MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3144

    *

    *

    Bij de BDW*ers:

    Gefrustreerd zijn

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Noch Rondas, noch Maddens, twee knappe koppen, zijn mannen van de daad. Noch van het niveau van Flip DeWinter. Ze willen wel, maar ze kunnen niet. Omdat ze niet mogen. Want de zogezegd ‘Vlaamse Beweging’ beweegt wel, maar is niet Vlaams. Ze is eerder het zoethoudertje die onder en rond onze gestolen IJzertoren leeft van het Coburger staatsmanna.

    ‘De boeien los, de banden breken’: dat is eerder het werk van de doelbewuste dadendrang waarvoor in dat Huis der Bijlopers geen enkele kamer voorzien is.

    Bij zij van het Vlaams Belang zijn geen aparte kamers voorzien, maar het hele huis is ter beschikking. Van de kelder tot de zolder: het hele huis steekt vol met mannen en vrouwen, die de handen uit de mouwen steken en die het praten overlaten aan de melkmuilen die LEIDEN aan Mond-en-klauwzeer..

    *

    Ergens in 2019 krijgen ze hun kans: samen met Tom VanGrieken van het VB kan er Geschiedenis worden geschreven. In een land waar na de PS, ook de Tsjeven ondertussen aan de kant gezet worden. Tegen dan zal het ‘zelfbeschikkingsrecht der volkeren’ dat onmogelijk ‘Schengen Verdrag’ opgevolgd hebben, zodat wij Vlamingen daarbij zeker niet meer uit de toon zouden vallen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    De Roover (N-VA): "De communautaire stilstand frustreert ons"

    *

    Het blijft een schizofrene situatie: Peter De Roover is de nieuwe Kamerfractieleider van de N-VA, een flamingant die de leiding in het Belgische parlement neemt. Maar De Roover zelf ziet er geen graten in: "Ik kan een centrumrechts project verdedigen waar ik achter sta."

    De Vlaamse beweging is een huis met vele kamers en een aantal daarvan zijn per definitie ontevreden'

    Peter De Roover, N-VA-parlementslid

     

    N-VA heeft een nieuwe fractieleider in het federaal parlement en - verrassing! - het is voor de zoveelste keer een vent. De gelukkige, Peter De Roover (53), ziet het probleem niet. "Als ik een vrouw was, had ik ook gewonnen."

    "Over het communautaire zal ik als fractieleider grosso modo moeten zwijgen. Ik kan moeilijk anders, want afspraken zijn afspraken", zegt De Roover in een interview met onze krant. "Maar binnen de partij weten wij dat de geschiedenis niet eindigt in 2019. De nieuwe denkoefening over het confederalisme die Hendrik Vuye leidt, wordt belangrijk: hoe gaan we het stof van ons kroonjuweel blazen?"

    Dat de Vlaamse Volksbeweging uitermate sceptisch tegenover die 'oefening' staat, is volgens de fractieleider evident: "De Vlaamse beweging is een huis met vele kamers en een aantal daarvan zijn per definitie ontevreden. Maar het is niet omdat ik ben verkozen in het Belgische pluche dat ik alles ga verloochenen wat ik dertig jaar verkondigd heb. Zo gek ben zelfs ik niet. We staan echt niet te dansen bij N-VA, hoor. De communautaire stilstand frustreert ons."

     

    Op de vraag of N-VA in 2019 nog eens een regering kan vormen zonder communautair luik is voor De Roover koffiedik kijken: "De omstandigheden zullen dat bepalen. We zijn erin geslaagd om van de PS geen incontournable partij te maken. Maar dat wil nog niet zeggen dat N-VA zelf incontournable is. Ik leef niet in mijn fantasie."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Als ze daar bij de BDW*ers zo erg gefrustreerd zouden zijn als ze beweren, waarom komen ze dan niet massaal over naar de partij waar er geen frustratie mogelijk is, omdat daar de koe al bijna 30 jaar bij de horens wordt gevat? Om eindelijk uit de schutkring te geraken waar ze door hun eigen wapenbroeders werden in gejaagd. Wapenbroeders die de koe aan staart, poten en oren getrokken in de stal van de Coburger Hereboer willen houden. Die er zelf geen poot naar uit steekt, zolang hij en de zijnen maar aan de uier van die Vlaamse koe kan blijven lurken…

    *

    Ik ruik in dat betoog van die nieuwe fractielijder toch nooit geen verdoken verlangens? In dit geval zou Vlaanderen wel eens de Catalanen het nakijken kunnen geven.

    *

     








    24-01-2016, 18:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3143

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    In Vlaanderen zong men al vele jaren strijdliederen, over een komende gebeurtenissen, die omschreven werden als ‘het uur gloeiend als vuur’. Het is dan ook veelbetekenend dat precies de Unexco het West-Vlaams ‘dialect’ als Cultureel Erfgoed wil gaan beschermen. Juist het West Vlaams, mien moederstaole en de taole van mien ‘erte. Zo klinkt ze niet, zo botse ze.

    Ogenschijnlijk hebben beide zaken, de Catalaanse zelfstandig-heidspolitiek en de West-Vlaamse taal niets met elkaar te maken, maar niets is minder waar. Zeggen wij immers niet, dat ‘de taal gans het volk’ is?

    *

    De Spaanse Staat is, net als het Coburgs wangedrocht, zo goed als fundamenteel onbestuurbaar geworden. De Leugenpers doet er een beetje afstandelijk over. Vooral ‘De Schandaard’, waarschijnlijk met het angstzweet op het voorhoofd, draagt er ongewild zijn steentje toe bij. Door te volharden in de boosheid….

    Wenkt inderdaad enerzijds de lokroep van de Catalaanse Vrijheid, anderzijds dreigt er een groter gevaar. Moet Spanje misschien eerder bevreesd zijn voor de staatsgreep van hetzelfde Moslim Kalifaat dat ooit eeuwenlang de helft van Spanje in handen heeft gehad? De omgekeerde ‘Reconquista’ dus. Want die PODEMOS, de partij die de Catalanen wil helpen, Extreem Slinkx zijnde, is voor geen haar te betrouwen, zelfs al staan die zogezegd voor het zelfbeschikkingsrecht der Volkeren.

    Dan maar de blutsen met de builen nemen? Ja Ja, die Rajoh weet het dus niet goed meer… Je zou voor minder. Of moet hij zogezegd ‘om Spanje en dus de democratie te redden’, dan maar in de zure appel der Catalanen bijten, en ge-amputeerd van zijn welvarendste landsgedeelte, verder door het leven strompelen… Wel wetend dat hij bijvoorbeeld de Franscouillons in Coburgia met dezelfde verlatingsangst angst opzadelt. Angst, niet alleen om verlaten te worden, maar vooral de angst om dan, willen ze in leven blijven, zelf te moeten werken…

    Ach ja in de zure appel bijten. Ik wens hen, bij leven en welzijn, bij deze veel bijtgenot.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    De pyromaan Pers

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Rajoy geeft regeringsvorming voorlopig op

    De ontslagnemende Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy geeft, bij gebrek aan steun in het parlement, zijn poging op om een regering te vormen. Althans tijdelijk.

     

    Rajoy was vrijdagavond bij koning Felipe uitgenodigd voor een gesprek over mogelijke coalitievormingen. Felipe kondigde een nieuwe overlegronde met de partijleiders te houden.

     

    De linkse protestpartij Podemos zou dan weer een regering willen vormen met de sociaaldemocratische PSOE en enkele kleinere partijen. Tussen PSOE en Podemos gaapt echter ook een kloof: de sociaaldemocraten zijn gekant tegen het door Podemos geëiste recht op zelfbestemming voor Catalonië.

     

    Door de politieke aardverschuiving die de parlementsverkiezingen van 20 december in Spanje hebben veroorzaakt, moet men in Madrid voor het eerst op zoek naar een regeringscoalitie. De voorbije decennia was of de conservatieve PP of de sociaaldemocratische PSOE alleen aan de macht.

    Spanje is op zoek naar een nieuwe regering na de parlementsverkiezingen van 20 december. Uit die stembusgang kwam de Volkspartij PP van ontslagnemend premier Mariano Rajoy nog steeds als grootste partij naar voren, maar haar absolute meerderheid was ze dus kwijt.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De dreigende alles verwoestende invasie van de ‘Godsdienst van de Wrede’ even terzijde gelaten, mogen we toch niet uit het oog verliezen dat er slechts weinig tijd rest om het zo geroemde volkerenrecht te installeren. Eerst moeten tal van Heilige Huisjes gesloopt worden, waar de H. Zakkelorum en de H. Foeffelarum de teugels houden.

    Maar gesteld dat dit zou lukken: dat op een of andere lijst van de Unesco voorkomen, is dat wel zo’n groot succes? Het kan evengoed een soort voorkeurlijst van ISIS zijn, die de rangorde van de vernietiging met de dynamiet en voorhamer aanwijst. Denk aan Palmyra. Het is immers een feit, dat er vòòr de Islam, er slechts wildernis was op aarde. Derhalve moet, alles wat ouder is dan Mohammed, van de aardbodem verdwijnen. Komende generaties zullen dan proefondervindelijk kunnen vaststellen, dat er buiten de Islam, niets anders meer is. En nooit geweest is. In alle eeuwen der eeuwen. Amen.

    *

     

     








    24-01-2016, 18:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3142

    *

    Zondag 24 januari 2016

    Zon 8u30-17u19

    H Franciscus van Sales (156-7-1627), patroon van journalisten en schrijvers

    *

    Even Googelen naar https://nl.wikipedia.org/wiki/Franciscus_van_Sales en U ontdekt waarom die man de Patroonheilige is van slimme mensen, waaronder Scribenten, en dus ook van de stukjesschrijers en de bloggers…..

    *

    *

    Dat ze mogen rusten in vrede

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Der Tsjeven Chief treedt op de voorgrond. Maar vanaf welke leeftijd begint een mossel-zwam echt fossiel te worden? Wanneer is het verstenings proces voltrokken? Als de mensen spontaan beginnen te lachen bij het horen van zij naam?

    Het experiment zullen we voortaan elke dag kunnen volgen in de persoon van Kawouter Beke, de West Flanderaar uit het verre Mopolsburg.

    Die wil dat de Tsjeven hun lot verbinden aan het in onderdelen vervallende Coburgia dat ze meer dan 70 jaar lang in de vernieling hebben geregeerd. Ieder van hun berucht geworden ‘compromissen’ coalities – ja zelfs die van ‘met de dood in het hart’ – was een speelkaart meer in het kaartenhuiske van hun eigenbelang.

    Tot ze, uit hoogmoedswaanzin, hun kapitaal verpatsten aan schemerbeelden van een ‘Verenigd Europa’ en daar, met Dexia, al hun geld kwijtraakten. Vooral het geld van hun 800.001 trouwe ‘Coöperanten’ bij ARCO, de financiële poot van het   ACW. Die in gedachten al lang de deur achter zich hebben in het slot getrokken, omdat de kopstukken er maar niet in slagen de gewone burger voor dat verlies te doen opdraaien.

    Naast deze bedrogen naïevelingen, zijn er nog de leeg gelopen kloosters, de van religieuzen bevrijde klinieken, scholen en hospitalen, waar hun trouwste handlangers zaten. Bedrogen als die waren door het woord ‘Christelijk’ in hun partinamen. Zo ook de vele Oudjes, aan wie ooit ingeprent was, dat niet stemmen voor de Tjeven een zware doodzonde geweest zou zijn.

    Ook de vele ‘Weerstanders’ van na de Bevrijding sterven uit, zij die dachten dat hun tijdige kazakdraaierij hen niet zou hinderen in hun carrière in het nieuw opgepoetste blazoen van Coburgland. Het was de evidentie in persoon, en ze jubelden luidkeels ‘Let go the beast’, omdat ze zonder de koppen dioxine, voor eeuwig in het zadel dachten te zitten. Maar ze vielen. Ze vielen op hun snuit en ze vielen voorgoed, lijk de eerste de beste vluchtende dieven, over de kiekens die voor hun voeten liepen.

    Op het toppunt van hun macht, ‘maakten’ ze Koningen, toen Boudewijn de Gezalfde die ze jaren tevoren in het zadel hadden geholpen om zijn (verlopen) Vader op te volgen, na Motril dienden te vervangen. Zodat ondertussen Koning Flippo-de-Laatste kon klaargestoomd worden. Die lieten ze zelf zijn eigen lief kiezen, die hij vervolgens met de hulp van derden tot viermaal toe mocht zwanger maken. En daarbij zijn eerstgeborene, en troonopvolgster bij de geboorte als ‘vrowutje’ mocht voorstellen, en kan stoefen dat hij ‘het kind’ had mogen wassen.

    Ja a, allemaal het werk van die Staatsdragende Tsjeven! Zij die zich nu zichzelf bezweren om stand te houden en te houden dat hun handen kraken. Zij gaan de wereldbol doen stoppen met Bruxellabad daar het middelpunt van.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    .

     

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    BEKE: ‘CD&V ONDERHANDELT IN 2019 NIET OVER EINDE VAN BELGIË’

    CD&V-voorzitter Wouter Beke zegt in een interview dat zaterdag in Le Soir staat dat zijn partij in 2019, het jaar van de volgende federale verkiezingen, niet zal onderhandelen over het einde van België. ‘Als het is om daarover te praten, zal het zonder de CD&V zijn’, zegt Beke, die benadrukt dat de regering Michel het tot dan zal volhouden.

     

    Wouter Beke distantieert zich van de partij van Bart De Wever. ‘De aanval van de N-VA op de sociale zekerheid is geen aanval op de CD&V, maar is er een op all gepensioneerden, de zieken en sociale huurders, onder wie heel wat kiezers van de N-VA.’

    Volgens Beke functioneert België ‘relatief goed’, hoewel er ‘altijd problemen zijn die opgelost moeten worden’.

    De voorzitter betreurt echter bepaalde uitspraken wat betreft het nucleaire, die volgens hem niet ‘erg rigoureus’ waren. ‘De communicatie had duidelijker, en zeker geruststellender, gekund.’

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Tsjeven beseffen nog altijd niet, dat ze door hun twijfelachtigheid de hoofdverantwoordelijken zijn voor het leeglopen der Kerken. Als witgekalkte graven liepen ze vooraan in de processies, omdat zoiets hun ‘naambekendheid’ ten goede kwam.

    Ze toonden vooral ‘hun goed hart’ door onze Christelijke Beschaving te grabbel te gooien onder de voeten van de Islam. Jozef en Maria immers, dat waren toch ook ‘vluchtelingen’ die overal weggejaagd werden. Zij zouden de woorden van de Zachtmoedige verkeerlijk gebruiken, om onbeperkt in eigen land de Barmhartige Samaritaan uit te hangen. Het applaus zou wel vanzelf komen, dachten ze in hun grenzeloze pretentie.

    *

    Kijk, en dat is de illusie die Kawouter Beke uit Mopolsburg wil in stand houden. Het Eigen Volk als voetbankje voor wezensvreemde Vorsten en als werkslaven voor de volgelingen van de Nieuwe Pietrol Profeet uit de zandwoestijnen der Islam.

    Wel bekome het hem. Samen met de Deerlijkse Dichter René Declercq zegen wij ‘Er ligt een Staat op sterven. Wij zullen op d’uitvaart zijn’…

    *

     








    24-01-2016, 08:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3141

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Tot het rampjaar 1453 was, wat sindsdien de roversbuit van de Islam is geworden, zijnde de Hoofdstad van het Oost Romeinse Rijk. Door de Leugenpers verhullend voorgesteld als zou dat geen wezenlijk deel zijn geweest van onze Beschaving, maar een afzonderlijk ‘Byzantijns Rijk’, ergens verweg verwijzend naar Byzantium, een verloren gat ergens in het Oosten, zoals er daar vele verdwenen ‘Rijken’ zijn. Assyrië, Babylinië, Attila de Hun en het Rijk der Egyptische Farao’s. Of de Maya’s en de Inca’s in Zuid Amerika, even uitgeroeid als de Indianen. Niets om van wakker te liggen dus.

    Aan U de keuze. Ofwel is dit geschiedenis-vervalsing, ofwel is het zoveelste bewijs van ‘Dhimitude’ om de nieuwe Heesters niet te mishagen. In ieder geval: de Leugenpers heeft haar keuze gemaakt. Meer: uit de beschrijving van deze Turkse Parel van Het Oosten klinkt ronduit niets anders dan bewondering. Zo wel voor de roers als voor de gedroogde buit. Zij bewonderen en geraken zelfs bijna in vervoering voor de Aya Sofia, de Grote Dame met de Gestolen Juwelen en edelstenen die eigenlijk net als Rome of Parijs, het Cultureel Erfgoed van het Westen zijn. Enfin, die zijn dat, tot ze op een triestige dag, eveneens in handen van Islam zouden vallen. Minaretten rond de koepel van de Sint Pieter in Rome, de Big Ben van Londen en rond de Sacré Coeur in Parijs: ziet U het plaatje?

    De dieven en moordenaars van toen, de zelfde soort die nu overal terreur, dood en verderf zaaien, worden bijna de hemel in geprezen met al die heerlijkheden boordevol met deze gestolen relieken.

    De Aya Sofia, de Heilige Wijsheid, wordt daar bovenop ineens de Hagia Sophia, zoals de gangsters uit onze dagen een gestolen Rolex van een nieuw armbandje voorzien om de buit te verdoezelen De Taqyilla eigen aan de Islam, klakkeloos overgenomen of zelfs direct afkomstig uit de Koker van de Dhimini?

    *

    Allez, al bij al is de Christenheid er beter van af gekomen dan Palmyra. De Stad van Constantinopel werd niet bewerkt met voorhamers, maar kreeg alleen een ander… armbandje….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

     

    WAAROM HET SULTANAHMETPLEIN EEN GEDROOMD DOELWIT IS

    *

    Het Sultanahmetplein ligt in het hart van Istanbul en herbergt enkele van de belangrijkste trekpleisters in de stad, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken. Het is dus niet verwonderlijk dat er zich veel toeristen onder de slachtoffers van de explosie bevinden.

     

    Op het Sultanahmetplein stond vroeger het Hippodroom van Constantinopel. Dat circus vormde het sportieve en sociale centrum van de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Later kwam er een plein dat vernoemd werd naar de Ahmed I, de veertiende sultan van het Ottomaanse Rijk.

     

    Ahmed I liet ook de Sultan Ahmetmoskee bouwen. Die staat beter bekend als de Blauwe Moskee, is één van de belangrijkste trekpleisters van Istanbul en ligt aan het Sultanahmetplein. De moskee wordt bovendien nog steeds gebruikt voor het gebed en biedt plaats aan 10.000 gelovigen.

     

    Aan de overkant ligt dan weer een andere toeristische hotspot van Istanbul, de Hagia Sophia. De voormalige kathedraal en moskee met de bekende minaretten, die afstamt uit het Byzantijnse Rijk, doet tegenwoordig dienst als museum en ontving de voorbije jaren zo’n 3,3 miljoen bezoekers per jaar. De Hagia Sophia wordt enkel van het getroffen plein gescheiden door het Sultan Ahmetpark.

     

    Onder het Sultanahmetplein bevindt zich ten slotte nog een derde trekpleister: de Basilica Cisterne. Dit ‘gezonken paleis’ is het grootste van de vele ondergrondse wateropslagplaatsen in Istanbul. Het bouwwerk, dat haar bijnaam dankt aan de 336 marmeren zuilen die voor ondersteuning zorgen, werd in 2014 door bijna 2,1 miljoen mensen bezocht.

     

    In de buurt rond het plein wemelt het van de hotels, om de toeristen toch maar zo dicht mogelijk te krijgen. Istanbul is sowieso een populaire bestemming voor citytrips. In totaal trokken vorig jaar meer dan 12 miljoen toeristen naar de stad aan de Bosporusrivier.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Derde Islamitische Invasie is in volle gang. Aan de grenzen staan ze met honderdduizenden klaar om de buit binnen te halen, want ‘de vijand is al lang binnen de poorten’, om het met de woorden van Hans Jansen, de veel te vroeg overleden Nederlandse Arabist te zeggen.

    En zij die ons zouden moeten beschermen, lokken nog iedere dag meer en meer kromzwaarddragers binnen.

    Onder leiding van de Papieren Potentaten uit Bruxellabad wordt ons een primitieve wreedaardige woestijncultuur als een ‘verrijking’ voorgesteld. Overal in hun donkere spelonken van ‘Gebedshuizen’ worden samenzweringen aangescherpt, zodanig dat onze Zuiderburen zweren de Staat van Beleg aan te houden, tot de laatste IS-strijde zal vernietigd zijn. Dat land is tot inkeer gekomen en weet waar het begint, maar niet hoe dat zonder een totale burgeroorlog zal eindigen.

    Laatst stonden ze (1453) voor de Poorten van Wenen, toen ze door het Hongaarse hulpleger verrast zijnde, in allerhaast dienden te vluchten. Vijfhonderd jaar later moeten wij dat toch ook nog kunnen?

    Duimen voor de directe aanpak?

    *

     








    23-01-2016, 18:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3140

    *

    *

    Het Kremlin

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    O ja, dat ooit zo beruchte en gevreesde Kremlin op het Rode Plein in Moskou. Zou zich daar in die glazen schrijn nog altijd het gebalsemd lijk bevinden van Lenin, de Uitvinder van het Communisme? Ooit was datzelfde Kremlin de schrik van de hele wereld. En met reden. Het Communisme is planetair de wijde wereld rond gegaan, maar in Moskou is de Vrede hersteld. Het zit er zelfs dik in, dat, eenmaal de wreedaardige Islam terug gedrongen, de oude vriendschapsbanden met Moedertje Rusland terug hersteld zouden moeten worden. Als tenminste tegen dan Nieuw Verkozen EU-topfiguren tot zichzelve zijn gekomen. De Tsaren waren altijd de vrienden van de Westerse Beschaving. Ze maakten er zelfs een wezenlijk deel van uit. Tot Marc en Lenin op de proppen kwamen.

    Misschien zelfs dat niet Turkije, maar Rusland binnen de Schengen-zone zou opgenomen worden. Want de USA, zelfs met eventueel Donald Trump, vaart een koers die niet de onze is. Maar….

    *

    Schengen staat op sprengen en dat is een geluk met een ongeluk. Allez, toch volgens mij. Het is een geluk dat het zo ver geraakt, maar het is veel te vroeg. Eerst moeten overal ‘slimme camera’s’ komen, met ogenblikkelijke screening van alle inzittenden en hun bagage. De databanken van heel Europa moeten aan elkaar gelinkt zijn. Criminelen in de politie-bestanden, verzekeringszondaars, Jihadisten, Sharia-propagadisten, onbetaalde boetes, fraudeurs: ze moeten allemaal zonder meer tegen de lamp lopen. La peur du gendarme zal de rest doen….

    Van verdachte voertuigen gaan de deuren automatisch via afstandsbediening op kinderslot en wordt de besturing overgenomen. De wagen wordt daarop op vaste plaatsen tot het bot uitgekleed en waar nodig onteigend. Voor treinen net hetzelfde. Nergens binnen de Europese landen wordt geen enkel verplaatsingsverbod opgelegd, er is vrij verkeer van personen, geld of goederen, maar iedereen kan altijd en overal worden tegengehouden, om uitleg te verschaffen. Doel van de reis? Misbruik wordt bestraft met minstens 10 jaar verwijdering uit de samenleving. Daartoe worden overal eilanden op zee aangelegd, omringd door haaien. Zodat ontsnappen met kennis van zaken altijd mogelijk blijft, want geld voor bewaking wordt niet voorzien.

    Iedereen die betrapt wordt op onwettig verblijf in de Eurozone, riskeert teruggevlogen te worden, met gratis inburgeringsplicht in een valschermschool, waar de eerste les altijd begint met een martelaarsprong van op 2.000 meter. Met, om aan het gevoel te wennen de eerste maal met zonder parachute.

    *

    Dat alles is nogal drastisch, ik geef het toe. Maar kijk, dat vrij zich verplaatsen alsof men overal thuis is, is een aantrekkelijk gevoel. Spijtig genoeg kan men het kaf dan niet scheiden van het koren. Zal men ook nooit kunnen doen, want kaf en koren zijn niet te scheiden. Tenzij zoals hierboven geschetst. Vroeger kon dat niet, maar met de moderne technologie zijn we toch al een ferme stap in de goede richting….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

     

    *

    Putin: Joden die wegvluchten uit Europa welkom in Rusland

     

    Russisch parlement neemt wet aan waarmee verdraaien Bijbelteksten om Jodenhaat te rechtvaardigen wordt verboden

    Het rouwende gezin van Dafna Meir, de moeder van 6 kinderen die afgelopen zondag door een 16 jarige Palestijn werd vermoord. De Europese media besteden geen enkele aandacht aan de sinds vorig jaar zomer geëxplodeerde Palestijns-islamitische terreuroorlog, waarin er wekelijks nieuwe moordaanslagen op Joden en Israëliërs worden gepleegd.

     

    Nu het aantal antisemitische aanvallen in Europa –voornamelijk als gevolg van het zeer snel groeiende aantal moslims in Europa- jaarlijks snel toeneemt, willen steeds meer Joden weg. 43% van de nu nog in Frankrijk woonachtige Joden overweegt om naar Amerika of Israël te verkassen omdat ‘incidenten’ zoals vorige week, toen een Joodse leraar in Marseille door een 15 jarige moslim die schreeuwde bij ISIS te horen werd neergestoken (4), steeds vaker plaatsvinden. President Vladimir Putin nodigt de Joden in Europa uit om naar Rusland te komen, waar ze volgens hem weer een veilig thuis zullen vinden.

    Putin deed zijn aanbod gisteren tijdens een ontmoeting in het Kremlin met leden van het Europese Joodse Congres (EJC). Moshe Vyacheslav Kantor, EJC president, klaagde tegen de Russische president over het groeiende antisemitisme in Europa en het toenemende aantal aanvallen op Joden. Alleen al in Groot Brittannië werden vorig jaar 61% meer antisemitische haatmisdaden gepleegd (3).

    Grootste oorzaken is het almaar sterker wordend islamitische extremisme, dat ruim baan krijgt door het toelaten van miljoenen moslimmigranten in Europa. Dat zorgt vervolgens voor de snelle opkomst van ultrarechtse groeperingen, en ook daar maakt het EJC zich zorgen over.

    Putin: Laat ze maar hier komen

    ‘Statistisch is de situatie van de Joden in Europa het slechtst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Er is een zeer reële verwachting van een exodus van Joden uit bepaalde delen van Europa.’

    ‘Laten ze dan naar ons komen,’ reageerde Putin. ‘Gedurende de Sovjet periode verlieten ze het land, maar nu zouden ze moeten terugkeren.’ Kantor antwoordde dat hij Putins voorstel ‘een nieuw fundamenteel idee’ vond dat binnen het EJC besproken zal worden.

    Verdraaien Bijbelteksten voortaan verboden

     

    Het Russische parlement (de Duma) nam onlangs een wet aan waarmee ‘verdraaide en/of extremistische’ verklaringen van de Bijbel wordt verboden. Het doel van de wet is om te voorkomen dat Bijbelteksten uit hun verband worden gerukt om Jodenhaat aan te wakkeren.

     

    Putin staat in eigen land al lang bekend om zijn strijd tegen het antisemitisme. Het aantal gewelddaden tegen Russische Joden is de afgelopen jaren dan ook aan het dalen. Ook knoopte hij goede betrekkingen aan met de Israëlische regering in Jeruzalem. (1)

    Anti-Israëlacties

    Vooral dankzij het open-grenzen beleid heeft de antisemitische islam –wiens god Allah de uitroeiing van alle Joden eist - in heel Europa al heel veel invloed gekregen. Een groep van 71 Britse artsen probeert bijvoorbeeld nu het Israëlische lidmaatschap van de World Medical Association (WMA) te laten schrappen omdat Joodse artsen Palestijnse patiënten zouden martelen (2).

    Veel krankzinniger kan deze leugen niet, want de realiteit is juist exact het omgekeerde. Als Israël weer eens gedwongen wordt militair te reageren als de Palestijnse rakettenterreur oplaait, dan worden Palestijnse slachtoffers gratis in Israëlische ziekenhuizen behandeld. Ook de Palestijnse leiders, inclusief Mahmoud Abbas, laten zichzelf en hun families zonder uitzondering door Israëlische artsen behandelen (6).

    Joden in Parijs vermoord en verkracht

     

    Behalve de door een jonge moslim neergestoken Joodse leraar werd vorige week ook een Frans-Joodse politicus in de Parijse migrantenwijk Créteil vermoord door twee mannen van 21 en 23. De politie weigert te zeggen of het om een antisemitische daad gaat. In december werd in dezelfde wijk een Joods echtpaar het slachtoffer van beroving en verkrachting, volgens de slachtoffers enkel omdat ze Joods waren (5).

    Nauwelijks berichten over Palestijnse terreuroorlog tegen Joden

    n Israël zelf gaat de vorig jaar zomer geëxplodeerde Palestijns-islamitische terreuroorlog tegen de bevolking onverminderd verder (7). Wekelijks vinden er nieuwe moordaanslagen op Joden en Israëliërs plaats. Afgelopen zondag werd Dafna Meir, moeder van 6 kinderen, door een 16 jarige Palestijn vermoord (8). De enige keer dat de Westerse media over dit soort laffe misdaden berichten is als de Palestijnse daders daarna met geweld worden gearresteerd.

     

    Joodse en Israëlische slachtoffers worden door de gevestigde orde in Europa overduidelijk totaal onbelangrijk gevonden. Het is duidelijk: de jaren ’30, en als het zo doorgaat binnenkort ook ’40, zijn op herhaling, en dat allemaal omdat de Europeanen exact dezelfde fouten maken als toen. Het enige is dat het duivelse spook dat ons continent in zijn greep kreeg toen het Nationaal Socialisme was, en nu de islam.

    ander

    (1) Arutz 7
    (2) Arutz 7
    (3) Arutz 7
    (4) Arutz 7
    (5) Arutz 7
    (6) Telegraaf
    (7) United with Israël
    (8) Times of Is

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Misschien dat U inderdaad iets speurt in mijn persoonlijke benadering van de Schengen-Problematiek, om zowel de kool als de geit te sparen. Noem het dan een typisch Joodse maar tegelijk efficiënte aanpak. Een tikkeltje over-geciviliseerd ook. Typisch non-Araabs, want veel te beschaafd en helemaal niet geschikt voor personenvervoer per kameel.

    Blijft inderdaad ook over: wie zal dan de bewakers bewaken? Want duistere figuren als Marx, Lenin, Obama, zullen er altijd zijn om zich op die manier als een God te willen gedragen…. Zelfs de Paus heeft in vroeger dagen (de tijd van de Borgia’s) bewezen daar niet voor in de wieg te zijn gelegd.

    Zou het dan kunnen, dat het Schengen denken hetzelfde lot, namelijk de ineenstorting, is toegewezen als het bouwen van de Toren van Babel? Want bij definitie onmogelijk….

    *

     

     

     








    23-01-2016, 17:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3139

    *

    Zaterdag 23 januari 2016

    Zon 8u31-17u18

    H Barnard

    *

    *

    Tunis, Mogadishu, Knokke, De Panne, Carcasonne

    Allemaal zonnige stranden.

    *

    .

    Zoek de 7 Verschillen

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De gevolgde werkwijze, direct uit de Koran, geraakt stilaan bekend. Ook bij ons. Ze is trouwens het eerste nieuws van elke dag. Maar wie let daar nu op?! Eerst BOEM BOEM, en dan geen Bla-Bla-Bla, maar rakke takketak-tikke-tac kajak.

    En als de frut, de mist en de kruitdamp uit je ogen is verdwenen, mag je de doden beginnen verzamelen. Allah Hu Akbar en we klappen er niet meer over. Dat zou toch maar leiden tot racisme.

    *

    Bij een fantastisch lentezonnetje gisteren, hoorde ik weer een merel heel ver in de verte. Ja, de winter is vergangen en ik zie des Meiën schijn….Ik zie die bloemekens hangen, dus is mien hert verblijd…

     

    Warte nu. Balde ruhest du auch’ dacht ik, om samen met Meester Gezelle te luisteren, want in de verte hoord’ik tuitend hoornen, en den avond was nabie. Voor mie.

    *

    Net zoals diezelfde avond binnen een paar weken in gans Europa, en dus ook in Knokke en De Panne, ook nabij zal zijn. Een paar bomauto’s, verschrikte grote ogen, dan de hel. En daarna de stilte.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    Schutters openen vuur op populair strand in Mogadishu: tientallen doden

    *

    Bij een dubbele zelfmoordaanslag aan het populaire strand Lido in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn meer dan 20 mensen om het leven gekomen. Dat zeggen de politiediensten en ooggetuigen. Bij de aanslagen werden een hotel en een restaurant geviseerd. Eerst ontploften er twee autobommen, waarop schutters het restaurant bestormden.

    Op het populaire Lido-strand in Mogadishu ramde gisteren rond 16.30 uur onze tijd een bomauto het Beach View Café. De auto ontplofte. Van de andere kant schoten vervolgens vijf schutters op de strandgangers en de restaurantbezoeker. Nadien ontplofte een tweede bomauto.

    "Na de ontploffing zag ik minstens vier gewapende mannen het hotel binnenlopen, en schieten naar mensen binnen en buiten het hotel", zegt de ooggetuige Mustafa Elmi. "Ik slaagde erin met lichte verwondingen weg te komen. Maar er zijn mensen die ter plaatse werden doodgeschoten."

    Ook in het nabijgelegen restaurant Lido Seafood vond een ontploffing plaats. Schutters verschansten zich nadien in het restaurant. Het restaurant op het Lido-strand is populair bij Somalische overheidsfunctionarissen en de elite. "We denken dat de tweede ontploffing eveneens door een zelfmoordterrorist werd uitgevoerd", zegt Aloley. Vanochtend maakten veiligheidstroepen een einde aan de terreuroperatie. Vermoedelijk zijn bij de aanslagen zowel burgers als veiligheidsagenten omgekomen. Intussen is de aanslag via de pro-rebellenzender Radio Andalus opgeëist door de jihadistische organisatie al-Shabaab. Al Shabaab heeft in het verleden soortgelijke aanslagen in Somalië uitgevoerd, vaak gericht op hotels en restaurants die populair zijn bij buitenlanders.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ik had daarjuist een Skype-gesprek met een vriend die, net als wij, al een tijdje in Coburgia met de voeten hebben gestemd. Of ik het misschien vergeten was, dat in Leopoldsburg al jaren 5x daags van de minaretten de oproep klinkt voor de daar levende kontheffers?

    Leopoldsburg… Het Kamp van Beverlo, de betonnen barakken waar in de winter van 1956-’57 ’s morgens de drijfsneeuw op onze ‘soldaten-capote’ lag die iedereen als bijkomende deken had gebruikt?!

    JaJa, dat godvergeten boerengat van bijna net over de rand van het Land, ergens in De Stille Kempen, het dorp waar nu Kawouter Beke de Burgemeester en Grote Tsjevenleider is… Of ik het nog weet dat diens grootvader, een zeker geliefde Dorpsdokter was in het landelijke tapijtendorp Wielsbeke in West Vlaanderen?

    Ja, dacht ik. Hoe diep kan ne mens toch vallen!

    Vervolgens kreeg ik nogmaals te horen over de Moskee in Desselgem, buurgemeente van Wielsbeke. Dat ‘Gebedshuis’ neergeplant in het midden van een nieuwe verkaveling. Waar de Desselgemnaren zo rap mogelijk uit wegtrekken. Wegens de overlast van de vele opgestoken middenvingers in hun richting… Niemand die er nog aan denkt, dat dit precies de plaats is, waar in Mei ’40 zo hard gevochten werd om de Duitsers daar weg te houden. Ja, inderdaad, toen werd er tegen de Overweldigers gevochten op leven en dood. Nu krijgen de nieuwe overweldigers, met de steun van Het Stadsbestuur, er de vrije hand…

    En of ik het vergeten was, dat de Interimbureau’s alleen nog maar bruin gelegenheidspersoneel kunnen zenden naar de omgeving. Eigen volk? Die zijn en blijven jarenlang beroepsdoppers. Die bruine brulapen stikken wel van pretentie, ze spreken niet eens de taal, maar ze werken goed. En hun vrouwen zijn in veel gevallen lid van de KAV, de Katholieke Arbeiders Vrouwen….

    *

    En neen, van ‘tuitend hoornen’ wist die vriend niets. Daar was hij als gewezen succesrijk ondernemer, veel te nuchter voor. En neen, van de slechtpartij aan de Lido in Mogadishu had hij nog niets gehoord. De gazetten daar hebben altijd een volle dag vertraging. Wat meer is, hij leefde er compleet als God in Frankrijk… Speelde petanque en dronk daarbij de bijhorende Pernod’s.

    Ja, zei die nog. En moest dat nu in Knokke of De Panne geweest zijn, het zou me nog niet kunnen raken. Teveel bezig met de Geschiedenis van de daar ooit uitgeroeide Catharen…

    En met die ‘Godsdienstoorlogen’ uit de verre Middeleeuwen en Carcasonne, zat ik weer volop in de actualiteit…

    *

     








    23-01-2016, 16:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3138

    *

    *

    Lang geleden: de beekmolen

    Later de Molenbeek, het Bruine Ghetto

    *

    Toen die nog, net als Schaarbeek, geen rovershol was

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Een ouderwetse gezellige overval in Molenbeek. ’t Moet weer eens lukken! De Marokkaanse Gemeenschap blijft maar i het Nieuws komen. Zoals naar gewoonte was de dader totaal onbekend en iedereen wenst dat zo te houden.

    Een mens zou er voorwaar met al die vele Brusselse ‘beken’ niet alleen het Noorden bij verliezen, maar ook het Oosten het Westen en het Zuiden. Om tureluurs van te worden. Een boerengat omringd door beken, zoals het vroeger ooit was. Nu een waterhoofd omringd door dodelijke getto’s: de zegeningen van de achterwaartse vooruitgang. Al zal dat Molentje aan de Beek nog zo rap niet vergeten worden. Want daar heeft de Islammerij verdorie het hardst toegeslagen. Dank zij de PS. Met gangster-zones in hoofdzaak. Waar niet de Coburger wetten tellen, maar de Wet van de Sterksten en de Wreedsten.

    *

    En nu is daar als in volle daglicht, deze donderdag, een overval met de botte bijl geleegd. Geen paniek: er vielen geen doden of gekwetsten, het was alleen maar de kassa die voetjes kreeg aangemeten.

    De Politie, en dus als in echo ook de Pers, volgen een spoor. Van de dader weten ze alleen dat het een man was, hoogstwaarschijnlijk van het mannelijk geslacht. Hij zal dus, ter intentie van wie het wilde weten, zijn broek naar beneden gestroopt hebben om dat, zo niet handtastelijk maar dan toch met het blote oog te bewijzen. Maar op de huidskleur van bijhorende billen heeft niemand gelet. We mogen niet eens weten of het ene Rachid, ene Ahmed of ene Mohammed is geweest, want door de alteratie heeft niemand er aan gedacht om de man naar diens paspoort te vragen.

    De dader zou dus niet in het minst een geheim hebben gemaakt van de hem behorende voortplantings-onderdelen, zonder daarbij in detail te willen treden over zijn eventuele verblijfsvergunning en/of zijn geaardheid.

    De Dienst ‘Slachtofferhulp’ is het wel ter plaatse afgestapt terwijl de loketbediende, dank zij de bemoeienissen van het Syndicaat, een betaalde rust- en herstelperiode van 6 maand werd voorgeschreven aan de Franse Zurenkust.

    *

    U kunt zich altijd één per één naamloos en ongewapend melden bij het dichtstbijzijnde Kantoor van Politie. Tijdens de bureel-uren en op vertoon van Uw huiskleur. Indien niet ernstig, zich onthouden.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Man met bijl overvalt postkantoor in Schaarbeek

     

    Een onbekende man heeft vanochtend een postkantoor in de Brusselse gemeente Schaarbeek overvallen, gewapend met een bijl. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node). De man stapte het postkantoor in de Koninklijke Sinte-Mariastraat rond 10 uur binnen en bedreigde de aanwezigen met de bijl. Hij kon de inhoud van een kassa bemachtigen en ging er vervolgens vandoor. Niemand raakte gewond maar de aanwezigen waren wel danig onder de indruk, aldus de politie.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Tot zo ver geciteerd uit de Gazet die al jaren belooft om morgen niet meer te bestaan, want vandaag was dat haar Laatste Nieuws. Noch bloemen noch kronen. Alleen een Vaderons of tien voor de Vergeving der Zonden.

    *

    Kijk, dat ‘Nieuws’, dat al lang geen nieuws meer is, had anders kunnen gebracht worden. Nu is het veel te kort en te bondig, omdat aan de zaak liefst zo weinig mogelijk ruchtbaarheid wil gegeven worden. Voorbeeld van directer berichtgeving: “Zwaar getinte figuur verkoopt tweedehands wegens niet meer nodig, 2de hands handbediende kapbijl van goede kwaliteit. Gratis handleiding. Wegens de hoge symboolwaarde van dit geschenk wordt aangedrongen op uiterste geheimhouding.

    Adres bureel blad.

    *

    De waarheid is toch zo simpel. De dader, geen onbekende voor de Politie, was getipt en in die buurt verschiet niemand nog van een overvalletje min of meer. De dader gaat er vandoor, het publiek herademt en er wordt overgegaan tot de orde van de dag. Het vervuilde water stroomt verder door de beek met meer ratten dan water, en het molenrad plenst rustig door. Iedere wenteling is een slag in het water. Altijd weer. Altijd een beetje luider. Een beetje erger. Tot er mitrailleurvuur bij te pas komt. Tot er ontploffingen weerklinken, en er doden en gewonden bij tientallen vallen.

    Zou het dan kunnen, dat met het geroofde geld, er oorlogswapens gekocht en in het Molenhuis verborgen worden?

    Zal het ooit zo ver komen, dat de Poet bommenwerpers naar Molenbeek moet sturen, zoals naar Syrië?

    Maken wij ons toch geen zorgen over! De Nieuwe Planetaire Wereld Orde waakt over ons. Het OKW in Bruxellabad is waakzaam!

    *

     

     








    22-01-2016, 17:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3137

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Bij de Josse van http://blog.seniorennet.be/rechts/ vond ik hem terug. Om af te maken waaraan hij ooit was aan begonnen: de Bevrijding van zijn land. Zoals hij zelf zegt. Net als de Valera (Ierland) reeds van uit de tijd van Joe English, de ontwerper van de heldenhulde zerkjes in de vorm van een Iers Kruis.

    Deed er mij aan denken, mijn abonnement op ’t Pallieterke te hernieuwen. Het is wel niet in Braille, maar dank zij de digitale vooruitgang, kan Digitalia, met luid applaus voor het programma Super Nova, dat opnieuw lezen. Net zoals de Valera, gelukkig niet onderbroken door de Staatsvuiligheid, maar onderbroken door die verdomde oogkwaal. Die wordt zelfs met de dag erger. Lettertekens zo groot als een kerktoren: reden te meer om de Kerk, naast letterlijk, ook figuurlijk, in het midden te houden. Ja, zelfs er al eens binnenkomen om in die gewijde stilte tot rust te komen. Of om nieuwe krachten op te doen.

    Marc Grammens dus. Vastberadender dan ooit, met klare blik op feitelijkheden waar niemand nog onderuit kan. En dus moeten we VOORUIT…..

    We worden oud? Ja, en dan?

    De Nieuwe Vlaams Alliantiërs hebben hun historische verdienste gehad. Zeer zeker. Maar ze hebben hun tijd gehad. Nu ruimt de baan alwaar we gaan, die Zonen van die Helden, die hielden vrij van slavernij hun vele Vlaamse velden…. Woorden die al lang niet meer passen in hun mond.

    Welaan, dan, ween van spijt, en werp Uw kroon naar Sneyssens.. Naar anderen en beteren. Ga weg van die Staatspostjes, en maak plaats voor de mannen van de daad.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

    *

    Asielcrisis: ook een Vlaams probleem 13.01.2016

    *Zoals we aan het zeggen waren toen er een schaduw over mijn oog viel…

    Pardon, dat was plagiaat, waarvoor excuus. De Ierse vrijheidsstrijder (terrorist?) Eamon de Valera, die later president van Ierland zou worden, werd namelijk begin de jaren twintig van vorige eeuw eens in een dorp gearresteerd toen hij daar een redevoering hield. Een jaar later kwam hij vrij, begaf zich direct naar het dorp waar hij aangehouden was, klom op een zeepkist, en sprak: As I was saying when we were interrupted… (zoals ik aan het zeggen was toen we onderbroken werden)… en hij ging voort met zijn speech.

     

    Welnu dus, u hebt het begrepen… en wij gaan voort met het Europese vluchtelingenvraagstuk.

     

    Wat mij uit die periode van verplichte rust het meeste is bijgebleven, is dat volgens berekeningen van de koele cijferaars van de Europese Commissie, Europa tegen het jaar 2060 nog eens tenminste 55 miljoen vluchtelingen of andere asielzoekers mag verwachten, dat is méér dan een miljoen per jaar, het cijfer voor 2015. En dat, volgens de Commissie, is een minimum. De verwachting luidt dat het cijfer veel hoger zal liggen, en dat het in sommige jaren om 2 miljoen nieuwe Europeanen zal gaan.

     

    Wir schaffen das?

     

    Kunt u zich daar iets bij voorstellen? Het is meer dan de bevolking van Spanje en Portugal, of tien procent van alle Europeanen. Natuurlijk, als we het echt willen, dan kan het. Angela Merkel had in principe geen ongelijk toe ze uitriep: wir schaffen das, we kunnen het. Maar willen we dat wel? En wat betekent het voor onze samenleving? Is dat een samenleving die we verwelkomen?

     

    Dat is tenslotte de voornaamste vraag: welke veranderingen brengt dat voor ons mee? Vooreerst in politiek opzicht. Volgens de laatste peiling (La Libre, 12 december 2015) – een peiling die in de Vlaamse dagbladpers, op De Tijd na, verzwegen werd – maakte op dat moment het Vlaams Belang al een stevige comeback, en dat was “vòòr Keulen”. De partij haalde toen 11,9 procent van de stemmen, zeg maar 12 procent. (Bij de verkiezingen van 2014 was ze teruggevallen op 5,8 procent.) Kan het Vlaams Belang zo’n pijlsnelle opgang aan? Heeft ze daar de mensen voor? Mensen die het aanstaande electoraal succes politiek kunnen verwoorden en het niet laten wegglippen zoals het Vlaams Blok deed toen het 24 procent haalde en direct afgleed naar beneden. Het zou een aangename verrassing zijn als het Vlaams Belang nog voor de verkiezingen zijn sterke positie in vreemdelingenzaken weet om te zetten in een springplank om ook hen aan te trekken die het niet eens zijn met de manier waarop de N-VA met haar stemmenwinst van 2014 is omgesprongen. Barbara Pas was overtuigend in de Zevende dag van 10 januari naar aanleiding van de incidenten van Keulen. Nu nog de Vlaamse strijd opnieuw op de agenda zetten.

     

    Voorzitter N-VA Francken?

     

    Het wordt met de dag duidelijker dat Francken naar voren wordt geschoven als opvolger van een vermoeide De Wever, die begrepen heeft dat het burgemeesterschap van Antwerpen door zijn voorgangers wel gecumuleerd werd met het lidmaatschap van de Kamer maar alleen om daar de inkomsten van op te strijken, zoals De Wever ook doet. Niet met een drukke baan als partijvoorzitter. De komst van Francken zou betekenen dat de asielzoekers het verkiezingsthema worden. Gebeurt dat, dan kan het Vlaams Belang alleen het verschil maken door de Vlaamse kaart te trekken.

     

    In heel Europa dreigt de stuntelige aanpak van de tsunami van asielzoekers door de bestuurders te leiden tot een serieuze verschuiving naar rechts, zoals Jan Segers opmerkt (in Het Laatste Nieuws, 9 januari). Met name in Duitsland dreigt dit weerspiegeld te worden bij de deelstaatverkiezingen die dit jaar in verscheidene Duitse staten plaatsvinden. Doet zich dit voor, dan houdt Duitsland op de sterke steunpilaar van de Europese samenwerking te zijn, en komt de Europese politiek in een diepe crisis terecht. De erfenis van 2015 is niet gering. De fouten die toen zijn begaan, door Merkel, door Juncker en andere Commissieleden, ook op tal van andere gebieden, hebben de geloofwaardigheid van de Europese leidinggevende generatie zwaar aangetast. Ook dit jaar zal met een nieuwe import van meer dan een miljoen vluchtelingen het Europese bouwwerk langs alle kanten kraken. Je ziet het al

     

    beginnen in Slowakije, Polen, Hongarije, Denemarken en Zweden. Niet het “terrorisme” behoort op termijn de grootste zorg van de bewindslieden te zijn, maar wel de aanpak van de nieuwe toevlucht van vreemdelingen.

     

    Ongeloofwaardig Europa

     

    Want, om tot slot Elsevier (18 december 2015) – instemmend – te citeren: ”De immigratiecrisis gaat over nationale identiteit en raakt de burgers dus diep: wat voor samenleving levert de komst van zoveel immigranten op, en willen wij die samenleving wel?” Willen wij misschien liever een Vlaamse staat die zijn immigratiepolitiek naar eigen inzichten bepaalt, dan een lafhartig Europa, en een twijfelachtig België, die niet tegen de waan van de dag durven in te gaan? En welke consequenties brengt die keuze met zich mee?

     

    MARK GRAMMENS

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Over die anderen en beteren, het Vlaams Belang dus, die de hen toegeworpen kroon zullen opvangen.

    Om te weten wie die Sneyssens was, moet U diep wegduiken in Oude Dichters. Ach ’t is allemaal zo lang geleden dat ik dit kon voordragen in een of andere ‘Bisschoppelijke Competitie’. Wikipedia heeft het mij possessief weer opgediept. Buiten het teveel aan pathos is het een wondermooie illustratie van deze tijd. Merk op: Albrecht ‘Berten’ Rodenbach overleed op zeer jonge leeftijd. Een leeftijd waar het ook voor mij toen allemaal nog moest beginnen…..

    SNEYSSENS

    Afgrijselijk! In de vale sching* van 't zwartgestreepte Westen

    En onder donkere vlagenzwangere hemel,

    IJlt wanhopig een vlucht voorbij en jagend achtervolgen,

    En noodgehuil en zegekreet en staalklang

    Verdoven klacht en rochel der gesmeierde* gewonden.

    o Wanhoop! Deze vlucht waar stalen ruiters

    In kerven, het is Gent dat vlucht, der Vrijheid laatste hope!

    Het zwaait een hand de Gentse Klauwaardsvane,

    Het roept een stemme door 't gehuil: 'Wie helpt de goede poorters

    Hun vrouwen en hun kinders wederzien?

    Gent! Al die meedoen hier! Gent, Gent!' –

    De vlucht splijt rond een molen,

    Die, reuzig spook, in 't wordend donker rijst,

    Golft ijlend links en rechts voorbij. De ruiters stormen. Dol,

    Blind, ijselijk botsen zij op vijftig speren.

    Tien peerden storten. Steigrend woelt de schare. Razend krielt

    Een worsteling rondom de molenwal.

    Uitzinnig sert die wederstand de zegedronken ruiters.

    Door 't bliksemen van zijn gonzend zweerd omgeven,

    Almachtig staaft de Vaanderig van Gent de wederstand,

    En kerft en kerft, en peerd en peerdegast

    stort neer. De lijken stapelen in het rond hoop over hoop.

    Maar overmacht verplettert heldenmoed.

    En op een bloedige lijkenwal daar staat in 't vale tweelicht*

    De Vaanderig aleen en bliksemt voorts,

    Pal. 'Geeft u over' schreeuwt men. 'Gent' juicht hij en splijt een ruiter.

    Het hagelt zweerden op hem. - 'Geef u over! –

    'Gent!' juicht hij en zijn weerlicht snijdt drie ruiters door de stormhoed,

    en steigerend wijkt de stormloop. Huiverend schudt

    De Vaanderig zijne linker hand. Zij valt. Een bloedstraal speerst*.

    Maar bloedig sluit zijn arm 't gescheurde vaandel.

    'Geef over' schreeuwt men. - 'Gent' huilt hij, en bleek en zwijmelend staat hij

    In 't bloedig wederlichten van zijn zweerd,

    Afgrijselijk schoon! Een nieuwe storm behagelt hem met zweerden,

    Maar wijkt gekneusd en steigerend terug.

    'Geef over' schreeuwt men. - 'Gent" huilt hij en zwaait een bloedige scherve,

    Maar stort doorkorven op de lijkenhoop.

    'Geeft over' schreeuwt men. - 'Gent' zucht hij en wanhopig zich rechtend

    Kwetst hij een ruiter met des vaandels punt,

    Bezwijmt en zieltoogt, krampachtig des vaandels flarden grijpend,

    Zucht nog eens: 'Gent!', spuigt bloed en sterft. En sidderend,

    De zweerden neder, stil en stom bewonderen hem de ruiters.

    De vlucht verdwijnt in 't donkeren van de verte. –

    Ei! Kynegyros* , ween van spijt, en werp uw kroon naar Sneyssens!

     

    --------------------------------------------------

    Cornelis Sneyssens: afgemaakt aan de hoek van de Hundelgemse en Gaverse Steenweg te Gent maar niet voordat hij eerst nog een ruiter zal verwonden, bloed zal spugen en nog eens 'Gent' zal zuchten...

    sching - glans

    smeieren - verpletteren

    tweelicht - schemering

    speerst - spat

     

    Kynegyros - broer van Aischylos, die hij verloor

    bij de slag van Marathon.

    *

    Mijn excuses, leve lezers, dat dit episch gedicht juist over Gent, de Slinkxse Termont-stede moest gaan. U weet wel (K.L Ledeganck) ‘Boven Gent rijst, eenzaam en grist’… Terzake verwijs ik naar die andere versregel van dezelfde Rodenbach, die luidt;

    “Helaas! Waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren”…

    *

    Wedden dat binnen 5 jaar iedereen zal zeggen, dat Marc Grammmens het bij het juiste eind heeft gehad…

    Twee keer 25%, zwak en sterk overtuigde Vlamingen, een paar percentjes twijfelaars daarbij, dan de Godsvrede en de democratische strijd (zonder doden) zal beslecht zijn. Net geen 100 jaar nadat de Ierse Onafhankelijkheidsstrijd werd voltrokken en De Valera de kroon van Sneyssens kreeg….

    *

     








    22-01-2016, 16:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3136

    *

    Vrijdag 22 januari 2016

    Zon 8u32-17u15

    H Vincent van Valencia, patroon van de wijnbouwers

    Sint-Vincent met veel zonneschijn, geeft veel koren en ook veel wijn

    *

    *

    Paars en Groen!

    *

    Deze poci-kleuren spreken boekdelen…

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Meldpunt tegen agressie van Nieuwkomers. Eindelijk nagels met koppen en zonder gezwam, zoals we van ’t Vlaams Belang al jaar en dag gewoon zijn.

    Hangjongeren rond Uw deur, rond Uw dochter, rond de bankautomaat waar U zich voorziet van cash…. Snotapen die met moeite uit hun broek kunnen psssen, begerig rondhummelen omheen dat oud vrouwtje-met-rollator, die de sacoche krampachtig vastklampend onder de elleboog….

    Ach de politie doet er niets voor. Die zit op de loer om post factum, ‘een spoor te volgen’. Dat is inderdaad zonder risico. Tenminste zo lang dat zoeken zonder vinden duurt. En dat kan soms heel, heel lang zijn.

    We mogen dan ook naar Oom Agent niet met stenen smijten, zoals die ‘kansloze nietsnutten’… De getergde en gestreepte Oversten willen dat niet, want veel te gevaarlijk voor hun pensioen. Stel U voor, dat de Pers er lucht van krijgt, dan zijn ‘Korps’ aandacht zou besteden aan al die kleine tot zeer kleine criminaliteit om zodoende de grote criminaliteit te voorkomen! Zoiets zou louter contra productief, ja zelfs de vele verkrachtingen in de hand werken……

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    *

    Vlaams Belang opent meldpunt asieloverlast

    Dagelijks wordt aangetoond dat de asielstroom ook heeft geleid tot de instroom van specifieke, niet zelden etnisch-religieus gekleurde, problemen en conflicten. Het Vlaams Belang opent een meldpunt om deze incidenten in kaart te brengen.

    Niet alleen in Keulen gaat de ongebreidelde asielstroom gepaard met talloze incidenten, ook in eigen land stapelen de feiten zich op. Recent was er nog een verkrachting door een asielzoeker in Leopoldsburg, een massale vechtpartij in het asielcentrum in Sijsele, een aanranding door Afghanen in Bredene en een strooptocht in Herentals. Aangezien de asiellobby en de bevoegde overheidsdiensten er alles aan doet om deze feiten zoveel mogelijk in de doofpot te stoppen, mogen we ervan uitgaan dat dit slechts het topje van de ijsberg is.

     

    Met de website www.vlaamsbelang.org/meldpunt wil het Vlaams Belang de asieldoofpot openen. Via een invulformulier kunnen burgers elke vorm van asieloverlast melden. Hiermee wil de partij de vele burgers, die vaak beducht zijn om in de openbaarheid te treden met dergelijke klachten en verzuchtingen, de kans geven hun grieven (anoniem) te delen en mee te helpen aan het in kaart brengen van het probleem. De bedoeling is niet alleen een luisterend oor te bieden, maar met de gegevens ook politiek te vertalen

    uisterend oor te bieden, maar met de gegevens ook politiek te handelen.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Benieuwd hoe de ‘Gevestigde Machten’ daarover denken. Meldpunt voor racisme, ja, dat mag, wordt zelfs aangemoedigd en gesubsidieerd, maar niet de meldpunten tegen asiel overlast, dat kan toch niet. Volgens Meyrem Almacy en het Kalf dubbel nul (Kalf OO) is dat puur racisme van de bovenste plank! het zuiverste karaat. Er zal klacht worden ingediend bij de 3de Macht, de syndicaten zullen worden gemobiliseerd en er zal op straat gekomen worden om alles kort en klein te slaan.

    Als dat nog niet helpt, zullen de Strijders voor Allah, de IS, ter hulp geroepen worden om voorbeelden te stellen. Ja, er zullen koppen rollen en dat niet alleen bij de Vlaams Belangers, maar ook bij de Politie en de Para-troepers…

    De honden die maar blijven blaffen, aan de kant van de weg worden afgemaakt en de karavaan kan verder trekken. Er wordt zelfs een bloementapijt aangelegd langs het parcours. Blaadjes van rode rozen, waar de doornen zorgvuldig zijn weggeknipt.

    Meldpunten voor Asiel Verrijking! Stel U voor! Als de drie ‘Staatsdragende Partijen’ niet de prut uit hun ogen vegen, zullen die van het Vlaams Belang straks nog de verkiezingen winnen…. Wat Allah, de Barmhartige, moge verhoeden!

    *

     

     

     








    22-01-2016, 09:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3135

    *

    31

    *

    Omver gekegeld?

    .

    Of met voorhamers te bewerken?

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Bij mooie sprookjes komt er op het einde meestal een Happy End. Al dan niet met een Prins op een steigerend mooi Wit Paard. Nachtmerries echter, de tegenwoordige versie van kindersprookjes, eindigen altijd in bloed, met afgeslagen hoofden en uiteen gereten lichamen. Er komt geen Prins, zelfs geen varken met een lange snuit, maar een Zwart Beest op een Zwart Paard en de leute is uit.

    Ik voel deernis met die eenzame Dame in Birkino Fasso, Tomboektoe of Hottentottten City. Manlief trok er op uit. Hij wist het weer beter. Geen maniok meer of vleermuispoten, maar Halal geserveerd rundsvlees ergens te velde in dat Wonderland, dat Europa heet. Zij en de kinders konden dan later ook komen.

    Zo te zien op de smartphone, waarvoor de hele familie jarenlang gespaard had, liepen daar de vrouwen halfnaakt op straat. Zo maar voor het grijpen. En de Imam zei dat het mocht. Hij moedigde dat zelfs aan, want een onderdeel van het Rijk van Allah. Alleen hield de Blanke Overheid zijn woord niet. Veeleisend zijn was niet genoeg. Integendeel, bij de minste misgreep naar ergens een mooie appel die daar zo maar lag te liggen, of een vrouwenbil die daar toch maar liep nutteloos te zijn, kreeg je last. En kon je zelfs weer terug gestuurd worden. Naar de rimboe!

    Europa! Heel wat anders dan thuis in die rimboe. Daar liepen achteraf de kleine meisjes huilend weg en naar moeder, want overal loerde de steniging wegens teveel en te lang gespeeld. Wegens ‘overspel’ dus. En daar kunnen ze in de rimboe niet mee lachen. Het doen, tot daar. Maar ‘laten doen’, dat is tegen de Wet van de Jungle.

    Net als hier bij ons ooit in ’t seizoen, de ‘korenpieten’ toesloegen, zo slaan daar de bosapen toe. Betrapte korenpieten werden dan soms doodgeslagen door de broers en de vaders, maar dat was altijd met alleen maar slachtoffers, en geen daders. Zijn verdiende loon, zeiden de Moeders, met een medeplichtig knikje naar elkaar.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    VLUCHTELINGEN ONTVLUCHTEN NEDERLAND MASSAAL

    *

    Het ruikt naar hout. Voor gratis Wifi op je smartphone moet je eerst de browser openen en je aanmelden op de website van de provider, en dat is irritant. De chocoladepasta begint na twee maaltijden al synthetisch aan te doen. Het weer haalt het gewoon niet bij het Levantijnse zonnetje. De Kebab smaakt hier zoals Goudse kaas uit Pyongyang voor ons zou smaken. En de vrouwen zijn ontegenzeggelijk - allemaal, stuk voor stuk - hoeren, maar als je er dan een keertje een uit pure verveling aanraakt, is dit frowned upon. Aldus de 3000 Nederlandse Ontheemdiërs  die het in burgeroorlog rakende Europa in 2015 middels een barre wandeltocht, dwars door oorlogsgebieden als Keulen, hals over kop in gammele bootjes ontvluchtten. In het piepjonge 2016 vluchtten er al 316. Naast het voorheen genoemde speelt ook mee dat "Ze ontmoedigd raken omdat het lang duurt om asiel te krijgen en om hun familie over te laten komen." In een bizarre move claimt het kabinet nu dat er "geen sprake is van een ontmoedigingsbeleid", terwijl Dijkhoffs vrij expliciete think again, turn away-achtige kettingbrief aan alle asieliërs overal, toch vrij weinig te raden overliet: "kom nou maar niet, het is hier toch kudt." Daarbij loopt er al vanaf eind 2015 een EU-publiciteitsoffensief om die lui gewoon weg te houden. En bovendien werkt het Ministerie van Minder gewoon netjes mee aan deze vrijwillige exodus. "De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) krijgt subsidie van de Nederlandse overheid om vluchtelingen die vrijwillig teruggaan te begeleiden. Ze krijgen een ticket en in veel gevallen een geldbedrag voor herintegratie, tot maximaal 1.750 euro." De Eurofobie lijkt vooral sterk onder Irakezen. "Er melden zich opvallend veel Irakezen aan voor vrijwillig vertrek: vorige maand 34. 'Je kunt je niet voorstellen hoeveel Irakezen ons bellen met een verzoek om terug te mogen zodra ze door hebben hoe de situatie hier is', zegt een IOM-medewerker." We kunnen er natuurlijk gewichtig om doen en zo, maar in feite is deze exodus gewoon hetzelfde als wanneer je zeurende dinnetje je tijdens je bachelor party opbelt of je al naar huis komt. "Volgens Akram Shawki van de Alphense vrijwilligersorganisatie Hoop voor Vluchtelingen stond de Irakees onder grote druk nadat zijn vrouw had gebeld om te zeggen dat het geld op was en ze met de kinderen op straat kwam te staan. 'Ze dachten dat hij binnen zes of zeven weken een verblijfsvergunning zou hebben, maar hij was nu al vier maanden van huis." Vrouwen.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    En neen, in Diksmuide zie ik nog zo rap geen Milieu- en/of Bouwvergunning komen, om vier minaretten te bouwen aan de voet van het IJzerkruis. Alhoewel, met Homans weet men maar nooit. Die zou dat gewoon weer kunnen inkleden als teken van verzoening. Wat Bruxellabad niet lukte, daar likt zij in. Ze zou dat zelfs doen, zonder dat ook maar één Moslim daarom vraagt. Gewoon om stemmen te winnen van langs die kant. Dat de hele site daarmee de afschuw van de Vlamingen zou opwekken zou mooi meegenomen zijn voor dat mens.

    Alles voor het Kalifaat, en Het Kalifaat voor Allah. De Kruiskop wordt dan een koepel, in ajuinvorm, met naar de 4 windstreken de letters AVK & KVA… Alles voor het Kalifaat & het Kalifaat voor Allah. Mokerslagen zoals in Palmyra voltooien het werk der Coburger Vlaminghaters.

    *

     








    21-01-2016, 16:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3134

    *

    *

    Het Hellevur der Pyromaan

    .

    Meedogenloos Medeplichtig, maar Politiek Correct.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het werkwoord ‘Gazetteren’ vindt U zeker in geen enkel woordenboek. Dat kan ook niet, want is copyright voor het gewauwel van De Schandaard. De vroegere AVV-VVK Krant van een paar honderdduizend trouwe abonnees. Tot de Familie André Leysen er zich mee bemoeide. Die man was een trouwe Hitler Junge in zijn opgroeien, maar is van zodra de oorlog verkeerd afliep, daarvan genezen. Nu spreekt de ganse familie thuis in het gezin de Taal van Molière. Dezelfde taal die U vindt in Le Nouveau Riche van diens hand. Gelukkig maar weet U dat al lang. Zo weet U bijna automatisch waar er voetangels en schietgeweren verborgen liggen tussen de lijnen.

    Hier in onderstaand artikel vindt U de kille ondertoon van pure penisnijd, omdat er geen lofzang kan van gebrouwd worden voor Moh-Bama, de leeggelopen echtgenoot van Baraque Michel, de slechtste president ooit van de VS. Hij rustte in vrede. Liefst zo rap mogelijk. Anders laat hij nog de opgesloten levensgevaarlijke terroristen van Guantánamo vrij….

    En zo kom ik op de revelatie van de dag: Sarah Palin, de vroegere presidentskandidate. We wisten allemaal van haar zware familiale problemen (zie hieronder) die net als ons bloedeigen Barbaraatje Pas (VB) door het Noodlot niet werd gespaard. Wat niet belet dat beide dappere ‘meiden’ altijd en overal in de voorste linies blijven strijden.

    Sarah Palin is het moedertype, dat voor het oog van de camera’s het verschil onthulde tussen een Amerikaans Moedertje en een wilde ever. Merk op: de gespitste oren van iedere Islammer, waar ook ter wereld.

    Het verschil was, zei ze, dat alleen het mensenmoedertje lippenrood op had.

    *

    Een opmerking die men ook in bepaalde buitenlandse scholen heeft opgevangen, die nu varkensvlees op het verplichte menu brengen. Dat noem ik geen lik op de wang, maar een lik op stuk….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Sarah Palin spreekt steun uit voor Trump als president

    *

    Sarah Palin, de vroegere gouverneur van Alaska en kandidaat voor het vice-presidentschap in 2008, gaat volgende dinsdag in Iowa publiekelijk haar steun uitspreken voor Donald Trump. Dat bevestigen zijn campagnemedewerkers in de krant The New York Times. Palin ligt erg goed bij de conservatieve krachten in de VS en kan Trump dus extra aanhangers bezorgen.

    ‘Ik ben trots om Donald J. Trump te steunen als president’, zegt ze in een persbericht. Trump is op zijn beurt ‘zeer vereerd’. ‘Ze is een vriendin en persoon met veel kwaliteiten waar ik veel respect voor heb’, klinkt het.

    Er zijn nog verschillende Republikeinen in de running als presidentskandidaat, maar Palin is zowat de grootste naam die nu al een voorkeur heeft uitgesproken, aldus de NY Times. Ze zal dinsdag samen met Trump in Iowa campagne voeren. Palin is een echte televisiester in de VS, die niet verlegen is om controversiële uitspraken.

    In Iowa is het een nek-aan-nek-race tussen Trump en Ted Cruz. Op 1 februari vinden er voorverkiezingen plaats.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Geween en tandengeknars in de rangen der poco-boys. Wat meer is: wat zal de Paus hierover moeten denken?! Anders zijn ze de eersten om die Man belachelijk te maken, maar op de momenten dat hij zijn hart laat spreken voor al die arme dutsen van de hele wereld, dan horen ze ineens Gregoriaanse Klaagzangen in Zijn stem.

    *

    De waarheid is, dat wij in het fragiele persoontje van Sarah Palin - vergeef me de pretentie die doorklinkt – bijna de kern zoals Ons Here zelf, waar Hij zei ‘ter wille van de boer die ploegt, besta de wereld voort’.

    *

     








    21-01-2016, 16:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3133

    *

    Donderdag 21 januari 2016

    Zon 8u33-17u14

    H Agnes

    Als Agnes en Vincentius komen, is er nieuw sap in de bomen

    *

    *

    APPELTJES VAN ORANJE?

    *

    *

    Rutte voedert die liever aan de beesten….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Soms willen de duivels (die het branden al langer dan vandaag gewoon zijn) ook al eens weg uit de hel. Naar boven, tussen de mensen. Als het hen plotseling te warm wordt onder hun derrière. Als ze voelen dat ze gaan moeten beginnen op de blaren zitten. Zoals nu. Als ze vaststellen dat de ‘vluchtelingen’ uit hun land weglopen, en maar blijven komen.

    Dat hellevuur hebben ze wel zelf opgestookt, met pietrol en zo, maar ineens realiseren ze zich te ver te zijn gegaan…. Komt daar nog bij, dat de Moslim Executieve van Coburgia weigert van te erkennen dat er ook zoiets als ‘een gematigde Islam’ ooit zou kunnen bestaan. Er is, zegt dat Hoogste Orgaan, maar één Islam, en dat is de Ideologie van de Wrede. En daar staan onze Verlichte Grote Verstanden dan.

    Het is, voor die Slinkse Moslim-aanbidders, wat ik noem, het deksel op de neus krijgen. Iets wat ze nooit zullen toegeven. Al moesten ze daarvoor als Heiligen alle Volgelingen van de Woestijnsekte in het Vaticaan geïnstalleerd krijgen. Om zodoende Liefde te vervangen door Haat.

    Of had U misschien wel gedacht, dat er naast een ‘gematigd Nazisme’ inderdaad ook een ‘Gematigde Wreedheid’ kon bestaan? En dat die twee best konden samengaan?

    U leest hieronder de moderne versie van dit aloude Bijbelverhaal zoals men het bij de Noorderburen aan den lijve ondervindt. De tegenvoeters van Geert Wilders moeten nu maar vlug kaarsjes gaan branden voor de H. Rita, Patrones van de Hopeloze Zaken. Kaarsjes richting Departement N.P.W.O.: Nieuwe Planetaire Wereld Orde.

    *

    Ach, het had zo wonderschoon kunnen zijn: gematigd Nazisme naast Gematigd Islamisme. De Hemel op Aarde voor alle mensen. Dank zij de wederzijdse bedot-terij, de Taqyilla uit het Heilig Boek der Moslims, was dat bijna gelukt. Een haarfijne rechte lijn naar de Nieuwe Planetaire Wereld Orde. Een Wereld Orde van alleen maar King Size hersenloze automaten die op Duracell batterijen lopen. Iets waaraan dezer dagen door de Groten der Aarde in Davos wel aan gesleuteld wordt.

    Dank God als integendeel de wereld tijdig tot inkeer zou gekomen zijn. Nadien nog een heel tijdje puin ruimen, maar dan valt alles weer in zijn gewone plooi.

    Me dunkt, ik hoor reeds de zegeklokken luiden….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    Opschudding in Nederland over prognose asielzoekers*

     

    In Nederland is opschudding ontstaan over een prognose van het aantal asielzoekers in 2016. Ambtenaren gaan uit van 90.000 mensen, tegenover 58.000 vorig jaar. Volgens het televisieprogramma Nieuwsuur heeft de regering-Rutte de hogere prognose bewust naast zich neergelegd. Oppositiepartijen CDA en D66 eisen nu opheldering.

    ‘Het kabinet leidt Nederlanders om de tuin’, stelt Sjoerd Sjoedsma van D66 dinsdag. Hij wil dat het kabinet de verschillende ramingen naar de Kamer stuurt. Mona Keijzer (CDA) twitterde dat ze een debat in de Kamer wil over de kwestie en om onderbouwing van de cijfers gaat vragen.

    Officieel gaat de Nederlandse regering voor dit jaar uit van zo’n 58.000 asielzoekers. Die lagere verwachting heeft volgens bronnen van Nieuwsuur een politieke reden. Vooral regeringspartij VVD zou de 90.000, of gemiddeld 7.500 asielaanvragen per maand, een ‘onaanvaardbaar hoog getal’ hebben gevonden.

    Maar achter de schermen maakt men zich wel grote zorgen over de toestroom, aldus de NOS. Vraag is ook of Nederland een plan-B heeft als het aantal asielzoekers effectief bijna zou verdubbelen tegenover vorig jaar. Nu al hebben sommige gemeenten moeite met de organisatie van (sociale) huisvesting en onderwijs. En ook het draagvlak bij de Nederlanders neemt af, de voorbije weken liepen protesten tegen asielcentra herhaaldelijk uit de hand.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Op het gevaar als politiek niet-correct Extreem Rechtse Rakker te worden gecatalogeerd, zeggen we dan maar (met de H. Augustinus, Kerkleraar), dat het berouw altijd nà de zonde komt, nooit ervoor.

    Immigratie kan dan wel misschien van alle tijden zijn, wat vandaag de dag gebeurt, is van het goede teveel. Onze samenleving is van ouds al een zootje ongeregeld, een beetje zoals straatkatten, van onbestemde origine. Kijk naar de familie-namen: U vindt er van alle slag en soort. Met Franse, Duitse, Engelse, Hollandse, enz, bijklank. Soms verraden onze gelaatstrekken dat er Spaans, Chinees of Slavisch bloed tussen zit. De criminaliteit of de zedeloosheid zit sommigen in de genen. Die botsen dan met onze ‘Rechtsstaat’, die zelf een allegaartje is van kunstgrepen.

    Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, en daar zit nogal wat diversiteit in. Meer dan genoeg diversiteit, om er nog duizenden andere ‘verrijkingen’ bij in te voeren. Het loopt de spuigaten uit.

    Vòòr de boot in het stormweer helemaal vergaat, beveelt de Schipper dan gewoonlijk ‘Sloepen af en vrouwen eerst’. Vandaag de dag zou dat moeten zijn: ‘Kranen toe en overtolligen er uit’. Anders zinkt de boot.

    Gelukkig, de Schippers met dat correcte standpunt zien we overal opdagen: Trump in Amerika, Geert Wilders in Nederland, Marine La Plume in Frankrijk. En dichter aan huis, bij ons, het Vlaams Belang. Dat wil zeggen, dat de verkeerslichten overal op ROOD springen en dat de hellevaart wordt stilgelegd.

    *

     








    21-01-2016, 15:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3132

    *

    Woensdag 20 januari 2016

    Zon 8u35-17u13

    HH Fabiaan en Sebastiaan, patroon van de boogschutters

    Fabiaan en Sebastiaan laten het sap in de bomen gaan

     

    *

    Den 20ste januari is ’t al zes jaren geleên dat Pater Damiaan heilig verklaard werd. Het feestcomité had in Tremolo had op die dag gehoopt dat president Barack Obama zou aanwezig zijn, maar hij zond zijn kat. “Pertank, hij had mogen komen,” zegt Walter. “’t Schijnt dat hij hier in België twee zeuns heeft: Baraque Michel en Baraque Fraiture!”

    *

    Situatiekaart, nuttig als U ooit wil vluchten naar een veilig land….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Neen, bedankt. Voor mij hoef ik geen ander vluchtadres. Wij zitten hier voorlopig goed. Zo een beetje weggestopt achter de hoge Alpentoppen. Bij het minste onraad zitten we zò in Zwitserland. De auto is startklaar. Dag en nacht. Nog uit de tijd dat de kinderen klein waren. De benzinetank is ’s nachts altijd plein-vol. Om zonder één seconde tijdsverlies in het dichtst bijzijnde ziekenhuis te geraken. Met kinderen weet men nooit! Een gouden gewoonte want de voorzichtigheid is de Moeder van de Porseleinkast. Ook nu. Wat ondergoed, de drie herdershonden achterin en dan eens zien wie ons dat zou beletten. Zwitserland is veilig. Niet omwille van ons hart dat daar zou zitten, en ook nog minder omdat ons geld daar zit…. En meer zeg ik niet. ’t Is toch waar!

    Tsjechië, beste mensen, dat is toch de halve helft van een ongelukkig land, waarvan beide helften, na de scheiding, het beter met elkaar kunnen vinden dan voordien. Reken er dus gerust op, dat dààr geen communautaire problemen meer bestaan. Met die problematiek hoeft U dus voorlopig niet mee in te zitten. Tenminste voor zover Bruxellabad er zich weer mee zou gaan bemoeien…

    *

    Het is gewoon verfrissend tussen al die politiek-correcte Zwart-zakkerijpraat van de collaborateurs, een ander geluid te horen. Het klinkt mij in de oren als de orgeltaal van een vroege merel in de verte.

    Waarom zitten die lente-boden altijd in andere landen, en nooit in Vlaanderen? Ijzeren hekkens zijn bij ons alleen nodig in het Zuiden, op de taal- en armoegrens. Eerst hufters buiten. Dan de buitenlandse energie- en banksluizen richting Parijs in beslag nemen. Molenbekenaren aan de galg praten en hun sympathisanten kelderen. In beide beeltenissen van het woord.

    *

    En de eerste die de woorden van het ‘O.L. Vrouw van Vlaanderen’ nog durft veranderen in ‘O.L. Vrouwe van ons hart’ in de Eucharistieviering op TV, die slaan we in de pan van Jeroen Meus en serveren we die, goed gegaard, als Dagelijkse Kost….

     

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    Tsjechië: Minister van Financiën eist hermetische afsluiting van Europa

    *

    .

    Andrej Babiš

    *

     

    De Tsjechische minister van Financiën en vicepremier Andrej Babiš (foto) wil geen “vluchtelingen” meer opnemen in Europa. De toestroom van migranten zou niet verminderd, maar compleet gestopt moeten worden. Babiš zei dit in een interview met de zaterdageditie van de krant “Právo”.

    “We hebben geen enkele verplichting en kunnen volgens mij op dit moment überhaupt niemand opnemen. De politici zijn er in de eerste plaats voor verantwoordelijk om de veiligheid van de eigen bevolking te garanderen en pas daarna eventueel over een solidariteit met ´vluchtelingen´ na te denken”, aldus Babiš. Het zou niet zo kunnen zijn dat Europeanen minder rechten zouden hebben dan immigranten.

    Babiš bekritiseert in het interview bovendien de “onzinnige politieke correctheid”, waardoor de echte problemen versluierd zouden worden. “Waarom zouden de Britten moeten accepteren dat van de rijkdom, die gecreëerd werd door generaties voorouders, mensen dienen te leven die geen relatie tot het land en zijn cultuur hebben? Mensen, die een veiligheidsrisico vormen en die zich niet assimileren, maar de Europese cultuur willen vernietigen”, aldus Babiš letterlijk.

    Daarom zouden de Schengen-grenzen afgesloten moeten worden. Landen, die nog steeds “vluchtelingen” willen opnemen, moeten ze met het vliegtuig uit Turkije naar hun land halen, aldus de minister van Financiën in het interview.

    Bron:
    www.pragerzeitung.cz

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    ‘t Is Godgeklaagd dat die Tsjech nog geen bijhuis gesticht heeft in, laat ons zeggen West-Vlaanderen?

    Want als ’t nog lang duurt, zal ’t rap gedaan zijn. Zondag was in Brussel, tot nader bericht nog altijd de Hoofdstad van Vlaanderen, wordt nog altijd, zoals bijna jaar geleden met Jeroom en Benzamien in het Pensionaat Saint Joseph de Vlaamse Lieve Vrouwe verminkt tot O.L.V. van België.

    Die Franscouillons stelen niet alleen nog altijd ons geld, ze stelen ook onze dierbaarste culturele waarden.

    Hierop reageren is natuurlijk plat egoïsme… We zijn inderdaad al bijna 200 jaar geregeerd door ja-knikkers en voetvegen die verzot zijn op het smeer van de kandeleer.

    Maar daar komt nu een einde aan. Als tenminste van het woord wordt overgegaan tot de daad…..

    *

     

     








    20-01-2016, 13:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3131

    *

    Dinsdag 19 januari 2016

    Vorstmaand

    Zon 8u35-17u11

    H Marius

    *

    *

    *

    Wie volgt Hendrik Vuye op?

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Zelfs de minst aandachtige lezer van deze blog (die smaakt naar de trog, om nog? Ja toch…) zal reeds gemerkt hebben, dat hier af en toe, maar altijd zeer open en nooit toe, met hele handvollen geciteerd wordt uit ‘Tscheldt, een Antwerps satirisch weekblad zoals Charlie Hebdo er ook een is, maar dan is ‘tSCHELDT er een met 2 hemelhoge verschillen. Eerst het veel hoger niveau, secundo: U krijgt het wekelijks (zonder dat daar doden bij vallen) in Uw digitale brievenbus. Maar tertio en belangrijkst: het kost U minder dan een frisse pint schuimend bier per week.

    Onnodig daar bij te voegen, dat het ‘t SCHELDT voor geen enkel politieke partij waterdrager speelt, en al zeker geen strontraper achter de trein is. Wegens de beknoptheid ervan, zou ik het boven ‘’t Pallieterke verkiezen.

    En O ja, de Dagklapper die U iedere dag boven mijn eerste bijdrage vindt, komt ook van ’t SCHELDT…..

    En neen, ondergetekende is daar GEEN aandeelhouder.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Koude oorlog & ambras binnen N-VA Kamerfractie

     

    Nadat N-VA partijvoorzitter en strateeg Bart De Wever een kleine inschattingsfout had gemaakt over de loyaliteit van zijn 33 koppige Kamerfractie, viel de hele media over hem heen. De reden van de mediastorm was dat zelfs het minst argwanende kamerlid - na het lezen van de agenda voor de fractievergadering - ondertussen door had dat de grote roerganger in al zijn onfeilbaarheid en wijsheid besloten had om huidig fractieleider Hendrik Vuye stoemelings uit zijn functie te zetten ten voordele van Peter de Roover (de man die als voorzitter van VVB gezworen had om nooit in de politiek te gaan).

    Groot alarm in het Paleis der Natie: de kamerleden van N-VA bestormden in groep het arsenaal. Hellebaarden, strijdknotsen en goedendags werden bovengehaald om de ultieme slag te leveren voor het fractievoorzitterschap van de N-VA Kamerfractie. Om een regelrechte opstand tegen de stalinistische partijtucht te smoren, besloot De Wever dat ieder kamerlid zich kandidaat mag stellen om Vuye op te volgen.

     

    De grote leider wil er echter vaart achter zetten waardoor er op donderdag 21 januari al zal over gestemd worden. De aspiranten moeten wel zijn of haar kandidaatstelling bij hem indienen. Intussen doen vier namen de ronde: naast de gedoodverfde protégé van De Wever, Peter de Roover maken ook Peter Dedecker, Zuhal Demir en Sarah Smeyers zich op voor het ultieme gevecht. Waarom willen deze kandidaten dan zo graag fractieleider worden? De vraag stellen is ze beantwoorden.

     

    Het antwoord is simpel: wie fractieleider wordt van een fractie met meer dan 12 leden, ontvangt jaarlijks 25 000 euro bovenop de wedde van parlementslid die 81 106,62 euro bruto per jaar bedraagt. (6 758,89 euro per maand). Alle parlementsleden ontvangen daarnaast ook vakantiegeld en een eindejaarstoelage. Sarah Smeyers vangt momenteel 20 000 euro extra als Quaestor van de Kamer, en er mag altijd 5 000 euro bij …

     

    Peter de Roover verdient momenteel 8 500 euro extra bij als voorzitter van de commissie herziening van de grondwet en hervorming van de instellingen.

    Ook hij zegt geen neen tegen 16 600 euro extra.

     

    Pittig detail is dat er twee kandidaten tegen elkaar in de arena treden die elkaar iets ‘persoonlijker’ kennen dan gebruikelijk is. Wie leeft zal zien wie het prijzengeld gewonnen heeft.

    Sauer

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Nu we dan toch over staatsmanna hebben waarvoor onze politiekers zich dagelijks in het zweet moeten werken, even over de coffrefort van de Sociale Zekerheid. Daar stroom jaarlijks zo’n € 100 à 104 MILJARD in en ook weer uit. Guvaal heeft dat even uitgerekend voor ons in oude Befkes. En da zijn er om precies te zijn

     

    4.000.000.000.000.000,-

     

    Een beetje besparen zou dus best kunnen. Maar moet dat nu persé uit mijn zak komen? Ik had als 14/15 invalide zo’n bijkomend pensioentje van € 350,- per maand. Tot in juli 2015 een aangetekend schrijven binnen dwarrelde dat gehuwd zijnde, ons samengevoegd pensioentje als kleine zelfstandige boven de barema’s viel, sedert de invaliditeitsvergoeding een Vlaamse materie was geworden. Dus werd ik geschrapt met terugwerkende kracht, tot 2002. Er viel mij bijgevolg € 70.000 terug te betalen. Maar, schreven ze mij, daar ik ter goeder trouw was geweest, kreeg ik amnestie, op voorwaarde dat ik levenslang zou verzaken aan welkdanige staatsteun dan ooit.

    Bewijzen ter inzage op bureel blad.

    *

    Als ik dan lees, dat jonge levenslustige ‘leefloners’ zo’n € 900 per maand krijgen om hier te willen komen leven, kan ik alleen maar zeggen dat dit ruim meer is dan mijn pensioentje waarvoor ik bijna 50 jaar hard gewerkt heb en daarenboven werk en welzijn heb verschaft aan een plejade van vaste medewerkers. Mijn ‘appeltje voor de dorst’ was alleen de waarde van de onderneming die ik gelukkig goed hen kunnen overlaten. Waarbij mijn vaardigheden als fiscalist mij geen windeieren hebben gelegd…. Meer zeg ik niet.

    *

    Zo ben ik stilaan een overtuigd racist en Coburgia-hater geworden. Niet dat ik afgunstig ben omdat er meer ogen staan op andermans’ soep, maar van Paul Van de Boeynants heb ik vooral onthouden, dat trop te veel is, en teveel dat dat ook trop is.

    Ze kunnen de pot op. Ben het beu en ga in Moeskroen wonen. Dat is daar Wallonië met Vlaamse woorden en ik heb daar nog familie langs vaders kant. Als ik er in ’t Café begin te zingen van ‘Mademoislle van Ermentiers, parlez-vous?’ zal men in mij rap nen echten Wallon zien.

    Que-ce que je Vous?

    *

     








    20-01-2016, 11:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3130

    *

    Maandag 18 januari 2016

    Zon 8u36-17u10

    Sint-Petrus Stoel

    H Sulpicius van Tongeren

    *

    *

    Of de sloor niet liever een ’Goede Biecht’ had gesproken?

    .

    Kommt nicht im Frage, bij de Pietrol Pompers.

    Zelfs niet voor mannen….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Voor onze geliefdere ‘Transgenders’ – in beide richtingen? – moet de Islammerij een draak met 7 koppen zijn. Zijn ze mossel, dan worden ze met het hoofd voor van een hoog gebouw gekeild. Zijn ze vis, dan worden ze in de pan gehakt. M.a.w. van zodra ze durven foefelen aan de lichamelijke ‘minne’, dan komt er geen Hadewijch om daar versjes over te maken, maar integendeel, daar lopen ze juist mee tegen de lamp. In veel gevallen hadden ze dus, naar Moslim maatstaven, beter in een schaapsstal of geitenstal kunnen geboren worden. Als ying hadden ze dan als bereide schotel kunnen dienen, en als yang hadden ze een zalig leven kunnen hebben tussen de lakens.

    *

    Persoonlijk bewaar ik in ieder geval een zeer goede herinnering aan die stad in Duitsland. Niet zozeer aan die stad zelf, maar meer aan het bier dat daar gebrouwen wordt. Als student was dat ‘Dortje’ echte godendrank. Maar dan was daar bijlange nog niemand aan het stenigen. Want ’n ronduit achterlijke gewoonte. Vandaar misschien dat het bierbrouwen daar achteruit is gegaan….….

    Want men kan niet de twee hebben: veel boter èn een vette maarte…..

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    https://ejbron.wordpress.com/

     

    STENIGING IN DORTMUND

    Uit Noord-Afrika afkomstige jongeren komen twee transseksuelen tegen. Wanneer ze merken dat de vrouwen, die ze daarvoor nog probeerden te versieren, geen vrouwen zijn, willen zij ze stenigen. Alleen een toevallig voorbijkomende patrouille van de politie kan de executie à la sharia nog net voorkomen.

    Eerst waren de drie, bij de politie bekende, jongeren de beide vrouwen aantrekkelijk voorgekomen. Maar nauwelijks hadden de al meerdere malen voor lichamelijke mishandeling en diefstal gearresteerde Noord-Afrikanen gemerkt dat ze in werkelijkheid met transseksuele mannen te maken hadden, of ze begonnen deze wild aan te duwen, zoals SAT1 NRW bericht. Volgens de slachtoffers zouden de daders zich in hun “eer” gekwetst gevoeld hebben. Toen werd het doodsvonnis geveld: “We zouden jullie hoeren moeten stenigen”, zeiden de drie.

     

    Zo gezegd zo gedaan. Ze verzamelden stenen, maar ze konden hun doodvonnis niet voltrekken. Een patrouille van de politie, die toevallig langs de plaats delict reed, kon de voltrekking van de zelfgemaakte fatwa op het laatste moment voorkomen. Wat achterbleef, waren twee transseksuelen die een trauma hadden opgelopen. Een trauma dat zich, gezien het steeds vaker voorkomen van zulke incidenten, van het hele land meester dreigt te maken.

    Bron:
    www.metropolico.org

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Alle gekheid op een stokje. Of beter, op een grote zware knoestige knuppel, die kan dien om die twee gasten gewoon naar de Eeuwige Jachtvelden te sturen.

    Kunnen ze daar meteen beginnen met terreuraanslagen te plegen om die Eeuwige Jachtvelden, spreekwoordelijk eigendom der Indianen, op hen te veroveren. En om daar de vrouw van Winnetou, de Gevederde Stamhoofdman der Apachen, te molesteren, nu Karl May niet meer kan repliceren, wegens dood en begraven.

    *

     








    20-01-2016, 11:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!