MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5195 MARRAKESH

    ****

    VLIEGT DE BLAUWVOET

    STORM OP ZEE

    *

    Redactionele reactie.

    Als verantwoordelijke uitgever had de hoofdredacteur van deze ‘site’ zich laten verrassen door ’n achterbaks griepaanvalletje. Net als in de Politiek, is het van Uw vrienden dat ge ’t moet hebben! Het was n’n groepke met nog hogere koortsen dan in de Brusselse Praatbarak die het   achterbakse Diktat van Marrakesh maar niet verkocht krijgt. En al zeker het oorzakelijk verband tussen dergelijke Mondiale Diktaten en de Gele Jasjes niet eens snapt.

    *

    Volgens de huisdokter zal IK, in tegenstelling tot de Praatbarak, dit griepje best overleven. Ja, er zelfs nog de voordelen kunnen uit halen. Bekukkeling en zo.

     

    De lezer krijgt hieronder dan ook onverkort de fanse kers op de taart van het al lang (van in de oorsprong) definitieve UNO Diktat van Marrakesh. Waarbij de naam van die stad in Marokko alleen bedoeld is geweest om te werken als een rode lap op een stier.

    *

    Zoals Perfesser Henrik Vuye, Grondwetspecialist, in het Parlement, zonder te worden tegengesproken of uitgejouwd, stelde, , liggen er al in New York bij dezelfde UNO een eerste pak aanvullende details klaar om in (niet bindende) wetteksten te worden gegoten.

    Het is dus niet eens nodig geweest om naar Canossa te gaan. West Europa is al lang zelf één groot Canossa geworden.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Investituurstrijd

    *

    foto: ©reporters

    https://doorbraak.be/het-mooie-kerstcadeau-van-de-n-va/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    MARIANNE GEMOLESTEERD

     

    De Franse spion Gilles Sacaze, gewezen directeur bij de sécurité extérieure (DGSE), zei bij Sonia Mabrouk op Cnews een paar behartigenswaardige dingen over de vernielingen (saccages) aan de Arc de Triomphe. Me dunkt dat, op hun niveau, Mark Eyskens, Guy Verhofstadt en Herman De Croo dat in hun zak mogen steken:

     

    het was Europa en de mondialisering waarop men zich moest richten

     

    Gilles Sacaze: Er zijn jammerlijke uitspraken gedaan, en dan zijn er… men heeft de publieke functies gedesacraliseerd: het presidentiële ambt, maar niet enkel dat, de functie van politici in het algemeen. Goed, dat waren jammerlijke kleine uitlatingen, maar ze dateren niet van vandaag, dat was onder de vorige presidentstermijn, en zelfs onder Sarkozy met ‘casse-toi pauv’con’. Zo heeft men zaken gedesacraliseerd, en dan zegt men: de mensen respecteren ons niet. Maar ze respecteren de gendarme niet, ze respecteren de politieman niet, ze respecteren de president van de republiek niet, ze respecteren de Arc de Triomphe niet. Ziet u, men heeft van de natie of van het nationalisme een geestesziekte gemaakt, en dan zegt men nu: heb respect voor de nationale symbolen. Maar dat is een nieuw geluid! Nog niet zo lang geleden moest men… de natiestaat was een probleem, en het was Europa en de mondialisering waarop men zich moest richten. En we mogen dan, zo u wil in hogelijk onzekere tijden leven maar er zijn grenzen.

    Sonia Mabrouk: Niet onbelangrijk wat u daar zegt.

    Gilles Sacaze: Zeker, maar ik ben militair geweest weet u.

    Sonia Mabrouk: Het is dat men misprijzen toonde voor bepaalde… enfin, misprijzen… men heeft bepaalde waarden vergeten, opzij geschoven, en vandaag roept men die in.

    Gilles Sacaze: Precies. En men roept die waarden in als het ons goed uitkomt, en vervolgens moet men ze maar weer uitwissen als, heu… kijk, wat motiveert de gendarme die zaterdag, of de politieman die zaterdag het hoofd moet bieden aan straatstenen enzovoort? Zijn salaris is het niet. Het is… die kerel riskeert zijn leven. En om je leven te riskeren word je nooit genoeg betaald. Van het geld kun je dan niet meer genieten wil ik zeggen, een ontstellende evidentie, niet? Het is dus iets anders. Het is iets anders. En als men dat andere wegneemt, en dat andere is de Republiek, het is de Natie, het is Frankrijk, voilà, en als men dat decennialang wegveegt, wel, daardoor staan we waar we nu staan.

     

    Vlaamse stemmen

    Laten we nu de visionair en schilder-dichter Mark Eyskens als eerste zijn wijsheid debiteren: ‘De wereld wordt een dorp! Het nationalisme is totaal achterhaald, het volk bestaat niet meer en de nationale staat verdampt in Europa.’

     

    De bevlogen Guy Verhofstadt mag natuurlijk niet achterblijven. In een van zijn vele verwaarloosbare boekjes roept hij: ‘Het nationalistische denken en zijn vertakkingen in het fascisme en het nazisme hebben in een tijdspanne van honderd jaar een spoor van vernieling door Europa getrokken, zoals geen enkel continent op aarde dat ooit heeft meegemaakt.’

     

    Gelukkig is er nog de hofnar Herman De Croo met een mooie, zij het niet van veel zelfkennis getuigende kreet:

    mentaal gehandicapt

     

    ‘Ik ben echt geen Vlaams-nationalist omdat ik echt niet mentaal gehandicapt ben.’

     

    Gilles Sacaze: Il y a eu des paroles malheureuses, alors il y eu… on a désacralisé les fonctions : la fonction présidentielle mais pas que …d’une façon générale la fonction des politiques, bon. Par des petites phrases malheureuses mais ça ne date pas de maintenant, c’était également sous le précédent quinquennat, et puis même sous Sarkozy avec ‘casse-toi pauv’con’. Donc on a désacralisé les choses et on se dit: les gens ne nous respectent pas. Mais ils ne respectent pas le gendarme, ils ne respectent pas le policier, mais ils ne respectent pas les politiques, ils ne respectent pas le président de la République, ils ne respectent pas l’Arc de Triomphe. Mais on a fait, si vous voulez, de la nation ou du nationalisme une maladie mentale. Donc maintenant on dit: respectez les symboles nationaux. Mais c’est nouveau! Il n’y a pas longtemps il fallait… la nation c’était un problème, il fallait se tourner vers l’Europe et la mondialisation. Donc on est plus dans l’insécurité si vous voulez, mais il y a une limite.

    Sonia Mabrouk: C’est important ce que vous dites.

    Gilles Sacaze: Mais bien sûr, mais j’ai été militaire si vous voulez..

    Sonia Mabrouk: C’est qu’on a méprisé certaines… enfin, méprisé : oublié, mis de côté certaines valeurs, et aujourd’hui on en appelle à ces valeurs-là.

    Gilles Sacaze: Exactement, et on en appelle à ces valeurs-là quand ça nous arrange, et puis il faut les effacer quand heu… encore une fois, vous avez les… qu’est-ce qui motive le gendarme qui samedi, ou le policier qui samedi va faire face aux pavés et cetera. C’est pas le salaire. C’est… le gars il risque sa vie. On n’est jamais suffisamment payé pour risquer sa vie. Je veux dire on ne va pas profiter de l’argent, c’est d’une évidence déconcertante si vous voulez. Donc, c’est autre chose. C’est autre chose. Si on enlève cette autre chose, et cette autre chose c’est la République, c’est la Nation, c’est la France et voilà. Quand on a effacé ça pendant des décennies, bien alors on en arrive là.

    *

     

    *

    Het mooie kerstcadeau van de N-VA

    *

    Met haar weigering van het UNO-migratiepact geeft de N-VA een mooi kerstgeschenk aan Charles Michel: de val van de regering.

     

    De corebusiness van N-VA

     

    Immigratie en veiligheid is zoals we weten een van de kernthema’s van de Vlaams-nationalisten.

    Vervroegde verkiezingen kunnen hen dus enkel goed uitkomen. Onbetwistbaar geniet Theo Francken in het Noorden een grote populariteit.

    de volgende formatieonderhandelingen in een impasse

     

    De strategie van Bart De Wever is welbekend: aantonen dat de alsmaar uitgesprokener dichotomie tussen Vlaanderen en Wallonië het land België onleefbaar maakt. Dat was trouwens de vaststelling die twee leden van de Assemblée nationale in 2011 al deden, toen zij waren afgevaardigd om de binnenlandse toestand van het Koninkrijk te analyseren. Als de recente resultaten van de gemeente- en provincieverkiezingen bij de volgende wetgevende verkiezingen bevestigd worden, dan vraagt het niet veel voorstellingsvermogen om de volgende formatie-onderhandelingen in een impasse te zien raken.

    Confederalisme zet de poort open voor separatisme

    Nieuw is het niet. Begin jaren negentig, werd de idee van het confederalisme gelanceerd door de CVP-er en minister-president Luc Van den Brande, die verklaarde: Mijn collega’s in de Vlaamse executieve, inbegrepen de socialisten, scharen zich achter mijn verklaringen over het confederalisme. Het Vlaamse parlement sprak zich in die zin uit in 1999. Wat Vlaanderen betreft is de federalistische bladzijde dus 25 jaar geleden al omgedraaid.

     

    Aan Franstalige kant zijn de partijvoorzitters vastbesloten om een dergelijk verloop te beletten, want het zou België tot een lege schelp maken, en al spoedig overbodig. Ervaring leert ons echter ook dat de «demandeurs de rien» altijd zijn gezwicht, en dat hun engagementen geen sikkepit waard zijn.

     

    Niet nagekomen francofone engagementen

    In 2014 brak Charles Michel zijn belofte om nooit met de N-VA te regeren.

    Even in herinnering brengen: in 1988 liet de PS José Happart en Voerense kwestie vallen; in 2001 accepteerde men – om de Franse Gemeenschap uit de financiële afgrond te hijsen – dat de Vlaamse kiezer oververtegenwoordigd zou worden in Brussel,* en dat de gemeentewet onder de Gewesten zou vallen, wat Vlaanderen zou toelaten de francofonen in de randgemeenten in de pas te dwingen. In 2011 werd de kinderbijslag geregionaliseerd, en BHV gesplitst …zonder uitbreiding van het Brusselse Gewest! In 2014 brak Charles Michel zijn belofte om nooit met de N-VA te regeren.

    Om hun verraad te rechtvaardigen legden de Franstalige verantwoordelijken uit dat hun bekommernis de redding van België was. Daar trapte niemand in: het enige wat woog was de bekoring van de macht.

     

    Hoe ziet de Waalse toekomst eruit?

    Wat wordt het morgen? Twee scenario’s komen in aanmerking: ofwel aanvaardt men het confederalisme, ofwel zal België onbestuurbaar blijken, en verdwijnt het.

     

    In beide gevallen zal Wallonië op zichzelf zijn aangewezen, en wel in een onhoudbare budgettaire situatie. De twee deelstaten zullen immers verantwoordelijk zijn voor hun eigen financiën, en de uitdoving van de Vlaamse transfers – zowat 7 miljard jaarlijks* – is nu al voorzien binnen de komende tien jaar.

     

    Frankrijk dan maar? in de staat waarin het zich vandaag bevindt?

    ook is Frankrijk taalkundig en cultureel onze moederschoot

     

    De crisis die ‘de Zeshoek’ nu doormaakt zal na verloop een oplossing krijgen. De Franse republiek loopt niet het gevaar dat ze zal verdwijnen. En hoe dan ook is Frankrijk taalkundig en cultureel onze moederschoot en speelt het volop mee in de wereldpolitiek.

     

    Wij hebben de grote staking van 1960-61 gekend tegen de Eénheidswet van Eyskens. Die wet voorzag belastingverhogingen, besparingen, met name in de sociale zekerheid en de werkloosheidsvergoedingen, en wijzigingen in het pensioenstelsel en de openbare dienst. Het station van Luik werd kort en klein geslagen en de hoogovens gedoofd. Ook hier was er een klimaat van opstand. En wat was het eindresultaat? Dat we, zoals de syndicalist André Renard zelf vaststelde, de PS zagen terugkeren en in allerijl diezelfde Eénheidwet toepassen.

     

    Wijlen Robert Fabre, destijds voorzitter van de LinksRadicalen in Frankrijk, heeft het in zijn boek «Toute vérité est bonne à dire» [elke waarheid mag gezegd worden] goed omschreven: ‘Hoeveel listen, omwegen en stuntelige handigheidjes ziet men niet,’ – en we mogen daaraan toevoegen: hoeveel hypocrisie ook – in de wereld van de politiek die nochtans over het essentiële gaat, dienstbaarheid aan anderen, en daar zo zelden in slaagt.

     

    Charles Michel

    een Corsicaanse of Bretoense prefect

     

    En al onderstreept hij graag zijn diepe vriendschap met Emmanuel Macron, zoals hij in 2011verklaarde, toch wenst Charles Michel in geen geval onder de voogdij te komen van een Corsicaanse of Bretoense prefect. Het moet zijn dat hij de voogdij van de N-VA prefereert!

     

    Wat die Belgische gezindheid van de francofone beleidsmensen verklaart, is in werkelijkheid de angst dat hun lucratieve baantjes wel eens op de helling konden komen als het Koninkrijk verdween. Maar de dag dat ze voor het voldongen feit zullen staan, zullen we hen elkaar zien omverlopen aan het hekje,*** om hun onwrikbare trouw aan het eeuwige Frankrijk uit te schreeuwen. Wedden?

    ___________

    * In het Parlement zijn de francofonen oververtegenwoordigd. [nvdv] ** Zoals we weten zijn er ook ernstige studies die meer dan het dubbele aangeven. [nvdv] *** ‘Ça se bouscule au portillon’ zegt men figuurlijk als iemand niet uit zijn woorden raakt, maar hier is de letterlijke betekenis bedoeld. [nvdv]

    Jules Gheude

    6 DECEMBER 2018

    Vertaling Marc Vanfraechem

    7 DECEMBER 2018

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Mooi maar vermoeiend spektakel daar in de Wetstraat en aanbelanden. En allemaal overuren, die dubbel ja zekfs driedubbel moeten betaald worden.

    Persoonlijk zou ik er prijs op stellen, dat sommige woordvoerders voor de camera‘s de uitwendige tekens van hun hoogwaardigheid zouden dragen. Een narrenpak voor Groen, ceremoniekledij voor begrafenis-ondernemers voor de CD & V en hemelsblauwe engelenkledij met de bijhorende vleugeltjes voor de Roberalen.

    Voor de twee strekkingen binnen de Vlaams Nationalisten zou ik alleen dedtige stadskledij willen aanraden, col & plastron, streepjespak en witte handschoenen zoals in een opereatie-kwartier.

    Want de vivisectie van een gestorven land ligt op de snijtafelel…

    *

    *

    Zondag 9 November ‘18

     


    09-12-2018, 09:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    06-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5194 MARRAKESH


    VLIEGT DE BLAUWVOET

    STORM OP ZEE

    *

    Het spel zit op de wagen.

    En ja, eigenlijk is het woord ‘Staatsgreep’ een veel te beperkt begrip voor wat er daar gaande is aan de rand van de Sahara. Eerst symbolisch reeds volgende week Dinsdag-Woensdag de tweedaagse plechtige presentatie in Noord Afrika op de plaats van de misdaad. Dan de volgende week Woensdag 19 December in New York de nog plechtiger definitieve ondertekening van het ‘Pact’ door 134 landen.

    Het Pact’ van Marrakesh, pf is het eerder het Landverraad van Marrakesh? De juiste term moet later nog worden bedacht, want het gaat niet om een greep naar de Macht in één e land alleen, maar om de greep naar de Macht over….van Pool tot Pool. De natte droom van socialistisch Nazi-Duitsland staat op het ount in vervulling te gaan.

    We leven inderdaad op en ‘globe’, een enorme uitgedoofde vuurbal in de oneindige ruimte en dus zal het woord globalisme wel het dichtst liggen bij wat de Verenige Nazi’s Naties eigenlijk willen.

    Naast de ‘Global Warming’ die slecht is, komt de ‘Global Destruction’ ingelepeld om het weer goed te maken…

    Maar daarover, over de juiste inhoud en over de Knappe Koppen aan de Knoppen, is onduidelijkheid troef. Correctie: is opzettelijke verwarring troef. Het is als gaan ‘shoppen’ in wildvreemde islam-landen met de ogen toe. Maar met de portemonnee wijd open.

    *

    Op de valreep komen de tongen los. Het gonst va de geruchten. Net als enkele jaren geleden, toen ook de zo bejubelde Europese Grondwet’ werd afgeketst. Om het ding van Marrakesh er kost wat kost toch mar door te krijgen? Aandacht afleiden is daar een van de opvallendste middelen voor. Klimaatbijeenkomsten met honderden regeringsleiders die allemaal (op kosten van Jan Modaal) reizen lijk Gulliver, naar verre landen, met volle overladen veilige vliegtuigen zonder roetuitstoot….

    *

    Waar dan de touwtjes mogen hangen die deze luchtvloten migranten besturen? Mag voorlopig niet bekend gegeven worden. Slechts een paar namen komen in aanmerkeling, maar die draaien allemaal rond 9/11, Mekka en rond Clown Obama en zijn bede Democ Rats.

    *

    De bedeling is o.a. om het woord ‘grens’ uit onze hoofden te bannen. Om zelfs uit alle woordenboeken ter wereld geschrapt te worden. Het gebruik ervan wordt VERBOTEN. De enige écht grote uitzonderingen (in Km²) zijn Amerika en Australië.

    Blijft de vraag waar die grens-afschaffing voorlopig stopt. Aan ieders voordeur? Ook daar verplichte maar niet-bindende vrije toegang voor iedereen? En quid met het echtelijk bed? Moet dat ook, netjes opengeslagen, beschikbaar zijn voor iedereen, ongeacht de huidskleur of de etnische afkomst? Hoe houden dan Sjarel Premier en Croo-tje die dikke negerlul uit het bed van hun ‘vriendinnen’?

    *

    Ha ja, want ‘mijn is ook dijn’. Dat is al zo sedert Mei ’68, maar komt pas nu, 50 jaar later, goed in de praktijk. Vrouwenrechten? Kinderrechten? Alle neuzen in dezelfde richting. Zandcultuur is een gezonder en vooral prettiger cultuur!

    *

    En ja, natuurlijk kleven er ook nadelen aan deze nieuwe leefwereld. Is al 1400 jaar zo. Maar daar wordt aan gewerkt. Zie Calf-O. Allerlei oplossingen ‘liggen op tafel’. Zoals het totaal verbod op aardappel-schilmesjes. Om dwingende redenen. Ook het houden van kanaries wordt verboden. Omdat zij de mannen op verkeerdelijk op het idee zouden kunnen brengen, dat morsen met hun zaad heel normaal zo zijn.

    **

    Waarom is N-VA zo hard tegen migratiepact Marrakech gekant? (En wat staat er letterlijk in de tekst?)

    -*

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/waarom-is-n-va-zo-hard-tegen-migratiepact-marrakech-gekant-en-wat-staat-er-letterlijk-in-de-tekst~abdce465/

     *

    Overleeft de federale regering de heisa rond het VN-migratiepact? Alle regeringspartijen zeggen dat ze niet uit zijn op vervroegde verkiezingen, maar alle ogen zijn gericht op N-VA. Als enige regeringspartij heeft ze fundamentele problemen met het migratiepact. Een bijkomende interpretatieve nota toevoegen aan het VN-migratiepact volstaat niet. “Het pact zelf is problematisch”, zei vicepremier Jan Jambon voor aanvang van het N-VA-partijbureau. “Een regering die naar Marrakech gaat, steunen we niet”, zei voorzitter Bart De Wever ná het partijbureau. Maar waarom is N-VA zo hard tegen het pact?

     

    Aanvankelijk voerde N-VA vooral aan dat ze het niet-bindende karakter van het document niet vertrouwt. De tekst vermeldt expliciet dat het niet-bindend is en dat de soevereiniteit van elk land wordt gerespecteerd. Maar de partij vreest dat het document op termijn wel juridisch bindend kan worden. Een rechter kan zich in een uitspraak op het verdrag beroepen waarop de bal aan het rollen gaat. Maar ook inhoudelijk zijn er flink wat breekpunten.

    Regering valt voorlopig niet: “We werken verder aan een oplossing”

    Gezinshereniging

    Het verdrag vraagt van de VN-lidstaten een engagement om de gezinsherenigingsprocedures te versoepelen. “Dat is onaanvaardbaar, want dat stelsel is nu al te laks”, aldus N-VA.

     

    Wat staat er in de tekst?

     

    Facilitate access to procedures for family reunification for migrants at all skills levels through appropriate measures that promote the realization of the right to family life and the best interests of the child, including by reviewing and revising applicable requirements, such as on income, language proficiency, length of stay, work authorization, and access to social security and services

    Illegalen

     

    Het akkoord wil inspanningen om mensen zonder papieren te regulariseren en beoogt het opheffen van illegaal verblijf als een strafbaar feit. N-VA kan ook niet leven met het aan banden leggen van de opties om illegale personen op te sluiten. “Dat maakt gedwongen terugkeer nog moeilijker.”

     

    Wat staat er in de tekst?

     

    We commit to fulfil the right of all individuals to a legal identity by providing all our nationals with proof of nationality and relevant documentation, allowing national and local authorities to ascertain a migrant’s legal identity upon entry, during stay, and for return, as well as to ensure effective migration procedures, efficient service provision, and improved public safety. We further commit to ensure, through appropriate measures, that migrants are issued adequate documentation and civil registry documents, such as birth, marriage and death certificates, at all stages of migration, as a means to empower migrants to effectively exercise their human rights.

    Klimaatvluchtelingen

     

    Het verdrag erkent ‘klimaatvluchtelingen’ en de bijhorende sociale rechten.

     

    Wat staat er in de tekst?

     

    Strengthen joint analysis and sharing of information to better map, understand, predict and address migration movements, such as those that may result from sudden-onset and slowonset natural disasters, the adverse effects of climate change, environmental degradation, as well as other precarious situations, while ensuring the effective respect, protection and fulfilment of the human rights of all migrants

    Culturele gevoeligheden

     

    Voor de partij is het een ‘no go’ dat ontvangstlanden respect voor de cultuur van de migrant moet promoten en in de gezondheidszorg de ’culturele gevoeligheden van migranten moet respecteren. “Dat kan leiden tot het terugdraaien van vrouwenrechten.”

     

    Wat staat er in de tekst?

     

    Promote mutual respect for the cultures, traditions and customs of communities of destination and of migrants by exchanging and implementing best practices on integration policies, programmes and activities, including on ways to promote acceptance of diversity and facilitate social cohesion and inclusion

     

    Incorporate the health needs of migrants in national and local health care policies and plans, such as by strengthening capacities for service provision, facilitating affordable and non-discriminatory access, reducing communication barriers, and training health care providers on culturally-sensitive service delivery, in order to promote physical and mental health of migrants and communities overall, including by taking into consideration relevant recommendations from the WHO Framework of Priorities and Guiding Principles to Promote the Health of Refugees and Migrants

    De volledige tekst van het VN-migratiepact is hier te vinden

     

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Om kort en krachtig te besluiten: de namen zijn bekend van zij die in ons apenland die al dat onheil onbeperkt willen uitbreiden. Zij dragen mijns inziens persoonlijk de financiële verantwoordelijkheid voor alle kosten.

    Als het Migratie Pact er komt, dan kan dat pas nadat ook dit juridisch is vastgelegd en ondertekend (met de nodige waarborgen) in persoonlijke naam door de promotoren ervan. Dat zijn de bestuursleden van alle politieke partijen van dit apenland, buiten de Vlaamse Natonalisten.

    *

    Niet beperkende opsomming van deze astronomisch hoge kosten die de pan zullen uitrijzen. Ha, ja, als migratie een mensenrecht is zijn er ook twee kanen aan de medaille.

    *

    Reiskosten, opvang, voeding, verzorging, huisvesting, opleiding, gezinshereniging, behoud van ieders vreemde cultuur: daarvoor worden op de partij-hoofdkwartieren vanaf vandaag de nodige budgetten voorzien, komende uit de persoonlijke waarborgen van de partij-leden. Dot, onder streng toezicht van de twee partijen die Marrakesh niet gewild hebben.

    O, hoorde ik een snuggere geest op de radio uitleggen. Migratie is van alle tijden. Ook wij, Vlamingen, zij het product van volksverhuizingen van 4 à 5.000 jaar geleden. En dat is ook zo. Maar geeft dat het recht om op onze beurt verjaagd te worden ten voordele van ‘Nieuwkomers’ uit alle windstreken?

    Neen, ‘Omvolking’

    is geen nieuwe uitvinding

    *

    Een wereldwijde ‘volksverhuizing’ gewild, gepland en uitgevoerd door Nieuwerwetse (zelfbenoemde) Goden die de wereld willen beheersen? Kleine godheden van een per definitie beperkte levensduur, want dat soort Strebers verslinden op den duur vooral zichzelf…

    Ons rest de plicht om te blijven vechten als leeuwen. Daar waar zelfs de veldmuizen in de vrije natuur hun leven veil hebben om het eigen nest te beschermen tegen alle soorten indringers.

    Neen, vrede op aarde aan alle mensen van goede wil, is niet voldoende. Eerst moeten de bedriegers van slechte wil er worden uitgewerkt…

    *

    Dinsdag 4 November ‘18

     

    06-12-2018, 06:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    04-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5192 ONZE KERKEN

     ****

    Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

    Waar ik ook nog geen woorden voor heb, is het feit dat oner Kerkelijke Gezagdragers dat alles zo maar hebben laten gebeuren. Met als resultaat, dat er nog altijd wel veel schapen te houden zijn, maar zo goed als geen herders meer.

    Als er tegenwoordig in roerige tijden wat verkeerd zit volgens de zogezegde ‘Openbare Opinie’, komen de Gele Jasjes boven en wordt er revolutie gepredikt.

    *

    Buiten de grotendeels verzonnen klimaat-hype en de voorgeschreven achterbakse islamisering van alle Beschavingen die er ooit hebben bestaan, wordt er alleen over ‘Brood en spelen’ gecommuniceerd. Indoctrinatie van de morgen tot de avond.

    De rest is, wordt gezegd, inbeelding, fake news en tutttefrut.

    Veurnse Babelutten.

    Blijfven plakken aan de tanden…

    *

    Beschavingen zijn fenomenen die komen en gaan lijk kometen of staartsterren aan het Uitspansel. Ze schitteren even en worden dan weer dof en voor de eeuwigheid onzichtbaar.

    Mesopotamiërs, Assyriërs, Babyloniërs, Meden en Perzen, Kelten en Egyptenaren, Grieken en Romeinen, samen met nog ontelbaar vele anderen, verspreid over de hele aardbol: er blijven ons alleen nog wat artefacten, ruïnes, herinneringen en vele meestal onleesbare vergane geschriften. Alleen de natuurlijke intelligentie daarvan bleef doorleven en overgedragen op andere en nieuwe volkeren.

    Geen kat die nog weet te zeggen waarvoor Pyramiden, Dolmen, Menhirs, Stonehedges Heilige Bomen, Heilige Bronnen of Heilige Koeien ooit exact stonden. Voor zover die niet verdwenen onder tropische oerwouden en/of eindeloze zandwoestijnen…

    Overheen alles wat is vergaan, bleven als vaste waarden doorheen tijd en eeuwigheid alleen over: het Godsgrboel, het Mensdom, met als ‘link’ tussen die twee: de Onsterfelijke Intelligentie die wij Christenen de H. Geest nemen.

    Plant- & Dierenrijk zijn daarbij de toemaatjes die verder leven moeten toelaten.

    En nu gaan op hun beurt, samen met onze kerktorens, ook de diepste fundamenten van deze onze eigen Beschaving onherroepelijk verloren. En kolen er Gouden Kalveren in de okaars.

    Om (misschien) plaats te maken voor een soort van artificiële intelligentie?

    *

    Enfin en conter-enfin, hiernavolgend een serieuze algemene bolwassing uit heet Kamp der Noorderburen. Wijn in de Westhoek zeggen over zoiets, ‘dat Ons Heer van elk zijn getal’ moet hebben. Vertoef dus niet àl te llang bij deze benadering van het probleem, want het is slechts ee klein détail van het geheel. Doorheen het bos de bomen niet meer zien…

    *

    De kerken lopen steeds verder leeg, maar waarom?

    (Afbeelding: Getty Images (2)).

    *

    Kerken wijten leegloop vaak aan veranderende samenleving, maar hebben ze het misschien (ook) aan zichzelf te wijten? – Mensen prikken eenvoudig door typisch Westerse varianten van het evangelie heen

     

    Het georganiseerde, geïnstitutionaliseerde christendom is aan het uitsterven, vooral in de Verenigde Staten, dat decennialang het ‘christelijkste land ter wereld’ werd genoemd. Jaarlijks verdwijnen daar tussen de 6000 en 10.000 kerken, wat neerkomt op 100 tot 200 per week. Hoewel ruim 70% van de Amerikanen zich nog christen noemt is het kerkbezoek gedaald tot onder de 20%. Veel leegstaande kerkgebouwen zijn omgebouwd tot bars, hotels, bed&breakfasts en Airbnb’s, een enkele in een overdekte speeltuin, lasergame hal of skatepark. In Europa en ook Nederland is de ontkerkelijking al veel verder gevorderd. Hier zijn veel kerken juist omgevormd tot moskeeën.

     

    Gulle giften worden minder, kerken raken leger

     

    Duizenden christelijke kerken in Amerika zijn ’s zondags akelig leeg en zijn op sterven na dood. Dat proces van ontkerkelijking is al decennia aan de gang. Het aantal Amerikanen dat zich met niet een religie of geloof associeert is de afgelopen 25 jaar gestegen van 6% tot 25%, waarmee het de grootste groep (niet)’gelovigen’ in het land is geworden. Onder jong volwassenen van 18 tot 29 is dat percentage zelfs al gestegen tot 39%, tegen 10% in 1986.

    https://www.youtube.com/watch?v=tjNc39nZlGA

    *

    Amerikanen zijn nog wel gulle gevers: in 2015 kregen kerken, synagogen, tempels en moskeeën bij elkaar ruim $ 373 miljard aan giften. Dat was echter nog maar de helft van het bedrag in 1990.

     

    Vroeger dienden kerken nog als belangrijke buurtcentra waar omwonenden en andere mensen elkaar konden ontmoeten, zo geeft Michael Snyder van de End of American Dream blog als commentaar op een artikel over dit onderwerp in The Atlantic. Die functie lijkt getuige de –op enkele uitzonderingen na- angstvallig lege kerken goeddeels verloren te zijn gegaan. Veel kerken hebben het aantal diensten daarom noodgedwongen teruggeschroefd naar één per week. (1)

     

    Nederlanders nog minder religieus

     

    Noch het Atlantic artikel, noch Snyder gaat in op de achterliggende oorzaken van de teloorgang van het georganiseerde christendom in Amerika en zeker ook Europa, waar dat proces nog verder is gevorderd. Zo was het aantal Nederlanders dan zegt godsdienstig te zijn drie jaar geleden gedaald tot 50%, waarvan 24% katholieken en 16% protestanten. Van de Nederlandse volwassenen bezoekt nog maar 16% regelmatig een kerk, moskee of ander religieus gebouw.

     

    Geen borden boven de ‘levens’snelweg

     

    In kerken wordt heel vaak de verklaring gegeven dat steeds meer mensen in onze moderne samenleving denken of vinden dat ze ‘God niet meer nodig’ hebben, en/of zich liever met wereldse c.q. ‘hedonistische’ zaken bezighouden. Bij gesprekken met ongelovigen of ex-kerkleden blijken echter nogal eens andere overwegingen een grote rol te spelen.

     

    Wat veel niet-gelovigen bijvoorbeeld stoort is dat kerken en christenen het leven op even naïeve als simplistische wijze reduceren tot een soort splitsing op de snelweg; alsof er boven de (levens)weg grote borden hangen met pijlen naar rechts voor de weg naar de hemel / naar God, en pijlen naar links voor die naar de hel / naar de duivel.

     

    Wie heeft er de juiste versie?

     

    In dat kader wordt nogal eens gewezen op het feit dat er alleen al binnen het christendom vele honderden stromingen zijn die het –op grond van hetzelfde ‘heilige Boek’ (nog los van de talloze verschillende vertalingen)- vaak hartgrondig met elkaar oneens zijn, en uit naam van hun versie van God hun volgelingen vaak hemelsbreed verschillende dingen opleggen (of juist toestaan).

    Om in dezelfde analogie te blijven: als de rechter borden boven de snelweg worden gevolgd, dan volgen daarna nog eens honderden afslagen die allemaal beweren naar de ‘juiste’ kerk en ‘juiste uitleg’ van de Bijbel en God te leiden. Hoe kan een niet-gelovige dan ooit weten welke afslag de juiste is?


    *

    Daarom wordt niet gekeken naar theologie of naar kerkgebouwen, maar voornamelijk naar het gedrag, de uitingen en de woorden van de mensen die er komen. Christenen maken het er dan al snel zelf naar totaal niet meer serieus te worden genomen als ze beweren dat zij zelf, of tenminste hun kerk of hun groep het toch echt bij het meest of zelfs enige juiste eind heeft, terwijl de puur statistische kans daarop niet hoger dan 0,2% is.

    De reactie is dan vaak dat er weliswaar veel kerken zijn, maar slechts één evangelie. Als dat zo is, waarom dan al die enorm verschillende uitleggingen en verklaringen, en die vaak tegenstrijdige vereisten waar je aan moet voldoen om ‘een goede gelovige’ te zijn? Als het allemaal zo duidelijk en eenvoudig is, waarom dan niet één kerk en één algemeen geaccepteerde uitleg van de Bijbel?

     

    Realiteit heel anders dan wordt beloofd

     

    Wat velen ook dwars zit – om niet te zeggen: spuugzat zijn - zijn die voortdurende hooghartige en minachtende dreigementen en veroordelingen, niet enkel van de ‘ongelovige zondaars’ , maar ook van degenen die op wat voor manier dan ook ‘afwijken’, of het wagen vragen te stellen bij hun kerk en het daar voorgespiegelde Godsbeeld of aangeleerde manier van geloven. Die veroordelingen zijn in feite een moderne variant van de eeuwenlang succesvol gebleken tactiek waarmee men vroeger de kerken nog wel vol kreeg, namelijk door letterlijk te dreigen met hel en verdoemenis.

     

    Valsheid Westerse evangelie wordt doorzien

     

    Waar men ook doorheen prikt is het na de Tweede Wereldoorlog in eigenlijk alle Westerse kerken diep doorgedrongen ‘voorspoedsevangelie’ - of ‘geluksevangelie’ zoals Corry ten Boom het voorspelde -, dat er met al zijn varianten op neerkomt dat God altijd het beste met je voorheeft en goed voor je zorgt, mits je maar aan dit of dat voldoet en deze of gene regels volgt. En natuurlijk op de ‘juiste manier’ gelooft.

    Dat dit totaal niet in overeenstemming met de realiteit van het echte leven – niet alleen ver weg, maar ook in de directe omgeving van familie en vrienden, of die nu gelovig zijn of niet- is overduidelijk, maar weerhoudt Westerse christenen er niet van te blijven denken en preken dat ze door dit te geloven de zegen van God op hun leven hebben (en min of meer zelfs kunnen ‘afdwingen’, ook al wordt dat meestal niet letterlijk zo gezegd).

     

    Als andere christenen dan toch iets vreselijks overkomt, dan hebben die dat automatisch aan zichzelf te wijten (‘gebrek aan geloof’, ‘verborgen zonden’, ‘verkeerde denkbeelden’, e.d.). Met dit valse evangelie zijn alleen al in Nederland honderdduizenden mensen de kerken uitgejaagd, niet zelden compleet gebroken en kapot gemaakt.

    Bovendien blijkt uit onafhankelijke statistieken dat christenen nergens substantieel minder vaak ongelukken of ernstige ziektes krijgen, of minder vaak een ongelukkig huwelijk hebben of scheiden, om maar een paar dingen te noemen (en als er op sommige punten al enig verschil is komt dat altijd omdat de kerk in kwestie zaken zoals scheiden, roken, drinken e.d.. verbiedt).

     

    Tijd voor een spiegel, of blijft het veroordelende vingertje?

     

    Dus voordat kerken en christenen weer met het vingertje naar ‘de grote boze wereld met al zijn duivelse verleidingen’ wijzen, zouden ze wellicht eerst eens in de spiegel moeten kijken en bij zichzelf te rade gaan?

     

    In hoeverre zijn ze werkelijk nog een ‘zoutend zout’ en ‘lichtend licht’ van hun grote voorbeeld Jezus Christus, die het verlorene, afgewezene, mislukte, zieke en zondige juist opzocht en zonder te veroordelen steunde en troostte, maar die de vrome religieuzen van zijn tijd – die toen ook al precies meenden te weten wat God allemaal wel en niet wil, en hoe je je precies moet gedragen om ‘gezegend’ te worden- met de voor die tijd grofste beledigingen scherp veroordeelde? En die zijn volgelingen nergens een zo prettig mogelijk leven, maar juist moeilijkheden en verdrukkingen voorzegde, en daar met zijn eigen leven een niet mis te verstaan voorbeeld van gaf?

     

    Zeker is het absoluut niet, maar het zou zo maar kunnen dat de kerken weer een beetje voller worden als die Jezus en Zijn oorspronkelijke evangelie weer centraal worden gesteld, en het eeuwige impliciete en expliciete afwijzen en veroordelen van degenen die niet helemaal of helemaal niet voldoen aan het plaatje van ‘de juiste gelovige’, eindelijk wordt losgelaten.

     

    Want dat de paar door het voorspoedsevangelie volgelopen kerken (*overigens voor 90% gevuld met mensen afkomstig uit andere kerken) op zeker moment weer leeg zullen lopen of uit elkaar zullen vallen omdat de voorspoed, het succes, de gezondheid en het geluk dat belooft en gepreekt wordt geen waarheid wordt, lijkt slechts een kwestie van tijd.

    Xander

    (1) End of American Dream  via Infowars
    (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

    ***

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Eigenlijk hoeft er niet eens zo gewichtig gedaan te worden. Iedere ‘reliegie-stelsel’ tenslotte is mensenwerk en dus vatbaar voor menselijke vergissingen, al dan niet met opzet begaan.

    De Christelijke Leer maakt (probeert te maken van het Opperwezen Onze Liefhebbende Vader die het Mensdom als Zijn aangenomen Zoon (verbonden diir de nooit eindigende Intelligentie) op deze wereld heeft gezet. Scheppingsverhaal en Menswording worden as het ware als één onlosmakelijk geheel aanzien. Al de rest is menselijke (tijdsgebonden) improvisatie. Voor ons in het Ondermaanse ’n begin of ’n einde willen zien aan de eeuwigheid, is willen maar niet kunnen..

    De 2de grootste monotheïstische namaak-religie, is de islammerij, die grotendeels kopij van het origineel, maar werdf deze keer is de ‘Goede Vader’ vervangen door een onderdrukkend en wraakzuchtig roofdier.

    Wat de twee scheidt, is gebrekkig mensenwerk. Met dat éne grote verschil, dat, waar een Goede Vader de zaken regelt, de wereld voort blijft draaien. Zelfs richting Aards Paradijs.

    En ja, het is in onze vrijgevochten Westerse Wereld weeral een Waarheid als ’n koe: ieder mens is, van de wieg tot het graf, Koning van zijn eigen vrije mening. En ‘geloven’, dat is iets aanvaarden op het Gezag van een ander.

    Kerjen tenslotte zijn en blijven plaatsen van ontmoeting en/of bezinning. Ze geven een meerwaarde aan onze Samenleving. De torens van àl onze kathedralen, kerken en kapellen wijzen naar de Hemel. En ze doen dat, vooral in onze Lage Landen, omhangen met een onnavolgbare schoonheid. Het zijn on-navolgbare kunstwerken die rijzen met torens vol zwier.

    *

    Zaterdag 1 December 2018

     

    04-12-2018, 05:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!