MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.928 HET VERHAAL VAN MOEDERS TAAL

    A.D. zondag 2 september 2012

    928 HET VERHAAL VAN MOEDERS TAAL

     

     



    ***

     

     

    In het geval Hugo Camps is het wel duidelijk : de taal is gans het volk. Waarbij bij hem in de eerste plaats gedacht wordt aan…kak. Waar de mond van vol is, moet immers het hart van kokhalzen….

    .

     

    ***

    Kroniekje over :

    Standaardtaal is iets anders dan Hollandse kak

    OPINIE − 01/09/12, 11u25 Hugo Camps

    ***

    .

     

    Wat mij betreft, spreekt iedereen thuis Hottentots. Als dat lekkerder is bij het vrijen: olé! Al betwijfel ik de hormonale juistheid van dat gevoel. Wat ook weer niet wil zeggen dat je bij het klaarkomen met een hete aardappel in de mond moet zuchten, zoals Nederlandse liberalen op televisie kakelen.

    De academische strijd over tussentaal is koketterie dubbelop. Al helemaal als politici zich gaan verantwoorden voor hun gebrabbel. Natuurlijk is met dialect niets mis, maar je spreekt het niet in de publieke ruimte, niet in officiële functies.

    Zoals je ook niet vloekt in de kerk.

    De bewering van de politicus dat het gebruik van dialect de kloof met de bevolking verkleint, getuigt van minachting voor het volk.

    Koeterwaalsplebs als stemvee?

    Standaardtaal is iets anders dan Hollandse kak. Nederlands met hier en daar een Vlaamse ronding is best prettig. Maar ik erger me dood aan krom Nederlands. Vooral uit de mond van onze zogenaamde leiders.

    Hoed u trouwens voor politici die ineens overschakelen op dialect. Denk niet dat ze dan dichter bij u staan - ze suggereren alleen maar een familiaire ambiance uit eigenbelang.

    Taal is het eerste visitekaartje in sociale verhoudingen. Laat dat dan in goed Nederlands zijn. Want: ook taalvervuiling is een sociale handicap.

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : een verwarde geest brengt verwarde gedachten voort. Wat er eigenlijk bedoeld was in dit artikel is gewoon U-zelf te zijn in alle omstandigheden. Voor Camps is de standaardtaal nog altijd iets dat samengaat met coïtus interuptus, met iets kunstmatigs, omdat hij blijkbaar maar dat kent. Het is het gevoel van 60 jaar geleden. De norm is evenwel lichtjes  anders : het eigen dialect is ieders Moederstaal onvervreemdbaar erfgoed, als fundament voor een spontane meer algemene omgangstaal. Volgende vergelijking zal wel niet Hugo Camps besteed zijn, maar de uitstraling van iemands taal is het gevoel wanneer men een frituur betreedt, of een klasse-restaurant. Beide zaken geven U frietjes, maar, hoe zou ik het zeggen? Het oog wil ook wat. Besluit daaruit niet dat ik neerkijk op fritures, of op onze dialecten. Integendeel zelfs! Ik koester ze beide als duurbare parels eigen aan onze samenleving. Zo zal er geen verschil zijn in een puntzakje dampende frietjes in Hasselt of in Wijtschate, maar wel in de taal waarmee men er met elkaar omgaat.

    ***

    Zo heb ik het gevoel in een 5-Sterren Restaurant te worden ontvangen, als die frietkotbaas mij in Hasselt (of in Wijtschate) aanspreekt en ik hem, in onze standaardtaal. Mô “k zi’n wel stief blieë ossekik doar ’n ander Westflûtenaar tegenkomme’…. Dan is het precies of ik ben de eigenaar van dat 5 Sterren Restaurant…..

    Het ongemak is, dat men in beide etablissementen figuren als Ka-Camps kan tegenkomen, die Uw eetlust op slag wegnemen….

     

    ***

    02-09-2012, 12:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.927 WAT IS VERKEERD AAN ONZE SAMENLEVING

    A.D. zondag 2 september 2012

    927 WAT IS VERKEERD AAN ONZE SAMENLEVING



    Deel v/d stadsmuur in Viterbo,

     


    De oude Pausenstad (1200-1300)

    ***

     

    Iedereen wil zijn zeg : de Kerk is ‘out’ en ‘out’ is ‘in’. Curieus, Hé, dat Afval-Gelovigen, Ont-doopten, Ongelovigen, Agnstici, Twijfelaars en Vijanden van de Kerk, nooit gaven en alleen maar fouten zien. Neen, niet zozeer in de Leer zelf, maar uitsluitend bij de Bedienaars. Precies of die de Kerk in persoon zouden zijn! Stout Rogeetje was ne Biskop, dus de hele Kerk is slecht!  Anders gaat het met de ‘Staatlichen’. Yves Leterme, Steve Stevaert, den Baard van Oostende; allemaal vrouwenzotten en hoerenlopers, maar bij ‘Staatlichen’ mag hun gedrag niet afstralen op hun functie. En al zeker niet op hun werk Want (ander Linx axioma) hun privé-leven gaat niemand aan. Niks voorbeeldfunctie Dat is alleen voor Kerkelijken. Elio di Jeanetto, alhoewel geen Aalstenaar, toch wel ‘n voil Jeannet? Dakannie, want de man is vriend des Konings, is Franssprekend en een voorbeeld van The Belgian Dream : uit het niets opgeklommen tot iets. Hij overleeft de vuilste politionele vaststellingen met het gemak eigen aan de Italiaanse maffia. Et alors?

    En nochtans, een simpele ‘mea culpa’ zou zoveel rancune uit de wereld kunnen helpen.

     

     

    ***

     

    Kroniekje over : het zal natuurlijk nooit kunnen, dat de Staat dat simpele begrip van ’Berouw’ & ‘Belijdenis’ uit de leer van de Kerk een beetje zou overnemen. Een heel klein beetje maar! Door in een of ander ‘Universele Verklaring van de Mensenrechten  v/d Bevolking’ (nog uit te vinden) in te schrijven, dat ieder politicus per jaar een soort van Openbare Schuldbekentenis moet afleggen over wat hij/zij verkeerd heeft gedaan of gedacht. Als er vergiffenis is bekomen, mag zijn mandaat verlengd worden, eventueel mits boetedoening en goedmaking van wat verkeerd is gelopen. In het ander geval, moet hij, net als bij het Ganzenbord, zijn beurt weer helemaal van voor af aan  herbeginnen. Met bvb de bar en/of de ontvangst-balie te doen in het Volkshuis van zijn partij, waar ze kunnen opklimmen van 1ste Klerk tot Bureeloverste en/of Provinciaal Afgevaardigde en zo naar omhoog.

    ***

    Citaat hieronder overgenomen bij E.J. Blog, uit een lang artikel waarvan  de Perfesser Tienne Vermeersch waarschijnlijk veel slapeloze nachten zal aan over houden. Hij ook altijd met het verdedigen van de Palestijnse zaak, die zo rot is als een rotte peer en zo doorzichtig als kamelen-pis.

    ***

    “Liever vergroting van schuld dan de schaamte van de bekentenis, dat geldt voor de ethicus Vermeersch net zo hard als voor “onze” hele quasi-linkse nep-elite”.

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : natuurlijk bestaat er in ons land zo’n soort ‘Algemeen Pardon’, dat we ‘De Verkiezingen’ noemen. Maar die spelen zich af volgens vervalste spelregels!

    Vandaar de suggestie, dat de stemlokalen zouden vervangen worden door verhoogde platforms, ergens midden de publieke ruimte, waar de partij-leiders en/of de tegenkandidaten de volkswil kunnen ondergaan. Die kan gaan van bejubeld worden, tot uitgefloten., resp. afgeklopt worden. Met, voor de Inrichtende Machten met zin voor aanpakken, de opbrengsten van de verkoop ter plaatse van rotte tomaten en rotte eieren. Op die manier kunnen de verkiezingen zelf nog winstgevend worden, in plaats van geld te kosten!

    Als onbedoeld neven-effect weet ik zeker, dat de kwaliteit van de kandidaten sterk zal verhogen. Het zou zelfs kunnen, dat bepaalde partijen hun lijsten niet ingevuld krijgen! Om alle misverstanden te vermijden krijgen de Partijen die niet aan de Macht hebben deelgenomen, of partijen die voornamelijk goede dingen hebben verwezenlijkt, een doorzichtig projectielen-vrij plastic scherm om zich heen. Met in top, de Leeuwenvlaggen…. In de nabije omgeving daarvan staan trouwens alleen maar kraampjes die bloemen verkopen….

    ***

    Wat er trouwens verkeerd is aan onze samenleving, daar zag ik gisteren ineens zeer duidelijk aan de Vroeg-Middeleeuwse stadsmuren van de Pausenstad Viterbo. Iedereen moet dat fenomeen van oude stadswallen trouwens kennen : overal waar er oude stadsmuren zijn overgebleven, kan men hetzelfde fenomeen zien. ….Ook toen dienden onze voorouders samen, met of tegen elkaar te leven, de Kerk en de Stad. Dat het niet allemaal koek en ei is geweest, staat in de Kronieken. En wat zien we? De heiligdommen van de Eredienst maakten in veel gevallen deel uit van de omwalingsmuren. Waarschijnlijk niet zozeer omwille van de besparingen op de bouwkosten van de versterkingen, maar omdat de vijand die welbepaalde plaatsen nooit aanviel….

    ***

     

    Anders gezegd : de Staat beschermde de Kerk, en de Kerk bescheremde de Staat : ze waren twee handen op één buik, in het voordeel van de eigen burgers… Aan de poorten stonden er trouwens stadswachten, die alle ongewenste vreemdelingen buiten hielden. En dan spreekt men nog van die achterlijke Middeleeuwen!

     

    ***

    02-09-2012, 11:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.926 SHERLOCK HOLMES OF DE ARME CKLAREN VAN NIEUWPOORT

    A.D. vrijdag 31 augustus 2012

    926 SHERLOCK HOLMES OF DE ARME CKLAREN VAN NIEUWPOORT



    Het (toekomstig) bedevaartoord van Malonne

     



    Waar mirakels geld kunnen opbrengen…

    ***

     

    De wereldberoemde Sherlock Holmes heeft nooit bestaan en de Clarissen mogen hun couvent niet uit! Iemand moet het toch geweest zijn! ’n vol-autmatische Kodak in de bomen hangen die ‘Vogeltje-Klik’ vanzelf doet, als iemand voor de lens komt. Waar gaan we naartoe, waar gaan we naartoe! Weet de Bisschop het al? Ge weet maar nooit of die Kodak geen teken is van Hierboven, lijk in Verre Lourdes! Of hier, dichterbij, in Beauraing, waar er zoveel volk naartoe komt dat heel de streek er al jaren van leeft! Wees niet langer hardvochtig, maar wend U tot de Heer! Werp al Uw zonden op Hem : Hij heeft een brede rug en zal hoogstens Zijn gemarteld hoofd eens omdraaien en U lang en triestig bezien…. Serieus blijven, hé mensen! Beauraing is een heiligdom van de Kerk, Malonne wordt een heiligdom van de Staat. Elk heeft recht op zijn deel van de ontsporing!

    Want alles is allemaal de schuld van die Michèle Martin, die door al die belangstelling, ineens haar gewicht in goud is waard geworden! Die wordt, als ze haar mémoires te koop stelt, of een boek schrijft, ineen schatrijk en kan ze zò haar partner in crime  vrijkopen uit de bak. Of meer in de stijl van Scharrelroi, gangsters betalen om hem in echte Chicago-stijl van daaruit te bevrijden. Komt dat zien, komt dat zien! België, meer bepaald La Wallonie, voor de derde keer met dezelfde schandalen in de schijnwerpers van de wereldpers : de nieuwe Bonny and Clyde, opererend uit het Klooster van de Clarissen, een on-inneembare burcht in de buurt van Namur, de hoofdstad van het Griekenland-aan-de-Maas….. In close up: foto’s van de zwaar bewapende Citadel, met hete hoekjes aan de brede Maas op de voorgrond….

    Namur : Capitale de la Wallonie, haar citadel, haar babelutten, haar mamelokken, haar Clarissen-klooster.

    Ha Ja! Wat heeft Beaurang dat Malonne niet heeft!

     

     

     

     

    Kroniekje over : Breaking News! Geloof me, die procureur zit weer in  het complot! Is waarschijnlijk nog een oude relatie van Michel Nihoul! Lees eerst,  en val dan van Uw stoel van ’t verschot!

    ***

    Politie vindt fototoestel verstopt voor klooster van Arme Klaren in Malonne

    Bewerkt door: Eric Belsack − 31/08/12, 13u40  − Bron: belga.be

    ***

     

    De politie heeft een fototoestel aangetroffen in het groen (het grs? De bomen?) voor het klooster van de clarissen in Malonne. Dat meldt de procureur des konings van Namen, Philippe Dulieu. Hij bevestigt zo een bericht in de kranten van Sudpresse. ."Het toestel, dat in het groen verstopt zat, werd ontdekt bij een politieronde op de koer voor het klooster. Het gaat om een toestel met een bewegingsdetector dat toelaat foto's vanop afstand te nemen. Er stonden er een honderdtal op", aldus de procureur.

    Geen misdrijf

    Volgens Philippe Dulieu is de meest waarschijnlijke hypothese dat het toestel van een journalist is die het daar de avond van 28 augustus heeft verstopt, in de hoop beelden van Michelle Martin te kunnen maken. De procureur preciseerde dat er geen misdrijf werd gepleegd om het toestel daar te plaatsen. Het onderzoek wordt voortgezet om de eigenaar van het fototoestel te identificeren.

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : een of ander detective is hier aan het werk geweest, waarschijnlijk in opdracht van de Eerw. Zusters Clarissen (geweest) van Nieuwpoort. Die Overste daar, ene Mevrouw Lammerant in de wereld, op het verkeerd been gezet door haar tuinier, een gewiekste kerel,  dacht dat zij, als Bruid van Christus, gemachtigd was om zich volgens haar stand te gedragen met de opbrengst van de aardse goederen van de Congregatie. Lang kon dat niet duren, dat zich laten rondrijden in een wagen-met-chauffeur : dat is, sedert de Scheiding van Kerk en Staat, voorbehouden aan de Leden van de Staat, niet aan de lagere Leden van de Kerk. En de Bisschop van Brugge, niet ongevoelig voor zoveel charme, keek zedig de andere kant op. Ja, daar gaat ze, dat zag hij wel, maar hij dacht dat het goed was.

    Om dat te verstaan moet ge daarvoor niet stijf geleerd zijn.

    ***

    Ons land huurt gevangenissen in het buitenland bij, omdat er bij ons te weinig gevangenissen zouden zijn. Ik dacht dat zoiets eerder kwam, doordat wij teveel gevangenen hebben! Het is natuurlijk teveel gevraagd, de vreemdelingen elk naar zijn land van herkomst te sturen, want dan zouden er ineens gevangenissen teveel zijn!

     

    ***

    01-09-2012, 10:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.925 HAAT ZAAIEN OF AANZETTEN TOT MOORD

    A.D. vrijdag 31 augustus 2012

    925 HAAT ZAAIEN OF AANZETTEN TOT MOORD

     

    De Drie schikgodinnen

     



    Verkeerde inspiratie voor diene Hollander?

    ***

     

    Nu in Nederland de Grote, en bij ons de Kleine Verkiezingen snel naderen, worden door de machts-partijen moeite noch middelen gespaard om te lande overal vis-kraampjes op te zetten, waar er resp. op 12/9 en op 14/10 gratis “cloot-vis” zal worden verstrekt.

    Een beetje afgezonderd, helemaal binnen een afgesloten en met prikkeldraad omgeven ruimte, staan twee verkopers, die echte waarheids-getrouwe “Eet-vis” verkopen. De ene, met blonde kuif, verpakt zijn koopwaar in “Vrijheidspapier”, de andere, eerder Winters gekleed, geeft er handvlaggetjes bij, met Zwarte Leeuw op Gouden Veld…

    Dat is het beeld dat een bezoeker van de Lage Landen te zien krijgt, als die de situatie overziet. Enerzijds, met drommen, de stromen die zich verdringen rondom de kraampjes met “cloot-vis” om er de blinkendste en de grootste exemplaren aan te duiden. Terwijl, dat moet gezegd, de nieuwsgierigen aangroeien en voor elkaar de prikkeldraad weghouden, zodat anderen zich kunnen overtuigen, dat het daar werkelijk om dagverse “eet-vis” gaat….

    In de coulissen staan de Stedelijke Groendiensten reeds klaar om de boel op te ruimen. Ze zijn gekleed in wille nauwsluitende overalls tot over het hoofd, en hebben mondmaskers voor. Alleen… kunnen ze niet komen in het verhoogde en beveiligde kamp met de prikkeldraad. Is ook niet nodig : daar gaat alles terug de vrieskast in. Wordt gehoopt. Tenzij wij er met zijn allen anders over beslissen…..

     

     

    ***

     

    Kroniekje over : over de verfpotterij (die sommigen de naam van schilderij durven geven), van een zekere Bennie Jollink, een Nederlander, gelukkig geen Vlaming, kan er verder gezegd worden dat het een slechte imitatie is van het beroemde “De Drie Schikgodinnen” (zie afbeelding bovenaan)  die des mensen levensdraad afhaspelen. Wie een beetje uitleg wenst, kan dit vinden op http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=149607

    Terwijl U de kladderaar altijd persoonlijk kunt gelukwensen op info@normaal.nl. Bij het binnentreden : aandacht voor het bordje : “Pas geschilderd. Pas op voor de verf”…

     






    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : over een toemaatje. de verkopers van “Cloot-vis” zijn de feitelijke uitvinders-beschermers van de sacrosante Scheiding van Kerk en Staat. Daar vindt men ook de grootste en invloedrijkste beoefenaars van de Drie G’s, waarover ik gisteren schreef. Gelieve niet te verwarren met de 3 Schikgodinnen van vandaag. De 3 G”s van gisteren heb ik ooit eens weten geconterfeit staan door een zekere Troteyn, kruiswegschilder, als de Driehoek ‘God ziet mij”, met de US-dollar, reuzengroot tussen de dijen van een naakte Primadonna….Indrukwekkend, die Dollar! O als eieren zo groot. Scheen dat Jantje wou gaan pukken, schoon zijn vader ‘t hem verbood….

    Er wordt veel over gezwanst, maar in feite is de ‘Scheiding tussen Kerk en Staat’ al een tegen-natuurlijke toestand, eerst sedert Robespierre & C°, later sedert Karl Marx & C°, die vond dat godsdienst opium was voor het volk. Gezegde ‘Scheding’ verliep de facto iedere keer tamelijk eenzijdig en tamelijk brutaal : de Kerk (de Paters en de Nonnekes) werden iedere keer alles afgenomen en die, samen met het Volk mochten al blij zijn dat hunn mensen mochten overleven. Overleven, ja, maar : mondje dicht, hé! Uiteraard, anders was dat een schending van de Overeenkomst…..

    Gisteren had ik het hier over de Italiaanse “Risorgemento” : de eenmaking van het Land onder Garibaldi : dat was o.a. (of in hoofdzaak?) de inpalming van de Pauselijke Staten om deze in te lijven in het Koningrijk onder de ‘bezelende’ leiding van de Savoye’s. Voilà : Kerk en Staat waren ‘gescheiden’ zoals bij Alexander: alles voor mij en niets voor een ander….De Italiaanse ‘Staat’, die werd later onder Mussolini, de vecht-genoot van Adolf Hitler : socialisten onder elkaar, nietwaar! Maar de Kerk? Die bleef intussen van het volk. Want die was het Volk….Terzake werd de hypocrisie zo ver gedreven, dat de voornaamste toegangsweg tot Het Vaticaan, werd heraangelegd, en herdoopt tot de Via della Reconciliatione: de Weg der Verzoening. Daarvoor werden duizenden woningen onteigend om in de grandeur der Antieken, de Staat waardig, het Volk toegang te verlenen tot zijn eigen heiligdommen.

    Case closed.

    Maar de benadering achteraf, blijven de feiten altijd de feiten Neemt dus niet weg, dat de “Staatachtigen” op geestelijk vlak grosso modo het meesterschap van de “Kerkelijken” blijvend moeten erkennen (de ethische problemen), een beetje zoals een koe niet veel afweet van het eten van saffraan. Resultaat : hommeles, want er zijn nu eenmaal ook koeien die van saffraan eten stilaan alles beweren te weten… Etienne Vermeersch is er zo ene, al is dat nog bijlange geen koe, maar eerder nog altijd een kalfje.

    De “Kerkelijken” hebben dus een pracht van een blinkende dure slee, maar zonder pedalen en zonder stuurwiel. Die zijn in de handen en onder de voeten van de Staatlichen aan de zijlijn, die zichzelf daar geplaatst hebben om het verkeer te regelen….

    Wacht eens! Hoor ik daar nu Kafka spreken?

    O ja, nog iets, een beetje naast de kwestie en toch weer niet. Want de nieuwsgierigen, die door de prikkeldraad van het cordon sanitaire naar de koopwaar van ‘de wilden’, van de ‘mestkevers’ en der uitgeslotenen kijken, moeten voldoening kunnen krijgen. Uit mezelf had ik het mijn hele leven lang nog niet gerealiseerd, ik las het elders, maar kan niet nalaten die pluim ook een beetje op mijn eigen hoedje boven op mijn kop (met dunner wordend haar) te plaatsen.

    Het specifieke aan elk Vlaams kei-kop/hardliner in de Vlaamse Beweging zit hem in de overtuiging waarmee ofwel de IJzerbedevaart ofwel de IJzerwake wordt verdedigd. De meelopers zijn Vlaams gezind, omdat zij de Vlaamse gesneuvelden willen herdenken van de Grote Oorlog. Kunnen zij evengoed de Engelse, de Franse, de Duitse, enz gesneuvelden mee herdenken, want in het slijk van de IJzer was hun lot hetzelfde. Wat de ‘hardliner’ daarbij meer meedraagt, is de verdommelijke plicht van zijn rancune tegen de Belgische Staat, omdat die na de oorlog de Vlaamse IJzerjongens, de levenden zowel als de doden, bleef minachten, en dat nog altijd doet tot op de huidige dag.

    Weet U, beste lezer(es), dat ik niet wist dat dàt inderdaad sedert het prilste begin, de reden was van mijn Flamingantisme!

    Daarom, alleen te verkrijgen bij de standverkopers van ras-echte “eet-vis” achter politiek-correcte prikkeldraad : zonder België omdat het niet anders kan. Zonder België omdat het moet! Gaat U elders, bij de marhands van “Cloot-vis”, dan zwerven binnenkort Stout Rogeetje, en Marc Dutroux, de armen om elkaars schouds, zigzaggend door de nachtelijke straten, op zoek naar Uw kleinkinderen…. De “cloot-vis” marchands, dat zijn de moderne Blauwbaards, de wolven in schaapsvacht, die inzake kinder-misbruik, in de kerk hun gevoeg komen doen, om het te kunnen op de heiligenbeelden steken.

    Trouwens, als dat koppel binnenkort door onze straten zwerft, met vrijgeleide van Laurette Onkelinx, zullen ze verdorie moeten goede ogen hebben om onze kleinkinderen er uit te pikken, tussen die zwerven straatkatten uit alle ’s Heren landen…..

    ***

    Ooit kenden we, vele jaren gelden, uit de radio. ‘De Stem uit Amerika’ Marnix Gysen was de naam (?) Doet er niet toe: we hebben er nu een nieuwe bij gekregen : deze van Paul Ryan, running mate van de nieuwe President van Amerika na Barack Houssein M-Obama.. Hagelblank. Aartsconservatief. Zeer actief. Prachtig gezin. Iemand om naast Geert Wilders en onze VB-top te staan op een herinnerings-medaille om mee te geven naar Mars.. De Ierse koppigheid zit in de genen van die man. Hoe zou die familie anders zelfs vliegtuigmaatschappijen kunne runnen?

     

    ***

    31-08-2012, 18:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.924 ROODJES ONDER MEKAAR HE

    A.D. donderdag 30 augustus 2012

    924 ROODJES ONDER MEKAAR HE



    Kaas Rockfort

     

    Maar de Trappist is beter…

    ***

     

    Dit is een verkiezingspamflet. Zoek dus geen beledigingen of scheldpartijen, ik ben niet zoals deze morgen op de NOS, de Nederlandse Christen Unie (CDA Christen Democratisch Appel) die naast een (oude) blonde babe Mona Keizer die ze naar voor brengen, uit het niets naar de tweede plaats voor de Kamer), een portret-montage presenteerde van een of ander kladschilder mij onbekend, met daarop in ’t groot ene Afolf Hitler met in Kleintjes miidden-in,op de voorgrond ene Geert Wilders, en rechts op de achtergrond ene Andres Breivik, Die laatste is onlangs nog in het nieuws geweest met een militaire sluikaanval tegen socialistische jongeren. Het geheel is nogal (zeer) stuntelig uitgevoerd, waarschijnlijk omdat er haast achter de bestelling zat : de verkiezingen zijn daar voorzien voor 12 september…. Niets om naar huis te schrijven, dat niet, ik zou er mijn naam niet willen onder schrijven! Maar ik dacht : die Hitler, was dat de Leider van de Duitse vooroorlogse PVV, of van de Duitse vooroorlogse Nationaal Socialisten? Waarom geeft de NOS nu de naam van een zusterpartij, de SP/PVDA, weg aan Geert Wilders van de PVV? Wie ontbrak in deze haatzaaierij, , was Jürgen Verstrepen, maar diens planeet schijnt nog altijd maar tot aan de grens….

    Hier dus geen kolder, maar Pure Politieke Praat : de echte onvervalste PPP

     

     

     



    ***

    L.L.

    Excuses voor die paar dagen afwezigheid. Wegens niet thuis. Ben  als toerist in eigen land –Italia – er een paar dagen uit getrokken. Ook eens doen, beste mensen! Bij mij was dat Grosseto, een Etruskisch kuststadje aan de Thyreense Zee, dat is de kant van de laars van Italië die kijkt naar Sardinië/Corsica. We rijden er naartoe langs de Via Aurelia, de Weg van Hadrianus. Dat is een groot woord voor de bochtige pre-snelweg die vertrekt uit Rome langs het antieke tracé van de westkust naar Livorno, La Spezia, Genua, enz, kortom, naar het Noorden. Zoals U weet, was dat de geliefkoosde trek heen en terug van de Romeinse legioenen, om de Alpen te vermijden. Altijd teveel berg-op langs daar.

    Grosseto ervaren als een verstild stadje zonder pretentie, een beetje Knock-Le-Zoet in ’t klein, maar net het tegenovergestelde ivm met pretentie. De inwoners van dit knus ommuurd havenstadje dreven immers reeds handel met de Feniciërs en de Babyloniërs toen de Knock nog niet aan, maar onder de Noordzee lag, vele duizenden jaren geleden. Grosseto Marina (de haven) ligt wel nog ‘n 10-tal Km verder zee-warts!

    Als op het middag-uur de zware bronzen stem van de Duomo weergalmt over de daken (denk aan Brugge), tot ver in  de wijngaarden rondom en zelfs tot aan de haven (denk aan Zeebrugge), dan kunnen zelfs op slag de mensen wisselen van kledij, van hedendaags naar de tijd der Kruistochten : mij zou dat niet verwonderen in die verkeersvrije straten, straatjes en pleinen!

    Enne, o ja, er was voordien onenigheid in ons huishouden, over wiens standbeeld daar nu precies op de Piazza Dante stond : Leopold II of Leopold II (1848). De slavendrijver van ons (Leopold II) : dat kon niet, want in 1848 heerste bij ons nog de flierefluiter en vrouwen-loper Leopold I en was 1830 nog maar net achter de rug.

    U moet niet zoeken, beste mensen, ik had gelijk (zoals meestal om niet te zeggen altijd) het is Leopold II van Habsburg, Hertog van Toscane, ’n Oostenrijker die later, kort voor de Risorgimento (eenmaking) van ItalIë (1861), die dank zij de intriges met Generaal Garibaldi, de plaats heeft moeten ruimen voor de Hertog van Savoye,  die de eerste koning van Italië werd onder de naam van Victor Emanul I. Diens achter-kleinzoon, Victor Emmanuel II verloor deze troon in 1946 na de ‘desastro’ (ramp) van W.O. II

    O die ‘Risorgimento’ : dat was, naar voorkomen en in de feiten, een soort van speciale ‘Scheiding van Kerk en Staat’ avant le lettre : gewelddadig, efficiënt, en definitief. M.a.w. : kort en goed. De Koning (de Staat) pikte met groot geweld alles in wat de Paus (de Kerk) bezat, en voortaan was Italië één en ondeelbaar, inbegrepen een pak eilanden die van niemand waren : Lampedusa, Elba, Sicilië, Sardinië, enz. Uiteindelijk kon de Kerk, die geen enkele militaire macht meer bezat, dan zich bij de toestand neerleggen, blij dat ze niet helemaal werd verboden….Dat duurde zo tot in 1929, tot Mussolini het welletjes vond, en, door het Verdrag van Laterano, de zaken voor de eeuwigheid beklonken werden : de Kerk mocht Vaticano en een paar kerken in Rome zelf behouden, en als tegenprestatie beloofde de Staat zich verder niet meer te bemoeien met wat daar gebeurde….De katholieke kerk werd, zoals Stalin later terecht opmerkte, een wereldmacht zonder ook maar één enkele divisie om die ergens in de strijd te werpen….

    ***

    Kroniekje over : na deze zijsprong over Koninklijke , Staatkundige Intriges en stokoude herinneringen aan oude beschavingen, nu, via onderstaand artikel over de hedendaagse versie daarvan, de ‘money, money’ in Noorwegen in de nasleep van de Breivik-zaak. Want, om mijn titel eer aan te doen, moet ik uitkomen bij de Rode Kameraadschap, die voor geen centiem verschilt van de Herotgelijke Potentaten uit de jaren  1800-1900. Toen ook ging het om de Drie G’s : God, Geld en Gat. Nu ook gaat het daar om, maar het wordt anders ingekleed. De 3 G’s zijn in feite de dichterlijke overdrijving van dat ene andere woord: MACT. Dat is al zo sedert Adam en Eva, en het zal zo blijven, zelfs al gaat de Mensheid zich vestigen op andere planeten….

    Als die MACHT in handen is van LINKX, komt daar, veel vulgairder dan tussen Prinsen, Hertogen en Koningen, altijd het woord GRIJPEN NAAR, GRAAIEN, bij. Men graait zelfs naar een van de de 3 G’ s afzonderlijk , of naar alle drie ineens…

    Stalin, die ’n heel grote was, greep naar alle 3, met het accent op de eerste G : hij maakte ’n God van zichzelf. Willy Claes (een klein godje) greep vooral naar N° 2, GELD (Ibramco/Agusta), en Wilfried Martens (eerst Oremus, later Orgasmus) koos voor het G van Wivina De Meester…. Maar onder elkaar, bij leven en zelfs na hun dood, proberen alle machthebbers elkaars G’s af te snoepen. Zo de Socialisten in Noorwegen : hun werkwijze hebben ze overgenomen van de lijkenpikkers.

    Bij de raid van Breivik, zo horen ze van hun eigen specialisten, die de tussenkomst van hun eigen politie , (even Linx als zij, anders hadden die geen belangrijke functie kunnen verwerven), hebben nagetrokken, zijn er zware fouten gemaakt. Dat is de vaststelling. Daarop volgt de automatische reflexie : graaien naar God G, de tweede van de drie, moet in actie treden. Gevolg : zie artikel hieronder….

    ***

    Familie Breivik-slachtoffers klaagt politie aan voor plichtsverzuim

    Bewerkt door: Inge Ringoot − 29/08/12, 20u56  − Bron: afp

    ***

    De familie van een van de slachtoffers van de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik heeft de politie aangeklaagd wegens plichtsverzuim. Dat zei een woordvoerder van het onderzoeksbureau interne zaken van de Noorse politie vandaag. .

    De klagers vinden dat de politie faalde bij de uitvoering van haar taken op het eiland Utoya. Daarbij gaat het om de vraag of er levens hadden kunnen worden gered als de politie sneller ter plaatse was geweest, aldus de woordvoerder.

    Breivik pleegde op 22 juli 2011 een bomaanslag in de regeringswijk van Oslo. Acht mensen kwamen om het leven. Hij ging vervolgens naar Utoya waar hij 69 mensen doodschoot. De meeste slachtoffers waren  jongeren die meededen aan een jeugdkamp van de Noorse Arbeiderspartij.

    Een onafhankelijke commissie kwam eerder deze maand tot de conclusie dat Breivik op het eiland eerder had kunnen worden gearresteerd als de politie alerter had gereageerd.

    Breivik (33) werd vorige week veroordeeld tot 21 jaar cel, de zwaarste gevangenisstraf in Noorwegen. De straf kan steeds worden verlengd als wordt vastgesteld dat hij nog een gevaar voor de samenleving vormt. .

     

     

     

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : “zoals het was in den beginnen en in alle eeuwen der eeuwen. Amen” : Zie de titel hierboven : de raven bestelen elkaar.

    De Etrusken dreven handel met de Feniciërs, en werden daar beter van. de Toscaanse hertogen bekampten elkaar en werden koningen, de vissers van Heist en van Knokke werden vastgoedhandelaars, en dat werd dan the struggle for life genoemd, en zo bijten de politiekers elkaar de kop af, om zelf de grootste te worden.

    Paul Marchal, het schoolmeestertje met het vogelkopje, wil met ambitie, volksvertegenwoordiger worden, dank zij of omdat, of wegens, enz, maar zonder de spectaculaire moord op zijn dochter, kon hij nu radijsjes zitten kweken, en zonder de verrassings-oorlogsdaden van Andres Breivik zouden de ‘nabestaanden’ van dat ‘Jongerenlamp’ der Noorse Arbeiderspartij geen zak geld willen in plaats van hun kind.

    ***

    De storm rond het Tamponneke van het Nonneke van Malonneke (met dank voor deze vondst gedeeltelijk aan de Windsors) zal nu wel gaan liggen. De politiek, de half-Algerijnse Onkelinx op kop, heeft een muis, wat zeg ik, iets groters, een rat gebaard, een rat met een lange kale geribde staart : de Heilige Satanus, gebonden op het Kruis op de borst van 8 à 9 oude vrouwtjes… Die zullen binnenkort de een na de andere verhuizen naar het Eeuwig Leven, maar in Malonne zal die ene er blijven tronen. Ook als dat Roosje, Uw Hoogste Koningin, beste Bart? Anders dan Marieke van Nijmegen, die het klooster verliet om kwaad te doen, en die  later stilletjes maar ook ’s nachts, terugkeerde zonder dat het opviel (O.L. Vrouwke had ondertussen haar plaats ingenomen) is deze hedendaagse invulling van het Kwaad, anders; niet volgens schema, verlopen.

    Er had een brede volkstorm kunnen ontstaan, voortgestuwd over het hele land, door de massale verontwaardiging over het totaal gebrek aan Goed Bestuur. Vlaanderen was kwaad, maar is intussen weer tot de orde van de dag teruggekeerd…. En er is niets gebeurd. De ene, met 1.000/000 voorkeurstellen (Tindemans) is oud, de andere, met 900.000 voorkeurstemmen, die hangt zijn Grote Jan uit op de Place Pigalle (Leterme) en de derde, met 600.000/700/000 voorkeurstemmen, die was te laf om de leiding te nemen, ze blonken allemaal uit door…afwezigheid.

    Want tussen droom en daad, staan wetten in de weg, en de 3 G’s der praktische bezwaren.

    In plaats van zich te gedragen als zee-arenden (spanwijdte 3,50 meter), hebben onze Leiders zich eens te meer gedragen als…duifkes, roetkoerend rond hun teiltje graan. Of zou ik beter schrijven (dat teiltje graan deed er mij aan den ken) als…kiekens? Precies : zee-arenden vindt men daar, ‘waar men geen kleinheid kan ontwaren’ (Cyriel Verschaeve) en kiekens vindt men…bij de poelier….

    ***

    De PS heeft van La Wallonie een tweede Griekenland gemaakt, door-aderd met de ‘omertà’ als in een Herve-kaas. Het geheel stinkt en wil zich voordoen als authentieke Rochefort. Het doet mij denken aan de homo die zijn kak ophoudt, overtuigd als hij is, net als een zwangere vrouw met een dikke buik, om op die manier een kind ter wereld te kunnen brengen.

    Amaai zijn neus, de dag dat hier een onvoldragen kind geboren wordt….

     

    ***

    30-08-2012, 17:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.s923 PONTIUS PILATUS EN DE ONWILLIGE REVHTERS

     A.D. dinsdag 28 augustus 2012

    s923 PONTIUS PILATUS EN DE ONWILLIGE REVHTERS

     

    De Rechtvaardige Rechters

     

    Nog altijd niet terecht.

    ***

     

    Deze keer niet over de ‘Rechtvaardige Rechters’ noch over ‘De Kuise Suzanna’ en haar onkuise belagers, Ouderlingen van het volk, maar over de verlopen Romeinse veldheer, die in Jeruzalem op zeker ogenblik zich genoodzaakt zag om tussenbeide te komen in een semi-godsdienstig dispuut van Joden onderling. Hij is niet eens een voetnoot bij de Romeinse geschiedschrijvers (waren die toen ook al gemanipuleerd?) alhoewel een vooraanstaande rol heeft gekregen in het Lijdensverhaal van de Zachtmoedige die hij aan het kruis deed nagelen, tot de dood erop volgde.. Hij kreeg die rol omdat hij zijn handen in onschuld waste, en luisterde naar de raad van zijn vrouw, die de nacht voordien slecht had gedroomd.

    Wie ooit reist met de auto tussen het oude Rome, op de weg naar Siena, komt onvoorwaardelijk voorbij aan het bergstadje Sutri, plaatselijk wereldberoemd voor de vele filmopnames en voor het knusse pre-Romeinse amfitheater in de omgeving. Het is, volgens de legende, de geboorteplaats van die Pontius Pilatus…..

    Het is ‘The Place to be’ om te oordelen over de scheiding tussen Kerk en Staat….

     

     

    ***

    Kroniekje over :

    Rechter Walter De Smedt: Michelle Martin, een teken aan de wand

    OPINIE − 28/08/12, 08u44

    ***

    Rechters worden steeds meer technici zonder maatschappelijke voeling stelt Walter De Smedt. Hij is rechter te Antwerpen, en gewezen lid van de comités P en I. .

     

     

     

    Het is niet verkeerd dat een rechter een maatschappelijke overtuiging heeft

     

    © reuters.De vraag of Michelle Martin al of niet in vrijheid moet gesteld worden, haalt alle krantenkoppen. Maar de belangrijkste vraag is hoe en waarom het zover kon komen.

     

    Toen ik veertig jaar geleden mijn loopbaan in de magistratuur begon, was er, zoals wij dat noemen, rechtszekerheid. Een zaak werd behandeld in openbare zitting, in een debat waarop alle partijën en alle elementen aan bod kwamen, iedereen zijn zeg kon doen,de rechter een vonnis opstelde dat voor de partijën en na de termijnen van beroep en cassatie voor iedereen kracht had en waarop niet meer kon teruggekomen worden.

     

    De rechter hoefde zich ook niet te bekommeren over wat er met zijn vonnis gebeurde, of dat al of niet werd uitgevoerd. Uitvoeren wat de rechter had beslist, was immers de primaire opdracht van de uitvoerende macht, en indien de minister daar wat anders mee deed, was hij daarvoor verantwoordelijk en kon hij daarvoor in het parlement ter verantwoording worden geroepen. Deze verantwoordelijkheid werd na het Dutroux-drama afgeschoven naar de rechtbank, zodat niemand daar nog kan op aangesproken worden.

     

    Het begon meerdere jaren terug, toen korte straffen onder de zes maand niet meer werden uitgevoerd. Buiten enkele dwarsliggers, zoals ik, stoorde niemand zich daaraan. Van zes maand werd het één jaar en tenslotte zijn wij aan drie jaar geraakt. Voor de straffen boven de drie jaar werd wat anders bedacht. De wetgever schoof de verantwoordelijkheid daarover door naar de rechtbank en maakte daarvoor een uitzonderlijke samenstelling van één rechter en twee gemandateerde ambtenaren.

     

    Werken als straf

    Er werd ook een nieuwe straf bedacht, de werkstraf. Hoewel werken voor de normale mens geen straf is, werden voldoende parlementairen gevonden om dat er wél van te maken. En omdat de huidige technologie niet genegeerd kan worden, kregen wij ook de elektronische enkelband. Waar ik mij nu om bekommer, gaat niet alleen om wat er allemaal is bijgekomen maar vooral om wat er daardoor is weggevallen: weg rechtszekerheid, weg gezag en kracht van gewijsde (geldingskracht voor iedereen), weg ministeriële verantwoordelijkheid, weg grondwettelijke vereisten om rechter te worden (benoeming voor het leven en onverplaatsbaarheid), weg afschrikwekkend karakter van de straf, en ten slotte: weg de gehele finaliteit van het gerechtelijk optreden. Die bestaat erin om een conflict op definitieve wijze op te lossen en de door de rechter gegeven oplossing ook afdwingbaar te maken.

     

    Het opstellen van een vonnis is ook niet alleen een technische aangelegenheid, een kruiswoordraadsel of een mathematische oefening, waarin enkel gezocht wordt alles met de regeltjes te laten overeenstemmen. Recht spreken moet ook trachten recht te doen, en dat kan je niet als je het probleem uit zijn maatschappelijke context haalt. Oordelen over mensen en hun problemen kan je niet vanuit een ivoren toren; het vereist dat je met beide voeten in de samenleving staat.

     

    Horde ambtenaren

    Daarom is het niet verkeerd dat ook rechters een maatschappelijke belangstelling en overtuiging hebben. En ook daar is er wat veranderd. Voorheen gebeurde een benoeming tot rechter op grond van de ministeriële verantwoordelijkheid. Nu is de justitieminister gebonden door het advies van de Hoge Raad voor de Justitie. Niemand is daar nu nog aanspreekbaar of verantwoordelijk voor. Daardoor werd getracht de politieke benoemingen te weren, maar is het gevaar ontstaan dat rechters voornamelijk technici worden die de band met het maatschappelijk gebeuren verliezen.

    De discussie naar aanleiding van de zaak-Martin moet niet gaan over vervroegde vrijlating of niet, maar wel over wie verantwoordelijk is voor de strafuitvoering. In plaats van de minister van justitie is een handvol ambtenaren van de strafuitvoeringsrechtbank eindverantwoordelijke. De politieke vaandelvlucht is het werkelijke democratische drama in de zaak-Martin.

    Sinds de Dutroux-jaren hebben de politici hun aansprakelijkheid van zich afgeschoven! Wie keert het tij? .

     

     

     

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ach ja, die ‘strafuitvoeringsrechtbanken’, een hele mond vol om een paar honderd nieuwe ‘postjes’ te omschrijven, die de Dames en Heren Politici  uitgevonden hebben, om de vriendjes een plezierke te kunnen doen…. Dat was tenandere minstens drie keer prijs voor hetzelfde geld. 1° de mensen zand in de ogen strooien 2° de verantwoordelijkheid van de Minister in functie afwentelen, om hem de rol van Pontius Pilatus te geven, en 3° een soort van achterkamer-functie verzekeren aan half-seniele afgeleefde magistraten, met in hun kielzog een pleiïade  van vetbetaalde ambtenaren. Et alors? Tout va tres bien, Madame la Marquise….

    Voilà, de proef op de som was geleverd – enne… ge weet maar nooit of de heren politiekers van de uitholling van de strafbepalingen niet zelf zouden kunnen profiteren, voor geval dat….

    ***

    Op dit ogenblik vliegen ze mekaar in het haar, die Sansculotten van de MR en de PS : de ketel verwijt de pot dat die zwart ziet. Niet waar zegt de pot, al wat ge zegt van mij, dat zij-de gij zelf. Maar dan in ’t Fransoos.

    Tiens : wie van die twee is nu de Kerk, en wie de Staat?

    De moraal van dit verhaal is duidelijk : Dutroux & Cie is een Waalse zaak, net zoals de Bende van Nijvel, de moord op André Cools, Godfather van dezelfde PS en de moord op Julien Lahaut (6 september 1884 – 18 augustus 1950). Weer een van de elementen, die ons als Vlaming het recht geven om te doen als Pontius Pilatus : het gaat ons niet aan! Tenzij om het gelag (gelach!) te betalen.

    Reeds vergeten wat we zondag hoorden op de IJzerwake? Zonder België omdat het niet anders kan. Zonder België omdat het moet!

    Geheel dat maffieus gedoe met huurmoordenaars en die criminele achtergronden in quas elk bericht dat uit Wallonië komt : het spijt ons, Dames en Heren Pick Pockets, we kunnen niet anders! Wij winnen (zouden winnen) er elk jaar minstens 13 miljard Euro mee! µ

    Arrividerci en tot nooit meer! Wij zoeken ondertussen naar De Rechtvaardige Rechters, want de vermeende dief, Arseen Goedertier heeft het geheim meegenomen in zijn graf.

    16 u 30 (Dadelijk meer….)

     

    ***

    28-08-2012, 16:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.822 GAAT EN ZONDIG NIET MEER

     

    .

    AD dinsdag 28 augustus 2012

    822 GAAT EN ZONDIG NIET MEER

     

    De zanger van ‘Reach for the Stars”, de ‘rapper’ Will-I-Am

     

    Wiens ‘release’ gereserveerd werd voor de luidsprekers van  “Curiosity” op Mars….

    Stijll 1923, zeer progressief hoofddeksel en dito bril, stijl Charles Lindbergh (1902-1974) die met de Lone Eagle voor het eerst de Grote Oceaan over vloog.

    ***

     

    Samen met de grondslagen van het Christelijk Geloof, zijn ook de menselijke waarden ervan over boord gekieperd en vervangen door alle soorten van gecondenseerde geneugten in  de ik-vorm. Die mogen best vergeleken worden met Het Gouden Kalf uit de Bijbel : pas was de samenleving toen wat losser geworden (Mozes, de Leider, is even weg) of de verdwazing begint….symbolisch voorgesteld als de aanbidding van een gouden afgodsbeeld.

    Ik ben, inzake het ‘Monster Michelle Martin’ niet bevoegd om te oordelen. Laat ik over aan de Heren Rechters, de politici en de brede massa van naïeve meelopers, die huilen met de wolven in het bos.

     

    ***

     

    Kroniekje over : U leest hieronder hoe een jurist oordeelt over de Wet Le Jeune, die, lettende op het geboortejaar ervan (1888) eerder de Wet Le Vieux zou moeten zijn. Maar dat is net zoals de huidige tendens in de kledingvoorschriften : zie afbeelding hierboven : wat moeten de Mars-mannetjes wel van ons denken? Dat de aardbewoners, zijnde allemaal donker gekleurde Afrikaanders, hun gewontes om hun afval zo een beetje overal te geen dempen, willen exporteren naar Mars?

    ***

    De Wet Lejeune bestaat al lang niet meer

    dinsdag 28 augustus 2012 om 05u51 KNACK

    ***

    Politici moeten durven zeggen aan de bevolking dat de Wet Lejeune eigenlijk al lang niet meer bestaat, vindt advocaat John Maes.

    Toen minister Jules Le Jeune op 23 maart 1888 zijn wetsontwerp neerlegde bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers kon hij nooit vermoeden dat de wet op de voorwaardelijke invrijheidstelling meer dan 100 jaar later nog steeds voor de nodige controverse zou zorgen.

    Wanneer in 1996 ons land wordt opgeschrikt door de opheldering van een reeks afschuwelijke misdaden blijkt de hoofddader een voorwaardelijk invrijheidgestelde, vrijgelaten volgens de principes van de Wet Lejeune, d.w.z. door de minister, zonder enige ernstige controle vooraf, noch achteraf.

    Het volk protesteerde, de politiek reageerde.

    Doch, veeleer dan het voortbestaan van de voorwaardelijke invrijheidstelling aan een ernstig debat te onderwerpen, bleef men trouw aan de principes van de oude Wet Lejeune en het feit dat een definitief gestrafte vervroegd kon vrijkomen.

    In de toekomst zou niet langer de minister hierover oordelen, wel een rechtscollege dat behoorlijk zou geïnformeerd worden over de kansen op reclassering van de gedetineerde.

    In 1998 zagen de VI commissies het levenslicht, in 2006 werden zij vervangen door de ondertussen welbekende strafuitvoeringsrechtbanken.

    Het blijft een wat vreemde situatie dat de rechter die de straf uitspreekt dus niets weet over de tijd die de beklaagde in hechtenis zal doorbrengen en dat dit in een later stadium zal beoordeeld worden door een andere magistraat.

    Hoe dan ook, het is een duidelijke politieke keuze geweest om de principes van de Wet Lejeune en dus van de voorwaardelijke invrijheidstelling na het trauma Dutroux te behouden, doch te verfijnen middels een doorgedreven rechterlijke controle.

    Reeds meer dan 6 jaar zijn deze strafuitvoeringsrechtbanken actief, d.w.z. voor straffen boven de 3 jaar. Voor straffen onder de 3 jaar (zowat 85 % van de uitgesproken vonnissen en arresten!) zijn er geen middelen en blijft de minister bevoegd.

    De magistraten die deze strafuitvoeringsrechtbank bemannen kwijten zich op een zeer gedegen wijze zich van hun taak en zullen zeker niet zomaar overgaan tot het in vrijheid stellen van eender wie op eender welke grond.

    Dit multidisciplinair samengesteld orgaan wordt behoorlijk geïnformeerd, zowel over de moraliteit als over de reclassering en nog slechts weinig gedetineerden komen op exact één derde van hun straf meteen vrij.

    Maar wanneer deze wet, die haar genese vindt in de zaak Dutroux, wordt toeGEpast op één van zijn mededaders is de wet plotseling niet meer goed en moeten de strafuitvoeringsrechtbanken aan banden worden gelegd.

    Waarom? Omdat (een deel) van het volk vindt dat men mevrouw Martin niet na 16 jaar mag vrijlaten.

    Over de vraag of 16 jaar effectieve detentie voor haar volstaat of niet, wens ik mij niet uit te spreken. Ik ken noch de inhoud van haar dossier, noch de bepalingen van het uitgesproken vonnis.

    Iedereen heeft het recht over deze uitspraak zijn mening te hebben, en ik begrijp zeer goed dat de ouders van de slachtoffers liever geen van deze daders ooit nog op vrije voeten willen zien.

     

    Maar, het is en het blijft de beslissing van een rechtbank die in elke democratische rechtstaat dient gerespecteerd te worden.

    Het zou anderzijds van weinig realiteitszin getuigen aan te nemen dat deze magistraten zomaar over één nacht ijs zijn gegaan, zich niet bewust zijnde van de ernst van de feiten en de impact van hun beslissing.

    Toch scharen de politici zich achter hen die het hardste roepen maar vaak het slechtst geïnformeerd zijn, waarbij men zelfs de indruk wekt dat de magistraten die het vonnis hebben uitgesproken incompetent zijn. Het zijn nochtans dezelfde politici die in 2006 de wet gestemd hebben …

    Veeleer dan de procedure inzake de voorwaardelijke invrijheidstelling aan de bevolking uit te leggen, met respect voor de beslissing van de onafhankelijke rechter, roepen deze politici dat de wet niet goed is en moet veranderen. Politici gedragen zich meer en meer als angsthazen voor de media, surfend op de deining van de publieke opinie, zich bedienend van oneliners en slogans vaak wars van enige dossierkennis.

    Met de nodige zin voor populisme wordt er gesteld dat mensen die een zware straf hebben gekregen niet na één derde mogen vrijkomen en dat de slachtoffers meer inspraak moeten krijgen. Waarom iemand die een gevangenisstraf van 10 jaar gekregen heeft wel kan vrijkomen na één derde van zijn straf en iemand die 30 jaar dient te ondergaan moet wachten tot de helft is uitgeboet, is mij onduidelijk, hiervoor is geen enkel objectief criterium voorhanden, dan tenzij een soort van ongenuanceerde volkswoede.

    Slachtoffers worden wel reeds betrokken bij de V.I. procedure. Dit was net één van de terechte vernieuwingen van de wet van 2006. Het slachtoffer wordt gehoord door de rechtbank, kan zijn of haar grieven tegen de V.I. uiteenzetten of vragen dat er bepaalde specifieke voorwaarden vervuld worden. Het slachtoffer kan aan de strafuitvoeringsrechter ook informatie geven over het al of niet betaald zijn van de schadevergoeding.

     

    Welke vorm van inspraak wenst men dan nog te geven aan dit slachtoffer, men kan toch moeilijk een vetorecht geven, vermits dit dan ook steeds zal gehanteerd worden op grond van begrijpelijke, emotionele redenen.

     

    Het rechtssysteem moet zich plaatsen boven het particulier belang, zo niet gaat zij ten onder aan willekeur en chaos. Dus, geachte dames en heren politici, aan u de keuze. Ofwel start u vandaag nog een ernstig debat over de zin en de onzin van de voorwaardelijke invrijheidstelling en de strafuitvoeringsrechtbanken, met het oog op de afschaffing van de wet die u zelf in 2006 heeft goedgekeurd.

    Ofwel zegt u aan de bevolking dat de Wet Lejeune waarover u steeds spreekt eigenlijk al lang niet meer bestaat, dat goed opgeleide magistraten thans oordelen over vrijheid en onvrijheid en dat we de principes van de rechtstaat niet mogen verloochenen omwille van (begrijpelijke) emotionele reacties veroorzaakt door één of ander maatschappelijk trauma.

    John Maes

    Advocaat

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Malonne, avec sa nouvelle nonne : ligt dat eigenlijk niet in buurland La Wallonie, waar men niet alleen en uitsluitend de taal van Molière spreekt, maar waar iedereen al tientallen jaren leeft gewoon op kap van onze portemonnee?! Is, wat daar gebeurt met die brave masoerkes, wel onze zaak? De bewaking van die kleine Abdij kost 4.000 Euro per dag naar het schijnt, waterkanonnen inbegrepen. Vooruit! Het steekt op gene Euro, ’t zijn toch die Flamboches  (*) die betalen. Trouwens, heel die zaak Dutroux : dat is toch een 100% Waalse zaak? Het is Tant-Laurette die de plak zwaaide met die hervormingen van de Wet Lejeune. Het is de PS/SP die de hand boven het hoofd houdt van criminelen, en het is in hoofdzaak de CVP die niets doet om deze excessen tegen te houden. Schuldige nalatigheid, die alleen in het kieshokje kan afgestraft worden!

    Alleen als eenmaal alles ‘er op en er over’ zal geregeld zijn, kunnen we ons ‘verlost’ gevoelen van alles wat in La Wallonie gebeurt. Net zoals we ons niet hoeven te bekommeren over wat er verkeekrd loopt in Frankrijk, of Duitsland. Als iedereen veegt voor zijn eigen voordeur, is heel de straat proper!

    Elders las ik in een Open Brief aan M. Martin, dat ze geen recht heeft op begrip, laat staan vergiffenis. Kan ik inkomen. Dan maar met de kop tegen de muur slaan? Daar stond ook dat geruchtmakende processen altijd rechtvaardig zijn : Neurenberg, Oslo. Wat wel ’n zeer populistische benadering is van het probleem, want Neurenberg was gewoon het proces van de overwinnaars, om niet te zeggen het proces van de wraak. Kan ik inkomen. En ‘Oslo’? Wel, dat is volgens mij het proces van het bange konijntje dat aalleen nog uit schrik met de oortjes boven de grond zit : bang omdat het niet weet van waar de eerste jager zal schieten. Neurenberg, in dat artikel in één adem vernoemd met Oslo, was een oorlogstribunaal zowel naar de vorm als naar de inhoud. Oslo was een burgetribunaal over oorlogsdaden, uit schaamte omdat het anders een van de eigen burgers had moeten veroordelen. Terwijl de echte schuldigen, als lachende derde, wereldwijd grijnzend toekijken….Ja, waarlijk, Allah is groot!

    ***

    (*) ne ‘Flamboche’ dat is nen Boche (nen voilen Dutch) die Flamand (Vlaming) is : wij zijn dus ‘Volksgenossen’ van de Nazi-Duitsers… Het is het lievelingswoord in de Soir en deVif l’Express, wanneer die spreken over ons, hun landgenoten….

    ***

    Ik lees alsdat de Eerw. Zusters Clarissen een wereldvreemd zootje zouden zijn, een uitstervend ras van naïeve zieltjes, die in een andere wereld leven. Precies, dat is exact de ‘vox popoli’ die voorgezegd wordt wat de massa moet denken. Nochtans kan iedereen het tegeovergestelde met eigen ogen zien en horen :  het volstaat bij een van hen even aan te bellen met een kiloothe appelsienen en veel tijd voor een praatje….

    Misschien zelfs dat er net het tegenovergestelde bereikt wordt, van wat ‘de media’ gewild hebben, nl de afkeer of onverschilligheid voor de Clarissen aanwakkeren, en bij uitbreiding, voor de gehele Christenheid.

    Voor wie een beetje reislustiger is dan de eigen straat : in Assisi (Italië) de herkomststad van de Franciscanen, vindt U veilig tegen de bergflank, het warme nest van de hedendaagse Clarissen. Reserveer voor Uzelf liefst een hele dag, want men is er gesteld op orde en regelmaat. Zo van ‘tussen 12 en 1, eet iedereen’, en kort na 4 uur wordt U vriendelijk maar dringend verzocht Uw biezen te pakken  : de zusters moeten bidden. Maar niet getreurd : U kunt dat ook. Door buiten op het uitgestrekt terras te gaan genieten van het enig mooi zonovergoten panorama van Umbrië, het land van Franciscus. Er klinkt net geen orgelmuziek, noch hoort U de harp der Engelen. En toch hangen die in de lucht….Zelfs Félix Timmermans kon er niet over zwijgen…

    ***

    Ik geloof nooit dat de Amerikanen zo maar zo dom zijn geweest, om 4 jaar geleden een zwarte president te kiezen, een Muzelman van twijfelachtige allure, niet eens Amerikaan maar afkomstig uit Kenia. Dat moet een of ander complot zijn geweest, om de Muzelmannerij een ‘puch up’ te geven over geheel de wereld. Bewijs : overal in het Midden Oosten en in Noord Afrika, waar er een relatieve rust heerste, is de ‘Arabische Lente’ losgebroken, met als gevolg, dat de Islammerij, verkeerdelijk gesignaleerd als hang naar democratie,  overal is beginnen gisten en nu al miljoenen mensenlevens heeft gekost. Neem Libië als voorbeeld : de wereldleiders vochten om samen met Kolonel Khadafi op de foto te mogen, maar op zekere dag werd die ineens Publieke Vijand N° Uno… Zeker, Khadafi was geen doetje, maar de Christenen sliepen er in vrede. Nu is Libië een sharia-land en worden de Chrsiteren er vervolgd en gedood… Met een zwarte ‘rapper’-foto voor Mars, en eventueel een diplomatiek afgezantschap van Mars naar de USA, denkt men daar dat straks het Rijk van Allah onderweg is naar hen…

     

     

    ***

    28-08-2012, 15:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.919 UIT DE NONNENWERELD

    A.D. maandag 27 augustus 2012

    919 UIT DE NONNENWERELD

     

    Een nieuwe West Vlaamse ‘Bruid van Christus’

     

    Met handen aan haar lijf….

    ***

     

    Met enige achterdocht, maar toch met een onbestemd gevoel van fierheid (*), daarjuist een beetje gegevens opgezocht over Stene, een deelgemeente van Oostende  Die Aalbessenstraat uit onderstaand artikel laat ik voor wat ze is : wij in het Ieperse zouden dat met het juiste taalgevoel, ‘Zwarte Jeneverbessen-straat’ heten, maar die naam zou zeker te beladen klinken in een betoog over… kloosterzusters… Aalbessenstraat dan maar, zonder te blijven stilstaan bij de uitleg van de taalpurist Deken DeBo (1826-1885), die, hoe bestaat het,  een aal-ton in verband brengt met een beer-ton. West Vlamingen onder elkaar, nietwaar, hé!

     


    ***

    Kroniekje over :

    Lies De Soete uit Stene legt eeuwige geloften af

    vrijdag 24 augustus 2012 om 16u46 Krant van West Vlaanderen


    ***

     

    Stene - Tijdens een feestelijke eucharistieviering in de kerk Ter Bank in Heverlee heeft Lies De Soete uit Stene op 5 augustus haar eeuwige geloften afgelegd. Na een ingroeitijd van elf jaar geeft zuster Lies zo aan dat ze de rest van haar leven in het teken wil stellen van God.

    Zuster Lies De Soete woonde onlangs de eucharistieviering in de Sint-Annakerk van Stene bij. (Foto BVO)

     

    De 31-jarige Zuster van Don Bosco Lies De Soete groeide op bij haar ouders in de Aalbessenlaan. Na haar studies aan het Sint-Lutgardisinstituut en theologie in Leuven koos zuster Lies voor een leven als geestelijke. “Eerst nam ik me voor om me als pastoraal werker voor God in te zetten, want dit is maatschappelijk aanvaardbaar. Zusters staan nu eenmaal niet hoog aangeschreven. Maar omdat er iets bleef knagen, ontstond er een zoektocht naar verdieping en dat tikkeltje meer. Ik koos voor de congregatie van Don Bosco omdat de grondlegger en ook onze eerste zuster Mazzarello de zorg voor jongeren op zich namen. Ook in mijn leven spelen jongelui een belangrijke rol”, legt Lies haar keuze uit.

    ***

    (*) dat onbestemd voorgevoel blijkt geen fantasie te zijn geweest. De naam van dat gemeentje-van-niemendalle moet in m’n hoofd zijn blijven hangen uit de tijd dat ik veel las (kon lezen) over de Tempeliers, die andere West Vlaams en Zuid Franse specialiteit. Wikipedia weet er alles van. Met de Tempeliers is het verlopen zoals met alle Vlaamse super-prestaties : zodra ze goed lopen, worden ze gerecupereerd door anderen. Zie de Vlaming Eddy Merckx, een der grootste Belgische renners… Pater Damiaan is een Beglische heilige….Zelfs de Vlaamse Primitieven, die de Italiaanse Barok hebben mogelijk gemaakt, werden na verloop van tijd ‘belgische kunstenaars’.

    Ook in Rome, is de ‘Kerk der Vlamingen’ de ‘Kerk der Belgen’ geworden, alhoewel die in de jaren 1100 door de Graaf van Vlaanderen op zijn kosten werd gesticht (als lazaret voor zijn Kruisridders). Oorspronkelijk waren de eerste Tempelridders voor een groot deel ook Vlamingen uit de Westhoek, want de eerste Koning van Jeruzalem was Godfried van Boonen (later Bouillon door zijn huwelijk) en Graaf van Vlaanderen, maar eenmaal succesvol, ook in Rome, en vooral in aardse goederen, werd de Orde onder Franse voogdij geplaatst. Na 1302 wilde Philips de Schone de schat van de Tempeliers  binnenhalen, wat deerlijk mislukte : uit Parijs vertrokken op een nacht enkele platte wagens, volgeladen met goud en edelstenen. Laatst werden ze gespeurd, onderweg naar Vlaanderen, in de streek van… Doornik, waar ze spoorloos verdwenen….Na 1314 diende uit wraak elk spoor van de Tempeliers in Europa te worden uitgewist, niet echter waar de Franse macht onbestaande was, zoals in Engeland en in Noorwegen. Bijna iedere heemkundige kring in Vlaanderen kan boekdelen vullen met verhalen over de Tempeliers – maar die worden, zelfs heden ten dage, nog altijd onder de mat geveegd. Men tart niet ongestraft de macht der Franse Koningen! Misschien dat Andres Breivik daar nu nieuw leven heeft ingeblazen?.... Die kendet iets over de Tempeliers, maar wist niet waar de klepel hing…

    De Tempelridders bestaan niet meer, maar het had gekund….

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ik heb dit blogje opgenomen, een beetje lijk de zatterik die klaagt dat iedereen altijd ziet dat hij gedronken heeft, maar nooit ziet dat hij dorst heeft…. Al jaren kan men geen gazet openslaan, of ze staat vol met afbraak-artikelen over ons voorvaderlijk Geloof. Om de halve dag worden er statistieken gepubliceeerd over ‘ontdopers’ en ‘leeglopende kerken’. Vooral dat laatste irriteert mij, want als er kerken volstromen, dan ziet niemand dat. Tenzij het koppel wereldberoemd is, of tenzij hele gemeenschappen rouwen. Iets wat de media natuurlijk maar al te graag belichten, telkens er weer een Godshuis een andere bestemming krijgt. Dan was De Beeldenstorm mij liever : het ging tenminste niet onderduims, en waar de Brekers voorbij waren gekomen, was het nijverste deel van de bevolking uitgeweken. Die fout maken de nieuwe Brekers niet meer. Het volk wordt zodanig gemanipuleerd, dat het zich vanzelf laat ‘ontdopen’….

    JaJa, de bejaardenzorg, de ziekenzorg, die zijn nu allemaal in de handen van ‘leken’ met jobs van 9 tot 5, die, gesteld dat ze willen werken, onvindbaar geworden zijn. Gelukkig gaat het elders nog slechter (!), en is er vrij verkeer van goederen en diensten in de Euro-zone, zodat Spaanse e.a. verplegenden kunnen overkomen. Ziekenzusters? Ha neen, hé, want dan kunnen ze niet meer naar Pukkelpop gaan!

    Het onderwijs? Paters en nonnetjes hebben generaties lang ons volk leren lezen en schrijven, zo goed als onbezoldigd : nu worden ze feestelijk bedankt met een schop onder hun achterste en een klacht wegens ‘misbruik’…30 jaar na de vermeende feiten.

    ***

    Als ik mezelf herlees, voelt het aan als zich beklagen over een onhandelbaar kind. Een mens heeft daar alles voor gedaan, en krijgt stank voor dank…. De fout? Kijk : vroeger tikte Meester met de regel hard, harder, hardt op Uw kneukels, en natuurlijk had U dat niet verdiend. Maar het werkte. Nu krijgt Meester voor een mini-tikje al 6 maanden bak + oneervol ontslag. Het kind? Dat schopt aan 7 jaar de agent op straat tegen de schenen, omdat het berispt wordt om een oudje op het voetpad te hebben aangereden. Nog wat later, vooral als het van huis uit even geciviliseerd is als een baviaan, moet de samenleving het ondervinden, dat het verschil tussen ‘mijn’ en ‘dijn’ niet meer bestaat. Make love. Not war!

     

    *** 

    27-08-2012, 16:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.921 VLOEIBARE HAAT EN DIERLIJKE JALOUSIE

    A.D. maandag 27 augustus 2012

    921 VLOEIBARE HAAT EN DIERLIJKE JALOUSIE

     

    Nieuw model weide-mat in de uitverkoop

     

    Zo lang de (beperkte) voorraad strekt

    **

     

    Over de ochtendlijke ontlasting van de persmuskiet Hugo Camps. . Vloeibare haat en dierlijke jalousie met een oprisping van bittere gal. Of is het meer achterlijke bekrompenheid? Enfin, eigenlijk verdient onderstaand artikel in De Morgen niet dat men er aandacht aan bestedt. Op deze blog wordt het opgenomen als studiemateriaal, die o.a. zoekt naar de oorzaken waardoor ons land naar de duivel wordt geleid. Al 182 jaar wordt de Vlaming als tweederangsburger behandeld en het kleinste beetje verzet daartegen wordt afgestraft met opsluiting in een schutkring tegen de pest. Dat is de manier waarop het land B. communiceert met de meerderheid van zijn bevolking.

     

     

    ***

    Kroniekje over : de ingewandenstoornis van een oude man. Kan die echt niets doen om de verlopenheid die op zijn gezicht geschreven staat, een beetje te laten weg tamponeren? Alleen een haarstukje zou al wonderen doen! Een overjaarse verzopen straatkat ziet er aaibaarder uit. Vroeger, toen de wereld nog min of meer beschaafd was, werden zo’n landlopers  opgepakt en, na een flinke schrobbeurt, een grondige ontluizing en een paar chirurgische ingrepen voor de stand van hun handen (draaibeweging), voor hun eigen veiligheid, in Merksplas ondergebracht!  Nu mogen ze dagelijks schriftvervalsing oefenen in een gazet die daarvan leeft. Een hele vooruitgang. Maar op één punt heeft die man gelijk : in Steenstraete komen dergelijke mensen liefst niet voor. Tenzij in een dwangbuis met 4 kleerkasten in wit geklede verplegers

    ***

    Je zal maar een dochter hebben rondlopen, op die IJzerwake

    OPINIE − 27/08/12, 07u08

    ***

    De IJzerwake begon met een eucharistieviering, nadat de aanwezigen de Belgische vlag als voetveeg hadden misbruikt. Zegen en communie van een priester voor haatzaaiers: hoeveel huurling wil je zijn, als gezant van God? Kan zo'n sacramenteel opgetuigde dienaar van geloof, hoop en liefde dan nog slapen?

    Hij moet anders ook in die gezichten rond het altaar hebben gekeken. Al even giftig als de trommels en klaroenstoten eromheen. Onder miserabel gewapper van hitsige vlaggen.

    Eigenlijk: holbewoners.

    En toen had ik de toespraak van die mislukte stationschef, ene meneer De Wit, nog niet gehoord. Die het natuurlijk alleen maar had over Vlaamse nederlagen.

    Niets deugde aan België, leve de Balkan.

    Iemand zei: "Rustig blijven, afkeer voor nationalisme kan ook neerkomen op criminalisering van vrije meningsuiting."

    Tsja: dan toch maar crimineel.

    Liever dat dan reservaat-Vlaming aan de IJzer die verteerd wordt door agressieve nostalgie naar nergens heen. Die van vijandbeelden een dagelijks orgasme heeft gemaakt. Doe dan toch maar de Vlamingen op de cultuurmarkt in Antwerpen - ook raar volk, maar je komt er nog eens een leuke vrouw tegen.

    Zo niet op de eucharistieviering ter zegening van knokploegen en overjarige studentenpetten.

    'Omver en erover', was het thema.

    Je zal maar een dochter hebben rondlopen, op die IJzerwake.

    Hugo Camps

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het dochtertje waarover Heer Hugo het hier heeft, zal men niet zo gauw vinden op de IJzerweide, eerder in de bedompte drugs-holen van de Grootstad. Waar er, na zonsondergang en voor het eerste krieken van de volgende dag, ge-zwijnd en gehoereerd wordt dat de stukken er af vliegen. Moet ik eigenlijk niet uitleggen, Heer Hugo kent dat allemaal veel beter. Hij is een man met ervaring….

    ***

     

    Nu nog de internationale pers mobiliseren. Niet met toeters en bellen, maar met rationele argumenten. Buitenlandse vrijheidspartijen inviteren voor volgend jaar en deze zeer uitgereid in het zonnetje zetten. Desnoods een boodschap van hun leiders voorlezen…

    Enne… als 11 november er nu toch zit aan te komen : via onverdachte privaat personen en tegen een flinke vergoeding, de ‘Buyau de la Mort’  in Dixmude afhuren, U weet wel, dat loopgravestelsel tot tegen de IJzer, afgewerkt met ‘vaderlanderskes’… Eenmaal de contracten rond zijn en juridisch niet meer te beknibbelen, een ‘bezetting’ van Flaminganten ondergaan, waartegen niets te doen valt… Als op de transen, de leeuwen dansen!

    Het scenario wil ik wel uit mijn duim zuigen. De regie komt in handen van jong talent en het geheel wordt ondertekend door een zekere Ullenspegel., zodat zelfs alle doden van Den Grooten Oorlog kunnen lachen…

     

    ***

    27-08-2012, 16:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.920 ZONDER BELGIE OMDAT HET NIET ANDERS KAN- ZONDER BELGIE OMDAT HET MOET

    A.D. maandag 27 augustus 2012

    920 ZONDER BELGIE OMDAT HET NIET ANDERS KAN- ZONDER BELGIE OMDAT HET MOET



    Als een koe een koe wordt genoemd

     

    De vuurproef in Steenstraete…

    ***

     

    Als een koe eindelijk een koe wordt genoemd, dan… is er in de stal geen plaats meer voor kalvers! De woorden van de Voorzitter ‘Er op en er over’ zijn niet vatbaar voor misverstaand : ze moeten alleen nog worden toegepast in de praktijk. Even duidelijk hebben we bij de kazakkeerders van het IJzersecretariaat, een bekentenis gevonden : het ‘Gebroken Geweer’  (*) op hun affiche verraadt hun bedoelingen. 11 november en de Belgische driekleur : ze gaan er op vooruit, van verraad naar verraad

     

    ***

    Kroniekje over :

    Amper 1.000 aanwezigen op laatste augustus-editie IJzerbedevaart

    redactie − 26/08/12, 12u04  − Bron: belga.be

    ***

    Onder de IJzertoren in Diksmuide is de 85ste IJzerbedevaart aan de gang. Het is meteen ook de laatste "augustus-editie". Volgens de eerste voorzichtige schattingen trotseerden nog een goeie duizend bedevaarders het druilerige weer, onder wie slechts een handvol politici. Voor het eerst neemt ook een Waalse delegatie aan de "Vlaams-pacifistische" plechtigheid deel. .

    Op het terrein voor het kleine podium zijn nog enkele tientallen Vlaamse vlaggen te tellen. De tijd dat de IJzertoren nog het Mekka was voor Vlaams-nationalisten, lijkt ver weg. Bovendien blaast de harde kern Vlaams-radicalen op hetzelfde moment verzamelen op de IJzerwake enkele kilometers verderop.

    "De mensen van de IJzerwake wilden ons nog wat jennen waarschijnlijk", reageert voorzitter Paul De Belder, die meteen de link legt met het einde van de bedevaart in augustus. "We verhuizen ook naar november omdat we het beu zijn om altijd te moeten uitleggen waarin we verschillen. Wij staan voor verdraagzaamheid en actief pluralisme."

    Maar net die genuanceerde booschap speelt de opkomst parten, erkent hij. "Wij brengen een Vlaams verhaal, maar vanuit een Vlaamse optiek, niet vanuit een anti-Belgische of anti-Waalse optiek." Zo neemt met burgemeester van Antoing Bernard Bauwens voor het eerst een Waalse delegatie deel aan de viering, en ook de familie van de Waalse gesneuvelde Amé Fiévez tekende present.. "Maar het publiek daarvoor is blijkbaar beperkter."

    "Een strijdmeeting is het ook al lang niet meer", nuanceerde De Belder de beperkte opkomst voorts. "De Vlaamse zaak is niet gestreden, maar we hebben intussen een eigen parlement en een eigen regering, om maar iets te noemen. Het is gewoon een heel andere context." .

    Niettemin haalde ook hij nog uit naar "de betonnering van de Franstalige rechten in Vlaams-Brabant" en "de vergrendeling van de Vlaamse meerderheid." Voor De Belder is het de hoogste tijd voor een confederale structuur met vier partners, twee grote en twee kleine.

    Veel politici bereikte hij met die boodschap echter niet, want ook naar hen was het aan de voet van de IJzertoren goed zoeken.

    N-VA'er Jan Peumans geeft een toespraak als parlementsvoorzitter, maar voorts deed slechts een handvol politici - onder wie CD&V'er Michel Doomst en N-VA-fractieleider Kris Van Dijck - de moeite om naar Diksmuide af te reizen. .

    Van Dijck betreurde die "povere" politieke opkomst, al benadrukte hij dat zijn partij toch nog het best vertegenwoordigd leek. "Dat is spijtig, want er was net de wil om de bedevaart open te trekken naar de hele Vlaamse gemeenschap. Dat is duidelijk niet gelukt."

    Partijgenoot en parlementsvoorzitter Peumans noemde het in zijn toespraak dan weer "een goede zaak" dat de IJzerbedevaart verhuist naar 11 november, Wapenstilstand.

    Hij juicht toe dat de manifestatie "terugkeert naar de bron, met name de herdenking van de doden van de Eerste Wereldoorlog en bij uitbreiding van alle gesneuvelden en slachtoffers van oorlog en geweld".

    Hoe de "vernieuwde" IJzerbedevaart er volgend jaar zal uitzien, staat nog niet vast. Voorzitter De Belder wil alvast uit het vaarwater blijven van de vele plechtigheden rond Wapenstilstand die dag. Vermoedelijk verhuist de bedevaart dus meteen ook naar de namiddag. "En in november zal waarschijnlijk ook een tent wel nodig zijn", klonk het nog.

     

    ***

     

     

    (*)  Het “Gebroken Geweer” was in de mobilisatie-jaren ’39-’40 het signaal van de Belgische socialisten, die met hun geestesgenoten, de verzetbeweging uit het Oosten, weigerden om in de oorlog te stappen. Het was een oproep om de bevelen te negeren en/of te saboteren, te deserteren, een soort van ‘Make love, not war’, in volle oorlogsvoorbereiding. De socialisten waren toen duidelijk tegen de oorlog. Er zijn, in de 18-daagse veldtocht, geen bewijzen gevonden dat deze slogan ook effectief werd opgevolgd. Stel U voor :lafheid in het aangezicht van de vijand! En als die symptomen er al waren, werden die direct vakkundig weggemoffeld, want de Leider der BSW Hendrik DeMan (Belgische Wrklieden Partij) had direct na de overgave - elders ‘wapenstilstand’ genoemd - opgeroepen om gewoon weer aan het werk te gaan, samen met de Duitse arbeider, die per slot van rekening ook maar vocht voor een beter leven…. Die man is kort daarop in ongenade gevallen, en is later in den vreemde, alleen en vereenzaamd, gestorven van verdriet. Sommige VNV-ers hadden voordien ook opgeroepen om geen wapens op te nemen, maar eenmaal de grenzen geschonden, waren die muilhelden al rap bekeerd en hebben ze, zo getuigt de Legerleiding, met leeuwenmoed gevochten.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Elders op de gewone blogs staan prachtige verslagen, met foto’s, waaruit ik signaleer : de IJzerwake dreigt te moeten kampen met plaatsgebrek op de weide, en secondo : de jeugd neemt meer en meer de fakkel over. Iets dat zekerlijk geween en tandengeknars teweeg brengt in ‘Brussel’….

    In Kaaskerke, op de heilige grond, is de 85ste en laatste IJzerbedevaart voltooid verleden tijd. Kabouter Peulemans voerde er het woord, en hij zag dat het goed was. De recuperatie door de Niveanen, ten voordele van Vorst en Vaderland, is achter de rug.

    ***

    Ik verhoop, dat men de PAX-poort, de laatste overblijfselen van de eerste toren, nu ook gaat wegdoen. De lijken die er liggen, als zaden in ‘t zand, moeten geen oogst meer geven, o Vlaanderenland. En zijn die kruisletters AVV-VVK geen al te scherp verwijt? Trouwens, op de tweede toren, die al een beetje achterop werd gebouwd, staan diezelfde leeters naar de vier windstreken. Ook die zullen vervangen moeten worden : Alles voor Bart, en Bart voor de Euro.

    Moeder, waar is mijn geweer en mijn Zevenmijlslaarzen : ’t land is in hoge nood!

     

    ***

    27-08-2012, 12:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!