MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1257 - OVER STAATSGEVAARLIJKE STELENDE GEHEIME ORGANISATIES

    .

    1257 - OVER STAATSGEVAARLIJKE STELENDE GEHEIME ORGANISATIES

     

    Naast het ACW-petje ontbreekt

     

    ook het groene vakbonds-vestje

     

    Moest er hier of daar nog een zeldzame lezer zijn, die gelooft in de onschuld van de Bende van het ACW, dan vindt die hieronder zijn gading, om levenslang lezer te worden van ’t Palliterke.

    Nergens in de media werd de vinger zo duidelijk op de wo de gelegd…. Nergens werd gezocht naar het bot in het verhaal. Reden dat ’t Pallieterke onmisbaar is in de finale oplossing van het Belgisch probleem die er zit aan te komen….Al vliegt de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel..

    Meer nog: aan it artikel kan gerust de waarde van een historische profetie toegekend worden. In hart-Vlaanderen – in Bachten de Kupe dus – zeggen wij dat kort en goed: ze drinken ’n glas, ze psssten ’n plas en lieten alles zoals het was…

    Maar dat is zonder de blog-wereld gerekend! .

     

    ***

    Ter zake :

    Waar geen regels zijn, kan je ze niet overtreden

    Hoe het ACV / ACW ontsnapte in de zaak-KB-Lux

    ***

    In de nasleep van het Dexia-Arco-verhaal heeft N-VA-Kamerlid Peter Dedecker de aanval ingezet op de fiscale wanpraktijken van het ACW, de schatrijke holding van de CD&V-zuil. Wat naar voren gebracht wordt, doet denken aan wat Marie-Rose Morel en haar VB-vakbondscel enkele jaren geleden al aankloegen. De N-VA werd dan ook meteen bijgetreden door het VB, dat een parlementaire onderzoekscommissie eist.

    De Vlaams-nationale partijen hebben meer dan gelijk. Maar het ACV/ACW ontsnapte eerder al de dans in de zaak-KB-Lux, waar manifest belasting ontdoken werd. Waar geen regels zijn, kan je ze ook niet overtreden. Het ACW, via haar spreekbuizen Vanackere en Beke, koos meteen na de N-VA-aanval voor een slimme verdediging: het debat mag niet politiek zijn, en de bijzondere belastinginspectie BBI en het gerecht moeten hun oordeel maar vellen.

    De eerste reden is, dat in België geen elke overheidsdienst ontsnapt aan politiekeke benoemingen; zowel in de BBI als bij het gerecht zit de CD&V-zuil stevig verankerd.

    In beide instellingen zijn er ambtenaren die hun werk willen doen, maar zodra het écht belangrijk wordt, gaan andere invloeden spelen. Zopas werd de ex-voorzitter van de Brusselse rechtbank van koophandel veroordeeld omdat ze een delicaat vonnis in de zaak-Fortis eerst even ging bespreken met iemand die connecties had met een ministerieel kabinet. Er is ook die moedige BBIdirecteur die het had aangedurfd het manifeste gesjoemel van Karel de Gucht aan te pakken; die heeft zich intussen ‘vrijwillig’ moeten laten vervangen. Of we van die zaak voor het einde van Kareltjes termijn als Europees commissaris nog iets gaan horen, valt af te wachten - en tegen dan zal de verjaring wel stilaan in zicht zijn. In een normaal land met een normale pers zouden zo’n zaken tot een politieke aardbeving leiden; in België is het nauwelijks een rimpeling op het water. De tweede reden is dat CD&V weet dat er bijzonder weinig kans is dat de BBI en het gerecht zullen besluiten dat er regels overtreden werden, omdat er… geen regels bestaan. Ambtenaren en rechters zijn thuis in twee soorten personen: er zijn natuurlijke personen, mensen zoals u en ik, en er zijn rechtspersonen, zoals vennootschappen en vzw’s. Maar clubs als ACV en ACW spelen verstoppertje. Nu eens doen ze zich voor als een ‘feitelijke vereniging’, dan weer als een losse koepel van lid-organisaties, dan weer als een klein ondersteunend secretariaat.

    Voor belastingcontroleurs en rechters die zich op wetteksten moeten baseren, is zoiets een nachtmerrie – en dat weet het ACW verduiveld goed. Het is er al een keerin geslaagd op die manier ongeschonden weg te komen, uit het ophefmakende KBLux-schandaal.

    In de rand van dat schandaal bleek in 2000 dat het ACV gebruik maakte van een geheime bankrekening in Luxemburg om geen Belgische belastingen te moeten betalen. De rekening bevatte liefst 25 miljoen euro en leverde aan 2 procent minstens 500.000 euro per jaar op, belastingvrij. Die rekening bestond al minstens tien jaar en zorgde ervoor dat het ACV schaamteloos 5 miljoen euro incasseerde zonder daar één eurocent belasting op te betalen. De verontwaardiging was groot, maar toch werd het ACV nooit vervolgd. Waarom niet? Omdat bleek dat de overheid al twee jaar van het bestaan van die rekening op de hoogte was. Al in 1998 had toenmalig ACV-voorzitter Willy Peirens een ‘technische memo’ gestuurd naar de secretaris-generaal van het ministerie van Financiën, met de vraag ‘of belasting moest betaald worden op de opbrengst van een rekening bij de KB-Lux’.

    Die memo werd verstuurd meteen nadat twee misnoegde werknemers van de KBLux geprobeerd hadden het ACV af te persen.

    Die memo was juridisch een meesterlijke zet: na het verzenden ervan kon het ACV doen alsof het ‘onduidelijk’ was of er belasting moest betaald worden op de intresten en kon het ACV zeggen dat men ‘toch de autoriteiten had ingelicht’… De memo had het gewenste resultaat: eerst liet de administratie de memo gewoon liggen en deed er niets mee. Daarna werd besloten dat het gaat om een ‘feitelijke vereniging zonder rechtspersoonlijkheid’ en dat het ‘onduidelijk’ is er moet betaald worden. Ten slotte klasseerde het gerecht de zaak.

    Men moet geen madame Soleil zijn om te zien dat het deze keer op dezelfde manier kan verlopen. Het ACW zwaait nu al met beweringen dat er al ‘controles’ zouden gebeurd zijn door de BBI – alsof de holding ooit, aan wie dan ook, in haar financiële spinnenweb van rekeningen, beleggingen en bezittingen inzage heeft gegeven.

    N-VA en VB doen er goed aan, gezien de Belgische context, van de BBI en het gerecht niet al te veel heil te verwachten, maar inderdaad het politieke debat te openen. Als commerciële bedrijven via hun jaarrekeningen inzage in hun reserves aan hun concurrenten moeten geven, en als politieke partijen via een jaarverslag inzage in hun financiën in een zo delicate zaak als veerkracht voor electorale campagnes moeten geven, waarom zouden vakbonden dan niet verplicht worden een geconsolideerde jaarrekening aan een controleorgaan voor te leggen? In Groot-Brittannië gebeurt het al. In België, waar de bonden voor het uitvoeren van een overheidstaak, het uitbetalen van dopgeld, jaarlijks 200 miljoen euro belastinggeld incasseren, zou die ene maatregel zeker een wereld van verschil maken.

     

    ***

     

    Te onthouden : de Staatsvuligheid spioneert de Vlaams Nationalisten in opdracht van o.a. de bonobo’s van het A1CW? Anders gezegd : de dieven plunderen de voorraad-schuren. Terwijl de bewakers de andere kant opgestuurd worden.

    Dus moeten er, in de aanloop naar de volgende verkiezingen, affiches verschijnen met graaiende ACW-handen in de geldbeugels der burgers. Ten ware natuurlijk deze dievenbende in de tussentijd zichzelf zou ontbinden hebben..

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    03-03-2013, 18:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1256 - DE HEL VAN HET ZUIDEN

    A.D. Zondag 3 Maart 2013

    Zangfeest..

    1256  - DE HEL VAN HET ZUIDEN

    ***

     

    ***

    Terwijl straks in Vlaanderen de muren zinderen van het gezang van duizenden enthousiaste Vlamingen, is hier in Centraal Italië de Lente doorgebroken. Een wereld van verschil!

    Vandaag dus geen vlammende Vlaamsgezindheid, maar blijheid om het leven zelf en om de zoveel eenvoudige zaken om ons heen. Er is bezoek uit het verre hartland Vlaanderen. En dus is ons leven een beetje aangepast. Zelfs de 3 herdershonden zijn minder ernstig dan gewoonlijk. Ze dartelen als paas-lammetjes in de wei.

    ***

    De lezer-sportliefhebber is bij mij doorgaans aan het verkeerde adres. Ik heb niets tegen sport, maar heb er ook geen gram interesse voor Tot gisteren, tot ik, op vraag van mijn schoonpa (88) na de koffie, de TV moest openzetten  om te dienen als achtergrond-vulling voor zijn siësta Er was koers. So what?

    Opeens was ik klaar wakker bij wat ik zag. De renners zwoegden doorheen het magisch landschap van aan mijn achterdeur. onderweg naar Siena. Gefascineerd ben ik blijven kijken, een paar uur aan één stuk, op het puntje van mijn stoel.

    Ik ga niet proberen de koers te beschrijven, daarvoor ben ik te bleu. Het Toscaans landschap was nog veel ‘unheimischer’’ dan de droombeelden die in mijn verbeelding voor de eeuwigheid zijn opgeslagen.

    Het zijn beelden die ik met zoveel mogelijk mensen wil delen.  Vandaag staan de sportkranten vol met lovende verslagen Ik wou dat we al de ‘Primavera’ van volgend jaar waren!

     

    ***

    Ter zake :

    Vandaag Strade Bianche: De Hel van het Zuiden

    Stof en grind, dat staat vandaag op het menu van de renners.

    Het peloton rijdt vandaag haar favoriete race: de Montepaschi Strade Bianche. De witte grindwegen van Toscane katapulteren het wielrennen terug in de tijd, in een wedstrijd die alle karakteristieken heeft om een monument van de wielersport te worden.

    Noem start- en finishplaats van de Strade Bianche en je hoort een Italiaans gedicht. De renners gaan vandaag van het Piazza Ricasoli in Gaiole in Chianti naar het Piazzo del Campo in Siena. Onderweg rijden de renners over de zogenaamde settori sterrati , witte grindwegen opgetrokken uit dolomiet. Daar kan je uitstekend op petanquen, maar voor een wielerwedstrijd is het eigenlijk ongeschikt. Het peloton ziet er vandaag uit als een langgerekte witte wolk.

     Zwaar en technisch

    In zijn eerste twee edities heette profvariant Strade Bianche ook gewoon L'Eroica , maar dat gaf problemen met patenten. De race werd ook verschoven van oktober naar maart, om beter aan te sluiten op het programma van de klassieke renners, de doelgroep waar Strade Bianche op mikt. Die strategie werkt: van Cancellara tot Sagan, ze zijn er vandaag allemaal bij.

    Inzake parcours is geen vergelijk mogelijk met Roubaix, maar de Strade Bianche is wel een wedstrijd die appelleert aan de romantiek van het wielrennen. ‘Een epische race', zegt Michele Aquarone, directeur-generaal van organisator RCS Sport. ‘Een wedstrijd zonder geschiedenis, maar die wel doet terug denken aan de geschiedenis van de wielersport. Echt zwaar en technisch.'

    Cancellara rijdt vandaag met een extra motivatie. De organisatie heeft namelijk een nieuw idee gelanceerd. Wie de race drie keer wint, krijgt een grindstrook naar zich genoemd. Hij mag kiezen de welke. 

    Neemt niet weg dat de race die vandaag pas aan editie zeven toe is, ondertussen een mooi palmares heeft. Twee keer Fabian Cancellara dus (2008 en 2012) en ook één keer Philippe Gilbert in zijn wonderjaar 2011.

    ***

     

    Dit opstelletje schrijven heeft veel voeten in de aarde gehad. Voor de tweede dag op rij op de gazon in een luie zetel een Leffe Bruin gedronken en onder het getink van de vele roodborstjes in de struiken, de eerste narcissen bewonderd die zachtjes stonden te wiebelen in het net geen windje..

    Was weggelopen van Vanacro in de 7de  Dag na de uitleg over zijn eternelleke of zoiets. Werkelijk geniaal! Iets dat op Uw actief staat maar geen waarde heeft en zeker niet mag verkocht worden, te gelde maken onder de vorm van een eeuwigdurende ((hoge) rent. Ge moet het maar doen!  

    ***

    Wacht, voor de dommerikken onder ons, zal ik een eenvoudig voorbeeld geven. Ik heb iets achter mijn rug dat niet bestaat, en de belastings-betaler moet er ad vitam eternam zwaar voor afdokken. Ha ja, want ik als Tsjeven-syndicaat heb mezelf zwaar in de problemen gewerkt en heb dat vele geld gewoon nodig om te overleven. De belasting-betaler weet het niet, maar wij zijn er nodig!

    Gaan die zage-venten van de NV-A nu eindelijk daarover beginnen zwijgen? We gaan elkaar toch nog nodig hebber om zaakjes te doen! Nu alleen nog de magnetische mijn van de belastings-fraude vermijden, en we geraken net op tijd voor de volgende verkiezingen, in kalmer vaarwater

    We gaan dus nu rap ‘een goede Biecht’ spreken, zodat we met een Eerste Communie-zieltje weer kunnen herbeginnen schipperen. .

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/


     

    03-03-2013, 14:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1255 – WAT ANCIO WIL IN BELGIE WORDT AL LANG TOEGEPAST IN NEDERLAND

    .

    1255 – WAT ANCIO WIL IN BELGIE WORDT AL LANG TOEGEPAST IN NEDERLAND

    ***

     

    ***

     

    Bij de bevriende blogs las ik over de nieuwste esbattementen van Beire den Bleiter, die met het oog op zijn uitloop-carrière bij het CGKR, zijn schaapjes probeert op het droge te brengen door een paraplu te openen boven de Godsdienst van de Wrede. Halt, dacht ik! Wat weten mijn oude vrienden van het AFF hierover?

    Het AFF is, moet U weten, de spreekbuis van het vroegere Kremlin die nog altijd niet wet dat WO II al een tijdrek gedaan is. Over Ancio : niks te vinden. Volledig normaal : die lopen altijd een tijdeke achter. Maar, al zijn het tegenstanders, eerlijke luyden zijn het wel en in ieder geval geen kontdraaiers.

    Ik vond niks over Ancio, maar wel over het resultaat van zaken zoals Ancio dat wil. Lees hieronder.

     

    ***

    Ter zake :

    CONSTANT KUSTERS EN AXEL REITZ VEROORDEELD

    Eén van de kleurrijkste figuren van de Nederlandse extreemrechtse scene, de Eddy Hermy van Nederland, is dinsdag tot een werkstraf en voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor racistische leuzen tijdens een betoging. Ook medestanders zijn hiervoor veroordeeld.

    Constant Kusters (foto, 41 j.), voorzitter van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van veertig uren en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Volgens de rechtbank in Almelo heeft Kusters zich tijdens een betoging van de NVU in mei 2011 in Enschede schuldig gemaakt aan belediging van Turken en Marokkanen, en aangezet tot discriminatie. De Duitse neonazi Axel Reitz, in 2009 gastspreker op het ‘jeugdcongres’ van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) in Oostkamp,  die ook op de betoging sprak, is veroordeeld tot een boete van 500 euro en een week voorwaardelijke celstraf. Twee medestanders van Kusters moeten respectievelijk een taakstraf van dertig uren uitvoeren en een boete van 500 euro betalen.

    Tijdens de betoging, die gericht was 'tegen de multiculturele terreur en voor een totale immigratiestop', werden leuzen gescandeerd als 'Nederland voor de Nederlanders' en 'Ali B. en Mustafa, ga terug naar Ankara'. Ook droegen de betogers vlaggen met het Keltisch kruis, als White Power-symbool. De uitspraken komen nagenoeg overeen met de straffen die het Openbaar Ministerie eerder tegen de vier had geëist. De rechters voegden een voorwaardelijke celstraf aan de geëiste taakstraf voor Kusters toe omdat Kusters in het verleden ook al is veroordeeld voor discriminerende uitlatingen. 

    Video- en radioreportage over de betoging en veroordeling. Bij de betoging in Enschede waren er tienmaal meer tegenbetogers dan NVU’ers en NVU-sympathisanten. Constant Kusters heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Axel Reitz zou intussen bij de Duitse politie honderduit gepraat hebben over zijn kameraden in het neonazistisch milieu.

     

    ***

     

    Wij mogen dus ingesammt binnenkort allemaal de klop op de deur om 5 uur in de morgen verwachten. Want wij doen allemaal erger dan die Kusters.

    Ik wil er wel mee stoppen, hoor! Zodra er van de kant van die BTK-ers publicaties verschijnen waarin zij ons niet langer als Ongelovige Honden, als Apen en Varkens betitelen, maar als  normale mensen die ze zijn komen lastigvallen met hun aanwezigheid.

    Dat er hiermee zodanig veel bladzijden uit hun Heilig Boek zullen moeten getrokken worden, dat alleen nog de kaft overblijft…

    Als Ancio zoiets zou kunnen bekokstoven, willen we gerust een lagere boom uitzoeken om hem aan op te knopen, als het zover is. De hoogste boom zoals in het gezegde, verdient hij dan niet meer….

    Onbeleefd zegt U? Medeburgers in den bak draaien omdat ze de waarheid spreken…. dat is ook niet zo beleefd, hé!

     

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/


     

    02-03-2013, 18:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1254 – HOOG TIJD DAT CATALONIË HET SPAANSE KERKHOF ACHTER ZICH LAAT

    .

    1254 – HOOG TIJD DAT CATALONIË HET SPAANSE KERKHOF ACHTER ZICH LAAT

    ***

    Bommengordels of kuisheids-gordels

     

    Ze zitten er aan te komen…

    ***

     

    Straks is de boerka verplicht in Spanje….

    Maar elders las ik vandaag enkele bijdragen hoe onze media allerlei zaken opkloppen, louter en alleen vanwege hun camouflage-waarden. Volkomen terecht, uiteraard. Ik kan er zelfs aan toevoegen (maar wat kopen we ervoor?), dat er nog veel stompzinniger zaken zijn, als daar zijn de soaps, de praat-rpgramma’s, en boven al de show-times. Allemaal gevolgen van de 50-jarige laksheid der Tsjeven, die de Linxen de macht over de TV in de schoot hebben geworpen. Waarbij we ons kunnen afvragen, als het alleen maar schuldig verzuim is, of medeplichtigheid.

    Ondertussen moeten we onze honger gaan stillen in het buitenland. Bij E.J. Bron, bijvoorbeeld. Die niet te beroerd is om dagelijks nagels met koppen te slaan. Lees hieronder hoe het zit met het Spanje onder Zapatero.

    U herinnert zich toch nog hoe deze aan zet is kunnen komen?

    Wel, ik zal ’t zeggen, Walter : door de bommen van de Godsdienst van de Wrede. Bommen in de metro’s en bommen in de stations. Nu begrijpen we dat de aan de macht gekomen Linxen hun schuld betalen door overal de boerka bij wet toe te laten. Spanje is via de EU in de armen gedreven van de Islam en Spanje wordt weer de poort langs waar de Islam Europa zal veroveren om te voltooien wat in de XVe Eeuw mislukt is.

    Sssst! Niet verder vertellen, hé! We mogen dat maar vernemen, als de tijd ervoor rijp is. En die is rijp, als wij bluts zijn…..

     

    ***

    Ter zake :

    Spaanse gemeentes mogen geen boerka´s verbieden

    Posted on 2 maart 2013door E.J. Bron

    ***

    Het Hoogste Gerechtshof in Madrid heeft het Spaanse gemeentes verboden om het dragen van islamitische volledige versluiering te verbieden.

    Bovendien zouden Spaanse gemeentes en steden volgens de grondwet niet het recht hebben om wetten te aanvaarden die de vrijheid van godsdienst beperken. Eerst wezen regionale rechtbanken en het hoogste Catalaanse gerechtshof de klacht van de immigratievereniging Watani tegen het boerkaverbod af.

     Met het vonnis maakte het hoogste Spaanse gerechtshof nu vooreerst een einde aan een jarenlange publieke discussie op landelijk niveau over het dragen van de islamitische boerka. Als eerste Spaanse gemeente verbood de Catalaanse stad Lleida het dragen van de boerka in openbare gebouwen en instellingen van de 136.000 inwoners tellende stad dichtbij de Franse grens.

    De maatregel zou niet alleen de communicatie tussen Spanjaarden en immigranten gemakkelijker moeten maken, maar ook de identificatie van de desbetreffende personen. De partijen in de stadsraad rechtvaardigen hun beslissing er nog steeds mee radicaalislamitische tendensen in de kiem te smoren. In enkele gevallen werd het islamitische vrouwelijke immigranten met een boerka onder bedreiging van een boete van € 600,- zelfs verboden om gebruik te maken van de stadsbussen.

    In het begin zou het boerkaverbod zelfs op straat gelden, wat echter vanwege juridische bedenkingen op het laatste moment geen meerderheid in de stadsraad kreeg. Lleida bezit met 20.000 moslims een van de grootste aantallen buitenlanders in Spanje. Andere Spaanse steden en gemeentes volgden het boerkaverbod in Lleida, wat leidde tot een politiek-maatschappelijke discussie over godsdienstvrijheid, burger- en vrouwenrechten.

    http://www.salzburg.com/nachrichten/welt/politik/sn/artikel/spaniens-gemeinden-duerfen-keine-burkas-verbieten-49458/

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron

    ***

     

    Waar wij, nationalisten, Catalonië zo vlug mogelijk de onafhankelijkheid toewensen waarnaar we zelf vurig verlangen, is de Islamisering ervan een reden voor de Eurocraten om dat tegen  te werken.

    Maar dag na dag stellen we vast dat deze EU het pleit verliest. Zojuist las ik (zonder te begrijpen) dat de PvdA+ in Nederland bij monde van die Samsom een referendum wil over de EU. Volgens mij is dat spelen met vuur….

    De Italiaanse kranten, een week na de triomf van Beppe Grillo, vragen via de spreekbuis van Berlusconi, om nieuwe verkiezingen. Grillo zou immers nu een coalitie gedogen van de PD en de PdL van Berlusconi. M.a.w. als leerling-tovenaar is Beppe een beetje verschoten van zichzelf. Maar of die combinatie goed is voor Europa? Ik denk het niet. De ontbinding is ingezet en de Lente hangt in de lucht…..

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    02-03-2013, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1253 - HOE ZULLEN DE ZIELEN DER VERDOEMDEN ZIJN ?

    .

    1253 - HOE ZULLEN DE ZIELEN DER VERDOEMDEN ZIJN ?

     

    ***

     

    ***

    Antwoord: de zielen der verdoemden zullen duister en vuil zijn, en geheel geschikt om te lijden. Zie afbeelding.

    Dat was indertijd een Vraag & Antwoord uit de Mechelse Catechismus die toen in het Vrij Onderwijs (*) naast de 20 Tafels van Vermenigvuldiging gebruikt werd om het geheugen van de schoolgaande jeugd te trainen. Cathehismus-vragen, de overhoring van de Tafels van Vermenigvuldiging, en gedichtjes van buiten leren : al de rest was bijzaak!  Die ene vraag is vooral in mijn geheugen blijven hangen, omdat ik ze altijd zo schilderachtig heb gevonden.  Ze paste, in mijn jonge verbeelding, wonderwel bij de afbeelding van De Kuise Suzanna uit ons boek Gewijde Geschiedenis. Dat ‘duister en vuil en geheel geschikt om te lijden zou dan wel slaan op de geile oude venten, die haar ‘onschuld’ belaagden.’ Later heb ik begrepen, dat die heel wat anders dan haar onschuld belaagden. Net zoals ik nu snap dat de zielen van de verdoemden van het AVW geheel geschikt zijn om te leiden, en niet om te lijden….

    Als ik nu Vanakk’re zie, denk ik al lang niet meer aan de Kuise Suzanna, maar aan een spartelende en spattende Beëlzebub in een reusachtig wij-watervat. Het moet geen pretje zijn, om daar te vertoeven in het gezelschap van een notoire homoseksueel met losse handjes.

    “Und nach nach  Canossa geh’ich nicht”. Dat zijn de woorden van een Keizer van Het Heilig Roomse Rijk in vroeger tijden Voor Tsjeven Canakk’re gaat dat nu niet : er is geen Paus voor het ogenblik, zodat hem niets anders rest dan de eer aan zikchzelf te houden….

     

    (*) Vrij Onderwijs : precies alsof er een niet-vrj onderwijs zou zijn! We weten al lang dat België het land is van de versluierde begrippen, waar een woord al lang niet meer de lading dekt. ‘Vrij’ heeft hier de nare bijklank van ‘buitenbeentje’, iets dat buiten de schreef loopt. Us het daarom, dat de Moeder Overste ook in haar ‘net’ de vrije Islam wil invoeren?

    ***

    Ter zake :

    Medewerker Vanackere is ook Belfius-bestuurderMartin Buxant − 02/03/13, 08u01

    ***

    Een van de leden van de raad van bestuur van Belfius is Wouter Devriendt. Niet het gelijknamige kamerlid van Groen, maar een gewezen Fortis-bankier. Devriendt is echter niet alleen onafhankelijk bestuurder van de overheidsbank. Op zijn profiel op de sociaalnetwerksite LinkedIn staat dat hij vandaag twee functies heeft. 'Non-executive director bij Belfius' en 'Expert, office of the deputy prime minister and minister of finance'. .

     

    Toen in januari 2012 de naam van Devriendt op een lijst van de headhundter Egon Zehnder verscheen, kwamen onmiddellijk vragen rond mogelijke belangenvermenging. Op de website van Belfius wordt dan weer met geen woord gerept over zijn activiteiten bij Vanackere. Daar staat dat hij sinds 2011 adviseur financiële sector is voor de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Bij de overheidsholding - die onder meer de participatie in Belfius beheert - luidt het dat het om een tijdelijke opdracht gaat.

    Het kabinet-Vanackere benadrukt dat Devriendt niet langer aan de slag is op het kabinet. "Al overlegt hij regelmatig met de minister", klinkt het. De laatste dagen waren de contacten tussen beide volgens sommigen zelfs "erg intensief".

     

    Band tussen bank en kabinet

    Op de vraag sinds wanneer hij niet meer op het kabinet werkt, komt geen antwoord. "Daarvoor moet u bij de FPIM zijn." Het kabinet laat alleen nog weten dat Devriendt in het verleden ook als expert gedetacheerd was naar het kabinet van Didier Reynders (MR) toen die laatste minister van Financiën was.

     

    "Hij is op de hoogte van alles binnen Belfius en is de band tussen het management van de bank en het kabinet", benadrukt een collega-bestuurder van Devriendt. Of dat ook het geval was voor de deal die Belfius en ACW afsloten is niet bekend. De Belfius-top en minister Vanackere zelf ontkennen dat alvast in alle toonaarden.

     

    Tijdens de bijeenkomst van de kamercommissie Financiën vroegen zowel Georges Gilkinet (Ecolo) als Meryem Almaci (Groen) antwoorden over de preciese verhoudingen tussen de top van de bank, de FPIM en het ACW. Die antwoordenkwamen er niet.

     

    ***

    ‘Blauw-Blauw’ laten, zeggen de Blauwen. Pagina omdraaien zeggen de Roden, want als de Tsjeven hangen, hangen wij ook. Bonny and Clyde, partners in crome….

    En dus zal de Parlementaire Onderzoeks-commissie op stal worden gehouden. De actoren zullen er zelfs nog een promotie aan overhouden!

    Het crimineel land zal weer door criminelen worden bestendigd en wie roept om gerechtigheid zal de woestijn worden ingestiird. Tenzij het lied van de krekels dermate  luid klinkt,  dat het niet meer kan geloochend worden.

    We doen ons best, samen met vele anderen. Zullen we weer horen, morgen op het Zangfeest, dat eigenlijk niet in een feestzaal in Antwerpen had moeten plaats vinden, maar in het Halfrond van het Brussels Parlement.

    Waar is der Oudren fierheid nu gevaren….

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

     

     





    02-03-2013, 13:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1252 - ZE KUNNEN HET NIET GELOVEN WAT ZE VOOR HUN EIGEN OGEN ZIEN GEBEUREN

    2 MAART

    Maart, maart,

    Vuile taart!

    De krulstaart

    Van ’t zwijn niet waard!

     

    in Zwanskapelle is er een politieke meeting.  De ene partij scheldt de andere de huid vol dat het niet schone meer is en plots komt het eeuwig heikel punt ter sprake.  De moderator vraagt naar de visie over de verder staatshervorming en de toekomst van een autonomer Vlaanderen.

    “Hoe ziet U die verdere Vlaamse natievorming concreet?” vraagt hij.  Waarop een eminent politicus zachtjes antwoordt: “Als een opgestijfde pudding.  Men stoot er tegen, het beweegt een beetje, maar het gaat nooit vooruit…

    ***

    Een bezorgde vader zegt tot zijn dochter: “Luister eens Mietje, ik heb er niks tegen dat ge een vrijer hebt, maar als ge tot op uw achttiende maagd kunt blijven, dan krijgt ge van mij een zilveren armband.” – “Laat maar voor de moeite, papa.  Ik heb vannacht reeds een gouden armband verdiend!”

    ***

    Fredje een grote voetbalfanaat besluit op zaterdagavond naar de Brugse derby te gaan kijken.  Zijn vrouw Carolien heeft zich een zaterdagavond wel anders voorgesteld en vraagt hem opeens : “Weet je wat mannenromantiek is?” – “Neen ik, wat is dat volgens gie?” – “Awel dat is een voetbalstadion bij kaarslicht!”

    .

    1252 - ZE KUNNEN HET NIET GELOVEN WAT ZE VOOR HUN EIGEN OGEN ZIEN GEBEUREN

     

    ***

    Caterpillar zijn machines die wereldwijd bergen verzetten

     

    Maar in Wallonië de Parti Scandale niet aankunnen

    ***

    Wallonië in  de deconfiture….

    Het wordt stilaan tijd dat er een Shakespeare opstaat, om niet over wat rot is in Denemarken te schrijven, maar over ‘There is much going rotten in the State of Gosselies” In Denemarken gaat immers vandaag de dag alles opperbest, maar in Scharrelroi, en bij uitbreiding in gans Wallonië daarentegen….

    Flémalle, het Walhalla van wijlen André Cools, is ‘gone with the wid’, allez de welstand en meteen de pretentie is gone with the wind. De vliegpleine van Scharelroi, waar alles vierkant draait, moet een ondergronds treinstation krijgen waar te TGV uit Parijs de dienst uitmaakt, maar heel de vroegere ‘Kolen en Staal’ is één groot zwart berookt kerkhof. Arcelof Mitall is ‘gone with the wind’, en straks ook Caterpillar, op een bendeke administratie na. Na de wereldberoemde ‘Métro Léger, zo’n goede 10 jaar geleden aangelegd over tientallen kilometer in alle richtingen, met perrons en roltrappen allemaal inclusief maar nooit kunnen gebruikt worden, nu nog de reputatie van spookstad, bestuurd door de pakbond-maffia.

    En ze verstaan het niet. Het gaat het petje op hun domme kop te boven!

    Net zoals de bakker het niet zou verstaan, dat hij niet meer verkoopt zoals voorheen, omdat er alleen ersatz-brood (*) in zijn winkel ligt die daarenboven nog dubbel zo duur is als bij de collega’s.

    Dank zij de pakbonden is arbeid op zich in Wallonië één grote strooptocht geworden doorheen de bedrijven, met daar boven-op op de koop toe nog verstikkende belastingen, die ze daar ‘loon-lasten’ noemen.

    Dat multi-nationals als Caterpillar daar op zeker ogenblik genoeg van hebben, verstaan ze niet, al weten ze ineens, als ’t kalf verdronken is, dat het een Rolls Roye geweest is. Om eerlijk te zijn : een Skaespeare zou er weinig aarde aan de dijk kunnen brengen. Een Beppe Grillo zou beter zijn…. Altijd in de veronderstelling dat er geen… Léon Degrelle van voortkomt…

    (*) Ersatz-brood : is een uit het Duits overgenomen ver-Nederlandsing uit de bezettings-tijd, waar de originele producten zoals bloem, suiker, leer, enz, ‘erstzt(‘ (vervangen) werden door namaak. Zo was gebrande gerst de ersatz voor kofie-bonen, e, margarine de ersatz voor echte boter….

    ***

    Ter zake :

    Di Rupo: "Hoe kan een 'Rolls Royce' als Caterpillar in de problemen komen?"

    ***

    01/03/13, 17u08  − Bron: belga.be

    Premier Elio Di Rupo wil begrijpen waarom een bedrijf als Caterpillar in Gosselies, dat beantwoordt aan alle parameters van een concurrentieel bedrijf, toch op dat vlak in de problemen kan komen. De Waalse regering heeft een strategisch ontwikkelingscomité de opdracht gegeven de rol van task force op zich te nemen en te onderzoeken waar het competitiviteitsprobleem vandaan komt. Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht zegt van zijn kant bereid te zijn op te treden mocht Caterpillar nadeel hebben ondervonden van concurrentieverstorende exportsubsidies. Hij heeft echter nog geen dossier daarover gezien. Eurocommissaris voor Industrie van zijn kant vraagt Caterpillar inmiddels om uitstel. .

    Er moet een reactie komen. We kunnen niet alles laten vernietigen wat we de voorbije decennia hebben opgebouwd.

    Elio Di Rupo

    Na afloop van de ministerraad kwam premier Di Rupo terug op Caterpillar, waar minstens 1.400 banen op de helling staan. Hij bracht hulde aan de waardigheid waarmee de werknemers van het bedrijf en hun vertegenwoordigers op het nieuws hebben gereageerd. "Ik weet niet of iedereen zijn kalmte op die manier zou kunnen bewaren", luidde het.

     "Rolls Royce"

    De eerste minister benadrukte de bijzondere situatie rond Caterpillar. "Het gaat om een mooi bedrijf dat al sinds 1965 bij ons gevestigd is, waar de opleiding van het personeel zich op een hoog niveau bevindt, dat hoogtechnologisch werk verricht en een grote toegevoegde waarde levert", aldus Di Rupo, die het bedrijf vergeleek met een "Rolls Royce". "Het verzamelt alle parameters die doorgaans naar voren worden geschoven als voorwaarde voor competitiviteit, en nochtans kent Caterpillar competitiviteits-problemen".

     Di Rupo had eerder al aangekondigd dat hij het probleem op de Europese agenda wilde plaatsen. "Er moet een reactie komen. We kunnen niet alles laten vernietigen wat we de voorbije decennia hebben opgebouwd".

    De Gucht

    Als de Belgische afdeling van Caterpillar nadeel zou hebben ondervonden van concurrentie-verstorende exportsubsidies, is Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht bereid om op te treden. De Gucht zegt evenwel dat hij nog geen concreet dossier hierover heeft ontvangen.

     

    De eurocommissaris reageert daarmee op verklaringen van Di Rupo, die in het parlement gewag had gemaakt van concurrentieverstorende exportsubsidies. De premier baseerde zich op gegevens van de ceo van Caterpillar.

    De Gucht is nu "bereid om concrete gegevens daarover te bestuderen en desnoods actie te ondernemen in overeenstemming met de Europese wetgeving".

    "Maar tot op heden is er daarover noch van de zijde van het betrokken bedrijf, noch van de zijde van de Belgische overheid enig concreet dossier toegekomen bij de Europese Commissie", zegt De Gucht.

     

    ***

    In Vlaanderen is einde van de jaren ’60 de vlas-nijverheid verdwenen. Als daar nu nog iemand spreekt over de Leie als over ‘The Golden River’ denkt de man in de straat aan een rivier in Colorado, ipv in het El Dorado van de eigen vlasnijverheid. Als ondertussen ook de textiel er verdwenen is, spreekt niemand daar nog over. De nijvere bevolking heeft echter ondertussen niet nagelaten de handen uit de mouwen te steken.

    Alleen de Leiders zijn niet gevolgd. Alles wat heel Vlaanderen inclusief de Limburgers, bereikt heeft, werd bereikt ondanks die Leiders. Want die zijn veel te begaan met het welzijn van de verdrukkers van datzelfde volk…. Met dank aan het o zo Christelijke ACW willen die geen solidariteit jegens het ‘Eigen volk eerst’, maar solidarité’ met de ‘domineerders’  uit het Zuiden, en met, niet te vergeten, de Jan-mijn-klotens’ van de Godsdienst van de Wrede.

    Geen Beppe Grillo in Vlaanderen, zegt U? Dan is het in ieder geval tijd om een paar definities opnieuw in evidentie te stellen.

    ***

    *ID = Inheemse Domineerders. Dat zijn de belgicisten die de Vlamingen al 183 jaar het bloed van onder de nagels persen.

    *BTK-Domineerders : dat zijn  de ‘Born to Kill’-domineerders. Eerst moesten ze ‘immigranten’ genoemd worden, dan ‘allochtonen’, en nu Turkse of Marokkaanse Stedelingen. Kortom, voortgaande op hun daden; de Jan-mijn-Klotens.

    *de EU-domineerders : dart zijn de opvolgers van de vroegere Nationaal Socialisten, die nu al enkele tientallen jaren proberen om de Vesting Europa op gang te trekken.

    Ach jan dat van die plum-pudding van het mopje hierboven is nog zo slecht niet, denkt U niet? Het tragische is echter dat een plum-pudding dient om te worden opgegeten…. Dat is wat begrepen moet worden over het ons opgedrongen ‘consumptie-federalisme’…..

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/ 


    02-03-2013, 10:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

    ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    Wie had dat ooit gedacht…..

     

    Het Belgisch Huishouden. Plastische voorstelling.

    ***

     

     

     

     

     





    01-03-2013, 18:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1250 - OVER DE HOGER DAN HOOGSTE INSTITUTEN VAN DE ARBEID

    .

    1250 - OVER DE HOGER DAN HOOGSTE INSTITUTEN VAN DE ARBEID

     

    Alle gelijkenissen met de bloot gekomen achterwerken van bestaande personen….

     

    Die heden ten dage in de actualiteit staan, zijn louter toevallig….

    ***

    De Koddebeiers van het ACW  zijn met de billen bloot komen te liggen. Na de Sossen in Antwerpen bij het groot huisvuil te hebben gezet, is dit de tweede grootste verdienste van BDW…. Dat deze daarbij zelf op de smikkel dreigt te krijgen is mooie mee genomen voor elke toekijkende lachende derde, maar globaal genomen niet goed voor de Vlaamse Zaak…..

    Zo leren we vandaag weer iets bij! Wist U dat het ACW de touwtjes trekt van een zwaar gesubsidieerd vehicle, het Hoger Instituut v/d Arbeid aan de KUL? Het HIVA is net nog niet het HvdA, mar veel verschil met Kris Merkx is er niet…. ACW en PvdA, stop het zoeken naar een andere naam : gewoon  fuseren! Dat zou tenminste duidelijk zijn, en het zou, in deze crisis-tijden ook nog veel kosten besparen!  

    Wij, Flaminganten van het Eerste Uur moeten BDW dankbaar zijn dat hij de camouflage-netten waaronder zich de echte bazen van het land schuil hielden, heeft verscheurd, zodat zij met hun achterste bloot zijn komen te liggen. Zie afbeelding in fine…….Meer dan hun dik achterste zullen we ook nooit te zien krijgen, want om met open vizier te vechten, zijn die daarvoor veel te veel…. Tsjeef.

     

    ***

    Ter zake :

    Uit de smalle beursstraat

    Het ACW blijft almachtig. Uit ’t Pallieterke.

    ***

    Is het ACW aangeschoten wild? Zetten fiscale constructies

    de geloofwaardigheid van de christelijke arbeidersbeweging

    op de helling? Zeker niet. In tandem met de PS bepaalt het

    ACW nog altijd het sociaaleconomische beleid in België, dus ook in Vlaanderen.

    Het leek de doodsteek voor het almachtige ACW. De heisa over mogelijke fiscale constructies, winstbewijzen en dividenden rond Dexia, ARCO en ACW hebben de reputatie van de christelijke zuil aangetast. Ten eerste hoopt het ACW als ex-referentie-aandeelhouder van het gezonken Dexia op een voorkeursbehandeling te rekenen (winstbewijzen via opvolger Belfius en een staatsgarantie voor 800.000 coöperanten), waarbij de belastingbetaler alles moet ophoesten. Dat veroorzaakt bij de bevolking steeds meer wrevel.

    Tegelijk probeert het ACW via allerlei vehikels zo weinig mogelijk belastingen te betalen. Die arbeidersbeweging fulmineert tegen bedrijven die te weinig belastingen betalen, terwijl ze zelf boter op het hoofd heeft. Dat is de essentie van het hele debat: het ACW doet zelf wat het anderen verwijt.

    Het voelt zich almachtig, en terecht. Ondanks de aanvallen van de N-VA bepaalt het ACW nog altijd wat er op sociaaleconomisch vlak in België en Vlaanderen gebeurt. De Vlaamse arbeidersbeweging beschikt over een almachtige positie dankzij de steun van de PS.

    Een aantal feiten bevestigden die blijvende dominantie van het ACW.

    Ten eerste weet de CD&V - als spreekbuis van haar belangrijkste vleugel - het federale regeringsbeleid te sturen. Enerzijds steunt die partij de PS, om te vermijden dat de regering een te centrumrechts beleid zal voeren, en anderzijds chanteert ze de Open Vld. Zoals De Tijd recent stelde: de tsjeven steunen de liberalen in hun verzet tegen een vermogensbelasting. In ruil zwijgen de liberalen over de malversaties binnen de christelijke zuil. In de krachtmeting met de vakbonden steunen de CD&V’ers de liberalen: geen loonsverhogingen. “Maar zwijg over Dexia en het ACW”, zeggen Vanackere en co.

    Iedereen helpt iedereen.

    Eén van de meest opvallende uitspraken kwam de voorbije week van Kris Peeters. Hij waarschuwde voor de manier waarop de N-VA met zijn aanval op het ACW aan politiek doet. Peeters had zijn consignes gekregen. Na het losbarsten van de anti-ACW-campagne van de N-VA vond er tussen toplui van de katholieke zuil, ook niet-ACW’ers, overleg plaats. De boodschap aan de ‘patronale’ Peeters was duidelijk: we sluiten de rangen. Het ACW heeft in het verleden steevast zijn slag thuisgehaald en het zal straks niet anders zijn. Toen de regering-Di Rupo werd samengesteld, was het voor alle andere partijen duidelijk:

    CD&V was enkel in Financiën geïnteresseerd, om de afhandeling van het Dexia-debâcle te kunnen controleren.

    In Vlaanderen wordt de federale regering vaak gepercipieerd als een PS-regering: hogere belastingen, amper een flexibele arbeidsmarkt.

    Dat klopt, maar het is evenzeer een ACW-regering. Het travaillisme, een term die sinds de jaren 90 stilaan uit het politieke vocabularium verdween, voert hoogtij. De band tussen de socialisten en de christelijke arbeidersbeweging blijft hecht. In die mate zelfs dat het ACW de PS soms links voorbijsteekt.

    Terug naar de regeringsonderhandelingen van eind 2011. Er was een akkoord over de optrekking van de minimumleeftijd voor conventioneel brugpensioen van 58 naar 60 jaar. De Open Vld voerde de druk op en wou de minimumleeftijd van 62 jaar invoeren. De partij botste op een njet. Van de PS, zal u denken? Neen. Die ging akkoord met de minimumleeftijd van 62 jaar. Het was Wouter Beke die zijn veto stelde. Voor het ACW was 60 jaar een absoluut maximum.

    Een ander voorbeeld: het systeem van poetshulp via dienstenscheques. Het kost een massa geld aan de overheid en het systeem dreigt uit zijn voegen te barsten. Jef Pacolet, econoom aan het door het ACW gefinancierde Hoger Instituut voor de Arbeid van de KU Leuven, heeft een oplossing: zorg ervoor dat privébedrijven niet langer in de sector actief kunnen zijn. Dan wordt het een monopolie van de “social profit”, waar de christelijke arbeidersbeweging vrij spel krijgt. Patrick Develtere, topman van het ACW, was in een vorig leven directeur van datzelfde HIVA. Medewerkers kregen steevast dezelfde boodschap: “Denk in alles wat je doet aan de beweging.

    Enkel aan de beweging.” Met resultaat. “De middenstand regeert het land”, zong Gorki ooit. Fout. Het ACW regeert het land. Gisteren, vandaag, en morgen.

    ***

     

    Zij genieten de steun van Het Hof/La Cour, omdat ze het grootste deel van de bevolking helpen ondergeschikt te houden aan de Francofonie. Iets waarbij ze on-ontbeerlijk zijn en zonder hen niet eens zou kunnen. Ze zijn dus machtig en heel goed in staat om wie hen tegenstaat, aan de bedelstaf te helpen. Is hier niet bedoeld : de honderdduizenden vrijwilligers die nog niet realiseren dat ze gewoon gebruikt en bestolen worden.

    Nu ze zelfs dodelijk gekwetst zijn, zijn ze net als hyena’s,  dubbel gevaarlijk. Het zijn de Hofmeiers die, om hun invloed te behouden, tot moord en doodslag bereid zijn..

    Arme weduwe en krs van de genaamde BDW : zij zullen als welopgevoede Tsjeven, dansen op zijn graf!

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

     




    01-03-2013, 17:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1251 - OPROEP OM TE TONEN WIE WE ZIJN

    1 MAART 2013

    LENTEMAAND

    DONDERMAAND!

    ***

    ’t Is  in ’t begin oftewel op ’t end

    dat maarte ons zijn gaven zendt!

    .

    1251 - OPROEP OM TE TONEN WIE WE ZIJN

     

    ***

     

    ***

     

    Beste Lezer,

    Voor ieder die zich hier (een beetje) thuis voelt,

    Hier vindt U geen woorden zoals van de naïevelingen die, nu hun ACW met de billen bloot ligt, hun kopmannen tegen beter weten in blijven verdedigen. Ze gedragen  zich als de bedrogen echtgenoot, die zoals het spreekwoord zegt, altijd de laatste is om te geloven aan de eerlijkheid van de partner. Hier vindt U, net als bij alle Rechtlijnigen (zie de links onderaan), alleen woorden die maar één doel voor ogen hebben : de waarheid.

    Wij willen de Rode Bloedzuigers overal op onze huid afschudden, nu meer dan ooit, nu dat we duidelijk zien dat de PS en  het ACW twee maffia-handen zijn op één buik. Zij doen dat, niet om ‘de kleine man’ te beschermen, zoals zij zelf zeggen, maar om de Belse tirannie, waarvan ze zelf beter orden, in stand te houden. Hun slogan is ‘solidarité’, daar war onze voorouders voor heel wat minder de strijdbijl op pakten.

    Daarom is het nuttig, op deze eerste vroege lente-dag, om te herinneren aan het onrecht dat doorheen de eeuwen ons volk is aangedaan. Het is nog vroeg, Augustus is nog ver af en nog verder is het, voor de Dag der Dagen, in Mei 2014. Konden wij in die tussentijd maar de maskers helemaal afrukken van de Partij die ons al 70 jaar aan een stuk gegijzeld houdt. Om ons wijs te maken dat de tricolore onze vlag moet zijn, en niet de Leeuw die ooit wapperde op de muren van het heroverde Jeruzalem. We hebben ze, sedert de laatste oorlog, allemaal gekend, die Leiders met Geestelijke Inspiratie, maar als het te warm is onder hun achterste, sturen ze hun knechten in het vuur. Zie de Belfius-CEO voor het Parlement. Geen haan die er naar kraait, geen Terminator die ten strijde trekt : Vanakkre zal het wel redden. Die wordt toch al, ten voordele van Meneerke Peeters, na de volgende verkiezingen, bij het groot huisvuil gezet.

    Stilaan wordt het voor iedereen duidelijk, waarom eerst het Vlaams Belang en nu bijna de NV-A in het verdomhoekje moet worden gezet : met dat soort pottenkijkers op hun vieze zaakjes kunnen er geen ‘deals’ worden gesloten. Maar na Di Jeanetto, die er gekomen is en in stand wordt, gehouden door de toegevingen van de Tsjeven, is er maar één uitweg uit dit débacle : onderduiken onder de kiesdrempel. De plaats ruimen voor ander en beter.

    En neem “en passant’ die andere clown, met zijn allures van Groot Staatsman, mee van onder onze ogen. Jullie experiment om van  de Europese moloch een Gross Belgien zu machen, is mislukt. Ze werden uit het zadel gelicht door een krekel! Samen met de Catalanen en de Schotten willen wij, Vlamingen, dat er een einde aan komt.

    Europa der potentaten? Nee! Het Europa der Volkeren? Ja!

     

    ***

    Ter zake :

    Deze nieuwsbrief is niet enkel een oproep om deel te nemen aan de twaalfde IJzerwake, hij maakt u ook warm voor het zangfeest van zondag in de Lotto-arena.

     

    JA! Vlaanderen, Schotland, Catalonië

     

    Wanneer we deze zomer, op 25 augustus, de twaalfde editie van IJzerwake vieren, is het precies 65 jaar geleden dat enkele kilometers verder in Diksmuide een eenvoudig wit kruis opgericht werd met de AVV-VVK leuze en de tekst 'Hier liggen hun lijken als zaden in 't zand, hoop op de oogst, o Vlaanderland'.

     De tekst komt uit een vers van priester-dichter Cyriel Verschaeve, kapelaan te Alveringem tijdens de Grote Oorlog, en mede-bezieler van de Frontbeweging. Het eenvoudige witte kruis werd opgericht op de puinen van de in maart 1946 door grenzeloze haat gedynamiteerde IJzertoren.

     De schending van de IJzertoren, opgericht als grafmonument voor de duizenden gesneuvelde Vlaamse piotten nadat hun zerkjes waren verbrijzeld om de steenweg naar Adinkerke aan te leggen, was een schending van hun nagedachtenis, uitgevoerd door handlangers van een staat die nooit het vaderland heeft willen zijn van de meerderheid van zijn inwoners.

     

    65 jaar later hebben we reeds geoogst, ja, ONDANKS het nog steeds bestaande staatsapparaat dat België heet… . Maar 'de mei' kunnen we nog steeds niet plaatsen, want Vlaanderen bezit niet de noodzakelijke troeven om zijn eigen lot te bepalen. Onze rijkdom wordt stelselmatig afgeroomd om te verdwijnen in bodemloze putten.

    Het 'Vlamingen, zwijgt en vecht!' uit de oorlog is vervangen door het 'Vlamingen, zwijgt, werkt en betaalt!'. Ondertussen is een BHV-regeling door onze maag gesplitst die helemaal geen regeling is, en worden Brussel en de Rand belaagd door het Francofone imperialisme. Het Europa dat groeit, lijkt een kopie van het Belgische huishouden, dat ver torent boven de hoofden van de burgers en de volkeren die er leven.

    Maar het tij kan keren... Schotland en Catalonië slaan verder de weg in van fel bevochten autonomie naar onafhankelijkheid, evenals Vlaanderen. Een eigen identiteit vormt het sleutelwoord van moderne nationalistische stromingen, en de tegenkanting van de afgeleefde 19e eeuwse staten en hun lakeien is navenant. Ook in Vlaanderen. Over de meningsverschillen van partijgrenzen en tactische overwegingen heen, moet het toch mogelijk zijn om één keer per jaar rond de leeuwenvlag te staan, op de plaats waar de moderne Vlaamse Beweging haar wortels heeft: de weidse vlakten van de Westhoek. Hier moordden jonge Europeanen en hun koloniale lotgenoten elkaar uit op last van staatslieden en legergeneraals in een weerzinwekkende oorlog.

    Hier moeten we ons vandaag bezinnen over de oogst met het plaatsen van de 'mei' voor Vlaanderen. Hier moeten we aan Europa tonen dat het zijn inwoners, met hun verschillende identiteit , tradities, wetten en gebruiken niet tot eenheidsworst kan vermalen. Vlaanderen, Schotland, Catalonië is drie maal JA voor onafhankelijkheid. En drie maal JA voor een sterk en weerbaar en vooral levend Europa, dat de identiteit van zijn inwoners respecteert.

     Daarom heten wij alle Vlamingen welkom op de IJzerweide te Steenstrate! En, Vlaamse politici, oppositie of beleidsmakers, wij respecteren uw inzet en uw werk als Vlaanderen en onze identiteit uw uitgangspunt is. Wij weten dat IJzerwake graag in het verdomhoekje van extremisten en dwazen wordt geplaatst, dat vermijdt een democratisch debat… Heb daarom misschien voor één keer het lef van de Franse president Mitterrand, en verantwoordt uw aanwezigheid op onze IJzerwake met de simpele opmerking: 'Et alors?'.

    Affiches en pamfletten verkrijgbaar aan de stand van IJzerwake in de inkomhal.

     

    ***

    De natuur rond mij ziet er bijna uit als een sterfhuis. Het ziet er naar uit, alsof het nooit helemaal dag zal worden. Omdat er geen Paus meer is?

    Toch riep deze morgen reeds de (terug gekeerde?) tortelduif  die ieder jaar bij os komt wonen.

    Heel in de verte klinken de rommelingen van de graniet-ontginningen in de bergen. Met daartussen het geronk van de lijnvliegtuigen, die lager beginnen te vliegen nu ze Rome naderen.

    Och, het is een doodgewone dag op het Italiaanse platteland, waar de tweede auto per dag in het straatje de mensen raar doet opkijken….

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

     





    01-03-2013, 13:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1248 - HOE ZAL DE KREKEL DE EUROPESE

    .

    1248 - HOE ZAL DE KREKEL DE EUROPESE

    WINTER DOORKOMEN ?

    ***

     

     

    ***

     

    Lang heeft het niet geduurd, vooraleer de recuperatie begin en dat er kapers op de kust kwamen om op de golven van andermans succes, mee te surfen naar het Land van de  Eeuwige Roem. Zie hieronder. Et zullen de ‘indignados’ zijn, die het geld zullen halen waar het zit, een oude socialistische droom.

    Alles wat doet denken aan de tijd der Oude Belgen, waar men leefde van jacht en visvangst en waar het woord ‘nationalisme’ nog niet bestond, maar waar men wel vocht op leven en dood voor het eigen territorium.

    De nieuwe Nieuwe Orde komt er aan. Een Oostenrijkse korporaal heeft het al eens geprobeerd en miljoenen mensen liepen tegaar om naar hem te luisteren. Ook de Flaminganten uit die dagen deden zo, want zij hoopten dat, als alles nieuw zou zijn, er ook ruimte zou komen voor hun eigen identiteit. Slecht is het hen bekomen, want na die gewelddadige oorlog, herviel alles in zijn oude plooi, met dezelfde politieke partijen als voorheen

    ***

    Laten we vooral geen twee keer dezelfde fout maken, al zijn sommige tekenen meteen onheilspellend. Wilders, BDW, Berlusconi e.a. bepleiten hun eigen zaak in eigen persoon n het Parlement : Beppe Grillo laat zich alleen vertegenwoordigen. Zelf is hij daar niet te zien. Ook de Oostenrijkse korporaal kwam er niet, tenzij vooraan, op het spreek-gestoelte, eenmaal hij Kanselier geworden was. Maar hij stond er niet om sympathie te ronselen. Hij stond er, met rechter arm aangevend hoe hoog de sneeuw lag, om  bevelen uit te delen….

    De droom is toch duidelijk : als het gezag is verjaagd, wordt het leven één groot feest. Er zal niet meer hoeven gewerkt te worden, want werken maakt alleen de kapitalisten en de bankiers rijk.

    ***

    Maar lees eerst hieronder over de natte droom van een Linxigaard. Volgens hem is het wachten allen op nog meer Grillo’s. Iedereen die zich geroepen voelt, pakt de vedel, springt op en tak van de dichtst bijziende boom en lokt zijn toehoorders. Lijk krekels in de warme zomernacht. Niet vergeten  voordien Twitter en Facebook als bedel-nappen voor Uw voeten te zetten!

     

    ***

    Ter zake :

    Beppe Grillo is anders dan De Wever, Wilders en Berlusconi

    28/02/13, 06u21

    ***

    De Italiaanse cabaretier Beppe Grillo is een symbool van de zoektocht naar nieuwe vormen van democratie en volksinvloed, zegt Bert Wagendorp, columnist van De Volkskrant. .

    Het is wachten op niet-Italiaanse Grillo's elders, de voedingsbodem is in alle eurolanden aanwezig

    De Italiaanse cabaretier Beppe Grillo haalde zonder verkiezingskas, zonder optredens in de traditionele media, zonder partij en zonder platform in het parlement bijna een kwart van de stemmen bij de Italiaanse verkiezingen. De beweging die geen partij is, werd daarmee uit het niets de grootste politieke groepering van Italië.

    Grillo deed dat met rally's op markten en pleinen, met 975.000 volgers op Twitter, 1,2 miljoen likes op Facebook en een van 's werelds best bezochte internetblogs, beppegrillo.it. En door haarfijn heersende sentimenten te verwoorden. Straks zitten er 108 Grillini in de Italiaanse Tweede Kamer - geen kwart van het totaal, maar dat komt door het ondoorgrondelijke Italiaanse kiesstelsel.

    Je kunt Grillo een maffe komiek vinden die met een wirwar aan meningen en financieel niet doorgerekende plannen de boel op stelten zet. Je kunt in hem een populist zien zoals er in Europa wel meer rondlopen - of een 'politieke clown', zoals hij her en der wordt omschreven.

    Beppe Grillo (64) is in elk geval een heel behoorlijke zwemmer, die in oktober de verraderlijke Straat van Messina overwon en van het vasteland naar Sicilië crawlde. Maar Beppe Grillo is meer dan de clichés van hem en zijn initiatief willen maken. Zijn ideeën en die van zijn beweging zijn meer dan een wilde mix van groen (meer fietspaden), oud-links (banken nationaliseren) en nieuw-rechts (immigratie beperken).

     

    Algemeen sentiment

    In mei 2011 ontstond in Spanje de Movimiento 15-M, een protest tegen het allesoverheersende kapitalisme van banken en beleggers en de gevolgen daarvan voor de burgers. De 15 mei-beweging was een van de inspiratiebronnen voor Occupy Wall Street, de eerste van de wereldwijde Occupy-protesten tegen het neoliberalisme en zijn consequenties, die begonnen in het najaar van 2011.

    Grillo was toen al een jaar of twee bezig met zíjn verzet tegen de tijdgeest. Dat liet zich van meet af aan het best samenvatten in de kreet 'Vaffanculo': sodemieter op. Wie moet er opsodemieteren? In de eerste plaats alle zittende politici. Maar ook hun vriendjes in de financiële wereld en die in de media: Grillo's Movimento Cinque Stelle is de meest uitgesproken en krachtigste anti-establishmentbeweging die Europa rijk is.

     

    Niet voor niets in Italië; in geen ander Europees land zijn politiek, bedrijfsleven en media zo met elkaar versmolten - en soms zelfs in één hand verenigd, die van Silvio Berlusconi bijvoorbeeld, politicus, ondernemer en mediamagnaat. Wie er van Grillo ook moeten oprotten: de Europese 'priesters van het geld' en dienaars van de 'god genaamd euro', die het de afgelopen vijftien maanden onder leiding van Mario Monti in Italië voor het zeggen hadden en die vooral de eredienst van de strenge bezuinigingen opvoerden.

    In Italië liggen de zaken politiek scherper dan in de meeste andere eurolanden. Maar dat wil niet zeggen dat de sentimenten waarop Grillo inhaakt elders niet leven: diepe onvrede met de Brusselse maatregelen, en een groeiend wantrouwen tegenover de heersende klasse in eigen land. Meer algemeen: het toenemende gevoel dat de democratische instituties niet meer doen wat er van ze wordt verwacht, het volk vertegenwoordigen.

    Anders dan populisten als De Wever, Wilders en Berlusconi komt Grillo niet voort uit de bestaande politieke partijen. Zij acteren hun outsiderrol buiten de gevestigde politieke orde, terwijl ze daar onmiskenbaar deel van uitmaken. Grillo is écht een buitenstaander, en een symbool van de zoektocht naar nieuwe vormen van democratie en volksinvloed - dat hij zelf niet plaatsneemt in het parlement is veelzeggend.

    Brusselse dictaten

    Toen David van Reybrouck in 2011 zijn G1000 lanceerde, het initiatief om democratie en burger weer dichter bij elkaar te brengen, was dat ook een signaal van ongenoegen tegenover het establishment. Maar het initiatief leidde niet direct tot paniekreacties bij het Belgische heersende klasse.

    Grillo heeft als eerste het grote ongenoegen vorm gegeven binnen wat tot nu toe het domein van het establishment was, de politiek en haar instituties. Alleen ouderwetse coalitievorming heeft zijn beweging nu nog kunnen afhouden van een leidende rol.

    Zelf noemt hij zijn revolutie een 'generatie-oorlog'. Dat zou wel eens een adequate omschrijving kunnen zijn, en niet zozeer omdat hij een internetdemocratie voorstaat of zijn overwinning de gemiddelde leeftijd in het parlement sterk zal verlagen. De oorlog zal, meer dan tussen leeftijdsgroepen, worden uitgevochten tussen generaties van 'oude' en 'jonge' manieren van denken over de wijze waarop wij beleid voeren en beslissingen nemen. Over oude en nieuwe vormen van democratie en keuzes die over meer gaan dan begrotingstekorten en Brusselse dictaten.

    Beppe Grillo is een Italiaan, maar de ontwikkelingen waarop hij de vinger legt zijn niet typisch Italiaans. Het wachten is slechts op niet-Italiaanse Grillo's elders, de voedingsbodem is in alle eurolanden aanwezig; het 'Vaffanculo' kan binnenkort zomaar voorbij de Italiaanse landsgrenzen weerklinken.

     

    ***

     

    Ach so! Weet U wat beter is dan op eigen lichaamskracht naar Sicilië te zwemmen? Zwemmen deed men al duizenden jaren geleden ook. Beter zou zijn, nu eindelijk werk te maken van die land-brug, waar er al jaren over gedebatteerd wordt en die er maar niet komt, vanwege de Groenen, omdat die pleiten dat de vissen… verschuwd zouden worden door de schaduw van die brug op het water…. Sicilië smacht naar een verbinding met het vasteland en de boodschap is goed aangekomen.

    Kortom : de eigenlijke boodschap van de nieuwe Messias is : steek zelf de handen uit de mouwen. Ruim het veld voor mensen die doen. Voor de ondernemers. Voor de arbeids-lovers. Voor de mensen die instaan voor de hulpelozen. Enne (o gruwel voor de PS) richt coöperatieven op, richt KMO’s op, waar bazen en werkers aan hetzelfde zeel trekken. Maak waterdichte reglementen die beletten om terug in de oude zonde te hervallen. Herstel het gezag.

    Kortom : Law & Order! Of, om het met mijn eigen woorden te zeggen VnV : Vrij & Vrolijk.

    JaJa, Naast grosso modo dezelfde gedachten als Beppe Griloo, bent U hier terecht bij een persoon die het misschien wel metn hem zou kunnen vinden. Blog-schrijvers onder elkaar, nietwaar? .

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

     





    28-02-2013, 17:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1247 - DE STAATSVUILIGHEID ZOU MOETEN OPGEKREKELD WORDEN

    A.D. 28 Februari 2013

    Wetewatje : UITDRUKKING =einde van constipatie

    .

    1247 - DE STAATSVUILIGHEID ZOU MOETEN OPGEKREKELD WORDEN

    ***

    De Staatsveiligheid houdt extremisten in de gaten…

     

    De Haatbaard is ‘n vriend, die doet niets, maar die kleine kan gevaarlijk worden!

    **

    ‘Auf-cricken’ was al een mooi woord met een bizarre bijklank, maar voor velen toch een brug te… bruin, te mofferig. Maar sedert Beppe Grillo, de krekel, de Italiaanse rebellie op poten heeft gezet, is ‘opkrekelen ineens veel leuker. Dat er iets in zit van De Krekel en de Mier’ laten we best onverlet, of liever we schrijven dat op rekening van de blauwe lucht.

    Ik wil niemand afgunstig maken, maar de reden dat ik vandaag wat later in de ether kom, is te wijten aan de loei-harde zon boven de heuvels. Zonnebrand en geen lovertje dat ruist. ‘n Frisse Leffe Bruin en goed gezelschap : ik kan Joseph Rathzinger geen ongelijk geven dat hij zijn oog laat vallen op het Lago di Albano, het rijkemensen-meer, liecer dan op de smoelwerken van zijn medewerkers in het duffe Vaticaan te moeten kijken….

    Italië op zijn Paasbest. Een dag die in de Geschiedenisboeken blijvend zal vermeld worden.

    Echt geen goesting om sommige luidsprekers in de eigen rangen tegenklank te geven, zo groot is hun afgunst om er zelf niet gemijterd te kunnen bijlopen. En ja, de Kerkvaders zijn allemaal oude venten, met waarschijnlijk allemaal inleg-kruisjes onder hun bodem, maar met meer verstand in hun kleine teen, dan de criticasters in hun kale koppen. Neemt niet weg, dat zij met vallen en opstaan waarden blijven verkondigen – die sommigen niet zelf onderhouden - die nog altijd niet kunnen verbeterd worden.

    ***

    Dat moest ik even kwijt, want eenmaal de Islammerij helemaal is doorgebroken, zullen wij allen nog met heimwee kunnen terugdenken aan die arme Pastoors met hun ambetante kerkklokken. Snappen die roeptoeters dan niet, dat zij gewoon de deuren van een leeg huis wijd openzetten, zodat het met veel aplomb kan ingenomen worden door de Haatbaarden?

    Maar het is juist! Vlaanderen is een welig huis met vele kamers waar binnenkort, als we niet alert blijven, aparte kamers voor de vrouwen zullen zijn.

    ***

    Nu heb ik echt geen tijd meer over om te keer te gaan tegen onze echte vijanden. Enfin, dan laat ik de klus maar aan ’t Pallieterke

    ***

    Ter zake :

    Opgeblazen kikker Alain Wijnants

    Mijnheer de windmaker,

    ***

    Uit de heisa die vorige week ontstond over de staatsveiligheid, waarvan gij tot nader order de baas zijt, is eigenlijk maar één ding gebleken en dat is dat heel die dienst alle “performantie” mist en onvoldoende gecontroleerd wordt, zoals dat in een democratie - die naam waardig – zou moeten. Uit al uw armengezwaai en verbaal geweld bleek ten voeten uit dat gij nog altijd niet door lijkt te hebben dat de goegemeente die dienst nog altijd ziet als een soort Gestapo, KGB of Stasi, die in de donkerste duisternis opereert. Men denkt nog altijd aan lange jassen, deukhoeden, berookte en verduisterde kamers, stoffige dossiers en spionagepraktijken uit de films.

    Gij kwaamt in de media nadat er een rapport aangaande Scientology gelekt was en nadat een zelfverklaard molletje

    uit de biecht kwam klappen dat hij in uw opdracht een politieke partij van binnenuit in de gaten heeft gehouden. Toen gij rood aangelopen stondt te debiteren – in navolging van justitieminister Turtelboom vorige week in de Kamer - dat er door uw diensten geen dossiers van politici en politieke partijen werden aangelegd, filmde een Franstalige cameraploeg op uw bureau fijntjes een dossier met het opschrift ‘Filip Dewinter’. Het gevolg was dat gij u voor de derde keer in enkele dagen mocht komen verantwoorden. Het land lag in een deuk van het lachen. Dat kan alleen in Het Edel Land der Belgen.

    Heel die kolderieke vaudeville heeft zowel uw persoonlijke geloofwaardigheid als die van uw dienst ten zeerste aangetast, en wel in die mate dat uw grote bazin Turtelboom zich in haar zetel danig ongemakkelijk begint te voelen. Rap, rap kwam zij op de proppen met de mededeling dat zij het bevoegde Comité I – dat de inlichtingendiensten moet controleren – heeft gevraagd te onderzoeken of de staatsveiligheid z’n job wel goed heeft gedaan. Dat Comité I bestaat overigens uit een aantal parlementsleden uit de traditionele partijen. Ook daar kan men zich flink wat vragen bij stellen.

    Ondertussen bleven politieke reacties niet uit. Van het Vlaams Belang, dat zich al jaren geviseerd weet door uw dienst, is geweten dat die wenst dat de staatsveiligheid wordt afgeschaft en dat opsporingstaken best door parketdiensten worden overgenomen. Die partij kreeg echter plots steun uit onverwachte hoek. Niemand minder dan sp.a’er Renaat Landuyt, justitiespecialist in de Kamer, en oud-minister van Justitie Philippe Moureaux van de PS kwamen openlijk pleiten om dat verouderde boeltje op te doeken. Gij werdt woedend en gij kwaamt tempeestend uitroepen dat hun uitlatingen onbeschoft en ongehoord waren.

    Daarmee drong het tot in de hoogste kringen door dat er met de staatsveiligheid iets moet gebeuren. Zo kan het niet verder. Om uw gezicht wat te reden, sloot gij u zonder

    het expliciet te zeggen aan bij de idee van oud-justitieminister Stefaan de Clerck, om de controlebevoegdheden van het Comité I uit te breiden. Het Vlaams Belang eist een onderzoekscommissie, de N-VA eist een hoorzitting en de PvdA+ eist een doorlichting.

    Niet voor niets zijn dat precies de partijen die zich om diverse redenen ‘bedreigd’ voelen door de staatsveiligheid. Voor de Vlaams-nationale partijen is het altijd duidelijk geweest: wie het voortbestaan van België in vraag stelt, wordt gevolgd. Het is niet abnormaal dat zij meer transparantie en democratische controle wensen.

    Heel de affaire heeft tot gevolg dat de verlenging van uw mandaat als big boss wellicht in het gedrang komt. Ook hier loert een politieke benoeming om de hoek. Gij zijt van liberale signatuur en uw rechterhand is dat eveneens. Hij is zelfs gemeenteraadslid en gewezen schepen. Als uw opvolger wordt nu een Franstalige liberaal getipt.

    Men schaamt er zich zelfs niet meer voor om te zeggen dat de benoeming van de nummer één van de staatsveiligheid deel zal uitmaken van een grote benoemingsronde, binnenkort.

    Dat wordt best geobjectiveerd. Want als dat niet gebeurt, blijft heel uw dienst ongeloofwaardig. Misschien kunt gij eens het voortouw nemen door voor objectiviteit te pleiten, in plaats van de opgeblazen kikker te komen uithangen

    ***

     

    Op-krekelen : het zou mooi zijn, moest dat begrip niet alleen geografisch over heel Europa uitbreiding nemen, op voorwaarde dat “krekelen”  gelijktijdig zowel aan kietelen als aan de mier doet denken.

    Krekelen doet mij in ieder geval denken aan het geluid van de ouderwetse ‘cric’ en aan de werking ervan : dienstig om zware lasten  op te tillen. Of om, in het geval van de Staatsvuiligheid, deze samen te drukken om het als een pakketje in een baan om de aarde te brengen.

    .

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

     





    28-02-2013, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1246 - DE ZULLERS ZIJN AAN ZET

    .

    1246 - DE ZULLERS ZIJN AAN ZET

     

    ***

     

    ***

     

    Het kwam hard aan! Haiku-Herman ziet sterretjes!

    ***

    Ze zijn aan zet, de belovers die ons morgen gratis zullen scheren. De soort die het ACW besturen…. Ze zijn gehaast, want kartonnen kaarten-huisjes houden niet lang… In Italia is het zò erg, dat Beppe Grillo vandaag op zijn blog (vertaald in ’t Engels en ’t Japans) schamperde dat hij klacht zou neereggen tegen de ex-communist Bersani van de Linxe Democraten voor stalking.

    Linx, ofte zij die ons een politiek-correcte mening opdringen in Europa, zitten met de schrik – en misschien wel iets meer – in hun broek. Al wat zij aanvatten, is mislukt. De integratie : mislukt. De crisis-beheersing : mislukt. De economische relance : mislukt. De veilig-stelling op termijn van de Euro : mislukt wegens het aanmoedigen van de Godsdienst van de Wrede.

    Laten wij vooral onszelf niet voorbij steken met die Nobelprijs voor de Vrede : als Frankrijk nog wat dieper wegzakt in de werkloosheid – als hun auti-assemblage onderuit gaat –staan de oude erf-vijanden Frankrijk en Duitsland weer klaar om elkaar, zoals 100 jaar geleden, naar de keel te vliegen.

    Binnen het jaar moet de oude Napolitano, ex-communist, en consesus-kandidaat voor het Presidentschap, verplicht op rust. Weer een pion van de stabiliteit die wegvalt…

    Griekenland, de buurman, gonst lijk een zwerm razende bijen : het zal er binnenkort gaan stuiven, dat de stofwolken tot in Brussel vliegen….Spanje gaat kopje onder, tenzij de Magreb de vele tienduizenden lge huizen opkoopt…De jo-jo van de Reconquista….

    En het Vogelkopje zal publiekelijk bittere tranen met tuiten wenen wegens zoveel ondankbarheid. Zijn job komt in gevaar, en tot Paus gekozen worden zal er nu ook niet meer inzitten. Ge zult dat zien!

     

    ***

    Ter zake :

    Nobelprijs econoom Krugman: Uitslag Italië betekent einde van de euro

    Xander 27-02-2013 14:35- in economie, eu25% jeugdwerkloosheid in Frankrijk, Parijs stopt bezuinigingen - Duitsers: Euro in gevaar, Italië mogelijk uit de eurozone - Bondskanselier Merkel zoekt naar alternatieve opzet eurozone om instorting te voorkomen

    Door de verkiezingsuitslag in Italië kraakt de eurozone opnieuw in al in zijn voegen.

    Eén van de bekendste Amerikaanse economen, in 2008 winnaar van de Nobelprijs voor de Economie, zegt geschokt te zijn over de uitslag van de Italiaanse verkiezingen. 'Op deze manier eindigt de euro: niet door de banken, maar door bunga-bunga (pervers populisme)', schrijft hij op zijn blog in de New York Times. Hoewel de euro nog niet helemaal verloren is hebben de Italianen in zijn ogen de Eurocraten op de rand van de afgrond gebracht.

    Bezuinigingsbeleid 'volkomen mislukt'

    De harde bezuinigingspolitiek in zowel de schuldenlanden als de kernlanden in Europa is 'volkomen mislukt', zegt de Keynesiaan Krugman. Niet één van de landen die door Brussel en Berlijn zware bezuinigingen kregen opgelegd hebben ook maar een vonkje economisch herstel laten zien. Integendeel, de werkloosheid stijgt in steeds meer landen naar niveaus waarop de hele samenleving kapot gemaakt dreigt te worden.

    Krugman uitte om die reden recent opnieuw felle kritiek op de Duitse eis voor hoge Griekse bezuinigingen. Volgens hem is de euro al twee keer maar net aan de ondergang ontsnapt: eind 2011 en in de zomer van 2012, toen de schuldenstaten in een dodelijke spiraal van stijgende rente en bankenfaillissementen terecht dreigden te komen. In beide gevallen zou ECB president Mario Draghi de euro hebben gered, eerst door een massale hoeveelheid nieuw geld (LTRO) en daarna door het besluit de staten in nood direct te gaan financieren.

    'Politici hebben eurocrisis niet begrepen'

    De Europese voorvechters van bezuinigingen hebben de crises in 2011 en 2012 niet begrepen, zegt Krugman, en hebben Draghi's reddingen van de euro opgevat als het succesvolle gevolg van het bezuinigingsbeleid. De hieronder lijdende Europese kiezers ervaren dat echter heel anders, betoogt de econoom.

    Bovendien begrijpt de Europese elite niet dat hun beleid alleen door het publiek geaccepteerd wordt als ze een aantal echte resultaten kunnen laten zien. Tot nu toe is het enige gevolg van de besluiten van de Europese leiders echter meer pijn en ellende voor de gewone man. Keer op keer wordt de belofte herhaald dat het herstel nu 'echt voor de deur' staat, maar de kiezers vertrouwen dit niet meer en zoeken zoals in Italië naar alternatieven.

     De uitslag in schuldenland Italië, waar meer dan 50% op anti-EU en/of anti-euro partijen stemde, toont volgens Krugman aan dat Brussel en Berlijn de ECB het groene licht moeten geven om de geldpersen aan te zetten. Duitsland moet zich in zijn ogen juist dieper in de schulden steken als het de economie wil aanzwengelen, en Frankrijk moet 'ophouden de broekriem zo strak aan te trekken.' Hij verwacht echter niet dat dit besluit ook echt genomen wordt, waardoor 'ergere figuren als Beppe Grillo' in Europa aan de macht zouden kunnen komen. (1)

    25% jeugdige werklozen, Frankrijk stopt bezuinigingen

    Wat Frankrijk betreft lijkt de Amerikaanse econoom echter zijn zin te krijgen. Alleen al in januari kwamen er 43.900 werkloze Fransen bij en liep de jeugdwerkloosheid op naar 25%, reden voor Parijs om de geplande bezuinigingen voor dit jaar uit te stellen naar 2014. 'Dit is een explosief gevaar en ik wil de nationale samenhang niet in gevaar brengen,' verklaarde premier Francois Hollande.

     De socialistische leider denkt dat het fout is om met bezuinigingen de economische groei en investeringen nog verder af te remmen. Wel wil hij vasthouden aan het doel om in 2017 een evenwichtige begroting te kunnen presenteren. Hoe hij dat in slechts enkele jaren tijd wil bereiken is echter niet duidelijk, zeker niet nu de doelstellingen voor 2013 niet bereikt zullen worden.

    De werkloosheid steeg naar 3,17 miljoen, de hoogste stand in 15 jaar tijd en maar net onder het absolute record van 3,196 miljoen. Met een economische groei van vrijwel 0 is het onwaarschijnlijk dat er dit jaar nieuwe banen bij zullen komen. Hollande hoopt dan ook dat het uitstellen van de bezuinigingen een positief effect zal hebben, want anders komt Frankrijk volgend jaar nog dieper in de schulden terecht. (2)

    Duitsers: Eurozone in gevaar

    Ook in Duitsland erkent men dat de Italiaanse verkiezingsuitslag de eurozone in gevaar heeft gebracht. Lars Feld, adviseur en vertrouweling van bondskanselier Merkel, vreest dat als de nieuwe Italiaanse regering niet bereid is hervormingen door te voeren, de rente explosief zal stijgen, er een massale kapitaalvlucht op gang komt en de ECB zal ingrijpen met het opnieuw massaal opkomen van de schulden van het land, iets waar Paul Krugman juist voor pleit.

    Feld, door Merkel regelmatig als spreekbuis gebruikt, liet weten dat als Italië stopt met de noodzakelijke hervormingen 'van de Europese partners of de ECB geen hulp kan worden verwacht voor de stabilisering van de Italiaanse economie.' De eurocrisis zal dan 'met volle kracht' terugkeren. Merkel zou dan ook naar een alternatieve opzet van de eurozone zoeken om een grote ineenstorting te voorkomen.

    Anton Börner, president van de Duitse autohandelarenvereniging, constateert in de Frankfurter Allgemeine dat Italië diep verdeeld en gespleten is en dat het land daar op eigen kracht niet meer uit kan komen. Als het niet lukt om de hervormingen door te voeren 'zal dat op de middellange termijn onherstelbare gevolgen voor de euro hebben,' schrijft hij, en is het niet ondenkbaar dat Italië uit de eurozone zal moeten treden. (3)

    Xander

    ***

    Ik ben U nog de nodige uitleg verschuldigd over het werkwoord ‘zullen’. Enfin, spraakkundig zou dat een werkwoord’ kunnen zijn, maar in feite is het slechts een babbelare-woord, geen woord dat in verband kan gebracht worden met iets doen.. Het is gewoon de onvolmaakt toekomstige tijd van veel noooit te vervullen beloften.

    Zij ‘zullen’ de crisis beheersen. Zij zullen de immigratie in goede banen leiden. Zij zullen dit en ze zullen dat : heel het land ligt al vol zullen (dorpels) zodat de mensen daarover de benen breken.

    Dus heeft Beppe Grillo fundamenteel gelijk. Weg damitt! Wat niet precies wil zeggen dat we ze nu al moeten opknopen. Al zou ik zeggen : begin maar, als oefening : onder hun oksels.

    Laten we ze in ieder geval wegsturen voor het te laat is. Anders eindigen ze nog lijk Mussolini, die andere held : opgeknoopt met de voeten onder de luifel van een bezine-station…...naast zijn dode vriendinnetje, de mooie Clara Petacci, doorzeefd met de kogels die ze met haar lichaam had opgevangen, om de Duce te proberen  te beschermen.

    Weet U, al is dat bijna 70 jaar geleden, dat weerszijj de tombe van de Duce nog dagelijks, binst de openings-uren de wacht wordt opgetrokken door 2 stoere Bersaglieri, en dat op haar grafsteen op het Romeise Campo Santo, nog dagelijks verse bloemen staan?  Helpt deze kennis niet een beetje om de Italiaanse ziel te begrijpen? Er is een tijd geweest (in de vroege Middeleeuwen) dat Rome amper 10.000 inwoners telde, en dat de geiten graasden in de straten?

    Waarom zouden de nakomelingen van de Romeinse Legioenen dan de Veekiezingen 2013 niet overleven?

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

     

    27-02-2013, 17:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1245 - DE NAR HOUDT DE KONING SCHERP

    .

    1245 - DE NAR HOUDT DE KONING SCHERP


    ***

     

    ***

     Ik breng hieronder een artikel uit De Morgen, als bewijs dat ook zij spreken alsof ze uit een luchtballon aan het vallen zijn. Lang duurt het niet, voor ze te pletter storten, al vliegen ze niet boven de Vallei der Koningen in Egypte.

    Zij kwalificeren 2 dagen na de verkiezingen in Italië onze Beppe Grilo als de enige nar, daar waar hij alleen de Leider geworden is van de andere narren. Hij loopt niet voor niets weg met het grootste aantal voorkeurstemmen….

    Allez kom : ik, een nietig bloggertje op jaren, moet het weer voorzeggen. Wat Grillo bereikt heeft, heeft Il Cavaliere hem voorgedaan, met als resultaat dat Linx al meer dan 10 jaar van de macht verdreven is. Hoe het hem vergaat, beleven jullie daar dag-dagelijks met DeWever : de man kan simpelweg niets goed doen. Het grote verschil is, dat Berlusconi RIJK is, immens rijk, en BDW niet. Onmiddellijk daarna, bijna even belangrijk, kot dat Italianen geen Lamme Goedzakken zijn, maar vechtjassen.

    Er is een tweede verschil, en dat houdt men angstvallig stil. Italië kent nog een andere voorganger van hetzelfde kaliber als Beppe Grillo : het schoolmeestertje uit het bergdorpje Predapio in het Noorden van Italië, dat zelf-gedrukte krantjes ronddeelde om de mensen wakker te schudden uit hun lethargie, tijdens de vorige wereld-crisis van de jaren ’20. Het was een onbeduidend verliefd dromertje, dat socialistische ideeën voelde opwellen telkens hij in de nabijheid kwam van de mooie Rachele. Hij beloofde de samenleving jaren later weer de grandeur van het Oude Rome En het werkte. Benito Mussolini werd de almachtige nar (als U wilt), de Duce die zelfs de Koning als slaaf mocht  behandelen. Een van zijn maîtressen was Marie José van Saxen  Coburg Gotha, de zuster van Leopold III, de kroon-prinses. De fascisten van Mussolini stapten, onder luid gejuich van het publiek, mee met de SS-troepen van de Führer aller Germanen. Het Forum Romanum in Rome trilde van geestdrift en Mussolini stond op het punt op zijn wit paard en met zwaard omgord, Tripoli binnen te rijden. Hitler was on-overwinnelijk en het kleine Italië zou dus bij de overwinnaars zijn als de wereld her-schapen werd..

    We weten allemaal hoe het afliep, en verder is dit verhaal ook van weinig belang, waren daar niet de communisten die na de oorlog de Senaat konden overtuigen, dat Italië beter af was zonder de Savoyes, en dan ook maar liever ‘republiek’ zou worden. Er werd gehouden een groot banket, en het hoofd wier op de tafel gezet. Enfin, zogezegd omdat de Koning Mussolini niet weerhouden om deel te nemen aan Hitlers oorlog, werd het Koningshuis werd weggestemd, met slechts een miniem stemmen-verschil.

    Sedertdien, tot Berlusconi, was Italië een slangen-kuil van stelende en hoererende Linxen die niet één legislatuur konden uitdoen. En aangezien we weten dat de vis begint te stinken aan de kop, was ‘burgerzin’ algauw synoniem van ‘zakken vullerij’.

    Ik geef grif toe, dat in mijn analyse niet veel gevoelens doorklinken voor de Linse Nomenclatura. Maar feiten blijven nu eenmaal feiten, en  daar is Wikipedia gelukkig de neutrale getuige voor. Een van die laatste grote Linxen, was Craxi, die letterlijk afgeschoten werd door…Beppe Grillo.

    Ik kan natuurlijk niet in het gemoed van mijn (nieuwe) landgenoten kijken, maar dat dit volk (voor het door zijn eigen ingevoerde vreemdelingen – onze voorouders - onderuit werd gehaald…) ooit de hele wereld beheerste, van de Sahara tot de Rijn, hangt hier nog altijd tussen  de muren.

    Hoe ‘de nar’ daarmee zal omgaan? Dat staat in een van zijn 5 sterren geschreven. Ik hou mijn hart vast. Maar laat het mij zo stellen : veel slechter kan het niet worden. Als de Belfius-potentaten maar geen invasie plannen om geen 2de Dexia-schandaal te moeten beleven.

    Niet overtuigd? Moet U maar eens in een openbare gelegenheid tussen de Italianen komen staan, als het Volkslied wordt gespeeld. Echt : de Vlaamse Leeuw op het Zangfeest is er in vergelijking klein bier bij…

    JaJa, DeWever moet nog veel bi-jleren. Maar hij heeft nu een goed voorbeeld…

     

    ***

    Ter zake :

    In Italië is de nar koning

    OPINIE − 27/02/13, 08u39

    Burgers willen een (humorvolle) afstraffing van het slechte. Europa levert dat niet, schrijft Sywert van Lienden, politiek activist en initiator van de G500, een groep van ruim duizend jonge Nederlanders die de politiek wil opschudden met nieuwe ideeën. . Grillo verschilt van klassieke volksmenners doordat hij de burger wat te kiezen geeft. Hij brengt een cultuur van een klassieke democraat: iedereen mag meedoen

    Join the conversation

    Cabaretier Beppe Grillo is de winnaar van de Italiaanse verkiezingen. Zijn Vijfsterrenbeweging heeft de meeste stemmen van alle partijen weten binnen te halen. De gehate en gemanipuleerde kieswetgeving van Berlusconi geeft de partij van Grillo minder zetels dan wanneer hij in België of Nederland had meegedaan. Terwijl Grillo als een direct gevaar wordt gezien door eurocraten en Noord-Europeanen, is het de vraag waarom het volk de nar vertrouwt en de oude koning niet. Grillo kan de opmaat zijn naar nieuwe Europese bewegingen, even ideologisch ongrijpbaar als aantrekkelijk qua eerlijkheid. Want de nar spreekt spottend de waarheid, terwijl de rest de Noord-Europeanen dient of bespot.

    Je kunt de uitkomst van de Italiaanse stembusslag lezen als een bizarre keuze van minstens halfgekke Italianen die er niets van hebben begrepen. Maar Grillo's snoeiharde kritiek op de heersende politieke klasse spreekt een belangrijk deel van het electoraat aan. Laten we in herinnering brengen dat de eurocrisis een democratische crisis is. Er is voldoende vertrouwen in munt en bedrijfsleven; Italië en Spanje zijn in de kern nog steeds sterke en gezonde economieën. Maar de politiek is doodziek. Van Griekenland tot Spanje, Portugal en Italië: de kern van het wantrouwen in binnen- en buitenland is de onmacht van het politieke bestel. Het onvermogen personeel te verversen, sociaal-economisch te vernieuwen en daarmee zichzelf uit het moeras te trekken.

    Zuid-Europa weet dat links noch rechts het antwoord heeft. Zo is Griekenland ten onder gegaan aan cliëntelisme, corruptie en vriendjespolitiek. De machtige sociaaldemocratische en conservatieve partijen zijn kapotte bewegingen, vol schulden en gebroken beloftes. De Spaanse politiek is innig verstrengeld met het lokale bankwezen. Politiek zoekt geld, en de banken zijn de bron. Het gebrek aan daadkracht op links en de corruptie op rechts zorgen voor een maatschappelijke desillusie.

    Italië zag op tv de technocraat Monti, opgedrongen door de Europese Centrale Bank, zittend voor een Europese vlag. En de alternatieven waren mager. Op rechts alleen Berlusconi, de meisjesfriemelaar en maffiose ex-premier. Op links een leider die ondanks vijf ministerschappen nauwelijks kan uitleggen wat hij wil.

    Terwijl een kwart tot de helft van de jongeren in Zuid-Europa zonder baan zit, zijn ze opgegroeid in politiek disfunctionerende landen. Zij hebben de verkeerde leiders niet gekozen, maar betalen wel de rekening. En dan is daar in Italië plots een cabaretier. Scherp, vilein en buitenstaander. Iemand die een busje koopt en met een Tsunamitour door Italië trekt, door ruim 600 steden. Die met drie man een blog neerzet die in de top-10 van meest gelezen blogs wereldwijd staat. Met een partij die niet via de televisie, maar direct met je communiceert, online en op je dorpsplein. Met een leider die niet voor een eigen baantje gaat, maar jonge frisse buitenstaanders neerzet in gemeenten die kapot zijn gegaan door gegraai en corruptie. Zo iemand, hoe onsamenhangend ook, geef je een kans.

    De Europese regeringsleiders die nu Italië blind adviseren de bezuinigingskoers vol te houden, voelen daarmee de kern van de zaak niet aan. Mensen in Zuid-Europa snakken naar zeggenschap, investeringen in lokale coöperaties, eerlijkheid en een afstraffing van het slechte. Europa levert dat niet: in staat is de Italianen opnieuw een technocratische regering door de strot te duwen als de spreads op de obligaties te hoog oplopen. De ECB kan de financiering zo afbouwen, als de chaos groter wordt.

    Grillo verschilt van klassieke volksmenners doordat hij ze wat te kiezen geeft. Zo kondigde hij aan dat de leden van de partij zich online mogen uitspreken over de nieuwe Italiaanse president die in mei verkozen moet worden. Hij brengt een cultuur van een klassieke democraat: iedereen heeft wat te zeggen. De oude kliek moet als eerste de deur uit. Hij schreeuwt tegen de zittende politici: 'Geef jullie over! Jullie zijn omsingeld door het volk dat genoeg heeft van de zelfverrijking, van de vriendjespolitiek, van alle loze beloftes om het land te hervormen.' Een dergelijke schoonmaak is enkel te prijzen.

     

    Europa kan meer van dit soort bewegingen verwachten en gebruiken, positieve buitenstaandersbewegingen. Een goede hofnar houdt de koning scherp, en zegt eerlijk wat er gebeurt. Met de huidige koers die we varen tegenover Zuid-Europa is het een kwestie van tijd vooraleer de hofnar koning wordt.

     

    ***

     

     

     

    .

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

     





    27-02-2013, 13:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1244 - DE HEFBOOM ONDER DE POLITIEK

    A.D. 27 Februari 2013

    .

    1244 - DE HEFBOOM ONDER DE POLITIEK

     

    ***

     

    De 5-Sterren Beweging, de 5S Movemento

    ***

     

    Yes we can!

    Natuurlijk kunnen we hen verslaan!

    ***

    Ik vind het erg dat wij, Vlamingen van Recht door Zee onze slogans moeten lenen bij de concurrentie (‘Kris Peeters) of bij de zwartste belover van wat ooit de sterkste natie ter wereld is geweest (Amerika).

    Wie het ooit ‘my way’ probeerde, was die voor ons totaal onbekende komiek Beppe Grillo, die alle Italiaanse bonobo’s voor aap zette, en daarmee meteen werk maakt om de Mars-mannetjes in Brussel de stuipen op het lijf te jagen. Ik kan alleen aanraden, eens bij Wiki op bezoek te gaan…. Daar zult U zien, dat de wonderen nog de wereld niet uit zijn.

    Mijn indruk? Beppe Grillo (de Krekel) is de Zuiderse temperamentvolle reïncarnatie van BDW en Geert Hoste in een en dezelfde persoon, overgoten met een afdek-laag Vlaams Belang  voor de radicaliteit. Eerst lieten ze zich amuseren door dat accountantje (want dat is wat de man van opleiding is, een collega dus), maar toen hij, net als zijzelf roem en eer verwierf op de kap van  de meesten van hen, was de liefde uit. Beppe werd overal buiten gesloten, maar het volk had zijn clown gevonden…

    En nu zitten ze daar met de gebroken potten. Ze hadden het kunnen weten, want jarenlang sjierpte de krekel  zijn boodschap op zijn blog en ze hadden er zelfs nog mee gelachen. Yes, he di dit his way!

    De bonobo’s zullen nu, wanneer en hoe hij dat wil, dansen naar zijn pijpen. Wat het wordt? Och, jullie weten het eigenlijk zelf al, want het is gewoon een ‘Comedia dell’ Arte’ : een toneel langs de straatkant, met voortdurend wisselende partijen tegen elkaar, louter opgevat om het publiek te amuseren. Eerst A en C tegen B, dan A en B tegen C, onder de paraplu van lachende derde. Het spel gaat terug tot het eerste begin van onze Beschaving….

    Voilà, dat zijn de ingrediënten. Een TV-komiek en blog-schrijver met frisse ideeën. Maar men moet wel tot VIER of tot VIJF kunnen tellen. Echt aanstekelijk wat men zoal met een blogske kan bereiken…

    Vandaag kreeg ik uit de hemel melding van zo’n stunt en ik hun www. vliegensvlug bijgeschreven op de links onderaan. Van een ziels-verwantschap gesproken!

     

    ***

    Ter zake : Nageltjes

    kritisch-satirische kijk op de dagelijkse realiteit vanuit objectief en derhalve politiek incorrect Vlaams oogpunt

    Spring naar de primaire inhoud

    Spring naar de secundaire inhoud

    Home

    De huisregels

    Contact

    VL-Blogs

    ***

    Zoals iedereen weet, werk ik graag via het klassieke schema : inleiding, midden, slot. Vandaag is dat midden, de bron-tekst voor dit opstelletje, extra kort. Is met opzet, om extra de aandacht toe te spitsen op de vallende kleurrijke zeepbellen en de wachtende scherpe nagel-punten Angeltjes zijn meestal geniepig, maar nageltjes zijn open en bloot. Maar vooral : ze zitten stevig vast geklopt in hun draagvlak….

    Ad multos annis, amici!

    ***

    Weet U, soms ben ik kwaad zo vroeg te zijn geboren. Kon ik nu maar de eerste 25 jaar er af knippen, om ze achteraan bij te plakken.. Samen met nog zo’n paar honderd gelijk-gezinden konden we dan… net als Beppe Grillo, nagels met koppen slaan…...

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

     

    27-02-2013, 10:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1242 - WETTELOSHEID NU EN 70 JAAR GELEDEN

    .

    1242 - WETTELOSHEID NU EN 70 JAAR GELEDEN

    ***

    Loodgieter gevraagd.

     

    Levenslange tewerkstelling verzekerd

    ***

     

    Wetten in dit apen-land, zijn vooral voor de Vlamingen bestemd Niet voor de Ali”s en de Mustapha’s al zekerlijk niet voor de Franscouillons. Taalkaders, taalwetten en gelijk-berehtiiging, dat zijn zaken voor de kies-beloften, en die zijn dan ook maar waarvoor ze bedoeld zijn : om de zotten in vrede te doen leven.

    Om Vlamingen te pesten en te onderdrukken zijn alle middelen goed, zelfs wetten met terugwerkende kracht, zoals de beruchte repressie-wetten die na de oorlog tot 800.000 Vlamingen in de gevangenis brachten.

    Wetten daarentegen die Franscouillos weigeren te eerbiedigen, laat men op hun beloop, of ergo, men voorziet er vluchtwegen voor. Zie hieroinder, voor weer dezelfde 3 koekeks-burgemeesters in de Brusselse Rand. Bij  de zogezegde splitsing van BHV werd er voor dergelijk akkevietjhes een twee-talige Kamer bij de Raad van State voorzien, waar de “slachtoffers’ hun gram kunnen halen.

    Wetende dat Vrouwe Justitia bij ons erger is dan een Parijse straat-madelief, weten we al op voorhand dat er een uitspraak volgt  waarmee men de straat kan plaveien….

     

    ***

    Ter zake :

    Drie burgemeesters faciliteitengemeenten niet benoemd

    25/02/13 - 17u35  Bron: belga.be © belga.

    ***

    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) benoemt de Franstalige kandidaat-burgemeesters van de faciliteitengemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek niet. De drie betrokken kandidaten leven de taalwetgeving niet na of weigeren de taalwetgeving te erkennen, zegt Bourgeois. Hij schorst ook twee waarnemende burgemeesters voor drie maanden omdat ze Franstalige oproepingsbrieven hebben verstuurd.

     

    In Linkebeek was FDF-Kamerlid Damien Thiéry voorgedragen als burgemeester. Hij werd in de vorige legislatuur al driemaal voorgedragen, maar telkens weigerde de bevoegde Vlaamse minister hem te benoemen wegens inbreuken op de taalwetgeving. Volgens Bourgeois gaf de gouverneur geen gunstig advies voor de nieuwe voordracht.

     

    Taalwetgeving

     Een gelijkaardig verhaal in Kraainem. Daar droeg de meerderheid Véronique Caprasse voor. Ook tijdens de vorige bestuursperiode was zij al eens voorgedragen en niet benoemd omdat ze had aangegeven de taalwetgeving, zoals de Vlaamse overheid die ziet, niet na te leven. Ook zij kreeg van de gouverneur geen gunstig advies. Zelfde situatie in Wezembeek-Oppem. Daar is François Van Hoobrouck d'Aspre voorgedragen. Ook hij is in de vorige legislatuur niet benoemd wegens inbreuken op de taalwetgeving en wordt nu ook niet benoemd bij gebrek aan een gunstig advies van de gouverneur.

     

     In Sint-Genesius-Rode is Pierre Rolin dan weer wel benoemd. Hij heeft tijdens een gesprek met de gouverneur aangegeven dat hij de taalwetgeving wil respecteren en doen naleven en kreeg een positief advies.

     

    Schorsing

     Minister Bourgeois besliste ook om de waarnemende burgemeesters van Kraainem en Wezembeek-Oppem, Arnold d'Oreye de Lantremange en François Van Hoobrouck d'Aspre, voor drie maanden te schorsen. Ze krijgen die tuchtsanctie omdat ze "persoonlijk betrokken" waren bij het verzenden van Franstalige oproepingsbrieven in hun gemeente. Ze "hebben hiermee wetens en willens manifest strijdig met de taalwetgeving gehandeld", zegt de minister.

    ***

     

    Kijk, dat is nu net wat er altijd voorvalt in dit land : loodgiertij boven op en  onderdoor de bestaande leidingen, in een onbewoonbaar verklaarde huurwoning waar men de eigenaar, de Vlaming, liever kwijt dan rijk is.

    Vandaar weer die nieuwe term, in afwachting van de uitspraak van de RvSt (de rre van ste), de ‘aangewezen burgemeester’, maar dan in ’t Fransoos.

    Loodgieterij, heb ik gezegd? Mis Piet! Dat is geen loodgieterij, dat is pure hocus pocus pas..

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

     





    26-02-2013, 14:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1243 - IL CAVALIERE NOODT TEN DANS

    A.D. 26 Februari 2013

    .

    Wetewatje : SUPERDELUXE = onbetaalbare benzine

    1243 - IL CAVALIERE NOODT TEN DANS

    ***

     

    ***

     

    10 uur

    Het muziek-ensemble in Rome in de orkest-bak stemt de violen, Il Cavaliere bepaalt de partotuur en zal dus iedereen, inbegrepen ET in Brussel, naar zijn pijpen laten dansen.

    De vertoning zelf laat op zich wachten. Men is er nog niet aan uit : wordt het een tragedie, of een komedie? Of eerde iets op z’n Italiaans: een komische tragedie?

     

     

    ***

    Ter zake : De meerderheden in Kamer en Senaat in Italië zijn best te vergelijken met de pitjes-bak van bij ons. Om 08 uur had Berlusconi 114 zetels, en Linx, met 1%meer stemmen, had er maar 113

    Om 10 uur is dat al 116 tegen 113. De Italiaanse kranten gruwelen van de uitslagen en schreeuwen om nieuwe verkiezingen. “Helpt niets”, zegt Berlusconi, door de 23% op de Cinque Stelle van die zot, is duidelijk wat de Italianen denken over de politiek gedurende de tijd dat Europa mij uitgeschakeld had...

    Heerlijke man, die Berlusconi!

    ***

     

    Met andere woorden : “Rien ne va plus”, om reden dat voortaan alles vierkant draait. Dat is dus het resultaat als Europa zich bemoeit met andermans zaken. Om het even wat Linx en Groen probeert, Berlusconi kan het blokkeren. …

    Wat moet het hart van die man ‘van eedle fierheid beven’…Van verkozen Staatshoofd in een vrij land, dor Euro-ET op een mooie dag als een straat-kat aan de voordeur buiten te zijn gezet, langs de achterdeur terug binnen geroepen te worden door het volk : ge moet het maar doen!

    Blijft natuurlijk te zien, hoe die Beppe Grillo zal eindigen. Het zou natuurlijk àl te zot zijn mocht die Mario Monti als Premier moeten opvolgen….

    In ieder geval is de toekomst vandaag begonnen. Maar als dat allemaal goed zal zijn voor de vooruitgang? Berlusconi weet dat, maar zullen de anderen dat ook willen weten?

    ***

    Als sfeerbeeld van wat er op dit uur in Italië leeft moet ik verwijzen naar het Romeinse ‘comedia dell’Arte’ uit de Oudheid. Het ene intrige volgt hier het andere op, zeer tot jolijt van de toeschouwers.

    Men vraagt zich niet eens af wat het morgen wordt. De euforie vanwege het feit de Eurocraten een hak te hebben gezet, primeert. Het Verdrag van Rome, startschot voor de EEG, zou wel eens in dezelfde stad de eindmeet kunnen bereiken…

    Allez! Een soort Kuurne-Brussel-Kurne met start en  aankomst in dezelfde stad.

    Waar men wel wakker van ligt, is dat overmorgen hùn Paus vrijwillig een stap terug zet. Dàt is Geschiedenis met Hoofdletter. En ook dat die Monti, de Eurocraat die Brussel op hun dak stuurde, als een geslagen hond met de staart tussen de benen eruit is getrapt.

    Morgen? Maar man toch, dat is een andere dag!.

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    26-02-2013, 12:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1243 TUSSEN HOPEN EN BEVEN

    .

    1243 TUSSEN HOPEN EN BEVEN

    ***

     

    ***

     

    20 UUR

    De beurs in Milaan was ondertussen, omdat scheen dat Links het goed zou doen, met sprongen omhoog gegaan.

     

     

    ***

    Ter zake : De VRT tracht ondertussen tijd te winnen om toch maar geen cijfers te moeten geven.

    ***

     

    Het wordt dus wachten tot morgenvroeg. Maar de beer loopt nog rond. Geen sprake dat we hier zijn vel al zouden te koop aanbieden….

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

     





    25-02-2013, 20:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1231 - MET BANG HART MAAR MET EEN HALLELUIA IN DE KEEL

    .

    1231 - MET BANG HART MAAR MET EEN HALLELUIA IN DE KEEL

    ***

     

    ***

     

    17 UUR,

    Ziehier wat de Itliaanse kranten op dit uur boven aan  hun commentaar zetten….

     

     

     

    ***

    Ter zake : Wat de VRT er ondertussen van maakt? Dat al hun gestook gewoon werkt als een boemrang…

    ***

     

    In Nederland schijnen ondertussen de duivels te zijn losgebroken, met in het achterhoofd de toekomst van de Euro-zone.

    Crisis-vergadering, tot zelfs in het Witte Huis toe….

    Weet niet of ik moet huilen of lachen…..

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

     





    25-02-2013, 17:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1230 – BERLUSCONI-LAND DOOR DE OGEN VAN EEN CAMP BEWAKER

    .

    1230 – BERLUSCONI-LAND DOOR DE OGEN VAN EEN CAMP BEWAKER

    ***

    Het Italia van Uw dromen : Spagetti Bolognese al Pomodoro.

     

    Overschotjes in de stad Bologna op een bedje van tot kleverige vermicelli-draden (geperste bloem met water), zwemmend in de olijf-olie, bij U op tafel gebracht in torenhoge schelven door een der mooiste vrouwen er wereld.  Buon appetito!

    ***

     

    Italia mon Amour!

    Het kan haast niet anders! Net als Kim De Ghelder moet Hugoke door zijn moeder misbruikt zijn. Over Italië weet hij vaag-weg van horen zeggen, een en ander, maar on-toerekenings-vatbaar als hij dreigt te worden, geraakt hij weer in een  delirium als hij kan spreken over de hormonen van een ander.

    Wat de man weet, weet hij van de TV en schrift hij erover in  de gazetten, waar de TV dan uit put om aan objectieve berichtgeving te doen.

    Even herinneren, Hogoke, waar die verhalen over die minderjarige lellebel komen. Pas op : ik wik mijn woorden, want het gaat over een (afvallige) Marokkaanse schone die al van in de wieg geleerd werd hoe ze mannen kan verslinden. Een Marokkaanse zeer schone dus! De aanklacht tegen haar beschermheer berust op de getuigenis van één ‘dame’ uit dat vrolijk nachtelijk gezelschap, die er zich trouwens over beklaagt dat zij met slechts € 2.000, met een kluitje dus in hert riet werd weggestuurd, en dat zij gezien heeft dat dat jonge ding met € 2.500 werd beloond. Zij weet dus uit goede bron, wat er achter gesloten deuren is gebeurd nadat zij de kamer werd uitgestuurd, want zij is in de gang gebleven. Het jong ding loochent met veel bravoure, en Silvio lacht breed uit wuivend met beide handen, vanwege weer eens die gratis publiciteit. Ik citeer de officiële Akte van Beschuldiging waaruit de maffiose Rechters een vonnis moeten distilleren. Daar zijn ze dus al een paar jaar zoet mee….

    Eerst heette het, dat de Premier onschendbaar was. Schande! Driewerf schande, want dat was een Wet speciaal door hem op zijn maat gemaakt. Tiens, en al die tijd dat de man geen Premier is geweest? Tja, dan hadden die Rechters geen tijd zeker?!

    Voor hen (de Linkse brul-boeien) en voor de VRT, dus voor Hugoke, is de verkrachting van een minderjarig vroom Moslim-kind zo goed als bewezen. Voor de meeste Italianen is het de reden waarom ze voor Berlusconi kiezen….

     

    ***

    Ter zake :

    Ik wil niet in het Europa van Berlusconi leven

    OPINIE − 25/02/13, 07u32

    ***

    Wat hebben we ons ooit vrolijk gemaakt over de kannibalen Amin en Bokassa. Prehistorie in groot ornaat. Afrikaanse leiders met grootheidswaan van terminale syfilislijders. Zo bont maken Europese democratieën het niet. Nou?

    Er ligt wel een horrorscenario op de loer. Stel dat Silvio Berlusconi de Italiaanse parlementsverkiezingen wint. Dan hebben we het nog altijd niet over een kannibaal die mensenvlees roostert, maar wel over een seksist die vrouwenslipjes barbecuet. Over een man die laatst nog Benito Mussolini de hemel in prees. In beschaving scheelt het weinig met Amin en Bokassa. In autocratie ook niet.

    Mijn probleem is: ik wil niet in het Europa van Berlusconi leven. Niet in een bordeel met lachspiegels voor minderjarige courtisanes. Maar die ascese kan Europa mij niet beloven.

    Italianen. Ze hebben alles: landschappelijke hemellichamen, creatieve leer- meesters, mode, stijl, ultra geraffineerde keuken. Ook nog voetbal. Maar hun democratische gehalte kun je voor geen cent vertrouwen. Ze kwekken een gelikte en gelifte beunhaas na als adoptiekinderen zonder origine.

    Ze zijn trots op een seniele bordeelhouder als premier. Niets mis met bordeelhouders, maar toch niet in een Europese ministerraad.

    Houd dan bordeel in de Ronde van Vlaanderen. Daar weet de massa aan het einde van de dag niet meer of ze van voren of van achteren leeft.

     

    Hugo Camps

    ***

    Hugoke is de kampioen in het omdraaien van oorzaken en gevolgen. Al staat het hem natuurlijk vrij, om uit te wijken en naar Patagonië te gaan wonen. Maar ik denk eerder, dat wij, de normale mensen, niet willen leven in dàt Europa dat Hugoke voorstaat. Een Europa waar allen zodanig gelijk zijn, omdat niemand nog iets heeft.

    Voor de rest wil ik deze keer mild blijven voor Hugoke : hij schiet met grof zaad en van dichtbij met een kanon uit de 100-jarige Oorlog op Il Cavaliere, maar hij is mild voor dot door Gode gezegd vaderland. Spreekt hij toch minstens die ene keer in zijn leven de waarheid, geheel de waarheid en niet dan de waarheid. Alleen slaat hij de bal grandioos mis over de Italiaanse keuken. Zie hoger. Die is, in doorsnee, niet verfijnd, niet Frans en al zeker niet Bourgondisch, al beschikken ze over de beste ingrediënten ter wereld. Om nog maar te zwijgen over de ‘vino’, over de gezelligheid en over de ambiance. Maar de Italiaanse keuken is de keuken van de bijeen geraspte overschotjes.. Om de lekkerste pizza’s te maken heeft de Italiaanse Mama wat bloem en water nodig en de overschotjes in de frigo : tomaten uit eigen tuin, salami in dunne schijfjes, zelf geplukte wilde champignons, op de zee-bodem bijeen geschraapte schelpjes (vongolé) die dan op tafel komt, voorzien van de meest tot de verbeelding sprekende namen. Kazen zijn er, naar ieders smaak en vermogen, maar allemaal van schapen-melk. Boter, gekarnd uit verse melk, bestaat alleen in de verbeelding van de heimwee. De ongekroonde koni.ng van de Italiaanse keuken is de eeuwige olijf-olie afkomstig uit de olijfgaanden die door de over-over-over grootvaders uit de tijd der Oude Romeinen zijn geplant, zo’n kleine 2500 jaar geleden.  Dat is geen olijf-olie, dat is pure traditie waarin Uw stuk raar-gebraden vlees van onbestemde herkomst zwemt.

    Rare keuken die Italiaanse keuken. Eerder arme-mensen kost. Maar het vermijdt wel boulemie,  en hart- en vaatziekten. Al kijken wij, aangespoelden, raar op als de 2 leuke tiner-meisjes aan de tafel naast ons, elk een reusachtige Spagetti Bologbnese bestellen, vervolgens  ‘n Ossobuco krijgen van reusachtige afmetingen en als ‘dolce’ (dessert) elk ’n sereuse portie frieten bestellen. Een volle maaltijd voor een hele shift haven)-arbeiders in Antwerpen….

    ***

    Klontjes zoals die van ‘Tirlemont’ daarentegen zijn totaal onbekend, zo ook onze heerlijke bruine suiker voor de wafels, een onbekende lekkerij (zelfs de speciaal-zaak kan U niet helpen aan een  nieuw wafel-ijzer). Zonder hun over-heerlijke ‘espresso’ de dag rond, of de “capuchino’ na de middag, zou Italië al lang neergedonderd zijn in dezelfde armoede als de Grieken.

    Neen, Campske, U slaat als naar gewoonte de bal in het net..

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    25-02-2013, 16:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1239 - OVER EEN DADER DIE LEGAAL OF ILLEGAAL GESTOLEN HEEFT

    .

    1239 - OVER EEN DADER DIE LEGAAL OF ILLEGAAL GESTOLEN HEEFT

     

    ***

     

    ***

     

    Ja, ik weet het. Het was pas gisteren dat onderaan mijn opstelletje voor de eerste keer de bevriende blogs vermeld stonden. Bij SeniorenNet staan deze twee in de linker kolom als meest bezochte sites : Guvaal en Polkum. Ook zij waren de dag-dagelijs strijdmakkers van de betretrde Tay van Angeltjes.

    Deze morgen heb ik de verleiding niet kunnen weerstaan, om Guvaal, de man die schrijft met een scalpel, integraal over te nemen. Deze keer lag Leterminator op de kille snij-tafel om op een beleefde manier in tripkens vaneen te worden  gesneden. Mercie, Guido. Doe zo verder! Enne… ik wenste dat het waar was, dat van die kille steen.

    Verder wordt, omwille van het waarheids-gehalte, Polum opgediend, bereid op grootmoeders wijze, op een bedje van vlammende verontwaardiging. Ik sluit me niet alleen aan bij deze spreker, ik voeg er zelfs aan toe, dat de meeste Muzelvrouwen vrijwillig meewerken aan hun eigen ont-menselijking door het dragen van die hoogst on-vrouwelijke boerka. Misschien dat ze het ooit snappen, dat als wij spreken over ’n boerka om ons vuil in te doen, wij zo’n grote zwarte plastic zak bedoelen om op straat te zetten. Of dat al dan niet te zien heeft met een getrukeerde foto (zie hierboven) maakt niet veel uit. Als Muzelvrouwen en Muzelmannen zo sterk aangetrokken worden door hun eigen koeltoer, waarom zijn ze dan niet daar gebleven? Net als zij, houden wij onze greep op de eigen cultuur. Met dat verschil dat het hier òns Thuisland is, en niet het hunne.

    Kijk, ik hoop dat door deze twee voorbeelden ‘uit het leven gegrepen’, de honger aangescherpt wordt. Dat het smaakt naar de trog. Om nog.

    ***

    Ter zake :

    Het woord is aan de Heer Guvaal.

    In de weekeindeditie van De Standaard stond een uitvoerig interview met Yves Leterme, waarin deze stelt, dat hij de Belgische politiek niet meer op de voet volgt. Hij ‘werkt’ nu in Parijs voor de Oeso en heeft het daar zogezegd te druk. Zo druk, dat hij diezelfde dag van het interview wél tijd had om op Tv deel te nemen aan ‘De klas van Frieda’ én ‘Reyers laat’. Typische tsjeventaal, zullen we maar zeggen, zeker?

     

       Verderop in datzelfde interview blijkt ook, dat Leterme’s contract met de Oeso op 7 december a.s. ten einde loopt, dat hij dat kan verlengen, maar dat hij daar in het najaar eens over zal nadenken. Zou dat inhouden dat de verloren zoon terug naar de CD&V schaapsstal komt? Het is niet onmogelijk en e.e.a. zal afhangen van de verdere evolutie van de binnenlandse politiek, inbegrepen de nasleep van de Dexia affaire, waarin ACV’er Leterme een hoofdrol speelde. Bij CD&V is men er helemaal niet gerust in, vooral nu uit een laatste peiling (van Le Soir dan nog) blijkt dat de partij voorbij zou gestoken worden door de al even armlastige SP.a en dat de N-VA evenveel stemmen zou halen als de drie traditionele Vlaamse meerderheidspartijen samen (39%).

       En Kris Peeters dan? Wel die mag dan nog steeds populair zijn in Vlaanderen en geen ACV’er, de man van de copernicaanse revolutie bevindt zich tegenwoordig in een moeilijke spreidstand. In zijn eigen, regionale regering moet hij de vriend blijven van de N-VA, terwijl diezelfde partij in de federale oppositie garen kan spinnen, daar waar CD&V alleen maar verdere blamages kan oplopen en moet zien de schade te beperken. Als gevolg daarvan neemt Peeters de laatste tijd wel meer afstand van de Vlaamse eisen, o.m. door te stellen dat hij een efficiënt België zou verkiezen boven een onafhankelijk Vlaanderen, terwijl hij zelf wel verstandig genoeg zou moeten zijn om te beseffen dat op langere termijn het eerste, een efficiënt België, een utopie is en het tweede steeds meer een waarschijnlijkheid.

       Een terugkeer van Leterme naar de Belgische politiek zal echter CD&V weinig soelaas brengen. Zolang de schulden van de Dexia holding als zwaard van Damokles boven de federale regering blijft hangen en daarenboven niet uitgeklaard geraakt hoe het ACV de fiscus heeft mogen ‘ontwijken’, kan de mogelijke invaller best nog wat in Parijs blijven. ‘Paris vaut bien une messe’ om eens een Franse koning te parafraseren.

    ***

    Wij danken de Heer Guvaal voor zijn uiteenzetting, en verlenen nu het woord aan de Heer Polkum

    ***

    Ik heb mijn artikel van 24/2 verwijderd omdat ik niet duidelijk genoeg was . Hierbij geef ik de juiste bedoeling aan van de leugenaars van de  media. Zij beschadigen bewust,  door een pertinente leugen, de voorzitter van het VB. Wil je een voorbeeld van uit de context rukken ? Dit is er een dat kan tellen !

    vandaag .be

    Dewinter vergelijkt boerka's met vuilniszakken

    Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter zorgde gisteren voor heel wat ophef op de microblogsite Twitter nadat hij een nieuwe foto tweette.

    Hij gooide een foto op het net van een vrouw en kind in boerka tussen twee vuilniszakken met het onderschrift “zoek de vijf verschillen”.

    Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans antwoordde op de tweet van Dewinter “Het verschil is dat een vuilniszak een nuttig voorwerp is”.

    DE LEUGENAARS VAN VANDAAG.BE NEMEN KLAKKELOOS HET ARTIKEL VAN DIE ANDERE LEUGENAARS VAN DE STANDAARD OVER. 

    Zij verwijzen zelf naar twitter, dus verdraaien ze bewust de waarheid, zeg ik dus in verstaanbare taal LEUGENAARS.

     Hier de tweet van G.Annemans :

     Gerolf Annemans @gannemans

    Boerka dr unaniem gestemde wet verboden i Belgie. Terecht. =ontmenselijking vd vrouw. Versch is dus : vuilzak=nuttig voorwerp.

    Een pertinente leugen van de media dus die om rechtzetting vraagt !!

    Dàt toont aan op welke manier we door de pers in dit land valselijk  ge-informeerd worden.  Hier hebben ze zelf de maskers afgetrokken. Schandelijke media !

     

    Nu de foto zelf : die is duidelijk genomen met medeweten van de boerkamadammen.  De vuilzakken zijn vooraf netjes geplaatst om deze pose op foto te zetten. De vraag is nu ? Wie nam deze foto van deze gewillige dametjes ?  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat FDW deze foto mocht nemen. Een beetje nader onderzoek zou hier op zijn plaats zijn. In elk geval heeft bij dit artikel de pers bewezen niet voor leugens terug te deinzen. Alle middelen zijn goed zei tobbak.

    ***

    Ik hoop dat het duidelijker geworden is, waarom ik mannen als Guvaal, Polkum, naast nog vele anderen, ‘de Rechtlijnigen’ noem. Wit is wit en zwart is zwart.

    Moesten onze politiekers, die Grote Geesten, allemaal tot die simpele waarheid willen terugkeren, het leven zou veel eenvoudiger zijn. Dat wil daarom nog niet zeggen dat ze elkaar de hersenen moeten inslaan. In het wetten maken en in het besturen kunnen we nog altijd elkaar vinden.

    In België kan dat al lang niet meer, en de EU is in hetzelfde bedje ziek. Is dat nu zo erg, om de ware bedoelingen over de immigratie, over Europa, over de Muzelmannerij, op tafel te leggen? Compromissen zullen er altijd moeten gesloten worden, anders moet de ene partij de andere uitmoorden. En dan zijn we terug bij Caïn en Abel, de zonen van Adam en Eva, waar het allemaal mee begon.

    En zo komt zelfs de tweezakkerij bij de Aanklager zelf op een haasj-over spel van woorden neer ‘legaal of illegaal bedriegen’ Is dat de wereld waarin we willen leven? .

    Schaf af, die Belgische en die Europese heksen-ketel, en vervang al hun reglementeringen, wetten en verordeningen, door de eeuwenoude, zeer eenvoudige maar duidelijke 10 Geboden Gods! .

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    25-02-2013, 12:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1238 - HIJ IS NOG EERLIJKER DAN GOUD : HIJ ZOU NOG GEEN APPEL STELEN

    A.D. 25 Februari 2013

    .

    Wetewatje :  PALING  = vader van chinees meisje

    .

    1238 - HIJ IS NOG EERLIJKER DAN GOUD : HIJ ZOU NOG GEEN APPEL STELEN

    ***

     

    ***

     

    U herinnert zich ongetwijfeld nog de Marokkaner vader wiens zoon opgepakt werd wegens moord. Ook hij, net als de Euro-ET, wilde de wereld tegen beter weten in, blijven voorliegen. Erger nog : die vader loog om zijn zoon te beschermen, maar ET liegt voor eigen rekening. Hij is inderdaad de waardige zoon van een waardige dieven-bende, wat de baas van het ACW ook zegt. Ik denk trouwens, dat er een beetje vel werk gemaakt wordt aan de voorbereidingen om klacht in te dienen…Moeten zij het dan zo ver gaan zoeken?

    Gisteren zagen we BDW ongeveer eenzelfde toneelstukje opvoeren bij VTM, maar dan in de rol van Openbaar Aanklager. Den Danny wist niet waar kijken bij de stelling dat de top van het ACW ofwel legaal, ofwel illegaal oneerlijk was geweest.  Dezelfde rol was in de 7e Dag weggelegd voor Gerolf Annemans van het Vlaams Belang. De andere partij-voorzitters zaten te lullen over de Begroting, maar bleven als betrapte standbeelden voor zich uitkijken toen Annemans de vinger in de wonde rond dreef, dat Vlaanderen jaarlijks 16 miljard Euro pompt in de bodemloze francofone putten. BDW deed dat, bij VTM, dunnetjes over : de PS wil het geld blijven buitensmijten langs deuren en vensters : ze vegen hun botten aan de Europese voorschriften, en als de Vlamingen het dan anders willen, zoals de EU dat voorschrijft, is de oplossing dan de belastingen, de Vlaamse melk-koe, te verhogen…

    Ja, mensen, het was gisteren een heugelijke Dag des Heren! De VRT had zowaar die paar Italianen gevonden om te interviewen, die tegen Berlusconi waren, om zo de indruk te wekken dat hun wensen op het punt stonden in vervulling te gaan. Ze waren zelf zwaar in de kosten gekomen om de beelden over te kopen bij een Milanese plaatselijke zender, van een paar furies met blote-borsten die een optreden hadden gepland gelijktijdig met het verschijnen van Berlusconi bij de urnen. De klank was beter dan de beelden!

    Onderwijl, binst ik aan het werk was voor mijn lezers, zat ik met een half oor en een heel oog te luisteren naar de Rai, die bezig was op het St Pietersplein in Rome, dat zwart zag van het volk. Voor 99% jonge mensen konden we vaststellen, telkens er ingezoomd werd op de vele spandoeken met sympathie voor Benedictus bij zijn laatste publiek optreden als Paus. Zij hadden uren staan wachten, bij elkaar beschutting zoekend tegen de regen, de sneeuw en de striemende wind. De VRT bracht een halve minuut compilatie ervan, met alleen maar vage beelden van het geheel : dit uitgebreid historisch te noemen Angelus-gebed op het middag-uur kreeg minder aandacht dan de wegens het weer afgelaste Kuurne-Brussel-Kuurne. Waarmee nog maar eens bewezen is, dat de Rode Zender zijn  prioriteiten kent… Een kwartier lang een non-event verslaan, en voorbijgaan aan de tekenen des tijds!

    Want de link is immers overduidelijk voor wie oren heeft om te horen, en ogen om te zien : het katholiek Geloof is springlevend, en het Italiaanse volk blijft trouw aan zijn roots die best vertegenwoordigd worden door een flamboyante Berlusconi.

    De uitslag is pas voor deze avond laat. De teerlingen rollen nog tot 15 uur…

    Ter zake :

    Van Rompuy: ik ga niet als een kleine dictator te werk

    Posted on 24 februari 2013door E.J. Bron

    ***

    Voorzitter Herman Van Rompuy van de Europese Raad wijst de kritiek van minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) van de hand. Volgens Timmermans heeft Van Rompuy weinig gevoel voor het gebrek aan draagvlak bij de bevolking voor de EU.

    ‘De indruk werd gewekt dat ik alleen beslis. Dat is niet zo,’ zei Van Rompuy zondag in televisieprogramma Buitenhof.

    Beslissen

    Van Rompuy zegt dat hij verrast was door de uitspraken van minister Timmermans vorige week. De voorzitter van de Europese Raad legt uit dat hij alleen de bijeenkomsten van de 27 EU-regeringsleiders voorzit, maar dat zij beslissen. ‘De beslissingen worden niet door mij genomen of door een abstract, anoniem lichaam in Brussel dat geen verantwoording moet afleggen. Het zijn de 27 regeringsleiders.’

    ‘We moeten het niet voorstellen alsof ik daar als kleine dictator te werk ga, helemaal niet’, zegt Van Rompuy. Onzin wil hij de kritiek van Timmermans niet noemen. ‘Ik zie Frans te graag om daar het woord onzin voor te gebruiken.’

    Parlement

    In de uitzending benadrukte Van Rompuy het belang voor landen om het begrotingstekort terug te dringen. Dat moet niet omdat Brussel het wil, maar in het belang van de sociale zekerheid van lidstaten, zegt Van Rompuy.

    Van Rompuy weerlegde ook de kritiek op het gebrek aan democratie in de EU. Regeringsleiders, zoals premier Mark Rutte (VVD), worden gecontroleerd door hun eigen parlement en kiezers. Van Rompuy en de Europese Commissie moeten verantwoording afleggen aan het Europees Parlement. ‘De democratie wordt niet opzij gezet.’

    Bron:

    http://tinyurl.com/axc8ox5 (Elsevier)

     

    ***

     

    Even de puntjes op de i zetten. Net als de VRT, is de Rai hier de officiële Staats-zender. Die is zeker niet Berlusconi-gezind, maar houdt minstens de schijn op van onpartijdigheid. Net als de VRT zit de Rai vol communisten en socialisten, maar dat is hier maar het laagje vernis boven-op. Onder alle uiterlijke schijn zijn en blijven het Italianen en Italianen zouden met Hamer en Sikkel op hun kop meelopen met flambeeuwen rond de Processie met het Allerheiligste onder de baldakijn.

    Zolang Italië Italië blijft, en geen Monti-Schurken Staat wordt, zal de wereld blijven draaien. VnV, ziet U. Vrij & Vrolijk.

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    25-02-2013, 11:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!