MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    03-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500693 – OVERLEVEN TUSSENIN TWEE KLIMATVERADNERINGEN IN , TIJDENS MILJOENEN JAREN

    ZONDAG 3 OKTOBER 2021

    *

    OKROBER

    1 oktober 2022…. Is de fatale Groene datum bij uitstek om ons leven ondegelijk te maken. DOEL 3 namelijk is, op die datum als 1ste aan de beurt om gesloopt te worden. Blog 24.3..

    Almaçy, Calvo en Nollet zouden dan op elk ’n hometrainer, trappen tot ze erbij neervallen om op die manier het Mensdom de nodoge Groene energie te leveren…

    De geldinzamelingen voor dat Steunfonds zijn sinds gisteren gestart.

    *

    500693 – OVERLEVEN TUSSENIN TWEE KLIMATVERADNERINGEN IN,   TIJDENS MILJOENEN JAREN

     

    I N H O U D

    Het is Zondag en dus rustensrecht.

    Even goed nadenken, dan goed ronkikkenom richtiing energie- molens op zee, om zo tot de vaststelling te komen dat de Stakets van Nivelles, waar Giaal het over heeft, misschien wel al niks doen de nagel op de kop slaan. Door niks te doen. Want alles komt ltijd vanzelf. Al kan dat soms wel duizenden jaren op zich laten wachten.

    De sleitel tot deze rare inleiding? Zie onderaan de bijdrage over Doggerland. Betere LEIDEN bestaat er niet

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Waalse werkzaamheid

    *

    Bij een depot van het transport- en overslagbedrijf Kuehne + Nagel, Logistics Nivelles , dat uitsluitend werkt voor Carrefour in het Waals-Brabantse Nijvel, werd een week gestaakt en hadden de medewerkers alle verkeer van en naar de zaak geblokkeerd. De reden ervoor was niet niks: het bedrijf stopt ermee in Nijvel en voegt de productie bij haar twee depots in Kampenhout en Kontich. De reden van de sluiting is, omdat zowel Kuehne + Nagel als Carrefour de productiviteit in Nijvel te laag vinden t.o.v. die van eenzelfde soort bedrijven in Vlaanderen. Meer dan 500 medewerkers riskeren in Nijvel hun job te verliezen.

    Mocht die klacht over de productiviteit uit Vlaanderen gekomen zijn, was er waarschijnlijk een nog grotere politieke heisa over geweest. Nu komt ze echter van een Duits én een Frans bedrijf, die bevestigen wat we in Vlaanderen al lang weten. Met daarbij het feit dat de productiviteit in Waals-Brabant nog de hoogste is van alle Waalse provincies. Elders in Wallonië is het dus nog erger.

    Ondertussen is de staking in Nijvel opgeschort maar is het niet duidelijk wat er verder gaat gebeuren. De rekken bij Carrefour zullen wel weer bijgevuld worden, maar waar vandaan is niet bekend. Hoe het ook afloopt, is het wel een teken aan de wand dat men ook in het buitenland stilaan begint te beseffen dat, als men in dit land investeert, men dat best in Vlaanderen doet, waar de provincie met de laagste werkzaamheidsgraad nog altijd beter werkt dan de Waalse met de hoogste.

    ---

    n de marge van bovenstaande, nog dit:

    Bij de verslaggeving over de betoging van het ABVV tegen het Interprofessioneel Loonakkoord (IPA) kwam een der betogers op de Tv vertellen dat wij hier nog altijd productiever zijn dan onze buurlanden. Dat is ooit geweest, maar zeker t.o.v. Duitsland en Nederland is dat niet meer het geval. Door digitalisering en automatisering wordt die productiviteit zowat overal dezelfde. En dan hebben wij hier nog het verschil tussen noord en zuid, zoals hierboven reeds vermeld, waardoor het algemeen gemiddelde een stuk lager ligt dat bv t.o.v. in Vlaanderen alleen.


    *

    TESLA HEEFT IN HET DERDE KWARTAAL BIJNA EEN KWART MILJOEN WAGENS GELEVERD, EEN RECORD VOOR DE PRODUCENT VAN ELEKTRISCHE WAGENS.

    *

     

    Tesla produceert recordaantal wagens

    ©REUTERS

       

    Er wordt doorgaans sterk uitgekeken naar de kwartaalleveringen van Tesla. Ze worden wereldwijd ook gezien als een barometer van de vraag naar elektrische wagens in het algemeen. Volgens de consensus van twaalf analisten zou Tesla in zijn derde kwartaal 223.667 wagens verkopen, terwijl de eigen prognose daar zelfs nog onder zat. Het werden er uiteindelijk 241.300, een record.

    241.300

    AANTAl wagens

    Tesla leverde in het derde kwartaal van zijn boekjaar 241.300 elektrische wagens af.

    De goede resultaten van Tesla staan in contrast met die van andere Amerikaanse autobouwers, die hun productie zagen slabakken door een tekort aan chips en andere vertragingen in de aanvoerketen. General Motors, dat in septemer een belangrijke vrachtwagenfabriek moest stilleggen, kreeg de zwaarste klap: de verkoop viel het voorbije kwartaal met een derde terug.

    Tom Michielsen

    *

    DOGGERLAND, EEN VERDWENEN CONTINENT AAN ONZE KUST

    *

    De Noordzee moet nog veel geheimen prijsgeven

    *

    Doggerland

    Krijn, bewoner van Doggerland. Reconstructie op basis van fossiele wenkbrauw.

    foto: ©Servaas Neijens, RMO Leiden

    *

    Wij kunnen het ons nauwelijks voorstellen: ooit kon je lopen van de huidige Vlaamse en Nederlandse kust tot in Engeland. Geologische verschuivingen leidden zowat 6000 jaar voor onze tijdrekening tot een breuk tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië. Meer dan 200.000 km2 land verdween toen in de zee. Dit gebied, dat zich uitstrekte van het huidige Frans-Vlaanderen en Groot Brittannië tot Schleswig-Holstein en Denemarken, kreeg een naam: Doggerland.

    Doggerland

    In de 19de eeuw alludeerde de Britse schrijver H. G. Wells als eerste, in zijn boek A story of the Stone Age, over het bestaan van een verdwenen land tussen Groot-Brittannië en het Europees continent. Het is een andere Britse, prof. Bryony Coles, een archeologe die baanbrekend onderzoek deed naar het overspoelde gebied, die er, in de jaren ’90, de naam Doggerland aan gaf.

    Ze noemde het naar de Doggerbank, de ondiepe zandbank in de Noordzee

    die tegenwoordig als platform dient voor de bouw van een gigantisch windmolenpark. Een naam die Nederlands kleurt want dogger is een Middelnederlands woord voor een vaartuig waarmee op kabeljauw werd gevist.

    Zondvloed

    De bewoners van het Doggerland kregen na de laatste ijstijd, tussen 11.000 en 7.000 jaar geleden, te maken met een zondvloed, ten gevolge van geologische verschuivingen veroorzaakt door klimaatwijzigingen. Zo verdween hun land onder de zee. In mijn jeugd was er ook sprake van een meteoriet inslag van uitzonderlijke omvang, ergens op de aarde. Maar wetenschappers zijn ook mensen die zich laten beïnvloeden door de waan van de dag.

    Mammoetbotten opgevist

    Langs de Noordzeekust vindt men vaak allerlei aangespoelde artefacten uit de prehistorie: gebruiksvoorwerpen en wapens vervaardigd uit steen, beenderen of geweien. Het gaat om resten van zoogdieren als mammoets, wolharige neushoorns, leeuwen, reuzenherten oerossen en meer. Ook botten van Neanderthalers én van moderne mensensoorten duiken wel eens op.

    Men treft deze vondsten ook veelvuldig aan in de speciën die baggeraars en bedrijven actief in grondstofwinning bovenhalen

     

    Vaak lopen jutters langs de Zeeuwse kustlijn waar vele stukken aanspoelen. Vissers brengen ze regelmatig naar boven in hun netten. Niet zelden blijkt na onderzoek een of ander bot van een prehistorisch dier of mens te zijn opgevist. Men treft deze vondsten ook veelvuldig aan in de speciën die baggeraars en bedrijven actief in grondstofwinning bovenhalen. Vandaag de dag worden grote baggerprojecten in de Noordzee, maar ook in havens, en in de monding van stromen, systematisch gecontroleerd met het oog op archeologische vondsten.

    Paleolithisch landschap

    Sinds vorige eeuw brachten specialisten uit verschillende landen de Noordzeebodem geologisch in kaart voor allerlei economische doeleinden. De studie van de zeebodem voor archeologisch onderzoek kreeg ook stilaan een plaats.

    De zeebodem toont nog sporen van de beddingen van de grootste stromen en rivieren die hier samenkwamen : de Seine, de Schelde, de Theems, de Maas en de Rijn. Onder het water herkent men nog het reliëf van een idyllisch landschap van beboste heuvels, valleien en moerassen. Voor de kust van Norfolk werd recent een paleolithisch landschap ontdekt. Groepen van fossiele boomstronken blijken nog zichtbaar. En in die boomstronken bevinden zich resten van dieren als bevers, beren of wolven, ooit verrast door het opkomende water.

    Het lijkt er sterk op dat de grootste archeologische schat van Europa zich nog in de Noordzee bevindt.

    Mensen en klimaat

    Lang zal het niet meer duren tot archeologen ons meer zullen vertellen over de inwoners van Doggerland zelf. Britse archeologen hebben al sporen gevonden van vroegere bewoning van zowat 950.000 jaar geleden. De poging tot datering geeft een idee van de archeologische rijkdommen van het gebied. Maar om andere vestigingsplaatsen in de loop der tijden terug te vinden is nog veel onderzoek nodig.

    De drang om meer te weten over het verdwenen Doggerland wordt bij sommigen gedreven door de huidige klimaat problematiek. Specialisten willen meer weten over de geologische bewegingen die geleid hebben tot de zondvloed die het gebied overspoelde, hoe snel dit is gegaan, en hoe de mens zich heeft aangepast aan de steeds veranderende situatie.

    Atlantis aan de Noordzee

    De zoektocht naar verdwenen continenten heeft veel literatoren van diverse pluimage geïnspireerd. Maar archeologen zoeken al lang naar concrete sporen van bewoning op verdwenen eilanden, en in verzonken dorpen en steden. Reeds in de jaren ‘50 van de vorige eeuw, in het Duitse Noord-Friesland, deed Jürgen Spanuth, een Oostenrijkse predikant én archeoloog, onderzoek naar dat deel van Doggerland tussen het eiland Helgoland en de kust van Schleeswijk-Holstein en Denemarken.

     

    Zijn publicaties zorgden toen voor heel wat controverse. Een van zijn boeken gaf hij de titel ‘Atlantis’. Hij meende, na grondige studie van de dialogen van Plato en van geschriften van Egyptische farao’s, op het spoor te zijn gekomen van het verdwenen Atlantis en van de zogenaamd vluchtende ‘Noordmeer’volkeren . Zat Jürgen Spanuth toch op een goed spoor? En kunnen wij binnenkort de naam Doggerland schrappen en vervangen door ‘Atlantis aan de Noordzee’?

    Tentoonstelling in Leiden

    Doggerland is momenteel ook het onderwerp van een boeiende tentoonstelling in het Rijksmuseum van oudheden in Leiden. In een tijdreis van meer dan één miljoen jaar wordt getracht te tonen hoe deze prehistorische wereld leefde. Meer dan 200 mooie en interessante vondsten zijn er tentoongesteld, stuk voor stuk buitgemaakt langs de branding van Nederlandse stranden, door vissers bovengehaald, of naar aanleiding van onderwateropgravingen. Het gaat voornamelijk om vuistbijlen, fossielen van dieren, botten en kiezen van mammoets, versteende keutels van dieren. Luc Amkreutz, de conservator van de collectie Prehistorie bij het Rijskmuseum van Oudheden in Leiden, verwoordt het zo: ‘het gebied van Doggerland is een schatkamer voor geologen en paleontologen.’

     

    Centraal in de Leidse tentoonstelling is het nagebootst gelaat van een Neanderthaler. Hij kreeg ook een naam: Krijn. Deze reconstructie kon worden gerealiseerd op basis van het gevonden bot van een wenkbrauw. Krijn wordt beschouwd als de oudst ‘Nederlandse’ Neanderthaler die ergens in Doggerland, meer dan 50.000 jaar geleden, rondliep.

    De tentoonstelling in het Rijksmuseum van oudheden te Leiden, opgevat als een familietentoonstelling, blijft nog open tot 31 oktober 2021. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek : ‘Doggerland. Verdwenen wereld in de Noordzee’.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

     

    Het zit er dus dik inn dat we vroeg of laat die fameuze CHNIUNEL tussen Calais en Ramsgate niet meer zullen vandoen hebben. Als de klimaat-affaires doorgaan zoals die bezig zijn: gewoon de STEP op, om monter en blij over de meest romantische rotspaadjes naar Tower Bridge te trappen.


    *

    A long long way to Tipperary? Forget it. Tegen de middag al zijn we terug om op ons eigen terrasje ’n flinke Guinness te drinken.

    Om vervolgens de Mini-Tesla uit onze achterzak te toveren, om even, ter gelegenheid van Kerstmis, op Het Rode Plein te gaan genieten van een avondconcert in openlucht.

    *

    Digithalys



    03-10-2021, 10:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500692 – WAT IS HET VERSCHIL VAN DE DIFFERENTIE ALS TWEE ZAKEN EVEN WETTELIJK VASTGEELEGD ZOUDEN ZIJN?

    ZATERDAG 2 OKTOBER 2021

    *

    *

    500692 – WAT IS HET VERSCHIL VAN DE DIFFERENTIE ALS TWEE ZAKEN EVEN WETTELIJK VASTGEELEGD ZOUDEN ZIJN?

    *

     

    I N H O U D

     Terzake gaat het in deze korte bijdrage om zowel de universeel verplichte autoverzekering as over de medische bestrijdig van om het even welke epidemie die het gehele Mensdom bedreigt.

    -

    Zowel zichzelf beschermen als de medemens, zou de hoofdbekommernis van iedere Wetgever moeten zijn. Quod non.

    Een illusie dus. Want Politiekers aan de Top zijn lafaards. Vooral in dit Kloteland.

    *

    *

    Het voornemen om ooit ooit zover te komen, kan gerust een soort van ‘n 2de Ei can Columbus genoemd worden. Omdat het al even zo simpel is als in 1490 De Truc met het Ei van wijlen de Ontdekker van de Nieuwe Wereld…. De er voor het eerst in slaagde om voor de ogen van zijn Achtbare Overheid met een ferme klap een kippenei rechtop te zetten…

    Kinderen van de boerenbuiten van toen, net geen 5 jaar oud, op de loer aan het raam, moeten gegniffeld hebben…

     

    Als deze redenring onze Grote Vlaamse Leiders maar niet op de verkeerde gedachten brengt om op hun beurt een Nieuwe Corona Vrije Wereld te ontdekken….

    *

    OKTBER

    1 oktober 2022…. Is de fatale Groene datum bij uitstek om ons leven ondegelijk te maken. DOEL 3 namelijk is, op die datum als 1ste aan de beurt om gesloopt te worden. Blog 24.3..

    Almaçy, Calvo en Nollet zouden dan op elk ’n hometrainer, trappen tot ze erbij neervallen om op die manier het Mensdom de nodoge Groene energie te leveren…

    De geldinzamelingen voor dat Steunfonds zijn sinds gisteren gestart.

    Digithalys



    02-10-2021, 10:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500691 – EEN VOL JAAR VOOR DE KNIEVAL STUURT DE NV ARROGANTIE DE NODIGE SIGNALEN UIT…

    ZATERDAG 2 OKTOBER 2021

    *

    *

     

    500691 – EEN VOL JAAR VOOR DE KNIEVAL STUURT DE NV ARROGANTIE DE NODIGE SIGNALEN UIT…

    *

     

    I N H O U D

     Een al ‘n te doorzichtig Jan Achreerhesp manoeuver, vooraal bestemd voor de ballentaster en Waals Presidnent Olio di Poeppo…. Beter smeermiddel voor al die jonge anussen is er niet op de Francofone markt. Dz smerigheid is voorreffelijk en het loont uitermate goed. Is zelfs beter dan echte Olijolie Eerste Pers. Hoe zou die kerel anders Elite Premier der Ballentasrers zijn geworden?

    *

    Die mag rusutg, met de handen in de nek, alles zijn gewoe gang laten gaan. Al doende komt de trek. De Vlaamse boetkens smijten namelijk met geld, ze staan zzelfs ongelimieteerd borg voor alle mogelijk denkbare Waalse sotternijnen. En, van horen zeggen weteen we het: gender-gerechte homofilie is een dure bijverdiebste.

    Als dat zo verder gaat, geloof me, dan krijft Scharrel Moi in de kortste keren zijn diepzeehaven. Met zelfs, waar het terrein niets anders toelaat, met luchtverbding voorzien van de nodige diepgang. Hellende watervlakken en zo, overkoepeld met roestvrij zonwerende glas.

     

    Il faut notamment que la Wallonie se sente aimé…. Sinon, Macron!!!!

    *

    MADDENS EN BAUWENS: ‘AMPER VLAAMS- NATIONALISTISCHE ACCENTEN IN DE SEPTEMBERVERKLARING’

    *

    Minister-president Jan Jambon brengt zijn Septemberverklaring

    foto: ©Belga

    *

    Met de Septemberverklaringen in het Vlaamse parlement is het nieuwe politieke jaar van start gegaan. In deze aflevering van Doorbraak Radio geven Bart Maddens en Pieter Bauwens hun politieke analyse.

    De Waalse financiering

    Een opvallend punt in de Septemberverklaring was het aanbod van Jambon aan Wallonië om hen goedkoper geld te laten lenen waarbij Vlaanderen borg staat. Deze lening moet ondermeer dienen voor de wederopbouw na de overstromingen van deze zomer. Dit is een goede zet van N-VA om het confederalisme in de verf te zetten, zegt Bauwens. Vlaanderen wordt zo naar voor geschoven als regio die financieel op eigen benen kan staan. Bovendien is deze zomer na de overstromingen duidelijk geworden dat de Vlamingen solidair willen zijn, benadrukt Maddens. ‘Dat is ook voor het eerst erkend in de Waalse publieke opinie.’ Maar het bedrag uit de federale kas dat Wallonië vraagt voor de herstellingen van de infrastructuur na de ramp is zeer hoog. Terwijl dit in feite uitsluitend een Waalse bevoegdheid is en dus ook hoofdzakelijk vanuit de Waalse begroting gefinancierd dient te worden.

    Politieke strategie

    Is het aanbod van Jambon een politieke strategie? Volgens Bauwens dient er vooral gekeken te worden naar de rol die het federale niveau hierin speelt. Het federale niveau wil immers graag het zwaartepunt blijven en zelf het geld uitdelen naar de gewesten. Wat wel kan meespelen in het Vlaamse aanbod is de goede relatie tussen Jambon en Di Rupo. ‘Maar dit gaat de Waalse afkeer van N-VA daarom nog niet veranderen.’

     

    Jambon maakt hier uiteraard wel een goede indruk mee, net zoals in de rest van zijn Septemberverklaring. ‘Hij straalde meer uit dan bij vorige gelegenheden en had iets authentiek.’ Maar wanneer het gaat over concrete maatregelen ontbreekt het aan ideologische visie, zegt Maddens. Het Vlaamsnationale accent, wat je zou verwachten van een Vlaamse regering die geleid wordt door een Vlaamsnationalitische partij, is compleet spoorloos in de Septemberverklaring.

    Amper besparingen

    De Septemberverklaring was vooral een politieke hoogmis van heel veel aankondigingen waar amper gemaakte keuzes uit blijken. Op economisch vlak wordt er vooral gerekend op de relance die sneller verloopt dan verwacht zonder in de uitgaven te snoeien, zegt Bauwens. ‘De uitgaven worden vertraagd, maar dat is geen echte besparing.’

     

    Ook wat de job-bonus betreft wordt er een verkeerde keuze gemaakt, vindt Bauwens. ‘De job-bonus is een onnutige uitgave aangezien experts het erover eens zijn dat ze amper verschil zal maken.’ Toch wordt dit doorgevoerd omdat het in het regeerakkoord staat als troffee van één partij. ‘Dat is nefaste politiek.’

    Zeventien jaar N-VA bewind

    Reeds zeventien jaar maakt N-VA deel uit van de Vlaamse regering, maar waar zit de echte verandering? Uiteraard zijn het altijd coalitieregeringen maar als grootste partij slaagt N-VA er toch niet in om haar stempel te drukken, vindt Bauwens. De Vlaamse overheid zit wel gewrongen tussen andere overheden en moet zich nog steeds schikken naar de wensen van de federale overheid. Dat maakt het moeilijk om als Vlaams Minister-President te schitteren, zegt Maddens.

    De tweespalt aan Franstalige kant

    Ook in Franstalig België gaan er steeds meer stemmen op om meer bevoegdheden aan de gewesten te geven. Al staat daar tegenover het idee van de Franstalige gemeenschap, dat als resstaat kan dienen wanneer België onafhankelijk wordt. In hun ogen moet Brussel dan uiteraard deel uitmaken van de reststaat, zegt Maddens. ‘De complexiteit en meningsverschillen aan Franstalige kant maken de staatstructuur juist ingewikkeld.’ Het overaanbod van ministers is het resultaat van het kluwen aan Franstalige kant.

     

    wel degelijk regionalisten aan Franstalige kant

     

    Er zijn wel degelijk regionalisten aan Franstalige kant, maar zij houden zich vaak op de achtergrond. Al moeten we niet enkel focussen op de dubbelzinigheid aan Franstalige kant, ook aan Vlaamse kant zit niet iedereen op dezelfde lijn, benadrukt Maddens. ‘Zelfs bij een Vlaamsnationalistische partij als N-VA wordt het programma van de Vlaamse beweging van tafel geveegd nog voor de onderhandelingen goed begonnen zijn.’

     

    Redacteur artikel: Rani De Leeneer

    David Geens

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Ttot zover, en wel tot zover de welvoeglijkheid het toeliet, een korte commenaar op de commentaar van deze twee Eerste Rangburger, Maddens en Bauwens. Die deze keer, wel wetende dat het vooral gaat over de Gender-Wereld, het achterste van hun tong niet blootgeven.

    Tussen de lijntjes door onthouden we echter, dat de Job van ons Betty gegarandeerd blijft: de Kroon wordt zelfs opgepoetst ùet klinkende munt.

    Vandaar dat de gewone Burger zich voortaan Liberaal-Blauw zal dienen te betalen voor zijn energie.

    Electricité de France zit namelijk te snakken naar de Electrabel-dividenden die de domme Vlamingen dringend moeten ophoesten.

    “Paris vaut buen une Messe” : het is een oud zeer.

    En Paul D’Hoore op VTM maar aan het utleggen, dat alles louter en alleen de schuld is van de speculatief gestegen grondstoffenprijzen. De Winter namelijk, is ‘b-n beetje onverachtn plotsklaps in zicht gekomenen dan zijn de paadjes diep, ja diep. O diep dat het Loze Vissertje wel verplcht is de nodige voorzieningen te treffen.

    Baat het niet, zo schaadt het niet.

    *

     

    Digithalys

    02-10-2021, 05:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500690 – SCHARREL MOI, ANDERS BEEKENEN, MET DE NADRUK OP KAN DAT MAAR BLIJVEN DUREN

    VRIJDAG 1 OKTOBER 2021

    St BAVO, Bâmis,

    Vervaldag voor boer en pachters….

    *

    1/10/1189 Val v   n Akko Dood Geard de Riterfort

    einde kruistochten

    *

    1/10/1957 Start Melkerij Langemark Zie BloG 315.

    start beroepscarrière

    *

    500690 – SCHARREL MOI,

    ANDERS BEEKENEN, MET DE NADRUK OP KAN DAT MAAR BLIJVEN DUREN

     I N H O U D

    Contrasten zijn soms rare gasten.

    Zo leest U in onderstaande bijdrage helemaal niets over de Scharrellroise ‘METRO LEGER’, die zodanig ‘licht’ was, dat die zelfs nog nooit gewerkt heeft. Maar wel stukken van mensen gekost… Zo”n 30 haar geleden. Wie spreekt daar nu nog van?

    *

    Wie spreekt daar nu bovengronds nog over? Dat ding zit toch meters diep onder grond en zal dus weel vanzelf oproesten.?

    *

    EEN WEEKJE KAROLINGER ONDER DE KAROLINGERS

    *

    'Ik kan me voorstellen dat de PTB-oppositie zich danig verslikt heeft in die prestigieuze shoppingmall annex hotel en bioscoopzalen in het hart van de stad.' (Winkelpromenade Rive Gauche)

    foto: ©WikiMedia

    *

    Embedded’ in Charleroi

    *

    De mensen fronsen de wenkbrauwen wanneer Wendy en ik antwoorden op de vraag waar we dit jaar op vakantie zijn geweest. Eerst een weekje Charleroi, dan een week Lacs de l’Eau d’Heure, genietend van een nazomer met Canadese allures.

    Vakantiebestemming: Charleroi

    Het is natuurlijk die eerste week die opzien baart. Ik zal u niet onderhouden over de talrijke toeristische troeven van de streek, zoals de indrukwekkende site van het Bois Le Cazier. Of over het wereldvermaarde fotomuseum en de prachtige fietstochten die je kan maken langs de groene bovenloop van de Samber. Maar wel over het ‘embedded’ zijn in een zuidelijke villawijk van Marcinelle, in een ‘aparthotel’ dat bij nader inzien inderdaad een nogal apart hotel bleek te zijn.

    Een villawijk is natuurlijk niet representatief voor de stad in haar geheel. Welke wijk is dat trouwens wel? Is dat hellhole Marchienne-au-Pont, of het amper enkele kilometers verderop gelegen en totaal gerenoveerde stadscentrum van Charleroi, dat ik nog gekend heb als een somber, tot op de draad versleten relict uit de jaren ‘60?

    ik vrees dat Charleroi zich zoals elke andere stad moet voegen naar de wetten van de eenentwintigste-eeuwse city marketing

    Ik kan me trouwens voorstellen dat de PTB-oppositie zich danig verslikt heeft in die prestigieuze shopping mall annex hotel en bioscoopzalen in het hart van de stad. Want beantwoordt dit wel aan de sociale prioriteiten? Misschien niet, maar ik vrees dat Charleroi zich zoals elke andere stad moet voegen naar de wetten van de eenentwintigste-eeuwse city marketing. Bovendien is het vechten voor elke job in Charleroi. En het heeft geen enkele zin om de meer koopkrachtige inwoners van de stad in het weekend te laten wegvluchten richting Namen of zelfs Brussel.

    Industriële massa-extinctie

    Een fietstocht door de uitgebluste industriezone in de Sambervallei is ronduit spectaculair. In dit Bernissart van de twintigste-eeuwse kolen- en staalindustrie kwam een dozijn industriële dinosaurussen haast tegelijk ten val. Hun roestbruine skeletten staan nog deels overeind. En uit hun ingewanden weerklinken her en der rommelende geluiden, want in deze uitgebrande roestgordel, het Silicon Valley van de negentiende eeuw, gloeien nog enkele sintels na. Zij voeden zich met schroot, onder andere van hun minder fortuinlijke lotgenoten.

    Verrassing: op de terugweg treffen we in een oud fabriekspand een ultramodern bedrijf aan waar componenten voor satellieten en ruimteschepen gemaakt worden. Een nazaat van de Ateliers de Constructions Electriques de Charleroi (ACEC).

    Die reconversies vergen veel tijd en geld en sociale bijstand. En zelfs dan is het succes niet gegarandeerd. Maar er is geen alternatief.

    Charleroi staat voor de aartsmoeilijke taak zichzelf weer uit te vinden. Op zich is deze situatie verre van uniek. Denken we maar aan de rust belts van de Verenigde Staten, Rusland en Oost-Europa. De stad is niet voor niets verbroederd met onder andere Pittsburgh en Donetsk. Of dichter bij huis, aan het noorden van Frankrijk. Die reconversies vergen veel tijd en geld en sociale bijstand. En zelfs dan is het succes niet gegarandeerd. Maar er is geen alternatief.

    Transfers over en weer

    Alleen in België, zo lijkt het, neemt dit gegeven de proporties aan van een majeur politiek probleem. De ontvangers van de fameuze transfers spreken namelijk een andere taal dan de verstrekkers. En zelfs dat is niet waar. Want Brussel, Waals-Brabant, Namen en zelfs het zuiden van Charleroi steken meer in de pot dan wat ze eruit ontvangen. Terwijl Limburg, de Westhoek en de Denderstreek tot de netto ontvangers behoren.

    Het blijft mij nog steeds een raadsel hoe ik persoonlijk beter zal worden door de crackheads van Marchienne-au-Pont hun sociale bijstand te ontzeggen. Zal ik dan minder belastingen moeten betalen, waardoor ik die dikke auto kan kopen waar ik al een leven lang geen boodschap aan heb?

    Teken maar eens een samenleving uit zonder transfers. U zal versteld staan.

    En als het dan toch over transfers en de besteding van belastingen en sociale uitgaven gaat, wat doen we met het fiscaal subsidiëren van de luchtvaartindustrie? Dankzij die subsidies kunt u zich met mijn belastinggeld goedkope citytrips veroorloven. Of met de transfers van stad naar platteland, ten gevolge van al die extra kilometers nutsleidingen ten behoeve van Vlamingen die absoluut op ‘den buiten’ willen wonen? Kostprijs: 1,4 miljard euro per jaar. Om van het autoverkeer nog te zwijgen, want dat kost ons meer dan wat de verkeersbelastingen en de accijnzen op brandstof opbrengen. Teken maar eens een samenleving uit zonder transfers. U zal versteld staan.

    Zachtmoedige stad

    Wat ons in deze gekerfde stad opviel was de zachtmoedigheid van haar inwoners. De gemoedelijke omgang van de meer kapitaalkrachtige burgers met ‘hun’ talrijke bedelaars. Het pittige maar toch respectvolle praatje met een antivaxer in de wachtrij aan de kassa van de Carrefour van Mont-sur-Marchienne. Terwijl er in deze stad veel meer redenen zijn tot klagen, lijkt er minder sikkeneurigheid onder haar inwoners. ‘Niet moeilijk’, hoor ik een misnoegde Vlaming al zeggen aan de wereldwijde toog van de sociale media, ‘in zo’n door Vlaanderen gesubsidieerde hangmat.’

    ‘Wel, meneer’, zou ik daarop antwoorden, ‘als het er dan toch zo goed is, waarom verhuist u dan niet? Wij zijn er alvast op vakantie geweest, en dat is ons uitstekend bevallen.’

    Erik De Bruyn

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Waar de juichende en jubelende schrijver over Scharrel Moi dan weer niets over kwijt wil…. is de plaatselijk wereldberoemde luchthaven van Brussels South II…

     

    *

    De eerste poging werd inderdaad veel te kleinschalig aangepakt en bleek na een paar maand niet de juiste maat van col te hebben. Big was not big ennough. Vooral niet toten bleek dat RYANAIR maar al te graag in de val trapte om van daaruit de quasi gratis-vluchten over de hele wereld aan te bieden.

    Partners in crime?

    Wallonia, the heaert of Brussels, the heart of the United Sta  tes of Jeurop….

    -

    Dat de Hasselse Kanaalduikler daarnan niet eerder gedacht heeft!

    Sabena was toen al ter ziele gegaan, en Such A Bad Expercience Neder Again diende dus als vanzelfsprekend een tweede kans te krijgen….

    -

    De tekomst van deze Scharrelstad? Is verder tussen vrienden – tijdens de werkuren door - te bespreken tussen pot, pint of shot aan een van de vele tapkasten verspreid over de de hele stad en wijde omgeving.


     

    01-10-2021, 17:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500689 – MET EEN ZIJDELINGSE BLIK OP HET EHEDENDAAGSE ACHRTERLIJKE KONINGSHUIS, EVEN TERUGBLIKKEN OP EEN MASSAMOORD DIE HET AANSCHIJN VAN DEZE PLANEET VERANDEREDE…..

    DONDERDAG 30 SEPTEMBER 2021

    *

    500689 – MET EEN ZIJDELINGSE BLIK OP HET EHEDENDAAGSE ACHRTERLIJKE KONINGSHUIS, EVEN TERUGBLIKKEN OP EEN MASSAMOORD DIE HET AANSCHIJN VAN DEZE PLANEET VERANDEREDE…..

     

    I N H O U D

    Neen, U bent hier niet terecht bij een echt koningsgezinde mr,ing, en al zeker nirt van de soort die hun beloftes niet nakomen, eenmaal het oorlogsgevaar zoiu voorbij zijn. In andere beschaafde landen eidnigen dergelike types meestal aan de galg.

     

    Met wie men verkeert, wordt men mmestal ook vereerd. Waarbij schrijver dezes persoonlijk vooral aan – bijvoordeeld - de Familie Einstein denkt.

    Want om hoog op te lopen met dat soort Duitsers: neie!0Ddnzkoewel! De ene soort, oorspronkelijk ooit de voorbeeldige wederhelft van Queen Victoria en daar een soort Vader des Vaderma,ds geworden, maar ook OOM van de hier veerder besropken Pruis Willem II Kortarm. Het was de pretentie van die Kortarm die ervoor zorgde dat onze bloedeigen IJzervlakte voor eeuwig veranderd werd in één groot wereldberucht oorlogsmomument.

    *

    En zeggen, dat n het precies deze Willem Kortarm is die iedere rechtgeaarde Vlaming doet denken aan de doorkogelde kop v   n Albert de Rotsduiker, aan diesns opvolger Leopold III intieme vriend des Führers, aan Boudewijn I, in verdenking als moordenaar-opdrachtgever van Patrice Lumumba, aan Alberto Secondo, nauw verbandhouder met de Bende van Nijvel, aan Philippe, K.I-ddonor van zijn eigen kroost…

    Matilleke toch!!! Voor dat klein stukje wordt, heel dat varken moeten hiouden!

    Neen? dan denk ik liever aan een of andere Einstein, desnoods aan een Zweostein, maar zeker niet aan een van die vermaledijde Coburgers die ons al bijna 200 jaar de doom uit onze ogen kosten.

    -

    Maar omdat er misschien hier en daar toch ’n paar lezers rondlopen die liever….

    Dan verwijs ik die naar Humo, Knack, De Schandaard, HLN, enz.

    Waaruitt U dus heel zeker het besluit kunt trekken, dat Digitgalys VRIi VAN SUBUSUDUES is en dus vrij en vrank zijn eigen (gedocumenteerde) mening mag verkiondigen aan al wie het horen of zien wil.

    -

    Nog even geduld en we kunnen opgelucht herademen onder ZELFBESTUUR als vrijgevochten Burgers van een Herrezen Republiek der Lage Landen…

    *

    *

    DE DUITSE KEIZER VLUCHT NAAR NEDERLAND

    *

    Bij het einde van de Eerste wereldoorlog vlucht keizer Wilhelm II naar Nederland. Maar opgelet Majesteiten zijn nu eenmaal geen gewone stervelingen!, weet hofdame gravin Keller. Dat is dan meteen de titel van het interessante boek dat Ronald Kousbroek schreef.

    Kousbroek is onderzoeker en rondleider op kasteel Amerongen. Aan de hand van de dagboeken van Wilhelms lijfarts Alfred Haehner beschrijft en duidt hij het verblijf van ex-keizer Wilhelm II en zijn vrouw Auguste Viktoria in de periode van 4 november 1919 tot 16 mei 1920 op dit Nederlandse kasteel, halverwege tussen Utrecht en Arnhem. Luc Pauwels sprak met hem.

    Neutraal Nederland

    Hoe kwam de afgetreden Duitse keizer Wilhelm II eigenlijk op kasteel Amerongen terecht? Met een staf van 49 personen nog wel…

    Kousbroek: ‘Als de Duitse regering op 9 november 1918 aan het einde van de Eerste Wereldoorlog Wilhelm II als keizer afzet, bevindt hij zich in het Duitse hoofdkwartier in het Belgische Spa. Het is duidelijk dat hij daar niet kan blijven. Evenmin kan hij terug naar Duitsland. Een van de weinige opties is een vlucht naar het dichtbijgelegen Nederland, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog neutraal is gebleven.’

    in eerste instantie voor drie dagen onderdak verleend op kasteel Amerongen, als gast van Godard graaf van Aldenburg Bentinck

    ‘Op 10 november 1918 reist Wilhelm II naar Nederland, met een gevolg van ruim 70 personen. Een groot gedeelte hiervan bestaat uit militairen, die direct worden geïnterneerd. Tot groot ongenoegen van de Geallieerden wordt hem op 11 november 1918 als privépersoon asiel verleend en in eerste instantie voor drie dagen onderdak verleend op kasteel Amerongen, als gast van Godard graaf van Aldenburg Bentinck. Hier kwam hij ’s middags na een reis met zijn eigen trein aan met een uitgedund gevolg van 49 personen en zijn hond Senta.’

    Betalen aan eigen tafel

    Hoe waren de leefomstandigheden van het keizerlijke echtpaar op kasteel Amerongen?

    ‘Al snel is duidelijk dat het verblijf langer zal duren dan drie dagen. Uiteindelijk wordt het 18 maanden. Op 28 november 1918, dezelfde dag dat Wilhelm II de acte van abdicatie tekent en de staf wordt teruggebracht naar vier personen, komt ook zijn echtgenote Auguste Viktoria vanuit Duitsland aan op kasteel Amerongen. Het echtpaar krijgt de beschikking over vier kamers: een zitkamer voor Auguste Viktoria, een gemeenschappelijke slaapkamer, een zit-/werkkamer voor Wilhelm II en een kleedkamer voor Wilhelm II. Hoewel het echtpaar te gast was draaide het leven op kasteel Amerongen geheel om hun aanwezigheid.’

    ‘Wilhelm II kreeg van de Duitse regering een vorstelijke toelage, opgebouwd uit de verkoop van een deel van zijn bezittingen in Duitsland. Hiermee kon hij zijn verblijf in Nederland zelf bekostigen. Het ging zelfs zover, dat Bentinck 25 gulden per dag moest betalen om aan zijn eigen tafel mee te kunnen dineren.’

    ‘De voormalige keizerin leed aan hartfalen en leidde een teruggetrokken bestaan. Dit in tegenstelling tot haar echtgenoot, die een vast dagschema hanteerde. Zijn liefhebberij, bomenzagen, is berucht geworden.’

    Familiezaken

    De vierde zoon van keizer Wilhelm II was August Wilhelm, in de wandeling Auwi genoemd. Auwi wil in 1919 scheiden van zijn vrouw Alexandra omdat ze seks zou hebben gehad met een ondergeschikte. Was toen al bekend dat Auwi homo is?

    ‘Tijdens het verblijf van het keizerlijk echtpaar werd het in 1919 geconfronteerd met de scheiding van twee van hun zonen.’

    ‘De jongste, Joachim, was in 1916 getrouwd met Marie Auguste von Anhalt. Het huwelijk was overhaast gesloten op aandringen van de keizerin, die haar zoon uit bezorgdheid zo snel mogelijk onder dak wilde hebben. De prins was een onrustige man, de prinses een nog onvolwassen jong persoon, veel te vroeg getrouwd.’

    Prins Joachim overleed in 1920 door zelfdoding

    ‘Een verwijt dat de prins zijn moeder maakt, is dat hij dit huwelijk niet had gewild. Hij had iemand anders op het oog, maar na aandringen van zijn moeder had hij maar toegegeven. De prins was vaak gewelddadig tegen zijn vrouw, zodat de afstand tussen beiden steeds groter werd. Prins Joachim overleed in 1920 door zelfdoding.’

    ‘Zijn broer August Wilhelm (Auwi) was in 1908 getrouwd met prinses Alexandra von Sleeswijk-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. Auwi onderhield meer dan warme betrekkingen met zijn adjudant Hans Georg von Mackensen. Het waren zijn uitgesproken homoseksuele neigingen die uiteindelijk leidden tot een scheiding tussen hem en zijn vrouw. Die was overigens gecharmeerd geraakt van de wellustige soldatenblikken tijdens haar vele bezoeken aan de veldhospitalen. En ze had inderdaad een relatie met een ondergeschikte.’

    NSDAP

    Wat werd er later van Auwi?

    ‘August Wilhelm werd later lid van Stahlhelm, Bund der Frontsoldaten, een vereniging van veteranen uit de Eerste Wereldoorlog. Tot ongenoegen van zijn familie werd hij in 1930 lid van Hitlers NSDAP. Hij werd het mikpunt van spot in de linksgeoriënteerde pers, die hem Braunhemdchen Auwi noemde. Door de nazi’s werd August Wilhelm ingezet als stemmentrekker. De zoon van de voormalige keizer moest kiezers aan de NSDAP binden, die normaal gesproken afkerig waren van het nationaalsocialisme.’

    ‘August Wilhelm werd lid van de Rijksdag en voorman bij de SA. In 1942 viel hij – na enkele kritische uitlatingen over Joseph Goebbels – evenwel in ongenade. Hem werd een spreekverbod opgelegd. Op 8 mei 1945 werd hij door de Amerikanen gevangengenomen en tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij stierf in 1949 op 62-jarige leeftijd.’

    Anglofilie

    De keizer was aanvankelijk en tot in de Eerste Wereldoorlog toe vrij Engelsgezind. Had dat iets te maken met de familiebanden met de Britse koninklijke familie? Waarom veranderde dat daarna?

    ‘Wilhelm II was via zijn moeder, Victoria van Saksen-Coburg en Gotha, verwant aan het Britse koningshuis. Hij was een kleinzoon van koningin Victoria. Vaak werd over dit aanverwante koningshuis gesproken, waarbij de keizer een grote verering koesterde voor koningin Victoria, terwijl de overige familieleden, zoals zijn Engelse moeder en zijn oom Eduard VII, er meestal slecht vanaf kwamen. Hij had een grote bewondering voor het machtige Britse Rijk, maar verafschuwde de Britse politici.’

    Wou Paul von Hindenburg, de voorganger van Hitler en president van 1925 tot zijn dood in 1934, de keizer terug op de troon? Heeft Wilhelm II zich illusies gemaakt over Hindenburg?

    ‘Hindenburg was een groot aanhanger van Wilhelm II en de monarchie. Tijdens zijn presidentschap was hij een soort tijdelijke plaatsvervanger voor de toekomstige monarch en vervulde zodanig de rol van Ersatzkaiser. Als het niet voor Wilhelm II was, dan wel eventueel voor zijn zoon, de kroonprins.’

    Zelfs nog bij het begin van het bewind van Hitler zou sprake zijn geweest van een terugkeer van Wilhelm II als keizer

    ‘Wilhelm II heeft zelf lang de illusie gehad dat Duitsland een sterke leider nodig had en dat hij daarvoor de geschikte persoon zou zijn. Zelfs nog bij het begin van het bewind van Hitler zou sprake zijn geweest van een terugkeer van Wilhelm II als keizer om zo het monarchistische volksdeel voor Hitler te winnen.’

    Tragiek van de heerser

    Al met al, was Wilhelm II op kasteel Amerongen een schertsfiguur of eerder een tragische persoonlijkheid?

    ‘Hiervoor moet men de gehele levensloop van Wilhelm II in ogenschouw nemen. Vanaf zijn geboorte tot aan de ineenstorting in 1918 maakte zijn omgeving het hem onmogelijk om zich te ontwikkelen tot een gewoon, uitgebalanceerd mens. Zijn glansrijkste karaktertrek was zijn ijdelheid. Hij hield zichzelf voor de meest begaafde en belangrijkste man in Duitsland. Werd Duitsland het belangrijkste land ter wereld, dan werd hij de machtigste man van de wereld.’

    ‘Een uitspraak van hemzelf: “De wereld zegt dat ik gek geweest moet zijn; maar als de wereld al mijn moeilijkheden gekend had, zou men zich verbaasd hebben over de hoeveelheid gezond verstand die ik gebruikt heb.”

    Luc Pauwels

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Een verhaal waarbij De Stomme van Portici in het niet verzinkt. Want, voor ik het vergeet, waren daar ook nog de twwee Leoplden, Vader en Zoon die    als grondleggers vanaf 1830 de dynastie gestalte geven. Popol I, in Waterloo bekend als Russische Prins en Napoleon-bevechter, mislikt als bedgenootje van de vroeg gestorven Engelse erfprinses, was eerst kndidaat-koning van Griekenland. Waarvoor die niet voldeed, waarschijnlijk door toedoen van de grootouders van Tom van Grieken.

    En toen kwam Popol II met den Barde en de Lange Vingers die als ‘kolonie’ een Afrikaans landje wou, dat 70 maal groter was dan het zijne. Wat maar half lukte, zelfs al moest die daarvoor de helft van de handen afkappen vn de werkende mensen aldaar.

    Neen driewerf neen: van dat soort Vorstendommen verlos ons Heer.

    *

     

     

     

     

     





    01-10-2021, 11:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500688 –WAAR, NET ZOALZS IN DE LEING DES LANDS, DE WIELTJESZUIGER DE KOP TREKKEN

    -

    DONDERDAG 30 SEPTEMBER 2021

     

    *

    *

    500688 –WAAR, NET ZOALZS IN DE LEING DES LANDS, DE WIELTJESZUIGER DE KOP TREKKEN

     

    I N H O U D

     

    Moeest men, om de vergellijng door te trekken, een vierspan op straat zien voorbijtrekken met de wagen die het paard trekt, dan zou iedereen meeteen deken dat Godot misschien al voorbij is en dat langer wachten dus geen zi meer heeft.

    Niet zo dus in dit Kloteland. Allas wat meer verkeerd kan lopen loopt verkeerd.

    Maar nirt zo de fianciële vergoeding voor al dat prutswerk wxant dat verloop electronishch. Hhandje contantje. Recht in the pocket.

    *

     

    OVER WOKE-GEDOE EN DE WARMSTE WEEK OP STUDIO BRUSSEL

    Fien Germijns (StuBru) en Peter Van de Veire (MNM)

    *

    29 september 2021 Anne Saerens

    *

    Driewerf hoera! Vlaanderen mag weer gul zijn. De linkse jongerenzender STUDIO BRUSSEL organiseert naar jaarlijkse gewoonte de Warmste Week.

    **

    STUDIO BRUSSEL is een elitaire radiozender die naar eigen zeggen de “betere popmuziek” draait en de neus ophaalt voor de rest van de pop-artiesten. Die “betere popmuziek” wordt vertolkt door bands waar je 5 jaar later veelal nooit meer van hoort laat staan dat hun muziek nog gespeeld wordt.

    Omtrent haar heilige muziekkeuze maakt het radiostation 1 keer per jaar graag een uitzondering naar aanleiding van de Warmste Week, tijdens dewelke de luisteraars in ruil voor een gulle schenking ook muziek van ‘frut-artiesten‘ mogen aanvragen, van Frank Sinatra over Elvis Presley tot Bobbejaan Schoepen en Paul Severs.

    De deejays van STUDIO BRUSSEL zijn progressief van inborst en maken daarom ook carrière in het rode bastion aan de Reyerslaan.

    Zo was Peter “pietlul” Van De Veire er vroeger werkzaam, voor hij de overstap naar TV maakte. Verder heb je linkse troela’s als Linde Merckpoel (38) en Eva De Roo (33). Beide dames, die eigenlijk al vroeg-bejaard zijn en dus niet meer echt de jonge luisteraars kunnen

    boeien, waren in 2020 voor de eerste keer zwanger. Omdat zwangerschap nu eenmaal een vervelende hindernis is die een vrouw moet nemen om een kind te baren, waren ze over hun kinderdracht maar matig enthousiast in de media zoals het hedendaagse Dolle Mina’s betaamt. Linde spreekt trouwens nooit over haar “vriend” maar enkel over haar “lief”. Dat staat immers cool nietwaar. Na de vervelende bevalling liet ze optekenen dat ze mama is maar dat ze ook de nood voelt om “heel veel met Linde bezig te zijn”. Collega Eva De Roo heeft inmiddels al 2 keer gebaard en verkondigde dat ze zich realiseerde dat ze met 2 kinderen niet “zomaar op den bots” meer op café zou kunnen gaan “en daar dan blijven hangen”.

    Hopelijk gaat de luisteraar massaal een plaatje aanvragen voor Krikfanaat Karim, die sedert zijn belaging door 5 gewapende agenten gelukkig terug zo vrij als een vogeltje rondhuppelt in zijn gemeente Shitholistan, ook gekend onder de naam Molenbeek.

    Woke-gedoe

    Wist u trouwens dat het WOKE-principe geen exclusieve eigenschap is van onze Mainstream Media en van woke-zender STUDIO BRUSSEL maar al heel lang bestaat ? Neem nu de vroegere rockgroep RAM JAM die in 1977 en de jaren nadien een wereldhit scoorden met het gekende en tijdloze Black Betty. In “Black Betty Ram Jam – The story behind the song” op Youtube vertellen de overblijvende leden dat hun plaat geboycot werd door de media in L.A. en New York omdat de tekst Black Betty racistisch zou zijn. Diezelfde media wisten blijkbaar niet dat het lied van de hand van een zwarte was, gekend onder de naam LEADBELLY die het uitbracht in de jaren 30. Of wanneer het “Woke zijn” zichzelf pootje lapt… Leadbelly was overigens een veroordeelde moordenaar die nog meer gekende liedjes had geschreven zoals “The Midnight Special”.

    Of neem nu de zanger WILD CHERRY die een wereldhit scoorde met “Play that funky music White Boy”. De zanger doet het verhaal, eveneens in de reeks “The story behind the song” op Youtube en vertelt dat zijn groepje rock en boogie woogie speelde maar dat het succes wegkwijnde door de komst van de funk en discomuziek, die voornamelijk door zwarten werd gebracht. Wild Cherry vertelt dat op een keer tijdens een optreden een zwarte artiest hem spottend toeriep: “Play that funky music white boy” hetgeen hem inspireerde om vervolgens het

    nummer te componeren. Hij ving echter bod bij de woke platenlabels die vonden dat dat “white boy gedoe” mogelijk zwarten en kleurlingen kon beledigen. Uiteindelijk werd de plaat toch uitgebracht en steeg in 5 weken tijd naar nummer 1.

    Anne Saerens voor ‘tSCHELDT

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Wat hebben we vandaag dus op school geleerd?

    Primo. Da zowel in de Hoogste als in de Laagste Politiek, Dame Fortuna, liefst zo bloot mogelijk, klaar en duidelijk de hoofddrol tussen de billen drukt.

    1. Dat dien te gevolge, obs Land al decennia lang ons land niet meer is. Weggegpt onder onze neus voor nog niet eens 30, Zilverlingen.

    Voorbeeld. Later was het Molenbeek, nadat het oorspronkelijk eeuwenlang St Jans Molenbeek werd genoemd. Daarna, rond de jaren ’60, werd het Môlbêk om voorlopig te eindigen met

    Shitholistan.

    *

     

    Digithalys

     

    30-09-2021, 07:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500684 – HET ZIJN NIET ‘DE GEDACHTEN’ DIE DE WERELD DOMINERENN , MAARDE SLECHTE GEDACHTEN. GOEDE GEDACHTEN ZIJN DAAROM DEE VERDERGELIJKELEEFWERELDVAN EXTREEM-RECHTS….

    *

    ZATERDAG 25 SEPTEMBER 2021

    *

     

    500684 – HET ZIJN NIET ‘DE GEDACHTEN’ DIE DE WERELD DOMINERENN   , MAARDE SLECHTE GEDACHTEN. GOEDE GEDACHTEN ZIJN DAAROM DEE VERDERGELIJKELEEFWERELDVAN EXTREEM-RECHTS….

    *

    I N H O U D

    Zoals de meeste Overheids-Bemoeienissen, ligt aan de basis van deze manier van denken, een of andere Gezagaddwingende Vreemde Mogenedheid. In dit gevbal waarschijnlijk Le Roi Soleil van aen paaar eeuwen terug. L’État, c’estmoi.

    Meegaan met zijn tid zat er niet in, want eenmaal vergaan tot stof en as, bleef er van zijn gezag niet veelmeerover.

    Maar het was ni eenmal zo, dat dit gezegde de mlaatopvolgende Gezagsdeagers wel zeer goed uiit kwam.

    *

    How did they dare !!!!!

    *

     

     

    *

    WOORDEN TREKKEN NIET RECHT WAT KROM IS!

    *

    Taal-verloedering

    *

    Het gaat niet zo best met het Nederlands, beste lezer. Het gaat zelfs helemaal niet goed met het Nederlands.

     

    Onze moedertaal lijdt! Daar zit deels het veelvuldig en hip gebruik van steenkool-Engels en marketing-Amerikaans voor iets tussen. In vreemde talen klinkt alles direct een hap afstandelijker, meer omfloerst en daarom een stuk netter; ook al bewijst men tegelijk de taal niet eens machtig te zijn. Die linguïstische stunteligheid vormt dan weer de basis voor een bijzonder particuliere vorm van vergevingsgezindheid bij de toehoorder, die weet wat de spreker eigenlijk wilde zeggen, maar in het kinderlijk gestamel van de redenaar geen offensieve charge wenst te zien.

    *

    Deels heeft de aftakeling van onze taal toch ook te maken met een snel wijzigende begripsinhoud van woorden waarvan de draagwijdte ondertussen volkomen uitgehold is. Taal wordt dan zoals de stam van een statige zomereik die iets te enthousiast samenzwoer met de freesmachine van de pensée unique: afgezien van een frêle schors blijft er van de boom zo goed als niks over, van de boodschap al evenmin. In feite zegt men zelfs glad het tegenovergestelde van wat iedereen met open ogen te zien krijgt. Men zou deze evolutie de “semantische verloedering van de taal” kunnen heten, maar “banaal en dwaas gelul” kan ook, hoor!

     

    De kluchten hit-parade!

    Nu geeft die verloedering soms wel aanleiding tot dol-komische kluchtigheid! De hoofdvogel wordt in deze afgeschoten door

    Petra -=Paul- De Sutter,

    onze reeds geruime tijd en tot in het kleinste gaatje gepimpte en als vrouw verbouwde minister van Ambtenarenzaken.

     

    Zij liet in Het Nieuwsblad optekenen: “Ik noem mezelf een boeddhiste”; wat voor “haar” onder meer betekende: “vrede hebben met jezelf (…)”. Of zij de vrede “voor” of “na” zijn/haar gewelddadige operatie bedoelde, is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk moge zijn, is de voorspelbare reactie van de ware boeddhist. Hij kan, als boeddhist, alleen nog maar aards afwezig de wenkbrauwen fronsen en het zo gauw mogelijk op een lopen zetten naar een voortijdig maar daarom niet minder welverdiend nirwana!

    Deel II

    -

    Alexander De Croo

    kaapt met een banddikte het zilver weg. Een kwestie van millimeters! In KNACK verklaarde hij: “Politici horen niet te bepalen hoeveel bloot vrouwen moeten tonen (…)”; waarop men, zo kwam ons ter ore, in Italië een diepe zucht van verluchting slaakte.

     “De enige maatstaf die er voor mij toe doet”, aldus nog de eerste minister, “is of het hygiënisch is”, in welk geval het volstaat dat Eveline haar kont flink schrobt met weldadig schuim om onze premier buitensporig te plezieren. Gelukkig voor haar mét inachtneming van de royale afstandsverplichting. Bijna hadden we deze week compassie met de man gekregen: ontdaan van alle gezag en prestige moest uitgerekend hij de niet-gevaccineerden de les spellen. Nooit zagen we een seks-bezeten kluns zichzelf zó bespottelijk het decor in fietsen!

    -

    Net met stip binnengekomen maar al gelijk op plaats drie staat


    Anuna De Wever,

    het “duurzame” pubertje met die vreemde vorm van hersenverlamming! Het enige vaccin dat haar had kunnen helpen, met name studeren, heeft ze lichtzinnig geweigerd! En geen Van Ranst die haar de voordelen ervan op een rijtje zette. Ze is onlangs 20 geworden, maar nog steeds weet ze niet of ze nu een meisje of een jongen is, terwijl haar leeftijdsgenoten al doorgaans opgeschoten zijn tot kloeke mannen of zelfstandige vrouwen. Noemde Gert Verhulst een oude, witte, hetero man die de klimaatcrisis compleet minimaliseert en een mening geeft over iets waar hij totaal géén kennis over heeft.

    WHAT ELSE IS NEW?

    (Voor het gebruik van het Engels verwijzen naar wat hierboven al uiteengezet werd en die twee keer “over” zal wel met haar spijbelgedrag te maken hebben.) Kan tellen voor een halfwas die zelf van onwetendheid haar handelsmerk heeft gemaakt!

    KROMME WOORDEN

    *

    Woorden, lieve lezer, ze trekken niet recht wat krom is.

    Het oeverloos en overtuigd herhalen van leugens en onwaarheden, hoe absurd ook, zal de door eenieder waar te nemen werkelijkheid geen spat veranderen.

    De semantische verloedering blijft tenslotte niet meer dan banaal en dwaas gelul, hoezeer men de zaken taalkundig ook tracht te verbloemen en op te smukken.


    *

    Kersverse poging daartoe is de voorbedachte en opzettelijk opgewekte omvorming van het woord “verplichting” naar de samenstelling “gedwongen keuze”. Met het binnensmokkelen van het woord “keuze” tracht men dan een illusie van democratie te suggereren en de vrijheid te strelen die nochtans kromp tot een verre hallucinatie van wat zij ooit was.

     

    Aan voorbeelden geen gebrek! Vaccinatie zou nooit verplicht worden, dixit uitgemergeld scharminkel Vandenbrouck, maar wie zich niet vrijwillig laat prikken, bestaat straks maatschappelijk niet meer.


    *

    Heel veel dwang en nog meer gareel om de nek voor een vrije keuze, dachten we zo? In een democratie kiest men door de band genomen voor wie men wil, maar als dat het Vlaams Belang – en soms zelfs al de N-VA – is, wordt men vriendelijk verzocht de werkvloer onmiddellijk te verlaten,

     

    zeker als het van syndicalist Marc Leemans afhangt, de enige Leemans die uw vriend/vriendin niet wil zijn.

    *

     U wordt door

    *


    KOEN KENNIS (°1967) Antwerps Lid Hoofdbestuur NV-A

    *

    de “vrije keuze” gelaten om in de stad uw auto te bezigen, maar U zal wel tot de laatste rijdende centimeter gekoeioneerd en getreiterd worden. Waar zit dan nog de onvoorwaardelijkheid van de keuze? Beweren dat men in België 150 km/h. mag rijden, als men de boetes maar netjes betaalt en het rijbewijs terstond inlevert, is in dit opzicht eenzelfde non-redenering.

    Kwaadaardig

    In dat verband kan trouwens nog een ander, ditmaal kwaadaardig, voorbeeld aangehaald worden: kent U KRIS PEETERS?

    Niet de CD&V-politicus maar de gelukkig “ex”-mobiliteits-ambtenaar van Antwerpen. – Terzijde, mogen wij de families Peeters in Vlaanderen beleefd maar met aandrang verzoeken geen van hun telgen nog “Kris” te heten, nu het statistisch onweerlegbaar bewezen is dat het met deze naam nooit nog goed kan komen?

    Waarvoor dank! –

    Deze Kris Peeters dus, laat in een interview in DE “FRUT” optekenen dat de verkeersvisie in havenstad Antwerpen tot keuzes leidt – en nu komt het! – “zoals de nadruk op parkeerplaatsen en een vlotte doorstroming van het autoverkeer”.

     Bestaat er nog een Antwerpen dat we misschien over het hoofd zien?

     Na de volledige verwoon-erving van de binnenstad en de daaraan gekoppelde decimering van parkeerplaatsen; na de file-genererende versmallingen van rijbanen, het liquideren van rijstroken en de aanleg van chassis-verscheurende verkeers-drempels; na de invoering van speel- of fietsstraten en andere lichtzinnigheden, durft deze “expert” zulke onzin uitkramen?

    Blijft zo’n ideologische activist dan werkelijk stekeblind voor de pelotons aanstoot gevende arrogantie, permi-ssiviteit en egocentrisme op twee wielen (elektrisch of mechanisch) die dagelijks de stad in bollen en voetgangers de stuipen op het lijf jagen, of erger?

    -DE LINKSE LEUGEN

    Semantische verloedering, zeg gerust banaal en dwaas gelul, bedreigt wel degelijk onze schone moedertaal.

    Het kan omschreven worden als het herhaald verkrachten en omkeren van de waarheid met dit enige doel een dystopische en imaginaire antithese te creëren – DIE DAN RECHTS GENOEMD WORDT – waartegen onweldenkend links het tegengif op zak heeft.

     Alleen is deze vermeende dystopie een roze droom, zeker vergeleken met totalitair en onvrij links!

     Links, dat niet eens de realiteit onder ogen wil zien, mankeert aldus de essentiële taalvaardigheid om nog te overtuigen. Hen staat immers enkel de walgelijke leugen ten dienste die altijd eindigt in de vermeende legitimatie van een allesbehalve aanlokkelijke en kromme onzin; een onzin die geenszins door gebrekkig Engels of averechts Nederlands kan recht getrokken worden.

    Spietse De Vleeschouwer

     

    Beste Slager Spietse,

     

    Heb hierboven met je prachtige tekst zo ’n beetje gedaan lijk Sire Albèr, ê bitje êfoefel.

     Niet dat ik hiermee mezelf bepaalde charmerende Kononijlijkke Allures wil toedichten. Veere van.

    Hij, in zij lq kostuum iemands wederhelft: hij zijn reputatie, ik de mijne. En meer zeg ik niet.

    Je merkt aan mijn ‘bewerking’, dat ik me als slechtziende maae iij als verduidelijking kostelijk geamuseerd heb. Alleen al de ontdekkende ervaring dat de cartoon-wereeld en die van U echt aan elkaar gewaagd zijn. U doet het met woorden, zij zelfs zonder. Und so sind die Gedancken wieder Frei.


    Comèr Rousseau op sloffen, met stapkens licht, maar beurze zwaar, met de zakken vol Linxe Slimmigheid.

    *

    De Linsigheid in dit Apenland zal zekerlijk nooit staan te springen om U, Slager Spietse in de bloeletjes te zetteen. Misschien kijgt U ooit wel vanwege ’t Sloefke van een mooi boecket rode rozen, wel de stekel-doonen per aangetekend schrijven toegestuurd….

    -

    In ieder geval, U heeft me stof geleverd om op een eerstkomende bijdrage nader in te gaan op de uitdrukking ‘Calamiteiten zijn Opportuniteiten’.

    *


    Basis van deze Sotterije zijn de falende niet-verplichte corona-inentingen te vergelijken met de wèl verplichte autoverzekering.

     Een 2de Ei can Columbus, de man die er voor het eerst in slaagde om voor de ogen van een Achtbare Overheid een kippenei rechtop te zetten…

    Buiten-kinderen van toen, net geen 5 jaar oud, op de loer aan het raam, moeten gegniffeld hebben…

    Als dit onze Grote Vlaamse Leiders maar niet op de verkeerde gedachten brengt om op hun beurt een Nieuwe Wereld te ontdekken….

    *

    Digithalys

     

    29-09-2021, 19:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500687 – OVER HET GESLACHT VAN BOTERHAMMEN EN ANDER LOSLOPEND WILD

    WOENSDAG 29 SEPTEMBER 2021

    *

    500687 – OVER HET GESLACHT VAN BOTERHAMMEN EN ANDER LOSLOPEND WILD

     

    I N H O U D

    In Duitsland hebben de Socialisten dus de (voorgeprogrammeerde) Stembus Krieg gewonnen.

    Dat is precies 12 jaar eerder, dan in 1933, 100 jaar geleden, datt, Herr Hitler aan de Macht kwam. En in 12 jaar kan er enorm veel gebeuren.

    Zelfs een Wereld Oorlog verliezen…

    De Nazi’s regeeerden van 1933 tot 1945 en toen was zowel de onze als hun eigen hunane wereld naar de vaantjes..

    *

    *

    Hongarije en de ‘anti homo-wet’

    *

     

    Victor Orban is opnieuw kop van jut bij de EU met zijn nieuwe wetsvoorstel over pedofilie en over de verantwoordelijkheid van seksuele opvoeding bij jongeren in het onderwijs.

    Vrij onmiddellijk werd deze nieuwe wetgeving door politiek en media in West-Europa omgedoopt als ‘antihomo-wet’ en werd een haat-campagne opgestart. We behoren geenszins tot de blinde die-hard-fans van Victor Orban maar willen hier aanklagen op welke schandalige manier de bericht geving over Hongarije en andere Oost-Europese democratieën eenzijdig ‘geframed’ wordt door de Westerse media.

    De Hongaarse minister van Justitie Judit Varga (Fidesz) (’t Pallieterke 1/7/2021) merkt in haar uitleg bij het wetsvoorstel op dat er helemaal geen sprake is van een antihomo-wet maar dat het wetsvoorstel in de eerste plaats pedofielen viseert en dat men de minderjarigen beter wil beschermen dan wat nu het geval is. Er wordt onder meer een register ingevoerd van pedofiele delinquenten die niet alleen dienen geweerd te worden uit de gezondheidszorg, het onderwijs en in overheidsdiensten maar liefst ook uit pretparken, dierentuinen, sportverenigingen, enz…Belangrijk in de ganse commotie is dat de wetgever bepaalt dat seksuele opvoeding vooral onder de verantwoordelijkheid valt van de ouders en het onderwijs en niet het voorrecht is van activistische ngo’s. Diegenen die voorlichting mogen geven, moeten wettelijk erkend worden. Daarnaast wordt er ook een controle systeem ingevoerd op media producties. Zo is het verboden aan jongeren onder de 18 jaar porno of promotie van homoseksualiteit of transgenderisme aan te bieden. De minister benadrukt dat in de wet niets vermeld staat dat discriminerend zou zijn voor volwassen homo’s of transgenders.

    *

    De vraag dient gesteld waarom men in West-Europa, op instigatie van de LGBT-lobby, op dergelijke hysterische wijze reageert? Waar bij de EU het schoentje werkelijk wringt is dat Hongarije weigert mee te gaan in de door de EU en de VN opgedrongen ‘gender ideologie’ die door activistische lobby groepen opgedrongen wordt aan de maatschappij. In Vlaanderen is het de militante beweging Cavaria die in scholen haar ‘geloof’ komt preken.

    Kammerstraat 22, 9000 Gent

    *

    www.cavaria.be

     

    Waarover gaat dit? De gender ideologie gaat er vanuit dat de seksuele identiteit de subjectieve perceptie is die men heeft van zijn eigen sekse en van zijn eigen seksuele voorkeur. Dat betekent dat men dus niet geboren wordt als man of vrouw maar dat er eerst een menselijk wezen, een individu op de wereld komt waaraan pas daarna de biologische sekse wordt gekoppeld. Door het geslacht radicaal los te maken van de biologische sekse ondersteunt ze de thesis dat seksuele identiteit in niets afhangt van de biologische sekse maar wel van sociale rollen die aan het individu worden meegegeven door de opvoeding of de cultuur. Gender zou dus alleen de resultante zijn van sociale interiorisatie, van een bepaald aantal conditioneringen, van ‘vooroordelen’ of van ‘stereotypen’ die overgenomen worden onder culturele of sociale druk, onder druk van tradities, van opvoeding, van de familie, enz…aldus de theorie. We spreken hier dus duidelijk over een ideologie in de meest religieuze betekenis van het woord.

    *

    Men moet de discussie over de LGBT wetgeving vooral zien tegen de achtergrond van diversiteits obsessie van de gender beweging die de politieke overtuiging aanhangt dat seksuele minderheden worden onderdrukt door de meerderheid en daarom moeten bevrijd worden. LGBTQIAP staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, intersex, asexual, + alle andere seksuele oriëntaties, genders en geslachten die niet onder de andere letters vallen. Met andere woorden: er is zoveel gender diversiteit als er mensen zijn.

     

    Esther Van Fenema merkt in ‘Diversiteit, identiteit en de Culture Wars’ op dat het vanzelfsprekend belangrijk is om op te komen voor minderheden die gemarginaliseerd worden of buitengesloten worden maar de discussie over gender wordt echter steeds ideologischer van aard waarbij de betekenis van de term ‘gender’ verschuift en een politiek activistische lading krijgt. Het opkomen voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen is één ding. Maar waar het in de genderideologie over gaat is het afschaffen van mannelijk en vrouwelijk. De discussie over gender krijgt zo steeds meer ideologische trekjes en wordt onderdeel van een politieke agenda. Volgens Fenema blijkt uit onderzoek dat 0,6 à 0,7% van de volwassenen in Nederland een identiteit ervaart die niet overeenkomt met het geslacht dat bij de geboorte is vastgesteld. Griet Vandermassen spreekt over 0,018% intersekse personen, ‘nog altijd veel te weinig om onze opvatting van mannelijk en vrouwelijk als natuurlijke basiscategorieën te dumpen’.

    In Duitsland blijkt uit een rondschrijven van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat eind 2020 slechts 300 personen hun geslacht bij de Duitse ambtenaren als ‘divers’ lieten omschrijven (of 0,00043% van de totale bevolking). Sinds 2017 was het Bundesverfassungsgericht tegemoet gekomen aan de klacht van een interseksuele persoon om naast mannelijk en vrouwelijk ook divers aan te duiden als categorie. De overheden hadden het aantal potentieel betrokken interseksuelen geschat op 160.000 (Pal NWS 7/5/2021).

     

    Het is interessant om na te gaan op welke perfide wijze deze gender ideologie wordt opgedrongen door een activistische militante elite en welke impact dit heeft in de politiek, binnen de academische milieu en in de bedrijfswereld.

    Hierbij enkele voorbeelden.

    *

    Voorbeeld: In verschillende Westerse landen worden dames- en herentoiletten als voorbeelden gezien van binair denken en van normatief geweld (!). Daarom duiken gender-neutrale toiletten op in gemeentehuizen, universiteitsgebouwen, ministeries en musea.

     

    Voorbeeld: In Frankrijk bepaalt een wetsvoorstel dat door de Nationale Vergadering werd aangenomen dat Franse scholen in administratieve documenten moeder en vader dienen te vervangen door ouder 1 en ouder 2. Dit zou een einde moeten maken aan discriminatie van ouders van hetzelfde geslacht. In het Verenigd Koninkrijk is deze maatregel reeds sinds 2011 van toepassing in officiële documenten.

    Voorbeeld: In Duitsland wil een minderheid een genderneutraal volkslied zonder de discriminerende begrippen Vaterland en Brüderlich.

    Voorbeeld: De Vlaamse Gezinsbond vindt dat het niet kan dat in speelgoedwinkels het speelgoed gerangschikt wordt volgens gender stereotypen. Daarmee houden winkels en speelgoedproducenten clichés in stand over wat jongens en meisjes leuk moeten vinden. Om het probleem aan te pakken wil de gezinsbond mystery shoppers inschakelen die de opstelling van het speelgoed in de winkels gaan controleren.

    Voorbeeld: De Britse supermarktketen Waitrose verandert Moederdag in de genderneutrale ‘Jij-dag” op wenskaarten. Men wil op die manier het gebruik van ‘moeder’ verminderen om de dag meer ‘transgender inclusief’ te maken. De keten Scribbler biedt moederdagkaarten aan zoals ‘twee moeders zijn beter dan één’ en op sommige Britse scholen wordt de term ‘een dag voor speciale personen’ gebruikt voor Moederdag.

    Voorbeeld: de kledingzaak Hema heeft beslist om de kinderrekken genderneutraal te maken, dus geen onderscheid jongens meisjes maar kids.

    Voorbeeld: Aan de universiteit van Dundee (Schotland) werd een studente gesanctioneerd omdat ze verklaard had dat vrouwen een vagina hebben. Een vrouwelijke professor aan de universiteit van Exeter (VK) was zo vermetel te stellen dat alleen vrouwen ongesteld kunnen zijn. Hun misdaad: beiden hadden in hun uitspraak de transgender gemeenschap vergeten en zich daardoor schuldig gemaakt aan discriminatie. Men mag het daarom niet meer over vrouwen hebben maar over mensen die menstrueren. In de universitaire hospitalen van Brighton en Sussex werd het begrip moedermelk vervangen door borstmelk en het woord moeder door ‘ouder die bevalt’.

    Voorbeeld: De gemeente Amsterdam publiceerde een gender neutrale taalgids. Daarin wordt geadviseerd om bij de geboorte van meisjes de woorden te gebruiken: ‘bij geboorte gezien als meisje’. ‘Geachte dames en heren’ kan beter vervangen worden door ‘geachte aanwezigen/bewoners/Amsterdammers/raadsleden’

    Besluit:

    De gender ideologie gaat dus over heel wat meer dan over het opkomen voor de rechten van minderheden in onze maatschappij (zoals men het graag voorstelt). Het is in hoofdzaak ideologische propaganda vermomd als seksuele voorlichting gestuurd door een links liberale elite. De autoritaire EU probeert de bevolking in Europa haar manier van denken op te dringen zonder dat daar democratisch draagvlak voor bestaat. Dit heeft minder succes in landen van het voormalige Oostblok waaraan men veel meer waarde hecht aan het gemeenschapsgevoel. De nieuwe wet in het Hongaarse parlement werd aangenomen met 157 stemmen voor en 1 tegen. En ook niet oninteressant om te melden is dat Fidesz de partij van Orban het afgelopen jaar tussen 44 en 52 procent scoort in de peilingen, iets wat in de mainstream pers heel weinig aandacht krijgt. Orban verwijst in zijn argumentatie naar het Handvest van de Grondrechten van de EU dat bepaalt dat onderwijs een exclusief nationale bevoegdheid is. Men moet geen Orban-adept zijn om op te merken dat er geen democratische speld tussen te krijgen is in zijn argumentatie. De EU toont met het starten van inbreukprocedures zwart op wit aan dat ze meer en meer evolueert in de richting van wat ze Hongarije verwijt: een autocratie maar dan zonder democratische legitimatie.

    Jan Sergooris

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Gelukkig zijn alle mensenkinderen waaarvan beide ouders hen levenslang blijven bevallen.

    En veel meer moet er over deze her-genderisatie niet gezapzeverd worden.

    Want weet U, Moeder Natuur laat zich noiet onbestraft bespotten.

    *

     

    Digithalys

     



    29-09-2021, 08:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500685 - DE VOORTDURENDE HERHALING IS DE MOEDER VAN ALLE KENNIS

    .

    *

    MAANDAG 27 SEPTEMBER 2021

    *

    500685 - DE VOORTDURENDE HERHALING IS DE MOEDER VAN ALLE KENNIS

    *

    *

    IIn mijn (bezielde?) bijdrage over sCHIJNHEILIGHEID van de NVA en Braeke die brokken maakt, stond woordelijk….

    *

    *

    Kontfederalisme ipv confederalisme: zou dat geen beter woord zijn voor de zwijnenboel (=varkenspoel) waarin de NVA zich al 20 jaar opperbest in thuis voet?.

    Ja Ja, daar ergens, waar precies daar is niemand in de Top in detail mee bezig, moet er een opstap liggen naar een of ander Land van Belofte. Maar voor de paar hoofden bij die Partijtop die in weelde leven, is dat een zorg voor later. To-morrow is an other day.

    Maar Sigheil Braecke, ooit oppgejeid als krokodil in de hoernalistieke wereld, uit dankbaarheid vanwege BDW persoonlijk, later Kamervoorzitter geworden (Kassa! Kassa! Kassa) is het in zijn bijdrage hierboven aangaande de Partij Verjaardag, om te doen om zowel de kool als de geit te sparen.

    De Heer Braecke nameijk is niet van gisteren of eergisteren. Hij realiseert zich zeer goed wat er in het veld gebeurt. Hij heeft de Latijnse gedaan, dus waarom zou die het Grieks niet begrijpen?

    Er hangt inderdaad verandering in de lucht en misschien wel een verandering met grote ongeziene sociale afspraken speciaal voor beneden de Taal- Armoede- & Pretentiegrens.. Zie Destréé & Cie. Zie Mertens & C°……

    Laat het mij aldus formuleren.

    Het is pas nà de geboorte, dat het zwart op wit bewezen is dat er een bevruchting heeft plaats gevonden.

    Voer, eten en drinken dus voor intimi en/of voor helderzienden….


    VRAAG

    Twee afzonderlijk bestaande ‘confederaties’, vormen die dan zoals voorheen, toch één en dezelfde Staat? Wat is dan het verschil van de differentie?

    En wanneer precies beginnen dan die negen maanden te lopen?

    Maar….. (Zie Annne Vries) Bartje lust geen bruine bonen, weet U nog? Die trok zijn bord weg vanonder de scheplepel van zijne Moemoe en alles kwam op het blote tafelberd terecht. En Bartje naar buiten!!!! Geen spelen met de kikkers in het moeras.

    -

    Men ga dus best even te rade boven de Moderijk. Misschien dat drie meer weten dan twee?

    *

    Wat ik echter wèl weet? Is, dat wie zijn kind haat, de roede spaart.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    De laatste twee dagen zijn zowel ikzelf als mijn PC iet of wat in de war. Overbelast en verouderd?….

    Vooral de weerge van de met zorg gekozen afbeeldingen liet het afweten.

    -

    Volhouden is dus de boodschap….

     

    Digithalys

     


    27-09-2021, 04:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!