MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    17-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1225 - KAASPLANK MET ALLEEN MAAR GATEN

    .

    1225 - KAASPLANK MET ALLEEN MAAR GATEN

     

    Na de Feesten, de Lege Portemonnee

     

    ***

     

    Er klonk een vleugje paniek door, toen ‘t Vrouwtje mij riep, dat er op TV beelden waren van een bewakings-camera, zoals, zei ze, in Nederland bij ‘Opsporing verzicht’.

    U moet weten, reeds jaar en dag maken wij ons nerveus, dat de NOS dat uitzendt, en met succes, maar dat zoiets in België  verboden wordt, omdat het volgens de PS, de privacy van de arme weerloze daders zou schenden.

    Toen ik nieuwsgierig naderde, bleek het alleen te gaan om de zoveelste naweeën van de ACW-saga. Klein bier in vergelijking met de beelden va sommige bewakings-camera’s. Maar wel echt en uit het leven gegrepen. Echt wansmakelijk.

    En dat, dacht ik, voor een groep volwassen Kajotters die in Moeders koekentrommel met grijpgrage handjes bezig zijn, de ogen gesloten in de maning dat ze dan niet gezien worden….

    Vankkre heeft gelijk, zei ‘t Vrouwtje nog : die moeten zich inderdaad dringend gaan herbronnen. Ze zei het er niet bij, maar ze dacht hetzelfde als ik : herbronnen tot op het bot. Zelfs, als het moet, tot in 1302…..

    Misschien zelfs dat ze een alliantie sluiten met die andere Alliantie van BDW?

     

     

    ***

    Ter zake :

     

    De repliek van het ACW: gaten zonder kaas

    zondag 17 februari 2013 om 04u28

    ***

    De verdediging van het ACW tegen de analyse van Trends omtrent de dividenden ontvangen uit de Dexia-groep valt erg mager uit, zeker ook inzake de aanwending van de belastingaftrek DBI.

    Ziet Steven Vanackere (CD&V) de bui al hangen? De minister van Financiën, van huis uit een trouw ACW-soldaat, verklaarde in een interview met De Standaard dat hij zich “bedrogen voelt” door het ACW en dat de christelijke werknemers organisatie nu duidelijk een “imagoprobleem” heeft. Dat laatste is hét understatement van het weekend. Er heerste in de slipstream van het losbarsten van het hele dossier rond de dividenden ontvangen door het ACW nagenoeg unanimiteit in de Vlaamse pers omtrent de conclusie dat het ACW nu minstens met een zwaar geloofwaardigheidsprobleem zit. Een imagoprobleem is van een andere orde dan een geloofwaardigheidsprobleem. De repliek die het ACW naar voren bracht op onze analyse versterkt dat geloofwaardigheidsprobleem aanzienlijk.

    Heel kort samengevat kwam de aantijging aan het adres van het ACW neer op twee punten.

    Ten eerste was er het morele vraagstuk rond de opzet van een constructie (via de CVBA Sociaal Engagement) die er duidelijk op gericht was om over de periode 2003-11 op een totale dividendenstroom van 102 miljoen euro, afkomstig van de Dexia-groep, niet meer dan 58 000 euro aan vennootschapsbelasting te betalen. Een opmerkelijk lage aanslagvoet voor een organisatie die voortdurend van leer trekt tegen een gebrek aan billijkheid in de belastingen en geregeld ondernemingen viseert omwille van het geringe bedrag aan betaalde belastingen.

    Ten tweede bleek het ACW ook ten onrechte de techniek van de DBI (definitief belaste inkomsten) te hebben toegepast in het streven naar een zo klein mogelijke belastingrekening.

    De verdediging neergelegd door het ACW bestaat uit drie elementen. Ten eerste, op de dividenden is reeds belastingen betaald door de uitkerende vennootschappen, in casu Dexia Bank België (DBB) en Dexia Insurance Belgium (DIB). Pardon? Alle leden van het ACW, net zoals alle andere burgers van dit land, betalen onvermijdelijk 25% roerende voorheffing op dividenden die zij ontvangen. Het ACW zet doelbewust een fiscale constructie op om die belasting zo goed als volledig te vermijden. Daar is strikt genomen wettelijk niets fout mee maar het staat, zacht uitgedrukt, haaks op de retoriek en de officiële maatschappelijke doelstellingen van de ACW-zuil.

    Het tweede argument van de organisatie luidt dat de balansen altijd goedgekeurd zijn en dat de fiscale controles blijkbaar evenzeer altijd zonder commentaar werden afgesloten. So what? De lijst is zeer lang van vennootschappen waar de revisoren hun handtekening onder de jaarrekeningen plaatsten en de fiscus ook alles goedkeurde terwijl later bleek dat er één en ander grondig fout zat. Een naam als Lernout & Hauspie schiet hier spontaan te binnen. Ook staatssecretaris voor fraudebestrijding John Crombez (SP.A) verwees op een vrij kordate manier het argument van het propere verleden naar de prullenmand.

    Ten derde, zo stelt het ACW, hadden we wel recht op de DBI-aftrek, met name via de dividenduitkeringen in het kader van de relatie van de ACW-dochter Sociaal Engagement met de verzekeringsmaatschappij DIB. Trends had inderdaad in haar originele analyse deze dividendstroom, die trouwens ten opzichte van de dividenden bekomen uit DBB relatief beperkt uitvalt, niet meegenomen. Nadere analyse van deze dividendenstroom uit de verzekeringspoot leert echter dat er finaal niet veel verandert aan ons DBI-argument. Brengt men de verzekeringsdividenden op een correcte manier in rekening dan daalt het bedrag van de onterecht in rekening gebrachte DBI-aftrek over de periode 2003-11 van 6,9 miljoen euro naar 6,3 miljoen euro. Het bedrag van de erg omstreden DBI daalt dus met een kleine 10% maar ten gronde blijft de argumentatie inzake het hanteren van de DBI-aftrek niet conform de vigerende wetgeving en rechtsleer voluit overeind. Het cijfermatig en juridisch detail van deze analyse brengen we binnen enkele dagen in de volgende editie van Trends.

     

    ***

     

    Hebben die dignitarissen van het ACW dan nog nooit naar Witse gekeken? Let wel : ik ga ervan uit, dat ze, net als wij trouwens (‘t Vrouwtje en ikzelf) nog nooit hebben kennis gemaakt met échte verhoor-technieken. De misdaad-bestrijder Witse is daarin formidabel. Gezien op TV, dus we spreken van ondervinding. Zo zijn we gewapend om de evl. verhoren van de Staatsvuoligheid met glans te doorstaan. Gewoon altijd antwoorden met ‘Fuck tou’. Ook geleerd bij Witse.

    Terug naar het ACW. Formidabel, zeg ik, als hij (Witse) in de verhoorkamer de bertapte misdadiger bijna compassieus aanspreekt en aanspoort om toch maar, in ruil voor straf-vermindering, om te bekennen. Om misschien details te verstrekken, die het onderzoek vooruit helpen…. Wie bijvoorbeeld de medeplichtigen achter de schermen zijn…. Wie hen de hand boven het hoofd heeft gehouden. Wie er de zijdelingse profijtjes heeft opgeraapt….

    We zien, altijd bij Witse, de daders somtijds dan schreiend opbiechten, hoe het allemaal bijna als vanzelf gegaan is. Ze hebben het eigenlijk nooit gewild. Maar de omstandigheden zaten tegen. Ze konden niet anders…. Somtijds zien we ze, jaren later, bij Van Deun, de ex-rijkswachter, weer in de fout gaan, tot Sam of Tine Desmet een van de spilfiguren werkelijk moet afknallen om er zelf het loodje niet te moeten bij leggen….

    JaJa, zegt ‘t Vrouwtje : het loodje leggen, dat is wat ze moeten doen…. En bij ons thuis is het al jaren “Ce que femme veut, Dieu le veut” – Ce che moglie vole, Dio vole, als U dat beter verstaat.

    Couragie, zegt ze dan, binnen een paar weken hebben we hier Berlusconi terug, en dan wordt alles weer goed.

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    17-02-2013, 17:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1224 - TERWILLE VAN DE BOER DIE PLOEGT BESTA DE WERELD VOORT

    .

    1224 - TERWILLE VAN DE BOER DIE PLOEGT BESTA DE WERELD VOORT

     

    ***

     

    ***

    Ha die Weremeus Bunning !!!!! Nooit gedacht dat die beklemmede versregel zou kunnen gebruikt worden in verband met ontwortelde en hier aangespoelde zielen.

    De Mevrouw hieronder (Norah KarroucHe) geraakt blijkbaar niet vandaan van onder haar paraplu als Marokkaanse die haar gevangen houdt zowel geestelijk als lichamelijk. Ik heb met haar te doen. Ze verdient beter.

    Graag had ik haar uitgenodigd, zij en haar familie, om rustig dieper te kunnen ingaan op de problematiek die ze aanreikt. Hier ligt namelijk ook nog inspiratie voor haar ‘sehnsucht’. De streek hier tussen Rome en Siena, namelijk is aanvang 1944 ‘bevrijd’ door een Frans ‘hulp-leger, hoofdzakelijk Marokkanen en Senegalezen. Of ze dapper hebben gevochten of niet, feit is dat de ‘Tedeschi’ in Midden Italië wanordelijk op de vlucht waren en lukraak afgeschoten werden als gevaarlijke honden. Her en daar boden bepaalde onderdelen een fanatieke weerstand, die dan uitmondde in meerdere doden langs de kant van de weg. Daar bestaan heroïsche boeken en films over want dit deel van Toscane/Lazio was (en is) het thuisland van meerdere kolonies goed boerende Engelsen die onder Mussolini en de Duitsers goed tot zeer goed leefden. De almachtige ongedisciplineerde horde wilden (!) in merikaans uniform waren nu precies niet als goede vrienden onthaald. De inwoners zelf waren tenslotte in hoofdzaak aanhangers van… Mussolini.

    Maar lieve Norah van dit verhaal : zelf ik was op zeker ogenblik verontwaardigd, bij het zien van het schamel monumentje boven de plaats waar ze gevallen waren en ter plaatse in de grond gestopt. Na 60 jaar is alles in staat van ontbinding, en het vroeg me veel werk om het on kruid weg te duwen, om de namen te kunnen lezen. Ik kon alleen ontcijferen, dat het ging om een paar namen, lid van het Frans Bevrijdingsleger. De rest waren onleesbare spaghetti-slierten.

    Het ‘momunment’ bevindt zich vlak tegenover de Gemeentelijke Begraafplaats van ons klein bergdorpje, zodat niemand onwetendheid kan voorwenden. Op mijn porotest-brief naar de Franse Ambassade in Rome is nooit enige reacte gekomen. Die jongens, lieve Norah, zijn ‘omsonst’ gestorven…

     

    ***

    Ter zake :

    "Ma, pa, zal ik migreren?"

    OPINIE − 17/02/13, 09u05

    ***

    Er zijn woorden als 'allochtoon', maar ook mensen met een verhaal, benadrukt Noah Karrouche. Karrouche is als historica verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, deed onderzoek naar en gaf les over narratieve identiteiten, migratie en culturele globalisering. Ze was tot 2012 actief in de lokale politiek in Leuven. .

     

    Dit is voor al mijn vrienden in de politiek die het niet konden laten op tijd en stond te herhalen dat ik het aan mijn geslacht en achternaam te danken had

    Afgelopen zomer bezochten mijn ouders tijdens een van hun weekenduitjes een begraafplaats nabij Gembloux. De daaropvolgende zondag tijdens de afwas, toen mijn vader de keuken verliet, fluisterde mijn moeder geëmotioneerd dat hij had gehuild bij een monument voor de Marokkaanse soldaten die er begraven lagen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zette Frankrijk boeren en ander tuig uit de koloniën in als zogenaamde tirailleurs. In België ligt dat kanonnenvlees dus begraven bij Gembloux.

    Waarom huilen mensen om leed uit het verleden dat hen niet persoonlijk werd aangedaan? Ook dat vroeg ik me die zondagmiddag af. Historici lijken geobsedeerd door de inhoud van herinneringen maar kijken zelden naar de vorm die ze aannemen. Voor de auteurs ervan zijn de rollen beperkt: ze zijn of de slachtoffers, of de helden van hun eigen levensverhalen. Je laat je dus vermassacreren door een clubje machtsdronken blanke mannen of je gaat er prat op West-Europa mee bevrijd te hebben van het grote juk van die andere dictator.

    Nu is mijn vader een bescheiden, eerder verlegen en stille man die nog liever doodvalt dan toe te geven dat iets of iemand hem beweegt. Hij vroeg me nooit veel: een hoger diploma dan het zijne, een beter maandloon dan het zijne én een rijbewijs. Vrijheid. Met die wens stapte hij in 1969 in Tanger op een bus met eindhalte Brussel.

    Mijn pa bezit de gave mij op de slechtst mogelijke momenten te vragen naar dat rijbewijs. Nu hij zestig is geworden en ik me realiseer dat we niet langer alle tijd van de wereld hebben, overval ik hem soms met een kruisverhoor over zijn eigen verleden.

    Mijn pa vindt dan dat ik zaag en dat zijn verleden niet thuishoort in het heden. Soms, zoals vanavond bij het schrijven van dit stuk, vraag ik me af of hoe dat komt. Erfgoed van migratie wimpel ik doorgaans af als een centrumlinkse dada. Of je vader nu uit Tanger of Oostende komt, maakt dat een ruk verschil uit?

    Ondertussen ken ik heel de oorlogsgeschiedenis van moeders kant op mijn duimpje. We hadden slachtoffers, we hadden helden. Maar mijn pa, die kruipt als een angstig kind tijdens onweders op mijn moeders schoot omdat hij bang is dat ook in België de daken dan inzakken, ook al zijn die niet van golfplaten gemaakt. Wanneer ik op zondag thuis ga eten moet het bord leeg voor al die dagen dat er bij pa thuis niets, maar dan ook niets op tafel kwam. Oostende of Tanger.

    Mijn pa kwam 44 jaar geleden naar België omdat hij dacht dat zijn kind vrij zou zijn van regimes die dachten dat ze haar plaats in het grote verhaal wel voor haar konden bepalen zonder dat ze daarom vroeg.

    Vrijheid.

    Excuustruus

    Dit is voor al mijn vrienden in de politiek die het niet konden laten op tijd en stond te herhalen dat ik het aan mijn geslacht en achternaam te danken had. Dit is voor iedereen die ooit om die reden op me stemde. Dit is voor alle Marokkanen die me mijden als de pest omdat ze partijpolitiek per definitie verdacht vinden. Voor alle Marokkanen die me afdeden als een landverrader, een collaborateur. Dit is voor alle politici die me feliciteerden met mijn accentloos Nederlands. Dit is voor alle leraren die me bekritiseerden om mijn gebrekkig Nederlands.

    Dit is voor alle mannen die me een dom wijf en een excuustruus noemden. Dit is voor mezelf, voor de twee jaar, vijf maanden en negentien dagen dat ik daardoor niets meer schreef. Dit is voor alle feministen en cultuurnationalisten die denken dat ze met mij een argument voor een hoofddoekenverbod hebben. Dit is voor iedereen die denkt dit stuk politiek te kunnen recupereren. Dit is voor de docent die het toch wel jammer vond dat ik als allochtoon onderzoek ging doen naar allochtonen. Dit is voor die andere docent die precies het tegenovergestelde dacht.

    Dit is voor alle big shot Belgisch-Marokkaanse mannen die tijdens de veel te korte zomers in dit trieste, trieste land mijn benen complimenteerden, maar nooit vroegen om mijn mening. Dit is voor alle Vlaamse vrouwen die me vragen hoe dat voelt, met een besneden man. (Niet beter, niet slechter.)

    Vraag me te schrijven over alle Marokkanen, maar niet over hem. Tot vanavond. Vraag me niet om te schrijven hoe zijn thuisland zijn herinneringen herbergt, maar over hoe onze herinneringen onze thuislanden zijn.

    Mijn thuis is mijn pa die in de woonkamer met zijn zesjarige dochter danst op Babylon by Bus, Graceland en Hada Raykoum. Mijn thuis is mijn grootmoeder die anders naar haar kleindochter keek omdat ze op de wereld werd gezet door een Vlaamse. Mijn thuis is mijn grootvader die in 1973 zijn toekomstige schoonzoon liet natrekken bij de lokale politie omdat hij een Marokkaan was. Mijn thuis is mijn ma die vertelt dat haar vader als krijgsgevangene in Frankrijk op een biechtstoel sliep omdat de kerk vol zat met Senegalezen.

    Mijn thuis is mijn pa die soms moeite heeft met vasten en mijn ma die daar in ieder geval nooit rekening mee houdt. Mijn thuis is mijn ma die enkel spek bakt wanneer haar man van huis is. Mijn thuis is mijn pa die zes jaar geleden, op de dag dat zijn moeder in Marokko overleed, samen met zijn dochter 's nachts op het terras in een dorp nabij Leuven van pure miserie een fles rum soldaat maakte.

    Zoals genetische ziekten slaan herinneringen soms een generatie over. Je kunt herinneringen kneden, je kunt over ze heen wrijven, je kunt op herinneringen slaan. Geschiedenis herhaalt zich nooit, maar soms bakt ze ons nu eenmaal een poets.

    Afgelopen zondag kwam ik na een korte nacht 's middags bij mijn ouders thuis en riep ik triomfantelijk: "Ma, pa, ik wil migreren!"

    "Alleen de benen hebt ge van uw moeder", antwoordde hij sec, "ik heb dat altijd al geweten", en we gingen aan tafel.

    Geef mij iets nieuws om voor te vechten. Schrijf mij een nieuw verhaal, pa.

    ***

     

    O Ja, ik moet nog terzake komen, is nog waar ook. En ik doe dat door U 200% gelijk te geven, lieve Norah. Maar Uw treurlied stond in het verkeerde land in de verkeerde gazet. Waarmee ik bedoel, dat het bestemd moet zijn voor Marokkaanse oren. Liefst oren die groeien aan de juiste koppen. Aan de koppen die verantwoordelijk zijn voor de schamelheid van mensen lijk Uw Pa, die ver van huis moeten trekken (zoals mijn voor-ouders) om een menswaardig bestaan te hebben. Daartoe zou een commando-raid doorheen het Marokkaans Establishment moeten razen die tabula rasa maakt en de juiste mensen aan het bestuur brengt. Die Allah van U staat ook altijd aan de verkeerde kant!

    ***

    2oëven me laten verleiden door De  7de Dag met de ‘verduidelijkingen’ over de Aalsterse Carnaval. Meisjes en jongens, wat gaat dat volgend jaar plezant worden! Tenminste als mijn inspiratie opgevangen wordt door de juiste personen….

    Aalst Carnaval 2014 : een groep Di Jeanetto’s van exotische herkomst drijven loslopende Makakken (M/V/Krs) binnen een omheining waarop OCMW staat, waar de briefjes van € 500 door de lucht dwarrelen. Blanke autochtonen worden met de karwats opgejaagd om de omheining  met de tanden verder te slepen, gebonden als ze zijn aan handen en voeten. De Di Jeanetten, verkleed als vretende en zuipende sprinkhanen, worden gecommandeerd vanop de volgwagen door kijkgaten waarboven resp. staat CD&V, PS+SP-A, VLD, Groen, CdH, en waar de champagne rijkelijk vloeit. Sire Coburg, met de zotskap op, ment de paarden. Uiteraard alles zonder bijbedoelingen en dus louter satirusch bedoeld.

    ***

    Nog iets over de vendetta Niveanen/Bacoppers. Het wordt stilaan duidelijk : een dodelijk politiek spelletje, geen klacht, de Overheid moet de stal uitmesten. Einde verhaal. Het sympathieke Meneerke Peeters en BDW moeten immers in 2014 elkaar kunnen vinden. Wat tot hiertoe opgevoerd werd, is louter schaduw-boksen : de Tsjeven zijn verwittigd : maatjes blijven met BDW, zo kunnen we samen de vette brokken verdelen in 2014.

    Jammer! Jammer! Want beiden weten de hete adem van het echte volk in hun nek, die alsmaar dichter komt. Al op gelet dat de ‘peilingen’ de laatste tijd niet meer zo vaak verschijnen? .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    17-02-2013, 13:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

    ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    Wie had dat ooit gedacht…..

     

    Dat de trompetten van Jericho ook dienstig zouden zijn voor de stervens-begeleiding van een Staat-op-sterven-na-dood…

    ***

    17-02-2013, 10:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1223 – EEN FIJN BESNAARDE BEWONDERAAR VAN DES PAUSEN GLORIE

    ***

    Zondag 17 februari

    Zon 7u51-18u03

    7 HH Stichters van de Servieten

    .

    Wetewatje :        MINIMAAL = sobere maaltijd

    .

    1223 – EEN FIJN BESNAARDE BEWONDERAAR VAN DES PAUSEN GLORIE

     

     

    ***

     

    De hoer-nalist hieronder, een zekere Bert Wagendorp NL, verder gelukkig totaal onbekend, is duidelijk jaloers op de Paus. Hij zou de figuur wel willen doodknuffelen, zo niet in levenden lijve, dan toch in gedachten. Ik vermoed zelfs dat hij veel goesting heeft, om na het ‘Habemus Papam’ de enige zou zijn om onder die zetel met U-vormige zitting te mogen voelen. De man bezit zoveel talent, dat hij zelfs zou kunnen aangesteld worden om in het verder leven van deze Paus, met de natte vinger het toilet-papier van Zijne Heiligheid te vervangen.

    Één vraagje slechts : zou zijn Volkskrantje  met evenveel ijver en scherpzinnigheid durven schrijven over om het even welk Geestelijk Gezicht van de Godsdienst van de Wrede? Over de kinder-verkrachtingen aldaar, voorgeschreven door hun Heilig Boek en door hun Stichter tot in de kleinste details beschreven? Bij de katholieken is de keuze beperkt tot eenmaligheid, bij de Islam zijn er zoveel achterwerken beschikbaar als men wil. En schandknapen kan men daar overal gebruiken. Het castreren moet men er wel voor over hebben.

    Maar ik vrees dat  de man, met Theo Van Gogh in het achterhoofd, forfait zal geven om meer dan een reden. En gelijk heeft ie! In die omgeving komen vrouwen er gewoon niet in. Die blijven in de harem, ter beschikking voor de daar altijd aanwezige spring-stieren.

     

    ***

    Ter zake :

     

    Witte rook, we hebben een zwarte paus

    OPINIE − 16/02/13, 08u27 DE MORGEN

    ***

    De keuze van de nieuwe kerkleider doet er wel degelijk toe. Dat vindt Bert Wagendorp, columnist voor De Volkskrant.

    Maandagavond sloeg de bliksem als een vingerwijzing Gods in op de koepel van de Sint Pieter, vrijdag werd de Oeral getroffen door een meteoriet: wat tracht de Allerhoogste ons mee te delen?

    De paus geeft de pijp aan Maarten. Volgende maand horen we wie de 266ste drager van het Petrusambt wordt, Petrus zelf meegerekend. In de Sixtijnse Kapel komen dan 118 kardinalen bij elkaar om uit hun midden een opvolger aan te wijzen. Vier keer stemmen per dag, tot er eentje een tweederde meerderheid heeft verworven.

    Volgens een oud en onbevestigd verhaal moet deze, na te zijn verkozen, plaatsnemen in een hoefijzervormige stoel, en wel zodanig dat enkele collega-kardinalen met eigen ogen kunnen constateren of hij wel van het mannelijk geslacht is. Nadat het Testiculos habet et bene pendentes is uitgesproken ('Hij heeft ballen en ze hangen goed') kan de witte rook de schoorsteen uit: Habemus Papam!

    Ik vind het conclaaf een mooi spektakel waarop de katholieke kerk gerust trots mag zijn. Ze weten daar al eeuwen dat de gelovigen theater willen en dus krijgen ze theater.

    Wellicht voltrekt zich een mirakel en kan Eijk de Lage Landen, na Adriaan Boeyens (1422-1423), weer eens het pausschap bezorgen. Hij zou daarmee ook meteen in aanmerking komen voor een zaligverklaring, want daarvoor is één wonder vereist.

    Maandagavond sloeg de bliksem als een vingerwijzing Gods in op de koepel van de Sint Pieter, vrijdag werd de Oeral getroffen door meteoriet: wat tracht de Allerhoogste ons mee te delen? Kan het misschien wat duidelijker? Dat we even de eerste letter van de naam van de Uitverkorene doorkrijgen?

    Is er misschien een Belgische kandidaat, zodat we straks in elk geval zijn verlost van het 'Geloekig Pasen' vanaf het balkon? Jongens doen het doorgaans goed, in de jacht op belangrijke internationale posten. Ik meen dat kardinaal Danneels ooit tot de outsiders behoorde. Maar die torst nu zijn gematigdheid mee, alsmede de zaak-Vangheluwe.

    En ze hebben natuurlijk de paus van de Europese Unie al.

    Homo's als bedreiging

    De verkiezing van een paus is een fascinerend schouwspel en een oeroud ritueel, maar ook meer dan dat. Je zou van de chef van duizenden kinderlokkers een enigszins bescheiden morele opstelling verwachten - maar het plaatsvervangerschap van Christus biedt kennelijk weinig ruimte voor bescheidenheid.

    Joseph Ratzinger reisde in 2009 naar Afrika en verklaarde dat condoomgebruik de aids-epidemie verergerde. Hij omschreef abortus, euthanasie en het homohuwelijk als "bedreigingen voor de wereldvrede" en in zijn laatste kersttoespraak voor medewerkers van het Vaticaan zei hij dat "homo's de essentie van het menselijk wezen" vernietigen.

    Als dat ideeën van een Beierse conservatief zijn, kun je ze nog als merkwaardig terzijde schuiven. Maar komen ze uit de mond van een Beierse conservatief die het tot paus heeft geschopt, dan wordt het anders. Bij miljoenen gelovigen gaat de boodschap van de Bisschop van Rome er nog altijd in als Gods woord in een ouderling. Daarom doet het er toe wie de opvolger wordt van Benedictus XVI.

    Bij de bookies van Ladbrokes stond Peter Turkson deze week het hoogst genoteerd (1:3). Turkson is de voormalige aartsbisschop van Cape Coast, Ghana.

    ***

    Wat, mijn beste pennelikker, ook een oud maar tot op de dag van vandaag bevestigd verhaal, is, dat de reproductie apparatuur van ‘s Konings zoon, onmiddellijk na de geboorte, moet vertoond worden aan enkele belegen Ouderlingen, op straffe van verval van de troon. Navragen bij Het Orakel van Brakel.

    Dat hoer-nalistje moet nog jong zijn, ofwel heeft het zijn huiswerk weer niet voldoende gemaakt. Wat een erfzonde is, zoals bij dat Volkskrantje als bij ons bloedeigen De Morgentje. Er is immers dat verhaal van Pausin Johanna, die onderweg naar een nieuwe viering, ineens moest afstappen van haar paard, omdat ze aan de kant van de weg een kind ter wereld bracht.

    Ziet U, in vroeger tijden leefden er dus ook al vuile roddel-tantes, want dat verhaal is van A tot Z uit de duim gezogen. Maar het plant zichzelf voort onder de vorm van die zetel met open U-vormiig. In de schone familie van de Coburgers daarentegen…..

    O Ja, nog iets over Aids in Afrika. Inderdaad, de Paus had gelijk de condoom ivoorkomt geen aids. Integendeel. Het is net als de gordel in de auto : het geeft een vals gevoel van veiligheid. En ook : wat helpt een condoom op de verkeerde plaats, als de seks daar meestal op een meer creatieve manier wordt beoefend….

    Vraagje in  de marge : groeien die dingen daar soms ook aan de bomen? Wij worden toch regelmatig opgeroepen, om die arme dutsen financieel bij te springen…. omdat ze anders sterven van de honger…

    Een veel probater middel is een aspirientje, Neen, niet vòòr, of er na, maar in de plaats van.. Een Cola-flesje kan ook. Tussen de knieën nemen, en goed gesloten houden.

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    17-02-2013, 10:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1222 - BIJ HET ACW OP ZOEK NAAR DE ZWARTE SCHAPEN

    .

    1222 - BIJ HET ACW OP ZOEK NAAR DE ZWARTE SCHAPEN

     

    Tjeven Vanakkre in de rol van Emile Zola : j”Accuse….

     

    ***

     

    Ik zie het al gebeuren : het zal weer niemands fout zijn! En aftreden? Wablief? Haiku-Herman zo’n postje opgeven? De Dikke Loodgieter zijn fortuin afstaan als schadevergoeding? En al die minderen, grootverdieners van Arco, Ocra, Belgius, of hoe die mannen verder ook mogen heten….

    Herinneren wij ons nog dat Parijse top-bankiertje van Dexia, opgetrommeld naar Bruksèl om de ondergang te beletten? Het was een hautain schichtig figuurtje, dat hier, op kosten van al die vele kleine spaarders, zo lang mogelijk zijn tijd kwam verdoen, en ondertussen deftig op hotel was, aan maar liefst zo iets als € 450 per dag., kost en inwoon. De man is achteraf zelfs deftig door de mazen van het net gerold….

    De Tsjeven, Menere Vanakkre, hebben gespeeld, en verloren. Gelieve dus de rekeningen te vereffenen, en U terug te trekken in de woestijn. Sprinkhanen schijnen zeer voedzaam te zijn.

     

     

    ***

    Ter zake :

    Vanackere: "Voel me samen met coöperanten bedrogen"

    Bewerkt door: redactie − 16/02/13, 05u55  − Bron: belga.be

    ***

    De christelijke arbeidersbeweging moet volgens CD&V-vicepremier Steven Vanackere een nieuwe start nemen. Vanackere, die zelf een ACW-profiel heeft, voelt zich eveneens bedrogen omwille van de financiële constructies bij het ACW die nu volop kritiek krijgen. .

    "Natuurlijk voel ik me daarin bedrogen, samen met de 800.000 coöperanten. Ik ben er nooit gerust op geweest toen bleek dat het ACW via zijn bank allianties begon aan te gaan aan de andere kant van de wereld, op zoek naar een groter rendement. Ik vind het erg dat niemand op tijd die spiraal heeft willen of kunnen doorbreken", stelt de minister in de Coreliokranten.

     "De coöperatieve gedachte en de haute finance vormen gewoonweg geen goed huwelijk, punt. Het zijn niet alleen de ACW'ers in de raad van bestuur van Dexia die dat hadden moeten beseffen. Al is het niet onlogisch dat het een ACW'er feller wordt aangewreven."

    Nieuwe start

    Volgens de CD&V"er moet het ACW nu "een nieuwe start nemen". "Het ACW zal opnieuw meer moeten aanknopen bij de oorspronkelijke inspiratie. De imagoschade is groot nu. Die bezinning volgt nog wel, maar het ACW is nu vooral ook een bedrijf in moeilijkheden", klinkt het. Het ACW voert momenteel zelf ontslagen door.

     Overigens meldt De Morgen dat de financiële sectie van het Brusselse parket het ACW van nabij opvolgt, gezien de recentelijke aantijgingen. "Als het nodig is, openen we een dossier", aldus een woordvoerder. De Bijzonder Belastinginspectie (BBI) voert reeds een onderzoek.

     

    ***

     

    Mijn ervaringen, als zelfstandig belastings-consulent in lang vervlogen tijden, als ik hakkeld’ ongeriefd van woorden nog, beide handjes samen in het strijdperk werd gegooid met de mannen (en vrouwenà van de BBI?

    Stel dat de klant een tweede bedrijfszetel had opgericht, omdat daar de beste en de mooiste opportuniteiten lagen. Ho, dacht de Fiscus : dat is georganiseerde fraude, want niet alleen spreidt U zo de winsten, om van een lager tarief te genieten, er wordt gespeeld op de onderlinge facturatie. Ge hebt dat gedaan om onder de 50 personeelsleden te blijven zodat U geen Comité Veiligheid Gezondheid, enz….moet hebben. Bewijs : Boekjaar I sluit af op 31/12 en Boekjaar II sluit af op 31/3…. Dus de gehele constructie is opgezet met de bedoeling om belastingen te ontduiken….. Kijk, daar gaan we eens uitgebreid ons werk van maken!

    En zeggen, dat de Controleur gelijk kreeg va zijn Directie : toen gold de stelregel, dat als de Fiscus bewimpeling nog maar vermoedde, er kon geredeneerd worden alsof die tussenliggende vennootschap(pen) juridisch niet bestonden. Gevolg : verworpen boekhoudingen, willekeurige taxatie, en hemelhoge boetes….

    Vermoeden van fraude bij het ACW -> verworpen boekhouding -> willekeurige taxatie ->hemelhoge boetes?????? Maar man! De syndicaten zijn even onschendbaar als God-de-Vader!

    HaHa! De Wet gelijk voor alle Belgen? Juist ja, voor alle kleine Belgen, niet voor de Grote Legumen!!!!

    Mijn pronostiek? Het dossier zal opgevorderd worden, voor of achter de taxatie, naar Justitie, waar het lang, zeer lang, ‘in onderzoek’ zal blijven. Zo lang, tot de ‘redelijke termijn’ is overschreden. Of wist U nog niet (of vergeten?) dat ‘le criminel retient le civil’. In defig Vlaams wil dat zeggen, dat zolang er een rechterlijke procedure loopt, het burgerlijke (de taxatie) opgeschort blijft. En zoals U weet, duurt de eeuwigheid lang, zeer lang..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    16-02-2013, 17:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1221 - NIEMAND STIGMATISEREN : GEEN ALLOCHTOON MAAR OOK GEEN VLAAMS BELANGER

    ***

    Zaterdag 16 februari

    Zon 7u53-18u01

    H Juliana

    .

    1221 - NIEMAND STIGMATISEREN : GEEN  ALLOCHTOON MAAR OOK GEEN VLAAMS BELANGER

     

    Den Bart kan niet komen, hij heeft andere katjes te geselen

     

    Reden te meer voor vele anderen om scherp te staan (*)

    ***

     

    “Vreemd volk eerst” : dat is zowat de bedoeling van de be-namingsgekte die door De Morgen, Linx en Progressief, op de barricaden, is uitgevonden. Het ‘Eigen Volk’, groter op zeker ogenblik meer dan één miljoen Vlamingen, werd door hen in een schutkring achter prikkeldraad geplaatst, als waren het ‘wilden’, ‘mestkevers’ en ‘lepra-lijders. Die krijgen zelfs geen ‘Goede Morgen’, en al zekerlijk geen handdruk. Het zijn, met permissie gezegd de nieuwe üntermenschen.

    Maar de èchte wilden, uit het Rif-gebergte, uit de donkere oerwouden van Afrika, uit het Turkse achterland, de Aziatische steppen van Anatolië, of het gespuis van over de hele wereld, worden hier te pamperen gelegd, in de overtuiging dat dezen de Vlamingen op de duur wel zouden vervangen. Vandaar de enthousiaste promotie van homo’s, abortus, euthanasien zelf-doding, enz : hoe rapper ze uitsterven, hoe beter….

    Maar eindelijk wordt het allemaal zo bruin gebakken, dat naast een soort ‘Stockholm-syndroom” van de gewone mens voor het ‘Eigen Volk’,  er een over-acting is om de doelstellingen te forceren. Het is als een stuk gebraad van onbepaalde herkomst, met veralste inhouds-opgaven zoals met het paardenvlees, dat te lang in de pan heeft gelegen : het is verbrand en niet meer te vreten.

    Vorst en Establishment verwijten ons het wij/zij denken. Voor alles wat verkeerd gaat wijzen wij zogezegd over de taalgrens, of naar aparte bevolkings-groepen. Maar ondertussen (voorbeeld) overlijdt een bejaard echtpaar in de Brugse binnenstad en de half-vergane lichamen worden maar een paar maand later ontdekt. Bekommernis om de eigen oudjes? Vergzeet het maar. Daar is geen geld meer voor. Brugge is nochtans socialistisch bestuurd…

    In Nederland, in volle voorbereiding voor de kroning van de nieuwe Koning, verkondigen 2 Turkse parlementsleden van de daken, dat zij de (verplichte) Eed van Trouw niet zullen afleggen. Kunnen zij niet. Is tegen hun koeltoren.  JaJaj, vandaag handelen zij nog op eigen houtje, binnen een paar jaar, als zij een beetje talrijker zijn geworden, wordt zoiets gewoon opgelegd.

     

    (*) Volgens ’t PALLIETERKE leidt (lijdt?) BDW die voormiddag een debat, ingericht door VOKA. In de ring : Kawouter Beke, ’t Cleyn Toebakske, Mandoline Rutten, enz. Bart is, laat hij zeggen, niet meer zo zot van al die Vlaamse romantiek, vendelzwaaien, volksdansen en zo. Al geeft hij toe (knipoog) altijd een Franse auto te kopen, omdat dat de enige is die een leeuw in het logo voert. ’n Steengoede tip voor Di Jeanetto, die geen Peugeoke, maar altijd rijdt in een dure Audi….

    ***

    Ter zake :

    Benoemingscensuur

    15-02-2013 - Leo Neels – knack

    ***

    Na De Morgen en de Stad Amsterdam, gaat ook het Gentse Stadsbestuur het gebruik van het woord “allochtoon” ontmoedigen. De Morgen pakte er enkele maanden geleden onverwacht mee uit, als verzet tegen de “betekenisvervuiling” die zorgvuldige berichtgeving in de weg zou staan. Het begrip zou ten onrechte de indruk wekken dat alle burgers met vreemde roots tot dezelfde aparte doelgroep horen, en het stopwoord zou de “allochtoon” en diens nakomelingen opsluiten in een “semantisch getto, waaruit ontsnapping onmogelijk is: wij-zijdenken dat het verschil betonneert en problematiseert ” (DM, 12 februari).

    Alleen correcte en taboeloze benoeming van samenlevingsproblemen helpt vooruit – aldus de Stad Amsterdam: “In het maatschappelijk debat van de afgelopen jaren is de tegenstelling tussen allochtoon en autochtoon door sommigen scherp aangezet. Die tegenstelling past niet bij de missie van de gemeente Amsterdam, die er voor alle Amsterdammers wil zijn. Geen uitsluiting maar insluiting, is het motto”.

    Het minderhedenforum suggereert, naar eigen zeggen, deze semantische uitzuivering al jaren, en gebruikt zelf “personen met een migratieachtergrond”. De materie ligt gevoelig. Het Minderhedenforum pleitte via Mevr. Naima Charkaoui in Terzake (14 febr.) fors pro, de andere “persoon met een migratieachtergrond”, filmmaker Adil El Arbi relativeerde haar boude stelling drastisch.

    Wat heeft een jonge Turk of Marokkaanse aan de benoeming “Belgische Turk of Marokkaan”, wanneer enkel nog haar grootuders ooit in dat land van familieherkomst woonden? Méér of minder dan aan “allochtoon”? En waarom zou “allochtoon” méér labelen dan “persoon met een migratie-achtergrond”? Zijn dat geen arbitraire toegeschreven oordelen die niet aan de taal vasthangen, maar aan de toevoeging aan taal? Zouden personen die die denkmatige toevoegingen deden bij het “oude” woord, dat nu niét doen bij het nieuwe woord?

    Benoeming en verwoording van maatschappelijke vraagstukken zijn essentiële processen die moeilijk stuurbaar zijn, soms onzorgvuldig geschieden en tijd vergen. Crozier heeft daar een heel boek over geschreven, met de simpele titel...: “On ne change pas la société par décret” (1979). Het ging meer over de maatschappelijke lethargie tegen verandering, doch hier moeten intentieprocessen een semantisch dictaat rechtvaardigen. Dat is de wereld op zijn kop. Er bestaan tientallen teksten met het woord “allochtoon”, zoals beleidsstukken of opiniestukken, waarbij het nooit bij iemand zou opkomen dat de auteurs – bestuurders of redacteurs – een discriminerend oogmerk hadden. Hier is dus sprake van intellectuele onzorgvuldigheid, in de equatie “allochtoon” = label = discriminerend.

    Die kan leiden tot de nieuwe vorm van censuur, benoemingscensuur. Uit een of ander, overigens nooit gedefinieerd, concept van “politieke correctheid” – wordt nu aanbevolen aan woordcensuur te doen. Niet omwille van de omstandigheid dat een woord zijn fatsoensgehalte heeft verloren (zoals het geval werd met de vroeger spraakgebruikelijke term “neger”), maar uit hoofde van een intentieproces: teneinde personen te beschermen tegen een door derden vermoed discriminatie-oogmerk, of –effect.

    Destijds was men verontrust door censuur van meningen. Er duikt een gemuteerde versie van censuur op, de woordcensuur. Vermits het woord kàn worden misbruikt, moét nu een weldenkendheid worden voorgeschreven: taal evolueert niet meer als proces dat woorden in onbruik doet vervallen, maar wordt het voorwerp van geforceerde wenselijkheid.

    Zo ging het vroeger met onwelgevallig geachte opinies. Ergens, in hogere kringen, werd uitgemaakt wat de juiste opinies waren, de andere werden van overheidswege ontmoedigd, vervolgd, strafbaar gesteld. Opinierepressie. Met de verlichting veranderde al het inzicht, maar het heeft nog lang geduurd eer ook de maatschappelijke praxis volgde: langzaam maar zeker leerden we omgaan met een brede verscheidenheid aan conflicterende meningen, en werden overheden op dat vlak teruggedrongen in hun missie. Meer en meer werd die er één van onthouding, de incriminatie van strafbaar racisme – waarover we 20 jaar deden (!) - is de uitzondering die de regel bevestigt, en veel nieuwere opiniedelicten zijn er, gelukkig, niet meer ingevoerd.

    Maar nu gaan we fluks naar de nieuwe censuur, een keizerkosterlijk verbod op woordkeuze die niet eens aanstootgevend hoeft te zijn maar het, bij decreet van een zekere weldenkendheid, wel geacht wordt te zijn.

    Dat iemand die hier al in tweede of derde generatie is geboren, maar familiaal een buitenlandse herkomst heeft, is gelukkig steeds vaker zonder relevantie, zij het nog niet altijd en nog niet overal. Relevanter dan dat, zijn – mogelijk – hun blijvende huidskleur of raciaal uiterlijk, dat je niet met woordenzeep kan wissen, en daar zullen we in dagelijkse attitude beter mee moeten leren omgaan.

    Relevanter ook zijn de mate waarin die personen met een migratie-achtergrond zichzelf inschakelen in lokale zeden en gewoonten en ze mee beïnvloeden. Dat vergt tijd en visie, ook van die personen zelf, net zoals van alle Belgische Belgen. Maar dat woordcensuur daartoe gaat bijdragen, is twijfelachtig. Uitingsbeperkingen zijn altijd verdacht, ook de goedbedoelde; immers, ook de ouderwetse censuur werd jarenlang met grote declaraties van goede intenties overeind gehouden.

     

    ***

     

    Het was Louis XV die zei dat ‘als het zijn tijd maar duurde’. En het duurde inderdaad nog een letje : de volgende Louis, de XVI, de kleinzoon, moest zijn hoofd inleveren….

    Ook de Grote Geesten, die in een andere wereldvreemde wereld leven, denken het luid en uitdrukkelijk : ‘Après nous le déluge’…. Als het hùn tijd maar duurt!

    Die ‘déluge’, dat is in mijn optiek bijvoorbeeld de scène van de eerst volgende formatie-poging : Koning Philips I samen, in the picture met BDW.

    Heren cartoonisten : aandacht AUB : jullie gouden jaren komen er aan. Wil AUB niet vergeten, dat de grenzen, sedert de Aalsterse carnaval 2013 een heel stuk opgeschoven zijn. Er kunnen gerust een deel  dikke nekken opgevoerd worden, binst ze een Guillotinneke doen, bijvoorbeeld. Of die het ‘vierendelen be-oefenen, een andere bezigheid van de Zonnekoningen..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    16-02-2013, 15:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1220 - WAAR ZIJN ZE NAARTOE DE RASECHTE GENTENAREN

    .

    1220 - WAAR ZIJN ZE NAARTOE DE RASECHTE GENTENAREN

    Psssst !!!!!

    Men komt mij zo pas te zeggen, dat de SS-vertoning in Aalst reeds uitgebreid in Het Nieuwsblad stond op woensdag 14 februari. “Habe ich nicht gewusst” en de Italiaanse media weten niet eens dat Aalst bestaat. Hoe zouden ze dan daarover schrijven! Google echter weet er alles van!

    Ik wens de ‘magistraat’ Alain De Ruyck met of zonder SS uniform, verder een vruchtbare carrière toe. Misschien zelfs dat hij zich kan spiegelen aan Raadsheer Freisler van het Hoogste Gerechtshof in de tijd van Hitler. Zie Google.

    ***

    Afbeelding van Raadsheer Freisler (midden) in actie

     

    Die kon doodvonnissen dichten zonder zijn g.t op te lichten.

    ***

     

    Heb ik U al gezegd dat, om de dag goed te maken, U best altijd zo vroeg mogelijk langs gaat bij :

    http://www.golfbrekers.be/wp-content/uploads/2013/02/Luc1.jpg

    Wie echter nog korter op de bal speelt, is de Jos van

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    als die tenminste het gras voor de voeten niet wordt weggemaaid door een nog vroegere.

    U bevindt zich hier dus in goed gezelschap. Maar toch voor alle zekerheid heb ik het stukje (hieronder) van de hand van ELVEEBEE bij Golfbrekers hier overgenomen. Ook wel een beetje uit verzamelwoede voor mijn persoonlijk archief, tegen de dag dat die man rijk en beroemd zal zijn.

     

    ***

    Ter zake :

     

    Woordenpolizei

    Geplaatst door 15 februari 2013

    Politieke angsthazen slaan wild in het rond

    ***

    Wat doet een bang kind? Het houdt de handen voor de ogen. De briesende stier staat nog steeds voor hem in de wei, maar is niet meer zichtbaar. Het gevaar afdekken, isoleren, niet meer benoemen of vrolijk fluiten in het donker, geeft een vals gevoel van meer veiligheid. Vals, want wie lijdt aan ‘de vreselijke ziekte’, zal niet langer leven dan met ‘kanker’.

    Toen in 1991 het toenmalige Vlaams Blok een kletterende verkiezingsoverwinning behaalde, zocht de politieke tafelschuimer Jos Geysels (zelf niet vies van doelgerichte discriminatie en onvervalst fascisme) andere angsthazen uit rode, gele en blauwe kringen op om een ‘cordon sanitaire’ rond deze opkomende concurrent te leggen. De bevriende media werden ingeschakeld om er alleen schadelijk over te berichten en voor de rest dood te zwijgen.

    De redders van het vaderland klopten zich op de borst, legden hun aureooltje op het nachtkastje en sliepen de slaap der zelfverklaarde rechtvaardigen…

    Maar de realiteit laat zich niet dwingen door loze woorden. Enkele jaren later konden de ‘grote’ – maar ondertussen steeds kleiner wordende – partijen niet anders dan wetten veranderen tot ze in hun kraampje pasten. Rechters, die meer dan de schijn gaven dat ze omgekocht waren, werden ingeschakeld om de gevreesde, maar democratisch opgekomen en verkozen partij te veroordelen op gronden die zelfs in een totalitaire staat nog zouden betwijfeld worden.

    Besmeurde kinderzieltjes

    Het politicaille begreep dat het zo de strijd niet kon winnen. Het vijandbeeld moest in het onderbewustzijn van de bevolking worden geënt. Dat begon in de normaalscholen waar doorgeschoten pubers gemakkelijk te winnen waren voor revolutionaire (in werkelijkheid: zo behoudsgezind mogelijke, dus oerconservatieve) gedachten. Blaadjes zoals De Morgen en Humo kwamen in de plaats van Zonneland en werden even verplichte lectuur als Mao zijn rood boekje in communistisch China.

     Het waren deze jonge mensen die enkele jaren later voor de klas zouden staan en met het linkse gedachtegoed de Vlaamse kinderzieltjes moesten besmetten. De media, intussen bezet door geïnfiltreerde gatekeepers en platgespoten met miljoenen rechtstreekse en onrechtstreekse subsidies, gingen mee op de buik en lieten zich gewillig voorschrijven welk nieuws ze nog wel en welk ze niet meer mogen brengen, en hoe ze dat moesten formuleren.

    Een dove neger

    De essentie van journalistiek taalgebruik, duidelijkheid, moest wijken voor omfloerste wolligheid die hetzelfde betekende maar anders klonk.

    Jarenlang hadden we gesproken over ‘gebrekkelijken’. Na de Tweede Wereldoorlog klonk dat, onder invloed van de Amerikanisering en anglofieler taalgebruik, als ‘gehandicapten’. Het woord ‘gebrekkelijk’ mocht ineens niet meer gebruikt worden.

    Wie een geestelijke of lichamelijke afwijking vertoonde, heette sinds dan ‘een mens (man/vrouw) met een handicap’. Dat werd zelfs gespecificeerd om toch maar zeker te zijn dat die persoon ook nog een goede kant had: hij had ‘een auditieve handicap’, een ‘visuele handicap’ of een ‘beroepshandicap’.

    Niemand begreep wat de bedoeling was, want een ‘dove’ of een ‘blinde’ klonk zoveel korter en iedereen begreep het. Die woorden droegen tenslotte geen oordeel in zich, ze verklankten alleen een feit.

    In Nederland ging men nog verder. Daar heetten gehandicapten ‘mensen met een lichamelijke uitdaging’! Me hoela! Wanneer ik lichamelijk uitgedaagd wordt, voel ik me allerminst gehandicapt!

    We mochten ook niet meer spreken over dwergen, maar over mensen met groeibeperking. Eeuwenlang was het woord ‘neger’ een heel normale beschrijving geweest voor onze zwarte medemens, maar plotseling werd het een scheldwoord. Voortaan mochten we alleen nog ‘zwarte’ zeggen. In Vlaanderen ontstond daardoor een complete begripsverwarring…

    Een aanstormende generatie bestond niet meer uit ‘jonge Turken’, maar uit ‘jonge leeuwen’. Alleen iemand die lazarus was, mocht men nog omschrijven als ‘zo zat als een Zwitser’.

    Jongeren

    Toen er steeds meer straatcriminaliteit gepleegd werd door geteisem dat afkomstig was uit het Rifgebergte, kregen journalisten van hun beroepsvereniging de dwingende richtlijn om geen nationaliteit of herkomst meer te vermelden. Indien de voornaam van het crapuul te veel deed denken aan andere culturen, want Mohammed of Mustafa of Rachid zijn nu eenmaal geen typisch Vlaamse voornamen, dan mochten alleen nog de initialen vermeld worden. Als omschrijving gold het woord ‘jongere’, ongeacht de leeftijd van het tuig.

    In officiële rapporten en in de media werden de ordewoorden van de Gedankenpolizei streng opgevolgd. Het hielp geen reet. Aan de toog van het volkscafé bleef men spreken over ‘makaken’ wanneer een anderskleurige medemens zijn verheven cultuur had botgevierd op een weerloos vrouwtje met een handtas.

    De politici en hun mediatieke zolenlikkers die dachten dat ze het gevaar onder controle hadden, merkten in hun zelfvoldaanheid de fatale vergissing niet. De kiezer keerde zich van hen af en op nauwelijks twee decennia verschrompelden de ‘traditionele’ partijen tot een marginale blubber zonder gezicht, zonder verhaal, zonder stem en zonder volgelingen.

    Rasechte Gentenaars

    Hoe groter het risico wordt, hoe meer de paniek echter toeslaat. Het kind houdt niet alleen de handen voor de ogen zodat het de aanstormende stier niet meer ziet, het trekt desnoods zelfs een (rood!) lakentje over het hoofd.

    In september jl besloot het regimepamflet De Morgen om van dan af het woord ‘allochtoon’ niet meer te gebruiken. Het werd met veel bombarie aangekondigd en de voortdurend in delirium verkerende Hugo Camps kreeg na veel jaren nog eens een erectie. Tot een orgasme bracht hij het echter niet, want minder dan twee maanden later werd de hoofdredacteur gedwongen om vrijwillig op te zouten.

    Deze week zetten twee gemeentebesturen die gedachtegang voort: een nederzetting  aan de Amstel in Nederland en een vesting ergens aan de Leie.

    Over de belachelijke manier waarop onze Noorderburen omgaan met maatschappelijke problemen en hun totaal gebrek aan taalrespect, wil ik het hier niet eens hebben.

    Onder impuls van Führer Termont zouden de officiële diensten van Gent ook het woord ‘allochtoon’ niet meer gebruiken. Op Twitter brak een tomeloze hilariteit los. Gelukkig was carnaval in Aalst al voorbij. Op twee dagen tijd werden meer schampscheuten en ridiculiserende woordspelingen aan het adres van Gent gelanceerd, dan er grapjes werden gemaakt over het aftreden van de paus.

     Jawel, voortaan wonen in de omgeving van het Gravensteen geen ‘allochtonen’ meer. Het woord werd geschrapt, dus de dreiging afgewend. Maar in het straatbeeld is daardoor niets veranderd. Hoe benoem je die mensen dan? Ook daarvoor heeft de politiek-correcte meute een oplossing: ‘Gentse Turk’, ‘Gentenaar van Marokkaanse oorsprong’, ‘Roemeense Gentenaar’, enz…

    Alleen de uitdrukking ‘rasechte Gentenaar’ is voortaan verboden op straffe van vervolging door het Spionnencentrum.

    Boemerang

    Op zich is deze maatregel nog geen drie lijnen in de krant, en zeker geen seconde op televisie waard. Wanneer plaatselijke potentaten die het einde van hun rijk zien naderen, zich willen belachelijk maken, dan doen ze maar. Niemand die erom maalt. Het heeft geen nieuwswaarde.

    De gewone man in de straat trekt er zich immers niets van aan.

    En dat is nu juist het grootste gevaar dat de steeds meer verstoten politici compleet ontgaat: dergelijke maatregelen komen als een boemerang terug en vergroten het risico dat men wilde vermijden.

     

    Als er voortaan in Gent criminele feiten gebeuren, en dat komt daar nogal eens voor, zal men niet meer spreken over ‘jongeren’, noch de vage term ‘allochtonen’ gebruiken. Vanaf nu zal de dader aangeduid worden met de exacte plaats van herkomst!

    Alsof het bedoeling was van de burgemeester om toch een bepaalde bevolkingsgroep te stigmatiseren.

    Ze doen maar. Zo lang ze nog kunnen.

    De Vlaamse burger weet beter. Die heeft door de eeuwen heen de Romeinse, Frankische, Oostenrijkse, Spaanse, Franse, Nederlandse, Duitse en Brussel-Waalse tirannie overleefd.

    De linkse leugens kunnen daar nog bij. 

    Elveebee

     

    (Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd. Verwijzen met link naar dit blog, is toegestaan)

     

    ***

     

    Fluiten in het donker!

    Nu dat U ’t zegt : dat is wat de romp-partijtjes nu allemaal oen. Nog niet zo lang geleden schamperden ze op Het Belang, die van circa 25% en de nederlaag van Filip De Winter tegen Janssens bij de vorige Gemeenteraads-verkiezingen, terugvel op 15%. Om na de moerlemeie van MRM met haar lover-boy veerder af te zakken tot amper10%. Die zogezegd ‘staatsdragende partijen’ sukkelen nu rond de 10% (SP A) of dreigen kopke onder te gaan onder de kiesdrempel (Ope BLD). De Tsjeven zouden, na het ACW-schandaal, zelfs nog wel eens lager kunnen vallen. Tsja : die hebben ook jarenlang de poten van onder hun (kerk)stoelen laten zagen door de collega’s. Zij zijn zelfs in hoofdzaak verantwoordelijk voor de wilde immigratie, die nu als een boemerang tegen hun kop slaat. Die immigratie slorpt enorme kredieten op, en onze eigen oudjes dreigen van ontbering om te komen. Zie Engeland : 3 à 4000 sterfgevallen gestorven uit gebrek aan de nodige zorgen : geen geld….

     

     

    .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    15-02-2013, 17:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1219 - OVER HOE FIJNE HUMOR EEN FIJN LaND KAN REDDEN, DANK ZIJ DE AJUIN

    .

    1219 - OVER HOE FIJNE HUMOR EEN FIJN LaND KAN REDDEN, DANK ZIJ DE AJUIN

     

    ***

     

    ***

     

    Op deze blog wordt eens te meer de OMERTA doorbroken! De organisator van het SS-evenement zou een advocaat en politie-rechter zijn die daar zo 3 dagen en 3 nachten heeft rond gelopen. De man zou voor de Stafhouder van de Balie zijn moeten verschijnen, maar hij zegt daarover niet te kunnen spreken, want gebonden door zijn beroepsgeheim. Er zouden tegen hem al verschillende klachten zijn neergelged….

    Het Tsjeefse Schoorsteenvliegje heeft ondertussen wel de kans gegrepen, om BDW, neen, niet om hem te raken, maar om hem af te schieten. Het dingske is niet voor niets Ministeres van Cultuur in de Vlaamse Parochieraad van Meneerke Peeters. De cultuur stroomt zò van haar af, zoals de Genade van De Lekkende Non….

    De UNESCO, al zeker geen bewonderaar van de Vlaamse Gedachte, was furieus. ’t Schoorsteenvliegske? Zij zag alleen de sotternij, en vond dus (na ruggespraak met de Franstalige Pers) de grap buitengewoon goed geslaagd. Van niveau  gesproken!

    Volgens jaar kan er dus perfect een wagen meerijden, omringd door rovende,  moordende en stelende figuurtjes, gemaskerd en met de ACW-schild op borst en rug, die de brieventassen van de omstanders leeghalen, zonder daarbij ook maar één vinger gehinderd te worden door de flikken. Hoogstaande cultuur vol symboliek, vooral daar ze de buit afgeven aan Leterminator, die alles via de Loodgiersbuis doorsluist naar een paar danseressen van de Folies Bergères op de Parijse Place Pigalle.

    Misschien zelfs dat al de andere groepen moeten geweerd worden, zodat Aalst die dag herschapen wordt in één grote dievenbende die het Scjhoorsteenvliegje in triomf achter tralies meevoeren. .

    Agge mo leut êt!

     

    ***

    Ter zake :

    Minister Schauvliege steunt nazi-protest tegen Bart De Wever

     

    vrijdag 15 februari 2013 om 06u38

    ***

    Minister van Cultuur Joke Schauvliege verdedigt de Aalsterse carnavalvierders die zich in nazi’s verkleden (compleet met een deportatiewagen voor joden en blikken zyklon B-gas) om te waarschuwen voor het gevaar dat Bart De Wever vormt voor onze samenleving. Veel gekker dan dat moet carnaval toch niet worden.

    Unesco, de culturele afdeling van de Verenigde Naties, veroordeelde de nazi-verkleedpartij op het carnaval van Aalst (sinds 2010 erkend als Werelderfgoed) in niet mis te verstane bewoordingen. ‘Ik ben diep geschokt door dit onaanvaardbaar schouwspel dat een belediging vormt voor de herinnering van de zes miljoen joden die werden vermoord tijdens de Holocaust,’ zei directeur-generaal Irina Bokova. ‘Ook al staat carnaval voor vrijheid van meningsuiting en satire, het is geen excuus om naar antisemitische stereotypen te grijpen.’

    Na de veroordeling van de Unesco heeft Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) een gouden opportuniteit om te zwijgen aan zich laten voorbijgaan. ‘Carnaval is een moment waarop op een groteske manier gespot wordt, met stereoptype uitvergrotingen,’ zei Schauvliege die in een brief aan de culturele afdeling van de Verenigde Naties de verdediging van de carnavalisten op zich nam. Met andere woorden: lachen met de jodenvervolging is ok, zolang het maar op een groteske manier en met stereotype uitvergrotingen gebeurt. Carnaval als vrijgeleide voor het absoluut onaanvaardbare.

    ‘Wij betreuren dat er een perceptie van antisemitisme is gewekt,’ zegt Schauvliege nog. Niet erg vergezocht als je in een SS-uniform met een deportatiewagen en blikken zyklon B-gas door de straten trekt. Denkt de minister bij die symbolen soms aan iets anders dan antisemitisme? 

    De verkleedpartij was natuurlijk meer dan alleen maar wat onnozel doen in een SS-uniform. De eigenlijke bedoeling van de carnavalvierders was om de N-VA en Bart De Wever neer te zetten als nazi’s.’Toen ik Bart De Wever op 14 oktober in een ware triomftocht naar het Antwerpse stadhuis zag lopen, begon ik aan dit idee te denken,’ zei initiatiefnemer Michel Keymeulen voor het carnavalsweekend aan Knack.be. ‘Soms moeten we dan maar eens choqueren. Het land moet gered worden.’

    En daar begeeft minister Schauvliege zich een tweede keer op glad ijs. Met haar vurig betoog ter verdediging van zes carnavalnazi’s, geeft ze niet enkel het signaal dat er niks mis is met het ijdel verbeelden van de Holocaust maar ook dat de vergelijking tussen Bart De Wever en Hitler geen bedenking waard is. Dan luidt het plots dat de Vlaamse regering zich niet wil bemoeien met het carnaval.

    Zijn er dan – los van eender welke politieke overtuiging – geen vragen te stellen bij een groepje mannen dat een volksfeest en alle daarmee gepaard gaande media-aandacht gebruikt om een politicus uit eigen land op dezelfde lijn te zetten als de grootste massa-moordenaar uit de moderne geschiedenis? Moet die politicus daar maar tegen kunnen? Moeten we iemand straffeloos echt alles zomaar kunnen verwijten vanaf het ogenblik dat hij een politiek mandaat bekleedt? 

    Er zijn in Aalst wel degelijk grenzen overschreden, zowel naar de nagedachtenis van de joden als naar Bart De Wever. Als de minister van Cultuur dit niet scherp wil veroordelen, zou je van haar toch op zijn minst mogen verwachten dat ze er enige afstand van neemt. Het is overigens niet omdat De Wever zelf niet reageert dat dit soort verwijten maar moet kunnen. Hoe kan je jezelf trouwens verdedigen tegen iemand die je een nazi noemt? Zeggen dat hij zich vergist? 

    En dan nog dit: men kan zich al langer de vraag stellen waarom een eerbiedwaardige organisatie als de Unesco het nodig vindt om het carnaval van Aalst te erkennen als Werelderfgoed. Hoe kan men een bijeenkomst van mensen die zich drie dagen lang overgeven aan allerlei activeiten die de andere 362 dagen van het jaar verboden zijn, op hetzelfde podium plaatsen als het Great Barrier Reef in Australië, de binnenstad van Dubrovnik in Kroatië, de Taj Mahal in India, het tropisch regenwoud in Sumatra of, dichter bij huis, de grote markt van Brussel of het historisch centrum van Brugge? Samen met Aalst carnaval zijn overigens ook het Krakelingenfeest van Geraardsbergen en Houtem Jaarmarkt toegevoegd aan het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Houtem Jaarmarkt is een bijeenkomst met als doel de verkoop van 1.500 runderen en 700 paarden. Als de Unesco diep geschokt is door wat er zich afspeelt in Aalst, is het dan ondenkbaar dat de organisatie het carnaval schrapt van de lijst? Of zou dat dan toch een te groot verlies zijn voor de Mensheid?

    Eddy Eerdekens in Knack/Trends

     

    ***

     

    Ik voel me niet specifiek geroepen om BDW te verdedigen en al heel zeker Knack niet. Alleen : als ’t goed is, zeggen we dat ook.

    Ik moet toegeven, dat het Vlaams Belang, als lachende derde, een beetje leedvermaak niet kan wegsteken. Daarom geen enkele reactie? Neen, het is geen leedvermaak om de feiten, maar wegens het samen in bad gestopt worden, VB en N-VA samen, zoals de Sire het in zijn Kerstboodschap had gewild : het bad van de jaren ’30.

    Van de Sire verstaan we dat nog : de man is oud en hij herinnert het land nog gaarne aan de weldaden van wijlen zijn Pa, Koning Leopold III, die met de zegeningen van de Führer de ene maîtresse na de andere kon versieren.

    Maar nee! Het land moet gered worden en daar zorgDen enkele Ajuinen voor! Tenzij;.. Tenzij….

    Wat verneemt mijn lodderig oor? Dat de troepen van het Gentse Liegebeest hiervoor verantwoordelijk zouden zijn?  Als dat geen goed nieuws is!

    Volgens jaar in Oiljst niet één enekle ACgroep, maar ook een tweede :het Blauwe Fabriekje, ongevoerd in een  couveuse,wegens op sterven na dood. Met daarrond enkete miobakussen gemaskerd als ‘’t Liegebeest him-self, als Napoleon de Gucht, als Patje Brillantine, als Mie Turteldoos, enz, die onder elkaar maquettes verkopen en terug huren van onze gekende Overheidsgebouwen.

    Beide groepen worden opgejaagd, enerzijds door de Staatsvuiligheid, en anderzijds door de BBI. Maar ioogejaafdend lopen verder, beschermd door dezelfde hekwerken als rond het Kasteel van Laeken…..

    Lachen,n gieren, brullen : dat is geen humor meer op mensenmaat, dat is humor voor de Goden.. Alles gratis,  uitvaart-dienst in clusief.

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    15-02-2013, 15:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1218 – OVER DE O ZO CHRISTELIKE DIEVEN EN OPLICHTERS VAN DE O ZO CHRISTELIJKE TSJEVENBOND

    ***

    Vrijdag 15 februari

    Zon 7u55-17u59

    H Siegfried van Zweden

    .

    1218 – OVER DE O ZO CHRISTELIKE DIEVEN EN OPLICHTERS VAN DE O ZO CHRISTELIJKE TSJEVENBOND

     

    ARCO, de Arc de Triompfe naar het Parijse model :

     



    Schriftvervalsing, fraude, oplichting, diefstal

    ***

     

    JaJja, de grofste witte boord-criminelen hadden al lang geen werkmans-handen meer! Alleen moord en doodslag ontbreken (voorlopig?) op hun palmares!

    Eerst was er in ons collectief geheugen de ramp uit 1929 van de Belgische Boerenbond, opgericht naar het idee van een zekere Mr Raiffeisen, als onderlinge spaarkas om de boeren te helpen. Toen was er ineens Monseigneur Cardijn, de B.A.C. en die waren voor de gewone man. De KB was er voor de beteren…. en de Société Générale was er voor de Fanscouillons. Later heb ik aan de Hogeschool de achtergrond, de voorgrond en alle tussenliggende gronden van al die dingen grondig kunnen bestuderen : de banken-crisis van 1929 en de gevolgen… Toen werd bewezen door die vele geleerde economen, dat sindsdien maatregelen genomen waren, die herhaling zouden voorkomen.

    Enfin : het is allemaal zo lang geleden, en ondertussen zijn al lang andere pistes gevonden. Ik kan er echter helemaal niet bij, dat juist uitgerekend de ‘Christelijke’ zuilen weer de grootste zondaars blijken te zijn.

    Dat precies de NV-A ten aanval trekt, moet diepere gronden hebben.

    Volgens het beetje ervaring dat ik heb in de branche zijn de aangebrachte feiten in feite de doodsteek voor de organisatie. Tenminste, als men er durft aan raken, want het einde van het ZCW = het einde van de CD&V = het einde van België.

    Het wordt dus hoogstens de lange baan van de parlementaire onderzoeks-commissie, als metrop tussen-station diep onder de grond, onderweg naar de eeuwige vergetelheid. Tenzij de Antwerpse bouvier ‘=Vlaamse koe-herdershond) er zijn tanden in zet.

     

    ***

    Ter zake :

     

    De belastingkronkels van het ACW

    Johan Van Overtveldt

     N-VA moet meteen naar rechtbank stappen in ACW-zaak’

    De saga van de winstbewijzen van het ACW in Belfius Bank stond de jongste weken volop in de actualiteit. Het ACW en haar Waalse evenknie MOC kwamen immers tot een deal met staatsbank Belfius waarbij deze laatste de winstbewijzen voor 110 miljoen euro afkoopt. Naast deze verkoop brachten de winstbewijzen over de periode 2003-11 reeds ruim 100 miljoen euro aan dividenden op. Via een doordachte fiscale constructie kon het ACW de belastingen op de ontvangen dividenden beperken tot … 58 000 euro. Een gewone vzw of een individu zou op een dergelijke dividendenstroom 25 miljoen euro aan roerende voorheffing betaald hebben. Bovendien rijst de vraag of een gedeelte van de belastingvermindering, namelijk a rato van 6,9 miljoen, niet onrechtmatig verworven werd. Een reconstructie.

     

    Op 19 december 2000 wordt door de christelijke werknemerszuil ACW de CVBA Sociaal Engagement opgericht. CVBA staat voor coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (en met een sociaal oogmerk, aldus de notariële acte). ACW zelf bezit als feitelijke vereniging 6198 van de 6200 aandelen van Sociaal Engagement. De twee overige aandelen komen in handen van Jan Renders, van 2002 tot 2010 de voorzitter van het ACW en Marc Vandenberghe, een trouwe dienaar van de ACW-idealen.

    De CVBA Sociaal Engagement krijgt, volkomen parallel met de moedervereniging, als gevleugelde doelstelling mee “een samenleving te realiseren waarin iedereen, solidair en gelijkwaardig, kan genieten van de fundamentele politieke, sociale, economische en culturele rechten, te streven naar een emancipatie van de werknemersbevolking en bijzondere aandacht te schenken aan de zwaksten en de meest achtergestelden in de samenleving”. Net als het ACW wordt ook Sociaal Engagement gehuisvest op het adres Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel.

    Twee dagen later, namelijk op 21 december 2000, wordt voor dezelfde notaris, nl. de in Brussel gevestigde Eric Spruyt, het proces-verbaal verleden van de buitengewone algemene vergadering van een andere CVBA, namelijk BACOB. De origine van BACOB gaat terug tot 1924 toen binnen de christelijke werknemersbeweging de BAC (Belgische Arbeiderscoöperatie) wordt opgericht. BAC/BACOB doorloopt dan een aantal wijzigingen die er uiteindelijk toe leiden dat BACOB zowel als de ACW-verzekeringsgroep DVV in 1997 ondergebracht worden bij de Artesia Banking Group, grotendeels in handen van die andere ACW-maatschappij Arcofin.

    De vijfde beslissing genomen op de buitengewone algemene vergadering van BACOB luidt dat per 31 december 2000 wordt overgegaan tot de creatie van 300 000 winstbewijzen “ten voordele van het ACW, de koepel van de christelijke werkgeversorganisatie / MOC (Mouvement Ouvrier Chrétien)”. Deze uitgifte gebeurt “ter vergoeding voor de positieve winstbijdrage van de houders van de winstbewijzen”. Nog steeds volgens die vijfde beslissing van de buitengewone algemene vergadering van BACOB “geven de winstbewijzen recht op een preferent dividend … Het totale dividend per boekjaar dat aan alle winstbewijzen gezamenlijk kan toegekend worden kan nooit hoger zijn dan 40% van de beschikbare nettowinst …”.

     

    Binnen de ACW-koepel wordt vervolgens beslist om de winstbewijzen in BACOB onder te brengen bij de CVBA Sociaal Engagement die dus twee dagen voor de uitgifte van de winstbewijzen was opgericht. Het gaat dan om 264 000 winstbewijzen, de overige 36 000 zitten bij de Waalse broeders van het MOC die trouwens een parallelle CVBA met als naam Mouvement Social oprichten. Aan deze winstbewijzen wordt in de balans van de CVBA Sociaal Engagement geen waarde toegekend. In alle volgende gepubliceerde jaarverslagen wordt telkens expliciet opgenomen dat de winstbewijzen “geen aanschaffingswaarde hebben … niet verkocht kunnen worden … en evenmin een verkoopwaarde hebben”. Het zijn nota bene deze winstbewijzen die Belfius als staatsbank eind januari heeft ingekocht voor het ronde bedrag van 110 miljoen euro, waarvan 97 miljoen euro voor Sociaal Engagement en een 13 miljoen euro voor de Waalse tegenhanger Mouvement Social.

    In de loop van 2002 fuseert de BACOB-Artesia-groep met Dexia. De winstbewijzen horend aan CVBA Sociaal Engagement worden vernieuwd en geven nu recht op een preferent dividend van Dexia Bank België. Tussen 2003 en 2011 ontvangt Sociaal Engagement alzo voor, afgerond, 102 miljoen euro aan dividenden, voornamelijk van Dexia Bank België (in veel mindere mate ook van DVV Verzekeringen). Als CVBA kan Sociaal Engagement alvast de roerende voorheffing verschuldigd op de uitgekeerde dividenden verrekenen in de vennootschapsbelasting. Dit levert op zich reeds een belangrijk belastingvoordeel op maar het regime van de DBI (definitief belaste inkomsten) biedt mogelijkheden tot een nog lagere belastingdruk. De DBI is in het leven geroepen om in bepaalde gevallen dubbele belasting van vennootschapswinsten te voorkomen. De DBI-aftrek voorziet dat men 95% van het bedrag aan ontvangen dividenden mag aftrekken van de belastbare basis van de vennootschap die de dividenden ontvangt.

    Aan het gebruik van de DBI-aftrek zijn echter wettelijke voorwaarden verbonden. De vennootschap die de DBI-aftrek wil toepassen, moet aan één van de twee volgende voorwaarden voldoen. Ofwel moet zij aandelen aanhouden van de uitkerende vennootschap met een aanschaffingswaarde van minstens 1,2 miljoen euro (ondertussen opgetrokken naar 2,5 miljoen euro), ofwel moeten die aandelen minstens 10% van het kapitaal of van de stemrechten vertegenwoordigen.

    Aangezien de winstbewijzen die Sociaal Engagement bezit naar eigen zeggen “geen aanschaffingswaarde of verkoopwaarde” hebben en evenmin kapitaal of stemrechten vertegenwoordigen, kunnen deze niet in aanmerking worden genomen voor de drempel van 1,2 miljoen euro, evenmin voor de drempel van 10%. Teneinde toch voor DBI-aftrek in aanmerking te komen, koopt Sociaal Engagement, zo staat expliciet te lezen in het jaarverslag over 2004, in de loop van 2003 106 000 aandelen Dexia NV (de holding) met een aanschaffingswaarde van 1 240 391 euro, dus net boven de fiscale minimumdrempel van 1,2 miljoen euro. Aan de eerste van de twee hierboven vermelde voorwaarden lijkt alzo voldaan en het vermeende recht op DBI-aftrek levert over de periode 2003-11 aan Sociaal Engagement een extra fiscaal voordeel op van afgerond 6,9 miljoen euro (zie bijgaande tabel).

    Het gevolg is dat Sociaal Engagement door de net beschreven set-up een fiscaal bijzonder “interessant” vehikel geworden is. De cijfers over de periode 2003-11 illustreren dit treffend (zie bijgaande tabel). De ruim 102 miljoen euro aan ontvangen dividenden gebruikt Sociaal Engagement voornamelijk om de lonen van ACW-personeelsleden te betalen (namelijk a rato van 8,2 miljoen euro in het boekjaar 2011 alleen). Na aftrek van onder meer deze personeelslasten blijft er uiteindelijk, voor het geheel van de periode 2003-11, een belastbare basis van afgerond 20 miljoen euro over waarop de dochtervennootschap van het ACW … 58 017 euro aan vennootschapsbelasting betaalt. De gemiddelde belastingdruk waaraan Sociaal Engagement onderhevig is over het geheel van die negen jaar beloopt alzo minder dan 0,3%. De inhaligheid waarvan bepaalde grote multinationals de jongste maanden hieromtrent in het nieuws beschuldigd werden, verbleekt bij deze fiscale spitsvondigheid vanwege het ACW.

    Maar met dit alles is de kous nog niet af want bij nader toezien blijkt Sociaal Engagement volgens de bestaande wetgeving en rechtsleer daarrond geen recht te hebben op de DBI-aftrek. De participatie van iets meer dan 1,2 miljoen euro die Sociaal Engagement nam is immers in Dexia NV, de holdingmaatschappij, en niet in Belfius NV of voorheen Dexia Bank België NV. Met andere woorden, Sociaal Engagement kan zich enkel op DBI-aftrek beroepen voor de bescheiden dividenden die ze van de holding Dexia NV verkrijgt, maar niet voor de royale dividenduitkeringen van meer dan 100 miljoen euro die ze op basis van de winstbewijzen in Dexia Bank België NV krijgt. Misleidend is eveneens dat het jaarverslag van CVBA Sociaal Engagement ieder jaar een participatie van 82% in Dexia Bank België vermeldt en daardoor de indruk wekt aan de 10% participatiedrempel voor de DBI-aftrek ruimschoots voldaan zou zijn.

    Het argument dat Dexia NV de moedermaatschappij is van Dexia Bank België doet hier totaal niet terzake. Zoals reeds aangegeven zijn de huidige wetgeving en rechtsleer in dit verband ondubbelzinnig. Om van de DBI-aftrek te kunnen genieten moet het om een rechtstreekse relatie gaan en niet één via een moederholding.

    De conclusie van deze saga is dubbel. Ten eerste poogde het ACW duidelijk heel intentioneel tot een constructie te komen waarbij via een handig gebruik van het mechanisme van de DBI-aftrek nagenoeg volledig ontkomen werd aan het betalen van belastingen op de dividenden uitgekeerd op de winstbewijzen. De vraag rijst hier welk moreel recht het ACW, en dus ook het ACV, nog heeft om van leer te trekken tegen ondernemingen die aan fiscale optimalisatie doen. Bovendien beging het ACW een kapitale fout door in de jaarrekening van Sociaal Engagement op verschillende manieren de schijn te wekken dat de voorwaarden voor de DBI-aftrek vervuld zouden zijn. De vraag rijst dus zeer nadrukkelijk of dit alles nog te vatten is onder de noemer van de belastingontwijking.

    Aan het ACW werd in het kader van bovengaande analyse de volgende vraag voorgelegd (per mail en met telefonische bevestiging): “De CVBA Sociaal Engagement (nagenoeg 100% dochter van ACW) ontving over de periode 2003-11 in totaal voor afgerond 102 miljoen dividenden. Over dezelfde periode werd in totaal voor afgerond 58 000 euro aan vennootschapsbelasting betaald. Kan u mij toelichten hoe dergelijk laag belastingpercentage tot stand kwam?”. Ondanks herhaaldelijk aandringen, per mail en per telefoon, kwam daar nog geen antwoord op.

     

    ***

     

    O ja : een ‘arco’ is is een boog, dus ook een regenboog. En regenbogen zijn beroemd omdat ze het einde van de bui voorspellen…Zie het Franse woord : arc-en-ciel.

    Voor BDW moet het een zoete wraak zijn op de voyous die hem al twee keer pootje gelapt hebben. Eerst door ten tijde van Leterminator, de coalitie op te blazen, een tweede keer door bij de Vlinder-regering de kant te kiezen voor Di Jeanetto, tegen-in de gemaakte afspraken. Laten we hopen, dat hij, met de adem van het Vlaams Belang in zijn nek, niet versaagt.

    Hallo Wilfried Martens, allo Jean Luc DeHaene, allo den Cleynen Eyskens : zijn jullie nog daar? .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    15-02-2013, 11:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1217 - ALLOCHTONEN VOORTAAN JAN M’N KLOTENS ?

    ***

    Donderdag 14 februari

    Zon 7u57-17u58

    H Valentijn, patroon van de geliefden

    Onweert het op 14 februari dan sterven er veel rijkaards

    .

    1217 - ALLOCHTONEN VOORTAAN JAN M’N KLOTENS ?

     

    ***

     

    ***

     

    Sorry, mensen, dat ik zo’n beetje kort door de bocht ga. Maar korter kon echt niet! Altijd beleefd blijven, hé Moeke!?

    Dat is een beetje de waanzin à la Hitler voorbij! Voor Uw ogen staat een kalf, ge weet dat zo’n ding op 4 poten het voortbrengsel is van een koe, en ge moet het aanspreken met iets dat noch mossel noch vis is. Voorbeeld: een Gentse Turk, of een Mechelsse koekoek. Turk? Dat is toch iets voor Turkije!  Da moete ge niet eens zeggen, dat ziet en ruikt ge zo!.

    Zo lang het over Gent alleen gaat, zou ik gewoon zeggen : kaakn kaak, giene twiedekker, moar ne Strop. Als het ding niet vliegt, maar loopt en donker van coleur is, zal ’t nen echte zijn. Is die integendeel donker van coleur, en spreekt hij Turks, dan is ’t nog ne strop. Spreekt hij Marokkaans, of Berbers, ’t blijft ne Strop. Ze laten zich niet vangen door één gat. Vooral niet als ze nog jong zijn, of minderjarig.

    En zo’n Mechelaar is geen koekoek, maar ne Maneblusser.

    ’n Brusselaar is ’n Kiekefretter, enz. Voor mij goed. Maar altijd erbij denken : watte begot doet die in Gent, resp. Mechelen, resp. Brussel, enz. Wat heeft die hier verloren?

    Anders gezegd : hoe meer dat men roert in een str’nt, hoe meer die stinkt.

    Voilà, weer iets dat geboekstaafd is!

     

    ***

    Ter zake :

    Een woord van verschil

    Een kleine vijf maanden geleden besliste deze krant om het woord 'allochtoon' zoveel mogelijk te mijden in de kolommen. In interviewcitaten en ingezonden opiniestukken door derden kan het uiteraard wel nog, maar de redactie nam zich voor om zelf het woord zo min mogelijk te gebruiken. Vandaag zondigen we tegen de aan onszelf opgelegde regel, maar we doen dat bewust, en zelfs met enige trots.

    In Nederland heeft het gemeentebestuur van Amsterdam, de grootste en meest divers gekleurde stad van het land, beslist om de begrippen 'allochtoon' en 'autochtoon' uit de officiële bestuursstukken te schrappen. Het zou te ver gaan om te zeggen dat dat besluit er 'dankzij' De Morgen gekomen is, maar het debat werd in Amsterdam wel op gang getrokken nadat het nieuws van hieruit naar Nederland overwaaide. En er is nog meer nieuws op komst. Ook de op een na grootste stad van het Vlaamse gewest, Gent, bereidt zich voor op een gelijkaardig initiatief. "De noemer allochtoon verbindt niet, maar sluit uit", stelt schepen voor Gelijke Kansen Resul Tapmaz in deze krant. "We kennen een migratiegeschiedenis van vijftig jaar, het is tijd voor diversifiëring." Zo is het maar net.

    Er bestaan nogal wat karikaturale misverstanden over de reden om het woord 'allochtoon' niet meer te gebruiken. Critici hebben ons verweten dat we etnische verschillen, en de spanningen die daaruit voortvloeien, willen verzwijgen of ontkennen.

     

    Het tegendeel is waar. De hoofdreden om tot deze beslissing over te gaan is net van journalistieke aard. In de praktijk is gebleken dat 'allochtoon' verworden was tot een stopwoord, een uniforme vlag die totaal verschillende bevolkingsgroepen dekt. Die betekenisvervuiling staat zorgvuldige berichtgeving in de weg, zowel bij het benoemen van problemen als bij het aanstippen van kansen. Het staat ook zorgvuldig bestuur in de weg, omdat het begrip ten onrechte de indruk wekt dat alle burgers met vreemde roots tot dezelfde aparte doelgroep horen.

    Natuurlijk geef je ook een maatschappelijk signaal door het woord 'allochtoon' te vermijden. Noem je iemand 'allochtoon', dan sluit je hem en al zijn nakomelingen op in een semantisch getto, waaruit ontsnapping onmogelijk is. Dit wij-zijdenken problematiseert en betonneert het verschil in plaats van het als realiteit te aanvaarden. Dat is vooral onnuttig in het licht van een toekomst waarin het straatbeeld met name in de steden alleen maar diverser en gekleurder zal worden. Het is dan ook tijd dat we onze samenlevingsproblemen correct en taboeloos benoemen. Alleen zo kunnen we er in gedeelde verantwoordelijkheid samen het beste van proberen te maken.

    Bart Eeckhout

     

    ***

     

    Waarom denk ik nu aan Peter Van der Meersch, van de gewezen Schandaard? Nu ‘lijdt’ de man het NRC Handesblad in NL, en begrijpt hij niet hoe hij zoveel lezers verliest. Idem De Morgen : ’t is allemaal de schuld van de verminderde reclame-budgetten, niet hun schuld!

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    15-02-2013, 10:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1216 - HET ALFA EN HET OMEGA VAN HET CGKR

    .

    1216 - HET ALFA EN HET OMEGA VAN  HET  CGKR

     

    ***

     

    ***

     

    Het werd ons beloofd! Op http://www.golfbrekers.be/ vindt U dan ook degelijke kost die aan de ribben houdt. Onderstaande tekst (auteur?) moet aan onze tegenstrevers waarschijnlijk koppijn bezorgen.

    Tenzij ze deze afdoen als… racistisch. Bedoeld is racisme van onder het vriespunt, want tot 0°C wil het CGKR niet optreden.

    Enfin, U leest maar….

    De ‘Eind-oplossing’?  : alle Vlamingen achter prikkeldraad, en de vreemdelingen op de vrijgekomen plaatsen zetten.

     

     

    ***

    Ter zake :

    Racisme in het dagelijkse leven

    Wat zou u ervan vinden als u in de tram naast iemand zit, die zomaar, zonder bepaalde reden, zegt: “Ik ben liever een Vlaming, dan een halalvreter!”  U zal misschien wel even de wenkbrauwen fronsen; tenslotte bent u netjes opgevoed en u zal eventueel wel negatieve gevoelens betreffende de gepigmenteerde medemens hebben, maar dit in het openbaar, zonder een aanleiding, willen verkondigen is een ander paar mouwen.  In werkelijkheid komt zo’n boude uitlating slechts zelden voor.  Wij zijn in het algemeen verdraagzame mensen.  Racisme uit zich meer tégen ons dan omgekeerd. 

    In de tram kan een oplettende toehoorder merkwaardige gesprekken opvangen.  Zoals mijn vrouw en ik, een koppel van middelbare leeftijd.  Zelf hebben we geen Arisch uiterlijk; in de zomer, zongebruind, zou men ons voor mediterraanse afstammelingen kunnen houden.  Daarom waren een drietal Marokkanen eerder onbesuisd bij hun gesprek over nationaliteit en migratie.  Een jongen stelde: “Ik ben liever een vreemdeling dan een varkensvreter.”  Instemmend knikken bij zijn reisgezellen.  Een vanzelfsprekend racisme ten opzichte van ons.  Eerst wilde ik niets antwoorden: men wil ten slotte heelhuids thuis geraken.  Maar dan dacht ik dat er te veel gezwegen wordt, dat er te veel tolerantie is, en, ja dat ook, dat we hen te veel angst tonen.  De vijandigheid van immigranten, vooral moslims, tegenover de bevolking van het gastland is in heel Europa een fenomeen.

    Na een tijdje doorbrak ik de stilte en vroeg duidelijk hoorbaar voor de omstaanders aan mijn vrouw of ze gehoord had welke racistische uitspraak die gast gedaan had.  Een borende blik van het trio in onze richting.  Mijn vrouw sprak hen afkeurend aan en meende dat zo’n uitspraak toch niet door de beugel kon.  Dat dit racisme was.

    Toen wij bij onze halte uitstapten, kregen we nog de scheldwoorden “varkensvreter” en “ongelovig hoerenjong” naar het hoofd geslingerd, nadat ze in de tram hun gesprek voort gezet hadden met “spijtig dat we ze geen lesje kunnen leren, want hier is te veel publiek en aan de halte hangen camera’s”.  Dat was zelfs niet als bedreiging bedoeld; neen, ze meenden dat oprecht.   

    En dat is het racisme in het dagdagelijkse leven.  Waarom laten wij dat toe?  Kinderen worden weggepest van speelpleinen, tieners hun gsm’s gestolen, meisjes uitgescholden en – erger – verkracht, oudere mensen beroofd.  Wie durft er ’s avonds nog onbezwaard op straat?  Vroeger staken we ons in onze beste kleren als we ergens heen gingen, de vrouwen haalden hun juweeltjes uit het doosje, droegen elegante schoentjes met hoge hielen.  Nu willen we vooral niet opvallen.  Makkelijke schoenen om snel het hazepad te kunnen kiezen, geen juwelen, geen opvallende tekenen van welstand, een quasi lege handtas, weinig geld in de portefeuille, bankkaarten thuis gelaten. 

    In hun denken staat de vijandigheid tegenover ons centraal, tegenover christenen, andersdenkenden, anderslevenden, tegenover iedereen die de islam niet belijdt, afwijst of durft te bekritiseren.  En het ergste is dat men het als normaal gaat beschouwen.  Men heeft zich erbij neergelegd.  Er wordt amper tegen opgetreden.  En daarom zal het blijven gebeuren tenzij wij, u en ik, ieder op zijn manier en volgens de omstandigheden ertegen protesteert

     

    ***

     

    Geen hoogdravende woorden! Geen dichterlijke ontboezemingen, maar de taal van elke dag. Wat is het verschil met de ‘oerwoud-geluiden’ in de tribunes van onze voetbal-velden als een getinte speler een of ander performance uitvoert?

    Maar het mag niet. Net zo min als er onder de Bezetting een mopje mocht verteld worden over Hitler of zijn Duizendjarig Rijk… Toen stond dat gelijk met ‘Schuzhaft’, nu trekt men een ‘cordon sanitaire”’ op rond U…. Schuzhaft en schitkring : zelf in de woorden vindt men de verwantschap terug. Men sterft er niet ongoddelijk door, ook niet op termijn, maar men wordt wel gebroodroofd.

    Simpel toch, zo’n ideologie : ge moet mijne maat zijn, of ‘k kloppe op joen muile’…...

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     

     





    14-02-2013, 16:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1215 - WORDT DI JEANETTO DE LAATSTE PREMIER VAN BELGIE ?

    .

    1215 - WORDT DI JEANETTO DE LAATSTE PREMIER VAN BELGIE ?  

     

    ***

     

    ***

     

    Een V-Meerderheid !!!!

    Stilaan moet dit een nachtmerrie worden voor het Establishment. Want zij weten dat zoiets het einde inluidt van hun gezellige vadsigheid op kap van de Vlaamse kleine man.

     

    ***

    Ter zake :

    WERKEN AAN EEN STERKE V-MEERDERHEID!

    Mechelen, 12 februari 2013

    ***

    Confederalisme na 2014? De VLD doet niet mee en zwijgt in alle openheid. De CD&V haakt af bij monde van voorzitter Wouter Beke. Aangehaalde reden? “De ongekende gevolgen van het constitutionele avontuur van de N-VA”. Vraag: was de keuze van de N-VA voor het vage “confederalisme” wel een goede benadering? Waarom een containerwoord hanteren in de hoop de politieke markt daarmee volledig om te gooien?

    In ons vorig persbericht van 7 november 2012 hebben we reeds aangeven dat Bart De Wever hoe dan ook niet om de onafhankelijkheid heen kan. Een sterke en dynamische groep binnen de N-VA wil de onafhankelijkheid. Er zal door vriend en vijand bij herhaling nadrukkelijk verwezen worden naar het punt 1 in de N-VA statuten. Bovendien zoekt de Vlaamse kiezer duidelijkheid en een bevrijding uit alle aanslepende en nog toenemende B-ellende. De hang naar een krachtige verandering in Vlaanderen zit zeer diep en zal niet wegebben maar verder aanzwellen.

    Waarom daar niet op inspelen door de Vlamingen te overtuigen van de noodzaak om Vlaanderen tot een volwaardige staat te maken met Wallonië als bekend buurland? De N-VA heeft alvast het voordeel dat deze partij als grootste de sterke wil toont om aan onze Vlaamse toekomst te werken terwijl de traditionele partijen zich alleen maar negatief opstellen en alles ondernemen om de projecten van de N-VA te hinderen of af te blokken. De politieke positie van de N-VA is dan ook uniek en gelukkig momenteel sterk en verder groeiend met een zeer gemotiveerde achterban.

    Om het N-VA-élan wat af te remmen proberen de tegenstrevers de voorstanders van het confederalisme uit te spelen tegen de voorvechters van de onafhankelijkheid (Zie o.a. het recent gepubliceerde onderzoek van de Hogeschool Gent bij de N-VA en de Open VLD leden). Maar... voorstanders van het confederalisme en voorstanders van de onafhankelijkheid vormen eigenlijk een en dezelfde basisgroep: zij willen zich bevrijden uit alle B-ellende. De verdedigers van het confederalisme beogen veelal ook de uiteindelijke realisatie van een volwaardige staat Vlaanderen binnen Europa maar zij geven gewoon het huidige officiële partijstandpunt weer. De N-VA is best in staat op korte termijn zowel de eigen leden als het nodige grote aantal Vlamingen te overtuigen om de bevrijdende stap te zetten naar een onafhankelijk Vlaanderen.

    Politiek gezien staat de N-VA er op dit moment alleen voor. Een overweldigende verkiezingsoverwinning van de N-VA is dus noodzakelijk om na 2014 de gewenste volwaardige staat Vlaanderen te kunnen realiseren. Met de N-VA (en de andere V-partijen en/of politici) kan een doorslaggevende of zelfs een absolute meerderheid bereikt worden. Het komt er op aan dat resultaat te willen, het geloof in succes enthousiast uit te stralen en ervoor uiterst creatief en hard te werken. De N-VA kan het...samen met ons allen!

    Werkgroep Vlaanderen Onafhankelijk/ Guido De Schuyteneer

    ***

     

    Ik denk dat er vandaag de dag iedere dag crisis-beraad is bij de Part Scandale en dat er een soort communicerend vat is ontstaan tussen hun hoofd-kwartier en Het Hof/.La Cour. Kernvraag : de 5de Colonne activeren, of verder ondergronds blijven gaan?

    Hamvraag : zullen de Tsjeven niet nogmaals overstag gaan? Zullen hun mandatarissen de partij-insgnes blijven volgen? Wetend dat het allemaal carrière-jagers zijn, gaa, die niet als hyena’s afgaan op het geldspoor achter de nieuwe machthebbers? Op de achtergrond wenken immers de nieuwe gemeenteraads-verkiezingen en als kandidaat van een verliezend leger moeten zij toch appelen voor citroenen verkiezen?

    Slapeloze nachten, dat worden het! Kiezen ze (tegen beter weten in) voor ‘Belg’, of gooien ze de dobbelstenen voor iets nieuws, in de hoop te kunnen aansluiten bij de winnaars…. Over dat alles wordt beslist in de eerstvolgende weken en maanden..

    Als ze daarbij maar niet uitstappen, door af te stappen…..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    14-02-2013, 15:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1214 - STRAKS WEER ETEN EN DRINKEN OVER WO I TOT HET DE KEEL UITHANGT

    .

    1214 - STRAKS WEER ETEN EN DRINKEN OVER WO I TOT HET DE KEEL UITHANGT

     

    ***

     

    ***

     

    Nee, het zal wel niet de bedoeling zijn om het mes in de wonde rond te draaien, en toch zal het daarop neerkomen : de grondtoon van de Vlaamse Beweging is ontstaan rond het onrecht dat de Vlamingen werd aangedaan in de loopgraven van de IJzer.

     

     

    ***

    Ter zake :

    'Wat Vlaamse regering wil doen met WO I, doet ons vrezen voor het ergste'

    Hubert van HumbeeckWalter Pauli

    woensdag 13 februari 2013 om 05u45

    ***

    Historici Rudi Van Doorslaer en Bruno De Wever roepen hun vakbroeders op om zich meer te mengen in het het maatschappelijke debat.

    Bruno De Wever: Ik behoor tot het kamp dat gelooft dat academici met hun werk een brug moeten bouwen naar de brede maatschappij. De publicatie van Gewillig België over de rol van de overheid bij de Jodenvervolging leidde na goed vijf jaar tot de excuses die een paar weken geleden in de Senaat werden uitgesproken. Dat is eigenlijk snel. Ik publiceerde mijn inzichten over de geschiedenis van het VNV in de jaren dertig in 1994. Twintig jaar later merk je dat de brug eindelijk is genomen: ook in Vlaams-nationalistische kringen staat vandaag eigenlijk niet meer ter discussie dat het VNV een fascistische partij was.

    Rudi Van Doorslaer: Hoe komt het dat de liberale democratie bij zo veel mensen zo veel legitimiteit verloor? Dat is, denk ik, de kernvraag van de twintigste eeuw. Die was aan de orde in de jaren dertig, en het is ook de vraag die we vandaag nog moeten beantwoorden. Onder Mussolini reden de treinen zogezegd op tijd en dat maakte indruk. Iemand die een beetje orde schept in de chaos krijgt bij veel mensen krediet. Wij vergeten vaak dat ook toen dictators een populaire aanhang hadden. Dat gaf hen een legitimiteit, en zonder die legitimiteit hadden ze niet zo lang aan de macht kunnen blijven. Dus hoe komt het dat zo veel mensen de democratie als staatsvorm hebben verworpen? Dat is ook vandaag nog essentieel.

    Geschiedenis wordt door regeringen en elites altijd ‘gebruikt’, stelt u. Ook in Vlaanderen en in België?

     

    Van Doorslaer: Met de nakende herdenking van de Eerste Wereldoorlog is die kwestie zelfs urgenter dan ooit. Hoe moeten we ons in de 21e eeuw verhouden tot die oorlog? Welke mythes kunnen we overeind houden? Welke pedagogische boodschappen willen we uit die Eerste Wereldoorlog distilleren? Wat ik in de voorbereidende teksten lees, doet mij vrezen voor het ergste. In haar missionstatement koos de Vlaamse overheid voor het thema ‘vrede’. Dat is de les die wij zogezegd uit de Eerste Wereldoorlog moeten trekken: dat mensen snakten naar vrede. Maar zowel tijdens als na de Grote Oorlog triomfeerde vooral het Belgische patriottisme. Er was natuurlijk de Vlaamsgezinde Frontbeweging en er was de collaboratie van het activisme, maar dat waren kleine minderheidsgroepen.

    De Wever: Er was natuurlijk wel een kleine pacifistische stroming, maar de grote hoop van de Belgische soldaten wilde gewoon doorvechten om de oorlog te winnen. Ze wisten ook waarom ze wilden vechten: de Duitsers hielden het land bezet. En in dat land woonden hun families, hun gezinnen.

    Van Doorslaer: Ik ben dus zeer nieuwsgierig hoe die herdenking zich zal voltrekken. Als je echt iets te vertellen wilt hebben aan de jongere generaties, dan kun je je niet beperken tot het overnemen van de mythes van de vorige eeuw. Zeker niet voor een herdenking die zo duur zal zijn als die van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen.

    Het volledige interview met Rudi Van Doorslaer en Bruno De Wever vindt u deze week in Knack.

     

    ***

     

    Och, het zijn Evangelische woorden, maar ‘in het huis mijns Vaders zijn  vele kamers’…

    Om het even hoe de boodschap is verpakt, als het pakje maar aankomt. 100 Jaar na datum werd, gebouwd op het geduld van de Vlamingen, verder gewerkt aan het gebouw dat onze gevangenis werd. Straks heeft zelfs de spookstad der werklozen (Scharrelroi) een veel te groot vliegveld, waar in hoofdzaak Vlamingen komen, met een ondergronds treinstation, dienstig voor de TGV-treinen van en aar Mons.

    In Mons wordt heden ten dage in alle stilte de laatste hand gelegd aan een NMBS-paleis, dat in niets moet onderdoen voor dat van de Lichtstad. Enfin, een trein-station dat in grandeur niet moet onderdoen voor de Chef himself.

    Aan de Franscouillons (en hun collaborateurs!) kan men veel verwijten, maar niet dat ze niet vooruitziende zouden zijn. Dat dag dat ze ’t Belziekse opblazen, daarbij de schuld op de Vlamingen stekend, zal de Waalse bruid gepint en opgetut als een jonge Oosterse godin, met Brussel als parel op het voorhoofd, naar de boezem snellen van de bruidegom in Parijs. Staatsschuld, een leeg gemolken Vlaanderen en nog van die lege schelpen achterlatend als oud vuil.

    Maar wij, in ‘Bachten de Kupe’, zullen piëteitsvol onze doden herdenken, terwijl van Overheidswege er op gewezen zullen worden, dat zij hun leven niet tevergeefs hebben geofferd…. Daar waar zij hoogstwaarschijnlijk hun lev en hadden besteed aan het gelukkig zijn met vrouw en kinderen in een vrij Vlaanderen.

    Want, gelijke rechten, dat was wat hen door hun bloed-eigen Koning beloofd was vòòr de strijd…

    Is het te mooi om waar te zijn? Kunnen tegen 4 Augustus 2014 de structuren van de huidige on-staat aan kant geschoven zijn, precies dag op dag 100 jaar na het begin van de vijandelijkheden in 1914? Veel tijd zal er niet zijn, tussen de Moeder aller Verkiezingen in Mei 2014 en die fatale 4 Augustus. Maar misschien geraakt men 4 jaar later, tegen 11 November 2018, wel klaar? Die dag, in 1918, zwegen de wapens en beierden de klokken in alle kerktorens over heel het land…

    Als we ondertussen (zucht) maar niet met Meneerke Peeters als Premier zitten opgescheept, die op die dag (11 november) samen met Koning Philips de Taaie, 2 Houten Klaasen,  kransen staat neer te leggen bij de Brusselse Onbekende Soldaat…..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.


    14-02-2013, 13:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

    ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

    Wie had dat ooit gedacht…..

     

    Dat er zodanig veel Muzel-kiendjes zouden bijkomen dat het container-klodden zouden van komen.

    ***

    14-02-2013, 11:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1213 - AZALEA YASMINE KHERBACHE EN DE BLIJDE JIHAD

    ***

    Woensdag 13 februari

    Zon 7u58-17u56

    H Beatrijs  ASWOENSDAG

    .

    1213 - AZALEA YASMINE KHERBACHE EN DE BLIJDE JIHAD

     

    Pssst : gisteren voor de elfendertigste keer zonder stroom gevallen. Computer & Internet idem. In kosten gekomen voor een stroom-beveiliger en ondertussen ’n uitstap gemaakt naar Perugia en de vlieghaven aldaar. Een aanrader. Weiden als wiegende zeeën, aan de voet van de besneeuwde bergtoppen van de Apenijnen. Geen groot mirakel dat Fransciscus van Assisi hier kwam prediken voor de vogeltjes. Is al 800 jaar geleden, maar de tijd is hier blijven stilstaan.

    ***

     

    Yasmino! Liever Yasmino

     

    De Roos is veel te beladen….

    ***

     

    In Antwerpen begint het leven stilaan aan een bloemen-corso te gelijken. Naast de Rode Roos, en in de plaats van, ontluikt er nu een bleke tedere Zuiderse bloem…. Parti Scandale import, recht uit de homo-tuin van de Premier. Ach! Die zoete Yasmine : het is als een lotus-bloem op de mestvaalt van de NV-A op ’t Stadhuis.

    En, neen, man, er staat deze keer heel zeker geen schrijffout in de titel van dit stukje. Deze keer wil ik het NIET hebben over de BLINDE  Jihad, maar over de BlIJDE Jihad, de Jihad der vrouwelijke verleiders, maar toch de echtige, de techtioge Jihad. Ha ja! Hoe wilt U het anders noemen, dat een aanminnige (?) Moslima met een bloemende naam,die er open en bloot voor pleit om van Antwerpen een stad te maken die de voortzetting is van haar o zo tolerant thuisland? 

    Al-bij-al blijft het echter een zachtere vorm van de Moslim-drang zoals die heerst bij de inheemse koekoeken : groot en sterk groeien in andermans nest, om nadat de eigen jongen eruit gekieperd zijn, het mezen-paar zich te laten doodwroeten om de vreemde koekoeksjongen groot te brengen.

    Dag Jan! De dag dat het CGKR de klacht behandelt (die komt er toch nog?) over de ‘discriminatie’ die verborgen zit in die € 250,- : kan misschien ook nog aangevoerd worden, dat Antwerpse borelingen daarvan zijn vrijgesteld? Is niet eerlijk : de kleintjes zijn vrijgesteld, en de groten dokken af.

    Azalea Kherbache wil waarschijnlijk dat BDW nu de maatregel omkeert : ieder nieuw kleintje betaalt die som, en die wordt oerhandiogd aan iedere grote die erom vraagt. Dàt is pas een maatregel waaruit naastenliefde blijkt!

     

    ***

    Ter zake :

    "Stadsbestuur verschuilt zich systematisch achter het vorige"

    12/02/13, 20u48  − Bron: belga.be

    Hommeles in Antwerpen duurt voort

    ***

    Oppositieleidster Yasmine Kherbache (sp.a) pikt het niet dat het Antwerpse stadsbestuur zich bij kritiek op voorstellen "systematisch verschuilt achter het vorige bestuur". "Dat Patrick Janssens een maatregel niet heeft ingevoerd, is nu blijkbaar ook al een geldig excuus" in het debat rond het vreemdelingenloket, schrijft ze vandaag in een open brief. .

    In de hetze rond de verhoogde retributie voor een inschrijving aan het vreemdelingenloket wees N-VA-schepen Liesbeth Homans er vandaag in verschillende kranten op dat voormalig burgemeester Janssens zoiets in 2011 al overwoog. Ook hij dacht aan 250 euro, aldus Homans.

    Weerstand in verleden

     Kherbache erkent dat Janssens de andere centrumsteden een retributie voorstelde "zodat extra administratief personeel aangeworven kon worden" om de nieuwe dossiers na de collectieve regularisatiecampagnes te helpen verwerken. Ze onderstreept echter dat een door de bevoegde diensten uitgewerkt ontwerpbesluit binnen de sp.a-fractie op veel weerstand botste, "omwille van principiële en juridische redenen", waarop het voorstel van tafel verdween.

     Dat het voorstel door het nieuwe stadsbestuur desondanks "als excuus gebruikt wordt om zich achter te verstoppen", pikt Kherbache niet. De sp.a-fractie was destijds al tegen, en bovendien hadden het Europees Hof van Justitie en het mensenrechtenhof intussen kritiek op gelijkaardige voorstellen in Nederland, onderstreept ze.

    Weigering debat

     Volgens Kherbache is de reactie "symptomatisch voor de manier waarop het nieuwe stadsbestuur weigert het inhoudelijke debat rond complexe thema's aan te gaan", verwijst ze ook naar de eerdere controverses rond het "patsersproject" en het interview waarin burgemeester Bart De Wever homoseksualiteit een "obediëntie" noemde.

     "Wanneer het gaat over de écht moeilijke thema's in een stad - hoe gaan we om met diversiteit, met de bevolkingsgroei en de beperkte ruimte - wordt het inhoudelijke debat systematisch uit de weg gegaan en worden er schuldigen of excuustruzen gezocht", besluit Kherbache. .

     

    ***

     

    Het wordt toch duidelijk, hé, wat bedoeld wordt : de instandhouding van de eigen bevoling afremmen (homo-adoratie, kindermoord op ongeboren leven, zelfmoord op bestelling, zelfs van zeer jeugdige kandidaten), en de vrijgekomen ruimte opvullen door aanvoer uit den vreemde.

    Resultaat : na een paar generatie-wissels, en nadat de resterende homo’s de nek zijn omgedraaid, zal Vlaanderen bevolkt zijn door een nieuwe mens, gemaakt naar het beeld en de gelijkenis van de Meesters.

    Zelfs de afbouw van ons onderwijs, maakt deel uit van dat grandioos plan. Denk maar aan de Moslim-traditie, dat meisjes helemaal niet naar school mogen. Hoe dommer, hoe gewilliger!

    Terwijl ondertussen de wereld door draait : Islam will dominate the world.

    Inderdaad, tegen zo’n achtergrond is BDW effectief ‘un homme extrèmement dangeraux’….

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    14-02-2013, 11:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    Wie had dat ooit gedacht…..

     


    De Koning en de Flaminganten trekken in deze aan hetzelfde zeel.

    ***

    13-02-2013, 08:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1212 - PLAT OP DE BUIK ONDER DE LAT

    .

    1212 - PLAT OP DE BUIK ONDER DE LAT

     

    De Mol of De Bie? Dat wete nie….

     

    ’t Is misschien zelfs ene die Allah bidt om de gracht te mogen graven rond de burcht Antwerpen. Hey, gij daar, Campske, nu nie neuten, hé !!!!!

     

    ***

     

    Een mens moet al eens kunnen lachen in het leven, denkt U ook niet? De Vlaams Nationalisten, nog erger dan 10 Hitlers, wilden, om die o zo goede immigratie af te remmen,  Antwerpen veranderen in een versterkte Middeleeuwse burcht. Dan blijkt OEPS! opeens dat die € 250 inschrijvingstaks een ideetje was van de Sint Patrick in hoogst eigen persoon! Al die roeptoeters liggen dus niet alleen plat op de buik om zo onder de lat door te schuiven, hun remsporen zullen, net als in  een vervuild toilet, nog lang in ieders geheugen blijven hangen.

    En daar zullen wij, geloof me vrij, naarstig ons steentje toe bijdragen.

    Ach Madam Azalea Kherbahce : wat heeft den Bat toch onbezonnen gehandeld, nietwaar! Gewoon gehaast om te scoren, dat is toch duidelijk! U bent met verve de tweeling-kloek van de Toertel-justitiemadam : eerst, de Belgische Gestapo surveilleert de Fluppe helemaal niet, het mag zelfs niet, tot zijn dossier, een halve meter dik, op tafel komt bij de RTBF. Zielig voor haar, lollig voor ons. Nog wat dikke remsporen in dat Belgisch toilet meer! Wat gaat het Cleyn Toeback-jongske nu uitvinden om zijn gezicht te redden?  Net als BDW, om zijn be-remspoord imago auf zu cricken, misschien een duik als ijsbeer riskeren? Liefst in gezelschap van Omo-Elio, met de leuze op de buik : witter dan wit.

    En dan dat ander verhaal! : nog niet zo lang geleden bewees een RTBF journaliste, dat in Brukselabad het niet eens zo moeilijk was om oorlogswapens te kopen : ze waren zelfs spot-goedkoop. Niemand nam daar erg in en het verhaal werd doodgezwegen. Maar wee, als het VB hetzelfde wilde bewijzen : olala, dat was ineens staatsbedreigend….

    HaHaHan zou ik zeggen : de Overheid ziet die wapens het liefst blijven bij de criminelen. Is nogal wiedes, zou Witse zeggen : het garandeert werkzekerheid voor de flikken.

    Ik zou zeggen : allemaal witgekalkte graven, maar het is veel erger! Het zijn netjes opgedirkte slangenkuilen die gif spuiten langs alle kanten!

     

    ***

    Ter zake :

     

    'Omstreden vreemdelingentaks Antwerpen was idee van Patrick Janssens'

    Eddy Eerdekens  De Standaard, De Morgen

    dinsdag 12 februari 2013 om 07u32

    ***

     

    De vreemdelingentaks waarvoor het stadsbestuur van burgemeester Bart De Wever onder vuur ligt, was een idee van zijn voorganger Patrick Janssens. Andere steden wilden het voorbeeld van Janssens volgen, maar de toenmalige burgemeester van Antwerpen werd teruggefloten door zijn eigen partij.

    Sinds Antwerpen een ‘migrantentaks’ van 250 euro vraagt aan nieuwkomers die zich in de stad willen inschrijven, ligt de verantwoordelijke schepen Liesbeth Homans en met haar het hele stadsbestuur van burgemeester Bart De Wever onder vuur. Een inschrijving aan het vreemdelingenloket kostte tot nu toe 17 euro.

    Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet liet weten dat ze een onderzoek naar ‘discriminatie’ gaat instellen en de Liga voor Mensenrechten beschuldigde het stadsbestuur ervan dat het een gracht rond Antwerpen aanlegt om mensen van andere afkomst te weren.

    De vreemdelingentaks is bovendien in strijd met Europese regels, wanneer het gaat over de inschrijving van nieuwelingen met een nationaliteit uit een andere Europese lidstaat. Dat zegt Janek Nowak van het Instituut voor Europees Recht aan de KU Leuven in De Morgen. ‘Voor het verblijfsrecht mogen geen kosten aangerekend worden. Dat staat zo in de EU-verdragen.’

    Andere steden vrezen intussen voor een toestroom van migranten, die de inschrijvingstaks in Antwerpen niet willen of kunnen betalen. Gent vraagt om samen met 13 centrumsteden overleg te plegen. Mechelen en Brugge hebben zich al vragende partij gesteld voor een dergelijk overleg.

    SP.A-fractieleidster Yasmine Kherbache noemde de vreemdelingentaks een gevolg van ‘holder-de-bolder-bestuur’. ‘Er was beter eerst overleg geweest met de andere steden.’

    ‘Daar heb ik geen zin in,’ zegt verantwoordelijke schepen Liesbeth Homans (N-VA) in De Standaard. ‘Hierover is in 2011 onder het vorige stadsbestuur al overleg geweest binnen de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Niemand hield Antwerpen toen tegen. Sterker nog, Gent zei toen: als jullie het doen, doen wij het ook.’

    Intussen blijkt dat de vreemdelingentaks van 250 euro een idee was van de voormalige burgemeester Patrick Janssens. ‘Er is in oktober 2011 een ontwerpbesluit van het schepencollege opgesteld waarin een retributie van 250 euro wordt gevraagd,’ zegt Homans. ‘Er waren zelfs minder uitzonderingen dan nu. Enkel studenten moesten minder betalen.’

    De motivatie van het stadsbestuur onder Patrick Janssens voor de invoering van deze vreemdelingentaks was naar verluidt dat ‘deze mensen’ nog niks hebben bijgedragen aan de werking van de instellingen in België omdat ze geen andere belastingen betalen.

    Voormalig schepen van Loketten Monica De Coninck (SP.A) bevestigt in De Standaard dat deze plannen toen bestonden. ‘Maar de situatie was toen heel anders,’ zegt ze. ‘Na de regularisatie was er een echte toestroom in Antwerpen. Nu lijkt de toestroom veel minder groot.’

    Onder druk van zijn eigen SP.A-fractie is de vreemdelingentaks er onder burgemeester Patrick Janssens niet gekomen. (EE)

     

    ***

     

     

     

    Er is een spreekwoord dat zegt :’Nooit geen twee, zonder drie’.

    Ons Bea was de eerste om er de brui aan te geven. Ratzinger was de tweede. Wat zou het Cleyne Toeback-jongske ervan denken om ook de eer aan zich te houden? Neen, ik bedoel niet dat hij ‘er moet uitstappen’, dat plezier moet hij ons nu precies ook niet geven. Maar hij zou kunnen fuseren met Grote Broer uit het Zuiden des Lands. Gewoon uit realiteitzin, maar voorgesteld als kosten besparend. Voorheen was dat toch ook de BSP? De Belgische Werklieden Partij, en die werd toch ook bestuurd door de Franstalige collega’s?! “Et alors?” zou Mitterand zeggen : het is niet eens euthan sie, maar sedatie. De Sossen die geruisloos uit het stratbeeld en ook van de straat, verdwijnen.

    Het is wel gelukt in Antwerpen! Het is lijk kietelen, zei de beul tot de terdood veroordeelde man : “… en het duurt niet lang’….

    Ach ja!

    “Er ligt een Staat te sterven. Ik zal op d’uitcaart zijn”…..

    Psssst!!!!!!!!!

    Zou het niet eerder van de kant van de ‘Patrick’ een initiatief geweest zijn, dat pas in uitvoering mocht gesteld worden nà de verkiezingen van oktober 2012? Stel U even de reactie voor van zijn kiezers, meestal de andergekleurden!

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    13-02-2013, 08:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1211 – DE HOORN VAN AFRIKA GEEN HOORN DES OVERVLOEDS ?

    .

    1211 – DE HOORN VAN AFRIKA GEEN HOORN DES OVERVLOEDS ?

     

    ***

     

    ***

     

    Namens de ‘Godsdienst van de Wrede’ voel ik een diepe plaatsvervangende schaamte bij het lezen van onderstaande tekst die binnen dwarrelde in  mijn  mailbox. Daarbij is het spiedend oog door de kijkgaatjes in de deur van de gaskamers, nog klein bier. De Grote Nationaal Socialistische Nazi-bonzen, al-bij-al een kleine groep, zaten veilig en warm in hun comfortabele stoelen, arme luizen van beulen voerden hun orders uit. De wereld zal er – terecht – eeuwig en een dag schande over spreken.

    Maar wat wereldwijd geschiedt onder en door een ideologie die nog vele malen slechter is dan de theorie van de Duitse Nationaal Socilisten, zwijgt iedereen. Ergo : die ideologie wordt zelfs aan ons opgedrongen als de Godsdienst van de Wrede…..

    ***

    De Islam is niet een gevestigde tirannie met gezaghebbende Leiders en een Centraal Gezag, het is een wijf-verbeide bende beulen, die zich aan de instructies van hun ‘Profeet’ houden, elk op zijn manier, de ene al wreedaardiger dan de andere.

    Leest U even mee?

     

    ***

    Ter zake :

    DE WAARHEID CHOQUEERT, MAAR 'T IS TOCH DE WAARHEID !!

     Tegenwoordig worden we op alle televisiekanalen bestookt met oproepen van de UNESCO betreffende de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Ik wil iedereen eraan herinneren dat het voornamelijk gaat over landen die overwegend islamitisch zijn.

    Hun islamitische broeders zijn in oorlog met andere islamieten die opgejaagd worden en zonder enige gewetensbezwaren de hongersdood mogen sterven.

    Wat doen de islamitische buurlanden bovendien: NIETS ! Maar het is aan ONS om te geven. Die landen hebben één (en niet 2 of 3) miljard Euro's nodig om er bovenop te komen. In plaats van zeer luxueuze hotels te bouwen, dure 4x4's te kopen en ijs- en schaatsbanen aan te leggen in de woestijn, zou het beter zijn dat elk van de Emiraten zijn geldbeugel zou openen, in plaats van aan de werkende mensen van de 'slechte westerse landen' (wij dus, de niet-in-Allah-gelovende en kapitalistische mensen) te vragen dat te doen. Indien iedere in Europa of elders gevestigde islamiet één Euro zou geven voor Afrika, zouden zij na hun dood zeker in het Paradijs belanden.

    Reeds tientallen jaren, of zelfs meer, is er enkel miserie in die landen en regelmatig worden wij aan die situatie herinnerd met verschrikkelijke beelden van bevolkingen die zijn voorbestemd om uit te sterven. Vrouwen en kinderen worden op de voorgrond gezet opdat wij ons nog een beetje schuldiger zouden voelen en dit enkel met de bedoeling ons nog meer geld te ontfutselen.

    De islamitische vrouwen zetten, ten gevolge van hun geloof (en door hun hitsige venten onderworpen), een hele resem kinderen op de wereld (de wil van Allah, die geen geboortebeperking tolereert ??????!!!!!!), terwijl ze goed weten dat ze die kinderen niet zullen kunnen voeden.

    Weinig mannen in deze reportages ... waarom zijn deze fokbeesten, die hun harem bevruchten en de jonge meisjes, nauwelijks pubers, die dat ondergaan, zich niet bewust van en verantwoordelijk voor hun eigen waanzin ?  Tweeduizend jaar achterstand en een blinde godsdienstige overtuiging zijn er de oorzaak van dat deze volkeren veroordeeld zijn voor eeuwig.

    Denkt u nog steeds dat het onze schuld is en dat wij ons moeten verantwoordelijk voelen voor zoveel miserie ?

    Wanneer er in een land meer kogels dan graankorrels zijn, zal er nooit iemand in staat zijn iets te veranderen, ondanks alle goede wil en al het geld in de rest van de wereld. Dat is héél triestig maar, helaas, erg reëel.

    Dit is dus géén racistisch, maar wel een realistisch bericht, om de ogen te openen van al wie niet wil zien of horen.

    Een prettige dag voor iedereen en denk hier nog maar eens goed over na !

    Ontvangen van een vriend en/of kennis.

    PS : Gelieve minstens één keer of meer door te zenden.

     

    ***

     

    Ik heb een beter idee, jammer genoeg (weer) on-uitvoerbaar. Al zit het er, volgens mij wel aan te komen…. Omdat onze Bloed-Rode vriendjes van Noord Korea, volgens de niet eens alarmerende pers-berichten, in staat zijn om een atoom-bom te maken. Het (herlevend?) Frans Nationaal Socialisme van François Hollande is babbel-socialisme, en al is dat op zichzelf al erg genoeg, atoombom-socialisme is duizend keer erger.

    Bin. So far so good. Tijd dus om wat geleerd te doen. Daar ik geen Latijn ken gooi ik er dan maar een Frans gezegde tegen-aan. Frans is toch een beetje Latijn? A la bonheur! Nu verstaan we elkaar.

    In ’t Fransoos zegt men : ‘Le choc des idées jjaillit la lumière”.

    Ik begin met een tweede feit aan te brengen, na de N-Koreaanse atoombom, en straks misschien de Iraanse tegenhanger. Dat 2de feit kan werkelijk historisch genoemd worden : de huidige Paus zal het - bij leven – meemaken, dat Zijn opvolger aantreedt.  Ik onthoud mij van elk commentaar, buiten de bedenking dat het liefst een zeer jong iemand wordt. Iemand die dinges aan zijn lijf heeft, om een Kruistocht te beginnen, met het doel Mekka en Medina te onderwerpen. Als excuus wordt zogezegd getracht où hun petrol in handen te krijgen. Het kind moet toch ene naam hebben!

    Tot de rest van de 4 jaren van Houssein Barack Mohbama als President van de USA verlopen zijn, kan Hij zich inwerken. Met de hoop dat de nieuwe President van de machtigste Staat ter wereld alsdan gene Islammer meer zal zijn. Het zal de hele Westerse wereld zij die als één man opstaat tegen de Woestijn-rovers van 1400 jaar terug en hun volgelingen.

    Ja, ik weet het : deze gedachte is wraakroepend. Maar voor al wie de Geschiedenis een beetje kent, weet die dat de wereld geregeerd wordt door hem of zij? die van aanpakken weten. En ook : het zal zij, of wij worden. Aanval is nog altijd de beste verdediging.

    Namens de mens van vlees en bloed, levend in vrijheid of als slaaf, of die nu blank is, rood, zwart of groen, man of vrouw, roep ik ten hemel om erbarmen. Zelfs beesten behandelen huns gelijken niet als mensen dat wel doen..

    MensDOM en dierenRIJK…..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    13-02-2013, 07:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

    Over de kwaliteit van onze wetgevers

     

    Na de 4de of de 5de probatie

    ***




    12-02-2013, 13:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1210 - MIGRATIE IS EIGEN AAN DE MENS EN IS VAN ALLE TIJDEN

    Dinsdag 12 februari 2013

    Dooimaand

    Zon 8u00-17u54

    H Damianus van Alexandrië

    .

    1210 - MIGRATIE IS EIGEN AAN DE MENS EN IS VAN ALLE TIJDEN

     

    Ach ja, die trekvogels : die volgen gewoon hun natuur…

     

    Perfect natuurlijk, maar die keren telkens terug!

    ***

     

    Bij de big appels van de Linxe helderzienden zit er ene die tot vandaag opvallend onopvallend is gebleven. De man is een slimme goed-betaalde doctor in de cultuur-wetenschappen, met de enigszins vreemde naam van Ico Maly. Die naam zegt niet veel, maar dat doen zijn dagelijkse bezigheden ruim voldoende : hij is lid van de Getnse Vooruit)groep en ‘coördinator’ van de Kif Kif-jongens. Zeg maar gerust dat U in goed gezelschap verkeert bij het doorwoelen van de NV-A slacht-afval in onderstaande drol. Ach, ze kunnen n u eenmaal geen maat houden!

    Kan ik er aan doen, dat de oude Rode thematiek zoals gebruikelijk in het Gentse doorklinkt? Het is de echo van het vroegere ‘Mijne maat zijn, of ‘k kloppe op joen muile’…. Ach die socialisten! Vastgeroest in de ideologie die de wereld gemist heeft. En dus geven ze niet af : de mens is maakbaar. Is het niet met de wapens (Stalin, Hitler), dan is het met de ‘rede’, waarbij gemakshalve ‘rede’ vervangen wordt door de Moslim-indoctrinatie’. Cfr de gewelddadige ontregeling van onze samenleving door Moslim-jongeren die handelen volgens internationale afspraken.

    Mij stelt dat voor een on-oplosbaar probleem, omdat het gebeurt in verre, vreemde, maar rijke streken. Ik leg uit.

    De Arabische landen zijn bij de rijksten ter wereld. Waarom staan die dan toe, dat hun mensen elders moeten gaan bedelen voor een beter bestaan? Afrika bezit de rijkste bodemschatten ter wereld, en  toch heerst daar de bitterste armoede. Waarom moeten wij dan toelaten dat onze rijkdom zo dringend moet gedeeld worden?

    Allemaal vraagjes die geleerde doctoren omzeilen, zeker?  Of neem Zuid-Afrika. Tot en met het (door het Westen) zo gehate ‘Apartheid’ was het de graanschuur van Afrika. Toen kwam het goddeloos communisme, het ANC en Nelson Mandela en nu is Zuid Afrika het armste land van Afrika geworden. Wie daar beter ven geworden is? De zwarte top-klasse, die keven als farao’s. Wie daar de dupe van is? De nijvere blanke bevolking, maar nog meest de arme drommels van zwarten. Zuid Afrika is het meest criminele land ter wereld geworden…

    Maar kijk : de vuisten gaan weer omhoog want ook wij moeten open staan voor de zegeningen van het socialisme. Anders kloppen ze d’er op!

     

    ***

    Ter zake :

    N-VA toont complete onmacht om met migratie om te gaan

    OPINIE − 12/02/13, 07u40

    ***

    "Het gaat vooral om perceptie, de partij wil zich stoerder en vooral Vlaamser en rechtser tonen", schrijft Ico Maly, doctor in de cultuurwetenschappen, coördinator van Kif Kif en lid van de Vooruitgroep.  Het vervlaamsings- beleid van de N-VA houdt in dat de instroom van (arme) migranten zoveel mogelijk moet worden gestopt

    Het nieuwste Antwerpse relletje beheerst alweer enkele dagen het nieuws. De Wever en zijn ploeg zijn nog geen twee maanden aan de slag en de ene polariserende uitlating volgt de andere op. Van het project patsers tot de bestendiging van het lokettenbeleid. Van de verdediging van het klikbeleid van procureur Dams tot het viseren van hiphop als oorzaak van criminaliteit. En vrijdag kondigde Homans het volgende relletje aan: de inschrijvingskost aan het vreemdelingenloket stijgt van 17 naar 250 euro. Van relletje tot relletje naar 2014. We beleven het begin van de langste verkiezingscampagne ooit.

    Elk relletje is goed voor dagenlange media-aandacht. N-VA kiest niet voor een verenigende, maar voor een polariserende politiek. Ze vertrekt niet vanuit de oude democratische overtuiging dat een democratie nooit mag uitmonden in een dictatuur van de meerderheid. N-VA kiest ervoor om maximaal uit te pakken met eisen die haar achterban tevredenstellen en die erop gericht zijn om het electoraat van het Vlaams Belang verder aan te boren en te consolideren op weg naar de moeder der verkiezingen.

    Het plan van De Winter

    N-VA Antwerpen zet daarvoor in op een perceptiepolitiek. Hoewel het bestuursakkoord in lijn ligt met wat de vorige coalitie heeft opgezet, moeten we met z'n allen overtuigd worden dat het met N-VA allemaal anders zal zijn: stoerder en vooral Vlaamser en rechtser. N-VA moet zich dus constant communiceren als de kracht van verandering. Alle mogelijke instrumenten worden ingezet: van de media tot de stedelijke politiek, ze staan allen ten dienste van de verkiezingsstrijd van 2014. We krijgen een aankondigingspolitiek van kleine feiten, met grote gevolgen zowel qua media-aandacht als qua herschepping van de samenleving.

    Waar N-VA de macht heeft, wordt een vervlaamsingspolitiek gevoerd: al die steden moeten terug echte Vlaamse steden worden. Vandaar dat er overal schepenen opduiken die moeten waken over het Vlaamse karakter van onze steden. Centraal in dat beleid staan zaken als Vlaamse vlaggen verdelen, nieuwe welkomstborden installeren met Vlaamse leeuwen erop, een vernederlandsingspolitiek voeren, (extra) inburgering, ... Dit vervlaamsingsbeleid houdt ook in dat de instroom van (arme) migranten zoveel mogelijk moet worden gestopt. Ondanks de objectiverende retoriek van Homans, kan deze gigantische prijsverhoging niet anders begrepen worden dan in het kader van dit brede politieke project van N-VA.

    Migratie wordt door N-VA niet bekeken als een deel van de condition humaine, of vanuit een rechtenperspectief. Migratie wordt louter gezien als een economische kost, een kost die vermeden moet worden. Enkel migratie van rijke industriëlen of sportmensen die de glorie van de natie versterken wordt gefaciliteerd. Andere migratie moet zoveel mogelijk worden gestopt. Kan dat niet op federaal of Vlaams niveau, dan wordt het ingevoerd op stedelijk niveau.

    In die zin zien we hier ook heel weinig verschil met de verkiezingsbeloftes van het Vlaams Belang. Die extreemrechtse partij wou een inschrijvingsstop voor migranten in Antwerpen. De Wever zei toen dat we 'actieve' migratie nodig hebben zoals de Indiaanse diamantairs. Vandaag wordt het plan van De Winter in wezen 'pragmatisch' in de praktijk gebracht. Arme migranten worden ontmoedigd om naar Antwerpen te komen, de Arnaults van deze wereld zijn welkom.

    De gevolgen van deze perceptiepolitiek zijn niet min. Ze creëert een stad gebouwd op ongelijkheid en polarisatie. Rijke nieuwkomers vinden hun weg, voor hen is 250 euro geen probleem. Arme nieuwkomers (die bijvoorbeeld in Antwerpen willen wonen omdat ze er al een sociaal netwerk hebben) worden verder in de problemen geduwd. Het is bovendien een illusie dat dit migratie zal tegengaan. De effecten ervan zullen tweeërlei zijn. Enerzijds zullen we een toename zien van mensen die in de illegaliteit terecht komen. Anderzijds wordt er een stedelijke concurrentie op gang getrokken waarbij steeds meer steden een verhoging van de inschrijving zullen trachten door te voeren met theoretische verschuiving van migratie als gevolg (mensen schrijven zich in in een 'goedkopere' stad, maar blijven effectief in de 'duurdere' wonen). Een dergelijke perceptiepolitiek heeft vergaande effecten op de structuur van onze samenleving. In die samenleving hebben sommigen meer rechten dan anderen. Ongelijkheid wordt dan de norm.

    Failliet

    Dit beleid toont een complete onmacht om met migratie om te gaan. Nochtans is migratie eigen aan de mens en dus van alle tijden. Het is bovendien een globaal fenomeen. Het antwoord van de beleidsmakers is echter al twee decennia hetzelfde: migratie zoveel mogelijk stoppen. In de realiteit heeft het beleid bitter weinig impact op de migratiestromen naar ons land. Migratie is een onomkeerbaar feit. Het migratiebeleid bereikt enkel een verdere uitholling van het basisprincipe van elke democratie: namelijk dat iedereen onvervreemdbare en gelijke rechten heeft. Het migratiebeleid is al lang failliet.

     

     

    ***

     

    Proficiat als U dit tot het einde toe heeft gelezen. Ze zijn, met dergelijke prietpraat, goe bezig hun eigen ruiten in te smijten. Zeg maar, samen met BDW ‘Zet die plaot af’!

    Wat ik gelezen heb? Bewaarschool-retoriek! Afgunst. Na-ijver. Het na-jagen van de eigen methoden, moesten ze nog eenmaal aan de macht komen : demoniseren, afzonderen, achter prikkeldraad steken, en mettertijd, elimineren. M.a.w. ik heb tevergeefs gezocht naar een zinnig argument waarmee BDW kon bestreden worden. Veel bla-bla om hun spijt te verbergen, dat hij het zoveel beter doet dan hun favorieten. In amper 2 maand tijd AUB….

    Maar wees gerust, vreemdeling : met BNDW zal het anders zijn, maar daarom nog niet de hemel op aarde. Mits jullie Law & Order respecteren, kunnen we zelfs samen een goed leven hebben. Als dat niet teveel gevraagd is, natuurlijk!  

    Enne o ja! Met L&O bedoel ik gewoon  de Law en de Order die in hoofdzaak jullie eigen voormannen gemaakt hebben, toen wijn Vlamingen, en al zeker BDW niet, nog niks in de pap te brokken hadden! .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    12-02-2013, 10:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1209 DE NOSTALGIE VAN HUGO

    . 

    1209 DE NOSTALGIE VAN HUGO  

    (CONCENTRATIE-) CAMPS

     

    Rabat (Marokko) voorbeeld voor Antwerpen

     

    … Volgens het Evangelie van Campo

    ***

     

    Het zit er toch diep ingebakken, bij de sterkhouders van Het Rode Ras, die nostalgie naar de tactieken van de communistisch-socialiqstisch getinte samenlevingen. Als ze die al zelf niet toepassen (cordon sanitaire) dan ontwaren ze dat overla bij hun anders-gezinden.

    Vadertje Stalin zond hen met honderdduizenden ineens naar de moordkampen van Siberie (De Goelag) en Hitler bracht ze samen om gelmakkelijker te kunnen “ausrotten’. Maar als Antwerpen iet of wat de exorbitante kosten wil bedwingen en op een bescheiden manier doet als andere grootsteden in Europa, is het kot te klein.

    Eigenlijk zou Camps, namens Gent, Mechelen, Brussel, Oostende, enz, moeten content zijn : die steden zullen hun grootmoedigheid nopens de massa-immigeratie voortaan nog beter kunnen etaleren, als al wat Antwerpen vermijdt, bij hen aanklopt.

     

    ***

    Ter zake :

    Vreemd gespuis zal zich twee keer bedenken om zich in Antwerpen te laten inschrijven

    OPINIE − 11/02/13, 07u08 …..Hugo (Concentratie-) Camps

    ***

    Waarom niet, zoals in oude tijden, een ophaalbrug om de stad in te komen? Of omsingel de burcht met grachten en gooi er een lot krokodillen in. Vreemd gespuis zal zich twee keer bedenken om zich in Antwerpen te laten inschrijven.

    Dan nog zal schepen voor Loketten, Liesbeth Homans, volhouden dat dit geen ontradingsbeleid is. Zij wordt alleen hitsig van een kostenplaatje. Een stadsbestuur moet dienstverlening kunnen doorrekenen naar de 'cliënt'. Vooral als het om de retributieverhoging voor vreemdelingen gaat.

    Tenslotte: geen burgers.

    Afgezien van de exuberante belasting voor één bevolkingsgroep degradeert het Antwerpse stadsbestuur zich tot notoire eilandbewoners. Niet eens overleg met andere centrumsteden die straks aan hun vreemdelingenloket de overlast van het Antwerpse discriminatiemodel mogen opvangen.

    Schreeuwen om een beroepsinstantie is schreeuwen in de woestijn. Is Geert Bourgeois niet minister van Binnenlandse Zaken? Nee, zelfs dat is hij niet: minister van N-VA-zaken. In alles is hij De Wever voorgegaan. Ook als skeletachtige was hij de grote leider ver vooruit.

    Met een verwerpelijke salamitactiek wast het Antwerpse stadsbestuur, uiteraard halvelings ondergronds, witter dan wit. Geruisloze ontkleuring. Onder een paraplu van cijfers.

    Gastvrijheid? Daar heeft N-VA geen boodschap aan. Vreemdelingen herleiden tot een kostprijs: toegang tot de burgerdemocratie in zogenaamd fatsoen ontzegd.

    Moet ook de haven niet dicht?

    ***

     

    Ik denk dat er eens wat (Overheids-) geld mag tegenaan gegooid worden, om wetenschappelijk en grondig te laten onderzoeken welke verbanden er bestaan tussen Linx en Islam. Alvast één van die aspecten is de ziekelijke neiging om af te zonderen en op te sluiten.  Ha ja! Bekijk alleen nog maar het verhaal van de boerka en de kopvod. Dat is de eerste selectie.

    De tweede selectie is de scheiding tussen gelovigen en ongelovigen. Wie erbij hoort, dient zich te onderwerpen (Islam = onderwerping) en wie er niet bij hoort is een ongelovige hond, een varken of een aap. Hij heeft te kiezen : dhiminin Üntermensch worden, of de dood.

    Onze Westerse Beschaving is daarvan de tegenpool en Islam mag gerust de wereld domineren. Als ze maar niet uitzwermen om dat te doen!

    Camps zou een mens nog serioeus op de gedachte brengen, te verlangen naar de Tijd der Steden en Gemeenten, waarvoor de Engelsen het eenvoudig spreekwoord hebben uitgevonden : ‘My home is my castle’.

    En als “Europa’, net zoals Hitler, maar met andere middelenden, van Europa een Open Versterking wil maken,  dan moeten wij gaan naar een Europa der Volkeren, en niet naar een Europa der Linxe Islamisten..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    11-02-2013, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1208 - BRUSELABAD KRIJGT GESTALTE

    .

    Wetewatje :  KOEPON = nachtgewaad voor rund

    .

    1208 - BRUSELABAD KRIJGT GESTALTE

     

    Vanaf de Spaanse, de Franse, de Hollandse, en de Duitse Bezetting,

     

    Is het nu de beurt aan de Brusselaar zelf om eruit gestampt te worden…. (*)

    ***

     

    De afbeelding hierboven is de carnavals-stunt van het Vlaams Belang in de Brusselse scholen : en balpen met uitschuifbare strip, waarvan de pedagogische waarde niet naar waarde wordt geschat door de Directies. Wat de leerlingen denken, mag niet geweten worden.

    Hoe wereldvreemd de Islam-Linxen wel zijn, mag blijken uit het feit dat ze zelf deze stunt wereldbekendheid geven, in de mening dat zij de mening van de mensen mogen voorschrijven. Weet U nog : Steve Stunt kwam er in dertijd recht voor uit, dat zij, de Sossen, wisten wat goed ius voor de mensen. Is trouwens vandaag de dag nog altijd de meing van Marjanneke Thyssen van de Tsjeven.

     

     

     

    ***

    Ter zake :

     

    De Joden worden uit Brussel verdreven

    Het stemt treurig: de meeste EU-politici en vele werknemers van het Europees Parlement wonen op een comfortabel veilige afstand van de onaangename feiten in Brussel. Een feit is het toenemende antisemitisme, dat parallel aan de groeiende toestroom van moslims in de stad is toegenomen.

    Toenemend aantal antisemitische handelingen

    Het zijn geen vermoedens die ik hier opschrijf, maar conclusies uit een grondig vervaardigd rapport over het thema “Jeugd in Brussel” van de Vlaamse professor in de sociologie Mark Elchardus.

    In een interview met de Belgische krant “De Morgen” zei Elchardus o.a. dat hij het “…alarmerend zou vinden dat men de helft van de islamitische scholieren antisemitisch moet noemen.. Wat nog erger is, is dat deze anti-Joodse gevoelens niets te maken hebben met een slechte opleiding of sociale problemen, die typisch zijn voor veel Belgische racisten. Antisemitisme is altijd theologisch geïnspireerd en er bestaat een rechtstreekse verbinding tussen datgene dat het heet een moslim te zijn en het voeden van antisemitische gevoelens.”

     Het interview over de studie “Jeugd in Brussel” leverde Mark Elchardus – hij is een socialist (!) – een aanklacht op van de belangengroep “Islamitische Waakzaamheid” (Vigilance Musulmane), die vaststelt dat de Belgische antidiscriminatiewetten uit het jaar 2007 een discriminatie op basis van het religieuze geloof verbieden en bovendien dat de uitspraken in kranten gepubliceerd en zodoende massaal gepubliceerd werden.

    De top van de EU – en de islam

    Er wonen op dit moment meer dan 300.000 moslims in Brussel op een inwonertal van meer dan 1 miljoen, wat van Brussel vermoedelijk de meest door de islam gedomineerde hoofdstad van Europa maakt. Het zijn de eindeloze familie-herenigingen die de immigratie-machinerie draaiende houden. Moskeeën met minaretten en Koranscholen schieten uit de grond in de voormalige arbeiderswijken, die door immigranten uit Marokko, Turkije en Albanië worden overgenomen.

    De afgelopen jaren vond er vooral immigratie plaats uit landen als Pakistan, Egypte en andere Arabische landen en de militante islam wordt door steeds luider wordende propagandisten in Brussel uitgesproken. Het grote stadsdeel Molenbeek wordt tegenwoordig gedomineerd door Arabische migranten en vorig jaar deden geruchten de ronde volgens welke de politie een vrouw met een niqab achtervolgd zou hebben, wat de nieuwe bewoners had gemotiveerd om de politie aan te vallen.

    Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, waarna vele gemeenteraden volledig werden overgenomen door migranten uit islamitische landen, werd een joodse kandidaat uit het district Schaarbeek, van de Socialistische Partij, genaamd Yves Goldstein, openlijk een “actieve zionist en vijand van de islam” genoemd. Er werd materiaal tegen hem verzameld en er werd uitgelegd dat een stem op Goldstein gelijk zou staan met een “dolkstoot in de rug van de Palestijnen.”

    De onzekerheid neemt toe

    De Joden trekken weg uit de districten in de binnenstad van Brussel, daar waar ze honderden jaren gewoond hebben, en gaan naar de islamvrije voorsteden. “De stad heeft een immigratiepopulatie die niet Jodenvriendelijk is”, zegt een woordvoerder van de Israëlische ambassade in Brussel.

    De oudste joodse school in Brussel zal mede vanwege deze reden worden gesloten. De Maimonidesschool werd in het jaar 1947 door de overlevende en teruggekeerde Joden gebouwd, nu staat ze echter in een islamitisch gedomineerde wijk en de kinderen en hun ouders willen niet meer in onveiligheid leven.

    In het zelfbesef van diegenen die het EU-apparaat opgebouwd hebben, is Brussel een heilige stad. Maar in Europa zouden we er goed aan doen Brussel als barometer te beschouwen voor datgene wat de toekomst ons brengen zal als we niet STOP zeggen.

    Bron:

    http://europenews.dk/de/node/64053

    Auteur: Morten Messerschmidt

    Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

    ***

     

     

     

    .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    11-02-2013, 11:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1207 - DE VRIJE HERENIGDE REPUBLIEK DER NEDERLANDEN

    .

    1207 - DE VRIJE  HERENIGDE REPUBLIEK DER NEDERLANDEN

     

    ***

     

    ***

     

    Kers-op-de-taart…

    Bij een geestes-genoot langs geweest, gewoon om een beetje weg te zijn van de opgeblazen kikkerderij in de media.

    Ik zeg ‘kikerderij’ maar op Nieuwjaarsdag van Het Jaar van de Slang (10/2) bedoel ik meer ‘de slangenkuil’. Om de stek te onthouden is er slechts een minieme inspanning nodig :

    http://blog.seniorennet.be/vlaanderen_vrij/

    Hieronder  vindt U wat ik daar over het muurtje in zijn tuintje gevonden heb. Ik voel me een beetje weer de bengel-kersendief die bij de boer kersen is gaan stelen, en nu met de handenvol blij content is de buit te kunnen delen met de maten.

    Kersen, zeg ik : is eerder een artikeltje van de hand van Johan Sanxtorum : is dat dan geen kers op de taart van de dag?

     

    ***

    Ter zake :

    Beatrix, Maxima en de Groot-Nederlandse gedachte

    januari 2013

    door Johan Sanctorum

    ***

    Onlangs woonde ik een nieuwjaarsreceptie-met-lezing bij van het Algemeen Nederland Verbond, een vereniging die ijvert voor cultureel-taalkundige samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland. De hamvraag daarbij is, of dit ook tot een politieke toenadering zou kunnen leiden, eindigend in een soort staatkundige unie. Dat roept uiteraard de vraag op naar het voortbestaan van België: in Vlaanderen is de zgn. Groot-Nederlandse gedachte dan ook in hoge mate ingebed in de Vlaamse beweging.

    In Vlaamsgezinde middens heerst enige nostalgie naar de 17 Provinciën van vóór de Acte van Verlatinghe (1581) waarmee het Noorden zich aan het Spaanse juk onttrok: het Wilhelmus staat in die middens obligaat op het repertoire. Maar deze historische 17 Provinciën omvatten heel de huidige Benelux (zie kaart), dus inclusief het huidige Brussel, Wallonië en Groothertogdom Luxemburg. Veel te ambitieus, dacht ik zo, in de huidige context: de Belgische francité zal de navelstreng met Frankrijk nooit laten doorknippen. De Groot-Nederlandse beweging zal het bezuiden de Moerdijk dus moeten doen met het huidige Vlaamse gewest,- met of zonder Brussel als Gordoniaanse knoop. En dan nog.

     

    De cultuursector geeft niet thuis

     

    Er valt beslist wat te zeggen voor een Vlaams-Nederlandse schaalvergroting, op cultureel maar ook op economisch vlak. Maar de spreker op die ANV-nieuwjaarsbijeenkomst repte met geen woord over een politieke unie, in het verlengde van een Belgische boedelscheiding. Dat is namelijk in België een subversieve gedachte (door de “staatsgevaarlijke” N-VA en Vlaams Belang verdedigd) die door de traditionele, “staatsdragende” partijen wordt afgezworen. Pleiten voor een Groot-Nederlandse staat is vloeken in de Belgische kerk. Het gaat dus vooralsnog over netwerken, samenwerking, waterverdragen, al dan niet rijdende sneltreinen, het uitreiken van prijzen, en dies meer: allemaal heel mooie maar tamelijk vrijblijvende missies die tot dito bloempotmomenten leiden, dikwijls met onze Minister-President Kris Peeters in de hoofdrol.

    In de Vlaamse culturele sector is er alleszins weinig animo voor een al te enthousiaste alliantie met onze Noorderburen: daar heerst nog steeds het ordewoord dat België een dam is tegen het Vlaamse crypto-fascisme,- een motto dat al meer dan een halve eeuw meegaat, maar nog altijd springlevend is, als men Jan Fabre (op de foto intiem met Paola), Tom Lanoye of Kristien Hemmerechts observeert.

    Hun loyauteit tegenover het Belgische regime, inclusief de monarchie, legt bij voorbaat een hypotheek op elke poging om de omtrekken van een nieuwe natie vast te leggen, waarin het Nederlands de voer- en cultuurtaal zou zijn. Voor deze Belgische patriotten is elke politieke implicatie van een taalkundige (Vlaams/Nederlandse) identiteit onbespreekbaar: de val van Antwerpen is hier nooit verteerd. Dus zijn ze gedoemd om steeds maar weer rondjes te draaien in een slecht begrepen Belgisch-Brussels kosmopolitisme waar uiteindelijk enkel de francofonie politiek baat bij heeft.

     

    Deze blinde vlek van het Vlaamse cultuurwezen is een enorme handicap voor een neerlandofiele missie zoals het ANV ze koestert.

    Als de Vlaamse of Nederlandse schrijvers en kunstenaars al niet warm lopen voor een culturele toenadering die de hefboom zou kunnen zijn tot een politieke hereniging,- wie zal het idee dan uitdragen?

    In Vlaanderen boet de monarchie, als staatsvorm, nochtans met de dag in aan populariteit: de elite is in haar Belgicisme compleet geïsoleerd. Er is daarbij een toenemende convergentie tussen separatisme en republikanisme. Behoudens een handvol Orangisten (aanhangers van een soort Benelux-unie onder gezag van het Nederlandse koningshuis) zoals Siegfried Bracke, en enkele paleo-conservatieven genre Matthias Storme, is er in de brede Vlaamse beweging nauwelijks nog iemand te vinden voor een koninklijk staatshoofd.

    Van twee, één: de algemene teneur is, dat een toekomstige Vlaamse staat zich als autonome republiek zal moeten aandienen in een heruitgevonden Europa. De regio’s zullen verzelfstandigen, de 19de eeuwse natiestaten verdampen. Voor relicten van het 18de eeuwse Ancien Régime lijkt er in dit proces geen plaats meer weggelegd.

    Hoe slechter, hoe beter…

    Slechte monarchen zijn een zegen voor republikeinen. De Franse Revolutie heeft haar versnelling gekregen omdat Lodewijk XV (“Après nous, le déluge”) er zo’n potje van maakte. Verlichte despoten zoals Frederik II van Pruisen daarentegen– militair genie, volksvriend, kunstenminnaar, vrijmetselaar, intimus van Voltaire, introduceerde de aardappel als basisvoedsel en schafte het lijfeigenschap af-, daar valt niet tegen te revolteren.

    Onder het motto “hoe slechter, hoe beter”, kan men in het algemeen stellen dat extreme wantoestanden tot extreme reacties leiden, en zo tot een noodzakelijke omwenteling. Er was een vetsmeltersschandaal/dioxinecrisis nodig om onze voedselveiligheid op punt te stellen, en een Dutroux om de aandacht te vestigen op pedofiele netwerken. Dat is de dialectische visie op de geschiedenis in een notendop.

    In haar status van zelf-karikatuur is de Belgische monarchie een bondgenoot voor het Vlaamse separatisme. De Wever en Annemans moeten bidden dat Filip het zo snel mogelijk overneemt..

    Koester dus uw vijanden. Heel de Vlaamse beweging heeft zich, vanaf pakweg 1918, duurzaam kunnen optrekken aan een monarchie die zich in essentie autistisch en wereldvreemd gedroeg. Vanaf de houding van Albert I na de eerste Wereldoorlog, tot aan het recente schandaal rond Fabiola en haar fiscale constructies: altijd vormde de francofone, ultra-katholieke, door sullige raadgevers gesouffleerde Coburg-familie een dankbare pispaal voor middelpuntvliedende krachten, vooral dus in Vlaanderen.

    In zoverre zelfs dat men de Belgische monarchie als bondgenoten moet beschouwen voor het Vlaamse separatisme. De Wever en Annemans moeten bidden dat Filip het zo snel mogelijk overneemt,- iets wat diens familie en entourage ook terdege beseft, vandaar het steeds weer uitstellen van de troonsopvolging.

    De zelfdestructieve spiraal van de Belgische monarchie is dan ook, meer dan enige politieke impuls, dé motor van het Vlaams-republikeinse gevoel. We genieten van hun geklungel, het mottenballenimago, de harkerige redes, de ingebouwde achterbaksheid van alle démarches, hun inschattingsfouten, nog versterkt door het flou artistique waarop hun schimmige relaties met de politieke wereld drijven (zie bv. het onvertaalbare “colloque singulier”). Alles wat zich in de periferie van dit dynastieke kluchtspel bevindt, wordt er mee door aangetast: de handelsmissies, de filantropische stichtingen, de “volksfeesten” in Laken. Al wie het opneemt voor de Coburgs, maakt er hun imago niet beter op, maar wordt integendeel zelf een hofnar: de monarchie is haar eigen besmettelijke karikatuur geworden. De dag dat België kiest voor het presidentschap is de Vlaamse beweging zo goed als vleugellam, dus duimen maar dat Filip het nog haalt en het komisch koningschap ten top kan voeren.

    Vlaanderen en het Oranjegevoel: quid?

    In Nederland is dat dus wel even anders. De huidige emoties rond de troonsafstand van de nu al legendarische bijenkoningin Beatrix (die zich veel meer met politiek bemoeide dan een Belgische vorst ooit zouden durven) doen er geen twijfel over bestaan: het Oranje-gevoel is springlevend en koningsgezind. Er is een republikeinse beweging in Nederland, maar ze stelt weinig voor: van links tot rechts luidt het dat de monarchie “het cement van de samenleving vormt”. Ook de troonsopvolgers, Prins Willem-Alexander en zijn gemalin Maxima, zullen hun public relations goed verzorgen, niet gehinderd door enige regimevijandige onderstroom zoals die in Vlaanderen wél leeft. Uiteindelijk is stamvader Willem van Oranje nog altijd de vrijheidsheld die de Noordelijke Nederlanden van het Spaanse juk ontdeed. Daar kan geen enkele anti-establishment-partij, PVV-Wilders of een andere, tegen op.

    Biologisch schijnt het eveneens snor te zitten met die Oranje-Nassau-lijn: de Europese aristocratie leidt, via incestueuze bloedverwantschappen, spontaan tot degradatie,- het Belgische koningshuis is het beste bewijs-: Boudewijn en Fabiola slaagden er zelfs niet in, één exemplaar op de wereld te zetten. Maar de Nederlanders schijnen er door een geschikte teeltkeuze aan te ontsnappen. Let vooral op Maxima: uit haar vlezige Argentijnse lendenen gaan leuke kaaskopjes komen, geen mislukte drollen zoals Filip en Laurent, dus opvolging ginder verzekerd.

    De Oranje-Nassau dynastie ontsnapt als bij mirakel aan de globale aftakeling die de Europese aristocratie typeert.

    Ter afronding: persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat onze toekomst ligt in een Groot-Nederlandse natie. Cultureel en economisch kan dit alleen maar voordeel opleveren. Cultureel omdat we dan eindelijk (terug) naar een collectieve identiteit kunnen evolueren, voldoende homogeen én voldoende gevarieerd, door de bloei van een gemeenschappelijke taal. Economisch omdat die ons ondubbelzinnig in de invloedszone brengt van de sterke, Noord-Europese economieën die wellicht naar een aparte alliantie zullen evolueren.

    Maar euh… Beatrix en Maxima zitten dus in de weg, sterke vrouwen met charisma. Het Oranje-gevoel zet een rem op een groter, 21ste eeuw verhaal. Behoudens een enorm schandaal, met tien keer de amplitude van Lockheed, krijgen we die Hollanders nooit in een republikeinse klik. Het inzicht dat hun monarchie de onze nog wel een tijd zal overleven, samen met het besef dat in Nederland niemand wakker ligt van het Vlaamse streven naar zelfbestuur (voor hen blijven we het land van de frieten, het bier en van Manneken Pis), maakt vooral überregio’s als Catalonië en Schotland tot onze primaire bondgenoten.

     

    Samen met de grote familie in Laken, uiteraard, dat staat buiten kijf.

    ***

     

    “In haar status van zelf-karikatuur is de Belgische monarchie een bondgenoot voor het Vlaamse separatisme. De Wever en Annemans moeten bidden dat Filip het zo snel mogelijk overneemt”.

    Heerlijke waarheden, als robijnen in een koningfs-gewaad, daar niet van. Het is een visioen in een zeer nabij toekomst : Filips I van België, bijgenaamd De Taaie, als heraut van de Natie! Het begin van iets helemaal anders.

    Dat helemaal anders, is de afbouw van die fameuze 19-Eeuwe staatsgrenzen, die dwars door alle tradities heen, de volkeren in aparte bestuen ondergebracht hebben. Denk aan een rivier die door mensenhanden werd omgeleid. Hoe kan die ooit  (en waarvoor zou dat goed zijn?) in zijn  oude bedding gelegd worden? Ik zie er ook naar uit, dat bvb Frans Vlaanderen ‘heim ins Reiche’ zou komen, maar of dat, zonder bloedvergieten, ooit mogelijk zal zijn?

    Om verder te gaan met de vergelijking van de waterwegen : er zijn ook kanalen, door mensenhanden gebouwd, die zeer nuttig kunnen zijn. Ze zijn meestal afgeboord met stalen wanden, of muren van beton, om ze te bedwingen.

    Neen, helemaal willen teruggaan naar wat ooit geweest is, is niet realistisch. Wat niet wil zeggen, dat de eigen sterkte van bepaalde landsdelen zijn belang heeft. Een paar Alpen-passen afsluiten heeft Zwitserland kunnen beschermen. Maar nu zijn de veroverings-tacktieken heel anders. De sterkte (militair gezien) van de Lage Landen die in één blok optreden als één groot (groter) geheel, is misschien een brok die voor veel kelen te groot had gewest kunnen zijn. Als ‘buffer tussen de 3 ‘Grote Mogendheden’ : Engeland, Duitsland, Frankrijk zou het zeker een grote rol als bemiddelaar kunnen spelen...

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    11-02-2013, 10:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1206 - TIENS ZOUDEN ER DAN PROBLEMEN ZIJN MET ONZE SAMENLEVING

    A.D. 11 Februari 2013

    .

    Wetewatje :    EILEIDER =  vooraanstaande kip

    .

    1206 - TIENS ZOUDEN ER DAN PROBLEMEN ZIJN MET ONZE SAMENLEVING?

     

    De Zwarte Diamant

     

    Ook ’n edelsteen?

    ***

     

    Onze West Europese samenleving is ipjk een slechte diamant geworden. De karaat-waarde is fel gedaald, de helderheid is vertroebeld, en vooral : hij is quasi waardeloos geworden door de slapitude van de eigenaars.

    Hieronder neem ik 2 facetten die De Morgen blijkbaar ineens zijn opgevallen, en waarover het Vlaams Belang en wij allemaal al jèèèren de alarmklok luiden : de jongeren krijgen geen degelijke opleiding meer, omdat de leraren producten zijn van Mei ’68 : ‘Apr!s nous le déluge’, en twee : de jongeren, meer bepaaldl die van vreemde origine, gedragen zich dientengevolge als rabauwen, opgegroeid voor galg en rad.

    Het zijn de BTK-jongeren (Born to Kill)  dat gedeelte van onze domineerders dat fungeert als ont-regelaar van de sociale cohesie, gepatroneerd door de I.D.(Inheemse Domineerders), dat is de Franscouillonse Elite.

    Na deze vaststelling, Heren van De Morgen, volgt er nu de correctie? Gaan jullie nu oproepen voor een daadkrachtiger leraren-korps, dat gezag afdwingt en kennis doorgeeft ipv levens-beschouwelijke rimram? Gaat U misschien het kosteloos onderwijs afschaffen voor nietsnutten die aan hun 18de alleen maar kunnen ‘rappen’ en sacochen-trekken?

    Het wachten is op de initiatieven van de wereld-verbeteraars, eenmaal die inzien dat ze van het verleden toch wel de goede kanten kunnen behouden? Zo iets in de zin van ‘Wie de roede spaart’…

     

    ***

    Ter zake :

    Niemand wil nog leraar worden"

    08/02/13, 05u29  − Bron: belga.be

    ***

    In twee jaar tijd is het aantal studenten dat begint aan een professionele bachelor in het onderwijs 9 procent gedaald. In totaal zijn dat 596 studenten. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams ministerie van Onderwijs, bericht Het Nieuwsblad vandaag. .

    "Veel heeft met het imago van het beroep te maken. Het respect dat de leraar vroeger sowieso had, is er niet meer", zegt Raymonda Verduyck, topvrouw van het gemeenschapsonderwijs (GO!).

     Volgens Jan Swerts, docent aan de lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Limburg kiezen steeds minder studenten die uit het ASO komen voor een lerarenopleiding. "Alleen de universiteit is goed genoeg."

     Swerts zegt dat de sérieux verdwenen is die rond de opleiding hing. "Niet alleen de kwaliteit van de instroom daalt, de kwaliteit van de uitstroom is navenant. Nieuwbakken leerkrachten hebben niet altijd het niveau om hun leerlingen aan te kunnen. Meer en meer horen we dat leerlingen hun leerkrachten overklassen."

     

     Het Nieuwsblad schrijft dat het lerarentekort steeds nijpender wordt als de cijfers zo blijven dalen. "Als je bedenkt dat één op de drie startende leerkrachten al na vijf jaar de klas verlaat, moeten we vooral aan de uitstroom werken", zegt Mieke Van Hecke, de grote baas van het katholiek onderwijs. "Met een betere begeleiding van de jonge leerkrachten." Anderen pleiten er dan weer voor om aan het imago te werken.

    ***

    Een op drie stadsjongeren niet tolerant

    Door: Lotte Beckers − 08/02/13, 06u38

    ***

    Een kwart van de moslimjongeren vindt geweld tegen homo's gerechtvaardigd. Een op de drie Vlaamse jongeren staat uitgesproken negatief tegenover moslims. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek bij Antwerpse en Gentse scholieren. 

    Twintig procent van de Vlaamse jongeren vindt dat moslims hun geloof in dit land niet zouden mogen belijden, terwijl een derde twijfelt over dat recht. Nog eens een vijfde is ervan overtuigd dat veel moslims criminelen zijn. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Jeugdonderzoeksplatform bij 3.867 Gentse en Antwerpse scholieren.

    Het onderzoek, dat peilt naar de leefwereld van jongeren, toont aan dat diversiteit allerminst een evidentie is voor de stedelijke jeugd. Want ook de moslimjeugd laat zich niet onbetuigd. Zo wil bijna de helft van de moslimjongeren het homohuwelijk terugschroeven, en vindt een kwart geweld tegen homo's verantwoord. Dat homo's in sommige landen terechtgesteld worden, vindt een vijfde (21 procent) van de moslimjongeren terecht. Overigens stoort ook een op de drie van hun Vlaamse leeftijdsgenoten zich aan twee kussende mannen.

    Ook antisemitisme blijkt wijdverspreid onder islamitische jongeren. Maar liefst 45 procent gaat akkoord met gangbare clichés als 'Joden willen altijd domineren' of 'Joden zetten aan tot oorlog en geven anderen de schuld'. "Antisemitisme lijkt uit te groeien tot een onderdeel van de hedendaagse identiteit van moslimjongeren", schrijven de onderzoekers. De verklaring: het lijkt erop dat hun denkbeelden thuis getolereerd worden. De onderzoekers stellen ook nog vast dat "jongeren in Vlaanderen niet zozeer Vlaamse jongeren zijn, maar uiteenvallen in een mozaïek van etnische groepen die mentaal en sociaal een grote afstand van elkaar bewaren".

    "Dat idee over de gezellige smeltkroes is niet meer dan romantisch gezwets", verduidelijkt professor-emeritus Mark Elchardus, die het onderzoek coördineerde.

    Hij merkt dat traditioneel-conservatieve denkbeelden veelal gepaard gaan met onverdraagzaamheid voor andere groepen. "In Antwerpen noemt een derde van de jongeren zichzelf moslim, in Gent is dat een vijfde. Over tien, vijftien jaar betekent dat wel iets voor de levensbeschouwelijke kloof in de grootsteden. Er dreigt een kloof tussen de verschillende visies op respect voor seksuele geaardheid en gelijkheid voor man en vrouw, maar ook voor thema's als abortus of euthanasie."

     

     

     

    ***

     

    Moest ik nu zo slim zijn als BDW, ik zou eer boven-op nog een Latijns gezegde opdoen.

    ‘Zij die de Goden willen verdelgen, verdwazen ze eerst’.

    ***

    Onze samenleving doet me denken aan een stuurloos wrak. Het wordt heen en weer geslingerd, tot het op de rotsen te pletter slaat.

    Alleen een krachtige hand kan het roer recht houden.

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    11-02-2013, 10:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!