MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    22-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500643 - DE TALIBAN – DE MEEST RECNTE VAN ALLE GEKENDE WREEDAARDIGE MOSIM- VEROVERINGSTOCHTEN - IS ALS EEN HEMELSE DAUW OP DE WASSENDE MONDIALISERING

    ZONDAG 22 AUGUSTUS 2021

    *

    500643 - DE TALIBAN – DE MEEST RECNTE VAN ALLE GEKENDE WREEDAARDIGE MOSIM- VEROVERINGSTOCHTEN - IS ALS EEN HEMELSE DAUW OP DE WASSENDE MONDIALISERING

     

    *

    Droeve Tijden

    Ja, ’t Zijn droeve tijden als de oorlog woedt,

    Als mensen men slacht lijk dieren,

    Als mensenbloed bij beken vloeit.

    *

    Dit is - ‘Uit het hart !’ (1874) - de aanvang vaan een gedicht zonder einde van een zekere Gentil Antheunis die leefde van 1840 – 1907…

    -

    Die man had dus nog het ergste niet meegemaakt, de beide wereldoorlogen, maar de eerder beperkte Frans-Duitse Schermutseling van 1870 moet al erg genoeg geweest zijn. Te meer daar de Pruis toen de zegee wegkaapte waardopr La Mère Patrie zwaar beledigd werd.

    Ooilog is dus van alle tijden. Indien niet hier, dan elders.

    -

    Die versjes overdat soort droeve tijden zitten nog altijd goed vast gebetonneerd in mijn memorie van sinds ik die in het Eerste Leerjaar (Mei ’40) daar veel succes mee had bij het voordragen ervan.

    Ziet U ook het verhaal? Mooi in sc!ne gezet, met dik in verband gewikkeld hoofdje. Want de veel vroeg gestorven Meester Albert was een acteur die voor dit optreden zelfs handgeklap kreeg van de aanwezige Feldgrauen. Hij handgeklap, ik soldaten-koekes uit hun veldrantsoen…

    -

    En toch is de ene oorlog de andere niet…

    *

    *

    BREAKING NEWS

    *

    *

    Bart Somers vanuit zomerschool in Kaboel “Al deze kinderen moeten naar België gerepatrieerd worden”

    *

    21 augustus 2021 BV

    *

    Afgelopen woensdag organiseerde de Belgische overheid een geheime vlucht waar de Regimepers zedelijk over zweeg. Vermoedelijk omdat er iemand van de regering opgelegd had niets over deze vlucht te communiceren. Net zoals de regering DPG Media had opgelegd NIETS te schrijven over de vlucht van de IS-terroristische vrouwen van Syrië naar België een maand geleden.

     

    *

    *

    Afgelopen woensdag stuurde de Belgische overheid een FALCON van defensie van Melsbroek naar Dubai, om van daaruit door te vliegen naar Islamabad, om snel weer te keren naar Melsbroek.

    Op de vraag van ‘tScheldt aan de minister van Defensie van Mijn Voeten Ludivine-steek-mij-maar-in-het-duurste-hotel-Dedonder wie er vervoerd werd in deze jet met nauwelijkse 17 plaatsen, kwam geen antwoord.

    Maar ‘tScheldt zou ‘tScheldt niet zijn als er niet een generaal heel erg fan was van ‘tScheldt en tussen neus en lippen vertelde wie er in het geheim naar Afghanistan werd gevlogen. Het was niemand minder dan Bart Somers.

    Somers kon zo’n opportuniteit als de gigantische leegloop van moslims uit Aghanistan niet zomaar aan zich laten voorbijgaan, wordt gefluisterd.

    Dus belde Somers naar De Donder en vroeg hij (‘eiste hij’, hoorden we van onze bron) dat hij mee kon met de mysterieuze Falcon.

    Eenmaal in Afghanistan ging Bart Somers onmiddellijk naar een door België gesponsorde “Summerschool“.

    Somers liet zich fotograferen te midden van kinderen die allemaal zijn hart braken. Want ze waren moslim, allochtoon, spraken geen Nederlands en hun ouders waren hen liever kwijt dan rijk in het rijke België.

    Dus belde Bart naar Alexander De Croo die net een kwartier telefoonseks achter de rug had met Eveline Dellai.

    “Zeg Alexander, ik ziet hier met 11.000 kinderen die verdeeld over 180 zomerscholen tijdens de vakantie hun Islamees goed hebben ingestudeerd. Ik zou willen dat die allemaal naar België worden gestuurd. En het liefst naar omgeving Mechelen. Als daar ineens 11.000 door mij geredde kinderen kunnen wonen zijn daarvan minstens 5000 in 2024 stemgerechtigd. Zo’n kans kunnen we niet missen, toch, Alexander?”, pleitte Bart.

    “Keigoed idee, Bart”, antwoordde De Croo nog met een mondvol Eveline tussen zijn tanden. “Ik stuur direct een derde C130”

    Aldus geschiedde.

    **

    Mysterieuze FALCON-vlucht van defensie

    FALCON vluchtgegevens via scherp observerende Twitteraar J.L.

    **

    Dankzij Bart Somers is het tijdperk van leuke blonde Vlaamse meisjes die met ‘ge’ en ‘gij’ spreken binnenkort voorbij. Herinner U hen dankzij onze ‘tScheldt t-shirts.

    ***

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Oorlog? Daar is toch niet alles slecht aan? In Italia, het Land van Mussolini, waar de citroenen groeien, en in ’t donker loof de goidoranjen gloeien, herinnert men zcich het tot op de huidige dag, als de tijd dat toen de treinen minstens op tijd reden…

    Ach, die haast goddelijke Duce, die zelfs de Pontijnse moerassen liet droog leggen, die thans de vruchtbaarste korenvelden ter wereld blijken te zijn….

     

    *

     

    Vooral zijn buitenechtelijke verliefdheid op de jonge bloedmooie Claretta Petaaci is quai nog dagelijks het onderwerp van gesprek in de café’s..

    Hier te lande moeten we het stellen met de fratsen van ’t Croote Zoontje en met de grillen van een vaandelvluchtig Somertje, de vriend van de beruchte Bert Anciaux, de Ex VUër, beiden dik voorzien van lidtekens van overloop-gedeag bekend onder de naam van de HIP HOP van ‘Overtuiging’ naar ‘Overtuiging’…

    De dat Taliban maar goed uitkijkt: straks staat onzen Bart nog aan hun Hoofd.

    Hangt ’n beetje vooral af van de maandelijkse vergoeding…

    *

    Digithalys

     

    22-08-2021, 09:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bis

    fbeeldingen







    22-08-2021, 06:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500642 – BUITEN CORONA EN TALIBAN WETEN GRIJPGRAGE HOERNALISTEN NIET WAAROVER TE SCHRIJVEN…

    ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2021

    *

    ‘curvy is sexy’.

    *

    500642 – BUITEN CORONA EN TALIBAN WETEN GRIJPGRAGE HOERNALISTEN NIET WAAROVER TE SCHRIJVEN…

     

    I N H O U D

    Voor een nieuws- en windstelle Zaterdag is het ens iets nieuws. Tenzij je doet zoals onze Jeune Premieer.

    ‘Cherchez la femme’, dan weet U als top poliicus altijd wat doen. En, net zoals bi de overige bezigheden, ùag niets daarvan in de klare komen. ’s Lands Hoogste Politiek is immers een zaak van vertrouwen…

    Het is niet omdat je met die ene bent getruwd, dat je kwaad moet zijn op al de andere….

    Uiteraard, in alle eer en vooral met de meeste deugd…

    *

    *

    NAGELTJES

    KRITISCH-SATIRISCHE KIJK OP DE DAGELIJKSE REALITEIT VANUIT OBJECTIEF EN DERHALVE POLITIEK INCORRECT VLAAMS OOGPUNT

    Het nieuws dat U niet mag weten

    CORONA ONTMASKERD

    Eindelijk verschijnt Corona ontmaskerd, het nieuwste boek van Sucharit Bhakdi in het Nederlands en daarom is er een feestelijke talkshow in Blue Tiger Studio over een aantal thema’s uit dit boek. Duizenden mensen hebben inmiddels op dit boek gewacht. Een waanzinnige belangstelling! En terecht, wie Bhakdi & Reiss kennen, weet dat ze als geen ander scherp op hun onderwerp zitten. En wie wil nu niet alles weten wat nodig is van vaccinaties, bloedpropjes, en alles wat nog over onze landen zal heenkomen in de komende maanden?

    Vertaler Martien de Wit, redacteur Cyril Wentzel en huisarts Berber Pieksma schuiven aan om hun licht erop te laten schijnen.

    Geen enkel thema heeft het afgelopen jaar zo beïnvloed als het coronavirus en daarmee opgekomen infectieziekte COVID-19. Een situatie die door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO als pandemie werd geclassificeerd. Daarnaast circuleren elkaar tegensprekende meningen, nepnieuws en politiek gestuurde informatie. Verschillende inzichten over de gevaren door de pandemie leiden tot diepgaande discussies en zorgen voor een verwarde mensheid.

    De overheid oefent een enorme druk uit op de bevolking om zich te laten vaccineren tegen het Corona virus. Is dat een goed idee? Het land verkeert in een inentings roes. Maar als je liever nog even na wilt denken voordat je je laat prikken, wordt je voor van alles uitgemaakt.

     

    Professor Sucharit Bhakdi en zijn vrouw Karina Reiss zijn internationaal vermaarde wetenschappers op het terrein van de microbiologie. Eerder schreven ze de bestseller Corona Vals Alarm? In hun nieuwste boek, Corona Ontmaskerd, gaan ze in op de laatste ontwikkelingen en vooral op wat we allemaal nog niet weten over de werkzaamheid en de veiligheid van de vaccins. Ze belichten in dit boek op zakelijke wijze met actuele gegevens, feiten en achtergronden.

    Denk eerst goed na alvorens het vacinatie dogma te aanvaarden als juist. Bestel en lees dit boek. Dan is de kans groot dat de schellen van uw ogen vallen.

    *

    *

     

    *

    DEUR NAAR RIJK DER VRIJHEID ZWAAIT VERDER OPEN

    *

    *

    Vanaf 1 september zullen alleen mondmaskers in de horeca nog herinneren aan het coronatijdperk. ©AFP

    *

    Mondmaskers blijven nog even, maar voor de rest verdwijnen de meeste coronaregels volgende maand uit ons sociale leven. Toch wordt het zeker nog een winter rekening houden met het virus.

    Dries Bervoet

     

    *

    Behalve in Brussel keert het normale leven op 1 september bijna volledig terug. Het aantal besmettingen in ons land zit dan wel in stijgende lijn, net als in de rest van Europa. Maar door de vergevorderde staat van de vaccinatie campagne vertaalt zich dat niet in een onrustwekkend aantal hospitalisaties, stelt premier Alexander De Croo (Open VLD).

    De prijs voor de normaliteit

    Daarom hebben de federale en regionale topministers op een Overlegcomité beslist verder te schrappen in de coronaregels. Met uitzondering van Brussel, waar de vaccinatie graad achterophinkt tegenover de rest van het land.

    Privé

    In de privésfeer keert de totale vrijheid terug. Op feesten in besloten kring - huwelijken, communies, familiefeesten - mogen mondkapjes af en hoeft geen anderhalve meter afstand meer.

    Georganiseerde bijeenkomsten

    Ons uitgaansleven verloopt vanaf 1 september een pak vrijer. Op café en restaurant gaat het verplichte sluitingsuur op de schop. Ook is er geen limiet meer voor het aantal mensen dat samen aan een tafel mag zitten. Bij het rondlopen blijft een mondmasker wel verplicht - voor klanten en personeel. Disco's mogen openen vanaf 1 oktober.

    Het verenigingsleven en sportclubs kunnen zonder regels verder. Ook concerten, sportwedstrijden en festivals mogen veel meer. Officiële events - met inkomticket - mogen zonder regels tot 200 mensen binnen toelaten en 400 buiten. In oktober wordt die limiet opgetrokken tot 500 binnen en 750 buiten. Boven die capaciteit kunnen events zonder coronaregels enkel met vertoon van een coronapas. Anders blijven mondmaskers en anderhalve meter afstand houden verplicht. De coronapas krijgen mensen als ze twee weken volledig gevaccineerd zijn, een negatieve coronatest kunnen voorleggen of bewezen hersteld zijn van Covid-19.

    De negen ministers van Volksgezondheid gaan onderzoeken wat de beste manier is om de vaccinatie voor zorgpersoneel in onder meer zieken- en rusthuizen verplicht te maken. Daarover is het Overlegcomité het eens geraakt. Vandaag is in de zorg één prik al verplicht: die tegen hepatitis B. De beslissing komt er vooral omdat in Brusselse zorginstellingen personeel zich moeilijker laat prikken. Niet dat de verplichte vaccinatie morgen een feit is. Het zal maanden overleg vragen met de sector en advies organen in de gezondheidszorg voor de verplichte vaccinatie ingevoerd is.

    In de publieke ruimte

    Op plekken waar veel mensen ongecontroleerd samenkomen, verandert niets. Hier blijven de bestaande coronaregels van kracht: mondkapjes en de anderhalve meter afstand houden. Denk aan winkels, markten en kermissen, het openbaar vervoer, betogingen en publieke gebouwen zoals musea en bibliotheken.

    Telewerk

    De aanbeveling om te telewerken wordt geschrapt uit het Ministerieel Besluit dat de coronaregels vastlegt. Dat geldt alleen voor Vlaanderen en Wallonië. Het Brussels Gewest voert zelf een regeling in waardoor telewerk aangeraden blijft in bedrijven op zijn grondgebied. Veel Vlamingen werken op administraties en in bedrijven met een zetel in de hoofdstad.

    Brussel uitzondering

    In Brussel blijven de huidige coronaregels - zoals het sluitingsuur in de horeca en de aanbeveling van telewerk - nog minstens een maand aan de orde. Door een te lage vaccinatiegaad en veel inwoners die besmet terugkeren van reis, is de hoofdstad het coronazorgenkind.

    *

    *

    SCHOONHEIDSIDEAAL VERSUS GEZONDHEIDSIDEAAL

    foto: ©pixabay.

    *

    Mijmeringen - 20/08/2021 Pinar Akbas - Leestijd 3 minuten

    -‘Het is tijd om niet langer te maken wat mannen willen, maar wat vrouwen willen.’ Martin Waters, de nieuwe CEO van het iconische lingeriemerk Victoria’s Secret pleit voor meer diversiteit op de catwalk en voert een rebranding door.

    *

    De catwalk was te wit, te mager, te ver weg van de echte wereld. Vrouwen wereldwijd herkenden zich niet in de fantasiewereld die het merk jaar na jaar showde op de catwalk. Vrouwen – potentiële consumenten dus – haakten af, teleurgesteld. De verkoopcijfers kelderden. Martin Waters heeft een duidelijk diversiteitsbeleid uitgestippeld dat komaf maakt met het vrouw onvriendelijke, witte verleden.

    Perfect uitgekiende marketingstrategie?

    Gaat het hier over een perfect uitgekiende marketingstrategie? Dat zal wel. Maar Waters geeft ook blijk van menselijk inzicht en empathie voor wat vrouwen dagelijks ervaren als het over uiterlijk gaat. Verschillende campagnes rond body positivity hebben hun maatschappelijke impact al bewezen. Maar het is belangrijk dat rol-modellen deze trend verder in de kijker zetten. Wat hebben de Beyoncé’s en de Kim Kardashians van deze wereld eigenlijk al gedaan voor vrouwen die zich zo slecht in hun vel voelen dat ze plastische chirurgie overwegen? Of zich tot stervens toe uithongeren om aan het schoonheidsideaal te voldoen?

    Martin Waters kan als man meer maatschappelijke verandering teweegbrengen dan een Jennifer Lopez, Beyoncé of Kim Kardashian.

    Al pleiten deze celebrity’s voor een gezond vrouwelijk schoonheidsideaal, toch zijn ze zelf niet vies van wat plastische chirurgie. Hun Instagram accounts puilen uit van de perfecte wespentailles en de volle, strakke billen.

    De eerste vrouw met cellulitis of door zwaartekracht getroffen armen en borsten moeten we nog zien verschijnen in een videoclip van Beyoncé. We dwepen met esthetische schoonheid, we vergelijken onszelf met een vrouw die miljoenen dollars heeft uitgegeven aan een schoonheidsideaal dat op natuurlijke wijze onhaalbaar en onbereikbaar is. Laten we dat niet vergeten. Martin Waters kan als man meer maatschappelijke verandering teweegbrengen dan een Jennifer Lopez, Beyoncé of Kim Kardashian.

    Gezondheidsideaal

    Aan de ene kant heb je het schoonheidsideaal, maar je hebt natuurlijk ook een ‘gezondheidsideaal’. Adèle veroverde ooit als volslanke vrouw het hart van menig muziekliefhebber, maar kiest uiteindelijk voor het schoonheidsideaal van maatje 38. Zelf stelt ze dat haar gewichtsverlies niet dient om een schoonheidsideaal na te streven, maar wel een gezonde levensstijl. Hetzelfde geldt voor Rebel Wilson. Zij werd als volslanke comédienne en actrice wereldbekend, maar stapte intussen ook af van de mantra ‘curvy is sexy’. Wilson viel dertig kilo af door gezonder te leven, te eten en meer te bewegen.

    Of zijn we gewoon te streng voor onszelf?

    Rebel en Adèle staken altijd een dikke middelvinger uit naar de schoonheids- en gezondheidsgoeroe’s. Ze voelden zich nog altijd vrouwelijk met hun volslanke taille. Wat is er gebeurd? Vanwaar die mentaliteitsverandering? Is het zo dat we niet expliciet willen toegeven dat dik gewoon ongezond is? Kan ik gezond oud worden met mijn maat 44, of ontwikkel ik toch een hoog risico op diabetes type II? Moet ik mijn cellulitis maar gewoon aanvaarden in plaats van honderden euro’s te spenderen aan producten die waarschijnlijk geen zier helpen, maar die mij een mentale boost geven? Of zijn we gewoon te streng voor onszelf? Heeft de industrie ons zo onzeker gemaakt dat we geen onderscheid meer kunnen maken tussen gezondheid en schoonheid?

    Vooral veel levenslust

     Het zijn de kleine dingen die het lichaamsbeeld en het zelfbeeld van vrouwen kunnen boosten. Zoals een vrouw op de cover van een tijdschrift die straalt omdat ze gewoon zichzelf durft te zijn. Op de dijk in Oostende lopen verschillende types vrouwen rond, maar je haalt de onzekere types er zo uit. Het was die ene volslanke vrouw die in badpak zat te werken op het strand, samen met haar vriendengroep die me deed beseffen dat de wereld meer van deze vrouwen nodig had.

    Cellulitis en loshangend vel, zwierende borsten, en vooral: veel levenslust. Ik was misschien niet de enige vrouw die jaloers was op de zelfzekerheid van deze volslanke vrouw. Starende en veroordelende ogen op het strand waren er genoeg. Ik had deze vrouw op het strand graag in een videoclip van Beyoncé gezien. Of op zijn minst op de catwalk van Victoria’s Secret. Met vleugels, naast Megan Rapinhoe, de Amerikaanse voetbalster, en plus-size model Paloma Elsesser die al eerder op de catwalk van Chanel paradeerde.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Of ik hiermee, zoals Crootje, voor een volle week in de logeerkamer moet, doet er effe niet toe.

    ‘Agge mo leut êt’, zoals Godfried Bomans ooit Pa Pinhelman liet zeggen…

    -

    En dan over al die danig lieve Onze Lieve Vrouwkes in de politiek; de laatste jaren. Zo onschuldig als de Maagd van Orleans voor die op de brandstapel terecht kwam.

    Freya, wie weet aan haar hoeveelste echtgenoot aan toe

    *

    En zo kom ik aan die ene Franse Monarch toe, die van de uitspraak t.o.v. Madame de Pompadour: ‘
    Soit Belge et tais-toi’….

    -

    Echt iets voor Groene Myriam-het-Bloemzakje…*

    *

    Digithalys

    22-08-2021, 06:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500642 – BUITEN CORONA EN TALIBAN WETEN GRIJPGRAGE HOERNALISTEN NIET WAAROVER TE SCHRIJVEN…

    ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2021

    ‘curvy is sexy’.

    *

    500642 – BUITEN CORONA EN TALIBAN WETEN GRIJPGRAGE HOERNALISTEN NIET WAAROVER TE SCHRIJVEN…

     

    I N H O U D

    Voor een nieuws- en windstelle Zaterdag is het ens iets nieuws. Tenzij je doet zoals onze Jeune Premieer.

    ‘Cherchez la femme’, dan weet U als top poliicus altijd wat doen. En, net zoals bi de overige bezigheden, ùag niets daarvan in de klare komen. ’s Lands Hoogste Politiek is immers een zaak van vertrouwen…

    Het is niet omdat je met die ene bent getruwd, dat je kwaad moet zijn op al de andere….

    Uiteraard, in alle eer en vooral met de meeste deugd…

    *

    *

    NAGELTJES

    KRITISCH-SATIRISCHE KIJK OP DE DAGELIJKSE REALITEIT VANUIT OBJECTIEF EN DERHALVE POLITIEK INCORRECT VLAAMS OOGPUNT

    Het nieuws dat U niet mag weten

    CORONA ONTMASKERD

    *

    Eindelijk verschijnt Corona ontmaskerd, het nieuwste boek van Sucharit Bhakdi in het Nederlands en daarom is er een feestelijke talkshow in Blue Tiger Studio over een aantal thema’s uit dit boek. Duizenden mensen hebben inmiddels op dit boek gewacht. Een waanzinnige belangstelling! En terecht, wie Bhakdi & Reiss kennen, weet dat ze als geen ander scherp op hun onderwerp zitten. En wie wil nu niet alles weten wat nodig is van vaccinaties, bloedpropjes, en alles wat nog over onze landen zal heenkomen in de komende maanden?

    Vertaler Martien de Wit, redacteur Cyril Wentzel en huisarts Berber Pieksma schuiven aan om hun licht erop te laten schijnen.

    Geen enkel thema heeft het afgelopen jaar zo beïnvloed als het coronavirus en daarmee opgekomen infectieziekte COVID-19. Een situatie die door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO als pandemie werd geclassificeerd. Daarnaast circuleren elkaar tegensprekende meningen, nepnieuws en politiek gestuurde informatie. Verschillende inzichten over de gevaren door de pandemie leiden tot diepgaande discussies en zorgen voor een verwarde mensheid.

    De overheid oefent een enorme druk uit op de bevolking om zich te laten vaccineren tegen het Corona virus. Is dat een goed idee? Het land verkeert in een inentings roes. Maar als je liever nog even na wilt denken voordat je je laat prikken, wordt je voor van alles uitgemaakt.

     

    Professor Sucharit Bhakdi en zijn vrouw Karina Reiss zijn internationaal vermaarde wetenschappers op het terrein van de microbiologie. Eerder schreven ze de bestseller Corona Vals Alarm? In hun nieuwste boek, Corona Ontmaskerd, gaan ze in op de laatste ontwikkelingen en vooral op wat we allemaal nog niet weten over de werkzaamheid en de veiligheid van de vaccins. Ze belichten in dit boek op zakelijke wijze met actuele gegevens, feiten en achtergronden.

    Denk eerst goed na alvorens het vacinatie dogma te aanvaarden als juist. Bestel en lees dit boek. Dan is de kans groot dat de schellen van uw ogen vallen.

    *

    *

     

     

    *

    DEUR NAAR RIJK DER VRIJHEID ZWAAIT VERDER OPEN

    *

    Vanaf 1 september zullen alleen mondmaskers in de horeca nog herinneren aan het coronatijdperk. ©AFP

    *

    Mondmaskers blijven nog even, maar voor de rest verdwijnen de meeste coronaregels volgende maand uit ons sociale leven. Toch wordt het zeker nog een winter rekening houden met het virus.

    Dries Bervoet

     

    *

    Behalve in Brussel keert het normale leven op 1 september bijna volledig terug. Het aantal besmettingen in ons land zit dan wel in stijgende lijn, net als in de rest van Europa. Maar door de vergevorderde staat van de vaccinatie campagne vertaalt zich dat niet in een onrustwekkend aantal hospitalisaties, stelt premier Alexander De Croo (Open VLD).

    De prijs voor de normaliteit

    Daarom hebben de federale en regionale topministers op een Overlegcomité beslist verder te schrappen in de coronaregels. Met uitzondering van Brussel, waar de vaccinatie graad achterophinkt tegenover de rest van het land.

    Privé

    In de privésfeer keert de totale vrijheid terug. Op feesten in besloten kring - huwelijken, communies, familiefeesten - mogen mondkapjes af en hoeft geen anderhalve meter afstand meer.

    Georganiseerde bijeenkomsten

    Ons uitgaansleven verloopt vanaf 1 september een pak vrijer. Op café en restaurant gaat het verplichte sluitingsuur op de schop. Ook is er geen limiet meer voor het aantal mensen dat samen aan een tafel mag zitten. Bij het rondlopen blijft een mondmasker wel verplicht - voor klanten en personeel. Disco's mogen openen vanaf 1 oktober.

    Het verenigingsleven en sportclubs kunnen zonder regels verder. Ook concerten, sportwedstrijden en festivals mogen veel meer. Officiële events - met inkomticket - mogen zonder regels tot 200 mensen binnen toelaten en 400 buiten. In oktober wordt die limiet opgetrokken tot 500 binnen en 750 buiten. Boven die capaciteit kunnen events zonder coronaregels enkel met vertoon van een coronapas. Anders blijven mondmaskers en anderhalve meter afstand houden verplicht. De coronapas krijgen mensen als ze twee weken volledig gevaccineerd zijn, een negatieve coronatest kunnen voorleggen of bewezen hersteld zijn van Covid-19.

    De negen ministers van Volksgezondheid gaan onderzoeken wat de beste manier is om de vaccinatie voor zorgpersoneel in onder meer zieken- en rusthuizen verplicht te maken. Daarover is het Overlegcomité het eens geraakt. Vandaag is in de zorg één prik al verplicht: die tegen hepatitis B. De beslissing komt er vooral omdat in Brusselse zorginstellingen personeel zich moeilijker laat prikken. Niet dat de verplichte vaccinatie morgen een feit is. Het zal maanden overleg vragen met de sector en advies organen in de gezondheidszorg voor de verplichte vaccinatie ingevoerd is.

    In de publieke ruimte

    Op plekken waar veel mensen ongecontroleerd samenkomen, verandert niets. Hier blijven de bestaande coronaregels van kracht: mondkapjes en de anderhalve meter afstand houden. Denk aan winkels, markten en kermissen, het openbaar vervoer, betogingen en publieke gebouwen zoals musea en bibliotheken.

    Telewerk

    De aanbeveling om te telewerken wordt geschrapt uit het Ministerieel Besluit dat de coronaregels vastlegt. Dat geldt alleen voor Vlaanderen en Wallonië. Het Brussels Gewest voert zelf een regeling in waardoor telewerk aangeraden blijft in bedrijven op zijn grondgebied. Veel Vlamingen werken op administraties en in bedrijven met een zetel in de hoofdstad.

    Brussel uitzondering

    In Brussel blijven de huidige coronaregels - zoals het sluitingsuur in de horeca en de aanbeveling van telewerk - nog minstens een maand aan de orde. Door een te lage vaccinatiegaad en veel inwoners die besmet terugkeren van reis, is de hoofdstad het coronazorgenkind.

    *

     

    *

    SCHOONHEIDSIDEAAL VERSUS GEZONDHEIDSIDEAAL

     

    foto: ©pixabay.

    *

    Mijmeringen - 20/08/2021 Pinar Akbas - Leestijd 3 minuten

    -‘Het is tijd om niet langer te maken wat mannen willen, maar wat vrouwen willen.’ Martin Waters, de nieuwe CEO van het iconische lingeriemerk Victoria’s Secret pleit voor meer diversiteit op de catwalk en voert een rebranding door.

     

    *

    De catwalk was te wit, te mager, te ver weg van de echte wereld. Vrouwen wereldwijd herkenden zich niet in de fantasiewereld die het merk jaar na jaar showde op de catwalk. Vrouwen – potentiële consumenten dus – haakten af, teleurgesteld. De verkoopcijfers kelderden. Martin Waters heeft een duidelijk diversiteitsbeleid uitgestippeld dat komaf maakt met het vrouw onvriendelijke, witte verleden.

    Perfect uitgekiende marketingstrategie?

    Gaat het hier over een perfect uitgekiende marketingstrategie? Dat zal wel. Maar Waters geeft ook blijk van menselijk inzicht en empathie voor wat vrouwen dagelijks ervaren als het over uiterlijk gaat. Verschillende campagnes rond body positivity hebben hun maatschappelijke impact al bewezen. Maar het is belangrijk dat rol-modellen deze trend verder in de kijker zetten. Wat hebben de Beyoncé’s en de Kim Kardashians van deze wereld eigenlijk al gedaan voor vrouwen die zich zo slecht in hun vel voelen dat ze plastische chirurgie overwegen? Of zich tot stervens toe uithongeren om aan het schoonheidsideaal te voldoen?

    Martin Waters kan als man meer maatschappelijke verandering teweegbrengen dan een Jennifer Lopez, Beyoncé of Kim Kardashian.

    Al pleiten deze celebrity’s voor een gezond vrouwelijk schoonheidsideaal, toch zijn ze zelf niet vies van wat plastische chirurgie. Hun Instagram accounts puilen uit van de perfecte wespentailles en de volle, strakke billen.

    *

    De eerste vrouw met cellulitis of door zwaartekracht getroffen armen en borsten moeten we nog zien verschijnen in een videoclip van Beyoncé. We dwepen met esthetische schoonheid, we vergelijken onszelf met een vrouw die miljoenen dollars heeft uitgegeven aan een schoonheidsideaal dat op natuurlijke wijze onhaalbaar en onbereikbaar is. Laten we dat niet vergeten. Martin Waters kan als man meer maatschappelijke verandering teweegbrengen dan een Jennifer Lopez, Beyoncé of Kim Kardashian.

    Gezondheidsideaal

    Aan de ene kant heb je het schoonheidsideaal, maar je hebt natuurlijk ook een ‘gezondheidsideaal’. Adèle veroverde ooit als volslanke vrouw het hart van menig muziekliefhebber, maar kiest uiteindelijk voor het schoonheidsideaal van maatje 38. Zelf stelt ze dat haar gewichtsverlies niet dient om een schoonheidsideaal na te streven, maar wel een gezonde levensstijl. Hetzelfde geldt voor Rebel Wilson. Zij werd als volslanke comédienne en actrice wereldbekend, maar stapte intussen ook af van de mantra ‘curvy is sexy’. Wilson viel dertig kilo af door gezonder te leven, te eten en meer te bewegen.

    Of zijn we gewoon te streng voor onszelf?

    Rebel en Adèle staken altijd een dikke middelvinger uit naar de schoonheids- en gezondheidsgoeroe’s. Ze voelden zich nog altijd vrouwelijk met hun volslanke taille. Wat is er gebeurd? Vanwaar die mentaliteitsverandering? Is het zo dat we niet expliciet willen toegeven dat dik gewoon ongezond is? Kan ik gezond oud worden met mijn maat 44, of ontwikkel ik toch een hoog risico op diabetes type II? Moet ik mijn cellulitis maar gewoon aanvaarden in plaats van honderden euro’s te spenderen aan producten die waarschijnlijk geen zier helpen, maar die mij een mentale boost geven? Of zijn we gewoon te streng voor onszelf? Heeft de industrie ons zo onzeker gemaakt dat we geen onderscheid meer kunnen maken tussen gezondheid en schoonheid?

    Vooral veel levenslust

     

    Het zijn de kleine dingen die het lichaamsbeeld en het zelfbeeld van vrouwen kunnen boosten. Zoals een vrouw op de cover van een tijdschrift die straalt omdat ze gewoon zichzelf durft te zijn. Op de dijk in Oostende lopen verschillende types vrouwen rond, maar je haalt de onzekere types er zo uit. Het was die ene volslanke vrouw die in badpak zat te werken op het strand, samen met haar vriendengroep die me deed beseffen dat de wereld meer van deze vrouwen nodig had.

    Cellulitis en loshangend vel, zwierende borsten, en vooral: veel levenslust. Ik was misschien niet de enige vrouw die jaloers was op de zelfzekerheid van deze volslanke vrouw. Starende en veroordelende ogen op het strand waren er genoeg. Ik had deze vrouw op het strand graag in een videoclip van Beyoncé gezien. Of op zijn minst op de catwalk van Victoria’s Secret. Met vleugels, naast Megan Rapinhoe, de Amerikaanse voetbalster, en plus-size model Paloma Elsesser die al eerder op de catwalk van Chanel paradeerde.

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Of ik hiermee, zoals Crootje, voor een volle week in de logeerkamer moet, doet er effe niet toe.

    *

    ‘Agge mo leut êt’, zoals Godfried Bomans ooit Pa Pinhelman liet zeggen…

    -

    En dan over al die danig lieve Onze Lieve Vrouwkes in de politiek; de laatste jaren. Zo onschuldig als de Maagd van Orleans voor die op de brandstapel terecht kwam.

    Freya, wie weet aan haar hoeveelste echtgenoot aan toe

    *

    En zo kom ik aan die ene Franse Monarch toe, die van de uitspraak t.o.v. Madame de Pompadour: ‘
    Soit Belge et tais-toi’….

    -

    Echt iets voor Groene Myriam-het-Bloemzakje…*

     

    Digithalys





    21-08-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500641 – DE SAHARA STEEKT BOORDEVOL ONDERGRONDSE RIVIEREN. DA WETE TOCH !!!!!

    VRIJDAG 20 AUGUSTUS 2021

    *

    *

     

    500641 – DE SAHARA STEEKT BOORDEVOL ONDERGRONDSE RIVIEREN. DA WETE TOCH !!!!!

     *

    I N H O U D

    Hieronder leest U hoe Trump, uit bezorgdheid voor het jimaat in de’ VS, ooit zinnens is geweest Groenland op te kopen.

    GROEN!!!! Stom dat Almacy van Groen-Ecolo daar nooit is op gekomen! Even, voor de versleping ervan, ’n paar steamers-sleepboten engageren, en heel Belgenland is blit, ùaar in ieder geval gered van CO².

    Als daar niet veel volk naartoe zou komen kijken!

     *

    *

    WEERVROUW JILL PEETERS GEEFT ONS (IJDELE) HOOP

    CO2-REDUCTIE GEEN REALISTISCH SCENARIO

    *

    Weervrouw Jill Peeters tijdens een boomplantactie in Steenokkerzeel.

    foto: ©WPaul Van Welden / Wikimedia Commons

    *

    Vrije Tribune - 14/08/2021 Jan Roel van Rhee

    -

      Met een van de sterkste propaganda campagnes van deze tijd leggen klimaat activisten hun tegenstanders doeltreffend het zwijgen op. Ondertussen blijft men ons hoop geven dat CO2-reductie een realistische oplossing is. In deze vrije tribune noemt communicatie-expert Jan Roel van Rhee de eenzijdige CO2-focus tijdverspilling.

    *

    Jill Peeters vertelt…

    In het VTM-Nieuws van 9 augustus vertelt klimaatactiviste Jill Peeters met veel passie dat er nog steeds hoop is om CO2-uitstoot nog tijdig onder controle te krijgen. Haar redenering luidt, ‘Als een klein land als het onze het goede voorbeeld geeft, dan volgen grote landen ook wel.’

    ‘als we eens beginnen met vlees, vis en zuivelproducten als een delicatesse te beschouwen, dat is al een goed begin.’

    *

    Alsof de Chinese of Russische leiders elke dag met veel aandacht volgen wat ‘voortrekker’ Vlaanderen doet op vlak van klimaataanpak… Ze vervolgt met ‘als we eens beginnen met vlees, vis en zuivelproducten als een delicatesse te beschouwen, dat is al een goed begin.’

    Ik zou zeggen, eet rustig door, dit soort opofferingen zijn compleet zinloos. Het is manipulatie om hoop te geven over iets dat niet zal gebeuren (de CO2-reductie) en om mensen hiermee de verkeerde opofferingen op te dringen.

    CO2-uitstoot verminderen = slechts dure bezigheidstherapie

    De keuze lijkt simpel: we investeren in het omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering, of we proberen de CO2 uit de lucht te halen, of beide. Maar er is zelfs in de rijke EU onvoldoende geld (en wil) om beide te betalen zonder onmenselijk zware opofferingen.

    Laat mij meteen duidelijk zijn: het investeren in wereldwijd allemaal samen CO2 uit de lucht halen, lijkt weggegooid geld. Op het vlak van de reductie CO2-uitstoot zijn er momenteel drie soorten landen. De uitstootcijfers hieronder komen van het Joint Research Center van de EU en zijn van 2018, het zijn benaderende cijfers:

    Landen % van de CO2-uitstoot

    China, VS, India en Rusland 51%

    EU en andere rijke landen     20%

    Financieel zwakke landen     29%

    Enkel de EU en enkele landen als Japan, Australië en Canada. hebben op dit moment de wil én het geld om de klimaat doelstellingen te bereiken. Althans op papier, want er is nog steeds weinig gerealiseerd. Bovendien zijn er zelfs in de EU een aantal landen die weinig middelen en/of goodwill hebben.

    De top 4 in de tabel is nog steeds zeer labiel op vlak van de reductie van CO2-uitstoot. Laten we realistisch zijn, in de VS heeft men voldoende geld, maar er komen om de zoveel jaar weer Republikeinen aan de macht…

     

    China, India en Rusland hebben dan weer relatief weinig geld – opnieuw: zelfs de rijke EU kan de zware investering nauwelijks aan – en ze hebben er weinig echte steun onder de bevolking, die is vooral bezig met elke dag overleven.

    De financieel zwakke landen, ten slotte, hebben simpelweg geen geld voor al die dure klimaatplannen

     De financieel zwakke landen, ten slotte, hebben simpelweg geen geld voor al die dure klimaatplannen en ook hun bevolking is enkel bezig met overleven, hetzelfde verhaal als met de vaccins dus.

    Zelfs als de hele EU eensgezind haar broeikas gassen met bijvoorbeeld 50% reduceert en de rest van de wereld verhoogt de uitstoot met 12,5% – en dat is niet veel – dan is het resulterend effect nul.

    Quid belanghebbende partijen?

     

    Op 12 augustus kopt De Morgen nog: ‘De fossiele brandstof besteedt miljoenen aan Facebook-advertenties.’ Dat klopt, maar daarnaast krijgt bijvoorbeeld de kernenergie lobby voor miljarden gratis reclame via het IPCC met haar CO2 verhaal. Ook zo worden activisten ingezet voor belangen van industriële lobbyisten.

    We zijn decennia lang gebrainwasht door idealisten die ons wijs maakten dat CO2-reductie alles zou kunnen oplossen.

    Dat Trump Groenland wou kopen, was niet eens zo’n slecht idee.

     

    In Groenland blijft het nog wel een tijdje koel. Maar voor de rest van de wereld is er een omvangrijke ramp op komst op vlak van klimaat. Maar er is ook een ramp in de maak op vlak van energie voorziening, grondstoffen, water, voedsel, land, ecosystemen, enzovoort. Wij kunnen als mensheid daar niets aan doen. Er groeit niet opnieuw koper of helium aan de bomen, op is op. Ooit van de Club van Rome gehoord? Dat Trump Groenland wou kopen, was niet eens zo’n slecht idee.

    Doen de Loekasjenko’s van deze wereld ook mee aan CO2-reductie?

    Is er iemand die echt gelooft dat de Chinese leiders, de Amerikaanse Republikeinen, Poetin, Loekasjenko, Bashar al-Assad, Bolsonaro, de Libanezen, de Irakezen, de leiders in Myanmar, Afrikaanse despoten, enzovoort plots allemaal gaan samenwerken om de CO2-hoeveelheid drastisch te verminderen … ?

    Je geld inzetten op zo’n gezamenlijke CO2-reductie is wellicht de grootste onberekende gok in de hele menselijke geschiedenis. En wij moeten hierin blijven hopen en geloven? Laat ons vooral rampenplannen uitwerken en daarin investeren. En niet ons geld weggooien in een zeer onzeker, eenzijdig en onhaalbaar plan om grote hoeveelheden CO2 uit de lucht te halen. Dit dromerige plan kan nooit lukken, en lost de meeste zaken niet op: we krijgen met zo’n plan de grondstoffen niet terug, daarmee hebben we nog steeds onvoldoende energievoorziening en vluchten er straks nog steeds miljoenen klimaatvluchtelingen in onze richting.

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Als het waar is, dat zot zijn geen zeer en doet, dan mogen onze Gtoene Jongens & Meisjes gerust alle bestaande pillen-draaier industrie opdoeken. Wat ’n e,norme slok op de bottel zoi schelen bij het opstellen van de Begroting.

    Stel UI even de smoel van de CEO van Bayer voor, bij et vernemen dat zijn Aspirine voortaan VERBOTEN zou zijn.

    Goed om daar voor eeuwig en een dag koppijn van te krijgen!!!!!!

    *

    Maar alle gekheid op ’n stokje. We leven inderdaad met zn allen veel te veel op één hoop. We worden allemaal ordinaire stadspietjes met ieder z’n heigen voortiintje in de vorm van een bloempot voor het raam. Één pot per gezin.

    En wat verkondigt Groen-Ecolo? Dat er zoveel mogelijk volk: nieuwelingen, vreemden, asielzoekers, rnz, moeten bijkomen.

    Zijn al die ‘Groenen’ dan inderdaad immuun voor koppijn?

    De vraag stellen, is ze beatwoorden. Zot zijn doet geen pijn.

    Quod erat demonstrandum. En daarmee DOEF!

    *

    Digithalys



    21-08-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500640 – HOE ZOU ‘T METROSA ZIJN, EN METJACOBA?

    VRIJDAG 20 AUGUSTUS 2021

    STAATSFIANCIËN UIT JULES VERNES 20.000 MIJLEN ONDER ZEE

    *

     

    500640 – HOE ZOU ‘T METROSA ZIJN, EN METJACOBA?

     

    I N H O U D

     MARTINE BIJL VROEG HET ZICH OOIT MET ZOVEEL OVERTUIGING AF, EN EERLIJK GEZEGD, ZOVEEL JAREN LATER WETEN WE HET NOG ALTIJD NIET….

    https://www.youtube.com/watch?v=gV-e91K5Gf4

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    TALIBAN 2.0 ?

    *

    In Afghanistan lijkt een andere Taliban te zijn opgedoken, een nieuwe versie, zeg maar. Die belooft geen wraakacties tegen de burgers meer op te zetten en de mensen daar meer vrijheid te geven, al zeggen ze er in één adem bij ‘volgens de de wetten van de Sharia’ en dat blijft voor niet-moslims weinig geruststellend. Van die sharia zijn er nl diverse versies en die van de Taliban zou wel eens een extreme kunnen zijn.

    Wie bij de Taliban-generatie die 20 jaar geleden het schrikbewind uitoefende en er nu nog bij is, is ondertussen wel 20 jaar ouder en de organisatie lijkt ook meer gedigitaliseerd. De barbaren lopen nu ook allemaal met een smartphone rond en zullen ondertussen wel iets meer van de wereld kennen, al blijft het de vraag tot in welke mate. Feit is wel dat ze het hele land bijna zonder slag of stoot hebben kunnen heroveren, zonder bloedbaden noch veldslagen en dat ze – voorlopig althans - hun vijanden bijna ongestoord laten vertrekken.

    Of we met deze Taliban 2.0 beter af zullen zijn, is maar de vraag. Dat zal de tijd moeten uitwijzen. Zoals ik in mijn blog van 15 dezer (‘Afgaan in Afghanistan’) reeds schreef, is het aan de moslimlanden, waaronder de buurlanden, om zelf eens orde op zaken te stellen. In een land met een tiental erg diverse volkeren en dito moslim-sekten zal dat geen sinecure worden. Ze doen maar en blijven best allemaal ginder. De westerse wereld heeft er zo stilaan zijn buik van vol.

     

    *

     

     

    *

    MILJOENENBOETE DREIGT VOOR IT-ZORGENKIND FLUVIUS

    *

    Het nieuwe datasysteem Atrias moet helpen de enorme gegevensstromen van digitale energiemeters vlot te verwerken. ©RV DOC

    Vandaag om 01:00

    *

    Na jarenlange vertragingen mist het nationale datasysteem voor energiefacturatie opnieuw een essentiële deadline. De Vlaamse energiewaakhond VREG legt vanaf oktober boetes op.

    Normaal had 1 september een cruciale datum moeten worden voor de manier waarop energiefacturen in België tot stand komen. De distributienetbeheerders van Vlaanderen, Wallonië en Brussel werken al sinds 2011 aan een gezamenlijk dataplatform Atrias, dat de vlotte uitwisseling van meterstanden en een correcte facturatie mogelijk moet maken. Maar na jarenlange vertragingen mist het miljoenenproject opnieuw een deadline. De betrokkenen beslisten deze week dat nog extra tests nodig zijn, vernam De Tijd. Ze hopen nu op 1 november als lanceringsdatum.

     

    Die bijkomende vertraging kan zware repercussies hebben. De Vlaamse energieregulator VREG is het eeuwige uitstel beu en besliste in mei dat boetes volgen als het nieuwe datasysteem vanaf 1 oktober nog altijd niet operationeel is. Voor elke bijkomende dag vertraging moeten de Vlaamse netbeheerders dan samen 100.000 euro neertellen.

    " We hebben een paar weken extra tijd nodig voor testen om zeker te zijn dat alles goed werkt. "

    Björn Verdoodt

    woordvoerder Fluvius en Atrias

     

    Voor oktober alleen al gaat het om een bedrag van 3,1 miljoen euro. Die boete moet worden betaald door de aandeelhouders van de Vlaamse netbeheerder Fluvius, de tien intercommunale netbedrijven in handen van de Vlaamse gemeenten. Als het datanetwerk nog langer op zich laat wachten, kan het bedrag oplopen tot in het slechtste geval iets meer dan 40 miljoen euro.

    ondertussen vooral duimen dat die extra vertraging eventuele kinderziektes kan helpen voorkomen. Toen de Luikse netbeheerder Ores in 2015 een nieuw systeem in gebruik nam, kon gedurende maanden geen correcte factuur worden opgemaakt voor tienduizenden klanten. Een herhaling van die situatie zou voor de betrokkenen het absolute horrorscenario betekenen.

    Tobe Steel

     

    FIAT GELD: LOOPT HET MONETAIRE SYSTEEM WEER UIT DE HAND?

    *

     

    *

    Ons geldsysteem wordt al bijna een eeuw noodgedwongen steeds ‘soepeler’

    Analyse - 19/08/2021 Koen Tanghe - Leestijd 7 minuten

    -

    Er is dezer dagen veel te doen rond het gevaar van ‘fiscal dominance‘ of het verlies van de onafhankelijkheid van centrale banken. Daarbij staat hun beleid niet meer ten dienste van de economie en in het bijzonder van het beschermen van de koopkracht, maar dient het vooral om in schulden verzuipende overheden te financieren.

    We zitten momenteel eigenlijk al in die situatie: centrale banken houden de rente superlaag, ondanks een gestaag stijgende inflatie, mede om gevaarlijk opgeblazen activa bubbels te beschermen en de financiën van armlastige postpandemie-overheden te ontzien. De inflatie moet nu maar ‘gemiddeld‘ laag blijven (‘gemiddeld’ over 10, 100 of 1000 jaar?), heet het.

    Een ‘tijdelijke’ situatie

    Er wordt ons langs alle kanten verzekerd dat deze precaire situatie tijdelijk is. Wat men er echter niet bij vermeldt en wat men wellicht niet eens weet, is dat we via een litanie van dit soort ‘tijdelijke’ maatregelen in deze toestand zijn aanbeland.

    De grote vraag daarbij is: waarheen leidt die fuik?

    We zitten namelijk al sedert 1931 in een ijzeren fuik van monetaire versoepelingen: eens een nieuwe versoepeling is ingevoerd, is er geen weg terug. Integendeel: ons schuldgedreven, kapitalistisch en democratisch systeem vergt enige decennia later alweer een nieuwe versoepeling. De grote vraag daarbij is: waarheen leidt die fuik?

    1931: het einde van de klassieke goudstandaard

    Dankzij de gelijknamige film heeft iedereen al eens gehoord van de muiterij op de Russische pantser kruiser Potemkin (1905). Ze was een explosieve exponent van een diepe maatschappelijke onvrede die enige jaren later de vermaledijde bolsjewieken aan de macht bracht.

    Veel minder bekend, is dat een muiterij onder matrozen ook een rol speelde in de opkomst van ons huidig fiat geldsysteem: in de zomer van 1931 ging een contingent Britse matrozen in Invergordon (Schotland) aan het rellen. Ook deze opstand was een exponent van een diepere onvrede onder brede lagen van de bevolking. Niet met een politiek maar met een monetair systeem: de klassieke goudstandaard. Die was in 1925 terug in ere hersteld, na opgeheven geweest te zijn naar aanleiding van de Eerste Wereldoorlog. Dit impliceerde dus dat het pond opnieuw aan een vaste prijs inwisselbaar was tegen goud. Indien de waarde van het pond daalde, konden buitenlandse investeerders hun goedkope ponden inruilen tegen goud.

    Aangekondigde loonsverlaging

    Een en ander vergde begin jaren dertig van de twintigste eeuw echter bijzonder pijnlijke economische maatregelen, zoals hogere belastingen, een bijna verdriedubbeling van de kortetermijn rente en ook loonsverlagingen. Vandaar die opstand: de rebelse matrozen verzetten zich tegen een aangekondigde loonsverlaging.

     

    Een en ander zou in de negentiende eeuw ondenkbaar geweest zijn: de goudstandaard was heilig.

     

    In het buitenland werd paniekerig gereageerd: stel je voor, rebellie binnen een eerbiedwaardig instituut als de Britse Navy! Het alarmerende gevolg was dat op één week tijd goud ter waarde van bijna 40 miljoen pond het land verliet. Daarop vroeg de centrale bank ten einde raad het parlement om de goudstandaard ‘tijdelijk’ op te zeggen, wat in september 1931 effectief gebeurde. Een en ander zou in de negentiende eeuw ondenkbaar geweest zijn: de goudstandaard was heilig. Inmiddels was Groot-Brittannië echter een democratie, dus kozen politici eieren voor hun geld.

    1971: het einde van de goudstandaard

    Andere landen volgden al snel haar voorbeeld. Met uitzondering, weliswaar, van de Verenigde Staten. Na de Tweede Wereldoorlog werd hun dollar dé spil van het nieuwe monetaire systeem, waarbij hij zelf nog inwisselbaar was in goud, maar andere munten niet meer. De andere munten hadden wel een vaste maar aanpasbare wisselkoers tegenover de dollar. Dit Bretton Woods systeem werkte initieel goed, maar bleek uiteindelijk eveneens onhoudbaar met als gevolg dat in 1971, 40 jaar na het begin van het einde van de klassieke goudstandaard, de USD-goudstandaard op zijn beurt op de schop ging.

    De redenen voor deze zogenaamde Nixon shock zijn complex, maar het komt er weer op neer dat het openhouden van het ‘goudvenster’ (de inwisselbaarheid van dollars in goud) en dus het verdedigen van de waarde van de dollar, offers vergde die moeilijk opgebracht konden worden in een democratie. Ook dit keer was de maatregel overigens ‘tijdelijk‘: Nixon wilde enkel de Amerikaanse munt devalueren teneinde in 1972 her verkozen te worden. Daarna zou de inwisselbaarheid van de dollar opnieuw in ere hersteld worden. Niet dus.

    2001: het begin van QE

     

    De USD-fiat standaard die zodoende in voege kwam, liet een schier ongebreidelde geldcreatie toe. Er was nu immers geen goud meer dat als ultiem anker van het geldsysteem kon fungeren. Een en ander leidde in het Japan van de jaren 1980 tot een van de grootste vastgoed- en beurs bubbels die de wereld ooit gezien heeft.* Toen die begin jaren 1990 implodeerde, kwam de economie in een langdurige periode van relatieve stagnatie en deflatie terecht.

    Dit verlaagt de rente op die obligaties, wat lenen goedkoper maakt.

    In die context begon de centrale bank van Japan tijdens de recessie van 2001 met een nieuwe monetaire innovatie: het opkopen van grote hoeveelheden obligaties bij commerciële banken ofte ‘quantitative easing’ (QE). Dit verlaagt de rente op die obligaties, wat lenen goedkoper maakt. Bovendien kunnen commerciële banken de opbrengst ook gebruiken om leningen uit te schrijven. Vanzelfsprekend was ook deze maatregel ‘tijdelijk‘. Of wat had u gedacht? QE stopte in Japan in 2006, maar niet voor lang.

    2021: fiscale dominantie

    Nog eens twintig jaar later is massale QE gemeengoed geworden in de westerse wereld. Centrale banken kopen nu bovendien van alles en nog wat, waaronder in sommige gevallen ook aandelen. Het gevaarlijke resultaat is een veelkoppige en gigantische ‘asset bubble‘. Bovendien zijn de overheidsfinanciën er belabberd aan toe na een peperdure pandemie en afhankelijk van zeer lage rentes.

     

    Zoals gezegd: we zitten zodoende nu al in een situatie van ‘fiscal dominance’ (en ‘financial assets dominance’). Maar geen nood: ook deze precaire toestand is dus ‘tijdelijk‘.

    En wat in 2031?

    Sommigen voorspellen al, in vage bewoordingen, een nieuwe en radicale ‘monetary reform’, na de afschaffing van cash geld en de invoering van digitaal geld. Daarbij zou iedereen verarmen. Indien het eenvoudige patroon van de voorbije honderd jaar zich op wonderbaarlijke manier doorzet, komt ze er al in 2031 (10 jaar na de vorige stap, zoals die 20 jaar na de derde stap volgde, etc.), precies 100 jaar nadat de klassieke goudstandaard ‘tijdelijk’ op de schop ging.

    Wat er ook van zij, het valt, los van kortetermijn voorspellingen over de inflatie, te verwachten dat we dit decennium nog vaak zullen kunnen genieten van een monetair beleid dat ‘tijdelijk’ meer oog heeft voor geldhongerige overheden en opgeblazen financiële markten dan voor de koopkracht van geld.

    *

     

     

    * De Belgische ambassade in Tokio was in die tijd een fortuin waard (‘evenveel als heel California’). In de jaren 1990 werd haar waarde nog altijd geschat op 1 à 2 miljard euro. In 2006 werd ze voor een luttele 420 miljoen euro (bruto) verkocht door Verhofstadt II om een gat in de paarse begroting te dichten. De kosten voor de nieuwe ambassade werden doorgeschoven naar een latere begroting.

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Wat of hoe we vandaag bijgeleerd hebben? Het lijkt wel een zoveelste her-uitzending van Piet Huysentruyt. Niet over koken of kokkerellen, maar over economie en politiek. Vandaar de overeenkomsten.

    Je legt een Beschaving gewoon op de haard en daarna dien je die op. D.w.z. je legt uit wat je zelf niet eens weet. Diepzee-waarnemingen.Ik zei het al.

    Als geld al MACHT is, wat is KENNIS dan?

    Straks koop ik mij ’n nieuwe Rolls en verklaar met de glimlach dat ik zojuist op de virtuele rekening van de garagist, in gedachten betaald heb. Ik heb de auto eb hij heeft het geld.

    So what?

    -

    En dat van die Ambassade in Tokio: eten we op vandaag daarvoor n’n boterham minder?

    *

    Digithalys

     



    20-08-2021, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500639 – AFGAAN: IS EEN ANDERE KIJK OF DE BULT WEER EENS DOOR ANDERMANS SCHULD IS ONTSTAAN

    DINSDAG 17 AUGUSTUS 2021

    *

    OOK DE VEERKEERDE KANT UITGEKEKEN?????

     

    500639 – AFGAAN: IS EEN ANDERE KIJK OF DE BULT WEER EENS DOOR ANDERMANS SCHULD IS ONTSTAAN

     *

    I N H O U D

    Aan elke bovenkant, dat zei ik daarnet al, is er altijd een onderkant. En zelfs, bij nader toezien, ook nog meerdere zijkanten. Met vaste handgrepen tegen het uitglijden of vallen. Zie Sanctorum.

    Vage heinneringen aan de eigen Onzalige Repressejaren in dit Apenland - die maar bloijven duren – doen mij eraan denken, dat het bij de islammerij nog erger is: ooit waren de vrouwen daar oorspronkelijk Gwijde Maadeen, dan Gewaagde Meiden. En nu weer omgekeerd. Gewijd, maar zeker gen Maafd meer. In dit ons eigen Apen- & Kloteland blijft het bij (genderneutrale) broodroof tot in het 10de Geslacht.

    -

    Hieronder leest U dus bij de onvergetelijke Johan Sanctorum een hele resem geheugen steuntjes waarvoor beroeps letterzetters geen tijd hebben. De Val van de USSR, de teeleirgang van The Divine American Dream, met of zonder nucleair geweld zoals in Hiroshima.

    En wat de Zijderoute betreft: daar hebben wij, Vlmingen, in een ver verleden, toch ook al zaken mee gedaan?

    Jammer inderdaad, als het allemaal even waar is, dat volgens de Koran de Afgegane Adfgaande Maagden eens te meer de dupe van het verhaal gaan worden. Born to die. Zie Qatar en het WK voetbal. Dat de besrteb mogen winnen.

    Ach ja, ook de islammerij is misschien aan een nieuwe hoopvoller globalisering toe…

    In ieder geval en in ons voordeel: isalammers van overal ter wereld hebben voortaan een nieuwe vaste stek om zich in thuis te voelen…

     *

    ALS WE AFGHAnNISTAN NU EENS GEWOON AAN DE AFGHANEN LATEN

    *

    De Taliban zijn helemaal terug van nooit echt weggeweest.

    foto: ©AFP

    *

    Een kans voor voetbaltrainers zonder werk

    *

    Acta Sanctorum - 18/08/2021 Johan Sanctorum –

    Kaboel is gevallen, snel, in chaos, zoals Saigon in 1975. Inpakken en wegwezen, met radeloze burgers die represailles vrezen en zelfs van opstijgende vliegtuigen vallen. Eén van dé beelden van 2021 die zullen blijven hangen.

    Menig analist en koffiedikkijker heeft hier al zijn licht op laten schijnen, inclusief het gezwets van Rudi Vranckx ergens vanuit zijn Toscaanse villa. De hoofdlijnen tekenen zich af. Ex-president Trump maakte een zwakke deal met de Taliban zonder garanties. President Biden mag de eer opstrijken deze chaos niét te hebben zien aankomen of voorkomen. De politieke elite zelf in Afghanistan, vooral Kaboel dan, was corrupt en verdeeld, getuige een Afghaanse president Ashraf Ghani die het land verliet met vier wagens vol cash. En dan is er natuurlijk de uitgekookte strategie van de triomferende Taliban, die iedereen in snelheid namen, met Pakistan als ideale vrijhaven en schuiloord.

    Laten we, los van alle bedenkingen over vrouwenrechten en sharia, het volgende niet vergeten: Afghanistan hoort aan de Afghanen toe. Al eeuwen, sinds Alexander de Grote, is dit stuk maanlandschap op aarde al de inzet van conflicten, omwille van zijn strategische ligging langs de Zijderoute.

    Westerse gazettenpraat

    In de jaren 80 namen de Russen het land in, officieel om het communistische regime overeind te houden, maar vermoedelijk ook omwille van de grondstoffenrijkdom. Dat lokte een verzetsbeweging uit, de moedjahedien, gesteund door de VS, met ene Osama bin Laden als enthousiaste militant. Met de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 verdwenen de Russen van de Afghaanse scene. Er volgt een periode van chaos en oorlog tussen allerlei krijgsheren, tot vanuit buurland Pakistan de Taliban op het toneel verschijnen en grote kuis houden. We zijn dan al 1994. Ze stichten het Islamitisch Emiraat en leggen de sharia op.

    Vanuit het platteland en de bergen bleven de Taliban al die tijd de steden bedreigen en spekten ze hun oorlogskas met drugsteelt

    Tot op 11 september 2001 de Twin Towers in New York worden doorboord en Al Qaeda van Osama bin Laden de eer opeist. Dat leidt tot een Amerikaanse invasie, met internationale militaire steun, en een klopjacht op Al Qaeda. Een westersgezinde Afghaanse regering verschanst zich in Kaboel. Het Talibanregime valt zogezegd, maar dat is westerse gazettenpraat. Vanuit het platteland en de bergen bleven de Taliban al die tijd de steden bedreigen en spekten ze hun oorlogskas met drugsteelt, vooral papaver, de grondstof voor heroïne. Deze semi-woestijn en uitloper van de Himalaya blijkt militair oninneembaar. In 2011 wordt Osama Bin Laden in zijn Pakistaans resort wel geliquideerd, maar dat is niets meer dan symboliek.

    In 2014 trekt de NAVO-troepenmacht weg en is het nog maar kwestie van tijd voor de Amerikanen hun uitzichtloze posities opgeven. In 2020 ondertekenen president Trump en de Taliban een vredesakkoord, waarbij de VS zich ertoe verbindt om zich binnen de 14 maanden terug te trekken, en de Taliban een vreedzame machtsovername beloven, inclusief onderhandelingen met de Afghaanse regering.

    Think local

    Dat laatste was natuurlijk flauwekul, niet te geloven dat Trump die belofte zomaar voor lief nam. Of kon het hem echt niet schelen? De situatie is nu hoe dan ook dat het land weer vrij is van buitenlandse bezetters. Het wordt een soevereine natie, onder de sharia, en dat stemt ons niet vrolijk. Maar er zijn nog shariastaten in de wereld, Qatar bijvoorbeeld, waar straks het WK voetbal doorgaat.

    De vooral door de VS gehuldigde misvatting dat je met militaire middelen een beschaving vestigt, heeft alleen maar radicalisering veroorzaakt. Het is dat imperialisme dat uitwassen als Al Qaeda heeft gecreëerd.

    Heel misschien staat de Taliban eerder dat voorbeeld voor ogen, dan een echt terreurbewind zoals de Islamitische Staat. Onze lichtjes ijdele wens dat heel de planeet geniet van een parlementaire democratie met scheiding van kerk en staat, honderd pretzenders op de kabel en gender-neutrale toiletten, strookt helaas niet met de politieke en religieuze realiteit. Dat is eigenlijk wat Sid Lukkassen in zijn analyse zegt: ‘Het Afghaanse project bewijst: beschavingen zijn niet maakbaar.’ De vooral door de VS gehuldigde misvatting dat je met militaire middelen een beschaving vestigt, heeft alleen maar radicalisering veroorzaakt. Het is dat imperialisme dat uitwassen als Al Qaeda heeft gecreëerd.

    Dus moeten we meer plekgericht gaan denken in plaats van globalistisch. Het motto ‘Afghanistan aan de Afghanen’, gecombineerd met het groeiend inzicht dat moslims in een moslimstaat thuis horen in plaats van in Europa een sharia af te dwingen, kan een en ander verteerbaar maken.

    Nogmaals: het lot van de vrouwen in dit land is weinig benijdenswaardig, maar misschien zijn ze weerbaarder dan we denken. En zijn de Taliban iets slimmer dan hun knotsgekke IS-geloofsbroeders. Dat er een nieuwe golf van terrorisme over de wereld gaat rollen door de overwinning van de Taliban, durf ik betwijfelen. Waarom zouden ze, nu ze hun eigen land terug hebben. Dat ze maar snel een echte staat worden en een nationale voetbalploeg oprichten. Na de blitzkrieg op het terrein moet de Taliban misschien eens een goeie voetbaltrainer onder de arm nemen, weliswaar betaald met drugsgeld, maar wie maalt daarom. Niet veel later staan Coca Cola en McDonalds aan de deur. Helemaal halal uiteraard. Treedt dit land dan toch nog toe tot de brede kring der beschaafde naties, nadat daar in de voorbije twintig jaar zowat honderd miljard dollar aan verspild is.

     *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Neemt niet weg, dat er buiten ons gezichtsveldna deze voldongen feiten, in wezen het wrange gevoel overheerst bevriend te zijn (geweest?) met zij die …. net als Dolf werden ondergespten.

    *

    Groot zijn in de nederlaag staat daar nergens bij.

    Blijft over: de vaststelling dat de meesten onzer leidende Westerse rijkelijk vergoede beroepspolitici dringend naar de oogarts moeten. Want ziende blind. En bang als bange wezels..

    *

    Daar moeten wij, Vlaamse stem-gerechtigden daar dringend iets aan doen. Nadere afspraken in Steenstraete tijdens de IJzerwake….

    *

     

    Digithalys



    20-08-2021, 06:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500638 – DE WAARHEID, GEHEEL DE WAARHEID EN NIETS ANDERZS DAN DE WAARHEID

    DINSDAG 17 AUGUSTUS 2021

    *

    *

    500638 – DE WAARHEID, GEHEEL DE WAARHEID EN NIETS ANDERZS DAN DE WAARHEID

     *

    I N H O U D

    Het klinkt bijna als het Sprookje van Hansje en Grietje, die oude thans om persoonlijke redenen achterwege gelaten Gechterlijke benadering van wat ooit een Dure Eed is geweest.

    De Rechters volgen dus de trend die in de media heerst: zeg wat U te vertellen hebt, we denlen er tpch het onze over.

    Of ik die doodslag heb gepleegd? Tja, Edemachtbare, het hangt ervan af hoe U dat bekijkt. Als Gelovie of als Vrijdenker…. De feiten zijn niet altijd wat ze lijken te zijn.

    *

    WIE ZIJN ZE, DIE JOURNALISTEN VAN PERS EN TV DIE ONS INFORMEREN?

    foto: ©Unsplash

    *

    Objectiviteit en eerlijkheid in de media (1)

    Interview - 19/08/2021 Luc Pauwels

    -

    Wie zijn die beroepsjournalisten die ons dagelijks informeren en soms met grote stelligheid hun persoonlijke interpretatie van de feiten opdienen? Waar komen ze vandaan? Wat is hun loopbaan? Wat beweegt hen? Sinds 2012 geeft in Frankrijk een onafhankelijke privé-instelling, het Observatorium voor de Journalistiek (OJIM) hierover dagelijks informatie. Dat wil nu zijn activiteiten uitbreiden tot Vlaanderen en Nederland. Voor het eerst staat de politicoloog Claude Chollet, voorzitter van het OJIM, een Nederlandstalig medium te woord. Luc Pauwels sprak met hem voor Doorbraak.

    -

     Luc Pauwels: ‘Hoe kunnen we het OJIM aan onze Vlaamse en Nederlandse lezers voorstellen? Wat is het doel van uw organisatie?’

     

    Claude Chollet: ‘Het Observatorium voor de Journalistiek (OJIM) werd in 2012 opgericht “om u te informeren over degenen die u informeren”. Dat doen we met omstandige portretten van journalisten (230 tot vandaag de dag), uitgebreide infografieken (30) van de pers- en media groepen en dagelijks twee bijdragen over markante feiten die de journalistiek of de journalisten betreffen, de verschillende soorten censuur, de mode van “fake news” en “pseudo fake news” en de meest frappante vooringenomenheid bij de analyse van de actualiteit. Dat alles met een duidelijk engagement en een conservatieve grondtoon, maar nooit met een polemische of militante stijl.’

     

    Wat is uw motivatie?

     

    ‘Ik hoor vaak gekreun en geklaag over journalisten die “niet objectief” zouden zijn. En terecht, objectiviteit bestaat niet. We zijn allemaal mensen met een taal, een geschiedenis, een cultuur, een opleiding, we zijn allemaal subjectief, de journalisten inbegrepen. Wat we moeten eisen is eerlijkheid, zo dicht mogelijk bij de realiteit staan, haar niet verdraaien, geen informatie verbergen of ze een belang geven die ze niet heeft. En daar zijn we vaak echt heel ver vandaan.’

    Deze dominantie creëert voortdurend vooroordelen in de behandeling van informatie

    ‘We schatten ruwweg dat in Frankrijk twee derde van de journalisten zich in een links-liberale sfeer bevindt, een beetje liberaler of een beetje linkser, afhankelijk van het geval, en allemaal met dezelfde ideologische vooronderstellingen: zaligmakende globalisering, immigratie als een geluk, het noodzakelijke berouw van de Europeanen, een buiten-Europese voorkeur, Amerika als het ultieme model, de woke-mode en LGBTQ+, anti-blank ressentiment enzovoort. Deze dominantie creëert voortdurend vooroordelen in de behandeling van informatie, een echte ideologische hype die uiteindelijk doorgaat voor een soort van normaliteit.’

    Een toolbox om de mediawereld te analyseren

    Geldt dit alleen voor Frankrijk? Neen, toch.

     

    ‘Ik heb het gevoel dat de situatie in Nederland en België niet zo veel verschillend is van Frankrijk. En waarschijnlijk het ergst in het Franstalige gebied. Met onze toolbox (portretten, infografieken, peilingen) ontbloten we de links-liberale media-kroon en haar hovelingen. Met meer dan 5.000 gepubliceerde artikelen in negen jaar, biedt onze zoekmachine toegang tot een ware bibliotheek. Zo stellen we iedereen in de mogelijkheid een onderwerp over de media en hun vrijwillige of ondergane manipulatie te verdiepen, argumenten te vinden voor eigen reflectie en hulpmiddelen voor metapolitieke discussie.’

     

    Het OJIM is dus geen commerciële aangelegenheid?

    ‘Die ambitie had het nooit, in verste verte niet. Bescheiden, maar met volharding staan ​​we in dienst van de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van kritiek, de vrijheid van opinie, het vrije geweten van de Europeanen, verwoord via hun media, maar ook over hun media. Wij zijn een toolbox om de mediawereld te analyseren, om het even of deze media goed, minder goed of verschrikkelijk worden bevonden.’

     

    U bent de stichter en de manager van het OJIM?

     

    ‘Zoals in elk bedrijf heb je een dirigent nodig. Maar ik zou dit werk niet alleen kunnen doen. Als ik de webmaster meetel, de verantwoordelijke voor de sociale netwerken, de grafisch ontwerper, de videast en de redacteuren, dan zijn we met een ploeg van ongeveer vijftien medewerkers. Met wisselende intensiteit drijven wij het Observatorium aan.’

    We hebben geen kantoren en geen werknemers in vaste dienst.

    ‘Ik ben een onbezoldigde vrijwilliger, sommige redacteuren eveneens, maar de meeste medewerkers worden (vrij slecht) betaald als freelancer. We hebben geen kantoren en geen werknemers in vaste dienst. Onze redacteuren zijn ofwel freelance professionele journalisten of studenten journalistiek.’

    Kritische analyse van journalistiek

     

    Ik zie dat het OJIM-abonnement gratis is. Hoe financieren jullie de vzw?

     

    ‘We weigeren elke subsidie ​​en om de site duidelijk te houden, nemen we geen advertenties op. Daardoor zijn we wel volledig onafhankelijk van onze lezers en hun donaties. In Frankrijk bestaat er wel een bescheiden belastingvoordeel voor donateurs aan vzw’s. Een kwetsbaar financieel model, dat een zekere armoede “garandeert”, maar dat creativiteit aanmoedigt en ons absolute onafhankelijkheid garandeert. Lezers weten dat te waarderen, zo blijkt.’

     

    Kunt u ons een idee geven van uw leespubliek?

     

    ‘Afhankelijk van de maand heeft onze website tussen de vijftigduizend en honderdduizend unieke bezoekers. Daarnaast hebben we 78.000 vrienden op Facebook en volgen meer dan 7.000 mensen ons op Twitter. Als we dit laatste cijfer analyseren, blijken meer dan 80% journalisten of studenten journalistiek te zijn. Dat betekent niet dat ze het met ons eens zijn, maar wel dat ze rekening houden met onze informatie, ook al wordt die niet als zodanig doorgegeven.’

     

    Wat jullie doen, is onderzoeksjournalistiek, toch?

     

    ‘Ik zou het eerder kritische analyse van journalistiek en mediapraktijken noemen. Onderzoeksjournalistiek kost veel tijd en geld. Het vraagt bijna altijd enkele maanden tot een jaar eer je tot relevante resultaten komt. Zoveel tijd investeren in een diepgravende speurtocht ligt niet binnen het bereik van een vrijwilliger en we hebben niet de middelen om een ​​professional op dit niveau te betalen.’

    Zitten er juristen in jullie team?

    ‘Neen, maar we worden bijgestaan door een uitstekende professional, een advocaat die gespecialiseerd is in persrecht.’

    Kritisch voor het conventionele journalistieke milieu

     

    Heeft het OJIM een verificatie procedure?

    ‘Net als in een traditionele redactie wordt het ontwerp van alle artikelen grondig nagelezen. Ze worden waar nodig aangepast of geweigerd als ze onnauwkeurig, onvolledig of slecht opgesteld zijn. Onze toon is afstandelijk, nooit polemisch of controversieel, wat ons er niet van weerhoudt ironie en humor te hanteren en hier en daar soms een verdiende veeg uit de pan te geven.’

    Waarderen andere journalisten uw werk? Schrijven en spreken conventionele media over jullie bevindingen?

    ‘Door indirecte informatie weten we dat het OJIM in de journalistieke wereld met aandacht wordt gelezen en gevolgd. We krijgen regelmatig (indirecte) suggesties zoals “waarom geen portret brengen van X ?”. Meestal gaat het om een wenk van iemand die dicht bij een bepaalde journalist staat die in onze serie “Portretten” wil worden opgenomen. Omdat onze toon kritisch is voor het conventionele journalistieke milieu worden we niet geciteerd in de zogenaamde “mainstream” media.’

    Morgen het vervolg: ‘Ook in Vlaanderen weten jullie te weinig over de journalisten die het nieuws brengen, selecteren en soms voorkauwen’.

     

    *

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    De Vooruitgang, zegt U? De Moderniteit?

    M’n voeten, Gérard, want waarvoor werd er dan het Internet uitgevonden? De hedendaagse mens leeft toch niet meer in hutten of in de bomen? En vooor de WC bestaat er al lang deftig toiletpapier. Zodat zefs dààr de gaztten niet meer nodig zijn.

    Als DM, De Schandard of HLN, HUMO, etc, etc, etc er iets van tussen de tanden ‘bijkleuren’, valt dat toch gemakkelijk te controleren met de feiten? Zowel met de onderkant als met de bovenkant ervan.

    Ja, zeggen die, het Land wordt goed bestuurd, want we krijgen op tijd en stond onze ruime subisudies uitbetaald.

    En wat zeggen de feiten?

    Herinnert U zich nog uit Het Evangelie wat Judas overkwam, nadat die zijn verradersloon had opgestreken? Wel, die ging in de vrije natuur, en verhing zich aan de eerste de beste boom.

    Echt! Evangelie Waar!!!!!!! En dat weten al die Rood-Blauwe Petoeters ook.

    *

    Digithalys

     

    19-08-2021, 15:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500637 – WAAROM ALLES MAKKELIJK MAKEN ALS MOEILIJK OOK GAAT?

    DONDERDAG 19 AUGUSTUS 2021

    *

    500637 – WAAROM ALLES MAKKELIJK MAKEN ALS MOEILIJK OOK GAAT?

    *

    I N H O U D

    Wat voor de gewone Burgeer als U en ik eerder raadselactig is, is voor al wie Leding ka  n of mag geven, om het even op welk niveau, hoe ongenaakbaarder hoe beter, mofdzlijk, de evidentie zelve. Namelijk: er op de kortst mogelijke tijd er zo rijk mogelijk door te worden.

    Het ‘Algemeen Belang’? Het Volks Welzijn? >r zijn dat nu onnozele veagen!

    Want dat is de theorie. Maar de Praktijk? Die gaat louter en alleen om de portemonnee en de Eeuwige Roem….

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE BLANKENBERGSE COALITIEWISSEL

    In de gemeente Blankenberge hebben ze een andere politieke coalitie aan de macht én een andere burgemeester. Dit is een primeur voor Vlaanderen, nadat de Vlaamse regering er een nieuw decreet voor uitvaardigde, waarbij meerderheden voortaan ook in gemeenten kunnen veranderen tijdens de legislatuur. Als men het binnen een meerderheid in een gemeente met elkaar niet meer eens geraakt, wat in Blankenberge blijkbaar het geval was, kunnen partijen van meerderheid en oppositie na onderling overleg een nieuwe meerderheid vormen en kan men daarbij ook een nieuwe burgemeester aanduiden. De gemeenten krijgen nu a.h.w. een legislatuur bestuur zoals dat ook al voor de gewesten het geval was en moeten niet meer wachten tot een volgende verkiezing om daar eventueel iets aan te veranderen.

    Het voorbeeld van Blankenberge zou wel eens navolging kunnen krijgen. Aan de kust is er ook al een tijdje onenigheid binnen de meerderheid in De Panne en daar overweegt men nu ook het voorbeeld van Blankenberge te volgen. Voor de rest wordt het uitkijken in hoever dit nieuw decreet invloed zal hebben over het hele gewest en of er geen misbruik van zal gemaakt worden. Het zal op sommige plaatsen wel wat meer leven in de gemeentelijke brouwerij brengen en dat is altijd leuk meegenomen.

     *

    CORONATESTEN KOSTEN OVERHEID 838 MILJOEN EURO

    *

    De coronatesten geven de laboratoria binnen en buiten de ziekenhuizen een omzetboost. ©Shutterstock/Filip Ysenbaert

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    De factuur voor PCR- en andere coronatesten ligt nu al ruim dubbel zo hoog als vorig jaar. Voor de laboratoria die de testen analyseren, gaat het om een stevige omzetboost.

    Sinds het begin van de pandemie zijn in ons land al meer dan 18 miljoen coronatesten uitgevoerd op patiënten met symptomen, mensen die een risicocontact hadden en andere groepen. De voorbije weken zat het aantal tests in de lift door vertrekkende vakantiegangers. In de week van 19 juli werd een record van meer dan 500.000 tests per week uitgevoerd, blijkt uit de cijfers van het wetenschappelijk kenniscentrum Sciensano.

    De essentie

    Sinds het begin van de pandemie zijn in België al meer dan 18 miljoen coronatesten uitgevoerd.

    Ruim driekwart van de testen vorig jaar werd terugbetaald door het RIZIV, goed voor een factuur van 230 miljoen euro. Voor dit jaar voorziet het de overheid nog eens 608 miljoen euro.

    De coronatesten geven de laboratoria een omzetboost, al maakten ze ook stevige kosten.

    Een einde aan het testen is nog niet in zicht. Vrijdag buigt het Overlegcomité zich over een verstrenging, waardoor ook gevaccineerden opnieuw twee tests zouden moeten laten afnemen na een hoogrisico contact.

    Al dat testen helpt om de epidemie in kaart te brengen en in te dijken, maar gaat gepaard met een zware factuur. Voor een PCR-test krijgen laboratoria een vergoeding van het RIZIV die tussen 40,44 en 50,44 euro schommelt. Bij de veel minder gebruikte antigeen testen ligt de terugbetaling tussen 16,85 en 26,72 euro.

    Coronatest wordt blockbuster voor laboratoria

    Vorig jaar werd ruim driekwart van de 7 miljoen uitgevoerde tests terugbetaald door de ziekteverzekering. ‘Het RIZIV gaf vorig jaar 230 miljoen euro uit voor 5,35 miljoen testen’, zegt woordvoerster An-Sofie Soens van het RIZIV. Dit jaar zal de factuur fors hoger oplopen. Op dit moment staat de teller op 11,1 miljoen uitgevoerde tests. Dat zijn er al fors meer dan vorig jaar. Het RIZIV heeft 608 miljoen euro uitgetrokken voor de testen. Het grootste deel daarvan (554 miljoen euro ) vloeit naar PCR-testen en sneltesten.

     

    *

    AFGHANISTAN: 'TE LANG VOOR SIMPLISTISCHE OPLOSSINGEN GEKOZEN'

    Filip Michiels - 18/8/2021

    -

    Nederlands ex-diplomaat en terrorisme-expert Peter Knoope: 'Dit bewijst het falen van twintig jaar terreurbestrijding

    *

    CHINA DANST MET DE DUIVEL

    Jan Lung - 18/8/2021

    China lijkt de Taliban te omarmen om de Oeigoeren een mogelijke basis te ontzeggen. Een geo-strategische gok, met mogelijk grote risico's.

    *

    TALIBANTWERPEN?

    Winny Matheeussen - 18/8/2021

    Peter Velle, jihad-onderzoeker, wijst op aanwezigheid in Antwerpen van een radicale groepering die dweept met de Taliban.

    *

    DE ONDRAAGLIJKE LICHTHEID VAN ‘MY SALINGER YEAR’

    *

    Michiel Leen - 18/8/2021

    *

    'My Salinger Year' maakt je als kijker niet veel wijzer over de kluizenaar-schrijver van 'Catcher in the Rye'. Het is meer 'The Devil Wears Prada', maar dan met boeken.

    *

    PLOFFERDEPLOF!

    *

    Erwin Vanmol - 17/8/2021

    *

    Colruyt, OKay en Delhaize stoppen met plofkippen vanaf 2026.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    En dat er dus slachtoffers vallen? Tja, overal waar er gehakt wordt, vallen er spaanders. Of dat nu in Blankenberge is, of in Kaboel, de kleur van het hout doet er niets aan toe. Hrbben is hebben, en krijgen is de kunst.

    -

    Slechts één voorbeeld: wie zich biet spontaan laat inenten, voldoet niet aan zijn Burgerplicht en draait dus op voor de kosten.Zowel voor de kosten om zelf in leven te blijven, als voor alle schade die anderen eventueel door zijn schuld moeten ondergaan. Inclusief de eigen crematie.

    -

    Stelt zich echter dan meteen de vraag: wat heeft de Politicus daar nu aan verdiend? Mpet deze stiel dan echt een Knelpunt-beroep worden?

    *

     

    Digithalys

    19-08-2021, 09:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500636 – RODDELEN IS NAAST HOERDERIJ HET OUDSTE BEROEP TERWERELD

    WOENSDAG 18 AUGUSTUS 2021

    *

    500636 – RODDELEN IS NAAST HOERDERIJ HET OUDSTE BEROEP TERWERELD

     

    I N H O U D

     

    In alle eer en deugd: neiws uitwisselen en de liefde bedrijvven: dit zijn in wezen even eigen aan het menssdom als ademhalen om in leven te blijven.

    Maar FAKE NEWS en ‘Betaalde Liefde’, is net als Feesboek, slechts schijn. Één maskerade om, na het uitzuigen van de honing, het mensdom nog dommer achter te laten.

    Amerika: de Nieuwe Wereld? Waarlijk: opperbest gekozen benaming, want te veel fake tegenover de Oude Wereld, de Onze. Wany die gaat terug tot Adam & Eva.

     

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    THE UGLY AMERICAN

    *

     

    Slow Jo Biden geeft het Afghaanse leger de schuld van de mislukking om de Taliban tegen te houden. Helemaal ongelijk heeft hij daarbij niet, maar gelijk evenmin. Wat er in de Amerikaanse politiek al lang grondig fout zit, is hun diplomatie. Heel wat diplomatieke Amerikaanse posten worden nl bemand door mensen die er geen kaas van gegeten hebben en de post gekregen hebben als dank voor de financiële steun die ze gegeven hadden tijdens de laatste kiescampagne en niet omdat ze er geschikt voor zouden zijn.

    Dat is niets nieuw en bestond ook al ten tijde van de Vietnam-oorlog. Bij het begin van die oorlog, die eveneens zo’n 20 jaar duurde (van 1955 tot 1975) en voor de Amerikanen even beschamend afliep, is er in 1958 zelfs een geromantiseerd boek over verschenen: ‘The Ugly American’ aan de hand van het schrijversduo Eugene Burdick en William Lederer, waarin fijntjes de spot werd gedreven met de Amerikaanse diplomatie; die zich in Zuid-Oost Azië voor de gek liet houden, ook door het eigen plaatselijk personeel, wiens taal de Amerikanen meestal niet spraken. Dat zorgde toen voor heel wat ophef en dat zal nu in Afghanistan wel niet anders geweest zijn. Als men het boek nu zou lezen, zou men de situatie toen evengoed met deze in Afghanistan kunnen vergelijken. Men heeft er blijkbaar niets van geleerd. De geschiedenis herhaalt zich.

     

    *

    ZELFSTANDIGEN HEBBEN AMPER NOG CORONASTEUN NODIG

    *

    *

    De meeste aanvragen voor overbruggingsrecht komen nog uit de horeca, de handel en de contactberoepen, zegt het hr-dienstenbedrijf Acerta. ©ANP

    Vandaag om 01:00

    *

     

    Slechts 1,1 procent van de zelfstandigen heeft afgelopen juli een beroep op het overbruggingsrecht gedaan. Dat wijst erop dat de omzetten, die door de corona-crisis onderuitgingen, zich herstellen.

    In het voorjaar van 2020 werden meerdere vormen van corona overbruggingsrecht in het leven geroepen. Die boden zelfstandigen die moesten sluiten of een extreem omzetverlies leden financiële steun. Bij het begin van de pandemie, in maart 2020, deed 46,1 procent van de zelfstandigen er een beroep op, blijkt uit cijfers van het hr-dienstenbedrijf Acerta.

    Sindsdien herstelden de omzetten van de zelfstandigen zich geleidelijk aan. In juli 2020 was het aantal aanvragen teruggevallen tot 12,78 procent. In dezelfde maand van dit jaar doet nog slechts 1,1 procent van de zelfstandigen een beroep op het overbruggingsrecht.

    Zelfstandigen hebben enkele maanden om de bewijsstukken die bij een aanvraag horen te verzamelen en de aanvraag in te dienen. Het percentage kan dus nog iets stijgen, maar de tendens is duidelijk: het systeem van overbruggingsrecht is over zijn piek heen.

    "Het is niet omdat de omzet stijgt dat de financiële lasten plots verdwenen zijn. Heel wat zelfstandigen hebben uitstel van betaling van de sociale bijdragen gevraagd. Maar dat is uitstel en geen afstel. Velen onder hen zullen nog lang de financiële gevolgen van de crisis dragen. "

    Katrien Jonckheer

    Directeur starters & zelfstandigen bij Acerta

    ‘Het recht bestaat nog voor zelfstandigen die verplicht zijn te sluiten - dat komt neer op uitbaters van discotheken en nachtclubs - en voor zelfstandigen die een omzetdaling van minstens 40 procent kunnen aantonen tegenover dezelfde maand in 2019', zegt Katrien Jonckheer, directeur starters & zelfstandigen bij Acerta.

    Dirk Selleslagh

     

    *

    FACEBOOK EN DE WERELDHEERSCHAPPIJ

    *

    Facebook is een onlosmakelijk onderdeel van ons leven geworden. Dit boek onthult hoe het er achter de schermen aan toegaat.

    -

    Zonet verscheen het boek ‘Een smerige waarheid’ van de prijswinnende journalisten Sheera Frankel en Cecilia Kang (The New York Times).

    De auteurs besnuffelen reeds jaren Facebook en leggen de onderste steen boven.

    Mark Zuckerberg en Sheryl Sandberg bonden tijdens de pandemie dagelijks 2,6 miljard mensen aan Facebook. Schrap de dubbele accounts en nog heb je de internet heerschappij over een derde van de wereldbevolking, schrijft Frans Crols in zijn recensie.

    De wereld is mijn dorp

    De afgelopen vier jaar lag het bedrijf onder vuur vanwege opeenvolgende controverses en crises. Terwijl de techgigant zegt de wereld te verbinden - de wereld is mijn dorp, volgens Zuckerberg - werden privacy schendingen haast een evidentie. Het werd al langer duidelijk dat het bedrijf gegevens van gebruikers verzamelt en haatzaaiend nepnieuws verspreidt en versterkt. 'Rond het duo Zuckerberg-Sandberg in hun burcht, het hoofdkantoor in Menlo Park, ligt een slotgracht waarachter loyalisten de wacht optrekken en een bedrijfscultuur die trilt van heimelijkheid', schrijft Frans Crols.

    Ook al beloven ze telkens beterschap, het blijken kenmerken die ingebakken zitten in het DNA van het bedrijf en zijn algoritmen. Ondertussen consolideert Facebook de macht, verslindt het de concurrentie, boekt het recordwinsten en versterkt het zijn dominantie via agressieve lobby-inspanningen.

    Facebook, zo stelt Shoshane Luboff (auteur van The Age of Surveillancecapitalism), maakt gebruik van een doorkijks-piegel. ‘Ze werken met kennis die zij wel, maar wij niét hebben. Gebruikers worden bewust in het duister gehouden en de hele operatie is gehuld in nevelen van misleiding, eufemismen en leugens.’

    Doel was en is om de mensen dagelijks urenlang te VERSLAVEN aan Facebook. Dat lukte en tientallen techbedrijven leerden, door bijvoorbeeld de News Feed, anders te kijken naar wat gebruikers op internet wensen te zien. Die aanpak werd een zakenmodel met een expansieve groei: vorig jaar bedroeg de winst 85,9 miljard dollar en was het bedrijf 800 miljard waard..

    Wetgevers en consumenten mogen dan wel hun verontwaardiging spuien, het belet Facebook niet om de macht te consolideren, de concurrentie te verslinden, recordwinsten te boeken en zijn dominantie via agressieve lobby-inspanningen nog te versterken. De wereld kijkt machteloos toe.

    Facebook is een onlosmakelijk onderdeel van ons leven geworden. Het bedrijf beïnvloedt wat we te zien krijgen en verzamelt gegevens over ons. Dit boek onthult hoe het er achter de schermen aan toegaat en hoe Zuckerberg en co de wereldheerschappij beogen op het internet. Een smerige waarheid is een ongemakkelijke waarheid die de wereld moet kennen.

    -

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Op een paar uitzonderingen na, lijden zowel onze inlandse letterzetters als onze letterfretters, in grotere of in mindere mate aan de Amerikaanse Ziekte. Big is never big enough.

     

    Reden te meer om hier de nodige lof toe te zwaaien naar ’t Pallieterke die ik jammer genoeg door mijn stijgende blindheid moet missen. DE TIJD & DOORBRAAK zijn in de plaats gekomen…

    Samen dus met de levensernst en de jaren, zullen we maar zeggen?

    Ik hoop alleen maar dat na bijna 70 jaar Pallieter-Fan te zijn geweest, de lezer daar af en toe nog wat sporen terugvindt in mijn geschrijf…

    -

    Enne, o ja. Ik lust helemaal geen pap. Zout voor in de pap hoeft dus niet.

    *

     

    Digithalys

     





    18-08-2021, 17:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500635 – DODENTOCHT NAAR DEN IJZER

    WOENSDAG 18 AUGUSTUS 2021

     

    *

    500635 – DODENTOCHT NAAR DEN IJZER

    *

    I N H O U D

    Onze Helden van de moordende slagvelden van DEN GROTEN OORLOG in de overstroomde IJzervlakte van aan de monding in Nieuwpoort tot en met The Yprees Salient: ze lieten toe de Teutoonse Overweldigers terug te dringen en aan de nog vreemder Geallieerden de overwinning op een met bloed doorlopen schaaltje, aan te bieden.

    Na de Overwinning, zo bezwoer de Koninklijke Belofte, zouden aan de Vlamingen zowel in de Rechten als in de Feiten GELIJKHEID geschonken worden.

    Meer dan 100 jaar later is daar echter nog altijd zo goed als NIETS van terecht gekomen. Intgegendeel, de huidige veelkleirige ‘Regering van Nationale Minikeutels’ doet er alles aan om de ERFGEBAMEN van de IJzerjongens nog dieper in de modder te duwen.

    Zij de lusten, wij de lasten.

    -

    Daarom deze bijeenkomstt in Steenstraete, waar ondergetekende in zijn jeugd soms urenang kon zitten dromen dat zii, die op dezelfde plaats en op Koninklijk Bevel hun leven afgenomen werden, uit de doden mochten verrijzen. Om met vlaggen, toeters en bellen, de rekenig te ptesenteren.

    Maar toen (de jaren ’54-55) waren er nog teveel doekjes tegen het bloeden. Daar stonden Wetten in de weg, en pratische bezwaren.

    -

    Vraag:

    Voortaande op de laatste peilingen, zou het mogen, dat de Vlamingen vanuit de Meederheid, dit Apenland op zijn poten ztten?

    Of is het logischer wijze eerder aangewezenn, gezien ons gezamenlijk Rijk Verleden, de blikken naar Het Noorden te richten?

    Ach, zei Rodenbach, ik moet er niet van weten, vfan die Zuidsche vrouwenzielen, die voelend het noodlottig leed hun longeren vernielen, temidden van ’t o,ntbladeren der bomen, kneuteren gaan dat ’t jammer is, van hen. En van hun Lief. En van de blaân.

    **

    *

    VOOR ONZE VRIJHEID: NAAR DE IJZERWAKE!

    IJzerwake vzw <info@ijzerwake.org>

    Vandaag, 10:11U

    Zondag 29 augustus: IJzerwake in Steenstrate bij Ieper

    Voor onze vrijheid: naar de IJzerwake!

    Nooit eerder is onze vrijheid zo verregaand ingekrompen als onder het bewind van deze ‘liberale’ Belgische Vivaldi-regering. Zonder democratische meerderheid in Vlaanderen worden wij ‘geregeerd’ door ‘Belgische’ ministers die geen Nederlands kennen, en niet door de Vlamingen verkozen werden. Nieuwe wetten tegen de vrije meningsuiting worden uitgerold, met als gewenst gevolg de veroordeling van vier Vlaamsnationalisten in Mechelen wegens het loutere uiten van hun mening tegen islamisering…

    Nooit eerder was de belgicistische poging tot herstel van het ‘Belgique-a-papa’ zo duidelijk: de poging om het ‘tous ensemble’-gedoe rond de geflopte voetbalploeg aan te wakkeren, de poging om de vooral Vlaamse medailles op de Olympische Spelen om te vormen tot ‘Belgische’ medailles…

    Op Zondag 29 augustus kunt u samen met vele andere Vlamingen uw antwoord geven.

    Voor de vrijheid van de Vlamingen, voor de vrijheid van denken en spreken, voor uw eigen vrijheid.

    Tot op de IJzerwake!

    *

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    IJZERBEDEVAARDERS!!!!!!!

    Ooit was de uitgelezen verzamelplaats in KAASKERKE,   aan de voet van de Eerste IJzeertoren, waarvan in 1923 de Eerste Steen nog door Cyriel Versschaeve werd gelegd, daarna aan de voet van de herrezen weer opgebouwde tweede toten AVV-VVK, die het langs de Vier Windstreeken luidkeels uitbazuinde dat er NOOIT MEER OORLOG zou mogen zijn.

    Maar financieel-politieke onenigheid tussen enerzijds de harde en anderzijds onzachte Erfgenamen onderling besliste daar anders over.

    Liturgische Diensten waren ineens niet meer van onze tijd.

    Gematigdheid en kermisdeuntjes zouden, zo werd beloofd, beter resultaat opleveren. Misschien iets voor de LiùburgseChoukri om zodoende iij iets in de Vlaanders te hebben?? Het museum en het Heldenhulde Zerkje van Verscharve kwam immers aan de Wevers toe die er alle Belang bij hadden de anderen daar weg te houden.

    *

    Dan maar een derde toren bouwen op een stuk ongewijde akkergrond waar ooit de beruchte Rijkswacht Uitvalbasissen van De Bloemmolens stonden, die nu veroordeeld zijn om te verdwijnen? Om daar dan in de nieuwe crypte het Gedenkteken uit Steenstraete van de Gebrs Van Raemdonck de ereplaats te geven?

    *

    Misschien dat Het Treurend Ouderpaar van Kate Kolwitz, dat nu in Vladslo op het Duts Kerkhof staat te staan, dan beter tpt zijn recht zou komen op die plaats in Steenstraete?

    Als signaal voor de Europese Eenmaking zou dit wel een gedurfd initiatief kunnen zijn…

    Digithalys

    *******

    18-08-2021, 15:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500634 – NEE, BEDANKT. NA DE RAMP MET GROSS DEUTSCHLAND LIEVER GEEN GROSSE NIEDERLÄNDE

    DINSDAG 17 AUGUSTUS 2021


    ????????

    *

    500634 – NEE, BEDANKT.     NA DE RAMP MET GROSS DEUTSCHLAND LIEVER GEEN GROSSE NIEDERLÄNDE

    *

     

    I N H O U D

    Het is stil waar het nooit waait. Al kan, bij tijd en wijle, - en zonder daarbij AFTEGAAN - een koel zomerwindeke wel degelijk deugd doen.

    Dat er eindelijk weer wat roert in de Lage Landen, is niet van gisteren. Trowens, zonder die bloederige aanhoudende Franse bemoei- en graaizucht in het verleeen, zou ons Nederlands Taalgebied, van aan De Zoom (La Somme) aan Het Kanaal tot aan de Oostzee, één en ondeelbaar gebleven zijn en dus zowel politiek als economisch wrlvarend.

    Dat ze dus mogen branden in de hel, zowel (sedert 937) alle Capets en alle Valois, Franse Koningen iin het bijzonder Filips de Schone (1302), Kiezer Napoleon Buonaparte met onze haven van Antwerpen als een pistool gericjht op het hart van Engeland, als het latere Gesclact der Sex- & Coburgers die de geldversliding als liefhebberij beoeffenden.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    De PS-gesprekspartners

    De kritiek, dat België niet meer werkt is al langer geen Vlaamse exclusiviteit meer. Ook aan de andere kant van de taalgrens zijn er steeds meer critici die hetzelfde zeggen.

     

    Denk maar aan topadvocaat Marc Uyttendaele – ‘monsieur Onkelinx’ – en Philippe Destatte directeur-generaal van het Institut Jules Destrée, zowat de denktank van de PS; die zich al in die zin uitspraken.

    In de weekeindeditie van De Standaard verscheen een uitvoerig interview met Philippe Suinen. Philippe wie? Wel, ik kende hem evenmin, maar de man, nu 72, was jarenlang actief op PS-kabinetten, leidde een tijd de Waalse exportdienst en is nog steeds voorzitter van hetzelfde Institut Jules Destrée. Vooral in die laatste functie blijft hij belangrijk, want die denktank is ook actief achter de PS-schermen.

    Ook volgens deze Waalse PS-topman is België uitgeleefd en heeft het nood aan een staatshervorming waarbij de deelstaten (in zijn ogen Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de Duitstalige Oostkantons) bijna alles voor het zeggen zouden krijgen.

    Volgens Suinen was het overleg tussen Magnette en De Wever van net een jaar geleden voor de vorming van een federale paars-gele regering, die mislukte doordat Lachaert zijn woord niet hield t.o.v. zijn eigen achterban, een eerste stap in de goede richting en voor herhaling vatbaar. Volksgezondheid, civiele bescherming en politie kunnen, volgens Suinen, gerust naar de gewesten. En een gedeelte van de economische wetgeving en van justitie eveneens. Wat Brussel betreft kan die stad een volwaardig tweetalig gewest worden, als het met Vlaanderen en Wallonië akkoorden wil sluiten over cultuur, onderwijs en buitenlands beleid.

    Tot daar Suinen. Of er een tweede ontmoeting Magnette-De Wever komt, zal echter afhangen van de volgende federale verkiezingen. Ten tijde van dat eerste gesprek waren zowel PS als N-VA nog de grootste partij in hun eigen regio. Volgens de laatste peilingen is dat voor N-VA niet meer het geval en ziet ook de PS de Waalse communisten akelig dichterbij komen.

    Het wordt afwachten of we aan een Vlaamsnationale meerderheid geraken in ons eigen parlement en we dan vanuit een sterkere positie zullen kunnen onderhandelen. We zullen maar duimen, zeker?

    *

     

    'AFGHAANSE LEIDERS BESCHERMDEN HUN VOLK NIET'

    *

    De grote schuld voor de snelle machtsovername door de Taliban legde Biden onverbloemd bij Afghaans president Ashraf Ghani, die zondag zijn land ontvluchtte, en diens eigen troepen. ©Photo News

    *

    16 augustus 2021 23:06

    *

    President Joe Biden weerlegt de kritiek dat de snelle Amerikaanse exit uit Afghanistan de machtsgreep van de taliban hielp. 'Het was nooit onze taak een natie te bouwen.'

    Terwijl de taliban in recordtempo Afghanistan hebben heroverd, wat een exodus van duizenden wanhopige landgenoten op gang bracht, stijgt de kritiek op Amerikaans president Joe Biden. Zijn beslissing dit voorjaar Amerikaanse troepen, na twee decennia, terug te trekken, ging vooraf aan de complete implosie van het centrale gezag in Kaboel. Hij blijft echter categoriek achter die exit staan.

     

    Biden trok maandagavond van zijn vakantieverblijf Camp David naar het Witte Huis om er het Amerikaanse volk toe te spreken. Hij gaf toe dat de opmars van de taliban 'sneller dan verwacht' is verlopen, en erkende dat de Verenigde Staten sinds 2001 'veel fouten' hebben gemaakt in Afghanistan. Maar hij weigerde toe te geven dat hij, of zijn drie voorgangers de hoofdschuldigen zijn van de failed state die Afghanistan is.

    'We blijven ijveren voor basisrechten voor het Afghaanse volk, en vooral voor vrouwen en kinderen', onderstreepte Biden. 'Maar niet via een eindeloze militaire inmenging. Dat is niet in het belang van de VS.'

    De grote schuld legde Biden onverbloemd bij Afghaans president Ashraf Ghani, die zondag zijn land ontvluchtte, en diens eigen troepen. 'Politieke leiders waren niet in staat samen te werken om hun volk te beschermen. Het leger stortte ineen, vaak zonder te vechten.'

    "Amerikaanse troepen kunnen en zullen niet langer een oorlog voeren die Afghanistan niet wil voeren. We gaven ze alle nodige middelen. We gaven ze elke kans om hun toekomst zelf te bepalen. Maar we kunnen ze niet de wilskracht geven om die toekomst te bepalen. "

    Joe Biden

    Amerikaans president

     'Amerikaanse troepen kunnen en zullen niet langer een oorlog voeren die Afghanistan niet wil voeren.' Daarbij wees Biden op de honderden miljarden die Washington naar het centraal gezag in Kaboel versluisde voor trainingen en materieel. 'We gaven ze alle nodige middelen. We gaven ze elke kans om hun toekomst zelf te bepalen. Maar we kunnen ze niet de wilskracht geven om die toekomst te bepalen.'

    'Nooit goed moment voor exit'

    'Laat ons eerlijk zijn: na 20 jaar was er nooit een goed moment om ons terug te trekken', aldus Biden, die benadrukte dat de Republikeinse president George W. Bush in 2001, na de terreuraanslagen van 9/11, met 'duidelijke doelen' Afghanistan liet binnenvallen: 'Om te voorkomen dat Al Qaeda ons nog zou aanvallen. En om hun leider Osama bin Laden uit te schakelen. Beide doelen werden tien jaar geleden al bereikt.'

    'Het doel was een nieuwe terreuraanslag te voorkomen,' vervolgde Biden, 'niet om een opstand neer te slaan, niet om een natie te bouwen of een centraal geleide democratie te installeren.' Dat was al zijn standpunt toen hij nog vicepresident was onder Barack Obama, met wie hij van mening verschilde over de uitbouw van de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan.

    Biden wees ook op het akkoord dat zijn Republikeinse voorganger Donald Trump in 2020 sloot met de taliban, waarbij de VS beloofden hun troepen dit jaar terug te trekken en de fundamentalistische beweging aankondigde geen Amerikaanse doelwitten te treffen.

    'De koude realiteit was: of we volgden het akkoord, of we escaleerden het conflict nogmaals', aldus Biden. Zijn keuze was en blijft duidelijk: 'Ik ben de vierde president die troepen in Afghanistan had. Ik weiger een vijfde president op te zadelen met een derde decennium van conflict.'

    Chaotische exodus uit schrik voor taliban

    Wel stuurt Biden 1.000 extra Amerikaanse troepen naar Kaboel, waar ze zich zullen voegen bij de laatste 5.000 eenheden die vooral de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad pogen te controleren. Ze moeten het luchtruim boven Kaboel beveiligen en een minder chaotische evacuatie van Amerikaans ambassadepersoneel en Afghaanse medewerkers vooruithelpen.

    Jan van Hessche

     *

     

    *

    DE GROOT-NEDERLANDSE DAGDROOM VAN BART DE WEVER

    De Wever

    foto: ©Belga

    *

    Commentaar - 15/08/2021 Pieter de Jonge - Leestijd 5 minuten

    -

     Enkele weken geleden droomde Bart De Wever hardop van een eventueel samengaan van Vlaanderen met Nederland. In Nederland heeft het weinig aandacht gekregen. Wel mocht De Wever 27 juli aanschuiven in een praatprogramma van de Nederlandse publieke omroep. Zwartkijkers merken op dat het komkommertijd was.

    Persoonlijk had ik het niet erg gevonden als Nederland en België één land waren. De kans om dat voor elkaar te krijgen werd denk ik gemist door het verloop van de Tachtigjarige Oorlog. Tegen 1815 waren de Noordelijke en de Zuidelijke Nederlanden waarschijnlijk al te verschillend geworden. Wat mij er niet van weerhoudt om, met Geert van Istendael, te dagdromen over één land waarin het beste van de twee verenigd was. Waarschijnlijk een van de weinige dingen die Van Istendael en De Wever gemeen hebben.

    Zal niet de enige rechtse Nederlander zijn die graag een Nederlandse De Wever ziet. Toch vraag ik mij één ding af. Los van wenselijkheid en haalbaarheid van alsnog verenigen en de vraag of Wallonië er ook bij mag. Is Bart De Wever de meest geschikte persoon om dit voor te stellen?

    N-VA = LPF?

     Een eerste reden om dit te betwijfelen heeft niks met hem te maken, of met de N-VA. Het ligt aan de Nederlanders zelf. Wij beschouwen ons als wereldwijs — maar doen niet de moeite ons in andere landen te verdiepen. Ja, alles wat in de Verenigde Staten gebeurt wordt breed uitgemeten, maar vraag een Nederlander naar een willekeurig ander land?

    Neem ons gemeenschappelijke buurland Duitsland. Leidend EU-land, vierde exportland in de wereld. Nederland heeft al eeuwen economische en culturele banden met Duitsland. Willem van Oranje kwam uit Duitsland. Veel stadhouders en vorst(inn)en huwden Duitsers. Vijf Nederlandse provincies grenzen aan Duitsland. Zestig procent van de Nederlandse export gaat naar Duitsland. Maar denkt u dat Nederlanders weten wat er in Duitsland speelt?

    Van België weten wij evenmin wat. Dit kan anders zijn voor inwoners van de drie provincies die aan België grenzen, maar doorgaans is er geen voorkennis. Dan is het menselijk om nieuwe informatie te toetsen aan wat je gewend bent.

    Sinds 2002 kent Nederland rechts van CDA (christendemocratisch) en VVD (rechts-liberaal) partijen. De LPF van Pim Fortuyn, de PVV van Geert Wilders, Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Deze partijen zitten rechts van centrumrechts, zijn geconcentreerd rond een mediagenieke aanvoerder en hebben vaak intern ruzie.

    Die zal denken dat de N-VA een Belgische LPF of PVV is

    Een Nederlander zonder voorkennis van Belgische politiek. Die hoort dat de N-VA, kritisch omtrent migratie en multiculturalisme, vooral draait rond De Wever. Die zal denken dat de N-VA een Belgische LPF of PVV is. U en ik weten beter, het brede Nederlandse publiek niet.

    Geen natuurlijke zusterpartij

     Een tweede reden is structureel. Op federaal Belgisch vlak speelt het de N-VA (en het Vlaams Belang?) parten dat er geen Franstalige zusterpartij is. Idem voor Nederland. Vlaams-nationalisme bestaat nu eenmaal niet buiten Nederlandstalig Belgisch grondgebied.

    Mark Rutte (VVD) werd premier in 2010. Vanaf 2014 heeft hij altijd liberalen als Belgische collegae gehad. Jan Peter Balkenende was premier van 2002 tot 2010. In 2005 zag hij de eveneens christendemocratische Angela Merkel bondskanselier van Duitsland worden. Vanaf 2008 werden de Belgische premiers eveneens confessioneel. Wim Kok (PvdA, sociaaldemocratisch) zal het niet onaangenaam hebben gevonden dat in 1997 Tony Blair Brits premier werd en in 1998 in Duitsland Gerhard Schröder Duits bondskanselier.

    Het zou zomaar kunnen dat premier Rutte Nederlands-Vlaamse hereniging eerder zou overwegen als het van zijn eveneens liberale Belgische ambtgenoot Alexander De Croo kwam. Overigens: als De Wever ter sprake komt in een gesprek, welk beeld schetst De Croo dan van hem?

    ‘Wie breekt, betaalt’

    Waarmee de derde hinderpaal ter sprake komt. In de Nederlandse politiek geldt een vuistregel: ‘wie breekt, betaalt’. De partij die uit een regering stapt, verliest bij de eerstvolgende verkiezingen. Ook als het de PVV van Geert Wilders betreft. Die zegde voorjaar 2012 zijn gedoogsteun op aan de regering van VVD en CDA. In 2010 had hij 24 Kamerzetels behaald, bij de verkiezingen van september 2012 kromp hij naar 15.

     

    Als Mark Rutte ergens goed in is, dan is het mensen bij elkaar houden. Zijn tweede kabinet zat de rit uit. Zijn derde kabinet deed dat op enkele maanden na, ondanks de sterke tegenstellingen tussen het links-liberale, doorgaans antiklerikale D66 en de orthodox-protestantse ChristenUnie. Rutte III trad voortijdig af vanwege de Toeslagenaffaire, maar de verkiezingen waren toch al gepland voor twee maanden later.

    Pragmatisme boven principes

    Rutte is een buigzaam persoon. Pragmatisme boven principes, voor zover hij al vaste overtuigingen heeft. Maar Geert Wilders heeft het sinds 2012 verbruid. Als samenwerking tussen VVD en PVV überhaupt ooit weer mogelijk is, dan niet eerder dan dat een van de twee geen partijleider meer is.

     

    Wat zou Rutte vinden van een partijleider die een half jaar voor de verkiezingen uit de Belgische regering stapte? Vanwege een meningsverschil over een vluchtelingenakkoord dat premier Rutte gewoon ondertekende? Zijn sympathie zal eerder bij Charles Michel en De Croo liggen.

    *

    https://www.anv.nl/

    *

    ALGEMEEN NEDERLANDS VERBOND

    Op korte termijn lijkt de kans gering om in Nederland de handen op elkaar te krijgen voor een politieke unie tussen Nederland en Vlaanderen of België. Het stimuleren van samenwerkingsverbanden en het aanknopen van persoonlijke contacten haalt eerder iets uit.

     

    Vergun mij om hierbij wat sluikreclame te maken voor een vereniging die dit als doel heeft: het Algemeen-Nederlands Verbond. Sinds een jaar lid.

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    En nu er in Brussel ondertussen zodanig veel GOUD gerecupereerd wordt uit de riolen, zouden de Vlamingen er misschien best aan doen de onderhandelingen met de Chinezen ‘on hold’ te plaatsen.

    U kunt immers nooit weten, wanner of hoe de Bidsprinkhaan van het toneel verdwijnt en den Donald weer de teugels in handen krijgt. Liecer US-dollars dan Chinese Ping-Paf-Poef.

    *

     

     

    Digithalys

     

    17-08-2021, 16:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500633 – NET ALS IN DE JAREN ‘33-’45 IS HET TE LAAT DE PUT GEVULD ALS HET KALF VERDRONKEN IS

    MAANDAG 16 AUGUSTUS 2021

    *

    *

    500633 – NET ALS IN DE JAREN ‘33-’45 IS HET TE LAAT DE PUT GEVULD ALS HET KALF VERDRONKEN IS

     *

    I N H O U D

    Tijdens die voornoemde fatale Hitler-jaren kende Het Vrije Westen minstens één held die de Tekenen des Tijds tijdig herkende: Winston Churchill.

    Curieus dat tot hiertoe niet één enkele ’persmuuskiet’ de vergelijking met vandaag durft door te trekken.

    De Taliban? Osama Bin Laden? Nine Eleven?

    Wat alles heeft dat te maken met het begrip Blitzkrieg?

    Wait and see’ sprak ooit de
    Franse komiek Loios de Funès in de succes-firlm La Grande Vadrouille…

    Wachten op Godot?

    Dan is het misschien beter te wachten tot het her-pptreden van den Donald. Want tijd voor voldoede nmaatrelen of voor bewapening is er niet meer. Wl voldoende tijd vor blufpokr. Want de rest van de schetrijke Familie Bin Laden houdt – bij manier van spreken - de helft van Amerika in leven.

    *

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    WILLEN WALEN WEL WERKEN ?

    …….

    Volgens een zoveelste peiling zou het aantal Walen dat in Vlaanderen werkt jaar na jaar afnemen. Dat zou goed nieuws kunnen zijn, want kan betekenen dat steeds meer zuiderburen in de eigen regio werk gevonden hebben. Jammer genoeg klopt het niet, want de werkloosheidcijfers in Wallonië blijven hoog, zowat het dubbele van in Vlaanderen. Zoals ik reeds meldde in mijn blog van 14 dezer (‘De Hollandse ziekte’) leeft 30% van de groep tussen 22 en 64 jaar in de provincie Henegouwen van een werkloosheidsuitkering. Henegouwen is de provincie met het grootste aantal werklozen in België. Verwonderlijk daarbij komt nog dat het grenst aan de provincie West-Vlaanderen, dat de laagste werkloosheidsgraad kent. Het gros van die Henegouwse werklozen verkiest echter de werkloosheidsvergoeding boven werk in de nabij gelegen Vlaamse provincie. Met de taal heeft het weinig te maken, want de vacatures in West-Vlaanderen worden er nu gedeeltelijk ingevuld door Noord-Fransen. De reden daarvoor is dat men in Frankrijk een uitdovend systeem van werkloosheidsuitkeringen kent. In België kan men blijven doppen ‘from here to eternity’, om het eens met een filmtitel te zeggen. (Voor de aficionados: met Burt Lancaster).

    ---

    Ondertussen heeft de Waalse deelregering bij de federale regering officieel financiële hulp gevraagd voor de heropbouw van de deels verwoeste Vesder vallei. Dat zat eraan te komen en is ook te begrijpen. Alleen zou die hulp een stuk lager hebben kunnen liggen en is die voor een groot deel het gevolg van schuldig verzuim vanwege Di Rupo en Co. ‘De Waalse ziekte’, zoals ik reeds schreef in dezelfde blog van 14 dezer.


    VS EN EUROPA VERLATEN DOOR TALIBAN HEROVERD AFGHANISTAN IN CHAOS

    *

    Amerikaanse soldaten bewaken de landingsbanen op de internationale luchthaven van Kaboel, waar de VS en Europese landen hun onderdanen evacueren. ©AFP

    *

    Vandaag om 13:23

    *

    In Kaboel evacueren de VS en Europese landen in grote chaos hun burgers, nadat Afghanistan na twintig jaar strijd weer in de handen van de taliban is gevallen.

    In Afghanistan is maandag een abrupt einde gekomen aan een tijdperk van twintig jaar, waarbij de Verenigde Staten het land probeerden uit de greep te houden van de taliban. Zij weigerden namelijk twintig jaar geleden Osama Bin Laden uit te leveren, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001.

    Twintig jaar later is er, op het vangen en doden van Bin Laden na, voor de Verenigde Staten weinig reden om tevreden terug te blikken op het conflict. Dat de taliban, met wie de Afghaanse regering in Doha vredesgesprekken voert, het land weer in hun greep zouden krijgen, was verwacht. Maar de snelheid en de kracht waarmee dat gebeurde, heeft de voorbije dagen velen verrast.

    Witte vlaggen

    Dat komt omdat de taliban de voorbije weken en maanden met veel lokale leiders in het land niet-aanvalspacten hebben gesloten, waardoor ze vaak zonder grote weerstand konden oprukken. 'We zijn deze voormiddag wakker geworden met overal in de stad de witte vlaggen van de taliban', zegt Ahmad Wali, een inwoner van Jalalabad. 'Ze zijn in de stad. Ze zijn binnen geraakt zonder te vechten.'

    Ashraf Ghani

    *

    Zondag bereikten de taliban de hoofdstad Kaboel, waarop president Ashraf Ghani vluchtte, zijn presidentieel paleis werd bezet en de taliban de oorlog officieel voorbij verklaarden. Ghani zegt dat hij wegging om een bloedbad te voorkomen. Het verkeer in de hoofdstad liep vast omdat veel Afghanen probeerden te vluchten. 'Ze hebben gewonnen', schreef Ghani maandag op Facebook.

    Bart Haeck

    *

    DE TERUGKEER VAN DE TALIBAN

    foto: ©Laurens Verrelst

     Vrouwen grootste slachtoffer in Afghanistan

    *Taliban

    Maanden geleden al voorspelden experten de terugkeer van de Taliban indien het Westen zich volledig zou terugtrekken. Dat het zo snel zou gaan, verrast iedereen. Het ziet ernaar uit dat zelfs voor de officiële einddatum van terugtrekking, 9/11 — exact 20 jaar na de aanslagen op de WTC-torens en het Pentagon — heel Afghanistan terug onder Talibancontrole valt, miljoenenstad Kaboel incluis. Dit is niet meer of niet minder dan een Blitzkrieg. President Biden krijgt voor het eerst sinds zijn presidentschap de wind van voren. Deze roekeloze terugtrekking wordt hem zwaar aangerekend.

    Vrouwenrechten

    ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Jonge vrouwen in Kaboel, Afghanistan 1972. #islamisme #vrouwenrechten #hijab’, tweette collega-Kamerlid en internationale vrouwenrechtenactiviste Darya Safai eerder deze week. Het beeld is treffend. De afgelopen 20 jaar onder westerse controle hebben Afghaanse vrouwen en meisjes hun rechten, die ze onder het Talibanregime allemaal kwijt waren, stap voor stap teruggekregen. Het recht om te studeren, te werken, met de auto en de fiets te rijden, zelf een levenspartner te kiezen en zo veel meer.

     

    De blitzkrieg van de Taliban maakt van vrouwen de grootste slachtoffers. Hij leidt ons tot de onvermijdelijke vraag of en waarom de Afghaanse bevolking de Taliban dan toch verkiest boven de Amerikanen, Italianen of Duitsers. Hiervoor moeten we veel verder terug in de geschiedenis.

    geen enkele buitenlandse mogendheid in geslaagd om het land te overwinnen

     Om Afghanistan te begrijpen, moet je kijken naar haar historische, religieuze en ethische context. Sinds de oprichting van de moderne Afghaanse staat in de 18de eeuw is er geen enkele buitenlandse mogendheid in geslaagd om het land te overwinnen en volledig te overheersen. Niet de Britten, die het probeerden in 1839-42 en in 1878-80 en in 1919 de handdoek in de ring gooiden. Maar ook niet de Russen, die het probeerden van 1979 tot 1989.

    Islamitisch Emiraat

    Na het vertrek van de Sovjets en een aantal kleinere burgeroorlogen is het Ahmad Shah Massoud die in 1992 in Kaboel de ‘Islamic State of Afghanistan’ uitroept. In 1994 maken de Taliban hun eerste verschijning in Kandahar. De stad die ze gisteren na 20 jaar terug heroverden op het Afghaanse regeringsleger. In 1996 veroverden de Taliban Kaboel zonder enig gevecht nadat Massoud zijn leger had teruggetrokken in het noorden. De Taliban noemde haar Koran-, Sharia- en Boerka-regime het ‘Islamitische Emiraat van Afghanistan’.

     In datzelfde jaar keerde Osama Bin Laden terug van Soedan naar Afghanistan. Hij begon terroristen te trainen om te vechten tegen de VS en ‘het Westen’. Op 9 september 2001 wordt Ahmad Shah Massoud, de leider van de Noordelijke Alliantie, vermoord door een al-Qaida-zelfmoord terrorist. Die was gehuwd met de Marokkaans-Belgische ‘zwarte weduwe’ Malika El Aroud. Als staatssecretaris trok ik haar Belgische verblijfsrecht in, maar Mahdi krijgt haar niet teruggestuurd naar Marokko. Met als gevolg dat ze opnieuw vrij rondloopt.

    op 11 september gebeurde wat iedereen zich herinnert

     Massoud werd postuum uitgeroepen tot ‘Held van de Afghaanse natie’ door de regering Karzai. En op 11 september gebeurde wat iedereen zich herinnert. De grootste terroristische aanslag op westers grondgebied ooit. Met 2.996 doden en twee keer zoveel gewonden. Als reactie hierop werd voor het eerst ooit het Artikel 5 van het NAVO-verdrag — ‘een aanval op een NAVO-lidstaat is een aanval op alle NAVO-lidstaten’ — geactiveerd. Ook de VN schaarde zich achter de represailles en westerse inval in Afghanistan. Dit onder het recht op collectieve verdediging via het Artikel 51 van het VN-charter.

    Fata morgana

    20 jaar, 3.500 dode westerse soldaten, een veelvoud aan levenslang gewonden en 2 biljoen (!) dollar later staan we opnieuw waar het allemaal begon: bij een Islamitisch Emiraat dat vrouwen ophokt, homo’s stenigt en het internationaal terrorisme een vrijhaven biedt.

    Verkiezen de meeste Afghanen nog liever de eigen Taliban boven de vreemdelingen uit het Westen?

     Waar zijn die honderdduizenden militairen die we de afgelopen jaren opgeleid, getraind en bewapend hebben met maar één doel voor ogen: hun land verdedigen tegen de Taliban? In rook opgegaan? Was dat dan één grote fata morgana? Wat dan met die stoere strijdersuitspraken als ‘Afghaanse kinderen krijgen meer buskruit dan rijstpap voorgeschoteld’ of ‘Ze slapen met de Kalasjnikov naast het bed’? Geldt dat dan enkel voor de Taliban? Heel wat steden vallen immers zonder veel weerstand. Of hebben we ons om de tuin laten leiden? Verkiezen de meeste Afghanen nog liever de eigen Taliban boven de vreemdelingen uit het Westen?

    Vluchtelingenstroom

    En de westerse nachtmerrie is lang niet voorbij. Want los van de toekomstige terroristische dreiging op westers grondgebied zal de Afghaanse vluchtelingenstroom richting Europa nog massaler op gang komen. Daarenboven zal elke Afghaan die al jaren illegaal in Europa verblijft — en dat zijn er honderdduizenden — plots een zoveelste nieuwe asielaanvraag indienen en nu wél erkend worden als vluchteling en papieren krijgen. Wraakroepend, maar de realiteit in dit Europa van lafhartig leiderschap.

     Een mens zou er voor minder cynisch van worden. Want, zeg nu zelf, wat zijn we in Mali aan het doen? Of Irak? Burkina-Faso? Niger?

    (Met dank aan Prof. Dr. Karl Lamers, Duits topexpert inzake Afghanistan, voor de inspiratie)

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Na – als inledeing tot deze bijdrge- de zoveelste treffende beschrijving van de Ouaarde Landkenoten van beneden de Taal- Armoe & pretentegrens, over naar de veel bredere en dus somberder benadering door den Francken Theo van wat ons binnen afzienbare tijd nog te wachten staat.

    U leest het goed:

     

    “Wraakroepend, maar de realiteit in dit Europa van lafhartig leiderschap”.

    -

    Als (veel te lang toemaatje): een ander geluid uit Doorbraak dd 15/8 van de hand van Jasmijn Walldorf

    *

    *

    HET GEZOND VERSTAND VAN ZUHAL DEMIR

    *

    *

    België Bananenrepubliek

    Satire

    *

    15/08/2021 –

    -

     Wouter Beke, Jan Jambon, Frank Vandenbroucke en Alexander De Croo bakkeleien voor de titel van snelste vaccinatie schildpad. Net als in de fabel van Aesopus haalde de Belgische schildpad de vaccinatiehazen Israël, Verenigde Staten, Denemarken en Groot-Brittannië in. Maar anders dan in de fabel was het niet omdat de hazen tussenin een dutje deden, maar enkel omwille van de hoge vaccinatiebereidheid in Vlaanderen.

    Malta heeft de hoogste vaccinatiebereidheid van Europa en heeft nu ook het hoogste aantal volledig gevaccineerden: 79,9%. België haalt een vaccinatiegraad van 65,7% en Vlaanderen van 70,54%. Dit is enkel en alleen te wijten aan een vaccinatiebereidheid van 73%, niet aan de snelheid en efficiëntie van de Vivaldioten. Dat blijkt tevens uit het vaccinatiecijfer van Brussel dat het slechtste is van West-Europa, net omdat de vaccinatiebereidheid daar laag is.

     Het gaslighten van de vaccinatiecijfers als trofee van doelmatigheid is een politiek leugen

     Het gaslighten van de vaccinatiecijfers als trofee van doelmatigheid is een politiek leugen, een Potemkin-dorp als tempel voor virocratische pilaarbijters. Het is geen gouden medaille van goed bestuur, maar eerder een serendipiteit van losers.

    De vraag van één miljoen

    De vrome freule Annelies Verlinden wil ons inspraak geven via een bevraging voorbereid door een stelletje professor Gobelijns. Onze antwoorden zullen vervolgens geanalyseerd worden door de uniefbetweters en uiteindelijk door een regering van Vivaldioten gekneed worden tot een voorstel voor een nieuwe staatshervorming.

    Maar ik heb nieuws voor jullie. Niet de staat moet dringend hervormd worden, maar de vadsige, zakkenvullende politici en machtsgeile politieke partijen moeten een metamorfose ondergaan. Het IPCC waarschuwt dat de bullshit-uitstoot dringend moet dalen want de politieke klimaatverstoring luidt de Apocalyps in.

    Wat brachten de regeringen ons sinds 2019: PFOS in patatten, ethyleenoxide in de helft van de supermarkt, Wallonië herleid tot oorlogszone waar de hulp slechter is dan in Ethiopië, een lomp leger, domme intelligentiediensten OCAD en ADIV, een naar omvolking strevende moslima als regeringscommissaris voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, een zinloze punctuurpyschose, de duurste gas, elektriciteit en brandstof en last but not least een subsidiezwendel van een liberale godin die nog steeds maandelijks 5000 euro loon opstrijkt om niets te doen.

    Of onze door particratie gestuurde democratie in een toren van Babel van ideologische disharmonie, bekwame en integere politici oplevert is de steeds vaker horende vraag van een miljoen.

    De eenzame strijd van Zuhal Demir.

    Er is één uitzondering. Zuhal Demir. Als eenzame amazone strijdt ze voor een groen gezond verstand in de politiek. Of het nu om de bouwshift, de stikstofhetze, de groene PFOS-vervuiling, de blauwe zonnepanelen-parodie, het bouwen in overstromingsgebied of de klimaathysterie gaat, de vinnige Koerdische houdt het hoofd koel. De klimaat opwarming heeft geen effect op haar helder gezond verstand. Ze schopt tegen de pilaren van de politique politicienne en weigert stilzwijgend de stinkende dossiers en tjeverij van haar voorgangers Joke Schauvliege, Hilde Crevits en Kris Peeters binnen regeringstucht door te slikken. Ze is, alle regeringen beschouwd, het enige licht in de duisternis. De enige minister die er in slaagt om als kapitein haar schuit door een storm en rond zandbanken te loodsen. De andere kwakzalvers kapseizen van zodra de zee woelig wordt. Niet Zuhal.

    Als een boer zijn varkenshouderij niet mag uitbreiden omdat deze jaarlijks 5.000 kilo stikstof genereert, dan mogen de energietsaren geen gascentrale bouwen

    In het dossier van de gascentrales huivert ze om het dogmatisch denken van groene boomknuffelaars en zijn de CO2-percentages geen fetisj, maar ook geen absurditeit. Als een boer zijn varkenshouderij niet mag uitbreiden omdat deze jaarlijks 5.000 kilo stikstof genereert, dan mogen de energietsaren geen gascentrale bouwen die 900 miljoen euro subsidies slikt en jaarlijks 100.000 kilo CO2 uitspuwt. Daar bovenop stoten gascentrales, afhankelijk van hun omvang, nog eens tussen de 2000 à 4000 kilo stikstof uit. Je moet een groene idioot zijn om het anders te zien. Gelukkig, tot nu toe, maar 10% van de stemmende Vlamingen.

    Het gaat hier niet om hernieuwbare energie, maar om hypocriete energie

    Demir brengt ook aan het licht dat de door groenen aanbeden biomassa centrale te Gent elektriciteit opwekt voor hun stekker-autootjes door het opstoken van 1,5 miljoen ton vers gekapt hout of 13.000 ha. bos uit Siberië, Chili en Canada. Het gaat hier niet om hernieuwbare energie, maar om hypocriete energie. De bossen die er aldaar gekapt worden halen gedurende 100 jaar geen CO2 meer uit de lucht om te voorkomen dat er hier een jaar lang minder CO2 in de lucht terecht komt. Een zero-sum-game van groene waanzin.

    Vander Straeten, Calvo, Almaci en De Zutter verslikken zich in groene hypocrisie en zijn wereldkampioen belachelijke cognitieve dissonantie. Het zwijgen van de overige Vivaldioten in de regering is de luidspreker van een nefaste wafelijzerpolitiek van onnozel polderen.

    Dit was niet op de afbraak:

        Elk begin van het schooljaar is er een tekort aan leerkrachten en geld, maar net zoals elk jaar blijkt dat twee maanden later dan toch geen probleem te zijn.

       Delphine Lecompte schoot in een Griekse furie en verdedigde pedofilie. Van een oversekste, ex-alcoholist, die zelf geen kinderen heeft en er best geen op deze wereld zet, komt dergelijk vuig pleidooi niet als een verrassing.

       De politie zit met een probleem. Ze hebben nieuwe ultramoderne en dure aanvalsgeweren maar geen munitie. Ze trainen zich nu in pistoolgooien en machinegeweerwerpen.

       Het Vlaams Belang riep vorig jaar met steun van hun commissievoorzitter de parlementairen terug uit verlof omdat een 50-tal anderskleurigen met parasols naar de flikken gooiden. Maar over de miserie van tienduizenden slachtoffers van de overstromingsramp in Wallonië vinden ze dat het debat kan wachten tot september. Vreemde prioriteiten hebben ze, die Belangers.

    Jasmijn Walldorf

     Digithalys

     *

     

    17-08-2021, 06:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500632 – DE TEERLING IS GEWORPEN MET DE MESSCHERPE ZESSEN NAAR BOVEN

    ZONDAG 15 AUGUSTUS 2021

    *

    500632 – DE TEERLING IS GEWORPEN MET DE MESSCHERPE ZESSEN NAAR BOVEN

     *

    I N H O U D

    Beider hoofd onder de brandend hete zwarte teer, de strop rond de hals, pas is de teerling geworpen, of de galgen overal in de Veeroverde Gebieden staan al klaar.

    *

    *

    Voorlopig kunnen wij in het Vrije Westen dus nog niet klagen: het zijn alleen nog maar mondmaskertjes (miilbanjes?) die de Overheid probeert ons met zachte dwang op te leggen.

     

     

    *

    TALIBAN NEMEN NA JALALABAD OOK BUITENWIJKEN KABOEL IN

    *

    Strijders van de taliban, zondagochtend in Laghman ©AFP

    Zondaag om 07:49

    *

     

    De taliban veroverden zondagochtend Jalalabad. Dat zeggen inwoners van de stad in het oosten van Afghanistan. Enkel Kaboel leek nog in handen van de regering, maar nu zouden ook de buitenwijken van de hoofdstad ingenomen zijn.

    Nadat zaterdagavond al het bericht was gekomen dat de taliban Mazar-i-Sharif hadden ingenomen, de op drie na grootste stad van Afghanistan, zou nu ook Jalalabad veroverd zijn. 'We zijn deze voormiddag wakker geworden met de witte vlaggen van de taliban overal in de stad', zegt Ahmad Wali, een inwoner van Jalalabad. 'Ze zijn in de stad. Ze zijn binnengeraakt zonder te vechten.'

    De taliban claimden zelf ook al de inname van de stad. Buiten Kaboel staan nog een handvol kleinere steden onder controle van de regering. Maar zij liggen verspreid en zijn geïsoleerd van de hoofdstad. Bovendien hebben ze geen strategische waarde meer.

    Rik Van Puymbroeck

     

    BREAKING NEWS

    *

     

    BREAKING: Sihame El Kaouakibi terug opgedoken. Al feestend.

    *

    14 augustus 2021

    -

    De onovertroffen burgerjournalist “Bartes” (Twitter handle: @Bartes73193791) kwam er als eerste mee uit. Een foto van de terug opgedoken Sihame El Kaouakibi. Ze had zich de laatste weken stil in de luwte van haar zelf geconcipieerde ziekte opgehouden. Terwijl er elke maand een slordige 6500 euro op haar rekening en haar kille hart werd uitgestort dankzij niet verder dan hun neus nadenkende politici, mocht ze naar verluidt bovenop haar loon nog een extra assistente aannemen (aan een kost van nog eens een slordige 5000 euro per maand).

    *

    *

    Gisterenavond doken Sihame en haar partner Erika samen op op Woodpop, een LGTBQI+ Pride event in Antwerpen aan Park Spoor Noord.

     

    Sihame liep rond in een soort carnavalskostuum op voorschrift van haar dokter. Want carnavalskostuums brengen licht in de duisternis. Carnavalskostuums hebben dezelfde werking als ‘tScheldt volgens vooraanstaande virologen. Wie geconfronteerd wordt door aanvallen van Politiek Correcte Clusterhoofdpijn is het best geholpen met een abonnement op ‘tScheldt of het dragen van een carnavalskostuum zoals Sihame.

    *

    *

    Toen Sihame op de fuif aangesproken werd door een jongeman met glinsterende ogen en een bang hartje (je komt niet elke dag zwendelaars van de Open Vld tegen op een fuif terwijl ze eigenlijk in de gevangenis horen te zitten) werd haar gevraagd of ze niet beschaamd was terug in het publiek te verschijnen. “Natuurlijk niet”, antwoordde ze gevat. “De ouders van An en Eefje mogen toch ook nog lachen of niet soms?”

    -

    De arrogantie spatte van het voorhoofd van Sihame af.

    In de vriendenkring van Sihame horen we zeggen dat Sihame ‘werkt’ aan haar rehabilitatie. In een niet geopenbaarde deal met Egbert Lachaert zou Sihame het groen licht hebben gekregen om op later tijdstip terug haar plaats in de Open Vld én op de schoot van Koningin Mathilde op te nemen.

    Op sociale media zijn alvast de eerste commentaren over Sihames terugkeer in de publieke arena niet positief te noemen, en dan drukken we ons nog mild en beleefd uit.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Sommige lezers kunnen misschien wat met de ogen knipperen, als ze, als sluitstuk van de herrie over het schorremorrie van de Taliban, een bijdrage vinden over hoe het in dit Apenland eraan toegaat met de Vivaldisten rond de persoon van de Heer Lagtaart.

    Even doordenken, en U bent er zo.

    Want beter voorbeeld, hoe decadentie tot slavernij leidt, is er niet.

    Leven en potverteren – op andermans kosten - lijk God in Frankrijk, leidt tot slavernij.

    Tijd dus om de steven te wenden.

    *

    Digithalys

    16-08-2021, 11:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500631 – AFGAAN ALS DE IEPERSE CATS OF ALS WOLKER STANDHOUDEN TUSSEN EXTREEM DODEIJK EN METEEN DOOD

    ZONDAG 15 AUGUSTUS 2021

    *

     

    500631 – AFGAAN ALS DE IEPERSE CATS OF ALS WOLKER STANDHOUDEN TUSSEN EXTREEM DODEIJK EN METEEN DOOD

     -

    I N H O U D

    Neen, vandaag, Zondag en daarenboven Hoogdag, vroeg in de morgen, is tot op dit moment Kaboel nog helemaal niet kaduk geworden. Maar het scheelt niet veel. Want het is een kwestie van seconden. En dan, dan is reeds on een paar seconden later duidelijk, dat het Vrije Westen er niet alleen een oceaan van wied-plantages bijkrijgt, naast, logisch gevolg, een explosie van van daaruit gefinancierde nieuwe mosketen in gans Europa. Met moordwapens, drugs en vrouwenbuiken verovert de islammerij alles wat nog niet van hen is.

    Of die kazernes, vermomd als ‘Gebedshuizen’ even milieu-vriendelijk zullen zijn als – tegen 2035, d.i. binnen de 14 jaar – onze doorsnee burgerhuizen zullen zijn?

    Meteen ‘n Big Problem voor de collega isalmmers-pietrol pompers uit de Arabische olielanden.

    No pietrol = no money….

     

    *

    AFGAAN IN AFGHANISTAN

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    Het ziet er steeds meer naar uit dat de Taliban heel Afghanistan gaat veroveren. Een plotse terugkeer van 5.000 Amerikaanse militairen zal daar niet veel aan veranderen   , vrees ik. Hopelijk wordt het de laatste misrekening die de USA er gemaakt zal hebben.

    Voor de Afghanen beginnen opnieuw de Middeleeuwen. De vrouwen zullen weer uitsluitend ongeletterde kweekmoeders worden en voor de ‘Alfabetmensen’ (LGBTQ+ enz.) zal het opletten geblazen worden. In tegenstelling tot het Westen, waar die tegenwoordig gepamperd worden met hun wokeness en pride parades, gaan ze daar hun leven riskeren,

    Het wordt meer dan tijd dat de moslimlanden zelf eens orde op zaken stellen, dat ze bv een modus vivendi vinden tussen soennieten en sjiïeten, die elkaar haten en dat ze een einde maken aan die monsterachtige variant van de doctrine die de islam is. Een doctrine, geen religie, want een religie predikt geen haat en wraak en spoort zijn gelovigen niet aan tot moord en doodslag, ook niet op andersdenkenden die voor hen ongelovigen zijn..

    Veel hoop op beterschap is er echter niet, als men ziet dat de nieuwe president van het mollah-regime in Iran vroeger als minister van justitie duizenden mensen heeft laten terechtstellen, waarbij ongetwijfeld ook een deel dat het ongeluk had daar andersgeaard te zijn. Hier bij ons maken ze zich daarover niet druk. Ze hebben hier alleen problemen met een sportreporter die vergat zijn micro af te zetten en wat flauwe kul verkocht over onze inderdaad deels lesbische basketstersploeg.

     

    HOE MAAKT U UW WONING KLIMAATPROOF?

    15 augustus 2021 02:00

    *

    Willen we de klimaatverandering beperken, dan moeten we collectief de uitstoot van CO₂ drastisch verminderen. Daarom wil Vlaanderen dat tegen 2050 alle 3 miljoen woningen energiezuinig zijn. Waarop moet u letten als u uw woning klimaatproof maakt? En op welke voordelen en premies kunt u een beroep doen?

    Meer hittegolven, periodes van droogte en extremere neerslag. Dat staat ons te wachten tegen 2050, waarschuwen de Verenigde Naties in hun jongste rapport.

    Vlaanderen wil daarom tegen 2050 fossiele brandstoffen zoals stookolie en gas geleidelijk bannen. In zijn Renovatiepact staat daarnaast de ambitie dat tegen 2050 elk huis en appartement in Vlaanderen het energielabel A heeft. Die labels gaan van A+ (heel energiezuinig) tot F (energieverslindend). Een energielabel A staat voor een energie prestatie score van maximaal 100 kWh/m² voor een bestaande woning of een E-peil van maximaal E60 voor een nieuwbouw of grondige renovatie.

    Vlaanderen heeft als ambitie dat tegen 2050 elke woning een energielabel A heeft. “

    ‘Er is nog een gigantische weg af te leggen. Amper 4,6 procent van de bijna 3 miljoen huizen en appartementen voldoet aan dat streefdoel’, zegt Geert Flipts, communicatieverantwoordelijke van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap VEKA. Het gemiddelde energie-label is D.

    Een energielabel is alleen verplicht bij de verkoop of verhuur van een huis. Hebt u geen koop- of verkoopplannen en wilt u toch een idee krijgen hoe energiezuinig uw woning is? Via de EPC-tool op energiesparen.be kunt u het energielabel van uw woning inschatten en vergelijken met dat van andere woningen. De test geeft ook adviezen hoe u de energiescore kunt verbeteren.

    Bouwers en verbouwers moet sowieso aan almaar strengere energienormen voldoen. Nieuwbouwwoningen moeten sinds dit jaar de BEN-norm halen. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal, wat overeenkomt met een E-peil van maximaal E30. Wie grondig renoveert, mag vanaf volgend jaar nog maximaal E60 scoren.

    1 Bijna Energie Neutraal

    ‘BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt volledig uit groene energiebronnen gehaald’, zegt Flipts. Denk aan een warmtepomp en zonnepalen. Ga ervan uit dat u uw woning niet te veel kunt isoleren. Hou er wel rekening mee dat een goed geïsoleerd huis ook uitgerust moet zijn met een performant ventilatiesysteem

    Ga ervan uit dat u uw woning niet te veel kunt isoleren. “

    Wie zijn woning nu al klimaat proof wil maken, mijdt stookolie en gas. Volgens het Energiepact mag in België vanaf 2050 alleen nog hernieuwbare energie worden gebruikt. Stookolie moet er tegen 2035 helemaal uit, gas krijgt nog tot 2050 genade. De Vlaamse regering scherpt die doelstelling nog aan en heeft beslist dat binnenkort geen stookolieketels meer mogen worden geïnstalleerd bij nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. Het Vlaams Parlement bereidt ook een verbod op het vervangen van bestaande stookolieketels voor. Ook gasaansluitingen bij grote verkavelingen, appartementsgebouwen en groepswoningbouwprojecten zijn voortaan uit den boze.

    2 Wapen u tegen droogte en overstromingen

     

    Zoals de overstromingen van midden juli pijnlijk illustreerden, stopt klimaatproof wonen niet bij de muren van uw (al dan niet energiezuinig) huis. ‘Een goede waterinsijpeling wordt almaar belangrijker’, zegt Flipts. Vermijd bouwen in overstromingsgevoelige gebieden, onthard de (voor)tuin en buffer zo veel mogelijk regenwater via een regenwaterput, regentonnen en eventueel een groendak. Door uw gazon (deels) te vervangen door bodembedekkers en planten door en een vijver of wadi aan te leggen kunt u zich wapenen tegen de vaker voorkomende periodes van droogte.

     

    Met het oog op frequentere hittegolven is verkoeling ook geen overbodige luxe. Natuurlijke verkoeling door bomen die voor schaduw opleveren (en water opnemen) valt te verkiezen boven een zonnewering op zonne-energie. Een airco installeren is een ‘fausse bonne idée’.

    3 Financiële stimulansen

    De Vlaamse overheid stimuleert energiezuinig bouwen en renoveren met allerlei fiscale voordelen, premies en leningen.

    Premies

    ‘Via de netbeheerder Fluvius kunt u premies krijgen voor bijvoorbeeld het plaatsen van isolatie, beglazing, zonneboiler, warmtepomp en zonnepanelen in bestaande woningen. Nieuw vanaf 2021 is de EPC-labelpremie voor alle woningen’, zegt Geert Flipts van VEKA. Die premie bedraagt 2.500 tot maximaal 5.000 euro voor een woning en maximaal 3.750 euro voor een appartement.

    Eigenaars met een laag of gemiddeld inkomen die een woning ouder dan 30 jaar renoveren, kunnen aanspraak maken op de renovatiepremie.

    Geert Flipts

    Woordvoerder van VEKA

     

    ‘Eigenaars met een laag of gemiddeld inkomen die een woning ouder dan 30 jaar renoveren, kunnen aanspraak maken op de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen. Vier categorieën van verbouwingswerken komen in aanmerking: ruwbouw, buitenschrijnwerk, dak en technische installaties. De tegemoetkoming bedraagt 20 of 30 procent van de factuur, exclusief btw, met een maximale premie van 2.500 of 3.333 euro per categorie.’

    Gratis leningen

    ‘Wie vanaf dit jaar een energieverslindende woning koopt en die binnen vijf jaar energiezuinig maakt, kan bij zijn bank tot 60.000 euro gratis lenen via het renteloze renovatiekrediet. Wie een woning erft of geschonken krijgt, kan bij het lokale energiehuis terecht voor een energielening+, die bijna volgens dezelfde modaliteiten wordt verstrekt. Ook via de lokale energiehuizen kunnen enkele kwetsbare doelgroepen een energielening afsluiten tot 15.000 euro, terug te betalen over termijn van tien jaar met 0 procent intrest.

    Fiscale voordelen

    Koopt u een woning die u binnen vijf jaar grondig energetisch renoveert, dan betaalt u 5 procent aankoopbelasting in plaats van het standaardtarief van 6 procent. Een ingrijpende energetische renovatie (IER) houdt in dat u minstens 75 procent van de buitenschil van uw woning – denk aan de gevel, het dak en de ramen – (na)isoleert én dat u de opwekker voor verwarming of koeling volledig vervangt.

    Krijgt u een woning geschonken en laat u binnen vijf jaar voor minstens 10.000 euro (exclusief btw) ingrijpende energetische renovatiewerken uitvoeren door een aannemer, dan betaalt u op die schenking een lager tarief schenkbelasting.

    Tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 kunt u in heel België onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het verlaagde btw-tarief van 6 procent op sloop en heropbouw in plaats van 21 procent. Komt u daarvoor niet in aanmerking, dan kunt u onder bepaalde voorwaarde, een sloop- en heropbouwpremie’ van 10.000 euro aanvragen bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA).

    Wie energiezuiniger (ver)bouwt dan wettelijk verplicht, betaalt in Vlaanderen gedurende vijf jaar slechts de helft of zelfs helemaal geen onroerende voorheffing, de jaarlijkse vastgoedbelasting op basis van het kadastraal inkomen van de woning.

    Bron: De Tijd

       Nadine Bollen

     

    *

    DE KLAAGCULTUUR GRIJPT OM ZICH HEEN

    *

    Je mag niet onderschatten wat dat doet met een mens

    Acta Sanctorum – 11/08/2021 Johan Sanctorum –

    ‘Je mag niet onderschatten wat dat doet met een mens’: in De Morgen trekt basketbalster Ann Wauters nog eens alle registers open om te benadrukken hoe zwaar de Belgian Cats lijden onder het gezwets van Sporza-journalist Eddy Demarez, afgelopen zaterdag voor heel Vlaanderen hoorbaar dankzij een micro die per ongeluk nog open stond. Het ging daarbij nota bene niet eens om een officiële uitzending van de openbare omroep, maar om een zogenaamde ‘Facebook live’ stream die niet op tijd werd afgezet.

     

    Olympische atleten die een sterke prestatie afleverden maar zich, eens thuis gekomen, als kneusjes voordoen en de media blijven opzoeken om lucht te geven aan hun gekwetst zijn. Wat is er aan de hand?

    Twitterstorm

    Uitgerekend op de Internationale Kattendag (!), zondag 8 augustus, publiceerde ik heet van de naald een eerste reactie die op Twitter een storm van verwensingen (‘fascist’, ‘neo-nazi’) uitlokte. Ja, ik vond het kleintjes van die tweemetervrouwen en getuigend van een gebrek aan relativeringsvermogen, dat ze zich als calimero’s gedroegen en de veerkracht niet betonen die in topsport toch vereist is. Als de grapjes van de Sporzajournalist ongepast waren, toon dan eens wat echte humor is. Take this, Eddy, de bal terugkaatsen: dat kan voor een basketkampioen toch geen probleem zijn.

    hun GMS’s stonden al roodgloeiend van de oproepen door journalisten

     

    Helaas, die sukkel van een Demarez leek op de duur een zondebok voor de gerateerde medaille van de Cats op de Spelen. Genant en hilarisch tegelijk. Of waarom scènes uit de legendarische Tom en Jerry-tekenfilms me voor de geest kwamen over een pesterige muis en een kat die daar nooit een echt antwoord op vindt. De Cats veranderden in seutige cavia’s eens op Zaventem geland. Veel had met de context en de framing te maken: hun GMS’s stonden al roodgloeiend van de oproepen door journalisten, en de basketbobo’s hadden hen al gebriefd dat er ‘iets ergs gebeurd was’. Kwestie van de meisjes wat op te warmen. Koen Tanghe heeft er hier zijn licht over laten schijnen in een kleine filosofie van het roddelen. Laat ik er nog een bedenking aan toe voegen over de hedendaagse klaagcultuur. Dan zijn we ongeveer rond.

    Machocultuur

    In dat DM-interview schijnt Ann Wauters toch wat gas terug te nemen, maar ze kadert het voorval meteen in een bredere ‘macho-cultuur’ die op de VRT zou heersen, zelfs met homofobe randjes. Dat is een vreemde beschuldiging, want zowat alle sportjournalisten hebben zich in alle toonaarden gedistantieerd van hun ondertussen geschorste collega. In een politiek hypercorrecte omgeving kies je beter direct de juiste kant bij zo’n incident.

    ‘Er moeten meer vrouwen in de redacties komen’, foetert Wauters. Ook bizar. Er zijn weinig domeinen – naast politiek, onderwijs en zorg – die zo aan een snel tempo vervrouwelijken als de journalistiek. Op de VRT zelf, zowel nieuws als duiding, en in de geschreven pers waar ik vooral vrouwelijke hoofdredacteurs weer in diezelfde praatprogramma’s zie verschijnen. De enige vrouwelijke voetballer die iets betekent, Imke Courtois, is van het scherm niet weg te slaan. Ze heeft nu zelfs haar eigen programma. Waar heeft Wauters het dan over? Simpel: ze is zoals zovele opiniemakers en influencers de stem van een zelfvoedende klaagcultuur geworden.

    Beroepsquerulanten

    Dat is een pervers mechanisme waarin een complete maatschappelijke mainstream steeds maar nieuwe slachtoffers van discriminatie aanwijst, die zich vervolgens ook zo gaan gedragen. Uitgerekend de publieke omroep is daarvan het beste voorbeeld.

    Hoe meer de VRT zich beijvert om vrouwen, allochtonen en andere ‘gediscrimineerde’ groepen te benoemen en te bevoordelen – het staat zelfs met quota in de beheersovereenkomst – hoe meer en luider die groepen zich als gedupeerden opstellen. Dat is de fatale kringloop van het victimisme. Maak mensen beklagenswaardig en ze handelen er ook naar. We herinneren ons de tweet van Fatma Taspinar, die het als kersvers gepromoveerd nieuwsanker niet kon laten om haar status van allochtone underdog in het racistische Vlaanderen in de verf te zetten. Een paradox die ik in een open brief toch even wou belichten. Weer met veel Twittergescheld als gevolg.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    En ‘ze’ (de wereldleiders) staan erbij en kijken er naar…

    Als het hen zelf in hun eigen persoon maar niet overkomt, zoals in de droevige Mei-dagen ’40. Want dat zou andere koek zijn. Hitler, dat was ne lapsmeer, de Sjiieten echter zijn en kleine afscheuring van hun grote Groene Vrienden, de islammerij in het algemeen.

    *

    *

    Gif-groen, dat is toch de favoriete kleur van de Slang uit het Aards Paradijs die de menselijke soort voorgoed uit het Land dat overliep van melk en honing verjoeg. Waarbij de Vrouw, van Levenspartner, degradeerde tot kustobject en kweekfornuis voor de zelfverklaarde Heren der Schepping...

    *

     

     

    Digithalys


    16-08-2021, 05:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!