MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    12-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4074

    Z

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Turkse minister dreigt Nederland met sancties

    *

    ROTTERDAM - Turkije dreigt met zware politieke en economische sancties als Nederland verhindert dat

    ….

    de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu,

    (zeg maar Mê flut Çavusollu)

     

    … zaterdag (met fluit en al) een ça va sul-bezoek kan brengen aan Rotterdam. Çavusoglu zei zaterdag tegen CNN Türk dat hij een Turkse campagnebijeenkomst in Rotterdam wil bijwonen.

    De minister is van plan zaterdag om 18.00 uur genodigden toe te spreken in de ambtswoning van de Turkse consul in de wijk Hillegersberg. Maar zijn bezoek is tegen het zere been van de Nederlandse regering. Çavusoglu pleit voor een 'ja' voor meer macht voor Erdogan in het Turkse referendum van 16 april. Turkse Nederlanders worden nu gegijzeld door Nederland met een verbod op campagnebijeenkomsten, herhaalde de minister.

    Maar..

    de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (ook ’n Türk)

    *

    … zei vrijdag al dat er geen sprake van is dat Çavusoglu de toegang tot Nederland zal worden ontzegd. Nederland kan en zal hem niet weigeren, maar een eventueel bezoek zal wel omgeven zijn door strenge veiligheidsmaatregelen. Publiek is in elk geval niet welkom op de openbare weg bij de ambtswoning aan de Straatweg. De woning en tuin zijn Turks grondgebied.

    CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft premier Rutte en minister Koenders (Buitenlandse Zaken) gevraagd te bezien of de wet mogelijkheden biedt om politieke bijeenkomsten ,,van niet geheel vrije regimes" in ons land te verbieden.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Met welk recht wordt hier zonder enige rechtsgrond zomaar verklaard, dat privé-eigendommen van ingeweken (ofter plaatse geboren) Türken zomaar, zoals ik elders las, Türks grondgebied worden?! Evenveel enclaven als soevereine staatjes op Nederlands grondgebied? Alleen de onderlinge verbondenheid moet nog uitgeroepen worden, en klaar is Kees: heel Nederland is een deeltje van het Türks wereldrijk. Dat geregeerd en bestuurd wordt van uit Ankara. Consulaten en ambassades, tot daar toe. De Türkse aangeboren veroveringsinstinct doet de rest. Want niet te vergeten; waar ooit ook maar één Moslim gebeden heeft, behoort minstens voor de eeuwigheid aan Allah. En wij mogen fluiten….

    De rest is larie en apekool. Maar dan in ’t Arabisch. Want straks zal de Sultan op zijn grondgebied alle vreemde talen, dus ook het Nederlands of het Vlaams, verbieden. Met, uiteraard, de gebruikelijke tuchthuisstraffen voor iedereen die deze goddelijke bevelen niet stipt naleeft.

    Het ligt verder in de lijn der verwachtingen der Türkse logica, dat kerken, tempels, synagogen, kapellen, standbeelden, stadhuizen, wind- en watermolens, zo typisch voor de Lage Landen, moeten verdwijnen. Om plaats te maken voor de verdere uitbreiding van kazernes en Koranscholen voor de dagelijkse hersenspoeling der definitief onderworpen bevolking.

    Visiue van ‘tSCHELDT

    Groen-Linx, en alle verdere partijen die eventueel de Onderwerping zouden overleefd hebben, in het heel bijzonder vooral de PVV zijn ondertussen voor de Uitzonderings Rechtbanken verschenen waarvan, net zoals bij de Nat.Socialiqsten in de jaren ’32-’45, de uitspraak bij voorbaat vast staat. Als “onnutte eters’ allemaal naar de Vernietigingskampen. Daar zal dan niet meer boven de poort staan’ Arbeid maajt Vrij’, maar ‘Vijf x daags bidden maakt vrij’.

    Onze huidige ‘Mandaat-dragers’ vraagt U? Die zitten ofwel met de kop in het zand, ofwel zitten hun broeken vol en doen ze hun job zoals gewoonlijk via hun individuele achteruitkijk-spiegels.

    Hen treft dus geen schuld. Ze kunnen niet anders. De ware schuldigen dat zijn wij, de kiezers en de extreem rechtse populisten die de zegeningen van de multicultuur niet willen inzien.

     

    Klaar? Of moet er meer zand zijn?

    *

    ACTUALISERING

    Op Zaterdag 11 Maart om 11.55u verspreidde TROUW het bericht dat ‘’Het Kabinet’ in extremis de landingsrechten voor de vlieger van de Türkse minister BuZa had ingetrokken. Zijne Excellentie de Sultan is woedend en woest tegelijk. Briesend, met het schuim op de lippen, verwijt hij de Hollanders voor Nazistische Fascisten, of Fascistische Nazisten (hij is er nog niet helemaal aan uit) en tiert dat hij als weerbots de landingsrechten op Türkse bodem voor alle, maar dan ook alle Nederlandse vliegtuigen van klein tot groot zal intrekken. En daarenboven zal hij op staande voet alle NL-diplomaten uit zijn land zal verjagen als gebeten honden. Of laten opsluiten, want ook daar is hij er nog niet aan uit.

    Besluit

    Zou, een paar dagen voor de Verkiezingen van de Laatste Kans, het kabinet dan werkelijk de hete adem van Geert Wilders zo erg en zo warm in de nek voelen? Maar ook daar is Marc Rutte, de Dikhuid, nog niet aan uit….

    *

    (Digitalia)

    12-03-2017, 10:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4073

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Dag na bijl-aanval: machete-aanval in Düsseldorf

    Harder terugslaan: dat is het enige dat helpt….

    *

    Een dag nadat een man zeven mensen verwondde met een bijl in het centraal station van Düsseldorf, is er in het noorden van de stad opnieuw een aanval gebeurd. Dit keer met een machete. De dader zou momenteel nog op de vlucht zijn.

    Islam is de Beschaving v/d Dood

    *

    Het slachtoffer, een man van 80 jaar, zou gewond zijn maar aanspreekbaar. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Voorlopig is het nog raden naar de aanleiding van de aanval. “Omdat de situatie momenteel nog erg instabiel is, hebben we meer politiemacht ingezet”, liet een woordvoerder van de lokale politie weten.

    Donderdagavond vond er al een aanval in het centraal station van Düsseldorf plaats. Een man verwondde er toen 7 mensen met een bijl. Onderzoek wees uit dat het om een verwarde man ging en er geen sprake was van een terreurdaad

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    Donderdag avond de eerste vertoning met het kapmes, en vrijdag, dz dag daarop reeds de tweede, deze keer met de machete. Moet wel, want met kromzwaarden zo maar open en bloot in het openbaar: dat weet toch iedereen dat daar vodden van komen.

    Het ziet er dus naar uit, dat de Stad Düsseldorf maar best ineens Kappmessersheim zou mogen gaan heten. De stad loopt daar immers vol met psychisch gestoorde kontheffers die verzot zijn om op het scherp van de snede treinreizigers, bij wijze van verrassing, met de diepe vreugden van de Islam te laten kennis maken.


    Mekka en Medina, dààr zit het gif

    *

    Ze doen het gewoon voor de lol, en omdat hun ingebeelde God Allah door de mond van de woestijnprofeet van 1400 jaar geleden dat zo wil. Het is er niet van ‘gaat en onderwijst alle volkeren’, maar van ‘gaat en doodt alle volkeren’, wat ook als ’n soort ‘religie’ wordt verkondigd….

    **

    *

    De Overheid en de Media minimaliseren de wonden en nemen daarbij meteen de daders in bescherming. ‘Schutzhaft’ (een socialistische sadistische manier van redeneren) heette dat vroeger: in Uw eigen belang vastgezet te worden zodat er U niets overkomt.

    En nu blijkt toch wel, dat de aanvallen met de blote bijl, de eerste in een lange rij, gepleegd zijn door minstens 3 zeer jonge zwarte Noord Afrikanen die zijn mogen wegkomen van de politie. Daar bestaan zelfs diverse GSM-opnames van, iets dat de Düssemdorfer Polizei op bevel van Hogerhand, niet leuk vindt. De meesten daarvan zijn dan ook ondertussen rap-rap verwijderd van YouTube. Want in strijd met de voorgeschreven officiële rapporten.

    Een vlugge blik op

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/03/Getuigen-Daders-aanslag-Dsseldorf-waren-3-Afrikaanse-migranten-die-met-bijlen-op-jongeren-inhakten

    meer is er echt niet nodig om alles over de Waarheid, geheel de Waarheid en niets dan de Waarheid te kennen.

    U moet toegeven: het zijn Hitleriaanse toestanden waarbij in vergelijking de Holocaust in het niets verdwijnt. Het volk van Isaël had geen moorden begaan en toch moesten die toen allemaal ‘ausgerotet’ worden. Nu is het dus onze beurt.

    Dat is dus de prijs van de Rode ‘vooruitgang’… Volgens mij staat dat gelijk met collectieve zelfmoord. Of zou 1813, het ‘Noodnummer’ voor hulp bij zelfdoding, daar ook goed voor zijn?

    *

    (Digitalia)

    12-03-2017, 09:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Zweedse oorlogsjournaliste: Stockholm voor vrouwen nog gevaarlijker dan Mosul

    *

    Rapport ministerie van Defensie: Moslim Broederschap bouwt met behulp van tolerante multiculti overheidsbeleid parallelle islamitische samenleving in Zweden op; gevaar op oorlogstoestanden wordt steeds groter

    *
    Grote delen van Malmö (43% inwoners met migrantenachtergrond) zijn islamitische ‘hellhole’ no-go zones geworden. De eerste bedrijven beginnen de stad te verlaten, omdat het er te onveilig is geworden. Met 3,4 moorden op de 100.000 inwoners is Malmö inmiddels de gevaarlijkste stad van West Europa (7).

    *

    De prijswinnende Zweedse oorlogsjournaliste (van allochtone komaf) Magda Gad schrijft dat de Zweedse steden dankzij de massale immigratie zo gevaarlijk zijn geworden, dat een vrouw inmiddels veiliger over straat kan in het zwaarbevochten Iraakse Mosul dan in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

    Lees meer...   (32 reacties)

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Het ziet er dus naar uit, dat Vriend Xander een heleboel onwetende lezers zal bijkrijgen, namelijk de voltallige redacties van zowel de VRT als de VTM als de complete meute van de Leugenpers. Gewoon omdat men daar op al die plaatsen helemaal niets wist over de helse toestanden in Zwöden. Stel U voor: President Trump in Amerika weet het, en hier, niet aan de andere kant van de wereld is men daarvan niet op de hoogte. Wij weten niet eens wat en hoe er bij de naaste buren gebeurt!

    *

    Of – wat waarschijnlijker is – is het hier van mondje toe uit schuldige medeplichtigheid. Maar weeral: dat is volksverraad, en in tijden van oorlog, zoals nu, zegt het oorlogsrecht dat op verraad (en ‘samenheulen’) met de vijand, de doodstraf staat. In de onzalige repressietijden (1945 en volgende jaren) werd daar heel wat minder spel rond gemaakt. Naar de IJzerbedevaart geweest, Lid zijn van het Davidsfonds, een zoon hebben aan het Oostfront: zelfs de schijn van een dezer dingen, was al voldoende om als VNV-landverrader voor het vuurpeloton te komen.…. Vooral als de Leider van de Witte Brigade een oogje had op Uw vrouw…. Als die maar ‘vriendleijk’ genoeg bleef, werd soms ook genoegen genomen met broodroof. Of als U als Ondernemer tijdens de Bezetting 25 huishoudens te eten had gegeven door jute-zakken te maken voor diene smerige Duits, dat waren omstandigheden waarvoor men als Vlaming zwaar diende te boeten. Want zoiets, dat was ‘heulen met de vijand’, vooral als men daarbij Christelijk was en een onberispelijk leven leidde.

    Ja Ja: andere tijden, andere zeden! Maar uiteindelijk blijft de basius dezelfde: Uw hekken naar de wind hangen.En vooral Uw mond houden of geen principes hebben.

     

    *

    (Digitalia)

    12-03-2017, 04:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    11-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4071

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    AANDACHT

    Bij GvA (Gazet van Allah) lijdt men tegenwoordig niet aan iets, maar leidt men er aan. Heel slim: op die manier leidt lijdt men er de ezels beter mee naar de slachtbank.

    Dader bijlaanval Düsseldorf geïdentificeerd: geen vermoedens van terrorismeµ

    *

    De vermoedelijke dader van de bijlaanval van donderdagavond in het station van Düsseldorf is bekend. Het gaat om een 36-jarige man (kleur?) uit ex-Joegoslavië, die leidt aan psychologische problemen. De politie sluit een terroristisch motief dan ook (bij voorbaat?) uit, aldus een woordvoerder van de autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag (dus kort op de bal, om alle misverstanden te coorkomen?).

    Bij de aanval van donderdag raakten zeven mensen gewond. Drie van hen raakten zwaargewond, vier anderen liepen slechts lichte verwondingen op, aldus de politie, die eerder sprak van vijf gewonden (de politie daar is blijkbaar niet sterk in tellen) . Volgens de lokale krant Rheinische Post liep een van de gewonden een schedelfractuur op. En ook de vermoedelijke dader raakte zwaargewond toen hij bij een vluchtpoging van een brug sprong.

    De vermoedelijke dader kon ondertussen (niettegenstaande zijn zware verwondingen) verhoord worden. Het gaat (met zekerheid) om een 36-jarige man uit ex-Joegoslavië die nu in Wuppertal woont en die klaarblijkelijk aan mentale problemen lijdt, aldus de politie in een persbericht (dot is een bericht die door de pers dient verspreid te worden).

    In Düsseldorf wordt het treinverkeer stapsgewijs opnieuw opgestart, nadat het vier uur lang had stilgelegen vanwege de aanval. De politie pakte, naast de vermoedelijke dader, nog twee mensen op, maar het lijkt er toch op dat er slechts één dader zou zijn, aldus een politiewoordvoerder.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Spelfouten in GvA door een broodschrijver: een hele stap vooruit in de ‘verrijking’. Schrijffouten daarentegen veroorzaakt door slecht zien, zoals bij ondergetekende, zijn ook erg. Bijna even erg als struikelen over de eigen voeten. Zo’n fouten zijn even storend als schrijffouten van helderzienden, want voeten zijn er precies om mee vooruit te komen, en niet om er mee te leren vliegen. Toch zijn ze min of meer te vergeven. Zoiets als al die invaliden-kaarten die overal de voorrang opeisen….

    Do you snap the kees (case)?

    *

    Enne o ja: het GvA-artikel werd stiekem door ondergetekende gelardeerd met een paar persoonlijke bijvoegsels, (telkens cursief tussen haakjes) die de on-nadenkende mens moet behoeden voor valstrikken… In de wereld van de wilde konijntjes zou dat zijn, als bij iedere strop van de stroper, een blauw zwaailicht te voorzien….

    Kijk, dat is het grote verschil tussen iets aan het papier toevertrouwen dat voor iedereen duidelijk is en niet vatbaar voor mistverstanden. . Een tekst dus die U zelden of nooit aantreft bij onze Leugenpers. En waar de achterliggende bedoeling telkens beschermd wordt door het ‘brongeheim’. Wat meestal neerkomt op het geheim van de eigen duim.

    Wedden dat er de volgende dagen, weken, maanden, jaren, een oceaan van stilte zal vallen over die aanval met de botte bijl in het station van Düsseldorf? Ook in Düsseldorf zal, net als in Stockholm, het deksel voor altijd op de beerput blijven! Tot er daarover ooit ’n twitter-bericht komt van President Trump….

    Vroeger werd voor zoiets schamper opgemerkt, dat het wel weer ‘in Amerika’ gebeurd zal zijn. Maar heden ten dage is Düsseldorf voor die ene en on-loochenbare waarheid, evengoed het verre buitenland als de USA 100 jaar geleden….

    (Digitalia)

     

    11-03-2017, 04:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4069

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    De Wever: "In 2019 komt onze institutionele agenda op tafel"

    "Als de kiezer ons bij de verkiezingen van 2019 de juiste kaarten geeft, dan zal ik geen regering vormen met de PS zonder akkoord over confederalisme. En ook wanneer de PS niet nodig is, zal onze institutionele agenda op tafel komen."

    Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in Het Belang van Limburg.

    Uiteraard is het afwachten wat de burger bij de federale verkiezingen van 2019 beslist. Maar op basis van de laatste peilingen, waarbij de PvdA-PTB fors vooruitgaat in Wallonië, acht De Wever het goed mogelijk dat het opnieuw heel moeilijk zal zijn om een federale regering te vormen. Dat kan volgens hem voor een opbod zorgen en vervolgens leiden tot een communautaire doorbraak. "Als de onderhandelingen dermate uitputtend en frustrerend worden, dan zal ongetwijfeld de vraag komen: waarom zouden we elkaar nog langer bezighouden?"

    *

    En toen kam er een varken met een lange snuit….

    "Als we goede kaarten krijgen van de kiezer en de PS - al dan niet in combinatie met de PvdA-PTB - incontournable wordt, dan stap ik nooit in een regering met de PS zonder integrale uitvoering van onze institutionele blauwdruk", zo maakt De Wever zich nog sterk.

    Confederalisme

     

    Een forse belofte, waarbij De Wever het uitdrukkelijk over confederalisme heeft. Van een klassieke staatshervorming wil de N-VA-voorzitter niet meer weten. "Dan hebben we nog 36 staatshervormingen en 100 jaar nodig om te komen tot waar we willen. Dat maakt ondertussen de zaken alleen maar complexer en duurder en zorgt voor een groot democratisch deficit", aldus De Wever. "De lessen die we uit 2010 getrokken hebben, zijn dat we niet meer onderhandelen met partijen die niets vragen."

    Ook zonder de PS zal de N-VA trouwens een einde maken aan de communautaire standstill die is afgesproken bij de regeringsvorming van 2014, belooft De Wever. "Ook wanneer de PS niet nodig is, zal de institutionele agenda op de onderhandelingstafel komen. Maar indien de Franstaligen niet bewegen, zullen we de kaarten die we krijgen opnieuw gebruiken om dat te doen wat goed is voor Vlaanderen."

    Bevoegdheden herfederaliseren om conflicten zoals over de geluidsnormen rond Zaventem te vermijden is voor De Wever alvast geen optie. "Wat krijg je dan? Discussies en blokkering binnen de federale regering."

    Interne nota

    Vorig jaar lekte in De Morgen al een interne N-VA-nota uit met de strategie die De Wever vandaag aanhaalt. De nota kwam er na het tumultueuze vertrek van de communautaire hardliners Hendrik Vuye en Veerle Wouters. "Het eerstvolgende doel is het confederalisme", zo viel daarin te lezen. "Dat kan in 2019 zijn, maar dat zal van de kiezer afhangen. (...) Als de Franstalige kiezer de PS incontournable maakt, dan komen wij enkel aan tafel om het confederalisme te realiseren. BDW heeft nooit gezegd dat zonder de PS ook betekent dat het zonder staatshervorming zal zijn."

    Enz, enz, bla-bla-bla

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Als West-Vlaming nemen we ipso facto aan, dat wat BDW vertelt in Hasselt (Limburg) ook geldt voor de rest van Vlaanderen. Tenzij dat Hart-Vlaanderen verkiest zijn eigen weg te gaan, wat er ooit wel van zal komen…

    Overdreven grootsprakerig, zegt U? Ja, en dan?

    Let er dan eens op, hoeveel en in welk tempo het Antwerps, het Gents en ht Limburgs overal te berde komen? West-Vlamingen bij Ben Crabé, bij de landspolitiek in de 7de Dag, op radio en TV: ’t is overal ‘zie je gie e van Brugghe, zeet joen vanachter’… Zelfs de Ronde van Vlaanderen is.. een Antwerps gedoe geworden…..

    Mê hiel Aaantwaarpe, maor niet me mai, hé….

    *

    Dus dat ‘federalisme’ van BDW en al de rest, dat zijn gewoon… ‘konten’.

    Voor mensen die het ongeluk hebben verder dan normaal van De Schreve geboren te zijn, ’n konte da’s in ’t Fransoos un compte’, (’n vertelselke).Het klinkt een beetje Baagoens, de dieventoale, en dat is het dan nog ook. Net zoals trouwens het woord confederalisme.. Puur Bargoens want camouflage-taal…

    Met de her-uitvinding van de juiste lichaamslijnen volgens ‘Nike’ , de fabrikant van sportkledij, benaderen we zoals U kunt zien, datzelfde standpunt. Zie bijvoorbeeld volgende nieuwe trend in de hijab boerka-mode… Bruine verkrachters kunnen dus gewoon bij het Eigen Volk Eerst aan hun trekken komen…

    Als kustbewoners zijn West-Vlamingen beter gewoon aan het eeuwige fenomeen van eb en vloed. Het breed gebruis der baren brengt hen een machtig lief, rapper en feller dan het kabbelen van het o zo romantische Zilvermeer in Mol. En zo besluiten wij, dat al dat cont-federalimse gewoon praat is tegen de vaak.

    *

    Daar is maar één land, dat mijn land kan zijn,

    Daar rukt niet de Rhône, daar stroomt niet de Rijn,

    Daar vloeit maar de Leie en de Schelde die brandt,

    Daar is maar één Vlaandren, 't is mijn land!

    *

    En dus hebben ‘institutionele hervormingen’ slechts zijn, als die zonder franjes tot de essentie teruggaan, namelijk onszelven de baas zijn zonder vreemde moeials daarbij.

    En daar is zelfs BDW, alhoewel niet helemaal onverdienstelijk, een maatje of tien te klein voor.

    *

    (Digitalia)

    10-03-2017, 18:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4069

    Vrijdag 10 Maart

    4069 - HET SPROOKJES FEDERALISME UIT DE VERHALEN DER SPROKJES VERTELLERS

    *

    INHOUD: VLAANDEREN REBUILT/NV ARROGANTIE: de vooruitzichten voor 2019, d.i. contfederalisme, liggen nog vele lichtjaren ver FERALE VERKIEZINGEN 2019 er op of er ver naast -

    *

     

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    De Wever: "In 2019 komt onze institutionele agenda op tafel"

    **

    "Als de kiezer ons bij de verkiezingen van 2019 de juiste kaarten geeft, dan zal ik geen regering vormen met de PS zonder akkoord over confederalisme. En ook wanneer de PS niet nodig is, zal onze institutionele agenda op tafel komen."

    **

    Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in Het Belang van Limburg.

    Uiteraard is het afwachten wat de burger bij de federale verkiezingen van 2019 beslist. Maar op basis van de laatste peilingen, waarbij de PvdA-PTB fors vooruitgaat in Wallonië, acht De Wever het goed mogelijk dat het opnieuw heel moeilijk zal zijn om een federale regering te vormen. Dat kan volgens hem voor een opbod zorgen en vervolgens leiden tot een communautaire doorbraak. "Als de onderhandelingen dermate uitputtend en frustrerend worden, dan zal ongetwijfeld de vraag komen: waarom zouden we elkaar nog langer bezighouden?"

    *

    En toen kam er een varken met een lange snuit….

    **

    "Als we goede kaarten krijgen van de kiezer en de PS - al dan niet in combinatie met de PvdA-PTB - incontournable wordt, dan stap ik nooit in een regering met de PS zonder integrale uitvoering van onze institutionele blauwdruk", zo maakt De Wever zich nog sterk.

    Confederalisme

     

    **

    Een forse belofte, waarbij De Wever het uitdrukkelijk over confederalisme heeft. Van een klassieke staatshervorming wil de N-VA-voorzitter niet meer weten. "Dan hebben we nog 36 staatshervormingen en 100 jaar nodig om te komen tot waar we willen. Dat maakt ondertussen de zaken alleen maar complexer en duurder en zorgt voor een groot democratisch deficit", aldus De Wever. "De lessen die we uit 2010 getrokken hebben, zijn dat we niet meer onderhandelen met partijen die niets vragen."

    Ook zonder de PS zal de N-VA trouwens een einde maken aan de communautaire standstill die is afgesproken bij de regeringsvorming van 2014, belooft De Wever. "Ook wanneer de PS niet nodig is, zal de institutionele agenda op de onderhandelingstafel komen. Maar indien de Franstaligen niet bewegen, zullen we de kaarten die we krijgen opnieuw gebruiken om dat te doen wat goed is voor Vlaanderen."

    Bevoegdheden herfederaliseren om conflicten zoals over de geluidsnormen rond Zaventem te vermijden is voor De Wever alvast geen optie. "Wat krijg je dan? Discussies en blokkering binnen de federale regering."

    Interne nota

    Vorig jaar lekte in De Morgen al een interne N-VA-nota uit met de strategie die De Wever vandaag aanhaalt. De nota kwam er na het tumultueuze vertrek van de communautaire hardliners Hendrik Vuye en Veerle Wouters. "Het eerstvolgende doel is het confederalisme", zo viel daarin te lezen. "Dat kan in 2019 zijn, maar dat zal van de kiezer afhangen. (...) Als de Franstalige kiezer de PS incontournable maakt, dan komen wij enkel aan tafel om het confederalisme te realiseren. BDW heeft nooit gezegd dat zonder de PS ook betekent dat het zonder staatshervorming zal zijn."

    Enz, enz, bla-bla-bla

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Als West-Vlaming nemen we ipso facto aan, dat wat BDW vertelt in Hasselt (Limburg) ook geldt voor de rest van Vlaanderen. Tenzij dat Hart-Vlaanderen verkiest zijn eigen weg te gaan, wat er ooit wel van zal komen…

    Overdreven grootsprakerig, zegt U? Ja, en dan?

    Let er dan eens op, hoeveel en in welk tempo het Antwerps, het Gents en ht Limburgs overal te berde komen? West-Vlamingen bij Ben Crabé, bij de landspolitiek in de 7de Dag, op radio en TV: ’t is overal ‘zie je gie e van Brugghe, zeet joen vanachter’… Zelfs de Ronde van Vlaanderen is.. een Antwerps gedoe geworden…..

    Mê hiel Aaantwaarpe, maor niet me mai, hé….

    *

    Dus dat ‘federalisme’ van BDW en al de rest, dat zijn gewoon… ‘konten’.

    Voor mensen die het ongeluk hebben verder dan normaal van De Schreve geboren te zijn, ’n konte da’s in ’t Fransoos un compte’, (’n vertelselke).Het klinkt een beetje Baagoens, de dieventoale, en dat is het dan nog ook. Net zoals trouwens het woord confederalisme.. Puur Bargoens want camouflage-taal…

    Met de her-uitvinding van de juiste lichaamslijnen volgens ‘Nike’ , de fabrikant van sportkledij, benaderen we zoals U kunt zien, datzelfde standpunt. Zie bijvoorbeeld volgende nieuwe trend in de hijab boerka-mode… Bruine verkrachters kunnen dus gewoon bij het Eigen Volk Eerst aan hun trekken komen…

    **

    Als kustbewoners zijn West-Vlamingen beter gewoon aan het eeuwige fenomeen van eb en vloed. Het breed gebruis der baren brengt hen een machtig lief, rapper en feller dan het kabbelen van het o zo romantische Zilvermeer in Mol. En zo besluiten wij, dat al dat cont-federalimse gewoon praat is tegen de vaak.

    *

    Daar is maar één land, dat mijn land kan zijn,

    Daar rukt niet de Rhône, daar stroomt niet de Rijn,

    Daar vloeit maar de Leie en de Schelde die brandt,

    Daar is maar één Vlaandren, 't is mijn land!

    *

    En dus hebben ‘institutionele hervormingen’ slechts zijn, als die zonder franjes tot de essentie teruggaan, namelijk onszelven de baas zijn zonder vreemde moeials daarbij.

    **

    En daar is zelfs BDW, alhoewel niet helemaal onverdienstelijk, een maatje of tien te klein voor.

    *

    (Digitalia)

    ++++

    BRONNEN

           &

    http://www.demorgen.be/binnenland/de-wever-in-2019-komt-onze-institutionele-agenda-op-tafel-bc187128/

    ./..

     

     

     

















    10-03-2017, 17:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4068

    VENSTER OP DE WERELD

    Van jongsaf aan leren goed te luisteren is het begin van de … ‘Onderwerping’

    Aanhangers Erdogan plannen

    (Volgens de warme oproep in HLN), dus verkiezingsshow in ons land

    *

    Aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan plannen in ons land een grote verkiezingsshow met Turkse politici. Die zou eind maart mogelijk in Gent - Flanders Expo lijkt voldoende groot - plaatsvinden, vlak voor er vanuit België gestemd kan worden voor het referendum dat Erdogan meer macht moet geven.

     

    De Unie van Europese Turkse Democraten (UETD)

     

    is druk doende een zaal te zoeken waar ze een verkiezingsshow kunnen organiseren.

    De organisatie die banden heeft met de AK-partij van Erdogan zou graag een herhaling zien van 2015. Toen huurde ze de Ethias Arena in Hasselt af en kwam Erdogan speechen voor 15.000 fans. Of de president nu opnieuw komt, is niet zeker. UETD-voorzitter Basir Hamarat ontkende eerst formeel, maar zei vervolgens dat het ook zeker niet uitgesloten is dat Erdogan toch naar België afzakt.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Mocht U er nog aan twijfelen wat de ware bedoelingen zijn van Sultan Erdogan met Europa, kijk dan goed naar deze 2de afbeelding van hun embleem: de Europese sterren staan in het gelid rondom de Ü van Türkeystan Met bijna in de marge, niet de ‘wassende’ maar afgebeeld als de bijna beschermde paraplu tegen verder onheil: de Moslim Halve Maan tegen een bloedrode achtergrond.

    Om in gang te schieten…. heeft een goed verstaander maar ’n half woord nodig

     Naast GvA en De Schandaard-HNB, mag U HLN voortaan dus ook als Gazetr van Allah noemen….

    *

    BDW, Leider van de grootste politieke partij van Vlaanderen en bedenker van jet contfederalsome, kan dus zeggen wat hij wil: het haalt totaal niets uit. ZIJ zeggen niet wie er de baas is in

    òns Land: zij tonen het gewoon. En Bruxellabad staat erbij en kijkt er naar.

    ‘Helaas’, dichtte Albrecht Rodenbach ooit, ‘waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren”

    Antwoord: afgereisd als retour-vracht in de bootjes waarmee al die bootvluchtelingen hier zijn aanbeland. Terwijl per hoofd van een over land gekomen Turkse ‘onderdaan’ die afgezakt is om hier zijn levensdagen te slijten, nog geld wordt toegestoken om zijn ‘gebedshuis’ te onderhouden.…

    (Digitalia)

    10-03-2017, 15:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4067

    *

    AANDACHT

    Het Doopsel in het Katholiek Onderwijs niet primordiaal stellen, is natuurlijk ‘gefundenes Fressen’ voor de Islamisering van òns land. Of minstens voor de desorganisatie ervan. wat dan op hetzelfde neerkomt.

    Stel UI het gehuil voor van alle duivels ui de hel en omstreken, moest er ooit sprake zijn van ook maar één Christen te laten lesgeven in de Islam-landen. Daar zou, onder het goedkeurend oog van de Leugenpers, meteen moord en doodslag van komen.

    Oedereen weet dat, maar de meesten zwijgen daarover. Het is, net als het te pas en te onpas promoten van de ongebreidelde seks, een beetje te gênant. Het is des te erger, als in de islamisering, de hoofdverantwoordelijke van het Katholiek Onderwijs daarbij nog de leiding neemt. Of staat te trappelen van ongeduld om, zo denkt die, zichzelf onsterfelijk beroemd te maken.

    Er is een tijd geweest dat zoiets hem of haar de brandstapel zou gekost hebben. Heerlijke tijden, toch?!!!!

    ‘Geef ongedoopte leraar meer kansen’

    Katholieke basisscholen moeten veel vaker dan vandaag niet-gedoopte leerkrachten aannemen. Die oproep van de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool vindt duidelijk steun bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen, schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws woensdag.

    Het embleem van die “Hogeschool’: zolas U zelf kunt zien, mankeert er wat aan die ‘school’.

    *

    In theorie mogen niet-gedoopte leerkrachten lesgeven in katholieke basisscholen. In de praktijk gebeurt het slechts bij grote uitzondering, juist omdat zij geen godsdienst mogen geven. En de juf of meester moet, ondanks allerlei alternatieven, doorgaans alle vakken geven.

    Een humanistische, boeddhistische of moslimleerkracht zou voor het vak godsdienst dus vervangen moeten worden. Een stap die veel te weinig schoolbesturen ondernemen, zo stelt de ‘katholieke’ Antwerpse Karel de Grote Hogeschool in een open brief. Concreet vraagt directeur Veerle Hendrickx samen met de zogeheten A-Raad van de hogeschool, de raad van studenten met Antwerpse en Andere roots, dat katholieke basisscholen afstappen van de doopvoorwaarde voor alle leerkrachten.

     

    Ook Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wil meer moslimleerkrachten zien, maar zegt dat schoolbesturen autonoom beslissen. Toch is hij blij met de oproep van de Antwerpse hogeschool. ‘De christelijke identiteit staat centraal, maar in onze scholen komen christenen, moslims, vrijzinnigen en andersgelovigen samen om door gesprek de eigen identiteit ‘vorm te geven’, zegt Boeve.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Ik had het eerst nog niet door, maar die ene ‘Katholieke’ Hogeschool springt dus in de bres ten voordele van alle Basisscholen van heel het land. Anders gezegd, de aanval komt uit slechts één hoek. De bedoeling om het Land te destabiliseren is dus duidelijk. In elke oorlogstijd (dus ook nu, in volle veroveringsoorlog) is dat gewoon… de dood met de kogel.

    Wie realist is, weet dat tegenwoordig ineens ZES op de TIEN (60%) kinderen die in onze steden geboren worden, van vreemde herkomst en dus dus meestal Moslim zijn/. Dat is al enkele jaren zo in die richting, maar daar werd niet over ‘gecommuniceerd’…. Twee keer raden waarom.

    En ja, Vlaanderen is nu eenmaal het Land geworden, waar er geregeerd wordt met fluwelen handschoenen, waarin ipv een ijzeren hand, fluweelzachte wolkjes zitten…

    Die ‘godsdienstvrijheid’, nietwaar. Schoon excuus van Groen-Linx, waarbij de Veroveraars fijntjes in hun vuistje lachen om zoveel naïviteit. ‘Komt en vermenigvuldig U, wij betalen alles, eten, drinken, slapen, jullie ‘bidmatjes’, jullie onderwijs, drugs en verkrachtings-ontspanning, een royaal leefloon, tot zelfs de Kalasjikovs in jullie geheime opslagplaatsen waarmee straks op het afgesproken signaal ons kunt overhoop schieten.

    Spreek dus gerust thuis en op alle mogelijke openbare plaatsen onder elkaar Arabisch, Marokkaans, Creoolsof Hottentots: onze taalwetten zijn alleen voor ons bestemd, niet voor jullie. Net zoals al onze Wetten, trouwens: die zijn er alleen voor ons. Om zoveel mogelijk boeten te kunnen innen….

    Jullie zijn gekomen om te werken, wordt ons voorgehouden. Maar statistieken hierover worden nog strenger bewaakt dan het strengste Staatsgeheim. In het Parlement tiert het Rood-Groene Genez(ver)-wijf als ‘mandaatdrager’ dat onze Overheid jullie zich beledigd voelen als er aangedrongen wordt om van kindsbeen af, onze taal te spreken, zodat jullie met een beetje opleiding meer kansen maken op de arbeidsmarkt. Reactie van de ‘Premier’: geen. Reactie van de KamervoorzitterSiegheil Bracke: geen. En ik, die dat dat de Taalwetten toch wat meer waren dan een vodje papier….

    Besluit, zoals toch deze keer zeer agressief, de BDW tegenover Sultan Erdogan: dit is òns Land. Onderverzwegen (zoals een goed poenpakker betaamt): óns mand waar ònze Beschaving geldt en niet die van een woestijnrover, Profeet en.. kinderverkrachter.

    Om de liefde Gods: mensen wordt toch eindelijk eens klaarwakker!

    *

    (Digitalia)

    10-03-2017, 14:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4066

    VENSTER OP DE WERELD

     

    OPMERKELIJK

    Volgens de weer-profeten in Vlaanderen, zou tegen 2050-2060 de helft der inwoners ‘single’ (=ongehuwd) zijn. Een goed idee om samen weer, net als we kind waren, met de kaarten te beginnen spelen…Broel van ’t gat, bijvoorbeeld.

    HOGER LAGER

    *

    De Zweedse minister Ylva Johansson.

    Ze werd gedwongen zich te verontschuldigen voor haar leugenachtige bewering dat het aantal verkrachtingen in het land afneemt, nadat Nigel Farage Malmö ‘de verkrachtingshoofdstad van Europa’ had genoemd.

    Ze (de Zweedse Troela) hield vol dat het aantal verkrachtingen ‘meer en meer daalde’

    De opmerking werd gemaakt nadat Nigel Farage zei dat Malmö ‘de verkrachtingshoofdstad van Europa’ was

    De minister van Integratie gaf later toe dat het aantal seksuele misbruiken ‘toenam’.

    Een Zweedse minister heeft toegegeven dat zij ongelijk had, nadat zij had verkondigd dat het aantal seksuele aanslagen in het land was gedaald. De minister van Integratie, Ylva Johansson, beweerde in een televisie-interview dat het aantal verkrachtingen in Zweden ‘steeds maar naar beneden ging’. De vermelding kwam, nadat de voormalige UKIP- leider Nigel Farage de vorige maand had beweerd dat de stad Malmö ‘de verkrachtingshoofdstad van Europa was, als gevolg van het migrantenbeleid van de EU’. Maar dagen later bleek dat, ondanks een daling van 12% in 2015, het aantal seksuele aanslagen in 2016 in feite met 13% was gestegen.

    Johansson erkende haar fout in een verklaring aan de krant Dagens Nyheter: “Ik heb mijn antwoord gebaseerd op de informatie die ik toen had, namelijk dat het aantal meldingen van verkrachtingen in 2015 was gedaald. Het was verkeerd van mij om van een ontwikkeling [hier: daling] te spreken als die slechts op één jaar was gebaseerd. De voorlopige cijfers voor 2016 laten helaas zien dat die stijgen. Het is natuurlijk belangrijk om die juist weer te geven”.

    Walter Capiau, de gewezen specialist van ‘Mag ik het zeggen, Walter’ die pedofilie nooit heeft toegegeven

    Johansson had eerder, toen zij in een interview met de BBC het immigratiebeleid van het land verdedigde, beweerd dat het aantal verkrachtingen in Zweden daalde. Toen haar werd gevraagd wat de gevolgen waren van het geven van een verblijfsvergunning aan 150.000 vluchtelingen het vorige jaar, hield ze vol: “We kunnen geen verband tussen criminaliteit en immigratie ontdekken”.

    Toen haar specifiek werd gevraagd naar seksueel misbruik en de kritische opmerkingen van Farage [in die richting] voegde ze eraan toe: “Als we onderzoek doen of een vrouw is … als zij verkracht is of dat er ongewenst seksueel gedrag is geweest, kunnen we zien dat het niveau steeds meer daalt”.

    Volgens The Local is het aantal gemelde verkrachtingen gestegen van 4208 in 2006 naar 6560 in 2016. Maar die haalt de Zweedse Nationale Raad voor Criminaliteitspreventie aan, die vermeldt dat dit mogelijk het gevolg is geweest van wetswijzigingen die de definitie van verkrachting hebben verruimd.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Als Minister van de Zwöotse (verwelkte) Rode Roos, spreekt het mens Ylva Johansson de taal der verwarrong. Dus had die betere gezwogen. Nu komt Nigel Farage, de persoonlijke vriend van President Trump, weer meer en beter in the pictire. Wat zeker heel bevorderlijk is voor de wereld-heropstanding.

    Linx, dat zich graag vergrijpt aan andermans’ kruis (zeker als daar een religieus begrip achter schuilt) heeft moedwillig dat vergrijp begrip verkrachting, eigen aan de altijd op oorlogsvoeten zijnde Islam, ingevoerd en bevorderd.

    Het is dus niet meer dan ‘Loontje die om z’n Boontje komt’. Met ezelsoren op, vooraan in de klas te moeten staan… Eigen schuld, dikke buik….

    Versta me niet verkeerd: U las daareven geen schrijffout. Bulten zijn een lichaamsgebrek en daar wordt niet mee gespot. Met dikke buiken trouwens ook niet. Ofwel steekt er een ‘vrucht van de zonde’ achter, ofwel is het een lepe truc van een of ander Slinx politicus. Want van ‘single’ zijn of ‘single’ worden, blijft men toch mager en schraal? We (d.i. onze kleinkinderen) gaan er dus op vooruit: Vlaanderen wordt het land der Ousz Bikken en der Oude Vrijsters….

    Ons Ma moest zoiets nog beleefd hebben!

    Voor wat betreft Zwöden: enig nadeel: daar valt op de duur geen normale administratie meer over bij te houden. De cijfers dansen er op en neer. Net trouwens als de resultaten die evenens ‘wippen’, net als de daders, op en neer. En de goegemeente zit ermee. Konijntjes in de natuur kunnen er nog iets van leren….

    *

    Als toemaatje

    De socialistische Zweedse minister-president Stefan Löfven,

    die net als onze Premier, blinkt in zijn vel..

     

    Socialisme is blijkbaar, net als de Islam, vooral goed voor wie zo hoog mogelijk op de sociale ladder is geraakt

    Zweden is daar wel het verst in gevorderd. Maar de vaas gaat net zo lang te water tot er gee bloemen meer zijn.

    (Digitalia)

    ++++

    09-03-2017, 08:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    08-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4065

    VENSTER OP DE WERELD

     

    Normaal gaan de poppetjes aan het dansen. In Molenbeek gaan ze aan het schieten….. Dat is dan de prijs van de vooruitgang.

    Zelfs 12-jarigen geradicaliseerd in Molenbeek (HLN)

    *

    Het aantal jongeren in Molenbeek die zich aangetrokken voelen tot een ‘radicaal discours’ blijft nog altijd stijgen. Dat heeft de dé-radicaliserings-ambtenaar Olivier Vanderhaegen van de Brusselse gemeente gezegd in de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart.

    Bovendien daalt de leeftijd van die jongeren. Sommigen zijn er al op hun 12de van overtuigd dat het Westen een groot complot voert tegen de islam. "Dat verontrust ons uiteraard", zegt korpschef Johan De Becker van politiezone Brussel-West. Er zouden ook nog altijd ronselaars actief zijn in Molenbeek.

    De geradicaliseerde jongeren zijn vaak betrokken bij drugshandel of andere criminele activiteiten, maar slagen erin onder de radar te blijven. Daadwerkelijk naar Syrië gaan, doen ze nog amper.

    Molenbeek: de beek daar bij die mooie molen, een vage herinnering van toen Broekzele nog Broekzele was….

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Zo ongeveer met 30 jaar vertraging stelt de Overheid officieel vast, dat daar in dat ‘hellegat’ .. ‘something is rotten in the state of Danmark’. Of zou Shakespeare toen al Zweden bedoeld hebben? ‘His kingdom for a horse’ stamelde de held toen, en meteen trok hij vierklauwens ten strijde tegen het onheil dat zijn land had getroffen.

    Nu stijgt niemand te paard, maar kijkt als verlamd toe naar het resultaat van 50-60 jaar tolerantie. Wat gewoon ’n ander woord is oor lafheid.

    En zie: het is om twee stenen te doen vechten: weerom worden de rollen altijd omgedraaid, zodat het het Westen is dat de Islam bedreigt. Duivelachtiger en Linxer ka het niet, of het zou moeten zijn zoals de Progressieven het zeggen over anderen, dat het Nationalisme van ‘Uiterst Rechts’ volgens hen de nieuwe Neo-Nazi’s zijn. Ge moet maar durven!

    Het is nochtans zo simpel als het groot is: de ware aard van het beestje kent men aan… zijn zijn…. stoelgang.

    Uitleg van Fluppe Moustache, de PS ex-burgemeester van Moulin du Ruisseau (of is het Ruisseau du Moulin?) toegeeft: hij is de voorbije jaren misschien, heel misschien, een beetje onvoorzichtig geweest. Meer niet. Maar dat de broer van de hoofddader van de aanslagen in Parijs en Zaventem werkzaam was op het Stadhuis van Molenbeek, tja, da’s raar hé, maar het heeft er totaal niets mee te maken.

    Waarom niet?

    Omdat ‘zij’ het zeggen…..

    *

    (Digitalia)

    08-03-2017, 18:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4064

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Delegatie van het Amerikaanse Congres in Israël om de verhuizing van de ambassade naar Jeruzalem te onderzoeken

    President Trump is de eerste Amerikaanse president die de “Jerusalem Embassy Act” van het Amerikaanse Congres uit het jaar 1995 serieus neemt en zijn verkiezingsbelofte van een verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem voorbereidt.

    Daarom is er een officiële delegatie van het Amerikaanse congres naar Israël gekomen die overleg over deze stap is gestart.

     

    Uit een verklaring van een parlementariër van het Israëlische parlement, de Knesset, Jehuda Glick (Likoed), bleek dat de Amerikanen zouden zijn aangekomen en “het onderwerp van een verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem diepgaand zullen onderzoeken – zowel vanuit praktisch als politiek oogpunt.”

    *

    Jehuda Glick voegde er aan toe dat hij aan de delegatie “de unieke geschiedenis en politieke realiteit van Jeruzalem in het verleden en het heden” duidelijk zou maken.

    De delegatie zal ook een ontmoeting hebben met minister-president Benjamin Netanyahu om naar mogelijke plekken voor de bouw van de ambassade te zoeken.

    Het doel van deze reis is om aan president Trump een volledige en accurate analyse over de beste manier en beste tijdstip van een verhuizing van de ambassade te overhandigen.

    *

    Bron:
    www.israelheute.com

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Volgens mijn spontaan aanvoelen is het een natuurwet dat het beter zaken doen is, zelfs op grotere afstand, met mensen van het type Jehuda Glick (zoe afbeelding boven) dan met 100 Arabieren in Uw achtertuin. Waarom ik dat zeg, is omdat bij mijn weten nog nooit ook maar één Jood (of Griek) met het zwaard of de Kalasjnikov in de hand, onze leefwereld is komen bedreigen. En dat is dat wel nog zeer zacht uitgedrukt. De Romeinendeden dat wèl, maar ze brachten ons meteen de hoogste beschaving die we ooit zullen kennen. Ze gaven ons een wereldtaal die zelfs in onze dagen geldt als het summum van intelligentie….. De Geschiedenisboeken staan, sedert het ontstaan van deze woestijn-‘religie’, vol van geweld met de ene Moslim-invasie na de andere. En het is niet omdat ze in deze moderne tijden het ook moderner aanpakken, dat hun bedoelingen anders zouden zijn. Deze keer ondernemen ze de poging van de laatste kans, met de harde onderbuik der mannen en dus met de volle buiken der vrouwen vooruit, als ‘bootvluchtelingen’/. Maar het venijn (en de antrax) zitten in het staartje…

    Overal zijn de Rood-Groene wereldverbeteraars niet afkerig van deze methode, want het is, voor wat betreft het gebruik van onderduims geweld, hun eigen manier van werken.

    Neem dus de leefwereld van de Joods-Christelijke Geschiedenis weg uit onze Beschaving (wat het einddoel, de Endlösung, is van de Rode Globalisten) en het is voor eeuwig gedaan met … het toekennen van Nobelprijzen.

    Waarom ik dat verder ook nog denk? Omdat Muzelmannen, waar ook ze komen, het een kleine moeite vinden om eerst uit luiheid (of door hun pietrol) de natuur te verwoesten en om door verwaarlozing om te vormen tot woestijn. Reden waarom ze ook het Land dat nu weeral overloopt van melk en honing, terug willen afnemen van de vervolgde en bijna uitgemoorde Joden. Omdat die het sedert 1948, toen ze daar uit eerlijke schaamte mochten terugkeren van de Grote Mogendheden, het vruchtbaar hebben gemaakt. Niet door 5 keer per dag met de kont omhoog te zitten buigen, alleen onderbroken door het afvuren van speelgoed-raketjes op hun buren, maar door noeste arbeid van het hele gezin. Laat onderstaand wereldberoemd schilderij van Monnet voor altijd op onze netvliezen gebrand staan: het is de poëtische weergave hoe welstand gestalte krijgt. De meningen kunnen verschillen, maar het is in ieder geval niet door die welstand elders te gaan stelen.

    PS

    Zo’n beduimeld kadertje, ergens op een Italiaanse antiek-markt voor weinig geld op de kop getikt, hangt (tot ieders verwondering) sedertdien als een soort nostalgie naar vroeger dagen, altijd dicht bij mij, bijna onder handbereik. De jeugd vindt het maar niks…..

    *

    (Digitalia)

    08-03-2017, 17:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    07-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4063

    VENSTER OP DE WERELD

    De Franse president Hollande

    zet Trump op gevatte wijze op zijn plaats

    *

    De Franse president François Hollande heeft zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump van antwoord gediend, nadat die zich negatief had uitgelaten over de Franse hoofdstad. “De wereld houdt van Parijs”, zei hij. “En niks kan haar ervan weerhouden erheen te gaan.”

    “Parijs is een uitzonderlijke stad vanwege het belang van zijn inwoners (????), de schoonheid van het patrimonium, de diversiteit van zijn locaties en zijn internationale uitstraling”, zei het staatshoofd op een ceremonie op het voorplein van het Parijse stadhuis.

    “Frankrijk is fier dat het de wereld mag ontvangen in Parijs, de wereld die blijft komen, trouw aan de geschiedenis van Parijs, trouw ook aan de cultuur in Parijs. De wereld houdt van Parijs, niks kan haar ervan weerhouden erheen te gaan en niets zal de wil van de wereld kunnen stoppen om hier aanwezig te zijn.”

    Eind februari zei de Amerikaanse president dat “Parijs niet langer Parijs (is)”. Hij citeerde een kennis, een zekere Jim, die geen voet meer wou zetten in de Franse hoofdstad. Tegelijk hield Trump een pleidooi voor zijn migratiebeleid, dat Frankrijk, Zweden en Europa in het algemeen als slecht voorbeeld aanwees.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    De waarheid kwetst, zullen we maar zeggen. Want Parijs, Frankrijk, Zweden, heel Europa tot in de vier windstreken, zijn rijp voor de schroothoop der beschaving. Dat is zo, als tenminste de Islam niet teruggedrongen wordt tot helemaal binnen de poorten van De Hel die daarna dicht gaan. Drugs, ontsporing, geweld, zedeloosheid: met de ‘doortastend’ van deze Overheid die gewonnen-verloren blijft ijveren voor de Nieuwe Wereld Orde valt daarmee niet te leven.

    *

    De Wet, geheel de Wet en niets anders dan de Wet. Zo helpe mij God Almachtig. Zolang onze Samenleving niet terugvalt op de fundamenten van onze Beschaving, gaat het steeds rapper berg-af. Integendeel, als Trump onverwacht uit de hoek komt, dat ‘Zweden brandt’, wordt daar eerst mee gelachen ‘waar haalt ‘em dat nu weer uit’- ‘daar is niets van aan’. Om er vervolgens beschaamd te moeten over zwijgen, want het blijkt in werkelijkheid nog erger te zijn. Het volstaat even te Googelen naar de Internationale Media, de betere en vooral de Sociale, om de waarheid te ontdekken.

    Onze Leugenpers vergoelijkt de wanorde en de wetteloosheid door er ofwel over te zwijgen, ofwel door de feiten te verdraaien. Eigenlijk zitten die wetens en willens in een dodelijke spiraal door iedereen in de armen te willen drijven van de Islam. Wetteloosheid en dure pietrol is daartoe het gedroomde middel.

    Neem nu nog maar de Taalwet waarvoor generaties Vlamingen heel hun leven geijverd hebben: het is ’n vodje papier, want de Koran heeft meer gezag. De Overheid in Europa waaronder ons Crevitske, strijdt een hopeloze strijd om de landstaal door te drukken, want de ‘verrijkers’ hebben al een eigen wereldtaal waarmee ze geboren worden en sterven: het Arabisch. Al gaat die voor 99 % niet verder dan lezen en schrijven wat in de Koran staat. Om dan regelmatig uit d band te springen met weer eens ’n Allahu Akbar.

    Als President Trump en het Gezond Verstand het nog halen, dan zal dat op het nippertje geweest zijn…. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

    *

    (Digitalia)



    07-03-2017, 08:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    06-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4063

    VENSTER OP DE WERELD

    Waarschuwing

    De lezing van onderstaand artikel uit DM kan Uw gezond verstand schaden. Mond spoelen achteraf wordt aangeraden.

    *

    Dit zijn de leden van team-Trump die spraken met

    de Russische Diplomat Sergei Iwanowitsch Kisljak (**)

    *

    Meerdere leden van het team van president Trump zijn in de problemen gekomen door de gesprekken die zij voerden met Sergej Kisljak. Welke leden van Team Trump spraken allemaal met deze Russische diplomaat?

     

    Jeff Sessions, de nieuwe Minister van Justitie onder Trump, en daarmee de hoogste baas van de FBI, heeft twee keer gesproken met de Russische ambassadeur tijdens de verkiezingscampagne van Trump. Een van die gesprekken vond plaats tijdens de Republikeinse conventie afgelopen zomer. Tijdens de hoorzitting voor de Senaat over zijn (nieuwe) benoeming ontkende Sessions de contacten. 'Ik heb geen weet van zulke activiteiten. (...) Ik heb niet gecommuniceerd met de Russen', zei hij onder ede.

    The Washington Post (U weet wel, de krant die gezworen heeft Trump onderuit te krijgen) onthulde deze week dat er wel degelijk gesprekken zijn geweest met ambassadeur Kisljak. Sessions hield vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Hij zou enkel contact hebben gehad in de rol als senator en niet als campagnemedewerker van Trump. In een verklaring liet hij donderdag weten dat hij 'nooit met een Russische functionaris de campagne heeft besproken'. Toch blijven Democraten in het Congres hem beschuldigen van meineed en willen dat hij aftreedt. Onder druk besloot Sessions zich niet meer te bemoeien met het FBI-onderzoek naar Russische betrokkenheid bij de Amerikaanse verkiezingen, maar hij weigerde af te treden.

    Trumps nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn diende 13 februari zijn ontslag omdat hij had gelogen over zijn contact met de Russische ambassadeur in Washington. Eerder had The Washington Post onthuld dat Flynn met de Russische ambassadeur Sergej Kisljak had gesproken over het terugdraaien van Obama's sancties tegen Rusland als Trump eenmaal president was.

    Daarmee overtrad hij mogelijk een wet die het burgers verbiedt zonder toestemming van hogerhand met buitenlandse regeringen te onderhandelen. Wat hem de kop kostte, was dat hij tegenover vicepresident Mike Pence had bezworen dat hij met Kisljak niet over de sancties had gesproken. Pence herhaalde dat op televisie, waarmee Flynn volgens het ministerie van Justitie chantabel werd.

    Tijdens de Republikeinse conventie vorige zomer sprak Kisljak ook met Carter Page en J.D. Gordon, twee adviseurs van Trump. Page wil niet zeggen waarover. 'Iedereen gaat er meteen van uit dat het niet deugt. Bedankt, maar ik heb geen commentaar.' Gordon wilde wel reageren en zei dat het vooral ging over hoe beide landen kunnen samenwerken op gebied van terrorismebestrijding. Volgens hem is het niet ongebruikelijk om tijdens een campagne met een diplomaat te praten.

    Ivanka Trump, haar man Jared Kushner en hun kinderen. ©AP

    Ivanka is net als Dimitri, mooie Russische naam. Bij Witze werd dat dan rap ‘den Dimi’…

    *

    Gebleken is dat ook Trumps schoonzoon Jared Kushner, tevens een van zijn voornaamste adviseurs, met de Russische ambassadeur heeft gesproken. Samen met voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn maakte hij in december een afspraak met Kisljak, dus na de verkiezing van Trump. Een woordvoerder van het Witte Huis bevestigde dat de drie elkaar in de Trump Tower hebben gesproken, maar zei dat het een 'beleefdheidsbezoekje' was in de aanloop tot Trumps presidentschap.

    *

    PS

    Meer over de Diplomat Sergei Iwanowitsch Kisljak (**) op https://de.wikipedia.org/wiki/Sergei_Iwanowitsch_Kisljak

    Deze foto (zie bovenaan) omdat U vooral die man zou herkennen, moest U hem in het straatbeeld ontwaren. Het is inderdaad zo goed als zeker, dat als de Oliesheiks (en hun Godsdienst van de Wrede) hier buiten vliegen, dat eindelijk de oude historische vriendschapsbanden met Moedertje Rusland zullen hersteld worden. Stel U even voor: een muntstuk, dollar of roebel: identieke waarde, met aan de ene kant de kop van Trump, en aan de andere kant de kop van Poetin.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Omdat ‘The West’, sedert 20 Januari, d.i. minder dan anderhalve maand geleden, eindelijk niet meer het land van de ver-van-mij-bed-show is geworden, dit artikel uit DM, als wel zeer uitgebreide namenlijst van Amerikaanse Wereldspelers rond Trump. Goed voor ieders archief, ieders geheugen en hopelijk.. voor ieders bankrekening..

    Linxe graai-politici hebben in Europa straks ook afgedaan.

    Clinton Gate, Pizza Gate, Obama Gate: neen, het zijn geen triomfbogen zoals in Parijs, een stad die voor Trump verwant lijk met het ‘Hellhole’ van Bruxellabad. Want wat verschil is er tussen Molen- Schaar en Etterbeek met de Parijse banlieus waar de riolen ook bovengronds lopen tussen de vele nog-gp zones? Hollande trok meteen dat schoentje aan, want het paste hem en de hele Europese PS, wonderwel.

    Volgens mij bedoelt Trump dan ook niet de Eiggeltoren, de Notre Dame, de Sacré Coeir of de Moulin Rouge en al zeker niet de Place Pigalle, de speeltuin van die andere

    Ieperling, Leterminator, korte tijd geleden nog ex-premier van Coburgia; die nu ook vernoemd wordt in... Kazak Gate.

    Algemeen Besluit

    Water Gate, het einde voor President Nixon, was het begin van de chantage via spionage. Bill Clinton ontsnapte omdat die Het Congres van Gelijkgezinden kon overtuigen dat seks hebben met iemand zonder voortplanting eigenlijk geen echte seks was. Hij zwoet bijn God ‘that he never had sex with that woman’. Dat betje sperma van hem op haar bovenkleed bewees niets. Hoogstens dat hijh raak geschoten had. Hij kon dus verder regeren en verder doen en laten wat hij wilde. Ook Hilary keek de andere kant op. Want ze kende toch wel zeer goed die Monica Lewinsky, zeker. Één pot nat, als het ware….

    En neen, voorlopig is er nog geen link tussen misbruikte verdwenen migranten-kinderen en handel in menselijke organen. Dat wordt zoveel mogelijk diep onder de korenmaat gehouden Tot de eindafrekening er zit aan te komen ….

    *

    (Digitalia)

    06-03-2017, 17:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4061

     

    VENSTER OP DE WERELD

    Kabinet (Nl) ‘onderzoekt’ of deze Turkse minister kan worden gestopt

    *

    De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu

    **

    is niet van plan zich door Nederland te laten tegenhouden, ook al vindt het kabinet zijn bezoek ongewenst.

    Vicepremier NL in blessure-tijd….Lodewijk Asscher (PvdA)- de Geschiedenis kent er al zo ene: Lodewijk de Beduimelde….

    noemt de Turkse houding een ‘gotspe’ en bekijkt of Cavusoglu kan worden gestopt.

    Een “gotspe’ ('hybris') is een begrip waarvan de betekenis ligt tussen 'gewaagdheid' en '(verregaande) onbeschaamdheid'

    In ’t West-Vlaams heet ’n kalisseklutser….

    Die volks-raadpleging in Turkije op 16 april draait om de vraag of president Recep Tayyip Erdogan meer (meer, meer – of minder, minder, minder) macht moet worden gegeven. Daarvoor is een wijziging van de Grondwet nodig. Tegenstanders van Erdogans bewind en verdedigers van de democratie vrezen dat de Turkse president zijn land voorgoed in een dictatuur verandert, mochten de Turken ‘ja’ zeggen tegen de Grondwetswijziging.

    Spanningen liepen op

    De Turkse regering wil er alles aan doen om zoveel mogelijk ja-stemmers binnen te halen. En dus is er een campagne die ook buiten de Turkse landsgrenzen plaatsheeft. In landen als Duitsland en Nederland is een aanzienlijke Turkse gemeenschap. Er was al een groot evenement in het Duitse Oberhausen, waar de Turkse premier Binali Yildirim hoogstpersoonlijk zieltjes probeerde te winnen.

    Toen de steden Keulen en Gaggenau Turkse ministers verboden om hun landgenoten toe te spreken, liepen de spanningen tussen Berlijn en Ankara op. Oostenrijk zei al duidelijk ‘nein’ tegen Erdogans campagne. ‘Niet welkom,’ sprak de jonge minister Sebastian Kurz.

    Ongewenste Erdogan-campagne

    Vervolgens bleek dat er ook massa-bijeenkomsten in Nederland zouden worden georganiseerd, met wellicht duizenden Turkse Nederlanders. Minister Cavusoglu wilde op 11 maart langskomen en de menigte toespreken. Maar het kabinet klaagde en vertelde Ankara dat een dergelijke campagne ongewenst is.

    Premier Mark Rutte (thans ook VVD-lijsttrekker)

    voegde daaraan toe dat de publieke ruimte in Nederland geen plek biedt voor campagnes van andere landen.

     

    Het dringt eindelijk door bij het kabinet dat deze Turkse campagne werkelijk ridicuul is, schrijft Philip van Tijn People

     

    Cavusoglu vindt niet dat Nederland hem of andere Turkse politici kan tegenhouden om campagne te voeren.

     

    ‘Wij gaan waarheen wij willen en praten met onze staatsburgers,’ zei hij volgens het staatspersbureau Anadolu zaterdag op een bijeenkomst in de zuidelijke provincie Antalya.

    ‘Ze zeggen “U kunt geen bijeenkomst houden in het openbaar”. Hoezo kunnen wij dat niet?’, zei Cavusoglu. ‘Waar is de democratie of de vrijheid van meningsuiting waarvan jullie zeggen ons iets over te willen leren? Hoe zit het met de vrijheid van vergadering?’

    Het is niet bekend of hij ook daadwerkelijk de daad bij het woord wil voegen en toch komt. Zo nadrukkelijk tegen de wens ingaan van het kabinet, vier dagen voor de verkiezingen, zou Rutte heel slecht uitkomen. In een reactie liet vicepremier en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher op Radio 1 weten te onderzoeken of het mogelijk is de komst van Cavusoglu te verbieden. Gevraagd of de Turkse minister van Buitenlandse Zaken erin komt zei Asscher dat de ‘juridische mogelijkheden’ worden onderzocht. ‘Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.’

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Sorry, beste lezer, dat West-Vlaamse woord dat mij daareven ontsnapte van kalisseklutser’ was helemaal ten onrechte en dus en grove belediging voor alle mensen die met het klutsen van kalysse hun boterham moeten verdienen.

    Wat ‘Premier’ Rutte werkelijk voor staat, las U in het antwoord van diene Turk; die met veel woorden alleen maar zei: de pot op’ met heel Nederland.

    Het is een antwoord die ook telt voor zowel het veel kleinere Coburgia als voor het veel grotere Duitsland: we zij er, we blijven er; we doen wat we willen, zo lang en zoveel we willen. Een niet te vergeten uitspraak die alleen maar luider en sterker zal weerklinken met de … maanden (en jaren) die volgen.

    Wat meer is: er bestaat in de Geschiedenis een soort bloedband tussen Turken en Duitsers, die teruggaat tot Bismarck (1815-1898) en WO I, waar beide landen samen probeerden alle andere volkeren van Europa inclusief Rusland, onder de voet te lopen.

    Ieperlingen (zoals ikzelf) spreken zelfs uit ervaring. Ze hebben daar zelfs een aangepast Zuid-Afrikaans liedje voor, overgenomen: ‘… maar die kat kom weer, ze kon nie langer wach - de volgende dag was die kat weer daar’…..

    In Vlaanderen roept de NV-A (Nieuwe Vlaamse Arrogantie) lang op voorhand dat de Turken ook niet bij ons moeten proberen Dat wij, Vlamingen, verdorie, vuist en voet de vane omtrent, iedere Turk die probeert het land binnen te komen om zijn (en niet onze) volksgenoten op te porren, manu militari bij de lurven zullen vatten om hem of haar het land uit te zetten. En geloof me, daar zal veel volk komen naar kijken….

    Maar Turken zijn Moslims, en Moslims verstaan meer één taal: die van de harde vuist.

    Er moet toch iemand zijn, die de eerste klop uitdeelt en zijn grenzen sluit voor vreemd gespuis?! De geste alleen al is meer dan de moeite waard.

    Een wereld-primeur! Zelfs voor de Washington Post! Erdogan door een ouderwetse douanier voor schut gezet aan de grensovergang Risquons-Tout bij Rijsel: een beeld dat de wereld zou wakker schudden…

    *

    PS

    Een tegenvoorstel zou kunnen zijn, dat integendeel niemand ’n Turk wil beletten zijn vaderlandse stem uit te brengen, maar dan zonder faciliteiten buiten de Turkse Staatsgrenzen. Wie zijn stem wil uitbrengen dient dus te kiezen :zich verplaatsen naar Turkije en daardoor meteen kiezen om te verzaken aan alle, maar dan ook alle andere nationaliteiten. Om terug te keren dient die dan de vereiste verstrengde grenscontroles te ondergaan. Geeft die daarbij te kennen, dat nogmaals te doen voor een volgende stembeurt, dan blijven de poorten naar Luilekkerland voorgoed toe.

    Dergelijke aanpak bespaart veel tijd in de onderhandelins-fase maar heeft het voordeel van geen achterpoortjes te hebben. Reden waarom geen enkele van de aan de macht zijnde ‘Staatsdragende Partijen’ er aan zal willen meewerken.

    Helaas, het is nochtans de enige manier om het hele dek proper te houden en schoon schip te maken voor héél het Avondland.….

    (Digitalia)

    06-03-2017, 15:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4059

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Kinderlijkjes gevonden in voormalig tehuis voor ongehuwde moeders

    BELGA, The Guardian

    *

    Speurders hebben in een voormalig opvangtehuis voor ongehuwde moeders in Ierland massagraven met kinderlijkjes ontdekt. Een onderzoekscommissie in Dublin deelde vrijdag mee dat in ondergrondse kamers in het West-Ierse Tuam ‘aanzienlijke hoeveelheden’ menselijke resten zijn gevonden.

    ‘Plaats delict”: heel zeker ’n voormalig nonnenklooster….

    Enkele lijken werden onderzocht. Daaruit bleek dat het om foetussen en kinderen van twee tot drie jaar ging. Het tehuis in Tuam werd van 1925 tot 1961 door de katholieke kerk beheerd. De lijken zijn volgens de onderzoekscommissie hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit die periode, zo rond de jaren vijftig. ‘De commissie is verbijsterd door deze ontdekking en onderzoekt verder wie verantwoordelijk is voor het dumpen van dergelijke menselijke resten’, klinkt het in een mededeling.

    De commissie onderzoekt in opdracht van de regering aanwijzingen voor misbruik in voormalige opvangtehuizen voor ongehuwde moeders in het streng katholieke land. De aanleiding was het werk van lokaal historica Catherine Corless, toen zij 800 overlijdensaktes ontdekte en slechts bewijs van twee begrafen

    ??????

    'Alles wijst erop dat het hier een massagraf was,' zei Corless in 2014. Er was echter geen oor voor de hypothese van Corless. Er werden huizen en speelpleinen gebouwd op wat nu vermoedelijk een massagraf blijkt te zijn.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Ik ook, ik vind het erg. Zeer erg. Vooral omdat het zo lang geleden is dat iedereen, de daders, de jonge moeders, de getuigen, ebz, al lang overleden zijn. Blijft over: de katholieke kerk.

    De toenmalige liefdadigheid omwille van de Liefde Gods, het verhelpen van de miserie en de schande: van geen belang. Als er maar los met de waarheid en de fantasie dooreen kan gesjoemeld worden. De media zijn o toch zo sterk in.

    Hierboven las U een verward verhaal dat zelfs helemaal niet had moeten geschreven worden. Het had kunnen volstaan te schrijven dat er indertijd wel ‘aangifte werd gedaan’ van 800 overlijdens, maar dart zulks in een periode van ‘weg met ons’ eigenlijk wel zeer ongelegen komt. En vermits er geen levende ziel de zaak nog kan verduidelijken, is het moment gekomen. Het valt zelfs te bezien, of de Brtexit daar voor niets tussen zit. Want de zaken tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk onderling maar ook en vooral t.o.v. het Lidmaatschap van de EU maakt dat men op alle slakken zout wil leggen…. Want om bij de EU op een goed blaadje te staan, is het beter dat Ierland af geraakt van de reputatie een zeer Christelijk land te zijn….

    Foetussen, baby- en kinderlijkjes: fossielen uit een ander tijdperk: alles is goed om het Christendom te besmeuren. Want er is toch niemand die reageert in de andere richting. Nee, veel procedures wegens laster en eerroof zullen er niet gevoerd worden, daar is ‘men’ in de Bisdommen te laf voor. Al zou het feit zelf van tegenspraak de man en de vrouw in de straat een beetje moed geven. Al is het maar om te bewijzen on een ‘Rechtsstaat’ iedereen onschuldig is, tot zijn of haar schuld is bewezen.

    En iedereen die het anders zegt, heeft dus duidelijk slechte bedoelingen. Iets dat niemand bij DS zou mogen verwonderen.

    (Digitalia)

    06-03-2017, 11:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!