MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    21-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500566 - ZONDAGSE LOSSE FLODDERS

    .

     

    .

    ZONG 21 MAART 2021

    500566 - ZONDAGSE LOSSE FLODDERS

     

    1. inhoud

    *

    BUITEN KRIS-KRAS WAT KRUINMELS, IS VOORAL ’t MAANEKE VAN GROOT BEALNG VOOR DE GEZONDHEID

    *

      

     In Zevenkote spelen ze met de plaatselijke toneelgroep “spel na arbeid”   ieder jaar een stukske in de parochiezale. Louis Pleute ziet een droom in vervullinge gaan, hij mag vandejare een rolleke spelen, en hij er zot content mee. Hij moet enkel bij de baron de komst van een zekere meneer en madam Plouvier aankondigen. Tot ieders verbazing loopt dat de eerste vertoning goed af, want Louis staat bekend als een zenuwpeze. Bij de tweede opvoering loop het echter goed mis. Bij het zien van al dat volk in de zale, krijgt Pleute het ferm op zijn heupen van de zenuwen en kan zich voor geen geld van de wereld de naam van het bezoekend koppel nog herinneren. In volslagen paniek zeg hij dan maar: “Menere den baron, die twee van gisterenavond zijn daar were!”

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE CREATIEVE VERNIETIGING

    *

    Met de coronacrisis gaat het de verkeerde kant op en dit ondanks alle verstrengingen en interventies van viro- en andere –logen. Toch zou men best geen tijd verliezen om ook eens vooruit te kijken naar het post-corona tijdperk dat er hopelijk ooit zal komen. In verband daarmee stuurden elf bekende economen een gezamenlijk schrijven aan de diverse regeringen van dit land, waarin ze stellen dat er spoed moet gemaakt worden met de broodnodige hervormingen.

    Volgens het rapport van het elftal, dat verscheen onder de auspiciën van VOKA, het vroegere VEV, in een opiniestuk van de website van De Tijd en stellen zij dat overregulering en bescherming van bepaalde activiteiten zal leiden tot een gebrek aan concur rentie wat op zijn beurt leidt tot onvoldoende ‘creatieve vernietiging’. Met dat laatste bedoelen zij dat ook bedrijven die niet (meer) levensvatbaar zijn, nu toch overleven en in feite de gezonde bedrijven beconcurreren met de hulp van staatssteun, het geld van de belastingbetaler, zeg maar.

    Dat de Belgische e-commerce de trein gemist heeft, wat het economisch elftal ook stelt, is niets nieuw voor wie deze blog volgt en vraagt men de lat hoger te leggen. Om het plan van de overheden waar te maken en te geraken aan een tewerkstelling van 80% (wat ik in Wallonië nooit zie gebeuren) moeten er concretere maatregelen komen, zoals o.m. een verlenging van de loopbaan en een constante bijscholing. Het kan, steeds volgens de elf, niet zijn dat er duizenden vacatures open blijven in tijden van toenemende werkloosheid.

    Als remedie zeggen de economen dat de overheidsinvesteringen moeten worden opgedreven. Ook al zullen die geld kosten, kunnen investeringen later ook geld terug winnen, iets wat niet gebeurt door alleen Sinterklaas te blijven spelen en zeker niet met een rente die stilletjes aan weer aan het stijgen is

    Ondertussen gaan de vakbonden op 29 maart staken en dat in volle coronacrisis, tijdens de ernstigste economische crisis die dit land meemaakt sinds WO II. Zo krijgen ze daarbij de steun van PS-voorzitter Magnette. Die beweert dat de staking gericht is tegen de werkgevers, helemaal in de oude stijl van ‘den boas is ne smeirlap’ , maar die vooral de openbare diensten zal treffen. De geschiedenis blijft zich herhalen.

    HALF APRIL EERSTE VACCINS JOHNSON & JOHNSON

    * van Hessche

     

    België rekent vanaf 16 april op 1,4 miljoen dosissen van het J&J-vaccin, dat het grote voordeel heeft dat er maar een shot van vereist is. Dat moet de Vlaamse vaccinatie strategie drastisch versnellen.

    Op 16 of 17 april verwacht België de eerste leveringen van het COVID-19-vaccin van Johnson & Johnson, dat ontwikkeld is door zijn Belgische dochter Janssen Pharmaceutica. Dat heeft Dirk Ramaekers van de Taskforce Vaccinatie strategie zaterdag gezegd. Begin volgende week zou het Amerikaanse bedrijf het leveringss chema per land bekendmaken. De vaccins van J&J zijn cruciaal als Vlaanderen zijn doelstelling wil halen om tegen 11 juli al volwassenen in te enten.

    Het Europese Geneesmiddelen agentschap (EMA) zette vorige week het licht op groen voor de inzet van het vaccin van Johnson & Johnson. Eerder keurde het EMA ook al het gebruik van de vaccins van van Moderna, Pfizer/BioNTech en AstraZeneca goed. Die bieden een grotere beschermingsgraad, maar J&J heeft het grote voordeel dat er maar een dosis van toegediend moet worden. Bij de drie andere producenten is een tweede shot nodig. J&J moet dan ook het werkpaard worden van de massale vaccinatie strategie.

    Pfizer

    De Taskforce gaf zaterdag een update over de leverschema's van de verschillende vaccin producenten. Op dit ogenblik blijkt Pfizer-BioNTech veruit de meest betrouwbare en klokvaste leverancier, met exacte cijfers per week tot het einde van volgende maand. Tussen nu en eind april zou Pfizer ruim 1,4 miljoen dosissen leveren. De teller op dit moment staat op 1,2 miljoen geleverde vaccins.

    'Omdat Pfizer zeer regelmatig levert en de aangekondigde cijfers ook waarmaakt, zullen we de tweede dosis van het vaccin niet op voorhand in stock houden', zegt Ramaekers. 'Voor AstraZeneca blijft dat daarentegen moeilijk. Zij doen regelmatig nog aanpassingen in beloofde volumes, soms zelfs in de week van de levering.'

    AstraZeneca

    AstraZeneca, waarvan er op dit moment ruim 500.000 dosissen zijn aangekomen in ons land, kon maar voor de komende twee weken cijfers geven. In de week van 22 maart zouden er 27.904 dosissen moeten arriveren, de week daarop gaat dat naar 256.416 dosissen.

    'Voor het vaccin van Moderna is het op de weken na die van 22 maart nog even wachten', zegt Ramaekers. 'Dat is vervelend voor de strategie, al gaat het bij Moderna over beperktere volumes.'

    De Taskforce hoopt de tegenvallende leveringen van AstraZeneca vanaf midden april te kunnen compenseren met het vaccin van Johnson & Johnson, dat te kennen zou hebben gegeven dat de eerste Europese leveringen gepland staan op 16 of 17 april. 'We verwachten het schema per land begin volgende week', zegt Ramaekers. 'In principe rekenen we voor België op 1,4 miljoen dosissen.'

    *

    BORIS’ STUIPTREKKINGEN WEKKEN NOORD-IERSE DEMONEN

    *

    Analyse - 21/03/2021 Lukas de Vos - Leestijd 6 minuten

    *

    Sinterklaas 1921 is voor de Ieren een gedenkwaardige dag. Na de Paasopstand (24-30 april 2016) en de nooit erkende Republiek Ierland (1919-1921) stemde Groot-Brittannië eindelijk in met de zelfstandigheid van de Vrijstaat, mits inbedding in het Gemenebest en afstand van zes noordelijke graafschappen die het meest gekoloniseerd waren door ingeweken Engelse protestanten.

    Herdenking

    Er valt niets te vieren, en evenmin weinig om trots op te zijn

    Een eeuwfeest komt er niet. Er valt niets te vieren, en evenmin weinig om trots op te zijn, verklaarde nationaal voorzitter Declan Kearney van de links-nationalistische partij Sinn Féin in een verzoenend stuk dat het republikeinse weekblad An Phoblacht op 11 maart 2021 publiceerde. ‘Misplaced notions of “celebration’ have absolutely no contribution to make in any discussion about a new and better future”. Want er bestaan geen gradaties van slachtoffer zijn langs beide kanten.

    Herdenking is de enig mogelijke benadering, en die moet in het teken staan van erkenning van gemaakte fouten en etisch terugblikken. Kearney was geroerd door de gedenkdag van de ‘Clonfin Ambush’, een hinderlaag die het IRA legde in februari 1921 voor een eenheid Britse hulptroepen. Vier ‘Auxies’ werden gedood. Op de bijeenkomst werden niet alleen de namen van de Ierse vrijwilligers voorgelezen maar ook die van de gestorven Britten. En zo hoort het, stelt Keaney, want we moeten de helende kracht erkennen van ‘being able to say sorry’. Hij betreurt daarom dat de radicale protestanten in Noord-Ierland zich ingraven en met nieuw geweld dreigen, ondanks het Goede Vrijdagakkoord van 1998. Uit angst? Of uit onverzettelijkheid?

    Zeker is dat de brexit oude demonen opnieuw wakker heeft gemaakt. Na de dood van aartsvijanden-die-vrienden-werden, dominee Ian Paisley van de DUP (Democratic Unionist Party) en Martin McGuinness, voormalig IRA-leider uit (London)Derry, die samen een voorbeeldige regering van nationale eenheid leidden, is de toestand opnieuw verwaterd.

    Nieuwe meerderheid

    Londen had Stormont (het Noord-Ierse parlement) andermaal voor ruim twee jaar buiten werking gesteld (2017-2020). Nu dreigt een nieuwe krachtmeting tussen de republikeinen en de loyalisten die voor het eerst hun meerderheid kwijtraakten (DUP 27 zetels, de UUP of Ulster Unionists 10, samen 37; aan de andere kant veroverde Sinn Féin 26 zitjes in, de sociaaldemocratische SDLP 12, samen 38).

     

    De aanhang van extremisten smelt, moeheid van geweld eist zijn tol.

    globaal stemde 55,8% van de kiezers tegen de brexit

    De verschuiving heeft niettemin vooral te maken met de demografische ongelijkheid, katholieke gezinnen tellen meer kinderen. Waar in 2011 nog zo’n tweederde van de bevolking tot protestantse kerken behoorde, is de verhouding nu vrijwel gelijk. Dat bleek uit het referendum: de drie meest katolieke, westelijke graafschappen stemden tegen, de oude centra van zware industrie in het noord-oosten voor. Maar globaal stemde 55,8% van de kiezers tegen de brexit. Ze wisten waarom. Ter vergelijking: in Schotland stemde geen enkel kiesdistrict voor de brexit (62% tegen, 38% voor).

    Economische achteruitgang

    Een tweede reden is de economische achteruitgang van de zes graafschappen. De scheepswerven zijn, net als in Schotland en aan de Britse westkust, helemaal onttakeld. De vlasindustrie is weggeconcurreerd. De landbouw is verouderd.

    Hoewel de werkloosheid afneemt, vermindert ook het aantal tewerkgestelden tussen 16 en 64 jaar onder de 70% en neemt het aantal ontslagen angstwekkend toe (bijna 11.000 in 2020), zo maakten officiële statistieken bekend op 23 februari 2021. Dat leidt tot bizarre besluiten als: ‘Put into the context of the UK, Northern Ireland had the lowest unemployment rate, the lowest employment rate and the highest economic inactivity rate of all the UK regions.’

    Gebikkel

    Een derde en belangrijkste reden vormen de gevolgen van de brexit. Noord-Ierland is de inzet geworden van keihard gebikkel tussen de EU en Londen, wat maar te elfde ure scheen opgelost door de ondertekening van het Noord-Ierland Protocol: dat stuk grondgebied blijft (net als Gibraltar de komende vier jaar) in de Europese douane-Unie en de eengemaakte markt, anders klapt het Goede Vrijdagakkoord in elkaar. De economie niet minder, want de grens tussen de Unie en het VK ligt nu pal in het midden van de Ierse Zee.

    De grens met de republiek Ierland blijft een open grens

     

    Dat dergelijke noodoplossing onhoudbaar was bleek onmiddellijk. De grens met de republiek Ierland blijft een open grens, toldiensten moeten uitvoer over zee controleren aan de wal in Antrim (reden waarom steeds meer vrachtvervoer kiest voor de langere zeereis van Cherbourg naar Rosslare, liever dan eindeloos tijdverlies te lijden door onvoorbereide bureaucratische in- en uitklaringsprocedures in Engeland; reden waarom Schotland zijn visvangst liever verkoopt in Denemarken, dan kan er vrij verhandeld worden). Het werkvolk mort. Begin februari doekten zowel de havens van Larne en Belfast als de Europese Commissie hun gezondheids nazicht van dieren op, omdat ze met de dood bedreigd werden. De Europese Commissie flaterde bovendien door ook te onderzoeken of er geen covid-entstoffen vanuit Dublin naar het buitenland (het VK) werden gebracht. Boris Johnson waste zijn handen in onschuld, de EU moest de problemen maar oplossen.

    Inbreuk

    Het betert er niet op. Tot woede van de republikeinen heeft Londen immers eenzijdig besloten om de afgesproken overgangsperiode (om de administratie te kunnen uitwerken, ‘the grace period’) die liep tot einde maart uit te breiden tot mogelijk twee jaar. ‘Een inbreuk op de internationale wetgeving,’ klonk het aan Ierse kant en bij commissaris Maroš Šefčovič. De Noord-Ierse minister van Landbouw Gordon Lyons (DUP) legde op 26 februari alle inspecties stil.

    een ‘economisch verenigd Ierland’ brengt de wapenstilstand van 1998 in het gedrang

    Het Gemeenschappelijk Militair Commando der protestantse milities (CLMC) dreigde ermee de wapens terug op te nemen, want een ‘economisch verenigd Ierland’ brengt de wapenstilstand van 1998 in het gedrang.

    Brug

    Boris Johnson spartelt als een vis op het droge. Hij wil nu werk maken van een brug tussen Portpatrick (bij het Schotse Stranraer) en Bangor (bij Belfast). Dat kost maar 15 miljard, zei hij uit het hoofd – Britse pond wel te verstaan, 17,5 miljard euro (de helft van het Belgisch begrotingsgat na de pandemie). Maar de zee is te diep, Queens University waarschuwt voor Beaufort’s Dyke. Daar zijn op 250 meter diepte één miljoen ton oorlogsbommen gedumpt. Een drijvende tunnel dan maar. Veel goedkoper (12 miljard euro). De protestanten zijn ervoor gewonnen. Maar ze kampen met nieuwe problemen.

    Queens University verwacht binnen ten laatste tien jaar een volksraadpleging over de hereniging van Ierland

     

    Zo blijkt dat Noord-Ieren geboren in de Republiek 1.330 pond moeten ophoesten voor een reispas. Bovendien twijfelen ze aan de nieuwe snelwet om de politie meer macht te geven (‘straffen worden harder voor wie een standbeeld beschadigt dan voor een verkrachter’, sneerde SDLP-lid Colum Eastwood). En Queens University verwacht binnen ten laatste tien jaar een volksraadpleging over de hereniging van Ierland. Alleen: ook nu is niemand voorbereid. ‘Onnodig,’ heeft het Hooggerechtshof bepaald. En dus provoceert Johnson verder. Bracht even een bezoekje aan een Britse helikopter legerbasis op 12 maart. ‘Om de eenheid te bewaren.’

    Lukas de Vos

    Lukas De Vos is senior journalist van de VRT.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Ik hou vna U, ik hou van U…

    Deze stille viering is wel – nu er geen Nonnekes meer zijn - het minste dar men kan betonen tegenover de meestal gedreven en hulpvaardige verpleegkundigen die zich belangeloos inzetten en blijven inzetten voor de minder bedeelden onder ons.

    Ze verdienen er letterlijk hun hemel mee, want voor de al te magere verloning moeten ze het niet doen.

    Opkomen tegen racisme: dat is in, de (verkochte) media kunnen of mogen er niet over zwijgen. Maar opkomen voor het Eigen Volk, daarvoor moet een afgezaagd deuntje volstaan….

    Naar waar naartoe deze mentaliteit leidt, staat in de (vallende) sterren en in het daar omringende luchtledige geschreven. Weldra zal zelfs Het Rode Kruis overal vervangen worden door die ene helft van dat hemellichaam dat symbool staat voor romantiek, maar verdrongen wordt door de genitale verminking van vrouwen.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST





    21-03-2021, 16:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500565 - VOOR ZALMKLEURIGE INTERIEURS MOET U EERST BLAUW ZIEN VAN MISERIE

    .

    ZATERDAG 20 MAART 2021

    *

    500565 - VOOR ZALMKLEURIGE INTERIEURS MOET U EERST BLAUW ZIEN VAN MISERIE

    *

    1. INHOUD

    *

    SULLEKE SOMERS TE MIDDEN VAN DANSENDE TERRORISTEN UIT MOLENBEEK s/ ZENNE

    *

    SIHAMEGATE: HET DEFINITIEVE EINDE VAN SIHAME EL KAOUAKIBI? NIEUWE FEITEN…

    20 maart 2021 Roski

    Geachte Heer Somers,

    Beste Bart,

    Het spijt ons te zeggen dat ‘tScheldt in het bezit kwam van een nieuwe molensteen rond de ranke nek van uw protegé Sihame El Kaouakibi.

    Gisteren nog publiceerde De Morgen een tenenkrommend interview met U als minister van Ontbinding. U begon Sihame El Kaouakibi te verdedigen zoals alleen Amerikaanse bisschoppen priesters kunnen verdedigen nadat ze betrapt werden met grijpgrage vingers in de broek van kleine jongens.

    In De Morgen bezingt U Uw wonderkind als volgt: “Sihame heeft een authentiek, liberaal verhaal en maakt van diversiteit iets positiefs.”

    “Ze maakte van diversiteit iets positiefs”, klinkt als een perfect epitaaf voor op het marmeren graf van Sihames politieke carrière.

    Mocht ‘diversiteit’ lood geweest zijn, waren het de rappende alchemisten Sihame en Erika die er goud van wisten te maken. Goud dat op de meest ‘positieve’ manier op hun persoonlijke bankrekening belandde.

     

    Beste Bart, het zal U niet verwonderen dat Uw favoriete poedel-kroeskop kip zich door Uw liberale club excellent wist te laten adviseren in het ombuigen van publieke naar private middelen.

    Zo ontving ‘tScheldt het gênante bewijs dat Sihame en Erika het interieur van hun optrekje in de Elisabethlaan 172, 2600 Berchem lieten verfraaien. Geen slecht woord over verfraaiende vrouwen, uiteraard.

    Probleempje is wel dat de verfraaiingswerken moesten gefactureerd worden aan een lege doos in…. Brussel.

    ‘t Is te zeggen, dat is geen échte lege doos, het is een doos die goed gevuld werd door Uw grote Roerganger, Jan Jambon. Hij parkeerde er om te beginnen 200.000 euro in. Speciaal voor de schoon ogen van Sihame El Kaouakibi. Want zij ging met deze 200.000 euro een kopie van Let’s Go Urban uitbouwen in Brussel, meer specifiek Molenbeek, onder de welluidende naam: WeLoveBXL vzw

     

    Dat project had nogal wat voeten in de aarde, want al snel hadden mensen die écht wonen en werken in Molenbeek door dat er vooral veel gestileerde wind kwam waaien uit Antwerpen, waarmee ze bedoelden Sihame. Want eerst had Sihame gezegd dat ze naast leerkracht, dansleidster, choreograaf, marketeer, fotograaf, serial entrepreneuse, diversity coach, diversity expert, trouwfeestorganisatrice, diversiteitsboekenschrijfster, koninklijke empoweraar…. óók deradicalisatie-experte was, en dat ze met haar vzw Molenbeek wilde deradicaliseren.

    Daar moesten ze in Molenbeek toch even mee lachen. Trouwens Molenbeek was op dat moment reeds het wereld epicentrum voor gesubsidieerde deradicalisatie-experten. We citeren vrijelijk en woordelijk de uitspraak van Molenbeeks gemeenteraadslid Jamal Ikazban (PS) over Sihames project: “Deradicalisering is een markt geworden. Waarom een vzw uit Vlaanderen, terwijl er ook genoeg zijn in Brussel? Het is ook dubieus dat de vzw (WeLoveBxl) pas is opgericht in juli 2017.” Daarmee alludeerde hij op het feit dat de vzw speciaal leek te zijn opgericht als vangnet voor de 200.000 euro van Jan Jambon. Wat uiteraard ook zo was.

    Om haar 200.000 euro te redden veranderde Sihame het geweer van schouder en zei tegen Jan en Alleman in Molenbeek (lees Achmed en Alleman) dat WeLoveBXL zich dan maar ging inzetten om potentiële terroristen aan een job te helpen via danscursussen. Van zoveel buitenhoofdelijke intelligentie vielen Vlaamse en Brusselse politici in katzwijm. De subsidie stond daags daarna op de rekening in Brussel.

    Nu, beste Bart, U kent Sihame ondertussen. Die vang je niet zo snel met een kat in een zak. Dus heeft ze het spel slim gespeeld. Ze plaatste als voorzitter van de vzw We Love Bxl eerst de maatschappelijke zetel ‘even’ bij haar thuis in de Elisabethlaan 172 te Berchem, randgemeente gekend voor zijn vrij rondlopende terroristen die nood hebben aan danscursussen om een job te vinden. Vervolgens op 27 juli 2018 verhuisde ze snel de maatschappelijke zetel naar Brussel waar hij al van in het begin had moeten staan.

    U, beste Bart, zal als echte liberaal allicht nog een andere verklaring hebben waarom interieurwerken in de privévertrekken van een politica en haar huisgenote in Berchem moeten betaald worden van subsidiegelden voor een vzw in Brussel. Maar ja, U bent dan ook een Open Vld-er, schoolvoorbeeld van zichzelf verrijkende Toscaanse beschuitjes eters of strak in het maatpak zittende Europese Rekenkamer-Wonderen.

    Beste Bart, volgens ons is het bovenstaande verhaal gewoon tekstboek politieke fraude. We denken niet dat het de bedoeling was van Jan Jambon dat geld voor dansende achterstandskinderen in helhhole Brussel diende om het zalmkleurige interieur van Sihame en Erika te verfraaien in Antwerpen.

    Voor de heer Onderzoeksrechter die meeleest: U vindt de facturen bij We Love Bxl vzw in de Rue Delaunoy 58, 1080 Molenbeek-Saint-Jean. U vindt het verfraaide interieur in het knusse nest van Sihame en Erika in de Elisabethlaan 172 te Berchem.

    Eigenlijk, beste Bart, is nu het moment gekomen om op de schouder van Egbert Lachaert te tikken en hem zachtjes in het oor te fluisteren: “Egbert, het Sihame-griepje is net een pandemie geworden”.

     

    met vriendelijke groeten,

    en veel liefs,

    ‘tScheldt

    Overheden genoeg die WeLoveBxl steunen, om bij Sihame thuis verfraaiingswerken te laten uitvoeren…

     

    *

    Jan Jambon, overweldigd door de deradicaliseringsexpertise van Sihame El Kaouakibi, schiet in Molenbeek ‘WeLoveBxl’ in gang, niet wetende dat hij zou betalen voor de interieurwerken in het huis van Sihame in Antwerpen, Berchem.

    ***

    De stand is ietwat oneven. Sihame: 5,7 miljoen euro subsidies. ‘tScheldt: 0 euro. Gedenk ons met een abonnementje:

    12 maanden online lidmaatschap  €84,00

    In winkelmand

    6 maanden online lidmaatschap  €49,00

    In winkelmand

       Aanbieding!

       ACTIE: 6+2 maanden online lidmaatschap

       €61,50 €49,00

       In winkelmand

     

    Tags:

    Jamal Ikazban

    ,Jan Jambon

    ,Sihame El Kaouakibi

    WeLoveBXL

    Continue Reading

    Vorige Wist vaccinoloog Pierre Van Damme reeds in 2019 wat er ging gebeuren?

    Volgende Een giftig brein doet giftige uitspraken

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Er ligt een Staat op sterven. Ik zal op d’uitvaaet zijn…

    *

    Dat waren de woorden van Dichter René Declercq van meer dan 100 jaar geleden. Maar het mocht niet zijn. Eerst moest er nog een tweede golf van vernietiging over ons Eigen Volk komen, in gang gezet na WO II door minstens ZES eigen Overheden die zich via allerlei loense streken, maar blijen vastklampen aan de Macht.

    Daar bovenop heeft de Francofonie nu de misdadige bijstand gekregen van al dat iimport-volk dat hen binnenkort hopen te vernietiigen om nog beter de hard werkende en ondernemende Vlaamse Volksmens naar hun pijpen te doen dansen.

    Zo vallen er regelmatig blinddoeken weg, en komt de terrorostsciche ondergrond bloot. Eerst leert men ze dansen om aan werk te geraken. Wie daarvoor niet laaiend enthousiast is, is gewoon van kwade wil. Het is ’n grapje, dat me doet denken aan de woorden van de beul naast elektrische stoel tot de veroordeelde, dat het ’n beetje kietelt, maar niet lang duurt…

    -

    Enfin, wat er ook van zij, de Antwerpse Weversgilde zal er haar profijt uiit trekken.

    Maar wat met de derde hond, als er al twee zijn die vechten om hetzelfde been?

    *

    Digitalia

    20-03-2021, 17:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAZI INVASIE EN EEN ISKLAM INVASIE?

    .

     ZATERDAG 20 MAART 2021

    *

    *

    500564 - WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN NAZI INVASIE EN EEN ISKLAM INVASIE?

    1. INHUD

    *

    ER IS FEITELIJK GEEN VERSCHIL IN DE BEDOELDINGEN ALLEEN VOCHTEN NAZI’S MET OPEN VIZIER

    *

     

    *

     In de statie van Kortrijk zit Odielke Kavels op een bank zijn pijpke te smoren en een meneerke in de gaten te houden dat met zijn valieske heel den tijd nerveus weg en were drentelt en naar de horloge kijkt. “Opaatje”, vraagt hij na een halfuurtje blijkbaar ten einde raad, “komt diene trein eigenlijks nog?” - “’k Peinze het wel, ‘k ben biekans zeker”, zei Odielke, “ze hebben in alle geval de sporen al gereed gelegd!”

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    BPOST BLUES

    *

    Er is de laatste dagen nogal wat te doen geweest over BPost, waar de CEO werd afgedankt door de Raad van Bestuur, dit op vraag van de federale regering die bij BPost meerderheidsaandeelhouder is. De man wordt nl verdacht van onregelmatigheden en prijsafspraken op zijn vorige werk als CEO van een beveiligingsfirma, waarvoor hij tot één jaar geleden nog werkte. Wat er ook van zij, die Raad van Bestuur blijkt zelf ook eerder dis-functioneel te zijn waarmee weinig ernstigs aan te vangen valt met daar bovenop een federale voogdijminister voor Overheidsbedrijven zonder enige ervaring op niveau. Niet voor niks maakt dit overheidsbedrijf flink wat verlies op de Beurs. Vorige week woensdag verloor het één vijfde aan beurswaarde (men heeft het over honderden miljoenen!) en dit niettegenstaande de boom in de pakjesverdeling, zeker rond de eindejaarsfeesten. De reden daarvoor is in grote lijnen dezelfde als die voor de hele Belgische e-commerce, nl dat ze niet kan concurreren tegen buitenlandse firma’s zoals bv Bol.com en Zalando, omdat daar de nachturen pas beginnen te tellen na middernacht en hier al vanaf 20.00 uur, nog steeds die erfenis van Kris Peeters en de vakbonden. Onder druk van diezelfde vakbonden moest BPost, met al zo’n 40.000 werknemers, ook meer vast personeel aanwerven, i.pl.v. te werken met goedkopere onderaannemers, wat de inkomsten eveneens drukte. De brievenpost ging dan weer fel achteruit en het verhogen van de porto daarop zal die achteruitgang alleen maar verergeren.

    Bpost heeft nu een interim CEO tot er een nieuwe vaste zal gevonden worden. Eén van de discussie punten is trouwens de begrenzing van diens loon, dat onder de regering Di Rupo via een gentlemen’s agreement werd overeengekomen voor alle overheidsbedrijven, maar niet in een wet vastgelegd. Dat gaat om een enorm bedrag, maar ligt nog altijd lager dan in ‘de privé’. Johnny Thijs, een voormalige CEO die het verre van slecht deed, stapte bij Bpost daarom op. En, zoals men het in het Engels steeds kernachtiger kan uitdrukken: ‘If you pay peanuts, you get monkeys’.

    ---

    Persoonlijk maakte ik deze week nog een straf staaltje BPost mee. Dinsdag kreeg ik een brief terug die was afgestempeld op 02.11.2020 – vier maand eerder - omdat het adres niet zou geklopt hebben. Bij nader toezien bleek dat echter wél juist te zijn (na 02.11.2020 heb ik naar hetzelfde adres elke week een brief verstuurd die daar wél aankwam). Waarom het dan met die brief niet lukte en het vier maand duurde vóór ik die terug kreeg, kon niemand mij vertellen.

    *

    *

    Coucke broedt op instap in Greenyard

    Marc Coucke staat dicht bij een instap in het fruit- en groenteconcern Greenyard van Hein Deprez. Volgens onze informatie zou die gepaard gaan met een kapitaalinjectie van zo'n 50 miljoen euro.

    De deal is nog niet definitief, maar er lopen al gesprekken tussen de betrokken partijen. Als het nieuwe kapitaal 50 miljoen euro bedraagt, levert dat Coucke een belang van ongeveer 13,5 procent in Greenyard op. ‘Er ligt iets op tafel. Maar het is zeker nog niet rond en het bedrag staat nog niet vast’, zegt een waarnemer. Coucke was niet bereikbaar.

    De instap van de ondernemer-investeerder lijkt goed getimed. Greenyard noteert op de beurs aan zo’n 7,4 euro per aandeel, hetzelfde niveau als begin 2019, maar ver onder de koers van de voorgaande jaren.

    De operatie met Coucke lijkt een van de puzzelstukken van een omvangrijke financiële hertekening bij Greenyard.

    Als Coucke aan boord komt, zal hij daar een oude bekende tegen het lijf lopen. Sinds april vorig jaar bezit zijn zakenpartner Joris Ide 3 procent van de fruit- en groentegroep. Coucke en Ide hebben sinds enkele jaren samen 74 procent van RSC Anderlecht in handen. De familie van Hein Deprez is met bijna de helft (49,3%) van de aandelen de hoofdaandeelhouder van Greenyard.

    Pairi Daiza

    Zoals bekend is Coucke ook mede-eigenaar van het dierenpark Pairi Daiza, de bouwgroep Versluys en de uitbater van indoorskihallen SnowWorld. Hij is ook aandeelhouder van de farmagroepen Mithra en Fagron, het fotobedrijf Smartphoto en de koekjesbakker Lotus Bakeries. De voorbije maanden dook hij ook op in het kapitaal van de vastgoedvennootschappen VGP, Immobel en Xior.

    De operatie met Coucke lijkt een van de puzzelstukken van een omvangrijke financiële hertekening bij Greenyard. Begin dit jaar zei Marc Zwaaneveld, die begin 2019 naast Hein Deprez als co-CEO aan boord kwam, dat de groep tegen eind maart van plan was voor zowat 500 miljoen euro aan schulden te herfinancieren.

    Couckes investering zou Greenyard een tweede adem geven na de diepgaande reorganisatie van de voorbije jaren. Onder impuls van Zwaaneveld verkocht het met schulden beladen fruit- en groenteconcern zijn Portugese transporttak, de Hongaarse fabriek waar eind 2018 een listeriabesmetting uitbrak en zijn Britse bloemengroothandel. Greenyard snoeide ook 422 jobs weg.

    Dankzij die maatregelen en een teruggevonden rendabiliteit en cashflow daalde de schuldenberg van de beursgenoteerde groenteboer - het zwaard van Damocles dat boven het bedrijf hing - sneller dan voorzien. Toen Zwaaneveld aan boord kwam, vertegenwoordigde de nettoschuld 7,1 keer de aangepaste brutobedrijfswinst. Eind maart, op het einde van het gebroken boekjaar, moet dat ongeveer 3,5 keer zijn.

    Greenyard is niet de enige strategische deal waarmee Coucke bezig is. De ondernemer werkt parallel aan de beursintroductie van het waterzuiveringsbedrijf Ekopak, waarvan hij 49 procent bezit. Ekopak wil minstens 50 miljoen euro ophalen via de verkoop van voornamelijk nieuwe aandelen. De voormalige topman van Omega Pharma overweegt ook een (gedeeltelijke) verkoop van de verdeler van voorschriftvrije geneesmiddelen Ceres Pharma, de ‘mini Omega Pharma’. Hij heeft 80 procent van dat bedrijf in handen.

    *

    VIJF JAAR NA DE TERREURAANSLAGEN, EN NU?

    *

    Geen krant kan je nog openslaan, geen nieuws- of duidingsprogramma volgen, of we worden geconfronteerd met de vreselijke beelden van de terreuraanslagen in ons land op 22 maart 2016. Maandag exact vijf jaar geleden.

     

    dat de slachtoffers na de terreuraanslagen aan hun lot werden overgelaten

    In het boek Ontwapend: de ongelijke strijd spreken Koen Metsu en Julien De Wit met vele van de slachtoffers van toen. Ze komen er met name tot de vaststelling dat de slachtoffers na de terreuraanslagen aan hun lot werden overgelaten. Daarom doen ze in het boek onder meer een voorstel voor een ‘garantiefonds voor slachtoffers van terreur’. Ook roepen ze de overheid op om coaches aan te stellen om die mensen te helpen na de gruwel, de nachtmerrie.

    Eerder deze week scheen de Vivaldiregering hier oog voor te hebben. Maar dat bleek vals alarm. Deze keer was er rook zonder vuur.

    Expertise

    Niet alleen met de slachtoffers spraken beide auteurs. Ze kijken naar Justitie en behandelen in het kader van mogelijke terreur alle aspecten van veiligheid. Op basis van onderzoek en heel wat gesprekken met betrokkenen en beleidsmakers, analyseren ze of België überhaupt lessen heeft geleerd uit de terreuraanslagen. Ze gaan na of België klaar is voor een volgende terreurgolf.

    Koen Metsu bezocht daarom kampen van IS-vluchtelingen in Syrië

    De auteurs nemen daarvoor alle veiligheidsinstellingen onder de loep, overschouwen diverse vormen van terreur, zoeken de wortels van islamterreur op en bekijken hoe om te gaan met IS-weduwen en -kinderen uit eigen land. Koen Metsu bezocht daarom kampen van IS-vluchtelingen in Syrië.

    Beschermen

    In de boekvoorstelling (Doorbraak TV 15 februari jl.) komen al deze aspecten ruim aan bod. Maar het boek zelf leert u natuurlijk véél meer. Ontwapend brengt het relaas van veiligheidsdiensten de afgelopen vijf jaar. De auteurs geven alvast een aanzet hoe we onszelf en onze westerse democratie moeten beschermen tegen nieuwe terreurpogingen. Daartoe bieden ze op het einde van elk hoofdstuk concrete adviezen en beleidsvoorstellen.

    Promotie

    Op de vooravond van de herdenking van de terreuraanslagen in de luchthaven Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel, bieden we Ontwapend aan met een korting van 10%.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    In beide gevallen zien we de collaboratie. Die van 1940-’45 was verkeerd, wie toen op de voorgrond was getreden ten bate van het Eigen Volk, werd tegen de muur gezet, of levenslang tot inde 5de generatie gebroodroofd. Tegenwoordig worden dezelde soort meeloprs burgemeester, minister of wie weet, binnenkort zelfs Staatshoofd. Of Sultan. Gekroond onder een tricolore vod, gesierd met de Halve Maan…

    Dan zal niet de beiaard spelen, maar zal er onophoudelijk tromgeroffel weerklinken in de steaten, telkens een Christenhond ter dood wordt gevoerd. Islammerds namelijk zijn verzot op de spektakels van lang uitgesponnen publieke onthoofdingen.

    Eindelijk zullen de madia andere beelden kunnen bregen, dan dat gezeur over dat Chinees Griepke dat voor de overvallers geprogrammeerd, als een zegen van Allah over Het Westen kwam.

    Typisch het scenario waarin alle Beschavingen te onder gaan: zedeverwildering, Brood en Spelen onder de spiedende ogen van de zich klaar makende opvolgers-veroveraars.

    En de boer, zal die nog altijd voort ploegen? Of zal het zijn vrouw zijn die de ploeg trekt?

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    *

     

     









    20-03-2021, 16:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500563 - BEHEERST DE COLLECTIEVE GEKTE DE LANDSLEDING OF IS ALLEEN HET EIGEN VOLK DAARAAN SCHULDIG?

       .

     VRIJDAG 19 MAART 2021

    *

     

    500563 - BEHEERST DE COLLECTIEVE GEKTE DE LANDSLEDING OF IS ALLEEN HET EIGEN VOLK DAARAAN SCHULDIG?

     

    1. inhoud

    *CORRECTIE. DE VRAAG IS EIGENLIJK OF DE ZES REGERINGEN ZE ALLEMAAL ‘ZIEN VLIEGEN’ OF ALS ZE ONDERLING STRIJDEN OM DE LANGSTE TE HEBBEN

    *

     

     

    Louis van den Achterhoek kwam na middernacht thuis van een biljartavond in ‘De Molens’ en Marie, zijn vrouwe, stond met heur krulspelden in boven aan de trap sjette te geven en te tieren dat hij nen gloeienden ezel was. “Tiens, tiens,” zei Louis, “dat is nu den tweede keer in mijn leven da’k dat moete horen.” “En waar heb je dat al ne keer gehoord, dé?” vroeg Marie nieuwsgierig. “Van de paster”, antwoordde Louis binst dat hij wolke bierlucht pufte, “toen da’k hem ging gaan vertellen da’k met joen ginge trouwen!”


     *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    LINKSE PANDOERING IN NEDERLAND

    *

    In mijn blog van 16 dezer (‘België speelt cavalier seul’) had ik het terloops reeds even over de recente opiniepeiling van o.m. Het Laatste Nieuws, RTL en VTM waaraan nauwelijks aandacht werd besteed. Dit gebeurde niet alleen o.w.v. het feit dat de politique politicienne dezer dagen zich ruim in de schaduw van het corona gebeuren afspeelt, maar ook doordat de verschillen met een vorige peiling voor bijna alle partijen (met uitzondering van de Waalse communisten) binnen de 1% bleven, terwijl de foutmarge van zo’n peiling 3% is. M.a.w. te verwaarlozen.

    Ondertussen zijn er in Nederland verkiezingen geweest waar, in tegenstelling tot onze peilingen, wel brokken werden gemaakt. Dat de zgz ‘rechtse’ liberale VVD van Rutte fors vooruitging was door iedereen voorspeld en dus geen verrassing. De links- liberale D66 profiteerde er zelfs mee van door de tweede partij te worden. De rechtse partijen deden het minder goed. De PVV van Wilders ging zelfs licht achteruit terwijl het Forum voor Democratie van Baudet het nog verrassend goed deed nadat die partij vorig jaar bleek te zijn ingestort. Een afgescheurde lijst haalde als derde rechtse partij zelfs nog het parlement. Evenals in Catalonië, Schotland en ook bij ons in Vlaanderen zijn de nationalisten er verdeeld en dat blijft een droevige zaak.

    De grootste verrassing van de Nederlandse verkiezingen was wel de ruime nederlaag van links. GroenLinks van goeroe Jesse Klaver, de partij waarvoor onze groene Kalveau speciaal naar Nederland trok om er wat van op te steken en die voor ons Mateke een voorbeeld leek voor de lancering van zijn ‘Vooruit’, verloor liefst de helft van haar zetels en voor de andere linkse partijen was het al niet veel beter. Men kan zich ook vragen stellen wie die ‘Timmerfrans’ daar bij Europa nog vertegenwoordigt als vice-president van de E.U.-commissie, nu zijn PvdA na de rampzalige stembusuitslag van de vorige keer er nu niet één zetel van terug kon winnen en zo goed als niets meer voorstelt.

    Het zal bij ons zo’n vaart niet lopen, zelfs mochten er nu verkiezingen zijn. Eens die corona pandemie niet meer het hoofdthema zal zijn en er weer echt iets zal moeten gepresteerd worden, denk ik niet dat de fouten-marge zich zal blijven beperken tot één of meerdere procenten of wat gerommel in de marge. Het verschil met Nederland is dat men daar niet tot over de oren in de schulden zit en men er bij het begin van de corona crisis zelfs een overschot op de Begroting had, terwijl bij ons toen al een zwart gat gaapte, waarvan men nu zelfs de bodem niet meer ziet.

    *

    UITSTEL VAN VERSOEPELINGEN MOET CORONA-OPSTOOT NEERSLAAN

    Premier Alexander De Croo roept vrijdag vervroegd het Overlegcomité bijeen. ©Olivier Matthys

    18 maart 2021 22:02

    *

    Voor drastisch Plan B is ondanks stijgende cijfers geen politiek draagvlak

    Opgeschrikt door de snelle stijging van het aantal corona besmettingen roept premier Alexander De Croo (Open VLD) vrijdag het Overlegcomité vervroegd bijeen. Normaal zouden de federale en regionale topministers zich pas eind volgende week over de epidemiologische situatie buigen. ‘De stijging was verwacht, maar komt een stuk vroeger dan gedacht’, verklaarde De Croo in de Kamer.

    Een reeks aangekondigde versoepelingen voor april, het zogenaamde buitenplan, komt op de helling te staan. Het gaat onder meer over de jeugd activiteiten zoals jongeren kampen in de paasvakantie, het toelaten van culturele activiteiten, evenementen en erediensten tot 50 personen, en het heropenen van de pretparken. De vervroegde volledige terugkeer van het derde en vierde middelbaar naar de schoolbanken werd al uitgesteld tot na de paasvakantie.

    Voor het onderwijs, dat door de forse stijging van het aantal besmettingen bij jongeren een van de motoren achter de huidige opstoot lijkt te zijn, liggen ook bijkomende maatregelen op tafel. Vlaanderen koos er al voor om 10- tot 12-jarigen te verplichten een mondmasker te dragen, Brussel en Wallonië deden dat nog niet. Daar bovenop kan worden beslist om in de week van 29 maart, de week voor de paasvakantie, alle leerlingen thuis les te laten volgen.

    Daarnaast buigt het Overlegcomité zich over een reeks drastischere maatregelen, het zogenaamde Plan B. Dat is een set maatregelen, uitgewerkt door virologen en andere experts, voor als de cijfers verslechteren. Dat moet helpen het extreme scenario - een harde lockdown - te vermijden.

    Nu ingrijpen om heropstart horeca te redden

    De boodschap van de regering: er is een mentaliteits wijziging nodig om de huidige opmars van het virus te stoppen en in mei de horeca te kunnen heropenen. 'De beste maatregel tegen het virus is contacten beperken', herhaalt viroloog Steven Van Gucht. 'Wie niemand ziet, kan niemand besmetten'.

    Het Plan B omvat ingrepen in niet-essentiële winkels in drukke winkelstraten of shopping centra. Als de toeloop daar onvoldoende kan worden ingeperkt, moeten die winkels sluiten. Het gaat ook over het opschorten van alle buitenschoolse activiteiten voor jongeren en het vervroegen van de avondklok. In Vlaanderen en Wallonië zijn mensen nu verplicht om vanaf middernacht tot 5 uur ’s ochtends binnen te blijven, in Brussel is dat vanaf 22 uur tot 6 uur.

    "Het Plan B omvat ingrepen in niet-essentiële winkels in drukke winkelstraten en het opschorten van alle buitenschoolse activiteiten voor jongeren. "

     

    De set aan maatregelen is een advies, het is aan de politiek om de knoop door te hakken. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) stuurt aan op strengere regels. ‘We moeten nu verstrengen als we na de paasvakantie willen versoepelen.’ Voor strengere regels voor jongerenkampen en het uitstellen van het buitenplan lijkt een consensus in de maak. Voor het doorvoeren van het Plan B lijkt de politiek het nog te vroeg te vinden.

    *

    PROTEST TEGEN SLUITING HORECA GROEIT

    'Beleid Vandenbroucke is la Belgique à papa!'

    Analyse - 19/03/2021 Christophe Degreef - Leestijd 7 minuten

    *

    De Vivaldiregering heeft de opening van de horeca op 1 mei gezet. Als het aantal besmettingen en -ziekenhuisopnames de komende weken echter stijgt, is de kans groot dat de regering ook die belofte zal verbreken.

    Jean-Marie Dedecker vraagt zich af wat het nut is van absurde regels in stand houden. ‘Geen enkele medicus kan me uitleggen waarom open terrassen gevaarlijk zijn, maar de trein nemen niet.’ Dedecker roept de Vlaamse regering op het been stijf te houden om de terrassen op 1 april te openen.

    Consensus

    In Brussel werkt een excentrieke café- en restauranthouder terzelfdertijd aan een protocol waarmee hij wil aantonen dat de opening van de horeca binnen eveneens al vanaf april kan. ‘Door mensen op te sluiten, staat de regering creatieve oplossingen in de weg. Nochtans zijn er eenvoudige oplossingen die ons veilig ons leven terug kunnen geven, zoals desinfectie van de binnenlucht’, zegt ondernemer Carl De Moncharline.

    Tijdens die vergadering was er consensus dat er een oplossing moet komen voor de paasvakantie.

    Jean-Marie Dedecker, de burgemeester van Middelkerke, heeft deze week samengezeten met alle kust burgemeesters. Tijdens die vergadering was er consensus dat er een oplossing moet komen voor de paasvakantie. Als het mooi weer is, komen er traditiegetrouw veel mensen naar zee. In tijden waarin reizen naar het buitenland verboden is, zal die intocht potentieel nog sterker zijn dan andere jaren.

    ‘Absurde redenen’

    ‘Zelfs de West-Vlaamse provinciegouverneur Carl Decaluwé beseft dat er iets moet gebeuren,’ zegt Jean-Marie Dedecker aan Doorbraak. ‘Raamverkoop is toegestaan, maar waarom zouden we de mensen niet een tijdje buiten kunnen laten zitten om hun drankje of sandwich te nuttigen? Ik vraag aan medici altijd wat het probleem is om met voldoende afstand in de buitenlucht samen te komen eigenlijk is.’

    ‘Ze kunnen me er nooit op antwoorden. Ik wil daarom niet langer meestappen in om absurde redenen opgelegde regels. Waarom mogen mensen wel op een publieke bank gaan zitten om hun sandwich op te eten, of in de trein bij elkaar kruipen, maar niet op een gedesinfecteerde terrasstoel zitten? We moeten in opstand komen tegen de absurditeit.’

    Overruled’

    Dedecker zegt zelf geen legale middelen te hebben om eenzijdig in zijn gemeente de terrassen te openen. ‘Ik kan de politie vragen om de opening toe te laten, maar dan kunnen we overruled worden door een ministerieel besluit.’ Hij vreest daarom dat de Vlaamse regering – zijn partij inbegrepen – niet echt haar ruggengraat zal rechten als puntje bij paaltje komt op het komende overlegcomité.

    Wie gelooft die mensen nog?

    ‘Er is een manifest gebrek aan politieke moed in Vlaanderen. Politici hebben de macht afgestaan aan wetenschappers, die overal virussen zien, in hun zichzelf voedende bubbel. Ik heb De Wever en Jambon ook gehoord in De Zevende Dag. Al die uitlatingen, dat is mooi hé, maar men moet ook soms gewoonweg dingen durven te doen als men het echt meent. Ik zie alleen maar uitstel gedrag. We zijn in oktober begonnen met de horeca te sluiten, voor één maand. We zijn nu bijna april. Wie gelooft die mensen nog?’

     

    Nu het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames opnieuw stijgt – en ook wanneer ze opnieuw zullen stagneren, trouwens – mag er van de regering en de wetenschappelijke experts die hun lot een Vivaldi hebben gekoppeld, niet meer gesproken worden over het perspectief om minstens een deel van de horeca te openen in april. Of de door hen naar voren geschoven datum van 1 mei haalbaar is, is ook onzeker, want de Vivaldiregering beantwoordt elke stijging van de cijfers met strenge reprimandes als het kan, en met verstrengingen als het moet. Een eindeloze situatie.

    Excentriek

    Dat mag niet verhinderen dat er wel degelijk horeca ondernemers zijn die op eigen houtje proberen aan te tonen dat het wel kan. Dat is het geval bij Carl De Moncharline, een excentrieke Brusselaar. De Moncharline is de man achter de succesvolle bar Impérial aan het Brusselse Justitiepaleis. Hij is in Brusselse kringen een bekend figuur, en heeft een uitgebreid netwerk, ook bij hoofdstedelijke politici. In Franstalig België is de man ook bekend vanwege zijn corona proces tegen de Belgische en Brusselse overheden.

    Maar ik zal mijn recht om te ondernemen altijd met vuur verdedigen

    ‘Ik respecteer de rechtsstaat, maar gebruik ook mijn recht als burger en ondernemer om diezelfde staat te gebruiken om de overheid ter verantwoording te roepen. Voor mezelf moet ik niet meteen gelijk krijgen. We zullen pas binnen enkele jaren de gedegen analyse kunnen maken van wat er in 2020 en 2021 gebeurd is. Dat ze hun tijd maar nemen bij de rechtbank om dat allemaal vakkundig te bestuderen, zodat het uitgeklaard wordt. Maar ik zal mijn recht om te ondernemen altijd met vuur verdedigen,’ zegt De Moncharline aan Doorbraak.

    Opgehokt

    De Moncharline wil het niet alleen van rechtsspraak hebben, maar wil ook zelf zijn punt maken. ‘We kunnen morgen veilig cafés en restaurants openen. Wij kunnen ook zelf nadenken over protocollen om onze klanten te beschermen. Dat is onze plicht als ondernemer. Met een combinatie van afstand houden, mondmaskers dragen, en ventilatie kan ik een veilige omgeving creëren. Volgens mensen als Marc Van Ranst en Erika Vlieghe kan dat niet, maar in Franstalig België hebben we best wat viro- en epidemiologen die een beetje realistischer in het leven staan. Ik denk daarbij aan Jean-Luc Gala, Bernard Rentier, en het wetenschappelijke collectief ‘COVID rationnel’. Ik ben niet over één nacht ijs gegaan.’

    Het beleid van Frank Vandenbroucke, dat is la Belgique à papa

    ‘De overheid behandelt de burger als iemand die opgehokt moet worden,’ gaat De Moncharline verder. ‘Dat is gemakkelijk als oplossing: alles sluiten, en zo de verantwoordelijkheid op de burger afschuiven, die de crisis op verschillende manieren moet torsen. Het erge is echter dat die houding geen innovatie of creativiteit bevordert. Het beleid van Frank Vandenbroucke, dat is la Belgique à papa: ‘Wij, de heersers, weten wat goed is voor het volk, en het volk moet naar onze goede raad luisteren en mag zelf niet nadenken’. Ik heb er echter zelf baat bij dat mijn etablissementen veilig zijn. Maar als ik moet wachten op de overheid, dan ga ik failliet. Dus denk ik zelf na.’

    Driedubbel protocol

    De Moncharline’s oplossing bestaat uit een driedubbel protocol: de capaciteit beperken, regelmatig desinfecteren, en zorgen voor goede verluchting binnen. Voor dat laatste heeft hij zijn bar Impérial volgehangen met moderne lucht-desinfectie-apparaten.

    ‘Op zichzelf is dat geen wonder oplossing,’ zegt De Moncharline. ‘Je moet gelaagd werken: de lucht desinfecteren, regelmatig meubilair ontsmetten met alcohol, en mensen niet te dicht bij elkaar laten zitten. Als je die protocollen goed in het oog houdt als cafébaas, dan is er weinig risico. Ik ben er ook een voorstander van dit soort protocollen in wetgeving te gieten. Mij niet gelaten als iemand van de arbeidsinspectie om de zoveel tijd het protocol komt controleren. In rusthuizen en het openbaar vervoer zouden ze er beter ook een paar hangen.’

    Ionen en ozon

    We contacteren Luigi Canu, een Waal die voor een bedrijf werkt dat de luchtdesinfectie-apparaten verkoopt. Canu werkt al twintig jaar in deze branche en kan er veel over vertellen. ‘Voor de Covid-crisis was niemand geïnteresseerd in desinfectie, maar wilden onze klanten onze producten vooral aankopen om slechte geuren tegen te gaan. Dat is een van de functies ervan. Maar de focus ligt toch voornamelijk op desinfectie,’ zegt Canu.

    In Frankrijk gebruikt men deze technologie ook in ziekenhuizen.

    ‘Onze machines zijn pas efficiënt als ze 24/24 draaien, en zijn daarvoor ook gemaakt. De UV-lamp in het apparaat zorgt ervoor dat er verschillende types ionen worden gecreëerd die zich binden aan vervuiling, en bacteriën en virussen vernietigen. Daarnaast zorgt de UV-lamp ook voor de productie van ozongas in kleine hoeveelheden, een zware binding van zuurstof atomen die desinfecterend werkt op oppervlakten. In Frankrijk gebruikt men deze technologie ook in ziekenhuizen.’

    We zijn niet gek’

    Hoewel er geen studies zijn die de effectiviteit van de desinfectie-apparaten met betrekking tot SARS-cov-2 bewijzen, zegt één studie die we onafhankelijk van De Moncharline en Canu vonden, dat ze effectief zijn tegenover vroegere SARS-virussen, en suggereert ze dat dit ook het geval kan zijn voor SARS-cov-2. Wanneer correct geïmplementeerd, en in samenwerking met andere veiligheids maatregelen, zouden de apparaten wel degelijk kunnen bijdragen tot een coronavrije binnenomgeving, luidt de conclusie.

    Een probleem is dat sommige mensen gevoelig kunnen zijn voor ozon, en dat het gas in bepaalde hoeveelheden toxisch is. ‘Dat is zo,’ zegt Canu. ‘Maar deze apparaten halen de maximum normen voor toxiciteit van ozon niet. We zijn niet gek. Mensen die ervoor gevoelig zijn, kunnen na een tijdje in een ruimte gezeten te hebben waar onze apparaten werken, wel irritaties krijgen. Dat is echter zeldzaam.’

    Christophe Degreef

      *

     CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Als we hen zo bezig zien of horen, komt een oud Bijbels spreekwoord als vanzelf geprojecteerd p de muur achter hen.

    Mane, teckel, phares: geteld, gewogen en te licht bevonden.

    Kawouter Beke, ’t Crootje, zelf Brouckie of den diene vA   n Onderwijs: de stupiditeit druipt hen van ’t gezicht. Aan de vruchten kent men den boom…

    De Corona maatregelen? Amateuristisch, paniekerig, verward en volatiel. Eenheid van gezag?

    Ja, heel zeker. Vooral om de Schatkist nog leger te plukken.

    -

    Als dat zo doorgaat, zullen er tegen 2024 geen kiezers meer zijn, en zullen ze zichzelf moeten her-benoemen…

    Er zijn alleen nog ..Plussers (vul ’n getal in tussen 0 en 106) en allemaal hebben ze recht op dat dodelijk vaccin. Want de Regering zit tot over de oren in deze voorraden, die niemand anders nog wil.

    ONLY IN BELGIUM…

    -

    Ondergetekende werd gisteren ‘behandeld’ doch maakt het goed. Helaas.

    Want de ophok-plicht blijft gehandhaafd. Zitten en Zwijgen, tot je laatste snik.

    Vraag. Die Bijbelse figuur, die wilde blijven leven tot zijn Volk, na de vele jaren van balligschap in Egypte, in het Beloofdde land veilig was aangekomen, was dat niet Mo Zes?

    Hij haalde het niet niet.

    De sukkel. Had die maar Klauwaards-blord gehad, dan leefde die nu nog. Tenminste dàt beter doen, is mijn levensdroom. Het uur mogen beleven waarop een nieuwe Identitietskaart wo(dt bedeeld door een Onafhankelijke vrijgevochten Vlaamse Staat.

    In deze Liefde wil ik leven en sterven.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    20-03-2021, 14:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500562 - ZO TEGEN- NATUURLIJK DOEN OF DENKEN, IS NU DE MODE VAN DE WARE INTELLECTUEEL

    .

    DONDERDAG 18 MAART 2021

    *


    500562 - ZO TEGEN- NATINUURLIJK DOEN OF DENKEN, IS NU DE MODE VAN DE WARE INTELLECTUEEL

     

    1. INHOUD

    *

    MEI 68 WAS AL DE CLOU (DE CHOU?) VAN DE PRETENTIE, DA’S NU DE WAKE UP, HET WAKKER WORDEN IN DE ERDOVING…

    *

     

     

    Op de bane naar Dikksmuide is boer Sampers een stukske land aan het omspitten en nadat hij een pijpe met Werviksen heeft aangestoken, leunt hij op zijn spa met de bedoelinge vijf minuten uit te rusten. Valt er daar nen automobiel stille met aan boord ne vent, col en plastron en verzekers ne voyageur in stofzuigers of ne schrijver van ’t stadhuis, die hem toe roept: “Is dat hier Staan of Werken!” Boer Sampers voelt zich ineens niet deerlijk in zijn kruis gegrepenn. “Zoud gij geloven, besten here,” roept ie terug, “da’k ik op mijn land nog doe wuk da’k ik wille!”


    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE KERK EN LGBTQI

    Volgens de Congregatie voor de Geloofsleer in Rome is het niet geoorloofd de zegen Gods te geven aan seksuele praktijken buiten het Christelijk huwelijk. ‘God created Adam and Eve, not Adam and Steve’, is eerder hun motto.

    Dat de uitspraak van de Congregatie op heel wat kritiek zou onthaald worden is een open deur intrappen. Zeker in deze tijden van LGBTQI-isme waarin alles moet kunnen, lijkt het wel vloeken in de kerk, om een passende uitdrukking te gebruiken. De Congregatie wilde daarmee echter de puntjes op de ‘i’ zetten na de eerder verwarrende uitspraken van Paus Franciscus himself, die vorig jaar nog had gesteld dat holebi-paren een wettelijk samenlevingscontract moeten kunnen sluiten. Dat kunnen ze trouwens nog altijd, maar dan wel buiten de Kerk en zonder de zegen Gods. Dat geldt ook voor heteroparen die niet huwen.

    Heel dat LGBTQI-wereldje is er een van mensen met een andere geaardheid, waar de meesten meestal zelf niet aan kunnen doen, maar waar men m.i. ook niet mee moet te koop lopen zoals dat tegenwoordig gebeurt en normale mensen soms het gevoel geven dat ze zelf niet meer normaal zijn. Anderzijds lijkt het me wel een stap te ver andersgeaardheid een zonde te noemen, maar het blijft nog altijd, zoals Dean Martin – zelf geen onbesproken blad wat huwelijkstrouw betreft – het vroeger zong: ‘One man, one wife, one love through life’ in ‘Memories are made for this’.

    ---

    Zoals ik hierboven reeds aanhaalde, zal er heel wat kritiek zijn op die beslissing van de Congregatie en die is er o.m. al gekomen vanwege de Belgische bisschoppen, met een heftige reactie van Mgr. Johan Bonny, deze keer niet via de (a)sociale media, maar in De Standaard en vóór de Tv-camera’s. Minder evident lijkt mij dat Vlaams minister Crevits daarover ook al haar zegje moest doen. Die zou zich beter met haar eigen zaken bezig houden en niet heiliger willen zijn dan de Paus, die trouwens in deze zaak zelf min of meer is teruggefloten.

    De invloed van de Katholieke Kerk gaat in de Westerse wereld achteruit, maar niet in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Paus Franciscus heeft zijn hele leven, tot hij Paus werd, altijd in Latijns Amerika geleefd en reageert niet altijd zoals wij dat van vroegere pausen gewend waren. De vraag is maar hoe men die verschillende strekkingen zal kunnen blijven verzoenen. Het LGBTQI’isme zal daarvoor geen oplossing brengen, integendeel.

    *Voor wie het nog niet zou weten, LGBTQI zijn de afkortingen voor Lesbian, Gay, Bisexual, transgender, Queer & Intersex.

     

     

    *

    VERHAEGHE EN CO. BETONNEREN MACHT BIJ CLUB BRUGGE

    *

    ©Wouter Van Vooren

    Michael Sephiha Dries Bervoet

    Vandaag om 01:00

    *

    Kleine beleggers die in Club Brugge willen investeren moeten niet verwachten zeggenschap te verwerven over hoe de voetbalclub bestuurd wordt.

    Blauw-zwart kiest er bij zijn beursgang voor dubbel stemrecht in te voeren voor zijn historische eigenaars. Dat blijkt uit de informatiebundel van de operatie. Wie langer dan twee jaar aandeelhouder is - onder meer de groep rond voorzitter Bart Verhaeghe - beschikt daardoor per aandeel over twee stemmen.

    Met dat systeem kunnen historische aandeelhouders blijven wegen op strategische beslissingen (kapitaal verhogingen en -verminderingen, splitsingen, fusies, enzovoort), zelfs als hun belang onder de drempel van 50 procent zakt.

    Club Brugge is volgens experts het eerste Belgische bedrijf dat zo’n dubbel stemrecht invoert bij een beursgang. In ons land voerden genoteerde bedrijven als Tessenderlo, Picanol, IBA en GBL het al in. Ook de techreuzen Google en Facebook hebben soortgelijke constructies met dubbel of meervoudig stemrecht.

    Ticker 'CLUB'

    "Kleine beleggers moeten niet verwachten enige zeggenschap te verwerven over de manier waarop Club Brugge bestuurd wordt. "

    De Belgische landskampioen trekt op 26 maart onder de naam ‘CLUB’ naar Euronext Brussel tegen 17,5 à 22,5 euro per aandeel. Die vork waardeert Club Brugge op maximaal 258 miljoen euro, een stuk minder dan de prijs waartegen bankiers de club in de markt zetten. Dat is een aanwijzing dat de gepolste grote beleggers Club niet als een ‘gewoon’ bedrijf met recurrente winsten beschouwen en niet toehapten aan die hoge prijs. Beleggers kunnen nog tot 25 maart aandelen kopen.

    De aandeelhoudersgroep rond Bart Verhaeghe zal bij de beursgang tussen 30 en 40 procent van de Club-aandelen verkopen. Hun gezamenlijk belang zal dalen van 94,34 naar 53,6 à 66 procent. Verhaeghe en co. hebben zicht op een opbrengst van 57 à 105 miljoen euro.

    Entertain mentbedrijf

    Club zet zich niet in de markt als een voetbalbedrijf. Het ziet zich als een breder sport-, media- en entertainmentbedrijf. ‘We zijn de grootste event organisator van het land. We organiseren minimaal 25 keer per jaar een event met 30.000 toeschouwers’, zegt het toptrio in een interview. Ze schuwen de vergelijking met bedrijven als Studio 100 en Kinepolis niet. ‘Maar ons model is steviger.’

    Cruciaal voor Club Brugge is of het zijn winstmotor aan de gang kan houden in een volatiele omgeving. Tegenvallende sportieve prestaties dreigen druk te zetten op de vier kasstromen: wedstrijd gerelateerde inkomsten, sponsor deals en merchandising, media rechten en transfers. Club mikt erop zijn recurrente jaarlijkse inkomsten een boost te geven met een nieuw stadion dat in 2023 af moet zijn. Opvallend is dat Club ook transfers steeds meer als recurrent beschouwt. Het ziet zichzelf in staat uit te groeien tot een hofleverancier van de grote Europese competities. De jongste drie seizoenen hield Club netto 81 miljoen winst aan transfers over.

    In de risico’s voor beleggers vermeldt Club de mogelijke verdwijning van het sociale en fiscale gunstregime voor voetballers. ‘Dat kan ons voor getalenteerde spelers minder aantrekkelijk maken en een negatieve weerslag hebben op de financiële prestaties’, luidt het.

    WOKE MET MARC REYNEBEAU

    OVER KINDER- EN OUDERDOMSZIEKTEN VAN HET ANTIRACISME

    *

    Commentaar - 18/03/2021 Philippe Clerick - Leestijd 6 minuten

     

    *

    Toen ik mij links en rechts aan het inlezen was over woke (1), stootte ik op enkele stukken van Mark Reynebeau. In een van die stukken stelt hij wokeness voor als een ‘kinderziekte’ van een gezond lichaam, enkele kleine excessen gedrapeerd rond een voor de rest voortreffelijke kern van verzet tegen racisme en vrouwen discriminatie. Wat die kleine excessen zijn, zegt hij nergens.

    Dat hij woke als een ‘kinderziekte’ omschrijft, vind ik raar. De strijd tegen racisme en vrouwen discriminatie is geen nieuw beweginkje dat in de kinderschoenen staat en weldra volwassen en verstandig wordt. De National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) zag het licht in 1909, de Women’s Social and Political Union (WSPU) in 1903. De bewegingen bestaan al zó lang dat ze nu eerder aan een ouderdomsziekte toe zijn, na de gezonde, productieve jaren van een halve eeuw geleden (2). Dat die ouderdomsziekte zich vooral manifesteert in wat Reynebeau ‘jonge, vaak hoogopgeleide activisten’ noemt, moeten we dan opvatten als het zoveelste grapje van schalks universum.

    Amerikaanse campussen

    ‘Kinderziekte’ suggereert verder dat de buikkrampjes en hoestjes van woke van korte duur zullen zijn. Reynebeau schrijft ook letterlijk dat het snel in orde komt als de andere kant een ‘volwassen gesprek’ aangaat en begrip toont (3). Maar dat valt nog te bezien. Op de Amerikaanse campussen is woke al een hele poos aan de gang, hoezeer de academische autoriteiten zich ook inspannen om een ‘volwassen gesprek’ ermee aan te gaan en hoeveel begrip ze er ook voor tonen. Het lijkt niet veel te helpen om de excessen te kalmeren.

    Bestaat de kern van de woke-beweging uit het beëindigen van alle discriminatie, of uit de onverdraagzaamheid

     

    Zelf vind ik het altijd moeilijk om een onderscheid te maken tussen de kern van de goede zaak en de excessen die erbij komen kijken, vooral als men die kern begrijpt als de zelfverklaarde goede bedoelingen van de zaakvoerders. Bestond de kern van de Russische collectivisatie uit de modernisering van de landbouw of uit het uitroeien van de koelakken? Bestond de kern van de collaboratie uit de zoektocht naar Vlaamse onafhankelijkheid of uit de samenwerking met de nazibezetter? Bestaat de kern van de woke-beweging uit het beëindigen van alle discriminatie, of uit de onverdraagzaamheid, de censuur en het omgekeerde racisme? Op de eerste twee vragen ken ik het antwoord, want aan de vruchten kent men de boom. Bij de derde vraag heb ik een vermoeden.

    Vaag

    Het stuk van Reynebeau bevat veel vage, weinigzeggende gedeeltes waarin de goede woke-zaak beschreven wordt in algemene woorden: ‘inclusie’ versus ‘privileges’, verandering in ‘de machtsverhoudingen’, en ‘minderheden die erkend, gehoord, gezien, gepresenteerd en ernstig genomen willen worden’. Tja, als het zo vaag blijft, ga ik akkoord, hoor. Weg met de privileges en leve de inclusie, en ik wil iedereen erkennen, horen, zien en laten representeren. Het ernstig nemen van de woordvoerders zien we later wel.

    dat hij het niet begrepen heeft op Bart De Wever

    Zelfs als hij de vertaling van Gormans gedichten aanhaalt, blijft Reynebeau vaag. Ik zoek vruchteloos naar een standpunt. Vindt hij nu wel of niet dat alleen een zwarte de gedichten van een andere zwarte mag vertalen? Want dat was toch de oorspronkelijke vraag, de vraag die het debat op gang bracht (4)? Dààr geeft Reynebeau geen antwoord op. Het enige wat duidelijk wordt – dan is hij pas concreet – is dat hij het niet begrepen heeft op Bart De Wever. Díe informatie heeft geloof ik geen grote nieuwswaarde.

    ‘Alleen witte vertalers?’

    Als polemist neemt Reynebeau het niet nauw. Wanneer De Wever het ‘waanzin’ noemt dat alleen zwarten in aanmerking komen om gedichten van zwarten te vertalen, vraagt Reynebeau zich af of ‘in zijn Europa’ – dat wil zeggen het Europa van De Wever – ‘alleen witte vertalers poëzie mogen vertalen?’ Een vooraanstaand intellectueel als Reynebeau zal mij begrijpen als ik zeg dat hij hier een erg sofistische implicatuur construeert. In ronde woorden: ‘alleen witte poëzievertalers’, dat is toch écht niet wat De Wever bedoelt. Waarschijnlijk denkt Reynebeau dat hij met zijn suggestie wegkomt als hij ze als retorische vraag formuleert en ze drenkt in een sarcastisch sausje.

    even schandelijk racisme zou zijn als het omgekeerde

     

    Reynebeau citeert de volgende zin van Bart De Wever: ‘Beeld je in dat iemand zou zeggen dat een kleurling (sic) ongeschikt is om een blanke auteur te vertalen.’ Hier is de implicatuur wél eenvoudig. De Wever suggereert dat verzet tegen zwarten als vertalers van blanke auteurs, even schandelijk racisme zou zijn als het omgekeerde. Met díe suggestie is niks mis, zou je denken. Maar Reynebeau triomfeert. ‘[De Wever] hoeft zich dat niet in te beelden,’ schrijft hij, ‘zijn partijgenote en medestrijdster op het anti-woke front Assita Kanko deed het al voor.’

    Bridgerton

    Hoe nu? Heeft Kanko geschreven dat een zwarte ongeschikt is om een blanke auteur te vertalen? Of iets in die aard? Reynebeau citeert als bewijs een tweet waarin Kanko bezwaar maakt tegen de televisieserie Bridgerton, waarin zwarte acteurs rollen spelen ‘die meestal aan witte acteurs te beurt vallen’. Dat is een oneerlijke vergelijking en een al even oneerlijke omschrijving van de Bridgerton-controverse. Het is alsof je verontwaardigd zou spreken over ‘de rol van Martin Luther King die meestal te beurt valt aan een zwarte acteur’.

     

    Zelf had ik overigens weinig bezwaar tegen de zwarte acteurs die in de serie negentiende-eeuwse Britse edellieden spelen. Alleen bij de zwarte actrice die de Engelse koningin moest voorstellen, vroeg ik voor de zekerheid aan mijn vrouw, die de serie aandachtiger volgde, of dat wel écht de koningin was. En het wás ze, in de serie althans.

    (1) Over woke schreef ik al een stukje. En over Reynebeau ook. En over zwarte acteurs voor blanke personages.

     

    (2) Die ouderdomsziekte kan erin bestaat dat de beweging, naarmate ze succesvol was in het terugdringen van racisme en discriminatie, zich voortaan op futiliteiten gaat richten. Steven Pinker schreef daarover in The Better Angels of our Nature en Verlichting nu.

     

    (3) Eigenlijk schrijft Reynebeau dat het in orde komt als beide kanten een volwassen gesprek aangaan, maar wat de woke-kant betreft is dat een petitio principii.

     

    (4) Wie er naast die oorspronkelijke vraag ook de vertaalervaring van Rijneveld en haar kennis van het Engels erbij haalt, verdenk ik van mistspuiterij. Dat doet Reynebeau overigens niet, maar anderen die aan het debat deelnamen deden het wel.

    Philippe Clerick

    Philippe Clerick (1955) houdt een blog bij van wat hem te binnenvalt over Karl Marx, Tussy Marx en Groucho Marx. En al de rest.


      

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Woke

    Woke (uitspraak: wook) is een term uit het Amerikaans Engels. Oorspronkelijk is het de verleden tijd van to wake (up): wakker worden/maken. In ruim tien jaar is de term steeds meer gebruikt in de betekenis van ‘alert op en bewust van maatschappelijke ongelijkheid’. Met name rondom de sociale onrust met betrekking tot de metoo affaires en de Black Lives Matter-beweging won de term snel aan populariteit, ook in de Nederlandse sociale media.

    Arjen Lubach heeft in 2019 een lied gemaakt waarin hij de term op de hak neemt.

    De uitspraak "Get woke, go broke" (word wakker, ga failliet), oorspronkelijk van schrijver John Ringo, werd een omstreden term om te verwijzen naar commerciële organisaties die door sociaal rechtvaardige campagnes een financieel verlies zouden lijden. Zo ontving een reclame van scheermessen merk Gillette veel kritiek en leed moederbedrijf Procter & Gamble in 2019 een verlies van 5,24 miljard dollar. De term vergaarde enige populariteit onder marketing experts maar de geldigheid van oorzaak en gevolg wordt niet algemeen aanvaard.

    *

    Altijd maar dat abnormale verheffen, haast tot – nu ze toch leeg staan - de Eer der Altaren. Afwijkend gedrag? Nee hoor. Da’s pas ‘mee zijn met zijn tijd’. Hoe primitiever, hoe heerlijker. Free as a bird. Als die maar zonder pluimen vliegt. Pietje bloot en naakt tot op het vel…. Klasse, echte klasse!

    Dat zijn schurft dan bloot komt?

    Et alors?!!!

    -

    De volgende stap? Naast de attractie van de voorkant van het onderlichaam, straks ook de achterkant? Ha ja, discrilinatie wordt niet geduld! Niets mag uitgesloten wroden. VERBODEN TE VERBIEDEN!!!!

    Op elk 3-Sterren Restaurant als exquis voorgerecht tegen exuberante prijzen; het bruine worstje uit de endeldarm van een of andere beroemdheid: waarom ook niet? Hoe hoger ‘gewookd’, hoe fijner de smaak.

    TV-reeporters zwermen toe en filmen in close up al dat heerlijks. Ge-mondmaskerd tegen Corona, maar met het water in de mond….

    Pano schrijft de prijs voor de fijnste smurrie die onder tafel van hand tot hand wordt doorgegeven. Om thuis ingelijst te worden, voorzien van de handtekening en van het sperma van de held…

    Helden van de Trojaanse Oorlog? M’n voeten, Gérard!!! We leven maar één keer en willen de beker drinken tot de droesem.

    -

    Let op mijn woorden, want wie niet mee zal zijn zal moeten achter blijven..

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST






    19-03-2021, 11:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500561 - SULLEKE SOMERS IN DE ZON GEZET

     DONDERDAG 18 MAART 2021

    *

     500561 - SULLEKE SOMERS IN DE ZON GEZET

     

    Inhoud

     FREUD IS NOOIT VER WEG ALS KAZAKDRAAIERS DE VLAAMSE ONTVOOGDINGSSRIJD RUILEN VOOR GELDZAKKERIJ EN GEVLEI

    *

     

    *

    DE MATE WAARIN BART SOMERS PSYCHISCH GESTOORD IS, IS OMGEKEERD EVENREDIG MET DE SNELHEID VAN VACCINATIE

    17 maart 2021 Spietse De Vleeschouwer

    **

    Geen woord of het wordt zo aan misbruik onderworpen als “fobie!” Komt van het oud-Griekse “phobos” dat angst of vrees betekent. In de obsolete psychoanalyse van Freud wordt het doorgaans gebezigd voor mensen met een psychische aandoening die, om een onverklaarbare reden, een bovenmatige angst ontwikkelen voor specifieke dingen of situaties. Fobieën bij de vleet! Van spinnen (arachnofobie), van objecten met gaatjes (trypofobie, waarmee overigens niks wil gezegd zijn), van vogels (ornithofobie) … U noemt het, en er bestaat een onverklaarbare angst voor. Zelf heeft uw dienaar een tikkeltje last van “coulrofobie”, angst voor clowns; meestal bij het zien of horen van de doorluchtigste onder hen: Bart Somers!

     

    Nadat Sulletje Somers door een ietwat schimmige organisatie tot bovenste beste burgemeester van de omvolking werd uitgeroepen, gaat het met deze liberale lijs echter sterk bergaf. In hoogsteigen persoon werd hij gegrepen door een nieuwe, tot nu toe onbekende vorm van angst: de “fobiafobie”, de angst voor angsten. Verder onderzoek van deze variant stond in de steigers maar werd stopgezet omdat partijgenote KouweKiwi alle subsidies dienaangaande vakkundig afleidde naar haar ondertussen failliete satelliet-vennootschappen in de Antwerpse dans- en bewegingssector, die haast volledig bevolkt wordt door arme allochtone stakkertjes die, meestal door witte mannen, gedwongen geactiveerd worden op de reguliere arbeidsmarkt. De rillingen lopen je ijskoud over de rug!

     

    De symptomen van Sulletje Somers’ fobiafobie volgen een eigen patroon dat evenwel dringend onderworpen moet worden aan nader onderzoek. De wereldvermaarde psychoanalyticus, prof. dr. dr Firmin Fobius, die nooit een interview weggeeft maar voor uw lijfblad en omwille van de wurgende urgentie graag een uitzondering maakt, duidt het probleem: “Naar mijn oordeel is de fobiafobie van deze patiënt finaal terug te brengen op een basisfobie die we “electiofobie” hebben gedoopt: de angst om niet herverkozen te geraken. Om aan deze basisfobie tegemoet te komen, die verre van onverklaarbaar is en in die zin als fobie dus ‘oneigenlijk’, transponeert de minister zijn eigen fobieën op anderen in de hoop de kleinste der minderheden achter zich te scharen.”

    Kan U daar een voorbeeld van geven, professor?

     

    Prof. Fobius: “Zeker! Het viel me ter gelegenheid van het afbranden van het bijna-asielcentrum in Bilzen op dat patiënt Somers – het Sulletje – daags nadien in het parlement al scheen te weten wie de dader of daders waren, daar waar wij, gezonde specimen, tot op de dag van vandaag nog steeds niet weten wie het vuur aan de lont stak. In zijn gebrekkig en duidelijk psychiatrisch gestoord betoog had hij het over een nog steeds niet bewezen geval van “xenofobie”. Duidelijk was dat die laatste fobie, dus de xenofobie, een eigen constructie van de patiënt was die hij toedichtte aan anderen. Zo een “fobie by proxy” hadden we, afgezien dan van het Baron von Münchhausensyndroom, nog nooit echt in de fobieënleer gezien.”

     

    En nu doet hij het weer?

    Prof. Fobius: “U zegt het! Dit bevestigt andermaal het patroon dat we reeds vaststelden. Nog is niet duidelijk of de verderfelijke moord op David Polfliet in Beveren daadwerkelijk een geval van “homofobie” of “alfabethfobie” (LGBTQRSTUVW …-fobie) betreft of daar komt de patiënt alweer aandraven met maatregelen tegen een nieuwe, op anderen getransponeerde fobie. Dat de doelgroep van deze fobie haast compleet samenvalt met de slachtoffers van de vorige, maakt niet zoveel uit: voor de zieke is elke vorm van consequent denken immers uit den boze.”

    Is de kans groot dat de patiënt zelf beseft dat hij psychisch ziek is?

    Prof. Fobius: “Uitgesloten! Onderzoek van het brein heeft onomstotelijk aangetoond dat daarvoor miljarden hersencellen ontbreken”.

    Zou het anderzijds toch niet kunnen dat er maatschappelijk wel iets gaande is met die zgn. “homofobie”? Ik verwijs hier naar de uitlatingen van Jef Elbers.

    Prof. Fobius: “Allerminst, mijn waarde! Er dient namelijk onderscheid gemaakt te worden tussen “iets vies vinden”, wat eenieder gerechtigd is te doen met wat of wie hij wil, en de vrees ervoor. Ik, bijvoorbeeld, ben vies van boudin, of het nu boudin noir, blanc, vert of rouge is. Dat wil nog niet zeggen dat ik er schrik van heb, in welk geval ik psychisch gestoord zou zijn!”

    Is er een probleem voor de volksgezondheid?

    Prof. Fobius: “Ongetwijfeld! Meer en meer stellen we immers een vreemde vorm van besmettelijkheid vast. Neem bijvoorbeeld de zelfverklaarde kwaliteitskranten of de audiovisuele pers. Deze week leek De Standaard wel een Cavaria-pamflet en Radio 1 de ‘objectieve’ spreekbuis van deze maatschappelijke deelgroep. De exoneratie clausule dat we ‘het eigenlijk allemaal nog niet weten’ verandert daar niet zoveel aan. Deze beperkte, zij het ernstige, besmettingsgraad bij progressieve media dient toch van nabij gemonitord te worden, vrees ik. Nog even volhouden, lijkt me.”

    Bestaat er dan geen therapie?

    Prof. Fobius: “Zeker wel! Zoals bij alle fobieën worden de beste resultaten behaald door de patiënt te confronteren met het ding of de situatie waarvoor een onverklaarbare angst werd opgevat. In het geval van Sulletje Somers zou de patiënt ten zeerste gebaat zijn met zo’n confrontatie. Omdat de basisfobie deze van de “electiofobie” is, zou de schrapping van de patiënt van de OpenVLD-lijsten bij de volgende verkiezingen het probleem onmiddellijk kunnen oplossen. Maar dit lijkt me een tantaluskwelling: de partij heeft, na de afvalligheid van Rutten, het prutsparcours van Lachaert en het graaispektakel van KouweKiwi wellicht elke linkse stem meer dan nodig om de kiesdrempel te halen!”

    Spietse De Vleeschouwer

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Bart Somers – in tegenstelling tot
    Filip De Winter – heeft gekozen voor de vaandelvlucht, weg uit de rangen der voorvechters, naar de veilige kochten van het profitariaat. Dààr mee te kunnen zingen in het koor der Vernieuwers van Ingevoerde Nieuwlihterij, scheen hem heel wat lucratiever toe.

    Zijn aangeboren pretentie was daar inderdaad meer dan welkom. Een verering zo iets als rond de Rattenvanger van Hameln. Met een stoet van mouwfrotters achter zijn rug, op naar de heerlijkheden van het verraad eigen aan alle Leliaards.

    Van Volks Unie naar platbroekerij: als de kat maat muizen vangt…

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    19-03-2021, 11:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500557 - LINXSE ODEALE SAMENLEVING ZONDER GOD NOCH GEBOD

    .

    ZONDAG 14 MAART 2021

    *

     

    500557 - LINXSE ODEALE SAMENLEVING ZONDER GOD NOCH GEBOD

     

    INHOUD

    *

    NAAR DE MOSKETEN EN GAAN WE NIET WANT WE MOETEN ALLEN MET ONS GAT BLOOT VAN HET LEVEN LEREN GENIETEN.

    VLAAMSE CRIMINELEN DIENEN KLACHT IN BIJ UNIA

    *

    *

    13 maart 2021 Roski

    -

    EXCLUSIEF: ‘tScheldt ontmoet in een ondergrondse bar, in een niet nader genoemde stad die tot aan haar knieën in het poeder staat, de drie Vlaamse criminelen Patrick V (V van Verstappen), Danny K (K van Keiberg) en Peter DR (DR van De Ronde). Op een morsig tafelblad ligt een kopie van hun klacht bij UNIA, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, en enkele gazetten, waaruit verschillende gele verfomfaaide post-its steken.

     

    Met trillende handen begint Patrick V aan hun verhaal.

     

    Patrick: “Kijk, we willen niet moeilijk doen, maar neem de hoofdartikels van alle gazetten van de laatste dagen.”

     

    Zenuwachtig waaiert hij de kranten open op tafel, vooral die pagina’s waar hij ijverig in de bovenhoek een post-it heeft gekleefd.

     

    Luidop leest hij voor:

     

    Jamal Ben S.

    Mecit Y.

    Omar G.

    Saïd F.

    Ahmed O.H.

    Mohammed B.

    Fardass M.

    Jawad H.

    Sahil M.

    Othman El B.

    Nordin El H.

    Karim E.M.

    Abdel EL.M.

     

    Patrick: “Allemaal opgepakt en allemaal gasten die wij kennen, hé”

     

    Patrick knikt daarop veelbetekenend naar Danny en Peter.

     

    Alle drie halen ze tegelijkertijd een gsm uit hun broekzak en ploffen deze in het midden van de tafel.

     

    “Hier, kijk, onze cryptogoogle telefoons van Sky ECC.”

     

     

    Patrick, Danny en Peter kijken de reporter van ‘tScheldt vragend aan….

     

    Patrick: “Wel, valt er U niets op?”

     

    ‘tScheldt: “Heu…. Wat valt er op te vallen?”

     

    Patrick (cynisch): “Dat wij onze telefoons nog hebben, tiens…. Al onze kameraden zijn hun telefoons kwijt, allemaal meegenomen door de blauw mannen in die honderden huiszoekingen van de laatste dagen”.

     

    Patrick: “En dat is dus niet meer serieus, hé”

     

    Patrick: “Neemt nu Danny hier…. In het weekend wordt Danny betrapt met een kameraad in de kelders van het station van Antwerpen terwijl ze fietsen aan ‘t pikken zijn om die later per camion in Holland te gaan verkopen. Gewoon dus echt op heterdaad betrapt hé. Dus die flikken vragen aan Danny: “Zeg vriend wat denkt ge dat ge aan het doen zijt?” Danny kon natuurlijk niet anders dan bekennen dat ze fietsen aan ‘t pikken waren. De politie vraagt dan aan Danny: “Hoe is Uwe naam vriend?” Danny gaat niet liegen over zijn naam en zegt: “Danny Keiberg, mijnheer de agent van de politie”. “Zeg Danny”, zegt die agent, “hoe heet Uwe maat?” “Dat is de Jos, mijnheer”, antwoordt Danny naar waarheid. Waarop die agenten zeggen: “Allé Danny en Jos, doe nu niet onnozel hé, pakt die fietsen allegauw mee en zie dat we U hier niet meer zien.” “Hoe mijnheer de agent, gaat ge ons niet meenemen voor verhoor?” vraagt Danny nog. “Maar nee Danny, gij zijt gene Moustafa, hé. Ge zijt misschien de laatste Vlaamse dief die wij ooit nog gaan tegenkomen”, lachen die agenten.

     

    Danny knikt instemmend met het verhaal dat over hem verteld wordt en zegt zachtjes: “Echt een schande”

     

    Peter DR: “Dan hebt ge mijn verhaal nog niet gehoord. Ik reed afgelopen weekend naar de Kaai. Zijn er zo twee motards die mij doen stoppen aan het licht. Ik dacht eerst dat het van die mannen van Luc Alloo waren. Maar dat waren ze niet. “Awel”, roept er ene door de ruit. “Mogen wij bellen en rijden tegelijkertijd?” Fuck, dacht ik, die hebben mij met die Sky ECC telefoon zien bellen onder het rijden. Loopt één van die twee zwaantjes rond de auto en vraagt dan: “Beste vriend, wat doet die helm, die handschoenen, die betonschaar en die koevoet op uw achterbank?” Het angstzweet brak mij uit natuurlijk. Die lagen daar nog van dat plofkraakje in Helchteren van vorige week. “Ge hebt daar toevallig toch geen postkantoor mee overvallen”, lacht dat zwaantje. “Goh, mijnheer”, antwoord ik….

     

    Ondertussen heeft dat eerste zwaantje de nummerplaat gecheckt. “Hoe is Uwe naam beste man?”, vraagt dat zwaantje. “Peter”, zeg ik. “Zeg, Peter, gij weet toch dat ge met een gestolen plaat rondrijdt”, zegt dat zwaantje nogal lijzig. “Heu, ja mijnheer de agent…” zeg ik. “Weet ge wat Peter, moest gij nu Nordin geweest zijn, dan lagt ge hier al lang op de grond met mijn knie in Uwe nek en Uw tanden op het asfalt.” “Oei, mijnheer”, fluister ik…. “Maar weet ge wat Peter, als ge nu is maakt dat ge naar huis rijdt en daar een tijdje gaat Netflixen of zo, zou dat geen goed idee zijn?” “Tuurlijk, mijnheer de agent, tuurlijk…”, heb ik toen geantwoord. Maar eigenlijk dacht ik, wat voor janetterij is me dat hier allemaal.

     

    Patrik: “En bij mij is ‘t al even erg. Ik had zo’n minderjarig wicht in mijn kelder zitten. Ge kent dat wel, zo’n meisje dat ge van die caravanmannen koopt en dat ge per uur verhuurt aan de vrienden. Moet er toch iemand van de buren geklaagd hebben want vorige week stonden er ineens 8 combi’s rond ons huis. Een van de flikken in burger met zo’n rood bandje rond zijn arm vindt dat kind in de kelder. Ze brengen dat kind in de living waar ik en mijn vrouw in de zetel zitten terwijl er zo een andere paljas met een revolver op ons gericht staat te wachten. Vragen ze aan dat kind “Hoe hete gij?” “Sonja”, antwoordt dat meisje. “En U madam, hoe heet U”, vroegen ze aan mijn vrouw. “Sofie”, zegt mijn vrouw. “Wel, wel, wel… Patrick, Sonja en Sofie. Jullie zijt precies allemaal hard aan het werk om een extra centje bij te verdienen als we dat hier zo zien…”, zeggen die mannen. “Er is wel één ernstig probleem hé”, merken die agenten op. “Hier is dus geen potteke ontsmettende gel om Uw handen te ontsmetten als ge naar Sonja in de kelder gaat.” “We zouden U daar een coronaboete voor kunnen geven, dat begrijpt ge toch?” “Maar weet ge wat, we weten het goed gemaakt als ge belooft de muziek stiller te zetten, en de gordijnen dicht te doen zodat Uw buren geen last hebben van Uw verhuuractiviteiten in de kelder. Wat denkt ge?” “Hoe”, zeg ik, “gaat ge ons niet naar de Begijnestraat brengen?” “Allé Patrick”, zegt zo’n armband “de Begijnestraat, dat is alleen voor d’échte mannen hé. Daar is Uw Arabisch niet goed genoeg voor.”

     

    “Kijk”, zegt Patrick tegen de ‘tScheldt journalist. “Dat racisme moet dus wel dringend stoppen!”. “Wij komen in geen enkel gazet meer, zelfs niet met onze hele naam, omdat wij blank zijn.”

     

    Peter vult aan: “Ik kan zelfs geen advocaat meer vinden die mij wil vertegenwoordigen. Van als ze horen dat ik Peter heet en een Vlaams accent heb, leggen ze de telefoon af.”

     

    Danny eindigt met: “Er moeten dringend subsidies komen of zoiets, om onze reïntegratie in ‘het millieu’ te ondersteunen. Zonder subsidies zijn er binnenkort geen Vlaamse criminelen meer”.

    **

    Illustratie: Sahil M, aangehouden avocaat

    ***

    U las dit het eerst bij ‘tScheldt.

    -

    Vorige Vers voor Jan met de pet (hekeldicht van Hector Van Oevelen)

    5 reacties op “Vlaamse criminelen dienen klacht in bij UNIA”

    Luc Hallo, VTM smoel schreef:

       12 maart 2021 om 09:16

       Waarom denkt iedereen toch steds weerd dat ik bij een telefoonmaatschappij werk ?

       Beantwoorden

       Middels "positieve actie" flagrant gediscrimineerde Blanke Heterofiele Gemeenschapslid schreef:

       12 maart 2021 om 09:44

     

       ONMOGELIJK vermits UNIA het principe der “positieve actie(sic) huldigt waardoor mensen die het ongeluk hebben om tot om het even welke meerderheid te behoren achteruit gesteld “mogen” worden ten voordele van om het even welke minderheidsmens . Ergo, objectief-correct geëvalueerd en zonder het allerminste politiek-correcte ideologische vooroordeel, kan dit dus zowel “autochtonofobe discriminatie” alsook “heterofobe discriminatie” impliceren ! “Alle Belgen gelijk voor de Wet” ?????? Kennelijk niet wanneer zij de brute pech hebben tot één of andere etnische of seksueel-geaarde meerderheid behoren. Moeten wij, der autochtone, heterofiele meerderheid dan belasting blijven betalen om onze eigen verdomde discriminatoire achteruitstelling masochistisch te blijven financieren ? FOERT , FOERT, FOERT ! Ons electoraal vonnis volgt in 2024 !

       Beantwoorden

       Mijne Sky ECC viel in 't WC, nu is het Systeem tevree schreef:

       12 maart 2021 om 10:20

     

       “Hatsjie, hatsjie, hatsjie” ! Ik heb godverdomme voor “kook” betaald en ik krijg niespoeder geleverd, door die bedriegers. Het voering slijmvies van mijn neuzeke is wel al perte totale door al dat “kook” gesnuif met pollepels genomen uit mijn junkie ruif.

       Beantwoorden

       "Jongere" (ge weet wel !), Kalifaat Mohl Em Beeq schreef:

       12 maart 2021 om 10:24

     

       WIJ willen voorrang blijven krijgen met die autochtonofoob discriminatoire “positieve actie”(sic) !

       Beantwoorden

       Mien De Dana schreef:

       12 maart 2021 om 20:15

     

       Huh?

       Beantwoorden

     

    Vlaamse gedachten en stoute gedachten (De Ziel)

     

       Laatste

       Populair

       Opinie

     

           Breaking News

       Vlaamse criminelen dienen klacht in bij UNIA

       13 maart 2021 Roski

           Hekeldicht

       Vers voor Jan met de pet (hekeldicht van Hector Van Oevelen)

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Lowie van Leuven, die er liever niet meer aan herinnerd wordt ooit Socialist te zijn geweest, heeft het op zijn geweten, de Gewapende Arm der Wet ondergeschikt te hebben gemaakt aan de politiek van het moment. Niks Grondwet, de Wet van iedere burgemeester is de baas in ieders huis.

    Wijlen de Rijkswacht - God hebbe hunne ziel – beschikte over een EENHEID VAN GEZAG onder een stricte militaire hiërarchie..

    Na de ‘hervorming’ is het een kakofonie van dilettantisme uit alle mogelijke windstreken.

    Oogjes worden toegeknepen, processen-verbaal overwinteren in de schuiven.

    Hoever zou het nog zijn naar de totale anarchie?

    Dwingt een uniform nog respect af? Of is dat uniform eerder een herkenningsteken om er op los te mogen gaan?

    -

    Allemaal vragen die in het stemlokaal moeten beantwoord worden. Zodat de schuldigen ter verantwoording kunnen geroepen worden.

    -

    Enne, wie weet, of er dan niet dringend opnieuw ‘hechteniskampen’ moeten worden voorzien, deze keer voor de afstammelingen van de bewakers van toen.

    Laten we daarvoor bidden, O Heer. Zo dat Loontje zijn Boontje terugvindt.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST



    17-03-2021, 17:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 559 HOE HET TERROROSME IN COBURGIA TEGEN HET EIGEN VOLK IN 1946 WERD UITGEVON DEN

    .

     

    DINSDAG 16 MAART 2021

    *

     

    500  559 HOE HET TERROROSME IN COBURGIA TEGEN HET EIGEN VOLK IN 1946 WERD UITGEVON DEN

     

    1. UD

    *

    DE VLAMINGEN WORDEN ZELFS VERJAAAGD DAAAR WAAR HUN HELDEN BEGRAVEN LIGGEN

    *

    75 JAAR GELEDEN: DYNAMITERING VAN DE IJZERTOREN

    *

    dinsdag, 16 maart 2021 / Gepubliceerd in Nieuws

    *

    In de nacht van 15 op 16 maart 1946 wordt de IJzertoren, hét symbool voor de Vlaamse heropstanding, door een aanslag met de grond gelijk gemaakt. Nooit wordt iemand daarvoor veroordeeld. Gerechtigheid op zijn Belgisch.

    *

    Wanneer in augustus 1914 het Duitse leger België binnenvalt, melden veel Vlamingen zich als vrijwilliger in het Belgisch leger. Dat wordt echter al snel voor velen een grote beproeving. Daar moeten ze immers omwille van hun Vlaamse achtergrond vier jaar lang de vernederingen vanwege een Franstalige militaire kaste ondergaan. Zo worden onder meer de Vlaamse gesneuvelden begraven onder een grafzerk waarop in het Frans “Mort pour la patrie” staat. Een aantal Vlamingen pikt dat niet en richt midden 1916 het Comité Heldenhulde op. Dat stelt zich tot doel de Vlaamse gesneuvelden een waardige grafzerk te bezorgen. Het is de Vlaams-Ierse kunstenaar Joe English die daarvoor het ontwerp maakt: een Iers kruis met de vermelding AVV-VVK (Alles voor Vlaanderen – Vlaanderen voor Kristus) en eronder een wiekende blauwvoet als symbool van de Vlaamse Beweging. En het zijn Vlaamse soldaten die hiervoor zelf de kosten dragen door systematisch 1 frank van hun schaarse soldij opzij te leggen.

    Grafschennis

    Na de oorlog krijgt de Vlaamse actie in het leger op diverse vlakken een verder vervolg. Eén van die initiatieven wordt genomen door de Vlaamse oud-strijders. Vanaf 1920 verzamelen zij op een plek waar Vlaamsgezinde gesneuvelden begraven liggen om er alle Vlaamse gesneuvelden te herdenken. Dat groeit verder uit tot de jaarlijkse IJzerbedevaarten. In mei 1925 gebeurt er iets verschrikkelijk. Op bevel van de Belgische minister van Landsverdediging worden een 400-tal heldenhulde zerken van Vlaamse gesneuvelden verbrijzeld om ze te gebruiken als fundering voor wegenwerken. Dit respectloos optreden wekt heel wat verontwaardiging op. Als tegenreactie en bij wijze van eerherstel beslist het IJzerbedevaartcomité een groots monument op te richten. Dat moet symbool staan voor het Vlaamse lijden aan de IJzer en getuigen van de Vlaamse idealen.

    Doorn

    Het is uit dit idee dat de IJzertoren wordt geboren. Het ontwerp ervoor is in zekere mate geïnspireerd op de heldenhuldezerkjes. Ook hier gebeurt de financiering door giften van duizenden Vlamingen. In 1929 kan hij worden ingehuldigd. Het is voortaan rond deze toren dat elk jaar vele tienduizenden Vlaamsgezinden in Diksmuide verzamelen om er de Vlaamse doden te herdenken, maar ook om er de eisen van de Vlaamse Beweging kracht bij te zetten. Als dusdanig vormt deze bedevaart natuurlijk een doorn in het oog van de belgicisten. In 1940 valt Duitsland opnieuw het land binnen. Doordat de bezetter publieke manifestaties verbiedt, kunnen er geen IJzerbedevaarten meer plaatsvinden. Wel organiseert het IJzerbedevaartcomité nog elk jaar in besloten kring een herdenking met een paar honderd aanwezigen. Daar wordt voortaan ook taal gesproken die aanleunt bij de Nieuwe Orde.

    Knoeiers en beroepskrachten

    Na de geallieerde intocht in september 1944 achten de belgicisten de tijd gekomen om af te rekenen met de Vlaamse Beweging. Meteen wordt de jacht geopend op al wat Vlaamsgezind is. De meeste leden van het IJzerbedevaartcomité belanden achter slot en grendel en de IJzertoren ligt er maar verlaten bij. Een ideale situatie om wraak te nemen. Bij een aantal weerstanders broeit dan ook snel het plan om voor eens en altijd komaf te maken met het Vlaamse IJzersymbool. Op 25 september 1944 start het lokale verzet een hetzecampagne. Zij willen dat de IJzertoren een Belgisch monument wordt, of anders dat hij tegen de vlakte gaat. Het duurt evenwel nog tot 16 juni 1945 vooraleer de toren voor een eerste keer wordt gedynamiteerd. De aanslagplegers blijken echter knoeiers te zijn. Weliswaar gaapt er een groot gat van 10 bij 2 meter in de toren, maar voor de rest blijft hij koppig rechtstaan. Op 16 maart 1946 grijpt er een tweede poging plaats. Ditmaal wordt de Belgische terreur wel met succes bekroond en stort de toren helemaal in.

    Justitie op zijn Belgisch

    Een terreuraanslag is niet bepaald een alledaags gebeuren, maar het Belgisch gerecht blijft in gebreke over de hele lijn. Na de eerste aanslag heeft er niet eens een gerechtelijk onderzoek of een opsporings onderzoek naar de daders plaatsgevonden. Na de tweede aanslag schiet het gerecht wel in actie. Het heeft ook allerlei goede sporen, maar door sabotage vanuit de hoogste gerechtelijke en politieke kringen loopt het onderzoek op niets uit. Voor de twee bomaanslagen op de IJzertoren wordt daardoor uiteindelijk nooit iemand veroordeeld, ook al zijn de daders ervan intussen, mee dankzij het onderzoek van de pientere Vlaamse journalist Willy Moons, gekend. De uitvoerders van de eerste aanslag zijn in verzetskringen te situeren. Voor de tweede aanslag is het Belgisch leger, meer bepaald de ontmijningsdienst, verantwoordelijk en zijn de opdrachtgevers in de hoogste kringen te zoeken. Sinds 2002 heeft onze senator Yves Buysse voorstellen ingediend om een parlementaire onderzoekscommissie op te richten met betrekking tot dit gerechtelijk falen. Maar ook het parlement heeft zich nooit verwaardigd om daar ook maar enige aandacht aan te besteden. Dat is nu eenmaal gerechtigheid op zijn Belgisch.

    de toren helemaal in.

    Justitie op zijn Belgisch

     

    Een terreuraanslag is niet bepaald een alledaags gebeuren, maar het Belgisch gerecht blijft in gebreke over de hele lijn. Na de eerste aanslag heeft er niet eens een gerechtelijk onderzoek of een opsporingsonderzoek naar de daders plaatsgevonden. Na de tweede aanslag schiet het gerecht wel in actie. Het heeft ook allerlei goede sporen, maar door sabotage vanuit de hoogste gerechtelijke en politieke kringen loopt het onderzoek op niets uit. Voor de twee bomaanslagen op de IJzertoren wordt daardoor uiteindelijk nooit iemand veroordeeld, ook al zijn de daders ervan intussen, mee dankzij het onderzoek van de pientere Vlaamse journalist Willy Moons, gekend. De uitvoerders van de eerste aanslag zijn in verzetskringen te situeren. Voor de tweede aanslag is het Belgisch leger, meer bepaald de ontmijningsdienst, verantwoordelijk en zijn de opdrachtgevers in de hoogste kringen te zoeken. Sinds 2002 heeft onze senator Yves Buysse voorstellen ingediend om een parlementaire onderzoekscommissie op te richten met betrekking tot dit gerechtelijk falen. Maar ook het parlement heeft zich nooit verwaardigd om daar ook maar enige aandacht aan te besteden. Dat is nu eenmaal gerechtigheid op zijn Belgisch.

    Heropstanding

     

    Net zoals de eerste IJzertoren een reactie was op het verbrijzelen door België van de heldenhuldezerken, vormt zijn dynamitering de aanzet om een tweede toren te bouwen. In 1952 neemt het vernieuwde IJzerbedevaartcomité daartoe de beslissing. De nieuwe toren wordt opgevat naar zijn voorganger, maar moet groter en imposanter zijn als symbool voor de Vlaamse heropstanding.

     

    De financiering gebeurt dit keer opnieuw via giften van duizenden Vlamingen, maar ook voor een stuk via dotaties van de Belgische regering. Als schuldbekentenis kan dat tellen! Pas in 1965 kan de nieuwe toren worden ingehuldigd en kan hij weer in zijn volle glorie getuige zijn van de Vlaamse strijdbaarheid die er elk jaar tijdens de IJzerbedevaarten aan zijn voet wordt ontvouwd. Op 16 december 1986 wordt hij door het Vlaams Parlement zelfs officieel uitgeroepen tot “Memoriaal van de Vlaamse Ontvoogding”. Het is een bekroning en erkenning van zijn betekenis voor het Vlaamse zelfstandigheidsstreven.

    Ontzield

     

    In de loop van de jaren ’80 van vorige eeuw krijgt het IJzerbedevaartcomité evenwel last van politieke correctheid en tracht het vanuit die optiek de boodschap van de IJzerbedevaarten aan te passen. Het comité geraakt in de daaropvolgende jaren steeds meer geïnfiltreerd door linkse nieuwlichters, die er vanaf de jaren ’90 actief de multiculturele toer opgaan. Via doelgerichte provocaties zoeken zij welbewust de confrontatie op met hun basispubliek. Het leidt tot protesten en uiteindelijk tot het ontgoocheld afhaken van het gros van de bedevaarders, dat zich niet herkent in deze nieuwlichterij. Wat ooit een jaarlijkse hoogmis was voor honderdduizenden Vlaams-nationalisten, waar zij hun Vlaams-nationale batterijen konden opladen, is daardoor nu verworden tot een manifestatie waar nauwelijks nog een Vlaamsgezinde een boodschap aan heeft. Wat de Belgische repressie en het Belgische terrorisme niet vermochten kapot te krijgen, kon door een handvol linkse multiculturele infiltranten wel worden verwezenlijkt. Weliswaar staat de IJzertoren er nog altijd. Maar zijn ziel heeft hij verloren.


     CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    75 Jaar geleden was ondergetekende nog te jong om de volle draagwijdte te snappen van het enthousiasme dat afdroop van de ziel van zijn grote vriend, buur-jongen & reeds onderwijzer in de aanpalende gemeente. Ik was hem na schooltijd tegemoet gelopen omdat hij mij alles leerde en uitlegde over ‘Witten’ en ‘Zwarten’. Van de eersten had ik hun streken met eigen ogen gezien en waarom de Zwarten dan eigenlijk zwart waren. Alle mensen immers die ik kende als goed en werkzaam, zaten in Sinte Kruis (Brugge) of in ’t prison bij de Gendarmerie in Ieper. Op water en droog brood en het werd mij verboden met die kinderen te spelen.

    Ik kreeg er leeuwenspeldjes van hem, en driehoekte vlaggetjes met de Zwarte Leeuw op Geluw veld.. Zo maar. Ons moeder verborg die dingen, want ze waren, zei ze, gevaarlijk. Zie maarr wat Mr. Maririce is ovrrkomen, de Baas van joen Pa, burgemeester en hoogste gezatg in ons ddorpje. Die werd midden de ,acht ‘afgehaald’ en in den bak gestopt nadat die bont en blauw werd geslagen. Wilde gij dat Uw moeder dat ook overkomt?! Weg met die dingen.

    De volgernde dag leerde ik van het
    Schoolhoofd het spreekwoord dat spreken zilver was, maar zwijgen, goud. En Kaaskerke, m’n manneke, daar blijfde beter heel joen leven weg.

    Was dat nu laf, of moedig?

    ‘Hij ligt er en hij ligt er goed’: hoe moesten wij dat verteren?

    Pas veel later werd alles duidelijk.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    17-03-2021, 16:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500560 - REEDS HALFWWEG DE WEEK MAAR NOG GEEN STAP VERDER WEG VAN DE UNITAIRE DWINGELANDIJ

    . .

    WOENSDAG 17 MAART 2021

     

    500560 - REEDS HALFWWEG DE WEEK MAAR NOG GEEN STAP VERDER WEG VAN DE UNITAIRE DWINGELANDIJ

     

    1. INHOUD

    *

    VEEL GEBLAAT MAAR WEINIG WOL. ZELFS VERSLETEN VLIEGTUIGEN ALS AANTREKKINGSKRACHT VOOR LIEFHEBBBERS WORDEN ONS ONTSTOLEN

     &

    *

    André Maenhout leert voor dokteur, allee, hij doet pogingen in die richtinge maar ’t wil maar niet lukken. Hij kan de namen van de medicamenten slecht onthouden en hij verwisselt dikke darm altijd met de dunne. Arseen Maenhout, de vader, heeft hem al versast van de universiteit van Gent naar die van Leuven, met hetzelfde resultaat. Op nen zondagavond stond Arseen aan den toog van ‘de Kippe” en luchtte ne keer zijn herte aan boer Verscheure die daar aan zijn pijpe stond te lurken. “het is gelijk met dat kalf bij ons”, zegt Verscheure van achter een toebakwolke, “het zoog aan twee koeien en hoe meer dat ’t zoog, hoe groter kalf dat het wierd!”

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    VLAAMSE ONMONDIGHEID

    *

    De Belgische luchtmacht vervangt de oude Lockheed C130 Hercules vrachtvliegtuigen met de A400M van Airbus. Een eerste exemplaar daarvan is al op de thuisbasis van de 15de Wing in Melsbroek aangekomen. Het was de bedoeling – ook van de legerstaf - dat de oudste C130 in diezelfde thuisbasis zou blijven, daar zou worden gerestaureerd en opengesteld voor bezoekers. Dat werkje gebeurt daar door de vzw Dakota, een vereniging die in feite het documentatie centrum van de 15de Wing uitmaakt. Vrijwilligers van de vzw Dakota restaureerden er al een C-119 Flying Boxcar*, de voorganger van de C130 en hebben dus al heel wat ervaring in huis. Daarenboven was Melsbroek de thuishaven van de C130 en kent men er het vliegtuig van binnen en van buiten. Daar kreeg het ook zijn onderhoud en herstellingen.

    Die plannen gaan echter niet door, nu de kersverse federale minister van Defensie, Ludivine Dedonder (what’s in a name?), beslist heeft dat de laatste der C130-Mohikanen zijn laatste rustplaats krijgt op de luchthaven van Betekom (Beauvechain) in Waals Brabant. Iedereen ziet in die beslissing de hand van ex-defensie minister Flahaut – PS, net zoals Dedonder - die de beslissing al eerder zou genomen hebben en in Waals Brabant zijn kiesarrondissement heeft. Op die Waals-Brabantse luchthaven is er wel een War Heritage Institute, maar heeft men nooit een band gehad met de C130, laat staan enige ervaring met het toestel..

    Kort samengevat: de Vlamingen bij Paarsgroen+ hebben zich nog maar eens laten rollen. Als puntje bij paaltje komt, beslist de PS.

    ---

    De zaak van de C130 is trouwens niet de enige waarbij de Vlaamse meerderheid de facto een minderheid wordt en zal ze nog klein bier zijn als zo’n 60.000 burgers gelijk zouden krijgen in het proces dat ze tegen de federale overheid hebben aangespannen. Dat begon gisteren voor de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel, in het Frans dus en ‘pour les Flamands la même chose’, net als in WO I, meer dan 100 jaar geleden. Zoals ik ook al vermeldde in mijn blog van gisteren (‘België speelt cavalier seul’) hebben de Franstaligen het in dit land nog altijd voor het zeggen. Arm Vlaanderen dat er ook in de 21ste eeuw niet in slaagt haar numerieke en economische troeven uit te spelen.

    Zoals ik eveneens schreef in mijn blog van gisteren, willen de groene Kmers geld zien – altijd hetzelfde liedje - in dit geval één miljoen euro per maand zolang de federale overheid het klimaatbeleid niet verstrengt, wat dat ook moge betekenen. Als ze van de Franstalige rechter(s) gelijk krijgen, zal Vlaanderen het weer mogen betalen. Met dank aan onze eigen Vlaamse traditionele partijen die een centrumlinkse federale regering zonder meerderheid in Vlaanderen blijven steunen.

    ---

    *       Die naam, ‘Flying Boxcar’, doet me denken aan de Starfighter, de voorganger van de F16, welke nu vervangen wordt door de F35. Van die Starfighter stortten er zoveel neer, dat het toestel de bijnaam ‘Stortflyer’ kreeg.

    *   

    *

    RUIM 40 MILJARD EURO ZWART GELD OP BELGISCHE BANKREKENINGEN

    *

    Het Rekenhof heeft voor het eerst een nauwkeurige berekening gemaakt van de kapitalen die niet zijn geregulariseerd in 2006 en 2013 en die toch op Belgische bankrekeningen zijn beland. ©BELGA

    Lars Bové

    Vandaag om 01:00

    *

    Bij de vorige fiscale regularisatierondes in België hebben belasting zondaars ruim 40 miljard euro zwart geld naar ons land teruggebracht zonder daar belasting en boetes op te betalen.

    Dat heeft het Rekenhof voor het eerst berekend in een nieuw rapport over de fiscale regularisaties. Dat rapport is nog niet publiek gemaakt, maar De Tijd kon het al inkijken. Die oude zwarte kapitalen kunnen de staatskas miljarden euro’s opleveren.

    Bij de huidige fiscale regularisatie, die sinds 2016 loopt, moeten belasting zondaars zowel de inkomsten als het achterliggende zwarte kapitaal regulariseren. Nu geldt een boetetarief van 25 procent voor de inkomsten en 40 procent voor het zwarte kapitaal. Bij de vorige drie fiscale regularisatierondes was het pijnpunt dat veel belasting zondaars alleen belasting en boetes betaalden op de intresten die ze de laatste vijf tot zeven jaar hadden opgestreken. De grote, achterliggende kapitalen werden niet geregulariseerd. Ze werden wel teruggebracht naar een Belgische rekening.

    "We moet hiervoor een correcte oplossing vinden met een totale regularisatie en een nultolerantie. "

    Axel Haelterman

    Hoogleraar Fiscaal Recht

     

    Het Rekenhof heeft nu voor het eerst een nauwkeurige berekening gemaakt van de kapitalen die niet zijn geregulariseerd bij de fiscale regularisatierondes van 2006 en 2013 en die toch op Belgische bankrekeningen zijn beland. Het maakte de berekening op basis van de inkomsten en kapitalen die zijn aangegeven tijdens de lopende fiscale regularisatie. Om een correcte inschatting te kunnen maken werden alle ingediende dossiers geanalyseerd.

    ‘Dit resulteert in een bedrag van 4,26 miljard euro roerende inkomsten, dat gerelateerd zou kunnen worden aan 44,7 miljard euro onderliggend kapitaal. Daarvan werd maar 2,51 miljard euro (5,6%) geregulariseerd’, besluit het Rekenhof.

    Fiscaal verjaard

    Kan de overheid die miljarden euro’s zwart geld nog aanpakken? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) benadrukt dat de belasting administratie niet bevoegd is om de verjaarde kapitalen te onderzoeken of te vervolgen. ‘De feiten zijn fiscaal verjaard. Het parket kan dat wel doen omdat witwassen een voortdurend misdrijf is en er strafrechtelijk sowieso langere verjaringstermijnen gelden.’

    De minister verwijst naar zijn voornemen om het Charter van de Belastingplichtige te moderniseren en de fiscus na decennia weer samen met het gerecht onderzoeken te laten voeren. ‘Dan kan het parket voor die strafdossiers de expertise van belasting ambtenaren inzetten.’

    ‘Dit probleem is al ontstaan bij de eerste fiscale regularisatieronde in 2004, toen massaal alleen inkomsten zijn geregulariseerd’, zegt Axel Haelterman, hoogleraar fiscaal recht aan de KU Leuven. ‘Het is al jaren een absolute vereiste ook de onderliggende kapitalen te regulariseren. Maar door de wijziging van aanpak in de loop der jaren is die situatie met de oude kapitalen moeilijk op te lossen. We moeten een correcte oplossing vinden met een totale regularisatie en een nultolerantie. Dit zijn als het ware ‘sitting ducks’, makkelijke doelwitten, voor de fiscus en het parket.’

    *

    WOKE-GENERATIE HEEFT DOMMERE FANATICI DAN DE ACHTENZESTIGERS’

    Johan Sanctorums 'De Langste Mars' in herdruk

    Interview - 17/03/2021 Christophe Degreef - Leestijd 12 minuten

    *

    Johan Sanctorums De Langste Mars introduceerde niet alleen begrippen als ‘poco cratie’ en ‘eco rexia’, het boek is ook nog eens aan een derde druk toe wegens groot succes. Reden genoeg om Sanctorum op te zoeken en hem enkele losse gedachten voor te leggen. ‘Polemiek is communicatie. En communicatie is er te weinig.’

     

    Voor wie hem niet kent: Johan Sanctorum is filosoof, blogger en vaste columnist voor Doorbraak. Voor wie hem wel denkt te kennen: wist u dat Sanctorum eigenlijk niet echt van boeken houdt ‘omdat ze andermans ideeën aan mensen opdringen’, ‘omdat er leukere zaken te doen zijn’ en ‘omdat alle moderne intellectuelen – ik ook – eigenlijk lafaards zijn?’

    Waar het armetierig, maar onafhankelijk toeven is

    Dat laatste – laf zijn – introduceert meteen ook het onderwerp van zijn nieuwe boek, waar hij nog aan werkt: dissidenten die met humor het systeem uitdagen, en daarvoor veroordeeld worden tot de marginaliteit. Waar het armetierig, maar onafhankelijk toeven is.

    Maar eerst: ‘De Langste Mars’.

    Wie De Langste Mars aandachtig leest, ziet snel dat u met een zeker verdriet schrijft; verdriet dat de beloftes van 1968 niet echt vaste grond onder de voeten hebben gekregen, en de wereld niet hebben veranderd. Of niet?

    Johan Sanctorum: ‘Daar hebt u gelijk in. Ik ben dan ook helemaal geen conservatief. Ik wil niet terug naar de tijd dat meneer pastoor het voor het zeggen had. Mei 68 is voor mij een typisch voorbeeld van een “revolutie die haar eigen kinderen opeet”, een revolutie die in haar tegendeel verzandt. Het vrijheids ideaal dat de revolutionairen eind jaren 60 kenden, dat is iets om te koesteren. Neem nu vrije meningsuiting, het “verboden te verbieden”. Dat is een ideaal dat me ligt. Het probleem is echter dat de achtenzestigers die vrijheid zelf hebben beknot. Zij hebben dat ideaal aangewend om een controle maatschappij op te bouwen, in naam van de politieke correctheid.’

    Het volk is volgens cultuurmarxisten immers te dom om revolutionair te denken.

    ‘Paul Goossens is zo’n klassiek voorbeeld van een achtenzestiger die zijn idealen heeft verraden. Van grote linkse studentenleider, tot columnist in een burgerlijke krant als De Standaard, tot establishment figuur. Zo’n parcours is typisch voor die generatie, en het legt de “langste mars” concreet bloot. Die term komt van de Duitse studentenleider Rudi Dutschke, voortbouwend op het ideeëngoed van Antonio Gramsci, de cultuur-marxist die vond dat de revolutionairen de sleutelposten in de samenleving in handen moesten krijgen, omdat anders de revolutie nooit verwezenlijkt kon worden. Het volk is volgens cultuur marxisten immers te dom om revolutionair te denken.’

    ‘In 1968 hebben de revolutionairen in Parijs beseft dat ze niet op het volk konden rekenen, omdat het volk na enkele loonsverhogingen, ingevoerd door Frans president Charles De Gaulle en zijn eerste minister Georges Pompidou, gesust was en geen zin meer had in revolutie. Daarna kwam dus het idee dat er hoge positie moesten worden veroverd om echte veranderingen door te voeren.’

    Naarmate de tijd vorderde, verwaterden de idealen.

    ‘Naarmate ze volwassen werden en door de instellingen aan het marcheren waren, ging er echter bij de revolutionairen een existentiële lamp branden. Ook revolutionairen stichten gezinnen, en willen in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Plots stelden de achtenzestigers vast dat dat betekent dat ook zij veroordeeld werden om in het systeem te functioneren. Naarmate de tijd vorderde, verwaterden de idealen. Dat tot daaraan toe. Maar de achtenzestigers zijn zich gewoon aan hun macht beginnen vastklampen. Dat heeft tot gevolg gehad dat ze op de ideale positie zaten om met een bepaald idee van links moreel suprematisme, het “ware bewustzijn” – om een term van Gramsci te gebruiken, het volk allerhande dingen voor te schrijven, zeker als dat volk te “rechts” stemde.’

    ‘De waarheid is echter dat de achtenzestigers zich tijdens hun langste mars zelf hebben vervreemd van het volk, en dat zij zelf de kloof onoverbrugbaar hebben gemaakt. De achtenzestigers zijn er bovendien in geslaagd om deze machtsdoctrine aan hun kleinkinderen door te geven. De woke-beweging is immers een onrechtstreeks product van Mei 68. Zonder de vrijheidslievende aspiratie, en met ergere en dommere fanatici.’

    U spreekt in uw boek van ‘de vadermoord’ die achtenzestigers pleegden op het gezag. Zijn verschijnselen zoals de woke-beweging dan een ‘grootouder moord’, een moord van millennials op de idealen van hun grootouders, op de idealen van 1968 zelf, in plaats van een rechtstreeks gevolg ervan?

    ‘De woke-generatie kent haar geschiedenis niet; volgens mij weet ze zelfs niet echt waar mei 68 werkelijk om ging. Er is bij haar een manifest gebrek aan vorming. Neem nu dat voorval met die Mohammedcartoon aan de Karel de Grote Hogeschool: als je de uitlatingen van die studenten leest, dan merk je hoe dun de spoeling eigenlijk is, hoe sterk het “slachtofferschap”, ook bij de communicatie dienst van de hogeschool zelf, die bij de minste commotie meteen in een politiek correcte kramp schiet en dan in een turbo taaltje de zaak denkt te kunnen afhandelen.’

    Daartegenover is het woke-denken een gevoelsstroom, een golf die zichzelf als uitgangspunt neemt

    ‘Voor mij wijst dat erop dat die mensen bepaalde stations overgeslagen hebben tijdens hun vorming, laat staan dat ze zich ten volle bewust zijn van historische processen. Mei 68 ’ers kenden nog hun – linkse – geschiedenis. Zij beschikten over een historisch referentiekader. Daartegenover is het woke-denken een gevoels stroom, een golf die zichzelf als uitgangspunt neemt, zonder echte noemenswaardige leidersfiguren. Het gaat meer om hysterie dan om een duidelijk programma. Met mei 68’ers kon je tenminste nog discussiëren, met de wokers niet.’

    Niet goed kunnen communiceren is in Vlaanderen niet alleen een probleem van de jongere generaties: het treft alle leeftijden. Is de verwachting tot hoge vorming van iedereen niet een beetje een elite-bekommernis?

    ‘Dat is de tragedie van de “Vlaming als volk zonder bovenlaag”, om Joost Ballegeer te parafraseren. We hebben een elite, maar een die fundamenteel Belgisch en politiek correct gezind is. Erger is dat er tussen de Vlaming en zijn elite geen harmonie is. Onze elite trekt de Vlaming niet uit het slijk om hem een beter, republikeinser en vrijer samenlevingsproject voor te schotelen, maar duwt hem in de cultuur marxistische geest van 68 naar beneden door zijn gevoelens te negeren, hem in een cordon op te sluiten als hij verkeerd stemt en hem als dom te brandmerken als hij een afwijkende mening heeft.’

    De elite haat de Vlaming.

    ‘De elite moet de bevolking een gemeenschappelijk project voorhouden, maar moet ook de gevoelens van de gewone man kunnen capteren en er gehoor aan geven. Dat is een precair evenwicht. In Vlaanderen is er echter allesbehalve een evenwicht. De elite haat de Vlaming, en de Vlaming haat intellectuelen. En eigenlijk hebben de Vlamingen gelijk om hun intellectuelen te haten. Want de bevolking voelt het goed aan wanneer de elite betuttelt en haar niet verder brengt.’

     

    ‘Neem nu het carnaval van Aalst, en de radicale vrijheid van meningsuiting die daarmee gepaard gaat. Dat zou mei 68-intellectuelen moeten blij maken, want de bevolking durft daar dingen die volstrekt onburgerlijk zijn. De energie die daaruit voortkomt, dat zou de elite aan het denken moeten zetten. Zulke manifestaties van onderuit worden door de achtenzestigers echter genegeerd. Voor hen moet maatschappelijke verandering van bovenop worden opgelegd. De waarheid komt echter dikwijls van onderen. Door snel in een kramp te schieten, zoals de Karel de Grote Hogeschool gedaan heeft, communiceer je niet met de gewone man, maar leg je hem op hoe hij moet denken.’

    Is wat de achtenzestigers hebben gedaan – De Langste Mars door de instellingen houden – voor u een moedwillige carrièreplanning om te kunnen heersen, of louter terug te voeren tot het feit dat men volwassen wordt, maatschappelijke posities bekleedt en zich dan maar zo goed mogelijk in het systeem probeert in te bedden uit lijfsbehoud?

    ‘Dat is een zeer goede vraag, gelijkaardig met de schuldvraag tijdens de collaboratie, of die van de IS-strijders. Achtenzestigers bevonden zich in een stroom van gebeurtenissen, mede veroorzaakt door het feit dat ze sociaal gezien veel vrije tijd ter beschikking hadden door de vooruitgang. In mijn boek haal ik aan dat verveling een belangrijke factor was in 1968, net zoals ik ervan overtuigd ben dat verveling voor de modernisten en de jonge generaties van de jaren 1920 en 1930 geleid hebben tot bepaalde ideologieën en masse. Zulke bewegingen zijn een generatiefenomeen, en niet louter een individueel gegeven.’

    De jongeren van vandaag zijn eigenlijk een groot tegenstander van individualisme

    ‘Ik durf zelfs te zeggen dat ook het wokegebeuren een generationeel gegeven is. Ik merk zelf dat ik bijzonder moeilijk met mijn zoon van 17 over de samenleving kan discussiëren. Wij behoren tot andere universa. De jongeren van vandaag zijn eigenlijk een groot tegenstander van individualisme, van het idee dat je je als persoon moet ontwikkelen, en dat je als persoon tegen de stroom in mag gaan. Zij vinden tegen de stroom oproeien totaal zinloos, ja, zelfs moreel laakbaar. Zij vinden dat je moet proberen om in de juiste stroom terecht te komen.’

    In veranderingen perspectief zien

     

    ‘Het probleem is dat vele stromingen op het internet geen echte leiders hebben. Zelfs daar is er met andere woorden geen manifestatie van persoonlijkheid, van individualiteit, van charisma. Als gevolg daarvan blijft de stroom altijd bestaan, en maakt ze dat je je zeer goed kan laten meevoeren. Want je hebt immers nooit een leider die afwijkt van het juiste pad, een leider die je bij de les moet houden.’

    ‘Nu, ik heb geen zin om de cultuur pessimist te zijn. We zullen wel ergens landen, cultuurvormen zijn er altijd. Over twintig jaar spreekt er niemand meer over Johan Sanctorum, en is de generatie van mijn zoon aan de macht. De wereld zal op zich niet vergaan. Maar als filosoof is het de aard van het beestje om in veranderingen perspectief te zien, en om ze proberen te begrijpen.’

    U werkt ook aan een nieuw boek. Wie of wat neemt u daar op de korrel?

    ‘Mijn nieuw boek gaat over het verzet van intellectuelen, en hoe zij daardoor gedwongen worden om in de marge van de samenleving te leven. Humor heeft de naam om rebels te zijn, maar kan ook worden gebruikt als smeerolie van het systeem. Er moet gelachen worden, de druk moet van de ketel, en met af en toe een goed getimede grap aanvaarden mensen de samenleving waarin ze vertoeven. We zien dat door de wildgroei aan stand up comedy: het zijn dwazen in loondienst van de samenleving. Maar dit soort humoristen gaat zelden over de grens. De burger moet ’s anderendaags namelijk terug braaf gaan werken, en mag ook niet te veel gaan nadenken.’

    In de Reinaert-legende spiegelt de auteur, die anoniem is gebleven, zich duidelijk aan zijn hoofdpersonage.

    ‘Daarnaast heb je de grappenmakers in de marginaliteit, zij die wel over de grens gaan, en onrust opwekken. Daarbij denk ik aan Charlie Hebdo. Zij gebruiken satire om het systeem zelf in vraag te stellen. Eigenlijk treden zij buiten de kaders van de satire, want zodra het etiket “satire” ergens wordt op gekleefd, is ze ongevaarlijk. Voorbij de satire bevindt zich het drijfzand, de donkerte, en die wereld vind ik uitermate fascinerend. In Vlaanderen hebben we een traditie van humor die over de grens gaat, zoals met het middeleeuwse epos van Reinaert de Vos. Dat is straffe kost hoor, zeker voor die tijd, een typevoorbeeld van satire die het systeem uitdaagt. De sluwe vos vermomt zich, bedriegt, hekelt, speelt woordspelletjes, en wordt uiteindelijk verbannen naar de “woestine”, dat is de marginaliteit, buiten het burgerlijke leven. In de Reinaert-legende spiegelt de auteur, die anoniem is gebleven, zich duidelijk aan zijn hoofdpersonage. Hij is dus zelf ook vogelvrij. Dit wordt het vertrekpunt van mijn boek.’

    Humor moet stout zijn.

    ‘Humor moet dus stout zijn, politiek incorrect, anders is het banale kolder. Kijk ook maar eens naar de politieke linkerzijde: niemand lacht daar, want je beledigt altijd wel iemand en dat mag niet. Johan Anthierens was de laatste linksdrager die nog de kunst verstond slim met humor bezig te zijn en de grenzen van de politieke correctheid opzocht. Het feit dat de VRT zich echter genoodzaakt voelde om mindere goden als Joël De Ceulaer de lof over Anthierens te laten zwaaien in een documentaire over ’s mans leven, geeft aan dat vrijdenkers als Anthierens in deze tijd definitief begraven zijn.’

    ‘De lach wordt een kostbaar goed. Na mei 68 kon je met het geloof lachen, en dankzij Fawlty Towers kon je ook met de Tweede Wereldoorlog lachen. Sindsdien is lachen met beide thema’s moeilijker geworden. Ik vind dat een vorm van de geschiedenis miskennen. Als je ergens mee kan lachen, dan ben je ook bereid om conflicten te begraven, en dan kan je bepaalde dingen afsluiten. De kamer op slot doen en er niet meer binnenkomen.’

    Het heeft geen zin om oude wonden niet te laten helen.

    ‘Neem bijvoorbeeld de verontwaardiging over de ‘Joden poppen’ tijdens het carnaval van Aalst. Waarom beseffen de Joden zelf niet dat ze beter stoppen met het cultiveren van dat Holocaust slachtofferschap? Waarom lachen ze niet gewoon met de grap van de Vismoo lj’n? Het heeft geen zin om oude wonden niet te laten helen, het leven is na de Tweede Wereldoorlog verder gegaan, lange tijd zelfs zonder het dagelijkse herdenken, want de Holocaust begon als collectief thema maar echt te leven na het proces van Adolf Eichmann begin jaren 1960.

    iedereen, ook jongeren, mogen, moeten weten wat er in Auschwitz gebeurd is

    Het is tijd voor loutering. We hebben alle analyses die nuttig zijn om de Holocaust te begrijpen, ze zitten netjes in onze bibliotheken, dus we kunnen erover lezen als we willen. Op die manier hoeven we er niet dagelijks mee bezig te zijn. Het geheugen dient ook om te vergeten. Niet als ontkenning: iedereen, ook jongeren, mogen, moeten weten wat er in Auschwitz gebeurd is. Maar maak daar geen religie van. Dat is ook voor elk individu zo: als je alles zou onthouden wat je hebt meegemaakt, word je gek. Pas het lachen met iets, met jezelf, met grote tragedies, werkt bevrijdend. Ook dat punt wil ik maken in mijn boek over humor.’

    Wanneer mogen we dat boek dan verwachten?

    ‘Tegen het vallen van de blaren en de boekenbeurs. Ja, humor staat of valt met een goede timing. Af en toe laat ik in Doorbraak al wel een voorsmaakje op de lezer los.’

    De langste mars | Johan Sanctorum

    Christophe Degreef

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Een slogan van ’t Pallieterke, zo oud als Bruno Dewinter, de Stichter, dat wat niet al lachende kan gezegd worden, de waarheid niet en is. Vandaar dat de politiek niet kan lachen, want dan zou die niet meer politiek-correct zijn.

    Maar er is meer. Wie niet recht in zijn schoenen staat, kan niet lachen. Ooit al ’n lachende crimineel of parlement  riër aan het werk gezien?

    Bedenk daarbij de ware aard van het Beestje van de gewone volksmens in Uw omgeving. Bezie de Vlaamse kermissen en stel daarbij vast, dat zelfs na de jaarlijkse miljarden transfers richting Francofonie, er nog leute en plezier kan gemaakt worden…

    Hoelang nog? Zelfs de duivel, die het branden gewend is, wil uit de hel weg…

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    17-03-2021, 16:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500558 - ZIJN DRUGS DE KROON OP HET WERK VN DAT CHINEES GRIEPKE,

    .

    DINSDAG 16 MAART 2021

    *

    *

    500558 - ZIJN DRUGS DE KROON OP HET WERK VN DAT CHINEES GRIEPKE,

     

    inhoud

    *

    VAN A TOT Z MET ASTRA ZENIKA ZONDER HET MINSTEGEVAAR MET DAFALGAN IN DE MAAG

    *

    *

    OOSTKAPPEL

    Vlaamse Heuvels

    ostkappel (officieel: Oost-Cappel) is een gemeente in de Franse Westhoek in het Franse Noorderdepartement. De gemeente ligt in Frans-Vlaanderen in de streek het Houtland. Zij grenst aan de gemeenten Hondschote, Bambeke, Killem en Rekspoede in Frankrijk en de dorpskern met de Sint-Nicolaaskerk ligt pal tegen de Belgische grens en het Belgische Beveren-aan-de-IJzer, waarvan het deel dat tegen Oostkappel ligt, 't Kappeltje wordt genoemd. Het is een kleine grensgemeente met een kleine 500 inwoners. In Oostkappel is er nog een douanepost, die nu niet meer gebruikt wordt.

    Geschiedenis

    Oostkappel is altijd een kleine parochie geweest. In de zestiende eeuw heeft zich ook hier de Beeldenstorm voorgedaan waarbij toen de romaanse kerk is vernield. Later is hierna een nieuwe gotische kerk gebouwd, onder meer met zandsteen vanuit de bergen in de streek.

    De kerk moest later nog een keer worden herbouwd, nadat zij bijna volledig was afgebroken tijdens Engelse doortocht tijdens de Slag bij Hondschote in 1793. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn er ook jonge mannen uit Oostkappel naar het front gegaan; waarvan er 9 zijn gesneuveld.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    BELGIË SPEELT CAVALIER SEUL

    Het was me wel een weekeindje. In Parijs was er een grote betoging n.a.v. de moord op een 14-jarig meisje (door twee klasgenootjes, nota bene). In London waren er twee dagen grote betogingen n.a.v. een moord op een 32-jarige vrouw (mogelijks door een politieagent, nota bene). In Luik waren er de straatgevechten en plunderingen n.a.v. een uit de hand gelopen politieaanpak van een zwarte vrouw enkele dagen voordien. In Brussel was er zowaar weer een klimaatbetoging, waar we Nick Balthasar nog eens te zien en te horen kregen, waarbij de groene Kmers het nog maar eens over geld hadden. In Den Haag waren er protestbetogingen tegen de lockdown beslissingen van de Nederlandse regering. In Nederland krijgt men wel de kans er iets aan te doen, want er zijn dezer dagen verkiezingen bij onze noorderburen.

     

       Ongeacht of de betogers hier al dan niet gelijk hadden, is het een feit dat men tegenwoordig voor alles en nog wat op straat komt. Een berichtje op de (a)sociale media volstaat. Vraag is maar waar dit naartoe gaat leiden en wat men er mee zal bereiken.

     

       Tegelijk moet er vorige week weer een opiniepeiling geweest zijn, die van o.m. Het Laatste Nieuws, RTL en de VTM. Ik heb er heel toevallig iets van gezien en gehoord op onze cafézender, maar het scheen alsof niemand er zich nog aan interesseert. De verschillen met de vorige peiling waren trouwens onbeduidend en schommelden rond de 1% minder of meer, terwijl de foutenmarge bij dergelijke enquêtes 3% is. Om dus zo snel mogelijk te vergeten. Die peilingen zullen misschien pas weer meetellen als we van corona min of meer verlost zullen zijn.

     

         Van corona gesproken is er de vaudeville rond de vaccins van AstraZeneca, waarbij de producent zich met regelmaat van een klok niet houdt aan de beloofde levertijden. Daarbij komt dan nog de twijfel of het vaccin al dan niet een nevenwerking zou hebben waardoor er klontertjes zouden ontstaan in het bloed. Een aantal landen, waaronder al onze buurlanden, hebben de vaccinaties met AstraZeneca al tijdelijk opgeschort, alhoewel er geen enkel bewijs van is en de aantallen van voorkomende bloedklonters niet alleen miniem zijn, maar ook voor kunnen komen zonder een vaccin te krijgen. De gevallen waarbij, tot nu toe, bloedklontertjes zijn vastgesteld na de anti-coronaprik, zijn ± 1 op 2.000.000. Het Europees geneesmiddelen agentschap zou er zich donderdag over uitspreken.

    Voor wie twijfelt heb ik een tip: neem de dag van de prik (ná de toediening) één aspirientje en blijf dat enkele dagen doen. Dat verdunt nl het bloed en vermindert dus ook de eventuele kans op klontertjes. Let wel op het aspirientje nooit te nemen op een lege maag, dus wel na een maaltijd of met een grote slok frisdrank of water. Het is géén geneesmiddel, wel een geruststelling bij wie twijfelt. Als ik straks een AstraZenecaprik zou krijgen, ga ik het doen. Ik heb goede ervaringen met aspirine, een product dat al meer dan 100 jaar bestaat en bewezen heeft dat het werkt.

    *

    GEEN OPSLAG VOOR NIEUWE POSTBAAS

    *

    Jean-Paul Van Avermaet werd dit weekend aan de deur gezet bij Bpost. ©Dries Luyten

    Dieter Dujardin

    Lukas Vanacker

    Vandaag om 01:00

    *

    Bij de rekrutering van een nieuwe CEO moet Bpost zich aan het bestaande loonplafond houden. In de Vivaldi-coalitie is weinig animo om het debat over een ruimer salarispakket te openen, leert een rondvraag.

    Zondagavond zette de raad van bestuur van Bpost na zware druk van de federale regering CEO Jean-Paul Van Avermaet aan de deur. De positie van de Oost-Vlaming was onhoudbaar geworden na een vertrouwens breuk over het onderzoek naar kartelvorming (in zijn vorige job als CEO in de bewakings sector) dat hem al maanden boven het hoofd hangt. Bpost duidt eerstdaags een interim-CEO uit eigen huis aan, maar voor de definitieve opvolging van Van Avermaet begint de procedure vanaf nul. Dat komt omdat het remuneratie comité van Bpost ondanks alle knipperlichten geen initiatief heeft genomen om een plan B voor te bereiden.

    "Sinds de regering-Di Rupo geldt voor beursbedrijven als Bpost een loonplafond van 650.000 euro plus bonussen. "

    Voor de nieuwe CEO is Bpost wettelijk niet gebonden aan het loonplafond van 650.000 euro plus bonussen, dat onder de regering-Di Rupo tot stand kwam. Dat werd nooit in de wet verankerd, het gold als een herenakkoord. In de raad van bestuur gaan dan ook stemmen op om de norm los te laten. Het loonplafond zou verhinderd hebben dat in 2019, toen Van Avermaet geheadhunt werd, een betere CEO gevonden werd, luidt het. Een gelijkaardige redenering was toen bij de regering- Wilmès te horen.

    Voogdijminister Petra De Sutter (Groen) wil niet vooruitlopen op de kwestie. ‘De discussie daarover wordt vermoedelijk wel gevoerd, maar is nu niet aan de orde.’

    In de Vivaldi-coalitie is weinig animo om het herenakkoord los te laten. Op de partij hoofdkwartieren van de PS, de sp.a en Groen is het antwoord op de vraag of het loon plafond opengebroken kan worden resoluut ‘nee’. Ook CD&V zit op die lijn. De liberalen zijn principieel koele minnaars van loon plafonds, maar houden zich op de vlakte. ‘In de coronacrisis lijkt ons dat geen goed signaal’, zegt een bron.

    De oppositiepartij N-VA vindt dat de selectie opengetrokken moet worden. ‘De hele raad van bestuur zou moeten opstappen’, zegt Kamerlid Michael Freilich.

    *

    TEUN VOETEN: ‘TOENAME DRUGS ALS ‘CRYSTAL METH’ HEEL ZORGWEKKEND’

    *

    Een gesprek met antropoloog Teun Voeten over ‘de drugs syndicaten’

    Interview - 16/03/2021 Julien Borremans - Leestijd 8 minuten

    *

    Dinsdag 9 maart: ‘We beleven een mijlpaal in het recherche werk. Bovendien had dat als gevolg dat we een inkijk kregen in de hallucinante, parallelle criminele economie.’ Het parket wist op de persconferentie met zijn euforie geen blijf. Ook Bart De Wever was laaiend enthousiast. De vangst was dan ook wonderbaarlijk: 17 ton cocaïne, een berg geld en een gekraakte code van versleutelde berichtendienst Sky ECC, goed voor een half miljard berichten.

    Dat bracht Franky De Keyzer — Procureur des Konings Antwerpen — op de rand van een delirium: ‘We zijn er in geslaagd om een bres te slaan in de muren van de georganiseerde criminaliteit.’ Burgemeester Bart De Wever maakte van een wereldprimeur gewag.

    Drugshandel groter dan omzet Albert Heijn

    Teun Voeten — antropoloog, onderzoeker en publicist — relativeert enigszins: ‘Momenteel worden hele netwerken blootgelegd, maar het is zeker niet zo dat dit de finale klap betekent.’ Toch staat de gewezen oorlogs fotograaf ervan te kijken dat de actie niet uitlekte. ‘De criminele milieus zullen zich anders moeten gaan organiseren en dat zullen ze ook doen. Ze kunnen zich bijzonder snel aanpassen aan nieuwe situaties. De slimste en meest adaptieve organisaties overleven. Deze organisaties zijn eerder netwerk structuren die op projectmatige basis samenwerken.’

    Het gaat hier niet om een oorlog.

    De belangen blijven heel groot en er is heel veel geld mee gemoeid. ‘De jaarlijkse omzet van de Nederlandse markt voor synthetische drugs alleen al werd in 2018 door de onderzoekers Trom en Tops geraamd op 18,9 miljard euro. Dit is groter dan bijvoorbeeld de jaaromzet van de supermarktketen Albert Heijn.’ Voeten onderstreept dat de war on drugs een misleidende term is: ‘Het gaat hier niet om een oorlog. Een oorlog impliceert immers dat er twee afgebakende, strijdende partijen zijn, terwijl het hier gaat om een hybride, multidimensionale strijd tussen diverse partijen met verschillende intensiteiten en velerlei belangen.’

    Gefascineerd door stedelijk geweld en oorlog

    Teun Voeten studeerde culturele antropologie en filosofie aan de universiteit van Leiden. Sinds 1991 was hij oorlogs fotograaf en auteur van diverse artikels en boeken over tal van wereldwijde conflicten. Hij woonde In 1994 vijf maanden tussen de ondergrondse daklozen in New York. In 1998 werd Teun Voeten bijna door gedrogeerde kindsoldaten in Sierra Leone geëxecuteerd. In 2016 maakte de auteur samen met filmmaker Maaike Engels een documentaire over de vluchtelingen problematiek, Calais: Welcome to the Jungle.

    Op welke manier kwam Teun Voeten als onderzoeker terecht in de drugswereld? ‘In de meeste conflict gebieden die ik bezocht, zoals Colombia, was er steeds drugs aanwezig. Cocaïne werd verhandeld om de revolutionaire strijd te bekostigen. Uiteindelijk is deze strijd ontaard in een clash tussen criminele organisaties. Ik was al heel vroeg gefascineerd door stedelijk geweld en oorlog.’ Over zijn ervaringen met drugsverslaafden in New York zegt hij het volgende: ‘Daar zat iedereen aan de crack. Dan zie je de ontwrichtende werking van drugs en de bipolaire gevolgen ervan: drugs richten de lagere klasse ten gronde, terwijl de rijkere bovenlaag er redelijk goed mee overweg kan. Wall Street stond toen stijf van de coke en aan de onderkant had je aan crack verslaafde daklozen. Dat fascineerde me.’

    Caleidoscoop van een hybride oorlog

    In 2018 bracht hij het boek Het Mexicaanse drugsgeweld uit, een caleidoscoop van een hybride oorlog in een falende staat. Het boek is intussen ook in de Verenigde Staten uitgegeven. ‘Daar worden verschillende oorlogen tussen verschillende clans uitgevochten. Soms vecht de politie in dienst van een kartel tegen het leger dat dan voor een ander kartel vecht.’ Bij ons is de intensiteit wel een heel stuk minder. Teun Voeten voegt daar aan toe: ‘Intussen is Nederland uitgegroeid tot het grootste exporterende land van synthetische drugs in de wereld.’

    zo driest als in Mexico en Nederland is het zeker niet

    De war on drugs is hier een heel stuk minder intens, maar daarom niet ongevaarlijk: ‘Ik woon in Deurne en in mijn straat zijn twee granaten ontploft. Toen ik voor een onderzoek bezig was voor mijn laatste boek — Drugs. Antwerpen in de greep van Nederlandse syndicaten – ben ik regelmatig meegegaan met de narcotica brigade — de DOT, het drugs ondersteunings team — en werden er heel wat jongens bij mij in de buurt opgepakt, maar zo driest als in Mexico en Nederland is het zeker niet.’

    Veel meer dan enkel cocaïne

    Teun Voeten vindt dat het drugsgebruik steeds meer om zich heen grijpt, met alle nare gevolgen van dien. ‘Wat me bijzonder ongerust maakt is de opkomst van crystal meth of metham fetamine. Het is een zeer sterke vorm van amfetamine, waarvan de verslavende effecten bijzonder verwoestend zijn en de uitwerking zo extreem is. De laatste jaren zijn er heel wat laboratoria in Nederland, maar ook in de Kempen en Vlaams Limburg ontdekt. Deze drugs zijn bijzonder verslavend en sterk in opmars. Er worden op de markt veel meer verschillende drugs verhandeld dan enkel cocaïne.’

    De toekomst ziet er somber uit. Voeten: ‘We evolueren naar een heel hard kapitalistisch, neo-liberaal systeem met een steeds grotere uitgesloten onderklasse. Voor deze uitgesloten mensen, zonder baan en toekomst perspectief, vormt de handel in drugs een gemakkelijk verdienmodel en bieden drugs tevens de roes waarin zij kunnen vluchten. Ik bezocht heel wat daklozen centra in de Verenigde Staten. In de jaren 90 gebruikten deze mensen crack, momenteel zijn ze overgeschakeld naar crystal meth. Het is de drug van de duivel. Ze zorgt voor een storm aan dopamines in jouw lichaam die geen andere drugs kan veroorzaken, maar heeft ook onomkeerbare veranderingen in de hersenen tot gevolg. Het is heel zorgwekkend dat de productie van deze drug in onze contreien heel sterk toeneemt.’

    Het gedoogbeleid…

    Volgens Teun Voeten heeft de spectaculaire toename van de handel in drugs in Nederland te maken met het gedoogbeleid van de afgelopen jaren. ‘Een weedje roken kan geen kwaad. In de jaren 60 vormden drugs nog een revolutionair statement, terwijl ze nu verworden zijn tot een consumptiegoed. Het romantisch beeld van een weedplantje op de vensterbank is geëvolueerd naar een harde kapitalistische marihuana business, waarvan het THC-gehalte vijf tot zes keer hoger ligt dan vroeger en bij jonge mensen voor hersenbeschadiging kan zorgen. Marihuana is lang niet zo onschuldig meer als dertig jaar geleden.’

    De oude marihuana gebruikers zijn intussen overgestapt naar xtc en gaandeweg naar cocaïne en crystal meth

    Is de legalisering van marihuana dan een slag in het water? ‘De legale marihuana is vrij slap, waardoor er dan weer een zwarte markt komt van weed met een heel hoog THC-gehalte. De oude marihuana gebruikers zijn intussen overgestapt naar xtc en gaandeweg naar cocaïne en crystal meth. Voor de drugshandelaar levert dit grotere winsten op.’

    Tientallen doden

    Tijdens het gesprek onderstreept Teun Voeten meermaals dat de drugshandel een zakelijke business is geworden. ‘De meeste syndicaten en kartels schuwen openlijk geweld op straat. Als je zoals de Marokkanen in Amsterdam elkaar met kalasjnikovs te lijf gaat, dan gaat er bij de autoriteiten uiteraard een alarmbel af. Dat kunnen dealers missen als kiespijn.’

    ‘Je hebt ook een Albanese maffia, waar je niets van hoort. Als daar iets fout loopt dan lossen ze het probleem in alle discretie op. Je verdwijnt dan bijvoorbeeld in een vat vol zuur.’ Dat neemt niet weg dat er heel wat geweld is. ‘Vorig jaar vielen er dertigduizend doden in de drugsoorlog in Mexico. In Nederland vielen er intussen ook al enkele tientallen doden. Iedereen die cocaïne snuift, financiert dat drugsgeweld.’

    Etnisering van de drugshandel

    Hoe komt het dat de Marokkaanse gemeenschap in de drugshandel oververtegenwoordigd is? ‘Dat heeft verschillende oorzaken. Marokko is een van de grootste hasj-producerende landen ter wereld. De uitvoer naar onder andere Nederland lag voor de hand. Nadien werd naar cocaïne overgeschakeld. Er zijn ook culturele factoren. De Marokkanen uit het Rifgebergte kan je best vergelijken met de Brabanders. Het waren boeren die zich door de overheid in de steek gelaten voelden en hun eigen boontjes dopten. Er is ook een heel sterke interne cohesie, waardoor de gemeenschap sterk aan elkaar klit. Door hun achterstelling hebben ze ook de behoefte om aan de buitenwereld te tonen hoe goed ze het wel hebben.’

    slechts één van de vele componenten om de drugshandel te verklaren

    In opdracht van de stad Antwerpen schreef Teun Voeten een boek over de drugshandel in Antwerpen: Drugs. Antwerpen in de greep van Nederlandse syndicaten. Hij beschrijft de werkwijze, de motieven en de achtergrond van de betrokken actoren op het veld. Voeten kreeg het verwijt dat hij het drugsprobleem in Antwerpen ‘etniseert’, maar volgens de auteur vormen de etnisch-culturele factoren slechts één van de vele componenten om de drugshandel te verklaren.

    Voeten doet ook een reeks van beleidsvoorstellen. ‘Het gaat om meer dan enkel repressie. Nu, er zijn ook successen in Antwerpen geboekt, dat is een feit. Zo wordt het straat dealen strenger aangepakt en is het een stuk verminderd. Ook de opvang van dakloze verslaafden is verbeterd. Het is niet allemaal kommer en kwel, dat mag ook gezegd worden’, geeft de onderzoeker nog mee.

    Julien Borremans

    Julien Borremans is leerkracht, columnist en werkt mee aan verschillende internetfora.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Een samenleving op losse schroeven… Ja, dat moet kunnen. Met van kop tot teen gender-mensen die zoveel mogelijk ‘neutraal’ willen zijn. Noch mossel, noch vis. De toekomst behoort immers aan de Nieuwe Belgen en die kweken lijk zwijnezeugen. De Oude Belgen zijn

    ‘Rechts’ en zijn des duivels, de Linkx ZIJN de duivels.

    Maar volgens hun zeggen, menen ze het goed. De resultaten ziet men op straat, zelfs met de ogen toe. Men voelt ze.

    Zelfs GAS-boetes helpen niet meer tegen Burgerlijke Ongehoorzaamheid. Mondmaskers? Da’s voor bangerikken. Afstand houden?! Hoe kan men dan dealen en in het handje cash incasseren?

    Naar de Kerk gaan voor familie-begrafenissen mag dan wel weer. Tot en met de 50ste stoel die op minstens 1.50 meter van elkaar staan. Gezellig is anders….

    -

    En dat Chines Griepke dat ons in ons kot doet blijven… altijd maar erger.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST



    16-03-2021, 16:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500558 - MET DE MAANDAG GAAT DE NIEUWE WEEJ VAN START

    .

    MAANDAG 15 MAART 2021

    *

    *

    500558 - MET DE MAANDAG GAAT DE NIEUWE WEEJ VAN START

     

    1. INHOUD

    *

    IK EN KNAUW IET NIE OF SPUITJES BETER ZIJN DAN PINTJES OM NIET ZIEK TE WORDEN

    *

    DE LESBISCHE NIEUWE ANRWERPSE BUEGERMOEDER????

    Sihame El Kaouakibi

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE 17 REGIO'S

    *

    Zoals halvelings verwacht, wordt de herverdeling van Vlaanderen in 17 regio’s een werk van lange adem. De gemeenten, die via intercomunales al legio akkoorden hebben over de gemeente- en soms over de provinciegrenzen heen (men spreekt van minstens een paar duizend), krijgen 10 jaar de tijd om alles te regulariseren. Het wordt dus een soort bezigheidstherapie. Op te merken valt dat CD&V geen einde wil maken aan de provincies, N-VA wél en Open VLD daaromtrent nog geen standpunt heeft ingenomen (Verhofstadt wou die nochtans 20 jaar geleden al weg ).

    Toch kan er ook bij die 17 regio’s heel wat bespaard worden. De nu bestaande samenwerkingsverbanden hebben vaak een eigen secretariaat, mandaten, bestuursraden met zitpenningen en – niet te versmaden – een apparaat om subsidies aan te vragen. Tot wat dat kan leiden hebben we recentelijk nog meegemaakt in Luik.

    Tenslotte, in de marge van bovenstaande, nog dit: een telling van enkele jaren geleden in Vlaanderen leverde 2.229 gemeentelijke samenwerkingsverbanden op, waarbij Turnhout de kroon spande met liefst 152. De reden hiervan is waarschijnlijk dat Turnhout zowat de enige Vlaamse centrumstad is die geen voorsteden heeft. Geen enkele omliggende gemeente wou bij Turnhout ingelijfd worden, waardoor de stad wel verplicht zal geweest zijn met hen akkoorden te sluiten over alles en nog wat.

    Wordt gegarandeerd vervolgd.

    *

    BPOST ZET CEO VAN AVERMAET AAN DE DEUR

    *

    Lukas Vanacker Dieter Dujardin

    Vandaag om 04:39

    *

    De raad van bestuur van Bpost schuift CEO Jean-Paul Van Avermaet opzij. De federale regering had zondag zijn onmiddellijk ontslag geëist.

    Jean-Paul Van Avermaet is niet langer CEO van Bpost BPOST0,00% . De federale regering heeft zondag in een brief aan de raad van bestuur het onmiddellijke ontslag van de Bpost-CEO geëist, waarna de raad in actie schoot. Dat vernam De Tijd uit goede bron, Bpost zelf bevestigde het nieuws even na middernacht in een kort persbericht.

    Van Avermaet, die amper een jaar CEO van Bpost is, zit in de problemen sinds vorige zomer bekend raakte dat hij als vroegere topman van het beveiligingsbedrijf G4S in België mogelijk betrokken was bij illegale prijsafspraken. Zowel de Belgische als de Amerikaanse concurrentie waakhonden voeren momenteel een onderzoek naar een mogelijk kartel in de Belgische beveiligingssector.

    De raad van bestuur behield het vertrouwen in Van Avermaet (53) zolang de topmanager niet officieel in verdenking werd gesteld. Ook federale minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) herhaalde vorige week dat ze weigerde te interveniëren.

    Beurscrash

    Maar de voorbije dagen werd de druk op de vleugellamme Van Avermaet stilaan onhoudbaar. Het beursgenoteerde Bpost publiceerde dinsdag magere jaarresultaten, waarop de beurskoers woensdag bijna een vijfde kelderde.

    Uit het jaarverslag bleek dat de raad van bestuur verdeeld was over zijn positie. En hoewel Van Avermaet elke betrokkenheid bij het kartel blijft ontkennen, wordt er bij Bpost wel degelijk rekening mee gehouden dat de kartelonderzoeken hem zullen viseren.

     

    De federale regering, die 51 procent van Bpost bezit, besloot daarom toch in te grijpen en het onvermijdelijke ontslag van de topman te eisen.

    Naar verluidt is de Wetstraat erg geïrriteerd dat de raad van bestuur van Bpost de zaak te lang op zijn beloop liet. Door het ontslag vermijdt Van Avermaet dinsdag een pijnlijke, al langer geplande hoorzitting in de Kamercommissie Overheidsbedrijven.

    *

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (131)

    Dominique Laridon

    *

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

    Wat maakt u zichzelf allemaal wijs?

    (Aan Marc Van Ranst, die de vraag kreeg ‘Wat is het grootste misverstand over u?’ en ernstig antwoorde: ‘Mensen denken dat ik enkel en alleen met mijn vak bezig ben’. Sorry, professor, maar dat denkt dus niemand. Integendeel. Veel mensen denken dat u bezig bent met alles behalve uw werk in uw labo: twitteren tegen de sterren op, de TV-studio’s permanent bezetten, markten afdweilen, musea bezoeken terwijl ze gesloten zijn voor het klootjesvolk, meespelen in internetfilmpjes, bordjes draaien in het Rad van Fortuin,…)

    Welke politieke overtuigingen gaat u beschermen?

    (Aan vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS), die de praktijktests drastisch uitbreidt: ‘Behalve ras en gender zal ook discriminatie op basis van handicap, leeftijd of politieke overtuiging onderzocht kunnen worden’. Zou men nu ook testen wat er gebeurt als je bij je sollicitatie voor een overheidsbaantje verwijst naar je lidmaatschap van Vlaams Belang?)

    Wie heeft er recht op een eerlijk proces?

    (Aan de chef Nieuws van De Morgen, die in zijn editoriaal uithaalt naar Dries Van Langenhove: ‘Als hij echt uitkijkt naar de kans om zijn naam te zuiveren in de rechtbank, waarom moet de onderzoeksrechter die het dossier naar de rechtbank wil sturen dan gewraakt worden?’. Volgens De Morgen is er dus een tegenspraak tussen recht in je schoenen staan en aandringen op een onafhankelijke rechtspraak. Het is verdacht om je rechten op te eisen – want dan heb je misschien toch iets te verbergen. De haat voor Van Langenhove verblindt wel heel erg.)

    Hoeveel straatintimidatie is er in Brussel?

    (Aan Brussels burgemeester Philippe Close, die goede krantenkoppen kreeg: ‘Brusselse politie opent jacht op mannen die vrouwen lastigvallen’. Tot je het artikel leest. ‘Brusselse politie’ blijkt alleen het korps van Brussel Hoofdstad-Elsene te zijn. ‘De jacht openen’ blijkt een wekelijkse (!) patrouille van 2 agenten, waarbij niet eens lokagentes ingezet worden. Een symboolmaatregel dus: genoeg voor goede pers op Vrouwendag, maar zeker niet genoeg om de electorale achterban écht in problemen te brengen.)

    Hoe goed kent Gwendolyn de Vlaamse ondernemers?

    (Aan Wim Verhoeven, die als nieuwe hoofdredacteur van Trends meer inzet op klimaatverandering, energietransitie en genderkwesties. In navolging van onder meer The Economist gaat Trends ook meer pleiten voor overheidsinterventies en de redactie moet minder ‘wit’ en ‘mannelijk’. Verhoeven gelooft dus dat de Vlaamse zakenwereld zit te wachten op een zoveelste blad dat hetzelfde zegt en bepleit als alle andere bladen. Behalve ex-HLN-journalist is Verhoeven ook de gewezen media-adviseur van Gwendolyn Rutten, nog zo iemand die weet wat de Vlaamse ondernemers écht willen.)

    Wat voor mensen willen bloot gaan staan voor kinderen?

    (Aan Jozefien Daelemans, die het Nederlands TV-programma Gewoon bloot verdedigt: een format waarbij volwassenen volledig naakt gaan voor kinderen nog jonger dan 12 jaar. Wie zijn de mensen die zich daarvoor opgeven? Wie wil niet alleen de eigen geslachtsdelen tentoon spreiden voor kinderen, maar daarbij ook nog eens gefilmd worden? Welke screening gaat hieraan vooraf, om te garanderen dat er geen perverten en pedofielen hier hun zieke kicks komen beleven? Kúnnen programmamakers dat wel garanderen?)

    Waar is uw zelfvertrouwen en uw zelfrespect?

    (Aan Vincent Van Quickenborne, die in Bruzz de Brusselaars naar de mond praat: ‘Vlaanderen stelt zonder Brussel niet veel voor’. Je zou net zo goed kunnen zeggen dat Brussel niet veel voorstelt zonder Vlaanderen. En dat het hoofdstedelijke Brussel, naast enkele troeven, ook steeds meer nadelen inhoudt voor de Vlamingen.)

    Waarom ziet een homo liever atheïstische migranten komen?

    (Aan Jana Antonissen, die op een etentje geconfronteerd werd met een gastheer die pleit voor grenzen aan de migratie: ‘De avond nam onverwachts een niet zo woke wending. Politiek incorrect bleken zijn ideeën over immigratie’. De homoseksuele man wou liefst alleen nog atheïsten toelaten in Zweden. Antonissen schildert hem nogal onsympathiek af. Terwijl het toch niet zo gek is dat een homo liever niet te veel moslims meer ziet komen…)

    Wat als een rechts politicus de cijfers zo zou manipuleren?

    (Aan Tinne Van der Straeten (Groen), die op haar facebookpagina losjes omspringt met de waarheid: ‘Op 11 maart 2011 werd Japan getroffen door een verwoestende aardbeving en tsunami. Fukushima Dai-ichi, een kerncentrale, wordt geraakt door de tsunami. Gevolg: de grootste kernramp sinds Tsjernobyl. Vandaag herdenken we de 20 000 slachtoffers die toen het leven lieten’. Een federale minister wekt hier bewust de indruk dat een kernramp 20 000 levens gekost heeft. In werkelijkheid zijn er 0 doden door straling. Bijna alle slachtoffers vielen door de tsunami.)

    Welke grote kunst heeft zo een bijsluiter nodig?

    (Aan artieste Kapwani Kiwanga, die volgens De Morgen een ‘indringend werk’ gemaakt heeft met keramische rijstkorrels: ‘Deze verwijzen naar de rijstzaden die, in tegenstelling tot wat in westerse geschiedenisboeken staat, wellicht niet door zeevaarders en kolonisten in Suriname en Amerika geïntroduceerd werden, maar eerder door tot slaaf gemaakte vrouwen uit West-Afrika. Zij verstopten rijstzaden in hun haar, er zo voor zorgend dat hun nakomelingen zouden kunnen overleven op de plantages. Het is een hard werk, maar ook een vol poëtische kracht’. U kan het werk online opzoeken: het zijn echt alleen rijstkorrels. Moderne kunst is vaak: voorwerpen met een verhaaltje.)

    Wat is er mis met elk zijn eigen taal?

    (Aan historica Annelien De Dijn, die het Belgische gemeenschapsgevoel wil versterken door Engels te spreken met elkaar: ‘Belgen vinden dat een raar idee, maar kijk naar India’. Nu ja, India heeft 120 grote talen en 1600 kleinere talen: in België gaat het om 3 Europese talen. Is de perfecte Belgische conversatie niet diegene waarbij ieder de eigen taal hanteert? Of lukt dat de Franstaligen niet?)

    Hoe dun is de huid van jullie klanten?

    (Aan Unilever, dat het woord ‘normaal’ schrapt van alle verzorgingsproducten: ‘Volgens het bedrijf kan het gebruik van “normaal” om bijvoorbeeld haar of huid te beschrijven, best gevoelig liggen. Het geeft sommige mensen zelfs het gevoel dat ze uitgesloten worden’. Dit soort berichten doet denken aan de aprilvissen die vroeger 1 keer per jaar in de krant gesmokkeld werden. 2021 is het jaar waarin het élke dag 1 april lijkt, met non-stop nieuwtjes die bedoeld lijken als absurde grappen.)

    *

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    *

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Als alleenwonende +85jarige daarjuist eindelijk door het Belgisch Geza(a)g uitgenodigd om dat levensreddend prikje gratis en voor niks te gaan krijgen die dat hardnekkige Chinees Griepke ver van mijn bed moet houden. Waarbij ik me afvraag of dat wel veilig is. Misschien sta ik als Flamingant wel op de Zwarte       Lijst en lig ik de dag daarna met tal van tromboses ergens op Intensievce Zorgen – uitgeteld.

    -

    Halfweg Juni de tweede beurt: ze gaan werkelijk niet over één nacht ijs…

    De rangen aldus gezuiverd zijnde tegen 2024, wordt gehoopt dat het Koninklijk Circus als voorheen het water naar de zee kan laten afvloeien, en het Vlaams zweet berg op, tegen-natuuurlijk dus, naar Hoog België.

    *

    *

    De Luikse waterkanonnen…

    JaJa, ‘k weetet, een koude douche en het grootste deel van die viezerikken zal eindelijk eens goed gewassen geraken, maar eenmaal verkleed, zijn ze niet meer te herkennen. Daarom volgend advies: spuit met rode verf.

    Zo gauw ondergetejkende Minister wordt van Gedane Zaken, zal het Politie Reglement in die zin aanepast worden. Met keuze door de manifestanten tussen groen en rood, desnoods in streepkes grspoten… Al naar gelang van waar de wind komt.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    15-03-2021, 18:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!