verkeers-Psycholoog’ aangesteld om te helpen bij het ontwerpen van de ooit wel eens aan te leggen Oosterweel-Tunnel. Om deze ‘veiliger’ te maken. Waar leer je deze veelbelovende stiel?

    **

    *

    De gasexplosie op de Antwerpse Paardenmarkt waar 2 doden vielen een paar jaar geleden, de ‘huurder’ (= Pensionhouder?) van het pand moet voor de Rechter verschijnen: 1ste omdat hij wist dat er iets mankeerde aan de oude gasmeters, 2de voor het illegaal onder-verhuren v/d 2de en 3de verdieping. Hij wordt beschuldigd voor onopzettelijke doding, brandstichting, …

    Maar van het illegaal verbergen van gelukzoekers en zo? Ha neen, hé. Daar is geen sprake van, want (‘niet onderzocht’)….

    *

    Japan, Het Land van de Rijzende Zon, krijgt kritiek op de manier hoe ze meer dan 100-den passagiers vrij hebben gelaten van het (ondergaande) cruiseschip Diamond Princess. Iedere dag komen er nog besmettingen bij op het schip. Vandaar dat beter helemaal zou opgeheven worden en aan de golven prijsgegeven…

    *

    Syrië heeft voor het eerst in 8 jaar een burgervliegtuig laten landen in Aleppo. Zo wil Assad laten zien dat hij de regio terug in handen heeft.

    **

    *

    In Genua (It) werd vandaag de laatste pijler geplaatst van de nieuwe brug die de oude ingestorte (zomer 2018) moet vervangen. Tegen deze zomer zou de brug moeten afgewerkt zijn.

    **

    *

    Johny Voners (Xavier uit FC De Kampioenen) kampt met kanker en moet zijn tournees afgelasten. Momenteel liggen ook de voorbereidingen voor de nieuwe serie stil.

    **

    *

    Léon Spillaert (Oostende, 28 juli 1881 - Brussel, 23 November 1946) krijgt voor het eerst een eigen tentoonstelling in de Royal Academie in London. Bij ons heel bekend maar niet internationaal. Zo hoopt men dat nu ook internationale belangstelling komt. Deze tentoonstelling verhuist daarna naar Parijs.

    **

    *

    De Mascotte van AA Gent, samen met een aantal supporters, werd vandaag in audiëntie bij Paus Franciscus ontvangen. De ploeg moet morgen spelen tegen AS Roma en ze vroegen de Paus om zijn zegen.

    Wie is daarvan de grote profijt-hebber? De Paus of AA GENT.

     *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het (het spreekwoordelijke nawoordje van de dag) is er (gisteren) niet meer van gekomen. Zijn na de middag op vriendenbezoek gemoeten. Is ne keer wat anders.

    Ge moogt gerust zijn.

    Goed voor de borsta, de kela en de buikie. Net als die hoestsiroop uit mijn kindertijd, dapper gepropageerd door ’n dikke nikker op de Zaterdag Markt. Maar, zo zei ‘zij die mijn zorgen wegneemt’, vooral goed om vooral de zinnen te verzetten.

    En of die verzet werden!

    Maar de zinnen bleven niet alleen. Ook de vele bolderbuikte wijnglazen moesten al eens van plaats verwisselen. Maar de dieprood-paarse inhoud?! Niks op aan te merken. klasse. Gewoon KLASSE.

    Wat, in Onderwijsmiddens, niet eens mag verwonderen.

    *

    De bestemming? Haast helemaal tegen de denkbeeldige AfsluitDijk tussen onze twee Lage Landen weerskanten de Staatsgrens. Artificiële Staten, artiesten-geklingel van regenwormachtige Krijgsheren uit vroeger tijden. Op sterven na dood, maar koppig als een ezel. Twee Koninklijke vorstendommen, om ter Koninklijkst en om ter domst.

    *

    Een prachtig landschap. Zelfs voor mij, ’n oude blinde man die juist deze dag voor de ontelbaarste keer, verjaart.

    Om er vrolijk van te worden. Al waren we dan wel, eenmaal voorbij Vosselare, in Het Land van Wilfried Martens himself.

    **

    *

    Eigenlijk meesmuilde ik op voorhand, bij de gedachte ’n smartie te laten maken met mezelf gekeerd naar het hoog verheven bronzen beeld van deze beruchte en alom gevreesde Vriend des Konings en Ex-Vlaming.

    U ziet het in gedachten. Hem, de Hoog Verhevene, een ferme neus zettend, terwijl hij niet eens iets kon terugdoen of mijn mager pensioentje te ‘marginaliseren’. Want om grote woorden, zat de Aflijvige tijdens zijn leven ook niet verlegen.

    Mijn vrouw was er tegen.

    En gelijk had ze: net als in de Wetstraat in Bruxellabad was de lucht er inktzwart, het storm-waaide en de Noordzee buien kletterden op daken dat je bijna de dakpannen hoorde smeken om niet te worden weggewaaid. Geen weer om ’n hond door te jagen. Wat ‘n geluk was voor onze 2 Duitse Herders, die warm en droog thuis de wacht mochten optrekken. Terwijl de Baasjes de bloemetjes buiten ‘zettegenden’.

    Eenmaal ter plaatse ter bestemming in het plaatselijk (en zeer voornaam) RVT AVE MARIA, voorheen (sinds 1833) ’n Franciscanessen Nonnenklooster) konden we haast aan den lijve vaststellen - net als door een koude vuist bij de nek gegrepen - dat de wereld achter onze rug maar onder onze ogen, binnenste-buiten was gekeerd.

    Later daarover meer.

     

    Want net op datzelfde ogenblik klinkt uit de Ether het bericht van de waterpijp-afrekeningen ergens in het verre en toch zo nabije Duitsland. ’n Schietincident’ met tal van doden.

    Veel sporen moeten de Flikken daar niet meer volgen, want de dader, na zijn ‘heldendaad’, was als vanzelfsprekend ‘uit het leven gestapt’. En kijk, gezien de roots van de doden, stond al bij voorbaat vast dat het ging om een daad van… anti-Semitisme.

    Semieten, waren dat niet in hoofdzaak de Joden?

    Lap! dacht ik, daar is het weer. Het zaaien van verwarring, zodat de discussie kan verlegd worden. Om vooral niet de massale al half-voltooide om-volking te moeten in het forum gooien…

    Racisme en anti-semitisme - later werd dat anti-semitisme en racisme - hebben inderdaad wel raakpunten, maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.

    En à propos! Roken is slecht voor het milieu en de eigen gezondheid. Waterpijp-smook daarentegen….

    Als er in deze zaak al ’n winnaar is, is dat het… milieu. Want Roken IS slecht voor het milieu….

    *

     

     

     

    21-02-2020, 16:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGIË: EEN STATE OF THE UNION

    BELGIË: EEN STATE OF THE UNION

    **

    *

    https://doorbraak.be/belgie-een-state-of-the-union/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Nu we al 15 maand een regering ‘in lopende zaken’ hebben, is er geen State of the Union verklaring meer in België. Het jaarverslag van de Nationale Bank (NBB) zou die leemte kunnen vullen, maar hult zich in een (veelzeggend) stilzwijgen. Zelfs de OESO gaf haar mening over België. Ondanks het feit dat beide instituten niet zo negatief waren, dreigt er een eerste rating verlaging voor België.

    Antwerpse primeur

     

    De verenigde ‘nationale pers’ kreeg reeds op woensdag een uiteenzetting van het verslag van de NBB, maar door een overeengekomen blokkade werd dit pas gepubliceerd op vrijdag. Daarna volgt een road show door België van de diverse (politiek benoemde) directieleden. Antwerpen kreeg dit jaar de primeur op Valentijnsdag met gouverneur Pierre Wunsch. Voor deze Franstalige liberaal was het de tweede keer, en zijn Nederlands is heel goed.

    Goede groei in 2019

     

    De internationale conjunctuur heeft te lijden onder de handelsoorlogen. China was tot voor kort de eerste handelspartner van de VS, maar staat nu pas op de derde plaats. Ondanks alles slaagde België (1,4%) erin één van de hoogste groeicijfers in de eurozone (1,2 %) op te tekenen. Daarvoor zijn er twee belangrijke redenen. Ten eerste is de industrie in België (13% BBP) veel minder belangrijk dan bv. in Duitsland (20% BBP). Onze industriële sectoren (pharma; chemie) zijn ook nog minder conjunctuur gevoelig. Ten tweede is de koopkracht van de gezinnen in België sterk gestegen, met 2,5 %: het hoogst sinds 2007.

     

    Dit is toe te schrijven aan diverse factoren. Eerst was er de taxshift, waardoor de belastingvrije som steeg en de fiscale werkbonus toenam. Voorts waren er ook meer inkomsten uit arbeid door hogere lonen, en een toename van de werkgelegenheid. Ook de inkomsten uit vermogen waren positief: men ontving meer rente en dividend dan men moest betalen voor de rente uit woonleningen. De lage inflatie, onder andere door goedkope energie, droeg er eveneens toe bij.

     

    Tot slot had het begrotingstekort (1,7% BBP) een gunstige invloed: het dopeerde onze economische groei. Dit laatste is echter een tweesnijdend zwaard: het is op korte termijn positief, maar op langere termijn zullen besparingen nodig zijn die negatief wegen op de groei. Dit jaar dreigt het tekort 2,6% van het BBP te bedragen, het tweede slechtste binnen de EU — na Italië. Eén van de redenen is het feit dat de terugverdien effecten van de maatregelen rond de taxshift overschat zijn geweest.

    Zwijgen is goud waard

     

    De gouverneur blonk vooral uit in het ontwijken van harde stellingen, en zich niet op glad ‘politiek’ ijs willen wagen. Hij besteedde daarentegen tamelijk veel tijd aan een heel technische uitleg waarom de inflatie rond 1% te laag was voor de economie, en hoe moeilijk het is voor de ECB om een evenwichts-rente te bereiken die tot een inflatie van 2% kan leiden.

     

    Daaraan gekoppeld kwam de schizofrenie van het monetaire beleid aan bod. De rente blijft laag om de kredietverlening te stimuleren, maar anderzijds moeten de banken er zich voor hoeden te veel en te goedkoop hypothecaire leningen toe te staan die dan nog tot een zeepbel in de immobilieën kunnen leiden. Maar de gouverneur waagde zich niet aan politieke stellingnames. Toen er een vraag kwam om het heel hoge overheidsbeslag (50% BBP!) te reduceren om zo de productiviteit op te vijzelen en het begrotingstekort te reduceren, antwoordde hij dubbelzinnig dat het een politieke keuze is: ofwel hogere sociale voorzieningen met hogere belastingen, ofwel een andere keuze.

     

    Op het einde wees hij nog op de verschillende economische ontwikkelingen tussen Vlaanderen en Wallonië — ten nadele van Wallonië — en op het feit dat we toch eens een regering nodig hebben om het begrotingstekort aan te pakken en ook een plan in te dienen bij de Europese Commissie voor het bereiken van de klimaat doelstellingen. Qua aanbevelingen wees hij er kort op dat het dezelfde zijn die reeds jaren voorgesteld worden door de NBB. Daaruit bleek een zekere gelatenheid.

    OESO: positief, maar hervormingen nodig

     

    De OESO scheen tegen alle verwachtingen in erg positief over België. ‘België is een succes story!’ Het is er goed leven, en veel welzijns indicatoren scoren er hoog. De ongelijkheid is laag, het onderwijs is goed en de levensverwachting is boven het gemiddelde. De werkloosheidsgraad is laag met 5,3% eind 2019.

     

    Maar dan komt een waslijst van noodzakelijke hervormingen: de hoge schuld, het oplopende begrotingstekort, de lage werkgelegenheidsgraad van 65% (70 % gemiddeld in de OESO), de files (vooral rond Brussel en Antwerpen, gestimuleerd door de bedrijfswagens), … Er is ook de trage productiviteitsgroei. Anderzijds is de productiviteit reeds hoog, met een economische output die 35% hoger ligt dan in de rest van de OESO-landen. Opvallend is dat de OESO voorstelt de R&D-subsidies te hervormen, omdat die nu te weinig jonge en innovatieve KMO’s ten goede komen.

     

    Tot slot is er de pensioenlast, die in de toekomst 15 % van de economie zal opslokken: zonder maatregelen om de stijgende pensioenen en andere vergrijzingskosten op te vangen, stijgt de staatsschuld tegen 2060 van 100% nu verder door naar 200% van het BBP. Verrassend is wel dat de OESO zich geen zorgen maakt om de politieke toestand: België heeft volgens haar sterke politieke instellingen (dit is volgens mij wel een wereldvreemde redenering), zodat het nadelige effect van een regering in lopende zaken beperkt blijkt. De VOKA-econoom Van Craeynest liet zich deze week ook enigszins in die zin uit: voor onze open economie is het belangrijker dat de Duitse industrie goed draait. Hij heeft gelijk op korte termijn, maar niet op de langere termijn. In deze snel veranderende wereld zijn beleidsveranderingen nodig.

    Ratingverlaging?

     

    Tien jaar geleden was het nochtans alle hens aan dek bij de moeizame regeringsvorming, en velden de grote ratingbureau’s negative salvo’s af over de financiële toestand van België. Nu hebben de grote ratingbureau’s — S&P, Moody’s en Fitch — eind 2019 hun rating voor België bevestigd als ‘stabiel’. Enkel het kleinere Duitse bureau Scope Rating heeft deze week de vooruitzichten voor België aangepast van ‘neutraal’ naar ‘negatief’. Het is de voorbode van een eventuele ratingverlaging binnen anderhalf jaar. Het is toch een waarschuwing.

    Vlaanderen

     

    Feit is dat Vlaanderen lijdt onder het macro-economische geheel België. Zonder Wallonië (en Brussel) zouden de macro-economische gegevens van Vlaanderen veel beter zijn. De gouverneur van de NBB gaf dit enigszins impliciet toe in zijn betoog. Brussel heeft dan nog het grote geluk dat de Europese instellingen met hun ambtenaren daar gevestigd zijn. De NBB zou met haar studiedienst eens moeten berekenen wat het positieve effect daarvan is op de economie.

     

    Wallonië geniet van de transfers van noord naar zuid. We horen vele bedragen, maar sommige berekeningen komen uit op 12 miljard euro per jaar, hetgeen iets minder dan 2.000 euro per Vlaming is! Ook hier is een objectieve studie van belang. Onze Franstalige buren zouden alleen al om die reden eens wat nederiger mogen zijn aan de onderhandelingstafel, en de Vlaamse meerderheid respecteren. Grote structurele hervormingen dringen zich op in dit land, en iedereen moet daaraan meedoen.

    Paul Becue

    *

     






    19-02-2020, 18:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    2114

    TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

     

    Woensdag 19 Februari 2020

    **

    *

    ‘Early in the morning’, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE VOORZITTERS (BIS)

    **

    Crocussen !!!!!

    *

    *

    Straks is de Crocus daar, en dan valt alles gewoon stil. Zelfs de kleinste kleuterrklasjes in de verste uithoeken van dit Klote Koninkrrijk geven er de brui aan.

    Hoe zouden dan onze zwaar vermoeide en krom gewerkte Hoge Mankepoot, vergezeld door al zijn al even krom gegraaide Minsisters daar dan geen recht op hebben? De maanden-wedden lopen door. Of, in vorkomend geval, liggen de royale ‘Ontslag Vergoedingen’ inc. Onkosten Vergoeding, al klaar. Netjes gerangschikt naar anciëniteit en aantal Dienstjaren. Want trouwens altijd gebudgeteerd staat voor rekening van de volgende ‘Ploeg’. Werkt namelijk proefondervindelijk zeer goed voor de continiuïteit der dingen. Als de Burger dàt maar eens kon proberen te begrijpen!!!!

    Het worden dus zekerlijk geen vijgen vóór Pasen. Misschien wel ook niet mer voor nà Pasen. Want Pasen, dat is/was toch het Hoogfeest van de Klokken van Rome. Ze pleegden vroeger, vòór dag en dauw, ja zelfs vóór het kraaien van de eerste haan, rijk versierde snoep en chocolade uit te strooien. Zowel voor de brave als voor de stoute kindekes. Wie eerst kwam, eerst maalde. Als kind vochten we erom. En lekker dat dat was. Kere weerom, reuze reuze, kere weerom reuzegóm.

    Maar ja, zowel reuzen als Rome zijn zo goed als aan de voet gereden. In alle kerktorens zwijgen de klokken als vmoord Euthanasie? Doodslag? Al-dan-niet met Voorbedachten Rade. À la Van Steenezelbruggje? Of, eerder als lood om oud ijzer, ten gelde gemaakt om – zonder het ‘Milieu’ te schaden - die verdomde Begroting eens te meer te doen kloppen?

    En eerlijk gezegd, wie onderbrekt nu zijn slaap om die nieuwerwetse ‘Muezzin’ van hoog op de minnaretten, te horen zingen om; zoals voorgeschreven, op te roepen voor ‘Het Gebed’.

    **

    *

    Ach ja. We moeten stilaan leren de dingen te zeggen zoals ze zijn. Oefen maar alvast op het woord ‘muadhin’. Meer kan ik niet zeggen, want mijn ‘toplap’ kent geen Arabissers.

    *

    Zekfs Wikipedia is bezorgd om ons aller IS Islamisering. Geniet even mee over dze bloemlezing. Liefst genield, achtwerk omhoog met het hoofd naar Mekka…

    *

    Attentie please, als de azan en de iqama oproepen tot het rituele gebed.

    De muezzin vervult dus in de islam dezelfde functie als (vanouds) de kerkklokken in het Christendom. Hij doet de oproep vanaf een minaret of van wat voor een hoogte dan ook.

    Het is wenselijk dat de muezzin een helder klinkende stem heeft, dat hij eerlijk en onderlegd in de gebedstijden is.

    De oproep tot gebed is uitsluitend afhankelijk van de muezzin. Breekt het tijdstip aan voor het gebed, dan wacht hij niet noch ontvangt hij van iemand een opdracht.

    De oproep tot gebed is uitsluitend afhankelijk van de muezzin. Breekt het tijdstip aan voor het gebed, dan wacht hij niet noch ontvangt hij van iemand een opdracht

    De eerste muezzin was een vrijgekochte slaaf, Bilaal Ibn Rabaah'.

    Wanneer hij zegt: Haast u naar het gebed, haast u naar het welslagen dan draait hij naar rechts en links. Hij behoort geen beloning te krijgen voor het doen van de gebedsoproep, behalve van de staat of uit een vroom legaat (waqf).

    *

    Bij het luid-op oefenen op dat laatste woord ‘waqf’ kwamen mijn 2 Duitse Herders benieuwd naar de concurrentie, even aan mijn adem ruiken… Want ook in de hondenwereld, net als bij de islammerij is dankgebruik streng VERBOTEN.

     

     *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe…. Behalve dit.

    Radio Klara (07u)

    *

    D’er is grote beroering in de met tot op de draad versleten kleurpartijen gevulde Hoofdstedelijke Praatbarak: gaan we – met behoud van wedde - onszelf voorgoed naar huis sturen, ja of neen, want het Volk schreeuwt om nieuwe en definitieve verkiezingen.

    En, wat meer is, morgen – als we braaf zijn en wèl leren -- gaat Flipper de UItieme Magniette/Kanniette, die langs de achterdeur werd buiten geflipt, met veel vaderlandsche pompidoux terug langs de voordeur binnenhalen.

    Ze zeggen dat wel nie zo uitdrukkelijk, maar je hoorde de blijde verwachting in hun stem..

    *

    ***

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    Gisteren, Dinsdag 18 februari 2020

    **

    *

    Na 40 jaar worden de 123 ‘warenhuizen opgedoekt. Overgenomen door de Nederlandse Price Discount MegaWorld! Er worden geen werknemers ontslagen.

    *

    Familie van Tine Nys gaat in Cassatie waar men kan oordelen of en nieuw proces voor Beroepsrechters komt. De artsen behouden hun vrijspraak, daar het OM de vingers in de oren heeft gestopt, omdat voor deze kwiebussen de strafrechtelijk onschuld vaststaat.

    Wat heel eigenaardig is, want de zussen hadden tijdens het proces nog verklaard dat ze eigenlijk geen proces wilden. Dus volgens Adv. Van Steenezel-brugghe is het er enkel om te doen om de onrust rond ‘euthanasie’ aan te porren, of om geld?

    En dan de Krantenkoppen de volgende morgen op den BRT moet je die eens horen. Een levende schande. Want achter al dat straatprotest zit diene Stockman, Gentse Jezuïet, achter. Een stok, verborgen achter de kerkdeur?

    Djezus Marrante! En zij die dachten hun slag te hebben thuis gehaald. Nu zal de schrik eens te meer vele mensen weerhouden om zonder hen de wereld te doen ronddraaien.

    En dat allemaal omdat wij het Geloof der Vaad’ren vervangen willen zien door ofwel de agnostische anarchie, of – noodgedwongen - de IS LAMAlisering. Met als gevolg, ter wille van ‘des piemels rust’, neusjes en vrouwen alleen nog vertoonbaar zijn in vormloze jutezakken.

    **

    Met ongesluierd vrouwelijk naakt…

    Haarem-Ontspanning

    *

    Ik zeg U voorwaar, de mond opendoende om te spreken, zeggende: voor de geldelijk méér-bedeelden ligt er in de moslim-bordelen, de harems, een gouden toekomst in het verschiet, voor hen en voor de gehele binnenlandse Harem-Industrie.

    *

    ‘Oh’ het geliefd moordenaarskoppel is eindelijk terug bij ons. In Ivoorkust werden ze na een luxueus en dus gelukkig leventje, opgepakt. Want hier bij verstek veroordeeld voor moord op ‘een Brits zakenman’. Gewoon moord, zonder verdere bijbedoelingen. Wat had U wel gedacht??? Nu kan madame hier een goede verzorging krijgen voor haar bustekanker. Die dingen -bewijsstukken voor haar ‘aandoening’ - heeft ze toch nooit achtergelaten in dat droomland van hen? Want Rechters in dit apenland willen altijd en overal met eigen ogen de – op tafel gelegde - bewijzen zien. Doen ze immers ook als ze het tegen Het Eigen Volk Eerst hebben. Al voldoet meestal in deze gevallen de achterklap en het liegen…

    *

    In Hasselt, de stad der Gevallen Sinterclaessen, bestaat er een ‘TRANSITIEHUIS’ (nieuw woord, reeds in de dikke Vandale?) nu al +6 maand. Dient om ‘Gevangenen’, meestal gelukzoekers van vreemde origine, zich te laten voorbereiden om terug in de samenleving te komen. Door het zoeken (en niet vinden) van werk, zich te bekwamen in (gevechts-) sporten of om nieuwe drugsdealers op te sporen. Het is voor de meesten zeker geen ‘Vaarwel‘; maar een ‘Tot Ziens’.

    De hele verzameling allemaal samen onder schot houden in een lege kazerne op water en droog brood stellen, zou een betere oplossing zijn om de criminaliteit in te dijken. Maar Ssssst! Mondjes dicht, anders krijgt Almacy & Compagnie nog ’n hartstilstand die ’n einde zou kunnen maken aan hun wel zeer lucratieve bedrijvigheden.

    Zoek uit aan wie de misdaad loont, en U vindt de daders.

    *

    ‘Columnisten’ en alle ander Schoon Volk Aller Landen! Blog-lezers en Blog-schrijvelaars: grote attentie, per favore. De Grote, Groteren en Aller Grootste technologie-bedrijven gaan eindelijk (op investigatie van wie?) ‘samen’ de strijd aan tegen ‘fake-news’ op sociale media zoals b.v. zeggen ze, over het Corona Virus! Met (‘getrukeerde?) beelden en zo.

    *

    PS wijst de samenwerking met de NVA af.

    Magniette zegt dat er geen 2/3 meerderheid is om de grondwet te wijzigen.

    *

    **

    ALLE LAGE EMISSIEZONES TER WERELD, VERENIGT U!

    *

    Gent, de Grote Fiere Vlaamse Stede, die zelfs koningen deed beven, waarover Berten Rodenbach het ooit had; zou willen de lage-emissiezone uitbreiden buiten de Stadsring. Nu is er discussie in de gemeenteraad.

    Groen: het komt er 100% zeker nog deze legislatuur. Hun kop mag er af!

    PS: we zullen eerst evolueren en kijken of die luchtkwaliteit zoveel verbeterd is.

    Antwerpen : 14.000 boetes in januari mbt de lage-emissiezones. Kstpr. €158 voor de Burger, maar brengt veel op voor de (altijd lege) Stadskas. Reken zelf maar na.

    In ieder geval zijn overal te lande de Vreemdelingen Raden in de wolken. Daar zijn ze inderdaad dichter bij hunnen Allahu Akbar.

    Meeus: de luchtkwaliteit is veel beter: 12% stikstofoxiden + min 22% roet + min 10% fijn stof.

    Heeft die dat zelf berekend, gecontroleerd en juist bevonden, of is het maar ‘van horen zegen’????

    *

    GEZICHTS TATTOO

     

    Tattoo’s in ’t gezicht, (d.i. op het voorhoofd gedrukt en in ’t harte geplant: op de kin, op de wang, L of R al naar gelang de persoonlijke denkrichting, in de blote hals- uitsnijding (voor de maskes): een nieuwe rage die overkomt van bepaalde getikte Hollywood-sterren zoals Justin Bieber. Men weze gewaarschuwd: je gezicht is de spiegel van je ziel. Ze verwijderen is zeer ingrijpend en bijzonder pijnlijk.

    *

    UZ Leuven heeft een operatie met scanner uitgevoerd om een epilepsie-patiënte te helpen. Geen medicatie hielp nog. De ingreep gebeurt via een ingeboord gaatje in de schedel waar men dan met laserstralen de abnormale weefsels beschadigt/verwarmt. De patiënte is intussen hersteld en heel tevreden.

    **

          WATEROVERLAST

    In Groot-Brittannië staan vele streken blank, vooral Wales en de Midlands. Mensen worden massaal geëvacueerd.

    **

    SPOOKSCHIP

    Het spookschip (uit Tanzania?) dat reeds één jaar op drift was, is op de Ierse rotsen te pletter geslagen door de storm.

    **

       R. ZANGER

    Succesvolle Rwandese Zanger Kizito Mihigo dood in een cel: vermoord (door politie) of zelfmoord. Aan dat laatste twijfel Human Rights Watch en eist een onderzoek. Met de eis dat de Internationale Gemeenschap, (ook België) Rwanda niet meer te steunen

    **

    PELOSI

    Nancy Pelosi, voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, was vandaag in het Europees Parlement. Daar vroeg ze of we samen willen met hen om de strijd aan te binden tegen het bedrijf HUAWEI ivm zijn 5G-netwerk. Ze is bezorgd dat onze privacy door hen niet kan gegarandeerd worden.

    Waardoor eens te meer wordt bloot gelegd, dat Democ Rats op vooral hun eigen privacy staan. Zeker de enige manier om de eigen scheve schaatserij onder controle te houden, denken ze.

    Maar wat gebeurt er dan met de kraaien, die volgens het spreekwoord toch alles uitbrengen?

    *

    Griekenland: staking tegen de pensioen verlaging.

    How they dare!!!!!

    *

    In China lijkt het virus te vertragen.

    10 landgenoten die met het cruiseschip Westerdam in Cambodja waren, zijn terug thuis. Daar moeten ze 14 dagen in quarantaine blijven: geen bezoek, geen shopping…

    **

    Afbeeldingsresultaat voor Bzl OPERA WENEN

    *

    In Wenen heeft het jaarlijks elitair klassiek Operabal plaats gehad. Voor het eerst deed er een Duits lesbisch koppel mee.

    https://doorbraak.be/belgie-een-state-of-the-union/?utm_medium=push&utm_source=meldingenive

    *

    Vive la Lesbicité, la Liberté, la Fraternité en de Égalité. In 1789 kenden ze er nog niks van.

    **

    *

    Drie comedians geven een voorstelling: ’Leeuw van Vlaanderen’ voor mensen die Nederlands leren, om op die luchtige manier kennis te maken met onze cultuur.

    Lees meer : http://deleeuwenvanvlaanderen.be/

    *

    Sporting Lokeren op het randje van het faillissement. Vrijdag moeten er miljoenen op tafel liggen. Anders…

    *

    KV Oostende: huiszoekingen in het onderzoek naar voorzitter Dierckens.

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    ’t Is weeral dezelfde reeds lang ter ziele gegane Bredero die we moeten opvoeren. Maar dat wat kan verkeren, blijft maar op zich laten wachten.

    Godot heeft er niets aan. Al kwam die uiteindelijk zelfs niet eens opdagen. Geen Godot, geen Breedero of zozelfs geen BDW of TVG: weg daarmee.

    Dan maar weer Breedsmoelkikkers lijk Van de la la liere Van de la la, of d’een of andere fils à papa.

    ’t Is weer van da. Comme ça. Et demain on verra. En zwanst nu nie.

    ‘t Land is in groot gevaar. Kussen nog elkaar. Arme soldaten, die ’t leven laten. Elkander haten op ’t moordend front.

    Dat is ’n flard van ’n Oud Strijderslied van tijdens De Mobolisatie dat in mijn kop is blijven rondspoken.

    Het moordend front?

    Zou dat toch nooit datzelfde ‘front’ zijn waarvoor den BDW onlangs opriep. Vechten voor ’n soort Vaderland?

    Mienen Père een hai gin land. Tenzij wat gezever in ‘n bloempot. En ’t was er nog ien dien’t ie êstool’n hao.

    My home is my Castle. End at Magniette/Kanniette maar oppast of me slaon wieder deze keer up z’n tote. Elk zijnen tour is niet te vele.

    **

     

     

     

     

    19-02-2020, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.104 – DOORBRAAK * ARNO: EENS ‘N ANDER GELUID

    1423

    104 – DOORBRAAK

    *

    ARNO: EENS ‘N ANDER GELUID

    *

    Dinsdag 18 Februari 2020

    *

    ZEER PERSOONLIJK VOOR-GESCHRIJFSEL

    *

    Over dienen ARNO. Iets anders, lees ik in de titel? Iets anders?!!! Iets onderste boven en fundamenteel totaal iets anders, maar datr kan nie.. Want Arno IS al anders.

    En dan zou iets anders dan ‘anders’, 2x negatief dus, weer POSITIEF zijn.

    Zodoende zouden zelfs de Wetten van de Natuurkunde geen zin meer hebben.

    **

    *

    Iets, volgens mij, dat tot in de puntjes te vergelijken valt of zelfs staat net die zeer hoogstaande Romeinse Retro over de mannelijke onderaan hangende fierheid in het wel zeer landelijke Oudenburg, een plaatsje in het Oostendse hinterland, dat bulkt van antieke voor-historische curiosa. Ik had het er al gisteren over.

    Men ruimde daar zoals gezegd, nog niet zo lang geleden, een compleet intact gebleven maar al lang vergeten Romeinse befraafplaats op. Met menselijke resten die al die vele eeuwen nog haast levende vers waren gebleven.

    Daar kwam veel volk naar kijken. Vandaar dus de huidige interesse voor hun fallussen.

    Dat woord zelf is volgens mij net zo verkeerd als Arno. Zouden STANUSSEN niet veel beter klinken? Suggestiever in elk geval.

    Want over dat soort dingen liepen, zoals U weet, de antieken warm. Denk daarbij aan Oedipus, de verre uitvinder van de Amerikaanse uitdrukkingen ‘Fuck your Mother’.

    Om maar te zeggen, dat smeerlapperij inderdaad van alle tijden is. Mij niet gelaten. Ons Here moet van elk Zijn getal hebben. Wat ook ’n uitdrukking is uit het Oostende, waar vandaan ons Ma haar roots had. En die was pertang deftig opgevoed bij hààr Moeder, Metje van Eernegem.

    **

    *

    Maar allez. Back to the roots. Retournons à nos moutons. Kunnen we beter zoals geschreven staat in ’t Heilige Evangelie zelf, de bokken van de geiten onderscheiden.

    *

    … Saxofoon kan er bij nog door. Maar daar stopt het dan ook mee. Omdat vele mensen dan verder denken dat het gaat om ‘Congo Gras’.

    **

    Opium Schuiven

    *

    Wat meer is, ik ben – no way - geen De Schandaard-lezer. Nooit geweest wegens teveel mossel noch vis. Of moet ik eerder zeggen noch mosselvis, noch vissenmossel. Ergo, die Leyssens doen maar. O, het Vlaams dient om de centen binnen te rijven, en thuis dineren/souperen we à la Parisienne. In de taal van Marianne, de Parijse fenomenaal bloteborsten torsende Bleu-Blanc-Rouge vlaggenstok-draagster. De weerspleet van Robespierre, even voor die het schavot beklom. Via spagaat van Hitler fanaat en dan kust de plaat.

    *

    D O O R B R A A K

    *

    https://doorbraak.be/arno-eens-een-ander-geluid/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters / GYS

    *

    Arno krijgt het ere-burgerschap van Brussel (2017)

    *

    Genie, gehypte clown, of iets tussen de twee?

    14 februari 2020

    *

    Smaken verschillen en ik gun iedereen zijn Arno-kick. Dronken op de scène staan en levensliederen zingen, afkomstig uit de longen van een ex-kettingroker en met een stem van schuurpapier, er is blijkbaar een brede markt voor dit genre. Ook Hugo Camps smelt ervan weg, lees ik in De Morgen, waar Sartre en Camus, naast Claus, Einstein en Ensor de revue passeren. Hallelujah. Hugo Camps zelf is een columnist waarvan de dementie als het ware in vloeibare staat dagelijks haar weg vindt naar de opinie-bladzijden van de reguliere dagbladen, maar dat zegt natuurlijk niets over Arno.

    **

    *

    De onlangs vastgestelde pancreas-kanker van de zanger is groot nieuws geworden en heeft aanleiding gegeven tot een resem interviews en hagiografieën — in De Standaard twee in drie dagen tijd — op het onzindelijke af. Arno is een held, een martelaar en een heilige, en elke concert is vanaf nu een artistieke, de adem afsnijdende doodsreutel, komt dat zien.

     

    de berichten rond zijn pancreaskanker bereiken zo langzamerhand het peil van journalistieke overkill

     

    Natuurlijk is zo’n kankerdiagnose een slag, duizenden onbekende Vlamingen hebben ermee te maken. Mijn moeder heeft uitgezaaide darmkanker en is met de chemo gestopt, ze kan het niet meer aan. Iedereen die het moet weten, weet wat er te gebeuren staat, zonder dat De Standaard of De Morgen aan haar deur staan. Ik bedoel maar: de berichten rond zijn pancreaskanker bereiken zo langzamerhand het peil van journalistieke overkill, gevoed door sensatiedrang en ook wel enige persoonlijke marketing. Trop is teveel.

    Niet in onze naam

     

    En dan is er het Brusselse cultuurlinks milieu waarvan Arno Hintjens het absolute icoon is. Je kan deze zogenaamde Dansaert-Vlamingen dagelijks in L’Archiduc, het stamcafé van de zanger, komen bekijken. In deze omgeving is het bon ton om de provincievlaming weg te zetten als een bekrompen, rechtshangende cultuurbarbaar. Afkomstig uit de wereldstad Oostende heeft Arno zich altijd gemanifesteerd als kosmopolitische Belg, voor vorst en vaderland. Dat heeft al tot bizarre politieke statements geleid.

    ArnoVRT

     

    Arno zingt op ‘Niet in onze naam’ in de KVS

     

    In januari 2011 was Arno in de Brusselse KVS eregast op een manifestatie van ‘Niet in onze naam’, waar weldenkende culturo’s zich tegen het Vlaams-nationalisme en de verderfelijke separatisten keerden. Vooral de N-VA moest het wegens de verkiezingsoverwinning van 2010 ontgelden, De Wever was de kop van Jut. Koning Albert keek en zag dat het goed was, ook al riep Arno opeens ‘Weg met de belgicisten!’: helemaal abuis, van pure zattigheid zoals nadien bleek.

     

    Niemand die Arno en gezellen toen vroeg wat ze daar op dat podium eigenlijk stonden te doen, protesterend tegen een democratische verkiezingsuitslag en tegen een grondstroom die er in Vlaanderen dan toch blijkbaar is. Frustratie van de linkerzijde omdat ze het contact met de gewone man/vrouw kwijt zijn? Een late oprisping van cultuurmarxisme? Moest het Belgique à papa dat links débâcle camoufleren?

     

    Dat gedweep met het oude België, tegen het flamingantisme (zie ook Brel indertijd) typeert kunstenaars die de verrotting van deze natie niet opmerken of, erger nog, er hun artistiek credo op funderen. België is hybride, chaotisch, één grote koterij van dingen die niet werken, een institutioneel labyrint dat wordt uitgelegd als een product van grote creativiteit. Mon cul.

     

    Dat hij vooral in Frankrijk zo populair is, heeft te maken met zijn statuut van in het Frans zingende Belg

     

    Anders gezegd: België en het brein van Arno (‘Court Circuit dans mon esprit’) vertonen nogal wat niet-flatterende gelijkenissen. Dat hij vooral in Frankrijk zo populair is, heeft te maken met zijn statuut van in het Frans zingende Belg, afkomstig uit het land van de petits nègres aan de Noordzee. Een resurrectie van Manneken Pis, een verlengstuk van het bier-en-chocolade-imago waarop dit koninkrijk internationaal blijft drijven. Nog oneerbiediger gezegd: Arno is een gehypete clown, daarom mag/moet hij zelfs vloeken, wenen en dronken op de scène staan, met zijn mondharmonica die hij van die andere geconsacreerde dorpsidioot, Toots Thielemans, heeft geërfd.

     

    Ziezo, laat de haatmails maar komen van de fanclubs in kwestie, zeker ook vanwege ‘Niet in onze naam’ en alle mogelijke poco-cenakels die niet snappen wat er zich in Diksmuide en Aalst afspeelt. De adoratie vanwege de mainstream media heeft zeker ook daarmee te maken: het wegmoffelen van wat er in de bodem aan het gisten is. Ondanks zijn imago van non-conformistische rebel is Arno een pijler van het status-quo en een wegterend regime. Niet in mijn naam, en voor de rest een spoedig herstel toegewenst.

    Johan Sanctorum

    *

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    *

     

    ZEER PERSOONLIJK NA GESCHRIJFSEL

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Middernood’ komt….

    Om dit zinnenstrelend relaas af te sluiten, had ik graag ook even de wereld op zijn kop gezet.

    **

    Komstand

    *

    Nu draagt elke HOMO SAPIES het hoofd boven op de schouders, en al hun verafgodelijkingen zitten (warmpjes) verstopt ‘onder de gordel’.

    Mis, Piet. Totaal verkeerd.

    De kop hoort, de oren ingestokken, in de broek tussen de benen, en verwisselt dus van plaats met, U weet wel.

    Zelfs Arno, om nog maar te zwijgen van de Oudenburgse kontekletsers, zouden… in de wolken zijn.

    *

    Groot voordeel. Het zouden dan allemaal ‘Stillevens’ zijn. Veelzeggend, maar woordeloos… Jeroen Bosch had er zelfs nog ’n puntje kunnen aan zuigen.

    **

    *

    ‘k Weet ook niet goed, waarom deze voorstelling mij ineens doet denken aan Het Kind met de Kousen van Meester-Dichter Guido Gezelle. Die deed dat meisje (met haar teele melk en op haar blote voetjes) zeggen wat ‘NIETS’ was. En dat snuggere dapper ding antwoordde spontaan, ‘dat ‘NIETS’ ‘een kouse was, voeteloos en met geen been er aan…

    *

    Geen been dus om op te staan. Maar wel uiterst progressief, net als de Antieken, 2.000 jaar geleden….

    *

    *

       

     

     

    18-02-2020, 19:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1755

    65 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    Dinsdag 18 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    N.a.v. de weigering van Magnette

    *

    ….‘Magnjet’:…

    *

    Dat ‘njet’ – ‘Nirschevo’ was beter geeweest – is wel typisch voor ’n Tsjeefse teef als Hilleke Crevitskaja.

    Op deze blog stond, vanaf de eerste seconde dat die verdomde Waalse aal zijn gat scheef sloeg, dat die geen Magniette, maar integendeel een Kanniette was. En daarmee bedoelde ik zeker niet zijn prestaties tussen andermans lakens, maar zijn onvermogen om zelfs maar te beginnen aan een verstandig gesprek. Want na elke ademtocht, komrt er uit diens bek ‘Je veux que’… -‘Nous voulons que’….

    Met zo’n wind in de zeilen is er toch geen uitvaren aan?

    ***-*-*-*

    … Voor Vlaanderen is het maar best dat er nieuwe verkiezingen komen…

    *

    Mon Dieu! Mon Dieux!!! Zouden we daarvoor nu niet op staande voet ’n kind kopen, zonder zelf zwanger te zijn?

    Zelfs op den TeeVee is men er achter gekomen, dat, om Vrije Verkiezingen te hebben, dan eerst het Parlement moet ontbonden worden. En dan daarop VEERTIG DAGEN volgen om alles in alle rust en alle kalmte voor te bereiden op een waardige “Stembusgang”..

    M.a.w. de Zittende’, de ‘Hangende’ of de ‘Slapende’ KLEURPARTIJEN weerszij de Taal- en Armoegrens, mogen op hun twee oren slapen. Zelfs Kareltje De Klucht mag af en toe eens z’n smoetltje komen roeren: Bla-Bla wordt altijd gevolgd door Bla! Bla! Bla!. Daarom staat er op deze blog al jaar en de dag: NOOD BREEKT WET.

    *

    En wetewa? Dat van ‘Jantje zag eens Pruinmen hangen’ van een zekere Hieronymus van Alfen: dat is maar een verhaal om stoute jongetjes braaf te houden. Rijpe pruimen, vooral als ’t van die blauwe grote dikke eier-pruimen zijn, die vallen niet vanzelf uit de boom. Die worden geplukt, zelfs nog voor ze rijp zijn, door de grote volwassen profiteurs in de pruimenplukkerij. Zij die zo achterlijk zijn en wachten tot de rotte vruchten vanzelf op de grond vallen, zullen zich moeten tevreden stellen met de droge pitten. Van de soort die al eeuwen en eeuwen, als lijken in de grond liggen te rotten. Hoop op den oogst, O Vlaanderenland.

    *

    Radio Klara (07)


    … met haast van woede stikkende stem ofwel met een krop in de keel verkondigde de VRT-madam daarstraks het wereldschokkende Nieuws, dat de uitspraak van de Volksjury in het vunzige Euthanasie-Proces ‘ge-Casseerd’ wordt.

    Zal dat arme Tinneke Nys, na meer dan 10 jaar, dan nooit geen rust krijgen? Da’s nu al 46 jaar nadat ze het Levenslicht zag. Je hoort het hen denken. Onvrijwillig geboren, vrijwillig maar zonder tastbaar resultaat verliefd geworden, dan blijft er geen andere keus dan vrijwillig ‘uit het leven te stappen’..

    **

    Kerkhofblommen

    *

    “STAP voor STAP zo gaan de peerden, traagzaam, treurig stil en stom

    En ze keken of ’t hun deerde, dikwijls naar hun Meester om…”

    *

    Of is het hun Gentse Vrij Metselaars Geweten, dat spreekt? ‘k Geloof het niet. Het zal wel meer het nog maar eens het ‘zakkelorum’ zijn dat de doorslag geeft. Waar ook ne Verhofstadt rondhangt, verdwijnt de poen als sneeuw voor de zon.

    Een mooie gelegenheid om Jefke Vermassen nog eens die twee parabels te horen binnenste-buiten draaien. Een Barmhartige Samaritaan bijvoorbeeld, die uit pure moordzucht ’n sukkelaar laat leven, en hem, integendeel, zoveel mogelijk weer op de been helpt: dat is toch niet meer van onze tijd?

    **

    *

    Er staat trouwens vandaag nog ’n stukje op ’t getouw over de o zo culture Antieke Wereld, die ons eeuwen geleden onze Beschaving is komen brengen. Plotsklaps, kwam er, tot meerdere eer en glorie van henzelf, de Progressieven, de mare dat ook zij, de Ouderen, verkikkerd blijken te zijn geweest op fallus verheerlijking.

    En ja, ook de dag voordien kon U hier uitgebreid lezen over de Expositie in Oudenburg.

     

    (dat voortaan beter Vernieuwenburg zou heten)

     

    Over datzelfde soort geesteszieke dingen. Van geflipte fiere fallussen naar ‘Ondragelijk Psychisch Lijden’, het zou voorwaar niet misstaan als kroon op de hoofden van zowel Prof. Etienne Vermeersch als van al die verliefde zielen die in hun veel te korte leven achter het net hebben gevist.

    *

    Waarom, daags voor mijn 84ste verjaardag, nog zoveel aandacht besteed aan eeuwenoude pisdingen? Wel, zo vroeg de Biechtvader ooit aan een stokoud vrouwtje dat hem vertelde seks te hebben gehad met ’n jonge adolescent van nog geen 20 jaar. “Hoe dadde?” was de vraag van de Paster. ‘En dadde up joenen ouderdom’!

    “Ninn, ninn”, zei het Moederje. “Ge verstoat mie verkeerd. ’t Is ol van zo lange gelêên, mô ‘k klappe d’r nog zo geirne nog ne keer van.”

    Biechtstoel Geheimen

    *

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    MAANDAG 17 FEBR. 2020

     

    *

    De koning ontving vandaag de partijvoorzitters.. Prévot (CDH), Almaci (Groen) en BDW (NVA) op bezoek geweest.

    BDW wil met ‘de andere’ Vlaamse partijen een Vlaams ‘front’ vormen tegen de PS. De Vlaamse partijen moeten NEE zeggen tegen PS. Maar voor de CD&V en ook voor Open-VDL is dat niet eenvoudig, want ze zijn aan het plooien onder de druk. Dus moeten ze nu hun ruggen rechten, zegt BDW, geen linkse regering vormen. Maar deze horen niet graag dat woord ‘FRONT’ want dat is oorlogstaal.

    BDW geeft toe dat het voor de koning ook niet gemakkelijk is. Er moet een Vlaamse meerderheid zijn, dan is er stabiliteit, een meerderheid in de taalgroepen.

    Magniette zegt nog dat ze niet onmisbaar zijn (PS): probeer het maar met de Groenen.

    *

    ‘De Vlaamse Partijen… Dat zijn natuurlijk niet de Eskimo’s, de Hottentotten of de Nieuw Zeelanders. Maar zijn dat ook de Vernieuwers van Het Vlaams Belang? ‘

    Hoe zit dat nu, BDW, jongen of eieren. Een van de twee, anders wordt het ’n ezelsdracht!

    En ja, het leven is de krijgsbanier tot in Gods handen dragen. En, zoals iedereen weet, bij oorlogen en bij ‘fronten horen nu eenmaal banieren.

    Schoon klaart de dag, hoog waait de vlag. Wie niet dapper is, moet met ons niet gaan. Komt straks de harde strijd, we zijn bereid.

    **

    *

    Dadizele: men zoekt voor de Basiliek nog 7000€ voor het bewaren van een reliek van de H. Paus Johannes II. Het bevat enkele haartjes. Het jaar 2020 wordt het Woytila-jaar want dan is het precies honderd jaar geleden dat paus Johannes Paulus II als Karol Wojtyla werd geboren.

    *

    Op 38 plaatsen zal er dit jaar gewerkt worden op de snelwegen. De arbeiders moeten veilig kunnen werken, dus snelheid minderen! Hoera nog een beetje verkeers-ellende erbij voor al die bedrijfswagens, nog meer uren file staan. Betaal maar baasje!

    *

    In ’t voorbije weekend hebben 16.000 mensen naar ‘1722’ gebeld. De storm Denis was krachtiger dan voorspeld was. Volgend weekend zou er terug een krachtige wind zijn!

    *

    Peter Claes, directeur van de VRT is het afgetrapt na 17j carrière.

    **

     

    *

    *

    De Vrouwenraad wil ‘FEMICIDE’ als een misdrijf in ’t Strafrecht laten opnemen. Femicide = vrouwen die vermoord zijn, omdat ze (na controle?) vrouw zijn. De Minister is dit niet plan.

    *

    Kalmhout: 2 granaten in een woonwijk ontploft.

    **

     

    *

    In de duivensport is men bang geworden: de duiven worden door roofvogels opgegeten bv. door valken. Onze duivenmelkers zijn erg gestresseerd geworden.

    Ach ja, die ‘Nestkastjes’ toch van de Groene Wereld Verbeteraars. Maar over de resultaten van hun co-ouderschap wordt er liefst gezwegen. Wat kunnen hen die stomme duiven schelen. Als er maar altijd meer van hun eigen soort, roofdieren, bijkomen, dan is hun opzet geslaagd.

    Weg met ons!

    *

    De sprinkhanenplaag in Afrika: de VN zegt 70 miljoen € nodig te hebben om in te grijpen, zo niet zal er een voedseltekort ontstaan, en die is er nu al in sommige regio’s.

    *

     

    *

    Frankrijk opent terug het debat over het omstreden pensioenplan. 62j blijft, maar degenen die langer werken, kunnen meer krijgen.

    *

    Rusland & Turkije overleggen ivm een bestand om de vluchtelingen in te perken.

    **

    Kim Clijsters

    *

    Kim Clijsters heeft haar eerste wedstrijd tegen de nummer 8 op de ranglijst verloren. Maar ze was toch sterker dan verwacht. Ze miste nog match-ritme.

    *

    Kortrijk: een kraan trekt een gasleiding stuk bij de werken aan het station. Ongeveer 30 mensen worden preventief geëvacueerd. Maar velen zijn het beu: van 6u ’s morgens daveren de huizen, soms geen elektriciteit, dan geen water, vandaag gasproblemen…

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Als ondergetekende zijn hart lucht, ’t zij als Digithalys, Hemelrijker of Jan Nagelmakers, komt dat, totaal belangeloos, uit de grond van zijn hart. Dat hij daarbij dapper wordt bijgestaan door zij, die niet zijn zorgen deelt, maar deze wegneemt, is hem daarbij een grote troost. Zonder haar pientere blikken, zouden al mijn geschrijfsels niet eens meer leesbaar zijn. So far, so good. Genoeg voor vandaag. Buiten….

    Ja, buiten die pauselijke haartjes van Dadizele. Die zijn blijven haperen in mijn keel.

    Niet dat ik iets heb tegen de plaatselijke Horeca, de souvenir-verkopers, de brandstof-verkopers en ander chiek volk. Maar is dat nog wel allemaal verantwoord en van onze tijd? Zowel ‘Basilieken’ als Kerken’ en zelfs ‘Kappellen’ trekken geen volk meer.

    Ik wil daar niet op in gaan, want daar kan ik zelf niets aan doen. Zowel kinderen als kleinkinderen zijn het huis uit en leven hun leventje. Als God in Frankrijk, maar dan zonder God en zonder Frankrijk.

    Ook in Dadizele wordt de Basiliek straks een ‘Onthaal-lokaal’ voor ‘Voedselhulp’ of ‘Poverello’ en die zijn niet eens geïnteresseerd in baard- of hoofdhaar van om het even wie of wat. Als ze hun ‘dopgeld’ maar niet verliezen, nu de vele bij-jobkens aan het licht zijn gekomen. Of al die ezels van de Burgerlijke Stand er achter zijn gekomen, dat ze met twee steuntrekkers m/v onder één en hetzelfde dak wonen…

    Neen, Heren Hoge Gezalfden, het Volk smeekt naar rijpe blauwe pruimen, o als eieren zo groot. Jullie hadden als aan onze voorouders de ladders moeten uitreiken om in die bomen te klauteren. Maar in ‘Mechelen’ ging men liever Te Deums zingen. In plaats van hun armen te winden, rondom een hoofd dat eenzaam was.

    Wat gij, Tinneke Nys? Wat gij Jan Yoens, gij Artevelden? De bronzen stemme trilt. En in de straten ’t volk dat trilt van machteloze woede.

    Ja, daar komen nog kwebbels van.

    *

    *

     

     

    18-02-2020, 18:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.38 - TSCHELDT * PIEMEL MAG GEZIEN

    1085

    38 - TSCHELDT

    PIEMEL MAG GEZIEN

    **

    *

    AANVALLEN VAN P-MAGAZINE OP WORDEN STEEDS DRIESTER ENTOURAGE ‘TSCHELDT’

    **

    *

    ZEER PERSOONLIJK VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Ik zal het kort houden. ‘tSCHELDT zit wel niet in nood, maar alle beetjes helpen. Bijspringen kan heel gewoon via Uw bankkaart op Internet. Kost bijna niets.

    En, eerlijk gezegd, die van ‘Piemel mag gezien’ (P-Magazine) verdienen best een goede aanmelding.

    Zoals BDW zegt: we moeten dringend de rangen sluiten…

    *

    15 februari 2020

    *

    Op 24 december 2018 bracht ‘tScheldt als eerste uit dat de eigenaar van P-Magazine, de illustere Maurice De Velder veroordeeld werd tot het betalen van 2 miljoen euro aan Renault. Alle Vlaamse media namen het bericht over of werkten het zorgvuldig verder uit zoals bijvoorbeeld journalist Pascal Dendooven van De Standaard.

    **

    *

     Het was misschien niet verstandig van ‘tScheldt om de onthulling te publiceren want sindsdien heeft deze Maurice De Velder een nietsontziende campagne gelanceerd tegen iedereen die van ver of dichtbij met ‘tScheldt te maken heeft.

     

    Maurice De Velder is een veroordeeld crimineel, zie zijn Wikipedia pagina, die door journalisten Mark Eeckhaut en Anna Luyten van De Standaard “De Godfather van Vlaanderen” wordt genoemd.

    In De Morgen noemt journalist Jan Stevens hem een witteboord psychopaat. Misdaadjournalist Joris van der Aa van de Gazet van Antwerpen noemt De Velder een ‘mega oplichter die zakenrelatie Hedwig D. tot een wanhoopsdaad dreef‘. Ook De Morgen refereert naar het maffieuze karakter van Maurice De Velder, ze noemt hem niet de uitgever of eigenaar van P-Magazine, maar de ‘Peetvader van P-Magazine“.

     

    De Velder zat al 9 maanden in de cel voor tal van misdrijven. Ook de hoofdredacteur van P-Magazine, Stefan Lambrechts zat al 3 maanden in de cel, voor het oplichten van bejaarden.

     

    Dit is het soort mensen dat in Vlaanderen een blad zoals P-Magazine mogen uitgeven, waarvan hoofdredacteur Lambrechts openlijk toegeeft dat eigenaar De Velder het blad gebruikt om af te rekenen met voormalige zakenpartners of anderen. De manier waarop de voorzitter van het Vlaams Parlement Kris Van Dijck op 11 juli 2019 door P-Magazine werd ‘kaltgestellt’ door de publicatie van wat later bleek leugens te zijn is exemplarisch voor de manier van werken van P-Magazine.

     

    Op 13 februari 2020 beten drie partners van Maurice De Velder in de rechtbank van Antwerpen in het zand nadat ze via een omweg hadden getracht enkele artikels van ‘tScheldt via kortgeding te laten verwijderen, telkens artikels waarin de naam Maurice De Velder stond.

     

    De drie heerschappen sleepten niet ‘tScheldt rechtstreeks voor de Rechter maar een partner van ‘tScheldt om via een cynische omweg de verwijdering van de artikelen te bekomen.

     

    Het gaat om een journalist van Maurice De Velder, Kurt Aerts, een social media medewerker van Telenet, Tae-Yoon Michielsens, en zijn vader, dokter Philippe Michielsens uit Wijnegem.

     

    Deze drie individuen huurden een van de meest gekende strafpleiters van het land in, de beruchte John Maes. Zij zullen John Maes niet gekend hebben tot op het moment dat Maurice De Velder hen allen samenbracht om via een omweg ‘tScheldt aan te vallen. Het trucje was doorzichtig want enkele maanden geleden stond Maurice De Velder al voor de rechter voor een gelijkaardige zaak in de media. Wie was zijn advocaat? Inderdaad John Maes.

     

    Uit het gerechtelijk dossier dat ‘tScheldt kon inkijken bleek dat de 3 gebruik maakten van stukken die op zijn zachtst gezegd merkwaardig waren. Ook de rechter vond dit want ze verklaarde de zaak van de drie ongegrond en veroordeelde hen de rolkosten te betalen.

     

    Kurt Aerts is een journalist van Maurice De Velder die via de website Clint steevast wild om zich heen sloeg. Een van zijn taktieken is vijanden van Maurice De Velder te koppelen aan porno en zelfs kinderporno. De schade die hij daardoor veroorzaakt is onmeetbaar. De uitgeverij waarin Clint zat ging failliet (een van de meer dan 22 faillissementen van Maurice De Velder), waardoor Maurice De Velder en Kurt Aerts de controle verloren over hun ‘wapen’. De nieuwe uitgever die het blad kocht van de curator verwijderde tal van artikelen op vraag van slachtoffers.

     

    Tae-Yoon Michielsens is een gekend ‘slachtoffer’ van racisme in de media. Voormalig minister van Cultuur Sven Gatz gebruikte Tae-Yoon Michielsens meer dan eenmaal in het Parlement als voorbeeld van racisme in Vlaanderen. Echter de eerste en de tweede werkgever van Tae-Yoon Michielsens verklaarden in een mediadossier dat er geen sprake was geweest van het racistische incident zoals Tae-Yoon Michielsens dat op zijn eigen Twitter had gepost. Een post die viraal ging onder enkele politici die het niet gecontroleerde verhaal te pas en te onpas gebruikten om aan te tonen hoe racistisch ‘de Vlaming’ is.

     

    De vader van Tae-Yoon Michielsens, Philippe Michielsens, een gekend dokter uit Wijnegem, is een vreemde eend in de bijt in dit kwalijke dossier. In de rechtbank argumenteerde het kantoor van John Maes dat deze dokter beweerdelijk zou zijn betrokken bij het schrijven van valse doktersbriefjes. Vermoedelijk kende de advocaat-assistent van John Maes het dossier zelf niet zo goed want uit de stukken blijkt dat het om een niet nader genoemde doker uit Schilde zou gaan en niet om dokter Michielsens uit Wijnegem. Een advocaat die zijn eigen klant in de problemen brengt… het is symptomatisch voor het opzet dat achter de hele procedure schuilde, namelijk ‘octopus’ De Velder die garnalen voor zijn kar spant om via de rechtbank mensen en bedrijven rond ‘tScheldt te beschadigen. Het maffieuze karakter van Maurice De Velder waar tal van journalisten al naar verwezen leidt opnieuw tot weer een reeks nieuwe slachtoffers, met name zijn eigen garnalen. Volgens journalist Joris van der Aa viel er al een dode in de onmiddellijke omgeving van De Velder. Het ging om iemand die het vuile werk voor de Velder opknapte. Vraag is wanneer het gerecht Maurice De Velder stopt en terug achter de tralies plaatst.

     

    Een vierde medewerker van Maurice De Velder heeft de laatste maanden niet minder dan 115 gedocumenteerde handelingen gesteld (mails, sms, brieven, ….) om mensen en bedrijven rond ‘tScheldt in diskrediet te brengen, opnieuw met linken naar porno en seks, het handelsmerk van Maurice De Velder en P-Magazine. Mails van deze aard werden zelfs rechtstreeks naar Bart De Wever gestuurd.

     

    Fijne dag nog vanop het slagveld van de Vlaamse media!

     

    ***

     

    Een ‘peetvader‘ die ‘tScheldt wil stoppen, Twitter die ‘tScheldt monddood maakt, P-Magazine dat niet kan zwijgen over ‘tScheldt, we moeten iets goed doen. Steun ons zodat we ons kunnen voorzien van een goed gevulde ijskast met alcoholische dranken om de volgende aanval door te slikken.

    *

     

     





    17-02-2020, 18:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.64 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1861

    64 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    Maandag 17   Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE CONFEDERALE OVERLEVING

    *

    …. Het is in de eerste plaats een nederlaag voor de particratie die het politiek leven in dit land steeds heeft kunnen regelen en daartoe niet meer in staat is, mede omdat men de opkomende nieuwe partijen de kans niet geeft mee te doen en de traditionele partijen er niet meer in slagen samen nog een meerderheid te vormen..

    *-*-*-*-

    … Denk maar aan die eerder linkse denktank ‘Institut Jules Destrée’, maar ook aan politici van CdH en MR (met uitzondering van unitarist Bouchez), zodat het niet meer alleen een Vlaamse verzuchting zal zijn..

    *-*-*-*-*

    …. Het is alleen nog afwachten welke partij de moed zal hebben die eerste stap te zetten….

    *

    Allemaal goed en wel, maar, afgezien van het antwoord op de vraag wie nu juist de uitvinder is van dat Gezegde over “la Belgique sera Latine”, Papa, blijft iedereen de vraag naar de FIANCIERING van dat nieuwe Monster van Loch Ness uit de weg gaan.

    Want met La Prétention Latine zal er nooit een einde komen Defensie, Veiligheid, Buitenlandse Zaken: ziet U die al ‘werken’ zonder Franstalige suprematie? Enne, daarenboven = wie zal dat betaal? Toch nie dat pauvre Wallonie of dat nog veel armerere maar veel pretentieuzer Bruxellabad.

    Alors sè. La solution finale? Que chacun tire son plan. Chacun pour soi et Dieu pour tous.

    De Vlamingen hebben het bijna 200 jaar anders geprobeerd en nu, nu is iedereen het strontebeu.

    ‘Laken’ plat op zijn gat en daarna zo diep mogelijk onderploegen.

    Zelfs ’n kruisje daar bovenop hoeft niet meer.

    **

    *

    Persoonlijk vind ik het zelfs – indachtig diens onderhandelingen begin ‘18 met son Chèr Cousin Guillaume II, Empereur de PREUSSEN, om en afzonderlijke vrede te sluiten achter de rug van zijn ‘Geallieerden’ - een goed idee, om daar in Nieuwpoort, aan de IJzermonding, dat fameus ‘gedenkteken’ voor de Rotsduiker, Ridder-Koning Albert I, op dezelfde plaats te vervangen door een gevallen, half-opgerichte Vlaams piot, die van uit de modder smekend het geweer omhoog steekt om eindelijk verlost te geraken van de heersende tirannie.

    *

    Wie twijfelt, leze eens het boek van Paul Beliën. Uitgegeven in… Parijs, begin de Jaren ’90. Want VERBOTEN in de Belziek. Ik heb ‘t nog gekocht in La voix du Nord in Rijsel. Met los inlegblaadje (schaamlapje?), in opdracht van La Cour: Het Hof, (conditio qua non) waarop stond dat de ganse inhoud één en al leugen was.

    *

    Belien is getrouwd met Alexandra Colen, die van 1995 tot 2013 Kamerlid voor het Vlaams Belang was.

    Belien werkte van 1982 tot 1994 als journalist in België en Nederland voor de Gazet van Antwerpen. In 2003 promoveerde hij aan de Universiteit van Buckingham op een proefschrift over de geschiedenis van België (The hinge of Europe). In dat boek noemde hij België een artificieel land. Zijn boek werkte hij om tot het werk ‘A throne in Brussels’, dat twee jaar later verscheen. Naast ghostwriter van het aan Geert Wilders toegeschreven boek Marked for Death[2] is hij ook speechschrijver, buitenlandsecretaris, fondsenwerver en sparringpartner van Wilders.[3]

    *

    En dergelijk ‘Land’ zou eens te meer willen doen alsof?

    La me nie lachen.

    Finita la Comedia.

     

    Paul Belien (1959)

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Paul_Belien

    *

    Ps:

    Meer dan lezenswaardig (en goed tor zeer goed voor de LLCP, is

    **

    https://www.brusselsjournal.com/dutch

    *

    Zelf ben ik dat al vele jaren ‘ontgroeid’ (of wat dan ook) maar men blijft ervan overtuigd, dat, met mensen als Paul Beliën als ZIENER, de wereld er veel beter zou uitzien.

                         

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    ZONDAG 16 FEB. 2020

    **

    *

    Storm ‘Denis’ raast aan 100 km/u over ons land: code geel is van kracht.  Intussen is het wel 15-16°C. ’s Avonds zijn er over het Westen felle regenbuien.

    Volgens ’t Booserken zinj dat dan ‘winterse Noordzee-buie’. In Gent komen glazen balustrades los van een appartementsblok. In de Kempen is een boom op een woning gevallen.

    In Kortrijk valt een verlichtingspaal om op de Ring die dan voor een paar uur afgesloten wordt.

    Dat van die ‘RING’ in Kortrijk is een soort nostalgisch pure dikkebekkerij uit de Tsjeventijd, de Tijd dus waarin de dieren nog konden spreken. Zelfs de aalvlugge Kwieke Quickie, het huidige Blauwe Genie, conservatief-progressief maar nieuwloopte als die is, blijft die naam gebruiken. Want ook hij is ervan overtuigd dat de ‘beschikbare budgetten’ beter ingezet worden om de omvolking voorrang te geven op het levensnoodzakelijke comfort van het Eigen Volk.

    De RING dus.

    Die er eigenlmlijk niet eens een is. Maar een soort van aardse hemelboog die amper 1/4de van het Centrum ‘omsluit’. Met om de paar honderd meter een niet-aangelegde overbrugging van de plaatselijke invalswegen, o.a. de Golden River, telkens voorzien van Op- en Afritten met een woud van altijd rode verkeerslichten.

    Best dat daarvan nog niets bestond in 1302, want anders zouden de Vlamingen nooit op tijd zijn gekomen aan de Groeningebeek voor hun rendez-vous met de Leliaerts.

    **

     

    *

    Groot-Brittannië heeft nog meer te lijden onder de storm, vooral in het Noorden en in Z-Wales: overstromingen zijn het gevolg.

    **

    *

    Slecht nieuws voor wie skiën gaat in de Pyreneeën, o.a. Le Mourtis: geen sneeuw, de skistations zijn gesloten.  Men moet zich voorbereiden op bergsporters die de streek willen inademen, wil men de toeristen niet kwijt.

    **

    *

    De 8 Belgen mogen Neder-Over-Heembeek verlaten en naar huis gaan na 14 dagen opsluiting. Niemand van hen was ooit besmet, bewezen 6 tests.

    **

    *

    In het cruiseschip Diamond Princess dat aangemeerd ligt in Japan, zijn 355 personen besmet. Dat is 1/10 van de opvarenden. Deze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Nu is de quarantaine van de rest van de zonnekloppers afgelopen en mogen ze van boord.

    **

    *

    Geens, weeral Geens! haalt in de 7de Dag fel uit naar Magniette. Ontgoocheld is hij in de manier waarop Magniette hem die ezelsstamp heeft gegeven, nl via de pers. Hij had het liever op een andere manier vernomen. Tom Van Grieken vindt dat dit Belgische systeem niet werkt. Elke politieker moet altijd klaar zijn voor verkiezingen.

    **

    Sta in de morgen

    De zon op ’t gelaat

    Fris voor Uw zorgen,

    Fier voor Uw taak.

    **

    Escape*

    Prison-escape: een programma dat op de Nederlandse TV te zien is: een groot succes.  Deze reeks wordt in reële gevangenissen opgenomen, die bij de Noorderburen luize-leeg staan. Mensen moeten dus proberen uit de gevangenis te ontsnappen. 

    Hoe is zoiets mogelijk? Men toont nu al op TV hoe je kan ontsnappen eenmaal je gevangen bent. En op ontsnappen staat er toch geen straf hé?

    *

    escape-room

    *

    Nu heeft Vlaanderen er een variant op gemaakt: escape-room.

    **

    *

    ‘k wist het! ‘k wist het.

    Als Paul Beliën voornoemd, het niet doet, dan doe ik het. Een waarachtige billenkletser!!!!! Een vertoning hoe zelfs twee ijsberen doet smelten van het buikschudden…

    Zelfs de woordkeuze is ideaal. UP TO DATE, om zelfs Ben Weyts te doen watertanden.

    De Hereniging der Vrojke Nederlanden, de LLCP kan meteen van start gaan: in het ene Land (Het Zuiden) dat er te weinig heeft, groeit in dat 2de ‘Land’ (Het Noorden), zo goed als aan de bomen.

    Joera, de Wilde Immigratie kan dus gewoon blijven doorgaan. Plaats zat!!!!!

    **

    Bomen sterven rechtstaande.. Ofwel zaagde hij rondom in de schors 5 cm diep een groef, ofwel maakte hij een groef en spoot daarin een vergift dat de eiken-en beukebomen doodt. De eigenaar is er het hart van in. Men zoekt de dader. Maar volgt de Politie wel het goede spoor?

    **

    *

    Er is een boek ‘Rome Intima’ geschreven door B. Gevant uitgekomen. Elders reeds gedeeltelijk besproken (Oudenberg Vroeger en Nu). Daar heeft men einde de Jaren ’80 in een verwilderde vergeten uithoek midden het Centrum, ‘n oude Romeinse begraafplaats opgeruimd. Na bijna 2.000 jaar, niks te vroeg, als U het mij vraagt.

    Veel historische vondsten gedaan, zelfs nog bijna levende halfvergane (moerasgrond?) geraamten opgegraven. Enne, waarachtig, daar waren ook seksverslaafden bij. Vraag me niet hoe dat na al die tijd kon worden vastgesteld, maar ons Tante Nonneke, toendertijd daar werkzaam in het Meisjes Pensionaat, ging daar dagelijks op inspectie. Alles voor het Gallo-Romeins-Museum in Tongeren, dat wel.

    Waarbij ons Ma, die ook uit dat Oostendse hinterland afkomstig was, meende te moeten zeggen, dat ‘Ons Here van elk Zijn getal’ moest hebben’.

    Dat nieuwe boek dus beschrijft het seksleven van de Romeinen, maar niet alleen dat. 

    In die tijd was er ook een zeer grote kindersterfte. Dit boek wordt dus terzelfdertijd voorgesteld bij een groots OPGEZETTE tentoonstelling.

    **

    **

    *

    Cordon Sanirtaire

    *

    Neen hoorn er is geen Cordon Sanitaire tegen de openbare onzedelijkheid van het (zwaar discriminerend want vrouwen uitgesloten) fallisme en hun aanhang, maar tegen de Welvaart van het eigen Volk.

    Daarom opnieuw de actualiteit.

    “Cordon sanitaire symbolisch gebroken in Aalst”: opmerkelijk filmpje toont Filip Dewinter met N-VA-burgemeester van Aalst

    **

    *

    Het loon van een treinbestuurder: netto €2.150 + maandelijkse premies totaalwaarde van ongeveer €650 netto = 2800€.

    Als je dan weet dat bijvoorbeeld een dagtaak het volgende inhoudt: 2x het traject Kortrijk-Antwerpen en terug.  Linkervoet op de dodemans pedaal –TRAP – Linker oog half op de (rechts) voorbij flitsende signalen – TRAP – Rechteroog op De Morgen – TRAP Oei, we zijn er al!!! Quelle chance, want de blaas begon parten te spelen….Dus….

    Staken maar!! Hoe zijn ze bij ’t Spoor niet beschaamd! Ze lezen intussen de geliefde krant of spelen games op hun smaerphone/tabblet, of kijken naar opwindende (seks) filmpjes… En daar kom je zò moe van, en gestresseerd… Dat die ipv stoplicht-palen, overal…. Hele bossen met… fallussen ziet.

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ondertussen op Radio Klare onzen Bard gehoord. ’t Is weer van dadde, maar nu een beetje duidelijker.

    De rangen sluiten, luidt het.

    **

    *

     Zou dat genie dat alleen en op z’n eentje gevonden hebben? Enne, wil die dan ook ’n suggestie doen, waar? Wanneer? En met Wie? daaraan te beginnen…

    Misschien dat er dan ook naar de rangen klinkt: da’s dus ook voor de Waaltjes.

    Het omgekeerde dus van ‘Pour les Flamands la même chose’. Zelfs in Leuven, eind de jaren ’50, in De Caserne Gerbe de Blé, Naamse Straat, waar we wegens ‘insubordinatie’ als KRO’s gestraft waren, hadden we in wind en regen moeten staan luisteren naar een soort donderpreek van ‘Mon Capitaine’. Die zijn gebrabbel afsloot met de vraag ‘Tout le monde a bien compris?’

    Waarop een der onzen prompt terugbrulde ‘Si, Compernolio, Mon Capitaine’. Waarop die al even prompt 8 dagen cachot kreeg aangesmeerd.

    Ikzelf was betrapt op ‘insubordinatie’ toen de Sergeant van Wacht ’n Pallieterke had ontdekt in het kastje boven mijn beddenbak.

    Heb ik hier al meermaals verteld, maar het kan niet genoeg herhaald worden. Parce que la répetition c’est la Mère de l’étude….

    **

     

     

     

     

    17-02-2020, 18:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!