MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.873 DE ANGST MOET VAN KAMP VERANDEREN

    A.D. zondag 24 juni 2012

    873 DE ANGST MOET VAN KAMP VERANDEREN


    Had Mevrouwtje nu maar ’n Duitse Herder (*) bij zich gehad

     

    Dan lag de dader nu in ’t Gasthuis, en misschien wel in het dodenhuisje…

    ***

    Kroniekje over :

    Beeld] Zonder pardon! (1)

    22 juni 2012 • 11.05u

    ***

     Veiligheid wordt hét thema van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook de andere partijen laten nu de spierballen rollen, maar hun discours klinkt wanhopig en vooral ongeloofwaardig. Want zij hebben voor een klimaat van straffeloosheid gezorgd. Zij zijn verantwoordelijk voor het feit dat België een paradijs is voor criminelen. Voor meer veiligheid en minder criminaliteit zit u dus veilig bij het Vlaams Belang.

     

    Harde campagne

     

    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En dus pakte het Vlaams Belang uit met een harde campagne. Omdat inbrekers en overvallers, drugdealers en kinderverkrachters hard aangepakt en gestraft moeten worden. Zonder pardon. Vandaag serveren we u ons eerste campagnefilmpje. Bekijk het én stuur het door naar familie en vrienden.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : voor de meeste mensen zijn grote honden een soort van bietebouw. Dat komt meestal omdat ze nare herinneringen meeslepen uit hun kindertijd. Het is volledig ten onrechte, want een hond reageert slechts als hij of zijn patrimonium bedreigd is. De uitzonderingen bevestigen de regel, al kan men dan gerust stellen, dat de hond die verkeerd reageert, handelt als een socialist : die denken ook altijd dat alles het hunne is. Zelfs een straathondkan nooit een gatliklker zijn, want die heeft nog meer fierheid in zijn afgeknot koddeke dan bijvoorbeeld de Burgemeester van Antwerpen in zijn lang lijf.

    ***

     

    (*) Duitse Herder : het hoeft niet altijd een Duitse Herder te zijn. Dikwijls is een keffertje al genoeg, want veel couragie hebben die lorejassen niet. Toch raad ik aan (met het oog op gericht resultaat)  veeleer een rotweiler als gezelschapsdier te houden, veeleer dan een Ierse Setter of een Golden Retriever. Wie houdt van gezwindigheid, accuratesse in het gericht bijten en wegwezen, hij neme een Border Collie. Dezen bestaan in verschillende formaten en zijn dermate sim dat ze reageren op het geringste fluitsignaal. Wie niet houdt van bijten en wegwezen, neme een Vlaams koehond als huisdier, beter bekend als de bouvier. Het beest is gewoonlijk groter dan 1 meter, is meestal zo zwart als Duiveltjes Pek en is verlekkerd op dikke wegrennende achterwerken van kalveren dikbil. In feite is het de Vlaams Belanger onder de honden : uitermate trouw en rechtlijnig tot in de dood.

    Met een beetje marktdoorzicht, ligt hier voor de ondernemende hondenkweker een gouden toekomst in het verschiet. Aanvals- en verdedigingshonden zijn dè toekomst in deze multiculti-tijden. Een klein leger van deze mensenvrienden, houden mogelijke Breiviks in het gareel. Want de angst zal ondertussen van kant veranderd zijn…

    ***

    24-06-2012, 18:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.872 LEVE ONZE SLIMME WETGEVERS

    A.D. vrijdag 22 juni 2012.

    872 LEVE ONZE SLIMME WETGEVERS


    Tante Laurette, furieus, met de handen in het haar :

     

    Elle a raison, du fait qu’elle a toujours raison….

    ***

    Hier in Italia hebben de een mooi spreekwoord. Het kan bijna voortdurend toegepast worden op ‘Belgio’, en dat is wat de dagbladen dan ook schrijven. Si non e vero, e ben trovato….Zefs al is het niet waar, agge ge mo leut êt!

     

    Kroniekje over :

     

    "Overtreding rookverbod op café niet strafbaar tot 2014

    Mensen die toch roken op café ondanks het rookverbod, kunnen daarvoor tot 1 juli 2014 niet gestraft worden. Dat is het gevolg van een lacune in de wet die FedCaf, een federatie van cafés in België, naar eigen zeggen heeft ontdekt. Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) ontkent.

     

    "We kunnen controles natuurlijk niet verhinderen, maar volgens onze analyse van de wet, kan een rechter een inbreuk op de wet over het rookverbod in drankgelegenheden niet bestraffen voor 1 juli 2014", zegt FedCaf-voorzitster Diane Delen.

     

    Op het kabinet van minister Onkelinx luidt het dat de wetgeving heel duidelijk is en dat er een geconsolideerde wet bestaat die al in strafrechtelijke sancties voorziet.

     

    Volgens FedCaf hebben door het rookverbod al 2.000 cafés de deuren moeten sluiten. De federatie is van plan een schadevergoeding te eisen van de staat. Ze vraagt overleg met de regering.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : is me dat durven van die café-bazen! Een Minister van de PS durven beschuldigen van incompetentie! Dat is noch min noch meer heiligschennis!

    Dan ben ik nog voorzichtig voor wat betreft de ‘ge-aardheid’ van ons aller Premier. Hier schrijven de gazetten over een Engelse koning die op zekere morgen niet meer wakker werd. Men had die nacht met een gloeiend ijzer in zijn anus geprikt, zijnde een kleine attentie in verband met ook zijn ge-aardheid. Doodsoorzaak onnbekend, getuigden de geleerden, want het lichaam was helemaal ongeschonden, en die derrière had men, uit respect voor de overledene, niet durven inspecteren.

    En zeggen dat Rupo di Jeanetto ook Italiaanse gazetten onder ogen krijgt….

    ***

    22-06-2012, 17:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.871 SJEIK AL JANSSICO IS TER BESCHKKING VAN DE WREDE

    A.D. vrijdag 22 juni 2012

    871 SJEIK AL JANSSICO IS TER BESCHKKING VAN DE WREDE

     

    De wapens opnemen tegen het eigen volk….

     

    Dat is landverraad en verdient de dood met de kogel!

    ***

    De huidige burgemeester van Antwerpen (einde mandaat 31/12/2012) verleent hand- en spandiensten aan de Wrede, want gezien door de ogen van Erdogan (*), de Turkse Eerste Minister, zijn minaretten de bajonetten van de Islam. Wie wapens levert aan de vijand, is in alle regimes ter wereld, een landverrader voor wie de standrechterlijke uitvoering van het doodvonnis door eenieder kan, mag en moet voltrokken worden.

    De enige vraag die zich stelt is : is/was de beschuldigde bij zinnen op het ogenblik van de feiten. Op deze vraag zal U hier geen antwoord vinden.

     

    Kroniekje over :

    FDW HEEFT GELIJK

    Vlaams Belang: geen stadsgebouwen voor islamitische erediensten! - FDW dient klacht in wegens schending van het principe van scheiding van kerk en staat.

    gepubliceerd op 21 juni 2012 om 11:58

    ***

    Recent besliste het Antwerpse stadsbestuur twee stadsgebouwen ter beschikking te stellen voor islamitische gebedsdiensten. Het betreft enerzijds de voormalige politieschool aan de Luchtbal die ter beschikking wordt gesteld van de de moskee Centrum Toekomst Luchtbal (CTL), die momenteel nog gehuisvest is in de Baltimorestraat in dezelfde wijk.

     

    Ook een deel van het stadsgebouw op de Desguinlei 33 (welbepaalde gedeelten van het gelijkvloers, de eerste en de tweede verdieping) werd recent ter beschikking gesteld voor islamitische gebedsdiensten, in dit geval aan de moskee Mehmet Akif die tot op heden gevestigd was in de Dendermondestraat. De moskee is namelijk niet brandveilig verklaard en zal volledig moeten worden afgebroken. In het najaar wordt de eerste steen gelegd van een nieuw indrukwekkend cultuurcentrum met gebedshuis.

     

    Het Vlaams Belang is van oordeel dat het niet kan dat stedelijk patrimonium ter beschikking wordt gesteld van één bepaalde eredienst. De overheid moet in haar betrekkingen met de burgers immers uiting geven van een neutraliteit. Deze terbeschikkingstelling is bovendien strijdig met het principe van de scheiding tussen kerk en staat.

     

    Het Vlaams Belang verzet zich bovendien ook tegen het ter beschikking stellen van stadsgebouwen aan een religie – die de facto eerder een ideologie is – die onze Europese waarden afwijst en het belangrijkste obstakel is voor de integratie van de allochtonen in onze stedelijke samenleving. Door de islam te faciliteren werkt het stadsbestuur de expansie van de islam in Antwerpen in de hand.

     

    Filip Dewinter interpelleert het college de eerstvolgende gemeenteraad over de terbeschikkingstelling van patrimonium aan de islam en zal klacht indienen bij de Raad van State wegens schending van het grondwettelijke principe van scheiding tussen kerk en staat.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : kijk, dat is het hem juist : de collaborateurs van de Wrede denken dat zij ongestraft beetje bij beetje hun land onder de Muzelarij kunnen brengen. De Muzelarij is hun appeltje voor de dorst, en het helpt hen ondertussen om hun posities te handhaven. Die helse cyclus moet onderbroken worden, en liefst NIET zoals op Utöya….

    Dat is nu precies het dilemma : de normale democratische verweermiddelen  brengen geen zoden aan de dijk. En ze duren allemaal veel te lang. Worden er gewelddadige voorbeelden gesteld, dan loopt de wereld te wapen tegen de ‘massa-moordenaar’. Maar ondertussen ondergraaft de Wrede de gehele samenleving. En men staat erbij en kijkt er naar, zoals een koe naar saffraan eten.

    Oplossing van het enigma : de Wrede ondergaan en in leven blijven, of de strijd aanbinden, met open vizier en op alle fronten. Om te beginnen tegen dit communistisch ‘Europa. Benieuwd wat Nederland er in September van bakt…. Het verzet moet ergens toch eens beginnen!

    (*) Erdogan is dermate verstandelijk op niveau, dat hij de Turken ooit wijs maakte, dat het Westen de regen uitzoog uit de wolken, zodat er in Turkije droogte en hongersnood heerste. Dat is de gesprekspartner van Europa inzake de toetreding van Turkije….Straks hebben we aan de ULB de faculteitder Regenmakers, waar de regendans wordt aangeleerd….

    ***

    22-06-2012, 17:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.870 21 JUNI PIKZWARTE BRANDLUCHT MET RODE TONGEN OVER VLAANDEREN

    A.D. vrijdag 22 juni 2012

    870 21 JUNI PIKZWARTE BRANDLUCHT MET RODE TONGEN OVER VLAANDEREN


    Vrij als een vogel, of vogelvrij?

     

    Of beide ineens?

    ***

    De Langste Dag! Dat was niet de landing in Normandië in 1944. Die was misschien memorabel voor de hele wereld, maar gisteren was voor Vlaanderen de dag dat in de ‘Assemblee’ (dixit Jan Achterhesp) de pikzwarte rookkolommen met rode tongen, opstegen om zich over gans ons grondgebied te verspreiden.

    Wij moeten de noodklok luiden, en te wapen lopen!

    De Noord-Belgische mini-partijtjes, bloedbroeders in de misdaad, hebben een soort ‘compromis’ gesloten wardoor Madam ‘Non’ op haar wenken werd bediend. De smoel van Rupo di Jeanetto (zie hierboven) als voorbeeld.

     

    Kroniekje over : 21 Juni 2012. de dag dat het Clubje van Vier, de verraders de Rubicon hebben overgestoken. Er is geen weg terug. Ze hebben gespeeld en wij allemaal wij hebben verloren. Hoe erg het wordt, zullen we zien bij de eerstvolgende verkiezingen. Er zijn geen woorden voor!

    ***

    BHV-drama: ultiem offensief

    21 juni 2012 • 12.55u

    ***

     Vandaag keurt de Kamer naar alle waarschijnlijkheid het dramatische wetsvoorstel goed inzake de hervorming van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV).

     

    De Vlaamse toegevingen zijn zodanig buitensporig dat de splitsing zijn doel - namelijk een eigen Nederlandstalig parket in Halle-Vilvoorde - volledig voorbijschiet. Zo komt er een uitbreiding van de bevoegdheid van de Franstalige rechtbanken in Halle-Vilvoorde; kunnen Franstaligen in heel Vlaanderen Franstalige rechtspraak verkrijgen; wordt een Vlaamse justitie onmogelijk gemaakt; zullen Franstalige magistraten gedetacheerd worden over heel de provincie Vlaams-Brabant en zijn zij onderhorig aan de Franstalige Brusselse procureur.

     

    Daarenboven zullen er per Franstalige meer magistraten en griffiebedienden zijn dan per Nederlandstalige. Hierdoor zullen Vlamingen veel langer dienen te wachten op rechtspraak en zal in een mum van tijd een enorme juridische achterstand worden opgebouwd. Van een splitsing is dus geen sprake, van een juridische verfransing des te meer. Kamerfractievoorzitter Gerolf Annemans en senator Bart Laeremans kondigden dan ook aan naar het Grondwettelijk Hof te zullen stappen.

     

    Huichelarij

     

    Omdat de meest perfide houding in dit dossier wordt aangenomen door kopstukken van CD&V, heeft het Vlaams Belang beslist om aan de lokale achterban van de CD&V’ers, in hun thuisbasis, helder uit te leggen wat hun kopstukken momenteel aan het aanrichten zijn.

     

    Daarom worden vandaag en morgen meer dan 100.000 pamfletten verspreid in alle brievenbussen van Gooik (Michel Doomst), Kortijk (Stefaan de Clerck), Mol (Servais Verherstraeten) Leuven (Carl Devlies en Peter Van Rompuy) en Meise (Sonja Becq).

     

    Het Vlaams Belang is van mening dat de huichelarij en de woordbreuk die deze kopstukken aan het plegen zijn, moet worden blootgelegd. De lokale achterban heeft immers recht op behoorlijke informatie en moet weten op welke wijze hun boegbeelden de discriminatie van de Nederlandstaligen tot norm verheft.

    Bron : Vlaams Belang

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : natuurlijk zijn die mini kleurpartijtjes kwaad op de NV Averechts! Die hebben listig de boel ingang gezet, en  dan de anderen het vuile werk, dat Vlaanderen hen nooit vergeeft, laten opknappen. Ook dat is politiek.

    Dat het Vlaams Belang nu de achterban der Tjeven zal bestoken met de waarheid, is gewoon een tijdbom onder die partij, die nu al op haar laatste pootjes loopt De niet te weerleggen leugens van de Partij-leiding op een presenteerblaadje in de brievenbus….

    Als dat ooit nog eens goed komt!?

    Alleen : opgepast voor de Wet Milket, die er nu zekerlijk zal doorkomen! Leugens bestrijden met de waarheid is immers ook een soort ‘haatzaaien’. Inderdaad, lief is het niet!

    En weer zal Vlaanderen luisteren naar zijn Rattenvanger! Beter geen dan deze splitsing….maar hij heeft het zelf in gang gezet. Hij heeft het vuur bij de lont gebracht en het is hypochriet daarna ‘Brand’ te roepen.

    Iedereen had gezworen : voor BHV wordt geen enkele prijs betaald, en we stellen vast dat alleen het Vlaams Belang niet door de knieën is gegaan. Ik kan geen beter argument bedenken om voortaan alleen aan deze mensen ons vertrouwen te schenken. Geen listige spelletjes, om er zelf beter van te worden, maar recht door zee : Vlaanderen is òns land, en dat willen we zelf besturen! Dat is gewoon een natuurrecht!

    Om te bewijzen dat we dat kunnen, volstaat het de Geschiedenis er op na te slaan : de welstand was het grootst toen er geen vreemden baas waren.  Of laat het mij omgekeerd bewijzen : doorheen de geschiedenis is Vlaanderen altijd een begerenswaardige prooi voor indringers en overweldigers geweest.

    ***

    22-06-2012, 17:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.869 KEN UW VRIENDEN

    A.D. vrijdag 22 juni 2012

    869 KEN UW VRIENDEN


    Veiligheid voor alles.

     

    De angst moet van kant veranderen….

    ***

    Er moeten al (lange) lijsten bestaan waarop vele namen die omdart ze niet te beïnvloeden zin, op zekere dag zullen moeten geliquideerd worden. Dat zal dan het werk worden voor de anti-Breiviks  van dat ogenblik. Ieder dictatoriaal regime heeft dat soort lijsten gehad en is deze nauwkeurig, tot de uitputting ervan,  blijven uitvoeren. De Muzelarij is de ergste van de drie : Stailn en Hitler waren maar kleine marionetten in vergelijking. Hun rijk heeft amper enkele tientallen jaren geduurd. De Muzelarij echter, bestaat al vele honderden jaren, en nu steekt dat kwaad de eigen grenzen over.

     

    Kroniekje over : hoe op het Openbaar Vervoer zeer concreet de angst van kampt kan veranderen. Muzels en ander gespuis terroriseren het publiek. Dat is een vaststaand gegeven over gans Europa. OK. Het zijn halve wilden die blijkbaar slechts de taal van de sterkste en van het geweld verstaan. Is dat een probleem? Er zijn, me dunkt, ‘honden-meesters’ genoeg die staan te popelen om de speelzucht van hun viervoeters te mogen demonstreren, en om aan de agressie dus paal en perk te stellen. Geef die mensen dan ook een kleine vergoeding, bovenop hun verloning als politie-man/vrouw. Een paar hondenbrokken of een paar Zwan-worstjes zijn al voldoende.

    Werkwijze. Een (1) hond, niet aangelijnd, maar onder commando, tussen de passagiers :  het janhagel zal opzitten en pootjes geven. Waar nodig, een kleine demonstratie geven dat die lieve beestjes getraind zijn om, op commando, naar de keel te vliegen, wat, nota bene, hun geliefkoosd tijdverdrijf is. Honden zijn roedel-dieren die heus geen GSM nodig hebben om stamgenoten op te roepen….

    Als de ‘honden-meester’ daarenboven nog gewapend is, en gemachtigd zichzelf en zijn lievelingsdier te beschermen : we weten toch dat die lafaarden alleen durven optreden als ze denken de overmacht te hebben? ? Zullen ze rap afgeleerd zijn. Er hoeft niet eens veel bloed te vloeien….

    Wat meer is : die viervoeters zijn meteen meestal ook geduchte drugshonden. Per rit het beestje een paar minuutjes vrij tussen  de passagiers laten lopen om te snuffelen : als er drugs aan boord zijn, wees gerust, de drager zal geen vinbreed meer verroeren! Die kan zo in serie afgeleverd worden bij het dichtst bijziende buro van polies….

    Het leger inzetten in de metro-stations zoals in Parijs, dat kan niet voor de Franscouillons. Honden-patrouilles zijn dan de gedroomde oplossing… Het leger zou dan achter de hand kunnen gehouden worden, om orde op zaken te stellen bij de Gerechtelijke Macht, zodat de rabauwen hun gerichte straf niet meer ontlopen. Wedden dat er in de kortste keren diplomatiek verzet komt van de kant van de Prachtlanden, bij die massale terugkeer van al dat tuig?

    Ziezo, nu heb ik mijn plaats dubbel en dik verdiend op die fameuze lijst, en zeer waarschijnlijk ben ik zelfs nog een paar plaatsen opgeschoven…..

    ***

    Club ENAR die VB-websites wil censureren slurpt 1 miljoen euro belastinggeld

    Posted on 21 juni 2012by RechtsActueel

    ***

    Toen het VB een tijdje geleden een ‘meldpunt illegaliteit’ lanceerde, in het kielzog van de media-aandacht voor Wilder’s meldpunt tegen Oosteuropeanen, dook de linkse club ENAR op om te eisen dat België het internet zou censureren om de website plat te leggen. Uit het antwoord van de EU-Commissie aan Europees parlementslid Philip Claeys (VB) blijkt nu dat ENAR elk jaar liefst 983.000 euro subsidie slurpt en daarvan liefst 11 personeelsleden tewerk stelt. Alweer een nieuwe illustratie van de bekende waarheid over linkse mensen: ‘links lullen en rechts zakken vullen’, en dan liefst nog met belastinggeld.

     

    983983 euro, dat is het duizelingwekkende bedrag dat de EU jaarlijks in dat ENAR-geval pompt. Het is een zogenaamd ‘netwerk’ van anti-discriminatieclubs die via het ‘Progress’-programma het vuige racisme moeten bestrijden. ENAR staat trouwens voor ‘European Network Against Racism’. U had wellicht nog nooit van de subsidieslurpers gehoord, maar de namen van de leden klinken u wellicht bekender in de oren. Voor België zijn dat de fameuze extreem-linkse ‘Liga voor Mensenrechten’, die met een proces tegen VZW’s rond het toenmalige Vlaams Blok de vrijheid van meningsuiting in België afschafte, en de MRAX, de extreem-linkse haatorganisatie tegen het vrije denken in Brussel en Wallonië. Ook present is ‘Kerkwerk Multicultureel Samenleven’, een ondemocratische club die met kerkbezettingen de democratisch gestemde wetten inzake legaal verblijf van vreemdelingen actief ondermijnt.

    Philip Claeys wilde wel eens weten van de Europese Comissie hoe de oproep van een vet door de EU gesubsidieerde vereniging om het internet te censureren te verzoenen valt met het terechte protest van de EU tegen internetcensuur in bv. China. Op die lastige vraag kwam, uiteraard, geen antwoord. We kennen immers het antwoord: de lesjes over vrije meningsuiting die de EU aan de wereld geeft gelden in de EU zelf niet voor rechtse nationalisten…

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : heb ik nu racistische taal gebruikt? Viseer ik speciaal één bevolkingsgroep? O ja, ik weet dat Muzels als de dood zijn voor honden, da’s waar, dus daarom pleit ik voor de honden-brigade. Als die daar niet tegen kunnen, dat ze dan tevoet gaan : ze hebben het zelf gezocht. Verder zou er ook gedecreteerd kunnen worden, dat voor iedere gemolesteerde bus, of een in brand gezette auto, de gewone burgers één moskeet mogen kort en klein slaan.

    Enne o Ja! Grote honden zijn in doorsnee zeer lief voor bejaarden en gehandicapten. Het zou de eerste keer niet zijn, dat ze spontaan helpen om de straat over te steken!

    Nota Bene : als bijkomend neven-effect zou het wel eens kunnen dat kleurlingen of zwarte medemensen zich elders moeten wenden om vervoerd te worden, de taxi-maatschappijen ten bate. Grote honden hebben het zo niet voor dat soort verschrikkelijke wezens op twee poten.…

    Anders gezegd : met zo’n melkbrigade hebben we ons Openbaar Vervoer terug net zoals dat van voor de oorlog! Rustig, veilig  en oer-degelijk! Want de angst zit nu bij de rabauwen!

    Nota Bene II : de Groene meisjes en jongens zullen ook tevreden zijn, want deze gang van zaken is een uiting van ‘back to the nature’…. De heropleving van het oer-oude jacht-instinct. Enne, al zeg ik het op voorhand, tegen kamelen in het straatbeeld zijn we ook tegen! Niet dat we iets tegen die dieren hebben, maar hun snelheid is nooit van aard om de verkeersstroom te volgen…

    Ik geloof ook nooit dat er kamelen zullen komen. Immers : hoe kan men nu herrie maken tegen wie tussen die twee bulten, zonder risico naar beneden te donderen….

    ***





    22-06-2012, 17:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.868 EXPLOSIEF ZWEDEN

    A.D. vrijdag 22 juni 2012

    868 EXPLOSIEF ZWEDEN

     

    De zak patatten van Jan Achterhesp

     

    Met bommetje, net als in de nucleaire Centrale in Zweden.

    ***

     

    Och! Het was maar om te lachen, zo’n klein bommetje! Nu weten de macho’s in ieder geval wat ze niet moeten proberen! Volgende keer beter! Normaal zouden we op deze blog nu de schuld geven aan gebronsde lui uit…Zweden, maar dat zou kunnen wijzen op latent racisme. Volgens mij zijn het dus Hotttentotten geweest uit de Stille Zuidzee. Maar aangezien Noorwegen en Zweden ooit samen waren, zal het dus een dader zijn uit de denkwereld van Andres Breivik. Donker getinte Noord Afrikanen doen zoiets immers niet! Wrede zij met U….

     

    Kroniekje over :

     

    Explosieven aangetroffen bij Zweedse kerncentrale

    Bewerkt door: Stijn Vossen − 21/06/12, 09u44  − Bron: anp

    ***

    Bij de Vattenfall-kerncentrale in het Zweedse Ringhals in de buurt van de stad Göteborg, zijn explosieven aangetroffen. De kneedbom zat aan een brandblusser op een vrachtwagen op het terrein. Een speciaal getrainde hond ontdekte het voorwerp woensdagavond bij een routinecontrole, meldt de Zweedse politie. .

     

    Het explosief had geen ontsteking waardoor er geen ontploffingsgevaar was. Desondanks verhoogde Zweden direct de beveiliging van zijn drie kerncentrales. In Ringhals worden alle voertuigen 200 meter voor de poort door beveiligers en gewapende agenten doorzocht.

     

    De chauffeuse van de truck zou volgens een politiewoordvoerder niets hebben geweten van de springlading. Het is zelfs niet zeker of de kerncentrale doelwit was. Het terrein met vier kernreactoren heeft momenteel 3.500 medewerkers, van wie circa 1000 er tijdelijk zijn voor onderhoud. Rechercheurs screenen nu iedereen opnieuw en willen meerdere mensen verhoren.

     

    Zweden heeft tien kernreactoren, vier in Ringhals (Vattenfall), drie in Forsmark (Vattenfall) en drie in Oskarshamn (E-on). De beveiliging is al langer een probleem. Zo wisten Greenpeace-activisten in juni 2010 met een oude ladderwagen van de Franse brandweer gemakkelijk over het hek bij Forsmark te klimmen. .

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : na weer eens een portie Villa Politicia geslikt te hebben, o.a. dat De Partij der 4 Weverkes ter botermarkt waren, waar wist men niet precies, maar zeker niet in het Parlement (de Assemblee zei Jan Achterhesp) werd mij dat geradbraakt Vlaams in het halfrond mij op zeker ogenblik teveel. Allemaal de schuld van Bart, die op verkiezingszondag te laf was om tot daden over te gaan. Als overwinnaar van de verkiezingen had hij bij de Koning de formatie–opdracht moeten afdwingen, en toen deze niet bleek te lukken, moest hij het Vlaams Parlement de Onafhankelijkheid hebben doen uitroepen. Dat zou pas onderhandelen met Franstaligen geweest zijn! Even de Grondwet buiten werking stellen, en ribbedebie met den Belziek. Lukte het niet helemaal van de eerste keer, de Francouillons hadden hun lesje gehad! Dat is nu eenmaal democratie en de macht van het getal….

    Nu staat Jan Achterhesp te jokken bij Linda dat wij voor die ene zak patatten één miljoen Euro, dus veel te veel hebben moeten betalen….Troost U Jantje : wat er precies in die zak zit, zult U pas later ondervinden, want ook hier hebben jullie katten in zakken gekocht, en cash betaald!

    ***

    22-06-2012, 07:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.867 MILKETTE HAS THE KEY

    A.D. donderdag 21 juni 2012

    867 MILKETTE HAS THE KEY

     

     

     

    Mulkette has the key : is bedoeld : de sleutel om het Islam-vraagstuk voorgoed uit de wereld onze wereld te helpen. Als ze haatzaaien wil verbieden, dan moet zij dit ten  gronde doen, door het ‘Mein Kamf’ van de Islammers te verbieden. Maar die kunnen niet leven zonder dat boek, dus zullen ze oorlog maken, of, dat hoopt Milkete stilletjes, met de Noorderzon verdwijnen.

    Stel U voor, zeg! Ons land een oase vrij van Muzels in een ver-Muzeld Europa.. De partij van Walter Capiau zal content zijn! Via sluikwegen en met hulp van Madame ‘Non’, demanderessse de rien du tout, die vervelende Islammers opgekuist…. Waarlijk, deze partij staat niet aan de kant, zij zit er midden-in. In de kinder-slipjes, hé! Nadien blijkt dat een jeugdzonde te zijn geweest. Vandaag is het kindermisbruik….. Walterke mocht het niet alleen zeggen : hij mocht het ook doen.

     

    Kroniekje over :

    Brussels Hoofdstedelijk Parlement weigert debat over islamfundamentalisme en geweld in de hoofdstad

    ***

     

    Naar aanleiding van de recente rassenrellen in Molenbeek, de hele heisa rond de rol van het extremistische Sharia4Belgium en de aanval door een Franse moslimextremist op twee Brusselse agenten; diende Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens een interpellatieverzoek in, in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

    Parlementsvoorzitter Françoise Dupuis (PS) liet echter weten dat de interpellatie niet zal worden behandeld. Kortom: in het hoofdstedelijk parlement mag en zal geen debat gevoerd worden over het moslimextremisme in de hoofdstad. Vlaams Belang is verbolgen over dit zoveelste staaltje van struisvogelpolitiek van de politiek-correcte partijen. Terwijl islamfundamentalisten in Brussel agenten aanvallen en de hele stad in rep en roer zetten, vindt het hoofdstedelijk parlement er niets beter op dan deze week de debatten te beperken tot zaken zoals – en we vinden dit echt niet uit – het “recycleren van fietsen in de containerparken”.

     

    We begrijpen dat het in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen niet leuk is voor de traditionele partijen om geconfronteerd te worden met de enorme problemen die ze zélf hebben veroorzaakt. Waarschijnlijk ook daarom dat parlementsvoorzitter Dupuis maar al te graag haar Molenbeekse partijgenoot Philippe Moureaux uit de wind zet. Maar die houding is een regelrechte schande voor iedere democratische instelling die het open debat hoog in het vaandel beweert te dragen.

    Wanneer de traditionele partijen het recycleren van fietsen in containerparken tot de inzet van de verkiezingen wil maken, is dat natuurlijk hun goed recht. Vlaams Belang blijft echter in de eerste plaats inzetten op de veiligheid en de leefbaarheid van onze stad. Afspraak op 14 oktober !

    Aanvulling: Dupuis is de ex van Moureaux

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Wijlen Pim Fortuyn zou het aldus gezegd gekregen hebben : die Morro’s in Meuelebeek, dat is met wel het zootje!

    Die opstoot van Islam-moordzucht, samen met de onveiligheid van de ganse hoofdstad, is verdorie reden om de regering te doen vallen. En wat doen de kleur-partijen? Vlug-vlug de zaken toedekken door rond te zeulen met contrversiële wetsvoorstellen, waarmee ze desgewenst achteraf ook het Vlaams Belang kunnen mee treffen…. Voor doodsbedreigingen tegen een volksvertegenwoordiger van het Vlaams Belang, wordt opgetreden met enkele uren werkstraf. En de kous is af.

    Zeker : de opzet is des duivels! Er wordt gewacht tot bij een der onzen de stoppen ook doorslaan, zoals in Noorwegen…. Getergd tot het uiterste en uit noodweer zal dan namens het volk gerechtigheid geschieden… Waarna Repressie N° 2 kan losbreken. Er zullen vonnissen vallen die reiken tot in de eeuwigheid.

     

    ***

    Als toemaatje, een artikel over de actuele toestand van de Islammerij in Frakrijk, het grote voorbeeld voor Milekette. Let vooral op De Wet Gyssot : die moet Milkette als muziek in de oren klinken. In de Belziek wordt het ‘De Wet Milquet’…

     

    In Frankrijk is het jachtseizoen op Joden geopend

    Posted on 20 juni 2012 by E.J. Bron

    ***

    Frankrijk valt momenteel ten prooi aan een van de ergste golven van antisemitisme in zijn geschiedenis. Deze golf trekt zich niet terug, maar wordt in plaats daarvan steeds erger. Volgens het jaarlijkse rapport van de Protection Service van de Joodse gemeenschap was 2011 een slecht jaar en 2012 zal nog slechter zijn. Sinds de moord op drie kinderen en een rabbijn op de binnenplaats van een school in Toulouse op 19 maart door Mohamed Merah is het aantal aanvallen op Joden exponentieel toegenomen. De boosaardige aanval op drie jonge Joden in Lyon op 2 juni door een bende van tien mannen, gewapend met hamers en ijzeren staven, was slechts de meest zichtbare en meest voor de hand liggende aanval bij meer dan 150 andere handelingen van dezelfde soort in minder dan drie maanden.

     

    Sindsdien hebben er in slechts twee weken tientallen nieuwe aanslagen plaatsgevonden. In een van hen werd een drieëntachtig jaar oude vrouw geslagen, verkracht en voor dood achtergelaten in een trappenhuis Marseille. Het merendeel van de slachtoffers gaat niet eens naar de politie: ze weten maar al te goed dat hun klacht waarschijnlijk zal worden afgewezen. De politie heeft orders: de kans op rellen zit in het achterhoofd van alle autoriteiten. Deze orders staan niet op papier, natuurlijk, hun bestaan wordt bekend wanneer de politie, verontwaardigd over de rol die zij gevraagd wordt te spelen, protesten organiseren. Ze zijn zelfs nog kwader als ze hun werk doen en aanhoudingen verrichten om dan te moeten zien dat gearresteerden door de rechter worden vrijgelaten, zelfs als het aangedragen bewijs overweldigend is. Rechters blijken ook orders te hebben, eveneens echter niet op schrift: sommigen organiseren protesten, anderen voldoen eraan in stilte.

     

     

     

    Diegenen die werden gearresteerd gaan mogelijk op zoek naar wraak op degenen die aanklaagden – die door niemand zullen worden beschermd. Het heeft tot deze situatie kunnen komen doordat opeenvolgende regeringen het bestaan en de groei van de “No-Go-Areas”  hebben geaccepteerd, een situatie die nu effectief uit de hand is gelopen. De situatie heeft zich ook ontwikkeld doordat bijna alle politici, links en rechts, zich onderwierpen aan de alomtegenwoordigheid van de politieke correctheid. Voor hen zijn diegenen die misdaden begaan niet echt schuldig, maar “slachtoffers van de samenleving.” Antiracistische organisaties zijn altijd bereid om te mobiliseren tegen antisemitisme, maar ze handelen en spreken alsof daarvan  maar één vorm bestaat: het extreemrechtse antisemitisme. Maar wanneer de antisemitische misdaden die in Frankrijk worden gepleegd niet afkomstig zijn van rechtse extremisten, maar vooral uit de moslimgemeenschap, blijven deze organisaties steeds blindelings zwijgen. Voor hen zijn moslims de “slachtoffers van racisme” en kunnen daarom niet racistisch zijn.

     

    Omdat de mainstream media ook stil zijn, voelen islamitische antisemieten zich vrij om te handelen. En hoe meer de tijd verstrijkt, des te meer voelen ze zich vrij om te handelen. Wanneer misdrijven niet worden gevolgd door repercussies, verwerven criminelen het duizelingwekkende gevoel van straffeloosheid. Bijna niemand in Frankrijk durft het woord “moslim” en “antisemiet” nog met elkaar in verband te brengen en diegenen die dat nog steeds doen, worden onmiddellijk beschuldigd van “islamofobie” en aangeklaagd. Een wet die de naam van een communistische politicus draagt – de “Wet Gayssot” – bepaalt dat elke kritiek op een religie een vorm van discriminatie is en kritiek op de islam wordt over het algemeen als veel erger beschouwd dan discriminatie van iets anders. Wanneer islamitische antisemieten, bekend om de demonisering van Israël die heerst in het land, zeggen dat ze Joden omwille van wat Israëlische Joden “de Palestijnen” aandoen haten, zijn veel journalisten en “intellectuelen” van mening dat dit excuus als een verzachtende omstandigheid kan gelden zonder ook maar de moeite te nemen om te overwegen wat de Palestijnse leiders de Palestijnen aandoen - zoals het stelen van de fondsen voor het Palestijnse volk, geschonken door goedgelovige Amerikanen en Europeanen, het in de gevangenis gooien van Palestijnse journalisten en alle andere burgers die zich uitspreken en dat op grote schaal, die peuters leren terroristen te zijn en effectief alle beginselen van de rechtsstaat verwerpen. En dit is het leiderschap dat een eigen staat zou willen?

     

    Joodse scholen moesten worden beschermd voor de moorden zoals in Toulouse. Die moorden lieten zien dat de veiligheid en de genomen maatregelen niet voldoende waren. Joodse winkels en restaurants ontvangen dagelijks bedreigingen. Elke week worden er ramen ingegooid of beklad met beledigende graffiti. Joodse radiostations durven hun naam niet weer te geven op de deuren van hun studio. Joodse kinderen worden bespuugd op straat. Franse Joden voelen zich geïsoleerd en erg kwetsbaar. Ze weten nu dat eenvoudige dingen gevaarlijk kunnen zijn: het dragen van een keppeltje op straat, alleen naar de synagoge gaan, het plaatsen van een mezoeza op een deurpost. In Frankrijk wonen vandaag de dag 400.000 Joden en hun aantal neemt af. Elk jaar verlaten tweeduizend Joden het land. Zij die nu weggaan, laten weten dat ze geen toekomst hebben in Frankrijk.

     

     

     

    Op dit moment leven er 6 miljoen moslims in Frankrijk en hun aantal neemt toe. Naast het risico op rellen, het bestaan van “No-Go-Areas” en de alomtegenwoordigheid van politieke correctheid, weten de politici, van links en rechts, wie ze moeten verleiden, platter gezegd, wie ze moeten sussen om gekozen te worden. Zelfs terwijl Nicolas Sarkozy meestal heeft voldaan aan de “Arabische politiek van Frankrijk,” hielp het hem niet: hij werd beschouwd als een “vriend van de Joden”.

     

    Peilingen tonen aan dat de nieuwe president van Frankrijk, François Hollande, een overweldigende meerderheid van de islamitische stemmen ontving, ongeveer 94%. Op de avond van 6 mei werd hij op de Place de la Bastille begroet door een woud van vlaggen van bijna alle landen in de islamitische wereld. Franse vlaggen waren vrijwel onzichtbaar. Groepen van gesluierde vrouwen waren er blijkbaar zeer blij. Elke waarneembaar teken van het Jodendom zou duidelijk ongepast zijn geweest. Het dragen van een Israëlische vlag zou zelfmoord zijn geweest.

     

    Om te zeggen dat Frankrijk binnenkort een land zonder Joden is zou te ver gaan, maar het is duidelijk dat het dagelijks leven voor Joden in Frankrijk steeds harder en onverdraaglijker wordt. Dit is wat er gebeurt in het Frankrijk van vandaag. Wat er in Frankrijk gebeurt, vindt bijna overal in Europa plaats: Het jachtseizoen op Joden is geopend in Frankrijk en Europa.

     

    Zelfs als de jacht niet zal leiden tot de verschrikkingen die Europa zeventig jaar geleden bezoedelden, zal het niet op korte termijn eindigen. Een geïsoleerde haatmisdaad is een op zichzelf staande haatmisdaad. Maar een haatmisdaad gevolgd door nog een haatmisdaad is het begin van een serie. Wanneer deze misdaden bovenop de honderden minder ernstige “hate crimes” komen, dan geeft dat aan dat dit meer is dan een serie. Er is een giftige sfeer bezig te ontstaan.

    ***

    21-06-2012, 18:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.866 VOOR WANNEER DE TWEEDE ACT IN OSLO?

    A.D. donderdag 21 juni 2012

    866 VOOR WANNEER DE TWEEDE ACT IN OSLO?

     

     

    ***

    Is dit het beeld van een psychopaat? Van een gevoelloze gek? Van een massa-moordenaar die even poseert voor hij weer tot de actie overgaat? Is het een berouwvolle zondaar?

    Voor mij is het eerder het levend geworden geweten van de Noorse natie…Hij heeft zwaar misdaan Al weet ik begot niet goed wat men met de symboolwaarde moet. Blijkbaar zijn de Noren dur de comprenur, want de pamper-politiek is alleen maar toegenomen., wordt ons gezegd, en hij mag zijn terechte straf niet ontgaan.

     

    Kroniekje over :

    Islamcritici blijft showproces in Noorwegen bespaard

    Posted on 19 juni 2012 by E.J. Bron

    ***

     

    (Door: Bruce Bawer)

     

    Nu, zoals gebleken is, heb ik uiteindelijk niet hoeven te getuigen in het proces tegen de Noorse massamoordenaarAnders Behring Breivik. Zoals ik hier in april schreef, stelden de advocaten van Breivik een lange lijst met islamcritici samen, waaronder ikzelf, die zij opriepen als ”getuigen-deskundigen”. De dagvaardingen die per post werden verstuurd, maakten duidelijk dat we volgens Noors recht verplicht waren om te getuigen. Als we weigerden daaraan te voldoen, zouden we onderworpen worden aan boetes en gevangenisstraf.

     

    De vermeende reden om ons als getuigen op te roepen was om aan te tonen dat Breivik niet alleen is in het hebben van een sceptische kijk op het multiculturalisme, op de islam en de massale islamitische immigratie - en dat hij daarom dus geestelijk gezond is en naar de gevangenis gestuurd kan worden (zoals hij wenst) en niet naar een psychiatrisch ziekenhuis. Deze vermeende strategie heeft absoluut geen enkele logische zin. Is het echt nodig om aan iedereen te bewijzen dat dergelijke opvattingen wijdverbreid zijn? En wat heeft dit te maken met de geestelijke toestand van deze wacko, die meedogenloos tientallen tieners neerschoot? Het is duidelijk. De echte reden voor het voor de rechter slepen van een aantal van de meest prominente critici in Noorwegen van de islam was om schuld vast te stellen door associatie - om ons allen te verbinden, in de hoofden van de Noren, met de meest verguisde griezel in de moderne Noorse geschiedenis - en de boodschap uit te zenden dat wanneer je in Noorwegen in het openbaar de islam bekritiseert, je uiteindelijk voor de rechter kunt worden gesleept.

     

    In mei, zoals ik hier ook heb gemeld, verklaarde de godsdiensthistorica Hanne Nabintu Herland, een van onze ”getuigen-deskundigen”, te zullen weigeren om aan de dagvaarding van het verdedigingsteam te gehoorzamen en dat ze liever naar de gevangenis ging dan een onderdeel te zijn van het ”circus ” in het gerechtsgebouw van Oslo.

    Hanne Nabintu Herland

    Kort tijd daarna – en ik heb dit hier nog niet eerder dit gemeld – gaf de rechtbank een buitengewone beschikking af, waarin zij de lijst van getuigen à decharge in tweeën had gedeeld. De Noorse televisie, zo bepaalden de rechters, zou geen toestemming krijgen om de getuigenissen van diegenen onder ons die kritisch staan tegenover de islam uit te zenden. Het zou echter wel worden toegestaan om de getuigenissen van onze critici uit te zenden, van de mensen die ons beschrijven als islamofoben en racisten. In hun schriftelijke verklaring rechtvaardigden de rechters deze schandalige beslissing door te zeggen dat ik en andere islamcritici “indirecte verbindingen” met Breivik hebben in “het extreemrechtse milieu” – het punt is vermoedelijk, dat de mening van mensen zoals ik zo schadelijk zijn, zo beledigend, zo gevaarlijk, dat het ongepast zou zijn om de Noorse tv-kijkers daaraan bloot te stellen (tegelijkertijd echter was het perfect aanvaardbaar voor de opmerkingen van de islamvriendelijke auteurs en professoren, die routinematig mensen zoals ik belasteren en een onjuiste voorstelling van onze standpunten geven.) Ik vond het onthutsend dat de rechters zich vrij voelden mij zo te beschrijven, zonder bewijs en zonder dat er ook maar iets in de verste verte leek op een juiste juridische procedure, als lid van een “extreemrechts milieu”, waartoe deze massamoordenaar ook behoort.

     

    De volgende grote ontwikkeling was niets minder dan een bom. Na al deze weken keek iemand het Noorse strafrecht er op na en ontdekte dat je niet “getuigen-deskundigen” kunt dwingen om te getuigen. Dat dit feitje blijkbaar aan de aandacht van alle rechters, advocaten en journalisten die bij de zaak betrokken zijn, ontsnapte, niet om elk laatste lid van het juridische establisment in het land te noemen, waar allen de zaak ijverig volgen, was op z’n minst behoorlijk gênant. Toen dit nieuws de kranten bereikte, verstuurde ik meteen een E-mail naar de advocaten van de verdediging om te zeggen dat, gezien deze nieuwe informatie, ik hierbij mijn naam terugtrok van de getuigenlijst.

     

    Maar de mensen van Breivik de waren niet van plan zich slechts door een wet in de weg te laten zitten. Ze gingen meteen naar de rechters en vroegen om hun “deskundigen” om te toveren tot “gewone getuigen” – een krijgslist die hen in staat zou stellen om de macht te behouden en om ons te dwingen te getuigen. Verbazingwekkend, de rechters gingen mee met deze glibberige regeling, ook al heeft de indeling van ons als “gewone getuigen” geen enkele betekenis. Zoals de islamcriticus Hans Rustad becommentarieerde op zijn website document.no: “Dit is ongehoord, en, zo u wilt, onethisch.” Gewoon om mezelf als voorbeeld te nemen: Ik had nooit het minste contact met Breivik, ik was in de Verenigde Staten op de dag van het bloedbad en het belangrijkste waar de advocaten met mij in de getuigenbank over wilden praten, was mijn E-boek “The New Quislings”. Dat gaat over de nasleep van 22 juli. Hoe kon ik dan worden beschouwd als een “gewone getuige”? Schandalig.

     

     

     

    Peder Jensen alias “Fjordman”

    Gelukkig was ik niet onbemiddeld. Dankzij de hulp van het “Legal Project”, een activiteit van Daniel Pipes van het Middle East Forum, was ik in staat om een advocaat in te huren, die op mijn verzoek een prachtige brief aan de verdediging stuurde, waarin hij de juridische absurditeit van mijn herindeling als een “gewone getuige” beschreef. Blijkbaar dankzij die brief werd mijn naam geschrapt van de getuigenlijst. (Ook Peder Nøstvold Jensen, ook wel bekend als Fjordman, slaagde erin om zich te bevrijden van dit circus – ook, heb ik begrepen, met hulp van het “Legal Project” – maar ik zal het aan hem overlaten om zijn eigen verhaal te vertellen.)

     

    Geir Lippestad, het hoofd van de verdediging, heeft er blijk van gegeven niet te begrijpen dat zijn totaal niet naleven van principes ten grondslag ligt aan mijn bezwaren om te getuigen, toen hij verklaarde op een persconferentie op 1 juni: “Het is een beetje grappig dat die getuigen die het meest in beslag worden genomen door de angst zich niet te kunnen uitspreken en die misschien denken dat ze niet de kans krijgen zich uit te spreken, onderduiken als ze de kans krijgen zich uit te spreken en de aandacht van de hele internationale media hebben.” Alsof hij mij, of iemand anders, een plezier aan het doen was - door ons een gewenst forum voor onze visie te geven! – door ons in de rol van getuigen voor de verdediging van een massamoordenaar te dwingen.

     

    Lippestad, helaas, is niet alleen. Teveel mensen die betrokken zijn bij deze zaak hebben bewezen niet in staat te zijn een zeer elementair punt te bevatten, namelijk dat men in een democratie geen schrijvers voor de rechter sleept om gefileerd te worden betreffende hun politieke opvattingen. Inderdaad, vaak leek het alsof het proces plaatsvond in een hermetisch afgesloten kamer, apart van de gewone overwegingen van eenvoudige realiteit en van de meest fundamentele noties van individuele rechten. “Dit is een proces,” schreef Rustad me de andere dag, “dat zich niet bewust is van de buitenwereld.” Bingo. Niet alleen de rechters, die werkzaam zijn in een wereld op zichzelf, maar ook de de Noorse media, merkte Rustad op, hebben uitvoerig blijk gegeven van hun gebrek aan belangstelling voor een serieus debat “over de toekomst van de liberale samenleving.”

    Anfindsen

    Op 5 juni, de dag dat ik oorspronkelijk zou moeten getuigen, was er tenminste een sprankje  gezond verstand in dat gekkenhuis van de rechtszaal in Oslo aanwezig. Ole Jørgen Anfindsen, die een website runt die kritisch is over de islam en die besloten had om zich niet tegen zijn dagvaarding te verzetten, werd ondervraagd door de advocaten van de verdediging, waarna de eerste rechter aan de ”bistandsadvokatene”, de advocaten die de belangen van de slachtoffers behartigen (in tegenstelling tot de officieren van justitie), vroeg of ze Anfindsen iets te vragen hadden. Het antwoord was bot: de slachtoffers’ advocaten zagen geen enkele zin in de getuigenis van Anfindsen of andere getuigen en het had dus ook geen enkele zin om iets te vragen. Later, in een interview, maakte de hoofdadvocaat van de slachtoffers duidelijk dat, naar zijn mening, de getuigenis van deze “nieuwe vorm van getuige” uitgevonden was door Lippestad en – hello! – niet relevant voor de kwestie van de verantwoordelijkheid van Breivik voor de dood van zevenenzeventig mensen.

     

    Maar natuurlijk, de hele travestie die de laatste weken heeft plaatsgevonden in het gerechtsgebouw in Oslo, ging altijd al over veelmeer dan de acties van Breivik. Een rechtszaak  uitsluitend gericht op de kwestie van de verantwoordelijkheid van Breivik voor al die gruwelijke moorden, had binnen enkele dagen afgehandeld kunnen zijn. Nee, dit wekenlange circus was iets anders: het is een laakbare poging om de aandacht van de Noorse bevolking niet alleen op de monsterlijke misdaden van de moordenaar te richten, maar ook op zijn zogenaamde opinies – en in het verlengde daarvan op de opinies van elk vooraanstaand persoon in Noorwegen die er een gewoonte van maakt om de regering vragen te stellen over het roekeloze immigratiebeleid, het systematische goedpraten en het appeasement van de islam en/of de verdergaande suïcidale omhelzing van een multiculturele ideologie, die de ene Europese leider na de andere, van Sarkozy tot aan Merkel en Cameron, al heeft afgedaan als pure dwaasheid. Dankzij de ontdekking ter elfder ure van die wet die het advocaten verbiedt “getuigen-deskundigen” te dwingen om te getuigen, kregen de advocaten van Breivik – en hun bondgenoten in het Noorse culturele establishment - niet helemaal het showproces waarop ze hadden gerekend. De volgende keer hebben we echter misschien niet zoveel geluk. En laten we onszelf niet voor de gek houden: er zal definitief een volgende keer zijn.

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : een tijdje geleden was ik op deze blog aan het redeneren over al die ‘brave’ Islammers, die geen vlieg zouden kwaad doen. Ik vergeleek ze met die miljoenen Duitsers die ook geen vlieg zouden kwaad gedaan hebben, maar die, eenmaal het spel op de wagen zat dapper hebben meegedaan met hun volksgenoten. Toen schreef ik : als de wachtwoorden komen, staan ze binnen een paar uur aan de Noordpool. Toen realiseerde ik mij, dat ik mezelf moest verbeteren : omdat ze namelijk al lang aan de Noordpool staan!

     

    ***

    21-06-2012, 18:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.865 BOURGEOIS ALS GELEGENHEIDS IMMAN IN GENT

    A.D. woensdag 20 juni 2012

    865 BOURGEOIS ALS GELEGENHEIDS IMMAN IN GENT


    Geertje is altijd al bij de pinken geweest!

     

    Devies : liever Blode Jan dan Dode Jan

    ***

    Bij onze vrienden van de NV Averechts heeft men een minister van Inburgering. En waarmee kan men beter stemmen winnen dan met zelf in te burgeren? Dat er Flaminganten zijn die verre van Kerkelijk zijn, tot daar aan toe. Maar dat ze bij de Islammers zoete broodjes gaan bakken : dat bewijst alleen hun lange termijn-visie.

    Wij, rechtlijnigen van het Vlaams Belang, noemen dat collaboratie en heulen met vijand. Niks nieuws dus voor de Familie Bourgeois. Alleen ezels stoten zich tweemaal aan dezelfde steen…. Of moet ik als Ieperling zeggen : omwille van het smeer likt de kat de kandeleer? Zou het ventje nog weten wie Mter Jeroom Leuridan was?

     

     

     

    Kroniekje over :

    Gerenoveerde Gentse moskee El Fath geopend door Geert Bourgeois en burgemeester

    zaterdag 16 juni 2012 om 21u59

    ***

    (Belga) In Gent hebben burgemeester Daniël Termont en Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois zaterdagavond de opening van de gerenoveerde moskee El Fath bijgewoond. "De renovatie van de moskee, een van de oudste van Oost-Vlaanderen, heeft drie jaar geduurd", zegtvrijwilliger Mohamed El Bakali van El Fath.

     

    De moskee huist al sinds 1973 in een pand in de Beukelaarstraat in de wijk Brugse Poort. "In 2009 zijn we gestart met de renovatie en met de hulp van veel vrijwilligers is het gelijkvloers en de eerste verdieping nu afgewerkt", zegt El Bakali. "De moskee was aan uitbreiding toe want voor het vrijdaggebed komen hier 500 à 600 moslims. De dagelijkse gebeden worden door gemiddeld 60 tot 80 mensen bijgewoond." "In oorsprong is dit een Marokkaanse moskee, maar nu komen ook onder meer Turken, Pakistanen en Oost-Europeanen. Door de deuren vandaag open te stellen, wilden we de mensen uit de buurt laten zien wat er in een moskee gebeurt." Later wordt ook nog de tweede verdieping van de moskee gerenoveerd. (COR 232)

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : O Ja! Geertje! Volgens de foto’s, en dat zijn er heel wat (zie link) was de feestelijkheid een puur mannelijke bedoening. Moeders, verloofdes en vrouwen zaten waarschijnlijk met de thuiswacht, in afwachting van een afzonderlijke inburgering.

    http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20120616_123#photoset

    Maar aangezien ik slechtziende ben, en met een vergrootglas zo halvelings veel gestalten in soepjurken heb gezien,wil ik mij voor deze evl/ vergissing verontschuldigen, indien gewenst. De hoofddeksels sterken mij in mijn overtuiging : het waren Mietjes,  d.i. in vrouwenkleren gehulde macho’s. Islammers zijn toch rare beesten : ze stoten de vrouwen weg uit het openbaar leven, maar verkleden zichzelf  als vrouwen….. Zou dat misschien zijn  om niet op te vallen?

    ***

    20-06-2012, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8§4 ALS DE VOS DE PASSIE PREEKT

    A.D. dinsdag 19 juni 2012

    8§4 ALS DE VOS DE PASSIE PREEKT


    Een oud Vlaams verhaal dat de Nobelprijs verdient

     

    In de zoveelste aflevering….

    ***

    Heb het nageteld : 750 woorden ware er nodig voor de mug een olifant had afgeschoten. Dat is zowat het dubbele van zijn andere artikels. De materie, maar meer nog : wat die verbergt, moet wel belangrijk zijn!

    Ondergetekende is maar een pruts van een bejaarde ‘computerklaviersoldaat’, maar hij ziet tal van wetten die straat- en ander geweld DEFINITIEF kunnen inperken. Ik hoef ze hier zelfs niet op te sommen : het volstaat dat een tiental VB-Jongeren wat flyers kleven om ’s anderendaags te lezen tegen welke weten ze zoal gezondigd hebben. Stenen smijten, autio’s in brrand zetten, flikken molesteren is daar dan nog niet bij!

    Bij mij leest U in welgeteld 4 woorden wat er moet gebeuren : pas de wet toe!

    Maar Zwarte Lola moet persé het ijzer smeden terwijl het warm is. Eerst pakt ze Abou Rim Ram, en daarna rim ramt ze aan de hand van dezelfde wet, het Vlaams Belang… Hony soit qui mal y pense!

     

    Kroniekje over :

    Anti-Sharia4Belgium-wet: Met een bazooka op een mug schieten

    OPINIE − 19/06/12, 11u41  DM

    ***

    Waarom zou je morrelen aan de basisvrijheden van dit land als dat niet eens iets concreets bijbrengt of verandert? Artikel 27 van de grondwet zegt het kort en krachtig: "De Belgen hebben het recht van vereniging. Dit recht kan niet aan enige preventieve maatregel worden onderworpen."

     

    Mevrouw Milquet heeft wat meer woorden nodig om deze basisregel van onze vrijheden in een aantal gevallen op te schorten. Bij haar luidt het dat "verenigingen of feitelijke groeperingen verboden worden die, ofwel door hun daden, discriminatie, haat of geweld jegens een persoon of een groep personen veroorzaken wegens hun oorsprong of hun aanhorigheid of niet-aanhorigheid tot een volksgroep, een natie, een vermeend ras of een bepaalde godsdienst, ofwel ideeën of theorieën verspreiden die ertoe neigen deze discriminatie, haat of dit geweld te rechtvaardigen of aan te moedigen of te veroorzaken".

     

    Dit artikel verdient het niet goedgekeurd te worden, al was het alleen vanwege het onwaarschijnlijk schabouwelijke Nederlands waarin het is geformuleerd.

     

    Maar ook omdat het nooit een goed idee is om een wet uit te vaardigen waarmee men de facto slechts één organisatie wil treffen: Sharia4Belgium. Dat is met een bazooka op een mug schieten. Het is ook een grenzeloze overreactie op wat straatrumoer, stenengooierij en een gebroken neus van een politieagent. Als je daar terecht tegen wilt optreden, of als je al even terecht wilt optreden tegen messentrekkerij van een navolger, heb je bovendien vandaag al een arsenaal wettelijke mogelijkheden die dat perfect mogelijk maken, zonder dat er een verenigingsverbod aan te pas moet komen. Er is wetgeving tegen racisme, tegen geweldpleging, tegen verstoring van de openbare orde, tegen zowat alles waaraan Belkacem en de zijnen zich schuldig kunnen maken, dat bewijzen trouwens zijn eerdere veroordelingen. De Franse messentrekker zelf zou bijvoorbeeld niet eens onder deze wet vallen, want hij is een individu, geen vereniging. Gelukkig kan hij nu wel gestraft worden met de bestaande wetgeving. Wat voegt de nieuwe wet dan toe?

     

    Waarom zou je een van onze grondrechten ondermijnen om niets toe te voegen aan de verweermiddelen die de rechtsstaat nu al heeft? Waarom zou je morrelen aan de basisvrijheden van dit land, als dat niet eens iets concreets bijbrengt of verandert? Om de rechtsstaat te beschermen er de vrijheden van opgeven, is niet erg logisch.

     

    Bovendien nodigt de formulering uit tot een heel brede interpretatie. Wat is dat immers juist, "ideeën die ertoe neigen discriminatie te rechtvaardigen". Hier gaat men nog een stap verder: niet langer de daden van de vereniging of haar leden zijn strafbaar en kunnen leiden tot een verenigingsverbod, maar ook hun ideeën en theorieën. Daarmee beknot men dus niet alleen het recht op vereniging, maar ook een andere basisregel van diezelfde grondwet: alle Belgen hebben recht op vrije meningsuiting. Er bestaat uitvoerige Europese rechtspraak dat zulks gaat over meningen die 'choqueren en verontrusten', niet alleen over meningen waarover we het met zijn allen braaf eens zijn.

     

    Het is een formulering waarvan nogal wat mensen bijvoorbeeld zullen vinden dat ze ook naadloos toepasbaar is op een aantal uitspraken van prominente Vlaams Belangers. Gaan we die feitelijke vereniging dan ook maar meteen verbieden?

     

    Er is nog een pragmatisch argument: in Groot-Brittannië, waar ooit een soortgelijke wet werd aangenomen, is de daar geviseerde vereniging inmiddels aan haar tiende heroprichting toe, na telkens en telkens weer verboden te zijn. Ieder verbod en iedere heroprichting speelt in hun kaart, want levert telkens opnieuw moeiteloos media-aandacht op. In de praktijk is het dus een contraproductieve maatregel.

     

    Dit wetsontwerp morrelt aan twee fundamentele vrijheden, die van mening en die van vereniging, voegt niets toe aan het al bestaande wettenarsenaal tegen geweld en discriminatie, viseert slechts één vereniging, zal contraproductief werken, en biedt door de vaagheid van zijn formulering geen enkele rechtszekerheid.

     

    Meer dan twintig jaar heeft de politiek in dit land moeten palaveren om een compromis te vinden over de simpele administratieve splitsing van een kiesarrondissement. Hier zet een minister even snel met een paar haastig neergeschreven pennentrekken twee fundamentele en grondwettelijk gegarandeerde basisrechten opzij. Het is kortom een draak, een buitenproportionele ingreep op basisrechten, alleen omdat een regering mordicus aan de Dorpsstraat wil tonen hoe stoer ze wel kan zijn tegen een radicale idioot met een baardje. De remedie, vrezen we, is stilaan erger dan de kwaal. .

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Madam Zwarte Lola zou een echte kermis-attractie zijn, moest ze in een slangenvel gedrapeerd, op TV verschijnen. Nu is ze, mede door haar koetervlaams, een verschrikking die brave mensen uit hun slaap houdt.

    In 1944-45 waren de bestaande wetten ruimschoots voldoende, om Flaminganten die nog geen 10% uitgespookt hadden van Abou Rim Ram en zijn bende, jarenlang de petoet in te draaien, ergo, met de fictie van een voortgezette oorlogs-toestand tegen een niet meer bestaande vijand, in de loop van 11 Rijkswacht-geweren te doen kijken. Of hen, die Boerenwacht of Fabriekswacht hadden gelopen, niet uit overtuiging maar om den brode, n naar de koolmijnen te verbannen, voor zoveel en zoveel jaren ‘dwang-arbeid’.

    Kijk, Smetje van ’t Gazetje : nog een kort maar krachtig woordje waar U Uw profijt kunt mee doen. Dwang-arbeid. Kost niets en ’t brengt nog op ook! Op z’n Chinees, zoals onder Mao en de Grote Sprong Voorwaarts.. In rangen van 4, de schop op de schouder, bewaakt door stevige kuitenbijters en een half dozijn met scherp uitgeruste bewakers, het veld insturen. U doet er mij aan denken, nu de Waalse koolmijnen op de Unesco-lijsten verschijnen als de meeste kanshebbers voor weer eens vette subsidies. Om in de mijnstreken de ‘terrils’ af te graven om de steenslag elders aan te wenden in de wegenbouw. Ze worden karig gevoed, en hun loon gaat naar…Vadertje Staat. Wie braaf is krijgt snoep, wie stout is de roe….

    ***

    20-06-2012, 15:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.863 HET IS IN DE KABAS IN LOS CABOS

    A.D. dinsdag 19 juni 2012

    863 HET IS IN DE KABAS IN LOS CABOS

     

     

     

    Cristine La Garde-Champêtre heeft het bekend gemaakt : er zal voortaan weer met geld gesmost kunnen worden. Weg met de Hollandse zuinigheid, leve de zuinigheid à la Hollande. Le Socialisme Nouveau est arrivé! De tafelschuimers mogen weer aanschuiven.

    Daar waar vroegere Rode Experimenten mislukten door gebrek aan geld, is de EU nu wel geleerd! Erst die Moneten, und jetzt die Moral!

     

     

    Kroniekje over :

     

    Op de G20-top in het Mexicaanse Los Cabos hebben de deelnemende landen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) 456 miljard dollar beloofd. Dat heeft IMF-topvrouw Christine Lagarde gezegd. .

     

    Lagarde bedankte de twaalf landen die bijdragen, waaronder gastland Mexico. China spekt de reserves van het IMF met 43 miljard dollar, hoeveel de rest elk bijdraagt, is niet duidelijk.

     

    "Grote en kleine landen hebben zich achter onze oproep geschaard, anderen kunnen hen nog vervoegen", zei Lagarde.

     

    "De middelen zullen ter beschikking gesteld voor de preventie en het oplossen van crisissen en voor de financiële noden van alle leden van het IMF. Ze zullen slechts gebruikt worden indien nodig", zei Lagarde nog. .

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het is dus in de kabas, in Los Cabos. De EU-nomenclatura was daar ook : Haiku-Herman en Chosé Manuel Barbarosso. Nog vòòr Lagarde gesproken had, wist deze laatste reeds te gnuiven dat zij, de Euro-bonzen, van niemand lessen te ontvangen hadden.

    Dezelfde situatie deed zich ongeveer voor na het Verdrag van München in 1939 : Oef,  verzuchtten de Geallieerden, d’er zal vrede zijn in onze dagen (Chamberlain), maar aan de kant van de Duitse kiekenborst-Socialisten klonk ongeveer hetzelfde als uit de mond van de huidige Portugese blaaskaak : wij, dikke nekken, hebben van niemand lessen te krijgen….

    Hoe dat zo’n reusachtig bedrag de miljoenen leegstaande nieuwe woningen in Spanje zal oplossen? Zouden deze door de EU niet kunnen opgekocht worden en ter beschikking gesteld van de nieuwe lidstaat Turkije? Zijn die sukkelaars ineens onder dak en kunnen de kerken meteen gesloten worden.  

    O ja! Bijna vergeten! Ik verwacht elke dag in plaats van die Truttemie Lagarde, de markante kop van die dekstier terug te zien.

    ***

    19-06-2012, 17:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.862 STREEFDEL IEDEREEN EVEN ARM

    A.D. dinsdag 19 juni 2012

    862 STREEFDEL IEDEREEN EVEN ARM

     

     


    Wat Valery Giscard enzovoort vergeten is toen hij de Europese Grondwet (zie hieronder) op stapel had gezet? Prikkeldraad en landmijnen aan de buitengrenzen te voorzien. Nu hebben de Eurobazen het al lang in het snotje : dank zij de aanrukkende aasgieren kunnen zij in het zadel blijven.

    Te simpel om aan de kiekens te geven, en toch! Iedereen loopt er in!

     

    Kroniekje over :

    Wie durft nog positief zijn over Europa?

    OPINIE − 19/06/12, 07u10 DM

    ***

    Wat de Griekse verkiezingsuitslag leert: populisme is geen fataliteit en het samenhorigheidsgevoel in Europa is groter dan algemeen gedacht. Dat vindt Bernard Bulcke. Bulcke is Europaspecialist en De Morgen-columnist. 

    De markten hebben het gebrek aan politieke unie en de ongeloofwaardigheid van de euro blootgelegd Natuurlijk is de crisis nog lang niet over. Het stond er overal zo nadrukkelijk bij in de koppen en commentaren over de Griekse verkiezingsuitslag van zondag. Vreugdekreten of pure opluchting leken niet op hun plaats in veel commentaren. Het is een aandoening die ook de markten aanstuurt: positief wordt gewantrouwd.

     

    Toch is de uitslag een hoopgevende gebeurtenis. Want de Grieken hebben met hun stemgedrag minstens twee dingen getoond waaraan veel Europese chefs zich de komende weken zouden kunnen laven.

     

    Ten eerste hebben ze het bewijs geleverd dat populisme geen fataliteit is als er moeilijke en welvaartsvernietigende maatregelen worden genomen in een democratie. Redelijkheid is de keuze voor redelijk leiderschap dat

     

    perspectieven biedt. Populisme daarentegen staat veelal voor radeloosheid en wanhoop, een reactie op maatregelen die op ideologisch cynisme gelijken. Het wordt gestimuleerd door politieke angsthazen en kortzichtige cijferaars of door ontgoocheling omwille van manifeste onmacht bij de aanpak van de eurocrisis. Degenen die vooraf gezegd hebben dat ze onder redelijke voorwaarden voor de euro blijven kiezen, hebben het in Griekenland gewonnen van zij die er voor pleiten om desnoods uit de euro te stappen zonder uit te leggen hoe ze avonturen zullen vermijden.

    Onder meer politiek Den Haag zou, in het licht van de Griekse verkiezingsuitslag en in de aanloop naar de eigen verkiezingen van september, eens goed moeten nadenken over de repliek als in de komende dagen het debat losbarst over plannen om de euro te verankeren in een versterkte politieke unie. Bijkomende overdracht van soevereiniteit naar het Europese niveau is daarbij onoverkomelijk.

     

    Ten tweede is de voor de zoveelste keer bewezen dat er in brede lagen van de bevolking, na zestig jaar Europese integratie, wel degelijk een onbestemd samenhorigheidsgevoel bestaat tegenover Europa en zelfs tegenover de eurozone. Het is 'de affectio societatis', zoals Valérie Giscard d'Estaing het tien jaar geleden noemde bij de opening van de Europese Conventie, die de grondwet zou uitschrijven. Dat die Conventie, na een doelbewuste ingreep vanuit de regeringen, verkeerde inschattingen heeft gemaakt over het bestaan van die samenhorigheid, zijn we nu aan het betalen. De referenda die in het voorbije decennium over Europa werden gehouden, toonden altijd aan dat er bereidheid is om voor meer Europa te kiezen als het er echt op aankomt. Een keuze tegen Europa wordt in brede lagen van de bevolking als de kortste weg naar rampspoed aanzien, zo niet gevreesd. Zeker de burgers van de kleine en middelgrote staten voelen stilaan dat hun bestuur irrelevant is geworden in de globalisering. Het besef dat het zonder de Europese hefbomen niet meer kan, stimuleert dat latente samenhorigheidsgevoel dat niet voldoende wordt aangeboord in de politieke actie of, omwille van het opleuken van het verhaal, gewoon over het hoofd wordt gezien bij de scenarioschrijvers van de Griekse exit.

     

    Elk voor zich

    Maar wat kopen de Grieken daar nu voor? Op korte termijn weinig of niets natuurlijk, hoogstens een toezegging dat het tijdpad van de sanering wat verlengd wordt. Omdat de planning sowieso al redelijkerwijze onhaalbaar was en Spanje eenzelfde toezegging kreeg.

     

    De crisis van de eurozone moet overigens niet in Athene opgelost worden, maar in Brussel. De leiders van de grote industrielanden van de G20 hebben gisteren nog maar eens gezegd dat Europa werk moet maken van een geloofwaardige aanpak. En dat zal alleen maar kunnen indien er meer politieke eenheid komt.

     

    De voorbije twee jaar hebben de markten op niets anders dan dat gespeculeerd: het gebrek aan politieke unie. Ze hebben ermee de ongeloofwaardigheid van de euro blootgelegd. De 'elk-voor-zich-monetaire unie' zoals Duitsland ze in het Verdrag van Maastricht aan Europa heeft opgedrongen, is voor altijd haar geloofwaardigheid verloren in de kolk die de Spaanse banken en de hele Unie dreigt te verzwelgen. De Europese Raad moet eind deze maand durven afrekenen met die Duitse 'stabiliteits-obsessie' van het Verdrag van Maastricht. .

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : in wijlen de USSR had men gemeend, dat als eenmaal de productie-middelen in handen waren van de massa, dat de massa zich dan als goede huisvader ging gaan gedragen. Gedaan dus met het profitariaat van het patronaat! Die hielden de productie weliswaar in stand, maar ten eigen bate. Maar nu, dank zij de Roden, zou dat even anders worden : iedereen zou er wel bij varen. Allez, dat was de theorie. In de praktijk viel dat ietske helemaal anders uit, en werd iedereen even arm.

    En precies deze gang van zaken zin de Eurobazen aan het bekokstoven bij ons. Het artikeltje hierboven laat niets aan de verbeelding over : alle individualiteit moet worden opgeheven, en de Staten mogen alleen nog blijven bestaan om de plaatselijke folklore in stand te houden.

    Weet U wie al jaren een van de hardste voorvechters daarvan is? Dat is de man van de Vier Weverkes-in-een, die Belgie ziet ‘verdampen’ in Europa, om vervolgens rond de kerktorens de boerinnekes te zien dansen.

    Is er dan niets goeds aan Europa?

    Correctie : is er dan niets goeds aan dit europa?

    Antwoord : is er dan niets vrouwelijks aan een straathoer? Jazeker! Gezien ze nog kan ‘functioneren’.. Anders zou het zijn, als dat ongelukkig wezen helemaal kon herbakken worden; Desnoods in een huisje-tuintje-kindje-versie. Was er in dat leven een ander begin geweest, dan was de dame misschien een soort Angela Merkel geworden.

    Hetzelfde met Europa.

    Al eens nagedacht hoe de Zwitserse Kantons samenwerken? Al eens nagedacht hoe Noorwegen, Zweden enz en anderen buiten de Eurozone voorspoedig zijn?

    Kortom : nieuwe verkiezingen in ieder land over een fris Europees project dart lering trekt uit de fouten van het verleden : waar wachten we op?

    ***

    19-06-2012, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.861 KIES VEILIG

    A.D. dinsdag 19 juni 2012

    861 KIES VEILIG

     

     

    Hieronder vindt U puur plagiaat. Plagiaat van het zuiverste karaat, dat wel. Maar zeg nu zelf, Jos, kan ik daarvoor meer dan 3200 Km afleggen om daar onze harde zomerzon in te wisselen voor jullie natte regenvlagen? ’s Morgens om 09 uur is het reeds 28° azuurblauwe lucht, een stil briesje en tegen de middag, tot 18 uur, tegen de 45°.

     

    Kroniekje over :      

    TOESPRAAK FILIP DE WINTER

    Veel volk op “Kies veilig”-congres te Gent.

    gepubliceerd op 17 juni 2012 om 20:19

    Onder grote belangstelling stelde het Vlaams Belang vandaag zijn STOP-onveiligheidsplan voor op het programmacongres te Gent.

    ***

     

    LEES HIER DE TOESPRAAK VAN FILIP DEWINTER

     

    Toespraak Filip Dewinter - “Kies veilig”-congres – congres ICC Gent – 17 juni 2012

     

    Beste vrienden,

     

    “België is voor inbrekers het shoppingcenter van het Westen”. Niet mijn woorden maar een uitspraak van Eddy De Raedt, directeur criminaliteit tegen goederen van de federale politie. Enkele dagen geleden raakte immers bekend dat het aantal inbraken met geweld op 1 jaar tijd opnieuw met 10% gestegen is. Jaarlijks telt ons land 100.000 diefstallen in woningen en 70.000 inbraken met geweld. 274 keer per dag wordt er in ons land in een woning ingebroken. Een zoveelste triestig record dat bevestigt dat de criminaliteit en de onveiligheid in ons land stijgt. Vlaanderen is inderdaad een soort van Disneyland voor criminelen geworden. Steeds minder politie op straat, steeds lagere pakkans voor criminelen, steeds minder aangiftebereidheid bij de slachtoffers en steeds minder strenge straffen hebben slechts één gevolg: steeds meer criminaliteit. Gent telt ondertussen meer dan 114 criminele feiten per dag. De Antwerpenaren worden geconfronteerd met 224 criminele feiten per dag en in Brussel telt men per dag nu al meer dan 496 feiten van criminaliteit.

     

    Beste vrienden,

     

    Een crimineel heeft in ons land slechts één kans op 40 om gepakt en voor de rechtbank te worden gebracht. Maar ook dan is er geen pot gebroken want de kans op veroordeling is klein. Meer dan 50% van alle dossiers worden immers om de één of andere reden geseponeerd. Wie uiteindelijk toch vervolgd wordt hoeft niet te panikeren want veroordelingen onder de 3 jaar worden niet omgezet in een gevangenisstraf. En wie dan toch nog bij hoge uitzondering in de gevangenis belandt, kan nog altijd rekenen op de Wet Lejeune die de uit te zitten straf automatisch tot één derde herleidt. Misdaad loont, zoveel is duidelijk! In dit land zijn het vooral de misdadigers, de criminelen, de inbrekers en de drugdealers die zich veilig voelen en zijn het de gewone burgers die zich onveilig voelen. Het Vlaams Belang wil inderdaad dat de angst van kamp verandert. Het moeten opnieuw de criminelen zijn die schrik hebben; schrik om gepakt te worden door de politie; schrik om streng veroordeeld te worden; schrik om achter de tralies te belanden.

     

    Beste vrienden,

     

    Het Vlaams Belang heeft de voorbije dagen een nieuwe campagne gelanceerd die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Volgens bepaalde krantencommentatoren is de campagne agressief, ouderwets en uiteraard racistisch. Als negatieve commentaren van journalisten bepalend zijn voor de kwaliteit van onze campagnes dan kunnen we alleen maar vaststellen dat deze campagne een succesvol schot in de roos is! Overigens vraag ik mij af wat er zo racistisch is aan deze campagne? Het is de meest multiculturele campagne die onze partij ooit heeft gevoerd. Vier affiches van gezichten van figuren van uiteenlopende origine: een Oost-Europeaan, een neger, een Noord-Afrikaan en een Vlaming. Diversiteit troef!

     

    Beste vrienden,

     

    Deze campagne heeft met racisme niks te maken maar alles met zin voor realiteit. Als 44% van de gevangenisbevolking op dit moment bestaat uit vreemdelingen, heeft dat niks met racisme maar alles met de realiteit te maken. Als 1 op 4 van de Oost-Europeanen in dit land betrokken zijn bij een misdrijf dan heeft dat niks met racisme maar alles met de realiteit te maken. Als 1 op 10 van de gedetineerden in onze gevangenissen Marokkanen zijn dan heeft dat niks te maken met racisme maar alles met de realiteit. Als de criminaliteitsgraad bij Marokkaanse jongeren tot twee en een halve keer hoger is dan bij onze eigen jeugd dan heeft dat niks met racisme maar alles met de realiteit te maken. Wat wel met racisme maar dan anti-Vlaams racisme te maken heeft, is het feit dat de overheid dit alles om politiek correcte redenen onder de mat veegt en toelaat dat onze bevolking het slachtoffer is van de criminaliteit gepleegd door steeds meer vreemdelingen.

     

    Beste vrienden,

     

    Laten we het zonder omwegen zeggen: de vreemdelingencriminaliteit is in eerste instantie verantwoordelijk voor de toename van de onveiligheid in onze steden en gemeenten. En neen, de hoge criminaliteitsgraad bij vreemdelingen en allochtonen heeft niets te maken met een zogenaamd gebrek aan kansen, met leer- en taalachterstand en met hoge werkloosheid. Deze zogenaamde wetenschappelijke beweringen zijn trouwens beledigend voor onze Vlaamse laaggeschoolden en Vlaamse werklozen. Hoe zou het toch komen dat de criminaliteitsgraad bij Vlaamse werklozen en laaggeschoolden dezelfde is als bij Vlamingen die een vaste job hebben of hoog opgeleid zijn terwijl dat bij allochtonen absoluut niet het geval is. De reden waarom bepaalde vreemdelingen en allochtonen crimineler gedrag vertonen dan autochtonen lijkt dan ook veeleer te maken te hebben met culturele factoren dan met zogenaamde kansarmoede of inkomen. Inderdaad multiculturaliteit leidt tot multicriminaliteit.

     

    Beste vrienden,

     

    Ik beweer niet dat crimineel en gewelddadig gedrag genetisch bepaald is maar ik kan mij anderzijds evenmin van de indruk ontdoen dat bepaalde criminelen de misdadigheid met de moedermelk hebben meegekregen en dat anderen met een mes tussen de tanden en een revolver in de pamper zijn geboren. De multicultuur leidt tot botsende culturen, tot normvervaging en sociaal onaangepast gedrag. De drempel om geweld te gebruiken ligt in de islamcultuur lager dan bij ons. Idem dito voor vele Oost-Europeanen die de voorbije decennia opgegroeid zijn in situaties van burgeroorlog en gewapende conflicten. Vergeten we vooral niet dat de islam een ideologie met een religieus randje is die geweld als een legitiem middel beschouwt om hun doel te bereiken. De boodschap is duidelijk: open uw ogen vooraleer de islam en de multicultuur ze sluiten!

     

    Beste vrienden,

     

    De remedie tegen de vreemdelingencriminaliteit is nochtans simpel en voor de hand liggend. Wie zich als vreemdeling bezondigt aan criminaliteit die wordt het land uitgezet, moet zijn straf uitzitten in zijn land van herkomst en mag ons land nooit meer binnen. Wie als allochtoon met de Belgische nationaliteit zich bezondigt aan criminaliteit en veroordeeld wordt tot een straf van meer dan één jaar effectief die verliest onze nationaliteit, die wordt het land uitgezet en moet zijn straf uitzitten in het land van herkomst. Desnoods moeten we met gelden van ontwikkelingshulp gevangenissen in Marokko en elders in Noord-Afrika bouwen, want aan wie onze gastvrijheid misbruikt door zich te bezondigen aan criminaliteit hebben we slechts één duidelijk antwoord: buiten!

     

    Beste vrienden,

     

    Wanneer het Vlaams Belang opkomt voor een harde aanpak van de criminaliteit, dan doen we dat in eerste instantie in het belang van de sociaal zwaksten in onze samenleving. Diegenen die het kunnen betalen die beschikken over alarminstallaties en camerabewaking. De rijken leven tegenwoordig in “gated comunities”, afgeschermde huizen of appartementsblokken en zelfs met meters hoge stalen hekkens, camera’s en bewakingsagenten afgesloten straten die voor het publiek niet eens meer toegankelijk zijn. De kleine man, de werkloze, de arbeider, de gepensioneerde, wordt door de overheid aan zijn lot overgelaten in gettowijken met een hoog criminaliteitsrisico. Links Vlaanderen – socialisten en groenen op kop – minimaliseren de criminaliteit en laten daardoor de sociaal zwakkeren die het eerste slachtoffer zijn van de criminaliteit in de steek. Links staat veel te dikwijls aan de kant van de criminelen in plaats van aan de kant van de slachtoffers.

     

    De Salduzwetgeving, de weigering om de Wet Lejeune af te schaffen, de mogelijkheid om straffen af te kopen, de weigering om tot een echt jeugdsanctierecht te komen, tonen aan dat in deze progressieve samenleving criminelen meer rechten hebben dan hun slachtoffers. Socialisten, groenen en aanverwante progressieven moeten beseffen dat stelen niks te maken heeft met proletarisch winkelen, dat inbreken in een villa geen herverdeling van de rijkdom betekent en dat vreemdelingencriminaliteit geen vorm is van etnisch ondernemerschap.

     

    Beste vrienden,

     

    Criminaliteit is geen beroep, het is een misdaad. Indien de overheid niet in staat is om de misdaad aan te pakken en het recht op veiligheid van iedere burger te garanderen, dan moet diezelfde overheid niet jammeren en klagen wanneer de bevolking het recht in eigen handen neemt.

     

    Zelfverdediging tegen criminelen mag nooit worden vervolgd. Wie zijn gezin of zijn eigendom verdedigt tegen een inbreker of een overvaller is geen misdadiger maar een held. En daarom is het Vlaams Belang voorstander van de uitbreiding van het recht op wettige zelfverdediging tot het beschermen van eigendom.

     

    Beste vrienden,

     

    Terwijl misdadigers vervroegd worden vrijgelaten, er onvoldoende cellen en gevangenissen zijn om de criminelen in op te sluiten, jonge minderjarige boefjes gepamperd en gekoesterd worden en criminele vreemdelingen niet teruggestuurd worden naar hun landen van herkomst wordt één misdaad wel streng en hard aangepakt. O wee, wanneer gewezen Vlaams parlementslid Frans Wymeersch in een piepklein artikel in een lokaal Vlaams Belang-tijdschriftje durft te schrijven dat een bepaald misdrijf gepleegd werd door allochtone jongeren terwijl dat niet het geval was.

     

    De afdeling Sint-Niklaas heeft zich daar trouwens voor verontschuldigd. Twee jaar gevangenis en tien jaar ontzet uit zijn burgerrechten. Het lijkt wel alsof hij een moord heeft gepleegd. Weet Frans, dat het Vlaams Belang u niet laat vallen noch als lijsttrekker in Sint-Niklaas, noch als beklaagde in een politiek proces tegen het Vlaams Belang en dat beroep zal ingesteld worden.

     

    Beste vrienden,

     

    Ondertussen heeft ook het CGKR (centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding) laten weten dat ze opnieuw een dossier voorbereiden om het Vlaams Belang wegens racisme voor de rechtbank te brengen. Op een moment dat de criminaliteit de pan uitswingt en het onveiligheidsgevoel bij de bevolking hoge toppen scheert houdt het inquisitiecentrum van Di Rupo – jaarlijkse kostprijs 9,7 miljoen euro – zich bezig met het vervolgen van het Vlaams Belang.

     

    De dictatuur van de politieke correctheid zorgt er inderdaad voor dat zondigen tegen de multiculturele godsdienst sneller, kordater en harder aangepakt wordt dan een ordinaire crimineel die steelt, rooft, moordt en verkracht. Niet Frans Wymeersch is een misdadiger wel de Saïds en de Igors van onze affiche!

     

    Beste vrienden,

     

    Vandaag stellen wij het STOP-plan voor. Straks zullen verschillende jonge en minder jonge mandatarissen en verantwoordelijken van onze partij u het STOP-plan van naadje tot draadje uitleggen. Maar laat mij toch een tipje van de sluier oplichten. Met het STOP-plan viseren we niet alleen de criminaliteit maar ook en vooral de onveiligheid. Onveiligheid gaat immers hand in hand met verloedering, sluikstorten, leegstand, overlast, graffiti, zwerfvuil en verkrotting. Veilige steden en gemeenten zijn immers leefbare steden en gemeenten en onveiligheid heeft ook te maken met de alles kan- en alles-mag-mentaliteit, met de normvervaging en met het gebrek aan een eenduidig waarden en normen referentiekader.

     

    Veiligheid betekent eveneens geborgenheid, zich thuis voelen in zijn eigen straat, wijk, stad of gemeente. Steeds meer vreemdelingen en vooral steeds meer onaangepaste vreemdelingen bedreigen onze identiteit en culturele eigenheid. De massa-immigratie en de multicultuur zijn samen met de toenemende criminaliteit de belangrijkste reden voor het stijgende onveiligheidsgevoel. Immigratie en onveiligheid lijken wel Siamese tweelingen. Wie voelt zich goed in zijn vel, wie voelt zich geborgen en veilig in een wijk met enkel nog halal-winkels, Arabische opschriften op de winkeletalages, nikaabs, hoofddoeken en djellabahs in het straatbeeld; wie voelt zich veilig en geborgen in een buurt waar enkel nog Arabisch gesproken wordt en Vlamingen tweederangsburgers zijn geworden? Kiezen voor identiteit betekent inderdaad kiezen voor veiligheid en kiezen voor veiligheid betekent kiezen voor het Vlaams Belang!

     

    Beste vrienden,

     

    Anderhalve week geleden werd Abu Imran, de leider van Shariah4Belgium, opgepakt. Ein-de-lijk! Fouad Belkacem werd in 2009 veroordeeld tot 8 maanden wegens geweldpleging, in 2011 kreeg hij 6 maanden wegens weerspannigheid, eerder werd hij ook veroordeeld voor diefstal met geweld en recent werd hij veroordeeld voor belaging en aanzetten tot haat. Alsof dat allemaal niet genoeg is, werd Abu Imran in Marokko veroordeeld tot 8 jaar gevangenis wegens het dealen van drugs. Sinds 2008 vraagt Marokko de uitlevering aan België zonder resultaten….Het dossier van Abu Imran illustreert perfect het falen van het Belgische justitiebeleid. Meer dan 5 jaar effectieve gevangenisstraf leidt in dit land niet tot een opsluiting in de cel; 8 jaar veroordeling in het buitenland leidt niet tot uitlevering; 4 opeenvolgende effectieve veroordelingen op enkele jaren tijd leiden niet tot aanhouding.

     

    Abu Imran moest eerst in de Molenbeekse PS-kalifaat van islamofiele Sjeik Moureaux rel schoppen vooraleer de overheid ingreep. Wat de voorbije jaren gold voor Abu Imran, geldt voor zovele anderen: ze voelen zich ontastbaar en ongenaakbaar. Dat moet veranderen. Uiteraard zijn we tevreden dat na 5 jaar Vlaams Belang-agitatie men eindelijk overweegt de nationaliteit van Abu Imran af te nemen en hem uit te leveren aan Marokko. Maar net zoals één zwaluw de lente niet maakt, maakt één verkiezingstunt van Antwerps lijsttrekker Turtelboom het verschil niet. Men heeft geprobeerd om een mistgordijn te spuiten door het enkel en alleen te hebben over radicalisme en extremisme. Wij hebben geen “plan R” van radicalisme maar een “plan I”, een plan islam nodig. Niet het zogenaamde radicalisme maar de islam is het probleem. De islam is immers een totalitaire, theocratische en onverdraagzame godsdienst. De zogenaamde islamextremisten kunnen zich hier enkel en alleen organiseren omdat ze zich nestelen in de warme moederschoot van de islam. We moeten durven toegeven dat de erkenning en de subsidiëring van de islam de verkeerde beslissing was en teruggeschroefd moet worden!

     

    Beste vrienden,

     

    Het Vlaams Belang heeft naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen de prioriteiten: veiligheid, veiligheid en veiligheid! Het Vlaams Belang staat voor uw Vlaams maar ook Veilig Belang. De angst moet immers van kamp veranderen. Het zijn opnieuw de criminelen en de misdadigers, de drugdealers en de gangsters die schrik moeten hebben: schrik om gepakt te worden, schrik om vervolgd te worden, schrik om in de cel te belanden. De Igor S., de Malik G, de Frans V. en de Saïd I. van deze wereld moeten weten dat ze achter de tralies gaan; buiten worden gezet, met een harde aanpak geconfronteerd worden en desnoods levenslang krijgen indien ze inbreken, overvallen plegen of drugs dealen. Erop en Erover dus met het Vlaams Belang, voor een Vlaams en Veilig Vlaanderen

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ach VRT, ween van spijt en werp Uw kroon naar Winters!

    ***

    19-06-2012, 17:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.860 DE ONDRAGELIJKE ONRECHTVAARDIGHEID OP UTOYA

    A.D. dinsdag 19 juni 2012

    860 DE ONDRAGELIJKE ONRECHTVAARDIGHEID OP UTOYA


    Het ‘monster’ in de Rechtszaal

     

    ***

    Naarmate het proces vordert, moet de Waarheid steeds harder vertrapt worden om te komen waar men wil. Breivik blijkt niet het monster te zijn, of de gestoorde psychopaat waarvoor men hem wil doen doorgaan, maar een verdwaalde Profeet, die met de verkeerde middelen de goede strijd heeft willen strijden.

    Nog altijd hoor ik niemand zich afvragen om welke redenen hij de socialistische jeugd heeft willen afknallen, en niet de ouderen, noch de troetelkindjes van de Rode Broederschap die zijn land kaalvreten als sprinkhanen. Breivik op die vraag doen antwoorden zou wel eens de sleutel tot de oplossing kunnen zijn. Onafgezien van zijn straf, is het leven van die man ten einde. Dat gebeurde die dag met een luide knal op dat donker eiland, toen hij het welletjes vond en stopte met schieten. Toen stopte hij ook met leven.

     

    Kroniekje over :

    In de Breivik-puzzel gaapt een grote leemte

    Posted on 17 juni 2012 by E.J. Bron

    ***

    Het proces tegen Anders Behring Breivik schetst een gedetailleerd beeld van de dader. Maar de vraag naar het waarom komen ook psychiaters niet achter.

    “We gaven hem een puzzel van 1000 stukjes”, zei de psychiater Arnhild Flikke, toen zij deze week in het proces tegen de dader Anders Behring Breivik sprak. Ze wilden zien hoe hij deze zou oplossen, verklaarde ze. Het bleek dat Breivik een topper was in het oplossen van puzzels. Hij ging enthousiast met de opdracht aan de slag en in een mum van tijd was de puzzel opgelost. “De opdracht was een soort cognitieve test, hij was er zeer goed in”, zei Flikke.

    Breivik zelf is ook net een puzzel van 1000 stukjes. Voor de rechtbank werden de puzzelstukjes aaneengevoegd, stuk voor stuk, en langzaam ontstond hieruit een beeld. We weten nu tot in het kleinste detail wat hij heeft gedaan. We kennen zijn levensverhaal vanaf zijn geboorte. We weten meer dan genoeg. Desondanks blijft er een grote leemte bestaan. We weten niet waarom hij het heeft gedaan.

    Om dat te begrijpen, daarom ging het in de laatste fase van het proces. En deze poging is een verbitterde strijd geworden. Concurrerende interpretaties staan onverzoenlijk tegenover elkaar. Een oplossing is niet in zicht.

    Breivik zelf zegt, dat hij een politieke extremist zou zijn, niet meer en niet minder. Met het wapen in de hand zou hij tegen een “ondraaglijke onrechtvaardigheid” hebben gestreden. Voor de rechtbank hebben experts in rechts-extremisme en ook rechtse extremisten zelf deze zienswijze ondersteund. Breiviks ideeën, zeiden ze, zouden in geen enkel opzicht uniek zijn. Integendeel: In de samenleving zou de haat borrelen en gisten. Ook het idee, dat Europa in oorlog zou zijn met de islamitische wereld, deelt Breivik met vele anderen.

    Geen contacten, alleen nog computergames

    En toch is de dader ziet als hen, die hij sofageneraals en toetsenbordsoldaten heeft genoemd. Deze mensen gingen vorig jaar niet op een regenachtige dag op het eiland Utøya aan land om in koelen bloede en als een machine weerloze teenagers te vermoorden alsof dit hetzelfde zou zijn als kersen plukken.

    Het extreme geweld blijft onopgehelderd. De grootheidswaan, het complete ontbreken van sympathie voor de slachtoffers, de instorting van zijn geordende leven in het jaar 2006 – politieke ideeën kunnen daarvan niets ophelderen.

    Breiviks vrienden vertellen voor de rechtbank van een complete verandering in zijn gedrag zes jaar geleden. Daarvoor zou hij een goede vriend geweest zijn, gezellig en betrokken bij zijn werk. Toen zou alles uiteen zijn gevallen. Hij zou zich steeds dieper hebben verdiept in computergames. Tenslotte zou hij weer bij zijn moeder zijn ingetrokken en ieder contact hebben afgebroken. Daar zat hij dan en speelde – alleen. De enkele keren dat het zijn vrienden lukte om hem uit zijn slaapkamer te lokken, zou hij een matte indruk hebben gemaakt, lusteloos en niet vrolijk. “Ik dacht dat hij in een zware depressie had, dat hij in een moeras zat”, zei een van zijn vrienden.

    Wat gebeurde er met Breivik in het jaar 2006? Hijzelf zegt, dat het “het geschen voor zijn martelaarschap” geweest zou zijn, een sabbatical jaar met intensief gamen als beloning voor het offer dat hij later zou brengen. Maar deze verklaring is niet geloofwaardig, zeggen Torgeir Husby en Synne Sørheim, de beide psychiaters, aan wie de rechtbank vorig jaar opdracht gaf om Breiviks geestelijke toestand te beoordelen.

     

    Volgens Husby en Sørheim heeft Breivik een paranoïde schizofrenie ontwikkeld. Hij zou in een diepe psychose zijn gevallen. Zijn ideeën zouden bombastische, paranoïde en bizarre trekken hebben aangenomen. Er zou een dringende dwang om te doden in hem zijn gegroeid. Zijn psychose zou hem tot zijn daden hebben gedreven, de politiek zou slechts een voorwendsel geweest zijn.

    De diagnose van Husby en Sørheim heeft een heftige discussie in Noorwegen veroorzaakt. Ontelbare critici, leken zowel als deskundigen, stortten zich op hun beoordeling en demonteerden deze volledig. Het zou gewoon niet kunnen kloppen dat iemand met een psychose zo´n pretentieuze terreuraanslag realiseert, zeiden velen van hen.

    Husby en Sørheim staan alleen met hun beoordeling. Twee andere psychiaters, Agnar Aspaas en Terje Tørrissen, hebben een tweede beoordeling opgesteld. Ze vonden geen aanwijzingen voor een psychose. Ook de gevangenispsychiater en de gevangenispsycholoog konden daarvoor geen aanwijzingen ontdekken. Alles wat ze konden vinden, was een narcistische en antisociale persoonlijkheidsstoornis.

    Desondanks blijven Husby en Sørheim hardnekkig bij hun inschatting. Donderdag, toen ze spraken voor de rechtbank, haalden ze uit naar hun critici. “We hadden niet genoeg fantasie om ons voor te stellen wat er komen zou”,  zei Husby. De psychiaters, die deelnamen aan het openbare debat, zouden in de ergste gevallen “wild, merkwaardig, onprofessioneel en karakterloos” geargumenteerd hebben, ging hij tekeer.

     

    Gedachten aan de dood

    Het zou opvallend zijn, verklaarde Husby, hoe opgewonden Breivik zou worden als hij over zijn moorddadige plannen zou spreken. Hij zou een rood hoofd krijgen en zijn ogen zouden wagenwijd opengaan. Volgens Husby wordt hij gedreven door zijn geweldsfantasieën. “En bovendien wordt hij gestimuleerd over voortdurende voorstellingen van zijn eigen dood”, zei Husby.

    Voor de rechtbank is het de beslissende vraag of Breivik psychotisch is of niet. Voor alle buitenstanders echter gaat het erom om te begrijpen wat er op 22 juli vorig jaar is gebeurd.

    “Als geciviliseerde samenleving hebben wij de plicht om de poging te ondernemen hem te begrijpen”, zei de professor in de psychiatrie Ulrik Malt, toen hem vorige week door de rechtbank naar zijn deskundigenmening werd gevraagd. Hij presenteerde nogmaals een volledig nieuwe zienswijze: Breivik zou helemaal niet schizofreen zijn, maar aan het syndroom van Asperger lijden, een vorm van autisme, in combinatie met een narcistische persoonlijkheid en het syndroom van Gilles de la Tourette.

    De eerste aanwijzingen daarvoor, zei Malt, zouden artsen al hebben ontdekt toen Breivik net vier jaar oud was. Later zou men dit kunnen vastknopen aan hoezeer hij zich in de projecten verdiept zou hebben die hij startte; de vele duizenden uren die hij besteedde aan computergames; een manifest, dat 1516 pagina´s omvatte; twee jaar om zijn aanslagen te plannen. Hij zou zich met ongelooflijk veel energie op deze taken hebben gestort, alles tot in detail hebben voorbereid.

    Een mens met het syndroom van Asperger, vulde Malt aan, zou moeilijkheden hebben met het begrijpen van anderen. Zijn relatie tot empathie zou puur theoretisch zijn. Hij zou in een soort innerlijke gevangenis leven. “We moeten begrijpen dat Breivik lijdt”, zei Malt. “Hij is ontzettend eenzaam”.

    Radicale verliezer

     

    Lijdt Breivik werkelijk aan het syndroom van Asperger? Waarschijnlijk niet, als je de psychiaters mag geloven, die Breivik, anders dan Malt, daadwerkelijk onderzocht hebben. Afgezien daarvan zou Malt belangrijke observaties hebben gedaan, zei de psycholoog Pål Grøndahl. “hij is op dingen ingegaan, die ook anderen hebben benadrukt: een eenzame extremist, het gevoel van verlies, een laag gevoel van eigenwaarde en de drang om dit op de een of andere manier te compenseren”, zei Grøndahl tegen Zeit-Online.

    De schrijver Hans Magnus Enzensberger heeft dit type omschreven als radicale verliezer. Langzaam zou deze gevuld worden met een vernietigende kracht, een explosief mengsel van doodswens en melancholie. In zijn eenzaamheid en isolering zou hij onzichtbaar blijven tot de uitbraak. En ideologie, schrijft Enzensberger, zou zijn ontsteking zijn.

    Dat is een manier om de zaak te benaderen, nog een deel van de puzzel. Maar willen we het werkelijk begrijpen? Daar is Grøndahl niet zo zeker van. “Ik begrijp de behoefte om deze zinloosheid te begrijpen”, zegt hij. “Maar ik weet niet of ik echt zo diep in zijn gedachten zou willen binnendringen”.

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : neen, wat Filip DeWinter speechte op het Congres staat helemaal los van de zaak Breivik. En toch weer niet. Het is alleen maar een andere facet van dezelfde diamant.”

    “Criminaliteit is geen beroep, het is een misdaad. Indien de overheid niet in staat is om de misdaad aan te pakken en het recht op veiligheid van iedere burger te garanderen, dan moet diezelfde overheid niet jammeren en klagen wanneer de bevolking het recht in eigen handen neemt.

     …/…

    “Zelfverdediging tegen criminelen mag nooit worden vervolgd. Wie zijn gezin of zijn eigendom verdedigt tegen een inbreker of een overvaller is geen misdadiger maar een held. En daarom is het Vlaams Belang voorstander van de uitbreiding van het recht op wettige zelfverdediging tot het beschermen van eigendom”.

    ***

    19-06-2012, 16:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.859 DE RAVENSTEINGROEP HELPT ONTGRENDELEN

    A.D. maandag 18 juni 2012

    859 DE RAVENSTEINGROEP HELPT ONTGRENDELEN

     

    Ontgrendelen kan alleen

     

    Door de grendel af te vijzen en deze weg te smijten.

    ***

    Nu weet ik ff niet waar kijken. Er is niets aan te doen, mijn hoogst persoonlijk gepatenteerd scheldwoord van ‘Linxe’ kan ik na vandaag niet meer gebruiken. Er zijn inderdaad Linkse mensen die onze vrienden zijn….

    Ik was dus fout. Grandioos fout! Wat het moet worden?

    Het best lijkt me nog ‘belgicist’. Misschien met een of ander adjectief als verduidelijking, om alle misverstanden te vermijden. Bijvoorbeeld Vuile belgicist,. Maar is dat wel nodig? Er zijn geen andere belgicisten dan vuile.

    Ik denk het voorlopig dan maar te houden op GATLIKKER. Poco vind ik veel te eervol. Iedereen zal mij begrijpen als ik Devadder een gatlikker noem : de manier waarop hij zich door Fluppe DeWinter liet afslachten in de 7de Dag sprak boekdelen….Of deze verkiezingen voor het Vlaams Belang de verkiezingen waren van de laatste kans? Holala! Uw wensen niet voor werkelijkheid nemen, was de repliek en het ventje wist niet waar kijken…..

     

     

    Kroniekje over :

    Vlaanderen zonder grendels

    16-06-2012 - Koenraad Elst - In Flanders fields

    ***

    “Verkrampt”, “gehecht aan hun klokkentoren”, “rechts”, die negatief bedoelde bijvoeglijk naamwoorden vereenzelvigt men doorgaans met de Vlaamse beweging. Maar sinds kort gaat er een nieuwe stem op: links flamingantisme. Nou ja, nieuw: de Vlaamse beweging is opgestart door liberalen, die in de 19de eeuw als links golden, communisten hebben voor Vlaanderen gestreden, binnen de socialistische partij waren ooit Rode Leeuwen bedrijvig, en het links-flamingantische maandblad Meervoud met zijn jaarlijkse Sociaal-Flamingantische Trefdag timmert al jaren aan de weg. Maar goed, door de opkomst van het Vlaams Blok is de Vlaamse Zaak in de jaren ’90 exclusief met extreemrechts vereenzelvigd, en enige verrassing is dus onvermijdelijk als de linkerzijde evenzeer haar Vlaams gezicht laat zien.

    De Gravensteengroep is in Gent in 2008 ontstaan uit verontwaardiging met de huichelachtige vakbondsactie van eind 2007: “Red de solidariteit”. Dat kwam vakbondsman Karel Gacoms getuigen op de boekvoorstelling van de gebundelde tien Gravensteenmanifesten: Land op de tweesprong. Manifesten ter ontgrendeling van Vlaanderen. Dat was de oorzaak, maar de aanleiding was de reportage door Chris Michel over hoe Vlaamsgezindheid loopbaankansen fnuikt. Belgicisme daarentegen is een uitstekende carrièrezet.

     

    Maar goed, de Belgische transfers, die al aan gang zijn zolang België bestaat, worden gerechtvaardigd als zijnde “solidariteit”, ook toen Vlaanderen arm was. Tegenover (gedwongen) financiële solidariteit, ruimschoots in aanbod bij de Vlamingen, staat politieke loyauteit, en die ontbreekt bij de Franstaligen. Zie net nog hoe Kamervoorzitter André Flahaut in Frankrijk de waarheid over Vlaanderen meende te moeten vertellen. De Franstaligen verketteren Vlamingen die niet in de Belgische eenheid geloven, maar spreken zelf kwaad over Vlaanderen waar ze maar kunnen. Zou het bij zoveel onmin niet rationeler zijn, uiteen te gaan? Of zoals zelfs de rabiaatste Vlaams-nationalisten zeggen: als vrienden uit mekaar te gaan. Het softe IJzerbedevaartcomité trad hen bij: ”Waalse vrienden, laten we scheiden.” Maar de Franstalige media en elite, zelfs vele zogenaamd gematigden, haten ons, zoals een schuldenaar zijn schuldeiser haat. Er is dus weinig aanleiding voor vriendschappelijkheid en des te meer reden voor zelfbestuur, vrij van de Franstalige schoonmoeder.

     

    Het is ook een mythe dat de flaminganten onverdraagzaam zijn tegen mede-Vlamingen die hun analyse niet delen. Bas Heijne en andere Hollanders hebben zich laten wijsmaken dat belgicistische Vlamingen martelaren zijn die uitgemaakt worden voor “slechte Vlamingen”. Een google-zoektocht leert echter dat geen enkele flamingantische instantie die term gebruikt. Het is een nep-geuzennaam die de belgicisten zichzelf opspelden. Zoals het hele belgicisme nep is; alleen de haat tegen Vlaanderen is echt.

    Het gepubliceerde boek omvat de tekst van de tien manifesten en een reeks begeleidende artikels over de politieke achtergronden en over de reacties. Verder zijn er de foto’s van Johan Swinnen, niet altijd duidelijk verband houdend met Vlaanderen maar wel mooi. De lay-out maakt dit boek tot een plezier voor het oog.

     

    Het voorwoord en menig manifest is geschreven door de invloedrijkste denker van Vlaanderen, prof. em. Etienne Vermeersch. Zijn linkse palmares kan veel dedouaneren, zelfs een hoofddoekkritisch standpunt, maar niet zijn Vlaams engagement. Zo verdedigde Stefaan Van Hecke, Groen Kamerlid, in De Morgen het belgicisme tegen een eerdere vrije tribune van Vermeersch in. Hij beschuldigde Vermeersch er van “misleiding”, “demagogie” en een “foute bewering”. (7-9-11) Vermeersch haalde de krant enkel omwille van de verkoopscijfers, Van Hecke omdat de redactie achter hem stond. Gravensteenlid Jean-Pierre Rondas mocht zijn columns in dat dagblad niet meer publiceren toen hij zich als Vlaamsgezind outte.

    Zelden werd een boekvoorstelling opgeluisterd door een Dirk Denoyelle, lid van de Gravensteengroep en in dit boek de auteur van een zeer goede beschouwing over collega’s die voor België kiezen. Hij deed premier Elio di Rupo, zanger Arno en koning Albert 2 na, en bracht de aanwezige flaminganten warempel aan het lachen. Zeg niet dat pleitbezorgers van Vlaams zelfbestuur geen gevoel voor humor hebben.

    De Gravensteengroep afficheert zich als links, en de meeste leden hebben (in verscheiden mate) inderdaad hun linkse sporen verdiend. Zij trekken ten strijde tegen Koning, Kerk en Kapitaal, de rechtse steurpilaren onder België. Er kunnen dan ook vragen gesteld worden bij het “linkse belgicisme” van bv. de stalinistische PvdA, die in het Vlaamse dossier tegen deze KKK aanschurkt.

    Typisch links, maar niet onjuist, is deze opmerking van prof. Hendrik Vuye tijdens de boekvoorstelling: “Het VB heeft het probleem verergerd.” Hij gaf daarmee de diagnose van het kunstenaarsbelgicisme, het verschijnsel van de Dansaert-Vlamingen. Voor zover zij uit overtuiging handelen, is het de vereenzelviging van Vlaams met Rechts door het VB (of door diens vijanden) die hen in het belgicistische kamp heeft doen belanden. Ook de vrees dat een onafhankelijk Vlaanderen de linkerzijde permanent in de minderheid zou duwen (waarbij CD&V en OVLD gemakshalve als “centrumrechts” geklasseerd worden, tegen hun eigen centrumlinkse zelfomschrijving in), speelt hier een rol, maar volgens de auteurs ten onrechte: ook in het Vlaanderen van Dimitri Verhulst en Humo heeft links een groot potentieel, maar de kiezer stemt eerder rechts omdat de linkse partijen voor België en dus tegen Vlaanderen zijn.

     

    Breder geldt het emotionele argument dat de Vlaamse beweging kleinzerig is en niet aan het Gelaat van de Ander toekomt. Dat is echter naast de kwestie, want de huidige generatie Vlaamsgezinden wil slechts zelfbestuur uit rationele beweegredenen van efficiëntie en democratie. Maar voor zover emoties belang hebben, is hier het ervaringsfeit van toepassing dat Vlaanderen als thuis aanvoelt, Wallonië als buitenland. Doe de Nathalie-Meskens-test: neem alle dorpen en steden waar meer dan een marginaal percentage van de bevolking deze artieste kent, en je hebt heel nauwkeurig Vlaanderen. Het is gewoon een feit dat Vlamingen en Walen naar verschillende komieken en TV-programma’s kijken, verschillende schrijvers lezen, kortom een verschillend cultureel referentiekader hebben.

    Maar zoals gezegd, de artiesten uiten zich hoofdzakelijk als Belgisch omwille van de voordelen, eerder dan uit overtuiging. Niemand gelooft dat de Clouseau-broers uit de frontlijngemeente Sint-Genesius-Rode in hun pro-België-lied uit hun hart en hun eigen ervaring spreken.

    De Gravensteenmanifesten zijn tien manifesten tegen vergrendeling, want grendels zijn onverenigbaar met de democratie. Naast de formele grendels ingesteld door de opeenvolgende staatshervormingen zijn er ook nog de informele, zoals de voorgestelde paritaire senaat, de samenvallende verkiezingen of de unitaire kieskring. Grendel is, zo merkte Jean-Pierre Rondas op, een monster uit de Beowulf. Zoals de Dondergod (gekerstend tot Sint-Joris of Sint-Michiel) de Draak doodde, zo moet de Vlaming de grondwettelijke grendels verbrijzelen. Wij merken daarbij op: Vlamingen van wijlen Lode Claes tot recent nog Brecht Arnaert hebben hetzelfde betoogd, maar typisch aan onze situatie is nu juist dat wij aan de grendels niets meer kunnen veranderen, tenzij door het Belgisch kader op te blazen.

     

    De Vlamingen zijn daarover zalig onwetend en kennen hun eigen geschiedenis niet. In De Standaard (1 juni 2012) noemde Kristien Hemmerechts de officiële eentaligheid in de Vlaamse Rand “onverenigbaar met de democratie”. Maar het zijn juist de Franstaligen die de eentaligheid oplegden, namelijk de eentaligheid van Wallonië, tegen de Vlaamse beweging die tot begin 20ste eeuw de tweetaligheid van een unitair België vroeg. Het is dan en daardoor dat de Vlaamse beweging het geweer van schouder veranderde en de eentaligheid van Vlaanderen begon te eisen. Overigens is een Kristien die dure woorden als “democratie” in de pen neemt (en dat dan nog uitgerekend in een pleidooi voor het intrinsiek antidemocratische België) als dat schoolmeisje waarvan je je bezorgd afvraagt: “Waar gaan die grote woorden met dat kleine meisje naartoe?”

     

    Deze onwetendheid wordt door de (naar aardrijkskundige situering) Vlaamse media bevorderd. Verschillende sprekers haalden uit naar het ooit Vlaamsgezinde dagblad De Standaard, waar Marc Reynebeau e.v.a. zich regelmatig vrolijk maken over de Vlaamse “identiteit” en over elke politieke uiting van Vlaamsheid, onlangs bv. over het fameuze Handvest van de Vlaamse “natie”. Van Le Soir en zelfs van De Morgen kan men dit anti-Vlaamse gedrag begrijpen, want zij blijven trouw aan zichzelf, maar De Standaard is nog steeds het bewijs aan het leveren dat zij de Vlaamsgezindheid echt afgezworen heeft.

    Tijdens De Zevende Dag, daags na de boekvoorstelling, debatteerde een rustige Jan Verheyen over zijn Gravensteen-engagement met de genoemde Reynebeau. Toen deze de V-partijen op hun “verantwoordelijkheid” wees door hen eraan te herinneren hoe ingewikkeld de politiek wel is, merkte Verheyen op dat juist België voor extra ingewikkeldheid zorgt. Wat de belgicisten onvermijdelijk noemen, wordt met een eenvoudige blik over de grens plots gemakkelijk. Zelfs federalistische staten als Duitsland of Zwitserland hebben een veel eenvoudiger bevoegdheidsverdeling dan het koninkrijk België. Dit land is niet langer leefbaar, en het blijkt dat men niet rechts hoeft te zijn om dit in te zien.

    Gravensteengroep: Land op de Tweesprong. Manifesten ter ontgrendeling van Vlaanderen, Pelckmans, Kapellen 2010, 183 pp., ISBN 978 90 289 6734 2.

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : komt mijn aversie tegen ‘Links’ uit zelfverdediging? Traditionalist zijn en dus meteen oer-christelijk denken is altijd een combinatie geweest die in hun ogen vroeg om uitgelachen te worden. Vandaar mijn ingebakken verweer in anticipatie : wie geen traditionalist was in deze klassieke lijn, was volgens mij geen goede Flamingant.Ik voelde wel dat ik ergens fout zat, want ik liep over van trots als ik Perfesser Vermeersch onverwachts voor de camera’s zijn Vlaming-zijn hoorde belijden. Of als ik JP Rondas hoorde trommelen….

    Ik zal dat hierboven besproken boek niet lezen : zij lezen ook mij niet, waarom ik dan hen? Ik zou zeggen : vanaf nu buig ik het hoofd in deemoed : we zien wel  na de Onafhankelijkheid!

    ***

    18-06-2012, 15:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!