MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1046 - OP DEZELFDE DAG (8 MEI ’45) EINDE & BEGIN vAN DE OORLOG.

    ***
    Zondag 25 november
    Zon 8u15-16u44
    H Katharina, patrones v/d wevers, kloosterzusters, kleermakers, pottenbakkers en messenslijpers
    Met Sint-Katrijn moeten de koeien aan de lijn
    ***.

    .

    1046 -  OP DEZELFDE DAG (8 MEI ’45) EINDE & BEGIN vAN DE OORLOG.

     

    Buchenwald

     

    Nationaal Socialistisch JEDER DAS SEINE

    ***

     

    Op 23 november 2012, eergisteren dus, zijn de vijandelijkheden van WO II openlijk heropend, dank zij de overlevende Helden van de Witte Brigade en andere ‘Weerstanders’ van het Laatste Uur.

    Het gaat om een brief buiten het briefgeheim, gericht aan de opvolgers van Heer Hugo (Volks Unie), die van ‘Leve België. Die brief is afkomstig van de erfgenamen van de dappere Jan Moedwil, die van op de veilige BBC, op veilige afstand, vocht tegen de Moffen door anderen in het vuur te jagen. De Janssens-getrouwe media (DM, ATV, GVA) hebben verklaard terzake het voortouw te nemen. De strijd gaat door! Desnoods zetten ze vliegende bommen in, om Antwerpen te veroveren op de Moffen.

    ‘’t Is niet om te boffen, toch zullen we ze krijgen, de Moffen’.

    ***

    Angela Merkel is nog de kwaadste niet, maar als we niet opletten, zijn ze daar voor de 3de keer!  

     

    ***

     

    Ter zake :

    Antwerpse oud-strijders willen geen herdenkingen met N-VA

    Bewerkt door: redactie − 22/11/12, 20u19  − Bron: belga.be

     De Vaderlandslievende Verenigingen van Antwerpen en omgeving, de verenigingen van oud-strijders, willen in de toekomst geen herdenkingsplechtigheden meer houden voor hun tijdens de oorlog omgekomen strijdmakkers als daar N-VA'ers op aanwezig zijn. Dat zegt de Antwerpse regionale zender atv op basis van een brief die de oud-strijders hem hebben bezorgd.

    "De N-VA is geen democratische partij", klinkt het volgens atv in de brief. "Ze is wel democratisch aan de macht gekomen, doch herinneren wij eraan dat de N-VA haar oorsprong vindt in het Vlaams Nationaal Verbond (VNV) van tijdens de oorlog."

    Splitsing België

    Volgens een woordvoerder van de oud-strijders hebben zij tijdens de Tweede Wereldoorlog aan hun strijdmakkers beloofd altijd de strijd te zullen voortzetten "tegen dictatuur en voor democratie". Bovendien vinden de oud-strijders het hun plicht om de plechtigheden in ere te houden, "maar niet samen met een partij die voor de splitsing van België is, waartegen wij hebben gevochten".

    Andere bedoeling

    N-VA-voorzitter en Antwerps formateur Bart De Wever wilde vandaag nog niet inhoudelijk reageren op de brief, tot hij die ook zelf van de oud-strijders heeft ontvangen. "Als ze mij iets te vertellen hebben, de deur van het Schoon Verdiep staat altijd open. Het is beleefd en correct om bezorgdheden te komen uiten, maar als die in brieven naar de media worden gestuurd is daar misschien een andere bedoeling bij", aldus De  Morgen.

    ***

     

     

    Diagonaal doorlezen : Ach! ’s Mans glorie heeft amper een paar uur geschitterd.

    ***

    Oud-strijder voert eenmansoorlog tegen de N-VA

    Posted on 23 november 2012 by Bert Deckers bij Rechts Actueel

    ***

    Dat de N-VA in verschillende gemeenten burgemeesters en schepenen zullen leveren is voor velen een doorn in het oog (lees: een streep door de rekening). Tot 2014 zullen we ons in Vlaanderen mogen verwachten aan een nooit geziene haatcampagne tegen deze partij. Di Rupo sneerde gisteren in de Kamer al dat “de N-VA nog niets gedaan heeft”. Vandaag vernemen we dat ook de oude knarren in opstand komen. “Wij nemen niet langer deel aan herdenkingen van de oudstrijders indien er N-VA-vertegenwoordigers aanwezig zijn!” wenen ze.

    ATV ontving een brief waarin ene Paul Baeten, een gewezen politiek gevangene zegt dat de oud-strijders weg zullen blijven op de plechtigheden, “omdat de N-VA een partij is die ijvert voor de splitsing van het land.” Ook noemt hij de N-VA een ondemocratische partij. Straf toch dat telkens wanneer Vlaamsgezinde partijen veel stemmen halen, ze plots niet meer democratisch zijn. Déjà vu!

    De heer Baeten beweert eveneens dat hij tegen de splitsing van het land gevochten heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij zal dan toch de enige geweest zijn, want zijn collega’s waren doorgaans bezig met de weerstand tegen de Duitse bezetter. De splitsing van het land was bij mijn weten geen prioriteit. Daar ging de oorlog van ’40-’45 helemaal niet om. Maar goed, meneer Baeten zal het wel beter weten, hij heeft er immers tegen gevochten (toen hij nog geen politieke gevangene was althans en dat is hij toch wel even geweest, sinds zijn 17 jaar).

     

    Pieter Paul Baeten is voorzitter van de Groupe Mémoire-Groep Herinnering en nationaal voorzitter van de Vriendenkring Buchenwald. Bart De Wever vraagt zich af waarom de bewuste brief naar de media gestuurd werd en niet naar het Antwerpse Stadhuis. “Mijn deur staat open. Als de heer Baeten bekommernissen heeft, wil ik daar gerust met hem over praten.” De heer Baeten is echter één van de laatste verblinden die een rechtstreekse link ziet tussen de N-VA en het oude VNV. een gesprek zal dus niet veel uithalen. Blinde haat tegen nationalisme is zijn enige drijfveer. Best zielig.

    Antoinette Pecher, voorzitter van het Koninklijk Verbond van Vaderlandsminnende Kringen Antwerpen, distantieert zich met klem van de uitspraken van Paul Baeten. “Hij spreekt niet namens onze verenigingen. Hij voert een persoonlijke actie, die wij betreuren. Wij willen de talrijke herdenkingsplechtigheden niet in het gedrang brengen.” Ook Hugo Schellekens, van het coördinatiecomité van Vaderlandslievende Verenigingen staat niet achter deze oproep. De vraag is of de man met zijn krampachtige solo-actie de N-VA een stok in de wielen of eerder de N-VA slapend rijk maakt. Eveneens déjà vu…

     

    ***

     

    Er zijn veel redenen waarom iemand tijdens de oorlog in ‘Schutzhaft’ werd genomen. ‘Zwarte Markt’ was daar een van, en wel om reden dat via smokkel en zwarte markt de ravitaillering (een noodzakelijk kwaad) ontregeld werd.  Ravitaillering diende het Algemeen Welzijn, de zwarte markt diende de portemonnee van een paar enkelingen.  De grootste lawaaimakers hebben dikwijls ook het meest te verbergen. Denk aan de kinderverkrachter, die de woordvoerder werd op de Witte Marsen in de nasleep van de zaak Dutroux, en achteraf door de mand viel.

    Arme, arme man! Wat Baeten kaars en bril, als den uil niet zien en wil…

     

    De Leiders die we jarenlang gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : de Vlamingen. In afwachting dat De Smalle d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp van de Muzelmannen, een CON T FERATIE van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons DOMINEREN niet vergeten

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders uit Parijs

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = aangespoelde ‘Born to Kill’ Domineerders

    -I-D = Inheemse Frasncouillonse Domineerders

     

    ***

     





    25-11-2012, 09:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1047 - VAN VESTAALSE NAAR MESTVAALTSE

    ***
    Zaterdag 24 november
    Zon 8u13-16u45
    H Albert van Leuven
    Als 't vriest op Sint-Albert binst het lof, haal uw groenten uit de hof
    .

    1047 - VAN VESTAALSE NAAR MESTVAALTSE

     

    Ook hier zijn barbaren aan het werk geweest

     

    Om de Vestaalse Maagden te vernozelen.

    ***

     

    Om de godin Vesta te dienen door hun leven aan de dienst van de tempel te wijden, werden deze jonge vrouwen uitverkozen en bestuurd door de Romeinse priesters.

    Na de doortocht van de barbaren kwamen de Vestaalse op de mestvaalt van de Geschiedenis. Van Vestaalse werden ze mestvaaltse…..

    Dat is wat zich onder onze ogen afspeelt met Europa….

     

     

    ***

     

    Ter zake :

    Crisis eurozone: 'Frankrijk gaat in 2013 Spanje achterna'

    'Frankrijk is bankroet maar verhoogt toch uitgaven' - EU in zijn achteruit: Miljarden extra voor landbouw en bureaucratie, minder voor innovatie en onderzoek

    De fascistische dictators Barroso en Van Rompuy werpen met hun voorstellen de EU terug naar de Middeleeuwen.

    Volgens de financiële expert John Mauldin is de recente afwaardering van de kredietstatus van Frankrijk van AAA naar AA1 het begin van een steeds snellere instorting die ertoe zal leiden dat Frankrijk in 2013 het nieuwe epicentrum van de crisis in de eurozone zal worden. Dit zal ernstige gevolgen hebben voor ons hele continent.

    Mauldin vindt dat Europa zijn ogen sluit voor het aanstormende gevaar dat na Griekenland en Spanje ook Frankrijk in elkaar stort. 'Frankrijk steekt diep in de problemen. Het land is bankroet maar verhoogt desondanks de belastingen en uitgaven,' bekritiseert hij.

    De financiële expert is ervan overtuigd dat Frankrijk in 2013 Spanje achterna gaat. De Fransen kampen namelijk met vergelijkbare problemen, zoals een hoge werkloosheid en een enorme schuldenberg. 'Franse werknemers zullen loonsvermindering niet pikken en de straat opgaan,' denkt Mauldin.

    'Euro daalt tot niveau dollar'

    De economie van de EU zal in 2013 verder achteruit gaan, wat van grote invloed op de wereldconjunctuur zal zijn. De euro zal volgens Mauldin fors in waarde dalen tot ongeveer het niveau van de dollar.

    Over het diep in schulden gestoken Japan is hij positiever. 'Japanse ondernemingen staan er goed voor en hebben waardevolle patenten. Wat betreft de Verenigde Staten denkt hij dat de Amerikanen 50% kans hebben om een schuldencrisis af te wenden. (1)

    Van Rompuy zet EU in zijn achteruit

    Op de bijeenkomst van EU leiders vandaag in Brussel heeft president Van Rompuy een voorstel gelanceerd dat de EU in zijn achteruit zet: hij wil € 7,7 miljard euro extra voor de omstreden landbouwsubsidies en eveneens niet korten op de royale salarissen en vergoedingen van de 55.000 EU ambtenaren.

    Wat wel geld moet inleveren is alles wat de EU een sterke toekomst kan geven: innovatie, onderzoek en infrastructuur, inclusief breedband internet. Nederland had juist exact op het tegendeel ingezet en zal bovendien honderden miljoenen extra kwijt zijn aan Brussel (3), geld dat dus naar de bankroete Fransen gaat.

    De landbouwsubsidies, waar Frankrijk en Italië het meeste van profiteren, zijn nu al verreweg de grootste uitgavenpost van de EU. Al jaren proberen landen zoals Nederland deze naar beneden te krijgen, maar dat stuit iedere keer op fel verzet van Parijs en Rome. Het lijkt er dan ook sterk op dat de EU opnieuw voor de Fransen en Italianen door de knieën gaat. (2)

    Xander

    ***

    Diagonaal doorlezen : Och, het zal allemaal wel zo geen vaart lopen. Als de soep te heet is, moet er worden geblazen, dat weet het kleinste kind. Op voorwaarde dat het niet, zoals alles wat Europa betreft, geïndoctrineerd is met  vuurvaste begrippen. Die eten dan namelijk de soep tot heel hun binnenste verbrand is.

    ***

    Weet U wat ik zie gebeuren?  Mag ik het zeggen, Walter?

    Om in de wereld van de zuilen te blijven, wil ik het hebben over andere ‘zuilen’ onder Europa, als daar zijn de Rode Zuil, de Blauwe Zuil (Verhofstadt, De Gucht), maar vooral over de Zuil  van de Christen Democratie : de Tjeven-partij.

    De Dikke van Dexia, Iefke uit Ypper e.a. die door megalomanie de spaarpot van de kleine man vertuisd hebben en vervangen door bodemloze schulden : heeft U er een andere uitleg voor, buiten het feit dat de fundamenten van onze welstand ondergraven werden?

    En wie bestuurt er de EU? Toch wel die andere renegaat van het ACW, Haiku Herman, die niet zal rusten voor hij samen met de Maagd Europa op de mestvaalt van de Geschiedenis belandt..

    Samengevat : hun ‘zuil’ is noch ‘Christelijk, noch ‘Democratisch’. Het is de zuil der opgeblazen kikkers die anderen de kop afbijten om zelf de grootste profijten te blijven optrekken. Zij horen thuis achter trakies, of minstens buiten de Wet gesteld te worden.

    Ach! Kon de tijd der zuilen voor de echte Vestaalse Maagden maar terugkeren, waar frisse koppen uit het volk zelf, de Maagden ten dans leiden. Dat volk kiest, na eeuwen slavernij, eindelijk weer Vlaams, bijna perfect zelfs, en is voorbestemd om de mestvaalt op te ruimen.

     

    De Leiders die we jarenlang gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : de Vlamingen. In afwachting dat De Smalle d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp van de Muzelmannen, een CON T FERATIE van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons DOMINEREN niet vergeten

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders uit Parijs

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = aangespoelde ‘Born to Kill’ Domineerders

    -I-D = Inheemse Frasncouillonse Domineerders

     

    ***

     





    24-11-2012, 10:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1045 _- IS PAULI DE MEERVOUDVORM VAN PAULUS ?

    .

    .

    1045 _- IS PAULI DE MEERVOUDVORM VAN  PAULUS ?

     

    Bob Benny

     

    Uit de tijd dat zangers nog konden zingen, deftig gekleed waren, een propere kop hadden

    en liedjes brachten waarbij een mens geen drugs nodig had om weg te dromen….

    Kortom : zangers van vòòr Mei ‘68

    ***

     

    Bob Benny bracht iiekes die binnen 500 jaar nog deel zullen uitmaken van ons cultureel patrimonium. Hij was van de generatie der zachte zielen, die zowel bij overlijden, als bij leven, zo goed als onsterfelijk zijn.

    Een eeuwigheid geleden zong de radio thuis bij ons Ma over Sankt Pauli en voor mij was dat de overkant van het Land der Dromen. Het ging zo, iets in de aard van :

          

    Onder de rode lantaarn van Sankt Pauli

           Heb ik een meisje gekust.

    Waar heb ik dat verdiend, dat die twee bij mij altijd samen verschijnen : de rode Walter Pauli, en Sankt Pauli van die rode lantaarn. Pauli, het rode flikkerlicht, de Rode Lantaarn ex De Morgen! Die zit nu bij Knack in de Rodenbach-stede, en dus op veilige afstand van het politiek leven in ‘de Stad die van ‘Iedereen is”..

    ‘Vuur Vrij’ dus,  lijk ze zeggen in de vele oorlogs-films op de TV, maar dan in de taal van Angela Merkel :’Feuer Frei’…. Schiet maar raak, de verslagene doet toch niks meer terug.

     

    ***

     

    Ter zake :

    Patrick Janssens, de nieuwe politieke Calimero

    woensdag 21 november 2012 om 05u00

    ***

    Het ziet ernaar uit dat de SP.A geen zitting zal hebben in het nieuwe Antwerpse bestuurscollege. En dat heeft voor enig lawaai gezorgd. Vooral aftredend burgemeester Patrick Janssens legt het balletje graag bij een andere partij. Eerst voert hij de druk op Groen op. Dan noemt hij de nota van Bart De Wever een ondermaats N-VA-werkstuk. En uiteindelijk krijgt CD&V’er Marc Van Peel de schuld dat de SP.A eruit ligt. Het ligt altijd aan een ander. De familie van de politieke Calimero’s heeft er alvast één lid bij.

    Maar waarom heeft de Antwerpse SP.A op 14 oktober zo hard verloren? Want de nederlaag is groter dan tot nu toe is geschreven. In 2006 haalde SP.A-Spirit 35,3 procent en CD&V (incluis een piepkleine N-VA) 11,2 procent. Van dat stemmenpotentieel schiet er nu voor de Stadslijst nog 28,6 procent over, bijna een halvering.

    De SP.A. zakte van 22 zetels naar amper 12, het laagste aantal sinds de Antwerpse fusie in 1982. Maar door de aandacht voor het succes van De Wever, en door die ene emotionele foto van Janssens zelf, is die afstraffing op 14 oktober nog met enige mildheid behandeld. Dat is ook een zaak van politiek fatsoen: men trapt niet op een verslagen man.

    Dat verandert als die afgestrafte politicus vervolgens niet doet wat hij hoort te doen: zijn verantwoordelijkheid nemen en zich terugtrekken. Janssens herhaalt de fout van Johan Vande Lanotte in 2007: eerst nog de SP.A in ‘een plooi’ leggen, namelijk de zijne. Hij bleef zijn partij vertegenwoordigen tijdens de eerste gesprekken met De Wever, en maakte ondertussen zelf de analyse van zijn eigen nederlaag. Als een gezakte leerling die zijn eigen falen verklaart, waarna leerkrachten en ouders er het zwijgen toe doen. Want veel hebben de andere SP.A’ers aan Janssens analyse voorlopig nog niet mogen of durven toevoegen.

    Janssens praatte zich uit zijn verlies door de stemmen van Groen en zelfs PVDA+ bij die van de Stadslijst op te tellen. Vanuit die rekenkunde legt hij uit dat de Antwerpse binnenstad progressief is en ‘het buitengebied’ conservatief. Bij zijn supporters gaat die uitleg erin als zoete koek. Zij vrezen nu al een aanval op de (moderne) ‘stedelijkheid’ van het centrum vanuit de (achterlijke, norse) ‘buitengebieden’.

    Het is nochtans niet in de villawijken van Brasschaat of Kapellen waar Janssens stemmen verloor, maar in de arbeidersbuurten van Hoboken en de woonwijken van Merksem of Deurne. En je moet al een Rat van ’t Kiel zijn om te doen alsof die van de Bosuil en de rest van Deurne misschien wel in dezelfde stad wonen, maar eigenlijk van een andere planeet zijn. Deurne: is er iets meer working class dan die woonblokken, die uitgestrektheid van rijtjeshuizen en bescheiden appartementen? Heeft Janssens er een uitleg voor waarom het ooit zo rode Deurne niet meer progressief stemt?

    Janssens ziet Antwerpen als een A-merk. Zijn communicatie focust op cultuur en gastronomie, op stoeten, musea en autoluwe winkelstraten: op ‘het goede leven’, dat zich vooral in het centrum afspeelt. Dat heeft in se niets te maken met progressiviteit of stedelijkheid. Janssens moet maar eens uitleggen waarom het ‘neem een fiets’-project (A-Velo) stopt aan de singel. En waarom net ‘de partij van de auto’, de N-VA, in haar verkiezingsprogramma vroeg dat door te trekken naar alle districten. Daar ligt de kiem van zijn verlies: het is de niet eens onlogische achteruitgang voor een sociaaldemocratische manager met te weinig empathie voor de gewone man uit de doorsneebuurt. Patrick Janssens had een mooi verhaal voor Antwerpen, maar misschien een schrale boodschap voor veel Antwerpenaren.

    Walter Pauli.

    ***

     

    ‘Feuer Frei’ ofwel ‘Freies Maneuver’ was ook het codewoord voor de Kriegsmarine eenmaal de nederlaag van  Hitlers Duizendjarig Rijk onafwendbaar was. Het zou geen codewoord geweest zijn, als het wilde zeggen wat er geschreven stond, zo van ‘Alles kaput schiessen’. Neen, het wilde zegen : ‘Breng zo vlug mogelijk met eigen handen Uw U-Boot tot zinken, zodat onze technologie niet in handen van de vijand valt.’

    Ik dek niet  dat Walter Pauli dat bedoelde met zijn schot recht in de… rug van de ideologie die hem zo nauw aan het hart ligt..

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    23-11-2012, 17:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1044 ’t EEN PLEZIER IS ‘t ANDER WAARD

    .

    .

    1044 ’t EEN PLEZIER IS ‘t ANDER WAARD

     

    Ra Ra Ra, wat gebeurt er

     

    Als het touw breekt? Zich wenden Dexia

    ***

     

     

    Gisteren in ’t Parlement in Brussel Centraal viel de vergelijking met Lapland, vandaag wordt (hieronder) gewezen naar… IJsland

    Niet te geloven, zeg! En wij zijn nu juist uitgeweken naar Zuid Europa! Naar een land dat met huid en haar opgefret wordt door Goldman Sachs. Zeg dat ’t niet waar is, dat wij ooit moeten terugkomen naar ’t Land der Wevers, nu de textiel er zo goed als verdwenen is.

     

    ***

     

    Ter zake :

    ACTUEEL I

    HOE GERAKEN WE VAN DE DEXIA-BORG AF?

    In een vorig stuk hadden we beloofd uit te zoeken hoe we de Dexia-borg gaan laten verdwijnen. We hebben het daar vroeger in 't Scheldt al over gehad, maar nu wordt het concreet. Wel, als alles goed gaat, zal niet Griekenland het eerste EU-land zijn dat zijn schulden weigert, maar België. Wij gaan dat hier wel niet onder curatele van Christine Lagarde of van de financiële markten doen. Het zal niet zijn omdat wij niet anders kunnen, het zal zijn omdat wij het zo willen.  

    De IJslanders hebben het ons voorgedaan met een staatswaarborg voor de schulden van Icesave, een bank die in 2008 over de kop ging. In een eerste referendum, op 6 maart 2010, wees heel IJsland die borg van de hand; niet meer dan anderhalf procent van de kiezers stemde voor. Toen kwamen de manoeuvres. De regering en het parlement beloofden toch 3,8 miljard euro aan Nederland en het Verenigd Koninkrijk te betalen. Iedereen zei dat het niet anders kon, maar het volk wilde het anders. Op 11 april 2011 was er een nieuw referendum.

    Zoals u weet, als het volk fout stemt, moet het opnieuw. ‘Opiniepeilers' hadden geroepen dat nu 60 % van de mensen akkoord was, maar het draaide anders uit: 58,9 % wees de schuld af.

    Er wordt in Europa nog zeer weinig over gezegd en geschreven. Griekenland is alle dagen in het nieuws maar rond IJsland is het stil geworden. Andere landen mogen immers niet op slechte gedachten gebracht worden, bijvoorbeeld de Belgen met hun Dexia-beloften aan de Fransen. Nu zullen wij Elio di Rupo nooit kunnen dwingen een referendum uit te schrijven zoals dat in Reykjavik kon. Bovendien hangt België vast in de Europese Unie. Wij moeten bijgevolg een ander wapen zoeken. Dat hébben we nu bijna: Bart de Wever als burgemeester van Antwerpen.

    Ze gaan natuurlijk zeggen: dat die De Wever zich bemoeit met zijn eigen zaken, de haven en de files en zo. Daarom eerst nog een stukje Antwerpse geschiedenis. Drie keer is de Antwerpse burgemeester moeten vluchten voor een vreemd leger. In 1585 vluchtte Filips van Marnix voor het Spaanse leger, nadat hij de stad had overgegeven.

    In 1831 vluchtte Willem de Caters voor het Franse leger, nadat de Belgen zijn huis hadden geplunderd. In 1940 vluchtte Camille Huysmans voor het Duitse leger, maar hij werd niet afgezet zoals zijn twee illustere voorgangers. Tientallen andere burgemeesters, maires en presidenten van Antwerpen kunnen als collaborateurs met een regime worden bestempeld, waarmee 't Stadt (en 't Scheldt) min of meer ontevreden was.

    Bart de Wever zal daaraan een einde maken. Dat kan door vanop het balkon van Belgiës grootste stad te verklaren dat er geen volgende Belgische regering en geen volgende Belgische koning meer komen. Dat werd hem voorgedaan door Hendrik van der Noot, die op 24 oktober 1789 vanop het balkon van het stadhuis van Hoogstraten verklaarde dat keizer Jozef II was afgezet als hertog van Brabant. Toen kwam er nog militair geweld aan te pas, maar dat hoeft nu niet.

    Meer is er niet nodig om van die Dexia-strop om onze nek af te geraken: België gaat in vereffening. Met de zegen van de burgemeester van Antwerpen en de minister-president van Vlaanderen kan Elio di Rupo nog jaren de ‘voorlopige' Belgische regering leiden. Dat is zo slecht nog niet. Di Rupo moet er borg voor staan dat ook Wallonië grondig gaat besparen, en tegelijk dat de loontrekkenden niet helemaal gepluimd worden ten voordele van de financiële markten.

    De ene borg is de andere waard. 

     

    ***

     

     

    Diagonaal doorlezen :

     

    ***

     

     

    Toen ik nog moest geboren worden, kreeg de Christen Democratie ook zo’n ezelsstamp lijk nu. Toen was alles de schuld van den ‘Boerenbond’, nu van het ACW. Toen zongen de straatjongens onderweg naar school (ook ik) :

    Marilou, Marilou, waar is ’t geld van den Boerenbond naartoe? En ’t is gepikt en ’t is gepakt en ’t is gestolen

    Het hangt vanachter aan Menere Paster zijne zolen….

    ***

    Toen hadden namelijk ide Pastoors door huis-aan-huis bezoek, publiciteit gemaakt bij de kleine boeren, om hun spaarcentjes toe te vertrouwen aan ‘Leuven’ Maar de Bank van de Borenbond was een der eersten die begaf onder de crisis van de jaren ’30, en al die kleine spaarders die het brood uit de mond van hun kinderen hadden gespaard,  waren alles kwijt. Remember?

    Zouden ze  bij BAC, BACOB, CERA, RAIFFEISENKAS, ARCO, ACW enz, dan eigenlijk échte ezels zijn?  Zelfs groter ezels dan de Rode Broeders? Twee keer vallen over dezelfde steen, daar moet men geen Brabants trekpaard voor zijn, en al zeker geen Iepers kiendje, maar een paard van Christus!

    Wat gij, Iefke?  Hoezo? stelt gij ’t daar op de Place Pigalle?

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    23-11-2012, 17:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1043 - NEGEN ELF EN EEN BEETJE MEER

    ***
    Vrijdag 23 november
    Zon 8u12-16u46
    H Clemens
    Wintert het op Sint-Clemens fel, dan wordt de lente klaar en hel
    .

    .

    1043 - NEGEN ELF EN EEN BEETJE MEER

     

    Nine Eleven 2001

     

    ***

     

    Ja, ik weet het! Ik kan het echt niet laten. Dat komt door mijn groot hart voor al wie onze mensen omhoog steekt in  de vaart der volkeren. Bert Murrath van ’tSCHELDT is daar ene van. Weet U, dat het U maandelijks een heel kapitaal kost (€ 5,-) om het als 65+ per E-post in  de bus te krijgen?

    Dat ‘tSCHELDT daarenboven ‘tot op het bot’, meer zelfs, tot in elke mergpijp van elke Antwerpenar, van hem is, moet U er bij nemen : Bert is lijk een kwade hond : hij gromt, maar bijt niet.

    Waarom die man dan toch (ongevraagd) mijn sympathie krijgt? Hij is gepokt en gemazzeld in de uitgevers-wereld. Als er dus ooit “n dag komt dat Vlaanderen kleppers nodig heeft om op de barricaden te staan : zich wenden : Helenallei, 53, Antwerpen.

     

    ***

     

    Ter zake :

    NEGEN-ELF

    ***

     

    Negen november 2012.

    Tien jaar is het nu geleden dat België zijn bestaansreden als vrijhaven van het spreekrecht verloor. Op 9 november 2002, twee maanden na nine eleven in Amerika, liet het Hof van Cassatie het doek vallen over onze vrijheid van het spreken.   

    De veroordeling van de drie vzw's van het Vlaams Blok maakte duidelijk dat wij voortaan konden gestraft worden voor een onnozele mening of cartoon.

    Het is een herdenking met gemengde gevoelens. Enerzijds is dit natuurlijk heel erg, maar anderzijds bekijken wij het positief als het begin van het einde van een mislukte staat. Dát was de aanleiding van mijn eerste stukje in 't Scheldt onder de titel ‘Het nut van België' ('t Scheldt nr. 560, 19 november 2004).

    Op dat moment is ook de vereffening van de Belgische staat begonnen. De verkiezingsuitslagen zouden nooit meer worden als voordien, maar vooral: de regering begon zelf met de uitverkoop.

    Onder Guy Verhofstadt werden gerechtsgebouwen en andere eigendommen van de overheid verkocht en terug in huur genomen. Die kunnen alvast niet meer door de schuldeisers in beslag genomen worden.

    Onder André Flahaut en Pieter de Crem werd het leger afgebouwd, zeer tot ongenoegen van de legertop, die precies op de vooravond van negen elf liet weten dat er van het Belgische leger niet veel meer overblijft.

    En Yves Leterme tekende tenslotte het definitieve doodvonnis toen hij alle verliezen van Dexia borgde.

    Op een moment dat iedereen dat nog een geweldig goede zaak vond, schreef 't Scheldt, als enige, dat dát het einde was. Zie ‘De Borg' ('t Scheldt, extra editie van 26 oktober 2011 en in nr. 1023 van 8 november 2011).

    Intussen zegt iedereen dat het een tikkende tijdbom is. België pompt nu voor de derde keer miljarden in Dexia.

    De Standaard schrijft, ook weer op deze heuglijke verjaardag van 9 november 2012, dat de Dexia-tijdbom daardoor enkel wat trager tikt.

    Bart Sturtewagen voegt er in zijn editoriaal aan toe dat wij nog tientallen jaren samen die Dexia-strop zullen dragen. ‘Probeer er maar aan te wennen', schrijft hij, ‘er zullen nog vele tientallen jaren zware offers gevraagd worden van alle burgers in dit land'.

    Neen toch.

    Er is nog een andere oplossing om die miljarden nieuwe belastingen in lengte van jaren niet te vragen: opdoeken die winkel.

    In een volgend stuk zoeken we uit hoe we dat gaan doen.

    ***

    JAARABONNEMENT

    Gedrukt: € 120 * Via internet en pdf: € 80

    65+ en studenten: gedrukt € 100 * internet € 60

    ***

    STEUNABONNEMENT: € 250

    ***

    Fortisbank 001 3275577 60 * IBAN BE 73 0013 2755 7760

    E-post: redactie@tscheldt.com
    Web: www.tscheldt

    Redactie en Administratie:
    vzw 't Scheldt Helenalei 53, 2018 Antwerpen
    *

     

     

     Gisteren was een heugelijke dag op de Overdekte Markt van Brussel Centraal. Heb een beetje meegeleefd met de fratsen van de clowns. Globaal gezien moet ik zeggen dat het spektakel zijn geld weer eens niet waard was. En dan dat taaltje!

    De Jean Marie, die zoals iedereen onderhand wel weet, uit de sportwereld komt, dacht dat hij, voortgaande op de lapmiddelen, in Lapland was verzeild geraakt. Nu vraag ik mij toch af waarom! Een ander dacht, dat hij van de Opper Clown geen lessen te ontvangen had.  Wegens voldoende afgestudeerd in de Faculteit Clownerie?

    We zagen zelfs dat er de draak mocht worden gestoken met het goddelijke Marxisme. Kijjk sè, mensen, dat is nu eens iets dat ns moet verontrusten. Want het geeft de indruk dat het iets gemoedelijks is. Met het Hitlerisme daarentegen wordt niet gelachen!

    Dat durft men niet. En weet U waarom? Omdat de EU grotendeels dezelfde romantische stellingen heeft overgenomen. Net als in de USA wil men ook hier : Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer….. maar met de Euro ipv de Dollar…

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    23-11-2012, 13:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1040 - I ALSO HAVE A DREAM, OR WAS IT A NIGHTMARE ?

    .

    .

    .

    1040  - I ALSO HAVE A DREAM, OR WAS IT A NIGHTMARE ?

     

    Frankenstein, laatste bijwerking

     

    ***

     

    U vindt hieronder een artikel van de theoretocus achter de Smalle d’Anvers en zijn Liz-a-Bed. Jaak Peeters is de naam, en op deze blog is hij een oude bekende.

    Veel leesgenot.

     

    ***

     

    Ter zake :

    De ogen wijd open!

    Tuesday, 20 November 2012 13:11 Jaak Peeters

    ***

    Terwijl meerderheid en oppositie op elkaar inhakken om het bricolagewerk dat door de regering van de staat Belgique als “begroting” wordt voorgesteld resp. te verdedigen of neer te sabelen, ontstaat voor mensen die geneigd zijn wat verder na te denken meteen de tijd en de ruimte om andere, minder besproken vraagstukken van naderbij te bekijken.

    Zo verscheen in de Groene Amsterdammer van 18 oktober een artikel van de hand van Rinnie van Est.

    Van Est is werkzaam in het Rathenau Instituut, dat zich bezighoudt met het maken van vooruitzichten voor onze samenleving en zodoende de overheid moet adviseren.

    Haar artikel is hallucinant, om niet te zeggen: beangstigend.

    Ze schetst de ontwikkeling van techniek en wetenschap en maakt ons vervolgens, in het spoor van Martin Heidegger, duidelijk dat de maakbaarheids gedachte zich van beide vormen van menselijk bezigzijn heeft meester gemaakt.

     

    Vooral sinds de tweede wereldoorlog, met de opkomst van de bio - en informaticatechnologie, wordt de kloof tussen mens en machine steeds kleiner. Biologie wordt steeds meer technologie en techniek steeds meer biologie. Gentechnologie, klonering, prestatie-verbeterende stoffen, elektrostimulatie van de hersenen, zelfs bionische lichaamsdelen komen steeds dichter bij of zijn al werkelijkheid. Het is overigens bekend dat het Amerikaanse leger met dit laatste experimenteert. Zodoende zullen levende systemen, zoals het menselijk lichaam en de hersenen, steeds meer als een bouwdoos worden gezien: we kunnen in lichamen ingrijpen, zoals technici aan mechanische voorwerpen sleutelen. Aan de andere kant ligt het levensechter worden van apparaten in de lijn van de verwachtingen: ze zullen organische eigenschappen verwerven zoals herstelvermogen, emotie, intelligentie en misschien zelfs voortplantingsvermogen.

    Zo komen we uit op wat bij nader toezien steeds meer op een nachtmerrie begint te lijken: wijzelf – ons lichaam, onze genen, onze hersenen, zelfs onze aandacht, onze interesses en dus ook onze hele sociale wereld – blijken voorwerp van maakbaarheid en technisch ingrijpen te worden. Daarmee worden we herleid tot bruikbare voorwerpen.

    Dat roept vanzelfsprekend de levensgrote vraag op naar de integriteit van levende systemen, mensen op de eerste plaats. Het benauwende is dat we nog steeds geen goed antwoord hebben verzonnen op deze letterlijk levensgrote uitdaging.

    Griezelig is voorts dat de ontwikkeling zélf van wetenschap en techniek steeds meer buiten de menselijke controle vallen en onafhankelijk van de wil van de mens hun richting uitgaan. Men spreekt hierbij over het zogeheten Collingridge-dilemma: in een vroeg stadium van technologie-ontwikkeling zijn de effecten nog niet te voorspellen wegens te vaag en te onbepaald. Tegen de tijd dat het wel kan, valt er niks meer te sturen, omdat er dan al allerlei ontwikkelingen op het getouw zijn gezet die niet meer terug te draaien vallen.

    Dat is een op zijn minst zorgelijke kwestie.

    Maar er is meer. Informatica en biologie – of biologische techniek -  zijn hard bezig met de heuse industrialisatie van ons menselijk systeem. Dan is bedoeld: zowel het lichamelijke als het geestelijke en als bijproduct van dit laatste ook ons maatschappelijke systeem.

    Want wees maar zeker dat er met biologische technieken schatten te verdienen vallen. Wie zal gewiekste, gewetenloze poenscheppers verhinderen hun uiteindelijk mensvernietigende werk te doen?

    Rinnie van Est zegt dat ons mens-zijn te belangrijk is om over te laten aan de krachten van de techniek en de economie, maar heel veel reden tot optimisme geeft ze ons toch niet. We moeten volgens haar afstappen van de maakbaarheidsidee, want die is een illusie. Gelijk heeft ze daarmee, zoals het Collingridge-dilemma ons leert: de dingen ontsnappen aan onze greep en ze creëren ons een werkelijkheid die we nooit hadden voorzien en misschien ook nooit zouden hebben gewild – doch die er inmiddels toch maar is.

    Maar hoe doe je dat dan: afstappen van de maakbaarheidsgedachte – in een wereld die nota bene precies diegenen die zulks willen doen te kijk stelt als laakbare ‘rechtse’ figuren?

    Mensen die denken dat hier wat wazige filosofische principes worden opgevoerd, moeten zich eens afvragen wat dat betekent: een overheid die - bijvoorbeeld -  gericht gebruik maakt van bepaalde producten in de voeding. Bijvoorbeeld om de agressie tegen te gaan – een schijnbaar positieve doelstelling, want wie kan er nu bezwaar aantekenen tegen de afname van agressief gedrag?

    Een overheid die door de nieuwe biotechnieken bij machte is om laakbaar gedrag te beteugelen, kan echter ook sociaal en politiek onwenselijk gedrag met dit soort middelen bestrijden. Hoelang nog is de dag verwijderd dat het mogelijk zal zijn om mensen zodanig te “behandelen” dat ze extremistische opvattingen laten varen?

    Laten we er ons goed van bewust zijn dat ook met dit soort manipulaties veel geld gemoeid kan zijn en bovendien enorme politieke belangen.

    Wat is extremistisch gedrag?

    Salafisme? Vallen daar anarchistische experimenten onder? Valt daar misschien ook polygamie onder?

    Of nadert de dag dat de Belgische regering, hierbij  aangemoedigd door de Europese commissie, het Vlaamse nationalisme als extremisme bestempelt?

    Het minste wat we kunnen doen is de ogen wijd open houden.

    Jaak Peeters

     

    ***

     

    Diagonaal doorlezen : na gedane lectuur : moet ik nu besluiten, dat de Antwerpse ‘Stadslijst’, zogezegd onPEELbaar, ook in het aan de kant schuiven ondeelbaar blijft?  Dat ze als geheel vervangen wordt door een coalitie van de Averechtsen met het Vlaams Belang?  A ja! Het cordon sanitaire blijkt ineens niet meer zo gevoelig te liggen,  voor de Averechtsen!

    Vast gereden in de file?

    ***

    Halt! Niet verder lezen! Eigenlijk feitelijk zou iedereen meer deugd hebben, het artikel van Xander door te nemen, over de “Generation Identitaire’ in het Poitiers nog altijd van Karel Martel. Taal naar mijn hart. Maar… regelrechte oorlogsverklaring.

    Er is wel een nadeel : de Franse PS overweegt die jongeren buiten de wet te stellen, enfin, een soort ‘Cordon’, maar dan niet sanitaire, maar identitaire. Werk voor het Sixième Bureau dus, dat zal eindigen met verbanning naar de galeien van al wie Linx tegenspreekt.

    De revolutionaire taal uit Poitiers heeft echter wel het voordeel duidelijk te zijn. Zowel voor vriend als voor vijand, en voor hun tussensoort.

    Wacht eens! Proletariërs aller landen, verenigt U… Dat is een algemeen aanvaarde leuze, die gemakkelijk kan omgesmeed worden tot ‘Idnetitairen aller landen, verenigt U’….

    Wedden dat wij er op en er over zouden zijn, voor dat de Linxen het door hebben?

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    22-11-2012, 11:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1041 - MINISTER ‘TE' VAN DE NOORDZEE IS VERDRONKEN

    ***
    Donderdag 22 november
    Zon 8u10-16u47
    H Cecilia van Rome, patrones van de zangers en de musici
    De dag aan Sint-Cecilia gewijd, tekent ons de wintertijd

    .

    1041 - MINISTER ‘TE' VAN DE NOORDZEE IS VERDRONKEN

     

    De heilige Cecilia van Rome

     

    ***

    Levensverhaal

    Cecilia werd geboren rond het jaar 200 in Rome. Volgens de legende stamt zij uit het belangrijke geslacht van de Cecilianen, ten tijde van de Romeinse keizer Alexander Severus. De jonge Cecilia had de gelofte van maagdelijkheid afgelegd en als kind had ze zich al geestelijk met Jezus verloofd. Een jonge man Valerius werd echter verliefd op haar en hoopte op de toestemming van haar ouders om met haar te mogen trouwen. Alles werd in gereedheid gebracht voor het huwelijksfeest, maar onder de feestelijke muziekklanken zong de maagd Cecilia innerlijk een lied voor de Heer alleen. Tijdens de eerste huwelijksnacht vertelde ze haar man Valerius dat ze de gelofte van kuisheid had afgelegd. Ze werd beschermd door een engel van God die erop toezag dat niemand haar aanraakte. Als dit wel zou gebeuren, dan zou de woede van de hemel over die persoon neerdalen! Toen haar man vroeg om de engel te mogen zien, antwoordde Cecilia dat dit enkel mocht als hij zich door de paus zou laten dopen. Valerius deed dit en toen hij weer thuis kwam, zag hij nog net hoe een engel zijn vrouw rozen gaf. Hierop werd hij een van vurigste christenen en bekeerde hij ook zijn broer Tiberius.

    Met zijn drieën verzorgden ze de christenen die bezweken waren onder de christenvervolgingen. Op bevel van prefect Almachius werden Valerius en Tiberius gevangen genomen en onthoofd. Cecilia werd later ook gevangen genomen en in haar huis in kokend water gezet om op die manier te sterven. Maar het kokende water deerde haar niet en daarom werd zij veroordeeld tot de dood met het zwaard. Tot driemaal toe moest de beul met het zwaard toeslaan. Daarna bleef Cecilia nog drie dagen zwaar gewond in haar woning liggen. Tijdens deze drie dagen liet zij al haar bezittingen na aan haar dienaren en aan de armen van de stad. Uiteindelijk stierf ze op 22 november 230 aan haar verwondingen.

    Cecilia wordt verheerlijkt als een volmaakt voorbeeld van een christelijke vrouw die uit liefde voor Christus maagd bleef en als martelares is gestorven.

    Patrones van de muziek

    Sinds de middeleeuwen wordt Cecilia vereerd als de patrones van de kerkmuziek, muzikanten, zangers, instrumentenmakers, orgelbouwers en dichters. Of zij zelf muzikaal was of een instrument bespeelde, weet men niet.

    Tot de middeleeuwen was paus Gregorius de patroonheilige van de muziek en de muzikanten. Maar toen in 1584 de Romeinse academie voor muziek werd opgericht, werd die onder de bescherming van de heilige Cecilia geplaatst.

    Haar patronaatschap van de muziek is gebaseerd op een verkeerde vertaling van een vers uit de vespers van haar feestdag: Cantantibus organis Caecilia virgo in corde suo soli domino decantabat dicens fiat domine cor meum et corpus meum immaculatum ut non confundar. De verwijzing naar het orgel ( organis ) en de zang ( cantantibus ) hebben te maken met het feestgedruis op haar bruiloft. De zin wil zeggen dat zij zich "temidden van de feestmuziek" in haar hart enkel richt tot God in de hoop ook in haar bruidsnacht haar maagdelijkheid (corpus immaculatum ) te kunnen bewaren.

    Bron: Wikipedia

    Catacomben

     Omdat in die periode de christenen in Rome nog vervolgd werden, werd ook Cecilia stiekem in de catacomben begraven. Wie in de paasvakantie 2006 mee was met de Romereis, herinnert zich nog wel ons bezoek met een Nederlandstalige gids aan de catacomben van Sint-Calixtus. We hebben ondergronds halt gehouden bij de crypte van Cecilia! We stonden even stil voor een mooi witmarmeren liggend beeld van de gestorven Cecilia met een duidelijke zwaardslag in de hals. Cecilia werd begraven in dezelfde houding als ze stierf. Gedurende meer dan vijf eeuwen werd Cecilia daar vereerd. Pas in 821 werd haar lichaam overgebracht en herbegraven in de basiliek van Trastevere die aan haar is gewijd.

    Kerk en beeld

    Het beeld dat wij zagen in de crypte van de Sint-Calixtuscatacomben is een nauwkeurige kopie van het originele beeld uit 1599 van beeldhouwer Stefano Maderno.

    In 821 liet paus Pascal I het intacte lichaam van Cecilia vanuit de catacomben overbrengen onder het hoofdaltaar van de Trastevere basiliek in Rome. Wanneer in 1599 kardinaal Sfondrati het graf opent, vindt hij het lichaam van Cecilia bijna ongeschonden terug. Op haar rechterkant gelegen, lag ze daar precies slapende. Haar hals droeg nog duidelijk de ruwe sporen van de zwaardslagen. Het lichaam verging daarna echter snel tot stof door contact met zuurstof.

    Onder het hoogaltaar van de basiliek staat een prachtig beeldhouwwerk van Stefano Maderno dat de heilige Cecilia voorstelt badend in het bloed van de zwaardslagen. Een kopie van dit beeld staat op de eerste rustplaats van Cecilia in de catacomben van Sint-Calixtus.

    ***

     

    Een vleugje nostalgie, een lieve herinnering, wèten waarvoor iets staat en hoe dat is gekomen : dat zijn een paar redenen waarvoor bovenstaande uitbreiding model heeft gestaan.

    Langs de weg van de herinnering, via de wegen van het Oude Rome, onderweg naar de moderniteit van politieke budgetering : het moet maar lukken.

    Dit is dus een verhaal van Clair-Obscur : de zwarte donkerheid van Mister ‘Te’ tegenover de lichtende klaarte van een opgesmukt maar mooi verhaal.

    Notte is inderdaad bij deze weer herleid tot bijna minder dan niets, nadat hij, net als Hamas tegenover Israël, zijn viscerale afkeer voor de vooruitgang en het welzijn zijn eigen Volk niet kan verbergen. Teveel Marx in de soep gehad!

     

    ***

     

    Ter zake :

    Ondernemers zijn een politieke partij geworden"

    Ann Van den Broek en Steven Samyn − 22/11/12, 06u02

    ***

    De felle kritiek van de ondernemers op Di Rupo I is volgens Johan Vande Lanotte (sp.a) geen toeval. "Het protest komt er omdat fiscale en sociale fraude nu echt wordt aangepakt. Hun comfortzone is weg." .

    De begroting is klaar, maar veel applaus heeft de regering er nog niet voor gekregen. Niet van vakbondszijde, niet van werkgeverszijde. Maar dat verbaast budgettair co-architect Johan Vande Lanotte allerminst.

    "De ondernemers gedragen zich als een politieke partij. Het is geen toeval dat ze net nu op de barricaden staan. Er is een duidelijk verband met de strijd tegen de fiscale en sociale fraude. Hun comfortzone is weg. Het is in het verleden nog moeilijk geweest, alleen hebben we ze toen niet gehoord. Wat is het verschil tussen deze en vorige crisissen? Dat er meer mensen hun job verliezen? Nee. Dat er veel meer faillissementen zijn? Nee. Het verschil is dat fraude nu echt wordt aangepakt."

    Dat de ondernemers liever zouden blijven frauderen, wil de vicepremier niet gezegd hebben. Maar het verband valt volgens Vande Lanotte niet te ontkennen. "Ik maak geen intentieproces, maar het hangt wel degelijk samen. Iemand die zijn comfortzone ziet verdwijnen, gaat meer protesteren. De nieuwe fiscaliteit op bedrijfswagens heeft bedrijfsleiders veel last bezorgd. Die mensen haten ons daarvoor."

     

    (Nota : het afschieten van alle bedrijfswagens is toch een oud verhaal, dat met deze begroting niets te zien heeft!)

     

    De socialist geeft wel ruiterlijk toe dat die maatregel misschien niet de meest verstandige was. "Maar ze is er nu en socialisten worden omwille van die regeling verfoeid door bedrijfsleiders. De fiscale boetes van 309 procent zijn niet door deze regering ingevoerd, maar ze worden eveneens als een pesterij beschouwd. Dat heeft de ondernemers mondiger en kritischer gemaakt", maakt Vande Lanotte zich sterk.

    Let wel, de socialistische vicepremier is absoluut niet tegen ondernemers, benadrukt hij. "Ik heb geen anti-ondernemersmentaliteit en ik heb geen zin om ondernemers te brandmerken. Als het over het belasten van meerwaarden gaat, gebeurt dat nog al eens. Ten onrechte."

    Al is Vande Lanotte dan ook weer niet tegen het belasten van die meerwaarden. "Ik ben het alleen niet eens met de stelling van links dat dit het walhalla is." .

     

     

    ***

     

     

    Diagonaal doorlezen :  Hamas schiet van uit Gaza 500 onnozele raketjes per dag af op Israël en schruwelt van verontwaardiging als het lik op stuk krijgt. De Vlinder Regering doet hetzelfde naar de bedrijfswereld toe, en als deze de rug recht (maar voorlopig nog niet terugschiet) dan is het kot te klein. Zoals reeds gezegd : teveel Marx in de soep gehad!

    Fraude, echte fraude dan, moet zeker aangepakt worden, maar als iedereen voor zijn eigen deur veegt, is gans de straat proper. Het probleem is, dat het voetpad voor de huizen der Roden, torenhoog met van die dingen ligt. Het enige dat daar helpt, is geheel de straat opbreken en alles in de riool kippen.!

    Het verschil tussen de politieke en de ondernemerswereld? Dat verschil is het al dan niet maken van schulden. Ondernemers die boven hun stand leven, gaan failliet en worden, bedekt  met pek en veren, de woestijn ingestuurd. Politiekers die jaar na jaar schulden maken en blijven leningen aangaan, worden door de goegemeente aanzien als grote staatsmannen! Alle regeringen rond ons, zo ver de media reiken, hebben sedert het uitbreken van de Vrede in 1945, niets anders gedaan dan putten gemaakt, hoe Linxer, hoe dieper. Het is zelfs zo erg, dat de sommen thans uitgedrukt worden gedeeld door 4, en met een kommaatje verschoven (40,3399 Bef = € 1,-), en als zelfs dat begint té duidelijk te worden, dan wordt de staatsschuld uitgedrukt in % van het BNP : geen kat die nog weet waarover het gaat, maar vermits dat ‘het blijft duren’, lopen de mensen daar in!

    Ach Ja!  Düren is een mooie stad…. en heeft zelfs de wereldbrand van de Tweede Wereldoorlog overleefd!

    ***

     

     

    En door zo’n charlatans wordt een hardwerkende ondernemer die zijn gezin, zijn geld en zijn gezondheid op het spel zet, uitgemaakt voor fraudeur! Aan slag van de ‘wind-molen gehad?

    Er zou een beweging moeten op gang getrokken worden, die zich bezig houdt met de verzorging van hoge bomen met sterke takken. We zullen die straks nodig hebben, om gangsters à la Mister Te ten toon te stellen…. Ze zullen zelfs, om ze toonbaar te maken, eerst gratis geschoren worden!

    JaJa, die ‘Identitairen’ in Poitiers zouden een mens nog op slechte gedachten brengen!

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***





    22-11-2012, 10:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1042 - LEZEN NIET MAAR BIDDEN IS HET JUISTE WOORD

    .

    .

    1042 - LEZEN NIET MAAR BIDDEN IS HET JUISTE WOORD

     

    H. Rita van de hopeloze Zaken

     

    Normale mensen bidden tot U. West  Vlamingen ook, alhoewel die meer kunnen da een normale mens : ze kunnen ook lezen voor U…..

     

    ***

     

    Op deze blog werd reeds meermalen (zonder daarbij de voorspraak van voornoemde H. Rita in te roepen) de lof gezongen van de West Vlaamse taal, want die is zo wonderzoet voor wie neur geen geweld en doet….

    Hieronder leest U een artikeltje uit ‘tSCHELDT over de teleurgang van de waterhoek-ellende in Paperland. Één hoopje miserie en tanden-geknars. Lijk van de spreekwoordelijke straathond langs de kant van de weg die zit te huilen, omdat hij te lui is om recht te komen van de cactus waarop hij zit. Bij die hond gaat het om een externe ooraak. Bij de Persorganen van Paperland zit de ziekte binnen in het eigen lichaam.

    Op dat ene cruciale punt zijn ze niet beter dan die hond. Ze kennen zowel de diagnose als de remedie, maar vertikken het om er iets aan te doen. Ze zijn liever dode Jan, dan blode Jan.

    Dat is zuiver omdat ze geen woord West Vlaams machtig zijn,, want dan zouden ze het verschil kennen tussen ‘lezen’ en ‘bidden’ . Hun  kranten moeten namelijk niet meer gelezen worden, maar er moet voor worden gebeden…..

     

    ***

     

    Ter zake :  

    Gva OPNIEUW GROOTSTE VERLIEZER

    De cijfers van de afgelopen twaalf maanden (oktober 2011 - september 2012) geven aan dat de verkoop van de papieren Vlaamse kranten met 1,07 procent daalde tot 913 400 exemplaren. Met de digitale exemplaren erbij bereikt men een verkoop van 933 738 ex. een plus van 0,02 procent.

    Bij Corelio stijgt de printeditie van De Standaard met 0,40 procent tot een dagelijkse verkoop van 92 696 exemplaren, met de digitale versie komt het totaal op 99 121 ex. Als ‘betere titel' is dit een opmerkelijk resultaat.

    Ook Het Nieuwsblad stijgt opnieuw en komt met beide versies op een totaal van 264 688 ex., een vooruitgang van 0,86 procent.

    De Persgroep kan ditmaal niet tevreden zijn en dat is toch een verrassende vaststelling. De papieren Het Laatste Nieuws blijft weliswaar de grootste krant maar daalt met 0,52 procent tot 286 028 ex. Ook de digitale uitgave daalt lichtjes met 0,18 procent, waardoor het totaal op 287 302 ex. uitkomt.

    De Morgen scoort eveneens volledig negatief (-1,14 procent voor de print en - 0,54 procent met de digitale ex.) en komt uit op 53 361 ex.

    De verkoop van de papieren editie van De Tijd daalt met 6,44 procent, maar komt met de stijgende verkoop van de digitale nummers op 38 891 ex., een plus van 5,02 procent.

    Bij Concentra vallen er alweer zware klappen. Gazet van Antwerpen (GvA) is opnieuw de grootste verliezer. De papieren uitgave haalt nog slechts 93 795 ex. (- 4,22 procent). Samen met de verkoop van de digitale versie geeft dat een totaal van 94 311 ex., een verlies van 4,17 procent.

    Zusterkrant Het Belang van Limburg daalt in de papieren editie met 2,55 procent tot een verkoop van 95 521 ex. Samen met de digitale exemplaren komt het resultaat uit op 96 064 ex, een verlies van 2,39 procent.

    Voor wie de nostalgie koestert, hierbij de cijfers van een decennium geleden: De Standaard 75 820, Het Nieuwsblad 199 836, Het Volk 91 890, Het Laatste Nieuws 287 487, De Morgen 51 332, De Financieel-Economische Tijd 43 839, Gazet van Antwerpen 118 109, Het Belang van Limburg 101 042.

    Vanuit dit perspectief is De Standaard de grote overwinnaar en GvA de grote verliezer.

    ***

    De gazetten blijven allemaal schrijven met een Rode H. Geest op de schouder. Het resultaat is vreemde, ja zelfs vieze groene strepen als remsporen in een vuil toilet. Hun lezers kiezen in het stemlokaal openlijk meer en meer GEEL. Vlaanderen kleurt verdomme tegen hun goesting GEEL (schrijven ze zelf!), maar zelfs na ‘Zwarte Zondag’ (*)  volharden zij in de boosheid. Di Jeanetto, gesterkt door het Pssst-mannetje Hollande in Parijs pompt stilaan het welzijn uit Vlaanderen weg, hun lezers verarmen met de dag, kopen ook minder pulpbladen uit geldgebrek, maar de hamer en sikkel-vrienden draven door..

    Ze rekken hun bestaan, door zich te prostitueren voor de inkomsten van de reclame-jongens, wel wetende dat die door hun lezers als pure ballast wordt gezien… Hun ‘colulnisten’ spelen dezelfde deuntjes als het orkest op de Titanic….

    Zelfs dat dringt niet door! Dat orkestje speelde ‘Nader bij U mijn God, U naderbij’….. Moesten ze af en toe nog eens naar de Mis gaan, ze zouden  die melodie wel herkennen.

     

    (*) Zwarte Zondag : dat was in 2004, toen het Vlaams Belang in één klap bijna 25% van de stemmen haalde en het daarna, op een haar na, bijna ‘Bye Bye Belgium werd….

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    22-11-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1039 – “COMMENT IL OSE” : DE KROON ONTBLOOT

    .

    .

     1039 – “COMMENT IL OSE” : DE  KROON ONTBLOOT

     

    Onstroostbaar,

     

    De Ware Belgen in Ware Gem

     

    Als er aan de Gaverbeek toevallig geen paardenkoersen bezig zijn, is iedereen druk bezig met rijk worden. Dat lol-broelen (?) precies in die omstandigheden de kans grijpen om de Bronzen Held van zijn wapenstol te ontdoen, is dan ook hemeltergend. Hemeltergender is nog meer, dat dagenlang niemand die schanddaad opmerkt, al staat de sukkelaar midden het marktplein op een verhoogje, om U zijn lauwerkroon toe te reiken

     

    ***

     

    Ter zake :

    Geweer van soldaat spoorloos verdwenen van oorlogsmonument in Waregem

    woensdag 21 november 2012 om 11u00

    ***

     

    Waregem - De soldaat van het oorlogsmonument op de markt in Waregem is zijn geweer kwijt. Dat is gebleken tijdens de bloemenhulde op Wapenstilstand.

    Het is niet duidelijk hoe lang het geweer al gestolen is. Het monument staat al in Waregem sinds 1921.Het stadsbestuur hoopt dat het geweer nog gevonden wordt, maar onderzoekt intussen ook hoe het monument hersteld kan worden

    Bron KW, Krant van West Vlaanderen

    ***

    De kroon van de bovenste afbeelding… ontbloot

     

    ***

    Ik ben daar al een tijdeke weg, zodat mij er  mee moeien er niet meer inzit. Ik kan deze onvaderlandsche daad trouwens maar matig smaken, tenzij het al die jaren zou gegaan hebben om een echt schietensklaar exemplaar. Die zou nu in vreemde handen zijnde, verkeerd kunnen gebruikt worden. Net als in ’40, als knots, omdat het Leger toen toevallig worstelde met een tekort aan ammunitie. Net toen den Duits onze morzels grond wilde inpikken…

    Onlangs waren er toevallig geruchten, dat er rond de datum van verdwijning reeë bedreigingen bestonden tegen Filips de Taaie, aanwezig op 11 november onder de Ieperse Menenpoort om met open mond omhoog te gapen, naar de koepel waar ‘row on row, the puppies blow.’

    Slaapt de Staatsvuiligheid?

    In dat geval is er maar één mogelijkheid : vervang het bronzen beeld door bvb de levende Crembo, deze keer zonder lauwerkrans, maar met een echt geweer. En steek daar kogels in. Dan kunnen wij, met stapkens licht, maar beurze zwaar…. O sorry, ben in een verkeerd verhaal aan het afsluiten.

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    21-11-2012, 17:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1038 - VROEGER WIJWATER - NU EUROCHECKS DANK ZIJ DE PSSSSST

    .

    .

    1038 - VROEGER WIJWATER - NU EUROCHECKS DANK ZIJ DE PSSSSST

     

    De Psssst! Is dat ventiel tussen de spaken

     

    Elk ventiel, dat Pssst doet = de PS

    ***

     

    Wijwater, waarmee de Pastoors vroeger de arme mensen besprenkelden, kostte tenminste niets, zelfs geen roeste ‘dikken’(*). Nu zwaait de Psssst! de kwispel  met checks van € 1.000. Waarbij, als voetnota valt op te merken, dat die stortvloed Euro’tjes berg opwaarts zijn gestroomd : vanaf  de kust omhoog naar d’Ardennen.

    Daarbij kan ik maar de woorden van ons Ma herhalen : wie niet werkt, moet ook niet eten….

    Onmenselijk, zegt U? Ze zijn dan ook ontstaan in onmenselijke omstandigheden, namelijk in de jaren ’19-’20, als de West Vlamingen terugkeerden naar hun Verwoeste Gewesten.

     

    (*) ‘n ‘Dikken’ was een stuk van 10 centiemen gemaakt uit blinkend nikkel, later uit dof loodkleurig nog minderwaardiger metaal, met ’n gaatje in ’t midden. Die was dubbel zoveel waard als ‘n ‘sou’ (5 cent) en Mr Pastoor moest de milde hand van 10 klanten in z’n schaal gekregen hebben, om één frank rijker te zijn geworden.

    ***

    Ter zake :

    Waalse werklozen krijgen 1.000 euro steun om rijbewijs te halen

    woensdag 21 november 2012, 08u49 Bron: Belga

    ***

    BRUSSEL - Vanaf 1 januari 2013 steunt het Waalse gewest werklozen die hun praktisch rijbewijs willen halen. Volgens de kranten van Sudpress gaat het om een bedrag van 1.000 euro.

    “Geen rijbewijs hebben is één van de hinderpalen voor het vinden van een job”, stelt de woordvoerster van Waals minister van Begroting, Financiën en Werk, André Antoine.

    De “Rijcheques” zijn in een eerste fase bestemd voor 750 tot 1.000 werklozen. Daarvoor is een enveloppe van één miljoen euro voorzien. De steun is bestemd voor mensen die hoogstens een diploma middelbaar onderwijs hebben, minstens een jaar zonder job zitten en geslaagd zijn voor het theoretisch rijexamen. Ook moet het halen van het praktisch rijexamen deel uitmaken van het actieplan dat de Waalse dienst voor arbeidsbemiddeling Forem met de betrokkene heeft opgesteld.

    De steun is bestemd voor twintig uur praktijkles in een erkende rijschool. De werknemer moet binnen de vier maanden na de laatste rijles zijn praktisch rijexamen afleggen.

    ***

    Diagonaal doorlezen : de PS rijdt al ’n hele tijd met platte banden, en geloof me, ze doen lijk de negers in de brousse : verder rijden tot de wielen er af vallen. Om dan het vehikel op hun hoofden verder te dragen.

    Met die transfers van 16 miljard Euro per jaar moeten de Vlamingen al die banden opgeblazen krijgen, terwijl al die voertuigen in beweging zijn.

    Als hier geschreven staat ‘voertuigen in beweging’ dan is bedoeld de verplaatsing tussen bed en bistro en tussen bistro naar bed.

    ***

     

     

    De verschijning

    ***

     

    Maar Di Jeanetto kan dat allemaal goed uitleggen. Drie (3) vice-premiers aan de ene kant, en drie (3) aan de andere kant, kan hij, als het middenstuk van een schouw-garnituur staan zomer-vlinderen in volle crisis. Zijn kledij en lichaamstaal zijn dan ook niet bedoeld voor de gewone mens m/v, maar voor zijns gelijken van de ‘Gay Parade’.

    Kijk, dat is de juiste interpretatie van zijn verschijning voor de Pers (zie afbeelding hierboven) die man wil echt niet bewonderd worden voor zijn uitspraak, en al zeker niet voor de inhoud van zijn boodschap… Die man leeft in totaal andere, meer tastbare regionen!

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    21-11-2012, 15:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1037 - XANDER NEIUWS (*) IS NIEUWS ALS GEEN ANDER

    ***
    Woensdag 21 november
    Zon 8u08-16u48
    H Amalberga van Susteren.

    .

    1037 - XANDER NEIUWS (*) IS NIEUWS ALS GEEN ANDER

     

    Goldman Sachs bankier Monti bij de petrol-bazn (**)

     

    Net voor zij de poezen-kamer (***) betreden…

    De Italiaanse premier Monti met de Koeweitse oliesjeik Sabah Al Ahmad Al Sabah ***

     

    (*) zie http://xandernieuws.punt.nl/ 

    (**) petrol : de reuk daarvan is hier weg ge-censureerd.

    (***) Poezen-kamer = kamer waar poezen zonder handschoenen uit lange teuten Arabica uitschenken in piepkleine zjatjes, de zo gezegde haaremmers.

     

    ***

    Xander, anders een lieve man, hoor, trekt in onderstaand artikel een stinkend gordijn weg, waarachter een land (Italië) ligt, waarvan ik persoonlijk door anderen geen kwaad woord wil horen. Dat zijn dingen die wij onder elkaar moeten regelen.

    Begrijp me niet verkeerd : van de soort Grote Geesten lijk Monti, bid ik met U ‘Verlos ons Heer’. De man, door de Natte Dweil opgedrongen aan het land, is niet meer dan ik zou zeggen ‘l’oeil de Moscou’ van Brussel, maar hij is wel degelijk meer dan het oog alleen. Hij is de tip van de ‘Stiefel’, de soldaten-laars onder het achterste van elke Italiaan.

     

    ***

    Ter zake :

    Monti verkoopt Italië aan Arabieren, Spanje zich aan Russen

    Invloed islam in Europa zal nog veel groter worden - Rusland en China willen Europa losweken van VS

    ***.

    Omdat er ondanks alle toezeggingen maar weinig terecht is gekomen van alle bezuinigings- en hervormingsplannen is de dringend om geld verlegen zittende Italiaanse premier Monti begonnen met het verkopen van de Italiaanse industrie aan de Arabieren. In Spanje probeert men ondertussen Russen en Chinezen te strikken om één van de ruim 1 miljoen leegstaande woningen te kopen.

    De ene partij heeft een enorme, niet meer weg te werken schuldenberg opgebouwd. De andere partij zwemt letterlijk in het geld. Italië en het olielandje Qatar hebben daarom besloten het staatsfonds Qatar Holding op te richten, dat tot een miljard euro in Italiaanse ondernemingen gaat investeren, vooral in bedrijven die actief zijn in de voedingsindustrie, de mode en op de luxueuze productenmarkt.

    Uitverkoop Italië aan Arabieren

    Afgelopen maandag tekende 'Goldman Sachs' premier Monti, klaarblijkelijk nog steeds investeringsbankier in hart en nieren, de overeenkomst met de Arabieren. Het begint nog 'slechts' met een miljard euro, maar als de deal bevalt dan zal deze worden uitgebreid en is de uitverkoop van de Italiaanse industrie aan steenrijke Arabieren een feit.

    Dat dit niet in het belang is van het Italiaanse volk blijkt ook uit het feit dat de belastingheffing via Luxemburg of andere belastingparadijzen verloopt en er dus niets in de staatskas vloeit. Monti kan echter niet verweten worden dat hij niet gekozen werd om dergelijke overeenkomsten te sluiten, simpelweg vanwege het feit dat hij helemaal niet democratisch gekozen werd, maar aangesteld. (1)

    Italië steeds verder in afgrond

    Ondertussen glijdt Italië steeds sneller de economische afgrond in. Het aantal opdrachten voor de industrie is in een jaar tijd met 12,8% gedaald, waarvan 4% in september 2012. In dezelfde maand beweerde Monti voortdurend dat Italië 'van de lijst probleemlanden is verdwenen'. Zoals we inmiddels gewend zijn van Europese politici is dan juist het tegendeel het geval. (2)

    Rajoy smeekt voormalige koloniën om hulp

    Net als Italië is ook Spanje feitelijk bankroet. Hoe groot de wanhoop in Madrid is bleek vorige week toen premier Rajoy de voormalige Spaanse koloniën in Latijns Amerika bijna smeekte om te investeren in zijn land, zodat Spanje er weer bovenop komt. Rajoy wees er deze landen op dat de situatie 10 jaar geleden omgekeerd was. (3)

     

    Spanje wil rijke Russen en Chinezen

    Vanwege het barsten van de Spaans vastgoedzeepbel staan er inmiddels meer dan 1 miljoen woningen leeg in het land. De regering overweegt nu om rijke Russen en Chinezen een permanente verblijfsvergunning aan te bieden als ze een woning van minstens € 160.000 kopen. Spanje kijkt daarbij verlekkerd naar Londen en New York, waar het dankzij investeringen van de nieuwe rijken uit de opkomende landen buitengewoon goed gaat met de vastgoedmarkt.

    Spaanse huizenmarkt - 60%

    In Spanje zijn de huizenprijzen sinds het begin van de crisis in 2008 met 30% gezakt. Economen denken dat daar nog eens een daling van 30% bovenop komt voordat de prijzen zich stabiliseren. Met bijna 11% slechte leningen, meer dan 50% jeugdwerkloosheid en een bad bank vol zwaar afgewaardeerde vastgoed is de Spaanse economie nog altijd verlamd. (4)

    Investeerders wachten tot na instorting

    Of de Spaanse en Italiaanse tactiek zal werken is nog maar de vraag, aangezien steeds meer Europese landen bezwijken voor de verleiding om de nog overgebleven welvaart te herverdelen en vooral de rijkeren hoge belastingen op te leggen. Bovendien is de vrije val van de zuidelijke helft van de eurozone nog lang niet gestopt en kunnen investeerders dus beter nog een jaar of zo wachten. Dan zullen deze landen verder zijn ingestort en kan alles letterlijk voor een appel en ei worden opgekocht.

     

    Arabieren zullen vrij baan voor islam eisen

    Een ander gevolg van de uitverkoop aan Arabieren, Russen en Chinezen is dat deze landen steeds meer invloed in Europa zullen krijgen. De Arabieren zullen ongetwijfeld vrij baan eisen voor de islam in Europa, die daardoor nog veel meer invloed zal krijgen dan nu al het geval is.

    Russen en Chinezen weken Europa los van VS

    De Russen en Chinezen zullen hun geld gebruiken om Europa verder los te weken van de traditionele band met de Verenigde Staten. De Europese burgers hoeven alleen maar naar de 'vrijheid' van de Russen en Chinezen te kijken -of beter gezegd: het ontbreken daarvan- om te zien wat dit voor onze toekomst zal betekenen.

    EU gaat verder met vernietiging vrij Europa

    Niet dat het zonder deze buitenlandse invloed heel veel anders zal gaan, want zoals bekend gedraagt de EU in Brussel zich nu al als een dictatoriaal, fascistisch regime dat alle lidstaten in één systeem wil persen en uiteindelijk een Verenigde Staten van Europa wil creëren, waarin de massale miljardenstroom van Noord naar Zuid Europa permanent en iedereen even arm is geworden. Dan zal de vernietiging van het eens vrije, democratische en welvarende Europa door handen van de elite voltooid zijn.

    Xander

    ***

    Diagonaal doorlezen : JaJa, U zult wel degelijk een eigen mening hebben over bovenstaand artikel. Maar  heeft U ook verder gekeken dan de neus van Xander?

    Wij leven voorlopig nog altijd in een vrije wereld, dus sta mij toe nog maar eens 2  spreekwoorden door de blender te gooien : met geld koopt men de boter, en we moeten het geld halen waar het zit.

    Walter, ik gooi er zelfs nog een 3de spreekwoord boven-op : wie zijn derrière verbrandt, moet op de blaren zitten!

     

    ***

     

    De Europenen (dat is een alleen in de verbeelding bestaande volksstam) hebben zich als een kudde natie-paarden laten dwingen onder het juk van een bende geslepen Marxisten. Hun doel is op korte termijn een nieuw hersenloos mensenras te kweken. Het werd/wordt hen voorgedaan door de USSR (mislukt), door China (dicht bij de mislukking) en zij willen dus beter doen. Zij denken daarbij veel slimmer te zijn, maar gaan integendeel nog veel stommer te werk. Klein detail : de Islam als glijmiddel voor de simplificatie.

    Over de economie, de motor van elke samenleving.

    “Uitvoer’ wil nog altijd, zonder uitzicht op verandering, zeggen, zaken doen met… een ander natie-paard. Vroeger (voor de EU) deed men zaken met het naburige dorp, nu met de naburige EU-collega. Voor zaken doen buiten de EU moet er zelfs nog een woord worden uitgevonden….. Zo iets zou stilaa, een begrip moeten worden, lijk men spreekt over ‘Het Verre Oosten’ : de ‘Verre Uitvoer’ voor zaken doen buiten het Continent. Of ‘De Colombus Uitvoer’ : zou een mooiere variatie zijn, omdat daarin een vleugje zin voor avontuur steekt….

    Och, iedereen weet het : op het zaken doen met de EU-collega rust een hemelhoge handicap! Iedere collega kreunt  onder dezelfde EU-eenheids-leidsels, maar zweert bij de eigen spelregels. Klein detail : verschil 50 tot 100% in de loonkosten. Klein detail : de belastingen :idem. Nog klein detail : energie-kosten : idem. Weer klein detail : de arbeids-ethiek.

    Resutaat :  dat soort concurrentie binnen de EU is dodend.

    ***

    Nadat de natie-paarden weer individueel zouden kunnen presteren, m.a.w. als ieder vogeltje weer zou kunnen zingen zoals het gebekt is, waarom dan geen zaken doen met de Spleetogen? Met de Yvans, die een broedervolk zijn? Zelfs ‘kinderen geen bezwaar’ om zaken te doen met de petrol-marchands!

    Maar in de 3 gevallen, altijd op basis van wederkerigheid en zonder tierlantijntjes zoals onze landen vol steken met sukkelaars en met godsdienst-fanaten. Van dien boer geen eieren, zulle!

    De mens die zaken doet, die werkt, die begaan is met welvaart en welzijn, heeft geen tijd voor bijkomstigheden zoals godsdienst of revolutionaire raddraaierijen. Die zorgt voor vrouw en kind, en wordt door hen bemind.

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    21-11-2012, 10:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1034 - HET WAS EEN HETE NACHT DE WITTE DAMP SLAAT UIT DE 16

    ***

    Dinsdag 20 november 2012
    Slachtmaand
    Zon 8u07-16u49
    H Edmond van East Anglia
    .

    1034 - HET WAS EEN HETE NACHT DE WITTE DAMP SLAAT UIT DE 16

     

    Van Agt heeft de Vlinder-Regering

     

    Een mooie vlieger opgelaten

    ***

     

    Zeventien uur (17) heeft de paring Van Agt-Di Jeanetto geduurd. Tegen 07 uur kwetterde de vermoeide hoofdvogel een paar tweets en daarmee wisten de media genoeg om hun gazetten vol te schrijven met Staatszaken.

    Donderdag e.k. wordt er in de BruidsKamer van het Parlement een vooraf opgenomen video vertoond, met de intieme details van Van Agt en de Jeanetten-ploeg. Kinderen niet toegelaten!   

     

    ***

     

    Ter zake :

    De topministers van de regering-Di Rupo hebben een akkoord bereikt over de begroting en over maatregelen om de concurrentiekracht te stimuleren.

    Iets voor middernacht raakten de zes regeringspartijen het al eens over een hervorming van de wet op de concurrentiekracht. Maar de regering moest nog op zoek naar ongeveer 400 miljoen euro om een loonlastenverlaging voor bedrijven te financieren. En dat zorgde voor spanningen.

    Kort voor 7 uur vanochtend kwam er dan toch een Twitter-bericht van Di Rupo, in Nederlands- en Franstalige versie.

    Uiteindelijk slaagde de regering er toch in om dat geld te vinden door de kaasschaaf boven te halen. Er wordt extra bespaard in de sociale zekerheid, bij de overheidsdepartementen en -bedrijven en er komen nieuwe belastingen bij. De regering rekent dit jaar ook op een hogere bijdrage van Dexia.

    Alles samen heeft de regering voor bijna 3,8 miljard euro aan maatregelen genomen. Er wordt ruim 700 miljoen euro bespaard in de sociale zekerheid, bijna 700 miljoen euro bij de departementen en de overheidsbedrijven, er komen voor ruim 1 miljard euro nieuwe belastingen en de regering voorziet voor 1,3 miljard euro aan eenmalige inkomsten.

    Zeker is dat de roerende voorheffing op spaarproducten stijgt naar 25 procent, dat de acccijnzen op tabak de hoogte ingaan, dat de taks op levensverzekeringspolissen stijgt van 1,1 naar 2 procent en dat de notionele intrestaftrek - het belastingvoordeel voor bedrijven - minder aantrekkelijk wordt. Er komt ook een meerwaardebelasting voor holdings (0,4 procent).

    Voorts wordt op ruim 500 miljoen euro gerekend uit een laatste rondje fiscale amnestie en draagt Dexia voor ruim 200 miljoen euro bij tot de begroting.

    loonkostenhandicap

    De regering geraakte het dus ook eens over een hervorming van de wet op de concurrentiekracht. Voortaan zal de loonevolutie bepaald worden op basis van de voorbije twee jaar en niet meer op basis van de verwachte evolutie in de buurlanden. Want dat systeem leidde tot overschattingen, met een loonkostenhandicap tot gevolg.

    De regering wil dat er de komende twee jaar geen loonsverhogingen worden toegekend boven de index. Ze zal daarop aandringen bij de sociale partners. Als werkgevers en vakbonden er niet uit geraken, zal de regering dat bij wet opleggen. In ruil voor de bevriezing van de lonen, bekwam sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte dat de index in de nieuwe wet wordt gebetonneerd.

    Voorts wordt er bij de sociale partners op aangedrongen om de loonkostenhandicap in zes jaar tijd weg te werken, maar het is aan werkgevers en bonden om daarover na 2014 knopen door te hakken. De handicap bedraagt volgens de regering 3,4 procent. Eerder was sprake van een handicap van 5,2 procent, maar daarin waren de loonsubsidies die bedrijven jaarlijks krijgen, niet meegerekend.

    Sociale ministerraad

    Opvallend is ook dat de regering heeft afgesproken om pas later een akkoord te zoeken over een meer flexibelere arbeidsmarkt. Daarvoor zou een sociale ministerraad worden georganiseerd. Het betekent dat er nog geen akkoord is over het schrappen van een feestdag of over de verbreding van het systeem van overuren zodat de werkgevers de bestaande 38-urige werkweek zouden kunnen omvormen naar een 40-urige werkweek.

    (Uittreksel uit De Tijd)

    ***

     

    Meer commentaar over dit staaltje van grote staatsmanskunsten mag niemand van mij verwachten, daar ze als vliegers in de ijle lucht, mijn petje hemelhoog te boven gaan.

    Ik besluit als volgt : als kind hebben wij veel vliegers gemaakt met een stuk bruin papier, twee gekruiste stokjes en een potteke met zelf gemaakte maïzena-lijm. Als staart gebruikten wij samen gevouwen papiertjes, en , voilà, dat was genoeg om het ding te doen vliegeren. Werkelijk  : het bleef kort of lang in de lucht, bestuurd door een lange lijn  van inpak-touw. Dat was het verwachte maar zelden bereikte scenario, als de wind goed zat en als ons Ma ons niet binnen riep voor het avond-eten.

    Tegen de avond was de lijm gewoonlijk toch losgekomen, of waren de papiervlakken danig gescheurd door de veelvuldige kontakten met de grond.

    Wisten wij veel, dat de vliegers van de verre meestal buitenlandse jongetjes mooier, eleganter en sterker waren, omdat ze beter waren opgevat, en in elkaar gezet met oer-degelijke onderdelen.

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    20-11-2012, 09:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1036 - DE BURGERS GESPAARD - DE KABOUTERTJES ZULLEN HET GEWETEN HEBBEN

    .

    .

    1036 - DE BURGERS GESPAARD  - DE KABOUTERTJES ZULLEN HET GEWETEN HEBBEN

     

    Enig in Europa : de decimeer-machine (*) “Twee-in-Een”

     

    Iedere 10de slachtoffer M/V wordt uit de broek geschud

    ***

    (*) Het ‘decimeren’ was, naar verluidt, een gangbare methode bij de Romeinse legioenen om weerspannige soldaten wat meer strijdlust bij te brengen. Ieder 10de man in de rij werd de rivier ingeduwd, of de afgrond, al naar gelang wat dichtstbij was.

    ***

    Op het middag-uur is het goede nieuws uit Di Jeanette-land eindelijk helemaal over de Alpen geraakt. Via antennes op de maan, of ergens anders in de ruimte. God-de-Vader zou het niet beter gekund hebben. Hanibal had dàt nog moeten kunnen beleven!

    Heb ik mij mispakt, beste mensen! Als kleine zelfstandige gepensioneerd zijnde, daarenboven steunend Lid van Licht en Liefde, is mij opslag beloofd. Misschien zelfs iets meer dan een paar jaar geleden. Ik heb het speciaal nagekeken : toen was at € 8,73. Misschien kom ik nu wel aan € 10,- want nu de kaboutertjes moeten bijspringen, worden de gewone afrondingregeltjes misschien wel toegepast : Boven of onder de 0,50 naar ofwel omhoog ofwel omlaag. Mijn duurbare wederhelft is mij niet ten laste (noch lastig) zij krijgt niets.

    Vraag : zou Di Jeanetto milder zijn, moest ik als nieuwe landgenoot van hem, niet voortdurend zo op zijn kap zitten?

     

    ***

     

    Ter zake : Jan Achterhesp op de V°RT :

    Ook de Europese aanbevelingen om structurele hervormingen door te voeren worden opnieuw aan de kant geschoven. De regering beperkt zich tot wat gemorrel in de marge, zoals sjoemelen met de samenstelling van de indexkorf. In plaats van een bevriezing van de lonen zou men beter de uitgaven van de overheid bevriezen", aldus Jambon nog

    Juist. Daarover wilde ik nog iets kwijt. Eerst meende ik de de aanzet van de Minister van de Noordzee een paar dagen geleden verkeerd te hebben begrepen : hij wilde de solden ook in de prijzenkorf van de index opnemen en voorwaar ook niet zomaar! Het moest ponds-ponds gewijze geschieden, wist hij, zodat de graadmeter beter de realiteit zou benaderen.

    Tiens! dacht ik : deze geniale geest heeft veel, heel veel jaren nodig gehad om tot dit inzicht te komen. En, nogmaals ‘tiens’, met wie zijn voeten denkt die vent te spelen : zo’n werkwijze zal de index negatief beïnvloeden, en dat kan toch nooit de bedoeling zijn van een Minister die staat voor de kleine man…. Hoe hoger de index, hoe hoger de lonen, en après nous, le déluge. Dat bedoelde hij wel, maar er waren nougatbollen bij, bij zijn gemompelde slotwoorden.

    Toch altijd ’t zelfde met die Notte! Hij eet zodanig zijn woorden op, omdat hij alle aandacht op de juiste uitspraak van de ‘G’ en de ‘H’ om zijn West Vlaamse roots niet te veraden. Zij dan al eens minister van de Noordzee!

    En “tiens’ ten derde male : dat moeten wel specialisten zijn bij de Studiedienst van de PS/SP a, dat ze er tijd en geld insteken om een huishoudbudget, fictief dan nog wel, haarfijn over 365 dagen per jaar uit te rekenen. Hadden ze toch wel de solden-perioden vergeten, zeker!

     

    ***

    Dat ‘decimeren’ zou m.i. weer moeten ingevoerd worden onmiddellijk na iedere marathon-zitting van de Ministers. Zo zouden de drentelende hoernalisten tenminste wat nuttiger speculaties kunnen doorgeven aan het thuisfront.

    Voorbeeld : er circuleren geruchten als zou vandaag Cruella van de PS aan de beurt zijn. Weer anderen gaan er van uit, dat het Sander van de Blauwen zal zijn, wegens de uitzetting van  zijn omvang, ter hoogte van de halswervels.

    Ik denk dat er rap andere zeden en gewoonten zouden heersen, om aldus veel tijd te winnen. Wat dan spijtig genoeg, weer in het nadeel van de kleine man (m/v) zou zijn, die tewerk gesteld zijn bij de catering of de kaalgirl-uitzendbureau’s.

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    20-11-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1035 - DE SUBSIDIE SLURPER VAN DE NOORDZEE SPREEKT WARTAAL

    .

    .

    1035 - DE SUBSIDIE SLURPER VAN DE NOORDZEE SPREEKT WARTAAL

     

    Trapeze zwieren à la Notte :

     

    Met de subsidie-pot als vangnet….

    ***

     

    Die wartaal is, na een nachtje doorzakken, in zoverre normaal, dat integere mensen, zoals mijn goede vriend in zijn rustig Kempisch dorpje (http://blog.seniorennet.be/guvaal/  ) de resultaten van dit wallebakken omschrijft als ‘kunst- en vliegwerk’. Persoonlijk zie ik daar weinig kunstzinnigs in. Ik zou eerder spreken - voor iemand die absoluut het accent wil leggen op het gekunstelde - van ‘kunstmatig vliegwerk’, waarbij  het verlangen uitgaat naar de te verwachten onzachte landing.

     

    ***

     

    Ter zake :

     

    Allerbelangrijkste is dat index behouden blijft"

    Belga di 20/11/2012 - 08:34

    ***

    Vicepremier Johan Vande Lanotte (SP.A) verdedigt het begrotingsakkoord. "We mogen heel fier zijn", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Het allerbelangrijkste is dat we in deze moeilijke tijden het mechanisme van de index behouden."

    •Vande Lanotte: "Inkomsten uit kapitaal meer belast"

    •Raakt begrotingsakkoord u in uw portefeuille?

    •Akkoord over loonmatiging komende twee jaar

    •Eindelijk witte rook op het begrotingsoverleg

    •"Significante afbouw van de loonkostenhandicap"

    •"Loonkostenhandicap wegwerken in komende jaren"

     

    "We hebben aandacht gegeven aan meer tewerkstelling en zorgen ervoor dat er toch groei blijft, ondanks dat er moet worden bespaard", zegt Vande Lanotte. "We hebben een belangrijke verschuiving gedaan waarbij arbeid minder duur wordt en opbrengsten uit kapitaal meer belast gaan worden. Dat is heel belangrijk in crisistijden." Hij verwijst daarbij naar hogere belastingen op dividenden en de meerwaarde bij financiële holding.

    Vande Lanotte benadrukt dat er een inspanning gedaan wordt van 300 miljoen euro voor mensen met een minimuminkomen of een klein pensioen. "We hebben echt wel geprobeerd om de inspanningen goed te verdelen", klinkt het. "Er komt geen 40-urige werkweek en er worden geen feestdagen afgeschaft." De koopkracht van de mensen blijft volgens hem behouden.

    De SP.A-vicepremier countert ook de kritiek van de vakbonden. "Zeggen dat we het sociaal overleg onmogelijk hebben gemaakt, is absoluut niet waar. Er is geen blokkering van de lonen, er is geen bevriezing van de lonen." Omdat de lonen aan de index gekoppeld blijven, kan er volgens Vande Lanotte namelijk niet gesproken worden van een "bevriezing".

    "In andere landen staakt men om de lonen niet te laten dalen, in België worden de lonen aangepast aan de levensduurte. Het is doordat de SP.A en de PS in de regering zitten dat het zo is." Vande Lanotte vindt het voorts ook belangrijk dat er aan de loonkostenhandicap gewerkt wordt en dat er geen fiscale amnestie komt. "We mogen heel fier zijn", besluit hij.

    Bron : Één, de enige bron.

    ***

     

    Diagonaal doorlezen : nu vraag ik m’n eigen toch af, of de man nu Tjeef geworden is, of dat de Tjeven ondertussen heemaal de taal der Sossen spreken. Gewoon die tweezakkerigheid! Ons land rijdt met de Gele Trui inzake de prijs van de loon-kosten op arbeid, het zo aanbeden Europa wil die zotte index-koppeling weg, het reikt om zo te zeggen met deze aanbeveling zelfs de reddende hand naar de Rode Broeders, maar die verkiezen, met veel Fr/Vl bombarie, in het moeras te overnachten.

    Maar de uitleg rolt wel als een TGV door het landschap, en daarom is de Heer VDLa bij mij al lang herleid tot zijn ware proporties. Van de bijna adellijk klinkende VandelaNotte werd lettergreep per lettergreep, een stuk geamputeerd. Eerst de ‘van’, dan de ‘la’, vervolgens de ‘not’ ,zodat de man hier door het leven is beginnen gaan als ‘Te’, minder zou hem helemaal doen verdwijnen.

    Ondertussen is die theorie wel een beetje achterhaald. De subsidies voor al de wind-energie blazen de man terug in de actualiteit. Hij wordt weer stilaan herkend als ‘Notte’, onderweg naar de kleine ‘van’, met een adellijk kroontje er bovenop….

    ***

     

    Als U wilt kunt U hieronder een totaal andere visie krijgen op het Staatsgebeuren dezer dagen. Daarvoor volstaat het te rade te gaan bij een zekere Meneer Voltaire, de uitvinder (volgens Goethe) van de Franse Revolutie.

    “Lieg maar op” zei de man ‘En blijf maar liegen. Altijd zal er wel iets van overblijven “.

    Het is een beetje een lange spreuk, maar ze zou beter staan dan het vervelende ‘Eendracht maakt Macht’

    ***

    (Heb me rot gezocht of Voltaire wel degelijk de uitvinder is van dit gezegde. Nergens bevestiging gevonden. Zou mijn geheugen, net als de nationale eendracht, dan ook een beetje voorbijzijn? Mede-uitvinder van de Franse Revolutie, dàt is hij zeker geweest. Zelf werd hij er dan ook goed beter van!

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    20-11-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1033 - IS ER EEN MESSIAS IN DE ZAAL,

    .

    .

    1033 - IS ER EEN MESSIAS IN DE ZAAL,  

     

    Wie belt de 900?

     

    Ambulanciers zich wenden Wetstraat 16

    ***

     

    Er zijn zo van die dagen, dat alles meezit. Allà, ik wil zeggen, dat het minder tegenslaat dan gewoonlijk.

    Tijdens de siësta voor de TV wakker gemaakt door die trut van ATV (daarvoor alleen is het goed dat er op ’t Schoon Verdiep verandering komt), die BDW tot 2 keer toe (geen 3 keer, want dan zou het ACW van DeHaene gekraaid hebben!) deed herhalen dat hij voor 2014 geen ambitie had.

    En toen kwam Jennifer Jennings, in de persoon  van een oude vriend (http://blog.seniorennet.be/polkun/ ) met een stukje dat als volgt besloot : Di Rupo Van Agt d’er op of d’er onder. Voilà, sè, hemelse muziek en derhalve verhaast ik mij om iedereen te laten mee genieten van dat spektakel. Di Jeanetto op of onder Van Agt! Met Jeanetten is er toch altijd iets!

    Gaza verzinkt in het niets! Antwerpen moet in waakstand gezet worden : alle ogen gericht op de val van de Vlinder-Sloddervos.

     

    ***

     

    Ter zake :

    Regering buigt zich over betonnering index

    De topministers van de regering-Di Rupo hebben de draad van de begrotingsbesprekingen weer opgepikt. In ruil voor de bevriezing van de lonen, ligt een voorstel op tafel van sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte om de index wettelijk te verankeren of te betonneren.

    Moeten lonen bevroren worden?

    Nog geen akkoord ondanks nacht…

    Het kernkabinet vergaderde zondag tot na middernacht, maar van een akkoord was geen sprake. Vanmorgen overlegden de zes partijen eerst intern en werden enkele denksporen afgetoetst.

    Het belangrijkste knelpunt dat op de onderhandelingstafel ligt, is de aanpassing van de wet van 1996 op het concurrentievermogen. Sp-a-vicepremier Johan Vande Lanotte legde een voorstel op tafel om de lonen tot en met 2015 te bevriezen. Tegelijk zou de index wel wettelijk verankerd worden. De bedoeling zou zijn dat de loonkosten-handicap tegen 2018 wordt weggewerkt. Zondag raakte bekend dat de loonkosten-handicap ten opzichte van onze drie belangrijkste buurlanden intussen is gestegen tot 5,2 procent. 'We moeten de loonkostenhandicap zo snel mogelijk wegwerken', verklaarde Open VLD-vicepremier Alexander De Croo voor aanvang van het kernkabinet.

    Maar voor de PS en het cdH zijn de voorstellen die op tafel liggen te verregaand. Bovendien is het 'not done' dat de sociale partners buitenspel worden gezet over zo'n belangrijke hervorming. 'Het is niet redelijk om de lonen gedurende acht jaar te bevriezen. We moeten het sociaal overleg respecteren', verklaarde cdH-vicepremier Joëlle Milquet voor aanvang van het kernkabinet. 'De lonen aanpakken en een dag verlof afpakken, dat gaat niet', voegde PS-vicepremier Laurette Onkelinx eraan toe.

    De zes regeringspartijen zijn het evenmin eens over het bedrag dat aan een loonlastenverlaging voor bedrijven moet worden besteed. Er is sprake van 300 miljoen euro, maar voor Open VLD en CD&V is dat aan de lage kant. Vooral omdat dat pakket niet volledig naar bedrijven zou gaan, maar ook een stuk als belastingverlaging voor lage en middeninkomens gebruikt zou worden.

    Over de maatregelen om het begrotingstekort weg te werken tot 2,15 procent is evenmin een akkoord. Open VLD wil daar de nadruk leggen op besparingen, maar dat botst op verzet van de Franstalige socialisten.

    Voor Di Rupo is het vandaag erop of eronder. Als hij erin slaagt een akkoord te sluiten vandaag of vannacht, kan hij morgen zijn beleidsverklaring voorlezen. Donderdag volgt dan de vertrouwensstemming in het parlement. En 's avonds is er een Europese top die heel het weekend zal duren. Als het niet lukt, is het momentum misschien voorbij om nog een akkoord te sluiten en dreigt een crisis in de Wetstraat.

    Het ziet ernaar uit dat het de onderhandelingen worden van de laatste kans. 'Als het nu niet lukt, is het crisis', luidt het in regeringskringen.

    ***

     

     

    Ik zal het kort houden : iedereen op vinkenslag, en tegen dat we morgen opstaan, zal de Sint wel iets in ons schoentje hebben gelegd!

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    19-11-2012, 18:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1032 - KLARE TAAL VOOR EEN WAAR VERHAAL

    .

    .

    1032 - KLARE TAAL VOOR EEN WAAR VERHAAL

     

    Arbeid adelt

     

    Maar (Linxe) adel arbeidt niet

    ***

     

    Vandaag heeft De Morgen zijn eigen loef afgetrokken. Als buitenstaander ben ik nog niet bekomen van de verschiet Bewijs : een bliksem in mijn ogen van de mixte van twee uitdrukkingen door mekaar! Allezè Wat is het nu! Is het ‘een kloot aftrekken’ en ‘de loef afsteken’, of omgekeerd?  Enfin, ik zal het maar darbij laten, want ‘column’-schrijvers in DM zijn echte hoernalisten, en wij zijn het klootjesvolk van de bloggers. Maar wij weten wat ‘arbeid’ is, en zij lekker niet!

    Kijk, kijk! Heb je me nou! Vaststelling : op deze blog al voor een groot deel de vocabulaire van die broodschrijvers overgenomen. Schande! Driewerf schande!

     

    ***

     

    Ter zake :

    Beste arbeider, of moet ik zeggen nietsnut, parasiet, jandoedel

    OPINIE − 19/11/12, 10u35

    dm column .

    ***

    Ik denk niet in hokjes, ik denk aan geld.

    Beste arbeider,

    Of moet ik zeggen nietsnut, parasiet, jan doedel. Ik wilde altijd al een hardwerkende Vlaming zijn, jij daarentegen bent rot-verwend. En voor verwende kinderen bestaat er maar één aanpak: de zweep.

    Wie denkt er aan onze nakomelingen? Aan hun toekomst? Moeten we terug naar de tijd van (*) Pieter Daens? Toen hadden arbeiders nog reden tot klagen. Hoewel, in die tijd kon de arbeider zich ook aanstellen, hoor.

    We zijn de strijd aan het verliezen. Dat komt omdat we slap en lui geworden zijn. Sorry, dat komt omdat jij slap en lui bent geworden. Wat is er mis met de 50-urige week? Of een 60- of 70-urige werkweek? Of een nachtje doorwerken? Als je nu elke dag van zes tot zes werkt, met een kwartiertje pauze. Meer dan genoeg, want wie kent de arbeider niet? Met zijn siësta's op het toilet.

    Weet je waarom de Chinezen zo veel succes hebben? Ze hebben geleerd hun plas uit te stellen.

    Door langere dagen te werken verdien je natuurlijk meer en kun je meer spenderen. De koopkracht stimuleren, heet dat. Dat de overheid daar eens aan denkt.

    Elk jaar moet de overheid miljarden bijdragen - en dat uit mijne zak - voor het addergebroed van de NMBS. En waarvoor? Voor de arbeiders? Om hun rechten te vrijwaren? Komaan zeg, even serieus, hebben die het dan niet goed?

    Een mooie outfit, glanzende schoenen, een kepie. Warme maaltijden in de kantine, gratis koffie. Weet je wel hoeveel koffie kost? Wil je de economie stimuleren, begin dan koffie aan te rekenen. Ik heb eens berekend hoeveel koffiebessen er nodig zijn voor een kopje koffie. Ik zal het je zeggen: massa's. Om van melk en suiker maar te zwijgen.

    Weet je wat echt crimineel is? Staken in tijden van crisis. Het wordt hoog tijd dat we die stakers voor de rechtbank kunnen dagen. En ze dan in een strafkamp laten werken. Dan zullen ze wel zien wat hard labeur is. Het zal ze leren, de jandoedels.

    Ik zal je vandaag een goede tip geven. Gratis en voor niets, wat niet van mijn gewoonte is.

    Het eerste wat die bloedzuigers moeten doen, is afstand nemen van de vakbonden. Die zijn uitgevonden om profiteurs, parasieten en jandoedels in stand te houden. En om de hardwerkende Vlaming te koeioneren. En om de transfers van Vlaanderen naar Wallonië te behouden. Ik heb een revolutionair voorstel om conflicten te vermijden. Voor de arbeider ergens begint, moet hij een eed van trouw zweren bij de werkgever. Met de hand op de Bijbel, de Koran of de Vlaamse vlag. Ik denk niet in hokjes, ik denk aan geld.

    Ik hoef mij niet te verantwoorden voor mijn succes, maar ook ik heb een zachte kant. Sociaal zelfs. Hoewel dat woord mij zure oprispingen bezorgt. Na je vijftigste zal er slijtage optreden. Dat is onvermijdelijk. Het gaat allemaal wat trager, je moet een leesbril dragen en je begint hier en daar wat last te krijgen. Er is nood aan innovatie. Daarom stel ik voor dat we een beschutte werkplaats creëren voor vijftigplussers. Die vijftigplussers moeten dringend de buikriem aanhalen, anders wordt het economisch onhaalbaar. En rond je zeventigste mag je genieten van je oude dag. Het handigste zou zijn dat je dan zo snel mogelijk sterft. Want al die pensioenen, dat wordt onbetaalbaar.

    Vriendelijke groet,

    Fikry El Azzouzi .

     

    (*) Pieter Daens : dat is de kranten-uitgever en broer van Priester Daens, maar naar sossen gewoonte : doorstrepen wat niet past : een halve waarheid of een hele leugen…..

    ***

    Diagonaal doorlezen : waar haalt die loft-broodschrijver het vandaan, om eerlijke mensen aan te spreken als ‘Beste Arbeider’? Zijn bedoeling is natuurlijk ophitsen, maar hij doet zulks zodanig lomp, dat hij per abuus zijn eigen ruiten insmijt. Neem nu de ‘cheminots’ van ’t Spoor. Het zou er wel eens van kunnen komen, dat bij rechtsmacht de Nationale Maatschappij van Belgische Stakingen (NMBS) verplicht wordt de openbare dienstverlening ten allen tijde te waarborgen… Is dat zelfs niet een heel stuk ingebakken in de uitdrukking ‘Openbaar Vervoer’?! In afwachting dus deze naamsverandering : ‘Gelegenheids Vervoer’. Dat geldt, mutatdis mutandi, ook voor alle bus-vervoer van De Lijn.

    Tijdens mijn beroeps-loopbaan had men mij de reputatie als goed organisator toegedicht. Ook deze zaak maakt in mij dat duiveltje weer wakker : gedaan met stakingen, met vertraging, met agressie, met zwart rijden, enz : iedere reiziger kan op staande voet zijn schade recupereren op het voor handen zijn de personeel, die dan automatisch het recht krijgt, dezelfde bedragen te recupereren op de onmiddellijke overste, en zo verder, piranmide-gewijze, tot aan de top. Het begint op de zo geroemde ‘werkvloer’, en dezelfde dag of ten hoogste 24u later  eindigt het op de pluche van het Parrlement. Clair?

    Voilà, Meneer de ‘colulmnist’, ’t is nu weer aan U.

     

    ***

     

     

    Wat zeggen de politici? Één index-sprong? Eentje maar? Er moet gewoon zodanig gesprongen worden, dat het net haasje-over gelijkt.

    Vraagje aan Meneer de ‘columnist’ : welk antwoord kent U op het probleem dat wij de 3de duurste loon-kost hebben van de hele wereld, de duurste ‘koloniale waren’ van al de ons omringende landen, de meeste armoe-zaaiers in de straten, maar meteen ook de hoogste Staatschuld, op een paar failliete landen na?

    Ik zal het zeggen, Walter. Volgens mij komt dat door het mismeesteren van de doodzieke patiënt. U zult het niet graag horen : als eenmaal Di Jeanetto met de restanten van zijn staart tussen de benen weggeborsteld is uit de Wetstraat 16, en na nieuwe verkiezingen, zullen we nog eens klappen.

    ***

    Het is niet omdat de arbeider netto teveel verdient, maar omdat de lasten daarop bijna hoger zijn dan het loon zelf. En die ‘lasten’ zijn precies zo hoog, om hoernalisten als deze ‘columnist’ en zijn gazetje met subsidies, veel subsidies, in leven te houden.

    Wie oren heeft om te horen, dat hij ze dan open zet!

    O Ja, nog iets dat mij op de lever ligt. Subsidies in de kunstwereld, vooral in Antwerpen : ik hoor nu al het gehuil dat opstijgt als BDW het roer overneemt. Ik zeg wel : àls. Stel, dat hij het doet! Gène Bervoets : voortaan barrevoets met de bedel-nap. Els De Schepper :opgeschept! Jan LeCleir : d’er uit! Clair? Jan Fabre : naar Fabeltjeskrant, enz. Gedaan met de vrijkaartjes voor ‘de vrienden’ : ook een artiest moet zijn brood waard zijn! Grote kunstwerken ontstaan best uit bittere armoede, niet uit luxe.

    Da’s net hetzelfde als met politiekers : met dikke speklaag geen prestaties, dus de zweep er op! De nieuwe Eerste Burger van Antwerpen heeft het goede voorbeeld gegeven!

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    19-11-2012, 14:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1031 – WISKUNDE-LES OVER CORRUPTIE

    ***

    Maandag 19 november

    Zon 8u05-16u50

    H Mechtild.

    .

    1031 – WISKUNDE-LES OVER CORRUPTIE

     

    Start met de Wet v/d Zwaartekracht : boven rechts.

     


    De start is aan de Rechterkant, hoe kan het anders!

    Vat 4, 7 en 8 dat zijn de politiek correcte ‘socialen’

    Rechts Beneden (vat 10) is de rest-vloeistof…

    ***

     

    Vraagstukken zijn nooit mijn grote liefde geweest. Een vat die langs boven vol loopt, en langs onder weer leeg : bereken wanneer dat vat zal vol zijn. Kan het stom, stommer, stomst?  

    Later heb ik leren inzien, dat politiek gebaseerd is op dezelfde principes, namelijk uit het laten wegstromen wat er binnenkomt, zodat de Schatkist meer en meer leeg, leger, leegst wordt.

    Om in dezelfde termen als de moderne wiskunde uit te leggen : wij allemaal, dat is een verzameling van Vlamingen gelijk aan de bovenste kraan. Het vat uit het vraagstuk, dat is de Staat. De Staat = de PS, en de PS = corruptie, en corruptie = zakkelorum.

    Onze leraar wiskunde wilde vroeger altijd, dat we een redenering die klopte als een bus vat, besloten met w.w.m.b. : wat we moesten bewijzen.

    Onderstaand artikel is de w.w.m.b. van deze wiskunde-les, wetende dat al die ‘milieu-vriendelijke energie’, windmolen-parken, enz, begeerd (van het werkwoord beheren) wordt door de Rode Broederschap van de gezamenlijke PS/SP a. In die verzameling profiteurs steekt den Baard van ’t Oost Ende er met kop en schouders uit.

     

    ***

     

    Ter zake :

    Uitbaters windmolenparken strijken miljoenen winst op via subsidies

    19/11/12, 05u48  − Bron: belga.be

    ***

     

    De exploitanten van de windmolenparken in de Noordzee boeken enorme winsten omdat ze tweederde van hun omzet via subsidies verkrijgen. De regering wil de geldstroom herbekijken. Dat schrijven de Concentrakranten.

    Uit de jaarrekeningen van Belwind, het grootste windbedrijf, blijkt dat tussen 1 april 2011 en 31 maart 2012 90,5 miljoen euro omzet binnenkwam. Slechts een derde daarvan is afkomstig uit de verkoop van opgewekte elektriciteit. Tweederde komt van de opbrengst uit groenestroomcertificaten.

    Drastisch verlagen

    Volgens schattingen van de energieregulator CREG zullen de zeven windmolenparken in de Noordzee de belastingbetaler de komende twintig jaar minstens 14 miljard euro kosten. Minister van Energie Melchior Wathelet (cdH) wil de groenestroomcertificaten drastisch verlagen.

    ***

    Diagonaal doorlezen : na de les wiskunde, volgt nu de les Boekhouden.

    Ik hoop maar dat iedereen wat meer zal genoten hebben dan ik, in den tijd, met al die vaten met kranen, of met die treinen die elkaar moesten  kruisen op punt X; bereken wanneer juist, uur, minuten, seconden. Dat was toen. Nu zou er moeten bijstaan : in de hoop dat er die dag niet gestaakt wordt…. Boekhouden was nog zo iets. Men sleepte geld van de KAS naar de BANK, of omgekeerd, en we moesten dat ‘boeken’, precies alsof er geen andere zaken belangrijk waren in het zakenleven. Dat was in de tijd, dat er geen enkel bedrijf het zou in zijn hoofd halen, zijn balans, die zowat ‘de edele delen’ van de ondferneming zijn, aan de neus van derden te hangen. Maar neen, ergens rond de jaren ’70 moesten alle bedrijven herschoold worden. Gedaan met al die ‘creatieve boekhoudingen’, voortaan moest iedereen het ‘Genormaliseerd Rekening Stelsel’ volgen, volgens allemaal hetzelfde schema. De vroegere manier van boekhouden, sedert de Middeleeuwen,, was ineens niet meer accuraat genoeg. Want onder druk van de syndicaten moest ‘de balans’, nu ‘Jaarrekening’ op tijd en stond integraal neergelegd worden bij de Nationale Bank, in te zien door iedere belangstellende derde. De ‘gedraaide’ omzet vooral was belangrijk voor de concurrenten, en de personeelskosten t.o.v. de beheerswedden was voor de syndicaten niet het neusje van de zalm, maar de hele zalm ineens. Nu wist de vakbond tot op de centiem hoe rijk of hoe arm een bedrijf was. Hoe immens rijk die vakbonden waren, meet geld in het buitenland, was een Staatsgeheim, want die waren geen ‘rechtspersoon’. Wettelijk gezien bestonden ze niet (nog altijd niet) zodat ze nergens voor de Rechter kunnen gedaagd worden. Vakbonden zijn pakbonden, want zij staan boven de Wet. Als accountant met zin voor verantwoordelijkheid maakten wij daar een punt van eer van, om bij de clientèle op precies die 2 punten (omzet en personeelskosten), mist te spuien : U weet wel, er wordt rap een stok gevonden om de hond te slaan. Want stel U voor : de dames en heren wetten-makers waren weer eens een beetje slordig geweest in het uitzetten van hun fuiken…. De zakenwereld betaalde ze dus met gelijke munt….

    De w.w.m.b. van deze les in inventief boekhouden, is dat de Linxe meute nu gevangen wordt in de eigen fuik. Al die milieu-activisten verkiezen de paraplu van een rechtspersoon (kwestie van geen persoonlijke verantwoordelijkheid op de nek te halen), maar rechtspersonen…maken bij Wet hun Jaarrekening openbaar. Dan is het een koud kunstje, om van de les ‘boekhouden’ terug te schakelen naar de les ‘vraagstukken’, om het verschil te bereken tussen de verkochte energie en de totale  opbrengsten, waarbij dit verschil = de ontvangen subsidie. In bovenstaand artikel, voor slechts één bedrijf, blijkt dat bijna 91 miljoen Euro per jaar te zijn.

    w.w.m.b. = de Belgische Staat is een leeg vat vol corruptie.

    ***

    Lieve lezers en nog lievere lezeressen : om het even wat jullie op deze dag om den brode doen in het leven : gooi jullie kap over de haag, geef de pijp aan Maarten, leg er pap op, en solliciteer bij een van zo’n Intercommunale. Zwaai met de juiste partij-kaart en U zult zien : er zijn nog veel plaatsjes vacant op de personeels-lijst! Vooral van die plaatsjes aan de top, die met veel extra-legale voordelen…

    Och, ik weet het : zo doortrapt is niemand van jullie, maar het was een goede poging om uit te leggen, hoe een land, zelfs met hard werken, om zeep kan gaan. De juiste reden?

    Omdat er onderaan het vat een kraan staat met groter debiet dan bovenaan. En dat danken wij, neen niet de koekoek, maar de Christen Democraten die al meer dan 80 jaar verantwoordelijk zijn in de eerste plaats voor alles wat verkeerd gelopen is. Eigen wanbeheer, of schuldige nalatigheid! Zelfs hun eigen portemonnee (ACW) kunnen ze niet fatsoenlijk beheren.

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     





    19-11-2012, 10:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!