MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1133 - EEN LAND MET EEN GEVECHTSPILOOT ALS KONING

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

    .

    1133 - EEN LAND MET EEN GEVECHTSPILOOT ALS KONING

     

    De groene para-muts en het kroontje

     

    Zijn nog net zichtbaar door de voorruit

    ***

     

     

    Tarzan in actie!

    Misschien komt er straks een film van! King Kong die de Emppire State Building – langs de buitenkant – beklimt alsof het roze spuitje van een cent is.

    “Wij lachen met zijn woede : de Vlaamse Leeuw is daar” Ze zullen hel niet temmen, de fiere Vlaamse Leeuw! Eindelijk een toepasselijk versregeltje uit de officiële vaderlandse hymne. Waren we zelfs bijna vergeten!

    En kijk : Tijl Uylenspiegel kon met zijn klassiek geworden spitsvondigheid dezelfde dag nog repliceren : als iedereen tegen ons is, tant pis, dan zijn wij tegen iedereen. Een voor allen. Allen voor Een!

     

     

    ***

    Ter zake :

    Di Rupo blijft achter koning staan: "N-VA is zeer gevaarlijk"

    06/01/13, 05u12  − Bron: belga.be

    ***

    Premier Elio Di Rupo blijft achter de inhoud staan van de kerstboodschap van koning Albert II. "Met zijn waarschuwing voor het populisme citeerde hij niemand en viseerde hij niemand", zeg de eerste minister in De Zondag. Hij betreurt naar eigen zeggen dat de N-VA - een "zeer gevaarlijke" partij - elke mogelijkheid aangrijpt om electoraal te scoren en een nieuwe stap te zetten richting hun doel, namelijk een onafhankelijk Vlaanderen.

    Premier Di Rupo betreurt de inhoud van de kersttoespraak van de koning "helemaal niet". Hij merkt op dat het discours van het staatshoofd "voor 90 procent was geconcentreerd op de economische realiteit" en dat de koning met zijn waarschuwing voor het populisme niemand in het vizier nam. "Ik onthoud de volledige tekst van de koning, anderen onthouden slechts een deeltje, enkel wat ze willen onthouden".

    Regeerakkoord

    Di Rupo noemt in het interview met de zondagskrant de N-VA ook een "erg gevaarlijke" partij. "N-VA is een separatistische partij en dus zeer gevaarlijk voor ons land", luidt het. Diezelfde N-VA wil het debat over de rol van de koning voeren, maar de premier zit niet op dezelfde golflengte. Daarover staat niets in het regeerakkoord, stelt de eerste minister, volgens wie de koning in een complex land als België een extreem belangrijke rol speelt.

    De premier blikt ook vooruit naar het werk dat de komende maanden op de regeringstafel ligt, zoals asiel en migratie, justitie, de tweede fase van de staatshervorming en de NMBS. Hij verwacht dat er nog "één of maximaal twee kernkabinetten" nodig zijn om de herstructurering van de NMBS rond te krijgen.

    Nederlands

    Di Rupo wil dat zijn regering dit jaar beter communiceert. "Het ontbrak ons aan tijd om een duidelijke uitleg te geven. We moeten daaraan werken", aldus de premier, die voorts zegt inspanningen te blijven leveren om zijn Nederlands te verbeteren.

    ***

     

     

    Gerolf Annemans, als spiksplinternieuwe voorzitter, had al aangekondigd dat het Vlaams Belang minder grimmig, maar vrolijker zou worden. Bij mij klonk dat al vlug, met ’n lichte knipoog, als VnV : Vrij en Vrolijk. Komt den Bart daar nu niet vandaag met dezelfde boodschap! Ook de NV-A zal vrolijker worden.

    En samen Vrij ‘n Vrolijk zijnde, zullen ze nu heel Vlaanderen vrij en vrolijk maken?

    Amaai Albert ,den Ouden Coburger! Die krijgt er gegarandeerd de kramp van in zijn edele delen. De man wordt ongenietbaar voor Paula, uit het nageslacht van een zware Italiaanse fascist en geeft de pijp aan zijn oudste koter door. Die heeft een knappe griet, op last van het Hof/La Cour bevorderd tot prinses, alhoewel van verarmde Poolse adel. Ze moet tegen een oude zonderling in Poperinge ‘Nonkel Henri’ zeggen, maar vertikt het uit familie-verdriet.  Ze is perfect geschikt om Regentes (Landvoogdes) te worden van de Overschot-Belgen rond Laken, na de Wende. Haar echtgenoot is helicopter-piloot en gevechtspiloot op de Franse Mirage en op de USA/F16. Hij is dat geworden, omdat hij kon bewijzen helemaal tot daar te  kunnen tellen.  Zij zal voortaan ook buitenshuis de scepter zwaaienn want hij kan  zich niet vrijmaken. Hij zit in de privé-vertrekken op het tapijt, en oefent dag en nacht met zijn oorlogsmateriaal zodanig dat de prinsjes en de prinsesjes ’s nachts er niet kunnen van slapen. De man is namelijk bezeten door de helden-daden van zijn (voor)geslacht en hun  helden-daden, zowel de verticale als de horizontale. Dan maakt hij boel met zijn halfzuster Delfine, in de hoop meer details te weten te komen over de menselijke procreatie, want niemand wil helm dat moeilijk woord uitleggen. Iedere morgen zoekt hij verwoed op het Internet of hij nergens op een of ander slagveld roem en eer kan gaan rapen, want zijn sabel begint roest- en ouderdomsvlekken te vertonen.

    Ach jongens, het Land gaat een moeilijke (een)dracht tegemoet. Het zal eerder een olifanten-dracht worden. Met waarschijnlijk een bijhorende misval. Door brucelose, en dat is ‘besmettelijk verwerpen” bij runders.

     

    (Get)

    A.A.3 AB, volhardend in de boosheid, schrijver-op-rust van blog-bubbels.

     

    06-01-2013, 17:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1132 - NONKEL SIEG HEIL LEVEND GEVILD BIJ POLKUM

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

    .

    1132  - NONKEL SIEG HEIL LEVEND GEVILD BIJ POLKUM

     

     

    ***

    Two speak, daarin Is Nonkel Siegfried Bracke beroepsmatig gepokt en gezadeld. Als de man zo al niet was voor hij voor de Tv kwam werken, is hij het daar in ieder geval geworden. En hoe! Bij dat soort mensen nog altijd de linker hersenkwab niet horen wat de linker vertelt, en vice versa. Dat iedereen daarvan tureluurs wordt, hoeft niet te worden gezegd.

    Ik geef Nonkel Siegfried, die ouwe snoeper, met veel gezelligheid, hierna het woord, zonder hem er op te wijzen dat Art. Eén van de partij die hij als late roeping heeft ontdekt uitdrukkelijk de onafhankelijkheid betracht. Dat is al zo van voor de DeWever-tijden e dat is al die tijd zo gebleven, niettegenstaande de vele denktanks en de partij-congressen.

    Dat standpunt (zelfbestuur) is trouwens straks 100 jaar oud (Cfr De Raad van Vlaanderen 1914-1918) en maakt – toevallig of niet – het voorwerp uit van een vlammend artikel getiteld “De na-oorlogse repressie heeft België vernietigd” van Marc £Grammens in Journaal van 28 december. Daar wordt aan gewerkt om het hier over te nemen, samen met zijn slot-        beschouwing over “Antwerpen zonder de Socialisten”’….

    Twee artiekls om duimen en vingers af te likken, en die bijgevolg in de poco-media doodgezwegen worden.

     

    ***

    Ter zake :  het volledig artikel, samen met de tripkens lillend mensenvlees die de Jos met leeuwentanden heeft los gescheurd uit het getrrainde sportlichaam van de immer jong-blijvende en super-slanke Siegried Bracke, vindt U op zijn blog.

    Zie http://blog.seniorennet.be/polkun/

    Daar vindt U het fijne leesvoer dat we vroeger jarenlang opgediend kregen van de on-navolgbare Ray van Angeltjes. Die is op 29 december na een korte ziekte, “”zijn dierbare voorouders gaan vervoegen”. RIP, zeg ik daarop. We zullen hem nooit vergeten!

    ***

    Bracke benadrukt dat separatisme hem weinig interesseert. 'Dat is een mogelijke oplossing, maar ze geniet niet mijn voorkeur.' Het doel van de partij is volgens hem meer democratie en een beter bestuur. Een splitsing behoort voor hem tot een van de mogelijkheden om dat te bereiken.

     

    'Cordon sanitaire verwerpelijk'

     

    De N-VA'er gaat ook in op het cordon sanitaire dat afgelopen week weer ter discussie stond. Hij vindt het cordon verwerpelijk. 'Het cordon heeft veel negatieve effecten gehad. Om te beginnen vermindert het de democratie, zoals Johan Vande Lanotte zelf heeft erkend.'

    Dat wil niet zeggen dat de N-VA akkoorden met het Vlaams Belang wil sluiten. Daarvoor is het verschil in de partijprogramma's te groot, klinkt het. Toch ziet hij er geen graten in om Vlaams Belangers in de partij op te nemen mits enkele voorwaarden. 'Ik ben blij met elke Vlaams Belanger die zich bij de N-VA aansluit.'

    ***

     

     

    Er hangt hoogspanning in de vaderlandse lucht. Iedereen weet wat dit betekent : onweer, met hier en daar een donderslag, en misschien zelfs een orkaan met de daarbij horende windkracht. Daar doen ik liever geen voorspellingen over..Ik ben het KMI niet van het politiek halfrond.

    Wat ik wèl weet, is dat het weer de kleintjes zullen zijn die zullen boeten.

     

    (Get)

    A.A.3 oAB, volhardend in de boosheid, schrijver-op-rust van blog-bubbels

     

     

     

     

     





    06-01-2013, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1131 - EEN WOORDSPELLETJE OVER EUROPA

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            .

    .

    1131 - EEN WOORDSPELLETJE OVER EUROPA

     

    Hoe durven ze, ons Pietje het Liegebeest

     


    Ons konijnen-tandje afbeelden als Dolf-met-de-Snor…..

    ***

     

    Wie had dat kunnen denken! Er blijkt een verschil te bestaan  tussen Europeanen op het podium, en Europeanen ‘back stage’, ttz op de begane grond.

    De enen zijn 0,00000001% Eurocraten, die voortdurend de wereld rond reizen en daarvoor astronomische vergoedingen optrekken. De anderen, de gewone mensen, trappelen ter plaatse  en werken in het zweet huns aanschijns om de eerste groep in het zadel te houden.

     

    ***

    Ter zake :

    2013: zwaar voor Europeanen, niet voor eurocraten

    Posted on 5 januari 2013 door E.J. Bron

    ***

    Het jaar 2013 wordt voor velen een zwaar jaar. Hier, in Europa zullen we harder dan ooit worden beproefd. De Europese Unie moet met een echt antwoord komen op de crisis in het zuiden van Europa. Griekenland, Spanje en Portugal zijn nog niet gered. Er zijn ook geen aanwijzingen dat zich in de komende maanden economische wonderen zullen voordoen in het zuiden van Europa.

    De stabiliteit van de euro was en is in gevaar. Ook aan dreiging en gevaar kan een mens of een samenleving wennen. Langzamerhand wordt men ongevoelig voor de wankelende positie van de euro. Zelfs de financiële markten reageren tegenwoordig nauwelijks op de politieke uitspraken rond de euro. Zullen ook de burgers wennen aan deze instabiele economische toestand?

    Bezuinigingen

    Het jaar 2013 wordt een zwaar jaar voor de meeste Europeanen. Overal wordt fors bezuinigd. De sociale en economische situatie in het zuiden van Europa is al voorbij de humane grenzen. Armoede en een toekomst zonder perspectief razen door een deel van Europa. Het leven voor Portugezen en Spanjaarden, om even niet van Grieken te spreken, is een onaangename gebeurtenis aan het worden. Het vrolijke Europa van eurocraten is een nachtmerrie voor de zuidelijke Europeanen. Daarover horen we de eurocraten nooit.

    Eurocraten

    Ondanks de armoede en ellende in het zuiden van Europa spreken de eurocraten nog steeds in vrolijke termen over de toekomst van Europa. Welk Europa? Over welk Europa spreken de eurocraten als zij over Europa spreken? Over welke Europeanen spreken de eurocraten als zij over de toekomst van Europa spreken?

    De eurocraten hebben geen last van armoede of sociale en economische achteruitgang. Als de eurocraten over Europa spreken, praten ze over hun eigen toekomst, over hun eigen instituut, hun banen en dromen. En dat ziet er inderdaad vrolijk uit.

    Het contrast tussen de vreugde van eurocraten en de ellende van de zuidelijke Europeanen spreken boekdelen over het morele failliet van de eurocraten. Ik ben beslist geen eurofoob, maar ik krijg langzamerhand een ernstige aversie tegen de eurocraten, de vertegenwoordigers van de Europese Unie.

    Vijanden

    De eurocraten zijn wellicht de grootste vijanden van Europa, de Europese Unie en ook de solidariteit tussen de Europeanen. Dat komt doordat eurocraten elk gevoel van empathie en proportie missen. Dat blijkt ook uit het begrotingsvoorstel van de Europese Unie. Zelf waren ze niet bereid om voor de beeldvorming een stap terug te doen. Daarom moeten juist de Nederlandse politici stelling nemen tegen de onbezonnen houding van de eurocraten.

    De Nederlandse liberalen en christendemocraten moeten in 2013 de stem van hun kiezers in Europa gaan vertegenwoordigen: zij moeten de strijd aangaan tegen de eurocraten, tegen het morele verval van Europese Unie, tegen de gevoelloosheid van de Europese bestuurders. Ook moeten ze zich gaan verzetten tegen de retoriek van PvdA-leider Diederik Samsom: wij moeten bevoegdheden overdragen aan Brussel! Hoezo moeten? We moeten helemaal niks!

     

    Overdragen bevoegdheden

    Waarom wil Samsom bevoegdheden overdragen aan een groep bestuurders die de belangen van zijn kiezers niet vertegenwoordigt? De traditionele PvdA-kiezer heeft niks met eurocraten. Maar Samsom is te welwillend richting de eurocraten. Waarom eigenlijk? Samsom doet niets voor Nederland en zijn eigen kiezers. Dat is jammer, want de aankondiging van vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) dat Nederland nog een paar miljard moet bezuinigen om te voldoen aan de Europese eis, is niet onproblematisch. Er zijn immers grenzen aan de mate waarin de Nederlandse staat op dit moment kan bezuinigen.

    2013 wordt geen apocalyptisch jaar, wel een zwaar jaar. Helaas een zwaar jaar voor Europeanen, niet voor eurocraten.

    http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/blogs/2013/1/2013-zwaar-voor-Europeanen-niet-voor-eurocraten-1136962W/

    Auteur: Afshin Ellian

    ***

     

     

    Als ik er goed over nadenk, dan is de perceptie dat er alleen EU-toppers  bestaan, die ofwel persoonlijk zelf  in eigen land uitgerangeerd zijn binnen hun partij (Herman Van Rampuy; Wilfried Martens), ofwel met hun gehele partij dicht bij de uitgang staan (Pest Voor Vlaanderen). Soms zijn ze alleen bij de EU geraakt dank zij hun Franscouillonse tweelingbroers  van de Ps, en soms fungeren ze als wachtkamer-meubilair voor hun partij, in afwachting van hun repatriëring.

    Ach ja, wat wilt U!? Ze spiegelen zichzelf nog altijd aan het voor-oorlogse formaat van de Amerikaanse President, waarbij ze liefst vergeten dat het Witte Huis betrokken wordt door een zwarte pesident. Nogal contradictorisch, als U het mij vraagt.

    (Get)

    A3AB, volhardend in de boosheid, schrijver van blog-bubbels

     

     

     

     

     





    06-01-2013, 12:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1130 - ZWAAR WEER OP KOMST WEGENS NIEUW FILMPJE

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ***

    Zondag 6 januari

    Driekoningen

    Zon 8u44-16u54

    HH Melchior, Balthazar, Gaspar

    De drij koningen doen de dagen lengen en de nachten strengen

    -------------------

    Driekoningen Dag : in Berlusconi-land is dit een dag groter dan Kerstdag en Oudejaar samen. Het is het kinderfeest bij uitstek, net als bij ons Sinterklaas, Befania, dat zowel in de palazo’s als in de kleinste hutjes, naar oude tradities, met praal en pracht wordt gevierd. Pas na vandaag zijn in het gehele land, de Feestdagen voorbij, en gaat iedereen terug aan de bezigheid die sedert de Kerst is blijven liggen. Befania wordt voorgesteld als een vliegende Kristien Hemmerechts op een bezemsteel.

    .

    1130 - ZWAAR WEER OP KOMST WEGENS NIEUW FILMPJE

     

     

     

     

    Wie zei daar ooit weer, dat een gewaarschuwd men er twee waard is?  Onze veroveraars, de Moslims, zullen zich binnenkort weer op hun lange tenen getrapt voelen wegens weer eens een filmpje over Mohammed, de woestijn-rover van meer dan 1400 jaar terug. Dat onze landen hen een zalig leven bieden, is even van geen belang. De meesten van ons, noch de meesten van hen, realiseren zich dat niet, maar zij hebben hun eigen landen niet voor niets verlaten. Als hun ‘fundi’s’ de wachtwoorden rond sturen, zal er een vloed van geweld losbreken, die hun lauwen zal meetrekken.

    Met mijn klein verstand raad ik de mensen die veelvuldig het overbelast Openbaar Vervoer aanwenden voor hun versplaatsingen, dubbel voorzichtig te zijn. Blijf dicht bij elkaar, want wilde dieren vallen liefst alleen enkelingen aan. Vooral vrouwen en de jonge meisjes dienen op hun hoede te zijn. Want het crapuul in de rangen der Overwinnaars zal zeer vlug een voorschotje willen nemen op het eerder primitieve Recht van de Overwinnaar.

    Sluit goed Uw huizen af, en verstop jullie kostbaarheden. Ga alleen buiten voor het aller noodzakelijkste en draag zorg voor jullie ouderlingen. Vergeet niet dat de Egyptische president Mosti een paar dagen geleden op TV opgeroepen heeft om alle apen en varkens te doden, waarmee hij uitdrukkelijk de Joden, de Amerikanen en de Westerlingen bedoelde.

    In hun Arabische thuislanden schreeuwen zij luidop hun bedoelingen uit, en die worden hier goed gehoord.

    Als wij ons niet weerbaar tonen, zal die Arabische Lente ook vlug naar hier overslaan.

     

    ***

    Ter zake :

    Belgische politie vreest de moslims niet meer onder controle te hebben

    Posted on 4 januari 2013 door E.J. Bron

     

    Die aardige, “vreedzame” moslims zijn in België een probleem geworden

    De politie van België wankelt. Ze beeft bij iedere nieuwe Mohammed-karikatuur, bij iedere nieuwe islamkritische film. Haar zorg is nu de nieuwe film van Imran Firasat en Terry Jones:

    De Belgische politie is in staat van paraatheid, omdat er een nieuwe, de islam provocerende, film op het punt staat gepubliceerd te worden. De film werd door de voormalige moslim Imran Firasat in samenwerking met pastor Terry Jones uit de VS geproduceerd.

    Imran Firasat, die tegenwoordig in Spanje woont, wil met de film het ware verhaal over de profeet Mohammed vertellen, en wel vanuit de optiek van een ex-moslim. De film heet “The Innocent Prophet”.

    Het Belgische Ministerie van Binnenlandse Zaken ziet zich nu blootgesteld aan een “serieuze bedreiging” en zorgt in stedelijke gebieden met een sterke islamitische migratie voor meer politie. Bovendien worden islamitische websites en schriftelijk nieuws extra goed in de gaten gehouden.

    Short News

    Tsja. Een tikkeltje te lang de appeasement politiek van de linkse socialistenregering bedreven? Nu is het vermoedelijk te laat om die aardige moslims achteraf nog aan banden te willen leggen. Nu helpt alleen nog een reusachtig concentratiekamp zoals Guantánamo.  Indien mogelijk in Belgisch Kongo.

    http://www.kybeline.com/2013/01/03/beligiens-polizei-furchtet-die-muslime-nicht-mehr-im-griff-zu-haben/#more-40994

    Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

     

    ***

     

     

    Gesteld dat wij ondertussen de Moeder Aller Verkiezingen in 2014 halen en dat de V-partijen eindelijk samen uitvoeren waarvoor ze beweren te staan, zouden wij Vlamingen, net als de Catalanen in Spanje, misschien weer (net als in 1303 en volgende jaren) een signaal voor geheel de Westerse wereld kunnen zijn. Het hoeft zeker geen Kruisvaart te zijn, maar er moet een einde komen aan die verstikkende volksverhuizingen. Wie hier is, moet Vlaming  worden onder de Vlamingen. Met in de eerste plaats, herstel tot in de kleinste details van ‘Law and Order’.

    Zevenhonderd jaar geleden dacht de Franse koning ook dat zijn legers, gewapend met bezems en stokken, onze voorvaderen kon dwingen om altijd meer belastingen te betalen. Aan de Leie, onder de muren van Kortrijk, werd het kruim der Franse ridderschap Goedendag gewenst. Zij werden, wat toen nieuw was, niet gespaard om te ruilen voor losgeld, maar ze weden een voor een ‘over de kling gejaagd’.  Gedaan met onderhandelen. Einde verhaal. Toen dat bericht 12 uur later per ijlbode Rome bereikte, viel de Paus bijna van zijn stoel.

    Ook dat was in die dagen een ‘Wende’ in de kunst van het onderhandelen, waaronder ik versta dat onderhandelen met Franstaligen altijd eindigt met palaberren tot het kwadraat van de cirkel is bereikt.

    Toch curieus dat er in ’t Frans zelfs gevleugelde woorden over bestaat (J’agis d’abord, puis je réfléchie), en dat zij ons, Vlamingen, zo erg kwalijk nemen als wij daarnaar handelen.

    (Get)

    A3AB, volhardend in de boosheid, schrijver van blog-bubbels

     

     

     

     





    06-01-2013, 11:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1129 - BOL VAN BLUF EN BEELDSPRAAK

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1129 - BOL VAN BLUF EN BEELDSPRAAK

     

    De fractie-lijder Van den Heuvel….

     

    en de Mount Everest

    ***

     

     

    Het is zelfs niet eens een Van den Berg, maar van een heel kleine heuvelrug. Met Koentje Van den Heuvel zullen de Tsjeven misschien wel heuveltjes beklimmen, maar zeker geen bergen als de Mount Everest. Het ventje heeft in zijn verhaal in de Knack,, qua volume maar vooral qua resultaat, nog een hele weg te gaan voor hij met de Smalle d’Anvers kan vergeleken worden. Die beklimt wel in het geval van e Smalle d’Anvers geen duizenden meter hoge bergen, maar de ‘Monts de Flandre’ kan hij wel aan. Is goed om zijn Frans te oefenen. Bouirgondisch leven en wilskracht tonen, dat zijn twee werelddelen door oceanen gescheiden, waar het water veel te diep is.

    O ja, op de Monts de Flandre, de Kemmel-, de Scherpe- en de Catsberg, wordt sedert enkele jaren, voor het eerst sedert Napoleon, opnieuw wijn geoogst. Een lelijke gewoonte van die Fransen, om altijd zo ik-zuchtig te redeneren. Toen was wijnbouw alleen nog – voor ’t profijt - toegelaten in La Douce France. Na Gerard Depardieu, wil nu ook Brigitte Bardot het land verlaten, als aan hun eigen persoonlijke ik-zucht niet wordt voldaan.  Ik geloof dat de Fransen deze keer niet veel sjans hebben met hun Nationaal Socialistische Führer, François Hollande. Dat Di Jeanetto maar oppast, met zulke vrienden! Voor ge het weet, eindigen Uw hersens op sterk water. In een bokaal. Wat, gij, Adolf?

     

    ***

    Ter zake :

    'N-VA-ministers maken het verschil niet. CD&V zal duidelijk maken wie het orkest leidt'

     

    Eddy Eerdekens

    Bron: De Standaard

    zaterdag 05 januari 2013 om 09u37

    ***

    'De N-VA-ministers in de Vlaamse regering maken het verschil niet.' CD&V-fractieleider Koen Van den Heuvel is niet onder de indruk van het werk van de excellenties van de N-VA die samen met zijn partij coalitie vormen.

    'In de Vlaamse regering bewijst de N-VA niet dat ze het zoveel beter doet.' Dat zegt CD&V-fractieleider in het Vlaams parlement Koen Van den Heuvel in een interview met De Standaard.

    Pijnlijke spagaat

    ‘Is Philippe Muyters een andere minister van Werk dan zijn voorganger Frank Vandenbroucke? De N-VA wil de partij van de verandering zijn. Hun ministers blijken in het beleid het verschil toch niet te kunnen maken. Daar situeert zich een pijnlijke spagaat.’

    Over de ministers van zijn eigen partij is Van den Heuvel dan wel erg tevreden. CD&V mag volgens hem ‘een gezonde fierheid’ hebben over het beleid van de partij in de Vlaamse en de federale regering.

    Wegbluffen

    ‘We hebben ons de voorbije jaren wat laten wegbluffen, maar dat zal veranderen. We zijn bij de lokale verkiezingen van 14 oktober helemaal niet uitgeteld, we zetten nu ramen en deuren open en gaan in dialoog met de brede samenleving en in de komende maanden zullen we duidelijk maken wie het orkest echt leidt.’

    Van den Heuvel zegt voorts dat het akkoord rond de staatshervorming binnen de regering-Di Rupo geen eindpunt is. 'Laat ons eerst uitvoeren wat we bereikt hebben. Als je de Mount Everest wil beklimmen, doe je dat ook niet in één keer

     

    ***

     

     

    Waarom denk ik bij zo’n uitspraken aan de oerkreet :’You Jane, me Tarzan’ uit de oertijd van de Amerikaanse humbug-films?  Het is immers altijd gevaarlijk de tegenstrever te onderschatten, zou dat Heuveltje dat wil meespreken over de Mount Everest, dat niet weten?

    Om de ‘grondstroom’ die op gang is gekomen dank zij de Vlaamse Volksbeweging (gestaag opgekoterd door de Rechtlijnigen van het Vlaams Belang) met iets te vergelijken, moeten wij niet buiten Europa gaan.  Dank zij de wijdse dichtkunst van wijlen Priester-Dichter Cyriel Verschaeve (*) ziet de Vlaming waar de weg naartoe leidt : de grootsheid uit het verleden doen herleven.

    Dat lukt, als wij tenminste niet voordien leeggezogen, terug in armoede belanden. Dank zij de medeplichtigheid van Bestuurders van vader-op-zoon die het volk, de mensen, ‘besturen’ om er zelf b eer van te worden..

     

    (*) Kapelaan Cyriel Verschaeve (1874-1949), dichter en letterkundige,  ligt, met dankbetuiging voor de Staatsvuiligheid, onder een meter-dikke laag, stortbeton, her-begraven in Alveringem bij Veurne. Door ede haat-rechtbanken van de repressie werd hij in 1945 ter dood veroordeeld. Als katholiek priester, was hij door zijn Vlaamse overtuiging in de jaren ’40 dermate in de ban geraakt van de voorganger-kanselier van Frau Merkel, de arbeids socialisten-führer uit Duitsland, dat hij als banneling in Zwitserland  is moeten gaan leven en daar ook is moeten sterven. In onze Zuid & Noord – leer- en leesboek der Nederlandse Taal - in de college’s hadden we kennis gemaakt met een ellenlang maar prachtig gedicht van hem over ‘De Rijn te Schaffhausen’. Die Rheinfall daar in Zwitserland, de grootste van Europa, maakte ook op ons een onvergetelijke indruk. En dat niet alleen vanwege het natuurwonder, maar tevens wegens de enorme draagkracht van de woorden. Enkele daarvan zijn m’n hele leven bijgebleven, en herleven o.a. bij het zien van de besneeuwde bergtoppen in Zwitserland, telkens we daar voorbijkomen van en naar huis. Koentje van het heuveltje zal, op zijn hoogte,  de zindering nooit voelen van De Rijn te Schaffhausen, …”waar men geen kleinheid kan ontwaren’…..

     

     

     

     

     





    05-01-2013, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1128 - DE TJEVEN HALN DE OUDE TOEBACK KOEIEN UIT DE GRACHT

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1128 - DE TJEVEN HALN DE OUDE TOEBACK KOEIEN UIT DE GRACHT

     

    Zo d’Oude Van Rampuys zongen

     

    Zo piepen hun jongen.

    ***

     

    Voorlopig gaat het bij de Tsjeven nog niet om ‘de ziel van het kind’. Maar dat komt nog wel Mieke Van Hecke moet nog aan het woord komen.. Voor ‘Outer en Heerd’ lukt al jaren niet meer : waar gaat dat naartoe, waar gaat dat naartoe? Van welk hout nog pijlen gemaakt? Torfs schijnt er nu de brui aan te geven, net als Vervotje. Hij verlaat de polletiek en zal nu, samen met den Cleynen Eyskens schijven aan een boek dat ‘De laatste dagen’.

     Zak heten.

    Jos Gheysels is in therapie voor zelfmoord-neigingen, omat het maar niet lukt om bij Uitgeverij Egmont benoemd te geraken als public relation manager.

    Daar waar, bij een der voorgaande verkiezingen, iedereen de adem inhield voor de slagen die de Sossen zouden krijgen, won den Ouden Toeback de verkiezingen, met de slogan ‘Omdat wij  nodig zijn’. Iedereen verstond natuurlijk, dat de man in de straat, zonder de Sossen, zou gezien zijn. Het is de regime-slaven echter gelukt, ook met de Sossen inbegrepen, toch de kleine man te rollen. Cfr de wilde immigratie en het daarmee gepaard gaande onveiligheids-gevoel, want meer dan dat is dat niet. Cfr de werklozen-cijfers, cfr het aantal failissementen, in vergelijking met de nooit geziene cijfers van de top-jobs in alles wat Overheid gerelateerd was en is.

    Na de slechte Tobback-ervaringen wilden de mensen iets anders en Paars met het Gentse Liegebeest kwam aan bod, handig als het werd gespeeld met een reeks ‘Burger Manifesten’ waar de stroop van af droop.  Toen alles wat verkoopbaar was, door de Overheid (goedkoop) verkocht en (duur) voor jààààren terug geleasd was aan geheimzinnige buitenlandse NV’s, verdwenen deze mestkevers resp. naar de druilerige EU in Brussel en naar het zonnige Toscane.  Toen kwamen loodgieters-veelverdieners en trakpaarden in 3Dn om het land uit het moeras te helpen, maar ze hielpen vooral zichzelf en verkwanselden eerst (samen met den Baard van Oostendede) de energie-markt aan Parijs, en vervolgens het bankwezen met de spaargelden van de Vlamingen. . En weer moest de EU als vangnet dienen, deze keer zelfs voor de Terminator tot op de Place Pigalle en de joie de vivre met Frans  beleg als toespijs

    In al die tijd zwol ondertstussen de grondstroom aan.

    Zeg dat het niet waar is, krijsen ze nu. Heer, redt ons, wij vergaan!

     

    ***

    Ter zake :

    "Confederalisme is excuus om 'splitsing' niet te gebruiken"

    04/01/13, 17u06  − Bron: belga.be

    ***

     Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) gelooft niet dat de N-VA het separatisme voorlopig laat varen omdat er momenteel geen draagvlak voor bestaat. Volgens hem gebruiken de Vlaams-nationalisten de term 'confederalisme' slechts om de splitsing van het land tot inzet te maken van de verkiezingen in 2014 "zonder het woord 'splitsing' te moeten gebruiken".

    Van Rompuy doet zijn uitspraken na een interview van N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts in Metro vandaag. Daarin zegt hij "dat er momenteel geen draagvlak bestaat voor een onafhankelijk Vlaanderen". De partij zet daarom in op het confederalisme, een term die N-VA binnenkort op een congres concreet wil invullen.

    Peter van Rompuy gelooft niet dat N-VA oprecht is in de uitspraken: "Splitsing blijft het doel. Voorzitter Bart De Wever wil immers desnoods buiten de grondwet om het confederalisme doordrukken en enkel nog onderhandelen over welke bevoegdheden federaal kunnen blijven", argumenteert hij. "Maar over dat laatste geraakt men veelal niet verder dan defensie".

    "Voor N-VA is de inzet van de verkiezingen in 2014 dus de splitsing van de sociale zekerheid, de gehele fiscaliteit, de staatsschuld", besluit de CD&V'er.

    Het confederalisme van N-VA kan volgens hem "enkel geduid worden als een Vlaanderen dat zich eenzijdig onafhankelijk verklaart" en eventueel nadien nog wat minimale bevoegdheden wil delen. "Tegenover dit confederalisme verbleken zelfs de Vlaamse resoluties tot 'borrelnootjes'."

    Van Rompuy ziet dan ook een fundamenteel verschil met CD&V, dat in 2014 vooreerst de nieuwe bevoegdheden uit de zesde staatshervorming wil invullen "om maximaal te beantwoorden aan de eigen socio-economische noden". .

     

     

    ***

     

    Het Gild der Broekschijters treedt aan. Sorry voor mijn eerder decadente, dus tijds-gebonden woordenschat, maar zo te zien (te ruiken tot hier?) doen ze het in hun broek.

    Mark my words, want hier komt de voorspelling van het jaar.

    Het zal niet lang meer duren, of de eerste ratten zullen het schip verlaten.  Dat kan dan, net als de Queen Elisabeth na zoveel jaren dienst eveneens voor de kolonisatie, rustig naar het sloopdok verdwijnen.  Hier en daar (ook in Wallonië, in Scharrelroi , bvb) zijn er al enkelen, waar de situatie er goed of gunstig uitzag voor hen (Quikie, BDW), over gewipt naar een lucratieve burgemeester-zetel. Op de benoemings-carrousel  van Di Jeanetto draaien nog een 50-tal top-benoemingen hun laatste rondjes : Schouppe, de gouverneur voor O.Vl, diverse Intercommunales, de Chemin de Fer-top, diverse parastatalen, overheidsbedrijven van alle slach en soort; allemaal hoogst interessante verloningen met extra-legale voordelen. Na deze uitverkoop bij opbod, gaan de poppetjes aan het dansen!

    Want zeg nu zelf : wie zal dan nog geïnteresseerd zijn in een lege schelp? Tja, België is nu eenmaal aan het verdampen in de EU, en deze keer is het niet eens de schuld van BDW of van Woestijnvis!!!!

    De Coburgers kunnen dan de Kroon gaan dragen bij de Overschot-Belgem, samengesteld uit 194 nationaliteiten. Waar ze, lijk in de bropuse, bananen van de bomen zullen moeten plukken, terwijl de vrouwen van Het Hof/La Cour, met naakt bovenlijf, maniok staan te stampen voor geheel de stam.

    Misschien zelfs dat de Coburgers hun oude broodwinning weer zullen moeten opnemen : plantages runnen voor de rubber-winning.  De zwartjes, in ieder geval, zijn gewaarschuwd. .Zodat ze niet met lege, of zelfs helemaal zonder handen in hun hutten moeten verkwijnen.

    Coburg en Cobra’ : ze staan op kop op dezelfde voet. Na de CO voor mij liever de Bra dan de (Ham)Burger….

     

     

     

     

     





    05-01-2013, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2ste Rei - REI LAAT ZEGGEN

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    2ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

     

     

     

     





    05-01-2013, 13:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1127 - WERELDBEKER OF WERELDOORLOG : ZULLEN WE NOG KUNEN KIEZEN?

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

     1127 - WERELDBEKER OF WERELDOORLOG  : ZULLEN WE NOG KUNEN KIEZEN?

     

    In Allah we trust…..

     

    Agge mo leut êt…

    ***

     

    Allo? Jullie daar in media-land! Is er iemand?

    Hallo! Rood knipperlicht ij het Rood Kruis : zijn Julie blind? Of gehoorgestoord? Of beide?

    Werken de consignes echt zo goed, dat jullie als ratten van Hameln blindelings in de ondergang-stoet meelopen?

    Jullie weten tochnog, dat zwijgen gelijk staat met toestemmen?

    ***

    Maar uit media-land komt zelfs de echo niet terug.

    Wat er dan wèl kan verwacht worden uit poco-hoek? Een of andere Tsjeven-artikel, met lange tanden geschreven, over ye veel ‘mensen onder de armoede-grens’, edn over ‘kinderen die honger lijden’, er hoog mee oplopend, dat de Vlamingen nog nooit zoveel spaargeld aan het verzamelen zijn als ooit tevoren. Wat neerkomt onder ‘slaapwel’ zeggen, tegen iemand die ze verstikken onder een geleende wollen deken.

    Maar ja,staatsschulden, die komen vanzelf, en die gaan vanzelf ook weer weg (GuyMathot, PS)

     

    ***

    Ter zake :

    Rode Kruis verwacht Arabische Lente-achtig geweld in Europa

    Eurostat: 120 miljoen EU burgers onder de armoedegrens

    ***

    Demonstranten in Portugal geven net als in Griekenland en Italië de Duitse bondskanselier Merkel de schuld van de enorme problemen in hun land.

    Het Internationale Comité van het Rode Kruis besloot eergisteren om zijn conflictgebied experts het komende jaar in te zetten in Europa, omdat steeds meer Europeanen door de aanhoudende financiële en economische crisis in grote problemen terechtkomen en er als gevolg opnieuw gewelddadige rellen zullen uitbreken.

    'We moeten ons in Europa op meer geweld voorbereiden,' verklaarde ICRC directeur-generaal Yves Daccord. 'Voor de eerste keer zien we toenemende druk op Europeanen, waar meer en meer mensen echt arm zijn geworden. Ten tweede geven de Europese landen als gevolg van de economische crisis minder geld uit aan sociale voorzieningen. Dat schept nieuwe, nog niet eerder gekende uitdagingen voor het Rode Kruis.'

    120 miljoen onder de armoedegrens

    Het ICRC ondersteunt in Spanje inmiddels zo'n 300.000 'extreem kwetsbare' mensen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en helpt miljoenen anderen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Het Rode Kruis in Griekenland bereidt zich inmiddels op een bankroet van het land voor.

    Het Europese bureau voor de statistiek Eurostat schat dat er nu al bijna 120 miljoen EU burgers onder de armoedegrens -die in Europa ligt op 60% van het gemiddelde inkomen- leven. De Europese Commissie heeft € 18,6 miljard gereserveerd voor een armoedefonds. 'We hebben meer mechanismes nodig als we alle mensen die zich in veel gevallen in echte sociale nood bevinden willen helpen,' gaf Jonathan Todd, woordvoerder namens de EU commissaris voor Sociale Zaken, als commentaar.

    'Arabische Lente achtig geweld'

    Volgens Daccord kan met name Zuid Europa zich opmaken voor Arabische Lente achtige gewelddadigheden. De stijgende voedselprijzen, het groeiende wantrouwen in de overheid en de EU en de daaraan verbonden eisen voor meer politieke vrijheid gooien extra olie op het vuur.o

    In november leidden vakbondsstakingen tegen de bezuinigingen in Spanje tot gewelddadige botsingen met de politie. In Rome vielen studenten de politie aan en in België werd het internationale treinverkeer door protesten ontregeld. Ook werknemers in Griekenland en Frankrijk demonstreerden in het kader van de 'Europese Dag van Actie en Solidariteit' tegen de massale werkloosheid, de aanhoudende financiële crisis en het feit dat de EU en de overheden de banken ten koste van de gewone man met honderden miljarden overeind houden.

    Xander

    ***

     

    Oeverloos gelul over wereldbekers en over voetbal of cyclo-cross. : dat is pas nieuws! We staan ermee op, en we gaan ermee slapen. Het is als een taaie rundslap, die her en her wordt gewenteld in het  braadvet.  Niet de wenkende Bevrijding in 2014, na ‘de Moeder van alle Verkiezingen’  is van belang, wel de Wereldbeker in dat jaar, waar ‘onze jongens’ bijeengetrommeld uit alle uithoeken van de wereld, aangelokt door het groot geld, de 3kleur zullen verdedigen, zodat het vaderland unie et indivisble blijft, de Franscouillons ten bate.

    Spijtig dat ‘Witse’ ermee gestopt is. Anders hadden we kunnen verwijzen naar dat ene gezond principe in de misdaad-bestrijding, namelijk, dat misdaad niet loont.

    Alhoewel dat tegenwoordig ook al niet meer even waar is als vroeger…..

     

     

     

     





    05-01-2013, 13:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1126 - METROPOLITANE RONDBLIK OP SPORTING A

    De dagklapper die wij (‘tSCHELDT) publiceren vindt u ook op de wandkalender van De Druivelaar, uitgave van de West-Vlaamse uitgeverij-drukkerij Strobbe.

    Die wandkalender kent eenieder wel: u heeft hem toch ook aan de wand hangen?

    (Get) A3AB, schrijver van blog-bubbels, die volhardt in de boosheid.

    ***

    Zaterdag 5 januari

    Zon 8u44-16u52

    H Gerlachus van Houthem

                                                                                                                                                                                                                        .

     1126  - METROPOLITANE RONDBLIK OP SPORTING A

     

    Nog maar 4 dagen ver,

     

     En al Wereldhoofdstad van heel 2013

    ***

     

     

    “t Scheldt alarmeert, en nog geen klein beetje : Rubens verdwijnt uit Antwerpen, omdat het ACW via de Dikke van via Diksia en Leterminator onder hun beidjes het familie-patrimonium hebben verkwanseld. Hieronder, wat de media verzwijgen, de historiek van het verhaal.

     

     

    ***

    Ter zake :

     

    Verdwijnen er twee werken van Rubens uit Antwerpen ?

    Laatste stunt van Patrick Parvenu

    ***

    U heeft het allicht zijdelings vernomen. Dexia, of liever Belfius, gaat haar kunstcollectie verkopen. Althans alles ‘van voor 1830’. Zo deelde deze knappe bank die U en ik met ons belastinggeld rechthouden mee.

    Niemand staat er kennelijk bij stil, doch dit treft ons Antwerps kunstpatrimonium zwaar. Ooit verzamelde bankier Maurits Naessens - een bewonderenswaardig selfmade man - een onwaarschijnlijke verzameling Antwerpse zestiende-eeuwse kunst. Hoogtepunten: twee werken van Rubens, ‘de Roof van de Sabijnse Maagden’ en ‘de verzoening tussen Romeinen en Sabijnen’. Momenteel nog steeds te bewonderen in de Kunstkamer van het Osterriethhuis, op de Meir. Samen met tientallen andere topwerken, o.a. enkele schitterende retabels.

    De Bank waar Maurits Naessens voor werkte, eigenaar van deze kunstcollectie, was de Paribas. Deze werd overgenomen door Artesia, om tot slot - helaas - door Dexia overgenomen te worden. Kunstcollectie incluis.

    Binnenkort wordt deze dus verkocht, met dank aan de Raad van Bestuur, met daarin ene Patrick J., ‘de Grootste Burgemeester van Antwerpen’.

    Weer een ontmaskering van deze parvenu.

    Een eenvoudige vraag : wat doet onze Schepen van Cultuur, Heylen? En onze nieuwe burgemeester? Ondernemen ze iets, of niet?

    ***

     

    Over Lex Molenaar van GVA, de krant die iedere dag verder afslankt…..

    ***

    Gaat hij zijn dochter helpen bij de vaat in De Zeven Schaken op de Grote Markt waar politiek Antwerpen samentroept met de bevriende journalistieke gilde?

     

    ***

     

     

     

    Verre van mij te willen bemoeien met Antwerpse toestanden, heb ik er alleen aan gehouden deze twee zaakjes onder de aandacht te brengen van alle Sinjoren en Sinjoor-gezinden. De stormklok uit de Van Rijswijcklaan is verstomd, maar dat wil niet zeggen, dat zijn strijdbijl samen met hem is begraven.

    U moogt gerust in de bovenvermelde tapperij op de Grote Markt voor mijn rekening een pint betalen aan de Grote Leider. Schol!  Kan die er nu misschien iets aan doen, dat de Pred’Homme op de Suikerrui heropent?  Ik zou al content zijn, moest ik binnen het kwartier lopen van daar, een parkeerplaatsje vinden.

    O ja! Moest de Burgemeester niets kunnen voor die arme Sabijnse Maagden (net als voor de laatste Congo-boot, op rust-roest in Roesthok –Rostock - waarvoor er ook geen geld is, en zelfs geen plaats), kan er dan geen werk gemaakt worden om eindelijk na zoveel eeuwen, om de tweede toren op te trekken van de O.L. Vrouw Kathedraal? Als ik denk aan de Dom van Köln of aan de Parijse Nore Dame, met hun dubbele spitsen, ben ik beschaamd voor de afgeknipte stomp der middelmatigheid, daar op de fameuze Groenplaats. Op DeWinter moeten we niet mee rekenen. Dewever zal het moeten doen! Na Achitect Keldermans (van de teerste toren) nu Burgervader De Wever vereeuwigd als kathedraal-bouwer!

    En zeggen dat men zo oploopt met de Dom van Milaan, een marmeren kantwerk door heel de wereld bewonderd. Het ding is gemaakt door een bijna vergeten Brugs architect. Het enige dat nog aan herinnert, is de inscriptie aan de muur van zijn parochie-kerk in Brugge.

    Ben ik nu toch wel de naam vergeten, zeker! Zo gauw volgende zomer ons dochter tijd heeft, geraakt mijn boeken-voorraad eindelijk uitgepakt en geklasseerd. Beloofd. Dan geef ik hier (nogmaals) deze gegevens door.

     

     

     

     

     





    05-01-2013, 12:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1ste Rei - REI LAAT ZEGGEN…….. .

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

     

     

     

     

     




    04-01-2013, 16:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1125 - DE TEMPERATUUR KLIMT HOGER : HET KLAART OP

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1125 - DE TEMPERATUUR KLIMT HOGER  : HET KLAART OP

     

    Een waterdicht weerbericht

     



    Waar ballet-dansers ongewenst zijn

    ***

     

     

    Eyskens! De, Ckeynen Eyskens hebben we nog niet gehoord in de moerlemeide rond het cordon sanitaire.

    Maar eerst en vooral moet het mij van het hart dat wij zonder veel nadenken zo dapper meewerken met de Franscouillons, om haat te zaaien tegen onszelf. Wij nemen zelfs hun terminologie  (cordon saniaire) over, daar waar ‘schutkring ‘het even zo goed zou doen, en zelfs beter. Om de eenvoudige redenen dat het heel wat mensen aan het nadenken zou zetten. Om zich na korte tijd vragen te stellen, waarom zoveel van hun vrienden als schurftige honden moeten behandeld worden, omdat een door en door corrupt regime het aldus voor zegt.

     

    **

    Ter zake :

    Etienne Schouppe: "Cordon doorbroken in Liedekerke"

    Bron: belga.be

    ¨¨

    In Liedekerke is het cordon sanitaire doorbroken. Dat heeft Etienne Schouppe, voorzitter van de gemeenteraad in Liedekerke, aan de VRT gezegd en bevestigd aan Belga. "Het klopt dat er voor de politieraad in Liedekerke een gemeenschappelijke lijst is ingediend door Open Vld en Vlaams Belang", legt Schouppe uit. "Die lijst is trouwens gesteund door de N-VA. Voor de OCMW-raad stel ik dan weer vast dat Open Vld en Vlaams Belang de kandidaten van N-VA hebben gesteund. Er zijn dus duidelijk afspraken gemaakt voor wat de politie- en OCMW-raden betreft."

     

    ***

     

    Weyts: "Nu geen draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid"

    Bron: belga.be

    ***

    Volgens N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts is er op dit moment geen draagvlak voor een onafhankelijk Vlaanderen. Om het democratisch deficit aan te pakken is het confederalisme voor de Vlaams-nationalisten "een zeer aanvaardbare en efficiënte constructie". Dat zegt Weyts vandaag in een interview met Metro. .

    Confederalisme wordt traditioneel omschreven als de samenwerking tussen twee onafhankelijke landen. Maar, zegt Weyts, "dat is de academische definitie. In België geven we daar toch een andere invulling aan".

    Verregaande samenwerking

    Het Belgische confederalisme moet volgens hem gezien worden als een verregaande samenwerking tussen de deelstaten, "zodat ze de bevoegdheden kunnen uitoefenen die het dichtst bij de mensen staan". Bepaalde bevoegdheden, zoals het buitenlands beleid en defensie, blijven evenwel beter op federaal niveau uitgeoefend, verduidelijkt Weyts.

    Voor de N-VA is het belangrijk dat het confederalisme breed gedragen wordt en ook vanuit een brede input vertrekt. "We zullen het brede Vlaamse middenveld maximaal betrekken", aldus Weyts. "Bedrijven, economische consultancy en middenveldorganisaties zullen hun bijdrage leveren."

    Intellectuele oefening

    Op politiek vlak kijken de N-VA'ers naar Open Vld en CD&V, twee partijen die volgens Weyts de intellectuele oefening van het confederalisme al hebben gemaakt. "Als N-VA is het belangrijk om dan sterk te staan. Al is het altijd interessant om partners te hebben die mee in onderhandelingen willen gaan, namens de Vlaamse democratie."

    Voor het Vlaams Parlement ligt daar "een mooie rol weggelegd", aldus Weyts. Het federale niveau kan volgens hem fungeren als een ontmoetingsplaats voor de twee democratieën "op basis van volstrekte gelijkwaardigheid". .

    In Liedekerke is de coalitie van CD&V en sp.a aan een derde termijn begonnen. Luc Wynant (CD&V) is er opnieuw burgemeester en gewezen staatssecretaris Etienne Schouppe zit er de gemeenteraad voor.

     

     

    ***

     

     

    We moeten, als Vlaming, heel z’n  leven en 360° ringsomher, ferm vooruitziende zijn, op het gevaar af voor tweezakkerij te worden uitgemaakt.  Recht door zee gaan voor de Onafhankelijkheid, is ‘not done  in dit land.  De enige mogelijkheid is de weg der geleidelijkheid. Zeg dat Ben Weyts het gezegd heeft.

    Enfin, mij goed, als de idee maar veld wint dat het oude niet meer werkt. We zien wel waar we uitkomen. Alle beetjes helpen, piepte de muis, en ze plaste in de zee.

    Zoveel jaar na Schiltz zijn we in ieder geval toch al een stukje opgeschoven op de lange weg, en is het waarschijnlijk gedaan met  ‘demandeurs de rien” bij onze tegenvoeters.

    Allez, vooruit dan maar! Alleen nog Buitenlandse Zaken en Landsverdediging doen we samen, onder de koepel van de nieuw nog in te vullen  definitie van ‘Confederalisme op Maat’. Tot de exacte definitie uitgeklaard is, en  eenmaal in volle glorie straalt, blijf ik er op deze blog mijn ‘g*t’ aan vegen, en schrijf ik over ‘conTfederalimse’. Is gewoon het gevolg van al die op straat biddende Moslims.

    De twee departementen die we nog samen zullen blijven doen, zijn precies die twee waar de Francofonie hoogtijd viert. Wat wil zeggen, dat internationaal over Vlaanderen de volgende paar honderd jaar het waas van de onderhorigheid aan Parijs blijft hangen. Ambetant, hé?!

    Over het ABL kunnen we heel kort zijn. Als Europa de pretentie wil hebben een eenheid te zijn, dan moet het maar al de nationale legers overnemen en in stand houden. Niemand van de Lidstaten heeft nog opdrachten voor het eigen leger. We verkopen alles tweedehands aan de EU en gebruiken de opbrengst ter laving van de Staatsschuld. De tewerkstelling, vraagt U? Maar man, dan is dat de zorg van de EU!, waar hoogst waarschijnlijk andere kwaliteitsnormen zullen gelden dan nu maar het geval is. Colaterale winst zou zijn : quasi het totale bedrag van de Begroting voor de post ‘Landsverdediging’.

    Ziet U : ik pleit ervoor, om (nu het nog kan) een exemplaar van het boek van Gerolf Annemans ‘De Ordelijke Opdeling’ in huis te halen. Gewoon om te volgen welke ideeën hieruit gepikt worden om met veel tam-tam furore te maken in de beste kringen. Van zo gauw het land in dat stadium zal zijn geraakt, van nog meer gepikte ideeën, zal het boek zelf verboden zijn. Weeral wegens veel te extreem.

    Het zij zo. Eenmaal al de ideeën waarvoor het Vlaams Blok/Belang al meer dan 40 jaar vecht, door de anderen zullen zijn overgenomen, en toegepast, is de opdracht vervuld. Dan moet er verder alleen nog een kleine ‘waakdienst’ blijven, die toeziet en waar nodig, uit zijn krammen schiet. Een soort van Raad van Vlaanderen – zoals het eerste origineel iui 1915 - die de huidige Raad van State vervangt..

     

     

     

     





    04-01-2013, 14:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1124 – ZE ZITTEN MET DE POEPERS

    ***

    Vrijdag 4 januari

    Zon 8u44-16u51

    H Pharaildis (Veerle) van GentEE                                                                                                                                                                                                             

    .

    1124 – ZE ZITTEN MET DE POEPERS

     

    De traditionele partijen : voor- en achterkant

     

    Ze moeten nu wellicht tot het besef gekomen zijn dat een DIRUPO het Italiaans is voor…. afgrond.

     

    ***

     

     

    Crisis-beraad aan de keukentafel bij de Van Rampays. De zaak gaat op de fles. Wat doen we? Al onze vetbetaalde postjes staan op de helling. De onze, maar ook die van onze strontbedorven kinderen en stonterbedorven kleinkinderen. Wat doen we? Allez, toe, Herman, zegt gij nu ook eens iets. Wat moeten we doen? Iets anders kennen we niet. We kennen geen enkel beroep, geen enkele stiel. Zet toch die ploat af,  ‘Sous les ponts de Paris’, dat is toch niets voor onze familie, die de Eerste President van Europa geleverd hebben!

    De Van Rampuys zijn toch niet in de wieg gelegd om te eindigen als clochards? Ons Madammen moeten gaan afwassen in de vreemde restaurants, want de eigen chefs hebben wij met eigen handen het land uitgejaagd.! Wij, de mannen, zullen moeten werk gaan zoeken met de fiets leren rijden, want auto & chauffeur zal wel niet meer kunnen!

    Of de familie Trapkens uit Laeken kazn helpen? Manlief, doe zij nog gieriger dan pinnekensdraad. Die zullen al hun aandacht nodig hebben om bij BDW & C° in het gevlei te komen. Bij onze zusterpartij, Joëlle Milquette moeten we niet gaan, want zij even als de Rode Broeders en de Zwarte Passionaria van de Parti Scandale wijten hun eigen ondergang aan onze stomme slaptitude.

    Hadden wij Leterminator indertijd maar opdracht gegeven die BDW met het hoofd onder water te houden, in plaats van met hem kartel te vormen….

    En Barbarosso, zou die niet kunnen… maar broer Herman is reeds de pijpen uit. Moet, wil hij om tijdig het land uit te zijn, zijn vlieger halen.

     

    ***

    Ter zake :

    We moeten de N-VA te allen prijze ontmaskeren"

    03/01/13, 16u18  − Bron: belga.be

    ***

    In een interview met het Franse weekblad Paris Match haalt Eric Van Rompuy, Vlaams parlementslid en CD&V-schepen in Zaventem, fel uit naar de N-VA en haar voorzitter Bart De Wever. De "hypocriete" houding van de Vlaams-nationalisten, "die niet openlijk voor het einde van het land pleiten, maar wel alles doen om het te ondermijnen", moeten de andere partijen tegen de verkiezingen van 2014 kunnen blootleggen, bepleit hij.

    Het hele interview draait rond de N-VA. Van Rompuy grijpt de kritiek van de partij op de kersttoespraak van koning Albert II aan om uit de doeken te doen wat volgens hem de strategie van Bart De Wever en de zijnen is. "Bij CD&V weten we maar al te goed dat de N-VA elk woord van de vorst aangrijpt om demagogisch uit de hoek te komen. (...) De mensen moeten weten dat de N-VA oneerlijk is en dat bepaalde media haar doorgeefluik geworden zijn. Het klimaat is verschrikkelijk." De Wever, zegt Van Rompuy, "is een demagoog".

    De federale meerderheid, met onder meer CD&V, moet uitgaan van haar eigen sterkte, betoogt hij. "Ze moet tot 2014 hetzelfde pad blijven bewandelen. We hebben ons lot in eigen handen en moeten aantonen dat een regering zonder de N-VA goed werk kan leveren. De Vlaamse kiezer moet weten dat deze partij het einde van het huidige model wil. We moeten haar te allen prijze ontmaskeren, dat zal onze strategie zijn. We moeten uitleggen dat Bart De Wever burgemeester van Antwerpen wil blijven en van daaruit België wil doen ontploffen."

    Als de N-VA in 2014 de verkiezingen wint en vervolgens nieuwe stappen in de richting van Vlaamse onafhankelijkheid wil zetten, luidt de waarschuwing van Van Rompuy, zal de instabiliteit die daar het gevolg van is "nog groter zijn dan tijdens de vier crisisjaren die we al hebben gekend". Ook de bewering van De Wever als zou de Belgische staatsschuld te zwaar op de Vlaming doorwegen, klopt volgens hem niet. "Het separatisme zal de levensstandaard van de Vlamingen met 10 à 15 procent verminderen." .

    ***

     

    Ja, Lieve Ma, ik weet het! Gij hebt mij geleerd dat leedvermaak een verfoeilijke lelijke en vuile on-christelijke on-deugd is. Maar deze keer wil ik koppig doorgaan om wetens en willens te zondigen.

    Weet ge nog, toen binst de 4 droeve oorlogsjaren gij als oorlogs-weduwe  Uw 5 bloeikens van kinderen (16-3 jaar) moest eten geven en kleden met een lege portemonnee? Ge hebt nooit namen willen noemen, maar de manier waarop gij ons respect voor de enen bijbracht, en minachting voor de anderen, sprak boekdelen. De goeden in Uw ogen waren stuk voor stuk ooit eens opgejaagd wild geweest, toen de vrede uitbrak. De slechten, dat waren al diegenen met armbanden en decoraties die opeens helden bleken te zijn geweest zo gauw de Duitsers het land uit waren. We hadden zo’n feeks zelfs in de familie, die meteen dapper aan de slag ging om bange konijntjes op het dorpsplein de haren af te rijden met een oude tondeuze, net zo veel en zo lang tot haar echtgenoot, mijn dooppeter, haar binnen sleurde en wij het gescheld hoorden tot op straat. Al die tijd stond Georges, de veldwachter, de orde te handhaven en schaapachtig te lachen : zijn 2 zonen liepen nog rond met een revolver, en als ze gedronken hadden, waren ze echt gevaarlijk. Zo werd gezegd. De vrouwen spraken met gedempte stem later schande over wat die konijntjes nog meer was aangedaan, maar toen waren wij, bengels, al lang en zonder eten naar bed gestuurd.

    Later zaten wij op de schoolbanken bij een van hen, en ook daar werden wij ingedeeld in twee kampen. Vooral toen bleek dat ons Moeder mij tegen val-avond met een kluts kolen van ons eigen rantsoen naar een van die huishoudens had gestuurd. Een kot vol schreiende kinderen, koud en hongerig, met moeder die alleen nog kon zitten schreien met de armen op de koude rails van de uitgedoofde kolenkachel. Mijn jonger broertje en ons zusje droegen een paar bundels rijs-hout van onze zelf bijeen gepaarde hout-voorraad, maar had de klappei niet meer bemerkt.
    De man? Die is enkele maanden later terug gekomen, maar heeft nooit meer kunnen werken. Het grote gezien is later heel goed op de pootjes gevallen, maar is grosso modo naar elders uitgeweken….

    Wel, lieve Ma, nu de maskers beginnen te vallen, zie ik dat onderscheid tussen goed en slecht opnieuw opduiken. Net als toen is het de bedoeling om de goeden in de goot te rijden, om er zelf beter van te worden. En weer zijn het de o toch zo dappere kerk-bezoekers van op de eerste rij stoelen, die over de ruggen van de werkende Vlaming naar omhoog scharrelen.

    Weet ge nog, Ma? Als straatbengel liepen we op straat te zingen (parodie van een voor-oorlogse schlager?) ‘Als ik groot ben, lieve Moeder, zal ik op zijn cl*ten slaan. Als ik groot ben, Lieve Moeder, en ik heel veel geld verdien, zal ik ’t mooiste voor je kopen, en je graag gelukkig zien’..

    Wel, die tijden zitten er nu aan te komen. Ze zijn  zelfs al een eindje aan de gang. En deze keer zijn de goeden dezen die het ook in Uw tijd waren.

    Als ik van één ding spijt heb, Beste Ma, is dat gij dit niet meer moogt meemaken..

     

     

     

     





    04-01-2013, 12:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1123 - ZONDER HET CORDON VOELT LOUIS MICHEL ZICH BEDREIGD

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1123 - ZONDER HET CORDON VOELT LOUIS MICHEL ZICH BEDREIGD

     

    Daar wordt op geklonken

     

    Als die strik maar niks verkeerd voorspelt…

    ***

     

     

    Even bij http://blog.seniorennet.be/polkun/ over het muurtje gekeken. Is trouwens voor iedereen een dagelijks aanradertje.

    Zal aan L. Michel niet veel woorden vuil maken : de man is zo al smerig genoeg. Wedden, dat als die vent moest kiezen, wie op goederen-wagons moet weggevoerd worden, de invasie-BTK (Born to Kill) domineerders of de rechtlijnige Vlamingen, hij de Vlamingen aanduidt?

    En met zo’n soldaten moeten wij naar de oorlog!

     

    ***

    Ter zake :

    vandaag, 12:00

     

    Minister van Staat Louis Michel (MR) noemt de uitspraken van CD&V-senator Rik Torfs over het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang "gevaarlijk". Michel zei dat donderdag op de RTBF-radio.

    Woensdag stelde Torfs openlijk vragen bij het cordon sanitaire. Het cordon heeft volgens hem een aantal negatieve gevolgen gehad en zou best "stap voor stap vergeten worden omdat het een groot deel van de Vlamingen stigmatiseert".

    Pedagogische uitleg

    "Ik begrijp die uitspraken van Torfs niet. Ze zijn gevaarlijk", reageerde Louis Michel donderdag. De gewezen Europees commissaris blijft erbij dat er niet kan bestuurd worden met een partij die "racisme, uitsluiting en sociale onrechtvaardigheid" predikt.

    De "pedagogische uitleg" van Torfs, met name dat het cordon een verklaring is voor het succes van Bart De Wever (N-VA) en voor het status quo bij de traditionele partijen, is volgens Michel wel "nuttig, maar niet doeltreffend tegenover een partij die vasthoudt aan simplistische uitspraken en die probeert om de meest verwerpelijke dingen in de menselijke natuur boven te halen".

    ***

     

     

    Natuurlijk zijn de Franscouillons bang. Zonder cordon zijn ze immers in de kortste keren al hun privilegies kwijt!

    Kan de Heer (?) L. Michel één voorbeeld aanhalen van door het Vlaams Belang toegepast‘ "racisme, uitsluiting en sociale onrechtvaardigheid" die verder gaat dan slogan-taal, omdat slogan-taal nu eenmaal de enige mogelijkheid is om aan het woord te geraken. De Vlaams Belangers dealen geen drugs, vormen geen dieven-bendes. Ze leven niet van de krijg en van het saccochen-trekkebn. Integendeel, ze werken voor de boterham en voor iets meer, zelfs om de monden van de volksgenoten van L. Michel de mond open te houden. L. Michel zou er goed aan doen, om iedereen daar in schoon Vlaams te leren zeggen : ‘Mercie voor al die mooie jaren, maar hypocriet’t is nu genoeg geweest – we trekken van nu voort ons plan….Maar L. Michel is een vuil ongeschoren hypocriet ventje. Waarom komt hij er niet voor uit, dat gezegd cordon de laatste verdedigingslijn is voor het belgicistisch profitariaat?

    Maar de klok op de afbeelding hierboven loopt. Het is zelfs al enkele minuten na 12 uur…..En daar drinken we op!

     

     

     

     





    03-01-2013, 17:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1122 - DE TRICOLORE BOEMERANG VAN HET POPULISME

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

     1122 - DE TRICOLORE BOEMERANG VAN HET POPULISME

     

     

     

     

    Dit blogje staat voor eerlijke en nobele informatie en hier staat noioit informatie over onderwerpen als op Facebook ‘De Antwerpse Hoeren’. Want de dag van vandaag is dat al lang geen scheldwoord meer. Hebben Julie ook die ‘jongeren (M/V/O) op ÉÉN aan het werk gezien? De quizvraag gehoord waarin de persoonlijke vraag verborgen zat naar het al-dan-niet regelmatig scheren van het schaamhaar?

    Het zal wel mijn slecht karakter zijn, maar ik dacht : waarom schaamhaar scheren, en het hoofdhaar à la Turtelboom laten staan Huizen daar dan nooit muizen in? Zou het niet beter omgekeerd zijn : wat normaal en zichtbaar is, keurig laten kappen?

    Voilà, dat was het dan. Hieronder voor de tweede keer in korte tijd, een artikeltje uit ’t Pallieterke, voor de weinige mensen die nog geen abonnement hebben en zelfs nooit een los nummer meegritsen van de kranten-kiosk. Iedere week leest U daar, voor mensen met een goed hart en een slecht karakter, 16 blafzijden waarover andere dag- of weekbladen niet durven schrijven. Er is een tijd geweest, toen de regime-partijen nog een beetje Vlaamse reflex hadden, dat op woensdag ’t Pallietertje zelfs goed zichtbaar voor iederenn, gelezen werd op de banken van het Parlement.

     

    ***

    Ter zake :

    Boemerangs

    Hopelijk zetten de analisten bij de start van het nieuwe jaar “de ploat af” die ze sinds 14 oktober grijs draaien om de nederlaag van “Patrick van A” te verklaren. Geen burger (m/v) die, voor zover het hem interesseert, nog niet weet dat hij de keuze heeft tussen twee mogelijkheden. “Patrick” was of te veel manager en te weinig partijpoliticus, of veel trouwe VB-kiezers vonden in de N-VA een “democratisch alternatief”. Voor verwoede doordenkers: een mengeling van beide kan.

    Na de moeder van alle rode nederlagen, in Antwerpen, is de conclusie dat het voor de partij van de kameraden en haar intellectueel entourage aartsmoeilijk was, en nog altijd is, om de pil door te slikken, laat staan die te verteren.

    Zo niet hadden Marc Swyngedouw en Dave Sinardet, steunpijlers van de rode analytische denkwereld, al eerder de vlam rond het icoon “Patrick” laten uitdoven. Swyngedouw ziet de “migratie” van VB-kiezers als grootste oorzaak van diens nederlaag en de overwinning van Bart De Wever. Sinardet houdt het bij te veel marketing. Mijn voorkeur gaat naar “migratie”, vanwege het daarin aanwezige boemerangeffect. Dat effect zal in de eerste plaats het grasgroene hart van Jos Geysels, geestelijke vader van en drijvende kracht achter het beruchte “cordon sanitaire”, diep getroffen hebben.

    De man kon niet vermoeden dat de in 1989 rond een Vlaamse niet-traditionele partij opgetrokken schutskring, bijna een kwarteeuw later als een boemerang zou terugkeren en op zijn gezicht zou knallen. Overigens, ook in het gezicht van alle partijen die zich in zijn anti-Vlaamse “slipstream” nestelden en hun eigen identiteit verloochenden in ruil voor door “la Belgique unitaire” verstrekte macht. Niemand is vergeten dat Geysels, na een verkiezingsnederlaag van Agalev van het politieke toneel gevaagd, door Guy Verhofstadt beloond werd met een winstgevend postje: “speciale ambassadeur voor Institution Building”. Geen mens, Geysels kennelijk ook niet, die wist wat dat jobke inhield. Twee jaar na zijn benoeming nam hij ontslag en die “functie” werd begraven.

    Twee…

    Beter dan wie ook zal “stille Kempenaar”Geysels beseffen dat, na een eeuw baas op het Antwerpse Schoon Verdiep, het effect van het rode exit veel verder draagt dan een “lokale” overwinning van N-VA.

    In het N-VA-verhaal de rol van een boemerang uit de doeken doen en al over boemerang nummer twee spreken, is een koud kunstje.

    Mocht het, zoals dat heet, “te herdoen” zijn, de kans is uiterst klein, om niet te zeggen onbestaande, dat het rode Woestijnvishuis Bart DeWever niet één, maar twee keer zou uitnodigen voor deelname aan de succesquiz “De slimste mens”. Men mag het draaien en keren zoals men wil, onloochenbaar blijft dat de politieke klim van BDW én de groei van zijn partij begon, toen hij in zijn eigen humoristische stijl van tegelijk volksmens en politicus, Vlaanderen voor het eerst inpalmde.

    Dat de leiding van productiehuis Woestijnvis en de leiding van de VRT zich nog altijd voor het hoofd kunnen slaan, omwille van hun gemeenschappelijke “blunder”, daar kan ik begrip voor opbrengen. De vraag daargelaten of ze BDW als een groteske, “dikke”, bourgondische Vlaamsgezinde of als een deelnemer als een ander wilden opvoeren, gedane zaken nemen geen keer.

    Voor die ene keer dat ze met BDW iemand aantrokken die geen notoir lid was van het clubje aan rode en groene politieke kleuren trouwe paladijnen, brachten ze bij Woestijnvis en VRT nietsvermoedend een boemerang in baan die op terugweg naar de bron dermate zwartgeel kleurde dat bij inslag zelfs het gezegde “ze stonden erbij en keken ernaar” schromelijk tekortschoot om de graad van verbouwereerdheid op de gezichten van politiek-cultureel links te schetsen.

    …en drie

    Tijdens de “feestdagen” werd boemerang nummer drie gelanceerd. Niemand minder dan “le roi” Albert Second, in hoogste persoon, heeft hem geworpen, bij zijn kerstboodschap. Dat hij het nog net niet bestond nominatief een Vlaamse politieke partij, naar voorbeeld van burgemeester Daniël Termont, te beschuldigen van populisme, het zoeken naar zondebokken en, als rotte kers op een bedorven taart, te herinneren aan de jaren dertig, zou men aan afbrokkeling van het hersenpotentieel op gevorderde leeftijd kunnen toeschrijven, ware het niet dat wat ons aller vorst uit zijn royale botten sloeg, door de premier en door de regering, in die volgorde, “gedekt” wordt!

    Volgens “de koning van alle Belgen”, Vlamingen uiteraard uitgezonderd, zijn voor de “populistische” BDW en zijn N-VA de zondebokken voor de crisis de vreemdelingen ofwel landgenoten van een ander landsdeel (sic). Bovendien mogen we met zijn allen herinneringen aan de crisis van de jaren dertig en de “daardoor ontstane toestanden” niet laten vervagen.

    Het is maar dat u het weet. De derde boemerang doorklieft, sterk gelanceerd, de Belgische lucht. De terugkeer is voor juni 2014 gepland. Het wordt uitkijken naar de kracht waarmee hij zal inslaan.

    D.Mol

    ***

     

     

    O Ja, voor ik het vergeet : doe zoals ik : er kan, om ’t  Pallietertje te lezen, ook een digitaal abonnement genomen worden. Daarmee helpt U om ‘B-Post’ de nek om te wringen, zodat op de puinen van dat rode monster een gezonde post-bedeling kan gebouwd worden. U helpt ook om de zever over ‘het milieu’ stil te leggen, want U doet er effectief iets aan, door het papier te bannen. Verder verstevigt U de broodwinning van eerlijke journalisten die werken voor ’t Pallietertje. Verschiet niet, als ik U zeg, dat het dikwijls dezelfden zijn die in andere bladen hun officiële rimram kwijt raken, maar hun echte mening voor zichzelf en voor ’t Pallietertje houden. Onder deknaam. Uiteraard.

    Over ’n boemerang gesproken : ik noem dat het principe van de wederkerigheid der dingen. Stel U eens voor, dat naarmate de gemoederen opgewarmd geraken voor ‘de moeder van alle verkiezingen’ alle Vlaamse partijen  in hun programma het cordon sanitaire zouden opnemen tegen de regime-partijen….. Dàt zou pas ’n boemerang zijn!  Ha ja! Wie slaat, moet ook slagen verwachten!

    Ik zeg dat enigszins anders dan ’t Pallieterke, maar ’t komt wel op ’t zelfde neer.

     

     

     

     





    03-01-2013, 15:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1121 - BART DEWEVER IS HET KIND VAN HET CORDON SANITAIRE

                                                                                                                                                                                                                       

    ***

    Donderdag 3 januari

    Zon 8u45-16u50

    H Genoveva

    Wie op Sint-Genoveva snoeit, zijn boomgaard overmachtig bloeit

    .

    1121 - BART DEWEVER IS HET KIND VAN HET CORDON SANITAIRE

     

    De Eerw. Heer (?) Rik Torfs, met trofee

     

    Na het interview bij de RTBF

    ***

     

     

     

    De woorden van de titel hier bovenaan, waren gisteren op de RTBF de diepste gedachten van Hoogleraar KUL Rik Torfs een der Kopstukken van de TjeeVeePee, tevens ooit aangezocht, samen met Ingetje Vervotje, dat dotje van een motje, om de CVP van binnen-in te her-ontdekken. Dat was vòòr Wouter Beekske zijn jonge spuiters had bijeengeraapt om dat werk over te doen, want veel hadden die tweeniet her-ontdekt.

    Eerst wil ik – in alle nederigheid – het Hoge (maar half uitgesproken)  Woord redenering doortrekken.  Zoals elke Tsjeef, geraakt Rik Torfs nooit maar aan de koude buitenkant van de waarheid. Als Bart Dewever het kind is van het ‘cordon sanitaire’ en het ‘cordon sanitaire’ een uitvinding is tegen het Vlaams Blok/Belang, dan is Bart Dewever het kind van Filip Dewinter…. Ik geef toe dat afstamming en vaderschap voor een celibatair Perfesser Kerkelijk Recht geen dagelijkse kost is, maar toch.

    Zou het kunnen dat, Rik Torfs op deze blog mee leest?  Of misschien zelfs het Partij Programma! Sedert de opgang van de NV-A werd hier quasi dagelijks volgehouden : zonder het VB zou de NV-A nooit bestaan hebben. Het Vb zei en schreef wat de meeste mensen dachten en elkaar daarin binnenskamers steunden, maar zich stil hielden. Ze sympathiseerden intussen wel met de Nieuwe Volks Unie, omdat ook die niet uitgespuwd konden worden. Zij waren, in tegenstelling tot het VB, de zachte extreem-rechtsen. Zij spraken zich toen ook nooit helemaal uit, net zoals hun voedster-vaders van de Tjeven.

    Vandaag nog stond op de blog N° 1120 hiervoor, dat zelfs het beste koerspaard af en toe een zweepje moet voelen. Anders gezegd : zonder het VB zaten de Nieuwe Schiltzianen nu nog altijd onder de vleugels van de moedekloek.

    Zou ondergetekende na deze eropenbaring Meneer de Pertfesser mogen aanspreken met ‘Beste Confrater’?  Of beter : geraak ik nu naast Martens en Dehaene ook op de vette loonlijst van de top-medewerkers van de Tjeven?  Ik kan zeer goed roepen ‘Iedereen Inbegrepen’, met of zonder haakjes. Misschien word ik wel ooit op de koffie gevraagd bij Mathilde Van Hoedegem en nog wat, de Landvoogdes der Rest-Belgen, om aan de Coburger hansworsten uit te leggen welke minwaarde ze voor ons volk hebben betekend?

    Wel, ze mogen het weten. Ik ben niet zoals onzen Bart. Ik zou mij kat sturen. Want naar paleien en gaan ik niet. Paleizen zijn onze regel niet.

     

    ***

    Ter zake :

    Torfs: "De Wever succesvol dankzij cordon sanitaire"

    02/01/13, 10u29  − Bron: belga.be

    ***

     "Het opleggen van het cordon sanitaire is een fout geweest, met erg negatieve gevolgen." Dat zei CD&V-senator Rik Torfs op de RTBF-radio. "Het cordon sanitaire verklaart mee het succes van Bart De Wever in Vlaanderen", meent Torfs.

    Ik heb het cordon sanitaire lange tijd verdedigd, maar ik moet vaststellen dat er twee erg negatieve gevolgen uit voortvloeien", aldus Torfs. "Zo heeft het cordon geleid tot heel wat frustraties van de nationalisten in Vlaanderen. Ze werden uitgesloten en dat verklaart deels het gigantisch succes van Bart De Wever", zo zegt Torfs. "Bovendien heeft het geleid tot een volledig status quo binnen de traditionele Vlaamse partijen."

    Volgens Torfs kan De Wever dan ook worden beschouwd als een kind van het cordon sanitaire. "Zonder het cordon sanitaire, zou hij nooit hebben gestaan waar hij nu staat, omdat de nationalisten beter vertegenwoordigd zouden zijn en omdat de traditionele partijen zich als gevolg beter hadden moeten organiseren."

     

    Stap voor stap vergeten

    Torfs bepleit het geleidelijk afschaffen van het cordon sanitaire. "Het moet stap voor stap worden vergeten, omdat het een groot deel van de Vlamingen stigmatiseert."

    Het cordon sanitaire blijft in Vlaanderen problematisch, getuige onder meer het moeilijk politiek overleg in Denderleeuw. Vlaams Belang beschikt er over drie verkozenen en daarmee over een sleutelpositie voor het vormen van een meerderheid. .

     

     

    ***

     

     

    Met pek en veren bekleed, de woestijn ingestuurd worden.  Zou dat principe niet voorkomen in het Kerkelijk Recht?

    Over opportuniteitbeen gesproken : de dag dat Torfs het gat van de timmerman gekregen heeft bij de Tjeven via de vachterdeur, dat de Gerolf hem dan binnenhale langs de voordeur. Liefst onder het oog van de camera’s, en met een gouden lidkaart midden een bos rozen.

    Dominee Gheysels en Lewie van Leuven mogen zich binnenkort (bij gebrek aan hoofdharen om uit t etrekken) de kleren van het lijf scheuren.

    Persoonlijk ben ik de mening toegedaan, dat er al lang klacht bij het Europeess Hof voor de Rechten van de Mens moest ingediend geweest zijn. Wegens discriminatie van een paar miljoen Vlamingen. Dat zou, onafgezien van het resultaat, pas een Europese institutionele atoombom zijn. Daar tegenover zou de dodelijke rapier-steek  die het Gentse Liegebeest ooit vanwege Nigel Farage moest incasseren  (your own country is falling into pieces) klein bier zijn geweest.

     

     

     





    03-01-2013, 10:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1120 - DE NV-A IS GEEN EENPANS-GERECHT

    .

    1120 - DE NV-A  IS GEEN EENPANS-GERECHT

    Deel II

     

                                    

                                      

    Na de gemeenteraadsverkiezingen is veel gesproken over een ‘Vlaamse grondstroom’. Maar globaal is de aanhang van partijen die Vlaamse onafhankelijkheid nastreven kleiner geworden.

     

    Bart De Wever: (cynisch) Tot deze vraag was ik overtuigd dat de N-VA de verkiezingen gewonnen had, maar ik merk nu pas dat we ze eigenlijk verloren hebben.

     

    Maar denkt u in termen van een grondstroom?

     

    Bart De Wever: Sinds de Burgermanifesten van Guy Verhofstadt (Open VLD) omarmen vele Vlamingen een centrumrechtse analyse van de kerntaken van de overheid. Inzake migratie moet ze bepalen wie tot de res publica behoort en wie niet. Ze moet een rechtvaardige justitie waarborgen en sociaaleconomisch moet ze een partner zijn voor mensen die werken, ondernemen en sparen.

    Dát is de grondstroom. Wie dat goed brengt, wint de verkiezingen.

    In 1999 is Guy Verhofstadt daarin geslaagd, maar hij is in de Wetstraat 16 op de klip van de PS gevaren. Nadien is Yves Leterme zo met het kartel CD&V/N-VA vastgelopen. En sinds 2010 is de N-VA in Vlaanderen de grootste partij, maar met het historische verschil dat wij niet azen op het premierschap om vervolgens ons programma in te slikken. Alleen is in 2011 een PS’er met een PS-programma en zonder een Vlaamse meerderheid de Wetstraat 16 ingetrokken.

     

    Een eeuwige herhaling van hetzelfde dus?

     

    Bart De Wever: En toch is er een duidelijke stroom. Onder Verhofstadt uitte die zich in intellectuele verwondering over een nieuwe analyse. Onder Leterme was er al meer een gevoel van urgentie. Daarom is die quote over ‘vijf minuten politieke moed’ zo blijven hangen. Met het succes van de N-VA neemt de kwaadheid het stilaan over. Veel Vlamingen pikken het niet meer.

     

    Moet de nieuwe bestuurscoalitie in Antwerpen die grondstroom een gezicht geven?

     

    Bart De Wever: Natuurlijk. Ik snap niet dat een aantal mensen daarvan schrikt, want ik ben altijd behoorlijk open over de etappes die ik voor de N-VA zie.

    Toen de N-VA in 2011 uit de federale regeringsonderhandelingen werd gezet, ben ik twee weken in een zwart gat beland. Ook ik was op de PS-klip en de krachten van het status-quo gestuit. Daarna heb ik me herpakt, maar ik wist ook dat we met het N-VA-discours alleen onmogelijk op hetzelfde elan tot in 2014 konden doorgaan. De gemeenteraadsverkiezingen waren geknipt om het al in een concrete vorm te gieten. Daarom was ik ook zo gebeten om in Antwerpen een ander bestuur in het zadel te brengen.

    Hoe storend is het dat een gezagvol historicus als Lode Wils het Vlaams-nationalisme ‘een product van de collaboratie’ blijft noemen?

    Bart De Wever: Wils is in Leuven mijn professor geweest. Ik respecteer hem, maar hij zegt al 25 jaar hetzelfde. De geschiedenis van België laat zich anders lezen. De Vlamingen waren niet opgenomen in de definitie van België in 1830. Dat probleem is steeds groter geworden met de uitbreiding van het stemrecht. Het onvermogen van de gevestigde orde om zich daaraan aan te passen heeft de opbouw van een Vlaamse natie in de hand gewerkt.

    Voor de Vlaamse Beweging is de periode van de twee wereldoorlogen daarbij een katalysator geweest. Maar in de Tweede Wereldoorlog heeft ze gecollaboreerd met een afschuwelijk regime. Dat was tactisch en principieel een dramatische vergissing. Ik ontken de impact niet, maar ik word op geen enkele manier bepaald door een tijdperk in de eerste helft van de vorige eeuw.

    De kritiek op een extreemrechtse rand bij de N-VA is ook gevoed is door de overkomst van ex-Vlaams Belangers.

    Bart De Wever: Door het Vlaams Belang terug te dringen is een massa kiezers vrijgekomen. Dat kan niet zonder sporen na te laten. De N-VA probeert daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

    Onder de nieuwe N-VA-gemeenteraadsleden hebben er veel meer een verleden bij andere partijen dan bij het Vlaams Belang. Toch gaat alle aandacht naar die laatste groep. Zo is in Aalst Karim Van Overmeire onder vuur komen te liggen. Hij is twee jaar geleden uit het Vlaams Belang gestapt. Bij de N-VA kennen we zijn verleden, maar we hebben hem een nieuwe kans gegeven. Sindsdien steunde hij in het Vlaams Parlement het beleid van de Vlaamse regering en dus ook van de SP.A-ministers. En samen met het Gentse SP.A-parlementslid Fatma Pehlivan schreef hij resoluties.

    Na de gemeenteraadsverkiezingen ontdekten de socialisten echter plots een erfzonde in Aalst. Ik aanvaard kritiek, maar die moet redelijk en eerlijk zijn. Voor iemand die extreemrechts de rug toekeert kent de SP.A geen pardon. Maar in Borgerhout stapt die partij wel in een coalitie met de extreemlinkse PVDA, die op een bijeenkomst in Beiroet recent nog uitlegde dat ze onverminderd vasthoudt aan het marxisme-leninisme en de proletarische revolutie.

    Voor de N-VA waren de gemeenteraadsverkiezingen ook een eerste krachtmeting met de regering-Di Rupo. Hebt u toch niet één goed woord voor haar over?

     

    Bart De Wever: Inzake asiel en migratie gaan we vooruit. Maar de Franstaligen in de regering-Di Rupo hebben dat domein bewust aan hun Vlaamse coalitiepartners gegeven om hen een vuist tegen de N-VA te laten maken. Alleen spijtig dat ze van de PS niet aan het pijnpunt van de regularisaties mogen raken.

    Sociaaleconomisch kan ik onmogelijk positief zijn. De begrotingssanering komt voor 70 procent van belastingen. Dat zegt niet de N-VA, maar de OESO. Het zou er nog aan mankeren dat het tekort dan niet daalt. Maar wie betaalt het gelag? De mensen die werken, ondernemen en sparen. En zij verarmen extra omdat ze door de rentedaling, die er voor alle normale Europese landen is, ook niets meer krijgen voor hun spaargeld.

    De cijfers liegen niet. Bij de start van de regering-Di Rupo waren de overheidsinkomsten goed voor 48 procent van het bruto binnenlands product. Met de begroting van 2013 zal dat aandeel stijgen naar 52 procent. Het overheidsbeslag bedraagt zelfs 55 procent. We zijn de Sovjet-Unie nog niet, maar we zijn toch al over de helft. Dat is onvoorstelbaar. Als ons overheidsbeslag Duitse proporties zou aannemen, hadden we nu een begrotingsoverschot.

    Premier Di Rupo noemt uw kritiek populistisch.

     

    Bart De Wever: Wat heeft ons idee over een partnerschap met werknemers, ondernemers en spaarders te maken met populisme? Terwijl Di Rupo hen in het gezicht spuwt, scheldt hij op de N-VA om zelf geen uitleg te hoeven geven. Hij zou beter ons relanceplan eens lezen. Dat deelt zeker geen zoetigheden aan alleman uit.

    Di Rupo gelooft niet dat de N-VA in 2014 de verkiezingen weer zal winnen.

    Bart De Wever: Ik vermoed dat hij vooral de Vlaamse partijen die zich in zijn regeringsverhaal moeten voortslepen moed wil inspreken.

     

    Volgens politicoloog Bart Maddens (KU Leuven) moeten de ‘V-partijen’ N-VA, Vlaams Belang en LDD in 2014 zorgen dat ze in het Vlaams Parlement de meerderheid hebben. Dan wordt de N-VA incontournable.

     

    Bart De Wever: Maddens maakt interessante analyses. Hij werkt echter niet voor de N-VA, zoals soms wordt beweerd. Als voorzitter moet ik een strategie voor de N-VA uitstippelen, maar ze daarom nog niet aan iedereen verklappen. Dat zou niet bijster slim zijn.

    In het vooruitzicht van 2014 schuift u het confederalisme als doel naar voren. Maar wat houdt dat in?

     

    Bart De Wever: Dat zullen we op een congres omschrijven. De essentie is duidelijk: we volgen de logica van artikel 35 van de Grondwet om alleen nog te beslissen wat we omwille van de schaalvoordelen samen willen blijven doen. En we stoppen met te onderhandelen over wat we niet meer samen wensen te doen. Dat heb ik geleerd in 2010-2011. Als we weer aan tafel gaan met Franstalige partijen die niets vragen, dan wachten ze opnieuw tot de crisis diep genoeg is om een coalition of the willing te vormen. Ze kunnen dat ook doen omdat ze met een veel grotere publieke sector dan in Vlaanderen langer kunnen blijven drijven.

    De Vlaamse en de Franstalige Gemeenschap hebben zopas hun meningsverschil over de Plantentuin in Meise bijgelegd en samenwerkingsakkoorden over onder meer cultuur gesloten. Past dat in uw denken over confederalisme?

    Bart De Wever: Het zal u niet ontgaan zijn dat de N-VA deel uitmaakt van de Vlaamse regering die deze akkoorden gesloten heeft. De teksten lagen al lang klaar. Maar er was één hinderpaal. De Franstaligen moesten afzien van initiatieven in Vlaanderen en het principe van de territorialiteit aanvaarden. Ze hebben dat nu eindelijk gedaan. De N-VA wil een democratisch Vlaanderen op termijn inpassen in Europa. Waarom zouden we in dat kader niet met onze buren samenwerken? Maar buren respecteren ook elkaars grenzen. Dat is essentieel.

    In de aanloop naar 2014 moet de N-VA op Vlaams en lokaal niveau een redelijke bestuurspartij zijn en federaal een radicale oppositiepartij. Hoe moeilijk is dat?

     

    Bart De Wever: We maken dat onderscheid niet. Wat is er radicaal aan als de N-VA een confederaal kader verdedigt voor een sociaaleconomisch beleid dat rood-groen in Duitsland gevoerd heeft? Radicaal is het contract tussen wat in ons land kan en zou moeten gedaan worden. Daarom beleger ik CD&V en Open VLD niet met radicale ideeën, maar met hun eigen programma. Dat is de hel voor hen.

     

    U combineert nog minstens een jaar de taken van burgemeester en partijvoorzitter.

    Bart De Wever: Dat is een probleem van aflopende aard. De N-VA is in korte tijd explosief gegroeid. Daarom kan ik ze nu niet in de steek laten en doe ik mijn termijn als voorzitter uit. Intussen voer ik gesprekken over de politieke en logistieke leiding van de partij voor de verkiezingen van 2014. We komen daar wel uit. De N-VA is geen eenmanspartij.

    ***

    Diagonaal doorlezen :    Evaluatie van de Vlaamse Zaak in Antwerpen : extreem-rechts teruggedrongen tot normale proporties : deze pertinent juiste moment-opname is ook maar wat ze is : een moment-opname. Meer zelfs : ‘extreem-rechts’ zou niet nodig zijn geweest, moest er al die tijd een normaal bestuur zijn geweest in dit apenland. Té is nooit goed, uitgenomen tehuis en tevreden. Maar de gevestigde Machten oogsten altijd wat ze gezaaid hebben.

    Ten tweede : zonder het principe van de stok achter de deur, valt zelfs het beste paard ook stil. De zweep als aansporing is een beetje Middeleeuws, maar het paard bij ons is nu eenmaal 100 jaar te lang verkeerd behandeld geweest. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

    Ten derde : het is wel min of meer een heidens gebruik, maar van  ‘vergeven en vergeten’ werd er veel te lang misbruik gemaakt. Noem het wraak, als U wilt, al is dat dan weer een beetje àl te heides aan de andere kant. Zo maar de bladzijde omdraaien en net als in de kleuterklas aanvaarden dat ze ‘het nooit meer zullen doen’ : maak dat de ganzen wijs. Nergens ter wereld staat een volk dat ‘de macht’ bezit, deze zo maar gratuit af.

    Vrijheid moet bevochten worden, net zoals het paard het zweepje moet voelen om te presteren. Eenmaal de vrijheid behaald, mag de aandacht niet verslappen : de schildwachten der Rechtlijnigen moeten dag en nacht waken, want de bevolking moet in peis en vree kunnen evolueren. Anders gezegd : er moeten soldaten zijn, en tezelfdertijd vrede-stichters

     

     

     

     

    Waarom, denkt U, dat ‘de gebeurtenissen uit de eerste helft van vorige eeuw’ – wat is men toch getraumatiseerd door die jaren - door de Media, het Regime,  het Hof.La Cour , enz, altijd ekoppeld worden aan ‘rechts’-Vlaanderen?  Het antwoord is simpel : Linx  leidt  meteen de aandacht af van het beginsel waarop de tirannie toen gevestigd  was : het slechte in het socialisme, want socialisme vermengd met Islamisme is nog altijd de ideologie waarop hun macht gebaseerd is.  Dus is het varkentje ewassen.

    Ten tweede wordt, door de schuld der Vlamingen te accentueren, de even grote of zelfs grotere schuld der Francofonen onder de mat geveegd.  Deze historisch vaststaande en niet betwistbare  schuld was ten minste even groot, zo niet groter, want grotendeels gebaseerd op puur materiële argumenten : geld, aanzien, macht.

    Het volstaat de biografie te lezen van de voortrekkers langs Vlaamse kant (Wies Moens, Staf Declercq, August Borms, Leo Vindevogel, enz) om daar te lezen, dat ze de lastigste weg gekozen hadden : niet de materiële voordelen, maar de ideologische : dezelfde als die waarneea hun erfgenamen vandaag de dag streven : de zelfstandigheid van Vlaanderen, om dit volk zijn vroegere ontstolen grootheid terug te geven.

    Vlaanderen grootste komiek (tegen de 2 meter) heeft op zijn Nizuwjaars-Conferantie voor Toeback Sr, Albert Coburger e.a. het deksel op de beerput toegelegd, door al dat oprakelen toe te schrijven aan de Ziekte van Alzheimer, een diagnose volgens mij niet zo heel ver bezijden de waarheid. Benieuwd of de toekomstige Landvoogdes der Belgen, Mathilde Va  Hoedegem en nog wat, ter gelegener tijd uit een ander vaatje zal tappen.

    Maar zou je nu niet doodvallen?  Hoog oplopen met ‘Deutschland über Alles’ is blijkbaar een alternerend  terugkerend fenomeen. Zelfs met een vrouw van geringe gestalte als Kanselier, zijn de Duitsers na de tweede helft van vorige eeuw, opnieuw de Kapelmeisters van Europa. Misschien zelfs dat de dagen van de Partijvoorzitter der Belg. Soc. Partij (BSP), de Heer DeMan, van Het Plan DeMan van na de capitualtie terugkomen : ‘allen terug aan de arbeid, om samen met de Duitse arbeider, ons leven terug in te richten’. Hij gebruikte wel andere woorden, maar daar kwam het op neer. De BSP veranderde pas van mening, nadat Duitsland ook de Sovjet Unie, hun grote vriend, was binnengevallen…

    Zou ik dan als amateur-historicus slimmer zijn dan een academisch gevormde beroeps historicus, die toch ook de ommezwaai der socialisten in 1940 moet bestudeerd hebben. Waarom spreekt hij dan niet?

    Dat komt misschien nog, naarmate ‘2014’ nadert? .

     

     

     





    02-01-2013, 18:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1120 - DE NV-A IS GEEN EENPANS-GERECHT

    ***

    Woensdag 2 januari

    Zon 8u45-16u49

    H Basilius

    .

    1120 - DE NV-A  IS GEEN EENPANS-GERECHT

    Deel I

     

    Klein Duimpje :

     



    Een slim baasje, verdorie!

    ***

    Woordje vooraf.

    Over het schieten met losse flodders, wat een soepele omschrijving is voor burger-blogs.

    De ene doet het uit passie, de andere uit bekererings-zucht.  Nog een andere doet het uit prestatie-dwang of integendeel uit verveing.  Soms is het niets meer dan gestolde café-praat laat in de avond. Vol ontboezemingen dicht tegen de begrijpende ellebogen van de slaperige café-bazin. Persoonlijk doe ik het – net als Heert Goste - uit gedrevenheid voor de Vlaamse Zaak, maar vooral als amusement. Ik publiceer Niet-Dingetjes, met een mooi strikje rond. Maar ik doe het zoals het Grootmeester Guido Gezelle in een onbewaakt ogenblik ooit ontsnapte :

    Ik jeune mij daarin,

     als ik een liedeke kan dichten.

    Ik jeune mij daarin,

    als ik dat liedeken kan.

     

    Och, we sterven er niet van, het kost niets, en daarenboven : zijn we (Jacques Perk) niet allemaal een God in ’t diepst van onze gedachten? Als Vlamingen zijn we een volk van dichters, schrijvers  en schilders, niet zoals een Arabier stamt uit een volk van vechters en fanatiekelingen.

    Alleen die onhebbelijke gewoonte van al die ‘alias-sen’ begint mij stilaan de keel uit te hangen. De dag dat ik (zal wel nooit komen!) Schipper naast Mathilde word op het Ministerie van Volksverlichting, zal mijn eerste werk zijn : niemand kan last ondervinden met wat zij/hij (beleefd) schrijft op het Internet, maar iedereen moet zich 100% tot in  de 25ste familie-graad voor het publiek kenbaar maken. Liefst via een identificatie “voor Waar en Echt” verklaard door een Notaris. Indien technisch mogelijk, vergezeld van pasfoto, vinger-afdrukken en DNA^profiel. Wie vals speelt, zou net als in de kinderwereld, nooit meer mogen meedoen…..

    (Get) Heer Goste.

    ***

     

    In Knack schreef deze week De Slimme d’Anvers, dat de NV-A geen eenmans-partij is. Ik maak daar met de vingers in de neus eenpans-gerecht van. Weet U: zoals  gisteren op http://blog.seniorennet.be/guvaal stond : “Nadenken is goed - Voor-denken is beter”, geniet ik hieronder een beetje van de broodkruimels die Klein Duimpje heeft laten vallen. Slim baasje, dat Klein Duimpje : om de weg uit het Woud der Impassen terug te vinden : terugkeren op de eigen voetstappen.

    De Prachtigste der Zuiderse bloemen, Amayrillis Kerrbache moet na lezing van de Knack wel, de armen ten hemel als de vermoorde onschuld,  schreiend en half verslenst ineen gezakt op de schoot van haar baas liggen : de kwaadaardige Sale Flamins zijn niet meer te paaien, zelfs niet meer met een kleuterspaan.

    Roularta zou Knack niet zijn, moesten ze niet slaan en zalven tegelijk. Naast BDW krijgen wij ook Peter Mertens opgediend, de nieuwbakken volbloed Leninist-Marxist van de Antwerper Socialistische Arbeiter Partei. Deze persoon makt blijkbaar een bliksem-carrière als PM (Pro Memorie) van de PvdA, niet te verwarren met PvA, dat is de Patrick van Antwerpen. Nomen est omen. Om de kop van ‘t beestje, is ’t te doen!

     

    ***

    Ter zake :

    U koos Bart De Wever tot Belg van het Jaar

     

    maandag 31 december 2012 om 08u27 KNACK

    ***

    Bart De Wever is Belg van het Jaar 2012 volgens de bezoekers van Knack.be. Peter Mertens en Hans van Alphen maken de top drie vol. Lees hier het uitgebreide interview met Bart De Wever: 'Ik ben nooit een revolutionair geweest.'

    De bezoekers van Knack.be konden dit jaar kiezen uit 49 kandidaten voor de titel Belg van het Jaar.

    Bart De Wever eindigde afgetekend als winnaar. PvdA-voorzitter Peter Mertens, die bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen een opvallend goede uitslag haalde en vier zetels binnenrijfde, werd tweede. Topatleet Hans van Alphen eindigde derde. Hij werd vierde in de tienkamp op de Olympische Spelen in Londen.

    De poll Belg van het Jaar liep drie weken lang op Knack.be.

    Burgemeester-partijvoorzitter Bart De Wever: ‘Ik ben nooit een revolutionair geweest’

     

    Als burgemeester van Antwerpen wil Bart De Wever focussen op mobiliteit, veiligheid en burgerschap met rechten en plichten. En als voorzitter van de N-VA wil hij na de parlementsverkiezingen van 2014 het confederalisme afdwingen. Wat dat laatste precies inhoudt, zal de partij ‘op een congres omschrijven’. Maar één ding is duidelijk: ‘We moeten stoppen met te onderhandelen over wat we niet meer samen wensen te doen.’

     

    Vanaf 1 januari is N-VA-voorzitter Bart De Wever de nieuwe burgemeester van Antwerpen. Aan de machtswissel met Patrick Janssens (SP.A) en het aantreden van de nieuwe stadscoalitie van N-VA, CD&V en Open VLD ging een verbeten strijd vooraf. De ontlading op de verkiezingsavond van 14 oktober zinderde lang na. Maar nu wil De Wever met het programma ‘Respect voor A’ aan de slag.

    In het najaar van 2011, toen zijn partij niet langer deelnam aan de federale formatie, begon De Wever aan een nieuwe triatlon: de strijd aangaan met zijn eetverslaving, de parlementsverkiezingen van 2014 winnen, maar eerst via de gemeenteraadsverkiezingen de N-VA lokaal verankeren in Antwerpen en de rest van Vlaanderen.

    Tijdens de loodzware campagne naar 14 oktober was er een clash tussen De Wever en Knack, toen dit blad alleen de vragen voor een door hem geweigerd interview afdrukte. Deze keer staat hij er wél een toe. ‘Omdat het op een normale manier gevraagd is. Een politicus heeft de vrijheid om te beslissen of een vraaggesprek past in zijn mediaplanning. Als een negatief antwoord dan resulteert in de publicatie van een leeg interview, is dat als journalistieke praktijk not done’, aldus De Wever.

    Hij verwijst naar de Thorbecke-lezing in Den Haag dit voorjaar als een kantelmoment in zijn verhouding met de media. Zijn stelling was dat ze door de technologische evolutie – van de boekdrukkunst tot de sociale media vandaag – de democratie verdiepen.

    De Wever: ‘Meer informatie bereikt almaar sneller steeds meer mensen. Alleen wordt zo het waken over de kwaliteit van die informatie cruciaal. Op dat vlak loopt er een en ander mis. Daarom moeten politici hun relatie met de media ook meer zelf regelen door soms te zwijgen of halt te roepen. Vorige week kreeg Nabila Ait Daoud als nieuwe N-VA-schepen in Antwerpen van een journalist de vraag of ze zich thuis voelt in een partij vol ex-Vlaams Belangers. Was het een gebrek aan feitencontrole of een als vraag vermomde aanval op de N-VA? Sinds 14 oktober telt mijn partij 1700 gemeenteraadsleden. Onder hen zijn er twintig ex-Vlaams Belangers. Heb ik als politicus dan niet het recht om te zeggen dat een journalist zijn werk goed moet doen, zonder Calimero-verwijten te krijgen? Ik vind van wel.’

    In commentaren over het nieuwe Antwerpse stadsbestuur wordt gezocht naar een trend-breuk. Jan Blommaert spreekt over ‘de vorige coalitie min Patrick Janssens’.

     

    Bart De Wever: (geërgerd) Laten we vooral ernstig blijven. Professor Blommaert is een PVDA-geïnspireerde academicus die aan de Universiteit van Tilburg promotor is geweest van een barslechte doctorale scriptie van Ico Maly over de N-VA. Ik lees graag kritische bijdragen over mijn partij, maar dat werkstuk is geleuter.

    Dat men eindelijk eens beslist in welke rol men mij wil wegzetten. Volgens Maly ben ik een crypto-nazistische figuur, terwijl Blommaert vindt dat ik een kopie van Janssens ben. Ook in de verkiezingsdebatten was er dat kromdenken. Het ene moment was ik een doorslag van Filip Dewinter, het andere zou ik alleen het beleid van Janssens voortzetten.

    Waar zit dan de breuk met diens beleid? De Antwerpse SP.A zegt dat u geen fundamentele keuzes maakt.

     

    Bart De Wever: Elk bestuursakkoord lijst intenties op. De verschillen worden zichtbaar met het uitrollen ervan. Ik ben nooit een revolutionair geweest. Beleid wordt met kleine snokken in een andere richting gestuurd en als het werkt, wordt de kraan meer opengezet. In Antwerpen willen we dat doen voor mobiliteit, veiligheid en burgerschap met rechten en plichten. Ook voor financiën wordt het anders. De inkomsten dalen, de uitgaven stijgen. Dat dwingt tot keuzes. Hoe zien we de stedeling en de stadsgemeenschap? De N-VA stelt gemeenschapszin voorop. In plaats van dat de stad alles zelf doet, geven we meer kansen aan het vrije initiatief.

     

    U reikt de hand naar de Antwerpenaren, maar in de stad is er veel verdeeldheid.

     

    Bart De Wever: In 2006 stemde meer dan een derde van de Antwerpenaren voor extreemrechts, maar ik heb toen niets gehoord over een verdeelde stad of een tegenstelling tussen binnenstad en buitendistricten. Nochtans was die veel pertinenter. Nu de N-VA aan zet komt met veel stemmen die tot nog toe buitenspel bleven, is er een probleem.

     

    In 2006 vernederde Janssens in zijn overwinningsspeech de tegenstander door Dewinter geen goede nachtrust toe te wensen. Er mocht gelachen worden met een democratische onderklasse. Op 14 oktober heb ik Janssens nadrukkelijk bedankt, maar mijn lichaamstaal was voor sommigen interessanter. Die hebben heimwee naar de tijd dat het Vlaams Belang groot én steriel was. Zo heeft Robert Voorhamme (SP.A) in een interview haast letterlijk gezegd dat hij teleurgesteld was over de score van Dewinter. Met de N-VA heb ik extreemrechts teruggedrongen tot een niveau dat in Europa normaal is, maar dat maakt van mij kennelijk pas echt een zwart beest. Waarop is dat in godsnaam gebaseerd?

     

    Hebt u dat niet uitgelokt met uw formatienota voor Antwerpen?

     

    Bart De Wever: In het bestuursakkoord zijn een aantal ideeën beter uitgewerkt. Maar de verschillen met mijn formatienota zijn echt niet groot. Ik heb die geschreven met een coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD in gedachten. Toch was de kritiek dat het een pure N-VA-nota was, met veel koude klemtonen. En er doken karikaturen op over auto’s die tot in de crypte van de kathedraal zouden rijden. Nu heet het bestuursakkoord een voorzetting van het beleid van Janssens. Mijn raad is: don’t step in the bullshit, die is metersdik.

     

    In het deel over strategische mobiliteit, bijvoorbeeld een derde Scheldeverbinding en de ondertunneling van de Krijgsbaan, luidt het ‘over naar de Vlaamse regering’.

     

    Bart De Wever: Antwerpen heeft met de Vlaamse regering een akkoord over een Masterplan 2020. Dat is in uitvoering en de stad is betrokken. Het bestuursakkoord toont dat we ernstige mensen zijn die afspraken nakomen.

     

    Voor de derde Scheldeverbinding worden op dit ogenblik vijf alternatieven afgewogen op het vlak van milieu, mobiliteit enzovoorts. We wachten op het resultaat. Daarna kunnen andere ontwikkelingsscenario’s voor onder meer de R11bis en de A102 worden uitgetekend. Niets belet ons om intussen aan de Vlaamse regering andere goede ideeën zoals een verbinding tussen de Liefkenshoektunnel en de E17 voor te leggen.

     

    Het moment van de waarheid volgt als het effectenrapport over de Oosterweelverbinding klaar is. Dan moeten we die optie lichten want Antwerpen duizelt van de tangenten, bretellen en paperclips. In dit dossier heb ik geleerd dat politici geen ingenieur moeten spelen. Ze moeten een draagvlak scheppen voor de beste oplossing die specialisten aanreiken. Bij N-VA, CD&V en Open VLD is het besef groot dat we allemaal kunnen inpakken als in 2018 nog altijd geen schop in de grond gestoken is.

     

    Het onderwijs in Antwerpen moet in tien jaar 26.000 nieuwe kinderen opvangen. Onder schepen Voorhamme was de stad een regisseur voor de scholen van alle netten. Het bestuursakkoord spreekt over een ‘Antwerps schoolpact’. Wat is het surplus?

     

    Bart De Wever: Voor het onderwijs hebben we overal goede ideeën gesprokkeld, ook bij de SP.A. Het begrip schoolpact moet de noodzaak van samenwerking onderstrepen. De uitdagingen zijn enorm. Vele scholen worstelen bijvoorbeeld met een capaciteitstekort. Dat bedreigt de vrije schoolkeuze.

     

    In juni botste u met Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) over een hervorming van het secundair onderwijs met een nogal elitaire opvatting over onderwijs. Zit die ook in het bestuursakkoord?

     

    Bart De Wever: Ik ben de zoon van een spoorwegarbeider en heb alles te danken aan de kansen die ik via het onderwijs gekregen heb. Ik wil dat ook alle arbeiderskinderen na mij dezelfde kansen krijgen. Mijn angst is dat de aangekondigde hervorming uitmondt in minder onderwijskwaliteit. Daarom ben ik ook niet opgezet met dat sfeertje waarin het vak Latijn een elitaire keuze zou zijn die ouders aan hun kinderen opdringen. Met het algemeen secundair onderwijs is er niets mis. Er is wel een reputatieprobleem voor het technisch en beroepsonderwijs. Daar moet iets aan gedaan worden.

     

    De nieuwe onderwijsschepen Claude Marinower (Open VLD) moet focussen op taal en wiskunde. Waarom?

     

    Bart De Wever: Antwerpen is niet bevoegd voor de grote onderwijsstructuren. Met de steun van de Vlaamse regering kan de stad wel de capaciteitscrisis van de scholen helpen te bedwingen. Voorts proberen we in Antwerpen de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Antwerpen kampt met een zeer hoge jongerenwerkloosheid, vooral bij Marokkaanse jongens. Ook zij hebben talent, maar na vier generaties slagen we er nog altijd niet in om het te ontginnen. Dat is ronduit dramatisch.

     

    Terwijl Antwerpen een jonge bevolking heeft, zijn de haven en de industrie vaak wanhopig op zoek naar technisch personeel. De petrochemie is daarom ook bereid om te investeren in betere schoolinfrastructuur en stages. De stad kan bijdragen aan een betere afstemming door in te zetten op taal en jongeren warm te maken voor technische opleidingen.



    (wordt vervolgd)

     

     

    02-01-2013, 17:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1119- 11 NOVEMBER 2014 BEVRIJDINGSFEEST IN TWEEVOUD ?

    ***

    Dinsdag 1 januari 2013

    Vorstmaand

    Nieuwjaar

    De Maagd Maria, moeder van God

    O.L.Vrouw van Wijnendale

    .

     1119 - 11 NOVEMBER 2014 BEVRIJDINGSFEEST IN TWEEVOUD ?

     

     

    ***

    Nieuwjaarswensen aan iedereen, zij het ietwat omfloerst en met ontroering in de stem, wegens het overlijden van vriend en strijdmakker Ray DeBouvrie  (Antwerpen). Vandaag, 1ste dag van het nieuwe jaar,, heb ik geleerd (bij Guvaal) dat nadenken goed is, maar voor-denken veel beter.

    ***

     

     

    De liefde, zonder de werken, is dood. Dit is niet alleen, volgens vele ‘Verlcihte Geesten’ een belachelijke Evangelische Waarheid, maar het is bovenal een boodschap zo oud als Adam en Eva.

    In een reactie op de reactie van de Slimme d’Anvers, die een reactie was op de reactie van Albert Coburger die reageerde op de reactie der Vlamingen de reageerden tegen hun achteruitstelling in eigen land, schreef de Voorzitter van Vlaams Belang, Gerolf Annemans, onderstaande reactie, waardor ik op mijn beurt met deze reactie reageer.

    Natuurlijk heeft Annemans gelijk, zoals elk normaal mens weet. In Amerika heet zoiets ‘an inconvenient truth’. Maar daar ging het over de opwarming van de aarde, en wat Annemans vertelt, is heel wat  gewichtiger.

    Als ik verder denk dan mijn neus lang is, en toegegeven ietwat Machiavellistisch, redeneer : laten wij het goede voorbeeld geven, en zelf beginnen de rangen te sluiten. De zaken zijn nu eenmaal zoals ze zijn : BDW is verkozen tot Belg van het Jaar (daarvoor moet je Knack heten!) en het ijzer moet toch gesmeed worden terwijl het gloeit. Niet door Mohammed naar de berg te doen komen, maar door de berg naar Mohammed te sturen.  Door aan te sluiten bij de brede, wat zeg ik, de breedste  stroom Vlamingen. Als partij tempert het VB zich, en geeft instructies om massaal individueel lid te worden van die andere partij. Het verleden blijft wat het is : voorbij. Voilà : cordon sanitaire : adjugé! en daar staan ze dan, de Vlaming-haters!  

    If you caan’t beat them, joint hem. Is ook Amerikaans en recht vòòr de raap. Het is de kortste weg naar Vlaanderens vrijdom, iets dat we allemaal belijden. De weg die men neemt, het hoe en het waarom, is niet belangrijk : de bestemming bereiken is het hoofddoel. Als economist voeg ik daar aan toe : het maximum aan resultaten, met het minimum van inspanningen.

    De grootste kwestie zal natuurlijk zijn, allerlei grote ego’s te verzoenen, zonder dat er bloed vloeit. Door het opgeworpen stof zou waarschijnlijk ook de gelijkgezinden, die nu een verdoken leven leiden in wat nog overschiet van de kleurpartijen, hun kansen ruiken, en ook willen aansluiten.

    Gedaan met verkiezingsuitslagen als in Clochemerle : er zouden tegen 2014 in Vlaanderen maar 2 partijen meer zijn : het granieten blok der Vlaamsgezinden, en de her en der verspreide rotsblokjes der belgicisten. Eenmaal democratisch verkozen met duidelijke meerderheid van stemmen, zetten die dan alle belgicisten voor de keus : buigen of barsten. Eieren of jong!

    Een handgreep uit de mogelijkheden. Er wordt alleen in de eigen taal, het Nederlands, onderhandeld, zonder voordien, à la DeWever in zijn begin-jaren, de eigen argumenten te ondergraven. Integendeel, hier en daar zelfs een diplomatisch valstrukje spannen, zoals toenadering zoeken bij Geert Wilders…. Of onderhandelingen aanknopen met de Zwiterse Federatie…. Tweede suggestie : alle Ambtenaren zullen een bindende Eed van Trouw aan het Nieuwe Bestuur moeten afleggen, waarna ze een nieuw arbeidscontract kunnen krijgen. Gedaan met benoemingen voor het leven. Een van de opschortende voorwaarden van dit contract zou o.a. kunnen zijn, dat elke niet-loyale houding automatisch einde contract betekent. Gedaan met vakbond-acties die het openbar leen en de economie gijzelen.

    Leefloon – Werkloosheidsvergoedingen

    Deze worden gevoelig opgetrokken, maar iedereen meldt zich ‘vrijwiliigg” voor de arbeidsdienst. De Burgemeesters zorgen voor en leiden de tewerkstelling. Er wordt gezorgd voor ontspannende muziek, soep (VM) en koffie (NM). Dubbel Betaald Verlof zit er niet in, zo lang het vreemdelingen-probleem niet is opgelost. Amalyris Kherrbache moet daar maar eens tegenop boksen!

    Voor de arbeids-ethiek gaan de voormannen van de werkende klase op stage bij de Onderhorigen van Frau Merkel, die precies vandaag aan haar landgenoten een voorspoedig jaar heeft toegewenst, met daarbij de belofte van langere werkdagen. Aan de grens bij het gaan en bij het keren, worden ze verwelkomd door de hamburger Albert Coburg, die hen op het hart drukt vooral niet terug te denken aan de jaren ’30.

     De politie patrouilleert 7/7 en 24/24 met hond losjes en ontspannen aan de leibandjes die uitgerust zijn met mini-cameraatjes. Bij het minste onraad moet die echter automatisch ontkoppeld kunnen worden. Elke bevordering is afhankelijk van het aantal uitgeschakelde criminelen. Er zullen geen vragen worden gesteld. Deze getrainde politie-honden kunnen gemakkelijk  iemand  uitschakelen, zonder deze dodelijk te verwonden. De wapen-verkoop voor eerlijke burgers wordt vrij gegeven, en de burger kan nooit vervolgd worden voor wettige zelfverdediging van personen of eigendommen.

    De na verloop vrij gekomen gevangenissen worden benut voor alle soorten illegalen, die daar leven op fris dagelijks ververst putwater en op het meer granen brood, dat vrijwilligers wel zullen aanbrengen.

    Deze, en nog zoveel meer, zijn de beste wensen van ondergetekende, voor de twee laatste jaren van de Belgische slavernij.

     

    ***

    Ter zake :

    Bericht van het Madouplein.

    Altijd zoeken ze naar zondebokken voor de crisis, ofwel zijn het de vreemdelingen ofwel landgenoten uit een ander landsdeel. Zulk betoog komt vandaag vaak voor in talrijke Europese landen, ook bij ons. De crisis van de jaren dertig en de populistische reacties die ze teweegbracht, mogen niet worden vergeten. Men heeft gezien welke rampzalige gevolgen dat voor onze democratieën heeft betekend.”

    Daad bij het woord voegen

    De hallucinante verwijzing van Van Saksen Coburg in zijn kerstboodschap
    deed de voorbije dagen al heel wat stof opwaaien. Zo werpt N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag het idee op om de Koning van zijn politieke functie te ontheffen door een eenvoudige wijziging van het Kamerreglement. Concreet zou de Belgische monarch geen rol meer mogen spelen in het federale formatieberaad. Vreemd hierbij is dat De Wever de daad niet bij het woord voegt en aankondigt niet langer deel te nemen aan de Lakense koffiekransjes.

    Reactie Gerolf Annemans

    In een reactie stelt Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans het voorstel van De Wever dan ook openlijk in vraag: “Wij vrezen dat dit opnieuw een vrijblijvend medianummertje is. Typisch N-VA. In plaats van alles op de lange baan te schuiven - in casu een onderhandeling over het Kamerreglement - zou De Wever kunnen aankondigen dat hij voortaan niet meer braaf het spel zal meespelen zoals hij tot nu doet. Het Vlaams Belang stelt concreet voor dat hij zou aankondigen dat hij in 2014 niet meer zal deelnemen aan gesprekken die door de koning worden georganiseerd. De andere partijen zouden dat kunnen volgen. Dat zou tenminste concreet zijn in plaats van vrijblijvend media-aandacht zoeken met alweer een loze belofte en ondertussen het spel braafjes meespelen.”

    Naschrift

    Kherbache herinnert aan wat oud-premier Wilfried Martens dit weekend zei in La Libre Belgique: "De koning en Di Rupo hebben bepaalde Vlamingen die te kwader trouw zijn, onderschat."

    ***

     

     

    Het kruisje voor de Gesneuvelde makker bovenaan dit stukje werd daar geplaatst met een dubbel gevoel. Voor de vrienden van Ray komen er nu dagen van rouw, en tezelfdertijd weet ik, dat mijn voorstel voor een  Verenigd Vlaams Front betrokkene had doen steigeren als door een horzel gestoken. Als zo dikwijls kan ik hem geen gelijk geven : aan de overwinnaar worden nooit vragen gesteld. Naast Vlaams Nationalist, moet men ook Vlaams Realist durven zijn. Een zegevierend leger gaan vergroten, kan geen schande zijn.

    Vandaar het beeld van de gevallen makker, die herdacht wordt, het geweer aan de schouder in rust, beeld van wat er staat te gebeuren op Bevrijdings-dag 11 november 2014.

    .

     

     

     

     





    01-01-2013, 11:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1118 - OP HOOP VAN ZEGE MET EEN HEEL NIEUWE VLAAMSE ALLIANTIE

    ***

    Maandag 31 december

    Oudejaarsavond

    Zon 8u45-16u47

    H Silvester I

    Geeft Silvester zon en wind, dan is de winter lang mijn vrind

    .

    1118 - OP HOOP VAN ZEGE MET EEN HEEL NIEUWE VLAAMSE ALLIANTIE

     

    Wereldoorlog I niet de schuld van de Duitse

    Kaiser Wilhelm II, ook een soort Coburger,

     

     

    In strijd a/de IJzer, met o.a. Albert I van België, ook Coburger en woordbreker tegenover zijn eigen soldaten.

    ***

     

     

    19145-2014 : met 100 jaar vertraging straks de beloofde gelijkheid? De vrijheid?

    Waarlijk een reden om op 11 november 2014 wapenstilstandsdag, de overwinning te vieren?

    ***

    De voortekenen zijn goed : via hun woordvoerder Wilfried Martens hebben de Tjeven het masker afgeworpen : Albert II heeft gelijk, en wij Vlamingen zijn echt onbetrouwbaar. Alleen de verwijzing naar de jaren ’30, die dus wel gefundeerd is,  mocht zo niet beklemtoond geworden zijn. Awel mercie!

    ***

    Dat het virus van de Vlaamse Beweging het menselijk lichaam kan uitputten, daar moeten wij heus geen tekeningetje bij maken. Het is lijk in een smerige stelling-oorlog zoals aan den IJzer. Het zijn altijd de besten die er dreigen eerst aan onderdoor te gaan. Of, zoals Ray van Angeltjes, leggen zij voortijdig het loodje zonder Vlaanderens uur ‘U’ te hebben mogen meemaken. Het mooiste ‘In Memoriam’ die ik Ray kan meegeven is een tekst (hieronder) van Marc Grammens, die zindert van geestdrift voor de goede zaak. Ook Ray heeft niet vergeefs geleefd.

    We worden allemaal een dagje ouder in deze loopgraven-oorlog.  Het was Marc Grammens die mij op de gedachte bracht van dat soort oorlog, want ’n vuile oorlog is het, met zijn artikel Op Hoop van Zege van 14 december jongstleden.

    Voorwaar (had ik al geschreven), een artikel met niet alleen pit, maar vooral met een helende werking op een ziek lichaam, die enerzijds wel veel rust nodig heeft, maar anderzijds nog meer nood heeft aan een goede portie pep-talk. Dat moet zo wat een stuk heilzamer zijn dan de gezonde berglucht uit de Zwitserse  Alpen. Rond de zieke Ray zullen er zekerlijk genoeg goede zielen rondlopen, die – zelfs gezeten op de sponde van het ziekenhuis bed - hem een paar bladzijden uit JOURNAAL willen voorlezen.

    Helaas, zelfs dàt heeft Ray niet meer mogen meemaken, zo moet ik deze morgen lezen en mijn tekst een beetje aanpassen….

     

     

    ***

    Ter zake :

    Op hoop van zegen

    Met de verkiezing van Gerolf Annemans tot voorzit- ter van het Vlaams Belang neemt die partij opnieuw deel aan het maatschappelijk debat. In een interview in De Standaard (8.12.12) zegt Annemans dat hij mee wil praten "over Europa, over ons sociaal-ekonomisch programma of over vrijheid", - dat is uitstekend. u kan het Vlaams Belang ook over het tema van het Vlaamse streven naar onafhankelijkheid een radikaal en konsekwent  maar bovendien deskundig deelnemer zijn aan het debat, want Annemans heeft zich als geen ander gedurende een kwart eeuw toegelegd op dit onderwerp. De partij hoeft niet langer gehinderd te worden door de voormalige over-beklemtoning van het vreemdelingenvraagstuk: vreemdelingen, zegt de nieuwe voorzitter, "zijn ook maar het slachtoffer van het migratiebeleid dat de andere partijen gedurende jaren hebben gevoerd".

    Annemans stelt al onmiddellijk het onafhankelijkheids-debat op scherp met de zucht: "Al dat confederalisme, waar slaat dat allemaal op? Vlaanderen verdient independencia". Ja, zo horen we het graag, maar ... qui veut le plus veut le moins, en zoals Siegfried Bracke ooit zei (in De Morgen, 22.5.10): "in de geesten (van de Vlamingen) is de scheiding er al, alleen staatkundig nog niet". Dat moet rijpen, en de niet-volledige scheiding die men confederalisme noemt, is vandaag misschien reeds een haalbare kaart, -  haalbaar in de geesten, én in de internationale kontekst. In  de loopgraven van de IJzer werd, straks een eeuw geleden het verlangen naar zeljbestuur voor het eerst geformuleerd als een doelstelling van soldaten die in het reine moesten zien te komen met de vraag waarom zij hun leven zouden geven in de strijd die ze weliswaar verplicht waren te voeren maar waarbij ook vele vrijwilligers betrokken waren.  Voor het vaderland, maar dan: welk vaderland? Zeker niet  het België dat ze aan het front hadden leren kennen, en dat - zo wisten ze nu uit ervaring - niet het land der Vlamingen was, want Vlamingen werden er op misprijzen onthaald, als ze al niet voor hun Vlaming-zijn werden gestraft. België respekteerde zijn soldaten niet, en dat had beklijvende  invloed op de geesten van de Vlamingen, die een ander België wilden. Dat gevoelen drukten ze uit in hun droom van zelfbestuur. Zo is het gebleven. De droom heeft de geschiedenis overleefd, en toen na de Tweede Wereldoorlog de Belgische terreur toesloeg, namen de kinderen van de repressie hem over. Zij verdienen niet het bourgeois-vewijt dat Lode WiLs (in De Standaard, 8.12.12) hen toestuurt, dat ze "anti-Belgisch" waren. Sta maar eens op een Bruselse tram in september 1944 en word als kind maar eens bespuvd. geschopt en geslagen om geen andere reden dan dat je. Nederlands spreekt, door schoften die je bedreigen als je weigert Vlve la Belgique te roepen. Beeld u deze werkelijkheid in (Wils heeft weinig verbeeldingskracht), en dan kijk je nooit meer misprijzend neer op hen die aan deze levenservaring een afkeer van België overhielden.

    Als het dus dit België maar niet meer is, meer vroegen de IJzerjongens niet, en meer vragen de kinderen van  de repressie niet. En dat kan dus, als het beter haalbaar is dan Vlaamse onafhankelijkheid, ook confederalisme zijn, hetgeen betekent dat Vlaanderen het vaderland wordt, niet langer België, al blijft er nog iets van bestaan. Uit Le Soir (8.12.12) verneemt men dat er al Walen zijn die het "Zwitserse model" aan het bestuderen zijn om straks van België te kunnen redden wat er nog te redden valt. Dat is bemoedigend, want zoals Geert van Istendael stelde (in Knack, 21.11.12): "De Franstaligen beseffen niet hoezeer de vernederingen uit het verleden nog aanwezig zijn in het kollektief geheugen van de Vlamingen". Wils beseft dat ook niet, hij stond bij de Bevrijding aan de andere kant.

    Met confederalisme wordt bedoeld dat men het feitelijke einde wil van een België, dat in de herinnering voortleeft als een terreurstaat. "Het gaat om scherpe tegenstellingen (tussen Vlamingen en Franstaligen), in de geschiedenis verankerd" (Mark Elchardus, in Knack, 21.11.12), en die dienen te worden opgeheven als men ooit in een normale samenleving terecht wil komen. Men wil vrij zijn, vrij van knellende banden, vrij van de Franstalige arrogantie, vrij ook - jazeker - van een opgelegde "solidariteit" met een Herrenvolk dat daar nog nooit merci  voor heeft gezegd, en dat ervoor heeft gezorgd dat het nobele begrip "solidariteit" in de geesten van steeds meer Vlamingen gelijkstaat met afpersing. België is oor Vlamingen ook een moreel vraagstuk.

    Het is aan de staatslieden om de formules te vinden die haalbaar zijn. Maar "haalbaar" betekent niet dat de Franstalige partij monarchen er moeten mee instemmen.

    Zeker niet, want dan komt er nooit iets van. Haalbaarheid betekent in deze kontekst dat de verkregen formule tot tevredenheid stemmen in Vlaanderen, ook al moeten ze aan België worden opgedrongen. Al wie zelfbestuur nastreeft, om het even in welke vorm, heeft de revolutionaire doelstelling om de machtsverhoudingen te wijzigen. en dat gebeurt per definitie van onderaf, tégen de machthebbers.

    Dat vraagstuk is de zorg van zowel Vlaams Belang als N-VA en ook de kringen in CD&V en VLD die vasthouden aan de in hun partijprogramma opgenomen confederalistische doelstelling. Het is de historische vraag: hoe doen we het? die op antwoord wacht. Laten allen die willen werken aan de verlossing van Vlaanderen, hun verschillen overstijgen, elk cordon afwijzen, en zich samen inzetten voor wat minister-president Kris Peeters graag een copernicaanse omwenteling noemt, om het even, als het maar een revolutie is, die de ketenen afwerpt, die vrijheid schenkt, en hoop. 

     

    ***

     

     

    Het zou wel eens kunnen, dat Albert Second met zijn Kerstspeech voltooit wat Albert Premier bijna 100 jaar geleden heeft voorspiegeld. Namelijk dat de Vlamingen de Gulden Sporenslag indachtig ook deze keer  hun leven veil hadden voor het vaderland. Dat dan, na de overwinning zij dan eindelijk gelijk berechtigd zouden worden. Het Vaderland zou hen dankbar zijn!

    Koninlijke broekschijterij, want koning na koning na koning na koning waren zij de eersten om de Vlamingen onder de knoet te houden. Net zo lang tot het sacrosante woord ‘solidariteit de bijklank had gekregen van aftroggelarij…. Komt er nu eindelijk, dag op dag 100 jaar na datum (1914-2014), de dag dat onze Vlaamse ‘staatsmannen’ datgene uitvoeren wat zij de kiezer al decennia lang in hun kiesbeloften schrijven? Of zullen zij, ouder gewoonte, doen als de kat, die omwille van het smeer, likt aan de kandeleer?.

    Vraag : als straks, halfweg deze zomer, Marc Grammens (°1933) ermee vrijwillig stopt, met hoeveel man zullen we dan klaar moeten staan, neen, niet om hem te vervangen – dat is onmogelijk – maar om de leemte op te vullen?  Halo, ELVEEBEE, ent U daar nog?

    De Jaargang ’30 (de voor-oorlogse kwaliteit!) wordt oud of sterft uit. Gelukkig waren de jongeren van TAK gisteren nog daar, om Alberto Secondo er aan te herinneren, dat tronen niet gemaakt zijn om te blijven staan’. Zou het Gentse Liegebeest dat ook,’kinderachtig’ vinden?

     

     

     





    31-12-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!