MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2091

    +

     

    *

    Berlijn 9/11/1989

    .

    Barcelona 9/11/2014

    *

    Zien eten doet honger krijgen….

    *

    We hebben het zeer weinig kunnen lezen in de gazet. De TV kon, bij het geven van de originele beeldverslagen, bijna niet anders dan het kortstondig en zeer op de achtergrond, laten horen zoals wij het toendertijd met onze eigen oren en eigen oge hebben kunnen vaststellen : de Berlijners skandeerden tegen de avond van 9 November 1989 in koor “Wir sind das Volk” op een steeds grimmiger toon. En even later viel bijna als in mineur, de boodschap dat de grens zou opengaan voor al wie wilde. De grenswachten, nog altijd tot de tanden gewapend, hieven de slagbomen omhoog, en lieten zich bereidwillig omarmen door de uitgelaten menigte. Tezelfdertijd rolden de Ossies over de muur, terwijl er langs beide zijden duchtig met voorhamers en pikhouwelen op los geklopt werd.

    Na 25 jaar klonk er bij onze Staatszenders deze keer geen zweempje spijt meer door. Hun droombeeld van een ‘arbeidersparadijs’ was/is inderdaad brutaal uiteengeslagen… Men probeert zelfs lacherig te doen over de ‘Trabantjes’ die bijna een opticht houden, bumper tegen bumper, om in het Westen te geraken. Vergeten de publiciteit die ze er ooit voor maakten, voor die Oost Duitse ‘Volkswagens’ die betaalbaar bleken te zijn voor de gewone werkman. Daar waar ze in feite het voorrecht waren geweest van de partij-getrouwen. Enfin, de snullen bij de Nullen hebben hun lesje (bijna) geleerd. Nu nog vooral de Roodhuiden daar aan de top vervangen door deftig volk, en de rest komt vanzelf.

    In Spanje horen we vandaag ook loud and clear, wat het volk wil. Maar dat wat de Duitsers kregen van de DDR en van de USSR, de twee leidende dictators, wordt de Spanjaarden onthouden. Want in Madrid is ten ten volle democraat. Zeven miljoen en half mensen mogen dus alleen ‘Pro Forma’ spreken. Anders valt Spanje uiteen, en met Spanje ook meteen de hele EU kunstmatige construcie, ook soms wel eens Groot België genoemd wegens de kunstmatigheid ervan. En wegens de transfertu ie van Noord naar Zuid….. En hier wil ik een onvervalste nationalist van de bovenste plank in herinnering brengen: Nigel Farage, die in de EU Praatbarak de historische worden sprak.

    Who the hell are you, Mister Van Romphuy? Where do you come from? You never has been elected by nobody. U hebt het uitzicht van een lagere bankbediende, of beter gezegd, van een natte dweil…. Your own country is falling into pieces, etc, etc…

    Het zijn beklijvende woorden, met een hoge graad van visie op de werkelijkheid. Want aan de overkant van Het Kanaal herkent men die dingen veel vlugger dan aan deze kant. De Catalanen wijzen ons de weg naar onze ware historische betekenis: een Europa der zelfstandige volkeren in gang zetten. Recht op zelfbestuur is een mensenrecht? Wel, laten we ons ernaar gedragen. We maken een einde aan de moderne slavernij. En om te beginnen geven we al zeker de voorhoede van de ISIS geen schijn van kans. Dat is geen racisme, maar wettige zelfverdediging…..

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     

     

     

     

     








    09-11-2014, 16:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2090

    +

    Leopold de Heetste von Saxen Coburg Gotha

    *

    Over belgenmoppen, bulldozers en (goed zo!) alle voorgaande afbraak-staatshervormingen.

    *

    De eerste definitieve scheurtjes in de Staatshuishouding waren al langer zichtbaar. Maar zolang de meerderheid, de Vlamingen dus, onmondig bleven, ging het gewoon van kwaad naar erger. Eerst waren die barstjes lijk in de versleten energie-centrales: haarfijn. Zo fijn en onbestaande, dat ze bij de buurlanden niet voorkwamen. Alleen bij ons, waar er gekeken werd met groene oogkleppen…. Maar ze werden groter en talrijker, naarmate er mee ElectraWinds werden gelaten. Tot ze tenslotte werden stilgelegd. Uit veiligheid, zegijt U…. En de burgers? O die! Die trokken zich niets aan van politiek! Die hadden nix in de mot, want veel te druk bezig met ‘Thuis’, met ‘Familie’, met festivals, met voetbal of met cyclocross. Het werk, het lief, de kaartersclubs gingen voor. De bezorgdheid voor het potverterend knoeiwerk van Di Jeanetto met ondermeer de ‘6de Staatshervorming’ kwam pas veel later als het te laat was. De Potentaten Grote Verstanden integendeel roemden die ‘Staatsmanskunst’ en keken naast de schamelheid ervan. Achteraf kwam Blauwe Michel, ‘en rodage’ en ‘nog in te rijden’ zoals elke nieuwe Regering, (of was het opzet vanwege de kabinetten van de Regering in Lopende Zaken?) en die heeft bijgevolg haar huiswerk niet goed gemaakt. En nu zal ’t Crevtske dat broodje moeten herbakken…. Daar waar herbakken in de volksmond zowat hetzelfde is als… hertrouwen. Niet goed dus.

    De ‘ndexsprong’ van deze hopelijk Laatste Federale Regering geldt namelijk niet meer voor alle Bevoegdheden die werden ‘overgeheveld’… waaronder ‘Onderwijs’. Niet aan gedacht, want Coburgerland is al vanouds het land der ‘Paritaire Comités’ waar loonafspraken voor Noord en Zuid dezelfde zijn. Voor goede zowel als voor slechte werkkrachten. De lonen per sector zijn landeijk verplicht dezelfde. Op die manier schaadde de Waalse hebzucht der hoge lonen de Vlaamse economie. Toen daarna de Waalse economie, die wel moest begeven, daardoor begaf, bleven de Pakbonden, Oost Indisch doof voor de gevolgen, op hun strepen staan. Begrip voor redelijkheid is inderdaad nooit hun sterkste kant geweest.

    Resultaat: anarchie. Want de Onderwijs-Pakbond heeft onmiddellijk de Leiding gepakt. Daar dienen Pakbonden immers voor, om te pakken. Meer ‘werkingsmiddelen’ gekregen? OK, da”s ook juist, maar dat is een tussenkomst vanwege de Vlaamse Deelregering en is dus verworven recht. Index-spring? Ha, neen hé. Dat index huppelen is federale materie en de Federale Huppelaars zijn niet meer bevoegd voor het Vlaams Onderwijs.

    Wallo/Brux’se schoolfrikken dansen mee de index-polka, de Vlaamse doen dat lekker niet!

    De zoveelste belgen-mop.

    Al de allerlaatste gehoord? Door de ‘afschakel-affaire’ en de pas uitgevonden kleuren-code van het waarschuwingssysteem, ziet de Partij Groen! zich verplicht de naam te veranderen tot ‘Zwart!’ U weet wel; You never wok allone…

    Heb daarjuist bij VRT met veel Franse hoogdravendheid Di Jeanette bezig gehoord, zonder te kunnen volgen. Weet dus niet waarover het ging. Maar er waren veel woorden bij als ‘respect’ – ‘democratie’. Ging dat over het Vlaams Belang? Was die dan de Weg naar Canossa gegaan? Maar lacie! De solemniteit kan over van alles gegaan hebben, maar niet over de dingen waarover het had gemoeten.

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .








    09-11-2014, 14:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2089

    +

    *

    .

    .

    *

    Onze hedendaagse samenleving in de deeltjesversneller.

    Zelf ben ik niet in staat om dat ding te bedienen, of om er de resultaten van af te lezen. In de gegeven omstandigheden valt het dus best mee om het woord aan de Meester te geven.

    Hans Jansen - Keuze

    Beroepsvoetballer is een zwaar beroep, maar Nederlandse beroepspolitici hebben het zwaarder. Beiden moeten goed aan hun eigen belang denken, zo van ‘waar wil ik over vijf jaar zijn’, maar daar zit de zwaarte niet, dat moet iedereen die op een carrière uit is. Het probleem is dat politici, anders dan voetballers, niet meer weten wat de regels van het spel zijn, of zelfs voor welk team ze spelen. Spelen ze voor Nederland, voor hun kiesvereniging, ook wel ‘politieke partij’ genoemd, voor de Europese Unie, meestal ‘Europa’ genoemd, of toch alleen maar voor zichzelf? Traditioneel werd dat probleem opgelost doordat er binnen een maatschappij algemeen overeengekomen gedragsregels golden: we gaan niet liegen, we steken onze vingers niet in de kas, en we dienen het algemene belang. Maar wie legt zulke regels op? Wie dwingt ze af? Hier komt het nut van godsdienst voorzichtig om de hoek kijken. In de vele millennia die de evolutie van de mens geduurd heeft, is het steeds de vraag geweest hoe je de leden van een maatschappij zo ver kon krijgen dat ze het belang van hun groep boven dat van zichzelf zouden stellen.

     

    Hoe kon je in lang vervlogen millennia een individu er toe brengen het belang van de groep voorop te stellen? Hoe ontstond er een emotionele band binnen een groep die de bereidheid schiep zichzelf voor de groep op te offeren, of in ieder geval het directe eigenbelang niet te laten prevaleren boven de belangen van de groep? Het is waarschijnlijk dat godsdienst in staat is geweest de emotionele banden te kweken die daarvoor nodig zijn. Moderne beterweters denken dat godsdienst de omgang met een imaginair vriendje is, misschien is dat tegenwoordig ook wel soms het geval, maar godsdienst was tot niet zo lang geleden de moeder van alle cultuur, iets waarin muziek, dans, literatuur, omgangsvormen, beeldende kunst, allerlei rituelen, kortom: gemeenschapsversterkende activiteiten, een centrale rol hebben gespeeld.

     

    Pas als de Reformatie met veel bombarie gaat verkondigen dat alleen het geloof telt en verder niks, krimpt de godsdienst ineen, als een te heet gewassen wollen trui, tot alleen de dialoog met het imaginaire vriendje overblijft. Geloof, het kan niet vaak genoeg gezegd worden want niemand gelooft het, is slechts een van de onderdelen van een godsdienst, en betreft steevast oncontroleerbare zaken. Godsdienst is, kijk naar de islam, allereerst een georganiseerde vorm van het aanmoedigen van allerlei vormen van solidariteit. Godsdiensten leren dat de voorouders, dan wel het imaginaire vriendje dat in de hemelen is, weten wat je denkt, weten wat je doet, en je ter verantwoording zullen roepen als je je misdraagt. Een godsdienst die functioneert, brengt mensen er toe rekening te houden met de belangen van hun groep, en die belangen soms zelfs te laten voorgaan boven het eigen belang. Dat is goed voor de groep. Er hebben dan ook geen menselijke groepen die geen godsdienst hadden de evolutie van de afgelopen millennia overleefd.

     

    Tegenwoordig mogen we al blij zijn wanneer een oudtante van Mark Rutte, die onze geliefde premier aantreft op een familiebijeenkomst, bijvoorbeeld een begrafenis, haar achterneefje streng zou vragen hoe het met zijn verbroken beloftes zit. 'Mark, jongeman, waarde achterneef, zoiets doet ons soort mensen toch niet?' – zulke vragen worden zelfs in de familiekring zelden meer gesteld, en dat maakt het leven van politici bepaald eenvoudiger. Ze kunnen nu rustig kiezen wat het meest in hun persoonlijke belang is en de meeste winst oplevert: de eurotyrannocraten opvrijen of tegen de kiesvereniging slijmen. Geen vader in de hemel, en geen oudtante op een begrafenis, die hen ooit ter verantwoording zal roepen.

     

    Dit terwijl het leven voor regeerders en bestuurders tegenwoordig makkelijker is dan ooit. De kans dat voor de eigen groep te kiezen tot de dood op het slagveld zal leiden, is nihil geworden. Het enige dilemma dat er nu nog ligt, luidt: 'denk ik alleen aan mijn eigen carrière en salaris, en lieg ik me het hoofd van de romp om maar een toppositie bij de EU te krijgen, of behartig ik de belangen van het land dat mij op mijn huidige plaats als politicus gebracht heeft?' In een maatschappij zonder moraal, en zonder instantie die de moraal zo nodig afdwingt, al was het alleen maar door de neus op te trekken voor wie de regels schendt, daar zal de keuze op het eigen individuele voordeel uitkomen, want er is geen goede rationele boekhoudkundige rechtvaardiging om iets anders te doen.

     

    Dit is geen bewijs dat er godsdiensten zijn die 'waar' zijn, of dat enige vorm van moraal de juiste is. Maar het verklaart wel het verschil tussen de onkreukbaarheid van moraalridder Willem Drees Sr., en de kledderigheid van Mark Rutte.

    *

    Bvo, Mter Hans Jansen! Bravo. Wat kan ik zeggen? Want goede wijn behoeft geen krans. Dat zijn niet mijn woorden, maar de inspiratie uit de afbeelding hier bovenaan. Laten we gewoon als goede vrienden tikken, beste Meester-Arabist Jansen uit Nederland, en hopen dat Uw teksten hemelhoog en mijlenver doorgegeven worden. Moest het een van volgende woensdagen, op de publieke audiëntie, lukken binnenkort om bij onze buurman – bij manier van spreken - binnen te geraken, bij Franciscus, Paus van beroep, ik zou U warm aanbevelen om er een encycliekje naast te leggen. Om het verschil te belichten tussen ‘Godsdienst’, namaak-godsdienst en ‘Geloof’.

    Dankoewel, Mter Jansen, dat U dit onderscheid hierboven in de verf heeft gezet.

    *

    .

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     








    09-11-2014, 09:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    08-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2088

    +

    *

    Hedendaags straatbeeld in La Ville Lumière

    .

    *

    25 Jaar na de Val v/h Communisme.

    Morgen, 9 November 2014, is het 25 jaar geleden dat de meesten van ons, met tranen in de ogen, konden meemaken dat de Berlijnse Muur gesloopt werd. Dat wordt herdacht met 8.000 lichtgevende ballonnen die de plaats markeren waar eens de Muur der Schande stond/heeft gestaan. Sedertdien zullen wel aal standbeelden me de vroegere USSR-Goden verdwenen zijn. Voorjaar ’90 was mijn zoon, 21 jaar, samen met andere studenten, in Berlijn, waar zij Marx en Lenin, de ene gezeten en de andere daarnaast rechtstaande, hadden gezien, de handen van allebei rood geverfd, de kleur van bloed.

    Tien jaar later hadden wij, de vrouw en ikzelf, zich laten overhalen om in te schrijven voor een culturele reis naar Moskou. Wat zeer leerzaam bleek te zijn. In de wereldberoemde chique metro onder het Rode Plein zagen we tot onze stomme verbazing rijen bejaarde personen zittend langs de perrons en op de trappen, met een plastic emmertje voor zich. Om te bedelen? Nee, om te proberen vier of vijf aardappelen uit eigen tuin? elders gekocht of hepilt?, aan de man te brengen. Natasja, de Franstalige gidse gebaarde maar vlug door te lopen. Wat dat betekenden, wist ze waarachtig ook niet. Zeer overtuigend gebracht, maar je zag dat het komedie was. Net zoals ze later langs de slingerweg naar de toeristische ‘Gouden Driehoek’, niet wist wat al die vrouwen daar stonden te verkopen: potten, pannen, regenschermen, textiel, zichzelf? en wat nog meer. Wist ze ook niet. Had ze waarachtig nog nooit gezien! Wij wel. Want we hadden daarover gelezen, hoe ‘loon’ toen in natura werd uitbetaald in deze post-communistische heilsstaat.

    Frankrijk is dus met 20 jaar vertraging, dezelfde weg opgegaan. Leeg geleefd en uitgeteerd lij inn de Goelgas. Als in de Parujse scholen nieuwe leraren hun maandwedde uitbetaal krijgen in voedselbonnen, dan is er volgens mij meer dan gewone stront aan de knikker.

    Als boeren hun oogst gratis komen leegkippen in de straten van Parijs, dan scheelt er wat. Niet aan die oogst, maar aan de prijzenpolitiek van de Socialistische Heilskoppen. Voor zij die hardhorig waren hadden ze dezelfde dag 100 ton mest mee.

    C’est ça! wist de tuinkabouter François Hollande op TV te vertellen. En net als Chalres De Gaulle in Canada, zoveel jaren terug, sloeg die de armen in de luch, en skandeerde luid en krachtig: ’Français. Françaises. Je Vous ai comprijs’. In 2016 trap ik het hier af. Beloofd.

    Ik zie het al gebeuren, maar zelfs veel vroeger. Marine La Plume die, uit het niets achter hem opduikend, half ontkleed lijk Marianne La Républicaine, met de vlag in top, waar de Frasen altijd zo verzot op zijn als het om hun eigen belang gaat, die Hollande als een lappenpop achter zich vertrapt. Ze redt de eerste maanden eerst het eigen volk, en reikt achteraf de hand naar de jonge God, die Tom VanGrieken, om een deal te sluiten. Ze wil graag de klok terugdraaien tot de dag dat Louis XIV, de meubelfanaat van de omgekeerde hondenpootjes, 300 jaar geleden de Zuid Vlaamse weiden als wiegende zeeën wederrechtelijk (en zonder bloedvergieten) inpalmde. In ruil aanvaardt ze de ‘Anschluss’, ‘Heim ins Reich’ van al de Coburg-landse Franscouillons met hun Vlaamse meelopers. De ruil zal de Frans-Vlamingen helemaal niet zwaar vallen, want bij ons zullen de invasie-troepen der Moslims dieven, moordenaars en verkrachters al lang opgekuist zijn. En we zullen weelderig zijn , zoals in het Huis mijns Vaders, waar de dagen trager waren, want de 16-18 miljard jaarlijkse ‘transfers’ zullen tot het verleden behoren. Bij ons zullen de beiaarden spelen, en op al de torentransen zullen de leeuwen dansen.

    Hebben jullie er al een moment aan gedacht, dat de ‘Kanaal-havens weer van ons zoudenn zijn, wat ze eigenlijk altijd al waren? Eindelijk zullen wij weer op de schouders kunnen leunen van het fiere Albion. En Merkel, de nieuwe Duitse Bismarck, kan de pot op met de verbeterede versie van ‘Festung Europa’ zoals door wijlen de Duitse Nationaal Socialistische heilsleer werd gepredikt.

    Me dunkt nu al de Big Ben te horen kleppen, want op Klokke Reolalnd moeten we voorlopig niet rekenen. Die staat al lang aan de grond. Gebarsten. Op het (Emiel) Braunplein in Gent….

    *

    .

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     

     

     

     








    08-11-2014, 16:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2087

    +

    (*) Tiereliere = uit de Franse taal stammend dialectwoord in de Westhoek voor spaarvarken.

    *

    Zou onze man zelfs bij Apple langs zijn geweest?

    .

    Zijn ze daar netjes aan een grote ramp ontsnapt!

    *

          Proza/satire/aanklacht van de bovenste plank                              

    Onmogelijk om aan onderstaand snoepje te weerstaan. Op kap van Den Baard van Oostende, de levensbedreigende gepantserde garnaal achter wie John Crombez uit de loopgraven klauterde om carrière te maken in de Grote Politiek. Een slechte versie van de Spaanse hidalgo Do Quichotte met zijn knechtje Sancho Panza.

    De hele wereld houdt na gt pubmicatie van dit verhaal, erger dan een requisitoir, heel zeker de adem in, want Vandede Lal Liere had gedreigd met hel en verdoemenis, moest er iemand zijn persoontje, na het debacle ElectraWinds, hebben durven in diskrediet brengen. Stelt zich alleen de vraag, of er daarvoor nog genoeg politie-inspecteurs zoudenn beschikbaar zijn, nadat alle effectieven op de zaak van de baldadigaards van de Pakbonden in Bruxellabad gezet zijn.

    Baldadigaards, doet verwonderd Marc Leemans (ACV) naar Rudy De Leeuw (ABVV) op vraag van Mr de JugePee op zijn troon hoog boven hen verheven.. Jamar, zeggen ze in koor: Edelachtbare, ons treft geen schuld. Deze zaken zijn de schuld van de anderen. Hadden die daar maar niet moeten zijn, want wij willen geen tegenspraak als we op straat komen. En we willen vooral niets in de weg gelegd wordn. Begrijp toch, Mr de JugePee, als iemand op straat bestolen wordt, is niet de dader schuldig, maar de bestolene. Had zijn portemonnee maar thuis moeten laten! Dat zou in de statistieken pas de straatcriminaliteit doen dalen.

    Onderwerp: Een groot staatsman!

    Groenkracht Kaaiman

    *

    Eerlijk? We hebben hem onderschat, Johan Vande Lanotte. We hadden gedacht dat hij nooit meer het anderhalf miljard euro belastinggeld zou evenaren dat hij heeft verspild met zijn hotelakkoord over Sabena. Toet! Meer dan 1,7 miljard euro hebben hij en zijn dienstmaagd Freya Van den Bossche over de balk gegooid met hun groenestroombeleid van de voorbije jaren.

    De berekening komt van de SERV, de Sociaal-Economische Raad voor Vlaanderen. Volgens Vande Lanotte zelf is het maar 600 miljoen, alsof dat niet erg zou zijn. Over wie te geloven, Vande Lanotte of de SERV, zal niemand die beschikt over één hersencel lang moeten nadenken. Dus 1,7 miljard, en wie gaat die alweer betalen? U en ik. Het doorsneegezin dat volgens de socialisten zo getroffen wordt door de regering-De Wever.

    Daarmee heeft hij zijn record van het hotelakkoord alsnog gebroken. We schrijven juli 2001 en Guy Verhofstadt en Johan Vande Lanotte gingen in het Astoriahotel in Brussel eens een uitgekookte overeenkomst met Swissair sluiten. Onder bemiddeling van Patrick De Maeseneire, toen loopjongen van Vande Lanotte, vandaag druivenplukker van Karel De Gucht. De ontmoeting werd zelfs geheim gehouden voor de bevoegde minister, dat was dan ook Rik Daems, en voor Fred Chaffart en Christophe Muller, respectievelijk voorzitter en CEO van Sabena.

    Vande Lanotte en Verhofstadt zouden het wel in hun eentje fiksen. Tekenden met Swissair-baas Mario Corti een contract waarbij de Belgische regering een proces tegen Swissair liet vallen, in ruil voor bijkomende investeringen van de Zwitsers in Sabena, onder meer de aankoop van nieuwe Airbussen. Helaas vergaten onze bollebozen daarvoor garanties af te dwingen. Swissair was van een lastige rechtszaak verlost, kocht geen enkel vliegtuig, investeerde geen Zwitserse en geen Belgische frank meer, en liet Sabena vrolijk over de kop gaan. Daarmee was de Belgische staat volgens de voorzichtigste schattingen in één klap 1,5 miljard euro kwijt. Dat Vande Lanotte ooit nog boven een verspilling van die omvang zou geraken, had niemand durven te voorspellen, maar het is hem wel degelijk gelukt.

    Met die twee stunts samen heeft hij dus al minstens 3,2 miljard euro belastinggeld verbrast, toe te voegen aan de 600 miljoen euro die hij verkwistte met de verkoop van ABX, de honderden miljoenen euro's die hij vergooide door de opsplitsing van de NMBS, de circa 200 miljoen euro die in de mist opging via zijn Electrawinds, de 100 miljoen euro die het wurgcontract van de Diabolotreinen naar de luchthaven van Zaventem gaat kosten, de 30 miljoen euro die hij de jongste tien jaar verkwanselde om een Thalystrein van Oostende naar Parijs met gemiddeld drie passagiers per dag in leven te houden, de 4 miljoen euro die hij wegsluisde naar zijn camerabedrijfje in de haven van Oostende waarmee hij de sponsor van zijn basketclub op uw kosten zijn sponsorgeld terugbetaalde, de paar miljoen euro subsidies en Loterijgiften die hij naar BC Oostende loodste, en zo voort en zo verder. Het bedrag dat verloren ging met zijn Zilverfonds kan bij benadering niet meer worden bepaald, en dat geldt evenzeer voor het faillissement van de door Europa op fraude betrapte Oostendse Vismijn waarvan hij de voorzitter was.

    Over zijn electorale successen zwijgen we nog. Tot slot één vraag: hoe is het mogelijk dat die vent niet in de gevangenis zit? En dat hij in de media nog ernstig wordt genomen?

    De Tijd 30/10/2014

    *

    Tja, waarom die schobbejak nog niet in een luxe-cel in een Staatshotel zit, is een mysterie. Hij zou er trouwens nog veel kunnen leren aan zijn lotgenoten!

    Waarom hij nog altijd op vrije voeten is? Ik zal antwoorden met een stukje uit het Sinterklaas verhaal van Toon Hermans als kind. Waarom Sinterklaas meer bracht voor de rijke kindjes dan voor de arme. Dat was, kreeg hij voor antwoord, weliswaar inderdaad een mysterie, maar die zou hij later wel vanzelf begrijpen.

    In het geval van Vande La La Liere denk ik het nu al te weten. Het is ook de reden waarom het Vlaams Belang in n die kringen overal geweerd wordt. Men moet er namelijk zwijgen voor elkaar…..

    Zo wacht ik met ongeduld op de dag dat ook de TV naar de Nieuwkuis is gemoeten, zodat ook daar de zaken normaal worden.

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     

     

     

     

     








    08-11-2014, 11:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2086

    +

     

    *

    2030. Zicht op de Louisalaan

    .

    Na de intocht der motherfuckers…..

    *

    VRIJE MENINGS ISIS BIJEENKOMST IN BRUXELLABAD

    *

    Vandaag speelt, met veel glitter en glamour, de Brusselse PS gastheer voor de wereld-top van de meest wreedaardige sekte ter wereld: de safistische falanx van de gevreesde helleduivels. De honneurs worden waargenomen door de Burgemeester, Ivan Mayeur (PS), op last waarschijnlijk van Di Jeanetto hemzelf. Want in Bruxellabad staat diens water nog altijd zeer hoog. Daar wilt het nog altijd maar niet zomeren.

    Jan Achterhesp, BDW-Minister van Binnenlandse Zaken voor heel Coburg-land, had de grootste raddraaier en haatpredikant ooit, het land ontzegd, precies de dag dat de USA Zwarte Ongelukskater Iran gesmeekt had om toch AUB hem te komen helpen om de ISIS in Irak te bestrijden. Als tegenprestatie zou hij Iran dan later helpen om bij hen de Obama Care in te voeren. Van de weeromstuit verbood Mayeur om de Vlaamse waakhond (het VB) vandaag om zonder ketting om, op straat te komen. Anders, zei die, zou hij de Luikse flikken op hen af sturen. Die doen niet liever dan kloppen op de koppen van de Vlaamse lastigaards. Fluppe DeWinter, de ervarings deskundige terzake, had 14 dagen geleden hiervoor beleefd de toelating gevraagd, maar die werd hem de dag van de bijeenkomst zelf, verboden. Echt een luiszakkerij op formaat van de Parti Scandale. Onder de gordel dus, het geliefkoosde speelterrein van Di Jeanetto.

    De Koeweitse (Q8) moslimbroeder Tariq Al-Suwaidan - die als hoofdspreker op de moslimbeurs diende op te treden, zal vandaag dus verplicht zijn zijn eigen Q8’se benzinepompen in zijn eigen woestijnland open te houden. Al kan het natuurlijk ook zo zijn, dat hij uit wrok, zich zal verplicht voelen zijn harem ervan langs te geven met de bullenpees.. Want hij was zinnens geweest zijn persoonlijke versie van de Arabische Lente uit te laten testen op de Louisalaan.

    Wat er ook van zij: Q8 zal waarschijnlijk klacht indienen bij de Resolutie van Straatsburg, waar er in 1975 door vooral de Tsjeven, overeengekomen werd dat in ruil voor ‘oil’ voor onze economie, Islam onbeperkt toegang moest krijgen tot het Europese vasteland.

    Volgende gasten maken verder ook deel uit van de sprekerslijst:

    Achmed Jaballah, een Tunesische salafist die nauw aanleunt bij Hamas

    Yakob Mahi, een negationist die al geruime tijd in allerlei geschriften de Holocaust ontkent.

    Ahmed Jaballah, een moslimprediker die stelselmatig homofobe standpunten vertolkt.

    Ja, waarlijk, Turn & Taxis, alhoewel een reliek uit het kapitalistisch verleden, zal serieus nog geschiedenis maken. Na Mekka en Medina, zal Bruxellabad ooit de 3de Michelinster worden aan het Islamitisch firmament. Tenminste, als wij die baarlijke duivels er voordien niet manu militari uitdrijven.

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .








    07-11-2014, 16:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2085

    +

    *

    Bij de (nagelaten) baard van de Profeet

    .

    Maatstaf voor de authenticiteit ervan

    *

    We moeten leren onze smoel houden

    *

    Weer het Wijnegem Shopping Center! Had ik het niet gedacht!? Daar zal het dus begonnen zijn, zullen later onze achterkleinkinderen weten te vertellen. De vlucht uit de centrum-steden, Opa? Nee, zoeteke. Was bedoeld de sharia, dat van die vlucht uit de centrumsteden dateerde al van een beetje vroeger. In ergens een kapperszaak voor klappeien werd eind 2014 aan het personeel verboden om met klanten te praten noch over Allah, noch over Bard DeWever. De eerste om op die manier er niets negatiefs over te moeten horen, en voor het tweede geval om er niets goeds over te moeten horen. Op die manier hoopte men Allah te bevoordeligen, en DeWever te schaden. Dat heet inderdaad, zoeteke, de Joseph Goebbels-methode. Googel dat even na, als je wilt, want die methode zal straks een deel van jullie leven worden.

    De Kappersbond, die we hier voortaan de Kloefkappersbond zullen noemen, vond dat een ‘merkwaardige nieuwigheid’, maar verder niets. Niets over Poetin, niets over Poseidon, niets over Obama. Alleen over Allh en DeWever. Misschien omdat die hun petje te boven gaan? In ieder geval vind ik het een te grote eer voor Bard DeWever, zo in één adem genoemd te worden naast Allah!

    Ja, kinnekes, het hek is van den dam. Vandaag zijn het de nederzittingen op de scheerstoel van die bepaalde kapperszaken (Olivier Dachkin), morgen zal het bij de bakker en de beenhouwer zijn, en overmorgen in onze Kerken. Die men vervolgens zal in brand steken (Anzegem), of lijk in Syrië, de neergeschoten dode lichamen tussen de banken zal laten liggen.

    Van ‘Ongelovige Hondenteven’ (sorry, Dames) tussen 0 en 100 zullen lijsten met de tarieven worden aangelegd in iedere moskee. De ‘Graad van Gedienstigheid’ zal met restaurant-sterren worden aangeduid onmiddellijk na de ouderdom en de prijs met het aantal nullen, onderverzwegen telkens met het cijfer 1 ervoor. Topkwaliteit zal dus zijn: Maria 9*****000.000, uiteraard geschreven in Arabische spaghetti-lettertekens, van onder naar boven, en van rechts naar linkx.

    Het artikel in DS beklaagt zich verder nog over de teruglopende bezoekjes bij de kapper. Van 21 beurten tot 6 per jaar in 2 jaar tijd. Terecht kan me zich afvragen, wat het wordt na de Index-sprong.

     

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     








    07-11-2014, 14:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2084

    +

    *

    Marie-Christine Marghem (MR)

    .

    Fervent verslaafd aan de sigaret Blauwe Michel

     

    *

    Goed knus met kern-energie of toch liever afgeschakelde groene straalstroom?

    *

    Keren-energie is goedkoop, proper en veilig. Op voorwaarde dat er goed opgelet wordt. Vooral voor groen getinte sabotage. Want 4 maanden na de opzettelijk leeggelopen olietanks, is men nog altijd op zoek naar een slechterik op de 10 daar tewerkgestelden. Dat moet een helse karwei zijn, om er die ene uit te halen. Is nochtans simpel: alle 10 d’er uit en bij de VDAB 10 nieuwe gaan opvissen? Vooral letten op de huidskleur, partij lidkaart en op de bid-gewoontes van die personen! Liefst ’n lichte voorkeur voor leden van de H. Hartbond.

    Dat er met de Regering van het Blauwe Michelleke iets ten goede aan het keren is, zal U ook al wel zijn opgevallen. Iedereen ziet rond hem waarschijnlijk wel de zijden draden van het spinnen rag hangen van de Grote Meneer uit Antwerpen. Het is hartversterkend dat men daar beneden de taal- haat en armoegrens nu toch al een mondje Vlaams begint te begrijpen. Hopen we maar, dat naast het begrijpen, het ook doordringt tot in de vezels van hun ziel, zodat chaotische dagen als gisteren met de Pakondenstakers-betoging achterwege blijven. Nee nee: de Blauwe Michel schaadt de gezondheid niet. Integendeel.

    De dame van de MR die de energie-sector beheerst in deze Regering zie afbeelding bovenaan), luistert naar de naam Marie-Christine Marghem (MR) en is, in tegenstelling tot de klank-gelijkenis, geen familie van Mangain, de FDF fanaticus en notoir Vlaming-hater. Ik neem zelfs geredelijk aan, dat de Dame Vlaams Neutraal is, wat haar zou sieren en mij bevallen. Wel, deze Dame drukt vandaag in DS haar twijfel uit over de kern-uitstap door de voorgaande Linx-Groene regering voorzien voor 2025. Wat we, met het oog op onze portemonnee, alleen maar kunnen toejuichen.

    Verder verklaart ze in HLN volgens DS :

    'Het is mijn wens dat we zonder kernenergie zouden kunnen, maar ik kan u vandaag niet zeggen of dat op middellange of zelfs langere termijn mogelijk zal zijn', zegt Marie-Christine Marghem. 'Onze energie moet betaalbaar blijven en de bevoorrading verzekerd. Dat is het voornaamste.”

    Kijk, met zo’n Walen-stes wil ik gerust naar den oorlog gaan. Zonder te weten of het mens ermee gediend is of niet: er zullen wel meer Vlamingen zijn die er iets in zien. Men kan er trouwens, net als bij ons Maggie, moeilijk naast kijken. Naast de riante minister-wedde, wil de kandidaat-minnaar tenslotte ook nog waar voor haar geld…

    *

    .

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .








    07-11-2014, 13:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2083.2

     +

    *

    De keus is rap gemaakt

    .

    Want dit is een verre voorouder van Kameraad Jucker, de opvolger van Baroosso.

    *

    Absurdistan, dat is wat de Leiders van het Europese volk ervan gemaakt hebben. Want net zoals er geen ‘Belgisch volk’ bestaat, nooit bestaan heeft of ooit zal bestaan, is dat hetzelfde met dat ‘Europees Volk’. Zelfs met vuur kunnen die volkeren niet aan elkaar gesmeed worden. Het zou eerder nog lukken serpenten met olifanten te doen paren.

    Italië, met zijn vele duizenden kilometer stranden, dreigt daardoor nu ten gronde gericht te worden. Eerst was het druppelsgewijs, toen werd het een stormloop en verplichten de Europese Leiders de fiere Italiaanse Hoogzeevloot om badmeester-redder te spelen voor al wie wilde pootjebaden in de Mare Nostrum. Dat ging even gemakkelijk, als Haiku Herman op een mooie dag speciaal afzakte naar Milaan, om Il Cavaliere de zak te geven. Hem dus te verplichten als verkozen Eerste Minister, om af te treden. Om er zijn eigen mannetje (Mario Monti, de Goldman Sachs-bankier)) voor in de plaats te zetten. Iets wat zelfs een Hitler in zijn tijd nooit had durven aan denken, om op die manier de soevereiniteit van een bevriend land te schenden. Maar wat wilt U: de Zwarte Ongelukskater in de Wastobbe (Washing Ton) wilde het Europees vasteland volproppen met Zwartjes en dat juist wilde Berlusconi niet.

    Onlangs werd de verplichte redding in volle zee afgeblazen. ‘Sauf’qui peut’, verordonneert Bruxellabad Operatie Triton, de duivel weet waarom. Bu mag iedereen, als nakomelingen van Poseidon, de God van de Zee, watertrappend of als voetganger de overtocht wagen. Lang zal dat niet duren, voor Rechters van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens daar een stokje voor steken.

    Dat is wat ik bedoel met Kafka.

    Want, volgens de Verordening van Dublin (wie? wat? Waarom? Waartoe? In wiens belang?), moet het grondgebied waar de avonturiers aanspoelen hen verplicht een menswaardig asielrecht aanbieden. Zo’n asielzoeker die Zwitserland als bestemming verkiest, moet dus maar blijven doorzwemmen tot voorbij de bordjes ‘Helvetia. - Willkommen’.- ‘Vitesse limitée à 80 Km/h….

    Voor dat soort zaken komen alleen de von Münckhausen in aanmerking. Want, volgens de overlevering, klampten die zich vast aan een afgeschoten kanonbal richting vijand. Wie onderweg spijt had van die beslissing, , kon onderweg terugvliegen, door beroep te doen op een voorbij suizende vijandelijke kanonbal in de andere richting.

    Tenslotte het ‘Wachten op Godot’.

    Dat is een Comedia dell’Arte die aan weinigen gegeven is. Dat is in feite een komedianten-stuk waarin meestal gebuisde of wegens vervallen houdbaarheisdatum inlandse politiekers zitten. Dat gild staat daarenboven ook niet zo maar voor eenieder open. Kandidaten die zich aanbieden worden gescreend naar de grootte van hun zelfvoldaanheid. Alleen wie hoger scoort dan 9/10 wordt aangenomen, nadat hij eerst bewezen heeft alles te weten over het likken van de kandemeer. Linx denkend, maar rechts levend. Mooi voorbeeld voor zo’n carrière-planner is Vrhfsdt, de Gentse woderboy uit vorige eeuw.

    *

    Ziedaar waar de nieuwe Hitlers ons gebracht hebben. Op een 3-sprong (Kafka Godot Von Mü,ckhausen) waar ze het zelf niet meer weten. En dus overgaan tot de fatale wanhoopsdaad waar alle dictators mee eindigen.

    PSSST

    Voor wie verder wil gewaarschuwd worden voor die ‘Verordening van Dublin, hij ga te rade bij

    http://ejbron.wordpress.com/2014/11/06/italie-niet-in-staat-tot-asiel-rechters-van-het-europees-hof-voor-de-rechten-van-de-mens-stellen-afghaans-gezin-in-het-gelijk/#more-74773

    .

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .








    06-11-2014, 21:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2083.1

    +

    *

    Sfeerbeeld in BX, de hoofdstad van de EU

    .

    Waar de gebraden kiekens dreigen niet meer uit de lucht te vallen.

    *

    Hierna zullen de ‘stakingskassen’, ook die in het buitenland, wel leeg zijn, zeker?

    *

    Zouden de Pakbondsbazen, lijk veldheren na een geslaagde rooftocht in andermans gebied, een ‘Bonus’ verdienen zooals gebruikelijk in het Bankwezen? U herinnert het zich nog wel: vooral Rudy De Rode Leeuw van het ABVV was daar razend om. Vooral toen het was uitgekomen dat hij een fervente misbruiker was van het fiscaal begrip ‘noionele interrest-aftrek’ voor ondernemers, een tweede ‘bonus-verhaal ’ bestemd voor groot-kapitalisten.

    Al een geluk dat de Brusselse flikken deze keer aan het werk waren gebleven. Want stel U voor (en dat ogenblik is misschien veel dichter dan we denken) dat de hoeders van de Wet de Wet niet meer hoeden, maar meedoen met het klootjesvolk. Wie gaat dan de chaos dirigeren?

    En waar de media ook best voordien met elkaar zouden afspreken, is over de cijfers. Nu was het weer erger dan bij de Nationale Loterij. Alle cikfers, tussen 0 (ero) en 11 miljoen waren goed. Volgende keer lijk bij de bakker of de beenhouder; cijfertje trekken, anders moode nie mee.

    *

    Dedju. Buiten is het de hele dag al archie slecht weer, en daarnet dacht ik de donder te horen. Maar de buurman schiet binnen: ’Alles OK hier? Op Rai Uno gonst het van de berichten over een terramota in deze streek. Zou 3.2 geweest zijn op De Schaal van Richter. Altijd voorzichtig zijn met de naschokkenn herinnert hij. ’t Moet weer eens lukken, nu ik voor enkele dagen op weduwschap sta! Maar allez, ’t is ondertussen donker geworden, en de 3 herdershonden zijn terug rustig aan ’t slapen gegaan..

    Had nooit kunnen denken, dat de PS lawaai kon maken dat ze ’t hier hoorden, in Centraal Italië. Di Jeanetto is wel ’n soort Italiaan, maar dan toch nog altijd van 100 Km verder de bergen in.

    *

    De stakings-betoging in Bx zal ook een kleine aardbeving meebrengen, hoop ik. Maar dan vooral in de portemonnee, waar waarschijnlijk na vandaag een groot gat zal in geslagen zijn. En het ergste moet nog komen.

    Gelukkig bennen wij tweeën, gepensioneerde kleine zelfstandigen, bjj de gelukkigen die méér zullen ‘verdienen’ . Want ons hebben ze ontzien. En ook m’n invalidengeld zal opslaan. Een goed gevoel. Precies alsof ik dan minder invalide zal zijn.

    Ik ben ook ‘Weg van België’, maar dit goddelijk stukje nieuw vaderland is nog armer dan hetgene dat we achter ons gelaten hebben. De armoede is hier bijna hongersnood geworden. De mensen bidden dat Il Cavaliere mag terugkomen, nu Haiku Herman daar weg is. De druivenoogst was ver-hageld en de olijven, die dit jaar al misgroeid waren, worden niet eens meer geplukt. Gelukkig kan iedereen wel ergens bij het vuur zitten. Met de deuren gesloten, want het krioelt hier van uitgemergelde gelukzoekers onderweg van Lampeduasa naar betere oorden.

    Zo ook Uw dienaar, die zich nu een beetje opwarmt aan het haardvuur. Romantisch. Alles is rustig.

    *

    .

     

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     

     








    06-11-2014, 17:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2083.0

    +

    *

    Downing Street 16?

    .

    Toch ten naaste bij.

    *

    Hoe laag kan een wereldrijk in vrije val

    vallen? ¨

    *

    Somtijds, zo wordt verteld in sprookjesverhalen, overtreft de werkelijkheid de verbeelding der kinderen. De feiten die E.J. Bron vandaag beschrijft bewijzen nog maar eens hoe wereldvreemd de Linxe Elite buiten de werkelijkheid leeft. Het resultaat is erger dan dat ze zouden leven op de onzichtbare achterkant der maan. Want daar zouden ze alleen maar zichzelf voor schut kunnen zetten. Maar nu vernietigen ze niet alleen hun eigen wereld, maar ook de onze. Moet echt ook de natte droom zijn van onze eigen Pakbondbazen die vandaag in Bx begonnen zijn met het beklimmen van de boom die volgens hen tot in de hemel reikt.

    Ziehier wat U zou gelezen hebben, moest U op de koffie geweest zijn bij deze gekende schrijver http://ejbron.wordpress.com/2014/11/06/groot-brittanie-een-somalisch-gezin-dat-van-de-bijstand-leeft-krijgt-huis-van-2-miljoen-britse-pond/#more-74749

    “Groot-Brittanië: Een Somalisch gezin, dat van de bijstand leeft, krijgt huis van 2 miljoen Britse Pond

    Een Somalisch gezin, dat op kosten van de bijstand leeft, woont niettemin in een huis van 2 miljoen Pond ten laste van de belastingbetaler. Het gaf gisteren toe dat het zijn geluk niet op kon.

    Tot grote woede van de buren heeft het gezin van 10 personen toestemming gekregen om in een weelderig, Gregoriaans huis met 6 kamers te mogen wonen in een buurt die tot de meest chique van Londen wordt gerekend en wordt bewoond door advocaten en makelaars van “topklasse”.

    Het gezin gebruikt zijn “huisvestingstoelage” om de huur te betalen, die extreem is verlaagd voor dit huis van 4 etages in Islington, Londen. Het staat vlakbij de vroegere woning van Tony Blair en heeft heel veel originele elementen, waaronder kroonluchters en vloeren met parket. Het heeft eveneens een balkon en een grote tuin achter. Vorig jaar is het voor 100.000 Pond gerenoveerd en er zijn 2 kamers voor het gezin aan toegevoegd.

    Het gezin zou iets meer dan 1000 Pond per maand moeten betalen voor een huis dat op de vrije markt tot 6000 Pond aan huur zou kunnen opbrengen. Uiteraard is zo´n bijna onbereikbaar voor gewone Engelsen, die hard moeten werken.

    *

    Werk aan de winkel voor Phara di Aguire, om na haar reportages over ‘Weg van België’ (zeer originele titel!) een serie op te zetten over ‘Weg van Somalië’.

    Al kan het natuurlijk ook, dat de Londense High Society dat soort zaken organiseert om een reserveleger van Zwarte Pieten en Zwarte Mieten aan te leggen om binnenkort, als Elisabeth sterft, een Zwart Rijk te worden, met Zwarte Drie Koningen aan het hoofd.

    Klein verschil. De originele 3 Koningen brachten geschenken mee, deze komen ze juist weghalen.

    Ik zou zeggen; beste Mister Nigel, Dear Sir Farage, haast U, want als dat volk Het Kanaal (32 Km maar) oversteekt, zitten ze direct bij ons. We zijn dan wel volgens de Pakbondbazen, het land der ‘Zwartzakken’, maar teveel is trop,; en trop is teveel.

    *

    .

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     

     

     








    06-11-2014, 15:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2082.0

    +

    *

    Als de eerste in het water sringt,

    .

    Springen ze als lemmingen allemaal mee.

    *

    Aks de Pakbondsbazen het voortouw nemen…

    Het wordt, niettegenstaande het gehuil bij de Staatsmedia, met de minuut (akelig) duidelijk. De belgicistiche kant, overwegend de travaillistisch/Franscouillonistisch kant daarvan, gedraagt zich na de verloren verkiezingen van 25/5 als strontebedorven adolescenten die lastig doen, omdat hun zakgeld verminderd wordt. Dat door de nieuwe Regering de knip op de beurs moet gehouden worden, na jaren van Linkx potverteren, geraakt er maar niet in. Echt huilebalken zijn het. Altijd geweest!

    Gelukkig zijn, volgens de peilingen, de Vlamingen heel wat beter bij de pinken. Zodat het met de minuut duidelijker wordt, dat het bij de kopstukken van de meute niet gaat om protest tegen de opgelegde besparingen, waar zij zelf aan de grondslag van liggen, maar om de val de eerste regering in vele jaren waar zijzelf niet mogen aan meedoen. Ze spelen met vuur, want iemand die lang genoeg in de strop zit, eindigt meestal zonder lucht in de longen en sterft. Wat in dit geval neerkomt, op de verdeling van de erfenis. En het einde van Cobur-land, waarvoor we niet rouwig moeten zijn.

    Wat veel erger is, is de schade die deze schurkachtige kwajongens veroorzaken aan ’s lands economie. Dat is een dure prijs, waarvoor we allen nog vele jaren zullen boeten. Al is dat een 3de punnt van de toekomstige onderhandelingen bij de boedelnotaris. Potje breek, potje betaal. Want als eerste punten blijven nog altijd het terugschroeven van de beruchte ‘transfers’, en de verdeling van de openstaande Staatsschuld. Kortom, er komt een einde aan het bijten in de hand die hen voedert.

    Misschien dat we als tegenprestatie in ruil wel eigenaar zouden kunnen worden van hun grondgebied? The winner takes it all!

    Dan ‘vervlaamsen’ we het hele gebied en we maken dat soort volk dan tot tweederangsburgers. Wat wil zeggen, dat voortaan de rollen gewoon omgedraaid worden, en dat de Franse taal vanaf dan dezelfde behandeling krijgt als onze eigen moedertaal 185 jaar ver kende.

    Ja blijde dagen zijn er nog in ’t leven. Hoe weinig ook, d’er zijn d’er nog voorwaar.

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .


     

     








    06-11-2014, 12:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2081.1

    +

    *

    De gesneden kater

    .

    We got him!!!

    *

    Benieuwd wat vanaf nu van die man gat geworden. Terug naar de wildernis op Hawaï?

    *

    Van een kapotte gieter weten we wat er met hem gebeurt: die is nog altijd de prijs van het oud ijzer waard. Wat niet geldt als die van kunststof is: dan wordt die vermalen als lood om oud ijzer. Wat er met de slechtste President ooit van de USA moet gebeuren, dat weet geen kat. Vooral geen kat op een te heet geworden zinken dak….

    De laatste tijd werd ie op mijn blogske inderdaad de Zwarte Ongelukskater genoemd, een uitdrukking die ik als kind vaak hoorde van Ooms of Neven die de zee ‘bevoeren’ ter wille van ons allen dagelijks brood met beleg. Een zwarte kat in het donker, met gloeiende karbonkels van ogen, was, goê geweten, de heks die zou gaan zorgen voor tegenslag. De schipper mocht zelfs dikwijls alleen uitvaren, als een van de opvarenden ook maar dacht een zwarte schim te hebben gezien op een meerpaal. Wat wel het zuiverste bewijs was, dat het om een vliegende heks ging, want katten waren bang van water.

    En zeggen, dat Amerika met die Zwarte Kater als Schipper naast Mathilde, al 6 jaar de wereldzeeën beheerst heeft. Het is dus niet te verwonderen dat men overal ter wereld smacht naar ‘change’.

    Meer hoe men in al die top-functies de daar benoemde Moslimbroeders zal kwijtspelen, nadat hun spitsbroeder van de macht zal zijn verdreven, is mij een raadsel. Want daar waar ooit een Moslim gebeden heef, krijgt men hem er met geen stokken meer weg. Al stemt het hoopvol te lezen, dat zijn eigen Democraten hem liever kwijt dan rijk waren in de kiescampagne. Zijn Michèle werd dan wel gedoogd, al kan dat ook andere redenen hebben gehad.

    Feit is, dat Obama nu niet alleen van spijt z’n vingernagels kan zitten verbijten, maar ook zijn hele hand. Want overspeeld. Bestuurd worden door een lamme eend: ik geloof nooit in de goede afloop. En die ‘Obama Care’, dat is zowat de tegenhanger van het Zilverfonds bij ons.

    • Wat me nog het meest verwondert, is dat de Media, de TV op kop, pas over de Obama-nederlaag is gaan beginnen spreken, als het echt niet meer anders kon. Ze hadden dus nog in extremis op een mirakel gehoopt. Geen kat bij hen die nog gelooft in Jezus Christus, maar voor een van Zijn kleine mirakeltjes in hun voordeel willen ze nog altijd gaan. Want stel U voor: moest er een Republikeinse nederlaag in de lucht hebben gehangen, je zou de triomfkreten maanden op voorhand gehoord hebben. Nu bleef het oorverdovend stil en moesten ze durven, dan hingen de vlaggen nu bij de Linxen overal in de Westerse wereld halfstok…

    Di Jeanetto weg van het toneel, François Hollande al met de deur half open om eruit te vliegen, de Verenigde Europese Nazies op kapseizen: slechte tijden in het vizier voor de geliefde Isammerij olie-sjeiks. JaJa, als het van Kameraad Vladimir afhangt, van mij mag hij gerust gas & olie leveren, als hij maar helpt om de Islammerij weer buiten krijgt. Want na 800 jaar weer ’n Kruistocht organiseren, daar vinden we nooit genoeg paarden meer voor, en zullen we onze varkenshouders moeten aanspreken. Daar zullen goê en veel zaken te doen zijn. Een Kruisleger met voorop een uitgelaten bende varkens, de Islammers huilen d en tierend op de vlucht, en wij hen achterna, de handen in de broekzakken. Enne, als er langs onze kant in de voorhoe srijders begeven, dan eten we die toch gewoon op…..

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     








    06-11-2014, 11:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    05-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2080.1

    +

    We doen voor een poosje even gewoon. Gewoon omdat afwisseling de eetlust aanscherpt. Het zal misschien wat moeite kosten om rommelig te doen, want heel mijn (lang) leven stond in het motto

    “Ordnung muss sein”.

    Wel bekomen het U, zoals TV-vedetten-met-kookboek zo dikwijls uitkramen.

    *

    *

    Ook ’n rare vogel!

    .

    Maar die maakt voorlopig nog geen deel uit van de klagers.

    *

    Francken Theo wordt belaagd door berm-bom

    *

    Wie bedoeld is met de uitdrukking ‘rare vogel’? Tja, dat ligt nogal ingewikkeld. Een mens kan inderdaad nooit voorzichtig genoeg zijn. Alhoewel, als ik BDW zo bezig hoor over het totaal verbod op cannabis, moet ik toch toegeven dat er iets ten goede aan het verbeteren is. Maar als men nu eens de exacte woordenschat zou willen gebruiken, ipv Engelstalige verbloemingen? ‘Drugs’ zijn doodsimpel droggermiddelen. Medicatie bestemd voor misbruik. Het woord alleen al maakt dat er geen tekeningtje bij hoort.

    ‘Raar doen’ kan van alles beteken dat buiten het normale valt. Zo iemand die op straat met het hoofd tegen een boom staat te bonken, doet raar. Raar doen is ook iemand die met een mes op straat rondloopt, klaar voor gebruik. Iedereen (volgens de Linxe heilsleer) staat het natuurlijk vrij, om zo ‘raar’ mogelijk te doen, als het maar afwijkt van het normale gedrag van een ontwikkeld en verstandig menselijk wezen. Lichte of zware veel of weinig drogeermiddelen gebruiken, seksueel afwijkend gedrag vertonen en daar nog fier over doen ook, Ché-aanbidders, tot de Islam ‘bekeerde’ landgenoten, steuntrekkers allerhande met 2 Linkxe handen geborenen: noem maar op, maar zoek het niet te ver. U vindt ze allemaal bij de klagers van Het Collectief der Burgers, samen meer dan 4.000 klagers die tegen Theo Francken klacht hebben ingediend bij … het politiecommissariaat van Laken. JaJa, toevallig in dezelfde gemeente waar ook onze Coburgers ’n stulpje betrekken. Onderverzwegen: ’n Vlaams Nationalist als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, dat is de ondergang. Ook heeft de man, voor hij Staatssecretaris werd, ooit op ‘de sociale media’, d.i. hetzelfde als aan de toog, zuipschuiten onder elkaar, zijn gedacht geventileerd over de soort, en dat zetten ze hem nu betaald.

    Natuurlijk springen de import-belgen meteen op de voorbijrazende trein. Het is een unieke kans om de Arabische Lente in Coburg-land aan te zwengelen.

    Erg. Zeer erg.

    Bij ons begint het tegen Francken, en in Nederland gaat het om Geert Wilders: wie stout is, de roe!

    Besluit. Wees dus raar zoveel je wilt, maar niemand heeft het recht je dat kwalijk te nemen. Vooral een Vlaming mag dat niet…. Moest je daarenboven sympathisant zijn van dat verdomd Vlaams Belang, dan was de belediging nog veel erger. Voorlopig is je plaats dan in het ‘cordon sanitaire’, en van zodra dat soort klagers meer macht zouden krijgen, in een inrichting met boven de toegangspoort: ‘Arbeid macht Frei’…..

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     








    05-11-2014, 11:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2081.1

    +

    We doen voor een poosje even gewoon. Gewoon omdat afwisseling de eetlust aanscherpt. Het zal misschien wat moeite kosten om rommelig te doen, want heel mijn (lang) leven stond in het motto

    “Ordnung muss sein”.

    Wel bekomen het U, zoals TV-vedetten-met-kookboek zo dikwijls uitkramen.

    *

    *

    Dis is aardig onderweg om Block-Magge te onttronen.

    .

    Mme Jacqueline Gallant (MR)

    *

    Reizen is altijd een beetje leren…

    Het Spoor laat zich weer eens van zijn beste kant zien, precies door deze keer nu eens niet te staken. Neen, bedankt; deze keer doen ze niet mee. Onnodig aan te dringen. Want het dienstbetoon naar de klanten toe, dat had, dat weet toch iedereen, altijd al absolute voorrang. Waar gaan we dàt schrijven: morgen rijden de treinen, en ze zullen zelfs op tijd rijden!

    Gunsttarieven, zegt U? Jamaar, zo niet beginnen, hé! Bij ’t Spoor zijn de pakbonden baas, en hebben Ministers helemaal niets in de pap te brokken. Ha, de Minister in kwestie is er ene van de MR. Da’s ook toevallig, zeg! En nu gaat iedereen denken dat wij via de MR de NV-A willen treffen. Wat niet waar is. We zouden niet durven!

    Jo Cornu, dat is bijna het Franse woord voor hoorndrager, moet inderdaad iets goed maken tegenover de Pakbonden, want zijn positie is nogal wankel, sedert hij de ‘cheminots’ in hun gat gebeten heeft, door open bloot te verkondigen dat het spoor-personeel een broertje dood heeft aan zich moe maken. Alleen niet op de dag van Saint Touche, om ons belastingsgeld op te rapen.

    ‘Wij maken geen promotie voor de betoging’, zegt Bart Crols van de NMBS ‘maar willen niet dat donderdag duizenden mensen staan aan te schuiven voor een ticket aan het loket. Bovendien hanteren wij wel vaker een voorkeurtarief voor evenementen waarvoor hele grote groepen de trein nemen.

    Die man verdient een top-functie in Pakbond-gelederen! Want stel U voor, dat hij gezegd zou hebben ‘Mijn treintjes? Die Räder rollen für den Sieg!’, dan zou de NV-A direct geweten hebben van waar de wind kwam. En trouwens: waarom bezorgd doen over de volkstoeloop voor ticketten bij de loketten! Daar zijn loketten toch voor! Had veel beter opgelost kunnen worden, door een prijs te bedingen per complete wagon. Dan konden de kaartjesverkopers maar ook de kaartjesknippers mee gaan staken zijn!

    ‘Wij proberen niet zoveel mogelijk mensen naar de betoging te lokken’, zegt Bart Crols van NMBS. ‘Maar het is wel onze plicht als openbare dienstverlener om het treinverkeer naar grote manifestaties in goede banen te leiden. Vandaar dat wij niet alleen 8 extra treinen naar de betoging in Brussel inleggen maar ook het gemeenschappelijk vakbondsfront erop wijzen dat zij de tickets voor hun manifestanten op voorhand in bulk kunnen aankopen.'

    Benieuwd hoe het afloopt voor Mme Gallant en of ze het kan doen doordringen, dat, spijts de bezuinigingen door deze Regering, er nog een tekort van 11 Mliljard op de Begroting op een oplossing wacht. En dat terwijl er nog iedere dag verse lijken uit de kast vallen: Justitie, dure stroom en nog duurder water. Het houdt gewoon niet op!

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     

     

     

    .’








    05-11-2014, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2079.4

    +

    We doen voor een poosje even gewoon. Gewoon omdat afwisseling de eetlust aanscherpt. Het zal misschien wat moeite kosten om rommelig te doen, want heel mijn (lang) leven stond in het motto

    “Ordnung muss sein”.

    Wel bekomen het U, zoals TV-vedetten-met-kookboek zo dikwijls uitkramen.

    *

    *

    ‘t Zal weer eens moeten lukken!

    .

    Het is wel Frans Vlaanderen die de eerste klappen krijgt, maar ’t is maar mooi weer, zoals in ’14-’18, de Westhoek

    *

    De islammerij-duivel slaat zijn tanden toe

    En al wie niet gedoken is, is er aan...... Is het dan werkelijk al zover gekomen, dat onze eigen ordediensten het hoofd dreigen te verliezen? Willen ze echt bloed zien stromen? Kunnen ze dan niet meer wachten tot de beulen van de Islamitische Staat met vlag en wimpel helemaal zijn binnen gehaald? Waarom er munitie voor verschieten, als het met een mes of hakbijl zoveel goedkoper uitvalt?

    Dat waren zo wat losse gedachten in mijn hoofd, tot ik het doorhad dat die douaniers in Calais iets helemaal anders voor ogen hadden. Ja, inderdaad: bij E.J. Bron stondletterlijk:

    “Calais: Politie verzoekt om bevel om met scherp te mogen schieten op de illegale moslimmigranten”…..

     

    Hela, dacht ik, dus tòch Wilders! Maar toen las ik E.J. Bron nogmaals en nogmaals, en daar stond het werkelijk:

    “Groot-Brittannië werkt al tientallen als een magneet op het moslimgespuis uit de hele wereld, zodat zij allemaal, ondanks enorme gevaren en voor enorme sommen geld, daar naartoe willen. Dat kan de leugenachtige Londense politieke maffia niet ontkennen. De Fransen hebben thuis veel fouten gemaakt en de toestanden in Marseille of in de banlieues van Parijs zijn duidelijk haar eigen schuld – maar niet die rondom Calais:

    Illegale migranten in Calais: Autoriteiten raken de controle kwijt – politie eist scherpe munitie.

    Het gist in de Franse havenstad Calais. Ongeveer 2.500 illegalen uit Afrika en Azië willen naar Groot-Brittannië. Daar krijgen ze een hogere sociale uitkering dan in Frankrijk. Dagelijks komen er in Marseille en andere havensteden grote veerboten propvol illegalen aan, meestal met vervalste, gestolen of zonder visa. De meeste illegalen willen naar Calais om de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. De autoriteiten zijn inmiddels de controle kwijtgeraakt. Tot nu toe gebruikte de Franse politie gummiknuppels, rubberen kogels en traangas. Nu eist ze: “We hebben scherpe munitie nodig om de situatie onder controle te houden!”, bericht de Zwitserse krant “Blick”.

     

    Het stond daar zwart op wit, en het zal er blijven staan, want het is de waarheid…. Waar blijven nu de welzijnswerkers, de straathoekwerkers en al dat ander schoon volk?

    De autoriteiten weten het ook niet meer…. Of beter gezegd: ze weten het wel , maar mogen/durven het niet zeggen. Want de teruggekeerde Jihadisten wachten op een droomkans als deze, om hun Moslimbroeders in bescherming te nemen.

    En dan slaat het vuur in de pan. En van de pan slaat het over op de gordijnen, en voor je het weet, staat heel het huis in licterlaaie.

    Ho, sidderen nu al, in hun achterkamertjes onze Potentaten Grote Verstanden ruim op voorhand: ‘Das haben wir nicht gewusst’, dat was nooit onze bedoeling.

    Kan best zijn, dat het niet hùn bedoeling was, maar dat is dan wel kilometers ver naast de waard gerekend. Want het was en is wel in ieder geval de bedoeling van de Islamisten….

    Anders gezegd: WO III aan het vunzen in de Oekraïne? Vergeet het. WO III is straks al dertig jaar goed en wel bezig. Die is begonnen met de Resolutie van Strassburg in 1975. Weet U nog. Oil for immigration…

    En het waren niet de Europese Riberalen of de Vlaams Nationalisten die ons dat gelapt hebben, maar de voorlopers van de Europese Verenigde Nazies. Zou dat geen mooi Haikoetje kunnen zijn als grafschrift voor ACW-Herman?

    De vraag stellen, is het antwoord voorzeggen!

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.








    04-11-2014, 17:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2079.3

    +

    We doen voor een poosje even gewoon. Gewoon omdat afwisseling de eetlust aanscherpt. Het zal misschien wat moeite kosten om rommelig te doen, want heel mijn (lang) leven stond in het motto

    “Ordnung muss sein”.

    Wel bekomen het U, zoals TV-vedetten-met-kookboek zo dikwijls uitkramen.

    *

     

    *

    The place te be voor Miquette

    .

    Kan ze alleen ruzie maken met haar eigen moeren..

    *

    Haal alvast Uw zakdoek klaar

    Het moet zijn dat de hardleerse Franscouiilons een hardleerse kop hebben, op het randje af van het debiele. Al zal het meer het ondenkbare zijn, dat hen parten speelt. Die sukkelaars hebben al veel afgezien, maar dit? Neen! Dit hadden ze nooit verwacht. Zij beginnen het eindelijk door te hebben, dat de Flaminganten alle, maar dan ook alle cruciale departementen waar zij als 185 jaar de alleenheerschappij op r hebben gehad, uit handen hebben gegeven. Dat kon niet vroeger, want tot onlangs waren ze in congé payé. Ze hebben er geen woorden voor, en dus noemen ze dat het verlies van de sleutel van hun eigen duur betaalde eigendom…. Al is volgens hen, de luide minderheid dus, eerder diefstal dan toeval. Het zal nog even duren, voor zij het hun ‘Waterloo’ zullen vinden. En den Cleynen Eyskens had hen nog zo gewaarschuwd, dat die Antwerpse Wever ‘un homme extrèmement dangereux’ was…

    Te laat de put gevuld als het kalf verdronken is. En precies die (Vande Put) krijgt dan hùn Departement Defensie’ in handen! De Riberalen (Vl en Fr) spelen tweede viool, maar verdorie, de Parti Socialiste verliest er zowaar veel van haar aanhang door. Voorlopig blijf Crootje en ons Maggie buiten schot, en Mie Toerteldinges, ach dat is toch maar een vlotte opportuuniste… De ware schuldigen zijn de Tsjeven, die het niet kunnen wegsteken, blij te zijn dat ze een beetje erbij hebben mogen zijn.

    Weet U, droomt Miquette luidop in haar slaap, voor De overwinning op die arme Philippe Le Bel in 1302 waren er toen nog 2 Vlaamse kopstukken van doen. Die boertjes zijn zelfs zo onbeschaafd, om dat koppel op de markt in Bruges-la-Morte een standbeeld te geven. Daar waar dat geld beter besteed had kunnen worden aan de vele Franstalige werkloze werkweigeraars in en rond Bruxellabad. Waarbij ze telkens wakker vliegt met het angstzweet onder haar oksels: want dat stuk lepe Oeweevèr uit Anvrs heeft dat spelleke van 1302 helemaal op z’n eentje klaar gespeeld. Qiel’horreur! Comment ils osent! Waterloo èn 1302 door één en dezelfde schuldige: die krijgt gegarandeerd in zijn Koekestad een monument op de Groenplaats naast de grote Rubens, maar dan hemelhoog. Veel hoger en veel knapper dan de Lange Wapper, en die is al aanzienlijk.

    Natuurlijk vindt dat mens dan een legertje mieren, als ze ’s morgens nar de pô is geweest! Waardoor zelfs haar (famille toute entière’ dreigt uit elkaar te spatten. Want geloof me vrij: Madame ‘Non’ kon vroeger ook al haar water niet overal even goed ophouden!

    *

    En moest het mens eens alles weten! Want BDW kennende, zal dat Belgisch huis straks verkocht en gesloopt worden, want al de Koninklijke Paleizen komt beschikbaar de dag nadat Philippe Le Bel N° II met de lantaarn aan de dissel zal vertrokken zijn. Maar gezien die paleizen allemaal gebouwd werden door L’Oncle Barbe Neige met negerbloed als Versterkende Wij van Zuster Godelieve in de mortel, zullen die ter beschikking gesteld worden van alle werkloze Zwarte Pieten van over heel de wereld, die willen afzakken naar WalloBrux. Want waterhoofd Bruxellabad zal op dat ogenblik ook al overgebracht zijn naar Frankfurt am Main, waar de ECB zetel houdt. Het lege waterhoofd mag dan terugvallen tot de status van boerengat, lijk het altijd tot 1830 geweest is.

    Volgens DM gisteren, is het ook een levende schande (une honte pure et simple) dat de Vlamingen onder DeWever voor ze aan de onderhandelingstafel komen, eerst vooraf onder elkaar akkoordjes zouden gesloten hebben. Les héeis de la Resistance hadden fortement raison, als zij die Vlamingen onder de oorlog Les Boches du Nord’ noemden. Wij, Franscouillons, zouden dat nooit doen!

    En naast die vervelende mieren, is er, weeral volgens DM, die slepende galziekte.

    “Als voormalige minister van Binnenlandse Zaken ben ik goed geplaatst om te weten welke gevaarlijke zaken men daar kan doen. Maar er is ook Migratie, het leger, Financiën. Ja, de N-VA controleert het leger en de politie! Bovendien zitten het sociale en economische beleid in Nederlandstalige handen”

    Zo, dat is dus duidelijk. De Franscouillons kunnen niet anders dan emigreren. Het is ver gekomen, maar het is hun laatste kans om te overleven. Tja, Marine La Plums za ze zien komen, in Frakrijk, die 3.5 miljoen Marxisten!

    Misschien wordt er ergens ter wereld toch een verlaten eilandje gevonden, waar er niemand is om mee in ruzie te vallen…. Of anders moeten ze maar naar de Noordpool emigreren, tussen de andere ijsberen. Daar is de juiste temperatuur om af te koelen….

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .







    04-11-2014, 16:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2079.2

    +

    We doen voor een poosje even gewoon. Gewoon omdat afwisseling de eetlust aanscherpt. Het zal misschien wat moeite kosten om rommelig te doen, want heel mijn (lang) leven stond in het motto

    “Ordnung muss sein”.

    Wel bekomen het U, zoals TV-vedetten-met-kookboek zo dikwijls uitkramen.

    *

    .

    *

     

    Ja mensen, waar is de tijd!

    Ooit, nog niet zo heel lang geleden, was Engeland geen eiland a de overkant van Het Kanaal, maar een wereldrijk, groter en machtiger dan het Romeinse Rijk der Antieke Oudheid met veel beperkter middelen, ooit is geweest. Via hun ‘Dominions’ bestuurden ze als politiemacht de hele wereld, lang voor Amerika, het land der cowboys, iets betekende wat groter was dan een … wastobbe (Washing Ton).

    ‘Britania rules the waves

    was toen geen zinloze wapenspreuk van een megalomane dagdromer, maar een met scherp bevochten èn in stand gehouden wereldheerschappij. Waar, wordt gezegd, wij ons als Vlaming, niet slecht bij bevonden. Al ware het maar, omdat wij door die vriendschap doorheen de eeuwen, gevrijwaard bleven van het Parijse imperialisme.

    Tower Bridge, The Parliament, Trafalgar Square en Big Ben zijn symbolen die 2 wereldrondgingen hebben overleefd.

    Parijs werd wel De Lichtstad, met de frivole Moulin Rouge, omdat daar voor het eerst in de wereld de spaarzaam geplaatste gaslantaarns vervangen werden door overal aanwezig elektrisch licht dat automatisch aan- en uit ging.

    Dat wereldrijk, waaraan we allemaal onze vrijheid danken, weerstond de Duitse Übermensch tot twee keer toe in minder dan een eeuw. Maar bleef nadien zelf verarmd en uitgeteld achter. Tot het, met dank aan die 4 rare Beatle-koppen, weer aan belangrijkheid en Amerikaanse humbug won, en er met reden kon gescandeerd worden dat

    ‘Britania rules the wifes’

    beter bij de ver-arabiseerde tijdsgeest paste.

    Groot Brittannië dus. De Engelse Premier Cameron van de Conservatie Partij gedraagt zich al een tijdje als Calimero in het stripverhaal. Iedereen is tegen hem. En hij heeft nog gelijk ook, want hij heeft afgedaan. Want:

    Daar is, naast de ziekelijke jaloezie van Labour, de dreiging van Nigel Farage, die de Engelsen noch min noch meer weg wil uit de tegenwoordige gang van zaken bij de Europese Unie. Iets dat Cameron ook wel wil, maar anders. Labour is natuurlijk pertinent ‘Pro’… Het gaat van langs om slechter met de ISIS-dreiging die Engeland van de overkant van Het Kanaal voor altijd dreigt te overspoelen. Daar zijn dan ook nog die 2 miljard achterstallige EU-vorderingen die dringend moeten betaald worden. En daar zijn vooral de Verkiezingen van Mei 2015 waarvan de winnaars zullen moeten luisteren naar wat het democratisch land bij uitstek, Engeland, wil. ‘Labour’ klinkt daar in de volksmond blijkbaar ook al als een scheldwoord. Neen, het Socialisme van voorheen heeft overal afgedaan. Mensen weten waarom.

    Arme David Cameron. Arme Europese Unie, en gelukkige Vlaamse Burgerij voor wie het Oosten daagt nu het Westen verkleurt. Komt daarbij dat Milquette van de CdH moord en brand schreeuwt dat de Vlaamse meerderheid, o gruwel! op het punt staat om Coburg-land van de Francofonen over te nemen. JaJa, ‘L’Homme dangereux’ heeft het hen toch maar gelikt!

    De De Morgen gruwelt er zelfs over dat de Flikken in Calais zouden willen met scherp schieten op de insijpelende ‘sukkelaars’ die Afrika zijn ontvlucht en op het punt staan om met de hulp van Allahn Engeland als een rotte appel in hun broekzak te steken.

    Ja Ja, we herbeleven, nu Merkel het achterste van haar ont heeft laten zien tegen Cameron, de verbeterde uitgave van WO II met De Slag om Engeland (1940). Toen marcheerden de ‘Stiefels’ en huilden de Messerschmidts als nijdige horzels in de lucht, nu gebruikt de huidige Ijzeren Kanseliernet ams Bismarck, het veel scherper rapier van het woord. Het wordt, zegt ze, de ‘Brxit’. We moeten daarin de ‘Deutsche Grundlichkeit in zien, want dat woord staat zo goed als voor ‘Salut en de Kost’ aan Great Britain. Die lastigaard ook altijd!

    Waaruit ik mag besluiten dat we weer bijna bij ‘af’ zijn. Daar waar het allemaal ooit om begon. De aartsvijanden Frankrijk en Engeland weer elk aan hun kant van het Kanaal, met daarboven ‘Deurschland über Alles’. En de rest telt niet mee!

    *

    Het is lijk met ruzie in een huishouden. Eerst luisteren de kinderen, en even later heel het gebuurte. Wat moeten we hiervan denken, van wat De Schandaard gisteren schreef:

    “Angela Merkel heeft haar Britse collega David Camerongewaarschuwd dat zijn migratieplannen een exit van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, een ‘Brexit’, waarschijnlijker maken.”

    Wat de vrije vertaling hiervan luidt: Cameron moet, net als de overige Europeanen, plat op de buik voor de wil van de EU: vrij verkeer van diensten, goederen en personen over heel Europa, dus ook voor Hongaren, Polen, Roemenen, enz, naar Engeland. Zo dat de Geest van Groot Brittannië op termijn kan gebroken worden De natte droom van Nonkel Dolf. En, “let there be no doubt”: Das ist ein Führerbefehl!

    En dan begint het welles-niets spelletje van vroeger weer. Want DS gaat verder:

    “Cameron heeft eerder ook al beloofd dat hij een referendum zou houden over het EU-lidmaatschap als zijn Conservatieve partij in mei de verkiezingen zou winnen. Zelf wil hij Groot-Brittannië in een ‘hervormde’ EU houden”.

    *

    De geschiedenis herhaalt zich. Tot midden 1939 bakte wijlen Winston Churchill platte broodjes als het om het Nazi-dom ging. In de Pers had hij het gestadig over ‘Herr Hitler’, want er was een aanzienlijke afdeling van Nazi’s die zeer geliefd was in Engeland. Later liet hij dat ‘Herr’ op een niet mis te verstane toon achterwege…. Hitler zelf was, zo zeggen zijn biografen, een uitgesproken ’Angllofiel’, die er maar net over kon dat zij de uitgestoken hand met arm èn Swastika, niet wilden opmerken. Die voor en tijdens de Oorlog maar al te dikwijls vrede had willen sluiten. 2ij het vrede op zijn vooraarden. Als bewijs daarvan werd aangevoerd dat zoiets de reden was waarom hij in juni 1940 zijn on-overwinnelijke tanks had doen halt houden in Abbeville, op een half uur rijden van de kust, zodat de Engelsen in alle rust hun aangezicht konden redden, door hun verslagen en vernederd leger, 200.000 man sterk, met achterlating van al hun materiaal, via Duinkerken, te laten ontsnappen. Ook de Windsors, wordt gezegd, met Duits bloed in de aderen, waren liever Churchill kwijt dan rijk geweest. Zie de ‘Battenbergs’ die kort nadien The Lords Mountbatten werden, maar in de jaren ’50 allemaal vermoord werden. Daders: onbekend gebleven….…. En dan begin dan hier de geschiedenis van Rudolf Hess, de gelijk en uitverkoren opvolger van Hitler, die zonder diens medeweten, op zijn eentje naar Schotland vloog in juni 1941. Om een afzonderlijke vrede te regelen. Want Operatie Barbarosso, ‘Fall Gelb’, de veldtocht naar Moskou, zou gaan beginnen. Hitler en de Duitse generaals hadden liever geen vijand in de rug…. Een unieke kans gemist om meteen over WO II reeds in 1941 de spons tevegen…. Iedereen zou voortaan z’n plaats kennen, de Coburgers zouden terecht gkomen zijn war ze thuishoren, als verarmde adel in een kasteelruïne, ergens in Saksen Coburg Gotha, en wij inwoners van De Lage Landen byder Zee, zouden verenigd samen leven, als schildwachten tussen vreemde invallers. Oliesjeiks hadden niet eens een kans gekregen. De rijke Russische steppen hadden een onuitputtelijk reservoir voor natuurlijke hulpbronnen voor heel Europa kunnen zijn.

    Maar vanaf de parachutesprong boven Schotland van Hess, lopen waarheid en verzinsels door elkaar. Feit is dat Hess werd gevangen gezet, om na de oorlog als laatste gevangene in de leegstaande Spandau-gevangenis in Berlijn, op 93 jarige leeftijd, zelfmoord te plegen…..

    Ie lastige getuige had sedertdien niet gesproken. Zelfs niet met zijn vrouw en zijn zoon. Trouwens, het zou woord tegen woord geworden zijn. Hess wist ppl dat de winnaar altijd gelijk heeft. Tje winer takes it all…..

    *

    Moraal van dit verhaal? We worden, net als in de jaren ’40 en volgende, altijd voort bedonderd door de Grote Mannen.. Net als de Goden uit de Antieke Oudheid schuiven ze landen en volkeren tegen elkaar op, in de hoop er zelf beter van te worden. Maar deze keer bemoeit de Duivel er zich in hoogsteigen persoon mee.

    Of heeft U een ander woord voor de Islammerij?

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.

    .

     






    04-11-2014, 13:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2079.1

    +

    We doen voor een poosje even gewoon. Gewoon omdat afwisseling de eetlust aanscherpt. Het zal misschien wat moeite kosten om rommelig te doen, want heel mijn (lang) leven stond in het motto

    “Ordnung muss sein”.

    Wel bekomen het U, zoals TV-vedetten-met-kookboek zo dikwijls uitkramen.

    *

    *

    Oswald Maes, de zoet gevooisde woordkunstenaar

    *.

    Zou er dan toch voor ons Vlamingen zoals God ons liet geboren worden, iets moois in de lucht hangen? Deze Euro Verenigde Nazies draaien steeds vierkanter, nu Merkel eindelijk het achterste van haar tong ‘gegen Engeland’ heeft laten zien. De Franstaligen beginnen het eindelijk door te hebben, dat de rollen in Cobueg-land Vlaming/Waal nu al voor altijd omgewisseld zijn. In de Nederlanden moeten die van ‘Boven de Moerdijk’ raar opkijken, nu de Taal Unie ontdekt heeft, dat er ook ‘schoon Vlaams’ bestaat dat niet helemaal hetzelfde is als de wonderzoete taal van een Toon Hermans. Herinnert U zich diens monoloog over de Antwerpse ‘springmadame’ en haar echtgenoot die achteraf zich kwam excuseren voor het misverstand, want zijn weelderige madam was helemaal geen ‘springmadam’. Maar afgezien van dat misverstand, vond hij het wel ‘een schone vertoning’. Schoon in plaats van mooi….. Ook in Nederland waren er zo’n dames, maar ze heetten dan wel even anders….

    Kijk, Mr Hermans, dat was van Uwentwege zeer fijn gezegd, maar waarom zou ons woordje ‘schoon’ minder mooi moeten zijn dan dat wat zijn Limburgs publiek wilde horen?

    Ach, een fin besnaarde ziel als Toon zou het wel begrepen hebben. ’Scjoon’ en ‘mooi’ hebben alleen maar ongeveer dezelfde betekenis. Ze dienen alleen maar om het woord dat volgt als met een lichtstraal in het zonnetje te zetten. Taalgevoel, zeg maar. Een mooie vrouw is helemaal iets anders dan een schone boerin. In het eerste geval klinkt er (Onderverzwegen) een lichte bewondering door, of evengoed een opwellend gevoel van gezonde begeerte. In het tweede geval komt de nadruk meer te liggen op de verborgen kwaliteiten van de dame in kwestie. Denk daarbij aan Tinneke van Heule, van René Declercq die zingt van ‘ons Maartje…dat kon werken gelijk een paardje’. En vooral: ’t Kon mesten gelijk de besten….

    Ziet U, dàt is precies de gave van een dichter, als René Declercq, die die twee begrippen op een on-navolgbare manier tot een en dezelfde wist te vervlechten. Hij ziet het zelfs op een vrolijke volkse wijze. Hij maakt er bijna een schilderijtje van die hij ons voorhoudt. Hij zag dat Tinneke van Heule, liever dan een Freule die geen sparen kent, nog liever in haar hemd…. Ach, die Boer Bavo, met al die katjes in het donker. Hij kneep ze, maar kneepte ze zacht….

    Ik heb in een vorig leven, voordrachtkunstenaars aan het woord gehoord met en over Guido Gezelle. Was toen werkend lid van ‘Rijmtijd’, de kring van Gezelle-bewonderaars. Lieve mensen uit Tilburg, bij voorbeeld. Die droegen dan de Meester voor, met dezelfde woorden die Gezelee gedicht had, maar ze klonken als verschaald afwaswater. Maar ik zag iedereen opveren, jong en oud, Noorder- of Zuiderling en zelfs tot de peuters toe, die hun spel staakten, toen De Slekke, De Welgedane Vliege, of Boerke Naes in het puur en onvervalst West Vlaams door Oswald Maes werden voorgedragen. Heel zeker zaten daar (voor hen) Bargoense woorden tussen, maar iedereen verstond de muziek van die al lang gestorven Paster van te Lande. Ik zag zelfs koele Tilburgers met tranen in de ogen, toen ‘Gij badt op enen berg allene’ tot slot werd voorgedragen. In de zaal roerde er geen bladje, het bleef muizestil. Lijzig stil, zoals de kunstenaar de namiddag besloot. Wedden, dat die kleuters zich dat ‘Zevenschot’ van het zwalp-ei, die ‘buisbing’ Naes (*), hun leven lang zullen geheugen.

    *

    (*) ‘Buisbing’, spreek uit ‘busbing’ is inderdaad een woord met Bargoense wortels, en stamt uit de middens waar er gewelddadig wel eens ‘getuischt en gebuisd’ werd. Tuisschen staat voor onbetamelijk soer-doenderig zedelijk gedrag, en ‘buschen’ wilden zeggen met de vrienden blijven plakken en zuipen…. Een ‘bing’ staat voor ‘stoere gast’, het wezen dat gediend heeft om Jeroom uit Ssuske & Wiske gestalte te geven, iemand die met grote sterke vuisten maar met een koekegoed hartje door het leven gaat. Een vrolijk jong ding, dat fier is als een gieter op haar aanstaande, zal dus ook graag spreken van ‘neur’n bing’ (haar grote sterke echtgenoot).

    O dat Vlamsch is wonderzoet,

    Voor wie neur geen gerweld en doet

    *

    Wat misschien nog meer verwondering mag baren, is het ‘Vlemsch’ van de volksmens in Frans Vlaanderen. Over de Schreve dus. Daar is het onderwijs van het Nederlands al meer dan 300 jaar verboden op school en in ’t openbaar, maar je hoort nog van alles als je bijvoorbeeld boven op de Cassel(berg) een terrasje doet. Overal Frans dat de klok slaat, tot ze joen horen kouten… Dan breekt het ewoon los. Meest na een âar ‘picons’, door de ouderen, maar de laatste tijd ook meer en eer door de jongeren. Zou daar, misschien meer ondergronds, weer iets of wat voor de Lage Landen kunnen verhoopt worden? Gestolen goed gedijdt toch niet!

    Maar het begin goed. De Schandaard titelde vanmorgen dat Vlaams Nederlands voortaan geen taboe meer zou zijn. Ik ga dat artikel maar verder ongemoeid laten, want tussen de lijntjes voel je zò dat het hen spijt. Want het is een stap achteruit in hun paringsdans met de Libre van het Laatste Uur, La Dernière Heure.…..

    Toch was het voor mij de aanleiding, zoals U heeft ondervonden, om in de pen te kruipen

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.








    03-11-2014, 14:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!