MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500666 – ALS BERNARD DE WACHTER DE SCHELDE OVERSTEEKT: IS DIE DAN EEN HELD?

    ZONDAG 5 SEPTEMBER 2021

     

    500666 – ALS BERNARD DE WACHTER DE SCHELDE OVERSTEEKT: IS DIE DAN EEN HELD?

     

    I N H O U D

    En wat verschil is er tussen de ene BDW en de andere, buiten de dikte van de nek en van de respectievelijke pree?

    Wat verschil is er tussen het water van de Sticx, het water van de Hades en dat van de Schelde?

    Alleen de verbleeding maakt het verschil en dat is juist de besmettelijke ziekte waaran de meeste van oze ‘Leiders’ lijden.

    DeWever verbeeldt zich veel, zonder in het minst rekening te houden met zijn medespelers of Liefjes. Eerst, in de Vroege Morgen, op de

    Radio, komen aan de beurt de Tsjeven. De Miniemen dus. Tegen de aond (van de Verkiezingen) zullen dat ondertussenzijn beste maatjes geworden zijn, want onder de kiesdrepel. Samen met Magniette-Kanniete van de PS, om dezelfde redenen. Maar Van Grieken zal in de touwen, ja zelfs buiten de ring geklopt worden. Zo gaan de gedachten van onzen Bart. Moet die toch dringend eens de Heraldiek der Oudheid herlezen. Want, Heilacy, tussen droom en daad, staan vele eeuwen, maar vooral de Belangeers in de Weg.

    -

    Tenzij er natuurlijk midderwijl een nieuwe eenheidspartij wordt ppgericht met maar één doel, namelijk het Art 1 van de Statuten van de Partij der Wevers. Vlaamse Onafhankelijkjheid en dan zien we verder wel.

    Ondergetekende is alvasdt van zin dààr als een der eersten partijlid te worden…*

     

    BREAKING NEWS

    *

     

    BDW WINT MET K.O. VAN LIESJE

    *

    Heeft u hem gehoord, beste lezer? Bart De Wever die minister Annelies Verlinden in een kort radio-interview alle hoeken van de kamer liet zien? Sterke Bart is klaar voor het nieuwe politieke jaar.

    **

    Wat een comeback van de enige, échte BDW! Komt er water van de rivier de Styx uit zijn Deurnese badkamerkraan? Het moet zijn, want na de smadelijke nederlaag van zijn ernstig gestoorde slaafje Erik Van der Paal klinkt BDW nu weer krachtig en vechtlustig als vanouds. Bart en zijn N-VA tegen de rest van de wereld. Zo zien wij hem het liefst.

    De Antwerpse burgemeester gaf donderdagochtend een gratis masterclass ‘Hoe zet je een minister te kakken’ tijdens ‘De Ochtend’ op Radio 1. Als partijvoorzitter is hij al enige tijd flink bezig met het bashen van zijn Vlaamse coalitiepartner CD&V. De tsjeven – vooral dan partijvoorzitter Jokke Coens en zijn federale ministers – kunnen in zijn ogen niks goed meer doen.

    Jokke pleitte voor het stilleggen van de Oosterweelwerf. “Onverantwoordelijk”, zei BDW. Liesje Verlinden wilde geen geld meer geven voor de militaire bewaking van de joodse wijk in Antwerpen. “Woordbreuk”, zei BDW.

    Een nieuwe week, een nieuwe rel. Dit keer over het organiseren van feesten en of daar nu wel of niet mag worden gedanst. Vanaf 1 oktober mag het opnieuw, maar daar wil Nourdin Ben Sellam, de uitbater van de bekende Antwerpse nachtclub Red & Blue niet op wachten. “Ik organiseer komend weekend een privéfeest voor 200 personen en die zullen mogen dansen.”

    “Deze wet van minister Verlinden deugt alweer niet”, stak BDW van wal. “Ik krijg niet uitgelegd dat op 18 september 15.000 mensen mogen dansen tijdens ‘Reverze’ (een hard dance muziekfestival, red.) in het Sportpaleis, maar dat onze nachtclubuitbaters tot 1 oktober zouden moeten wachten. Mijnheer Ben Sellam heeft groot gelijk en hij overtreedt daarbij geen enkele wet. De wet laat immers het organiseren van een privéfeest wél toe. Minister Verlinden zegt dat ze ‘not amused’ is over deze creatieve aanpak, wij zijn ook ‘not amused’ over haar ministeriële besluiten.” Pats boem! Kroket! Liesje tegen het canvas.

    “Ik zou een boek kunnen schrijven over de absurditeiten in de regels van minister Verlinden en de federale regering die er voor gezorgd hebben dat er nu geen draagvlak meer is voor nieuwe maatregelen.” BDW somde het brokken parcours van Liesje op: wél plexiglas in de horeca maar 1 dag voor de heropening toch niet, alleen aan het raam zitten in de trein, niet mogen zitten op een bankje, niet door het huis naar de tuin mogen… We zouden lachen, beste lezer, als deze regels en voorschriften niet zo intriestig waren. Maar alweer: boenk eroep! Opnieuw ging Liesje neer.

    “En al dat van een minister die niet eens verkozen is”, haalde BDW genadeloos uit. “Waarom wordt er op haar kabinet niet eerst even 5 minuten nagedacht over een nieuw ministerieel besluit?” Uppercut! Komt Liesje dit keer nog recht?

    Begrijpt u nog iets van alle recente regels, beste lezer? BDW schuimbekte bijna toen hij nog een laatste voorbeeld gaf. “We mogen geen gemeenteraad in de raadszaal organiseren omdat daar dan nog geen stadspersoneel aanwezig mag zijn. Maar we zouden wel met alle raadsleden naar de musical ‘Mamma Mia’ mogen gaan.” Waar blijft Liesje het halen?, hoorde je BDW radiogolvengewijs denken. Knock out, Liesje!

    BDW, sterke Bart, is terug. Wel opletten met dat water uit de Styx. Achilles dacht dat hij onoverwinnelijk was…

    De Redactie

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Zker, BDW heeft zo zijn verdienste. Heedt Vlaanderen mee op de landkaart gezet. Zes keer tot Voorzitter verkozen worden, zonder zelfs maar te raken aan Art 1 van de eigen Staturen. Doe het hem mar eens na!!!!

    Maar wat meer is, toch voor de zeer nabije toekomst, is dat een partij elke samenwerking met een tweede, machtiger partij met dezelfde doelstelling, namelijk het einde van dit Apenland, saboteert, staat gelijk met politieke zelfmoord.

    Ja, ee ongeluk zit meestal in een klein (rond) gaatje. Sommige Führers kunnen daar van meespreken…..

    *

    Digithalys



    05-09-2021, 15:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500665 – 60 JAAR NA DATUM ZIT HET VRIJE WESTEN WEER ACHTER DIKKE MUREN BEWAAKT DOOR ISLA MIETJES MET KALASHNIKOVS

    ZATERDAG 4 SEPTEMBER 2021

    *

    *

    500665 – 60 JAAR NA DATUM ZIT HET VRIJE WESTEN WEER ACHTER DIKKE MUREN BEWAAKT DOOR ISLA MIETJES MET KALASHNIKOVS

    *

     

    I N H O U D

    De vraag of er enig verband zou kunnen bestaan tussen onze 20ste IJzerwake en de Val van de Berlijnse Haat-Muur (1961-1989) is eerder bestemd voor Perfesser Gobelijn.

    Bij ons in de Lage Landen, gaat het precies als in het verslagen Duitsland, om één Volk. Al eeuwen uiteengerukt en opgesloten achter aparte grenzen. Zonder daarbij vreemden voor elkar te worden, wat de bedoelding was.

    Daar duurde de splitsing amper 30 jaar, bij ons al meer dan 300 jaar. Deze kunstmatige vrede is dus inderdaad gebouwd op het geduld der Vlaingen. Toch nog voor even maar meer, als ’t een beetje meezit.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE IJZERWAKE 2021

    *

    Vorige zondag was er de 20ste IJzerwake. Nadat die vorig jaar wegens corona was vervangen door een online programma, was het nu nog eens ‘echt’. Onze media blonken weer uit door hun afwezigheid. Op VRT één was er wel zowaar een korte flash te zien en te horen, op VTM helemaal niets en de enige papieren krant die er nieuws over uitbracht was De Morgen, van wie men het niet zou verwacht hebben. Voor de rest was het silencium triplex, oorverdovend stil.

    De toespraken op de IJzerwake waren van voorzitter Wim De Wit en VVB-voorzitter Hugo Maes, die in zijn VVB-maandblad al had opgeroepen erheen te gaan. In feite kwamen beiden met eenzelfde boodschap, nl dat de Vlaamsnationale partijen tot meer samenwerking zouden moeten komen, zeker in het vooruitzicht van de regionale verkiezingen van 2024. Het lijkt minder bekend, maar N-VA en VB hadden bij de laatste verkiezingen elk meer stemmen dan de PS., die slechts de derde partij werd in België. Open VLD werd zelfs pas 7de , maar werd omgekocht met het premierschap, dat wel eens een vergiftigd geschenk zou kunnen worden. CD&V had men zelfs in een normale Vivaldi-coalitie niet eens nodig, maar werd erbij genomen om een meer comfortabele meerderheid te hebben. Reden waarom ik de huidige federale regering Paarsgroen+ blijf noemen om haar te onderscheiden van Vivaldi, waar CD&V feitelijk oorspronkelijk niet eens bij hoorde.

     

     **

    VOORZITTER VERGRIJZINGSCOMMISSIE: ‘DIT MAAKT DE FACTUUR NOG ZWAARDER’

    *

    Voorzitter van de Vergrijzingscommissie, Johan Van Gompel ©Sofie Stevens

    Vandaag om 02:00

    *

     

    ‘Er is onvoldoende nagedacht over de betaalbaarheid van de pensioenen’, zegt Johan Van Gompel, de voorzitter van de Vergrijzingscommissie. ‘Als het al gebeurd is.’

    *

    *

    Van Gompel reageert bijzonder ontgoocheld op het pensioen- hervormingsvoorstel dat federaal minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) deze week voorstelde. ‘Ik ben heel bezorgd over de betaalbaarheid van dit plan’, zegt hij. ‘Er is onvoldoende over nagedacht, als het al gebeurd is.’

    In de zomer meldde de Vergrijzingscommissie dat de kosten van de pensioenen en de ziekteverzekeringen voor de ouder wordende bevolking nog gestegen zijn. Dat komt onder meer door de beslissing van de federale regering om de minimumpensioenen op te trekken.

    ‘De Vergrijzingscommissie waarschuwt jaarlijks voor de factuur die op ons afkomt. Dit plan geeft geen antwoord op die vraag en maakt de factuur nog zwaarder. Dat is problematisch, omdat er geen buffers zijn om de vergrijzingskosten op te vangen. De overheidsschuld is door de pandemie nog gestegen.’

    Bart Haeck


    *

     

    60 JAAR GELEDEN WERD DE BERLIJNSE MUUR GEBOUWD

    *

    *

    Mythe en werkelijkheid, nog altijd moeilijk

    Analyse - 04/09/2021 Luc Pauwels

    -

    De Berlijnse muur (1961-1989) leeft in de herinnering voort als een grote muur die dwars door Berlijn liep en de stad in een westelijk en een oostelijk deel verdeelde. In werkelijkheid was het een muur van 168 km die rond West-Berlijn werd gebouwd zodat dit hermetisch werd afgesloten. Het gedeelte van de muur dat dwars door Berlijn liep bedroeg daarvan ongeveer een kwart.

    Maar ook ‘muur‘ geeft geen waarheidsgetrouwe indruk van dit bouwsel: het was een zwaarbewaakte betonnen constructie, soms tot vijf meter hoog, voorzien van prikkeldraad. En met parallel daaraan grachten en andere versperringen, tussenin een open ruimte, dan vaak een tweede muur en ook nog betonblokken om voertuigen tegen te houden. Het geheel op sommige plaatsen wel 100 m breed. Grote wachttorens zorgden ervoor dat niemand buiten schot bleef.

    Hoe kwam het tot een muur?

    In 1945 verliest Duitsland immense territoria aan Polen en de Sovjet-Unie. De rest wordt in vier bezetting ssectoren verdeeld, een Amerikaanse, een Britse, een Franse en een Sovjetzone. Berlijn ligt geografisch helemaal in deze laatste, maar een integratie van de Duitse hoofdstad in de Sovjetzone is onaanvaardbaar voor het Westen. Dus wordt ook Berlijn in vier bezettingszones verdeeld, net zoals Wenen trouwens.

    De Sovjets krijgen uiteindelijk bijna de helft van Berlijn in handen, met het enorme voordeel dat hun Berlijnse bezettingszone helemaal aansluit bij hun bezet gebied in het Oosten van Duitsland. Voor de andere geallieerden ligt dat veel moeilijker en bedraagt de afstand tussen hun bezettingszone in Berlijn en die in het overige Duitsland honderden kilometers.

    De Russen roven hun zone in de kortste keren leeg, maar dat blijkt lang niet te volstaan voor de heropbouw van de Sovjet-Unie. Op verschillende geallieerde conferenties eist Moskou een deel van de ‘herstelbetalingen’ op die uit het Roergebied (Britse zone) komen. Alleen Frankrijk is daarmee akkoord, de VS en Groot-Brittannië zijn resoluut tegen.

    West-Berlijn uithongeren

    De Sovjets proberen dan een opslorping van heel Berlijn in ‘hun’ zone te bereiken. Een eerste poging daartoe ondernemen ze in 1948. Op 23 juni 1948, net voor middernacht, schakelen de Sovjets de elektriciteitsvoorziening uit in de Westelijke sectoren. Alle toegangswegen worden afgesloten. Het geïsoleerde West-Berlijn zit opeens zonder voedselbevoorrading voor zijn meer dan twee miljoen inwoners.

    Frankrijk speelt weer cavalier seul

    en draagt niet bij tot het in leven houden van de Duitse bevolking.

    Op 26 juni 1948 starten de Amerikanen en de Britten een gigantische luchtbrug. De onafgebroken, dagelijkse aanvoer van tonnen en tonnen levensmiddelen maakt dat West-Berlijn van uithongering gespaard blijft. Frankrijk speelt weer cavalier seul, beperkt zich tot de voedselbevoorrading van de eigen troepen en draagt niet bij tot het in leven houden van de Duitse bevolking.

    Op 12 mei 1949, na 322 dagen, maakt de Sovjet-Unie plots een einde aan de blokkade. Het annexeren van West-Berlijn is mislukt.

    De Westerse geallieerden trekken er hun lessen uit en stemmen in met de reeds lang voorbereide stichting van de Bondsrepubliek Duitsland.* Die wordt een feit op 23 mei 1949. De Sovjets reageren met de oprichting van de Duitse Democratische Republiek op 7 oktober 1949.

    Opstand tegen het DDR-regime

    De DDR is een marxistische politiestaat. De Stasi (Staatssicherheit) bewaakt het volk tot in het detail. Elke echte of vermeende oppositie wordt genadeloos vervolgd. De Stasi beschikt in 1988 over 200.000 agenten, wat viermaal meer is dan de Gestapo voor het gehele Duitse Rijk ten tijde van Hitler.

    De zware opeisingen waarmee de Sovjet-Unie de DDR belast, remmen de economische ontwikkeling danig af. In 1988 ligt het BNP van de DDR op nog geen 50% van de Bondsrepubliek. Inhaal pogingen van de DDR leggen onmenselijke druk op de werkende bevolking. Die wordt regelrecht uitgebuit. De arbeiders roeren zich, bouwvakkers voorop.

    Die dag komen minstens een miljoen Oost-Duitsers op straat

     

    Op 17 juni 1953 verzamelen zich al vroeg in de ochtend tienduizenden betogers in Oost-Berlijn. Andere steden volgen onmiddellijk. Die dag komen minstens een miljoen Oost-Duitsers op straat. Protest tegen de uitbuiting op de werkvloer (de prestatienormen waren net nog maar eens met 10% opgeschroefd) leidt tot politiek verzet en de bevrijding van politieke gevangenen. Sovjettanks en de Vopo (Volkspolizei) slaan de opstand gewelddadig neer. Meer dan vijftig doden, zeven demonstranten die daarna worden terechtgesteld en nog een onbekend aantal ‘in gevangenschap overleden’.

    Economische redenen voor de Muur

    Het neerslaan van de volksopstand en de daaropvolgende repressie leiden tot een aanzwellende vluchtelingenstroom van de DDR naar de Bondsrepubliek. Alleen al in West-Berlijn telt men in 1953 meer dan 300.000 vluchtelingen. Daaronder vele goed geschoolde arbeidskrachten en studenten, voor de helft beneden de 25 jaar. De DDR-economie verzakt. Voor de periode 1949-1961 schat men het aantal DDR-vluchtelingen op 2,6 miljoen.

     

    West-Berlijners konden in Oost-Berlijn ultravoordelig inkopen door hun D-marken ‘zwart’ te wisselen in Oost-Duitse mark.

    Een specifiek Berlijns probleem was dat van de zwarte markt en de smokkel. West-Berlijners konden in Oost-Berlijn ultravoordelig inkopen door hun D-marken ‘zwart’ te wisselen in Oost-Duitse mark. Doorheen de jaren evolueerde de wisselkoers van 5 naar 10 Oost-marken voor één D-mark. Het werd een massaal bedreven volkssport. Een extra dreun voor de DDR-planeconomie.

    Nog een Berlijnse complicatie: voor de stichting van de Bondsrepubliek en de DDR in 1949 hadden 120.000 West-Berlijnse pendelaars een baan in Oost-Berlijn. Zo ook de meer dan 75.000 Oost-Berlijners die in West-Berlijn werkten. Die werden in D-marken betaald en konden in het Oosten grote sier maken met hun enorme koopkracht. Hun aantal voor de jaren na 1949 is niet bekend, maar sowieso voortdurend stijgend.

    West-Berlijn wordt een gevangenis

    De DDR stelt Moskou voor een muur te bouwen rond West-Berlijn, maar krijgt geen goedkeuring. De Oost-Duitse leider Walter Ulbricht kiest voor de vlucht naar voor en verklaart op 15 juni 1961: ‘Het grondgebied van West-Berlijn behoort tot het grondgebied van de DDR‘.

     

    Gevolg: in juli 1961 vluchten 30.000 Oost-Duitsers via Berlijn naar het Westen. Moskou geeft uiteindelijk toestemming om de Muur te bouwen. Op 13 augustus 1961 grendelen 15.000 Oost-Duitse soldaten en politiemannen alle toegangswegen van Oost- naar West-Berlijn af. De dag daarvoor zijn op één dag nog maar eens 3.190 mensen naar West-Berlijn gevlucht.

     

    een oude vrouw dook over de grens in het springzeil van de West-Berlijnse brandweer

    Officieel geldt 13 augustus 1961 als ‘Dag van de bouw van de Berlijnse Muur’. Maar die dag werd er niets gebouwd, alleen de Sovjet-sectorgrens afgesloten. De volgende dagen komen prikkeldraadomheiningen. In september begint de bouw van de Muur. Daarbij worden ook de vensters van huizen op de grens dichtgemetseld. Oost-Duitsers waren daarlangs met beddenlakens gevlucht, een oude vrouw dook over de grens in het springzeil van de West-Berlijnse brandweer. Men telt 400 vluchtelingen-van-de-laatste-kans. Van de Oost-Duitse militairen die de grens bewaken, deserteren er nog snel 85 naar de overkant.

    Anti fascistische verdedigingswal

     

    In de DDR juichen de communistische leiders en noemen de Muur de ‘antifascistische verdedigingswal’, tot op de postzegels en in de schoolboeken toe.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Uiteraard loopt de vergelijking tussen het oorlogszuchtige Duitsland en het vredelievende Vlaanderen iet of at mank. Tegenover het Duitse Volk was dat een wraakneming voor de verslagen arrogantie om de wereld te beheersen. Als het om de Lage Landen gaat, dan gaat het alleen om roofzucht van uit het Zuiden. Roofzucht en afgunst om onze welvaart.

    Hier past het opnieuw om te verwijzen, naar de bestaande welvaart in zowel Noord als Zuid, naar de studie van een zekere Verbeke, historicus, die in de jaren ’50 de Franse Begroting analyseerde, en zo tot de vaststelling kwam, dat inzake de Staats Ontvangsten, Le Nord Pas-de-Calais op z’n eentje groter waren voor meer dan een derde dan alle Franse Staatsontvangten samen.

    ‘Nous traiterons sur vous, chez vous, sans vous’.

    Lees bij Google het ware verhaal over de Vrede van Utrecht (1713) en U krijgt haarfijn uitgeleegd hoe de hoogmoedge Franse eigendunk tegenover de Vlaamse onderhandelaars zat, die in feite met het ganse conflict niets te zien hadden gehad…

    -

    Dezelfde woorden klinken thans door bij de PS als die het hebben over de Pensioen Hervormingen. Zij denken gewoon te kunnen DOEN wat zij denken, terwijl onze onderhandelaars alleen maar hoeven te knikken…

    *

     

     

    Digithalys



    05-09-2021, 13:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500664 – NA L&H EN HET COUCKE-MIRAKEL NU DE BOEHOUD UITVINGINGD DAT 1 + 1 HEEL WAT MEER IS DAN TWEE OF DRIE

    ZATERDAG 4 SEPTEMBER 2021

    *

    *

    500664 – NA L&H EN HET COUCKE-MIRAKEL NU DE BOEHOUD UITVINGINGD DAT 1 + 1 HEEL WAT MEER IS DAN TWEE OF DRIE

     

    I N H O U D

    Jo Lernaut zit volgens VTM, van uit zijn armtierig ballingsoord, niet stil. Integendeel. Hij werkt an een come back. De aard van het beestje? We horen hetwel.

    Marc Coicke knippert niet eens met de ogen: de USA kan de pot op. Hij doet gewon verder.

    En daar is nu het Gentse SILVERFIN met weer iets waar de Amerikanen alleen maar jaloers op kunnen zijn.

    Of zou de konijnenjacht met big money als lichtbak reeds infgezet zijn?

    Als (gewezen) veel kleinere vakgenoot weet ik dat boekhouders dorgaans slimmer zijn dan ondernemers, watn die hebben de eersten ndig om orde op zaaken te stellen. Die zijn ook niet rap bij de neus te nemen door bepaalde avonturiers of onder de tafel te krijen met adocatentruckjes.

    Boekhouders houden zich recht aan de feiten en aan de cijfers. Die bedriegen namelik nooit. Vandaar de contrroversie jegens de meeste politiekers, di evenveel standpinten kunnen innemen als er hoeken zijn aan een ronde bol.

    *

    *

    INZICHT EN INSPIRATIE VOOR MORGEN

    *

     

    Fintechparel Silverfin koopt zichzelf een slimme laag.

    Silverfin-oprichters Tim Vandecasteele en Joris Van Der Gucht. ©Wim

    *

    Vandaag om 13:47

    *

     

    Met de overname van de specialist in machine learning Boltzmann, zet het Gentse Silverfin een volgende stap in zijn missie om de job van accountants op zijn kop te zetten. 'Dit is zo'n geval waarin 1 plus 1 niet 2, maar 3, 4 of 5 is.'

    De job van boekhouders de 21ste eeuw in trekken. Dat was in 2013 het mission statement waarmee Silverfin van start ging. Oprichters Joris Van Der Gucht (37) en Tim Vandecasteele (36) wilden het al te vaak repetitieve werk van accountants automatiseren, met software die compatibel is met elk soort boekhoudpakket. Met snellere en betere data in de hand en minder verloren tijd aan cijfers ingeven, kunnen de financiële experts zich zo meer op advies toeleggen.

    Bijna acht jaar later is het Gentse bedrijf aardig geslaagd in zijn missie. Met zo'n 800 klanten in portefeuille, die samen duizenden bedrijven bedienen, is Silverfin stilaan dé Europese referentie in zijn vakgebied. De 'scale-up' - techjargon voor groeibedrijf - telt ondertussen 170 werknemers in zijn focusmarkten Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Via grote, internationale klanten - waaronder de 'big four' consultants - is het bovendien actief in nog dertien andere landen.

    Profiel Silverfin

    Opgericht in 2013 door Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele.

    Ontwikkelaar van software die het werk van boekhouders deels automatiseert.

    Telt 800 klanten in kernmarkten Benelux en VK, en via grote globale klanten ook actief in 13 andere landen.

    Laatste bekende jaaromzet (2019): 15 miljoen euro.

    170 werknemers.

    -   Aandeelhouders: Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele (meerderheid), Hg Capital, Smartfin Ventures.

    In de opdracht om accountants zo goed mogelijk bij te staan, lag de focus de voorbije jaren al sterk op de automatische analyse van data via machine learning en artificiële intelligentie. Daarvoor werkte Silverfin al een tijdje samen met Boltzmann, een eveneens Gentse AI-specialist. De twee bouwden samen de zogenaamde 'Ludwig Assistant', een virtuele tool die complexe financiële data kan analyseren en bijvoorbeeld kan signaleren als er een cashflowprobleem dreigt te ontstaan bij een klant.

    Die samenwerking verliep zo goed, dat Silverfin partner Boltzmann nu helemaal inlijft, voor een niet nader genoemd bedrag. Daarmee wil het bedrijf een versnelling hoger schakelen in AI en machine learning, legt CEO Van Der Gucht uit. 'Dit is een echte mijlpaal voor ons. We hebben zelf een uniek framework gebouwd dat overal ter wereld gebruikt kan worden. Door daar een slimme laag op te bouwen, kunnen we de job van accountant nog verder transformeren. Het is een beetje een cliché, maar dit is echt zo'n geval waarin 1 plus 1 niet 2, maar 3 is. Of zeg maar meteen 4 of 5.'

    Kempenaers

    Ben Serrure

    *

    PIETLOTTIG

    03/09/2021 Erwin vanmol - Leestijd 0 minuten

    -

    Gwendolyn Rutten haalt op Twitter hard uit naar Tom Van Grieken. Ze verwijt hem over een ‘klein pietje’ te beschikken. Dat schiet hier en daar in het verkeerde keelgat.

    *

    TINNE VAN DER STRAETEN BETAALT MILIEUVERVUILERS MET BELASTINGGELD

    BELGIË

    *

    *

     

    Bananenrepubliek

    *

    *

    Consternatie in smurfenland.

    *

    *

    Digismurf Arne Vandendriessche, schepen van Kortrijk en ‘blauw’-vriend van Vincent Van Quickenborne levert via overheids opdracht duurdere laptops aan scholen. Is dat geen contradictio in adjecto? Open VLD is stilaan een Open Riool aan het worden. Straks moet Vande Lanotte het weer komen uitleggen. Wellicht zal hij zijn socialistisch gat geen twee keer aan een liberale shitstoof verbranden. Tenzij de lokroep naar het geld groter is dan de schaamte van de blaren en de infectiecrème.

     

    Het verhaal van SIGNPOST en Vandendriessche correspondeert met de cirkel redenering van het kip en het ei. Is de op belastinggeld parasiterende ondernemer rijk geworden door zijn politiek mandaat, of is zijn politiek engagement de olie van zijn parasiterende raderen.

     

    Dat hij als CEO van een informatica bedrijf, schepen is van Kortrijk onder meer bevoegd voor de digitale transformatie, zeg maar de Kortrijkse digi-sprongen, is een burlesk belangen conflict. Zolang de oppositie slaapt kan de politiek zich alles permitteren.

    Pensioen peripetieën

    Grote smurf Egbert Lachaert en pilaarbijter Joachim Coens schrappen het minimum pensioen voor politici. Ze komen niet in aanmerking. Je moet immers 20 jaar gewerkt hebben. Een loon krijgen om niets te doen zoals werklozen en parlementairen telt niet meer mee. Nu is dat een schijnbeweging want voor politici is het maximum pensioen eerder een probleem.

    Na de orgie van woorden zal porno-premier Alexander De Croo met verse lakens een bedje van dubbelhartige consensus spreiden

     

    De demarche van Egbert en Joachim rondom de minimum pensioenen is vooral een schot voor de boeg. Een potsierlijke charade waar ze ons weken mee zullen paaien. Georges-Louis Bouchez zal zijn beste Tweetbeledigingen bovenhalen, Magnette zijn scherpste verontwaardings-smoel opzetten en Calvo zal kakken van achter de zijlijn. Na de orgie van woorden zal porno-premier Alexander De Croo met verse lakens een bedje van dubbelhartige consensus spreiden. Let op mijn woorden! We krijgen een pensioen hervorming van gemorrel in de marge die gepresenteerd wordt als een copernicaanse omwenteling. Een hervorming met opeenvolgende linkse en rechtse bochten en een bocht van 360 graden. Onze complexe, onwerkbare en asociale pensioen trein zal hoogstens van spoor veranderen maar niet van richting noch van lading.

    Jasmijn Walldorf

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    En zo gaan we deze nazomer weer in. Het congé-geld is erdoor gedraaid, we hebben weer Coronoa op kosten van de Mutualiteit, het weer wordt beter, dus, om de dagen te korten, is de tijd rijp voor politiek gesnater. Maar er is meer. Bj nader toezien naderen de Verkiezingen van 2013, en de verdomde peilingen voorspellen voor eens en voor altijd meer Zwart-Geel dan Rood. Dus alle Hens an dek. Eerst zoveel mogelijk afbraak, scheldpartijen, eigen naam weggeven (Vlaamse Taliban), kleine Pïetjes toedichten aan Grote Meneren, en Grote Trezen, bleek-blauw van ouderdom, aanprijzen als overrijpe uitgepeste citroenen goed voor jet Volk. Met op de TV opvallend veel ophef hoofdzakelijk in de Tweede Landstaal. Nooit genoeg om t krijgen, en altijd teveel als daarvoor moet gewerkt worden. Zich de handen vuil maken is voor de sale Flamins, zij, les Amis de la Douce France, weten beter, want zij aijn Rood zowel, uiit overtuiging, van binnen als uit de hang naar gewed, langs buiten.

    Wat meer is, vooral de verdere totale islamisering mag, volgens het nieuwerwetse Politiek Correct denken, geen strobreed tegen gewerkt worden. Inch Allah en daarmee DOEF!!!! Islamµerij is bloed, en bloed is ook ROOD…

    *

    Digithalys



    04-09-2021, 16:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500663 – VOLGENS ‘ t SLOEFKE ‘IS HET VLAAMS BELANG DE TALIBAN VAN VLAANDEREN

    DONDERDAG 2 SEPTEMBER 2021

    *

    500663 – VOLGENS ‘ t SLOEFKE ‘IS HET VLAAMS BELANG DE TALIBAN VAN VLAANDEREN

     

    I N H O U D

    Mocht het maar waar zijn, dat HLN vandaag voor het laatst in de rekken lag. Gedaan ermee, de wegsmijthoek in Finito la Comedia Schluss damit. Zelfmoord lijk Judas: door Verhanging.

    -

    Sossen, Linxen, Averrechts Gedraaiden, en ander riftje-raftje van de straat, dat is algemeen gekend, schelden graag en veel. Het is zelfs de voornaamste reden van hun verloning. Kan echter geen kwaad, integendeel: het gezond verstand weet wel beter.

    Laat dus deze keer het eindbesluit over aan de nooit teruggevonden Rechtvaardige Rechter. Als het van mij afhangt, zou dat, gezien de ultieme strafmogelijjeden, de Krijfgsraad moeten zijn… Op blote voeten, aan de schandpaal boven io de Vooruit in Gent.

    À la guerre, comme à la guerrre.

    *

    Het Nieuwe Schooljaar

    *

    Tom Van Grieken belooft in filmpje ‘linkse leerkrachten’ in 2024 ‘de rekening te presenteren’: “Dit beangstigt mij”

     

    Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft voor controverse gezorgd met een filmpje op TikTok. Naar aanleiding van 1 september wenst hij al zijn volgers een fijne eerste schooldag toe, er aan toevoegend dat hij zelf een hekel had aan naar school gaan omwille van de “linkse leerkrachten en proffen”. Het regent verbolgen reacties. “Dit beangstigt mij toch wel. Ik hoop niet dat dit de aanzet is voor een campagne van wantrouwen creëren tegenover leerkrachten, universiteiten en de wetenschap”, zegt de Antwerpse professor politieke wetenschappen Peter Van Aelst.

    Jonas Rosquin, Guy Stevens

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Tot zover de GVA en de Kranten Commentaren op Radio Clara II. Groot nieuws vanaf 07uur in de morgen, om het half ur tot 09 uur voortdurend erin gehamerd. Onzen Tom werd nog niet dikwijls zoveel eer aangedaan.

    Niet zozeer de Schoolsag is aangebroken, maar de STEMBUSSLAG…

    Tot zover de GVA en de Kranten Commentaren op Radio Clara II.

    -

    Vrij– en andersdenkenden, Sharia Lovers enz, eigenlijk één pot stinkend nat, kortom de hele meida reutemeteur, zien dat   als een oorlogsverklaring. Wat het, voor elke goede verstaander, in werkelijkheid ook is. Daar kunnen ze van nu aan reeds vergift op nemen.

    Santé!!!!!

     *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    FRANCOFONIË IN MINEUR

    *

    De bedden op intensieve zorgen van de Brusselse hospitalen liggen weer overvol met Covid-19-klanten. Als men de zieken met andere aandoeningen wil kunnen blijven verzorgen zoals het hoort, is men nu reeds verplicht de nog bijkomende coronazieken op het intensieve te verhuizen naar ziekenhuizen in Vlaanderen en Wallonië. Dat zal dan in eerste instantie meer dan waarschijnlijk de Vlaamse Rand worden, waar de kans groter is dat daar zowat iedereen Frans verstaat.

    De reden waarom het in Brussel weer uit de hand loopt is in de eerste plaats omdat te weinig mensen er zich nog steeds laten vaccineren. Een tweede reden is dat de helft van de mensen die op vakantie zijn geweest en daar een besmetting hebben opgelopen, uit Marokko terugkwamen. Waarbij men zich kan afvragen waar de solidariteit blijft als wie zich niet laat vaccineren schade kan veroorzaken aan wie dat wél liet doen, maar aan een andere aandoening lijdt.

    ---

    Mede als gevolg van bovenstaande Brusselse toestanden blijven heel wat versoepelingen, die vanaf 4 september in Vlaanderen van toepassing worden, in Brussel dode letter. Wie niet horen wil, moet voelen.

    ---

    De Grote Prijs van Francorchamps F1 is zondag letterlijk in het water gevallen. Het bleef de hele dag onophoudelijk regenen. Na een testrit en twee rondjes achter de safety car, drie uur na de geplande start, werd de koers stilgelegd. Er wordt nu gezien of en hoe de 75.000 toeschouwers hun ingangsticket van soms meer dan 200 euro zullen terug krijgen of tenminste gedeeltelijk gecompenseerd zien. E.e.a. maakt dat het Waals gewest, dat eigenaar is van het circuit in Spa en bij een normale gang van zaken daar al elk jaar een kleine 100 miljoen aan toegeeft, nu overlegt of en hoe ze daar een mouw aan zal passen, maar een financiële kater wordt het sowieso. Waarbij de vraag blijft of een Gewes

     

    EUROPEES LEGER IN STROOMVERSNELLING?

    EU-leger: het monster van Loch Ness

    -

    Donderdag vergaderen de ministers van defensie van de Europese Unie over de oprichting van een EU-leger. Een snelle interventiemacht van circa 6000 soldaten om alvast mee te beginnen. Het hele plan lag al maanden klaar en de toestand in Afghanistan is een ideale crisis om het dossier door te drukken. In 2022 wil de Europese Commissie uitpakken met een militaire doctrine. Ondertussen gaan al miljarden euro’s EU-geld naar militaire projecten.

    Militair momentum

    De mislukking van de twintig jaar lange bezetting van Afghanistan door de Amerikanen met hulp van de NAVO is volgens aanhangers van een Europees leger onder de paraplu van de EU een excuus om te pleiten voor een Europese snelle interventiemacht, meer militaire uitgaven en een assertief militair beleid bovenop de dusver gebrekkige geopolitieke macht van de Europese Unie. Het is tevens een poging om de EU tot een superstaat om te vormen. De EU werkt immers aan een militaire doctrine die in 2022 ingevoerd zal worden.

    De Europese Commissie, bepaalde fracties in het Europees Parlement (vooral de liberalen en de socialisten) en enkele regeringen in bepaalde lidstaten zoals Frankrijk en Duitsland willen al jaren een snelle interventiemacht vormen. Afgelopen april liet de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken, de Spaanse socialist Josep Borrell, al een proefballonnetje op.

    Ruim een week geleden volgde een tweede proefballon via de nieuwssite Euractiv en afgelopen maandag kwam hij er nog eens op terug in een interview met de Italiaanse linkse krant Il Corriere della Sera. Op zich is het geen nieuws dat binnen bepaalde pro-EU-strekkingen die wens bestaat. Guy Verhofstadt verwoordde het al in 2003 als premier van België tijdens de inval in Irak.

    NAVO pruttelt tegen

    De NAVO en uiteraard de Verenigde Staten zijn daar eigenlijk tegen. Het standpunt bij de integratie van de West-Europese Unie (WEU) was dat de EU nauwer betrokken zou worden bij de NAVO. De WEU was een bondgenootschap van de leden van de EU die lid waren van de NAVO en over politieke aspecten van defensie vergaderden. De truc was de laatste jaren om via de omweg van de EU meer middelen te steken in defensie-uitgaven zonder dat nationale parlementen daarover zouden moeten beslissen. Een programma zoals PESCO en het EU-agentschap EDA zijn daar voorbeelden van.

    De NAVO was tevreden omdat zo de gevraagde twee procent van het BNP voor NAVO-gerelateerde defensie-uitgaven dichterbij zou komen in de praktijk. De Amerikanen miskeken zich blijkbaar compleet op deze bypass via de EU. Toch wees al meer op de wel erg nauwe banden tussen NAVO en EU. De burgers zullen zich allicht enkel de dronkenmansgang van toenmalig commissievoorzitter Jean-Claude Juncker tijdens de NAVO-top herinneren, maar de steeds nadrukkelijker aanwezigheid van de Europese Commissie bij de NAVO is al jaren een feit. Zo verkoos de huidige voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen al maanden de online vergaderfaciliteiten van de NAVO boven die van de Europese Unie in een bespottelijke machtsstrijd met de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel.

    Door de Afghaanse solo slim van Joe Biden ruiken de voorstanders van een EU-leger hun kans

    Nochtans is de regel dat EU-lidstaten geen dubbele zaken doen op militair vlak. Dus geen EU-initiatief als de NAVO iets dergelijks al doet. Door de Afghaanse solo slim van Joe Biden ruiken de voorstanders van een EU-leger hun kans. In Il Corriere della Sera beweerde Borrell dat de EU snel moet kunnen reageren. Maar gaat het hier wel om ‘reactie’ en niet op een verborgen agenda die al jaren bestaat?

    Oude wijn in nieuwe zakken

    Die plotse reactie is twijfelachtig. Zo stelden Frankrijk en Duitsland al op 14 mei laatstleden voor om een Europese interventie macht te vormen met inzet van schepen en vliegtuigen. Uiteraard zogezegd om ‘democratische regeringen’ buiten de EU ter hulp te schieten ten tijde van crisis. Op zich lijkt die vraag trouwens op een soort monster van Loch Ness van de Europese eenmaking.

    Al in 1999 ten tijde van de oorlog in Kosovo dook die vraag op. In 2007 zette de EU een gemeenschappelijk systeem van gevechtseenheden op met 1500 man personeel. Door gebrek aan overeenstemming tussen de lidstaten is die macht nooit ingezet. Enigszins ironisch is dat de Britten begin 21ste eeuw de voortrekkers van die gevechtseenheden waren, maar zoals vaker in de geschiedenis verkozen de Britten bij de ontplooiing zich terug te trekken. Ook Winston Churchill deed iets dergelijks na de Tweede Wereldoorlog toen hij opriep voor een Verenigde Staten van Europa en uiteindelijk na het laten schrijven van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) nooit meedeed aan alle vormen van Europese integratie.

    Voor de Fransen die binnen de EU de opperbevelhebber van de militaire staf van het Europese Defensie Agentschap (EDA) hebben in de persoon van een admiraal wenkt nu een opportuniteit. De EU heeft via de Europese Commissie en agentschappen immers al een hele militaire staf genaamd ‘European Union Military Staff’ of EUMS in dienst. Deze organisatie valt onder de diensten van Borrell, namelijk de European External Action Service (EEAS).

    Europese elitebrigade

     

    Afgelopen april sloten 14 EU-lidstaten al een akkoord voor de rapid military response force. Naast België gaat het om Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Spanje en Tsjechië. Deze landen waaronder België wensen een brigade te vormen van 5000 à 6000 elitesoldaten. Josep Borrell wou enkele weken geleden al 6000 Europese soldaten naar de luchthaven van Kaboel in Afghanistan kunnen sturen. De opmerkelijkste quote van Borrell in de Italiaanse krant was ‘De VS zijn passé, wij niet’. Bovendien wou hij de EU aanwezig laten blijven in het veld in Afghanistan.

    Donderdag komt het onderwerp dus op de agenda van de defensieministers van de EU. De vicevoorzitter van de Europese Commissie en hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU Josep Borrell zal die ministerraad voorzitten.

    Verdere integratie

    De uitkomst is afgaande op de uitspraken en beslissingen van april en mei eigenlijk al gekend. Een deel van de 27-lidstaten zal van een bestaande procedure gebruikmaken om versneld te integreren zoals bij de invoering van de euro of het Schengenverdrag al gebeurde. Dat eigenlijk een fundamentele verdragsaanpassing noodzakelijk blijkt, stoort blijkbaar niemand. De EU mag immers sedert enkele maanden zelf belastingen heffen of schulden aangaan en blijkbaar ziet de Europese Commissie dus nu de kans om alle registers open te trekken om van de EU een superstaat te willen maken.

    De EU kwam eindelijk na decennia tot het inzicht dat soft power blijkbaar niet meetelt internationaal

    Sedert dit jaar heeft de EU met het European Defence Fund (EDF) een enorm budget om tezamen wapens te ontwikkelen. Ondertussen is de EU druk bezig met het schrijven van een militaire doctrine tegen 2022. De EU kwam eindelijk na decennia tot het inzicht dat soft power blijkbaar niet meetelt internationaal. Die analyse is zonder meer problematisch: ze staat haaks op de fundamenten van de Europese Unie als recept voor duurzame vrede in Europa.

    Lode Goukens

    Lode Goukens is master in de journalistiek en docent 'Europese en wereldinstellingen' aan de Thomas More Hogeschool.

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Hitler Revisted.

    71 Jaar na de fatale Mei-dagen van 1940 worden nu dus de Europese bajonetten opnieuw op scherp gezet. En weer is het dezelfde natte droom van Linkxs. Geld & Macht, desnoods ùet bejulp van heropvoeingskampen zoals Treblinca, Breendonk en Ausscwhitz.Volgens Hendik DeMan, Voorzitter van de toen nog unitaristische Belgische Werklieden Partij, moest de Vlaamse arbeider, samen met de Duitse arbeider, samen de handen uit de mouwen steken voor een betere gezamenlijke toekomst.

    Correctie. Met ‘Linxks’ wordt heden ten dage eerder bedoeld ‘Politiek Correct’. Want deze omzwachteling voor Rood of Geen Brood heeft een veel minder beladen karakter. Linkx wil namelijk altijd en overal geweld, politiek correct wil eerst ‘overleg’, later eventueel de bajonetten.

    Tijdens de “Sitzkrieg’ 1939-1940 bevond de volop uitbrekende vulkaan van het Nazi-dom zich in Hitler Duitsland, met ondergrondse vertakkingen in gans Europa die overal de kop boven de grond begonnen te steken.

    Vervang het woord Nazi door Sharia, vroeger algemeen bekend als de islammerij, en U bent op een haar na in de goede rchting aan het nadenken.

    Als deze vergelijking misschien ietwat mak loopt, dan komt dat door de vaststelling dat we in 2021 heel wat verder staan in de vulgarisering van Europa. Denk de vele miljoenen asiel-lopers even weg, zodat er ook geen 5de Colonne meer zou zijn om ons het mes in de rug te steken.

    Al die asiel-lopers, samen met hun voortrekkers van ‘Poiitiek Correcte’ medeplichtigheid: we vinden ze ten overvloede bij de TV en in de ‘verkochte’Media.

    Wete Wa?

    Na de oorlog zeiden de meeste Duitsers ook, ‘d    ass Sie das nicht gewusst haben’….

    -

    Ach ja, de Geschiedenis is echt ’n mallemolen die altijd maar dezelde rondjes draait…

    Het is tevens een poging om de EU tot een superstaat om te vormen.

    -

    ‘De VS zijn passé, wij niet’

    Woorden uit ‘Mein Kampf?’ of van Mussolini II?

    Y kon er alles over lezen hierboven…

    *

    Digithalys

    03-09-2021, 14:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500661 – HANDGEKLAP BOVEN DE GRAVEN VAN DE IJZEER FRONTERS - MAAR OOK GESIDDER VAN ONDER DE MODDER

    DINSDAG 31 AUGUSTUS 2021

    *

    500661 – HANDGEKLAP BOVEN DE GRAVEN VAN DE IJZEER FRONTERS - MAAR OOK GESIDDER VAN ONDER DE MODDER

    *

     

    I N H O U D

    In het moordend slijk en onder het dodelijk vuur van een alachtuge vijand werden ze het beloofd door Vadersteje Staat: sterf dapper en daarna worde jullie de ware helden die met een kluitje in het riet zullen vereremerkt worden tot in lengte van dagen.

    Momentopname, stemelend en bedelend voor de poort, meer dan 100 jaar later.

    Waarlijk bewonderingswaardig, de moed van die (amper) 2.450 erfgenamen, voor de 20ste keer bijeen aan de oever van de Dodenrivier in Steenstrate. Dat is amper 05% van de 6 mio landgenoten en.. zoals naar gewoonte, bleef het weer bij woorden. Zelfs de tradionele tricolore voetmat om de weide te mogen betreden, ontbrak.

    Het eigenlijke IJzermomument in Diksmuide is dus al 20 jaar verbodrn terrein voor al wie niet hoort bij de Club der Vier Weverkens die op hun eentje maar blijven naar de bitermarkt gaan. Slingrmolens, smouttebollen, hppe-met-de-beentjes op de dodengraven: dit Apenland mee mogen besturen brengt goed zn amusement op!!!

    Een paar kilometer verder draait Priester-Dichter Cyriel Verschaeve zich om in zijn graf, spijts de halve meter beton boven de kisrt, om opgraving en verheffing tot de Eerder Altaren te voorkomen.

    Volgens de woordvoerder daar in Steenstrate (zie hoger) zouden er 1.800.000 Vlaamse stemmen bestaan, d.i 44% van de Bevolking.

    Feiten en woorde om over na te denken.

    VaststellingWij zijn dus een volk dat nog altijd gelooft in miakels, ruim 2.000 jaar na datum.

    Wat moeten die Belgicisten in hun vuistje lachen!!!!! Ze leven lijk God in Vlaanderen en putten naar believen uit onze welvaart.

    Dat is niet alleen roekeloos en wraakroepend, maar ook

    En weer moet ik Schuddespiere erbij halen, toen die zijn mening uitte met de woorden ‘Words! Words! Words!!!!

    -

    De man bleef inderdaad beleefd. Want eigenlijk bedoelde die ‘Waar blijven de daden’???

    Want er was niet alleen ‘something rotten in the State of Danmark’: vôôr 11 Julu 1302 en de eigenlijke doorbraak, waren er de Brugse Metten.

    -

    De Vlamingen met het hart op de juiste plaats, houden zich aan de feiten. It’s now or never..

    In 2023, 24 uur na de Verkiezingen, grijpen wij de Macht in het Parlelent. We stoppen het weven en garenspinnen en nemen met de veerboot uit Duinkerke de richting naar Den Haag.

    Noch Koning noch Keizer houden ons tegen om de Herenigde Vrije Repuibliek der Lange Landen opnieuw uit te vinden.

    *

    IJZERWAKE

    *

    IJzerwake-voorzitter Wim De Wit met het veroordeelde Voorpost spandoek.

    foto: ©Belga

    https://www.youtube.com/watch?v=rE2szTwMyRQ

    *

     

    Belgische- en islamvirus bedreigen Vlaanderen’

    Verslag - 30/08/2021 Pieter Bauwens - Leestijd 7 minuten

    -

    Na een jaar corona-onderbreking was er dit jaar opnieuw een IJzerwake in Steenstrate, de 20ste. Het bleef wel een corona versie. Met naast de traditionele stoelen voor het publiek ook tafels. De grote tent waar het publiek na de wake blijft hangen om iets te eten en te drinken, was een dak zonder muren en zonder toog. Lunchpakketten konden apart besteld worden. De radicaliteit was ook opnieuw aanwezig.

     

    Volgens de organisatoren waren er 2.450 aanwezigen. Gezien de omstandigheden relatief hoog. Er waren amper bussen die het publiek naar Steenstrate (tussen Ieper en Diksmuide) brachten. Dat zal enkele trouwe deelnemers wel tegengehouden hebben zelf de verplaatsing te maken. Ook de corona-angst speelt zeker nog een rol. Al was er op de weide amper een mondmasker te zien. Ook na corona is er een nieuw en jonger publiek op de IJzerwake.

    Wake

    Het publiek zat misschien wel anders, maar de traditionele opbouw van de manifestatie bleef dezelfde. Met toespraken een bloemenhulde, bindteksten die verwijzen naar heden en verleden, muziek en samenzang. De koppeling met WOI werd gemaakt door ‘een frontsoldaat’ die in gesprek ging met een meisje van vandaag over Vlaamse zelfstandigheid.

    Hij vergeleek België met een Trabant, het DDR autootje: onveilig, onbetrouwbaar in gebruik en duur in onderhoud en verbruik

    Daarnaast waren er op de 20ste IJzerwake in Steenstrate ook twee sprekers, Wim De Wit, de IJzerwakevoorzitter en Hugo Maes, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Hugo Maes trakteerde de IJzerwakeweide op een traditionele communautaire toespraak. Hij vergeleek België met een Trabant, het DDR autootje: onveilig, onbetrouwbaar in gebruik en duur in onderhoud en verbruik. ‘Je komt er nergens mee zonder dat pech, panne of stil staan je deel wordt. Het vandaag nog willen opkalefateren is dan ook zonde van de tijd en de centen. Iedere goeie huisvader zou de rekening snel maken en het ding naar de schroothoop verwijzen. Kwestie van kosten/baten en gezond verstand’.

    Burgerpanel

    Ook experimentele vormen van burgerparticipatie zullen volgens Hugo Maes het Belgisch probleem niet oplossen. Volgens Maes is het een degradatie van de legitiem verkozen parlementaire vertegenwoordiging. De uitkomst ligt ook al vast, stelt Maes. ‘Magnette zat al samen met de voorzitters van de MR en Ecolo, om tot één Franstalige eisenbundel te komen. Hun voorstel is vier volwaardige regio’s als hoeksteen van het nieuwe België.’ Volgens de VVB-voorzitter is dat onaanvaardbaar, Vlaanderen levert zo haar numerieke meerderheid in én verliest haar hoofdstad Brussel.

    Vlaanderen mag niet beperkt blijven tot een pittoreske regio in Europa. Vlaanderen is meer, hield Maes de toehoorders voor. Vlaanderen is een natie in het hart van Europa met heel wat troeven: ‘drie wereldhavens (Antwerpen, Gent en Brugge), een innovatieve economie, hoogopgeleide werkkrachten, dynamische KMO’s en een eigentijds en uitgebreid sociaal, educatief en maatschappelijk netwerk’ het besluit is duidelijk: ‘Vlaanderen is perfect uitgerust om zelf de uitdagingen van onze tijd met succes aan te gaan.’

     

    Om die Vlaamse onafhankelijkheid op poten te zetten is een gezamenlijke aanpak nodig van de Vlaamse Beweging en de Vlaamse-nationalistische partijen. ‘spijtig genoeg koesteren we al te makkelijk een kwalijke traditie van verdeeldheid, tweedracht en kortzichtig zelf beter weten.’ Maes pleit voor een vast overleg tussen middenveld en partijpolitiek in het OVV (Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen).

    V-front

    De VVB-voorzitter richtte zich speciaal tot de politieke partijen, zonder er ook maar één bij naam te noemen. ‘als het om de onafhankelijkheid van Vlaanderen gaat, moet aan één zeel getrokken worden, want onafhankelijkheid is prioritair, overschrijdt de partijgrenzen of ideologieën en is dus de facto kleurloos. Eenmaal in een onafhankelijke Vlaamse staat kunnen jullie nadien naar godsvrucht en vermogen voor eigen groot gelijk gaan. Dan bepalen de Vlaamse kiezers wel of er links, rechts of averechts geregeerd moet worden.’ Vlaamse politieke frontvorming en samenwerking is ondertussen een klassieker in de huidige Vlaamse beweging.

    Maes besloot: ‘Het probleem heet België. En de oplossing bestaat in de afschaffing ervan. Sinds 1830 had het de kans om te bewijzen wat het waard is en dat is bitter weinig. Het heeft geen toegevoegde waarde meer voor Vlaanderen.’ Hij drukte de hoop uit dat het land haar 200ste verjaardag niet zou halen.

    Virus van islamisering

    Wim De Wit week wat af van het traditionele communautaire discours en maakte een duidelijke opening naar het conservatieve, identitaire en islamkritische. Waar dat discours in de voorbije edities opdook in de toespraak van de voorzitter, was het nu heel prominent aanwezig, van bij de eerste woorden.

    deze vrijheid wordt in hoge mate bedreigd door twee andere virussen: het Belgische virus en het virus van de islamisering

     

    ‘Het corona-virus is stilaan onder controle. Dat geeft ons de kans om vandaag opnieuw een fysieke IJzerwake te organiseren, met als thema: “Vrijheid voor Vlaanderen”. Maar deze vrijheid wordt in hoge mate bedreigd door twee andere virussen: het Belgische virus en het virus van de islamisering. Het is onze gemeenschappelijke opdracht deze virussen met alle mogelijke middelen te bestrijden.’

     

    En De Wit ging verder: ‘Met een blinde hardnekkigheid blijven onze politieke elites zich vasthouden aan de dwaze illusie dat islam en democratie kunnen samengaan, als men er maar genoeg geld tegenaan gooit. Dat is het recept voor een ramp, voor dictatuur en voor de ondergang van onze vrijheden.’

    Communautair

    Toch bleef het communautaire belangrijk in de toespraak. De boodschap kan samengevat worden als: ‘Vlaanderen wordt gegijzeld door België, door Europa, door internationale organisaties.’ Drie niveaus die de Vlaamse meerderheid, numeriek en financieel, binnen België breken.

     

    Het loutere overleven van de Belgische staat is voor de Fransdolle loge-machthebbers een voldoende motief om kiesresultaten te vervalsen

     

    Ook een oproep aan de ‘V-partijen’ mag dan niet ontbreken. Zeker als die na 2024 een meerderheid in Vlaanderen zouden hebben, moeten ze samenwerken. Maar Wim De Wit stelt zich de vraag of dat moment er wel zal komen: ‘Gaan de verkiezingen in 2024 wel eerlijk verlopen? Herinner u Hoboken 2006 of Amerika vorig jaar. Ik kan er geen vertrouwen in hebben, want de inzet voor de Belgische wanstaat is te groot om het resultaat enkel en alleen van het volk, van de verkiezingsuitslag te laten afhangen. Het loutere overleven van de Belgische staat is voor de Fransdolle loge-machthebbers een voldoende motief om kiesresultaten te vervalsen indien dat hun enige uitweg zal zijn.’

    Staatsvorming

     

    Een staatshervorming is geen uitweg voor Wim De Wit, ook confederalisme ziet hij als een vertraging. Een Vlaamse meerderheid moet buiten de Grondwet treden en de Vlaamse onafhankelijkheid verzekeren. Dat kan geen probleem zijn, de Vivaldi-regering schortte per ministerieel besluit grondrechten op tijdens de corona-periode. ‘Het is namelijk een constante in de Belgische politieke geschiedenis dat de traditionele politici de grondwet gewoon naast zich neerleggen wanneer ze dat omwille van politieke opportuniteit nodig vinden, ook al is dat in strijd met de meest elementaire beginselen van de rechtstaat.’ Dan moet dat voor Vlaamse onafhankelijkheid zeker kunnen, is de redenering.

     

    Diegenen die dat moeten realiseren, de huidige politici kunnen nochtans op niet zoveel sympathie rekenen. Meer dan wat scheldwoorden had De Wit er niet voor. In plaats van dergelijke politici heeft ‘Vlaanderen echte leiders nodig om zijn lotsbestemming op te nemen. Leiders die de linkse obstakels naar Vlaamse natievorming wegwerken.’ Die obstakels zijn Het Hof, de Loge, de VRT en de EU die Wim De Wit de EUSSR noemt.

    Stop islamisering

     

    De apotheose van de toespraak en ook een beetje van de hele IJzerwake was het ‘Stop islamisering’-spandoek van Voorpost. Wim De Wit haalde die op het podium. De dragers kregen een open doekje en een staande ovatie van het publiek. Waarop Wim De Wit vaststelde dat Bart Somers niet aanwezig was. Tot algehele hilariteit van het publiek. Het spandoek bleef er prominent staan voor het slot van de Wake.

     

    De vraag is welke richting de Wake uit wil, richting conservatief-identitair of blijft het een communautaire boodschap?

     

    Een al bij al traditionele IJzerwake, met de traditionele Vlaams-Nationalistische boodschap. Maar tot grote tevredenheid van de aanwezigen dat het opnieuw kon. De vraag is welke richting de Wake uit wil, richting conservatief-identitair of blijft het een communautaire boodschap? Een vraag die ook belangrijk is voor de politieke kracht van de boodschap van de IJzerwake.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak



    *

    IJZERWAKE

          *


    IJzerwake-voorzitter Wim De Wit met het veroordeelde Voorpost spandoek.

    foto: ©Belga

    https://www.youtube.com/watch?v=rE2szTwMyRQ

     

    Belgische- en islamvirus bedreigen Vlaanderen’

    Verslag - 30/08/2021 Pieter Bauwens - Leestijd 7 minuten

    -

    Na een jaar corona-onderbreking was er dit jaar opnieuw een IJzerwake in Steenstrate, de 20ste. Het bleef wel een corona versie. Met naast de traditionele stoelen voor het publiek ook tafels. De grote tent waar het publiek na de wake blijft hangen om iets te eten en te drinken, was een dak zonder muren en zonder toog. Lunchpakketten konden apart besteld worden. De radicaliteit was ook opnieuw aanwezig.

     

    Volgens de organisatoren waren er 2.450 aanwezigen. Gezien de omstandigheden relatief hoog. Er waren amper bussen die het publiek naar Steenstrate (tussen Ieper en Diksmuide) brachten. Dat zal enkele trouwe deelnemers wel tegengehouden hebben zelf de verplaatsing te maken. Ook de corona-angst speelt zeker nog een rol. Al was er op de weide amper een mondmasker te zien. Ook na corona is er een nieuw en jonger publiek op de IJzerwake.

    Wake

    Het publiek zat misschien wel anders, maar de traditionele opbouw van de manifestatie bleef dezelfde. Met toespraken een bloemenhulde, bindteksten die verwijzen naar heden en verleden, muziek en samenzang. De koppeling met WOI werd gemaakt door ‘een frontsoldaat’ die in gesprek ging met een meisje van vandaag over Vlaamse zelfstandigheid.

    Hij vergeleek België met een Trabant, het DDR autootje: onveilig, onbetrouwbaar in gebruik en duur in onderhoud en verbruik

    Daarnaast waren er op de 20ste IJzerwake in Steenstrate ook twee sprekers, Wim De Wit, de IJzerwakevoorzitter en Hugo Maes, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Hugo Maes trakteerde de IJzerwakeweide op een traditionele communautaire toespraak. Hij vergeleek België met een Trabant, het DDR autootje: onveilig, onbetrouwbaar in gebruik en duur in onderhoud en verbruik. ‘Je komt er nergens mee zonder dat pech, panne of stil staan je deel wordt. Het vandaag nog willen opkalefateren is dan ook zonde van de tijd en de centen. Iedere goeie huisvader zou de rekening snel maken en het ding naar de schroothoop verwijzen. Kwestie van kosten/baten en gezond verstand’.

    Burgerpanel

    Ook experimentele vormen van burgerparticipatie zullen volgens Hugo Maes het Belgisch probleem niet oplossen. Volgens Maes is het een degradatie van de legitiem verkozen parlementaire vertegenwoordiging. De uitkomst ligt ook al vast, stelt Maes. ‘Magnette zat al samen met de voorzitters van de MR en Ecolo, om tot één Franstalige eisenbundel te komen. Hun voorstel is vier volwaardige regio’s als hoeksteen van het nieuwe België.’ Volgens de VVB-voorzitter is dat onaanvaardbaar, Vlaanderen levert zo haar numerieke meerderheid in én verliest haar hoofdstad Brussel.

    Vlaanderen mag niet beperkt blijven tot een pittoreske regio in Europa. Vlaanderen is meer, hield Maes de toehoorders voor. Vlaanderen is een natie in het hart van Europa met heel wat troeven: ‘drie wereldhavens (Antwerpen, Gent en Brugge), een innovatieve economie, hoogopgeleide werkkrachten, dynamische KMO’s en een eigentijds en uitgebreid sociaal, educatief en maatschappelijk netwerk’ het besluit is duidelijk: ‘Vlaanderen is perfect uitgerust om zelf de uitdagingen van onze tijd met succes aan te gaan.’

     

    Om die Vlaamse onafhankelijkheid op poten te zetten is een gezamenlijke aanpak nodig van de Vlaamse Beweging en de Vlaamse-nationalistische partijen. ‘spijtig genoeg koesteren we al te makkelijk een kwalijke traditie van verdeeldheid, tweedracht en kortzichtig zelf beter weten.’ Maes pleit voor een vast overleg tussen middenveld en partijpolitiek in het OVV (Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen).

    V-front

    De VVB-voorzitter richtte zich speciaal tot de politieke partijen, zonder er ook maar één bij naam te noemen. ‘als het om de onafhankelijkheid van Vlaanderen gaat, moet aan één zeel getrokken worden, want onafhankelijkheid is prioritair, overschrijdt de partijgrenzen of ideologieën en is dus de facto kleurloos. Eenmaal in een onafhankelijke Vlaamse staat kunnen jullie nadien naar godsvrucht en vermogen voor eigen groot gelijk gaan. Dan bepalen de Vlaamse kiezers wel of er links, rechts of averechts geregeerd moet worden.’ Vlaamse politieke frontvorming en samenwerking is ondertussen een klassieker in de huidige Vlaamse beweging.

    Maes besloot: ‘Het probleem heet België. En de oplossing bestaat in de afschaffing ervan. Sinds 1830 had het de kans om te bewijzen wat het waard is en dat is bitter weinig. Het heeft geen toegevoegde waarde meer voor Vlaanderen.’ Hij drukte de hoop uit dat het land haar 200ste verjaardag niet zou halen.

    Virus van islamisering

    Wim De Wit week wat af van het traditionele communautaire discours en maakte een duidelijke opening naar het conservatieve, identitaire en islamkritische. Waar dat discours in de voorbije edities opdook in de toespraak van de voorzitter, was het nu heel prominent aanwezig, van bij de eerste woorden.

    deze vrijheid wordt in hoge mate bedreigd door twee andere virussen: het Belgische virus en het virus van de islamisering

     

    ‘Het corona-virus is stilaan onder controle. Dat geeft ons de kans om vandaag opnieuw een fysieke IJzerwake te organiseren, met als thema: “Vrijheid voor Vlaanderen”. Maar deze vrijheid wordt in hoge mate bedreigd door twee andere virussen: het Belgische virus en het virus van de islamisering. Het is onze gemeenschappelijke opdracht deze virussen met alle mogelijke middelen te bestrijden.’

     

    En De Wit ging verder: ‘Met een blinde hardnekkigheid blijven onze politieke elites zich vasthouden aan de dwaze illusie dat islam en democratie kunnen samengaan, als men er maar genoeg geld tegenaan gooit. Dat is het recept voor een ramp, voor dictatuur en voor de ondergang van onze vrijheden.’

    Communautair

    Toch bleef het communautaire belangrijk in de toespraak. De boodschap kan samengevat worden als: ‘Vlaanderen wordt gegijzeld door België, door Europa, door internationale organisaties.’ Drie niveaus die de Vlaamse meerderheid, numeriek en financieel, binnen België breken.

     

    Het loutere overleven van de Belgische staat is voor de Fransdolle loge-machthebbers een voldoende motief om kiesresultaten te vervalsen

     

    Ook een oproep aan de ‘V-partijen’ mag dan niet ontbreken. Zeker als die na 2024 een meerderheid in Vlaanderen zouden hebben, moeten ze samenwerken. Maar Wim De Wit stelt zich de vraag of dat moment er wel zal komen: ‘Gaan de verkiezingen in 2024 wel eerlijk verlopen? Herinner u Hoboken 2006 of Amerika vorig jaar. Ik kan er geen vertrouwen in hebben, want de inzet voor de Belgische wanstaat is te groot om het resultaat enkel en alleen van het volk, van de verkiezingsuitslag te laten afhangen. Het loutere overleven van de Belgische staat is voor de Fransdolle loge-machthebbers een voldoende motief om kiesresultaten te vervalsen indien dat hun enige uitweg zal zijn.’

    Staatsvorming

     

    Een staatshervorming is geen uitweg voor Wim De Wit, ook confederalisme ziet hij als een vertraging. Een Vlaamse meerderheid moet buiten de Grondwet treden en de Vlaamse onafhankelijkheid verzekeren. Dat kan geen probleem zijn, de Vivaldi-regering schortte per ministerieel besluit grondrechten op tijdens de corona-periode. ‘Het is namelijk een constante in de Belgische politieke geschiedenis dat de traditionele politici de grondwet gewoon naast zich neerleggen wanneer ze dat omwille van politieke opportuniteit nodig vinden, ook al is dat in strijd met de meest elementaire beginselen van de rechtstaat.’ Dan moet dat voor Vlaamse onafhankelijkheid zeker kunnen, is de redenering.

     

    Diegenen die dat moeten realiseren, de huidige politici kunnen nochtans op niet zoveel sympathie rekenen. Meer dan wat scheldwoorden had De Wit er niet voor. In plaats van dergelijke politici heeft ‘Vlaanderen echte leiders nodig om zijn lotsbestemming op te nemen. Leiders die de linkse obstakels naar Vlaamse natievorming wegwerken.’ Die obstakels zijn Het Hof, de Loge, de VRT en de EU die Wim De Wit de EUSSR noemt.

    Stop islamisering

     

    De apotheose van de toespraak en ook een beetje van de hele IJzerwake was het ‘Stop islamisering’-spandoek van Voorpost. Wim De Wit haalde die op het podium. De dragers kregen een open doekje en een staande ovatie van het publiek. Waarop Wim De Wit vaststelde dat Bart Somers niet aanwezig was. Tot algehele hilariteit van het publiek. Het spandoek bleef er prominent staan voor het slot van de Wake.

     

    De vraag is welke richting de Wake uit wil, richting conservatief-identitair of blijft het een communautaire boodschap?

     

    Een al bij al traditionele IJzerwake, met de traditionele Vlaams-Nationalistische boodschap. Maar tot grote tevredenheid van de aanwezigen dat het opnieuw kon. De vraag is welke richting de Wake uit wil, richting conservatief-identitair of blijft het een communautaire boodschap? Een vraag die ook belangrijk is voor de politieke kracht van de boodschap van de IJzerwake.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Neen, het gaat er helemaal niet om of er leven is op Pluto. Al-dan-niet.

    Onder onze schoenzolen vermenigvuldigen zich de drie virussen aan een razend temp. De PS leger- aanvoerdersberamen vaste plannen voor de volgende 200 jaar, de islammerij, uit geloofsovertuiging weigert de inentingen tegen Corona en, zelf overlevend door hun stijgend impoort & geboortecijfer, moorden ze ons nageslacht langzaa    m maar zeker uit.

    *s

    Digithalys



    01-09-2021, 17:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500662 – ONZE HUIDIGE ONVERWOESTBARE WESTERSE SAMENLEVING: DE TITANIK II

    WOENSDAG 1 SEPTEMBER 2021

    *

    *

    500662 – ONZE HUIDIGE ONVERWOESTBARE WESTERSE SAMENLEVING: DE TITANIK II

    *

    I N H O U D

    Net als ieder van onze eigen woningen, werd de Titanic gebouwd en uitgerust met de meest modere en met de meest veilige middelen. Veiligheid voor alles.

    Ook nu worden er fortuinen uitgegen aan onduidelijke verzekeringen en waarborgen. Allemaal schone schijn. Want dat er ondertussen ratten en ander ongedfoerte knagen aan de ondergrondse funderingen: daar ligt, net als in de tijd van het Verdisnso, niet één politieker wkkaer van.

    Vooral allen de bewoners zijn iets gewaar. Maar TV en Media wijzen naar de CO² en een broekas-effect die alleen in hun voorgekauwde verbeelding bestaan.

    De Hitlers van toen dragen nu andere namen maar in wreedaardigheid moten ze niet onderdoen. Ze drzgen ook geen kepie, maar zijn haast onzichtbaar onder de vodden.

    In Abbeville bekocht Van Seceren het met de dood door de kogel. Hij hd te zer de waarhed bemind… Dus liep hij in de weg van het Belgisch Establishment. In den vreemde, zo,der enge vorm vn proces, anders dan de kogels uitt de geweren van dronken soldaten, terecht gesteld door Frans ‘friendly fite’.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HET NIEUWE SCHOOLJAAR

    *

    Men klaagt er al een tijdje over dat de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen achteruit gaat. Dat kan men volgen op de jaarlijkse zgn ‘Pisalijst’, waar het Vlaams onderwijs niet langer meer bij de vijf eerste regio’s in Europa staat en dat was zo al begonnen vóór corona. Als het een troost mag wezen: het Franstalig onderwijs in dit land staat op die lijst ergens achteraan in de twintig en dat zal er niet op beteren.

    Men heeft daar nl besloten de vakantieperiodes voor het Franstalig onderwijs te veranderen. Twee weken minder in de grote vakantie, maar meer in de rest van het jaar. De totaalsom maakt wel dat er daar tenslotte nog minder schooldagen en meer vakantiedagen zullen zijn. Dat de kinderen daar dus nóg minder zullen gaan leren. Die nieuwe regeling zorgt niet alleen voor een verandering van de schooldagen, maar ook voor heel wat nieuwe problemen i.v.m. de buitenschoolse opvang , zeker voor werkende mensen, al zijn die in Wallonië een stuk minder talrijk dan in Vlaanderen,.

    Opmerkelijk voor wie het misschien nog niet weet, maar het Franstalig onderwijs beschikt over liefst drie ministers: één voor het hoger-, één voor het middelbaar- en één voor het lager onderwijs. En dat is daar niet eens geen record, op Gezondheid hebben ze 5 ministers.

    ---

    En dan nog dit:

    Die dalende kwaliteit In het Vlaams middelbaar onderwijs zou ook te maken kunnen hebben met een tekort aan leraren Wiskunde en Frans. Voor dat laatste is er echter een eenvoudige en goedkope oplossing: schaf het Frans af als verplichte tweede taal en geef onze studenten de keuze tussen Frans en Engels, net zoals de Franstalige studenten de keuze krijgen tussen Engels en Nederlands. En zoals in het Franstalig onderwijs meer dan de helft der studenten kiest voor het Engels, zal dat bij ons niet anders zijn en zal men automatisch minder leraren Frans nodig hebben. Niet alleen zou dat een welgekomen besparing voor Vlaanderen zijn, maar tegelijkertijd ook de afschaffing van een zoveelste discriminatie binnen België.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Dank zij de pretentie van Nieuwe Vlaamse Alliantie gaat het Onderwijs in Vlaanderen niet achteruit, maar juist vooruit, zij het dan vooruit in de verkeerde richting, namelijk deze van de sluipende ricting Sharia. Straks gaat de taalkeuze over Arabiers of Marokkees: met het mes op de keel….

    *

    *

     

    *

    EUROPESE BEURSWAAKHOND WAARSCHUWT VOOR STEVIGE MARKTCORRECTIE

    *

    De Gamestop-mania toont volgens de beurswaakhond ESMA aan dat beleggers almaar meer risico's beginnen te nemen.

    ©Levine-Roberts/Sipa USA

    Pieter Suy

    Vandaag om 13:00

    *

     

    De Europese beurswaakhond ESMA acht de kans bijzonder groot dat de financiële markten een dreun krijgen. 'Stijgende waarderingen, koersschommelingen in crypto en het toenemende risico op grote tegenvallers roept vragen op over een mogelijke exuberantie van de markten.'

    ESMA, de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten die vanuit Parijs de andere beurswaakhonden van de Europese Unie overkoepelt, stuurde de waarschuwing woensdag uit in de nieuwste editie van zijn halfjaarlijkse risico rapport.

    Nu de Europese financiële markten in de eerste jaarhelft hun herstel hebben voortgezet noteren ze aan waarderingen rond of zelfs boven de niveaus die we voor de coronacrisis hebben gezien, steekt de ESMA van wal.

    "Zowel grote, institutionele investeerders als kleine beleggers moeten er volgens ESMA rekening mee houden dat de risico's op een 'mogelijk beduidende' markt-correctie flink zijn toegenomen. "

    Zowel bedrijven als overheden stapelen de schulden op. Maar de waarderingen van die obligaties, en zeker de variant die hoger dan gemiddelde rentes biedt, liggen volgens ESMA al een pak hoger dan in pre-corona tijden.

    *

    Om over na te denken: Paris, vaut-elle même une Messe?

    -

    Naar de voorgeschreven vaste normen in dit Apenland, “overkoepelt Parijs”, niettegenstaande het al jaren aanslepend faillissement van dat land, de Europese financiële zekerheden.

    Als het in Parijs rtegent, druppelt het in Brussel….

    Moeder, let dus op Uw ganzen…

    *

    *

     

    *

    UITGESPUWD DOOR DE PARTIJPOLITIEK, BEMIND BINNENSKAMERS

    *

    foto: ©Pat

    *

    Joris van Severen (1894-1940) is een politicus die blijft fascineren. Het boek Joris Van Severen – Op leven en dood, letterlijk van historicus Luc Pauwels is de ultieme biografie van een politicus die voor velen tot de verbeelding blijft spreken.

    Aan het IJzerfront leert notariszoon Van Severen de sociale werkelijkheid kennen in al zijn rauwheid. Boerenzonen en arbeiderskinderen worden door de in meerderheid Franstalige officieren de dood ingejaagd. Hij sluit zich aan bij de geheime frontbeweging, wordt een overtuigd antimilitarist en juicht de bolsjewistische revolutie in Rusland toe.

    De splitsing van België

    In het geteisterde Vlaanderen van na 1918 zoekt Van Severen naar orde en zingeving. Hij wordt Vlaams-nationaal volksvertegenwoordiger voor de Frontpartij: de splitsing van België is daarbij een hoofdpunt. De praktijk van het parlementaire stelsel ontgoochelt hem in die mate dat hij in het najaar van 1931 een eigen elite-beweging opricht die het volk moet voorgaan en uitdrukkelijk ten dienste van de gemeenschap wil staan: Het Verbond van Dietse Nationaal Solidaristen (Verdinaso).

    Een Heel-Nederlands verband

    De nieuwe beweging gaat op weg naar herstel in een Heel-Nederlands staatsverband. Geen geweld, maar overtuigen door het voorbeeld te geven. Noodzakelijk overigens, om niet langer als ‘staatsgevaarlijk’ te worden gebrandmerkt.

    De hereniging van de Nederlanden is nu het doel

     

    De hereniging van de Nederlanden is nu het doel, de staatkundige eenmaking van België, Nederland en Luxemburg. Duidelijker: het herstel van de Verenigde Nederlanden van vóór de Belgische revolutie van 1830.

    Het solidarisme

    Het Verdinaso streefde naar de hereniging van alle Nederlandstaligen in een staatsverband. Daarnaast ijverde het voor een nieuwe sociale orde, het solidarisme, afgeleid van de christelijke sociale leer uit de encyclieken Rerum Novarum en Quadragesimo Anno. De partijpolitiek verafschuwt hem, maar binnenskamers spreekt men vaak met respect over hem.

    Van Severen zit op één lijn met koning Leopold III en wil ons land buiten een volgende wereldoorlog houden. Op 10 mei 1940 – de inval van de Duitsers – wordt hij meteen aangehouden door de Staatsveiligheid. Die draagt hem wederrechtelijk over aan de Franse militaire overheid. Op 20 mei wordt Joris van Severen vermoord. Een tragisch leven in een nieuw licht.

    Auteur en historicus Luc Pauwels brengt daarmee de huidige stand van het onderzoek samen in een nieuwe synthese die leest als een roman.

    Promotie

    De ultieme Joris Van Severen biografie bieden we u via onze online boekhandel graag tegen een tijdelijke voordeelprijs, een week lang!

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Normaal ben ik het met Grobbendonck van hierboven altijd roerend eens, anders zou hij hier niet voortdurend herhaald en dpprgegeven worden, maar deze keer, in zijn Sturm und Drang naar verbetering van het Vlaams Onderwijs, houdt hij ongewild geen rekening met het onvermijdelijk einde van dit kunstmarig met Vlaams geld in stand gehouden Apenland.

    Eenmaal vrij en onafhanjekjk, kan het ons geen barst schelen wat de buren van beneden de Taal- Armoe- en Pretentie grens doen. Tenminste, voortgaande op het aantal gedetineerden, zo lang deze geen deelstaat-onderdeel worden van een of andere Nieuwe Islamitische Heils Staat.

    Het sujet Mag- & Kanniette namelijk is tot alles in staat. Niet om er plezier door te hebben, maar om nog meer zijn liefhebberij, het zakulorummen, te kunnen beoefenen.

    *

     

    Digithalys

    01-09-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAAST VOORBIJ. HET IS NU DE TIJD VOOR GESTOFODE PRUIMEN IN AZIJNSAUS…

    DINSDAG 31 AUGUSTUS 2021

    *

    *

     

    500660 – DE SJALOTTENTIJD IS HAAST VOORBIJ. HET IS NU DE TIJD VOOR GESTOFODE PRUIMEN IN AZIJNSAUS…

    *

    I N H O U D

     Hopeliijk heeft de IJzewake van Zondag laatst hier en daar een bewuste Vlaming over de schreef getrokken. Wij lijden allemaal niet onderslechts één weereldwijde pandemie, maar onder drie. De oorsprong van Cowid 19 is gekend , het Kloteland sinds 1830 ook, al zijn de gevolgen hiervan zeer plaatselijk, en vooral uiterst dodelijk voor wie het Eigen Volk Eerst verkiest. Maar Virus III is de gevaarlijkste, de islammerij. Want die loopt vroeg of laat uit op Afghaanse toestanden. Maar driewerf helaas: die wordt gekoesterd door alles en iedereen, zij die uit mensonwaardige berekeningen, de twee eerste virussen ten voete vallen.

    Gepokt of gzmazeld: Cowid kan daar nog altijd bij, want het is de ondergng van onze Westerse Samenleving.

    Moge de Hemel ons genadig zijn.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HEIMWEE NAAR LANGE WAPPER

    *

     

    Het heeft er alle schijn van dat de 3M-saga nog wel even zal blijven lopen. In principe is er niets nieuws onder de zon. De vervuiling is er wel degelijk, maar er is nog altijd geen enkel bewijs dat iemands gezondheid erdoor geschaad is geworden door welke vervuiling in de grond ook en dit nadat de productie van Pfos en het storten van de afval ervan al in 2001 ophield. Het zou best kunnen dat er van het goedje een deel via de afwatering naar de Schelde is gevoerd, maar ook dat kan geen invloed hebben gehad op planten, fruit en eieren uit de omgeving van Zwijndrecht.

    Ondertussen is er een uitgebreide onderzoekscommissie met de zaak bezig. Er loopt momenteel een ‘milieu stakings vordering’, waarover een rechter uitspraak zal moeten doen. Die uitspraak zou niet alleen gevolgen kunnen hebben voor 3M, wat vrij logisch lijkt, maar ook voor de Oosterweel-vergunningen. Als dat laatste ooit gebeurt, mag de Antwerpse haven, goed voor 18% van de Vlaamse tewerkstelling, bij uitbreiding heel Antwerpen en zelfs Vlaanderen het vergeten, want dan komt die Oosterweelverbinding er waarschijnlijk nooit meer. En zeggen, dat het juist het aannemersbedrijf van de Oosterweelwerken was die de vervuiling heeft aangekaart. Als het project van de Lange Wapperbrug was doorgegaan, lag die er nu al enkele jaren..

    *

    L   ange Wapper of Langge Zever: hangt af van uit welk politiek standpunt U dat bekijkt.

    Broodnodige haast bij?

    Ja, en dan? Eer Vlaanderen vergaat staat dat ding er wel…

    *

    *

     

         NETTO

    STROOMFACTUUR WORDT NU OOK EEN FISCAAL VOORDEEL

    *

    *

     

    Werknemers kunnen nu ook hun elektriciteitsfactuur inbrengen in een cafetariaplan rond flexibele verloning. Afhankelijk van het verbruik kan dat tot honderden euro's fiscaal voordeel opleveren.

     

    Veel werkgevers bieden werknemers de mogelijkheid om binnen bepaalde grenzen zelf de afweging te maken tussen meer of minder vakantiedagen, nettoloon of voordelen als een bedrijfswagen of -fiets. Zo kan het budget van een bonus of 13de maand via een cafetariaplan fiscaal vriendelijk gespendeerd worden aan mobiliteit, een telecomabonnement of pensioensparen. Daar komt nu een groen elektriciteits contract van leverancier Luminus bij.

    De essentie

    Luminus lanceert als eerste leverancier een elektriciteitsformule voor pakketten van fiscale verloning.

    Werknemers die de stroomrekening via de werkgever laten betalen kunnen een fiscaal voordeel doen tegenover de factuur zelf via hun nettoloon te betalen.

    Het voordeel kan oplopen tot 500 euro per jaar voor wie 1.500 euro aan stroom verbruikt.

    De sociale secretariaten Attentia, SD Worx en Partena Professional bieden Luminus Energy Benefit aan in de flexibele verloningspakketten voor hun klanten. De IT-groep CTG is het eerste bedrijf dat dat mogelijk maakt voor zijn werknemers.

    De stroomfactuur rechtstreeks door de werkgever laten betalen is fiscaal voordelig. Het voordeel hangt af van het stroomverbruik. 'Bij een jaarfactuur van 600 euro bedraagt het fiscaal voordeel 50 euro. Dat kan oplopen tot 500 euro voor wie jaarlijks 1.500 euro aan stroom verbruikt', zegt woordvoerder Brecht Snoeks.

    Als werkgevers de stroomfactuur van werknemers en bedrijfsleiders betalen, wordt dat beschouwd als een voordeel van alle aard. Daarvoor heeft de fiscus forfaits vastgelegd van 470 euro voor werknemers en 1.030 voor bedrijfsleiders. Het deel van de stroomfactuur onder die grens wordt belast als beroepsinkomen, het deel daarboven niet.

     

     

    *

    GASCENTRALES EN BATTERIJGROEPEN KRIJGEN TEGENGAS VAN HET IPCC

    *

    Gascentrale in het Nederlandse Zwolle

    foto: ©Wikimedia

     *

    Tinne Van der Straeten nog meer onder druk.

    Essay - 30/08/2021 Luc Nagels - Leestijd 5 minuten

    -

    ‘De EU keert de subsidiëring van gascentrales goed’ zegt Tinne Van der Straeten op het VRT nieuws van 27 augustus. De ambitie is om tegen 2050 de CO2 uitstoot te neutraliseren. Dat betekent dat we tegen die tijd geen petroleumproducten meer verbranden.

    Merkwaardig is dat Tinne ook zegt te opteren voor innovatieve energieën, waarbij ze nadrukkelijk de klemtoon legt op batterij groepen. Dat betekent opslag van energie via batterijen, zowel van particulieren, als van mega-grote installaties. De boodschap in ‘prime time’ TV is duidelijk. Windmolens en zonnepanelen werken als wind en zon er zin in hebben, ze moeten voorlopig bijgestaan worden door gascentrales, maar de super grote batterijen komen eraan. Het klinkt als de trompet van de cavalerie in een oude cowboy film, net als de Indianen de witte settlers dreigen onder de voet te lopen.

    Supergrote Li-ion batterij

     

    Een batterij kan in een fractie van een seconde inspringen om een gascentrale de tijd te geven om op toeren te komen. Op zich geen slecht idee dus, maar het is duidelijk dat je zo’n duur ding (een supergrote autobatterij zeg maar) ook echt nodig hebt als je met wind en zon werkt. Gascentrales zijn te traag. Australië was één van de eerste pioniers, door een Li-ion batterij te plaatsen, die 100 megawatt kan leveren. In de praktijk levert ze 70 megawatt gedurende 10 minuten, en 30 megawatt gedurende 3 uur.

     

    Ter vergelijking: een opgeladen kerncentrale levert 1000 megawatt gedurende… 4 jaar. Zo’n batterij is dus goed om storingen op te vangen, en correcties uit te voeren. Maar men mag niet doen alsof we binnenkort zero CO2 emissies halen met Li-ion batterijen die opgeladen worden door wind en zon. Daar klopt iets niet!

    Brandveiligheid

    Sommige nadelen van die Li-ion supergrote batterij zoals die van Hornsdale in Australië kan je nog klasseren als ‘kinderziekten’. Ze zijn nog erg onbetrouwbaar, vooral qua brandveiligheid. En de winning van het benodigde kobalt voor deze batterijen valt op dit ogenblijk eigenlijk onder ‘geïnstitutionaliseerde kindermishandeling’. Wie daaraan twijfelt moet het boek ‘Kobalt Blues’ van Erik Bruyland maar eens lezen. Ondanks die uitbuiting in post-koloniaal DRCongo blijft de batterij zelfs met subsidiëring een te dure oplossing.

    Evengoed ‘fake news’, maar dan van producenten, investeerders en speculanten, is de bewering dat deze batterij nog veel ontwikkelingspotentieel heeft. Er is een kans dat ze nog tot iets betere prestaties in staat is, maar de hysterie over de Grote Sprong Voorwaarts zal ook hier zuur opbreken. De verwachtingen zijn groter dan de mogelijkheden.

    PFAS

    Batterij opslagcapaciteit is goed voor beperkte toepassingen. Op industriële schaal is zijn bijdrage petieterig klein. Maar het batterijgebruik gaat het komende decennium zeker spectaculair toenemen, het blijft een bron van inkomsten voor investeerders. En het is een prima product voor de kleinere toepassingen. Zijn prijs en milieuvriendelijkheid kan nog verbeteren. Kobalt kan vervangen worden door ijzer, lithium door natrium etc., ook al zal dat de energie per kilogram wat doen afnemen.

    Anderzijds heeft 3M ons bewustzijn gericht naar gefluorideerde koolwaterstoffen die gebruikt worden in de synthese van polymeren die dus ook gefluorideerd zijn. En die zijn onontbeerlijk in de Li-ion technologie. Die polymeren op zich zijn niet giftig, het zijn de kleine moleculen, die aaneen geknutseld worden tot grote polymeren, die de boosdoeners zijn: de PFAS. Die komen in zee terecht, en/of in de atmosfeer. Ze verspreiden zich wereldwijd, en we hebben geen idee van wat ze met onze lever, ons afweersysteem, ons DNA en dat van onze nakomelingen aanrichten.

    IPCC rapport

    Maar goed, we gaan richting zon, wind, en batterijen. En voorlopig gebruiken we gascentrales. Die produceren minder CO2 per geleverde kilowatt dan andere systemen. Je zou zeggen dat zoiets goed nieuws is, want de EU geeft ons toestemming om gascentrales te subsidiëren. Dan moeten ze het ‘IPCC Summary of policy makers’ van 9 augustus maar eens lezen. Dat lijkt voor de mainstream media ineens minder populair dan zijn voorganger.

    Het meldt duidelijk de gemeten toenemende aanwezigheid in de atmosfeer van gassen met veel sterker opwarmend effect dan CO2. Methaan gas, de energiebron van gascentrales, is het belangrijkste. Maar ook producten die betrekking hebben op productie en gebruik van zonnepanelen, batterijen, windmolens, en de distributie van elektriciteit: gefluorideerde koolwaterstoffen, en zwavelhexafluoride. Was dit rapport ergens met showgehalte op het nieuws, zoals het eerste IPCC rapport?

    Methaan erger dan CO2

    Weer slecht nieuws dus voor onze nieuwe gascentrales, als je goed leest: Een meer belangrijke fractie van de opwarming dan vroeger gedacht is afkomstig van methaan, zo staat er. Het ‘Environmental Defense Fund’ plakt er meteen keiharde cijfers op: 25% van de opwarming is afkomstig van methaan van menselijke activiteit, voornamelijk de olie- en gas industrie. Het gas van onze nog te bouwen verbrandingscentrales en van onze huisverwarming kan nooit lekvrij ontgonnen en getransporteerd worden. Zo’n 2% onvermijdelijk verlies wordt ingecalculeerd. Krijgen president Macron, Bill Gates, en de Chinezen gelijk dat we beter werken met kerncentrales? Het idee wordt nu openlijk ondersteund door UNECE, een VN onderafdeling die eerder Europees gericht is. Het groene imago van gas kwam al stevig onder druk, en het nieuwe IPCC rapport breekt het verder af.

    Europa en de VS werken aan reductie van de CO2 uitstoot. Een groot gedeelte van die reductie wordt gerealiseerd door steenkool centrales te vervangen door gas centrales. Die laatste werken efficiënter. Maar zoals boven vermeld doen ze de methaan in de atmosfeer toenemen, en dit vormt een onverwacht maar groot probleem voor de opwarming van de aarde volgens het IPCC rapport. Methaan is een 25 maal krachtiger broeikasgas dan CO2. Het rapport wijst ook naar de chemische grondstoffen die gebruikt worden in zonnepanelen en Li-ion batterijen. Tinne Van der Straeten mag dit recente wetenschappelijke rapport niet negeren.

    c Nagels

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Lonen, wedden en voordelen in Natura. Nog geleerd bij Albrtt II, Paula’s Vreemdganger en Kinderverlokker, toen die oooit leerde rijmen en dcihten zondeer zijn gat op te lichten: ikke bitje foefel, hé…

    *

     En wat denkt U over sterven door CO² of door methaan?

    Ook dat is weer een politieke keuze, waar U alleen maar naar kunt kijken…

    *

    Digithalys



    31-08-2021, 16:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500659 – VLAANDERENS HOOGDAG OP HET SLAGBELD ZELF, WEERAL IN MINEUR. VOOR DE LAATSE KEER?

    MAANDAG 30 AUGUSTUS 2021

     *

    500659 – VLAANDERENS HOOGDAG OP HET SLAGBELD ZELF, WEERAL IN MINEUR. VOOR DE LAATSE KEER?

    *

     

    SAMEN OPKOMEN VOOR VRIJHEID VOOR VLAANDEREN

    *

    *

    De IJzerwake komt dit jaar op voor onze VRIJHEID.

    *

    Vrijheid was lange tijd een heel vanzelfsprekend iets.

    Vrij kunnen gaan en staan waar je wil. Samenkomen met wie je wil en wanneer je dat wil, vrij en vrank je mening kunnen zeggen en schrijven over van alles en nog wat.

    En toen kwam corona. Met vrijheidsbeperkingen die soms verder gingen dan wat gedurende de oorlogsjaren gold. Los van de vraag in hoeverre dat allemaal nodig was moeten we toch een paar lessen trekken uit dat gebeuren.

    Les 1: geen enkele vrijheid is definitief verworven. Onder het mom van “crisis situatie” is alles mogelijk. We moeten er waakzaam voor blijven.

    Les 2: Wie ons voorhoudt dat Vlaamse onafhankelijkheid nu eenmaal alleen via een Belgische grondwetsherziening kan (en dus in de praktijk niet te realiseren valt) dwaalt. De coronacrisis leert dat de Belgische grondwet inderdaad opzij kan worden geschoven als er daartoe voldoende politieke wil is.

    Maar ook elders wordt onze vrijheid bedreigd. Ongrijpbare censoren achter internetgiganten die bepalen wat we wel en niet mogen denken. Die bepalen welke tradities er op de schop mogen en welke boeken of stripverhalen er wel of niet mogen gelezen worden. Het begint met de strijd tegen een vermeend racisme of de strijd tegen nepnieuws (fake news in het Nederengels). Daarmee zal het natuurlijk niet ophouden. Sommige Franstalige partijen dromen er al langer van om al wie de miljardentransfers naar Waalse bodemloze putten aanklaagt weg te zetten als een racist.

    Het “Weg met de voogden – zelfbestuur” van de Vlaamse frontsoldaten is daarom meer dan ooit actueel. Zelfbestuur betekent: los van België, maar ook los van alle betutteling.

    En dus is het passend om even stil te staan bij de strijd waar het allemaal begon. In de loopgraven van de IJzer werden de fundamenten gelegd voor de hedendaagse Vlaamse beweging. Dat mogen we nooit uit het oog verliezen. En dus komen we ook dit jaar bijeen te Steenstrate, bij het monument voor de gebroeders Van Raemdonck.

    Vrijheid voor Vlaanderen, vrijheid voor de Vlamingen: DAT is waar het om gaat.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het is een goed teken aan de wand dat de Media duidelijk als op één lijn partij gekozen hebben tegen Het Eigen Volk, door deze IJzzewake zo goed als dood te zwijgen. De Media besfffen dus maar al te goed dat ook hun dagen geteld zijn. Aleen wat binnenkort nog digitaal verschijnt, zal lezers vinden. Maar die zijj dan meestal van de soort dat zich niet onledig houdt met oudewijven gebrabbel. Neen, geen afzonderlijke namen, want het is één janboel van bestweterij. Vandaar: slinkende verkoopcijfers en koppeke onder. Vlaanderens Schande het eerst.

    *

    Schot voor de boeg….

    *

    Toch hoorden we na verloop van de Viering op Radio Twee even de stem van

    Vlaanderens Levend Geworden Inspiratie, Filip DeWinter, die ‘loud and clear’ verklaarde dat al wie zioh op voorhand tegen samenwerking tussen de Vlaamse Partijen verzet, dat alleen kan doen als propagandist van het Oude Vermolmde Apenland.

    Neen, ook dàt en is zeker en vast geen weeffout… Eerder een goed gemikt schot voor de boeg…

    *

    Digithalys

    30-08-2021, 18:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOKKEN OF POKKEN: DE MEDIA ZOEKEN HET UIT EB WIJ HEBBEN ER HET FKUITEN NAAR

    MAANDAG 30 AUGUSTUS 2021

    *

    *

    500658 – FEITEN OF GEITEN, BOKKEN OF POKKEN: DE MEDIA ZOEKEN HET UIT EB WIJ HEBBEN ER HET FKUITEN NAAR

     

    I N H O U D

     

    Dat de wereeld wil bedrogen worden, is een oud zeer, m    aar tegenwoorig leven de gazetten daar van.

    En zo Baasje beveelt, zo blaffen de hondjes.

    Want zonder subsidies van die al maar door wisselende ‘Baasjes’ zouden ze al lang niet meer bestaan.

    -

    Ja, ‘k weet het. Dat er uitzonderingen zijn. Maar het zijn juist die uitzonderinfgen die de regel bevestigen.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE GEOPOLITIEK

    *

    Na de definitieve terugtrekking van de USA en de NAVO-bondgenoten uit Afghanistan wordt het uitkijken hoe het verder zal met verlopen met ‘het kerkhof der grootmachten’. In de eerste plaats voor wie er gebleven is en niet fanatiek moslim is en verder ook voor het Westen, dat er toch maar weer bekaaid is uit gekomen.

    Ik zal wel niet de enige zijn die vindt dat e.e.a. op gebied van veiligheid en buitenlandse betrekkingen grondig herbekeken moet worden. In de eerste plaats de NAVO, die niet verder kan zoals ze bezig is. Europa stelt militair niets voor. Van de 2.000.000 militairen die de NAVO in Europa telt, zijn er amper 50.000 gevechtsklaar. Zolang deze situatie aansleept kan Europa niets anders dan rekenen op de USA. Daarom zullen wij voor dergelijke avonturen wel moeten blijven rekenen op de Amerikanen die ons trouwens de laatste honderd jaar al twee keer zijn komen depanneren in evenveel wereldoorlogen.

    Wat ons eigen Belgisch leger betreft mogen we feitelijk nog niet klagen. Ze heeft, na de aanslagen in Brussel en Zaventem, onze straten bewaakt, is ingesprongen bij de overstromingsramp in Maas- en Vesder vallei en heeft meer dan haar deel gedaan in de evacuatie van ‘Belgen & Co’ uit Kaboel. Maar feitelijk is ons leger niet meer dan een verbeterde Civiele Bescherming, die - net zoals het leger zelf – in de Belgische politiek van de laatste decennia alleen goed was voor besparingen.

    Of daarin allemaal veel verandering gaat komen, is maar de vraag. Koken kost geld en dat laatste heeft dit failliete land, dat – als het niet zou bestaan - niet meer zou uitgevonden worden (dixit The Economist) niet meer.

    Wie leeft, zal zien.

     *

     

    KBC TREKT DEFINITIEF STREEP ONDER IERSE ERFENIS

    *

    KBC-CEO Johan Thijs. ©BELGA

    *

    De bank- en verzekeringsgroep verkoopt het gros van de resterende Ierse probleemhypotheken en kan nu volledig focussen op de kernmarkten: België en Centraal-Europa.

    KBC KBC-0,98%

    verkoopt voor 1,1 miljard euro Ierse probleemhypotheken aan CarVal Investors, een specialist in 'kredieten met een hoekje af'. De transactie heeft een kleine positieve impact op de kapitaalbuffers van de bank- en verzekeringsgroep en zal dit kwartaal voor zo'n 100 miljoen euro op de resultatenrekening wegen.

    Met de deal voor het gros van de probleemhypotheken staat CEO Johan Thijs een stap dichter bij de exit uit Ierland, een land waar de groep vier decennia actief was. Dit voorjaar kondigde KBC een princiepsakkoord aan met de grote lokale speler Bank of Ireland om dochter KBC Bank Ireland te verkopen. De onderhandelingen over die verkoop lopen nog.

    KBC licht het anker in Ierland

    De probleemhypotheken zijn nog een erfenis van de Ierse vastgoedcrisis een decennium geleden. Sindsdien boekte KBC in Ierland net als de lokale huizenmarkt een opmerkelijk herstel. 'Het zwarte schaap is een wit schaap geworden', omschreef Thijs de transformatie in 2016. 

    Kurt Vansteeland

     *

    *

    FACTCHECKEN OP LAAG WATER

    *

    vlaanderen

     

    foto: ©An Clapdorp | Doorbraak

    *

    Een onnauwkeurig bericht van Theo Francken: rechtzetten of factchecken.

    Paralipomena - 30/08/2021

    -

     

    Ik weet niet zeker of het voltooid deelwoord nu gefactcheckt of factgecheckt is, maar het emplooi zelf kan niet genoeg worden geprezen. De media, zowel de nieuwe als de traditionele, bevatten de nodige leugens, halve waarheden en onnauwkeurigheden. De gewone lezer, kijker of luisteraar, heeft noch de tijd noch de vaardigheid om dat allemaal te controleren. Hij moet dus dolgelukkig zijn als er een factchecker opstaat, geschoold in de heuristiek en de historische methode, die rustig de tijd neemt om het allemaal eens te haarfijn uit te zoeken.

    Mijn slechte karakter blijkt alleen al hieruit dat die factchecks voor mij een nieuwe bron van ergernis gaan vormen. Ik stoor mij aan de schreeuwerige kop en conclusie, vindt dat àndere foute berichtgeving meer aandacht verdient, en koester de verdenking, zonder dat te factchecken, dat de factchecker met ideologische vooroordelen behept is, die zowel de keuze van zijn onderwerpen als zijn bewoordingen beïnvloedt. In plaats van dankbaar te zijn voor al die juiste informatie en correcte bronvermelding die ik in zo’n stuk krijg.

    Global Cooling

    Op de twitterpagina van ArbiterOfTweets lees ik iets over de ‘global cooling’-berichten van de jaren 70 die de ‘global warming’-berichten van nu voorafgingen, en de geloofwaardigheid van die laatste lichtjes beschadigen*. Op de sociale media zie je wel eens een vier oude covers van Time met berichten over de ‘Big Freeze’ en de ‘Cooling of America’ en de ‘Coming Ice Age’. De Arbiter heeft op andere factcheck pagina’s gevonden dat één van die covers gefotoshopt is, en de drie andere niets met klimaat te maken hebben. Ik begrijp niet wat er omgaat in het hoofd van die vervalsers. Ik kan niet eens boos op hen zijn.

    ik ben wel een beetje boos op de Arbiter die niet vermeldt dat er in de jaren 70 inderdaad over ‘global cooling’ werd geschreven in plaats over ‘global warming’

    Maar ik ben wel een beetje boos op de Arbiter die niet vermeldt dat er in de jaren 70 inderdaad over ‘global cooling’ werd geschreven in plaats over ‘global warming’, en dat ook in Time. Het stond niet dágelijks in de krant, maar toch vaak genoeg dat zelfs ik het toen heb opgevangen. Net zoals de voorspellingen van de Club van Rome dat onze grondstoffen zouden uitgeput raken: kwik in 1985, zink in 1990, koper in 1993, aardgas in 1994 en aluminium in 2003.

    Minimum lonen

    Naast heuristiek, historische methode en internetvaardigheden, is dus voor factchecken ook een zekere zin voor fairness vereist. Als die lui van de Time-covers, ondanks hun crapuleuze vervalsing, ergens een klein beetje gelijk hebben over ‘global cooling’, is het beter om dat toe te geven. Een goed begrip van de eigen opdracht kan ook geen kwaad. De Standaard van 9 juni 2021 ‘factcheckt’ de bewering van Siegfried Bracke ‘en enkele andere N-VA’ers’ dat fors hogere minimum lonen de werkloosheid doen toenemen. Alhoewel ik het eens ben met de conclusie ‘eerder wel waar’, zou men op de krant moeten beseffen dat economische verbanden evenzeer een kwestie zijn van theorie als van feiten, en dat je commentaar op dat gebied niet als ‘factcheck’ kunt verkopen.

    Gevoel voor verhoudingen

    En gevoel voor verhoudingen, heb ik dat al vermeld? Neem dat stuk op Knack.be (24 augustus, bijgewerkt 25 augustus): ‘Nee, berichten van Theo Francken over ‘nieuwe hongerstaking’ kloppen niet.’ Waar gaat het over? Op 19 augustus hebben 250 illegale migranten, waaronder kinderen, een leegstaand KBC-gebouw in Brussel bezet om legalisatie te eisen. Ze noemen hun actie ‘Neutrale zone’, een naam die verwijst naar de hongerstaking van enkele weken geleden. Maar de nieuwe actie zelf is géén hongerstaking. Francken heeft zich vergist. Hij publiceert een rechtzetting: ‘Correctie: dit is geen hongerstaking, wel een gebouwbezetting. Eisen-pakket blijft hetzelfde.’ Is de schreeuwerige titel op Knack.be dan nog verantwoord?

    Rechtzetting

    De factchecker van Knack, Brecht Castel, vermeldt overigens de rechtzetting van Francken. ‘We contacteren Francken telefonisch en via sms. Hij laat weten dat zijn bron het artikel van RTBF was. Na publicatie van deze factcheck past hij zijn bericht op Facebook aan.’ Nu lijkt het of het alleen dankzij de publicatie van de factcheck is dat de rechtzetting er gekomen is. Daar twijfel ik aan. Francken zou dat geloof ik ook hebben rechtgezet als de factchecker bij het eerste contact de ware toedracht had verteld, in plaats van alleen naar Francken zijn bronnen te polsen.

     

    Samengevat: Francken heeft zich vergist tussen ‘bezetting’ en ‘hongerstaking’ en de factchecker van Knack publiceert een artikel met foto’s van soep-etende bezetters, en met zestien bronnen, zestien – van facebookposts tot privéconversaties met actievoerders – waar één bron eigenlijk volstond. Is dat niet heel veel zout voor een heel klein slakje**?

    Pelleriaux en de loodgieterslonen

    -

    Nu ik erover nadenk zou ik ook zoiets kunnen doen. Veronderstel dat Koen Pelleriaux, de nieuwe baas van het Gemeenschapsonderwijs, iets zegt over het lerarenberoep dat mij niet erg aanstaat . Ik zoek een stok om die vuile hond te slaan. Ik ga wat oude interviews met hem opzoeken en in De Morgen van 17 april 2003 betrap ik hem op volgende uitspraak: ‘Een loodgieter verdient doorgaans meer dan een arts … toch zien ouders hun kind liefst medicijnen studeren.’

     

    Eerst denk je mild: Pelleriaux heeft gelijk; zo’n goed boerende zelfstandige loodgieter, die zal wel meer verdienen dan een beginnende huisarts. Maar dan gaat je bloed weer koken als je aan zijn onderwijsuitspraken denkt en zie je de kans om de GO!-baas te vloeren met een factcheck. Hoeveel verdient zo’n loodgieter die níet zelfstandig is maar in loondienst werkt? 1700 euro netto? En een gemiddelde, in plaats van een beginnende, huisarts? 3200 euro netto? En gaan de meeste studenten medicijnen zich niet specialiseren, waardoor die nog eens een veelvoud van een huisartseninkomen verdienen?

    Mijn eigen factcheck

     

    Het stuk schrijft zichzelf. ‘Nee, de verklaring van Koen Pelleriaux dat loodgieters doorgaans meer verdienen dan artsen, klopt niet.’ Nu nog wat concrete cijfers en zestien bronnen die bewijzen dat ik niet van de straat kom, een spijker op laag water kan lokaliseren, en als het moet een kanon kan hanteren als er een mug in de buurt komt.

    Philippe Clerick

     *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Om de 50 jaar een publieke mening die ven mening verandert: wat is daar mis mee? Warm of koud: een verschi zal er altijd zijn want d Aarde is rond.

    Wat voor het Avondland en inzonderheid voor de Duitse Arbeider goed was in de jaren “33, bleek al kort nadien een mythe te zijn geweest. De Leer van Marx daarentegen is taaier, maar de uitvinder ervan was dan ook ’n Jood, zoals de Grondlegger van het Christinaisme.

    Deze stellingen zijn gefackcheckt tot op den draad, dat spreekt vanzelf. Feiten zijn nu eenmaal feiten.

    Alhoewel: tot zolang de Taliban zich daar niet mee bemoeit. De gaan immers niet vpprt op feiten, maar op kromzwaarden of Kalasjnikovs.

    Hardere doorslag gevende argumenten zijn bijkomstig. Of is het precies daardoor dat onze Media de ultieme redding verwachten?

    Voortgaande op de basis-kleur van de islammerij, Groen, dan kunnen we gerust stellen, dat de voorteklenen ons niet bedriegen.

    *

     

    Digithalys

    30-08-2021, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500657 – ALEXANDER EN GEEN ANEER MET DIE ITLIAANSE SPEELGOED-POP VNA BLOED EN VOORAL VAN VEEL GEWILLIG VLEES

    MAANDAG 30 AUGUSTUS 2021

    p

    *

    500657 – ALEXANDER EN GEEN ANEER MET DIE ITLIAANSE SPEELGOED-POP VNA BLOED EN VOORAL VAN VEEL GEWILLIG VLEES

     

    I N H O U D

    Geld opent de deuren van alle kluizen, zelfs voor de geringste van zij die zich – right or wrong - wentelen in de Macht.

    Schuddesouere zei het al: get is to be or not to be.

    Neem nu Crootje. Op een Slinxe, Schotse en Scheve manier in de vetbetaalde tricolore potjes geraakt.

    Fils-à-Papa zonder voorgaande, want enige zoon. En daar bovenop, langs Moeders kant, haast van adel. Maar vooral billingue, ttz zijn Vloms haast zonder accent. Maar wa wilde: het jong is van den boerenbuiten en daar sprekt men alleen maar Frans met veel haar op.

    -

    TSCGELDT laat hieronder na de exacte vertaling te geven. Schrik voor de zoeelste dagvaarding wegens een of ander taalfouitje? Of voor een verkeerd gesplaatst accet grave?

    -

    De Italiaanse pers integendeel geeft goed van haar latte. Niet te verwonderen met ooit een Italiaanse Schone op der Coburger Hoogste Zitje….

    En dan zwijgen we nog over de dochter van Albert I, de Rotsduiiker. Zij was daar Italiaanse Koningign voor 23 dagen, na de val van Mussolini…

    Als dat voor Crootje met al diens koninklijke aspiraties, geen banden schept.

    *

    DE CROO IN DE VIETNAMESE PERS

    *

    Thú vị

    (“spannend” in het Vietnamees)

    **

    Terwijl de Regimepers in België het pornoschandaal rond Alexander De Croo doodzwijgt, kunnen zelfs de Vietnamezen er over lezen.


    *

    Thủ tướng Bỉ Alexander De Croo bị nhà báo phanh phui đã liên hệ với nữ diễn viên phim con heo người Ý gốc Séc Eveline Dellai và muốn gặp gỡ cá nhân. Nữ diễn viên phim người lớn cũng thừa nhận có liên hệ nhưng cuộc gặp gỡ đã không diễn ra. Thủ tướng Bỉ De Croo có vợ và hai con.

    Cô Eveline Dellai (28 tuổi) cho biết trong dịp trình diễn ở Bỉ năm ngoái đã được liên hệ nhưng không còn thời giai để gặp thủ tướng Bỉ.

    Eveline Dellai có bố là người Ý, mẹ là người Séc, là một trong những gương mặt nổi tiếng trong lĩnh vực phim của người lớn. Cô Eveline Dellai cho biết sự vụ với nhà chính trị gia Bỉ có thể sẽ thành cảm hứng để làm phim mới.

    Thủ tướng De Cro vẫn không có ý kiến gì về việc phanh phui của nhà báo Bỉ.

    Ảnh minh hoạ: Eveline Dellai và Alexander De Croo. Foto: Blesk.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het is om U krom te lachen. Neen, niet om een tekst in een onverstaanbaar Koeterwaals, maar om de Regime Pers die er in alle talen het zwijgen toe doet.

    Is die Zuiderse Petronella misschien niet mooi genoeg? Of wordt er teveel zwijggeld uitbetaald? Vooral niet te verteren, de famile De Croo is, van vader op zoon, stinkend rijk geworden in de politiek maar nog meer in het zaakjes doen.

    Vooral Herman, de vader, is iemand om naar op te kijken. Mocht die immers, bij de geboorte van de Erfprins, niet tussen de billetjes van de baby kijken om daar vast te stellen, dat het ding van het mannelijk geslacht was? Een Koninklijke Prioriteit,bioyen de feiten van de eigenlijke conceptie….

    Alhoewel….

    -

    En aldus werd er mannelijkheid geboekstaafd en geschreven, en dus kon die later trots zijn op de eigen 4 x via KI verwekte kroost.

    Betty, ooit de laatste Koningin der Belgen??? Zelfs al werd die, volgens kwaadsprekers die verder onbekend wensen te blijven, verwekt door een onbekende donor in een reageerbuisje?

    En waar was, op dat oenblik, Koningin Mathilde? Aan de was, of aan het fornuis?

    *

     

    Digithalys

    30-08-2021, 10:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500657 – ALEXANDER EN GEEN ANEER MET DIE ITLIAANSE SPEELGOED-POP VNA BLOED EN VOORAL VAN VEEL GEWILLIG VLEES

    MAANDAG 30 AUGUSTUS 2021

    *

    p

    *

    500657 – ALEXANDER EN GEEN ANEER MET DIE ITLIAANSE SPEELGOED-POP VNA BLOED EN VOORAL VAN VEEL GEWILLIG VLEES

     

    I N H O U D

    Geld opent de deuren van alle kluizen, zelfs voor de geringste van zij die zich – right or wrong - wentelen in de Macht.

    Schuddesouere zei het al: get is to be or not to be.

    Neem nu Crootje. Op een Slinxe, Schotse en Scheve manier in de vetbetaalde tricolore potjes geraakt.

    Fils-à-Papa zonder voorgaande, want enige zoon. En daar bovenop, langs Moeders kant, haast van adel. Maar vooral billingue, ttz zijn Vloms haast zonder accent. Maar wa wilde: het jong is van den boerenbuiten en daar sprekt men alleen maar Frans met veel haar op.

    -

    TSCGELDT laat hieronder na de exacte vertaling te geven. Schrik voor de zoeelste dagvaarding wegens een of ander taalfouitje? Of voor een verkeerd gesplaatst accet grave?

    -

    De Italiaanse pers integendeel geeft goed van haar latte. Niet te verwonderen met ooit een Italiaanse Schone op der Coburger Hoogste Zitje….

    En dan zwijgen we nog over de dochter van Albert I, de Rotsduiiker. Zij was daar Italiaanse Koningign voor 23 dagen, na de val van Mussolini…

    Als dat voor Crootje met al diens koninklijke aspiraties, geen banden schept.

    *

    *

    DE CROO IN DE VIETNAMESE PERS

    *

    *

    Thú vị

    (“spannend” in het Vietnamees)

    **

    Terwijl de Regimepers in België het pornoschandaal rond Alexander De Croo doodzwijgt, kunnen zelfs de Vietnamezen er over lezen.

    **

    *

    Thủ tướng Bỉ Alexander De Croo bị nhà báo phanh phui đã liên hệ với nữ diễn viên phim con heo người Ý gốc Séc Eveline Dellai và muốn gặp gỡ cá nhân. Nữ diễn viên phim người lớn cũng thừa nhận có liên hệ nhưng cuộc gặp gỡ đã không diễn ra. Thủ tướng Bỉ De Croo có vợ và hai con.

    Cô Eveline Dellai (28 tuổi) cho biết trong dịp trình diễn ở Bỉ năm ngoái đã được liên hệ nhưng không còn thời giai để gặp thủ tướng Bỉ.

    Eveline Dellai có bố là người Ý, mẹ là người Séc, là một trong những gương mặt nổi tiếng trong lĩnh vực phim của người lớn. Cô Eveline Dellai cho biết sự vụ với nhà chính trị gia Bỉ có thể sẽ thành cảm hứng để làm phim mới.

    Thủ tướng De Cro vẫn không có ý kiến gì về việc phanh phui của nhà báo Bỉ.

    Ảnh minh hoạ: Eveline Dellai và Alexander De Croo. Foto: Blesk.

    **

    CORONA & CENSUUR

    *

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het is om U krom te lachen. Neen, niet om een tekst in een onverstaanbaar Koeterwaals, maar om de Regime Pers die er in alle talen het zwijgen toe doet.

    Is die Zuiderse Petronella misschien niet mooi genoeg? Of wordt er teveel zwijggeld uitbetaald? Vooral niet te verteren, de famile De Croo is, van vader op zoon, stinkend rijk geworden in de politiek maar nog meer in het zaakjes doen.

    Vooral Herman, de vader, is iemand om naar op te kijken. Mocht die immers, bij de geboorte van de Erfprins, niet tussen de billetjes van de baby kijken om daar vast te stellen, dat het ding van het mannelijk geslacht was? Een Koninklijke Prioriteit,bioyen de feiten van de eigenlijke conceptie….

    Alhoewel….

    -

    En aldus werd er mannelijkheid geboekstaafd en geschreven, en dus kon die later trots zijn op de eigen 4 x via KI verwekte kroost.

    Betty, ooit de laatste Koningin der Belgen??? Zelfs al werd die, volgens kwaadsprekers die verder onbekend wensen te blijven, verwekt door een onbekende donor in een reageerbuisje?

    En waar was, op dat oenblik, Koningin Mathilde? Aan de was, of aan het fornuis?

    *

     

    Digithalys

    *

     

     

     

     

     

     

     

     











    30-08-2021, 10:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!