MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    27-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500603 - AANSLUTEND OP NR 500602 VAN GISREEREN, DIENEN WIJ VKALINGEN DE BREXIT TE VOLGEN. ‘LET’S TAKE BAVK CO?TROLL’*

    .

    MAANDAG 26 APRIL 2021

            **              

    500603 - AANSLUTEND OP NR 500602 VAN GISREEREN, DIENEN WIJ VKALINGEN DE BREXIT TE VOLGEN.

    ‘LET’S TAKE BAVK CO?TROLL

    *

    I N H O U D

     DEAR OLD ENGLAND IS EEN WERELDMACHT OP DE SUKKEL MAAR DE KRUIM KAN NOG EEUWEN MEEGAAN. ZIJ KENNEN HET KLAPPEN VAN DE ZWEEP

    &

    *

    Louis van den Achterhoek kwam na middernacht thuis van een biljartavond in ‘De Molens’ en Marie, zijn vrouwe, stond met heur krulspelden in boven aan de trap sjette te geven en te tieren dat hij nen gloeienden ezel was. “Tiens, tiens,” zei Louis, “dat is nu den tweede keer in mijn leven da’k dat moete horen.” “En waar heb je dat al ne keer gehoord, dé?” vroeg Marie nieuwsgierig. “Van de paster”, antwoordde Louis binst dat hij wolke bierlucht pufte, “toen da’k hem ging gaan vertellen da’k met joen ginge trouwen!


    *

    ANGST VOOR DE DOOS VAN CUMMINGS

    *

    Nieuws - 26/04/2021 Harry De Paepe - Leestijd 4 minuten

    -

    In november 2020 stapte Dominic Cummings theatraal op door ostentatief Downing Street te verlaten met een verhuisdoos vol spullen in de hand.

    Machtsstrijd in Downing Street

    Ooit was hij de man achter Boris Johnson. Hij maakte van het brexitreferendum een succes. ‘Take back control!’, de slogan van de Vote Leave-campagne, kwam uit zijn koker. Het grote electorale succes van de Conservative Party en Boris Johnson in 2019 was een voor groot stuk opnieuw aan zijn strategisch denken te danken. Zelfs zijn advies om de vaccinatie campagne niet in de handen van de klassieke ambtenarij te leggen, maar er externe experten bij te betrekken, bleek goud waard.

    Ik hoop dat die doos niet gevuld is met spullen die ons nog zullen achtervolgen

    Maar de immer slordig ogende Cummings botste meer en meer met de andere adviseurs rond de premier. Volgens de Britse pers speelde de partner van de premier, Carrie Symonds, hier een prominente rol in. Ze was zelf ooit de communicatie chef van de Conservatives en ze kon het niet vinden met de excentrieke rechterhand van haar partner. Dominic Cummings zou bijzonder ‘bittere’ gevoelens koesteren over zijn vertrek uit het Britse centrum van de macht. De beelden met de verhuisdoos wekten niet alleen spottend gelach op, maar ook zorgen. Iemand merkte volgens een Britse krant op: ‘Ik hoop dat die doos niet gevuld is met spullen die ons nog zullen achtervolgen.’

    De ventilatoren van Sir James

    Vorige week ontstond er in de Britse pers bijzonder veel ophef over het sms-verkeer tussen de premier en Sir James Dyson, bekend als de baas van het bedrijf Dyson. Toen de coronacrisis uitbrak had Boris Johnson via berichtjes aan de ondernemer gevraagd of die extra ventilatoren kon ontwikkelen om te helpen in aanpak van de pandemie. Op zich is daar niets mis mee. Maar Sir James vroeg of Boris Johnson enkele aanpassingen kon doen met belastingen voor werknemers. Waarop die antwoordde: ‘James, ik ben de First Lord of the Treasury en je mag van mij aannemen dat we voor je zullen doen wat je nodig hebt.’

    Boris Johnson leek meer verveeld te zijn over het lek dan over wat er gelekt werd

    In het Lagerhuis moest de premier voorbije woensdag hierover een pak vragen beantwoorden. Maar Boris Johnson weigerde zich ‘absoluut’ te verontschuldigen voor zijn handelswijze. Hij zegt dat hij zich niet schaamt ‘om hemel en aarde’ te willen bewegen om de pandemie aan te pakken. Terwijl Labour schande sprak, kreeg de premier de opvallende steun van Tony Blair. Boris Johnson leek meer verveeld te zijn over het lek dan over wat er gelekt werd.

    ‘Beneden elk niveau’

    Sinds vrijdag weet de Britse pers dat alles op Dominic Cummings wijst. Men vraagt zich nu hardop af of de man de doos van Pandora zal openen die de regering in hevig stormweer zal brengen. Want, de heer Cummings had op elke vergadering een apart notitieschriftje bij zich en niemand wist wat hij daarin schreef. Hij was ook zo lang de ogen en de oren van de premier dat hij perfect weet hoe Boris Johnson redeneert en handelt.

    Cummings ontkende vrijwel meteen de aantijgingen op zijn beruchte weblog. Hij wijst naar een goede kennis van – jawel – Carrie Symonds, Johnsons vrouw. Dominic Cummings betwijfelt openlijk de betrouwbaarheid en competentie van de premier. Hij noemt het ‘ver onder het niveau’ van wat het land verdient. Meer tekst en uitleg volgt wanneer Cummings einde mei verschijnt voor een parlementaire commissie over de corona-aanpak van de regering. Volgens The Sunday Times zal hij daar aan de hand van e-mails en andere documenten proberen aantonen dat het beleid onnodig veel doden veroorzaakte.

    ‘Tory sleaze’

    De Conservatives tonen zich volgens Labour opnieuw als de partij van ‘de vuiligheid’. Op dit ogenblik is er immers ook heel wat te doen over hoe oud-premier David Cameron na zijn terugtreden via zijn partijconnecties probeerde miljoenen aan overheidssteun los te peuteren voor een inmiddels failliete financiële dienstverlener.

     

    De minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, gaf dan weer een belangrijke overheidsopdracht aan een bedrijf waar hij zelf aandeelhouder van is en waar zijn zus in betrokken is. En dan is er nog het gedoe rond de renovatie van de privé-appartementen van de premier aanvankelijk betaald door gelddonors van de Tory’s. In zijn blog betwijfelt Dominic Cummings de legaliteit ervan. Inmiddels zouden de Johnsons de renovatie van £58.000 zelf betaald hebben.

    ‘Oorlog’ in de partij

    De eigen parlementsleden zijn ‘furieus’ over de lekken. De regering probeert hen te sussen door te zeggen dat Dominic Cummings erop uit is wraak te nemen. Maar het gesus klinkt behoorlijk gespannen. Er wordt zelfs gezegd dat Boris Johnson ‘paranoïde’ en ‘furieus’ reageert wanneer men het over Dominic Cummings heeft. In The Sunday Times kun je ook lezen dat het daarom de premier zelf is die lekte dat de lekken van Dominic Cummings komen. Dominic Cummings heeft zijn vroegere baas de handschoen gegooid en die heeft hem daarop de oorlog verklaard.

    De Tory’s staan inmiddels peiling na peiling comfortabel op kop met een grote voorsprong op Labour. Commentatoren vragen zich af of dit allemaal zal inhakken bij de kiezers? Of ziet de kiezer vooral het vaccinatie succes en zal dit allemaal op een sisser uitdraaien? Downing Street 10 hoopt alleszins van wel en hoopt dat de doos van Dominic Cummings vooral geen electorale rampen veroorzaakt.

    Wordt ongetwijfeld vervolgd…

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    *

    Even de alleen-zaligmakende betweterige Staats-TV nadoen, die in het Nieuws toch o zoveel aandacht had om In Downing Street 10 in de machtsstrijd tegen Boris Johnson het Rode LABOUR toch maar zoveel mogelijk in de schijnwerpers te praten.

    Stel U even voor, dat Winston Churchill samen met Oom Adi Vadertje Stalin onderuit had gehaald. Wat meteen La Douce France samen met Coburgia, ons satelliet romp staatje, voor eeuwig en ‘n dag naar de Geschiedenisboeken en/of – Hitlers droom - vakantieland met alleen maar Wein, Weib und Gesang had verwezen. Dan zou China nog altijd een (cultureel hoogstaand) ontwikkelingsland gebleven zijn, en hadden we nu wereldwijd geen Corona gehad met honderden miljoenen doden tot gevolg.

    Zo ziet U, beste lezer, nog eens duidelijk, dat de Media bij deze gehele nochtans goed begonnen EUSSR – buiten de vroegere Oost- Blok landen – perfect in de voetstappen lopen van Dr. Joseph Goebels die U hier gisteren voorgeschoteld kreeg.

    Inderdaad, de Geschiedenis herhaalt zich voortdurend. En al vliegt de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaalt hem wel.

    -

    De Canvas-Trees weer bezig gezien, gisterenavond? De piepkleine Av/dP eerst aan het woord gelaten, voor Filip DeWinter van het veel grotere VB. Deze gestaag het woord afgenomen of het overkletst, maar de Bolsjevist altijd met veel eerbied laten uitspreken?

    Elk denkt er het zijne van, maar de ‘Ons-kent-Ons’ subsidie-samenzwering van Slinx, Schots en Scheef dat DeWinter aan de kaak stelde, zal wel voor altijd in ons collectief geheugen gebrand blijven. Hopelijk zelfs tot in de eerstvolgende Verkiezingen die er zitten aan te komen, wat men er ook moge aan zitten konkelfoezen. Want als het Vlaams Belang +50% haalt - wat met de dag waarschijnlijker wordt - dan vertrekken er hele wagonladingen met ‘ongewensten’ richting Zuiden, naar beneden de Taal- Armoede en Pretentie Grens….

    *

    Digitalia

    27-04-2021, 11:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    26-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500602 - OVER HET ‘HUBBELIAANS’ ZIJNDE DE NALATENSCHAP VAN DR JOZEPH GOEBBELS; DE NAZI Mini STER VAQN ADOLF HITLER

    .

    ZONDAG 25 APRIL 2021

    *

    500602 - OVER HET ‘HUBBELIAANS’ ZIJNDE DE NALATENSCHAP VAN DR JOZEPH GOEBBELS; DE NAZI Mini STER VAQN ADOLF HITLER

    *

    I N H O U D

     ONZE GELIEFDE DRAKENKOP VIVALDI-REGERING KRIJGT ER DUCHTIG VAN LANGS VAN DE A v/d P À LA CREVIETSKAJA MET HAAR NUL-DISCRIMINATIE VOOR DE WERKVLOER DECEEET IN WORDING.

    *

    VOORWOORD

    In ’n vriegere Blog (die nog moet verschijnen: sorry voor deze vergetelheid die louter te wijten is aan een kaerakterfout van opsteller dezes) – trok ik reeds de aandacht op deze meer en meer voorkomende manipulering van wat er terecht roert onder de Bevolking van elk normaal land ter wereld.

    Dat is eerst inspelen op de bestaande onrtstemming, om die dan langzaam maar zeker om te buigen – liefst met eige hilariteit – in de gewenste richting, quasi ongezien zo ver weg van wat de Bevolking eigenlijk wil.

    Voorbeeld. Korte tijd voor de Val van Het Derde Rijk (en met ‘’n Nucleair ‘Wubderwaffe’ in het vooruitzicht) ‘Wollen Sie den Totalen Krieg?’…..

    Anders gezegd: we staan HIER e n NU op een zucht van de totlae inegrateie.

    Een integratie niet van de Zwarten in die van ons, maar WIJ in die van de aanspoelende Zwarten…..

    Crevitskaja wou noch ùin  noch meer de NAMEN vfan alle werkgevers die ipso facto Zwarten niet willen, om die er vervolgensd weg te pesten. Wat ze – maar àl te doorzichtig - bij voorbaat afliegt.

    Vandaag, Zondag, kreeg elke kokekenklant bij de Wqrme Bakker dat fameus rodelblad uit de Anrwerpse Hoerenbuurt (De Standaard – Het Nieuwdblad – Sportwereld, VTM 1, VTM2, VTM 3 en VTM 4) waar Führer Mertens de draak kon steken met zijn soortgenoot ’t Sloefke Vooruit, de amechige maatregelen van deze Regerong, enfin, met ales waar ook het Vlaams Belang tegen fulmineert, dat verdoriorie nergens aan het woord mag komen.

    Kortom: het ligt er vingerdik op, de mesen het zullen slikken zodat ter afkoeling, hun misnoegdheid afgeleid wordt naar de A vd P en dus in geen gebal naar het VB.

    -

    Een Propagana Staffel waar Oom Adi terecht fier op zou zijn. Wat dus niet veel goeds belooft….…


     

    &

    *

    Op de bane naar Dikksmuide is boer Sampers een stukske land aan het omspitten en nadat hij een pijpe met Werviksen heeft aangestoken, leunt hij op zijn spa met de bedoelinge vijf minuten uit te rusten. Valt er daar nen automobiel stille met aan boord ne vent, col en plastron en verzekers ne voyageur in stofzuigers of ne schrijver van ’t stadhuis, die hem toe roept: “Is dat hier Staan of Werken!” Boer Sampers voelt zich ineens niet deerlijk in zijn kruis gegrepenn. “Zoud gij geloven, besten here,” roept ie terug, “da’k ik op mijn land nog doe wuk da’k ik wille!”

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    HET GROENE MATTHEUS EFFECT

    In mijn blog van 19 dezer (‘De stekkerauto’s’) schreef ik reeds dat het nog wel even zal duren vóór we met zijn allen elektrisch zullen rijden. Om dat te verwezenlijken, zal er genoeg stroom geproduceerd moeten worden en moet die stroom betaalbaar blijven. Maar zelfs daarmee houdt het niet op. Als er in dit land, zeg maar tegen 2030, zo’n driekwart miljoen elektrische wagens zouden rijden die allemaal een elektrische laadpaal zouden moeten hebben, dan zou dat laatste alleen al een meerkost worden van zo’n anderhalf miljard euro. Momenteel heeft de helft van de bestuurders van elektrisch aangedreven bedrijfswagens zo geen paal aan huis en is die verplicht zijn wagen op te laden op het werk (waar dat kan) of op openbare laadplaatsen. Dat betekent wel hogere kosten, maar heeft als voordeel dat het sneller gaat. Via een eigen laadpaal opladen gaat een stuk trager en zal bij de meeste bestuurders buiten de werkuren moeten gebeuren, wat een risico kan inhouden op gebied van veiligheid. Er zijn al enkele nachtelijke brandjes geweest met het opladen van elektrische fietsen en die hebben heel wat minder stroom nodig.

    Daarmee is nog niet alles gezegd, want die nieuwe laadpalen zullen moeten gekoppeld zijn aan een zgz ‘slimme’ digitale meter, dit om te voorkomen dat het net het in de loop van vooral de avond – wanneer de meeste stroom verbruikt wordt - begeeft. Het zal ook een tijd duren vóór dat allemaal gerealiseerd zal zijn. Als dat elektrisch rijden tenslotte algemeen zou worden, zal de staat een serieuze terugval kennen aan accijnzen, die dan op e.o.a. manier zal moeten worden gecompenseerd.

    Tenslotte zullen het de beter bemiddelden zijn die het meest van deze vergroening zullen genieten. In Noorwegen, waar elektrische wagens al enkele jaren grote fiscale vrijstellingen krijgen, vallen de minder bedeelden uit de boot. Dat is wat men het ‘Mattheus effect’ noemt, wanneer steeds meer wordt gegeven aan wie al veel heeft. Tegelijk wordt wie minder heeft, nog meer afgenomen. (‘Wie heeft zal gegeven worden’ : Mattheus 25.29).    Ik heb zo het idee dat de zgz ‘groene omslag’ nog niet voor morgen zal zijn.

    ---

    En dan nog dit:

    -         ‘Wat is het leukst aan Brussel?’ - ‘De trein naar huis’.

    (Vrij naar Bert Kruismans, die het toeschrijft aan de Luikenaars, maar dat m.i. ook voor de meeste overtuigde Vlamingen geldt).

    *

    VIEZE DINGEN: POPULISME EN ELITISME

    *

    Elite, moraal en politiek vormen samen geen lekkere cocktail

    Philippe Clerick

    -

    Er wordt al jaren gesproken en geschreven over populisme, maar veel minder over de noodzakelijke tegenhanger ervan: het elitisme. Het zijn blijkbaar allebei vieze dingen. Slechts een moedige enkeling durft het ene dan wel het andere onbeschroomd te bepleiten.

    Ik heb weinig moeite met ‘welbegrepen’ populisme of elitisme. In het leger was ik lid van een regiment – hét regiment – dat zich trots tot de elite van het leger had uitgeroepen. Mijn zoon speelde in het jeugdvoetbal in de zogenaamde nationale ‘elite’-reeks. Doe je iets fout als je beter een pas opvangt of doorgeeft dan je vriendjes, of godbetert vaker scoort, of als je een speedmars en een hindernissenparcours in een heroïsche tijd aflegt terwijl je, in tegenstelling tot in die Amerikaanse films, je geweer en ‘stormgordel’ meesleurt?

    De massa is manipuleerbaar

    Tom Naegels verwondert er zich op zijn facebook pagina over dat gewezen Vlaams Blok-kopstuk Roeland Raes in 1973 zonder schroom opriep tot het vormen van een ‘elite’. ‘Men zou er maar eens mee moeten ophouden,’ had Raes geschreven, ‘om iedereen te willen overtuigen dat de massa gezag, wijsheid en collectieve wil bezit… Het tegendeel is waar: de massabeweging is verward, onzeker, manipuleerbaar.’ Mij verwondert het helemaal niet dat Raes dat schreef, want ’t was de zuivere waarheid, toen en nu. Akkoord, Tom van Grieken zou zoiets nu niet meer zeggen, maar de elite waar Raes over schreef was een andere dan die waar hedendaagse populisten tegen te keer gaan.

    terwijl mijn eigen democratische overtuiging in die tijd vooral de ‘leidende rol van de voorhoedepartij’ behelsde

    Wél fout is de conclusie die Raes, en met hem het Vlaams Blok van de begindagen, aan de stelling verbond: dat democratie, in die tijd door sommigen ook ‘domocratie’ genoemd, een slecht systeem was. Ik heb lang geleden Jurgen Ceder op een meeting nog rustig horen uitleggen dat je staatszaken niet aan de democratie moest overlaten, net zomin als je een medische diagnose overliet aan de schoonmaakploeg van het ziekenhuis. Ik heb toen heftig geprotesteerd vanuit de zaal, terwijl mijn eigen democratische overtuiging in die tijd vooral de ‘leidende rol van de voorhoedepartij’ behelsde, een extreem elitisme dat was uitgewerkt door Lenin in Que faire?

    Het is gewoon erg moeilijk om je een maatschappij voor te stellen met helemaal géén elites die een stempel zetten op de gehele samenleving. Zo’n maatschappij zou voortdurend de spontaan opduikende elites moeten onderdrukken, en dat onderdrukken zou ook weer door een elite moeten gebeuren. In zulke omstandigheden is het beste nog om het bestaan van elites te aanvaarden als een fact of life, en om de aandacht te verplaatsen naar de vraag hóe de elites tot stand komen en wát ze doen.

    Soorten elites

    Er zijn om te beginnen soorten elites: de financiële elite, de culturele elite, de artistieke elite, de intellectuele elite, de onderwijzende elite, de technologische elite, de sportieve elite, de politieke elite, de bureaucratische elite en wie wil kan er nog veel meer bedenken. Er heeft wellicht nooit een samenleving bestaan waar de verschillende elites mooi samenvielen, en dat is vandaag evenmin het geval. Ik had bijna geschreven: vandaag, minder dan ooit, maar zoiets zou ik dan weer moeten gaan controleren en hoe begin je dááraan?

    Word je makkelijker notaris, apotheker of dokter als een van je ouders notaris, apotheker of dokter is?

    Met dat alles verwant is de kwestie van de toetredingsvoorwaarden. Hoe word je lid van een elite? Is het je aristocratische afkomst die het hem doet? Moet je een staatsexamen afleggen, als de mandarijnen? Kun je een entreekaartje kopen als je veel geld hebt? Hoe belangrijk zijn de netwerken van ons-kent-ons? Word je makkelijker notaris, apotheker of dokter als een van je ouders notaris, apotheker of dokter is? Mijn zoon studeert geneeskunde en de meeste van zijn vrienden zijn dokterskinderen. In Spanje, liet ik mij vertellen, gebeurde het wel eens dat een universitaire leerstoel overging van vader op zoon. Zelf hou ik nogal van het meritocratisch beginsel – ‘la carrière ouverte aux talents’ zoals Napoleon het verwoordde – maar ook dat heeft zijn nadelen: als je er niets van terecht brengt, kun je de schuld niet geven aan het milieu waarin je geboren werd, het kastesysteem waarin je opgesloten bent, het glazen plafond waar je tegenaan botst of de ‘structurele’ discriminatie die in het systeem zit ‘ingebakken’.

    Morele elites

    Toen Roeland Raes in 1973 scheef over de noodzaak van een elite, dacht hij ongetwijfeld niet aan een sportieve, financiële of technologische elite, maar aan een morele elite, in de traditie van Plato en zeg maar: Joris Van Severen. Dat is een heikel punt. Er bestaan ongetwijfeld mensen die hogere morele principes hebben dan andere, en er ook naar leven. Maar zoeken die mensen elkaar op? Vormen ze samen een club? En wat gebeurt er áls ze samen een club vormen? Zoals de Farizeeën waar Jezus tegen te keer ging, of de Brahmanen waar Boeddha zo kritisch over was. Bij zo’n club rijst al snel de vraag of het om ‘heiligen’ of ‘schijnheiligen’ gaat. De ‘Compagnie du Saint-Sacrement’ had Tartuffe als vooraanstaand lid. De puriteinen van Salem waren op hun manier erg deugdzaam, maar verdraagzaamheid stond op hun deugdenlijstje niet bovenaan. Vandaag hebben we de Orde van de Politiek Correcten en ook die hebben het daar moeilijk mee.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Mede dank zij (!) mijn snel afnemend gezichtsvermogen is er nu tijd zat voor de gratis ‘Luisterboeken’ van de Braille Liga. Daar verslind ik met huid en haar zoveel mogelijk wetenschappelijke studies over de Jaren 1933-1945, zodat de achterkant van wat ik zelf op verre afstand tijdens die jaren zelf heb beleefd, duidelijkrt wordt. Zoals met het Christendom en het Marxisme, is aan alles veel goeds. Maar dat wordt meestal om duizend en nog een reden van meet-af-aan afgeboord rn zelfs misbruikt tot in het criminele.

    Stel U even voor dat Winston Churchill de kaart van Oom Adi getrokken had on Vadertje Stalin er onder te kringen:        had die duivelse Islammij dan ook maar één millimeter kans gekregen? Peter Meerens? Hila Ceviskaja?

    II do not stink so.     

    -

    Ben ik nu, door zo te spreken, gene ruggengraatloze Tsjeef meer, geen rood- of blauw gevlamde Groene, maar                 ne vuile Zwarte, of…. erger: Nen Blokker, nen Vlaams Belanger die dot kloteland om zeep wil.

    Neen, begot. Very mercy. Ik ben, met de twee voeten op de grond, samen met velen, alleen échtich en, téschtich van deze tijd.

    Ik en zal pas Lid worden van het VB als de Partij nu eens eindelijk naar voor treedt met duidelijke kloten aan het lijf.

    Intussen mag Phlippe Le Premier de Cobourg content zijn net deze pandemie zonder einde, want zo lang die rondwaaert kan er geen einde gesteld worden aan de leegmelkerij van Vlaanderen.

    *

    nDigitalia



    26-04-2021, 16:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500602 - OVER HET ‘HUBBELIAANS’ ZIJNDE DE NALATENSCHAP VAN DR JOZEPH GOEBBELS; DE NAZI Mini STER VAQN ADOLF HITLER

    .

    ZONDAG 25 APRIL 2021

    *

    *

    500602 - OVER HET ‘HUBBELIAANS’ ZIJNDE DE NALATENSCHAP VAN DR JOZEPH GOEBBELS; DE NAZI Mini STER VAQN ADOLF HITLER

    *

    I N H O U D

    ONZE GELIEFDE DRAKENKOP VIVALDI-REGERING KRIJGT ER DUCHTIG VAN LANGS VAN DE A v/d P À LA CREVIETSKAJA MET HAAR NUL-DISCRIMINATIE VOOR DE WERKVLOER DECEEET IN WORDING.

    *

    *

    In ’n vriegere Blog (die nog moet verschijnen: sorry voor deze vergetelheid die louter te wijten is aan een kaerakterfout van opsteller dezes) – trok ik reeds de aandacht op deze meer en meer voorkomende manipulering van wat er terecht roert onder de Bevolking van elk normaal land ter wereld.

    Dat is eerst inspelen op de bestaande onrtstemming, om die dan langzaam maar zeker om te buigen – liefst met eige hilariteit – in de gewenste richting, quasi ongezien zo ver weg van wat de Bevolking eigenlijk wil.

    Voorbeeld. Korte tijd voor de Val van Het Derde Rijk (en met ‘’n Nucleair ‘Wubderwaffe’ in het vooruitzicht) ‘Wollen Sie den Totalen Krieg?’…..

    Anders gezegd: we staan HIER e n NU op een zucht van de totlae inegrateie.

    Een integratie niet van de Zwarten in die van ons, maar WIJ in die van de aanspoelende Zwarten…..

    Crevitskaja wou noch ùin  noch meer de NAMEN vfan alle werkgevers die ipso facto Zwarten niet willen, om die er vervolgensd weg te pesten. Wat ze – maar àl te doorzichtig - bij voorbaat afliegt.

    Vandaag, Zondag, kreeg elke kokekenklant bij de Wqrme Bakker dat fameus rodelblad uit de Anrwerpse Hoerenbuurt (De Standaard – Het Nieuwdblad – Sportwereld, VTM 1, VTM2, VTM 3 en VTM 4) waar Führer Mertens de draak kon steken met zijn soortgenoot ’t Sloefke Vooruit, de amechige maatregelen van deze Regerong, enfin, met ales waar ook het Vlaams Belang tegen fulmineert, dat verdoriorie nergens aan het woord mag komen.

    Kortom: het ligt er vingerdik op, de mesen het zullen slikken zodat ter afkoeling, hun misnoegdheid afgeleid wordt naar de A vd P en dus in geen gebal naar het VB.

    -

    Een Propagana Staffel waar Oom Adi terecht fier op zou zijn. Wat dus niet veel goeds belooft….…

    *

     

    &

    *

    Op de bane naar Dikksmuide is boer Sampers een stukske land aan het omspitten en nadat hij een pijpe met Werviksen heeft aangestoken, leunt hij op zijn spa met de bedoelinge vijf minuten uit te rusten. Valt er daar nen automobiel stille met aan boord ne vent, col en plastron en verzekers ne voyageur in stofzuigers of ne schrijver van ’t stadhuis, die hem toe roept: “Is dat hier Staan of Werken!” Boer Sampers voelt zich ineens niet deerlijk in zijn kruis gegrepenn. “Zoud gij geloven, besten here,” roept ie terug, “da’k ik op mijn land nog doe wuk da’k ik wille!”

    *

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     

     

    *

    *

    *

    *

     

    *

     

    *

    *

    VIEZE DINGEN: POPULISME EN ELITISME

    *

    Elite, moraal en politiek vormen samen geen lekkere cocktail

    Philippe Clerick

    -

    Er wordt al jaren gesproken en geschreven over populisme, maar veel minder over de noodzakelijke tegenhanger ervan: het elitisme. Het zijn blijkbaar allebei vieze dingen. Slechts een moedige enkeling durft het ene dan wel het andere onbeschroomd te bepleiten.

    Ik heb weinig moeite met ‘welbegrepen’ populisme of elitisme. In het leger was ik lid van een regiment – hét regiment – dat zich trots tot de elite van het leger had uitgeroepen. Mijn zoon speelde in het jeugdvoetbal in de zogenaamde nationale ‘elite’-reeks. Doe je iets fout als je beter een pas opvangt of doorgeeft dan je vriendjes, of godbetert vaker scoort, of als je een speedmars en een hindernissenparcours in een heroïsche tijd aflegt terwijl je, in tegenstelling tot in die Amerikaanse films, je geweer en ‘stormgordel’ meesleurt?

    De massa is manipuleerbaar

    Tom Naegels verwondert er zich op zijn facebook pagina over dat gewezen Vlaams Blok-kopstuk Roeland Raes in 1973 zonder schroom opriep tot het vormen van een ‘elite’. ‘Men zou er maar eens mee moeten ophouden,’ had Raes geschreven, ‘om iedereen te willen overtuigen dat de massa gezag, wijsheid en collectieve wil bezit… Het tegendeel is waar: de massabeweging is verward, onzeker, manipuleerbaar.’ Mij verwondert het helemaal niet dat Raes dat schreef, want ’t was de zuivere waarheid, toen en nu. Akkoord, Tom van Grieken zou zoiets nu niet meer zeggen, maar de elite waar Raes over schreef was een andere dan die waar hedendaagse populisten tegen te keer gaan.

    terwijl mijn eigen democratische overtuiging in die tijd vooral de ‘leidende rol van de voorhoedepartij’ behelsde

    Wél fout is de conclusie die Raes, en met hem het Vlaams Blok van de begindagen, aan de stelling verbond: dat democratie, in die tijd door sommigen ook ‘domocratie’ genoemd, een slecht systeem was. Ik heb lang geleden Jurgen Ceder op een meeting nog rustig horen uitleggen dat je staatszaken niet aan de democratie moest overlaten, net zomin als je een medische diagnose overliet aan de schoonmaakploeg van het ziekenhuis. Ik heb toen heftig geprotesteerd vanuit de zaal, terwijl mijn eigen democratische overtuiging in die tijd vooral de ‘leidende rol van de voorhoedepartij’ behelsde, een extreem elitisme dat was uitgewerkt door Lenin in Que faire?

    Het is gewoon erg moeilijk om je een maatschappij voor te stellen met helemaal géén elites die een stempel zetten op de gehele samenleving. Zo’n maatschappij zou voortdurend de spontaan opduikende elites moeten onderdrukken, en dat onderdrukken zou ook weer door een elite moeten gebeuren. In zulke omstandigheden is het beste nog om het bestaan van elites te aanvaarden als een fact of life, en om de aandacht te verplaatsen naar de vraag hóe de elites tot stand komen en wát ze doen.

    Soorten elites

    Er zijn om te beginnen soorten elites: de financiële elite, de culturele elite, de artistieke elite, de intellectuele elite, de onderwijzende elite, de technologische elite, de sportieve elite, de politieke elite, de bureaucratische elite en wie wil kan er nog veel meer bedenken. Er heeft wellicht nooit een samenleving bestaan waar de verschillende elites mooi samenvielen, en dat is vandaag evenmin het geval. Ik had bijna geschreven: vandaag, minder dan ooit, maar zoiets zou ik dan weer moeten gaan controleren en hoe begin je dááraan?

    Word je makkelijker notaris, apotheker of dokter als een van je ouders notaris, apotheker of dokter is?

    Met dat alles verwant is de kwestie van de toetredingsvoorwaarden. Hoe word je lid van een elite? Is het je aristocratische afkomst die het hem doet? Moet je een staatsexamen afleggen, als de mandarijnen? Kun je een entreekaartje kopen als je veel geld hebt? Hoe belangrijk zijn de netwerken van ons-kent-ons? Word je makkelijker notaris, apotheker of dokter als een van je ouders notaris, apotheker of dokter is? Mijn zoon studeert geneeskunde en de meeste van zijn vrienden zijn dokterskinderen. In Spanje, liet ik mij vertellen, gebeurde het wel eens dat een universitaire leerstoel overging van vader op zoon. Zelf hou ik nogal van het meritocratisch beginsel – ‘la carrière ouverte aux talents’ zoals Napoleon het verwoordde – maar ook dat heeft zijn nadelen: als je er niets van terecht brengt, kun je de schuld niet geven aan het milieu waarin je geboren werd, het kastesysteem waarin je opgesloten bent, het glazen plafond waar je tegenaan botst of de ‘structurele’ discriminatie die in het systeem zit ‘ingebakken’.

    Morele elites

    Toen Roeland Raes in 1973 scheef over de noodzaak van een elite, dacht hij ongetwijfeld niet aan een sportieve, financiële of technologische elite, maar aan een morele elite, in de traditie van Plato en zeg maar: Joris Van Severen. Dat is een heikel punt. Er bestaan ongetwijfeld mensen die hogere morele principes hebben dan andere, en er ook naar leven. Maar zoeken die mensen elkaar op? Vormen ze samen een club? En wat gebeurt er áls ze samen een club vormen? Zoals de Farizeeën waar Jezus tegen te keer ging, of de Brahmanen waar Boeddha zo kritisch over was. Bij zo’n club rijst al snel de vraag of het om ‘heiligen’ of ‘schijnheiligen’ gaat. De ‘Compagnie du Saint-Sacrement’ had Tartuffe als vooraanstaand lid. De puriteinen van Salem waren op hun manier erg deugdzaam, maar verdraagzaamheid stond op hun deugdenlijstje niet bovenaan. Vandaag hebben we de Orde van de Politiek Correcten en ook die hebben het daar moeilijk mee.

    *

     

    *

     

    CORONA & CENSUUR

    *

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Mede dank zij (!) mijn snel afnemend gezichtsvermogen is er nu tijd zat voor de gratis ‘Luisterboeken’ van de Braille Liga. Daar verslind ik met huid en haar zoveel mogelijk wetenschappelijke studies over de Jaren 1933-1945, zodat de achterkant van wat ik zelf op verre afstand tijdens die jaren zelf heb beleefd, duidelijkrt wordt. Zoals met het Christendom en het Marxisme, is aan alles veel goeds. Maar dat wordt meestal om duizend en nog een reden van meet-af-aan afgeboord rn zelfs misbruikt tot in het criminele.

    Stel U even voor dat Winston Churchill de kaart van Oom Adi getrokken had on Vadertje Stalin er onder te kringen:        had die duivelse Islammij dan ook maar één millimeter kans gekregen? Peter Meerens? Hila Ceviskaja?

    II do not stink so.     

    -

    Ben ik nu, door zo te spreken, gene ruggengraatloze Tsjeef meer, geen rood- of blauw gevlamde Groene, maar                 ne vuile Zwarte, of…. erger: Nen Blokker, nen Vlaams Belanger die dot kloteland om zeep wil.

    Neen, begot. Very mercy. Ik ben, met de twee voeten op de grond, samen met velen, alleen échtich en, téschtich van deze tijd.

    Ik en zal pas Lid worden van het VB als de Partij nu eens eindelijk naar voor treedt met duidelijke kloten aan het lijf.

    Intussen mag Phlippe Le Premier de Cobourg content zijn net deze pandemie zonder einde, want zo lang die rondwaaert kan er geen einde gesteld worden aan de leegmelkerij van Vlaanderen.

    *

    nDigitalia

    *















    26-04-2021, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!