MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5302

       

    *

    (*) Vandaag 15/11, waarschijnlijk voor het laatst, Feest van de Dynastie…

    **

    Maar terzake.

    Er zijn zo van die Wijsheden die uitsluitend werken bij de hardwerkende gewone mens, terwijl de ‘Overheid’ op dit Blogje meestal aangesptoken wordt als Grote Verlichte Geesten, juist opzettelijk ijveren voor ‘Verandering’. God weet met welke bedoelingen, buiten hun eigen persoonlijke Roem-in-alle-eeuwen-der-eeuwen en…. hun portemonnee.

    **

    IS-BEULEN: monsters mét waarde?

    13 NOVEMBER 2019 Ann Moella

    *

    Ik gruwel van dat soort horrorverhalen

    https://doorbraak.be/is-beulen-monsters-met-waarde/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    Op deze eigenste site las ik nog niet zo lang geleden een recensie over het boek Moffen-meiden van de Nederlandse Rianne Oosterom. Ik las het boek niet, want ik gruwel van dat soort horrorverhalen.

    **

    *

    Meisjes, jonge vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd werden op een Duitse soldaat – en ik negeer niet dat er van sommigen gezegd werd dat ze uit eigen belang mee heulden met de oh zo verachte bezetter – werden bij de bevrijding slachtoffer van een volkswoede. Ik citeer uit de recensie: ‘De meeste meisjes werden niet verliefd op een Duitser omdat ze pro-nazi waren of omdat ze de bedoeling hadden te collaboreren. Op veel begrip van hun omgeving moesten ze alvast niet rekenen. (…) Deze vrouwen stonden weerloos tegenover het schuim van de straat en genoten, met hier en daar een uitzondering, geen bescherming.’

     

    Neen, ze werden toegetakeld, kaal geschoren, mishandeld, overgoten met pek en veren, verkracht en/of vermoord in een lynchpartij. Zij die het overleefden, hielden er een levenslang trauma aan over.

    Moffenmeiden, bah!

     

    Het daghet in het Oosten

    Hoe moet dat dan met de zoveel erger, zoveel sadistischer IS-beulen, vraag ik me dan meteen af?

     

    Nausicaa Marbe schreef in haar column in De Telegraaf dat ze geen druppel compassie heeft met het ‘leed’ van de IS-vrouwen: ‘Familieleden van IS-vrouwen die vrijwillig naar de slachtvelden togen en daar kroost baarden (terwijl hun baardige mannies andermans kinderen ontvoerden, verkrachtten, martelden en onthoofdden) bedelen ineens om aandacht voor hun leed. Heus, de IS-boerka met die kindertjes die aan haar gewaad hangen heeft zó’n spijt.’

     

    We zijn allemaal slachtoffers

    Meester Lahlali eist een dwangsom per dag dat we de dames niet terug laten keren

     

    Ik hoorde CD&V-advocaat Lahlali ons verwijten dat wij – wrede burgers – erger zijn dan IS, wanneer we de beulen hun kans op de rechten van de rechtsstaat ontnemen. Ook op twitter las ik dat iedereen, maar dan echt iedereen, recht heeft op onze rechtsstaat en haar talrijke voordelen. Meester Lahlali eist een dwangsom per dag dat we de dames niet terug laten keren. Zijn het niet allemaal slachtoffers? En maakt dat ons meteen ook niet tot slachtoffers?

     

    Dat leidde tot deze tweet: een carrière als terroriste brengt je het meeste op, meer dan een profvoetballer!

     

     Flemish Lion

    @vlaams_leeuwtje

    Wil je superrijk worden? Vergeet de lotto. Profvoetballer? Nee, hoor! Wordt moslim-terrorist!

     

    3/ Win for life: € 700/week

    2/ Kevin De Bruyne: € 300000/week

    1/ Syriëgangers: € 735000/week

     

    Afbeelding weergeven op Twitter

    48

    06:52 - 21 okt. 2019

    Informatie over Twitter Ads en privacy

    22 mensen praten hierover

    Straks moeten we de vrouwen en hun kinderen die uit eigen wil ervoor kozen om in de erbarmelijke omstandigheden van het kalifaat te gaan leven, een schadevergoeding betalen. Ze hebben immers zoveel miserie gezien! En ze hebben recht op onze troostende opvang. Het christelijk principe van onze andere wang aan te bieden, nadat we een slag in ons gezicht kregen, wordt vervangen door een financiële schadeloosstelling. We leven tenslotte in een doldraaiende neoliberale maatschappij.

     

    Wat een gemiste kans voor die ‘moffenmeiden’: ze hadden rijk kunnen worden!


    Het is niet zozeer de clash der Beschavingen die hierboven bedoeld zou zijn, maar in ons bloedeigen Vlaamse Land de clash der Jaargetijden. Hiervoor verwijs ik naar DeWinter (tegen) en Somers (voor) in het Vlaams Parlement. ‘Voor’ sprak - op kap van ‘Tegen’ - over het verzet van ‘Tegen’ tegen dat in de fik gezette zoveelste asielcentrum in Bilzen (weeral in de Limburg dat nu al vol mosketen staat), als over een blanke terreurdaad. Wat vanwege ‘Voor’, de goede kant dus gezegd wordt, die liever dan met vuur, overal ter wereld met antrax speelt.

    **

    *

    Het Vlaams Parlement, gisteren of de dag ervoor. Afwisselend de belerende vingertje van de linkerrarm en de beschuldigende gestrekte rechteram van Somers richting de voltallige fractie van Het Vlaams Belang, was wel (voor Liberaal-Groen) zeer typerend. Precies alsof daar op die spreektribune het spook van de (afgekotte) Adolfo Hitlerio stond…

    **

    https://www.demorgen.be/nieuws/hoe-bart-somers-vlaams-belang-weer-in-het-verdomhoekje-duwt~bb888c70b/

    *

    Ja Ja, de alles vernietigende storm van de Neo Natie Tijd beukt op onze stranden. Aale in Coburgia bestaande politieke ‘kleurpartijen’ blazen er op los. Precies alsof niet hun ongeluk dan wel hun voorspoed ervan afhangt.

    Hoe zieden de Antieke Ouden dat weer? Het was iets in de zin van dat de Goden zij die ze wilden vernietigen, eerst verdwaasden…Het is een gezegde dat wonderwel past in de Leer van Mo-met-de-Ham…

    **

    *

    Ps

    Gezien de nummering van onderhavige bijdrage (5302) precies 4.000 eenheden later valt dan 1302, de verjaardag die – volgens de op deze lange winteravonden voorhanden liggende luisterboeken - op deze de schitterende 14de Eeuw van de Vlaams-Bourgondische economische Wereldmacht gestalte gaf?

    U leest er alles over op http://www.dereyghere.be/index.php/home/special/995-specialvanloobourgondiers

    *

    Donderdag 15November 2019

     

    16-11-2019, 04:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5301

     

    Vergeten vragen van de voorbije week (71)

    11 NOVEMBER 2019 Dominique Laridon

    **

    *

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

     

    Wat is het verschil tussen Polanski en De Pauw?

     

    Er zitten veel moraal-ridders aan de Reyerslaan, maar het is altijd een heel scheve moraal

     

    (Aan Radio 1, dat luisteraars naar de nieuwe film van Roman Polanski stuurt. In spotjes op Radio 1 wordt gesproken over ‘de notoire regisseur Roman Polanski’, wat natuurlijk ook een manier is om te verwijzen naar ontucht met een minderjarige. Polanski durft al sinds 1978 niet meer terug naar de Verenigde Staten, omdat hij weet wat hem daar boven het hoofd hangt als voortvluchtige zedenschenner. Nog maar vorige week dook een nieuw verkrachtingsverhaal op. De VRT is vies van Bart De Pauw, maar promoot Polanski. Er zitten veel moraal-ridders aan de Reyerslaan, maar het is altijd een heel scheve moraal.)

     

    Hoeveel ‘herverdeling’ kan dit land nog aan?

     

    (Aan kandidaat-voorzitter van CD&V Raf Terwingen, die een slecht plan heeft: ‘De volgende regering moet een herverdeling-sregering worden’. Met ‘herverdelen’ wordt belasten bedoeld. Concreet denkt Terwingen aan een dual income tax en een nieuwe versie van de effectentaks. België is al het meest herverdelende land ter wereld, maar voor politici als Terwingen kunnen er altijd nog enkele belastingen bovenop.)

     

    Hoe komt het dat Vlamingen wegtrekken uit steden?

     

    Deze ‘experts’ vergeten voor het gemak dat de blanke stadsvlucht mede veroorzaakt wordt door de multiculturele malaise

    (Aan de academici die benadrukken dat de bouwwoede niets te maken heeft met de massamigratie: ‘de Vlamingen die uit de steden wegtrokken, hebben ons land volgebouwd’. Deze ‘experts’ vergeten voor het gemak dat de blanke stadsvlucht mede veroorzaakt wordt door de multiculturele malaise. Opnieuw gaan samenhokken in steden – wat bijvoorbeeld de Vlaamse Bouwmeester zo graag wil – ligt moeilijk net omdat veel Vlamingen de grote steden (terecht) associëren met vervreemding, criminaliteit en culturele spanningen.)

     

    Wat is er zo schokkend aan Othmans banale opiniestuk?

     

    (Aan de web-redactie van de VRT, die een opiniestuk van Othman El Hammouchi niet durfde plaatsen: ‘We hebben het moeilijk met de conclusie die je bereikt over N-VA’. Bizar, want El Hammouchi had gewoon een zoveelste versie geschreven van Vlaanderens meest populaire opiniestuk: N-VA heeft het inclusief nationalisme losgelaten, N-VA is racistisch… U kent het, want ditzelfde opiniestuk wordt al jaren gepubliceerd, haast elke dag – wanneer niet in een ‘kwaliteitskrant’, dan wel ergens op een website.)

     

    Welke alt-right memes mogen we vrolijk adopteren?

     

    (Aan de jongelui die nu ‘OK Boomer‘ kreunen, omdat er nu eenmaal niets zo rebels is als surfen op een mediahype. De grap is dat ‘boomer’ al lang ingeburgerd is in alt-right-kringen, verwijzend naar de generatie die beïnvloed werd door de geest van mei ’68. Eigenlijk is ‘OK, Boomer’ een beetje zoals ‘Pepe the Frog’: een internetmeme met alt-right-wortels. Alleen is deze meme nu eens wél omarmd door de massamedia.)

     

    Waarom heeft de VRT zoveel grote cameraploegen nodig?

     

    (Aan Terzake-journalist Pieterjan De Smedt, die vindt dat de VRT gerust 2 cameraploegen naar 1 persconferentie kan sturen: ‘Als we op een persconferentie verschijnen met twee cameraploegen – ‘Terzake’ en ‘Het Journaal’ – dan mag je er gif op innemen dat De Wever of Crevits met een steek onder water komt: ‘twee ploegen? VTM staat hier maar met één ploeg, hoor. Bij de VRT valt duidelijk nog te besparen’. Dat is niet correct, we werken voor twee verschillende programma’s’. Je zou denken dat twee journalisten van twee programma’s op één persconferentie tenminste een en dezelfde cameraploeg kunnen gebruiken. Nu we het toch over die cameraploegen van de VRT hebben: hoe komt het dat VTM televisie kan maken met één journalist en een cameraman, terwijl de VRT doorgaans een journalist, een cameraman én een geluidsman moet sturen? Zonder hoorbaar verschil voor de kijker, trouwens.)

     

    Waar blijven jullie deze mensen toch vinden?

     

    Je mag over geen enkel volk zulke platte veralgemeningen lanceren, behalve dan over de Vlamingen

     

    (Aan De Morgen, waar ze weer eens een professor gevonden hebben die maar al te graag wil spugen in zijn eigen wieg: ‘Tijd om toe te geven: wit Vlaanderen is banaal racistisch’. Je mag over geen enkel volk zulke platte veralgemeningen lanceren, behalve dan over de Vlamingen. Hoe vaak hebben we deze slecht verpakte zelfhaat nu al geserveerd gekregen?)

     

    Hoeveel zieltjes zijn er nog te winnen voor het confederalisme?

     

    (Aan N-VA, nu een nieuwe peiling zegt dat 48% van de Vlamingen oren heeft naar het confederalisme. In februari, amper 9 maanden geleden, was dat nog 29%. Nochtans heeft de N-VA intussen niet zwaar ingezet op het confederalisme. Zelfs nu elke dag duidelijker wordt dat België niet werkt (zeker niet voor de Vlamingen) drukt N-VA nog steeds niet diep op het communautaire gaspedaal. Er is ook geen enkele krant of geen enkele invloedrijke opiniemaker die voluit rijdt voor het confederalisme. En toch is er duidelijk potentieel. Wanneer neemt N-VA zijn historische rol weer op?)

     

    Welke Vlaamse theaters verdienen een eco-boycot?

     

    (Aan de Franse choreograaf Jérôme Bel, die voorstellingen boycot van alle gezelschappen die nog steeds gebruik maken van het vliegtuig: ‘Ik begon de ecologische kost te berekenen: het aantal dansers, hun reizen van de ene kant van de Atlantische oceaan naar de andere, de kostuums en het aantal technici achter de schermen.

    we kunnen ook blij zijn dat er eindelijk een ‘klimaatculturo’ voor eigen deur gaat vegen

     

    Plots zag ik de ijskappen voor mijn ogen smelten’. We kunnen nu een beetje medelijden hebben met deze bange en ijlende man, die overigens zelf 25 jaar lang de wereld rondreisde, maar we kunnen ook blij zijn dat er eindelijk een ‘klimaatculturo’ voor eigen deur gaat vegen.)

     

    Hoeveel culturele superhelden heeft de islam voortgebracht?

     

    (Aan de vele cultuur-relativisten, nu een nieuwe tentoonstelling de schijnwerpers richt op de joodse wortels van de meest beroemde superhelden.

    Joden zijn niet alleen oververtegenwoordigd bij Nobelprijswinnaars: ook bij stripauteurs vind je Joden bij de vleet. De grote Amerikaanse uitgeverijen hebben al vaak geprobeerd om islamitische auteurs én islamitische superhelden te lanceren, maar die pogingen hebben nooit echt vleugels gekregen. Je zou bijna gaan denken dat er niet in élke cultuur de nodige lichtvoetigheid te vinden is.)

     

    Wanneer raken theatermakers uitgekeken op naakt?

     

    (Aan regisseur Romeo Castellucci, die de katholieke heilige Jeanne d’Arc naakt afbeeldt in een nieuwe opera: ‘Sterke beelden’ kirt De Morgen. Zou er in het Europees theater een groter cliché zijn dan een zoveelste naakt? Je zou eerder schrikken als er eens een personage kleren aan heeft. Hoe belegen. Hoe voorspelbaar. Hoe braaf. Evenmin is het een verrassing dat Castellucci, die eerder al stront liet druipen over het aangezicht van Christus, weer eens een christelijk icoon viseert. Wanneer zet hij de profeet Mohammed eens in zijn blootje?)

     

    Wie zal Macron vanaf nu de Franse Farage noemen?

     

    (Aan alle tegenstanders van protectionisme en grensbewaking, nu de Franse regering ‘de controle over de migratie-politiek‘ terug wil. Als de Britten terug vat willen krijgen op hun grenzen, dan haalt weldenkend Europa de neus op. Maar in deze Europese Unie zijn er altijd regeringsleiders die een beetje meer marge krijgen. Een strenge migratiepolitiek in Frankrijk zal níet gediaboliseerd worden.)


    Ja, inderdaad, dat was/is eten wel in een notendop ‘n diepe duik in de actualiteit. Wat mij vooral is opgevallellen, is het verhaal van de zo goed als onbestaande uiterst zeldzame Nobelprijs-winnaars     als nakomelingen van de Stam van Mo met Ham. Persoonlijk ben ik daar niet eens verwonderd over want deze vaststelling is een voortdurend terugkerend gegeven op deze Blog. Feiten zijn feiten! Ook het het feit dar er in de VSA (uit altijd dezelfde hoek…) danig aan het boompje wordt geschud om (geforceerd) Mo Slims naar voren te proberen te schuiven. Een slechte gewoonte die ook in de rest van de Vrije Wereld meer en meer wordt na geäapt…. 

    Dat is gewoon Linx vulgair valsspelen. Erger, veel erger dan de soort ‘terreur’ waarover Bartje Somers het heeft als die rond hotst in de Bilsener ruönes van een leegstaand platgestookt asielcentrum. Wat meer is: al die opgezette verdraaoïngen werken gewoon averechts..

    Maar ze zijn te stom om dr te beseffen…

    **


    Donderdag 14 November 2019

     

     

    14-11-2019, 08:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5300


     

    Veel woorden zal ik er niet aan vuil maken. Het zaakje is anders op zijn eigen zelf al wel vuil genoeg.

    maar wacht eens! Fossiele brandstof, is dat wel te rijmen met de met de betrachting van de Milieu afgoden dienaars? Waarom horen we die jongens en meisjes nu niet? Waarom komen er nu geen ‘spontane’ betogingen? En waarom gaan de Pakbonden niet in staking?

    Laar me even raden….

    Ze treden met vuile voeten op tegen ’n nietig West-Vlaams bedrijfje dat eendenpastei maakt en daarmee deze familie smalletjes het eigen dagelijks brood verdient. Een islamitisch multimiljardair staatsbedrijf due zichzelf ongevraagd in the picture hijst, wordt ongemoeid gelaten. Er wordt nergens ook maar één kik gegeven.

    Hallo, live Meyriam, who bist du blieben? En mogen we ook vragen waarom Bard Somers hierover bij hoogdringendheid geen persconferentie geeft? Zit daar soms een reukje aan? Of wordt dat geurtje overtroefd door de stank van de pietrol?

    Oliegigant Aramco licht sluier over beursgang

    **

    *

    Yasser al-Rumayyan,

    de grote baas van Aramco. ©REUTERS

    Erik Ziarczyk

    09 november 2019

    **

    *

    Investeerders kunnen vanaf Zondag 17 november intekenen op aandelen van het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco. Dat blijkt uit het prospectus dat zaterdagavond laat werd gepubliceerd.

    **

    *

    Na veel vijven en zessen lichtte Aramco, het grootste olieconcern ter wereld, zaterdag de sluier over zijn beursgang, wat de grootste ooit moet worden. De publicatie van het prospectus gebeurde net geen week nadat de sterke man in Riyad, de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, het licht op groen had gezet voor de lang verwachte operatie. Maar het 658 pagina's tellende prospectus bevatte weinig details. Aramco meldde niet hoeveel aandelen het in de aanbieding heeft of hoe groot het aandeel is dat van het bedrijf naar de beurs gaat. Het was ook vergeefs zoeken naar een prijsvork voor de aandelen of zelfs maar een datum waarop de aandelen genoteerd worden.

     

    Aramco bevestigde in het prospectus wel dat tot 0,5 procent van de aandelen naar particuliere investeerders gaan. Omdat er 200 miljard Aramco-aandelen zijn, betekent dat voor individuele beleggers 1 miljard aandelen beschikbaar zijn. Maar Aramco meldt niet hoeveel aandelen voor institutionele beleggers worden gereserveerd.

    n het prospectus geeft de Saoedische regering niet aan hoeveel het hoopt op te halen met de gedeeltelijke beursgang. Het document geeft wel vrij dat de nettowinst in de eerste negen maanden van dit jaar 68,2 miljard dollar bedroeg, tegenover 83,1 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet zakte van 233 miljard dollar naar 217 miljard.

     

    Project 2030

    Volgens ingewijden in Riyad zou prins Bin Salman Aramco waarderen op 1.600 tot 1.800 miljard dollar. De beursgang maakt deel uit van zijn moderniseringsprogramma Project 2030. Dat moet Saoedi-Arabië minder afhankelijk maken van de olie- en gasindustrie. Om de beursgang te doen slagen, haalde het koningshuis alles uit de kast. Zo verlaagde Riyad onlangs voor de derde keer de belastingen voor de oliemaatschappij.

     

    336 miljard

    VATEN IN DE GROND

    Saoedi-Arabië heeft nog 336 miljard vaten olie in de grond. De dagelijkse productie schommelt rond de 10 miljoen vaten.

    Het oliebedrijf zit op een berg cash en de nettoschuld bedraagt amper 5 procent van het kapitaal. Een op de tien olievaten die wereldwijd uit de grond worden gehaald, komen uit de Saoedische olievelden van Aramco. Dat komt overeen met een olieproductie van meer dan 10 miljoen vaten per dag. Bovendien heeft Aramco nog 336 miljard vaten olie in de grond zitten, het equivalent van 168.000 supertankers.

    Drone-aanval

    Ondanks de uitstekende cijfers kunnen investeerders afgeschrikt worden door het onzekere klimaat in het Midden-Oosten. Een drone-aanval door Jemenitische rebellen legde eerder dit jaar zowat de helft van de olieproductie lam. Het prospectus waarschuwt daarom dat 'terrorisme en gewapende conflicten het bedrijf en de aandelenprijs negatief kunnen beïnvloeden'.

    Een ander opvallend risico dat Aramco aanhaalt is dat de regering het bedrijf kan dwingen projecten uit te voeren of medewerking te verlenen aan initiatieven buiten de kerntaken, 'die niet consistent kunnen zijn met de directe zakelijke belangen van het bedrijf'. Sowieso blijft de invloed van de regering - lees het koningshuis - bijzonder groot. Het prospectus benadrukt dat de regering de maximumproductie vastlegt.

     Dit verhaal en vooral de geciteerde cijfers, zijn erg relevant, onafgezien of ze waarachtig, dan wel gewoon op z’n mo slims en volgens de Koran..

    En ja, ik moet het toegeven. Aanleiding voor een tiende en laatste Kruistocht zijn ze niet. De voetbal competitie, de veldcross, de ‘Opwarming der Aarde’: allemaal zaken die voorgaan.

    Of juist wel? Misschien iets voor den Donald? Of liever voor de Vlad? Die hebben de Macht. Vooral als ze samen tot de actie overgaan.

    Maar ik vrees dat het hopeloos wordt. Zelfs op de eerstvolgende ‘Klimaat Conferentie (als die er ooit komt) zal dit verhaal bedekt worden met de mantel der liefde…

    **

    *

    Woensdag 13 November 2019

    13-11-2019, 16:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5299


    Hebben jullie dat ook al horen gonzen?

    **

     

    *

    Op de grens tussen West- en Oost Vlaanderen, in Kerkhove bij Tiegem, wordt de (slecht onderhouden) parochiekerk gesloopt omdat die anders uit elkaar dondert, teveel kost, zonder Pastoor is gevallen en er toch geen kat meer opduikt.

    **

    *

    In Anzegem, de ‘pilootgemeente’ onder decenia-lang Tsjevenbestuur, ligt de hoofdkerk,   al-dam-dan-niet wegens opzettelijke brandstichting, ook al vele jaren in de as.. Alleen de kapel van het (lege) klooster- pensionaat trekt nog volk….

    De Kerkelijke Hiërarchie? Die staat erbij en kijkt ernaar. Maar die zal na de verkoop van de eigendom, met de dood in het hart weliswaar, wel gretig de centjes binnenhalen…

    Ook in het Vlaamse Achterland is de ondergang van Het Avondland dus goed ingezet…

    *

    En dan die vocabulaire in s-de Media! Onze steden worden ontblankt. Onze boerenbuiten wordt tot op elke vierkante centimeter ducht gebetonneerd. De wegen naar de steden zitten dus dicht. Nieuwe ‘asielcentra’ worden door de plaatselijke bevolking recentelijk in minstens 5 gevallen ‘afgewezen’’.Ze werden, zoals in Bilzen in de Limburg, opzettelijk in de fik gezet.

    En zie! Weer typisch die Slinxe reactie: het omdraaien van de gevolgen met de oorzaken. De ‘Overheid’ gaat zich niet bezinnen over de invasies, maar opent, zoals het echte Nazi’s betaamt, ‘n onderzoek naar onaanvaardbaar gedrag.

    *

    Langzaam maar zeker worden de geestelijke boeien harder aangespannen. Het voorvaderlijk Geloof is zwaar aangetast en op sterven na, dood. Kerken en kathedralen verdwijnen uit de straatbeelden. Van Staatswege gesubsidieerde mosketen rijzen als paddestoelen uit de grond. Het onderwijs is afgegleden tot onder de korenmaat. Lager dan het niveau dat ooit bestaan heeft in de eerste de beste negorij in de Afrikaanse oerwouden..

     

    En ‘men’ laat begaan. Tenzij in bepaalde gevallen de subsidiekraan ineens wordt afgesloten. Dan wordt het kot te klein…

    *

    Baat het niet, zo schaadt het niet. De ‘Reconquista’ moet toch ergens beginnen…

    **

     

    *

    Heeft U ook in die Turkse kampen des doods die IS-kinderen gezien en vooral gehoord hoe die ons haten?

    Maar verweer komt er niet. Dat mag niet. Dat kan niet. Want voor het ogenblik niet polletiek-correct. Even tijdelijk als onder Hitler, Stalin of Mao.

    Het kan niet, al is het noch min of meer wettige zelfverdediging.

    **

    https://ejbron.wordpress.com/2019/11/09/hulporganisatie-open-doors-wereldwijd-worden-er-200-miljoen-christenen-vervolgd/

    *

    Wereldwijd worden er 200 miljoen Christenen vervolgd.

    (Hulporganisatie “Open Doors”)

    *

    Christenen zijn nog steeds de meest vervolgde religiegemeenschap. Wereldwijd worden er op dit moment ongeveer 200 miljoen christenen in ongeveer 50 landen op grond van hun religieuze overtuiging vervolgd.

    **

    *

    Dit blijkt uit de officiële cijfers van de “Wereldvervolgingsindex”, die de organisatie “Open Doors” op haar website publiceert. “Open Doors” documenteert vooral de situatie in landen, die op grond van hun communistische staatsideologie of op grond van een dominante positie van de radicale islam de vrije religie-uitoefening door Christenen verbieden of hen blootstellen aan gevangenisstraffen, marteling of moord.

     

    Duits - Zuerst

     

    Het “grijze” getal met betrekking tot de schending van de gewetensvrijheid van Christenen op grond van hun religieuze overtuiging zou wel eens beduidend hoger kunnen zijn.

     

    Zoals de “Catholic News Agency” bericht, heeft het observatiepunt “Observatory on intolerance and discrimination against Christians” tijdens de algemene vergadering van de Europese bisschoppen in Santiago di Compostella de fundamentele informatie van haar jaarrapport voorgesteld.

     

    Ook Europa is wat betreft christenvervolging alles anders dan van onbesproken gedrag. Weliswaar zou men in de EU-landen niet kunnen spreken van een systematische of bewuste vervolging van Christenen zoals men die kent uit links-totalitaire of “islamistisch” gedomineerde landen. Desondanks zouden er steeds meer gevallen geregistreerd worden, waarin mensen op grond van hun naar buiten toe herkenbare verbondenheid met de Christelijke religie beperkingen in hun gewetensvrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vergadering en vrijheid van het uitoefenen van een beroep moeten accepteren.

     

    In enkele gevallen gaat de vervolging zelfs rechtstreeks van staatsorganen uit – zoals in Spanje, waar Justitie tegen minstens acht bisschoppen optrad, die tijdens de mis kritiek hadden geuit op de gender-ideologie of de gebaren en eisen van de LGBTI-organisaties. Ook openlijk geuite kritiek op de “wet betreffende de uniforme bescherming tegen LGBTI-fobie en discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en identiteit” werd tot onderwerp van strafrechtelijke onderzoeken gemaakt.

     

    In landen van de EU bestaat weliswaar, anders dan in Noord-Korea of de Volksrepubliek China, geen communistische staatsdoctrine, maar een agressief en intolerant secularisme, dat door critici wordt omschreven als “cultureel Marxisme”, is bij staatsinstellingen evenals in de zogeheten burger-samenleving wijdverbreid – en het is vooral gericht tegen traditioneel denkende Christenen.

     

    Gevallen van discriminatie en aanvallen op Christelijke instellingen of godsdienstig plaatsen documenteert het observatiepunt uit Frankrijk, Zweden, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Polen. Alleen in Polen zou het in 2019 gelukt zijn om een wet voor het hoogste gerechtshof ten val te brengen dat tot een proces tegen een uitgever had geleid, die geweigerd had een spandoek voor LGTB-rechten voor een ondernemings-groep te maken.

     

    Andere gedocumenteerde aanvallen op de gewetensvrijheid betreffen artsen en verpleegsters, die weigerden deel te nemen aan abortussen, apothekers, die om religieuze redenen geen voorbehoedmiddelen verkopen, of protestwaken en advies-initiatieven, die het verboden werd te protesteren voor abortuspraktijken of –klinieken. Exploitanten van sociale media verboden meermaals inspanningen om abortussen als problematisch voor te stellen. Een site over de film “Unplanned”, gebaseerd op een boodschap ten gunste van de bescherming van het ongeboren leven, werd van een platform verwijderd.

     

    In Duitsland werden door de Duitse studenten-missie 30 gevallen gemeld, waarin Christelijke groepen niet aan de universiteit geaccrediteerd werden. Het werd hen verboden flyers uit te delen en ook om toe te treden tot de studenten-vertegenwoordiging.

    Behalve institutionele benadelingen van Christenen neemt ook het aantal gevallen van vandalisme en verwoesting van kerken of gewijde voorwerpen toe. Onlangs nog kwam het in Berlijn tot blijkbaar links-extremistisch gemotiveerde aanvallen op een Christelijk georiënteerd bureau voor zwangerschaps-advies.

     

    Het observatiepunt beklaagde bovendien nadelen voor Christelijke asielzoekers. In Zweden werd 68% van alle asielaanvragen van personen afgewezen die van de islam tot het Christendom waren bekeerd en in het geval van een terugkeer naar hun thuislanden vervolging moeten vrezen. Ook het Verenigd Koninkrijk had een tot het Christendom bekeerde Iraniër asiel geweigerd. In ieder geval dient de “Country Police and Information Note for Iran” van mei 2019 nu de rechtspositie van asielzoekers uit Iran te verbeteren, die daar vanwege hun Christelijke overtuiging voor hun leven moeten vrezen.

    **

    Hoe zou ik zeggen? Misschien onder de vorm dat als de nood het hoogst is, dan de redding nabij moet zijn.…

     

    In de hoop dat de eerstvolgende verkiezingen redding zullen brengen! Nog even geduld en de kaap zal gerond zijn.

    Tot slot nog dit. Ook die koeienweide in de omgeving van Amiens? Rouen? gezien waar de nieuwe eigenaar de graven van enkele honderden Vlamingen onder de zoden heeft gewerkt, zonder dat Het Vaderland gedurende 101 jaren daar totaal niets, noppes, niente, voor heeft gedaan? Tot in de jaren ’20-’30 stonden daar ooit houten kruisjes met namen….Maar geen kat die er om gaf en dus werd alles onder geploegd…

    Daarnaast ligt wel ’n ander oorlogskerkhof, tot in de puntjes onderhouden. Want Canadees of zo.

    Dit vergeten verhaal revolteert mij persoonlijk. Omdat mijn grootvader Emiel in 1917 (?) met familie op de vlucht uit hun vernietigde vaderstad Ieper, daar in die omgeving aan de gevolgen van de Spaanse griep is overleden en er begraven werd.

    Er hangt zelfs geen opschrift. En ach, het is allemaal zo lang geleden en ondertussen is Vlaanderen zo goed als her-volkt met import-ersatz mensen.

    So what?

    **

    *

    Maandag 11 November 2019

     

    13-11-2019, 07:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!