MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    29-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CPAC MAAKT HET PROCES VAN SOCIALISME EN IMPEACHMENT

    *

    CPAC MAAKT HET PROCES VAN SOCIALISME EN IMPEACHMENT

    *

    https://doorbraak.be/cpac-maakt-het-proces-van-socialisme-en-impeachment/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters

    *

    CPAC maakt het proces van socialisme en impeachment

    Conservatieve hoogmis start onder goed gesternte

    29 februari 2020 Leestijd 4 minuten

    *

    Het is weer eind februari, de maand waarin iedereen uitkijkt naar het einde van de donkere dagen. In conservatief Amerika is het de periode waarin men verzamelen blaast in de buurt van Washington DC voor de Conservative Political Action Conference (CPAC). Die van dit jaar is de grootste CPAC ooit, men verwacht makkelijk meer dan 20 000 mensen verspreid over drie dagen.

     

    Ze brengt conservatieven van allerlei slag samen, sociaal-conservatieven, libertariërs, fiscaal-conservatieven,.… Ze startte in 1973 als een evenement met 500 deelnemers waar Ronald Reagan een nationaal platform vond en werd de leidende intellectuele beweging binnen de Republikeinse partij.

    Socialisme en impeachment

     

    De CPAC begint onder een goed gesternte voor de deelnemers. Hun tegenstanders, de Democraten, zijn hopeloos verdeeld tussen links-progressieve socialisten en gematigde links-liberalen. En de tevredenheidsscore (approval rating) van hun geliefde leider president Donald Trump, die op zaterdagnamiddag het evenement afsluit, staat op het hoogste punt van zijn presidentschap. Daarnaast is de president volledig versterkt uit de impeachmentprocedure gekomen, want hij mag dan voor altijd ‘impeached’ zijn, hij is ook voor altijd vrijgesproken.

    ‘America versus socialism’ en ‘impeachment’

     

    De conferentie is zoals steeds een amalgaam van politieke toespraken en conservatieve thema’s gecombineerd met tips om campagne te voeren, maar dit jaar is er meer dan andere jaren een rode draad en die is ‘America versus socialism’ en ‘impeachment’. Deze thema’s zijn vanzelfsprekend gegeven het feit dat de Democraten naar links zijn opgeschoven en waar de leidende figuur in de voorverkiezingen een man is, senator Bernie Sanders, die zichzelf een democratische socialist noemt. Het gaat zelfs zo ver dat de senator uit Vermont zich genoodzaakt voelt om Fidel Castro te verdedigen. Ik kan u zeggen dat mijn Venezolaanse Uber-chauffeur weinig te maken wou hebben met ‘Bernie’. Haar stem gaat naar Trump.

    Politieke sterren zijn op de afspraak

     

    Het tweede thema dat ruime aandacht krijgt is het impeachmentverhaal. Verschillende sprekers, Republikeinse congresleden en senatoren, maar ook politieke commentatoren en conservatieve groepen komen aan het woord om de achtergrond en het verhaal van het Mueller-onderzoek en de impeachment uit te leggen aan de deelnemers. Conservatieve supporters van de president hebben namelijk sterk het gevoel dat men buiten de conservatieve media nergens de versie van de president terugvindt. Het zorgt er natuurlijk voor dat het hele verhaal nog eens goed uitgebeend wordt, met het voordeel dat men inmiddels de zaken in perspectief kan plaatsen.

     

    De eerste grote spreker was vicepresident Mike Pence. Was het vorig jaar de eerste dag wat zoeken naar een grote naam, dan is dat dit jaar toch anders.

     

    één keer meer dan de grote held van conservatief Amerika: Ronald Reagan.

     

    Mike Pence werd dankzij zijn toespraak recordhouder van zij die het meest gesproken hebben op de CPAC. Het was zijn veertiende keer en dat is één keer meer dan de grote held van conservatief Amerika: Ronald Reagan. Pence had ook toen hij lid was van het Huis van Afgevaardigden een rating of score van om en bij de 99%. (De CPAC wordt georganiseerd door de American Conservative Union en geeft een score aan congresleden gebaseerd op hun stemgedrag.)

    Echt presidentieel materiaal

     

    De vicepresident begon eerst met het publiek gerust te stellen over het coronavirus. Hij werd op woensdag aangeduid om het probleem in de Verenigde Staten aan te pakken. Voor de president politiek handig, want mocht het fout gaan, is het de schuld van Pence. Maar voor Pence is het natuurlijk wel de mogelijkheid om te bewijzen dat hij echt presidentieel materiaal is, want vergis u niet, in 2024 is Pence op de afspraak voor de Republikeinse voorverkiezingen voor het presidentschap.

     

    sociaal-conservatieven dicht bij het Witte Huis houden.

     

    De toespraak van Pence werd goed ontvangen en Pence slaagde er in om te overtuigen. En zij die uw dienaar goed kennen, weten dat ik geen grote fan van hem ben. Pence deed op de CPAC, maar ook in het Witte Huis, wat er van hem verwacht wordt: sociaal-conservatieven dicht bij het Witte Huis houden. Maar hij figureerde tijdens zijn toespraak verder als ideale aanvalshond tegen socialisme en de Democratische partij. De slogan ‘four more years’ galmde vaak door de zaal.

    De Amerikaanse regering komt langs

     

    Tijdens de drie dagen durende conferentie komt bijna de gehele regering langs, met als absolute ster, naast Trump zelf, diens oudste dochter (én presidentieel adviseur) Ivanka Trump. Maar verder ook minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, minister van Transport Elaine Chao en minister van Onderwijs Betsy DeVos.

     

    De president zal de conferentie hoogstpersoonlijk afsluiten. Vorig jaar hield hij het meer dan twee uur vol, dit jaar werd er opnieuw twee uur uitgetrokken voor ‘The Donald’. De zaal kan zich alvast opladen.

    *

    David Neyskens





    29-02-2020, 18:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.76 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    1879

     76 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 29 FEBRUARI 2020

    **

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    ANDERMANS GELD

    *

    … (onwettelijk) ‘la Fédération Bruxelles-Wallonie’….

    *-*-*-*-*-*-*

    ….‘Les affaires, c’est l’argent des autres’…

    *

    Het amusante bij vriend Guvaal is altijd de verrassende hoek waaruit hij de algemeen gekende situatie belicht. Net als ’n spot die onverwacht opduikt waar iedereen het verwacht.

    L’Argent des autres… de Vlaamse pijnplek in dit geliefd apenland.

    En onze ‘Leidende’ Kleurpartijen? Wel van leiden komt van nu voort geen verblijden, maar lijden.

    Ge moogt gerust zijn.

    Alleen is er dat beken het gezegde uit de Romeinse Oudheid, van ‘Wie bewaakt de Bewakers’?

    En daar wringt hem het schoentje. Want zoals wijlen de Waarde Wielfriede Martens het zei tegen zijn vrienden, zodra die Premier was geworden: regeren doe je niet alleen.

    M.a.w. omwille van het smeer, likt de kat de kandeleer. Wat in dit geval neerkomt op het feit dat het dan niet langer gaat om samen te ‘regeren’, maar om SAMEN te ZWEREN.

    *

    Daarom moet het klagen stoppen en moeten wij met ons allen overgaan tot de daden. Waarom organiseren de Vlaamse Partijen die de zeker zijn van de absolute zekerheid, geen spontane verkiezingen? Dat zou tenminste klare wijn zijn, Weverken mijn.

    Wat is ‘t? Schrik van Uw eigen schaduw? Er wacht niet alleen ’n hoop eigen volk op U, maar de profiteurs sudderen nu al van de vrees voor hun ‘postjes’. En als het zover komt, één bekwame in de plaats van 10 à 20 profiteurs: denk er dan aan, dat zelf een ezel geen twee keer over dezelfde steen valt.

    **

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    ooooooooooooo

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Vrijdag 28 febr. 2020

    *

    Corona Kroon. Tien (10) Belgen die op Tenerife in dat bewuste ‘quarantaine’-hotel waren, zijn daar langs een achterpoortje ontsnapt, gewoon op het vliegtuig gestapt en doodgewoon in Zaventem via de grote poort naar buiten gewandeld. Hoe kan da nou??

    **

    *

    Wel, naar hun zeggen, hebben ze geen contact gehad met die besmette It. Dokter, daar hij reeds in het ziekenhuis was toen ze aankwamen. Daar er eventueel andere hotelgasten intussen besmet waren, en in quarantaine (?? Liepen gewoon rond in ’t hotel) zaten, wel dat zal wel geen invloed hebben gehad op ons. Welkom virus in ons apenland want zij hoeven hier niet in quarantaine.

    Toch ’n goe landje, dat apenland van ons. Enfin, zolang er geen Kroon staat op ons Eigen Schoon blijft alles Schone Schijn.

    *

    Nederland. Daar zijn intussen ook al twee gevallen bekend: één in ’t Zuiden en één in ‘t Noorden. Ze zouden beiden in Lombardije ‘op bezoek’ zijn geweest.

    Pas op, hé. Het gaat om Lombardije in Italia, en zeker niet om Lombardsyde…
    Wat die twee met elkaar hebben, behoort al een eeuwigheid tot het Geheim van het Geldwezen…

    **

    *

    Engeland: Britisch Airways schrapt 30% van de vluchten naar Italia. Maar zij zijn niet de enige: KLM, Air France,… allen doen het.

    En zo krijgen de luchtvaartmaatschappijen harde klappen: men rekent nu al op 30 miljard verlies en verwacht zelfs op een inkrimping van de sector.

    Ondertussen staakt ‘onze” luchtvaartpolitie verder. Voor het weekend beloven ze geen acties te zullen voeren. Wait and see, dan zal er wel iemand anders roet in het eten gooien in Zaventem: ‘defecte’ scanners, of een ander elektriciteits-probleem, of een of andere circuit die plat ligt…

    China zelf, heeft zelfs 2/3 van zijn vluchten geannuleerd.

    Daardoor heeft onze Overheid nu een nieuwe hulplijn opgericht enkel voor bedrijven: telefonisch of per mail.

    Al die vliegtuig-motoren aan de grond: dat moet toch de milieu-jongens en meisjes in de wolken brengen…

    **

    *

    WHO = wereldgezondheidszorg, waarschuwt de mensheid voor de valse informatie die nu op ‘de sociale media’ circuleert. Ja die soc. media, die zijn er altijd als de kippen bij met (vooral) slecht/fake nieuws.

    Er gaat dus niets boven de eigen Rood-Blauw-Groene Nationale Leugenbeesten.

    *

    De Kroon op de Corona? En wat? als de scholen maandag heropenen en velen terug aan het werk gaan? Velen zijn tot zondagavond laat gaan skiën in besmette gebieden…

    Geen probleem zegt de Overheid, als je niet ziek bent, gewoon naar school of werk gaan. We zullen klaar staan om de besmette ‘zielen’ op te vangen met alle gevolgen vandoen. Jullie moeten zelf geen voorzorgen nemen, wij staan paraat.

    De Overheid staat er borg voor. Met hun eigen welzijn, want ze hebben op voorhand de vlucht achteruit naar veiliger oorden al geboekt… Als dat nu maar niet uitkomt! Want dan zijn ze vrij als ’n vogel, maar vogels voor de kat.

    **

    *

    Zwitserland waar tot nu toe nog geen (gekende) besmetting voorkomt (die we niet weten!), verbiedt bijeenkomsten van meer dan 2.000 personen. Zo zal er geen autosalon zijn in Genève.

    **

    *

    SPORT. En dan is er nog… de sport. Nu het wielerseizoen op de weg juist herbegint, krabben de organisatoren zich in het haar. Dit weekend gaat alles door in ons land: maar er mogen geen handjes geschud worden en zeker niet gekust worden! Is dat ook al een discipline die bij de sport hoort?

    Sport verzacht de zeden, da’s algemeen gekend.

    Wat Italia betreft: de meeste wedstrijden zouden nu normaal in het Noorden plaatsvinden, maar… ze gaan ze afschaffen: Strada Bianca, Tyrreno Adriatico, e.a.

    De Ronde van de Emiraten is intussen stilgelegd en iedereen is daar in quarantaine.

    **

    *

    En ondertussen vergeten we wel het eigenlijke nieuws. Over onze bekommernissen spreekt men niet! Die Koninklijke Gezant zal wel (als hij terug is van vakantie) ‘zijn werk doen’.

    Maar… in Turkije zijn 3.7 miljoen vluchtelingen op weg naar Europa. Momenteel houdt Griekenland ze nog even tegen, maar voor hoelang nog? Zo voert Turkije de druk op voor de EU. Het is dàt of cash. Hij steunt die rebellen in de provincie ‘Idlih’, de enige die niet in bezit is van Assad waar er onder meer nog een miljoen vluchtelingen zijn, tegen Assad die hulp krijgt van de Russen.

    Wat is diene Poetin toch nen vuile petoeter… Zo staan voor orde en regelmaat. Nog ne grotere lapsmeer dan diene Amerikaan, den Donald. Rood-Blauw-Groen steunt van harte de rebellen, want die zijn toekomst…

    *

    Er werden bij een luchtaanval 35 Turkse soldaten gedood, en de Russen zeggen dat het hun eigen fout is. Nu dreigt Erdogan als de EU hem niet steunt, zal hij nog meer vluchtelingen naar EU doorlaten.

    Chantage, zegt U? Et alors?

    *

    De lijst van ‘knelpunt beroepen’ stijgt niet alleen in ons land. Ook in Duitsland, tot nader order nog altijd het modelland van Links, hebben ze zomaar een 1.3 milj. geschoolde arbeiders te kort. Nu zou er daar een wet in de maak zijn waarbij bedrijven mensen van buiten de EU kunnen aannemen zodat al die openstaande betrekkingen ingevuld geraken: bv. elektriciens, houtbewerkers, metsers, …

    Twee keer raden hoeveel miljoen jonge mannen er na die twee (2) door Duitsland opgang getrokken slachtpartijen op vreemde grond begraven liggen? Wie zijn achterste verbrandt, moet op de blaren zitten. En vooral zich niet gaan bemoeien, met ‘umvolkung’.

    **

    *

    Aan de ‘Gare de Lyon’ in Parijs hebben vandalen enkele fietsen in brand gestoken, en die brand is overgegaan op auto’s. De ravage is enorm en men heeft als voorzorg het station gesloten.

    We hopen vurig dat de politie ’n degelijk spoor volgt. Pour vu que… er daarvoor de ,nodige budgetten vrij zijn. Want de Stadskwartieren waar er moet ‘gezocht’ worden zijn namelijk,…levensgevaarlijk oorlogsgebied.

    *

    ‘Gipsvluchten’ van Eur. Ass. hangen weer in de lucht. Gisteren zijn er zo 16 personen met families in Zaventem geland. Voor 55% uit de Franse Alpen. Sneeuw stabiliteit/-kwaliteit is verminderd en de mensen moeten steeds hoger gaan om ‘goede’ sneeuw te vinden. De klimaat opwarming is daar verantwoordelijk voor, en eveneens voor de risico’s op lawines.

    **

    *

    Middelkerke heeft als eerste in ons land een BIB XL: nu kan men er van 10-22u altijd terecht, ook als er geen personeel is. Door je identiteitskaart in te scannen krijg je toegang. Er hangen wel camera’s die alles in ’t oog houden. Daardoor is het BIB-bezoek fel gestegen.

    Die JMDD, da’s toch nen echten verkapte Vlaams zanger, hé. Want = hoeveel boeken staan er daar ter beschikking in ’t T, ’t M, enz? Puire discriminatie, ja zelfs racisme van de bovenste plank.

    **

    *

    In Kortrijk is de 95 jarige Bert Dewilde overleden. Hij was de oprichter van het Vlasmuseum en ook de grondlegger van de Sinksenfeesten. Hij was cultureel adviseur van de stad, auteur van tal van historische en toeristische publicaties en monografieën. Maar Kortrijk had op zijn hart getrapt toen ze het Vlasmuseum verhuisden naar de Noordstraat en het tevens een totaal andere naam gaven nl. ‘Texture’. Het lijkt zelfs niet meer op het oorspronkelijke.

    *

    Eveneens in Kortrijk opent dit weekend een ‘bouderklimzaal’ nl. ‘Black Box’ op de Pottelberg. Het is 600 m2 groot en 4.5 m hoog, je hebt er geen klimmaterialen oor nodig. Dit is een sport die je alleen of in groep kan doen. Deze sport ‘boemt’ momenteel in ons landje.

     

    FINITO

     

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Vandaag wil ik in persoonlijke naam deze memorabele ‘supplementaire’ dag afsluiten met een IN MEMORIAM voor de overleden Bert Dewilde (95), de oprichter en bezieler van het Kortrijkse ‘Vlasmuseum’ op ’t Hooghe. D.wz. Kortrijk verlatende, langs de Doornikse Steenweg. Dat is, voor wie Kortrijk en zijn verleden kent, de invalsweg langs waar de Franse Leliaerts in 1302 in de late namiddag de Stad binnenvielen, onderweg naar “t Groeningheveld. Om daar te worden in de pan gehakt.

    Welnu, later werd Bert en zijn Vlasmsuseum weggepest. Gewoon omdat de Stad ‘ns iets anders wou?

    Maar precies door bezig te zijn met deze in-trieste zaak – Kortrijk verliest zijn grootste monument - viel mijn aandacht op iets veel ergers. Iets waar vooral de échte Vlaming van wakker ligt. De overigen wrijven zich gegarandeerd de ogen uit. Is dat Kortrijk, of een voorstad van Mekka?

    Want in Kortrijk komt, door Stad en Staat zwaar gesubsidieerd, de grootste mos keet van het land. Wordt getriomfeerd maar op een eeuwig zwijgen, van de daken geschreeuwd door ‘de Media’. Erg. Zeer erg.

    Maar nog erger is, dit ‘Gebedshuis’ komt precies aan de rand van de Groeninghe Kouter, d.i. aan het eind van de Gentse Steenweg, vlak tegenover de Vlaanderen Kaai….

    *

    Ooit moet er ergens een eerste vonk ontstaan. Die de vlam in de pan doet slaan…Dat zijn; alhoewel ze hier staan, niet mijn woorden maar de woorden van ’n groot Dichter die ons is voorgegaan.

    *

    Het vlasmuseum is dus vervangen door een soort hedendaags textielmuseum. Het ontstaan van alles vervangen door het huidige: is dat een vooruitgang of nieuwlichterij.

    Waarom heeft men dan niet terzelfdertijd het Groeninghe museum vervangen door de koning-Rotsduiker en dat van zijn zoon, de Hitler Vriend. Maar dit is misschien voor later als Kortrijk vervangen is door bijvoorbeeld Mekkalina.

    *

     

    *

     

     

     

     

    29-02-2020, 16:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.https://doorbraak.be/spanjes-duCATALONIA VERVOLGING

    *

    CATALONIA

    VERVOLGING

    *

    https://doorbraak.be/spanjes-dubbel-spel-dialoog-en-vervolging/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    De Catalaanse president Quim Torra: aanwezig op de eerste vergadering van de Spaans-Catalaanse dialoog, maar tegelijk in vervolging gesteld.

    foto: ©Doorbraak

    Karl Drabbe

     

    *

    Spanjes dubbel spel: dialoog en vervolging

    29 februari 2020 Leestijd 7 minuten

    *

    Voor het eerst in jaren vond een dialoog plaats tussen de Spaanse en de Catalaanse regering. Agendapunten had de vergadering niet, want daarover konden beide zijden het niet eens worden. Het enige punt van overeenkomst was dat er een dialoog moest komen. Aan Spaanse zijde was dat ook nog eens schoorvoetend. De dialoog moest volgens het akkoord, tussen enerzijds de PSOE en Podemos en anderzijds de Centrum Linkse catalanisten van ERC, ten laatste starten op 27 januari. Het werd uiteindelijk een maand later, onder druk van ERC. Premier Pedro Sánchez (PSOE) is dan ook afhankelijk van de onthouding van ERC voor zowat alles. Hij heeft al voor de tweede maal zijn premierschap aan hen te danken. Maar terwijl deze dialoog start, gaat Spanje onverstoord verder met de vervolging van de indepes.

    Dialoog omdat het moet

     

    De rechtse oppositie doet er immers hysterisch over

     

    Dat de dialoog er uiteindelijk gekomen is tussen de twee regeringen, is dus enkel door de minderheidspositie van de regering Sánchez. De voorbije twee jaar toonde Sánchez al aan er niet warm voor te lopen. De rechtse oppositie doet er immers hysterisch over. Toen Quim Torra aankondigde Catalaanse verkiezingen te zullen uitschrijven, was Sánchez er als de kippen bij om de nog niet opgestarte dialoog al te schorsen. Hij moest uiteindelijk terugkrabbelen door ERC, dat nog nuttig moet zijn voor het stemmen van de nationale begroting. Nog net voor de vergadering stuurde Sánchez nog een sneer via Twitter de wereld in: ‘Het independentisme heeft geen sociale meerderheid in Catalonië. Het moet dat aanvaarden en het deel van de Catalanen dat geen onafhankelijkheid wil, erkennen. Na tien jaar kwaadsprekerij en verwijten, zullen we vandaag de dialoog starten. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we moeten elkaar opnieuw vinden.’ Dat net 70-80% van de Catalanen een referendum wil om de meerderheid te bepalen, dat liet Sánchez gemakkelijkheidshalve achterwege.

    *

    Christophe Bostyn



    29-02-2020, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.77 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    182

    77 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN ZELFS VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 29 FEBRUARI 2020

    ****

    Wilders: ‘Ik heb Rutte gewaarschuwd:

    vertrouw Erdogan niet!’

    **

    *

    Geert Wilders: ‘‘Erdogan zet grenzen open - Syriërs kunnen ongehinderd van Turkije naar Europa. En zullen weer massaal komen.’’

     

    Klik op de link hieronder en bekijk een debat tussen Geert Wilders en premier Rutte…

    **

    *

    https://www.youtube.com/watch?v=LsmfFraEDmc&feature=youtu.be

    *

    PENALTI TRAP IN OPEN DOEL

    *

    *

     De Heer Rutte in de rol van Dr Joseph Goebbels in de gloriedagen van Het Derde Rijk. En tiens, waAr was die hoogste Nazi-Leider achteraf, ten tijde van het Proces van Neurenberg? Die had al, samen met vrouw Magda en ACHT(8) kinderen, danig genoten van elk ’n goeie portie cyaankali.

     

    Zou de Heer Rutte nu al zijn voorzorgen genomen hebben? Wat er ook van zij, in het tegen dan Vrije Vlaanderen krijgen massamoordenaars nooit politiek asiel.

     

    Mekka of Medina, voor hem? Misschien. Héél héél misschien. Want wie bij de islammerij het spel verliest, krijgt de zijden wurgdoek. Met de daaraan verbonden suggestie.

    *

     


     

    29-02-2020, 11:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STEEKVLAM WETGEVING NIJPT VOETBAL DOOD.

    **

    *

    STEEKVLAM WETGEVING NIJPT VOETBAL DOOD.

    *

    https://doorbraak.be/de-sp-a-pleegt-moordaanslag-op-het-voetbal/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters

    *

    De SP.a pleegt moordaanslag op het voetbal

    Deel II : Afschaffen sportsponsoring voor online gokken

    *

    27 februari 2020 Leestijd 6 minuten

    *

    Sinds de sp.a de burgemeesters van Brugge, Gent, Antwerpen, Sint-Truiden en Oostende niet meer levert, is het electorale nut van het voetbal en zijn supporters verdwenen. Zo lijkt het toch. Als je de parlementaire initiatieven van John Crombez (Oostende) en Joris Vandenbroucke (Gent) van de afgelopen weken samenvoegt, dan worden de Ghelamco Arena, de Versluys Arena en Versluys Dôme straks relikwieën van vervlogen sport tijden.

     

    In deel I hebben we de afschaffing van alle fiscale en parafiscale gunstregimes beschreven. In deel II belichten we het verbod op reclame en sponsoring voor online gokken.

    Reclameverbod op online gokken

     

    De nieuwste trend van linkse politici is het verbieden van reclame. Hun testcase was het verbod op tabaksreclame en in 2018 volgde een wetsvoorstel van Peter Vanvelthoven (sp.a) voor een verbod op online gokken. Dit kwam er in navolging van een verslag van de Hoge Gezondheidsraad van november 2017. De werkgroep ‘gokstoornis’ adviseerde de regering toen om een verbod op reclame voor online gokken in te voeren. Het voorstel haalde het niet en wordt nu terug opgerakeld door John Crombez en Jan Bertels, beiden van de partij sp.a.

     

    Op 25 oktober 2018 besliste de regering Michel I om met het Koninklijk Besluit betreffende de voorwaarden voor het uitbaten van kansspelen en weddenschappen via informatie maatschappij-instrumenten de reclame voor online gokken aan banden te leggen. Het KB trad in werking op 1 juni 2019 maar werd met het arrest van 6 februari 2020 door de Raad van State vernietigd op basis van het feit dat het gelijkheidsbeginsel niet nageleefd werd. Logisch want de verstrenging van de wet was enkel van toepassing op online gokken en niet op de andere meer klassieke gokspelen.

     

    totaal verbod op reclame en sponsoring

     

    Hoewel het wetsvoorstel van Crombez verder gaat dan het vernietigde KB, zal er mijns inziens nog aan gesleuteld moeten worden, wil het de legislatieve toets van de Raad van State doorstaan. Indien Crombez zijn wetsvoorstel wil doen slagen, dan kan hij zijn vriend Jannie Haek, voormalig kabinetschef van Louis Tobback en Johan Vande Lanotte en huidig Gedelegeerd Bestuurder van de Nationale Loterij, niet langer vrijwaren van een verbod op reclame. Hij kan dat door zich aan te sluiten bij het totaal verbod op reclame en sponsoring voor gokken en loterijen van Stefaan Van Hecke (Groen), hoewel zijn wetsvoorstel momenteel terecht weinig politieke slaagkansen heeft.

    Sportsponsoring door aanbieders van sportweddingschappen

     

    Vijftien van de zestien clubs in Eerste Klasse A en de Pro League worden gesponsord door gokbedrijven. Sommigen sponsoren zelfs meerdere clubs. Niet alleen het voetbal maar ook in de Formule I, het wielrennen, basket, handbal… zien we steeds vaker sponsoring door aanbieders van sportweddenschappen. Het gokbedrijf Unibet is sinds dit seizoen voor drie jaar de shirtsponsor van Club Brugge. Het bood daarvoor zes miljoen euro, wat driemaal zo hoog was als het bod van airco-specialist Daikin. Hoewel het KB van 25 oktober 2018 sportsponsoring quasi onmogelijk maakte, gebruikten de gokbedrijven een achterpoortje door een brandingoperatie op te zetten van hun merk en niet te sponsoren met Unibet.be maar met het merk Unibet.

     

    De operatie propere handen en het gokschandaal met Chinees Zheyun Ye hebben reeds aangetoond dat de financieel zwakke voetbalbedrijven een gemakkelijke prooi zijn voor personen met een lager normbesef. De sponsoring van het voetbal door gokconcerns is heus niet verwonderlijk als je weet dat er wereldwijd 500 miljard euro per jaar op het voetbal gegokt wordt. Op de Belgische topwedstrijden van de G5 worden al snel 50 miljoen euro aan weddingschappen genoteerd.

     

    dat het volgende schandaal in het voetbal een schandaal zal zijn met goksponsors

     

    Ik zeg al jaren dat het volgende schandaal in het voetbal een schandaal zal zijn met goksponsors die wedstrijden manipuleren. Ik sta niet alleen met die mening. Ook fraudebestrijder en UEFA-expert Karl Dhont maakt zich zorgen over de gokmarkt die het Belgische voetbal steeds meer inpalmt. Wanneer je financieel zwak bent en je broodheer zit op een miljarden business die jij kan beïnvloeden, dan zet je de kat bij de melk, en drinken zal ze.

    Betere controle en geen verbod op reclame

     

    Het abrupt afschaffen van alle reclame en sponsoring voor online gokken is onverantwoord, en dit om volgende redenen:

     

    De illegale goksites zoals 1xBet, Gratorama, Fruity Reels, vele casino’s van de Game Tech Group en een resem Aziatische sports betting sites hebben sinds 1 juni 2019 hun vizier ook op ons land gericht. Theoretisch moet het onmogelijk zijn in België om op illegale gokwebsites in te zetten of te spelen, maar zelfs met een beperkte ICT-kennis kan je gokken op die sites. Ook mensen die op de zwarte lijst voor gokkers staan (EPIS – Excluded Persons Information System), vinden vlot hun weg naar illegale websites.

     

    overheid faalt om gokken op illegale sites tegen de gaan

    Volgens officieuze cijfers zou 20% van alle online gokken via illegale sites gebeuren. Onze overheid faalt om gokken op illegale sites tegen de gaan. Dit is hoofdzakelijk het gevolg van een falende kansspelcommissie die begin deze eeuw werd opgericht om gokken te controleren en reguleren. De kansspelcommissie zelf is niet koosjer zoals onlangs gebleken is in een onderzoek naar de handel en wandel van haar directeur Peter Naessens.

    Het verboden-vrucht-gehalte

     

    Er is geen enkel zinnig argument te bedenken om geen reclame toe te laten op sportwedstrijden en al zeker niet als je ze wettelijk kanaliseert. Een economische activiteit toestaan en vervolgens verbieden om er reclame voor te maken is absurd. Je verhoogt er het verboden-vrucht-gehalte mee en bovendien is het zwaar taxeren van een economische activiteit en haar vervolgens verbieden reclame te maken hypocriet.

    Zorg er als overheid vooral voor dat je een gok-waakhond hebt die naar behoren functioneert

     

    Voetbalclubs en andere sportclubs hebben hun financieel en economisch model opgebouwd rond het ontvangen van hoge sponsorbedragen door gok concerns. Je kan als wetgever niet jaren aan een stuk toelaten dat het voetbal mag gesponsord worden door aanbieders van sportweddenschappen en dit dan plotsklaps verbieden. Je moet de sector de kans geven om zijn financieel en economisch model aan te passen. Schaf enkel de sportsponsoring af en niet de reclame, en doe dit pas vanaf het seizoen 2022-2023, zo krijgen de sportclubs de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe wetgeving. Zorg er als overheid vooral voor dat je een gok-waakhond hebt die naar behoren functioneert en niet gevoelig is voor corruptie.

    *

    Ignace Vandewalle




    29-02-2020, 11:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN GESPREK MET BART VAN CRAEYNEST, HOOFDECONOOM BIJ VOKA

    **

    IN GESPREK MET BART VAN CRAEYNEST, HOOFDECONOOM BIJ VOKA

    **

    *

    https://doorbraak.be/hoofdeconoom-voka-tijd-om-afscheid-te-nemen-van-de-automatische-loonindexering/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

     

    *

     

     

    foto: ©Reporters

    Hoofdeconoom Voka: ‘Tijd om afscheid te nemen van de automatische loonindexering’

    Interview - 23 februari 2020 Kevin Verdegem - Leestijd 13 minuten

     

     

    David Geens sprak voor Doorbraak Radio met Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka. We stelden ondermeer vast dat het uitblijven van een regering an sich niet de oorzaak is waarom het financieel slecht gaat met België. We hadden het ook over de armoede in ons land en wat er moet veranderen om de welvaartsstaat te waarborgen.

     

    Ik las in een interview dat u zegt dat een begroting in evenwicht geen fetisj mag zijn. Wat bedoelt u daarmee?

     

    ‘Een begrotingsevenwicht wordt al een tijdje naar voor gebracht als een absolute doelstelling waar het beleid naar moet streven. Daar ben ik het niet mee eens, want het zegt niet veel over de gezondheid van onze openbare financiën. In België hebben we al 50 jaar geen begroting in evenwicht, behalve onder de paarse regering. Dat was toen met allerlei constructies zoals de sale-and-lease-back operaties die ons nog steeds veel geld kosten.

     

    Ook de vorige regering heeft zo een opsmukmaatregel gebruikt, door te sleutelen aan de voorafbetalingen van de vennootschapsbelasting. Dat had enkel gevolgen op korte termijn. Zowat alle Belgische regeringen de voorbije decennia hebben van dat soort trucs gebruikt gemaakt om de begrotingscijfers wat beter te kunnen voorstellen, zonder een begroting in evenwicht te hebben.’

     

    Belangrijker is wat het beleid effectief probeert te doen.

     

    Een begroting is veel meer dan enkel het saldo op het einde. Belangrijker is wat het beleid effectief probeert te doen. De grote financiële uitdagingen voor ons land op lange termijn zijn de vergrijzing en alle kosten die daarmee gepaard gaan. Daar een oplossing voor vinden is veel belangrijker dan op korte termijn die begroting al dan niet in evenwicht te krijgen.’

     

    Is die vergrijzing dan de grootste uitdaging?

     

    ‘Toch zeker een van de grootste. We spreken al jaren over de vergrijzing en de kosten daarvan vallen makkelijk te berekenen. Dat kostenplaatje kennen we dan ook al een hele tijd. In tegenstelling tot de ons omringende landen, slagen we er in België niet in om ons daar op voor te bereiden. Daardoor is er steeds minder geld om nieuwe dingen te doen. Dat is een trend die zich de komende 20-30-40 jaar zal voortzetten.

     

    We moeten ons voorbereiden op die vergrijzing door de structuur van de overheidsfinanciën en het beleid rekening te laten houden met de toekomstige uitdagingen.’

     

    Wat zou de volgende regering, of beter gezegd de volgende regeringen, daar dan aan moeten doen?

     

    ‘Een van de meest voorgestelde maatregelen zijn verhoogde belastingen, of toch een belasting op de rijken en multinationals. We hebben echter al de tweede zwaarste belastingdruk van Europa. Er is niet veel ruimte meer om die belastingdruk te verhogen.

     

    De tweede piste is besparen, efficiënter omgaan met de middelen die we al hebben. Daar is in België nog zeer veel ruimte voor. Onze overheidsuitgaven kunnen veel efficiënter. Dat blijkt echter ook zeer moeilijk. Telkens het geprobeerd werd, botsten besparingen al gauw op protest. We gaan het toch moeten blijven proberen.

     

    dringend meer mensen aan het werk krijgen

     

    De derde mogelijkheid is meer mensen aan het werk te krijgen. Alle acties, genomen door de vorige regering, ten spijt, blijft het zo dat we minder mensen aan het werk hebben in vergelijking met andere landen. Willen we de welvaartstaat op lange termijn betaalbaar houden, moeten we dringend meer mensen aan het werk krijgen.’

     

    Dan gaat het echt om meer jobs te creëren en niet zo zeer een herverdeling van het werk? In Finland wordt er gepleit voor een vierdaagse werkweek van 24u. U zegt dat dit niet haalbaar is zonder economische schade toe te brengen.

     

    ‘Dat is helemaal niet de goede weg, echt de verkeerde richting, complete onzin. Arbeid is geen koek die je kunt verdelen onder meer mensen. De geschiedenis heeft herhaaldelijk bevestigd dat dat niet werkt. We kunnen de koek wel groter maken, waarna we de vruchten wel kunnen herverdelen. Naar de pensioenen bijvoorbeeld.

     

    Er is momenteel ook voldoende werkgelegenheid, maar veel werkgevers krijgen de jobs niet ingevuld.’

     

    Gaat het dan over het vinden van mensen, of het vinden van de juiste mensen? Werklozen zijn er anders genoeg.

     

    ‘Dat is het bizarre aan onze situatie. In Vlaanderen hebben we relatief weinig werklozen, maar we hebben wel een grote groep niet-werkenden, die zich ook niet aanbieden als werkzoekende.

     

    Kwalificaties zijn inderdaad heel belangrijk. Ondernemingen vinden niet het geschikte personeel. Er zijn anderzijds ook veel knelpuntberoepen waar bijna geen diplomavereisten voor bestaan.

     

    Het financieel verschil tussen niet en wel werken is gewoonweg te klein.

     

    Het gaat erom de niet-actieven op de arbeidsmarkt te krijgen. Ons huidig systeem van belastingen en uitkeringen ontmoedigt velen om te werken. Het financieel verschil tussen niet en wel werken is gewoonweg te klein. Wel werken moet meer gaan opleveren.’

     

    Uit data van de FOD Economie blijkt dat de rijkste 10% van de Belgen 47% van de belastingopbrengsten betaalt en dat de rijkste 30% zelfs 3/4 daarvan betaalt. Het geroep van velen dat de rijken niet betalen klopt dus niet. Meer belastingen lijken dan echt geen oplossing.

     

    ‘We hebben de tweede zwaarste belastingdruk van Europa en we behoren bij de top van de wereld voor belasting op arbeid, waarbij je nog eens heel snel in de hoogste belastingschijf komt op je arbeidsinkomen. Ook onze belastingen op vermogen en kapitaal zijn bij de hoogste van de wereld.

     

    Het lijkt in sommige milieus het antwoord op al onze problemen. “Pensioenen en uitkeringen moeten omhoog”, het antwoord lijkt voor hen steevast meer belastingen. “Laat de rijken, de bedrijven, de multinationals, de vermogens maar betalen.” Bedrijfswagens worden dan ook vaak in het vizier genomen.

     

    Het komt op hetzelfde neer. Belastingen verhogen in een land waar de belastingdruk al zo hoog ligt is kan je niet doen zonder belangrijke economische schade.’

     

    Dit jaar wordt de index 100. Daarmee bedoel ik niet dat we hem terug resetten, maar dat hij 100 jaar is. U noemt dat geen reden om hem te vieren. Schaffen we de index dan beter af?

     

    ‘Mijn insteek is, laat er ons een afscheidsfeestje voor organiseren. De index is zeker niet het grootste probleem voor onze economie, maar hij levert onze economie veel minder op dan de voorstanders ervan denken. We zijn, samen met Luxemburg, een van de laatste landen die op zo’n grote schaal de lonen indexeren.

     

    De index is helemaal niet de “grootste bescherming voor de koopkracht”. In andere landen, waar er geen indexering is, evolueert de koopkracht min of meer hetzelfde als bij ons. Bij ons gebeurt de indexering automatisch, in andere landen wordt er over onderhandeld in functie van de omstandigheden. Wanneer de economie hapert kunnen beide partijen aan de onderhandelingstafel daar rekening mee houden. Bij ons kan dat nu niet. De indexering komt vaak op een moment dat de economie zwaar aan het vertragen is. Voor de concurrentiepositie van de bedrijven is dat nefast.

     

    heeft een negatieve impact op het aantal jobs

     

    Het systeem is zijn tijd al lang voorbij. Dat het de koopkracht zou beschermen is een illusie. Het feit dat de bedrijven de indexering automatisch moeten toepassen heeft een negatieve impact op het aantal jobs.”

     

    U was niet mals voor de ABVV-betoging einde januari en haar eisen. Zijn die echt onhaalbaar?

     

    ‘Haalbaar of niet, het zijn keuzes van het beleid. De betoging ging over de toekomstige financiering van de sociale zekerheid en alle eisen gingen over meer uitgaven. Minimum pensioen van 1500 euro netto per maand, hogere uitkeringen, de pensioenleeftijd terug naar 65, brugpensioen terug invoeren, … Als je de rekening even maakt, kom je op een extra jaarlijkse overheidsuitgave van 10 miljard euro.

     

    Je mag daar allemaal voor zijn, maar het moet uiteindelijk wel allemaal betaald worden. Dat dan bovenop de vergrijzingsfactuur die wel al hebben en die op termijn oploopt tot 20 miljard euro, en bovenop het begrotingstekort van 10 miljard euro dat we vandaag al hebben. Tel dat allemaal op en er wordt met ongelofelijk veel miljarden gegoocheld.

     

    Blijft voor mij de vraag hoe we dat allemaal gaan betalen? En dan blijft het antwoord komen: “Hogere belastingen, de rijken, de vermogens, de multinationals, …” En wij zijn terug bij mijn punt van daarjuist. Pak het op die manier aan en onze economie zal een serieuze klap krijgen.

     

    Veel delen van de sociale zekerheid kunnen beter georganiseerd worden. Aan de ene kant geven we geld aan mensen die niet werken en aan de andere kant geven we te weinig aan de mensen die het echt nodig hebben. Je moet dus meer mensen aan het werk krijgen.’

     

    Demograaf Patrick Deboosere stelde in De Morgen dat het een mythe is dat we langer moeten werken. Op zijn zachtst gezegd bent u het helemaal niet eens met hem.

     

    ‘Dat gedachtegoed komt al een tijdje uit een bepaalde hoek. Alsof de vergrijzingsfactuur zo geen probleem zou zijn. Vergrijzing an sich is goed, mensen leven langer. Maar straks gaat een hele grote groep mensen op pensioen, die allemaal recht hebben op een betaald pensioen en iemand gaat dat moeten betalen.

     

    rechtvaardiger als we met zijn allen meer en langer gaan bijdragen

     

    Meneer Deboosere stelt opnieuw voor dat op te lossen met meer belastingen. Het is volgens mij rechtvaardiger als we met zijn allen meer en langer gaan bijdragen. We zijn daar geen uitzondering mee, overal ter wereld wordt langer gewerkt dan in België.

     

    Als je kijkt naar de leeftijd waarop mensen effectief stoppen met te werken, dan is dat in België nog altijd maar 61 jaar, hoewel de pensioenleeftijd op 65 jaar ligt. Die 61 jaar is bij de laagste ter wereld. Er is geen reden waarom langer werken fysisch wel mogelijk is in andere landen, maar niet bij ons.

     

    Het komt opnieuw neer op beleidskeuzes. Het is ofwel financieel niet meer interessant om te blijven werken, of ouderen zijn niet meer interessant voor bedrijven omdat ze door de automatische loonindexering te duur worden. Als beide kanten er beter van worden om vroeger te stoppen, gebeurt dat gewoon natuurlijk. Je kan het beleid wel aanpassen. De eerste stappen zijn gezet, maar de stijging van de pensioenleeftijd is iets wat andere landen al veel langer gedaan hebben.’

     

    Als we even de focus verleggen naar armoede in ons land: hoe staat het daarmee? Moeten we recepten gebruiken zoals een hoger minimumloon en een minimumpensioen van 1500 euro voor iedereen?

     

    ‘De armoedecijfers in België vallen niet mee. Voor een welvarend land liggen die veel te hoog. Bekijk je de cijfers in detail, zie je wel dat de armoedecijfers in Vlaanderen heel laag liggen. Het is ook vooral een probleem voor mensen die niet werken. Werkende armen hebben we in België nagenoeg niet, en in Vlaanderen al helemaal niet.

     

    Een hoger minimumloon of hoger minimumpensioen is niet de oplossing. Laaggeschoolden raken bij ons moeilijk aan de slag, omdat de loonkost relatief hoog ligt. Iedereen die wil werken moet wel een bepaald niveau van rendement opbrengen voordat de job er is. Mochten we de minimumlonen nog verhogen, zal het nog moeilijker worden voor laaggeschoolden op de arbeidsmarkt.

     

    Ons armoedeprobleem situeert zich niet zozeer bij de gepensioneerden

     

    Hetzelfde voor hogere minimumpensioenen. Ons armoedeprobleem situeert zich niet zozeer bij de gepensioneerden, daar zijn de armoedecijfers de laatste jaren spectaculair gedaald. Het situeert zich eerder bij de niet-werkenden.

     

    We moeten er vooral voor zorgen dat meer mensen aan het werk kunnen geraken. We geven nu teveel geld uit aan de verkeerde mensen, waardoor diegenen die het echt nodig hebben te weinig krijgen.’

     

    Kost het uitblijven van een volwaardige regering ons echt handen vol geld?

     

    ‘Neen. Onze economie draait vooral op hoe het met de landen rondom ons gaat. Onze overheid heeft daar op korte termijn heel weinig impact op. Dat wil echter niet zeggen dat we niet toch dringend een overheid nodig hebben.

     

    Maar dan wel een regering die antwoorden biedt voor onze grote uitdagingen op lange termijn, zoals die vergrijzing, onze overheidsfinanciën, de onvoldoende functionerende arbeidsmarkt en de klimaatuitdagingen waar we ook maatregelen voor zullen moeten nemen van Europa. Daarvoor hebben we inderdaad wel een regering nodig. Anders maken we op die vlakken geen vooruitgang.’

     

    Samengevat: meer belastingen zijn niet de oplossing, we moeten kijken naar een efficiënter overheidsapparaat, besparingen moeten gebeuren en er moeten slimmere keuzes gemaakt worden.

     

    ‘Dat klopt helemaal. Door de laatste staatshervorming zijn er echter verschillende bevoegdheden versnipperd geraakt, waardoor het moeilijker geworden is een slim en efficiënt beleid te voeren.

     

    De staatsstructuur die we nu hebben functioneert zeker niet optimaal. Als we die gaan hervormen zou ik de klemtoon leggen op “Hoe hervormen we de staatsstructuur in die mate dat de hele boel beter werkt om de toekomstige uitdagingen aan te gaan?”. Je mag daarbij van mening verschillen, maar dat zou toch het uitgangspunt moeten zijn.’

    *





    29-02-2020, 10:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    28-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PINAR AKBAS OVER HAAR ERVARING MET THUISTAAL & ONDERWIJS

    PINAR AKBAS OVER HAAR ERVARING MET THUISTAAL & ONDERWIJS

    *

    https://doorbraak.be/wettelijke-verankering-van-de-thuistaal-in-het-onderwijs/

    **

    *

     

    Het Groot Progressief Project ter Bestrijding van Samenlevingsproblemen

    Mijmeringen van een 'mislukte onderwijs specialiste'

    *

    25 februari 2020 Leestijd 7 minuten

    *

    Meertaligheid in onderwijs is geen oplossing om taalachterstand weg te werken. Het heeft nog minder te maken met het algemeen welbevinden van een kind. Het werkt contra-productief en demotiverend. Mijmeringen over het gebruik van de thuistaal op school door een mislukte onderwijsspecialiste.

    Integratie in Overpelt

     

    Op 2,5 jarige leeftijd begon mijn schoolcarrière in een kleuterschool in een dorp met gezellige kleuterjuffen. Die spraken een andere taal dan het Turks, mijn thuis- en moedertaal. Het waren Juffen die ook nog eens stiekem mijn Turkse broodjes opaten die mijn moeder zorgvuldig voor mij inpakte en in mijn Maya de Bij-schooltasje legde. Toen mijn moeder te weten kwam dat mijn Juffen verzot waren op de huisgemaakte broodjes maakte ze altijd een extra lunchpakket klaar voor de Juffen. Op die manier ontstond er een vriendschap tussen mijn ouders en de kleuterjuffen. Die brengt ons na meer dan 35 jaar nog altijd met de mooiste herinneringen terug naar Overpelt en het kleine schooltje waar mijn broer en ik Nederlands hebben geleerd.

     

    Het was een tijd waarin geen enkele leerkracht ooit een driftig, Turks temperamentje had meegemaakt dat zo gefrustreerd was omdat ze geen Nederlands kon spreken. Juffrouw Bodson en Juffrouw Angèle hebben onbewust zeer waardevol werk geleverd door mijn broer en mezelf (het driftig temperamentje) gewoon te laten participeren in de klas ondanks de taalbarrières. Een kind moest een kind onder alle kinderen blijven in die tijd. Ik herinner mij nog dat ik huilend thuiskwam en schreeuwde dat ik niemand verstond. En dat niemand mij begreep.

    Plantrekkers

     

    Mijn ouders en de kleuterjuffen hadden het geduld van een boeddhistische monnik. Hoe kwader en opstandiger ik werd, hoe meer ze zich afzijdig hielden van het gekrijs en het gestamp van een kleuter en rustig afwachtten. Ik herinner mij zelfs de zelfvoldane grijns van mijn broer. Die had twee jaar tevoren hetzelfde proces doorlopen, alsof hij wilde zeggen: ‘wacht maar, zus, voor je het weet, ben je zo vertrokken.’

     

    Datzelfde jaar kwam ik van school en tijdens mijn vieruurtje vertelde ik mijn moeder alles over mijn nieuw vriendinnetje Esther. Mijn Nederlands was niet perfect, maar ik was een spons, net zoals de meeste kinderen. ‘We hadden geen groot pedagogisch project nodig om jou een kind te laten zijn. Soms onderschatten wij kinderen, eigenlijk zijn het plantrekkers,’ aldus mijn moeder. Het gesprek met mijn ouders gaat over het gebruik van ‘thuistaal’ op school. Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman en haar partij Groen pleiten voor een wettelijke verankering van de thuistaal in Vlaams onderwijs.

    Internationale dag van de moedertaal

     

    Ik ben in het ouderlijke huis .We drinken Turkse thee, de satelliet-tv geeft ons op gedempte toon nieuws over de heimat van mijn ouders, een Turks vegetarisch stoofpotje staat te pruttelen op het fornuis. We ademen en leven in het Turks in dit ouderlijke huis waar tweetaligheid bij wijze van spreken werd gedrild. Mijn ouders vragen vanwaar die behoefte komt om de thuistaal op school te gebruiken. En ik herhaal de holle woorden die in de resolutie van Groen worden gebruikt die ze hebben ingediend op de internationale dag van de moedertaal: het welbevinden van het kind, assimilatie, positieve appreciatie… Mijn ouders hebben de finesses van het rollen met de ogen goed onder de knie en beginnen door elkaar te beargumenteren, zonder elkaars beurt af te wachten, over wat voor een samenleving de politiek wil creëren. Heel geamuseerd vertrek ik naar huis, zoals altijd met tien Tupperware-doosjes gevuld met Turks eten in mijn handen.

    Wiskunde in het Turks

     

    Tijdens het vullen van mijn diepvriezer met de voorraad Turkse stoofpotjes moet ik terugdenken aan Refika die op achtjarige leeftijd in mijn klas kwam te zitten. Refika was toen nog maar een week in België. De leerkracht zette haar naast mij omdat ik hier geboren was en naar zijn mening goed Nederlands en Turks kon spreken. Ik kreeg de opdracht haar te helpen door tijdens de lessen alles uit te leggen in onze gemeenschappelijke thuistaal.

     

    We spreken hier dus over achtjarigen die nog maar pas kunnen lezen en schrijven en die nog alles moeten leren over rekentafels. Ik, als perfect tweetalige, zou momenteel als leerkracht misschien een nieuwkomer van Turkse origine kunnen helpen. Maar wiskunde is dan weer een wetenschap die menig mensen in hun moedertaal nog niet eens krijgen uitgelegd. De achtjarige Pinar had het nooit kunnen uitleggen in het Turks, de vijftienjarige evenmin, de huidige veertigjarige nog minder.

    Frustraties

     

    Refika raakte gefrustreerd omdat ze niet kon volgen. Ze werd boos op mij omdat ik niet op tijd alles kon vertalen. Op die manier kon ik niet alles volgen wat de leerkracht vertelde en geraakte ik ook gefrustreerd. Refika lichtte haar ouders en zus en broer in waardoor haar oudere zus mij kwam bedreigen op school. Mijn ouders kregen de boze ouders van Refika aan hun deur die kwamen klagen dat hun dochter niet werd geholpen door mij. Ik zou de lessen verkeerd hebben uitgelegd en dat zou ik zelfs bewust gedaan hebben. Een achtjarig kind werd hier belaagd met de meest verschrikkelijke argumenten en verwijten omdat de goedbedoelde intenties van een school eigenlijk voor nog meer problemen hadden gezorgd.

     

    En zoals elke Turk die geen geldig argument kan bedenken, werden mijn familie en ik beschuldigd van gevoelens van jaloezie. Erdogan gebruikt dat argument trouwens nog altijd: ‘het Westen is jaloers op ons!’ Maar dat terzijde. Refika ging naar het deeltijds onderwijs en stopte volledig met school. Op achttienjarige leeftijd huwde ze en werd ze snel moeder. Haar Nederlands is even erbarmelijk als het Nederlands van een nieuwkomer, alhoewel Refika al meer dan dertig jaar in België woont.

    Mislukte onderwijsspecialiste

     

    Ik wil echt wel meedenken met het ‘Groot Progressief Project ter Bestrijding van Samenlevingsproblemen’ maar dan moeten het wel realistische voorstellen zijn. Professor Wouter Duyck heeft op Twitter de wetenschappelijke consensus waar mevrouw Meuleman zo graag mee uitpakt weerlegd met ander wetenschappelijk onderzoek. Dat brengt mij tot mijn mandaat als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst in Hasselt waar we individuele dossiers van het OCMW behandelen inzake toekenning, intrekking, herziening van leeflonen en andere vormen van steun. Zonder in verdere details te treden en om niemands privacy te schenden, wil ik enkel dit meegeven: meertaligheid in onderwijs werkt demotiverend.

    *

    Pinar Akbas

    NASCHRIFT

    *

    Groene Dames en GroenHeren,

    Buiten het feit om van jullie te doen spreken (en houden), wat is ’t nu: eieren of jong?

    Eerst willen jullue obns eifen land volstgoppen met vreemdelingen, en dan wil je dat die vreemdelingen vreemdelingen blijven.

    Nooit van gehoord, ‘dat een taal gans het volk is’?

    *

    Jullie bewijzen dus eens te meer, net als diene Ar-do-gan, niet eens van deze planeet te zijn. Die Mevfr. Pinar zegt het trouwens zelf: Turken hiren thuis in Turkystan. Waar ze niet een schijnen te weten dat in goed Nederlands het Juffen zijn, en geen …juffen

     

     





    28-02-2020, 20:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    2167

    *

    75 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

     

    VRIJDAG 28 FEBRUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Een gesplitste Sociale Zekerheid

    *

    …. Toch groeit er wat, ook buiten de politiek….

    **-*-*-*-*-*

    … de heilige koe van de Sociale Zekerheid zou best gedecentraliseerd worden naar de gewesten toe, die dan een volledig aparte gezondheidszorg zouden hebben…..

    *****-*-*

    … waardoor men willens nillens naar een confederaal systeem zal moéten komen….

    *

    Tot zo ver onze vriend. Die, zoals altijd, van mijnentwege, volmoedig gelijk krijgt.

     

    Wie ‘A’ zegt, moet ook ‘B’ zeggen. Wie begin te splitsen, moet splitsen tot het einde. D.w.z. tot alles gesplit is, en er dus geen enkele reden meer bestaat om de oorspronkelijke artificiële ‘constructie’ in stand te houden.

    Adieu la Belgica de Papa. Het Waalse Broedervolk kan best zichzelf redden. Want als zij dat het niet zelf doen, doet het niemand. Zelf ’n straatschuimer weet wanneer alles zodanig leeg geschuimd is, en dat het voortaan elk voor zich is.

    En trouwens, waarom zou de EUSSR dat ongelofelijk trouwe Wallo/Brus niet tot in alle eeuwen der Eeuwen blijven onderhouden?

    Diene Sjarel Michel, le Chef de Tout l’Europe présent et à venir, da’s toch een van hen?

    Och, het is ‘n oud verhaal. Maar in Vlaanderens Gouden Jaren, kwam de boter die de volgende morgen in alle vroegte op de Londense ontbijttafels kwam, van Veurnse koeien die de vorige dag nog in de veie Vlaamse weiden liepen te grazen. Van werk- vaar en ondernemingszin gesproken. En Brexit of nie, ‘die Inglish’ en wieder, wieder geven nie op nie.

    Niet de taal, maar arbeid adelt. Compris, Popol of Louis?

    En Scharrelroi, in ’t Fransoos, is dat dan Mange Tout? Of blijf de Sjarel Roi getrouw?

    Was ik van jou, ‘k zou zien van waar de wind komt…

    Het is maar de Petit Larousse ‘qui sème à tout vent’ – maar daar hebben de Vlamingen niks aan.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    DONDERDAG 27 FEBRUARI 2020

    *

    Coronavirus: breidt zich uit: in Japan zijn alle scholen dicht.

    In Z-Korea zijn er 505 gevallen bijgekomen.

    In EU is Italia het zwaarst getroffen, 528 besmettingen. Nog steeds weet men niet goed hoe het virus zich verspreidt. Zijn ‘mond maskers’ wel efficiënt genoeg?

    Door paniek getroffen dalen internationaal de Beurzen (de kloppende harten van de economie…) geweldig! Bel 20 (dichter bij huis) is sinds maandag 10% gedaald. Bedrijven nemen zelf voorzorgen. Bij Paribas moeten mensen die terugkomen van besmette gebieden 14d thuis blijven/thuis werken

    AB InBev ziet 160 miljoen omzet? winst? mislopen door vooral China (geen containers worden nog naar daar gestuurd!), waar het nachtleven volledig stil ligt, dus veel minder gedronken.

    **

    *

    Moraal van ‘t verhaal: Chinezen blijven liever leven dan zich te bezatten.

    En wat denkt men daarover in Jupille? Da zin ze daarmee nie blieje…

    *

    VOKA daarentegen vraagt om een meldpunt voor die virus. Momenteel nemen de bedrijven zelf al initiatieven zoals op ’t werk elkaar niet meer kussen, geen handjes meer drukken. Kijk, kijk en de eigen handen regelmatig wassen, dat komt er ook bij…

    Is niet alleen goed tegen het slechte virus, maar ook voor een betere moraliteit. Bedrijven namelijk dienen in de eerste plaats niet om bij elkaar de mond te likken, maar om te WERKEN. En dat liefst met propere handen, zonder erecties en een proper gemoed.

    *

    En dan weer eens iets typisch voor mensen die ‘niet van achter in de rij willen staan’. Het AZ St.Jan Brugge doet een eigen test in samenwerking met de KUL. 30 personen zijn reeds getest (bv. Chinese zeelui) en zijn negatief bevonden.

    Kennis vergaren leidt meestal tot oplossingen…

    *

    BREXIT: de Britten willen afwijken van (= niet toegeven aan) de Europese eisen normen. Daar, in hun ‘Splendit Isolation’ geen Europese dictaten regels meer! ‘Toegevingen’ dat staat niet in hun Angelsaksisch woordenboek. Ziet er zeker niet goed uit voor de vissers, want de Britse Wateren zijn voor de Britten, zeggen ze. Is trouwens altijd al zo geweest.

    **

    *

    Britten willen een vrije handel zonder tarieven. Wij zijn onafhankelijk, dus wij bepalen onze eigen regels zelf. Onze soevereiniteit wordt niet aangetast. Wij vragen toch ook de EU niet de Britse normen na te leven, dus omgekeerd ook niet!

    In de periode ‘33-‘45 was dat wel even anders. In de periode van de zich oppermachtig wanende (Duitse) Socialisten werd er op de hoogst mogelijke tonen gezongen. Met kanon-gebulder en Stuka-gebruik en zo. Maar nu, onder invloed van de Belgse Socialisten oa PH. Spaak, grondlegger van de EU en dus patroonheilige van Adolfina Märkalina, zingen de Europese Socialisten wel een toontje lager. Dus is de uitslag gegarandeerd. Zoals in Mei 1945: dank zij de hulp van de Yankees (Trump, deze keer): onvoorwaardelijke overgave. Gevolgd door hartelijke nieuwe samenwerking.

    Wat absoluut noodzakelijk zal zijn, wil men de bloedrode islammerij-slachtrij definitief weghouden uit ons cultureel hoogstand Avondland.

    **

    *

    KUL: uiteraard altijd zeer bedachtzaam; wil dat studenten nog max. 2 jaar de vakken van het 1ste jaar kunnen ‘meenemen’ en dit vanaf ’21-’22. Vele, daarvan vinden dit niet kunnen, daar waar vroeger (10 j terug?) je ieder jaar moest slagen voor ál de vakken voor je naar ’t volgend jaar overging. Anders was het ‘bissen’.

    Anders gezegd, in deze zachte tijden, verzachtte de muziek niet alleen de (losse) zeden, maar de modernistische moderniteit veegde ook de grenzen weg voor normen, waarden, discipline en respect.

    ‘Verboden te verbieden’:

    Remember?

    En vraag ik U, met enige bedachtzaamheid, welk ‘Geloof’ lag er aan de basis van al deze vrijpostigheden?

    Mag ik dan even anticiperen op het antwoord? Dat is dat een non-beschaving voorrang heeft of een beschaving.

    Maar dan weet U evengoed als iedereen, dat onze Europese Beschaving gebaseerd was/is/altijd zal/zijn op het Christendom. Nooit op het Marxisme, dat uitsluitend gebaseerd is op het het materiële.

    To be, or not to be, U weet wel.

    *

    De ‘Wereld Gezondheidszorg ziet dat er meer en meer besmettingen buiten China zijn (wij zien dat ook, zonder die vette pree!). Goede hygiëne (de handen) is hun boodschap.

    Waarmee toch verdienen die (belangloos werkende) meestal Rode Handen toch dienen dikbesmeerde boterham? Met vaderlijke liefde her-uitvinden wat ieder kind vanaf de geboorte moet eigen gemaakt worden! Houdt de handen rein, ja wadde! Maar wat met de zeden, de discipline, het respect?

    De handen rein houden? Dus ook geen drugs, geen ‘Vrije Seks’, geen ideaal meer voor de “nieuw samengestelde gezinnen’, gewoon zoals in de meeste oerwouden, je wildste instincten volgen?

    **

    *

    Maarkedal: verschillende waardevolle eiken en beuken die een tweetal weken geleden werden ‘ingesneden’, en dus ter dood veroordeeld. Maar dankzij het TV-Nieuws, heeft de eigenaar meerdere suggesties gekregen hoe hij zijn eigendom en levend erfgoed kan redden. Ze gaan nl. jonge scheuten (1 jarige) binnenkort gebruiken om een overbrugging te maken bij die sneden.

    Wie is er nu het cleverst, de TV of de natuurkenners? Ahum!!!

    Zou dezelfde remedie niet even goed toepasselijk kunnen wezen op onze ‘doormidden’ gezaagde omgeving te saneren? De jonge gezonde jeugd gebruiken om te ‘overbruggen’?

    Kiezen we dus mensen van de slag van TGV om ons eigen te besturen. Wat we zelf doen, doen we beter!

    **

    Tom van Grieken v.h VB

    *

     

    INDEX. De sociale uitkeringen en de pensioenen gaan 2% omhoog door de index. Ook de lonen van de Ministers, de Overheidsambtenaren genieten er van.

    JOEPIE!!! Ondergetekende zal €2.4 x12 = €28.8 per jaar nóg rijker worden. En dat bóven de €2500 x?? die ons allemaal, 11 mio ‘Belgen’ op voorhand afgehouden worden om de Wallobrusselse monden open te houden.

    Zwijg, mensen, dat ‘Landje van ons is toch ’n goe landje, hé.

    **

     

    *

    Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Zowel DIT COBURGIA als DEZE EUSSR, beiden sinds hun bestaan onze Rood-Blauwe dominantie, liggen op apegapen. En met z’n allen gaan we daar straks, met of zonder ‘Vrije Verkiezingen’ nu eens ’n einde aan gaan maken, sè!.

    **

    *

    SAMENLEVING. Het aantal alleenstaanden stijgt: nu al 42%. Voor hen is het leven veel duurder. De belastingdruk bij deze groep is 53.8% terwijl het gemiddelde van de OESO-landen 36% is. Voor een gezin met 2 kinderen en 1 werkende (?) is dit 37%.

    Neemt niet weg, dat we met z’n allen moeten blijven denken, dat, ons Rood-Blauwe dominantie, Coburgia toch ’n goed landeke is. Zijn we met z’n allen dan dermate stupido?

    *

    In Zwitserland, meer bepaald het dorpje Mitholz, zou moeten gedurende 10 jaar ontruimd worden. Ze wonen er namelijk vlak naast een berg waaronder 3.000 ton munitie zit. Ze willen die rots beetje bij beetje ontmantelen, maar dan zonder gevaar voor de omwonenden.

    Zijn die 3000 TON er vanzelf gekomen. Verouderd en dus aan vervanging toe?

    Ja, die gezonde berglucht! Da’s ook niet alles, hé… Ge woont er gezond, in de vrije Natuur, en de volgende seconde hang je tussen de wolken…

    *

    In Oostende, met beide voeten op de grond, opent er een nieuw Expertise Centrum rond de zee, wat had U gedacht? Deze is gesteund door UZG. Het Ocean Science Park (want onder Blauw Stadsbestuur ziet de Stad het groot) is er om wetenschappers ‘beter te maken’.

    Goede wetenschappers zijn namelijk niet goed genoeg. Al is het natuurlijk altijd beter, om nog beter te zijn. Of men nu POCO is, of NON POCO is. De Zee, namelijk, is van iedereen. Van nature uit. Tenzij ofwel de Britten, ofwel de EUSSR-ërs er anders over denken.

    Het eerste bedrijf komt uit Ieper.

    *

    In Roeselare zijn 2 verdachten aangehouden ivm ‘het ‘schietincident’ (zo wordt moord meestal genoemd als het om immigranten gaat) waarbij 1 dode viel, een paar dagen geleden. Het zou om een ‘rip-deal’ gaan = afpersing.

    Moest De Dikke Van Dale kunnen herbeginnen, hij zou het, me dunkt, niet eens meer proberen. Er komen nieuwe woorden bij, rapper dan iemand bij hoogdringendheid op de WC geraakt. ‘Nep’ (= namaak) wordt ineens NIP als het om (vreemde) criminaliteit gaat. Op die manier wordt de mensen hun aandacht afgeleid van de hoofdzaak (vreemd=criminaliteit) naar de taal. Wa’s da nu weer, denken de mensen. En ze denken daarbij vooral niet meer aan kogels of aan messen. Maar aan De Dikke Van Dale.

    Maar we hebben geleerd ze door te hebben, die leperds!

    *

    ALTERNATIEVE ENERGIE. De voorbije (winderige) maand hebben de windturbines op zee, bijna 2x zoveel energie (dus iets meer dan 2x niets?) opgebracht dan normaal.

    **

    *

    BRITTA CLOETENS. Na 3 afleveringen waarop men op zoek ging naar het (doe) lichaam van Britta Cloetens, zijn er +40 tips binnengekomen. Deze worden nu grondig onderzocht en men hoopt dat de goede bij zit.

    De moordenaar, die bekende, (n beetje harder kietelen zou ook ’n goed idee kunnen zijn. Maar ja, die was bij de goede dus de juiste Vakbond en geniet dus volledige immuniteit. ‘Omertà’, (=zwijgplicht) heet dat in Italia. Waar de ‘Kleine Man’ totterdood ‘Il Bosso’, de man achter de schermen, beschermt. Maar nooit omgekeerd. Zoals het hoort bij ’n goeie Linkse Vakbond…

    *

    SNEEUW. Sneeuw, sneeuw… allen, Corona of niet, naar de Oostkantons: daar zijn alle pistes open. Vandaag was het nog geen overrompeling, maar morgen verwacht men daar wel in totaal 35 cm van dat wit nat stof.

    Bij ons Bachten de Kupe, werden we dus weeral misdeeld. Rond 10uur18, 2 cm nattigheid, die amper de tijd kreeg om te blijven liggen. Wat hebben die ‘Oostkantons’ weeral voor op ons Westkantons? Werk voor ’n nieuwe ‘OnderzoeksCommissie’ met minstens 100 vetbetaalde nieuwe ‘postjes’.

    Hallo, Quickue, waarom zegde gij niks?

    *

    VOETBALLERIJ. AS Lazio heeft gewonnen tegen de Genteneirs Rond de kadukke GHELAMCO ARENA zingen ze nu een toontje lager.

    Mô nie neuten, zo lang Blauwe Clercqie aan het roer staat, zal Gent niet vergaan.

    Maar ‘après lui, le délige’…

    ‘t Is maar da’t weet

    **


    *

    Om nog even terug te komen op de 25-jarige ongelukkige Britta Cloetens (Duffel) – en wegens de belangen van de familie- even ’n andere bedenking over de evl berokken Vakbond. Die van het slachtoffer, maar ook die van ‘de dader’, de Wilrijkse Honda-Civic-verkoper Tijl Teckmans, die reeds in 2026 ‘onder voorwaarden’ zou kunnen vrijkomen.

    Was het integendeel de juiste Vakbond? Hoe anders zou de Blauw-Rode VRT zo hardnekkig (maar vruchteloos deze zaak willen warm houden? Om de zaken van de Burgerlijke Stand behulpzaam te zijn?

    Wat ondergetekende bekommert, die denkt in een soort ‘Rechtsstaat’ te leven, zonder daarbij voor Sherlock Holmes te willen spelen, is dat zonder lijk er ook geen moord kan zijn.

    Misschien dat Pieter Van Inn, of Haspeslacht, de schrijver ervan, zelf kan voorkomen met wat uitleg waarom een zaak als die van ‘Britta’ niet als scenario in aanmerking komt. Of hebben die iets tegen de Honda Civic?

     

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Om af te sluiten en terug te keren tot het leven van elke/ dag.

    Al op gelet dat we morgen (29/2) ’n supplementaire dag krijgen toegewezen? Niet omdat we braaf zijn geweest, of wèl hebben geleerd, maar omdat men er vroeger niet aan uitkwam. In nano seconden, seconden, minuten, dagen weken maanden en jaren waren de hemellichamen 24 urren te vlug af geweest. En daar men dat soort lichamen niet kon ‘bijstellen’, stelde men dan maar de kalender bij.

    Da’s durven, hé.

    Is trouwens nog altijd, tot op de dag van vandaag, met eigen ogen vast te stellen. Als eenmaal het Corona Virus uit de wereld is, stap er dan in. In het vliegtuig, bedoel ik. ’n Vlucht Scharrelroi-Ciampino, helemaal tot in hartje Italia. Neem daar de subway-treno naar TERMINI (= Centraal Station), stap daar over op de (=metro), naar Santa Maria degli Angeli e dei Martiri.

    **

     

    *

    Als daar het plakkaatje aan de deur niet hangt ‘Chiuso’ wegens gebrek aan personeel, koop U dan een ticket en bezoek deze (gedeeltelijk) tot ‘Basiliek’ verbouwde Romeinse Openbare Baden door slaven gebouwd en ook achteraf door slaven verbouwd. Begeef U naar de voorste middenbeuk. Baden, toiletten en kleedkamers laat links liggen. Gewoon de stroom bezoekers volgen. Om dan op klokslag 12 uur door een hoge opening in de koepel, een duidelijke streep zonlicht te zien verschijnen die met micro-precisie een op de marmeren vloer getrokken ‘Meridiaan’ aanduidt.

    U bevindt zich inderdaad in de Baden van Diocletianus

    Dat is al zo sinds Paus Clemens VI in het begin van de 18de Eeuw, en daar hoeft, net als aan de Lezer zelf, geen millimeter aan te worden gewijzigd.

    **

    *

    Die Paus Clemens VI, een naam die trouwens aan de beste Italiaanse vino rosso kleeft als goede wijn aan het glas moet doen, is van ons een goede bekende. Die heeft namelijk in zijn tijd het bergdorpje waar we begin 2000 bijna 20 jaar hebben verbleven, gered van de dodelijke besmetting der moeraskoorts. Door het aan de oever van het Lago di Bolsena geplakte centrum te doen ontruimen, om het op zijn kosten, te doen heropbouwen 500m hoger op een veilig rotsplateau. Het is trouwens daar, dat Napoleon de latere Paus liet ontvoeren, om er te overnachten onderweg naar Avignon. Toen die daar ter plekke klaagde dat ie het ging besterven, kreeg hij van de Chef der Militie te horen, dat zoiets niet zo erg was. Want, sterven, dat kon men overal.

    Enne, echt waar. Dat dorpje door en door communistisch ogende, bewaart in het Casa Communale, de beste en de mooist herinneringen – marmer en brons - levendig. En wie de flambeeuw ter hand, jaarlijks tweemaal voorop loopt in de processie, is de ‘syndaco’, de burgemeester(es)…

    O l’Italia di mio cuore..

    **

    *

    Dàt, om maar te zeggen, dat het eergisteren ASWOENSDAG is geweest. In de vroege morgen ter kerke voor ’n Assenkruisje. Memento homo, dat ge van stof en as zijt en tot stof en as zult wederkeren. Eerder ‘n ‘Inconvenient Truth’ uit vroegere tijden. Thans vervangen door De Klimaat Kwestie. Aswoensdag was/is de eerste dag van de Christelijke Vasten die nu al duizenden jaren ‘gevierd’ wordt. Na 40 dagen vasten komt dan de Hoogdag van Pasen met de Opstanding en de Overwinning op de Dood. Helaas minder daarvoor bekend, maar wel voor de (werkloze) Betaalde Feestdag…

    Vasten? Aswoensdag? Iets over gehoord of gelezen in de Openbaarheid?

    Ik ook niet.

    Maar we worden van Overheidswege wel de oren van onze kop gezaagd, als de dag daar is van het Rammen van Madammen. Dan zwijgen de Klokken van Rome, en worden de Paaseieren gebracht door de muezzin. Die ze ons toeschreeuwt van hoog op zijn minaret.

    Hoelang nog, Here God, moeten we nog wachten op zelfs nog maar het begin van de Reconquista? De produndis clamavi ad te Domine…

    *

    *

     

     

     

    28-02-2020, 20:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN CARNAVAL SNAPT ZE GEEN BAL * https://doorbraak.be/van-carnaval-snapt-ze-geen-bal/?utm_medium=push&utm_source=meldingen * Waarom Wilmès mis is (maar daarom nog geen toren-poepster is) * 26 februari 2020 Leestijd 10 minuten carnaval Aalst carnaval, a

    *

    VAN CARNAVAL SNAPT ZE GEEN BAL

    *

    https://doorbraak.be/van-carnaval-snapt-ze-geen-bal/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Waarom Wilmès mis is (maar daarom nog geen toren-poepster is)

    *

    26 februari 2020 Leestijd 10 minuten

    *

     

     carnaval

    Aalst carnaval, afgelopen zondag.

    **

    foto: ©Stad Aalst

    *

    Als hoofd van onze tamelijk carnavaleske rest- en minderheidsregering heeft een zekere

    Sophie Wilmès

    zich uitgesproken tegen de karikaturen van de Joodse Gemeenschap tijdens Aalst Carnaval 2020. Ofschoon er volgens haar wel degelijk een recht op ‘blasfemie’ bestaat, suggereert ze toch dat in dit geval Justitie zich moet bemoeien met de vorm waarin deze ‘godslastering’ gegoten werd. Want de praalwagens en carnavalskostuums die de wereld nu in Aalst heeft zien defileren, getuigen volgens haar van stereotyperingen en stigmatiseringen van de Joodse Gemeenschap en brengen zo het samenleven in gevaar. Het vivre-ensemble. Schrijft ze.

    Overheidsbemoeienis

     

    de meeste carnavalsvieringen slappe bedoeningen geworden zijn

     

    Dit komt neer op overheidsbemoeienis, die het volkscarnaval wil vervangen door een gereglementeerd feest – een praktijk die overigens zo oud is als het carnaval zelf, en die door de eeuwen heen ook succes heeft gekend, met als resultaat dat, zoals men in Duitsland kan merken, de meeste carnavalsvieringen slappe bedoeningen geworden zijn. Vreten, hoempa en Trink, Brüderlein trink. Op alle Duitse televisieposten zenden ze het hele jaar door carnavalsvoorbereidingen uit die in niets verschillen van het carnaval zelf. Carnaval als voortdurende toestand laat geen vismuil-adempje over voor een carnaval van drie dagen op een jaar.

     

    Niet zo in Aalst. Daar is carnaval een dwars straatfeest gebleven met een flinke dosis anarchie en anarchisme. Overheidsingrepen zijn daar tot mislukken gedoemd omdat ze van de weeromstuit tot nog meer recalcitrantie aanleiding geven, en dat hebben we in deze recentste editie mogen merken.

    Kreftgoed

     

    de verdediging van het eigen, Aalsters bestaansrecht

     

    De overtrokken internationale reacties op de editie van 2019 hebben van de editie van 2020 een carnaval gemaakt met één, tot in de kleinste details alom aanwezig thema, namelijk de verdediging van het eigen, Aalsters bestaansrecht. Een carnaval als een stekelige apologie van zichzelf, met de middelen die de volkse carnavalisten van oudsher altijd ter beschikking hebben gestaan: parodiëring van de bloedige ernst door middel van beelden, ridiculisering en travestie. Dus moest dit carnaval ook gaan over de Joodse instellingen die het onnodig hadden aangeklaagd bij de Unesco, en natuurlijk ook over Unesco zelf, de kampioen van de bescherming van het cultureel ‘kreftgoed’ (zoals op een pancarte te lezen stond).

     

    Wanneer vandaag Wilmès’ politiek-correcte (poco) spookschrijver de stereotypen en stigmatiseringen raaskallend uit de kast haalt, zie ik in gedachten al een praalwagen op het carnaval van volgend jaar, editie 2021.

     

    Ideetje: paus Franciscus vermomd als de heilige Franciscus, op handen en voeten kruipend tussen de boxen van een reusachtige stereo-installatie, terwijl hij in de vorm van een oneindig salvo van laser-schichten de Heilige Stigmata ontvangt. Uit de boxen klinken orgiastische jammergeluidjes. Nudge, nudge, haha, mijn gedacht. Zo flauw als een klaagmier. Ja, weet u, carnaval profaneert, zoekt en vindt een mikpunt in heilige zaken – of toch in dingen die doorgaans als heilig worden voorgesteld. Carnaval is principieel heiligschennend. Carnaval zoekt blasfemie op, precies datgene wat Wilmès beweert toe te staan – maar natuurlijk niet billijkt: de internationale gemeenschap kijkt nauwlettend toe.

    Schimp, scheut en scherts

     

    Carnaval schimpt en schoffeert

     

    Carnaval is nu eenmaal geen scherts. Carnaval schimpt en schoffeert, in die volgorde, van erg naar erger. Aalst koestert de reputatie van het platste en gemeenste carnaval ter wereld – daarom vindt het zo’n ferme verdediger in onze karikaturist Erwin Vanmol. Al schimpschetend trekt het zich van de historische parallellen van de karikaturen niets aan omdat het die niet eens kent.

     

    Gemeenschappen die zichzelf religieus definiëren (zoals moslims, christenen en Joden) vallen dan ten prooi aan profanatie, aan de onweerstaanbare drang van de spotter om datgene wat het slachtoffer heilig vindt (meestal de eigen identiteit dus) neer te halen. Maar niet het hele jaar door: carnaval zorgt er nu net voor dat dit slechts op die éne dag gebeurt. Carnaval is zelf een regulerende instantie – maar dan wel het carnaval zoals het in de middeleeuwen ontstaan en zoals het in Aalst uitzonderlijk geëvolueerd is.

    In stereo

     

    de veronderstelling van een diep racisme in alle poriën van de samenleving

     

    Precies dit willen de poco moralisanten en ideologen niet begrijpen. Dit carnaval willen ze absoluut zien als permanentie, als iets wat het hele jaar duurt, en niet als uitzonderingstoestand. Daarom interpreteren ze de parodieën als stigma’s en de travestieën als racisme. Dat is trouwens waar dit hele stereotypen-denken toe leidt: de veronderstelling van een diep racisme in alle poriën van de samenleving, en bij voorkeur van de Vlaamse samenleving. Daarvan is het Aalsterse carnaval dan een saillant voorbeeld dat rauw wordt versneden.

     

    De meest opgewonden negatieve commentaren kunnen er zich nog net van weerhouden om de stereotypering strafbaar te stellen. Wie zo denkt kan dan evengoed de hele Asterix en Obelix-stripserie op de Heilige Index van de Correctheid plaatsen, want die bulkt gewoon van de stereotypen. Stereotypie is zelfs de basis van de hele reeks: Asterix in het land van de Galliërs, de Spanjaarden, de Britten, de Germanen… Aan Joden in het land Israël als basis voor een album (heel plausibel in de tijd van Caesar) heeft Goscinny zich niet gewaagd, ofschoon hij en Uderzo wel degelijk Joden konden karikaturiseren. Stereotypen vormen namelijk de basis voor de herkenbaarheid die zonder veel commentaar het komische mogelijk maakt. Wat dit betreft zijn karikaturisten zoals carnavalisten en omgekeerd.

     

    Schaf dan toch direct de taal af

     

    Stereotypering vermijden? Schaf dan toch direct de taal af (iets waar de poco trouwens alle dagen mee bezig is). Heel die stereotypenpraat is niet meer dan een denkhinder, een gedachtenbeletsel, wat niet belet dat bijdehandse trotskisten en overjaarse Amadezen er vandaag op doctoreren.

    Boei, boomer!

     

    Een gematigder commentaar komt van Didier Vanderslycke, spilfiguur van Orbit (vroeger Kerkwerk Multicultureel Samenleven), die ‘rond’ diversiteit en migratie werkt. Ook voor hem leidt stereotypering tot racisme, maar verzoenend als hij is, geeft hij de carnavalisten de goedbedoelde raad om vooral inclusiever te gaan werken. Het komt erop neer dat de Aalstenaars dan praalwagens zullen gaan bouwen met als themata ‘tegen racisme’, ‘tegen discriminatie van minderheidsgroepen’, ‘over verdrukten’, ‘tegen vooroordelen’ en ‘pro empathie’. Met andere woorden, de carnavalisten moeten dan gaan ‘werken rond’ alles wat volgens hen de pot op kan.

     

    Want zegt u nu zelf: voor die nobele doelstellingen heb je toch geen carnaval nodig? Daar hebben we het hele jaar toch al de buik van vol? We worden er de godganse dag al mee volgemest tot het mestnat uit onze oren spuit, in de kerk, op het theater, in de opera, in de krant ’s ochtends, in de kunstwereld, in de interviews met de winnaars van de Ultima-prijzen, op elke bijeenkomst met bet- en welweters en moraaltrompetters, met straat- en kerkwerkers. Wat zou het Aalsterse carnaval zich daar nu mee gaan bezighouden? Boei, boomer!

     

    Wat Vanderslycke eigenlijk wil is een reasonable accommodation van carnaval, een accommodation raisonnable, een redelijke aanpassing, parallel met het ont-zwartepieten van Zwarte Piet tot Roetpiet, maar dan geleidelijker, richting victimologie, richting de limietloze veralgemening van het verdrukte slachtoffer tot de hele maatschappij. Dat zal in Aalst gelukkig niet pakken. Als dat inclusiviteit moet heten, dan is het net dat wat de mensen beu zijn.

    Torenpoepster

     

    wat is er nu inclusiever dan door Aalst Carnaval bespot te worden?

     

    Want wat is er nu inclusiever dan door Aalst Carnaval bespot te worden? Politici weten wel beter. Tot voor kort snakten die ernaar om door de lezers van Humo tot Lul van het Jaar te worden verkozen (tot voor kort, toen Humo nog over een soort contrarelevantie beschikte). Zo gaat het ook met carnaval. De torenpoepster werden al haar zonden vergeven vanaf het moment dat die bewuste toren met haar beeltenis erbovenop in de stoet rondreed. Ze heeft er zichtbaar van genoten (van die stoet bedoel ik). En heeft u ook de blackfaces opgemerkt? Als er nu een, door Amerika geïnspireerde, wandaad bestaat is het wel als een blanke zijn smoel met zwarte ‘blink’ insmeert om er als een neger uit te zien – ik gebruik nu even, en met genoegen, carnavaleske, dat wil zeggen verboden taal. Beste mensen, die blackfaces waren er wel degelijk in deze editie. Maar de pers wist dat ze daarover niet kon beginnen, want ze had nu eenmaal de handen vol met het antisemitisme en met de carnavalisten als verderfelijke nazi’s. Een mens moet kunnen doseren nietwaar. Net zomin als ze over de Voil Jeanetten kon beginnen als zijnde vrouw-, homo-, en transgender-onvriendelijk.

    Voil

     

    Maar al die mensen, zwarten en homo’s, worden door dit carnaval in de gezamenlijke bespotting juist ingesloten en opgenomen in de gemeenschap, elk van hen erkend als een van de onzen. Ze doen zelfs mee. Misschien zijn er zwarten bij die doen alsof ze geschminkte blanken zijn (er zijn genoeg zwarten in Aalst). Er zijn in elk geval echte jeanetten bij die doen alsof ze voil jeannetten zijn. Verwarrend, maar dat is pas inclusie. En dat geldt dus ook voor de Hassidim, niets aan te doen. Vilten (wasberen?) hoeden, witte slobkousen of weet ik veel, pijpenkrullen à volonté, kom erbij en doe met ons mee. Verkleed u volgende keer als Jood, en meld u blijde. Hoeft niks anders aan te trekken, kost helemaal niks!

    Karl Drabbe

    *





    27-02-2020, 17:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.74 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1971

    74 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

     

    *

    Donderdag 27 FEBRUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’, Lichtpunt v/d Dag..

    *

    De Dommocraten (2)

    *

    …. Als we een tiental dagen verder zijn en de uitslagen van Super Thuesday zullen kennen (verkiezingen in liefst 14 staten), zal er e.e.a. daarover wel duidelijker worden…

    *

    Op de Reyerslaan in Buxelland worden alle zeilen bijgezet. Als het van hen (en van de Rosse Buurt in Antwerpen) mocht afhangen, dan hingen de Democ Rats nu al in de wolken. Verkiezingen? Niet eens meer nodig. De Hoernlasten in heel Coburgia hebben al lang beslist.

    De landing met de twee voeten op de grond is pas voor zien voor einde dit jaar….

    **-*-*-*-**-*-*

    … Wat onze media er trouwens meestal ook niet bijvoegen is, dat Sanders niet eens een partijkaart van de Democratische partij heeft, waarbij men zich kan afvragen hoe zo iemand dan kan deelnemen….

    **

    *

    Kijk, en als eerste en waarschijnlijk als enige, haalt Guvaal de Kanaalduiker uit Hasselt weer boven water. ‘Alles Gratis’ als ’t van hem afhing, was de leuze. Maar eerst ging die ’s kijken bij de palingen…

    *

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    WOENSDAG 26 FEBRUARI 2020

    *

    Spanje, Noorwegen, Griekenland en Macedonië: nu ook overal Corona-virus.

    **

    *

    Ambetant ‘griepje’, nietwaar, Ministeriële Fat Maggie?!. Surtout dat de mensen lijk vliegen er ervan uit de lucht vallen.

    How dare you!!! En wat zal Gretschen hiervan zeggen?

    *

    In Italia zijn er ook kinderen besmet, maar deze zijn niet té ziek. Daar zijn echter reeds 52 personen bezweken, in Duitsland 5, Frankrijk 2.

    Tenerife nog steeds 118 Belgen in dat Hotel met maar liefst 1.000 mensen. En, daaruit voortvloeiend, honderden ronddrentelende personeelsleden. De situatie is onduidelijk: geen concrete informatie. Wel is hen gemeld dat ze daar nu in quarantaine zijn? Dat nemen de mensen héél ruim op: blijven niet op hun kamer, floreren door het gehele hotel, zitten aan het zwembad, eten in gezamenlijk in de eetzalen... Vier Italianen die daar ook verbleven zijn ‘positief getest’. Wat dus eerder negatief uitvalt. De rest wacht nog op de uitslag van de test die ze ondergaan hebben. En hun werk??? Verzekering??...

    No problem. Fat Maggie lost dat allemaal in ’n handomdraai op. Crematie + begrafenismaaltijd inbegrepen.

    **

    *

    Nog Tenerife. In een nabijgelegen Hotel verblijft de Nationale Zwemploeg van ons land. Ze zijn van plan vrijdag terug te komen, want een quarantaine is dodelijk voor hun programma. Waarom kwamen ze maandag al niet terug?? Nog een beetje daar de luierik uithangen, en dan klagen zeker als daar ’n verkoudheidje opdoen. Laat me niet lachen!

    Eindelijk enige politieke reactie. Na wereldwijd 3 maand incubatie-tijd…

    De EU moet samenwerken tégen het virus, hebben die slimmekes plots bedacht. Beter laat dan nooit, zou je denken! 374 besmettingen in EU!

    Wereldwijd zijn er 81.245 besmettingen met voorlopig slechts 2770 doden: dus ongeveer 3% van wie besmet geraakt is.

    Dus toch ’n simpel winters griepje? Maar waarom dan al die tumult? Of zou het kunnen een soort luguber verkiezings-grapje zijn van de American Democ rats? Wie in rare papieren zit, maakt dikwijls rare sprongen. Enne, diene ‘Meneer Zero’ die in Milano, in ’n klein cafetaria de besmetting zou binnengebracht hebben, en sindsdien van de aardbodem verdwenen is…Spark die soms niet met een zwaar Hawaïaans accent? Krek hetzelfde gelispel als van Mobama, die ook uit Hawaï stamde….

    **

    *

    Italia: krantenkoppen staan er vol van. De economisch en toeristische sector zijn het hardst getroffen. Musea en Kerken zijn dicht. Maar een snuggere jonge Italiaanse priester heeft zijn Misviering op sociale media geplaatst, en zo kunnen de Gelovigen die het wensen toch hun viering bijwonen. Erg, hé.

    Milaan. Zelfs de voedselbanken klagen dat de bevoorrading niet is zoals het zou moeten.

    Maar ondertussen hebben ze de patiënt ‘0’ nog steeds niet gevonden. Misschien is hij drager van het virus en dus zelf niet ziek, maar wel een gevaar voor de hele maatschappij.

    Nu zijn er ook ineens ‘bronnen’ die vermelden dat er fouten zijn gemaakt in het begin!

    Maggie raadt aan als je ziekjes voelt dwz. koorts, hoofdpijn, hoesten… (symptomen van een griepje) dan bel je best de huisdokter en blijf vooral thuis!

    En jank zo niet Anders breekt er nog paniek uit. En is ’t helemaal over and out met de Federale Regeringsvorming, ja zelfs met de hele EUSSR. Want het IMF, na jaren in onder-aanneming laten bijdrukkken van miljarden 100 euro biljetten, komt op zwart zaad te zitten.

    **

    **

     Open-VLD en NVA zitten (eindelijk!!!) in elkaars haar: door een uitspraak op TV die Rutten (weeral Rutten!) gisteren deed in ‘Ter Zake’. Ze pleitte o.a. om bepaalde bevoegdheden van de Vlaamse Regering terug naar de Federale te brengen. Daar beweerde ze dat men steeds een bril op heeft waardoor ze voor de staatshervormingen vertrekken van meer Vlaanderen, meer Vlaanderen (ja tot 3x toe!) en dat hoeft voor haar niet altijd. Er kunnen dingen zijn die beter op Belgisch niveau geregeld worden. Enfin, het standpunt van Magniette/Kanniette. Maar dan uit de mond van een Aarschotse.

    **

    ’n Schot uit haar aars?

    *

    Dat schoot in ’t verkeerde keelgat bij de NVA en zij twitterden met een uitspraak van D.D. Eisenhower: “Wie privileges waardeert boven principes, verliest snel beiden.”

     

    Niet consequent vindt de NVA en ze postten een filmpje van 10j geleden waarin Rutten zei: “de staatshervorming waar we heel duidelijk het zwaartepunt bij de regio’s leggen.”

    Daarop beantwoordden de Open VLD à charge met een uitspraak van de (vermoorde) Amerikaanse President Abraham. Lincoln (1809-1865): “Truth is generally the best vindication against slander”. (zonder Nederlandse vertaling) = Waarheid is over het algemeen de beste rechtvaardiging tegen laster.

    Slim gezien, hé. Want alleen de “echte bollebozen kunnen de Blauwen volgen in hun vlucht naar de vergetelheid van een roemrijk ver verleden waarbij een leven eindigde met…. Moord.

    **

     D*

     

    En het getwitter gaat verder…

    Open VLD zet het volgende:

    -     Woorden: geen regering met NVA zonder confederalisme

    -     Daden: het confederalisme blijft voorlopig in de koelkast

    En de tweede tweet:

    -     Woorden: Stop de asiel-fraude (Francken)

    -    Daden: Kucam blijft in de cel op verdenking van gesjoemel met humanitaire visa.

    *

    Hierop reageert de NVA: alles wordt uit de context getrokken.

    Open VLD betreurt de communicatie-stijl, maar vond het nodig zo te reageren.

    Vergeet niet dat de Blauwen door Schone Schijn mee aan de postjes zijn kunnen zitten bij de Vlaamse ‘Deelregering’. Anders gezegd: Rutten bijt in de hand die haar de boterham heeft gegeven. Maar ja hoogmoed, komt nu eenmaal voor de val. Dat, in tegenstelling tot het berouw, dat altijd na de zonde komt, en nooit ervoor.

    **

    *

    Waarop ’t Oostends Slimmeke Groot Formaat. Tommeleintje: ‘het is niet de eerste keer dat we frontaal worden aangevallen’ (wie is er begonnen Bartje? Een beetje geheugenverlies? Vroegtijdige dementie??) ‘en het is dus nodig om te reageren’.

    Hij bestuurt in Oostende met de NVA, ‘en dat gaat goed’, maar we moeten wel respect hebben voor elkaar! Rutten blijkbaar niet, nu ze niet meer durft haar kandidaat stellen om voorzitster te blijven van die partij. Zij kiest de veilige weg, en dat is haar vel redden, maar vreest niet… er wacht wel ergens anders een postje! En zo werpt de moeilijke federale regering (in wording?) zijn schaduw op de Vlaamse regering…

    *

    In India maakt met die nieuwe burgerwet het de moslims niet gemakkelijk. Daar de meeste mensen Hindoe zijn, wil niemand Jihadisten in huis halen! De Verenigde Naties vinden dit discriminerend voor Moslims.

    Ooit al gehoord of in de Geschiedenis gelezen dat Hindoe’s Europa zijn of waren binnengevallen: gemoord, verbrand, verkracht hebben. Wat hebben de islamisten dan voor op hen, dat wij Europeanen verplicht worden om moslimmers bij hopen binnen te laten?

    De verlate wraak van Hitler, die dat onder de dekmantel van het Socialisme en met bruut wapengeweld al geprobeerd had?

    Maar allez, goed gezien van den Trump, om precies in volle nominatioe-strijd van de Democ Rats, speciaal naar Indië reist om zonder het verschil bloot te leggen tussen Beschaving en Terrorisme.

    Heil Trump! Weg met Verbrande Bernie!!!

    *

    En daar gaan we dan. De VRT smult ervan. Er is niets belangrijkers ter wereld dan hun eigen verloren) strijd tegen Trump! South Carolina: daar deze avond TV-debat van de Democ rats. Achter de schermen draait een media-circus op volle toeren. Money! Money! Money! De kandidaten draaien all rondjes mee in de carrousel van de media/pers/TV/…

    *

    Waregem: de Schakelstraat wordt in 2020 tot een autoluwe ‘groene verbinding’ omgevormd, van de Zuiderlaan tot aan het Cultuur Centrum De Schakel. Kostprijs: €940.000. De Stad rekent wel op een Vlaamse subsidie van €100.000 tot €250.000. Men probeert ook privé de mensen te overhalen hun opritten ‘betonvrij’ te maken, en gras in de plaats ervan te voorzien.

    *

    Heule heeft het ‘speelplein: de Warande’ het eerste nieuw gebouw af. De lokalen waar verwarming is, zijn veel kleiner, en de lokalen zonder verwarming zijn daarentegen veel groter. Waarom dan gewoon geen luifel plaatsen ipv van al die glasramen??? Maar ja ieder zakje moet toch gevuld worden hé!

    *

    West-Vlaanderen. Nogmaals heeft men bevestigd dat het meest kwetsbaar is door de Brexit: op een vergadering met de Horeca in Ieper onder leiding van …de Mechelaar Min. Somers.

    Kwam die lachen, treiteren of stemmen ronselen voor Quickie, het Blauwe Boezemvriendje?

    *

    Onderzoeken hebben uitgewezen dat kankerpatiënten nu langer leven dan zo’n 16j geleden, vooral bij longkanker: van 19% à 29%.

    *

    Roeselare: ‘een 19 jarige’ doodgeschoten door ‘een 20j’ na een ruzie.

    Vooral wat NIET gezegd wordt is overduidelijk. ‘Van horen zegen’ achteraf vernomen dat het om een soort pluimvee ge echt zou gegaan hebben. Iets met hanen of zo. Kwatonen racisten, waarschijnlijk Vlaams Belangers, schijnen te weten dat het om Af-hanen zou gaan.

    On ieder geval: de Politie volgt (bloed)sporen. En die schijnen niet miniem te zijn.

    Maar als ‘het slachtoffer’ uit ‘oorlogsgebieden’ komt: wat is er dan mis mee?

    *

    In het Oosten van ons land is de eerste ‘winterse’ sneeuw gevallen. Voor morgen Donderdag is er meer verwacht over het ganse land. Oppassen dus! En allen naar de Oostkantons: want we zullen er kunnen langlaufen…

    **

    *

    Het stond in de sterren geschreven en de heugelijke gebeurtenis kan nu ook met grote letters in het clubboek geschreven worden: Dries Mertens (32) heeft zijn 121e doelpunt voor Napoli gescoord, goed voor een club-record. Het feest kreeg wel een wrange nasmaak: Mertens verliet na de rust geblesseerd het veld met een pijnlijke enkel.

    FINI

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    En zo gaat dat maar verder. Zonder maat noch getal. In eendere mate.

    Gelukkig dat wer zelf nog zijnn om de zonnekant in ‘ leven te zoeken.

    Dat is ziets net als Het Weeerbericht. Zon, regen, sneeuw of storm. Van alles wat; en is “t hier jiet, da is ’t eders.

    Laar waar en bij de VRT (maar ook elders) dterk in is, is in het uutleggen hoe het GEWEEST is. Vult ruim 3/4de van de zendtid. Die ze dan ‘de weersvoorpelligen’ noemen…

    Awel m’, voeten, Gérard. Maar moet dat dan allemaal zo scjrikkelijk veel GELD kosten? Mijn Metje (en dat waren er txee) konden dat jaren gelden al, even geod. Afhankelijk van hun eksterogen. En meestal klopte dat nog ook. O er kon haarfijn uitgelegd worden waarom er nog maar ens ’n kink in de kabel was gekomen.

    En zo werd het avond. Waarop, na de nacht, weer de on opkwam. Gegarandeerd altijd in den Oost, zij het dan met ’n lichte afwijking, al naar gelang de siezoenen….

    *

    *

     

     

     

    27-02-2020, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AALST CARNAVAL, DE GRAP DIE MOÉST GEMAAKT WORDEN.

    *

    AALST CARNAVAL, DE GRAP DIE MOÉST GEMAAKT WORDEN.

    *

    doorbraak.be/aalst-carnaval-de-grap-die-moest-gemaakt-worden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

     

    **

    *

    werd internationaal veroordeeld op basis van een intentieproces.

    26 februari 2020 Leestijd 6 minuten

    *

    carnaval

    Laat ons wel wezen, beste criticaster van Aalst carnaval, u bent een goed mens. Dat staat buiten kijf. Terecht speelt heel uw wezen op wanneer u te maken krijgt met de bagatellisering van de zwartste bladzijde uit de Europese geschiedenis.

     

    Er is al heel wat inkt gevloeid over de recente Aalsterse stoet en ik besef maar al te goed dat ik niemand van mening zal doen veranderen. Iedereen zit in de loopgraaf van het eigen gelijk en zoals met alles hier te lande loopt die scheidingslijn over communautaire en politieke breuklijnen. Waarom doe ik dan nog de moeite? Omdat het onrecht dat mijn geliefde geboortestad aangedaan wordt te groot is.

    Een gigantische sociale motor

     

    Laat me een bekentenis doen. Ook ik vond Aalst carnaval ooit een vreugdeloos vertoon van gebral en slechte smaak. Dat was zo omdat ik mijn beeld liet vormen door kranten en journaals. Het is pas later, toen ik me erin ging verdiepen, dat ik de ware schoonheid ervan ging inzien.

     

    Dat maakt dat Aalst een provinciestad is met de hechtheid van een dorp.

     

    Een gemiddelde grote carnavalsgroep kan tot 80 000 euro spenderen aan haar doortocht in de stoet. Dat geld moet ze zelf ophoesten en dat doet ze door eetfestijnen en fuiven te organiseren. Kan u zich voorstellen wat voor een gigantische sociale motor heel het gebeuren is? Iedereen in Aalst zit bij een carnavalsgroep of kent minstens één persoon die er lid van is. Dat maakt dat Aalst een provinciestad is met de hechtheid van een dorp. Iedereen kent iedereen en de sociale cohesie is enorm. Denk carnaval weg en Aalst wordt zoals helaas zoveel steden een naamplaats waar iedereen op zijn eilandje zit.

    Een vrij goed ontwikkeld gevoel van eigenwaarde

     

    ‘Ja maar het antisemitisme dan?’, hoor ik u tegenwerpen. Wel dat is er niet. Dat is er nooit geweest en dat was er ook in deze stoet niet.

     

    Ik heb al vele argumenten pro en contra gelezen. Een mens moet nu eenmaal altijd waakzaam blijven niet in een bubbel te geraken en er zijn toch wel enkele geweldig creatieve bij. Zo stelde Luckas Vander Taelen, een man die ik doorgaans zeer waardeer omwille van zijn parler-vrai, in De Afspraak dat de karikaturen niet konden omdat het een zaak van Goliath tegen David was.

     

    Nu zijn ze in Aalst behept met een vrij goed ontwikkeld gevoel van eigenwaarde — Oilsjt een weireldstad — maar om de vuurkracht van Aalst hoger te schatten dan die van Israël, daar gingen in Aalst toch wel enkele ogen van knipperen.

    des Guten zuviel

     

    Een ander argument was dat men enkel mag lachen met machtigen of gelijken. Guess what? In Aalst beschouwen ze de joden als gelijken. Dat is het hele punt.

     

    Zo waren er ook verschillende personen die de Aalstenaars verweten onwetend te zijn over de misdaden van het Derde Rijk. Ik heb schoolgelopen in Brussel en Gent en ik weet hoe men daar naar de mensen uit de Denderstreek kijkt, ik maak me daar geen illusies over. Maar van mening zijn dat in de Denderstreek niemand ooit een film, boek of documentaire over het onderwerp onder ogen kreeg dat is toch een beetje des Guten zuviel om het in de taal van de bezetter te zeggen.

     

    zoals met alle karikaturen gebeurt dat met dikke neuzen

     

    ‘Maar de Joodse karikaturen dan?’ Die waren er. Zoals er karikaturen waren van bekende politici, Aalstenaars, of andere onfortuinlijken. En zoals met alle karikaturen gebeurt dat met dikke neuzen, flaporen en andere attributen. Die koppen zijn recyclage van een vorige editie en zijn dus nooit gesneden met Joodse fysieke kenmerken in het achterhoofd.

    Het gedrag van de pers

     

    Aalst werd dus internationaal veroordeeld op basis van een intentieproces

     

    Het Kwaad zit hier echt wel ‘in the eye of the beholder’. Zelfs de professionele racisme spotters moesten toegeven dat er nooit intentioneel antisemitisme gepleegd is, maar ‘dat het er wel zo uitzag’. Aalst werd dus internationaal veroordeeld op basis van een intentie proces. Het ‘leek’ op antisemitisme en dat was genoeg.

     

    U beste criticaster van Aalst carnaval bent het niet met mij eens, want u hebt de beelden zelf gezien. Ikzelf heb de hele stoet gezien en niets onfatsoenlijks opgemerkt.

    Of toch. Het gedrag van de pers. De pers was nergens te zien tot er iets passeerde wat van ver op een Joodse figuur leek en ze stormde naar voor om de sappigste quote of het foutste beeld te kunnen kaderen. Het resultaat dat u onder ogen kreeg was een amalgaam van Joodse figuren met foto’s van stoeten uit vorige jaargangen zoals de nazikostuums (die trouwens toen een aanklacht van links waren tegen het succes van rechts). Dit alles tot één geheel gekneed dat u moest doen geloven dat in Aalst enkel nog het Horst Wessellied weerklonk.

    Spreken of voor eeuwig zwijgen

     

    Dat die Joodse karikaturen vorig jaar nogal lomp waren, daar ben ik het mee eens. Ik als professioneel satiricus zou dat ten zeerste afgeraden hebben omdat ik de gevoeligheden in deze materie kan inschatten en wist dat de boodschap volledig zou verdwijnen in kritiek.

    Het was het kleine Aalst dat zijn middelvinger toonde

     

    Maar deze keer, en zo kom ik tot de kern van mijn betoog, kon het niet anders. Laat ons duidelijk zijn, de karikaturen dit jaar waren niét gericht tegen de Joden. Hadden de fabrikanten van paaskuikentjes zich met de stoet gemoeid, dan liep de stoet dit jaar vol paaskuikentjes. Het was het kleine Aalst dat zijn middelvinger toonde aan diegenen die meenden te kunnen bepalen wat er in de Aalsterse straten getoond mocht worden.

    Het was voor Aalst spreken of voor eeuwig zwijgen. Indien Aalst gezwicht was voor de morele chantage, want dat was het, dan zou volgend jaar het ware antisemitisme zijn lelijke gezicht getoond hebben.

    Een bloedhekel aan gezag

     

    Geviseerde groep x zou onvermijdelijk gezegd hebben: ‘met ons durf je lachen maar met de Joden niet he. Dan loopt het u dunnetjes door de broek!’ De Aalstenaars zouden ootmoedig moeten toegeven dat het inderdaad zo was. Wat hen nog restte zou het organiseren van een bloemencorso zijn of een tandenloos middenstandsgebeuren zoals de Gentse Feesten.

     

    De mens is een egalitair wezen dat een bloedhekel aan gezag heeft en voor een Aalstenaar geldt dat maal twee. Laat Aalst Aalst zijn. Laat de chirurg arm in arm met de straatveger zijn marginaliteit uitschreeuwen. Laat dit authentieke volksfeest zijn gang gaan. Als het u stoort, kijk er dan niet naar.

     

    Maar zoals ik al zei, beste criticaster van Aalst carnaval, u bent een goed mens, en dat meen ik. U bent een goed mens met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Indien ik u niet kon overtuigen, vind dan een plaats in uw grote hart om ons marginalen te vergeven, we weten nu eenmaal niet beter.

    Erwin vanmol

    *

     

    27-02-2020, 11:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COLLAPSOLOGIE: DE RAGE VAN DE ONHEILS PROFETEN

    *

    *

    COLLAPSOLOGIE: DE RAGE VAN DE ONHEILS PROFETEN

    *

    doorbraak.be/collapsologie-de-rage-van-de-onheilsprofeten/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **


    foto: ©Reporters

    *

    Waar blijft het einde van de wereld?

    *

    24 februari 2020 Leestijd 11 minuten

    *

    ‘Ik kondig u aan dat de dagen van verschrikking zijn gekomen! De hele wereld zal vergaan, en de overlevenden zullen sterven van honger en koude! Zij zullen ten onder gaan aan de pest, mazelen en cholera.’

     

    Fans van Kuifje herkennen deze woorden van Philippulus, de onheilsprofeet met zijn lange witte baard uit De Geheimzinnige Ster, die gekleed in een laken hel en verdoemenis preekt, terwijl hij op een gong slaat. De jonge reporter ontmoet hem op een nacht die zo warm is dat de mensen op straat staan. Wetenschappers hadden het einde van de wereld berekend voor de volgende ochtend, door de inslag van een komeet. Maar er is een meetfout gemaakt. Er gebeurt niks. Later wordt Philippulus afgevoerd door Broeders van een gekkenhuis, waaruit hij ontsnapt blijkt te zijn.

    Het einde van de wereld voor 2010

     

    In Frankrijk herleeft Philippulus al een jaar of tien in de beweging van de Collapsologues, de collapsologen, mensen die het ineenstorten van de samenleving nabij achten, door het opraken van eerste levensbehoeften als olie, water en voedsel.

     

    Zeventiger en oud-minister Yves Cochet is collapsoloog van het eerste uur. Ooit wiskundeleraar, later in de Assemblée Nationale voor de Groenen, en in 2001 minister van Milieuzaken onder Chirac. In 2005 voorspelde hij het einde van de wereld voor 2010, u kent zo’n vergissing vast nog van Al Gore, de man die op een handvol stemmen na president van de VS werd.

     

    Cochet gaf tenminste ruiterlijk toe dat hij ernaast zat. De oud-minister liet recent in verschillende media echter weten dat de ineenstorting toch echt in dit decennium zal plaatsvinden, of tenminste uiterlijk in 2030. Dat staat ook in zijn vorig jaar verschenen boek Devant l’Effrondement (Voor de Ineenstorting).

    Meer migrantie

     

    Yves Cochet was vorig jaar nog even in het nieuws omdat hij beweerde dat de onafwendbare catastrofe alleen af te remmen zou zijn door geboortebeperking op te leggen in het westen, en tegelijkertijd juist meer migranten toe te laten. Dat laatste om de schaarse bestaansmiddelen op aarde beter te verdelen.

     

    paarden voor transport

     

    Hij bleek een huis te hebben gekocht op een afgelegen plek, om het einde te kunnen overleven door autonoom te zijn. Met een meertje voor drinkbaar water, een bos voor energie en verwarming, en paarden voor transport. Die zullen volgens Cochet uiterlijk in 2030 nog het enige vervoersmiddel zijn.

    Populairwetenschappelijke bestsellers

     

    Amerika heeft zijn eigen Philippulus: professor Jared Diamond, een man die zelfs fysiek aan de onheilsprofeet van Hergé doet denken. Geograaf, antropoloog en auteur van verschillende populairwetenschappelijke bestsellers, waaronder Collapse uit 2005. Daarin geeft hij verklaringen voor de ondergang van vroegere beschavingen, en waarschuwt hij voor wat er nu allemaal mis kan gaan.

     

    En inderdaad, het is geen toeval, de naam van voornoemde Franse beweging komt van de titel van dit boek. Al blijven veel collapsologues vanuit het voor Franse intellectuelen kenmerkende anti-amerikanisme stug volhouden dat hun geuzennaam uit het Latijn komt, wat in strikte zin natuurlijk juist is.

    Alle bomen geveld

     

    Voor het schrijven van Collapse bracht Diamond jaren door op afgelegen plekken, om daar tot volgens hem algemeen geldende inzichten te komen. Zijn research bracht de schrijver op een aantal milieu problemen die onze beschaving de das om kunnen doen, waaronder de usual suspects: overbevolking en man-made klimaatverandering. Op het Paaseiland bijvoorbeeld, hadden de bewoners zelf alle bomen omgezaagd, waardoor de vruchtbare bovengrond de oceaan inwaaide en iedereen stierf van de honger, schrijft hij. Niet helemaal correct, er waren ook nog indringers in het spel – slavenhandelaren, maar never ‘let the truth spoil a good story’… Jared Diamond dringt aan op ingrijpende en pijnlijke maatregelen om onheil te voorkomen.

     

    Daarmee zou je hem als de geestelijke vader kunnen beschouwen van wat wel een moral panic wordt genoemd: de hysterie van jongere generaties rond klimaatverandering, opgestookt door onder meer Greta Thunberg en Extinction Rebellion. Diamond is een fan van Thunberg, en schijnt zo nu en dan een telefoontje naar deze jeugdige Philippula te plegen — in blijde verwachting van een Nobelprijs — om haar een riem onder het hart te steken.

    Voorloper van Yuval Noah Harari

     

    In 1997, acht jaar vóór het verschijnen van Collapse, had Jared Diamond naam gemaakt met zijn postmodernistische Zwaarden, paarden en ziektekiemen, over de geschiedenis van grote beschavingen. Dat boek ging met miljoenen over de toonbank en was een voorloper van Yuval Noah Harari’s Sapiens dat 14 jaar later zou verschijnen. Het lijkt me niet overdreven om hem Diamonds tovenaarsleerling te noemen…

     

    In zijn eigen boek vraagt Diamond zich af waarom de inwoners van één continent een groot deel van de rest van de wereld hebben gekolonialiseerd, en er bijvoorbeeld geen Afrikanen of Indianen naar Europa zijn gekomen om ons te onderwerpen… Oké, de Hunnen kwamen een eind en de Turken probeerden wat, maar zij hoorden net als de Chinezen formeel tot hetzelfde continent.

    Kapitale continentale assen

     

    Daar ziet Diamond een belangrijke factor in de hiërarchie van beschavingen: de geografische oriëntatie van het continent waarop ze zich bevinden. Hij spreekt over ‘continentale assen’. Als de langste lijn door een continent van Oost naar West loopt – Eurazië – en niet van Noord naar Zuid -Afrika en de Amerika’s — zijn de autochtone bewoners van dat continent in het voordeel. Er is minder variatie in klimaat, de landbouw is overal zo’n beetje hetzelfde en er is meer interactie. Dat zou zowel de samenwerking als de culturele samenhang en de ontwikkeling van wetenschap en economie bevorderen.

     

    Europa heeft het simpelweg beter getroffen

     

    Voor wie mocht denken dat de hegemonie van de westerse beschaving iets met intellectueel overwicht van een ras of individuele prestaties te maken heeft: Diamond zegt dat daar niks van klopt. Environment molds history, schrijft hij. Europa heeft het simpelweg beter getroffen met de geologische omstandigheden. En met paarden in plaats van lama’s of nijlpaarden. Daarom zijn industrialisatie en culturele ontwikkeling er sneller gegaan, en bestaan er Griekse filosofen, de Mona Lisa en de relativiteitstheorie.

    Kritiek uit wetenschappelijke hoek

     

    De New York Times maakte er destijds met enig sarcasme van: ‘Supply the right environmental conditions, and inevitably there will be a factory manufacturing jet engines.’ (‘Als de natuurlijke omstandigheden maar in orde zijn, komt er vanzelf een fabriek tevoorschijn die straalmotoren produceert.’)

     

    Ondanks zijn immense populariteit in de politiek correcte goegemeente, kreeg Diamond kritiek uit wetenschappelijke hoek. Er verscheen een bundel van een aantal gerenommeerde wetenschappers met de titel Questioning Collapse. In hun ogen had de auteur niet altijd even correct geschreven over zaken die totaal zijn terrein niet waren, waarmee hij de geloofwaardigheid van de wetenschap bij het publiek had aangetast.

    Voer voor televisie

     

    Terug naar de collapsologues. Ze krijgen veel aandacht, hun bestaan spreekt de Franse media enorm aan. Zo luidde een titel in Le Monde van een jaar geleden: ‘Le succès inattendu des théories de l’effondrement’, (‘het onverwachte succes van ineenstortings-theorieën’).

     

    collectieve euthanasie op de bewoners van een bejaardentehuis

     

    L’effrondement is ook de titel van een onlangs op betaalzender Canal+ uitgezonden dramaserie, die de veronderstelde ineenstorting in beeld brengt. In deze dystopie zien we hoe Franse burgers verwilderen en tekeergaan als ineens de schappen van de supermarkten leeg zijn, de brandstof op is, en er niks meer uit de kraan komt. In het zesde deel bijvoorbeeld, pleegt een sociaal werker uit mededogen collectieve euthanasie op de bewoners van een bejaardentehuis, die in de steek zijn gelaten door de rest van het personeel. Dat is er met de laatste voorraden tussenuit geknepen, richting bossen.

     

    Het laatste deel is een flashback van vóór de crisis, compleet met een gespeelde discussie op de televisie over het dan nog dreigende gevaar. Een van de deelnemers is een heuse collapsoloog, en wordt door een minister aan tafel niet erg serieus genomen. Uit de voorgaande delen blijkt dat dus een noodlottige vergissing te zijn… Ook op de Franse universiteiten rukt de ‘collapsologie’ op. De vraag werd gesteld of het een wetenschap op zich is. Op de universiteit van Cergy-Pontoise bij Parijs wordt collapsologie gedoceerd als ‘transdisciplinaire studie’. Je kunt er zelfs op afstuderen.

    Vervuilingseenheden

     

    Al een tijdje krijg ik post van gemeentelijke instanties waarin ik word aangesproken als vervuilingseenheid — aanslagen voor allerlei belastingen vinden plaats op basis van het aantal zogeheten ‘vervuilingseenheden’ per adres. Kinderen tellen voor een halve vervuilingseenheid.

     

    Daar moet ik aan denken als ik Greta Thunberg tekeer hoor gaan, of de aanhang van Extinction Rebellion. In deze hysterie zijn mensen gereduceerd tot vervuilingseenheden, die bestreden moeten worden. Het liefst gingen ze terug naar het Stenen Tijdperk: er is geen enkel vertrouwen in menselijke creativiteit en vernuft, of in de kunst om te overleven. Het is een beetje de visie van Jared Diamond op de geschiedenis van de mens als speelbal van zijn omgeving.

    Kernfusie?

     

    Intussen wordt hard gewerkt aan methodes om tekorten in de toekomst op te vangen met schonere energie. Als ik moest kiezen zou ik inzetten op kernfusie: het samensmelten van lichte atoomkernen als waterstof, waarbij ongelooflijk veel energie vrijkomt. Het is de energiebron van de zon en andere sterren.

     

    Kort door de bocht zouden 500 liter water en het lithium van drie batterijen langs deze weg genoeg energie opleveren voor een heel mensenleven. Zover is het nog lang niet, maar er wordt al geëxperimenteerd met een kernfusiecentrale — notabene in Frankrijk. Er liggen nog schijnbaar onoverkomelijke problemen op de weg, maar daar zijn wij mensen voor, om die op te lossen.

    Alexander van der Meer

     *






    27-02-2020, 10:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COLLAPSOLOGIE: DE RAGE VAN DE ONHEILS PROFETEN

    *

    COLLAPSOLOGIE: DE RAGE VAN DE ONHEILS PROFETEN

    **

    *

    https://doorbraak.be/collapsologie-de-rage-van-de-onheilsprofeten/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Ramp

    foto: ©Reporters

    *

    Waar blijft het einde van de wereld?

    *

    24 februari 2020 Leestijd 11 minuten

    *

    ‘Ik kondig u aan dat de dagen van verschrikking zijn gekomen! De hele wereld zal vergaan, en de overlevenden zullen sterven van honger en koude! Zij zullen ten onder gaan aan de pest, mazelen en cholera.’

     

    Fans van Kuifje herkennen deze woorden van Philippulus, de onheilsprofeet met zijn lange witte baard uit De Geheimzinnige Ster, die gekleed in een laken hel en verdoemenis preekt, terwijl hij op een gong slaat. De jonge reporter ontmoet hem op een nacht die zo warm is dat de mensen op straat staan. Wetenschappers hadden het einde van de wereld berekend voor de volgende ochtend, door de inslag van een komeet. Maar er is een meetfout gemaakt. Er gebeurt niks. Later wordt Philippulus afgevoerd door Broeders van een gekkenhuis, waaruit hij ontsnapt blijkt te zijn.

    Het einde van de wereld voor 2010

     

    In Frankrijk herleeft Philippulus al een jaar of tien in de beweging van de Collapsologues, de collapsologen, mensen die het ineenstorten van de samenleving nabij achten, door het opraken van eerste levensbehoeften als olie, water en voedsel.

     

    Zeventiger en oud-minister Yves Cochet is collapsoloog van het eerste uur. Ooit wiskundeleraar, later in de Assemblée Nationale voor de Groenen, en in 2001 minister van Milieuzaken onder Chirac. In 2005 voorspelde hij het einde van de wereld voor 2010, u kent zo’n vergissing vast nog van Al Gore, de man die op een handvol stemmen na president van de VS werd.

     

    Cochet gaf tenminste ruiterlijk toe dat hij ernaast zat. De oud-minister liet recent in verschillende media echter weten dat de ineenstorting toch echt in dit decennium zal plaatsvinden, of tenminste uiterlijk in 2030. Dat staat ook in zijn vorig jaar verschenen boek Devant l’Effrondement (Voor de Ineenstorting).

    Meer migrantie

     

    Yves Cochet was vorig jaar nog even in het nieuws omdat hij beweerde dat de onafwendbare catastrofe alleen af te remmen zou zijn door geboortebeperking op te leggen in het westen, en tegelijkertijd juist meer migranten toe te laten. Dat laatste om de schaarse bestaansmiddelen op aarde beter te verdelen.

     

    paarden voor transport

     

    Hij bleek een huis te hebben gekocht op een afgelegen plek, om het einde te kunnen overleven door autonoom te zijn. Met een meertje voor drinkbaar water, een bos voor energie en verwarming, en paarden voor transport. Die zullen volgens Cochet uiterlijk in 2030 nog het enige vervoersmiddel zijn.

    Populairwetenschappelijke bestsellers

     

    Amerika heeft zijn eigen Philippulus: professor Jared Diamond, een man die zelfs fysiek aan de onheilsprofeet van Hergé doet denken. Geograaf, antropoloog en auteur van verschillende populairwetenschappelijke bestsellers, waaronder Collapse uit 2005. Daarin geeft hij verklaringen voor de ondergang van vroegere beschavingen, en waarschuwt hij voor wat er nu allemaal mis kan gaan.

     

    En inderdaad, het is geen toeval, de naam van voornoemde Franse beweging komt van de titel van dit boek. Al blijven veel collapsologues vanuit het voor Franse intellectuelen kenmerkende anti-amerikanisme stug volhouden dat hun geuzennaam uit het Latijn komt, wat in strikte zin natuurlijk juist is.

    Alle bomen geveld

     

    Voor het schrijven van Collapse bracht Diamond jaren door op afgelegen plekken, om daar tot volgens hem algemeen geldende inzichten te komen. Zijn research bracht de schrijver op een aantal milieu problemen die onze beschaving de das om kunnen doen, waaronder de usual suspects: overbevolking en man-made klimaatverandering. Op het Paaseiland bijvoorbeeld, hadden de bewoners zelf alle bomen omgezaagd, waardoor de vruchtbare bovengrond de oceaan inwaaide en iedereen stierf van de honger, schrijft hij. Niet helemaal correct, er waren ook nog indringers in het spel – slavenhandelaren, maar never ‘let the truth spoil a good story’… Jared Diamond dringt aan op ingrijpende en pijnlijke maatregelen om onheil te voorkomen.

     

    Daarmee zou je hem als de geestelijke vader kunnen beschouwen van wat wel een moral panic wordt genoemd: de hysterie van jongere generaties rond klimaatverandering, opgestookt door onder meer Greta Thunberg en Extinction Rebellion. Diamond is een fan van Thunberg, en schijnt zo nu en dan een telefoontje naar deze jeugdige Philippula te plegen — in blijde verwachting van een Nobelprijs — om haar een riem onder het hart te steken.

    Voorloper van Yuval Noah Harari

     

    In 1997, acht jaar vóór het verschijnen van Collapse, had Jared Diamond naam gemaakt met zijn postmodernistische Zwaarden, paarden en ziektekiemen, over de geschiedenis van grote beschavingen. Dat boek ging met miljoenen over de toonbank en was een voorloper van Yuval Noah Harari’s Sapiens dat 14 jaar later zou verschijnen. Het lijkt me niet overdreven om hem Diamonds tovenaarsleerling te noemen…

     

    In zijn eigen boek vraagt Diamond zich af waarom de inwoners van één continent een groot deel van de rest van de wereld hebben gekolonialiseerd, en er bijvoorbeeld geen Afrikanen of Indianen naar Europa zijn gekomen om ons te onderwerpen… Oké, de Hunnen kwamen een eind en de Turken probeerden wat, maar zij hoorden net als de Chinezen formeel tot hetzelfde continent.

    Kapitale continentale assen

     

    Daar ziet Diamond een belangrijke factor in de hiërarchie van beschavingen: de geografische oriëntatie van het continent waarop ze zich bevinden. Hij spreekt over ‘continentale assen’. Als de langste lijn door een continent van Oost naar West loopt – Eurazië – en niet van Noord naar Zuid -Afrika en de Amerika’s — zijn de autochtone bewoners van dat continent in het voordeel. Er is minder variatie in klimaat, de landbouw is overal zo’n beetje hetzelfde en er is meer interactie. Dat zou zowel de samenwerking als de culturele samenhang en de ontwikkeling van wetenschap en economie bevorderen.

     

    Europa heeft het simpelweg beter getroffen

     

    Voor wie mocht denken dat de hegemonie van de westerse beschaving iets met intellectueel overwicht van een ras of individuele prestaties te maken heeft: Diamond zegt dat daar niks van klopt. Environment molds history, schrijft hij. Europa heeft het simpelweg beter getroffen met de geologische omstandigheden. En met paarden in plaats van lama’s of nijlpaarden. Daarom zijn industrialisatie en culturele ontwikkeling er sneller gegaan, en bestaan er Griekse filosofen, de Mona Lisa en de relativiteitstheorie.

    Kritiek uit wetenschappelijke hoek

     

    De New York Times maakte er destijds met enig sarcasme van: ‘Supply the right environmental conditions, and inevitably there will be a factory manufacturing jet engines.’ (‘Als de natuurlijke omstandigheden maar in orde zijn, komt er vanzelf een fabriek tevoorschijn die straalmotoren produceert.’)

     

    Ondanks zijn immense populariteit in de politiek correcte goegemeente, kreeg Diamond kritiek uit wetenschappelijke hoek. Er verscheen een bundel van een aantal gerenommeerde wetenschappers met de titel Questioning Collapse. In hun ogen had de auteur niet altijd even correct geschreven over zaken die totaal zijn terrein niet waren, waarmee hij de geloofwaardigheid van de wetenschap bij het publiek had aangetast.

    Voer voor televisie

     

    Terug naar de collapsologues. Ze krijgen veel aandacht, hun bestaan spreekt de Franse media enorm aan. Zo luidde een titel in Le Monde van een jaar geleden: ‘Le succès inattendu des théories de l’effondrement’, (‘het onverwachte succes van ineenstortings-theorieën’).

     

    collectieve euthanasie op de bewoners van een bejaardentehuis

     

    L’effrondement is ook de titel van een onlangs op betaalzender Canal+ uitgezonden dramaserie, die de veronderstelde ineenstorting in beeld brengt. In deze dystopie zien we hoe Franse burgers verwilderen en tekeergaan als ineens de schappen van de supermarkten leeg zijn, de brandstof op is, en er niks meer uit de kraan komt. In het zesde deel bijvoorbeeld, pleegt een sociaal werker uit mededogen collectieve euthanasie op de bewoners van een bejaardentehuis, die in de steek zijn gelaten door de rest van het personeel. Dat is er met de laatste voorraden tussenuit geknepen, richting bossen.

     

    Het laatste deel is een flashback van vóór de crisis, compleet met een gespeelde discussie op de televisie over het dan nog dreigende gevaar. Een van de deelnemers is een heuse collapsoloog, en wordt door een minister aan tafel niet erg serieus genomen. Uit de voorgaande delen blijkt dat dus een noodlottige vergissing te zijn… Ook op de Franse universiteiten rukt de ‘collapsologie’ op. De vraag werd gesteld of het een wetenschap op zich is. Op de universiteit van Cergy-Pontoise bij Parijs wordt collapsologie gedoceerd als ‘transdisciplinaire studie’. Je kunt er zelfs op afstuderen.

    Vervuilingseenheden

     

    Al een tijdje krijg ik post van gemeentelijke instanties waarin ik word aangesproken als vervuilingseenheid — aanslagen voor allerlei belastingen vinden plaats op basis van het aantal zogeheten ‘vervuilingseenheden’ per adres. Kinderen tellen voor een halve vervuilingseenheid.

     

    Daar moet ik aan denken als ik Greta Thunberg tekeer hoor gaan, of de aanhang van Extinction Rebellion. In deze hysterie zijn mensen gereduceerd tot vervuilingseenheden, die bestreden moeten worden. Het liefst gingen ze terug naar het Stenen Tijdperk: er is geen enkel vertrouwen in menselijke creativiteit en vernuft, of in de kunst om te overleven. Het is een beetje de visie van Jared Diamond op de geschiedenis van de mens als speelbal van zijn omgeving.

    Kernfusie?

     

    Intussen wordt hard gewerkt aan methodes om tekorten in de toekomst op te vangen met schonere energie. Als ik moest kiezen zou ik inzetten op kernfusie: het samensmelten van lichte atoomkernen als waterstof, waarbij ongelooflijk veel energie vrijkomt. Het is de energiebron van de zon en andere sterren.

     

    Kort door de bocht zouden 500 liter water en het lithium van drie batterijen langs deze weg genoeg energie opleveren voor een heel mensenleven. Zover is het nog lang niet, maar er wordt al geëxperimenteerd met een kernfusiecentrale — notabene in Frankrijk. Er liggen nog schijnbaar onoverkomelijke problemen op de weg, maar daar zijn wij mensen voor, om die op te lossen.

    Alexander van der Meer

     *







    27-02-2020, 10:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACTIVISTISCHE RECHTERS

    *

    ACTIVISTISCHE RECHTERS

    *

    https://doorbraak.be/activistische-rechters/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Het Europees Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg. Met activistische rechters.

    **

    foto: ©Reporters / DPA

    *

    Rapport bevestigt bestaan activistische rechters

    Onpartijdigheid Europese rechters in vraag gesteld

    *

    24 februari 2020 Leestijd 6 minuten

    *

    Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft activistische rechters. Dat staat in een rapport van het European Centre for Law & Justice (ECLJ). Volgens dat rapport is er een scheef gegroeide verhouding tussen rechters en de ngo’s aan het EHRM. Rechters hebben banden met ngo’s en behandelen zaken waarin diezelfde ngo’s betrokken partij zijn. Volgens datzelfde rapport hebben die ngo’s niet noodzakelijk een draagvlak in de samenleving, het zijn sterk gefinancierde lobbygroepen van enkele kapitaalkrachtigen.

    Minstens 22 partijdige rechters

     

    Het ECLJ onderzocht de rechters en de zaken van het EHRM tussen 2009 en 2019. Daaruit blijkt dat ten minste 22 van de 100 permanente rechters in die periode 2019, voormalige werknemers of medewerkers zijn van zeven ngo’s die zeer actief zijn aan dat Hof. Twaalf rechters zijn verbonden met het Open Society Foundation (OSF) -netwerk, zeven met de Helsinki-comités, vijf met de International Commission of Jurists, drie met Amnesty International en één met Human Rights Watch, Interights en de A.I.R.E. Centrum.

     

    De verwevenheid tussen ngo’s en rechters is dus nog groter

     

    Ten minste 22 rechters wil zeggen dat het er meer zijn. De onderzoekers baseerden zich op de officiële curricula van de rechters bij hun verkiezing om ze te linken aan ngo’s. Maar er zijn ook rechters die hun banden niet in hun cv hebben staan omdat die minder structureel zijn. Het rapport noemt er zo vijf (p.9, voetnoot 15). De verwevenheid tussen ngo’s en rechters is dus nog groter.

     

    Door een gebrek aan transparantieregels bij het EHRM is de rol van ngo’s in rechtszaken ook niet altijd in te schatten. De onderzoekers vermoeden, door onderzoek van enkele zaken, dat de invloed van de ngo’s op de rechtsgang nog veel groter is. Bijvoorbeeld door lobbying om een zaak niet af te wijzen.

    Strategische geschillen

     

    Het werk van de ngo’s is niet vrijblijvend. ‘Er moet echter worden opgemerkt dat zij (de ngo’s; nvdr) een meer controversiële interpretatie van de mensenrechten verdedigden.’ (p. 11) De zeven ngo’s waaruit rechters komen, treden voor het Hof op in belangrijke zaken die precedenten scheppen. Meestal hebben die betrekking op de vrijheid van meningsuiting, het recht op asiel, LGBT-rechten, detentie omstandigheden, en rechten van minderheden.

     

    De ngo’s werken via ‘strategische geschillen’. Ze gebruiken het gerecht om een politiek doel te bereiken. Via het EHRM proberen ze concrete gevallen of wetten in een land te laten veroordelen als die in strijd zijn met de belangen of waarden van de organisatie. In theorie is de uitspraak enkel van tel voor dat specifieke geval. Maar via de jurisprudentie van het EHRM is ze toepasbaar binnen de 47 lidstaten en inspireert ze vele instanties buiten Europa.

     

    De kracht van deze ngo’s hangt dan minder af van hun representativiteit dan van hun financiering

     

    Volgens de ECLJ zijn de ngo’s nodig, maar toch stellen ze zich vragen bij ngo’s die aan het EHRM actief zijn. Dat zijn geen ngo’s die gedragen worden door de steun van een grote groep in de samenleving. Het zijn vehikels van rijke financiers die hun waarden kader willen promoten. ‘De kracht van deze ngo’s hangt dan minder af van hun representativiteit dan van hun financiering en de nabijheid van de instanties die zij willen beïnvloeden. Financiële macht is voldoende om de illusie van legitimiteit te wekken.’ (p. 20)

    Activistische rechters

     

    Volgens het rapport zijn er sinds 2009 minstens 185 zaken geweest waarbij één van deze zeven ngo’s officieel betrokken is. 88 keer zetelde een rechter in een zaak waarin de ngo waarmee die banden heeft, partij was in de rechtszaak.

     

    ECJL haalt de zaak Big Brother Watch tegen het Verenigd Koninkrijk, aan (nog hangende bij de Grote Kamer van het EVRM). In die zaak zijn tien van de zestien aanvragers door het OSF gefinancierde ngo’s, net als zes van de ngo’s die optreden als derde partij. Van de zeventien rechters die in de Grote Kamer hebben gezeten, zijn er zes verbonden met de aanvrager en de tussenkomende ngo’s.

     

    In dezelfde periode waren er slechts twaalf gevallen waarin een rechter zich uit een zaak terugtrok, blijkbaar vanwege een band met een bij de zaak betrokken ngo. ‘Deze situatie doet afbreuk aan de onafhankelijkheid van het Hof en de onpartijdigheid van de rechters en is in strijd met de regels die het EVRM zelf de staten op dit gebied oplegt. Het is des te problematischer omdat de macht van het Hof uitzonderlijk is.’

    Oplossingen & transparantie

     

    Het rapport eindigt met concrete aanbevelingen om de problemen te verhelpen. Ten eerste moet er meer aandacht besteed worden aan de keuze van kandidaten voor de functies van rechters. De benoeming van activisten moet worden vermeden, nu lijkt een activistisch verleden net een pluspunt. ‘In elk geval moet de oververtegenwoordiging van bepaalde particuliere groepen voor het Hof worden vermeden tijdens het selectieproces voor rechters.’ (p. 24)

     

    Ten tweede moeten de transparantie gewaarborgd worden van de belangen en banden tussen aanvragers, rechters en ngo’s. Zowel parlementsleden van de Parlementaire Vergadering van de RvE, die de rechters kiest als de rechters zouden een lobbyregister moeten bijhouden. Hun cv zou moeten aangevuld worden met een belangenverklaring, zoals die in Frankrijk en de VS bestaat. Die belangenverklaring wordt elk jaar bijgewerkt en vermeldt de voordelen of geschenken die zijn ontvangen tijdens het afgelopen jaar.

     

    twijfel doen ontstaan over de onpartijdigheid

     

    Ten derde moeten de procedures voor intrekking en wraking geformaliseerd worden. Rechters die twijfel doen ontstaan over de onpartijdigheid van het EHRM, ondergraven de rechtsorde. Volgens de rechterlijke ethiek, moeten rechters de voorzitter op de hoogte brengen of zich terugtrekken bij twijfel. ‘Wat de wraking betreft, zou het Hof zijn beslissingen om een wraking te weigeren moeten rechtvaardigen, in overeenstemming met de vereisten van zijn eigen rechtspraak.’

    Raad van Europa

     

    Die laatste punten zijn werk voor de Raad Van Europa. Het Ministercomité speelt daar een grote rol, maar bij de benoeming van de rechters is de verantwoordelijkheid van de Parlementaire Vergadering groot. Sinds kort is Rik Daems daar voorzitter. Die kan niet anders dan dit rapport agenderen. Het EHRM is te belangrijk in het Europese democratischer systeem om de onafhankelijkheid ervan niet te blijven garanderen.

    Pieter Bauwens

    *





    27-02-2020, 09:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KANSSPEL COMMISSIE: CORRUPTIE, MISBRUIK VAN VERTROUWEN

    *

    *KANSSPEL COMMISSIE: CORRUPTIE, MISBRUIK VAN VERTROUWEN, DIEFSTAL?

    TOTALE HERVORMING IS NODIG

    **

    foto: ©Reporters

    *

    https://doorbraak.be/kansspelcommissie-corruptie-misbruik-van-vertrouwen-diefstal/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    26 februari 2020 Leestijd 7 minuten

    *

    In 1999 besloot de federale regering om het gedoogbeleid rond gokken te kanaliseren via een stringente wetgeving ondersteund met intensieve controles door een ad hoc-commissie. Deze commissie werd samengesteld uit een magistraat en telkens twee vertegenwoordigers van de ministers van Economie, Binnenlandse Zaken, Justitie, Volksgezondheid, Financiën en Begroting, belast met de Nationale Loterij. De Kansspelcommissie (KSC) zou naast handhaving ook de zwakkeren uit onze maatschappij beschermen tegen de uitwassen van het gokken en de overheid gepast ‘adviseren’.

     

    Het zogenaamde kanalisatiebeleid heeft gefaald en dit op zijn minst door een gebrek aan integriteit van de gok-waakhond zelf, zoals dit weekend gebleken is uit een vernietigend rapport van het Centrum Integriteit (CINT). Maar zoals dit artikel zal aantonen is het falen van het beleid niet enkel daarop gesteund.

     

    KSC-directeur Peter Naessens verdacht

    **

     

    *

     

    Vrijdag lekte het rapport van het CINT, een van de vele controle organen die de integriteit van ambtenaren moet controleren. De beschuldigingen zijn niet min:

     

       Het belemmeren van de uitvoering van de kerntaken van de Kansspelcommissie;

       Het misbruik maken van de middelen van het secretariaat van de Kansspelcommissie;

       Het aanvaarden van voordelen aangeboden door economische operatoren;

       Het onderscheppen en lezen van email-communicatie door een personeelslid dat niet de bestemmeling is;

       Het gebruiken van zijn functie en professionele contacten door een personeelslid om zijn persoonlijk belang of dat van zijn medewerkers na te streven.

     

    Peter Naessens houdt zijn onschuld vol, maar de bal ligt nu in het kamp van de minister van Justitie en finaal wellicht van het Gerecht.

    KSC voorbeeld van wanbeleid

     

    Het is niet de eerste maal dat de KSC onder vuur ligt. In 2011 legde het Eén-programma Basta een gokfraude met bel-spelletjes bloot, begin 2018 was er de vernietigende Pano-reportage: ‘België gokparadijs: Ik probeer te stoppen, maar overal zie je gokreclame’. In juni 2018 publiceerde ondergetekende een artikel dat een fiscaal debacle blootlegde waardoor de overheid mogelijk tussen de 300 en 800 miljoen euro’s misliep. Eind 2017 liet Frieda Matthys, hoogleraar psychiatrie aan de VUB en voorzitter van de werkgroep ‘Gokstoornis’ van de Hoge Gezondheidsraad, zich daarenboven nog ontvallen dat de KSC een belangenvereniging van de gok-sector geworden was.

     

    dat de Waalse pers opvallend weinig publiceert omtrent gok perikelen

     

    Het zal aandachtige volgers van de media wellicht opgevallen zijn dat de Waalse pers opvallend weinig publiceert omtrent gokperikelen. Ook nu lazen we over de vermoedelijke corruptie in de KSC slechts drie kleine artikels in de Waalse pers. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat Bet-first, (sportweddingschappen/paarderennen), voor 100% eigendom is van de IPM-group die ook de kranten La Libre Belgique en La Dernière Heure, het weekblad Paris Match en DH radio in zijn portefeuille heeft.

    Interne ruzie ligt aan de basis van CINT-onderzoek

     

    Grote schandalen komen vaak aan het licht door interne ruzies en dit is net zo triest als verhelderend. Feit is dat Etienne Marique, in 1999 aangesteld als voorzitter, daar al 20 jaar de plak zwaait. Hoewel een voorzitter wettelijk maximaal twaalf jaar mag zetelen, werd hij op 5 juli 2013 opnieuw benoemd voor zes jaar. De wetgever had nochtans een goede reden om te bepalen dat de voorzitter en de leden van de commissie slechts een beperkte tijd mochten zetelen, namelijk de eventuele invloed van de sector op hen te vermijden.

     

    Hoe dan ook, toen in 2019 het debat geopend werd rond de opvolging van Marique, ontstond er een openlijke ruzie tussen Naessens en Marique. De ruzie kreeg een staartje voor de rechtbank toen Marique Naessens beschuldigde van diefstal van een van de servers.

     

    vermoedens van zware schendingen van de integriteit

     

    De klacht werd door de Rechtbank geseponeerd en ook de Centrale dienst voor Bestrijding van Corruptie (CDBC) opende een dossier maar vond niets. Gelukkig was er de CINT die wel vermoedens van zware schendingen van de integriteit door Naessens kon vaststellen.

    De kansspelcommissie draait vierkant

     

    Het kanalisatie beleid heeft gefaald, want als we de situatie van vóór 2000 en deze van nu bekijken is er nauwelijks iets verandert. Wel integendeel. De officiële Gross Gaming Revenue (GGR) steeg van ongeveer 450 miljoen euro naar 1,18 miljard euro per jaar, daarnaast is er bij illegaal gokken vandaag sprake van bedragen tussen 100 en 150 miljoen euro jaarlijkse omzet.

     

    De KSC faalt om verschillende redenen:

     

    Samenstelling:

     

    De KSC wordt gestuurd door twee vertegenwoordigers van zes federale ministers. De aanstelling van deze commissieleden loopt niet gelijk met de regeringsvorming, waardoor zij geen deel uitmaken van werkgroepen tussen de kabinetten die budgetten en regelgeving voorbereiden. De steek spelletjes tussen ministers omwille van politieke profilering, de verschillende belangen van de ministers en de loskoppeling van de vertegenwoordigers van de regerings samenstelling zorgen er voor dat de commissie een toren van Babel is zonder echte politieke slagkracht.

     

    Financiering:

     

    De KSC wordt gefinancierd door de sector zelf via twee begrotingsfondsen, Justitie via de bijdragen die de vergunninghouders moeten betalen (art 19 kansspelwet), en Economie via betalingen van de keuring van toestellen. Het feit dat de aanbesteding van de diverse fondsen niet vrij is en dat alle kredieten een regeringsbeslissing vereisen die begrotingstechnisch verbonden is aan één begrotingsjaar, leidt tot een onderfinanciering van de KSC.

     

    Onbekwaamheid:

     

    Door intern nepotisme is de KSC verworden tot een netwerk van onbekwaamheid. Een kleine opsomming: tussen 2011 en 2016 werden technische controles uitgevoerd door controleurs zonder officiële erkenning; onuitvoerbare en soms onwettige technische protocollen werden opgesteld; er ontbraken degelijke controles op online gokken; er was de ontsporing en fraude met bel spelletjes en 3.3-toestellen…

     

    Totale hervorming nodig voor een slagkrachtiger beleid

     

    In zijn antwoord op een parlementaire vraag van Stefaan Van Hecke (Groen) aan de minister van Justitie beaamt minister Geens deze onbekwaamheid: ‘Het fundamenteel probleem is echter het gebrek aan technische competentie bij de kansspelcommissie…’

     

     

    Op zich een vreemd antwoord, want het is minister Geens die medeverantwoordelijk is voor het voorzien van de budgetten om die competenties te generen binnen de KSC.

     

    De KSC is zowel een politieke als een administratieve augiasstal, een etterpuist die jaren aan een stuk groeide en dit weekend ontplofte. Wil je een goed kanalisatiebeleid en wil je dat een economische activiteit zich positief kan ontwikkelen binnen de grenzen van de bescherming van de spelers, dan moet de KSC zich hervormen. De KSC moet politiek anders samengesteld worden, degelijk gefinancierd en competenties moeten worden opgedreven.

     

    Julius Caesar schreef in zijn Commentarii De Bello Gallico dat de Galliërs hardwerkende dobbelende drinkebroers waren. Vandaag is de Vlaming nog steeds een hardwerkende Bourgondiër die graag een gokje waagt. Laat ons daarom gokken degelijk reguleren en controleren.

    Ignace Vandewalle










    26-02-2020, 19:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABBONEER U OP TSCHELDT – EN U GAAT DANSEND NAAR DE STEMBUS

    **

    *

    Beste,

    Het carnaval van Aalst heeft laten zien dat de wereld niet rechtster wordt zoals vaak wordt beweerd, maar vooral politiek correcter.

    Echter, wanneer de nar de mond gesnoerd wordt, komt de waarheid ten val!

    'tScheldt probeert via satire machthebbers te wijzen op pijnpunten in de samenleving.

    Al wie Vlaanderen klein probeert te maken, mag rekenen op onze spot.

    'tScheldt doet dat zonder subsidies.

     

    Wij durven U vragen om ons te steunen met een jaarabonnement van 84 euro. Met dat geld kunnen we meer middelen inzetten om relevante dossiers naar boven te spitten, iets wat de goed betaalde en zwaar gesubsidieerde Regimepers meer en meer naast zich neerlegt.

     

    Beschouw deze 84 euro als een cadeau aan U zelf, want wij werken voor U.

    Via humor en satire proberen wij U een kleurrijkere dag te bezorgen.

    Daarnaast proberen wij U te voorzien van pittige informatie die U kan gebruiken in Uw gesprekken met vrienden en familie of beter nog... in het stemhokje.


    https://www.tscheldt.be/afrekenen/?add-to-cart=13533&mc_cid=3899226ede&mc_eid=45fd342171

    Via deze link kan U Uw abonnement bestellen:

    *

    Faustus

    voor de Redactie van 'tScheldt

    dactie@tscheldt.be

    www.tscheldt.be

    re











    26-02-2020, 19:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    2018

     

    *

    73 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

     

    **


    26 FEBRUARI 2020

    **

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Exit Gwendolientje

    *

    Het gezegde ‘Driemaal is Scheepsrecht’ gaat in het geval ‘Mandoline Rutten geeft op’, niet op.

    **

    “Bloemen verwelken,

    Scheepjes vergaan,

    Maar onze Liefde

    Blijft eeuwig bestaan”

    *

    Er is het miskraam van de Ultieme Federale Regering, er is het Corona Virus, maar de 3de Ramp draait uit op een gelukstreffer. Ons Vlaamse Volk, zowel van in de wieg als aan de boord van het graf, is gered van dood en verdoemenis, want de Dikke duiveling gooit de handdoek in het vuur. Ze houdt de eer (en de latere postjes) aan zichzelf.

    Al weten de haar nu reeds toegewezen toekomstige ‘Bazen’ dat deze Duivelin in geen geval lang ‘Baas Boven Bazen’ zal verdragen. Dat is haar karakter niet.

    Onthou maar gerust, dat bij het nieuws van dit ontslag, Koningin Mathilde ’n zucht van verlichting moet hebben geslaakt. Al is die nog 10x van Hoedegemen Akko, met deze Mandoline gaat het zo.

    En de Flipper zelf? Die steekt ze zó in haar binnenzak. Want proefondervindelijk is bewezen dat die houdt van… binnenzakken-bolletjes, als eieren zo groot…

    *

    Eerst Rutten van de baan, daarna Rutte, and the coast is clear voor de landing van de LLCP. De Lage Landen Centrum Partij

    *

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    DINSDAG 25 FEBRUARI 2020

    *

    Het virus is nu ook in Zwitserland, Spanje, Oostenrijk en Kroatië gesignaleerd.

    De VVB (Vlaamse Volks Beweging) met DOORBRAAK als ‘spreekbuis’, dat U zojuist op deze blog kon lezen – doen, jong! – is dan nog ‘ns een stukje beter dan onze Blauwe Big Maggie, Federale Minsteres van ‘Lopende Zaken’ in dit ellendig apenland. De geblokte Dr. De Block met haar sussende boodschap van een ‘licht groepje’ zal in de Geschiedenis misschien de twijfelachtige reputatie genieten van de genoemde Middeleeuwse Florentijnse schrijver over de Zwarte Pest in ‘Il Camerone’, maar dan als duivelachtige tegenpool van alle goede bedoeling ivm de Gele Pest.

    Misschien zelfs, dat in ze in Vlaanderen zal berucht blijven, niet als de Gele Pest, maar als de Blauwe Pest….

    In ieder geval heeft ze er het juiste formaat en de juiste omvang voor!

     

    283 besmette personen. Een man van de Wereld Gezondheid is afgereisd naar de besmette gebieden. Er zijn in feite maar 15 ernstige gevallen, en deze hadden meestal reeds andere ernstige gezondheidsproblemen. Nu reeds ELF (11) doden.

    Vanaf nu wordt alles beter gecoördineerd.

    Premier Conte stak de mensen in de getroffen gebieden een riem onder het hart. De grenzen zullen zeker niet gesloten worden. Mensen met koorts moeten zichzelf quarantaine opleggen en medici opbellen.

    **

    *

     

    In Milaan is alles rustig, bars gaan wel dicht om 18u en de Dom is gesloten. De skiërs, die skiën rustig verder. Ze zijn in de gezonde berglucht en genieten met volle teugen, terwijl elders, het thuisfront bang afwacht tot ze terug zijn.

    Nogmaals DOORBRAAK. Het zal toch geen sinister toeval zijn, dat Premier CONTE, qua naam, doet denken aan de Milanese Pestbestrijder CONTIONI? die we daarnet ontmoet hebben…

    **

    *

    CORONA und kein Ende!!!! Op Tenerife zitten minstens 116 landgenoten vast in hun hotel. Een Italiaanse arts is er besmet (nog niet 100% zeker!) en intussen mèt vrouw in afzondering in een ziekenhuis. In dat hotel waren/zijn minstens 1000 personen gelogeerd.

    En wat? als je niet op tijd terug bent om te werk? Als je echt ziek bent, dan kan je de verzekering aanspreken. Nu niet, dan moet je werkgever een aanvraag doen bij het werkloosheidsbureau voor een voorlopige werkloosheids-vergoeding; dat kan en daar gaat men 99.9% op in.

    Dank aan de dikke Blauwe Engel? Zelfs in de dood zou die zorgen voor haar geliefde ‘Kiezers’.

    **

    *

    Ons land is klaar voor een mogelijke uitbraak. Maar volgens onze Maggie. zijn er nu niet meer slachtoffers dan bij een griep, werd er door de Verkochte Media tot vervelens toe ingehamerd.

    ’Het kietelt even’, zei de beul tot de man op de elektrische stoel. ‘Maar het duurt niet lang’…

    **

    *

    ¼ van de bruggen in ons land zijn de laatste drie jaar niet meer gecontroleerd: oorzaak de besparingen. Maar verzekeren ze ons, de bruggen die onder verhoogd toezicht staan, die worden wel regelmatig gecontroleerd.

    Na jaren het ‘Gekleurd Bestuur’ door ‘Gekleurde Overheden’ gaat ons land dan de weg der gewezen totaal onderkomen Sovjet Republiek? Dan hebben ze met Trump nogal ’n beetje chance.

    **

    *

    Ne mens zou zich zelf beginnen afvragen waarom antieke bouwwerken (aquaducten) en triomfbogen, zelfs veel moderne wolkenkrabbers stand houden, en in Coburgia betonnen constructies onder corrupte Linkse Besturen zo archie- slecht in elkaar steken… Onder tafel ‘geregeld’? Oogjes dicht wegens smeergeld? Ze zuiden niet durven. Denk maar aan Willy Claes, de als crimineel veroordeelde Navo-Baas en ex-opperbevelhebber der Roden…

    Het zit hen in de genen.

    Ja Ja, dat zal wel aan het ‘slecht onderhoud’ van hun opvolgers liggen…

    **

    *

    Ons Onroerend Erfgoed: is voor 7/10 Vlamingen belangrijk. Ze moeten er, net als voor de bruggen, zorg voor dragen. Wel mogen er voor hen voor een moderne invulling gezorgd worden.

    Vrij vertaald; de budgetten moeten aanzienlijk naar omhoog.

    **

    *

    De ministers van de EUSSR hebben een handelsakkoord klaar om te onderhandelen met de Britten. Die zullen wel dezelfde milieu- en sociale regels moeten hanteren als de EU, ook als men in de EU deze verstrengen. De Britten willen echter dezelfde regels als deze die gelden voor Canada en Japan, dus een vrij handelsakkoord. Maar dan moeten ze ook de Britse producten die zonder douane noch quota ingevoerd worden, op dezelfde wijze produceren als de onze.

    De Britse uitvoer is voor de helft naar EU. Tot 31 december kan dat zonder beperkingen noch invoertaksen. Daarna ook als er gelijkaardige regels blijven bestaan.

    Bijvoorbeeld: produceren van plastiek is in de EU aan strenge regels onderworpen. Willen zij nog plastieken producten bij ons invoeren, dan moeten ze diezelfde regels naleven. Omgekeerd willen onze vissers blijven vissen in Britse wateren.

    Of Johnson op die eisen zal in gaan, en welke eisen hijzelf heeft, dat is nog koffiedik kijken. Het worden beslist hevige discussies.

    Die van ‘De Overkant’ zijn toch niet vergeten dat van de EU de echte naam luidt EUSSR…

    **

    **

    *

    Mubarak (91), ex-president van Egypte , is gestorven. In 2011 werd hij door extreem-islamitische rebellen afgezet, en werd hij berecht en schuldig bevonden aan het overtreden van ‘mensenrechten’, maar in beroep werd hij vrijgesproken.

    *

    Mubarak, ‘dictator’ volgens de Verkochte Media, kreeg steeds veel steun van Het Westen, daar hij zorgde voor stabiliteit in de regio. Er zijn ZES (6) (vruchteloze) aanslagen op hem gepleegd.

    Just, hé!!!! Goede ‘dictators’ dat kunnen alleen Rood-Djhihadische dictators zijn. En die zij daarenboven slechts ‘goed’, als er vervolgens ‘oorlogs-gebieden’ ontstaan waardoor de omvolking van onze Gebieden kan versneld worden.

    Maar de mensen beginnen dat door te krijgen…

    Wat Hitler niet lukte via het openlijk Nationaal Socialisme, zal Merkel via het Socialisme Nieuwe Versie ook niet lukken.

    NON BIS IN IDEM….

    **

    *

    In Aloist zijn deze namiddag de “Voile Jeanetten” ‘uit de kast gekomen’.. Dit is een ideaal ‘geneesmiddel’ tegen verbittering en verzuring, zegt Burgemeester D’Haese.

    En die kan het weten…Hoe zou dat nou komen?

    *

    In Volkmarsen (D) liggen (na het in-rij-incident) nog 35 personen in het ziekenhuis waarvan de helft kinderen zijn. Deze werden door ‘n 29 jarige ‘man’ aangereden. De dader – kleur mag niet besproken worden, dus iedereen weet al genoeg - kon nog niet ondervraagd worden. Want kop niet in de wolken, maar in de windsels…

    *

    India. Den Trump is er op tweedaags bezoek???? Hij werd er op een spectaculaire wijze verwelkomd. Hij belooft zomaar losjes uit de vuist 30 miljard dollar te schenken om ZIJN beste militaire wapens ter wereld aan te schaffen. Premier Modi deed zijn uiterste best en trommelde 100.000 Indiërs op om naar een stadion te komen om Trump zijn speech te aanhoren. Volgens Trump heeft India een grote leidinggevende rol om een betere toekomst en Vrede in deze geweldige regio te verwezenlijken.

    (Graag aangevuld voor de VRT) met….

    De sloppenwijk bewoners zijn beledigd: Modi heeft in laatste instantie een muur laten optrekken rond die sloppen om hen te verbergen voor Trump. Ze zeggen dat Modi niks moet weten van hen en van hun armoede. Hij vindt ze vuil en houdt niet van hen. Deze mensen hebben geen elektriciteit, geen water noch eten…

    En als U dadde nie en gelooft, maken ze U wel iets anders wijs…

     

    **

    *

    En ja, we zijn bijna terug in de Lente want daar zijn de eerste lammetjes al.

    **

    *

    Voor de velo-koers liefhebbers: zet U maar klaar. Komaan, jongens en meisjes: uit de kast komen. Zaterdag 29 Feb krijgen we de eerste wielerwedstrijd nl. De Omloop van het Nieuwsblad, zondag gevolgd door Kuurne-Brussel-Kuurne.

    Misschien dat de renners in Brussel even kunnen onderbreken en afstijgen, om in een rapke ’n duwtje te geven aan de Federale RegeringsVorming? De aan zet zijnde Blauwen zijn er aan de laatste loodjes, want reeds de Zondag daarop 8 Maart moeten die, bij gebrek aan resultaat, de pijp terug aan de Flipper geven.

     *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Eigenlijk was ik nog niet klaar met dat
    Mandoline Beestje. Stelt zich dan ook de vraag, of er met haar ooit klaar te komen is. Of ooit zal zijn.

    Daarbij denk ik dan aan die vele ‘vrienden’ van vroeger, in lang vervlogen dagen, toen ik hakkelde, en in het zweet mijns aanschijns de dagelijkse boterham diende te verdienen in de ‘betere standen’ van de kleine Gentse textiel-baronnen. In ruil voor wat manna, hielp ik ‘de Fiscus te bedriegen’; zoals zij dat zagen. De 3 partijen (!) wisten dat, en ze hadden ermee leren leven. Ach, dat ze in vrede mogen rusten, zij en hun vele maïtressen. Die ze zelfs voor mij niet verborgen. Integendeel.

    Zij bedrogen mij en ik bedroog hen. Maar van de Vlaamse Zaak bleven we samen ver van af. Al heb ik er veel bijgeleerd. Vooral Frans… Want verder is m’n Vlaamse overtuiging er alleen maar sterker door geworden. Veel interne informatie, ziet U. Het was de tijd van Krul Declercq en zo… En van Mevr. Fazzi, zijn babbelzieke wederhelft. Die stond namelijk, naast hem aan de kookpot, ook aan de Balie…

    En die Mandoline dan hoor ik U denken. Wel, in dat Blauwe Gentse gangster-milieu troont er sedert onheugelijke tijden, dat Gentse Liegebeest. Zijn drie ‘Burger Manifesten’, weet U nog?

    Momenteel mislukt de EUSSR-Rover Hoofdman in zijn doelstellingen. Zelfs de Brexit heeft hem niets tot nog minder opgebracht. Is omzeggens nooit in beeld gekomen.

    In zijn plaats troont namelijk de Eerste Sjarel Michel, al even (uiterlijk) Blauwbloedig als hij, maar nog geslepener, en vooral beter in zijn Frans. Om met Christine Lagarde van het IMF te konkelfoezen. Zijn Frans is wel al even onverstaanbaar als zijn Vlaams, om nog maar van zijn Engels te zwijgen, als hij ergens het Hoge woord voert, of op het Scherm verschijnt, maar hij kwijlt en sputtert zoveel niet als diene Genteneire.

    En waar denkt U dat Mandoline dat ‘postje’ beloofd werd?

    Goed geraden, want daar krioelt het van de op lager niveau afgedankte Blauwe Geschelpten.

    Voor zover de hele santekraam daar ondertussen niet is opgedoekt, en vervangen door serieuze mensen (bvb Filip DeWinter). Tot zolang zit de kans er dik in dat ze, gewoontegetrouw, haar instrumenten richt op de Post van… Presidente van het Europees Parlement. Om aldus Sjarel Michel te beroven van zijn dagelijkse bete broods. En van zijn VIJF (5) gepantserde limousines mèt airco en met chauffeur.

    Jammer, helaas, dat het Lot die 3 kleinere kleurpartijen (Blauw, Rood én Groen) daarmee niet boven de kiesdrempel kan tillen…

    Ja Ja, in de politiek is ondanks werelds loon…

    *

    *

     

    26-02-2020, 18:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MANZONI, BOCCACCIO EN HET CORONAVIRUS

    **

    *

    MANZONI, BOCCACCIO EN HET CORONAVIRUS

    *

    https://doorbraak.be/manzoni-boccaccio-en-het-coronavirus/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Coronafoto: ©Reporters

    *

    Wat de literatuur ons leert over angstpsychose bij de bevolking

    *

    26 februari 2020 Leestijd 24 minuten

    *

    De snelle toename in Italië van het aantal patiënten met

    Covid-19,

    de wetenschappelijke naam voor het Coronavirus, verraste de voorbije dagen iedereen, Premier Conte incluis. Vooral het gebied ten zuiden van de Lombardische stad Lodi werd hard getroffen, en zo’n elf gemeenten werden in quarantaine geplaatst Niemand mag er nog binnen of buiten. De nog steeds onvindbare ‘patient zero’ besmette er meer dan veertig inwoners.

    Maar ook in andere steden en regio’s testten verschillende mensen positief, tot in Sicilië toe. Gisteren stond de teller bijna op driehonderd gevallen. De angst stijgt gestaag bij de Italiaanse bevolking, vooral dan voor de economische gevolgen die een totale blokkering van het land met zich mee zal brengen.

    Economische gevolgen

     

    Over een maand start het toeristische seizoen, en dat maakt zowat vijftien procent uit van het nationale BBP. Voor de vier miljoen werknemers in de sector, en nog eens heel wat bij de toeleveringsbedrijven, wordt het bang uitkijken naar hoe de situatie de komende weken zal evolueren. Veel ondernemingen in het productieve Noord-Italië houden deze week ook de deuren gesloten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar logischerwijze kunnen zij dat financieel niet te lang volhouden.

     

    het land is too big to fail

     

    Maar voor een land dat sinds een paar decennia een hoge schuldenberg torst, een weinig overtuigende begroting voorlegt en een economie heeft die flirt met recessie cijfers, zou dit wel eens de economische doodsteek kunnen worden. De Europese Unie is voorbereid op het ergste scenario, want het land is too big to fail. Een ongeziene economische crisis, met zware sociale gevolgen, zal zeker heel belangrijke gevolgen hebben op politiek vlak.

    Bestrijding

     

    Het stoppen van zo’n agressief virus vereist een georganiseerde gezondheidszorg, een snelle coördinatie van de beschikbare middelen en personeel, drastische maatregelen en genoeg tijd. Vooral dat laatste is problematisch, want vermoedelijk zal het geen weken maar maanden duren vooraleer men de ziekte onder controle krijgt, en nog veel langer voor een eventueel vaccin op de markt gebracht wordt. Intussen bekvecht de nationale regering met de regionale vertegenwoordigers over de te volgen strategie.

     

    Om de effectieve maar ook potentiële uitbraken te isoleren werden in Noord-Italië scholen, musea, bioscopen en zelfs kerken gesloten. Ook belangrijke evenementen zijn uitgesteld of afgelast. Tevens werd de bevolking aangeraden om drukke plaatsen en openbaar vervoer te vermijden.

    **

    Luchino Visconti (1287 – 1349),

    *

    Deze strenge maatregelen lijken wel geïnspireerd op die van Luchino Visconti (1287 – 1349), die als Heer van Milaan in 1348 met succes de pest uit de Lombardische stad wist te houden.

    Ongemak

     

    Vandaag zorgen deze beperkingen wel voor veel meer ongemak bij de lokale bevolking. Dankzij de groeiende mobiliteit van de laatste eeuwen speelt het dag-dagelijkse leven zich af in veel grotere gebieden. De informatie technologieën, en vooral internet, bieden daarentegen wel extra hulp bij noodsituaties. Thuiswerken en -leren wordt aangemoedigd, en de boodschappen gebeuren steeds meer online. Toch zal men, zeker voor enkele maanden, veel gewoonten moeten laten vallen.

     

    Het uitbreken van een epidemie is daarmee ook een ongewild doch interessant sociaal experiment

     

    Bij elke ramp zijn er ook steeds jakhalzen die daarvan hopen te profiteren. Zo proberen sommigen online mondmaskers en ontsmettingsmiddel tegen woekerprijzen te verkopen, of verhandelen malafide leurders aan goedgelovige en angstige mensen valse kits om het Covid-19 te detecteren. Het uitbreken van een epidemie is daarmee ook een ongewild doch interessant sociaal experiment om te weten in hoeverre de beschaving de paniek, angst of psychose bij een (groot) deel van de bevolking al dan niet overleeft.

    Manzoni

     

    De voorbije dagen bestormden ongeruste burgers de supermarkten uit schrik voor een gebrek aan voedsel in geval van gedwongen quarantaine. Op sociale media voelde men de voorbije dagen de angst stijgen, en werden de winkelrekken steeds leger naarmate het aantal patiënten steeg. Al sinds de uitbraak van het Coronavirus worden niet alleen de vele Chinese winkels en restaurants gemeden als de pest, maar ook de Chinezen zelf. Zo weigerde onlangs een bus te stoppen aan een halte omdat er een man met Aziatisch uiterlijk stond te wachten.

    ***

    Alessandro Manzoni (1785 – 1873)

    *

    Het doet denken aan wat de Italiaanse schrijver Alessandro Manzoni (1785 – 1873) beschreef in zijn meesterwerk I Promessi Sposi (‘De Verloofden’) over de pestepidemie van 1630. Daarin vertelde hij op meesterlijke wijze groeiende waanzin, psychose en complottheorieën onder de bevolking van Milaan. Er werden heuse heksenjachten georganiseerd op mensen die verdacht werden de ziekte moedwillig onder de mensen te verspreiden. Drie Franse studenten werden zo op klaarlichte dag gelyncht niet ver van de kathedraal. Anderen werden opgeknoopt na bekentenissen onder marteling. Uiteindelijk stierven naar schatting zo’n 90.000 van de 150.000 inwoners van de stad.

    Boccaccio

    **

    Giovanni Boccaccio (1313- 1375

    *

    Een halve eeuw eerder schreef ook de Florentijn Giovanni Boccaccio (1313- 1375) in zijn Il Decamerone (‘Decamerone’) dat de ergste verschrikking van de pest niet de ziekte maar de vernietiging van de beschaving was. Zo vertelt hij dat iedereen elkaar begon te wantrouwen, tot de naaste buren en familie toe. Zelfs kinderen werden hulpeloos achtergelaten. Boccaccio’s vader, stiefmoeder en veel van zijn vrienden stierven zelf ook tijdens de pestepidemie in Firenze van 1348.

     

    Zijn literair meesterwerk was dan ook een antwoord op het verval in de samenleving tijdens deze grote beproeving, en een hymne aan het leven en de beschaving. Het was een uitnodiging om mensen te zijn en te blijven, ook wanneer de wereld gek wordt. Centraal in het werk staan emoties als wanhoop, waanzin en hedonisme. De pest had in de veertiende eeuw op sociaal, economisch, religieus en politiek gebied een enorme invloed op het toenmalige Europa. Laten we hopen dat de Italiaanse beschaving meer zal zijn dan een laagje vernis indien men (de gevolgen van) het Coronavirus niet onder controle krijgt.

    Philip Roose

    *

     

    26-02-2020, 16:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MANZONI, BOCCACCIO EN HET CORONAVIRUS

    **

    *

    MANZONI, BOCCACCIO EN HET CORONAVIRUS

    *

    https://doorbraak.be/manzoni-boccaccio-en-het-coronavirus/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Corona

    foto: ©Reporters

    *

    Wat de literatuur ons leert over angstpsychose bij de bevolking

    *

    26 februari 2020 Leestijd 24 minuten

    *

    De snelle toename in Italië van het aantal patiënten met

    Covid-19,

    de wetenschappelijke naam voor het Coronavirus, verraste de voorbije dagen iedereen, Premier Conte incluis. Vooral het gebied ten zuiden van de Lombardische stad Lodi werd hard getroffen, en zo’n elf gemeenten werden in quarantaine geplaatst Niemand mag er nog binnen of buiten. De nog steeds onvindbare ‘patient zero’ besmette er meer dan veertig inwoners.

    Maar ook in andere steden en regio’s testten verschillende mensen positief, tot in Sicilië toe. Gisteren stond de teller bijna op driehonderd gevallen. De angst stijgt gestaag bij de Italiaanse bevolking, vooral dan voor de economische gevolgen die een totale blokkering van het land met zich mee zal brengen.

    Economische gevolgen

     

    Over een maand start het toeristische seizoen, en dat maakt zowat vijftien procent uit van het nationale BBP. Voor de vier miljoen werknemers in de sector, en nog eens heel wat bij de toeleveringsbedrijven, wordt het bang uitkijken naar hoe de situatie de komende weken zal evolueren. Veel ondernemingen in het productieve Noord-Italië houden deze week ook de deuren gesloten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar logischerwijze kunnen zij dat financieel niet te lang volhouden.

     

    het land is too big to fail

     

    Maar voor een land dat sinds een paar decennia een hoge schuldenberg torst, een weinig overtuigende begroting voorlegt en een economie heeft die flirt met recessie cijfers, zou dit wel eens de economische doodsteek kunnen worden. De Europese Unie is voorbereid op het ergste scenario, want het land is too big to fail. Een ongeziene economische crisis, met zware sociale gevolgen, zal zeker heel belangrijke gevolgen hebben op politiek vlak.

    Bestrijding

     

    Het stoppen van zo’n agressief virus vereist een georganiseerde gezondheidszorg, een snelle coördinatie van de beschikbare middelen en personeel, drastische maatregelen en genoeg tijd. Vooral dat laatste is problematisch, want vermoedelijk zal het geen weken maar maanden duren vooraleer men de ziekte onder controle krijgt, en nog veel langer voor een eventueel vaccin op de markt gebracht wordt. Intussen bekvecht de nationale regering met de regionale vertegenwoordigers over de te volgen strategie.

     

    Om de effectieve maar ook potentiële uitbraken te isoleren werden in Noord-Italië scholen, musea, bioscopen en zelfs kerken gesloten. Ook belangrijke evenementen zijn uitgesteld of afgelast. Tevens werd de bevolking aangeraden om drukke plaatsen en openbaar vervoer te vermijden.

    **

    Visconti

    Luchino Visconti (1287 – 1349),

    *

    Deze strenge maatregelen lijken wel geïnspireerd op die van Luchino Visconti (1287 – 1349), die als Heer van Milaan in 1348 met succes de pest uit de Lombardische stad wist te houden.

    Ongemak

     

    Vandaag zorgen deze beperkingen wel voor veel meer ongemak bij de lokale bevolking. Dankzij de groeiende mobiliteit van de laatste eeuwen speelt het dag-dagelijkse leven zich af in veel grotere gebieden. De informatie technologieën, en vooral internet, bieden daarentegen wel extra hulp bij noodsituaties. Thuiswerken en -leren wordt aangemoedigd, en de boodschappen gebeuren steeds meer online. Toch zal men, zeker voor enkele maanden, veel gewoonten moeten laten vallen.

     

    Het uitbreken van een epidemie is daarmee ook een ongewild doch interessant sociaal experiment

     

    Bij elke ramp zijn er ook steeds jakhalzen die daarvan hopen te profiteren. Zo proberen sommigen online mondmaskers en ontsmettingsmiddel tegen woekerprijzen te verkopen, of verhandelen malafide leurders aan goedgelovige en angstige mensen valse kits om het Covid-19 te detecteren. Het uitbreken van een epidemie is daarmee ook een ongewild doch interessant sociaal experiment om te weten in hoeverre de beschaving de paniek, angst of psychose bij een (groot) deel van de bevolking al dan niet overleeft.

    Manzoni

     

    De voorbije dagen bestormden ongeruste burgers de supermarkten uit schrik voor een gebrek aan voedsel in geval van gedwongen quarantaine. Op sociale media voelde men de voorbije dagen de angst stijgen, en werden de winkelrekken steeds leger naarmate het aantal patiënten steeg. Al sinds de uitbraak van het Coronavirus worden niet alleen de vele Chinese winkels en restaurants gemeden als de pest, maar ook de Chinezen zelf. Zo weigerde onlangs een bus te stoppen aan een halte omdat er een man met Aziatisch uiterlijk stond te wachten.

    ***

    Manzoni

    Alessandro Manzoni (1785 – 1873)

    *

    Het doet denken aan wat de Italiaanse schrijver Alessandro Manzoni (1785 – 1873) beschreef in zijn meesterwerk I Promessi Sposi (‘De Verloofden’) over de pestepidemie van 1630. Daarin vertelde hij op meesterlijke wijze groeiende waanzin, psychose en complottheorieën onder de bevolking van Milaan. Er werden heuse heksenjachten georganiseerd op mensen die verdacht werden de ziekte moedwillig onder de mensen te verspreiden. Drie Franse studenten werden zo op klaarlichte dag gelyncht niet ver van de kathedraal. Anderen werden opgeknoopt na bekentenissen onder marteling. Uiteindelijk stierven naar schatting zo’n 90.000 van de 150.000 inwoners van de stad.

    Boccaccio

    **

    Bocassio

    Giovanni Boccaccio (1313- 1375

    *

    Een halve eeuw eerder schreef ook de Florentijn Giovanni Boccaccio (1313- 1375) in zijn Il Decamerone (‘Decamerone’) dat de ergste verschrikking van de pest niet de ziekte maar de vernietiging van de beschaving was. Zo vertelt hij dat iedereen elkaar begon te wantrouwen, tot de naaste buren en familie toe. Zelfs kinderen werden hulpeloos achtergelaten. Boccaccio’s vader, stiefmoeder en veel van zijn vrienden stierven zelf ook tijdens de pestepidemie in Firenze van 1348.

     

    Zijn literair meesterwerk was dan ook een antwoord op het verval in de samenleving tijdens deze grote beproeving, en een hymne aan het leven en de beschaving. Het was een uitnodiging om mensen te zijn en te blijven, ook wanneer de wereld gek wordt. Centraal in het werk staan emoties als wanhoop, waanzin en hedonisme. De pest had in de veertiende eeuw op sociaal, economisch, religieus en politiek gebied een enorme invloed op het toenmalige Europa. Laten we hopen dat de Italiaanse beschaving meer zal zijn dan een laagje vernis indien men (de gevolgen van) het Coronavirus niet onder controle krijgt.

    Philip Roose

    *

     













    26-02-2020, 10:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV +2 ZETELS!!

    *

    PVV +2 ZETELS!!

    **

    *

    NIEUWSBRIEF PARTIJ VOOR DE VRIJHEID

    VANDAAG, 18:09U

     

    Geert Wilders: ‘‘PVV +2 zetels! Nederlanders willen hun eigen land weer terug en kiezen massaal voor de enige partij die daar al jaren consequent voor strijdt en dat is de PVV’’

    **

    eenvandaag 25.022.020

    *

    Niet moeilijk om af te lezen!!!!!

    Alle andere partijen: achteruit of status quo. De PVV is de enige partij die er op vooruitgaat. En dat vooruitgaan, zie, dat schept nen band.

    Wedden dat onze zelf de dieeperik induikelende Kleurpartijen samen met de slippendragers van de Verkochte Media er nogmaals dringend op gewezen hebben, dergelijke rampberichten verplicht in de doofpot te stoppen….

    **

    *

    Vooruit, ook met de Bokma….

    *

     


    25-02-2020, 19:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAN ONZE BESCHAVING ZICHZELF OPNIEUW UITVINDEN?

    **

    *

    KAN ONZE BESCHAVING ZICHZELF OPNIEUW UITVINDEN?

    *

    https://doorbraak.be/kan-onze-beschaving-zichzelf-opnieuw-uitvinden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Hoe leven met een monumentaal verleden

    *

    Essay - 23 februari 2020 Sid Leestijd 9 minuten

     

     

    **

    Metafysica

    foto: ©Reporters/Des

    *

    Als het verleden meer over je grootsheid zegt dan het heden, dan wordt de aanraking met het eigen verleden vernederend. Het lot van het Romeinse Rijk in deze leert ons veel.

    Monumentaal verleden

     

    Een begrip dat in mijn analyses zo nu en dan langskomt, is de metafysische omwenteling. De Franse schrijver Michel Houellebecq gebruikt het in zijn meesterwerk Elementaire Deeltjes (1998). Op mijn beurt vermoed ik dat hij dit weer leent van de Franse filosoof Auguste Comte – dat mag u vergeten. Waar het om gaat is een grote verandering in hoe er gedacht wordt: het heersende wereldbeeld maakt plaats voor een ander. Sommige ideeën en wetenschappelijke technieken kunnen namelijk pas ingang vinden, wanneer het algemene denken hierop is voorbereid.

     

    Deze gedachte schoot te binnen in Rome, vanuit het Colosseum uitkijkend op de Boog van Constantijn. Het Colosseum is het enige monument dat recht is te doen door het te vullen met massa’s toeristen. Mezelf begeven in een toeristenhorde is mij niet op het lijf geschreven. Zoals menig auteur vind ik die drukte al verschrikkelijk in Amsterdam en de metro’s van Brussel. Enfin, al in 2011 studeerde ik af in de geschiedenis – Roma Aeterna – toch was ik er nog nooit geweest. Het werd dus tijd.

    Plat massavermaak

     

    Werden de heidense Romeinen christen omdat ze genoeg hadden van het wrede gladiatorenspel en het platte massavermaak? Of was er een diepere reden? Destijds begroef ik die gedachte – andere activiteiten vroegen teveel tijd om er uitvoerig bij stil te staan. Maar nu de regen neerklettert uit de vaalgrijze lucht van februari, en de geuren van mos en bederf opstijgen uit de natte bosgrond, borrelt deze gedachte opnieuw op. Steeds dient dat beeld van de Boog van Constantijn zich aan. Dit beeld legt de vraag voor of West-Europa vandaag een metafysische omwenteling behoeft, om met nieuwe energie, geestdrift en inspiratie zijn geopolitieke plek in de wereldorde op te eisen.

     

    omdat hem in een visioen was geopenbaard dat hij met dit teken zou overwinnen

     

    Constantijn de Grote (c.a. 280 – 337) was de eerste Romeinse keizer die zich profileerde met het christendom. Tijdens de strijd om de Milvische brug in 312 liet hij zijn soldaten een teken aanbrengen, omdat hem in een visioen was geopenbaard dat hij met dit teken zou overwinnen. Zijn zege schreef hij vervolgens toe aan de God van de christenen. Constantijn stond het christendom als godsdienst toe – staatsgodsdienst werd het pas in 380 onder Theodosius. Langzaam maar gestaag verruilde het Romeinse Rijk de heidense metafysica van een veelvoud aan goden voor een monotheïstisch christendom.

    Metafysische omwenteling

     

    Deels is de metafysische omwenteling een kip of ei-verhaal. Breekt een nieuw wereldbeeld door omdat het oude wereldbeeld is ondermijnd en aangevreten door nieuwe ideeën ontsproten aan de geesten van geniale individuen? Of kunnen die nieuwe ideeën van individuen eigenlijk pas geconcipieerd en begrepen worden nadat een nieuw wereldbeeld zich onthult?

     

    In feite gaat ook de theorie van de Duitse academicus Hans Blumenberg hierover: over zelfbedruiping oftewel Selbstbehauptung. Dit wil zeggen dat de christelijke doctrine een denkwijze bood die de middeleeuwse maatschappij bijeenhield en aanstuurde. Toen natuurrampen en theologische debatten over de almacht van God aanzet gaven tot twijfel aan de goedheid van God, was het echter snel gedaan met die metafysica – althans in de hogere kringen. Ideeën als die van Copernicus, Galilei, Francis Bacon, Spinoza en later Darwin vonden nu weerklank.

     

    hij wachtte niet meer op de goddelijke voorzienigheid

     

    Volgens Blumenberg voelde de vroegmoderne mens zich in de steek gelaten door de hogere macht: hij wachtte niet meer op de goddelijke voorzienigheid, maar mat zich een moderne metafysica aan en ging van daaruit zélf aan de slag. Natuurlijk kan men zoals Karl Löwith die moderne metafysica weer bekritiseren – dat valt buiten het bereik van dit vertoog. Ook deze uitmuntend geschreven en oprecht geniale recensie valt hierbuiten, maar met het oog op goed leesvoer voor het einde van deze winter wilde ik ze toch even vermelden.

    Verwaarlozing van de cultuurcanon

     

    Met deze canonieke omweg wil ik maar zeggen dat wij nog steeds op de schouders van reuzen staan. Al zullen de reuzen snel verdwijnen als we het onderwijs aan social justice warriors overlaten. Wat we helaas al doen, en wat de mainstream rechtse partijen eigenlijk wel prima vinden: in Nederland is het onderwijscluster toch al overgegeven aan D66/PvdA, en praten over cultureel-educatieve thema’s is koren op de molen van het FvD met zijn rechts intellectuele profiel. Dus bestaat de tactiek van de mainstream rechtse partijen erin om de cultuurstrijd in het onderwijs te negeren en te blijven hameren op de voor mainstream rechts herkenbare thema’s: economie, transport en veiligheid.

     

    Dit is hoe het nu eenmaal werkt (zie De Democratie en haar Media voor een uitgebreide toelichting op deze verkiezingsstrategieën). Mocht het onderwijs totaal ontsporen, dan hebben de bepalende politici tóch het geld voor privédocenten – voor hun kinderen hebben zij de connecties voor exclusief toponderwijs. Om te stijgen op de maatschappelijke ladder zijn vriendjesnetwerken, deugvertoon en elitaire stageplekken vandaag sowieso belangrijker dan Bildung en culturele bagage. Daarom heb ik als academicus alle hoop opgegeven dat het met het onderwijs – en zeker met het geesteswetenschappelijke onderwijs en het uitdiepen van de canon – nog wat wordt.

     

    twee verklaringen voor de overstap van Constantijn naar het christendom

     

    Terug naar Rome, naar het kernpunt van dit betoog. Vanuit dit kernpunt zijn er twee verklaringen voor de overstap van Constantijn naar het christendom. U moet namelijk weten dat de Boog van Constantijn een eclectisch werk is: het bestaat uit samengevoegde delen die zijn gesloopt uit monumenten van eerdere keizers. Het werd voltooid in 315 n.C. en gedenkt de overwinning van Constantijn bij de Milvische brug.

    Culturele vernedering en opwekking

     

    De delen van de boog die in Constantijns eigen tijd gemaakt werden, zijn bij vergelijking van laagwaardige kwaliteit. Voor een beschaving die niet meer de finesse en het vakmanschap in huis heeft om zoiets moois te kunnen maken als haar voorgangers, wordt het verleden deprimerend en vernederend. Neem nu de hedendaagse Griekse cultuur: films als Politki Kouzina zijn doorspekt met nostalgie en melancholie, terugblikkend op een groots verleden dat niet meer wederkeert. De Romeinen lijfden Griekenland in, maar hadden nog respect voor de Helleense cultuur – daarna volgden vernederingen door de Ottomanen en vandaag door de EU.

     

    Als de aanraking met het verleden vernederend wordt, zoekt men iets nieuws om zichzelf te kunnen opwekken – in het antieke Rome vervulde het christendom die rol. Immers het oude heidense Rome was de verlossing nog niet waardig geweest, maar een nieuw gekerstend Rome kon dat wél zijn. Zo bood het christendom een nieuwe bezieling om de toekomst positief te kunnen zien.

    Van beeld- naar schriftcultuur

     

    De tweede verklaring raakt directer aan het Colosseum: generatie op generatie waren er feesten en verkleedpartijen. Er was lust en spektakel, er vloeide bloed – de zintuigen werden tot het uiterste geprikkeld. Maar op een zeker moment is er een verzadiging bereikt, dan volgt de afstomping en verliest het schouwspel zijn magie. Zoals de Islamitische Staat steeds wreder moest worden om nog op te vallen in het mediageweld, zo zal het ook de Colosseumbezoekers zijn vergaan.

     

    met zijn wortels in de Hebreeuwse schriftcultuur

     

    Men wilde niet meer het beeld maar het ‘woord’ – men zocht niet meer het extravagante maar het sobere en ingetogene. Mogelijk maakte dit het christendom met zijn wortels in de Hebreeuwse schriftcultuur plots aantrekkelijk voor een door-en-door visueel ingestelde maatschappij.

     

    We kunnen dan de vraag stellen waarom het christendom vandaag geen heropleving doormaakt. Misschien is dit simpelweg omdat het zijn leven – zijn metafysische stadium – reeds heeft doorleefd. Het is met argumenten te staven dat het nu aanbrekende techno-hedonistische tijdsgewricht de christelijke theologie opnieuw aansprekend zal maken – maar deze discussie is voor een andere keer.

    *

    Sid Lukkassen

     *

    25-02-2020, 18:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.72 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT *

    2592

    *

    72 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

     

    *

    Dinsdag 25 FEBRUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    BEGROTING= EERSTE VUURDOOP

    *

    … Zoals te verwachten was, vertellen de regionale werkloosheidscijfers een ander verhaal. Die zeggen dat de werkloosheid voor 2019 in Vlaanderen 3,4% bedroeg, in Wallonië 7,1% en in Brussel 13%....

    *

    Ja, die NBB, geleid door de Elite der Verliche Grote Verstanden, gevolgd door doe voltallige Hoernalistenbende, VL/FR die eensgezind samenzweerderig staan voor ‘de eenheid van het land’ en dus voor het in doeken draaien en uitzuigen van onze Vlaamse welvaart. Een decennia lange welvaart, bereikt door een meerderheid van hard werkende Vlamingen. Een welvaart doe gelijktijdig voor ¾ wegstroomt naar de bloedzuigende Franstalige minderheid

    Is dat nu een apenland, of veeleer een bloedrovend en moordend drakenland?

    Benieuwd om over deze cijfers toch eens de vernieuwde versie te horen uit de mond van den Claeysen, Eyskens, Prof Emeritus van de KUL – die toch beweert ’n Vlaamse Hogeschool te zijn – de uitvinder van dat woord APENLAND.

    Zou die dat écht durven doen?

    -*-*-*-*-*-*-*-*****-*-*-

     

    …. Voeg daar dan nog bij dat 70% van de jobs in Wallonië zich in ‘de non-profit’ bevinden (wat zowat het dubbele moet zijn van in Vlaanderen) en dat de Franse Gemeenschap dringend op zoek moet naar 1,2 miljard euro om haar scholen te kunnen onderhouden…..

    *

    In vroegere jaren waren dat de kraaien die zoiets moesten uitbrengen. Kraaien of keiharde Flaminganten, beiden even ‘Zwart’ en daarom achter prikkeldraad gezet waarvan zelfs de naam gebruikelijk – onder patentrecht? - in Straat-Frans ‘Cordon Sanitaire’ luidt. Vandaag de dag zijn er gelukkig naast die kraaien, en de Vlaams Belangers, ook de onafhankelijke Sociale Media die zich gewoon aan de feiten houden.

    Maar of er ooit standbeelden voor hen zulen opgericht worden, is tot op heden zeer twijfelachtig. Al is broodroof en achteruitstelling sinds mensengeheugenis het voornaamste wapen van de would-be ‘Vaderlanders’…

    Bij de ‘Repressie’ van na WO II is het ze niet gelukt de Vlaming te vernietigen. Maar anders en efficienter – vooral onder Linkse impulsen blijft die repressie nog altrijd verder lopen.

    *

    Al hebben het voorbije weekend in onze steden (Kortrijk) de Sossen wel geprobeerd om – met de camera’s op de hielen – als premature verkiezingsstunt, de mensen te bevragen over de rare toestanden rondom een evenuele (laatste) Federale Regering. Op WTV sijpelden diverse ‘shoots’ door, waaruit nu reeds kan berekend worden, dat de SP.A zelfs de kiesdrempel niet meer zal halen. We moeten wel gaan stemmen, zei een boze burger, maar de mensen die we kiezen worden als resultaat systematisch door jullie aan kant geschoven.

    ’t Roussoke, weeral op zijn sloefkens, want dat is ‘m, schrol even terug en trapte het dan af. Schouder op halen en met de staart vissen de poten.

    Want ja, met dergelijk bereweer was er haast niemand op deze wereldberoemde ‘Maandag Markt’.

    En wie er was, vluchtte in groepjes weg van ‘de actievoerders’. Die het dan ook maar voorbekeken hielden.

    **

    *

    Tussen haakjes. Ook ’t Langoustientje gezien, diep ingeduffeld, die aan stadspietjes de ‘APP’ kwam uitleggen, hoe de massa de locatie kon vinden om de darmen de blaas gezond en wel te houden? En ondeugend dat ze probeerde te zijn. Maar of daar op die hoekjes en kantjes ook drug- en seksverkopers rondhingen, beurzensnijders of paternoster-bollekes verkopers waren, ging ze zedig uit de weg. Wa denkte wel, zij de Sterke Arm der plaatselijke Tsjeven-bende….

    **

    *

    Als U het mij vraagt: beide vertoningen, Rousseau & Crevits staan als haaks, zelfs op deze carnaval-maandag, als een tang op een varken. Wat eveneens het geval is voor dit soort ‘Kleurpartijen’ die ’s Lands Beheer willen domineren..

    **

    **

    ….   Morgen, woensdag, presenteert de nieuwe Europese Commissie haar rapport over België. Daarin zal weinig opbeurend nieuws te lezen zijn,….

    *

     

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    MAANDAG 24 FEBR. 2020

     

    **

    *

    Italia. Grote ongerustheid: reeds ZEVEN (7) doden. Volgens een bewoner is de angst nog nooit groter geweest dan sedert het einde van WO II. 223 mensen zijn besmet in 11 Gemeenten, en deze laatsten zijn nu allemaal in quarantaine, dwz. niemand mag in of uit de gemeenten, dus geen bevoorrading. Mogen enkel de straat op met mondmaskers. In de winkels zijn de rekken zo goed als leeg.

    Erg bevreemdend. De patiënt ‘O’ , dwz degene die waarschijnlijk de oorzaak is van het virus in Italië, is nog niet terug gevonden… en dat zorgt voor bijkomende zorgen.

    Toch nooit geen soort ‘Directe Aanval’ op het hart en de hersenen van Europa?

    *

    Professor Goossens, coördinator van het virus, zegt dat er geen paniek ‘nodig is’: ‘nul-risico’ is onbestaande, maar het risico op besmetting is uiterst gering. Vooral de ski-gebieden zijn veilig! Gezonde berglucht en vooral veel après-ski (dat zuivert ook!).

    **

    *

    Ook ivm de match AA Gent-AS Roma: deze brengt niks in gevaar: we moeten zeker niet wegblijven van pizzeria’s en Chinese restaurants. Er is volgens deze geleerde bol, bijlange nog geen pandemie bij ons. Elders misschien wel. Geen paniek. We zeggen het wel, als het zover is. Met bewijzen op tafel…

    Maar ondertussen heeft het wel een grote impact op de economie: de Beurzen zijn wereldwijd 4 à 6 % gedaald. Het is de slechtste dag in 4 jaar: de autoverkoop, toerisme… lijden er sterk onder. Daarentegen stijgt het goud formidabel in waarde.

    Wat ik persoonlijk denk? Dat onze Grote Bol Geleerdheid ondertussen nadenkt over de bewoordingen, hoe te formulieren om de mensen te waarschuwen. Verlaat deze steden. Vlucht naar het platteland. Doe zoals in de Middeleeuwen, waar de Zwarte Pest tot 5 x toe bijna de halve wereldbevolking onder de graszoden kreeg.

    **

    *

    Ga maar eens zien op de Engelenburcht in Rome, dat eigenlijk het ver-Christelijke mausoleum is van Keizer Adrianus (76-138) – dezelfde die ergens tussen Engeland en Schotland De Muur van Hadrianus liet bouwen - waar de Aartsengel Michaël na de Redding van de Wereld voor de Toorn Gods, op Kerstdag 590 het zwaard terug in de schede schoof.

    Het is daar, en aanzien van de hele Christenheid, hoog op het Castel Sant'Angelo’, een kunstgewrocht van de hand van een … Bruggeling… Naar het ontwerp van de beroemde Architect Bernini, die in 1669 de Engelenbrug van beelden voorzag.

    **

    *

    Einde verhaal over de Zwarte Dood, want ondertussen is Ons Maggie verschenen. Met de aankondiging dat we allemaal, net als in de politiek, inzake de Chinese Dood, op onze twee oren mogen slapen. Zij heeft het nodige gedaan voor ziekenhuizen en zo. Niet ongerust zijn. Er wordt, onder haar mantel, net als die van Der Blaue Engel, met wijlen Marlène Dietrich voor U gezorgd.

    **

    Marlene Dietrich in Der blaue Engel (1930)

    *

    Die film was dermate beroemd, dat ik hem nog gezien heb in het cinemazaaltje in Wakken, in 1957. Per fiets van St. Jan (Ieper) naar Wakken, om van dat wereldwonder te genieten. Marlène was goddelijk. Het scenario ben ik vergeten….

    *

    Om in de filmwereld te blijven…. H. Weinstein, filmproducer uit… Hollywood, is schuldig bevonden aan meervoudige verkrachting en intimidatie. Hij wordt aanzien als een sexueel roofdier en riskeert 25j celstraf. Hij gaat in beroep.

    Wil die misschien herbeginnen? Alles nog eens herdoen? Langzaam en goed articulerend.

    **

    *

    Het Stadsbestuur van Middelkerke krijgt 2.5 miljoen € per jaar van de voorziene nieuwe Exploitanten van het Nieuwe Casino. Burgemeester JMDD heeft, dankzij zijn goede onderhandelingen, het hoogste bedrag binnen gehaald van de ganse kust (Knokke: 1.5 milj €/j!) en dat in tegenstelling met wat zijn voorgangster bekomen had: 185.000€/j.

    Ja Ja, er volgt nu heel zeker ’n Gerechtelijk Proces. JMDD kennende, weten we dat zijn paardjes lopen.

    *

    **

    In Brux. had de lokale politie veel vroeger moeten ingrijpen ivm de tiener-pooiers. De lokale politie was reeds op de hoogte begin juli, maar heeft enkel ‘n paar ‘observaties’ gedaan (terwijl ze dan 2 minderjarigen konden redden). Op 2 augustus hebben ze het dossier ‘doorgestuurd’ naar het Parket die het bij ‘de rest’ legde. Neen, niet in de schuif L (Later), noch bij de schuif LL (laten Liggen), maar in deze schuif LLL (Lange Laten Liggen). Niettegenstaande de Hogere Raad van Justitie in hun laatste rapport duidelijk bovenaan vermeldt: ‘Maak van de aanpak van seksueel geweld een topprioriteit.’. Begin oktober werd dit dossier dan doorgestuurd naar de Federale Politie en deze zijn dan, hun kaartspel onderbrekende, met vuile voeten in actie getreden. Ze hebben meteen direct nog één (1) slachtoffertje kunnen bevrijden.

    De Lokale die nu onder vuur ligt, zegt geen voldoende middelen en mankracht ter beschikking te hebben gehad dan. En ook, wat méér is, geen hulp gekregen hebben van anderen (want ze hebben het niet gevraagd)! Bij die tienerpooiers was er zelf een ‘rapper’ bij.

    Tja en als er nu eens al lang ÉÉN politiezone was geweest, zou er dan niet RAPPER zijn opgetreden?

    Rappers onder elkaar, U weet wel. Dan is d’ene al eens wa rapper dan d’andere.

    *

    Bij UNIA, het inter-federaal Gelijke-Kansen Centrum, (zeg maar de Gestapo di Belgio) heeft men over het carnaval in Aalst een 25-tal klachten ontvangen. Maar ook daar vindt men dat men met alles en nog wat moet kunnen lachen: ‘vuile jeannette’ is toch ook niet tegen de homo’s?’…

    Volgens de EU-Commissie kan dit niet in EU-straten.

    Want stel U voor, dat Mekka straks geviseerd wordt. Of de Sultan van ‘k Weet niet Waar. Dan regent het geen klachten, maar Kalasjnikovs.

    *

    In Heusden-Zolder is, deze nacht net tegenover het azijncentrum, een Somalische asielzoekster doodgereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

    Zware ‘Dametjes’ van 21 jaar die ’s nachts het ingedommelde asielcentrum in- of uitlopen: verlate boodschappen doen? Of eerder ongemerkt de straten dweilen? Een Somalische slechte gewoonte voor jonge vrouwen?

    In ieder geval, zijzelf zal dat niet meer voortvertellen. En de ‘dader’? Die is er vandoor. Maar de Politie volgt ’n spoor. Naar ik hoor.

    **

    *

    T.A. (Test-Aankoop) waarschuwt dat vele producten die heel goedkoop gekocht worden op internationale websites/platforms, heel onveilig zijn. Brol dus. Er zou een Wet moeten worden op ’t getouw gezet ivm de veiligheid voor de eindgebruiker.

    Zou men dat bij TA zelf helemaal alleen gevonden hebben? Of is het de bedoeling om het politiewerk te verlichten? Beter voorkomen dan genezen.

    En wat dan met het gratis terugstuur-beleid van dat soort ‘Ondernemingen’?? Is dat allemaal klap tegen de vaak, of louter gazzettenpraat?

    **

    *

    Rutten zal geen kandidaat meer zijn voor Open VLD. Ze “tweifelde’r” zelfs aan om na de Scheiding, van Partij te veranderen. Om Almacy van de troon te dringen, Na 7 jaar OP die stoel gezeten te hebben, vindt ze dat het genoeg geweest is. Ze kàn niet meer.

    En zie Bart Stommelein al handenwrijvend klaar staan achter het hoekje. Met ’n koekje, om de naïeve kiezer te doen pootjes geven. Rekent hij vast op, alhoewel hij van zichzelf weet niet goed genoeg te zijn in rekenen. Is daar te … stom voor, die kleine Stomme…lein.

    *

    Koning Fluppe zal zijn 60ste verjaardag vieren in ’t Kasteel van Laken met een 100-tal gewone landgenoten die ook hun verjaardag vieren op 15/4/60. Via Facebook moet je je aanmelden. Sorry oudjes… jullie vallen uit de boot!

    *

    In Geraardsbergen (Mont Gérard?) is gisteren het ‘Krakelingen-feest’ geannuleerd. Nu zitten ze daar met duizenden ‘Krakelingen’… Ze werden gratis uitgedeeld aan de bevolking en de overschot die was voor de koetjes en de kalfjes. Het feest zou nu doorgaan op 22 maart.

    Krakelingenfeest met zonder krakelingen? Is dat niet ’n beetje teveel van het goede?

    *

    In Oostduinkerke is voor dit jaar de carnavalstoet definitief geschrapt. Daar men voor de nabije weken en maanden nog steeds slecht weer voorspelt.

    En ook de Laatste Federale Regering geraakt maar niet van de grond en in de lucht..

    **

    *

    In Kortrijk heeft men een oplossing gevonden voor de ‘Kennedy-Kids’ (Leiedal-Voka) tijdens de krokusvakantie: veel crêches blijven dicht en samen met Cokido zullen de ouders om beurt oppassen op de kinderen, max. 7/pers.

    *

    PH. Soubry, de Vlaming die hier 14 d in quarantaine zat, is nu tijdelijk aan het werk in het Noorden van Italia. Hij riskeert daar opnieuw in quarantaine te geraken. Maar wil dit zeker niet laten gebeuren, zegt hij. Desnoods keert hij met de wagen naar hier terug komen. Nu is hij wel immuun tegen die virus. Wordt gehoopt.

    **

    *

    Zwevezele. Na het vertonen van dat ‘inbrekersfilmpje’ in de verlaten sportwinkel op TV, zijn er nu veel échte inbraken in dat pand. De politie heeft al verschillende dieven op heterdaad betrapt en PV’s uitgedeeld.

    Waarom, na al die publiciteit, geen vrij-kaartjes verkocht? ‘Goede Doelen‘ zijn er toch genoeg? En ’t is ne keer wat anders. Gaan stelen onder politie-bescherming.

    *

    Reeds beschimpt hierboven.

    De Sp.a wou in Kortrijk eens polsen hoe de politieke situatie lag, en dus gingen ze op pad op de wekelijkse Markt. De reacties van het eerder mager opgekomen publiek waren vooral boosheid en ontgoocheling.

    “We zijn verplicht te stemmen, en dan doen ze voort met de verliezers!”

    “Politici zijn incapabel en weten niet wat er leeft in de maatschappij. Mensen die er alles aan gedaan hebben/gewerkt hebben, krijgen praktisch (pensioen) niets meer. Politici daarentegen denken enkel aan zichzelf, vooral aan hun zak. U moet eens kijken Meneer, vroeger liep men hier op de koppen, en nu… niks meer, leeg… uitgestorven. Maar ja, het verkeer moet uit de stad hé, dus de mensen ook.”

    ’t Rousseau-tje zegt dat de mensen het niet begrijpen.

    *

    En nog maar eens Kortrijk: tegen de zomer moeten ook de centra van Heule en Marke een fietszone worden. Dus mensen, mijdt deze plaatsen en ga elders maar schoppen/wonen. Vroeger heb ik zelf nog in deze stad gewoond. Het was een bruisende stad: veel warenhuizen, veel winkels, echt gezellig om er te shoppen/wandelen zelfs tot 22u. Nu na 18u is alles verlaten/zie je geen kat meer, tenzij anders-kleurigen, en tijdens de dag... is het ook maar flauwtjes. Vele winkelpanden in de beroemde shopping-straten staan leeg... Ook het ‘K-Project’ is een grote FLOP geworden: men is nu reeds verplicht de winkelruimtes in te ruilen voor kantoorruimtes mits natuurlijk een aanpassing op de Technische Dienst, maar voor politiekers is dat niet meer dan met een kleurpotloodje spelen. Ze hebben eerst de winkels gelokt naar ‘t shoppingcenter K, met als gevolg vele panden leeg in de Langesteenstraat, en nu... zijn ze helemaal weg uit Kortrijk. Het shoppingcenter in Kuurne draait weer volop. Den boerenbuiten en parking zat. Maar ja, Kortrijk hoopt zijn inkomsten nu te halen uit 'fietsstraten' (en lage emissie-zones' binnenkort)!

    Kijk wat er dan gebeurt: gisteren nog vermeld: in Frankrijk kwijnen hele dorpen weg, geen enkele winkel meer...

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ja, dat Gele Gevaar waarover Ons Maggie het had. Zou wel eens het einde van alles kunnen zijn. Het mensdom? Opgekuist. Coburgia? Opgekuist. De EU-SSEN: Opgekuist. De Amerikaanse Verkiezingen? Opgekuist.

     

    En dan komt er een tijd voor ’n Nieuwe Adam en ’n Nieuwe Eva. Die kunnen zich dan aan het rekenen zetten. Vermenigvuldigen en delen. Zonen op de wereld zetten die; zoals Caïn en Abel, elkaar kunnen doodslaan. De wereld bevolken en die bevolking elkaar wederzijds laten uitroeien. Tot er ’n nieuwe Pandomine uitbreekt. En alles is te herbeginnen.

    Want zo is het nu eenmaal. De wereld draait, niet rond. Maar vierkant.

    *

    **

     

     

     

    25-02-2020, 17:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.72 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT *

    2592

    72 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

     

    *

    Dinsdag 25 FEBRUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    **

    *

    BEGROTING= EERSTE VUURDOOP

    *

    … Zoals te verwachten was, vertellen de regionale werkloosheidscijfers een ander verhaal. Die zeggen dat de werkloosheid voor 2019 in Vlaanderen 3,4% bedroeg, in Wallonië 7,1% en in Brussel 13%....

    *

    Ja, die NBB, geleid door de Elite der Verliche Grote Verstanden, gevolgd door doe voltallige Hoernalistenbende, VL/FR die eensgezind samenzweerderig staan voor ‘de eenheid van het land’ en dus voor het in doeken draaien en uitzuigen van onze Vlaamse welvaart. Een decennia lange welvaart, bereikt door een meerderheid van hard werkende Vlamingen. Een welvaart doe gelijktijdig voor ¾ wegstroomt naar de bloedzuigende Franstalige minderheid

    Is dat nu een apenland, of veeleer een bloedrovend en moordend drakenland?

    Benieuwd om over deze cijfers toch eens de vernieuwde versie te horen uit de mond van den Claeysen, Eyskens, Prof Emeritus van de KUL – die toch beweert ’n Vlaamse Hogeschool te zijn – de uitvinder van dat woord APENLAND.

    Zou die dat écht durven doen?

    -*-*-*-*-*-*-*-*****-*-*-

     

    …. Voeg daar dan nog bij dat 70% van de jobs in Wallonië zich in ‘de non-profit’ bevinden (wat zowat het dubbele moet zijn van in Vlaanderen) en dat de Franse Gemeenschap dringend op zoek moet naar 1,2 miljard euro om haar scholen te kunnen onderhouden…..

    *

    In vroegere jaren waren dat de kraaien die zoiets moesten uitbrengen. Kraaien of keiharde Flaminganten, beiden even ‘Zwart’ en daarom achter prikkeldraad gezet waarvan zelfs de naam gebruikelijk – onder patentrecht? - in Straat-Frans ‘Cordon Sanitaire’ luidt. Vandaag de dag zijn er gelukkig naast die kraaien, en de Vlaams Belangers, ook de onafhankelijke Sociale Media die zich gewoon aan de feiten houden.

    Maar of er ooit standbeelden voor hen zulen opgericht worden, is tot op heden zeer twijfelachtig. Al is broodroof en achteruitstelling sinds mensengeheugenis het voornaamste wapen van de would-be ‘Vaderlanders’…

    Bij de ‘Repressie’ van na WO II is het ze niet gelukt de Vlaming te vernietigen. Maar anders en efficienter – vooral onder Linkse impulsen blijft die repressie nog altrijd verder lopen.

    *

    Al hebben het voorbije weekend in onze steden (Kortrijk) de Sossen wel geprobeerd om – met de camera’s op de hielen – als premature verkiezingsstunt, de mensen te bevragen over de rare toestanden rondom een evenuele (laatste) Federale Regering. Op WTV sijpelden diverse ‘shoots’ door, waaruit nu reeds kan berekend worden, dat de SP.A zelfs de kiesdrempel niet meer zal halen. We moeten wel gaan stemmen, zei een boze burger, maar de mensen die we kiezen worden als resultaat systematisch door jullie aan kant geschoven.

    ’t Roussoke, weeral op zijn sloefkens, want dat is ‘m, schrol even terug en trapte het dan af. Schouder op halen en met de staart vissen de poten.

    Want ja, met dergelijk bereweer was er haast niemand op deze wereldberoemde ‘Maandag Markt’.

    En wie er was, vluchtte in groepjes weg van ‘de actievoerders’. Die het dan ook maar voorbekeken hielden.

    **

    vlaag

    *

    Tussen haakjes. Ook ’t Langoustientje gezien, diep ingeduffeld, die aan stadspietjes de ‘APP’ kwam uitleggen, hoe de massa de locatie kon vinden om de darmen de blaas gezond en wel te houden? En ondeugend dat ze probeerde te zijn. Maar of daar op die hoekjes en kantjes ook drug- en seksverkopers rondhingen, beurzensnijders of paternoster-bollekes verkopers waren, ging ze zedig uit de weg. Wa denkte wel, zij de Sterke Arm der plaatselijke Tsjeven-bende….

    **

    wc

    *

    Als U het mij vraagt: beide vertoningen, Rousseau & Crevits staan als haaks, zelfs op deze carnaval-maandag, als een tang op een varken. Wat eveneens het geval is voor dit soort ‘Kleurpartijen’ die ’s Lands Beheer willen domineren..

    **

    Varken

    **

    ….   Morgen, woensdag, presenteert de nieuwe Europese Commissie haar rapport over België. Daarin zal weinig opbeurend nieuws te lezen zijn,….

     

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    MAANDAG 24 FEBR. 2020

     

    **

    A

    *

    Italia. Grote ongerustheid: reeds ZEVEN (7) doden. Volgens een bewoner is de angst nog nooit groter geweest dan sedert het einde van WO II. 223 mensen zijn besmet in 11 Gemeenten, en deze laatsten zijn nu allemaal in quarantaine, dwz. niemand mag in of uit de gemeenten, dus geen bevoorrading. Mogen enkel de straat op met mondmaskers. In de winkels zijn de rekken zo goed als leeg.

    Erg bevreemdend. De patiënt ‘O’ , dwz degene die waarschijnlijk de oorzaak is van het virus in Italië, is nog niet terug gevonden… en dat zorgt voor bijkomende zorgen.

    Toch nooit geen soort ‘Directe Aanval’ op het hart en de hersenen van Europa?

    *

    Professor Goossens, coördinator van het virus, zegt dat er geen paniek ‘nodig is’: ‘nul-risico’ is onbestaande, maar het risico op besmetting is uiterst gering. Vooral de ski-gebieden zijn veilig! Gezonde berglucht en vooral veel après-ski (dat zuivert ook!).

    **

    B

    *

    Ook ivm de match AA Gent-AS Roma: deze brengt niks in gevaar: we moeten zeker niet wegblijven van pizzeria’s en Chinese restaurants. Er is volgens deze geleerde bol, bijlange nog geen pandemie bij ons. Elders misschien wel. Geen paniek. We zeggen het wel, als het zover is. Met bewijzen op tafel…

    Maar ondertussen heeft het wel een grote impact op de economie: de Beurzen zijn wereldwijd 4 à 6 % gedaald. Het is de slechtste dag in 4 jaar: de autoverkoop, toerisme… lijden er sterk onder. Daarentegen stijgt het goud formidabel in waarde.

    Wat ik persoonlijk denk? Dat onze Grote Bol Geleerdheid ondertussen nadenkt over de bewoordingen, hoe te formulieren om de mensen te waarschuwen. Verlaat deze steden. Vlucht naar het platteland. Doe zoals in de Middeleeuwen, waar de Zwarte Pest tot 5 x toe bijna de halve wereldbevolking onder de graszoden kreeg.

    **

    Engelen

    *

    Ga maar eens zien op de Engelenburcht in Rome, dat eigenlijk het ver-Christelijke mausoleum is van Keizer Adrianus (76-138) – dezelfde die ergens tussen Engeland en Schotland De Muur van Hadrianus liet bouwen - waar de Aartsengel Michaël na de Redding van de Wereld voor de Toorn Gods, op Kerstdag 590 het zwaard terug in de schede schoof.

    Het is daar, en aanzien van de hele Christenheid, hoog op het Castel Sant'Angelo’, een kunstgewrocht van de hand van een … Bruggeling… Naar het ontwerp van de beroemde Architect Bernini, die in 1669 de Engelenbrug van beelden voorzag.

    **

    C

    *

    Einde verhaal over de Zwarte Dood, want ondertussen is Ons Maggie verschenen. Met de aankondiging dat we allemaal, net als in de politiek, inzake de Chinese Dood, op onze twee oren mogen slapen. Zij heeft het nodige gedaan voor ziekenhuizen en zo. Niet ongerust zijn. Er wordt, onder haar mantel, net als die van Der Blaue Engel, met wijlen Marlène Dietrich voor U gezorgd.

    **

    Marlene

    Marlene Dietrich in Der blaue Engel (1930)

    *

    Die film was dermate beroemd, dat ik hem nog gezien heb in het cinemazaaltje in Wakken, in 1957. Per fiets van St. Jan (Ieper) naar Wakken, om van dat wereldwonder te genieten. Marlène was goddelijk. Het scenario ben ik vergeten….

    *

    Om in de filmwereld te blijven…. H. Weinstein, filmproducer uit… Hollywood, is schuldig bevonden aan meervoudige verkrachting en intimidatie. Hij wordt aanzien als een sexueel roofdier en riskeert 25j celstraf. Hij gaat in beroep.

    Wil die misschien herbeginnen? Alles nog eens herdoen? Langzaam en goed articulerend.

    **

    D

    *

    Het Stadsbestuur van Middelkerke krijgt 2.5 miljoen € per jaar van de voorziene nieuwe Exploitanten van het Nieuwe Casino. Burgemeester JMDD heeft, dankzij zijn goede onderhandelingen, het hoogste bedrag binnen gehaald van de ganse kust (Knokke: 1.5 milj €/j!) en dat in tegenstelling met wat zijn voorgangster bekomen had: 185.000€/j.

    Ja Ja, er volgt nu heel zeker ’n Gerechtelijk Proces. JMDD kennende, weten we dat zijn paardjes lopen.

    *

    E

    **

    In Brux. had de lokale politie veel vroeger moeten ingrijpen ivm de tiener-pooiers. De lokale politie was reeds op de hoogte begin juli, maar heeft enkel ‘n paar ‘observaties’ gedaan (terwijl ze dan 2 minderjarigen konden redden). Op 2 augustus hebben ze het dossier ‘doorgestuurd’ naar het Parket die het bij ‘de rest’ legde. Neen, niet in de schuif L (Later), noch bij de schuif LL (laten Liggen), maar in deze schuif LLL (Lange Laten Liggen). Niettegenstaande de Hogere Raad van Justitie in hun laatste rapport duidelijk bovenaan vermeldt: ‘Maak van de aanpak van seksueel geweld een topprioriteit.’. Begin oktober werd dit dossier dan doorgestuurd naar de Federale Politie en deze zijn dan, hun kaartspel onderbrekende, met vuile voeten in actie getreden. Ze hebben meteen direct nog één (1) slachtoffertje kunnen bevrijden.

    De Lokale die nu onder vuur ligt, zegt geen voldoende middelen en mankracht ter beschikking te hebben gehad dan. En ook, wat méér is, geen hulp gekregen hebben van anderen (want ze hebben het niet gevraagd)! Bij die tienerpooiers was er zelf een ‘rapper’ bij.

    Tja en als er nu eens al lang ÉÉN politiezone was geweest, zou er dan niet RAPPER zijn opgetreden?

    Rappers onder elkaar, U weet wel. Dan is d’ene al eens wa rapper dan d’andere.

    *

    Bij UNIA, het inter-federaal Gelijke-Kansen Centrum, (zeg maar de Gestapo di Belgio) heeft men over het carnaval in Aalst een 25-tal klachten ontvangen. Maar ook daar vindt men dat men met alles en nog wat moet kunnen lachen: ‘vuile jeannette’ is toch ook niet tegen de homo’s?’…

    Volgens de EU-Commissie kan dit niet in EU-straten.

    Want stel U voor, dat Mekka straks geviseerd wordt. Of de Sultan van ‘k Weet niet Waar. Dan regent het geen klachten, maar Kalasjnikovs.

    *

    In Heusden-Zolder is, deze nacht net tegenover het azijncentrum, een Somalische asielzoekster doodgereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

    Zware ‘Dametjes’ van 21 jaar die ’s nachts het ingedommelde asielcentrum in- of uitlopen: verlate boodschappen doen? Of eerder ongemerkt de straten dweilen? Een Somalische slechte gewoonte voor jonge vrouwen?

    In ieder geval, zijzelf zal dat niet meer voortvertellen. En de ‘dader’? Die is er vandoor. Maar de Politie volgt ’n spoor. Naar ik hoor.

    **

    F

    *

    T.A. (Test-Aankoop) waarschuwt dat vele producten die heel goedkoop gekocht worden op internationale websites/platforms, heel onveilig zijn. Brol dus. Er zou een Wet moeten worden op ’t getouw gezet ivm de veiligheid voor de eindgebruiker.

    Zou men dat bij TA zelf helemaal alleen gevonden hebben? Of is het de bedoeling om het politiewerk te verlichten? Beter voorkomen dan genezen.

    En wat dan met het gratis terugstuur-beleid van dat soort ‘Ondernemingen’?? Is dat allemaal klap tegen de vaak, of louter gazzettenpraat?

    **

    G

    *

    Rutten zal geen kandidaat meer zijn voor Open VLD. Ze “tweifelde’r” zelfs aan om na de Scheiding, van Partij te veranderen. Om Almacy van de troon te dringen, Na 7 jaar OP die stoel gezeten te hebben, vindt ze dat het genoeg geweest is. Ze kàn niet meer.

    En zie Bart Stommelein al handenwrijvend klaar staan achter het hoekje. Met ’n koekje, om de naïeve kiezer te doen pootjes geven. Rekent hij vast op, alhoewel hij van zichzelf weet niet goed genoeg te zijn in rekenen. Is daar te … stom voor, die kleine Stomme…lein.

    *

    Koning Fluppe zal zijn 60ste verjaardag vieren in ’t Kasteel van Laken met een 100-tal gewone landgenoten die ook hun verjaardag vieren op 15/4/60. Via Facebook moet je je aanmelden. Sorry oudjes… jullie vallen uit de boot!

    *

    In Geraardsbergen (Mont Gérard?) is gisteren het ‘Krakelingen-feest’ geannuleerd. Nu zitten ze daar met duizenden ‘Krakelingen’… Ze werden gratis uitgedeeld aan de bevolking en de overschot die was voor de koetjes en de kalfjes. Het feest zou nu doorgaan op 22 maart.

    Krakelingenfeest met zonder krakelingen? Is dat niet ’n beetje teveel van het goede?

    *

    In Oostduinkerke is voor dit jaar de carnavalstoet definitief geschrapt. Daar men voor de nabije weken en maanden nog steeds slecht weer voorspelt.

    En ook de Laatste Federale Regering geraakt maar niet van de grond en in de lucht..

    **

    H

    *

    In Kortrijk heeft men een oplossing gevonden voor de ‘Kennedy-Kids’ (Leiedal-Voka) tijdens de krokusvakantie: veel crêches blijven dicht en samen met Cokido zullen de ouders om beurt oppassen op de kinderen, max. 7/pers.

    *

    PH. Soubry, de Vlaming die hier 14 d in quarantaine zat, is nu tijdelijk aan het werk in het Noorden van Italia. Hij riskeert daar opnieuw in quarantaine te geraken. Maar wil dit zeker niet laten gebeuren, zegt hij. Desnoods keert hij met de wagen naar hier terug komen. Nu is hij wel immuun tegen die virus. Wordt gehoopt.

    **

    I

    *

    Zwevezele. Na het vertonen van dat ‘inbrekersfilmpje’ in de verlaten sportwinkel op TV, zijn er nu veel échte inbraken in dat pand. De politie heeft al verschillende dieven op heterdaad betrapt en PV’s uitgedeeld.

    Waarom, na al die publiciteit, geen vrij-kaartjes verkocht? ‘Goede Doelen‘ zijn er toch genoeg? En ’t is ne keer wat anders. Gaan stelen onder politie-bescherming.

    *

    Reeds beschimpt hierboven.

    De Sp.a wou in Kortrijk eens polsen hoe de politieke situatie lag, en dus gingen ze op pad op de wekelijkse Markt. De reacties van het eerder mager opgekomen publiek waren vooral boosheid en ontgoocheling.

    “We zijn verplicht te stemmen, en dan doen ze voort met de verliezers!”

    “Politici zijn incapabel en weten niet wat er leeft in de maatschappij. Mensen die er alles aan gedaan hebben/gewerkt hebben, krijgen praktisch (pensioen) niets meer. Politici daarentegen denken enkel aan zichzelf, vooral aan hun zak. U moet eens kijken Meneer, vroeger liep men hier op de koppen, en nu… niks meer, leeg… uitgestorven. Maar ja, het verkeer moet uit de stad hé, dus de mensen ook.”

    ’t Rousseau-tje zegt dat de mensen het niet begrijpen.

    *

    En nog maar eens Kortrijk: tegen de zomer moeten ook de centra van Heule en Marke een fietszone worden. Dus mensen, mijdt deze plaatsen en ga elders maar schoppen/wonen. Vroeger heb ik zelf nog in deze stad gewoond. Het was een bruisende stad: veel warenhuizen, veel winkels, echt gezellig om er te shoppen/wandelen zelfs tot 22u. Nu na 18u is alles verlaten/zie je geen kat meer, tenzij anders-kleurigen, en tijdens de dag... is het ook maar flauwtjes. Vele winkelpanden in de beroemde shopping-straten staan leeg... Ook het ‘K-Project’ is een grote FLOP geworden: men is nu reeds verplicht de winkelruimtes in te ruilen voor kantoorruimtes mits natuurlijk een aanpassing op de Technische Dienst, maar voor politiekers is dat niet meer dan met een kleurpotloodje spelen. Ze hebben eerst de winkels gelokt naar ‘t shoppingcenter K, met als gevolg vele panden leeg in de Langesteenstraat, en nu... zijn ze helemaal weg uit Kortrijk. Het shoppingcenter in Kuurne draait weer volop. Den boerenbuiten en parking zat. Maar ja, Kortrijk hoopt zijn inkomsten nu te halen uit 'fietsstraten' (en lage emissie-zones' binnenkort)!

    Kijk wat er dan gebeurt: gisteren nog vermeld: in Frankrijk kwijnen hele dorpen weg, geen enkele winkel meer...

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ja, dat Gele Gevaar waarover Ons Maggie het had. Zou wel eens het einde van alles kunnen zijn. Het mensdom? Opgekuist. Coburgia? Opgekuist. De EU-SSEN: Opgekuist. De Amerikaanse Verkiezingen? Opgekuist.

     

    En dan komt er een tijd voor ’n Nieuwe Adam en ’n Nieuwe Eva. Die kunnen zich dan aan het rekenen zetten. Vermenigvuldigen en delen. Zonen op de wereld zetten die; zoals Caïn en Abel, elkaar kunnen doodslaan. De wereld bevolken en die bevolking elkaar wederzijds laten uitroeien. Tot er ’n nieuwe Pandomine uitbreekt. En alles is te herbeginnen.

    Want zo is het nu eenmaal. De wereld draait, niet rond. Maar vierkant.

    *

    **

    *

     

     

     



















    25-02-2020, 17:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5357 - LEVEN NAAR 12 APRIL 2020 (PASEN) DE DAG DER VLAAMSE VERRIJZENIS

    864

    *

    VOORSCHRIFT

    *

    Op mijn ‘Slimmeke’ N°70 van gisteren Zondag, had ik het over ‘O Lascate me cantare’, een Italiaans populair meezingertje uit vroeger jaren, dat op z’n Zondags totaal onverwacht uit de radio rolde. Als U dit nog niet gelezen zou hebben, doe het dan. Want het is net als de Mest voor de Landbouw. Waarvan de Kerkvader Augustinus (354430) te boek stelde, dat mest geen heiligheid was, maar wel de ziel der Landbouw’.

    Besten, vooral met ‘chimiek’, daar zijn de Groentjes erg tegen. En geloof me, ze weten waarom.

     

     

    Vroeger, zeggen diezelfde Groentjes, of ze nu langs buiten of langs binnen ROOD zijn, hield de Baron ze arm, en de Pastoor hield ze dom.

    De feiten?

    Wie, ketters, of Paters en Nonnekes, hebben onze mensen leren lezen en schrijven? Wie verzorgde er de zieken? Toch nooit de raddraaiers van de Pakbonden!

    Jan ooit hebben er idealisten van die soort geleefd. En zelfs veel goed werk geleverd. Maar, net als alles dat van Links komt, is alles gedegenereerd. Van Vakbonden zijn het Pakbonden geworden. Want iedereen moet peinzen lijk zij, anders ‘sloan z’ip joen toote’…

    Nooit horen zeggen, noch van ‘de Baron’s, noch van ‘de Pastoors’….

    Zoals in de kakschool: ‘alles wat ge zegt van mij, da zijde zelf’. Blaaskaakke!!!!

    **

    *

    VERKIEZINGEN 2019

    -     26 mei:  

    *

    INFORMATEURS

    *

    -   30 mei:   Johan Vande Lanotte (SP.a) +

    Didier Reynders (MR)

    *

    PREFORMATEURS

     

    -     8 oktober:       Geert Bourgeois (N-VA)  +

    Rudy Demotte (PS)

    *

    -     5 november:   Paul Magnette (PS)

    *

    INFORMATEURS

     

    -     10 december: Joachim Coens (CD&V)

    *

     Georges Bouchez (MR)

    *

    INFORMATEURS

     

    -     31 januari:     Koen Geens (CD&V)

    *

    KONINKLIJK OPDRACHTHOUDER

     

    -     19 februari:     Patrick Dewael (Open VLD) 

    Sabine Laruelle (MR)

    *

    KONINKLIJK OPDRACHTHOUDER

    *

    Koe, Geeszo,s

    *

    *

    Prof. Carl Devos (UZG):

    “Als er in mei ’20 werkelijk niets is, moet je nieuwe verkiezingen overwegen!”

    We zijn in ‘n fase gekomen waarbij aan een Vivaldi-achtige constructie moet gedacht worden: socialisten, liberalen, groenen aangevuld met een of meerdere partijen.

    Men heeft de PS wel gesproken over besparingen in de sociale sector, maar men heeft hen te weinig getoond dat men ook in termen van nieuwe inkomsten naar oplossingen zocht en waar die nieuwe inkomsten dan wel zouden kunnen zitten. Men spreekt van uitgeven, maar niet van inkomsten. Is dat niet tegen de economische regels van een gewoon gezin? “Zaaien naar wat er geoogst wordt?”.

    Als de Vivaldi-coalitie een centrum-koers wil varen, is CD&V wellicht te overtuigen.

    Béatrice Delvaux (Le Soir):

    “Nieuwe verkiezingen dreigen tot brexit-scenario’s te leiden. Er staat een muur van wantrouwen tussen Wallonië en Vlaanderen.”

    Hoe meer tijd we verliezen hoe waarschijnlijker het is dat mensen voor extreme partijen of blanco stemmen!

    Partijen zonder stabiele voorzitter kunnen niet beslissen, zoals bij Open-VLD die nog voorzittersverkiezingen moet houden.

    Bron: De Zondag

    *

     

     

    NASCHRIFT

    *

    Prof. Carl Devos (UZG):

    Hij is waarschijnlijk ‘n nogal bevlogen figuur – enfin, doet toch zijn best om zo over te komen als die in beeld komt. En dat is ongehoord veel. Maar ja, ge zij Unief-Perfesser of ge zijt da nie. Duur betaalde beroepsmisvorming dus – wat die telkens vakkundig, dat wel, verkondigt, kan evengoed niet. Wat op voorhand gekend: dit artificieel apenland moet ten allen koste overeind worden gehouden. Anders wordt die werkloos, maar dat zegt hij er niet bij.

    Diens brood men eet, diens woord men spreekt.

    Politieke commentaar zou veel duidelijker zijn moesten er eens andere geluiden te horen zijn. Want als de wind altijd uit dezelfde hoek blaast, groeien alle bomen in de gewenste (verkeerde) richting.

    *

    En dan die SOIREE MADAM: Béatrice Delvaux.

    Doet me denken aan ‘Ris de Veau’ – Kalfszwezeriken, echte voor mij, dé lik-m’n-lipjes om ’n straatje om te lopen.

    Delvaux!!! In de Vloms zou dat zijn Beatrijs Van ’t Kalf. En dat is ze ook. Want ’n geboren en getogen rond en rond-de-pot-draaister. Beroepsgoochelaars zouden er waarachtig nog iets kunnen van bijleren. Namelijk dat verkiezingen uitgevonden werden om te KIEZEN. Niet alleen maar om te BEVESTIGEN.

    En kijk, als alles uitzichtloos scheef loopt, hoe Koninklijk de ‘probateurs’ ook zouden zijn, dan zijn en blijven al hun pogingen ondermaats. En dessous de la matte. Den tapijt, Madam.

    Als van nen otto, zowel de moteur, het chassis als de carrosserie tot op den draad versleten zijn, dan is dat ding toch maar alleen nog maar meer goed voor de sloop?

    En ja, vandaag de dag kost zelf dat afbreken stukken van mensen… Maar kapot is kapot. Zelfs voor nen zot.

    **

    *

     Maar kan ne slappe ‘mutte’ zoals ze in ’t Antwaarps zeggen tegen ’n nuchter kalf: wat kent die van otto’s.

     

     

     

    25-02-2020, 10:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5357 - LEVEN NAAR 12 APRIL 2020 (PASEN) DE DAG DER VLAAMSE VERRIJZENIS

    864

    *

    *

    Maandag 24 Februari 2020

    **

    *

    5357 - LEVEN NAAR 12 APRIL 2020 (PASEN) DE DAG DER VLAAMSE VERRIJZENIS

    *

    INHOUD: na een soort ‘Vasten’ van deze keer al 11 maanden, moeten er in de Regering en ’s Lands Bestuur, zowel als in het Europees Parlement, knopen worden doorgehakt.

    Let wel, er staat ‘knopen doorhakken’, en niet ‘koppen doen rollen’. Dat laatste zekerlijk gevoeld zijnde als figuurlijk, en niet letterlijk te begrijpen.

    Maar 12 April is nog anderhalve maand verder in de toekomst. Wie weet wat kan er ondertussen niet allemaal veranderen….

    *

    *

    VOORSCHRIFT

    *

    Op mijn ‘Slimmeke’ N°70 van gisteren Zondag, had ik het over ‘O Lascate me cantare’, een Italiaans populair meezingertje uit vroeger jaren, dat op z’n Zondags totaal onverwacht uit de radio rolde. Als U dit nog niet gelezen zou hebben, doe het dan. Want het is net als de Mest voor de Landbouw. Waarvan de Kerkvader Augustinus (354430) te boek stelde, dat mest geen heiligheid was, maar wel de ziel der Landbouw’.

    Besten, vooral met ‘chimiek’, daar zijn de Groentjes erg tegen. En geloof me, ze weten waarom.

     

     

    Vroeger, zeggen diezelfde Groentjes, of ze nu langs buiten of langs binnen ROOD zijn, hield de Baron ze arm, en de Pastoor hield ze dom.

    De feiten?

    Wie, ketters, of Paters en Nonnekes, hebben onze mensen leren lezen en schrijven? Wie verzorgde er de zieken? Toch nooit de raddraaiers van de Pakbonden!

    Jan ooit hebben er idealisten van die soort geleefd. En zelfs veel goed werk geleverd. Maar, net als alles dat van Links komt, is alles gedegenereerd. Van Vakbonden zijn het Pakbonden geworden. Want iedereen moet peinzen lijk zij, anders ‘sloan z’ip joen toote’…

    Nooit horen zeggen, noch van ‘de Baron’s, noch van ‘de Pastoors’….

    Zoals in de kakschool: ‘alles wat ge zegt van mij, da zijde zelf’. Blaaskaakke!!!!

    **

    Ezel

    *

    VERKIEZINGEN 2019

    -     26 mei:  

    *

    INFORMATEURS

    *

    -   30 mei:   Johan Vande Lanotte (SP.a)

    +

    Didier Reynders (MR)

    *

    PREFORMATEURS

     

    -     8 oktober:       Geert Bourgeois (N-VA)

    +

    Rudy Demotte (PS)

    *

    -     5 november:   Paul Magnette (PS)

    *

    INFORMATEURS

     

    -     10 december: Joachim Coens (CD&V)

    *

     

    Georges Bouchez (MR)

    *

    INFORMATEURS

     

    -     31 januari:     Koen Geens (CD&V)

    *

    KONINKLIJK OPDRACHTHOUDER

     

    -     19 februari:     Patrick Dewael (Open VLD)

    +

    Sabine Laruelle (MR)

    *

    KONINKLIJK OPDRACHTHOUDER

    *

    Prof. Carl Devos (UZG):

    “Als er in mei ’20 werkelijk niets is, moet je nieuwe verkiezingen overwegen!”

    We zijn in ‘n fase gekomen waarbij aan een Vivaldi-achtige constructie moet gedacht worden: socialisten, liberalen, groenen aangevuld met een of meerdere partijen.

    Men heeft de PS wel gesproken over besparingen in de sociale sector, maar men heeft hen te weinig getoond dat men ook in termen van nieuwe inkomsten naar oplossingen zocht en waar die nieuwe inkomsten dan wel zouden kunnen zitten. Men spreekt van uitgeven, maar niet van inkomsten. Is dat niet tegen de economische regels van een gewoon gezin? “Zaaien naar wat er geoogst wordt?”.

    Als de Vivaldi-coalitie een centrum-koers wil varen, is CD&V wellicht te overtuigen.

    Béatrice Delvaux (Le Soir):

    “Nieuwe verkiezingen dreigen tot brexit-scenario’s te leiden. Er staat een muur van wantrouwen tussen Wallonië en Vlaanderen.”

    Hoe meer tijd we verliezen hoe waarschijnlijker het is dat mensen voor extreme partijen of blanco stemmen!

    Partijen zonder stabiele voorzitter kunnen niet beslissen, zoals bij Open-VLD die nog voorzittersverkiezingen moet houden.

    Bron: De Zondag

    *

     

    B

     

    NASCHRIFT

    *

    Prof. Carl Devos (UZG):

    Hij is waarschijnlijk ‘n nogal bevlogen figuur – enfin, doet toch zijn best om zo over te komen als die in beeld komt. En dat is ongehoord veel. Maar ja, ge zij Unief-Perfesser of ge zijt da nie. Duur betaalde beroepsmisvorming dus – wat die telkens vakkundig, dat wel, verkondigt, kan evengoed niet. Wat op voorhand gekend: dit artificieel apenland moet ten allen koste overeind worden gehouden. Anders wordt die werkloos, maar dat zegt hij er niet bij.

    Diens brood men eet, diens woord men spreekt.

    Politieke commentaar zou veel duidelijker zijn moesten er eens andere geluiden te horen zijn. Want als de wind altijd uit dezelfde hoek blaast, groeien alle bomen in de gewenste (verkeerde) richting.

    *

    En dan die SOIREE MADAM: Béatrice Delvaux.

    Doet me denken aan ‘Ris de Veau’ – Kalfszwezeriken, echte voor mij, dé lik-m’n-lipjes om ’n straatje om te lopen.

    Delvaux!!! In de Vloms zou dat zijn Beatrijs Van ’t Kalf. En dat is ze ook. Want ’n geboren en getogen rond en rond-de-pot-draaister. Beroepsgoochelaars zouden er waarachtig nog iets kunnen van bijleren. Namelijk dat verkiezingen uitgevonden werden om te KIEZEN. Niet alleen maar om te BEVESTIGEN.

    En kijk, als alles uitzichtloos scheef loopt, hoe Koninklijk de ‘probateurs’ ook zouden zijn, dan zijn en blijven al hun pogingen ondermaats. En dessous de la matte. Den tapijt, Madam.

    Als van nen otto, zowel de moteur, het chassis als de carrosserie tot op den draad versleten zijn, dan is dat ding toch maar alleen nog maar meer goed voor de sloop?

    En ja, vandaag de dag kost zelf dat afbreken stukken van mensen… Maar kapot is kapot. Zelfs voor nen zot.

    **

    sloop

    *

     

    Maar kan ne slappe ‘mutte’ zoals ze in ’t Antwaarps zeggen tegen ’n nuchter kalf: wat kent die van otto’s.

    **

    *

     

     

     



















    25-02-2020, 10:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP TOURNEE MET HET OCMW (6): DE TRUC MET HET DNA STAAL

    1121

    39 - TSCHELDT

    **

    *

    OP TOURNEE MET HET OCMW (6): DE TRUC MET HET DNA STAAL

    *

    Op tournee met het OCMW (6): de truc met het DNA staal

    19 februari 2020

    *

     

    Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… elke woensdag brengen we Heuglijk Nieuws uit de archieven van de grot van Ali Baba ook OCMW genoemd, uit het land van Sprookjes van Duizend-en-Een-Nacht, ook Vlaanderen genoemd.

    Deze week het verhaal van Baqir

     

    Baqir is een erkend vluchteling. Hij komt uit een oorlogsgebied. We hebben ondertussen geleerd dat ‘oorlogsgebied’ wil zeggen: het gebied waar je vrouw en kinderen achterlaat, om als man een beschermende status te gaan zoeken in bij voorkeur een land van melk en honing zoals bijvoorbeeld Vlaanderen.

     

    Terwijl vrouw en kinderen achterblijven in, we herhalen, ‘oorlogsgebied’, probeert manlief zijn diploma ‘erkend vluchteling’ te halen. We weten ondertussen uit onze reeks “Op tournee met het OCMW” dat zo’n erkenning effectief zicht geeft op een inkomen voor de rest van het leven zonder te hoeven werken. Niet dat dat zomaar gaat, maar voor wie de weg kent, is het niet eens zo’n moeilijke opgave.

     

    Terug naar Baqir.

     

    Baqir kwam aan de deur kloppen van het land van melk en honing in 2015. In 2018 verkreeg hij zijn diploma “erkend vluchteling”. In die drie jaar dat Baqir hier verbleef woonden zijn vrouw en andere kinderen nog steeds in dat verdoemde ‘oorlogsgebied’. Pardon our French, maar we blijven het een vreemd concept vinden dat vrouw en kinderen in oorlogsgebied achterblijven, dus niet uit dat gebied vluchten, terwijl manlief duizenden kilometers verder in opvangtehuizen verblijft.

     

    Baqir nam wel één zoon mee. Een minderjarige jongen die hier ook een diploma behaalde. Het diploma van ‘delinquent’. Het zal allicht een cultureel bijverschijnsel zijn dat een jongen uit ‘oorlogsgebied’ hier niet anders kan doen dan de samenleving ‘verrijken’ met diefstallen en geweld.

     

    Uit de verslagen van het OCMW leren we dat Baqir en zijn zoon toch hard hun best doen om hier te aarden. De zoon zou zijn probleemgedrag onder controle beginnen te krijgen en vader Baqir volgt lessen Nederlands.

     

    Uiteraard heeft vader Baqir de laatste 5 jaar niet gewerkt. Hij krijgt een leefloon zoals iedere Vlaming die een dipje heeft na jaren te hebben bijgedragen aan de maatschappij. Wacht, schrap dat laatste.

     

    Maar nu komt de kat op het OCMW-koord.

     

    Baqir wil zijn vrouw en andere kinderen, ondertussen al 5 jaar alleen in dat ‘oorlogsgebied’, naar hier halen, want zij zijn immers in nood. Al 5 jaar. Een heel erg lange noodsituatie dus.

     

    Bovendien is de vrouw van Baqir heel erg ziek, en heeft zij medische zorgen nodig. Waar beter dan verzorgd te worden in het land van melk en honing waar geneeskunde gratis is?

     

    Maar er zijn wat vragen rond de thuissituatie van Baqir. Er blijken wat papieren te zijn verdwenen waardoor Baqir niet kan aantonen dat die kinderen in dat oorlogsgebied van hem zijn. Als de kinderen van hem zijn, mogen ze naar hier komen om de samenleving te verrijken en kan de moeder ineens mee om hier het medisch circuit in te stappen.

     

    In het Arabische Handboek “Vlaanderen, het OCMW van de wereld” leest Baqir dat hij met een DNA test moet aantonen dat die kinderen in oorlogsgebied van hem zijn. Hij had natuurlijk ook gewoon hun papieren netjes in een kaft kunnen bijhouden, maar dat zal een te Vlaamse redenering zijn.

     

    Omdat Baqir niet genoeg leefgeld krijgt om een DNA test te gaan halen, bezigt hij het TOVERWOORD dat alle deuren van de Vlaamse OCMW’s opent: het ondertussen beruchte woord “HULPGELD”.

     

    Een DNA test kost 750 euro.

     

    Een Vlaamse papa of mama die een DNA test nodig heeft, die moet dat geld zelf ergens gaan zoeken. Gaan werken bijvoorbeeld, desnoods een tweede baantje erbij nemen. Of het geld gaan lenen. En soms duurt het even om dat geld te vinden.

     

    Voor Baqir geldt het bovenstaande niet. Baqir gaat naar zijn erkende-vluchtelingen-pin-automaat, die staat links achter de voordeur van het OCMW, voert het toverwoord in, en krijgt van de raadsleden van het OCMW netjes 750 euro gestort op zijn rekening.

     

    De Goed Nieuws Show van de week is dus dat Vlaanderen effectief aan vluchtelingen hun DNA testen betaalt. Dan kan Mama Baqir met gerust hart naar hier komen en voor de rest van haar leven op de ziekenkas gaan staan. En kunnen de andere kinderen van Baqir ook naar hier komen. Schreven we al dat de eerste zoon van Baqir onder de kundige leiding van zijn papa hier eerst een ommetje maakte in het delinquenten-milieu? Uiteraard moet het opvoedkundig talent van Baqir beloond worden door ook al zijn andere kinderen naar hier te halen.

     

    En nu gij!

    D. De Bekbroeder

    ***

    ‘t Scheldt is het enige medium in Vlaanderen dat met loepzuivere cijfers en verhalen aantoont dat er iets GIGANTISCH mis is met de OCMW’s. Vermits ‘tScheldt geen erkend vluchteling is moet ‘t Scheldt haar geld zelf zien te verdienen (tiens, dat geldt precies ook voor een steeds kleiner wordend groepje mensen dat valt onder de noemer ‘Vlamingen’). Steun ons zodat je weet wat er met je geld gebeurt.

    *

                         

    NASCHRIFT

    *

    Wat er mis is met deze ‘Welzijns-Huizen’ zoals die in onze streek nu heten, loud and clear boven de haast Koninklijke ingangs-portieken opgehangen, is/zijn niet het kleine grut dat daar ‘werkt’. D.w.z. ongeveer 5 à 6 uur per dag naar kantoor komt om er papiertjes te verleggen, voor zover er tussendoor geen kaart wordt gespeeld, koffie geslurpt (3x daags) of naar het toilet te zijn geweest. Koffie, thé? Dat is in ‘De Bar’ op ’t verdiep. Voldoende voorzien van knusse diepe kuipzetels (om er rustig te kunnen ‘pauze nemen’ uit het oog van de bezoeker), minstens ‘n groot kwartiertje per keer.

    Het loon is aantrekkelijk, er is werkzekerheid. De Chefs zijn voorkomend, meer of minder, al naar gelang de inschikkelijkheid van de Dames-Secretaresjes.

    Neen, geloof me. Al is er veel verkeerd, alles loopt er gesmeerd.

    Het probleem is De Leiding. Die is voor 300% politiek. Vóór of tegen maakt niks uit, want politiek is een beurtrol. Al naar gelang de sympathie van de opkomende kleurpartijen. Dat kleurenpalet is onbeperkt, als ’t maar genen échten Vlaming-uit-een-stuk is. Eenen JM DD per provincie is al meer dan genoeg.

    En, zolang dààr geen verandering in komt, zullen de vele grotten van Ali Baba blijven floreren aan honderd in d’uur.

    *

    Hopelijk komt er ná Pasen, 12 April dit jaar, de lang verwachte Grote Verandering. De Kiezer zal er moeten met vuile voeten door gaan. Wie niet vóór ons is, is tégen ons. En d’er is maar één goede soort. Namelijk zij die sedert hun geboorte door ’t Etablissement aan de kant werden gezet. Namen noemen echter is gevaarlijk. Voorlopig dan toch.

    *

    *

     












    25-02-2020, 06:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.71 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1254

    71 - TOT NA  DE ZELFSTANDIGHEID   WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    71 - TOT NA  DE ZELFSTANDIGHEID   WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    71 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

     

    *

    Maandag 24 FEBRUARI 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    HET VLAAMS SOCIAAL AKKOORD

    *

    …. Politiek federaal België mag dan wel op apengapen liggen, 4 van de 5 regeringen die dit land ‘rijk’ is, werken wel….

    *-*-*-*-*-*-

    … (werkweigerende leefloon-jongeren) méér dan 50.000!....

    *

    Kijk die halfslachtigheid van de meeste Grote Verstanden aan de top, zoals ’t Langoustinetje, dat Torhouts jankend en flemend kattenjong . Altijd meer achterover drukkend dan bekend gevend. Zijn dat er nu 49.999 of 50.001: Who cares! Tsjeeefse Madam van mijn voeten. Het zijn er in ieder geval 50.000 teveel.

    Heb de gij al ne keer nagegaan waarvan die, naast hun leefloon, in werkelijkheid leven? Drugsverkoop? Criminaliteit? Souteneurschap? Zwartwerk?

    Geefde gij U er rekenschap van wat er van de soort (en van straks hun nakomelingen) zal geworden?

    Neen zeker?

    Durfde gij surtout het kleurpalet van hun onder- en bovenhuid en van hun (gebrek aan) hersenen laten natrekken?

    Ha, het zouden in ieder geval ‘Schepselen Gods’ zijn.

    Dakanie, want hoogstens voortbrengselen van ’n achterlijke woestijnrover anex kinderverkrachter.

    Maar dan horen we U niet meer. Net zoals we niks meer horen van Lowie Lawijt, een der allerslimste Socialist aller tijden, die ooit jaren geleden al zo ‘snugger’ was om als enig land in Europa, de militaire tucht af te schaffen. Echt, gezien het resultaat, een schot… in de roos..

    **

    *

    Zich niet gedragen als wel-opgevoede werkzame ‘autoschoon’ is in voorkomend geval het zuiverse bewijs dat jullie hier niet op jullie plaats zijn. Ga dus de rest van jullie dagen die Allah u nog gegund heeft, doorbrengen tussen jullie gelijken. En de wind van achter!

    *-*-*-*-*-*-*

    … konden bij het leger tenminste kennis maken met discipline en autoriteit, er iets bijleren….

    *

    Da’s just. Maar uit eigen ervaring weet ik dat er bij den ABL meer truut dan zever was. Zo over treiterij en persoonlijkheids-nekkerij. Nu leert men ze behendigheids-spelletjes. Voorheen was dat, als er al enige behendigheid in zat, die er proberen uit te krijgen. Voor zover het gros der jongeren toen nog een mossel was, en probeerde men er dat soort weke schelpdieren van te maken.

    Discipline, dat moet voor een groot deel aangeboren zijn. En als het er niet IN zit, komt het er ook niet UIT.

    Het ABL zoals ik het gekend heb, valt best te vergelijken met een kippen- slaapladder. Die op de lagere trappen huist, die vangt al het vuil dat van boven gepoept wordt.

    Tobback moest ipv afschaffen, manieren leren. Mô wa wilde… Anderen iets aanleren wat ge zelf mankeert, da’s nie simpel, hé…

    **

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    ZONDAG 23 FEBR. 2020

    **

    *

    Alle ogen zijn in ’t weekend gericht op Aalst. De Joodse Gemeenschap is boos en vindt dat de wagens moeten verboden zijn die lachen met hen.

    Aalst wil met handen en voeten uitleggen dat het om satire gaat en niet om te provoceren. Ze vinden dat men met alles moet kunnen lachen. Maar de internationale politiek denkt daar anders over en zo gaat de internationale pers op zoek naar dat ene verkeerde beeld. Het zijn wel de kleinere groepjes die werken met de heisa rond Joden.

    **

    *

    Wilmès (zelf van Joodse afkomst) zegt: “Hoewel Aalst Carnaval véél meer is dan karikaturen rondom alles en nog, doen de feesten toch afbreuk aan onze waarden en aan de reputatie van ons land. Het brengt de samenleving in gevaar. Zeker als het gaat om bewuste en herhaalde acties.”

    De Aalstenaars wijten deze hele heisa aan het gebrek van het verstaan van hun dialect. ‘Klaagmuur = klaagmier’ en zo denken de Joden dat zij ze vergelijken met insecten.

    De reporter van ‘The Yewish Telegraph’ vindt wel dat je de Joden op een ludieke manier kunt uitbeelden, maar als hij eens rondkeek, dan zag hij al onmiddellijk 5 à 7 groepen die toch echt kwetsend waren voor hen.

    Zelfs de katten van ons geburen kijken de andere kant op bij de vraag wanneer Aalst nu eindelijk eens ‘uit de kast komt’ met satire over de moorddadigheid van de islammerij. Opvoering van ’n soort ‘schiet incident’ in onze Nationale Luchthaven. Of ’n wagen met van onder tot boven gesluierde wijven, die mannen met baarden blijken te zijn met kalasjnikovs verstopt in hun broeksspijpen. Is me dat lachen geblazen!!!

    **

    *

    Stormweer met snelheden tot 100 km/u hebben toch hier en daar veel schade aangericht. In Woesten (W-Vl) is het dak van een koe-stal ingestort op de dieren. Gelukkig geen doden.

    In Zaventem mocht men een tijdje niet werken op de Tarmac: dus de vliegtuigen werden niet bijgetankt, geen bagage gelost noch geladen. Met als gevolg: weer een lange wachtrij… voor zowel de gelanden als voor de opsteigende passagiers.

    **

    *

    Op de Canarische Eilanden en Tenerife teisteren ‘zandstormen’ de eilanden. Alle vluchten werden geannuleerd.

    **

    *

    In Italia, vooral in ’t Noorden, ligt het gewone leven stil en heerst er heel veel angst voor dat heimelijke virus. 11 gemeenten in afzondering en 130 besmettingen. De Premier roept op tot kalmte en niet te paniekeren.

    *

    Het is exact één maand dat China bekend maakte dat er in Wuhan een dodelijk virus was! Nochtans wisten ze het al van eind december: en dus kon het virus wereldwijd verspreid worden, wat nu wel blijkt!

    *

    Professor Van Ranst zegt dat we nu kunnen spreken van een pandemie = een wereldwijde epidemie.

    *

    B. Sanders lijkt goed op weg om de uitdager te worden van Trump.

    Tja, het dreigt te worden als iedere ordinaire velokoers. Na de 1ste, komt er altijd ‘n 2de, en zelfs ‘n 3de, enz….

    **

    *

    In de Gentse St. Baafs-Kathedraal is Abt Lode Van Hecke (Orval), tot Bisschop gewijd van Oost-Vlaanderen. Aartsbisschop De Kesel leidde die viering.

    De abt vertelde dat hij de ziel behoudt van een monnik, hij is open van geest en wil streven naar oecumene: samenleven met diverse mensen ook van andere religies.

    En zeggen, dat er nu al ‘gevraagd’ werd aan religieuzen in de Rusthuizen om alle uiterlijk teken van hun religie in de kast te laten. Om geen onnodige herrie op te wekken. Maar aan geslierde moslima’s stoort niemand zich, hé..

    **

    *

    De film ‘Submission’ van de in 2004 vermoorde Theo Van Gogh was dus niet alleen de nagel op de kop, maar hij kwam vooral … veel te laat.

    *

    Steeds meer vrouwen sluiten zich aan bij een wielerclub. Nu al meer dan 15.000 leden.

    *

    Evenepoel wint met klank de tijdrit en is dus winnaar van de Ronde van Algarve.

    *

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Om voor Aalst, niettegenstaande alles – in schoonheid– deze keer te eindigen, niet alleen maar de vraag naar de wreedaardige maar adequate Misdaad de ‘Veiligheids-Actoren’ van de Joodse Staat. Die acteren wereldwijd. Met dodelijke accuratesse. Denk alleen nog maar aan Jörg Haider die in de late avond ergens in De Karpaten als door de bliksem getroffen door ’n soort drone. Ni vu no connu, maar wel piepedood.

    In vergelijking met de Mossad, is ‘de dreiging’ van de Ver. Naties in NY, maar klein bier.

    Aalst, let toch op Uw saeck. Kies liever voor een nieuwe Rosen Montag. In de hoop dat dan, the day after, zelfs het weer U zal genadig zijn.

    *

     

    24-02-2020, 19:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRESIDENTS KANDIDAAT BERNIE SANDERS VEROVERT DEMOCRATISCHE HARTEN WOELIGE VOORVERKIEZINGEN IN DE VS

    *

    *

    PRESIDENTS KANDIDAAT BERNIE SANDERS VEROVERT DEMOCRATISCHE HARTEN

    WOELIGE VOORVERKIEZINGEN IN DE VS

    **

    Bernie Sanders

    foto: ©Repo

    *

    https://doorbraak.be/presidentskandidaat-sanders-verovert-democratische-harten/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

     

    24 februari 2020 Leestijd 7 minuten

     

     

    Not me. Us. Met deze eenvoudige campagneslogan lijkt Bernie Sanders het hart van vele Democraten te veroveren. Zo ook in Nevada.

    Een afval race

     

    Het aantal kandidaten waartussen men in ‘The Silver State’ kon kiezen was wat geslonken na New Hampshire. Zowel Andrew Yang, Michael Bennet als Patrick Deval hadden wegens een teleurstellend resultaat in de primary de handdoek in de ring gegooid. Ook Michael Bloomberg stond nog steeds niet op het kiesbiljet. En toch zit de voormalig burgemeester van New York al voor de volle 100 procent in de race. Want in New Hampshire, waar Bloomberg ook nog niet op de ballot prijkte, ontving hij 4.777 write-in stemmen. Patrick Deval, op wie men dus wel kon stemmen, wist slechts 1.258 kiezers te overtuigen. Dat maakt de andere Democratische kandidaten zenuwachtig.

     

    Waar alle gematigde Democraten en het establishment van de partij toch het meest zenuwachtig over zijn, is Bernie Sanders, de progressieve senator uit Vermont en zelfverklaard socialist. ‘Als Bernie Sanders de nominatie in de wacht sleept, verliezen we de verkiezingen,’ zo stelde een Democraat het onverbloemd.

    Eerste test voor Sanders

     

    Voorlopig lijken vele Democratische kiezers dat doemscenario niet te delen. En Sanders heeft natuurlijk binnen de partij ook medestanders, zoals de burgemeester van New York, Bill de Blasio, en Alexandria Ocasio-Cortez, het jongste vrouwelijke congreslid ooit en rijzende ster onder de progressieve Democraten. Zo zakte Bill de Blasio zelfs persoonlijk naar Nevada af om Sanders bij te staan in de campagne. Verwonderlijk, want in 2016 steunde de Blasio nog Hillary Clinton als presidentskandidaat en niet Bernie Sanders. Bill de Blasio kon wel op de steun van Sanders rekenen tijdens zijn herverkiezingscampagne als burgemeester in 2017. Dus, voor wat hoort wat.

    In Nevada hebben 54 procent van de Latino’s voor Sanders gestemd

     

    Ook de steun van Ocasio-Cortez mag niet onderschat worden. Volgens de peilingen zou Bernie Sanders winnen in Nevada, maar zulk een grote overwinning had niemand zien aankomen. Tot gisteren dacht iedereen dat Sanders het goed deed onder de progressieve Democratische kiezers, en dat bleek ook uit de resultaten in Iowa en New Hampshire, waar het kiespubliek weinig divers was. Nevada zou dan ook de eerste echte test zijn voor Sanders om te zien hoe breed zijn sociaaldemocratisch programma echt wordt gedragen. Het antwoord kennen we ondertussen: zeer breed. In grote mate is Ocasio-Cortez daar mee verantwoordelijk voor. In Nevada hebben 54 procent van de Latino’s voor Sanders gestemd. Ze verwijzen naar hem als hun ‘tío’, hun oom. In elke bevolkingsgroep, met uitzondering van de zwarte kiezers waar Sanders Joe Biden nipt moest laten voorgaan, in elke leeftijdscategorie (uitgezonderd de 65-plussers), opleidingsniveau en geslacht, was the Bern de populairste kandidaat.

    Veeg uit de pan voor Bloomberg

     

    Zoals gezegd is niet alleen Bernie Sanders voor de kandidaten een doorn in het oog. Ook Michael Bloomberg werkt hen danig op de zenuwen. Dat valt te merken aan de vele aanvallen aan zijn adres. Zo bekritiseerden Pete Buttigieg en Amy Klobuchar al zijn stop-and-frisk policy uit de tijd toen Bloomberg nog burgemeester van New York was. Bij die fouilleer-politiek mocht de politie bij de geringste verdenking mensen staande houden en fouilleren. Uit onderzoek is echter gebleken dat vooral jonge, zwarte mannen werden geviseerd en onschuldig kwamen vast te zitten. Een beleid dat Michael Bloomberg jarenlang verdedigd heeft. Ook Bernie Sanders en Joe Biden hebben Bloomberg al een veeg uit de pan gegeven met te stellen dat zij niet geloven dat je een verkiezing kan kopen.

     

    In Amerika kan je dat helaas wel. Dat beseft ook Donald Trump, getuige zijn recente beledigingen (‘mini-Mike’) aan het adres van de voormalige burgemeester van New York. Michael Bloomberg zal het niet aan zijn hart laten komen. Hoe meer hij het doelwit is van zijn medekandidaten en Trump’s beledigingen, hoe groter de kans dat de Democratische kiezers Bloomberg zien als een geloofwaardige kandidaat en een bedreiging voor Trump. Een winnaar en dus iemand die Trump het Witte Huis zou kunnen naar buiten dragen. Kiezers stemmen nu eenmaal graag op iemand van wie ze denken dat hij of zij kan winnen.

    Allen tegen een

     

    Verder investeert het team van Bloomberg veel tijd in het contacteren van Democratische Congresleden. Er wordt naar hen geluisterd en ze worden geïnformeerd over Bloomberg’s visies en ideeën. Ondertussen hebben dan ook al dertien Congresleden openlijk verklaard Bloombergs kandidatuur te steunen. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat ook op dit punt zijn campagne het meest efficiënt is. Men zou dus kunnen stellen dat Bloomberg een grote kans maakt om de meer gematigde Democratische kiezers naar zich toe te trekken en daardoor vooral voor Joe Biden, Pete Buttigieg en Amy Klobuchar een te duchten tegenstander is.

     

    financieel is Bloomberg niet te kloppen

     

    Dat bleek ook op het debat van 19 februari in Las Vegas, waarvoor Bloomberg zich wist te kwalificeren en dus de eerste keer dat hij op een podium de degens kon kruisen met zijn belangrijkste Democratische tegenstanders. Voor de andere kandidaten geldt wellicht het credo: financieel is Bloomberg niet te kloppen, dan moet het maar op het podium.

     

    Het was vaak één tegen allen en vooral Elizabeth Warren diende hem de ene na de andere uppercut toe. Zij dreef de mediamagnaat op een bepaald ogenblik erg in het nauw met Bloomberg’s gebrek aan respect voor vrouwen (‘En nee, ik heb het niet over Donald Trump. Ik heb het over burgemeester Bloomberg’, dixit Warren) en de ‘non-disclosure agreements’ binnen zijn bedrijf. Deze houden in dat bepaalde incidenten door vrouwelijke werknemers stil moeten worden gehouden en het vermoeden bestaat dat er op deze manier ook een aantal gevallen van grensoverschrijdend gedrag worden toegedekt. Geen goede avond dus voor Bloomberg, die het debat bont en blauw verliet. Wel een uitmuntende Warren, die met een totaal van 17 minuten aan spreektijd het debat domineerde. Bloomberg bleek het minst aan het woord gekomen met 13 minuten en 6 seconden. Velen keken dan ook uit of de politica en hoogleraar haar prestatie zou kunnen verzilveren in Nevada, zoals Klochubar dat deed in New Hampshire.

    Fatale Democratische verdeeldheid?

     

    Bij de redactie van dit artikel was de helft van de stemmen geteld en eindigde Warren op de vierde plaats, na Biden en Buttigieg. Niet echt schitterend te noemen. Weer dringt zich de vraag op of Elizabeth Warren, als zij het progressieve kamp een kans wil geven de nominatie in de wacht te slepen, niet beter uit de race zou stappen en haar kiezers zou aanraden om te stemmen voor Bernie Sanders? Dit zou de positie van Sanders in elk geval kunnen bestendigen.

     

    Want als de kiezers de kaarten blijft schudden zoals nu, bestaat in de zomer het risico op een gecontesteerde Democratische Nationale Conventie (DNC). Dit krijg je wanneer geen enkele kandidaat een meerderheid van de afgevaardigden achter zich weet te krijgen. Gecontesteerde conventies zijn dan ook zeldzaam. Bij de Democraten dateert de laatste gecontesteerde DNC van in 1952. Op zo’n gecontesteerde conventie moet men ter plaatse de uiteindelijke presidentskandidaat aanduiden. Best heftig en onvoorspelbaar. Te vermijden dus, ook al omdat dat de verdeeldheid binnen de partij pijnlijk bloot zou leggen. Kunnen de Democraten alsnog de rangen sluiten? Wordt vervolgd…

    Nick Mertens

    *






    24-02-2020, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALAFISME = ISLAM. EN DE ISLAM HOORT NIET BIJ NEDERLAND!

    *

    SALAFISME = ISLAM. EN DE ISLAM HOORT NIET BIJ NEDERLAND!

    **

    *

    De Wegbereider Geert Wilders: ‘‘Politiek correcte media en laffe politici maken een vals onderscheid tussen salafisme en islam. De eerste zou radicaal zijn en de ander niet. Maar dat onderscheid is onjuist: er is géén verschil. Salafisme = islam. En de islam hoort niet bij Nederland!’’.

    **

    *

    Meer nog: dat systeem hoort nuet eens thuis in heel Europa. En al zeker niet in het Gebied der Lage Landen. Van Friesland tot de Somme. Dat is het Erfgoed van onze al +2.000 jaar zeer Christelijke Vooroudees. Vooruitgang: JA. Onderwerping NEEN.

    Islammerij voert, onder het voorwendsel van een ‘Religie’ (die ze ergens ook wel is) een wreedaardige veroveringsoorlog. Zij het dan, tijdelijk, een oorlog via de vagina. En wie het anders beweert is ’n landverrader wiens enige juiste plaats er een is wiebelend aan de takken van de bomen.

    De Mensen hebben er de buik van vol. En dus: weg met de vreemde bolle buiken.

    Islammerij is even dodelijk aal Corona. Corona is de Kroon op het Werk. Straffe Gods? Maar de ‘incubatietijd’ die leidt ot een PANDOMINA duurt wat langer.

    **

    *

     

    Klik op deze blog niet op de foto hieronder, maar bekijk de video via dze www:

    https://www.youtube.com/watch?v=Y-VPzorddeU&feature=youtu.be

    **

    *










    24-02-2020, 13:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JEAN-MARIE DEDECKER: ‘IK WIL GEEN GENERATIE DIE GEDEPRIMEERD IS DOOR DE KLIMAATRELIGIE’

    **

    *

    JEAN-MARIE DEDECKER: ‘IK WIL GEEN GENERATIE DIE GEDEPRIMEERD IS DOOR DE KLIMAATRELIGIE’

    **

    *

    https://doorbraak.be/jean-marie-dedecker-ik-wil-geen-generatie-die-gedeprimeerd-is-door-de-klimaatreligie/

    *

    Jean-Marie Dedecker, hier met Pieter Bauwensop de boekvoorstelling van 'Geen blad voor de mond'

    **

    *

    foto: ©Doorbraak

    13 OKTOBER 2019

    *

    Ik behoor niet tot de fossiele lobby die de toerekeningsvatbaarheid van de boodschapper tracht te ridiculiseren, ook als is het een stampvoetende tiener die met stoom uit de oren de massa bespeelt. Ik behoor wel tot een minderheid van grootvaders die een zwaar autistisch kind onder zijn nakomelingen heeft. Ik sluit me – bij uitzondering – aan bij de commentaar van de Russische autocraat Vladimir Poetin die ‘Greta Thunberg goed en oprecht vindt, maar dat volwassenen er alles moeten aan doen om kinderen en teeners niet in extreme situaties te brengen en dat we hen moeten beschermen tegen overmatige emoties die de persoonlijkheid van kinderen niet kunnen verdragen en vernietigen’.

    *



    24-02-2020, 03:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!