MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500763 – HOE KAN NECROLOGIE NU EEN LEVESADER ZIJN VOOR EEN HEROPLEVEND LAND?

    .

    DINSDAG 14 DECEMBER 2021

    KERSTDAGEN DOEN DENKEN AAN BERERE TIJDEN

    *

    500763 – HOE KAN NECROLOGIE NU EEN LEVESADER ZIJN VOOR EEN HEROPLEVEND LAND?

    *

    I N H O U D

    Jaren geleden scandeerde in volle publiek, de Grote Partijleiider van wijlen de Vlaamse Volks Unie, Hugo…. Vader van… LEVE BELGIE. Dat zoontje wil zich nu als Blauwe voornman in het Stadbrstuur van de Koekestad wuemen.

    Het heeft waarlijk gene naam, de zakkenvulerij van dat soort Vlamingen.

    En zeggen, dat de lezer straks nog het Gentse Blauwe Liegebeest moet tetgen het lijf lopen in de komende Tweede 1302-slag die er zit aan te komen.

    Anders gezegd, ook deze keer zal de noodgedwongen UNION de farce meebrengen die Vlaanderen zal oppstpten in de vaart der volkkeren…

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE PLOEG VAN ’T STAD

    *

    Het is hommeles bij Open-VLD in de Antwerpse gemeenteraad. Na de verkiezingen van 2018 kreeg de partij, er drie raadsleden en één schepenzetel, die werd ingenomen door Claude Marinower, met de belofte dat hij hem na drie jaar zou afstaan aan een collega en dat de partij een tweede zetel zou overnemen van de socialisten. Dat laatste gaat blijkbaar niet door, maar Marinower zal toch vervangen worden door Erica Caluwaerts. Een tweede kandidaat was Philippe De Backer, maar die stapte ondertussen uit de politiek, zodat er klaarblijkelijk geen probleem meer zou zijn. Dat was gerekend zonder Willem-Frederik Schiltz, zoon van, die zich insgelijks kandidaat stelde, maar daarvoor van de meerderheid in de gemeenteraad niet de daarvoor nodigde handtekeningen kreeg. In een andere partij misschien niet, maar in de postjes pakkerspartij die Open VLD is, kan dat zomaar niet. Schiltz Jr, die veel weg heeft van de karikatuur van Guy Fawkes die men wel eens mee draagt bij betogingen, was trouwens niet eens in de gemeenteraad verkozen en is al fractieleider van de partij in het Vlaams parlement. Het resultaat van deze dubbele kandidatuur heeft de Antwerpse liberalen wel in twee kampen verdeeld.

    N-VA en Vooruit, de twee andere partijen van de meerderheids-coalitie in de gemeenteraad van de koekenstad, kijken geamuseerd toe en maken zich geen zorgen. Evenmin als CD&V in de federale regering, is de Open VLD bijdrage in Antwerpen eigenlijk overbodig.   Zolang het maar plezant blijft

    VLAANDEREN PLANT FORSE VERSNELLING MET BOOSTERPRIK

    **

    Vlaanderen onderzoekt hoe het de prik capaciteit van de vaccinatie centra op korte termijn snel kan opschroeven. ©BELGA

    *

    Vandaag om 01:05

    Vlaanderen geeft plankgas bij het zetten van herhalings-prikken in de strijd tegen de omikron variant van het coronavirus. De overgrote meerderheid van de volwassen bevolking moet eind januari geprikt zijn.

    Vlaanderen wil nog deze week met een plan komen om de prik capaciteit - met extra personeel en infrastructuur - van zijn vaccinatiecentra fors op te schroeven. Dat vernam De Tijd in Vlaamse regerings kringen.

    De aanleiding is de snelle opmars van de erg besmettelijke omikron variant van het corona virus. Het doel is de overgrote meerderheid van alle volwassen Vlamingen al tegen eind januari te prikken, in plaats van tegen maart.

    Duizenden gevallen per dag

     

    De onverbiddelijke haast volgt uit de vaststelling dat omikron wild om zich heen klauwt. Het Verenigd Koninkrijk en Denemarken tellen al duizenden gevallen per dag, met een verdubbelingstijd tussen twee en vier dagen.

    In ons land wijzen steekproeven op een stijging in de voorbije tien dagen van 0,3 naar 3 procent omikron gevallen, goed voor 450 gevallen per dag. Professor bio-statistiek Tom Wenseleers (KU Leuven) rekende voor dat omikron eind deze maand overneemt van delta als dominante variant.

    Dries Bervoet

    *

    Breaking News


    **

    Necrofiele hobbyclub Open Vld wil hervorming gaskamers

    Bijna Dood

     

    De diep-comateuze Vlaamse liberalen hebben een bijna-dood-ervaring gehad! Vergeet alles wat U al jaren wist over leven en dood, beste lezer, want de liberalen pakken, bij monde van hun olijke voorzitter, uit met een wetenschappelijke doorbraak. Tot op vandaag dacht U wellicht, net als iedereen trouwens, dat lijken de dwingende eigenschap bezaten dood te zijn. Daar komt nu verandering in. Hoogvlieger Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de vrienden, nuanceert deze wetenschap overtuigend! Er zijn volgens hem inderdaad “lijken die dood zijn”, wat derhalve moet impliceren dat er ook lijken bestaan “die niet dood zijn”, in welk omgekeerd geval de bijvoeglijke bepaling “die dood zijn” geen zin heeft.

    Nu grossiert de Open VLD al langer in complete zinloosheid, maar hier schijnt er toch iets meer aan de hand zijn. Waarover gaat het? Wel, nog steeds over onze energie voorziening. Zal die deels nog door kernenergie verzekerd wordt of hangen we binnenkort allemaal aan het gas. De Vivaldi-regering moet nog beslissen maar staat onder grote groene druk! Voor de door de gaslobby gesponsorde Tinne Van der Straeten lijkt de kernuitstap al in kannen en gasflessen. Volgens talentarme Tinne is een volkomen CO2-neutrale kerncentrale net iets teveel van het goede. Die over-dosis gezondheid op de bevolking loslaten, zou haar partijtje oelewappers wel eens aan relevantie kunnen kosten. Dat moest koste wat het kost vermeden worden. Dus riep Tinne uit volle borst (of was het toch vooral uit “volle mond”?): “Geef ons nog een plateauke groezelig gas … en pakt zelf ook een fleske!” Maar dat was toch even buiten de Franstalige liberalen van George-Louis Bouchez gerekend.

    Engie, Bien-Sûr!

    En dus trok het lijzige wijfje Van der Straeten naar het Franse bedrijf Engie om ook deze actor een stem in het kapittel te geven. Ooit was Engie in Belgische handen maar werd, compleet volgens de Verhofstadt-doctrine, doorverkocht aan vreemde mogendheden. Deze sjacheroperatie had twee niet te miskennen voordelen: 1) de begroting poetste zichzelf op, weliswaar niet structureel maar daar maalt in de Wetstraat geen kat om; 2) de werkelijke kosten, die natuurlijk gemaskeerd worden maar niet verdwijnen, worden getransfereerd naar de komende generaties van kinderen en kleinkinderen. Maar ook dat mag geen opzien baren: ondertussen kunnen de excellenties schaamteloos verder hun handen in de vetpotten blijven steken, waardoor “hun” kinderen en kleinkinderen zich geen zorgen hoeven te maken. Wat met “onze” kinderen en kleinkinderen moet gebeuren, interesseert die minkunkels geen sikkepit!

    “Kijk eens hier, Engie,” zei Tine, tintelend van potentie tot twist en tweedracht, zo inherent aanwezig in groen DNA, “ik geef U nog een bijkomende zak subsidies voor jullie CO2-brakende gascentrales, als jullie mij op papier kunnen bevestigen dat kencentrales openhouden “impossible” is”. “Mais ma petite poupée”, repliceerde de PDG van Engie, Catherine MacGregor, met een plat Parijs pinke-polleke, “considère ça fait”. Tine lachte haar tanden, zo groot als de potsierlijkste zerken op Père-Lachaise, tot op haar tandvlees bloot en taste gelijk en zeer voorbarig in de diepe zakken van de staatskas.

    Liberale Zombies

    De brief van Engie ligt nu op tafel. Bart De Wever maakte zeer terecht “van zijne tak” en vond in George-Louis Bouchez een politieke kameraad. Even opende de politieke deur zich zelfs naar een federale kieskring, want hoelang zal het nog duren vooraleer de Vlamingen uit lijfsbehoud met de Walen moeten gaan samenspannen tegen een al te hebzuchtig en inhalig Frans bedrijf? De performante christendemocratie was ondertussen ook al in het groene gat gekropen en de Vlaamse liberalen… stonden er weer maar eens als een stelletje zombies bij. De opdracht om de stemmen waar ze nog zeker van zijn – alle drie dus! – te bewaren, maakt hen immers meer dan vleugellam.

    En toen kwam Lachaert op een idee! Het licht dat nodig was om de lamp van Lachaert op halve kracht te doen branden, vergde het maximum van de reactoren van Doel 4 en Tihange 3! In een poging om standvastig, origineel en daadkrachtig uit de hoek te komen, viel hij zijn Waalse zusterpartij af en koos resoluut voor het groene communisme, en dus tegen het milieu en de natuur. “We zullen die Vlaamse Demir van den N-VA eens ne poot lappen, si”, dacht hij. Beste lezer, als Lachaert een ander “ne poot wilt lappen”, moet U blijven kijken! Want de kans dat hij over zij eigen voeten struikelt, is dan vele malen groter!

    Onnavolgbare Lachaert

    En ja hoor: hij deed het weer. Bovendien op onnavolgbare wijze! “Een lijk” zo zei deze onverbeterlijke clown, “ is op een bepaald moment dood. Je kan nog vijf minuten reanimeren, maar na een dag wordt dat therapeutische hardnekkigheid”. Een lijk, beste Egbert, is van nature en altijd dood; re animeren heeft dan geen zin meer, noch voor vijf minuten, noch voor een dag. Met de dood is het gedaan! Zou de liberale voorzitter die ons land moet leiden doorheen de akeligste der crisissen dat nu echt niet zelf weten?

    Of is er meer aan de hand? Is hij werkelijk zó onverdroten op zoek naar een soort overgangs toestand tussen leven en dood om het drijvende lijk van zijn partij, de Open VLD, in een soort van Zombie status, toch nog min of meer levend te kunnen presenteren aan de kiezer? Dat is verloren moeite, Egbert. De kiezer weet al lang beter! Die moet echt niet wachten tot de ganse partij langs de rechter is gepasseerd wegens zelfverrijking; het huidig handjevol bewijst dat al ruimschoots. Het imago van uw partij oppoetsen, Lachbert, is derhalve even zinloos als het reanimeren van een lijk!

    Breaking News

    Necrofiele hobbyclub Open Vld wil hervorming gaskamers

    11 december 2021 Silvius Brabo

    Print Friendly, PDF & Email

    Bijna Dood

     De diepcomateuze Vlaamse liberalen hebben een bijna-dood-ervaring gehad! Vergeet alles wat U al jaren wist over leven en dood, beste lezer, want de liberalen pakken, bij monde van hun olijke voorzitter, uit met een wetenschappelijke doorbraak. Tot op vandaag dacht U wellicht, net als iedereen trouwens, dat lijken de dwingende eigenschap bezaten dood te zijn. Daar komt nu verandering in. Hoogvlieger Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de vrienden, nuanceert deze wetenschap overtuigend! Er zijn volgens hem inderdaad “lijken die dood zijn”, wat derhalve moet impliceren dat er ook lijken bestaan “die niet dood zijn”, in welk omgekeerd geval de bijvoeglijke bepaling “die dood zijn” geen zin heeft.

     

    Nu grossiert de Open VLD al langer in complete zinloosheid, maar hier schijnt er toch iets meer aan de hand zijn. Waarover gaat het? Wel, nog steeds over onze energievoorziening. Zal die deels nog door kernenergie verzekerd wordt of hangen we binnenkort allemaal aan het gas. De Vivaldi-regering moet nog beslissen maar staat onder grote groene druk! Voor de door de gaslobby gesponsorde Tinne Van der Straeten lijkt de kernuitstap al in kannen en gasflessen. Volgens talentarme Tinne is een volkomen CO2-neutrale kerncentrale net iets teveel van het goede. Die overdosis gezondheid op de bevolking loslaten, zou haar partijtje oelewappers wel eens aan relevantie kunnen kosten. Dat moest koste wat het kost vermeden worden. Dus riep Tinne uit volle borst (of was het toch vooral uit “volle mond”?): “Geef ons nog een plateauke groezelig gas … en pakt zelf ook een fleske!” Maar dat was toch even buiten de Franstalige liberalen van George-Louis Bouchez gerekend.

    Engie, Bien-Sûr!

     En dus trok het lijzige wijfje Van der Straeten naar het Franse bedrijf Engie om ook deze actor een stem in het kapittel te geven. Ooit was Engie in Belgische handen maar werd, compleet volgens de Verhofstadt-doctrine, doorverkocht aan vreemde mogendheden. Deze sjacheroperatie had twee niet te miskennen voordelen: 1) de begroting poetste zichzelf op, weliswaar niet structureel maar daar maalt in de Wetstraat geen kat om; 2) de werkelijke kosten, die natuurlijk gemaskeerd worden maar niet verdwijnen, worden getransfereerd naar de komende generaties van kinderen en kleinkinderen. Maar ook dat mag geen opzien baren: ondertussen kunnen de excellenties schaamteloos verder hun handen in de vetpotten blijven steken, waardoor “hun” kinderen en kleinkinderen zich geen zorgen hoeven te maken. Wat met “onze” kinderen en kleinkinderen moet gebeuren, interesseert die minkunkels geen sikkepit!

     “Kijk eens hier, Engie,” zei Tine, tintelend van potentie tot twist en tweedracht, zo inherent aanwezig in groen DNA, “ik geef U nog een bijkomende zak subsidies voor jullie CO2-brakende gascentrales, als jullie mij op papier kunnen bevestigen dat kencentrales openhouden “impossible” is”. “Mais ma petite poupée”, repliceerde de PDG van Engie, Catherine MacGregor, met een plat Parijs pinke-polleke, “considère ça fait”. Tine lachte haar tanden, zo groot als de potsierlijkste zerken op Père-Lachaise, tot op haar tandvlees bloot en taste gelijk en zeer voorbarig in de diepe zakken van de staatskas.

    Liberale Zombies

     

    De brief van Engie ligt nu op tafel. Bart De Wever maakte zeer terecht “van zijne tak” en vond in George-Louis Bouchez een politieke kameraad. Even opende de politieke deur zich zelfs naar een federale kieskring, want hoelang zal het nog duren vooraleer de Vlamingen uit lijfsbehoud met de Walen moeten gaan samenspannen tegen een al te hebzuchtig en inhalig Frans bedrijf? De performante christendemocratie was ondertussen ook al in het groene gat gekropen en de Vlaamse liberalen… stonden er weer maar eens als een stelletje zombies bij. De opdracht om de stemmen waar ze nog zeker van zijn – alle drie dus! – te bewaren, maakt hen immers meer dan vleugellam.

     En toen kwam Lachaert op een idee! Het licht dat nodig was om de lamp van Lachaert op halve kracht te doen branden, vergde het maximum van de reactoren van Doel 4 en Tihange 3! In een poging om standvastig, origineel en daadkrachtig uit de hoek te komen, viel hij zijn Waalse zusterpartij af en koos resoluut voor het groene communisme, en dus tegen het milieu en de natuur. “We zullen die Vlaamse Demir van den N-VA eens ne poot lappen, si”, dacht hij. Beste lezer, als Lachaert een ander “ne poot wilt lappen”, moet U blijven kijken! Want de kans dat hij over zij eigen voeten struikelt, is dan vele malen groter!

    Onnavolgbare Lachaert

     

    En ja hoor: hij deed het weer. Bovendien op onnavolgbare wijze! “Een lijk” zo zei deze onverbeterlijke clown, “ is op een bepaald moment dood. Je kan nog vijf minuten reanimeren, maar na een dag wordt dat therapeutische hardnekkigheid”. Een lijk, beste Egbert, is van nature en altijd dood; reanimeren heeft dan geen zin meer, noch voor vijf minuten, noch voor een dag. Met de dood is het gedaan! Zou de liberale voorzitter die ons land moet leiden doorheen de akeligste der crisissen dat nu echt niet zelf weten?

     Of is er meer aan de hand? Is hij werkelijk zó onverdroten op zoek naar een soort overgangstoestand tussen leven en dood om het drijvende lijk van zijn partij, de Open VLD, in een soort van Zombiestatus, toch nog min of meer levend te kunnen presenteren aan de kiezer? Dat is verloren moeite, Egbert. De kiezer weet al lang beter! Die moet echt niet wachten tot de ganse partij langs de rechter is gepasseerd wegens zelfverrijking; het huidig handjevol bewijst dat al ruimschoots. Het imago van uw partij oppoetsen, Lachbert, is derhalve even zinloos als het reanimeren van een lijk!

    Silvius Brabo

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Dat komt ervan, als er STRAETJSS-VOLK de teugels in handen wordt gegeven. Tine met de TGV als de bliksem naar de Bazen in Parijs om den boel e forceren.

    Maar helaas, aan de loop der dingen valt op aarde niet veel te forceren. Niet gedan dus met de geforceerde kernenergie, maar wel met dit levend kloteloos lijjk dat ons handen vol geld blijft kosten. Het Zuiden verkiest de her-aaslsuiting met La Mère Patrie? Voor ons niet gelaten. En de wind van achter.

    Gewoon ter informatie: de twee Toppes Blauwe Geschelpten leven als KASTEEL

    HEREN in Toscane…Weten de deurwaarders ondertussen de juiste adressen, zodat er op het bankje, naast Lachaert en Stommelein, ook nog pltaas kan voorzien worden voor al dat andere Blauw Gespuis?

    *

     Digithalys

    15-12-2021, 02:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500762 – ZO LANG DE LEEUW KAN KLAUWEN, ZO LANG HIJ TADEN HEEFT ZAL HET LAND DEAAIEN OP KERNENERGIE

    .

    ZONDAG 12 DECEMBER 2021

    KERSTDAGEN DOEN DENKEN AAN BERERE TIJDEN

    *

    500762 – ZO LANG DE LEEUW KAN KLAUWEN, ZO LANG HIJ TADEN HEEFT ZAL HET LAND DEAAIEN OP KERNENERGIE

    *

    I N H O U D

    De weinige in ons land nog overblijvende en opzttelijk verwaarloosde KERN-

    CENTRLES bij spoedprocedue onteigen, is een kweste van en paar uren. De deurwaarder op pad sturen, en biinen de 12 uur is de klus gekllard.

    Zelfs de PVDA, die anders niet weet wwar het pijlen moet halen, bij monde vn de kersvere Voorzitter boordevol ambitie, Hedebouw, denkt in die zelfde richting.

    In Frankrijk draaien – van dezelfde eigenaars - op volle toeren; wat het klaarstge bewijs is dat het zaakje stinkt.

    De Franse hoogmoedswaanzin, gekoppeld aan corruptie van boven tot onder, zelfs over de Landsgeznzen heen, gaat zo ver, dat diezelfde sjoemelaars die gascentrales – uiteraard tegen woekerwinsten – bij ons willen installeren. Wetende dat die om de paar dagen telkens uitvallen, waarbij zij dan, uiteraard tegen exorbitante depannage- prijzen, onze portemonnees mogen komen leegplunderen.

    Wat zouden in dergelijke omstandigheden, de Vlamign,en gaaan hebben in 1302?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Samusocial bis ?

    *

    Er lijkt in dit land een nieuw schandaal aan te komen i.v.m. met de hulp aan daklozen en mensen die onder de armoedegrens leven of nog erger. Volgens een onderzoek door Knack, Le Vif en de RTBf zit de armoede organisatie Poverello – Italiaans voor ‘arme sukkelaar’ – op een berg geld (men spreekt van 15 miljoen euro), maar laat het daklozen betalen voor alles en nog wat en niet weinig. Men spreekt van 300 euro per maand alleen om ergens binnen te kunnen slapen en tot 450 euro voor een eenpersoonskamer van amper 7m².

    De zaak doet zo’n beetje denken aan wat enkele jaren geleden in Brussel, is gebeurd bij Samusocial, toen bleek dat niet alleen het bestuur daar leefde van de zgz aalmoezen, maar zelfs de burgemeester ervan mee profiteerde (en daarom daarna moest aftreden).

    Poverello, met tien afdelingen in Vlaanderen en vijf in Brussel en Wallonië, krijgt elk jaar zo’n dik miljoen euro binnen aan schenkingen en erfenissen en blijkt dat geld wel niet op te souperen, zoals in Brussel gebeurd is, maar te investeren in vastgoed, voornamelijk van ‘kerkelijke organisaties’. Het lijkt zo’n beetje op ‘ons kent ons’. Op zich zou dat nog niet zo erg zijn, want het geld wordt geïnvesteerd, ware het niet dat de daklozen en andere armoelijders er niet alleen niets van zien, maar zelf nog moeten bijdragen als ze iets willen krijgen. Caritas Catholica lijkt erg ver weg.

    ---

    En dat nog dit.

    Er was deze week weer een zgz ‘grote’ politieke peiling van Het Laatste Nieuws, RTL en Le Soir. Nog meer dan vroeger kan men zich afvragen wat die peilingen waard zijn, zeker in het licht van de corona crisis die het leven van heel wat mensen overhoop haalt. Men kan er hoogstens een tendens in zien, waarbij opvalt dat de Vlaamsnationalisten hun aandeel ZIEN STIJGEN en dat Open VLD, CD&V maar ook Groen richting 10% (en minder) zakken. Dat de ex-Sp.a nu nog vooruit gaat is eerder een gevolg van de simpele zielen van de gauche caviar die nog altijd geloven dat het niet op kan, dat ‘ons mateke’ van België het beste land van de wereld gaat maken en dat Brouckie populair blijft zonder ooit verkozen te moeten zijn. Als paarsgroen+ het uithoudt tot 2024, ontwaken we misschien in heel andere wereld.

    Belgische Nederlander Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1

    **

    De jongste F1-debutant ooit Max Verstappen pakt in golfstaat Abu Dhabi zijn eerste wereldtitel. ©EPA

    Vandaag om 17:29

    *

    Autocoureur Max Verstappen (24) is de eerste Nederlandse wereldkampioen Formule 1. Rivaal Mercedes contesteert zijn zege in de laatste GP van het seizoen door een controverse over het slot van de race.

    De Formule 1 jaargang 2021 bewijst nog maar eens dat competitief evenwicht cruciaal is voor attractieve én vooral commerciële spanwijdte van topsport. De getalenteerde jonge uitdager Max Verstappen moest tot de allerlaatste ronde van de allerlaatste van 22 Grand Prix wachten om regerend zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (36) te kloppen. Waarbij die laatste in de Mercedes over de snellere bolide beschikte dan Verstappen in zijn Red Bull. Maar Verstappen wist Hamilton ultiem - de twee stonden na 21 van 22 Grand Prix met evenveel punten - de wereldtitel te ontfutselen.

    Lewis Hamilton. ©AFP

     

    Mercedes dient klacht in

    Het zinderend slot in de GP van golfstaat Abu Dhabi ging gepaard met controverse. Verstappen verloor van bij de start zijn koppositie aan Hamilton, die bijna twintig seconden voorsprong nam. Een inhaal-race van Verstappen stokte met nog vijf rondjes te gaan op tien seconden van wedstrijdleider Hamilton.

    Game over, tot Williams-coureur Nicholas Latifi vanuit het niets zijn wagen crashte. De safety car kwam op de baan, wat alle tijdverschillen tussen rijders neutraliseerde. Hoewel er na een bandenwissel van Verstappen vijf achterblijvers tussen hem en Hamilton zaten, mocht de Nederlander tot grote woede van Mercedes toch vlak achter Hamilton post vatten voor de ultieme ronde. Daarin was Hamilton op zijn versleten banden geen partij voor Verstappen. Mercedes dient intussen klacht in, meldt de officiële F1-organisatie na de race. Verstappen zou volgens zijn rivaal een ontrechtmatig manoeuvre hebben uitgevoerd in het slot van de race.

    Wereldkampioen op geboortekaartje

     

    Bij Max Verstappen stond 'toekomstig wereldkampioen' op zijn geboortekaartje. Hij is F1-royalty. Vader Jos reed zelf ruim 100 F1-races, waarin hij twee keer het podium haalde.

    Jos Verstappen gold als uiterst getalenteerd maar ook als tijdbom met veel te kort lontje. Het jonge leven van Max stond in het teken van hem behoeden voor de fouten van de vader: Max moest race-talent combineren met ijs in de aderen. Dat is goed gelukt, al was de zoon geregeld ook een heethoofd. Max krijgt geregeld kritiek - ook van zijn co-rijders - over zijn onbezonnen rijstijl.

    Zijn Belgische moeder Sophie Kumpen was zelf ook een getalenteerd autocoureur. Haar oom Paul Kumpen - gewezen rallycoureur wiens zoon Anthony ook autopiloot is - is de peetvader van Max Verstappen. Ondernemer Paul Kumpen was tot een paar jaar geleden voorzitter van werkgeversfederatie Voka.

    Intussen is Max Verstappen overigens gelieerd met nog meer blauw bloed uit de F1. Vriendin Kelly is de dochter van de legendarische Braziliaanse F1-piloot Nelson Piquet. Die werd in de jaren 80 drie keer wereldkampioen.

    Belgische kant van Limburg

    Max Verstappen rijdt met een Nederlandse licentie en identificeert zich ook als Nederlander. Maar hij woonde er geen dag en groeide tot zijn verhuis naar Monaco op aan de Belgische kant van de Limburgse grensregio.

    Max Verstappen doorliep net als elke F1-rijder het klassieke parcours. Hij begon als kleuter in de kart. Maar daar stopt elke vergelijking. Hij debuteert op zestien in de Formule 3 - de jeugd opleiding van de F1. Op 17 jaar en 166 dagen wordt hij de jongste F1-rijder ooit, op 18 jaar en 228 dagen in Spanje de jongste winnaar van een GP ooit. De jongste wereldkampioen is hij niet. Dat was Sebastien Vettel op zijn 23ste in 2010, die daarmee nog net iets jonger was dan Lewis Hamilton in 2008.

    Dries Bervoet

     

    WALLONIË LIJDT VERLIES

    foto: ©Belga

    Uitgaven overschrijden de inkomsten

    Wallonië bevindt zich in een zeer zorgwekkende begrotingssituatie. En het recente debacle in het Waalse parlement geeft niet veel aanleiding tot optimisme. Jean-Luc Crucke, de Waalse MR-minister van Begroting, had het ontwerp van decreet tot invoering van een ‘billijker belasting’ ingediend. Maar dat werd van de agenda gehaald en zorgt sinds 8 november weer voor achterstand.

     

    De partij cdH werd in de oppositie sterk bekritiseerd voor de terugwerkende kracht van een maatregel betreffende de belasting op giften. Maar daarover bestonden ook bij sommige liberale parlementsleden twijfels. Niettemin keurde de regering van PS-MR-Ecolo de maatregel goed.

    ‘Meer zuurstof aan middenklasse’

    En nu heeft Georges-Louis Bouchez, voorzitter van de MR, zijn minister afgewezen. Bouchez verklaarde: ‘Wij willen een meer globale belasting herziening, we mogen niet geïsoleerd optreden. We willen zuurstof geven aan de middenklasse. Het is belangrijk de resultaten af te wachten van de “zero-based” begroting, die Jean-Luc Crucke terecht heeft gelanceerd, om de reële behoeften van Wallonië te kennen na een echte en diepgaande analyse en vermindering van onze uitgaven.’

    Voor Jean-Luc Crucke is de pil bitter, vooral omdat de PS en Ecolo hem steunen. Crucke: ‘Ik verheel u niet dat het feit dat dit decreet vandaag in de commissie niet is behandeld, een mislukking is. Ik heb dit dossier vanaf het begin gedragen en ik kan, met nog een paar stappen te gaan, de eindstreep niet halen. Ik zal in staat zijn om conclusies te trekken als de tijd rijp is.’

    Ernstig begrotingstekort

    In juli 2020 beschreef de Waalse minister-president, Elio Di Rupo, de begrotingssituatie van Wallonië al als ‘kolossaal’. Nu het debat over de begroting voor 2022 op gang komt, is het dienstig de volgende elementen in herinnering te brengen.

    In totaal bedraagt het door het Gewest te financieren brutosaldo 4,134 miljard euro. Daarbij bedragen de aangekondigde ontvangsten 15,5 miljard. De uitgaven worden nochtans beraamd op 19,6 miljard.

    Wallonië heeft een gewoon tekort van 207 miljoen euro voor 2022. Dit ligt in de lijn van het traject van terugkeer naar evenwicht op het einde van de legislatuur. Daarbij komen echter nog de uitgaven in verband met de gezondheidscrisis, de overstromingen en het herstelplan. In totaal bedraagt het door het Gewest te financieren brutosaldo 4,134 miljard euro. Daarbij bedragen de aangekondigde ontvangsten 15,5 miljard. De uitgaven worden nochtans beraamd op 19,6 miljard.

    Afwaardering door Moody’s

    Het is dan ook in deze context dat de kredietbepordelaar Moody’s onlangs de rating van Wallonië heeft verlaagd van A2 naar A3. Voor het Rekenhof zou dit de toegang van het Gewest tot de financiële markten kunnen bemoeilijken. Zij wijst ook op de explosie van de geconsolideerde brutoschuld. Die zou in 2026 meer dan 45 miljard euro kunnen bedragen.

    En enkele jaren geleden schetste wijlen Jules Gazon, hoogleraar economie aan de universiteit van Luik, nog duidelijk een Grieks scenario.

    In een verslag dat vóór de overstromingen werd opgesteld, luidden verschillende deskundigen nog de alarmbel over de onzekere houdbaarheid van de terugbetaling van de Waalse schuld. En enkele jaren geleden schetste wijlen Jules Gazon, hoogleraar economie aan de universiteit van Luik, nog duidelijk een Grieks scenario.

     

    Dit is de context waarin in 2024 een 7e staatshervorming zal worden doorgevoerd. Maar zal de Vivaldi-coalitie het tot dan uithouden? En vanaf 2024 zal Wallonië niet langer afhankelijk zijn van financiële transfers uit Vlaanderen?

    Tot slot nog dit: Op 18 juli 2013 gaf ik een lang interview aan dagblad L’Echo, dat u hier kunt lezen: Er is geen Waalse toekomst mogelijk behalve in Frankrijk.

    Jules Gheude

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    De ?edeerma,de, staan weer op de kaart. So wath?

    ‘, Frisse pint daarop en rap naar huis want de kinderen moeten vroeg in bed….

    Tja, dat Walenpys van ons.eindelijk blij dat er een oplossing in zicht is voor na het einde van ‘de transfers’…

    Maar eerst zien, zei de blinde. Want hij had 7 jaar op zee gevaren en nog altijd geen druppel water gezien…

    *

     Digithalys

    13-12-2021, 17:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!