MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.139 HET DAGELIJKS BROOD VERANDERING VAN SPIJS VERCHERPT DE EETLUST EN LIEVER BROOD AN AFVALWATER

    139 HET DAGELIJKS BROOD

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 26 april 2020


    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    De Nationale Verwarringsraad

     

    … Verwarring troef…./…Zij (Sophie)

    zelf hoopt straks over een volwaardige regering te kunnen beschikken, maar de kans dat zij zo’n echte regering zal leiden blijft klein. Haar clubje heeft volmachten tot september, maar in juni zal er al een eerste evaluatie zijn en niets laat vermoeden dat men met de huidige groep zal verder boeren…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…


     SPEAKERS CORNER

    Is dat nu Bouché of Bouclé: peu importe. De Vuilgheidsraad heeft zijn onnut nu officieel bewezen. Vooral daar Sjieke Sjarel, van dezelfde Blauwe Eedgenootschap als Euro Nazi Führer helemaalniets heeft gedaan. Aan hem kan het dus niet liggen dat het Blauwe Luchtschip straks een buiklanding zal maken.

    Heeft U al nagedacht, dat dit apenland geregeerd wordt door een paar partijes, die elk afzonderlijk zo goed als onder de kiesdrempel verdwijnen.

    Conclusie?

    Die zal niet uit de lucht komen vallen, alhoewel de zomer daar al hangt er nu eens, tussen al die heldere sterrennachten, ook maar eentje kon tussen zitten met de nodige daadkracht, is de vuiligheid in een wip verdwenen.

    Laat dus wat logisch is, logisch blijven. Naarmate deze pandemie zichzelf oplost, gebeurt er met di apenland net hetzelfde. Enig verschil: virussen kunnen niet gestraft worden, criùinelen wal.

    IK PROBER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAVINISME

    ALS ER AL IETS IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Zeer plaatsekijk berichtje. We zien hier, wordt mij verteld, haast op ooghoogte en zo goed als binnen handbereik 24 uren per dag om het halfuur lege treinstellen voorbij denderen. De lijn Kotrijk-Gent. Druk. Druk. Maart leeg. Is al zo sedert het begin van de lock-in. Ze worden steeds langer en steeds leger. Bewijs van goed bestuur?

    Ietwat lager loopt daaronder de express-weg. Maar het ‘express’ daarvan is WEG. Wegens goed bestuur; wordt 20 keer per dag omgeroepn.

    Gevolg; benadrukking van de raanhoudendheid van onze verlatenheid. Er zit een bepaalde logica in al deze dingen. De logica van de woestijn in voorbereiding van de onderwerping aan de nieuwe woestijnbewoners die ons hier komen vervangen.

    -

    Maar waarde volksgenoten, Vlamingen: calamiteiten zijn toch opportuniteiten. Wat houdt onze Leiders tegen om die met beide handen aan te pakken?

    Bouclez la guelle, Bouchez en kruip in Uw kot. Om er nooit meer uit te komen.

     

     

     

    26-04-2020, 09:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.67 - HET NATIONAAL CIRCUS VAN ZIEK ZIJN OVER TELLOOR-OLOGEN KOFFIEPOTOL-OGEN EN EN EZELSOREN

    67   - HET NATIONAAL CIRCUS VAN ZIEK ZIJN

    Zaterdag 25 april 2020

    **

    *

    Niet één maar twee lekken: reconstructie van de gelekte exit-strategie

    24 april 2020 D. De Bekbroeder

     

    Beste vrienden, Vlamingen en anderen… de reguliere media bijten hun tanden stuk op het geheim van het gelekte lockdownrapport. Al goed dat ‘tScheldt beschikt over een wijd netwerk aan trouwe fans die op regelmatig tijdstip samenkomen voor een smakelijke donkere pint om banden te smeden die niet meer bestaan in de gesubsidieerde broodschrijverij.

     

    Dankzij dit netwerk kon ‘tScheldt achterhalen wie het geheime rapport van de experten heeft gelekt, een zaak die het hele land al een week in de ban houdt.

    Eerst en vooral. Er was niet één lek. Er waren er twee. En de twee ‘lekkers’ die aan de bron van de lekken zaten wisten niet van elkaar dat ze aan het lekken waren.

    Het eerste lek gebeurde op zondag 19 april 2020. Op dat moment werd de zaterdag-versie van het rapport gelekt. Deze versie belandde op woensdag 22 april in de Waalse krant Le Soir, in een artikel van Véronique Lamquin.

    Het tweede lek vond plaats op dinsdag 21 april 2020. Dan werd de maandag-versie van het rapport gelekt naar een journalist van de VRT.

    Met andere woorden, er circuleerden deze week twee exit-rapporten in de media, langs Waalse kant een iets oudere versie dan aan Vlaamse zijde.

     

    Het is, vanuit een bepaald standpunt, schattig om te zien dat Walen niet beter zijn dan Vlamingen of omgekeerd, ze lekken allebei.

    Hoe kwam het eerste lek tot stand?

     

    Daarvoor gaan we naar de GEES, dat is de club van experten die de Nationale Veiligheidsraad moet adviseren over de afbouw van de corona-maatregelen. GEES staat voor: Groep van Experten Exit-Strategie

     

    Wie zit er in die GEES?

     

    We beginnen met het meest bekende lid van de club: Marc Van Ranst. Van Ranst moet niet meer worden voorgesteld. Volgens de een is hij een viroloog, volgens de ander een Twitter-boer, volgens een derde is hij een goed geconserveerd trauma-slachtoffer uit Wereldoorlog II wegens zijn voortdurende verwijzingen naar het Nazisme op zijn Facebook-pagina. Van Ranst wordt bijgestaan door: Emmanuel André (interfederaal woordvoerder), Inge Bernaerts (juriste), Mathias Dewatripont (professor economie ULB), Marius Gilbert (ULB-onderzoeker), Niel Hens (cijfervreter en biostatisticus), Céline Nieuwenhuys (Federatie van de Bicommunautaire Maatschappelijke Diensten), Johnny Thijs (ex-CEO Bpost en vreemde eend in de bijt) en Pierre Wunsch (gouverneur van de Nationale Bank van België).

     

    Wunsch is de wonderolie tussen verschillende raderen want hij is ook de voorzitter van de ERMG, de “Economic Risk Management Group”, een groepje dat het risico moet inschatten wat de gevolgen zijn voor de economie van bepaalde exit-strategieën.

     

    De GEES-club wordt voorgezeten door Erika Vlieghe, big boss infectieziekten aan het UZ Antwerpen.

     

    Het spijt ons te moeten onthullen dat het eerste lek in aanvangsfase ontstond in de handen van Erika Vlieghe ofschoon ze zich er niet van bewust was.

     

    Op maandag 20 april 2020 moest Erika Vlieghe zoals afgesproken het voorlopige rapport van haar GEES-groep doorgeven aan de Nationale Veiligheidsraad.

    Wie zit er in die Nationale Veiligheidsraad?

     

    We beginnen met premier Sophie Wilmès, bijgestaan door de vicepremiers Alexander De Croo (Open Vld), David Clarinval (MR) en Koen Geens (CD&V). Dit viertal wordt aangevuld met de ministers van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

     

    Deze mensen vormen het federale deel van de Veiligheidsraad. Zij worden geflankeerd door de deelstaten. Wallonië wordt vertegenwoordigd door Elio Di Rupo (PS). Brussel wordt vertegenwoordigd door Rudi Vervoort (PS). Vlaanderen wordt vertegenwoordigd door Jan Jambon (N-VA). De Duitse Gemeenschap wordt vertegenwoordigd door Oliver Paasch. Pierre-Yves Jeholet (MR) tenslotte zit er voor de Franse Gemeenschap.

     

    Het rapport dat Erika Vlieghe en haar GEES-team samenstelde was reeds afgetoetst met de kabinetten van alle bovenstaande excellenties om te vermijden dat er zich weer een Wouter-Beke-ongelukje zou voordoen. We herinneren ons allemaal Wouter Beke die na de beslissing van de Veiligheidsraad om opnieuw bezoek toe te laten in de rusthuizen zijn kar 180 graden keerde na een storm van protest vanuit het veld. We weten ondertussen allemaal dat Wouter Beke perfect op de hoogte was van deze beslissing en deze beslissing zelfs met zijn CD&V-achterban op de agenda van de Veiligheidsraad had geplaatst. Een dergelijke blunder wilde niemand in de Veiligheidsraad opnieuw meemaken.

     

    De kabinetten van de excellenties van de deelstaten hadden daarom expliciet gevraagd aan de GEES-groep om een kopie te krijgen van alle rapporten, zodoende ook van het voorlopige rapport dat de GEES had klaargemaakt op zaterdag 18 april 2020.

     

    Bijkomende afspraak tussen alle geledingen was ook om rapporten niet meer digitaal door te sturen maar alleen geparafeerde geprinte versies (op papier met watermerk) aan alle cellen te bezorgen juist om snelle lekken tegen te gaan.

     

    Het is in die optiek dat Erika Vlieghe het basisrapport klaarmaakte. Zij koos de volgende titel voor haar voorpagina: “Belgie heropstarten: Een vertrouwelijk werkdocument”.

     

    Ze printte het rapport uit, nam een Bostitch nietmachine en niette de bundel linksboven aan elkaar.

     

    Terwijl haar hand naar de telefoon ging om een stagiair te bellen merkte ze tot haar angst dat ze “Belgie” had getypt in plaats van “België”.

     

    Ze corrigeerde vliegensvlug haar bestand want ze was al te laat voor een volgende vergadering, plaatste twee puntjes op de ‘e’ en printte een nieuwe coverpagina uit. Ze scheurde de foute cover van haar bundel, verving hem door de gecorrigeerde versie en wilde de bundel opnieuw aan elkaar nieten.

     

    Het is op zulke momenten dat de geschiedenis haar beslag krijgt. De Bostitch van Vlieghe weigerde dienst. De machine blokkeerde en Vlieghe vond geen schaar om het ding dat in elkaar geklemd zat uit elkaar te wringen.

     

    Ze legde de gecorrigeerde cover dan maar los op de bundel waar nog steeds een nietje in zat.

     

    Ze sommeerde Joachim Vertongen, een stagiair, en vroeg hem om het rapport evenzoveel keer te printen als er excellenties in de Veiligheidsraad waren.

     

    Ze toonde hem ook waar de grijsgroene kartonnen AVA-kaftjes lagen om de bundels in te steken. Het was reeds laat en ze liet Vertongen met het origineel achter in de kopiekamer van het GEES-hoofdkwartier.

     

    Vertongen die ook snel naar huis wilde stelde het kopieerapparaat in op het juiste aantal kopieën en gooide de bundel in de documentfeeder denkende dat de bundel bestond uit losse bladeren, op het verkeerde been gebracht door de losliggende gecorrigeerde coverpagina.

     

    De Canon begon aan zijn werk maar sloeg al snel tilt door het verborgen nietje onder de voorpagina.

     

    Vertongen vloekte hardop. Hij was een stagiair. Hij wilde naar huis. En hij kende die Canon niet. Wat hij ook probeerde, welke deur of lade hij opentrok, de machine bleef ‘ERROR’ geven.

     

    In paniek belde hij naar Jean-Luc, de conciërge beneden in het gebouw. Die adviseerde hem om de helpdesk van Canon te bellen. Vertongen kreeg onmiddellijk iemand aan de lijn. Hij vroeg om een technicus naar het GEES-hoofdkwartier te sturen.

     

    “Dat zal niet gaan mijnheer”, antwoordde de helpdesk medewerkster, “er is corona in het land”.

     

    Vertongen dacht dat de grond onder hem wegzakte.

     

    “Mevrouw, ik ben hier net bezig om het corona-probleem op te lossen”, brieste Vertongen in de telefoon waarop het even stil bleef.

     

    “Heeft U daar dan een kopieermachine voor nodig?”, vroeg de helpdesk medewerkster lijzig.

     

    “Mevrouw, als hier niet één, twee, drie een technieker staat, zorg ik ervoor dat Uw baas straks telefoon krijgt van Sophie Wilmès omdat ze haar dossier niet krijgt”, fulmineerde Vertongen.

     

    Het beeld van Wilmes was voldoende om 45 minuten later een Canon technieker op kantoor te hebben.

     

    De Canon technieker, Ewout Van Gastel, was niet de eerste de beste. Ewout was een bijzonder intelligente en ambitieuze jongeman. Hij had echter een kleine afwijking. Hij was een PVDA-militant en geloofde in obscure complottheorieën.

     

    Hij bekeek de ravage die Vertongen had aangericht.

     

    “Mijnheer, ik zie dat U niet van kopieermachines houdt”, zei Van Gastel zacht.

     

    “Mijnheer, ik hoop dat U ziet dat ik zie dat die kopiemachine niet van mij houdt”, riposteerde Vertongen.

     

    “Kijk, ik moet de bundel die nu ergens IN die machine zit, asap recupereren, kopiëren en aan de top van dit land bezorgen”. Het huilen stond Vertongen nader dan het lachen.

     

    “Geen probleem beste man, geef mij een halfuur en ik fix dat hier even voor U”, zei Van Gastel vriendelijk. “Geef me even wat ruimte, en ga voor Uzelf een koffie halen of zo, U ziet eruit alsof U een koffie kan gebruiken.”

     

    Vertongen liet zich dit geen twee keer zeggen. Hij verdween snel om een koffie te halen.

     

    Van Gastel legde als een chirurg vakkundig de machine open, haalde de verfomfaaide papieren eruit en streek ze met zijn mouw weer glad.

     

    Bij die beweging viel zijn oog op de inhoud van het document. Zijn hart begon onmiddellijk sneller te slaan. Dit was een document van groot belang. De namen van de topministers in het document duizelden voor zijn ogen. Dit was de exit-strategie uit die verdomde corona!

     

    Nog voor Vertongen terug was had hij een kopie van het document genomen en in zijn tas gestoken.

     

    Beide mannen hielpen elkaar verder, maar Van Gastel wilde maar één ding. Zo snel mogelijk naar buiten met het document dat een gat brandde in zijn tas.

     

    Hij wist exact wat te doen eenmaal hij buiten was.

     

    Hij reed, te snel, naar Elsene, naar de buurt van het Flageyplein. Terwijl hij als een gek zijn auto door Brussel laveerde belde hij Dominique d’Andrimont.

     

    Dominique was een brunette. Van Gastel had haar 3 weken geleden leren kennen op het consulaat van Macedonië waar haar vader een of andere hoge positie had. Aan de kopieermachine van het consulaat sloeg de vonk over tussen Dominique en Ewout Van Gastel.

     

    Van Gastel vroeg Dominique onmiddellijk naar het Flageyplein te komen, in het belang van het land. Dominique kende nog niet de diepte van het complottheorie-karakter van haar vriend, maar was gefascineerd genoeg om op zijn dringend verzoek in te gaan. Dominique werkte namelijk voor Le Soir. Dat wil zeggen, ze werkte er nog maar pas. Ze liep mee met Véronique Lamquin, Cheffe Bruxelles van Le Soir.

     

    Op het Flageyplein overhandigde Van Gastel met trillende handen het document aan Dominique. Dominique had maar 1 minuut nodig om te beseffen dat ze een scoop in handen had.

     

    “Ewout”, glunderde ze, “je bent een schat”. Ze drukte een kus op zijn lippen, en zei haastig. “Je begrijpt dat ik dit onmiddellijk aan Véronique moet laten zien.”

     

    Nog voor Ewout besefte wat er gebeurde stapte Dominique op haar fiets en spurtte ze het plein af.

     

    Anderhalf uur later kreeg Ewout een sms van Dominique.

     

    “Merci chérie!”

     

    Het is op deze manier beste vrienden, dat het lek ontstond. Het lek dat heel het land bezig hield de afgelopen dagen.

     

    Wat het tweede lek aan Vlaamse zijde betreft, moeten we U vooralsnog even teleurstellen. Dat artikel is voor binnen enkele dagen want daar is de ERMG mee gemoeid, en daar moeten we voorzichtig mee zijn gezien onze moeilijke relatie met Piet Vanthemsche, de co-baas van de ERMG.


     

     




    25-04-2020, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.67 - RAMMEN VAN MADAMMEN ZONDER HET EIGEN KOT TE VERDAMMEN HET IS DAT OF MET DE KORAN OP STRAAT LOPEN

    67   - RAMMEN VAN MADAMMEN ZONDER HET EIGEN KOT TE VERDAMMEN

    *

    Zaterdag 25 april 2020
    *

    Moslims en Corona

    Geplaatst op 23/04/2020 door Lucky 9

    *

    Wat zouden ze vandaag op school geleerd hebben?:

    https://vk.com/id591850957

    Klik op de link onder de afbeelding om de TEKST te volgen

    *

    Niet zo tijdens Corona-lockout maar de schoolboeken gaan mee naar huis. Zie filmpje!

    Op de afbeelding zien we biddende moslims in de moskee, met hun snoet tegen de vloer en hun achterste in de lucht. Zij bezinnen zich over hun plaats in een samenleving waarin zij niet thuishoren.

    Overmorgen begint de ramadan, de islamitische vastenmaand. In deze coronatijden zal de ramadan anders verlopen dan we op de afbeelding zien. Vasten en bidden zullen in privésfeer gebeuren, elke moslim zal in zijn eigenste eentje de ramadan moeten beleven. Als individualist. Pijnlijk. Dat zal niet meevallen want moslims overleven alleen maar in groep.

    Moskeeën zijn gesloten en moslims mogen niemand thuis uitnodigen om te genieten van de iftar-maaltijd, een rijkelijke maaltijd die klokslag zonsondergang begint. Het sein voor avondlijk en nachtelijk schrokken en brassen.

    Tijdens de ramadan is er geen verbondenheid meer, geen gezellig samenzijn, geen sociale interacties die een moslimgemeenschap overeind houden. Samen bidden en samen vasten kan niet meer, samen eten na de ondergang van de zon… het kan niet meer samen.

    Op zulke zwakke momenten, de gevaarlijksten, beginnen moslims hun moskee-vrienden te missen. De verleiding is dan groot om elkaar alsnog op te zoeken en verboden zijpaadjes te bewandelen. Moslims zijn vindingrijk in het organiseren van bijeenkomsten in het diepste geheim. Zij kunnen niet zonder elkaar.

    En dan gaan ze samen alle coronamaatregelen aan hun laars lappen. En voeten vegen aan het samenscholingsverbod, dat zagen we klinkklaar toen onlangs een Limburgs ziekenhuis alarm sloeg omdat het uitpuilde van Turkse coronapatiënten. Bleek dat de coronamaatregelen niet in acht genomen werden…

     

    h/t Lieve op schoolperikelen


                  

    NASCJRIFT

    *

    Een gat in de lucht springen is een eigenaardige gedachte bij het zien van die jeugdige biddende… andersgelovigen. Hoe doen die dat, een at in de lucht springen? Onderste boven?

    Duidelijker beeld van wat de islammerij voor ons in petto heeft, is er niet. Wij Westerlingen buigen betekenisvol maar rechtopstaand, hoogstens gejnield, het hoofd omlaag omdat we als Mens Godes evenbeeld zijn. Deze soort andersgelovigen kruipen, eigen aan hun natuur, in de grond als aardwormen. Het zuiilverzste bewijs van wat diene Mohammed dacht en nog altijd denkt voor over zijn slaven…

    En dat allemaal onder onze ogen. Om er compassie mee te krijgen. Maar even goed om kwaad te worden om zij, die ons dat ook willen aandoen.

     

    Islammers, in eigen land, zijn vrij in hun doen en laten. Zo lang zij maar thuis blijven. Westerlingen, op verplaatsing, willen niet hun nieuwe omgeving aanpassen aan hen, maar zij aan die nieuwe omgeving. Vandaar ook de bedenking: waarom worden die naar hier gehaald?

    -

    Zelfs in eigen rangen, o.a. bij de Grote Waalse Roerganger Magniettes, krijgen ze genoeg van de globalisatie. Dat is dus daar met andere woorden ook het Eigen Volk Eerst. Maar de kopij is nooit zo goed als het origineel.

    Pas dus op, dat is helemaal niet hetzelfde als Eigen Volk Eerst. Want bij Slinxen komt daar automatisch bij…. delen met anderen geen sprake van. Tenzij er lang en veel over praten.

    ‘Moi d’abord’, da’s toch Frans?!!!

    -

    Vandaar de zeker niet toevallige overeenkomst tussen de twee ‘stelsels’: bij alle twee hun mening uitdragen en belijden en ge krijgt de vredeskus. Zowel bij het Communisme als bij de islammerij.

    De anderen? Welke anderen?

     








    25-04-2020, 16:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.138 - HET DAGELIJKS NIEUWS NOOIT MET DE BIJBEL ONDER DE ARM OP STRAAT KOMEN. GOEDE RAAD VAN TANTE KAAT

    138- HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 25 april 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    Ramadan in tijden van corona

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

    Echt opmerkelijk wat Guvaal hier schrijft. Het staat er niet alleen zodanig klaar en duidelijk maar daarenboven op een voorkomende mensvriendelijke manier. Heel anders dan dat er om het varken waarvan ik spreek, inderdaad twee dodelijke tangen passen: de veel oudere ingevoerde islammerij en de meer recente Rode Barbarij.

    En in die hele varkenshouderij speelt t Belziekse van ons een leiding geevende hoofdrol. Sedert 1789: invasie na invasie na invasie. ’t Hee gene naam. En d’er komt geen end aan. Tenzij…

    Niets anders dan de dodelijke Chinese pandemie. Met altijd dezelfde diagnose van altijd dezelfde tientallen experten. De situatie is ernsitg en er moet dringend iets aan worden gedaan. Maar zowel de middelen als de daadkracht ontbreken.

    -

    Neen, eigenlijk is dat niet juist. Zowel middelen als daadlracht zijn aanwezig. Maar ofwel zijn die voorbehouden aan de vriendjes, ofwel wordt er voor de rest eindeloos over gepalaverd tot de heisa wat is overgewaaid. Het is dus wachten, niet op ÉÉN maar op VIER MEI. En dan doen we voort met wat nog rest en overschiet van de bevolking.

    Dat heet dab ‘Goed Bestuur’ en is te verifiëren op de afbeelding uit De Tijd hier helemaal boven rechts.

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dat opgesloten zijn begint te wegen. Al kom ikzelf per dag nog vele uren tekort. Die lees-handicao, daar moet ne mens echt leren mee leven. Maar je wordt er zo moe van. Al dat gezaag, want niemand krijgt wat hij vraagt. Zelfs geen mondmaskers ‘Made in China’. Ons Maggie was er niet op voorzien.

    Met de Bijbel onder de arm op straat komen, zegt U? Da ziede van hier. Ontsnapt ge aan de flikken of aan het virus, thuis komen met een mes in Uwen buk is ook niet alles. Want pas op: de islammers rond U zijn, door al dat vasten en vleesderven? binst de dag hypernerveus. En dan zijn wij weer ineens allemaal ‘Ongelovige Honden’ rijp voor de slacht.

     

     

     

     

    25-04-2020, 16:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    24-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.66 - DE AYATOLLAHS EN DE WERELDVREDE CORONA CHINA DE PERZISCHE GOLF LAAT MAAAR KOMEN STRAKS IS DELENTE IN ‘T LAND

    66 - DE AYATOLLAHS EN DE WERELDVREDE

    *

    Vrijdag 24 april 2020

    *

    Derde Wereldoorlog? Trump beveelt de Amerikaanse marine Iraanse schepen tot zinken te brengen

    Geplaatst op 23 april 2020    door E.J. Bron

    Iran heeft gedreigd dat het in een oorlog met Amerika eerst Israël zou aanvallen. Iraanse kanonneerboten vallen al enkele jaren schepen van de Amerikaanse marine en de met de VS verbonden naties aan. In 2016 ging de Islamitische Republiek zo ver om 10 Amerikaanse zeelieden gevangen te nemen, nadat hun boot zich in Iraanse wateren gewaagd had.

     

    Israel Heute

    Maar deze lust op avontuur zou nu heel waarschijnlijk een confrontatie en wellicht zelfs een globale oorlog kunnen veroorzaken, nadat de Amerikaanse president Donald Trump zijn zeestrijdkrachten heeft bevolen om zulke intimidaties in de Perzische Golf niet langer te ignoreren. “Ik heb de United States Navy opdracht gegeven om alle Iraanse kanonneerboten onder vuur te nemen en te vernietigen als zij onze schepen op zee lastigvallen”, twitterde Trump woensdag.

    In dit geval dient rekening gehouden te worden met een het uitbreken van grotere vijandelijkheden tussen Iran en de VS. Terwijl een regionale oorlog voor iedereen verwoestend zou zijn, hebben zowel Israël als de Arabische landen er al lange tijd bij de Amerikanen op aangedrongen om zich militair te verzetten tegen de hegemoniale inspanningen van Iran.

    Iran heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat een van zijn eerste acties in een oorlog met de VS erin zou bestaan raketten op Israël af te vuren.

    Bron:

    www.israelheute.com

     

    NASCJRIFT

    *

    Als het er op aankomt, dan zit morgen de lucht niet vol regen, maar vol overvliegende raketten. Zijn niet alllen mens en dier er geweest, maar ook dat Chinees Virus. Hoeven we er ons dus geen zorgen meer over te maken. Maskers daarentegen, mond, gas en stofmaskers, worden goud waard. Ze zullen weer draaien, die Made in Italy in vervallen boerderijen in en rond Milaan waar het virus uitbrak. Al jaar en dag zijn die bevolkt met legioenen Spleetoog-naaistertjes die nooit het daglicht zien maar er wel de

    Chinese stoffen te verwerken tot van alles, om die dan te voorzien van het label ‘Made in Italy’. Wat nog juist is ook. De Lega was er hard mee bezig…

    Salvini wilde ook daar schoon schip

    mlaken…

    Dit, om maar te zeggen, dat een onderwarterschip veel gevaarlijk is dan een paar in de Perzische Golf ronddobberende klakkebussen. En Trump weet dat ook, evengoed als de werkloze naast levende Italiaanse boer die moet rond komen met nog minder dan die meiskes na 3 tot 6 maand als toerist naar het Oosten kunnen terugkeren.

    Moet ik serieus weeral terugkeren naar het verhaal van de Drie G’s? Want het is maar dat de bondgenootschappen zo goed in de steigers staan.

    Kom binnen, kom binnen. De vertoning gaat beginnen. De nodige aandacht is al verlegd en de lange mooie zonnige Mei-dagen zijn voor binnenkort.

     








    24-04-2020, 20:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.137 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE SOEP IS AAN HET AANBRANDEN: DE BEVoLONG KRIMPT MAAR DE BEGROTING VAART ER WEL BIJ

    137 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Vrijdag 24 april 2020

    in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    CD&WEE

    … Ik was niet de enige die daarobver viel. Koen Meulenaere, die onder de schutsnaam 'Kaaiman' politieke en economische kolderartikels schrijft in De Tijd, noemt hem sindsdien 'Zelfbediening W. Beke'.

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

     O Wee, de      CVP, de partij van het zelfbeklag, waar Mini Sters zichzelf opblinken om op de been te kunnen blijven. Hoe hoger op de ladder, hoe stinkender de uitwerpselen.

    ‘t Kawouter ‘t Beekske, ’t ventje zal het nog ver schoppen. Of ver geschopt worden. Lijdend Voorwerp, enerzijds of uitvoerend voorwerp anderzijds. Aan elke medaille zijn er namelijk drie kanten: de voorkant, de achterkant en de zelfkant. DE huis- en tuin logica der Tsjeven vanaf het begin der na-oorlogse Tijden. Elkaar de kop afbijten om zelf de grootste te zijn.

     

    Vandaar dat alles anders wordt als er niet eens een medaille aan te pas komt. En als het van De Tijd afhangt, dan is die tijd gekomen. Was het U trouwens ook al opgevallen dat iedere dag op deze blog de laatste tijd begint met …. De Tijd?

    Maar of dat in de politiek landelijk een grote slok op de borrel zal schelen einde maand? Wees maar gerust, Tsjeven zijn, wat dat betreft, allemaal gelijk. Tous ensemble. En deze knaap, Sire, heeft toch gezorgd dat voortaan reusachtig veel kan bespaard worden op die overgrote massa der overlevingspensioenen.

    Oom Adi deed het via de Vrijmakende Arbeit, het neefje deed het Ohne (zonder Arbeit). Gewoon door… niets te doen.

    Gewoon De Tijd zijn werk laten doen, dan komt alles wel vanzelf in orde. En het wordt nog goed betaald ook.

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    ***

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Maar Jommekes slaan er zichzelf altijd goed door. Waardoor ze ook goed verkopen en verdienen. Hebben ze van Kuifje en dart was een rasechte Tintin.

    In ’t West-Vlaams heet dat elkaars ruggen krabben. Zo lang maar het sop de kool waard is.

    En daar precies knelt hem het kabouter-schoentje. Het formaat van de kool. Niets dan spruitjes.

    Na het bos en de Limburgse heide, is het nu de beurt aan het Ieperse klei- ‘berepoerd’ om de Leiding te nemen. Yves Leterme heeft propere handen, want ondertussen niet veel uitgestoken. Van bij ’t begin der corona Vrij van, om zo te zeggen. Yves heeft ervaring met vallen en opstaan. Is al ne keer mislukt in de fine fleur van de carrière-makerij. Oefening baart kunst.

    Alleen nog die sakkerse ‘consensus’ die in al die luxueuze achterkamertjes nog ter tafel moet komen…

    De hard werkende Ieperling moet dus op zin tellen passen. Hij moet a.h.w. gietijzeren wanden openbreken om daar het boeltje te doen opschrikken met de ene vuistslag na de andere op diene tafel.

    ‘k Wee nie of De Tijd daartoe is bereid…Of is het eerder … bereidt tot iers anders. Want met de kontdraaierij van wijlen de AVV-VVK krant in huis, bennen we maar beter op onze hoede. Non bis in idem. Al zijn echte cococillen misschien we betere waakhonden dan;;; Kaaimannen, want dat zijn aai-corodillen. Tevel Vlaamse Leeuw-achtig: scherpe klauwen, aar geen tanden.

     

     

     

     

    24-04-2020, 19:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 236 – DOORBRAAK LENIN ONDERBELICHT KOMT TOT ZIJN VOLLE RECHT

    236 - DOORBRAAK

                               

            

    *

    Donderdag 23 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Huis Arrest om bestwil, wie had dat ooit gedacht!!? Vooral zij niet, die ooit de gaven van het Nationaal Socialislme aan den lijve hebben moeten ondervinden. De eigen gemeente verlaten zonder ‘Schein‘ van de ‘Kommandatur’ die kwam er van af met minstens ZES maand Breendonk. En als men vandaar ooit nog terugkwam, dan was als een levend geraamte. Als kind nog (van ver) meegemaakt. Aan de hand van Moeder, op familiebezoek van Ieper naar Eernegem, d.w.z. wegens zogezegde familie belangen, binnendringen in een militair    geheim ‘Sperr Gebiet’. Een streek zei ons Ma, waar er sperren groeiden. Wat nog waar was ook. Om de paar stappen bewaking met scherp. Als kind kreeg ik soms soldatenkoekjes bij een of andere controle-post. Die van Wijnendaele langs de Torhoutsteenweg srtaat als een kopergravure in mijn herinnering ingekerfd. Wachthuisjes, slagbomen, bemande mitrailleurs, handen omhoog, lekkende jondentongen, geen bagage, voetje voor voetje.

    En nu ik, zoals hieronder, Lenin beter leer kennen, zie ik het opnieuw gebeuren. Bij wijze van proef, de huidige ‘vorozorgsmaatregelen’…

    Dwingeden auto-reparatie 5 Km ver van de woonplaats? Politiecontrole. Voor. Tijdens.Na En die dingen danken we niet de koekoek of de Hemel,, maar dat smerige Chinese virus met Lenin als verre stamvader…

    LENIN ONTDEKT HEGEL

    Lenin aan het werk in Bely Dunayets.

    foto: ©Novosti / Reporters

    https://doorbraak.be/lenin-ontdekt-hegel/?utm_source=newsletter-2277&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    De vader van de Oktoberrrevolutie zag 150 jaar geleden het levenslicht.

    Portret - 22/04/2020 Dirk Rochtus - Leestijd 9 minuten

    *

    De oorlog woedde in al zijn hevigheid. Daar zat de grote Russische revolutionair maandenlang rustig te lezen in de bibliotheek van het Zwitserse Bern. Vladimir Iljitsj Oeljanov (1870-1924), alias Lenin, was verdiept in de lectuur van de ‘Wissenschaft der Logik’ van Georg Friedrich Wilhelm Hegel (1770-1831). Hij maakte er ijverig aantekeningen bij.

     

    Van wat hij in die vier maanden, van augustus tot december 1914, schreef, waren 140 bladzijden gewijd aan commentaar op Hegel. 50 gingen er op in een artikel over Karl Marx. Slechts 30 ervan omvatten politieke stellingnames. De Amerikaanse marxistische socioloog Kevin B. Anderson is verbluft: ‘Voor een marxist die gewoonlijk eerder als man van de organisatie dan als theoreticus aanzien wordt, is dat een verrassende balans van de theoretische in verhouding tot de politieke geschriften’ (1).

    ‘Verraad’

    Het was Lenin bij zijn studie van de grote Duitse filosoof niet direct te doen om de analyse van politiek en maatschappij, maar om het verwerven van inzicht in de structuren van het denken. Veel anders kon hij niet doen. Het uitbreken van de wereldoorlog veroordeelde hem in het najaar van 1914 in zijn Zwitsers ballingsoord tot ‘handelingsonbekwaamheid’. Hij leefde geïsoleerd; alle banden met Rusland waren door de oorlog gekapt. Lenin broedde over, kon niets anders doen dan reflecteren over wat hij het verraad van de sociaaldemocratie noemde.

     

    Ook in andere Europese landen hadden de sociaaldemocraten zich geschaard achter hun respectievelijke regeringen in de strijd tegen de vijand

     

    De grootste sociaaldemocratische partij in Europa, de Duitse SPD, had op 4 augustus 1914 in de Reichstag de oorlogskredieten goedgekeurd. Ook in andere Europese landen hadden de sociaaldemocraten zich geschaard achter hun respectievelijke regeringen in de strijd tegen de vijand. Dit was in feite tegen de gewone mensen die in naam van hun natie onder de wapens moesten.

     

    Dit plooien van de sociaaldemocratie voor de bourgeoisie die achter de ‘imperialistische oorlog’ zat, betekende voor Lenin verraad. De tegenstanders van de oorlog, de échte socialisten, moesten breken met de Tweede Internationale (in 1889 opgericht door de socialistische partijen). Ze dienden te werken aan de oprichting van een nieuwe Internationale om de ‘burgerlijke richting binnen het socialisme onherroepelijk en beslist’ van zich af te schudden. Op de conferentie van Zimmerwald bij Bern in september 1915 zou Lenin zijn standpunten in die zin verdedigen.

    Schaakspeler

    Lenin kon in 1914 nog niet tot actie overgaan, maar begon zich geestelijk voor te bereiden op de revolutie die volgens hem onvermijdelijk zou volgen op de ineenstorting van het imperialistische systeem. Hij was er zeker van dat zijn tijd wel zou komen. De filosoof Michael Brie, medewerker van de Rosa-Luxemburg-Stiftung, beschrijft in zijn boek Lenin neu entdecken (2) hoe Lenin ‘in deze tijd van uiterste onmacht’ als het ware ‘in sich’ ging. Daar schiep hij de voorwaarden voor zijn vaardigheid om uiteindelijk in de revolutionaire maanden van 1917 in Rusland ‘een strategische werkingskracht te ontvouwen welke die van zijn politieke tegenstanders ver in de schaduw stelde.’

     

    Lenin ging terug tot Hegel

    Brie somt acht zetten op die Lenin als ‘schaakspeler’ deed om te anticiperen op de revolutie die er stond aan te komen. Een daarvan was de ‘Arbeit an einer Philosophie dialektischer Praxis‘, het werken aan een filosofie van de dialectische praxis. Lenin ging terug tot Hegel. Heel doelbewust zoals hij in een commentaar op Hegels Vorlesungen über die Geschichte der Philosophie schreef: ‘De beweging van het kennen naar het object kan steeds enkel dialectisch gebeuren: teruggaan, om des te zekerder te treffen – reculer pour mieux sauter (savoir?)’ (3).

    Inzicht in tegenstellingen

    Een jaar daarvoor was de briefwisseling tussen Karl Marx en Friedrich Engels verschenen. De dialectiek als het ‘brandpunt’ erin bewoog Lenin ertoe Hegel te herontdekken, of zoals hij in zijn artikel over Marx schreef: ‘De toepassing van de materialistische dialectiek (…) op de geschiedenis, op de natuurwetenschappen, de filosofie, de politiek en de tactiek van de arbeidersklasse – dat is het wat Marx en Engels vooral interesseert, hiertoe hebben ze het meest wezenlijke en nieuwe bijgedragen, dat is de geniale stap die ze in de geschiedenis van het revolutionaire denken vooruit hebben gezet. ’

     

    Dialectiek is het inzicht in de tegenstellingen binnen de werkelijkheid: ‘Spaltung des Einheitlichen und Erkenntnis seiner widersprechenden Bestandteile … ist das Wesen (eine der “Wesenheiten”, eine der grundlegenden, wenn nicht die grundlegende Besonderheit oder Seite) der Dialektik.‘ (‘Splitsing van het eenvormige en erkennen van zijn met elkaar in tegenspraak zijnde bestanddelen … is het wezen (een van de “wezenlijkheden”, een van de fundamentele, zelfs de fundamentele bijzonderheid of zijde) van de dialectiek’).

    Hindernissen voor het doel’

    Lenin begon zich onder invloed van Hegel af te zetten tegen een mechanisch materialisme zoals dat terug te vinden was in de theorie dat het bewustzijn gewoonweg de werkelijkheid weerspiegelt: ‘Das Bewußtsein des Menschen widerspiegelt nicht nur die objektive Welt, sondern schafft sie auch.‘ (‘Het bewustzijn van de mensen weerspiegelt niet enkel de objectieve wereld, maar creëert haar ook’).

    Anderson legt dit zo uit dat ‘[H]uman consciousness is rooted in the material, objective world, which it reflects, but there is a dialectical interaction between consciousness and objective reality. This is because human subjectivity (…) can shape or reshape that objective reality’ (4).

     

    Het is noodzakelijk inzicht en praktijk aan elkaar te koppelen, want, schrijft Lenin: ‘Die “objektive Welt” geht ihren eigenen Gang, und die Praxis des Menschen, die diese objektive Welt vor sich hat, begegnet “Hindernissen bei der Ausführung” des Zwecks’. (‘De “objectieve wereld” gaat haar eigen gang, en de praktijk van de mens, die deze objectieve wereld voor zich vindt, stoot op ‘hindernissen bij de uitvoering’ van het doel’).

    Het grote gevaar

    Volgens Brie schuilt het beslissend beslag van zijn Hegel-studies voor Lenin in zijn breuk met het lineaire evolutionaire denken dat het marxisme van de Tweede Internationale had gekenmerkt, de gedachte dat de sociale en democratische verworvenheden van het einde van de 19de eeuw gewoon hun voortzetting zouden vinden in de toekomst.

     

    De Duitse sociaaldemocraten bijvoorbeeld zagen in het tsaristische, dus despotische Rusland het grote gevaar

    De studie van Hegel leerde Lenin dat een gebrek aan inzicht in de dialectiek ‘eminente marxistische denkers van de Tweede Internationale zoals Plechanov en Kautsky in de armen van de sociaalpatriotten had geduwd’, zoals de Lenin-biograaf Jean-Jacques Marie schreef (5). De Duitse sociaaldemocraten bijvoorbeeld zagen in het tsaristische, dus despotische Rusland het grote gevaar. Ze onderkenden echter niet het imperialistische karakter van de oorlog die op het punt stond uit te breken. Noch zagen ze de interne tegenstellingen waaraan het imperialisme ten onder zou gaan.

    Nationale bevrijdingsbewegingen

    De oorlog was een terugslag in de barbarij, de socialistische maatschappij kwam er niet vanzelf. met andere woorden, socialisten moesten geïnspireerd door het dialectische denken ingrijpen in de werkelijkheid (‘to shape’ zoals Anderson zegt) in de richting van de gedroomde communistische maatschappij. Lenin erkende, aldus nog Brie: ‘(…) das Ganze ist durch die sich verstärkende Überlagerung vieler, nicht aufeinander reduzierbarer Gegensätze geprägt und wird dadurch zu einer Totalität, die ständig auseinanderbrechen kann.’ (‘Het ganse is door de zich versterkende overlapping van vele, niet tot elkaar reduceerbare tegenstellingen gevormd en wordt daardoor tot een totaliteit, die voortdurend uit elkaar kan breken’).

     

    Dat bepaalde de visie van Lenin op het imperialisme als hoogste stadium van het kapitalisme. Dat moest door de oorlog in elkaar stuiken. Lenin zag haast als enige onder de marxisten van zijn tijd dat het imperialisme niet alleen ‘brutaal exploiterend’ was. Ook werd het volgens hem gekenmerkt door ‘diepe tegenstellingen, in die zin dat het progressieve nationalistische bewegingen tegen het imperialisme in de kolonies opwekte die van een bevrijdende inhoud waren, kortom nationale bevrijdingsbewegingen’ (Anderson 2014). Op basis van het schema van de dialectiek, zoals door Marx uitgewerkt, waarbij een these een antithese oproept en deze tegenstelling opgeheven wordt in een synthese, zou je kunnen stellen dat de ‘brutale exploitatie’ als these de nationale bewegingen als antithese oproept die dan de uitbuiting overwint in de synthese die de bevrijding is.

    Strak georganiseerde machtspartij

    Daarin school dus ook een grote kans die de socialistische beweging actief moest grijpen. Lenin zou dat concreet vertalen naar de revolutie in Rusland. De dialectiek van Hegel heeft Lenin aangespoord om vanuit het dialectisch inzicht in de tegenstellingen binnen de werkelijkheid van de theorie naar de praktijk over te gaan.

     

    Van dat machtsinstrument zou Stalin ‘dankbaar’ gebruik maken

     

    Zo werd Lenin diegene waarvoor de geschiedenis hem zich zal blijven herinneren: als denker én als leider van een strak georganiseerde partij die alle macht naar zich toe trok. Van dat machtsinstrument zou Stalin ‘dankbaar’ gebruik maken. Niet voor niets eindigt Michael Brie zijn boek met een kritisch-doordacht hoofdstuk: ‘Wer über den Stalinismus redet, darf vom Leninismus nicht schweigen’. (‘Wie over het stalinisme praat, mag niet zwijgen over het leninisme’).

     

    P.S.: Hegel speelde een grote rol voor het progressieve denken. Lenin heeft dat bewezen voor het marxistische kamp, Joachim Ritter deed dat voor het burgerlijke met zijn essay Hegel und die französische Revolution (1956).

    -

    Bij Uitgeverij Doorbraak verschijnt in augustus 2020 naar aanleiding van de 250ste verjaardag van Hegel voor het eerst de Nederlandse vertaling van deze baanbrekende tekst van Ritter, omkaderd met een uitgebreid essay van Arvid Rochtus.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Vrij vertaald: hoe men van het luilakken, via de filosofie overgaat naar een verbeterede her-uitgave van een regime à la Djengis Kahn. Uiteraard alles onder dekking vand de beste beoeldingen. Wikipedia is daar zeer duidelijk in en beschrijft zelfs hoe diens Turks-Mongoollse Rijk tot aan de Donau reikte.

    Allez, il wil zeggen, dat een gewaarschuwd man er minstens twee waard zou moeten zijn

    Quod erat demonstrandum..

    Ach, de kop van diene Vladimir Lenin, opgebaard in zijn mausoleum onderaan de muren van het Kremlin waarop Jozef Stalin en kornuiten op 1 Mei de menigte begroette. Ooit warren we met een beperkt reisgroepje, onder de toeschouwers. Lourdes naar huiveringwekkende Rode Normen….Het stond zo, onder dreigende bajonetten, op de gezichten van de doodstille urenlange aan schuifelende menigte.

    Een kapotte stuur-inrichting, de lockdown, de Lenin-Crypte, Wijnendaele, de CCP, ze vervloeien tot één schimmig geheel. Memories are made of this…

    -

    Vandaar op deze blog al dagenlang de inzet- combinatie van de ‘Corona’ anex Hoofstedelijk Parlemtnt, die staat voor de (nakende) Bevrijding van ons eigen Land. Het kan in één moeirte doorgaan. Pandemie gedaan, dictatuur gedaan. Eigen welvaart-door-arbeid in eigen handen. Meewerken in het laten afpakken ios een misdaad tegen de menselijkheid.

     







    23-04-2020, 22:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.235 – DOORBRAAK HOE DEMOCRATISCH IS IN PEKING HET HUIS VAN DE DEMOCRATIE

    235 - DOORBRAAK

    **

    Donderdag 23 april 2020

                

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Het staat geschreven en gedrukt, dat je moet scharten waar dat het jukt.

    Da’s in ’t West-Vlaams gezegd wat er omgaat in de Slinxe wereld als het om ‘Peking’ gaat. Enfin Peking sedert de ‘Machtsovername’ want voordien was er de Sovjet Unie om te worden aanbeden en achterna gehold te worden.

    Hieronder wordt er vertrokken van de klassieke premisse van het eigen gelijk, wat ook kan dor je eigen achtergrond te verzwijgen, wat bla-bla, en ppaar waarheden die met de aaak niets te doen hebben maar die de gewenste sfeer suggeren, om met een paar hokus-pokus grepen, te besluiten dart zij, en zij alleen, weer al eens gelijk hebben. Geleerd bij Mefisto?

    JaJa, met alle Chinezen, maar niet met den dezen…

    PARADOXEN VAN CHINESE EENPARTIJSTAAT EN WEST-EUROPESE DEMOCRATIEËN

    https://doorbraak.be/paradoxen-van-chinese-eenpartijstaat-en-west-europese-democratieen/?utm_source=newsletter-2277&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    Het politbureau van de Chinese Communistische Partij houdt het debat liever intern.

    foto: ©Reporters

    *

    China en corona (4) - 22/04/2020 Jan Wostyn - Leestijd 6 minuten

    *

    Welke zijn de vreemde paradoxen die bovenkomen wanneer we de politieke realiteit van de autoritaire Chinese eenpartijstaat vergelijken met die van de West-Europese democratieën?

    Input-democratie versus output-democratie

     

    In een input-democratie zijn er vrije verkiezingen waar iedereen zich kandidaat kan stellen, iedereen een partij kan oprichten, met een vrije pers, een vrij politiek debat… Deze elementen zijn in China niet of nauwelijks aanwezig. Weinig bekend is wel dat er in China naast de Communistische Partij nog acht politieke partijen bestaan, al hebben die enkel een consultatieve rol.

     

    Een outputdemocratie komt tegemoet aan de wensen en noden van de bevolking, de demos. In West-Europa lijkt hier redelijk goed aan voldaan. Wij kennen een hoog algemene welvaartsniveau, een sterke sociale zekerheid, de waarborg van individuele vrijheden… Niettemin is bij ons steeds vaker te horen dat onze politici de voeling met het volk kwijt zijn en vaak ingaan tegen de algemene wensen van de bevolking die naar voren komen uit peilingen. Denk aan de vraag om een vermogensbelasting als dam tegen de groeiende ongelijkheid, hogere pensioenen, een sterker sociaal en klimaatbeleid…

    een bbp van 10.000 USD/capita, waarmee China is toegetreden tot de groep van de middeninkomenlanden

     

    Ondanks de afwezigheid van een echte inputdemocratie, is het politieke systeem in China er de afgelopen 40 jaar niettemin in geslaagd tegemoet te komen aan de grootste bekommernis van het Chinese volk, namelijk om voor het eerst in zijn geschiedenis tot een algemene economische welstand te komen. Stabiliteit was daarvoor de absolute sine qua non en het mantra van de communistische partij. Dit doel werd eigenlijk nu pas bereikt, namelijk een bbp van 10.000 USD/capita, waarmee China is toegetreden tot de groep van de middeninkomenlanden, zij het nog steeds op grote afstand van West-Europa.

    Verandering van naam of verandering van inhoud?

     

    Een tweede belangrijk verschil: bij ons verandert vaak de naam, maar de lading eronder dezelfde blijft. Terwijl in China de naam bijna nooit verandert, maar de lading des te meer. De Communistische Partij van China (CCP) is sinds haar oprichting bijna honderd jaar geleden nooit van naam veranderd. Al is het duidelijk dat ze in die eeuw een enorme ideologische omwenteling heeft gemaakt.

    Het debat vindt er plaats bínnen de CCP

     

    Wij zetten politieke veranderingen altijd heel direct en expliciet in de verf. In China gebeuren politieke veranderingen eerder onder de oppervlakte, terwijl er officieel weinig lijkt te veranderen. Bij ons gebeurt het debat openlijk tussen verschillende partijen. In China is niets wat het lijkt. Het debat vindt er plaats bínnen de CCP, tussen de verschillende facties, van gematigden tot radicalen, die publiekelijk echter allemaal wel de rangen sluiten eens er een besluit is genomen.

    Chinees socialisme

    Kijken we naar China, dan zorgt dit voor veel verwarring. De CCP is immers in se al lang geen puur communisme meer voorstaat, maar wel een ‘socialisme met Chinese karakteristieken’. Het was Deng Xiaoping die in 1978 een immense paradigmashift teweegbracht door te stellen dat socialisme perfect kon samengaan met een markteconomie. Het deed er niet toe of de kat zwart of wit was, als ze maar muizen ving! Hij doorbrak daarbij het bipolaire koudeoorlogsparadigma waarbij een land ofwel kapitalistisch is met een markteconomie, ofwel socialistisch met een planeconomie.

     

    Daarmee wist Deng eigenlijk de perfecte combinatie te maken in lijn met twee belangrijke Chinese aspiraties. Enerzijds socialisme, in het Chinees vertaald als ‘maatschappij-isme’. Dat is volledig in lijn met het aloude Chinese collectivisme. Het land wordt er gezien als één grote familie. Dat is overigens ook letterlijk de Chinese term is voor een land: 国家 guó-jiā = land-familie. Anderzijds werd China een geleide markteconomie, waar de eveneens aloude Chinese handelsgeest de vrije baan kreeg. Niet voor niets wensen Chinezen elkaar met Chinees Nieuwjaar 恭喜发财gōngxǐ fācái= ‘moge je rijk worden’. Die spreuk dateert uit het 19de-eeuwse Kanton.

    Dictatuur of autoritaire eenpartijstaat?

     

    In het eerste stuk van deze reeks haalde ik aan dat de term ‘autoritaire éénpartijstaat’ voor China beter de lading dekt dan de passe-partout ‘dictatuur’. Het lijdt niet de minste twijfel dat in China individuele mensenrechten frequent en op grote schaal met de voeten worden getreden. Het lot dat de Oeigoeren anno 2020 in Xinjiang moeten ondergaan tart daarbij alle verbeelding. Chinezen zullen argumenteren dat dit hun antwoord is op de terroristische aanslagen die in China plaatsvonden. Maar dit soort van collectieve volksstraf druist in tegen alle internationale verdragen ter bescherming van minderheden. Volstrekt ontoelaatbaar.

     

    In China bestaat de CCP echter enkel en alleen bij gratie van het Chinese volk

     

    Desalniettemin is het een denkfout om China daarom als een dictatuur te omschrijven en daarmee basta. In mijn ogen is een dictatuur ook een systeem dat het volk zelf onderdrukt, en niet alleen individuele activisten, journalisten of minderheden. In China bestaat de CCP echter enkel en alleen bij gratie van het Chinese volk. Dat is voor buitenstaanders heel moeilijk te begrijpen.

     

    Het Chinese volk lijkt te zwijgen en te berusten. Toch weet de Partij maar al te goed dat wanneer dingen fout gaan, haar autoriteit in een mum van tijd ondermijnd zal worden. Het beeld van het gedweeë Chinese volk dat zijn lot ondergaat is daarbij een grove misvatting. Zo vinden er elk jaar naar schatting zo´n 180.000 kleine opstanden plaats. Die gaan veelal over lokale conflicten, zoals lokale partijbonzen die zich verrijken, land dat onteigend wordt, arbeiders die niet betaald worden…

    Groeiende middenklasse

     

    Bovendien zien we dat de steeds rijkere middenklasse uit de Chinese grootsteden steeds meer de agenda gaat bepalen. Niet zozeer via expliciete protesten, maar via indirecte kanalen komen de wensen van die groeiende middenklasse naar boven. Zo raakte bijvoorbeeld heel recent bekend dat China het eten van honden en katten gaat verbieden. Dit is een gebruik dat sowieso slechts in een klein aantal rurale gebieden gangbaar was. Maar de coronacrisis, in combinatie met het feit dat steeds meer Chinezen in de steden zélf honden en katten als huisdieren hebben, leidden tot deze maatregel. Niet toevallig was het de rijke Chinese kuststad Shenzhen die als eerste dit verbod invoerde, vóór het nationale verbod.

     

    zal de wil van het volk steeds meer de wil van de groeiende, welstellende stedelijke middenklasse vertolken

     

    De aspiraties van het Chinese volk zijn ook helemaal niet onveranderlijk. De grootste bekommernis van de afgelopen 40 jaar was zonder meer grotere economische welstand. Vandaag treden er steeds meer andere bekommernissen op de voorgrond bij de Chinese middenklasse. Schoner milieu, veiliger voedselsysteem, betere psychologische gezondheidszorg, vooruitgang op vlak van holebirechten… Nu China is toegetreden tot de landen met een middeninkomen, zal de wil van het volk steeds meer de wil van de groeiende, welstellende stedelijke middenklasse vertolken, ten nadele van de plattelandsbevolking.

     

    De confucianistische filosoof Xunzi gebruikte al in de 3de eeuw v.C. een beeld dat deze relatie tussen het volk en de machthebber verbeeldt. 水能载舟,亦能覆舟: ‘Water kan een boot dragen, maar evenzeer een boot doen kapseizen.’

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Amper een paar dagen geleden werd bij de Vragen van de Week o.a. beklemtoond dat ‘onze’ Universiteiten er streng op waken om NEUTRAAL te zijn. Mooie neutraliteit, had Pim Fortruyn daarop kunnen repliceren. Even mooi als tegenover Walter Zinsen als die het had ovcer de democrateie bij de Belgen, waar er met het vlaams Blok niet eens kon geprat worden. ‘Mooie democratei’ was de reactie van het later vermoorde genie. Neutraliteit en democratie à la Belge.

    -

    Één vraagje maar over dat ‘Parlement’ in Peking: zijn daar Westerse waarnemers bij aanwezig of is, wat er uitkomt, meteen ook datgene wat voordien toch al vast stond vanwege een paar ‘Partij Leiders’? Besluitvorming à la Djengis Kahn (1162-1227, die tijdens zijn leven het grootste Rijk oprichtte die de wereld ooit heeft gekend?

    Enfin, een ‘exposé’ om van mijnentwege te besuiten met weeral een kort maar krachtig West-Vlaams antwoord: zo cloot men Frederik.

       





    23-04-2020, 20:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.136 - HET DAGELIJKS NIEUWS DIT APENLAND STAAT GEWOON MODEL VOOR ALLES WAT VERKEERD LOOOPT OP DEZE WERELD

    136 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Donderdag 23 april 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    TE VEEL KOKS ...

     

    … Om de coronacrisis het hoofd te bieden hebben wij in dit land nu een ontslagnemende minderheidsregering in lopende zaken die het drie tot zes maanden moet uithouden met volmachten die ze in het parlement ook van een deel van de oppositie gekregen heeft…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    SPEAKERS CORNER

     Ja, kijk, voor de goede orde en teneinde alle misverstanden te vermijden, als hier (en ook elders) gesProken wordt van een APENLAND, was/is dat gewoon een vaste uitdrukking van Zijne Excellentie de Heer Minister van Staat, Marc Eyskens. Er wordt dus helemaal niets uit onze duimen gezogen. Moest ik het met mijn eigen woorden zeggen, dan zou ik de dierenwereld daarbuiten laten. Zelfs apen verdienen beter dan vergeleken te worden met hoe dit ONS LAND bestuurd wordt. De wereld der chimpansees bijvoorbeeld draait beter.

    -

    Wat er daar aan te doen valt? Is zo simpel als de dag en ligt besloten in ieders rechtvaardigheid gevoel. Het Volk roept de schuldigen ter verantwoording, bestraft ze zoals het hoort en benoemt er andere. Liefst uit de rangen van hen die al bijna 200 jaar biddend en smekend voor de eigen poorten staan en precies daarvoor als het vuil van de straat werden behandeld.

    Zonder het einde van deze pandemie af te wachten, zou er als eerste punt op de dagorde bijvoorbeeld kunnen staan, dat alle uitwendige tekenen van de slavernij stante pede worden afgebroken. De Wetstraat, Laken, de Koninjklijke Paleizen, kortom alles waar ooit de tirannie heeft voortgebracht. Als het niet meer bestaat, is het na verloop van tijd precies alsof het nooit bestaan heeft. Om dan zindert ijdverlies met een propere lei en vanuit een gemoderniseerde keuken de Toekomst in te gaan.

    Wat er dan met het vroegere keukenafval moet gebeuren? Tja, zoals altijd zeker, de vuilkar.

    -

    Is dat nu Rechtse of Slinxe praat? Mij om het even de kleur van de kat. Als die maar muizen vangt…

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Dat er al lang be-dotterij in de lucht hangt, daar zal wel niemand meer aan twijfelen. De openlijke bedriegerij zit in de huidige politiek ingebakken, en die wordt dievelings geruggesteund door een nog groter kwaad: de islammerij. Twee monsters die, als het er ooit op aankomt, liefst elkaar zullen verscheuren. En dat alles onder de globaliserende impact van het Pact van Marrakesh.

    Gisteren kon U hier lezen over de geweldige shellschok bij de herinnering aan haast vergeten filosofische ‘stelsels’, die tot op de dag van vandaag zowat het overgrote deel der Mensheid in hun ban houden. Maar naast het Confucianisme en het Christendom, zijn er nog vele andere met evenveel bestaansrecht. Hindoeisme, Boeddhisme en wie of wat weet ik veel. Maar allen voeren ze de onderlinge vrede hoog in het vaandel. Zowel in eigen gelederen als onder elkaar.Daar moeten niet ale mensen broeders worden, ze zijn h tal.

    Op die algemeen menselijke regel zijn er twee gevaarlijke uitzonderingen. Beiebn ingegeven door na-ijver, penis-nijd en egoïsme. Als oudste is daar de islammerij (632 na X)en als recentste de communisterij (sedert 1789à. Om het even welk uithangbord ze kiezen Kromzwaarden of hamer en sikkel: altijd moordtuigen. O, d’ er is keuze genoeg. Streng, gematigd of ‘progressief’. Maar altijd met dat ene doel voor ogen: Ikke, ikke en de rest kan sti-ikke.

     

     

     

    23-04-2020, 19:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.234 – DOORBRAAK DE KOSMOS CONFUCIUS CHRISTUS EN HET COMMUNISME. WAHRHEIT ODER DICHTING

    234 - DOORBRAAK

                              

    *

    Woensdag 22 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Weeral iets nieuws over China en Wuhan, de thusgebieden van deze pandemie die op het punt staat onze welfvaart te vernietigen. Tyoisch viir onze Staatszenders om zoiets te verezwijgen! Want het bewijst de opzet van de Chinezn. Het vliegverkeer, na de uitbraak, werd selectief gestopt… Uit de rest van onderstaand waar gebeurd reisverhaal trekke eenieder aijn eigen besluiten.

    Maar vooraleer dat te doen, ga eerst in totale cijfers de onderseiden bevolkingen na, daar ter plaatse en in de rest van de wereld.

    Daarna is het de beurt aan Conficius.

    Wel, hebde van z’n leven!

     

    Een ‘Rechtse’ Doobraak met hang naar openheid is weg met de primeur van de eeuw. War zal het er gaan stinken, zowel in de Reyerslaan als in het Antwerpse hoerenkwartier… Bedorven Rockefort uit de vergeethoek heeft er niets aan. Want lang vóór het Zaligmakend communisme, was er al eeuwenlang in die Oosterse Gebieden, het Confucianisme, dat in wezen veel gelijkenis vertoont met het… Christendom.

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Erich_von_D%C3%A4niken

    *

    Maar eerst de lectuur hieronder, met in het achterhoofd ons aller jeugd-fantast Erich von Däniken, de Pré Historie en… de Bijbel. In die zin, dat deze drie ‘onderwerpen’ bijna elkaars evenbeeld zijn.

    CHINEZEN MET MONDMASKER: EEN NIEUW CONFUCIANISTISCH RITUEEL?

    **

    foto: ©Photo by Macau Photo

    **

    https://doorbraak.be/waarin-verschilt-een-chinese-lockdown-van-een-vlaamse-lockdown/

    *

    Agency on Unsplash

    Verschil Chinese en Vlaamse lockdown

    China en corona (3)

    21/04/2020 Jan Wostyn - Leestijd 7 minuten

    *

    Twee eerdere stukken behandelden de bipolaire percepties die bestaan over China, en analyseerden sterktes en zwaktes van het Chinese systeem oog in oog met het nieuwe coronavirus. Vandaag: de verschillen tussen China en Vlaanderen qua lockdown-maatregelen en -mentaliteit. Ik verbleef zelf van 30 januari tot 19 februari gedurende drie weken in Shanghai. Ondertussen ben ik in Vlaanderen aan mijn tweede lockdown toe.

    De ene lockdown is de andere niet

     

    Als we puur naar de ingevoerde maatregelen kijken, moeten we eerst en vooral duidelijk maken dat er in China twee types lockdown waren. Er was de totale lockdown in Wuhan en later in de hele provincie Hubei enerzijds, en de iets mildere lockdown in de rest van het land anderzijds.

     

    Wuhan werd op 23 januari van de buitenwereld afgesloten. Later volgden verschillende aanpalende steden dat voorbeeld tot finaal de hele provincie Hubei (60 miljoen inwoners) onder quarantaine kwam. De reden hiervoor was vooral dat er tussen 15 januari – wanneer bevestigd werd dat er sprake was van intermenselijke transmissie – en 23 januari naar schatting zo´n 5 miljoen Chinezen Wuhan hadden verlaten. Het meerendeel hiervan keerde terug naar hun thuissteden, voornamelijk in de provincie Hubei. In de rest van het land werd vervolgens nauwgezet nagegaan wie uit de provincie Hubei was gekomen; die personen werden meteen gedurende veertien dagen in quarantaine geplaatst om het virus in te dijken. Ook opvallend is dat China enkel de nationale vluchten uit Wuhan stopte, maar niet de internationale. Op die manier werd de verdere internationale verspreiding dus niet gestopt.

     

    De lockdown in Hubei was totaal. Een Argentijnse collega die vastzat bij haar Chinese schoonfamilie in de stad Huangshi vertelde me dat tijdens de eerste twee weken van de quarantaine slechts om de twee dagen één lid van de familie boodschappen mocht doen. Daarna werd de quarantaine verder verstrengd en schakelde men over op een voedselbedelingssysteem met één verantwoordelijke per woonblok. Dit systeem duurde een volle maand. De bewoners mochten tijdens die hele periode hun appartement op geen enkel moment verlaten. Daarna kon inkopen weer elke andere dag. Sinds 8 april kunnen inwoners de provincie Hubei weer verlaten, na 74 dagen opgelegde isolatie.

    Anekdotes uit spookstad Shanghai

     

    In de rest van China, inclusief Shanghai waar ik zelf verbleef, was het leven gelijkaardig met de Vlaamse lockdown. Alle niet-essentiële winkels bleven dicht, net als restaurants en bars en alle andere plaatsen waar mensen bijeen konden komen. Initieel verbleef ik in een AirBnB waar ik ’s avonds laat aankwam. De volgende ochtend om 8 uur kreeg ik bezoek van de juweihui (buurtcomité) om me te laten registreren en te verifiëren dat ik niet uit Hubei kwam. Zo´n buurtcomité bestaat meestal uit wat oudere dames die overal een oogje in het zeil houden. Een soort geïnstitutionaliseerde sociale controle. Mijn paspoort werd geïnspecteerd maar daar had de ayi (letterlijk ‘tante’) in kwestie duidelijk niet veel ervaring mee. Na een minuutje feuilleteren vroeg ze me finaal dan toch naar mijn nationaliteit. Ze had geen flauw idee welk land ‘België/Belgique/Belgien/Belgium’ eigenlijk was.

     

    Na enige tijd ruilde ik mijn AirBnB in voor een hotel omdat de argwanende sfeer in mijn community me wat te benauwd werd. Zo had ik elke avond de grootste moeite om weer binnen te raken omdat ik er niet officieel woonde. Overal in de stad verschenen exact dezelfde acht karakters aan elke ingang van een woonblok 返沪人员必须登记: ‘al wie terugkeert naar Shanghai, moet zich registreren’.

    Mondmaskers en temperatuurmetingen

    Het grootste visuele verschil met Vlaanderen waren ongetwijfeld de mondmaskers. In Shanghai kon je het gewoon niet maken om de straat op te gaan zonder mondmasker. Ik deed het toch een paar keer uit vergetelheid, maar het schuldgevoel dat ik er aan overhield was zo groot dat ik ook trouw mijn plicht vervulde. Zelfs in de hotellobby en bij het ontbijt was dit verplicht.

     

    McDonald’s was een tijdlang zowat het enige ‘restaurant’ dat nog open was. Ter plaatse eten kon, maar niet na eerst een temperatuurscontrole te ondergaan door opnieuw een ayi als vrijwilligster van dienst. Ze richtte het temperatuurpistool op mijn voorhoofd gericht en klokte af op 26,2° (sic). Nog even naam, telefoonnummer en temperatuur invullen op een blad papier dat niemand ooit zou lezen en het eten kon beginnen.

    Hoe goed werd de lockdown nageleefd? Plichtsbesef of burgerzin?

     

    De mate waarin de maatregelen worden nageleefd lag in China ongetwijfeld stukken hoger dan in Vlaanderen. De redenen hiervoor liggen mijns inziens vooral in een veel grotere neiging tot sociaal conformisme, net als een grotere voorzichtigheid op het vlak van persoonlijke ziektepreventie. Die voorzichtigheid is allicht ingegeven door de eerdere ervaring met SARS en een wankel vertrouwen in het Chinese gezondheidssysteem.

     

    ik durf te stellen dat de coronarepressie bij ons met hoge politieboetes eigenlijk hoger ligt dan in China

     

    Kwatongen zullen beweren dat Chinezen enkel in de pas lopen uit angst voor repressie. Maar ik durf te stellen dat de coronarepressie bij ons met hoge politieboetes eigenlijk hoger ligt dan in China. Verstikkende sociale controle en de angst van een doorsnee Chinees om maatschappelijk onverantwoord gedrag te stellen bleken in Shanghai alvast voldoende om de straten zo goed als leeg te houden, terwijl het niet verboden was je huis te verlaten. Het voelde alvast heel onwezenlijk aan om helemaal alleen een zondagwandeling op de Bund te maken, de wandelzone langs de Huangpu-rivier met het bekende gezicht op de skyline van Shanghai.

     

    De beschamende Vlaamse lockdownfeestjes of weekendshoppers in Nederland getuigden vooral van een gebrek aan sociale verantwoordelijkheidszin. Niettemin ontdekte ik ook in Shanghai een expatrestaurant dat stiekem open bleef op de tweede etage. Het cliënteel bestond echter haast exclusief uit… westerlingen.

    Burgerzin

    Dit alles betekent echter geenszins dat de burgerzin in China hoog ontwikkeld is. Maatregelen worden er heel nauwgezet opgevolgd vanuit een confucianistisch plichtsbesef, niet vanuit een fijn ontwikkelde burgerzin. Het dragen van mondmaskers en het meten van de temperatuur zijn als het ware moderne confucianistische rituelen, waarmee elke plek en elke onderdaan aangeeft zich te schikken naar de regels. Ordnung muss sein!

    dat dit land geen halfslachtige maatregelen verdraagt

     

    Het gebrek aan individuele burgerzin is eigenlijk net de reden waarom de maatregelen vaak zo allesomvattend móeten zijn. Wanneer er geen maatregelen van kracht zijn, zullen Chinezen ook niet snel uit eigen beweging hun gedrag aanpassen. Als de overheid niets doet, betekent dat dat er niets aan de hand is. Simpel. Wie de beelden zag van de zeeën van toeristen op de Huangshanberg in de provincie Anhui enkele weken na de lockdown, beseft meteen dat dit land geen halfslachtige maatregelen verdraagt. Ofwel doet iedereen iets, ofwel niemand. Iets ertussenin bestaat niet.

    Top-down

     Tot slot is het ook interessant na te gaan hoe de lockdown besluitvorming tot stand kwam. In China werden de maatregelen heel snel en vooral uniform over het hele land en dus voor 1,4 miljard mensen geïmplementeerd. Daar ging geen maatschappelijk debat aan vooraf en al zeker geen discussies over het maximum aantal toegelaten aanwezigen op evenementen (100, 500, 999?). Ook van discussies over het al dan niet open blijven van de kapsalons bleven de Chinezen gespaard. Fine-tuning in een land van 1,4 miljard mensen is nu eenmaal een lastige zaak.

     

    Het hiërarchisch ingestelde maatschappelijk systeem zorgde er ook voor dat niemand de maatregelen in vraag stelt of vertraagt. Wanneer in een noodsituatie in China iets op het allerhoogste niveau beslist wordt, is de naleving door de lagere niveaus een evidentie. Nochtans zijn de provincies vaak weerspannig en ondermijnen ze graag het centrale gezag. Al voelen ze tegelijkertijd feilloos aan wanneer er geen marge is om te chipoteren.

    Bottom-up

    Dat staat in schril contrast met de bottom-up besluitvorming zoals we die bij ons hebben gezien. Eerst kwam via de media een maatschappelijk debat op gang, waarbij virologen aan het woord kwamen, net als politici, schooldirecteurs, ouders, artsen, gewone burgers, enzovoort. Hier en daar nam een burgemeester in zijn/haar gemeente al eigen maatregelen, voor die finaal, mee onder druk van de publieke opinie, doortastende maatregelen trof.

     

    Bij ons moet eerst het draagvlak komen, dan de maatregelen. In China is het meestal andersom: eerst de maatregelen, daarna werken aan een draagvlak.

     

    Bij thuiskomst wilde ik graag een coronatest afleggen. Na wat rondbellen bleek dat onmogelijk te zijn. Geen symptomen betekent geen test. Dat voorspelde weinig goeds.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Om dus bij Confusius en de Chinese Volks Republiek uit te komen, eerst iets over de Aardrijkskunde van deze, onze Blauwe Planeet. Om terecht te komen bij een haast onbekend berggebied, dat luistert naar de naam Kasjmir.

    Kasjmir is een gebied in Azië, verspreid over China, India en Pakistan en wordt betwist door verschillende landen. Wie bij ons in Vlaanderenin (in de Middeleeuwse context) spreekt over Kasjmir, spreekt niet alleen over dure exotische Smyrna-tapijten, maar ook over de Hanza-steden van Venetië, Noorderlijk over de Lage Landen, tot Vladivostok en via de Oeral en de Zijderoute de aardbol rond. Niet in gedachten, niet digitaal, maar hand- en voetelings.

     

    De Leer van Confucius (551 – 479 v.Chr.); hier in het Westen een eerder vaag begrip, dat bij nader toezien als een 2de been past bij het Christendom zoals de H. Paulus, de opportinist, dat zag.. Zodat je bijna kunt stellen wie was er nu het eerst; de kip of het ei…

    In ’De Gesprekken” zegt Confucius: "Ik werd niet met kennis geboren. Ik ben toegewijd aan de Oudheid en zoek snel naar kennis."

    Heerft die nu afgekeken van mij, of ik van hem? Maar ik ben Vlaming zo God mij Vlaming schiep, en daarom luidt het bij mij, dat iedere wijze uil oot een uilskuiken is geweest. Iedereen dus ook Confucius en later de Stichter van het Christendom. Als door de bliksem getroffen, onderweg naar Damascus om er leerlingen van diene Nazareeër te vangen…

    Alle Chinezen zijn wel Chinezen, maar de ene Chinees is de andere niet.

    Mea Culpa dus; om inzake de CCP pandemie, geen onderscheid te hebben gemaakt tussen ‘Chinezen’ en de Chinese Volks Republiek’. Een beetje vergeetachtig geworden, zou ons Ma zeggen.

    Ee, vergissing die alle verhoudingen in acht genomen, zowat dezelfde is als kwaaadwilligen of buitenlanders spreken over Belgen als ze Vlamingen bedoelen…

    -

    En dan de link tussen verbeelding en realiteit, na eerst even te hebben stil gestaan bij de onlangs ontdekte Pyramiden in Bosnië, die zelfs de voorlopers zouden zijn van deze uit Egypte…

    Enne, o ja, ergens in de Bijbel (Genesis) staat er een doodgezwegen zinnetje, die luidt dat op bezoek zijnde ‘ruimtewezens’ vaststelden dat de vrouwen hier ‘mooi wren’ en dus besloten om maar te blijven….

    Verder geen aandacht, want het kleinste kind ziet met eigen ogen hoe mooi onze vrouwen en moeders wel zijn. Alle aandacht dus naar de appel van Eva en de slang…

    Von Däniken dan. Die vertelt over een verre reis van hem en dat avondlijk bezoek aan een kleine ondergrondse crypte, waar, volgens de plaatselijke overlevering, een zekere Jezus Christus zou liggen wachten op de Eewigheid. Zijn haast dode lichaam zou uit Jeruzalem zijn weggesmokkeld naar daar, waar deze, hertrouwd en al, zou geleefd hebben tot in lengte van jaren. Kasjmir en confucius…

    Door de jaartallen en Confucius daarbij te betrekken, komt het beeld tevoorschijn dat ….het wel eens zou kunnen. De kruisdood overleven, meer dood dan levend het Romeinse weerelrijk uit gesmokkeld worden, bij vrienden bekednen een tweede leven kunnen beginnen…Zorgen voor nageslacht…daar weer volksheld en mythische figuur worden…Alles zo menselijk, maar Gode gelijk.

    Het feit is, dat de bevolking van Kasjmir veel gemeens schijnt te hebben met de Joodse Samenleving…

     

    Wahrheit oder Dichting? De feiten blijven de feiten. Wat in het oog springt, is de felle gelijkenis tussen de twee ‘stelsels’, elk aan een andere kant van de wereld. Stelsels die geweld vervangen door… verstandhouding. Precies alsof iedere Mens ‘geschapen’ is naar het beeld en de gelijkenis van…de eigen Geest die hem ooit tot leven heeft gewekt.. De Geest immers, om het even de naam ervan, is Eewig. Want geen begin en geen einde…

    Een gedachte die past als een tang op een varken bij het …Goddeloos Communisme van die ‘Volksrepubliek’ die het Eigen Volk met ijzeren vuist wegleidt uit zijn eeuwenoude samenhorigheid.

     

    Benieuwd hoe Pater Ferdinand Verbiest herover zou gedacht hebben…Maar dat is zorg voor een andere keer. Post Corona en Post Communisme..

     

     





    22-04-2020, 21:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.135 - HET DAGELIJKS NIEUWS OVER HET WAAROM VAN STAASGREPENEN EN WAARTOE DFEZE LLEIDEN

    135 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 15 april 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    Sophie's keuze

    … In dit land zullen er vrijdag weer maatregelen worden afgezwakt of andere bij getroffen…./… noch enige ervaring ter zake had en met een parlementaire minderheid van 38 op 150 zetels op de politieke winkel moest letten…

    -

    …in de interregionale Europese rangschikking staan we nog altijd bij de eerste tien, het Franstalig Belgisch onderwijs ergens achteraan in de twintig…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

     SPEAKERS CORNER

    Als primus inter pares prijkt er bij ons, Seniopren-Zonder Ezelsoren, kort en bondig de utleg waarom dit apenland, sedert de Marrakesh Putch en later de Chinese pandemie (waardoor de volmachten) door ondergetekende een Staatsgreep Regering wordt genoemd. Maar na rijp beraad kan er nu ook een naam worden op geplakt. De De Wael Putch. Die istot stand gekomen via messen in de ruggen van alle goed menende burgers. Een herhaling dus van wat in 1932 Oom Adi deed in Duutsland en later met de rest vgan de wereld.

    De onderligggende motieven? Daarvan is er maar één. Het verder zakkelorummen op de kap van de hardwerkende Vlaming.

    Dat is geen echt nieuws voor taal-neutraal overtuigde waarnemers. Wat meer is: de trend nóg meer valt niet te stillen. Via het (gebrek an) Onderwijs tracht men daar gewapend beton onder te gieten. Via onderontwikkeling allen naar een vast leefloon dat hoog genoeg is om voor Franstaligen hun stand op te houden. Deden de Ouide Belgen ook al. Ze leefden van de krijg, maar ze dronken mede.

    Maar wat de Francofonie voor heeft op de Oude Belgen, is de moderniteit van het Rode Communisme, de Slinxigheid die stilaan de plaats van een God (Allah?) is gaan innemen in ons welvarende Westen.

    In de Geneeskunde zouden deze vaststellingen ‘diagnose’ genoemd worden. Wat een ander woord is voor de vinger op de wonde leggen.

    Dus om af te sluiten in dezelfde mediscihe denkwereld, weet men dat maar al te goed, dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken.

    Dat, naast wie de roede spaart, zijn eigen kind haat.

    Dat is waarmee U het vandaag zult moeten mee doen.

     *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

     

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Jammer dat Guvaal er niet aan heeft gedacht, maar anderee ‘Grote Leiders’. Die kunnen ook best uit de goot komen. Zie Napoleon. Zie vooral Oom Adi. Van de matras-op-de-grond van een Korporaal in den Armee naar de Berghof op de Obersalzberg.

    Sofia Loren kan het dus nog heel heel ver brengen.

    Tja, maar als het er niet in zit, kan ht er ook niet uitkomen.

    Echt hoopgevend, is dat wel niet. Want na deze pandemie zal de wereld nooit meer dezelfde zijn.

    -

    Straks kom ik via de Chinese Volks Repibliek op Confucius en op… Eric van Däniken terecht. Een hele afstand! En geloof me, onder dat tapijt ligt ook wel een en ander onder het stof van vele eeuwen weggemoffeld.

    **

     

     

    22-04-2020, 18:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    21-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.233 – DOORBRAAK wEERAL EEN WEEKOVERZICHT MET MEER VRAGEN DAN ANTWOORDEN

    233 - DOORBRAAK

                                

    *

    Dinsdag 21 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Naast het CCP terreur-nieuws, elders meestal de Corona Pandemie genoemd,is ondergetekende overgeschakeld op de Internationale Pers. In feite, via de Krantenkoppen, een fluitje van nog geen halve Eurocent. Zoals voor de meeste Vlamingen geen probleem met de diverse talen, E, D, Fr, ware daar niet die eeuwige ‘cookies’ oven-op mijn slechtziendheid.

    U moet dat eens proberen. De wereeld gaat open, zelfs voor zij die alleen maar de titels kunnen raadplegen. Zever zoals bij de Staatsmedia vindt U er niet, mar flink en uit de kluiten gewassen internationaal nieuws. Even kort en bondig als uit de mond van den Donald. Niks ‘van horen zeggen’ maar met bronvermelding. Goesting naar ieders smaak.

    Ha ja, wa wilde? Waar denkte dat het begrip ‘nep nieuws’ vandaan komt? Weer typisch Slinx, Schots en Scheef. Eigen afwijkingen met veel overtuiging elders onderbrengen. Zo verlegt men de aandacht van het essentiële naar de vaagheid. Ieder ja of neen is een ‘misschien’, waant daar is men nog niet aan uit.

    Priesrer-Dichter Cyriel Verschaven bij De Rijn te Schaffhausen, zag allen dingen ‘waar men geen kleinheid kon ontwaren’. Bij de Staatsmedia vindt men dan niets anders dan die soort ‘kleinigheden’…

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIIJE WEEK

    Denkt Bart Somers echt dat ramadanvierende moslims prompt het coronavirus vergeten?

    foto: ©Reporters / GYS

    *

    https://doorbraak.be/vergeten-vragen-van-de-voorbije-week-94/

    *

    Vergeten vragen van de voorbije week (94)

    20/04/2020 Dominique Laridon - Leestijd 9 minuten

    *

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

     

    Wie heeft de uitbreiding van testcapaciteit tegengehouden?

    (Aan het Rode Kruis, dat amper stalen geleverd krijgt om te testen. De moeizame uitbreiding van de testcapaciteit heeft misschien iets te maken met Marc Van Ranst, die veel te lang zou hebben vastgehouden aan zijn eigen testmonopolie. Het Leuvense laboratorium voor klinische en epidemiologische virologie was lang een flessenhals. Hoeveel kostbare tijd en hoeveel testkansen zijn er verloren gegaan door de ijdelheid van de heilige Marc?)

    -

    Hoeveel virussen zijn er vernoemd naar een plaats?

    (Aan al wie Trump blijft verwijten dat hij spreekt over ‘het Chinese virus’. Het is opvallend hoe gevoelig weldenkende mensen zijn voor kritiek op de Chinese dictatuur. Terwijl het ‘doodnormaal’ is om ziektes te noemen naar plaatsen. De ziekte van Lyme is genoemd naar een dorpje in de Amerikaanse staat Connecticut. Het Zikavirus werd voor het eerst aangetroffen in het Oegandese Zikawoud. De ‘ME’ van ‘MERS’ staat voor ‘Middle East’. Ebola is een rivier in Congo. Het Westnijlvirus, de Lassakoorts, de Guineaworm. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie wil Peking niet voor het hoofd te stoten.)

    -

    Wanneer komt er meer kritische zin voor de héle Verenigde Naties?

    (Aan alle beate bewonderaars van de VN, nu er voor het eerst wat kritiek komt op de Wereldgezondheidsorganisatie: ‘Ook gematigde waarnemers vinden dat de WHO-baas China wel heel veel stroop om de mond smeert’. In België is het nog altijd bon ton om te doen alsof de VN echt een verheven orgaan is, opgetrokken uit goede bedoelingen, nobele principes en morele onfeilbaarheid. Hopelijk komt er door corona eindelijk ruimte voor kritiek op de corruptie, de dubbele moraal en de mislukkingen die de VN al vele jaren kenmerken.)

    -

    Wat maken we onszelf toch allemaal wijs?

    (Aan Het Laatste Nieuws, dat goed nieuws bracht: ‘België bij de veiligste landen ter wereld in coronacrisis’. Een of ander consortium van ngo’s heeft een betwistbare ranglijst opgesteld, waar België fantastisch scoort met ‘de snelle en efficiënte manier waarop onze overheid de crisis in goede banen leidt’. Je houdt het toch echt niet voor mogelijk.)

    -

    Als spreken zilver is, wat is dan goud?

    (Aan de 120 humane wetenschappers, die een stem willen in de exit-strategie: ‘onder meer sociologen, antropologen, psychologen, communicatiewetenschappers, urbanisten, criminologen, maar evengoed onderzoekers die zich buigen over kinder- en mensenrechten, privacy, gender of crisis-communicatie’. Wat een zootje. Bij de volgende invasie zal het vijandelijke leger al bijna in Brussel staan terwijl onze menswetenschappers nog steeds oproepen om oog te hebben voor het genderperspectief van de oorlog.)

    -

    Wat is een ‘taboe’?

    (Aan Bart Eeckhout, die in De Morgen nogal durft: ‘Tijd om het taboe op een vermogensbelasting op te heffen’. Het is een ‘taboe’ dat al jarenlang bezongen wordt in een eindeloze reeks editorialen. Er is in de Vlaamse redactie lokalen ontroerend veel consensus over tal van onderwerpen, en met stip op 1 staat een extra vermogensbelasting. Maar het staat natuurlijk veel stoerder om te doen alsof je heldhaftig een ‘taboe’ doorbreekt.)

    -

    Waar stopt journalistiek en waar begin activisme?

    (Aan Apache, DeWereldMorgen en De Gids Op Maatschappelijk Gebied, die samen met andere linkse organisaties oproepen tot een nieuw ‘sociaal-ecologisch pact’. Het is eigenlijk best grappig dat Doorbraak steevast betiteld wordt als ‘een rechtse en Vlaams-nationalistische opinie-site’, maar dat pakweg Apache wel nog het predicaat ‘nieuwssite’ pijkt. Media mogen natuurlijk een maatschappelijk project verdedigen, maar waarom blijven de mainstreammedia doen alsof eerder linkse sites zoveel neutraler zijn dan eerder rechtse sites?)

    -

    Wie zijn toch die ‘superrijken’?

    (Aan iedereen die vindt dat de superrijken de coronafactuur moeten betalen. Bekt altijd lekker, maar wie zal die miljardenput effectief dempen? De miljardairs? Of komen ook pakweg mensen met een tweede verblijf in het vizier? Verhuurders? Kleine beleggers? Noeste spaarders? Over geen enkele groep in de samenleving kan je zo vrijblijvend grote verklaringen afleggen als over de mythische ‘superrijken’.)

    -

    Wat zal er allemaal hetzelfde blijven na corona?

    (Aan iedereen die na corona een heerlijke nieuwe wereld ziet opdoemen, waarin we allemaal anders gaan leven en denken. Het is belangrijk om voor ogen te houden wat allemaal níet zal veranderen. Schulden zullen nog altijd ingelost moeten worden. Belgische belastingen zullen nog altijd buitenproportioneel betaald worden door Vlaanderen. Verre vijanden zullen nog altijd haat koesteren tegen het vrije Westen. Ons systeem zal nog altijd bijzonder kwetsbaar zijn.)

    -

    Hoe betuttelend kan je zijn?

    (Aan Vlaams minister van Inburgering Bart Somers, die moslims in een filmpje herinnert aan het coronavirus. Dat doet Somers vooral om wat N-VA-stemmen cadeau te doen aan Vlaams Belang. Maar lieve help, wat een betutteling! Alsof moslims bij het aanbreken van de ramadan plots de coronacrisis vergeten. Je zou haast medelijden krijgen met deze medeburgers, die door de politici als kinderen behandeld worden.)

    -

    Wie ligt er wakker van een koninklijke verjaardag?

    (Aan de media die al wekenlang elk niet-corona-nieuws negeren, maar wel de onnodige aandacht hadden voor de 60ste verjaardag van koning Filip. Hoeveel wordt er tijdens deze crisis niet onder de mat geveegd? Hoeveel internationaal nieuws blijft er dezer dagen niet buiten elke beschouwing? Wat is dan de nieuwswaarde van een royaal verjaardagsfeestje?)

    -

    Wat is de verborgen agenda van Patrick Dewael?

    (Aan John Crombez, die na de mislukte gesprekken voor de vorming van een noodregering schuldigen aanwijst: ‘Bouchez die geen ministers wilde afstaan, Magnette die het akkoord in de tv-studio’s torpedeerde, koninklijk opdrachthouder Patrick Dewael (Open VLD, red.) die zijn eigen agenda had’. Over Magnette en Bouchez is al veel gezegd en geschreven – maar de perfide rol van Patrick Dewael blijft tot nu toe netjes onderbelicht.)

    -

    Welke dankbaarheid verwacht je nu?

    (Aan Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, die extra miljoenen gevonden heeft voor de culturele sector. En dat allemaal om beroepsklagers te plezieren, die nooit voor Jambon zullen stemmen, nooit iets aardigs over hem zullen zeggen en ook amper iets zullen produceren met enige eeuwigheidswaarde. Hier is een hypothese: met die projectsubsidies verliest N-VA meer stemmen dan ze wint.)

    -

    Hoe representatief is de linkse professor De Grove?

    (Aan de UGent, die afscheid nam van professor Frederik De Grove en zijn assistent Kristof Boghe. Andere UGent’ers waren er als de kippen bij om afstand te nemen van de nachtelijke strapatsen van De Grove en Boghe. De duidelijk extreem-linkse docenten zouden niet representatief zijn voor de hele universiteit, die neutraliteit hoog in het vaandel heeft. Zou het? Om de zoveel tijd komt er iets boven water in ons hoger onderwijs: telkens heet het een alleenstaand geval. Hoeveel alleenstaande gevallen heb je nodig om van een patroon te spreken?)

    -

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Het zijn weer ‘de Rechtsen’ ide het eer eerst zien. De Spaanse Griep, het Stockholm Syndroom, ja da’s allemaal OK, maar geen Chinees Virus, en al zeker geen Communistisch Virus, laat staan een virus van de Chinese Communistische Partij. Die naam CCP zou voor die progressiverij nog duizend keer erger zijn dan het virus zelf .

     

    En neen, beste mensen, ik zweer het, tot op dit eigenste moment wist ik niet…. dat Trump en ik van dezelfde mening waren

    Om te besluiten over kuddegeest,, nog iets over de Rijn.

    Zelf beleefd. De Gothardo gesloten. Panne ergens in de omgeving van de sint Bernardino Pas. Gedwongen ovrnachtiing in ’n plaatselijk hotelletje, dat barstte van de Rijn-toeristen, allemaal op zoek naar de Bronnen van de Rijn, Op loopafstand zo te horen. Zelf hadden we daarvoor niet de tijd. En ook, dar ding kwam toch ook langs bij ons in de Lage Landen? Waarom dan eerst de bergen intrekken om hetzelfde te zien als bij de bron van de Leie? Een gat in de grond met opborrelend Spa-Bruis dat een paar honderd meter verder overgaat in ’n kronkelend beekje, nog niet eens breed genoeg om er met wijde voetstappen overheen te stampen?

    Geef mij maar de Zee, daar kan men allen maar meeuwen ontwaren. Hetzij misschien ook hun geschreeuw op zoek naar maagvulling. Net dolende zielen.

     

     





    21-04-2020, 20:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.134 - HET DAGELIJKS NIEUWS DRIE VAN DE VIERRUITERS VAN DE AOIOCALYPS IN VOLLE LENTE

    134 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 21 april 2020


    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    GO Waanzin

     …stond er zowat een week geleden ergens een klein berichtje in onze media van een schip van een Duitse ngo die 150 ‘geredde’ vluchtelingen aan boord had en al twee weken vruchteloos trachtte die ergens in een Europese Middellandse Zeehaven kwijt te raken…/…

    -

    …. Op een persconferentie eind vorige week verklaarde Donald Trump dat er in de States minder corona besmettingen waren dan in vele landen van West-Europa…./…Op de tabel die the Donald erbij liet zien stond België zelfs op de eerste plaats met wat betreft de aantallen als percentage van de bevolking...

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

     SPEAKERS CORNER

     Twee keer de nagel op kop, zou onze Jan Nagelmakers zeggen.

    Het is erg, allemaal zeer erg. CCP-Pandemie, sjoemelen op zee met mensenlevens, maar het ergste moet og komrn. Zowel de USA als de Arabische Wereld staan onder NUL met de prijs van de pietrol, hun hartenbloed. Met daar boven op, de ‘negatieve rente’. Wat neerkomt op een levende, die te dood is om winstgeven de zaken mee te doen.

    Enfin, een soort van Hades eigenlijk… met éénrichhtingsverkeer.

    Da’s drash, donder en bliksem uit dezelfde hoek, vlak boven onze domme kop. Geen spake zei ons Ma, d       at het ddeze keer overwaait. Ze zit daar, en ze moet er uit, die vlaag. Als er daaraan, ook maar één klein lichtpuntje zou zitten, moet dat volgens onze Staatszenders een zegen zijn tegen al die droogte: de regen.

    Dus eerst veel Boem-Boem, en pas veel later gevolgd door de Bla-Bla over Vrede..

    -

    Kijk, ieder levensmissie wordt dus minstens verdubbeld. Oppassen voor dat dodelijk virus maar tezelfdertijd de kop intrekken voor alles war er verder nog zou uit de kunnen vallen.

    Benieuwd wat voor een tabel den Donald nu uit zijn hoge hoed zal (dienen te) toveren. Als die maar met zijn poten van die fatale knoppen af kan blijven…

    -

    Denk ik ineens weer aan ons lief klein stiefmederke Numero Duo, God hebbe aar brave ziel. Da zal wel. Da Belziekske van ons, da’s toch ‘n goe landeke, hé, zei ze verteerd. Iedere keer dar ze haar “coupons” had opgehaald.

    Yes indeed, it is. Zo lang het niet nog eens plat gebombardeerd wordt. Nooit geen twee zonder drie… Overleeft ge de Winter en dat griepke, en dan ineens valt het licht uit. Geen stroom meer. Want zonder pietrol, is de wereld naar de maan. Aardgas uit Absurdistan ten spijt.

    -

    Zou Ecolo dan toch nog…. Ja, dan staan wee vellig, nog maar eens an de goede kant van de Geschiedenis. En dan ga ik, voor de goede intenties van ons Alma Atchie, te voet en op mijjn blote knieën naar Ons Lief Vrouwke van Scherpenheuvel. Om er ’n pinte te pakken.

    À la Vostra!

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

     

    Ha, ‘k was het bijna vergeten. Zijn al die Eindes der Tijden op komst, het grote voordeel ervan zal zijn, dat de omvolking daarmee dan ook ophoudt. Diene Diuitse NGO-ër kan dan voor altijd, als ee,n soort Vliegende Hollander, uitwijken naar de Bermuda Driehoek. Daar varen nog andere spookschepen rond.

    De Vier Ruiters van de Apocalyps? Drie zijn er al gemeld. De 4de, de hongersnood schreef ik hier al bijna twee maand gelden.

    En dat, met al dat mooi lenteweer dat nu al dagen aanhoudt:. Is haast niet te geloven. God, en dus de Mens, is eeuwig. Het Communisme is dat niet.

    Onze Nero is, na een laatste likje, deze nacht naar den hondenhemel. En geloof me, dat doet iets met ne mens.

     

     

    21-04-2020, 18:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    20-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 - TSCHELDT EN DE GENIËN VAN DE STAATSZEnDERS I & II

    65 - TSCHELDT EN DE GENIËN VAN DE STAATSZEnDERS I & II

    Maandag 20 april 2020

    *

    Allemaal lichaamstaal met niets dan gezever op de lever

    *

    15 april 2020 Trui De Swaffelaere

    *

    In het Duitse Max Planck Instituut heeft men ontdekt dat een muis over 6 gelaatsuitdrukkingen beschikt. Dat zijn er toch nog minstens 2 à 3 meer dan bij pakweg Koen Geens, de Justitieminister die door de Wetstraat blijft huppelen alsof er geen vaccin tegen bestand is.

    **

    Het is wat met lichaamstaal. Wat vond u van VRT-nieuwsanker Annelies Van Herck die monter kwam meedelen dat ‘de verkoop van seksspeeltjes in coronatijden ‘hard’ ging’, en dat zonder één gelaatsspier te verrekken. Straffe staaltjes maar niets vergeleken bij het VTM-Nieuws van vorige dinsdag dat de kijker danig liet verrekken.

    Een knap staaltje van zelfbeheersing der lichaamstaal stelden we met bewondering vast bij Marc Van Ranst en Maggie De Block, hét showkoppel van het moment. Marc was in de studio en Maggie babbelde vanuit haar kot met de onverschrokken Stef Wauters, de rattenvanger van de VTM. In een zucht naar uitputtende herhaling van wat ze hem voorgekauwd hadden probeerde Stef aan Marc en Maggie al op dinsdag te ontlokken wat ze op woensdag op de Nationale Veiligheidsraad zouden gaan beslissen. Kwam dit er door of ging dat andere dan weer niet door? Scholen, bedrijven, sport, cafés, tuincentra, evenementen, verplaatsingen, data en wat dies meer zij. Telkens opnieuw verzekerde het showkoppel aan de hardleerse Stef dat zulks pas op woensdag (15 april 200) ging worden beslist.

    Sadistische Stef bleef poken waardoor een normale mens hem al lang een toek op zijn bakkes zou hebben verkocht. Maar niet zo bij Marc en Maggie. Hij bleef onvermurwbaar kalm, gesterkt als hij zich voelde door de hem beminnende camera en met het uitzicht op alweer een grandioos cadeau mét applaus van een plaatselijk politiekorps; zij maakte zich niet eens dik. Toplichaamstaal! De kijker bleef achter met het gevoel buitenaards leven te hebben gezien, want veel ander leven zat er niet in. Dit was ongetwijfeld de meest zinloze uitzending van het jaar: meer dan 20 minuten vragen stellen die ’s anderendaags allemaal beantwoord zouden worden. Dit soort pronostiekgezwam bereikte een olympisch niveau in de categorie ‘algemene overbodigheid’.

    Zelfs bij CNN met hun stro-poppen in maatpak die hele etmalen vullen met anti-Trump gedram heeft men niets van dit ondermaats kaliber in huis.

                        

    NASCJRIFT

    *

    TSCHELDT schrijft over de twee Staatszenders zonder verpinken noch verlinken. En ze zijn lang niet de enge met dat gevoel van overbodigheid. Precies alos de Vlaming zelf geen ogen in en geen oren aan zijn hoofd heeft. Om het iir eerst ‘n (uitgebreide) korte samenvatting vooraf, dan 3 à 4 specialisten die telejsn hetzelfde verduidelijken, dan ’n exprr live ter tter plaatse, en om af te ronden een korte (uitgebreide) samenvatting omp het geheel af te ronden. 250% verloren tijd om 1

    Keer niets maar met andere woorden, te herkauwen. Oit ging ons gezinnetje, wegens teveel onnozelheden, over van de VRT naar VTM. Daazr duurde alles nog twee keer zo lang. We kwamen dus alras van de drop in de regen. De ene keer te nat, de andere keer te droog. Kneuterigheid als om prijs. En dat vooral niet alleen in de Nieuws-en. De rest was in verhouding nog erger. Uitgenomen misschien, soms, heel soms, Ben Crabé. Maar dan kwam dat nog meestal door de luim van zijn gasten.

    U kon het op deze blog meelaken. Eerst de probatie om stap voor stap, bijna uur per uur, de essentie van het heden vast te leggen voor de toekomst. Een soort van oorlogsdagboek. Maar niet in den duik, vanop een achterkamertje, maar open en bloot met alle beschikbare middrlen, hoe bescheiden ook.

    Louter tijdverlies.

    Want wekenlang telkens hetzelfde. Met van langsom meer halve waarheden en hele leugens. Het verkeer op de Experssweg viel zo goed als weg, maar de steeds legere treinen bleven rijden. Meet van langsom meer rijtuigen die leeg voorbij denderden. Leeg naar op en leeg naar af.

    Wij beiden, al maar meer tijd besteed aan de hondjes (met respons à la carte) met ons hofke (de vrouw) en ikzelf met serieuze zaken, ‘tSCHELDT bijvoorbeeld. Met digitaal contact met kinderen, familie en vrieden. Vooral met zij die er nog erger aan toe waren inzake eenzaamheid. Maar voor de meesten onder hen was het bisiness as joeoeal. Die D5, niewaar…

    En het blijft maar duren. De 2 van de 3 ons nog resterende herders worden straks 13 jaar. Is hen ook aan te zien. Biet alrijd op tijd buiten geraken bvb. Maar ze zijn o zo lief Meneer… Een slaapt aan onze voeten, de tweede aan ons hoofdeind. Voor geval dat… In ieder geval: het helpt. Inbrekers weten dat.

    Algemene indruk van de situatie buiten de poort?

    Niks, Niente. Niemandal. Het is alsof de hele wereld de adem inhoudt. Van ons tweede vaderland nog altijd slecht nieuws. Slecht. Slechter. Slechtst. Met, wordt gezegd, één voordeel. De Italianen hebben nu eindelijk hun eigen steden –met mondjesmaat - weer voor zichzelf. En daar kan zelfs Beetthoven niets aan veranderen… Integendeel. Pasen en de Matheus Passie zijn al lang voorbij! Maar ook dàt blijft duren…

     

     





    20-04-2020, 23:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 - NAGELTJES EN DE OUDJES BEN WAT ALS JE ZELF IN DE INTENSIEVE MOET OPGE?NOMEN WORDEN BIJ EEN SOORT DOKTER MENGELE

    65 - NAGELTJES EN DE OUDJES

    Maandag 20 april 2020

    VLAAMSE DOKTERES: “OUDERE MENSEN WORDEN SNELLER DAN OOIT OPGEGEVEN”

    *

    (Koen De Nef 6 dagen geleden) Artsen woest om laksheid: ‘U bent gewaarschuwd’ Smet: ‘Rellen in Anderlecht is teken van vertrouwensbreuk’ © Belga

    Een dokteres heeft in een Facebookbericht haar ervaring gedeeld van de afgelopen weken. Daarin benadrukt ze de harde realiteit bij oudere coronapatiënten. “Zij die opgroeiden in de nasleep van de oorlog, worden nu geofferd om alle overlevingskansen te geven aan zij die nooit oorlog kenden”, klinkt het.

    Momenteel liggen er 1.257 mensen op intensieve zorg. Daarmee is nu iets meer dan de helft van de beschikbare ic-bedden (2.293) bezet. Er is dus nog een grote marge, al is dat voor een stuk te wijten aan het feit dat oudere coronapatiënten met weinig overlevingskansen snel worden opgegeven.

    Andere geneeskunde

    Dat is althans de vaststelling van Leentje Janssen, dokteres in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. In een Facebookbericht beschrijft ze de dubieuze gang van zaken. “Onze intensieve zorgen liggen ‘bijna’ vol. Er is nog marge. We doen het goed. En ik maak me stilletjes de bedenking over wat we hier vandaag wederom gedaan en gezien hebben. De enige reden waarom de intensieve zorgen niet vol liggen, is omdat we aan heel andere geneeskunde zijn gaan doen. Ouderen, van diverse medische achtergrond, die zich momenteel presenteren met een plots verslechterende toestand, worden sneller dan ooit afgewogen naar hun ‘waarde’, ‘prognose’, ‘benefit’ en ‘outcome’.”

    Ouderen opofferen

    “Waar we vroeger onze gevorderde hoogstaande geneeskunde ten volle (en soms met de nodige therapeutische hardnekkigheid) botvierden om ook de meest kanslozen alle kansen te geven, wordt daar nu heel principieel een lijn getrokken. Hoewel iedereen slachtoffer is van deze crisis, zijn het toch vooral de ouderen die hier sneuvelen. Zij die opgroeiden in de nasleep van de oorlog, worden nu geofferd om alle overlevingskansen te geven aan zij die nooit oorlog kenden”, klinkt het.

    Maatregelen respecteren

    Janssen wil mensen vooral ook oproepen om zich aan de maatregelen te (blijven) houden. “Denk daar nog maar eens aan, als je je oma en opa straks een digitale kus geeft over Facetime. Of wanneer je het weer eens nodig vindt om de quarantaine maatregelen met de nodige creativiteit te omzeilen”, besluit ze

    NASCJRIFT

    *

    Gruwelijke bijgedachte, maar de beelden van de selectie bij aankomst in de KZ Lagers bezorgt mij haast slapeloze nachten.

    Ho, voor geval dat: onze huis-artse is een vriendelijk jong ding, Oid-Leerlinge va, mijn echtgenote. Ja Ja, maar wat als….

    Als er bijvoorbeeld in het dichtstbijzijnde Ziekenhuis nieuwe algemene richtlijnen bestaan? Diene anderee dokter zal het misschien, buiten aan de kamerdeur, proberen uit te leggen aan de paar familie-leden, die, stuksgewijjze zijn toegelaten om de stevende op te beuren. Ja, Mevrouw, ja Jonge Heer. We voelen mee met U, maar het kan nu eenmaal niet anders. De omvolking namelijk, die gaat voor. Voltooid leven, ja dat is het. De wereld moet vooruit. Tous ensemble, de dieperik in…..

    En jullie zijn toch in de ziekenkas Die betaalt toch allee? Zelf de crematie.

    -

    En dan maak ik mij de bedenking Ach Moeder, waarom toch, lang vóór de oorlog, toenalles nog moest beginnen, hebt ge ons het Leven gegeven? ?

     

     




    20-04-2020, 22:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.230 – DOORBRAAK HOE DE MEDIA VLASSEN BAARDEN VERKOPEN OM HET EIGEN VOLK IN DE LIREN TE LEGGEN

    230 - DOORBRAAK

                               

    *

    Maandag 20 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Om een lang verhaal over al-an-niet opzettelijke afslachting van hele volkeren via dodelijke virussen, zoals hieronder, kort samen te vatten, volstaat het bij de reeds gekende feiten te blijven. De feiten zelf zijn, zoals altijd en overal, klaar en duidelijk. Maar de uitleg die men er achteraf aan geeft kan danig verschillen. De pandemie is van Chinese Communistische Origine, al-dan-niet opzttelijk veroorzaakt , al-dan-niet met het achterliggend doel om op economisch vlak deze Blauwe Planeet via Rood (en bloed) te domineren. Tous ensemble, direct de dieperik in.

    Maar ja, in het huis van de gehangene spreekt men nu eenmaal niet van de koord. Wordt immers, niet de PVDA samen met het Eigen Volk Eerst als enige ‘oppositie’ vernoemd? Drie man en één paardenkop naast een leger van miljoenen overtuigde Vlamingen geplaatst: is daar geen groot spatje nattigheid aan?

    Wat meteen bewijst, dat de Media de gedresseerde voetmat is van de Rood-Balauwe Macht. Hoelang nog, Dames en Heren? Want het ogenblik der Vergeling nadert met rasse scheden. En wie gaat er dan voor Uw dagelijkse boterham-met-beleg zorgen?

    -

    Zeg nu zelf, als Gehem Wapen tegen dat Eigen Volk Eerst kan dat tellen. Want wete, ikzelf heb als kind nog de Repressie meegemaakt. Om iedereen die het de gewone burger niet aanstond, als slachtvee naar de slachtbank te zien worden geleid. Dan is Jan-met-dePet en zijn Lisa ineens weer Het Volk geworden. Het Volk dat à tort ou à travers, de Gerechtigheid zelf in eigen handen neemt.

    CORONA IS GEEN KLIMAATSTRAF VAN GOD OF MOEDER NATUUR

    https://doorbraak.be/corona-is-geen-klimaatstraf-van-god-of-moeder-natuur/

    *

    Paus Franciscus kijkt uit over een leeg Sint-Pietersplein. Is het coronavirus een straf van God voor onze klimaatzonden?

    foto: ©Reporters / DPA

    *

    19/04/2020 Rob Lemeire - Leestijd 7 minuten

    *

    Je hoort het wel meer vandaag. Klimaatactivisten die een verband leggen tussen de corona- en klimaatcrisis. Zelfs de Paus doet het. Omdat er geen fysisch verband tussen het klimaat en het coronavirus getrokken kan worden, is dit echter onzin. Het toont wel aan dat klimaat activisme een soort mystieke, paganistische religie is geworden. Een religie die ver staat van de god van het christendom.

     

    Gevaarlijke ziekten zijn van alle tijden. Je kan er moeilijk een duidelijke boodschap in zien. Wel klopt het dat in moeilijke tijden de mens de keuze krijgt om het beter te doen, of net slechter. Je krijgt helden, zoals onze hardwerkende ziekenzorg. Anderzijds blijkt onze overheid beter in staat om alle burgers te verbieden op een bankje uit te rusten of in bepaalde parken te wandelen, dan om onze oudere generatie te beschermen tegen het virus. Terwijl aan het begin het voor velen het nut van een lockdown nog niet duidelijk was — voor mezelf ook niet, moet ik toegeven —, wisten we wel al dat het coronavirus vooral een gevaar betekent voor de senioren.

    Afgesneden van het christendom

    Maar is het nu niet ook zo dat velen emotioneel, spiritueel en intellectueel afgesneden zijn van de christelijke godsdienst? Een godsdienst met overigens niet weinig intellectuele verdienste. De Europese universiteiten ontstonden uit kathedraalscholen, met bisschoppen als hun beschermers.

     

    wetenschap verklaart enkel hoe dingen werken, terwijl velen ook willen weten waarom we bestaan

     

    Velen nemen, afgesneden van het christendom, en als de nood het hoogst is, hun toevlucht tot bijgeloof. Daar waar vandaag West-Europa tot de meest atheïstische regio ter wereld gerekend mag worden, lijkt dat me eerder een soort schijnatheïsme: wetenschap verklaart enkel hoe dingen werken, terwijl velen ook willen weten waarom we bestaan — ook velen die zich atheïstisch noemen.

    Hogere verbanden zoeken in corona

    Maar niet enkel atheïsten. Zelfs Paus Franciscus legde dus al een verband tussen de coronacrisis en het klimaat. Vreemd genoeg doet hij dat niet via God zelf: ‘Het coronavirus kan wel eens het antwoord van de natuur zijn op de klimaatverandering. De natuur nodigt uit tot contemplatie. We hebben deze dimensie verloren, maar we moeten haar nu terugvinden.’

     

    Ook de atheïstische filosoof Damiaan Denys ‘ziet het coronavirus als een logisch gevolg van onze levensstijl, maar verwacht dat we na afloop van de crisis toch weer in dezelfde fouten zullen hervallen’. ‘Het coronavirus is een gezonde correctie op onze megalomane levensstijl,’ aldus Denys in een interview met Trouw.

    Zogenaamd wetenschappelijke banden

     

    Knack-wetenschaps journalist Dirk Draulans lijkt zelfs op nog ergere straf te hopen, zodat ‘de mensheid de natuur op een bepaalde (niet-destructieve) manier in zijn verhaal meeneemt. In harmonie gaan leven. (…) Het beste middel om Vlaanderen in gang te krijgen tegen de klimaatopwarming? Eens zes weken geen water uit de kraan laten komen in de zomer. Dan zullen de mensen schrikken.’

     

    Draulans wijst dan ook met een beschuldigende vinger naar de moderne levensstijl: ‘Wij dringen ons op aan de natuur… waardoor wij dichter komen bij bronnen van potentiële besmetting waarbij we anders zo goed als geen contact mee zouden gehad hebben.’

    De meeste moderne mensen, zelfs in ontwikkelingslanden, leven echter in verstedelijkt gebied

    Maar is dat verband er wel? Is het Wuhan-virus dan niet geboren uit een ‘wet market’, een volkomen onhygiënische, duizendjarige traditie? De meeste moderne mensen, zelfs in ontwikkelingslanden, leven echter in verstedelijkt gebied — met net extreem weinig kans voor dergelijke besmettingen.

    Is het dan God of Moeder Natuur?

    Het idee dat corona een boodschap bevat, kunnen we in drie mogelijke verbanden zetten. Ofwel is corona een boodschap van de natuurwetten, ofwel een boodschap van ‘Moeder Natuur’ (of Gaia), ofwel een boodschap van God.

     

    Het eerste geval, een ‘boodschap’ van de natuurwetten. Net zo natuurlijk dan dat je pijn krijgt wanneer je tegen een muur loopt. Een echte boodschap is het dus niet. Maar laten we daarover niet moeilijk doen. Want moest corona een klimaatstraf zijn, dan zou dit een zware schending zijn van ons begrip van oorzaak en gevolg. Er is namelijk geen duidelijk verband tussen de oorzaak — meer broeikasgassen — en het gevolg, het coronavirus. Dit zou betekenen dat onze wetenschappelijke kennis gewoon totaal ontoereikend is. Het zou het IPCC ook reduceren tot een dure hobbyclub. In dat geval is heel wat van onze wetenschappelijke kennis niet veel meer waard, want het IPCC voorzag een heel ander soort rampen dan een virus.

     

    Het tweede en derde geval gaan over een ‘transcendente’ straf: een godheid of ander bovennatuurlijk of ‘ondernatuurlijk’ wezen dat ons streng wil straffen. Neem nu dat die zou willen straffen omwille van het klimaat, zoals sommige klimaatactivisten ons willen doen geloven. Waarom zou een dergelijk wezen ons extra willen straffen? De overstromingen, extra orkanen, hitte en andere klimaatrampen lijken toch erg genoeg? Een intelligente godheid zou te rade gaan bij het IPCC, maar waarom? Moest het IPCC gelijk hebben, zou er geen nood zijn dat God nog een extra duwtje geeft.

    Intelligente God geeft intelligente boodschappen

     

    Je hoort ook andere bijgelovige stemmen. Corona is er om ons te straffen omwille van het globale kapitalisme, of megalomanie of Trump, of iets dergelijks. Maar dergelijke politieke redenen worden door iedereen anders geïnterpreteerd. Er is bijvoorbeeld niets intrinsiek megalomaan aan de wens dat ieder gezin op aarde een koelkast kan aanschaffen. Toch zijn er klimaatactivisten die dat wel vinden.

     

    Een intelligente en liefhebbende godheid zou zich richten op concrete doelen.

    Wat betreft het christelijke geloof: deze voorziet een intelligente God. Moest die willen straffen omwille van het klimaat, zou die wel wat duidelijkere straf voorzien – en zou zich zeker niet politiek inspireren. Een intelligente en liefhebbende godheid zou zich richten op concrete doelen. Beter zorgen voor zwakkere generaties bijvoorbeeld, of meer liefde (zoals ons geneeskundig personeel) en diepere nederigheid. Over nederigheid gesproken: het westen heeft de coronaproblematiek aanvankelijk zwaar onderschat. Voor één keer zag je zelfs weinig verschil tussen de verschillende politieke kleuren.

    De behoefte aan God

    In hoeverre neemt het godsbesef nu toe of af tijdens een ramp? Neem nu de gelovige ouders die, bij de dood van hun kind, vertwijfeld uitroepen ‘waarom laat God zoiets toe?’ en zich van hun religie afkeren. Deze reflex komt wel voor, maar even vaak zagen ze enkel chaos in het atheïsme, en net orde in een godsgeloof dat (in het christelijke geval) het wetenschappelijk denken mogelijk maakt en zelfs overstijgt.

    Vandaag zien we een ander fenomeen bij mensen die zich vaak al enige tijd van de christelijke religie hebben afgekeerd, of die hun eigen christendom ‘op hun eigen manier’ beleven. Zij roepen nu, in het oog van de dood, niet uit: ‘ziet ge wel, er is geen God’. Net het omgekeerde: ze zien er de tekenen van een hogere in. Zoals ook met corona, want als je ‘gelooft’ dat de wetenschap ons er wel uit zal halen, zit daar al een religieus element in.

    Daarbij blijkt ook dat zij hun toevlucht niet opnieuw zoeken in het christendom, maar in een wel zeer onlogisch, tegenstrijdig, theologisch weinig uitgewerkt, volstrekt anti-humaan bijgeloof. En de Paus, de belangrijkste uitdrager van het christelijk geloof, doet daaraan mee.

    NA GESCHRIJFSEL

    Van God of van den Duivel gezonden, om het even: de afzender is bekend. En loochent et zelf niet eens.

    -

    En het blijft maar Coroneren en ‘aantasten’. Net als in de vroege Nazie-jare, toen zelfs Churchill het had over ‘Herr Hotler’ die later een Nazizwijn bleek te zijn geweest. De hudge pandemie, Mijne Heren, is het virus CCP, al-dan-niet per abuis eerst in eigen volk gelanceerd. Ja toch? Eerst al-dan-niet gelanceerd op de eigen bevolking om daarna per vliegtuig de wereld rond te gaan. Allemaal per abuis….

    CCP is dus geen virus in de eigenlijke zin van het woord, maar een Chinese Communistische invulling van het Wereld Leiderschap.

    Benieuwd wat den Donald, samen met de genezen Nieuwe Churchill, met de Poet als ge*intere’sseerde derde, en hun Staf daarover denken. Als deen tenminste in actie treden en deze aanval overleven voor de volgende er aan komt…

    Wie zei daar ooit weern dat gouverner gelijk stond met prévoir?

    Als dat in China aflopt zoals in Cuba, dan zijn we nog voor een goed aantal jaren goed…

       

     

     



    20-04-2020, 21:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.133 - HET DAGELIJKS NIEUWS OMVOLKEN VIA DE CCP TE BEGINNEN MET MAROC HANEN EN MARCO HENNEN

    133 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 20 april 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    Vermist: 4.000 Marokkanen

    *

    …Liefst 4.000 Marokkanen, die naar België wilden komen, mogen hun land niet uit…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    SPEAKERS CORNER

     Och, het is een hel verwarrend en stom verhaal, di dubble nationaliteiten idntiteitn, zoals nu weer met Marokko. Het is beschamend, niet omdat het er IS, maar omdat het uitgekomen is. Al even warrend als heel deze EUSSR en dat ‘omvolkn’ van ons aller Oude Avondland.

    In dat nieuwe woord ‘omvolken’ van de Europese Vrenigde Nazis erkent U de Nazi-herkomst van dat Duits woord ‘Umvolkung’. In ietwat beter Nederlands zou dat zijn ‘her-bevolking’ d.w.z. vernieuwing van de bestaande soort door import uit de natuur. Het Duitse woord is nog uit de mond van Oom Adi zelf en die kon het, gewapenderhand, weten uit eigen ervaring. Wenn das Blut von Messern spritzt…

    En liegen dat die kan dat Waals purch-minsterke Fluppe Goffin van de MR, LMoivement Reformateur, snapt U hem? Reformer, omvolken). Hij had ‘onderhandeld met Marokko en binnen de 24 uur zeggen die heel andeere zaken. Liegen kan die als geen ander, maar tellen? Hi maar! Ça c’est autre chose….1400 of 4.000, wart is daar het verschil tussen? In het cijfer staat toch het cijfr VIER…

     

    Guvaal brengt het verhaal voortreffelijk, daar niet van. En zo is het niet moeilijjk om vast te stellen wie liegt. Kijk gewoon wie het profijt encaisseert, moest het niet zijn uitgekomen. Maar jan Flup Mousrache, Flup de Koninklijke Waggelaar…

    De feiten kloppen. Alleen de cijfers kloppen dus niet. Vast staat dat het bij Goffin van de MR om 1400 stuks ging en dat blijken er nu ineens een paar duizend meer te zijn. Verwarring alom. Ministers mogen niet liegen, zelfs een purch-minister niet. Een leugentje om bestwil dan maar? Want iedereen weet, dat achter elke impoirt, het woord ‘Gezinshereniging’ schuilt. Reken dus: 4.000 x 6 tot 8, grootouders inbegrepen.

    Vergeet daarbij vooral niet, naast binnenkort de overheersing van de islammerij, hun onmiddellijke geldelijke motoeven. Leefloon, kindergeld, ziekenkas, gratis Hogere Opleiding, enz.enz. Terwijl de eigen bevolking, voltoide levens, nutteloze eters, ezne enz. zijn.

    Enfin wil ik maar zeggen Super-Putchist Patje De Waal is gôe bezig…

    Maar ja, wa wilde. Nood breelt Wet. Enfin da’s toch de stelling van ’t Schoon Verdiep en van de Place Madoux. Kunnen ze vandaag rustig toezien. Om morgen voor de voldongen feiten te staan.

     

    Al kan het ook dat Staatsgreep-Plegers die de kar aan het rollen bracht, dienen Boffijn dus, niet eens goed tot drie kan tellen.

    Wat dan inderdaad zou kloppen met het waarheidsgehalte van alles wat uit die hoek komt. De Belziek op haar best en dus duchtig aan het reformateren. Wat ons direct bij Bill Gates brengt, die op zijn beurrt aan omvolking odet. Van mens naar on line.

    Maar tot daar die flut-regering. Erger is, met de economie in het achterhoofd, wat serieuze landen daar wel moeten over denken. Handelspartners die niet meer weten van welk hout pijlen maken? Delirum tremens? Hallucinaties, eigen aan elke doodstrijd? Beginnen lobbyën naar Marokko toe, de overwinnaar? Het antwoord van de bevoegde Minister wordt tot nader order in beraad gehouden. Tot er o.a. met de Tsjeven een grond van consensus is?

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    FINITO

     

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    En zo gaat dat maar door, alles met volmachten. Ha, ja, hoe anders doen putchisten dat, overal ter wereld? Joe deed Fidel Castro dat? Met Sjeike Sjarel, ook al van de MR, als hoofd van deze EUDSR zitten ze toch op rozen.0Een verpletteren ze aldus met de billen de Vergeet-mij-Nietjes.

    Het ziet er naar uit, dat on de tussentijd van nu tot 2024 het land en vooral de financies volleidig naar hun hand zal gezet zijn. Want vooraleer al de nefaste gevolgen van deze CCP-pandemie zullen verwerkt zijn, zal er nog veel water niet naar de zee, maar naar de bergen stromen.

    *

    PC

    De letters CCP, de uitvinders van deze wereld omvattende pandemie, stammen uit China en staan voor Chinese Communistische Partij . De CCP dus. Slechts één letter verschil met de CVP van voorheen. Hadden de Tsjeven, bij de naamsverandering al iets in de mot bijvoorbeeld? Want, net als het ACW, is man daar rap in, in hert veranderen van huid.

    Die werkwijze is trouwens het perfecte laanceer-platform voor alle soorten van hip-hop carrières. Zie Kawouter Beke en zijn maandwedde van (volgens TSCHELDT) € 1 miljoen.

    Omvolken staat netjes. En vooral profijtig. Is beter dan door Arbeit frei machen. Maar komt op hetzelfde neer…

     

     

     

     

    20-04-2020, 20:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!