MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    30-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500807 – ZOUDEN WE DE POET ‘TEN DANS’ VRAGEN, OF VERDER PROBEREN MUURBLOEMJE TE BLIJVEN SPELEN

    .

    ZATERDAG 29 JANUARI

    *

    500807 – ZOUDEN WE DE POET ‘TEN DANS’ VRAGEN, OF VERDER PROBEREN MUURBLOEMJE TE BLIJVEN SPELEN?

    *

    I N H O U D

    Gezien er helemaal geen of veel te weinig GAS in de lucht hangt, is het niet moeilijk om raden van waar de wind komt. Of juist niet komt….

    Onze neus, hier in het verre Westen, in tegenstelling tot onze ogen en onze oren, , is nog niets gewaar dat inslaat of doorsijpelt.Dus zijn het ‘de

    Schermen’ en de Sociale Media die mij moeten bijwerken. Hier, in dit rustige landelijke door God-en-Klein-Pierke verlaten Ingooigem, waar Stijn Streuves langzamerhand tot de folklore is gaan behoren, maar dat sedert de fusie gekte van 1970, trouwens alleen nog maar bestaat bij wijze van spreken…

    *

    Bloemen verwelken, scheepjes vergaan, maar onze Liefde die blijjft eeuwig bestaan.

    *

    Dus alleen nog contact met de buitenwereld, om me heen, zonder hemelhoge bergen bedrukt en betaterd papierpulp. Aleen haast tastbare duidelijk herkenbare bronnen, die schermen. Om ook daar, tussen de lijntjes door, als met de ellebogen, zoveel mogelijk te trachten te weet te komen. De geubsidieerde hndsgetrouwe en virtueel failliete ‘Geschreven Pers’, 100 jaar achter lopend op De Tijd, is trouwens hier aan huis al jaren ’n verafschuwde ‘persona non grata   ’. Blind zijn heeft zo op die manier ook ’n klein voordeel…..Geen papieren gezever meer. Almis ik ’t sedert kort het digitale Pallieterke… Viva de Lego Nord en Berlusconi, in Mei ‘22 weer aan de Macht? Italy Lovers! Laten we zeggen, al minstens 20 jaar, namelijk serdert we er voor kozen te ‘verkassen’ naar de Vigna Bella aan het Lago di Bolsena, Italia, voorheen tot 1870, de Pauselijke Staten. We werden er door ANGELTJES van SerionrenNet verweten voor Ultra Montana’s… Om daar +14 jaar te gaan leven als echte Italianen.

    Allez, ik wil zeggen,tot er in 2017 om gezondheidsrednen, ’n einde kwam aan deze droom.

    Terug uit de culturele droomwereld, naar de wisselvallige realiteiet van elke dag in eigen land.

    *

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

       

    DE SCHULDEN KAMPIOEN

    *

       ‘Het Belgisch leger is weinig méér dan een uitzonderlijk goed bewapend pensioenfonds’ (The Economist).

        Als we onze federale regering mogen geloven zal bovenstaande opmerking straks tot het verleden behoren. Ze gaat nl ons leger grondig hervormen en uitbreiden. Dat gaat ons de volgende 8 jaar wel zo’n 14 miljard extra kosten, waarbij men zich kan afvragen waar al dat geld vandaan moet blijven komen. Het land stevent nu al af op een begrotingstekort van 28 miljard euro en een structureel tekort zonder voorgaande, waardoor het zonder bijsturing vanaf 2023 op de allerlaatste plaats in de E.U. dreigt terecht te komen. Deze voorspelling komt, nota bene, van zowel de Europese Commissie als van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Volgens De Tijd zal het dan 5% van het Belgisch binnenlands product (bbp) bedragen. Dat alles terwijl we met een ongeziene inflatie zitten van meer dan 7%, de hoogste in bijna 40 jaar. En met de verhoging van de rente die er zit aan te komen, zal de staatsschuld nóg groter worden.

        En dan hebben we het nog niet gehad over de andere doelstellingen die de regering Decroo zich bij haar aanstelling had gesteld en waar tot nu toe zo goed als niets van in huis is gekomen, zoals het hervormen van het pensioensysteem, de fiscaliteit en de arbeidsmarkt, het regelen van de kernuitstap en de kosten van de energietransitie:

        Volgens Gerolf Annemans in Knack zou deze evolutie het Vlaams onafhankelijkheidsidee een nieuw momentum kunnen geven. We kunnen alleen maar hopen dat hij gelijk krijgt.

     

     

     

     

     DRAAIT POETIN STRAKS DE GASKRAAN DICHT?

    ©Krasilnikov

    Stanislav/Tass/ABACA

    *

    28 januari 2022 22:35

    *

    Door de grote afhankelijkheid van Russisch gas heeft Vladimir Poetin Europa in de tang. Hoeveel kan de Russische president zich permitteren nu de militaire spanningen aan de Europese grenzen oplopen? ‘Als hij niet oplet, schiet hij zichzelf in de voet.’

    Toen Rusland in januari 2009 de kraan naar Oekraïne grotendeels dichtdraaide, kwamen verschillende regio’s in Oost-Europa en de Balkan zonder aardgas te zitten. Fabrieken moesten worden stilgelegd en bij temperaturen tot -25 graden Celsius vielen tienduizenden woningen zonder verwarming. Het betalingsdispuut tussen Rusland en Oekraïne sleepte drie weken aan, terwijl in Tsjechië en Polen mensen in hun huizen stierven van de kou.

    Met de troepenmacht die de Russische president Vladimir Poetin nu ontplooit aan de Oekraïense grens neemt ook de vrees toe voor een herhaling van dat scenario. Bij een Russische inval kan de Europese gasbevoorrading rechtstreeks in het gedrang komen omdat het leidingnetwerk door Oekraïne cruciaal is voor de doorvoer van Russisch gas naar Europa.

    Oekraïne, het kind van een historische rekening

    Als het Westen in een reactie sancties tegen Moskou invoert, kunnen de Russen die counteren door ook de andere gasroutes naar Europa dicht te draaien. Europa is voor net geen 40 procent van zijn gasbevoorrading aangewezen op Rusland en dus beschikt Poetin over een machtig wapen om Europa in het gareel te houden.

    Met al torenhoge prijzen, krappe gasvoorraden en een enorme afhankelijkheid van Russisch gas kan hij Europa raken waar het echt pijn doet: in de energiefactuur.

    De VS legden de voorbije dagen volop contacten met private leveranciers en landen zoals Qatar om te vragen of zij bij een ontsporend conflict Europa via lng-tankers met gekoeld vloeibaar aardgas uit de nood kunnen helpen. Het antwoord was weinig bevredigend. Zulke nood maatregelen zullen nooit volstaan om het wegvallen van Rusland op te vangen.

    Terugverdien effect

    Rusland heeft zich in een zeer sterke uitgangspositie gemanoeuvreerd. Gazprom, dat het monopolie heeft op de Russische gaspijpexport, profiteerde de jongste maanden al volop van de prijsstijgingen. De gasreus haalde in de eerste negen maanden van vorig jaar een operationele recordwinst van bijna 1.600 miljard roebel (omgerekend 18 miljard euro) en ook de staatskas in Moskou is stevig gespijsd.

    voorkennis

    De verzekeringspolis van Vladimir

    Sommigen gaan er zelfs van uit dat een inval in Oekraïne zich op korte termijn via prijsstijgingen vanzelf zou terugverdienen. Het beurshuis Stifel schat dat Rusland maandelijks 4 miljard dollar misloopt als de gasexport naar Europa stilvalt. Maar tegelijk zouden de olieprijzen door de geopolitieke onzekerheid met 20 dollar opveren.

    Olie-inkomsten zijn voor Moskou vijf keer belangrijker dan die uit gas. De oliewinsten kunnen de gemiste inkomsten voor de Russische schatkist door het wegvallen van export van gas naar Europa volledig compenseren, verwacht Stifel.

    ‘Wij kunnen het gas moeilijker missen dan dat Rusland de inkomsten uit gas kan missen’, zegt Thijs Van de Graaf, professor energiepolitiek aan de UGent. ‘Rusland heeft 600 miljard dollar aan buitenlandse reserves kunnen opbouwen. Zelfs al draait het de gaskraan enkele maanden dicht, dan kan het dat verlies aan inkomsten makkelijk opvangen met die buitenlandse reserves. Onze gasvoorraden staan historisch laag voor dit moment van het jaar. Op korte termijn zijn wij veel kwetsbaarder dan de Russen.’

    Tobe Steel

     

    *

    Breaking News

    **

    Het zelf verschroeiende liberale vuur

    29 januari 2022 Anneleen De Bruyne

    Print Friendly, PDF & Email

     

    Ja, het zit er weer danig tegen op het VLD-bestuur. Heel Open is die liberale club wel met al haar onderlinge vetes en verbale knokpartijen. Geroep en getier vervangen in TGV-tempo elke beschaafde gedachtenuitwisseling. De Vlaamse vleugel van de liberale familie voelt zich lamgeslagen en aast op een nieuwe leiding.

     

    Enge Egbert Lachaert beseft het Titanic-gehalte van het blauwe drama, maar wil vooralsnog niet wijken. Daarom ook de benoeming van twee ondervoorzitters als sterke poten onder zijn voorzittersstoel. Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose, die haar eigen wetgevend orgaan wil doneren aan de vergetelheid, lijkt zich niet te realiseren dat de Senaat ooit als extra democratisch beschermmiddel in het leven is geroepen maar zichzelf uitleefde door eigen toedoen. Gaat nu de afschaffing ervan de politieke zeden versterken? Kom, kom. En MR-cabinettard Jasper Pillen uit Brugge die niemand kent. Zijn deze twee de ruige poten ter onderstutting van de voorzittersstoel?

     

    Gwendolyn Rutten, met de minst sexy wc-bril aller tijden op de neus, heeft inmiddels een dermate intense verzuringsgraad bereikt dat geen enkele VLD’er haar nog kan volgen. ‘Waarom mocht ik geen minister, wablieft premier, worden?’ Bolle Bart Somers wipt van de ene op de andere voet zoals geen ander wipper kan. Niemand weet nog waarvoor hij staat. Bart Tommelein, de nieuwe keizer van Oostende, neemt steeds meer het voortouw in de strijd tegen de weledelgeschapen Egbert Lachaert, de ridder van het liberale vuur. Groep Tommelein wil Lachaert weg, want diens blunderboek is te lijvig geworden. Alexander De Croo heeft het te druk met zijn knippen en plakken van de Vivaldi-coalitie en Vincent Van Quickenborne voelt zich net iets te veel staatsman om mee te ruziën.

     

    Wordt er nagedacht over de begroting, het deficit, het klimaat, de kernenergie, het buitenlandbeleid, de veiligheid, het communautaire of een visie op halflange termijn? Maar neen, gij. Overleving is onderwerp numero uno. Hoe halen we 2024? Hoe kunnen we er bij zijn? Hoe kunnen we de N-VA kelderen? Net als in Game of Thrones ziet Heer Egbert Bart De Wever als de Koning van de Nacht. Op een bepaald moment zou Lachaert hebben uitgegild dat hij niet de eerste voorzitter van een Vivaldi-partij zal zijn die opstapt. Dan moet Joachim Coens van de CD&V maar de eerste zijn, kwam er uit Egberts erwtenbrein gekronkeld. Bizar, niet? Het worden twee rotte verloren jaren tot 2024, meent het VLD-bestuur, maar we zitten de rit wel uit. Van MR-voorzitter Bouchez (à la Reine) trekt men zich minder en minder aan. Net zoals van de burgers. Deze vrijheid gunnen de liberalen zichzelf wel.

    *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    BELGA

    za 29 jan 18:24

    *

    TIBETAANSE VLAG AAN IJZERTOREN UIT PROTEST TEGEN OLYMPISCHE WINTERSPELEN IN CHINA

    ****

    Aan de IJzertoren in Diksmuide wappert sinds vanmiddag een Tibetaanse vlag. Het is een steunbetuiging aan de diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen. Die starten volgende week in de Chinese hoofdstad Peking. De initiatiefnemers willen zo de onderdrukking van minderheden in China aankaarten.

    De IJzertoren herdenkt Vlamingen die gesneuveld zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar vandaag stond de site in het teken van China. Boven de letters AVV-VVK ("Alles Voor Vlaanderen, Vlaanderen voor Kristus") werd een Tibetaanse vlag gehangen en aan de Paxpoort wapperde een vlag van de Oeigoeren, een Turkssprekende moslimminderheid in China. Ook het Oeigoerse volkslied weerklonk aan de voet van de IJzertoren. Vanop 84 meter hoogte daalde een professionele klimmer de IJzertoren af.

    Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International worden Oeigoeren in Xinjiang, een autonome regio in het noordwesten van China, niet alleen onderdrukt en gediscrimineerd, maar door Peking ook opgesloten in "heropvoedingskampen". Peking ontkent in alle talen: het zou gaan om centra voor beroepsopleidingen, om de bevolking weg te houden van terrorisme en separatisme, na talrijke dodelijke aanslagen die worden toegeschreven aan islamistische of separatistische Oeigoeren.

    We organiseren deze actie om de

    "We organiseren deze actie om de vele wantoestanden in China aan te klagen", zegt Andy Vermaut van de Internationale alliantie voor de verdediging van rechten en vrijheden (AIDL). "We weten dat in China mensen worden opgesloten in werkkampen, dat kritische stemmen monddood worden gemaakt en dat minderheden zelfs gedwongen worden om hun organen af te staan. Het is dringend tijd dat de rest van de wereld dit ook weet."

    Er is zeker een link met de Vlaamse ontvoogdingsstrijd

    De IJzertoren is volgens de organisatoren zeer bewust gekozen als locatie. "Er is zeker een link met de Vlaamse ontvoogdingsstrijd", zegt Vermaut. "Daardoor hebben Vlamingen rechten en eigen parlement, en onze cultuur is beschermd. Maar het autoritaire Chinese regime onderdrukt systematisch alle minderheden in Tibet, Zuid-Mongolië, Hongkong, Taiwan en Oost-Turkestan. In de aanloop naar de Olympische Winterspelen in China en de diplomatieke boycot door leden van onze regering willen we dit nogmaals op de agenda zetten."

    Zowat 150 sympathisanten waren aanwezig voor de actie van Vzw Aan de IJzer, Postversa, Internationale alliantie voor de verdediging van rechten en vrijheden, Hiking 4 Children, Tibet Support Group en de vereniging van Oeigoeren in België.

    Of de stem van het kleine Vlaanderen dat steun verleent aan de verdrukte minderheden in China, in de rest van de grote wijde wereld zal gehoord worden?

    Zeker weten. Want alle als slangen voortdurend alert op de loe

    r liggende lobby’isten van de kittelorige Grote Leiders zullen, elkaar overroepend, hun Broodheden op te hitsen.

    Belga, dat ook werkt voor zijn eigen inlandse broodheren, geeft hierboven verkeerdelijk de indruk, dat hier de doelsteellingen van zelfbestuur, vrijheid en onafhankelijkheid bereikt zijn. Want inderdaad, hier wordt door Brussel geen enkel levend wezen meer in onderdelen verkocht, zoals in dat heerlijk Postcommunistisch China van Mao.

    En nu we haast van dat vervelend Chinees Griepke af zijn, kunnen we, zonder mondmasker, weer wat vrijer ademen.

    Tot we daarop allemaal met gasmaskers zullen moeten rondlopen - voor zij, de welstellenden die dat zich kunnen veroorloven – de rest zal rap opgekuist zijn. ’n échte Volkks Republiek kan zich geen ‘nutteloze eters’ veroorloven.

    Op TV zagen we – uiteraard zonder bijbedoelingen - de gewone burgers in de bedreigde oorlogsgebieden, voorzien van zelf gekio)ochte gasmaskers, zich nu al binnenshuis onledig hielden met zelf gekochte oorlogswapens.

    Een goed verstaander heeft maar ’n half woord nodig. Want van deze Vivaldi Regering hoeven we niet veel meer te verwachten. Die zal nog vlugger dan de gewone Burger, opgehouden hebben te bestaan. Ze zal, vlugger dan wij, in het Paradijs of de Hel zijn.

    *

     

     

    Digithalys

    30-01-2022, 16:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500806 – HOE HET BEST EEN VOLK TE VERNIETIGEN DOOR HET HELE LAND IM ZEEP TE HELPEN

    .

    WOENSDAG 26 JANUARI 2022

    Vivaldi….

    *

    500806 – HOE HET BEST EEN VOLK TE VERNIETIGEN DOOR HET HELE LAND IM ZEEP TE HELPEN

    *

    I N H O U D

    Zelfs geestelijke onbekwaamheid kan men hen niet meer verwijten: het is klare opzet waarvan de vooraf bedachtzaamheid zo van afdruipt. Persoonlijke zelfv errijking door zich, tegen beter weten in, ja, zelfs tegen de overheersende volkwil, aan de Macht te blijven vast klampen.

    Alle middelen daarvoor zijn goed. Als ’t , naar ouder gewoonte bij de ‘Maatjes’, maar niet uitkomt.

    Duurt al bijna 200 jaar. Dank zij de noeste werklust van de brave Vlaming, en de grote politeike naieiteit van de ‘Geroepenen’ die zich opwerpen als Leiders genre BDW. Die het goed kunnen zeggen, maar bij de pakken blijft zitten door de uitgestoken hand der Wapenboeders te blijven weigeren.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH

    *

    In 1992 verscheen het boek ‘Het einde van de geschiedenis’, geschreven door de Amerikaanse politieker denker van Aziatische afkomst Francis Fukuyama. Met de val van de Sovjet Unie kwam er in grote lijnen een einde aan de Koude Oorlog, was het totalitaire Sovjet regime verslagen en zegevierde de democratie.

    Dertig jaar later is dat einde verder weg dan ooit en kan men opnieuw stellen dat de geschiedenis zich herhaalt. In diverse landen kwamen nieuwe autoritaire leiders aan het bewind, meestal ex-communisten die van de gelegenheid niet alleen gebruik hadden gemaakt om de macht te grijpen, maar zichzelf en hun cronies ook te verrijken door de genationaliseerde staatsbedrijven te kapen. Daar hield het trouwens niet bij op. Ze respecteerden geen mensenrechten noch rechtstaat, organiseerden cyberaanvallen op al dan niet vermeende vijanden, chanteerden buurlanden met zgz vluchtelingen, vervalsten verkiezingen door tegenstanders – in de eerste plaats journalisten - uit- en op te sluiten, voor zover ze die al niet vergiftigden met polonium of novitsjok.

    Het einde van de geschiedenis is dus nog niet in het zicht, verre van zelfs. Met het excuus dat een buurland een minderheid heeft die hun taal en cultuur deelt, vindt men het gerechtvaardigd dat men dat land binnenvalt en het al dan niet geheel of gedeeltelijk annexeert. Als men op die manier verder redeneert, zou bv Frankrijk België mogen inpalmen, omdat daar een minderheid woont die Frans spreekt en de Franse cultuur in ere houdt. Straks gaan we nog blij zijn dat we de E.U. hebben.

         BORIS JOHNSON NU OOK ONDER VUUR DOOR AFGHAANSE HONDEN

    **

    De Britse premier Boris Johnson. ©EPA

    *

    Vandaag om 16:13

    *

    De Britse premier Boris Johnson, die al wankelt door Partygate, blijkt voorrang te hebben gegeven aan de evacuatie van een dierenasiel in Afghanistan, terwijl veel landgenoten niet tijdig konden ontsnappen aan de taliban.

    Een nieuwe dag, een nieuw schandaal dat de Britse premier Boris Johnson nog meer doet wankelen. Terwijl de Conservatief angstvallig een politie- en een intern onderzoek afwacht over Partygate, lijkt hij nu ook gelogen te hebben over de evacuatie van honden en katten uit Afghanistan.

    Alles draait om Nowzad Dogs, een liefdadigheidsorganisatie die zich bekommert om dieren in het Aziatische land en ze probeert te laten adopteren door Britten. De oprichter is Pen Farthing, een gewezen Britse marinier die diende tijdens de Afghaanse oorlog en met zijn dierlievende ngo flink wat aandacht en lof krijgt in zijn thuisland. Naar verluidt is ook Johnsons vrouw Carrie Symonds een grote fan van het project.

    Taliban

    Toen vorige zomer de VS en hun internationale bondgenoten na 20 jaar een einde maakten aan hun oorlog in Afghanistan, heroverden de extremistische taliban razendsnel het land. In complete chaos liet ook premier Johnson een luchtbrug opzetten om duizenden Britten, en Afghanen die de Britse missie hadden geholpen, zo snel mogelijk te repatriëren.

    Jan van Hessche

    LADBROKES, UW TOEKOMSTIGE NIEUWE KRANTENWINKEL OM DE HOEK?

    foto: ©Belga

    *

    Faciliteert de Vivaldi-regering de gokwereld uit winstbejag?

    De soap rond de verkoop van bpost-filiaal Ubiway

    *

    Nieuws - 27/01/2022

    *

    In de krant De Tijd verscheen gisteren een krantenartikel met als titel ‘Golden Palace dicht bij overname Press Shops en Relays’. Maar achter de donkere schermen van de onderhandelingen naar de overname van de Ubiway-deal schuilen sinistere achterkamerdeals.

    Bpost koopt krantenwinkels

     

    Op 30 november 2016 verwierf bpost 100% van de aandelen van de Belgische filialen van Lagardère Travel Retail (met uitzondering van de belastingvrije winkels). Bpost betaalde naar verluidt +/- 50 miljoen euro en herdoopte de firma in Ubiway Retail.

     

    Het was op zich een vreemde aankoop want reeds geruime tijd daalde het aantal krantenwinkels in België. Dit was vooral zo omwille van het feit dat kranten- en magazineverkoop terugviel en winsten op rookwaren en loterijproducten werden teruggeschroefd. Slechts een op de vier winkels was nog rendabel en het aantal krantenwinkels in België daalde van 3200 in 2012 naar 2400 in 2018. In 2018 circuleerden de eerste geruchten over de tegenvallende resultaten bij Ubiway Retail. Om het hoofd boven water te houden werd op 30 augustus 2019 dochterbedrijf Alvadis verkocht voor 5,9 miljoen euro.

     

    Gesprekken met een investeringsfonds in het najaar 2021 draaiden op niets uit, maar gesprekken met Golden Palace zouden in de laatste rechte lijn zitten, meldt De Tijd

     

    Maar de cijfers bleven dalen en in 2021 stelt bpost Degroof Peterman aan om de verkoop van de divisie Ubiway Retail te verkopen. In het persbericht is sprake van 170 winkels die ideaal gelegen zijn op strategische locaties zoals treinstations, luchthavens, metrostations, ziekenhuizen, winkelcentra en grote winkelstraten. Gesprekken met een investeringsfonds in het najaar 2021 draaiden op niets uit, maar gesprekken met Golden Palace zouden in de laatste rechte lijn zitten, meldt De Tijd. [1]

     

    Alles samen was het bedrijf, boekjaar 2015, goed voor een winst van het boekjaar voor belastingen van 2 628 851 euro en een over te dragen winst van 1 830 015 euro, in 2019 (2020 coronajaar is geen vergelijkpunt) boekte het een verlies voor belastingen van -1 764 476 euro en had het bedrijf een over te laten verlies van -10 953 474 euro. [2]

    Gokken als deus ex machina

     

    In de krantenwinkels is er één segment waar wel nog groeimarge mogelijk is, het goksegment. Krantenwinkels houden nu hun hoofd spreekwoordelijk boven het water met de winsten van sportsbetting. Uit navraag blijkt dat bij de meest rendabele toestellen in krantenwinkels op een goede ligging sprake is van een maandelijkse winst tot 5000 euro. Momenteel zijn er 1697 actieve F2-vergunningen voor dagbladhandels.[3] De meeste krantenwinkels hebben twee toestellen, maar sommigen zelfs drie of vier.

     

    Sportsbetting in krantenwinkels is in het bijzonder rendabel omdat daar geen EPIS-controle van de spelers nodig is. EPIS staat voor ‘Excluded Persons Information System’, dat is een elektronische databank bij de Federale Overheidsdienst Justitie die alle uitgesloten spelers bundelt. Een zwarte lijst voor gokkers dus. Deze omvat gokverslaafden, maar ook personen die een beroep uitoefenen waardoor ze niet mogen gokken. Niet in de dagbladhandel dus, daar kan je nog met contant geld anoniem gokken. Gokverslaafden en andere uitgeslotenen kunnen er nog steeds terecht om te gokken.

     

    Leeftijdscontrole gebeurt door de uitbater. Net zoals winkeluitbaters geen alcohol mogen verkopen aan min-zestienjarigen, is gokken niet toegestaan onder de achttien jaar. De uitbater mag aldus het gokken en al zeker geen winstuitkering toestaan onder de achttien jaar. Sinds de VRT-reportage van Factcheckers begin deze maand weten we dat wat alcohol betreft 25/30 uitbaters zich daar niets van aantrekken.

    De sportbettingskantoren zijn gehouden aan strikte convenanten. Wedkantoren mogen niet gevestigd worden in de nabijheid van plaatsen waar minderjarigen komen, tenzij de gemeente hiervan wenst af te wijken. Bij krantenwinkels is dit minder strikt. Het aantal wedkantoren is ook beperkt tot 600.

     

    Er zijn ernstige aanwijzingen waardoor het erop lijkt dat de verliezen van bpost grotendeels afhangen van het faciliteren van de regering van de potentiële overnemer Golden Palace

     

    Omdat de overheid, die voor 51,04% eigenaar is van bpost, moreel en ideologisch niet kon overgaan tot het massaal plaatsen van goktoestellen kon de overheid geen ge(mis)bruik maken van deze redding vlijtig aangeboden door de gokimperiums van dit land. Vandaar bleven ze onrendabel en is de verkoop ervan logisch. Dat bpost aan dit mismanagement en slechte aankoop een pak geld zal verliezen staat buiten kijf. Er zijn ernstige aanwijzingen waardoor het erop lijkt dat de verliezen van bpost grotendeels afhangen van het faciliteren van de regering van de potentiële overnemer Golden Palace.

    De onzichtbare hand van de wetgever

     

    Dat Golden Palace geïnteresseerd is in 170 krantenwinkels/gokkantoren hoeft niet te verbazen als je weet dat Ladbrokes naast zijn 300 wedagentschappen ook ongeveer 400 krantenwinkels uitbaat. Ladbrokes is daarmee zelfs de onbetwiste marktleider in de retailsector. Golden Palace is een gokbedrijf en zal deze krantenwinkels van bpost op topliggingen enkel kopen voor de lucratieve gokmogelijkheden, niet om verlieslatend kranten te verkopen. Dat de overheid geen wetgevende initiatieven zal nemen om de verkoop te dwarsbomen is dan ook evident.

     

    We stellen vast dat de regering het laken naar zich toegetrokken heeft betreffende de wetgeving voor goktoestellen bij dagbladhandelaars. Onder impuls van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne werd op 28 november de wet om justitie menselijker, sneller en straffer te maken goedgekeurd (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 30 november 2021) daarin werd beslist dat

    de Koning de omschrijving van de nevenactiviteit en de nadere voorwaarden bepaalt die de dagbladhandelaars moeten naleven voor de aanneming van weddenschappen (inwerkingtreding 10 december 2021).

     

    Interne bronnen hebben bevestigd dat vorig week op een werkvergadering met het kabinet justitie beslist werd om voorlopig geen wijzigingen aan te brengen aan de voorwaarden voor dagbladhandelaars.

    Er heerst echter wel nog verwarring of de kansspelcommissie, gelet op de ontbrekende definiëring rond dagbladhandelaars, in de huidige wetgevende omstandigheden, 170 nieuwe F2-vergunningen aan Golden Palace zal toekennen. Maar dat is slechts een formaliteit want de regering kan gelet op de wetswijziging van 28 november 2021, bij simpel Koninklijk Besluit, in tempore non suspecto, dit wijzigen op maat van de overnemer van hun semi-overheidsbedrijfje Ubiway Retail.

    Ignace Vandewalle

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Als het hek eenmaal van de dam is…

    In elk ander Land zou het al lang gebeurd zijn. Er op en er over!

    Hier niet langer een soort Cosa Nostra, een onderhuidse semi-officiële macht achter de schermen.

    BPost is virtueel failliet, de gazetten zijn niet beter en toch schemert de gok & drugswereld wer doorheen de zwarte wolken…

    *

    Digithalys

    27-01-2022, 17:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.00805 – NA HET SPERMA, DE SPUIT EN HET VERTELSELKE IS UIT.

    .

    DINSDAG 25 JANUARI 2022

    00805 – NA HET SPERMA, DE SPUIT EN HET VERTELSELKE IS UIT.

    *

    I N H O U D

    Dat het Leven ooit heilig zou zijn geweest, is een verhaal zo oud als de Mensheid zelf. Zie de broers Caïn & Abel die aan een ezelskaakbeen genoeg hadden om elkaar naar het leven te staan. Is Bijbels echtig en techtig waar. Want toen waren er nog geen ‘Regering’ pù iedereen met spuitjes en zo om je daartegen te beschermen. Één dode ezel en dus twee ezelskaakbeben was voldoende om er zelfs twee mensen mee van kant te helpen, zonder daarbij ranzig te moeten doen: een Rechtse en een Linkxe, netjes verdeeld onder voor en tegen.

    ****

    Corona echter is de kroon op het ezelskaakbeen, want politieke ideologie doet er niet toe. Gelukkig maar, want anders moesten alle zogezegde ‘Rechtse Populisten’ via ‘Intensive Care’ al lang uit de weg zijn geruimd.

    Dan maar de kans gewaagd, door zelfs in de kleinste der dingen, op te ropen onze private eigen open haarden te doven. Eigen haard immers is goud waard en dat is tegen elke socialistische basis-gedachte. Want dat goud hoort thuis, in de zakken van dat Groen-Rode Gespuis.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    GREENFLATION (2)

    *

    Zoals lezer Ottorongo reeds aangaf in zijn reactie van 20 dezer, hebben de Groenen, samen met Greenpeace, beroep aangetekend tegen het toekennen begin december 2021 door de provincie Antwerpen van een vergunning voor Project One van de Britse chemiereus Imeos in de haven van Antwerpen. Het gaat om een investering van drie miljard euro voor een nieuwe ethaan-kraker, die zal zorgen voor 450 rechtstreekse nieuwe banen. Het wordt de grootste investering in de Belgische chemiesector in 25 jaar en een visitekaartje voor de Vlaamse chemiesector. Imeos is het tweede grootste chemie concern van de haven, die zelf de tweede grootste chemie cluster ter wereld is (na Houston in de USA).

    Het gaat om een ethaan-kraker en dat is nieuw. Ethaan is nl veel milieuvriendelijker dat nafta waarmee tot nu gewerkt werd. Iets dat kan vergeleken worden met de vervanging van radium door thorium in de kernenergie van de toekomst. Met de nieuwe technologie verbindt het bedrijf er zich toe binnen de 10 jaar klimaatneutraal te worden. Bij de start van de fabriek in 2026 zal de kraker al voor een deel gebruik maken van de waterstof die vrijkomt bij de eigen processen en zal de CO2 worden af- en/of opgevangen.

    Kortom, een win-win situatie voor Antwerpen, zijn omgeving en Vlaanderen, waarbij allerlei nieuwigheden zullen komen kijken. Nieuwigheden waarvan ook andere bedrijven in de toekomst mee van zullen profiteren.

    Of het beroep van Groen & Co veel zal uithalen, is twijfelachtig als men weet dat de uiteindelijke beslissing bij Vlaams minister Demir komt te liggen, die al bewezen heeft haar tanden te laten zien aan de ‘Groenflatiërs’, die er alleen op uit zijn na de Oosterweelverbinding ook dit project en dus ook de haven en de tewerkstelling te boycotten

    ZORGUITBATER ORPEA IN OPSPRAAK IN FRANKRIJK

    **

    ORPEA baat in België een zestigtal rusthuizen uit. ©Kristof Vadino

    Vandaag om 15:23

    **

    De publicatie van een nieuw boek over wantoestanden bij Orpea doet de koers van de zorguitbater kelderen. Orpea is ook in België een grote speler met 60 rusthuizen en 4.200 medewerkers.

    Het boek 'Les Fossoyeurs' (De doodgravers) van Victor Castanet leidt tot ophef in de Franse zorgsector. Daarin heeft de journalist van Le Monde het over wantoestanden bij de zorggroep Orpea ORP-17,81%

    . In het boek is sprake van systematische verwaarlozing zoals rantsoenering op de voeding, ouderen die in hun uitwerpselen blijven zitten of dagenlang geen verzorging krijgen. De journalist baseert zich op drie jaar onderzoek en verzamelde 250 getuigenissen van bewoners en het verzorgend personeel.

    Het boek komt woensdag pas in de handel maar Le Monde publiceerde maandag al fragmenten. Die leidden meteen voor een stevige daling van de beurskoers van Orpea. De handel werd uiteindelijk stilgelegd, in afwachting van een mededeling van het bedrijf. De directie ontkende maandagavond alle aantijgingen en noemt de publicatie 'vals, schandelijk en wraakroepend'. 'We houden ieder jaar een onafhankelijke tevredenheidsenquête en scoorden in de jongste rondvraag een aanbevelingsscore van 95 procent', aldus het persbericht.

    Het bericht kan de verliezen niet stelpen. Dinsdag keldert de zorggroep opnieuw met een kwart in Parijs.

    Orpea is een van de grootste private zorgaanbieders in Europa met een netwerk van 1.156 rust- en verzorgingstehuizen en meer dan 100.000 bedden in 23 landen in Europa, Azië en Latijns-Amerika.

    1.156

    rust- en verzorgingstehuizen

    Met 1.156 rust- en verzorgingstehuizen, waarvan 60 in België, is Orpea een van de grootste private zorgaanbieders in Europa.

    De groep breidt zich snel uit en voegde vorig jaar in het derde kwartaal meer dan 1.000 nieuwe bedden toe aan zijn patrimonium. Het bedrijf stelt zichzelf tot doel de omzet dit jaar met ruim 14 procent te verhogen tot meer dan 4,2 miljard euro in vergelijking met de periode voor de pandemie.

    Ellen Vermorgen

     

    *

    BREDERE KIJK OP CORONA PANDEMIE

    **

     foto: ©CC0 openbaar domein

    *

    Medisch historicus pro vaccinatie, maar contra vaccinatieplicht

    *

    Analyse - 25/01/2022 Dirk Rochtus

    -

    Nu al een geschiedenis van de corona pandemie schrijven: is dat geen waagstuk? Dreigt zo een boek niet al bij verschijnen voorbijgestreefd te zijn? Ondanks dat mogelijke bezwaar heeft Malte Thießen (1974) met Auf Abstand (Campus Verlag) eind vorig jaar toch een boek op de markt geworpen, dat — zoals de ondertitel aanstipt — ‘eine Gesellschaftsgeschichte der Coronapandemie’ pretendeert te zijn. Thießen is medisch historicus en doceert aan de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Nedersaksen).

    Economie

    Over die ‘maatschappelijke geschiedenis’ komen we ook een en ander te weten in de verschillende interviews die Thießen recent nog aan Duitse media heeft gegeven. Hij beweert dat de corona pandemie qua omvang en gevaar best vergeleken kan worden met de Spaanse Griep (in de jaren na 1918) en de Hongkonggriep (1969-70). Deze laatste veroorzaakte in de Bondsrepubliek 50 000 en in de DDR 10 000 tot 20 000 overlijdens.

    Toch heeft ze in het collectieve geheugen nauwelijks sporen nagelaten. Als de keuze toen moest gemaakt worden, haalde de economie het op de gezondheid. Dat is vandaag met de corona pandemie wel helemaal anders. De huidige samenleving aanvaardt terecht niet meer dat tienduizenden mensen sterven aan dit virus. Onze ‘Risikowahrnemung’ is veranderd, de manier waarop we als maatschappij naar risico’s kijken. En uiteraard is ook onze waarden-canon verschoven.

    Ongelijkheid

    Gesteld voor de keuze kiest het beleid voor de gezondheid in plaats van voor de economie. Thießen vraagt zich af of we dit ook zouden hebben gedaan als de corona pandemie had toegeslagen ten tijde van de economische crisis van 2008. In een interview met Der Spiegel (3 november 2021) zegt hij over de huidige pandemie: ‘Er is geen enkele pandemie waar in de maatschappij zo massief op de pauzeknop werd gedrukt en waar er inderdaad een relatief brede consensus voor heel massieve inperkingen bestond’ (al is die consensus gestaag aan het afbrokkelen).

    Het zijn vooral de armen en zwakken die het meest onder de inperkingen lijden

    Tegelijk creëren pandemieën ongelijkheid. Ze behoren tot ‘die großen Ungleichheitsmacherinnen’. Het zijn vooral de armen en zwakken die het meest onder de inperkingen lijden. Dat het beleid dat niet mee ingecalculeerd heeft, beschouwt de historicus als ‘ein extremes Armutszeugnis’ [een extreem bewijs van geestelijke armoede]. Die ongelijkheid wordt ook doorgetrokken naar het internationale niveau. Op het Europese niveau wordt er samengewerkt, maar niet op het globale. Thießen had gehoopt dat we ‘Gesundheit als Weltgesundheit [wereldgezondheid] denken’.

    Macht

    Wat betekent dit alles nu voor de strijd tegen de pandemie? Thießen is voorstander van vaccinatie, maar tegenstander van vaccinatieplicht. Hij haalt er in een interview met Die Welt (20 januari 2022) historische voorbeelden bij. Het ging toen net zoals nu om de vraag hoever de staat mag gaan om de volksgezondheid te beschermen, hoeveel macht hij mag claimen over ‘den Körper des Einzelnen’ [het lichaam van de enkeling] ten koste van de individuele vrijheid.

    Waarom heeft zich bijvoorbeeld de vaccinatieplicht tegen de pokken kunnen doorzetten? In Duitsland waren de Beieren de eersten — al in 1807 — om dat te doen. Na de stichting van het keizerrijk in 1871 kwam het tot hevige debatten in de Reichstag, het nationale parlement. De voorstanders zetten met een krappe meerderheid door, onder meer ‘omdat vaccinatieplicht als project van een moderne natiestaat werd aanzien’.

    Het is veel beter, stelt Thießen, om in te zetten op vrijwilligheid

    Thießen stelt vast dat vaccinatieplicht altijd al verzet heeft opgeroepen. Ook bij mensen die zich hebben laten vaccineren, maar die principieel afkering zijn van dwangmaatregelen en zich zorgen maken over de ‘totale[r] Gesundheitsstaat’ (interview met ZDF, 23 november 2021). Bovendien bestaat het gevaar bij vaccinatieplicht dat er ‘verborgen infectiehaarden’ ontstaan ten gevolge van een handel in vervalste vaccinatiebewijzen. Het is veel beter, stelt Thießen, om in te zetten op vrijwilligheid. De ‘Königsweg’, de beste weg uit de pandemie crisis, is volgens hem niet vaccinatieplicht, maar ‘Aufklärung’, voorlichting. ​Hier uit zich de historicus als pedagoog; dogmatisme is hem alleszins vreemd.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Nu blijkt ineens, dat in al onze ziekenhuizen op Intensieve Zorgen de bedden uitsluitend bezet zijn door ernstige ziektegevallen, die daarenboven losstaandvan hun aandoening, ook drager zijn van het Virus, reden waarom zij in quarantaine moeten blijven…. Of, hoe de Overheid, die maanden lang de zaken moedwillig door elkaar heeft gehaald, de zaken achterste voor voorstelt om de bevolking Blauwe Bloempjes wijs te maken.

    Is de ballon daarmee voorgoed doorprikt? Mij lijkt het allemaal meer op een afgesproken spel. De bevriende media die op het juiste moment de kat de bel aanbindt. En daarvoor de Zender uit de Antwerpse hoerenbuurt maar al te graag een wederdeinst wil bewijzen… Heel zeker, boven de Moerdijk werden met één enkele klap alle remmen losgegooid. Een daadkrachtitg Volkje, die Noorderburen. Zoude we best (terug) bij aansluiten. Vooral nu dat zaakje in die Joekrien steeds meer en meer begint te stinken.

    Stel U even voor, dat het Navo Hoofdkwartier, het hellegat Molenbeek, samen met het Eu-Hoofdkwartier met één enkle kernbom van de wereld wordt weggeveegd: is het dan niet beter dat Vlaanderen ondertussen (terug) deel uitmaakt van de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen….

    Eindelijk trug vrij en zelfstandig, met daar bovenop, het Probleem Brussel voor altijd van de baan! Gescheiden voortaan van alles wat beneden de Volkeren Grens ligt, niet alleen door de taal en de welstand via de handen uit de mouwen, maar door een afgronddiepe kloof waar niet één Belgicist nog overheen kan kijken….

    Verkiezingen? Niet eens meer nodig. Dakoewel, Vriend Vlad… Want voortaan gaat Het Kalifaat bij de andere was ook in de vaat…

    *

    Digithalys

    26-01-2022, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500804 – HOE MEN HET OOK DRAAIT OF KEERT: ROEM IS MACHT EN MACHT IS GELD

    .

    MAANDAG 24 JANUARI 2022

    *

    500804 – HOE MEN HET OOK DRAAIT OF KEERT: ROEM IS MACHT EN MACHT IS GELD

    **

    I N H O U D

    Fundamenteel echter is, in dit soort zaken, door het bos de bomen te blijven zien. Want, vergeten we het nooit: Düren is een mooie stad en meer niet. Eten kan je er van niet.

     

    En zo zijn er vele steden, verspreid over de hele wereld. Bijvoorbeeld boven de Moerdijk.

    Anders gezegd, als het zo verder gaat met de beesten, de mollen en andere basiswerkers: de Samenleving bij de Noordrtburedn is klaar om zich te laten bourkaniseren.

    Onder tentzeilen tot op de grond blijven alle talenten waar ze zitten zoals door Allah bedoeld. Wie zi daar ooit weer, dat we noooit te oud zijn om bij tte leren?

    Daar helpt geen Lievenheren aan: de tijd der vrome Nonnekens is terug van nooit ver weg geweest..

    Maar nu ik dit bovenstaande herlees, bedenk ik toch onze vrouwen niet zo bijster goed te kennen… Hoe zou de wereld anders verder moeten?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Europeans United ?

    *

    De Europese betoging tegen corona en alles en nog wat in Brussel, is de zoveelste geworden die misbruikt werd door het schorremorrie dat alleen maar gekomen was om keet te schoppen en zoveel mogelijk te vernielen. Het is daarin weer eens grandioos geslaagd.

    Er werden 100.000 betogers verwacht vanuit heel Europa en de beweging ‘Europeans United’ die het organiseerde, had een eigen ordedienst meegebracht die naar eigen zeggen bij vorige betogingen elders de zaak goed onder controle had. Niet in Brussel dus waar ze er zelfs niet in slaagde maar de helft van het geschatte aantal onder controle te houden.

    Hoe lang gaat men dergelijke betogingen nog toelaten? Ongeacht waarvoor ze komen, het eindigt altijd met vernielingen en plunderingen, om nog te zwijgen over wat de politie er meemaakt.

    Bij de Witte Mars i.v.m. de zaak Dutroux, kwamen er destijds 300.000 betogers opdagen (zes keer meer dan nu) en werd er zo goed als geen schade aangericht. Toen waren er nog wel geen (a)sociale media die nu de mensen opjutten door een hoop onzin uit te kramen.

    Men kan het inderdaad niet eens zijn met wat er de dag van vandaag allemaal gebeurt in de politiek i.v.m. corona, maar ergens zijn er grenzen aan hoe men dat aan zou pakken. Zoals het nu in Brussel steeds gebeurt, is dat niet langer voor herhaling vatbaar

     

    'MARKTEN SLAAN BAL MIS ALS ZE DENKEN DAT DRAGHI BETER PREMIER BLIJFT'

    RUILT MARIO DRAGHI WELDRA HET ITALIAANSE PREMIERSCHAP IN VOOR HET PRESIDENTSCHAP?

    *©AFP

    Vandaag om 10:54

    *

    Italië en Europa duimen het best voor een zege van Mario Draghi in de Italiaanse presidents-race. Dat zegt de Italiaanse politicoloog Roberto D’Alimonte. ‘Als president kan Draghi zeven jaar waken over zijn erfenis als premier en kan hij de regering discreet sturen. Hij zou een stabiliserende factor zijn. Dat begrijpen de kortzichtige markten niet.’

    Italië schiet maandag namiddag de presidentsrace op gang. Ruim 1.000 parlementsleden en regionale afgevaardigden wijzen tijdens een geheime stemming een opvolger aan voor Sergio Mattarella (zie inzet onderaan). De verkiezing leidde de voorbije weken tot nervositeit in Europese politieke en financiële middens. Niet alleen omdat de verre van onbesproken ex-premier Silvio Berlusconi zich actief roerde in de strijd, maar ook omdat huidig premier Mario Draghi tot de kanshebbers behoort.

    Omdat de oud-voorzitter van de Europese Centrale Bank in de ogen van velen het cement is dat de heterogene regerings-coalitie samenhoudt, bestaat de vrees dat een eventuele verhuizing naar het Palazzo Quirinale leidt tot de val van de regering en vervroegde parlementsverkiezingen. Met een periode van politieke instabiliteit tot gevolg.

    Roberto D'Alimonte (74)

    Studeerde politieke wetenschappen aan de universiteit van Firenze.

    Hoogleraar politieke wetenschappen aan de Universiteit Luiss in Rome.

    Directeur van het Centro Italiano di Studi Elettorali.

    Doceert Europese integratie op de Florence Campus van New York City University.

    Was gastdocent aan de universiteiten van Yale en Stanford.

    Adviseerde de OESO. Is politiek commentator bij de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore.

    ‘De presidents race vormt inderdaad een belangrijke stap voor de toekomst van Italië’, zegt Roberto D’Alimonte, politicoloog aan de universiteit Luiss in Rome. ‘De uitkomst van de verkiezing bepaalt of we de vooruitgang die geboekt is tijdens het premierschap van Mario Draghi, kunnen consolideren. Evengoed kan ze de ontrafeling van zijn erfenis inluiden.’

    Houd Europa niet langer in spanning: is Draghi begin februari nog premier?

    Roberto D’Alimonte: ‘Ik weet dat de financiële markten hopen dat Draghi de regering blijft leiden. Ze denken dat dat de beste garantie is op stabiliteit in Italië. Maar dat is een kortzichtige visie. De markten slaan de bal mis!’

    ‘Ik zie Draghi het liefst verhuizen naar het presidentiële paleis. Als hij de komende zeven jaar president is, kan de geboekte vooruitgang het best geconsolideerd worden. De markten begrijpen niet dat het Italiaanse presidentschap een machtige instelling is. Zeker als daar een competente en gerespecteerde figuur als Draghi zit, kan die echt het verschil maken.’

    ‘Een president kan bijvoorbeeld zijn veto stellen tegen de benoeming van ministers. Zelfs als centrumrechts volgend jaar de parlementsverkiezingen zou winnen en (een uiterst rechtse politicus als, red.) Matteo Salvini of Giorgia Meloni het tot premier zou schoppen, zou Draghi als president een stabiliserende factor zijn.’

    Ziet u de presidentsrace snel in een beslissende plooi vallen?

    D’Alimonte: ‘Veel hangt af van Silvio Berlusconi. Die heeft toch weer bewezen een erg bedreven politicus te zijn. Zijn partij scoort zo'n 7 procent in de peilingen. Maar door zich publiekelijk kandidaat te stellen voor het presidentschap heeft hij zich als leider van de centrumrechtse alliantie (waartoe ook de uiterst rechtse partijen Lega en Fratelli d’Italia behoren, red.) opgeworpen. Hij was zijn bondgenoten en zijn tegenstanders weer te slim af.’

    ‘Zaterdag trok hij zijn presidentskandidatuur in. Zo effende hij de weg voor ernstige onderhandelingen tussen centrumlinks en centrumrechts over een consensuskandidaat. Ik sluit niet uit dat Berlusconi weldra, in naam van centrumrechts, een kandidaat voor het Quirinale naar voren schuift. Wordt dat Mattarella voor een tweede termijn van zeven jaar? Of toch Draghi? Als centrumrechts voor Draghi gaat, is het vrijwel zeker dat die president wordt.’

    Lieve Dierckx

    ‘THE VOICE’ OF DE TRIOMF VAN DE DOMHEID

    **

    Schandaal bij The Voice of Holland rond Ali B. (tweede van rechts)

    Met of zonder knuffel-marokkaan

    *

    Op alle zenders vind je ze tegenwoordig, in alle formaten: shows waarin onbekend talent door een jury wordt ‘ontdekt’, eventueel met publieke inspraak. Samen met de oprukkende reality-TV en de voyeur-televisie (met Big Brother als absolute topper) kan de talentenjacht zich in piekende kijkcijfers verheugen. Het bedenken en doorverkopen van dit soort ‘formats’ is een lucratieve business, waarbij de Nederlandse producent John De Mol dé man is die lood in goud verandert.

    Marco Borsato bij The Voice Kids beschuldigd van ongewenst gedrag…

    Wat ons onmiddellijk tot de actualiteit brengt, en de uitdijende zaak van ‘seksueel overschrijdend gedrag’ in en rond het programma The Voice of Holland op RTL 4. Juryleden en een orkestleider, Jeroen Rietbergen (inmiddels naar de VS gevlucht), die in de coulissen kandidates lichamelijk inspecteerden. Knalidool Marco Borsato die vooral minderjarige talenten enthousiast ‘coachte’. Knuffel-marokkaan Ali B. die zijn bijnaam iets te letterlijk opvatte. Ronny Vidts berichtte al uitvoerig over de kwestie. Misschien is het nuttig om een en ander in een breder kader te plaatsen.

    I want you

    Grensoverschrijdend? Ja, het gaat over mannen die hun macht gebruiken/misbruiken als scherprechters in een modern Keizer Nero-verhaal: als ze tijdens de vertolking van het liedje op de ‘I Want You’-knop meppen, zwiept hun stoel 180 graden naar de kandidaat, onder euforisch gejuich van het publiek.

    Na deze blind audition volgt een ingewikkelde procedure van battles, steals, knockouts, ik bespaar u de verdere uitleg, maar punt is dat de relatie tussen het geselecteerde talent en de individuele coach (die ze zelf mag kiezen), dé clou van het programma is: I want you, de naam van de duwknop zegt al iets.

     

    het format is gemaakt voor domme blondjes. Dit gaat om show en glitter, en hoe zich in dit fake-universum te bewegen

    Men moet zich de vraag stellen wat voor soort mensen hieraan deelnemen. Heel eerlijk: het format is gemaakt voor domme blondjes. Dit gaat om show en glitter, en hoe zich in dit fake-universum te bewegen. Wie deze wereld binnen treedt, moet beseffen dat uiterlijkheid en onmiddellijke perceptie het enige zijn wat ertoe doet. Bij de ‘uitstraling’ die je moet hebben, hoort een flinke dosis sociale vlotheid, communicatieve tools, jezelf kunnen ‘verkopen’, je alsmaar positief opstellen tegenover je omgeving, de eeuwige glimlach ook als er niets te lachen valt. Heel de setting is dus gericht op overtuigen, overkomen, vanuit je fysieke présence. Voor seuten en nerds is hier geen plaats.

    Nu kunt u zeggen: ook domme blondjes hebben recht op respect. Klopt. Maar zo dom om niet te zien dat heel deze hitsige talentenjacht een netjes verpakte vleeskeuring is, kan niemand zijn. Niet eens een examen, een proef na een opleiding, maar een baf! klets tegen die knop, waarna een warme coach je verder gidst naar de onvergankelijke roem. Een droom wordt werkelijkheid, een ster is geboren.

    De bedenker en grote baas: John De Mol.

    Schone Slaapster

    Wat meteen de tweede aanname is die aan zo’n Voice-concept kleeft: het idee dat je talent zomaar kunt ‘ontdekken’. Je hebt gaven van moeder Natuur meegekregen, maar wat doe je ermee? Niet ontwikkelen, school lopen, of de moeilijke weg, het zelf uitzoeken en aan je eigen carrière timmeren, neen, er zit daar ergens een vent in een stoel die maar op een knop moet meppen en het is bingo.

    Vooral meisjes moeten wachten op de zwaanridder-coach die hen uit het moeras van de anonimiteit haalt, zowaar een middeleeuws gegeven

    Het idee is eigen aan een maatschappij die in zelfverwezenlijking of hard werken niet meer gelooft. In de plaats daarvan lopen er jagers rond die ’talent’ viseren. Headhunters van de leeghoofden sector. Vooral meisjes moeten wachten op de zwaanridder-coach die hen uit het moeras van de anonimiteit haalt, zowaar een middeleeuws gegeven. Dat is in feite de andere zijde van het victimisme, de slachtoffe rmoraal, speciaal net op vrouwen gericht: ze maken hun carrière niet, ze worden ‘ontdekt’ via een vleeskeuring. U lacht, maar huidig Open VLD-kamerlid Goedele Liekens is niet bekend geworden omdat ze een diploma psychologie/seksuologie heeft, doch omdat ze in 1986 het kroontje van Miss België kreeg, en aansluitend als TV-gezicht werd aangezocht.

    Deze korte keten is de filosofie die achter alle talentenjachten zit: de noodzaak om als Schone Slaapster te worden wakker gekust door een juryprins die vervolgens je ‘coach’ wordt. Het idee is zo on-emancipatorisch, dat ik niet snap waarom feministen al niet eerder bedenkingen hebben geopperd tegen dat soort formats. Omdat ze zelf te dom zijn natuurlijk, en zich in de MeToo-traditie verkijken op de pure dimensie van ‘grensoverschrijdend gedrag’. Terwijl het fenomeen veel breder is, en Goedele Liekens, nu feministisch boegbeeld en de bekendste experte rond seksuele intimidatie die er in Vlaanderen rondloopt, zelf werd uitverkoren dankzij een tandpasta glimlach en de juiste maten.

    Wat meer stekels

    Dat nogal wat meisjes – want het gaat toch vooral om het vrouwelijk geslacht – kiezen voor die binnenweg, bewijst dat de stereotypen toch iets dieper zitten dan men aanneemt. Fysieke schoonheid en ‘présence’ blijven criterium nummer één. Ondenkbaar dat een lelijke donder de preselecties zou overleven, al heeft ze een gouden stem: het is uiteindelijk televisie. Mijn respect groeit met de dag voor wie dat traject te min vindt en echt zijn/haar eigen pad uittekent. Zonder jury of coaches. Wat meer stekels, het helpt, echt.

    Mijn advies aan jongens én meisjes die echt iets van hun leven willen maken: blijf weg van ’talentenjagers’

    Deze bedenkingen zijn nuttig om het slachtofferdiscours rond de belaagde talenten enigszins te relativeren. Mijn advies aan jongens én meisjes die echt iets van hun leven willen maken: blijf weg van ’talentenjagers’. Voor de rest wordt er aan dit soort fenomenen van ‘grensoverschrijdend gedrag’ onevenredig veel aandacht besteed, terwijl onveiligheid op straat en de groepsverkrachting van een minderjarige nauwelijks nog het nieuws halen, zelfs als het slachtoffer zich nadien het leven beneemt nadat de daders doodleuk beelden van hun exploot op de sociale media hadden gegooid.

    Dit meisje had niks te kiezen en wilde ook helemaal niet in beeld komen. Er zijn ook nog gewone mensen met een gewone ‘voice’, die niet gehoord wordt als dat moet. Iets om over na te denken in het grote pretuniversum van John De Mol.

    Johan Sanctorum

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    De samenleving inderdaad lijkt in niets op…. Een pijp. Vresdesmarchen door een moe getergde bevolking worden gekaapt door (uitgekochtr?) relschoppers die willen dat de mensen ‘in hun kot blijven’. Echte wetenschappers die de door de Media aangestelde (‘Experten’ tegenspreken, worden doodgzwegen en belachelijk gemakt. En dan het ‘Virus’ zelf: die is ineens het doden zo beu als kouwe pap. Wat hoesten en niezen, zoals in Grootvaders tijd, toen er elke winter weer zo’n griepke voor even de streek teistrde…

    Ach, ‘Memories are made of this’….

    Ondertussen worden zo onopvallend mogelijk de messes geslepen om elkaar te lijf te gaan.

    Morgen zien we dan wel weer.

    *

    Digithalys

    25-01-2022, 15:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500803 – HET VRIJE WESTEN OP DE TWEESPRO?NG TUSSEN VOLKSREPUBLIEK II OF KALIFAAT II TE WORDEN?

    .

    ZONDAG 23 JANUARI 2022

    *

    500803 – HET VRIJE WESTEN OP DE TWEESPRO?NG TUSSEN VOLKSREPUBLIEK II OF KALIFAAT II TE WORDEN?

    *

    I N H O U D

    Wat zouden onze roemrijke voorvaderen vandaag de dag gedaan hebben, moesten ze rond zich de tekenenen des tijds herkend hebben?

    Dit is, ik weet het, een absoluut onrealistische vraag in het luchtledige, want daarvoor is het eeuwen en eeuwen te laat.

    Meer bepaald, sedert 1789, de Franse Revolitie, is de Westerse Beschaving in vrije val, ja zelfs in onbinding. Zo gezegd was ‘Het Oude’ niet goed genoeg meer, maar we kregen in de plaats de guillotine, het Volerenrecht, en nu op ’t laatst zelfs nog Het Pact van Marrakesh. Is dit alles een soort verre voorloper van het Universee Corona Attest?????

    Zou er dan echt enig veschil in mentaliiteitbestaan tuissen bvb De Croo & en C° en Robespierre? Nu God dood is, zijn alle middelen inderdaad goed om aan de Absolute Macht te komen en te blijven.

    Verkiezingen om de Stem van het Volk te horen? Goed, voor zover die al niet op voorhand onder de vriendjes gereged zouden zijn.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     Pippo Boris

    *

    Het lijkt een raadsel hoe het komt dat die clown van een Boris Johnson kan aanblijven als premier van de U.K.   Eerst verklaarde hij dat zijn kabinetsmedewerkers geen feestje hadden gebouwd. Toen bewezen werd dat dat wél het geval was geweest, ontkende hij dat hij er iets van af wist. Toen ook dat niet waar bleek te zijn; zei hij dat hij zich niet gerealiseerd had dat het om een feestje ging. En toen bleek dat hij daarover gebriefd was en dat dat ook het geval was, zei dat hij dat hij de regels daaromtrent – regels die hij, nota bene, zelf had opgesteld – verkeerd verstaan had.

    Ondertussen bleek dat hij – afgezien van zijn vier vrouwen en alles daaromtrent - ook nog gelogen had in zijn eerste job als journalist t.o.v. de redactie en daarvoor ontslagen werd.

    Kortom, de man is een aartsleugenaar, een incarnatie van Pinocchio, maar slaagt er wel in (voorlopig?) premier te blijven van een land dat ooit de wereldzeeën beheerste. Zelfs de hevige kritiek uit zijn eigen conservatieve partij schijnt hem koud te laten. Gelukkig is Groot-Brittannië nog altijd een democratie en zijn er over enkele maanden verkiezingen. Het zal dan de Britse kiezer zijn die zal beslissen of Pinocchio al dan niet kan aanblijven. Voor de Post-Brexit conservatieven zou ‘partygate’ wel eens de druppel teveel kunnen zijn, ‘The straw that broke the camel’s back’, zoals ze het zelf zo kleurrijk zeggen

    CORONA PROTEST BRUSSEL ONTAARDT OPNIEUW IN RELLEN

    ©REUTERS

    *

    Vandaag om 16:40

    *

    Een grote demonstratie tegen de corona maatregelen in Brussel is zondag opnieuw uitgelopen op ongeregeldheden.

    De politie zette tussen het Brusselse Jubelpark en het Schumannplein het waterkanon en traangas in om ‘relschoppers’ te verdrijven, terwijl het merendeel van de deelnemers aan de demonstratie naar toespraken in het Jubelpark luistert.

    Volgens een eerste schatting van de Brusselse politie telde de vijfde betoging zondag tegen de corona maatregelen ongeveer 50.000 deelnemers. De Europese manifestatie voor de democratie pleit voor een breed maatschappelijk debat over de corona maatregelen.

    Net als bij de vier vorige demonstraties liep de begoting van zondag in de loop van de middag uit op rellen. Later op de middag begon de politie met het ontruimen van het Jubelpark.

    Bas Kurstjens

    SUBJECTIEVE VRIJHEID IS GEVAARLIJK

    vrijheid

    foto: ©Alexandra Koch

    *

    Het Westen geeft de eigen ziel weg

    *

    Commentaar - 23/01/2022 Sid Lukkassen

    *

    Mijn gevaccineerde en niet-gevaccineerde lezers leg ik graag het verschil uit tussen hun vrijheid en de vaccinaties. Dit verschil valt samen met het verschil tussen objectieve en subjectieve vrijheid. En het begint met de vraag: Verschaft vaccinatie substantiële vrijheid? Het antwoord is: neen.

    Geen rechten maar privileges

    Zich laten vaccineren verschaft privileges, oftewel een coronapas. Dit is iets héél anders dan vrijheid. Vrijheid is namelijk de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. In maatschappelijke zin behelst vrijheid de mogelijkheden van groepen en individuen om deel te nemen aan maatschappelijk, economisch en politiek verkeer. Tekenend is het voorbeeld van Letland, dat ongevaccineerde parlementsleden hun stemrecht ontneemt.

    mensen die niet willen meedoen aan een maatschappij waarin je voortdurend je QR-code toont

    Privileges zijn speciale rechten die aan mensen worden toegekend als beloning omdat zij gevaccineerd werden, een QR-code tonen of een PCR-test hebben ondergaan. Het is belangrijk het verschil tussen objectieve en subjectieve vrijheid duidelijk te maken. De maatschappelijke tweedeling die nu gaande is, gaat immers al lang niet meer over de vraag of mensen zich wel of niet laten vaccineren. De tweedeling gaat hoofdzakelijk over mensen die niet willen meedoen aan een maatschappij waarin je voortdurend je QR-code toont.

    Subjectieve vrijheid

    In plaats van individuele verantwoordelijkheid en excellentie te cultiveren, speelt ‘de staat’ in op de gemakzucht en het conformisme van de massa. Het doel is mass surveillance en het beheersbaar houden van de burgerij. En dat gaat het makkelijkst via het inspelen op vluchtige behoeftes die gemakkelijk bevredigbaar zijn. Dit noemt men subjectieve vrijheid. Dat wil zeggen dat een persoon wiens ambities niet verder reiken dan het consumenten bestaan, voor zijn of haar gevoel volledig vrij kan zijn. Subjectieve vrijheid is de mate van vrijheid die een individu ervaart indien de eigen wensen in vervulling gaan. Dit is dus waarom mensen menen dat ze vrij zijn wanneer de autoriteiten hun tijdelijk enige privileges toestaan.

    Objectieve vrijheid behelst daarentegen de mate aan mogelijkheden die de omstandigheden bieden. Indien de mogelijkheden worden uitgebreid en belemmeringen verminderd, neemt de vrijheid toe in objectieve zin. Hieruit volgt dat je mensen kunt opsluiten door ze hun vrijheid te laten gelijkstellen aan bevredigbare behoeften. Wie de reikwijdte van de behoeften bepaalt, bepaalt vervolgens de omspanne van de vrijheid.

    Een ‘gevoel’ van vrijheid

    Iemand kan zeggen: ‘Ondanks alle coronamaatregelen voel ik me niet onvrij!’ Sommigen voelen zich misschien vrijer dan ooit, omdat ze bijvoorbeeld niet naar kantoor hoeven. Maar wie vrijheid vertaalt als ‘zich vrij voelen’, kiest partij voor subjectieve vrijheid. Subjectieve vrijheid verwijst naar de mate waarin er in iemands leven gebeurt wat diegene wenst. Wie een beperkt verlanglijstje voor zijn leven hanteert, zal in een subjectieve zin vrijer zijn dan iemand die veel van het leven verlangt.

    In objectieve zin is men vrijer in een land waar minder verboden en belemmeringen zijn

    Het begrip objectieve vrijheid verwijst naar de omstandigheden en de mogelijkheden die zij bieden voor het vervullen van de wensen. In objectieve zin is men vrijer in een land waar minder verboden en belemmeringen zijn, en waar de bewegingsvrijheid groter is. Standaarden voor vrijheid herleiden tot ‘standaarden waarbij je je vrij voelt’, is gevaarlijk. Zo wordt immers alle vrijheid geherdefinieerd als subjectieve vrijheid.

    Van een hoge naar een lage vertrouwensgraad

    In een high trust-samenleving met consciëntieuze burgers, veel vrijwilligerswerk en een breed gedragen ijver voor de publieke zaak, ga je normaal uit van constructief vertrouwen in de medemens. Dit wordt met het voortdurende QR-codes scannen vervangen door wantrouwen en controle. De geschiedenis van de mensheid wijst uit dat onderdrukking en totalitarisme dan altijd volgen.

     

    Via de verklikkingmechanismen wordt iedereen namelijk de gevangenisbewaarder van zijn naaste. Dat begint met QR-codes scannen, omdat de horeca ondernemers in een rol van staatsactor worden gedwongen. Zij moeten nu hun eigen klanten, bekenden en naasten uitsluiten. Zodra deze stap is genomen, is hun integriteit moreel gecompromitteerd. Uitsluiting en onderdrukking kunnen nu gestaag worden opgeschroefd. Men zal denken: ‘Waarom zou ik nu wél in verzet komen als ik dat al in een eerder stadium niet deed?’

    Privileges kunnen pardoes worden ingetrokken

    De realiteit is dat de autoriteit die jou privileges geeft, die ook weer kan afnemen. Op elk willekeurig moment kan ze de regels veranderen. Je krijgt geen vrijheid, maar maakt jezelf onderhorig. Waar je een vaccinatie kunt nemen om een medische reden, kan dit over de inschikkelijkheid naar het QR-codesysteem niet worden gezegd. Dat is namelijk puur het omdraaien van de machtsverhoudingen. In plaats van dat ik me ziek voel, of bang ben ziek te worden, en daarom drukke plekken mijd, conditioneert men mij om van de staat te verwachten dat de staat mij beschermt tegen de (mogelijk) slechte gezondheid van anderen. Wie meedoet aan QR-codes, steunt een algehele verschuiving van individuele verantwoordelijkheid naar collectivisme. Je bent nu een slaaf van de willekeur van de autoriteiten die ons dwingen tot afhankelijkheid.

    De enige manier om substantiële vrijheid te krijgen is door dit systeem van QR-codes te saboteren

    We weten dat het de autoriteiten te doen is om deze machtsverschuiving, en niet om de volksgezondheid. Anders had de staat al in de eerste maanden van 2020 de capaciteit van de intensive care opgeschaald en meer zorgpersoneel opgeleid. Ook zou zorgpersoneel beter worden betaald. In plaats daarvan zet de staat in op repressie, tracking-apps en het aanwerven van boa’s. Speel het spel daarom absoluut niet mee. De enige manier om substantiële vrijheid te krijgen is door dit systeem van QR-codes te saboteren. Door met alle mogelijke middelen mensen te ontmoedigen om het te handhaven. Ik adviseer u om uw vrijheid niet in te ruilen voor privileges. De maatschappelijke kosten van besmettingen zijn immers véél lager dan de maatschappelijke kosten van het vrijheidsverlies.

    Géén massasterfte door verspreiding

    Bij een besmetting verliezen we (een deel van) ons lichaam. Maar door op deze manier voort te gaan, verliest het ‘Vrije Westen’ de eigen ziel, het eigen karakter en de eigen identiteit. Er is geen massasterfte door virus verspreiding, maar het Westen sterft wel een geestelijke dood. Normaal gezond denken is immers: mij komt vrijheid toe, en slechts bij hoge uitzondering mag de staat vrijheid inperken. Bij hoge uitzondering betreedt dan de staat het terrein van mijn vrijheid, mijn handelings- en bewegingsruimte.

    Intussen keren we dit gezonde en verstandige denken om. Als ik handel, dan begeef ik me voortdurend op het terrein van de staat. En het is de staat die bij iedere actie de reikwijdte van mijn handelen bepaalt. Steeds ben ik slechts vrij voor zover ik handel in overeenstemming met de wensen van de staat.

    Dit is een nieuwe ethiek die wezensvreemd is aan de individualistische uitgangspunten van het Vrije Westen. De voorstanders van de corona maatregelen willen de burgers aan deze ethiek laten wennen, om hen mentaal compatibel te maken met een systeem van mass surveillance en social credit zoals in China. Het doel is om burgers constant te laten denken vanuit de maatschappelijke complicaties van virusverspreiding. Zo wordt het denken in termen van natuur-rechtelijke vrijheden en individuele zelfbeschikking vreemd en ontoegankelijk.

    Grondrechten onder vuur

    Het moment is aangebroken dat de klassieke grondrechten, die bedoeld zijn om de natuurlijke vrijheid van het individu te garanderen, nu door de pandemie-paniek (en de klimaat hysterie) onder vuur liggen. Ze worden geframed als egoïstische rechten die de belangen van het collectief schaden, en waar we eigenlijk vanaf moeten. Wie tegensputtert krijgt te horen dat hij of zij ‘zelfzuchtig’ is en een ‘minderheids standpunt’ verkondigt. Terwijl het juist meer moed en offers vergt om in te roeien tegen de gemakzuchtige meerderheids mening. ‘Ik doe het voor een ander’, hoort men dikwijls. Terwijl de meeste mensen zich hoofdzakelijk onderwerpen aan de QR-codes om te kunnen stappen, op reis te gaan, enzovoorts.

    Meer dan ooit hangt de toekomst van onze vrijheid dus af van de moed en integriteit van onze medeburgers, om samen op te staan tegen dit indringende totalitarisme.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Overal gaan dus flikkerlichten aan. De nervositeit stijgt, want haast over de hele wereld komen er verkiezingen aan of staan geprogrammrrd. Het voortouw is reeds genomen door de Duitse Nationaal Socialisten, zij het dat dezen in een nieuw jaje zijn gestoken. Voorlopig nog altijd geen Feldgrau, maar dat is misscien al in de maak bij Macron.

    Centraal Europa schuift dus sedert 1945 van Rechts naar Linkx.

    Maar vooryaande op het aantal in beide landen van de islamidering door immigratie; wordt het straks de frontlijn van de Jalifaat dat de wereled wil beheersen. E wij, we staan erbij en kijken er naar.

    Wat dan weer niet overeenkomt met onze aard…

    **

     

    Digithalys

    24-01-2022, 15:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!